hits

november 2017

This Year's Christmas WrappingHei på dere, og riktig god torsdagskveld! Tenkte jeg skulle dele litt innpaknings-inspo med dere mens jeg venter på at kveldsmaten skal bli klar. Jeg orket ikke å lage middag i dag, så da ble det varme baguetter med egg istedet. Så lenge vi har et måltid om dagen som er "varmt", så er jeg egentlig fornøyd enten det er varm fisk, kjøttboller eller varme ostesmørbrød. Hehe. Uansett! Nå skal ikke jeg spore av til matprat, for det har vi nok av fra før her på bloggeriet.- Christmas Wrapping Ideas -For et par dager siden hadde jeg meg en snartur på sørlandssenteret for å jakte litt etter detaljer og tilbehør til årets gaveinnpakning. Herlighet så mye fint jeg fant bare på en liten time! Panduro, Upstairs, Kremmerhuset og Søstrene Grene... Wow, i år leverer de! Noe av det jeg fant finner dere under her, og mer skal jeg vise dere senere i en "wrapping" del 2. Disse innpakningsseansene med julemusikk, kakao, og smeltet marshmallows... Jeg koser meg seriøst glugg.

- Søte til og fra kort fra Upstairs - - Små, fine gullkuler fra Kremmerhuset - - Store sløyfer fra Søstrene Grene -- Silkebånd+innpakningspapir fra Panduro. Tre fra Søstrene Grene -Spør hvis dere lurer på hvor noe er fra da :-) Alle tre innpakningspapirene mine er kjøpt på Panduro. Synes det er så kjekt med hvit og sort, for det er så lett å lage elegante pakker av. Da kan man liksom trikse og mikse med alle mulige farger, glitter, gull, sløyfer og you name it. Det blir pent nesten uansett! Disse søte grønne trærene betalte jeg rundt 7kr for, så disse kan fint brukes til å pynte flere pakker med <3 Det er ikke så mye som skal til alltid!- Hjemmelaget klistermerker fra Kremmerhuset -Disse klistermerkene passer jo både til kakekrukker og hjemmelagde gaver!
Ah, gleder meg allerede til flere timer med saks, teip og lekker innpakning <3

My December Bucket List♥ Se sport på tv! Herregud som jeg gleder meg til å tilbringe tid foran tven igjen. Se på skiløp i helgene og håndvall VM om kveldene! Disse to sportene er de eneste jeg bryr meg om, og i desember måned får jeg i bøtter og spann! *GLIS*

​♥ Nyte å være samboer litt! Virkelig kose meg med mannens selskap og gjøre mitt ytterste for å unngå at vi går hverandre på nervene. Mannen er nemlig sykemeldt de neste fem ukene etter en kneoperasjon, og jeg er så og si ferdig med alt av skole i morgen, så da blir vi faktisk gående oppå hverandre hver dag hele dagen! Litt av en omstilling å gå fra å sees 1-2 kvelder i uken til 24 timer i døgnet! -Men det skal gå så fint! Må sette pris på det så lenge det varer.

♥ Tilbringe første søndag i advent ute i skog og mark med en stykk Kristine som jeg ikke har sett på to måneder. De melder stor sol og 4 stusselige varmegrader søndag formiddag, så da pakker vi tursekken og tilbringer noen timer ute sammen med hundene, bål, pølser og kakao. 

♥ Kjøre juleverksted med Cathrine. Jeg vil bake litt utradisjonelt i år! Som julecupcakes, juledekorert kake, og litt utradisjonelle kjeks. Så vil jeg pynte pepperkaker ordentlig FINE til en forandring, og ikke bare klæsje på en dæsj melis og et par nonstop. I år skal det gjøres gjennomført lekkert! ​♥ Ta en ukes juleferie i Stavanger by som alltid. Lade opp med pysj og julefimer dagene før jul, feire 24 desember med bestemors nydelige pinnekjøtt, og hive innpå med ribbe 1. juledag. Gleder meg seriøst til ALT med denne juleferien. Bestas riskrem som er helt syk, tante som hvert eneste år får og svelger mandelen hel, lukten av klemmentiner, julesnoperier, kaker, sene morgener i pysj.. Nei, jeg MÅ huske å sette pris på, og nyte hvert minutt av dette. 

♥ Ha en liten alene-kveld på soverommet i min beste pysj, spise julekaker og se Victoria Secret Show. Jeg har enda til gode å få snurret årets show fra Shanghai og er helt obsessed av norske (sørlandske faktisk) Frida Aasen. For en BABE! Gleder meg til å se henne rocke catwalken en gang neste uke.

♥ Kose meg glugg på årets bloggjulebord! 8 desember er det duket for julebord med Geir og Kristina igjen. Kristina har jeg heller ikke sett på flere måneder, så det skal bli hyggelig å få skravlet litt med henne og nå! Så gleder jeg meg til å svinge Geir rundt på dansegulvet til Ernst Hotell igjen. Haha, fjorårets seanse var helt fantastisk.. 

♥ Dra på hawaiifest med hele vennegjengen! Haha, ja dere leste riktig. 16. desember har Diderik (kjæresten til Annika) invitert absolutt hele gjengen på Hawaiifest hos dem! Dette er noe han har planlagt helt til tidlig i høst og for anledningen er det kjøpt inn på palmetrær og eksotisk tilbehør. Bare sånn for å ta en liten pause fra alt som heter julestemning liksom! Haha, jeg har gledet meg til dette i to måneder nå <3♥ Snurre 5 julefilmer. Det høres kanskje lite ut på en hel måned, men det er mye annet julete og hyggelig jeg også vil ha tid til! -Men fem julefilmer SKAL jeg sette av tid til. Noen gamle klassikere og noen helt nye <3 Polarekspressen blir første ut kjenner jeg. Elsker den filmen...

♥ Kjøpe møbler på romjulssalg. Kommer ikke over hvor lurt det var å sette overtakelsesdatoen til 3 januar. Hihi, hello romjulssalg og hello januarsalg! Kommer til å spare masse på å innrede leiligheten min i denne perioden. Noen møbler har jeg i boks allerede, men jeg trenger fremdeles sofa, tvbord og spisegruppe! Jeg fikk ordnet meg en seng i grå forrige uke med innebygget tv som popper opp fra fot-gavlen. Haha, gleder meg til å vise dere! 

♥ Kjøpe meg et chunky knit blanket. Google it, hvis dere ikke skjønner hva jeg snakker om. HVOR får jeg tak i et slikt et billigst mulig? Er det noen som har peiling? Jeg MÅ ha meg et NÅ, og kunne gjerne tenke meg å kjøpe et par i julegaver også i år. Hvem vil ikke ha et slikt under juletreet tenker jeg?

♥ Feire nyttårsaften i en diger hytte på fjellet sammen med en HAU av vennepar. Fy så gøy det kommer til å bli! Gleder meg sånn til å ta med mannen til fjells, spise kalkun sammen med hele gjengen, og feire ikke bare en kveld, men hele nyttårshelgen. Jeg er så takknemlig for at jeg ikke har fått jobbhelg verken jul eller nyttår i år så jeg faktisk kan ta del i alle disse festlighetene.Desember, jeg er klar! Velkommen skal du være i morgen <3 

- Årets første julekakeoppskrift -Ååå, som jeg har kost meg denne onsdags formiddagen! Jeg har nemlig bakt årets første julecookies! Oppskriften er egentlig en av mine gamle Serina-kakeoppskrifter, men i år bestemte jeg meg for å lage serinakakene i "sticks" istedet, så det blir enda litt enklere å dyppe i kakaokoppen eller nyte til en kopp kaffe (for mannens del). Var de ikke søte? Dette herlige snøfnugg-kakestrøsselet fant jeg på Panduro i går. Tror det kostet rundt 50 lappen.Ellers har dagen i dag gått til enda mer baking og også en aller siste tur til leiligheten. Jeg var litt uheldig med vaskehjelpen i går, og låste meg inn til en... ikke fullt så ren leilighet kan man si. Gulvene var flekkete, toalett og dusj var ikke vasket og heller ikke under møbler, så jeg ble rett og slett nødt til å sende inn en liten klage og få damen til å komme igjen i dag tidlig for å gjøre leiligheta ordentlig ren. Det var den heldigvis blitt også i formiddag, så nå har jeg endelig fått levert fra meg nøkelene og takket for et fint kapittel på justneshalvøya også. Herlighet, jeg har snart bodd i enhver bydel av Kristiansand... 

Vet dere hva som frister mer enn alt i verden akkurat nå? Fylle glasset med mer melk, spise enda flere julekaker og snurre årets første julefilm. Jeg skal ikke gjøre det, for nå må jeg nesten lage plass til dagens laksemiddag, men fy søren... til helgen lukter det både julefilm og tur i skog med bål og bestis. Ber til værgudene om at det måtte komme snø på bakken innen den tid! Tror aldri jeg har vært så lysten på snø før.. Det er liksom alt som mangler i livet mitt nå!Du trenger - julestenger: 1. 100g sukker 2. 150g smør 3. 1 egg 4. 2ts bakepulver 5. 2ts vaniljesukker 6. 250g hvetemelSlik gjør du: 
1.
Smuldre romtemperert smør med hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
2. Rør inn 1 egg og sukkeret. Kna deigen fast med hendene!
3. Rull to pølser ut av deigen, kjevle pølsene til flate firkanter og ha på et stekebrett.
4. Stek midt i ovnen på 180g i 10 minutt. Skjær så de nystekte firkantene i strimler.
5. Smelt litt sjokolade og ringle over litt på kakestrimlene. Pynt med julestrøssel!Havreflarn-kjeksene mine finner dere HER <--Jeg fikk ca 20 strimler ut av denne oppskriften <3
Glasskrukkene er fra Kremmerhuset!

Christmas came early....... as every year! Heh. Neida, i år har jeg vært flink, synes dere ikke? Dere som har fulgt meg og bloggeriet i noen år nå vet at jeg tidligere ikke har klart å holde fingrene fra juletreet lengre enn til midten av november. Jeg har til og med sett meg nødt til å kjøpe to grantre ettersom det første visnet lenge før jul. Håpløst... Det var først i fjor jeg tok til vettet og gikk til innkjøp av et falskt tre, og nå i dag da mannen var ute på noen ærend, smalt jeg det opp mens jeg sang stygt og skrikete på gamle stemningsfulle julesanger <3 Ble så i julestemning av denne lille seansen at jeg bestemte meg for å utsette eksamenslesningen enda en dag for å ta turen på sørlandssenteret og handle inn på nye kakebokser istedet..  Altså, nå fremover lukter det jul her inne dere! Dersom dere skulle ha noen ønsker til juleoppskrifter, tips, gaver eller hva som helst. Vær så snill og legge igjen en kommentar under her. Etter min andre eksamen 1 desember har jeg hele 24 dager å drukne dere med julete ting på, så tips og ønsker til denne typen blogginnlegg tas hjertelig imot i dag! Tenk, det er tre dager igjen til 1 desember, og fem dager igjen til første søndag i advent. Hjelp! Jeg må handle adventlys! Kanskje det blir neste julete bloggpost fra denne kanten? Jeg får pønske ut noe fint i kveld.. Ah, kan nesten ikke vente med å åpne første luke i julekalenderen min. Jeg fikk den tilsendt av familien min i Stavanger, akkurat som i fjor og jeg blir helt varm i hjertet når jeg titter bort på den. Elsker sånn ca alt fra Body Shop, så fingrene mine klør noe fryktelig etter å ta på, riste og titte oppi eskene. -Men jeg nekter å ødelegge spenningen også, så jeg skal holde meg unna litt til!- Tre dager igjen til 1. desember -Nå skal jeg nyte synes av juletreet noen minutter til før jeg hopper avgårde på søpla med litt skrot fra leiligheten. Jeg fikk faktisk flyttet over alt det resterende i går, så i skrivende stund tenker jeg vaskedamen sveiper moppen som bare det der borte. Gleder meg til å vri om nøkkelen en siste gang i kveld og bli truffet av en osende ren duft <3 Ha en fin tirsdag alle sammen!

- Inspirasjon til din ukesmeny -Okei, dette skal bli alt annet enn en blåmandag! For første gang på uker fikk jeg sovet til klokken halv ni, og våknet ordentlig uthvilt. Herregud så nydelig! Svigers og jeg fikk flyttet over nesten alt jeg eier i går kveld, så nå gjenstår bare et par esker og posene med klær i dag! Jeg trodde jeg skulle klare å flytte absolutt alt selv, men fy fader så deilig det var å få hjelp <3 Stakkars mannfolket mitt skulle jo gjerne ha hjulpet til han også, men han har nok med å være nyoperert om dagen. Det er såvidt han klarer å steke seg en grandiosa, så nå fremover blir jeg sykepleier på fulltid her i heimen! Hihi, hyggelig det <3 Kjenner jeg gleder meg VILT til å lage meg ordentlig mat igjen selv også nå. Jeg skal vaske kjøleskapet og hive meg på ukens storhandel så fort dere er oppdatert med litt inspirasjon til ukens middagsmeny!Her får dere noen av mine favorittmiddager. Litt vegetarvennlig, litt indisk, en rågod kyllingform, litt rød fisk og en av mine (ihvertfall fem) pizzafavoritter. Elsker egentlig hjemmelaget pizza, men etter x antall grandiosa de siste par ukene tror jeg faktisk ikke jeg orker det heller på en stund. Haha! I dag står en helt ny rett på min meny, og oppskriften på den skal dere få senere denne uken, dersom den faller i smak <3- Kjøttfri risotto med sopp -- Indisk kylling med ris og raita -- Vegetarboller i tomatsaus -- En laksefavoritt ned godt tilbehør -- Kylling og ris i mangosaus - - Pizza med kjøttboller -- Kremet laks med pasta og urtebrød -Håper dere lar dere friste litt av dette før ukens handel <3
Klikk på den rosa skriften for å komme til oppskriftene!

Preparing For Party Season

Annonse // White One


Ser man det! Da var nok en helg i uniform overstått! Jeg har kost meg glugg både i går og i dag og som alltid har jeg lært MASSE. Det har vært en ordentlig spennende helg! Både rolig og travel med litt overtid i dag, men fy så gøy jeg finner det! -Også synes jeg det er spesielt moro å oppdage at jeg plutselig forstår diagnoser, medikamenter og ord jeg tidligere ikke har hatt peiling på hva er! Ah, den sykdomslæra har gitt meg MYE altså <3 

Nå skal jeg snart plinge svigers jeg, for "flytting" står som neste prioritet på dagens to do liste! Er så heldig at jeg har fått låne litt lagringsplass hos dem til tingene mine i desember måned <3 De bor ikke så langt unna leiligheten min heller, så da går det forhåpentligvis superkjapt å flytte det over igjen i januar!Før jeg ringer en stykk snill svigermor, så tenkte jeg å dele ukens siste og største rabattkode med dere! Dere har hørt om White One før ikke sant? Jeg har ihvertfall anbefalt produktene deres mange ganger tidligere her på bloggen. Jeg tror faktisk dette er en av mine aller eldste samarbeidspartnere. Jeg har brukt tannblekingen deres i mer enn 6 år, og var også en av de første til å prøve ut både serumet for lange øyenvipper og fyldige bryn da det kom ut noen år senere.I hele fjor høst, vinter og vår var jeg fullstendig avhengig av superlange vippeextentions, og da jeg omsider tok dem av nå i slutten av sommerferien 2017, visste jeg nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg så fæl jeg følte meg. Plutselig gikk det opp for meg at et år med extentions hadde gjort hårene mine halvparten så lange og halvparten så mange! 10-12 dager tok det meg å vokse ut lange og mørke vipper igjen, ved bruk av dette serumet. Helt fantastisk at det finnes et produkt som faktisk gir så synlige resultater raskt!Brynserumet deres er akkurat likt. Sliter du med ihjel-nappede øyenbryn eller bryn det bare ikke går an å tegne jevne? Vi har alle vært der.. Nappingen kan gå litt raskt i svingene, og vips så mangler det en hårflekk et sted. Heh, det er kjempekjedelig! -Men det finnes noe som kan hjelpe raskt, og det er White One sitt Ibrow serum som dere nå får på 50% ved å taste inn koden "MARTHE50". Kanskje er det du som trenger et serum, og kanskje er det venninnen din? Du kan ihvertfall gi det bort til halv pris i disse dager! Et brynserum fås nå til 249kr per stykk HER, og et vippeserum til samme pris HER.- Enda et billig julegavetips fra meg til deg - Rabattkoden min gjelder også for et annet produkt jeg vet er veldig populært hos White one! Kosttilskuddet deres "betakaroten" med maksimal lovlig styrke, gir en raskere, dypere og mer langvarig brunfarge. Kanskje ikke så dumt å klikke hjem nå som du kan få det for 83kroner! Boksen inneholder en måneds forbruk akkurat som alle andre merker (altså 60 tabletter), og fungerer akkurat like bra som langt dyrere kosttilskudd jeg har prøvd, så her er det noen kroner å hente enten du hamstrer til hele sommeren, eller bare vil teste det ut til jul. Jo færre minutter huden må tilbringe i solen for å bli brun, jo bedre! Betakaroten bidrar nettopp til effektiv pigmentering, samtidig som den gjør den litt "skitne", grå solariumsfargen mer gyllen og fin. Boksen finner dere HER, og så billig betakaroten får du nok ikke tak i igjen!Håper dere vil teste, for disse produktene er virkelig gode.
Ilash og ibrow har jeg brukt i mange år nå, og jeg er så fornøyd <3

- My Latest buy -

Inneholder annonselenke for Bikbok


Endelig hjemme og på plass med pcen på fanget igjen <3 Jeg visste det ville bli hektisk også etter eksamen, men SÅ hektisk? Det kunne vel ikke passet dårligere med jobbhelg akkurat nå, midt mellom flytting, utvask og enda en eksamen, men fader heller et par dager til med multitasking dreper nok ikke. Jeg har faktisk bestemt meg for å booke en 50 minutters spatime på Aquarama neste fredag når stormen har lagt seg og enda en eksamen er tatt. Hoho, synes det er en passende belønning etter en lang måned med mye stress og lite tid til hygge <3 Kanskje får jeg med meg en venninne og!

 Jeg har løpt rundt i uniform hele formiddagen i dag og i skrivende stund sitter jeg midt mellom 10 stappfulle flytte-esker! Tenker jeg skal hive meg rundt med første lass så fort som mulig, men først må en stykk blogg oppdateres medl litt "ikke-annonse" før enkelte får åndenød, spasmer og alt på en gang. Hehe, neida.... Eee, jo.Håper dere har en hakket mer avslappende helg enn meg? Sikkert ikke. November er vel hektisk for alle. Spesielt studentene der ute. Jeg tenkte ihvertfall jeg skulle vise dere et par av gårsdagens kupp før jeg smetter avgårde :-) Dere skulle alvorlig talt ha sett meg i går.. Jeg hadde én alarm på i timen fra klokken 07.00 om morgenen til klokken 23.00 om kvelden bare for å få med meg alle timestilbudene til Nelly. Er det litt trist? Nyttårskjolen er nå ihvertfall i boks, samt en splitter ny skogarderobe med både vinterboots, støvletter og fine hæler. Skal selvfølgelig vise dere det også når det kommer frem. 

 Denne søte lille ulljakken fant jeg på Bikbok til 40% i går. Har dere sett noe så herlig? -Også i dus rosa!? Tror den blir helt nydelig å bruke sammen med noe hvitt i vinter <3 Vesken fant jeg på Only! Eller var det Vero Moda? De har den vel sikkert begge steder.. Det er visst noe med meg og pastellfarger om dagen.- Ulljakke fra Bikbok HER, veske fra Vero Moda - 

Må vise dere mitt nye baderomsinteriør også litt senere. Jeg fant noen helt nydelige håndklær i mørkegrønn og hvit som jeg tenker å ha på mitt nye bad sammen med noen lekre gulldetaljer <3 Ah, kjenner jeg gleder meg en HAU til å innrede nå! -Skal bare kose meg en måned med samboer først og nyte hver dag av det også. Herlighet så fin den kommende uken skal bli. Gleder meg allerede til å pynte juletre i kjærleikens stue.. 1 desember skal det opp!Fortsatt fin lørdag til dere alle <3
Vi skravles mer i morgen. Nå jeg se og flytte litt!

20% på hele Pictureit i dag!

Annonse // Pictureit


For.En.DAG! Jeg har løpt rundt i hele dag og hamstret på ikke bare ting til den nye leiligheten min (håndklær og diverse dill), men også julegaver til mine kjære og nære! Takk gud for at jeg har fått låne mannens bil hele helgen, for uten den tror jeg ikke at jeg ville hatt armer til å gå på jobb med i morgen. Jeg vet ikke med dere, men jeg blir helt vill av Black friday jeg. Føler med alle og enhver som ikke har fått lønn innen til fredag 24 november. Haha! Tilbud som disse vil man enkelt og greit bare ikke gå glipp av...Pictureit, min favorittnettside for koselige bildeplakater og ikke minst perfekte julegaver, har også satt i gang en kampanje for anledningen! I dag kan dere handle plakater til både familie, venner, eller kjæresten med 20% avslag. Alle varer i hele nettbutikken til Pictureit er satt ned med 20% denne fredagen! Virkelig verdt å sjekke ut dersom du enda ikke har klart å pønske ut hva du skal legge under treet i år. Det er tross alt bare en måned igjen til den store dagen i dag. Ja helt nøyaktig faktisk! Hihi, blir varm i hjertet bare av tanken jeg <3 Kanskje noen av dere alt har klikket hjem noen julegaver herfra? Pictureit har alle mulige familieposters med mormor og morfar, bestemor og bestefar, tante, onkel, mamma og pappa. Venninneposters og by eller dialektposters. Til og med armbånd har de fått inn med forskjellige titler inngravert. RÅlekre! Dere må faktisk bare titte på dem HER. Jeg har allerede bestilt to selv til både bestis og meg, og disse venter jeg spent på å få tilsendt i posten om bare noen dager.- Få 20% på alt fra Pictureit HER -

Enestående-plakaten er siste nytt fra Pictureit og denne synes jeg egner seg så innmari bra å gi bort sammen med en av familiepostersene. Jeg ser bare for meg bestas strålende øyne dersom hun hadde pakket opp en slik sammen med en "bestemor" plakat <3 Kanskje gjør hun det også. Hoho, vi får sjå! 4 uker igjen! Det er også gratis frakt hos Pictureit! Så vet dere det <3
Black friday i mitt hjerte. NÅ: Mer shopping.. SÅ et glass fredagsvin.

DW Celebrating Black Friday

Annonse // Daniel Wellington 


Happy Black Friday dere! Åh, denne dagen har jeg gledet meg til i en hel måned. Jeg eeelsker tilbud, og skal faktisk hoppe avgårde på billig julegaveshopping nå hvert øyeblikk, men før jeg gjør det tenkte jeg å dele et fint lite tips med dere! Daniel Wellington har fra 23 til 27 november Black friday kampanje på nettsiden sin! Hva betyr det? Jo eksklusive tilbud på de fineste klokkene som finnes. Jeg tror jeg har syv DW varianter jeg nå, men hva hjelper det når de hvert eneste år kommer med nye modeller som overgår de gamle? Jeg kunne tenke meg hele kolleksjonen deres jeg, og det tror jeg neppe jeg er alene om. Bare se så fine armcuffs? -Og så klassiske og rene klokker? Nei, Daniel Wellington har enkelt og greit fått det til. Nå, denne black friday helgen får dere en helt gratis reim ved kjøp av en klokke, og i tillegg 25% rabatt på bestselger-kolleksjonen "Dapper". Disse klokkene finner dere HER, og med en ekstra valgfri reim til får man jo faktisk to forskjellige styles! Med Daniel Wellington kan man nemlig enkelt skife reim og få en helt ny look på klokken! Et lite tips til deg som tenker å gi bort en klokke i julegave i år. Eller til deg som kanskje ønsker deg en selv? Nå er ihvertfall helgen her, hvor gaveshoppingen kan gjøres rimelig!- Få en gratis reim ved kjøp av en klokke -I tillegg har jeg fått lov til å dele ut en rabattkode som gir 15% på absolutt alle varer! Skriver dere inn MARTHE15 i kassen på Daniel Wellingtons nettside, får dere avslag på 15% uansett hvilken klokke dere måtte ønske dere. Selv har jeg fått den nyeste modellen "Classic Petite Ashfield" i sort og gull for anledningen, og det er denne dere ser på bildene her. -Sammen med et DW armcuff i rosegull. Den komboen der er det fineste jeg vet. Passer til enhver anledning og ethvert antrekk <3 Du finner klokken HER, og cuffen HER. Jeg har klokken i størrelse 28mm.- Se alle Black Friday tilbud HER -HAPPY SHOPPING DA DERE!

Finally something fun!Åh, denne dagen! Endelig skjer det noe gøy i hverdagen min igjen! Hehe, det er faktisk helt ubeskrivelig deilig å være ferdig med den lesingen nå. Det er en merkelig følelse å gå fra å nilese hele døgnet, til å ikke lese i det hele tatt, og jeg kjenner at kroppen enda ikke har rukket å stresse helt ned. Jeg får liksom ikke i meg mat enda, har konstant hodepine, og generelt litt høy puls, men et par døgn til nå så fungerer jeg vel som normalt igjen. Haha. Herregud som det tar på med eksamen.

Cathrine og jeg bestemte oss for å dra på julegaveshopping vi i kveld, og den burgeren her er det beste jeg har spist på så lenge jeg kan huske. Alt jeg har inntatt de siste åtte dagene er cocopops, frossen fiskegrateng og to grandiosa. De siste to dagene har jeg nesten ikke fått i meg noe som helst så magen min fikk mildt sagt sjokk etter denne burgeren. Jeg skal spare dere for detaljer, men for å si det sånn: Cathrine var på julegaveshopping. Jeg var på handicap-toalettet :-) "Stress takes care of the carbs", sier de. Vel, den kan jeg godt bekrefte! Magen min har aldri vært mer klar for juleribbe.Ufattelig deilig å se både mannen og min kjære bestis igjen. Gleder meg allerede til en ny date i morgen kveld. Da skal nemlig bestis ta med vinflaska og skåle litt med meg mens vi pakker ned i flytte-eskene mine. Jeg har en hektisk helg foran meg med jobb på omsorgssenter først, og så flytting, også har jeg på toppen av det hele en eksamen til om syv små dager. De 1000 pensumsidene der har jeg ikke lest mer enn 50 av. Haha! Jaja, det ordner seg. Den går heldigvis ut på mye av det samme som prøven vi hadde i går, så jeg krysser fingrene for at jeg kan finte meg frem til en grei karakter på den og.Har dere hatt en fin torsdag? Jeg er så trøtt her jeg nå, at jeg bare må hive meg i bingen så jeg kan våkne opp uthvilt og klar for en ny runde shopping i morgen. Julehandelen er i gang! Wop woop! Så kommer Hannemor på besøk igjen også i morgen formiddag for å hjelpe meg med litt bloggbilder <3 DET blir bra! Jeg har jammen savnet å skravle med dere <3Håper det står bra til med dere alle <3 
Dere har vært støttende og gode å ha i denne stressende perioden!

Marthe tester NIP+FAB

Annonse for Blivakker


Hei på dere! Eksamensperiode eller ikke eksamensperiode. Litt makeup har man alltid tid til! I dag har jeg lyst til å vise frem et veldig fint sminkemerke som dere kan få kjøpt hos Blivakker fra og med torsdag til en superbillig penge! Det er nemlig duket for en ny runde "Black Week", og i den anledning har BliVakker satt ned alle varene sine med alt fra 25-80%. NIP+FAB produktene koster ikke all verdens fra før av heller, så her kan man gjøre noen ordentlige kupp. :-) NIP+FAB har virkelig alle mulige sminkeprodukter, men det jeg har fått testet ut i dag er contouringsettet deres, highlightsettet, corrector-kremene, foundation, leppestifter og brynpenn. Alt sammen får dere altså kjøpt hos blivakker førstkommende torsdag!- Grønn og gul correcting for hud - 
Nå har jeg utrolig nok ikke en eneste kvise, men jeg har likevel noen partier i ansiktet som er litt mer rødlige. Spesielt rundt nese og munnparti. Dette fikk jeg dekket med litt grønnfarget corrector, mens den gule dekket de mørke ringene jeg har under øynene. Ja.. Det tar på med eksamen, og redbull løser ikke absolutt alt! Begge deler smører du på huden (der det trengs) før laget med foundation skal på, og når også NIP+FAB foundation er lagt, legger jeg et lag med matt lyst pudder før går løs på NIP+FAB contouring og highlighting palette. Disse to... Bare wow så fine! Uansett hvilke farger jeg mikser og trikser sammen her, så blir det bare superfine resultat! Disse skal tas i bruk MYE nå fremover som julebord venter meg for hele desember!- NIP+FAB Highlight Palette  -
Fra contouring palettet mikset jeg i dag fargen "Latte" og "Caramel" og påførte med kost  kinnben og ved hårfeste i pannen. Fra highlight palettet mikset jeg sammen "Golden" og "Sunkissed" og påførte over kinnben, overleppe, midten av nesen og mellom bryn. (Fargenavn står bak på palettene). Dette nydelige skimmeret kom ikke så veldig godt frem på bildene mine her i dag, men herregud så fint det er! En highlight som dette gjør virkelig susen.-Og på leppene har jeg prøvd ut en litt mørk og spennende farge kombinert med en lysere som jeg kun har påført i midten av leppene. Dette for å få en liten ombré-look! Fargene på disse NIP+FAB variantene ser dere på bilde under her og fås også kjøpt førstkommende torsdag!- Alle tilbud fra Blivakker får du HER -Happy Shopping! Nå skal jeg krype tilbake til pensum her. Det har muligens gått litt for mye tid foran det baderomsspeilet i dag. Heh! Blir jo så ivrig når jeg først setter i gang, skrur på musikken og bare leker meg med sminkeproduktene.. Jaja! Én full lesedag igjen, så kan jeg leke meg så mye jeg vil! *GLIS*

Jeg er i live!Jada! Kamera støver ned, fryseren begynner å tømmes for frosne pakker med fiskegrateng og kjøkkenbenken er proppet med tomme redbull-flasker, MEN jeg er i live. Morgenalarmen min går 07.00 hver morgen, og i leiligheta sitter jeg med nesa i pensum fra 07.30 om morgenen til midnatt. Jeg drømmer om astma, kreft og syre/base regulering, men det går helt fint for nå gjenstår bare fire puggedager!! Snaaaart i mål... Snaaart ferie. Hang in there hode og kropp <3  - En av ukens store cravings -Jeg så rimelig mørkt på denne sykdomslæra i starten av uken. Pensum er fremdeles ENORMT (skulle ønske jeg kunne bruke enda større bokstaver), men det er utrolig hva den hjernen vår er i stand til å ta inn... Jeg har lært så mye de siste fem dagene, og jeg synes det er så gøy! Nei alle tema er ikke like spennende, og jeg har definitivt hatt mine runder med "lyst til å gi opp", men herregud så godt det omsider er å kjenne at kodene knekker! Den mestringsfølelsen som kunnskap gir... En treningsøkt kan ikke engang måle seg! Jeg har enda mye å lære meg før onsdag 22 november, men fader dette her går fint. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Man klarer virkelig alt man vil <3 Alle fine studenter der ute: STÅ PÅ! Om du så ikke kan en dritt og har syv dager igjen til eksamen. Aner du hvor mye du kan lære deg på syv døgn? Skru på selvdisiplinen, dropp den Netflixepisoden og be tinderdaten vente! Man dæver visst heller ikke av å gå glipp av en studentpils. Kjøøøør nå den siste tiden, og gjør ditt aller beste. -Så kan juleferien feires med god samvittighet.Bare et lite livstegn fra geek of the week.
Jeg er snart tilbake <3 Takk for at dere er så tålmodige!

Forberedelser til julebordsesong!

Annonse


Se på hu da! Jeg tror ikke jeg har vært så gyllenbrun siden Mexicoferien min i 2012! Hehe, det er riktig nok juks og fanteri, men fader så genialt dette selvbruningssettet var. Ikke bare sparer jeg tid på å holde brunfargen med Vita Liberata, men det er billigere enn å legge seg i solsengen flere ganger i uken, det gir en langt finere farge, og best av alt: Det sparer meg for kjærestens dødsalvorlige samtaler om at jeg en dag kan komme til å dø av hudkreft. JAY! Win win tror jeg sånt kalles.

På disse bildene har jeg smørt inn kroppen med én behandling. Til og med ansiktet har jeg smurt godt inn, og altså ble det ikke jevnt og fint? Jeg er helt imponert av både produktet og meg selv for påføringsskillsene mine. Hehe. Ikke så mye som en ujevn flekk er det å spotte, og det til tross for at jeg ikke har noe særlig erfaring med påføring av selvbruning. *Thumbs up* Det er visst ikke så vanskelig å skulle få til et fint resultat likevel.Fargen jeg har brukt her er Vita Liberata Self Tanning Mousse i fargen medium. Jeg var litt redd for at selv denne skulle bli for mørk for meg nå som huden ikke har sett solen på mange måneder, men den var rett og slett helt nydelig. Ikke for mørk og heller ikke for lys. -Og dersom jeg skulle ønske et enda mørkere resultat neste gang er det bare å smøre seg inn i to omganger istedet for en. Det var utrolig lettvindt og moussen tørker med hånden på hjertet på null komma niks, så dette her lukter det storforbruk av for min del i månedene fremover. Jeg smurte meg inn klokken seks om morgenen, og gikk og la meg igjen i hvitt sengetøy mens jeg ventet på at jeg kunne spyle det av igjen, og ikke en flekk ble det på verken dyne eller laken. Bare sørg for at du er helt tørr før du kler på deg eller legger deg i sengen så behøver du ikke bekymre deg for avfarging i det hele tatt. Slik gjør du - Vita Liberata Mousse selvbruning
1.
Dusj og skrubb kroppen din ordentlig godt før bruk.
2. Smør knær, albuer og ankler med litt fuktighetskrem.
3. Tre på deg påføringshansken og spray den med en dæsj mousse.
4. Påfør selvbruningen på hele kroppen med sirkelbevegelser.5. Over knær, fingre, tær og albuer bruker jeg litt mindre for å unngå flekker. 
6. La moussen tørke inn, kle på deg om du vil, og gå med fargen i 6 timer før du spyler den av.
7. Smør deg så inn med Skin Finish kremen dersom du ønsker litt ekstra glød.Perfekt til julebordsesongen mange av oss har i vente etter en hektisk eksamenstid. Settet fås også i fargen dark, til dere som har vært litt flinkere enn meg til å opprettholde fargen fra sommerferien. Begge koster 499kr og kommer i en lekker eske med både påføringshanske, og denne Skin Finish kremen som man kan smøre inn både ansikt og kropp med for litt ekstra glød før fest. Denne kan man bare dusje av igjen etter et lite døgn, og fungerer faktisk som "kroppssminke", eller "foundation med litt skimmer for bena". Heelt nydelig! Alt som finnes i 2017 sier jeg bare...Vita Liberata Luxury Tan sett fås kjøpt HER <--

Ting jeg vil gjøre i november1. Fullføre årets vanskeligste eksamen! -Og helst gjøre det med glans. Heh! Jeg føler ikke jeg har så god kontroll som jeg burde, men det følte jeg ikke i fjor heller, så jeg ligger vel bedre an enn jeg tror. 8 dager igjen med lange lesedager nå, så er jeg i mål! FOR en gledens tanke.

2. Legge fra meg alt av pensum etter klokken 22.00 om kvelden. I går leste jeg om kjønnssykdommer helt til klokken tolv om kvelden og drømte om blødningsforstyrrelser hele natten... Kjempestas! Nå har jeg ihvertfall fått sortert de 9(!) typene menstruasjonsforstyrrelser som finnes der ute..

3. Ta D-vitaminene mine. Dere husker kanskje at jeg skrev en del om at jeg var kronisk trøtt bare for noen uker siden? Vel, jeg er overbevist om at 1. Trening og 2. D-vitaminene mine har gjort underverker på denne fronten! Jeg må fremdeles ha meg en 20 minutters powernap hver ettermiddag mellom 16-17.00, men ellers føler jeg virkelig at kroppen min er i ferd med å overvinne denne mørketiden! Endelig!4. Kjøpe flytteesker, bestille vaskehjelp og flytte inn til kjærleiken! 29 november skal jeg være ute av leiligheten. Litt lite praktisk med flytting denne uken ettersom jeg har min andre eksamen 1 desember, men det får bare gå! 

5. Spise mer frukt og grønt! Jeg har cravet norske epler så lenge jeg kan huske. Blir ikke lei av å bite i de syrlige greiene! Nå i eksamensinnspurten har jeg bestemt meg for å leve på frossen fiskegrateng, pizza, pastaposer, og andre middagsvarianter som krever toppen 10 minutt å planlegge. -Da er det ekstra viktig å hente vitaminene i frukten. Mmm! Persimon, norske epler, druer, vaniljekesam og oppkuttede grønnsaker skal knaskes for alle penga denne uken.

6. Skifte bloggplattform! Allerede denne uken sier jeg meg ferdig hos Nettavisen. Jeg bestemte meg allerede i august for at jeg ville satse på å drive helt for meg selv og flytte bloggen tilbake til blogg.no hvor jeg styrer mitt eget show. Cathrine har nemlig vært bloggeriets salgsansvarlig i hele år, og det er faktisk hun som har solgt over 90% av alle samarbeid jeg har hatt i 2017! Uten noe form for salgs-utdanning eller bloggerfaring gjør hun en bedre jobb enn noe mediehus noen gang har gjort for meg, så da er det bare én ting å gjøre: Satse på hun som får det til!

7. Se A Bad Moms Christmas på kino. Jeg så Bad Moms på kino for et år siden og lo meg SKAKK med Iselin i Stavanger. Nå har en julevariant av Bad Moms kommet ut, og denne har jeg også innmari lyst til å få med meg.8. Skrive ferdig shoppinglisten over julegaver, slik at jeg 1 desember bare kan gå rett på gaveshoppingen. Herregud som jeg gleder meg over at jeg har hele desember til å være bekymringsfri, bake julekaker, handle julegaver, pakke dem inn, gå på café, pynte tre og høre på julemusikk. Åh, JA! Så må jeg ikke glemme at jeg flytter inn i leiligheten min 3 januar! Litt interiørsnakk blir det nok også i løpet av desember måned <3

9. Spare halve novemberlønningen min. Det beste med eksamensmåneden er at jeg får minimalt med tid til å bruke penger. Jeg er så opptatt med mitt at lønningsdagen for engangs skyld kommer og går uten at den registreres. Litt ekstra på konti kommer godt med når møbler skal handles på nyåret!

10. Ha det superryddig og rent i heimen! Jeg er ingen bibliotekstudent! Jeg ligger i pysjen min på dyner på stuegulvet fra klokken 07.00 om morgenen til sent om kvelden, og da er det viktig for meg at ikke rot og hybekaniner ødelegger for konsentrasjonen. Et ryddig hjem skal gi meg lesero den neste uken <3Min lille bucket list for måneden som vi allerede er godt i gang med <3
Sist men ikke minst skal det tennes på en MASSE novemberlys!

Et par vintersko, tre antrekk!

Annonse


Riktig god søndag dere! I dag tenkte jeg å ta dere med igjennom en hel helg med mitt nyeste skopar på føttene! Tidligere denne uken mottok jeg et nydelig par vintersko fra Ecco i ordentlig kvalitetsskinn, og dette har jeg altså satt sammen tre ulike antrekk av og bært stolt de siste par døgnene. Aller først: Jeg tror aldri jeg har eid noe så komfortabelt i hele mitt liv. Woah! Ikke bare er denne Ecco-modellen pen, vannavvisende og godt foret med ull fra saueskinn, men de sålekonstruksjonene Ecco leverer er bare i en egen klasse spør du meg... Superdigg har det vært å traske rundt i disse hele helgen!- FREDAG -
Ukens muntlige fremlegg er overstått og jeg kan endelig puste ut! Jeg har overlevd nok en presentasjon foran klassen. Puh! Jeg drar hjem, trasker til butikken i mine digge Ecco UKIUK sko, og hamstrer inn på middagsingredienser. Jeg skal nemlig spise fredagstaco med to fine jenter fra klassen! Klokken blir 20.00 og vi koser oss glugg. -Tester hverandre i eksamensrelevant teori og passer på å flette inn litt kjasing og latter også mellom slagene <3


- LØRDAG -
Jaay! Denne dagen har jeg gledet meg til hele uken. Jeg skal endelig treffe min kjære mann igjen! Det er en uke siden sist, så nå gleder meg meg som en annen nyforelsket fjott. Jeg planlegger menyen for vår romantiske lille aften allerede ved frokostbordet, og bestemmer meg for å gå en lang tur med Mille i solen. Jeg har enda hundebesøk og vet godt å sette pris på dette vesenet også! Turen tar meg opp en skogssti med årets utsiktsplass, og takket være komfortabelt skotøy med varme, solide såler blir det en ordentlig fin opplevelse <3 Utsikten på toppen er så bra at jeg bare må ta meg fem minutter og nyte.- Gatas sjarmtroll, klar for nye eventyr - - SØNDAG - 
Kjæresten og jeg disker opp med en deilig søndagsfrokost før vi skilles for å lese til hver våre eksamner. Jeg leser om endokrinologi i fire timer, og får akutt behov for å gå på café. Rart med det, men under eksamensinnspurten får jeg akutt behov for det meste som ikke innebærer å lese. -Som å tørke støv av lister foreksempel... Jeg bestemmer meg for å dra, og overtaler bestis til å bli med. Jeg er ikke engang sulten, men en varm kopp kakao skal jeg alltids få plass til. Jeg hiver på min nye Zara-kåpe og er dritfornøyd med at den matcher vinterskoene perfekt <3 Himmel, så fint det er med brunt til jeans!


- En hel helg med Ecco på bena -Håper dere har hatt en fin og innholdsrik helg selv!
Hele kolleksjonen til Ecco finner dere HER <---

Oppskrift: Ostefylte urtebrødShit, nå føles det som en uke siden sist jeg oppdaterte dere! Det er jo bare et par dager, men tiden går så fryktelig sent når man ikke gjør stort annet enn å sitte hjemme og lese fra morgen til kveld. Det skal sies at jeg har lært innmari mye de siste 48 timene da! -Og i går hadde jeg det riktig så hyggelig med både tacospising og eksamenslek sammen med to fine medstudenter, så nå føler jeg endelig at jeg har kontroll på ihvertfall... to kapitler! Hehe.. Bare 10 kapitler igjen nå.- Nydelig tilbehør til varme supper -Tenkte jeg skulle snike til meg en liten pause fra nerdingen og oppdatere dere med ukens oppskrift! Jeg får endelig besøk av mannen igjen i kveld, og til vår romantiske lille lørdagskveld har jeg bakt ostefylte urtebrød som jeg tenkte vi skulle ha til hjemmelagde blomkålsuppe med bacooon. Mmm! Det lukter allerede himmelsk av den digge urteblandingen, og brødene er ikke engang stekt enda <3 Dette må jo bli bra?! Åh, gleder meg max til å legge fra meg pensum for noen timer, snurre en spennende film og bare glemme litt bort at eksamen venter om 10 små dager. Du trenger: 1. 500g hvetemel 2. 2dl lunket vann 3. 20g gjær 4. 1ts salt 5. 2 små fedd hvitløk/1 stor 5. 1.5ts oregano 6. En håndfull frisk persille 7. En håndfull frisk basilikum 8. 2 egg (1 til deigen og 1 til pensling) 9. 0,5 dl matolje 10. 150g revet ostSlik gjør du: 
1.
Bland gjæren med 2dl lunket vann. (Ca 37grader)
2. Rør inn 1 romtemperert egg, hvetemel, salt og matolje.
3. Dekk deigen til og sett til heving et lunt sted i 1 time. 
4. Bland 2 knuste fedd hvitløk, oregano, persille og basilikum med 2ss matolje.5. Del deigen i to når den er ferdighevet og kna halvparten av urteblandingen godt inn hver deigklump. Kjevle ut de to deigklumpene til runde "pizzaflater" og legg en dæsj revet ost i midten. Brett kantene inn mot midten så osten blir dekket, og kjevle brødene litt flate før du flytter de over på et stekebrett med bakepapir. 
6. Pensle brødene med et egg, strø over litt mer ost og litt mer salt.Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutt. 
Oppskriften gir altså to ganske store urtebrød <3

Jeg har fått vite praksisplass!

Affiliateslenker


- Bikbok bukse i mint HERFRA -Heisann dere og god lille lørdag! Endelig kan gruppa mi og jeg si oss ferdige med denne ukens prosjekt! Eller ihvertfall nesten.. 3000 ord er levert, powerpoint er laget og en aldri så liten quiz er satt sammen til medelevene våre, så i morgen gjenstår det egentlig bare å fremføre! Hurra <3 Jeg har ikke gjort annet enn å pugge på ordene mine siden jeg kom hjem i formiddag, så nå bør jeg ha kontroll der! Jeg gikk til og med på tur med Millemor mens jeg hvisket manuset mitt for meg selv ute på gaten. Skulle definitivt ønske jeg ga litt mer blaffen og tok slike ting litt mer spontant, men det gjør jeg bare ikke.På travle dager som denne er det gjerne Toro sine lettvindte poser som står på middagsmenyen, og denne Jegergryten her er faktisk ikke så verst. Ihvertfall ikke dersom du tilsetter litt opphakket bacon, løk og sopp! Ooog tyttebærsyltetøy. Mmm! Gryten er litt i overkant salt så jeg misstenker at Toro har peist på med saltbøssen i denne posen, men utenom det er den super! Dersom du vil gjøre den mer budsjettvennlig kan jeg også tipse om å erstatte viltkjøttet med en pakke kjøttdeig. Det er det jeg har gjort her, og personlig synes jeg faktisk det smaker bedre også! Nom nom <3 Server med villris og nyt i den travle eksamenstiden!Nå skal jeg rigge meg til under dyna med Mille ved min side og lese litt på sykdommer i fordøyelsessystemet. Ihvertfall til kveldens episode med Farmen starter. Jeg husker ikke halvparten av dem engang og fredag kveld skal jeg treffe en gjeng fra klassen for å besvare eksamensspørsmål til temaet, så her er det bare å jobba på! Håper det står bra til med dere <3 Jeg teller ned dagene til 1 desember, og gleder meg MAX til å spe julestemning hele måneden! Skal M-A-T-E dere med julekuler, gavetips og deilige oppskrifter i år <3Midt under oppgaveskrivingen i går, fikk vi forresten også utlevert praksissted for våren 2018, og gjett hvor denne damen havnet? I hjemmesykepleie i Vennesla! Jeg hadde først lyst til å gråte en skvett da alle medstudentene på samme bord jublet over akuttmottak og kirurgisk avdeling på sykehuset i Kristiansand, men så kom jeg på at Vennesla er veeeldig mye nærmere enn Flekkefjord og måtte bare si meg evig takknemlig for det. Jada, jeg vet at Flekkefjord sikkert er et flott sted å jobbe det også, men... Jeg har jaktet etter drømmeleiligheten i hele vår og sommer og overtar endelig 3. januar.. Jeg orker ikke engang tanken på å måtte la flytteeskene mine stå uåpnet for å reise til Flekkefjord 7. januar og bo der i fire måneder. -Uten tilgang på Hannemor eller noe. Jeg er som regel en positiv sjel med løsninger på alt, men den der hadde jeg slitt med. TAKK og lov for at Vennesla bare er 30 minutter unna <3 En bekymring mindre..Nå kan jeg endelig begynne å glede meg til å leke hjemmesykepleier!

V.I.S.I.T.O.R

Inneholder affiliateslenker


God morgen til deg! I dag måtte det over tretti minutter med slumring til her , før jeg klarte å hale meg opp. Kjenner det er ekstra hardt å stå opp nå som novemberkulda omsider har inntruffet. -Så skal det sies at det er enda vanskeligere å løsrive seg fra en stykk nydelig hund som ligger klin inntil gjennom hele natten. Koseligste jeg vet om <3 Litt hundebesøk i den litt ensomme, intense eksamensinnspurten er et must. I fjor hadde jeg besøk av Bella og Odelia i 10 dager. I år er det lille Mille som skal holde meg med selskap noen dager til <3Jeg skal straks avgårde på skolen og se hvilken oppgave gruppen min har blitt trukket opp i til muntlig fremlegg, og på skolen blir vi nok mer eller mindre hele dagen for å bli ferdig med denne skriftlige innleveringen. Ville bare titte innom dere en liten tur først og tipse om en frokostvariant som jeg har lagt min elsk på den siste uken. Vanilje yoghurt med oppkuttet persimon, litt granola og chiafrø. Mmm! Jeg smakte frukten persimon for første gang hos Cathrine fredag formiddag, da vi skulle planlegge litt blogg sammen, og var helt i ekstase over denne fruktopplevelsen. Haha! Siden har jeg hamstret på 2 for 10kr på Joker, spist 8 persimoner alene og anbefalt det til sånn ca alle vennene jeg har. Stas med nye smaksopplevelser si! - Pysjsettet mitt er fra Cubus HER -Dere må ha en flott tirsdag! Så skrives vi siden <3

- Stresset har slått inn -

Inneholder afiliateslenker


Denne uken har jeg gruet meg til helt siden august. Vi har nemlig muntlig fremlegg og skriftlig innlevering denne uken som må jobbes med, leveres, fremføres og godkjennes de neste tre dagene. Som om ikke det er stressende nok at eksamen nå er to uker unna(!). Fy fader.. Denne mandagen her er den siste på 14 dager jeg skal gjøre noe annet enn å lese. Fra og med i dag er det ingen flere treningsøkter, ingen flere luksuriøse middager, ingen flere jentekvelder, ingen flere jobbhelger og definitivt ingen dansing på bordet. De neste to ukene MÅ pugging stå øverst på prioriteringslisten min. Kjærligheten klarer jeg meg ikke uten, så han får jeg snike til meg et besøk av én gang i uken, men det får bli med det av hygge fremover.

Jeg kjenner stresset bre seg gjennom hele kroppen min nå. Jeg har til og med begynt å våkne på nattestid og bare ligge og tenke på alt jeg må huske å lese på når jeg skal stå opp. Altså, det skal bli så godt å bli ferdig!! Dere andre studenter kjenner dere sikkert igjen i disse ekle følelsene. Det er nesten så jeg føler for å gispe etter luft. Som om noen slår meg hardt i magen hver gang jeg blir påminnet at eksamen er om to uker. To uker!? Så skal hele denne uken gå til fremføring og tullete gruppearbeid? Nei, nei, nei... Jeg trenger jo å bruke hvert eneste minutt til nipugging nå!Jaja, det finnes ganske mange tusen sykepleiere der ute.. Har de fått det til, så kan jeg og. Helgen min gikk til jobb på omsorgssenter, og så litt kjærestehygge før/etter vaktene, så nå har jeg fått min dose med kjærleik og er klar for å ta en ny leseuke med storm! Håper det står bra til med dere alle, og at dere fikk en fin helg selv! Jeg har hatt besøk av Hannemor i et par timer denne mandagen, så nå skal jeg redigere litt bilder til dere, og så skal det leses og bare leses. Spenstig hverdag!? Nei. -Men jeg kan ihvertfall trøste meg med at 3 året i sykepleien ikke byr på så mye som én eksamen! Når denne måneden er over, har jeg bestått (forhåpentligvis) alle skriftlige sykepleie-eksamner! Wihuuu <3 Det er virkelig en motiverende tanke.- Ny skjorte fra Gina HER. Se den på i rød HER, og sort HER -

Q&A - Del 1Hva heter kjæresten din, om du ønsker å svare på det? Kjæresten min har jeg bestemt meg for å holde for meg selv denne gang. Han blir nok ikke å finne verken på bloggeriet eller på andre kanaler med mindre en av dere skulle ta snikbilder og legge ut på nett. Haha. Hadde vi kjøpt hus sammen så ville det kanskje ha vært annerledes, men akkurat nå sees vi 1-3 ganger i uken og da vil jeg egentlig bare stue bort kamera og nyte hvert minutt jeg har med ham. Ikke har han lyst til å være en "bloggkjæreste" heller, så det får jeg bare respektere.

Blir det rart å flytte sammen for så å flytte fra hverandre? Ja, det blir sikkert litt uvant å skulle flytte for seg selv igjen når jeg akkurat har vendt meg til å ha noen rundt meg, men samtidig så tror jeg ikke jeg vil rekke å finne meg til rette før jeg er på vei ut døren igjen. Jeg blir bare boende der i desember, og de første par ukene kommer han nærmest til å flytte inn på jobbkontoret sitt for å lese til sine siste eksamner, og en uke før jul reiser jeg til Stavanger på min årlige juleferie, så da blir det ikke så fryktelig mye tid oppå hverandre likevel! -Men litt rart vil det selvfølgelig føles og skulle sove alene om natten igjen. 

Du skrev tidligere at du etter studiene skal slutte å blogge. Hva tenker du om dette nå og hva mente du? Jeg har blogget i 8 eller 9 år når jeg er ferdig med studiene mine, og kjenner at idéene ikke er like mange lengre! Jeg føler nesten ikke det finnes et personlig minne jeg ikke har delt på bloggen, og heller ikke et tips, eller en matrett. Det er utrolig vanskelig å skulle komme med noe nytt og inspirerende hver eneste dag i så mange år. Arkivet mitt er fullt av nærmere 10 000 innlegg! Det ligger noen timer *rettelse* døgn bak det tastaturet mitt! Hehe, jeg er rett og slett bare klar for å legge sosiale medier på hylla og gjøre noe helt annet. Ikke nå, men den dagen jeg kan skryte på meg en fullført bachelor med en sykepleier-stilling i hånden <3 Inntil da skal jeg gjøre mitt ytterste for å inspirere med både hverdagslige innlegg, matoppskrifter, interiør og mote. Så vil jeg ta dere med igjennom hele skolegangen min og prøve å motivere noen studenter der ute!Hva er favoritt godteriet ditt? Smash og hvilken som helst chips! Mmm <3 Og Crispo. 

Hvilke av dine egenskaper anser du som de viktigste for deg som fremtidig sykepleier? Jeg er ydmyk og flink til å tilpasse meg mennesker. Jeg kommer overens med alt og alle, og liker veldig godt å omgås mennesker som er ulike meg selv. Så bryr jeg meg mye om andre. Jeg heier på mennesker, unner andre godt og føler med dem som ikke har det bra. Jeg har lyst til å hjelpe! Så er jeg over gjennomsnittlig rolig av meg. Selv når jeg stresser så fremstår jeg visst mer bekymringsfri enn jeg er, og det tror jeg kan komme godt med som sykepleier. Så vil jeg tørre og påstå at jeg er god på å finne løsninger, oog på å lytte. Jeg er bedre til å lytte enn å snakke, men om det er en god eller dårlig egenskap her får tiden nesten vise.Hvorfor er ikke du med i bloggerne? Fordi jeg ikke har blitt spurt! Hehe. -Men det behøver jeg heller ikke å bli. Jeg synes det holder i massevis å dele av livet mitt gjennom en pcskjerm. De eneste tvprogrammene jeg kunne tenke meg å ta del i er 1. Farmen og 2. Skal vi danse. Det hadde vært moro!

Hva gjør at du "faller for" en bolig? Altså hva får deg til å kjøpe? Jeg er ikke der i livet hvor et oppussingsprosjekt er aktuelt, så for min del var det viktig at leiligheten var relativt nyoppusset. Det eneste jeg foreløpig vil gjøre med mitt nye hjem er faktisk å legge inn en peis! Ellers var det bare viktig for meg at hjemmet var lyst, hadde en eller annen form for uteplass (hage eller en romslig veranda) og at det lå nærmere skog og turområder enn byliv. Så lenge busstoppet er innen 500 meters rekkevidde og det tar 10-15 minutt med buss til sentrum er jeg tilfredsstilt!Har du tenkt på å spesialisere deg etter sykepleierutdanningen? Ja det har jeg. Jeg tenker på det nesten hver dag, og gleder meg ordentlig til den dagen jeg kan søke meg inn på en videreutdanning. Jeg har jo som sagt ikke fått oppleve sykehuspraksis enda, så jeg vet på en måte ikke hva de forskjellige yrkestitlene går i riktig enda, men den dagen jeg får sykehuspraksis skal jeg passe på å ivrig spørre om å få besøke litt forskjellige avdelinger og se hvordan de jobber på mer enn én post. -Så har jeg selvfølgelig lest en del om flere studier på nett. Akkurat nå om dagen er det wait for it... jordmor-utdanningen som interesserer meg veldig. Alt jeg leser om denne 2årige videreutdanningen innen svangerskapsomsorg, fødselshjelp og kvinnehelse virker suuperspennende! -Men også litt skummelt, for fy søren for et ansvar! Jeg vet virkelig ikke enda. Jeg er bare i en liten utforskningsfase hvor alt vurderes! Hehe, men en eller annen videreutdanning blir det!Alle bloggere har jo en haug med dyre designer vesker. Stemmer det at du ikke eier noen dyre vesker? Det er riktig. Chanel veskene vil ikke hjelpe meg stort når jeg som 70 åring sitter i en dårlig pensjonsordning. Neida, men jeg kommer ikke til å gå til anskaffelse av en veske til 20 eller 40 000 kroner før pensjonssparingskontoen er fullt opp og funkisboligen på plass. Jeg mener ikke å disse andre bloggere, for jeg vet at ihvertfall ei av mine bloggkollegaer er helt RÅ på sparefronten. -Og har man penger til å både spare og handle vesker så kjør og nyyt! -Men selv må jeg som folk flest prioritere en av delene. Jeg ville nok heller ikke fått like mye glede ut av en veske som andre bloggere. En reise til 20 000 kunne jeg derimot kjøpt med glede og samvittighet i behold. 

Land du ønsker å dra til? Akkurat nå kunne jeg tenke meg en ferie til Mauritius.. Men det blir det ikke noe av! Neste ferie blir nok ikke før våren 2018 hvis tiden strekker til mellom praksisperiodene mine. Ellers får jeg vente helt til sommeren 2018. Heldigvis går tiden fort når man har mye spennende på agendaen hjemme og! Alt jeg har lyst til å tenke på om dagen er møbelshopping til ny leilighet og googling av beagle-valp til salgs.Beste tips for motivasjon til å studere? For min del er det tanken på hvor godt juleferien vil smake dersom jeg vet jeg har gjort mitt aller beste. Jeg orker ikke en måned med ferie hvor jeg går og gruer meg til å ta opp igjen en eksamen eller to. Da legger jeg heller livet på hylla nå, tvinger meg igjennom noen tunge puggedøgn og får det hele overstått. Tenk på mestringsfølelsen som kommer etterpå, og hvor GØY det er med ny kunnskap! Jeg føler meg aldri så smart som dagen etter eksamen, og kunnskap er også selvtillit! Jeg er ihvertfall helt avhengig av å ha fullt opp med begge deler den dagen jeg skal ut i jobb.

Hvor ofte trener du, og hva liker du best å trene? Nå i eksamensperioden trener jeg 2 ganger i uken. Så fort jeg får livet mitt tilbake er målet 4 økter i uken. 3 styrkeøkter og 1 ren kondisjonstime på mølle eller romaskin. Det er de eneste formene for kondisjonstrening jeg holder ut i. På styrkefronten kjører jeg bare Annika sitt ferdig oppsatte treningsprogram. Annen hver gang med fokus på armer/rygg og ben/rumpe. Mage trener jeg hver gang. Elsker støle magemuskler.Er det en del av helsetjenesten du ikke vil ende opp i? Jeg hører mye snakk om at både hjemmesykepleie og eldreomsorgen er sykepleiernes "siste ønske", og at det er fryktelig tungt, trist, og kjedelig her, men dette er det eneste feltet jeg faktisk har fått litt erfaring fra og jeg må si jeg sitter med en helt annen oppfatning. Vel nå har jeg ikke jobbet på et typisk eldrehjem og jeg har definitivt ikke mye erfaring med demente, men det å jobbe med syke eldre, både sengeliggende og de mer selvhjulpne har ihvertfall gitt meg innmari mye. Jeg synes slett ikke det er noe tyngre enn andre yrker jeg har vært innom, og fy så givende det er! Så lenge jeg har omgjengelige ansatte rundt meg så tror jeg at jeg kan trives i hvilken som helst jobb. Hvordan orker du å gjøre så mye ved siden av studiet? Det er det jeg gjør utenom studiet som gir meg energi. Jeg trenger å koble ut om kvelden dersom jeg har brukt hele morgenen og ettermiddagen på å pugge. Det behøver ikke å være mange timene, men de tre timene med kjærestehygge eller en spillkveld hos et vennepar gir meg liksom ny motivasjon til å fortsette lesekjøret. Da har jeg fått min dose med livsglede og kan fortsette de intense nerdetimene mine. Pauser er SÅ viktige selv i eksamensperioden. -Enten du tar det sammen med venner eller bare hjemme alene foran tven <3I kveld skal jeg faktisk på dobbeldate-spillkveld!
Så får jeg Millemor på besøk igjen! *Hjerteriøynene-emoji*

Antrekk - 021117Hallo fra stuen til Annika! Ettersom nerdingen min ikke ble så effektiv som jeg skulle ønsket i går, bestemte jeg meg for å skifte studiested i dag og ta turen til Annika etter skolen. Jeg har nemlig hatt fire timer med gruppearbeid og en kleinere fotoseanse i skolegården denne solfylte torsdagen! Jeg eier jo vanligvis ikke skam på denne fronten, men i dag kjente jeg litt på det da jeg ble stående med Hannemor og posere foran en klasse på førti elever. Tror ikke jeg skal gjøre akkurat det så mye mer...- Bukse fra Zara, Genser fra Kappahl, sko fra Nelly -Ellers har jeg feiret at vi for første gang siden juli har hatt 15 grader og skyfri himmel i Kristiansand by. Det er faktisk helt sykt hva litt varme gjør med humøret. Fortsetter dette så kan jeg jo handle julegaver på nett i bikinien ute i hagen! Haha.. Neida, men jo.. I dag har det rett og slett vært nydelig her i sør <3Jeg har ikke stort på hjertet i dag! Jeg ville egentlig bare titte innom, dele dagens antrekk (torturisk ubehagelig med disse skoene) og ønske dere en fin torsdag. Det er snart helg, så hang in there! Jeg har jobbhelg og skal traske rundt i uniform både lørdag og søndag, men det gleder jeg meg bare til. Skal bli deilig med et avbrekk fra disse ensformige, litt kjipe lesedagene mine. Dessuten har jeg en hyggelig date-night lørdag kveld å se frem til <3 Yay! Dere får ha en fortsatt fin dag! <3 
Vi skrives når jeg har fått et liv igjen... 

Årets første julegavetips!

Annonse


Jeg vet ikke med dere, men jeg er ihvertfall i full gang med julegaveshoppingen for 2018! Jeg la faktisk akkurat på røret med bestemor etter å ha utvekslet julegaveønsker med henne i nesten en time <3 Dette med gaver er det eneste diskusjonstema vi har i familien Borge. Bestemor og jeg blir nemlig ikke helt enige om hvor mange pakker som skal ligge under det treet hvert år. Julegaveshopping og kreativ innpakning med julemusikk og julekaker er ca det beste med hele førjulstiden spør du meg, og hadde det ikke vært for at bestemor alvorlig talt blir mer trist enn glad når jeg bruker pengene mine på henne, så hadde jeg kjøpt på en hel bråde med gaver. -Men i år har jeg forstått at hun faktisk mener alvor, og gått med på å holde meg til to per familiemedlem.Da får jeg heller se og pønske ut noe ekstra fint tenker jeg! Noe litt personlig, og noe bestemor har avslørt at hun trenger i heimen sin.. Som noen nye bildeplakater på stueveggene! Mihi, jeg kan selvfølgelig ikke vise dere alt ettersom bestemor er bloggeriets hyppigste leser, men akkurat disse "Bestemor og bestefar" plakatene tenkte jeg at jeg måtte få vist frem og tipset noen flere om å gå til anskaffelse av før jul. Hvor hyggelig er det ikke å gi bort noe slikt til besteforeldrene sine?- Bestemor og bestefar plakater HER -

Besta har også skrytt noe veldig av "Kristiansand" og "Stavanger" plakatene mine, så dette er det slett ikke bare ungdommen som finner kjekt å ha på stueveggene! Nå skal det sies at bestemor har usedvanlig god smak på interiørfronten også da. -Men dersom foreldrene dine, eller et vennepar er fra to forskjellige byer: Hvor koselig er det ikke å gi bort et bilde av hver deres by som de kan ramme inn og henge opp ved siden av hverandre et sted i heimen? Ikke behøver de å være store heller. 30x40cm plakater er supre å gi bort i julegaver, og disse får man for 299kr på Pictureit! - Pictureit har en egen side med gaveidéer HER -I tillegg så har jeg fått lov til å dele ut en rabattkode til dere! 
Rabattkoden mb-15 gir 15% på alle ordre over 299,- fra Pictureit.

- Ukens filmtips -Denne filmen så jeg sammen med jentene i helgen! -Da vi koste oss et døgn i Skien. Annika hadde sett den en gang før, og mente den ville falle i smak hos oss andre også, så da snurret vi like godt en science fiction til en forandring! Kjempegøy var den! Joda, jeg sov bort kanskje 10 minutter av den, men det var kun fordi vi snurret den sent om kvelden. Filmen bød så absolutt på god underholdning. Litt latter, litt spenning og litt het romantikk. Akkurat som jeg liker det!- Passengers -
Chris Pratt og Jennifer Lawrence spiller hovedrollene (og faktisk nesten de eneste rollene) i denne spennende historien. Det supermoderne romskipet Avalon er på vei til en ny planetkoloni med hele 5000 passasjerer som ligger i dvale. Dessverre oppstår det en teknisk feil som gjør at Jim (Chris Pratt) våkner opp hele 90 år for tidlig, uten mulighet for å gå tilbake i dvale. Han gjør alt han kan for å finne en løsning på problemet han står ovenfor, men innser etter et år i ensomhet at han ikke lengre kan leve slik. Han bestemmer seg for å vekke nydelige Autora (Jennifer Lawrence) og late som at også hun våknet av en feil i systemet.I starten går det hele som en dans på roser. Turtelduene finner hverandre relativt raskt, og lever et riktig så lukseriøst liv med matservering, barbesøk, suite, svømmebasseng og utsikt til det gigantiske verdensrommet. -Men så kommer dagen der Aurora finner ut at dvalemaskinen hennes aldri gikk i stykker.. -Og på toppen av det hele begynner romskipets tekniske feil bare å bli flere og flere.. Hva gjør man når et romskip er i ferd med å stryke med, og pilotene enda ligger i dvale?

Bartender Arthur (MICHAEL SHEEN) behind the Grand Concourse Bar in Columbia Pictures' PASSENGERS.

Filmen er på Viaplay. Traileren kan dere titte på HER 
Nå skal jeg avgårde på trening! Ha en fin lille-lørdag <3