hits

september 2017

Ting jeg vil gjøre i oktober1. Invitere jentene mine på syforening og servere noe superdigg! Oktober er min måned, og da har jeg innmari lyst til å diske opp med noen ordentlige høst-råvarer! Hva som skal stå på middagsmenyen vet jeg ikke enda, (kanskje dere har noen tips?) -Men til dessert skal jeg helt klart servere lun eplekake i porsjonsformer med vaniljeis. Mmm! 

2. Booke Stand Up med Dagfinn Lyngbø i Kristiansand! Ah, dette har jeg gått og fundert på om jeg skal gjøre i en måned, og nå er det snart utsolgt. Jeg har så innmari lyst, men showet finner sted 11 november, fire dager før min første eksamen, og da har jeg vært så i tvil om et humorshow er noe jeg skal prioritere. -MEN ærlig talt. Jeg leser som en galning hele høsten. Halvannen time med latter kommer faktisk ikke til å ødelegge eksamensresultatet mitt på noe måte.

3. Markere halloween med å se en eller annen skrekkfilm med bestis. Det er ukesvis siden jeg så Kristine nå, så hvis du leser dette kikka: Halloween-kvelden er du min! Eventuelt kan vi kjøre dobbeltdate med popcorn og hjemmekinoanlegget deres! Wihuu, gleder meg allerede.4. Ta meg en etterlengtet høstferie hos bestemor og bestefar, nerde som en gal og spise alt for mye godt. Tog er bestilt og jeg reiser førstkommende mandag! Lenge siden jeg har savnet familien så mye som nå <3

5. Dra til Bortelid på hyttetur med farmor og farfar! Den kommende uken blir den store familieuken. Jeg reiser hjem fra Stavanger torsdag kveld, og fredag morgen reiser jeg videre til Bortelid for helgen. Der venter deilig fjell-luft, mer nerding, høst-turer og marked! Åh, så mye å glede seg til.

6. Være den beste kjæresten. Vi får kanskje ikke sett hverandre så fryktelig mye i oktober, men de gangene vi sees skal jeg ihvertfall gjøre mitt ytterste for å sørge for at vi får det så hyggelig som overhode mulig! Den kjærleiken er jo så fin! De timene vi sees blir liksom alltid ukens beste. 

7. Bli flinkere til å ta D vitaminene mine. Jeg innbiller meg at kroppen min skriker etter D vitaminer nå som vi har hatt regnvær i en måned i strekk. Dessuten har ikke kosten min vært noe særlig å skryte av heller den siste måneden, så litt mer grønt og frukt kan godt flettes inn i dagens små og store måltid. Jeg tror jeg har mangel på vitaminer flest, og at det også kan ha hatt en innvirkning på energinivået mitt den siste tiden.8. Kjøpe leilighet.. Ja, jeg kan jo ikke annet enn å prøve igjen! Kanskje oktober er måneden noen der ute skal selge drømmehjemmet mitt. Hehe, fingers crossed. Neste mål er nå å komme inn i nytt hjem innen januar. Helst før den fire måneders lange praksis-galskapen starter!

9. Kjøpe min første lotto-kupong. -Eller hva det kalles. Jepp! Jeg har snakket om å begynne og spille lotto i sikkert tre år nå. Jeg er nemlig (som dere 200 000 andre også overbevist om at jeg har flaksen på min side her i livet). Bestis har akkurat fått fingeren ut og begynt, og nå skal også jeg ta tak i lottodrømmen min. Heh!

10. Tilbringe et høstdøgn på hytten til min kjære, ta helt lesefri og bare nyte fyr i peisen og rødvin i glassene. Fiskesesongen er kanskje over for i år, men stearinlys, innetimer og fyr i vedovn er ikke å forakte det heller!

11. Ha et matbudsjett på 4000kr. Dette tror jeg ikke at jeg har klart en eneste måned de siste fem årene, men jeg har vel aldri virkelig gått inn for å prøve heller. Forrige uke kjørte jeg en liten testuke på akkurat dette, og satte meg et mål om å bruke kun 700kr totalt. Vet dere hva? Det gikk superfint! Ja herlighet, det var ikke noe problem i det hele tatt. Altså ja det gikk mye i pastaretter og supper, og lite i kjøtt og deilige frokostjuicer, men vi har alle godt av en innstramming i blant... Jeg kaster alt for mye mat, og det skal jeg prøve og få slutt på.Tenk, oktober er her allerede i morgen!
Riktig fin lørdag dere <3 Nå drar jeg på jobb.

Kremet vegetargryte med pastaGod dag, god dag dere, og riktig fin fredag! Har dere det bra? Med meg går det ihvertfall helt supert. Ihvertfall hvis man ser bortifra at jeg er trøtt 24 timer i døgnet. Det grå været og regnrekordene som preger Kristiansand by i disse dager, tømmer meg helt for energi, men på den andre siden er jeg også litt takknemlig for da gjør det liksom ikke noe å tilbringe helgen innendørs på jobb! Hehe. Jeg kom akkurat hjem fra en superhyggelig time på Escape Room med tre jenter fra klassen, og skal nå bare legge meg under dyna, drikke kakao, bli varm igjen og se på tv helt til leggetid.. Det blir full rulle med jobb og enda en visning igjen i morgen, så jeg har bare med å våkne uthvilt. De to husene jeg har vært og tittet på de siste par dagene hadde flere mangler enn hva jeg hadde ønsket, så i morgen venter enda et hjem på meg. Denne gang en leilighet som ikke engang er halvparten så stor, men den er heelt nyoppusset med kjempefint uteområde, så jeg vil ihvertfall gi det en sjanse! Hvis Annika og mannen klarer å bo sammen på 43 kvadrat, så må vel jeg klare det alene?Til ukens vegetargryte trenger du:
1. Pasta penne for tre 2. 2 bokser hermetiske hakkede tomater 3. 2 fedd hvitløk 4. 1 aubergine 5. 1 gul løk 6. 1/2 boks kremfløte 7. En bunt fersk basilikum finhakket 8. Litt revet parmesanostSlik gjør du: 
1.
Hakk opp løk, hvitløk og aubergine, og surr dette blankt i litt olje i en gryte.
2. Etter 3-4 minutt tilsetter du boksene med de hermetiske tomatene.
3. Kok pastaen etter anvisning på pakken og la tomatsausen småputre litt.
4. Tilsett finhakket basilikum, 1/2 boks kremfløte, salt og masse pepper.
5. Sil vannet av pastaen og hiv disse også over i tomatsausen.Kokkelert til bloggeriets mat-kategori har jeg også fått gjort i dag, men det var bare såvidt jeg klarte å få tatt noen bilder av resultatet mitt, for fy søren så mørkt det begynner å bli her nå! Det grå været tar virkelig knekken på lyse og idylliske bloggbilder, men sånn er det. Har valgt å bo i dette landet selv si. Retten smaker ihvertfall helt fortreffelig, og det visste jeg også fra før av, for det var nettopp dette Siri serverte oss i syforeningen sin på onsdag! Dette til middag og brownies med is og grillet marshmallows til dessert. I mean... Smak alltid til med mer salt/pepper, og server med revet parmesan! 
Oppskriften holder for tre <3 Jeg kommer til å ha jobblunsj for hele helgen.

Favourite Party Dresses

Affiliateslenker


Hei på dere! Da var nok en skoledag over! Jeg skjønner egentlig ikke hvordan jeg kom meg opp denne torsdagen i det hele tatt, for først halv to i natt kom jeg meg hjem fra Siris hyggelige syforening. Vi spilte spill i mange timer, skravlet og fikk servert helt nydelig mat, så jeg tror ingen av oss ville at kvelden skulle ta slutt! Visningen gikk også veldig fint. Jeg hadde like gjerne med meg hele squaden min, og herregud så genialt det var! Jeg er jo nesten den eneste i jentegjengen som ikke har fått meg leilighet enda, og ettersom de alle hadde litt erfaring med kjøp, stilte de nærmest megleren til veggs! Det var nesten så jeg sto der med dårlig samvittighet etterpå, for boligen var jo absolutt fin! Haha <3 En del maling og gulv-endringer må likevel gjøres dersom jeg lander på den, men det får jeg tenke på til i morgen, for i kveld venter en ny visning i en ny tomannsbolig, og den har jeg også veldig store forventninger til! Ah, spennende tider!Jeg skal hoppe avgårde på visning om tre små timer, og denne gangen blir mannfolket mitt med meg! Det begynner å bli noen dager siden sist jeg så han igjen og nå, så i kveld gleder jeg meg til å dra til han etterpå, diskutere mine potensielle nye hjem og bare skravle, spise middag og kose oss litt <3 Jeg jobber hele helgen, reiser bort hele høstferien, og så reiser han bort med sin jobb hele uken etter, så dette blir faktisk vår eneste "date" før 14 oktober. Haha.. Litt av et kjærlighetsliv, men sånn er det! Dette er kanskje mitt livs mest hektiske høst, også planlegger jeg flytting på toppen av det hele. Det er jo egentlig galskap. Jaja, jeg liker å ha det litt travelt. Ihvertfall for en periode! Innbiller meg jo at jeg er dronningen av stress-mestring, så dette her.. Det ordner seg!1. HER, 2. HER, 3. HER, 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11 HER 


Over her får dere mine 11 partyfavoritter fra NA-KD <3
Er blitt heeelt frelst av denne nettsiden etter forrige uke..

Golden Carrot Cake

Inneholder affiliateslenker


Nå kjenner jeg at jeg nesten rister av spenning etter å gå på en ny visning! Det er så lenge siden sist det dukket opp noe fint på finn nå at jeg egentlig hadde mistet håpet om å komme inn i nytt hjem innen jul. -Meen nå krysser jeg fingre og tær for at ihvertfall ett av to hus skal gi meg den varme og gode "hjemmefølelsen". Jeg har fått Andrea til å bli med meg, og skal selvsagt holde dere oppdatert på hvordan visningene går! De siste par leilighetene som ikke har sett ut som gamle oppussingsvrak i Kristiansand, har blitt solgt før jeg har rukket å blunke, så jeg tør på ingen måte å håpe på noe enda!Før jeg hiver meg på badet for å fjonge meg litt for kvelden, tenkte jeg å dele noen fristebilder med dere jeg. Jeg fikk jo som sagt i oppgave å bake gulrotkake til bestis sin bursdag i helgen, og til det tok jeg i bruk min splitter nye "Champion" kjøkkenmaskin. Denne er faktisk billigere enn den jeg hadde fra før, men den duger som bare det likevel, også er den så mye finere å se på! Skal nok passe ypperlig inn i  et hvilket som helst kjøkken den..Kakeoppskriften har jeg delt med dere før og den finner dere HER. -Men for å få kaken ekstra høy og fin og for å få nok krem til både et lag inni og fine rosetter på toppen, doblet jeg både oppskrift på gulrotkake og frosting. Det ble en kjempesuksess! Gjestene skrøt ihvertfall som bare det, så dersom du mangler en god oppskrift på gulrotkake i kokeboken din, har du en her med full steg for steg-beskrivelse <3- Helt ny kjøkkenmaskin fra Ellos HER -
Maskinen fås også i nydelig dus rosa farge HER!
Dere får ha en finfin onsdagskveld. Vi snappes fra syforening!

Svigerfars verste marerittHjelpe meg, gårsdagen gikk så fort at jeg ikke rakk å sette meg ned for å skrive en eneste gang. Morgenen tilbrakte jeg på skolen, og så bar det hjem for å gjøre ferdig et eksamenskrav før møte med bestis sto for tur. Fem timer satte vi hos henne og planla bloggeriets fremtid! Wihuu! -Med matematiker-mannen min på høytaler i telefonen ettersom han måtte sitte og lage formler for prosent-regnestykkene våre. Hahaha. Er så heldig som får så sinnsykt god hjelp fra mine kjære <3

I dag har jeg nok en hjemmestudie-dag, og blir sittende og studere helt til klokken seks i kveld. Da venter nemlig en visning før deilig vegetarmiddag på syforening. Siri skal verte opp i kveld, og sist fikk vi en helt nydelig vegetar-lasagne, så denne kvelden gleder jeg meg til! Tenkte bare jeg skulle dele et lite filmtips med dere, før jeg fortsetter nerdingen min! "Pionér" så jeg forresten også sammen med mannen på søndag, og den må dere og få sett! Følte jeg fikk klaustrofobiske anfall der jeg satt og så på Aksel hennie i dykkerutstyr 300 meter under havet. Thrillere er og forblir definitivt min favorittsjanger.- Why Him - 
Ned, kona og deres 15 år gamle sønn drar på julebesøk til datteren Stephanie, og hennes nye noe uvanlige kjæreste som er blitt rik av å drive dataselskap. Kjæresten  "Laird" er egentlig en snill ung mann, men kombinasjonen av en kropp heldekket med tatoveringer, en grusom språkbruk og fullstendig manko på sosiale antenner, gjør ikke verken første eller andreintrykket til svigerfar noe særlig. Laird er straka motsetningen til folk flest. Han snakker om sex ved middagsbordet, tatoverer familiens julekort på ryggen, banner og går halvnaken 24 timer i døgnet. -Og på toppen av det hele vil han veldig gjerne allerede be om svigerfars velsignelse til å fri. En velsignelse som selvsagt sitter laaangt inne for Ned. Filmen har flere morsomme scener som fikk meg til å smile og humre, men jeg kan ikke akkurat si "se den dersom du vil le så du gråter". For min del ble dette mer halvannen time med hyggelig underholdning og avbrekk fra lesing! -Men for ungdom under 18 år kan jeg tenke meg at vitser om sex, banning og marihuana er kjempemoro. *Kremt* Jeg måtte til og med google hvordan sistnevnte skrives.. Fra 25 år gamle meg får den terningskast 3, og fra 17 år gamle meg får den terningskast 5 :-) - Filmen kan leies på Viaplay og traileren kan ses HER -

- Snapchat Lately -Nok en nerdedag går mot slutten! Puh, dette har vært en effektiv en! Til tross for sprengebråk og småcrazy arbeidsomgivelser har jeg fått gjort en hel hau her hjemme, så nå sitter jeg med føttene mine godt pakket inn i dyna mi og er klar for sesongens første epiose med farmen! Åh, dette øyeblikket her er hva jeg kaller hverdagslykke. Mangler bare mannen ved min side nå. Eller hunden. Eller begge deler helst. Hehe. Håper dere har hatt en fin mandag selv, enten den har vært effektiv eller ikke! Nå synes jeg ihvertfall det er på tide å senke skuldrene og nyte et par av latskapens timer. Det går jo så mye hyggelig på tvskjermen om dagen! Snart begynner skisesongen igjen også jo! Ånei, det er ikke vinter riktig enda. I morgen har jeg en lang dag med forelesninger og mer nerding foran meg, før Cathrinemor kommer på besøk for en aldri så liten business-kakao. Fra og med 1 november skal blogg-samarbeidet vårt nå nye høyder, så i morgen skal vi rett og slett bare dele litt ideer og lage en strategiplan. Ellers skjer det litt av hvert av hyggelige ting denne uken! Jeg skal på to nye visninger på et par suuperlekre hus, jeg skal på syforening hos Siri og på Escape room med jentene i klassen, så det er masse som holder lesemotivasjonen min oppe! Hurra for det <3 Så skal jeg jo snart ha høstferie også. Litt i Stavanger og litt på fjellet. Ah, det blir fine greier det! Tror aldri jeg har tilbrakt så mye tid på fjellet som jeg har gjort i 2017. Jeg har alltid sagt at jeg skal ha hytte ved sjøen og ikke ved fjellet, dersom jeg blir så rik en gang. Nå er jeg ikke så sikker lengre! Jatakk begge deler?! Heh. Da er det bare å slå av farmen, og dytte nesa ned i bøkene igjen tror jeg.Her får dere mine siste snaps! Husk å følge meg: Martheborge
Så må dere ha en fortsatt fin mandagskveld <3  

Ukesmeny med frokosttips

God mandagsmorgen dere! Nå sitter jeg hjemme ved stuebordet og angrer vilt på at jeg ikke valgte skolebiblioteket som studiested denne morgenen. Utenfor holder de nemlig på å bygge noen nye funkisboliger, og hver gang de sprenger sitter jeg med hjertebank og svetteperler her. Vinduer, gulv og vel ja, hele huset rister sånn at jeg er sikker på at det skal falle sammen. *Sukk*. Jaja, jeg får pakke meg inn i ullundertøy og sette meg på skolen i morgen. Eneste grunn til at jeg ikke alltid gjør det er at 1. Jeg ikke kan sitte i min rosa og lilla kosedress der, og 2. At det er iskaldt! UIA har ikke helt forstått at vi ikke behøver full airconditioning året rundt, så hver gang jeg tilbringer et par timer på biblioteket på denne tiden av året, sitter jeg og varmer fingre, ører og nesetipp. Lol. Kanskje det er jeg som er problemet. Jeg er jo årets frysepinne.Uansett! Til det innlegget faktisk skal handle om! Jeg har laget en ny liten ukesmeny til dere denne mandagen, og lagt med noen av mine favoritt-frokosttips. Håper dere trenger litt inspirasjon, og lar dere friste! Så gleder jeg meg til å dele oppskriften på denne kurdiske retten min senere denne uken, dersom jeg får den til! Nå skal jeg tilbake til "endokrinologi" jeg og lære en hel hau om diabetes, før jeg går videre på sykdommer i fordøyelsessystemet. Passende! Hehe, det er disse to temaene vi skal ha forelesning om denne uken, så det er bare å stå på! Måtte dere få en super start på mandagen deres <3 - Stekt ris ala Borge - - Løksuppe med grillet kylling - - Torsk i søtsur saus -- Viltgryte med potetmos -- Pizza carbonara -- Bakt potet med deilig tilbehør - - Kremet pasta med kylling - - Ukens lunsjtips - - Gulrotrundstykker - - Verdens beste yoghurtkombo -- Speltlomper med laks -- Smoothie bowl - - Ovnsbakt omelett -


Mmm! Håper dere tester ut noe av det <3

Når bestis feirer sine 25 år!Åh, så GØY med en ordentlig fest igjen! For en morsom og innholdsrik kveld. Håper bestis hadde det akkurat like hyggelig som meg, og ikke stresset alt for mye med tilstelning og matlaging. -Men noe sier meg at den sinnsyke tapasen har tatt mer enn litt tid å stelle i stand. Altså wow.. Vi snakker bakt focaccia, fire forskjellige festsalater, tapasruller, kjøttboller i tomatsaus, kyllingspyd, scampi og noe kurdisk mat som bare smakte helt... ja fantastisk. Jeg ble så inspirert av en rett som het "Kobba" at jeg har bestemt meg for å prøve og lage det selv i morgen. Ikke at jeg tror det blir halvparten så smakfullt som når Cathrines svigermor lager det, men det er verdt forsøket tenker jeg! Tre kaker, velkomstpunsj og en hel hau av snacks fikk vi og servert, alt i glass og på tallerkener med bestikk i festens temafarger.
- Et bildedryss fra lørdagskvelden -Jeg hadde det så moro med både lag-quiz, synging, skåling og beerpong, at jeg følte kvelden bare suste avgårde! Plutselig var det tid for å dra på byen, og så fortsatte jammen festen der også i tre nye timer. Herlighet, jeg tror aldri jeg har danset så hardt på et dansegulv før. Jeg orker ikke engang tanken på hvordan det må ha sett ut. Først klokken halv tre om natten sa mannen og jeg oss ferdige med svingingen, og da overtalte jeg ham til å bli med meg inn på kebabsjappa for å kjøpe med hjem kebabpizza til oss. Tror han var passe takknemlig for det han også i dag tidlig. Kebabpizza er alvorlig talt den beste oppdagelsen 2017 har gitt meg..En mindre god oppdagelse var føttene mine i dag tidlig. Jeg gikk i noen relativt vonde sko i ca åtte timer på fest i går og da jeg sto opp i dag tidlig kjente jeg at jeg var nummen i hele høyrefoten og opp i leggen. Den ene tåen min kjennes ut som den sover når jeg tar på den, og er forsåvidt helt rød også, så jeg lurer meg på om jeg kan ha pådratt meg noe nerveskade inni der! Det er ihvertfall en blanding av nummenhet og kribling helt opp i den ene leggen... Noen som har opplevd lignende? Huff altså, jeg er håpløs. Sånn går det når du danser til krampa tar deg... Ville bare titte innom for å gi en lyd ifra meg og dele noen blinkskudd fra den fine feiringen. Jeg kjenner det er lenge siden sist jeg hadde så mye innabords, så denne søndagen skal jeg ikke engang ut av leiligheten. Jeg sitter enda i morgenkåpe, uten sminke her, og har ikke gjort annet enn å kose meg med restemat, film og en finfin mann. Kveldens lesing tror jeg også at jeg akkurat bestemte meg for å erstatte med en reprisefest av "Jakten på kjærligheten" og "Skal vi danse". Heh. Orker ikke livets fornuftigheter i dag!  - Besties Black & Gold Party - Tusen takk for en fantastisk kveld <3

- 20 random spørsmål -Hvem var din aller første, beste venn? Hmm.. Jeg husker ikke hva hun het, men jeg husker at vi klippet håret vårt sammen, og gjemte oss under senga da vi skjønte at frisering er noe man tar utdannelse for. Så husker jeg at vi rev opp blomster fra naboens blomsterbedd og ga dem til bestemor. Det falt heller ikke i god jord. Høhø. 

Hva var det siste som gjorde deg flau? Sånn ordentlig pinlig berørt? Siste episode av jakten på kjærligheten. Når ei av de skjønne, litt eldre damene bestemte seg for å bruke sine fem minutter med speed-date på å synge litt acapella for frieren.


Hva er din favorittquote? Jeg har som regel ikke noe favorittquote jeg går rundt og sier eller tenker på, men akkurat denne setningen kjente jeg satt seg litt fast i meg da jeg hørte den på et tvprogram for noen uker siden: "En dag skal vi dø. Alle andre dager skal bli leve". Syntes det var et fint lite motto. Spesielt i forhold til mitt kommende yrke.

Hva skal du i dag? Jeg skal ha en KJEMPEKVELD med bursdagsfeiring av min beste venninne, Cathrine. -Så skal jeg se mannfolket igjen for første gang på en uke. Gleeeeder meg til å ha det ordentlig GØY med både han og vennene samtidig, skåle masse for den fineste jenta jeg vet om, spise deilig mat og bare le i timesvis <3 Dette blir så bra! Caroline, Annika og mannfolket kommer også, og de har jeg heller ikke sett siden hytteturen til Brokke! Ååh, hygge. Når jeg tenker meg om så tror jeg faktisk ikke at jeg har vært og danset på byen siden juli måned heller? Woops! Da er det på tide... Største frykt? Selvfølgelig å miste noen jeg er glad i, men en enda større frykt er å miste noen jeg er glad i uten at jeg får være tilstede når det skjer. Åh, jeg kan gråte bare av tanken på at noe brått skal dukke opp og ta fra meg muligheten til å være der den siste stunden. Jeg tror alle både venner og familiemedlemmer vet at jeg elsker dem til månen og tilbake, men jeg er bare så redd for å bli fratatt et ordentlig farvel. Jeg vil og SKAL holde den hånden, takke i fleng og si de fine ordene en aller siste gang. Ellers er jeg redd jeg ikke skal klare å komme meg ut av en slik sorg.

Favoritt-blogginnlegg? Alle innleggene som venninnene mine har skrevet om meg, og innlegget som farfar skrev om meg HER. Alle disse postene leser jeg hver gang humøret mitt trenger et løft <3Hvilken film så du sist? Jeg kan ikke huske sist jeg så en film. Heller ikke serie! Jeg ser bare på vanlige, norske tvprogrammer nå om dagen. Synes det er så hyggelig med slike avbrekk etter lesingen om kveldene. På mandag begynner farmen også dere! Wuhuuuu!

Hvor går din neste reise? Jeg har ingen utenlandsreise på planen! Jeg skal bare til Stavanger en tur i høstferien, etterfulgt av en tur til Bortelid høstferie-helgen. Skal ta igjen litt familiehygge så fort jeg har en hel uke ledig fra skole og jobb! Ah, det gleder jeg meg helt SYKT til nå. Savner de masse!

Er du romantisk eller spontan? Romantisk <3 Elsker å planlegge, styre og stelle.Hva får deg til å gråte? Jo eldre jeg blir, jo fortere rørt blir jeg. Det er veldig sjeldent jeg gråter fordi jeg er trist eller har det vondt, men gledestårene.. De sitter lettere! Jeg kan ikke se på slike frieri-videoer eller andre rørende youtube-snutter foreksempel. Ihvertfall ikke dersom jeg skal ut på noe senere på dagen. Bestis ringte meg i går kveld da jeg så slutten av The Voice, og da kunne jeg faktisk ikke ta telefonen fordi jeg satt og hikstet til at ei av deltagerne som gikk videre. Helt på normalen..

Hva er ditt favorittbilde? Dette...eller dette... De beskriver forholdet til mine besteforeldre veldig godt.Hva har du cravet den siste uken? Ingenting! Den siste uken har jeg ikke hatt lyst på noe som helst. Jeg kjøpte til og med favorittsjokoladen min i går (en sånn diger en fra lakrisgutta) som jeg skulle kose meg med til tvhygge, men etter en rute var jeg mett på det også. Gleder meg dog til tapas i kveld! -Og til å smake på min egen kake. Skal vise dere bilde av den senere!

Styrketrening eller cardio? Styrketrening! Jeg ser raskere resultater på kroppen min av styrkeøkter, men cardio får meg definitivt til å føle meg best. Elsker følelsen etter en ordentlig intervallrunde på mølla, eller en rolig, men lang joggetur ute i skogen <3Hva var det siste du spiste? Varme rundstykker med kokt egg! Mmm, digg lørdagsfrokost <3

Beste årstid? Sommeren. Høst og vår er også flotte årstider, men vinteren liker jeg bare i desember. Jeg har allerede begynt å grue med til januar, februar og mars fordi jeg virkelig ikke kan fordra disse månedene. Det ER så kaldt i Kristiansand på vinterstid. Dag etter dag med sur vind, 10 minus ++, snø og forsinkede busser er bare ikke ideelt. Jeg må jobbe iherdig for å opprettholde det gode humøret i slike sure mørkedager.

Hva savner du i livet ditt? En egen leilighet, og en hund. That's all.Har du noen gang hoppet i strikk? Nei! Mannfolket hadde egentlig tenkt til å overraske meg med strikkhopping også da vi var i Rjukan forrige helg, men det takker jeg høyere makter for at han ikke gjorde. Strikkhopping og fallskjermhopping er ca det eneste i denne verden jeg ikke har lyst til å oppleve. Jeg er rett og slett livredd og ikke minst overbevist om at jeg er en av de veldig veldig veldig få som dør i første hopp.

Hva er ditt favorittord? Rakkefant! Hahaha. Elsker å ta i bruk det ordet.

Hva er det første du legger merke til ved folk? Kroppsspråk kanskje. Det og utstråling pleier som regel alltid å avsløre hvor genuine mennesker er. Det er som regel dette + personens evne til balanse mellom lytting og prating jeg tar utgangspunkt i når jeg bestemmer meg for om jeg skal gi av meg selv i håp om å kanskje få en ny venn, eller bare sette i gang litt smalltalk. 


Et favorittminne fra barndommen? Nei, jeg har så mange. Først og fremst er jeg evig takknemlig for nabolaget jeg fikk vokse opp i. De var jevnaldrende barn i mer eller mindre hele nabolaget mitt og bestemor og bestefars hus lå 50 meter unna mitt. Hver eneste mandag tok jeg med meg ei av naboene mine på tomatsuppe-middag hos bestemor, og det tror jeg faktisk var ukens høydepunkt for jeg husker pastaskruene til bestemor som om jeg skulle spist dem i går. Ettersom jeg var gatas turner hadde jeg en diger trampoline stående i hagen min, og på denne inviterte jeg hele gata hver eneste dag. Jeg husker det var kaos hver gang jeg skulle ha barnebursdag, fordi jeg ikke bare ville invitere hele klassen min, men også alle jentene fra trinnet over, turnvennene mine og resten av nabolaget.. Åh <3 Gode minner <3 I dag foretrekker jeg å bare ha en liten håndfull av bestevenner. Mer har jeg verken tid til å ta vare på eller være sammen med.20 kjappe på morgenkvisten! Ha en FLOTT lørdag dere <3

Lun couscous-salatEndelig er helgen her! Hurra! Åh, denne skal smake godt... Jeg bare sank ned i sofaen etter skolen i dag, og orket ikke engang tanken på å blogge før jeg hadde fått i meg noe mat, men NÅ er energien og humøret tilbake. Bakt har jeg også fått gjort, så nå står det en deilig gulrotkake i hvit og gull og lyser mot meg på kjøkkenbenken. *GLIS* Jeg skal knipse fristebilder i morgen, og oppskriften delte jeg med dere for et par måneder siden! -Så ta det helt med ro, det er bare å gå løs på den selv i løpet av lørdagen :D Den, krydderkaken og sjokoladekaken min er virkelig verdt å prøve ut en dag dere har tid!Ellers har jeg kost meg med å ta igjen litt tvhygge den siste timen! Eller kost meg og kost meg.. Jeg kjente faktisk jeg ble UVEL med store bokstaver, av den siste episoden av bloggerne. Stort sett sitter jeg bare og humrer og ler av all galskapen som foregår der, men denne "Blog Awards" episoden ble jeg rett og slett helt dårlig av. 22 minutter med bitterhet, sjalusi, baksnakking og mennesker som ikke unner hverandre suksess... æsj altså så motbydelig. Etter de minuttene der, satte jeg igjen med så lite feelgood i kroppen at jeg ble nødt til å snurre en episode "kjendisrestauranten" også, i håp om at det skulle bli hakket hyggeligere. Heldigvis ble det det også. For et herlig program, med fristende retter og morsomme folk <3 Faren er stor for at det konseptet blir en ny favoritt på skjermen min i høst!Denne lune couscous-salaten serverte jeg jentene mine til middag på mandag, og ettersom jeg helt har glemt å dele oppskriften med dere, kommer den nå. Typisk meg å dele salatoppskrift på en fredag og sjokoladeboller på en mandag... Jaja, salat smaker nå godt når som helst! Ingrediensene ser dere over her, og av krydderier brukte jeg salt, pepper, litt piffi og paprikakrydder på båtpotetene. Jo, og litt olje + sitronsaft. SÅ deilig! På toppen av salaten fikk jeg strødd over litt rømme med en gaffel så det ikke skulle bli tørt, og det var også veldig godt! Stakkars jentene mine kom kjempesultne fra jobb, også hadde jeg laget alt for lite. Ikke bare bare å beregne alltid! Jaaja, vi hadde heldigvis masse dessert å fylle magene våre med også. Haha <3Litt ruccolasalat bør forresten og være med <3 Mmm!
Tusen takk til frisøren min Marianne, for deilig oppskrift!

En dag på sykepleienHei på dere, og riktig god torsdag! Som vi har ledd, herjet og kost oss i øvingsavdelingen på skolen i dag. Herlighet, så moro det er med slike praktiske studiedager. Jeg tror nesten ingen av oss fikk i oss frokost til morgenen i dag, så spente vi var både for å stikke våre kjære medstudenter og for å bli stukket selv. Det er liksom én ting med sprøyter, men med venekateter må det gjerne lirkes og pirkes litt, og det er det vel ytterst få som finner behagelig? Jeg kjente meg ihvertfall greit blandet av både skrekk og fryd denne formiddagen. Skrekkblandet fryd heter det vel da... - Et bildedryss fra skoledagen -
- Pinglemor - Aller først fikk vi øve oss på dukke-armer med liksomårer i, og det fine med dette var at de faktisk inneholdt "blod" også! Dermed kunne vi sitte og jakte på blodsvar på en plastikkarm først, og bli akkurat passe nok trygge på prosedyren, til å kunne gjøre det på ordentlig med litt selvtillit. Stakkars Ida ble min samarbeidspartner, og ettersom jeg var iskald i begge armer og årene mine nektet å poppe frem, ble det umulig å få det til på noen av hendene mine. Jeg derimot fikk kjempeforhold å jobbe med. Ida hadde så fine årer og så godt trykk at da jeg bare et lite øyeblikk slapp opp armen hennes, fikk rene blodbadet på arbeidsbenken min. Herregud, for et show. Øvelse gjør heldigvis mester! Bare så synd at dette er eneste gang vi får øve før det blir ekte sykehus-pasienter sin tur. Huff... Du får krysse fingra for at det ikke blir deg! Nå får jeg snart besøk av Marthe her, og så blir det lesing resten av kvelden tenker jeg. Jeg har kjøpt inn både chips, grønnsaker og dipp så vi skal ha litt å kose oss med til nerdingen denne torsdagen! Herregud så gode vi skal bli på hjerte og lungesykdommer. Hehe, ønsk oss lykke til og ha en finfin kveld selv!Sånn går no dagan på sykepleien <3 

Birthday dress - Check

Affiliateslenke


Da var en av to potensielle bursdagskjoler ankommet leiligheten min. Hehe jeg bestilte meg nemlig to fra to forskjellige nettbutikker for et par dager siden så jeg skulle være sikker på at ihvertfall en var fin på. Min kjære bestis skal jo feire sine 25 år til helgen, og for en slik anledning er det stas å jåle seg litt ekstra opp vet dere. Ser den ikke rååålekker ut? Jeg skulle gjerne ha vist den på, men speil-selfies er mitt verste mareritt, så det får heller vente til Hannemor kommer på besøk.- Satin Bardot dress HERE -Det blir nok ikke så lenge til! Nå skal jeg få i meg noe fisk til middag her, og så må jeg faktisk bare fortsette med nerdegalskapen min. Jeg satte ved kjøkkenbordet mitt fra klokken åtte om morgenen til klokken åtte om kvelden i går, og med unntak av en gåtur ute i frisk luft i dag, har jeg gjort nøyaktig det samme. Jeg har alvorlig talt ikke noe liv denne uken, og sånn må det bare være hvis jeg skal komme meg igjennom pensum dette skolehalvåret. Er så glad for at mannfolket har det på akkurat samme måte, så jeg slipper å sitte med dårlig samvittighet for å ikke ha tid til han heller. Vi ser hverandre kanskje ikke mer enn 1 gang i uken fremover, men da får vi det ihvertfall ekstra hyggelig de gangene vi sees <3 


Håper det står bra til med dere, og at vi er flere som tar høstsemesteret med storm! Høhø. I morgen tidlig tenkte jeg å prøve og ta med meg kamera mitt på skolen, for da skal det settes venefloner i øvingsavdelingen, og det har jeg veldig lyst til å ta dere med på. Krysser fingrene for at det går som smurt! Kvelden i morgen skal gå til... wait for it: Mer lesing! Men da skal jeg i det minste lese sammen med Marthe fra klassen. Vi skal kjøre i gang en eksamenslek knyttet til hjerte, kar og lungesykdommer, så det blir spennende! Okei det mest spennende jeg har gjort på tre døgn ihvertfall. Haha!Hele utvalget til NA-KD finner dere HER 
Den nettsiden der har helt sykt mye fint... 

Vennene svarer - Min verste egenskapAnnika: Marthe er en elendig filmpartner! De få gangene vi har prøvd å se på film sammen, er det akkurat som om hun bare bestemmer seg for at det er sovetid, og at jeg skal se på filmen alene! Jeg tror faktisk hun går inn for å sovne fra første stund! Skal vi gjennomføre en eneste slager, så må filmen settes på før tolv om formiddagen. Det må heller ikke være for varmt i rommet, og hun bør ikke være mett. Marthe eier heller ikke evnen til å kle seg etter været, men det er vel ingen nyhet. Hun kan ikke kle deg etter vær og temperatur I.Det.Hele.Tatt. Til den dag i dag, kan jeg faktisk ikke huske å ha sett henne med støvler noen gang. Skal jeg tippe, så har hun ikke eid et par på mange år heller. 20+ eller 20-, har Marthe lagt frem et antrekk dagen i forveien så er det det hun går med samme søren hva gradstokken måtte vise.Denne hvite genseren måtte jeg kjøpe på Skalldyrsfestivalen fordi det var 7 grader og jeg ankom uten jakke, i mini-skinnskjørt og med en tynn body uten bh. Foråsidetsånn: Var'ke en reke som gikk glipp av Borges struttenipler.

Diderik/Kjæresten til Annika: Marthe eier ikke filter for hva som bør og ikke bør havne på mystory. Ihvertfall ikke når hun har noe innabords. Har jeg vært på fest med Borge så våkner jeg mer eller mindre alltid opp til en video av meg selv dansende i bare bokseren. Eller en snutt av at jeg hysterisk prøver å skvise meg ned i soveposen hennes på telttur. Heldigvis rekker klokken som regel ikke å slå mer enn 09.00 om morgenen før edruMarthe har sett hva fylleMarthe synes er gøy, og halve mystorien er slettet. Bare litt synd at 8000 har rukket å se den først.Geir: Jeg har mest lyst til å bare si fine ting om Marthe. Hun er superflott, har et stort hjerte for venner og familie også har hun nå bestemt deg for å hjelpe de som trenger det i framtida. Hvis jeg må peke ut noe negativt: Når problemer dukker opp så stikker hun hodet ned i sanda og bare venter på at sola skal skinne igjen. Så er hun elendig til å ta telefonen.Selini: Marthe er som en kameleon. Hun tilpasser seg veldig fort både mennesker og miljø, har funnet sin personlighet og har holdt på den så lenge jeg kan huske. Hun lar seg ikke påvirke av andre, og er alltid seg selv. Marthe er stille og rolig av seg, men hvis man gir henne litt rom så fyller hun det på en bra måte. Hun er også veldig allsidig! Marthe liker både shopping og timer i skog og mark. Hun liker å reise, men er også hjemmekjær. Hun liker en god fest, men også det å bare sitte alene på sofaen og se en god film en fredagskveld.. En dårlig side jeg kommer på er at hun bruker laang tid på å stelle seg! Hun er heller ikke av den spontane typen som plutselig kan finne på å ta en morsom spontanfest, eller en tur på byen i vanlige dongeribukser. Marthe liker å planlegge det meste, og må pynte seg selv for trærne i skogen.Hanne: Marthe er ganske surrete og mistet ting stadig vekk! Hun er også generelt dårlig på å ta vare på tingene sine. Vi kan knipse antrekksbilder ute på gata foreksempel, og i det hun føler vi har fotografert nok nærbilder av veska, slenger hun den bare fra seg i grøfta og fortsetter å posere uten. Det samme gjelder solbriller, sko, og ytterjakker. Apropos ytterjaker.. Forrige uke klarte hun å glemme igjen den eneste vinterkåpa hun eier på skolen. Vi har ikke noe garderobe hvor vi henger fra oss yttertøy før vi går inn til forelesning, så ikke vet jeg hvordan hun klarte å ankomme med en svær kåpe, antagelig sitte på den i timen, og så gå hjem igjen uten, men så surrete går det altså an å bli.Siri: Å handle med Marthe er en seriøs utfordring. Ikke fordi hun skal kikke overalt, eller bruker himla lang tid rundt om kring, for det gjør hun faktisk ikke. Nei, det er rett og slett det faktum at hun setter fra seg tingene sine overalt! Hvor er veska!? Jo, den står bak et klesstativ uten tilsyn på den andre siden av butikken... -Og hvor er handleposene?! Noen gang lurt på hvorfor Marthe mister klærene sine før de i det hele tatt når inn i klesskapet? Hun bare setter eiendelene sine fra seg, og så glemmer hun dem der.Mannen: Marthe er det mest distré menneske jeg kjenner. Gjenstander, og da spesielt visa kort, har en tendens til å bare fordufte. Ellers så kan Marthe vende tilbake til barnehagestadiet når hun krangler. Vi hadde en høylytt diskusjon en gang som endte med at Marthe skrudde opp lyden på TVen mens hun som en annen arrogant seksåring slang ut «hva sier du, jeg kan ikke høre deg!». Marthe og dårlige bloggbilder er forresten også en kombinasjon ingen vil være en del av.

En annen irriterende ting som må nevnes: Jeg kan bruke flere minutter på å finne en skikkelig klassiker av en film til oss på Netflix, og gang på gang får jeg avslag bare fordi filmen ikke er ny nok. Er den ikke fra 2010 eller aller helst nyere, så kan vi ikke se den samme hvor mange priser den har fått. Da sier hun at bilde og farger ikke er skarpe nok, og foreslår istedet at vi skal se "Skal vi danse" eller "Jakten på kjærligheten". Vi finner omsider et fornuftig kompromiss, trykker play, og etter fem minutter er det stille. Da har Marthe sovnet...

Hahaha, TAKK til mine kjære for både litt ris og ros! <3
Skulle tydeligvis hatt Vimse som mellomnavn..

Gaustatoppen - Check, check!- Ut på nye fjelleventyr -Her kommer endelig bildedrysset fra lørdagen vår! Fire timer brukte vi opp og ned med pustepauser, matpause og selvsagt en lengre knipsepause på toppen. Været kunne ikke ha vært bedre, og alt lå tilrette for at turen skulle bli perfekt. -Bortsett fra én ting. Formen min. Altså, jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine da jeg ble forbipassert av en eldre dame som fortalte meg at hun bare hadde én lunge. Foråsidetsånn: Jeg har fått klar beskjed fra mannen at til neste gang vi skal opp på en fjelltopp så jeg trene først. Ikke bare kondisjon, men også benstyrke. Pulsen min hamret nesten ut av halsen allerede etter en halvtime, og da det var knappe 200 høydemeter igjen, bare R-I-S-T-E-T leggmuskulaturen min. Herregud så flaut å stille opp i fullpakka turutstyr og bli passert av syv år gamle barn i dongeribukser på "søndagstur" med familien.
Jaja man lærer av alt! En ting jeg foreksempel lærte om meg selv på denne turen, er at jeg går igjennom tre ulike faser når jeg blir sliten. 1. Den stille fasen. Minuttene jeg tusler i fullstendig taushet og jobber noe iherdig for å opprettholde mitt positive indre. 2. Eksplosjonsfasen. Der det bikker over og jeg mister alt jeg eier og har av skam og hemninger. Jeg tror faktisk jeg holdt til ca 1500 høydemeter før jeg ikke fullt så elegant skled inn i denne fasen. "Dette er jo helt SYKT! Hvorfor i h*lvette går vi i i denne h*elvettes steinrøysa og ikke på den bedagelige søndagsstien der borte!?". -Bare for å nevne noen av glosene. På et tidspunkt må frustrasjonen ut si! 3. Latterkrampefasen. Du vet... Når du føler du har det så jævelig at du ikke kan annet enn å le og le. Det hele blir rett og slett tragikomisk.
- 1845 meter over havet -Note to self: You need to work out more! Haha, heldigvis gjorde disse hysteriske fasene mine hele turen hakket mer sjarmerende enn om den hadde gått som en dans på roser. Mannfolket fikk seg ihvertfall en god latter, og det gjorde også andre turister som ble vitner til mine skjellsord. Vi ville gjerne gå litt i fred og ikke midt blant den 1000 meter lange turistkøen opp til toppen, og derfor valgte vi stien som... vel ikke var en sti, men en bratt, bratt steinrøys. For hver høydemeter vi tok ble steinene bare større og spissere, og de siste 200 meterne følte jeg altså at hvert eneste skritt var en squat. FY så tungt, men den utsikten som ventet ikke bare på toppen, men hele veien opp... Den var så verdt strevet den.
Bare se på dette her? Evig takknemlig for at vi faktisk fikk sikt fra toppen. Det her jo ingen selvfølge å være heldige med været! Turen ned igjen gikk unna på halvannen time, og til tross for skjelvne ben, var disse minuttene også heeelt magiske. For et syn... Absolutt en tur jeg kan anbefale dere alle å ta på en solskinnsdag! (Bare tren litt først).
- Utsikten fra Gaustatoppen -Da vi kom ned ventet innsjekk på fjellhotell oss, og her nøt vi et par glass hvitvin før vi gikk til middag og hev innpå med en tre retters. Aldri smakt så godt med mat i hele mitt liv. Helt himmelsk var det <3 Sprikkmette og stoorfornøyde gikk vi til sengs klokken ti om kvelden, og sluknet rimelig raskt etter å ha skravlet og ledd av den innholdsrike lørdagen vår <3 I dag er jeg så sår i leggene at jeg ikke engang vet hvordan jeg skal komme meg på skolen, men likevel sitter jeg bare og hopper av entusiasme for å planlegge en ny topptur. Hvilket fjell skal bli det neste nå da? Snøhetta? Trolltunga? Et fjell i nord? Vi får sjå!Tusen tusen takk for en heeelt fantastisk helg <3
Dette fine høstminne skal sitte i hjernebarken resten av livet.

Teltcamping i Hardangervidda
For en heeeelg! Natten før mannen og jeg skulle bestige Gaustatoppen, bestemte vi oss for å teltcampe ved et vann i Hardangervidda, og for et paradis av et sted vi fant oss! Vi var vel fremme rundt seks om kvelden, og slo opp teltet vårt rett ved vannkanten så langt unna hytter og befolkning som bare mulig. Her ble vi sittende ute helt til solnedgang og lage deilig biffmiddag, fiske i fjellvannet, nyte utsikt, skravle og drikke rødvin <3 Bare meg, han og den stille naturen.- Snapshots from friday night  - 
Fy flate som vi koste oss! Solen gikk ned før vi visste ordet av det, og så var det inn og finne varmen i teltet, spille kort, drikke enda mer rødvin og titte ut med jevne mellomrom for å se på den sykeste stjernehimmelen. Herregud så fint det er med stjerneklar himmel et sted som dette, hvor overhode ingen unaturlige lys forstyrrer sikten. Det var bare 3 grader om natten, så dette er definitivt den kjøligste teltcampingen jeg har vært borti noen gang, men soveposene våre gjorde jobben sin, og holdt oss varme helt til soloppgang, så det eneste jeg lå og bekymret meg for var om kamera skulle fryse ihjel..- Ytrefilet med salat, ris og bearnaise  -Alt man kan lage ved hjelp av en liten primus! Klokken ni lørdags morgen var vi oppe og hoppet igjen, og et par timer senere var frokosten inntatt ved vannkanten, teltet nedpakket og sekken på ryggen. Da skulle vi nemlig tusle videre på oppdagelsesferd! En kjøretur til Rjukan sentrum ventet, før mitt første møte med Gaustatoppen sto for tur.. Mer av det får dere i neste post! Jeg har nemlig knipset så mange bilder at jeg blir helt nødt til å dele det i to <3Kunne ikke bedt om en bedre start på helgen <3

Trendy posters on my wall

Sponset plakat + affiliateslenker


Hei på dere og riktig god søndag! Håper den behandler dere bra. Jeg har akkurat kommet inn døren hjemme i leiligheten etter en helt magisk helg i Rjukan, og kan nesten ikke vente meg å gå igjennom bildene fra toppturen vår i går, men før jeg deler noen blinkskudd fra weekend-opplevelsene, tenkte jeg å vise dere mine siste posters fra Pictureit!Forrige uke ramlet det nemlig en diger rull med nye plakater ned i min postkasse, og noen av disse har altså fått plass over stuesjenken min. Jeg hadde jo noen lekre Picture-bilder her fra før av også, men forandring fryder så nå har jeg rett og slett bare omrokkert litt, og tilføyd noen nye tilskudd i den deilige posters-samlingen min! Jeg tror faktisk jeg har nærmere 10 plakater herfra nå, og likevel står det enda 6-7 på ønskelisten..

- Du og Jeg plakatene finner du på salg HER, Familie-plakat HER -Bør jammen få meg et stort hjem om jeg skal ha plass til mer nå. Disse du og jeg - postersene er definitivt favorittene mine, og disse får dere nå på salg. Prisene varierer litt utifra størrelse, men dere kan spare alt fra 100kr på de minste og opptil 398kr på de største variantene. Alle mine bilder er i størrelsen 50x70, til dere som måtte lure på det.

Nå skal jeg trykke i meg litt deilig middag, hoppe i joggedressen og sette meg ved stuebordet for å studere i et par timer... Eller fire. Jeg har mildt sagt litt lesing å ta igjen etter en hel helg med morsomheter. -Men SÅ skal jeg kose meg med bilderedigering og blogge litt norsk natur igjen. Det gledes, for wow for en utsikt mannen og jeg nøt fra 1845 meter over havet i går! Den slags kan bare umulig ha tatt seg dårlig ut på bilder.
Var de ikke lekre? Små forandringer fryder altså <3
Alle familie-postene til Pictureit kan dere få tak i HER

Mitt grønne hjørne

Affiliateslenker


- Medium stativ HER, Large stativ HER, potte HER -Hei på dere og riktig god lørdagsmorgen! Nå ligger jeg mest sannsynlig å drar meg i et telt ved et deilig ferskvann i Rjukan tenker jeg! Med mindre vi har slått på stortromma, kastet på tursekken og begynt å traske oppover alt? Dette finværet må en jo egentlig nyte hvert eneste minutt av.. Ettersom jeg ikke har pakket med pcen på tur, kommer det et lite forhåndsskrevet innlegg ut denne lørdagen. Tenkte nemlig jeg skulle vise dere mitt siste interiørkjøp! Som vanlig henger jeg sånn ca halvannet år etter den store trendbølgen, men endelig fikk altså jeg også kjøpt meg et par Wire potter i hvit.- Stativene fås også i sort HER, og potte HER -Jeg synes disse greiene er så perfekte at jeg lett kunne hatt et par til i sort, men det får isåfall vente til leilighet er kjøpt. Kanskje jeg ikke engang har plass til flere. Det får tiden vise! Plantene kjøpte jeg på Hageland etter skolen på torsdag. Ble det ikke lekkert? Jeg er ihvertfall helt frelst. Det er gått to dager og venninnene mine er allerede dritlei av plantesnaps.. De må kjøpes sånn hver for seg altså.Til sammen betalte jeg 1800kr tror jeg.
Tror aldri jeg har cravet noe så lenge som disse pottene her...

Study on a friday

Affiliateslenker


Happy friday you all! Nå er det ei som teller ned timer til avreise altså. Himmel som jeg gleder meg! De melder jo til og med knallvær i Rjukan de neste par dagene! For en gledens helg <3 Jeg har hjemmestudie-dag denne fredagen og ingen forelesninger på skolen, så de siste par timene har jeg kost meg med pensum, stearinlys, en kopp kakao ooog gårsdagens restewok til frokost. Yum! Jeg pakket tursekken allerede i går kveld, så nå tenker jeg egentlig bare å nerde helt til avreise. Jeg kommer ikke til å ta med meg pcen, men kamera blir med og dere kan vedde på at jeg skal knipse ihvertfall tohundre utsiktsbilder. Ellers skal dere ikke se bortifra litt spamming på snapchat, så ikke glem å følge meg der!- Bikbok topp i gul HER, og skjørt HER

Martheborge heter jeg på snapchat også. Jeg koste meg forresten glugg i går, med Selini på middagsbesøk. Hun ble bare i et par timer ettersom hun er ferdig sykepleier og skulle ha nattevakt, men vi fikk nå hygget oss med litt deilig wok, mer kiwibær, og masse skravling om både livet og dette faget vi har til felles: Sykepleie. Neste uke skal jeg endelig få lære å sette veneflon på skolen, og det er jeg rett og slett dritspent på. Hadde det bare vært lov å øve hjemme på venner og kjæreste så hadde jeg vel tvunget dem til å stille opp med årene sine hver eneste dag. Jeg gjorde det faktisk også en gang og fikk det jammen til og. Jeg traff venen, blodet strømmet inn og hele sulamitten, men så forsto jeg ikke at nåla da ikke måtte gli enda dypere inn, så min kjære pasient av en venninne skrek til slutt til så jeg skvatt og røsket ut sprøytespissen mens blodet sprutet. Haha... Kanskje det er det beste for alle at hjemmeøving er og forblir forbudt.- Study on a Friday -


Ønsker dere en knallstart på helgen! <3
Toppen min får man og i rosa HER og sort HER-

Min aller beste venn - CathrineGratulerer så mye med 25 års dagen, verdens beste nabo og bestevenn! Cathrine er jenta jeg ringer for kjærlighetsråd eller bare for å fortelle om mine siste klissestunder, og det er fordi jeg med 100% sikkerhet vet at hun lytter og gledelig gir meg de mest genuine råd. Dette er definitivt jenta som inspirerer meg aller mest på konemateriale-fronten. Det er ingen som disker opp som Cathrine. Hun baker, lager de beste middagene, vasker som en annen guru, gir og gir og gir og gir. Både til oss venner, familien og den snille, snille mannen sin. Fy så heldig jeg er som har deg i livet mitt. Ikke bare er hun årets babe, men dette her er ei S-K-I-K-K-E-L-I-G kvalitetsdame. Jeg husker hun begynte å gråte en gang hun fant ut at jeg hadde hatt det litt kjipt uten å fortelle det til noen. "Du kan ikke bare holde sånt inni deg!, kjeftet hun før hun stormet av sted for å tørke tårene. Vi var riktig nok på fest denne kvelden, men det sier litt om hvor sterkt denne jenta har lyst til å være der for oss. Cathrine kommer på besøk til meg med middagsrestene sine hun.. Tømmer søpla mi når den er for full og tar oppvasken min uten at jeg ser det. Jeg tror til og med hun har pilt ut tyggegummi fra oppvaskmaskinen min. Altså, Cathrine er helt SYKT god, og du ser det på hele jenta at det oppriktig gleder henne å gjøre andre glad. Ikke forventer hun noe tilbake heller, og denne unike kvaliteten beundrer jeg henne x tusen for. Businessmates er vi også blitt det siste året. Cathrine har per dags dato og forhåpentligvis i to år til, det fulle ansvar for businessmailen min! Hun har en 100% jobb på hudpleiesalong og kjenner jeg henne rett så jobber hun også rumpa av seg hjemme med matlaging og husvask, men likevel rekker hun å sende opptil 100 mails daglig. Ha meg unnskyldt Cath, om vi er oppi enda høyere tall, jeg har bare ikke vært i nærheten noen sinne selv. Cathrine er et arbeidsjern uten like og hadde det ikke vært for henne alene så hadde blogglønna mi vært halvert. Hun er faktisk så god at det nå også er andre bloggere som har kontaktet henne for å gjøre samme jobb for dem, som hun gjør for meg. I tillegg til å ha ordnet meg 80% av alle avtaler jeg har hatt i 2017, har hun laget meg en egen google kalender hvor hun har sortert absolutt alt etter dato, farge og kategorier. Nei, jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten denne jenta her. For ei venninne du er! 

Funfact: Cathrine er en liten kontrollfreak og liker dermed å ha absolutt alt planlagt til punkt og prikke. Da vi for noen år tilbake skulle dra på jentetur til hovedstaden for en festlig weekend, hadde hun ikke bare googlet åpningstider og menyer for alle potensielle restauranter vi skulle besøke i løpet av helgen, men også DJ'enes spilleliste på alle utesteder i Oslo by. Samtalen vår på facebook gikk sånn:

Cathrine: Jeg har googlet og undersøkt litt hvilken musikk de enkelte utestedene spiller i helgen. 
Marthe: Oh my god. Er det noe du ikke har undersøkt?
Cathrine: Jeg tror ikke det. Jeg skrev en liste på hva de enkelte spiller!
Marthe: Hahaha! Du er ikke sann!
Cathrine: Skal jeg sende den over? Hvis ikke Cathrine er helskjønn så vet ikke jeg. 23 september har hun leid inn et digert lokale som vi skal feire henne i, og jeg kan nesten ikke vente med å se hvor fint hun har pyntet og hvilken nydelig tapasmat hun kommer til å servere. Apropos kontrollfreak så lagde hun faktisk liste på hvilke gjester som skulle videre på byen og ikke allerede i august, og booket taxi for x antall venner da. Ler meg ihjel <3 Det må jo være helt fantastisk å ha så stålkontroll på hver minste ting i hverdagen! Jeg kjenner jeg kunne ha skrevet i tre timer til, for kvalitetene dine er uendelige og minnene våre er hysteriske, men ett sted må jeg gi meg. Jeg håper du får en fantastisk dag sammen med mannen din i dag, så gleder jeg meg som en unge til å feire deg neste lørdag. Jeg skal ihvertfall legge hele sjela mi ned i gulrotkaken og bake mitt livs lekreste kakeverk. Elsker deg til månen, og er det noen jeg unner å vinne i lotto så er det din godhjertede, hardtarbeidende sjel!Du og jeg <3 Herregud så mange minner vi har sammen.
Det vil ta meg ihvertfall seks år på gamlehjem å komme igjennom dem.

The Anatomy Of a Fruit TrayHerlighet for en hyggelig kveld jeg hadde i går! Etter et par timer med jobbskriverier, lagde jeg meg indisk rekegryte med villris og nanbrød og virkelig koste meg i mitt eget selskap. Først med The Voice snurrende på skjermen (herregud så flinke!!), så med Vendela + Petter og SÅ sovnet jeg i en av de tjuefire pausene til Jurassic Park på tv3. Hehe, elsker de gamle dinosaurfilmene jeg. Hver gang jeg ser dem dukker det opp gamle minner fra da jeg var liten og satt forskremt med svette hender på barnerommet. Jeg holdt på å tisse på meg i enkelte scener, men jeg skulle på død og liv se på likevel.


Meg: Har jeg cameltoe? 
Hanne: Ja! Hva så? Det er sånn vi er skapt. Tror'ke det kommer som noe sjokk for noen.

Hahaha, elsker Hanne og de replikkene hennes <3 Ville bare titte innom dere med noen fristebilder fra gårsdagens fat fullt av naturens godteri! Istedet for sjokoladekjeks, lagde jeg meg altså en tallerken med vannmelon, jordbær og kiwi. De små grønne greiene dere ser her heter "kiwifrukt" og smaker akkurat som kiwi bare i drops-form. Hihi, jeg fant dem såklart på Kiwi. Veldig sprø og gode! 

Nå skal jeg avgårde på skolen, og der må jeg vel være til 14-15 tenker jeg. Vi har obligatorisk gruppearbeid med lærer i dag, men den flinke gruppa mi og jeg gjorde oppgaven allerede for to dager siden, så ikke vet jeg hva vi skal foreta oss disse skoletimene. Det får tiden vise! I dag gleder jeg meg ærlig talt mest til å komme hjem, for da skal enda en interiørpakke hentes på posten! Jeg har siklet etter disse greiene i halvannet år nå, så det har bare med å se bra ut i stuen min også!Skal selvsagt vise dere før jeg drar avgårde på fredag <3
Ha en fin torsdag alle sammen! Vi sees.

Brightening up the autumn

Affiliateslenker


Da var hun tilbake etter en ekte latskapens dag. Okei, vet dere hva jeg gjorde i går eller? Bakte sjokoladecookies, SOV, og så på tv til klokken ett om natten. Okeida, jeg var også på skolen i seks timer, men jeg skulle jo gjøre så mye fornuftig etterpå også! Æsj. Noen dager kommer jeg bare hjem fra skolen og føler meg helt... kake! Nei, ikke sånn normalt, deilig sliten, men så tom for energi og entusiasme for livet at det eneste jeg vil er å avlyse hele do-to-listen min for å hive på joggedressen og se det ene dårlige tvprogrammet etter det andre. -For litt tv blir alltid til mer, og litt sjokoladekjeks blir alltid til 2000 kalorier.Heldigvis er disse late dagene litt sjeldnere enn de effektive. Jeg har vært supertrøtt i dag også, men i dag legger jeg skylden på været. Jeg syntes det var så stusselig å våkne opp til enda en heftig regndag denne lille-lørdagen, at jeg bestemte meg for å ta en snartur til byen kun for å kjøpe meg en knallfarget joggedress. En ordentlig god og varm en som kan friske opp mine grå studiedager hjemme i leiligheten høsten 2017 <3 For de blir det nok mange av!

- Bikbok joggebukse HER, og genser HER -

Ellers har jeg hatt besøk av hu Hannemor i dag! Hun har knipset mine ukentlige 900 bloggbilder, så nå bør jeg ihvertfall ha stoff nok til helgen! Jeg reiser jo på tur uten internett fra fredag til søndag, så da må det forhåndsskrives littegrann vet dere. Skal trykke noen fyrstikker under øyelokkene nå, og sette i gang med det samme jeg! -Så håper det står bra til med dere alle. Jeg skulle faktisk egentlig ha vært på visning i skrivende stund, meeen så oppdaget jeg ordet "fukt" i annonsen, og vips så var drømmehuset ikke lengre drømmehuset. Jaja, jeg har begynt å hamstre inn på interiør fra nett nå, så håpet er enda med meg!Dere som går rundt med evig energi-overskudd. Send gjerne over litt!
Joggedressen min fås forresten også i rød HER med tilhørende genser HER

New in - Livingroom

Sponset teppe + affiliateslenke


- Nytt gulvteppe fra Ellos HER -Hei på dere! Nå har jeg akkurat våknet fra en 20 minutters powernap. Heh, det var visst litt hardt med mandag! Jeg kjente det bare ikke før jeg kom hjem og fylte magen med litt for mye middag. Jeg har hatt en lang dag med undervisning om blod, hjerte og karsykdommer på skolen i dag, men til tross for øs pøsende regn og manko på paraply (for ikke å snakke om bil) til morgenen i dag, var det så absolutt verdt å stå opp. Vi har hatt besøk av noen superflinke leger i undervisningene de siste ukene, og i dag hadde foreleseren tatt med seg noen ekte grisehjerter som vi skulle få lære av å titte og ta på. Artig!  Seks timer gikk unna på et blunk i dag, og nå som jeg så godt inni det tenkte jeg at jeg like gjerne skulle sette av resten av mandagskvelden til mer nerding. Eller ihvertfall til klokken åtte(?) når favorittprogram nr.1 begynner. Mihi, da skal jeg snurre Jakten på kjærligheten, og spise fruktsalat med god samvittighet.  

Ser dere forresten mitt nyeste interiørkupp? Jeg synes dette teppe gjorde hele stuen min ny jeg. Det er altså fra Ellos Home, og finnes også i en mørkere variant! Jeg har faktisk også bestilt et splitter nytt stuebord i marmor, og tanken var egentlig å ha både det og teppet til den nye leiligheten (når jeg en gang finner den), men jeg kan jo ikke vente lenge med å vise det frem! Gleeder meg til å få kjøpt meg en ordentlig kvalitetssofa også etterhvert, men det må nesten vente til jeg har et sted å ha den altså. Kan liksom ikke bare kaste utleiers møbler for å gjøre plass til mine egne heller. Hehe.- Spaghetti med pesto, rømme og svinestrimler -Slik gjør du - Superenkel pastarett for 2: 
1.
Hakk opp 1 sjalottløk og surr denne i en stekepanne med litt olje. 
2. Stek strimlene med svin gjennomstekte og krydre dem med litt pepper.
3. Kok pastaen, sil av vannet og rør inn 2ss grønn pesto + 1ss rømme
4. Strø over litt revet parmesan og noen ristede pinjekjerner.

Jada, rett over på dagens middag! For hvorfor ikke slenge med en superenkel oppskrift? Yum yum! Denne tok meg omtrent 12 minutt å smelle sammen. -Og forresten smaker den like godt (om ikke bedre) med kyllingkjøttdeig. Det var egentlig det jeg skulle ha i dag, men Joker har ikke så avanserte varer i kjøledisken sin de. Silly me..Deilig var det uansett! Håper dere har en knallmandag <3

Sommeren 2017 har jeg... ...Gått utallige powerwalks i skogen både med og uten hund...Tjuvstartet på pensum i bikini under skyfri himmel...Tømt x antall tallerkner med skalldyr... Badet! -Ihvertfall i ferskvann......Reist til Bortelid på hyttetur med med farmor og farfar i 20 varmegrader


... Tatt turen til skalldyrsfestivalen i Mandal med jentene... Vært på 2-3 hytteturer med mannen og blitt proff på double leirdueskyting... Vært på campingferi med jentegjengen. Et av de beste minnene fra hele sommeren.
... Fått meg splitter nye hagemøbler, og ikke invitert på en eneste grillfest...Dratt på klisseweekend til Kragerø Resort og hatt det fantastisk
... Kjørt sene tapaskvelder med jentene mine og drukket litt for mye vin
...Blitt en ekte hobbyfisker og fått meg min egen fiskestang!
...Reist en helg til Haugesund og hatt krabbe, rebus og hawaiifest med fine familien...Startet leilighetsjakten, vært på 6-7 visninger og tapt en budrunde


...Reist til Brokke på enda en hyttetur, gått i fjellene og fisket i ekte fjellvann!... Ooog jobbet 80% på omsorgssenter hele juni og juli!


Jeg har helt sikkert glemt en ting og to, men jeg synes bare det er moro å se at selv med mye jobb på agendaen, så har jeg fått skvist inn litt morsomheter også! For første gang på syv år har jeg ikke reist utenlands en eneste gang, men fy så fine minner jeg sitter igjen med likevel. Spesielt fra alle de fine helge-turene sommeren har bydd på. Disse skal jeg helt klart ta med meg videre inn i høst og vinterhalvåret også. Dessuten føler jeg at jeg er blitt dobbelt så rik på erfaringer innenfor sykepleie denne ferien! FY så mye jeg har lært av bare to måneder på omsorgssenter. Ville aldri vært foruten <3

Vinn treningstøy fra Brandsdal

Annonse


Riktig god søndag dere! I kveld har jeg en gledelig nyhet å dele, for jeg har i samarbeid med nettbutikken Brandsdal fått lov til å dele ut et helt sett med treningstøy til en av mine trofaste lesere. Brandsdal of Norway er en kjede som holder til i Kristiansand, og derfor synes jeg det er litt ekstra stas å ha fått lov til å teste ut flere av plaggene deres.

Treningsskuffen fikk en real oppgradering like før helgen, og gjett om jeg gliste da synet av ordentlig freshe farger møtte meg. Når det skal løftes, løpes og svettes foretrekker jeg definitivt gladfarger hele året, men om høsten blir det nesten til en nødvendighet! Det grå været har en tendens til å påvirke treningsmotivasjonen min i negativ retning, og da fungerer faktisk mønstertightsen og noen knallfargede treningstopper som et spark over dørstokkmila.


Mandagen min skal startes med en joggetur i skogen den nå, og for første gang på lenge kjenner jeg at jeg gleder meg til selve turen også, og ikke bare den gode følelsen man sitter igjen med etterpå. 

Absolutt alt jeg har på meg på bildene her (bortsett fra den sorte tightsen), kan dere nå stikke av med gratis selv! Ved å skrive inn mailadressen deres HER er dere automatisk med i trekningen av et treningsett bestående av åtte deler! Ikke bare er Brandsdalklærene fine, men kvaliteten er det heller ingenting å si på. Tightsen sitter som et skudd, og både topp, jakker og sko består av myke og gode materialer, så dette her er virkelig premien sin!- Treningstøyet du kan vinne -
1.
Rosa treningstights HER 2. Sorte sko HER 3. Grå jakke til og fra trening HER 4. Rosa løpejakke HER 5. Rosa singlet HER 6. Hansker HER 7. Varm hals HER 8. Pannebånd HER

Har dere lyst til å bare klikke hjem litt nytt treningstøy med en eneste gang, så kan jeg informere om at rabattkoden "Marthe2017" gir 20% på hele nettbutikken! Wuhuu! Dere får selv 20% på varer som allerede er nedsatt i pris. -Og prisen på klærene fra Brandsdal er veldig rimelige fra før av også, så her kan dere definitivt gjøre noen kupp til treningsgarderoben. Den grå fleecejakken jeg har på meg her er allerede satt ned med 60%, og når dere nå får ytterligere 20% så koster den bare 159kr! Frakt er gratis, og rabattkoden varer ut 18 september, så dere har åtte dager å shoppe på fra NU! Kunne jo ikke passet meg bedre med nytt tur og treningstøy en uke før Gaustatoppen <3
Dere kan altså vinne alt dette tøyet HER, eller handle det på 20% med rabattkoden "Marthe2017"

Min favoritt høstgryte

Inneholder en affiliateslenke


God lørdagsmorgen dere! Her kommer oppskriften på en smakfull viltgryte som jeg allerede har laget meg tre ganger i høst! Jeg blir ikke lei, og spiser det i grunn jevnt over hele året. Posen med reinsdyrskav fås nemlig kjøpt på de aller fleste dagligvarer både vår, sommer, høst og vinterstid, og er ikke bare en sesongvare. Potetmosen kan godt erstattes med villris, men personlig synes jeg det er hakket bedre med hjemmelaget mos kombinert til denne deilige fløte og soppsausen.Hope you love it! Nå skal jeg se og få på meg litt sminke, vekke mannfolket, lage frokostbaguetter med ost og avokado, og gå en god tur med hundene før jeg må sette meg ved stuebordet og ta igjen litt pensumlesing. Lørdagen sin det! Høhø. Neida, men i kveld blir det bursdagsfeiring, og det blir ihvertfall moro!


Du trenger: 1. 1 gul løk 2. 200g valgfri sopp 3. 5 store poteter 4. 4-5ss smør 5. 8 moste einebær 6. En halv hånd finhakket timian 7. 4 skiver brunost 8. 1 mørk kjøttbuljong (ikke utblandet i vann) 9. 2 gulrøtter 10. 2dl creme fraiche 11. 2-3dl matfløte til gryten + 1-2dl til potetmos 12. 1 pose reinsdyrskav (fås i frysedisken) 13. Salt/pepper 14. TyttebærSlik gjør du:
1.
Hakk opp løk, gulrot og sopp, og stek dette i en gryte med litt matolje/smør i 3 minutt.
2. Når løken er gyllen og soppen godt stekt, kan du tilsette 2-3dl matfløte + kjøttbuljongen. 
3. La dette stå og småputre mens du steker reisdyrskav-kjøttet i en stekepanne.
4. Ha det ferdigstekte kjøttet + creme fraichen over i gryta og tilsett moste einebær.
5. La det stå og småputre i 7 minutt og la så brunostskivene smelte inn.
6. Smak til med finhakket timian, salt og pepper. Eventuelt en dæsj tyttebærsyltetøy.

Slik gjør du - Potetmos: 
1.
Skrell potetene, del dem i to og kok dem møre i en gryte med vann.
2. Hell av vannet, mos potetene med stavmikser og tilsett 4-5ss smør + 1-2dl matfløte.
3. SMAK TIL med mer smør, fløte, salt og MYE pepper for verdens beste potetmos.- Gullbestikk fra Room21 HER -Server med tyttebær for en frisk smak <3 Oppskriften holder til fire.
Jeg liker altså å røre en god dæsj av det inn i selve viltgryta også.

- Fredagshilsen fra oss -

Inneholder affiliateslenker


Hei på dere! Nå har jeg endelig fått sunket ned i sofaen med pcen på fanget etter å ha løpt rundt både i byen og hjemme heeele dagen. Jeg hadde egentlig hjemme-studiedag denne fredagen, men jeg har hatt så mye annet å gjøre med bildeknipsing og forhåndsskriving av innlegg, kokkelering  frisørbesøk og gaveshopping at jeg faktisk ikke har hatt en halvtime til overs for pensumboka. Pyttsann, jeg tar det alltids igjen! Hundebesøk har jeg også her i heimen denne helgen, så hils på Bella og Odelia. Aka Bella og rakkefant. Det er helt utrolig hvordan to hundevesner av samme rase kan være så forskjellige. Bella er den mest uskyldige, ja faktisk lydigste hunden jeg har passet i hele mitt liv, mens den andre brune rakkefanten her bare er en... V-I-L-L-B-A-S-S. Jeg vasket gulvet i går kveld, og da jeg kom hjem etter tre timer i byen i dag hadde rakkefanten klart å hoppe opp i bokhylla, dratt ned chipsposen som lå der, spist den opp og lagt igjen chipssmuler ut over hele både stue og baderomsgulvet.. Altså, hva gir du meg bikkje?!


Dere kan se det på dem kan dere ikke? Hvilken som er et englebarn og hvilken som er byens største fant? Haha, jaja så ble det enda en omgang med moppen før jeg kunne slå meg ned i sofaen. Nå kommer mannfolket snart på besøk med frukt-ingredienser til oss. Vi skal nemlig lage oss fruktsalat og kose oss med The Voice i kveld! Ville bare titte innom for å ønske dere en herlig start på helgen først. Genseren jeg har på meg her kjøpte jeg forresten i går. Nok en supergod høstgenser jeg vil tipse dere om, som nå bare koster 199kr. Bikbok har nemlig kampanje på den denne uken!- Genseren fås i hvit HER, Rødrosa HER, Grå HER, og sort HER -Buksa er og ny HERFRA, og fås også i sort HER og hvit HER
Syntes den var så fin i rødbrun. Den er også supergod i stoffet <3

Mine planer for september


... Bucket List for måneden

♥ Feire to store dager. September er visst den store bursdagsmåneden! Til helgen skal svigermors 50 år feires, og 23. september har også Cathrine invitert en hel haug av venner til feiring av sine 25 år. Ah, det gledes! Elsker bursdagsfeiring <3 Nå må jeg bare pønske ut hva jeg skal finne på å gi i gaver. Det er jo like vanskelig hvert år! 

♥ Bestige Gaustatoppen! Åjada. Spiller været på lag *FINGERS CROSSED* så blir turen satt til neste helg! Da blir det romantisk sporty-tur til Rjukan, med teltcamping, bestigning av fjell og hotellkos på toppen. He-rre-gud som jeg gleder meg til enda mer fantastiske naturopplevelser.

♥ Prøve meg på en ny høstgryte. -Og generelt bruke mer sesongvarer i middagene mine fremover. Sopp er så godt, og det kan i grunn brukes i det meste. Jeg lagde DENNE retten igjen i går, og hadde masse deilig champignon i, og det gikk altså ned på høy kant både hos meg og favoritten min.♥ Pakke ned sommerkjolene, og oppgradere garderoben med enda mer høstnytt! Jeg kjøpte meg litt deilig høststrikk forrige uke, men jeg trenger fremdeles mange flere gode og varme plagg til vinteren. Høsten kom så plutselig, og den ene høstkåpen jeg travgikk med i hele fjor er så stygg og slitt nå at jeg er helt nødt til å finne meg en ny en. Jeg skal en liten tur innom sentrum før jobb nå etterpå og se etter noen godbiter. *Glis* 

♥ Dra på flere visninger og ikke miste motet i jakten på drømmehjemmet. Jeg har for øyeblikket et veeldig sjarmerende hus(!) i sikte som jeg skal dra på visning på om en liten uke. Det er litt utenfor prisklassen min, men bare så lite over at jeg kan kapre det om jeg er heldig, SÅ la oss krysse fingrene! Skal selvsagt holde dere oppdatert.

♥ Ta noen dager i Stavanger by igjen! Jeg savner den fine familien min <3 Sist jeg var på besøk var vel en gang i juli? Det er alt for lenge siden! Gleder meg til noen nye late dager med tvkos, tepper, hjemmestudier, god mat og kanskje litt bursdagsfeiring? Halve familien fyller år i august, så det ville definitivt vært hyggelig å ta igjen litt kakespising.♥ Dra på sopptur. Jeg er litt lei meg for at jeg aldri fikk dratt på noe blåbærtur før bærene råtnet, så nå har jeg bestemt meg for at jeg skal få med meg soppen! Det må bli relativt kjapt også tror jeg, for nå meldes det tordenvær i en uke i strekk her i sør. Spørs om soppen i det hele tatt overlever ut midten av september. 

♥ Begynne å tenne stearinlys om kveldene igjen, og virkelig kose meg med høstprogrammene på tv! Nå om dagen er det The Voice, Jakten på kjærligheten, Vendela + Petter og Skal vi Danse som er favorittprogrammene mine. Elsker å snurre et av disse programmene med god samvittighet etter å ha studert, jobbet og stått på hele dagen <3 Beste følelsen det.

♥ Dra på studentcruise med klassa! Forrige uke booket jeg en dagstur på cruise med studievennene 19 september. Gleder meg til å skeie ut litt på en tirsdag, ta meg fri fra skolen, spise buffémat til jeg sprekker og drikke meg såpass god i formen at jeg ihvertfall ikke kjenner bølgene. Høhø!


Ah, denne måneden skjer det mye moro altså!

Favourite pair of pants

Inneholder affiliateslenker


Okei, jeg eeeelsker disse buksene! Det første jeg tenkte da jeg holdt dem i hånden var vel egentlig noe sånt som "ohoi, Borge her gikk det fryktelig fort i svingene", men så tok jeg dem på, og ble rett og slett Fan med stor F. Blanke, sorte skinnbukser er en must i høstgarderoben, og disse her var... dritkule. De er i merket Missguided som jeg handlet sånn ca alle sommerkjolene mine fra i fjor, og på innsiden av buksene er det et deilig, lite lag med silkemykt for. Jeg vet ikke akkurat hvor mye varme det vil gi med hullene på forsiden av buksebena, men den er ihvertfall suupergod å gå i! Kostet 499kr.


- Missguided bukse HERFRA, Genser fra Zalando HER, Pumps fra Gina Tricot -- Brillene er flere år gamle og fra Gina Tricot -Hvordan står det til med dere denne tirsdagen? Jeg har vært på skolen hele formiddagen og hatt noen spennende timer med forelesning, og var egentlig bare vært hjemom for å hente litt pakker før jeg tok turen videre til mannfolket for kvelden. Vi har mye å gjøre på studiefronten begge to om dagen, så da tenkte vi at vi kunne bruke kvelden på å lese litt sammen <3 Synes det er så hyggelig å bare spise en god middag sammen, før vi setter oss ved lesebordet og nerder på hver vår kant. Det hjelper liksom litt å se at man ikke er alene om å slite. Haha! Neida, så langt stortrives jeg på andre studieår også altså. Det er og blir et tøft halvår, men fy så spennende også. Håper det står bra til med dere alle, og at vi er flere som kjenner på den gode følelsen av å endelig ha valgt riktig studieretning <3Jeg vet ikke med dere, men nå er magen min fylt, og jeg klar for å kose meg med hematologi de neste timene. Kanskje vi må unne oss en time med tvkos også før natten. Vi får sjå! Jeg takket akkurat ja til en ekstravakt på jobb i morgen, så da burde det vel leses for to dager i kveld. Haha, herregud jeg hadde akkurat limt på juksenegler i det jeg takket ja til ekstravakten uten å tenke meg om, og nå sitter jeg her og bare grøsser av tanken på hvor vondt det kommer til å gjøre å rive dem av igjen allerede i morgen tidlig. Tips til mindre smertefulle måter å få dem av på tas hjertelig imot! 


- Ønsker dere en flott tirsdagskveld -

Indisk bønnegryte med villrisYum yum yuum! Her kommer et lite middagstips til neste meat-free-monday! Indisk er noe av det beste jeg får enten sausen inneholder kjøtt eller ikke, men ettersom jeg allerede har delt oppskrifter på tikka masala og andre indiske kyllingretter, tenkte jeg at det var på tide med en hvite-bønner-variant. Er dere klare? Jeg har alt spist meg stappmett for andre gang på rester, så nå sitter jeg og blogger med Vendela + Petter rullende på tv-skjermen. Herlig!Du trenger: 1. 1 gul løk 2. 2 fedd hvitløk 3. 1/2 finhakket chilli 4. 1ss garam masala krydder 5. 1ts karri 6. 400g hermetisk tomat 7. 3dl vann 8. 1 grønnsaksbuljong 9. 400g hvite bønner 10. 1ss sukker 11. 1-2dl kremfløte 12. 1 grønn paprika 13. 1ts Spisskummen


Slik gjør du: 
1.
Hakk opp løk, hvitløk, paprika og chilli og surr dette i en gryte med litt matolje.
2. Tilsett alt av krydder, sukker, vann, buljongterning og boksen med hermetisk tomat.
3. Gi det hele et oppkok og la det stå og småputre i 5 minutt. 
4. Mos det hele med en stavmikser, tilsett kremfløten og de hvite bønnene.
5. La gryten putre i 5 minutt til og smak til med litt mer karri/garam-masala/chilli!Ellers har jeg lest om astma i to timer nå. Ante ikke at det var så mye å lære om bare astma!? -Men absolutt kjekt å kunne litt om den ene lungesykdommen jeg har vært plaget av hele barndommen selv. Jeg er ikke engang halvveis i forberedelsene til morgendagens undervisning, så dette her blir en sen kveld! Jeg må ihvertfall gjennom KOLS før jeg tar kvelden, og hvis astma tok to timer, kan jeg tenke meg at dette vil ta fire. Haha, puh!Du kan også erstatte fløten med kokosmelk! Oppskriften gir 4 porsjoner <3
Server gryten med villris og nanbrød. Beeeste! 

Antrekk - 040917Hei mandag! Jeg vet ikke med dere, men etter en helg med to tidligvakter kjente jeg det var hardt å starte denne uken med forelesninger i farmakologi. (Legemiddelhåndtering). -Men tema kunne vel egentlig ikke passet meg bedre, for denne helgen tok sykepleierne på jobb en sjefsavgjørelse og bestemte seg for at også jeg skulle begynne å dele ut medisiner, så i går startet jeg på medisinkurs, og etter å ha fullført dette, samt satt x antall sprøyter med tilsyn av sykepleier, skal frøken Borge få lov til gjøre det på egenhånd. Hoho, er jo så stas med litt ekstra ansvar! Jo flere utfordringer, jo flinkere blir jeg jo!Nå skal jeg lage meg en indisk vegetargryte som jeg skal nyte til middag her, og så må jeg rett og slett sette av hele mandagskvelden til nerding. Jeg har en like heavy tirsdag foran meg med lungesykdommer på programmet fra klokken åtte om morgenen, og disse forelesningene vil jeg nødig komme uforberedt til. Kanskje jeg rekker å unne meg en pause når Jakten på kjærligheten starter. Hehe, jeg har jo gledet meg til det superkleine, men herlige programmet helt siden i fjor høst. Tvprogrammer som dette, farmen og skal vi danse er det beste med hele denne årstiden spør du meg.

- Bukse fra Vero Moda, Veske fra H&M, Sko fra Nelly HER, Genser fra Bikbok -Oppskrift på vegetargryten skal dere få siden, så stay tuned <3

Hvitt smil på fjorten dager

Annonse


Riktig god søndagskveld dere! Nå har jeg akkurat spylt munnen min etter ei litta seanse med White One tannbleking! Tenkte det var på tide å gjøre en innsats for å opprettholde fargen nå som det er et helt år siden forrige behandling! Jeg synes det er helt vanvittig hvilken forskjell et produkt som dette kan gjøre. At ikke flere bruker noen kroner på å fjerne missfarge på tennene en gang i året forstår jeg ikke. I 2017 er det jo nesten ikke et menneske å spotte uten snusboks og gule fortenner. Bruker man 400-500 kroner på nikotin i uken, så kan man vel tillate seg å bruke noen kroner på en tannblekingskur og? Eller? Kanskje det bare er jeg som legger fryktelig godt merke til smil. Jo hvitere jo lekrere, spør du meg!


- White One tannbleking får du kjøpt HER -Slik bruker du White One:
1. Tannblekingspenn.
Skru på enden av pennen og lys gelé vil komme ut av kosten, akkurat som i en lipgloss. Smør et tynt lag med geléen på fremsiden av tennene og la det virke på i 30 minutt før du skyller det av. Perfekt å sitte med på til tvlatskapen om kveldene! Blek tennene 20-30 minutt én gang daglig i 14 dager for maks effekt. 
2. Blue Light. Dette er en liten lampe med batteri som du kan skru på og bite rundt for dobbel effekt av tannblekingen. Ha gjerne lyset på i munnen like lenge som tannblekingen skal virke. Dette her er et morsomt syn!
3. Tannblekingskrem. En tannkrem som du gjerne må bruke både før og etter behandling. Før for å ha helt rene tenner når geléen påføres, og etter for å opprettholde fargen lengst mulig!
4. Tannblekingsmunnspray: En godluktende spray som inneholder blekegelé som du spruter både på tenner og i munn etter en 14 dagers behandling. Denne hjelper deg å opprettholde både fargen og en frisk pust!

Hanne: Du må jo vise hvordan bluelight-lyset fungerer da!
Marthe: Men... jeg ser så rar ut.....Joda så... Sånn fungerer den da! (Brukes innenfor heimens fire vegger)Alle disse produktene kan også kjøpes hver for seg. Tannblekingspennen fungerer som bare det alene også, men lyset gjør behandlingen ekstra effektiv, og tannkremen hjelper virkelig med å opprettholde den hvite fargen etterpå, så jeg ville ikke engang vært i tvil om å klikke hjem hele kitet. Ihvertfall ikke nå som dere får det for halv pris. Åjada! Bruker du rabattkoden MARTHE når du handler så får du 50% avslag på pakken med absolutt alle produktene i <3Rabattkoden MARTHE gir altså 50% på hele kitet! Du får det HER
Dere kan sjekke ut flere White One anmeldelser på facebook HER

B-day present for myself

Inneholder Affiliateslenker


Woaah! To ganger har jeg sovnet inni denne bloggposten alt. Jeg har endelig begynt å lande etter en helt vilt hektisk lørdag på jobb, og så fort stresshormonene har lagt seg i kroppen er det akkurat som trangen for søvn bare kommer som en bombe. Jeg kjenner jeg elsker, elsker, elsker slike spennende, og ikke minst lærerike dager på jobb, men fyy så trøtt jeg blir en times tid etter at jeg er kommet hjem og satt meg i sofaen. Haha, det er nesten håpløst å skulle få gjort noe fornuftig etterpå. Heldigvis kommer snart en fin herremann på besøk med tacoingredienser som vi skal kose oss med i kveld.- Steve Madden tøfler fra Zalando HER -Ville bare vise dere bursdagspresangen jeg kjøpte fra meg selv, til meg selv! Jeg har så utrolig mange pysjsett og kosedresser i lys rosa, så da jeg oppdaget disse fluffy Steve Madden variantene på Zalando, kunne jeg ikke dy meg. Gode var de også! Sitter som støpt på føttene, og kostet meg bare 499kr. Juhuu! De har dem forresten i flere farger. Både sort, grå, og leopard.En annen ting jeg har lyst til å dele med dere i dag, er denne deilige kyllingretten under her! En ordentlig smakfull og lettvint middagsvariant som jeg syntes smakte nesten like god kald som varm. Jeg gikk og småspiste på den hele tiden både før og etter bursdagsfeiringen i går, så denne her håper jeg virkelig at flere får lyst til å prøve seg på. -Selv om den kanskje ikke ser like delikat ut som andre kyllingretter jeg har laget. Høhø.

- Kremet kyllingpanne -
1.
​2 kyllingfileter (stekt i terninger) 2. 1 grønn paprika 3. 3 store champignon sopp 4. 200g pastaskruer 5. 1/2-1 boks creme fraiche 6. 2/3 rødløk 7. 1ss karri 8. Salt/pepper 9. 1/2 kyllingbuljong 10. 1,5 dl vann 11. 2 fedd hvitløk 12. 2ss tomatpureSlik gjør du: 
1.
Hakk opp hvitløk, rødløk, paprika og sopp og stek det i panna til løken er blank.
2. Ha grønnsaksblandingen over på et fat og stek ferdig kyllingterningene. 
3. Ha grønnsaksblandingen over i panna med den ferdig stekte kyllingen og tilsett 1,5 dl vann, 1/2 kyllingbuljong, 2ss tomatpure og karri. Gi det hele et oppkok og la det stå og småputre i 3-4 minutt.
4. Kok pastaen etter anvisningen bak på pakken og sil av vannet. Ha dette over i kylling/grønnsakspanna og rør til slutt inn creme fraichen. Smak til med salt og pepper. Eventuelt mer karri. - Gullgafler fås kjøpt på Room 21 HER, kniver HER og skjeer HER -Jeg fikk mitt bestikk av min nydelige bestemor, men det fås altså kjøpt på nett og!
Denne retten fungerer forresten ypperlig som jobb eller skolelunsj <3

Twenty five and Happy

Inneholder affiliateslenker


NÅ har jeg savnet å titte innom her altså! Siden onsdag har jeg bare løpt mellom lange undervisningsdager på skolen, visning på ny leilighet og en helt nydelig bursdagsfeiring! Åjada, jeg har rukket å bli et år eldre siden sist! Hihi, 25 år er jeg blitt og selv om det bare er et tall, føler jeg meg fryktelig mye eldre også. Haha, det er bare så uvandt å tenke på at trettiårene faktisk nå er like rundt hjørnet. Jeg fylte jo nettopp tjue!?


Jaja, jeg hadde nå ihvertfall en perfekt feiring. Først med kake og sang på skolen, og så med visning, middag, vin og hygge med mannen. Litt gaveåpning ble det også på meg! Penger av familie, lekkert turutstyr av svigers, og weekendtur til Rukan av og med favorittpersonen min. Vi skal sove i telt under Gaustatoppen, bestige fjellet morgenen etter og tilbringe en deilig natt på hotell der oppe etterpå. Altså, jeg er så KLAR! Kan vi bare pakke sekken og reise allerede? Nei.. For jeg har jobbhelg. Det var sånn det var. Jeg skal straks avgårde for å feire bursdagen til min kjære medstudent Rikke, og så bærer det edru hjem for en god natts søvn før jobb. Jeg har to tidligvakter denne helgen, og etter de siste par dagene kjenner jeg det skal bli rimelig hardt å stå opp! -Meeen så er det jo innmari hyggelig å jobbe når man først har kommet over morgen-kneika. Dagens habitt får dere her! Genseren er splitter ny og akkurat så god i stoffet som den ser ut. Fy så glad jeg er for at jeg kjøpte den i to farger. Skikkelig kosegenser <3 Angående leilighetsjakt: Jeg var som nevnt på visning igjen i går, men selv om også dette hjemmet var utrolig lyst, stort og fint så fikk jeg ikke noe aha-opplevelse, og da ble det bare med visning denne gangen også. Krysser fremdeles fingrene for at noe superlekkert snart skal dukke opp <3

Genser fra Zalando HER, Bukse utsolgt fra Vero Moda, lignende HER, Sko fra Aldo, Veske fra H&MGleder meg allerede til å skravle mer med dere i morgen <3
Hanne var på besøk i ettermiddag og knipset en haug med bloggbilder for meg!