Heisann kjære, tålmodige sjeler! Endelig sitter jeg med stumpen i sofaen og pcen på fanget igjen. Gruppens lille skuespill er innøvd og alt gjort klart til morgendagens fremførelse, så nå gjenstår det i grunn bare å pugge noen replikker. Herlig! Ukesmenyen min deler jeg først med dere i dag, men det gjør vel ingenting? Bestis kom faktisk og hentet meg sent i går kveld for en real runde matshopping, og så dro jeg rett hjem og lagde meg en diger hjemmelaget pizza som skal være skolelunsjen min resten av uken. Hehe, enkelt, godt og greit!
Ellers har jeg også rukket å kokkelere litt i dag, og denne gang tenkte jeg å dele litt mer vegetar med dere! Håper dere er klare, for dette er den aller første vegetar-vennlige middagen jeg har laget hvor jeg faktisk syntes retten smakte like godt uten kjøtt. Tikka Masala er en av mine absolutte favoritter, så jeg hadde definitivt mine tvil, men wow så digg det ble! Ikke bare er tallerkenen fri for kjøtt, men også budsjettvennlig og ferdig på 15 minutt.
Du trenger: 1. En boks kikerter 2. 1 boks hakkede tomater 3. 1,5 fedd hvitløk 4. 1/2 gul løk 5. 1ss spisskummen 6. 1ss revet fersk ingefær 7. En liten håndfull cashewnøtter 8. 1 ss Garam Masala 9. 1/2ts India Tandori krydder 10. 1 pose ris 11. 1 grønnsaksbuljong
Slik gjør du:
1. Hakk opp løk og hvitløk og rasp ingefæren. Ha alt sammen i en gryte med litt olje.
2. Surr løken blank og gyllen, og tilsett boksen med tomater.
3. La det hele få et oppkok og tilsett alt av krydder. Smak gjerne sausen til med mer om det trengs.
4. Tilsett boksen med kikertene + buljongen og la buljongen smelte inn mens det småputrer i 12 min.
5. Kok i mellomtiden risen og stek nanbrødene i ovnen når det bare er 3 minutt igjen av koketiden.
6. Finhakk cashewnøttene og strø disse over masalasausen like før servering.
7. Du kan gjerne også ha litt finhakket frisk korriander på og klemme over litt limesaft!
– Chana Masala for to personer –
Ser det ikke DIGG ut? Jeg skal ihvertfall lage meg dette mange flere ganger!
ÅH, så mye godt! <3 Håper du får en fin dag videre 🙂
ååhnam, det så utrolig godt ut!! 😀
Så godt ut! Du er flink :-* Min første tanke var at det var en fryktelig upraktisk tallerken du brukte! hahah, jeg hadde sølt som bare det hvis jeg brukte den
Nam! Det ser veldig godt ut! Jeg er selv veldig glad i kjøtt så jeg burde nok kutte litt ned på det jeg også!
Sarah: Tusen takk! Haha, ja den er ikke noe praktisk, men den er så fin :’D Må bare ta litt mindre på om gangen så går det greit. Hehe 😀
Kaia Matilde: <3 En dag i uken klarer vi ihvertfall 😀
Marie Oma: Jaay! Hyggelig at jeg kunne friste 😀
Victoria Larsen: Tusen takk, det samme Victoria! 🙂
Men så fantastisk Marthe! Er du klar over at denne oppskriften faktisk er så godt som vegansk? Nå vet jeg ikke om denne Garam Masala sausen er 100% vegansk men utenom det så ser ikke jeg noe som kommer fra dyr, og det er helt fantastisk å se at flere bloggere sprer dette budskapet 😀 Takk, Marthe <3
Hei! Kunne du delt oppskrift på parmesankyllingen og laksepannen? Da hadde jeg blitt veldig glad <3 kommer stadig innom bloggen din for matoppskrifter - du lager så mye godt!
Hanne: Heisann, og takk for hyggelig tilbakemelding Hanne 😀 Ja det kan jeg gjøre. Laksepannen kommer ihvertfall i førsteomgang tenker jeg! 🙂
Vet du om det er hvetemel i det nan brødet?
Ser herlig ut! Er storfan av tikkaen fra Trines matblogg, men skal prøve ut denne neste gang 😀
Kristine: Ja, jeg sjekket det nå og der sto det hvetemel gitt <3
Katrine: Jaay! 😀
Å! jeg som har vært redd det smaker rart! Har vært vegetarianer i 5mnd uten å tørre å prøve dette, men dette så fantastisk ut!
Kyss og klem
ooooookei… hvooor har du fått tak i den tretallerken? jeg er forelsket!
Anonym: Hahaha 😀 Den er fra Kremmerhuset 🙂
Det der er jo ikke en tallerken??? Er vel mer ett pyntefat
Anonym: Hehe 🙂
Kan jeg spør hvor du har fått dine fantastiske kjøkkenkunnskaper og matoppskrifter fra? Alt du lager ser så himla godt uuut!
Åh, dette så godt ut og skal definitivt testes! Er selv veganer, så er jo bare å droppe naanbrødet så er alt good to go! Takk for oppskrift <3
Monica: Hihi så hyggelig at du synes det 😀 Jeg har bare prøvd meg frem i fem år som blogger nå, og da lærer man utrolig nok litt på veien! Inspirasjon til nye retter finner jeg både på nett, pinterest, i kokebøkene mine og ved å bare gå ut og spise en gang i blant 🙂
Ønsker meg oppskriften på parmesankylling og i hvert fall sitronsausen! Om du ikke tar bilder av den hadde det vært supert om du bare skrev den i kommentarfeltet :))