En enkel, frisk sommerdessert

– Bringebær panna cotta med vaniljesaus –

God mandagsmorgen fra Mille og meg! Vi har akkurat vært ute på en 3 kilometers joggetur i den nydelige morgensola, og nå skal vi snart ut i hagen og nyte oss litt der også før turen går videre til dyreparken for min del. Jeg har nøyaktig to feriedager igjen før skolestart, så disse 48 timene må brukes godt!

Jeg hadde en veldig grei kveld på vakt i går, og det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å slå på tven og se siste omgang av Barcelona – Real Madrid. Den eneste fotballkampen jeg bryr meg om å titte på. HerreGUD så spennende det var også! Både straffespark, selvmål, masse feildømming og både mål og utvisning av Ronaldo. Hoho, jeg ble på et tidspunkt sittende og hyle i sengen med Mille helt forfjamset på fanget. Stakkars lille.. Trodde vel det hadde klikket for meg. Gleder meg allerede til onsdag, for da skal de vel spille mot hverandre enda en gang? Eller har jeg missforstått?


Du trenger – Bringebær Pannacotta: 1. 350g frossne bringebær 2. Saften fra 1 lime 3. 50g sukker 4. 1 liten boks bringebærkesam 5. 4 gelatinplater 6. 0,5 dl vann
 

Før jeg hiver meg rundt, tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på en superenkel dessert som jeg lagde meg i helgen. Bringebær panna cotta med hint av lime, toppet med vaniljesaus. Mmm! Høres godt ut, ikke sant? Sommeren er ikke over riktig enda, så dersom du skal ha noen middagsgjester eller bare venninner over på jentekveld i nærmeste fremtid, passer dette perfekt å servere som snacks. Det tar 10 minutt å lage, og smaken er både frisk og søt <3


Slik gjør du: 
1.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutt. Dette for å gjøre dem myke.
2. Varm opp 0,5 dl vann, de frosne bringebærene, limesaften og sukkeret i en gryte.
3. Ta gryta av plata når det begynner å småputre, ta opp gelatinplatene og klem vannet ut av dem.
4. Legg gelatinplatene over i den varme bringebærmassen og la dem smelte inn mens du rører. 
5. La det hele avkjøle seg i ca 40 minutter før du rører inn boksen med bringebærkesam.
6. Hell panna cottaen over i serveringsglass og sett til stivning i kjøleskap i 4 timer.   

Topp med sukkerfri vaniljesaus og noen friske bringebær!
Minner ganske mye om bringebær fromasje på smak <3 Suuperdigg.

8 kommentarer
    1. Hei, kan du skrive mer om studiet ditt? Det er så spennende å fylle med på deg, hvordan du ser ut til å gjør alt så bra. Blir så inspirert av å se at du satt med pensumet i sommerferien, at jeg startet å bla litt å få en oversikt over mitt eget. Jeg skal ta sykepleien til neste år, å det må du vite, du har inspirert meg masse. Nyt de siste dagene fine fine deg!

    2. Lise: Å for en herlig tilbakemelding 😀 Tusen takk for gode ord Lise! Kjempehyggelig å høre at jeg har inspirert deg på studiefronten. Håper jeg kan bidra med enda litt mer motivasjon på denne fronten i høst også. Spennende at du skal starte selv om et år. Det må du virkelig bare glede deg til :’) Det blir bare mer og mer populært, og færre og færre som dropper ut. Ihvertfall på UIA i Kristiansand.

      Skal passe på å skrive mer om studiet så fort det er i gang igjen! Starter fra og med onsdag! 😀

    3. Anette: Jaay! Så hyggelig 😀 Det glemte jeg å skrive, men jeg fikk tre store glass ut av oppskriften. -Men det er store porsjoner altså, så har du noen mindre fine glass så får du enkelt fire ihvertfall 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg