hits

september 2016

Carrot Cupcake & The StreamAh, nå er det et stykk kjærestepar som skal kose seg i vigvollåsen 14! Jeg kjøpte med meg noen deilige gulrotmuffins fra bakeriet i dag tidlig så vi skulle ha noe digg å knaske på til The Stream, og wow så gode de var! Trodde man måtte bake selv for å få smaker som dette, men neida! Geheb har det altså <3 (Måtte selvfølgelig snikspise litt på min cupcake etter middag). Chips og dipp står også klart på bordet, så nå venter jeg bare på at mannen skal bli ferdig med mopp og vaskebøtte. Mihi! Elsker når det ikke er min vaskeuke.Ser rimelig digg ut eller hva? Tenkte det var på tide med en date-night denne fredagen. Vi har ikke fått på langt nær så mye tid til koselige kjærestekvelder etter at vi startet på studiene, og det er helt greit, for sånn må det bare være, men de få kveldene vi begge har tilgjengelig er det da det sto viktigere at vi utnytter ikke sant? Selv om vi bor i samme hus og jobber rundt samme bord om ettermiddagene, er det ikke helt det samme som å sitte uten en pcskjerm eller skrivebok mellom oss og prate om hverdagslige ting, eller bare se litt på tv sammen. Det skal vi i kveld, og det tror jeg blir fint. Det er kanskje høst, men gresset i vigvollåsen skal være grønt hele året.

- Carrot Cupcake & The Stream -Flere som har en rolig fredagskveld i vente? I morgen blir det en liten girls night out for min del, så det er bare å lade opp. Hehe! Ha en nydelig fredagskveld alle sammen <3 Nå skal pcen klappes igjen her.Vi sees igjen når det er blitt lørdag vi <3

- Lekker & Budsjettvennlig -Hallo der fredag, og riktig god helg alle sammen! Har dere det bra? Det har ihvertfall jeg. Møte med Geir gikk superfint, og på vei hjem ble det med en splitter ny skoleveske! Jeg kjøpte meg jo en søt variant like før skolestart, med fine gulldetaljer på, og denne har jeg altså gått med hver eneste dag siden. Haha, ikke er jeg egentlig lei av den heller for den passer jo til alt, men da jeg spottet denne med sølvdetaljer på Gina Tricot i dag, bestemte jeg meg for at jeg trengte en til å variere med. 399kr betalte jeg, og 49kr for den søte skinndusken som jeg selv har hengt på. Den fant jeg forøvrig også på Gina Tricot. Hva synes dere?Tenkte jeg skulle tipse dere om å gå til innkjøp av samme, om dere enda ikke har funnet noe pent og rimelig å ha skolebøkene i. En god sekk er jo definitivt det beste om du har mange bøker å bære på, men selv har jeg gjerne bare ett fag per skoledag, og da er det toppen to bøker som skal bli med til og fra <3 Noen nye, rosa fredagsblomster fikk også bli med hjem, og når mannen er ferdig på jobb har han lovet å shine opp leiligheten her mens jeg lager middag, så nå sitter jeg bare og gleder meg til gulvet skal skinne og lukte himmelsk friskt! Jeg har litt å sette fingrene i denne fredagen, så jeg får baer sette i gang. Ville bare dele mitt nyeste kjøp med dere og ønske dere alle sammen en god start på helgen. - Eller ferien for dere som er like heldige som meg! Mihi <3

Hjemmestudie på beste visGod kveld fra en stykk flittig student! Eller, den siste timen har jeg bare ligget i sofaen, slurpet i meg tomatsuppe til kvelds, og kost meg med Råskap på tv3, men før det var det ihvertfall ingenting å si på innsatsen! Jeg har hatt en helt super lesedag hjemme i leiligheten, og rigget meg like godt til med tepper og kakao på sengen denne ettermiddagen. Viktig å variere litt mellom leseplasser ikke sant? Kan da ikke bare sitte i den harde kontorstolen.

En liten strategiplan for leseøktene mine i høstferien fikk jeg også satt meg, så nå er planen klar for når det skal jobbes og når det skal koses <3 Helg kjenner jeg meg også rimelig klar for nå. Jeg har nesten ingenting planlagt, men det er akkurat det som er så deilig! Yr melder om sol og 14 varmegrader så om det blir tilfelle vil jeg ut på tur i skogen, ha en girls night out, spise hangoverpizza hele søndagen og bare nyte hvert minutt av alt.- Hjemmestudie på den komfortable måten --Men før den slags venter enda litt mer pensum, og et møte med han Geiremann. Han venter meg på kontoret sitt klokken ni i morgen tidlig, så nå hopper jeg i bingen og krysser fingre og tær for at denne sinnsyke stormen slutter å herje i løpet av natten. Det har vært helt V-I-L-T her i dag! Skikkelig høst, teppe og kakaostemning <3 Skulle vel bare mangle når vi nærmer oss oktober. Bare to dager igjen nå, så er vi der gitt!Håper dere har hatt en fin torsdag dere også <3
Sov godt og drøm søtt. Vi sees igjen i morgen!

Ukens vegetar: Deilig FalafelI dag har jeg prøvd meg på ei litta vegetar-rett dere! Ikke bare fordi flittige vegetarianere der ute kaller meg både miljøsvin og dyremisshandler når jeg spiser noe med kjøtt i, men rett og slett og fordi jeg syntes falafel hørtes fryktelig godt ut. Da bestis i tillegg fortalte meg hvordan det skulle lages en gang i forrige uke, bestemte jeg meg for å få fingeren ut! Dette er ingen superbudsjettvennlig oppskrift, men har dere de fleste kryddervariantene i hus så blir retten faktisk ganske rimelig likevel! Ikke la dere skremme av alle ingrediensene, for mesteparten er krydder, og når disse er målt opp er det bare å smelle alt sammen i en gryte og en bolle. -Gryten for tomatsausen og bollen for kikertbollene. Det er virkelig ikke så avansert som det ser ut <3Om du vil steke bollene i stekepanne med olje eller ha dem i ovnen som jeg valgte, er helt opp til deg. De blir tørrere når du har dem i ovnen, men lager du en smakfull saus til så gjør det ingen verdens ting <3 NOM!Du trenger: 1. 2 bokser 400g kikerter i lake 2. 1 gul løk 3. 2 fedd hvitløk 4. 1/2 ts bakepulver 5. 1/2 ts kardemomme 6. 1 ss finhakket persille 7. 1 ss finhakket basilikum 8. 1ts paprikapulver 9. 1ts spisskummen 10. Salt/pepper 11. 2 hermetiske bokser tomat 12. 2ss tomatpure 13. 1dl matfløte 14. 2 poser ris 15. 1ts gurkemeie 16. Litt erter 17. 1/2 -1ss garam masalakrydderSlik gjør du:
1.
Hell vannet av kikertene, og ha dem i en bolle med et knust fedd hvitløk, 1/2 finhakket løk, litt salt/pepper(eventuelt chillikrydder), kardemommen, spisskummen, finhakket persille, basilikum og paprikapulver.
2. Mos alt med en stavmikser. Er deigen perfekt så er det bare å forme små kuler av den, er den litt for våt så tilsett 2-3 ss hvetemel, er den litt for tørr så tilsett noen dråper vann. Her er det bare å prøve seg frem.
3. Legg falafel-bollene i en ildfast form og stek dem midt i ovnen på 225 grader i 20 minutt.4. I mellomtiden koker du posene med ris og ca en håndfull frossne erter. 
5. Ha to bokser tomater,  2ss tomatpure, 1 fedd knust hvitløk, andre halvdel av den finhakkede løken, og garam masalakrydderet i en gryte. La det hele stå og småputre til løken er blitt myk, og mos så den varme blandingen med en stavmikser. Tilsett 1 dl matfløte og smak sausen til med litt salt/pepper.
6. Ertene trenger bare 1 minutts oppkok, og når risen også er ferdig siler du av vannet og tilsetter 1 ts gurkemeie for å få den fin og gul. Dette kan du selvfølgelig bare sløyfe om du vil. Bare jeg som digger gul ris..Bland ertene inn i risen og server med ris nederst, tomatsaus over og falafel-boller helt på topp. Nanbrød smaker også helt nydelig til spør du meg! -Og dere? Oppskriften bør holde til å mette fire mager <3

- Håper det smaker hjemme hos deg også -

Ukens film: The Blind Side

BS-16478
QUINTON AARON as Michael Oher and SANDRA BULLOCK as Leigh Anne Tuohy in Alcon EntertainmentÕs drama ÒThe Blind Side,Ó a Warner Bros. Pictures release.

God kveld, jenter og gutter. Nå har jeg akkurat inntatt et nydelig måltid biff, og skal straks slenge meg på sofaen for å snurre ukens første film! Forhåpentligvis blir den like bra som den jeg har tenkt til å tipse dere om i kveld. Altså, tusen tusen takk til deg som anbefalte meg "The Blind Side" forrige uke. Jeg blir så forbaska glad når dere legger igjen filmtitler i kommentarfeltene mine, for de viser seg jo å være helt supre gang på gang! Si meg, kjenner dere filmsmaken min inn og ut alle sammen? Ah, digger dere! <3 Historien jeg vil dele akkurat denne lille-lørdagen er nesten for fin til å være sann, så jeg håper dere vil gi den en sjanse alle mann. - The Blind Side -
Michael Oher har vokst opp på verst tenkelig vis. I Memphis's ekleste strøk bodde han med et halvt dusin søsken og en mor med store narkotikaproblemer helt til han en dag ble skilt fra dem alle. Nå har han vokst seg 193 centimeter høy, 140 kilo tung, og sover i skolens garderobe når gjestfriheten til vennene tar slutt og han ikke lengre får overnatte der heller. Ikke har Michael noe sted å kalle hjem, ikke har han noe familie, og på skolen nærmer karakterene hans seg så dårlige at det stilles spørsmål til hvorfor han ikke alt har blitt kastet ut.Livet ser mørkt ut for den snille, store gutten.. -Helt til han en ufyselig kveld treffer på nydelige Leigh Ann som protesterer på at han skal bli med familien hennes hjem for natten. Én natt blir til flere, og for første gang i sitt liv opplever han omsorg og kjærlighet fra en familie som gjør alt de kan for å hjelpe ham. Leigh Ann tar vare på Michael som sin egen, og det fantastiske forholdet de danner forandrer deres begge liv <3Vet dere hva det beste er? At historien er sann! Åh, det fikk meg ikke akkurat til å hullke noe mindre... Her ler og griner man om hverandre og det er mye takket være fantastiske Sandra Bullock som spiller en av hovedrollene. For ei dame! Filmen kan leies på Viaplay for 29 kroner, og traileren kan (MÅ) dere se under her.
 -Bare sånn for å la dere overbevise enda litt mer.. 
Tusen takk igjen til den snille leseren som tipset meg <3

Another Pair Of ComfyHurra!! Da var det endelig høstferie på denne frøkna! Eller ihvertfall nesten.. Jeg har hjemme-studiedager i morgen og på fredag og så har jeg faktisk skolefri i en uke! Gjett om de dagene skal brukes godt da? Jeg skal hive meg på toget til Stavanger så fort mandagens frisørbesøk er overstått, og så skal jeg bare kose meg der i noen dager, med ren latskap, familietid, blogging og kos. Jeg har ikke vært der siden starten av august, så nå er det så innmari på tide! Heldige meg som har sånne fine fine besteforeldre å rømme til i skoleferier <3Før jeg starter på tidenes biffmiddag tenkte jeg å vise frem mitt nyeste par joggesko i samlingen. Disse har jeg bodd i til og fra skolen siden jeg kjøpte dem for en uke siden. Synes de er så spesielle både i stoff og form! Jeg har lenge vært på jakt etter et behagelig helsort par som ikke har hvit såle, og ENDELIG dukket det opp et! På Bianco fant jeg ikke bare akkurat hva jeg lette etter, men også på tilbud til 399kr. Hah, ren lykke..

De veier sånn ca ingenting og er supermyke i stoffet, så jeg føler nesten jeg letter fra bakken når jeg går i dem. Bare så synd at de ikke er varmere, for nå tror jeg høsten er like rundt hjørnet! De siste to dagene har det vært iskaldt i luften selv om solen har stått like høyt på himmelen som før, så nå er det vel ikke mange dagene igjen med sommertemperaturer her <3 Hvordan står det forresten til med dere? Flere som er klare for å ta denne høstferien med storm? Ah, bare én uke til med sol og 20 varmegrader hadde vært helt innafor nå. <3 Hva synes dere? Var de ikke litt søte?

- Lengre vipper enn hodehår -

Sponset behandling


Vippeguri en og to <3 Det er en fryd å bli dullet med av denne nydelige tuppa. Tusen takk for rene spadagen i går Cath! Føler meg rimelig heldig som har en vippeteknikker og brynstylist som beste venn nr 1. Endelig er hun tilbake i Kristiansand, og når jobben hennes mer eller mindre ligger som min nærmeste nabo blir nok ikke dette siste gang jeg svipper innom. Heh! Har dere sett så lekre vipper? Jeg har fått så mye skryt for dem i dag at jeg blir helt glad innvendig. Svippet innom Marianne også etter skolen for å bestille meg noe hår (kan jo ikke ha lengre vipper enn hodehår), og der ble jeg og bare druknet i komplimenter <3 Så stas vet dere!
Det begynner å bli noen år siden sist jeg prøvde vippe-extentions, så nå føler jeg meg altså så fin! -Også så fort det gikk med morgenstellet i dag tidlig. Jeg sto opp to timer før skolen startet, pudret huden, tok på leppestift og endte med å gå ut døra en time for tidlig. Jepp, kom på skolen en time før forelesning jeg da.. Neida det skyldtes nok ikke bare tiden jeg sparte på å ikke sminke øynene, men også det faktum at susete er mitt mellomnavn.

Uansett! Nå sitter jeg her og smiler for meg selv med mine 13 mm lange vipper. Vel, jeg har 13 ytterst og litt andre lengder innover mot midten for å få dette rålekre mesterverket som sluttresultatet. Flinke bestis <3

Ettersom hun akkurat har startet opp i klinikk Nova på Hamresanden så har hun nå vippe-extentions til nesten halv pris, for dere som har lyst til å fjonge dere litt selv! Et fullt sett koster vanligvis 1595, men ut oktober selger hun det altså for 895kr! Det er et supert tilbud det. Vippene sitter i 3-4 uker, og så fyller man som vanlig på for en rimeligere sum. -Og skulle noen av dere bo slitsomt langt unna Hamresanden, og heller ønske å sette det på i byen, så jobber hun også på klinikk Nova i sentrum annen hver lørdag (oddetallsuker). -Så slipper dere ikke unna der heller. Hihi! Vil jo så gjerne at alle skal gå til min kjære venninne når hun er så forbaska flink.Dere kan booke time hos Cathrine på nett HER eller ringe 400 99 100!
Så må dere gjerne spørre meg også hvis dere lurer på noe <3 

13 ting livet har lært meg

God morgen alle sammen! Ah, jeg som hadde planlagt en så smooth start på uken i går. Det gikk ikke helt som planlagt, men til tross for noen hektiske timer fikk jeg en fin mandag til slutt likevel. Jeg var hos Cathrinemor og fikk satt på noen lekre, lange vipper som jeg skal vise dere senere i dag, og så fort jeg var ferdig der kom mannen med tidenes sushimiddag som vi tok med oss ned på Hamresanden for å sluke ute i sola med svanene. Slett ingen dum avgjørelse! Ellers gikk kvelden til litt bloggskriverier, og resultatet av det ble disse tretten fine setningene under her. Hadde bare litt lyst til å dele noen koselige ord med dere på tirsdagsmorgenen <31. Det betyr ikke at du har riktig, bare fordi du er eldre. Kanskje det betyr at du har tatt feil i lengre tid? 

2. Yolo er faktisk et godt poeng. Drit i den fornuften, og unn deg en ekstra ferie NÅ. Det er flott å spare, men finn en gyllen middelvei. Du kan aldri vite hva livet gir deg. Kanskje er du ikke engang mer når aksjefondet bikker fem mill og du endelig skal gå av med pensjon.

3. Det er ikke alltid de som prater høyest som har mest interessant å komme med.4. Du kan aldri bli for snill. Det skader ingen å være litt for ydmyk, nysgjerrig og imøtekommende. 

5. Det er ingen skam å ikke ville studere. En bachelor er ikke det som avgjør hvor smart, vellykket og flittig du er. Vi lever i 2016. Velg den veien som passer deg, og drit i hva alle andre gjør. Du trenger ikke å rettferdiggjøre livsvalgene dine for noen andre enn deg selv.6. Kjærlighet er fantastisk, men befinner du deg på et synkende skip så husk å slippe tak. Du er under ingen omstendigheter avhengig av et kjærlighetsliv for å ha det bra.

7. Å være nervøs til første skoledag, eller et jobbintervju er helt okei. Det viser bare at du bryr deg. 

8. La aldri barnet i deg forsvinne helt. Konstant seriøsitet er dødens kjedelig.9. Aldri klandre andre for å ha oppnådd noe du ikke har. Hat og sjalusi gjør deg ikke slankere, flottere, til en bedre arbeidskollega eller flittigere student. Vær glad i deg selv, sett pris på det du har, og unn alltid andre godt. Det skal du få se vil gjøre underverker på selvtilliten din.

10. Har du ingen trang til å oppleve verden så er det mest sannsynlig fordi du ikke vet hva du går glipp av.11. Mammaer og pappaer gjør feil de også, og det er helt greit. -Hvis de på lik linje som barn kan angre og si unnskyld. Man blir aldri for voksen til å innrømme feil eller be om tilgivelse.

12. Stol aldri blindt på media. Verden er ikke alltid så skummel og farlig som de skal ha det til. 

13. "Elsker deg" blir aldri oppbrukt. Det kan sies hele dagen lang.Flere som kan kjenne seg igjen i disse tretten punktene? <3

Uken som gikk...Ukens høydepunkt... 1. Været i Kristiansand by. Det er alvorlig talt fremdeles sommer her.. 2. Torsdagens girlsnight. Med Selinis deilige wok til middag, jentekos og en spontan tur på kino! 3. Hele helgen. Wow, som jeg har kost meg med min kjære farmor og farfar. De har skjemt meg fullstendig bort med servering av god mat og vin til alle døgnets tider, gitt meg en omvisning i den nye hytten, luftet meg når jeg har trengt det, og nei.. Bortelid altså <3 Må tilbake snarest! -Men først venter et besøk i Stavanger i høstferien, og det blir også herlig!Akkurat nå... Sitter jeg på skolen og lærer om respirasjonssystemet. Jeg har lest så mye på dette temaet i helgen, og synes det er så spennende. Spesielt ettersom jeg har astma og kan lære litt om min egen sykdom i samme slengen! Ellers skal jeg til bestis og jåle meg litt senere. Hun skal fikse brynene mine, og sette på lange vipper så det gleder jeg meg vilt til. Det er år siden sist jeg hadde vippe-extentions, og det er jo så lekkert.

Ukens innkjøp... Den grønne nye høstkåpen min! Tror jeg gjorde høstens kupp her jeg. Denne skal jeg bære over alt frem til november når det blir så kaldt her at bare feite dunjakker duger.Ukens film... "A girl like her". Hjelp, for en bra film. Jeg så den på Netflix tidlig i forrige uke og tårene rant non stop. Det er en slags dokumentar hvor en elev dokumenterer mobbingen hun blir utsatt for på en skole i USA ved hjelp av skjult kamera, og det hele er bare helt grusomt. Denne må dere bare se en kveld.

Ukens nedtur... NONE! Jepp. Det er helt sant.

Ukens mest leste... Det må være innlegget jeg skrev om mine sparetips i forhold til mat. Det kan dere lese HER om dere vil. Kanskje dere finner et tips eller to dere ikke allerede følger for å spare noen kroner?

Ukens cravings... Where to start? Jeg har hatt tidenes matlyst hele uken og spist som en flodhest. Neida, jeg er ikke gravid. Bare glad i livet. Forutenom den sinnsyke hyttematen(!) så må jeg gå for mine egne boller tror jeg. Jeg bakte en hel hau på mandag og spiste absolutt alle opp i løpet av de neste fem dagene. Bakeskillsene mine har virkelig forbedret seg den siste tiden! JAY.Ukens latter... Fikk jeg meg lørdag kveld da jeg skulle starte på planleggingen av den nye ukesmenyen og spurte farmor og farfar om inspirasjon. Aldri fått så ivrig respons noen sinne. -Men om forslagene var sånn veldig bloggvennlige vet jeg ikke. Hihi! Farmor: Tartarsmørbrød! Eller.. Bacalao! Nei, skalkevafler!! -Vafler av fryste skalker! Farfar: Åh, sillekaker! Mmm... Eller ertesuppe!Jeg ville le meg ihjel <3 Det verste er at alt dette hadde smakt helt nydelig om farmor lagde det.Tusen takk for nok en fabelaktig uke <3 Måtte den nye bli like fin.

- Cosy Cabin Hours -Hei på dere! Håper dere ligger og snorker i bingene deres enda. Jeg var oppe og hoppet klokken 07.00 i dag, men hadde egentlig tenkt til å ligge å slumre til halv åtte. Problemet var bare at jeg spiste så mye druer til kvelds i går at jeg våknet til en halvsprengt blære. Heh! Synes i grunn ikke det gjør noe å stå opp tidlig i helgene jeg. Jeg jobber aldri så effektivt som før soloppgang, og hvis man føler seg uthvilt klokken syv, hvorfor sove til ti? - When Life Gives You Fireplace & Champagne -Dessuten vil jeg ha mest mulig ut av min siste dag her på fjellet. Værguden har lovet et glimt av sol i dag, så da skal jeg sette meg ut rundt lunsjtider og bare beundre den vanvittige utsikten av skog og fjell. Ellers skal jeg lese til krampa tar meg, akkurat her i denne hauen av saueskinn <3 Beste lesestedet...- Farfars store grillspesialitet - Kan dere ha en bedagelig søndag med litt latskap og litt planlegging av den kommende uken? Lag neste ukes middagsmeny, finn frem antrekk, skriv handlelister og bak deres egen jobb og skolelunsj i dag! Det skal jeg før jeg legger meg i kveld, og da møter vi alle den nye uken på en SÅ mye bedre måte i morgen <3<3 <3 <3 

The Good Cabin Life

God kveld fra oss på Bortelid! Nå sitter vi sprikkemette hele gjengen her etter et nydelig fårikålsmåltid og ser siste del av skal vi danse. Koseligste lørdagsprogrammet <3 Vi har hatt en helt nydelig dag. Virkelig. Utsikten fra hytten her er helt... syk! -Og naturen i turløypene rundt omkring.. wow! Det er så lenge siden jeg har vært her uten snø at jeg helt hadde glemt hvor flott det er. Jeg MÅ tilbake snarest, og da skal Daniel bli med.- The Good Cabin Life -

Han ville elsket dette <3 Som nevnt så har vi vært på sightseeing denne ettermiddagen, spist alt for mye god mat og bare kost oss i i sofaen med fyr i peisen og tusen saueskinnstepper. Akkurat som jeg liker det <3 Tenkte bare jeg skulle avslutte dagen med å dele et lite bildedryss av dette fine fine stedet og ønske dere en fin kveld. Håper dere ihvertfall har det halvparten så fint som meg, for da har dere det dritfint.Nå skal jeg nyte en skål jordbær med fløte og så tror jeg jammen ikke det blir lenge til jeg slukner. Farfar har servert meg champagne, og med full mage, litt innabords og fyr i peisen kjenner jeg at jeg blir helt zoombie. Haha! Denne helgen her altså.. Gotta love it <3

- Fra utedo til boblebad -Nei NÅ har jeg det fint dere! Farmor og farfar kom og hentet meg hjemme i leiligheten så fort jeg var hjemme fra skolen i går og kjørte oss alle opp på Bortelid i den splitter nye hytten. Den gamle de hadde var på 45 kvadrat med tre rom og en sjarmerende utedo, mens den nye er på 120 med boblebad, badstue, elleve sengeplasser og hele sylamitten så her snakker vi forandring! Hjelpe meg for en deilig luksus <3- Hjemmespa med leppeskrubb -

Jeg benyttet meg like godt av anledningen til å starte dagen med litt hjemmespa jeg! Gamlemor og gamlefar hadde ikke testet ut boblebadet sitt enda så den oppgaven tok jeg meg av. Mihi! Med meg hadde jeg pakket noen nye godluktende leppeskrubber, og FY så digge disse var. Jeg luktet på en prøveboks hos Kicks på torsdag og ble helt frelst av spesielt Hubba Bubba varianten. Så glad for at jeg kjøpte dem begge, for disse gjorde ikke bare leppene silkemyke, men var til å spise opp. Mmm! 99kr koster de om dere får lyst til å teste.

Nå skal jeg hive på meg splitter nytt turtøy og bli med på litt sightseeing rundt i området her. Synes det er så fint her på fjellet nå om høsten <3 Solen skinner kanskje ikke, men det gjør ingen verdens ting. Dette blir en helt suveren høstdag likevel med fårikål, kakao, tur, lesing, og reeen familiekos! Håper nesten det blir så kaldt utover kvelden at vi blir nødt til å fyre i peisen også. Ah, nei nå nyter jeg meg så innmari <3- Leppeskrubb fra Kicks i Mint og Hubba Bubba -Håper det står bra til med dere alle. Ha en riktig fin lørdag videre!

Min gårsdag time for time

Sponset frisørbesøk


06.00 - 08.00: Alarmen ringer, jeg står opp og går rett ut på kjøkkenet for å varme meg et frokosthorn. Mmm! Blir.Ikke.Lei. Så fort magen er fylt setter jeg meg ved spisebordet og leser litt på pensum før skolen. 

08.00 - 08.20: På tide å få på masken! Sminken bruker jeg nøyaktig 15 minutt på, mens håret med den evig lange etterveksten settes opp i en tutt. Jeg løper til bussen og er som vanlig på skolen akkurat på minuttet.

09.15 - 11.15: Jeg har bare to timer med gruppearbeid denne torsdagen, og er på vei ut døren igjen allerede klokken 11.15! Jaay, snart helg tenker jeg mens jeg spurter til bussen for å rekke frisørtimen min hos Marianne.11.30 - 13.00: Flinke Marianne har nok en gang gjort underverker i toppen min og etterveksten er borte vekk! Hurra! Jeg løfter forslaget om å sette inn tape extentions igjen nå som det er blitt høst, og sender like godt en sponsorforespørsel på mail til Hairtalk med det samme.

13.00-15.00: Storfornøyd med nystelt hår drar jeg på sminkeshopping. Yes! Jeg har lyst på noen nye høstfarger i øyenskyggesamlingen, og kommer også på at jeg må booke time hos bestis for farging av bryn før høstferien. Heldigvis har hun tid til å fikse meg førstkommende mandag, og vil gi meg en ansiktsbehandling i samme slengen. *GLEDE*15.00 - 15.30: Nok en veldedighets-stand stopper meg på gaten, og som vanlig tar samvittigheten overhånd. Jeg har allerede tre fadderbarn fra to ulike organisasjoner, men jeg er jo ikke en "jobbskaper" enda, så jeg blir medlem av det og.. 200kr i måneden er da bare fire grandiosaer. På vei til bussen hjem finner jeg ut at jeg har mistet mobilen et eller annet sted i byen, og må gå innom enhver butikk jeg har handlet på for å spørre om de har funnet den. Jeg gir til slutt opp og tenker det var på tide å kjøpe en ny likevel. Jeg tar en aller siste jakt i veska og vips der dukker den jammen opp mellom arkene i skriveboken. Åh, den følelsen <3


16.00 - 17.00: Endelig hjemme og i gang med dagens middag! Spaghetti står på menyen med en enkel bolognesesaus, og 60 minutter senere er jeg på vei til Selini for en real girlsnight. 

18.00 - 23.00: Selini serverer til min store overraskelse middag til oss alle, og selv om jeg kommer stappmett forsyner jeg meg to ganger. Vi skravler som vanlig om alt mellom himmel og jord og bestemmer oss i nitiden for å ta en spontan tur på kino. Jeg spiser meg kvalm på baconchips, men forbrenner i det minste enhver kalori ved å le meg skakk. Nok en vellykket kveld med nydelige jenter er overstått <3 Kosedager som denne altså!Tusen hjertelig takk til Marianne for å ha gjort meg fin enda en gang!
Dere kan booke time hos Duo frisør HER eller ringe 38097201

New in: HøstkåpeRiktig god morgen, fredag og helg dere! Jeg tok meg en real fridag jeg i går, med frisørbesøk, litt shopping, middag med jentene, og en spontantur på kino. Gjett om det smakte godt?! Jeg reiser på hytten til farmor og farfar i dag og kommer definitivt til å få litt avkobling i helgen også, men pensumbøkene skal pakkes med og jeg skal lese som en gal så denne ene dagen helt avlogget var bare en smule fantastisk <3

-Men nå er jeg tilbake og i første omgang for å vise dere min nye vinterkåpe! Bikbok hadde 30% på hele butikken i går, noe som passet min lønningsdag helt ypperlig, så da slo jeg til og kjøpte meg en ullkåpe jeg har siklet etter i et par uker. Den koster egentlig 900, og fås i både sort og grønn. Er den ikke lekker?Jeg synes det er så vanskelig å finne lange kåper som ikke får meg til å se ut som en dverg uten hæler. Er de litt for lange eller litt for tykke i stoffet så blir jeg bare seende ut som en eneste liten klump med mine 162 centimeter. Denne jakken er helt perfekt sånn! Ikke for lang, ikke for kraftig, men likevel elegant og varm!

Nei, jeg tror jeg har gjort tidenes høstkupp <3 Nå er jeg tilbake på skolebenken og midt mellom forelesning en og to i anatomi. Jeg er heldigvis ferdig allerede klokken tolv og da er det rett hjem for å pakke bagen og kjøre avgårde til Bortelid! Gleder meg en hau til å se den fine, nye hytten og tilbringe noen rolige dager med familien der <3 Håper det står bra til med dere alle! Vi sees igjen her litt senere vi.

Ukens film: Now You See Me

NOW YOU SEE ME
Ph: Barry Wetcher, SMPSP
© 2013 Summit Entertainment, LLC. All rights reserved.

Hei igjen og god kveld fra hun bloggeren uten noe liv! Hehe, neida. Joda. Jeg har akkurat gjort meg ferdig med dagens skolearbeid, og kan trygt si jeg aldri har følt meg så full av kunnskap rundt hjertets anatomi. Puh! Heldigvis synes jeg fremdeles det er så gøy at jeg sliter med å løsrive meg selv for å ta bloggepauser.

 Jaja, jeg klarte det til slutt, og dere? Det er så gøy at dere ser ut til å like disse budsjettvennlige innleggene jeg legger ut om dagen! Mer av det skal bli, jeg lover <3 -Men nå er det først på tide med et nytt filmtips her, synes dere ikke? Denne gang en spenningsvariant proppfull av kjente skuespillere. - Now You See Me -
Now you see me handler om fire dyktige tryllekunstnere som mottar en invitasjon om å møte opp på samme sted til samme tid. De skal delta i en storslått plan, som en mystisk bakmann står bak, og de får alle hver deres viktige rolle i spillet. Et år senere presenterer de de mest spektakulære trylleshow som ikke engang FBI kan finne fornuftige svar på. Ved å teleportere en tilfeldig mann fra publikum klarer de å rane en bank i Paris fra scenen i Las Vegas. Gevinsten av ranet deles ut til et jublende publikum, og politiet blir stående fullstendig maktesløse. Denne action/thrilleren får ikke noe sekser på min terning, men den var definitivt underholdende, og derfor har jeg lyst til å tipse dere om den også! Jeg er vel ikke den eneste som trenger avbrekk fra lesingen i blant? Dessuten er den som sagt proppfull av dyktige skuespillere.. Ja, her er det nesten ikke et ukjent fjes å se. Min nye mannlige favorittskuespiller "Dave Franco" har også en rolle, og *kremt* bare det var grunn nok for meg å snurre den.Traileren legger jeg som vanlig med under her, og skulle filmen falle i smak så er det også kommet ut en film nummer 2 som jeg ikke har rukket å se enda. Denne sier kritikerne skal være bedre, så den får jeg sette av et par timer til å titte på i helgen! Den første kan dere ihvertfall leie som leiefilm på Viaplay for 39 kroner.
 Noen som har sett dem begge allerede? Hva synes dere?

Mexicansk tomatsuppe på budsjettRiktig fin lille-lørdag dere! Her kommer tips nummer 2 i kategori: Mat på budsjett! Denne gang har jeg bare lyst til å vise dere en megaenkel rett som Daniel og jeg har laget oss utallige ganger det siste året. Det var vel omtrent på denne tiden i fjor vi testet ut Toro sin mexicanske posesuppe, og wow så god den var! JA! Noen ganger kan faktisk billige, nesten ferdige poseretter smake himmelsk! Det krever av og til bare noen få ekstra ingredienser for å piffe dem litt opp i smaken. Ta kylling i baligryte foreksempel? Er ikke det superdigg? Gryteretter også. Mmm! Mangler jeg inspirasjon og ikke minst tid en uke så tyr jeg mer enn gjerne til disse variantene.Du trenger: 1. Toros Mexicanske tomatsuppe - 17kr 2. 1 boks mais - 5 kr 3. Revet ost - 27kr 4. Lettrømme - 16kr 5. Maarud tortilla chips (kun den beste) - 27kr 6. 10 dl vann - 0krBudsjett: Ca 92kr Porsjoner: Ca 3 Slik gjør du: 
1.
Hell posepulveret i en gryte med 1 liter vann og kok opp mens du rører om.
2. Eventuelt 8 dl vann og 2 dl melk/fløte hvis du har det i hus. Det hadde jeg!
3. La suppen småputre i 5 minutt, og hell så i 1/2 boks mais. 
4. Ha suppen i serveringsskåler og topp med revet ost, rømme og knust tortillachips.- Mexicansk tomatsuppe til under 100 lappen -Jeg synes denne suppen er supergod å servere akkurat så simpel, men har du lyst til å tilføye litt kjøtt og gjøre den hakket mer mettende (jeg synes den metter i massevis uten) så kan du steke en pakke kjøttdeig til, tilføye litt tacokrydder og hive dette også oppi like før servering. Da blir den enda bedre, men da må du også ut med en ekstra femtilapp, og det er det ikke alle studenter som har. Dessuten er en kjøttfri dag i uken bare sunt for oss alle <3 Er du en av dem som bare MÅ ha all mat hjemmelaget?
Da finner du oppskrift på hjemmelaget tacosuppe HER

Antrekk - 200916For et fryktelig skjørt jeg har tatt på meg! Jeg vet ikke med dere, men noen ganger blir jeg lurt av mitt eget speilbilde. Kanskje det er godviljen jeg legger til når jeg er dritlei av å prøve på ørten plagg. Jeg følte meg så innmari fin da jeg sto med denne habitten og poserte i gata tidligere i dag, men så kom den sanne dom da antrekksbildene var tatt. Akkurat ja, dette skjørtet var nedstøvet for en grunn. Jaja, t-skjorten er søt da.

Jeg skulle gjerne ha delt noen fine høstantrekk med dere, men her går det fremdeles i stekende sol og 20 varmegrader så jeg renner rett og slett bort når jeg prøver å gå i bukse lengre enn en time av gangen. Kommer den høsten i det hele tatt eller er den globale oppvarmingen gått over stokk og stein?De siste fem timene har gått til lesing og bare lesing så nå var det jammen godt med en liten bloggpause! Jeg har lest om hjerteanatomi i hele dag, og begynner å bli en smule ør i toppen. Heldigvis nærmer det seg leggetid. Tenkte jeg skulle fylle opp badekaret nå og ta siste lesedel i vannet. Jeg må bare bade meg gul og blå denne uken, for neste uke kommer det noen for å pusse opp badet vårt her, og da tar de jammen fra meg favorittinteriøret mitt og erstatter det med en dusj! Haha, neida det er en grunn til at jeg aldri har vist dere denne delen av leiligheten før. For å oppsummere kort: Veggene har mønster, gulvet er blått og dusjforhenget gult.. Det er grusomt, og trenger virkelig en oppgradering! Kanskje blir resultatet så bra at jeg kan vise det frem til dere også?

Håper dere har hatt en innholdsrik dag! T-skjorten jeg har hatt på meg i dag er fra Gina Tricot, skoene er fra Mango, og skjørtet... nei det får dere ikke kjøpe likevel. Ha en fin kveld! Haha <3 Så sees vi igjen i morgen.

Mine 10 kjappe sparetips1. Gå alltid rundt med drikkeflaske. Små beløp på kaffe, kjøpevann, sjokomelk og juicekartonger utgjør en skremmende sum på bare en måned. Har du et studentbudsjett på 2-3000 kroner så har du bare ikke råd til det. Vann er gratis, og kan fylles på nesten over alt. Saft er heller ikke så dumt, og smaker til og med godt!

2. Last ned appen "Mattilbud". Denne var det faktisk Daniel som tipset meg om! En gratis, superoversiktelig app som oppdateres hver mandag, med hva som er på tilbud hvor. Er det 10 kroners marked på meny så vet du det, er det tilbud på vaskemiddel på Rema 1000 så vet du det, uten å få et tonn reklame i postkassen. Denne uken er det 30% på alle pose og suppepakker på min nærbutikk Coop Prix, så dit dro jeg og hamstret i går!
3. Se alltid på kilopris. Jeg vet det er fristende å dra med seg den pakken med to kyllingfileter til 49kroner, men du får så uendelig mange flere middager for pengene ved å kjøpe en diger pakke til det dobbelte på Rema 1000. Ta filetene ut av pakningen, legg dem i plastposer og frys ned, så har du til middagsretter for uker fremover.

4. Sett av en times tid til planlegging av meny kvelden før kjøleskapet skal fylles og følg handlelisten din til punkt og prikke. Husk at en ekstra vare her og der utgjør en stor sum sammenlagt. Det er ikke vanskelig å lage en budsjettvennlig handleliste. Det krever bare litt ekstra kreativitet. Gjør det til en morsom utfordring! Du behøver slett ikke å spise makaroni hver dag for å få det til å gå opp.

5. Lag gjerne doble middagsporsjoner. -Så sparer du både penger og tid. Maten kan helt sikkert varmes opp igjen dagen etter og nytes både som middag og lunsj.6. Lag deg nistepakke på morgenen, og legg kortet igjen hjemme så du ikke har noe annet valg enn å spise det du har smørt deg. Bare sørg for at du lager deg nok nistemat! Jeg har flere ganger spist opp maten min litt for tidlig på dagen og endt opp med å måtte kjøpe meg noe i kantinen likevel. Det er jo helt tullete!

7. Bli trumf medlem. Som Trumf-medlem får jeg 1% trumf-bonus hver gang jeg handler på dagligvarer tilknyttet trumf, og i tillegg så har Kiwi kommet med Kiwi PLUSS, som gir 7,5 trumf-bonus på frukt og grønt. JA! Er det noe jeg elsker å fylle kjøleskapet mitt med så er det nettopp frukt og grønt, så dette er helt genialt spør du meg. Her er det masse penger å spare!

8. Let alltid etter billigste variant. -Ihvertfall på de produktene som virkelig ikke utgjør noen smaksforskjell. Gulrøtter er gulrøtter.. Hvorfor kjøpe dem til 40 kroner når First Price har dem til halve prisen?

9. Det holder med to påleggsvarianter i kjøleskapet av gangen. Du trenger ikke alltid ha roastbiff, krabbe, skinke og sylte alt på en gang. Her i hus går det i skinke og ost, for det kan vi lage superdigg toast av!

10. Bak selv. Hvetemel er superbillig, og det samme er havregryn om du foretrekker cottage cheese rundstykker. Dessuten holder stort sett en porsjon med frokosthorn eller rundstykker til hele skole/jobbuken. Du behøver bare å sette av tid til baking én time av søndagskvelden så har du frokosten i boks for hele uken.Og neida dere, jeg har ikke suppeposer, appelsiner, basilikumsplanter og spaghettisaus i kjøleskapet til vanlig. Det måtte bare til for å få med alt på bildene.. Haha! Så har vi det oppklart. Måtte dere få en superøkonomisk tirsdag nå da! -Med nedlasting av tilbudsapper og baking av skolelunsj. Mihi <3

Det er bollemandag!God mandag fra meg! Puh, først nå tar rumpa mi seg en velfortjent pause på sofaputen. Det har gått i ett i hele dag med skole, førstehjelpskurs, og ukens storhandel, og på toppen av det hele bestemte jeg meg for å bake enda en porsjon med horn, og en diger dose mandagsboller med bringebærkrem.. Ikke spør. Jeg fikk bare veldig lyst til å drikke melk med noe søtt til, og ettersom boller føltes litt sunnere enn brownies gikk jeg for det. Heh!Ser de ikke farlig gode ut? Jeg har ikke rukket å lage middag enda, men nå som jeg har dyttet i meg tre GIGAboller vet jeg jammen ikke om jeg orker det heller. Jeg tror bare jeg må hive meg på pensum igjen, for jeg har enda litt mer å lese på før jeg kan ta kvelden med good samvittighet. Det gleder jeg meg til, for i dag tar jeg den hos bestis! Jeg har invitert meg selv på en liten jentekveld hos Cathrine, og har store planer om å ta med meg noen nybakte boller! Bringebærkrem til bør dere virkelig prøve ut en gang. Det ble så digg det! Bare pisk vanlig krem av kremfløte + 2 ts sukker og rør til slutt inn 100g rørte friske bringebær i den ferdige kremen.

Himmelsk <3 Jaja, nå er standarden for den nye uken satt. Det blir nok ikke noe sunnkost denne gangen heller, men det blir masse økonomisk studentmat! Åjada, jeg er fremdeles ivrig etter å få ned det ville mat-budsjettet, og mener jeg har pønsket ut noen lure middager til oss denne uken og. Mer om det skal jeg dele med dere senere!
Ha en fin mandagskveld <3 Og ikke glem verdens koseligste program!
En ny episode av jakten på kjærligheten snurres i kveld.. 

- Sweet Little Sunday -

Åå! Gi meg søndager som dette hver helg! Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å avslutte uken på. Daniel og jeg tok med oss hunden ut på hytta denne ettermiddagen og koste oss sånn i finværet. Vi pakket med oss litt usunnheter i sekken og hev oss like godt ut i robåten på en liten safari! Ekte søndagssafari med fisking og hygge <3 Blir ikke bedre enn det. Hunden koste seg glugg, og alt var top notch.. helt til jeg oppdaget at godt over tjue halvstore flått kravlet rundt på både oss og Sika. Det har nesten ikke vært et slikt udyr å se i skogen hele sommeren, men i dag.. Wow! De var over alt! Heldigvis rakk ingen å sette seg fast før vi fikk plukket dem av oss, men æsj altså. De vesnene der er virkelig på grensen til å være like motbydelige som edderkopper.
 


- Another sunday well spent - 
Nå har vi tatt en god dusj alle mann og er klare for å innta bingen når som helst. I morgen venter en ny uke, og jeg er klar for å ta den med storm. Handlelisten er skrevet, skolevesken pakket og alarmen satt på 06.00, så nå bør vel alt være på stell <3 Håper dere har fått utnyttet finværet litt dere også, om dere har vært like heldige som oss i sør. Det er jo helt vanvittig å kunne pakke med badehåndkle og bikini 18 september, men så varmt og deilig er det faktisk her!


Takk for nok en nydelig dag, Kristiansand <3

Uken som gikk...Ukens beste dag... Jeg tror jeg må gå for mandag eller torsdagskvelden med jentene hos Selini. Mandag kveld serverte hun oss tacosquash til middag, og ga meg en smakebit på opplæring i sprøytestikking. Hoho, jeg var prøvekanin og observerte hvordan det hele skulle gjøres, og noen dager senere da vi møttes igjen fikk jeg prøve meg på egenhånd! Åh, jeg synes dette er så vilt spennende, og det passet liksom perfekt ettersom jeg hele denne uken har lest på blod og sirkulasjon i anatomien. Lurer meg på om jeg har funnet mitt favoritt-tema?Ukens film... Filmen Room. Kjære vene, for en fantastisk historie! Jeg anbefalte dere den tidligere denne uken i en egen bloggpost, men jeg gjør det gjerne igjen for denne MÅ sees. "Anmeldelses-innlegget" finner dere HER. Nå har vel også Bridget Jones startet på kino? Wuhuu, da skal jeg se å få snurret den også til uken.

Ukens høydepunkt... Uten tvil å få Sikabesøk! Jeg blir bare et gladere menneske med hund i hus. I går hadde vi jentekveld hjemme i leiligheten mens D var i bursdag, og herlighet så hyggelig vi hadde det. Sika fikk spabehandling i badekaret, og lå klin inntil meg under dyna resten av kvelden mens jeg leste pensum. Lørdagskvelden sin det <3Ukens nedtur... Da det gikk opp for meg at at løveprosjektet jeg dro og arbeidet med som frivillig i Zimbabwe ikke var så fantastisk som jeg trodde. Helt siden 2012 har jeg gått og anbefalt reiser som dette til alle og enhver ettersom min opplevelse ble en av de fineste i minneboken, men det er det mildt sagt slutt på. Hele kategorien er nå tatt bort fra bloggen og aldri skal en tur med dette reiseselskapet vurderes noen sinne igjen. For en sinnsyk industri, og at det går an å bli så lurt! Arh, jeg angrer sånn på at jeg var så naiv at jeg ikke engang stilte spørsmål til alt det "flotte" jeg fikk servert mens jeg var der nede i 2012. Tenk, du betaler en liten formue for å reise til den andre siden av jorden og støtte et prosjekt for bevaring av Afrikas løvebestand, og ender opp med å støtte ren slakting av dem. Noe så sykt?! Huff, aldri aldri igjen. For dere som ikke har fått med dere denne galskapen så kan dere lese Kristina sitt innlegg om det HER.Ukens cravings... Gode, lettvindte middager, og pizzahorn til lunsj. Jeg bakte 32 pizzahorn denne uken og alt ble spist opp før helgen, så i kveld skal det bakes på en ny porsjon. Mmm! Kanskje jeg må dele en egen oppskrift på dette også etterhvert. Veldig mange av dere etterspør dette, men så langt har jeg altså bare brukt en horn-oppskrift fra Trines Matblogg. Superenkel og god!Akkurat nå... Skal jeg klappe igjen pcen, legge alt av bøker på hylla og dra med meg mann og hund ut i sola! Vi har fått nok en solskinnsdag her i byen og jeg har våknet opp med en intens trang til å padle i kano...

Så det står på min søndagsplan!
Kos dere i dag jenter og gutter <3 Det skal jeg.

Antrekk - 170916God kveld! Har dere en bra lørdag så langt? Sika og jeg kom akkurat inn døren fra en liten klatretur i skogen, og skal nå sette oss ut på verandaen igjen. Hunden for å snorke, og jeg for å titte litt på juleferie igjen. Jeg har ikke hatt tid til å se så mye mer på det siden forrige helg, men Andrea ringte meg helt hysterisk tidligere i dag og sa hun hadde funnet superbillig fly til Miami i julen, så nå har jeg fått i oppgave å finne et fint hotell til oss. Mihi <3 Nei, det ble ikke noe Zanzibar, men Miami beach på nyttårsaften hadde ikke vært helt teit det heller!

- Skjørt og genser fra Bikbok, Støvletter fra Nelly, Belte fra Gina Tricot - Jeg har bare mellomlandet her én gang tidligere, så jeg har null peiling på hvor det er smart å starte søkingen. Skulle det være en leser der ute med masse erfaring så hyl gjerne ut <3 Hvilken nettside er det foreksempel dere booker fra når dere bare er ute etter hotell? Og hvor er det lurest å bo hvis man vil være relativt nære både strandliv og by? Har dere peiling? Jeg skal nok finne på noe lurt, men jeg blir veldig glad for litt hjelp på veien. 

Ellers får dere uansett ha en strålende kveld videre <3

Ukens oppskrift: Kremet pastaHallo gladlørdag! Denne dagen startet egentlig litt grått med både tåke og regn fra morgenen av, men NÅ vet dere.. Nå skinner solen som aldri før igjen! Så langt må jeg bare si at denne høsten er upåklagelig. Jeg har akkurat fått erstattet buksene med et sommerskjørt og skal snart sette meg ut i solen med pensum på fanget, men først vil jeg dele en liten middagsoppskrift med dere. Jeg har laget meg kremet tagliatelle med kylling og bacon i dag, og det ble så godt at jeg føler meg nødt til å tilføye mat-kategorien enda en rett. Håper dere får lyst til å teste den ut en dag dere har litt dårlig tid, for dette gikk jammen unna på et blunk! NOM <3Du trenger: 1. 100g baconterninger 2. To kyllingfileter 3. Tagliatelle for to 4. 2 dl matfløte 5. 0,5 dl revet ost 6. Salt/pepper 7. En håndfull soltørket tomat 8. En håndfull spinatSlik gjør du:
1.
Start med å steke ferdig kylling og bacon i en kjele med litt matolje.
2. Finhakk spinat og soltørket tomat, og ha også dette i kjelen.
3. Vend alt godt sammen og tilsett 2 dl matfløte. Gi det hele et oppkok.
4. Kok pastaen etter anvisningen på pakken og sil av vannet når den er klar.
5. Dryss 1/2 dl revet ost over i kylling/fløte-kjelen og smak til med litt salt og pepper.Ha til slutt pastaen over i kjelen med kremet kylling og bland alt godt sammen!Nyyyt <3 Oppskriften holder for to personer.


- Bloggers night out -- Med Sørlandets Beste Sushi -God kveld, god kveld. Altså hjelp, nå er jeg så mett!! 30 sushibiter, og absolutt alt gikk ned. Haha, så mye fisk tror jeg aldri at jeg har trykket i trynet noen gang, men fy så godt det er! Kristina hadde booket bord for oss på Food Asylum til klokken syv i dag, og vi hadde så mye å prate om at vi bare aldri kom oss ut derifra igjen. Åh, jeg koser meg sånn med det kvinnemennesket at jeg går og smiler for meg selv bare av tanken på alt det morsomme hun har fortalt i en time etterpå.. For en gledesspreder den jenta er <3 Heldige meg som har ei sånn ei i livet mitt!

Nå er jeg tilbake i leiligheten igjen, og her skal det snurres film med både hund og mann hvert øyeblikk. Det blir en sen fredagskveld, men hva gjør vel det? Det er helg for svarten! I morgen skal det soves til ni, og så skal jeg ha en rolig lørdagsmorgen med en bedre frokost, bloggskriving, og mer kos av hund. Vi har henne bare i et lite døgn til, så disse siste timene skal brukes godt. Mihi! Gleder meg allerede til å legge meg i sengen med den snorkende snuten klin inntil hodeputa mi <3 
Håper dere lar dere friste av litt sushibilder i kveld!
Drar dere til sør så er denne restauranten et must å besøke <3

Dinner date with my girl
- Snapshots from yesterday -
Riktig god helg dere! Alt vel med alle? Åå, så mye kos det har vært denne uken. Jeg elsker det! I går ble nok en innholdsrik, latterfull dag for min del, og den startet (etter skolen) med en lettvindt middag ute i 26 varmegrader. -Med Sika stirrende på siden såklart. Okei, så fikk hun kanskje en ørliten bit hun også etter å ha gitt bort labben sin. To tacobaguetter fikk jeg trykket i meg før jeg dro avgårde til Selini for andre gang denne uken, og her koste jeg meg altså sånn at jeg følte kvelden tok slutt på et blunk. Jeg får visst aldri nok av de jentene..

Skravla gikk non stop, og Selini var som vanlig en heltopp vert <3 Selv om jeg kom meg hjem relativt tidlig, klarte jeg ikke å stå opp før 09.00 i dag, så nå skal resten av for og ettermiddag settes av til lesing, lesing, Sikatur og mer lesing. Ellers har jeg planer om å ringe inn helgen med en bloggers dinner når kvelden slår inn. Kristina og jeg har endelig satt av en kveld til hverandre igjen, og restaurantbesøkene våre blir alltid helt konge, så det gleder jeg meg til. Håper det står bra til med alle dere også. Jeg har på følelsen at dette blir en finfin helg <3-Men det har jeg vel stort sett alltid. Haha! <3

We have a visitor!Se hvem vi har fått på besøk da dere! Åh, nå er lykken stor hos fru Borge. Savnet etter dette vesenet har vært ekstra stort etter at jeg skiftet ut min forrige header, så i natt var det rimelig okei med en liten Sika-sleepover igjen. Hun blir hos oss helt til søndag, så denne helgen skal jeg bare være hjemme, gå på tur i finværet og kosemose et stykk dyr <3 Det er nesten så galt at jeg får lyst til å avlyse middagsplaner med venninner for å heller være hjemme. Altså... Er det noe tvil? Jeg trenger en beagle! Eller bare låne denne litt oftere..

I skrivende stund sitter jeg på skolebenken og koser meg med gruppearbeid. Eller gruppearbeidet har vi vel egentlig erstattet med hver vår lunsjskål nå. Snart skal det vaskes på "syke" kropper, og deretter tar jeg turen hjem for å ta med Sika ut på luftings. Vi har fått nok en solskinnsdag med 22 grader her i sør så det skal bare bli helskjønt. Ellers skal kvelden tilbringes med middag og fine jenter hos Selini, så jeg har en ting og to å få ordnet før den tid også. Håper det står bra til med dere alle, og at torsdagen behandler dere bra <3
Sika og jeg ville bare titte innom for å ønske dere en knalldag <3

Antrekk - 140915God kveld alle sammen! Har dere hatt en fin lille-lørdag eller? Her har det ihvertfall vært en knalldag! Fy fader som Kristiansand by leverer om dagen. Vi er i midten av september og gradstokken går bare opp, opp, og opp for hver dag som går. 24 grader meldte de i dag, men på verandaen vår må det ha vært nærmere 27 for det har vært så hett at det ikke engang har gått an å sitte der ute. Hadde jeg hatt muligheten så skulle jeg definitivt ligget på stranda denne onsdagen, men i stedet har jeg kost meg med et eksamenskrav i anatomi og forberedelse til morgendagens praktiske timer i øvingsavdelingen. Jepp, jeg har sittet med videoopplæring i intimvask, og må si jeg ble en smuule klein av det hele. Jeg har jo hele tiden visst at dette kom til å bli en del av min normale hverdag og det er greit det, men hjelpe meg det blir nok ikke naturlig over natta..

- Skjorte fra Gina Tricot, Bukse fra Bikbko, Belte fra H&M, Pumps fra Zara -Fikk mer lyst til å synke dypt ned i stolen da foreleser sa "tørk godt mellom forhud og penishodet", men... krysser fingrene for at jeg gjør det i søvne om noen måneder. Heh! Beklager.. Dette blir for mye informasjon.

Trenger ikke dele alt fra studiene si! Ellers er det altså bare velstand her i heimen. -Også så hyggelig å høre at dere liker bloggens nyeste kategori! Flere fine studentvennlige oppskrifter skal bli i ukene fremover. Jeg synes jo også det er moro å eksperimentere litt og forhåpentligvis bli flinkere til å bruke mindre på mat. Budsjettet mitt er vanligvis til å skamme seg over, så her har jeg definitivt en ting og to å finne ut av selv. 
Avslutter dagen med å dele antrekket mitt med dere jeg!
En aaalt for varm habitt i 27 varmegrader..

- Middag på budsjett -Her kommer første lille oppskrift i min nye kategori: Mat på budsjett! Fremover vil det nok bli publisert alt mulig fra frokost, lunsj, middagsideer her, med pris på ingrediensene og kanskje til og med noen generelle sparetips? Er dere klare for det eller? Dagens rett vil koste deg 95 kroner. Kanskje til og med mindre om du handler på Kiwi eller Rema 1000 som absolutt er å anbefale om du har en slik butikk i nærheten. Jeg har Coop prix som nærmeste nabo og handler derfor her når jeg ikke har bil tilgjengelig. Det fine med wok er ikke bare at det kan lages rimelig og på utallige måter, men at det nesten er umulig å lage små porsjoner! For disse 95 kronene har jeg i dag laget meg wok for fire personer, og det betyr at jeg har mat klart for morgendagen også. 47 kr koster egentlig én middag meg da. Det er jo helt supert!

Du kan selvsagt bare kjøpe ferdig wokmix for jeg vet ikke? 30 kroner i frysedisken, men resultatet av det synes jeg bare blir fryktelig vassent så her i hus kombinerer vi hermetisk wokmix (til alt fra 8-13 kr) med litt ferske grønnsaker. Da blir woken ordentlig sprø og god, og det er jo det som gjør hele retten <3Du trenger: 1. kylling kjøttdeig - 18kr 2. Lemon Grass & Chilli wok saus - 19kr 3. Gulrøtter - 14kr 4. En boks hermetisk wok - 13kr 5. 1 brokkoli - 14kr 6. 1 pakke eggnudler - 17kr Slik gjør du:
1.
Kok nudlene etter anvisningen bak på pakken.
2. Kutt opp 3 gulrøtter og 1/2 brokkoli, og åpne boksen med hermetisk wokmix.
3. Stek kjøttdeigen ferdigstekt og wok grønnsakene i (rundt 3-4 minutt)
4. Sil vannet av nudlene, ha dem over i pannen med wok og hell over woksausen.Jeg bruker ofte denne wokmixen fra Coop, men rema 1000 sin er enda billigere!
Og dere? Villbringebærsaft med jordbærbiter i er... helt sykt <3 

Håper det smaker <3 Så sees vi igjen litt senere!

Ukens film: Room

Rm_D17_GK_0115.RW2

Okei, tusen millioner takk til deg/dere som tipset meg om denne filmen forrige helg! Jeg har allerede anbefalt den videre til sånn ca enhver venninne jeg har (via grinesnaps like etter rulleteksten), og nå er det sannelig på tide å tipse resten av mine kjære lesere også <3 Hjelpe meg, for en rørende historie da! Jeg har ikke hutret så mye på lenge, til tross for at filmen var av sjangeren drama/thriller. Puh! Skal dere snurre bare én av alle historiene jeg har tipset om de siste par månedene, så lov meg at dere velger denne. Okei? Dere kommer ikke til å angre.- Room -
Som 17-åring ble jentungen "Joy" kidnappet og plassert i en eldre manns lydtette hageskur. Etter to år i fangenskap med voldtekter på nattestid, føder hun sønnen Jack som hun knytter et uslitelig bånd til. Det er bare de to, sammen, men alene i et bittelite rom i syv år. Det eneste de har av dagslys er en takluke av et uknuselig vindu, og maten de spiser er det kidnapperen selv som leverer sammen med overgrepene sine.Lille Jack aner ikke hvilken verden som befinner seg utenfor rommets fire vegger. For at han skal få et verdig liv fanget bestemmer nemlig Joy seg for å lyve om jorden, og late som om det bittelille rommet er alt som eksisterer. -Helt til natten hvor kidnapperen forteller henne at han har mistet jobben og ikke lengre har råd til å betale for strøm og mat. Først da våger hun seg på et rømningsforsøk hun aldri trodde hun skulle bygge opp mot til.Hvordan det hele går får dere nesten finne ut av ved å se filmen! Jeg leide den på Viaplay for 49 kr, men kanskje den finnes andre steder og? Traileren legger jeg også ved under her, men om dere ikke vil ha mer avslørt enn det jeg allerede har nevnt i posten så burde dere bare droppe den, og gå rett på filmen!
 Dere finner den altså som leiefilm på Viaplay <3
Flere som har sett den alt? Hva synes dere?

Inspirasjon til ukens menyHei på dere, og riktig god tirsdag alle sammen! Nå er jeg så sulten at jeg egentlig bare tripper etter å få begynt på dagens middag, men før jeg plukker ut ingrediensene jeg trenger så har jeg så lyst til å dele ukens kjøleskap med dere! Ja tro det eller ei. Det finnes lesere som synes denne typen bloggposter er inspirerende også! Ukens middagsmeny har jeg også flettet inn på et av bildene under her, så til dere som ikke har alt i boks enda: Kanskje noe fra min frister? Mihi <3 Jeg kjenner ihvertfall at litt kinesisk szechuan med svin skal smake himmelsk nå!- In this week's fridge -Ei av dere la også igjen et ønske om studentvennlige mattips her på bloggeriet fremover, og det er noe jeg skal ta tak i med en eneste gang! Uansett om man er student eller ikke så skader det vel aldri å være litt økonomisk på matfronten? Håper jeg kan få til en god billig-oppskrift på enten middag eller matpakke allerede i morgen <3Har dere noen tips eller ønsker ikke bare rundt dette med mat, men til innlegg generelt så er jeg megamottakelig for det også! Det å skulle blogge ved siden av studiene går veldig fint, og er ikke egentlig noe problem i det hele tatt. Det er planleggingen rundt, og det å skulle finne på noe nytt hele tiden som krever timer jeg egentlig ikke har lengre, så her setter jeg bare kjempestor pris på innspill fra dere <3

Som dere kanskje ser så har jeg fylt opp den ene kjøleskapshyllen med en liten mengde sjokomelk denne uken. Heh! Det er rett og slett fordi jeg drikker en slik kartong til skolelunsjen hver formiddag, og på butikken koster de tjue kroner mindre enn i kantinen, så her sparer jeg faktisk en hundrelapp i uken. Kunne jo spart enda mer på å bare drikke vann fra springen da men.. Får være måte på! Litt kos må en ha si..Ellers har jeg ikke gått til innkjøp av verken brød eller særlig med pålegg denne uken, for her går det kun i fylte horn til både frokost og lunsj! Mmm <3 Jeg bakte en gigantisk porsjon i helgen, og en ny en i dag så nå bør jeg ha til resten av uken også. Synes det er så latterlig godt med varme frokosthorn fylt med skinke, pesto og ost <3


Absolutt verdt tiden det tar å bake!
Nå, hyl ut om dere har noen ønsker jenter og gutter <3

10 ting jeg ser frem til...Høst-tv. Jeg synes det er så koselig å sette meg ned med et eller annet tvprogram at jeg ikke kan gjøre det med mindre jeg har fullstendig lesefri. Setter jeg først i gang så blir jeg sittende i timesvis. Favorittene akkurat nå er The Stream, Jakten på kjærligheten og Skal vi danse. Skikkelig feelgood gamlemorsprogrammer <3

17 desember. Dagen etter anatomi-eksamen. Jeg har på følelsen at det blir årets beste. Jeg har akkurat funnet ut at jeg har ferie fra 17 desember til 9 januar, så da skal det på et tidspunkt reises samme søren! Andrea og jeg vil til Zanzibar, og så på reiser senest i går kveld, men fikk oss en real smekk i fjeset da prisene kom opp. Ante ikke at det var galt. Trodde folk ville feire nyttår hjemme jeg, og at reiseprisene derfor var supre da?

Bridget Jones. Ååå, nå er det ikke lenge igjen! 16/9 kommer den ut! Jeg har sett de to forrige filmene hver eneste jul i flere år nå, så denne tredje har jeg ventet på og gledet meg til i en evighet.Fødsel. Haha, ja! Kan den lille i Caroline Berg Eriksens mage snart komme ut så vi alle kan få hilse på? Jeg har aldri klikket så iherdig på oppdateringsknappen til bloggen hennes. Av en eller annen grunn så har jeg bare så lyst til å få vite om det der, og ikke via en avisoverskrift.

Latterfulle jentekvelder. -Med vin og mat. Jeg har to på planen denne uken, og første ut er allerede i dag. Flinke Selini inviterer støtt og stadig på et eller annet i moro og i dag ser det ut til at det blir en liten reunion for oss som dro til Sardinia sammen for tre måneder siden <3 Jaay! Det blir bra.Høstmat. Tre av mine favoritt-middagsretter lages på høsten, og det er fårikål, viltgryte og lammefrikasse. Det første og siste lager jeg aldri selv, så det får jeg satse på at jeg får servert hos besteforeldre, men viltgryte begynner jeg å bli riktig så god på nå! Er det noe som er høst så er det denne maten.

Frisørtime. Jeg.Må.Få.Fingeren.Ut. Jeg føler meg som huldra om dagen, og trenger sårt både farge og klipp, så time hos flinke Marianne skal bookes i dag! Langt hår begynner jeg også å kjenne litt lengsel etter igjen, men det er enda så varmt i luften her i sør at jeg tror jeg venter en måned til.Kiropraktortime. Haha, jepp! For første gang noen sinne gleder jeg meg til neste nakkekink så jeg kan booke meg en time hos kiropraktor, og sette han litt på prøve. Jeg har lest så mye om muskler, nerver og skjelett den siste tiden, og ved nesten hvert eneste kiropraktorbesøk jeg har hatt tidligere har jeg følt meg litt "snytt". Behandleren bruker liksom toppen 10 minutt også skal han selvsagt likevel ha sine 700kr. Det kan godt hende at 5 minutts prat og 5 minutts gnikking er alt jeg trenger, men neste gang skal han ihvertfall få lov til å forklare meg på fagspråk hvor problemet ligger og nøyaktig hva han har gjort for å løse det. Mihi! Jeg gleder meg.

Fine helgeplaner. Jeg lever nok litt på helgene om dagen, og sånn kommer det vel til å fortsette å bli en stund fremover. Derfor er det viktig for meg å ikke bare kaste disse dagene bort, men ha en spikret plan på fredagskvelden som sørger for at helgen blir GØY! 

Praksistimer. Nei ikke selve praksistiden (som kommer i mars). Den gruer jeg meg faktisk litt til etter å ha hørt så mye rart fra tidligere sykepleierstudenter, men praktiske timer i øvelsesavdeling på skolen. DE gleder jeg meg til. Vi har enda ikke kommet noe særlig i gang med dette, men vi starter denne uken, og ukene fremover tror jeg dermed kommer til å bli SÅ spennende. Dette skal jeg definitivt dele mer av med dere på bloggen også.Det var 10 fine ting som skal være med på å løfte opp min høst <3
Kanskje dere har noen gladpunkter å dele med meg også? 

Uken som gikk...Ukens høydepunkt... Det har vært så mange hyggelige stunder denne uken, til tross for at det også har vært noen hektiske dager! Jeg tror likevel jeg må gå for helgen. Fredagskvelden med avslapning og kos hos Siri, og lørdagskvelden på innflytningsfest. Fy så gøy jeg har det med de jentene mine <3

Ukens latter... Selini <3 Jeg tror dere har skjønt det alt, men jeg sier det igjen jeg: Den dama er et komishow på to ben. Vi var fire sykepleiere på en og samme fest i går, noe som resulterte i en heel del samtaler om sykehjem, psykiatri og akuttmottak.. Ikke vet jeg hva som skjedde mellom vinglass fire og fem, men plutselig dreide ALT seg om sykepleie. Taxien vi kjørte til byen var en sykebil, burger-bestillingen på Mc Donalds inneholdt paralgin forte.. Altså jeg tror dere ser tegningen.. Replikkene hennes bare strømmet ut, og jeg lo meg skakk hele natta.

Frier i Mc Donalds kø: Heisann! Er du singel?
Selini: Heisann, har du bra nok puls?
Frier i Mc Donalds kø: ee... jeg.. tror det?Akkurat nå... Skal jeg få på meg noen ordentlige klær og hoppe avgårde til Andrea. Hun har vært i Kenya de siste par ukene og har garantert en hel hau å fortelle så jeg tenkte jeg skulle skravle med henne hele søndagskvelden. Kjenner det skal bli greit å komme seg litt ut også nå som jeg har ligget strekk ut i sengen hele formiddagen. Det eneste jeg har gjort i hele dag er å spise fem frokosthorn, se film og skifte på sengen.

Ukens nedtur... Jeg tør nesten ikke si det høyt lengre, men jeg mistet bankkortet mitt igjen i går.. Ikke fant jeg ut av det før jeg var halveis på veien hjem i en taxi heller, men etter å ha ransaket veska mens jeg lovet sjåføren av hele mitt hjerte at jeg ikke hadde kjørt gratis med vilje, fant jeg jammen et gammelt kort med akkurat nok på til å kunne betale for meg. Puh! Lurer meg på om det kommer en dag hvor jeg lærer av mine feil? Tror ikke det..

Ukens cravings... French fries chips og grandiosa. Hihi. Det har vært en sånn uke.Ukens film... Kinofilmen "Nerve" og thrilleren "Boy". Sistnevnte så Siri og jeg sammen forrige søndag og fy fader så gøy den var. Lenge siden jeg har sett en så spennende skrekkfilm! Absolutt et tips om dere trenger tips til noe å titte på i kveld. Ellers snurret jeg en film på morgenen i dag som var helt... nei jeg vet ikke hvilket ord jeg skal bruke engang. Sinnsykt bra! Denne tenker jeg å skrive et eget innlegg om til neste uke, så stay tuned!

Ukens sang... 1. Towards the Sun Remixed Sound Version - Angel Laya 2. Emilia - Phoenix

Last night was a blastÅh, kjære vene for en fantastisk kveld!! Det er lenge siden jeg har vært så sliten i smilemusklene.. Jeg har vrengt meg i latter i hele natt og det er takket være den dama dere ser på bildet over her. Selinis underholdningsverdi er bare helt... Åh, nei jeg ler enda. Å dra på byen en natt med den dama der er virkelig bare et rent eventyr.
For en lørdagskveld. Cathrine og Sarkar skal forresten også ha full pott for f-a-n-t-a-s-t-i-s-k oppvertning. Jeg mener... Se på det snacksbordet! Når bestis inviterer så er det søren ikke en ting som ikke er på stell, og selve leiligheten var også så flott at jeg følte for å flytte inn selv. Her kan de definitivt forvente masse Marthebesøk!

Jeg dro hjem klokken to i natt, og har sovet som en engel helt til nå. Fy søren så deilig med en lesefri helg for engangs skyld! Jeg kunne ha dratt frem bøkene nå, men i stedet skal jeg bare varme meg noen frokosthorn, snurre film og slappe helt av under dynen til i ettermiddag når jeg har enda en jentekveld med fine jenter <3
Tror jeg trengte å tilbringe disse helgedagene akkurat sånn <3
Tusen takk for en nydelig lørdagskveld! Som overskriften sier: I had a blast!

- Saturday morning snapshots -For en koselig fredagskveld! Det ble ingen to-dagers (takk gud), men en real jentekveld med snoperier på bordet og the stream på tvskjermen. Jeg tok turen ned til min nærmeste nabo Siri i åttetiden i går og ble der faktisk helt til midnatt. Timene bare fløy avsted og som vanlig pratet vi om alt mellom himmel og jord <3 Livet.. nye studier... ny hverdag, vel ja alt.  Ah, var det noe jeg trengte så var det vel akkurat en sånn avkoblingskveld.-For i dag blir det alt annet enn avkobling. Jeg skulle egentlig ha vært i Oslo på innflytningsfest denne lørdagen, men i stedet løper jeg rundt hjemme og leter etter noe jeg kan ha på meg på en annen innflytningsfest her i Kristiansand. Ja, det måtte bare bli sånn. Ting kan ikke alltid gå som planlagt her i livet!

En flott lørdag blir det uansett. Cathrinemor har nemlig flyttet tilbake til byen(!) og åpner hjemmet sitt for en hel flokk av venner i kveld. Gleder meg faktisk en hau til å skåle masse for henne og mannen, og feire det nydelige lille hjemmet de har fått seg <3 Jeg sov helt til ti i dag så kanskje jeg til og med er våken til midnatt. Hehe!En rågod lørdagsfrokost har jeg også laget meg i dag, og den nøt jeg akkurat til en episode jakten på kjærligheten. Gud, så kleint det er til tider, men likevel er jeg nødt til å se hver eneste episode. Det er jo så koselig når (spesielt de litt eldre) finner kjærligheten på ny og må dra frem de nedstøvede flørteskillsene sine igjen <3Håper både min og din lørdagskveld blir bra <3

Hello Friday!Hei og hopp, og good helg! Endelig kan det sies. Åh, det er altså helt fryktelig å komme skrubbsulten hjem med dritdeilig sushi og vite at du ikke kan spise før bloggbildene er tatt. Haha. Neste gang kjøper jeg dobbel porsjon så jeg ihvertfall får spist den ene mens den enda er varm. Hvordan har dere det i dag? Klare for helg? Jeg skulle vel egentlig ha vært i Oslo på et møte denne fredagen, men jeg prioriterte noen viktige forelesninger i stedet. Får satse på at min kjære bloggkollega Andersen kan oppdatere meg på siste nytt når hun kommer hjem <3Som dere kanskje ser så var det ikke bare sushi som fikk bli med hjem fra byen i dag. En nydelig bukett gigantiske solsikker havnet også i handleposen sammen med et par nye jeans. Syntes disse var så kule! Skulle gjerne vist dere dem på med en gang, men uten fotograf blir det ingen helfigursbilder, så det får jeg bare vente med. Tenk det, mine første boyfriend-jeans! Bare sånn to år etter at det var en trend for resten av omverdenen.

Nydelig solskinnsvær har vi også fått i dag (endelig kom det tilbake), så nå sitter jeg og funderer på om jeg skal gå for vinflasken med bestis eller en roligere fredagskveld. Decisions decisions... Jeg skal ut på festligheter i morgen, og en to dagers er i grunn ikke noe for kroppen min lengre, så jeg tror jeg krysser fingrene for at bestis vil erstatte den vinflasken med reker, krabbe og film. Haha! Det er ikke bare bare å bli gammel altså..Nye bukser, blomster og sushi med fritert scampi <3 Fredagen sin det!

- On my wishlist -

Affiliateslenker

Wæææ! Endelig fredag, og bare et par øyeblikk unna helg! Denne gang er jeg klar for den. Det har vært en helt vill skoleuke som jeg på mange måter gjorde et forsøk på å avslutte med en 10 timers intens studieøkt i går, men selv om jeg enda har noen stusselige sider igjen har jeg nå klikket hjem ukens belønning. Åjada! I stedet for å unne meg et skrapelodd har jeg denne gang ringet inn helgen med å klikke hjem en splitter ny kjole. Nr.3 på bilde under her, hvis dere lurte. Hihi, er den ikke lekker? 399kr betalte jeg for den. Galskap spør du meg <3Jeg slet litt med å bestemme meg ettersom jeg fant så mange nye favoritter i Nellys høstkolleksjon, men det ble nå nummer 3 i første omgang, så får vi sjå om ikke kjolegarderoben får et nytt tilskudd neste fredag. Hehehe, viktig å ha noe som motiverer en si! Nå skal jeg tilbringe en siste dag på skolen før jeg tar HELG med store bokstaver, og da skal jeg kose meg med både blogging og festligheter. Ah, jeg gleder meg!1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER Håper dere ser noe dere liker! Vi skravles mer senere <3
Resten av høstkolleksjonen til Nelly finner dere 
HER
 

Ukens kinofilm: Nerve

Hei på dere! Som nevnt var jeg en tur på kino igjen i går kveld og så thrilleren "Nerve" sammen med ei annen Marthe! Hehe. Planen var vel egentlig ikke å dele noe filmtips med dere før til helgen igjen, men denne falt altså så i smak at jeg ikke klarer å la være. For en nervepirrende, morsom, og romantisk sak! Absolutt verdt de hundre kronene billetten kostet. Kom dere på kino med en eneste gang for denne var bare superunderholdende.. - Nerve -
Vee Demarco går sitt siste år på videregående skole og er ei fornuftig frøken med gode karakterer, som sjendent trer ut av komfortsonen. Hele livet har hun levd i skyggen av sine dominerende venner som stadig finner på morsomme, halvgale påfunn, men én dag får hun nok. Hun er lei av å bli kalt den kjedelige, forutsigbare, og bestemmer seg for å melde seg som "spiller" i New Yorks mest populære mobilspill "Nerve" for en utfordring. Det hele starter med uskyldige morsomheter, men så fort følgertallene øker i takt med pengepremiene hennes blir hun bitt av konkurranseinstinktet hun også. Spillet leder henne til grisekjekke Ian som følgerne vil hun skal spille på lag med, og sammen tar de del i noen utfordringer som bare blir mer og mer farlige og nervepirrende.Selv om avslutningen var av typen "typisk amerikansk klisjé", er selve historien så vanvittig relevant til virkeligheten. Det hele minner faktisk litt om en ekstrem versjon av pokemon go hvor man ikke bare må gå rundt med telefonen i hånden, men også filme utfordringene og få pengepremier + følgere dersom du lykkes i gjennomføringen. Nei, jeg likte denne filmen skikkelig godt! Det var spennende scener hele veien fra begynnelse til slutt, og både morsomme og romantiske innslag i tillegg. Jeg følte filmen var ferdig på et blunk og satte for første gang på lenge igjen med lysten til å se den på ny med en gang!Traileren virker kanskje litt rar, men ikke la dere lure. Dere kommer til å digge den dere også. Dessuten må det bare nevnes at Dave Franco er et S-Y-N. Wow, for en kjekkas! Han var så sjarmerende at jeg fikk lyst til å dra rett hjem og se alle de andre filmene hans også. Tror jeg har fått meg en ny celebrity crush! Høhø.Flere som har sett filmen på kino allerede? Hva synes dere om den?

Sesamlaks med blomkålmosGod dagen, god dagen! Nå skal jeg straks hive meg avgårde på kveldens kinofilm, men jeg har laget en superdeilig laksemiddag denne onsdagen, og oppskriften på denne har jeg lyst til å dele med dere først! Rød fisk med blomkålmos, salte, sprø gulrøtter og ruccolasalat. Mmm! Høres det ikke godt ut? Det kan jeg ihvertfall fortelle dere at det var. Spesielt med en skvett pesto og kremet balsamico til. -Jo og pinjekjerner da. Disse kan du jo enten bare kjøpe ferdig på pose, eller riste selv i en tørr stekepanne.Du trenger: 1. 2 laksefileter 2. En håndfull ruccola 3. 5 minigulrøtter 4. 1/2 blomkål 5. 2 poteter 6. Salt/pepper 7. Litt ristede pinjekjerner 8. 1ss smør 9. 1/2 dl matfløte 10. 1dl sesamfrø 11. En skvett kremet balsamicoSlik gjør du: 
1.
Start med å skrelle potetene og rive blomkålen i små buketter.
2. Kok dette i en gryte med vann til det er blitt så mørt at du kan sile av vannet og mose det hele med gaffel. 
3. Sett ovnen på 200grader, skjær minigulrøttene i to, dryss over litt olje og salt og stek dem på et stekebrett midt i ovnen i 10-15 minutt. I mellomtiden gjør du ferdig blomkålmosen. 
4. Tilsett 1 ss smør og 1/2 dl matfløte i den moste potet/blomkålmassen og smak mosen til med litt salt og pepper. Jeg bruker alltid litt ekstra smør og litt ekstra pepper fordi jeg bare eeelsker det.
5. Dypp laksen i lyse sesamfrø og stek den kjapt i en stekepanne med litt matolje til frøene er blitt gylne. Server fisken på en seng av blomkålmos, og topp med ruccola, pinjekjerner og gulrøtter!- Jeg hadde også litt pesto og balsamico til -Håper det smaker! -Og spør hvis dere lurer på noe.
Åh, deilig å endelig kunne dele en fiskerett med dere igjen!

- Some of my latest -Tenk da var vi halvveis i uken allerede. Passer meg fint, ettersom dette har vært en hard en. Vi har tre kapitler og åtti sider på en og samme uke i anatomien, hvilket betyr at jeg ikke har noe liv verken på dagtid eller kveldstid disse fem dagene, men så lenge jeg får ting gjort nå så blir altså alt mye bedre neste uke! Akkurat nå sitter jeg på biblioteket på skolen og oppdaterer dere i lunsjen. Vi har fått en to timers spisepause som jeg planlegger å bruke flittig på både pugging og mailsvaring. Håper det står bra til med dere alle? Jeg kjenner allerede litt på samvittigheten over at jeg bruker så vanvittig mange flere timer på lesing enn jobb akkurat nå, men jeg må bare tenke på at ikke alle uker er like gale. Vanligvis går det heldigvis mye enklere å sjonglere ballene <3Mine siste antrekk får dere over og under her som et oppsummerings-bildedryss. Fortell meg det gjerne om du har en favoritt eller om du har et antrekk som er det stikk motsatte. Hehe, ja for smaken er som baken, og det synes jeg bare er morsomt! Det er ihvertfall ingen tvil om hvilke sandaler jeg har favorisert den siste måneden..

Dere får ha en sprek onsdag videre, så skal jeg bruke den siste timen på å lese litt mer om hjernen. Høhø! Vi sees igjen her litt senere i ettermiddag, før jeg stikker på kino med min nye medstudent og navnevenn. Vi skal ha nok en effektiv studiedag hjemme i hele morgen, så i kveld tar vi oss en velfortjent filmdate <3Har du et favorittantrekk så fortell meg gjerne hvilket det er <3

The Very First Signs of Fall

Morna! Jeg lovte dere et lite bildedryss fra mandagskveldens tur, og her kommer det! Selv om solen sto høyt på himmelen og gradstokken viste 17 varmegrader, føltes det på mange måter som høstens første. Septemberluften kjennes definitivt annerledes ut, og med blåbær, eikenøtter, og rognebær til alle kanter ble det riktig så høstlig stemning i går! Jeg liker hvordan denne nye årstiden sniker seg sakte men sikkert innover oss i stedet for å komme som nitten sure regndager i strekk. Høsten er så forbaska fin når solen står på himmelen og gjør det mulig for oss å ta slike spontane toppturer i lett treningstights, joggesko og singlet. Fy så forfriskende det er!- Some snapshots from last night -

I går gikk turen rett til topps på det frodige fjellet vi har utsikt til fra verandaen vår, og med oss hadde vi to flakslodd som skulle skapes som belønning på toppen. Hihi! Lite visste vi om at det allerede lå en belønning og ventet på oss her. Jeg har virkelig aldri sett maken til blåbærparadis! Og vi som gikk i timesvis for å fylle bøttene våre for en måneds tid siden. Haha, vi kunne jo fylt bøtta på en halvtime like utenfor dørmatta. Her snakker vi busker med mer blått enn grønt på, også så forbaska store og smakfulle. Foråsidetsånn: den hvite treningsjakken min var farget blå på fem minutt, og det samme var mannens både lepper og hake. NOM!Ja til mange flere slike koseturer i høst. Det er vel den eneste formen for trening jeg får. Heh! Nei, jeg må få fingeren ut og melde meg ut fra Fresh så jeg kan melde meg inn i et treningssenter jeg har som nærmeste nabo.


Da blir ihvertfall ikke bussturen noen unnskyldning lengre..
Åh, nei er det noen som kan kose seg på tur, så er det meg og deg <3

Study life is treating me wellGod kveld, god kveld! Flere enn meg som har fått en knallstart på uken? Lurer meg på om det er meningen at livet som student skal være så bra hele tiden. Hvorfor var det jeg ikke likte skole igjen? Jeg husker virkelig ikke. Min siste time var klokken to i dag, og på vei hjem kjøpte jeg med meg ingredienser til et gigantisk fruktfat som jeg ble sittende og plukke fra hele ettermiddagen. Når september byr på temperaturer som dette så må jeg jo bare ta med pensum ut så fort det dukker opp en mulighet for det. Tre gode timer ble jeg sittende akkurat slik. -I kosetøy, med noe godt i glasset, frukt på bordet og bøker på fanget.. Kunne ikke klagd på en ting faktisk.Daniel kom hjem noen timer etter meg, serverte meg middag og spurte om ikke vi skulle ta oss en powerwalk til toppen av et fjell vi har like utenfor nabolaget. -So we did! Og hjelp så koselig. Planen var vel egentlig bare å være borte en liten time, men skravla gikk som vanlig i ett og vips så ble vi sittende på toppen der i to timer og bare nyte tidenes utsikt av både hav og proppfulle blåbærbusker. Aldri sett maken til sistnevnte!

Heldigvis fikk jeg foreviget synet med noen bloggbilder også. Jeg skal titte gjennom bildene nå hvert øyeblikk og se om ikke jeg har nok blinkskudd til et eget blogginnlegg i morgen tidlig.Ellers har vi fått booket transport og hotell til hovedstaden denne mandagskvelden! Daniel og jeg skal nemlig helt inn til Oslo på innflytningsfest i helgen. Wuhuu! Endelig skjer det noe annet enn anatomi i Marthes liv si. Høhø. Håper dere har kost dere litt i dag dere også. Ellers kommer det en ny, ikke fullt så blå dag i morgen <3

7 forslag til ukens middagerHei og riktig god mandagsmorgen alle sammen! Nå sitter jeg på skulan og koser meg med lunsjpause mens jeg oppdaterer dere. Jeg har akkurat hatt tre spennende forelesninger, og tenkte nå jeg skulle dele en aldri så liten ukesmeny med dere. Det begynner jo å bli en stund siden sist! Håper det kan være til inspirasjon for litt flere enn bare meg. Jeg setter ihvertfall veldig stor pris på å få noen nye forslag til retter å putte på menyen om mandagsmorgenen. Spesielt når jeg ikke har vært megaflittig og skrevet handlelisten klar allerede søndag kveld. Mandag: Kebabspyd i pita
Du sikler litt av tanken ikke sant? Dette faller i smak hos hele familien, det kan jeg banne på. Kjøttspyd slår vel aldri feil? -Og med ekstra digg tilbehør som basilikumsyoghurt og finhakkede grønnsaker blir dette godt.

Tirsdag: Pasta og laks toppet med pesto
En veldig simpel oppskrift som jeg har tipset dere om utallige ganger før, og som jeg har servert både venninner og Daniel mange ganger. Jeg tror faktisk dette er den beste måten jeg kan få servert laks på! -Men her er det helt klart viktig at pestoen er hjemmelaget. Kjøpepesto kan nemlig ikke måle seg på smak.

Onsdag: Sopprisotto med baconsurret kylling
Okei, har dere ikke laget dere risotto til middag før så sett det som ukens store mål på kokkeleringsfronten. Jeg mener det. Risotto er dødsgodt. (Mye bedre enn vanlig ris) og du kan ha det til mer eller mindre all type kjøtt og fisk. Ja, risotto med gode grønnsaker tror jeg til og med kunne ha vært min vegetarfavoritt.

Torsdag: Crispy fiskefileter 
En perfekt oppskrift for travle hverdager! Crispy fiskefileter får du jo kjøpt fiks ferdig i frysedisken på meny, så her er det enkelt og greit bare å koke ris, hakke opp litt grønt og lage en hjemmelaget, smakfull saus! 

Fredag: Mango Chicken Curry 
Er du glad i indisk, og kanskje spesielt smakene av karri og mango så kommer du til å elske denne. Altså, jeg spiser så jeg sprekker når jeg lager meg dette, eller bestiller meg noe lignende på indisk restaurant. Er du derimot ikke så glad i disse to tingene så foreslår jeg at du heller går for en av de andre rettene på menyen!

Lørdag: Enkel biffwok 
Nok en veldig rask og god middagsvariant til travle hverdager. Lager du en litt stor porsjon i tillegg så har du kanskje til to dager? Eller til skolelunsj morgenen etter? Mmm! Da kan jeg ihvertfall love at du ikke faller for fristelsen av et kantinebesøk.

Søndag: Klassisk tacosalat
-Med alle de ingrediensene du liker best. I mitt tilfelle blir det salat, mais, tomat, paprika, agurk og avokado. Så må det selvsagt også kjøtt, litt sprø chips og en god, litt spenstig dressing til. Alt finner du selvsagt i oppskriften.For å komme til oppskriften må du klikke på bildet av retten du vil lage.
Så lover jeg selvsagt også å dele en ny middagsoppskrift med dere til uken <3

Antrekk - 040916Hei og hopp igjen dere! Nå har Daniel og jeg vært ute og knipset litt antrekksbilder til dere, og denne gang var det så lenge siden sist at det ikke engang ble krangling ut av seansen. JAAY! Hehe. Ellers har vi fått nok en varm solskinnsdag her i sør, og når man får sånt vær servert på en søndag, er det klart man må gå for et sommerslig antrekk! Jeg fikk aldri satt meg ut i solen i går, så nå SKAL jeg ta med meg middagstallerkenen ut og sitte der helt til besøket mitt kommer. Blir helt gal av å være innendørs hele tiden med sånt luksusvær like utenfor vinduet.

Jeg satte oppe til midnatt med lesing på nervesystemet i går, (ja kjempekjekk lørdagskveld) og tror det må være det som resulterte i at jeg drømte om et brettspill for medisinstudenter i hele natt. Det var et sånt supereffektivt spill som studenter kunne bruke for å lære seg anatomi litt enklere, og det hele føltes så ekte at jeg ville gå og lete etter brettet mitt da jeg våknet i dag tidlig. Fader altså, hvorfor finnes det ikke noe sånt egentlig? Det ville jo ha vært genialt! Kanskje det er det denne bloggeren skulle satset på å lansere.. Haha, nei, nå har jeg avslørt alt.Jeg tror heller jeg satser på at en av dere nå legger igjen en kommentar med: Hei det finnes et slikt fra før! Gjør det det, så klikker jeg det hjem på flekken <3 Dere får ha en super søndag videre, og prøve å lade opp til en ny, forhåpentligvis innholdsrik uke. Det skal jeg, ute i den gode og varme ettermiddagssolen.

- Bukse fra Vero Moda, Sko fra missguided, Topp fra Bikbok, Belte fra New Yorker -Smykket er forresten fra Gina Tricot, og jakken fra H&M <3

Uken som gikk...

Ukens høydepunkt... Well hello, bursdagen min! Både kvelden før da min aldeles nydelige venninnegjeng overrasket meg med surpriseparty hos Malene, og selveste dagen da jeg feiret på rolig vis hjemme med gaveåpning og min favorittmat. Synes bare bursdagsfeiring blir gøyere og gøyere jo eldre jeg blir jeg.

Ukens serie... Ettersom jeg omtrent ikke har hørt på musikk hele uken tenkte jeg denne gang å komme med et serietips i stedet. Jeg har fortalt dere om serien Narcos før, og i helgen kom endelig sesong 2 ut på Netflix! Wuhuu! Bare sånn til dere som ikke har fått det med dere alt. Daniel og jeg så første episode i går, og yes den var minst like spennende som jeg husket episodene i sesong 1 var. sees!

Ukens new in... Uniformen min med skilt og det hele tikket ned i postkassen min nå på mandag, og til tross for at jeg alvorlig talt svømte i buksene, var det virkelig bare en fryd å få den på. Plutselig gikk det enda litt mer opp for meg hva jeg faktisk har meldt meg på, og jeg gleder meg sånn over veien jeg har valgt at jeg ikke får beskrevet det godt nok. For noen spennende år jeg har i vente! Håper dere vil følge meg heele veien <3Ukens film... Det tikket inn så mange gode tips da jeg etterlyste det under "ukens filmtips" innlegget for et par dager siden. Filmen vi endte opp med å se den kvelden ble "Southpaw", og hjelp for en bra action/thriller. Denne kan jeg ikke annet enn å anbefale dere videre igjen! Jeg leide den på viaplay for 39 kroner om jeg husker riktig. Ellers har jeg jo vært på kino denne uken, og sett Nemo 2 i en sal med 90% barn. Hehe. Disney slår aldri feil spør du meg, og oppfølgeren sto så absolutt til forventningene mine den også.

Ukens cravings... Min egen hjemmelagde pizza. Jeg har tenkt på den hele uken, men tiden strakk liksom aldri til for baking. Først da fredagen kom slo jeg til med en spenstig variant av reker på. Høres kanskje motbydelig ut, men det var virkelig helt nydelig! Skalldyr skal ikke undervurderes verken til pasta eller pizza.Akkurat nå... Venter jeg bare på at mitt snille mannfolk skal komme hjem fra trening så vi kan hive oss ut på antrekks-shoot. Hehe, hans store favoritthobby. Neida, men antrekks-kategorien trenger en oppdatering, og da må han bare stille opp av og til. Så fort dere er oppdatert med post nummer to kommer Siri på besøk så vi kan studere litt sammen. Vi skal forberede oss til en ny uke med læring før vi snurrer skrekkfilm som belønning..Ukens bilde... Er det noen som kan kunsten å ødelegge et bilde så må det være Siri! Haha, ikke pokker om jeg skal få knipse et bloggbilde uten Siris sinnsyke grimase på.. Her har vi et glimrende eksemplar fra bursdagsfeiringen min! Lurer meg på om jeg får høre det nå når hun kommer på døren om bare noen timer. Heh!Det var min uke, raskere oppsummert! Vi sees igjen her litt senere <3

- Six to follow -

God formiddag alle sammen! Nå sitter jeg med en kakaokopp i hånden og et eneste stort glis om munnen. Utsikten jeg har foran meg er nemlig en skinnende ren leilighet! Jeg sov helt til ni i dag tidlig og startet like godt lørdagen med en to timers vaskeøkt, så nå lukter det virkelig himmelsk her! Solen skinner også like utenfor vinduene, så når dere er oppdatert tenker jeg å ta med pensumbøkene ut på verandaen for en kombinasjon av soling og lesing. Ah, dette blir en DEILIG lørdag <3 Alt en runde med moppen kan gjøre med en ass!@ohhcouture 
I dag har jeg lyst til å dele seks av mine nye inspirasjonskilder med dere fra instagram, og første dame ut er Leoni Hanne. Har jeg forstått det riktig så er hun både blogger, stylist, og modell, reiser jorden rundt og lever av kombinasjonen! Alt jeg har å si er wow, for noen fantastiske bilder..@mowoblog
Enda en mote og livsstilsblogger, men stilen til denne jenta er kanskje litt annerledes. Her snakker vi en nemlig kombinasjoner av sort, hvit og minimalisme både i antrekk og hjem. Gud hva jeg skulle gjort for det badekaret hennes.@rhianamygdala
Gud så glad jeg blir når instagram foreslår at jeg skal følge profiler som denne.. Her snakker vi matinspirasjon på høyt nivå, og alt er vegetarisk. Jeg blir spesielt fascinert av utseende på de ulike rettene og får lyst til å lage kunstverk av alle lunsjskålene mine jeg også! Nei, her må dere bare inn og titte.@happilygrey
Mary Seng, another blogger! Denne lekre damen startet opp bloggen sin for bare et års tid siden og har allerede 670 000 følgere på instagram. Selv sier hun at hun ikke er noen mote-ekspert, men at hun fokuserer på at stilen skal gjenspeile humør og dagsform. Jeg digger det!@earth.todo
Er du på utkikk etter en konto å følge for inspirasjon til liverts reise-bucket list? Søk opp denne. Det finnes jo hundrevis av disse profilene, og jeg følger ihvertfall 10 av dem, men noen ganger er det bare så deilig å drømme seg bort i bilder fra jordens perlesteder.. Det tror det kalles avkobling?@andreabelverf
Nok en nydelig jente med garderoben full av inspirerende plagg. Jeg aner ikke hvem hun er eller hva hun gjør, men stilen inspirerer meg, og det er grunn nok for meg til å klikke follow på instagram <3


Nå, var det noen nye navn å finne her?
Dere må ha en nydelig lørdag videre <3

En annerledes fredagspizzaGod kveld, god kveld jenter og gutter! Om det er noen av sistnevnte da.. Nå sitter jeg altså sprikkeklar i sofaen her etter å ha trykket i meg litt for mye pizza med reker på. Jada, du leste riktig. -Med reker på. Det var i går kveld idéen om å prøve laksepizza poppet opp i hodet mitt, men protestene fra mannfolket ble så kraftige at jeg bare måtte legge det fra meg med en eneste gang. Dere vet vel hvordan det er med de guttene.. Kun biff er godt nok. Hehe, det var derfor med en smule nervøsitet jeg plasserte rekepizzaen min på spisebordet i kveld.HELDIGVIS fikk jeg akkurat tid til å prøvesmake et stykke før han kom inn døren, og så fort det var gjort sank jeg lettet ned i stolen. Hehe. Kombinasjonen av rømme, pesto, rødløk, hvitløk, reker og ruccola smakte akkurat så bra som jeg hadde sett det for meg, og Daniel ble også strålende fornøyd. Jay! En nydelig flaske hvitvin nøt vi også til måltidet, så nå er helgen offesielt i gang! Best for oss at maten synker fort, for kjøleskapet er fullt av ost og kjeks som vi liksom skal gå løs på sånn... nå. Vi har funnet den perfekte dramafilmen takket være en av dere blogglesere, så nå skal ldet snurres video her! Ha en nydelig kveld, og test gjerne ut pizzaoppskriften. JUM!Du trenger: 1. 8dl hvetemel 2. 2ss tørrgjær 3. 1 ts salt 4. 1 dl matolje 5. 3 dl lunket vann 6. 200g revet ost/eller en boks mini-mozerellaost 7. 1 rødløk 8. En håndfull ruccola 9. 300g reker 10. 1 boks creme fraiche 11. En busk basilikum 12. 1 dl pinjekjerner 13. Saften av 1/2 sitron 14. 40g revet parmesanost 15. 1 fedd hvitløkSlik gjør du - Pizzadeig:
1.
Bland tørrgjæren sammen med 3 dl lunket vann.
2. Mål opp salt og hvetemel og bland dette sammen med vannet.
3. Tilsett 0,5 dl matolje, og kna det hele til en fin deig.
4. Dekk deigbollen med plastfolie og sett til heving et lunt sted i 2 timer.Du kan gjerne skrelle rekene og lage pestoen klar mens du venter!5. Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut til en pizzabunn med litt hvetemel.
6. Ha bunnen på et stekebrett med bakepapir, dekk den til og hev i 15 minutter til.
7. Pestoen lager du ved å mose en hel basilikumsbusk med 1 dl pinjekjerner, 1 dl matolje, 1 fedd most hvitløk og 40g revet parmesanost. Når det er gjort er det bare å smake den til med saften av ca en halv sitron + litt salt.
8. Bland 0,5dl hjemmelaget pesto med 1 boks creme fraiche og smør dette på pizzabunnen.
9. Legg så på rødløk, de skrelte rekene + ost, og stek midt i ovnen på 225grader i 20-25 minutt.
  - Topp med en håndfull ruccolasalat eller to, og server med det samme -

Ukens filmtips: The ImpossibleHei på dere! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra skolen, og mens fredagens pizzadeig står til heving på kjøkkenbenken, tenkte jeg å kjøre en ny runde med filmtips til helgen. Høres det bra ut? Denne er fra 2012, så det kan godt hende dere har sett den før, men hvis ikke.. Sett av et par timer av de neste dagene til å gjøre det!- The Impossible -
Maria, Henry og deres tre unge sønner drar til Thailand for å feire juleferien sin i paradis. Hotellet ligger like ved stranden, rommet er flott, og livet virker upåklagelig i det de setter føttene sine i bassenget for aller første gang. -Men så skjer det som overhode ingen kunne forutsett. En enorm vegg av vann raser innover mot hotellområdet, og treffer familiemedlemmene en etter en. Så blir alt svart, før noen intense timer med panikk, desperasjon, kaos og uutholdelige smerter følger. Familien har akkurat mistet det umistelige, og står nå i et rent helvette på jord.2. juledag 2004 våknet verden opp til den grusomme nyheten om at ferieparadiset Khao Lak var blitt truffet av en flodbølge. The Impossible er den uforglemmelige, sanne historien om en familie som faktisk var der nede, badet i bassenget da bølgen slo rett mot dem, og ble splittet og skylt bort fra familiemedlemmene sine.

Filmen er laget så realistisk og bra at man bare blir sittende og gape og gråte om hverandre.. Jeg hadde vondt langt inni kroppen gjennom hele filmen, og strigråt altså enkelte steder. Naturkatastrofer er grusomme, og det er det ingen tvil om at The Impossible lykkes med å skildre her. Ja, selv om man vet nøyaktig hva som venter, er filmen bare helt fryktelig nervepirrende. Trist, fin, inspirerende, realistisk og storslagen. Alt på en gang.


 
Jeg vet ikke med dere, men jeg får en klump i halsen bare av traileren. Legger den ved under her! Håper dere får lyst til å se den alle sammen. Dere finner den isåfall på Viaplay. Kanskje på Netflix også. Det har jeg ikke sjekket. Ellers, har jeg til slutt lyst til å spørre dere lesere om et filmtips, for fredagskvelden har Daniel og jeg satt av til å snurre film med ost, kjeks og vin (jada gamle og grå), og da har vi så lyst til å titte på noe spenningsfylt!
 Har dere et tips til en spennende drama/thriller, så blir vi veldig glade!
En riktig god helg må dere ha uansett. Nå skal jeg tilbake til pizzabakingen.

I sommer har jeg...

Vet dere hva som er på sin plass når man vinker en vakker årstid farvel? En mimrebloggpost... I kveld har jeg tatt meg en good titt i bildearkivene fra både mai, juni, juli og august og plukket meg ut noen favoritter som jeg tenkte jeg skulle ta meg friheten til å dele med dere en siste gang. En oppsummering av feriemånedene har vært en fast tradisjon i flere år, men i kveld kjører jeg en ny mimrevariant inspirert av skjønne Eirin! Mihi, let's do this.I sommer har jeg......Spist sinnsyke mengder vannmelon med skje......Padlet i kano og fisket ørret i ferskvann...
...Hatt syforening hos meg med skalldyr, vin og verdens beste jenter...

...Kjøpt meg hagemøbler.. -Og faktisk brukt dem MASSE!
...Vært sprek, og blitt *kremt* ikke-sprek igjen......Reist på årets jentetur til vakre Sardinia...

...Vært på min første vinsmaking på Italiensk vingård...
...Arrangert mexicansk party for hele nabolaget...
...Hatt varme sommerdager på hesteryggen i stallen......Klippet av halve håret......Vært på familietreff i Stavanger og i 70 årsdag til min nydelige bestemor... 

...Lyst etter krabber. -og spist verdens saftigste krabbeklør morgenen etter...

...Vært på seiltur med jentene, og hatt late soldager på stranda i Kristiansand...

...Reist til Hellas på kjærestetur med min kjære samboer...

...Testet ut Via Ferrata klatring for første gang i mitt liv...
Puh! FOR noen innholdsrike måneder?! Har jeg virkelig vært med på alt dette?
Tusen takk for alt du har gitt meg av minner og opplevelser, sommeren 2016!

- 12 ting jeg vil gjøre i september -

Da var det på tide å si hei til september! Under her har jeg remset opp hele 12 punkter over ting jeg ønsker å gjøre denne måneden. Håper dere finner den inspirerende! Jeg har hatt nok en lang og lærerik studiedag hjemme, og skal nå hoppe avgårde til Geir en tur før jeg skal direkte videre på kino. Nemo 2 skal sees med en hel vennegjeng denne torsdagen, så det blir et herlig lite avbrekk mellom lesing, bloggerier og husvask. Håper det står bra til med dere alle. Hang in there! I morgen kan vi tross alt ønske hverandre god helg igjen <3

1. Reise til Stavanger for en forsinket bursdagsfeiring. Feiring med venner og kjæreste er fantastisk, men det er klart man må ha en feiring med familien også! Hehe, spesielt ettersom halve husholdningen i Stavanger fyller år på samme dag! Sikler jo bare av tanken på bestemors kaker.. 

2. Få bedre holdning! Åh, jeg er sikkert ikke alene om å ta meg selv i å sitte med pukkelrygg når jeg jobber? Nakken min henger stadig bare å slenger forover, mens ryggen er krummet og alt annet enn stram. Jeg kan sitte sånn og blogge eller lese i timesvis, og når kvelden kommer verker det o-v-e-r alt. Jeg er bare 24 år gammel, og vil gjerne være frisk i noen år til, så dette er jeg altså nødt til å ta tak i.

3. Lage store, gjerne doble middagsporsjoner så D og jeg kan ta med restene som skolelunsj. Vi har mikrobølgeovn i kantinen som kan benyttes gratis, men det finnes også mange middagsretter som smaker like godt kaldt, spør du meg! Wok, pizza, pastaretter, salater.. Litt kreativitet kan gjøre hverdagen billigere.

4. Bli godt kjent med mine nye medstudenter! Være hakket mer åpen mot nye, ukjente mennesker og ikke bare gå inn for å bli kjent med dem, men også la de få bli kjent med meg. Jeg trives nok noen ganger litt for godt i mitt lille skall, og velger gjerne ut litt for få som får lov til å slippe forbi det helt overfladiske. Her vil og skal jeg bli mer uredd, for hvem vet? Kanskje mangler det enda noen i kretsen av mine aller kjæreste venner?5. Få skvist inn noen faste treningsrutiner i ukeplanen igjen. Ikke så fryktelig mange, men kanskje en eller to er nok til å begynne med? Jeg har ikke svettet på så lenge jeg kan huske, og savner spesielt styrketrening. Dessuten vet jeg at noen nakke og ryggøvelser også gjør susen for vonde låsninger i overkroppen av pc-skriving og studering. Nei, trening er godt for absolutt alt, så det er "bare" å komme i gang.

6. Være med min kjære mann på fjelltur! Jeg ønsket meg ordentlig kvalitetsturtøy i bursdagsgave i år, og fikk ikke bare verdens fineste Harkilajakke, men sovepose, liggeunderlag og fjellsko også, så nå er jeg klar for høstekspedisjoner i all slags vær, og i alle slags naturomgivelser!

7. Stå opp klokken 06.00 hver dag. Ja! Så lenge jeg legger meg innen 23.00 kvelden før så går dette smertefritt. Begynner forelesning 09 eller 10.00 skal jeg fremdeles stå opp 06.00 for å få unnagjort litt blogging og opprettholde gode rutiner i samme slengen. Studiedager hjemme er forresten ikke det samme som fridager jeg kan sove lenge på. Tvert imot. Studiedagene skal være de dagene jeg jobber aller mest effektivt på.

8. Koble helt av når timeplanen sier pause. Ingen kan jobbe på spreng fra morgen til kveld. Pauser er viktige, og har jeg lagt inn en hel kveld på å bare slappe av, så skal jeg gjøre nettopp det med god samvittighet.


9. Knipse fine, fargerike høstbilder når bladene skifter farge og inspirere både meg selv og dere lesere til å bli glad i denne årstiden også. Den eneste årstiden jeg liker mindre enn høsten, er vinteren, og det har jeg lyst til å gjøre noe med. Det er jo en hau av ting å sette pris på ved disse månedene vi nå har i ventet også. En må vel bare lære seg å fokusere på akkurat dette!

10. Ta en høsthelg på Bortelid i farmor og farfars splitter nye hytte. Ja, ja, JA! Endelig er farmor og farfar ferdige med malingsprosjektene sine, og Daniel og jeg kan herved ta turen opp for inspeksjon. De har kjøpt seg en helt enorm hytte med tidenes utsikt oppi høyden på Bortelid, og jeg kan nesten ikke vente med å pakke pensumbøkene i sekken og dra opp for en helg med turgåing, lesing og god mat om hverandre. 

11. Gå til innkjøp av en hau stearinlys i høstdufter som eple og kanel. Mmm! Det begynner allerede å bli tidligere mørkt om kveldene, og hva er da hyggeligere enn å tenne stearinlys som lukter himmelsk?

12. Ikke la eventuelt surt septembervær ødelegge for humør og motivasjon. Foreløpig melder de bare 20 graders temperaturer og strålende sol på sørlandet, men høsten er nok like rundt hjørnet, og jeg nekter å la det ødelegge livsgnisten som jeg har bygget opp igjennom hele den varme og gode sommeren. Motivasjonen i forhold til både skole og jobb er virkelig helt på topp om dagen, og noen grå, ufyselige dager skal ikke få ta det fra meg.Nå, hva er deres hverdagsmål for september måned?
Alle bilder her er tatt fra pinterest <3