All About Me

- 15 facts about me -1. Jeg klarte ved et uhell å publisere en rumpe-snap på mystoryen min for et års tid siden. Heldigvis oppdaget jeg at jeg hadde trykket på mystoryknappen og ikke kjærestens navn etter to små sekund, og slettet bildet på nullkommaniks, men gud.. Jeg har ikke hatt så mye hjertebank i hele mitt liv. Det var bare en rumpe, men altså.. 10 000 følgere, inkludert daværende svigermor. Jeg er ganske sikker på at jeg hadde takket for min tid på jorden.

2. Jeg er en mye bedre lytter enn forteller. Har jeg for engangs skyld en god historie å fortelle så ødelegger jeg hele poenget ved å avsløre det alt for tidlig eller rett og slett bare prate alt for raskt.3. Jeg elsker når folk gir gode klemmer. Sånne harde, jeg har virkelig gledet meg til å se deg - klemmer. Sånne gjør meg glad. 

4. Jeg er i ferd med å slå en personlig singel-rekord, og har dermed begynt å date igjen. Neida. Joda. Jeg trives i mitt eget selskap altså. Jeg lover! Jeg trives bare enda bedre i en bra manns.. Hehe, ta det helt med ro. Jeg er ikke verken forelsket eller gifteklar. Jeg har bare takket ja til en kopp med kakao.

5. Bloggarkivet mitt inneholder 4326 blogginnlegg.. Er det rart en går tom for idéer i blant?6. Jeg er like flau over snapchat-mystoryen min hver eneste søndag jeg våkner opp fyllesyk. Borge, du blir teit når du drikker. Er det nødvendig å dele det med hele omverdenen?

7. Jeg hater å bli "satt på plass" eller direkte kjeftet på. Åh, det er så slitsomt! Gjør jeg noe dumt så vet jeg det som regel selv. Kan vi ikke da bare gå videre liksom? Jeg gjør jo ikke feil med vilje! Jeg vet ikke hvorfor, men jeg blir ordentlig snurt når jeg en sjelden gang får kjeft samme hvem tilsnakket kommer fra. Jeg skal ikke være min egen sjef for alltid, så her må jeg faktisk bare se og ta meg en bolle.8. Jeg ville bli politi da jeg var mindre, men astmaen satte en stopper for den barndomsdrømmen. 

9. Jeg elsker lange bussturer. Ja, bussen har virkelig vokst på meg de siste årene. Minuttene det tar å kjøre til skolen bruker jeg nemlig på å gjøre ingenting, og det er så deilig! Bare høre på musikk, mimre, eller tenke på hyggelige ting. Ah, det er sjelens terapistund <3 Jeg tar meg selv stadig i å håpe at det ikke kommer noen kjente på bussen så jeg blir nødt til å sprekke boblen og faktisk ta i bruk mine sosiale antenner. 10. Jeg har et lite mål om å lære meg å drikke kaffe i 2017. Jeg har på følelsen at det vil gjøre hverdagen litt enklere i neste praksis og eksamensperiode, men jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal begynne. Smaken av kaffe er bare... fryktelig.

11. Jeg fyller 25 år i år, og har enda ikke en antydning til visdomstenner. When are they gonna pop? Hull har jeg heller aldri hatt, men nå skal det sies at det er *kremt* seks(?) år siden forrige tannlegebesøk. Ikke fordi jeg har tannlegeskrekk, men fordi jeg har skrekk for den sinnsyke regningen som kommer etterpå.12. Jeg ba aftenbønn som liten, gikk på søndagsskole i kirken, og sang alltid for maten med foldede hender, men i dag er jeg bare kristen de minuttene jeg tenker på døden. Jeg liker nemlig tanken på at jeg kan få se familiemedlemmer igjen også etter at vi har gått bort. 

13. De eneste bloggene jeg titter innom daglig er Kristina Andersen og Janni Deler sin. Ellers får jeg mer enn nok bare av å lese min egen om dagen. Ellers eelsker jeg å jakte etter inspirasjon til nye matretter på pinterest.

14. Årsaken til at jentene gliser ekstra bredt på dette bildet er fordi Annika like før jeg knipset ropte "Se på Marthes nipler!! Hun har glemt bh i dag!"15. Jeg har lite til overs for diskusjoner rundt middagsbordet. Da mener jeg ikke krangling, men rett og slett bare diskusjoner rundt politikk, eller nyhetssaker. Der er noen av venninnene og jeg veldig ulike, og jo flere vi er på jentekvelder jo heftigere blir diskusjonene. En kveld i romjulen husker jeg det blant annet ble diskutert rundt det å amme i offentlighet og mens jentene mer og mer høylytt ropte ut for og mot-argumenter satte jeg og tenkte på ukens middager jeg da. Jeg har selvfølgelig en mening om det meste jeg også, men jeg har bare ikke den samme interessen for å diskutere ting side opp og side ned. Jeg synes det er moro å lytte til andres synspunkt, men jeg foretrekker å bruke 5 minutt fremfor 45 på å finne ut at vi er enige i å være uenige.

Dette er venninnene innmari klar over, og derfor ler de seg ihjel når de etter x antall minutter ser bort på meg som sitter fullstendig bortreist i min egen verden. "Nå, blir det kjøttkaker eller koteletter i morgen, Marthe?" spurte Siri meg sist, og så ble diskusjonen avsluttet med brølelatter fra oss alle <3

Vi kan ikke alle være like si! Det ville jo ha vært kjedelig.

- Elleve Nyttårsforsetter -

Godt nyttår alle sammen! Har det nye året behandlet dere bra så langt? Her går det ihvertfall som det suser! Jeg hadde en knallfeiring natt til i går, med nydelig kalkunmiddag, fine folk og så mye vin og latter at jeg våknet opp med både hodepine og såre magemuskler søndag. Planen var vel egentlig bare å ligge som et slakt i sengen i hele går, men da bestis foreslo å starte 2017 med hunder og skogstur, ble formen straks bedre. Tur og brenning av bål ble det, og dagen i dag, 2 januar skal jeg bruke på å verte opp syforeningsgjengen! En smakfull viltgryte står på menyen og jeg kan nesten ikke vente med å hoppe avgårde på butikken for å handle inn til både det og banansplitt! Hihi, åja der har dere dessertmenyen også. Ah <3 Dette blir en fin mandag!1. Komme inn i gode, sunne rutiner igjen, og være flittig og strukturert både når det kommer til jobb og skole. 9 januar starter skolen, og da skal jeg stå opp når alarmen ringer, lage meg gode nistepakker, bli dronning av planlegging og skriving av timeplaner. Jeg vil som i fjor, delta i alle givende forelesninger, og lese meg opp til hver og en av dem. Ah, jeg lærte så innmari mye i 2016, og nå gleder meg til å bli enda smartere i 2017.

2. Være god og genuin mot både kjente og ukjente. Jeg vil være hun som ikke er for stolt til å rope takk for turen når jeg går av bussen. Hun som er takknemlig og klarer å vise det. Hun som gir komplimenter til den flotteste jenta i rommet, uten å kjenne snev av sjalusi. Hun som smiler og hilser til hjemløse, uten å være redd for hva andre måtte tenke. -Eller hun som legger seg ned på alle fire, og leker med en fremmed hund på gaten. Jeg vil være genuin! Fordi det får meg til å føle meg bra, samtidig som det er det mest tiltrekkende som finnes. 

3. Spise mindre kjøtt. Jeg har lyst til å bruke deler av det nye året til å utvikle meg på kokkeleringsfronten, og gjerne også på middagsretter som ikke inneholder kjøtt. Jeg tar meg selv stadig i å pelle bort kjøttbiter fra lunsj og middagsretter jeg lager meg hvor saus og tilbehør er det beste på tallerkenen, så hva er da egentlig vitsen med å tilsette det i det hele tatt? Bønner eller annet vegetar-tilbehør metter helt sikkert vel så godt.4. Være positiv i hverdagen. Sette pris på de små tingene. Se løsninger fremfor problemer, smile mye, le mye og stresse så lite som overhodet mulig. Aaalt ordner seg. Don't stress. Do your best. Forget the rest. 

5. Skaffe meg en bloggfotograf. Ja, denne skal tas på alvor. Jeg vil ta opp igjen kontakten med noen av de snille leserne som tilbød seg å være fotograf for et års tid siden, og ansette en/ei dersom tilbudet fremdeles er gyldig. Fotografhjelp trengs sårt for spesielt antrekkskategorien her inne. 

6. Ta opp igjen styrketreningen som jeg egentlig er så innmari glad i. Ingen crossfit, ingen thaiboxing, ingen yoga-eksperimentering.. Bare enkle, gode styrkeøvelser på Fresh treningssenter. Gjerne sammen med en sprek venninne. Annika, are you ready?

7. Tilbringe mer tid ute i frisk luft. Kristinemor, hundene hennes og jeg var ute i skogen uten kamera i går, tente bål, grillet pølser og pinnebrød med sukker og kanel. Helt nydelig var det å bare sitte der i tre timer, prate litt, og nyte litt. Vi planla nye turer for januar, planla teltcamping og fisketurer før snøen legger seg, og da jeg kom hjem dro jeg rett på pinterest for å søke etter inspirasjon til nye ting å kokkelere på bål. Åh, 2017 skal være året hvor jeg tar friluftslivet på alvor. Alt jeg mangler er bare en god tursag, termos, fiskestang og telt så er jeg der!

8. Gjøre Geir akkurat passe stolt. Nei, jeg har ingen mål om å tyne bloggen for en million eller to innen året er omme. Helt ærlig så er jeg storfornøyd med den summen som tikker inn på konto etter å ha skrevet bare én annonse. Så lenge jeg kan fylle kjøleskapet mitt fullt hver mandag, shoppe litt, reise litt, betale alt av regninger på tiden, og samtidig spare litt. Wow, da har jeg alt jeg trenger for å være på mitt lykkeligste.

9. Utnytte feriene mine til det fulle. Jeg vil oppleve minst én ny drømmedestinasjon i løpet av 2017, og jeg vil bruke mesteparten av sommerferien på opplevelser hjemme i Norge. -Så lenge været spiller på lag såklart. Ellers vil jeg sørge for at jeg drar på en jentetur i år også. Fjorårets Sardinia-ferie var virkelig helt.. magisk <3

10. Forelske meg på nytt, og kapre drømmemannen. Lukter det ikke litt kjærleikens år av 2-0-1-7? Jeg synes ihvertfall jeg kjenner det!

11. Fullføre mitt aller første studieår på universitet, og bestå alt av våreksamner. Jeg vil gjøre en iherdig innsats på sykehjem i mars, sette smil på en rekke eldres fjes, lære meg så mye som overhode mulig, inspirere andre studenter, og bli kjent med enda flere medstudenter! Ah, jeg gleder meg til å komme i gang!Her har dere mine nyttårsforsetter i år. Måtte de bli overkommelige!

13 ting livet har lært meg

God morgen alle sammen! Ah, jeg som hadde planlagt en så smooth start på uken i går. Det gikk ikke helt som planlagt, men til tross for noen hektiske timer fikk jeg en fin mandag til slutt likevel. Jeg var hos Cathrinemor og fikk satt på noen lekre, lange vipper som jeg skal vise dere senere i dag, og så fort jeg var ferdig der kom mannen med tidenes sushimiddag som vi tok med oss ned på Hamresanden for å sluke ute i sola med svanene. Slett ingen dum avgjørelse! Ellers gikk kvelden til litt bloggskriverier, og resultatet av det ble disse tretten fine setningene under her. Hadde bare litt lyst til å dele noen koselige ord med dere på tirsdagsmorgenen <31. Det betyr ikke at du har riktig, bare fordi du er eldre. Kanskje det betyr at du har tatt feil i lengre tid? 

2. Yolo er faktisk et godt poeng. Drit i den fornuften, og unn deg en ekstra ferie NÅ. Det er flott å spare, men finn en gyllen middelvei. Du kan aldri vite hva livet gir deg. Kanskje er du ikke engang mer når aksjefondet bikker fem mill og du endelig skal gå av med pensjon.

3. Det er ikke alltid de som prater høyest som har mest interessant å komme med.4. Du kan aldri bli for snill. Det skader ingen å være litt for ydmyk, nysgjerrig og imøtekommende. 

5. Det er ingen skam å ikke ville studere. En bachelor er ikke det som avgjør hvor smart, vellykket og flittig du er. Vi lever i 2016. Velg den veien som passer deg, og drit i hva alle andre gjør. Du trenger ikke å rettferdiggjøre livsvalgene dine for noen andre enn deg selv.6. Kjærlighet er fantastisk, men befinner du deg på et synkende skip så husk å slippe tak. Du er under ingen omstendigheter avhengig av et kjærlighetsliv for å ha det bra.

7. Å være nervøs til første skoledag, eller et jobbintervju er helt okei. Det viser bare at du bryr deg. 

8. La aldri barnet i deg forsvinne helt. Konstant seriøsitet er dødens kjedelig.9. Aldri klandre andre for å ha oppnådd noe du ikke har. Hat og sjalusi gjør deg ikke slankere, flottere, til en bedre arbeidskollega eller flittigere student. Vær glad i deg selv, sett pris på det du har, og unn alltid andre godt. Det skal du få se vil gjøre underverker på selvtilliten din.

10. Har du ingen trang til å oppleve verden så er det mest sannsynlig fordi du ikke vet hva du går glipp av.11. Mammaer og pappaer gjør feil de også, og det er helt greit. -Hvis de på lik linje som barn kan angre og si unnskyld. Man blir aldri for voksen til å innrømme feil eller be om tilgivelse.

12. Stol aldri blindt på media. Verden er ikke alltid så skummel og farlig som de skal ha det til. 

13. "Elsker deg" blir aldri oppbrukt. Det kan sies hele dagen lang.Flere som kan kjenne seg igjen i disse tretten punktene? <3

10 ting jeg ser frem til...Høst-tv. Jeg synes det er så koselig å sette meg ned med et eller annet tvprogram at jeg ikke kan gjøre det med mindre jeg har fullstendig lesefri. Setter jeg først i gang så blir jeg sittende i timesvis. Favorittene akkurat nå er The Stream, Jakten på kjærligheten og Skal vi danse. Skikkelig feelgood gamlemorsprogrammer <3

17 desember. Dagen etter anatomi-eksamen. Jeg har på følelsen at det blir årets beste. Jeg har akkurat funnet ut at jeg har ferie fra 17 desember til 9 januar, så da skal det på et tidspunkt reises samme søren! Andrea og jeg vil til Zanzibar, og så på reiser senest i går kveld, men fikk oss en real smekk i fjeset da prisene kom opp. Ante ikke at det var galt. Trodde folk ville feire nyttår hjemme jeg, og at reiseprisene derfor var supre da?

Bridget Jones. Ååå, nå er det ikke lenge igjen! 16/9 kommer den ut! Jeg har sett de to forrige filmene hver eneste jul i flere år nå, så denne tredje har jeg ventet på og gledet meg til i en evighet.Fødsel. Haha, ja! Kan den lille i Caroline Berg Eriksens mage snart komme ut så vi alle kan få hilse på? Jeg har aldri klikket så iherdig på oppdateringsknappen til bloggen hennes. Av en eller annen grunn så har jeg bare så lyst til å få vite om det der, og ikke via en avisoverskrift.

Latterfulle jentekvelder. -Med vin og mat. Jeg har to på planen denne uken, og første ut er allerede i dag. Flinke Selini inviterer støtt og stadig på et eller annet i moro og i dag ser det ut til at det blir en liten reunion for oss som dro til Sardinia sammen for tre måneder siden <3 Jaay! Det blir bra.Høstmat. Tre av mine favoritt-middagsretter lages på høsten, og det er fårikål, viltgryte og lammefrikasse. Det første og siste lager jeg aldri selv, så det får jeg satse på at jeg får servert hos besteforeldre, men viltgryte begynner jeg å bli riktig så god på nå! Er det noe som er høst så er det denne maten.

Frisørtime. Jeg.Må.Få.Fingeren.Ut. Jeg føler meg som huldra om dagen, og trenger sårt både farge og klipp, så time hos flinke Marianne skal bookes i dag! Langt hår begynner jeg også å kjenne litt lengsel etter igjen, men det er enda så varmt i luften her i sør at jeg tror jeg venter en måned til.Kiropraktortime. Haha, jepp! For første gang noen sinne gleder jeg meg til neste nakkekink så jeg kan booke meg en time hos kiropraktor, og sette han litt på prøve. Jeg har lest så mye om muskler, nerver og skjelett den siste tiden, og ved nesten hvert eneste kiropraktorbesøk jeg har hatt tidligere har jeg følt meg litt "snytt". Behandleren bruker liksom toppen 10 minutt også skal han selvsagt likevel ha sine 700kr. Det kan godt hende at 5 minutts prat og 5 minutts gnikking er alt jeg trenger, men neste gang skal han ihvertfall få lov til å forklare meg på fagspråk hvor problemet ligger og nøyaktig hva han har gjort for å løse det. Mihi! Jeg gleder meg.

Fine helgeplaner. Jeg lever nok litt på helgene om dagen, og sånn kommer det vel til å fortsette å bli en stund fremover. Derfor er det viktig for meg å ikke bare kaste disse dagene bort, men ha en spikret plan på fredagskvelden som sørger for at helgen blir GØY! 

Praksistimer. Nei ikke selve praksistiden (som kommer i mars). Den gruer jeg meg faktisk litt til etter å ha hørt så mye rart fra tidligere sykepleierstudenter, men praktiske timer i øvelsesavdeling på skolen. DE gleder jeg meg til. Vi har enda ikke kommet noe særlig i gang med dette, men vi starter denne uken, og ukene fremover tror jeg dermed kommer til å bli SÅ spennende. Dette skal jeg definitivt dele mer av med dere på bloggen også.Det var 10 fine ting som skal være med på å løfte opp min høst <3
Kanskje dere har noen gladpunkter å dele med meg også? 

Autumn Tag - 12 questions

Goood kveld fra meg! Endelig har jeg fått satt meg ned for å oppdatere dere med en liten høst tag! Jeg har hatt noe som føles som en evigvarende onsdag med gruppearbeid, postkontor, og to timers møte med Geir. -Og av en eller annen grunn så gikk jeg for mine høyeste hæler på en ni timers dag som denne... Altså det verker helt opp til nakken, men nok om det! Jeg har det egentlig forbaska greit nemlig, for jeg har verdens beste samboer som på eget initiativ tar både husvask, tøybretting og kokkelering når jeg har en dag som denne <3 Ikke bare har han gjort gulvene skinnende rene i hele leiligheten, men laget lunsjsalat til oss begge for resten av uken så vi ikke skal kjøpe skolemat i kantinen. Ah, det er lykkelige hverdagsoverraskelser det!1. Har du noen planer for høsten? Ja! Være en forbaska flittig student, en inspirerende blogger og en snill og oppmuntrende samboer. Det er min plan. Høres kanskje kjedelig ut? Vel, jeg synes egentlig ikke det. Jeg tror det blir bra jeg! Hardt og hektisk, men bra. -Så skal jeg booke meg en helsikkes juleferie når alle eksamner er bestått i desember. 17 desember er jeg ferdig for året, og DA tar jeg meg en tur til varmere strøk.

2. Favoritt høst-program på tv? Å herlighet, hvor skal jeg begynne? Farmen! -Og skal vi danse. Ungkaren... -Og jakten på kjærligheten. Ja, det må bli topp fire.

3. Hva er din favoritt-høstrett? Noe med lam, Fårikål eller bare lammefrikassé kanskje? Ellers spiser jeg mye mer biff om høsten enn om sommeren, for da er butikkene fulle av deilige soppvarianter som jeg kan lage soppstuing av. Mmm! Rådyr eller elgkjøtt med potetmos og soppstuing.. Beste høstkosten, En eplekake eller to hører og med denne årstiden.

4. Hva er ditt aller beste høstminne? Åh, den er vrien, men det første som popper opp i hodet mitt er Islandsturen Daniel og jeg hadde i november i fjor. Jeg titter stadig innom reise-arkivet mitt for å mimre litt i bildene som ligger der. En gang skal vi oppleve dette stedet på sommerstid også.5. Hvordan og hvor skal du feire Halloween? I år har Selini invitert hele jentegjengen på syforening hos henne på selveste halloween, så i år tenker jeg å tilbringe dagen der. Om det blir utkledning eller ikke får frøkna bestemme! Bare jeg slipper å gå på dører og snylte godteri.

6. Nevn 4 ting du elsker ved høsten? 1. At jeg har bursdag! Jaay! Bare en uke igjen. Haha. Jeg har enda ikke blitt så gammel at jeg gruer meg til å bli et år eldre. Tenker den prosessen starter neste høst jeg, når jeg fyller 25. Det føles liksom så uendelig mye eldre enn 24... 2. De fine fargene. Å gå tur en stille høstdag og bare nyte synet av de rød/oransje bladene som dekker både trær og bakke 3. At jul er like rundt hjørnet! Ja, jeg er en real julejente. Treet skal helst i hus siste uken av oktober. 4. Late søndager tilbrakt innendørs under en tykk dyne.

7. Nevn 3 ting du ikke elsker ved høsten? Regnet... og vinden... Og mørket... De to førstnevnte kan det være litt kos ved og (spesielt om late inne-søndager), men det mørket.. Det kjenner jeg tærer litt på novemberhumøret.

8. Favoritt høstduft? Her i gården er det bare en duft som gjelder hele året rundt, og det er Victor & Rolf Flowerbomb. Det er parfymen jeg har falt tilbake på de siste syv(!) årene og jeg har ikke tenkt til å skifte under de neste syv heller. Haha!9. Shopper du på Black Friday? Hvis jeg kommer på det! -Men stort sett er jeg hun som ikke fikk med seg Black Friday og som kjøper alt til full pris dagen etterpå.

10. Har du noen hobbyer i høst? Jeg sa faktisk opp hesten som jeg hadde på fôr nå like før skolestart. Jeg var redd jeg ikke ville få tid til en ridetur hver torsdag lengre, så nå har jeg ingen hesterygg å låne mer! -Meen aktiviteter skal jeg alltids få kommet meg ut på. Høsten er Daniels favorittårstid så jeg regner med at han tar meg med på en tur og to i fine omgivelser. Dessuten har Andrea lyst til at vi skal melde oss på windsurfingskurs sammen i høst. Hehe, kanskje det og blir noe av?

11. Eplecider eller kakao? Helt klart en varm kopp kakao toppet med krem. Eller to. Helst en til frokost og en til kvelds. Stearinlys, kakao og fyr i peisen dere? Eller en lang tur i ruskevær etterfulgt av et varmt bad med en kopp kakao? JA! Bring it on.

12. Hva er det beste med høstmoten? Store skjerf og simple antrekk med jeans, skjorte eller strikk. Nesten så jeg skulle ønske sommeren snart kunne takke for seg her i sør så jeg kan få tatt i bruk noe av det varme, fine tøyet jeg har gått til innkjøp av for sesongen. Neida, jeg klager aldri på sydentemperaturer, men gleder meg masse til å begynne å bruke mye mer skinn!Håper dere har hatt en herlig lille-lørdag <3

My Packing Check ListAh så deilig det var å få mannen hjem igjen i dag! Jeg har fått gjort en hel hau skriverier disse to dagene han har vært bortreist på festival, men det er ikke mer enn et par døgn som skal til før jeg savner han så mye at jeg vil gå på veggen. Tror han har kost seg en hau, blant annet med å hilse på en mengde blogglesere. Haha! Det er rart med det, men til hverdags er det nesten ikke en sjel som kommer bort for å hilse på, men så fort folk har fått litt alkohol innabords så kommer de altså strømmende. Jaja, det er veldig hyggelig det og! Hva enn som må til <3  I dag har jeg gått løs på et aldri så lite leserønske og laget en innholdsrik "huskeliste" for pakkingen til varmere strøk. Håper den kan komme til nytte for noen flere nå i fellesferien. Det er sikkert ikke alt her dere finner like nødvendig, men alt det "livsviktige" bør man ihvertfall passe på å få med, og det tror jeg at jeg skal ha dekket her.Synes det er så kjekt å ha en liste å følge så jeg ikke glemmer ting som solbriller, strandhåndkle eller solkrem foreksempel. Det er så kjedelig å måtte gå på jakt etter et supermarked første dag på ferie når man egentlig gjerne hadde kjøpt alt klart på forhånd. NÅ skal jeg la min kjære få starte på sin koffert, men jeg turer avgårde til Selini for girlsnight. Gleder meg til noen timer med skravling og vin før det er duket for konsert på fiskebrygga!-HAPPY TRAVELING-

Ha en strålende torsdag alle sammen <3

10 ting jeg vil gjøre i juli♥ Reise til Hellas 16 juli og bare ha tidenes avslapningsferie i nydelige omgivelser, bli brun.. nei sort! Bade helt latterlig mye og dra på oppdagelsesferd når vi føler for det. Jo og spise alt for mye god mat.. og drikke alt for mye god vin.. Ååå, kjenner jeg gleder meg litt ekstra nå som regnet plasker ned på verandaen.

♥ Dra på årets familietreff! I fjor var det i Kopervik og i år er det i Stavanger igjen! Gleder meg som en gal til å få samlet hele gjengen, dratt i kongeparken, spist farmor og farfars deilige mat, og best av alt sett PAPPA igjen! Det er et helt år siden sist! Han styrer med sine prosjekter i Thailand og jeg styrer med mine i Kristiansand, men når årets familietreff finner sted flyr han hele veien fra Chiang Mai bare for noen dager <3 Love it!

♥ Kjøpe alt av skolebøker. 15 juli får jeg greie på hvilket studie jeg har kommet inn på, og da tenker jeg å gå til innkjøp av bøker med det samme. Kjekt å ha tatt en sniktitt gjennom pensum før skoleåret starter! Jeg satte sykepleier på førstevalget til dere som måtte lure på det! *Fingers crossed*♥ Dra på campingtur til Prekestolen! Jepp! Etter familietreffet 10 juli har vi enda noen dager å slå ihjel før Hellasferien, og da tenker Daniel og jeg å ta turen videre til Prekestolen. Det er en skam at vi ikke har fått vært her enda. Svigers har akkuart kjøpt seg en sammenleggbar kano også, så er vi riktig heldige får vi kanskje låne med oss denne og padle litt i lysefjorden. For en drøm å teltcampe et par dager i slike omgivelser.

♥ Fiske. MYE. Jeg elsker å fiske. Kanskje aller mest i havet, men ferskvann duger jammen det også. Derfor passer det perfekt at svigers har hytte ved et! Hihi, her planlegger jeg også å snike til meg noen soltimer i juli. Fisking av krabbe har jeg også vanvittig lyst til å få til en gang denne måneden, men hvordan det skal la seg gjøre uten båt vet jeg ikke helt. Kanskje jeg har noen bekjente som jeg kan invitere meg selv med. Hehe!♥ Nyte det fine været, spise norske jordbær med melis til jeg kaster opp, være MYE utendørs og gjerne til sent på kveld når været spiller på lag. Jeg vil virkelig NYTE de lyse og varme sommerkveldene! Før jeg vet ordet av det så er den sure høstvinden tilbake og da vil jeg ihvertfall kjenne på at jeg fikk brukt sommeren godt.

♥ Lese en feriebok. Jeg regner med at jeg begynner å titte litt i pensumbøker fra og med 15 juli, men én god feriebok må jeg vel klare å lese innen den tid. Har dere noen tips her så hyl ut! Jeg trenger alltid romantips.

♥ Det er på høy tid å gjøre et headerskifte! Spesielt med tanke på at det lange håret nå er borte. Jeg får kjøre en fotoshoot en av de nærmeste soldagene og få min bedre halvdel, Annika til å hjelpe meg på den fronten igjen <3♥ Ha tidenes palmesus-weekend! I dag og i morgen braker det løs med festival her i Kristiansand og selv om jeg ikke engang har prøvd å skaffe meg billetter blir det i morgen tidenes fest her før vi drar på byen! Istedet for å ha bar til bar-vors har alle vi som bor i samme blokk og nabolag bestemt oss for å kjøre "leilighet til leilighet-vors" hvor hvert vennepar har fått utdelt et tema hver. Her i hus skal vi stelle i stand til Mexikansk party i kveld, så i morgen tidlig klokken 11.00 får vi besøk av 20 stykk som skal få servert mexikansk musikk, tequila, øl, tortillachips og salsa før vi en time senere går over til naboene hvor temaet er et helt annet. Herregud så gøy!

♥ Sette av en varm dag til et besøk i dyreparken med jentene mine. -Akkurat som i fjor. Det var bare en helt nydelig dag med opplevelser i parken fra morgen til ettermiddag og grilling ute på marken med vin om kvelden.Ja til en reprise av dette! Ah, juli måned blir fin. Jeg har det på følelsen <3
Alle bilder er hentet fra pinterest til dere som lurer!

10 ting jeg frykter...Trange rom... Eller trange rom takler jeg vel. Det er vel heller det å få noe lagt over ansiktet mitt som utløser en form for panikk. De gangene Daniel har forsøkt å tøyse ved å legge seg over meg og dytte en pute på hodet mitt... Ja, da henter jeg ut krefter jeg aldri engang trodde eksisterte i meg. Jeg blir livredd, sint, og så sterk at jeg føler jeg kunne løftet hele mannfolket og kastet ham over til den andre enden av soverommet. Kanskje jeg har en form for klautstrofobi? Haha, denne leken blir ihvertfall ikke tatt så veldig godt imot.Katter... Jeg hilser på alle og enhver jeg kommer over på gaten, men det er med en ørliten frykt for å når som helst bli angrepet. Katter er så egoistiske og uforutsigbare. I det ene øyeblikket smyger de seg inntil deg for kos, og i det andre har du katteklør stikkende inn i hele underarmen. Hva er det som foregår i hodene deres?

Cat's be like: Kos meg. Kos meg. Kos meg. Kos meg. Kos meg. NOK!! Angrip!Akutt dårlig mage... Mitt aller aller aller verste mareritt. Det er jammen ikke ofte jeg blir utsatt for den slags, men de gangene det skjer kan jeg banne på at jeg befinner meg på et offentlig sted. Jeg husker jeg fikk oppleve det på hjemreisen fra Thailand en gang for tre år siden. Jeg skulle ta fly fra Chiang Mai til Bangkok, og akkurat idet boardingen startet satte det i gang i Borges magehus... Ikke tok jeg meg tid til noe toalettbesøk før ombordstigning, og ettersom flyet skulle fylles opp med 200 passasjerer før det lettet tok det så forbaska lang tid før toalettlampen begynte å lyse! Ah, verste flyturen jeg har hatt i hele mitt liv.Allergier... Jeg er enkelt og greit redd for å bli allergisk mot all den gode maten jeg er så glad i. Tenk å være allergisk mot skalldyr? Eller hvetemel og melk? Ah, jeg er så glad for at jeg slipper unna med kun pollen.

Høye lønninger. Jepp! -For jo høyere lønna er jo høyere blir summen på brevet fra skatteetaten når staten skal ha sitt 4 ganger årlig. Haha, dette er jo helt tullete å si, men det er sant. Jeg blir oppriktig stresset av fakturagrunnlag, så nå har Geir begynt på prosjekt Marthe Borge AS! Endelig skal jeg få slippe å se hvor mye som går tilbake til staten. Med AS får jeg istedet samme, faste sum utbetalt mens resten automatisk går til skatt, moms og sparing. Forhåpentligvis blir det da litt lettere stemning på Geirs kontor rundt lønningstider.Latterkramper. -Når det passer aller minst. Som i en trist anledning, på kino eller midt i en seriøs telefonsamtale. Jeg fikk det en gang jeg skulle bestille meg roomservice på elefonen i Egypt, og brukte seks minutt på å få presset ut "En mi-mi-miiilk-shaaake"! Latterbrølene ville bare ingen ende ta! Noe så flaut.

Svigermødre. Jeg tror bare det ligger i oss jenter å frykte svigermor mer enn svigerfar. -På samme måte som mannfolk ofte frykter svigerfar mer enn svigermor. Kjæresten din er liksom mammas gutt, og du vil ikke være den som "tar over" uten å ta like godt vare på ham.. Haha, heldigvis har jeg vært superheldig på den fronten. Jeg har svigerforeldre som heier på oss like mye som vi heier på dem, og det er jeg veeldig takknemlig for. Man hører jo så mange skrekkhistorier hvor det er motsatt, og det må være så slitsomt?Terror. Denne er jeg nok ikke alene om å kjenne på i disse dager. Jo flere tragedier jeg leser om i avisene, jo mer paranoid blir jeg. Spesielt når jeg er ute og reiser. Jeg innbiller meg at det ligger bomber i enhver mystiske koffert, og tror piloten på flyet skal ta livet av meg så fort jeg kjenner ørlite turbulens. Huff, det er trist, men man blir jo så fryktelig påvirket av det man ser og leser om i media.

Å fly av tredemøllen i fart... Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg i hodet mitt har sett for meg dette scenarioet. Spesielt under de mer intensive intervalløktene. Noen ganger føles det bare som om båndet går fortere enn føttene kan ta meg. Usj, bank i bordet. Måtte dette aldri skje.Å kjøre på noen... Tenk noe så grusomt! Et øyeblikk med for dårlig oppmerksomhet og vips så kan du ha kjørt på et lite barn som har forvillet seg ut i veien? Eller en syklist som kom uventet ut i kjørefeltet fra venstre kryss? På to sekund kan jeg ha ødelagt noens liv (+ mitt eget) om jeg ikke er oppmerksom nok. Jeg har hatt flere mareritt om dette siden jeg fikk lappen for seks år siden og hver gang jeg våkner og innser at jeg ikke sitter i fengsel etter å ha kjørt fra den døde syklisten i veikanten... Altså, det er den beste følelsen i verden. Haha!Tenkte det var på sin plass med en Del 2 av mine ti frykter!
Kanskje dere kjenner dere igjen i noen av dem?

Mine studievalg for 2016Da var det på høy tid å fortelle dere litt mer om hva jeg har søkt på av studier til høsten 2016! Jeg har vært veldig i tvil om ikke bare hvilken utdanning jeg har lyst til å ta, men også hvilken by jeg skal bo i. Daniel kom en gang i januar hjem med beskjeden om at han kanskje måtte til Trondheim for å ta et år med ekstra utdanning der, og noe frivillig avstandsforhold var for meg helt uaktuelt, så da ville jeg heller pakke pcen med meg og søke studier noen mil lengre nord jeg også! So i did! -Men i tilfelle mannen skulle få beskjed om at Trondheim ikke ble aktuelt likevel, søkte jeg også på fem studier i sør. Dere kan tro jeg har vært spent de siste par månedene! Det er jo ingen tvil om at Kristiansand er min favorittby, men jeg var også veldig klar for nye eventyr, og derfor ble jeg nesten litt skuffet da vi i forrige uke fikk beskjeden om at Trondheim ikke ble aktuelt likevel. Vi blir altså i Kristiansand, og det blir dermed en av de fem valgene mine på UIA jeg vil komme til å starte på til høsten.Slik står rekkefølgen i dag, men den er nesten tilfeldig for jeg har enda ikke peiling på hvilken retning jeg skal gå for til slutt. Jeg vet jeg kommer inn på 4/5 av dem, og jeg kan omrokkere på rekkefølgen så mange ganger jeg vil helt frem til slutten av juni(?), så jeg får bare bruke noen uker til på å fintenke litt. Nå står det ihvertfall bare mellom fem retninger, og ikke hundre på to ulike universitet! Høhø..Hva tror dere passer meg best? Jeg blir rett og slett ikke enig med meg selv.. I det ene øyeblikket vil jeg ta sykepleierutdanningen fordi jeg liker mennesker, og fordi det er et så sikkert yrke.. I det andre blir jeg livredd for at jeg skal bli psykisk utslitt av å være omringet av mennesker med alle mulige personligheter og lidelser hele tiden! Jeg som er så avhengig av alenetid og som egentlig stortrives bak en kontorpult 8 timer i strekk? Jeg er redd for barn for svarten! Jeg kan jo ikke bli sykepleier? Nei, jeg må bli jurist tenker jeg da. Eller utdanne meg innen ernæring og mat og starte opp mitt eget matmerke. Gi Toro noe å tygge på! Haha.. Nei, vet dere hva? Dette med utdanning er helt latterlig vanskelig. De som måtte mene noe annet kan gå og ta seg en bolle.Nå vet dere ihvertfall hva jeg har søkt! Så får jeg se hva jeg ender opp med i juli da <3
Kanskje jeg havner på samme vei som en av dere? Flere som har søkt på noe av dette på UIA?

14 Questions TagNevn en dårlig uvane du har. Hehe, jeg uttaler ord som kjempe og kino feil. Åjada, jeg er en av de som sier "sjempe". Jeg vet at det blir galt, men hva skal jeg gjøre? Jeg lærte aldri å uttale den k-lyden riktig, og nå er det gått så mange år at det er helt umulig å legge om.

Hva får deg i godt humør? Blomster, en nyvasket leilighet, flammer og hav, dere lesere, shopping, gode matopplevelser, ferier, kvalitetstid med mine kjære og nære, lange bad, gode bøker, ooog litt alenetid. Mange av disse faktorene gir alene bare kortvarig lykke, men får jeg en fin kombinasjon av alt sammen så tror jeg jammen at livet er komplett. Det er disse små lykkefaktorene kombinert som utgjør den store hverdagsgleden min.Er det noe du gruer deg til? Tja! Jeg skal ærlig innrømme at jeg gruer meg til studietiden. Jeg har bestemt meg for at jeg skal blogge ved siden av studiene, og tanken på hvor få timer jeg kommer til å sitte igjen med etter at lesedagen er unnagjort og bloggen oppdatert skremmer meg litt. Jeg har heller aldri forstått meg på dere som sier det er gøy å studere, men det utsagnet håper jeg virkelig at jeg også kan få kjenne litt på snart<3

Er det noe du ikke kan forlate huset uten? Penger. Enkelt og greit fordi jeg er livredd for å ikke ha mulighet til å kjøpe mat når jeg blir sulten. Ja, men jeg blir umenneskelig uten mat i magen.

Si tre ting du er takknemlig for. 1. At jeg har god forbrenning. Håper bare aldri det tar slutt, så jeg kan fortsette å spise all den gode maten jeg elsker! 2. At jeg vokste opp da det enda var kult å leke utendørs, og ipaden var ikke-eksisterende. 3. At jeg ikke sliter med noe psykisk eller noen sinne har hatt et anstrengt forhold til mat og trening. Det er så mange av oss som gjør nettopp det enten de er bevisste på det selv eller ikke. Kanskje jeg vil komme til å oppleve en slik periode en gang i livet jeg også, men at jeg slapp unna alt dette i de litt ekstra stressende og vanskelige ungdomsårene kjenner jeg meg oppriktig takknemlig for.

Når fyller du år og hvor gammel blir da? 31 august blir jeg 24 år gammel, og det er et tall jeg håper jeg kan holde meg på for alltid. 25 er så... gammelt? Plutselig er man halvveis til femti? Jeg var jo nettopp tolv?

Er det noe du er usikker på ved deg selv? Ja, det er det alltid. Både utseendemessig og personlighetsmessig har jeg ting jeg både liker og missliker ved meg selv, men jo eldre jeg blir jo flinkere blir jeg til å kun fokusere på det sistnevnte. Det er ingenting å gjøre med den lille overleppen når jeg ikke er interessert i å sprøyte noe i den, så jeg bruker ikke et sekund på å irritere meg over den, men personligheten kan jeg jobbe med og forme som jeg vil! Jeg har absolutt dager jeg også hvor jeg tenker dårlig om meg selv og andre, måten jeg handler på eller valgene jeg tar, men da trøster jeg meg med denne tanken. Vi kan alle bli snillere, tenke mer positivt, bli flinkere i hobbyen vår, eller utvikle oss på våre svake sider akkurat når vi vil. Vi må bare bestemme oss for det, og ikke glemme å leve litt også i kampen om å bli den beste versjonen av oss selv. Hehe, dagens preken fra Borge.

Har du bil-lappen? Åjada! Den tok jeg på 18 årsdagen min. Jeg strøk på prøveoppkjøringen, men fikk en gammel senil herremann som sensor da det virkelig gjaldt, så da klarte jeg meg gitt! Jeg har ikke bil da, men nå har jeg klart meg så mange år uten at jeg ikke lengre føler meg avhengig av den.

Hvis du fikk 1 milliard på konto og kunne sluttet å jobbe, hva ville du gjort? Først og fremst delt med hele familien så vi alle kunne vært like rike, og så ville jeg reist for å oppdage alle de fantastiske stedene verden har å by på. Jeg vil jo ikke ha barn (foreløpig) så jeg hadde levd livet til det fulle, gitt en formue til veldedige formål og sørget for at kontoen min sto tom den dagen jeg takket for meg. Haha!

Hva var det siste du spiste? En Toro posesukke med blomkål og brokkoli. Craver disse til lunsj hele tiden.

Hva ønsker du deg om dagen? En beagle. Jeg har så lyst på en beagle at ord ikke strekker til, men så er jeg samtidig så redd! Jeg er livredd for at jeg ikke skal ha tid nok likevel. For at hunden ikke får den mosjonen den trenger og for at jeg ikke skal klare å oppdra den til å bli så balansert og fin som jeg vil ha den. Det siste jeg ønsker er en rebelsk hund som bjeffer av alt, hopper på fremmede og bare generelt er spinnvill. Haha, huff det ska'ke være lett.. Noe dyr blir det uansett ikke på oss før vi har kjøpt noe eget.

To ting jeg skal gjøre i dag: 1. Oppdatere dere, og levere utkast for en kampanje som skal publiseres på bloggen i morgen. 2. Trene. Jeg var ute og løp i formiddag og klokken syv venter en styrkeøkt med Selini igjen. Hva da sprek mandag? Tanken på at ferie venter om 16 dager hjelper på motivasjonen!Hva craver du? Akkurat nå? Fiskegratengen til Toro. Jeg skulle gjort alt for å ha en i hus..

Hva får deg i dårlig humør? 1. Et tomt kjøleskap. 2. South Park og Simpsons (+ dårlige tvreklamer) 3. Skatt og momsregninger. 4. Regn. (Med mindre jeg har lyst til å ligge inne og høre på det)

Er det noe du gleder deg til? Jeg gleder meg til jenteturen jeg har i vente, og til sommerferien 2016. Jeg tror den blir helt fantastisk. Krysser fingrene for stor sol og 20 varmegrader i Kristiansand hver dag av juni og juli, så håper jeg at denne 14 dagers klisseturen til Daniel og meg blir den beste ferien vår noen sinne.Det var 14 kjappe på mandagskvelden <3

Mine topp 9 hverdagsløgnerÅnei, jeg har ikke gitt hunden din menneskemat...
*Kremt* Det må jo være noen fordeler med å dra på besøk til tante Marthe! Neida, men joda... De er bare så uskyldige der de sitter og glaner på meg under middagsbordet..

Ja, jeg er klar til å gå om fem minutter....
Eller: Jeg er straks på vei! Sier jeg til Daniel at blogginnlegget skal være klart, ferdig og publisert om 10 minutt, så regner han automatisk med en halvtime for å ikke bli irritert over hvor forsinket jeg er. Sier jeg at jeg er på vei ut døren så fort jeg har fått tatt på litt leppestift så snurrer han bare en ny episode med House of Cards.

Det er akkurat det samme for meg...
"Bare ikke velg den sjokoladen med fruktbiter i"... Eller "den kjedelige restauranten som bare serverer salat". Ååå, jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg har sagt det er det samme for meg, men hatt et klart favoritt-alternativ i bakhodet. Noen ganger vil man bare ikke være den som velger!Jeg har ikke tid...
Denne strofen tar jeg så alt for ofte når jeg går forbi gateselgere... Jeg vet med meg selv at jeg ikke klarer å gå derifra uten å ha kjøpt noe hvis selgeren klarer å stoppe meg, så da beklager jeg meg heller med en "har ikke tid" og tripper forbi i kappgang tempo. Er jeg for lat til å ta meg en løpetur om ettermiddagen så tar jeg gjerne en hvit løgn for meg selv der også. Innbilningen om at jeg ikke har tid til en 30 minutters svetteøkt en ettermiddag blir ofte så sterk at jeg faktisk tror på den til slutt. "Det ville tatt 30 minutt å dusje etterpå. Aldri om jeg ville rukket det!".

Jeg er ikke sur... Nope, jeg har det bra.. Alt er fint...
Hehehe, denne har Daniel gjennomskuet en gang og to! Tilsier den korte responsen og de halvhjertede smilene mine at "er du sur?" spørsmålet bør stilles, ja da er jeg mest sannsynlig det kjære. Heh! Jeg er ikke så forbaska flink med ord muntlig, så noen ganger trenger jeg litt tid på å finne ut hvordan jeg skal ordlegge meg før diskusjonen braker løs... Heldigvis har jeg stort sett bare grunner til å smile i hverdagen.Å, nei den er ikke ny...
-For jeg kjøpte den for en uke siden! Jeg vet ikke hvorfor jeg kaller klær jeg har kjøpt for mer enn syv dager siden "ikke nye", men det gjør jeg merkelig nok alt for ofte! Heretter tror jeg at jeg skal definere plagget som "gammelt" når det ikke lengre fås kjøpt i butikken.

Jeg trenger bare ett bilde til.. Kan du bare ta ett til?
Okei, aldri i livet om jeg sier meg fornøyd med bare ett bilde til. Ber jeg deg ta ett bilde, så mener jeg minst fem. Er jeg ute på restaurant med Daniel eller venninnene mine så er det verste jeg vet å spørre mennesker jeg ikke kjenner om hjelp til å ta bilde av oss. De tar jo bare ett! Hva er sannsynligheten for at alle har øynene åpne da liksom? Eller for at bildet er i fokus i det hele tatt? Jeg blir helt matt! Har du ikke tid og krefter til å trykke inn knappen 3-4 ganger så bare la være.Oi, den meldingen har jeg ikke sett...
Eller oi denne telefonen hører jeg ikke, jeg ringer heller opp igjen! Er det noe jeg har enda mindre tid til enn bakkeløp om ettermiddagen så er det lange telefonsamtaler. Vanlig hverdagsprat med familien har jeg alltid tid til, men vil venninnene mine ringe for å skravle i mer enn 60 minutt så må de rett og slett ringe noen andre. Haha! Jeg kommer gjerne på besøk i fem timer, og har det hendt noe så er det selvfølgelig en helt annen sak, men slike lange jentete telefonsamtaler er bare ikke min greie. Da har vi jo ingenting å prate om når vi sees?

Ja, jeg skal ta meg av den kleshauen i morgen...
Eller i overimorgen, eller dagen etter der... Det blir ihvertfall ikke i morgen. Bretting av klær er det kjedeligste jeg vet om, og dermed har det fort for å bli nedprioritert i både en uke.. og to.. Eller tre.Fader så mye jeg lyver om egentlig!
Har dere noen flere morsomme hverdagsløgner å tilføye listen?

Fasiten på leser-quizen!

Da var det på tide å dele svarene på denne morsomme lille quizen! Er dere klare? At ikke engang samboeren min svarte riktig på alle 10 punktene sier vel kanskje litt om vanskelighetsgraden? Hoho, kun 2 av dere 80 som har lagt igjen svaralternativer fikk full pott! Gratulerer så mye til bloggleserne Silje og Kristina! -Og jentene mine da.. De gjettet også riktig på alt under syforeningen vår i går, men det skulle vel kanskje bare mangle etter 10 års bekjentskap. Hihi, Daniel trodde jeg hadde ditchet John Carew han da... Ler meg ihjel <31. Jeg dro på helsestasjonen for gratis p-piller som fjortenåring fordi jeg hadde hørt det gjorde puppene større.

Fasit: Fakta. Ikke vet jeg hva som gikk av meg på denne tiden. Jeg hadde så store pupper fra før at medelevene mine satte ut rykter om at Borge gikk med papir i bhen, men jeg.. jeg skulle ha større.

2. Jeg var økonomisk inkompetent før Geir kom inn i livet mitt, og brukte så mye penger på reiser og shopping at jeg fikk en skattesmell på 60 000 kroner.

Fasit: Fakta. Jeg var 19 år gammel da jeg tjente mine første "store" penger, og som blogger og eier av egen bedrift blir ikke skatten automatisk trukket av lønningen før den kommer på konto. Hehehe! Fort gjort å bli litt overivrig! Første halvår av 2012 var ærlig talt bare en eneste stor fest av reiseopplevelser og shopping... Det var først da jeg ble introdusert for Geirs prosentregning senere på året jeg fikk forståelse for hvor mye som egentlig skulle ha vært satt av til skatteregninger... Heldigvis ordnet det seg etter noen måneder med shoppestopp.3. Min største drøm er å gifte meg i kirken, få to sunne barn og bo i et stort, klassisk hvitt hus som jeg har tegnet helt selv. Det skal ha glasert takstein og være så nære sentrum som overhodet mulig.

Fasit: Fleip. Denne forstår jeg at mange trodde var riktig. Det er nemlig ikke mange årene siden jeg drømte om et gigantisk bryllup og et klassisk hvitt hus med glasert takstein. I dag er derimot drømmen en funkisleilighet på én etasje, gjerne litt utenfor sentrum og på en topp med utsikten av hav, fjell eller en eller annen blomstereng. Gifte meg kjenner jeg heller ingen behov for med mindre mannen har et stort ønske om det. -Og barn... Neitakk!

4. Jeg hadde en erotisk drøm om gymlæreren min på videregående og klarte aldri å se ham i øynene igjen. Jeg følte meg sinnsforvirret da han pratet til meg i to år etterpå.

Fasit: Fakta. Huff, noe så pinlig! Det verste var at jeg det siste året på videregående valgte breddeidrett som ekstra fag og fikk denne skallede rogalendingen av en herremannen som lærer i dette også. Jeg gikk fra 6 til 4 i gym på et år, og jeg er sikker på at denne drømmen har skylden!

5. Jeg fikk tante rød for første gang da jeg var 15 år og red sprangstevne på Epona Ryttersenter i hvite ridebukser. (Yup, stevnebuksene er hvite)

Fasit: Fleip. Noe så fryktelig! Tante rød fikk jeg for første gang som fjortenåring hjemme på toalettet. Takk og lov!6. Som 16 åring festet jeg med guttaboys i Black eyed peas. Jeg traff på dem midt i Kristiansand sentrum en sommerkveld de skulle ha konsert der, og ble med på en nattklubb jeg var fire år for ung til være på.

Fasit: Fakta. Det var bestevenninnen min som spottet dem da de satt og spiste på en café i byen, og uforskammede som vi var buste vi bort for å spørre om å få ta bilder med dem. Ikke vet jeg om det var det gotisk sorte håret mitt eller den brasilianske rumpen til venninnen min, men noe må ha gitt inntrykk, for vi ble altså invitert med dem på nattklubb etter at maten var inntatt. En invitasjon til å bli med opp på hotellrommet etter festen var også inkludert, men så gale (takk gud) var vi heldigvis ikke. Dessuten ble vi kastet ut fra nattklubben 10 minutt etter ankomst da en vakt kjente igjen venninnen min og visste hun var hakket for ung.

7. Jeg var tidenes villeste russ våren 2011. Jeg var på alle russetreff, løp naken over lundsbroen i Kristiansand, tryglet politimenn om kyss, og satt kun iført undertøy under pulten min i skoletimen.

Fasit: Fleip. Dere som har fulgt meg siden russetiden fant nok ikke denne så vanskelig? Jeg tar gjerne noen glass vin, men noe rølpefyll har jeg aldri vært fan av. Jeg deltok ikke engang på "dåps-kroa" fordi jeg ikke orket tanken på å få øl i håret. Haha. Jeg kunne ikke fordra å drikke flere dager på rad, jeg hatet russebuksa, kunne ikke tenke meg å sove i en bil, og tok toppen 5 russeknuter. De eneste gangene jeg deltok på en fest var da venninnene mine brukte makt for å dra meg med. -Men da klokken slo 00.00 var jeg alltid på vei hjem igjen.8. John Carew inviterte meg på en kaffedate etter at jeg som nysingel meldte min interesse for ham i et blogginnlegg sommerferien 2014. Til tross for utallige venninne-oppfordringer svarte jeg aldri på meldingen. For det første så drikker jeg ikke kaffe, og for det andre så ble jeg svett bare av tanken.

Fasit: Fleip. Haha! -Men hadde meldingen tikket inn sommeren 2014 så skulle jeg nok ha lært meg å drikke kaffe på flekken. (Jeg var stormforelsket i Carew på denne tiden). Heldigvis traff jeg i stedet en enda bedre kar <3

9. Min største frykt er havets vesen. Hai, brennmaneter, og alle ekle krabbekryp som skjuler seg i tare og tang.

Fasit: FLEEEIP. Hallo i luken! Hadde jeg fått lov til å ha et gigantisk akvarium med brennmaneter i stuen så ville jeg ha hatt det. Maneter fascinerer meg sånn! Programmer om hav, hai og undervannsliv er virkelig det gøyeste jeg ser på, og dessuten har jeg jo en indre drøm om å bli marinbiolog! Kan'ke være redd for tang og tare da.

10. Jeg synes tvreklamene bare blir lengre og lengre, og har derfor boikottet alt av kanaler i hele 2016. Jeg har i stedet abonnement hos tre streamingtjenester, og skal jeg se et vanlig tv-program så ser jeg det på pcen.

Fasit: Fakta. Jeg ble så drit lei av de hyppige, for ikke å snakke om evigvarende reklamesnuttene at vi sluttet å betale for alt sammen i fjor. Det eneste Daniel og jeg ser på om kveldene er serier på streamingtjenester, og når Idol går om fredagskvelden finner jeg frem tv2 sumo og kobler pcen til tven ved hjelp av en ledning. Null stress!1,2,4,6 og 10 var altså fakta! <3 Hvor mange riktige fikk du?
Bildene her er fra dagens alt for koselige stallbesøk.

Fleip eller fakta - En leserquiz

  God morgen kjære, gode trofaste blogglesere! Like før leggetid i går fant jeg ut at jeg skulle lage en liten fleip eller fakta - leserquiz til dere! Hehe, bare for å prøve noe litt morsomt og nytt da! Under her vil dere altså finne 10 personlige påstander i tilfeldig rekkefølge hvor 5 er fakta og 5 er fleip. Kjenner du meg så godt at du klarer å sortere dem ut riktig? Hvis du har lyst til å gi det et forsøk så legg gjerne igjen en liten kommentar under her med hvilke nummer du mener er riktige og hvilke nummer du tror er gale. Hva som stemmer og ikke skal jeg selvsagt avsløre i et eget innlegg i morgen. Hoho, dette blir morsomt! Mange av punktene har jeg aldri delt på bloggen før, så det blir gøy å se om noen har så flaks å få absolutt alt riktig. Da skal dere jammen kjenne meg godt.1. Jeg dro på helsestasjonen for gratis p-piller som fjortenåring fordi jeg hadde hørt det gjorde puppene større.

2. Jeg var økonomisk inkompetent før Geir kom inn i livet mitt, og brukte så mye penger på reiser og shopping at jeg fikk en skattesmell på 60 000 kroner.

3. Min største drøm er å gifte meg i kirken, få to sunne barn og bo i et stort, klassisk hvitt hus som jeg har tegnet helt selv. Det skal ha glasert takstein og være så nære sentrum som overhodet mulig.4. Jeg hadde en erotisk drøm om gymlæreren min på videregående og klarte aldri å se ham i øynene igjen. Jeg følte meg sinnsforvirret da han pratet til meg i to år etterpå.

5. Jeg fikk tante rød for første gang da jeg var 15 år og red sprangstevne på Epona Ryttersenter i hvite ridebukser. (Yup, stevnebuksene er hvite)

6. Som 16 åring festet jeg med guttaboys i Black eyed peas. Jeg traff på dem midt i Kristiansand sentrum en sommerkveld de skulle ha konsert der, og ble med på en nattklubb jeg var fire år for ung til være på.7. Jeg var tidenes villeste russ våren 2011. Jeg var på alle russetreff, løp naken over lundsbroen i Kristiansand, tryglet politimenn om kyss, og satt kun iført undertøy under pulten min i skoletimen.

8. John Carew inviterte meg på en kaffedate etter at jeg som nysingel meldte min interesse for ham i et blogginnlegg sommerferien 2014. Til tross for utallige venninne-oppfordringer svarte jeg aldri på meldingen. For det første så drikker jeg ikke kaffe, og for det andre så ble jeg svett bare av tanken.9. Min største frykt er havets vesen. Hai, brennmaneter, og alle ekle krabbekryp som skjuler seg i tare og tang.

10. Jeg synes tvreklamene bare blir lengre og lengre, og har derfor boikottet alt av kanaler i hele 2016. Jeg har i stedet abonnement hos tre streamingtjenester, og skal jeg se et vanlig tv-program så ser jeg det på pcen.Nå, hvor gal tror dere jeg er? <3 Dette grugleder jeg meg til å finne ut av!

12 ting som irriterer meg...1. Når jeg har rigget meg til for kveldens favorittprogram og oppdager at det av en eller annen grunn ikke sendes likevel. Haha, dette gjør så inderlig vondt i hjertet mitt.. 

2. Mennesker som aldri lar andre slippe til.. Mennesker som det klikker for når samtaletema plutselig ikke lengre dreier seg om dem, eller besserwissere som bare lever for å diskutere.. Vi har vel alle på et tidspunkt hatt noen av disse i livene våre? Hehe, jeg sier bare jatt med, la dem fryde seg over å vite bedre enn deg og la det bli lenge til neste gang dere sees.. Det er den eneste måten å holde det ut på.

3. Folk som aldri blir fornøyde med været. Er det ikke for varmt så er det for kaldt. Regnet er trist, solen brenner, vinden stikker, snøen blir til plagsom sludd.. For noen er bare ingen vær bra nok.

4. Når en helt genial ide til et blogginnlegg popper opp i hodet mitt like før jeg sovner om kvelden og jeg glemmer å notere den ned. Aldri i livet om jeg husker den når jeg våkner morgenen etter.5. Når blogglesere spekulerer rundt om jeg er blitt singel igjen så fort Daniels navn ikke er blitt nevnt på to døgn. Hehe, jeg vet jeg vet.. Jeg har selv valgt å dele livets store kjærleik på bloggen, men hallo i luken.. Jeg er fremdeles veeeldig forelsket så la det ihvertfall gå en uke før dere bekymrer dere da <3

6. Når du får parkeringsbot for å ha parkert et sted ulovlig i syv sekund. Komaan! Min siste parkeringsbot fikk jeg faktisk etter å ha stått parkert 7 minutt for lenge under et kjøpesenter, og regningen kom på 710 kroner... Det er 100kr i minuttet det. Galskap!7. Folk som står i meeeterlang kø på flyplass-gaten allerede en halvtime før den i det hele tatt åpner. Ja, jeg lar meg virkelig fascinere over hvor mange mennesker som er livredde for å være sistemann på flyet! Du er garantert en plass når du har en billett, og flyet går ikke før alle er ombord likevel, så hvorfor stresse sånn? Jo tidligere du setter deg i setet jo lengre må du sitte trangt og vente på å få komme ut igjen. Det gir ikke mening?

8. "You can skip this ad in 10 seconds"... Ååå, jeg vrenger meg i smerte når jeg må sitte og beglo den 10 sekunders-knappen før youtubevideoen spilles av.9. Tvprogrammet South Park. Noen tvprogram går meg på nervene selv i små doser, og dette er et av dem. Disse ekle figurenes stemmer er den verste bakgrunnsstøyen jeg kan sitte og høre på så når Daniel bruker dette som ettermiddagsunderholdning må jeg snike meg ut på soverommet og jobbe derfra. Ellers blir det faktisk dårlig stemning. Dette gjelder også for Simpsons. Haha, unnskyld, men jeg klarer det ikke!10. Bussjåførere som ikke klarer å kombinere billettkontroll med hei. Etter at jeg begynte å kjøpe billetten min gjennom Akt på mobilen så tror jeg ikke jeg har fått et eneste "hei". Sjåførene bare nikker, vinker og hoier meg inn i bussen uten å gi så mye som et smil eller et ordentlig blikk. Hvor vanskelig kan det være?

11. Folk som tar seg nær av alt. *Sukk*. Noen ganger føler jeg at ethvert ord jeg skriver må overanalyseres så ingen skal finne en måte å føle seg tråkket på.. Enkelte er bare hårsåre ut av en annen verden..12. Mennesker som vrir det mest positive om til noe stygt og negativ. Dere skjønner sikkert hva jeg mener.. Har du skaffet deg et fadderbarn så er du stygg og fæl for ikke å ha skaffet deg to... Har du dokumentert din frivillige reise til Lesvos hvor du bidro med hjelp til flyktningene så er du PR kåt.. Jeg blir helt matt av disse menneskene.. Kan vi ikke bare rose hverandre av og til? Og hei! Selv om mennesker dør av Hiv og Aids, barn sulter, og kvinner blir trakassert på den andre siden av jorden, så har du fremdeles lov til å sukke over et tomt kjøleskap en søndagskveld. Hver dag dør mennesker av kreft, men du skal fader ikke føle deg som et dårlig menneske om du synes synd på deg selv for å være sengeliggende med influensa. Det er lov å irritere seg over kø i trafikken, og det er lov å ha i-landsproblemer selv om verden sliter med langt vondere ting.Kan'ke bare ha lister over ting som gjør meg glad her inne, eller hva?
Har dere noen morsomme eller seriøse ting som irriterer dere i hverdagen?

12 ting jeg er redd for...... Min egen bankkonto
Når det er mer enn en uke siden jeg sjekket nettbanken sist. Hehe, neida. Joda. Jeg er glad i å dra kortet.

.. Flyvende innsekter
Jeg er redd for biller og edderkopper også, men det er noe helt spesielt med flyvende innsekter. Du vet liksom ikke hvor du har dem! Faktisk så virker det ikke som de vet hvor de har seg selv heller. Ta stankelbein foreksempel.. Hva er dette for et vemmelige vesen, og hvorfor flyr det alltid mot meg?... Barn
Redd og redd.. Dere skjønner hva jeg mener. Som liten var jeg verdens flinkeste barnepasser, men i dag har jeg glemt hvordan man hanskes med dem! Jeg vet faktisk ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg til tider. Det er med andre ord ikke tid for å bli smelt på tjukka riktig enda.... Navlen
Noen har fotfobi.. Jeg har navlefobi. Jeg vil nesten kaste opp om jeg får rusk, en finger eller hva som helst i navlen. Jeg takler det bare ikke! Fatter ikke hvordan jeg klarte å ta navlepiercing en gang i tiden..... Konfrontasjoner
Verste som finnes. Jeg hater å krangle, jeg taper alle diskusjoner, og jeg er heller ikke flink til å bli kjeftet på. Spesielt ikke av sånne som hisser seg opp over alt og ingenting.. Jeg husker spesielt ett tilfelle hvor Bella og jeg var på løpetur i Stavanger. Bella har ikke gått i bånd hele sitt liv og går ikke en meter fra foten min, men det kunne jo ikke denne godt voksne herremannen av en fotgjenger vite da jeg passerte han i joggetempo, så han bestemte seg for å skjelle meg ut med en real "jeg kunne ha tråkket på hunden din" tale. Jeg vet ikke hvor lenge han sto og brølte, men da han var ferdig sa jeg: "Det gikk visst fint", smilte og løp videre med Bella på slep. Jeg kunne ha beklaget for å ikke engang ha med bånd, men sånne folk får jeg bare lyst til å irritere livet av.... Å drukne
Fordi dette sammen med kreft må være de verste måtene å dø på. Ja, kreft er definitivt verst, men tanken på å bli kvalt av oksygenmangel får meg bare til å grøsse. Huff, jeg får frysninger av det her og nå.... Speil i mørke rom
Jeg er egentlig ikke overtroisk av meg, men komman... Hvem er det som ikke er redd for å se en skygge i et speil som ikke skal være der? Speil ser jeg enkelt og greit ikke i etter at lyset er slukket.... Sjåfører som ikke kjører midt i feltet
Dere vet.. Sånne som er 10 centimeter fra å kjøre på fortauet, eller 10 centimeter fra å ha stripa i veien midt mellom hjulene. Når man har fått utdelt et kjørefelt som hele bilen får mer enn nok plass i, kan man ikke bare holde seg i det? Daniel og jeg har hatt så utrolig mange bildisksjoner som kommer av at jeg brøler "NÅ KJØRER DU OSS SNART UT AV VEIEN IGJEN"!... Å miste noen jeg er glad i
Eller bare at det skal skje dem noe vondt. Jeg orker det ikke! Kan vi ikke alle bare være friske og glade?... Antrekkene jeg la ut for to og tre år siden
Ååå, why?! Hvor sinnsforvirret var jeg? Husker dere svanegenseren?! Og hva er det som foregår på bildet til venstre? Jo ALT skal jeg si dere. "Less is more" var ikke et ordtak jeg stilmessig fulgte under noen omstendigheter.... Bli såret
Jeg stoler på Daniel, men når man hører om han flotte kjæresten til hun som trodde forholdet gikk på skinner komme hjem fra jobb med beskjeden om at han ikke lengre bryr seg om henne? Ja, da kan vel min kjæreste gjøre det og? Jeg kjenner flere fantastiske mennesker som har fått denne sjokkbeskjeden helt ut av det blå, og det får meg faktisk til å bli redd selv. Det skremmer meg å tenke på at man kan stoppe å elske noen, og at man aldri kan vite hva fremtiden bringer.

... At noen skal ha skjult kamera i solariumet
Eller enda verre. Gjemme seg bak solsengen til jeg har låst døren og kledd av meg. USJ!Vips der ble en egen bloggpost tilegnet mine tolv frykter.
Kjenner du deg igjen i noen av dem?

My morning hour by hour07.00 - 07.30: Alarmen går, og jeg MÅ re opp sengen med en eneste gang.Jeg elsker nemlig soverommet vårt og liker å ha døren til det åpen så jeg kan gå forbi, titte litt inn og smile noen ganger i løpet av dagen. Haha, kall meg gjerne rar, men jeg har mine små gleder...07.30 - 08.00: På tide å gå i kosedress-kommoden og velge meg ut morgenens habitt! Jeg starter alltid dagen i koseheldress, pysjbukser eller godt og varmt ullundertøy, og selv om sminken ble fjernet før leggetid kvelden før liker jeg å rense ansiktet med noen deilige renseprodukter og smøre inn huden med en lett fuktighetskrem.08.00 - 08.30: Magen rumler og jeg hiver i meg frokost mens jeg beglor inspirasjonskontoer på instagram og leser nettaviser. Jeg har egentlig et mål om å klare og spise frokosten min uten å gjøre noe annet enn akkurat det, men som regel faller jeg for fristelsen av å trykke på telefonen samtidig. Kanskje det blir enklere til sommeren. Da kan jeg sette meg på verandaen og nyte frokosten til den fine utsikten av Kristiansand <308.30 - 09.30: Kontortid. Først nå føler jeg at jeg offisielt er på jobb, og hver morgen starter med besvaring av kommentarer som har tikket inn i løpet av natten. Kommentarsvaring er det siste jeg gjør før jeg legger fra meg pcen og det første jeg gjør når jeg slår den opp. En tur innom mailboksen er jeg også denne timen, før jeg tar en titt på dagens to do liste. Skrev jeg den ikke kvelden før så legger jeg en kjapp liten plan for dagen nå.09.30: Jeg er i gang med første blogginnlegg! Trenger jeg noen ingredienser til dagens bloggoppskrift, DIY prosjekt eller andre spesielle innlegg så drar jeg nå til byen for litt shopping, og har jeg alt jeg trenger i hus så kan jeg begynne på bildeknipsingen med det samme. Et godt innlegg tar som regel 2-3 timer å gjøre klart.12.00 -12.15: Drømmescenarioet er at første bloggpost nå er publisert! Går alt som planlagt så får jeg det til, og da er det på tide med  litt lunch! 12.00 -15.00 er enhver bloggers favoritt-tidspunkt av dagen da det er nå lyset er på sitt beste, så denne lunchen kaster jeg bare i meg mens jeg tenker på hvordan neste post skal bli.


- A bloggers morning hour by hour -12.15 - 17.00: Jeg er i gang med innlegg nummer 2, og skal dette inneholde bilder av meg så er det nå jeg motvillig trer ut av joggedressen og inn i noe som er hakket mer bloggvennlig. Masken må selvsagt også på, og tutten må erstattes med en penere hårsveis. -Så legger jeg alt tilrette for antrekks-shoot, stueshoot eller hva enn det måtte være til Daniel kommer hjem fra jobb. Jeg kunne ha brukt selvutløser, men jeg synes ikke resultatet av det blir bra nok, så da ber jeg heller pent på mine knær om mannen kan sette av tre minutter til å hjelpe meg når han kommer hjem. Så lenge middagen står på bordet etterpå, gjør han det med et eneste stort smil <3 SÅ er det middagstid og deretter blir innlegg nr. 2 endelig publisert.
I dag var det altså "min morgenrutine" som sto på planen <3

Åtte favorittopplevelser i 2015Jeg kapret drømmemannen...
2015 var året jeg skulle forelske meg igjen! Jeg traff Daniel en dag i november 2014, men etter å ha sett hvor mange idioter venninnene har datet gjennom tidene, var jeg blitt alt annet enn naiv når det kom til menn. Jeg visste nøyaktig hva jeg ville ha, og skulle ikke la meg lure av en eneste tusseladd. Selv om Daniel var den eneste jeg la øynene mine på fra vår første date i november 2014 brukte jeg måneder på å bestemme meg for om det var trygt å slippe ham inn. Det var vel ikke før i februar en gang jeg konkluderte med at mannen var til å stole på, og månedene etter det gikk bare en vei. I begynnelsen av mai fikk jeg mine første 20, røde roser og spørsmålet om ikke vi skulle kalle oss kjærester. Siden den gang har jeg lært Daniel dobbelt så godt å kjenne og jo mer jeg får av ham, jo mer vil jeg ha. Jeg er like stormforelsket i dag, og smiler av å tenke på fremtiden.Signert kontrakt med Nettavisen...
2015 ble et turbulent år på jobbfronten for min del. Jeg startet året med å bytte plattform, noe jeg var sikker på at skulle ta meg til et nytt nivå. Jeg ble lovet gull og grønne skoger og kontrakten jeg skrev under på fikk meg til å se stjerner. I stedet skulle jeg gå fra å allerede ha en trygg og god hverdag til måneder uten lønn og søvnløse netter. Jeg var alt for stolt til å fortelle noen andre enn familien og Geir at jeg nå slet med å få det til å gå rundt, og stakkars Geir hadde så vondt av meg at han tok seg av utallige mase- og kjeftetelefoner til mine daværende agenter. Vi sa raskt opp kontrakten, men var bundet til en tre måneders oppsigelsestid som gjorde at jeg satte fast i seks stressende måneder. SÅ en vakker dag kom telefonen fra min kjære, gode venninne aka rettferdighetskvinnen Kristina Andersen. Hun hadde tatt saken i sine egne hender, ringt redaksjonssjefen hos Nettavisen og fått meg med på laget. Jeg reiste rett inn til Oslo for et møte med redaksjonen, skrev under på ny kontrakt og kunne fra og med 1 august endelig puste lettet ut igjen. Jeg fikk mer i inntekt de to første månedene hos nettavisen enn jeg hadde gjort hele første halvår, stressnivået dalte, og motivasjonen steg til værs. Jeg skulle selvfølgelig gjerne vært foruten denne turbulente starten, men man lærer av de vonde opplevelsene også! Er det noe jeg har notert meg ned så er det å ikke være så forbaska naiv. Skal du komme deg opp og frem i denne bransjen så må stille krav, ikke akseptere noe dårligere enn det du er verdt, stå opp for deg selv og være litt hensynsløs. Nå starter jeg det nye året der jeg vil og bør være, og vet at 2016 blir det beste av dem alle <3Reisen til Portugal...
Mai var måneden jeg ble sendt til Portugal med Lapoint og Shape Up. Her skulle jeg bo på surfecamp med ukjente, trene hver dag flere ganger daglig, løpe langs Portugals klipper, surfe, stå på paddle board, teste pole dancing, og yoga! Ikke vet jeg hva jeg ikke fikk testet. Jeg koste meg ihvertfall glugg og kom hjem supersprek!

               Swim your worries away var en av denne ukens bloggoverskrifter.. Håhå, det gjorde jeg!
Mai-hetebølgen med Kristinemor...
Åå jeg elsker, elsker, elsker disse hetebølge-månedene vi har hatt tendenser til å få i Kristiansand rundt april/mai. De siste årene har det vært varmere i disse periodene enn i sommermånedene, og vet dere hva? Det passer meg perfekt! Mai måned er nemlig eksamenstid for folk flest, og mens mennesker med normale jobber observerer solen gjennom vinduet fra kontorpulten sin,  tar jeg med meg bestis og hundene på stranden. Jeg har ikke tellingen på hvor mange piknik-dates vi hadde i mai 2015. Vi hadde strendene helt for oss selv, hoppet fra fjell og berg, svømte med hundene og spiste jordbær langs strandkanten. Fyfader for en luksus!
Vår første kjæresteferie til Hellas...
Daniel og jeg booket vår aller første klisseferie sammen, og dro på ferie til Kos en gang i midten av juli. Jeg husker jeg var så spent! Vi var ikke samboere på dette tidspunkt, og jeg gikk enda rundt og ventet på at Daniel skulle avsløre en eller annen side av seg selv som jeg ikke ville komme til å takle. Ingen mann kunne være så perfekt, tenkte jeg og så for meg at nå som vi skulle tlibringe 24 timer sammen syv dager i strekk kom sannheten frem. Jeg ventet og ventet, feriedag etter feriedag gikk, jeg ble mer og mer kjent med ham, og til min store overraskelse bare mer og mer glad i ham. De store, skumle "avsløringene" dukket aldri opp og jeg fikk endelig bekreftet at jeg hadde skutt gullfuglen. Etter en turbulent start på året var denne glade kjæresteferien full av fine opplevelser, akkurat hva jeg trengte <3 Ikke en ting gikk galt, og vi storkoste oss i hverandres selskap.

Jeg sa opp min elskede leilighet...
... og flyttet inn til min elskede mann! Det var da både tv, vaskemaskin og tørketrommel streiket på en gang Daniel stilte spørsmålet om jeg hadde tenkt til å kjøpe nytt eller bare flytte inn til han. I oktober sa jeg opp leiligheten og på bare noen uker var jeg på plass i nytt hjem. Dette husker det var utrolig rart i begynnelsen. Som kjærester gikk vi fra å gå sammen 2-3 ganger på kveldstid i uken til å tilbringe hver eneste fritime sammen. Plutselig ble vi presentert  for hverandres "jeg er sliten - side", vi gjorde husoppgaver sammen, handlet interiør, snakket om matbudsjett og alle disse samboergreiene. Det gikk noen måneder før vi ble komfortable her også, men i dag elsker jeg alt med dette. Jeg hviner av glede når Daniel kommer tidligere hjem fra jobb og setter først og fremst av helgen til å tilbringe kvalitetstid med ham. Nei, samboertilværelsen er fantastisk!Jeg fikk verdens beste bursdagsgave...
Like før jeg fylte 23 år tok tante meg med på jentetur til Danmark hvor vi hadde et par dager med ren shopping, skravling, kos og god mat! Her koste vi oss så mye at vi (eller ihvertfall jeg) har planlagt å gjøre dette til en fast august-tradisjon! Da 31 august kom og jeg skulle feire dagen med min kjære, overrasket han meg med enda en tur! Denne gang var det Island som skulle oppleves, og på planen hadde vi både helikoptertur, hvalsafari, nordlyssafari, syv retters middager, sightseeing og et besøk i Den blå lagune. For en drømmeweekend!Jul med familien...
Ja, Stavangerjulen er uten tvil et kapittel for seg selv. Allerede i oktober hver høst begynner jeg å glede meg til juleferien, skrive om den på bloggen, og planlegge hvordan jeg skal nyte den på best mulig vis. Disse avslappende familiedagene gir meg alt. Julefilmer, mat, dekorasjoner og tradisjoner betyr så mye for meg. Ikke en jul går forbi uten at jeg verdtsetter familien min. Jeg er så heldig som har fire besteforeldre og en tante som tar vare på meg som om jeg var deres eget barn. Måtte de alle bare forbli friske og leve i hele evigheten.

Det var et langt og ærlig innblikk av mitt 2015. Håper dere liker innlegget <3

Dette visste du ikke om meg...♥ Jeg glemmer mobil eller bankkort hver eneste gang jeg besøker Sørlandssenteret. Forrige shoppingrunde var heller ingen unntak. Det var et sted mellom Bikbok og Coop obs fingrene mine bestemte seg for å slippe bankkortet på gulvet. Årsaken til at jeg tar så lett på disse hendelsene er at det på et eller annet vis ALLTID går bra! Jeg var ikke engang kommet til kassen på obs så de ringte fra informasjonen og ba meg komme og hente kortet mitt igjen. Jeg regner med at folk er ærlige og tar ikke på vei før jeg har fått det motsatte bevist.♥ Den kjedeligste arbeidsoppgaven jeg kan få i hjemmet er bretting av klær. Jeg kan vaske leiligheten, skrubbe toalettet, lage middag og ta oppvasken hver dag, men la meg slippe den onde klesvasksirkelen.♥ Vil jeg sove så er det ingenting som kan stoppe meg. Prøver du så vil du få en smakebit av et hissig stabeist. Er jeg trøtt på reise så eier jeg ingen skam. Mens høytidelige mennesker piner seg gjennom våken-netter på flyplass-stolen, legger jeg meg som en sjøstjerne på gulvet og snorker. Uten søvn er jeg ikke engang menneske.♥ Jeg må være drømmekunden til enhver gateselger. Du vet de som står langs gaten i sentrum og roper "Hei, kan jeg få spørre deg om en liten ting? Det tar bare ett minutt!" Æsj, jeg får meg bare ikke til å gå forbi. Det er akkurat som en liten høflighetsdjevel sitter på skuldra mi og roper HEI, klart du har! Stopp og finn ut hva han skal selge deg i dag! Jeg har ikke kontroll på alt, men jeg har ihvertfall betalt for minst tre barns skolegang gjennom røde kors, to fadderbarn, noen hestemalerier, håndspikkede trestatuer og noe superduper-kosttilskudd.♥ Jeg er utrolig dårlig til å planlegge hvor og når ting skal skje. Det verste jeg vet er når folk skal ha et nøyaktig tidspunkt for alt. Kan vi ikke bare av og til ta det som det kommer? Kanskje jeg mangler evnen til å være punktlig? Jeg vet ikke, men jeg har aldri vært den som irriterer meg over hun som kommer fem minutt for sent.♥ Jeg tar skrivefeil på bloggen med slående ro, og gidder ofte ikke engang å rette opp i dem. Jeg tenker som så at alle sikkert forstår at en slurvefeil kan oppstå, selv for en som lever av å skrive. Blir ord for lange deler jeg dem gjerne også opp med en bindestrek for å gjøre dem mer oversiktelige. Jeg kjører rett og slett mitt eget løp på denne fronten. Skriver jeg derimot et engelsk ord feil, blir jeg superflau og må rette opp med en eneste gang.Da føler jeg liksom at jeg like godt kunne fortalt dere hvor mye jeg bruker google for å finne ut om mine engelske quotes blir riktig stavet. Hehe! Håper dere liker innlegget. Følte "personlighets-kategorien" trengte en liten oppdatering. Hei, der fikk dere en smakebit på ordelingsfeilene jeg dikter opp også. Mihi, heldiggriser <3

Dette visste du ikke om meg...♥ Jeg hadde hjemlengsel da jeg var liten og måtte bestikkes med 500 kroner hver gang jeg skulle sove et annet sted enn på soverommet mitt. Merkelige greier hvordan hjemlengselen forsvant i det jeg fikk femhundrelappen servert i hånda. Jeg husker enda hvor stor klumpen i halsen føltes da klokken begynte å nærme seg 21.00, men hvordan jeg tvang meg til å holde den ut fordi jeg absolutt skulle ha de pengene i sparegrisen.♥ Jeg digger folk som roper hadet til bussjåføren eller takker han/henne for turen når de går av bussen. Sånne mennesker får jeg lyst til å følge etter og spørre om jeg kan få bli kjent med. Høflighet lenge leve!♥ Jeg går enten i en tettsittende hverdagskjole og 12 centimeter høye hæler, eller i totalt daffetøy. Det finnes ingen mellomting. Den ene dagen kan jeg ankomme min lokale dagligvarebutikk iført knehøye støvletter, skinnshorts, og røde lepper, mens jeg den andre dagen ankommer i sminkeløs, i treningstights, uggs og Daniel sin hullete boblejakke. Jeg går egentlig bare og venter på at kassedama skal spørre om jeg er sinnsforvirret.♥ Jeg elsker hunder og har alltid vært den store "hundepasseren" i venninnegjengen, men den siste tiden har jeg ikke orket tanken på en eneste hund i hus! Nei, nå lyver jeg. Hund tar jeg gladelig imot, men valp... Etter å ha passet to bestevenninners valper noooen ganger for mye det siste året har jeg gått meg dritlei av avføring fra stuegulvet og vel ja... tiss i senga. Aaah, kan de ikke bare lære seg å gå på do ute??♥ Jeg jatter heller med en gang for mye. Jeg er ikke en av dem som brenner for å diskutere, og tar mer enn gjerne taperkappa på om det er det som skal til for å opprettholde stemningen. Når det kommer til kjærestekrangler derimot.. Da foretrekker jeg seierspokalen hver eneste gang. Hehe, Daniel er en tålmodig mann.♥ Jeg var tidenes sparemonster da jeg var liten. Venninnen min Iselin og jeg fikk gjerne 500 kroner av familien å dra til byen og kose oss for en lørdagsformiddag i blant, og jeg kom alltid hjem igjen med 400 av dem. Ingen hadde mer respekt for sparegrisen enn Marthe.. Da jeg var 10 år dro jeg og en annen venninne med foreldrene våre til London. Jeg hadde spart i evigheter til min første jentetur, men da jeg sto der i Londons gater hadde jeg ikke samvittighet til å bruke en eneste krone. Ikke engang Miss Sixty butikken ofret jeg sparepengene for!♥ Jeg fikk til og med mamma til å kjøre meg på sprangstevner rundt i Stavanger hver helg for å samle inn tomflasker jeg kunne pante og fylle på sparegrisen min. Husker jeg samlet opp nærmere 500 kroner i tomflasker hver helg sommeren jeg fylte 12 år.. Noen søker sommerjobb, andre panter brusflasker.Det var syv kjappe om meg! Håper dere liker innlegget <3

18 kjappe - Q & AHva trenger du mest akkurat nå?
Denne juleferien tilbrakt i rolige omstendigheter med verdens beste familie. 

Hva tror folk om deg? Dere som bare leser blogginnleggene mine tenker nok at jeg er over gjennomsnittlig ivrig, åpen, og utadvendt. Det er jeg også, bare ikke rundt mennesker jeg ikke vet hvem er. Venninnene mine ville ha beskrevet meg som alt annet enn sjenert, mens en fremmed vil tenke jeg er mye mer tilbakeholden. Sånn er det vel med mange? Synes det er helt greit jeg. Man behøver ikke å åpne seg for alt og alle <3

Snorker du? Nei, det har jeg heldigvis aldri gjort. Det virker så lite behagelig!

Er du en klemmer eller kysser? Kysser! Jeg klemmer nesten aldri. Det faller meg av en eller annen grunn bare sjeldent naturlig, men når jeg først klemmer så klemmer jeg! Hihi. Stort sett er det på familien eller venner etter at vi har vært mange uker fra hverandre. Da er det et must med både kyss, klapp og klem <3 Hvordan svarer du på meldinger? Besvaring av meldinger er noe av det kjedeligste som finnes, så jeg er så kort som overhodet mulig, men kjører masse masse smileys. Vil nødig virke sint i min korte respons, så jeg overdriver heller litt. En melding fra meg ser stort sett slik ut: Ja :-) <3 :-) <3 :-) Eller Nei <3 :-) <3 :-) <3

Antall timer søvn i natt? 6 timer. Jeg la meg for første gang på lenge så sent som 01.00 i natt, og sto opp da alarmen ringte 07.00. Jeg ble så revet med da jeg skrev på denne spørrerunden. Synes det er hyggeligere å blogge på nattestid/tidlig på morgenkvisten i disse dager, så jeg får mer tid med familien resten av døgnet.

Hvilke yrker har du vært innom? Jeg har hatt sommerjobb som kokk tre år på rad, vært servitør på både cafè og hotellrestaurant, butikkmedarbeider på Vero Moda, ooog jo! Så jobbet jeg som ryddehjelp i en bar fra jeg var 16 til jeg ble 19. Husker jeg følte meg supercool der jeg gikk rundt i støvlettene mine, plukket ølglass og ble sjekket opp av både kvinner og menn. Haha, nå er jeg glad for å kunne kalle bloggen for min fulltidsjobb <3Tror du på kjærlighet ved første blikk? Nei, det gjør jeg ikke. Kanskje litt trist, men nei det tror jeg ikke på. Jeg forelsker meg i personlighet, og første blikk sier meg sjeldent det jeg trenger å vite om den.

Hva hører du på akkurat nå? Ingen har stått opp enda, så lyden av fingrene mine hamre på tastaturet.

Når pleier du å legge deg om kveldene? Før 23.00! Jeg står som regel opp før 08.00 hver morgen både ukedag og helg og da er det deilig å legge seg tidlig. Jeg er stuptrøtt klokken elleve om kvelden likevel.Favorittdrikke om morgenen?
Sjokolademelk og juice. Elsker begge deler!

Hvilken film så du sist? Alene hjemme 1. Julestemning på høyt nivå <3

Nevn to ting vi kanskje ikke visste om deg? 1. Jeg har panikk for å være sulten. Med en gang jeg kjenner hint av sult, løper jeg inn på nærmeste kjappe og kjøper meg noe som kan opprettholde blodsukkeret. Jeg har alltid med minst to sandwicher i reisevesken, for mitt verste mareritt er å sitte sulten på en flyplass sent om kvelden når alt av matkjapper har stengt. 2. Jeg irriterer meg over bloggere som aldri blogger, men som likevel ligger på topplisten med 10 000 lesere+, men samtidig er jeg glad jeg ser mine lesertall falle med en gang jeg tar meg fri. På den måten blir jeg aldri "lat". Jeg vet jeg må levere for å fortjene plassen min, og det motiverer meg.Hvem er din aller beste venn? Jeg har fire bestevenner. Kristine, Annika, Cathrine og Andrea. Jeg har mange flere gode venner, men det er disse fire jeg føler står meg nærmest. Disse fire jentene vet alt om meg.

Hvem ringer du hver gang det er noe? Det kommer an på hva det gjelder. Trenger jeg stavekontroll-hjelp så ringer jeg Annika, og trenger jeg å få utløp for en eller annen frustrasjon så ringer jeg Kristinemor.

Nevn tre ting du vil gjøre i fremtiden? 1. Oppleve verden 2. Bli milliardær 3. Kjøpe drømmehusetHva sto det på din seneste sms? Sorry mange anrop, men du MÅ SVARE - Fra Andrea. Heh! Ikke så flink til å ta telefonen hun da. -Men nå skal det sies at bestis alltid ringer på nattestid. Lover å ringe opp i dag Andrea! <3

Hva skal du gjøre i dag? Jeg skal hoppe i pysjen og kosesokkene jeg fikk i adventsgave i går, spise en deilig frokost med bestemor og bestefar, og så dra avgårde for å treffe Iselin. Min fine fine barndomsvennninne her i Stavanger <3 Kanskje blir det en lunchdate, og kanskje blir det julegaveshopping. Time will show <3Det var 18 kjappe på morgenkvisten! Håper dere alle har en fin dag i vente <3

10 kjappe - All about Christmas1. desember eller lille julaften?
Lille julaften. Enkelt og greit fordi jeg alltid tilbringer denne dagen med familien. Bestemor vekker meg til rene koldtbordet av en frokost, og skjemmer meg bort fra jeg står opp til jeg går og legger meg. Og om morgenen på julaften kommer hun snikende inn på rommet mitt og legger en stappfull julesokk med godteri ved siden av sengen min. Fyy søren som jeg gleder meg til juleferien 2015 <3

Favoritt julekaker? Bestemor og tantes pepperkaker. Den oppskriften der er helt SYK <3 Ellers elsker jeg både havreflarn, kakemenn og disse kjeksene med sjokoladebiter i som folk kaller de mest underlige ting. Her i Kristiansand kaller vi det måkelort... Hjemmelaget julekonfekt er også superdigg! -Og sjokoladerisboller..Gi eller få gaver? Haha, er det noe tvil? Favoritthobbyen i hele november og desember er julegaveshoppingen. Jeg elsker, elsker, elsker å gi, og har de siste par årene til og med tatt på meg oppgaven som julenisse i heimen. Å løpe frem og tilbake fra juletreet med èn og èn pakke er jo helt fantastisk!? Spesielt når jeg kommer til en gave fra meg som jeg virkelig tror vil falle i smak. Å se reaksjonen til den jeg er glad i når gaven åpnes er like priceless hver eneste gang. Jeg husker jeg ga Bestemor noen nøkkelringer fra Egypt hvor navnet hennes og bestefar var gravert inn for et par år siden, og hun satte med frysninger resten av kvelden <3 Beste følelsen.Ekte eller plastikktre?
Jeg sier ekte nå, men om noen år går vel jeg også for plastikktre.. Duften av grantre er bare så koselig! Dessuten er barnåler all over the place også en del av julesjarmen <3Tre nøtter til Askepott eller Reisen til julestjernen? Ingen av delene! Det hender at jeg ser Askepott julemorgen, men ingen av disse filmene er noen jeg MÅ få med meg hvert år! Grevinnen og hovmesteren derimot.. Det MÅ jeg få med meg. Jeg ler kanskje ikke like mye som aller første gang jeg så den, men det er en viktig tradisjon jeg forbinder med jul, farmor og farfar <3

Hvordan ser julaften ut for deg? Jeg står opp, hopper i pysj og godtøflene, trasker ned til bestemors frokost, og nyter morgentimene sminkefri med en julefilm eller noen kapitler i min nyeste roman. Når klokken begynner å nærme seg fire, hopper jeg på badet og steller meg for kvelden, og rundt 17-18.00 står middagen på bordet. Her blir vi sittende så lenge vi bare makter, skravle i vei, nyte årets måltid og spise riskrem med mandel til dessert. Til tross for at det er jeg som deler ut skålene med riskrem er det tante som gang på gang stikker av seieren. Hvert eneste år finner hun mandelen, og hvert eneste år klarer hun å svelge den. Ler meg altså ihjel av den dama<3Ribbe eller pinnekjøtt? Jeg har blitt mer og mer glad i ribbe jeg de siste årene, men hos besta spiser vi pinnekjøtt på julaften, og det håper jeg vi alltid kommer til å gjøre. Det kjøttet der med kålrabistappe, poteter og sprø grønnsaker til... Helt ubeskrivelig godt er det! Ribbe får jeg hos farmor og farfar 1 juledag, og det er også et festmåltid uten like. Farmors ribbesaus og farfars ribbesvor... Himmel, jeg sikler bare av tanken! 

Favoritt aktivitet i desember? Hmm.. 1. Bakingen av alle de deilige julekakene. 2. Gaveshopping og kreativ innpakning 3. Julebord med jobb, venner og bekjente 4. Pynte juletreet og nyte synet av det med litt julemusikk til. 5. Drikke sinnsyke mengder kakao med krem. 6. Ha date nights hvor Daniel og jeg setter av hele kvelden til å se julefilmer og spise julemiddag. Førstkommende lørdag skal vi spise ribbe bare meg og han, snurre film med en hau av stearinlys og bare hamstre julestemning før jeg reiser til Stavanger morgenen etter <3Favorittdager i desember? 1. desember føles alltid litt spesiell, og det samme gjør adventsøndagene. Ellers er jeg veldig glad i Luciadagen da jeg eeelsker å bake lussekatter. Vel, ja og familiedagene mellom 20 - 26 desember er like magiske hvert år. Håper vi får snø i år! Det ville ha vært så fint med hvit jul denne gang <3

Hva gleder du deg mest til i romjulstiden? Først og fremst jul nr. 2 som jeg feirer 1. juledag oppe hos farmor og farfar. Da er det som sagt ribbemiddag som venter meg, med enda mer gaveåpning <3 2. juledag har jeg de siste par årene dratt hjem igjen til Kristiansand for å spise julefrokost med jentene mine, og hvis dette også blir en tradisjon i år gleder jeg meg allerede. Dette blir liksom den ene tiden på året alle studentene er hjemme på ferie, så vi kanskje kan klare å samle hele gjengen <3 Nyttårsaften i år gleder jeg meg også en HAU til.Det var 10 kjappe med litt julestemning! Jeg ble så inspirert av Lenes innlegg <3

I klesskapet har jeg...På kino er jeg...
Hun som sovner uansett sjanger <3

På stranden er jeg...
I havet helst. Eller på volleyballbanen. På ferie er jeg hun som bestikker venninnene til å bli med på sportlige aktiviteter, uten å lykkes, og som derfor ender opp med å spille volleyball med fremmede.

Hos tannlegen er jeg...
Ikke. Jeg har ikke vært der på fem år! Jeg er enda bærer av "null hull" tittelen og den tenker jeg ved mine ikke-eksisterende tannlegebesøk å holde på resten av livet.

På date med Daniel er jeg...
Ihvertfall ikke på Ikea. Eller interiørshopping generelt! Heh! Nei, de beste datene med Daniel er de vi har hjemme. -Med vin i glasset, musikk på radioen og kokkelering på kjøkkenet <3Akkurat nå er jeg... Sjeleglad! Mitt nye kamera kom i går, så nå er jeg i full gang med å sette meg inn i mine to nye objektiver og et nytt redigeringsprogram! Nå skal Borge ta bloggeriet til nye høyder <3

På snapchat er jeg... Den som behersker seg for å ikke dele alle dagens måltid.

I desember måned er jeg...
Verdens lykkeligste! Jeg elsker, elsker, elsker alt som har med jul å gjøre! I år gleder jeg meg spesielt, for i år skal Daniel og jeg ut i skogen og plukke vårt eget juletre!

På kjøkkenet er jeg...
Ivrigere enn ivrigst til å prøve ut nye ting. Bak rattet er jeg... Hun som stadig tar seg selv i å synge med vinduet åpent.

På bloggevents er jeg... 1. Hun som står med "free food" bordet. 2. Hun som ikke får dratt hjem igjen raskt nok. Disse bloggeventsene som stort sett foregår i Oslo, er virkelig ikke noe for meg. Veldig ofte går det i "hvem kan brøle høyest, smile bredest og få flest kontakter på kortest mulig tid", og denne leken passer meg fryktelig dårlig. Personligheten min er nok litt mer bedagelig enn toppbloggernes flest. Det er ikke det at jeg er så sjenert.. Jeg er bare ikke SPINNVILL! Jeg har selvfølgelig truffet på flere bloggere som jeg har funnet fine og interessante også, men når jeg kommer sammen med akkurat disse "utadvendt-ut-av-en-annen-verden" jentene, så blir jeg litt sånn "jeg bare står her og spiser cupcakes til det hele er over". Heh! Vi kan vel ikke alle være like?

I klesskapet har jeg... Så utrolig mye jeg ikke bruker! -Men som jeg likevel beholder fordi et fullt klesskap ser bedre ut enn et halvfullt.På tivoli er jeg... Hun som ikke synes 60 minutt i kø er verdt 30 sekund med moro. 

På treningsstudio er jeg... Hun som kommer sliten og svett etter å ha jobbet seg over dørstokkmila. Neida, men jeg sliter nok litt med motivasjonen om dagen! Restitusjon er jeg derimot veldig god på <3

I taxien er jeg... Hun som sjåføren har kjørt fire ganger før, og som derfor blir møtt med en "Å er det deg?" kommentar. Jeg elsker å prate med taxisjåførene og sørger alltid for at jeg har èn ny bloggleser når kortet er dratt og bildøra klappet igjen. Noen ganger til og med en ny venn på facebook... 

Forkjølet er jeg... Forkjølelse? Hva er det? Enten er jeg frisk, eller så har jeg lungebetennesle og 40 i feber. Heldigvis får jeg sistnevnte bare èn gang hvert fjerde år.

I bladhylla er jeg... Hver gang jeg har en bloggfrokost å dokumentere.. Skulle bare ønske jeg brukte like lang tid på å lese bladene som å knipse bilder av dem. Heldigvis tar de seg også godt ut som interiørpynt på stuebordet.


 
Jeg starter helgen med 20 kjappe funfacts! Håper dere liker dem <3
Stakkars mannen kom hjem fra jobb med fire sting over øyet.. Fredag den 13 i dag ja!

Mine åtte guilty pleasuresTusen takk til dere som har tipset oss om hester og steder både på mail og facebook! Bestis og jeg har allerede funnet flere fine alternativ og skal prøveri hele fire hester førstkommende søndag. Hurra! Endelig blir det noe av disse dagdrømmene <3 Og ja, litt stall-updates skal jeg selvsagt også sørge for å få levert i fremtiden!

Her har det ellers vært en rolig lille-lørdag med det vanlige av kontorarbeid og hyggelig mailsvaring. Tenkte jeg skulle dele åtte av mine guilty pleasures med dere i dag, så under får dere dem remset opp i en liste! Del gjerne deres med meg også. Det ville vært koselig med litt guilty pleasure lesning etter middagen i kveld! <3♣ Spise fjorland sine grøtvarianter til frokost. Når jeg blir lei av brødskiver går det i risgrøt, byggrynsgrøt eller rømmegrøt fra Fjordland. Ved siden av nudler er dette faktisk det beste morgenmåltidet jeg får.

♣ Hamstre lårhøye strikkesokker. For ikke å snakke om kosetøy. Jeg tror jeg samler på pyjamaser, morgenkåper, tøfler og farferike joggedresser. Jeg har en kommode så full av koseplagg at skuffene ikke kan lukkes, og likevel står nye tøfler, sokker, og kose-heldresser på ønskelisten hver eneste jul. Jeg får ikke nok!

♣ Victoria Secret modellen, Candice Swanepoel. Jeg vet ikke helt hva det gir meg, men jeg kan sitte å beundre modellbildene hennes både på instagram og youtube i timesvis. Mer sexy dame tror jeg ikke jeg vet om.♣ Duften av bensin.. Eller en gammel kjeller... Hadde det fantes i parfymeform så skulle jeg ha kjøpt dem. Jeg vet ikke hva det er med disse luktene, men jeg ble en gang fortalt at jeg antagelig hadde "mangel på noe" fordi jeg var så glad i dette. Ikke vet jeg. Kjelleren til farmor har ihvertfall luktet himmelsk så lenge jeg kan huske. 

♣ Ta hinsides lange bad. Noen liker å sove til langt ut på dagen, andre liker å bade. Jeg fyller gjerne opp badekaret hver eneste dag, og ligger til vannet er kaldt og huden like rynkete som en 90 år gammel dames. Mmm! Med litt musikk på mobilen og et glass sjokomelk ved siden av får jeg det nesten ikke bedre.

♣ Bla meg tilbake til 2012-arkivet på bloggen, og se bilder fra solferier hvor jeg så ut til å være i mitt livs beste form. Det får meg til å ville hive meg på løpetur og finne tilbake til de deilige musklene igjen.♣ Kjøre innom Burger King sin Drive in på vei hjem, og spise maten i bilen. Håhå! Jeg føler meg sjeldent så lat som når jeg får middagen servert i bilsetet, men noen ganger skjer det bare! Som Halloween-lørdagen foreksempel.. Jeg dro på Dolly Dimples for å hente heliumsballonger 30 minutt før restauranten åpnet, og i stedet for å dra hjem igjen og vente, kjørte jeg på Burger King og kjøpte meg en cheeseburger og en stor pommes frites som jeg spiste på parkeringsplassen 50 meter fra Drive in - innkjørselen. Det verste var at jeg ved siden av meg hadde to biler stående parkert med sjåfører som gjorde akkurat det samme. Godt vi er flere svake!

♣ Sette favorittsangen på repeat om og om og om igjen hele dagen lang. Synge med gjør jeg gjerne og, men i redsel for at naboene skal høre meg prøver jeg å holde karaoketimene til bilturer jeg har heelt alene.Fått rosebukett av svigermor hun da <3

17 things i wish i knew sooner...Jeg håper dere er like glad i lister som det jeg er, for her kommer enda en! Det er et par måneder siden forrige "things i wish i knew sooner" bloggpost, så nå følte jeg det var på tide å remse opp noen nye morsomme punkter. Kanskje ikke like dype denne gang, men fremdeles sanne, og ganske så on point! Håper dere liker det <3 Været i sør er ordentlig trist og dystert denne torsdagen, så de to siste tre timene har jeg brukt til å rydde opp i mailboksen, skrible i planleggingsdagboken og nyte en bedre frokost. Jeg er stiv som en stokk etter to gode treningsøkter denne uken, så i dag tenker jeg bare å holde meg innendørs og sminkefri mens jeg knipser bloggbilder til dere. Hehe, ikke av meg vel og merke, men gliset mitt behøver heldigvis ikke alltid å være med.♦ Man angrer aldri på en full minnebrikke. Ta alltid litt for mange bilder!

♦ Det du ikke får gjort før klokken 12.00, det får du som regel aldri gjort. Stå opp tidlig !

♦ Veien er skremmende kort mellom passelig med salt og alt for mye salt.

♦ Du får hva du betaler for når det kommer til neglelakker. Billige lakker preller av etter et døgn.

♦ Du blir ikke slankere av å kjøpe nytt treningstøy.♦ Ta vare på knærene dine. Du får bare utdelt ett par, og disse skal bære deg livet ut.

♦ Spontane opplevelser blir alltid de beste. Ikke planlegg eller sett forventninger til absolutt alt.

♦ Materalistisk lykke varer i alt fra en time til et døgn. Er det verdt å ikke sette pengene på sparekonto?

♦ Hvis du løper til bussen i høye hæler, kommer du til å 1. Vrikke ankelen 2. Miste bussen, eller 3. Begge deler.♦ Den største gleden er å gjøre andre glad. <3

♦ Du kan ikke stole på et barn uten bleie. Eller en valp for den saks skyld.

♦ Du er født med to ører og en munn. Du kan lytte dobbelt så mye som du prater!

♦ Du tjener ikke penger av å handle på salg.♦ Du kan drikke melk som er gått ut på dato, men du bør ta en titt i kartongen først.

♦ Du vet du har en bestevenn når det er gått måneder siden sist og alt er det samme som før <3

♦ Det går an å beundre andres utseende uten å stille spørsmål til sitt eget.

♦ Vær takknemlig for menneskene som har gjort deg vondt. De har vist deg hvordan du ikke ønsker å være.Det var dagens funfacts! Hihi, ha en deilig torsdag videre <3

20 quick questionsNår var sist du kjørte ambulanse? Jeg har vel bare kjørt ambulanse èn gang? Det var for et par år siden da jeg våknet på svarte natta med helt sinnsyke magesmerter. Jeg fikk så vondt at jeg bare ville kaste opp, og da vi endelig kom frem til sykehuset gikk alt av smerter bort. De fant aldri ut hva det var, og jeg har aldri hatt det igjen.

Hvilke idretter har du vært innom? Jeg har vært innom håndball, turn, ballett, og ridning. Jeg var vel innom fotball også, men karrieren stoppet da jeg i et friminutt spurte guttene på barneskolen om å få være med å spille. Til svar fikk jeg ikke bare pekefingre og brølende latter, men også en knallhard ball i magen. Jeg tok hintet. 

Hvilken årstid liker du best? Sommeren. -Men når solen skinner kan høsten være minst like bra.

Hvilke uvaner har du? Jeg har en uvane som jeg stadig tar meg selv i å gjøre, og som jeg blir så utrolig flau over. Står jeg i en heis sammen med en gjeng ukjente så har jeg en tendens til å være den som smyger seg forbi alt og alle for å være førstemann ut. "Herregud så flaut", tenker jeg alltid etterpå. Akkurat som om jeg har så mange flere viktige ting jeg skal rekke.Hva hører du på nå? Per Husums. Daniel har lesedag og det betyr at Per Husums fysikk-lære går på lydbok i leiligheten fra 08.00 til sånn ca 22.00 om kvelden. Flinke samboeren <3 

Hva var ditt siste innkjøp? Sikkert noe som gikk ned i magesekken.

Hva står på dagens meny? Daniel og jeg skulle egentlig ha vært på skalldyrsfest med jobben hans denne fredagskvelden, men ettersom vi har litt for mye å gjøre begge to, tok vi til fornuften og avlyste. -Men skalldyr skulle jeg ha uansett! For to timer siden nøt vi et digert måltid med masse reker og krabbe. Mmm!

Hva er din favorittsmak på iskrem? Vanilje og karamell. Og jordbær... Og oreo.Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden akkurat NÅ hvor ville du dratt? Akkurat nå hadde det smakt med en laaang klisseferie til Maldivene, men tur til varmere strøk skal vi nok ikke booke før på nyåret. Da drar vi forhåpentligvis til Egypt på snorkle, sol, ørken og badeferie. Ingenting er spikret, men det ville vært fantastisk.

Hvilket språk kunne du tenke deg å lære? Det måtte vel ha blitt spansk da? Etter tre språkkurs i tre land med EF burde jeg ha kunnet litt, men det er helt latterlig hvor raskt man glemmer. Språk er vanskelig!

Hva er din favorittfrukt? Mango. Elsker mango. Er det en frukt forresten? Ikke fortell meg at mango er en nøtt!Nevn noe du ser frem til? Jeg gleder meg noe helt vilt til Daniel og jeg skal reise til Island! Nå er det snart bare en måned til avreise. Fy søren for en tur det skal bli. Helikoptertur, hvalsafari om morgenen, nordlyssafari om kvelden, besøk på den blå lagunen, og det gode liv med hotell og restaurantbesøk. Jeg gleder meg sånn!

Hvor mange ganger trykker du på slumreknappen før du står opp? To ganger minst!

Hva er det du bare MÅ se på tv? Det er ingenting jeg MÅ se, men jeg er veldig glad i talentprogrammer, og norske program som "Farmen, 71grader nord, jakten på kjærligheten og Hvem bryr seg?". Jo og haiprogrammer.

Hva bruker du mest penger på? Mat. Jeg bruker mye penger på mat, men det er bare så forbaska koselig å fylle kjøleskapet med alt mellom himmel og jord hver eneste mandag! Jeg elsker når jeg har sytti forskjellige pålegg å velge mellom. For ikke å snakke om juice, sjokomelk og saftflasker. Herregud for et matvrak jeg er.Hva var drømmeyrket da du vokste opp? Da favoritthobbyen var å plukke biller fra blomsterbedet, drømte jeg som de fleste andre om å bli veterinær. Etterhvert som jeg vokste til, endret drømmeyrket seg til å bli advokat. Bare fordi jeg hadde hørt at advokatene tjente mye penger. Jeg tror farmor har en videosnutt av meg hvor jeg som åtteåring står og sier at jeg skal stå for hele inntekten, mens snekker-mannen min "bare" skal bygge huset vårt. Drømmen var å være sugar mama...

Nevn tre ting du frykter? 1. Undervannsstrømmer. 2. Trange rom 3. Snøskred. Å bli kvalt er kanskje min største skrekk. Tanken på å dø av mangel på luft får meg virkelig til å grøsse. Tenk å bli levende begravd under snøen?!Hvilken side sover du på i sengen? Siden Daniel ligger på!

Hva var det siste som fikk deg til å le? Siste deltaker i norske talenter. Herregud så bra.

Hva var det siste som fikk deg til å gråte?
Mailen jeg akkurat leste fra bloggleser Lin. Jeg føler at Lin og jeg er litt sånn familiemedlemmer ettersom hun har lest bloggen i alle år, jevnlig lagt igjen de fineste kommentarer og støttet meg i utallige situasjoner. På tirsdag gikk den 13 år gamle italienske mynden hennes bort, og den fine, lille historien hun har skrevet bak hendelsen fikk meg å felle noen tårer. "Sitter du og griner Marthe?", sier Daniel og ser forskrekket på meg fra kontorstolen. "Eh, nei jeg har bare lest en sykt trist mail!" Kan ikke alle bare leve evig?Synes det er litt gøy med slike innlegg jeg. Håper dere liker dem dere og <3

Tre ting som...3 ting som får meg til å smile:

♥ Når Daniel kaller meg hans "World famous blogger" og ler <3 
♥ Jenna Marbles sine youtube videoer. Ler hysterisk av hver eneste video.
♥ Når mennesker som ikke burde le, ler. Som værmeldingsdamen eller en nyhetsanker foreksempel.

3 ting jeg ikke liker:
♥ Å fjerne sminken og pusse tennene når jeg i utgangspunktet er for trøtt til å finne frem til soverommet.
♥ Mennesker som aldri har noe positivt å si om noe, og som har baksnakking som favoritthobby nr.1.
♥ At de jeg heier på i Idol alltid ryker ut 5 uker før finalen. Det er minst fem sanger det, som jeg blir fratatt muligheten å høre av dem! Jeg elsker Idol, men de siste fem ukene er like bitre hvert år. Haha!3 små ønsker jeg sitter med akkurat nå:
♥ Jeg har lyst til å være med Daniel på jakt! Se hvordan denne hobbyen hans egentlig foregår, og få et litt større innblikk i det som opptar han nesten hver eneste helg! Det ser og høres så utrolig fint og spennende ut.
♥ Teste ut Adams matkasse. Wihuu! Endelig har jeg fått fingeren ut. Etter noen minutter i mailboksen har Marthe ordnet Daniel og meg vår første leveranse av Adams matkasse mandag 19 oktober. Jeg gleder meg!
♥ Reise til Stavanger, kose meg med familien og ha girlsnight med barndomsvenninnen <3

3 ting jeg burde gjøre:
♥ Ta meg en løpetur for å gjøre noe med samvittigheten etter gårsdagems Mc Donnalds middag.
♥ Planlegge morgendagens blogginnlegg, så jeg får mindre å gjøre i morgen.
♥ Ringe Geir, og sende en faktura så lønningen kanskje tikker inn denne måneden og!3 ting jeg skal gjøre:
♥ Spise taco med min kjære og ha kosefredag med ullteppe, norske talenter, og tre hunder!
♥ Planlegge morgendagens blogginnlegg, og besvare dagens kommentarer.
♥ Ta en varm dusj og hoppe inn i min splitter nye strikkegenser!

3 ting jeg er flink til:
Skrive alt for mange lister. Eeelsker lister, og skriver mer enn gjerne noen unødvendige også. 
Være generøs. Elsker å gi, overraske og diske opp for andre <3
Sove. Herregud så flink jeg er til å sove. Det kan både Daniel, familien og enhver venninne skrive under på.3 ting jeg ikke er flink til:
♥ Svare på meldinger. Det er jeg helt latterlig dårlig på, og jeg blir bare ikke bedre!
♥ Krangle. Daniel mener jeg diskuterer som en 3 åring. Mye mulig det er sant.
♥ Skjære ost med ostehøvel. Jeg kjøper alltid ferdigskivet ost! Eller å skrelle poteter. Jeg kan ikke kjøpe mandelpotet for da er det ingen potet igjen når skrelleren og jeg er ferdig med den.

3 materialistiske ting jeg ønsker meg:
♥ En sølvglobus til kontoret. Æsj, jeg finner det virkelig ingen sted!
♥ Nytt kamerautstyr. Både kamerahus og noen nye, fancy linser.
♥ Vaffeljern. Haha! Både et vanlig vaffeljern, og et sånn som lager store belgiske vafler! Tenker det ville tatt seg ekstra godt ut på bloggbildene.3 ikke-materialistiske ting jeg ønsker meg:
♥ Å være i toppform. Kjenne at kroppen er på sitt beste! En følelse jeg antagelig aldri har hatt.
♥ En 100% frisk familie, kjæreste og vennekrets .
♥ At bloggen det neste året skal nå nye høyder, og at jeg er flink til å benytte meg av de mulighetene bloggen gir meg. Svare på mail, sette krav, oppfylle krav, og ikke bare være en god skribent, men også en flink lytter.

3 ting som får meg til å slappe av:
♥ Pcfrie kvelder med venninner, familien eller kjæresten. Kvelder hvor jeg ler og skravler i timesvis!
♥ Ingenting på to-do-listen, fyr i peisen, og en varm kopp kakao med krem.
♥ Turer i rolige omvigelser alene, med en hund eller en jeg er kan ha fine samtaler med.

3 ting jeg blir stresset av:
♥ Dårlig eller ingen tilgang til internett. Eller hei! Å dra hjemmefra med lite størm på mobilen.
♥ En rotete mailboks og ubesvarte meldinger generelt. Det er tidenes stressmoment.
♥ Når Daniel knipser 397 bloggbilder, vi nesten er i mål og jeg ser på ansiktet hans at han begynner å vrenge seg av utålmodighet. Jeg aner ikke om det kommer til å klikke for han, og når det eventuelt skal skje, og har derfor like mye hjertebank hver eneste gang. Haha! -Men de siste bloggbildene skal jeg altså ha samme søren!Nå har dere som bruker fredagskvelden på å lese blogg, noe å lese på!
Håper det står bra til med dere alle <3 Min fredag har ihvertfall vært helt fantastisk!

Farfars observasjoner av Marthe1.
Marthe viste allerede som ung talent for turn, og gjorde det bra som konkurranseturner. Hennes "arabertempoflikkflakk" med avsluttende høy baklengs salto både i konkurranser og ikke minst i hagen til farfar, var både skremmende og imponerende. Det som imidlertidig huskes spesielt godt fra disse halvsprekkende oppvisningene i hagen, var at Marthes bekymring i gjennomføringen av øvelsene ikke lå i det at hun kanskje kunne falle på hodet, brekke armer og ben. Nei, hennes bekymring lå i at alle de søte humlene som storkoste seg i kløvergresset kunne bli skadet. Hennes omtanke for det som rører seg i naturen har alltid vært stor.2. Marthes utrolig flotte, blå, strålende øyne, hvor et blikk fra henne kan varme helt inntil hjerteroten, er en nådegave. Det er en naturlig skjønnhet, og en utstråling uten like. Jeg vet ikke hva Marthe tenkte på videregående. Kanskje hun ville dempe denne nådegaven som var servert henne. At hun syntes det hele ble for voldsomt for omgivelsene? Ikke vet jeg, men plutselig en dag hadde Marthe malt denne herligheten med det sorteste av det sorte som fantes innen kosmetikkverden. Det var ikke tynne streker hun tegnet over øynene. Det hele hadde en motorveis bredde! Diskusjonen på bloggen gikk høyt og lavt lenge, til det hele endte med den nå langt penere utgaven av Marthe. Så kjære blogglesere. Konstruktiv kritikk gir resultater. Takk skal dere ha!3. I ung alder, var Marthes entrè inn huset til farmor og farfar helt spesiell. Hun nektet å ankomme gjennom en dør. Det første hun gjorde var å speide etter et vindu på gløtt. Om vinduet var i 2. etasje var ingen hindring. Turnjenta benyttet seg mer enn gjerne av tanrenner, avløpsrør, eller et tre med tilstøtende grener, før hun ålet seg inn i huset. Stige var ikke et diskusjonstema. Mine nerver i denne tid var meget tynnslitte.4. I en alder av 12 år, deltok Marthe og venninnen Stine i tv2s "idolkonkurranse for barn". De to unge damene fremførte en duett av Pink, og høstet stor aplaus. De endte på en hederlig 2. plass i konkurransen, og deres opptreden har jeg nå på tape som benyttes når min sinsstemning trenger et løft.5. Vi har alle hørt om den store russiske ballettdanseren Anna Pavlova. Marthe var på stø kurs i retning av samme nivå. Kanskje noe over. Farfar, med bakgrunn som ung kadett fra Hildemors danseskole med omfattende erfaring fra Fransæser og Polynæser, ble overlykkelig da danselæreren bekjentgjorde Marthe som vinner av hele instituttets konkurranse. Talentet var stort, men etter å ha høstet all ære og berømmelse, gikk Marthes interresse, til farfars store fortvilelse brått i en helt annen retning. Ballett var ikke lengre interressant.6. I tillegg til Marthes omtanke for humlene, var det å grave i jorda etter mark og interessante biller noe som opptok den unge damen sterkt. Du verden som hun frydet seg når hun kunne fremvise farfar hendene fulle av mark, biller, og andre krypende individer. Det er derfor uforståelig for meg at Marthe nå i voksen alder har den store fobi for lille Petter edderkopp.7. Mitt kjære barnebarn er fra naturens side velsignet med verdens peneste, blonde, naturlige hårprakt. Vel, Marthe hadde en periode i sitt unge liv, som jeg vil kalle "den sorte epoke". Denne startet en gang i 16 års alderen, og vedvarte noen år. Kosmetikken kom inn med mega styrke. Fargene var sterke. Nærmest brutale, og hårprakten var først forsøkt farget litt forsiktig mørkt i hårtuppene, før det helt kullsorte ble et faktum. Farfar fikk åndenød ved første øyekast, og det var på grensen til at profesjonell hjelp måtte tilkalles. Det platinablonde håret kom noe senere, men da var jeg bedre forberedt. I dag er alt bare kledelig og flott, men denne "sorte epoke" fikk virkelig utfordret farfars forståelse av skjønnhet, og estetikk.8. Så til informasjonen som sikkert vil begeistre de fleste av dere! Marthe og farfar har èn vesentlig genlikhet, og den er til stor betydning for oss begge. Hold dere fast! Vi kan begge bevege lilletåen til siden, uten å bevege på resten av tærene! Dette er helt unikt, og en egenskap de aller ferreste av oss har her i livet. Prøv selv! Det er kjempevanskelig! Ellers må det sies at Marthe bare er ei kjempeherlig, modig, og selvstendig ung dame.Farfar har tatt utfordringen! Har jeg sagt hvor fine besteforeldre jeg har??
Det var åtte observasjoner av Marthe, sett med farfars øyne <3 Hihi!

- 20 Funfacts -På shopping er jeg... Hun som kjøper plagget uken før det havner på salg. Storyofmylife! Ellers er jeg alltid alene. På shopping er det bare Marthe og klærene som gjelder <3 Jeg går inn i min egen lille boble og enser ikke et menneske rundt meg. Treffer du på meg i shoppingseansen, må du regne med å si hei minst tre ganger for å få en reaksjon. Jeg blir som hypnotisert.. Drømmer meg bort, og slenger alltid litt for mye på disken.

På byen er jeg... Den som kommer klokken 00.30 og går igjen 01.00 i redsel for å oppleve taxikø.

På skolen er jeg... Hun som skrev tolv A4 sider på skriftlige prøver, og fikk 4 i muntlig selv om hånda ikke var oppe så mye som èn gang i løpet av hele året. Jeg gjorde det alltid bra på fremføringer, men hatet det over alt på jord og beundret klassekameratene som hadde håndsopprekning som favoritthobby nummer 1.

Hjemme alene er jeg... Den som aldri kjeder seg. Jeg har alltid noe å sette fingrene i!På jobb er jeg... Nøye. Jeg gjør ingenting halvveis, og bruker mer enn gjerne lengre tid på et blogginnlegg enn hva som er nødvendig. Blir ikke innlegget perfekt, så tenker jeg at jeg like godt kunne latt være å publisere. Kvalitet går foran kvantitet, og har jeg virkelig ikke noe mer interressant å komme med enn tre linjer, og et bilde av morgenteen min, så velger jeg heller å la være. To gode blogginnlegg daglig er bedre enn fire skrevet i farta.

I matbutikken er jeg... Hun som kjøper en hel basilikumbusk bare for å ha et grønt blad på bildene.

På facebook er jeg... Hun med 3500 venner, som hun ikke kjenner! Hehe. Pyttsann, jeg godkjenner bare jenter, og stoler på at bloggleserne bare vil meg godt. <3 Dessuten er det gøy for meg å snoke litt på dere også!

På Mc Donalds er jeg... 1. Hun som er frelst av Chicken Salsa. 2. Hun som rører fire poser pepper inn i ketchupen med surerør. 3. Hun som oppdaget cheeseburgeren sommeren 2014. Inntil da var jeg en av dem som bestilte "plain hamburger". -Med pommes frites over det knusktørre kjøttet og pepperketchup over der igjen.På vorsspiel er jeg... Hun som kommer en time for sent, men som likevel først når toppform. Jeg kan aldri ha mer enn 3/4 flaske vin. Det tåler bare ikke mine 162 små centimeter.

På nachspiel er jeg... Aldri. Jeg har vært på to nachspiel i hele mitt liv. Dere vet når man blir så trøtt at man blir kvalm? Vel, sånn har jeg det etter klokken 00.00. Jeg har aldri forstått meg på de som fester etter festen...

På flyet er jeg... 1. Hun som skreller av seg skoene for å krype opp i stolen, og sove i fosterstilling. 2. Hun som alltid får vindusplassen. Ikke for å beglo skyene, men for å knipse bloggbilder som en GAL under letting og landing. 3. Hun sultne som holder flyvertinnene opptatt med å servere mat fra den tørre fly-menyen.

I diskusjoner er jeg... Den som taper med mindre det diskuteres over tekstmelding.På toget er jeg... Hun som vil K-V-E-L-E alle pølsespisere.. Vær så snill og ikke utsett med og vogna mi for den slags. Pølse lukter død og fordervelse, og tog lukter ikke spesielt godt fra før.

På tinder er jeg... Hun som fant og kapret drømmemannen <3

På biltur er jeg... Dronninga av bil-lek-arrangering! Favorittleken er "Finn fem ting", og leken er i bunn og grunn livsfarlig. Den dreier seg nemlig om å se etter fem utvalgte ting. Det kan være fugler, sau, en rød bil, en volvo, en postkasse eller en skiboks, og den som ser gjenstanden først skriker "gjenstanden" og tar med seg et poeng. Det er stort sett Daniel og jeg som leker denne leken, og som om det ikke er farlig nok at sjåføren blir tvunget til å se alle andre veier enn på veien, skriker jeg SAAAAU!!!! så høyt at Daniel nærmest vil kjøre av veien.. Heldigvis er det stort sett aldri jeg som ser noe først. Den mannen har jaktøyne både foran og bak.

I telefonen er jeg... Bare hvis noen ringer meg. Jeg ringer kun til besteforeldre, Daniel eller Geir, og da er jeg kjapp og presis. Jeg sitter aldri og skravler i timesvis. Da har vi jo ingenting å snakke om neste gang vi sees?På melding er jeg... Verdensmester i å overdrive med emoji, men jeg hadde ikke hatt behov for alle disse fancy figurbildene. Hjerter og enkle smileys er alt jeg trenger. Åååå, jeg får ikke brukt nok <3 <3 <3 <3

På ferie er jeg... Verdens lykkeligste kvinnemenneske. Elsker, elsker, elsker ferier!

Akkurat nå er jeg... Vettskremt! Jeg sitter bedagelig og nyter morgenstunden min med skrivingen av dette blogginnlegget, og ser plutselig et sort, DIGERT vesen krype inn i sidesynet. Åå, what to do. Daniel er dratt på jobb, og edderkoppen er så stor at jeg ikke er sikker på om bena får plass under mitt største kjøkkenglass! Jeg må definitivt brenne ned huset. Å høre den digre kroppen knase under toalettpapir, er ihvertfall helt uaktuelt.

På date er jeg... I begynnelsen: 1. Den som kommer for sent fordi hele klesskapet er blitt tatt på, -og av igjen. 2. Den som bestiller laks i stedet for det jeg egentlig har lyst på, fordi laks kan spises på en delikat måte.Det var 20 funfacts på morgenkvisten! Ønsker dere en god helg <3
Nå skal denne frøkna ut på noe skikkelig MORO, og kamera er med! 

Mine 12 "guilty pleasures"1.
 Å skrive unødvendige tulleting i almanakk-kalenderen min. Bare for å fylle opp linjene.. Det får meg til å føle meg viktig og opptatt. -Som en ekte business woman!

2. Se på youtubevideoer til langt på natt. Aller helst av syngende X factor deltakere fra alle mulige år og verdensdeler. Jo, og gjerne også av gamle klipp fra The Ellen Show. Hver eneste gang ender det med at jeg er våken til nærmere fire om natten og sover til langt ut på dagen etter. Jeg tror jeg både elsker og hater det.

3. Synge Zara Larsson sanger foran speilet mens jeg shaker ass... Største fordelen ved å bo alene.4. Lage meg te uten å drikke den. Det er liksom bare så koselig når den står på bordet.. Kanskje tar jeg meg en liten slurk, men stort sett nyter jeg bare synet av den. -Og en bok ved siden av... Og kanskje noen stearinlys.

5. Spise en cheeseburger, en pakke pommes frites og 6 nuggets dyppet i majones og ketchup på vei hjem fra byen. Eller jeg tar det alltid med hjem, og spiser det i senga. Ikke når jeg er med Daniel, for han spiser ikke den slags, men når jeg får venninnene på sleepover... Håhå!! Da ler vi oss skakk når vi våkner med ketchup på kinn, hake, og armer. Jeg sovnet en gang med et potet fra potetbakeren, og våknet i et bad av olje, ost og baconfett.

6. Se på meningsløse tv program som: 1. Millionær søker kjæreste 2. Paradise Hotel 3. The Kardashians7. Slumre med mobilen. Jeg slumrer ikke nødvendigvis for å få sove litt ekstra, men for å finne tid til å holde meg oppdatert på sosiale medier. Jeg kan fint ligge en time ekstra bare for å scrolle meg gjennom instagram, snapchat og facebook-wallen. Denne timen gir meg kanskje ingenting, men jeg blir i det minste litt mer våken av den!

8. Nynne på julesanger året rundt <3 Ååå så koselig!

9. Jeg har to måter å spise på. 1. Den pene og bedagelige måten som sørger for at jeg alltid er den siste som tømmer tallerkenen. 2. Måten hvor hele middagen blir delt opp i barnebiter, for så å bli most til babymat. Jeg begynner ikke å spise før jeg har lagt fra meg kniven og kan innta alt med skje.10. Skrelle av gammel neglelakk og rive av mascara-rester med fingertuppene. 
 
11. Sitte og stalke gamle klassekamerater på facebook. Se hva de driver med, og hvordan de ser ut. Heh, dette er ærlig talt eneste grunn til at jeg har facebook. Vel, og for å reklamere litt for blogginnleggene mine.

12. Spise Yum Yum nudler til frokost, middag og kvelds. Ååå det er så godt. Med revet, smeltet ost på toppen!Det var tolv av mine guilty pleasures! Har dere noen dere vil dele med meg?

10 ting du ikke visste om meg♥ Min mest irriterende side må være at jeg elsker å diskutere selv etter at jeg har funnet ut at jeg har feil. Så fort jeg skjønner at det er den andre parten som har rett i saken, fortsetter jeg å dure på med motargumenter helt til jeg går fullstendig tom. SÅ setter jeg på et lurt glis og sier: Jeg vet jeg har tatt feil hele veien.. Jeg skjønte det for fem minutter siden.. Det er det morsomte jeg vet om. Det ødelegger liksom litt for den andres vinnerfølelse. 

♥ Jeg har fotoboks-angst. Jeg kjører stort sett alltid i fartsgrensen, men bråbremser likevel hver eneste gang jeg får øye på en fotoboks. Jeg har visst fått for meg at man må kjøre 10 under fartsgrensen for å ikke bli bøtelagt. Daniel mener faren er større for å få parkeringsbot i mitt kjøretempo. Det er like galt når jeg sitter i passasjersetet. Jeg roper "BREEEMS" uansett hvilken fart sjåføren måtte holde.♥ Snickers is er den beste på jord! Jeg er ikke sånn superfrelst av sjokoladen, men isen... Den er nydelig.

♥ Jeg digger kjæresten min. Nei men sånn virkelig. Han er genial. Jeg kan spørre han om alt mellom himmel og jord, og som regel har han svaret. Jeg har mange eksempler, men la oss ta ett her i første omgang: Daniel og jeg sitter og spiser lunch på hotellets restaurant, og rar som jeg er, sitter jeg befrilsk og studerer bestikket. "Det står 18/8 på denne gaffelen Daniel! Hva betyr det?" Jeg stiller sikkert flere og dummere spørsmål enn barn, men i stedet for å dømme, gir han meg fasitsvaret: "Det betyr at stållegeringen bestikket er laget av inneholder 18% krom, og 8% nikkel. Noe som gjør det rustfritt". Åh. <3 Kjekk, snill og smart. Jeg dæver <3♥ Jeg skreller av fettet på pålegg. Jeg får fnatt av salami, for der ligger de hvite klumpene virkelig all over. På svinestek og spekeskinke må jeg pelle av den hvite lille remsa med fett som ligger ytters på pålegget. Rent fett hører ikke hjemme på brødskiva. -Men på grillribben derimot! Mmmm! Jo mer jo bedre.

♥ Jeg tror jeg har tidenes dømmekraft når det kommer til å velge hvilke mennesker jeg vil ha i livet mitt. Jeg er god på å lese mennesker, og finner raskt ut om personen jeg står foran er ærlig eller ikke. Jeg har vært så heldig å aldri gå på en smell ved valg av verken venninner eller kjærester. Det kan da ikke bare være flaks?♥ IT var ironisk nok mitt eneste hatfag på videregående. Jeg så for meg at dette skulle være en hyggelig time hvor vi tente stearinlys, lærte om redigeringsprogrammer, spiste boller og drakk saft. Well, I.WAS.WRONG. Burde ha skjønt det da jeg så at 90% av klassen besto av mannfolk. Selvfølgelig kom jeg opp i muntlig eksamen i det, og etter to netter med fæle html-kode-mareritt klarte jeg å gråte meg til en 3'er.

♥ Jeg har seksti par sko, og fire vesker. Jeg er enkelt og greit et skomenneske.
♥ Jeg er ingen festivalfrue. Når jeg tenker meg om så tror jeg aldri jeg har vært på festival? Jo Palmesus, men da kan jeg få lov til å gå hjem og legge meg ved midnatt, så den er grei. Soving i telt og øldrikking fra klokken åtte om morgenen har aldri vært min greie. Russetiden er noe av det mest slitsomme jeg har vært gjennom.

♥ Hver gang jeg er ute og reiser kjøper jeg en fingerbøll til bestemor. Hun har aldri sittet i et fly noen sinne, men i stuen har hun likevel et skap hengende på veggen som er proppfullt med fingerbøller fra verden over. Tante og jeg driver teamwork for å fylle skapet hennes opp! Daniel og jeg dro selvfølgelig også på fingerbøll-jakt i Kos. <3Dere som har fulgt meg i årevis, var det noe her dere allerede visste?

15 ting jeg vil gjøre i fremtiden

♥ Elske jobben min. Jeg vil ha en trygg og god jobb som jeg gleder meg til å dra på hver eneste dag. Jeg vil legge mye i den, men aldri så mye at den går foran familien min. Jeg håper jeg driver med noe som er viktig for meg, og jeg håper jeg aldri vil la meg påvirke av det som forventes av andre.

♥ Bli treningsnarkoman. Jeg har aldri forstått meg på de som forguder det punktet når svettingen står på som verst. Den dagen jeg ser på denne smerten som givende, deilig og GØY.. Den dagen er en gledens dag <3

♥ Lære meg å drikke kaffe.. Oh well, one day! I første omgang tenker jeg å lære meg å lage kaffe. Jeg har trykket på et par kaffemaskin-knapper i mitt liv, men jeg har aldri traktet min egen kaffekopp.

♥ Bli kunstentusiast. Jeg har kunstbøkene i hus, så hva venter jeg på? En dag skal jeg kjøpe meg mitt eget kunstverk. Jeg skal analysere verket opp og ned, og jeg skal kjenne kunstnerens bakgrunn inn og ut.

♥ Spille lotto! Kun for spenningens skyld. Jeg vil i pensjonist-tidens dager sitte og sjekke lottokupongen min på teksttv, og juble av glede om jeg skulle få igjen det jeg har spilt for. <3

♥ Løpe en mil på 45 minutt. Denne tar jeg lett når jeg er blitt treningsnarkoman.

♥ Dyrke mine egne urter. -Så jeg slipper å kjøpe de jæskla basilikumbuskene! Kanskje jeg må ha et drivhus fullt av cherrytomater, basilikumbusker, sitronmelisse, agurker, mynte og timian.

♥ Gjøre opp med alle fiender. Jeg vil nødig ligge bitter på dødsleia! Fiendene er ikke akkurat mange i dag, men hvem vet? Jeg har et langt, rebelskt liv foran meg. Hehe!

♥ Dra til Cape Town og dykke med hvithai. Eller dra til Maldivene og snorkle med hvalhai! -Eeeller dra på hvalsafari i Norge! Ja, jeg hadde valgt hvalsafari i Norge, foran cruise i Karibien når som helst.

♥ Gifte meg med en mann som dater meg. Ha to brudekjoler, dra på tre bryllupsreiser, og ja.. Feire gullbryllup! Noe mer enn det tør jeg ikke å håpe på. Jeg tenker da ikke å gifte meg i nærmeste fremtid.

♥ Få en datter og en sønn. Helst på første forsøk. Jeg trenger ikke flere enn to <3

♥ Svømme med ville delfiner. Jeg har sett dem fra en båt i Egypt, men jeg har aldri fått svømme med dem. Det må være en helt fantastisk opplevelse! Litt skremmende, men helt fantastisk. (Ja, jeg er mer bekymret for delfinsvømming enn dykking med hai. Delfiner er så viltre! Haiene ser så gode og bedagelige ut.

♥ Overvinne min største frykt. Sånn sett bortifra å se familien eller noen jeg er glad i, lide eller gå bort, er det ikke så forbaska mye jeg er redd for. Strikk og/eller fallskjermhopping må være den ene store frykten. Jeg tok en karusell i en fornøyelsespark i utlandet en gang, hvor jeg ble heist mange mange meter opp i luften og sluppet ned igjen. Den vonde vonde følelsen jeg fikk da jeg ikke klarte å puste de sekundene jeg falt, er bakgrunnen for hele strikkhopp-skrekken. En dag MÅ jeg bare ta knekken på den!

♥ Sitte med følelsen av at jeg er fornøyd med det jeg har oppnådd i livet. Jeg håper jeg har gjort ting jeg angrer på, men uten å angre, og jeg håper jeg har jobbet hardt, men ikke så hardt at jeg ikke har vært lykkelig. Jeg håper jeg alltid har vært tro mot meg selv, og jeg håper jeg har holdt kontakten med vennene mine.

♥ Ta en ferie på Island! Jeg vil bade i den blå lagunen, og jeg vil se nordlyset!

Hihi, det var min liste! Kanskje du fikk lyst til å skrive din?

Den aller siste gangen...

Mitt siste kyss... Fikk jeg i bilen i går, da D akkurat hadde kjørt meg hjem. Det var et alle tiders på-gjensyn-kyss! Kall meg gjerne gal, men i går var faktisk første gang jeg gikk sminkeløs foran han. Jeg har sovet, badet, og gjort alt med sminke under hver eneste date siden vi traff hverandre i november.. Jepp! Da han en gang i desember spurte når han skulle få se meg uten maska mi, fikk han bare til svar: Når du er blitt skikkelig forelsket. Vel, nå må han være det, for det er et døgn siden og vi har fremdeles kontakt! Hehe.

Mitt siste møte med en bloggleser...

Var på lørdag. Det er ikke så uvanlig at leserne kommer bort når de har fått litt alkohol i blodet, og denne gang var det en ung herremann som ville hilse på. Daniel og jeg satte på Frk Larsen i byen da den søte gutten kom bort og satte seg ved siden av meg. "Hei Marthe, jeg heter Daniel (ja Daniel) og har lest bloggen helt siden du blogget sammen med hun Kristina". Han visste mer eller mindre alt om hva jeg hadde gjort den siste tiden, og hadde bare gode ord å komme med. Han var så skjønn at min Daniel like godt inviterte han med på nach.

Mitt siste gullkorn... Vel, det var ikke mitt, men jeg får dele bestis sine ord fra lørdagskvelden. Hun kjørte bil, så dette var til og med før alkoholen kom inn i bildet. Hehehe. Er det rart jeg føler meg velsignet med en venninne som dette? Er det noen som fyller hverdagen med moro så er det denne jenta. <3

Kristine skal parkere et sted parkeringen er gratis i 24 timer.

Kristine: Nå er klokken halv åtte.. Da må jeg telle 24 timer frem da..

*Halv ni, halv ti, halv elleve, halv tolv, halv ett, halv tooo...*

Kristine: Stemmer det at klokken blir halv åtte om 24 timer?

Meg: Hahahaha, jeg elsker deg <3

Min siste kjærestekrangel... Daniel og jeg har faktisk ikke kranglet en eneste gang enda, men fredag kveld var en sånn "jeg er sur på deg, men jeg vet ikke helt hvorfor-kveld". Jeg var sur fordi han var sur og han var sur fordi jeg var sur, så den litt lengre, hyggelige godnatt-samtalen ble fra begge side erstattet med en enklere "god natt" snap. Da det ble lørdag morgen spurte han om ikke han kunne komme innom bare for å gi meg et kyss, og ettersom jeg satte sminkefri på et rotete kjøkken, sa jeg pent nei, du ser meg hos deg klokken 18.00. <3 Da jeg kom klokken seks, fortalte han at han bare hadde tenkt til å komme innom med en bukett roser. Awww. Gjett om jeg angret!! Den mannen. Notetomyself: Vær sur uten grunn litt oftere. <3 <3

Min siste tåre... Det er deilig å kunne si at jeg ikke kan huske sist jeg var lei meg eller hadde så vondt at jeg gråt. -Men jeg må innrømme at det falt noen tårer under nest siste episode av slankekrigen! Hehe, det var da deltakerne fikk reise hjem og se familien sin igjen. Ååå <3 Da ble det litt skiking på meg og gitt.

Min siste kriminelle hendelse... Kriminell og kriminell.. Jeg var vel verre da jeg var liten. Jeg husker spesielt godt da jeg stjal på butikken. Venninnen og jeg var på bensinstasjonen i nabolaget, kastet hver vår innpakket tyggegummi på gulvet, for så å tråkke på den og slepe den med oss ut under skoen. Herregud. Det så sikkert ikke misstenkelig ut i det hele tatt.. -Men over til min siste "kriminelle" hendelse.. Tror bare jeg må slutte å være i Oslo. Jeg er ikke vant med at man må kjøpe seg billett på en kiosk eller i en automat før man går på bussen (med mindre en har kontant), så et minutt før bussen kommer står jeg der og vurderer om jeg skal vente på neste eller bare snike meg på og håpe det ikke er kontroll. Ettersom jeg under mitt forrige opphold, bare skulle sitte på to stopp, gikk jeg for sistnevnte. Tror dere ikke det er kontroll på første buss-stopp? Heldigvis hadde Cathrine og jeg satt oss foran i bussen, så akkurat i det kontrollen gikk inn bak, snek jeg meg ut foran mens jeg veivet med en billett som var gått ut døgnet før. Puh, slapp unna der og!

Min siste hangover... Usj! Det er lenge siden jeg har følt meg så fæl som i går. Jeg fikk ikke sove om natten og var derfor helt ferdig da Kristinemor kom på besøk for vår ukentlige "pizzabakeren-søndagsdate". Jeg sov fra klokken 20.00 til 09.30 i dag tidlig, og er enda helt ferdig. Puh. måtte det bli en stund til neste fest.

Slenger med Kristines nest-siste gullkorn også jeg... Dreper meg av den jenta.

Kristine: Kan du kjøpe ob for meg?

Meg: Haha! Du har søkt jobb på kondomeriet, også synes du det er flaut!?

Venninne: Ja, jeg kan godt selge sexleketøy jeg, men når jeg kjøper ob så føler jeg kassemannen ser på meg og tenker "den skal inn i dåsa hennes".

Meg: Hahaha! Herregud Kristine!! Rosa eller blå!?

Hihi, håper dere liker disse innleggene! <3

Jeg ler meg ihvertfall ihjel når jeg skriver dem.

My travelling funfacts

♥ Jeg skriver alltid en pakkeliste, men får aldri med meg det som står på den. Solbriller, solkrem, og badehåndkle blir alltid liggende igjen hjemme. Vel, denne gang fikk jeg faktisk med meg solbrillene, men det er av den enkle grunn at jeg tok dem på hodet for å slippe å ordne sveisen til morgenen i dag.

♥ Jeg leter hysterisk etter passet to timer før avreise, og vender leiligheten opp-ned for å finne den "lure" plassen jeg ryddet det på. Denne formen for angst gjør så vondt at jeg lover meg selv å lete det frem leenge før neste gang... -Men så gjør man inte det.

♥Jeg er sistemann som trer inn i flyet. Ja, jeg er en av de som sitter på gaten og grubler over hvorfor folk står i kø når man likevel ikke kommer noe sted før siste mann har gått ombord. Jeg vil heller sitte i stolen min ti minutt lengre for så å løpe bort når det står tre igjen.

♥Jeg bestiller alltid reisene mine på nett, og når jeg ser på hotell så er det spesielt èn ting som avgjør om det er aktuelt å booke eller ikke. Sengeteppet. Jeg ler når jeg skriver dette, men det perfekte hotellrommet har enkelt og greit bare ikke et gul/grønt sengeteppe!

♥ Jeg føler meg alltid skyldig når jeg går igjennom securitykontrollen, og gjør alt jeg kan for å ikke se anstrengt ut. Jeg har jo aldri gjort noe kriminelt, så det er jo helt latterlig, men sånn er det altså! Jeg må bare le. Lurer meg på hvor skyldig jeg ville ha følt meg om jeg faktisk bar med meg noe ulovlig inn på flyplassen.

♥ Jeg reiser som regel i hæler, jeans, en finskjorte og med krøllet hår. Man vet aldri hvem man kan treffe på en flyplass. Plutselig står Dicaprio der! Da skal ihvertfall ikke jeg være uforberedt! Nei jeg tuller. -Men jeg føler meg mer komfortabel når jeg er stelt.

♥ Jeg gjør alt jeg kan for å få sitte med vinduet i flyet. Ikke fordi jeg skal sitte og beglo skyene hele veien, men fordi jeg knipser bloggbilder som en G-A-L under letting og landing. Sidemannen må jo tro at enhver flytur er min første. Først skal snapchat oppdateres, så skal bloggbildene tas, og såå er det viktig med et bilde til instagram... Jeg blir derfor latterlig trist når det (som i dag) regner, og vinduene dekkes av regndråper.

♥ Jeg har flydd utallige ganger, men jeg aner ikke hva jeg gjør om det skulle dukke opp en nødssituasjon. Jeg er så opptatt med å gjøre klart kamera til avgang, at jeg aldri får med meg de viktige nødsinstruksene.

♥ Jeg vet ikke hva stress er. Spesielt ikke når jeg reiser alene. Det er faktisk et under at jeg ikke har mistet flere enn ett fly det siste året. Flyplasser er som shoppingssentre. Så mye å kjøpe, se på, spise, og drikke! Jeg tar den tiden jeg trenger og har fort for å tro at flyet venter.. I fjor sommer spaserte jeg bedagelig og glad inn på flyet hjem fra Miami, akkurat i det de lastet av bagasjen min igjen. Navnet mitt var blitt ropt opp på høytalerne flere ganger, og ettersom jeg aldri kom til gaten, ble bagasjen av sikkerhetsårsaker lagt igjen på flyplassen. Jeg hadde ikke fått med meg bæret der jeg satte og nøt meg på en koselig restaurant, hørte på musikk og spiste lunchen min. Jeg kom meg heldigvis hjem, men kofferten så jeg aldri igjen.

Kjenner du deg igjen i noen av mine punkter?

Eller har du noen andre morsomme reisevaner du vil dele?

Uken som gikk...

Ukens innkjøp... Helt klart kosedressen fra Bikbok og fredagsbuketten med roser!

Ukens flause... Jeg har utrolig nok ikke dritt meg ut denne uken, så her tror jeg i stedet at jeg velger å fortelle om en småklein, men samtidig bare superkoselig hendelse på bussen i går. Jeg var på vei til Annikas bursdag og hadde sittet på bussen i fem minutt da fire søte jenter kom på. Jeg satte med en fremmed mann på det fremste setet øverst på bussen mens de fire jentene sto nede ved klappsetene. Jeg skjønte på smilene deres at dette var blogglesere, og bloggleserne skjønte at jeg skjønte det. -Men hva kan man gjøre på en halvfull buss? Vel, vi ble sittende og stirre på hverandre, glise og le litt sånn halvkleint i fem minutt før jentene kom opp og spurte om å få ta hvert sitt bilde. Mannen flyttet seg så jentene en og en skulle få sette seg i setet ved siden av, og vips der var jeg bussens attraksjon. Ler meg ihjel <3 Hyggelig å hilse på dere jenter!

Ukens cravings... Frosne druer har denne uken vært mitt dop. Jeg har forspist meg noe aldeles både på de grønne og de blå, og jeg har til og med brukt frosne druer som isbiter i smoothie. Jeg har ikke hatt lyst på sjokolade en eneste kveld denne uken. Druer og kesam er alt jeg trenger.

Ukens opptur... På mandag tikket det inn et dikt i kommentarfeltet, og dette syntes jeg var så søtt at jeg bare må dele det med dere. Fy søren så heldig jeg er som har sånne herlige blogglesere. Tusen millioner takk til jenta som tok deg tid til å dikte opp disse oppmuntrende strofene.

Kjære Marthe, du er så pen,

med ditt lange hår og slanke ben.

Din perfekte kropp og kule stil,

du har alt unntatt bil.

men det er ikke så rart med din familie og venner,

med søte smil og flinke hender.

Også Daniel, din kjære,

med sine sterke armer kan han deg bære.

Jeg synes du er så inspirerende og snill,

men også smart, kul og vill.

Jeg håper du fortsetter med dine innlegg så kreative,

som er for deg nesten halve livet!

Håper du likte mitt lille dikt Marthe! Du fortjener så mye for å underholde oss hver eneste dag!

Ukens sang... Fourfiveseconds av Rihanna, Kanye West og Paul McCartney. Jeg hatet den første gang jeg hørte den, men la jeg den til på spillelisten likevel, og nå elsker jeg den...

Ukens nedtur... Det må jo bare være da jeg fikk kink i nakken for tredje gang på en uke. Arh, det gjør så forbaska vondt, og da blir man så hemmet! Jaja, nå blir det lenge til neste gang. <3

Ukens bilde... Hehehe, her tror jeg at jeg må gå for et fra gårsdagen.

"Oooi Annika! Se hva du har fått!!!"

Åtte ting som irriterer

■ Når jeg svarer ja til å bli med på ting jeg ikke engang har lyst til. Drittsamvittighet! Når jeg tenker meg om så sier jeg virkelig aldri nei. "Venninne": Vil du være med på slalomkurs i Sirdal i påska? Det er ikke internett der, og jeg vet at du ikke liker å stå på slalom, men det er bare en uke, og jeg tror det blir kos. Du kan jo bare bli med for gøy? Åja! Det vil jeg veldig gjerne.....

Dette punktet kommer også inn når dere lesere etterspør ting dere vil jeg skal blogge om: "Kunne du ha lagt ut gamle bilder fra da du gikk i stygge klær og ikke kunne sminke deg"? Ja, det kan jeg selvsagt gjøre..... NEI MARTHE! Si nei! Du vil ikke bli påminnet hvor hardt du bommet med brynpenn, eyeliner, klesstil, og hårtuppering.

■ Når jeg er på fest og drikkeleken "jeg har aldri" dukker opp med en vri. En kommer med en påstand om seg selv, mens resten vurderer om den er sann eller ikke. Det er sangeren i rommet sin tur og påstanden er som følger: "Jeg har aldri opptrådt ene og alene foran 537 mennesker i Stavanger konserthus med stående applaus!!!" Ah.... Kom an. Skal vi heller spille skryteleken?

■ Når folk nærmest brekker deg ved håndtrykket. Jada, det er bedre det, enn å få servert "det slappe", men er det så vanskelig å finne en mellomting? Jeg kan ikke noe for det, men blir jeg møtt av ei jente som nærmest klemmer hånda mi flat så tar jeg meg selv i å lure på hva i all verden hun prøver å bevise. Best for meg at mitt eget håndtrykk er perfekt.

■ Når folk skal hjelpe med å finne feil på typen din. "Venninne": Er det noe du ikke liker med han? Jeg: Nei. "Ja, men plager det deg ikke at han gjør sånn? Er det ikke litt dumt at han ikke har det? Hvorfor gjorde han ikke det for deg? Hvorfor sier han ikke sånn?" Åh! Vil du at jeg skal være singel? Er dette et desperat forsøk på å slippe og være alene i kategori "forever alone"?

■ Når mennesker bruker facebook som klageforum, eller bare skriver så lange statuser at man føler seg tvunget til å lese dem. Du vet at det mest sannsynlig dreier seg om den dårlige helsa, hvordan husarbeid gikk for seg, eller om avføringen til lillemor var fast eller fin, men du klarer likevel ikke å skrolle forbi. Det er dumt, men innerst inne så finner du det underholdende.

■ Når jeg bestemmer meg for at den tykke, stygge vinterjakken ikke skal få ødelegge antrekket mitt, og går for vårjakken i stedet. Under krøller ermene på strikkegenseren seg opp som bolebiceps i armhulene, og antrekket er ødelagt likevel.

■ Når folk tar seg nær av alt. Som blogger er det noen titalls tær man skal passe på å ikke tråkke på. Enhver setning må overanalyseres og ethvert innlegg må dobbelsjekkes for ord og påstander som kan fremtre støtende. Det vil ikke forundre meg om det sitter noen der ute nå som klør i fingrene etter å informere meg om viktigheten med harde håndtrykk.

■ Når jeg har vært urutinert nok til å ha satt meg for å se idol sammen med jentegjengen. Det verste som finnes er når favorittdeltakeren skal synge, og folk begynner å SNAKKE. Åh, jeg får seriøst lyst til å begynne å gråte. Jeg vil ikke være den som roper "HOLD NÅ KJEFT", så da går jeg heller gråtkvalt hjem og ser reprisen av Astrid Smeplass på youtube. Hehehe.

Kanskje du og har noen morsomme irritasjonsmoment på lur?

Den aller første gangen...

Min aller første tatovering.. Tok jeg da jeg var 16 år gammel. Jeg hadde selvfølgelig ikke fått tillatelsen hjemmefra, og måtte derfor bare ta sjansen på at tatovøren ikke spurte om legetimasjon. -Og for å få tatt denne sommerfuglen uten at moderen skulle oppdage det var planen å skulke en skoletime. Uheldigvis for meg ble èn skoletime til fire da tatovøren kom tre timer for sent, og da jeg kom hjem fra skolen denne dagen, leste mamma blikket mitt på under et blunk. "Åja, har du tatt tatovering nå?" sa hun så fort jeg satte meg ved middagsbordet. "Jaja, bare det ikke er en gigantisk bamse". Hoho! Om hun syntes sommerfuglen min var noe bedre vet jeg ikke, men da var tatoveringen heldigvis allerede tatt. Takk og lov for at det ble med denne ene.

Mitt første møte med dop.. Ja, det er jo en interessant historie! -Som jeg mener jeg har delt med dere en gang tidligere? Det var ihvertfall nyttårsaften 2008. Jeg var 16 år gammel og kjæresten min var halliken sjøl... Vi feiret hos min kjære Annika, og ting kom fullstendig ut av kontroll. Jeg husker ikke stort fra denne kvelden, men jeg husker at farens bil ble stjelt, og at halliken jeg hadde av en kjæreste ga meg koffeinpiller til kveldsmat. Jeg som ikke tåler redbull og ikke engang drikker kaffe, reagerte selvsagt meget sterkt på disse tablettene og lå lysvåken og ristet hele natten gjennom. Aldri opplevd noe så ubehagelig. Hodet mitt skrek sov, mens kroppen bare nektet. Absolutt ikke å anbefale dagens ungdom å teste ut! Stay away from drugs!

Min aller første festeferie.. Hadde jeg sammen med bestevenninnen min da jeg var 17 år gammel. Kristina og jeg tok Hellas sitt svar på Magaluf med storm, og ristet rumpene av oss i Rhodos barstreet. For å bli ordentlig fulle dyppet vi toalettpapir i vodka og trykket det under armhulene der huden var på sitt tynneste, og da formen var nådd høydepunktet, trampet vi avgårde til barstreet hvor vi festet til klokken seks om morgenen. Så var det på ann igjen dagen etterpå, og slik fortsatte det hele uken ut. Herregud for et liv. Jeg kan ikke si at jeg ikke savner denne tiden, for fy søren så gøy jeg hadde det der og da, men jeg funderer virkelig på hvordan jeg holdt ut. I dag blir jeg jo utslitt av èn lørdag i måneden! Hva har skjedd med energinivået?

Min aller første tur på strippeklubb... Ohoi. Denne er fin. Min første og forhåpentligvis siste tur på strippeklubb var sommeren 2012. Da hadde jeg dratt med meg Kristinemor til Rhodos på enda en festeferie, og kjenner jeg meg selv rett så var det nok også min idè å besøke bargatens strippeklubb. Vi trodde vi hadde fått i oss akkurat nok alkohol til at det hele ikke ville bli superkleint, og gledet oss faktisk til å beglo litt mannfolk! Da vi ankom klubben ble vi møtt av femti kvinnelige strippere, og det gikk vel toppen to minutt før en av dem tok tak i Kristine for å gi henne en lapdance. Jeg ville selvsagt først dø av latter, men Kristine nektet plent å følge etter damen med mindre jeg også kunne være med, så da tok hun oss i hver sin hånd, leide oss inn på et privat rom med sine 24 centimeter høye hæler, og bokstavelig talt satte seg på låret til Kristine. Altså, bestis ble så blek at jeg et øyeblikk trodde hun skulle falle om av forskrekkelse, men vi kom oss altså levende gjennom det, og har aldri fått en dans siden. Foråsidetsånn.. Vi stormet ut dørene så fort det var over. Aldri vært så flaue i hele vårt liv, men dere kan tro vi har hatt det moro med denne historien i etterkant! Dette ble forsåvidt Kristines første møte med silikonpupper også. Stripperen lot henne nemlig beføle både det ene og den andre..

Mitt aller første alkoholkjøp... Var da Kristinemor og jeg var på campingferie i Sverige. Jeg var 14 år og hun var 12. Ikke vet jeg hvem som hadde fortalt meg at aldersgrensen på alkohol i Sverige var 16, men dette var jeg altså hundre prosent sikker på, og tenkte at jeg da helt sikkert ville klare å få kjøpt noen cider som fjortenåring også. Det gjorde jeg! 2 eplecider kjøpte jeg, og disse to tok vi med oss og nøt midt på lyse dagen i en trapp i sentrum. Vi følte begge at vi ble fullere og fullere for hver slurk vi inntok, lo så vi grein og gjemte hysterisk bort drikken hver gang en politibil kjørte forbi.. Etterhvert som boksen nærmet seg slutten fikk jeg til min store fortvilelse øye på den lille teksten nederst på enheten.. "alkoholfri" sto det der.. Herregud for en nedtur.

Min aller første bot... Skulle jeg hatt på t-banen i fjor vår da jeg var på besøk hos Cathrine! Haha, noe så flaut. Jeg husker ikke hvorfor jeg fant kjøp av billett så fryktelig stressende denne dagen, men jeg gadd ihvertfall ikke å skaffe meg en. Ah, tror dere ikke det er kontroll den ene gangen Borge slår til med noe småkriminelt? Inn kom en gigantisk mann og viste strengt frem kontrollskiltet sitt, mens jeg svarte med å se flaut ned i gulvet. "Bare gi meg boten", hvisket jeg. Selvsagt i håp om at ingen blogglesere var tilstede. Til min store overraskelse svarte mannen ved å spørre om han skulle hjelpe meg, og det hørtes jo ikke dumt ut, så jeg sa ja, og slapp unna hele boten. "Bare husk å betale for billett neste gang", sa han, og jammen fikk jeg sitte på t banen til stoppet jeg skulle av på og. For en dag han der må ha hatt på jobb! Tusen takk! Jeg har ikke sneket meg på noe transportmiddel siden.

Min aller første gode gjerning... Var da barneskolen arrangerte et loppemarked hvor elevene skulle stille med hvert sitt bord, og selge alt av gamle leker. Målet var å samle inn mest mulig penger, og ettersom jeg var blitt skjemt bort med gatas kuleste pokemonkort fikk jeg solgt unna mitt på et blunk.. Problemet var bare at jeg på denne tiden hadde et samvittighetsproblem. Gutten som sto på bordet ved siden av hadde ikke fått inn en eneste krone, og dette må ha tært noe fryktelig på barnehjertet mitt.. -For vips der sto jeg og overleverte alle pengene mine til ham. Jeg har aldri sett en gladere guttunge, og til gjengjeld ga han meg alle militærlekene sine. Så sto jeg der da... Tom for pokemonkort, blakk, men i det minste rik på krigsfigurer.

Marthe i et nøtteskall... Jeg kunne ha skrevet om flere av de uskyldige førstegangsopplevelsene mine, men er det ikke litt morsommere å høre om min villere tid som ungdom? Hvem er det liksom som vil lese om kjeks og stearinlys? Hoho! Ønsker dere alle en strålende mandag.

Bestis svarer - Kristine om Marthe

Ååå, jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte da Kristine sendte meg svarene sine sent i går kveld. Jeg ble så utrolig glad. Herlighet, for noen bestevenninner jeg har. Jeg hadde tenkt til å samle 4-5 svar av tre venninner i et og samme blogginnlegg, men når enkelte blir så ivrige at de sitter i timesvis og besvarer langt og fyldig på hele 11 spørsmål, må jeg jo bare dele det opp, og i første omgang sette av et eget innlegg til "Kristine om Marthe".<3 Håper dere finner dette underholdende å lese, også håper jeg selvfølgelig at dette kan gjøre dere litt bedre kjent med meg! Ikke bare som bloggeren, men som Marthe i venninnegjengen. Tusen millioner takk til Kristine som satte av hele gårskvelden på å dele de gale ungdomshistoriene våre. <3 La meg begynne med å si noen ord om henne først!Kristine Øverland - Bestevenninne siden 8. klasse
Kikka.. Eller Kristinemor som jeg også kaller henne, er det snilleste mennesket jeg kjenner. Vi ble kjent i stallen for hele ti år siden, og under ridetimene mine sto hun oftere utenfor og heide på meg enn mamma. Hun er to år yngre enn meg, men jeg vil likevel påstå at det er hun som er den voksne av oss. Hun er den gode, trygge mammavenninnen som sender melding helt ut av det blå for å forsikre seg om at jeg har alt på stell. Som på fredag foreksempel, da jeg skulle tilbringe natten på hotell. "Har du ordnet et sovested for Bella Balloni? Hvis ikke kan jeg passe henne!". Jeg hadde ikke rukket å tenke på hva jeg skulle gjøre med hunden selv engang, før Kristine satte hjemme i stuen og funderte ut en løsning. Jeg ser faktisk ordentlig opp til måten hun passer på alle hun er glad i. Ja, når jeg tenker meg om så er hun nesten like overbeskyttende som bestemor. Gjør du meg vondt, er det disse to du skal passe deg for! <3Hva er det villeste dere har gjort sammen med marthe? Det første som kommer opp i hodet mitt når jeg tenker på det villeste jeg har gjort med marthe, må vel ha vært en gang for leenge leenge siden da vi "brøt" oss inn i et badeland i Sverige, midt på svarteste natten. Hvorfor? Nei det er det ingen som kan gi et fornuftig svar på.. Vi var på vår første Campingtur uten mamma og pappa og ville utforske litt da! Det var da min første cider ble drukket, og det var da èn av oss (ikke meg) traff sin første "sommerflørt". Vi møtte disse guttene i badeland tidligere på dagen, og avtalte at vi skulle møtes senere på kvelden. Vi endte da på et eller annet vis opp med å snike oss inn i dette badelandet midt på natten, og da vi kom tilbake til campen lå marthe og "han kjekke" (selvfølgelig) og kysset i det trange lille teltet vårt, mens den ikkefulltsåkjekke karen og jeg satt utenfor og forvekslet ETT ord med hverandre..... ROMANTISK AFTEN!Er marthe åpen om sex og sånn, eller er hun mer privat? Sex ja... Marthe er i bunn og grunn en veldig stille person som ikke buser ut om privatlivet sitt til hvem som helst, men når det kommer til sextalk er marthe veldig glad i å snakke! Det kan bli to much information for noen, men det er jo det som er gøy! Jeg tror meg og marthe kunne sittet og snakket om sex i all evighet. Gjerne samme historier og fortellinger flere ganger, mens vi ler oss skakk ihjel.

Er hun flink til å lage middag? Marthe er ekstremt flink til å lage middag. Man skal lete lenge etter en større inspirasjonskilde! Hun er veldig flink til å finne på nye, spennende retter, og ikke bare det samme gamle, som noen av oss... Jeg har ikke noe problem med å se for meg Marthe i et slags matlagingsprogram eller konkurranse, som foreksempel Masterchef. HU HADDE TOPPA HEILE DRIDEN! (som de sier på marthes språg)

Beskriv marthe med 10 ord.
Glad, positiv, skjønn, deilig, sjenert, nydelig, skravlete, søvnig, TRØTT, Wifeymateriale!Hva er hennes tre beste og verste egenskaper? Marthes tre beste egenskaper må være at hun er ekstremt snill, alltid glad, og rett og slett bare en helskjønn gledesspreder! Marthes verste egenskaper: Marthe er en person jeg har kjent halve livet mitt, og aldri sett gråte. Samtidig som hun er verdens mest åpne person, kan hun ofte være litt for innelukket når det kommer til å vise følelser. Marthe er også veldig flink til å bruke LITT for mye tid på badet, også må man ikke glemme hvor FANTASTISK flink marthe er til å ta tlf og svare på meldinger!  Å få svar på melding fra Marthe Borge er som å vinne i lotto!

Bruker hun mye unødvendige penger på mat, sminke, klær osv elr er hun flink? Hehe...Marthe er VEEELDIG flink til å bruke penger på mat, sminke, klær etcetc.. Det er ikke noe Marthe elsker mer enn å handle sminke, nye klær, hamstre inn masse god mat til kjøleskapet, eller for ikke å snakke om INTERIØR! Interiør må være Marthes store lidenskap... Hun vet hva hun vil ha og da kjøper hun det. Koste hva det koste vil! Men jeg tror om Marthe hadde gått inn for det, hadde hun absolutt vært flink til å bruke pengene sine litt mer fornuftig enn hva hun gjør per dags dato. Hehe <3Har du og marthe mest ulike interesser eller samme interesser? Meg og marthe er som knoll og tott. Vi har begge alltid ELSKET hester! Vi møttes jo tross alt i en stall, og ble bestfriends ved første øyeblikk! Om jeg ikke husker feil avtalte vi sleepover samme dagen vi møttes, og sånn ble det. Vi er også begge to dyreelskere og jeg tror jeg snakker for begge når jeg sier at drømmejobben må være å jobbe for skadede, hjelpesløse og hjemløse dyr, om det så hadde vært frivillig arbeid uten betaling. Vi er begge to også veldig glad i skrekkfilmer, godis og chips, spesielt french fries chips og sjokoladekuler med krunsj inni! mmm... Nei, skal jeg sitte og snakke om våre felles interesser, tror jeg jeg kommer til å sitte her til i morgen tidlig! Men vi er altså ganske så like på alle fronter.Hvor lenge har du kjent marthe, og hva er ditt favorittminne med henne? Jeg har kjent marthe siden jeg var 12 og hun var 14. Vi møttes en varm sommerdag i stallen og ble bestevenner første dagen! Arh, jeg har så alt for mange minner med min herlige bestis, men de beste favorittminnene jeg har med marthe, må være alle de koselige lange rideturene om sommeren med overnattinger i loftstuen til marthe. Dette kunne vi gjerne finne på dag etter dag og natt etter natt. Det var vel en periode jeg sov så mye borte at mamma lurte på om jeg hadde flyttet ut! Nei, Marthe er bare helt fantastisk og jeg kunne virkelig ikke bedt om en bedre bestis!Fortelle noen morsomme gullkorn fra deg og marthe. 
Ååå hvor skal jeg begynne heer da....  
Meg: Hvem er det egentlig som betaler for bilen deres?
Marthe: Altså, det vi egentlig betaler for er bensin... resten betaler svigers.. sånn som veiavgiftningen..
Meg: Sikker på at det ikke er veiavgift du mener?

Marthe og kristine sitter og ser på en skrekkfilm med navn " Haunted Forrest". Begge er litt usikre på hva tittelen på filmen egentlig betyr, men lar være og spørre i frykt for å virke for dum...
Meg: Martheee?
Marthe: Jaa?
Meg: Ikke for å virke heelt dum nå..men... hva betyr egentlig Haunted?
Marthe: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA!! KIKKA DAAA!! DU ER SÅ DUM! Det betyr selvfølgelig hjemsøkt!
Marthe: Men....Kikka? Hva betyr egentlig Forrest?
Meg: HAHAHAHHHA! Det betyr selvfølgelig skog!Er marthe en syvsover? Legger hun seg tidlig? Marthe sover 90 prosent av døgnet...Hun sover på formiddagen, ettermiddagen, kvelden og på natten. Er man på filmkveld hos marthe, skal du ikke se bort ifra at du blir sittende og se på film alene i ditt eget selskap, med en snorkende marthe på siden.

Er hun like pen i virkeligheten som på bilder? Marthe er like pen i virkeligheten som på bilder, hvis ikke penere! Husker første gang jeg møtte marthe, og til tross for det platinablonde håret med kålsvarte tupper kan jeg ikke beskrive med ord hvor SJALUU jeg var, med stor S!  Marthe har alltid vært den peneste jenta jeg vet om, og det kommer hun alltid til å være! De store fine krystallblå øynene, det nydelige håret, og for å ikke glemme DEN kroppen.....Hvordan den jenta fortsatt kan ha like fin kropp som da hun var 14, er det bare gudene som kan svare på...Åååå <3 Er ikke jeg heldig så vet ikke jeg!!
Kunne i skrivende stund klemt Kristine flat. <3

- 50 spørsmål -1. Hvor gammel er du om fem år? Da er jeg 27. Ikke engang 27 og et halvt! Hah, det er vel ikke så galt?

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Kristine. Jeg har tilbrakt de siste 24 timene med denne jenta.

3. Hvor høy er du? Jeg er bare 162 små centimeter over bakken! 172 med hæler.. Høhø!

4. Hvilken film så du sist? Jeg så "The other woman" lørdag formiddag, halvannen time før utsjekking på Ernst.

5. Hvem ringte du sist? Daniel. Måtte bare ringe for å høre om han hadde det fint. <3

6. Hvem ringte deg sist? Christoffer. (Kjæresten til kristine). For å si at Kristine måtte ta telefonen. Hehe.

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? Klar for å leke i dag? Jeg kan komme ut til deg, så kan vi gå på tur med hundene? <38. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Jeg er ikke så flink på noen av delene, men ringing er jeg virkelig elendig på. Jeg tror nesten jeg har telefonangst. Har jeg et ubesvart anrop så ringer jeg omtrent aldri opp igjen. Da får jeg nemlig en innbilning om at personen er sint for at jeg ikke tok den første gang.. Meldinger sender jeg bare når noe skal avtales eller om jeg skal høre om familien har det bra i Stavanger.

9. Hva er ditt favorittsted? Huset til farmor og farfar, eller huset til bestemor og bestefar.

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Busstoppet. Jeg vil gå så langt som å si at jeg hater alle busstopp.

11. Når så du moren din sist? Alt for lenge siden.

12. Hvilken øyefarge har du? Jeg har blå øyne.13. Hvilken julesang er din favoritt? Fifth Harmony sin versjon av "All i want for christmas is you".

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De var aldri samboere engang, så jeg må vel si ingen av delene!

15. Når våknet du i dag? Jeg skriver dette innlegget søndag kveld, så 10.30 kom jeg meg opp fra sofaen til Christoffer og Kristine.

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Om 10 år er jeg 32 år, og mer enn ferdig utdannet. Da har jeg erstattet bloggen med en vanlig 8-16.00 jobb, er gift og har to små barn! En gutt og en jente. Hoho. I hope!17. Hva skremte deg om natten som barn? Var det noe jeg ofte hadde mareritt om så var det Spiderman.. Jeg kunne ikke se spiderman på Fox Kids like før leggetid, for da kom jeg definivit til å drømme noe skrekkelig.

18. Hvilket youtube-klipp var det siste som fikk deg til å le? Sangen av Finn Kalvik "Livets lyse side". Jeg brøt ut i latterkrampe da Daniel helt plutselig begynte å synge på denne sangen i helgen, og i dag fikk jeg han altså til å sende meg linken på youtube.

19. Hva er din beste egenskap? Jeg er gavmild, og elsker å skjemme bort de jeg er glad i. Jeg bruker lang tid på å bli kjent med nye mennesker, men når jeg først blir glad i dem så blir jeg veldig glad i dem også. Ellers blir jeg aldri lei av ordet "tusen takk". Jeg tar ingenting som en selvfølge, takker heller litt for ofte, og er flink til å sette pris på både store og små ting i livet. <3

20. Hva er din verste egenskap? Jeg er STA med store bokstaver. -Og som regel maser jeg til jeg får det som jeg vil. Ellers kan jeg ha en tendens til å si "jeg klarer det ikke", i det hele tatt før jeg har prøvd. Kommoden som jeg kjøpte på Ikea forrige uke står fremdeles uåpnet i pappen i gangen. Fordi jeg har bestemt meg for at den klarer jeg ikke å montere på egenhånd.21. Sover du med eller uten klær om natten? Jeg sover stort sett med truse.

22. Hvor mange puter har du i sengen? Åtte med pynteputene!

24. Hva er det rareste du har spist? Hmmm.. Det må være flyvefiskrogn. Eller krokodille. Det var godt begge deler!

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har tre bærbare, men ingen mac. Eneste blogger uten mac?

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Jeg foretrekker et av de 62 par hælene. (Ja jeg har telt dem!)26. Hva hører du på akkurat nå? Lyden av fuglekvitring i hagen. <3

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Ohoi! Movenpick sin karamelita. Den er helt skremmende god!

28. Hvilken dessert er din favoritt? Gulrotkake, brownies, misslykket sjokoladekake med is, eller lys sjokoladefondant.

29. Den største premien du har vunnet? Jeg vant 500 kroner på griseflaks engang. Det var et lykkelig øyeblikk!30. Liker du kaffe? Nei, nei og atter nei.

31. Hva drikker du helst til frokost? Sunnivas eplejuice av Pink Lady epler.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Haha, her må jeg si historielæreren i andre klasse, for det er denne søte damen jeg leier leiligheten av i dag! Hehe! Ellers husker jeg også godt samfunnsfaglæreren vi hadde i første klasse. Hun spurte nemlig om jeg ville ha 5 som standpunktkarakter i stedet for 4, og ga meg det da jeg skrek "JAAA!".

33. Kan du spille poker? Ja jeg har ihvertfall forstått reglene nå! Wihuu! Daniel lærte meg det forrige uke.

34.  Hva har du spist i dag? En halv medium pizza fra Pizzabakeren, alt for mange misslykkede skoleboller, en Fjordland kjøttkakemiddag og et lilla påskeegg! Ja de har begynt å selge dem allerede! Fy søren. Skulle tro jeg var fem måneder på vei.

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Ettersom jeg er i full gang med å lese om norsk kunsthistorie, og senest i går leste en hel del om ekspresjonismen, må jeg nok svare Edvard Munch og mannen som inspirerte ham, Christian Krogh. Jeg synes det er så interessant å se på de verdenskjente maleriene, prøve å analysere dem selv, for så og lese om malerens tanke bak dem. Høres kanskje kjedelig ut, men prøv selv! Plutselig får kunsten en ny mening.

36. Hvilken radiostasjonen var den siste du hørte på? Jeg har ikke hørt på radio siden jeg hadde bil, så det aner jeg ikke.37. Vil du ha barn? Ja, men ikke før jeg har livet 100% på stell. Eller det får jeg aldri. 90%!

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Åja! Jeg er helt rå på skåne-svensk! Hehe, nei. Jeg kan norsk, engelsk, og litt tysk. Jeg har også hatt tre år med fransk på ungdomskolen, men alt jeg husker er "Je ne parle francais". Jeg snakker ikke fransk.

39. Sover du på en spesiell side? Bare hjemme i min egen. Da må jeg alltid sove ytterst. Bortsett fra når Cathrine er på sleepover. Av en eller annen grunn blir det da naturlig at jeg sover innerst. Haha!

40. Foretrekker du havet eller basseng? Havet. Ingenting er bedre enn havet.41. Hva bruker du helst penger på? Reiser og mat. Jeg kunne aldri ha betalt 20 000 for en veske når jeg vet jeg kunne ha fått en opplevelse for livet, for samme pris. Er det noe jeg ikke får dårlig samvittighet av å bruke penger på så er det reiser og mat. Jeg vil ikke være en gammel dame som angrer på at jeg ikke så mer av det verden har å by på.

42. Eier du dyrebare smykker? Nei. Den dyreste klokken jeg eier koster vel rett over 3000 kroner, og den fikk jeg sponset.

43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Jeg ser bare på tv når jeg har besøk eller er på besøk, men all type matprogram synes jeg er veldig inspirerende! 4 stjerners middag, masterchef, Hellstrøm rydder opp.. Hehe! Ellers er jo Ungkaren en storfavoritt når det går. Et program med reising OG kliss! Blir det bedre? 

44. Hva skal du gjøre i helgen? Jeg aner ikke. Det er jo en hel uke til! -Men det er Valentines day på lørdag, så forhåpentligvis tilbringe litt tid sammen med en kjekk mann, og se Fifty Shades of Grey på søndagskvelden!

45. Kan du stå på slalom? Nei. Jeg var Bortelids råeste da jeg var fem, men sist jeg prøvde (for 4 år siden) rant jeg hele bakken ned på rumpa.46. Hvordan imponerer man deg? Jeg blir imponert av folk som kan gjøre en god gjerning uten at noen ser på. Det er ingenting som inspirer mer enn de som gjør gode ting kun for å være god, og ikke for å sette seg selv i et bedre lys. Ellers liker jeg når andre mennesker kan lære meg noe. Flinke, smarte, velutdannede folk som enda har føttene på jorda, og som ikke ser ned på mannen som leverer avisen om morgenen. <3 Høflighet kommer du langt med. Det er ikke mye som skal til, men jeg blir  glad når jeg ser noen legge bort mobiltelefonen for å hilse på butikkdamen, eller i stedet for å ikke svare, si takk for turen når flyvertinnen sier farvel!

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Haha, jeg tenker og tenker, men jeg husker virkelig ikke!

48. Si en ting leserne dine antagelig ikke vet om deg. Jeg sender melding til Annika minst en gang om dagen for en eller annen stavekontroll. Som regel hvis bloggoverskriften er på engelsk. En og to slurvefeil på norsk kan jeg leve med, men engelsken må være rett. Ellers blir jeg flau.

49. Hva har du nærmest deg nå, som er rødt? En Hellstrøm kokebok på kjøkkenhylla.

50. Er du sosial? Absolutt! På ingen måte igjennom telefonen, men jeg er veldig glad i å dra ut for å treffe både mine kjære og nære, nye og bekjente. Ellers skal det også sies at jeg ikke har noe imot litt "marthe-tid". Jeg trives godt i mitt eget selskap, og må stort sett være alene om jeg skal få gjort noe fornuftig. Jeg blir litt for lett distrahert.Da slang jeg meg på 50 spørsmål-trenden! <3
Ønsker dere en fin mandag! Så skrives vi igjen litt senere.

Russeomtale - Marthe Borge

Nå er jeg mest sannsynlig allerede på vei til sentrum for akupunkturtimen min, men jeg forhånsskrev et innlegg til dere i natt! Hihi. Tenkte jeg skulle være så vågal å dele russeomtalen min med dere! Sammen med noen gamle bilder som beskriver ethvert kapittel såklart. Kjenner det gjør litt vondt å dele disse bildene av meg som sorthåret atter en gang, men må man ikke by litt på seg selv da?

Russeomtale - Marthe Borge (Skrevet av venninne i 2010)
Marthe Karin Borge, eller Karin som hun foretrekker å bli kalt, kom til verden uheldigvis for henne nærmere bestemt Stavanger, 31 august 1992. Etter sin stillferdige tilblivelse vokste hun opp i helvettesbyen med pinefulle, innpåslitne siddiser. Hun banket siddisguttene på barneskolen, lugget siddisjentene, og var gatas skrekk. Omsider flyttet hun til harmoniske Kristiansand og skremte også vettet av kristiansanderne på Hånes. Slik fortsatte hun til hun begynte på videregående, og det stoppet heller ikke der...Karin har i løpet av sin tid som elev på Kristiansand Katedralskole Gimle, vært innom de fleste hårfarger. Til og med farger de fleste av oss ikke engang visste fantes. Også personligheten hennes har forandret seg etter hvilken hårfarge hun har hatt. Her er en oppsummering av stadiene hun har vært igjennom: I første klasse begynte hun med en svart farge som var svartere enn pengene til de fleste polakker her i Norge. Håret var så langt at hun kunne tørke seg bak med det, og hun minnet om en sjikanøs heks. På denne tiden var hun mest kjent som Miss Ghetto Fabulous, og hang på ghetto Hånes med sine ghetto-uddis-homies. Sammen var de skolens bokstavelig talt sorte får, og hvis de i det hele tatt deltok i en skoletime, kom de aldri på tiden.Karin har alltid hatt en forkjærlighet for sminke, og det å tøye grensene til det ytterste når det gjelder mengde. Som Miss Ghetto Fabulous foretrakk hun gravsvarte øyenbryn som matchet håret, og var på tykkelse med Gislefoss. Øyevippene var kraftige, men kunne likevel ikke måle seg med den unaturlige streken som var tegnet over øyet. Over disse dryge vippene fantes en kritthvit glitterøyenskygge. Det som derimot ikke var å finne i Marthes vokabular, var adjektivet "naturlig".På dette stadiumet var ikke Marthe i et forhold. Med både utseende, og måten hun kapret og senket diverse gutter en etter en, kunne hun minne om selveste Kaptein Sabeltann, kongen på havet. Vel og merke fant hun guttene på dårlige nach, nettby eller liknende, men likevel hadde hun overraskende mye makt over både gutter og menn. Jeg vet ikke om hun skremte dem, om de yndet den litt "slemme" looken, eller om det var de enorme melonene hennes som gjorde det, men hun fikk dem når hun ville og hvor hun ville.

Hun var åpenbart ikke ute etter noe seriøst, og tok dem derfor aldri med hjem til seg. På samme måte som turgåere og friluftsmennesker bruker engangsgriller, brukte hun dem for så og dumpe dem. De var derimot ikke så enkle å slukke som engangsgriller, men hun avviste valpene konsekvent og byttet dem ut oftere enn hun skiftet undikk.Plutselig inntraff en helomvendig. Hun fikk en flamme, og parallelt med dette bestemte hun seg også for å endre hårfarge. Hun har som kjent aldri vært den skarpeste kniven i skuffen, men på ingen måte sløv heller. Likevel fikk hun idèen om å gå fra en svarthåret manneeter til platinablond barbiedukke, noe som burde ha blitt kåret til 2010 dårligste idè på www.dorligeideer.no. Ikke særlig overraskende gikk planen rett opp og ned som et flagg på en flaggstang, og hun endte opp med fargen oransje.Nå var Karin ginger, men til gjengjeld forsvant de uflatterende øyenbrynene sammen med resten av Ghetto fabulous-imaget. Hun var ikke lengre så rebelsk som tidligere, men sammen med det oransje håret og en Lindsay Lohan inspirert attitude, var hun å se i rumpekorte kjoler, med rusbrus i hånda, shakende på atskillige mange fester. Selv så hatet Karin alle oransjetonene hun måtte igjennom før hun oppnådde barbielooken hun drømte om. Det var sannsynligvis derfor hun "var ute og kjørte" en periode..

Apropos "ute og kjørte" fikk hun på mirakuløst vis lappen i midten av 3 klasse, da håret omsider hadde gått over til blondt. Dette var starten på en svært tam, og trøttende utvikling. Hvis jeg ikke gjetter helt feil, har hun inngått ekteskap i all hemmelighet også. Russekroene går hun kun på de gangene venninnene tvinger henne med makt. Da tar hun på seg sine sorte total cover strømper, og en knelang kjole uten utrigning fra (wanna) B-young. Hun nyter en cola light, og går tidlig hjem for å se film med ektefellen. Karin er i dag et skolelys som øver til prøver en uke i forveien, og jeg kan dessverre ikke si at jeg gleder meg til å feire russetiden med henne.Dere som ikke alt vet det.. Kan dere gjette hvilken venninne som har skrevet denne russeomtalen?
Synes den er så utrolig morsom! En litt for ærlig beskrivelse av Borges tid som ungdom. <3

Den aller første gangen..Første sms-tabbe...

Jeg var forelsket i en gutt på barneskolen og skulle sende "glad i deg" melding til ham før jeg la meg om kvelden.. Uheldigvis for meg sendte jeg til en helt annen gutt i klassen, og nøyaktig samtidig som jeg fikk sendt "JEG SENDTE FEIL!", fikk jeg svar.... "Jeg er glad i deg også<3". Åh...Første gang jeg ble dumpet...
Var selvsagt på sms. Jeg husker denne dagen som den var i går! Læreren ga meg skylden for et eller annet jeg ikke skulle ha skylden for, og skjelte meg ut foran hele klassen. Dette syntes lille, uskyldige Marthe var så urettferdig at jeg begynte å gråte. Jeg gikk sikkert i fjerde klasse og min daværende kjæreste (og klassekamerat) må ha blitt fryktelig pinlig berørt, for så fort skoledagen tok slutt fikk jeg en tekstmelding hvor det sto "Jeg gjør det slutt". Hehe! Ingen vits i å gå rundt grøten liksom! Tror jeg har hatt lykkeligere dager..Første gang jeg farget håret...
Valgte jeg å kun farge tuppene. Jeg var på dette tidspunkt naturlig blond, men nederst i lengden hadde jeg tre centimeter sortfarget hår. Slik gikk jeg gjennom hele det første året på ungdomsskolen og utrolig nok ble jeg aldri mobbet.Min første ordentlige fyll..

Hadde jeg med tre gode venninner. Vi hadde fått noen til å kjøpe rusbrus til oss og ettersom vi ikke var mer enn 15 år, kunne vi ikke annet enn å drikke oss fulle mens vi satte hjemme og sang singstar. Jeg ante ikke hvor mye kroppen tålte og gikk selvsagt på en kjempesmell. Jeg husker ikke all verdens, men jeg husker at jeg akkurat rakk å kaste opp i sofaen før jeg ble bært inn på soverommet og kledd av for natten. <3 Det var tider det.

Min første tur på byen...
Endte ikke helt som planlagt. Jeg var nemlig bare 17 år gammel! Alle venninnene var født tidlig på året og hadde fylt 18 år for flere uker siden. Vi hadde hatt det kjempegøy på vors og nektet å skilles.. SÅ da bestemte venninnen og jeg oss for at jeg skulle låne bankkortet hennes og snike meg inn på byens utested. Vel, jeg kom til døra, husket  såvidt "mitt eget" personnummer og ante ikke hvilken bank jeg hadde. Det tok ikke mer enn seksti sekund før jeg satte med vaktene på bakrommet. Her fikk jeg beskjed om at saken ville bli anmeldt, og at jeg aldri måtte finne på noe lignende igjen. De tre neste månedene hentet jeg posten for mamma i redsel for at hun skulle finne politibrevet først. Heldigvis kom det aldri da det hele bare var en trussel. Foråsidetsånn, jeg ble skremt!Min første utenlandsreise alene..
Var til Zimbabwe! Herregud, skal man først fly alene så får man gjøre det ordentlig. Jeg fløy fra Kristiansand til Oslo, til Paris, og så til Johannesburg.. Så sjekket jeg inn på et hotell her for natten, for så å fly videre til Zimbabwe morgenen etter. Dette gikk til bestemors store overraskelse aldeles utmerket! Bønnene ble antagelig hørt, og vaktenglene sendt..Min første G streng...
Arvet jeg av storesøsteren til en venninne.. Ja, jeg arvet en brukt truse. -MEN jeg turte selvfølgelig ikke å bruke den før jeg hadde spurt mamma om lov, så jeg skrev en lapp da! "Kan jeg få lov til å bruke string truse? Ring rundt, JA eller NEI". Lappen la jeg på stuegulvet før jeg spurtet inn på rommet og gjemte meg oppå et skap. Jeg har sjelden opplevd slik en glede som da lappen kom i retur med en ring rundt JA.Første gang jeg ble tatt med alkohol...
Var da jeg etter en skoledag ble møtt med en lapp fra mamma på soverommet: "Jeg fant ciderne dine bak gardinene i vinduskarmen. Satte dem i kjøleskapet så de ikke blir dårlige".Håper dere liker disse innleggene med de smågale historiene mine <3
Mitt forrige "den aller første gangen" innlegg kan dere lese HER

10 funfacts - Kjenner du deg igjen?

1. Hver gang jeg pusser tennene, ligger hele tannkremen igjen i vasken. Jeg føler jeg beveger tannbørsten til alle verdens veier, pusser og pusser, men hver eneste gang jeg er ferdig må jeg vaske vasken for å slippe å måtte skrape av en klump stiv tannkrem dagen etter.2. Jeg kunne aldri funnet på å rulle majonestuben pent og systematisk inn mot tubehodet. Jeg klemmer den flat, og får jeg ikke mer ut av den da så kaster jeg den. Akkurat som med tannkremtuben.3. Jeg vil mye heller løpe til bussen enn å stå og vente på den i fire minutt. Jeg har sjeldent en dårlig dag og jeg er sjeldent i dårlig humør, men må jeg vente på bussen eller et annet transportmiddel ute i kulda, da er jeg ikke særlig fornøyd. Det må ha med at jeg H-A-T-E-R å fryse.4. Jeg har en greie for sjenerte. Alle liker en sånn akkurat passe utadvendt kar som alltid har en morsom historie å komme med rundt middagsbordet.. Det gjør for all del jeg og, men han jeg husker aller best og snakker om i ettertid, er han sjenerte som ikke sa et ord, men som bare smilte, og lyste av godhet. Jeg får seriøst lyst til å klemme slike mennesker flate. <35. Min største frykt er flaggermus.. Jeg får fnatt! Etter at mammas katt fant en flaggermus på soverommet mitt for tre år siden, får jeg frysninger langt nedover ryggen hver gang jeg tenker på en. Det er ikke utseende på den flyvende musa, men lyden den lager! Den ekle, ekle, tikkende lyden som ikke kan sammenlignes med noe annet. Virkelig ufyselig.6. Veslevoksne barn er alle tiders. Jeg forstår ikke hvorfor folk ikke liker små barn som tror de vet best? Det er vel mye bedre å ha ei lita jente som påpeker at det å ta en plastikkpose over hodet ikke er fornuftig, enn en pøbel av en guttunge som vil kvele noen i lek?7. Jeg var verdens kjipeste russ. Jeg orket aldri tanken på å feste natt etter natt, sove i en bil og ha sex i skogen.. Jeg deltok på to russetreff, men la meg før midnatt.. Jeg tok 10 russeknuter og var dritlei den røde buksen allerede 1 mai. Kallenavnet mitt var barbieborge, og jeg levde lett opp til mitt navn.8. Jeg elsker maneter. Kunne jeg hatt et gigantisk akvarium med brennmaneter i leiligheten så ville jeg ha hatt det. Jeg finner disse vesnene ordentlig fascinerende. Ikke de ufarlige vi har i langs stranden på Hamresanden, men de virkelig farlige som dreper med forbrenningen sin. Som "Sjøvepsen" som med ett stikk lammer et helt nervesystem. Javel, så er jeg kanskje litt rar! Noen liker biler, andre liker maneter.9. Da jeg gikk i første klasse på videregående, havnet jeg på russens terrorliste under navnet "Ghetto fabulous". Tøff som jeg var, gikk jeg bare rundt og gledet meg til å bli tatt, og da ei jente endelig tok til seg motet og kastet eplejuicen sin over meg, spurtet jeg etter henne mens jeg ropte "Ja, nå kan du angre!". Hun løp helt til gymsalen og låste seg inn på jentedoen, og da hun ikke ville komme ut selv etter at jeg hadde kalt henne "pingle", gikk jeg i stedet på rektors kontor og ga jenta en anmerkning.10. Jeg banket guttene på barneskolen. Jeg var klassens minste, og kanskje mest uskyldige, men jeg var sterkere enn de fleste og lot meg ikke bli tråkket på. Jeg husker det var spesielt èn gutt som ikke ville la jentene få være med på fotball, og han fikk jammen gjennomgå. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg plent skulle være med engang. Jeg hatet jo fotball! Det var vel bare en prinsippsak som jeg hadde lyst til å ta meg av med litt kloring, slossing og riving av hår.Herregud, det høres jo ut som jeg har vært verdens største pøbel!
Jeg var ikke det altså. Jeg har bare vært flink til å passe på meg selv. Heh!

Mine nyttårsforsetter 2015FAMILIEN

Mitt viktigste nyttårsforsett i år er rett og slett å bli flinkere til å snakke med familien. Jeg har jo ikke et eneste familiemedlem i Kristiansand, og jeg får ikke reist til Stavanger mer enn 1-2 ganger i måneden. I år har det gått alt for mange dager mellom hver gang jeg har ringt hjem og oppdatert meg på hvordan alle har det. Det gjør meg litt trist! Familien min er ikke så stor, og da bør det ikke være så forbaska vanskelig å ringes litt mer jevnlig. Jeg går jo rundt og savner disse menneskene konstant!SVARE PÅ MELDINGER
Jeg MÅ bli flinkere til å svare på meldinger. Er det noe venninnene skal få lov til å hate meg for så er det nettopp det. Svarer jeg på en melding så kan jeg med 100% sikkerhet si at jeg nesten svarer en hel dag for sent. Hadde jeg bare svart med en gang så ville det ha vært unnagjort på null komma niks! Nå hoper innboksen seg opp og så ser jeg på det hele som et evig ork.LØPE MER
Jeg trenger ikke å sette meg som mål å trene masse, for det vet jeg at jeg kommer til å gjøre! -Men er det noe jeg vil bli flinkere på så er det å løpe. Kondisjonstrening er så vanvittig viktig for å opprettholde en sunn og frisk kropp. Målet er å kjøre tre faste joggeturer i uken, og gjerne litt flere ute i skog og mark! Tredemøllen er god å ha på vinterstid, men så fort snøen smelter er det absolutt deiligst å ta løpeturene utendørs.PLANLEGGE
For et års tid siden var selvdisiplinen min så god at en planleggingsdag i uken ikke var nødvendig. Jeg sto opp da alarmen ringte en gang mellom 07 og 08.00 hver morgen og planla dagen min omtrent time for time. På denne måten fikk jeg unnagjort absolutt alt jeg skulle i løpet av en dag. De siste månedene har jeg hatt alt for mange morgener hvor jeg bare ikke har klart å komme meg opp, og når de effektive morgentimene forsvinner, ødelegger det hele "arbeidsdagen" min. Cathrine kom med den glimrende idèen å sette av en hel dag til planlegging av innlegg, bildeknipsing og forhåndsskriving, og dette har jeg faktisk tenkt til å prøve meg på!

Måtte 2015 bli et fantastisk bloggår!TA MINDRE SOLARIUM
Jeg må ta mindre solarium. Ikke bare fordi det er helseskadelig, men også fordi jeg bruker en husleie på Brun og Blid. Fra og med 1 januar skal jeg notere ned nøyaktig hvor ofte jeg besøker solsenteret, og nøyaktig hvor mye penger jeg bruker her. Forhåpentligvis gir dette meg en liten oppvekker!SLUTTE MED TAXI
Hører du Geir? Jeg skal KUN ta taxi når det er høyst nødvendig, og med høyst nødvendig mener jeg ikke "når jeg skal til og fra venninner".HJELPE ANDRE
I 2015 skal jeg bli flinkere til å spørre om andre trenger hjelp. Jeg vet så godt hvor vanskelig jeg synes det er å be andre om tjenester! Det kan være en så liten tjeneste som å få venninnen til å knipse et par bloggbilder av meg i stuen. Får jeg litt hjelp så gjør det dagen min en million ganger enklere, men jeg kvier meg likevel noe aldeles for å spørre. Jeg vil bli flinkere til å spørre venninnene om det er noe jeg kan hjelpe dem med, og jeg vil bli flinkere til å hjelpe til når jeg er på hjembesøk hos familien.Så var det bare å følge disse målene da! Jeg håper dere har troen!
Kanskje jeg skulle hatt et "hvordan holde nyttårsforsettene" innlegg også.

Mitt 2014 - Del 2

JULI
I juli måned befant jeg meg fremdeles i Nord-Thailand, mer presist "Chiang Mai". Jonas og jeg reiste i slutten av juni måned og kom hjem igjen i begynnelsen av juli. Turen var i utgangspunktet ment for å få kjærligheten til å blomstre igjen, men selv om den aldri gjorde det, hadde vi begge det bare helt fantastisk. Jeg var jo fremdeles på reise med min aller beste venn! Vi koste oss fra morgen til kveld og samlet på minner som aldri vil glemmes! Like shopping-gale begge to, kom vi mer eller mindre ruinerte hjem...Vi landet i Stavanger og ble igjen for familiens store, årlige sommerfest! Farfar hadde leid inn en tryllekunstner for kvelden og morgentimene gikk til både fornøyelsespark, grilling og crockettspill i hagen! Denne helgen er definitivt en av de beste jeg har hatt i hele mitt liv. Å få samlet nesten hele familien på denne måten er så og si omtrent umulig, men med mye planlegging fra farmor og farfars side, fikk vi det til! Det var en utrolig merkelig helg, for jeg hadde det så utrolig BRA samtidig som jeg hadde det forferdelig vondt. Jeg hadde lyst til at helgen skulle være perfekt og bestemte meg derfor for å la være å fortelle noen som helst om Jonas og meg. I stedet gjorde vi alt for at disse dagene skulle bli de beste. -Og det ble de. Fy søren for en familie jeg har. <3

Livsgleden på disse menneskene.. Altså jeg mener...Jeg kom hjem fra Stavanger, Jonas flyttet ut, bruddet ble offisielt og jeg lå hjemme og fokuserte på å være trist... Så.. Etter fem dager dro jeg til Costa Rica! Dette må være det smarteste valget jeg har tatt i hele år. Jeg fikk samlet tankene, lært spansk på språkkurs, surfet med de andre EF studentene, dratt på utflukter og bare... Samlet inn ny energi i et godt og varmt land! Jeg var borte i 10 dager, kom hjem igjen glad, rik på energi og klar for å venne meg til en helt ny hverdag.

Etter en alt for lang treningsfri sommerferie, var det på an igjen med herr Frantzen! -Og nei, det var heller ikke på dette tidspunkt noe på gang mellom Magnus og meg. Vi har vært, er og forblir bare veldig gode venner og treningspartnere. <3AUGUST
Til Magnus sin store forskrekkelse, dro jeg bare en uke etter Costa Rica turen min, på ny, treningsfri ferie! Denne gang med bestis! Nå var det Barcelona som skulle utforskes! Annika og jeg sjekket inn på et nydelig hotell som var designet etter galaksen, og solte oss dagen lang. Vel, og shoppet, festet, dro på båtturer og andre utflukter. Akkurat som man skal gjøre på en helt perfekt storbyferie!

Endelig sa jeg meg ferdig med sommerferien og startet med hyppige treningsøkter igjen!Fy søren så moro jeg har hatt det med crossfit-treningen!

Det var også i august jeg dro på familiebesøk i en hel uke! Magnus skulle selv på familiebesøk og jeg fikk dermed gratis sjåfør!Direkte fra Stavanger, dro jeg til hovedstaden for jobb! Jeg sjekket inn på Thon hotell i Lillestrøm, deltok på det ene og det andre eventet, spiste masse sushi, hilste på fine bloggere, og fikk en rekke gode produkter med hjem. <3
Slett ingen dårlig arbeidsdag!

August måned nærmet seg slutten, og jeg fylte 22 år! Ettersom Cathrine skulle fylle bare to uke etter meg, bestemte vi oss for å feire sammen hos meg. Det ble et vellykket vors med både kake, champagne, cupcakes, chips og en rekke fine jenter. <3

SEPTEMBER
I stede for å kjøpe gave til bestis, tok jeg henne med til Stavanger! Clarion Hotell sponset oss med toppsuiten sin, og her nøt vi oss med god mat, boblebad-svømming og en rekke gode middager ute! Bestevenninnen fra Stavanger fikk hilse på og bli kjent med bestevenninnen fra Kristiansand, og jeg var herved i evig lykkerus!

OKTOBER
I oktober måned skjedde det litt av hvert! Jeg fikk blant annet kommet meg på et fly igjen.. Denne gang i forbindelse med en jobbreise. Destinasjonen var Belgia, og jobben min gikk ut på å friste dere til å bli turister i Brygge selv! Reisen var sponset og hver dag var en fest. Jeg levde i sus og dus, spiste tre og fem retters til både frokost, middag og kvelds, drakk aaalt for mye vin og intervjuet en rekke verdenskjente kokker. Jeg fikk lære meg å lage belgisk sjokolade, jeg fikk teste ølsmaking av Belgisk øl, jeg fikk sjekket shoppingmulighetene, og jeg ble kjent med flere andre bloggere! Vel, ihvertfall èn. Resten var en gjeng ølglade journalister. <3 Haha!Belgian chocolate in the making! <3I oktober fikk jeg også prøvd meg som brudemodell! Jeg skammer meg enda over å ikke ha fått tak i disse brudebildene til dere. Jeg vet dere venter i spenning! Her er ihvertfall noen fra brudekjole-prøvingen. Aldri vært mer fornøyd. Hehehe, måtte til og med ha med meg en personlig fotograf for anledningen. Dette øyeblikket skulle definitivt dokumenteres.

NOVEMBER
November ble kanskje årets roligste måned. Andrea kom på døren og leverte Bella igjen, og jeg brukte timesvis på å kose henne ihjel! Ellers var det også denne måneden frøkna begynte å date litt. En date ble til to, tre, fire og fem.. Jeg koser meg, og med mindre Mister D har andre planer, tenker jeg å fortsette med det jeg! <3En rekke jentekvelder, treningsøkter og lunchdater med venninner har jeg i følge bloggarkivet også fått tid til i november måned. <3

DESEMBER
Fy søren hvor ble det av denne måneden egentlig? Nå er den riktignok ikke over helt enda, men fy som dagene har flydd. Jeg føler ikke jeg har rukket noe som helst, men jeg har jo faktisk det! Jeg har bakt julebakst, jeg har gått masse med venninner, jeg har pyntet til jul, kjøpt juletre, trent, shoppet, datet, vært på julebord, og ja! Til og med trosset frykten for å være på radio. Hah!Ikke verst bare det...Magnus og jeg bestemte oss også for å drive litt veldedighetsarbeid denne måneden! -Så første uke av desember sto vi i butikken "Hopeful", solgte interiør og spredde organisasjonens gode budskap! <3

For et givende halvår! Mitt 2014 - Del 1 kan dere lese HER
Ha en superduper lille julaften kjære blogglesere <3

Let's talk about christmas!

Fra surfemimring til julesnakk! Vi nærmer oss første desember og da blir det MYE av sistnevnte her på bloggen. Fy som jeg gleder meg! Det skal bli en fantastisk måned med masse julebakst, filmtitting, pynting av tre og julegaveshopping. Jeg har faktisk allerede avtalt med bestis å handle juletre sammen med henne 1 desember. Bestemor mente jeg fint kunne ta treet med på bussen, men jeg klarer liksom ikke å se det for meg uten å brøle ut i latter, så jeg har sikret meg en venninne og bilen hennes til treshoppingen. Hihi!

Jeg tenkte å skrive litt om tradisjoner jeg denne søndagen! Det er vel ikke tidlig å begynne og samle julestemning nå? Neste søndag er jo første i advent! Har dere noen juletradisjoner dere har lyst til å dele med meg? Noe dere bare MÅ gjøre hvert eneste år? Noen filmer dere bare MÅ se? Eller noe dere bare MÅ spise? Jeg har masse, og under her får dere alt på en liste! Håper jeg klarer å lure inn litt tidlig julestemning hos noen av dere nå! Slapp helt av.. Jeg vil ikke la den forsvinne igjen før jul. Bare vent til snøen faller dere.. DA er det ei som skal drepe dere med juleglede!! Måtte den falle veldig veldig snart. Første desember ville ha vært perfekt.

Mine juletradisjoner:
1. Jeg må som alle andre barn ha en sjokoladekalender bare for kosens skyld. Er det noen som egentlig liker denne smakløse sjokoladen? Jeg spiser den ikke engang. Jeg åpner en ny luke hver eneste morgen og legger sjokoladen i en skål. Slik får jeg min daglige dose morgenstemning.2. Jeg handler julegaver for en liten formue. Foråsidetsånn.. Hadde jeg gjort som folk flest og holdt meg til èn gave per familiemedlem så kunne jeg i stedet kjøpt meg en ny bil hver desember måned. -Men herlighet da! Å handle gaver er kanskje det gøyeste jeg vet om. Jeg klarer ikke å beherske meg! Jeg finner det like hyggelig å handle pysjbukser til farfar, som interiør til bestemor, og klær til tante. Er det noe som slår shopping så er det julegaveshopping. <33. Juletreet mitt må være av ekte gran! Disse falske trærene de selger i dag ser mange ganger superlekre ut, men det er noe med lukten av gran som gir meg ti ganger så sterk julestemning. Treet må være i hus 1 desember, og pyntes samme kveld! Ja det vissner definitivt før jul, men nå reiser jeg alltid til Stavanger allerede 5-7 dager før julaften og da vil jeg jo ha rukket å bli lei av treet mitt først! Hvilken farge trepynten skal ha er like spennende å fundere på hvert eneste år.4. Dagene like før jul ligger jeg som et slakt på sofaen, spiser bestemors julekaker, ser julefilm etter julefilm, drikker varme kopper med kakao, leser gode bøker og bare N-Y-T-E-R høytiden. Jeg vil ikke at jula skal ta slutt og prøver derfor alltid å sette minst like stor pris på dagene før julaften som julaften selv.5. 24 desember tilbringes alltid hos bestemor og bestefar, og her får vi servert deilig pinnekjøtt med riskrem til dessert før vi trykker i oss på kaker og åpner gaver til midnatt. 2 juledag drar jeg på besøk til farmor og farfar hvor julaften nummer 2 blir satt i gang. Her går det i ribbe og riskrem før vi kjører nok en kveld med gaveåpning. *GLEDE*5. Resten av romjula bruker jeg med de fine jentene mine i Kristiansand. Hvert år arrangerer Karen julefrokost på gården i Lillesand, og i år planlegger vi i tillegg et maskeradeball før nyttår! Ååå, så gøy det skal bli! Maskeshopping neste!

Nå kan desember måned bare komme! <3

Dette visste du ikke om meg..Jeg føler meg grådig når jeg takker ja til kvitteringen på dagligvaren. Handler jeg ingredienser til en bloggoppskrift så behøver jeg kvitteringen til regnskapet, men det kan jo ikke den butikkansatte vite! Kanskje hun tror jeg skal sjekke at prisen jeg har betalt stemmer med det som sto i butikken. Arh, jeg finner det like flaut hver gang.Jeg snakker helt sykt mye i telefonen. Jeg har nemlig to bestevenninner som er veldig glade i å skravle. Ringer ikke hun ene så ringer hun andre. Jeg snakker gjerne med Cathrine i en time før jeg snakker med Iselin i halvannen og når halvannen time har gått så har det definitivt hendt noe nytt i Cathrines liv som jeg må oppdatere meg på! Slik går det noen dager i en evig sirkel. Bare i dag har Cathrine ringt tre ganger (Update: Fire), og Iselin to. Iselin, jeg ringer deg opp igjen litt senere i kveld! Cathrine, jeg ringer deg etter det! Okei? <3

Jeg foretrekker stramme jeans, kjole eller skjørt selv når jeg bare skal sitte hjemme. En løs og deilig kjole er da like behagelig som en joggedress? Jeg reiser heller aldri i løse og "behagelige" klær. Sannsynligheten for at man treffer på Channing Tatum, Zack Efron, eller Brad Pitt er ikke så stor, men den er ihvertfall større på en flyplass! Man vet aldri når Ryan Gosling er på reisefot for filminnspilling, ikke sant? Best å være velkledd til enhver tid!Jeg missliker folk som ikke sier hei, takk og farvel til butikkansatte. Det er ren høflighet å hilse, svare og takke, og det finnes ingen unnskyldning til å ikke gjøre det. Hehe. Det samme gjelder hilsing på flyvertinner. Herlighet, det må være så kjipt å stå ved inngangen til flyet og si "hei og hadet" trehundreogseksti ganger, og bare få tre svar og to halvhjertede smil tilbake? Neste gang dere går av et fly, SMIL, si farvel og takk for turen!

Jeg har helt siden jeg var liten blitt stresset av å være i nærheten av politimenn. Jeg vet ikke hva det er jeg tror jeg har gjort galt, men disse menneskene i blå uniform får meg til å føle meg skyldig! Det er akkurat som de ser rett igjennom meg.Jeg må sitte på venstre side i bussen og på tog/fly må jeg alltid skrelle av skoene og krølle meg sammen som en ball. Jeg er ikke så stor med mine 162 centimeter og har derfor aldri opplevd å ikke få plass til hele kroppen i et flysete.Jeg har aldri vært husredd. Jeg er av den typen som tror jeg kan banke opp enhver inntrenger. Det gjør meg ingenting å være alene hjemme og det gjør meg ingenting å se en skrekkfilm alene, rett før leggetid. Har jeg mareritt så dreier de seg stort sett om edderkopper likevel.Jeg går bananas i juletider. I år har bestemor, bestefar, tante og jeg inngått en avtale om å kun kjøpe èn julegave til hverandre, og det kjenner jeg allerede nå at jeg vil få store problemer med. Er det noe som gir meg julestemning så er det denne julegaveshoppingen. Jeg føler aldri jeg får handlet nok! Kanskje synes jeg det er ekstra moro ettersom familien min er så liten. Jeg har muligheten til å kjøpe mange gaver til alle sammen, og ved å gjøre det kan jeg få julekvelden til å vare evig. Jeg orker ikke at julaften skal ta slutt! Da er det jo et helt år til neste gang.Blir jeg sjekket opp på byen så finner jeg det mye enklere å gi telefon-nummeret mitt og bare ikke svare på meldingene, enn å si "neitakk du, jeg er ikke interessert". -For bare tenk hvis det var jeg som sjekket han opp. Jeg ville ha blitt så lei meg, for ikke å snakke om flau hvis jeg ble avvist! Da foretrekker jeg at han heller tror det er noe galt med telefonen min og at jeg kanskje ikke mottar meldingene hans.

Jeg snakker ikke i store forsamlinger. Jeg har som mange andre bloggere blitt tilbudt å holde bloggforedrag for både bedrifter og skoler mot penger, men jeg klarer ikke engang tanken på det. Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker, og jeg er slett ikke sjenert, men å snakke foran en forsamling får meg til å grøsse. Usj! Jeg håper jeg tør å takke ja til et slikt oppdrag en dag så denne tåpelige frykten kan legges på hylla.

Var det noe her dere ikke allerede visste?
Åå, disse sommerantrekkene. <3 Jeg vil ha sol og varme igjen!

Den aller første gangen...

Først vil jeg bare si tusen takk for alle tipsene dere la igjen under forrige innlegg. Gjett om jeg skal inn og følge en rekke ny inspirasjonskontoer så fort jeg får på mobilen min igjen? Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen.. Dere er fantastiske!

I natt satte jeg faktisk oppe til 04.00 for å skrive et morsomt blogginnlegg til dere. Jeg fikk plutselig for meg at jeg skulle dele litt førstegangsopplevelser her på bloggen, så nå håper jeg historiene faller i smak! Noe av dette visste dere kanskje allerede fra før, men jeg krysse fingre og tær for at dere i hvert fall kan lære noe nytt om meg her! Til dere andre bloggere har jeg lyst til å gi utfordringen videre. Skriv et lignende innlegg du også! La leserne dine bli bedre kjent med deg ved å dele noen pinlige førstegangs-historier. Det kan dreie seg om hva som helst! Tar du utfordringen så legg gjerne igjen en lenke til blogginnlegget ditt i kommentarfeltet her.Min første bh...

Kjøpte jeg som 9 åring sammen med bestevenninnen min. Vi hadde fått lommepenger til en aldri så liten shoppingtur en lørdag formiddag og deler av disse pengene bestemte vi skulle gå til hver vår bh. Målrettet og bestemte gikk vi rett mot undertøysavdelingen på Lindex, valgte oss ut hver vår Mikke mus bh i størrelse 80C, prøvde dem på, syntes de passet utmerket godt, hvinte fornøyd og kastet stolt bhen over kassa.. Det var virkelig et lykkelig øyeblikk. Helt til selgeren bak disken spurte om bhen skulle pakkes inn. Foråsidetsånn.. Jeg har aldri vært mer fornærmet. -Og hvis noen var i tvil.. Bhen satte virkelig ikke som et skudd.Mitt første kyss... Joda, jeg løp også etter guttene allerede i barnehagen, men mitt aller første kyss fikk jeg fra nabogutten. Hvor gammel kan jeg ha vært? Jeg vet jammen ikke, men jeg husker at jeg ikke engang kjente ham. Han tok bare hånda mi da han så meg på gata, leide meg bak søppeldunkene i gården hans, satte meg på asfalten og ga meg et lite, uskyldig kyss. Romantisk? Tja!Min første ordentlige kjæreste... Var bestekompisen som jeg egentlig skulle spleise med bestevenninnen min. Det ble selvsagt aldri noe av da jeg forsynte meg selv. Vi hadde akkurat begynt på ungdomsskolen og denne gutten og jeg tok alltid følge hjem. Det startet med litt flørting på skoleveien som utviklet seg til flørting på fritiden, og før vi visste ordet av det var vi et radarpar som holdt sammen i hele tre år. Vi ble til og med kåret til årets par på skoleballet i 10 klasse. Hoho, jeg har bare gode minner fra disse tre årene.Min første ferieflørt... Jeg var 16 år og lå på en solseng ved bassenget i Tyrkia da to finske gutter kom bort og spurte om jeg skulle være med på litt vannaktiviteter. Jeg har da aldri vært typen som takker nei til litt action, så jeg spratt opp, vinket farvel til moderen og hallo til tidenes tur på en banana boat. Til tross for at samtalene gikk på engelsk, fant jeg fort tonen med dem begge, og et par dager senere skulle tonen bli enda litt bedre med en av dem. Ikke vet jeg hva som gikk av meg på denne tiden, men det endte med klinings i bassenget før jeg fikk nok og ville nyte resten av ferien for meg selv. Uheldigvis for meg så hadde ikke finsken fått nok. Jeg ble oppsøkt på stranden hver eneste dag og jeg fikk både gaver og romantiske lapper servert i hånden. Gjerne mens mamma lå ved siden av.

Mitt første møte med alkohol... Var i 9'ene klasse på ungdomsskolen. Jeg og to av mine bestevenninner bestemte oss for å få storesøsteren til en venninne til å kjøpe rusbrus for oss. Bare et par til hver. Det kom til å holde i massevis.. Vi dro ikke på noe fest. Nei, nei. Vi satte helt alene i huset til venninnen min, drakk et par rusbrus hver, hørte på musikk og lo så vi grein.

Min første ekstrajobb... Var på "Sjørøvergrillen" i Dyreparken. Jeg jobbet som kokk her to somre på rad, slet meg fullstendig ut, jobbet natt som dag til føttene nærmest ville ramle av, og tjente.. 74 kroner timen? Det var tider det.Min første kjærlighetssorg... Var da det gikk opp for meg at Orlando Bloom aldri ville bli min. Han bodde for langt unna.. Dette gråt jeg over en hel natt mens jeg trykket en plakat av ansiktet hans inntil brystet mitt. Jeg var sikkert ikke mer enn 10 år gammel, men jeg husker denne natten som om den var i går. Jeg har sjeldent kjent på en slik indre tristhet. Haha, kjærlighetssorg er noe piss!

Min første hjemmefest... Gikk så bra at jeg bestemte meg for å ha enda en. Denne gikk derimot ikke fullt så bra.. Jeg var 16 år og kjørte åpent hus. Temaet var "pornofest" og alle måtte kle seg deretter. Nei, jentene måtte kle seg deretter.. Guttene fikk bare komme inn i slips og bar overkropp. He-rre-gud. Antrekket jeg hadde kledd meg opp i denne kvelden ble uheldigvis knipset, og bilde av meg i denne sorte skinnkjolen med kløft og tidenes nettingstrømper, fikk også pryde russekortet mitt. Toalettet i første etasje ble knust, på baderomsgulvet lå det oppkast over alt, stuegulvet var dekket av fem centimeter øl og parketten måtte selvsagt poleres på nytt.Jeg har dessverre ikke bilde av meg selv i denne sorte skinnkjolen på pcen, men her har dere et par blinkskudd fra pornokroa.Mitt første kjæledyr.. Var en skilpadde! Jeg tror ihvertfall det? Og etterhvert som jeg vokste til fikk jeg en kanin som jeg kalte "Nussi" og som jeg elsket over alt på jord. Nussi sto meg like nært som familiemedlemmer og da Nussi var syk, var jeg syk.

Min første (siste, og eneste) catfight.. Var nok en klein hendelse i mitt år som 16. Det var natt til 1. mai, det hadde akkurat blitt slutt med kjæresten og jeg skulle ut og feste med venninnene mine. Stemningen mellom eksen og meg var mildt sagt ikke på topp, så jeg bestemte meg for å helle sprit over fotballdrakten han hadde glemt igjen hos meg, brenne den, filme det hele med mobilen og sende det til ham.. Jeg vet, jeg vet. Jeg var ikke normal, men det var ærlig talt ikke han heller. Etter at jeg og venninnene mine hadde skreket fra oss av latter, kom en venninne av han bort for å skjelle meg ut. Jeg lo da hun fortalte meg hvor stygg jeg var, men da hun smått begynte å smådytte, var jeg ikke treg med å helle rusbrusen over henne. Deretter rakk jeg faktisk å smelle hele flaska i hodet hennes før natteravnen kom og tok seg av oss. Denne historien har jeg av venninnene blitt mobbet for mange ganger i ettertid! F.L.A.U.TBer til gud om at dagens 16 åringer ikke oppfører seg på samme vis. Hoho!
Tar dere utfordringen jenter og gutter? Husk å lenke innlegget ditt. <3

15 ting du ikke visste om meg1. Jeg våkner skummelt ofte omtrent et minutt før morgenalarmen min ringer. Dette skjer så ofte at jeg begynner å lure på om jeg har en sjette sans. Dette skjedde senest i dag tidlig og det er virkelig bare snakk om minuttet før alarmen ringer. Hvordan vet hodet mitt at det skal våkne på dette viset? Alarmen kan stå på både 07.00, 08.00 og 09.00. Jeg våkner gjerne et minutt før den ringer uansett.

2. Jeg elsker overlevelsesdokumentarer om mennesker som har hatt "nær døden opplevelser". Enten de nesten har blitt spist av en hai, har overlevd et løveangrep eller et slangebitt. Det er ikke så ofte jeg finner disse tvprogrammene, men når jeg først treffer på et så beveger jeg meg ikke av flekken. Jeg leste også en bok kalt "Den dagen jeg døde" da jeg var rundt 14 år gammel og dette er fremdeles en av mine favorittbøker i dag. Den remser opp en rekke historier om mennesker som egentlig ikke skulle ha vært i live. Wuhuuu!3. Når jeg blir bilsyk så ser jeg ut i luften og tenker på delfiner og sjø. Ikke spør.. Det er det eneste som hjelper.

4. Jeg er paranoid når jeg kjører bil. Jeg ser mer i speilene enn på veien foran meg. Bilen bak er ALLTID sivilpoliti. Skulle tro jeg var en kriminell som alltid kjørte over fartsgrensen. Det er jeg altså ikke. Jeg har heldigvis aldri fått en fartsbot. Bare parkeringsbøter..

5. Blunkefjes er en sur smiley. Jeg bruker den ikke med mindre jeg er irritert.. Nei, jeg bruker den aldri.

6. Jeg blir fort glad i mennesker og hater å ta farvel. Jeg ville dø av sorg da jeg skulle dra hjem fra Zimbabwe etter å ha vært der helt alene som frivillig i 2 uker. Jeg ble så glad i alle de ansatte at jeg gråt over den kommende hjemreisen allerede en uke i forveien.7. Jeg er en danseløve på byen. Så lenge jeg ikke er klin edru så er jeg aldri vanskelig å be!

8. Jeg blir fryktelig fort distrahert. Har jeg en kjedelig mail å besvare så finner jeg alltid på noe "viktigere" å gjøre. Som å sjekke facebook, instagram eller kommentarfeltene på bloggen. Slik er det vel med oss alle? Har vi en kjip skoleoppgave så blir plutselig til og med rengjøring mer interessant. Alt som er kjedelig blir gjort i siste liten. Betale regninger går også under denne kategorien.

9. Er det noe jeg ikke kan fordra så må det være insekter, sting, kaffe, stress og kjepphøye, sure, utakknemlig mennesker. Hvorfor finnes det egentlig? What's the point? Kan ikke alle bare være glade? Og hva er seriøst vitsen med sting? Eller hold som noen kaller det.

10. Jeg har en greie for Petter Northug og Jon Carew. Jeg vet.. To helt forskjellige typer mannfolk.

11. Jeg bryr meg alt for mye om været. Det påvirker hverdagen min så til de grader! Får vi sol og plussgrader på gradstokken så hviner jeg av glede. Jeg blir virkelig oppiktig sjeleglad. Dere har kanskje merket det på blogginnleggene mine også? Får vi regn så må jeg alltid fortelle Jonas hvor dumt og lite nødvendig det er. Høhø. Jeg er virkelig en sommerperson, men alt annet enn regnvær er bra vær.

 12. Jeg elsker å ha det ryddig rundt meg. Det er bare så synd at jeg aldri har det.

13. Jeg smiler stort sett hele tiden, men jeg ler bare når noe er morsomt. Jeg elsker å le så det gjør vondt, og derfor setter jeg uendelig stor pris på mennesker som sier morsomme ting. Jeg liker mennesker som er morsomme uten å prøve. Folk som er morsomme uten å vite det selv. Gir det mening? Pappa Lars er en av disse menneskene. Jeg kan le av den mannen hele dagen..14. Jeg leser mange blogger i løpet av en uke, men disse MÅ jeg innom hver eneste dag: 1. www.fotballfrue.no 2. www.angelicablick.se 3. www.kenzas.se 4. www.kristinaandersen.no 5. www.livingdoll.no 6. www.nettenestea.com 7. www.leneorvik.no

15. 2012 må ha vært mitt livs beste år. Jeg var i Egypt, Mexico, Palmanova, Sør Afrika, Hellas og Zimbabwe på et og samme år. Jeg brukte en liten formue på reising, men det var virkelig verdt det. Jeg trengte en god pause etter 13 år med skole. Alle fortjener et slikt opplevelsesrikt år. <3 Å reise er virkelig det beste som finnes. Jeg skulle ønske jeg satte meg på et fly mye, mye oftere. Dere som har fulgt meg i tre år nå.. Lærte dere noe nytt? Hihi. <3
Det er jammen ikke lett å skulle komme på noe dere ikke allerede vet!

       Alt av kommentarsvaring tar jeg igjen sent i kveld. Nå drar jeg på jobb!

Dette visste dere ikke om meg

1. Jeg er en smule paranoid og jeg skylder på media. Når man leser om knivstikking, drap og vold hver eneste dag så blir man til slutt nervøs! Før kunne jeg finne på å hive på treningstighten klokken halv tolv om kvelden en iskald, mørk vinterdag. Jeg kunne løpe langt og lenge i en mørk skog og bare nyte minuttene med tankene mine. Nå løper jeg aldri senere enn 16.00 og er jeg fremdeles ute på joggetur når solen har gått ned så skvetter jeg av hver minste lyd. Knekker en kvist under føttene mine så hopper jeg til.. Jeg har konstant følelsen av at noen forfølger meg, og jeg må se meg tilbake flere ganger. Er det sånn det er å være voksen? For da vil jeg helst bli barn igjen. Det å være bekymret er en slitsom, ekkel følelse!

2. Jeg eier ingen mac, jeg har aldri hatt iphone, jeg har ikke twitter, instagram, skype, snapchat, fotoshop, eller noen andre redigeringsprogrammer. Min gode gamle HP durer som et widerøe fly, så jeg bruker Jonas sin digre Dell. Jeg har et nettbrett, men det har dessverre ligget i skuffen så lenge jeg kan huske. Marthe.MÅ.Lære.Seg.Ny.Teknologi.3. Jeg gikk i både TL klubben og Pennyklubben da jeg var liten og bestemte meg en dag for å sende inn en brevvenn-annonse i TL-bladet. Jeg fikk sikkert 100 brev fra unge jenter rundt om i landet som også ønsket seg en brevvenn, og dermed ble jeg sittende og svare gjennom hele sommerferien. Hehe! Det var en koselig tid. <3 For en genial idè egentlig.. Hvor hyggelig er det ikke å skaffe seg nye venner og bekjente gjennom brevskriving? Jeg lurer på om dette fremdeles er noe man holder på med i dag? For meg ble det jo nesten en hobby til slutt! En av mine gamle brevvenner sendte meg en melding på facebook i forrige uke. Tenk det! Det er over 10 år siden vi pratet sammen over brev og vi husker hverandre enda.

4. Alle jobber jeg har hatt, har jeg fått gjennom venninner. Jeg har vært på et jobbintervju i mitt liv, og det var mer en "samtale" mellom Vero Moda sjefen og meg. Jeg har alltid bare fått jobb gjennom bekjente! Jeg er selvfølgelig glad for det, men jeg skulle ønske jeg hadde mer erfaring med jobbintervjuer også. Skulle jeg søke etter en virkelig stor jobb en dag så ville jeg vært supernervøs med så lite erfaring bak meg.

5. Jeg tar alt for få sjanser. Jeg kunne gjort så mye mer ut av bloggkarrieren min om jeg bare hadde takket ja til de spennende tilbud som måtte dukke opp. Så fort et oppdrag med et filmteam kommer inn i bildet så takker Marthe stort sett nei. For ikke å snakke om intervju gjennom diverse radiokanaler. Jeg blir rett og slett livredd når jeg får mail som innebærer forespørsler som dette. Jeg er redd for å drite meg ut. Jeg vet hva jeg er god på og jeg vet hva jeg ikke kan. Skriving føler jeg meg trygg på, men jeg eier ikke evnen til å uttrykke meg muntlig! Hele ordforrådet mitt forsvinner ut i luften så fort jeg blir en smule nervøs. Jeg nekter å fremstille meg selv dum fordi jeg ikke kan prate for meg. Det er synd at jeg ikke engang tørr å ta sjansen for det hindrer meg i å takke ja til så vanvittig mange muligheter som i senere tid kunne gitt meg mye. Ettermiddagen har blant annet spurt om Jonas og jeg kan komme på programmet deres på tv2 flere ganger, men jeg tørr ikke. Flere radiokanaler har også spurt om jeg vil komme på intervju, men jeg blir livredd bare ved tanken. Herregud, det er helt latterlig.6. Jeg har tatt spraytan en gang i mitt liv. Resultatet ser dere på bildet under her. Fargen varte i nøyaktig en dag. Deretter så det ut som jeg hadde en livsfarlig hudsykdom. Hehe, jeg tror ikke jeg gjør det igjen med det første. 7. Da jeg var 12 år gammel tok jeg piercing i navlen. Jeg hadde mast om å få lov til dette gjennom hele sommerferien (uten hell), og et par dager før bursdagen min fikk mamma plutselig for seg at det var greit. Så i 13 års bursdagsgave fikk jeg piercing i navlen. Jeg hadde den helt til vinteren 2012. Da fikk jeg for meg at jeg var blitt for voksen for den slags. 

8. Nå var jeg tom for ting å dere ikke visste om meg! Så la oss gå over på Jonas.. Jonas har fått regulering! Hihi. Dere har kanskje lagt merke til at han ikke har smilt med åpen munn en eneste gang de siste ukene? Vel, det skyldes en skjult, liten togskinne! Hvorfor han har fått på regulering i en så sen alder kan dere lese om HER. Jeg skrev et lite innlegg om det for mange måneder siden. Jeg får nok ikke gutten til å smile med tennene på en stund, men gi meg litt tid. Han er så fin at!Er det ikke litt moro med slike innlegg?
Jeg håper ikke dere visste alt dette fra før av! 

En dag på Vero Moda

God kveld! Herlighet, i dag blir det noen sene blogginnlegg på dere, men det får bare gå! Jeg var så heldig å få tidligvakten på jobb i dag og dro derfor på Vero Moda 08.50 i dag tidlig. Der ble jeg helt til halv fem ettersom jeg i tillegg fikk lyst til å knipse noen bilder til et lite blogginnlegg. Jeg burde vel ha skrevet dette innlegget for lenge siden, men bedre sent enn aldri. Jeg finner veldig ofte spørsmål i kommentarfeltene som er relatert til min andre jobb på Vero Moda. Jeg håper jeg får svart de fleste av spørsmålene deres her!Hvordan fikk du jobb på Vero Moda?
Jeg var så heldig å få jobben gjennom en venninne. Lillesøsteren til vår gamle sjef på Vero Moda var og er fremdeles en god vennine av meg! Hun hadde sagt ifra om at jeg kanskje kunne ønske meg en ekstra deltidsjobb og det hadde jeg! Så jeg fikk jobben på den enkle måten og behøvde bare å komme på en liten samtale. Jeg hadde min aller første dag på Vero Moda på 20 års dagen min og jeg husker denne dagen så godt! Jeg fikk oreokake av vår nåværende sjef Margrethe, og jeg husker at timene bare fløy forbi. Nå har jeg jobbet der i et år og tre måneder og jeg stortrives fremdeles. For en fantastisk arbeidsplass. Jeg er blitt så glad i den lille ekstrajobben min.

Hvordan ser en arbeidsdag ut? Hvordan er det å jobbe i klesbutikk?
Vero Moda Sørlandssenteret er en ganske stor butikk som får inn nye varer hver eneste dag. Derfor blir arbeidsoppgavene også flere. Det er ingen ansatte som blir plassert til å stå i kassa i fire, fem eller seks timer og det er ingen som bare går og rydder. Det er jeg så glad for! Jeg elsker å variere arbeidsoppgavene slik at jeg ikke kan gå lei av noe som helst. Gjennom en arbeidsdag kan jeg gjerne både pakke opp, alarmere og plassere nye varer, rydde butikken, vaske gulv og speil, hjelpe kunder og ta kasse, kaste søppel, fylle på med varer fra lageret, tørke støv osv osv.. Det aller viktigste er å hjelpe kunder, men arbeidsdagene på Vero Moda er varierte.

Hva liker du best med jobben din?
De ansatte selvfølgelig! Jeg jobber sammen med verdens beste gjeng. Jeg gidder aldri å på forhånd sjekke hvem jeg skal jobbe sammen med for det har overhode ingenting å si. Uansett hvem jeg skal være sammen med så vet jeg at jeg har en hyggelig arbeidsdag i vente. Et arbeidsmiljø som det vi har er sjeldent! Jeg har ihvertfall aldri opplevd lignende i noen av mine tidligere jobber. Ellers synes jeg det er veldig moro å lage butikkvegger. Tømme en vegg for varer og lage en helt ny en med nye farger og mønster. Jeg er ikke blitt noen mester på dette området enda, men timene bare flyr av gårde når jeg leker meg frem med merchandising.Hva liker du minst med jobben?
Det er litt flaut å si det, men jeg grøsser hver gang en kunde kjøper en diger vinterjakke i gave og ber meg pakke den inn. Vi har nemlig ingen gaveesker som er store nok og da må jeg frem med teip og papir. Jeg får presentasjonsangst da vet dere! Det blir virkelig aldri pent. Jeg prøver å få noen av de andre ansatte til å ta over for meg i disse situasjonene, men det er liksom ingen som lar seg lure.

Hvordan er du på jobb? Hvilken type arbeider er du?
Jeg liker som nevnt å variere mellom arbeidsoppgavene. Pakker jeg opp varer så jobber jeg effektivt, men veldig rotete. Jeg er av den typen som drar av plastikken så fort jeg kan og lager et fjell med søppel på gulvet slik at ingen kommer seg frem i nærområdet. Jeg går heller ikke to ganger med søpla. Rreffer dere på meg under søppeltømmingen så får dere øye på en handlevogn fullpresset av 30 moste pappesker og gjerne fem stappfulle søppelsekker av plast. Det er et fascinerende syn. Jeg får plass uansett hvor mange esker det er snakk om. Ellers er jeg ironisk nok en ryddoman. De to siste timene før stenging vil jeg helst ikke gjøre noe annet enn å hjelpe kunder og rydde. Brette fine buksekanter og sørge for at alle 1090 hengere har nøyaktig samme avstand mellom hverandre. Når dette er gjort kan jeg gå hjem med ro i sjela. Da vet jeg at den som åpner butikken dagen etterpå vil bli møtt med et hyggelig syn.

Har du noen tips til hvordan man kan få seg jobb i klesbutikk? 
Det er ikke lett å få skaffet seg jobb i klesbutikk i dag. Det er fryktelig mange som har lyst på jobb og litt for få steder som trenger hjelp, men jeg kan likevel komme med noen tips! Først og fremst ta på deg noe som skiller seg litt ut den dagen du går inn for å levere cven din. Tar jeg imot en cv på Vero Moda så legger jeg gjerne en liten kommentar på den til sjefen. En liten kommentar som"SØØØT!" eller "Veldig stilig kledd!" kan komme godt med når sjefen skal plukke cver fra den tykke bunken av søknader. Det beste er å komme inn i butikken, spørre etter butikksjefen, håndhilse på henne og deretter gi bort papirene. Det gir et ekstra godt inntrykk. Er ikke butikksjefen tilstede den dagen du kommer inn for å søke, spør de ansatte når hun vil være der neste gang og fortell dem at du da heller kommer inn igjen. Da kan du også fortelle butikksjefen at du har vært innom en gang tidligere, men at du helst ville hilse på henne selv. Det gir selvsagt et veldig godt inntrykk! Gjør dere dette, skriver en god cv og ser smashing ut så er det ikke stort mer for dere å finne på. Da er det kun opp til butikksjefen og vurdere om hun trenger folk eller ikke.Dere søte lesere som har kommet innom meg på Vero Moda og tatt bilder sammen med meg, kunne dere ha sendt meg disse på martheborge@hotmail.no? Det ville jeg vært evig takknemlig for! Har dere bilde eller bilder fra andre steder dere har kommet bort og hilst på meg så må dere veldig gjerne sende meg disse også. Jeg tenkte nemlig å samle alle bildene og lage et søtt lite innlegg av det!

Dette visste du ikke om meg...

Jeg reagerer unormalt på koffein. Jeg kan ikke drikke mer enn en energidrikk før jeg ikke får sove om natten. Uhelgivis for meg, fikk jeg en nyttårsaften tildelt 2 koffeintabletter av min eks som skulle hjelpe å holde meg våken. Alle på festen tok et par av disse tablettene og sov som en stein da natten kom. Vel, jeg lå og ristet og fikk ikke et minutts søvn på to døgn. Det er det verste jeg har vært med på. Kroppen var utmattet, men nektet å falle i søvn. Kanskje dette er grunnen til at halsen ikke vil innta kaffe?

 

Jeg er sikkert lavere enn du tror. Jeg er 1.62 høy. Jeg har aldri følt meg lav, men jeg får nesten alltid høre det når jeg treffer på lesere i lave sko på butikken. Jeg tar omtrent alltid antrekksbildene undenifra og med høye hæler, så jeg forstår godt at jeg ser høyere ut på bilder! Jag är bara en liten tjej.Jeg vil ha to brudekjoler den dagen jeg gifter meg. Til seremonien vil jeg ha den typiske brudekjolen uten armer, gigantisk skjørt og slør. Til festen vil jeg bytte til en mer elegant stram, langarmet silkekjole. Gjerne med blondedetaljer og åpen rygg. Åja, jeg har designet den helt perfekt i hodet mitt. Er jeg gal?

 

Så fort jeg sovner, legger jeg meg på tvers over hele sengen, slår og stjeler dyner. Det nytter ikke å dele dyne med dette kvinnemennesket. Jeg MÅ sove med den mellom bena, ellers blir jeg gal. Jonas er vant til denne nattegalskapen, men venninner får sjokk når jeg kommer på overnattingsbesøk.

 

Hver morgen ser jeg millionær søker kjæreste og Dr phil. Når disse to programmene går får jeg ikke gjort noe som helst fornuftig. Ellers er jeg avhengig av å få med meg Ungkarskvinnen hver mandag, Top Model Norge, Robinsonsekspedisjonen, Jakten på kjærligheten og So you think you can dance.Noen MÅ ha røyk hver dag. Jeg MÅ ha godteri. Jeg får nesten abstinenser hvis jeg ikke får godteriet mitt. Vi har hatt sjokolade eller smågodt i hus så lenge jeg kan huske og når nederste skuff på kjøkkenet er så lett tilgjengelig så er det vanskelig å holde seg unna. Jeg spiser Milkyway i skrivende stund!

 

Jeg har verken instagram, snapchat, eller twitter. Det av profiler som ligger ute er ikke opprettet av meg. Får du svar fra en som kaller seg Marthe Borge på instagram så er det ikke meg du prater med. MEN jeg planlegger faktisk å skaffe meg en iphone til jul! DA blir det instagram på denne berta også!

Jeg har Migrene og Astma, men har ikke hatt noe form for anfall siden jeg gikk på skolen. Jonas har også Astma og ettersom dette er svært arvelig, er det ingen tvil om hvilken sykdom våre barn vil bli født med.Jeg er en dårlig klemmer. Jeg gir sjeldent klem til folk med mindre jeg treffer mine nærmeste på byen og er i full ekstase. Jeg føler ikke at det er naturlig å skulle gi alle en klem hver gang jeg treffer på dem. Jeg kan ikke huske at vi som barn i Stavanger ga hverandre klem hver gang vi så hverandre? Denne vanen ble jeg først kjent med da jeg flyttet til Kristiansand og jeg tror enda ikke at jeg har vendt meg til den.

 

En litt pinlig fakta.. Jeg har 57 par sko. Enda til at jeg solgte over femti av dem i februar i år.. Jeg forstår ikke hvor de kommer fra. Jeg har jo bare kjøpt et par sko de siste tre månedene!

Jeg har aldri skadet meg ordentlig. Aldri forstuet, brukket eller fått en brist i et ben. Jeg har ikke engang fått en liten hjernerystelse. Det verste jeg kan huske har hendt meg som liten var da jeg fikk et sandkorn i øyet og måtte til legen for å få det ut. Jeg skjønner ikke hvordan det går ann ettersom jeg var eliteturner og tok saltoer og flikkflakker hvor enn jeg befant meg på kloden.. 

Jeg har en statistikk for utenlandske lesere og en for lesere generelt. 1000 av leserne jeg har i dag er utenlandske eller norske på ferie i utlandet.

Jeg har på mine to år som blogger delt 37 400 bilder med dere! Jeg har også på disse to årene fått inn 160 401 kommentarer hvorav sikkert 90 % har vært positive, oppmuntrende ord. Tusen takk! Var det noe her du ikke visste om meg?

Det var en gang en BarbieBorgeGud hjelpe meg. Dette var meg for bare to år siden. Jeg leste gjennom "russetid" kategorien min sent i går kveld og var ikke treg med å slette den etterpå. Det.Var.For.Flaut. Alt jeg kunne finne på å publisere på denne bloggen! Hadde jeg ingen grenser? Enhver tullete handling ble dokumentert, og lange samtaler uten mål og mening ble publisert som såkalte "gullkorn". Haha, nei i går kveld døde jeg litt av skam.

Tro det eller ei.. Jeg var en over gjennomsnittet snill russ som nesten ikke deltok på noe som helst og som nesten ikke drakk før selveste 17 mai. Ikke hadde jeg russebil, og ikke likte jeg å delta på russetreff. Jeg hatet å drikke meg full flere dager etter hverandre, og å sove i kalde biler var heller ikke noe jeg skrev høyt på ønskelisten. Jeg var frøken BarbieBorge og levde enkelt opp til mitt navn. 
 
 
 


Jeg tok de enkleste russeknutene og gikk hjem og la meg med min kjære etter enhver fest. På Tryvann la jeg meg klokken elleve og høydepunktet med turen var den bakte poteten jeg spiste før jeg pakket meg inn i soveposen. Jeg hadde mye morro med den gode jentegjengen, men jeg var slett ingen villdyr.  

Kjære russ.. Kos dere en hel masse! Det er bare 17 dager igjen av galskapen. Om to og tre år kommer dere til å tenke tilbake på russetiden, se på gamle bilder, le dere ihjel og tenke;"var jeg virkelig så gal?".Ønsker alle jenter og gutter en fin russefeiring!

Et klisseinnlegg på en klissedagDet er 28 april 2013, og det betyr at Jonas og jeg har vært sammen i 3 år og 6 måneder i dag! Da må vi ha et lite klisseinnlegg. Kjære samboer og bestevenn.. Tusen millioner takk for at du har gjort de siste førtito månedene av mitt liv fantastiske. Jeg setter uendelig stor pris på deg, og alt du gjør for meg.

SKÅL FOR OSS, og for de førtito neste årene! Herlighet så mye vi har opplevd sammen. Her kommer et bildedryss fra Egyptreisen jeg kjøpte i bursdagsgave til Jonas i år. En uke jeg aldri kommer til å glemme. 1.
Takk for at du ler av mine dårlige vitser.

2. Takk for at du oppmuntrer meg hver eneste dag.

3. Takk for at du holder ut med meg, selv på mitt verste.

4. Takk for at du lar meg ha rett, selv når du vet jeg tar feil.

5. Takk for at du enda plukker klærene mine fra gulvet.

6. Takk for at du kysser meg hundre ganger daglig.

7. Takk for at du er deg. -Og takk for at du elsker meg.

-Jeg er evig takknemlig.

Visste du dette?

1. Jeg heter Marthe Karin Borge. Navnet Marthe har jeg fra oldermoren min Martha, og Karin har jeg fra bestemor som også heter Karin. Kanskje er det er derfor bestemor og jeg er soulmates?2. Jeg skulle egentlig hete Vilde, men ettersom tante og jeg er født på samme dag og tante heter Hilde, ble ting litt for likt.Hadde jeg kledd å hete Vilde?3. Jeg farget håret for første gang på ungdomskolen. Jeg kjørte brunt (som ble sort), og hovedårsaken til mitt ønske om hårfargeskifte var at bestevenninnen min Annika ble så mye flottere med brunt hår. Vel, det ble ikke tilfelle hos meg. Noen år senere tok jeg avfargig, ble rødhåret, så platinablond, så hårløs. Ihvertfall nesten. Jeg hadde superlangt og ikke minst tykt hår på videregående og vips der forsvant drømmehåret. Èn avfarging var det som skulle til.

4. Første gang Jonas og jeg var på date hadde jeg pyntet meg som bare det. Jonas møtte opp i joggebukse, lue og hettegenser. Vi skulle riktig nok bare ha filmkveld, men jeg var mildt sagt skuffet over anstrengelsesnivået Jonas hadde på badet denne kvelden. Hehe, likevel lever paret i dag sine lykkeligste dager. <35. Da jeg var 16 år festet jeg og en venninne sammen med guttene fra Black eyed peas. Jeg hadde like lite peiling på musikk den gang som jeg har i dag og visste ikke engang hvem mannfolka var da venninnen min løp bort for å få autograf. Jeg ville selvfølgelig også ha og fikk fort forklart at dette var guttene bak gruppen Black eyed peas. Vi gikk begge i litt for korte kjoler og ble spurt om å bli med guttene på nattklubb. Ingen av oss var gamle nok, men hvem spør Black eyed peas sine "venner" om legetimasjon? Vi gled rett inn på VIP og sang "good night" med Black eyed peas i ca 20 minutt.. Deretter ble vi oppdaget og kastet på hodet og rumpen ut. Det ble likevel en minnerik kveld! Vi kjørte maksitaxi med Black eyed peas, og da en av sangene deres kom på radioen var det som å bli plassert midt i en musikkvideo.6. Jeg hater kaffe. Jeg forstår ikke hvordan dere får det ned. I min munn smaker det gift.

7. Jeg har i dag 148 032 registrerte kommentarer på www.martheborge.blogg.no. Tenk nesten 150 000 kommentarer, og jeg er sikker på at 99 % av dem har vært gode ord. Dere er bare fantastiske.8. Jeg har publisert 2061 blogginnlegg hvorav 437 av dem er antrekk. 29 822 bilder er blitt postet på denne bloggen siden oppstart for 2 år siden. Dere kan jo tenke dere hvor mange bilder min stakkars hardisk har i dag. Hoho, det er rett og slett umulig å holde system i mappene.   Noe her du ikke visste?
Nå drar jeg på jobb, men vi skrives igjen i kveld. Ha en kjempefin dag!

Mine favorittbukser!

Hei og hopp! Slik jeg har forstått det så er dere veldig glade i innlegg hvor jeg viser frem mine favoritt plagg eller favoritt sko. Her kommer et lite innlegg med mine favorittbukser! Jeg har ikke all verdens med bukser igjen etter klessalget den 16 februar, men noen av favorittene måtte jeg selvsagt beholde. Gode og behagelige bukser er jo så vanskelige å få tak i! Har dere noen gode jeans tips til meg?1 fra Bershka, 2 fra New Yorker, 3 fra Bikbok, 4 fra New Yorker, 5 fra New Yorker, 6 fra Nelly

Skinnbuksene fra New Yorker kjøpte jeg i Praha.
Jeg har bodd i dem siden og de er fremdeles like hele. Love it!

En stusselig sommerfuglDet er en del av dere som spør om den lille tatoveringen min om dagen! Kanskje jeg har lagt ut ekstra mange bilder hvor den faktisk vises de siste ukene? Jeg tror jeg har skrevet noen ord om den tidligere, men det er så lenge siden at jeg godt kan forstå hvorfor spørsmålene enda tikker inn. Her kommer et innlegg som forhåpentligvis kan besvare noen av spørsmålene deres. Har dere flere spørsmål på lur, så er det bare å slenge dem inn i kommentarfeltet under her. Jeg prøver å svare på absolutt alt dere lurer på.

 

Hvorfor valgte du akkurat en sommerfugl bak øret?
Det er ingen betydning bak sommerfuglen min overhode. Hehe, må alt ha en betydning da? En sommerfugl står for frihet, men det fant jeg ikke ut før noen år senere. Jeg var 16 år gammel da jeg tok den og hadde ikke tenkt særlig nøye gjennom det. Jeg så for meg at tatoveringer kanskje var noe jeg ville ha flere av, og ville starte med en liten sommerfugl bak øret. Jeg er veldig glad for at jeg tok den akkurat der så jeg kan skjule den når som helst, og så jeg slipper å se på den hele tiden. Spør noen om jeg har tatoveringer så hender det faktisk at jeg sier nei! Jeg glemmer rett og slett at jeg har en.

Angrer du på at du tok den?
Hadde jeg fått velge igjen så ville jeg ikke tatt den, men jeg kan ikke si at jeg angrer. Gjort er gjort! Jeg elsker sommerfugler, og den lille stusselige sommerfuglen min er på et merkelig vis blitt en del av meg! På nært hold er den ikke særlig pen, men jeg synes ikke det gjør noe jeg! Jeg ønsket meg ingen perfekt formet sommerfugl med fargerike vinger, og jeg har selv heller aldri ønsket å være perfekt. Perfekt er kjedelig! Eller hva dere?Gjorde det vondt?
Nei det gjorde absolutt ikke vondt. Det tok fem minutt og kjentes som om noen klorte meg litt bak øret.

Hvilken salong tok du den på? Var de flinke?
Jeg tok den på Tattoonation i Kristiansand hos en som het Øystein. Sett bortifra at mannen kom to timer for sent så var han flink!

Hvor mye kostet tatoveringen din?
Min bittelille sommerfugl som tok tatovøren 5 minutt å sette, kostet egentlig 800 kroner, men da tatovøren kom to timer for sent fikk jeg den for halve prisen. Så må man alltids ha diverse kremer som skal smøres på de første timene/dagene(?).

Kommer du til å ta flere tatoveringer?
Nei. For meg så holder det med den lille jeg har.Nå vil jeg høre om dere har noen tatoveringer!
Hva har DU tatovert og hvorfor valgte du som du gjorde?

Mitt 2012 - Del 2

 
 

JULI
Jonas dro på safarfierie til Sør Afrika. Faktisk vår eneste ferie sammen i 2012. Som vi koste oss! Vi bodde på en helt nydelig lodge med utsikt rett mot Crocodile River. Tenk å kunne sitte og se rett ned på krokodiller og flodhester mens frokosten inntas! Vi dro på safari til fots mitt i bushen, bilsafari, båtsatari, nattsafari.. You name it! Vi fikk besøkt en gård med syke eller skadde sørafrikanske villdyr, en gård med 100 både hvite og svarte neshorn, og vi fikk besøkt Kruger parken som vi kun hadde sett gjennom tvskjermen på Discovery Chanel. Ja så fikk ri på afrikanske elefanter! Aldri sett så store dyr i mitt liv.  
  
  AUGUST
Jeg dro til Rhodos på solferie med Kristine, og som vi koste oss! Det ble masse soling, spising av god mat, shopping og litt festing. En ordentlig vellykket jentetur. August ble også måneden hvor jeg fylte 20 år. Jonas og jeg rakk også både å dra på hyttetur og båtturer før studiene mine startet.

 
   
  
 SEPTEMBER/OKTOBER
Jeg dro på min aller første store reise helt alene. Jeg dro til Zimbabwe i Afrika for å jobbe med løver i to hele uker! Jeg bodde på en stusselig lodge hvor rommet mitt bokstavelig talt var et rom som jeg måtte dele med en eldre dame. For å være ærlig ble jeg ganske sjokkert da jeg så hvor jeg skulle bo og leve de neste to ukene. MEN turen skulle vise seg å bli en av mine beste noen sinne. Jeg klarer nesten ikke å se på bildene under, så mye savner jeg både dyrene, stedet og menneskene der nede. Jeg fikk gå lionwalks morgen og kveld, jeg fikk lage løvemiddag, og hjelpe de afrikanske med daglige arbeidsoppgaver. Det var tungt, men vanvittig lærerikt og meningsfylt. Jeg fikk også besøkt et barnehjem i området og var med på å glede over femti barn med mat og lek den dagen. Ellers ble jeg kjent med noen fantastiske andre frivillige som jeg i løpet av turen fant på vanvittig mye morro med. 
  
 NOVEMBER
Etter at alle 2012 reisene var overstått, kunne jeg endelig begynne å jobbe ordentlig! Jeg fikk bli kjent med Vero Moda og alle de fine ansatte. Det var også i november jeg lurte dere ved å si at jeg skulle treffe min gamle flamme i Stavanger, som senere viste seg å være en hest. Åh, som jeg savner det stabeistet!

 
 

DESEMBER
Julemåneden! Åh, desembereventyret 2012 er enda ikke avsluttet, men jeg må bare si at jeg har hatt en helt fantastisk måned hittil. Vi fikk snø første desember, noe som gledet mitt hjertet stort! Jeg har bakt og lagt ut masse juleoppskrifter, skrevet masse om julestemning, julegavetips, vist bilder av vårt eget juledekorerte hus, og handlet massivt med julegaver. Julemåneden i år har mildt sagt vært fantastisk.
 
 Nå må jeg skynde meg avgårde på jobb hvor jeg blir hele dagen.
Jeg har ikke skrevet på forhåndskrevne innlegg i ferien, men jeg er tilbake for fullt i morgen!

Mitt 2012 - Del 1

God kveld! Her kommer et innlegg skrevet både for min egen del, og for mine nye lesere! Dere som ikke har lest bloggen min før den siste tiden har jo ikke fått med dere hva som er blitt gjort og skrevet om fra tidligere i år. Her får dere et oppsummeringsinnlegg med første del av mitt 2012. Det har tatt meg sikkert fire timer å bla gjennom 5000 bilder, sortere og oppsummere. Hoho, så nå håper jeg dere liker det!JANUAR - FEBRUAR
Annika og jeg dro på jentetur til Hurghada. Bodde i en suite på et pent fem stjerners hotell og koste oss som bare FY. Snakk om å nyte livet! På samme hotell hadde også fire andre herlige jenter booket rom og disse gjorde ferien hvis mulig, enda bedre! Herligfred så mye latter det ble denne uken. For en gjeng!


MARS
Jeg fikk oppfylt en av mine største reisedrømmer, og dro til Mexico! På nok et fem stjerners hotell. Aldri sett maken. Rommet var dobbelt så stort som leiligheten vår med jaccuzi, to dobbeltsenger og det hele. Jeg har aldri blitt så brun samtidig som jeg fikk opplevd så vanvittig mye. Jeg fikk snorkle med hai, svømme med delfiner, rokker, og gigantiske skilpadder midt i havet. For noen opplevelser! Mexico er magisk kan jeg fortelle dere. Aboslutt et sted jeg skal tilbake til! Kanskje i 2013?
APRIL
Fra varmen til kulda! Jeg dro på hyttetur med familien Norheim. Måtte jo smake litt på snøen før den forsvant. En god familiehyttetur er terapi både for kropp og sjel. Det ble turer på ski, til fots, kortspill, masse god mat og et uforglemmelig besøk på Langedrag. Slike turer er gull verdt.


MAI 
Jonas og jeg ble samboere! Vi fant endelig den perfekte leiligheten og startet innflytningen bare dager etter at leiligheten var vår. Mai måned kommer jeg aldri til å glemme. For en fin tid. Jonas og jeg bodde på Ikea og kjærligheten blomstret som aldri før. Denne måneden fikk vi også en forsmak på sommeren. Plutselig fikk vi uker med 20 varmegrader og vanvittig milde sommerkvelder. Dette gav både Jonas og meg en enorm energi. Etter timesvis med innflytning dro vi på joggeturer nærmest hver eneste kveld. Rakk vi det ikke om kvelden så tok vi morgenturer og ble kjent med vårt nye nabolag! Det var tider det. 
  


JUNI
Annika og jeg dro på vår andre sydenferie! Denne gang til Palmanova i Spania. Ikke en like eksklusiv ferie, men vi klarte selvfølgelig å kose oss også på et mindre pent hotell! Her ble det masse soling, bading, shopping og festing. Mihi! Annika og jeg har jammen skaffet oss maange gode minner sammen.

  
 Litt av et halvår eller hva?
Fortsettelsen følger...

Ønskeliste - 2012

1. Istid og Harry Potter: Det blir noen barnselige filmvalg på meg i år, men sånn er det! Hvem liker ikke Istid og Harry Potter? Jeg mangler Istid 4 og Harry Potter 1 og 7 både del 1 og del 2.

2. Hårprodukter: Jeg tror jeg kjører Absolutt repair serien igjen jeg! Mitt stakkars hår ønsker seg både shampoo, balsam, og kur i denne serien. Blir aldri lei av disse produktene.

3. Truser: Ja, jeg trenger truser etter at Jonas har missfarget alle mine i vask. Hoho! Mannfolk.. Søte blondetruser i alle farger fra Gina Tricot, Cubus, Lindex, eller H&M i XS/34.

4. En god bok:
Her har jeg for første gang faktisk ingen spesielle ønsker. Jeg leser alt bortsett fra Krim! Alle bøker jeg har lest tidligere ligger i "bok" kategorien i sidemargen til høyre her på bloggen.

 
 

5. Victor & Rolf Flowerbomb parfyme: Favorittparfymen min som jeg aldri kommer til å bytte for noe som helst. Har dere ikke luktet på denne parfymen så må dere se å gjøre det. Verdens beste!

6. Twilight: Jeg ønsker meg alle fire filmene. Den siste er nok ikke kommet ut før jul, men jeg ønsker meg alle som kan fås kjøpt i butikkene i dag. Jeg har så lyst til å ta en hel kveld med Twilight maraton!

7. Mobildeksel til Samsung galaxy S3: Nå som jeg har fått en så fancy mobil, må jeg vel ha noen fancy deksel til den også? Jeg er ikke kresen, men Ole Brum og Hello Kitty er kanskje ikke helt min smak.

8. Gavekort på Vero Moda: Vi har så vanvittig mye fint på butikken nå, og vi kommer bare til å få inn mer på nyåret! Så får man så mye bedre samvittighet av å handle med gavekort. Er dere ikke enige? Drar man bankkortet hele tiden så forsvinner litt av den store shoppegleden. Det kan vi ikke ha noe av.

 


9. Sminke: Fordi det er livsnødvendig (høhø) og kanskje det kjedeligste som finnes å bruke penger på. Bodyshop pudder, solpudderet til H&M, og mascara fra Maxfactor kommer godt med!

10. Sengekappe: Kan jeg kalle det for det? Et slikt laken som dekker den fæle, blårutete undermadrassen på sengen vår. Det er bare dette som mangler nå før sengen blir perfekt.

11. Duftelys: Ja jeg ønsker meg noe så kjipt som duftelys. MASSE duftelys. Jonas og jeg bruker nesten opp to krukker med duftelys hver dag. Godlukt er viktig, spesielt i en såpass liten leilighet som vi har.

12. Greengate servise: Var det noen overraskelse? Jeg elsker alt av Greengate, så her har jeg ingen spesifikke ønsker. Jeg vil bare ha alt til den elskede Greengate samlignen min!


 

13. Bestikk: Vi trenger både biffbestikk, vanlig hverdagsbestikk, og et sett litt penere bestikk til leiligheten. Det vi har nå er allerede fullt av rust og ser skittent ut selv etter vask.

14. En hund: Hehehe, lov å prøve seg!

15. Klokke fra CMYK: Ingen Marc Jacobs, Guess, eller D&G variant. Jeg ønsker meg en søt og rimelig "sølv" klokke fra CMYK. Klokkesamlingen min savner noe i sølv, men den takker heller ikke nei til sort!

16. Matkurs på Gladkjøkkenet: Dette tror jeg faktisk at jeg skal ønkse meg fra Jonas. Jeg har vært på matkurs på Hotell Norge i Kristiansand to ganger tidligere og det var virkelig helt fantastisk. Jeg vil mer enn gjerne delta på noe lignende igjen. Da blir det matkurs på både Jonas og meg eventuelt. Romantisk!


 

17. Tannbleking: Jeg skulle hatt en ny runde bleking i oktober, men ettersom jeg aldri har fått fingeren ut kan jeg vel like godt ønske meg dette til jul? Whiteningstrips i merket Crest er det store ønsket.

18. Treningsklokke: Ikke noe avanserte greier til 500 ++. Jeg vil bare ha en liten sak som forteller meg hvor langt jeg har løpt, tiden jeg har løpt på, og hvor mange kalorier som er forbrent. That's it!

19. Joggesko: Jeg ønsker meg noen nye joggesko. Både fordi jeg trenger det og fordi treningsmotivasjonen min trenger det. Et nyttårsforsett er definitivt å trene MYE mer.

20. Penger: Penger kommer alltid godt med etter den store julehandlingen.


Det ble hele 20 ønsker på meg!
Har du noen juleønsker du vil dele med meg i år?

Favoritter i klesskapet!

 
 

Blant mine favoritter i klesskapet finner dere plagg som alene kan gjøre et antrekk unikt. Jeg elsker når jeg finner det helt spesielle plagget som alene gjør susen! Det er ikke ofte man kommer over slike plagg, og ihvertfall ikke i Norge, men av og til dukker de opp. Runwaydreamz vesten min er et sånt plagg. Det samme synes jeg UNIF skinnjakken min, gullcardigan jakken fra Zara og Jeffrey Spike skoene er. Jeg kan ta på meg de kjipeste klærene jeg eier, men så fort Spike skoene kommer på, blir antrekket bra.

 


Skinn er alltid en slager!

Har dere noen storfavoritter i klesskapet?

Sneak peak - Mine paljettskatterHer kommer en liten sneak peak på mine paljettskatter! Jeg har seks veldig forskjellige paljettkjoler som jeg er veldig veldig glad i. Ingen av dem har faktisk kostet mer enn 500 kroner. Hurra for billige, lekre festkjoler! Sølvkjolen helt til venstre på bilde over er fra Nelly, gullkjolen ved siden av er fra Cubus, den mintgrønne med jakken er fra Zara, den blå fra H&M, og den sorte helt til høyre er fra Vero Moda.

Kjolen med de store paljettene vet jeg dessverre ikke hvor jeg har fått fra. Jeg fikk den sponset for lenge siden og nå ser det ut til at nettsiden har lagt ned. Samlingen min er ikke så stor som dere ser, men den vokser og bare vent dere.. Om noen år skal det glitre av minst 30 paljettkjoler til!

 
  

Dere fikk ihvertfall en sniktitt!
Flere som er glade i paljetter til fest?

In my purse..... You find this!


1. Victor & Rolf parfyme 2. Foundation av Max Factor, 3. Pudder fra Bodyshop, 4. Solpudderkost.
5. Kamera og portrettlinse. Jeg bruker Nikon D3000 og portrettlinsen Nikon 50mm 1,4.


Slik ser Nikon Kamera mitt ut med portrettlinsen på.


6. Min kjære almanakk som blir flittig brukt!Dette går jeg rundt med til enhver tid!

Jeg skal studere!Oh yes i am! Om ikke mange dagene begynner jeg på studiene igjen etter et helt fantastisk og godt utnyttet friår. Jeg skal studere opplevelsesbasert reiseliv på UIA i Kristiansand og må si jeg er utrolig spent! Nå er det ikke slik at jeg har bestemt meg for å utdanne meg som reiseleder, reiseplanlegger eller noe i denne duren. Jeg ønsker bare å komme meg litt på skolebenken igjen, samle litt studiepoeng og møte nye mennesker. Hvem vet? Kanskje jeg virkelig faller for dette studiet og velger å gå hele veien? Kanskje Marthe Borge med årene blir prosjektleder for noen splitter nye Afrika safarier! Aldri si aldri..Er det flere av dere som studerer på UIA nå til høsten?
Kanskje noen av dere til og med skal gå samme linje?

Jenter og uvaner..

Uvaner er et interessant tema. Ofte tenker man ikke over at man har uvaner, og da er det jammen ikke lett å gjøre noe med dem heller. Selv har jeg en rekke. Faktisk så mange at jeg fikk lyst til å remse dem opp på ei liste. Kanskje du kjenner deg igjen i noen av dem? Del gjerne dine uvaner med oss!MINE UVANER:
1. Jeg knekker fingerledd.
2. Jeg legger fra meg ting over alt.
3. Jeg bruker for mye penger. Jeg shopper for mye, bruker for mye penger på reiser og eier ingen spareevne.
4. Jeg spiser for få måltid i døgnet, og når jeg først spiser, spiser jeg meg ihjel og tror magen skal sprekke hver gang.
5. Jeg sitter for mye på internett. Blogger jeg ikke så sitter jeg på facebook eller svarer på kommentarer og mail.6. Etter at jeg har reist et sted tar det minst to uker før jeg får fingeren ut og tar reisesakene mine ut fra kofferten.
7. Jeg glemmer alt for ofte å fjerne sminken før jeg legger meg.
8. Jeg biter negler når jeg ser på film.
9. Jeg spiser godteri hver eneste dag, og ikke i en overkommelig mengde heller.
10. Jeg bruker ALT for mye penger på bon appetit. Ikke nødvendigvis på de store usunnhetene de har her, men på baguett, salat og wraps! Det er jo så enkelt og så godt!Hvilke uvaner har du?


- Marthe <3

I sminkeveska mi..

Finner dere dette..


Foundation i fargen 106,  som jeg påfører på urenheter eller hvor fargen på huden er ujevn. Foundation fås kjøpt på Cubus, h&m og Lindex.


Krem som skal skjule poser under øynene. Fra coverbrands.


Kost til å smøre på kremen også fra coverbrands.


Pudder fra body shop. Dekker supert over alt og gjør huden matt og fin. Pudderet er i fargen 06.


Solpudder fra h&m. Forrige pudder er nærmest kritt hvitt så dette trengs for å få litt farge!


Kost til solpudderet. Også fra Body shop.
Til øyenbrynene bruker jeg dette kittet med to farger. Jeg bruker det lyseste. Dette er farge 02 og kjøpes på Body shop.


Under øyenskyggen bruker jeg denne eyeprimeren fra hexashop! Og kosten under er fra h&m.


Øyenskyggen som ligger i sminkeveska mi er fra makestyle!
Og til slutt.. Mascara og øyevippetang fra h&m. Vippetangen er elendig, så anbefaler dere å kjøpe den på body shop i stede!

Hva er dine must i sminkeveska?


- Marthe <3

MIN DRØMMEMANN

Drømmemannen's 10 punkter.. 
1. God utdannelse og en stabil økonomi!
2. Smart. Man må kunne snakke om mer enn været og idol. 
3. Drømmemannen er velstelt og relativt pent kledd. Han må ta vare på seg selv. Fantastisk om han har et øye for mote, men ingen must. Kan han ikke kle seg, så kan han alltids få litt hjelp. Han skal tross alt være hetero.  
4. En drømmemann er ærlig og omtenksom.
5. Han må gjerne ha et pent fjes, men da foretrekker jeg at han ikke vet om det selv. Vi jenter flest liker ikke menn som er høye på pæra.  
6. Voksen, men samtidig barnslig. Man må kunne ha en seriøs samtale samtidig som man må kunne spøke. Humor er viktig.
7. Han må kunne stave ordet treningssenter. Gjerne uttale det korrekt også. Litt brystmuskler er helt i orden!
8. Søt, men ikke for søt! Romantisk, men ikke for romantisk. Jeg vil verken ha sang eller dikt.
9. Han må være en smule glad i å lage mat. Og gjerne litt glad i å spise den også, så ikke jeg blir alene om det. 
10. Og ja.. Han må ikke prate for mye.  Jeg trenger ro. Haha! 
11. Herregud jeg har jo glemt det viktigste! Han må være GLAD. Det ble 11 punkter på meg gitt..Nå har det seg jo slik at jeg har min flotte Jonas, men jeg tenkte det kunne være morsomt å skrive en slags oppskrift av drømmemannen likevel! Jonas har tross alt alle disse punktene bortsett fra en! Han prater i et sett..  Jo ja, så har han ikke akkurat en stabil økonomi heller enda. Pyttsann. 9 av 11 er ikke galt det heller Jonas! Så godt som perfekt. I morgen har vi faktisk vært sammen i 1 år og 11 måneder. Fy  søren som tiden flyr.Hva beskriver DIN drømmemann?
Hvor mange punkter får du?


- Marthe <3

Fremtiden min..

Hver eneste dag tikker det inn minst èn kommentar med spørsmål om hva jeg skal gjøre i fremtiden. I steden for å svare i kommentarfeltet hele tiden, tenkte jeg å ta det her: Jeg vet jammen ikke helt jeg! Det eneste jeg er 100% sikker på er at jeg skal ha et velfortjent friår hvor jeg virkelig reiser og koser meg før jeg til høsten skal begynne å studere igjen. -Men HVA vet jeg søren ikke! Jeg synes det er så forferdelig vanskelig å velge. Jeg vet hva som interesserer meg, men enten så er lønna i yrket elendig, eller så strekker ikke karakterene til. 


Kanskje jeg bare skal bli maler?


Eller jobbe på et bilverksted!

Jeg har en gang i tiden hatt ønsker om å bli både politi, veterinær og tannlege. Førstnevnte tjener ikke nok og dere kjenner vel snittet som trengs for å studere de to sistnevnte. Jeg ville ikke ha kommet inn på disse studiene i Norge og å studere noe så vanskelig i utlandet kommer ikke på tale. Jeg trenger moralsk støtte for den slags. Haha. Ellers kunne jeg tenke meg å studere både jus og marinbiologi. Dette er både studier jeg gjerne ville kommet inn på, og yrker som tjener godt, men på den andre siden.. Jeg har verken hatt biologi, kjemi eller rettslære på videregående så sånn sett aner jeg ikke egentlig hva dette går ut på.


Kanskje jeg skal bli frisør?


Eller kjørelærer?


Eeller veterinær. Drømmejobben..


Nei nå har jeg det. BRANNMANN!?

Hvordan i alle dager skal man velge? Er det noe jeg ikke skal, så er det å studere noe jeg ikke vil få bruk for senere. SÅ gøy er det ikke å gå på skole. Huff. Jeg har ikke engang et år på meg, så litt hjelp ville vært veldig fint!Hva tror dere jeg ville passet som? Nei, ikke kokk.


- Marthe <3

hits