hits

Mine studier

Akuttmottaket - En dag i praksis07.30 - 08.00: Arbeidsdagen starter (ihvertfall når jeg har morgenvakt), og sykepleiernes første arbeidsoppgave blir ofte å fylle på med utstyr i de skaper og skuffer hvor det trengs! Vel, ihvertfall dersom det er litt stille og rolig på pasientfronten, og veldig ofte er det det så tidlig på morgenkvisten. Vi har seks undersøkelsesrom i akuttmottaket i sør, og disse skal sprites over samtidig som det skal telles, kontrolleres og fylles på med utstyr som venefloner, pasientskjorter, kanyler, oksygenbeholder, og det som måtte befinne seg i rommets skuffer og skap. I tillegg så har vi også noen akuttrom for pasienter som kommer inn med ulike traumer eller akutt-medisinske hendelser, og disse rommene trenger også vask, og påfyll av utstyr og medikamenter.08.00 - 09.00: Mottaket er klart, og forhåpentligvis har gjengen i hvit uniform fått tid til å drikke en kopp med kaffe, for nå kan hva som helst treffe oss! Er det noe jeg har skjønt så er det at man i et mottak virkelig aldri kan spå hvordan dagen kommer til å se ut. Det hender at mange sørlendinger bestemmer seg for å være uheldige eller bli dårlige på akkurat samme dag, og da er det ikke utenkelig at et dobesøk må avlyses og en matpakke forbli urørt. -For pasientene skal komme først. Alltid. Opplevelsen min av hvor hektisk det er i et akuttmottak er forresten utrolig variert, men fra kl 11.00 om formiddagen og ut hele ettermiddagen og kvelden har man da mer eller mindre alltid pasienter. Noen ganger får jeg ansvar for bare én om gangen. Andre ganger to eller tre. Det kommer an på hvor alvorlig helsetilstanden til pasientene er og hva veilederne mine tenker at jeg kan klare å håndtere. 

09.00 - 09.10: Pasienter som ikke alt har tilbrakt natten i en seng hos oss, begynner å komme inn. Noen med ambulanse, og andre gående fra legevakt eller fastlege foreksempel. Jeg får så utlevert navnet på min første pasient, går ut i venterom, roper opp navnet, hilser på, og tar vedkommende med meg inn.09.10 - 10.00: SÅ begynner spørreleken dere. Fy fader så slitsom jeg kan føle meg der jeg står og maser og graver om både smerter, allergier, kjente tidligere sykdommer, avføringsproblematikk, søvnmønster, og matvaner. Jeg vil vite alt om hvor, når og hva, og opplysningene jeg får må mer enn gjerne bare sette seg i hukommelsen min, for stort sett skal spørreleken kombineres med måling av EKG, blodtrykk, temperatur, puls, en årejakt og innleggelse av veneflon. Jeg skal samtidig som tretti tanker og spørsmål ruller i hodet, også legge merke til pasientens hud, om den er kald, varm, tørr eller klam, blek eller rød, om pusten går unormalt raskt og om den pulsen egentlig var regelmessig? Kanskje står også pårørende ved min side, som selvsagt og skal bli hørt og tatt vare på.

10.00 - 10.30: Spørreleken er over, målinger er tatt og dersom noen (veilederen min) ikke alt har kommet meg i forkjøpet, logger jeg meg nå inn på pcen for å bestille blodprøver til pasienten min. Informasjonen jeg akkurat har mottatt må journalføres i et dokument, og mens jeg skribler i vei på pcen, kommer det en lege eller to på besøk til pasienten for å stille enda flere og mer utdypende spørsmål. Legen skal også vurdere EKG'et jeg har tatt, sammen med de andre målingene mine, og legge en videre plan for undersøkelser og behandling utifra det bildet vi nå har laget oss.10.30 - 12.00: Noen ganger kan jeg videre bli bedt om å sende pasienten til CT, røntgen eller ultralyd for å utelukke eller bekrefte ulike diagnoser. Andre ganger blir jeg bedt om å ta en urinstix, sende urin til dyrkning, legge inn kateter, bestille flere blodprøver, gi medikamenter i ulike former, hente telemetri på en annen avdeling for å overvåke pasientens hjerterytme, eller sende pasienten til en sengepost på sykehuset for videre observasjon der. Altså her kan oppgavene være så innmari mange og forskjellige, og noen ganger hender det at pasienten min trenger en kombinasjon av veldig mange av dem.

Så fort alt av undersøkelser er unnagjort og legen har tatt en avgjørelse på veien videre, får jeg beskjed om det på telefonen jeg har i lomma, og 1. Skriver pasienten ut eller 2. Ringer opp til en sykehuspost for å gi sykepleierne der en muntlig rapport om pasienten som de nå skal få overta ansvaret for. 12.00 - 15.15: SÅ er det bare å informere pasienten, ønske god bedring, si farvel og krysse fingrene for at vi aldri sees igjen. Hehe, ihvertfall ikke på akuttmottaket. -Og hvis ikke jeg underveis i EKG-målingen eller telefonsamtaler med røntgenavdeling har fått tildelt en pasient eller to til, velger jeg å spise lunsjen min før en ny pasient med en heelt annerledes historie dukker opp. -For da er det klart for en ny runde med omsorg, spørrelek, målinger, dokumentasjon, telefonsamtaler og spennende prosedyrer!For ja, herregud så spennende jeg synes det er. Jeg har aldri hatt så mye variasjon i en praksis-hverdag noen gang, og fy søren så mye jeg lærer bare på én dag i mottaket. Den ene timen finner jeg meg selv jaktende på symptomer og tegn på gallestein. Den andre på blodpropp i lungene, den tredje på urinveisinfeksjon, den femte på hjerneslag og den sjette på rhabdomyolyse! Altså... Det er så lærerikt, givende og gøy at dere bare ikke vil tro det engang. Jeg sier bare GO sykepleierstudiet <3 Virkelig det beste valget jeg har tatt for meg selv. To uker igjen på akutten nå, så er det praksis i medisinsk sengepost neste! Jeg tror aldri en praksisperiode har gått så fort...

Første dag på akuttmottaketHei tirsdag og uke 35... Det er med skrekkblandet fryd jeg melder om at dette er uken jeg starter min sykehuspraksis. Heh! Første møtet med akuttmottaket hadde jeg allerede i går, men det var bare i form av en omvisning på avdelingen, så det er først i dag jeg skal ut på min aller første kveldsvakt med veileder. Det sier seg vel kanskje selv at det er om ettermiddagene og kvelder det er aller mest aktivitet på akuttmottakene i Norges land, og min turnus består for det meste av kveldsvakter, så dere kan tro jeg skal få opplevelsesbasert kunnskap de neste åtte ukene! Himmel og hav, som jeg gleder meg. Forventningene mine til min egen læringskurve er større enn noen gang, og jeg kan egentlig bare ikke vente med å få kommet i gang! Omvisningen i går gjorde meg ikke det spor klokere på verken hvor, hva eller hvordan, så første prosjekt blir bare å finne ut hvordan et akuttmottak i det hele tatt er satt sammen. -Få en klarere oversikt over hva en sykepleier sine arbeidsoppgaver her er, og ta læringsmålene mine deretter! Ah, kjenner jeg gleder meg til å dele litt mer av dette spennende, spennende semesteret med dere. Lover å ta dere med på sykehusreisen av sykepleierstudiet også, og dele noe av det jeg får erfare her! Jeg ser at flere av dere 1 og 2 års studenter de siste dagene har sendt inn noen smådesperate kommentarer med spørsmål til hvordan i huleste dere skal komme dere igjennom det enorme pensum til høsteksamnene deres, og de skal jeg også få besvart på et oversiktelig vis i nærmeste fremtid. Jeg kan ihvertfall starte med første bud som jeg har delt så mange ganger før: Kjøp abonnement på sykepleiepluss.no, ta ett emne om gangen, se alle videoene, og skriv notater til dem. Det vil du komme SÅ langt med. Kan jeg med mine 5 friår, null erfaring innen helsefag, og null realfag som biologi eller kjemi.. Ja da kan søren meg du også <3 Hang in there!I går hadde jeg forresten en utrolig fin kveld! Jeg fikk nemlig Kristina, lille Milo og Geiremann på middagsbesøk, og med seg hadde de en nydelig gave proppet med kjøkkendill fra Hansen og Co. -Min favorittinteriørbutikk. Gjett om vi koste oss med kremet mango/kyllinggryte, og sjokoladedessert med is. Neste gang blir det middag i Kristinas crib, og da lukter det også pysjparty med skrekkfilm etterpå. Haha.. Geir, det er vel greit for deg? :-)  Ønsker dere en finfin tirsdag! Og ønsk meg lykke til i praksis dere <3

Hvor jeg havnet i Sykehuspraksis


Nå begynner det å nærme seg to uker siden jeg fikk vite hvor jeg skulle i sykehuspraksis høsten 2018, og jeg er altså så giret over dette at jeg ikke kan fatte og begripe hvorfor jeg ikke har brølt det ut til verden før nå. Jeg fikk vite det to minutt før en frisørtime mandag for halvannen uke siden, og hadde minst like mange sommerfugler i magen da jeg skulle sjekke opp i dette som når jeg skal se karakterene mine.. Som dere kanskje alt har fått med dere så var min største frykt å havne på sykehus i Flekkefjord. Alle studenter som har vært her forteller at sykehuspraksis her er helt fantastisk, så det var på ingen måte derfor jeg fryktet det. Jeg orket bare ikke tanken på å reise fra den fine leiligheten min og bo der uten verken venner, kjæreste eller fotograf-hjelp i fire måneder. Jeg hadde antagelig leid meg enda en bil og pendlet frem og tilbake hver dag, men fy fader det er en lang og kjedelig kjøretur å ta fire ganger i uken.


SÅ det første jeg så etter var "Marthe Borge - Sykehus i Kristiansand", og heldigvis var det akkurat det jeg fant på listen for kullet mitt. Ikke nok med det! Mine første to måneder på sykehuset i september, skal jeg tilbringe på akuttmottaket. Altså, hva? Kunne det blitt bedre? Herregud, hvor heldig går det an å bli, tenkte jeg. Vi var bare tre som fikk plass her. -Meg og to av klassens guttaboys og en av dem er tilfeldigvis klassens geni, så skal jeg måle meg med det der til høsten, er det bare å finne frem bøkene igjen og nilese resten av sommerferien..

De siste to månedene skal jeg være på medisinsk sengepost - 2A. Et sted jeg vil komme borti mye pleie og behandling av pasienter med mage og tarm-lidelser, revmatiske lidelser, blodsykdommer og nyremedisin. Min venninne Selini har faktisk jobbet her i noen år allerede, og har fortalt meg litt hva det går i, så dette gleder jeg meg også masse til!


Så det så! Tenk, dette er min aller siste lange praksisperiode. Når jeg går ut dørene fra 2A i desember måned, har jeg bare en bachelor-oppgave, samt noen vakter i samhandlingspraksis igjen før jeg forhåpentligvis stolt kan kalle meg sykepleier! Med så spennende praksisplasser igjen, er jeg sikker på at dette siste året bare kommer til å fly avsted.


Utrolig gøy! Jeg ER så glad for at jeg landet på dette studiet her <3

- Hverdagen kaller -


Fine, trofaste dere som titter innom her hver eneste dag <3 Hei, og lenge siden sist! Det føles ihvertfall sånn. Har uken deres vært bra så langt? Her har det ihvertfall gått i ett i snart 48 timer. Endelig kan jeg sette meg ned i sofaen med pcen og gjøre noe annet enn bare skole. Ah, DIGG! Jeg kom hjem fra Bortelid søndag formiddag og klarte ikke helt å finne flyten i skoleoppgaven min, så jeg ble faktisk sittende med den til langt utpå natten. Så fikk jeg Hannemor på besøk mandag morgen for å knipse bloggbilder før jobb, og siden har det gått i... jobb! Eller praksis da. Jeg har nemlig gått fra kveldsvakt til dagvakt og også vært innom universitetet for en fremføring i dag. Altså.. Her.Går.Det.Unna!


Veldig veldig gøy, men jeg kjenner også det skal bli godt med en liten påskeferie nå. Jeg skulle gjerne delt noen store reiseplaner med dere, men alt jeg har tenkt til å bruke ferieuken min på er å passe hund og ta igjen alt jeg ikke får tid til ellers i den travle hverdag. Min kjære mann skal på tur med sine folk, og jentene har planer med mannfolka sine, så da får jeg bare roe ned eventyrlysten ti hakk og bruke dagene på å ta igjen litt blogging. Det trengs!


Vet dere hva jeg har på agendaen nå eller? Jeg.Skal... SOVE. Ihvertfall i en time. Merkelig hvor stort behovet mitt for søvn er blitt, men det var bare såvidt jeg klarte å holde øynene åpne på bussen hjem i dag og når det er sånn så duger jeg ikke til noe som helst. Heldigvis gjør en liten powernap som regel susen! -Og så har jeg 10 episoder av ulike favorittprogram å ta igjen fra helgen og gårsdagen. Haha, jeg gleder meg allerede.


Ha en fin tirsdagskveld alle sammen <3

Første dag i psykiatrien


Hei på dere, og riktig god lille-lørdag! Her sitter jeg under det digre stueteppet mitt og baare nyter. Jeg ER så fornøyd med utfallet av min nye praksisperiode at dere ikke aner det engang. Min kjære medstudent Caroline, og jeg ante fred og ingen fare i går da vi møtte opp som avtalt på vårt nye praksissted i psykiatrien.. Vel, på denne avdelingen var det ingen som hadde fått beskjed om at de skulle få inn studenter, så der sto vi som to spørsmålstegn da og klødde oss fælt i hodet. Haha! Heldigvis var det en slags praksis-ansvarlig på sykehuset som vi fikk huket tak i, og vips.. en halvtime senere befant vi oss begge på en ny avdeling! Selvfølgelig psykiatrisk den også, men akutt ambulant denne gang! Altså enda mer spennende!? Hva!? Det var ihvertfall min første tanke!


- Lillelørdag med fruktsalat -


Nå har jeg tilbrakt to hele dager i psykiatrien, og så langt kunne jeg ikke fått det bedre. Jeg starter halv ni om morgenen (hallelujah), går i mine egne klær igjennom hele praksisdagen og får være med på SÅ mange spennende møter. Jeg har på to dager selvsagt ikke fått satt meg inn i halvparten enda, men dagene har bare flydd avsted og det har jeg på følelsen at de neste ukene kommer til å gjøre også. Jeg ønsket meg veldig en mannlig veileder denne gang (det er jo litt gøy å få følge en mann i dette yrket også!) og det har jeg jammen fått, så nei nå tror jeg ikke studielivet kan bli stort bedre?


Gleder meg til å lære masse om kommunikasjon og ulike former for terapi de neste ukene. Jeg skal omsider bli trygg på barn, ungdom og deres pårørende og jeg skal gjøre mitt aller beste med å ikke gråte meg ihjel igjennom denne praksisperioden. Jeg er definitivt ikke laget av stein, og det kjenner jeg faktisk allerede en del på.


Håper det står bra til med alt og alle <3 Jeg ville bare dele noen ord om mine første timer i ny studiehverdag! Nå skal jeg kose meg litt med fyr i peisen og ta igjen et tvprogram eller to. Jeg har blitt hektet på både det ene og det andre om dagen, og camp kulinaris er et av programmene. Meget underholdende!

En dag i hjemmesykepleienEtter snart syv gjennomførte uker i hjemmesykepleien, kommer det endelig noen ord om hvordan hverdagen min faktisk har sett ut her! Jeg har enda seks praksisdager igjen å fullføre før jeg (forhåpentligvis) kan juble høyt over enda en bestått praksisperiode, og de skal jeg prøve å virkelig nyte nå. Denne perioden har virkelig bare flydd avsted føler jeg, og det er nok fordi jeg har blitt så vanvittig godt tatt vare på av både veileder, praksislærer, og de hyggeligste ansatte i hjemmesykepleien. Jeg har alt skrytt dem og det humøret deres opp.i.skyene, men jeg sier det igjen.. Det er bare noe helt spesielt med venndøler. For noen glade, varme og koselige folk jeg har tilbrakt dagene mine med de siste ukene.

Kunne jeg tenke meg å jobbe i hjemmesykepleien, etterhvert som jeg blir ferdig utdannet? Jada! Jeg har trivdes på helsesenter, jeg har trivdes i hjemmesykepleien, og er jeg like heldig med veileder og kollegaer på sykehus så er jeg sikker på at jeg vil stortrives der også! Og hvem vet? Kanskje digger jeg å jobbe med barn og ungdom i psykatrien og? Hva som blir drømmejobben når jeg er ferdig utdannet om halvannet år, ANER jeg fremdeles ikke.- En vanlig dag i praksis - 
07.30 - 08.00: Praksisdagen min starter, og det første jeg gjør er å sette meg på vaktrommet for et møte med alle de ansatte! Da bruker vi noen minutter på å lese opp dagens beskjeder sammen. Jeg har alltid en Ipad i hånden min, og på denne kan jeg se hvilken liste med brukere jeg er blitt utdelt for dagen! Disse ipadene er faktisk helt geniale, for her står det superoversiktelig navnet på alle brukerne jeg skal hjelpe, hva jeg skal hjelpe dem med og hvor lang tid det er forventet at jeg skal bruke på hver oppgave. Dette med å ha dårlig tid på hver enkelt, kjenner jeg heller ikke så mye på der jeg befinner meg i praksis. Med mindre det skjer noe veldig uventet, så synes jeg i grunn at tiden strekker til!08.00 - 11.30: Som regel har jeg syv forskjellige brukere jeg skal hjelpe før lunsj, og før jeg trasker avgårde til dem, leser jeg meg opp på brukernes siste rapporter for å finne ut om det har hendt noe spesielt siden sist jeg så dem. SÅ er det bare å sette i gang! Der jeg er i praksis kjører vi ikke bil, så jeg spaserer fra hjem til hjem, og hjelper mennesker i alle aldre og med veeldig mange ulike bakgrunnshistorier. Noen klarer seg nesten helt på egenhånd og behøver kanskje bare hjelp til å sette inn et øreapparat, mens andre er terminale (døende) og trenger hjelp til å bli godt nok smertelindret i livets siste fase. Noen trenger hjelp til fullt morgenstell, noen trenger bare at vi kommer innom for å gi dem tabletter, og noen trenger injeksjoner med foreksempel insulin eller blodfortynnende medikamenter. Noen må vi hjelpe med å skifte stomiposer på, noen kateteriserer jeg, og noen trenger kanskje hjelp til et sårstell.11.30 - 12.30: Altså oppgavene er mange og varierte. -Men klokken halv tolv er det lunsj, og da er jeg stort sett skrubbsulten. Jeg hiver innpå med deilige rundtstykker og nesten alltid en vaffel til dessert. SÅ er det klart for en halvtimes rapport med både sykepleiere og helsefagarbeidere, der vi prater om hvordan morgentimene har vært og sier ifra dersom noe spesielt har hendt som kollegaene våre gjerne bør vite om. Hver onsdag kommer også et team med fysio og ergoterapeauter innom oss for dele litt rapport om hvordan de har jobbet med brukerne den siste uken.12.30 - 15.00: Også her drar jeg på besøk til brukere, men stort sett går disse siste timene til dokumentasjon og medisinrom. Enten må jeg dokumentere ulike målinger jeg har tatt, ellers må jeg kvittere og dokumentere at jeg har utført prosedyrer. Så må jeg selvsagt skrive noen nye rapporter på brukerne "mine", slik at neste team på jobb kan få lest seg opp på siste nytt de også. Når det er gjort, sjekker og svarer jeg på meldinger som er tikket inn fra legene i innboksen, og så doserer jeg dosetter, samt legger ut medikamenter for hele neste praksisdag. Dette med medikamenthåndtering og dokumentasjon er definitivt blitt en mye større del av praksishverdagen min i hjemmesykepleien, og selv om jeg foretrekker å være med brukerne fremfor å sitte på en pc og dokumentere eller dosere tabletter, så synes jeg det har vært sykt gøy å se hvor mye jeg har lært på disse områdene også. 

Jeg skal jo som sykepleier ikke bare være rå på kateterisering og stomistell, men også på pc-oppgaver, tverrfaglig samarbeid og kommunikasjon med fastleger, sykehus og fysioterapeuter, for å nevne noen. Det gøyeste jeg får gjøre er dog sykepleieprosedyrer hjemme hos brukerne. Det kan virkelig være hva som helst, men jeg skal ikke lyve om at jeg synes injeksjoner av ulike slag er litt ekstra spennende. Jeg trodde jeg skulle bli mindre begeistret for sprøyter og injeksjoner etterhvert som ukene gikk, men neida. Det er akkurat like stas med dette enda. Hehe!Så det så! Det var litt fra min hverdag i hjemmesykepleien <3

Min første dag i hjemmesykepleienI dag hadde jeg min aller første dag i hjemmesykepleien i Vennesla dere! Jeg hadde egentlig et lite sammenbrudd av stress i går kveld da det gikk opp for meg at det ville ta meg 1 time og 7 minutt med busser til og fra praksis hver dag de neste åtte ukene. En vanlig student uten ekstrajobb eller nyinnkjøpt leilighet har kanskje tid til å tilbringe over 2 timer på buss hver dag på toppen av 8 timers praksisdager, men ikke dette kvinnemenneske. Jeg kan ikke bare legge meg på sofaen etter jobb og middag for å lade opp til en ny dag i praksis. I praksis lærer og jobber man gratis, og huslånet betales ikke ned av den slags, så jeg nesten ha litt tid til den bildeknipsingen min også. Tid er penger og søvn er humør i min kjære hverdag, og i går fikk jeg et øyeblikk panikk for at jeg ikke skulle få noen av delene de neste månedene. -Men det ordner seg alltid. Jeg har funnet en løsning som vil spare meg for masse tid, og kan nå faktisk begynne og glede meg over at mitt nye praksissted er helt supert! SÅ hyggelige ansatte og noen brukere så gode at sjela mi er helsjarmert.- Og det allerede etter én dag. Dette kan ikke bli annet enn fantastisk gøy. Hva er det med venndøler og godt humør egentlig?  Er det noe i luften i Vennesla som gjør dere så... glade i hverandre? Det er akkurat som om de er født pratsomme, smilende og imøtekommende alle sammen. For en herlig følelse å møte et så nært miljø allerede første praksisdag. -Både blandt ansatte og beboere! Sykepleierne som fulgte meg opp i dag gikk forbi sikkert førti brukere i løpet av arbeidsdagen og husket hvert eneste navn samt livshistorie på disse menneskene. Flere av dem hadde jobbet der i over 10 år og takknemligheten og smilene på beboerne/brukerne fortalte meg bare at her trives alt og alle <3 Nei, dette her blir to fine måneder altså! Lettet.com over her. Jeg får ikke hilse på sykepleieren som skal være veilederen min før i morgen, men jeg skal ærlig innrømme at jeg har stalket henne litt på facebook, og hun ser meget hyggelig ut. hvis det går an å si. Haha, jeg håper og tror faktisk ikke de leser blogg der borte..Noen koselige bilder av meg og min nudelige bestemor i juleferien <3 
Savner juleferien så det holder, men disse praksismånedene skal bli bra de og!

- Når sykepleierstudentene skåler -

Reklame (Inneholder affiliateslenker) 


Se på de fine sykepleierstudentene da!? Og jeg fikk ikke engang knipset alle som var med på lørdagens feiring hos Ida. Den klassa vår er bare helt super altså. mange hyggelige, omgjengelige både jenter og gutter! Jeg vet ikke hvor mange vi var hos denne islandske berta som har sneket seg med på bildet under her, men vi ble nå en ganske stor gjeng! Noen av oss kom litt tidligere og koste oss med pizza sammen i et par timer først, og så spratt vi flaskene, skrudde opp musikken og tok imot resten av gjengen for en verdig semesterslutt-fest... Herlighet så gøy <3 Jeg hadde en indre plan om å bare drikke halve flasken, være delvis edru og opplagt søndag morgen, but no. Vips der satt jeg som eneste student med tom flaske og shottet på medstudentenes sprit..- Kjolen min er HERFRA, fås også i sort HER for 249kr -Jeg er mellom 1-4 år eldre enn de fleste i rommet her, og likevel føles det noen ganger som om det er jeg som er yngst. Synne og jeg tok følge til byen når klokken nærmet seg midnatt og mens hun gjentok "Vi er for gamle for denne galskapen.. Vi burde gå hjem og legge oss", trippet jeg overbevist på hælene mine i kjole og uten strømpebukser, om at det lureste var å ta seg en tur på byen. Så mye for den edrukvelden, men sånn går det når selskapet er litt for bra.- Feirer at nok et semester er gjennomført - Tenk det! Vi er endelig halvveis!! Ihvertfall mer eller mindre. Nå gjenstår bare én uke med undervisning i hjemmesykepleie, men det må da gå fint? Med mindre jeg blir megasyk nå, så skal jeg nok klare å møte opp fire dager til før jeg tar meg en fortjent juleferie. På onsdag får vi faktisk også semesterets første eksamenskarakter levert ut (hvis sensor klarer å holde tidsfristen), så det blir mildt sagt spennende... Kan ikke annet enn å krysse alle fingre og tær!Takk for en SUPER kveld jenter <3
Det skal bli magiske sykepleiere av oss alle!

Jeg er i live!Jada! Kamera støver ned, fryseren begynner å tømmes for frosne pakker med fiskegrateng og kjøkkenbenken er proppet med tomme redbull-flasker, MEN jeg er i live. Morgenalarmen min går 07.00 hver morgen, og i leiligheta sitter jeg med nesa i pensum fra 07.30 om morgenen til midnatt. Jeg drømmer om astma, kreft og syre/base regulering, men det går helt fint for nå gjenstår bare fire puggedager!! Snaaaart i mål... Snaaart ferie. Hang in there hode og kropp <3  - En av ukens store cravings -Jeg så rimelig mørkt på denne sykdomslæra i starten av uken. Pensum er fremdeles ENORMT (skulle ønske jeg kunne bruke enda større bokstaver), men det er utrolig hva den hjernen vår er i stand til å ta inn... Jeg har lært så mye de siste fem dagene, og jeg synes det er så gøy! Nei alle tema er ikke like spennende, og jeg har definitivt hatt mine runder med "lyst til å gi opp", men herregud så godt det omsider er å kjenne at kodene knekker! Den mestringsfølelsen som kunnskap gir... En treningsøkt kan ikke engang måle seg! Jeg har enda mye å lære meg før onsdag 22 november, men fader dette her går fint. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Man klarer virkelig alt man vil <3 Alle fine studenter der ute: STÅ PÅ! Om du så ikke kan en dritt og har syv dager igjen til eksamen. Aner du hvor mye du kan lære deg på syv døgn? Skru på selvdisiplinen, dropp den Netflixepisoden og be tinderdaten vente! Man dæver visst heller ikke av å gå glipp av en studentpils. Kjøøøør nå den siste tiden, og gjør ditt aller beste. -Så kan juleferien feires med god samvittighet.Bare et lite livstegn fra geek of the week.
Jeg er snart tilbake <3 Takk for at dere er så tålmodige!

- En skoleuke i bilder -

Hei på dere og riktig god torsdagsmorgen! I dag har jeg lyst til å dele noen bilder fra en typisk skoledag med dere! Jeg får en del spørsmål rundt hvordan en skoledag egentlig ser ut for meg, og om forelesningene mine er obligatoriske eller ikke, så i dag tenkte jeg å svare på nettopp det. På sykepleien i Kristiansand er ingen uker helt like, og jeg kan derfor ikke bare remse opp min ukentlige timeplan. Noen uker har vi 10 timer med teoretisk forelesning fordelt ut over fem dager. Andre uker har vi 20 timer. Noen uker har vi fem dager med skole. Andre uker har vi gjerne to hele fridager, (eller studiedager som det kalles).Første og andreåret tilbringer vi også som tidligere nevnt noen spennende timer i skolens "leke-sykehus". Her går vi i uniform og lærer om praktiske prosedyrer. Dette er kanskje det gøyeste med hele studiet spør du meg. Det er her vi får lære å legge inn kateter, rense sår, sette sprøyter, legge inn venekateter osv. Superviktige timer å få med seg, med tanke på at dette er oppgaver vi kommer til å gjøre tusenvis av ganger den dagen vi faktisk skal ut i arbeidslivet!

Ca annen hver uke har vi også gruppearbeid hvor 4-5 studenter sammen får utdelt pasientsituasjoner eller "caser" om du vil, og løser disse skriftlig. Dette og den praktiske undervisningen i øvingsavdeling er det eneste vi har som er obligatorisk. Alle andre forelesninger om kroppens anatomi, fysiologi og sykdomsprosesser kan vi lese hjemme på egenhånd dersom vi vil det. Man har på sykepleien i sør med andre ord aldri mer enn 5-6 obligatoriske timer i uken, og dermed stor frihet til å legge opp løpet som man vil. Selv går jeg i alle forelesninger i det vanskelige faget "sykdomslære", og får vanvittig mye ut av det, mens det litt enklere faget "klinisk sykepleie", velger jeg å studere hjemme. Samme strategi kjørte jeg i fjor!Her ser dere noen bilder fra ukens skoletimer! Noen dager har jeg tilbrakt i en iskald (Uia sparer strøm?) lesesal og hørt på en lege snakke om sykdommer i nervesystem og bevegelsesapparatet. Andre dager (som i går) var vi hele klassen i øvingsavdelingen og lærte om oksygenbehandling, sug, sonde, og picc line. Kjempespennende med noe litt annet enn lange dager med ren teori! Skal du søke sykepleien til neste år, så har du masse å glede deg til her! Selv om jeg kjenner motivasjonen er litt tynnere i år enn i fjor høst, kunne jeg fremdeles ikke vært mer fornøyd med studievalget mitt.

I går fikk jeg også vite hvor jeg skal ut i praksis til våren! Jeg skal ikke ut i sykehus før til høsten 2018! 6. Januar skal jeg ut i hjemmesykepleien 2 måneder, for så å være 2 måneder i psykiatri! SPENNENDE. Jeg gleder meg nok aller mest til sykehuspraksis, men kanskje det er like greit å få denne praksisperioden sist? Ikke vet jeg. Jeg tror uansett dette blir helt knall! Gleder meg til å finne ut hvordan en hverdag ser ut som sykepleier i hjemmesykepleie! -Og i den... litt skumle psykiatrien. Jeg vet ikke hvorfor jeg synes sistnevnte er skummelt. Føler vel bare ikke jeg kan nok innen dette feltet enda.En uke på sykepleiestudiet er med andre ord variert <3
Her får vi en god kombinasjon av både teori og praktiske oppgaver.

Det beste som har hendt meg

Sponsede bøker + affiliateslenker


Ja, ihvertfall som sykepleierstudent! Jeg er sikker på at disse bøkene som ligger strødd utover stuegulvet mitt her, kommer til å redde noen liv den neste måneden. Det er én måned igjen til eksamen, ihvertfall for oss sykepleiestudenter i sør, og pensum er... nesten ikke overkommelig engang. Hadde jeg visst at det skulle finnes så innmari mange sykdommer der ute med utorståelige navn og vanskelig patofysiologi, så hadde jeg startet på årets pensum i fjor.. Jeg syntes det var tøft å holde tunga rett i munnen i fjor, men i år... Vel, det har nesten virket umulig å skulle få en god nok oversikt på alle de forskjellige emnene. Tenk å skulle huske og lære om alle typer kreft, typer infeksjoner, hjerte/kar-sykdommer, lungesykdommer, nyresykdommer, nervesykdommer, øye, hud, og øresykdommer, pediatri, medisiner(!), og mikrobiologi alt på fire måneder? Jeg har ikke engang nevnt alt vi har på pensum her! Aner dere hvor mye stoff det er? Jeg forstår godt at det krever syv år å utdanne seg som lege, for bare sykdomslære for sykepleierstudenter er Omfattende med stor O. Det var Synne fra klassen min som tipset meg om denne serien, og da jeg fikk mail fra Pixmed selv med en forespørsel om jeg ville motta bøkene og teste dem ut som sykepleierstudent, hvinte jeg av glede. Hvem takker vel nei til gode hjelpemidler før eksamensinnspurten? I hele går kveld satte jeg og bladde gjennom alle disse bøkene, og bare wow, for en oversiktelig måte å lese og sortere pensum på! Bøkene er små og tynne (derfor også billige) så man kan enkelt ta dem med seg over alt, og slå opp det man ikke forstår i de overveldende pensumbøkene. Her er nemlig alt av sykdommer beskrevet på en forenklet måte med enkle skisser til, slik at selv en utenforstående kan forstå prinsippene! Jeg vet ikke med dere, men jeg ELSKER når jeg får pensum forklart som om jeg var en åtteåring. Det gjør jeg på sykepleiepluss.no, og nå også gjennom disse bøkene <3 Hallelujah!Selv om bøkene er rimeligee, så behøver du selvfølgelig ikke å kjøpe alle bøkene på en gang. Bare de som kan være til nytte for deg i de fagene som hører til ditt studieår! For 1.års studenter i Kristiansand vil spesielt disse bøkene være til god hjelp før eksamen: 1. Anatomi og fysiologi 2. Medikamenter og medikamentregning. For 2. års studenter i Kristiansand vil disse bøkene komme hinsides godt med: 1. Sykdomslære 2. Generell patologi 3. Farmakologi 4. Mikrobiologi 5. Kreft 6. Infeksjoner 7. Psykiatri (til vårsemesteret). Får du tak i alle disse så sitter du med kjempeforutsetniger for å både huske og forstå. Her får du nemlig det mest avanserte forklart presist og kort nok til at det faktisk kan sette seg fast i hjernebarken. Perfekt når eksamen nærmer seg litt for fort.- Alle bøkene finner dere HER -Jeg fikk også med et par lure puggeplakater <3
Den fine genseren min finner dere forresten HER (Fra Gina)

En dag på sykepleienHei på dere, og riktig god torsdag! Som vi har ledd, herjet og kost oss i øvingsavdelingen på skolen i dag. Herlighet, så moro det er med slike praktiske studiedager. Jeg tror nesten ingen av oss fikk i oss frokost til morgenen i dag, så spente vi var både for å stikke våre kjære medstudenter og for å bli stukket selv. Det er liksom én ting med sprøyter, men med venekateter må det gjerne lirkes og pirkes litt, og det er det vel ytterst få som finner behagelig? Jeg kjente meg ihvertfall greit blandet av både skrekk og fryd denne formiddagen. Skrekkblandet fryd heter det vel da... - Et bildedryss fra skoledagen -
- Pinglemor - Aller først fikk vi øve oss på dukke-armer med liksomårer i, og det fine med dette var at de faktisk inneholdt "blod" også! Dermed kunne vi sitte og jakte på blodsvar på en plastikkarm først, og bli akkurat passe nok trygge på prosedyren, til å kunne gjøre det på ordentlig med litt selvtillit. Stakkars Ida ble min samarbeidspartner, og ettersom jeg var iskald i begge armer og årene mine nektet å poppe frem, ble det umulig å få det til på noen av hendene mine. Jeg derimot fikk kjempeforhold å jobbe med. Ida hadde så fine årer og så godt trykk at da jeg bare et lite øyeblikk slapp opp armen hennes, fikk rene blodbadet på arbeidsbenken min. Herregud, for et show. Øvelse gjør heldigvis mester! Bare så synd at dette er eneste gang vi får øve før det blir ekte sykehus-pasienter sin tur. Huff... Du får krysse fingra for at det ikke blir deg! Nå får jeg snart besøk av Marthe her, og så blir det lesing resten av kvelden tenker jeg. Jeg har kjøpt inn både chips, grønnsaker og dipp så vi skal ha litt å kose oss med til nerdingen denne torsdagen! Herregud så gode vi skal bli på hjerte og lungesykdommer. Hehe, ønsk oss lykke til og ha en finfin kveld selv!Sånn går no dagan på sykepleien <3 

Final Preparations for School
Riktig god lille-lørdag dere! Tirsdagen min bare fløy avgårde i går, og det til tross for at jeg stort sett tilbrakte hele dagen innendørs. Regnet øste ned hele dagen, og da så jeg min mulighet til å få unnagjort siste rest av forberedelser før det nye semesteret som starter i... DAG! Jeg bakte en diger porsjon fylte horn som ble så stygge av jeg egentlig lovet meg selv å aldri vise dem til noen andre enn magesekken. -Men de smakte til gjengjeld nydelig da.- Preparing for a new semester -Sjekkliste før skolestart: 
1. Fylle fryseren med fylte horn til skolelunsj 
2. Kjøpe nye skrivebøker + pensumbøker
3. Skrive ut timeplanen for høsten 2017 
4. Betale semesteravgift 
5. Melde meg opp til eksamen i alle fag
Ellers gikk gårsdagen til å studere den nye timeplanen, finne ut hvilke tema vi skal ha forelesninger om først, og planlegge lesestrategien deretter. Dette anbefaler jeg virkelig dere alle å gjøre. Man får så innmari mye mer ut av forelesningstimene dersom man har lest og forstått stoffet på forhånd. Da slipper man å sitte og skrive ned hvert eneste ord læreren sier, og bli frustrert over de setningene man ikke rakk å notere seg ned. Det er så mye deiligere å sitte bakoverlent og bare lytte etter tilskudd til det du allerede har lært på forhånd! Bare prøv det i et par forelesningstema, så går du aldri tilbake <3 Spesielt viktig er det ihvertfall med en slik leseplan i de vanskelige fagene. Som "anatomi/fysiologi", eller "sykdomslære" som jeg i høst skal få bryne meg på. Ah, jeg kjenner jeg gleder meg til å komme i gang jeg nå! Sommerferien var visst lang nok dette året også. 

I dag skinner solen igjen her i Kristiansand by, og det passer meg midt i blinken! Det ble bare en kort tur på Mille og meg i går, så nå skal vi lange ut på en lengre ferd før jeg hopper i skolehabitten og drar avgårde på forelesning. Deretter bærer det videre på middag med Geir, og det gleder jeg meg også en haug til!Dette blir en finfin dag <3 Håper det står like bra til med dere!

1/3 sykepleier

Hurraaaa!!! Da var siste eksamen overstått og jeg kan herved juble fornøyd over å ha gjennomført første år av bachelor-utdanningen min! Herlighet for en følelse! Jeg har bestått praktiske tester, en to måneders praksisperiode, medikamentregningseksamen, anatomieksamen, hjemmeksamen, og denne fem timers slutteksamen som vi hadde i går i selve sykepleiefaget! Okeida, så har jeg ikke fått resultatene fra de to sistnevnte riktig enda, men man har jo alltids en viss peiling på hvilke karakterer det står mellom, og jeg må bare si jeg er kjempelettet denne morgenen!Vi fikk ingen lett eksamen i går, og et par av spørsmålene var jeg så i tvil om svaret på at jeg bare måtte prøve å resonnerte meg frem til noe jeg kunne tenke meg var riktig, men jeg sjekket fasit i boka så fort jeg kom hjem, og heldigvis hadde jeg klart å flakse meg frem til den likevel. Ihvertfall sånn noenlunde! Får krysse fingrene for at sensor ikke gjennomskuer meg der, så blir jeg kanskje happy med sluttkarakteren også. For et år det har vært. Så sinnsykt fint, og lærerikt at jeg ikke kan annet enn å glise over fremtiden. Første år på sykepleien har vært supert, og jeg gleder meg bare masse til fortsettelsen.-Men først trengs en ferie. Haha, så innmari også! Jeg gleder meg til å starte på år nummer to, men jeg håper at sommeren blir lang og at jeg får den pausen og oppladningen jeg trenger for å starte på en høst med mer anatomi. Det kommer til å bli et ordentlig tøft halvår, så disse fridagene i sommer skal jeg nyte hvert minutt av, og selvsagt dokumentere i form av en rekke idylliske bloggbilder! Tusen takk til dere som har fulgt meg igjennom mitt første år på utdanningsreisen, og som har heiet på meg hele veien. -Og tusen takk til dere som overhodet ikke har hatt troen. Dere motiverer meg jo til å ville stå på dere også! -Bevise at jeg kan! Håper dere alle er fornøyde med deres egne resultater etter den hektiske eksamensinnspurten. Nå kan vi endelig senke skuldrene og glede oss over juni <3I går gikk i ett fra eksamen til fest. Jeg var som vanlig siste frøken ut av klasserommet og med kroppen full av stresshormoner gikk jeg rett på jobb, signerte kontrakter og dro hjem for å stelle meg for avslutningsfest med hele klassen. Vi var på festningen i Kristiansand, og kvelden var bare... ja fantastisk. Jeg koste meg glugg, skravlet med en haug av både nye og kjente fjes, danset, hoiet og styrte helt til klokken slo 00.00 og magen ville ha Mc'ern.. I dag skal jeg gjøre alt annet enn å lese! Jeg skal på butikken hvert øyeblikk og fylle kjøleskapet før pinsen og deretter skal jeg ta meg en velfortjent fiskelørdag. Jepp, jeg skal på fisketur, legge garn og bare nyte. Det er kanskje ikke knallvær i sør lengre, men jeg gleder meg som en unge for det <3God lørdag fra en stykk som stolt går rundt og kaller seg 1/3 sykepleier i dag..

Hjemmeeksamen - Check!!Only one more to go! FY så tung en blir i hodet av en eksamensform som dette. Så ør i toppen som jeg føler meg nå, har jeg ikke vært siden eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi i desember. Jeg skal ærlig innrømme at jeg så ganske lett på ei litta to dagers eksamen med full tilgang på hjelpemidler, men etter å ha levert inn mine 3034 ord, kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ville ha foretrukket en 4 timers variant uten pensumbøker istedet. Jeg tror jeg brukte fire timer på kildeoppsettet mitt i dag... Altså, grøss og gru! Jaja, nå er årets desidert kjedeligste fag overstått, og forhåpentligvis behøver jeg aldri mer å dykke inn i tørr juss, etikk, politikk, sosiologi og sosialantropologi. Høhø.. Ihvertfall ikke før til neste semester.


Nå gjenstår altså bare én siste eksamen, og den må jeg lese som en HELT til de neste åtte dagene. Heldigvis er det meldt 20 grader og strålende sol så langt værmeldingen kan vise, og da er det jo virkelig bare å ta med pensumbøkene ut! Det gjorde jeg i dag tidlig, og hjelp så fint. Annika og jeg dro til et berg like ved nabolaget mitt her på Justneshalvøya og der ble vi liggende i tre timer og spise jordbær, vannmelon, sole oss og lese til hvert vårt. Slike eksamensinnspurter klager man ikke på!Nå har jeg tatt turen til Siri for en liten pause fra alt som er skolerelatert. Hun skal servere oss litt deilig vegetar i kveld, og det skal bli godt det! Jeg håper dere kan være litt tålmodige med meg disse resterende åtte dagene. Det er bare én uke igjen av dette forbaska kjøret mitt nå, og SÅ skal jeg ta meg en to måneders ferie med blogging, soling og kos! -Og jobb på helsesenter da, men det går også under kos. Ihverftfall i forhold til pensumpugging.Har dere det bra?! Tre døgn uten bloggskriverier føles jo som en evighet <3
Vi er vel kanskje flere som er oppslukt av eksamensinnspurt om dagen.. 

Eksamenskjøret er i gang!Og der var de lykkelige helgetimene over! Haha, fy søren altså for noen uker jeg har i vente nå. Jeg blir nesten litt kvalt av tanken på hvor mye stoff jeg skal lære meg de neste tre ukene, men jeg har likevel troa. Jeg vet jeg klarer alt jeg vil klare, og tanken på hvor gøy det ville være med noen gode eksamenskarakterer, gir meg en real motivasjonsboost. Dessuten er mye av pensum både interessant og moro, så dette skal gå så fint! Jeg må bare 1. Sette inn nådestøtet NÅ, og ikke i morgen. 2. Ikke bruke mer enn 60 minutt foran tven i løpet av døgnet 3. Ta i bruk "Stay focused - Forest" appen igjen. Eneste som får meg til å klare å holde fingrene fra mobilen lengre enn femten minutt av gangen.Forutenom en joggetur og litt vårrengjøring av leiligheten, har dagen i dag gått til tegning av tankekart. Jeg har tittet litt på gamle eksamensoppgaver og planlagt hva det er jeg vil fokusere på de neste tre ukene, så nå fremover tenkte jeg å kjøre på med tankekart til hvert eneste kapittel som er pensum til 2 juni!  Tror det blir fint å prøve noe nytt denne eksamensinnpurten jeg. -Så skal jeg denne gang også passe på å trene litt mellom slagene, og ikke bare låse meg inne i leiligheten og leve på nudler og sjokolademelk. Høhø. Får jeg til det, så er jeg sikker på at dette studieåret blir fullført med glans <3I dag prøvde jeg meg faktisk på en rett med laksefileter i en ferdig Toro tomat-posesaus, med litt risotto av løk, risottokorn, agurk og creme fraiche, og guuud så godt! Det skal jeg definitivt lage flere ganger i ukene fremover. Nom nom nom!Nå skal jeg tusle tilbake til skolebøkene, og fullføre dagens skriblerier. I morgen tidlig har jeg faktisk noen forelesninger på skolen igjen, og så skal jeg avgårde til bestis for litt vippejålerier før en meeeget etterlengtet middagsdate med bloggmate Andersen! *JUBEL* Håper på ordentlig knallvær så vi kan ta årets første middag på fiskebrygga i byen! ​​Håper dere har hatt en brukbar søndag dere og <3

Dag 1 av praksislivetHei på dere, og riktig god kveld alle sammen! Tenk det, jeg har overlevd min første dag i praksis dere! Hah, det er nesten for godt til å være sant. Neida, men det gikk virkelig over all forventning i dag. All energi jeg har brukt på nervøse, ekle tanker den siste tiden har vært fullstendig forgjeves. -SÅ til alle kommende sykepleierstudenter der ute: No worries! Klarer jeg så klarer du! Ihvertfall dersom du blir plassert i en trygg og god veileders hender. Fy søren så viktig akkurat det er. Sykepleieren som har fått i oppgave å ta seg av meg de neste åtte ukene kunne ikke tatt meg bedre imot i dag, og avdelingen jeg har blitt utplassert på..


Wow, for noen takknemlige, godhjertede mennesker som befinner seg her. Jeg kan selvfølgelig ikke si stort om verken hvor eller hva, men jeg kan ihvertfall fortelle at det er et vanvittig unikt sted jeg skal jobbe på fremover med mye variasjon, og kanskje ekstra mange varierte diagnoser. Ikke en dag kommer til å se lik ut i praksistiden min, og tanken på hvor mye jeg kommer til å lære nettopp pga det, motiverer meg så til de grader. Fy så mye nytt og spennende jeg har sett og lært bare på én dag. Gøy, gøy, gøy altså! Har du en indre sykepleierdrøm, så go for it sier jeg bare.. Dette studiet slutter virkelig aldri å overraske meg. Å sette sykepleien på førsteplass under skolesøkingen våren 2016 var definitivt den beste avgjørelsen jeg tok den vinteren..
Jeg kom hjem klokken 17.00 i ettermiddag, og selv om jeg ikke følte meg så innmari sliten da "vakten" min var over, falt jeg rett i drømmeland da hodet mitt traff sofaputen hjemme. Jeg sov faktisk i 90 minutt før jeg våknet igjen skrubbsulten. Noe ny porsjon gelé ble det definitivt ikke, men i stedet laget jeg meg en diger porsjon hjemmelaget pizza som jeg skal nyte litt av nå og spare rester av til morgendagen. Da venter nemlig en ny, lærerik dag ute i praksis! Åå, tenk at det skulle gå så greit for seg da? Er så lettet og glad jeg nå!
Hvordan har så deres dag vært? Flere som har hatt en givende tirsdag?
Nå skal jeg hive meg i dusjen og så roper hodeputa faktisk!

School Project - Done!

Du vet du har valgt riktig studie når de seks timene du tilbringer innenfor skolens vegger er de beste fra hele dagen. I dag var ihvertfall en sånn dag! Jentene og jeg bestemte oss for å lage video til morgendagens muntlige presentasjon, og jeg har altså ledd så mye av denne filme-prosessen at det gjør vondt i alt jeg har av magemuskler. Åh, resultatet ble definitivt alt for kleint til at jeg vil dele det med alle dere 10 000 blogglesere, men det ble ihvertfall et resultat ut av det! Et ganske morsomt et også! Hehe, nå krysser vi bare fingrene for at læreren godkjenner så vi omsider kan ta oss en etterlengtet helg. -For fy søren for en uke dette har vært!  


Fine Ida <3 Hun der skal det bli en Real sykepleier av! Jeg forsov meg til morgenen i dag, knuste glasset på min splitter nye iphone på vei til busstoppet, og pådro med en heftig rygg-kink i samme slengen, så dagen kunne definitivt ha startet litt bedre, men så kom jeg inn dørene på Universitetet da.. fikk øye på de fine jentene fra gruppa mi, kjøpte meg et sjokoladekakestykke, og vips så var humøret på topp igjen! Jeg skal klappe meg selv så innmari på skuldra når morgendagens fremførelse er gjennomført, og SÅ skal jeg hjem, ta igjen litt bloggarbeid og bare... slappe av. Ha en lat fredagskveld med god mat og hygge på tven. Åh, jeg gleder meg!Håper torsdagen har behandlet dere fint! 
Dere må gjerne ønske oss lykke til i morgen <3

Praksistanker: Aktiviteter for eldreGod morgen alle sammen! Jeg har kommet trygt frem til Stavanger, og befinner meg i skrivende stund hos bestemor og bestefar som er i full gang med å fore meg opp! Jeg kom rett til dekket middagsbord i går kveld, fikk servert boller med krem, frukt, godis.. ja you name it! Hihi, her skal man ikke sulte! <3 Jeg skal dra frem kamera og knipse litt etterhvert, men nå vil jeg i første omgang skrive noen ord om denne spennende praksistiden jeg har i vente fra og med mars! 6 mars skal jeg ha min aller første arbeidsdag i eldreomsorgen, og til tross for at jeg ikke har det spor erfaring, og egentlig ikke aner hva jeg går til overhodet, så har jeg innmari lyst til å komme litt forberedt! Jeg har lyst til å på forhånd ha pønsket ut noen tanker og idéer til mål jeg vil oppnå, og rett og slett planlegge noen morsomme aktiviteter jeg ønsker å gjøre med disse menneskene under oppholdet mitt.


Vi har jo hele åtte uker å kose oss på! Det bør være mer enn nok til at jeg kan lære meg de grunnleggende prosedyrene innen sykepleie og tilbringe litt kvalitetstid sammen med dem som befinner seg på avdelingen min. -Lære å kjenne hver og en, og finne på noe litt utenom det vanlige med dem som måtte ønske å bli med på galskapen min! Hehe, neida, men jeg er sikker på at det er noe jeg kan bidra med som de ansatte vanligvis ikke har kapasitet til å få til. Små, hyggelige ting som kan være med på å øke trivsel, humør og ren hverdagsglede. Jeg blir jo som en ekstra ressurs for dette sykehjemmet, og vil så gjerne være nettopp det! SÅ her kommer de store spørsmålene: HVA kan jeg bidra med? Hvilke aktiviteter kan jeg sørge for å få satt i gang under min tid som praksis-student? Hvordan kan jeg gjøre hverdagen til disse menneskene litt bedre under oppholdet mitt? Jeg skal selvfølgelig forhøre meg med mitt sykehjem om hva som lar seg gjøre og hva som ikke lar seg gjøre, men inntil jeg får den informasjonen 6 mars, så skal det ihvertfall ikke stå på forslag og idéer! Dere som jobber på sykehjem per dags dato, eller har vært praksis-studenter/frivillige på sykehjem selv: Vær så snill og del noen tips med meg her. Har du noen forslag til hyggelige ting jeg kan arrangere for de eldre, så HYL ut!Ingen forslag er dumme! Tvert imot! Jeg er sikker på at dere med erfaring har masse inspirasjon å komme med. -Både for meg og andre sykepleier-studenter som leser kommentarfeltet, og som også kunne tenke seg å gjøre mest mulig ut av praksis. Jeg har selvsagt pønsket ut noen idéer selv også, og under her finner dere noen av dem. Alt er nok ikke gjennomførbart med alle, og det er ikke sikkert jeg får lov til å gjøre alt på sykehjemmet "mitt" heller, men det er ihvertfall kjekt å ha en liste å kunne se tilbake på, og bruke som inspirasjon!  - Hyggelige ting du kan gjøre i praksis -
# Stelle i stand til spillkvelder med bingo, yatzy, ludo.. you name it! Eller ha tilrettelagte forsamlinger med trim, kanskje sang? Dans for de som er interessert i det, og høytlesning eller diktlesning for de som kunne tenke seg det? Som en av bloggleserne mine fortalte meg for en ukes tid siden: Bare det å sitte i ring og kaste ballong kan være en form for trim som faktisk utgjør en forskjell. Det er ikke alltid så mye som skal til.

# Kjøre jåletime med de som måtte savner det å føle seg ordentlig velstelt i hverdagen. Lakke negler, stelle i stand til spatime med fotbad, krølle hår.. Dette har flere medstudenter i klassen (med litt erfaring fra sykehjem) fortalt at faller like godt i smak hver eneste gang. 

# Prøve å arrangere kulturaktiviteter som et kinobesøk, en konsert av noe slag, eller en teateropplevelser? Med litt tilrettelegging og planlegging må det da gå an å få til noe sånt og en gang i blant? Eller kanskje noen er religiøse og har lyst til å komme seg ut på en gudstjeneste? 


 
# Turer utenfor sykehjemmet. Enten det er gåturer ute i frisk luft, handleturer, kjøreturer i rullestol eller kjøreturer i bil til steder den eldre har minner og opplevelser fra og lyst til å besøke. Det er ikke alle som har familie eller venner til å ta dem med på slike ting lengre, men med noen ekstra hjelpende studenthender, og en liten dose planlegging er jeg sikker på at sykehjemmene kan få til litt mer av dette også.

 # Bake for og/eller med dem. Det aller beste er kanskje å aktivisere dem selv, la dem få ta del i noe om det så bare er laging av noe superenkelt. Både matlaging og håndarbeid generelt er for mange et savn i sykehjems-hverdagen, så sjekk ut hvilke muligheter du har her. Kanskje det går an å stelle i stand et slags "verksted" en dag, samle en liten gjeng, og være kreative sammen? Kanskje har en av de eldre vært hobby-kunstner? Eller fryktelig glad i hagearbeid? Gjør en innsats for å bli kjent med alle sammen, og finn ut om det finnes noen hobbyer som også kan ivaretas ved din hjelp på sykehjem.

# Bare være tilstedet. Det er ikke alle som har lyst til å komme seg ut på tilstelninger, få besøk av en dyrevenn, eller bli tatt med ut på tur. Noen vil kanskje bare at du skal være tilstedet. Se dem. Lytte. Drikke en kopp kaffe (saft i mitt tilfelle) titte i gamle fotoalbum og høre på historier fra gode, gamle dager.Min plan er ihvertfall å ikke kjede verken meg selv eller pasientene en dag i praksis!
Har dere noen andre, fine gjennomførbare idéer til meg så vær så snill og dele <3

YAAY, I MADE IT!

Hei på dere kjære, gode, trofaste blogglesere! Å fy fader som jeg har savnet dere nå. ENDELIG er den forbaska eksamen unnagjort, og ENDELIG jeg kan ta tilbake livet mitt. Haha, for en sinnsyk følelse dere! Jeg har vært så lei av å sitte innelåst med anatomibøkene mine de siste par dagene at dere ikke engang aner det, men fy søren så glad jeg er for at jeg holdt ut, for i dag var den store dagen, og etter fire timer med hardcore håndskriving kan jeg sette meg i sofaen med et iskaldt glass vin i hånden og bare glise stolt av meg selv.Eksamen gikk BRA for svarten! Jeg skrev 12 sider, tegnet noen fine skisser og følte utrolig nok at jeg hadde kontroll på alt! Vel, ihvertfall nesten. Jeg rakk bare såvidt å bli ferdig i tide, så jeg fikk ikke lest igjennom besvarelsen min eller rettet på eventuelle feil, men fader heller det føles bra altså! Oppgavene var omtrent akkurat som jeg hadde spådd, og etter mine poengsums-beregninger skal jeg faktisk ligge an til en god karakter også. Ingen toppkarakter, men kaanskje en B? *Åh, plis da!* Det hadde vært så gøy. Jaja, samme kan det være!Nå er det juleferie og jeg er råklar for å leve som normalt igjen. I kveld skal det feires med julebord på Ernst, og ellers er helgen min bare proppfull av hygge så nå er det en stykk lettet og lykkelig frøken som sitter og oppdaterer dere. -Okei, lettet og lykkelig med hodepine. Jeg sov fire timer i natt, og jeg tror aldri jeg har konsentrert meg så hardt og lenge om noe i hele mitt liv, så det kjennes i form av litt migrene nå, men what the hell. Vinglasset tar det! Et halvt år på sykepleien er herved fullført og jeg har over tre uker med juleferie! Halleluja!Dere andre som går første året på sykepleien og som har hatt nasjonaleksamen i anatomi/fysiologi i dag, må gjerne fortelle meg hvordan det gikk! Kanskje dere ikke engang orker tanken på å skrive om det nå som det endelig er over, men det hadde jeg syntes var spennende å høre om da.. Hehe, ellers vil jeg bare si tusen takk igjen for at dere har vært så tålmodige her inne, og for alle tillykkeønskninger både her og på snapchat. Dere er altså helt fantastiske å ha <3 Det har forresten disse to hundene også vært denne uken. Er det noe som har holdt meg oppe de siste fem dagene så er det faktisk de to vesnene der. Jeg ba bestis om å få låne dem i noen dager på mandag og siden har de holdt meg med selskap og gitt meg påfyll av kjærlighet når jeg har trengt det som mest. Haha, tror jammen hundebesøk er mitt eksamenstips nummer 1 etter denne erfaringen.Gleder meg til å spre litt julestemning her med dere igjen <3
-Men nå skal jeg komme meg på julebord, og så sees vi igjen her i morgen! 

En oppdatering fra nerdekrokenHei på dere! For en herlig bukett forståelsesfulle sjeler dere er. Ikke én sint kommentar har tikket inn denne uken til tross for at jeg mer eller mindre har avstått fra internettet. Jeg har nesten ikke forlatt leiligheten min siden mandag og har heller ingen planer om å gjøre det de neste seks dagene. Jeg sitter PAL med anatomi fra klokken åtte om morgenen til elleve om kvelden, og har ikke engang unnet meg en halvtimes tvpause. De eneste avbrekkene jeg har er noen spisepauser mellom slagene, og en "jeg er lykkelig og i live" telefonsamtale med bestemor. Hehe! Ellers går det kun i nerding, og vet dere hva? Jeg synes det er ganske gøy! Jeg har lært så sinnsykt mye de siste dagene og jo mer jeg forstår jo mer spennende blir det jo!  Ah, nei dette skal gå så fint at. Jeg må bare holde fokus i noen dager til så havner jeg nok akkurat der jeg vil være til eksamen <3

I går kveld fikk jeg Synne og Rikke fra klassen på besøk, og i tre timer satte vi rundt spisebordet og stilte hverandre eksamensrelevante spørsmål til tre av de vanskeligste kapitlene i faget. Jeg tror aldri jeg har vært med på noe så lærerikt jeg! Wow, for en effektiv måte å få stoffet til å sette seg på! Det gikk så bra at jeg like godt avtalte en ny slik spørre-kveld med Marthe fra klassen i morgen, så dagen i dag skal jeg bruke på å lese meg opp på to nye kapitler og lage klart 30 spørsmål knyttet til nyrer, urinveier og fordøyelsessystem.
Jeg ville bare gi en liten lyd ifra meg her, og fortelle dere at jeg har det bra. Ja bestemor, jeg mener det. Det gjør meg ingen verdens ting å tilbringe hele døgn i mitt eget selskap og jeg har verdens fineste syn av juletreet mitt foran meg, så jeg koser meg virkelig under disse småintense omstendigheter. Håper det står bra til med dere andre også, og at dere jobber på som bare juling nå de siste dagene før juleferien. Bare tenk på den gode samvittigheten vi kan kjenne på når stormen har lagt seg! 16 desember skal ihvertfall jeg gråte en gledesskvett.. - Six More Days Left -Marthe tipser - Enkel Eksamenslek
Til dere andre sykepleier/idretts-studenter som funderer på hvordan denne anatomi-leken fungerer. 1. Plukk ut 2-3 kapitler fra pensum og les deg godt opp på disse temaene en dag eller to før du leker leken. 2. Skriv ned og klipp ut 10 -15 eksamensrelevante spørsmål til hvert av kapitlene 3. Treff 2-4 medstudenter, legg alle spørsmål i en bolle og trekk hver deres lapp for tur. Besvar spørsmålene høyt for hverandre. Finnes ikke bedre måte å lære på enn å fortelle og lytte til hverandre <3
Dere må forresten også laste ned Forest appen. Jeg er heeelt frelst..

Jeg besto for svarten!!HURRAROP TIL MÅNEN! Herregud. Jeg besto! Jeg besto! JAAA! Jeg har ikke ord engang for hvilken fantastisk følelse det var å høre læreren si det etter de torturisk lange test-minuttene. Ja, det trillet faktisk til og med en gledeståre nedover kinnet mitt. Haha! Det var bare så sinnsykt å kjenne på at skuldrene i løpet av ett sekund mistet ca 100 kilo med bekymringer. "Glemte jeg noe på hygiene fronten? Husket jeg riktig arbeidsstilling? Husket jeg å skjerme pasienten min? Vasket jeg henne godt nok? Skulle hun hatt en pute under armen?" Alt av spenning bare løsnet i det hun sa det, og E-N-D-E-L-I-G kunne jeg puste igjen. Fy søren, for en intens dag dette har vært. Jeg er verdens lykkeligste. Virkelig. -Men psykisk kjennes det ut som jeg har vært i krigen. Jeg var så nervøs at jeg kunne ha tisset på meg da jeg gikk inn dit og trakk en todelt oppgave. Jeg hadde 20 minutter på å først hjelpe pasienten min i Fowlers leie for så å utføre nedentilvask på henne, og det var altså bare såvidt jeg rakk det. Det høres så innmari enkelt ut, ikke sant? Vel, det er så mye som kan gå galt at dere utenforstående ikke aner det engang. Haha. Jeg klusset med både det ene og det andre, og utførte oppgaven min på langt nær perfekt, men jeg tok med meg rådene som dere tidligere sykepleierstudenter la igjen forrige uke, og hylte ut feilene mine så fort jeg oppdaget dem, og tydeligvis var det da godt nok! Takk og lov for det, for denne damen vil ut og lære mer på sykehjem våren 2017! Jeg dro rett hjem etter testen, hentet bankkortet mitt og tok en snartur inn til byen for å handle inn ingredienser til årets julekaker. Jeg fikk aldri bakt i helgen, så i kveld har jeg bestemt meg for å lese til anatomi og fysiologi med julekaker i ovnen. Høres ikke det litt fantastisk ut? Ihvertfall sistnevnte? Haha. Førstnevnte blir faktisk heller ikke så verst nå som jeg vet at resten av skoleåret kan brukes på å fokusere kun på nettopp det. Kan dere gi meg svarene på de to spørsmålene jeg har stilt meg selv i notatboken min under her, så er det enda mer fantastisk..Håper det står bra til med dere alle, og at det siste døgnet har vært bra til tross for at jeg lot bloggen være uoppdatert i hele går. Satser på at jeg får bakt noe ordentlig smakfullt i kveld så jeg kan dele oppskrift med dere i morgen som et lite plaster på såret. <3 Ah, *lettelsens sukk*. Det kjennes kanskje som jeg kunne trenge en heftig kroppsmassasje nå, men forutenom det har jeg det helt perfekt.Gratulasjoner tas forresten imot med åpne armer i dag!
Jeg er seriøst lykkelig, ør, lettet, matt... alt på en gang. Studielivet altså.

En dag som sykepleierstudentFor en nydelig fredag dette har vært.. Virkelig en av de bedre i hele høst. Den startet med en real runde black friday shopping på Sørlandssenteret før Andrea kom og hentet meg for en eksklusiv lunsj i byen! Åjada, vi snakker nydelig, italiensk pizza med prosecco og sjokoladefondant til dessert. Jeg var så mett i magen og sliten av shoppingen da jeg omsider skulle vende nesen min hjem at det bare var såvidt jeg klarte å holde øynene åpne på bussen. En perfekt start på helgen spør du meg! Jeg trodde egentlig ikke at fredagen kunne bli stort bedre, men joda.. På veien hjem dro jeg innom mitt nye postkontor, og der ventet overraskelsesgaver fra både familien og blogglesere. Altså, hva!? Mer om det skal jeg dele i et eget innlegg i morgen, men jeg måtte bare formidle noe av lykken med en gang.. Fader så takknemlig jeg er for å ha så fine folk som tenker på meg.Som sagt, mer om det i morgen! Denne posten skulle nemlig egentlig dreie seg om et helt annet tema! -Livet som sykepleierstudent. Jeg har ikke hatt noe obligatorisk undervisning hele denne uken, men jeg har likevel vært på øvingsavdelingen hver kveld bortsett fra i dag, for å øve meg på diverse prosedyrer. Ved siden av alle teoretiske forelesninger innen anatomi, sykepleie, hygiene, taushetsplikt, etikk osv, har vi fått opplæring i en hau av praktiske ting også, og noen blinkskudd fra denne biten av studiet vil jeg gjerne dele med dere i dag!Ser det ikke gøy ut? Haha, jeg tror jeg har sagt det hundre ganger nå, men jeg er så sinnsykt glad for at jeg valgte å søke akkurat dette denne høsten. Timene bare flyr avsted når hanskene skal på og vi får leke oss som ekte sykepleiere på øvingsavdelingen.. -Eller pasient da, som jeg er på noen av bildene her. Supergøy har vi det!Det første året lærer vi alle slags enkle prosedyrer som å re opp senger med konvolutthjørner, forflytte en pasient på ulike måter, kroppsvask og intimvask, sårstell, kateterisering av både kvinner og menn, setting av injeksjoner og målinger av blodsukker, puls, blodtrykk osv.. På tirsdag skal vi som sagt også ha en test i disse oppgavene, og denne må bestås for at vi skal få lov til å bli utplassert på sykehjem i praksis til våren 2017.Dette er jeg så spent på at jeg faktisk har hatt mareritt om det to netter på rad nå, så dersom dere ferdig utdannede sykepleiere har lyst til å komme med et tips eller to fra deres egne erfaringer her så er dere hjertelig velkomne til det. Om noen av dere strøk på første forsøk så vil jeg veldig gjerne høre om årsaken til det! -Så slipper jeg kanskje å gå i samme fellen selv. Det er jo ikke så fryktelig mye som skal til har jeg skjønt?Jeg får bare lese rumpen av meg hele helgen, og krysse både fingre og tær på tirsdag. Heldigvis har jeg en suveren assistent med meg på testen, og denne damen ser dere på bildet under her. Hannah, Ida og jeg har øvd flere timer sammen hver kveld denne uken, stelt hverandres "leggsår", vasket hverandres kropper, pusset hverandres tenner og hatt det riktig så hyggelig, så innerst inne har jeg en god følelse altså <3-Men kjære sykepleiere, del veldig gjerne deres erfaringer med meg likevel!
Vil så inderlig ikke gå på en smell med en skikkelig tullefeil, og de finnes det mange av!

10 motivasjonstips til eksamenslesingen

Desember, førjulstid, halv skatt, og festligheter nærmer seg med stormskritt, men det samme gjør de store, skumle eksamensdatoene. Har du ikke klart å motivere deg selv til å studere jevnt og trutt utover hele høsten 2016 så tipper jeg du nå sitter med verdens største klump i magen. Jeg kjenner på den selv, selv om jeg har kommet gjennom pensum, og den stressende følelsen ødelegger deler av søvnen min hver eneste natt. For ja.. Det er mye som skal huskes på! Pensum føles til tider helt enormt, og jo dypere jeg dykker inn i det jo mer finner jeg ut at jeg ikke kan. -Men å stryke nå, etter fullførte eksamenskrav og tre måneder i forelesninger er bare ikke aktuelt. Dette skal vi klare. Både du og jeg. Det er bare om å gjøre å finne motivasjonen til å holde ut.Det er bare en siste lille intens tid med lesing igjen nå! Kom igjen dere. La oss ta en 10 minutters pause til å lage en liten slagplan for hvordan gjøre eksamenslesingen litt enklere for oss selv. Under her får dere mine ti beste motivasjonspunkter, og jeg blir evig takknemlig om du føler for å dele dine triks og tips med meg også.1. Bare sett i gang. NÅ! Slutt og utsette. Å stå opp når alarmen ringer 07.00 hver eneste ukedag, lese i de samme, kjipe pensumbøkene og sitte innendørs med trynet i pulten fra 07-16 når du egentlig har lyst til å gjøre alt annet... Ja det gjør like vondt for oss alle! Faktisk føles det som tortur til tider. -Men denne eksamensinnspurten varer ikke for alltid og valget er egentlig veldig enkelt når du ser på denne klisje-aktige quoten: "Suffer the pain of discipline, or suffer the pain of regret. Hvordan ønsker du å feire juleferien din? Med julefilmer, god samvittighet, familiehygge og avslappning? Eller med dårlig samvittighet og enda mer lesing?2. Lag en slagplan. Denne er så viktig! Lag deg en strategi for hvordan du skal disponere denne siste tiden din, og for hvordan du skal komme deg igjennom alt sammen. Bruk litt god tid på akkurat dette og få en oversikt over hva som er det aller aller viktigste av pensum. Ofte (ihvertfall i mitt tilfelle) så er det helt umulig å lære seg absolutt alt, og det er helt greit, men titt på gamle eksamensoppgaver og finn ut hva som har en tendens til å gå igjen år etter år. Fokuser først på å lære deg det mest grunnleggende så kan du heller bygge på med detaljer om tiden strekker til. Det er bedre å kunne litt om alle tjue kapitler enn alt om bare to, ikke sant?

3. Spis og drikk. Ha alltid et kaldt glass vann ved siden av deg når du studerer, og litt sunn snacks som du kan tygge på. Ikke bare hjelper det på konsentrasjonen å hele tiden ha noe påfyll i magen, men det hjelper meg faktisk også med å ikke duppe av. Vi har vel alle vært der hvor vi leser samme setning tretten ganger før vi omsider tar oss selv i å sovne sittende? Vel, litt mat og drikke hjelper.4. Sett deg tidsperspektiv. Når skal du studere, og når skal du ikke studere? Følg planen slavisk samme hvor lite det frister. Selv foretrekker jeg best å lese fra mandag til fredag mellom 07.00 - 16.00 (med 10-15 minutters wifi og matpauser innimellom), mens jeg setter kveldene, lørdag og søndag av til blogging, mailsvaring, tvkos og vennehygge! Jeg MÅ ha minst én dag i uken hvor jeg ikke tenker på skole overhodet, ellers mister jeg hele livsgnisten min. Husk at en fridag og to går helt fint så lenge man jobber effektivt de timene leseplanen sier at man skal det. Belønning er viktig for å opprettholde motivasjonen, men husk å ta den etter at du har oppnådd dagens mål.

5. Hold deg våken. Jeg vet ikke med dere, men dette er faktisk min største utfordring. Jeg drikker ikke kaffe, og blir så fryktelig fort søvnig! En powernap hjelper stort sett heller ikke akkurat i disse tilfellene, men det som hjelper meg er 1. En 15 minutters gåtur i frisk luft eller 2. En dusj og et nytt, rent sett med kosetøy.6. Litt er bedre enn ingenting. Har du en sånn dag hvor du har prøvd absolutt alle metoder, men likevel bare har lyst til å sitte på Netflix og se episode etter episode? Okei, så sørg ihvertfall for at du har lært deg én ting før du slår deg ned med den dårlige samvittigheten. Å ha lest litt er så innmari mye bedre enn ingenting, og å besvare én oppgave eller pugge én ting krever ingen verdens ting av deg. Det klarer du!7. Kutt distraksjoner. Les et sted hvor det ikke finnes slikt som distraksjoner. Selv foretrekker jeg mitt eget spisebord fremfor biblioteket, og så lenge tven da er avslått har jeg da kun én ting som distraherer meg. -Mobiltelefonen. Jeg klarer ikke bare å sette mobilen på lydløs ni timer i strekk, så det problemet løser jeg ved å sette studiealarmer på 40 minutt av gangen, og unne meg en 10 minutters wifi-pause når økten er unnagjort. Med en slik "belønning" kan jeg holde på motivasjonen i mange timer, og det fungerer helt ypperlig! Har du fullt fokus i 40 intense minutter av gangen så er det ganske utrolig hva du får unnagjort.

8. Tenk på fremtiden. Når morgenalarmen ringer og du ikke har det spor lyst til å trekke føttene ut fra den varme dyna.. Tenk på hva du kommer til å sitte igjen med når det hele er over. Om bare noen uker er vi ett steg nærmere utdannelsen vi så sårt ønsker å kunne skryte på oss! Tenk på hvorfor du valgte å starte på akkurat dette studiet, og på det gode, trygge livet som venter med økonomisk trygghet når det hele er over.9. En god karakter. Motivasjon for meg er også håpet om å kunne vise frem en karakter jeg er litt stolt av. Tenk på den mestringsfølelsen og selvtilliten du får når du holder eksamenstesten høyt oppe i luften og vifter stolt med resultat-bokstaven din. Ah, hvilken motivasjon det i tillegg vil være til å fortsette neste semester!

10. Tenk kreativt. Finnes det andre, mer spennende måter å få kunnskapen til å sette seg på? Finnes det en app for faget ditt? Eller en slags kunnskapslek du kan leke med medstudentene? Er det morsommere å lese sammen med noen, teste hverandre og diskutere sammen? Eller kan det være lurt å bare variere mellom omgivelsene? Kanskje du kan dra på hyttetur og ta puggingen videre der? Eller på familiebesøk og få middag servert mellom slagene? Finn på noe nytt så hverdagen ikke blir så ensformig. Det tror jeg er superviktig.Ah, bare det å skrible ned disse ordene ga meg en real motivasjonsboost.
Nå gleder jeg meg faktisk litt til å dra frem anatomi-notatene igjen. Hah!

Hello my name is nerd- Geek of the week - ​Hallo fra Borges lesehjørne! Mangler bare nerdebrillene nå så er jeg der.. Akkurat sånn som dette har jeg tilbrakt mer eller mindre hele onsdagen min, og forsåvidt også mandag og tirsdagskvelden. Hverdagslivet er kanskje ikke det mest spennende for tiden, men slik må det være. Det er fem uker til eksamen, og til tross for at høsten min fikk en litt uventet, trist vending har jeg ingen planer om å stryke. Det har definitivt stått litt kjipe tanker og flyttestress i veien for optimale studier den siste måneden, men fader heller dette skal jeg klare! Etter dagen i dag gjenstår bare ett kapittel, og optimismen min sier meg at mikrobiologi blir mitt favoritt-tema. Høhø! 


Jeg gjør ihvertfall det beste ut av kjedelige lesedager som denne. Det skal ingen få ta meg på! Jeg har ikke engang satt føttene mine utenfor døren denne onsdagen, men jeg har laget meg noen nydelige middager både i går og i dag, drukket flere varme kopper kakao, tent stearinlys, spist klemmentiner og prøvd å kose meg litt mellom immunsystem og hormoner. Det er utrolig hvor lite som skal til for å gjøre studietimene litt hyggelige! God mat gjør virkelig underverker på humøret. -Så er det viktig med en tv-pause når samvittigheten tillater det. Jeg skal ihvertfall unne meg en episode med både farmen og "Line dater Norge" før jeg legger meg. En ny akkurat lik dag venter meg i morgen igjen, og SÅ nærmer vi oss helg og litt mer spenstige ting på agendaen.Mmm! Ser ikke denne retten god ut så vet ikke jeg.. Jeg knipset ikke noe steg for steg bilder i går, men det er bare svinekoteletter med cherrytomater blandet med litt grønn pesto, ruccolasalat, ovnsbakt potet med paprikakrydder og risottoris som jeg har mikset med litt agurk og gresk yoghurt. NOM! I dag derimot lagde jeg meg en "budsjettvennlig" rett med steg for steg bilder så den skal dere få full oppskrift på senere denne uken <3

Ville bare titte innom for å hilse på og dele noen snapshots fra studietimene mine <3
Håper det står bra til med dere alle, og at onsdagen har behandlet dere fint.

Study life is treating me wellGod kveld, god kveld! Flere enn meg som har fått en knallstart på uken? Lurer meg på om det er meningen at livet som student skal være så bra hele tiden. Hvorfor var det jeg ikke likte skole igjen? Jeg husker virkelig ikke. Min siste time var klokken to i dag, og på vei hjem kjøpte jeg med meg ingredienser til et gigantisk fruktfat som jeg ble sittende og plukke fra hele ettermiddagen. Når september byr på temperaturer som dette så må jeg jo bare ta med pensum ut så fort det dukker opp en mulighet for det. Tre gode timer ble jeg sittende akkurat slik. -I kosetøy, med noe godt i glasset, frukt på bordet og bøker på fanget.. Kunne ikke klagd på en ting faktisk.Daniel kom hjem noen timer etter meg, serverte meg middag og spurte om ikke vi skulle ta oss en powerwalk til toppen av et fjell vi har like utenfor nabolaget. -So we did! Og hjelp så koselig. Planen var vel egentlig bare å være borte en liten time, men skravla gikk som vanlig i ett og vips så ble vi sittende på toppen der i to timer og bare nyte tidenes utsikt av både hav og proppfulle blåbærbusker. Aldri sett maken til sistnevnte!

Heldigvis fikk jeg foreviget synet med noen bloggbilder også. Jeg skal titte gjennom bildene nå hvert øyeblikk og se om ikke jeg har nok blinkskudd til et eget blogginnlegg i morgen tidlig.Ellers har vi fått booket transport og hotell til hovedstaden denne mandagskvelden! Daniel og jeg skal nemlig helt inn til Oslo på innflytningsfest i helgen. Wuhuu! Endelig skjer det noe annet enn anatomi i Marthes liv si. Høhø. Håper dere har kost dere litt i dag dere også. Ellers kommer det en ny, ikke fullt så blå dag i morgen <3

- Første møte med uniformen -Herlighet, se på meg da! Jeg ser jo ut som en ekte sykepleier! Hehe, endelig har min fine, lille uniform kommet frem. Eller lille og lille... Jeg brøt faktisk ut i fullstendig latterkrampe da jeg prøvde på disse buksene. Ettersom jeg hadde hørt rykter om at klærene var veldig store i størrelsen gikk jeg for XS og en variant med strikk både i liv og ben, men likevel var de altså helt enorme. Heh! Ankelen min måtte hatt dobbel størrelse for at strikken i det hele tatt skulle fått noe funksjon, men pyttsann. Nå er jeg ihvertfall beredt om en pasient og to flodhester skulle trenge å dele bukseben<3 Jeg får legge den opp etterhvert, men et par strikk fungerer så langt ypperlig.- Gravert klokke fra healthworkers -Til og med skiltet har fått kommet på, så nå er jeg klar for første time i øvingsavdelingen. Den skal vi ha førstkommende onsdag og da er det altså sengeoppredning og forflytning som skal læres. Høres da hyggelig ut? Nesten like hyggelig som neste ukes "kroppsvask-opplæring". Har jeg forstått det riktig så skal alle 170 elevene vaske hverandre i bare undertøy. Åjada! Tre uker etter skolestart tenker jeg at det blir akkurat passe intimt.

Jeg lovte dere jo å vise frem uniformen min da den kom frem med posten, så her får dere den på! Alt av både klær, skilt og klokke bestilte jeg fra www.healthworkers.no og til sammen kom det vel på rundt 1500kr. Det var med klokkegravering og det hele. Bare husk at spesielt buksene er enorme i størrelsen.. Ihvertfall den jeg bestilte.Nå skal jeg vaske av sminken for kvelden, hive meg i dusjen og sette meg foran pcen for å lese litt mer om kroppens skjelett. Jeg har bestemt meg for å sitte og pugge navn på knokler til Daniel kommer hjem fra trening, og SÅ skal jeg legge fra meg alt av skole og blogg, og bare kose meg med han.

Nei, jeg lover å ikke skrive om studier i hvert eneste innlegg fremover, men akkurat her følte jeg det var på sin plass med uniformsbilder og det hele <3 Håper det står bra til med dere alle denne mandagen!