hits

oktober 2017

Boben min er tilbake!

Sponset behandling + produkter


Juhuuu! Mitt korte, extentionsfrie hår er tilbake. Ihvertfall for en periode! Jeg elsker, elsker, elsker denne looken, men jeg kjenner meg selv for godt til å si noe annet enn at det lange håret er tilbake før jul. Hihi,  men nå skal jeg først nyte denne classy looken med SILKEMYKE tupper litt. Til tross for at jeg la inn en hel haug av lyse striper i går, er håret mitt så mykt at jeg godt kunne tenke meg å sette av resten av tirsdagen til å beføle mitt eget hode. -Men det skal jeg altså ikke, for snart kommer mannen på besøk, og det blir også veldig hyggelig! Hehe, kanskje det til og med er litt skryt å hente der <3 Det var det ihvertfall fra Hannemor, som akkurat gikk ut døra. Vi hadde ei litta fotoseanse i stuen min her, etter noen morgentimer tilbrakt hos Geir. Det har med andre ord gått i ett som vanlig, og nå sitter jeg sprikkmett etter en jegergryte med øyne som bare vil gli igjen. Jeg våknet nemlig brått (av ingenting) klokken fire i natt og var lys våken i to timer.. Ulikt meg å ikke få sove, meeen da ble det julegave-shopping på internettet istedet da.. Fornuftig det også si!Håper det står bra til med dere! Moro å se hvilke spørsmål som har tikket inn under forrige post til nå. Gleder meg allerede til å starte på svarene! -Så må jeg bare si noe jeg føler det er hundre år siden sist: TUSEN TAKK! Til deg som klikker deg inn her på bloggeriet mitt hver eneste dag og følger med på alt jeg driver med. Jeg setter enormt stor pris på at statistikken min ser så bra ut selv i en eksamensperiode som er så hektisk som denne. Jeg klarer ikke å levere mer enn ett innlegg om dagen før juleferien min, og likevel er det bare oppmuntringer og komplimenter å finne i kommentarfeltene. Tusen tusen takk for at dere er så innmari gode, forståelsesfulle og trofaste! Jeg tok meg selv i å være ganske bitter på en blogger for et par uker siden som klarer å hente inn millioner på å levere én overskrift i måneden, men fader heller.. alt har sin pris! Jeg er evig takknemlig for å ha 1/4 så høy lønn og 1/10 så mange blogglesere. -For trenger man mer? Jeg tror ikke det. -Og herregud så deilig det er å føle at jeg har venner i dere alle sammen. Måtte dere følge med helt til siste slutt, fine mennesker <3 - Slik får du volum i frisyren din -
Før jeg runder av: Til ukens tips! Dersom du har klippet deg bob eller lob selv, og sliter med flate og livløse frisyrer så MÅ du prøve denne grønne volumsprayen fra Joico! Dere vet dette røde pulveret som var så innmari populært for noen år tilbake? Alle brukte det, og man kunne strø det ned i hodebunnen for så å gni og få masse volum.. Vel, denne sprayen fungerer akkurat slik, bortsett fra at det ikke gjør håret seigt eller stivt! Jeg fikk rene aha-opplevelsen i går, da Marianne sprayet hele håret mitt inn med denne saken og det var like mykt etterpå! -Og for første gang i mitt liv kunne jeg gå ut fra salongen uten noen form for tuppering! YAY!- Joico sølvshampoo & Kms Tame Frizz - Tusen takk for en oppfriskende forandring Marianne!
Du kan booke time hos henne du også, på Duo HER <3

Ukentlige Q&A's

Affiliateslenker for Gina Tricot


For en nydelig helg! Jeg lot pcen bli igjen hjemme, så timene i Skien gikk rett og slett bare til kos, skravling og faktisk også litt nyttårsplanlegging! I år ser det ut til at vi skal ønske 2018 velkommen til fjells! For aller første gang tenkte vi å feire med stjerneskudd og god mat over en hel helg i en diger familiehytte ved Gautefall. Abosolutt alle jentene, både single og med kjærester, hunder og alt som er. Ah, hvis ikke det lukter livets feiring så vet ikke jeg. Det er enda to måneder til, men jeg gleder meg allerede som en unge! -Så får vi splittes neste år for å feire med kjærestene våre sine venner da <3- Genser HER. Fås og i ROSA og SORT -Dagen i dag har gått til et etterlengtet frisørbesøk hvor jeg har fått en ordentlig forandring! Jeg har blitt blondie og klippet bob igjen! Juhuuu! Gleder meg til å vise dere bilder av det resultatet i morgen. Jeg er så fornøyd <3 Nå tenkte jeg i første omgang bare å fyre løs en spørsmålsrunde her på bloggeriet. Denne gang har jeg ikke planer om å besvare alt på en gang, men heller ukentlig velge ut alt fra 5-7 spørsmål og besvare i litt kortere bloggposter! Hvordan høres det ut i deres ører? Det begynner å bli en stund siden sist, så dere har sikkert noen spørsmål på lur både i forhold til privaten, studier, boligkjøp og det hele?Fyr løs <3 Og har dere ønsker til blogginnlegg, så hiv inn disse og!
Jeg er veldig åpen for litt ny inspirasjon og idéer her <3

Next up - Skien!

Affiliateslenker


- Strikkegenser fra Bikbok HER, Belte HER -Hei på dere, og riktig god lørdagsmorgen! Dette blir en finfin dag! Jeg våknet opp supertidlig av stormen som har herjet i natt, så nå har jeg alt fått i meg frokost, vasket leiligheten og stelt meg til dagens avreise. Annika og jeg skal kjøre til Skien om to små timer og dra på besøk til Victoria i hennes splitter nye hus. Vi blir bare i et lite døgn, men vi skal nok få skravlet fra oss på 24 timer også. Hehe. Ellers ble det ingen tidlig kveld på meg i går! Jeg spratt kanskje ingen vinflaske, men jeg hev meg på bussen til byen klokken seks om kvelden og tok en real shoppingrunde på byens nyåpnede Zara! Altså, så mye fint i en og samme butikk har jeg ikke spottet siden... en eller annen Spaniaferie. FY søren! Etter å ha vært i prøverommet to ganger og dratt kortet tre(!) måtte jeg faktisk ringe til Cathrine og bare få utløp for litt gledesfølelser. "HAR DU OPPLEVD ZARA ENDA!?" brølte jeg inn i røret, mens jeg enda løp mellom fire sko og kåpestativ. Den butikken der må jeg faktisk passe meg for hvis det skal bli noen julegaver til familien i år. Haha. Skal vise dere litt innkjøp senere!  mange rålekre, feminine kåper, vesker, hæler og you name it.. Det var så mange Marthe-plagg å spotte at  jeg var helt svett etter å løpt frem og tilbake i nærmere en time der inne. Jeg har jo vært på Zara hundre ganger før både i Oslo og Stavanger, men finner sjeldent mer enn et par ting jeg liker! Hjelpe meg nei, nå må jeg se og roe meg ned. Ihvertfall til neste lønning.. Den kule metalliske neglelakken jeg har på meg, fant jeg forresten på h&m tidligere denne uken. De hadde en variant til i en slags "rustrød" farge, som jeg og må se og skaffe meg. Rålekre nå til høst og vinter...- Metalliske høstlakker fra H&M -Håper dere får en super lørdag alle sammen! ​
Det skal ihvertfall jeg ha! Vi snappes fra Skien <3

Pannestekt laks med eplesalatDette er så typisk meg. Crave bbq-pizza mandagskvelden og laks med sunt tilbehør fredagen... Jaja! Her kommer oppskriften på en fiskerett jeg har spist to dager på rad nå. Jeg fikk det servert av min kjære mann i går, og syntes det var så godt at jeg dro rett hjem for å lage meg en porsjon til etter skolen i dag Kombinasjonen av friske epler, kål, rømme og sitron til laks... Nydelig! -Og denne superenkle posesausen fra Toro som også inneholder eple og sitron? Kunne jo ikke passet bedre til! Nom nom nom. Elsker å bli introdusert for nye ting når det er så enkelt som dette. Laget på null komma niks!

Hvordan står det til med dere forresten? Jeg hadde prøveeksamen i dag og det gikk sånn... helt passe. Jeg er glad det enda er tre uker igjen til den virkelige eksamen for å si det sånn. Nå skal jeg se og pakke litt, for i morgen tidlig tar jeg turen til Skien for en jentetur i et døgn! Det gledes <3 Ellers føler jeg meg nesten ikke levende engang her jeg sitter, så trøtt som jeg er.. Klassen min skal kle seg ut for alle penga i kveld, og ha Halloweenfest i et digert lokale, mens jeg... Jeg skal se på The Voice all by myself og legge meg innen 22.00. :-) Kjenner meg ikke litt misunnelig engang. Alt jeg vil er seriøst bare å sove.
 


Du trenger: 1. 1/2 sitron 2. 2 laksefileter 3. 1 pose villris 4. 2 epler 5. 1dl rømme 6. 1ss majones 7. 1ss sukker 8. 1/2 agurk 9. 1 pose Lofoen fiskesaus 10. 2 ss eplecidereddikSlik gjør du:
1.
Skjær opp ca 1/4 kålhode og to norske epler i strimler.
2. Bland dette med 1dl rømme, en 1ss majones + litt frisk sitronsaft.
3. Lag agurksalat av en halv agurk. Skjær flakene med en ostehøvel.
4. Bland dem med 2-3ss vann og 2ss eplecidereddikk + 1 ss sukker.4. Smak til både agurksalat og kål/epledressingen med salt og pepper.
5. Kok ris og saus etter anvisning på pakken og stek laksen 2-4 minutt på hver side.
6. Server med et par cherrytomater og eventuelt ha litt grønn salat til epledressingen.- Laks med epledressing, agurksalat, og saus -

Jeg gjorde noen endringer underveis i kokkeleringen, så i dag må dere se litt bortifra et par bilder, og heller lese fremgangsmåten. Jeg hadde egentlig planer om å steke kål/epleblandingen med litt vårløk, men så ombestemte jeg meg i siste liten, tok det ut fra panna igjen og lagde en kald epledressing ut av det istedet. Veldig godt! :-) Oppskriften holder til to, men her er det jo bare å handle inn mer og doble i vei. Håper det smaker! <3 Ha en finfin fredagskveld!

- En skoleuke i bilder -

Hei på dere og riktig god torsdagsmorgen! I dag har jeg lyst til å dele noen bilder fra en typisk skoledag med dere! Jeg får en del spørsmål rundt hvordan en skoledag egentlig ser ut for meg, og om forelesningene mine er obligatoriske eller ikke, så i dag tenkte jeg å svare på nettopp det. På sykepleien i Kristiansand er ingen uker helt like, og jeg kan derfor ikke bare remse opp min ukentlige timeplan. Noen uker har vi 10 timer med teoretisk forelesning fordelt ut over fem dager. Andre uker har vi 20 timer. Noen uker har vi fem dager med skole. Andre uker har vi gjerne to hele fridager, (eller studiedager som det kalles).Første og andreåret tilbringer vi også som tidligere nevnt noen spennende timer i skolens "leke-sykehus". Her går vi i uniform og lærer om praktiske prosedyrer. Dette er kanskje det gøyeste med hele studiet spør du meg. Det er her vi får lære å legge inn kateter, rense sår, sette sprøyter, legge inn venekateter osv. Superviktige timer å få med seg, med tanke på at dette er oppgaver vi kommer til å gjøre tusenvis av ganger den dagen vi faktisk skal ut i arbeidslivet!

Ca annen hver uke har vi også gruppearbeid hvor 4-5 studenter sammen får utdelt pasientsituasjoner eller "caser" om du vil, og løser disse skriftlig. Dette og den praktiske undervisningen i øvingsavdeling er det eneste vi har som er obligatorisk. Alle andre forelesninger om kroppens anatomi, fysiologi og sykdomsprosesser kan vi lese hjemme på egenhånd dersom vi vil det. Man har på sykepleien i sør med andre ord aldri mer enn 5-6 obligatoriske timer i uken, og dermed stor frihet til å legge opp løpet som man vil. Selv går jeg i alle forelesninger i det vanskelige faget "sykdomslære", og får vanvittig mye ut av det, mens det litt enklere faget "klinisk sykepleie", velger jeg å studere hjemme. Samme strategi kjørte jeg i fjor!Her ser dere noen bilder fra ukens skoletimer! Noen dager har jeg tilbrakt i en iskald (Uia sparer strøm?) lesesal og hørt på en lege snakke om sykdommer i nervesystem og bevegelsesapparatet. Andre dager (som i går) var vi hele klassen i øvingsavdelingen og lærte om oksygenbehandling, sug, sonde, og picc line. Kjempespennende med noe litt annet enn lange dager med ren teori! Skal du søke sykepleien til neste år, så har du masse å glede deg til her! Selv om jeg kjenner motivasjonen er litt tynnere i år enn i fjor høst, kunne jeg fremdeles ikke vært mer fornøyd med studievalget mitt.

I går fikk jeg også vite hvor jeg skal ut i praksis til våren! Jeg skal ikke ut i sykehus før til høsten 2018! 6. Januar skal jeg ut i hjemmesykepleien 2 måneder, for så å være 2 måneder i psykiatri! SPENNENDE. Jeg gleder meg nok aller mest til sykehuspraksis, men kanskje det er like greit å få denne praksisperioden sist? Ikke vet jeg. Jeg tror uansett dette blir helt knall! Gleder meg til å finne ut hvordan en hverdag ser ut som sykepleier i hjemmesykepleie! -Og i den... litt skumle psykiatrien. Jeg vet ikke hvorfor jeg synes sistnevnte er skummelt. Føler vel bare ikke jeg kan nok innen dette feltet enda.En uke på sykepleiestudiet er med andre ord variert <3
Her får vi en god kombinasjon av både teori og praktiske oppgaver.

- My Latest Buy -

Affiliateslenker


Morn morn tirsdag! Velkommen skal du være! Denne dagen har jeg faktisk gledet meg til i en liten uke nå. Jeg har fri fra skolen denne formiddagen og satte derfor alarmen på 07.00 for å være med min kjære bestis på ukens første treningsøkt. Annika er nabo med Fresh fitnessenter og rett og slett RÅflink på svettefronten om dagen, så i ukene fremover tenkte jeg å bli med på ihvertfall to av hennes fire harde styrkeøkter. Vi er i gang med uke 2 nå og til tross for at jeg ikke kunne gå i trapper hele forrige uke, føler jeg det går som det suser. Deilig å kjenne på litt mørbanka muskler igjen! Ellers er det min tur til å arrangere syforening i kveld! Derfor dro jeg rett fra trening til handling og shopping av nytt servise. Jeg får seks gjester på besøk og kastet akkurat det eneste servise jeg hadde som matchet til seks, så da får jeg bare se og kjøpe meg nytt. Planen var å fylle det nydelige kjøkkenet i leiligheten min med noen splitter nye tallerkner fra favorittbutikken Hansen og Co i januar, men ei litta før-innflytnings-gave til meg selv er alltid trivelig.På kveldens middagsmeny står en rett jeg delte oppskriften på med dere forrige uke, og til dessert tenker jeg å servere jentene varm eplekake med vaniljeis og karamellsaus. Det har jeg ikke laget på mange mange år, så det er på høy tid å prøve seg på igjen. -Men først vil jeg dele mitt aller siste innkjøp med dere!En rålekker høst/vinterjakke fra Gina Tricot sin nyeste kolleksjon. Hjelpe meg, jeg falt pladask! Vanligvis er jeg ikke å se i noe annet enn feminine, lange kåper på vinterstid, men denne her.... Jeg elsker den! 799kr betalte jeg, og stoffet inni... Mmm, så mykt og godt. Prøver du den på, så blir den med hjem..- Dere kan se hvordan jakken ser ut på HER -

Budsjettvennlig, sunn og kjapp vegetar!

Affiliateslenker


Denne indiske vegetarsaken lagde Annika og jeg oss forrige uke da vi studerte sammen en ettermiddag, og i går lagde jeg retten om igjen for å knipse noen bilder til dere! Her snakker vi middag som ikke bare er sunn og lettvint, men også veldig studentvennlig. Spesielt dersom du har diverse krydderier i hus fra før! Oppskriften holder til 2 personer, men det er bare å doble dersom du vil ha mat til flere dager. Ettersom retten ikke inneholder kjøtt, kan det og være lurt å servere et stykke nanbrød til. Jeg følte ihvertfall at jeg måtte spise ganske mye for å bli mett uten. Hører stadig folk fortelle meg at kikerter og diverse bønner gir akkurat like stor metthetsfølelse som kjøtt, men der er ikke jeg helt enig da. Jeg må gjerne tilføye litt pasta eller brød til mine vegetarvennlige retter for å føle meg mett litt lengre enn en halvtime.- Enkel Chana Masala med kikerter -Du trenger: 1. 2 tomater 2. 1 liten løk 3. 2 fedd hvitløk 4. 1 boks kikerter 5. 1ts karri 6. 1ts garam masala 7. 1ts malt spisskumen 8. Litt sitronsaft 9. En pose fullkornsrisSlik gjør du:
1.
Finhakk løk og hvitløk og surr dette i en stekepanne med litt olje i 4 minutt.
2. Finhakk tomatene og vend disse inn i den blankstekte løken.
3. Rør inn alt av krydder og press over saften av en halv sitron. Stek i 2 minutter til.
4. Spyl kikertene godt, og tilsett disse. Hell 1,5dl vann i stekepanna og stek 5 minutt til.
5. Risen koker du etter anvisning på pakken. Husk også å eventuelt varme brød til.- Monday topp fra Bikbok, 99kr HER -....MmmMm! Husk alltid å smake retten til. Kanskje vil ganen din ha enda litt mer karri? Eller enda litt mer garam masala? Da er det bare å kjøre på med mer. Chillikrydder, litt frisk koriander og ingefær kan også fint tilsettes denne retten! Det er bare jeg som ikke er spesielt glad i noen av delene.Hope you like it <3 Nå hopper jeg avgårde på skula!
Toppen finnes også i Friday HER og i sunday HER

Stay hot when the weather's not

Affiliateslenker


- En hel helg tilbrakt innendørs - Si meg, skal dette regnet ingen ende ta? Nok en gang er det flomvarsel i sør, og det med god grunn. Det ØSER ned utenfor stuevinduet mitt, og det synes jeg det har gjort i en uke i strekk nå. Jeg hadde nesten glemt hvor vrient det er å være blogger på denne tiden av året, for i fjor var det jo 20 grader, sol og lyst til langt utpå dagen! Nå har jeg jo nesten ikke dagslys i leiligheten min, og det til tross for stuevinduer som går helt fra gulv til tak! Hjelpe meg så deprimerende. Jaja, det er ihvertfall én veldig positiv ting med dette været. -Kakaodrikking og innendørs eksamenslesning foregår med svært god samvittighet.Jeg har hatt besøk av Hanne i hele formiddag og til tross for mørkegrå skyer og pøsende regn, fikk vi nå knipset på noen bilder i dag og! Ellers har jeg bare brukt denne frihelgen på å være kjæreste og lesehest. Hele fredagskvelden gikk til kos med mannen, og hele lørdagskvelden gikk til studier. Nå blir jeg plukket opp av mannen igjen her hjemme hvert øyeblikk, for før han reiser avgårde på nok en jobbreise, tenkte jeg å snike til meg et par hyggetimer til <3 Får visst ikke nok.Håper det står bra til med dere alle.. Sånn selv om været er litt trist i disse dager. Vi er kanskje flere som skal sitte under ullteppe og titte på farmen i kveld? Hvem heier dere på? Jeg har akkurat innsett at jeg har tidenes girlcrush på Amalie Snøløs.. Ikke bare fordi hun ser ut som en gresk gudinne, men den personligheten er det skjønneste jeg har sett på lenge. Hun minner meg nesten om en søtere utgave av Northug. Litt sånn cooky med diverse kommentarer og konkurranseinstinkt, men på en måte som gjør at hun slipper unna med det? Haha, jeg digger det ihvertfall.- Strikkegenseren min er HERFRA, og skjørtet HERFRA -

Kylling med kremet mango chutneyHei på dere, og riktig god helg får jeg nesten si! Det er jo alt er blitt fredag! Føles som lørdag for min del, for torsdagskvelden min gikk til studentpils med alle sykepleierstudentene! Jeg var egentlig gørrsliten etter skole og middagskokkelering, og på toppen av det hele stresset over å ikke ha rukket å oppdatere dere, men så fort jeg fikk fjonget meg opp og bare kommet meg avgårde, ble det en kjempekveld som alltid. Som jeg koste meg. Lo, herjet, danset og sang til klokken to på natten. Jeg hadde egentlig booket legetime for å sjekke alle disse nye diagnosene mine i dag tidlig, men den ble plutselig heller ikke så viktig i natt, så klokken halv tre lå jeg i sengen min og avbestilte den.. Huff, jaja jeg får booke en ny en etter eksamen. Da har jeg vel også enda flere sykdommer på agendaen for utredning.Har dere det bra!? Jeg har masse både lesing og jobb å ta igjen denne fredagen, men først skal det bakes på boller og stelles i stand til kvelden. Mitt kjære mannfolk er blitt syk, så jeg tenkte jeg skulle dra på besøk i kveld og ta med en liten "God bedring-kurv" med paracet, halspastiller, tomatsuppe, bakverk og litt annen julesnacks <3 Julebrus og kakemenn er jo blitt spottet i butikkene denne uken! Wihuuu... Gleder meg til en avslappende kveld med favoritten igjen.Ellers skal jeg til byen og signere kontrakt på den nye leiligheten i ettermiddag. *Voksenpoeng x 110*. Hehe. Håper dere får en super start på helgen. Her kommer ukens middagstips fra meg til deg, og det bør du virkelig teste ut også! Mmmm!Du trenger: 1. En grønn paprika (jeg hadde også en halv gul) 2. 1/2 løk 3. 2 fedd hvitløk 4. 1-2 gulrøtter 5. 1 boks creme fraiche 6. 1ts Sambal Oelek 7. 1/2 boks mango chutney 8. To poser ris 9. 400g kylling i strimler 10. 2ts karriSlik gjør du:
1.
Grov eller finhakk alt av grønnsaker og surr dette blankt i en panne med matolje.
2. Når grønnsakene er stekt i 4-5 minutt og løken er gyllen, ta alt over på en tallerken.
3. Hakk så kyllingen i strimler og stek denne gjennomstekt med 2 ts karri.
4. Hell over grønnsakene igjen, og bland alt godt sammen. 
5. Hell over en boks creme fraiche + 1/2 boks mango chutney og 1ts Sambal Oelek
6. Rør det hele sammen og la det smelte inn til en kremet mangosaus.Kok risen etter anvisning og server med ferdige nanbrød til. Vips der har du en både budsjettvennlig, rask og nydelig hverdagsmiddag! Jeg lagde meg denne retten i går, og var i ekstase over at det enda var masse rester igjen da jeg kom hjem fra byen i natt. Haha, elsker denne mangosausen til kylling. Rett og slett dritgod! Jeg strødde forresten også over litt tandori masala krydder på toppen. Det må du gjerne smake til, og vil du ha enda sterkere mangosmak på sausen eller enda mer chillismak så tilsetter du selvsagt bare mer chutney eller mer Sambal Oelek. Mmm! Her er det nesten umulig å feile.. - Retten metter fire mager -

10 ting du ikke visste om meg1. "Ler meg ihjel" er responsen min på halvparten av alle facebook-bilder/videoer jeg blir tagget i daglig. -Men i virkeligheten trekker jeg jo bare såvidt på smilebåndet. Det er sjeldent en facebook-video faktisk får meg til å brøle av latter.

2. Jeg lever meg utrolig inn i talentprogrammer og blir innmari fort rørt av at andre gjør det bra, men samtidig kommer den superkritiske siden min frem her. Det er jo ikke sånn at jeg under noen omstendigheter tror jeg ville gjort en bedre jobb selv foreksempel, men jeg tenker som så at har du meldt deg på en talentkonkurranse på tv, så skal du pokkeren ha et kvalitetstalent også.


3. Jeg klarer bare ikke å beherske øynene mine på treningsstudio. Bolemenn iført løse singletter der niplene nesten ramler ut.. Kunne ikke brydd meg mindre. -Men damer med lyse treningstightser, superslanke mager og digre sprettrumper... Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg MÅ glo.

4. Jeg får spasmer av folk som snakker når jeg har slått meg ned for å nyte favorittprogrammet mitt. Hallo, dette tvøyeblikket har jeg kanskje sett frem til hele uken! Denne problematikken her, samt et ikke-fungerende-internett... Åh! Du ser det kanskje ikke på utsiden, men innvendig er jeg på nippet til å eksplodere.

5. Jeg har helt siden jeg var liten hatt en utrolig dårlig holdning med middagsbordet. Nei, jeg sitter ikke med albuene på bordet (ikke at det er noe problem), men jeg kjenner ingen som sitter så krumrygget som det jeg gjør, og det er så lite elegant! På fly og tog sitter jeg forresten alltid sammenkrøllet som en ball, og jeg tror kanskje aldri at jeg vil bli for voksen for det heller.6. Jeg liker ikke når mennesker skryter for mye. Ihvertfall ikke av meg. Ikke drukne meg i en flom av komplimenter, for så bra er vel ingen. Haha. Får jeg syv komplimenter av en og samme person på en formiddag, så blir det liksom ikke troverdig lengre. Det får være måte på hvor flink, flott, bra, snill og dyktig en kan være tenker jeg da. Hehe, kanskje det bare er meg. Kjæresten er ihvertfall utrolig flink på å finne en sunn balansen der. Han skryter av meg, maten jeg lager og jobben jeg gjør akkurat "sjeldent" nok til at det blir troverdig, og da sluker jeg ethvert ord og blir ordentlig takknemlig.7. ​Jeg hater å gråte offentlig. Jeg har gjort det to ganger de siste syv årene og det var 1. Da jeg hadde massiv kjærlighetssorg i den litt for trygge frisørstolen til Marianne og 2. Da jeg fikk en heftig kink i ryggen på reise og måtte dra på koffert med nerver i klem. Ellers hulker jeg som en gris når jeg sitter hjemme og ser på The Voice...

8. Kall meg hva du vil, bare ikke vennen. Jeg føler meg som den lille babyen din når du kaller meg det, og sist jeg sjekket var jeg 25. Jojo, familien kan kalle meg hva de vil så lenge de vil. Det er venner eller enda verre: bekjente jeg ikke makter dette nedlatende ordet fra. Hehe, det føles ihvertfall nedlatende.9. Dyremisshandling og pelsindustrien generelt gjør meg så uvel at jeg krysser ut enhver artikkel som omhandler det. Jeg orker bare ikke å ta det innover meg. Jeg så en video av en kanin som fikk avrevet pelsen sin til angora-gensre engang, og den skrikende lyden av smerte skjærer enda langt inn i kroppen min når jeg tenker på det. Tanken på alle idiotiske foreldre som kjøper kanin til barna sine med intensjon "leketøy til de små - skal ligge ute i bur hele året", kan også få meg til å ville legge utdannelsen på hylla og melde meg som frivillig dyrepoliti istedet. Fader altså, så mange det er som aldri skulle hatt dyr. 10. Jeg føler meg skikkelig fæl om dagen. Jeg trener ikke, jeg er blek, har halvløse tapeextentions, stygge negler, ingen løsvipper, og jeg finner en ny celulitt på låret for hver dag som går. Jeg føler ikke jeg har tid til å ta vare på meg selv før denne forbaska leseinnspurten er overstått og det tærer på selvfølelsen! Godt jeg hadde en bedre periode når mannen skulle kapres.Det var en gang en fjong frøken... And she will be back.

Spenningens dager er over!Puh! Endelig kan jeg senke skuldrene og være sikker på at denne leiligheten jeg har kjøpt meg, faktisk er min. Jeg har gått rundt med noen ekle nerver i over to uker nå ettersom jeg var så tøff i tryne at jeg delte leilighetskjøpet mitt fjorten dager før forkjøpsretten faktisk gikk ut! Dere skjønner det at medlemmer av sørlandet boligbyggelag kunne ha brukt forkjøpsretten sin og tatt leiligheten min rett foran nesen på meg innen to uker etter budrunden. Usj! Takk og lov for at ingen gjorde det, og for at jeg endelig kan puste ut og feire på ordentlig <3 Kanskje dere til og med hører lettelsens hyl igjennom tastaturet mitt her...  Jeg hørte ihvertfall bestemors flagring helt fra Stavanger!Okei, veldig mye feiring blir det nok ikke. Jeg sitter og nerder iherdig med nevrologi denne tirsdagen, og med unntak av noen matpauser, kommer jeg ikke til å unne meg stort annet enn sykdommer i nervesystemet i dag. Hverdagen min er ganske tragisk om dagen, og dermed kjenner jeg ekstra på skrivesperra også, men jeg trøster meg med at jeg ikke er den eneste studenten uten en innholdsrik fritid akkurat nå. Just hang in there!! Livet blir snart lyst, lekent og livlig igjen! -Og tenk i år får jeg til og med juleferie i en hel måned. HAH! Kjenner motivasjonen omfavne meg bare av tanken!Dette skal jeg klare samme hvor mørkt det ser ut nå <3

Uken som gikk...Ukens gladnyhet... Den fine leiligheten min er allerede leid ut! Hurra! 29 november flytter jeg inn til mannfolket for å bo hos han måneden før jeg overtar mitt nye hjem, og det gleder jeg meg helt sjukt til. Juletreet blir med, så i år blir det jul i stågå til kjærleiken også. Hehe! Dette blir en hyggelig førjulstid altså.

Ukens nedtur... Nei, det må vel bli lørdagskvelden det da! Jeg fikk bare så innmari vondt i hodet etter jobb! Klokken ni om kvelden begynte også synet mitt å leke med meg, så da skrudde jeg av alt lys og lå som en annen ensom sjel, alene i mørket på soverommet mitt. Lenge siden jeg har hatt en så stusselig lørdagskveld ass!Ukens sang... Let me go - Hailee Steinfield, Alesso...

Ukens beste dag.. Definitivt gårsdagen. Hallelujah, for en digg avslutning på uken! Mannen kom og hentet meg på jobb, og med seg hadde han intet mindre enn tre vinflasker! Haha, dere kan tro vi koste oss... Vi spilte kortspill non stop i fire timer(!) med chips og vin og masse masse latter <3 Elsker sånne kvelder! Jeg har det helt prima med den mannen der altså.. Alt av stress og skoletanker bare fordufter når jeg er sammen med han <3 Ukens tragikomisk... Å lese om sykdommer dag ut og dag inn gjør en helt.... paranoid! Jeg har stilt meg selv en 6-7 nye diagnoser bare den siste uken, og i dag booket jeg faktisk legetime til førstkommende fredag. Jepp! De der forbaska pensumbøkene overbeviser meg om at jeg har både hjernesvulst, livmorhalskreft, karsykdommer og en kommende KOLS. Bare jeg leser: "Symptomer for denne sykdomstilstanden er slapphet" så er det gjort. Jeg må være dødssyk! Huff nei, jeg vet det er lesingen som gjør meg paranoid, men nå har jeg nå booket en legekontroll-time likevel... Skader jo ikke å sjekke seg!Akkurat nå... Har jeg akkurat kommet hjem fra lunch med skjønne Geir! Vi har snakket om å feire leilighetskjøpet mitt i et par uker nå, så i dag var det på tide å skåle litt med regnskapsføreren igjen. Vi delte en diger tapasfjøl fra Le Monde og snakket som vanlig om alt og ingenting. Julebordsdato fikk vi også satt for årets bloggfest! 8. desember braker det løs på en eller annen restaurant i Kristiansand. Det gledes!

Ukens cravings... Eplekake! Det er så høst med eplekake og vaniljeis <3 Mmm! Så føler jeg at det kan spises i ukedagene også ettersom det er så sjukt sunt med eplebitene i. *Kremt*. Nei, men jeg må se og få bakt en ordentlig eplekake snarest. Denne uken fikk jeg bare tid til noen superduperenkle eple-cupcakes.Ukens film... Hmm, jeg har ikke sett noe film den siste tiden, men jeg er helt oppslukt av både 1. Farmen (Krysser fingre og tær for at Amalie eller Eunike vinner) 2. Australske Ungkaren 3. Jakten på Kjærligheten. Elsker mandagskvelden på tvfronten. Ikke lenge til skisesongen starter igjen heller nå! Wihuu.

Ukens innkjøp... Den fine, nye høstkåpen min i dus pastellrosa... Kjøpte den på bikbok HERNå er magen full og jeg klar for å dykke dypt ned i bøkene igjen!
I dag er det nøyaktig en måned igjen til den skumle eksamensdagen.

Vinn plakater fra Pictureit

Inneholder affiliateslenker


Riktig god søndag! Det ble ingen bloggpost på dere i går. Jeg fikk rett og slett akutt hodepine etter jobb, og ble sengeliggende alene i mørket hele lørdagskvelden. Kjempeteit, for jeg hadde en rolig og fin dag på jobb! -Men det skal visst ikke skal så mye til om dagen. Topplokket er bare noe for fullt tror jeg! Heldigvis fikk jeg lagt meg tidlig så nå er jeg klar for å ta en ny dag på jobb med storm <3 Håper dere har fått en knallhelg alle mann! - Vinn For evig & Alltid plakater -- KONKURRANSE - 

Mens jeg tusler rundt på jobb, tenkte jeg å kjøre i gang ei litta konkurranse her på bloggeriet! Det er lenge siden det! I samarbeid med Pictureit har jeg fått lov til å dele ut to av mine favorittplakater. Jeg har dem selv i størrelsen 50x70, men plakatene du kan stikke av med er i størrelse 70x100! Alt du behøver å gjøre for å delta i trekningen er å legge igjen en kommentar under her med mailadressen din, så jeg har mulighet for å kontakte deg <3 Jeg trekker en vinner i morgen!Lykke til dere! Er de ikke fine?! Tror disse kan passe inn i hvilket som helst hjem jeg <3 Min fine mann kommer og henter meg etter jobb i ettermiddag og da bærer det endelig hjem til en ordentlig kosekveld med god mat og ren tvlatskap. Herregud som jeg gleder meg til å bare slappe av med favoritten min <3 Føles som hundre år siden sist. De siste to ukene har vi bare fått tre stusselige timer sammen, og det gjør jo at jeg går rundt og savner han hver eneste dag! Skulle definitivt ønske det var søndag og ikke mandag i morgen, så vi kunne sovet litt ut og spist en god felles-frokost, men jeg tar det jeg får!En kosekveld skal bare bli magisk nå <3 Nyyt søndagen!
Shortsen min koster nå 49kr HER, og genseren 99kr HER

- Smells so good -

Affiliateslenker


Hei på dere, og riktig god HELG! Tenk, da var omsider fredagen her. Hurra! Det var som nevnt visning i leiligheten min i går, og derfor har jeg de siste to dagene brukt vaskemaskinen som aldri før. Hehe, jeg har vasket sånn ca alt som kan vaskes i et hjem og både sofatrekk, tepper, pynteputer, sengetøy, og ja til og med sengemadrassen har fått kjørt seg i mine fire tøymykner-favoritter. Jeg tror nesten jeg har testet alt som er der ute på markedet, men jeg har altså fire klare vinnere, og disse tenkte jeg å tipse mine kjære lesere også om i dag! Ikke fordi det er et betalt reklameinnlegg, men fordi jeg har lyst.
- Ny digg høstgenser fra Gina Tricot HER -1. Softlan Ultra - Kokosduft 2. Comfort - Epleduft 3. Comfort - Jordbær & Vanilje 4. Comfort - Eksotisk frukt & blomster

Disse fire variantene er uslåelige spør du meg. Prisen ligger vel på rundt 40 kroner, så det er kanskje ikke de rimeligste, men tøymyknere må da være av litt kvalitet? Sengetøyshopping og handling av nye tøymyknere er dessuten to store guilty pleasures her i hus, så jeg storkoser meg når jeg får bruke pengene mine på det. Haha. De svindyre oppvasktablettene derimot.. Jeg kommer til å vrenges i smerte den dagen mitt bestemor-sponsede lager skulle gå tomt.Hvordan visningen gikk i går, vet jeg ikke riktig enda. Jeg lå nemlig i et solarium da den fant sted, og ettersom jeg nå har fått så brun og fin mage, tenkte jeg å hive meg på trening med Annika og stramme den litt opp også. Jeg ble oppringt av Fresh fitness for to dager siden med forespørsel om gratis PT-samtale ettersom jeg ikke hadde vært innom på noen måneder... Wooops! Planen var egentlig å være inaktiv den neste måneden, men jeg får vel prioritere den treningen litt mer likevel da. Hadde jo ikke skadet å møte 2018 med litt muskler heller.. Så har jeg en grisefit mann jeg gjerne vil holde tritt med.Måtte dere få en knallstart på helgen <3 
HER er også en lignende høstfavoritt fra Gina Tricot!

Det beste som har hendt meg

Sponsede bøker + affiliateslenker


Ja, ihvertfall som sykepleierstudent! Jeg er sikker på at disse bøkene som ligger strødd utover stuegulvet mitt her, kommer til å redde noen liv den neste måneden. Det er én måned igjen til eksamen, ihvertfall for oss sykepleiestudenter i sør, og pensum er... nesten ikke overkommelig engang. Hadde jeg visst at det skulle finnes så innmari mange sykdommer der ute med utorståelige navn og vanskelig patofysiologi, så hadde jeg startet på årets pensum i fjor.. Jeg syntes det var tøft å holde tunga rett i munnen i fjor, men i år... Vel, det har nesten virket umulig å skulle få en god nok oversikt på alle de forskjellige emnene. Tenk å skulle huske og lære om alle typer kreft, typer infeksjoner, hjerte/kar-sykdommer, lungesykdommer, nyresykdommer, nervesykdommer, øye, hud, og øresykdommer, pediatri, medisiner(!), og mikrobiologi alt på fire måneder? Jeg har ikke engang nevnt alt vi har på pensum her! Aner dere hvor mye stoff det er? Jeg forstår godt at det krever syv år å utdanne seg som lege, for bare sykdomslære for sykepleierstudenter er Omfattende med stor O. Det var Synne fra klassen min som tipset meg om denne serien, og da jeg fikk mail fra Pixmed selv med en forespørsel om jeg ville motta bøkene og teste dem ut som sykepleierstudent, hvinte jeg av glede. Hvem takker vel nei til gode hjelpemidler før eksamensinnspurten? I hele går kveld satte jeg og bladde gjennom alle disse bøkene, og bare wow, for en oversiktelig måte å lese og sortere pensum på! Bøkene er små og tynne (derfor også billige) så man kan enkelt ta dem med seg over alt, og slå opp det man ikke forstår i de overveldende pensumbøkene. Her er nemlig alt av sykdommer beskrevet på en forenklet måte med enkle skisser til, slik at selv en utenforstående kan forstå prinsippene! Jeg vet ikke med dere, men jeg ELSKER når jeg får pensum forklart som om jeg var en åtteåring. Det gjør jeg på sykepleiepluss.no, og nå også gjennom disse bøkene <3 Hallelujah!Selv om bøkene er rimeligee, så behøver du selvfølgelig ikke å kjøpe alle bøkene på en gang. Bare de som kan være til nytte for deg i de fagene som hører til ditt studieår! For 1.års studenter i Kristiansand vil spesielt disse bøkene være til god hjelp før eksamen: 1. Anatomi og fysiologi 2. Medikamenter og medikamentregning. For 2. års studenter i Kristiansand vil disse bøkene komme hinsides godt med: 1. Sykdomslære 2. Generell patologi 3. Farmakologi 4. Mikrobiologi 5. Kreft 6. Infeksjoner 7. Psykiatri (til vårsemesteret). Får du tak i alle disse så sitter du med kjempeforutsetniger for å både huske og forstå. Her får du nemlig det mest avanserte forklart presist og kort nok til at det faktisk kan sette seg fast i hjernebarken. Perfekt når eksamen nærmer seg litt for fort.- Alle bøkene finner dere HER -Jeg fikk også med et par lure puggeplakater <3
Den fine genseren min finner dere forresten HER (Fra Gina)

- Jeg skal bli samboer -

Affiliateslenke


Hei på dere! Himmel og hav, jeg styrer på som aldri før om dagen. Herregud for et liiiv.. I går ble den fine fine leiligheten jeg leier lagt ut på finn, og allerede i morgen kommer det en frøken på visning her, så dere kan tro jeg stresser med vasking, rydding og kasting! Så er det jo meningen at jeg skal være student og blogger ved siden av flyttegalskapen, så de siste seks timene har jeg bakt, hentet på pakker og knipset hundrevis av bilder med Hannemor. Bloggeriet har ikke akkurat gått på skinner de siste par ukene, men nå er høstferien/latskapen over og fotografen tilbake i byen <3 Herlig!- Kjolen min får du i dag for 209kr HER -

Resten av kvelden skal jeg sette av til mer vasking. Litt trist, for det var egentlig helt STRØKENT her i går, men det er ikke mer enn en fotoseanse som skal til før melis og karamellsaus ligger strødd utover gulvet i en god blanding med avrevne hårstrå.. Heh! Så må jeg vel se og få lest litt også. Jeg fikk noe helt fantastisk tilsendt i posten i dag, som kommer til å hjelpe meg noe helt enormt frem mot eksamen i november, så det skal jeg passe på å tipse dere andre sykepleiestudenter om i morgen! Stay tuned <3 Beste som har hendt meg siden oppdagelsen av sykepleiepluss..  Ellers står det bare bra til! Jeg bakte eple-cupcakes med karamellfrosting til morgenen i dag, og de ble helt ok! Hanne likte dem veldig godt og tok med seg halvparten hjem, men jeg syntes ikke de var verdt en bloggoppskrift så det får derfor bli med noen fristebilder i dag! For fine ble de jo absolutt <3 -Og de går nok ned på høy kant når kvelden kommer og jeg skal slå meg ned med ukens andre episode av Farmen. Høhø.. Ingen tvkos uten usunnheter.Og til dere som måtte lure på hvor jeg skal bo nå som leiligheten min skal leies ut, to måneder før jeg overtar mitt nye hjem: Jeg flytter inn til kjæresten <3 Jeg tenkte det kanskje var best å legge leiligheten ut på finn nå, ettersom det vil bli vanskelig å få noen til å komme på visning i romjul eller rundt nyttår! Flytter folk da liksom? Sikkert noen... -Men garantert ikke sørlendinger. De kan jeg banne på vil ha ro i jula, så da var det best å bare gjøre det sånn.Tenk det! Blir kanskje samboer for et par måneder jeg! Hyggelig <3 
Kjolen er fra Bikbok og er i dag på 30% HER. Fås i sort HER.

- Enkel pizzafavoritt -Når du dekker for fire så det skal føles mindre ensomt... Jeg sendte bilde av dette bordet til bestemor i går for å vise hvordan de fine nye stearinlys-holderne hun har kjøpt til meg så ut med gullbestikket, og til svar fikk jeg "Så fint. Skal du ha besøk, eller er det lekebesøk?" Heh. Det var nok bare lekebesøk... Litt for å føle meg hakket mindre ensom, og litt fordi bloggbildene bare blir mer idylliske sånn. Viktig med ordentlig symmetri, ikke sant.Håper dere får lyst til å teste ut pizzavarianten jeg nøt meg med alene i går, for den var god! Oppskriften gir en ganske stor deig som ihvertfall metter fire mager! Egentlig synes jeg pizza er som taco. -En middagstype som definitivt smaker aller best i helgedagene, men samtidig er det jo så innmari digg å bare lage en stor porsjon som man kan dele opp og spise på i to hele dager etterpå! Tid spart, og nistepakke-problem løst.Du trenger: 1. En Gul/oransje paprika 2. 8 cherrytomater 3. En håndfull revet ost 4. Litt barbequesaus 5. 100g baconterninger 6. 150g ferdige kjøttboller 7. 7dl hvetemel 8. 3dl lunket vann 9. 1ss tørr pizzagjær 10. 3 store ss olivenolje 11. 1ts salt 12. 1ss sukker- Pizza med bacon & kjøttboller -Slik gjør du:
1.
Lag deig av 7dl hvetemel, 1ts salt, 1ss sukker, 3 dl lunket vann, 3 ss god olivenolje og 1ss tørrgjær. Miks det hele godt sammen til en pizzadeig, dekk til og sett til heving et lunt sted i 1-2 timer. 
2. Kjevle deigen ut, ha den på et stekebrett med bakepapir og stek baconterningene i stekepanne. 
3. Dekk pizzabunnen med et lag bbq-saus og fyll på med bacon, kjøttboller, cherrytomat og paprika.
4. Topp med revet ost (jeg bruker gräddost) -Og stek midt i ovnen på 220g i 20 minutt.


- Server med fersk ruccola og rømme -Jeg koste meg glugg med hyggelige tvprogrammer i går, og spiste nesten så jeg ble kvalm. Skjer hver gang det <3 Dagen i dag skal tilbringes på skolen og bare på skolen. Jeg har åtte timer med forelesning og gruppearbeid i dag, så det blir stas! Hehe, gleder meg til helg allerede.. Det blir absolutt hyggelig å jobbe igjen også, men søndag kveld ser jeg ekstra frem til. Da skal jeg synke ned i sofaen, nyte et glass vin ooog snurre søndagsfilm med mannen igjen/ sovne til intromusikken. Savner han allerede, og det er bare fire dager siden sist.. Vel, snart fem. Jeg er unnskyldt.Nyt tirsdagen alle sammen <3

- I'm In Love -

Affiliateslenker


Vinterkåpe - Check! Har dere sett noe så nydelig? Jeg elsker at klesbutikkene ikke bare er preget av sort, vinrødt og militærgrønt i år, men at de faktisk har tatt inn litt lyst denne høsten! Se på denne nydelige, duse kåpen da? Hvorfor i all verden skal man ikke kunne gå i pastell også vinterhalvåret? Er det ikke deprimerende mørkt nok ute fra før? Man behøver vel ikke å bidra til enda mer dysterhet? Neida men jeg har lett etter den perfekte høstkåpen helt siden august nå, så da denne oppløftende fargen endelig var å spotte i butikklokalet, kjente jeg at sjela gjorde et lite gledesbyks.- Bikbok høstkåpe i rosa HER, grå HER og sort HER -Hvordan har mandagen deres vært forresten? Jeg har kost meg med forelesningstimer i nyresykdommer på skula, og dro deretter for å handle inn på pizzaingredienser. Hjemmebakt pizza sto nemlig på min mandagsmeny, men distré som jeg er klarte jeg å glemme hovedingrediensen og måtte spasere ned til Cathrine for å hente hvetemelet der.. Jaja, alt er som det pleier ihvertfall. Nå skal jeg slå meg ned med litt kvinnelige kjønnssykdommer ettersom det er det som står på forelesningsplanen for morgendagen, og SÅ skal jeg kose meg med kveldens episode av farmen og jakten på kjærligheten. Mandagskveldene er alltid så fine om høsten <3 Ville bare titte innom for å tipse dere om mitt siste innkjøp, for denne lekre saken tror jeg blir solgt ut på et blunk. Oppskriften på dagens digge pizzavariant skal dere få i morgen!Ha en finfin mandagskveld alle sammen <3
Vi er vel flere som skal slave foran tv'en i kveld.

Takk for meg, Bortelid!

Affiliateslenke


Hei hei søndag, tusen takk for denne gang Bortelid! For en deilig og avslappende avslutning på den litt for korte høstferieuken. Hvorfor går disse dagene bestandig så fort?! Vi hadde en helt nydelig lørdag med marked, solskinn, og lammestek til middag i går, og da kvelden omsider kom, slo vi oss ned på hvert vårt saueskinn og så på favorittprogrammet "Skal vi Danse". De er så innmari flinke i år at jeg enda ikke har funnet ut hvem jeg skal heie på...- Peiskos, saueskinn og farfars bobler -I dag har vi fått nok en solskinnsdag her på fjellet, men til tross for det har jeg tilbrakt mer eller mindre hele formiddagen min innendørs. Sånn er det når pensumbøkene kaller. Eller... litt frisk luft har jeg faktisk fått i jakten på det perfekte ekorn-bilde. Vi har en herlig liten sjarmør av et hissig ekorn som spiser opp all fuglematen i treet like utenfor hytta her, og dette har jeg altså prøvd å fotografere hele dagen <3 For et sjarmtroll.Nå er nok en deilig hyttemiddag inntatt og sekken min pakket, for snart venter hjemreisen! Orker nesten ikke tanken engang, for jeg slapper sånn av her og blir så skjemt bort med alt for god mat og god stemning, men hverdagen kaller si! En ny uke med lange skoledager og en ny jobbhelg med tidligvakter venter, og jeg tror dessverre det er det som kalles livet. Haha. Neida, hverdagen som student er ikke gal altså. Det er bare denne puggeperioden som er litt i tyngste laget. Det blir snart bedre, og da kan jeg begynne å glede meg over interiørshopping til ny leilighet, juleforberedelser og alt som er av hygge i livet <3 - Kjole fra Na-kd HER -Håper dere har brukt feriedagene deres godt alle sammen.
Tusen takk for denne gang fjellet <3 Vi sees snart igjen!

Skalldyrsaften på Bortelid

Inneholder affiliateslenker
Er det noe jeg forbinder med farmor og farfar så er det middager som dette her. Ekte skalldyrsmåltid med både reker, krabbe, hummer, kreps, scampi og et par glass med hvite bobler. Mmm! Får det ikke bedre jeg nå... Jeg kom frem klokken tre i ettermiddag og lette seriøst febrilsk etter mobiltelefonen min i bilen til farfar etter å ha tatt buss fra Kristiansand til Evje. Jeg var altså 100% sikker på at jeg fader meg hadde gjort det igjen og glemt den dyrebare iphonen på bussen atter en gang. Jeg var så sikker, og hadde et lite øyeblikk bare lyst til å legge meg ned og grine av meg selv. H-E-L-D-I-G-V-I-S viste den seg for meg i hulrommet mellom bilsetene akkurat i det jeg smatt ut bildøren. Puh! Snaphelgen er reddet. Heh!


Se på dette her da!? Er det rart jeg koser meg? Den utsikten, det været og den maten.. Fyrt i peisen har vi også gjort, så nå har jeg det bare helt... perfekt. The Voice snurrer i skrivende stund på skjermen og etter fire glass vin er det like før jeg går i drømmeland her. Ah dette blir en finfin helg! Håper det står bra til med dere også, og at dere nyter høstferien! Noen av dere har vel som meg, bare en liten helg igjen av den, mens andre starter ferien sin i dag? Til sistnevnte sier jeg bare NYT. Fy så fort en uke med skoleferie flyr. Himmel og hav, jeg følte jeg var i forelesning i går.. Måtte disse siste par dagene gå i sneglefart.- Fine farmor og farfar -Den digge joggedressen min er fra Bikbok!
Overdel HER og underdel HER

Next up - Bortelid

Affiliateslenke


- Ellos stueteppe HER, og i sort HER -Da var kofferten pakket atter en gang, for nå skal jeg avgårde til fjells for helgen! Jeg ankom Kristiansand klokken ni i går kveld, og ble hentet av min kjære som kom med pizza og en nydelig bukett røde roser <3 Hva da heldig?! Vi fikk bare et par timer sammen før vi begge sluknet på hodeputene, men det var akkurat hva vi trengte. Nå kan jeg reise til Bortelid og kose meg glugg med besteforeldre der, mens han drar til Danmark for å jobbe litt der. Så sees vi igjen om en liten uke!Sola skinner som aldri før i Kristiansand denne fredagen, og derfor er jeg så glad de melder like skyfritt på fjellet! Gleder meg til å komme opp i høyden igjen. -Kjenne på frisk fjell-luft, gå i min fargerike kosedress og forhåpentligvis også fyre litt i peisen. Så gleder jeg meg til sette rumpa mi på farfars femten saueskinn, spise god hyttemat og lese meg gul og blå. I morgen er det til og med et høstmarked der oppe, så da skal vi sette av formiddagen til å ta turen dit og titte på alt det rare de måtte ha her. Aner ikke hva jeg har i vente, men kamera blir med, så jeg krysser fingrene for nydelige høstfarger og baaare finvær!- Den deilige ulljakka mi er HERFRA -Vi skrives fra fjellet! Ha det fint så lenge <3

På eksamen er jeg...På date foretrekker jeg... 1. Å være hjemme hos meg eller han, med god middag og vin i glasset, eller 2. På spillkveld med noen vennepar. Sistnevnte er jeg bare blitt mer og mer fan av det siste året. Det ER så hyggelig når mine venner også kan være hans venner og omvendt. Timene bare flyr avsted når vi setter oss ned en hel gjeng for å spille kort, brettspill eller Mario Cart på tven. Vi blir jo nesten som barn igjen!

Hos legen er jeg... Ihvertfall ikke med CRP under 100. Jeg er veldig flink til å fortelle alle andre at det er suuperviktig å dra til legen en gang for mye, og ja selv bare ved misstanke om forkjølelse. -For man vet aldri når en infeksjon blir til lungebetennelse og en lungebetennelse blir til sepsis! (blodforgiftning). -Men selv går jeg helst til legen dersom jeg har følt meg døende i en tre ukers periode. Ikke fordi jeg er redd for å oppta legens dyrebare tid, men fordi jeg synes det er et tiltak å ta opp telefonen, taste inn nummeret og booke den der timen som aldri passer inn i hverdagen. *SKJERPINGS* Det går bare ikke an å være så lat.Etter byen er jeg... På Happy Time og bestiller kebabpizza. Jepp, mine dager på Mc Donalds er over og ut! 

I taxikøen er jeg... Aldri. Ser jeg at det er milelang taxikø etter en god kveld på byen så prøver jeg febrilsk å 1. Sjekke inn på Ernst hotell, eller 2. Spasere en time eller to rundt i sentrums gater for å trygle taxisjåførene om å stoppe for meg mens jeg trykker i meg halve nattmaten. Ernst hotell kommer jeg stort sett aldri inn på etter klokken 02.00 om natten. De sier alltid at de har fullt, men jeg er sikker på at de lyver. De vil vel bare ikke håndtere meg og kebabpizzaen min etter midnatt.Akkurat nå er jeg... Sprikkmett etter bestemors koldtbord-frokost, og skal til å slå meg ned for dagens nerdetimer. Jeg må få unnagjort litt fornuftigheter før hjemreise til Kristiansand. Toget går klokken seks i kveld, og jeg grøsser litt bare av tanken. Dagene går så fort her i Stavanger. Føler liksom aldri jeg får nok tid med bestene! -Men heldigvis venter mer familietid i morgen med farmor og farfar på fineste Bortelid. Det gledes <3 Der melder de til og med nydelig vær! 

På eksamen er jeg... 1. Så skjerpet at jeg nesten rister. 2. Alltid siste frøken ut av rommet. Jeg forstår ikke hvordan mine kjære medstudenter klarer å gjøre seg ferdig før tiden. Digger forresten følelsen av spenning minuttene før oppgavearket kan snus. Det er et øyeblikk av skrekkblandet fryd å skulle finne ut om alt arbeidet man har lagt i lesingen månedene før har vært verdt det, eller om oppgavene ikke kommer til å være helt som spådd.I forelesning er jeg... Hun som kommer inn i forelesning minuttet salen har falt til ro og foreleser begynner å snakke. Virker sikkert som den sløve syvsoveren, men det skyldes rett og slett den j*vla bussen som aldri kommer. Jeg kommer stort sett alltid forberedt og følger slavisk med på hva foreleseren sier når jeg først har fått satt meg ned. Kahoot-quizer er jeg forresten blitt helt rå på om jeg får si det selv! Elsker når læreren lager quiz. Lol. Da kommer den ekte nørden i meg frem.

Om morgenen er jeg... Trøtt, men oppe før kl 09.00. I hverdagen står jeg som regel opp klokken 07.00 samme hva jeg har eller ikke har på agendaen. Jeg er på mitt mest effektive mellom 07.30 og 14.00 om formiddagen, så soving til langt på dagen gjøres kun på fyllesyke søndager. Om kvelden er jeg... Enda trøttere. Etter klokken 22.00 svir det i øynene mine, men jeg prøver å holde meg på sofaen eller ved stuebordet til klokken 23.00 likevel. Eller... Film = Sweet dreams. Er jeg på filmkveld så er løpet kjørt og jeg i drømmeland innen klokken 21.00.

På jobb er jeg... Ihvertfall ikke noen unnasluntrer! Jeg trives best når det skjer noe hele tiden. Jeg får energi av den slags, og føler nesten arbeidsdagen er over før den er i gang. Det var andre tider da jeg jobbet i butikk og enkelte dager nesten ble stående stillestående flere timer i strekk. Aldri hatt så vondt i ryggen som da jeg sto i kassa på Vero Moda. Jeg synes det er langt mindre tungt fysisk å løfte, stelle eller forflytte 2 meter høye pasienter. Jeg synes også det er langt tyngre psykisk å sitte pal fem timer foran en pcskjerm å blogge, enn å tilrbinge åtte timer i uniform på jobb. En dag med varierte arbeidsoppgaver er så innmari mye mer givende!Som sjåfør er jeg... En konsentrert bestemor. Jeg sitter så nærme rattet at jeg ville blitt drept av airbagen og ikke selve kollisjonen dersom jeg skulle havne i en. Jeg er sløv på blinklys og elendig på parkering, men ellers vil jeg påstå at jeg er trygg å sitte på med. Jeg følger enhver fartsgrense og er så fokusert på veien at jeg blir helt utslitt i hode og øyne etter et par timer. Lange kjørestrekninger egner seg derfor ikke for denne.

Økonomisk har jeg... Et forbedringspotensiale. -Men fy så mye flinkere jeg er blitt på denne fronten de siste par årene. Jeg synes dette med å lage økonomiske mål, planlegge og ta budsjettvennlige valg i hverdagen bare blir gøyere og gøyere. Det gir meg liksom noe å se hvor mye jeg kan spare på å bare tenke meg to ganger om. På matfronten kan jeg likevel bli bedre! Det er ikke til å legge skjul på at jeg verdsetter et luksuriøst kjøleskap med myye frukt og bær i grønnsaksskuffen.Som passasjer er jeg... Et mareritt! Det mannfolket mitt stakkars får jammen høre det. Jeg synes bare alle andre enn meg selv kjører så innmari langt inn i høyresiden av veien. Jeg klarer ikke å beherske meg når jeg sitter i passasjersetet og føler at høyre frem og bakhjul er på kanten av grøfta eller i ferd med å snitte veigjerdet utenfor vinduet mitt. Jeg brøøler ut når jeg ser for meg hele dødsscenarioet og skremmer mannfolket sånn at det faktisk blir fare for å kjøre av veien. Dette her er vårt ene, store diskusjonsmoment i hverdagen.

Lykkeligst er jeg... På ferie. Enten det er en juleferie med familien eller en klisseferie til varmere strøk. Ferie er livet. Kjenner på hele meg at det er aalt for lenge siden forrige sydenferie nå, men neste tur får bli vinter eller vår 2018, og den dagen jeg får sette tærene mine i sanden igjen da kommer jeg til å føle på en takknemlighet som aldri før. På visning er jeg... Hun som får dårlig samvittighet ovenfor megler dersom det kommer frem at leiligheten ikke er fin. Jeg er ikke en sånn som banker på veggene eller bøyer meg mot listene for å sjekke om spikeren er hamret korrekt inn. -Og ihvertfall ikke en som brøler det ut dersom spikeren skulle vise seg å ikke være på stell. Det er nesten så jeg er redd for at megler skal gå i grusen og miste alt h*n har av håp dersom jeg forteller at leiligheten ikke står til forventningene. Enten jeg liker leiligheten eller ikke så takker jeg pent for visning og sier noe sånt som "jo, dette var en kjekk leilighet". Så sender jeg heller en melding senere med en meget pent innpakket "leilighetsjakten må nok gå videre". Synes forresten det er morsomt å tenke på at jeg kan bruke 40 minutt på å bestemme meg for om en genser på bikbok er verdt 400 kroner eller ikke, mens et hus tar meg 10 minutt på å inspisere.På bunn er jeg... Når jeg er sulten, tissetrengt og alt for varm eller alt for kald. Kombinasjonen er døden, og er jeg på toppen av det hele litt sliten da... Ja nei, da er jeg ikke særlig til sjarmtroll.

På trening er jeg... Sjeldent. Jeg bruker unnskyldningen "Har'ke tid før eksamen er over", og det med helt ok samvittighet. Jeg kommer ikke til å dæve av immobilitet på to måneder, og ikke skal jeg i bikini i løpet av dette tidsrommet heller, så nå fokuserer jeg på skole og jobb, og om to måneder gleder jeg meg til å flette inn litt mer svetteøkter i livet mitt igjen.Litt personlig lesestoff fra meg til deg på morgenkvisten!
Ha en nydelig torsdag alle sammen <3

Tusen takk alle sammen!Tusen hjertelig takk for alle de fine kommentarene som tikket inn både her, på facebook, instagram og snap i går. Herlighet så hyggelig å se at mange gleder seg på mine vegne over dette kjøpet <3 Blir jo helt varm i sjela! Bestemor, bestefar og jeg feiret med min store favoritt: tomatsuppe til lunsj, og på bordet plasserte besta et like Norgesflagg for anledningen. Mihi! Helt på normalen å flagge for leilighetskjøp! Hehe, kvelden tilbrakte jeg hos barndomsvenninnen min Iselin, og med henne har jeg forsåvidt vært hele formiddagen i dag også. Hun var nemlig så grei å kjøre meg ut til Forus for å hente den forbaska pcen min, så NÅ har jeg den omsider på fanget mitt igjen. Tenk, det gikk jammen godt denne gangen også.Resten av denne lille-lørdagen skal jeg tilbringe med nesa i pensumboken. Ihvertfall til kveldens farmen episode! *Ukens tvhøydepunkt*. Jeg har nesten ikke fått lest noe som helst så langt denne høstferien, ettersom konsentrasjonen mildt sagt ikke har vært tilstede under disse spennende boligkjøp-omstendigheter. -Men nå er jeg helt nødt til å ta i et tak! Pensum er helt enormt denne høsten, så hvis jeg skal komme meg ut av dette semesteret her og med noen brukbare karakterer er det bare å nilese de neste seks ukene. Herregud så glad jeg skal være 4 desember, når alt av eksamner er over og jeg kan begynne å titte på møbler og innredning til mitt splitter nye hjem. Det er jo det beste med hele flytteprosessen! Fine hjemmet <3 Er så sykt glad og fornøyd!

Jeg har kjøpt meg leilighet!HURRAAA!! Endelig har også jeg fått kjøpt meg min aller første leilighet. Åh, for en gledens dag <3 Det var på toget til Stavanger i går jeg fant ut at jeg skulle hive inn et bud på hele 100 000 under takst med frist til klokken 10.00 i dag tidlig, og på minuttet 10.00 ringte megler med et motbud fra selger selv. Et motbud som jeg også var veldig fortrolig med, dersom jeg bare fikk alt av hvitevarer og noen møbler inkludert! Det fikk jeg, og vips så var leiligheta mi. Et nytt spennende kapittel er i gang! Jeg overtar riktig nok ikke før 3 januar, men jeg deler noen snikbilder av hjemmet mitt allerede nå jeg. Tenk jeg hadde egentlig ikke tenkt til å dra på denne visningen engang, fordi jeg syntes leiligheten hadde for få kvadratmeter, men så tok jeg turen likevel og kjente allerede etter to minutt at dette var det perfekte første-hjemmet. Nydelig planløsning, luftig stue, lekre gulv, spotter, nyoppusset kjøkken og en diiger veranda med gode solforhold og mer enn nok plass til hagemøbler og grill. Nei, jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Ser det ikke lekkert ut? Et lavere lånebeløp ble det også! Annika stakkars har sittet med mer hjertebank enn meg selv i hele dag morges, og bestefar har nå gått for å hvile litt på sengen ettersom jeg har slitt han ut både fysisk og psykisk denne tirsdagen. Det er nemlig ikke bare budrunder som har tatt på psyken i dag, men også det å måtte ringe til ethvert buss-selskap i Stavanger by for å jakte etter pcen min. Den klarte jeg nemlig å glemme igjen på bussen i går... Jada, kløne nr.1 gjør det igjen! De har heldigvis funnet den, men den ligger foreløpig på et kontor på Forus, så akkurat nå blogger jeg fra bestefars pc.. Føler jeg er en sann gave til mennesker som liker litt ekstra stress i hverdagen <3 Mine to bankkort klarte jeg forresten også å glemme igjen i Kristiansand i går, så på toppen av det hele skal jeg tilbringe mine fire døgn her uten tilgang på penger. Hærligt! Tror faktisk ikke det er sunt å omgås meg lengre.Uansett! Min aller første leilighet er nå kjøpt, og jeg gleder meg som en unge til 3. januar. For ikke å snakke om den dagen jeg holder valpebabyen min i armene. Jeg hadde ett krav til selger før jeg la inn bud og det var som følger: "Det må være lov til å ha hund her, og jeg vil ikke måtte søke om det på noe som helst måte". Haha <3 Her skal jeg altså innrede og kose meg i noen år fremover <3

En liten restaurant-guide- Mine seks favoritt-spisesteder i byen - God morgen og riktig fin mandag til dere! Jeg har alt vært ute på joggetur jeg, og sitter nå og venter på at frokosten skal stekes ferdig. Jeg lagde meg en liten rundtstykke-deig i går kveld, og nå står de i ovnen og lukter himmelsk. Planen var jo egentlig å sove ut denne mandagen, men klokken 07.02 våknet jeg til et BRAK av boligbyggingen utenfor her, så da var det bare å hive seg i treningstightsen og ta til fornuften. Jeg hiver meg på toget til Stavanger klokken 14.00 i dag, men før det tenkte jeg å dele mine favoritt-restauranter i Kristiansand by med dere! Som en liten slags guide. Under her finner dere altså åtte spisesteder i sør, som jeg mer eller mindre alltid går for når jeg skal ut for en matbit! Skal dere bare ha en lunchsalat, en sandwich, eller en god juice så har jeg tre favoritter til! 1. Herlig Land (for de beste sandwichene) 2. Will I Juice (For de beste salatene oog juicene) 3. Drømmeplassen (For de beste kanelsnurrene, scones, eller kaker). Absolutt alt av restauranter, bakeri og lunchsteder jeg har tipset om her finner dere mer eller mindre midt i Kristiansand sentrum. 
1. Food Asylum 
Den store vinneren. Sushi-paradiset Food Asylum. Jeg har elsket dette stedet fra mitt første besøk, og husker enda hvor begeistret jeg var over selv toalettet i lokalet deres. Haha, her er nemlig alle gulv og vegger dekket av speil, samtidig som en helt spesiell, eksotisk musikk spilles på høytalerne. Her finner man definitivt den beste sushien i Kristiansand by. Min favoritt fra menyen er retten "The Signature", og den retten der er bare helt vanvittig.

2. Le Monde Tapas bar
Byens beste tapasbar! Her kan du bestille mange ulike tapasretter alene eller gå for en mer prisgunstig variant og bestille ferdige tapasfjøler med 5-6 retter på. En slik fjøl koster alt fra 199 til 299kr (Det finnes lunch og middagsfjøler), og de smakskombinasjonene av spanske kjøttboller, focaccia og aioli, scampi, biff og you name it... YUM!
3. Bønder i byen 
Et av våre nyere spisesteder i byen! Her har de en helt unik, modernisert meny basert på deilige råvarer fra gårdslivet. Vi snakker digre salater med chevre, bær, nøtter, honning og chips! Nydelig frokostmeny med det beste jordbærsyltetøyet, og enda bedre middagsvarianter. Min favorittrett her heter "Maulemad", og det er den dere ser på bildet over.


4. Ernst Hotell 
Favoritthotellet mitt, har også nydelig mat. Det har jeg fått bevist gang på gang både under venninnemiddager og hele tre julebord med buffé! Hit går jeg stort sett for burger og fries med ulike dippvarianter eller et stykke kjøtt med godt tilbehør.
5. Slakter Sørensen
Favoritt-retten min her har jeg faktisk ikke bilde av, men den heter "Deluxe tallerken" og MÅ prøves. Den fås både i lunsj og middags-variant og består av en tallerken med både kamskjell, baconsurrede dadler, de beste potetene med tomatsaus og ost, brød, aioli, grillede grønnsaker, kyllingspyd, melon og serranoskinke. Okei, det er dritdyrt tenker du. Nei! Middagsvarianten koster 319kr, mens lunsjvarianten koster 219kr. Dette er egentlig en restaurant for byens beste biff, men personlig foretrekker jeg denne "deluxe" varianten som har litt av ALT det jeg liker best <36. Sjøhuset 
Geir sin store favoritt! Hehe, skal jeg på lunsj med Geiremann, så er det bare ett sted som gjelder. Alle restaurantene nede på fiskebrygga i Kristiansand er idylliske på sommerstid, men ingen av dem slår Sjøhuset. Her får man den aller beste sjøutsikten, og de aller beste blåskjellene med fries. Jeg tror faktisk jeg har spist og likt absolutt alt fra menyen deres.Jeg har to store favoritter til, som jeg bare ikke har bilder fra!
1. Papito (for taco og tequila), og 2. La famiglia (for nydelig italiensk)

Uken som gikk...Ukens cravings... Pasta! Jeg spiser vanvittig mye pasta om dagen. Nudler, spaghetti, lasagne, pasta penne-retter... Mmm! Enten det er med kremet lys eller tomatsaus... Altså, alt går ned! Jo, så har jeg begynt å crave protein-sjokoladepudding med vaniljesaus igjen. YUM.Ukens høydepunkt... Jeg hadde en over gjennomsnittet bra dag på jobb i går, og kjørte ordentlig koselørdag med taco og favorittmannen etterpå. Det var utrolig hyggelig! Jeg sov riktig nok på sofaen allerede klokken 21.00, men da tuslet vi inn i sengen og spilte amerikaneren der helt til klokken ett om natten. Haha, vi blir begge så ivrige når vi spiller kort at vi bare ikke klarer å legge det fra oss. Nå om dagen går det i Amerikaneren og Presidenten hos oss!

Ukens sang... Taylor Swift - Look what you made me doAkkurat nå... Sitter jeg og ser reprisen av skal vi danse mens jeg blogger med min ene hjernehalvdel, og skriver pakkeliste med den andre. Jeg drar hjem på familiebesøk i morgen formiddag, men etter en heftig skoleuke og to tidligvakter på jobb er jeg bare nødt til å sove litt ut først, og da må det pakkes nå! Så skal ukens bloggposter planlegges før jeg skal få i meg litt middag og kooose meg med farmens første tvekamp.... og kanskje litt Netflix! 

Ukens film... Jeg har alt tipset om to filmer denne uken, men jeg tipser gjerne om den mannfolket og jeg så i går! Den var rett og slett dritspennende. "Creed" heter den. En bokser-historie! Dere finner den på Netflix. Ukens frustrasjon... Busslivet i Kristiansand. Ja, denne uken har det bare tatt kaka. Vi snakker sjåfører som ikke enser at stopp-knappen lyser i øspøsende regn, busser som aldri kommer, busser som lekker vann fra taket (som om man ikke er blitt våt nok av å stå og vente i pøsregnet), ooog bussruter som ikke har bussavganger på seg. Sånn som i dag. Når jeg og sikkert hundrevis andre begynner på jobb kl. 08.00 og første buss ikke begynner å gå før 10.30. HALLO! Er det helt utenomjordisk å jobbe eller ha andre planer før 10.30 på en søndag? Måtte tatt taxi til jobb hver jobbhelg jeg, om det ikke var for en stykk snill kjæreste med bil.Ukens leilighetsjakt... Tre visninger har jeg vært på denne uken, og alle sammen på Hellemyr! To tomannsboliger onsdag og torsdag, og en leilighet i går! Boligene var riktignok store og lyse med en HAU av oppbevaringsplass, tre soverom, peis og hage, men jeg likte bedre den 43 kvadrat store leiligheten jeg var på i går jeg. Joda, den kunne ha vært 10 kvadrat større, men herregud så hjemme jeg følte meg der. Det var rett og slett en ordentlig Marthe-leilighet det. 10 gode minutt utenfor byen, rett med nydelig skogs-lysløype, og med en stor, fin uteplass til hagemøbler og sommer-syforeninger! Jeg har sagt til både megler og meg selv at jeg skal tenke på det til i morgen, så får vi se da, om det er tid for en ny budrunde eller om jeg bare skal fortsette jakten.Første oktoberuke, velkommen skal du være!
Jeg er klar for HØSTFERIEEE <3