hits

desember 2013

Happy new year!Da var håret krøllet og finstasen dratt på! Kjolen jeg egentlig skulle bruke kom ikke frem i posten tidsnok, men jeg fant heldigvis et brukbart antrekk likevel. Nå er jeg superklar for tidenes nyttårsaften med både min kjære og jentene mine. FOR en luksus! Det blir servert kalkun hos Annika og kombinasjonen av god middag, litt champagne, og fyrverkeri skal bli så bra! Jeg skal selvfølgelig ta det usedvanlig med ro med tanke på nakken, men jeg er sikker på at jeg får en heltopp feiring for det.

Jeg er bare innom for å ønske dere et GODT NYTTÅR!
Kos dere masse i kveld, og skål for et nytt, friskt år!

Et helt halvt år

Det er nå to dager siden jeg leste ut "Et helt halvt år". Skulle jeg har skrevet anmeldelsen like etterpå ville jeg antagelig funnet en måte å true dere til å lese den på. Jeg kan bli rimelig engasjert når jeg leser en bok som virkelig faller i smak. .Jeg skal prøve å holde igjen og skrive en god anmeldelse, men for å være ærlig har jeg bare lyst til å brøle det ut.. LES DEN!!Will Traynor er en rik, kjekk og velutdannet mann. Han har kanskje ikke den snilleste, men han har draget på damene. Will elsker livet sitt. Han er storfornøyd med jobben sin, han har funnet drømmedama og sammen planlegger de et stort liv med reising og spennende opplevelser. Plutselig en dag tar livet hans en helomvending. Will blir utsatt for en motorsykkel-ulykke og blir lam fra halsen og ned. Han må overvåkes 24 timer i døgnet, og ha hjelp til alt. Hver dag blir man matet med titalls tabletter, og hver dag lever han i frykt for å miste det eneste han har igjen, hjernen. Livskvaliteten synker enormt og hverdagen består plutselig kun av smerter. Han får ikke så mye som rikket en finger og tanken på et liv i rollestol er noe han bare ikke kan akseptere. Will blir deprimert, mister jobb, venner og kjæreste, og ønsker ikke lengre å leve. 

Det er helt til han møter Lou Clark. En sjarmerende ung dame som overtar jobben som assistenten hans. I motsetning til alle de andre, går hun ikke med på å bli overkjørt av Wills sarkastiske, nedlatende kommentarer. Hun svarer igjen og gir mannen noe å tenke på. For hver dag som går, ser Will ut til å få tilbake noe av livsgleden sin. Lou tror hun har klart å finne en måte å gjøre livet hans godt på, men hun vet ingenting om hemmeligheten han skjuler for henne. Den virkelige grunnen til at foreldrene i all hast ansatte henne til tross for manglende medisinsk innsikt. Lou Clark er familiens siste håp om å holde Will i live.

Det var denne boken som opptok hele fritiden min dagen før hele muskulaturen min låste seg. Jeg begynte lesingen på toget fra Stavanger og leste ut boken to dager etterpå. Jeg trodde jeg skulle få ha denne romanen en stund ettersom den er på nesten 500 sider, men så feil kan man ta. Jeg måtte bare droppe alt av gjøremål og lese til historien tok en ende. Det var bare så vanvittig spennende, trist, og romantisk på en gang. Spesielt trist. Jeg har aldri grått så mye over en bok før. Herlighet, jeg måtte virkelig anstrenge meg for å ikke bryte ut i "stygg-hulke-gråt" da jeg satte i sofaen med Jonas ved siden av meg. Nei for en sterk, levende og på mange måter også sann historie. Dette skjer med tusenvis av mennesker verden over! Tenk det er bare èt uheldig øyeblikk som skal til for at du og jeg havner i samme sitasjon. Det er skremmende å tenke på.Boken får terningskast 6 og vel så det! 

Det blir nyttårsfeiring på oss!

Good morgen! Jeg sov i hele natt! HURRA! Jeg er faktisk så god nå at jeg til og med har begynt å bry meg om været igjen. Hehe! Stormen som herjet utenfor var det første jeg la merke til da jeg våknet og da jeg tok meg selv i å tenke på det, skjønte jeg at det ville bli en god nyttårsaften likevel. Jeg har tatt tablettene mine og sitter nå i sofaen og koser meg med varmeplaster, god frokost, en varm kopp kakao og Jonas sin nye ipad. Han dro på senteret mens jeg tok en middagslur i går kveld, og kom hjem med en splitter ny ipad i hendene. Så nå har vi hele 2 epler i hus! Jeg har allerede tatt over hans nye eiendel og lastet ned en hau med dumme spill. Lurer på hvor begeistret han blir for det... 24 fæle bilder av nesehårene hans har jeg også tatt mens han satte uvitende og spilte fifa. Ja jeg har hatt litt fritidsproblemer i dag! -Men nå er jeg snart klar for den effektive hverdag igjen!

Tenk dette er siste dag av 2013! Jeg vil bruke den på å takke de menneskene som har gjort hverdagen min fantastisk. Noen av disse menneskene er dere 17 000 som i gjennomsnitt klikker dere innom bloggen min hver eneste dag. Tusen takk til dere som har lagt igjen en eller flere oppmuntrende kommentarer i løpet av 2013, og tusen takk til dere som bare klikker dere innom en gang i blant! Enhver sidevisning settes pris på. Jeg har verdens beste hobby og fulltidsjobb, men uten dere ville den ikke ha eksistert. Takk! Vi skrives igjen litt senere i dag. Da vil jeg også få ønske dere et godt nyttår.Ha det hyggelig så lenge <3 

Min første nålbehandling

Hoho, liker dere ikke nåler så er det nå på høy tid å krysse ut siden! Jeg kom akkurat inn døren fra enda en behandling på nakken/ryggen. Denne gang var det medisinsk akupunktur som sto for tur! Herlighet så heldig jeg har vært til tross for at jeg fikk denne galskapen mitt i romjulen. Venninner av venninner er jo utdannet som det ene og det andre og jeg tror ingenting kan gjøre situasjonen min verre så jeg har blitt sjeleglad for alle tilbud om behandling. Akupunktur prøvde jeg å bestille time til på morgenen i dag også, men ingen hadde som sagt åpent. Da både Annika og Victoria tipset om en bekjent som drev med akkurat dette var jeg ikke treg med å ta opp telefonen. Jeg har aldri før i dag prøvd noe form for nål-behandling verken med eller uten elektrisitet, men gud så glad jeg er for at hun kunne ta meg imot allerede i kveld. For det hjalp! Virkelig. 

Jeg er ikke sikker på hvor mange nåler jeg fikk i ryggen, men en ble plassert i hånda og resten rundt skulderpartiene. Deretter ble det satt på elektrisitet. Det høres voldsomt ut, men det var slett ikke forferdelig. Jeg vil ikke akkurat påstå at det var behagelig, men det gikk helt fint. Dette lå jeg med i ca et kvarter og deretter ble jeg trykket på og dratt litt i. Jeg fikk beskjed om å bevege hodet til alle kanter og til min store forskrekkelse klarte jeg det også! Ikke vet jeg hvilken magi som befinner seg i disse nålene, men noe er det ihvertfall. Det ligger enda en del igjen i virvelen i nakken, men dette blir jeg nødt til å knekke opp hos kiropraktor på nyåret. En god del av smertene er ihvertfall tatt bort og bevegeligheten er blitt bedre så nå skal jeg bare passe på å bevege meg en hau samtidig som jeg skal slappe av og ta tablettene mine. Så ordner det seg!

Nå kjenner jeg meg allerede en smule mørbanket. Hoho! Men for en lettelse å kjenne fremgang! Neste stopp er kiropraktor og så tenker jeg at jeg blir helt fin igjen. Dere får bare være tålmodige med meg så lenge.  

Vibromuskulær behandling

Å dere tålmodige lesere <3 Tusen takk for alle tips og råd dere har lagt igjen både under forrige innlegg og på facebook. Dere er så gode. Jeg tenkte det var på tide med en aldri så liten oppdatering på formen. Klokken tre i natt forsto jeg at jeg bare kunne si farvel til søvnen. Disse nakkesmertene gir meg ikke så mye som et minutt pause så det var bare å sette seg i sofaen og komme gjennom natten ved å se på film etter film, spise godteri og vente. Da klokken slo fire ringte Jonas legevakten for meg, men der fikk jeg bare beskjed om å ta mer paracett og oppsøke kiropraktor. Fire timer senere ringte jeg til syv ulike helsesentre i og utenfor Kristiansand som tilbød både kiropraktor, naprapat, og akupunktur. Kun to av dem holdt åpent i romjulen og disse var så fullbooket at det ville være helt umulig å få hjelp i dag. Da jeg trodde alt håp var borte, oppdaget jeg at jeg hadde blitt tilbudt vibromuskulær behandling av en bekjent i Søgne. Dette takket jeg selvfølgelig ja til med det samme.

På veien dro vi også innom legevakten i håp om å i det minste få noe sterkere smertestillende. Det fikk jeg, og etter å ha fått en veldig behagelig behandling i tillegg håper jeg at den neste natten blir bedre enn den forrige. Noe nyttårsfeiring skal jeg ikke satse på, men nå er jeg kjempefornøyd bare med litt mer søvn og litt mindre smerter.

Tusen takk til Ilja som tilbudte seg å hjelpe meg midt i romjulen!
Det var vanvittig godt å bli knadd på, trykket og massert på de riktige stedene.

Det måtte jo skje noe...Hoho. Da var det vel på tide å fortelle om denne skrekkelige søndagen. Ja, for den har faktisk vært fæl. Jeg hadde akkurat oppdatert dere med noen fine bilder fra den perfekte kvelden jeg hadde i går. Så skulle jeg bare sette meg på gulvet, lage et antrekk, ta det på meg og knipse antrekksbilder av det. Jeg har de to siste dagene klaget på at jeg har hatt litt vondt i nakke og skuldre, men jeg har ikke tenkt noe mer over det. I samme sekund som jeg bøyde knærene og plasserte stumpen på stuegulvet, kjente jeg en ilende smerte fra nakken og ned til midten av skulderbladene. Jeg stivnet fullstendig til og følte ikke jeg burde bevege meg før smerten gikk bort. Uheldigvis for meg så gjorde den aldri det. Jeg har fått kink i nakken en halv million ganger før og det kjennes noenlunde likt bare at smertene er konstante og mye mye kraftigere. Jeg kan verken bevege hode til noen av sidene, fremover eller bakover og nakken kjennes som den ikke hører sammen med resten av kroppen. Akkurat som den er i ferd med å løsne. Forferdelig ekkelt! Jonas har smurt inn både nakke og rygg med varmekrem, jeg har prøvd å ligge på ispose og jeg har tatt flere paracet, men ingenting ser ut til å hjelpe. Jeg er sikker på at dette bare er noe som må gå over av seg selv, men skjer det ikke en drastisk forbedring over natten så ser jeg ikke for meg at det blir noe nyttårsfeiring på meg likevel. Jeg bruker tjue minutter på å få lagt meg ned, og får som sagt ikke rikket hodet av flekken.Det var visst med god grunn jeg bekymret meg for at noe dumt snart skulle skje rett før nyttårsaften. Jeg hadde fire mareritt i natt, så jeg har sikkert ligget og spent disse musklene gjennom natten. Da jeg sto opp var det nok bare en brå bevegelse som skulle til for at det hele skulle låse seg. Nå må jeg vel bare vente på at ting skal løsne. Kanskje dere har opplevd noe av det samme? Jeg har prøvd å google meg frem til noen tips, men jeg finner ikke stort. Har dere noe så ville jeg blitt evig takknemlig! Jeg ante ikke at kink kunne være så hemmende. Og vondt! Heldigvis har Jonas vært til STOR hjelp. Den stakkaren har hjulpet meg med alt i dag. Noen tips har jeg også allerede fått på facebook. Tusen takk skal dere ha! <3 Jeg må nok bare ta tiden til hjelp og vente til ting løsner av seg selv. Håper dere har hatt en litt bedre søndag enn meg! Hehe.

Mine julegaver 2013Oh my god. Denne søndagen har tatt en helomvending. Dette innlegget har tatt meg over 2 timer å lage, og det har vært med assisterende hjelp fra Jonas. Jeg har på et eller annet merkelig vis klart å ødelegge meg selv fullstendig. Jeg skal fortelle dere om dette senere. Nå vil jeg bare få oppdatert dere i en fei og finne en eller annen brukbar stilling til å ligge på sofaen igjen.  

Har dere sett maken til fine julegaver? Jeg har fått så vanvittig mye fint i år! Herlighet. Jeg kunne ikke ta bilde av hver eneste gave, men jeg skal ihvertfall ha remset opp det aller meste på en liten liste under her. Det var så mange som ønsket seg et innlegg med julegavene jeg fikk i år. Vel, her er det! Dette + en iphone og over 5000 kroner var det jeg fikk, og enhver krone skal gå til en kjærestetur for Jonas og meg. Vi har faktisk funnet oss den perfekte ferien også så nå gjenstår det bare å se om Jonas kan få fri fra jobb. Jeg krysser både fingre og tær for nå skriker hele meg etter kjærestetur til et varmt land. <3
 Julegaver 2013: 
* Sushisett med tallerker av stein, spisepinner, sesamfrø og grønn te. 
* En hel hau bakestæsj! 
* Goodiebag full av hverdagssminke, festsminke, shampoo, balsam, kur og diverse.
* To nydelige tepper. Et i grå og et i fuskepels.
* To kjempefine lommebøker. En i sort og en i leopard. 
* Et splitter nytt sett med Greengate + Greengate melkflaske
* Oppskriftsboken "Det besta eg vett" 
* Ny stilig mappe til regnskapet 2014
* En egen "mine beste oppskrifter" boks til selvskrevne oppskrifter. 
* To nye fantastiske hodepute + nytt sengetøy.
* Verdens mykeste håndklær x 8 
* Liten og stor sølvskål med flere trekk til brød/nøtter/frukt/lørdagsgodt
* Hele tre sett kosedresser og pysj med tøfler. 
* Gavekort på Bikbok på 200 kroner. 
* Ny stavmikser som er trippel så god som den gamle. 
* Masse god te + egen hvit tekanne.

Jeg måtte bare vise dere den nye kaffemaskinen Jonas fikk av foreldrene sine..
Den skal plasseres på kjøkkenet, mens den gamle skal inn på soverommet. Wuhuu!

Julefrokost med jenteneHvis ikke vi er den beste venninnegjengen så vet ikke jeg. Det var så fint å ha nesten alle på plass igjen, samlet rundt et og samme bord. Selini hadde skrevet et aldeles nydelig dikt til oss, og Karen hadde dekket bord og stelte i stand til eksklusiv frokostmat med misslykket sjokoladekake til dessert. For en vellykket lørdagskveld. Det var så godt å ha Andrea hjemme igjen også. Jentegjengen blir aldri helt den samme uten henne. Noe alkohol ble det ikke på denne frøkna, men jeg hadde selvfølgelig en heltopp kveld for det! Heldigvis er det ikke lenge igjen til neste gang jeg får se de fine jentene mine samlet. Nyttårsaften kommer om to små dager og da kjører vi reprise med fyrverkeri og hæla i taket! Jonas og jeg skal for engangs skyld feire sammen i år. Flertallet i jentegjengen har endelig funnet seg ekte mannfolk så nå slipper Jonas å være alene blant 10 jenter!

Ah, jeg kan ikke vente til tirsdag <3 Da blir det kalkun-middag på oss!Fikk dere lesere en fin lørdagskveld? 

4 år og 2 måneder!Herlighet. Å få tak i mistelstein er vist ikke bare bare. Jonas hadde fått i oppgave av meg å gå til anskaffelse av denne blomsten(?) ettersom jeg ville ta noen søte bilder av oss kyssende under den. -Men det var visst enklere sagt enn gjort.

Jonas: Heisann! Har dere mistelstein i deres butikk? 
Plantasjen: Nei, vi får ikke inn steiner på vinteren. 

Når ikke engang plantasjen visste hva det var, bestemte han seg for å klippe en bit av hagebusken i stedet. Den kunne tross alt ligne litt på en mistelstein! Jeg måtte si meg fornøyd med innsatsen hans og hang buskbiten opp i taket for en fotoseanse sent i går kveld. Romantisk ble det også! I dag har vi 4 år og 2 måneders jubileum. 28 oktober 2009 er datoen Jonas spurte om jeg ville være kjæresten hans. Den kvelden kommer jeg nok aldri til å glemme. Gratulerer med dagen kjære! Måtte du få en heltopp lørdagskveld med gutta. Jeg har fått unnagjort alt av bloggarbeid og skal komme meg på jentekveld hvert øyeblikk. Denne jubileumsdagen feirer vi hver for oss.
Kos dere en hau i kveld, kjære lesere! <3 

Julegaven fra Jonas

 

Jeg lovet å vise dere julegavene jeg fikk i år og det skal jeg også, men ettersom jeg somlet bort hele morgenen får jeg prøve å ta igjen bildeknipsingen i morgen når dagslyset er på plass igjen. Det er jammen vrient å være blogger på vinterstider. All fotografering må skje mellom 11 og 14.00, ellers må jeg ty til blitz! Nå som julen nesten er over kan det like godt bli sommer for min del. Den kalde og mørke vinteren kan vi hoppe over i år. Jeg vil ha litt mer dagslys og litt mindre mørke takk! 

Jeg er i skrivehumør denne lørdagen, men jeg skal ikke drepe dere med tekst i dag heller. Jeg ville bare vise dere deler av julegaven jeg fikk fra Jonas i år! Han gikk bananas og kjøpte så mange små og store gaver at jeg faktisk mistet tellingen. Jeg ble ihvertfall storfornøyd med dem alle og kanskje spesielt med hovedgaven: En iphone 5s. Jeg hentet den på posten i dag, men til min store forskrekkelse ville den ikke fungere uten sim-kort. Det betyr at jeg verken får tatt den i bruk eller laget meg instagram før til mandag. *OHMYGOD* Jeg har vært instagram-motstander i to år nå. Jeg kan vel like godt være det i to dager til.Av meg fikk Jonas nye vintersko i favorittmerket sitt, og penger til å kjøpe seg de klær han måtte ønske. Så lite kreativt ble det i år, men han ble likevel veldig veldig glad. Jeg får se om jeg ikke kan komme på noe litt mer spennende til bursdagen hans.


Han fyller tross alt år om 32 dager! Kanskje dere til og med har noen tips?
Tusen takk for verdens lekreste mobil, Jonas! Bye bye Sony Ericson "Two thousand and late"

Gift from bubbleroomÅå! Se hvilken nydelig julegave jeg har fått av bubblerom! Jonas sa den hadde dumpet ned i postkassen en av dagene jeg var i Stavanger. FOR en hyggelig overraskelse å komme hjem til! Nå er det ingen fare om nyttårskjolen ikke kommer frem til tirsdag. Her har jeg jo en fantastisk reserveløsning! Tusen takk til bubbleroom. Kjolen var i riktig størrelse og passet perfekt! 

I dag har jeg ikke fått gjort noe som helst fornuftig. Og jeg som hadde så store planer! Jeg skulle kjøre Jonas til andre siden av byen klokken ni om morgenen, unne meg litt solarium på veien hjem og starte rett på en effektiv lørdag. Jeg skulle blogge som en helt, stelle meg og dra av gårde på julefrokost med jentene. Vel... Den forbaskede boken jeg holder på med stjeler fra meg hele livet! Jeg er helt oppslukt av den! Jeg leste i bilen på vei til "andre siden av byen" for å slippe av Jonas, og da jeg egentlig skulle kjøre hjem igjen ble jeg i stedet sittende og lese i 2(!) timer til. Jeg klarte ikke å løsrive meg fra boken og ble rett og slett sittende fast på denne parkeringsplassen i to hele timer. Der røk de minuttene i solarium, den effektive bloggskrivingen og det frokostmåltidet foråsidetsånn. Da klokken slo 11.00 kjørte jeg endelig hjem, men det første jeg gjorde da jeg kom inn døren var å finne frem boken igjen. Så var jeg fortapt.. Jeg har lest helt til nå og det eneste jeg klarer å tenke på er disse karakterene som jeg så inderlig vil skal gifte seg og leve lykkelig i alle sine dager. Jeg er visst blitt fullstendig gal...

 Så det var min travle morgen! Hva synes dere om kjolen? 
Dere kan få kjøpt den HER for 319 kroner! 

Julaften i reprise 

 

God kveld! Håper dere har det bra. Her har det vært julaften i reprise i dag! Hihi. Blir det bedre? Til frokost spiste jeg hummer, til middag fikk jeg ribbe, deretter riskrem og nå kake. Ah! Julenisse har jeg også fått være i dag. Farmor og farfar åpner ikke gavene sine fra meg før jeg kommer på besøk 2 juledag. Dermed får jeg på en måte to julefeiringer! Av pappa-siden av familien har jeg fått penger, og pengene fra hele familien har jeg tenkt til å bruke på en fin reise til varmere strøk. Hvis jeg bare kan få dratt med meg Jonas! Jeg har så lyst til å reise på kjærestetur til varmen. Det er jo et helt år siden forrige gang og blir det ikke nå så blir det aldri. Til høsten skal jeg studere og sommerferien skal jeg tilbringe hjemme. Hva er vitsen med å reise dobbelt så dyrt og fra den beste sesongen vi har i Norge? Nei, jeg vil reise NÅ og denne gang til et helt nytt, VARMT land.Fine, fine familien min som jeg har tilbrakt hele dagen med. <3

Et lite bildedryss fra min siste hele dag i Stavanger!
 I år har jul og romjul bare vært helt fantastisk. <3

Antrekk - 261213Tjo hei! Det er 2 juledag og jeg har flyttet stumpen min opp til farmor og farfars place! Farfar har stått som fotograf under dagens antrekks-shoot. Er han ikke flink? Jeg blir like positivt overrasket hver gang jeg blar meg gjennom bildemappen etter at farfar har stått som fotograf. Men er det noe jeg skal gjøre i nærmeste fremtid så er det å hive meg i et solarium. Jeg lyser opp hele nabolaget når jeg går ut for å knipse antrekksbilder så lettkledd som dette. Jeg har ikke kjent solen på kroppen siden jeg var i Singapore og da ble det slett ikke tid til soling. Det lukter sydenferie av januar 2014! Det skal være sikkert og visst.

Koser dere dere? Mange var vel i familieselskap i går? -Og kanskje til og med i dag? Det er ihvertfall jeg! Finstasen har fått kommet på og om tre timer står ribben på bordet. Mmm! Så godt det skal bli. Jeg har bare en dag igjen av juleferien i Stavanger så denne skal nytes til det fulle! I morgen drar jeg tilbake til Kristiansand igjen for å delta på julefrokost med jentene mine, feire nyttårsaften, ha litt kvalitetstid med Jonas, ooog bli kjent med mine nye ihpone 5s! Oh yes. Marthe har endelig fått seg iphone. Jonas kjøpte den til meg et par dager før jul og nå ligger den og venter på meg på posten i Kristiansand. Wuhuuu!
Skjørt fra Topshop, Kjole og blomsterkrans fra Bikbok, Cardigan fra Vero Moda,Sko fra Bershka

Ønsker mine kjære lesere en riktig fin 2. juledag!
Kanskje det er deres tur til å gå i pysj en hel dag nå?  

1 juledag - En hel dag i pysjCheck, check, check! "To do" listen for juleferien min er snart fullstendig avkrysset! Jeg har forspist meg på det ene og det andre, lest ut en bok, skrevet bokanmeldelse av den etterpå, begynt på en ny bok, gått en hel dag i pysj (julepysj til og med!), og nå sitter familien klare for å se film. Så fort jeg har fått oppdatert de fine leserne mine så snurrer vi "Oz the great and powerfull" i stuen her. Dette har vært en utrolig fin 1. juledag. Jeg har nesten følt at vi har kjørt julaften i reprise.. Minus gaveåpningen såklart! Noen av julegavene jeg fikk i går, får dere faktisk en sniktitt på allerede nå. Det nydelige puseteppet fikk jeg av svigers, pysj og oppskriftsboken "Det besta eg vett" fra bestemor og bestefar og de nydelige glassene til stearinlys fra lillesøsteren til Jonas. Jeg er så glad og fornøyd om dagen! Julen har bare vært for fantastisk i år. Nyttårsaften må jo bli en total katastrofe? Hehe, nei nå må du slutte Marthe. Det går faktisk ann å ha det bra uten at noe dumt skal skje deg senere. Sjekk den kosekroken jeg har ordnet meg da!
Fremdeles god jul alle sammen! Nyt ferien.

Julaften 2013
Ååå du fine jul <3 Jeg fikk den beste kvelden med familien min i går. Vi hadde som alltid nydelig pinnekjøtt til middag med riskrem til dessert. Jeg hadde fått æren av å skrelle mandelen og legge den i en av riskrem-skålene, men til tross for at jeg er 299% sikker på at jeg la den oppi, var det ingen som fant mandelen i går..

Dessertskålene begynner å tømmes for riskrem... 
Marthe: Er det ingen som har fått mandelen? Kanskje tante har svelgt den. Hehehe, neida.  
Tante: Au, der var det noe hardt som gikk ned i halshullet.. 
Marthe: He-rre-gud.

 

Så der forsvant mandelen ned i tantes magesekk, men gevinsten gikk ned i min. Som eneste "barn" i familien har jeg alltid fått tildelt mandel-premien, og det gjør jeg jammen fremdeles. Ettersom jeg ikke liker marsjipan, er grisen byttet ut med en pakke kinderegg. Hihi! Hva da bortskjemt? Tante som ikke kan fordra kinderegg måtte bare overrekke premien til meg.

Etter å ha fylt opp magene våre, startet vi på pakkeåpningen. Vi startet vel i halv syv tiden og var ferdige rundt elleve. SÅ mange spennende timer med åpning av presanger. -Og jeg fikk så mye fint! Hjelpe meg. Jeg tenkte jeg kunne vise dere alle julegavene mine i et innlegg når jeg kommer hjem til Kristiansand igjen. Hvis jeg får det med hjem i det hele tatt!

 Tusen takk for nok en gledelig jul! <3 
Hvordan hadde dere det? FIkk dere noe fint i går? 

Santa's been spotted!Ååå <3 Det er julaften! Endelig! Jeg bustet Julenissen denne morgenen jeg! Stormen herjet sånn at jeg ikke klarte å sovne igjen da jeg våknet i åttetiden. Plutselig kommer bestemor snikende inn døren med en stappfull julestrømpe i hånden.

Marthe: Å! Good morgen bestemor!
Bestemor: NEI NEI!! Det er ikke meg!
Marthe: Å-nei?

*Bestemor slenger julestrømpen ved sengen min og spurter ut igjen*Så blir jeg liggende slik og smile for meg selv i en halvtime til. Det ble julesokk og morgenpresenter på meg i år også. Julaften er uten tvil årets beste dag. En splitter ny julepysj, favorittproduktene fra BodyShop, fem nye truser og en HAU med godteri gjemte seg i sokk og gaveeske i år. Jeg ble så glad! Håper dere har hatt en like herlig julemorgen som det jeg har. 

Nå må jeg se å komme meg av pcen og opp på badet. Her står pinnekjøttmiddagen klar om under en time og jeg har ikke fått verken hår eller sminke på plass enda! Jeg tar meg fri fra bloggskrivingen resten av dagen, men jeg lover å knipse mange bilder fra den fine julekvelden vår. Måtte dere få en flott feiring alle sammen. <3 Nyt ethvert minutt av den.

 Merry Christmas to tou all <3 
Vi skrives igjen i morgen tidlig! 

Evig Søndag

Forestill deg at du våkner i et rom du ikke kan fordra. Du har sovet i 24 timer. Akkurat som planlagt. De fire sovetablettene du tok kvelden før fungerte som de skulle. Nå er det på tide å prøve å komme seg gjennom dagen. Den består av å vente.. Vente på at den skal ta slutt så du kan ta en ny dose sovetabletter og falle i søvn igjen. Denne gang for forhåpentligvis aldri å våkne. Du hater deg selv, hvordan du ser ut, og hvor lite du har å glede deg over. Du hater alt sammen, og du hater at du hater det.

Linnea Myhre lider av psykiske lidelser og gjennom boken "Evig Søndag" følger vi livet og utviklingen hennes gjennom et helt år. Hun søker hjelp hos psykiater, begynner på antidepressiva, slutter på antidepressiva, går opp i vekt, og ned i vekt. Linnea har både gode og dårlige dager og gjennom hvert kapittel får vi et veldig godt innblikk i hva som foregår i hode på en syk, ung dame. Dette fant ihvertfall jeg vanvittig interessant. Spiseforstyrrelser og depresjon er to vonde lidelser som gjerne hører sammen. I "Evig Søndag" får man en bedre forståelse av hvordan det faktisk er å leve med det. Eller ikke leve med det.. Det eneste Linnea lever for er fuglen Twitter, og mammaen sin. Det største høydepunktet i hverdagen hennes er det første og eneste måltidet.. En pakke lomper. Boken ga meg alt annet enn en "feelgood" følelse, men kanskje var det akkurat det jeg likte med den. Ordene var så ekte.Jeg åpnet boken "Evig Søndag" klokken halv ni i går kveld. Halv et samme natt var boken utlest. Da jeg lukket den satte jeg først og fremst med følelsen av at jeg var heldig. Heldig som ikke har de samme lidelsene som Linnea. Deretter følte jeg meg belært om et tema som jeg tidligere ikke har visst særlig mye om. Jeg har ikke interessert meg for det heller for for å være ærlig så kan jeg ikke fordra sure folk. Sure folk er det verste jeg vet om. Jeg har tidligere ikke engang kunnet forestille meg hvordan man kan være utakknemlig, trist og sur over selv de fineste ting. Jeg skal ikke si at jeg nå 100% forstår tankegangen til en som lider av psykiske lidelser. Det tror jeg ikke engang de syke selv gjør, men jeg har fått en bedre forståelse av det hele, og det er jeg glad for. Tusen takk til Linnea som har skrevet en veldig ærlig bok, og tusen takk til leserne som anbefalte meg den! Boken er bare på rett under 200 sider så denne leser man ut på en kveld.
Nå starter jeg på en ny bok, som også er anbefalt fra dere lesere!

Gjør klar julenegleneDe stakkars neglene mine har ikke fått være i fred en dag etter at jeg fikk slutt på bitingen. Aller helst vil jeg bytte neglelakk hver eneste dag, men jeg ser jo at neglene tørker fullstendig ut av det. Egentlig skulle jeg hatt de fine hvite geleneglene nå, men jeg klarte å knekke en av dem og ettersom jeg ikke fant tid til å fikse opp i det før jul, rev jeg av alt sammen. Sikkert ingen lur idè, men jeg får komme meg til Anita igjen en dag før nyttårsaften og ordne meg et nytt design.I mellomtiden skal jeg drepe neglene med tusen farger og litt klistereksperimentering. Hehe! Jeg har hørt mye om disse klisterne, men jeg har aldri prøvd dem selv. Vel, ikke før i dag. Det er lille julaften og jeg tenkte jeg skulle ordne meg superfine julenegler på egenhånd, men i samme sekund som neglene var lakket og alle klistrene var på, fant jeg ut at jeg heller ville ha dem røde. OMG. Så da var det av igjen, og på med noe rødt... La oss håpe at denne fargen får sitte i ihvertfall et døgn.Slik gjør du:
1. Lakk neglene i den fargen du måtte ønske. Jeg valgte en fin sølvfarge i billigmerke Depend.
2. Klistre et og et klister på neglene, brett ned det klisteret som går utenfor neglen din og fil det av med en fil.Klistrene kjøpte jeg på Skin Tonic for 99 kroner. Smykket på øverste bilde er fra Bikbok. 
Jeg kunne sikkert tatt meg bedre tid, men jeg synes likevel resultatet ble søtt jeg! 

Det er lille julaften!Herlighet. I dag sov jeg til nærmere halv tolv. Hoho! Jeg kunne helt sikkert holdt sengen i enda en time, men jeg ville ikke sove bort lille julaften heller! Det var bare så innmari digg å sove i bestemors gigantiske dobbelseng igjen.. 

De fire timene jeg har vært våken, har jeg bare spist grøt og tatt en siste runde julegaveshopping. Både til farmor, farfar, og meg selv. Heh! Bikbok hadde 30% på alle røde varer så jeg røsket med meg tre røde topper og en blomsterkrans til håret. Denne kransen kjøpte jeg egentlig en gang tidligere i høst, men jeg klarte å ødelegge den i kofferten på vei til Singapore. Gjett om jeg ble glad da jeg så de fremdeles hadde den i butikken, og nå på 30%? Kanskje jeg kan bruke den på julaften i morgen? Den er litt sommerslig med blomster i håret, men de er jo røde! Julens farge. <3 Jo, det blir blomsterkrans på julaften i år! Kanskje jeg kan få laget meg en fin hårfrisyre i morgen, kombinere den med rød blomsterkrans og vise det frem på bloggen?

 

 

Det tror jeg blir bra. <3 Klærene er altså fra Bikbok og fås i dag på 30%
Håper dere har en fin lille julaften, kjære gode lesere!

I'm home for christmas! 

God kveld! Jeg kom frem for et par timer siden, men jeg har bare ligget på sofaen siden. Fy søren så godt det var å komme hjem og se farfar, bestemor og bestefar igjen. Farmor får jeg treffe 2 juledag når jeg kommer på ribbemiddag og tante kommer på julaften. Fine familien min <3 Mengden pakker har jammen vokst bare på de fire dagene jeg har vært i Kristiasand!

Jeg kan ikke tro at alle disse gavene bare skal fordeles på fire mennesker. Skulle tro vi var en familie på femten. Dere som har så store familier kan vel ikke se treet etterhvert som julekvelden nærmer seg? Det er nesten så man må fordele gaveåpningen på to kvelder. Hihi! Her i hus er det tradisjon at en og en åpner en gave av gangen mens resten venter spent og ser på. Jeg elsker selvfølgelig å pakke opp presanger, men jeg synes det er minst like gøy å se familien åpne sine. På den måten får vi også dratt ut julekvelden så langt som overhode mulig. *Vil så veldig gjerne at den skal vare evig*Liste for hva jeg skal foreta meg de neste fem dagene: 
1. Se minst to filmer som gir meg julestemning. Bridget Jones skal være en av dem! (Av en eller annen grunn får jeg julestemning av Bridget Jones). 

2. Drikke kakao, lese en god bok og skrive anmeldelse av den etterpå. 

3. Bytte ut en lunsj med bestemors ti ulike varianter julekaker. 

4. Gå en hel dag i tøfler og pysj.

5. Nettshoppe i romjulssalg! 

6. Skrape de siste lukene av flaksloddet mitt, telle antall figurer og finne ut om jeg er blitt en million kroner rikere. 

7. Drikke meg kvalm på julebrus. 

8. Slappe av, og nyte kvalitetstiden med familien min.

Åå for et vakkert syn <3 Jeg får julestemning til tusen. 

Kall meg bare snørrebørreDet er lille,lille julaften og papsen har bursdag! Gratulerer så mye med dagen pappa! I miss and love you! Håper du koser deg glugg ihjel der nede i Thailand. Jeg skulle gjerne vært der selv, men forhåpentligvis får jeg dratt med meg Jonas på nyåret.

 
 

Jeg klarte å sovne i bilen da jeg skulle hente Jonas fra jobb i går kveld. Heldigvis hadde jeg ikke begynt å kjøre enda! Jeg skulle bare lene hodet inntil døren et lite minutt før jeg startet bilen, og tror dere ikke jeg sovnet slik? Selvfølgelig gjorde jeg det. Heldigvis var jeg så tidlig ute at jeg kom tidsnok frem likevel. Formen min er som bildene tilsier. Jonas kaller meg bare snørrebørre.. Jeg har tatt to paracet, drukket rikelig med vann og ladet opp batteriene over natten så nå tror jeg at jeg kommer meg til jul! Toget mitt går om tre timer og jeg har enda ikke pakket så nå får jeg hive meg litt rundt. Håper dere har fått en fin start på fjerde søndag i advent! Husk å tenne lys! Det skal jeg gjøre nå med det samme. *Søndagenenes høydepunkt*Nei nå får jeg se å pakke kofferten med noe annet enn meg selv og snørrpapir. 
Ha en kjempefin lillelille julaften alle sammen! Vi skrives fra Stavanger. 

Christmas present for myself..Åh da var jeg endelig hjemme igjen! For en rar dag det har vært. Jeg la meg helt frisk klokken et i går natt, og våknet opp igjen uggen bare seks timer senere. Hvordan kan kroppen bli syk sånn over natten? Jeg friskmeldte meg jo akkuarat fra en to ukers kjedelig forkjølelse! De siste fire timene på jobb var jeg som en vandrende zombie. Stakkars de herlige leserne som hilste på meg i dag. Jeg må ha sett helt forfjamset ut. Heldigvis er det nå klart for juleferie! Ny bok er innkjøpt og alle julegaver er på plass så nå skal jeg bare nyte de neste dagene med familiekos, god mat og blogging. Det skal bli så vanvittig fint! 

Kroppen har akkurat inntatt en god og varm kopp kakao så nå bør den være tipptopp igjen innen den neste halvtimen. Jeg krysser ihvertfall fingrene, for om tretti små minutter skal jeg hente Jonas på jobb, før vi sammen handler ingredienser til en aldri så liten romantisk middag. Dette er vår siste kveld sammen før julaften, så den SKAL bli fin!
Ellers har jeg handlet litt julegaver til meg selv også.. Hehehe. Sånn kan det gå! Heldigvis er jeg ikke den eneste som gjør det. 70% av alle kundene jeg tok imot på Vero Moda i dag handlet gaver til seg selv. Hihi, det letter litt på samvittigheten. <3 En glitrende blazer til fest fra Bikbok, og en pen kosecardigan i ull fra Vero Moda. Stor takk til meg selv! 

Jeg håper at dere har de bra og er friske og raske alle sammen.
Endelig kan jeg ønske både dere og meg selv en riktig god JULEFERIE!  

Lesestoff til 2014

Tusen takk for alle boktips dere la igjen under gårsdagens antrekks-innlegg! Jeg kom hjem fra jobb rundt kvart på et i natt og har derfor ikke engang fått lest gjennom gårsdagens kommentarer før nå. Jeg skal kose meg med både lesing og svaring av de siste kommentarene så fort dere er oppdatert med et lite morgeninnlegg! Den siste timen har jeg googlet meg frem til bokanmeldelser av de ulike bøkene dere lesere har anbefalt meg. Ikke bare i går, men også fra tidligere i år. Noen av bøkene har jeg allerede lest, men det gleder meg å se at jeg fremdeles har en rekke flotte bøker til gode! 2013 har ikke vært et særlig godt leseår for min del. Jeg oppdaget fifty shades og brukte all min gjenstående tid på disse. 2014 skal bli et bokrikt år!

Takket være dere har jeg klart å sette sammen en fin, liten liste på bøker som jeg vil igjennom i løpet av det kommende året. Dere finner til og med et par krimbøker på listen! Hoho, dere har ihvertfall klart å friste meg til å prøve! Kanskje krim egentlig er en sjanger for meg? Hvem vet? Jeg har kanskje bare ikke funnet de riktige bøkene for min smak?
  
  

Har jeg noe å glede meg til eller? Nå gjenstår det bare å finne ut hvilken av disse som skal leses i juleferien. Boken skal kjøpes i kveld, så fort jeg er ferdig på jobb! Jeg drar til Vero Moda om en liten time og blir der til seks i ettermiddag. Deretter skal jeg løpe rundt på sørlandssenteret for å kjøpe siste del av julegaven til Jonas. Dere får bare være tålmodige med oppdateringene mine i dag. Jeg skal ihvertfall få fortalt dere om dagen min så fort jeg har hentet Jonas på jobb halv ti. I mellomtiden får dere skrive ned noen nye bøker på ønskelisten og ha en god lørdag! *Trommevirvel før nedtelling* TRE DAGER IGJEN TIL JUL <3

Mitt 2013 - DEL 2

2013. For et fantastisk år. Jeg er så takknemlig for alt av erfaringer og opplevelser det har gitt meg. Jeg har blitt et år eldre, og Jonas og jeg har lært hverandre enda bedre å kjenne. Vi har flyttet til leilighet nummer 2, fått oss hund (på lån), og reist.. En god del! Året startet jo med en Egyptreise som jeg overrasket Jonas med i bursdagsgave. Senere på året dro jeg på Justin Bieber konsert med en hel jentegjeng til København før jeg dro videre til Thailand for å besøke lillebror for aller første gang.

Deretter ballet det seg på med tur til både Malaga, Barcelona, Kiel, og Singapore. Ta det med ro! Jeg har ikke tenkt til å drepe dere med tekst i innledningen også.. Jeg har nemlig skrevet en halv roman under hver måned.. Kos dere først og fremst med et hyggelig bildedryss! Det gjorde ihvertfall jeg de timene jeg bladde meg gjennom over 20 000 bilder fra juli til desember. 


 

JULI
Sommeren 2013 slo inn for fullt. Cathrine og jeg nøt sommerferien med x antall dager på stranda. Så fort vi begge hadde en dag fri kjørte vi på med både grilling, bading, jordbærspising og veldig mye latter. Det var også i juli vi bestemte oss for å ta en spontan jentetur til Oslo. Vi hadde egentlig bare booket tre dager på Plaza hotell, men ettersom været var helt fantastisk og vi ikke hadde noe bedre å gjøre, bestemte vi oss den tredje dagen for å bli i to dager til. Kveldene tok vi på byen og frokosten i slottsparken, i bikini såklart. Vi solte oss til langt på dag, tok en shoppingrunde rett før sola gikk ned, spiste på Aker brygge, og drakk sprudlevin. Til.Enhver.Tid. Herregud for noen fantastiske dager. Jeg hadde følelsen av at jeg var på den beste sydenferien noen sinne. FOR noen minner Cathrine og jeg deler fra sommeren 2013. Måtte det bli like mange 2014.

I juli satte jeg også av en hel dag til en hysterisk morsom fotoshoot med Fredrik Warbo og hans team Jonas. Jeg tilbrakte en hel dag med disse to guttene og lo meg gjennom hver eneste time. Jeg hadde det så vanvittig moro! Større moroklumper skal man lete lenge etter. Jeg vet ikke hvor mange lokasjoner vi var på, hvor mange antrekk jeg skiftet til eller hvor mange timer vi holdt på.. Timene fløy forbi og jeg koste meg glugg ihjel. Nei juli var en utrolig innholdsrik og fin sommermåned.AUGUST
August ble måneden da vi spontant fant ut at vi skulle flytte. Det var vel en uke tidlig i august Jonas bestemte seg for at han ville bytte hjem.. Vi dro på èn visning og vips så hadde vi flyttet alle tingene våre 200 meter lengre opp i gata i en dobbelt så stor leilighet med hage og det hele. Her bor vi fremdeles og vi stortrives! Nydelige Bella kom også inn i bildet denne måneden. Eieren hennes dro til Danmark for å studere og da tok vi over. Heldigvis har vi enda noen måneder igjen som hundepassere.

 I August fikk jeg også mange spennende tilbud tilknyttet bloggen. Et av dem var blant annet en reise til Malaga og Barcelona med EF. Jeg kunne få reise på språkkurs for å lære spansk! Klart jeg ville det! Jonas og jeg dro inn til Oslo for å møte Ørjan og Nicole fra EF, og vips så var det klart for avreise. Aller først dro vi til romantiske Malaga hvor jeg fikk se EF skolen som ligger her med egne øyne, delta i kursene på dagtid og nyte Spania med Jonas på kveldstid. Her ble det mye shopping, spasering i hovedgaten, og romaniske middager. Etter tre dager i Malaga, dro vi videre til Barcelona hvor jeg fikk sett den toppmoderne EF skolen som holder til her. Vi bodde på et nyoppusset lite luksushjem for EF studentene, dro på språkkurs om morgenen og brukte både dager og kvelder på soling, bading, shopping, god mat og... Jonas sin favorittdel: fotballkamp!   SEPTEMBER
Da september måned kom, bestemte bestis seg for å starte opp sin egen hudpleiesalong. Dette måtte selvsagt feires og ettersom jeg fylte år siste dag i august og hun fylte år midt i september, bestemte vi oss for å dra på minicruise fra Oslo til Kiel i Tyskland. So we did! I kjent Marthe og Cathrine stil! Vi booket suite, nøt livet med full spabehandling, bading i jacuzzi, tre retters middag, shopping, og vin. Hvis det er noe vi er gode på så er det å leve i nuet og NYTE livet. <3 

 Samme måned dro jeg på besøk til en annen bestis, Annika! Hun hadde flyttet fra meg for å studere BI i hovedstaden og etter å ha bodd i hver vår by i to måneder var det jammen på tide at jeg kom på besøk. Vi koste oss med filmkveld, litt shopping, masse god mat og et event på Oslo City hvor vi fikk hilse på litt andre fine bloggere, bli sminket, og spise sushi. Heldigvis har jeg fått min kjære Annika hjem igjen nå. Hun kan bare våge seg å prøve å flytte fra meg igjen!

 
  

Litt hesteridning i Lillesand ble det også denne måneden. *GODE MINNER* 

OKTOBER
Måneden som vanligvis er sur og mørk. Vel, ikke i år! Jeg fikk tilbudet om å reise på en pressetur til Singapore sammen med andre skandinaviske bloggere. Det var vel aldri noen tvil om hva jeg ville svare. Vi var to jenter fra Norge. Frøken Andersen og meg selv, Fanny fra Sverige, tre danske og tre finske. He-rre-gud for et liv vi levde. Vi ble kastet rundt fra den ene eventen til den andre, på pressebesøk på luksushotell, nye luksusrestauranter, fornøyelsesparker, strender, shoppinggater, nattklubber.. Hver eneste dag besøkte vi opptil tre restauranter hvor vi fikk servert både tre, fem og ti retters måltid. Med vin.. Såklart! Jentene kastet på seg en ny paljettkjole for hver kveld og besøkte de nydeligste barer, casinoer, og nattklubber. Gudene vet hvor jeg ikke satte føttene mine i løpet av de fem dagene. Det må være den mest magiske uken i mitt liv. Jeg kommer aldri til å glemme de opplevelsene jeg fikk under oppholdet i Singapore.

 Personlig rekord i shopping slo jeg også.. Høhø!

  

NOVEMBER
Kristina og jeg bestemte oss for å kjøre klessalg nummer 2! Jeg behøver vel ikke å si noe om hvordan det gikk? Bildene taler for seg selv. De første sto utenfor dørene klokken 07.00 og dørene åpnet ikke før 11.00. Jeg har aldri opplevd maken til engasjerte blogglesere. Det var ville tilstander på SalongXtend 23 november foråsidetsånn! Salget måtte selvsagt også feires da kvelden kom, og for å gjøre det på best mulig vis, ordnet jeg meg Ernst hotell sin to etasjers suite. Jeg hadde akkurat kommet fra det nydelige hotellrommet i Singapore og ante ikke at det fantes noe som var enda finere, i min egen by. Første natt tilbrakte jeg med Jonas. Vi nøt en god middag sammen før vi tok et varmt kveldsbad og sov som engler i himmelsengen. Andre natt inviterte jeg både min egen venninnegjeng og Kristina Andersen sin til PARTY! Det ble litt for vilt for min del. Heh! Nok om det.

Det var også i november måned jeg fikk for meg at jeg skulle bli ginger. Jeg feiget selvsagt ut og ble mer mørkhåret i stedet. -Men gud så godt det var med en forandring etter å ha hatt blonde striper i to år. Flinke Marianne sto for behandlingen på Komponisten frisør, og jeg fikk også satt inn Hairtalk tapeextentions (som jeg fremdeles har i og er storfornøyd med).

DESEMBER
Jeg skal ikke si endelig en rolig måned, for jeg foretrekker dem hektiske med reising og noe spennende på planen! -Men skal jeg ha noen rolige uker så skal de være i desember. Årets aller siste måned har jeg brukt på å forberede hus og sinn på jul. Jeg har sprengt budsjettet for julegaveshopping, laget en rekke deilige julekaker, hatt juleverksted med bestis, invitert svigers på julemiddag, hatt romantisk julekveld med Jonas, og drukket kakao.. MYE kakao.

 
 Litt bortskjemming av meg selv har jeg fått til denne måneden også. Blivakker og Auds hudpleie inviterte meg tross alt på en dag med makeup, ansiktsbehandling og champagnedrikking. For en herlig lørdagkveld. Måtte det bli noen flere av disse!

  Tusen takk til alle menneskene som har skyld i at livet er så innmari fantastisk! 
Gikk dere glipp av Mitt 2013 - DEL 1 så kan dere lese det HER 

Antrekk - 201213

Jada, jada. Jeg vet jeg er enormt god på å kle meg etter årstiden. Denne dagen er faktisk den kaldeste vi har hatt på lenge! Gradstokken vår viser 4 varmegrader og fra skyene ramler det haggel. Likevel velger jeg å gå for en åpen sko. Heh! Sånn er det. Jeg er allerede dritlei av strømper, bukser og støvletter. Jeg vil så gjerne ha snø til jul, men samtidig kan jeg ikke fordra alle de tykke plaggene som hører snøen til. Kunne jeg gått i kjole og pumps hele året så ville jeg gladelig gjort det. 

Jeg holder forresten fremdeles på med innlegget Mitt 2013 - DEL 2. Jeg satte oppe helt til tre i natt for å bli ferdig med å velge ut bildene, og nå jobber jeg med teksten! Håper jeg klarer å bli ferdig før jeg drar på jobb så dere kan ha noe å lese på i mellomtiden. Sørlandssenteret har nok en gang nattåpent så jeg vil ikke komme hjem før rundt halv et i natt. Håper på mye folk og masse å gjøre så timene flyr av sted! Jeg har bare to jobbvakter igjen, så setter jeg meg på toget til juleferie i stavanger! -Og apropos juleferie.. Jeg må ha en ny bok! Herlighet, det kan ikke bli jul før jeg har gått til anskaffelse av nytt lesestoff! Har dere noen tips? Jeg er ikke spesielt glad i krim, men bortsett fra det så leser jeg alt. Dere må gjerne ta en titt i kategorien "Bøker" i sidemargen til høyre for å se hva jeg har lest tidligere. Kanskje finner dere et tips eller to selv? Hvem vet?
Bukse fra New Yorker, Jakke fra The wearhouse, Sko fra Steven Madden, topp fra H&M, Cardigan fra Vero ModaJeg tenker å dra på bokshopping i morgen kveld. 
Setter stor stor pris på litt leser-tips! 

Et pyntet pepperkakehus!

Oh my god.. Det er melis over alt! Jonas og jeg bestemte oss for å pynte pepperkakehus tidlig på morgenkvisten.. Ikke det smarteste jeg har gjort!  Den en gang så lilla duken er blitt hvit og det splitter nye stueteppet er så klissete som det kan få blitt. Skulle tro vi hadde fått babybesøk denne fredagsmorgenen. Nei, jeg tror ikke engang en baby ville klare å grise på denne måten. Det var mer melis på duken enn på selve pepperkakehuset til slutt! Herlighet.. Jaja, vi hadde det ihvertfall VELDIG gøy!

Jeg skulle ønske jeg hadde tålmodigheten til Jonas. Han sorterer virkelig nonstoppene etter farge og limer på en og en til hele taket er dekket. Jeg derimot går for enkleste utvei. "Velg det største godteriet som finnes og taket er dekket på null komme niks!". Kanskje ikke så kreativt, men gudene vet hvordan stuen vår ville sett ut om jeg skulle lekt med den melisposen et minutt lengre. Det beste ville nok være om jeg holdt meg unna pynting av pepperkakehus neste år. Jonas kan pynte mens jeg spiser!Bedre lykke neste gang, Marthe <3 Ønsker dere en riktig GOD HELG! Fire dager igjen til jul! 
Jeg skal på jobb, men jeg har forhåndsskrevet innlegg til dere.

Antrekk - 191213Nå er jeg mest sannsynlig på jobb og der blir jeg helt til kvart over ni i kveld! Jonas og jeg var ute og knipset noen antrekksbilder til dere tidligere i dag så jeg kunne forhåndsskrive et innlegg. Kommentarsvaringen får jeg ikke gjort noe med før jeg kommer hjem, men det tar jeg igjen vet dere! Håper dere har det bra. Det har ihvertfall jeg. Det er fem dager igjen til jul, og tre dager til juleferien min! Eller juleferie og juleferie. Bloggen skal jo oppdateres like ofte som vanlig for det!

Hehe, heldigvis synes jeg bare det er en fryd. Jeg trenger min daglige dose gjennomlesning av gode og motiverende kommentarer. Noen ganger blir jeg faktisk sittende og tenke på hva jeg skal gjøre den dagen de slutter å tikke inn. 


Skjørt, sko og skjorte fra Zara, Blazer fra H&M, Klokke fra D&GJeg håper det blir en veldig god stund til!
Ønsker dere en fin torsdag så lenge. Tenk snart er det ferie!

Et skap for GreenGateGod formiddag! Jeg skulle egentlig komme med et "Mitt 2013 - DEL 2" innlegg denne torsdagen, men da jeg hadde bladd meg gjennom 10 000 bilder i tre timer og enda ikke var halvveis, innså jeg at jeg må ta innlegget over to dager. Ellers rekker jeg ikke å oppdatere dere mer enn en gang før jobb. Dere får få denne lange, men fine oppsummeringen i morgen i stedet! 

Til tross for at Jonas og jeg har alt annet enn dårlig skapplass i den nye leiligheten, stjal vi med oss et nydelig lite skap fra bestemor og bestefar i går. Jeg er så lei av at det fine GreenGate serviset vårt ligger skjult i kjøkkenets hjørneskap. Vi får jo aldri brukt det når det ligger slik! Heldigvis for meg så ville bestemor ikke lengre ha sitt nesten nyinnkjøpte hvite skap med glassdører. Hihi! Nå har jeg plassert det midt på den ledige kjøkkenbenken, og her skal alt av GreenGate plasseres i tiden fremover. Arh, hadde jeg bare hatt juleserviset nå i desember! Jeg lette etter det i Stavanger, men de er utsolgt over alt.

Er det ikke nydelig? Tusen takk til alt for snille besteforeldre!

Meg, deg og vi to!

Åå for en fin kveld vi har fått så langt. Og bedre skal den bli! Den er heldigvis på langt nær over enda. Jonas kom rett over åtte, helt uvitende om hva jeg hadde stelt i stand.. Jeg dekket stuegulvet i dyner, puter, saueskinnstepper, og roseblader, lagde pizza som en sen middag, og la en lapp midt oppi det hele med noen søte ord på. Gjett om gutten ble glad? Haha, han gliste fra øre til øre da han kom inn døren, løp bort til meg og ga meg et stort smask før han kjeftet på den røde leppestiften. Hoho, nå har jeg fått klar beskjed om å vaske bort sminken.. Jonas foretrekker både lepper og kinn all natural. -Og det skal han få!

Pizzaen nøt vi til en litt for spennende siste omgang i håndball, og nå tenkte jeg å koke oss to kopper kakao mens Jonas finner frem julefilmen "The family stone". Jeg har allerede sett den en gang i år, men jeg ser den gjerne tre ganger til!Sjekk GIGANTnissefar til høyre her da.. Vi får aldri for mange nisser i hus!Nå får vi det jammen ikke mer romantisk!
Håper dere også har hatt en fin kveld..

Antrekk - 181213

Og da var vi tilbake i Kristiansand igjen! Jonas har gått ut for noen ærend og kommer ikke hjem igjen før i åttetiden så jeg tenkte jeg skulle overraske han med noe hyggelig! Kanskje jeg skulle flytte stuebordet inn på kjøkkenet, dekke stuegulvet i dyner og tepper, finne frem en julefilm, lage noe godt og tenne litt lys? Rekker jeg det på halvannen time? Ja det gjør jeg!

Mihi, nå skal kjæresteparet kose seg! Har dere noen tips til noe mer romantisk, og enkelt jeg kan finne på på denne korte tiden så legg gjerne igjen et forslag i kommentarfeltet. Jeg skal holde meg oppdatert mens jeg løper rundt og steller i stand for oss her! Jeg skal selvfølgelig også knipse bilder fra kvelden til dere så vi skrives igjen litt senere.


Skjorte, hatt og cardigan fra Bikbok, Briller fra Gina Tricot, Bukser fra New Yorker, Sko fra Charles & KeithNå fikk dere en smakebit på dagens reiseantrekk også!
Det er jammen lenge siden jeg har tatt i bruk hatten! Hva synes dere?

Only six days left..  

Det er ingenting som gir meg mer julestemning enn synet av bestemor og bestefars ferdigpyntede leilighet. Vi snakker nisser all over the place! Tenk nå er det bare seks dager igjen til jeg trasker ned denne tretrappen i kosedress og tøfler på selveste julaften! Tre jobbvakter, ti blogginnlegg, og et møte med regnskapsfører er alt som gjenstår før juleferien slår inn. Da drar jeg tilbake til Stavanger for å bli i ihvertfall fem dager, og det skal bli så skjønt. Til dere som lurer på om Jonas og jeg feirer jul sammen.. Nei det gjør vi ikke. Vi har vært sammen i fire år nå, men vi er likevel ikke kommet helt der enda! Hehe.. Stakkars Jonas skal til og med jobbe både natt til julaften og julaften i år. Det misunner jeg han ikke et sekund.  

Nei nå får Jonas og jeg hive oss i bilen og kjøre hjem til Kristiansand igjen. Julegavene er tross alt blitt lempet av og godt plassert under juletreet. Jeg har på følelsen at det vil bli noen koselige timer med gaveåpning i år også.. 

Seks små dager igjen...

En liten førjulsgave!Gud så gøy jeg har det når bloggbildene skal knipses. Ingen posering er for dum for denne dama. Jeg tenkte jeg skulle vise dere den nye kosedressen jeg fikk i før-julsgave fra Jonas, og hvilken bedre måte finnes det å gjøre det på? Hvilken vinkel er det dere ikke får med dere når jeg ligger og spreller på kjøkkenbordet? Jeg ønsket meg egentlig et spesielt sett ullundertøy i Moods of Norway, men da jeg så denne "etterligningen" på Cubus for 249kr krysset jeg moodsen fra ønskelista og valgte denne i stedet. For et klokt valg! Den er kanskje ikke like god og varm, men den satte som et skudd og var etter min mening til og med enda søtere. -OG nå får jeg plutselig lov til å sette på enda et par ønsker på ønskelisten til Jonas. *Hurra!*

Jeg føler meg litt som en stor bebis i denne kosedressen.
Tusen takk til verdens beste samboer! Jeg er så fornøyd.

Antrekk - 171213

 Vet dere hvor jeg er i verden eller? Jonas og jeg hev oss i bilen og kjørte til Stavanger tidlig i dag morges. Jeg kom plutselig på at jeg aldri i verden ville få med meg alle julegavene på toget! Heldigvis hadde Jonas og jeg begge to dager fri nå. Vi reiser hjem igjen allerede i morgen, men jula skal feires i favorittbyen så til førstkommende søndag er jeg tilbake og da blir jeg til over jul. DET skal bli godt det. Tenk i dag er det nøyaktig en uke igjen til selveste julaften! Jeg gliser fra øre til øre bare ved tanken.

I tillegg til å ha ankommet Stavanger, har Jonas og jeg vært på enda en liten runde julegaveshopping. Nå skal jeg bare ha syv runder til så er jeg i mål... Neida, jeg tuller. Årets første julegave fra Jonas til meg er også blitt åpnet i dag! Hihi, jeg skal vise dere hva det var litt senere i kveld. Jeg valgte meg den ut tidligere i dag og kunne ikke vente helt til jul med å gå i den.


Jakke fra Vero Moda, Bukse fra Bikbok, Sko fra Charles & Keith, Body fra www.nastygal.com, Belte fra Gina TricotHar dere det bra? Og er dere i mål med julegaveshoppingen for i år? 

A nice little detailÅ dere er så flinke til å legge igjen gode og motiverende ord om dagen! Jeg blir så glad. I dag har jeg prøvd meg på en søt liten flettedetalj som jeg likte så godt at jeg ville dele videre med dere. Dette er jo så mye enklere enn hva jeg får der til å høres ut som, men forhåpentligvis klarer dere å forstå litt mer av å se på bildene også. Dere får hyle ut om det er noe dere lurer på!

Resultatet vil bli mye finere om du tar en hårdel over øret og ikke bak, slik jeg har gjort. Jeg har tapeextentions som ligger akkurat der jeg egentlig ville stjele hår fra og da ville det synes i fletten min. Lager du flettedetaljen litt høyere på hodet så vil du få et nydelig resultat! Du må gjerne også lage en på hver side av hodet. Det er kjempeenkelt!
 
Slik gjør du: 
1.
Velg deg ut en liten del hår rett over øret. 
2. Lag en stram og fin flette av dette håret. Ikke flett helt ned til bunnen hvis du har veldig langt hår.
3. Når man lager en flette så bruker man tre hårdeler. Den hårdelen som blir liggende i midten når fletten tar slutt, holder du igjen. De to hårdelene som ligger til hver sin side samler du og skyver opp til der fletten starter. Se på bildene for å få et bedre inntrykk av hvordan dette gjøres. Det er mye enklere enn det høres ut. 
4. Nå kan du dra den fine lille flettedetaljen som du har laget bakover og feste med et par lusespenner. Dere holder altså igjen hårdelen i midten og trykker opp de to hårdelene som ligger til hver side. Hva synes dere? Var det forståelig?
Prøv dere frem. Det er gjort på to minutt! 

Kongen av innpakning
Ikke spør.. Det er vel bare en av de VELDIG gode dagene. Planen var å pakke inn de aller siste julegavene, men det ble vel litt dansing til julemusikk, rulling på gulv, og drikking av kakao også.. Stakkars Jonas. Han må være en forvirret mann.. Først steller jeg med han og sørger for at den syke kroppen for i seg en god, hjemmelaget middag.. Så vekker jeg han når han endelig har falt i søvn, drar han opp av senga og tvinger han til å være med meg og pakke inn julegaver. Åå jeg er så snill!Jonas: Åå kan ikke jeg få den siste slurken med kakao? 
Marthe: Nei. 
Jonas: Hvis du elsker meg så gir du meg den siste slurken! 
Marthe: Hvis du elsker meg så lar du meg drikke kakaoen i fred!! 
Jonas: Åja.. Du kjører hardt mot hardt.Det er ikke bare bare å være syk her i hus skjønner dere.. 

Oppskrift: Indisk rekegryteDu trenger: 1. 1 boks reker i lake 2.  2 ss karri 3. En halv ts kajennepepper 4. 1 ss paprikapulver 5. 1 dl kremfløte 6. 1 boks hakkede hermetiske tomater 7. 1 fedd knust hvitløk 8. En grønn paprika 9. 2 poser ris 10. Nanbrød 11. 2 ss olje
Slik gjør du: 
1.
Start med å sette på risen. Sett også ovnen på 200 grader.
2. Hell ca 2 ss matolje i en gryte. Hakk opp den grønne paprikaen, knus to fedd hvitløk, og hell kajennepepper, karri og paprikakrydder i samme gryte. Fres det hele opp i oljen, rør ingrediensene godt sammen, og tilsett hele boksen med opphakkede hermetiske tomater. Tomatsaus, og biter. Alt sammen skal kokes opp og brukes i den smakfulle rekegryta.
3. Når denne blandingen har begynt å småkoke, tilsetter du 1 dl kremfløte. La det hele stå og småkoke i 5 minutt.
4. Ta gryta av plata, finn frem en stavmikser og mos det som er av paprika og tomatbiter. (Denne delen er valgfri)
5. Sil laken av en boks med reker og hell rekene i den ferdige sausen. Det er viktig at sausen nå ikke koker, ellers vil rekene fort bli seige. 
6. Mens rekene får varmen i seg, kan du hive inn et par nanbrød i stekeovnen og ta vannet av den ferdigkokte risen. Ferdigkjøpte nanbrød behøver gjerne ikke mer enn et par minutter i ovnen. Oppskriften er beregnet for 2-3 personer, men den kan helt fint dobles.
Bare vær så snill og prøv denne indiske rekegryta. Den er himmelsk!

En vellykket familiemiddag

Ah, jeg får aldri publisert dette innlegget. Jeg var så dum å starte på det samtidig som finalen i robinsonssekspedisjonen begynte og nå kan jeg jo ikke bevege øynene fra tv skjermen. Jeg har hoiet og heiet og herjet som bare det her i stuen fordi jeg så veldig gjerne ville at Karl skulle stikke av med seieren.. Men, men. Man kan ikke alltid få det som man vil!

Over til det dette innlegget egentlig skulle handle om! Marthe og Jonas sin aller første familiemiddag er overstått, og jeg må si meg riktig så fornøyd! Mormor Karla kom med godteri, mini marshmallows og luksuskakao til oss, og svigermor kom med både blomster, tørkede, salte mandler, og hjemmelaget riskrem! Ja.. Vi jukset litt. Og godt var det, for jeg tror jammen vi hadde nok med ribbemiddagen. Hoho, det gikk heldigvis godt med både kjøtt og svor. Svigermor måtte hjelpe litt til med sistnevnte, men middagen kom på bordet til slutt og alle ble gode og mette. Det er jeg veldig lettet og glad for! 
Nå begynner snart neste finale! Vi er vel ikke de eneste som skal finne ut hvem som vinner farmen 2013? Jeg synes alle deltakerne er like verdige, men jeg holder likevel en knapp på Magnus. Bare fordi han er så mann! Han har jobbet så godt under alle ukesoppdrag og sørger alltid for at storbonden får kniven sin. Det liker jeg! 

Dagens forrett besto av et flakslodd til hver av oss!
Spenningen smakte veldig godt, men noe gevinst ble det ikke i dag.

Antrekk - 151213
Bukse og topp fra Bikbok, Sko fra Nelly, Jakke fra Zara, Briller fra Gina Tricot, Veske fra Charles & KeithÅå for en god søndag! Ribba står i ovnen og Jonas og jeg skal straks til å gjøre siste finpuss på dekking av bord. Vi har allerede vært en tur på Randesund lysstøperi hvor jeg fikk kost med kaniner og handlet en rekke fine julegaver. Antrekksbilder har vi også fått knipset! Har dere hørt maken til effektiv søndag? Klokken er ikke mer enn 15.00 og jeg kan krysse av nesten alt på "to do" listen! For en befriende følelse. Har dere det bra? Dere er vel minst like opptatte som det jeg er om dagen. Desember er stort sett en hektisk måned for alle. Man må bare passe på at ikke de verdifulle dagene forsvinner for raskt fra oss.

Det er jo bare jul en gang i året! Apropos jul og julestemning.. Jeg fikk virkelig vanskeligheter med å tro at vi er i midten av desember da jeg gikk ut døren i dag. Jeg vet ikke hvor mange varmegrader gradstokken viser, men det må være en del! Spesielt der sola skinner. Skulle tro det var vår! Jeg kan jammen ikke huske at vi har hatt en så varm jul noen sinne..Marthe: Ååå Jonas, se det er rips her! 
Jonas: Det er ikke rips Marthe. 
Marthe: Jooo det er rips! *Knipse bilde*
Jonas: Jaja.. Jeg gleder meg til leserne dine kommenterer at det ikke er rips.  Dere må ha en fin søndag så lenge..
Jeg får gå og hjelpe Jonas på kjøkkenet! 

Årets siste julebord

Herlighet, det ble en trist overskrift. Tenk, nå er det et helt år til neste gang vi skal ha julebord med jobben. *Buhu!* Vi var vel rundt 15 jenter fra Vero Moda sørlandssenteret og Vero Moda byen som koste oss med julebuffèt på Rica Hotell. Dette hotellet er det sikkert mange av dere som har besøkt en gang eller to tidligere? Det ligger delvis inni dyreparken og forestiller Noahs ark. Veldig fancy pancy! Etter litt for mye av både ribbe, skalldyr og pinnekjøtt, gikk jentene løs på dessertbuffèen som heller ikke besto av et dårlig utvalg. Gudene vet hva jeg ikke trykket i meg i går.. Tilslørte bondepiker, brownies, karamellpudding, riskrem, cupcake... Det tok virkelig ingen ende. Jeg kunne levd på gårsdagens gode mat i ihvertfall tre dager til, men det skal jeg så absoutt ikke for om seks timer får vi besøk av sigerfamilien! Da blir det enda mer ribbemat på meg. Mihi! 

Tusen takk for alle tilbakemeldingene dere la igjen under forrige innlegg forresten. Dere er alltid så flinke til å hjelpe når jeg har mine kleskriser. Jeg endte opp med den blå glitrende kjolen fra Topshop og hele Rica Hotell glitret da jeg forlot det. Heh!Jonas og jeg skal ut på julemesse også i dag vi! 
Randesund lysstøperi venter enda et besøk fra oss. <3  

Kjoledilemma før julebord

God kveld! Det er halvannen time til jeg skal være på julebord med jobben, og jeg vet verken hva jeg skal gå med, hvordan jeg skal sminke meg eller hva jeg skal gjøre med håret. Denne lørdagen har gått alt for fort! Jonas og jeg skulle bare på ikea og handle inn litt stæsj til morgendagens julemiddag, og vips så var det blitt kveld! Vi rakk ikke engang å spise en ordentlig middag så vi kjørte innom Pizzabakeren på vei hjem, bestilte pizza, lekte tommelkrig i 15 minutter og trykket i oss stykkene i bilen på vei hjem. Hoho, jeg lurer på hva folk tenker når de ser to 21 og 22 åringer leke tommelkrig og stein, saks, papir med to hender.

Minuttene gikk ihvertfall veldig fort! -Og det gjør de fremdeles. Jeg legger ved fire antrekk som det står mellom i kveld. Dere kan kanskje hjelpe meg med å velge? Vi har ikke så god tid, men jeg blir veldig glad om noen av dere vil legge igjen en kommentar med den kjolen eller det antrekket som passer best! I kveld skal vi ikke bare samle Vero Moda jentene fra Sørlandssenteret. Vi blir en hel gjeng ansatte som skal kose oss med julemat og vin på Rica hotell før vi drar videre på byen. Ah,dette blir bra! 


Hva sier dere? Jeg holder en liten knapp på den mørkeblå! 

Sjokoladetrøfler rullet i pistasje

Det er lørdag, og Marthe og prøvd seg på hjemmelagde sjokoladetrøfler for andre gang! Denne gang med en litt annen oppskrift. Jonas og jeg er veldig glade i sjokoladetrøflene til svigermor (som jeg lagde og delte oppskriften til i fjor), men i år ville jeg prøve meg på en egen variant! Oppskriften gir ca 30 sjokoladetrøfler som smelter i munnen.. Halvparten av dem valgte jeg å rulle i knust pistasje, mens andre halvdel ble dekket i kakaopulver. Pistasje-varianten ble utrolig crunchy, og den salte smaken fra nøttene blandet med det søte fra sjokoladen ble en veldig god kombinasjon. Likevel likte jeg aller best sjokoladebitene som ble rullet i kakaopulver. Her snakker vi EKTE sjokoladetrøfler! Fy søren som jeg har forspist meg på disse.

  

Du trenger:
1.
200 g mørk kokesjokolade 2. 100g lys kokesjokolade 3. 1 dl Kremfløte 4. 50 g smør 5. 3 dl melis 6. Kakaopulver/pistasje

Slik gjør du:
1. Start med å knekke opp all sjokoladen i mindre biter.
2. Mål opp 1 dl kremfløte og varm i en gryte. Ta gryta av ovnen rett før fløten begynner å koke.
3. Hell den varme fløten over sjokoladebitene og 50g smør i terninger. La alt smelte sammen.
4. Rør godt før du tilsetter en og en dl med melis til du har blandet inn ca 3 dl.
5. La sjokoladerøren stå i kjøleskap i 30-40 minutter. Sjekk jevnlig. Den må bli såpass avkjølt og stiv at du kan forme den med hendene. Det tok ca 40 minutter før jeg kunne starte på formingen.
6. I mellomtiden hakker eller knuser du en håndfull pistasjenøtter og helle litt kakaopulver i en skål.
7. Når sjokolademassen er stiv nok, former du små kuler av "deigen", før du ruller dem i enten knust pistasje eller kakao.
Rull, dypp, spis! 

Forbered deg på å bli grisete på hendene!
-Men forbered deg også på et resultat som er verdt det.

Motivasjonens masterplanMarthes spreke dager er endelig i gang. Jeg har vel innsett at en sunn og fin kropp ikke kommer gratis. Faktisk så har jeg den siste tiden tenkt litt på en ting! Som dere med årene kanskje har forstått så har jeg nada motivasjon når det kommer til trening. Jeg er heldig hvis jeg kan få gjennomført fire løpeturer på en uke, og klarer jeg det så er jeg så stiv i kroppen de neste tre ukene at jeg legger hele treningen på hylla igjen.. Nå har jeg tenkt og tenkt på hva jeg skal finne på for å prøve å holde kroppen i form, og jammen tror jeg at jeg har kommet frem til en løsning også. En ganske så spennende en faktisk!

Jeg har ikke trent ordentlig siden en gang i august. På fire måneder mister man en del muskler, man blir slappere i fisken og man mister den gode følelsen av at kroppen er i form ikke bare på utsiden, men også på innsiden. Det har jeg lyst til å gjøre noe med, og for å klare å motivere meg selv har jeg lyst til å ta noen før-bilder av kroppen min. Disse bildene skal ligge i en mappe på pcen min mens jeg trener som en helt i 4 uker. Deretter vil jeg ta noen nye bilder og se hvor stor forskjell jeg har oppnådd bare på 30 dager. Så får vi se om dette resultatet motiverer meg nok til å fortsette med treningen! Forhåpentligvis gjør det det. Tuva Willassen gjorde noe lignende i fjor og jeg syntes det var så spennende å følge fremgangen hennes! Hva tenker dere om denne idèen? Ville det ikke vært gøy å se litt før og etterbilder? Jeg kommer aldri til å skrive en treningsblogg med tips til kosthold og det hele, men det kan vel være moro å være med meg på treningssenteret en gang i blant?Hvis dere synes dette høres morsomt ut så skal jeg plukke meg ut et treningssenter som kan være villige til å sponse meg med en personlig trener fra og med 1 januar 2014. Med min motivasjon vet jeg at jeg aldri kommer til å klare det på egenhånd så her behøver jeg både hjelp fra en personlig trener, Jonas og dere lesere. Mål og treningsplan skal settes opp og det skal ikke være uoppnåelig. Åh, så spennende dette kan bli! Jeg ble så motivert da jeg tenkte på denne masterplanen at jeg kastet på treningstightsen med det samme. Jonas skal dra meg med på sin 8,5 kilometers løpeløype NÅ.. På svarte natta! *Hjelp*Jeg kan jo ikke droppe ut når jeg har lovet 17 000 mennesker resultatbilder!
Da ville jeg jo vært ondskapen selv. Nei, FOR en motivasjon..

Marthe tipser: Dekking av bordJeg er visst blitt gal. Det er enda to hele dager igjen til søndag, men nå har jeg altså pyntet ferdig det juleinspirerte bordet. Sånn er det når man blir ivrig! Hodet mitt har vært fullt av idèer etter inspirasjonsjakten jeg hadde med meg selv på tirsdag.. Endelig fikk jeg tømt det og tatt i bruk kreativiteten igjen. Håper dere kan hente litt inspirasjon og kanskje noen nye idèer til pådekking av bord dere også! Lurer dere på hvor noe er kjøpt så er det bare å hyle ut. Jeg skal ha skrevet det meste under her, men noe er nok glemt. Nå drar jeg på jobb! Sørlandssenteret har nattåpent i dag, men jeg jobber ikke helt til stenging så vi skrives igjen så fort jeg er hjemme! Alt av kommentarer som tikker inn i mellomtiden skal leses og besvares grundig i kveld. 
1. Mørkegrå prislapper/navnelapper: Fra Panduro 2. Lysegrått bånd + hvite klemmer: Fra Upstairs 3. Servietter: Fått i gave. 4. Sølvpakke, Snøfnugg, sølvkuler store og små, minijuletre, og sølvsteiner: Fra Upstairs. 5. Lysestaker i sølv: Dr Lykke fra Netthandelen 6. Glass snudd opp/ned: Fra Ikea 7. Hvit duk: Fått i gave. 8. Gjennomsiktig glitterduk: Fra UpstairsMin aller første borddekking. Ååå så koselig! Likte dere det?

Julemat fra Arne Brimi
Har dere lesere noen spesielle mat-tradisjoner i juletiden? I min familie spiser vi alltid pinnekjøtt på julaften, med riskrem til dessert! Det har vi alltid gjort, og det kommer vi nok alltid til å gjøre. Det er liksom blitt vår eneste ordentlige juletradisjon.

Men, det er ikke bare pinnekjøtt som går under kategorien favorittmiddag. Ribbe er også en storfavoritt, og heldig som jeg er får jeg servert begge deler hver eneste jul. Førstkommende søndag har Jonas og jeg invitert ikke bare svigers, men også lillesøster og mormor på julemiddag med Arne Brimis juleprodukter. Det er jammen på tide. Vi har vært samboere i halvannet år og har aldri invitert noen på middag! Huff, og vi som til og med er så glade i å lage mat.


Jaja, vi får lage en ordentlig kvalitetsmiddag med et juleinspirert spisebord og julemusikk til. Hva som skal stå på menyen har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Arne Brimi juleskinken som jeg lagde for et par uker siden er ihvertfall en sikker vinner. Etter å ha lest Arne Brimis tips på ICA sin facebookside så tror jeg jammen at jeg til og med kan lage den enda bedre.

Dere må gjerne hente inspirasjon til julematen dere også. HER får man blant annet forklart hvordan man kan lage en sprø og god skorpe på juleskinken. Skal jeg lage det igjen allerede denne søndagen så tenker jeg det kan være moro å prøve noe nytt! Arne Brimi kommer ikke bare med tips til juleskinken fra produktserien. Dere kan også finne gode tips til tilberedning av fisk, pinnekjøtt, sylte, oster og dipp. Senere i dag skal dere få et "marthe tipser" innlegg angående dekking av juleinspirert bord!Min oppskrift på Arne Brimis juleskinke og Arne Brimis gårdspølse finner dere HER.
All Arne Brimi julemat fås kun kjøpt på dagligvarebutikken ICA. 

        Annonse 

Dette visste dere ikke om meg

1. Jeg er en smule paranoid og jeg skylder på media. Når man leser om knivstikking, drap og vold hver eneste dag så blir man til slutt nervøs! Før kunne jeg finne på å hive på treningstighten klokken halv tolv om kvelden en iskald, mørk vinterdag. Jeg kunne løpe langt og lenge i en mørk skog og bare nyte minuttene med tankene mine. Nå løper jeg aldri senere enn 16.00 og er jeg fremdeles ute på joggetur når solen har gått ned så skvetter jeg av hver minste lyd. Knekker en kvist under føttene mine så hopper jeg til.. Jeg har konstant følelsen av at noen forfølger meg, og jeg må se meg tilbake flere ganger. Er det sånn det er å være voksen? For da vil jeg helst bli barn igjen. Det å være bekymret er en slitsom, ekkel følelse!

2. Jeg eier ingen mac, jeg har aldri hatt iphone, jeg har ikke twitter, instagram, skype, snapchat, fotoshop, eller noen andre redigeringsprogrammer. Min gode gamle HP durer som et widerøe fly, så jeg bruker Jonas sin digre Dell. Jeg har et nettbrett, men det har dessverre ligget i skuffen så lenge jeg kan huske. Marthe.MÅ.Lære.Seg.Ny.Teknologi.3. Jeg gikk i både TL klubben og Pennyklubben da jeg var liten og bestemte meg en dag for å sende inn en brevvenn-annonse i TL-bladet. Jeg fikk sikkert 100 brev fra unge jenter rundt om i landet som også ønsket seg en brevvenn, og dermed ble jeg sittende og svare gjennom hele sommerferien. Hehe! Det var en koselig tid. <3 For en genial idè egentlig.. Hvor hyggelig er det ikke å skaffe seg nye venner og bekjente gjennom brevskriving? Jeg lurer på om dette fremdeles er noe man holder på med i dag? For meg ble det jo nesten en hobby til slutt! En av mine gamle brevvenner sendte meg en melding på facebook i forrige uke. Tenk det! Det er over 10 år siden vi pratet sammen over brev og vi husker hverandre enda.

4. Alle jobber jeg har hatt, har jeg fått gjennom venninner. Jeg har vært på et jobbintervju i mitt liv, og det var mer en "samtale" mellom Vero Moda sjefen og meg. Jeg har alltid bare fått jobb gjennom bekjente! Jeg er selvfølgelig glad for det, men jeg skulle ønske jeg hadde mer erfaring med jobbintervjuer også. Skulle jeg søke etter en virkelig stor jobb en dag så ville jeg vært supernervøs med så lite erfaring bak meg.

5. Jeg tar alt for få sjanser. Jeg kunne gjort så mye mer ut av bloggkarrieren min om jeg bare hadde takket ja til de spennende tilbud som måtte dukke opp. Så fort et oppdrag med et filmteam kommer inn i bildet så takker Marthe stort sett nei. For ikke å snakke om intervju gjennom diverse radiokanaler. Jeg blir rett og slett livredd når jeg får mail som innebærer forespørsler som dette. Jeg er redd for å drite meg ut. Jeg vet hva jeg er god på og jeg vet hva jeg ikke kan. Skriving føler jeg meg trygg på, men jeg eier ikke evnen til å uttrykke meg muntlig! Hele ordforrådet mitt forsvinner ut i luften så fort jeg blir en smule nervøs. Jeg nekter å fremstille meg selv dum fordi jeg ikke kan prate for meg. Det er synd at jeg ikke engang tørr å ta sjansen for det hindrer meg i å takke ja til så vanvittig mange muligheter som i senere tid kunne gitt meg mye. Ettermiddagen har blant annet spurt om Jonas og jeg kan komme på programmet deres på tv2 flere ganger, men jeg tørr ikke. Flere radiokanaler har også spurt om jeg vil komme på intervju, men jeg blir livredd bare ved tanken. Herregud, det er helt latterlig.6. Jeg har tatt spraytan en gang i mitt liv. Resultatet ser dere på bildet under her. Fargen varte i nøyaktig en dag. Deretter så det ut som jeg hadde en livsfarlig hudsykdom. Hehe, jeg tror ikke jeg gjør det igjen med det første. 7. Da jeg var 12 år gammel tok jeg piercing i navlen. Jeg hadde mast om å få lov til dette gjennom hele sommerferien (uten hell), og et par dager før bursdagen min fikk mamma plutselig for seg at det var greit. Så i 13 års bursdagsgave fikk jeg piercing i navlen. Jeg hadde den helt til vinteren 2012. Da fikk jeg for meg at jeg var blitt for voksen for den slags. 

8. Nå var jeg tom for ting å dere ikke visste om meg! Så la oss gå over på Jonas.. Jonas har fått regulering! Hihi. Dere har kanskje lagt merke til at han ikke har smilt med åpen munn en eneste gang de siste ukene? Vel, det skyldes en skjult, liten togskinne! Hvorfor han har fått på regulering i en så sen alder kan dere lese om HER. Jeg skrev et lite innlegg om det for mange måneder siden. Jeg får nok ikke gutten til å smile med tennene på en stund, men gi meg litt tid. Han er så fin at!Er det ikke litt moro med slike innlegg?
Jeg håper ikke dere visste alt dette fra før av! 

Møtetorsdag!


 

DA ble det endelig tid for en liten bloggoppdatering! Denne dagen har gått i ett! Jeg har som dere kanskje ser blant annet vært i møte i dag. -Med to kjekke mannfolk som er og forblir to gode samarbeidspartnere. Jeg skulle møte på kontoret til Eirik og Vegard klokken tolv, men ettersom jeg enda ikke har lært meg å fylle bensin på bilen, var jeg der litt over. Litt pinlig å ringe Eirik og fortelle at jeg ble noen minutter forsinket fordi Jonas måtte lære meg å fylle bensin først.. Uansett! Jeg kom frem til slutt og ble på møte til nærmere halv tre. Tiden flyr i godt selskap. Jeg fikk smoothie før praten fikk begynt så for min del var møtet vellykket allerede etter de første fem minuttene. Neida, men vi fikk utvekslet litt tanker og vi fikk snakket om både tidligere og nye samarbeid! Det er snart et nytt år, og forhåpentligvis blir det et vanvittig spennende et med mange nye muligheter!Eirik er ikke så vandt til å stå foran kamera.. 
Eirik: Hva skal jeg gjøre for å se naturlig ut? Ikke så oppstilt? 
Marthe: Jeg vet ikke jeg.. Bare vis meg noe på mobilen din? 

Hva synes dere? Klarte han seg?

Merry Christmas to you allGod kveld! Jeg fikk bare lyst til å stikke innom for å gi dere litt julestemning. Dere har kanskje forstått at dette er mitt store prosjekt om dagen? Sørge for at 17 000 mennesker sitter med den største julestemningen noen sinne den 24 desember. Hehe, lykkes jeg så langt eller? Her i Kristiansand venter vi fremdeles på snøen, eller i det hele tatt minusgradene, men det behøver vel ikke å påvirke julestemningen i negativ grad? Det får heller bli en stor bonus om snøen velger å falle til jul!

Bella og jeg dro ut på løpetur så fort dere var oppdatert og utendørs ble vi i nøyaktig en time. Gud så godt det var å få løpt litt igjen! Jeg kjenner jeg allerede er fylt med ny energi! Det første jeg gjorde etter å ha tatt en god og varm dusj var å vaske og rydde leiligheten.. Ja igjen! Jeg føler jeg vasker og rydder hver eneste dag, men det er jo nødvendig når vi griser sånn! Nå har jeg satt meg i sofaen og her skal jeg bli sittende og kose meg med filmen "Alf". Det er dere lesere som har anbefalt meg den! Under får dere et lite bildedryss av inspirasjon som jeg har hentet fra pinterest denne onsdagen. Jonas og jeg skal invitere svigers på julemiddag veldig snart og jeg trengte idèer til hvordan man pynter et pent julebord! Nå har jeg idèer i hopetall og er i grunn klar for å pynte bord allerede i kveld. Heh! Jeg kan bli litt overivrig til tider. Får vel vente noen dager til.. 
- May your days be merry and bright!
Ha en vidunderlig kveld alle sammen.  

Oppskrift - SerinakakerNam, nam, nam, nam, nam! Julekaker i mitt hjerte. <3 Jeg hadde ikke engang hørt om serinakaker før i går jeg! Det var da Cathrine og jeg satte oss ned for å google "småkaker til jul", dette navnet ble kjent for meg. Kakene så så enkle og gode ut at vi valgte å prøve oss på dem, og det er jeg jammen glad for nå. De var fryktelig gode varme og nystekte, men kanskje enda bedre til morgenen i dag da de hadde fått natten på å kjøle seg ned. Mmm! Nå vet jeg ikke hvordan konsistensen på en perfekt serinakake skal være, men disse ble verken helt myke eller helt sprø. De ble bare.. En veldig god blanding! 

Spesielt med et iskaldt glass melk til. *Vann i munnen*. All denne julebaksten har faktisk fått meg til å tenke litt på treningen. Jeg er stor fan av det å kunne unna seg noe godt selv på en tirsdag eller onsdag, men det går jo faktisk ann å kombinere usunne matvaner med trening! Det har jeg vært alt for dårlig til den siste tiden, og dermed bestemte jeg meg for å starte igjen i dag. NÅ faktisk! Så fort denne deilige oppskriften er delt med dere herlige lesere, hiver Marthe på treningstightsen og går for en lang og god løpetur etterfulgt av litt styrketrening i stågå. Jeg tror spesielt de slappe armene mine skriker etter å få ta litt push ups igjen. Magemusklene forlatet meg en gang i august så nå kan det vel være på tide å finne tilbake til dem igjen? Hoho. Du trenger: 1. 1
egg 2. 250g hvetemel 3. 150g romtemperert margarin 4. 100g sukker 5. 2 ts vaniljesukker 6. 2 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader med en gang. Kakedeigen lages på et blunk og da er det greit å få ovnen klar. 
2. Start med å smuldre sammen margarin, mel, bakepulver og vaniljesukker. 
2. Rør sammen et egg og tilsett både dette og sukkeret i margarin/mel blandingen.
3. Ta i bruk hendene. Med kun et egg som "væske" i deigen må man bruke fingre og hender til å kna deigen fast og fin. Man tror gjerne ikke at det vil gå uten litt vann eller melk i begynnelsen, men bruk hendene i to minutter og du vil få en kjempefin deig!
4. Del deigen i to eller fire biter. Rull hver enkelt bit til en lang middels tykk pølse og del pølsen opp i små biter som du ruller til små baller. Sett 16 serinakaker med litt mellomrom fra hverandre på et stekebrett, og trykk dem ned med en gaffel.
5. Pensle hver kake med litt eggehvite og strø gjerne over litt perlesukker på toppen. Stek kakene midt i ovnen i 8-10 minutt. 

Server serinakakene avkjølte med et iskaldt glass melk til! 
Ønsk meg lykke til med treningen.. Det trengs i dag. 

Et vellykket juleverkstedÅå, hvis ikke vi er et radarpar så vet ikke jeg! Kvelden i går gikk så bra. Det ble ikke noe julefilm på oss, men baking og en veldig spennende episode med farmen gjorde at juleverkstedet ble vellykket likevel. Oppskrift på de beste serinakakene skal dere få litt senere i dag! Jeg lagde dem for første gang i går og de ble så gode! Hihi, dere har bare med å glede dere.

Det var gårskvelden i et hyggelig, lite bildedryss!
Tusen takk for en avslappende og fin kveld Cathrine. 

Klar for juleverksted

 Ser man det! Da har enda flere julelys kommet opp i stuen vår. Var det ikke fine? Fy søren for et kupp! Det er nesten så jeg nekter å ta dem ned når januar måned kommer. Jeg vil bare ha dem oppe hele året! Som hele badet vårt, er også disse lysene fra interiørbutikken Habitat, og husker jeg riktig så kostet de 250 kroner. Det vil jeg påstå at de var verdt? Eller hva mener dere? Jeg tenker til og med å kjøpe en pakke til som vi kan henge over gardinstengene på soverommet. Her må det jo også pyntes etterhvert.

Nå venter jeg besøk hvert øyeblikk her! Denne kvelden har jeg gledet meg sånn til.. SOM vi skal kose oss med baking og film. Jeg skulle gjerne laget julekort, pakket inn flere gaver og kanskje til og med laget hjemmelagde julegaver også, men man rekker jo ikke alt på en kveld! Noe av det får vi spare til en annen gang. Nå er det først og fremst julebaksten som står i hovedfokus.

 

Ser dere at det har forvillet seg noen røde kuler på treet? 
Det er Jonas sin rampestrek.. Hehe, han nekter å la treet forbli hvitt.

Slipp løs kreativiteten!Se hvem som har fått bruk for de kreative evnene denne morgenen! Jeg har tidligere sagt at jeg vil prøve å pakke inn gavene på en litt pen og personlig måte denne julen. Vel, nå har jeg ihvertfall fått begynt! Det tok sånn ca to timer å pakke inn fire gaver! Heh.. Tiden flyr når jeg først setter i gang.. Plutselig har jeg holdt på fra solen sto opp til solen gikk ned. Alt jeg har brukt av innpakningspapir, tråer, fjær, og sølvkuler er fra Ikea og Upstairs. Til dere andre som har lyst til å gjøre noe hyggelig ut av julegavene i år, anbefaler jeg å ta turen til Upstairs. De har så vanvittig mye billig og pent som man kan bruke til innpakningen! 

Hele ruller med pent silkebånd får man kjøpt for åtte kroner her, mens en meter på Panduro koster 40. Tenk kreativt! Hva kan man egentlig ikke bruke under innpakningen av julegaver? Sølvkuler kan tres på trå som igjen kan surres rundt gavene.. En hvit fjær kan lett festes på og gjøre en gave ti ganger så elegant. Her er det virkelig bare å prøve i vei! Omtrent ingenting kan slå feil.

Cathrine og jeg har satt av hele tirsdagen til juleverksted vi! Jeg vil jo påstå at jeg allerede har tjuvstartet litt, men bakingen skal jeg vente med til jeg får bestis på besøk. Blir resultatene gode så kommer det ihvertfall èn oppskrift til på bloggen i morgen! Ah, dette blir en hyggelig dag. Kanskje får vi avsluttet den med en julefilm også? Kanskje dere har noen tips til en film som vi bare MÅ se?

 
 
 

 Hva synes dere? Nå har jeg bare 30 gaver igjen å pakke inn.
Hehe, hva da effektiv innpakning?

Interiør: Detaljer til badSå hyggelig å høre at lussekattene mine falt i smak! Kanskje badinteriøret blir like godt tatt imot? *Krysser fingrene* Jeg tror aldri jeg har vist dere badet i den nye leiligheten? Ikke en gang i en sneak peek! Det skyldes nok at jeg ikke har vært helt fornøyd. Selve badskapene består av lyst tre og det er ikke noe jeg er spesielt fan av. Treskap er som dongeribukser i mine øyne. Litt for vanlig og umulig å style på en helt unik og personlig måte. Ja, nå sammenlignet jeg badromsskapene våre med dongeribukser.. Uansett! Jeg fant en løsning på badproblemet til slutt. For hvem har sagt at ikke tre går sammen med tre? 

Jeg har den siste tiden vært på jakt etter lekre treprodukter. Tresåper, krakk, duftolje med trepinner, treknagger.. Vel, egentlig så har jeg vel bare kjøpt alt jeg har kommet over i tre. Det aller meste dere ser av varer her er fra interiørbutikken Habitat. Dere som bor på østlandet er sikket godt kjent med denne butikken, men her i Kristiansand kom den først på sørlandssenteret forrige måned. Siden åpningsdagen har jeg vært innom x antall ganger og kjøpt med meg både det ene og det andre. Nå begynner endelig badet å ta form, og det er jeg veldig veldig glad for. Har dere Habitat i nærområdet så er dere bare nødt til å kjøpe disse såpene i julegave til dere selv. Disse, og duftoljen. Badet vårt dufter alvorlig talt av blomster og fred nå.


Stigen er fra Living, Krakk, håndkleholder, alt av såper, duftolje og treknagger er fra Habitat.

Nå hva synes dere? Dette ble et langt bildedryss!

Dagens bakverk: LussekatterLuciadagen nærmer seg med stormskritt og i år tenkte jeg faktisk å la meg inspirere av den! Jeg har bakt lussekatter for første gang i mitt liv og for et resultat. FY så gode de ble! Ah, nei nå er jeg fornøyd. Lussekattene mine ble kanskje litt i største laget, men det gjør i grunn alt jeg lager. Utseende kan man alltids jobbe med, men smaken kunne da umulig blitt bedre! Jeg er kjempehappy og kan nesten ikke vente med å begynne på neste prosjekt. Pepperkaker, kakemenn, karameller og berlinerkranser skal også bakes i kveld.

Hoho, Borge er i siget! Møtet med regnskapsfører gikk forresten også veldig bra. Geir gav meg 5 av 6 poeng på "flink til å ikke shoppe" skalaen. Det må jeg si meg fornøyd med ettersom jeg har kjøpt litt for mye juleinteriør de siste to ukene. Badinteriør har jeg også handlet.. Huff, får jeg ikke kjøpe klær så kjøper jeg såper, nye håndklær og dufteoljer i stedet. Neida, men vi trengte faktisk badinteriør! Badet vårt er bitt så fint nå at jeg går inn der åtte ganger om dagen bare for å titte, beundre og smile for meg selv. Jeg knipset noen bilder av mine siste innkjøp tidligere i dag så disse skal dere få se litt senere. Du trenger: 1. 150 g smør 2. 5 dl melk 3. 50g gjær 4. 150g sukker 5. 1 g safran 6. Ca 13 dl hvetemel 7. 2 ts kardemomme 8. 1 ts salt

Slik gjør du:
1. Start med å smelte 150g smør. Mål opp 5 dl melk og bland melk og smeltet smør sammen. 
2. Smuldre opp gjærpakken i noe av den lukne melk/smørblandingen. Blandingen må bli lunken først.
3. Mål opp alle de tørre ingrediensene. Bland dem godt sammen og tilsett alt av melk, gjær og smørblanding.
4. Rør til du har fått en fast og fin deig. Behøver du mer hvetemel så tar du litt ekstra hvetemel.
5. Sett bollen med deig et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse. 
6. Dryss litt hvetemel over kjøkkenbenken og la den ferdighevde deigen falle ut. Elt den godt. 
7. Del den opp i mindre biter og rull en og en deigbit til en fingertykk pølse. Pølsen former du akkurat som du vil. Jeg valgte å lage alle like, men dere kan gjøre akkurat som dere vil. Googler du lussekatter så får du opp en rekke bilder av mange fine varianter. Jeg fikk 18 gigantiske lussekatter, men former du dem litt slankere så vil du nok kunne få opptil 25 av denne oppskriften. 
8. Legg lussekattene på et stekebrett. Pisk et egg og smør lussekattene med dette før du pynter dem med et par rosiner. Dekk stekebrettet med plast og la lussekattene heve i 10-15 minutter til før du steker dem midt i ovnen på 250 grader i 5-8 minutt.Luciadagen er den 13 desember til dere som lurer.
Nå har dere bare med å bake alle sammen!

En mann full av overraskelser

I dag har denne frøkna stått opp på riktig ben. Det skal være sikkert og visst. Det må være julemiddagen fra i går.. Eller overraskelsen Jonas hadde til meg da vi kom hjem. Den mannen er virkelig full av overraskelser! Jeg har allerede fortalt dere at han ikke klarte å vente med å gi bort gavene jeg skulle få i årets pakkekalender.. Så jeg fikk dem like godt i november. Vel da jeg kom hjem i går kveld hadde han kjøpt et digert hjertestativ med en ny pakke på for hver dag frem mot jul. Noe så koselig! Jeg hvinte av glede da jeg kom inn døren og ble møtt med det synet. Han har altså sittet på stuegulvet og pakket inn 16 søte gaver til meg mens jeg var på jobb. 

Hvis ikke jeg har den snilleste samboeren på jord så vet ikke jeg. Ikke er han spesielt god i formen heller, så jeg får pleie han godt med julebaksten min i dag. Jeg skal av gårde til regnskapsfører om en halvtimes tid og på vei hjem tenkte jeg å handle inn ingredienser til 200 julekaker. Minst! Alt jeg har bakt tidligere er spist opp for en uke siden så nå må jeg bare få fingeren ut og lage noe nytt!

Kanskje kommer det enda en oppskrift etterhvert?
Har dere sett noe så søtt? Hihi, for en heldiggris. <3

Julemiddag hos svigers

Åå for en fin søndag! Timene på jobb fløy av gårde og vips så satte vi ved svigers kjøkkenbord som var fullt med deilig pinnekjøtt. GUD det smakte godt! Det måltidet der skal jeg leve lenge på.. Hihi, heldige oss skal få med litt rester hjem også!

Nå har jeg flyttet stumpen min til tvstuen hvor jeg sitter spent og venter på kveldens farmenepisode. Det blir så spennende å se hvem Lasse velger som andrekjempe! Har dere noen favoritter blant årets farmendeltakere? Jeg holder en knapp på både Lasse og Magnus!Nå skal jeg kose meg med en varm kopp kakao mens jeg leser og svarer på litt kommentarer. Det er verdens beste svigermor som skjemmer meg bort med kakao og marshmallows. Mmm! Ingen som hører meg klage nå. Jeg kunne virkelig ikke fått det bedre!

Håper dere alle har det bra! Er det flere som skal se farmen i kveld? 

Antrekk - 081213

 I dag er hele antrekket fra Vero Moda. Passer perfekt ettersom jeg skal av gårde på jobb så fort dette innlegget er publisert. En splitter ny jakke har fått kommet på sammen med favorittblyantskjørtet mitt. Hva synes dere? Jeg er ihvertfall stupforelsket i denne jakken. Vi fikk den inn på torsdag og jeg kjøpte den på dagen. Den er kanskje ikke så tykk og god, men hva gjør det når vi har fått den varmeste desember måned på syv år? Jonas fortalte meg nettopp at de melder 6 varmegrader den 22 desember. Det ser dårlig ut for snøen!

Jaja, vi slipper ihvertfall å fryse ihjel.. Så fort jeg har stengt butikken i kveld, drar Jonas og jeg til svigers på årets første pinnekjøttmiddag. Oh my god, det skal smake godt! Kanskje blir det et varmt bad på oss i jacuzzien også? Jeg tror ikke det heller ville blitt en ubehagelig affære.. Før jeg hiver meg av gårde så vil jeg bare takke dere for de gode filmtipsene dere la igjen under et av gårsdagens innlegg! Alle filmer jeg ikke allerede har sett er nå notert ned og jeg gleder meg maks til mange nervepirrende filmkvelder.

 
Jakke, skjørt og skjorte fra Vero moda, Sko fra Nelly, Veske fra Charles & Keith 

Dere får ha en god og avslappende søndag så lenge!
Hva synes dere om antrekket?

Marthe redder liv på byenOg der var enda en helg med festligheter over. I går var det Margrethe som skulle feire sine 22 år. Det ble kakespising, latter og allsang av kaptein Sabeltanns bursdagsvise. Med andre ord en vellykket feiring! Da klokken nærmet seg halv tolv, kastet vi oss i en taxi som kjørte videre til byen, og her kommer Marthes lifesaving story inn i bildet. Jeg er nemlig sikker på at jeg reddet et liv i går. Ja, det er helt sant! Jeg hadde ikke drukket spesielt mye så jeg følte meg egentlig rimelig normal da vi ankom utestedet.

Jeg gikk ned på toalettet for å tømme blæra (to much information?), og mens jeg satte der så jeg et hode ligge urørlig på gulvet ved siden av. Jeg prøvde å røre forsiktig ved det, men fikk ingen reaksjon så jeg løp opp, hukket tak i nærmeste vakt og fikk henne til å komme ned og prøve å få liv i personen som var innelåst på toalettet rett ved siden av. Etter mye banking i dør og dytting i et hode fullt av oppkast, fikk vi vekket personen, men han klarte verken å stå oppreist eller låse seg selv ut så da var det bare å ringe politiet for hjelp. Politiet kom, fikk personen ut og forhåpentligvis gikk alt bra til slutt. Jeg følte meg ihvertfall som byens nye superhelt.Nå skal jeg dyppe mitt bleke ansikt i brunkrem og kose meg med en sen frokost.
Hadde dere en fin lørdag eller? Flere som fikk reddet liv? Hehe.

Nissefest på Vero Moda
God kveld! Sjekk hvor koselig vi hadde det på jobb i dag. Herlighet for en stemning det ble med julemusikk, pepperkaker, nisseluer og julebrus! Jeg håper vi skal kjøre reprise av denne litt for gode arbeidsdagen allerede i morgen. Vi har nemlig søndagsåpent på sørlandssenteret, og jeg har vært så heldig å få jobbe! Akkurat i dag ble det lite tid til bloggen, men jeg lover å komme med noen ordentlig gode oppdateringer så fort den nye uken starter. Kommentarsvaringen får jeg ta igjen i morgen.. Alle skal ihvertfall få svar!

Nå må jeg bare hive meg i bilen og kjøre til bursdagsfest. I kveld er det sjefen sjøl som skal feires! Jeg ville bare innom for å vise dere noen søte bilder fra dagen min på Vero Moda. Ønsker dere en kjempefin lørdagskveld, så skrives vi igjen i morgen!

Marthe: Synne, kan ikke du legge deg på disken? 
Synne: Jo, klart det! Lale vil du mate meg med pepperkaker? 

Sånn går no dagan...  

Mine 15 actionfavoritter

Nå har jeg delt mine favoritt julefilmer med dere. Jeg har delt de beste romantiske komediene som finnes (om jeg får si det selv), og jeg har delt favoritt-thrillere! Er det ikke da på sin plass med litt action? Tro det eller ei. Jeg elsker når Jonas viser meg en ordentlig god "guttefilm". Det må gjerne være action, men masse skyting og løping får meg til å sovne. For mye av det gode blir jo gørrkjedelig! Er dere ikke enige jenter? En psykologisk action/thriller er derimot det beste jeg får. Da velger jeg bort den romantiske komedien når som helst. "Law Abiding Citizen" er et godt eksempel på en slik film. Jeg har sett den sikkert ti ganger og dør fremdeles av spenning. Den blir heller ikke dårligere av at Gerrard Buttler spiller hovedrollen. Taken har også en slik historie som virkelig engasjerer.

Jeg har aldri vært så våken som da jeg så Taken med Jonas for aller første gang. Her er det Liam Neeson som spiller hovedrollen og denne mannen spiller faktisk hovedrollen i tre av filmene jeg vil anbefale dere her. Til tross for at jeg ikke kan fordra mye slossing og skyting, har jeg også lagt ved to slossfilmer. Her snakker vi selvsagt en god del bokseslag, men historiene og de gode skuespillerne gjør likevel at jeg blir fullstendig oppslukt. Alt vi jenter trenger er bare litt handling mellom slagene! Litt romantikk mellom all slossingen er aldri et minus i boka. Gutter, det kan dere notere ned om dere en gang i fremtiden vil forsøke å få med fruen på guttefilm.

  
  
  
  
  

Har dere noen gode filmtips å tilføye? Bare ikke si Ringenes Herre for da sovner jeg.

Alt av kommentarer vil bli besvart i morgen! 

Dronninga av bowlingGod kveld fra bowlingdronninga! Sjekk den tavla da. Har jeg glemt å fortelle dere om bowlingferdighetene mine? Neida. Jeg fikk en knallstart, og tapte. Hver.Eneste.Runde! -Men jeg tror likevel jeg slo personlig rekord med 79 poeng. Hehehe. Nok om poengtavlen! Pappa Lars inviterte altså Jonas, Linn og meg på bowling denne fredagen. En rimelig perfekt start på helgen.

Det har vært en vanvittig hektisk fredag! Så fort jeg kom hjem fra jobb, kastet jeg meg over mailboksen, gjorde unna litt bloggarbeid og dro på bowling med familien Norheim. Nå sitter jeg jammen forann pc skjermen igjen. Denne gang for å komme med en liten oppdatering til dere. Har dere fått en fin start på helgen eller? Jeg gleder meg bare en hau til morgendagen jeg. Vi har nemlig ikke bare fått beskjed om å gå i nisseluer på jobb, men vi skal også dele ut pepperkaker og julebrus. Hoho, det blir med andre ord nissefest!

Dere har bare med å komme innom Vero moda i morgen!
Ønsker dere en god helg, så skrives vi igjen senere.

Romantisk kalendergave
Hvis ikke Bella er den kuleste hunden i gata så vet ikke jeg.Det ble en sen, men veldig hyggelig kjærestekveld på oss i går. Polarekspressen snurret på dvdspilleren og superparet satte nærmest oppå hverandre i sofaen og gumlet på klemmentiner. Snakk om julestemning! Det var nesten så snøen falt i stua vår.. Jeg må forresten fortelle dere om kalendergaven jeg fikk av Jonas i dag. Han ga meg jo alle kalendergavene mine i november ettersom han ikke klarte å vente, men i dag hadde han visst enda en presang på lur. Jeg fikk beskjed om å logge meg inn på mailen min og der lå en søt, liten romantisk melding med et gavekort på blivakker på 200 kroner. Jeg skjønner ikke hvordan gutten kommer på alt! Han overrasker jo stadig med noe nytt. Tusen takk Jonas. Jeg må være verdens heldigste jente!

Nå drar jeg på jobb igjen jeg! Jeg stengte butikken i går, og i dag skal jeg få æren av å åpne den igjen! Jeg er veldig glad i tidligvakter så dette tror jeg blir en fin dag. Kanskje kommer jeg hjem til litt snø utenfor stuen også? Det er lov å håpe. Foreløpig er det bare storm, regn og plussgrader her i Kristiansand. Får da inderlig håpe at snøen ihvertfall faller før jul.

Er det flere som skjemmes bort med kalendergaver? Hva fikk dere i dag? 

Minipizza med creme fraicheDu trenger:
1. Tortilla pizzabunn 2. Biffstrimler 3. Peppes Pizza sine skinkebiter (fås blant annet kjøpt på ica) 4. 1 boks creme fraiche 5. Pepper 6. Olivenolje 7. Ruccolasalat 8. Mais og/eller løk 9. Revet ost

Slik gjør du:
1. Start med å sette på ovnen på 225 grader. 
2.
Stek biffstrimlene i en stekepanne til de nesten er gjennomstekte og bland boksen med creme fraiche med 1 ss pepper. 
3. Smør tortilla-pizzalefsene med creme fraiche blandingen og dekk dem deretter med de ferdigstekte biffstrimlene.
4. Legg deretter på mais, eventuelt løk, skinkebiter, og litt revet ost. Stek midt i ovnen i ca 10 minutt.
5. Når pizzaen er ferdig, legger du på noen ferske blader med ruccolasalat, krydrer med pepper og heller over litt olivenolje.Du må gjerne ha litt barbequesaus på toppen om du vil ha mer smak.
Det hadde vi, og det smakte bare himmelsk. Velbekomme!

Før og etter - Vipper og neglerFØR - ETTERHva synes dere? Jeg behøver vel ikke å skrive noe om hvilke bilder som er tatt før vippeextentions og hvilke som er tatt etter? Heh! Jeg har som jeg også nevnte i går 12 mm på begge øyne og en slik behandling koster 1500 kroner på Auds minste i Kristiansand. Vippene skal vare i 4-5 uker og deretter må man gå og fylle på. En påfylling koster mellom 5 og 600 kroner. For at vippene skal vare lengst mulig er det veldig viktig å ta godt vare på dem. Jeg har fått beskjed om å prøve å unngå å få vann på vippene, jeg må ikke gnikke og gnure på dem, og jeg skal selvsagt ikke bruke mascara.

Som om det skulle være nødvendig! Aldri hatt så lange og sorte vipper i mitt liv. Hihi, jeg er så fornøyd. Det aller beste er faktisk følelsen jeg nå har uten sminke. Jeg ser liksom konstant våken og stelt ut. Alt jeg behøvde å gjøre på morgenen i dag var å få på bryn og litt pudder. Ikke en gang eyelineren var nødvendig. Jonas har skrytt av hvor fin jeg er fire ganger siden han kom hjem fra jobb sent i går kveld. Haha, jeg tror jammen han syntes det ble bra han også!Så var det de fine neglene! Hvite negler er noe av det fineste jeg ser, og denne gang slapp jeg å bruke juksenegler under gelèen! Anita har kun bygget mine egne negler tykkere slik at de skal få vokse seg lange og fine de neste fire ukene. Det er pinlig å si det, men jeg bet negler helt frem til jeg fikk min første neglbehandling av Anita. 4 uker med gelenegler var det jeg behøvde for å klare å slutte. Nå som jeg har fått en liten smakebit på hvordan det er å ha egne, velstelte negler så har jeg bestemt meg for å aldri gå tilbake til den kvalme uvanen igjen. 

Hva synes dere? Ble det ikke vanvittig pent?  

Marthe prøver seg som frisør

Nå har jeg det fint dere. Jeg har fått pratet litt med bestemor på telefonen i kveld, og nå sitter jeg bare og smiler for meg selv. Den dama er bare helskjønn! Hun leser bloggen svært nøyaktig, og skulle jeg legge ut detaljebilder av leiligheten så vær du sikker på at hun studerer dem. Nøye! Bestemor og bestefar bor i Stavanger og har derfor aldri sett den nye leiligheten vår i virkeligheten, men bestemor vet likevel nøyaktig hvor enhver interiørgjenstand er plassert.. 

Bestemor: Eg ville isje gått udenfor leiligheden hvis eg hadde så fine stua!  
Marthe: Hahaha! Så fint har vi det vel ikke? 
Bestemor: Jo! Det fina juletreet, også adventslyså.. og den lysestaken i vinduskarmen.. og de flotte kanelbollene!
Eg hadde isje bevegt meg av flekken!

Hvis ikke jeg har den skjønneste bestemoren så vet ikke jeg. Nå har jeg fått besøk av Annika som dere helt sikkert ser! Jeg har for første gang i mitt liv fått prøve meg som frisør. Annika trengte litt hjelp til farging av ettervekst! Jeg tror jeg gjorde det nokså bra også? Kanskje det er frisør jeg skal bli? Nei, det tror jeg neppe. Nå sitter vi med serien "Kornsirkelmysteriet" på tv2. Det må dere bare se! Jeg blir så utrolig fascinert over dette naturfenomenet. Jeg så en vanvittig bra dokumentar om dette for mange år tilbake, og siden har jeg vært helt besatt av alle lignende programmer. Nei, dere må bare se det for å forstå.

Ansiktsmaske har vi også testet i kveld! Den må jeg få anbefale dere en annen dag.
Jeg håper dere har hatt en fin onsdag. Har dere det?

Nye vipper og negler!Da var jeg hjemme i stuen igjen etter å ha blitt dullet med i over tre timer. Noe så herlig! Jeg møtte opp på Auds minste i sentrum klokken halv tolv og hilste på Kamilla som skulle ordne meg lange vipper. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt smånervøs for at denne behandlingen skulle gjøre vondt eller være ubehagelig. Jeg er ikke så pinglete av meg, men akkurat øynene har alltid vært et litt "ømt" området. Vel.. Jeg ble lagt på en litt for god seng, innpakket i teppe og da var det gjort. Jeg ville nærmest snorke meg gjennom hele behandlingen. Hihi. Dette var visst Kamilla veldig vandt til. Hun var så utrolig forsiktig med hendene sine, og den rolige stemmen gjorde at jeg bare ville falle i drømmeland. 2 timer tok det å få på 12 mm lange vipper på begge øyne, og GUD for en forandring. Jeg gleder meg sånn til å vise dere resultatet i morgen. Øynene mine har ikke bare blitt større, men av en eller annen grunn så føler jeg at de har fått en enda sterkere blåfarge. Jeg er så fornøyd! Herlighet, hvorfor har jeg ikke gjort dette før? Jeg kommer til å bli avhengig.
Så fort vippene var på, satte jeg meg i neglstolen til Anita som jeg allerede har vært hos en gang tidligere. Dere husker vel de franske neglene som jeg fikk for rundt 5 uker siden? I dag var det på tide å få nye negler og denne gang kjørte jeg "all natural". Takket være jukseneglene som jeg fikk satt på sist, har mine egne negler klart å vokse seg ihvertfal noen millimeter lengre! Dermed kunne jeg denne gang bare legge på litt gelè for tykkelsens del og lakke neglene hvite med sølvglitter på. Anita er helt RÅ. Jeg kan komme og si at jeg vil ha omtrent hvilket som helst design på neglene og hun fikser det. Resultatet ble som forventet helt knall..Resultatene skal dere få i morgen tidlig.. Gleder meg sånn til å vise!
Stor takk til de fine damene på Auds minste i Frisørhuset!

Ready for makeoverGjett hvem som er på vei til en liten onsdagsmakeover? Negler skal fikses og vippeextentions skal testes ut for aller første gang. Jeg har ganske lange vipper fra før av, men de er så lyse og rette at jeg likevel ser ut som en zoomibe uten mascara. Tenk etter i dag kan jeg droppe mascaraen i tre uker fremover. Jeg gliser bare ved tanken. Jeg har knipset litt før bilder til dere denne morgenen, og i morgen tidlig skal etterbildene tas slik at dere får se den store forskjellen! Ah, dette blir en god dag. Jeg elsker jo å bil dullet med.

De fæle neglene skal vi endelig også få gjort noe med. Jeg har gått uten gelenegler i en uke nå og kjenner at det skal bli godt å få dem på igjen. Hvilket negldesign jeg har gått for får dere kanskje finne ut av allerede i kveld? Nå må jeg hive meg av gårde..

De fine frøknene på Auds hudpleie venter!
Vi skrives igjen så fort jeg er hjemme. Ha en fin dag!

Tacokveld med bestis
God kveld! Det ble verken søvn eller te på meg, men jeg føler meg likevel mye bedre! Cathrine og jeg har laget oss taco til middag og nå sitter vi med farmen på tvskjermen. Det ble en hyggelig tirsdag til slutt. Jeg sitter sprikkmett med dyna over meg og bella oppå der igjen. Hun er en smule fornærmet etter kveldens lille tannpuss. Hoho! Hun har vært mye plaget med tannstein de siste årene og derfor har jeg fått beskjed om å hver kveld pusse tennene hennes med en liten hanske og noe gelè. Dette er ikke akkurat Bellas favoritt kveldsrituale, men vi koser litt ekstra etterpå så får jeg alltid tilgivelse. Det er jo bare til ditt eget beste Bella!

Åja.. Sjokoladepudding på en tirsdag. Er ikke det greit? Det er jul!
Dere får ha en fin kveld videre! Dere sitter vel forann Farmen hele gjengen. 

Messy UpdoFor en merkelig dag! Klokken er ikke mer enn kvart på seks, jeg har gjort èn liten ting i dag, og likevel føler jeg meg supertrøtt. Jeg lurer på om jeg må begynne å trene igjen? Jeg har vanligvis energi som bare det og lyst til å finne på all verdens med ting, men i dag.. Kroppen kjennes bare så uendelig slapp og ekkel. Jeg har akkurat tatt meg en lang dusj og nå har jeg bare lyst til å koke meg en varm kopp te, pakke med inn i dyna og snurre nok en julefilm mens jeg venter på kveldsbesøk av bestis.

Cathrine kommer på besøk i kveld. Jonas jobber sent denne tirsdagen så i dag blir det venninnemiddag. Det skal bli så hyggelig! Jeg har faktisk allerede vært litt med Cathrine i dag. Jeg har nemlig hatt time hos Cathrines Clinique for farging og voksing av bryn. Ble kjempefornøyd som alltid! -Og i morgen er det klart for vippeextentions og nye gelenegler. Ah, det gleder jeg meg veldig til!

Dagens lille "updo" ser dere på bildene over her. Jeg vet ikke helt hva jeg har gjort for å få det slik. Noen ganger så står jeg bare på badet og prøver meg frem. Tvinner hår, krøller litt her, retter litt der og fester hårdotter med lusespenner til alle kanter. I dag var en slik dag, og dette ble resultatet. Hoho! Nei, nå får jeg få i meg noe næringsrik mat, sove litt, våkne igjen, og snu denne dagen på hodet. Denne tirsdagen skal ha en sprek avslutning samme hva som må til! Cathrine + en julefilm er nok det jeg trenger i dag.

Antrekk - 031213

God morgen kjære lesere! Nå er det lenge siden jeg har delt et antrekk med dere. Jeg tror jammen det er over halvannen uke siden sist! Det må vi gjøre noe med. I dag har jeg fått på meg en splitter ny genser fra Nelly. Tykk og god til kalde vinterdager! Nye sko har jeg også fått på. *Så fornøyd*. Bare se på dem da! De er dekket av diamanter.. Hihi, gode var de også. De sitter som et skudd på foten, og hælene er ikke så høye som de jeg vanligvis går i så dette ble rett og slett en ny opplevelse for meg.
Skoene koster 399 kroner HER, Genseren er fra Nelly (utsolgt), og buksene er fra New Yorker.Jeg har som dere kanskje har forstått ikke tenkt til å ha noen julekalender på bloggen i år. Jeg har hatt det et år tidligere, men det ble så mye arbeid for meg både i for og etterkant av desember. -Men jeg har i stedet lyst til å tipse dere om Nelly sin julekalender. Hver dag frem mot 24 desember, kommer Nelly til å åpne en ny luke med et supertilbud på en eller flere varer. Kalenderluken for 3 desember er nå åpen og bak luken skjuler det seg flere festkjoler, bukser og sko på 50%. Noen av disse plaggene har jeg faktisk tipset dere om tidligere! Dere kan se mine storfavoritter under her.


Klikk på bildene for å komme til de enkelte plaggene. 
Nellys julekalender kan dere ta en titt på HER. Luke 3 er nå åpen HER!

   
        Annonse

Christmas table for two
Har dere fått en fin start på den nye uken? Jeg har kost meg med en skikkelig hjemmedag. Jonas og jeg har bakt julekaker og fått svigers på besøk! De var ihvertfall en liten tur innom oss med varme kanelboller og flax kalenderlodd! *JIPPI!* Gjett om jeg vant også? Jeg ble 10 kroner rikere allerede under skraping av første luke. I år er jeg sikker på at jeg blir den heldige vinner av en million kroner.

Da kan svigers angre på at de gav loddet bort. Heh! Nå sitter jeg faktisk i stuen til Tonje. Storesøsteren til Annika. Hun ville at vi skulle holde henne med selskap i kveld, så da gjorde vi det. Vi har kost oss med finalen av Top Model, og en hau av godteri. Vi er vel ikke de eneste som har fulgt med på tv3? Hvem håpte dere skulle vinne? Herlighet, jeg var så nervøs på deltakernes vegne. Heldigvis var det to like verdige deltakere som sto igjen på slutten. Jeg holdt en liten knapp på Ingebjørg, men Frida er jo helt nydelig hun også.

Dere får sove godt og drømme søtt når natten kommer!
Jeg skal kose meg på jentekveld i noen timer til.

Oppskrift: SjokoladecookiesÅjada.. Frøkna har bakt igjen. De 12 havreflarnkjeksene jeg lagde i går holdt jo bare i et døgn! Denne oppskriften gav 27 sjokoladecookies som passer perfekt i jula. Kjeksene kan fint fryses, men da må du lage dobbel porsjon, for disse tror jeg heller ikke varer lenge. Jeg må lære mange flere! Herlighet, det er jo meningen av julekaker skal oppbevares i søte julebokser på kjøkkenet. Mine kaker får liksom aldri muligheten når de blir spist opp før jeg får tatt dem fra rista. Hoho! Det er vel i det misnte et godt tegn.

Håper dere liker oppskriften. Nå har Jonas tatt over kokkeleringen på kjøkkenet. Jeg har kjøpt biffstrimler med stekt paprika og løk, røstipoteter og bearnè som vi skal kose oss med til middag. Deretter skal jeg på en etterlengtet jentekveld hos Annika.Du trenger: 1. 200g romtemperert smør 2. 4 dl havregryn (de små) 3. 4 dl hvetemel 4. 1,5 dl melk 5. 2 egg 6. 2,5 dl sukker 7. 100g mørk eller lys kokesjokolade 8. 1 ts vaniljesukker 9. 1 ts bakepulver


  

Slik gjør du:
1. Start med å røre sukker og smør hvitt. Smøret skal altså ikke smeltes.
2. Tilsett et og et egg før du tilsetter mel, havregryn, bakepulver, vaniljesukker og melk.
3. Hakk opp sjokoladen og rør også inn denne helt til slutt.
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og stek ni cookies av gangen, midt i ovnen på 200g.
5. De trenger ca 10 minutter i ovnen. La dem avkjøle litt før du flytter dem over på en rist.Aller best nystekte med et kaldt glass melk til.. Mm!
Ha en fin kveld så lenge! Vi skrives igjen litt senere.

Inspiration - Christmas nails

Ser dere noe dere liker? Jeg ringte til Auds hudpleie klokken 10.30 i dag for å bestille time til både vippeextentions og nye gelenegler. Siden har jeg bare sittet på pinterest og letet etter inspirasjon til et passende negldesign. Jeg har så lyst til å gjøre noe ut av neglene nå som det faktisk er mulig. Min franske manikyr som Anita satte på meg forrige gang, varte i nesten nøyaktig fire uker. Varer de neste neglene mine like lenge så kommer jeg faktisk til å ha dem både til jul og nyttår! Da må jeg vel kjøre på med noe litt spenstig?

Er dere ikke enige? Fransk manikyr kan jeg jo ta igjen når som helst ellers på året! Jeg har lagt ved et bildedryss av ulike vinter, jul og nyttårsnegler. Kanskje det kan være til inspirasjon for dere andre som også har lyst til å stelle neglene deres før jul. Jeg har ikke helt bestemt meg hvor hvilken variant jeg skal gå for, men jeg har mine favoritter. Dere får vente og se resultatet på onsdag! Jeg skal først sette på lange og fine vippeextentions og så skal Anita ta seg av neglene mine etterpå. Jeg er så spent på hvordan spesielt vippene blir! Jeg har aldri prøvd det før, men jeg er sikker på at det blir helt knall. Wuhuu! Nå skal jeg bli fin til julebord nummer. 2.


 


Har dere noen gode inspirasjonsider til negldesign så gi meg gjerne en lyd.
Nå får jeg komme meg på badet og starte dagen. Det er jo mandag og ny uke!

Vi har pyntet juletre!  Første adventslys er tent og Jonas og jeg har pyntet juletre. Jeg har åpnet første luke i sjokoladekalenderen min, slukt skokoladebiten hel og pakket inn litt flere julegaver. Nå snurrer "Bride for Christmas" på tven her. Absolutt en film jeg vil anbefale dere å se nå i juletider. Ah, jeg tror aldri julestemningen min har vært så sterk i begynnelsen av desember.

Vi har ikke engang fått snø enda, og jeg er i ekstase. Jeg lurer på hvordan dette skal gå. Snart kan vi bare kalle bloggen "Marthes juleblogg". Heh! Jeg skal prøve å roe meg litt ned, men det er ikke så lett når vi er to som er like glade i julen.  
 

Se så fin stuen vår ble med et DIGERT pyntet tre! 

Christmas, i love you! Måtte du vare evig i år.

Oppskrift: Havreflarn

Her kommer årets første julekakeoppskrift! Det måtte bli noe enkelt som kun inneholdt ingredienser vi allerede hadde i hus. Det er søndag og jeg glemte selvsagt å handle i går. Heldigvis kom jeg på en oppskrift som kun krever sukker, egg, havregryn, smør og bakepulver. Det har vel de aller fleste i hus? Ihvertfall om dere er like glade i havregrynsfrokost som Jonas. Hele nederste kjøkkenskuff er full av både små og store havregryn. Hihi, hadde jeg bare hatt nok smør så ville jeg laget 200 havreflarnkjeks i dag.

Dessverre hadde jeg bare nok til 12 digre. Jeg får lage trippel porsjon en annen dag! Jeg har ihvertfall fått prøvd meg på dette for første gang i mitt liv og resultatet kunne ikke blitt bedre. Jeg sitter med en gigantkjeks ved siden av meg i skrivende stund og jeg har planer om å gå løs på den så fort dette innlegget er publisert. Jeg elsker at de er så sprø samtidig som de smelter i munnen. Mmm!Du trenger: 1. 1 egg 2. 100g smeltet smør 3. 1,5 dl sukker 4. 3 dl havregryn (små) 5. 1 ts bakepulver 6. Eventuelt 1 ss hvetemel

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å smelte 100g smør i en kjele. Bland det smeltede smøret med havregrynen. 
2. Visp sukker og egg til lett eggedosis og tilsett bakepulveret mot slutten av vispingen. 
3. Bland smør/grynblandingen med sukker og eggblandingen. Rør det hele godt sammen. 
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg 1-2 ts røre på brettet med god plass mellom hver kjeks. De ser ut til å bli små, men de flyter ut i ovnen og vokser seg mye større. Jeg la 1 ss på stekebrettet og mine ble gigantiske. Stek midt i ovnen på 180g i 6-7 minutt. 
5. Avkjøl kjeksene på rist. Ikke begynn å flytte rundt på dem med en gang. De er veldig sprø og knekker fort.Ha maks 9 kjeks på et brett ihvertfall til å begynne med. Ellers kan de fort smelte sammen. Så de gode ut eller? Dere bør tredoble porsjonen hvis kjeksene skal vare i mer enn et døgn.

DIY - Adventslys

God morgen! Håper dere har stått opp på et bedre ben enn det jeg har. Hoho, jeg kjenner det langt nedi bena når jeg hoster i dag. Er det et tegn? Formen min rakk aldri å bli noe særlig bedre. Jeg har vært på jobb og hatt så mange spennende planer at jeg helt har glemt å slappe av. Nå har jeg ihvertfall avlyst det lille som var av søndagsplaner og byttet ut møte med paracet, te og hjemmekos. Jeg har blant annet knipset bilder til et lite DIY innlegg! Som jeg koser meg med disse innleggene. Jeg skulle bare ønske inspirasjonen ikke tok slutt for to måneder siden. Nå er det ihvertfall jul, og med julen kommer mye ny inspirasjon! Det er jeg glad for.

Under får dere oppskriften på årets adventslys. Det er tross alt første desember og første advent i dag! Mange av dere har nok allerede staken på plass, men jeg er sikker på at det finnes noen som er litt sent ute. Slik er det jo alltid. Jonas og jeg gikk for hvite lys til stuen i år. De fleste går nok for lilla. Jeg syntes bare det ble så rotete med lilla i tillegg til rødt, hvitt og sølv. Stuen vår er ikke vandt til å bli preget av så mange farger! Vi får heller ha en egen lilla adventstake i gangen. Her skal alt være rent og pent.

 
 

Du trenger:
1.
Sølvfargede kongler fra Upstairs 2. Fire adventslys 3. Tall 1-4 4. Et pent fat 5. En blondetrå 6. "spikre" fra Upstairs 7. SaksSlik gjør du:
1. Start med å måle hvor langt båndet må være for å akkurat rekke rundt kubbelysene. Klipp dem til med en saks.
2. Legg det ene oppklipte båndet rundt første lys. Der hver ende av båndet møtes, legger du første tall på og trykker gjennom en "spiker" slik at det hele blir sittende fast slik. Du må selvsagt bruke tall som har hull over seg slik at du får muligheten til å feste dem på denne måten. Noen adventstall har allerede en spiker festet på baksiden. Disse kan man jo bare tre rett inn. Finner du ingen slike tall som er beregnet til stearinlys så må du ty til lim, men det er heller ingen problem. Jeg kjøpte både spiker med diamantdetaljer og tall på butikken Upstairs. De hadde mange varianter og slikt dill er nærmest gratis. Spikrene kostet 13 kroner og blondebåndene 5 kroner.

  
 

Konglene kjøpte jeg også på Upstairs for tja 3 kroner stykk. Alt jeg har brukt i dette DIY innlegget er fra Upstairs bortsett fra fatet. Det kjøpte Jonas og jeg samme dag på Living. Ble det ikke bra? Dette prosjektet tar fem minutt og ikke koster det all verdens heller.

Ble dere inspirert til å lage noe lignende selv?
Eller kjører dere bare adventsstake med fire vanlige lys i?