hits

november 2016

- Sjokoladerisboller -Herlighet for noen nydelige kommentarer som tikket inn under gårsdagens innlegg. Jeg må si det føles ganske unikt å ha en heiagjeng som dere i ryggen om dagen. Det er bare 16 dager igjen til siste eksamen nå, og alle de gode ordene som tikker inn her hjelper så innmari på motivasjonen videre! Heelt rå er dere <3 Tusen takk!Jeg lovet dere en juleoppskrift denne lille-lørdagen, og her kommer verdens diggeste sjokolade-risboller! I år må jeg nok holde meg til kakevarianter som ikke er så fryktelig tidskrevende å lage, og risboller passet da helt perfekt å smelle sammen til et par julesanger i går. Det er merkelig hvor lite som skal til før jeg koser meg i mitt eget selskap kjenner jeg. Jeg sto alene på kjøkkenet i en time i går, bakte på julecookies med nisselue på hodet (til jeg fikk hetetokter vel og merke) og sang for full hals til julespillelister! Herlighet for et koselig lite avbrekk fra nevroner, gliaceller og aksjonspotensial.. I kveld kommer Kristinemor på besøk og da skal jeg gå til anskaffelse av årets juletre, pynte for alle penga og kanskje til og med se en julefilm! Gleder meg <3Du trenger: 1. 1,5 liter puffet ris 2. 250g kokesjokolade (125g lys og 125g mørk) 3. 100g romtemperert smør 4. 6ss fløte 5. 2ts sukker 6. 1ts vaniljesukkerSlik gjør du:
1.
Hakk sjokoladen i grove biter og ha den i en gryte med fløte og smør.
2. La det hele smelte, men ta det av platen før det begynner å koke.
3. Smak til med sukker og vaniljesukker og rør inn puffrisen.
4. Bruk ca 2ss "røre" i hver risbolle og sett dem til stivning i kjøleskapet.Jeg brukte ikke fingrene til å forme dem av noe slag. Jeg la dem bare som "klatter" med en spiseskje på en tallerken og i søte muffinsformer. De smaker forresten like godt før de stivner som etterpå.. Oppbevar risbollene i bokser i kjøleskapet så holder de lenge! Min oppskrift gir ca 30 mellomstore eller 20 store.

Jeg ble forresten også tipset om å bytte ut puffet ris med cornflakes, og den mørke sjokoladen med hvit sjokolade på snapchat i går, så det skal jeg definitivt også prøve ut i desember! Kanskje dere vil gjøre det samme? Denne årstiden har så innmari mye bra å by på at det nesten er umulig å velge mellom alt. -Men har du lyst til å bake økonomisk så gå for puffet ris for first price sin variant koster 1,70kr på Kiwi. Hehe!Only one day left! Desember, velkommen skal du være <3
Har dere noen tips til julefilmer vi kan snurre i kveld så hyl ut!

Jeg besto for svarten!!HURRAROP TIL MÅNEN! Herregud. Jeg besto! Jeg besto! JAAA! Jeg har ikke ord engang for hvilken fantastisk følelse det var å høre læreren si det etter de torturisk lange test-minuttene. Ja, det trillet faktisk til og med en gledeståre nedover kinnet mitt. Haha! Det var bare så sinnsykt å kjenne på at skuldrene i løpet av ett sekund mistet ca 100 kilo med bekymringer. "Glemte jeg noe på hygiene fronten? Husket jeg riktig arbeidsstilling? Husket jeg å skjerme pasienten min? Vasket jeg henne godt nok? Skulle hun hatt en pute under armen?" Alt av spenning bare løsnet i det hun sa det, og E-N-D-E-L-I-G kunne jeg puste igjen. Fy søren, for en intens dag dette har vært. Jeg er verdens lykkeligste. Virkelig. -Men psykisk kjennes det ut som jeg har vært i krigen. Jeg var så nervøs at jeg kunne ha tisset på meg da jeg gikk inn dit og trakk en todelt oppgave. Jeg hadde 20 minutter på å først hjelpe pasienten min i Fowlers leie for så å utføre nedentilvask på henne, og det var altså bare såvidt jeg rakk det. Det høres så innmari enkelt ut, ikke sant? Vel, det er så mye som kan gå galt at dere utenforstående ikke aner det engang. Haha. Jeg klusset med både det ene og det andre, og utførte oppgaven min på langt nær perfekt, men jeg tok med meg rådene som dere tidligere sykepleierstudenter la igjen forrige uke, og hylte ut feilene mine så fort jeg oppdaget dem, og tydeligvis var det da godt nok! Takk og lov for det, for denne damen vil ut og lære mer på sykehjem våren 2017! Jeg dro rett hjem etter testen, hentet bankkortet mitt og tok en snartur inn til byen for å handle inn ingredienser til årets julekaker. Jeg fikk aldri bakt i helgen, så i kveld har jeg bestemt meg for å lese til anatomi og fysiologi med julekaker i ovnen. Høres ikke det litt fantastisk ut? Ihvertfall sistnevnte? Haha. Førstnevnte blir faktisk heller ikke så verst nå som jeg vet at resten av skoleåret kan brukes på å fokusere kun på nettopp det. Kan dere gi meg svarene på de to spørsmålene jeg har stilt meg selv i notatboken min under her, så er det enda mer fantastisk..Håper det står bra til med dere alle, og at det siste døgnet har vært bra til tross for at jeg lot bloggen være uoppdatert i hele går. Satser på at jeg får bakt noe ordentlig smakfullt i kveld så jeg kan dele oppskrift med dere i morgen som et lite plaster på såret. <3 Ah, *lettelsens sukk*. Det kjennes kanskje som jeg kunne trenge en heftig kroppsmassasje nå, men forutenom det har jeg det helt perfekt.Gratulasjoner tas forresten imot med åpne armer i dag!
Jeg er seriøst lykkelig, ør, lettet, matt... alt på en gang. Studielivet altså.

- Glamping Sunday -
For en fest av en advendtsøndag! Fy fader disse damene leker ikke glamping, det er helt sikkert! Andrea og jeg ble sittende i skogen helt til det var mørkt som svarte natta denne søndagen. Vi ville rett og slett ikke hjem! Det var så hyggelig å sitte rundt bålet igjen, prate, grille og høre på gamle julesanger! Bestis hadde tatt med sin knallrosa radio og nei... dere skulle bare ha sett oss. På et tidspunkt føltes det som vi hadde gjort om skogen til rene nattklubben. Vi sang, danset og H-Y-L-T-E av latter til det ikke var så mye som en gnist igjen i bålet vårt.Meg: Åååå! Nå føler jeg at jeg er med på 71 grader nord eller noe!
Andrea: Hahaha, vi er fem minutter fra parkeringsplassen Marthe.. 
Fire timer bare fløy avsted, og vips så var det så mørkt at vi ikke hadde den villeste idé om hvordan vi skulle finne veien hjem. Heldigvis valgte vi å løse den problemstillingen med å la hundene ta føringen, og sansene deres tok oss straka vegen til bilen de! Fy søren for en koselig søndag. Nå sitter jeg med verdens beste følelse i kroppen, varm i kinnene og iført ullundertøy som oooser av bål-lukt. Mihi, dusjen får vente en halvtime til, for nå skal farmen sees før jeg tar en time med anatomipugging igjen <3 Hverdagen kaller, men etter en dag som dette kjenner jeg motivasjonen for en ny uke er på topp! Slik gjør du - Pinnebrød: 
1.
Bland alt det tørre i en bolle, og tilsett 1,5 dl vann + 4ss matolje. 
2. Kna det hele til en fast deig og smør deigballen inn med 1 ss matolje til.
3. Da vil den ikke klistre seg til posen når du pakker den med deg på tur!
Et lite bildedryss fra timene i skogen får dere her! Håper deres adventssøndag har vært like fin <3


Uken som gikk...Ukens overraskelse... Fikk meg meg på fredag. Årets Black Friday var helt... RÅ! Ikke bare hadde Andrea og jeg en fantastisk dag sammen med shopping og restaurant-hygge, men jeg fikk også hentet et par pakker på posten fra både familie og blogglesere som hadde bestemt seg for å sende meg en overraskelse hver! Sånt blir jeg så innmari glad for! Nå står verdens fineste adventskalender på stuesjenken min, med noen nydelige julelys og notatbøker ved siden av. Herlighet! Igjen, tusen tusen takk dere. Absolutt alt sammen falt i smak <3Ukens sang... Her er det fremdeles Trust Nobody - Selena Gomez som går på repeat hundre ganger daglig, men fra og med i dag skal det bare spilles på julesanger. Julestemningen må snart inn for fullt for på onsdag skal ikke bare treet i hus, men pyntes til første desember.

Ukens beste dag... Denne er vanskelig, men forutenom fredagen, må jeg si onsdag. Onsdag var virkelig helt upåklagelig. Andrea kom og hentet meg på skolen etter at jeg hadde tilbrakt noen morsomme timer i øvingsavdelingen, og med seg hadde hun reker og nybakt loff som vi nøt hos Annika før vi gikk løs på det fine ost og kjeks-bordet Annika hadde stelt i stand til oss. Vi skravlet og lo sammen helt til midnatt, og lekte faktisk en lek der vi etter tur skulle si et land hver på bokstaven A.. -Vel til en av oss gikk tom for forslag, og neste bokstav ble satt i gang. Litt sånn som "skipet er lastet med". Huff jeg er klar over at det høres dritkjedelig ut, men det var virkelig supermoro med litt annerledes hjernetrim på lille-lørdagen. Haha! Ukens cravings... All fast food. Jepp, dette har vært en sånn uke. Jeg har ikke engang tellingen på hvor mye ferdigmat jeg har spist de siste dagene. Kinamat, sushi, calzone fra Deli De Luca.. pizza på café, kebab(!).. Heh, jeg har vært så mye på farten at jeg denne uken bare har laget meg to middager hjemme. Synes det er litt digg med noen slike utskeielsesuker også jeg da. Kjedelig å være flink på alt hele tiden.Ukens nedtur... Hmm, nei denne uken kan jeg ikke komme på en eneste nedtur. Det har gått i mye studering både på dagtid og kveldstid, men jeg har likevel fått flettet inn masse hygge med venner og også litt kvalitetstid med meg selv uten jobbtanker, så de siste syv dagene har vært toppers. Rett og slett!

Akkurat nå... Skal jeg hive på meg litt sminke, finne frem turantrekk, pølse, pinnebrød og kakao og hoppe avgårde til Hånes. Der skal jeg treffe bestis og hundene hennes før vi tar turen opp i Nygård for en real utedag! Solen står allerede høyt på himmelen, så dette blir bare en knalldag.Ukens studietips... Da jeg skrev bloggposten om motivasjonstips til lesingen tidligere denne uken så fikk jeg et morsomt lite tips selv av en leser i kommentarfeltet. Laster dere ned appen "Forest" på mobilen så kan den være til hjelp for å opprettholde konsentrasjonen under lesingen! Forest fungerer nemlig slik at du kan lage deg "arbeids-intervaller" på så mange minutter du selv ønsker, og klarer du å holde fingrene unna mobiltelefonen i den satte tidsperioden så planter du trær og busker samtidig som du får en oversikt over nøyaktig hvor mange minutter du har jobbet med studiene hver dag. Klarer du ikke å holde fingrene unna snapchat så visner skogen din, og tro det eller ei. Det kjennes på samvittigheten å se den brune busken stå der for alltid. Haha! Ønsker dere alle en super første advent!

På høye hæler i jaktavdelingen..Herregud for noen blikk jeg fikk på XXL i går da jeg bestemte meg for å ta turen innom jaktavdelingen på leting etter tilbud på jakt/tur-bukser. Jeg var sikker på at enkelte av de grønn-kledde mannfolka skulle komme bort når som helst og spørre om jeg ikke hadde gått meg vill, men neida. Dama i hæler, blondetopp og choker rundt halsen var ikke på villspor. Hun har bare delte interresser! Haha. Jeg fikk jo noen rålekre tursko til bursdagen min, samt en superfin jaktjakke så i går dro jeg endelig for å kjøpe det siste som manglet for det perfekte turantrekk: En matchende bukse! Jeg tror jeg prøvde seks forskjellige varianter på XXL før jeg konkluderte med at jeg ikke likte noen av dem. -MEN så tok jeg turen over på G-max og fant både Fjellrevens Keb-bukse og Ullvang-gensre på 50%. Hah! For en lykke. Nå er det ei som skal være velkledd på skogstur i morgen!  Jeg tror det var onsdag kveld jeg fikk for meg at jeg skulle tilbringe første adventssøndag ute i skog og mark med brenning av bål og grilling av pølser, så i morgen tidlig drar vi ut i skauen i nydelig vær for å bare kose oss hele formiddagen! Ah, som jeg har planlagt, og gledet meg til å være litt tid ute i frisk luft igjen. Få en sunn avslutning på en produktiv helg og skitne ut mine nye turplagg. Deig til pinnebrød skal jeg også lage klart i kveld så vi kan surre det rundt pølsene i morgen. Mmm! Kamera blir selvsagt med, så mer om dette eventyret skal jeg dele med dere i morgen.- Klar for en adventssøndag ute i skogen -Ellers må jeg si at denne lørdagen har vært helt nydelig! Annika var på besøk helt til seks i dag og til tross for litt ski-utskeielser har vi fått studert masse begge to! Nå har jeg akkurat inntatt en senere spaghetti-middag og skal mett og god straks sette meg ned med anatomi-notatene igjen. Måtte bare ha en liten bloggpause først! Håper dere har fått en bra helg så langt selv. Dere må ihvertfall ha en fortsatt fin lørdagskveld!- Lue fra Bikbok, Turbukse fra Fjellreven, Crispi tursko, Härkila jakke, Ulvang genser - 


En gledelig overraskelse!Hurra! Se hvilken herlighet som skjulte seg i pakken som ble sendt meg fra Stavanger forrige uke! Den der familien min vet jammen hva jeg liker. Sjokoladen fra vanlige sjokoladekalendere går ikke ned i min mage da jeg synes de smaker litt.. kunstig? -Men denne Body Shop produkt-kalenderen.. Ååå! Jeg har siklet etter en sånn hver eneste desember så lenge jeg kan huske, og i år har jeg altså endelig fått meg en! Hihi, gjett om det gledes til første desember nå da? Håper bare jeg klarer å holde fingrene unna første luke i fem dager til..Baderomsskapene mine er alltid fulle av Body Shop sine både kremer, sminkeprodukter, dusjsåper og leppepomader så jeg krysser fingrene for at den er proppfull av varianter i alle slags deilige dufter! Tusen tusen takk til de alt for fine menneskene som har sørget for å gjøre adventstiden min ekstra hyggelig i år <3 


Ellers må jeg bare starte dagen med å også si tusen takk til alle som har lagt igjen sin historie under forrige post! Det har virkelig vært til hjelp å lese gjennom gårsdagens kommentarfelt og notere meg ned noen av deres tips og erfaringer. Så synes jeg det er så hyggelig å se at så mange både sykepleier-studenter og ferdig utdannede sykepleiere titter innom her på bloggeriet <3 Det må dere baare fortsette med! Hehe.Nå har jeg fått Annika på besøk her! Hun spurte om hun kunne komme og lese til eksamen sammen med meg denne morgenen, og det kjente jeg meg bare superklar for. Jeg leser jo stort sett alene her i leiligheten, og da er det koselig å ha noen å sitte sammen med til en forandring. Vi har lest i et par timer allerede, men nå skal lunsjtallerkenen straks inntas til dagens sprint på Nrk. Hihi, jada det er helt innafor på en lørdag... Kjolen koster 299kr er HERFRA (affiliateslenke) og smykket er fra Gina.
Alt fra Nelly er forresten også på 20% hele denne helgen!

En dag som sykepleierstudentFor en nydelig fredag dette har vært.. Virkelig en av de bedre i hele høst. Den startet med en real runde black friday shopping på Sørlandssenteret før Andrea kom og hentet meg for en eksklusiv lunsj i byen! Åjada, vi snakker nydelig, italiensk pizza med prosecco og sjokoladefondant til dessert. Jeg var så mett i magen og sliten av shoppingen da jeg omsider skulle vende nesen min hjem at det bare var såvidt jeg klarte å holde øynene åpne på bussen. En perfekt start på helgen spør du meg! Jeg trodde egentlig ikke at fredagen kunne bli stort bedre, men joda.. På veien hjem dro jeg innom mitt nye postkontor, og der ventet overraskelsesgaver fra både familien og blogglesere. Altså, hva!? Mer om det skal jeg dele i et eget innlegg i morgen, men jeg måtte bare formidle noe av lykken med en gang.. Fader så takknemlig jeg er for å ha så fine folk som tenker på meg.Som sagt, mer om det i morgen! Denne posten skulle nemlig egentlig dreie seg om et helt annet tema! -Livet som sykepleierstudent. Jeg har ikke hatt noe obligatorisk undervisning hele denne uken, men jeg har likevel vært på øvingsavdelingen hver kveld bortsett fra i dag, for å øve meg på diverse prosedyrer. Ved siden av alle teoretiske forelesninger innen anatomi, sykepleie, hygiene, taushetsplikt, etikk osv, har vi fått opplæring i en hau av praktiske ting også, og noen blinkskudd fra denne biten av studiet vil jeg gjerne dele med dere i dag!Ser det ikke gøy ut? Haha, jeg tror jeg har sagt det hundre ganger nå, men jeg er så sinnsykt glad for at jeg valgte å søke akkurat dette denne høsten. Timene bare flyr avsted når hanskene skal på og vi får leke oss som ekte sykepleiere på øvingsavdelingen.. -Eller pasient da, som jeg er på noen av bildene her. Supergøy har vi det!Det første året lærer vi alle slags enkle prosedyrer som å re opp senger med konvolutthjørner, forflytte en pasient på ulike måter, kroppsvask og intimvask, sårstell, kateterisering av både kvinner og menn, setting av injeksjoner og målinger av blodsukker, puls, blodtrykk osv.. På tirsdag skal vi som sagt også ha en test i disse oppgavene, og denne må bestås for at vi skal få lov til å bli utplassert på sykehjem i praksis til våren 2017.Dette er jeg så spent på at jeg faktisk har hatt mareritt om det to netter på rad nå, så dersom dere ferdig utdannede sykepleiere har lyst til å komme med et tips eller to fra deres egne erfaringer her så er dere hjertelig velkomne til det. Om noen av dere strøk på første forsøk så vil jeg veldig gjerne høre om årsaken til det! -Så slipper jeg kanskje å gå i samme fellen selv. Det er jo ikke så fryktelig mye som skal til har jeg skjønt?Jeg får bare lese rumpen av meg hele helgen, og krysse både fingre og tær på tirsdag. Heldigvis har jeg en suveren assistent med meg på testen, og denne damen ser dere på bildet under her. Hannah, Ida og jeg har øvd flere timer sammen hver kveld denne uken, stelt hverandres "leggsår", vasket hverandres kropper, pusset hverandres tenner og hatt det riktig så hyggelig, så innerst inne har jeg en god følelse altså <3-Men kjære sykepleiere, del veldig gjerne deres erfaringer med meg likevel!
Vil så inderlig ikke gå på en smell med en skikkelig tullefeil, og de finnes det mange av!

Happy b-day Marianne!!

Sponset behandling


Hurra for universets nydeligste frisør! I går fylte Mariannemor 44 år og denne dagen var jeg så heldig å få tilbringe deler av med henne. Jeg vet du gjerne skulle ønske tallet var 33 Marianne, men jeg kan ihvertfall si at du ikke ser en dag eldre ut. Heller tvert imot.. Den baben der blir finere og finere for hvert år som går. 


Gud så glad jeg er for at skolen kom i veien for våre to forrige avtalte timer, så jeg i stedet kunne komme på selveste dagen hennes. Stemningen var helt upåklagelig i salongen i går. Herlighet, aboslutt alle de ansatte hadde bursdagshatter på hodet allerede da jeg kom klokken ni om morgenen og på bordet sto det to deilige kaker som ble delt ut til både kunder og ansatte. Mmm <3 Minn meg på å alltid booke time 24/11 heretter!  
- HAPPY B-DAY MARIANNE -Etter to måneder uten frisørbesøk var det mildt sagt helt nydelig å endelig få tatt etterveksten i går. For ikke å snakke om å heise Hairtalk extensionet. Jeg skulle ha gjort det for lenge siden, men så har det vært så forbaska hektisk med eksamenskrav på studiene da vet dere. Jaja, etter et par runder av både striping og farging med Joico føler jeg meg superfresh igjen, så nå kan neste helgs julebord med Geir og stallen bare komme!Vet dere hva jeg skal nå eller? Ut og hente en pakke fra den fine familien min i Stavanger. Hihi, de sier de har sendt meg en overraskelse i posten som skal gjøre adventstiden min litt ekstra hyggelig, så det gleder jeg meg en hau til å finne ut hva er <3 Er jo så heldig at jeg ikke har ord engang.. Litt morgenshopping tror jeg også at jeg skal bryne meg på i dag! Jeg var i øvingsavdelingen på skolen helt til halv ti i går kveld, så nå sier jeg meg fornøyd på den fronten og unner meg en liten runde Black Friday shopping før jeg tilbringer resten av fredagskvelden hjemme med anatomi. Denne helgen skal det bare koses med studier, mer studier, baking, adventspynting og ei litta tur i skogen med bålbrenning og pinnebrød <3 Gleder meg!Book time hos Marianne på Duo frisørsalong HER, eller ring 38097201
Vi sees igjen her litt senere i dag <3 Ha en fin fredag så lenge!

Mine favorittoppskrifter til julRiktig god kveld fra meg på skolebiblioteket! Ja, i dag har jeg like godt satt meg her for å oppdatere dere. Jeg har nemlig tilbrakt de siste tre timene på øvingsavdelingen på skolen, lært meg sårstell, sengeredning og spesielt munnstell. Litt bilder fikk jeg også knipset, men jeg skal forevige litt flere seanser i morgen før jeg deler med dere fra den fronten! Nå skal jeg straks hoppe avgårde til Annika en tur. Hun har invitert på ost, kjeks og rødvin i kveld så vi blir en liten gjeng som skal spise oss fete der denne lille-lørdagen. Mihi, magen min skriker etter mat akkurat nå, så det kunne ikke ha passet bedre. -Men først: Til mine favoritt-juleoppskrifter. Dere må bare se og la dere friste, for på søndag er det første advent, og da skal det ihvertfall bakes masse hjemme hos meg!- Lussekatter -
Okei, denne kan vi kanskje drøye en liten stund til, men lov å finne tilbake til denne oppskriften om tre små uker for da er Lucia-dagen endelig her. Oppskriften på disse saftige, gule bollene finner dere HER.- Salty, caramel cookie -
Okei, denne bør du lage tre-dobbel porsjon av hvis de skal holde i mer enn én uke. Jeg husker min porsjon ble spist opp på en dag i fjor.. Sjokoladekjeks med smeltet karamell inni, og saltflak på toppen. Ja, det er ganske enkelt superdigg. Oppskriften på dem finner dere HER.- Sjokoladekjeks -
Disse enkle vaniljekjeksene med sjokoladebiter i hører til enhver førjulstid spør du meg. Jeg baker dem som regel i to ulike varianter hvert eneste år fordi de alltid blir oppspist litt for tidlig. Oppskriften er HER.- Havreflarn -
Havreflarn må være verdens enkleste julekake å lage. -Også smaker det så godt! Her gjelder det også å lage vanvittige porsjoner for disse kan ihvertfall jeg gå og knaske på hele dagen lang. Enda bedre smaker de med litt smeltet sjokolade imellom, men de er nydelige uten også. Oppskrift finner dere HER.- Sjokoladetrøfler -
Sjokoladetrøfler rullet i kakao, kokos, nøtter eller knust pistasje.. Mmm! Min favoritt er definitivt sistnevnte, men bare rullet i kakaopulver synes jeg også er superdigg. Det er så godt når du kan kjenne sjokoladen bare smelte på tungen! Nei, trøfler er også et must i julen. Oppskrift finner du HER.- Sandkaker - 
Eller er det dette som kalles serinakaker? Jeg tror aldri jeg har forstått forskjellen helt. Denne oppskriften inneholder også ørlite sitronsaft og gjør kakene hakket friskere enn vanlig. Det kan eventuelt bare sløyfes hvis det er ønskelig! Oppskriften finner dere HER.- Kakao på pinne - 
Perfekt som kos i adventstiden, og perfekt som hjemmelaget julegave. Bare pass på å oppbevare pakken kaldt isåfall så det ikke blir et eneste stort sjokoladegris i posen. Heh! Oppskriften på pinnene finner dere HER.- Serinakaker -
Eller sandkaker.. Som sagt jeg vet ærlig talt ikke hva som er hva. Synes bare alt smaker like godt! Denne oppskriften gir vanvittig mange små kjeks og med litt sukker strødd på toppen blir kjeksene eeenda bedre <3 Du finner ut hvordan du lager dem HER.- Brune stenger -
Sist men ikke minst: Brune stenger med sukker, kanel og knuste mandler på! YUM. Også en enkel, men god oppskrift på julekaker jeg aldri tror jeg kan bli lei. Oppskriften på disse har jeg delt med dere i DETTE innlegget.Nå, har dere noen ønsker til nye juleoppskrifter før dere skal i gang med bakingen selv?
Hyl ut isåfall! Gleder meg til å fylle mine kakebokser allerede på søndag jeg..

10 motivasjonstips til eksamenslesingen

Desember, førjulstid, halv skatt, og festligheter nærmer seg med stormskritt, men det samme gjør de store, skumle eksamensdatoene. Har du ikke klart å motivere deg selv til å studere jevnt og trutt utover hele høsten 2016 så tipper jeg du nå sitter med verdens største klump i magen. Jeg kjenner på den selv, selv om jeg har kommet gjennom pensum, og den stressende følelsen ødelegger deler av søvnen min hver eneste natt. For ja.. Det er mye som skal huskes på! Pensum føles til tider helt enormt, og jo dypere jeg dykker inn i det jo mer finner jeg ut at jeg ikke kan. -Men å stryke nå, etter fullførte eksamenskrav og tre måneder i forelesninger er bare ikke aktuelt. Dette skal vi klare. Både du og jeg. Det er bare om å gjøre å finne motivasjonen til å holde ut.Det er bare en siste lille intens tid med lesing igjen nå! Kom igjen dere. La oss ta en 10 minutters pause til å lage en liten slagplan for hvordan gjøre eksamenslesingen litt enklere for oss selv. Under her får dere mine ti beste motivasjonspunkter, og jeg blir evig takknemlig om du føler for å dele dine triks og tips med meg også.1. Bare sett i gang. NÅ! Slutt og utsette. Å stå opp når alarmen ringer 07.00 hver eneste ukedag, lese i de samme, kjipe pensumbøkene og sitte innendørs med trynet i pulten fra 07-16 når du egentlig har lyst til å gjøre alt annet... Ja det gjør like vondt for oss alle! Faktisk føles det som tortur til tider. -Men denne eksamensinnspurten varer ikke for alltid og valget er egentlig veldig enkelt når du ser på denne klisje-aktige quoten: "Suffer the pain of discipline, or suffer the pain of regret. Hvordan ønsker du å feire juleferien din? Med julefilmer, god samvittighet, familiehygge og avslappning? Eller med dårlig samvittighet og enda mer lesing?2. Lag en slagplan. Denne er så viktig! Lag deg en strategi for hvordan du skal disponere denne siste tiden din, og for hvordan du skal komme deg igjennom alt sammen. Bruk litt god tid på akkurat dette og få en oversikt over hva som er det aller aller viktigste av pensum. Ofte (ihvertfall i mitt tilfelle) så er det helt umulig å lære seg absolutt alt, og det er helt greit, men titt på gamle eksamensoppgaver og finn ut hva som har en tendens til å gå igjen år etter år. Fokuser først på å lære deg det mest grunnleggende så kan du heller bygge på med detaljer om tiden strekker til. Det er bedre å kunne litt om alle tjue kapitler enn alt om bare to, ikke sant?

3. Spis og drikk. Ha alltid et kaldt glass vann ved siden av deg når du studerer, og litt sunn snacks som du kan tygge på. Ikke bare hjelper det på konsentrasjonen å hele tiden ha noe påfyll i magen, men det hjelper meg faktisk også med å ikke duppe av. Vi har vel alle vært der hvor vi leser samme setning tretten ganger før vi omsider tar oss selv i å sovne sittende? Vel, litt mat og drikke hjelper.4. Sett deg tidsperspektiv. Når skal du studere, og når skal du ikke studere? Følg planen slavisk samme hvor lite det frister. Selv foretrekker jeg best å lese fra mandag til fredag mellom 07.00 - 16.00 (med 10-15 minutters wifi og matpauser innimellom), mens jeg setter kveldene, lørdag og søndag av til blogging, mailsvaring, tvkos og vennehygge! Jeg MÅ ha minst én dag i uken hvor jeg ikke tenker på skole overhodet, ellers mister jeg hele livsgnisten min. Husk at en fridag og to går helt fint så lenge man jobber effektivt de timene leseplanen sier at man skal det. Belønning er viktig for å opprettholde motivasjonen, men husk å ta den etter at du har oppnådd dagens mål.

5. Hold deg våken. Jeg vet ikke med dere, men dette er faktisk min største utfordring. Jeg drikker ikke kaffe, og blir så fryktelig fort søvnig! En powernap hjelper stort sett heller ikke akkurat i disse tilfellene, men det som hjelper meg er 1. En 15 minutters gåtur i frisk luft eller 2. En dusj og et nytt, rent sett med kosetøy.6. Litt er bedre enn ingenting. Har du en sånn dag hvor du har prøvd absolutt alle metoder, men likevel bare har lyst til å sitte på Netflix og se episode etter episode? Okei, så sørg ihvertfall for at du har lært deg én ting før du slår deg ned med den dårlige samvittigheten. Å ha lest litt er så innmari mye bedre enn ingenting, og å besvare én oppgave eller pugge én ting krever ingen verdens ting av deg. Det klarer du!7. Kutt distraksjoner. Les et sted hvor det ikke finnes slikt som distraksjoner. Selv foretrekker jeg mitt eget spisebord fremfor biblioteket, og så lenge tven da er avslått har jeg da kun én ting som distraherer meg. -Mobiltelefonen. Jeg klarer ikke bare å sette mobilen på lydløs ni timer i strekk, så det problemet løser jeg ved å sette studiealarmer på 40 minutt av gangen, og unne meg en 10 minutters wifi-pause når økten er unnagjort. Med en slik "belønning" kan jeg holde på motivasjonen i mange timer, og det fungerer helt ypperlig! Har du fullt fokus i 40 intense minutter av gangen så er det ganske utrolig hva du får unnagjort.

8. Tenk på fremtiden. Når morgenalarmen ringer og du ikke har det spor lyst til å trekke føttene ut fra den varme dyna.. Tenk på hva du kommer til å sitte igjen med når det hele er over. Om bare noen uker er vi ett steg nærmere utdannelsen vi så sårt ønsker å kunne skryte på oss! Tenk på hvorfor du valgte å starte på akkurat dette studiet, og på det gode, trygge livet som venter med økonomisk trygghet når det hele er over.9. En god karakter. Motivasjon for meg er også håpet om å kunne vise frem en karakter jeg er litt stolt av. Tenk på den mestringsfølelsen og selvtilliten du får når du holder eksamenstesten høyt oppe i luften og vifter stolt med resultat-bokstaven din. Ah, hvilken motivasjon det i tillegg vil være til å fortsette neste semester!

10. Tenk kreativt. Finnes det andre, mer spennende måter å få kunnskapen til å sette seg på? Finnes det en app for faget ditt? Eller en slags kunnskapslek du kan leke med medstudentene? Er det morsommere å lese sammen med noen, teste hverandre og diskutere sammen? Eller kan det være lurt å bare variere mellom omgivelsene? Kanskje du kan dra på hyttetur og ta puggingen videre der? Eller på familiebesøk og få middag servert mellom slagene? Finn på noe nytt så hverdagen ikke blir så ensformig. Det tror jeg er superviktig.Ah, bare det å skrible ned disse ordene ga meg en real motivasjonsboost.
Nå gleder jeg meg faktisk litt til å dra frem anatomi-notatene igjen. Hah!

Best Way to Start The DayHåhåå! Sjekk den lunsj-tallerkenen da dere. Hjelpe meg nå er det ei som har kost seg her i heimen. Jeg dro tilbake på skolen etter at dere var oppdatert i går og ble der i tre timer til for å øve meg litt mer på sykepleie-prosedyrer. Vi blir trukket opp i en praktisk test neste tirsdag, så denne uken kommer jeg og mine kjære medstudenter til å være en del på universitetet også på kveldstid. Først halv ni sa jeg meg ferdig for dagen i går, og da var jeg altså så sulten at jeg dro innom en kebabsjappe på vei hjem og kjøpte med meg ferdigmiddag, og en pose chips. Love it <3 Halve chipsposen gikk ned til siste episode av farmen, og resten brukte jeg i denne kylling-tallerkenen til lunsj i dag. Ser det ikke digg ut? Jeg har bare rullet to kyllingfileter i hvetemel, dyppet dem i litt vispet egg og så i knust tortillachips. Deretter stekte jeg dem i en ildfast form i ovnen på 200 grader i 35 minutt. Mmm! Litt pommes frites med smeltet ost var selvfølgelig også et must til. -Og litt majones, bbq saus og ketchup. Ja, jeg får ikke helt bestemt meg for hva jeg liker best å dyppe pommes frites i.


Denne tirsdagen har bydd på noen ganske rolige morgentimer. Jeg har lest litt, tatt meg en megalang dusj, spist lunsj og forberedt skolevesken, for hvert øyeblikk hopper jeg avgårde til øvingsavdelingen igjen for å forhåpentligvis bli helt forbaska RÅ på munnstell, sårstell, forflytning, kateterisering og intimvask! Det er bare noen av oppgavene vi kan bli trukket opp til uken, og ikke søren om denne studenten skal stryke. 

Wish me luck <3 I dag blir kamera også med på skolen, så jeg håper jeg får oppdatert dere med noen blinkskudd igjen senere i kveld? Det hadde vært moro å vise dere litt av den delen av hverdagen min også. Mihi, ha en superduper tirsdag så lenge!- Ovnsbakt kylling med knust tortillachips - Med denne tallerkenen i magen, kan dette umulig bli en dårlig dag <3

Q&A - Del 1Hvordan holder du deg motivert? Er student selv, og synes du virker veldig strukturert og flink! 
Jeg vet ikke. Jeg synes ikke dette med motivasjon til å studere er så veldig vanskelig nå som jeg har funnet den retningen som passer meg! Et halvt skoleår på universistetet er jo bare på ca fire måneder, og når jeg vet jeg har nesten en måned med ferie 16 desember så er bare det mer enn nok motivasjon til å fullføre det jeg startet på for tre små måneder siden. Hehe. Jeg synes videregående var mye tøffere enn den skolehverdagen jeg har i dag for da interesserte jeg meg ikke spesielt for noen av fagene jeg studerte.Hvordan takler du den nye tilværelsen som singel? 
Tilværelsen som singel er det ikke så veldig mye å si om. Livet og hverdagen er akkurat som før, minus den biten hvor jeg handler mat for to, har noen å bry meg om og konversere med etter skole og jobb.. Jeg dater ingen og er heller ikke interessert i å eksperimentere med noe useriøst. Been there, done that. Jeg vet hva jeg vil ha og hva jeg ikke kan ha, og den dagen jeg kommer over det lover jeg å si ifra! Haha <3

Har dere mange juletradisjoner, kan du nevne noen?
Jeg har faktisk skrevet et helt innlegg om mine juletradisjoner. Det kan du lese HER.

Hvordan går dagene nå som du både har blogg og skole å tenke på?

Det å kombinere skole og jobb gikk utrolig greit helt fra begynnelsen av. Det handlet egentlig bare om å legge seg tidligere, stå opp tidligere, være strukturert og planlegge mer. Det er først nå den siste måneden jeg har funnet det litt utfordrende. Jeg har jo ingen til å ta bilder av meg i den nye leiligheten, så da blir det mye mat og interiør-bilder i hverdagene når venninner ikke er på besøk. -Men alt blir bedre når eksamen er over og jeg får en hel måned med ferie og planleggingstid igjen.Hva synes du om de andre bloggerne på topplisten?
Jeg kjenner i grunn bare Kristina Andersen og hun er helt nydelig! 

Har du planer om å flytte senere eller har du funnet drømmeleiligheten?
Nei, jeg tenker jo ikke å leie hele livet, men per dags dato har jeg ikke nok penger oppspart til å kunne ta opp noe stort lån alene. Ikke vil jeg kjøpe noe som er litt for lite eller bare "helt passe fint" heller. Jeg kunne ha kjøpt sammen med noen, men nå er jeg jo alene så da får jeg heller leie en stund til og spare i vei :-) Og hvem vet? Kanskje treffer jeg til og med på drømmemannen etterhvert, og får lyst til å kjøpe noe sammen med han? Time will show. -Men akkurat nå stortrives jeg som leietager under et superfint funkishus på Jusneshalvøya <3Hvor er det fine rosa sengesettet ditt fra?
Det er fra H&M Home <3 Elsker det!

Hvor mange år er studiet ditt, og tenker du å gå rett videre i jobb når du er ferdig?
Studiet mitt går over tre år, og så må man ha jobbet 100% i to år før man eventuelt kan ta noe videreutdanning. Jeg kommer nok til å søke jobb med en gang jeg er ferdig utdannet nettopp for å få muligheten til å videreutdanne meg snarest mulig, og også for å ikke glemme all kunnskapen jeg har tilegnet meg i studietiden. -Men det er så langt frem i tid at det behøver jeg ikke å tenke på riktig enda.Er du interessert i noen andre etter bruddet?
Nei, akkurat nå ville dating bare vært et ekstra stressmoment i hverdagen. Fokus nr.1 er pugging til anatomi og fysiologi, pri nr.2 er venner og familie og pri nr.3 er trening. Når alt det er i boks så kan jeg kanskje begynne å tenke på den slags.

Hvor mye koster det å leie leiligheten du bor i? 
Jeg betaler 8200 kr i måneden på denne leiligheten med alt inkludert.Hva vil du si er hobbyene dine?
Hva er ikke hobbyene mine? Jeg er på mitt aller lykkeligste når jeg får brukt fritiden min mest mulig effektivt.. Jeg får aldri nok av turer, jeg vil ut og fiske, ut og brenne bål, ut og klatre, ut og ri i skogen, bestige små fjelltopper, fange krabber om sommeren, plukke blåskjell fra båt. Nei det er generelt veldig lite jeg ikke kunne tenke meg å gjøre utendørs. Innendørs går det i lesing av romaner, terapi-fargelegging og scrap-booking hvis tiden strekker til, men jeg får litt bedre samvittighet av hobbyer som kan utføres utendørs i frisk luft. Dessuten er det et pluss i boken om hobbyen kan gi meg litt bloggmateriale også.Hva er det beste tipset du har til å vite om den personen du er sammen med er den rette?
Jeg tror helt ærlig bare at du vet det når du har det. Du kjenner det når du har den gode, trygge følelsen av at dette er en person som kan utfylle deg perfekt, og som du bare ikke har det spor lyst til å leve uten. Han eller hun skal få deg til å føle deg skikkelig bra, og kanskje til og med gjøre deg til en bedre, gladere versjon av deg selv. -Ja, selv når forelskelsen går over. Vi har alle noen gode og dårlige sider, men er det en god match så klarer man å hjelpe hverandre gjennom de dårlige dagene eller egenskapene, og løse både store og små konflikter sammen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det på noe bedre vis enn at du vet det når du har det. Det er ihvertfall det jeg tror på og streber etter.Hvor høy er du? Kan du sette opp en dagsmeny på det du spiser?
Jeg er 162 centimeter og har virkelig ingen plan når det kommer til hva jeg putter i meg i løpet av en dag. Middagsmenyen har jeg som regel klar, men ellers trykker jeg i meg det jeg måtte ha lyst på når som helst, hvor som helst. Er jeg sulten så spiser jeg til jeg er mett igjen. Den planen har fungert godt i alle år.

Ønsker du deg noen dyr i nærmeste fremtid? 
Ja, lysten på hund er ikke noe mindre i dag enn den var for fem år siden, men jeg har fornuft nok til å la være å kjøpe meg en akkurat nå. Jeg vil ha en beagle, og skal jeg først kjøpe meg en jakthund så krever det en hel del mer tid enn det jeg har i dag.Har du begynt å trene igjen?
Nei, det har jeg ikke. Jeg har tatt meg noen løpeturer i nabolaget og skogen rundt her, men jeg har vært støttemedlem på Fresh helt siden i sommer. Gleder meg definitivt til å ta opp igjen styrketreningen, men det blir nok ikke før etter eksamen. Jeg orker bare ikke dette momentet i hverdagen akkurat nå. Kroppen min ser akkurat lik ut nå som da jeg trente i sommer så akkurat den biten stresser meg liksom heller ikke. Takk og lov for god forbrenning.Hvordan fikk du så gode venner?
Vet dere hva? På den fronten føler jeg bare at jeg har hatt kjempeflaks hele livet! Herregud så takknemlig jeg er for at jeg har vokst opp i et ungdomsmiljø der vennene mine hadde sunne verdier, røyk var teit, og narkotika ikke engang et tema. Festing var det nok av altså, men noen uskyldige rusbrus har da aldri skadet meg verken fysisk eller psykisk. Jeg tror bare dette handler om flaks jeg. Gode venner vokser ikke på trær, men når du først finner noen så ta godt vare på dem! Jeg fant stort sett alle mine "soulmates" på ungdomsskolen og i stallen for 10 år siden, og den dag i dag er det akkurat de samme 5-7 som står meg nærmest. Jeg hadde aldri klart meg uten de gode jentene mine i hverdagen.

Om du kunne byttet liv med en person i hele verden, hvem ville det vært?
Janni Deler. Håhå, for et nydelig liv den dama ser ut til å leve. Det tar jeg gjerne over! Ihvertfall for et par uker.

Ønsker du å flytte til andre steder enn Kristiansand i fremtiden?
Tja, akkurat nå vil jeg bare bo her, men jeg er åpen for det meste innenlands. Jeg reiser gjerne, men jeg vil alltid bo i Norge. Oslo vil jeg forsåvidt heller aldri flytte til. Jeg liker meg bare ikke der.

Hvordan er du på en første date?
Å det husker jeg nesten ikke. Forsiktig og snill hvis det er en sjarmør.. Direkte hvis han er for høy for sitt eget beste. Ja tro det eller ei jeg kan være ganske kvass og! Mannsjåvinistiske vitser og utsagt er det ytterst få som slipper unna med. Jeg elsker å overraske, diske opp og stelle i stand for de jeg er glad i, men forventes det at gulvet blir vasket og middagen servert på bordet syv dager i uken.. Haha, da pakker jeg kjapt.

Hva drikker du når du er vors/ute på byen?
På vors drikker jeg hvitvin, og på byen drikker jeg stort sett ikke, men om det skulle skje så tar jeg mer vin, eeeller en mojito. Er jeg helt villbass en kveld så tar jeg også gjerne en tequila. Det gikk ihvertfall ned på lørdag.Hva ser du etter i en kjæreste?
Han må ihvertfall være glad! Han behøver ikke å være morsom eller fortelle meg en hau av vitser, men han må kunne smile og le litt hver eneste dag. -For ja, jeg ler mye. Spesielt når jeg har det bra. Ellers må han være ærlig og snill, men glade folk er vel stort sett det? Han må gjerne være smartere enn meg for det finner jeg SUPERtiltrekkende, og han må være akkurat like glad i meg som jeg er i han. Like flink til å vise det også. -Med både ord og handling. Han må gjerne like å ta seg en fest, men 12 timers alkoholøkter, festeweekends til utlandet og nachspiel til solen står opp.. Nja, det kan han godt kjenne seg for voksen til. Kjekt å være litt på bølgelengde der.

Hvis du skulle blitt dødsgod i en idrett/sport hvilken ville du da valgt?
Volleyball. Elsker volleyball! Eller innebandy. Det var ihvertfall favorittene i gymtimene da jeg hadde idrett som valgfag på allmenn. Jeg liker all sport bortsett fra fotball og håndball. Styrketrening synes jeg og er veldig gøy. Kondisjonstrening derimot.. ikke så veldig.Hvilken kakao er det du driver å lager deg? Kan vi få navn/oppskrift på den?
Å jeg lager meg alltid bare sånn Freia "Rett i koppen" kakao jeg. Synes den er helt nydelig!

Hva er din favorittplass i leiligheten?
Soverommet! Jeg digger soverommet mitt <3

Når står du opp og legger deg hver dag? Sover du på dagen?
Jeg legger meg stort sett 23.00 og står opp mellom 06-07.00. Jeg sover alltid minst syv timer hver natt. Det hender også at jeg tar meg en powernap på dagen hvis jeg ikke sov noe godt dagen før. I det siste så har jeg sovet ganske dårlig, så da blir det gjerne behov for en powernap også.Er du overtroisk? Tror du på ånder, spiritisme osv?
Nei. Jeg tror verken på ånder, gud eller spiritisme, men jeg tror på et annet vis at alt skjer for en grunn. Når livet tar noen triste vendinger så liker jeg å trøste meg med at det er en grunn til at det måtte bli sånn og at jeg snart vil finne ut hvorfor. Kanskje jeg tror på skjebnen da? Så liker jeg å tro litt på karma. Er du generelt god og snill så tror jeg det alltid vil ordne seg for deg. Kanskje ikke med en gang, men til syvende og sist. Litt overtroisk likevel da kanskje?

Når det kommer til å lykkes veldig økonomisk tror jeg dog det bare handler om hvor mye pågangsmot du har, hvor villig du er til å ta noen kyniske valg, kanskje overkjøre noen på veien, og være på riktig sted til riktig tid. På den fronten ordner det seg ikke bare ved å være god og snill. Det har jeg så aboslutt fått erfare i denne bloggverdenen. Haha, den som roper høyest tjener best, og sånn må det kanskje bare være?Jeg lurer på om du har noen spesielle planer for 2017? Noen reiseplaner?
Nei, jeg har jo skoleferie helt til 9 januar, så det er jo gode muligheter for å få reist litt i desember, men samtidig så er det i juletider alle venninner kommer hjem fra studiene sine rundt om i landet for å samles til julefrokoster, romjul og nyttårsfeiring, så jeg får nesten bare se. I mars starter også praksistiden min på sykepleien så der vet jeg at jeg har to vanvittig hektiske måneder i vente. -Men når sommeren kommer... herregud jeg skal ikke sitte innendørs en eneste dag, men om det blir innenlands eller utenlandsopplevelser får jeg se an på sparekontoen. Sparing er førsteprioritet!

Drikker dere alkohol på syforeningene deres eller er det mat og hygge?
Nei, under syforeninger er det mer eller mindre alltid bare god mat og hygge. Det er bare for å prøve og samles til en kosekveld midt i uken, én gang i måneden <3Puh! Da var første del besvart, men det gjenstår jo fremdeles en HAU!
Herlighet så flinke dere er til å stille spørsmål <3 Håper dere liker innlegget.

Uken som gikk...Ukens høydepunkt... 1. Syforeningen som Siri holdt hos meg på fredag. Å få besøk av jentene mine og bli kokkelert for er jo bare det hyggeligste i verden <3 2. Gårsdagskvelden. For ikke å snakke om dagen. Vi startet jo allerede klokken tre! Jeg turte ikke å ta med meg kamera ettersom vi skulle på byen senere, men fy så koselig det var å sitte og bake årets første pepperkaker, pynte Sellas juletre, høre på julesanger, drikke gløgg og pynte pepperkakehus. Timene fløy avsted, og vips så befant vi oss på Harvey's dansegulv.. For en kveld!Ukens oppskrift... Hmm, det må være resultatet av vegetar-eksperimenteringen min. "Chana Masala" oppskriften som jeg delte med dere tidligere denne uken. Vegetar-retten Siri serverte oss fredag var også helt nydelig så den har jeg sagt jeg skal stjele oppskriften på og dele videre med dere. Ukens nedtur... Dette har vært en småstressende uke for min del, og det takket være det muntlige eksamenskravet som skulle leveres og fremføres fra tirsdag til torsdag. Det gikk jo bra, og stort sett gjør det jo alltid det, men jeg kan ikke fordra slikt likevel, og har sovet urolig hver eneste natt hele denne uken. Nå var jeg riktignok ute i natt også, men jeg kjenner meg helt øør etter manko på søvn denne søndagen. Måtte neste uke by på hakket mindre bekymringer.

Ukens film... Well, hello! "How to be single". Herregud som jeg lo..Ukens cravings... En feeerieee! Juleferie med familien først, og så en reise til varmere strøk. Det er seriøst alt jeg tenker på om dagen. Jeg har så lyst til å bare dra bort litt, slappe av, lade opp batteriene og gjøre "gøy" fra mandag til søndag.. -Men nå er det ikke lenge igjen til skoleferien heller. Hang in there Borge!

Ukens innkjøp... Mitt nye par ankelboots vel! Åh, så fine de er. Gjorde ingenting at de var på halv pris heller. Gleder meg allerede til neste helg, for da skal årets første julegaver kjøpes inn. Det er black friday om fem små dager og da skal bestis og jeg tusle rundt i byens julegater. Elsker at de har fått opp julepynt og lys i Kristiansands shopping-gate allerede. Vi har virkelig den beste årstiden i vente <3Ukens sang... 1. Elsa & Emilie - Au Volant 2. Trust Nobody - Selena Gomez

Akkurat nå... Skal jeg hoppe i dusjen, og gjøre meg klar for et par timer med teater og humor. Jepp, jeg har en latterfull kveld med fine folk i vente, og gleder meg en hau til tross for at øynene aller helst bare vil gli igjen akkurat nå. Er det helg så er det helg. Kan visst ikke gå glipp av en eneste morsomhet her i livet jeg da..Ha en nydelig søndagskveld <3
Gleder meg til å gå løs på spørsmålene deres i morgen!

Oppskrift: Smakfull LaksepanneSå moro å se at det har tikket inn litt spørsmål under forrige post allerede. Måtte det ramle inn mange flere, for jeg gleder meg til å gå løs på dem til uken :-) Det er i hovedsak nerding som har stått på min plan denne formiddagen, så veldig mye spennende har jeg ikke å komme med i dag, men jeg har nå i det minste fått kokkelert litt! Håper dere er klare for ukens andre middagsoppskrift? I dag var det en frisk og god laksepanne som sto på min meny, og den ble så digg på smak at jeg håper dere alle lar dere friste til å teste den ut selv.- On Today's Menu - Du trenger: 1. 3 gulrøtter 2. 50g parmesanost 3. 1/2 purreløk 4. 1/2 gul løk 5. 3dl matfløte 6. 1 boks rømme 7. 1 fiskebuljong 8. Saften av en halv sitron 9. Salt/pepper 10. 1ts dill 11. 4 laksefileter 12. 1 fedd hvitløk 13. PastaSlik gjør du:
1.
Finhakk løk, hvitløk, purre og gulrøtter og ha alt i en panne med litt matolje.
2. Surr det hele til løken er blitt blank og tilsett matfløte, fiskebuljongterningen, og rømmen. 
3. Krydre blandingen godt med salt/pepper/dill og smak til med saften av den halve sitronen.
4. Tilsett ca 50g revet parmesanost og la det smelte inn mens det får et lite oppkok.5. Del fiskefiletene i terninger eller mindre biter, dytt dem forsiktig ned i sausen og la de få ligge slik og godgjøre seg i ca 10 minutt. Fisken er ferdig når den har fått en lys rosa farge over hele seg.
6. Kok pastaen etter anvisning på pakken og server laksepannen over pastaen.- Kremet laksepanne - Hope you like it! Jeg valgte også å dele noen cherrytomater og ha i pannen like før servering, men det er nok like godt uten. Mmm! Retten metter tre mager, så her har jeg mat for resten av helgen. Hoho!
Spør hvis dere lurer på noe, og ha en fortsatt fine lørdag dere <3

#Spørsmålsrunde

God morgen alle sammen, og takk til mine kjære jenter for en riktig så bedagelig kveld i går! Jeg koste meg masse med nydelig mat, latter og sofalatskap <3 I dag er en ny dag, og den tror jeg blir enda bedre! "Juleverkstedet" til Selini trer i kraft allerede om noen timer, så for at jeg skulle få gjort noe som helst fornuftig denne morgenen sto alarmen min på 07.00 i dag. Hehe, lenge leve søvn altså! Får ta det igjen i morgen...

Nå tenkte jeg i første omgang å smelle i gang en liten spørsmålsrunde her. Jeg merker både på statistikk og kommentarfelt at det har begynt å titte innom en del nye lesere her på bloggen, og det er jo ingenting som gleder meg mer enn det! -Men da synes jeg også det er på sin plass med en ny spørrerunde. Kanskje noen av dere som har fulgt meg i årevis også har en ting og to dere lurer på? Det har jo hendt noen vesentlige forandringer siden sist! Hehe. Jeg lar ihvertfall kommentarene tikke inn til over helgen så går jeg løs på dem til uken. Har du bare ønsker til fremtidige blogginnlegg, så sleng gjerne igjen dem også!
Nå skal jeg lage meg en diger kopp kakao og pugge litt (mye) mer på sirkulasjonsystemet.

Weekend Mode - Check!Hei og hopp, og riktig god fredag alle sammen! Da var det på tide å juble litt for helg igjen. Gårsdagens muntlige presentasjon er bestått(!) og alt er bare fryd og gammen. Vel ihvertfall nesten. Vi hadde som nevnt også prøve-eksamen i anatomi denne formiddagen og den ga meg alt annet enn noe godfølelse, så her må det steppes opp på puggefronten de neste ukene. Blir helt kvalm av tanken på at det bare er fire uker igjen når jeg ikke husker bæret av det jeg har lært og lest for to og tre måneder siden.. Heldigvis virket det som vi satt som like store spørsmålstegn alle sammen i klassen i dag, så disse fire neste ukene tror jeg vi er flere som skal bruke flittig.


En real slagplan skal legges på søndag, men planene mine for både i dag og i morgne ble satt for over en måned siden, så de timene kommer til å fly avgårde til hygge. Jeg har akkurat fått besøk av Siri, da hun skal holde syforeningen sin hos meg i kveld, og som nevnt et par ganger er det da vegetar som står på menyen! Wihuu, gleder meg til å observere hennes kokkekunster og ta med meg noen triks på veien. Hun sier hun skal servere oss en vegetar-curry, og det høres da ihvertfall ut som noe godt? Gleder meg til en rolig kveld med god mat, fine jenter, snoperier, stearinlys, tepper og kanskje til og med en jentefilm? Eller en liten thriller? JA!I morgen er det Selini som har invitert på fest, og da starter vi faktisk dagen med juleverksted allerede klokken tre! Hihi, julekaker skal bakes, treet hennes skal pyntes og gløgg skal drikkes (med noen få alkoholprosent i). Høhø. Deretter bærer turen videre på byen for de som ønsker det <3 Ah, tror dette blir en riktig så bra helg jeg!Kan dere prøve å kose dere like mye som meg?
Da får dere isåfall noen knalldager <3

En velfortjent tidlig julegaveFy fader dere! Endelig kan jeg puste lettet ut og si at det forbaska muntlige eksamenskravet er vel overstått. Jeg kan nesten ikke tro det, men det gikk overraskende bra også! Jeg husket alt jeg skulle si og kunne også svare på alle spørsmål som dukket opp etterpå, så nå venter jeg bare på dommen som kommer i morgen tidlig. Det er kanskje ikke helt på sin plass å kjøpe belønningspresang før jeg i det hele tatt vet om jeg består, men det gikk så bra at jeg er 90% sikker <3 -Og skulle jeg virkelig ta feil så får dette være en trøstepremie i stedet. Høhø.Jeg har tuslet til og fra skolen i et par liksomuggs siden snøen kom her i Kristiansand, og ettersom de er gjennomvåte allerede på vei til skolen, kjente jeg bare at det var på tide å investere i noen kvalitets-boots i stedet. Dette nydelige skinnparet gikk jeg tilfeldigvis forbi på Eurosko, og da jeg så de var på halv pris denne torsdagen hvinte jeg litt av glede. Det kunne jo ikke ha passet bedre!


- Sko fra Eurosko til 800kr - Nå skal denne damen legge seg en halvtime på hodeputen. Jeg fikk mildt sagt ikke den beste nattesøvnen i natt, og hele kvelden må brukes til å pugge på anatomi, for wait for it... i morgen har vi prøve-eksamen. Jepp, the show must go on si! Her er det ingen tid til å puste lettet ut. Prøve-eksamen er jo egentlig ikke så fryktelig alvorlig, men jeg har bare så lyst til å sitte igjen med en trygg og god følelse etter at den er gjennomført. Bare sånn for min egen del så jeg kanskje kan holde nervene hakket bedre i sjakk når det virkelig gjelder om fire små uker til.Håper det står bra til med dere også! -Og at skoene falt i smak da.
Vanligvis koster de altså 1599kr, så løp på butikken i dag om du har lyst på samme!

- Christmas Vibes -Det very first christmas post! Hihi, dette innlegget har jeg gledet meg til å publisere i en liten evighet. Vi er kanskje bare midtveis i november, men fader heller er det ikke på tide å sanke inn litt julestemning nå? Jeg har ihvertfall allerede begynt å planlegge hvilken farge julepynten i leiligheten skal være i år! -Og nå er det jammen bare to små uker til treet skal inn i stua også. Hurra! Under her får dere hele 24 ting jeg gleder meg til å krysse av på årets julestemnings-bucketlist. I dag fikk jeg også tilbud om å dra på jobbreise til nydelige Salzburg med juletema(!) i fire dager, men det krasjer med både julebord og eksamenslesning 3. desember, så det takket jeg pent nei til før jeg gråt en liten skvett denne morgenen.. Heh, kan vel ikke få i bøtte og spann heller?1. Pynte årets juletre. Ja, jeg har startet nedtellingen til det skal inn i mitt hus, og om nøyaktig 15 dager skal det pyntes med hvite engler, kuler og stjerne i gull. Ah, så fint det skal bli! Jeg drar til Stavanger like etter eksamen 16 desember i år, så da blir jeg jo bare nødt til å nyte synet av treet mitt litt tidligere enn dere andre!

2. Lete frem nye og gamle oppskrifter på julebakst! Favorittene mine er havreflarn, kjeks med sjokoladebiter, kakemenn, sjokoladerisboller og sandkaker tror jeg.. Og konfekt da. Hjemmelaget mint. Mmm! 3. Holde årets siste syforening med juletemat! Hvis ikke jeg har vært heldig så vet ikke jeg? Først fikk jeg holde syforeningen i juli måned med en real skalldyrsfest, og nå får jeg holde den i jula med ekte julekoldtbord! *Glede*

4. Dra på gaveshopping i Stavanger. Det beste med hele jula.. Koser meg SÅNN med gavehandlingen <35. Ha innpakningskvelder i leiligheten med kakao og kreativt innpakningspapir. Jeg ber alltid om å få pakke inn gavene mine selv da jeg finner denne delen av julegaveshoppingen like hyggelig som selve handlingen. Kreativiteten lenge leve sier meg bare!. Synet av vakre gaver under treet gjør meg bare ekstra glad. 


 
6. Høre på julemusikk. Jeg vil lage en egen spilleliste som kan få gå på repeat fra 1-26 desember. Her kommer noen av mine gamle favoritter: White Christmas - Bing Crosby, All i want for Christmas is you - Mariah Carey, Misteletoe - Justin Bieber, Ave Maria - Beyonce, Silent night - Beyonce, Santa Claus Is Coming To Town - Michael Bublé, Have yourself a merry christmas - Frank Sinatra, Winter Wonderland - Bing Crosby, Let it snow - Dean Martin, I saw mommy kissing Santa claus - The jackson 5, Happy Christmas - John Lennon, Last Christmas - Wham, Driving home for Christmas. 7. Spise julemat til jeg kaster opp bare av tanken. Jepp! Det betyr minst seks ribbemiddager, seks pinnekjøtt-tallerkner, og åtte porsjoner riskrem. Vanlig risgrøt med sukker og kanel skal jeg forresten også snart begynne å crave..

8. Kjøpe årets julekjole, julebordskjoler og sist men ikke minst: Nyttårskjolen! Jeg er allerede på saken! 9. Drikke kvalmende mengder gløgg og varm kakao med marshmallows i. 

10. Ta med meg bestemor og bestefar og besøke fargegata i Stavanger når den er blitt pyntet til jul, spise lunsj på en av caféene her og knipse bloggbilder i fleng. KOS <3

11. Kjøpe flakslodd-kalender til meg selv. Det begynner å bli noen år siden jeg hadde pakke-kalender hver dag, og disse sjokoladekalenderne liker jeg ikke, men en flakslodd-kalender skal jeg definitivt unne på meg i år.12. Kjøpe en ny adventsstake og tenne adventslys hver søndag <3

13. Bake lussekatter! Dette har jeg gjort som en fast tradisjon 13 desember de siste par årene, og det skal jeg prøve å få gjort dette året også. Lussekatter er jo noe av det beste bakverket en får, er dere ikke enige?14. Lage juledisplay til pcen min. Åja, jeg vil bli slått i fleisen med en god dose julestemning hver gang jeg logger meg på pcen. 

15. Kjøpe fenalår og spise opp hele selv. Hehe, bare å sette vannflaska klar ved sengen før leggetid.

16. Tilbringe masse tid med familien i Stavanger. Jeg skal spise besteforeldrene mine sin nydelige julemat, skjemme bort, la meg skjemme bort, nyte synet av familiens juleprydede hjem, spille pakkelek med terning, se familie-julefilm.. Skravle, klemme, skravle og klemme <317. Danse rumpen av meg på byen med girlsa mine i romjulen. -Med mindre jeg har reist til et varmere sted. Da skal jeg isåfall danse rumpen av meg på en strand.

18. Bruke alle julegave-pengene på romjulssalg. Hehe, neida. De skal tro det eller ei spares.

19. Feire nyttår et eller annet splitter nytt sted. -Aller helst i et nytt land. Eller på en båt? Jeg får virkelig ikke bestemt meg. Kanskje blir jeg hjemme. Kanskje drar jeg til Thailand, kanskje til Miami eller kanskje på cruise?20. Tenne stearinlys med duft av jul. -Og spise klemmentiner til jeg har utslett nedover begge armer. Haha, ja jeg er småallergisk, men det er så godt, også lukter det bare så nydelig av dem!

21. Spre masse deilige julestemning til alle mine kjære blogglesere. Ei av dere ønsket seg en helt egen julekategori i år, og det ønsket er herved oppfylt! "Christmas Vibes" heter den, og her vil dere finne en hau av glad-innlegg i tiden fremover. Det skal tipses om pynting, innpakningsmetoder, gavetips, sang og filmtips.. Gudene vet.. Kom med ønsker, og jeg skal oppfylle!22. Se julefilm etter julefilm. Ånei, jeg hadde ikke glemt det viktigste punktet av dem alle. Jeg vet ikke med dere, men Harry Potter, Bridget Jones, Love Actually, Polarekspressen, Hjemme alene, og The Family Stone er mine favoritter år etter år.
 
23. Fyre i peis, bare gå i pysj, og lese på alt annet enn pensum.

24. Se igjennom forårets nyttårsforsetter, skåle for hvert eneste punkt som ikke ble gjennomført, og skrive en ny liste med mål jeg ønsker å oppnå i 2017. Nytt år, nye muligheter.. Jeg gleder meg <3- 24 things i really look forward to - 

Ny Vegetaroppskrift + UkesmenyHeisann kjære, tålmodige sjeler! Endelig sitter jeg med stumpen i sofaen og pcen på fanget igjen. Gruppens lille skuespill er innøvd og alt gjort klart til morgendagens fremførelse, så nå gjenstår det i grunn bare å pugge noen replikker. Herlig! Ukesmenyen min deler jeg først med dere i dag, men det gjør vel ingenting? Bestis kom faktisk og hentet meg sent i går kveld for en real runde matshopping, og så dro jeg rett hjem og lagde meg en diger hjemmelaget pizza som skal være skolelunsjen min resten av uken. Hehe, enkelt, godt og greit!Ellers har jeg også rukket å kokkelere litt i dag, og denne gang tenkte jeg å dele litt mer vegetar med dere! Håper dere er klare, for dette er den aller første vegetar-vennlige middagen jeg har laget hvor jeg faktisk syntes retten smakte like godt uten kjøtt. Tikka Masala er en av mine absolutte favoritter, så jeg hadde definitivt mine tvil, men wow så digg det ble! Ikke bare er tallerkenen fri for kjøtt, men også budsjettvennlig og ferdig på 15 minutt. 
Du trenger: 1. En boks kikerter 2. 1 boks hakkede tomater 3. 1,5 fedd hvitløk 4. 1/2 gul løk 5. 1ss spisskummen 6. 1ss revet fersk ingefær 7. En liten håndfull cashewnøtter 8. 1 ss Garam Masala 9. 1/2ts India Tandori krydder 10. 1 pose ris 11. 1 grønnsaksbuljong Slik gjør du:
1.
Hakk opp løk og hvitløk og rasp ingefæren. Ha alt sammen i en gryte med litt olje.
2. Surr løken blank og gyllen, og tilsett boksen med tomater. 
3. La det hele få et oppkok og tilsett alt av krydder. Smak gjerne sausen til med mer om det trengs.
4. Tilsett boksen med kikertene + buljongen og la buljongen smelte inn mens det småputrer i 12 min.5. Kok i mellomtiden risen og stek nanbrødene i ovnen når det bare er 3 minutt igjen av koketiden.
6. Finhakk cashewnøttene og strø disse over masalasausen like før servering.
7. Du kan gjerne også ha litt finhakket frisk korriander på og klemme over litt limesaft!- Chana Masala for to personer -Ser det ikke DIGG ut? Jeg skal ihvertfall lage meg dette mange flere ganger!

How To Be Single

Hei på dere, og riktig fin tirsdag! Jeg skulle gjerne ha oppdatert dere tidligere, men akkurat denne uken her blir nok litt vrien på planleggingsfronten med tanke på at jeg frem til torsdag jobber og styrer på med et muntlig eksamenskrav på studiet. Vi ble trukket opp klokken 09.00 i dag tidlig og har jobbet med casen vi har blitt utdelt siden. Heldigvis er det en ganske grei oppgave vi har fått og ettersom gruppen min og jeg har bestemt oss for å lage et lite "skuespill" ut av besvarelsen vår tror jeg kanskje det vil gjøre susen for presentasjonsnervene mine? Time will show. Jeg skal bare være så innmari glad når denne uken er over at dere aner det ikke! Haha.Jeg har akkurat kommet inn døren nå, og skal straks ut igjen for å få unnagjort ukens storhandel. Litt forsinket, men pyttsann! Kjøleskapet må fylles enten det er mandag eller tirsdag. Ellers tenkte jeg at dere hadde innmari lyst på et filmtips denne tirsdagen? Nå begynner det vel faktisk å nærme seg to uker siden sist`? Denne gang er det en helt nydelig romantisk komedie jeg vil tipse dere om, og for å si det sånn: Er jeg enda singel 14 februar 2017 så skal denne her settes på repeat med en diger boks iskrem! For en hysterisk morsom film.. - How To Be Single -
Nysingle Alice (Dakota Johnson) bestemmer seg for å ta en pause fra forholdet med kjæresten hun har hatt de siste fire årene, og flytter til New York for å finne seg selv. Her blir hun kjent med spinnville Robin som virkelig kan kunsten å leve singellivet. Robin viser henne gledelig hvordan det skal sjekkes og hookes, og påfunnene hennes gir dem både noen ubehagelige og hysterisk morsomme erfaringer. Vi møter også Alice sin storesøster som er årets karrierekvinne og som overhodet ikke har hatt tid til noe forhold, og venninnen Lucy som er 100% sikker på at datingtjenester på nett er den eneste riktige måten å finne den perfekte partner på.. Filmen tar med andre ord for seg hvordan en god blanding kvinner prøver å forstå seg på singellivet i New York.Åh, jeg likte den så godt! For en sjarmerende sak. Alle skuespillerne her er både kjente og flinke, men Dakota Johnson.. Hun var helt legendarisk spør du meg. Hjelpe meg for en genuin karakter. Man klarer liksom å kjenne seg litt igjen i både det gode og det vonde, og nei.. Jeg fniste og fniste til latteren gikk over i høylytte brøl, og alene i stuen satt jeg til slutt og h-y-l-t-e av latter. Elsker når det skjer <3Traileren legger jeg ved under her, og selve filmen kan dere leie på Viaplay for 49kr. Det gjorde jeg! Dere søker bare opp "How to be single" i søkefeltet så popper den opp blant leiefilmer. Perfekt for alle nysingle der ute  :'DKanskje noen av dere har sett den alt? Hva synes dere?

Uken som gikk...Ukens høydepunkt... Sett bortifra hele helgen så var tirsdag en vanvittig hyggelig dag forrige uke! Det var da vi hadde praktiske forelesninger på studiet mitt og jeg fikk satt mine første injeksjoner på medstudent Ida. Hoho, superstas! Ellers har det stort sett gått i lesing her hjemme fra mandag til torsdag, og da fredagen kom var det bare helt nydelig å ta kvelden fri til både Ikeabesøk, årets første pinnekjøttmiddag og litt maling av stueveggene til Siri. It's been a happy weekend <3Ukens sang... 1. Guys My Age - Hey Violet 2. All I Need - Frøder

Ukens nedtur... Hmm, det må nok en gang være mine egne tekniske egenskaper.. Christoffer var så snill at han kom og hentet meg hjemme forrige mandag for å kjøre og kjøpe tv til meg, og nå en uke senere har jeg enda ikke klart å koble den til med kanaler.. Tven kan slås på, men that's about it. Det er seriøst tre ledninger og jeg har koblet dem på alle tenkelige riktige måter, men nope. Ingen kanaler her! Jaja, den er fin å se på avslått også.Ukens latter... Fikk jeg meg på øvingsavdelingen under sprøytestikkingen på tirsdag. 

Lærer: Alle skal bruke den lange nåla når vi setter injeksjoner i setet i dag. Det er bare kreftsyke i siste fase som vil ha behov for den korte da vi i disse tilfeller kan risikere å treffe skjelettet med den lange.
*Marthe drar ned buksa, klar for å stikkes intramuskulært*
Lærer: Oi.. *Tar på rumpeballene mine* Ida, du må nok bytte til den korte.

Altså jeg visste jeg ikke hadde den fyldigste stumpen i verden, men kreftsyk i siste fase? Heh! Note to self: Do more squats.Akkurat nå... Sitter jeg og jobber litt fra heimen. Jeg la meg ganske tidlig i går kveld og satte alarmen på 06.00 så jeg kunne oppdatere dere før skoledagen startet. I dag har vi sykepleierstudenter noe spesielt opplegg på Fønix kino i Kristiansand, så det gleder jeg meg til å finne ut hva dreier seg om. Ellers blir vi i morgen trukket opp i muntlig fremlegg, og det gruer jeg meg altså sånn til at jeg ikke kommer til å få sove i natt. Det skal fremføres på torsdag så jeg får bare be til høyere makter om at det går min vei.


Ukens cravings... Gode middager! Åh, det var et gledens øyeblikk da jeg fikk fylt opp kjøleskapet med deilige middagsingredienser forrige mandag, og under hjemmestudie-dagene mine denne uken har jeg laget meg en eller annen digg rett hver eneste ettermiddag. Håper noen av dere har prøvd dere på fiskebollene mine eller oppskriften på blomkålgratengen? Eller frokostrundstykkene for den saks skyld. Mihi, god mat gjør enhver hverdag spør du meg <3Ønsker dere en fin start på denne nye uken! 
Måtte den bli god for oss alle <3

Videoblogg - Housetour

E.N.D.E.L.I.G! Kvaliteten ble for dårlig da jeg lastet videoen opp i blogg.no så jeg var bare helt nødt til å redigere musikken om igjen og legge på et par av de teite youtube-sangene som faktisk er lovlige å bruke. Jaja nå har jeg lært noe i dag og! Håper det står bra til med dere denne søndagen? Min form er ihvertfall helt topp, og spesielt nå. Herregud så koselig det er å kunne publisere en video her igjen! Haha, jeg vet ihvertfall at familien i Stavanger vil sette stor pris på å få se min nye leilighet i levende bilder. -Kanskje ikke fullt så stor pris på å se glassene fylles med alkohol, men pyttsann. En gang i blant går det greit bestemor! Hadde det bare tatt litt mindre tid å redigere så skulle jeg ha laget snutter som dette til bloggeriet hver eneste dag <3 
 Ønsker dere alle en fortsatt fin søndagskveld!
Kjolen jeg har på meg er forresten DENNE til 399kr 
(affiliateslenke)

- Livingroom -- When hosting a Wine & Cheese Party -
Juhuuu! For en koselig kveld vi fikk i går. Hjelpe meg, for en herlig gjeng vi ble. Jeg tror aldri jeg har spist så mye ost i hele mitt liv og likevel er det en hel hau igjen her. Jaja, cheese and crackers dagen derpå er heller ikke så dumt! Jeg fikk filmet en hel hau til dere i går og har egentlig ikke gjort annet enn å redigere siden klokken halv ni i dag tidlig, men nå gjenstår bare opplastningen i blogginnlegget! Jeg lastet den egentlig opp i blogg.no sitt video-opplastningsystem for snart tre timer siden og den konverterer enda(!) Er det normalt å måtte vente så lenge? Snutten er liksom bare på rett under fem minutt? Hvis det er noen som har erfaring med det så vær så snill og hyle ut. Jeg får nemlig ikke lastet den opp på youtube ettersom jeg har brukt en sang youtube ikke tillater. -Og nei jeg orker faktisk ikke å redigere filmen om igjen med en ny sang. Tålmodighetsgrensen min er allerede sprengt for lengs. Hehe, håper dere har svar, for jeg vil så gjerne dele denne snutten med dere.
I mellomtiden får vi nøye oss med bilder! Her kommer et lite bildedryss fra før gjestene kom. Dere har vel egentlig ikke sett stuen ordentlig heller før? Vel, nå får dere en titt på det hjørnet også. Tven er på plass, og mitt lille, søte tvbord har jeg til og med montert selv. Høhø, ja det var vanskeligere enn det ser ut som. Tvbordet er forøvrig noe av det mest økonomisk riktige jeg har gjort den siste tiden. 250kr på jysk! Hei hei! Ellers vet dere jo alt at sofaen er fra Ikea, og at den fulgte med leiligheten. Jeg har bare gått til innkjøp av en ekstra puff for å få litt bedre sitteplass. Bordet er fra Ikea, gyngestol og lampe fra Voga.com, og bilder fra Desenio.no.
Er det ikke koselig? Dere får bare spørre hvis det er noe annet dere lurer på. Sofaputene er forresten fra H&M Home! Jeg har ikke lyst til å si så mye mer om lørdagskvelden for jeg vil bare at dere skal få se hvor hyggelig vi hadde det gjennom videosnutten. La oss nå krysse fingrene for at den blir ferdig opplastet i løpet av kvelden ihvertfall? Mens jeg venter spent så tror jeg at jeg skal sveipe vaskekluten her. Jeg fikk ryddet i formiddag, men det må nok vaskes litt gulv også for å få tilbake den gode, rene lukten som var her i går. Ellers kjenner jeg at jeg gleder meg maks til å lage meg noe god mat og sette meg ned i sofaen med kveldens episode av farmen..

I kveld skal det ikke leses overhodet. Bare.Slappes.Av <3

Husmannskost på budsjett

Tusen hjertelig takk for god bekledningshjelp i går! Herlighet, det ble en jevn kamp mellom rød og beige, men sist jeg talte så tror jeg sistnevnte fikk seieren, så da blir det den :-) Jeg har vært på farten i mer eller mindre et døgn nå. Kost meg med å handle inn både interiør og dilldall, montert tvbenk, og proppet kjøleskapet fullt av ostefjøl-ingredienser. Hihi, dette blir så hyggelig at! Jentene kommer klokken syv så det er bare å stå i her.Håper dere har fått en fin start på helgen? Her kommer ukens budsjett-vennlige rett. Litt ekte husmannskost med fiskeboller i karrisaus. Jeg prøvde meg frem med både baconbiter og reker i også, men vet dere hva? Bare dropp det! Fiskeboller og grønnsaker holder i massevis her. Det var godt med litt bacon, men rekene endte jeg opp med å pille vekk likevel, så kjør på med masse fiskeboller så blir dette både superbillig og nydelig på smak.

Jeg har stelt det kjempefint i stand her i heimen allerede, (om jeg får si det selv) og knipset på både bilder og video til dere, så jeg håper jeg får redigert en liten snutt til dere i løpet av søndagen så dere endelig får sett ihvertfall mesteparten av hjemmet mitt. Koser meg seriøst sånn her at jeg nesten ikke vil gå ut døra.Du trenger: 1. 1 hermetisk boks fiskeboller + kraften - 8kr 2. 1 pose grønnsaksblanding - 13 kr 3. Terteskjell - 30kr 4. 3 dl melk - 16kr 5. 1ss karri + litt salt/pepper 6. 3 ss hvetemel - 12 kr 7. 3 ss smør 8. 1 sjalottløk - 14kr

Totalsum dersom du har krydder og margarin i hus: 93 krSlik gjør du:
1.
Finhakk løken og surr den i en gryte med 3 ss smør.
2. Visp inn 3 ss hvetemel og spe med 3dl melk. (litt og litt)
3. Tilsett 1 ss karri, og 3 dl av kraften fra boksen med fiskeboller.
4. Gi det hele et oppkok mens du jevnlig rører i karrisausen.5. Kok grønnsakene etter anvisningen bak på bakken og sil av vannet.
6. Del fiskebollene i mindre biter og ha dem i karrisausen. La det småputre i 5 minutt.
7. Ha til slutt i de ferdigkokte grønnsakene og stek terteskjellene i ovnen på 200g i 3 minutt.Smak til sausen med litt salt/pepper/mer karri og server karrigryten i skjellene!

Håper det smaker! Oppskriften holder til fire porsjoner. 
-Og smaker like godt oppvarmet dag nummer 2!

Help me make a decisionHelg! YAY, velkommen skal du være <3 Som forrige uke har jeg masse hyggelig på planen, og etter noen timer på skolebenken starter jeg med en real runde fredagsshopping! Ingredienser til morgendagens Cheese & Wine innflytnings-happening må handles inn, og så kommer Siri og henter meg klokken seks for å ta meg med på Ikea en tur. Jeg mangler bare en tvbenk og noe dill, og som takk for at hun gidder å kjøre på meg blir jeg med hjem til henne for å male litt i leiligheten hennes etterpå <3 Hun er nemlig nyinnflytter hun også om dagen!Ah, som jeg gleder meg til å stelle i stand her i morgen. Det blir ostefjøl proppet full av kjeks, oster, druespyd og spekemat, punsj, vin, og enda flere usunnheter. Moppen skal sveipes og siste flytterot skal ryddes bort, så begynner det faktisk å bli ordentlig besøksklart her! Jeg skal selvfølgelig knipse bilder i fleng til dere. Men nå over til valgets kval! Kan ikke dere hjelpe meg med festbekledningen denne helgen? Jeg har hatt tre nye kjoler i klesskapet en god stund nå, og synes alle tre er like fine, så i dag lurer jeg rett og slett på om dere kan bestemme litt? Hvilken skal jeg gå for? Sort, rød eller beige? Jeg tar den dere vil ha jeg! -I morgen altså. I kveld blir det malerantrekk og det skal jeg klare å plukke meg ut selv. Hihi!Ha en super fredag! Den røde kjolen finner dere HER
Den sorte kjolen HER og den i beige HER
(affiliateslenke)

- Nature By Me -Ettersom kamera mitt i dag har mer eller mindre ett års jubileum tenkte jeg at jeg skulle samle sammen noen av favorittbildene jeg har knipset de siste tolv månedene. Jeg har rett og slett tittet gjennom alt jeg eier og har av natur og landskapsbilder og plukket meg ut noen favoritter! Bare sånn for å dagdrømme litt, og feire mitt kjære kamera's bursdag. Hihi. Hvorfor jeg ikke investerte i et dyrere kamera før i fjor aner jeg virkelig ikke. 
Kvaliteten på bildene mine har virkelig tidoblet seg det siste året, og det samme har redigeringsegenskapene mine. Jeg er jo på laaangt nær proff på noen av delene, men bare det å se hvor vanvittig mye bedre resultatene blir for hvert år som går.. Åh, for en motivasjon det gir! Vil så gjerne lære mer!Håper dere også har hatt litt glede av dette kamera-kjøpet! Dere husker kanskje hvor mye jeg stresset med å få blogget optimalt høst/vinter halvår tidligere. Kamera jeg hadde frem til 2015 var så dårlig at det ikke gikk an å knipse bilder med mindre det var helt perfekt dagslys, og på vinterstid er det jo gjerne bare lyst nok mellom 11-14 om formiddagen. Haha, herlighet for et styr jeg utsatte meg for. I dag fikser kamera mitt de nydeligste bildene samme hvilken tid på året, og samme hvilken tid på døgent, og det er jeg altså evig takknemlig for. 

- Nature, you so fine - 
Hvilket kamerautstyr jeg bruker har jeg skrevet et eget innlegg om og det kan dere lese HER om dere er interesserte i å kjøpe det samme. Ellers bruker jeg redigeringsprogrammet Lightroom til å forsterke lys og kontrast. Nå skal jeg få i meg noe middagsrester og komme meg tilbake til nerdingen igjen. Nok dagdrømming for i dag! Håper snøen holder seg lenge og at vi får noen nydelige solskinnshelger fremover så jeg kan få knipset noen vinterbilder. Etter en helt VILL sommer er dette det eneste jeg føler arkivet mitt mangler nå <3 Minn meg forresten på å ta med kamera på en jorden rundt reise når studiene er over... Det fortjener vi begge.


Riktig fin torsdagskveld alle sammen <3

Mornings like these- Snapshots from my morning -God morgen gode dere! Jaja, klokken er fire, men for meg føles det ihvertfall som morgen. Jeg tusler nemlig enda rundt i bare trusa og kosesokker og har akkurat inntatt en superdigg lunsj etter å ha lest hele morgenen. Jeg har begynt å crave cottage cheese rundstykker igjen og bakte meg en god porsjon for bare et par timer siden så nå lukter det varme rundtstykker i hele heimen min <3 Helg føles det i grunn også som i dag. Kanskje det har med at jeg har skiftet til nytt sengetøy denne torsdagen. Haha, det og blomsterinnkjøp er liksom de to tingene jeg elsker å ringe inn helgene med. Jaja, nå er det bare en liten dag igjen dere! Hang in there <3- Cottage Cheese Rundstykker -
1.
250g havregryn 2. 250g mager cottage cheese 3. 2 egg + 1 til pensling 4. 1 ss bakepulver Slik gjør du:
1.
Miks alt sammen med en stavmikser, og klem den klissete deigen til ti boller.
2. Pensle bollene med 1 vispet egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 20 minutt.Jeg synes soverommet mitt er blitt så koselig at jeg egentlig bare har lyst til å studere i sengen hele dagen, men det har jeg *kremt* prøvd og da sovnet jeg etter tolv minutt. -Så sengen er og forblir mitt lille soveparadis... Gleder meg sånn til å legge meg i kveld for i morgen skal jeg (etter noen timer på skolen) ut og handle inn til helgens festligheter! Jeg har invitert over noen venninner til innflytningsaften på lørdag, så det blir hyggelig.Elsker jo å planlegge slikt, stelle i stand og verte opp litt <3
Hvordan alle skal få plass vet jeg ikke, men det finner vi ut av!

Hello my name is nerd- Geek of the week - ​Hallo fra Borges lesehjørne! Mangler bare nerdebrillene nå så er jeg der.. Akkurat sånn som dette har jeg tilbrakt mer eller mindre hele onsdagen min, og forsåvidt også mandag og tirsdagskvelden. Hverdagslivet er kanskje ikke det mest spennende for tiden, men slik må det være. Det er fem uker til eksamen, og til tross for at høsten min fikk en litt uventet, trist vending har jeg ingen planer om å stryke. Det har definitivt stått litt kjipe tanker og flyttestress i veien for optimale studier den siste måneden, men fader heller dette skal jeg klare! Etter dagen i dag gjenstår bare ett kapittel, og optimismen min sier meg at mikrobiologi blir mitt favoritt-tema. Høhø! 


Jeg gjør ihvertfall det beste ut av kjedelige lesedager som denne. Det skal ingen få ta meg på! Jeg har ikke engang satt føttene mine utenfor døren denne onsdagen, men jeg har laget meg noen nydelige middager både i går og i dag, drukket flere varme kopper kakao, tent stearinlys, spist klemmentiner og prøvd å kose meg litt mellom immunsystem og hormoner. Det er utrolig hvor lite som skal til for å gjøre studietimene litt hyggelige! God mat gjør virkelig underverker på humøret. -Så er det viktig med en tv-pause når samvittigheten tillater det. Jeg skal ihvertfall unne meg en episode med både farmen og "Line dater Norge" før jeg legger meg. En ny akkurat lik dag venter meg i morgen igjen, og SÅ nærmer vi oss helg og litt mer spenstige ting på agendaen.Mmm! Ser ikke denne retten god ut så vet ikke jeg.. Jeg knipset ikke noe steg for steg bilder i går, men det er bare svinekoteletter med cherrytomater blandet med litt grønn pesto, ruccolasalat, ovnsbakt potet med paprikakrydder og risottoris som jeg har mikset med litt agurk og gresk yoghurt. NOM! I dag derimot lagde jeg meg en "budsjettvennlig" rett med steg for steg bilder så den skal dere få full oppskrift på senere denne uken <3

Ville bare titte innom for å hilse på og dele noen snapshots fra studietimene mine <3
Håper det står bra til med dere alle, og at onsdagen har behandlet dere fint.

Preparing for my next party

Affiliateslenker


Bør jeg starte denne formiddagen med å si R.I.P Amerika? Jeg våknet av et mareritt klokken fem i natt, sjekket VG og lurte på om jeg i det hele tatt hadde våknet. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg et sånt valg-resultat. Jeg har aldri vært veldig engasjert i politikk, men her kjenner jeg nok som folk flest på en sinnsyk frustrasjon og ikke minst forvirring. Hva i all verden er det folk verdsetter med denne mannen?Hva slags mennesker er det som stemmer på en klovn? Er det noe jeg har gått glipp av? Huff, jeg håper og ber enda for at det hele bare er en spøk, men innerst inne vet vi nok alle at tiden fremover blir skremmende. Jeg skal ikke si så mye mer om den saken, men all creds til Donalds sikkerhetssystem. At den mannen enda er i live etter alt som er blitt sagt, er nesten ubegripelig. Det systemet der får nok en hektisk tid fremover.Jaja, det er ingenting vi kan gjøre med amerikanernes innsendte stemmer nå likevel. Hensikten med denne posten var egentlig veldig mye hyggeligere. Jeg tenkte nemlig jeg skulle vise dere mitt nyinnkjøpte festantrekk. Jeg gikk med denne kjolen i bursdag på lørdag, og følte meg så fin at jeg bare må tipse dere om den.. Elsker at den har lange armer, høy hals, sitter som støpt og glitrer. Blir kombinasjonen bedre?

Tror ikke det! Lenke til både skole og sko legger jeg med under her. Jeg kjøpte begge deler hos Nelly <3 Nå må jeg nesten se og komme meg tilbake til lesingen. Jeg har lest siden klokken syv i dag tidlig, men de anatomisidene tar seriøst ikke slutt. Haha, jeg skal være så glad når alt sitter i hodet mitt..- Sko til 499kr HER og kjole til 399kr HERHa en fin onsdag så lenge, så sees vi igjen litt senere!
Lover å vise festhabitten min på også ved en senere anledning <3

Oppskrift: Blomkålgrateng

Vet dere hva? I dag har jeg hatt den gøyeste skoledagen noen sinne. Fy søren for et spennende studie jeg har valgt. Jeg får faktisk ikke skrytt nok. En formiddag som denne var akkurat hva motivasjonen min trengte. Jeg har vært på kanten til møkklei anatomilesing den siste uken, og derfor smakte det så innmari godt med en hel dag i skolens øvingsavdelingen denne tirsdagen! Øvingsavdelingen er liksom universitetets "sykehus" med alt av utstyr som vi sykepleiestudenter skal lære oss å bruke i tiden fremover, og jeg koser meg sånn hver gang vi er her. I dag var det injeksjons-prosedyrer som sto på læreplanen, og etter å ha stukket ihjel noen appelsiner fikk vi prøve oss på hverandre også. Har dere hørt så spennende!? Haha, nei i dag har jeg all grunn til å føle meg litt stolt. Mine første subcutane og intramuskulære injeksjoner er satt, og pasienten min Ida overlevde <3Hurra for det! Jammen fikk jeg noen stikk i både arm og stump selv også, men det vet vel dere som følger meg på snap allerede alt om. Ja til flere skoledager som denne altså. Praktiske forelesninger er stas!

Neste gang (om to uker) lover jeg å ta med kamera på skolen og knipse litt av disse morsomhetene til dere. Jeg hadde det med i dag også, men det fristet liksom ikke så innmari å dra det gigantiske apparatet frem når mine medelever lå med rumpene sine bare. Hihi, jeg tar det neste gang og da skal jeg skrive et fint lite innlegg om hele min oppfatning og erfaring med sykepleie-studiet så langt. Jeg vet at et slikt innlegg har vært etterlyst lenge.
Ellers er det vel på høy tid å dele gårsdagens middagsoppskrift med dere! Er dere klare med notatblokk og penn? For denne var GOD. Hvem skulle tro at gratinert blomkål skulle smake så digg? Dropper du baconterningene så har du også en nydelig vegetarsk rett her, men personlig synes jeg de sprø, salte baconbitene gjorde underverker akkurat i denne oppskriften og vil kanskje heller tilsette enda litt mer neste gang.Du trenger: 1. 2 blomkål 2. 2 store champignon sopp 3. 1 gul løk 4. 1 paprika 5. 1 ss hvetemel 6. 1 ss margarin 7. Salt/pepper 8. 150g revet ost 9. 150g finhakekt bacon 10. Hvitløksbaguetter 11. 4dl melkSlik gjør du: 
1.
Del blomkålene i små buketter og kok dem gjennomkokte i en gryte med vann.
2. Finhakk sopp, paprika, bacon og løk og stek dette ferdigstekt i en stekepanne.
3. Sil vannet av blomkålene og legg dem i bunnen av en ildfast form. Topp med den ferdigstekte soppen, paprikaen, bacon og løk, og krydre med litt salt og pepper.Slik gjør du - Ostesaus:
1. Ha 1 ss margarin i en gryte og visp inn 1 ss hvetemel mens det smelter. 
2. Tilsett 4 dl melk (litt og litt) mens du fortsetter å vispe. 
3. La det hele få et lett oppkok og tilsett så et par never med revet ost. 
4. La osten smelte inn og krydre med litt salt og pepper.

5. Hell ostesausen over blomkål, sopp, bacon, paprika og løk-blandingen i formen og strø så over enda litt mer ost på toppen! Stek midt i ovnen på 200grader til osten på toppen har smeltet og blitt litt gyllenbrun. Server gjerne gratengen med noen ferske hvitløksbaguetter. Mmm!

- Oppskriften skal holde til fire personer -Håper det smaker <3 Det gjorde det ihvertfall her i hus.
-Både til middag i går, og skolelunsj i dag. 

My favorite place to be..... Is in my fridge - Welcome inside!Da var det dags for å invitere dere inn i kjøleskapet mitt igjen for en liten inspirasjonsrunde! Etter en hel helg med alt for lite mat i hus var det virkelig en fryd å dra på butikken denne mandagen. Jeg følte jeg Storhandlet med stor S, men ettersom kjøleskapet her er helt enormt, føles det liksom ikke som det blir fullt uansett hvor mange handleposer jeg drasser på. Elsker det <3 Dessuten har jeg enda ikke klart å skitne det til etter forrige leietakers utvask, så dere kan tro jeg nyter å hente ingrediensene mine fra denne skinnende rene saken! Ukens middagsmeny satte jeg sammen sent i går kveld, og under her ser dere den. Yummy, yummy!

I dag var det gratinert blomkålgrateng som ble servert, og den fikk jeg også knipset noen bloggbilder av, så oppskriften på den skal dere få her i morgen! Gleder meg allerede til tirsdagens middag, for da er det koteletter med tzatzikirisotto, mozerella, tomat og hasselbackpoteter som står på menyen. NOM. Eller skal jeg heller kjøre vegetarsk "Chana Masala" i morgen? Åå, jeg vet ikke. Kjøleskapet er fullt av alt for mange gode alternativer!Jeg har egentlig planlagt å knipse bilder av alle middagene mine denne uken, for alt som står på menyen her bare vet jeg kommer til å smake helt fantastisk, og da har jeg så lyst til å dele oppskriftene videre med dere også! Vi får se, vi får se. Dere hyler ut om det er en rett her som dere virkelig kunne tenke dere fremgangsmåten til <3 Ellers har denne mandagen gått i ett. Jeg var ikke helt forberedt på at den skulle bli så hektisk fra morgenen av, men når kjæresten til bestis spurte om han skulle komme og hente meg for å kjøpe tv til meg så er det klart jeg sier ja! Endelig har jeg fått på plass en griselekker 42 tommers i stuen. Åå! Gjett om kveldens farmen-episode skal sees på den da? Jeg skal rigge meg til med litt snacks etter en god halvtime med lesing nå.

- This Weeks Craving - Har dere forresten sett noe så nusselig? Norske miniagurker som snacks på boks? JATAKK! Er det noe jeg craver om dagen så er det cherrytomater, og da jeg så disse ligge ved siden av tomatene på Coop i dag, hvinte jeg av glede. Dere ser at disse er sinnsykt sprø og gode ikke sant? Hvorfor har jeg ikke oppdaget dette før?Miniagurk blir heretter fast kveldssnacks hos meg!

Uken som gikk...

Ukens beste dag... Jeg lever fremdeles for helgene jeg altså. Fredag og lørdag har nok en gang levert! Jeg har vært på spamorgen hos klinikk Nova, solgt unna noen siste møbler, og danset stumpen av meg sammen med bestis på byen. Jeg har vært i bursdag til Victoria, skravlet og skålet med hele jentegjengen, og best av alt: sett på brudekjoler til Kristine og nesten grått meg ihjel av synet. Jeg trodde bare det var på film man kunne bli rørt av å se bruden prøve kjoler sånn som dette, men ånei.. Karla (forlover nr.2) og jeg sto med frysninger langt opp til halsen og svelgte unna den ene klumpen etter den andre. Fy fader den mannen hennes er litt av en heldiggris!Ukens tragikomisk... Det må nesten bli mitt stusselige forsøk på å være sporty independent denne søndagen. Kristinemor og jeg skulle jo egentlig ut på tur sammen i skogen i ettermiddag, og jeg gledet meg sånn til denne sporty affæren at jeg bestemte meg for å ta turen på egenhånd da hun sendte melding om at hun ikke kunne likevel. Joda, så. 10 minutter tuslet jeg før jeg fant ut at vinterentusiasmen hadde tatt slutt. Jeg kom ikke til skogen engang før jeg snudde og gikk hjem igjen. Altså hjelp så kaldt det er! Skal denne galskapen fortsette så må jeg vurdere å investere i en kjeledress.. Skinnbuksene duger ihvertfall ikke på tur.Ukens cravings... Pinnekjøtt. Jeg har skikkelig julefølelsen i dag, og etter å ha sett frøken Andersen sin mystory har jeg ikke klart å tenke på annet enn kålrabistappe og salt pinnekjøtt. Har de begynt å selge det på Ikea-caféen nå? For da tror jeg at jeg tar meg en ny runde interiørshopping på tirsdag. Høhø.

Ukens små gleder... 1. Da jeg på vei til bestis fredag ettermiddag bestilte meg en pølse på Esso og jenta bak disken sa jeg skulle få den gratis. Nei, det er ikke mer som skal til! 2. Da Ingunn på Klinikk Nova kjørte meg hjem etter behandlingen min bare så jeg skulle få slippe og vente på bussen. 3. Møter med dere blogglesere. Jeg har truffet på flere av dere ute på gata den siste tiden og i helgen spesielt, og dere er så forbaska snille! Blir helt glad i hjertet av alle smil og fine ord dere kommer med <3 4. Da jeg etter timesvis med skruhjernet endelig kunne si meg ferdig med klesskapet mitt. For en glad-følelse!Ukens nedtur... Da damen på brudebutikken sa det ikke var lov til å ta bilder.. Hehe. Årets skuffelse. Jeg hadde jo til og med full-ladet batteriet for anledningen. Prosjekt "Forevige kjoleprøvingen" ble altså fort avlyst, men synet av bestis er og forblir som limt fast på hjernen. 

Ukens innkjøp... Tre nye, gode Bikbok-gensere til høstgarderoben, og tre rålekre festkjoler fra Nelly som jeg skal se og få vist dere i et eget innlegg til uken!Akkurat nå... Sitter jeg skrubbsulten hjemme i sofaen og skal til å koble av med litt farmen-titting. Forutenom den ikke fullt så idylliske turen min har jeg ikke gjort annet enn å lese og sove i hele dag så nå skulle jeg ha gjort mye for et spenstig, fullt kjøleskap. Jaja, jeg får lage meg litt varm tomatsuppe og fylle det proppfullt i morgen. Beste med mandagene <3

Ukens sang... Ariana Grande - Let me love you har gått på repeat her hele uken.Kan dere sørge for å få dere en fin avslutning på uken?

Fra kort til langt med Haircare

Annonse 


God formiddag fine dere! Håper dere våknet opp til et like nydelig syn som det jeg gjorde i dag. Det var og er fremdeles rene winter wonderland utenfor soveromsvinduet mitt! *GLIS* Jeg vet ikke hvorfor jeg er så begeistret for det blir et evig mas å komme seg til og fra steder uten bil fremover, men det er bare så nydelig å titte på trærene dekket av hvite snøflak igjen. Jeg skal faktisk straks ut på tur med bestis og hundene, bare for å beglo den snøkledde skogen <3 Hvordan har deres helg vært så langt? Jeg har vært sånn på farten det siste døgnet at jeg i grunn kjenner på behovet for en ny helg jeg, men det har vært så verdt det, for herlighet så mye hygge som har stått på min helge-agenda. Jeg skal fortelle dere mer om det i et senere innlegg, men nå tenkte jeg først å si et ord og to om kosttilskuddet jeg tar for å få håret mitt til å vokse i r-e-k-o-r-d-f-a-r-t!Jeg har tipset og fortalt dere om Haircare tablettene før, men et så godt tips skader det ikke å repetere. Dessuten kan det hende at det finnes en splitter ny bloggleser der ute som ikke har fått med seg at den skamklipte frisyren kan reddes av noen tabletter. I sommer klippet jeg meg lob (en veldig fin en riktig nok),  og grunnen til at jeg i det hele tatt turte å gjøre det var tanken på at jeg hadde disse geniale pakkene i kjøkkenskuffen. Jeg visste at jeg bare kunne spise kosttilskuddet mitt til frokost om jeg skulle angre eller gå lei av korte frisyrer, og få et sunt og langt hår igjen på bare noen måneder. For ja Hair Care er vanvittig effektivt! Det har både jeg og en rekke andre fått bevist på etterveksten sin hver eneste måned. Det er kombinasjonen av blant annet biotin, ølgjør, sink og kobber i tablettene som gjør underverker på hårveksten, og tar du den anbefalte dosen din hver eneste morgen så er jeg sikker på at du kommer til å la deg begeistre like mye som meg. Jeg har gått på disse tablettene i nesten et år nå, og kommer ikke til å slutte før loben min har vokst seg like lang som extentionet mitt <3 Forhåpentligvis finner jeg da ikke ut at jeg skal klippe av meg alt igjen. Haha, det ville jo ha vært story of my life.. Lenge leve ubesluttsomhet!
Første pakke får dere til 149 kr om dere klikker den hjem HER. Vanligvis koster de 249 kr (+ frakt) så på første levering er det altså noen gode prosenter å hente! Hair Care har også åpent kjøp på 30 dager, og selv om man blir abonnent ved første bestilling så kan dette sies opp når som helst. En pakke inneholder 60 tabletter og holder for en hel måneds bruk, og ettersom dette er et kosttilskudd og ikke noe kirurgi må du ta tablettene i en periode før du kan forvente å se de store forandringene. Her snakker vi ikke on noe "langt hår over natta - magi", men noen næringsrike tabletter som gir deg et sunnere, lengre og sterkere hår på et par måneder.- Bestill første pakke til 149kr HER -Dere må gjerne lese mer om kosttilskuddet HER
Nå hopper jeg avgårde på tur! Ah, du deilige vintersøndag <3

En real bli-ny-dag!

Sponset behandling


Åh, i dag er det ei som har vært og jåla seg! Fy søren for en behagelig start på helgen. Allerede klokken ti i dag morges lå jeg på behandlings-sengen til Cathrine og fikk vippe-påfyll, og etter en god times skravling og kos var jeg fit for fest igjen! At jeg ikke har latt meg bli avhengig av disse vippene før nå fatter jeg altså ikke. Det er jo så fint! -Også så ubeskrivelig deilig å slippe og ta på øyensminke på morgenkvisten. Litt pudder og leppestift er alt som trengs i hverdagen, og så fort øyenskyggen smøres på fredagskvelden er det jo nesten så jeg føler meg gallaklar <3 Tusen takk til min deilige bestevenninne som nok en gang har gjort meg fin. Cathrine på Klinikk Nova er jenta du vil booke time hos for vippeforlengelse eller påfyll, og det kan du gjøre ved å ringe 400 99 100.Nydelige tuppa mi <3Ellers har jeg testet ut noe heeelt nytt denne fredagen! Eller nytt for meg ihvertfall. Green Peel er i grunn en veldig kjent og populær behandling som mange har benyttet seg av i lange stunder allerede, men det kan jo hende at det er noen flere enn meg der ute som ikke har hørt om det før i dag? Da kan jeg i så fall fortelle at det er en supereffektiv hudpleiebehandling for både meg som bare vil styrke vinterhuden og gi den en ny glød, og for de som virkelig er plaget av synlige hudproblemer, irriterende kvisearr eller bare ønsker å bremse aldring. Green Peel finnes nemlig i tre forskjellige styrker for ulike grader av resultat!Denne milde og gode "Party Peel" varianten som jeg tok i dag, en "Energy" mellomsterk variant som gir dypere effekt og som virker som bare fy på både kviser, store porer, pigmentflekker og arr, og en "Classic" variant som er en ganske heftig behandling hvor du faktisk fornyer hele ansiktshuden din på fem små dager. Jepp, det betyr at du vil kunne forvente rødlighet i huden etterpå, og en god del avflassning etter 3-4 dager, så akkurat denne behandlingen vil du kanskje ikke sette til en uke du har planlagt årets julebord. Hehe! Det høres kanskje brutalt ut, men det er faktisk denne varianten som er den mest populære, og det er rett og slett fordi den gir så vanvittig gode resultater. Tenk at en 100% naturlig urteblanding utviklet av hudlege Dr. Christine Schrammek fungerer så godt at det er blitt en trend å benytte seg av den i over 50 land? Hva skal man da med kjemikalier?Jeg har bestemt meg for at jeg vil teste ut de to sterkere variantene også en gang, men det må vente til en tid jeg ikke har noen festligheter i sikte. I dag nøyet jeg meg med en "Party Peel" og det var bare helt nydelig å ligge og bli massert og dullet med i nesten en time. Akkurat hva jeg trengte etter en lang uke med geeking.Hvis noen av mine kjære sørlandslesere skulle være plaget av hudproblemer eller bare kunne tenke seg en oppfriskende "Party peel" behandling, så kan jeg også informere om at dere får 10% på alle Green Peel varianter ved å si koden "MARTHE" når dere booker dere en time hos flinke Ingunn på Klinikk Nova!  10% rabatt på all Green Peel altså! Ved å oppgi koden MARTHE under booking.
Dere kan booke ved å ringe 400 99 100,
 og spør meg hvis dere lurer på noe <3

Tre høstfavoritter i garderobenGod morgen, og riktig god HELG dere! Denne fredagen har jeg gledet meg til hele uken, for nå hvert øyeblikk hopper jeg avgårde på spa-dag hos klinikk Nova. Hihi, jeg skal få en superdigg behandling som jeg skal fortelle dere mer om litt senere i dag, samt freshe opp vippene til helgens festligheter. Victoria kommer hjem til Kristiansand i helgen for å feire sine 24 år, så da er det klart at jentene må samles for en aldri så liten fest. Ellers må det handles inn en ting og to til morgendagen, for klokken 10.00 i morgen tidlig står Kristinemor på døren min for frokostservering før vi hopper avgårde til byen for å prøve noen lekre brudekjoler. Bestis har booket time hos byens fineste brude-butikk så da skal det prøves, hulkes og klemmes. Åh, som vi gleder oss!


Men nå, over til det denne posten skal dreie seg om. -Mine tre nye høstfavoritter i garderoben. Er det noe jeg er på utkikk etter om dagen så er det overdeler som kan holde meg varm i vinter, og da helst gensre i lyse farger som kan opprettholde humøret i disse mørke novembertider. Disse tre gensrene her var ikke bare nydelige på fargen, men også silkemyke i stoffet, så da ble jeg bare nødt til å slå til. Alle tre fant jeg på Bikbok!Ville bare tipse dere andre som er på utkikk etter noe annet enn sort.
Var de ikke lekre? Vi skrives igjen senere i dag! Ha det fint så lenge <3

The Very First Date

Fy for en koselig start på dagen! Ja til flere frokoster som denne! Er det en som vet å ta vare på kundene sine, så er det Geir. Altså.. Ikke bare gjør han en super jobb med regnskapet, men han inviterer bloggerne sine hjem på middag, arrangerer julebord for oss, og kan fint finne på å ringe i ferien sin bare for å høre at alt står bra til. Jeg vet seriøst ikke om noen annen regnskapsfører som bryr seg så mye.Jeg hadde egentlig et møte med han samme tirsdag som jeg delte romantikktrøbbelet mitt med dere lesere, og da jeg sendte ham en melding om at jeg ikke klarte å komme fikk han så vondt av meg at han ville booke et fly straka vegen til Maldivene bare så jeg skulle få meg årets ferie. Haha, ja Geir Kristina fortalte meg det. Du er god som gull, og per dags dato tror jeg også du er mannen i livet mitt med flest stjerner i bestemors bok.- Team Building Med Regnskapsføreren -

I dag hadde han tatt på både finskjorta og spanderingsbuksene, og med litt vin og øl i glassene var lunsj-stemningen upåklagelig. Målet hans var å gi meg en aldri så liten motivasjonsboost på jobbfronten og det klarte han jammen og. De neste månedene skal jeg følge Geirs "Get Rich" strategi slavisk, og oppnår vi mine satte mål så har jeg lovet å spandere på han en sydentur neste sommer. Hehe, oh yes, bare å jobba på! Nå er jeg tilbake i min fine lille leilighet igjen, og her skal jeg tilbringe resten av torsdagen med nesa langt oppi pensumbøkene. Kjenner det skal smake rimelig godt med helg snart nå. Jeg har så mye hyggelig på planen at jeg nesten ikke vet om jeg får sove i natt. Haha.. En siste innspurt, så er vi der!Takk for en nydelig lunsj Geir. Og for at du ville være min første date da!

Some Kind Of BeautifulMorn morn! Før jeg hopper avgårde på lunsj med Geir, har jeg lyst til å dele ukens filmtips med dere. Denne gang en romantisk komedie med en rekke kjente skuespillere. Jeg sovnet til den sent i går kveld, da jeg var møkklei alt som går under anatomi og fysiologi, og brukte den rett og slett som en herlig liten avkobling. Det er ikke så ofte jeg ser romantiske komedier som jeg faktisk finner morsomme , men denne likte jeg virkelig! Stort sett går det i spenningsfilmer her i gården, men skulle dere ha noen lure tips til gode komedier så hyl gjerne ut!


- Some kind of Beautiful - 
Kjekke og suksessrike professor "Richard Haig" underviser i romantisk poesi på jobb, og tar undervisnigen til nye høyder når han på hjemmebane kjører hemmelige affærer med de lekreste studentene sine. En dag treffer han nydelige Kate (Jessica Alba) som bare seks måneder senere forteller han at hun er blitt gravid.Han ser ikke noe annet valg enn å gifte seg med henne, flytte til Los Angeles, og gi opp ungkarslivet for å konsentrere seg om sin nye familie. Problemet er bare at Kate en dag kommer hjem med beskjeden om at hun har forelsket seg i en annen. Richards verden raser sammen, og problemene hans blir bare flere og flere, helt til han en dag når bunnen av bunnen og blir arrestert for fyllekjøring. Kates eldre søster "Olivia" kommer på besøk for å hjelpe Richard med oppdragelsen av sønnen, og ettersom denne damen heller ikke er å forakte utseendemessig, går det ikke lange stunden før Richard havner på nye trøblete veier..En romantisk komedie på 95 minutt som jeg ikke ville vært foruten. Herlighet som jeg humret og lo til tider. Dessuten er damene i denne filmen så nydelige at bare beundringen av dem er grunn nok til å snurre den morsomme historien. Jeg fant filmen på Viaplay, og traileren legger jeg ved under her.Du får spare den til helgen hvis du ikke har tid til å snurre film i kveld.
Tenk, snart kan jeg begynne å tipse dere om julefilmer. Wææ, jeg gleder meg!

Walk in Closet - CheckHei du fine klesskap! Endelig ble vi venner <3 Fy fader jeg har holdt på med dette i en evighet, men etter noen timer med skruhjernet i både går kveld og i dag føler jeg meg i det minste hakket mer handy! Buksehengerne ga jeg opp da målene ikke var riktige, men det ble jo innmari fint med bare hyller også? Jeg ble ihvertfall super positivt overrasket da jeg satte dem inn bare for å teste. Forandring fryder si! Bukser og skjørt tenker jeg bare å ha brettet i skuffer. Det er nemlig plass til et par hvite kommoder også her på soverommet.- Mitt Lille Walk in Closet -Det skal sies at halvparten av klærene mine er til vask, og at jeg ikke har den villeste idé om hvordan jeg skal få skvist dem inn her når de blir rene, men det er et problem jeg får ta siden. Heh! Nå er jeg bare så sinnsykt fornøyd over mesterverket mitt at jeg går inn og ut fra soverommet med et glis om munnen en gang i timen.Er det ikke ryddig og fint? Haha, dette skal jeg leve på i minst en uke.Nå er det middagskokkelering neste, og så blir jeg helt nødt til å tilbringe resten av kvelden foran sykepleiepluss.no. Ellers skal jeg forberede en ting og to til morgendagen, for da venter en lunsj med regnskapsfører Geiremann! Han inviterte meg akkurat på en matbit for å booste business-motivasjonen min litt.Den mannen er jo seriøst best.. <3​ Ha en fortsatt fin onsdag alle sammen!

Bucket List - November

Ah, for en glede. I dag har jeg stått opp til nok en solskinnsdag og det må jeg si smaker godt i november måned! Dette skal vel egentlig være årets mørkeste tid, men så langt vil ihvertfall ikke jeg klage! 12 grader og sol 2 av 2 dager. Jay! Keep them happy days coming! Jeg tenkte jeg skulle ta meg en aldri så liten joggetur i finværet rundt lunsjtider, men først skal det bakes på frokostrundstykker her, og så skal jeg gjøre et siste forsøk på prosjekt klesskap. Kanskje det endelig blir klart nok til å vises frem på bloggeriet senere i dag. La oss krysse fingrene.. Min månedlige bucket-list får dere under her. Denne gangen er det studier som står i hovedfokus hos meg, men jeg har også noen andre, hyggelige hverdagsmål jeg veldig gjerne vil få gjennomført hvis tiden bare tillater det <3 November, måtte du bli lys og fin, innholdsrik og full av glade overraskelser.1. Kjøpe nye kjøkkenstoler til spisebordet. Jeg har ikke plass til noe kontor her i leiligheten, og kjøkkenstolene jeg har nå er en smule harde å sitte på, så de må jeg nesten få skiftet ut om stumpen min skal overleve 100 timer på dem under studietimer den kommende måneden. Jeg har allerede pekt meg ut hvilken modell jeg vil ha, så det er bare å ta turen opp på Bohus og få det unnagjort. Det skal bli så fint at!

2. Skaffe meg et juletre! Oh, yes. 30 november skal årets juletre i hus, så det står klart til pynting 1 desember. Herregud så koselig. Dette tror jeg faktisk er et av årets høydepunkt for min del. Ikke vet jeg hvor det er plass til noe juletre her i heimen, men det ordner vi om jeg så må ofre hele tven.
 
3. Arrangere en liten innflytningsfest? Her må jeg nesten se hva tiden tillater, men 12 november skal utleierne mine ha en liten fest her i huset, så da kunne kanskje jeg også invitert over noen jenter hos meg? Vi får sjå!


 
4. I november skjer det ganske mye på studiefronten for min del. Jeg har ikke eksamen før 16 desember, men jeg har et muntlig fremlegg i sykepleierfaget som må bestås, og en praktisk test på øvingsavdelingen, og førstnevnte gruer jeg meg mer til enn selve anatomieksamen så et stort mål for denne måneden er bare å komme meg igjennom fremførelsen uten noe mentalt sammenbrudd. Heh!
 
5. Tenne masse novemberlys, drikke kakao, ligge under vintertepper, og bare kose meg i mitt eget selskap. Ihvertfall om kveldene i hverdagen. Helgene kan jeg heller bruke på å komme meg ut og ta igjen det sosiale.
 
6. Sende MIDDAG til 2490 og hjelpe Kirkens bymisjon med å gi bort to gode måltider til noen som ikke gleder seg like mye til juletiden som det jeg gjør. 80kr koster en slik sms, og det er vel det minste vi kan bidra med?7. Stå opp 06.00. Hver.Dag. De siste ukene har jeg ikke kommet meg opp før nærmere halv åtte, og de 90 minuttene jeg sløser bort på hodeputen betyr faktisk noe for hvor mye jeg får jobbet! Nå gjelder det å kjøre full skjerpings i 30 dager. Eksamen er her før jeg vet ordet av det, og på toppen av det hele har jeg en blogg som skal oppdateres. Jeg MÅ ut fra den dynen 06.00 uansett hvor mørkt det er i disse dager!

8. Gå powerwalk før frokost 2 ganger i uken. Eller jogge. Alt ettersom hva som frister! Turer i skogen har jeg også lyst til å ha flere av denne måneden. Helst med en god venninne og en hund eller to.. Eller tre.
 
9. Eksperimentere med vegetarmat. Siri skal ha jentenes syforeningen denne måneden, og hun er vegetarianer, så denne er jeg skikkelig spent på! Håper jeg kan hente noen tips og triks fra henne den kvelden.

10. Gå til innkjøp av årets julebordskjoler. Jeg har så langt to julebord planlagt for i år. Et bloggjulebord med Geir og Kristina, og et julebord med jentene mine på Ernst. Gud, som jeg gleder meg. Siste julebord er samme dag som jeg har gjennomført anatomieksamen så da skal jeg juble noe så SINNSYKT også.Kanskje dere har noen fine novembermål dere vil dele med meg også?
Bildene er fra Pinterest.

- 7 gode middagsforslag -

Hei og hopp alle sammen! Har dere fått en myk start på den nye uken? Jeg gjorde ikke annet enn å lese etter at jeg kom hjem fra skolen i går ettermiddag, og pugging er i grunn alt som står på tirsdagsplanen min også, men jeg har i det minste fått en liten times avkobling med trening til morgenen i dag. Ja, har dere hørt? Det måtte altså bli november før jeg fikk fingeren ut.. Tirsdags-forelesningene våre ble utsatt så da alarmen min ringte klokken 07.00 i dag tok jeg på meg treningstightsen og unnet meg en løpetur i mine nye, fine skogsomgivelser i stedet. En hel time var jeg ute i stormen, og jeg løp meg ikke vill engang! *Klapp-på-skuldra*.Helt nydelig var det, så ja til mange flere morgen-sightseeing-joggeturer fremover. Forutenom trening og lesing av reproduksjon har jeg satt sammen en aldri så liten middagsmeny til dere i dag. Jeg vet at noen av dere "ikke så matinteresserte" synes disse innleggene er superkjedelige, men så har jeg også en rekke lesere som finner inspirasjon i disse ferdigsatte ukesmenyene, så en gang i blant må jeg nesten tilfredsstille den gjengen også. 

Det føles som årevis siden sist jeg delte en oppskrift med dere nå, men det er vel ikke mer enn enn ukes tid siden? Det er ihvertfall noe jeg har savnet å dele med dere, så det skal jeg bli flinkere til å prioritere igjen fremover. Vel, sammen med interiør-inspirasjon og bildedryss fra min nye, fine hverdag såklart.Alternativ 1 - Kremet pasta med kylling & Bacon
En av mine nyeste middagsvarianter! En superenkel og god rett som lages på 15 minutt. Jeg valgte å bruke litt soltørket tomat, spinat og ost her for et ekstra godsmakende måltid, og det anbefaler jeg dere å gjøre og. Mmm!Alternativ 2 - Vegetariske falafler
Ukens vegetar-rett! Falafler i tomatsaus, med nanbrød og gul ris. YUM! Har dere noen ønsker til nye vegetar-retter dere søker oppskrift på så hyl gjerne ut i en kommentar under her. Jeg er så klar for å prøve ut noe nytt!
Alternativ 3 - Sesamlaks med blomkålmos
Pannestekt sesamlaks med sprø gulrøtter, ruccolasalat, ristede pinjekjerner og blomkålmos. Skal du lage én fiskemiddag denne uken, så gå for dette. For en deilig smakskombinasjon!

Alternativ 4 - Biffsalat med villris
En lunsj-salat som dette fungerer vel så godt som middag spør du meg. Med både biff, villris, grønnsaker og fetaost bør det være mer enn nok næringsstoffer å mette magen med. Lag gjerne en diger porsjon så har du til både frokost og lunsj for morgendagen også.Alternativ 5 - Kylling med crispy båtpoteter
En av mine favoritter! Crispy båtpoteter som dette bruker jeg virkelig til alt, og denne soppstuingen.. Den MÅ dere teste ut om dere ikke har gjort det alt. Enten det er til baconsurret kylling eller en eller annen høstgryte.

Alternativ 6 - Laks med tomatsalat og avokadokrem 
Pannestekt laks med farmors tomatsalat. Jeg.Blir.Ikke.Lei <3 -Og avokadokrem skal heller ikke undervurderes. Smaker himmelsk til rød fisk!
Alternativ 7 - Løksuppe med pull apart bread
En av mine eldste oppskrifter. Fransk løksuppe må da være noe av det rimeligste du kan lage? For ikke å snakke om sunneste? Ihvertfall hvis du ikke gjør som meg og serverer med hvitløksbrød til, og dekker overflaten med smeltet ost. Hihi, himmel er det noe jeg skal lage meg til helgen så er det dette her.

Håper dere finner noe som frister nok til å sette på menyen!
Du må klikke på bildene for å komme til oppskriftene <3