hits

oktober 2015

Happy Halloween!Let's get this party started! Hihi, endelig er alt klart her i heimen! Vel, bortsett fra meg selv da.. Jeg skal hive meg i dusjen og gå løs på krølltanga så fort dere er oppdatert, men først ville jeg bare dele halloweenbordet mitt med dere. Tenkte jeg skulle spare meg for oransje i år og kjøre rent sort og gull i stedet, men med de lysrosa jelly shotsene ligner det mer et barnebursdagsbord... Jaja, halloweenfest og barnebursdag er vel cirka det samme.

Hele formiddagen min har altså gått til handling og hygge! Alt av bordpynt og dilldall er kjøpt på Upstairs bortsett fra de sorte maskene og gullhjertene. De kjøpte jeg på Nille. Ellers fikk jeg klokken to plutselig for meg at jeg burde hatt heliumsballonger i taket, så da hev jeg meg i bilen, kjøre til Dolly Dimples og tryglet be ansatte om å fylle ni digre ballonger for meg. Hihi, megastor takk til dem <3 Det er klart Halloween fortjener flyvende ballonger!

Kamera er selvfølgelig med for å dokumentere kvelden! <3
Ha en skrekkslagen kveld! Høhø. Så skrives vi mer i morgen. 

Fredagskos: Gelè på 1-2-3!God HELG dere! Jeg glemte helt å ønske dere det til morgenen i dag. Min fredag har så langt gått til hjemmekontor og kokkelering! Jeg tenkte jeg måtte prøve meg på gele av saft ettersom jeg faktisk tipset dere om å gjøre det tidligere denne uken. Dessuten har jeg lyst til å servere gjestene mine litt jello shots på Halloween i morgen, så i dag ble jeg rett og slett nødt til å øve meg litt! Hihi, superdigg ble det, så nå står fredagskosen bare og skriker på oss i kjøleskapet <3 Daniel reiser til Oslo i morgen tidlig for å feire skrekkens dag med en hau av kamerater, så i kveld tenkte vi å kjøre real kosekveld med kyllingpaella og gele. Blir det bedre?  Du trenger: 1. 3dl Zeroh granateple og blåbærsaft 2. 7dl vann 3. 10 gelatinplater (1 pakke)Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 5 minutt.
2. Kok opp 7dl vann + 3dl konsentrert saft i en gryte.
3. Klem ut vannet av de myke gelatinplatene og legg også disse i gryta.
4. Rør godt mens gelatinplatene smelter inn, hell over i porsjonsglass og sett i kjøleskap.Gelèen behøver minst fem timer i kjøleskapet for å stivne i et glass som dette <3 
Håper det smaker! Det skal det ihvertfall gjøre til Norske talenter her i kveld!

Marthes beste studietips!♥ Bruk en stoppeklokke! Å sitte med studieboka timesvis i strekk har for meg aldri fungert. Sett i stedet en stoppeklokke på 50 minutt og bestem deg for at du de neste 50 minuttene skal jobbe superbra. Når klokken så ringer, tar du deg en velfortjent pustepause, før du repeterer 2-3 runder til. Obs: Ha gjerne stoppeklokken på i de små pausene også. Hjernen fungerer best når den får fordøye nytt stoff i kortete perioder om gangen.

♥ Sett deg mål før hver eneste lesestund! Bestem deg foreksempel for et emne du skal fokusere på, eller noen oppgaver du skal gjennomføre. Slik slipper du å lese uten mål og mening. Struktur er gull!

♥ Det finnes ikke noe mer distraherende enn facebook, blogg, VG, instagram og snapchat. Ta det gjerne frem som en "belønning" i lesepausen, men sørg for å legge det bort når det blir tid for å fokusere. ♥ Ikke les til langt på natt. Hodet fungerer ikke halvparten så godt etter klokken ti om kvelden likevel. Lær deg å koble ut når kvelden kommer. Du vil ikke slite deg ut og få en depresjon med på bachelor-slepet.

♥ Følg med i forelesningene. Har du først dratt stumpen opp fra sengen og plassert den i lesesalen kan du like godt prøve å få noe ut av skoletimene. Lytt til læreren og skriv selvskrevne notater. Det hjelper deg å forstå bedre, og det hjelper deg å huske. Gjør også som enhver professor sier, å skumlese pensum før timen starter. Det vil gi deg fordelen av å ikke sitte fullstendig blank, og du vil lettere klare å ta del i diskusjoner.

♥ Prøv å ha litt rutine på hjemmelesingen. Har du faste tider du leser på, blir det vanskeligere å sluntre unna! 

♥ Trening gir overskudd! Tar du deg selv i å sovne over boka? Sett av tid til å trene! I stedet for å legge deg en halvtime på puta og våkne opp like søvnig, ta deg en kjappere løpetur! Det vil få deg til å kvikne.♥ La markeringstusjen være din beste venn! På videregående markerte jeg ethvert notatark med gul, grønn, og rosa tusj sortert etter hvilket stoff som var mindre viktig, viktig og superviktig. På universitetet tok jeg tusjene til et nytt nivå, og farget halve pensumboka. Bøkene er ofte uendelig tykke og fulle av stoff som går utenfor pensum. Finn ut hva som faktisk er relevant for eksamen, og marker det ut med alle regnbuens farger.

♥ Noen jobber best hjemmefra, andre må sitte på et lydløst bibliotek. Noen liker å samarbeide, andre liker å jobbe alene. Finn ut hvilket sted eller hvilken læringsmetode som fungerer best for deg. Det er bedre med to timers effektiv jobbing enn fire timer med sumling i et miljø du blir distrahert eller umotivert i.

♥ Ta deg hele lesepause-dager uten dårlig samvittighet. Ja, ikke bare les det. Gjør det! Skal du opprettholde motivasjonen i 3-5 år med studier på universitetet er du helt nødt til å kunne ta deg pauser med god samvittighet. Stopp opp av og til, og la hjernen få hvile. Gjør noe gøy! Noe som får deg til å slappe av, smile og le.

♥ Rett før eksamen: Skriv ned noen eksamensrelevante spørsmål og få noen til å teste deg! Har du vært flink til å lese på forhånd så blir dette bare som et slags morsomt avbrekk fra den litt kjipe A4 lesingen.Hva er deres tre beste lesetips mot prøver eller eksamensperioder?
La oss starte fredagen med å utveksle våre smarteste studietriks!

Ville tilstander på JaxxHei dere! Å nå er jeg så GLAD! Nøklene til leiligheten er akkurat blitt levert, og så lenge huseier er happy er altså flyttingen ute av verden! Gud så deilig <3 Nå har jeg endelig bare ett hjem å forholde meg til, og det måtte jeg litt sånn på forskudd feire med tidenes lunch til morgenen i dag. Hihi, jeg startet dagen med en time på kontoret til Geir, og dro han deretter med meg på lunch med fine Kristina. I dag var det min tur til å få prøvd ut det fine spisestedet Jaxx! Har dere sett for slags kunstverk av en lunsjtallerken? Stemningen var kanskje ikke top notch mellom kranglefantene, men det var jo som forventet! Dere har vel fått med dere Norges nye tvserie? Andersen og Brekkas talkshow? Jeg dreper meg av latter! Knoll og tott har laget seg en aldri så liten tvserie, og siste episode kan dere se HER. Åå <3 De der to... I det ene øyeblikket er de bestevenner og i det andre har vi hele restaurantens oppmerksomhet rettet mot oss grunnet utveksling av trusler og høylytte utskjellninger...G: Slapp av du Marthe. Kristina betaler for oss...
K: Eh, hvor frekk er du Geir!?
M: Nei nei! Jeg skylder deg en lunch Geir. Jeg betaler!
G: Åh.. Jeg får så dårlig samvittighet...
K: Geir, du er faktisk ikke sann!Kristina: Hvorfor er du så stygg mot meg? Jeg som overrasker deg med presenter hele tiden!
Geir: Presenter? Snakker du om det påskeegget jeg fikk av deg i fjor?? 
Kristina: Herregud Geir, det var en kjempefin overraskelse.. Men greit. Det blir ingen egg på deg i år!


Kristina: Geir, kan ikke du invitere oss på middag hjem til deg? Det hadde vært koselig!
Geir: Eh......
Marthe: Ja, på hummer! I november! Å, jeg gleder meg allerede!Og sånn inviterte vi oss selv på hummer til regnskapsføreren. Helt på normalen...

Detox shots for your heart

Har dere sett så nusselig? Jeg var egentlig bare på utkikk etter noen nye, enkle shotglass til morgenen i dag, men da jeg fikk øye på disse miniflaskene på Upstairs for 15 kroner stykk, kunne jeg ikke dy meg. Nå kan jeg lage meg vitaminshots for et døgn, oppbevare dem i kjøleskapet eller ta dem med meg i lunchpakken! Haha, noe så herlig <3 Jammen smaker disse fargerike vitaminbombene godt også! Kombinasjonen av den søte rødbeten, den syrlige sitronen, og den sterke ingefæren, gjør det hele både sunt og drikkbart! Slett ikke verst, Borge <3

Du trenger: 1. En gulrot 2. 1 rødbet 3. 1/2 sitron 4. 1cm ingefær 5. 2 små epler
Slik gjør du: Skrell sitronen, del rødbet og epler i mindre biter, og kjør alt i en juicemaskin! 5 grunner til å elske rødbeter...
♥ Grønnsaken inneholder en hau av antioksidanter. -Gull for immunforsvaret!
♥ I tillegg er rødbeter rik på både jern og folsyre. Næringsstoffer som spesielt vi jenter ofte har for lite av.
♥ Forskning har indikert at rødbeter kan gi økt prestasjon under kondisjonstreningen vår! 
♥ Fibrene i rødbetene er med på å øke det gode kolestrolet og redusere risikoen for hjerte og karsykdommer.
♥ Og best av alt: Røbeter smaker godt både på brødskiva, middagstallerkenen og i juiceglasset <3Håper dere vil teste ut disse selv <3 En sprek kveld må dere ha videre uansett!
Nå skal jeg i gang med dagens middag! Kyllingwok står på onsdagsmenyen.

Got myself a cosy presentFor en herlig onsdag <3 Etter en bedre frokost og noen timer med hjemmekontor, dro jeg inn til byen for å handle litt ingredienser til dagens bloggprosjekt! Dere har vel fått en sniktitt på snapchat allerede, men tidenes oppskrift på vitaminshots kommer altså i en bloggpost senere i kveld. Hihi, vi snakker ordentlige detox shots, så disse må dere få med dere <3 Ellers så har hun ordnet seg nytt kamerautstyr i dag! *Hurrarop til andre siden av kloden*. Jeg skal bli Canon jente! Canon EOS 6D for å være presis, med to supre objektiver til. Himmel og hav som jeg gleder meg! Jeg aner ikke når jeg får det, men det kommer nå en gang før Islandsturen vår tenker jeg <3  Et par tøfler måtte også få bli med hjem... Det er dette som skjer når jeg drar til byen for å handle bloggingrediensene. Jaja, jeg følte jeg fortjente dem da jeg kom hjem og skjønte at jeg hadde låst meg ute fra leiligheten. Vi bor i blokk, så uten nøkkel må jeg ringe på x antall ringeklokker i håp om å få noen til å åpne for meg, og dette syntes jeg var så pinlig at jeg i stedet valgte å ta bussen til gamle-leiligheten og vente på at Daniel skulle komme og hente meg etter jobb.. Marthe i et nøtteskall! Pyttsann, jeg kom meg hjem og inn til slutt <3De deilige tøflene kjøpte jeg på Bianco, og de Er.Så.Varme! Jeg måtte ta dem av etter ti minutt da jeg følte føttene mine brant opp. Vet ikke om det er en bra eller dårlig ting? Jeg får tenke litt på det.. Det var ihvertfall min formiddag kortere oppsummert! Nå skal jeg bare hive meg på neste bloggpost med en eneste gang jeg, så dere får muligheten til å stikke på butikken og lage vitaminshotsene mine allerede til kvelds <3 Bare å glede seg!Hvordan har dere det denne lille-lørdagen? <3

8 tips til kampen mot søtsug!Vi har alle vært der. Vi har alle hatt kvelder hvor vi desperater søker gjennom enhver kjøkkenkrok i håp om å finne noe søtt. Av og til klarer jeg å nøye meg med en liten rad kokesjokolade. Andre ganger trykker jeg i meg hele skuffen med lørdagens godterester. Hva gir det meg? Dårlig samvittighet, mindre lyst på god, næringsrik mat, og gjerne en oppblåst mage.. Mitt forhold til mat er og har alltid vært alt annet enn anstrengt. Det vet dere allerede alt om, så den talen skal jeg spare dere for, men det betyr ikke at jeg finner det intense søtsug noe mindre irriterende. -For hva skal jeg egentlig trykke i meg sjokolade etter sjokolade for? Hva får jeg ut av det? Annet enn et sukkersjokk? Under her får dere mine åtte tips mot å takle slike unødvendige cravings i hverdagen.1. Spis små, regelmessige måltid for å holde blodsukkeret stabilt. Du craver sjeldent på full mage! Sørg også for at maten du spiser er variert og god. Husk, mat skal nytes! Jeg gleder meg dobbelt så mye til å spise en porsjon hjemmelaget middag som en lørdagsskål med smågodt. -Fordi jeg alltid spiser mat jeg elsker!

2. Cravings varer stort sett ikke lengre enn 10-15 minutter av gangen, så vent de minuttene før du bestemmer deg for å gå løs på godteskuffen. Distraher deg selv med å ta klesvasken! Eller en powerwalk? Eller en telefon til en venninne. Sjekk om du er like sugen på noe godt etterpå eller om det bare var et av dine svake øyeblikk!3. Kjenner du cravingsene komme snikende innpå? Okei. Fortell deg selv at du skal kutte opp litt frukt, spise den først og så kjenne etter om godterisuget er like stort. Mest sannsynlig så er det ikke det, da den søte frukten lurer kroppen til å tro at den har fått snop. Frukt er jo egentlig vanvittig godt det også? Lag fruktsalat, en skål med frossne druer som du dypper i mango, eller frossne mangobiter som du nyter i en vaniljeyoughurt. Nom!

4. Drikk mer saft om du ikke liker vann. Dette også for å reduserer sult-følelsen som medbringer cravings. Det finnes så mange gode varianter om dagen! Zeroh er en storfavoritt her i hus, og disse kan man til og med lage sukkerfri gele av! Sukkerfri gele toppet med litt friske bær kan smake vel så godt som en pose sørlandschips.5. Et supert triks mot søtsug er rett og slett å ta en powernap. Det behøver ikke å være lengre enn 15 minutt på puta! Hver gang jeg våkner opp fra slike deilige powernaps har hode og kropp omstilt seg, og jeg har ikke lengre det enorme behovet for å innta noe usunt. Mine cravings kommer også gjerne i 22.00 tiden om kvelden når jeg slapper av foran tven. Begynner kroppen da og skrike etter is og kjeks så går jeg heller og legger meg.

6. Du spiser det du har i hus, så sørg for å ha selvkontroll på butikken! Hvis målet ditt er det samme som mitt: å holde usunnhetene til helgen, så handle inn moderate mengder. Da slipper du å sitte igjen med en hel hau som frister deg utover både mandag, tirsdag og onsdagskvelden.7. Okei, så spiste du en snickers på onsdagskvelden.. Kom deg videre! Ikke heng deg så opp i det. En sjokkis vil ikke ødelegge for innsatsen du har puttet inn i dagene før! Tenker du derimot "nå kan jeg like godt spise 10 sjokolader til", vil kampen mot søtsuget bare bli enda hardere. Jo mer sukker du trykker i deg, jo mer har du lyst på, og jo vanskeligere gjør du det for deg selv. Sukker kan være like avhengighetsskapende som rus det!

8. Tenk deg om to ganger. Hvorfor har du så lyst på den sjokoladen? Er det fordi du er sulten? Vil du spise den fordi du ikke har noe bedre å gjøre? Stresser du? Hva vil den sjokoladen gi deg egentlig? Er svaret bare "oppblåst mage, og enda mer søtsug" gå heller for litt oppkuttet mango, eller en skål med knasende druer. <3Eller bare tren regelmessig, og spis sjokkis hver dag..
Det viktigste er at du velger den livsstilen som gir deg glede.

Make time for your girls!


Er det innafor å kalle det for syforening når vi ikke så mye som tar i en nål eller trå? Åjada. Som jeg nevnte for et par måneder siden så har den fine venninnegjengen bestemt seg for å ha en "syforeningskveld" i måneden, hvor en av oss steller i stand med noe middag, snacks, litt spill eller andre morsomheter! I går var det min tur som vert, men ettersom mannen er mitt i eksamenslesningen, bestemte vi oss denne gang for at jeg skulle stelle i stand med litt tikkamasala-middag hos Annika i stedet. -Og det gikk jo superbra! Herregud som vi skravlet, hylte og lo. Vi hadde det så hyggelig med mat, skravling og brettspill at vi ikke klarte å skilles før nærmere midnatt <3 Slike kvelder anbefaler jeg dere alle å være flinke til og sette av tid til. Jo eldre man blir, jo mer hektisk blir hverdagen, men èn kveld i måneden klarer vi alle å sette av til å koble av med litt jentesnakk, latter og moro <3

Takk og lov for at jeg knipset denne kvelden, for i dag har jeg ikke rukket så mye som å tenke på bloggbilder! Jeg møtte damene som skulle vaske ut leiligheten min klokken 08.00 i dag tidlig, og siden har Daniel og jeg styrt med leiing av flyttebil for store møbler som kommoder, vaskemaskin og tørketrommel. Puh! Det var ikke bare bare å få en 100 kilos vaskemaskin ned trappene i hagen, og inn i flyttebilen, men vi fikk det til, og nå er faktisk leiligheten tom og klar til å overleveres! *Gledepåjord* Jeg må bare si takk for at dere har vært så tålmodige med meg i disse flyttedager. Nå gleder jeg meg en hau til å erstatte pakke og bæretimene med hjemmekontor igjen.

En gledens mandag!

Klærene er sponsetÅåå nå er jeg så sinnsykt fornøyd! Adams matkasse kom akkurat med første levering på døren vår, og nå sitter Daniel og jeg allerede og trykker i oss alt som befant seg i den deilige fruktkassen. Tidenes goodiebag fra Twentyfoursport.no har jeg også fått denne mandagen, og i denne digre pakken befant det seg både ullundertøy, bambussett, treningstights, treningsgenser, boblevest og ullgenser. Masse i favorittmerket mitt Daniel Franck!Settet jeg har på meg på øverste og siste bilde er et Nesse bambussett fra Daniel Franck. H-E-E-E-L-T vanvittig mykt! Supertynt, silkemykt og så utrolig digg å ha på at jeg nekter å ta det av. Jeg skal på syforening med jentene så fort dere er oppdatert, og for å slippe å måtte skifte har jeg informert jentene om at kleskoden i kveld blir kosetøy. Heldigvis er det jeg som bestemmer ettersom det er min tur til å være vert, diske opp med middag, kake og snacks. Hihi! Har dere lyst til å klikke hjem samme sett med bambusundertøy så får dere nå 30% ved å oppgi rabattkoden MARTHE hos www.twentyfoursport.no! Dere finner settet i både blått og rosa HER.Det er sjeldent jeg blir så glad som når leveransen fra Twentyfoursport kommer. Kvaliteten på disse klærene er bare så bra! Mine to nye ullgensre i Daniel Franck er også helt nydelige å gå i, for ikke å snakke om boblevesten. Den skal få bli med på joggetur i surt høstvær! Lover å vise bedre bilder av alt sammen på. Jeg kommer antagelig til å bo i disse klærene de neste seks månedene, så det bør ikke bli veldig problematisk <3

Aldri sett så skjønn ullgenser i mitt liv.. <3 Den fås kjøpt HER

Uken som gikk...

Ukens innkjøp... Jeg som skulle gå bananas på Stavangers nye Zarabutikk fredag formiddag! Slik ble det ikke da ettermiddagstoget mitt ble utsolgt, og ble jeg nødt til å reise klokken 12.00 i stedet, men bestemor overrasket meg jo med både det ene og det andre, så nye nytt har jeg likevel fått meg! Blant annet en ny roman og tidenes kakaokopp. Bare se på det nydelige kruset! Ja, så har jeg også fått to nye kjoler fra Annettes Nellykolleksjon!Ukens opptur... Jeg har hatt noen utrolig gode og avslappende dager med familien i Stavanger! Ellers vil jeg faktisk nevne søndagskvelden! Jeg dro jo som nevnt for å møte eieren av gamle-leiligheten i går kveld, og ble da enig om å levere fra meg nøklene innen en ukes tid. Jammen ville han ha alle møblene mine, inkludert tredemøllen også, så nå gjenstår det bare å vaske! Vaskefirma ordnet han meg forsåvidt også, så i morgen tidlig kommer det to søte damer og gjør leiligheten strøken! *GLIS* Aldri opplevd maken til enkel flytting!Ukens nedtur...
Kan jeg si høstmørket? Det føltes bare som jeg blir truffet av tidenes stressbombe hver gang jeg våkner opp og ser utover den bekmørke leiligheten. Jeg sliter nemlig litt med å få tatt bloggbilder i disse omstendigheter! Mitt 3000 kroners kamera (som kun fås kjøpt på coop obs) vet ikke hvordan det skal jobbe i dårlig lys, så hvis ikke 1. Høstmørket forsvinner eller 2. Jeg snart investerer i noe nytt, er jeg redd martheborge.blogg.no bare vil bestå av en hel hau throwbackbilder... Det lukter nytt kamerautstyr på Borge!Ukens sang... Astrid Smeplass sin nye Hyde. Jeg er frelst <3

Ukens antrekk... Har der vært umulig å få knipset denne uken! Tre ganger har jeg dratt med meg fotografer ut på gata for shoot etter halvannen time med dolling på badet, og ingen av gangene har jeg kunnet bruke bildene i blogginnlegg. Jeg.Blir.Gal! Regnet har jo øst ned hele uken, og da er det ikke så mye annet å gjøre enn å drømme om ferie... I går fikk vi endelig noen timer med sol, så gårsdagens forsøk på antrekksbilder får dere under her.Ukens cravings...
Chips. Planen var å bli sunn denne uken, men så fikk jeg en intens craving for chips med salt og pepper. Jeg kjøpte inn både det og julebrus til Skal vi danse lørdag kveld, og spiste opp hele posen selv.Jaja, nå er det en ny uke, med ny motivasjon og nye muligheter! 
Jeg starter den med å hente tidenes gladpakke med treningstøy <3

Got myself a new BFFNå sitter jeg og nyter mine siste minutt med bestis sin valp! Daniel og jeg har nemlig vært barnepassere det siste døgnet. Hihi, ja barnepassere.. Den hunden der er jo akkurat som en baby! Jeg har bokstavelig talt måttet D-R-A han med meg på tur, for det eneste han vil gjøre er å spise, sove og kose.. HerreGUD for et bedagelig vesen <3Det kan umulig bare være jeg som smelter? Hva har dere gjort på denne søndagen? Her har det gått i hjemmekontor! Vel, ihvertfall fra klokken tolv.. Jeg fikk ikke løftet en finger før, da jeg var alt for oppslukt i fire episoder av "The Blacklist". En suuperspennende serie! Om dere ikke alt har sett den, så er det bare å snurre første episode med en eneste gang. Hoho, jeg blir så oppslukt at jeg sliter med å få gjort noe som helst. Heldigvis er det lov å ta det litt rolig om søndagen <3 Det er tross alt ukens store hviledag for folk flest. 

Planen min nå er å få unnagjort litt underverker i mailboksen, før jeg hiver meg avgårde til gamle-leiligheten for et møte med huseieren. Der blir jeg sikkert en times tid, før jeg drar hjem igjen til mannen og koser meg med kveldens episode av Alt for Norge. Hoho, det er søndagen sin det! <3 Jeg håper det står like bra til med dere.

Meg og deg, Pluto <3 Gleder meg allerede til neste dog's sleepover.

Marthe tipser: Julebordskjolen!

Med julebordsesongen en liten måned unna, er vel ikke jeg den eneste som er på utkikk etter kjole om dagen? Å gå på jakt etter den i Kristiansands butikker har jeg gitt opp for lenge siden. Akkurat på denne årstiden virker det nemlig ikke som kjoler blir produsert! -Og skulle det plutselig dukke opp en festkjole på veggen til Bikbok så kjøper jo hele byen den. Derfor foretrekker jeg om høsten å klikke hjem en variant eller to fra nett. Utvalget på Nelly er jo helt enormt, og når flesteparten av kjolene i tillegg koster under femhundrelappen er det vanskelig å ikke klikke hjem flere. Under har jeg samlet opp 10 favoritter til dere som trenger litt hjelp før julebordsesongen!Hvilken type kjole du skal gå for kommer alltid litt an på hvilken type julebord du skal delta på. Skal du ha julebord med jentegjengen så ville jeg gått for en kortere festvariant med paljetter, glitter, blonder og you name it. Jo mer fest det står skrevet på kjolen, jo bedre spør du meg! Dette er den ene festen på året, (vel sammen med nyttårsaften) du kan ta litt av! Den perfekte "lille sorte" som på bilde Nr.3 og Nr.6 under her kan også være et fint alternativ. Skal du på et penere julebord med jobben så ville jeg i stedet gått for en elegant variant. Gjerne med litt lengde, og i et pent stoff med detaljer som blonder eller en åpen rygg.. Hvem blir vel lei av åpen rygg?


1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER (affiliateslenker)

Her har dere ihvertfall 10 av mine favoritter!
Den øverste, grønne kjolen finner dere HER.

Lørdagspizza med kylling!

Mmmm... Nå kan lørdagskvelden bare komme! Jeg har allerede gjort pizzaen klar! Jeg burde nok ha ventet med å steke den til Skal Vi danse begynner klokken åtte i kveld, men da er det jo for mørkt til å knipse bloggbilder av mesterverket! Hehe. Jeg får bare varme den igjen senere når mannen kommer hjem <3 Uansett! Denne pizzaen er den beste jeg har laget på lenge. Bunnoppskriften er den samme som jeg alltid bruker, men i dag fikk jeg lyst til å prøve meg på en ny variant tomatsaus. En med masse smak av tomat og urter, litt creme fraiche og fire spiseskjeer pesto! Jeg burde definitivt ha smurt mye mer på, for heeelt fantastisk smakte den.Du trenger: 1. 500g kylling 2. 1 hakket tomat på boks 3. 1 ss tomatpurre 4. 2 fedd hvitløk 5. En halv boks creme fraiche 6. 1 pakke tørrgjær 7. 2 dl lunket vann 8. 1 ts salt 9. 2 ss matolje 10. 6 dl hvetemel 11. 10 cherrytomater 11. 1/2 boks mais 12. En håndfull ruccolasalat 13. En halv pakke med revet ost 14. 4 ss grønn pestoSlik gjør du - Pizzabunn:
1. Mål opp 5-6dl hvetemel og ha melet i en bolle med 1 pakke tørrgjær, 2 ss matolje og en halv ts salt.
2. Mål opp 2 dl lunket vann og hell dette over i bollen. Rør deigen godt til den er fast og fin. Tilsett mer hvetemel om den er litt for klissete, eller mer lunket vann om den er for tørr. Prøv deg frem til deigen føles fin.
3. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving et lunt sted i 45 minutt. (Til deigen har nådd dobbel størrelse)Slik gjør du - Tomatsaus og fyll:
1. I mellomtiden heller du boksen med hakkede tomater i en gryte sammen med tomatpurreen, 2 fedd finhakket hvitløk, og 1/2 boks creme fraiche. Gi det hele et lett oppkok før du moser det med en stavmikser.
2. Tomatsausen er klar! Når deigen er ferdighevet kjevler du en rund og fin pizzabunn på kjøkkenbenken, og flytter den over på et stekebrett som du har dekket med bakepapir og smurt med et tynt lag matolje. Når pizzabunnen får ligge og stekes i matoljen blir både bunn og kanter supergode og sprø!
3. Smør tomatsausen på pizzabunnen, legg så på 4 ss grønn pesto, 500g stekt kylling i terninger, 10 cherrytomater, en halv boks mais og en halv pakke revet Sunnivaost. (Eller annen valgfri ost)Stek midt i ovnen på 225grader i 20-25 minutt!Server med friske ruccolablader og resten av creme fraiche boksen <3

To nye festfavoritter!

SponsetHurra!! Hva er vel gøyere enn å komme hjem til to splitter nye festfavoritter i garderoben? Postbudet kom med leveransen i går, og siden har jeg bare gått og trippet av glede. Det eneste jeg liker bedre enn en fin kjole er en fin kjole som sitter perfekt på. Her må jeg gi Annette Haga og hennes kleskolleksjon for Nelly to tomler opp. Jeg har vært så heldig å få tilsendt to plagg før klærene i det hele tatt kommer ut for salg, og jeg kan ikke annet enn å glise her jeg sitter. Jeg er så fornøyd! De satte begge som skudd og jeg kan nesten ikke vente med å ta den sorte i bruk allerede neste lørdag. Den var faktisk helt rå. Lover å vise dere bilde av den på når den tid kommer!

Jeg har begge plagg i størrelse XS, og ettersom det er XS jeg vanligvis bruker vil jeg påstå at plaggene er normale i størrelsen. <3 Nå dere, skal kofferten pakkes ut av før min kjære og jeg skal til med litt taco-kokkelering på vårt nymalte kjøkken. *GLIS* Reisen hjem gikk altså strålende, så nå gleder jeg meg bare halvt ihjel til en rolig fredagskveld med taco og norske talenter. Måtte kvelden deres bli like fin <3

Vi er vel flere som skal heie frem deltakerne i norske talenter? <3
Kolleksjonen til Annette kommer for salg på Nelly om tre små dager!

Svar på spørrerunde - Del 2Hvordan ser du livet ditt om 10 år?
Ohoi! Det er lenge til det! Da er jeg 33 år gammel. Kanskje er jeg tobarnsmor? Kanskje er jeg på bryllupsreise 23 oktober 2025. Hvem vet? Jeg håper jeg har mitt eget hus, mann, barn og en frisk familie og vennekrets.

Hvordan går det med studiene dine? Studerer du noe nå?
Nei, det gjør jeg ikke! Høsten 2015 er den eneste jeg ikke har takket ja til noe studieplass. Jeg søkte på en hel hau i vår, i tilfelle jeg skulle få en intens trang til å studere da høsten kom, men jeg visste vel hele tiden at målet var mer rettet mot å signere kontrakt med nettavisen og være fulltidsblogger et år til. Jeg har satt meg noen mål på jobbfronten, og det er disse jeg fokuserer på nå. Det tror jeg er mye lurere enn å hive meg på et studie jeg ikke engang har interesse nok for til å legge halve sjela mi i. Skal jeg først studere så vil jeg gjøre det ordentlig.Kommer du til Oslo snart?
Jeg har ingen plan om å reise til Oslo i nærmeste fremtid, men jeg skal hyle ut om det plutselig blir en spontantur! Jeg er i grunn ikke så begeistret for Oslo jeg! Det er vel den eneste byen jeg aldri har følt meg helt hjemme i. Jeg kunne aldri tenke meg å oppholde meg der stort lengre enn en helg.

Hvor får du inspirasjonen fra til mat? Tøy? Og alt?
Inspirasjonssider som pinterest, mote/livsstil og matbloggere, magasiner, bøker, matprogrammer.. Inspirasjon er å finne over alt hvis man bare er åpen for det. Fine bilder inspirerer meg nok mer enn noe annet.

Har du aldri eid en Macbook?
Nei, det har jeg ikke, og akkurat nå vil jeg Ikke ha det heller. Haha, jeg elsker jo pcen min! Eller pcene mine. Jeg har tre. En back up og en back up for back upen. Iphone fikk jeg meg først i 2014, så det går nok noen år før jeg tar neste steg og setter meg inn i en macbook. Jeg må si jeg er fryktelig glad i det trygge, gode gamle <3Hva gjorde du og Daniel for å bli ordentlig kjent med hverandre?
Vi brukte god tid! Ingen av oss har noen gang hatt hastverk, og det tror jeg vi begge har satt pris på. Noen blir kjærester bare uker etter første date, og det kan fungere vel så bra! -Bare ikke for oss. Vi tok uke for uke, måned for måned og date for date. Jeg dro på middag til Daniel, Daniel dro på middag til meg, vi dro på klatredate, joggeturer, hadde julebakst-dater, kvelder sammen på byen.. Tja, vi gjorde alt mulig sammen til vi følte vi kjente hverandre godt nok til å definere oss som et par. Date masse og lenge! Det tror jeg dere vil sette pris på senere.

Vet at du elsker hunder, kunne du tenke deg å få hund? Hvilken rase i tilfellet?
Jeg har lyst på en beagel, og Daniel har lyst på en dachs. Vi får sjå! Det blir ikke med det første ihvertfall.Hva er ditt beste tips til et sunt parforhold?

Mitt aller beste tips er så enkelt som å være snille med hverandre. Respektere hverandres behov, og sette pris på hverandres lik og ulikheter. Klarer du det så er du allerede på god vei mot noe supert <3

Har du noen forslag til sunn mat på farten?
Huff, dette med sunn mat på farten er vanskelig! Jeg har kjøpt mange sjokoladeboller, piano sjokoladeyoughurter og baconkarbonader fra varmdisken på Ica! Kjøp en pakke med favorittpålegget ditt og spis det bart? Eller en sunnere youghurtvariant toppet med musli og litt bær? De har jo fått så vanvittig mange gode varianter nå!Hva jobber Daniel som? Og hva synes han om at blogging er en jobb? Ser han hvor mye tid det tar osv?
Forståelsen hans for blogging er nok blitt hakket større enn den var da vi møttes for et års tid siden! Nå bor vi jo sammen også, så de siste ukene har innblikket i hverdagen blitt enda litt større. Fotografjobben som følger med å være bloggsamboer har han også fått smake på! Hihi, han er aldri annet enn flink, forståelsesfull, og stolt, og det er jeg selvfølgelig kjempetakknemlig og ikke minst glad for. Daniel jobber i forsvaret.

Synes du ikke at du sløser bort penger når du shopper så mye og du bare bruker det kun én gang?
Jeg føler jeg er flink til å kombinere de klærene jeg har på mange forskjellige måter? Jeg går sjeldent med det samme antrekket to ganger, men de samme plaggene kan man jo bruke gang på gang? Jeg gjør vel en god jobb hvis jeg får det til å virke som at alt er nytt hele tiden. Hehe. -Men joda jeg føler til tider at jeg sløser med penger når jeg shopper litt for mye. Jeg har fremdeles et forbedringspotensiale på den fronten. <3Trener du hver dag?
Eee, nei. I 2015 har jeg vært dronninga av restitusjon. Jeg jobber enda med å finne noe som jeg liker på treningsfronten. Jeg var lenge bitt av crossfitbasillen, men nå føler jeg meg også litt mett på dette. Løping er nok kanskje den viktigste treningsformen, men jeg spyr bare av tanken, så i skrivende stund lurer jeg på om jeg skal få jentene mine med på og ta kickboxingtimer.

Hvorfor kjøper du ikke brukt tøy?
Fordi jeg er fornøyd med det vanlige butikker har å tilby.

Hva er din favoritt boksjanger?
Bøker med gripende fortellinger fra krigstragedier, fattigdom, eller generelt litt triste og vanskelige historiske tider. Disse bøkene sutrer jeg av hver eneste gang! Ellers elsker jeg å drømme meg bort i romantiske romaner. Elsker kliss!Kan vi få et innlegg der Daniel forteller hva han synes om deg, og hvordan det er å være i et forhold med deg?
Hehehe, jeg måtte jo spørre ham om dette var noe han ville gå med på en gang i fremtiden og utrolig nok fikk vi "kanskje" til svar dere! Det kom an på hvor mange og gale disse spørsmålene deres ble. Hehe, "jeg skal vurdere det etter eksamen", sa han.

Har du noen gang tenkt på å flytte tilbake til Stavanger?
Man skal aldri si aldri, men nå trives jeg veeldig godt i Kristiansand.

Hva er det flotteste landet du har vært i?
Jeg klarer ikke å bestemme meg. Favorittreisemålene mine hittil må være Thailand, Mexico og Sør Afrika.

Håper dere liker svarene <3 Ønsker dere alle en riktig god helg!

My October OutfitsHei dere! Nå er det stuen til farmor og farfar jeg sitter og oppdaterer dere fra! Det ble et sent blogginnlegg på dere her nå, men jeg har bare så lyst til å nyte tiden min her nede. Det er jo to måneder siden sist jeg så den fine familien min, og i morgen ettermiddag drar jeg hjem igjen! *Sukk* Tiden går så alt for fort. <3 Dagen i dag har bare gått til lesing av bok, skravling med familien, og enda en bedre middag! Farmor har servert oss lam med deilig tilbehør, og nå er jeg altså så mett! For en dag. Det er rene stormen med tåke og plaskregn utenfor, men jeg må si jeg nyter hver en time av det og <3 Hva annet kan man forvente mot slutten av oktober? Dessuten er det på dager som denne farfar setter varmepumpa på 27 grader, pakker meg inn i tre ulltepper og sier: "Nå sitter du der og slapper av i kveld!" Skjønneste besteforeldrene som er så alt for flinke til å skjemme meg bort. <3

Jeg har knipset litt nye bilder til dere også i dag, men jeg har ikke rukket å se gjennom dem enda, så nå tenkte jeg i første omgang å oppsummere mine siste antrekk! Hoho, de nye støvlettene mine har ihvertfall blitt mye brukt den siste måneden! Jeg har ærlig talt ikke lyst til å gå i andre sko... De passer jo til alt!

Ellers har jeg en tristere tilståelse å dele med dere i dag.. Jeg la meg i solsengen igjen i går formiddag, og til tross for at jeg hadde lovet meg selv å kun bruke sunne selvbruningsprodukter i fremtiden, durte jeg like godt på med 45 minutt. Er det mulig å bli så dum? Jeg ser rett og slett ikke ut. Kroppen min må ha fått sjokk etter fire solfrie måneder, for i dag er den min rødere enn rødest, og det stikker og svir fra hals til lår. ALDRI igjen!

Kanskje det var denne lærepengen jeg trengte... Takk og pris for Aloe Vera <3

This Weeks Bucket ListHerlighet som timene flyr i godt selskap! Tenk klokken er 17.00 og jeg sitter enda usminket i sofaen, kun iført en lettere strikkegenser. Nå snakker vi feriemodus! Det er så deilig å droppe maska når været likevel er for ufyselig til at jeg kan få knipset noen brukbare antrekksbilder. Da pakker jeg meg heller inn i koseteppet, setter håret i en tutt og går sminkefri hele dagen. <3 Under her får dere min lille bucket list for Stavangerdagene mine! Måtte jeg få krysset av alt sammen innen hjemreisen på fredag! Denne boken skal jeg seriøst kose meg glugg i hjel med.♥ Fylle kofferten med masse nytt fra Stavangers nyåpnede Zara. Fredag hiver jeg meg på shopping!

♥ Drikke bestemors hjemmelagde kakao fra mitt splitter nye krus! Denne koppen er forøvrig den kuleste jeg eier. Det ser ut som jeg bærer en diger diamantring når jeg trer hanken på ringfingeren. Gotta love it! Bestemor kjøpte den på Tilbords, og overrasket meg med den i går. Mihi, er den ikke nydelig? Ah, jeg er helt frelst. <3

♥ Løpe rundt stokkavannet. Helst før bestas deilige buffefrokost, så jeg slipper å bære på fire kilo ekstra.

♥ Komme så langt som mulig i boken "Etter deg". Bestemor overrasket meg med etterfølgeren til favorittboken min "Et helt halvt år" i går, og i dag sto alarmen på 08.30 bare så jeg kunne lese en halvtime før frokost!

♥ Ha girlsnight med den fine barndomsvenninnen min. Iselin og jeg har en date allerede i kveld vi!

♥ Klikke hjem den perfekte julebordskjolen fra Nelly! Jeg skal ikke på julebord før 28 november, men det er alltid greit å være tidlig ute. Hotellrom til natten har jeg jammen også ordnet Daniel og meg denne onsdagsmorgenen <3 Juhuu! 28 november sjekker vi inn på favoritthotellet Ernst atter en gang. Ah, som jeg gleder meg.Stavangerlivet altså <3 Jeg får det faktisk ikke bedre jeg nå...

Preparing for Halloween!Jeg tenkte jeg skulle komme med litt halloween inspirasjon denne onsdagen! Det er jo bare halvannen uke til den store lørdagen er her! Daniel reiser til hovedstaden for å feire med noen kamerater der, så da tenkte jeg å invitere jentene mine på et lite party hjemme hos oss! Dekke bordet med sorte heliumballonger, og bake brownies med hvite marshmallowsspøkelser. Jeg har ikke planlagt all verdens enda, men jeg har brukt noen timer av morgenkvisten i dag på å jakte etter inspirasjon. Litt halloween-inspirert snacks føler jeg ihvertfall er et must når man skal arrangere fest på selveste heksedagen. Kanskje dere har noen idèer å dele med meg?

Det er muligens litt sent å skulle bestille hjem all slags fancy dilldall fra Ebay nå, men Upstairs, Nille, leketøysbutikker og hobbybutikkene har sikkert også en del man kan eksperimentere med. Jeg vet ihvertfall at jeg kommer til å ta turen innom dem alle. Jeg har aldri arrangert noe form for Halloweenkveld tidligere, men en gang må vel bli den første? Hihi. Kanskje slår vi på stortromma og kler oss ut også? Hehe, nei det tror jeg nok ikke, men jeg ser jammen frem til en koselig, liten jentekveld med noen edderkoppisbiter i glasset! <3Kanskje jeg skal prøve meg på grønt popcorn? Eller spøkelsesbananer på pinne? Eller røde sprøyteshots? Eeeller ha grønnsaker og dipp, med dippen servert i et halvt gresskar? Hihi, mulighetene er så mange!Har dere noen morsomme idèer til enkle snacksvarianter å servere på Halloween?
Eller andre triks og tips? Vi er sikkert flere som ønsker at du deler dem med oss <3

Kylling med tomat og spinatrisottoGod kveld fra Stavanger dere! Nå er det verdens lykkeligste kvinnemenneske som oppdaterer dere her. Jeg har plassert stumpen min i godsofaen til bestemor og bestefar, og her har jeg sittet i mer eller mindre fire timer. Vel, med unntak for den halvtimen jeg var ute og løp på jakt etter ny mobil-lader. Hva var det? Årets sjette? Jeg glemte selvfølgelig min igjen på kontoret til Geir i dag tidlig. "Hva er det egentlig som er årsaken til at du glemmer så mye?" spurte bestefar under middagen i dag. "Stresser du om dagen?". Nei! Det er akkurat det jeg ikke gjør! Er det noe jeg blir stresset av så er det å bruke uendelig med tid på å sjekke om alt er med meg til enhver tid. Jeg dobbeltsjekker aldri og satser heller litt for ofte på at ting går bra! Noen ganger ender det med en mistet bankbrikke, en manglende nøkkel eller en gjenglemt mobil-lader. -Men what the hell! Det ordner seg jo alltid?Uansett! En ny mobillader har tatt plass i samlingen, og jeg har det helt fantastisk hos gamlingene. Jeg har fått klemt på alle fire allerede, og skravla går i ett! Kommentarfeltet har jeg helt glemt bort i ettermiddagstimene, så etter å ha oppdatert dere med gårsdagens middagsoppskrift skal jeg gå løs på godkjenningen av de fine ordene deres. Håper tirsdagen har vært like bra for dere! Også håper jeg selvsagt at oppskriften faller i smak <3 Bildene ble litt så som så da jeg lagde retten under dårligere solnedgangslys i går ettermiddag, men oppskriften blir jo ikke noe mindre bra for det! Risottoen var så vanvittig god at Daniel og jeg like godt spiste restene av den på skiva som kveldsmat. (Jeg lagde kylling for to og risotto for fire), men det abefaler jeg faktisk dere alle å gjøre.Du trenger: 1. 4 sjalottløk 2. 2,5dl risottoris 3. 6-7dl utblandet kyllingbuljong 4. 2 fedd hvitløk 5. 1 pose babyspinat 6. En håndfull finhakket soltørkede tomater (kan sløyfes) 7. Litt smør til steking 8. Saften av 1/2 sitron 9. 8 asparges 10. To kyllingfileter 11. Litt basilikum (kan sløyfes) 12. Salt/pepper 13. Litt cherrytomaterSlik gjør du:
1. Start med å hakke 4 sjalottløk og 2 fedd hvitløk og fres dette i en gryte med litt matolje eller smør. Tilsett risottoriskornene og fres også disse litt blanke i smøret.
2. Bland ut 1 terning kyllingbuljong med 6-7dl vann og tilsett to og to desiliter i risottogryten av gangen. Når 2 dl har kokt inn, tilsetter du nye 2 desiliter til du er kvitt alt sammen. Da skal risottoen være klar!
3. Ha en pose babyspinat i en stekepanne med litt smør og stek spinaten myk. Vend den så inn i den ferdige risottoen, sammen med saften av en halv sitron, en håndfull finhakket soltørket tomat, og litt salt/pepper.4. Stek kyllingfiletene i en varm stekepanne med smør til de har fått stekeskorpe på begge sider. Ha de så i en ildfast form med noen cherrytomater midt i ovnen på 175 grader i 15 minutt. La filetene hvile i 10 nye minutt.
5. I mellomtiden koker du aspargesen i litt vann. Ha gjerne og litt sukker og salt i vannet. Kok i 3 minutt, hell vannet av gryten og avkjøl aspargesen med kaldt vann så de ikke etterkoker og blitt vassne.Håper det smaker! Det er jeg i grunn helt sikker på at det gjør <3

Next up → StavangerHei og god morgen alle sammen! Da var det blitt tirsdag, og det betyr at denne damen om noen få timer er på vei til favorittbyen! Det begynner å bli en stund siden forrige Stavanger-vacay, så klokken 12.00 hiver jeg meg avgårde for å klemme litt på familien igjen. Det skal bli så skjønt! -Men aller først har jeg et møte med Geir, og i dag håper jeg han har en god dag! Jeg har nemlig klart å tuste bort begge bankbrikkene mine, så for at vi skal få betalt det som skal betales av utgifter i dag får vel Geir ta på finskjorta og bli med i banken! Haha, jeg gir opp...La oss be en stille bønn om at Geir har stått opp på riktig ben <3 Reiseantrekket får dere som første tirsdags-update! Det ble noe penere enn det jeg vanligvis reiser i, men samtidig er det forbaska komfortabelt med kjole og strikkegenser og! Ønsk meg god tur da dere! Jeg blir i Stavanger til fredag, og ettersom værmeldingen (som vanlig) melder regn, regn, og mer regn har jeg mer eller mindre bare pakket med varmt og godt kosetøy.

Ah, så deilige disse dagene skal bli <3 Family here i come! 

Vinn årsforbruk av hårfarge!

Annonse


Har du lyst til å vinne et årsforbruk av Truly blond hårfarge + et gavekort fra Nelly på 1200 kroner? Da må du gjøre som meg, og dele et bilde av din favorittblondfarge på instagram! Det behøver ikke å være av deg, så om du er brunette gjør det ingenting! Det viktigste er at du får med hashtag #Gotrulyblond + nyansen du føler du har vist på bilde. Det kan være #trendyplatinum #beachblond #softandnatural eller #classichighlights. Vinneren av konkurransen trekkes førstkommende søndag, så dere har enda noen dager på dere til å delta! <3Mye mulig dere allerede har deltatt! Jeg har jo allerede fortalt dere om konkurransen en gang tidligere, men i dag hadde jeg likevel lyst til å komme med en påminnelse. Konurranser er GØY! Spesielt når det er såpass enkelt å delta, og når premien er et årsforbruk av Garnier Nutrisse Truly blond. Hjemmefargen som ikke gir gulskjær. <3Mer om konkurransen kan dere lese HER om dere vil det! Nå til mine hjemmefargingstips:Seks kjappe tips til hjemmefarging:
Først: Velg riktig farge! Sliter du med å finne ut hvilken nyanse som passer deg best, kan du nå ta Truly Blond sin morsomme "finn din farge" test HER. -Så får du svaret på hvilken look du burde gå for.
♥ Husk allergitesten! Kjedelig å ende opp med utslett i hodebunnen eller rundt hårfestet.
♥ Kur håret godt i ukene før behandling. Slitt hår trekker til seg mye mer farge enn sunt hår!
♥ Vask derimot ikke håret samme dag som du striper det. Det beste er å sette fargen i et hår du ikke har vasket på et par dager. Da vil du nemlig ha et talglag som beskytter hodebunnen fra de sterke midlene.
♥ Tykke striper gir et mer markert resultat. Velg heller flere, og tynnere striper om du ønsker håret naturlig.
♥ Bruk fargebeskyttende produkter, kur jevnlig også etter behandling, og bruk UV-beskyttelse om sommeren.Bruk god tid, og spør en venn om hjelp til å dra ut hårdottene fra stripehetta første gang!
Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg har hjemmestripet venninnenes hår <3

7 opplevelser bloggen har gitt meg

For en liten stund tilbake tikket det inn et leserønske i kommentarfeltet her på bloggen. Spørsmålet var om ikke jeg kunne oppsummere noe av det bloggen har gitt meg de siste fire årene, og da tenkte jeg vi kunne starte med noe av det jeg har fått oppleve på reisefronten! Land jeg takket være sponsorer har fått rumpen i gir til å besøke, og opplevelser og erfaringer jeg takket være bloggavtaler er blitt rikere <3 Spesielt syv land har jeg forelsket meg i, og disse har jeg remset opp under her. Måtte det bli mange flere. Karrieren min er jo ikke over enda!Zimbabwe - Frivillig arbeid med babyløver
Høsten 2012 tok jeg av på min første utenlandsreise alene. Jeg kunne ha dratt til Danmark, men i stedet satte jeg meg på flyet til Zimbabwe. To mellomlandinger, 15 timer i luften og en natt i Johannesburg senere, var det endelig tid for å sjekke inn. Jeg bodde på et knøttlite rom bestående av to senger og et lite toalett, og dette delte jeg med en eldre, britisk dame. Aircondition var det selvsagt ikke, og grunnet farlig mygg måtte vinduet holdes igjen, så under nattens 35 varmegrader, sov vi under våte håndklær. Hihi! Det var på ingen måte luksus, men det var akkurat slik jeg ville ha det. 2 uker tilbrakte jeg sammen med babyløver, lokale og andre frivillige.Stelte i stand løvemat, ryddet nedtrampede trær fra de ville elefantene, lærte en hau om utviklingen av løvebestanden i Afrika, besøkte barnehjem, dro på safari, og svømte i Victoria Falls. Jeg ble så glad i de lokale som jobbet på farmen at jeg hulket meg gul og blå på hjemreisedagen. Denne turen ville jeg aldri vært foruten.Singapore - Bloggreise for åtte skandinaviske bloggere
En reise jeg ble sendt på i samarbeid med reiseselskapet Related. Min jobb var å bo på et av Singapores flotteste hotell, besøke x antall skyskrapere, spise x antall fem retters middager, oppleve alt Singapore hadde av parker og turistattraksjoner, og dokumentere det hele på bloggen. Målet var rett og slett å promotere Singapore som reisedestinasjon ved å vise frem alt det fantastiske som kunne gjøres, drikkes, og spises her. For ikke å snakke om shoppes... Min kjære Andersen var også med på reisen, og he-rre-gud som vi koste oss!For å få sett hele Singapore på fem dager, fulgte vi hver dag en plan som var fullbooket av opplevelser fra 07.00 om morgenen til 00.00 om kvelden, og alt.. Virkelig ALT vi ble dratt med på var fantastisk.Marokko - Min første surfeferie
Til Marokko dro jeg i februar i fjor! Rett og slett for å få oppfylle drømmen om å lære å ri på bølgene. Jeg reiste alene, men Lapoint campen var full av både drevne surfere og nybegynnere i alle aldre, så helt alene følte jeg meg likevel aldri. Hver dag satte vi oss i bilen og kjørte til stranden hvor de beste bølgene befant seg, og etter noen timer i havet ladet vi opp med deilig lunch og noen timer i solsteken. Jeg visste på forhånd at disse surfetimene ville bli bra, men at jeg skulle like denne sporten SÅ godt hadde jeg aldri forestilt meg.Surfing er heretter blitt et must på enhver solferie jeg drar på. Er det surfeforhold så finner du meg i havet!Sør Afrika - Safariferie
Safariferien jeg dro på med afrikasafari.no, sommeren 2012. For en opplevelsesrik tur! Hver dag sto noe nytt på planen, og etter 10 dager hadde vi vært på bush-walk, bilsafari i solnedgang, nattsafari, og elvebåtsafari. Jeg fikk lære om verdens største elefant, besøke et "sykehus" for hvite nesehorn, bruke en hel dag i Kruger National park, og oppleve flere av de flotteste utsiktspunktene fra toppen av fjellene i Sør Afrika. Nabolandet Swaziland fikk jeg også dratt til, hvor over 50 % av befolkningen var HIV-smittet. Nok en fin og lærerik reise!

Portugal - Shape Up bootcamp 
Min første, og forhåpentligvis ikke siste treningsferie! Reisen var sponset av Shape Up, og Lapoint, vi bodde på Lapoint sin surufecamp, og trente med Shape Up sine flinke PTer hver eneste dag, flere ganger om dagen. Aldri hatt en sprekere uke, med så mange varierte treningsmetoder! Vi besøkte byens militærbase og trente med militærgutta, hadde surfetimer på Portugals beach, sto på paddle board, lærte pole dancing, dro på løpetur langs Portugals fjellklipper, trente crossfit i solsteken og yoga i solnedgangen. Nei, for en bra uke!Belgia - Reise for journalister og bloggere
Enda en reise jeg fikk dra på i samarbeid med Related, hvor jobben min gikk ut på å promotere Belgia som reisedestinasjon. Litt av en drøm, når man blir tatt med på utallige restauranter for tre, fem og åtte retters middager! Vi bodde mitt i byen "Brygge" spiste belgiske vafler, blåskjell med pommes frites, besøkte sjokoladefabrikk for å lage våre egne belgiske sjokoladetrøfler, og en ølfabrikk for smaking av belgisk øl! Det var meg, en dansk moteblogger, og tre danske journalister, og himmel og hav som vi spiste og drakk. <3

EF språkkurs - Costa Rica
Hvor skal jeg starte med vakre Costa Rica? Hit dro jeg i samarbeid med EF i fjor sommer, og med hensikt å lære spansk, knipse bilder av skoleområdet, og dele opplevelsen med leserne mine. Også hit dro jeg alene, bodde i min egen digre leilighet med basseng og nøt hvert eneste minutt av hver eneste solskinnsdag. Jeg ble kjent med en hau av herlige EF studenter både fra Norge, USA, Danmark og Belgia, og fikk ikke bare lære spansk, men også surfe i Costa Ricas bølger, besøke landets regnskog, kjøre zip lining i fjellene, og bade på de lengste, mest kritthvite strendene jeg noen sinne har sett. For noen minner jeg fikk her sommeren 2014.
 
Det er enda flere reiser, land og opplevelser, men her er noen favoritter.
Håper dere liker innlegget <3 Vi skrives mer senere vi!

Uken som gikk...Ukens høydepunkt... Gårsdagen var utrolig hyggelig! Klokken 07.30 ringte alarmen, og en time senere var Daniel og jeg på vei til min gamle leilighet for å flytte over de siste tingene mine. Vi hadde bare bestemt oss for at hele denne dagen skulle gå til å få dette unnagjort. Å bære pappesker, kaste søppel og rydde høres kanskje ikke spesielt artig ut, men på et eller annet vis blir alt vi gjør sammen så forbaska koselig! Hele dagen brukte vi på å flytte, og da kvelden kom dro vi på innflytningsfest hos naboen med venner og kollegaer <3 En perfekt lørdag!

Ukens sang...
Demi Lovato - Condifent og All Hours av Julie BerganUkens flause...
Da jeg etter ridetimene med jentene skulle parkere bilen i parkeringshuset under leiligheten. Jeg hater parkeringshus, og i akkurat dette er nødt til å rygge-parkere! Det er jeg helt elendig på! Jeg innbiller meg at bilene rundt meg er mye nærmere enn de egentlig er, og svetter av panikk for å ripe opp både Daniels og andres kjøretøy! Torsdag kveld ble jeg stående og stresse med dette i 20 minutt, og etter x antall mislykkede forsøk, ringte jeg Daniel, ba han snu fra joggeturen sin, og komme hjem for å parkere bilen. Jeg.Er.Håpløs.

Ukens innkjøp... Jeg har ikke kjøpt meg noe som helst egentlig! De lappene som har forduftet fra konto denne uken, har gått til mat. Masse deilig mat <3 Ukens oppskrift måå prøves dere!Ukens latter... På vei hjem fra innflytningsfest klokken 02.00 i natt kom Daniel med den glimrende idèen å hive på seg joggeskoene og løpe til nærmeste bensinstasjon for å kjøpe burgere til oss som nattmat. Å høre disse ordene var som den fineste musikk i mine ører, og vel ja.. Jeg var i EKSTASE. Gleden varte dessverre ikke lengre enn i fem minutt, for så fort vi var kommet inn døren syntes Daniel at sengen fristet mer. Dette ble jeg så utrolig skuffet over (jeg hadde jo allerede begynt å kjenne burgersaften på tunga) at jeg truet med å ringe taxi for å dra på bensinstasjonen og kjøpe burger selv. "Jada, gjør det du. God natt", sa Daniel og krøp opp i sengen. Etter å ha "liksom-tastet taxinummeret, og liksom-pratet med taxisjåføren" uten noe mer respons fra soverommet, krøp jeg motvillig opp i sengen selv. "Herregud, så latterlig jeg er", var det første jeg tenkte da jeg våknet opp i dag tidlig. Daniel hadde ikke engang registrert denne liksom-taxituren, og ville le seg i hjel da jeg fortalte han om den. Ukens nedtur... Hmmm... Kanskje onsdag natt da Daniel var på nattevakt og jeg tilbrakte min første natt alene i heimen <3 Alltid hyggeligere å ha mannen i hus, men på den andre siden så fikk jeg vært vanvittig effektiv på bloggfronten denne dagen! Jeg fikk delt et lite DIY prosjekt, ukens middagsoppskrift, planlagt litt fremtidige bloggposter og svart på en hau av mail. Ikke dårlig! Måtte hele den neste blogguken bli like super <3

Ukens cravings... Jordbærshake! Jeg elsker, elsker, elsker Power shaken til Joe & The Juice. Denne uken har jeg ikke besøkt cafèen, men jeg har prøvd meg på en hjemmelaget variant som faktisk neesten ble like bra! Pizzaen vi akkurat har bestilt oss fra pizzabakeren skal nok heller ikke bli feil.Håper søndagen deres er fin! Min har vært en smule redusert, men nå begynner det å komme seg!
Noen pizzastykker og en episode "Alt for Norge" gjør nok susen <3

Shaibox deler ut tur til London!

AnnonseOh yes! 31 august, på selveste bursdagen min vant en heldig shaibox-abonnent tur for to til Barcelona. Nå er en ny trekning i gang, og denne gang er destinasjonen LONDON! Åh, shoppingmekka London <3 Klikker du hjem Shaiboxen i dag så er du altså automatisk med i trekningen av en sponset storbyferie, ikke bare for deg, men også for en venn! -Eller kjæreste, mor, søster eller bror... Du bestemmer! Dere får ihvertfall en drømmeweekend på hotell, ooog... Wait for it: 1000 pund å shoppe for! Hihi, har dere vært borti bedre premie? Det har ikke jeg!Shaiboxen er nå også blitt enda større! I tillegg til alle godbitene som har fulgt med i de tidligere pakkene, leverer Shaibox denne måneden en pakke selvbruning også! En genial variant som sikkert vil komme til å redde flere av oss i julebordsesongen. Selv sluttet jeg med solarium for snart fire måneder siden, og føler meg blekere og blekere for hver dag som går. Et av nyttårsforsettene mine i år var å minske antall solariumsbesøk, og nå har jeg like godt kuttet dem helt ut. Mye sunnere å ty til alternativ som Shaibox sin selvbruningshanske <3- Shaiboxen inneholder -
♥ En behandling med hanske og selvbruning til hele kroppen ♥ Tre minihøvler for bikinilinjen ♥ Essentials Wash & Shave krem ♥ Dorco Shai høvelen + et ekstra blad ♥ Renseservietter for ansikt ♥ En rosa toalettveskeAlt dette for 99 kroner dere! -Og muligens en londontur med et shoppingbudsjett på 1000 pund! Hoho. Vinneren annonseres på Shaibox sin facebookside HER. Så vet dere det <3Ellers har jeg bedt Shai om å få dele ut noen ekstra premier til leserne mine denne søndagen, og det har jeg søren meg fått lov til! 10 Shai surprise goodiebags skal deles ut, og innholdet ser dere på bildet under her. Vinnerne trekkes allerede i løpet av morgendagen, og alt dere behøver å gjøre er å legge igjen en kommentar med "Jeg deltar!", og en mailadresse så jeg får kontaktet deg <3 Riktig god søndag til dere alle!Klikk Shaiboxen hjem for 99kr HER, og ha lykke til i trekningen <3

20 quick questionsNår var sist du kjørte ambulanse? Jeg har vel bare kjørt ambulanse èn gang? Det var for et par år siden da jeg våknet på svarte natta med helt sinnsyke magesmerter. Jeg fikk så vondt at jeg bare ville kaste opp, og da vi endelig kom frem til sykehuset gikk alt av smerter bort. De fant aldri ut hva det var, og jeg har aldri hatt det igjen.

Hvilke idretter har du vært innom? Jeg har vært innom håndball, turn, ballett, og ridning. Jeg var vel innom fotball også, men karrieren stoppet da jeg i et friminutt spurte guttene på barneskolen om å få være med å spille. Til svar fikk jeg ikke bare pekefingre og brølende latter, men også en knallhard ball i magen. Jeg tok hintet. 

Hvilken årstid liker du best? Sommeren. -Men når solen skinner kan høsten være minst like bra.

Hvilke uvaner har du? Jeg har en uvane som jeg stadig tar meg selv i å gjøre, og som jeg blir så utrolig flau over. Står jeg i en heis sammen med en gjeng ukjente så har jeg en tendens til å være den som smyger seg forbi alt og alle for å være førstemann ut. "Herregud så flaut", tenker jeg alltid etterpå. Akkurat som om jeg har så mange flere viktige ting jeg skal rekke.Hva hører du på nå? Per Husums. Daniel har lesedag og det betyr at Per Husums fysikk-lære går på lydbok i leiligheten fra 08.00 til sånn ca 22.00 om kvelden. Flinke samboeren <3 

Hva var ditt siste innkjøp? Sikkert noe som gikk ned i magesekken.

Hva står på dagens meny? Daniel og jeg skulle egentlig ha vært på skalldyrsfest med jobben hans denne fredagskvelden, men ettersom vi har litt for mye å gjøre begge to, tok vi til fornuften og avlyste. -Men skalldyr skulle jeg ha uansett! For to timer siden nøt vi et digert måltid med masse reker og krabbe. Mmm!

Hva er din favorittsmak på iskrem? Vanilje og karamell. Og jordbær... Og oreo.Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden akkurat NÅ hvor ville du dratt? Akkurat nå hadde det smakt med en laaang klisseferie til Maldivene, men tur til varmere strøk skal vi nok ikke booke før på nyåret. Da drar vi forhåpentligvis til Egypt på snorkle, sol, ørken og badeferie. Ingenting er spikret, men det ville vært fantastisk.

Hvilket språk kunne du tenke deg å lære? Det måtte vel ha blitt spansk da? Etter tre språkkurs i tre land med EF burde jeg ha kunnet litt, men det er helt latterlig hvor raskt man glemmer. Språk er vanskelig!

Hva er din favorittfrukt? Mango. Elsker mango. Er det en frukt forresten? Ikke fortell meg at mango er en nøtt!Nevn noe du ser frem til? Jeg gleder meg noe helt vilt til Daniel og jeg skal reise til Island! Nå er det snart bare en måned til avreise. Fy søren for en tur det skal bli. Helikoptertur, hvalsafari om morgenen, nordlyssafari om kvelden, besøk på den blå lagunen, og det gode liv med hotell og restaurantbesøk. Jeg gleder meg sånn!

Hvor mange ganger trykker du på slumreknappen før du står opp? To ganger minst!

Hva er det du bare MÅ se på tv? Det er ingenting jeg MÅ se, men jeg er veldig glad i talentprogrammer, og norske program som "Farmen, 71grader nord, jakten på kjærligheten og Hvem bryr seg?". Jo og haiprogrammer.

Hva bruker du mest penger på? Mat. Jeg bruker mye penger på mat, men det er bare så forbaska koselig å fylle kjøleskapet med alt mellom himmel og jord hver eneste mandag! Jeg elsker når jeg har sytti forskjellige pålegg å velge mellom. For ikke å snakke om juice, sjokomelk og saftflasker. Herregud for et matvrak jeg er.Hva var drømmeyrket da du vokste opp? Da favoritthobbyen var å plukke biller fra blomsterbedet, drømte jeg som de fleste andre om å bli veterinær. Etterhvert som jeg vokste til, endret drømmeyrket seg til å bli advokat. Bare fordi jeg hadde hørt at advokatene tjente mye penger. Jeg tror farmor har en videosnutt av meg hvor jeg som åtteåring står og sier at jeg skal stå for hele inntekten, mens snekker-mannen min "bare" skal bygge huset vårt. Drømmen var å være sugar mama...

Nevn tre ting du frykter? 1. Undervannsstrømmer. 2. Trange rom 3. Snøskred. Å bli kvalt er kanskje min største skrekk. Tanken på å dø av mangel på luft får meg virkelig til å grøsse. Tenk å bli levende begravd under snøen?!Hvilken side sover du på i sengen? Siden Daniel ligger på!

Hva var det siste som fikk deg til å le? Siste deltaker i norske talenter. Herregud så bra.

Hva var det siste som fikk deg til å gråte?
Mailen jeg akkurat leste fra bloggleser Lin. Jeg føler at Lin og jeg er litt sånn familiemedlemmer ettersom hun har lest bloggen i alle år, jevnlig lagt igjen de fineste kommentarer og støttet meg i utallige situasjoner. På tirsdag gikk den 13 år gamle italienske mynden hennes bort, og den fine, lille historien hun har skrevet bak hendelsen fikk meg å felle noen tårer. "Sitter du og griner Marthe?", sier Daniel og ser forskrekket på meg fra kontorstolen. "Eh, nei jeg har bare lest en sykt trist mail!" Kan ikke alle bare leve evig?Synes det er litt gøy med slike innlegg jeg. Håper dere liker dem dere og <3

Horseback riding in the woodsGod morgen og god helg alle sammen! Her kommer et lite bildedryss fra gårsdagens skogstur. Ååå som vi hygget oss! Hele fem timer var vi i stallen, koste ihjel hestene, og la ut på langtur i skogen med salveske, ekstra grime og leietau. Vi hadde nemlig tenkt til å stoppe opp underveis, binde hestene i trær og ta lunchen blant blåbærbusker midt i villmarken! Hihi, hvor koselig høres ikke det ut? Vi manglet jo bare bål og grillpølsene!

I stedet hadde vi kjøpt med oss hver vår tacobaguett som vi nøt i selskapet til tre fine hester og en fin hund. Måtte det bli mange flere slike turer i fremtiden. For en følelse å sitte på hesteryggen og virkelig bare ta innover seg alle de fine fargene på trærene. Dette var en av flere ting jeg hadde oppskrevet på bucketlisten min i høst. Jakken jeg har på meg er fra www.twentyfour.no til dere som lurer på det. Synes den er helt genial <3

Planen for fredagen blir nok hakket mer hektisk! Jeg har to skrivejobber jeg skal levere innen dagen er omme, men med litt fotohjelp fra min kjære skal nok det og gå i boks! Kjempehyggelig å høre at dere likte gårsdagens "time for time" innlegg forresten! Hihi, moro å dele noe litt annerledes med dere en gang i blant <3 Meg: Andreaa? Har Bella ridd på hest før?Vel nå har hun det! Hehe, stakkars lille. Alt den hunden må gjennomgå <3
Igjen, riktig god helg alle sammen. Måtte fredagen deres bli fantastisk!

Min onsdag - Time for time06.00
- Alarmen ringer. Daniel skal på jobb, og jeg skal kjøre han. Til tross for at vi la oss 22.00 kvelden før, er vi begge så trøtte at vi har lyst til å kaste opp. "Jeg trenger en kaffe", sier Daniel. "Jeg trenger å trene", sier jeg.
07.00 - Hjemme i leiligheten igjen. Jeg er hakket mer våken, men fremdeles for trøtt til å sminke meg. I stedet setter jeg meg på pcen og rydder mailboksen til en deilig frokost. To skiver med ost og avokado. Mmm!
08.00 - På tide å få på maska! Jeg legger sminken i en fei, hiver håret i en tutt, hopper i treningstightsen og kjører til gamle-leiligheten for å ta inn posten. På veien ringer Geir og gjør så godt han kan med å ikke skjelle meg ut for ikke å ha tatt telefonen den siste uken. "Jeg har til og med prøvd å kontakte deg på mail!!!". Jeg bortforklarer meg med at jeg har vært på passehønerferie i Høvåg, og Geir blir lettere oppgitt.. "Hente posten? Herregud, Marthe! Har du ikke skiftet postadresse heller enda?!".. Litt mer kjeft, men aldri mer enn jeg fortjener.09.00 - Postkassen er stappfull, men bare av reklame. Noen har revet av "ingen reklame" klistermerket mitt igjen.. "Hva er galt med folk?" spør jeg meg selv, og går rett til søppeldunken og dumper det der.
10.00 - Seks søppelsekker er bært ut fra leiligheten og inn i bilen. Det er på tide med et besøk på søppeldynga!
11.00 - Bilen er tømt, og jeg er på vei til Jysk for å handle inn bilderammer til dagens DIY prosjekt. Jeg finner de perfekte rammene til 50kr stykk, får øye på et spisebord som ikke koster 50kr stykk, men vet at det skal bli mitt når lønningen kommer om fire dager. Jeg knipser snap-bilde til Daniel med teksten "hils på vår nye spisegruppe".
12.00 - På tide å starte bloggdagen! Jeg er allerede på etterskudd. Heldigvis går dette DIY prosjektet unna i en fei. Bildene er ferdig laget og hengt opp på halvannen time, og blogginnlegget blir publisert klokken 13.19.13.00 - Jeg starter like godt rett på bloggpost nummer. 2. Ukens middagsoppskrift står på bloggplanen, og ettersom jeg handlet ingrediensene dagen før, er det bare å sette i gang. Selve kokkeleringen tar 40 minutt, men med bildeknipsingen underveis går det to timer før retten står ferdig dandert på bordet. Som vanlig har jeg gjort mitt ytterste for å få det til å se ut som et fargerikt kunstverk. Alt for at bloggbildene skal bli superdelikate.
15.00 - Det er tretti minutter siden maten var varm, men det gjør ingenting. Den smaker heelt nydelig! Så fort magen er fylt, setter jeg meg på hjemmekontoret for tredje gang, redigerer bilder, og produserer tekst.
17.00 - Innlegget er endelig klart, og klokken 17.10 blir ukens middagsoppskrift publisert. Jeg er superfornøyd!
18.00 - Daniel ringer fra jobb. Han har nattevakt, men plinger likevel bare for å høre at jeg har det bra.19.00 - Den neste timen går til kommentarsvaring. Jeg har svart på kommentarer hele dagen, men føler likevel for å se igjennom en aller siste gang. Ni nye mail har også tikket inn siden sist. Jeg koser meg med dem alle.
20.00 - Jeg burde sikkert ha trent, men det eneste jeg orker er å se på tv med en tallerken brødskiver.
21.00 - Jeg planlegger morgendagens blogginnlegg, og en melding fra Bestemor tikker inn i innboksen. "Bestefar og jeg får ikke skrytt nok av deg!" Du slutter aldri å imponere. To kjempefine blogginnlegg i dag. Du er BEST <3 Åh, jeg elsker bestemor.
22.00 - Andrea ringer og spør om ikke jeg skal være med å stå på rullebrett dagen etter. "Hvor får hun det fra?" tenker jeg, og takker pent nei til den opplevelsen. "Du må seriøst komme deg mer ut!" roper hun i røret, og vi blir enige om å dra på ridetur i stedet. Jeg gleder meg allerede. Nok en bra dag går mot slutten! Jeg hopper i bingen og sovner allerede før klokken slår 22.30.Et mer detaljert innblikk i hvordan onsdagen min, (og hverdagen generelt) ofte ser ut.
Håper dere liker innlegget <3 Mer om rideturen får dere få i morgen tidlig!

The smell of possibilityÅh, så deilig å våkne opp til torsdag, se solen skinne utenfor og kjenne kroppen kvikne til. Jeg har tatt det så med ro som overhode mulig de siste to dagene da jeg har kjent litt på en stusselig høst-forkjølelse. Hehe, jeg tror ihvertfall det er dette som kalles forkjølelse? Etter to år uten så mye som en dråpe med snørr, er det ikke godt å si. I dag føler jeg meg ihvertfall god som ny igjen, og det er mye mulig jordbærglasset jeg drakk til frokost har skyld i akkurat det. Hjemmelaget jordbærshake er jo noe av det beste? Smaker like godt sommer som høst det!Til Marthes jordbærshake trenger du: 1. En håndfull frossne jordbær 2. 1/2 banan 3. 2-3dl helmelk 4. 3 isbiterMos alt sammen i en blender og server i glass eller en dypere skål. Pynt gjerne med litt friske jordbær på toppen!I dag har jeg noe skikkelig moro på planen! Så fort dere er oppdatert skal jeg pakke meg inn i ullundertøy og dra på ridetur i skogen. Bestis 1, bestis 2, og jeg har reservert tre hester i stallen denne torsdagen! Wuhuuu. Om to små timer sitter vi altså på hver vår hesterygg og galopperer gjennom skogen i Jegersberg. Gud, som jeg gleder meg! Daniel kommer også hjem fra jobb i ettermiddag, og da er det kosekveld for alle penga. -Med noe godt i magen og "hvem bryr seg" på tvskjermen. Nei, dette blir en bra dag. Forhåpentligvis både for du og meg <3

Now go make life happen <3 Gårsdagen min - Time for time får dere i en bloggpost senere!

Kjøttboller med couscousDaniel har nattevakt på jobb, og det betyr at jeg for første gang siden jeg flyttet inn skal lage middag til bare meg selv. Hva lager jeg da? Jo, noe jeg aldri får spist til vanlig! Indisk <3 Åh, jeg sikler bare av å skrive det. Tikka Masala er Daniels største mareritt, og en av mine favorittretter, så i dag har jeg gått amok på kjøkkenet og prøvd meg på tikka masala kjøttboller med smakfull, gul couscous! Det ser kanskje litt voldsomt ut med alle ingrediensene under her, men dette går virkelig superraskt å smelle sammen. 40 minutt er alt du trenger, og til tross for både chilli, Garam masala og hvitløk er retten utrolig mild og god på smak. Om du vil ha sausen sterkere er det jo bare å tilsette mer krydder! Oppskriften er beregnet for tre vanlige porsjoner. Eller to digre<3Du trenger: 1. En karbonadedeig 2. 2 fedd hvitløk 3. 5 sjalottløk 4. 1 egg 5. Litt salt/pepper 6. 1 ss paprikapulver 7. 1 rødløk 8. 1,5dl matfløte 9. 1 ss garam masala 10. 1 boks plommetomat 11. 0,5ts chillikrydder 12. 3 dl couscous 14. 3 dl kyllingbuljong 15. En håndfull spinat 16. 2 soltørkede tomater finhakket 17. 1 ts gurkemeieSlik gjør du:
1. Ha karbonadedeigen i en bolle med 1 fedd hvitløk, 2 finhakkede sjalottløk, 1 egg,1 ss paprikapulver, og masse deilig salt og pepper. (Jo mer smak jo bedre). Kna det hele sammen til du har en fast og fin masse. Del alt av deig inn i små kjøttboller og stek dem i en middels/høy varm stekepanne med litt smør til de er gjennomstekte.
2. Til sausen smelter du 1 ss smør i en gryte og freser 1 hakket rødløk sammen med det siste feddet hvitløk. Når løken har blitt gyllen og mør, tilsetter du boksen med plommetomat, 0,5ts chillipulver, 1ss garam masala, 1,5dl matfløte og eventuelt litt paprikapulver. Kok opp og la det hele stå og småputre i 10 minutt.3. Mos sausen med en blender så den blir jevn og fin, og hiv oppi de ferdigstekte kjøttbollene om du vil!
4.
Kok couscousen etter anvisningen på pakken, men erstatt vannet med utblandet kyllingbuljong-kraft.
5.
Finhakk de siste 3 sjalottløkene, spinaten, og de to soltørkede tomatene, ha alt i en kjele med 1 ss smør og vend til løken er blitt gyllen. Nå skal couscousen være ferdig trukket. Hell spinat,tomat, sjalottløk og smørblandingen over i couscousgryten og tilsett 1 ts gurkemeie. Bland alt godt inn så couscousen blir fin og gul!Mmmm! Smaker heeelt fantastisk <3Server gjerne med couscous under, og indiske kjøttboller over!

Litt pita eller nanbrød til ville heller ikke vært feil <3 

DIY - Unik veggpyntSe hva jeg har brukt morgentimene på denne onsdagen! Hihi, siden vi pratet litt om veggpynt og unike malerier i går kveld, tenkte jeg det var passende å dele et lite DIY tips med dere i dag! Idèen plukket jeg opp i nyeste utgave av "Det nye interiør", og ettersom det så så vanvittig enkelt og moro ut, hev jeg meg i bilen og kjørte til Jysk for rammeshopping på morgenen i dag. Disse sorte rammene som jeg har brukt er altså fra Jysk og kostet meg rundt 50 kroner. Dere kan helt sikkert finne billigere varianter andre steder også, eller kanskje dere allerede har noen gamle rammer liggende i heimen? Det ville jo ha vært helt genialt! Bildene jeg brukte rev jeg ut fra en av mine splitter nye Chanel samlebøker, men slike bilder i sort/hvitt finner man da over alt! Du behøver ikke å invistere i en Chanel, men om du vil gjøre det kan jeg selvfølgelig fortelle at min er kjøpt hos shopbob.com <3Du trenger: 1. En saks 2. En bok med fine bilder i 3. Noen enkle, rimelige bilderammerSlik gjør du:
1. Dra ut bildene i boka som du ønsker skal pryde veggen din.
2. Klipp til så kantene blir rette, og pass på at bildene passer til rammestørrelsen.
3. Legg så bildene i de tomme rammene, og start med opphengningen!Enklere og billigere blir det ikke! <3

Nå, hva synes dere? Flere som fikk lyst til å prøve seg? <3 

Making it light and brightAh, så lyst og fint det skal bli her i heimen! Tenkte jeg skulle gi dere en sniktitt på kontorhjørnet vårt, mens den flinke mannen maler siste strøk på kjøkkenet. Her går det unna dere <3 Vi sjekket ut fra gården sent i går kveld, og etter en ukes flytteferie, fikk jeg bare tidenes behov for å komme i gang igjen denne formiddagen!

Tirsdagstimene brukte jeg derfor på å tømme enhver pappeske som har stått her de siste tre ukene, rydde på plass litt kjøkkenredskaper, skru opp en stol, og pynte kontorpulten med litt blomster og dilldall. Det er på ingen måte ferdig enda, men nå begynner det ihvertfall å ligne på noe! Er dere ikke enige? Jeg mangler bare et maleri, den forbaska globusen, en lampe, og litt mer dill som skal erstatte de høye lysestakene i sølv. Syntes liksom ikke de passet så godt inn. Bra blir det uansett! Jeg må bare bruke litt tid. Drømmehjemmet er ikke laget på et blunk!Hjemmelaget plommesyltetøy har jeg også fått i dag! I den søte krukken! Akkurat som jeg skulle plukket den sjæl.. Naboen "Ida" kom akkurat med det på døren! Heldige oss <3 Oppskriften på det finner dere på bloggen hennes HER <3 Planen min nå er å rydde enda litt mer her, før jeg setter meg ned med mailboksen, en varm baguette, og jakten på et maleri. Jeg vil ha et bilde i sort/hvitt, men blir ikke helt klok på hvor jeg skal plukke det fra. Kanskje dere har en idè eller to til nettbutikker som selger noe kanskje ikke tretti millioner andre har?

Hehe, det ville ha vært helt fantastisk! <3
Eller en idè til noe annet som passer inn her?

Waiting by the fireplace

Hei, hopp og god kveld fra kosehjørnet! Her sitter jeg foran peisen med en varm kopp kakao, og glaner på burgerbrød-deigen min. Kan den ikke bare heve på null-komma-niks? Vi er jo så sultne! Jaja, vil ikke akkurat si at vi lider... Har dere sett så koselig? Åh, en vakker dag har jeg min egen peis, og foran den skal jeg plassere stumpen min hver eneste kveld. Med dyner og saueskinnstepper på gulvet, et inspirasjonsblad i hånda, og kakao i koppen. Kanskje til og med noen grillede marshmallows på gaffelen også? <3 Hihi, nei peis er seriøst livet.

Pulled pork burger med god, hjemmelaget tzatziki står på menyen vår i kveld, og til maten skal vi snurre det ene favorittprogrammet etter det andre. Jakten på kjærligheten først, og så 71 grader nord. Våre siste timer som huspassere skal med andre ord tilbringes på best mulig vis. <3 Hvordan er deres mandag? Utrolig hyggelig å høre at disse ukesmenyene kommer til nytte for flere av dere! Da er det ingen tvil om at jeg vil fortsette å komme med både dette, og nye, gode middagsoppskrifter <3 Det var ikke så mange kommentarer om ønsker til hvilke middagsretter dere kunne tenke dere oppskrift på, men skulle dere komme på noe senere så er det aldri for sent å slenge igjen en kommentar vet dere. Uansett! Ønsker dere alle sammen en nydelig mandagskveld!Vi er vel ikke alene om å sitte klistret foran tven i kveld?
Farmen går jo også om mandagen! *JUBEL*

Ny uke - Ny ukesmeny!God mandag! I dag klarte jeg å forsove meg til 08.07, hvilket betyr at månedens mål om å stå opp før 08.00 hver dag, ikke vil bli gjennomført. Haha, jaja får prøve igjen neste måned! <3 Opp kom jeg meg ihvertfall, og de siste tre timene har jeg vasket på hus. Tenkte jeg skulle plukke litt hundehår, og skrubbe litt gulv før huseierne kommer hjem. Ny ukesmeny har jeg selvfølgelig også satt sammen til dere denne mandags-formiddagen!

Legg gjerne igjen en kommentar om dere liker disse innleggene og finner inspirasjon i dem, så vet jeg om dette er noe jeg skal fortsette med, eller om jeg skal holde meg til de vanlige "ukens oppskrift" innleggene. Kjenner jeg gleder meg litt ekstra til å dele en ny rett med dere nå. Forrige uke hadde vi jo ingen her på bloggen! Skulle dere ha noen spesielle ønsker til middagsretter dere trenger oppskrift på, så hyl gjerne ut om det også. <3Mandag - Spaghetti Carbonara
Mandag er for folk flest en litt tung dag, og da kan det være greit å lage en enkel, men samtidig godsmakende middag. Denne retten tar ikke et minutt lengre å lage enn pastaens koketid, og med litt skinke, bacon, torskebiter eller kyllingstrimler, smaker den helt nydelig. Her har dere en variant med bacon og parmesanost!

Tirsdag - Steinbit med søtpotetmos
En ny variant av hvit fisk! Torsk er supergodt, men steinbit er enda bedre. Spesielt med dette alt for deilige tilbehøret. Her får dere oppskriften på en rett som kan serveres både i hverdag og til fest! På toppen av steinbiten har jeg lagt et lokk av urter, sitron og pinjekjerner, og ved siden av har jeg litt grønt!

Onsdag - Pai
Skinkepai med .... gudene vet hva jeg ikke har puttet i den! Jeg elsker hjemmelaget pai med alle favorittingrediensene! Serveres nystekt og med en deilig tomatsalat til. Det kan være en kunst å få kantene rundt paien til å bli rette og pene, men uansett hvordan utseende blir, så smaker retten alltid himmelsk <3

Torsdag: Kyllingsalat
Åå, denne oppskriften fikk jeg av tante for halvannet år siden, og den er helt fantastisk! Jeg liker egentlig ikke å spise ren salat til middag, men denne kyllingvarianten med  mitt eget hjemmebakte focacciabrød til, både metter og smaker nydelig. <3 Det brødet må dere og bare prøve! Oppskriften på det finner dere HER.

Fredag - Laks med ovnsbakte grønnsaker
Er det mulig å bli lei av laks? Er man flink til å variere tilbehøret smaker det like godt hver eneste gang. Her har dere en variant med bakte grønnsaker toppet med litt creme fraiche, litt viltris og en dæsj tzatziki.

Lørdag: Tagliatelle med tomatpesto
Om du vil ha kjøtt i den eller ikke er helt opp til deg.  Smakfull blir retten uansett. Jeg valgte bare å tilsette noen skiver med spekeskinke, noen basilikumsblader og noen skiver revet parmesan. Ost på pasta slår aldri feil.

Søndag - Indisk kyllinggryte
Denne oppskriften fikk jeg faktisk fra en bloggleser for over et år siden! Tusen takk til deg som tipset meg om denne fantastiske middagen. Jeg har laget gryta ved flere anledninger og blir like fornøyd hver eneste gang. Indisk er helt ubeskrivelig godt, og spesielt når det lages på eget kjøkken. De gode krydderluktene preger ikke bare leiligheten, men hele nabolaget i to dager etterpå. Hihi. Server med ris og nanbrød, og NYT <3 Håper noe av dette ser fristende ut! Kanskje Marthes matkasse blir neste? 
Hoho, det hadde vært noe! Klikk på bildene for å komme til oppskriftene <3

Uken som gikk...Ukens høydepunkt...
Å ha et svært hus å boltre oss i hele uken! Det har vært helt fantastisk. Jeg har storkost meg med fire hunder og en hel hau av høns hver eneste dag, Daniel og jeg har hatt flere klissekvelder med deilig mat, vin og noe hyggelig snurrende på tvskjermen om kveldene, og Kistine har vært på besøk hele tre ganger for å gå tur med alle dyrene. Hun ble faktisk så forelsket i hundene at hun og kjæresten gikk til innkjøp av en valp i samme rase selv! Ler meg ihjel! -Så nå blir Daniel og jeg kanskje hundepassere for både Thio og hans nye, nydelige lillebror i fremtiden <3 Dere ser han på bilde over her. Har dere sett noe så uskyldig?Ukens nedtur... Hmm.. Her har jeg som vanlig lite å komme med. Kanskje at vi ikke har sett sola hele uken. Det har bare regnet og regnet i en uke i strekk. Litt trist ettersom vi har hatt både brygge og strand her på gården! -Men men, nå melder de sol igjen til uken, og det gleder mitt hjerte for jeg har masse spennende på planen!

Ukens sang... Jeg har egentlig ikke hørt stort på musikk denne uken, men Selena Gomez "Same old love" er fin!Ukens cravings... Egg..... Jeg har spist mediumkokt egg til frokost hver eneste dag, hatt egg i tomatsuppe, på biff, i salat og ja.. you name it... Tryglet Daniel om å få høner på verandaen har jeg og gjort denne uken. Så langt har ikke forslaget gått igjennom, men bare gi meg litt tid...Ukens serie... Jeg tror aldri jeg har anbefalt dere en serie før? Jeg ser jo vanligvis ikke på noe som helst! -Men ettersom Kristine, Christoffer, Daniel og jeg har hatt avslappningssøndag med serietitting hele formiddagen, har jeg blitt småfrelst av episodene jeg har sett av "Narcos". Tidenes mest spennende serie om kokainkongen Pablo Escobar. Episodene er basert på den sanne historien om Pablos liv, og fungerer både som underholdning og som historietimer! Moro med en spenningsserie som man kan lære litt av også!Ukens latter... Åå, jeg har ledd meg gul og blå denne uken og, men ukens latterkrampe hadde jeg da jeg kom hjem til Daniel fra kundekvelden med jobben til Kristine. Bestis og jeg hadde tatt turen innom Mc Donald's etter kundekvelden og trykket i oss tidenes meny til tross for at ingen av oss egentlig var sultne. Ettersom Daniel er så opptatt av at jeg skal være frisk og rask, og få i meg mer næring enn det som befinner seg i en dobbel cheese-burger, bestemte jeg meg for å ikke fortelle han det. "Du lukter Mc Donalds" var det første han sa da jeg ga han en hei-klem, og det var alt som skulle til. Jeg brøt ut i en sånn brøle-latterkrampe hvor det ikke var tid til å puste, og hikstet frem hver eneste ting jeg hadde trykket i trynet hele kvelden. "o-o-o-ooog NUGGETS!!" brølte jeg mens jeg seriøst kvalte meg av latter. Daniel kunne ikke annet enn å le seg ihjel selv av dette sinnsyke utbruddet.Ukens innkjøp... Denne rød kjolen fra Vero Moda! Jeg kjøpte den på senteret sammen med en strikkegenser i grå og knallgrønn. Synes det er så kult med knallfargede gensre til sorte skinnbukser om høsten <3Nå er det kveldsmat og Alt for Norge som står på min plan!
Håper dere alle har hatt en fin søndag <3

- Gårdsfest -Åå, dere er så snille! For en lettelse å logge inn på pcen etter en hel bloggfri dag, og ikke bli møtt av så mye som en klage <3 Bare gode ord og en hel hau av tips til nettsider jeg kan kjøpe meg sølvglobus på. Fy søren så gode dere er. Tusen takk. Nå blir det globus på meg og! Formen kunne ha vært bedre denne søndagen, men kvelden i går var så absolutt verdt litt søndagshodepine. Hihi. Daniel og jeg inviterte Kristine, Christoffer, og Ida og Didrik på elg, vin og spillekveld her på gården, og ettersom vi hadde sengeplass til alle sammen sov de like godt over hele gjengen. For en kveld! Maten smakte, vinen smakte, og konkurranseinstinktet nådde nye høyder. Herregud så gøy det er med brettspill som Alias når man har fått litt innabords. Vi hylte, lo og skrek til langt på natt <3

Også så koselig det var å dekke til middag rundt dette gigantiske spisebordet! Drømmestua mi dette her <3 Akkurat sånn tror jeg vi må få det hjemme og! Jeg skal bare kjøpe oss en gård først.. -Med hønsehus utenfor. Vi har nå bare et døgn igjen her, og det skal nytes til det fulle! Alt vi skal gjøre i dag er å ligge og lade opp batteriene på sofaen i tvstua, vaske litt etter gårskvelden.. (mye) og spise oss dritlei på egg. Haha! 

Det var ikke mange bildene jeg rakk å få knipset før klokken ble "besøkstid", men bordet fikk jeg heldigvis foreviget før det ble rassert med spillebriller, vinflasker og godterirester. Hihi! Fikk dere ikke bare lyst til å komme på middag alle sammen?? Neste gang vi får låne gård inviterer jeg muligens dere alle <3

Riktig god søndag dere <3 Vi skrives igjen litt senere!

Tre ting som...3 ting som får meg til å smile:

♥ Når Daniel kaller meg hans "World famous blogger" og ler <3 
♥ Jenna Marbles sine youtube videoer. Ler hysterisk av hver eneste video.
♥ Når mennesker som ikke burde le, ler. Som værmeldingsdamen eller en nyhetsanker foreksempel.

3 ting jeg ikke liker:
♥ Å fjerne sminken og pusse tennene når jeg i utgangspunktet er for trøtt til å finne frem til soverommet.
♥ Mennesker som aldri har noe positivt å si om noe, og som har baksnakking som favoritthobby nr.1.
♥ At de jeg heier på i Idol alltid ryker ut 5 uker før finalen. Det er minst fem sanger det, som jeg blir fratatt muligheten å høre av dem! Jeg elsker Idol, men de siste fem ukene er like bitre hvert år. Haha!3 små ønsker jeg sitter med akkurat nå:
♥ Jeg har lyst til å være med Daniel på jakt! Se hvordan denne hobbyen hans egentlig foregår, og få et litt større innblikk i det som opptar han nesten hver eneste helg! Det ser og høres så utrolig fint og spennende ut.
♥ Teste ut Adams matkasse. Wihuu! Endelig har jeg fått fingeren ut. Etter noen minutter i mailboksen har Marthe ordnet Daniel og meg vår første leveranse av Adams matkasse mandag 19 oktober. Jeg gleder meg!
♥ Reise til Stavanger, kose meg med familien og ha girlsnight med barndomsvenninnen <3

3 ting jeg burde gjøre:
♥ Ta meg en løpetur for å gjøre noe med samvittigheten etter gårsdagems Mc Donnalds middag.
♥ Planlegge morgendagens blogginnlegg, så jeg får mindre å gjøre i morgen.
♥ Ringe Geir, og sende en faktura så lønningen kanskje tikker inn denne måneden og!3 ting jeg skal gjøre:
♥ Spise taco med min kjære og ha kosefredag med ullteppe, norske talenter, og tre hunder!
♥ Planlegge morgendagens blogginnlegg, og besvare dagens kommentarer.
♥ Ta en varm dusj og hoppe inn i min splitter nye strikkegenser!

3 ting jeg er flink til:
Skrive alt for mange lister. Eeelsker lister, og skriver mer enn gjerne noen unødvendige også. 
Være generøs. Elsker å gi, overraske og diske opp for andre <3
Sove. Herregud så flink jeg er til å sove. Det kan både Daniel, familien og enhver venninne skrive under på.3 ting jeg ikke er flink til:
♥ Svare på meldinger. Det er jeg helt latterlig dårlig på, og jeg blir bare ikke bedre!
♥ Krangle. Daniel mener jeg diskuterer som en 3 åring. Mye mulig det er sant.
♥ Skjære ost med ostehøvel. Jeg kjøper alltid ferdigskivet ost! Eller å skrelle poteter. Jeg kan ikke kjøpe mandelpotet for da er det ingen potet igjen når skrelleren og jeg er ferdig med den.

3 materialistiske ting jeg ønsker meg:
♥ En sølvglobus til kontoret. Æsj, jeg finner det virkelig ingen sted!
♥ Nytt kamerautstyr. Både kamerahus og noen nye, fancy linser.
♥ Vaffeljern. Haha! Både et vanlig vaffeljern, og et sånn som lager store belgiske vafler! Tenker det ville tatt seg ekstra godt ut på bloggbildene.3 ikke-materialistiske ting jeg ønsker meg:
♥ Å være i toppform. Kjenne at kroppen er på sitt beste! En følelse jeg antagelig aldri har hatt.
♥ En 100% frisk familie, kjæreste og vennekrets .
♥ At bloggen det neste året skal nå nye høyder, og at jeg er flink til å benytte meg av de mulighetene bloggen gir meg. Svare på mail, sette krav, oppfylle krav, og ikke bare være en god skribent, men også en flink lytter.

3 ting som får meg til å slappe av:
♥ Pcfrie kvelder med venninner, familien eller kjæresten. Kvelder hvor jeg ler og skravler i timesvis!
♥ Ingenting på to-do-listen, fyr i peisen, og en varm kopp kakao med krem.
♥ Turer i rolige omvigelser alene, med en hund eller en jeg er kan ha fine samtaler med.

3 ting jeg blir stresset av:
♥ Dårlig eller ingen tilgang til internett. Eller hei! Å dra hjemmefra med lite størm på mobilen.
♥ En rotete mailboks og ubesvarte meldinger generelt. Det er tidenes stressmoment.
♥ Når Daniel knipser 397 bloggbilder, vi nesten er i mål og jeg ser på ansiktet hans at han begynner å vrenge seg av utålmodighet. Jeg aner ikke om det kommer til å klikke for han, og når det eventuelt skal skje, og har derfor like mye hjertebank hver eneste gang. Haha! -Men de siste bloggbildene skal jeg altså ha samme søren!Nå har dere som bruker fredagskvelden på å lese blogg, noe å lese på!
Håper det står bra til med dere alle <3 Min fredag har ihvertfall vært helt fantastisk!

Make it a good oneJeg får starte fredagen med å ønske dere god helg jeg da! Jeg sitter sprikkmett og oppdaterer dere fra stuebordet i dag. Tomatsuppe sto på lunchmenyen, og som vanlig ble det litt for stor(e) porsjoner. Hihi! Jaja, godt å ha litt i magen før man skal ut på shopping med bestevenninnen! Andrea ringte meg i går og spurte om ikke jeg kunne hjelpe henne å bruke opp månedens lønning, og selv om jeg kanskje ikke akkurat trenger nye klær selv er det alltid moro å være med og titte! Dessuten har jeg litt å handle inn til lørdagskvelden i morgen! Daniel og jeg har nemlig invitert over to vennepar på middag, vin, og ja.. sleepover! Like greit? Når vi først har fått låne dette digre huset så får vi vel ta det i bruk også! Her bør det da være mer enn nok plass til tre kjærestepar? Jeg skal hoppe avgårde, men først: Mine siste snaps! Noen av bildene har jeg lagt ut på story, mens andre bare er blitt sendt til mine nærmeste. Dere har vel husket å følge meg? Martheborge heter jeg! For ørtende gang <3H♥ppy friday! Make it a good one <3 Så skrives vi igjen litt senere!

Thursday SnapshotsHei og god torsdag alle sammen! Her sitter jeg, med utsikten av 20 blomstrende roser til venstre for meg, og et inspirasjonsblad med en lunchtallerken av de bedre til høyre. Etter noen timer med ærend, handling og pakkeplukking på posten, har jeg slått meg til ro foran pcen igjen. Ah, aller først: FOR en kveld Daniel og jeg hadde i går! Da klokken slo 18.00 klappet vi begge igjen pcene våre, dro på butikken for å handle biff, og kokkelerte på vårt lånte kjøkken med hvert vårt gigaglass rødvin. Daniel sto som vanlig for steking av kjøtt ettersom han er verdensmester på å få dette perfekt, og på toppen av biffen fikk jeg servert tre stekte vaktelegg! JA, egg på biff! Altså, dere må bare prøve selv. Sett mannen i aksjon jenter, og be han servere dere perfekt mør biff med et stekt egg på toppen, hvor plommen er bløt. Dere vil elske meg. Virkelig. Beste biffen jeg har inntatt!Jeg fikk ikke knipset noe bloggbilder av denne alt for fine kvelden, men fy så koselig vi hadde det med mat, vin og skrekkfilm snurrende på tvskjermen. Blir like nyforelsket hver gang vi har sånne klissestunder jeg. Haha <3I dag har vi hatt nok en formiddag med pøsregn, men det har ikke gjort noe som helst. Jeg har tilbrakt morgentimene i hønsehuset, formiddagen med ærend, og ettermiddagen skal tilbringes innendørs på jobben til bestis. Hun har nemlig invitert meg med på kundekveld i butikken hun jobber i denne torsdagen! Jeg hopper faktisk avgårde om bare noen minutter, men først hadde jeg lyst til å dele dette bildedrysset fra formiddagen min.- Roser altså.. Gjør meg like glad hver gang <3Håper torsdagen deres også har vært fin <3

What to serve on girlsnights♥ Tapasfjøl med småretter. Denne kan være både litt dyr og tidskrevende å stelle i stand om du alene skal verte opp for ti venninner, men hva om dere alle tar med èn rett hver? Vil dere ta den helt ut så kan dere også ta med hver deres vin og kjøre vinsmaking i tillegg! Det står definitivt på bucket listen min for fremtidige girlsnights!

♥ Ostefjøl. Server jentene dine en fjøl med ost og kjeks! Dette er virkelig noe av det beste jeg får! Husk også å sette frem litt druer, paprika, nøtter og eventuelt noen smakfulle marmelader til de forskjellige ostene for ekstra gode smakskombinasjoner. Vin til den deilige ostefjølen er for meg nesten også et must.♥ Eplenachos med karamell og sjokolade. Del eplene i biter, smelt små firkantede karameller til saus og strø over eplene sammen med noen sjokoladeknapper. He-rre-gud så godt! Dette bør du lage en stor porsjon av!

♥ Eple på pinne. Skjær små baller av det hele eplet, tre på en pinne, og dypp i karamell som du har smeltet fra vanlig karamell-godteri fra godishyllen i butikken! Du kan bruke ispinner, papp-pinner eller vanlige små grener. Det er helt opp til deg. Du kan også gjerne dyppe karamelleplene i strøssel, knuste nøtter, eller sjokolade.♥ Popcorn med smak! Popp en vanlig pose popcorn og tilsett din egen smak! Det finnes utallige oppskrifter på nett. Ostepopcorn, karamellpopcorn, sjokoladepopcorn... You name it. Dette jeg prøve meg på selv!♥ Spekemat og melon. Dette går superfort å stelle i stand, ser eksklusivt ut, og smaker helt fantastisk! Server gjerne på en fjøl med flere melon og spekematvarianter + litt ruccolasalat til. Det synes jeg godt!

♥ Stekt aspares surret i parmaskinke. Serveres med hjemmebakt foccaciabrød, litt ristede pinjekjerner og revet parmesan. Hoho, nok en rett som tar seg godt ut på fjøl! Nå vet dere ihvertfall hva dere skal ønske dere til jul.♥ Hjemmelaget bruschetta. Denne slår virkelig aldri feil. Tomatbruschetta er min absolutte favoritt, men du må gjerne også prøve deg på en variant med laks! Eller egg... Eller scampi... Mulighetene er så mange!

♥ Fruktspyd. Vær kreativ! I stedet for å servere et fat med oppkuttet frukt. Gjør litt mer ut av det! Tre det hele på spyd, snik inn noen firkanter med brownies eller en annen deilig bit med kake. Strø over litt sjokoladesaus med en gaffel, og server. Du kan også tre marshmallows på spyd, dyppe dem i smeltet sjokolade og strø over knuste nøtter. Eller du kan fylle vanlige bringebær med smeltet sjokolade! Eller tre vannmelontrekantene på ispinner?Gjør noe gøy ut av det så frukten ser hakket mer fristende ut! <3
Eeeller bare server nutella stuffed pancakes... Jeg mener.. Hvem ville ha takket nei?

18 filmer til mørke høstkvelder

Hei, og god lillelørdag alle sammen! Tenk, en hel uke av oktober har allerede gått, og tre uker gjenstår til månedens siste dag. Har dere lagt noen planer for Halloween i år? I fjor kledde jeg meg ut som djevelen sjæl og festet natten lang, så i år tenkte jeg i grunn å kjøre en rolig kveld i heimen. Enten med girlsa og litt vin ettersom det faktisk er en lørdag, eller med god mat og en skrekkfilm i armkroken på min kjære <3 Akkurat som jeg skal her i Høvåg i kveld! For hvem har sagt at det være Halloween før man kan snurre skrekkfilm?Jeg digger denne sjangeren jeg! Jo mer jeg skvetter jo mer koser jeg meg. Hihi. Mine absolutte favoritter har jeg delt med dere to ganger tidligere, men ettersom jeg stadig oppdager nye varianter har jeg faktisk samlet opp nye 18 filmer å tipse dere om denne onsdagen. Håper det finnes noe her du ikke allerede har sett! <3 Så fort jeg får unnagjort mine timer foran pcen, og Daniel blir ferdig med sitt på jobb, kjører vi en real kosekveld med deilig middag, fyr i peisen, gode ulltepper og skrekkfilmen "Before i wake". Denne har jeg nemlig ikke fått sett enda, men traileren så så vanvittig spennende ut! Det er noe med barn i skrekkfilmer altså.. Barn er skumle!


♥The strangers  ♥The cabin in the woods ♥The crazies ♥Knock knock ♥Would you rather ♥Poltergeist ♥All the boys love Mandy Lane ♥Before i wake ♥The possession ♥Demonic ♥The gift ♥The caller ♥Panic room ♥The Omen ♥The Descent ♥The butterfly room ♥It follows ♥Skjult


Har dere sett alle disse før? Hvilken er deres absolutte favoritt-skrekkfilm?

En litt for ivrig eggplukker

Sååå glad blir jeg når Daniel vil ha tomatsuppen min til middag. Det er seriøst det beste jeg får! Tomatsuppe med smeltet ost, makaroni, og egne vaktelegg fra hønsehuset.. HIMMELEN <3 Suppe for fire personer spiste vi.. Jo, og ti kokte vaktelegg. Her må det bare trykkes innpå med egg, for hønene har lagt som gale i dag. Liker å tro at det er lasagnerestene som har skyld i at trivselen ser ut til å nå nye høyder. Eller kanskje det var den lille sightseeingturen de fikk da jeg var for opptatt med å plukke egg til å huske å lukke døren etter meg. Hehehe, frittgående høns har for meg i dag fått ny betydning! Ler meg ihjel <3 Heldigvis kom vi alle ut av det like hele.
 


Hvordan har dere det denne tirsdagen? Regner med det er ytterst få av oss som har tilbrakt dagen løpende etter høner? Hehehe. Jeg har hatt nok en fantastisk dag i nytt hus, luftet hunder med bestis og spist denne alt for deilige middagen med en en alt for deilig mann. <3 I skrivende stund sitter jeg og varmer meg foran peisen, og så fort dere har fått livstegn fra meg, hopper jeg i dusjen! Hoho. Jeg har nemlig på følelsen at jeg har luktet bedre!

Ønsker dere alle en deilig og avslappende tirsdagskveld <3

Gårdspasser for en ukeFor et liiiv! Å nå er jeg lykkelig dere. Klokken 11.00 forlot huseierne redet sitt, og klokken 12.00 låste jeg meg inn for å ta hundene med på tur. Freak? Som jeg såvidt nevnte for dere forrige torsdag skal Daniel og jeg passe et digert hus i Høvåg hele uken! Ikke bare har vi over 200 kvadrat å boltre oss på, men også en hundegård med fire hunder og et hønsehus som vi hver kveld skal besøke for å plukke egg. Har dere hørt så koselig!?

I dag hadde jeg bare lyst til å legge bloggen litt på hylla og nyte mine nye omgivelser. -Så da gjorde jeg mer eller mindre det! Kristinemor og jeg har gått tur i skogen, og Daniel og jeg har storkost oss med egg-plukking, hønsekos, lasagnemiddag og 71 grader nord. What a day <3 Blir de kommende dagene like bra som denne så har vi virkelig en knalluke i vente. Bestis er like forelsket som meg i dette stedet, så antagelig står hun utenfor døra for ny tur med hundene allerede i morgen tidlig. <3 -Og hvem vet? Kanskje lager jeg oss litt tomatsuppe med egenplukkede egg til lunch? *GLIS*

Disse dagene skal altså nytes <3 

Vinn årsforbruk av Truly Blond

Annonse


Er du en av dem som månedlig sparer en tusenlapp og to på å farge håret hjemme? Nå kan du spare enda mer! I samarbeid med Garnier Nutrisse har jeg nemlig fått lov til å dele ut et helt års gratis forbruk av Truly Blond hårfarge! Denne serien kommer i flere nyanser, og består av de fire variantene 1. Classic highlights 2. Beach blonde 3. Platinum blonde og 4. Soft and natural blonde. Blond er ikke bare blond vet dere! Det finnes så uendelig mange forskjellige farger og nyanser at det ikke alltid er så lett å vite hva man skal gå for. Tar du "finn din farge" testen til Truly Blond HER, så får du faktisk hjelp til å finne ut hvilken look som passer deg best.Er du den søte naturlige, eller er du hun som foretrekker det platinablondt? Eller kanskje du er som meg? Tidenes blodfan av spill og striper? Hihi, ta testen, svar på noen spørsmål og finn det ut med en eneste gang <3 Truly Blond er perfekt for deg som elsker å være blond, men som sliter med hårfarger som gir hint av gulskjær. Slik deltar du:
For å vinne dette årsforbruket av Truly Blond hårfarge og wait for it... et gavekort på Nelly til verdi 1200kroner! -Må du dele et bilde av din favoritt-blondfarge på instagram. Det behøver ikke å være av deg, så fortvil ikke om du er brunette! Det viktigste er at du får med hashtagen #gotrulyblond + nyansen du har vist på bildet: #trendyplatinum #beachblond #classichighlights eller #softandnatural. Mitt bidrag i konkurransen kan dere se på min instagram om dere behøver inspirasjon: @martheborge <3 Ellers kan dere lese mer om konkurransen HER.Helt til slutt:
En genial, liten video med fremgangsmåte for hjemmestriping med Truly Blond!Lykke til alle sammen <3 Konkurransen varer ut 25 oktober!

Uken som gikk...

Ukens sang... How deep is your love! Åh, denne har jeg hatt lyst til å skrive under "ukens sang" hver eneste søndag så lenge jeg kan huske, men så har jeg ikke klart å komme på sangens navn før nå. Endelig! Denne har altså vært en favoritt i mange mange uker. Ellers digger jeg Zara Larsson og MNEK sin Never forget you.Ukens høydepunkt... Lørdagskvelden var magisk! Fredagskvelden med kjøkken-maling var også veldig hyggelig, og det samme var frisørbesøket hos Marianne på torsdag. Det var så deilig med en ordentlig forandring i toppen igjen! Akkurat nå har jeg det heller ikke så galt. Jeg sitter nemlig i min gamle leilighet og koser meg med pizza! Kristinemor har kommet på besøk for kvelden så nå skal vi hygge oss med skravling og litt tvkos.Ukens nedtur... Onsdagen. Morgenalarmen sto på 07.30 denne dagen og fra 08.00 til 19.30 satte jeg klistret foran pcskjermen og skrev på blogginnlegg. Elleve og en halv time foran pcen gjør meg seriøst dobbel så ør i hodet som da jeg i gamledager kom hjem fra en vanlig åtte timers arbeidsdag i butikk eller restaurant. Jeg følte meg virkelig helt ferdig, og tryglet om å få slippe den planlagte intervalløkta. -Meen er det noe Daniel lever og ånder for så er det "plan foran komfort". Ønsket mitt ble raskt avvist, og intervalltreningen var FÆL.Ukens latter... Det må jo være øyeblikket Kristina, Hilde og jeg sto ved baren på Kick i går natt. Til tross for at formen allerede var bedre enn bra, hadde vi bestemt oss for å ta hver vår shot med tequila. Problemet var bare at verken Hilde eller jeg fikk "godkjent" på bankterminalen! Vi hadde rett og slett klart å forveksle bankkortene våre da vi under forrige drinkrunde rev kortene ut av hendene på hverandre i kranglen om hvem som skulle betale. Ikke lett når man får litt for mye innabords!

Hilde: Det er kortfeil!! Jeg får ikke betalt for tequilaen! Det står "ikke godkjent!"
Marthe: HÆ? La meg prøve! *Fikler frem kortet* ..... Ikke godkjent står på kortmaskinen.
Kristina: Jaja! Bare ta shotsene jenter! NAV betaler!Ukens cravings... Middag. Jeg er tidenes middagsmenneske! Skulle aller helst spist middag til frokost, lunch, middag og kvelds jeg. Får jeg valget mellom grove, tørre knekkebrød og en tallerken med kyllingvinger til frokost så er det ingen tvil om hva jeg går for. Å varme gårsdagens middag til frokost er det beste som finnes. Ukens innkjøp... Festsettet jeg dro med hjem fra Vero Moda i går formiddag. Syntes det satt så fint på!

Happy 25th Birthday!Jeg kan ikke annet enn å smile her jeg sitter og tenker tilbake på den fantastiske gårskvelden. Ah, den dårlige formen og de kleine mystoriene var så verdt det! Fy søren for en FEIRING! Hilde hadde bakt oreokake, Kristina hadde gjort klart cava med jordbær til alle femten jentene, og med heliumsballonger i taket var alt tilrettelagt for den perfekte fest. Som jeg lo i går... Jeg tror virkelig jeg hadde den morsomste lørdagskvelden på leeenge!Kristina fortjener skryt for å ha vært alt for flink med utvelgelsen av venninner <3 Jeg fikk hilse på en hel hau av nye jenter i går kveld, og herlighet så gode alle sammen var. Dette er virkelig det jeg kaller en kvalitetsgjeng.. Vi ble litt splittet da midnatt kom og det ble tid for å dra på byen, men herlighet så gøy vi hadde det for det. Jeg dro på utestedet Kick med partyløve 1 og 2, danset rumpa av meg, lo magemusklene såre og drakk tequila som vi bare såvidt var i stand til å klare å betale for selv. Heh! Mer om det får vi ta i "Uken som gikk" posten. <3 Nå tenkte jeg i første omgang bare å dele et lite bildedryss fra den roligere delen av kvelden! Hihi.

Takk for en fantastisk lørdag jenter! <3 Håper Kristinas form er like god som strømpebuksens i dag!

Getting ready for Saturday Night

God morgen igjen, får jeg si da! Jeg har nemlig akkurat våknet fra en aldri så liten powernap. Føler meg en smule gammel når jeg må gå og legge meg for en halvtime klokken fire om ettermiddagen, men jeg skylder på at det ble litt vel mye sushi. Jeg dro med hjem dobbel porsjon fra shoppingrunden til morgenen i dag, og forspiste meg fullstendig. Mai Oishi Sushi hadde fått 20 nye retter på menyen, og som vanlig måtte jeg prøve alt.. Jaja, nok om det! Tenkte egentlig bare å gi dere en sniktitt på kveldens habitt jeg nå. Et nytt festsett fra Vero Moda fikk også bli med hjem i handleposen i dag! Var det ikke litt fint? De fikk det inn i går, så forhåpentligvis har ikke hele byen det enda! Hehe, *fingers crossed' Kjedelig å ankomme nattklubben i samme outfit som nittitre andre liksom.I skrivende stund tappes vannet i badekaret for tredje gang denne uken. Det er helt ubeskrivelig deilig å kunne bade igjen! Det har vært savnet i min ellers perfekte lille leilighet på tømmerstø <3 Så fort dere er oppdatert hiver jeg meg altså i badet for en halvtime med selvpleie, og så hopper denne dama avgårde til byen. Bursdagsfest står for tur, og ettersom jeg skal stjele Kristinas krølltang før festlighetene starter, kommer jeg litt før! Ah, så kos.Dette blir en helt super kveld! Jeg har det på følelsen <3

Prosjektet er i gang!Ååå som vi koste oss i går! Virkelig. Etter å ha handlet inn pussepapir, grunning, koster, og maling, ooog spist et deilig måltid sushi, fant vi frem vin og chips, monterte av alt av skap, og satte i gang! Først med pussing og vasking av skuffer og skap, og så med første grunningslag. Tre timer brukte vi på å første strøk av hele kjøkkenet, og med utsikten av den solnedgangen + en hel flaske rødvin var dette bare R-E-N hygge. Altså, når som helst bytter jeg ut en fredagsfest for en reprise av denne kvelden <3 Fy søren for et dream team vi er.Marthe: Dette ville ha vært den perfekte første-date Daniel!
Daniel:
Jasså? Skulle jeg satt deg i arbeid allerede første kveld?
Marthe:
JA! Dette er bare kjemperomantisk!!Det kjøkkenet vårt kommer til å være ferdig på null komme niks! Det går jo så mye raskere når man er to <3 Denne vinen må jeg forresten også bare få anbefale dere! Masi Compofiorin heter den, og er helt fantastisk på smak. Perfekt til både pastaretter, kjøtt, vilt, og oster. Eeeller bare en klissete oppussingskveld <3Nå har mannen dratt på jakt, og jeg plassert stumpen foran pcen igjen. Vi var oppe og hoppet klokken 07.00 begge to denne lørdagen. Hoho! Jeg har nemlig en ting og to jeg må få handlet og ordnet før kvelden slår inn. Min kjære Kristina skal feires i kveld, så så fort dere er oppdatert gjør jeg meg klar til en bytur for litt vin, og kjoleshopping! Ville bare innom for å dele et lite bildedryss fra gårskvelden og ønske dere en deilig lørdag.Vi kan kose oss vi <3

Tilslørte bondepikerHei dere! Herlighet så hyggelig det var å våkne opp til det fine kommentarfeltet til morgenen i dag. <3 Ble så glad for å høre at så mange likte håret! Tusen takk for gode ord. Dere er altså bare tidenes godgjeng<3Som dere kanskje ser så har jeg startet helgen med å lage litt tilslørte bondepiker! Jeg fikk bare så forbaska lyst på noe godt da jeg våknet til fredag i dag. Daniel kommer hjem fra jobb hvert øyeblikk, og da skal han hjelpe meg med en liten fotoseanse, før vi drar ut for å handle litt maling til kjøkkenet(!) Juhuuu, endelig skal vi sette i gang! Det var faktisk mannen som kom med det glimrende forslaget å spise sushi, drikke vin og male kjøkken sammen denne fredagskvelden. Gjøre litt kos ut av maleprosjektet som jeg trodde skulle bli kjedelig! Hihi <3Du trenger: 1. 3 epler 2. 1/2 dl sukker 3. 0,5dl vann 4. 1-2 ss smør 5. 2 dl knust kjeks (en søt variant du velger selv) 6. 1/2 ts kanel 7. 3 dl kremfløte 8. 1/2ts vaniljesukkerSlik gjør du:
1. Start med å skrelle eplene, og skjære dem i små terninger. Kok i en gryte med ca 0,3dl vann og 1/2 dl sukker. Eplene skal bli så møre at de blir til eplemos. Avkjøl mosen og start på kjekssmulene.
2.
Smelt 1-2 ss smør i en stekepanne og tilsett den knuste valgfrie kjeksen + 1 ss sukker og 1/2 ts kanel.
3. Rist og rør godt i 3-5 minutt. Til kjekssmulene er blitt litt hakket mer sprø og gylne. 
4. Pisk fløte av kremfløten og vaniljesukkeret og finn frem glass til de to porsjonene med tilslørte bondepiker. Start med eplemosen, legg så et lag med krem, og så et lag kjeks. Legg så mange lag du vil, men topp med krem, kjekssmuler og litt ekstra kanel. Mmm! Pynt gjerne også med en busk sitronmelisse.Håper det smaker! Og dere? God helg! <3

Love is in the hair

Behandlingen er sponsetGood kveld kjære, gode dere! Nå ble det en sen second-update på dere, men det gjør vel ingenting? Dere har vel ikke lagt dere enda? Jeg har vært litt på farten jeg i dag! 12.30 hadde jeg nemlig en frisørtime hos Marianne, og hos henne ble jeg som vanlig sittende og skravle helt til halv fem! Så var det bare å komme seg hjem i en fei, og dra til Høvåg for å se på hus! Daniel og jeg skal nemlig passe et digert hus på landet neste uke, med fire hunder og en hel hau av høns! Hoho, dere kan tro jeg gleder meg! En hel uke i et superfint hus, midt mellom skog og sjø! -Også med rådyr sprettende rundt i hagen.. Jaja, disse huseierne skal få slite med å få meg ut.Mer om det får vi ta til mandag, for da flytter vi inn! Nå tenkte jeg først å prate litt hår med dere! Se på det skrekkelige fugleskremselet under her. Fy så deilig det var å få orden på det. I tillegg til å farge etterveksten min hakket mørkere, la Marianne i dag inn en hel hau av mørke striper i to forskjellige farger. Var det ikke fint? Jeg synes det ble helt perfekt. SÅ mye spill, og annerledes! Jeg smilte så bredt av mitt eget speilbilde da disse etterbildene skulle knipses at Marianne ville le seg ihjel. Ingen tvil om at denne kunden var fornøyd!Denne gang var det DUO frisørsalong vi befant oss på! Marianne har nemlig nylig byttet salong og jobbet sin første dag i sentrum i dag! Heretter kommer dermed bloggerne til å dra til byen for frisørtimene sine. Hihi, vi følger etter favoritten vår! Det er virkelig ingen som kan style hår som den dama der <3 Har dere lyst til å booke time hos henne dere og så er nummeret nå: 38097201, og salongen rett over Drømmeplassen i sentrum!Her ser dere før og etter! Ah, så deilig å bli hakket mørkere til høst og vinter. <3Tusen takk igjen Marianne! Du er altså helt rå <3

Mine hverdagsmål: Oktober♥ Male det skrekkelige trefarga kjøkkenet vårt hvitt, og ta før og etterbilder til bloggen. Hoho! -Ja, og bytte ut hver eneste dør i leiligheten med seks nye hvite. Dette blir den store malemåneden for min del!

♥ Øke antall sidevisninger på bloggen med nye 50 000. 1 november skal www.martheborge.blogg.no ha fått minst 700 000 klikk! Wuhuuu, kjenner blogglysten øke bare av tanken. Det er så moro med mål! 

♥ Stå opp før 08.00 hver ukedag. Det har jeg gjort så lenge jeg kan huske, så det bør ikke bli noe problem. Jeg legger meg rundt 23.00 hver kveld, og får mer eller mindre alltid mine åtte timer med søvn.♥ Være verdens beste samboer. Hjelpe med det jeg kan hjelpe med, være snill, oppmuntrende, og flink til å utnytte de "fritimene" vi har sammen på kveldstid i ukedagene. Vi må jo ikke glemme å pleie romantikken! 

♥ Lage meg et mål eller to for kondisjonstreningen som får øktene til å gi litt mer mening.

♥ Invitere jentegjengen på syforening! Vi som fremdeles holder til i Kristiansand har akkurat avtalt at vi fremover skal samles for en liten "syforening" èn gang i måneden. Forrige gang var vi hos Annika, og denne gang har jeg lyst til å invitere på middag! Ah, kanskje vi kan kjøre på med Halloween-tema? Hihi!♥ Teste en eller annen form for matkasse! Jeg er så lei av å høre på alle som mottar dette fenomenet på døra hver uke og elsker det. Denne måneden MÅ jeg se og få fingeren ut og teste det selv! Det virker helt genialt å få ukesmenyen servert på det viset, med både ingredienser og oppskriftshefte levert i kassen!

♥ Bli flinkere til å oppdatere instagramkontoen min. Jeg glemmer den til tider helt bort, og oppdaterer bare hvis jeg vil dele nyheten om at jeg har blogget. Det må jo være kjempekjedelig for de som følger meg! *Skjerpings*

♥ Dra til Stavanger, bare ha kvalitetstid med familien de dagene jeg er der, ooog ta en tur til sentrum og shoppe litt på Zarabutikken som åpner nå i oktober! JUBEL!! Endelig får de Zara i favorittbyen <3

Har dere noen hverdagsmål for den nye måneden?
Del gjerne med meg! Jeg blir så inspirert av slikt <3