Mine studier

Dag 1 av praksislivetHei på dere, og riktig god kveld alle sammen! Tenk det, jeg har overlevd min første dag i praksis dere! Hah, det er nesten for godt til å være sant. Neida, men det gikk virkelig over all forventning i dag. All energi jeg har brukt på nervøse, ekle tanker den siste tiden har vært fullstendig forgjeves. -SÅ til alle kommende sykepleierstudenter der ute: No worries! Klarer jeg så klarer du! Ihvertfall dersom du blir plassert i en trygg og god veileders hender. Fy søren så viktig akkurat det er. Sykepleieren som har fått i oppgave å ta seg av meg de neste åtte ukene kunne ikke tatt meg bedre imot i dag, og avdelingen jeg har blitt utplassert på..


Wow, for noen takknemlige, godhjertede mennesker som befinner seg her. Jeg kan selvfølgelig ikke si stort om verken hvor eller hva, men jeg kan ihvertfall fortelle at det er et vanvittig unikt sted jeg skal jobbe på fremover med mye variasjon, og kanskje ekstra mange varierte diagnoser. Ikke en dag kommer til å se lik ut i praksistiden min, og tanken på hvor mye jeg kommer til å lære nettopp pga det, motiverer meg så til de grader. Fy så mye nytt og spennende jeg har sett og lært bare på én dag. Gøy, gøy, gøy altså! Har du en indre sykepleierdrøm, så go for it sier jeg bare.. Dette studiet slutter virkelig aldri å overraske meg. Å sette sykepleien på førsteplass under skolesøkingen våren 2016 var definitivt den beste avgjørelsen jeg tok den vinteren..
Jeg kom hjem klokken 17.00 i ettermiddag, og selv om jeg ikke følte meg så innmari sliten da "vakten" min var over, falt jeg rett i drømmeland da hodet mitt traff sofaputen hjemme. Jeg sov faktisk i 90 minutt før jeg våknet igjen skrubbsulten. Noe ny porsjon gelé ble det definitivt ikke, men i stedet laget jeg meg en diger porsjon hjemmelaget pizza som jeg skal nyte litt av nå og spare rester av til morgendagen. Da venter nemlig en ny, lærerik dag ute i praksis! Åå, tenk at det skulle gå så greit for seg da? Er så lettet og glad jeg nå!
Hvordan har så deres dag vært? Flere som har hatt en givende tirsdag?
Nå skal jeg hive meg i dusjen og så roper hodeputa faktisk!

School Project - Done!

Du vet du har valgt riktig studie når de seks timene du tilbringer innenfor skolens vegger er de beste fra hele dagen. I dag var ihvertfall en sånn dag! Jentene og jeg bestemte oss for å lage video til morgendagens muntlige presentasjon, og jeg har altså ledd så mye av denne filme-prosessen at det gjør vondt i alt jeg har av magemuskler. Åh, resultatet ble definitivt alt for kleint til at jeg vil dele det med alle dere 10 000 blogglesere, men det ble ihvertfall et resultat ut av det! Et ganske morsomt et også! Hehe, nå krysser vi bare fingrene for at læreren godkjenner så vi omsider kan ta oss en etterlengtet helg. -For fy søren for en uke dette har vært!  


Fine Ida <3 Hun der skal det bli en Real sykepleier av! Jeg forsov meg til morgenen i dag, knuste glasset på min splitter nye iphone på vei til busstoppet, og pådro med en heftig rygg-kink i samme slengen, så dagen kunne definitivt ha startet litt bedre, men så kom jeg inn dørene på Universitetet da.. fikk øye på de fine jentene fra gruppa mi, kjøpte meg et sjokoladekakestykke, og vips så var humøret på topp igjen! Jeg skal klappe meg selv så innmari på skuldra når morgendagens fremførelse er gjennomført, og SÅ skal jeg hjem, ta igjen litt bloggarbeid og bare... slappe av. Ha en lat fredagskveld med god mat og hygge på tven. Åh, jeg gleder meg!Håper torsdagen har behandlet dere fint! 
Dere må gjerne ønske oss lykke til i morgen <3

Praksistanker: Aktiviteter for eldreGod morgen alle sammen! Jeg har kommet trygt frem til Stavanger, og befinner meg i skrivende stund hos bestemor og bestefar som er i full gang med å fore meg opp! Jeg kom rett til dekket middagsbord i går kveld, fikk servert boller med krem, frukt, godis.. ja you name it! Hihi, her skal man ikke sulte! <3 Jeg skal dra frem kamera og knipse litt etterhvert, men nå vil jeg i første omgang skrive noen ord om denne spennende praksistiden jeg har i vente fra og med mars! 6 mars skal jeg ha min aller første arbeidsdag i eldreomsorgen, og til tross for at jeg ikke har det spor erfaring, og egentlig ikke aner hva jeg går til overhodet, så har jeg innmari lyst til å komme litt forberedt! Jeg har lyst til å på forhånd ha pønsket ut noen tanker og idéer til mål jeg vil oppnå, og rett og slett planlegge noen morsomme aktiviteter jeg ønsker å gjøre med disse menneskene under oppholdet mitt.


Vi har jo hele åtte uker å kose oss på! Det bør være mer enn nok til at jeg kan lære meg de grunnleggende prosedyrene innen sykepleie og tilbringe litt kvalitetstid sammen med dem som befinner seg på avdelingen min. -Lære å kjenne hver og en, og finne på noe litt utenom det vanlige med dem som måtte ønske å bli med på galskapen min! Hehe, neida, men jeg er sikker på at det er noe jeg kan bidra med som de ansatte vanligvis ikke har kapasitet til å få til. Små, hyggelige ting som kan være med på å øke trivsel, humør og ren hverdagsglede. Jeg blir jo som en ekstra ressurs for dette sykehjemmet, og vil så gjerne være nettopp det! SÅ her kommer de store spørsmålene: HVA kan jeg bidra med? Hvilke aktiviteter kan jeg sørge for å få satt i gang under min tid som praksis-student? Hvordan kan jeg gjøre hverdagen til disse menneskene litt bedre under oppholdet mitt? Jeg skal selvfølgelig forhøre meg med mitt sykehjem om hva som lar seg gjøre og hva som ikke lar seg gjøre, men inntil jeg får den informasjonen 6 mars, så skal det ihvertfall ikke stå på forslag og idéer! Dere som jobber på sykehjem per dags dato, eller har vært praksis-studenter/frivillige på sykehjem selv: Vær så snill og del noen tips med meg her. Har du noen forslag til hyggelige ting jeg kan arrangere for de eldre, så HYL ut!Ingen forslag er dumme! Tvert imot! Jeg er sikker på at dere med erfaring har masse inspirasjon å komme med. -Både for meg og andre sykepleier-studenter som leser kommentarfeltet, og som også kunne tenke seg å gjøre mest mulig ut av praksis. Jeg har selvsagt pønsket ut noen idéer selv også, og under her finner dere noen av dem. Alt er nok ikke gjennomførbart med alle, og det er ikke sikkert jeg får lov til å gjøre alt på sykehjemmet "mitt" heller, men det er ihvertfall kjekt å ha en liste å kunne se tilbake på, og bruke som inspirasjon!  - Hyggelige ting du kan gjøre i praksis -
# Stelle i stand til spillkvelder med bingo, yatzy, ludo.. you name it! Eller ha tilrettelagte forsamlinger med trim, kanskje sang? Dans for de som er interessert i det, og høytlesning eller diktlesning for de som kunne tenke seg det? Som en av bloggleserne mine fortalte meg for en ukes tid siden: Bare det å sitte i ring og kaste ballong kan være en form for trim som faktisk utgjør en forskjell. Det er ikke alltid så mye som skal til.

# Kjøre jåletime med de som måtte savner det å føle seg ordentlig velstelt i hverdagen. Lakke negler, stelle i stand til spatime med fotbad, krølle hår.. Dette har flere medstudenter i klassen (med litt erfaring fra sykehjem) fortalt at faller like godt i smak hver eneste gang. 

# Prøve å arrangere kulturaktiviteter som et kinobesøk, en konsert av noe slag, eller en teateropplevelser? Med litt tilrettelegging og planlegging må det da gå an å få til noe sånt og en gang i blant? Eller kanskje noen er religiøse og har lyst til å komme seg ut på en gudstjeneste? 


 
# Turer utenfor sykehjemmet. Enten det er gåturer ute i frisk luft, handleturer, kjøreturer i rullestol eller kjøreturer i bil til steder den eldre har minner og opplevelser fra og lyst til å besøke. Det er ikke alle som har familie eller venner til å ta dem med på slike ting lengre, men med noen ekstra hjelpende studenthender, og en liten dose planlegging er jeg sikker på at sykehjemmene kan få til litt mer av dette også.

 # Bake for og/eller med dem. Det aller beste er kanskje å aktivisere dem selv, la dem få ta del i noe om det så bare er laging av noe superenkelt. Både matlaging og håndarbeid generelt er for mange et savn i sykehjems-hverdagen, så sjekk ut hvilke muligheter du har her. Kanskje det går an å stelle i stand et slags "verksted" en dag, samle en liten gjeng, og være kreative sammen? Kanskje har en av de eldre vært hobby-kunstner? Eller fryktelig glad i hagearbeid? Gjør en innsats for å bli kjent med alle sammen, og finn ut om det finnes noen hobbyer som også kan ivaretas ved din hjelp på sykehjem.

# Bare være tilstedet. Det er ikke alle som har lyst til å komme seg ut på tilstelninger, få besøk av en dyrevenn, eller bli tatt med ut på tur. Noen vil kanskje bare at du skal være tilstedet. Se dem. Lytte. Drikke en kopp kaffe (saft i mitt tilfelle) titte i gamle fotoalbum og høre på historier fra gode, gamle dager.Min plan er ihvertfall å ikke kjede verken meg selv eller pasientene en dag i praksis!
Har dere noen andre, fine gjennomførbare idéer til meg så vær så snill og dele <3

YAAY, I MADE IT!

Hei på dere kjære, gode, trofaste blogglesere! Å fy fader som jeg har savnet dere nå. ENDELIG er den forbaska eksamen unnagjort, og ENDELIG jeg kan ta tilbake livet mitt. Haha, for en sinnsyk følelse dere! Jeg har vært så lei av å sitte innelåst med anatomibøkene mine de siste par dagene at dere ikke engang aner det, men fy søren så glad jeg er for at jeg holdt ut, for i dag var den store dagen, og etter fire timer med hardcore håndskriving kan jeg sette meg i sofaen med et iskaldt glass vin i hånden og bare glise stolt av meg selv.Eksamen gikk BRA for svarten! Jeg skrev 12 sider, tegnet noen fine skisser og følte utrolig nok at jeg hadde kontroll på alt! Vel, ihvertfall nesten. Jeg rakk bare såvidt å bli ferdig i tide, så jeg fikk ikke lest igjennom besvarelsen min eller rettet på eventuelle feil, men fader heller det føles bra altså! Oppgavene var omtrent akkurat som jeg hadde spådd, og etter mine poengsums-beregninger skal jeg faktisk ligge an til en god karakter også. Ingen toppkarakter, men kaanskje en B? *Åh, plis da!* Det hadde vært så gøy. Jaja, samme kan det være!Nå er det juleferie og jeg er råklar for å leve som normalt igjen. I kveld skal det feires med julebord på Ernst, og ellers er helgen min bare proppfull av hygge så nå er det en stykk lettet og lykkelig frøken som sitter og oppdaterer dere. -Okei, lettet og lykkelig med hodepine. Jeg sov fire timer i natt, og jeg tror aldri jeg har konsentrert meg så hardt og lenge om noe i hele mitt liv, så det kjennes i form av litt migrene nå, men what the hell. Vinglasset tar det! Et halvt år på sykepleien er herved fullført og jeg har over tre uker med juleferie! Halleluja!Dere andre som går første året på sykepleien og som har hatt nasjonaleksamen i anatomi/fysiologi i dag, må gjerne fortelle meg hvordan det gikk! Kanskje dere ikke engang orker tanken på å skrive om det nå som det endelig er over, men det hadde jeg syntes var spennende å høre om da.. Hehe, ellers vil jeg bare si tusen takk igjen for at dere har vært så tålmodige her inne, og for alle tillykkeønskninger både her og på snapchat. Dere er altså helt fantastiske å ha <3 Det har forresten disse to hundene også vært denne uken. Er det noe som har holdt meg oppe de siste fem dagene så er det faktisk de to vesnene der. Jeg ba bestis om å få låne dem i noen dager på mandag og siden har de holdt meg med selskap og gitt meg påfyll av kjærlighet når jeg har trengt det som mest. Haha, tror jammen hundebesøk er mitt eksamenstips nummer 1 etter denne erfaringen.Gleder meg til å spre litt julestemning her med dere igjen <3
-Men nå skal jeg komme meg på julebord, og så sees vi igjen her i morgen! 

En oppdatering fra nerdekrokenHei på dere! For en herlig bukett forståelsesfulle sjeler dere er. Ikke én sint kommentar har tikket inn denne uken til tross for at jeg mer eller mindre har avstått fra internettet. Jeg har nesten ikke forlatt leiligheten min siden mandag og har heller ingen planer om å gjøre det de neste seks dagene. Jeg sitter PAL med anatomi fra klokken åtte om morgenen til elleve om kvelden, og har ikke engang unnet meg en halvtimes tvpause. De eneste avbrekkene jeg har er noen spisepauser mellom slagene, og en "jeg er lykkelig og i live" telefonsamtale med bestemor. Hehe! Ellers går det kun i nerding, og vet dere hva? Jeg synes det er ganske gøy! Jeg har lært så sinnsykt mye de siste dagene og jo mer jeg forstår jo mer spennende blir det jo!  Ah, nei dette skal gå så fint at. Jeg må bare holde fokus i noen dager til så havner jeg nok akkurat der jeg vil være til eksamen <3

I går kveld fikk jeg Synne og Rikke fra klassen på besøk, og i tre timer satte vi rundt spisebordet og stilte hverandre eksamensrelevante spørsmål til tre av de vanskeligste kapitlene i faget. Jeg tror aldri jeg har vært med på noe så lærerikt jeg! Wow, for en effektiv måte å få stoffet til å sette seg på! Det gikk så bra at jeg like godt avtalte en ny slik spørre-kveld med Marthe fra klassen i morgen, så dagen i dag skal jeg bruke på å lese meg opp på to nye kapitler og lage klart 30 spørsmål knyttet til nyrer, urinveier og fordøyelsessystem.
Jeg ville bare gi en liten lyd ifra meg her, og fortelle dere at jeg har det bra. Ja bestemor, jeg mener det. Det gjør meg ingen verdens ting å tilbringe hele døgn i mitt eget selskap og jeg har verdens fineste syn av juletreet mitt foran meg, så jeg koser meg virkelig under disse småintense omstendigheter. Håper det står bra til med dere andre også, og at dere jobber på som bare juling nå de siste dagene før juleferien. Bare tenk på den gode samvittigheten vi kan kjenne på når stormen har lagt seg! 16 desember skal ihvertfall jeg gråte en gledesskvett.. - Six More Days Left -Marthe tipser - Enkel Eksamenslek
Til dere andre sykepleier/idretts-studenter som funderer på hvordan denne anatomi-leken fungerer. 1. Plukk ut 2-3 kapitler fra pensum og les deg godt opp på disse temaene en dag eller to før du leker leken. 2. Skriv ned og klipp ut 10 -15 eksamensrelevante spørsmål til hvert av kapitlene 3. Treff 2-4 medstudenter, legg alle spørsmål i en bolle og trekk hver deres lapp for tur. Besvar spørsmålene høyt for hverandre. Finnes ikke bedre måte å lære på enn å fortelle og lytte til hverandre <3
Dere må forresten også laste ned Forest appen. Jeg er heeelt frelst..

Jeg besto for svarten!!HURRAROP TIL MÅNEN! Herregud. Jeg besto! Jeg besto! JAAA! Jeg har ikke ord engang for hvilken fantastisk følelse det var å høre læreren si det etter de torturisk lange test-minuttene. Ja, det trillet faktisk til og med en gledeståre nedover kinnet mitt. Haha! Det var bare så sinnsykt å kjenne på at skuldrene i løpet av ett sekund mistet ca 100 kilo med bekymringer. "Glemte jeg noe på hygiene fronten? Husket jeg riktig arbeidsstilling? Husket jeg å skjerme pasienten min? Vasket jeg henne godt nok? Skulle hun hatt en pute under armen?" Alt av spenning bare løsnet i det hun sa det, og E-N-D-E-L-I-G kunne jeg puste igjen. Fy søren, for en intens dag dette har vært. Jeg er verdens lykkeligste. Virkelig. -Men psykisk kjennes det ut som jeg har vært i krigen. Jeg var så nervøs at jeg kunne ha tisset på meg da jeg gikk inn dit og trakk en todelt oppgave. Jeg hadde 20 minutter på å først hjelpe pasienten min i Fowlers leie for så å utføre nedentilvask på henne, og det var altså bare såvidt jeg rakk det. Det høres så innmari enkelt ut, ikke sant? Vel, det er så mye som kan gå galt at dere utenforstående ikke aner det engang. Haha. Jeg klusset med både det ene og det andre, og utførte oppgaven min på langt nær perfekt, men jeg tok med meg rådene som dere tidligere sykepleierstudenter la igjen forrige uke, og hylte ut feilene mine så fort jeg oppdaget dem, og tydeligvis var det da godt nok! Takk og lov for det, for denne damen vil ut og lære mer på sykehjem våren 2017! Jeg dro rett hjem etter testen, hentet bankkortet mitt og tok en snartur inn til byen for å handle inn ingredienser til årets julekaker. Jeg fikk aldri bakt i helgen, så i kveld har jeg bestemt meg for å lese til anatomi og fysiologi med julekaker i ovnen. Høres ikke det litt fantastisk ut? Ihvertfall sistnevnte? Haha. Førstnevnte blir faktisk heller ikke så verst nå som jeg vet at resten av skoleåret kan brukes på å fokusere kun på nettopp det. Kan dere gi meg svarene på de to spørsmålene jeg har stilt meg selv i notatboken min under her, så er det enda mer fantastisk..Håper det står bra til med dere alle, og at det siste døgnet har vært bra til tross for at jeg lot bloggen være uoppdatert i hele går. Satser på at jeg får bakt noe ordentlig smakfullt i kveld så jeg kan dele oppskrift med dere i morgen som et lite plaster på såret. <3 Ah, *lettelsens sukk*. Det kjennes kanskje som jeg kunne trenge en heftig kroppsmassasje nå, men forutenom det har jeg det helt perfekt.Gratulasjoner tas forresten imot med åpne armer i dag!
Jeg er seriøst lykkelig, ør, lettet, matt... alt på en gang. Studielivet altså.

En dag som sykepleierstudentFor en nydelig fredag dette har vært.. Virkelig en av de bedre i hele høst. Den startet med en real runde black friday shopping på Sørlandssenteret før Andrea kom og hentet meg for en eksklusiv lunsj i byen! Åjada, vi snakker nydelig, italiensk pizza med prosecco og sjokoladefondant til dessert. Jeg var så mett i magen og sliten av shoppingen da jeg omsider skulle vende nesen min hjem at det bare var såvidt jeg klarte å holde øynene åpne på bussen. En perfekt start på helgen spør du meg! Jeg trodde egentlig ikke at fredagen kunne bli stort bedre, men joda.. På veien hjem dro jeg innom mitt nye postkontor, og der ventet overraskelsesgaver fra både familien og blogglesere. Altså, hva!? Mer om det skal jeg dele i et eget innlegg i morgen, men jeg måtte bare formidle noe av lykken med en gang.. Fader så takknemlig jeg er for å ha så fine folk som tenker på meg.Som sagt, mer om det i morgen! Denne posten skulle nemlig egentlig dreie seg om et helt annet tema! -Livet som sykepleierstudent. Jeg har ikke hatt noe obligatorisk undervisning hele denne uken, men jeg har likevel vært på øvingsavdelingen hver kveld bortsett fra i dag, for å øve meg på diverse prosedyrer. Ved siden av alle teoretiske forelesninger innen anatomi, sykepleie, hygiene, taushetsplikt, etikk osv, har vi fått opplæring i en hau av praktiske ting også, og noen blinkskudd fra denne biten av studiet vil jeg gjerne dele med dere i dag!Ser det ikke gøy ut? Haha, jeg tror jeg har sagt det hundre ganger nå, men jeg er så sinnsykt glad for at jeg valgte å søke akkurat dette denne høsten. Timene bare flyr avsted når hanskene skal på og vi får leke oss som ekte sykepleiere på øvingsavdelingen.. -Eller pasient da, som jeg er på noen av bildene her. Supergøy har vi det!Det første året lærer vi alle slags enkle prosedyrer som å re opp senger med konvolutthjørner, forflytte en pasient på ulike måter, kroppsvask og intimvask, sårstell, kateterisering av både kvinner og menn, setting av injeksjoner og målinger av blodsukker, puls, blodtrykk osv.. På tirsdag skal vi som sagt også ha en test i disse oppgavene, og denne må bestås for at vi skal få lov til å bli utplassert på sykehjem i praksis til våren 2017.Dette er jeg så spent på at jeg faktisk har hatt mareritt om det to netter på rad nå, så dersom dere ferdig utdannede sykepleiere har lyst til å komme med et tips eller to fra deres egne erfaringer her så er dere hjertelig velkomne til det. Om noen av dere strøk på første forsøk så vil jeg veldig gjerne høre om årsaken til det! -Så slipper jeg kanskje å gå i samme fellen selv. Det er jo ikke så fryktelig mye som skal til har jeg skjønt?Jeg får bare lese rumpen av meg hele helgen, og krysse både fingre og tær på tirsdag. Heldigvis har jeg en suveren assistent med meg på testen, og denne damen ser dere på bildet under her. Hannah, Ida og jeg har øvd flere timer sammen hver kveld denne uken, stelt hverandres "leggsår", vasket hverandres kropper, pusset hverandres tenner og hatt det riktig så hyggelig, så innerst inne har jeg en god følelse altså <3-Men kjære sykepleiere, del veldig gjerne deres erfaringer med meg likevel!
Vil så inderlig ikke gå på en smell med en skikkelig tullefeil, og de finnes det mange av!

10 motivasjonstips til eksamenslesingen

Desember, førjulstid, halv skatt, og festligheter nærmer seg med stormskritt, men det samme gjør de store, skumle eksamensdatoene. Har du ikke klart å motivere deg selv til å studere jevnt og trutt utover hele høsten 2016 så tipper jeg du nå sitter med verdens største klump i magen. Jeg kjenner på den selv, selv om jeg har kommet gjennom pensum, og den stressende følelsen ødelegger deler av søvnen min hver eneste natt. For ja.. Det er mye som skal huskes på! Pensum føles til tider helt enormt, og jo dypere jeg dykker inn i det jo mer finner jeg ut at jeg ikke kan. -Men å stryke nå, etter fullførte eksamenskrav og tre måneder i forelesninger er bare ikke aktuelt. Dette skal vi klare. Både du og jeg. Det er bare om å gjøre å finne motivasjonen til å holde ut.Det er bare en siste lille intens tid med lesing igjen nå! Kom igjen dere. La oss ta en 10 minutters pause til å lage en liten slagplan for hvordan gjøre eksamenslesingen litt enklere for oss selv. Under her får dere mine ti beste motivasjonspunkter, og jeg blir evig takknemlig om du føler for å dele dine triks og tips med meg også.1. Bare sett i gang. NÅ! Slutt og utsette. Å stå opp når alarmen ringer 07.00 hver eneste ukedag, lese i de samme, kjipe pensumbøkene og sitte innendørs med trynet i pulten fra 07-16 når du egentlig har lyst til å gjøre alt annet... Ja det gjør like vondt for oss alle! Faktisk føles det som tortur til tider. -Men denne eksamensinnspurten varer ikke for alltid og valget er egentlig veldig enkelt når du ser på denne klisje-aktige quoten: "Suffer the pain of discipline, or suffer the pain of regret. Hvordan ønsker du å feire juleferien din? Med julefilmer, god samvittighet, familiehygge og avslappning? Eller med dårlig samvittighet og enda mer lesing?2. Lag en slagplan. Denne er så viktig! Lag deg en strategi for hvordan du skal disponere denne siste tiden din, og for hvordan du skal komme deg igjennom alt sammen. Bruk litt god tid på akkurat dette og få en oversikt over hva som er det aller aller viktigste av pensum. Ofte (ihvertfall i mitt tilfelle) så er det helt umulig å lære seg absolutt alt, og det er helt greit, men titt på gamle eksamensoppgaver og finn ut hva som har en tendens til å gå igjen år etter år. Fokuser først på å lære deg det mest grunnleggende så kan du heller bygge på med detaljer om tiden strekker til. Det er bedre å kunne litt om alle tjue kapitler enn alt om bare to, ikke sant?

3. Spis og drikk. Ha alltid et kaldt glass vann ved siden av deg når du studerer, og litt sunn snacks som du kan tygge på. Ikke bare hjelper det på konsentrasjonen å hele tiden ha noe påfyll i magen, men det hjelper meg faktisk også med å ikke duppe av. Vi har vel alle vært der hvor vi leser samme setning tretten ganger før vi omsider tar oss selv i å sovne sittende? Vel, litt mat og drikke hjelper.4. Sett deg tidsperspektiv. Når skal du studere, og når skal du ikke studere? Følg planen slavisk samme hvor lite det frister. Selv foretrekker jeg best å lese fra mandag til fredag mellom 07.00 - 16.00 (med 10-15 minutters wifi og matpauser innimellom), mens jeg setter kveldene, lørdag og søndag av til blogging, mailsvaring, tvkos og vennehygge! Jeg MÅ ha minst én dag i uken hvor jeg ikke tenker på skole overhodet, ellers mister jeg hele livsgnisten min. Husk at en fridag og to går helt fint så lenge man jobber effektivt de timene leseplanen sier at man skal det. Belønning er viktig for å opprettholde motivasjonen, men husk å ta den etter at du har oppnådd dagens mål.

5. Hold deg våken. Jeg vet ikke med dere, men dette er faktisk min største utfordring. Jeg drikker ikke kaffe, og blir så fryktelig fort søvnig! En powernap hjelper stort sett heller ikke akkurat i disse tilfellene, men det som hjelper meg er 1. En 15 minutters gåtur i frisk luft eller 2. En dusj og et nytt, rent sett med kosetøy.6. Litt er bedre enn ingenting. Har du en sånn dag hvor du har prøvd absolutt alle metoder, men likevel bare har lyst til å sitte på Netflix og se episode etter episode? Okei, så sørg ihvertfall for at du har lært deg én ting før du slår deg ned med den dårlige samvittigheten. Å ha lest litt er så innmari mye bedre enn ingenting, og å besvare én oppgave eller pugge én ting krever ingen verdens ting av deg. Det klarer du!7. Kutt distraksjoner. Les et sted hvor det ikke finnes slikt som distraksjoner. Selv foretrekker jeg mitt eget spisebord fremfor biblioteket, og så lenge tven da er avslått har jeg da kun én ting som distraherer meg. -Mobiltelefonen. Jeg klarer ikke bare å sette mobilen på lydløs ni timer i strekk, så det problemet løser jeg ved å sette studiealarmer på 40 minutt av gangen, og unne meg en 10 minutters wifi-pause når økten er unnagjort. Med en slik "belønning" kan jeg holde på motivasjonen i mange timer, og det fungerer helt ypperlig! Har du fullt fokus i 40 intense minutter av gangen så er det ganske utrolig hva du får unnagjort.

8. Tenk på fremtiden. Når morgenalarmen ringer og du ikke har det spor lyst til å trekke føttene ut fra den varme dyna.. Tenk på hva du kommer til å sitte igjen med når det hele er over. Om bare noen uker er vi ett steg nærmere utdannelsen vi så sårt ønsker å kunne skryte på oss! Tenk på hvorfor du valgte å starte på akkurat dette studiet, og på det gode, trygge livet som venter med økonomisk trygghet når det hele er over.9. En god karakter. Motivasjon for meg er også håpet om å kunne vise frem en karakter jeg er litt stolt av. Tenk på den mestringsfølelsen og selvtilliten du får når du holder eksamenstesten høyt oppe i luften og vifter stolt med resultat-bokstaven din. Ah, hvilken motivasjon det i tillegg vil være til å fortsette neste semester!

10. Tenk kreativt. Finnes det andre, mer spennende måter å få kunnskapen til å sette seg på? Finnes det en app for faget ditt? Eller en slags kunnskapslek du kan leke med medstudentene? Er det morsommere å lese sammen med noen, teste hverandre og diskutere sammen? Eller kan det være lurt å bare variere mellom omgivelsene? Kanskje du kan dra på hyttetur og ta puggingen videre der? Eller på familiebesøk og få middag servert mellom slagene? Finn på noe nytt så hverdagen ikke blir så ensformig. Det tror jeg er superviktig.Ah, bare det å skrible ned disse ordene ga meg en real motivasjonsboost.
Nå gleder jeg meg faktisk litt til å dra frem anatomi-notatene igjen. Hah!

Hello my name is nerd- Geek of the week - ​Hallo fra Borges lesehjørne! Mangler bare nerdebrillene nå så er jeg der.. Akkurat sånn som dette har jeg tilbrakt mer eller mindre hele onsdagen min, og forsåvidt også mandag og tirsdagskvelden. Hverdagslivet er kanskje ikke det mest spennende for tiden, men slik må det være. Det er fem uker til eksamen, og til tross for at høsten min fikk en litt uventet, trist vending har jeg ingen planer om å stryke. Det har definitivt stått litt kjipe tanker og flyttestress i veien for optimale studier den siste måneden, men fader heller dette skal jeg klare! Etter dagen i dag gjenstår bare ett kapittel, og optimismen min sier meg at mikrobiologi blir mitt favoritt-tema. Høhø! 


Jeg gjør ihvertfall det beste ut av kjedelige lesedager som denne. Det skal ingen få ta meg på! Jeg har ikke engang satt føttene mine utenfor døren denne onsdagen, men jeg har laget meg noen nydelige middager både i går og i dag, drukket flere varme kopper kakao, tent stearinlys, spist klemmentiner og prøvd å kose meg litt mellom immunsystem og hormoner. Det er utrolig hvor lite som skal til for å gjøre studietimene litt hyggelige! God mat gjør virkelig underverker på humøret. -Så er det viktig med en tv-pause når samvittigheten tillater det. Jeg skal ihvertfall unne meg en episode med både farmen og "Line dater Norge" før jeg legger meg. En ny akkurat lik dag venter meg i morgen igjen, og SÅ nærmer vi oss helg og litt mer spenstige ting på agendaen.Mmm! Ser ikke denne retten god ut så vet ikke jeg.. Jeg knipset ikke noe steg for steg bilder i går, men det er bare svinekoteletter med cherrytomater blandet med litt grønn pesto, ruccolasalat, ovnsbakt potet med paprikakrydder og risottoris som jeg har mikset med litt agurk og gresk yoghurt. NOM! I dag derimot lagde jeg meg en "budsjettvennlig" rett med steg for steg bilder så den skal dere få full oppskrift på senere denne uken <3

Ville bare titte innom for å hilse på og dele noen snapshots fra studietimene mine <3
Håper det står bra til med dere alle, og at onsdagen har behandlet dere fint.

Study life is treating me wellGod kveld, god kveld! Flere enn meg som har fått en knallstart på uken? Lurer meg på om det er meningen at livet som student skal være så bra hele tiden. Hvorfor var det jeg ikke likte skole igjen? Jeg husker virkelig ikke. Min siste time var klokken to i dag, og på vei hjem kjøpte jeg med meg ingredienser til et gigantisk fruktfat som jeg ble sittende og plukke fra hele ettermiddagen. Når september byr på temperaturer som dette så må jeg jo bare ta med pensum ut så fort det dukker opp en mulighet for det. Tre gode timer ble jeg sittende akkurat slik. -I kosetøy, med noe godt i glasset, frukt på bordet og bøker på fanget.. Kunne ikke klagd på en ting faktisk.Daniel kom hjem noen timer etter meg, serverte meg middag og spurte om ikke vi skulle ta oss en powerwalk til toppen av et fjell vi har like utenfor nabolaget. -So we did! Og hjelp så koselig. Planen var vel egentlig bare å være borte en liten time, men skravla gikk som vanlig i ett og vips så ble vi sittende på toppen der i to timer og bare nyte tidenes utsikt av både hav og proppfulle blåbærbusker. Aldri sett maken til sistnevnte!

Heldigvis fikk jeg foreviget synet med noen bloggbilder også. Jeg skal titte gjennom bildene nå hvert øyeblikk og se om ikke jeg har nok blinkskudd til et eget blogginnlegg i morgen tidlig.Ellers har vi fått booket transport og hotell til hovedstaden denne mandagskvelden! Daniel og jeg skal nemlig helt inn til Oslo på innflytningsfest i helgen. Wuhuu! Endelig skjer det noe annet enn anatomi i Marthes liv si. Høhø. Håper dere har kost dere litt i dag dere også. Ellers kommer det en ny, ikke fullt så blå dag i morgen <3

- Første møte med uniformen -Herlighet, se på meg da! Jeg ser jo ut som en ekte sykepleier! Hehe, endelig har min fine, lille uniform kommet frem. Eller lille og lille... Jeg brøt faktisk ut i fullstendig latterkrampe da jeg prøvde på disse buksene. Ettersom jeg hadde hørt rykter om at klærene var veldig store i størrelsen gikk jeg for XS og en variant med strikk både i liv og ben, men likevel var de altså helt enorme. Heh! Ankelen min måtte hatt dobbel størrelse for at strikken i det hele tatt skulle fått noe funksjon, men pyttsann. Nå er jeg ihvertfall beredt om en pasient og to flodhester skulle trenge å dele bukseben<3 Jeg får legge den opp etterhvert, men et par strikk fungerer så langt ypperlig.- Gravert klokke fra healthworkers -Til og med skiltet har fått kommet på, så nå er jeg klar for første time i øvingsavdelingen. Den skal vi ha førstkommende onsdag og da er det altså sengeoppredning og forflytning som skal læres. Høres da hyggelig ut? Nesten like hyggelig som neste ukes "kroppsvask-opplæring". Har jeg forstått det riktig så skal alle 170 elevene vaske hverandre i bare undertøy. Åjada! Tre uker etter skolestart tenker jeg at det blir akkurat passe intimt.

Jeg lovte dere jo å vise frem uniformen min da den kom frem med posten, så her får dere den på! Alt av både klær, skilt og klokke bestilte jeg fra www.healthworkers.no og til sammen kom det vel på rundt 1500kr. Det var med klokkegravering og det hele. Bare husk at spesielt buksene er enorme i størrelsen.. Ihvertfall den jeg bestilte.Nå skal jeg vaske av sminken for kvelden, hive meg i dusjen og sette meg foran pcen for å lese litt mer om kroppens skjelett. Jeg har bestemt meg for å sitte og pugge navn på knokler til Daniel kommer hjem fra trening, og SÅ skal jeg legge fra meg alt av skole og blogg, og bare kose meg med han.

Nei, jeg lover å ikke skrive om studier i hvert eneste innlegg fremover, men akkurat her følte jeg det var på sin plass med uniformsbilder og det hele <3 Håper det står bra til med dere alle denne mandagen!

hits