hits

september 2013

Oppskrift - Bestemors gulrotkake

Puh! Da var vi ferdige med dagens bakverk! Jeg sitter i skrivende stund hos Cathrine ettersom jeg har hjulpet henne med litt forberedelser til morgendagens store åpning! Gulrotkaken ble muligens litt vel godt stekt, men sett bortifra det, ble den veldig veldig god. Den kremen.. Åh, som jeg ELSKER gulrotkakekrem. Ettersom dette bare er verdens beste oppskrift så tenkte jeg å dele den med dere også! Det er vel hyggelig? Kakebaking er ikke min sterkeste side, men denne er bare superenkel.

Du trenger: 1. 4 egg 2. 3 dl sukker 3. 3 dl hvetemel 4. 1 dl soyaolje 5. 2 ts kanel 6. 2 ts natron 7. 1 ts salt 8. 2 ts vaniljesukker 9. 4dl finrevet gulrot 10. 150g melis 11. 150g philadelfiaost 12. 50g smørSlik gjør du - Gulrotkake:
1.
Pisk sammen sukker og egg.
2. Skrell ca 5 gulrøtter og riv dem med en rasp. Du skal ha 4 dl finrevet gulrot.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene, men kun tilsett den ene tskjeen med vaniljesukker.
4. Bland sammen gulrøttene med det tørre og olja. Hell så hele blandingen over i eggedosisen.
5. Hell kakerøra over i en smurt form og stek den midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutt.

Slik gjør du - Frosting:
1. Bland sammen smør, philadelfiaost, melis og den siste tskjeen med vaniljesukker.
2. Pisk det hele til krem og smak den til med melis. Smaker det for mye ost, tilsett litt mer melis. 

Jeg er SÅ klar for morgedagens åpning! Dette blir hyggelig. Jeg kommer til å være der fra 12 til 13.30 om dere vil komme og hilse på! Etter det ser det dessverre ut til at jeg må på jobb, men salongen vil fremdeles være åpen helt til 18.00. NÅ er jeg superklar for å dra hjem og titte på vår nye SOFA!! Jonas har vært på ikea og kjøpt oss ny sofa i dag. Hoho, jeg er så spent!

Vinn et deilig Acne skjerf og et helt årsforbruk av Dizolve tøyvask!I dag har jeg lyst til å komme med et hverdagslig, lite tips til dere jenter og gutter som bor for dere selv. Eller som ihvertfall vasker klærene deres selv! Jeg har nemlig fått æren av å teste verdens letteste tøyvaskemiddel. Dizolve heter middelet, og klesvasken har aldri vært enklere her i hus. Jeg holdt på å si til og med Jonas får det til, men det blir vel heller til og med jeg.. Klærene blir både rene, velduftende og myke selv uten skyllemiddel. Ved bruk av Dizolve slipper man hvitt pulversøl på halve badromsgulvet, og vaskemiddelet er beregnet både for hvitt og farget tøy, varmt og kaldt vann! *Hurra*.En pose inneholder 12 vask, og det virkelig fine er at man får dem helt hjem i postkassa. Bye bye tunge handleposer med vaskemiddler og skyllemiddler. Hvis du er usikker på om dette er produktet er noe for deg, så kan jeg informere om at du nå kan få en pakke Dizolve vaskemiddel med 12 klesvask, gratis tilsendt i posten! Selve produktet er gratis, men man må betale 19 kroner i porto.


Over til nok en morsom konkurranse! Hvis du klikker hjem en gratis prøvepakke med Dizolve HER, så vil du også være med i trekningen av å vinne et gratis årsforbruk med tøyvask! Det ville vært fint eller hva? Som om ikke det var nok, så får den heldige vinner også et av høstens vanvittig populære Acneskjerf! Legg igjen en kommentar hvis du klikker hjem en prøve, så kårer jeg en heldig vinner!


Slik fungerer Dizolve tøyvaskemiddel:
1.
Riv av en stripe Dizolve tøyvaskemiddel. En stripe.. En vask!
2. Legg stripen i vaskemaskinen sammen med klesvasken.
3. Til slutt stiller du maskinen inn på ønsket program, og trykker start. Klikk hjem en gratis prøvepakke HER og legg igjen en kommentar.
Da er du med i trekningen av å vinne Acneskjerf og et års forbruk med Dizolve!

                   
Annonse

Mine 18 favoritter - Skrekkfilmer

Innlegget med mine romantiske filmtips falt visst så godt i smak at jeg fikk lyst til å komme med litt flere filmtips jeg! Denne gang under kategorien skrekk. Denne kategorien er ikke for alle, men jeg håper og tror likevel at innlegget vil være til nytte for noen av dere lesere! Selv er jeg en stor fan av skrekk, og jeg innbiller meg at jeg har sett omtrent alt som er å se av både nye og eldre filmer. Det beste jeg vet er når jeg finner en god, realistisk skrekkfilm med gode, kjente skuespillere. Det er sjeldent, men da blir jeg så glad! Under får dere en liste med noen av mine favoritter. Alle er for all del ikke like realistiske, men veldig mange av dem inneholder kjente skuespillere og/eller en historie som det er umulig å kjede seg i.

  
  
  
  
  
  
1. Mama 2. Sinister 3. The Conjuring 4. The resident 5. The haunting in connecticut 6. The reaping 7. The eye 8. Case 39 9. The hitcher 10. House of wax 11. The messengers 12. The new daughter 13. Let me in 14. The unborn 15. Insidious 16. Paranormal activity 17. Stay alive 18. Black Christmas 

Dere har sikkert masse bra å tilføye! Har du en favoritt?
The Conjuring, The resident og The reaping er mine storfavoritter.

Cathrine's CliniqueÅåh, så glad jeg ble da jeg så den nydelige salongen til Cathrine. He-rre-gud så fint hun har fått det. Alt var så rent, ryddig og pent. Dette her kommer til å gå så bra! Jeg fikk tatt salongens jomfrudom med både full ansiktsbehandling, farging og voksing av bryn. Herlighet som jeg nøt det. Jeg ville egentlig ikke ha noe ansiktsbehandling på nedre del av ansiktet ettersom utslettet på langt nær er borte enda, men Cathrine hadde selvsagt noen milde vidunderprodukter for problembarn som meg. <3 Jeg mistet tellingen på hvor mange avkjølende og fuktighetsgivende masker ansiktet mitt ble kledd i denne ettermiddagen. Nå sitter jeg totalt sminkefri i stuen og føler meg... Fantastisk. Jeg har allerede tvunget Jonas til å bestille samme behandling på åpningsdagen da det er 10%. Mannfolk har da også godt av å rense opp i urenheter en gang i blant! For ikke å snakke om å gi ansiktet en fuktighetsboost før de harde vintertider.   

Ser dere det jeg ser eller? Haha, jeg ble så giret da jeg oppdaget navnet hennes på Helsehusets skilt. Jeg er visst blitt gal. Salongen ligger altså i andre etasje i helsehuset rett over Egon og Kicks. Her får dere en god smakebit på Cathrine's Cliniqe! Jeg er så stolt at man skulle trodd det var jeg som startet opp min egen hudpleiesalong. Egen ren og pen sminkevegg, egen ren og pen hylle full av Babor produkter.. Diplomer, fancy apparater.. Og selvfølgelig lekkerbisken av en hudpleier, Cathrine! <3

 
 
 

Steamapparatet fikk jeg også testet ut i dag! Magiske greier.I dag var det ansiktsbehandling med voksing og farging av bryn.. Neste gang er det sminking!

  

I'm so exited! Har hun ikke fått det fint?
Husk åpningsdagen er tirsdag 1 oktober fra 12-18.00! Jeg håper å se noen søte lesere der også. Cathrine og jeg skal blant annet bake verdens beste gulrotkake i morgen. Tro meg.. Den vil dere ikke gå glipp av på tirsdag!

Antrekk - 290913

 

FOR en dag! Jonas og jeg dro ut for å knipse antrekksbilder rundt halv to. Deretter skulle vi kjøre videre inn til sentrum for å titte på Cathrines nye hudpleiesalong. Vel, det ble ikke så lett! Da vi satte oss inn i bilen igjen, ville den selvfølgelig ikke starte. Batteriet var plutselig dødt. Så der sto vi langt inni skogen på tømmerstø. Ikke en bil kjørte forbi og ikke et menneske var å se i området. Svigers er tilfeldigvis også på hyttetur så da var det bare å ringe falken for hjelp! Hoho, en morsom førstegangsopplevelse. Ettersom vi ikke ante hvor vi befant oss så tok det litt tid før mannen fant frem, men vi fikk nå start på bilen til slutt. Takk gud for det! Jammen ble det hudpleiebesøk på meg også. Masse mer om det senere.

 
Både bukse, topp og jakke er fra Gina Tricot, Sko er fra Bianco. Det ordner seg for snille jenter. Har dere hatt en fin søndag?
Litt bilder fra salongbesøket mitt kommer også straks!

Hils på min nye stige!

 God morgen, og god søndag alle sammen <3 Jeg fikk aldri oppdatert dere en siste gang i går. Jeg jobbet til halv åtte og dro så rett til.. ANNIKA! Oh yes. Hun har endelig kommet hjem fra Oslo for en helg. Det var så utrolig hyggelig å se henne igjen. Neste gang er det min tur til å dra på besøk til henne i hovedstaden, og heldigvis blir det ikke lenge til heller! Jeg drar allerede neste helg. Jeg har noen arrangement å besøke, og noen små ærend, men utenom det så blir det masse jentekvalitetstid!

Ettersom jeg akkurat møtte internett igjen etter 24 timers fravær, har jeg masse hyggelig bloggarbeid å ta igjen. Jeg skal først og fremst bruke litt tid på kommentarsvaring, og mailboksen har jeg ikke engang turt å åpne enda. -MEN først ville det vært lurt å komme til poenget med dagens første post. Dere må hilse på min nye stige! Hihi, den er så lekker. Jeg hadde jo allerede en på soverommet, men nå har vi altså skaffet oss enda en til å ha interiørblader på i stuen. Bestemor har en slik en og jeg ble selvfølgelig supermisunnelig. Var ikke dette genialt? Jakken er forresten også ny og fra Gina Tricot. Jeg.Elsker.Den. 

 

Stigene er fra Living og Ellos. Det er kun stigen fra Ellos som er bred nok til å ha blader over, så hvis flere vil ta i bruk denne idèen så vil jeg anbefale dere å klikke hjem Ellos sin variant til 195 kroner HER

Affiliateslenke

Hjemmelaget Spaghetti Bolognese

Åå dere er så gode og hjelpsomme. <3 Tusen tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene under gårsdagens innlegg. Tror dere ikke jeg har fått ordnet meg et brett med tabletter? Flere herlige lesere tilbød seg til og med å sende meg dem i posten(!). -Men heldigvis var det også ei som bodde like i nærheten. Tusen millioner takk til deg Kristina. Nå skal jeg være frisk som en fisk innen fire dager!

For å slippe å sminke meg tidligere enn nødvendig, tenkte jeg å komme med en deilig middagsoppskrift denne lørdagsmorgenen! Det slår vel aldri feil? Jeg har for første gang prøvd meg på hjemmelaget spaghetti bolognese. Tidligere har vi bare brukt tomatsaus på boks til spaghettimiddager. Ikke nå mer! Det er helt utrolig hvor mye mer smakfull maten blir når man bare lager den fra bunnen av.

Du trenger: 1. Spaghetti 2. Kjøttdeig 3. 1 dl matvin 4. 3 soltørkede tomater 5. En boks hermetiske tomater opphakket 6. En bulljongterning oksekraft 7. 100g bacon i terninger 8. 2 gulrøtter i terninger 9. 1 opphakket løk 10. 2 hvitløksfedd most 11. Litt purreløk 12. En håndfull frisk timianplante oppkuttet

 
 
 

Slik gjør du:
1.
Start med å kutte opp gulrot, soltørkede tomater, løk, hvitløk, purreløk og en håndfull timian.
2. Hell litt olje i en gryte sammen med gulrotbitene, løken, hvitløk, purreløk og baconbitene.
3. Stek dette i gryta i 2-3 minutt før du tilsetter de soltørkede tomatene i biter, matvin, en boks hermetiske tomater, bulljongterningen og den oppkuttede timianplanten.
4. Sett på spaghettien. Bare følg anvisningen bak på pakken.
5. Mens bolognesesausen står og småkoker, kan du steke kjøttdeigen i en stekepanne. 
6. Når kjøttdeigen er ferdig stekt, heller du den over i gryten med bolognesesaus.
7. Smak til med salt og pepper og server sausen over pastaen! Pynt gjerne med litt persille. 
 


Det søte serveringsbrettet kjøpte vi på Living og de blå tallerknene er fra Ikea.
Håper det smaker! Nå drar jeg på jobb, men vi skrives igjen i kveld.

Mitt lille kveldsammenbruddÅh, endelig fikk jeg oppdatert dere igjen! Denne kvelden har vært.. Mye på en gang! Jeg har skjønt at utslettet mitt er et nytt utbrudd av Perioral dermatitt. En hudsykdom som jeg har hatt noen mindre hyggelige opplevelser med tidligere. Det begynner vel å nærme seg et år siden forrige utbrudd og godt er det. Dere andre som er plaget av dette vet alt om hvor forferdelig det er. Ikke bare fordi det gjør fryktelig vondt, men også fordi det er ubehagelig og flaut! Man får jo bare lyst til å stenge seg inne på rommet til det går over. Det går jo ikke ann når man er butikkdame i tillegg til blogger. Smilet skal klistres på tre ganger daglig bare for bloggen det! Neida, stort sett er det 100 % ekte. Bare ikke i dag.

Så fort Jonas hadde knipset disse bildene, løp jeg inn på badet, fjernet sminka så godt jeg kunne uten å rive av huden, og gråt. Tårene bare rant og rant. Stakkars Jonas skjønte ingenting. Selv ikke han kunne se hvor vondt jeg hadde bak bloggsmilet. Han måtte bare legge fra seg hele maten for å løpe og hente en kald klut til meg. Den kalde kluten ville jeg ikke ha byttet mot noe som helst. Jeg er nå på dag 3 uten behandling og det føles som uke 7. Jeg rekker ikke å dra til legen før til mandag så det er bare å holde ut.

 Hva skulle jeg vel gjort uten disse to i kveld? Hehe, jeg bare elsker dette bildet. <3 I morgen er en ny, bedre dag! Da er jeg tilbake med det EKTE bloggsmilet. Hvis noen i Kristiansand har et ekstra brett Tetracyclin Acro antibiotikatabletter som ville jeg vært evig takknemlig!  

Dagens tankevekker - Gjenfødt med NoradVi er to heldige mennesker, du og jeg. Bortskjemte kan vi nok også kalles. Vi bor i Norge, som stadig blir kåret som verdens beste land å bo i. Her helles melka i vasken to dager før utgangsdato.-Og skolen er kjip. Hva skal man vel med gratis algebra? For 57 millioner barn er skolegang bare en fjern drøm. Har du noen gang tenkt på hvor mange andre steder du kunne endt opp? Visste du at av 2200 fødte barn, fødes kun ett av dem i Norge? Du er en av få! Tenk hvis du ble et av de 7 millioner barna som dør før de fyller 5 år? Jeg synes det er helt ubegripelig at så vanvittig mange mennesker fremdeles er i nød.

 
 

Hvis du fikk muligheten, ville du tatt sjansen på å bli født på ny? Jeg gjorde det! Med www.gjenfodt.no kan du nå sjekke ut hvordan livet ditt kunne blitt om du ble født i et av de mange landene som får norsk bistand. I fjor ble 100 000 nordmenn "født på ny" i simulatoren. I år har Norad lansert en enda bedre løsning der de til og med henter inn musikkvideoer fra landet, realistiske statusoppdateringer, instagrambilder og mye mer. Selv ble jeg gjenfødt som Marthe Barratt i Harare Zimbabwe. I 1998 hadde jeg min første skoledag på Moffat School, og i 2007 fikk jeg min første jobb som arbeider på en bomullsplantasje. Arbeidet var hardt og betalingen var nesten lik null. Tre år senere ble jeg giftet bort mot min vilje. I dag lever jeg som journalist, og min store drøm er å fortelle verden sanne historier.

Fy søren for en tankevekker! Kanskje spesielt for meg som allerede har et forhold til Zimbabwe. Det er akkurat et år siden jeg reiste som frivillig for å arbeide med babyløver. Alle de inntrykkene jeg satte igjen med etter bare to uker! Vi besøkte barnehjem fulle av foreldreløse barn, og alle hadde hver sin utrolige bakgrunn. Jeg ble kjent med så mange mennesker som har levd akkurat slik som jeg ville ha gjort om jeg faktisk var Marthe Barrat. Født og oppvokst i Zimbabwe. Hvis du også vil prøve å bli gjenfødt, klikk deg inn HER. Du logger deg på med din facebookprofil eller ved vanlig registrering, og får en splitter ny profil i ett av de fattige landene i verden. Din ekte facebookprofil vil selvsagt ikke bli endret.

For dere som aldri har hørt om #Gjenfødt så er dette en del av NM i bistand. En kunnskapskonkurranse om hva Norge gjør for å bekjempe fattigdom og fremme menneskerettighetene i verden. Dere må gjerne lese litt mer om dette på www.nmibistand.no. Her kan man blant annet delta i en konkurranse hvor hovedpremien er en uforglemmelig tur til Tanzania. -For en hel skoleklasse!Ta sjansen på å bli født på ny >HER< du også.
Fortell meg gjerne hvilket land ble du havnet opp i!

Antrekk - 270913Fy søren så deilig det var å våkne til sol og VARME igjen! Jeg hadde forberedt meg på å måtte pakke meg inn i en tykk strikkegenser til dagens antrekkshoot, men det var det slett ikke behov for. Noe så deilig!

Jeg må bare si at det var utrolig morsomt å lese kommentarene under gårsdagens siste innlegg. Det er visst ikke bare jeg som har hatt disse virkelige drømmene. Stakkars mannfolk! Hehe. Jeg rekker ikke å svare på alle tilbakemeldingene før i kveld ettersom jeg drar på jobb om 10 små minutter, men jeg har forhåndsskrevet et innlegg til senere, så skrives vi (som i går) igjen i kveld!

 

Jeg har forresten enda ikke blitt kvitt dette forferdelige utslett-utbruddet rundt hakepartiet. Overleppen min har hovnet opp og nedre del av ansiktet svir og brenner hele dagen. Jeg er helt fascinert over at det overhode ikke synes på bildene. Kameralinsen min gidder visst ikke å få med slikt! Kanskje like greit.

 
Skinnbukser fra Cubus, Sandaler fra Nelly, Skjorte fra Vero Moda, Briller fra Gina Tricot, Clutch fra Vila Nå skal de blå Cubusbuksene byttes ut i en sort Vero Moda!
Ønsker dere alle sammen en GOOOD HEEELG!  

Når drømmen føles litt for virkelig

Marthe: Jeg er skikkelig sint på deg i dag.
Jonas: Hvorfor det? Hva har jeg gjort?
Marthe: Jeg drømte at du var utro i natt..
Jonas: Men jeg var jo ikke det?
Marthe: Nei, men drømmen var veldig virkelig.

Har dere opplevd det noen gang? Det er jo helt latterlig, men jeg drømte faktisk at Jonas var utro, og drømmen var så virkelig at jeg har vært småsur på han i hele dag. Heldigvis for han så har jeg vært på jobb, så humøret har ikke gått ut over han.. Enda! Hehe, neida jeg skal ta meg sammen for denne kvelden skal bli F-A-N-T-A-S-T-I-S-K! Vi skal kose oss sånn i kveld. Jeg var ferdig på jobb klokken syv, og da var det bare å kjøre på butikken for å handle inn ingredienser til Jonas sin hjemmelagde pizza. Først blir det pizzaspising og så er det klart for filmkos med grønnsaker og dipp. Mmm! Blir ikke bedre enn det.

Jeg håper forresten ikke at jeg var den eneste i Kristiansand som fikk med meg solnedgangen i dag? Den var helt insane! Aldri sett en så fantastisk rosafarge på himmel før. Skulle ønske jeg hadde kamera med så jeg kunne fanget øyeblikket og rammet det inn på stueveggen.. <3

Den heldige vinneren av ECCO skoene ble Lin Satori.
GRATULERER! Du har fått en hyggelig mail!

Dagens tips - imPRESS Press on manicure

 

Har dere hørt om imPRESS? Første gang jeg testet dette, satt jeg hos frisøren og fikk håret stylet til photoshoot. Neglene mine så ikke ut og jeg hadde omtrent tretti minutter til jeg skulle treffe fotografene. Jeg hadde kastet en pakke press-on manicure oppi veska helt i siste liten, og akkurat denne pakken skulle vise seg å bli ukens redning. Jeg ante ikke hvordan neglene fungerte eller om jeg i det hele tatt hadde alt jeg behøvde for å sette dem på, men jeg hadde et håp. Gjett om jeg ble glad da jeg oppdaget teipen på innsiden av løsneglene? Det var bare å dra av en plastbit og presse neglene på mine.

Jeg har aldri kjøpt en annen variant løsnegler siden denne dagen. Hvorfor ødelegge neglene med superlim når du kan velge en variant som ikke skader? imPress har et stort utvalg av farger, mønster, og lengder på neglene. Min favoritt må være modellene de har av fransk manikyr. Disse neglene går jo til alt!

 
 
 

Marthe tipser - Påføring press on manicure:
1. Sørg for at du har fjernet alt av gammel neglelakk fra dine egne negler. I imPRESS esken følger det med en liten fil og en rensepad. Dette kommer godt med om neglene dine behøver en liten puss før start!
2. Når neglene dine er rene og tørre, kan du finne frem løsneglene. Velg ut de neglene som passer dine egne perfekt. Bruk heller en negl som er litt mindre, enn en som er for stor, da Impress er veldig fleksibel og vil utvide seg litt når du trykker den på. I en eske følger det med 24 negler i ulike størrelser.
3. Riv av plastikkdelen som sitter på undersiden av løsneglen, og press neglen rett på din egen.

Har du allerede rene, lakkfrie negler så vil denne prosessen ikke engang ta deg 2 minutter. Du trenger ikke å bekymre deg for søling av lim og du behøver ikke å sitte og vente på at neglen skal tørke. Det er slutt på tre uker med superlimsrester på negl og fingertupper! Nei, imPRESS er min storfavoritt.

 

Konkurranse:
Dere trodde vel ikke at jeg bare skulle skryte imPRESS opp i skyene, sånn helt uten videre? Dere skal selvfølgelig få lov til å teste disse løsneglene dere også! Jeg har fått lov til å dele ut mine favoritt imPRESS negler til tre heldige lesere! Spørsmål: I hvilken sammenheng trenger DU imPRESS negler? Legg igjen en kommentar med navn og svar om du ønsker å vinne en pakke selv.Neglene holder i opptil en uke, og fås kjøpt hos Vitus Apotek, Ditt Apotek, Apotek 1, Skin Tonic og Fredrik&Louisa parfymeriene. Noen som allerede har testet Impress sine løsnegler?

              Annonse

Frokostgrøt med smak av epleGod morgen kjære lesere! Da var Bella og jeg tilbake i Kristiansand hos min kjære. En ond fe har vært og ristet på staven hos oss i natt. Jonas våknet opp syk, og jeg våknet med tidenes utslett i hele nedre del av ansiktet. Jeg har hatt det før, og det kjennes ut som hake og munnparti helst vil ramle av. Men men! Det er bare å smøre seg inn med tonnevis av fukt og håpe det går over så fort som mulig.

For å muntre denne torsdagsmorgenen opp, har jeg vært på butikken for å handle inn til litt hjemmelaget frokostgrøt. Det er ikke ofte jeg tar meg bryet til å i det hele tatt lage frokost, men i dag har både Jonas og jeg behov for en ekstra dæsj energi! Det fikk vi også av denne godsmakene grøten med eplesmak.

 
 

Du trenger: 1. 1 dl havregryn av store flak 2. 1 dl Eplejuice 3. 1,5 dlVann 4. Litt bær eller oppkuttet epleSlik gjør du:
1.
Rist aller først havregrynene lett på en tørr panne. Bare til de har fått litt farge.
2. Hell over vann og juice og la det hele småkoke i 4 minutter.
3. Rør om av og til, og server med sukker og kanel, nøtter, eple, eller bær! 

   

Nå drar jeg snart på jobb med mitt nye ansikt!
Jeg har forhåndskrevet et innlegg til senere, så skrives vi igjen i kveld.

 

Mitt 2013 - DEL 1

For å spare meg for masse arbeid mot slutten av året, har jeg valgt å remse opp første del av mitt 2013 i dag! Innlegg som dette tar timesvis å skrive ettersom jeg må se gjennom enhver bloggpost som er blitt publisert fra januar måned til juni. -Men herlighet så koselig det er å sitte og mimre fra tidligere reiser, morsomme arrangement, hyggelige jentekvelder og romantiske kjærestekvelder.. Under får dere mitt første halvår av 2013! Håper dere liker det. Siste del får dere i slutten av desember!

 
 JANUAR
Cathrine og jeg startet året ved å ta en jentetur til hovedstaden! Vi sjekket inn på Plaza og levde som tidenes livsnytere med fantastiske restaurantbesøk, og alt for mye shopping. Da måneden nærmet seg slutten overrasket jeg også Jonas med en reise til Sharm El Sheikh i bursdagsgave. Vi bodde på fem stjerners Movenpick hotell i en uke, nøt strandlivet, red på kameler, snorklet i rødehavet og red på araberhester i solnedgangen i ørkenen. Litt av en måte å starte året på!

 
 

 FEBRUAR
Februar ble måneden hvor Kristina Andersen og jeg bestemte oss for å kjøre i gang et klessalg! Vi solgte 90 % av garderobene våre på under 2 timer, og hilste på utallige fine lesere. For en fantastisk dag dette var. Kommer aldri til å glemme den. Kanskje er det til og med tid for et nytt klessalg nå?  

 
 

 
 MARS
Mars ble en rolig måned med mange romantiske kjærestekvelder, litt fest, litt hesteridning, litt Vero Moda jobbing, og mye god matlaging! Det er ihvertfall det arkivet sier at jeg har drevet med denne måneden.

  
 

APRIL
April måned ble alt annet enn rolig! Annika og jeg dro først inn til hovedstaden for Justin Bieber konsert. Vi hadde bestilt Diamond Circle biletter sommeren før og hadde gledet oss ihjel til den unge kjekkasen skulle besøke landet vårt. Etter en fantastisk konsertopplevelse på Telenor Arena, reiste vi videre til København med en hel jentegjeng for å se den samme konserten der. Til tross for at jeg reiste med Jonas sitt pass, og glemte igjen bankkort hjemme, resulterte helgen i en jentetur proppfull av smil og latter. Både bestefar og farfar fylte også år denne måneden! Det måtte selvsagt feires på skikkelig vis!

 

MAI - JUNI
Jeg dro på besøk til pappa og lillebror i Chiang Mai Thailand! Endelig fikk jeg sett pappas vanvittig hus med to hager, fontener, froskedammer, og basseng. Jeg fikk ha husets toppetasje helt for meg selv og koste meg glugg ihjel i to litt for korte uker. For noen utrolige opplevelser denne turen ga meg. 
  

 
 

Det var første halvdel! La oss håpe at neste blir enda mer innholdsrikt.

Jakter på inspirasjon

Denne onsdagen har jeg vært en liten inspirasjonshunter! Jeg har tørket støvet av pinterestkontoen min og sniktittet på noen av de inspirerende bildene som ligger der inne. Jonas og jeg ble i dag tidlig enige om å dra på interiørshopping fredag kveld, men før den tid vil jeg proppe hodet mitt fullt med inspirasjon og nye idèer. Under finner dere et lite bildedryss med noe av det jeg fant som svært inspirerende.

Før dere nå skroller dere nedover bildekollagen så har jeg lyst til å lære dere noe. Jeg har alltid vært en hyppig leser av moteblader, men det var ikke før for et par år siden jeg begynte å innta inspirasjon av dem. Jeg så på bildene uten å egentlig se. Jeg så kun det som viste seg ved aller første øyekast. Nå vil jeg at dere lesere skal stoppe opp og studere bildene under. Klarer du å legge merke til detaljene? Ser dere foreksempel de kule sjakkbrikkene i vinduet på bildet i midten under her? Hvordan de står i stil med den ene sorte og hvite puta? Eller den rosa boken som tilfeldigvis matcher både sofaputer og stol? Bruk litt tid på å titte på innhold og ikke bare helhet, så vil kanskje du også finne bildet inspirerende.

  
  
  
  
  

Ta utgangspunkt i et bilde, og fortell meg gjerne hva du ser!
*Drømmer om å få litt av alle disse hjemmene*

Familiemiddag med barndomsmimring

 
 

Så morsomt at forrige innlegg falt så godt i smak! Herlig å høre at dere likte filmtipsene mine. -Og tusen takk til alle dere som kom med filmtips til meg også! Jeg har notert ned så vanvittig mange fine filmer som skal sees senere i høst. Takk skal dere ha! Jeg vet jeg har sagt det før, men dere er bare fantastiske.

Åh, som jeg har kost meg i dag. Jeg har fått servert kjempegod middag med bær og kake til dessert som dere ser. Farfar har akkurat spilt av et opptak fra da jeg var 2 år gammel og sang "bæ, bæ, lille lam". Jeg ville le meg ihjel, men farmor mente jeg var riktig så musikalsk. Hvem skulle tro at jeg åtte år senere ville melde meg på barneidol? Jammen kom jeg videre også, og videoen av denne opptredenen har jeg sikkert sett hundre ganger, like pinlig berørt hver gang. Jeg var 10 år, gikk i stramme dongeribukser og knallrosa støvletter med småhøy hæl og spiss tå. Ja og rosa sixpencelue! He-rre-gud. Hvis dere ikke vet hvordan en sixpencelue ser ut, så google det. Jeg kan ikke tro at jeg valgte ut dette antrekket helt selv.Jaja! Nå drar jeg tilbake til bestemor og bestefar for å ta igjen litt mailsvaring!
Håper dere har hatt en fin kveld. Kanskje noen har tatt i bruk filmtipsene allerede?

Marthe tipser - Romantiske filmgleder

Jeg har lenge hatt lyst til å skrive et innlegg hvor jeg kommer med litt filmtips til dere! I første omgang blir det en oppsummering av mine 15 romantiske favoritter. Hvis innlegget faller i smak så kommer jeg gjerne med litt gode tips til thrillere også? Dere får gi en lyd fra dere om dette er ønskelig. Under kommer ihvertfall en liste på 15 helt fantastiske kjærlighetshistorier. Noen vil man grine seg ihjel av, mens andre er fulle av latter og kjærlighet. Uansett perfekt å kose seg med på en ordentlig sur høstkveld!

  
    
  
  
1. The Lucky One 2. Titanic 3. The Vow 4. Letters to Juliet 5. PS: I Love You 6. Dear John 7. How to lose a guy in 10 days 8. Charlie ST Cloud 9. Enchanted 10. A walk to remember 11. The Notebook 12. Den blå lagunen 13. Something Borrowed 14. The girl next door 15. Pretty Woman 
 
Var ikke dette en fin blanding av både nye og gamle favoritter? 
Håper ikke dere har sett alle! Kanskje har dere også noen tips på lur?

Black & White

 God dag! Nå har jeg flyttet stumpen min til farmor og farfars place! Solen skinner og varmer så godt at jeg jammen tror jeg vil legge meg litt på ut på marka etterpå! Jeg har selvfølgelig glemt boken, men jeg er sikker på at farfar har noe interessant blant de 10 000 bøkene bokhyllen hans inneholder.

Dagen skal ihvertfall Nytes med stor N. Dette er nemlig min siste hele dag hos familien i Stavanger. I morgen reiser jeg hjem til Kristiansand og da kan jeg bare takke farvel til ferie, og hallo til jobb! Vero Moda kaller, og det gjør også noen spennende blogg-prosjekter! Denne høsten blir SPENNENDE.

Et lite bildedryss fra den fine morgenen må til..
Ønsker dere alle sammen en fin tirsdag så lenge!

Bestis starter opp hudpleiesalong!

Er det noe som gjør meg ordentlig glad så er det å se at mine nærmeste gjør det bra. At de får til noe. Det er ikke mer enn en måned siden Cathrine spurte meg om jeg kunne være interessert i å starte en hudpleiesalong med henne. Ville det vært snakk om en klesbutikk så ville kanskje svaret mitt vært annerledes, men ettersom jeg ikke har den samme utdannelsen som Cathrine innen hudpleie så ble det litt for skummelt for meg. Dermed bestemte Cathrine seg for å starte prosessen på egenhånd. Kun fire uker senere har hun leid lokale midt i Kristiansand sentrum og kjøpt inn de aller beste produktene innen Babor og Glo Minerals. Hun har allerede satt opp prislisten på salongens ulike behandlinger og hun fått alt av møbler, behandlingsapparater og produkter ferdig oppsatt i lokale. Den dama har bare vært RÅ!

Jeg har ikke vært inne i salongen enda, men åpningsdatoen er satt og jeg gleder meg SÅNN! 1 oktober åpner Cathrine's Clinique i helsehuset, midt i Kristiansand. Adressen er Markensgate 42, hvis dere har lyst til å komme og ta en titt! Det vil bli kakeservering, og alle som bestiller en eller annen form for behandling for fremtiden vil få 10% i avslag! Det kan være alt fra brynfarging, voksing, massasje, ansiktsbehandling, sminking.. Whatever you need. Jeg kommer selvfølgelig også til å være der hvis noen søte lesere vil komme og hilse på? Det ville vært superhyggelig. Det er jo til og med høstferie! Jeg kommer nok til å ta en sniktitt på salongen og få den aller første behandlingen allerede denne uken. Da skal jeg også sørge for å knipse noen fine bilder til dere. Herlighet, jeg er så stolt jeg!


Åh, dette er så spennende! For en motivasjon denne jenta har gitt meg.
Åpningen av salongen er altså 1 oktober fra 12.00 - 18.00.

DERE ER SÅ HJERTELIG VELKOMNE!

I'M A NELLYHOLIC!

Jeg er vel ikke den eneste som blir sjeleglad når hentemeldingen fra Nelly dukker opp i postkassa? Jeg har ingen idè på hvor mange ganger jeg har bestilt klær derifra. Jeg er en ekte Nellyholic! Denne gang var det sko, kjole og litt smykker som dukket opp, og alt satte som et skudd. Kjolen... Jeg mener. Den var RÅ! Ikke bare var den like nydelig i virkeligheten som på bildet, men den var så fantastisk å gå i. Det deilige, lette stoffet. Det er fare for at den etter fest også blir brukt som nattkjole.

 

 
Kjolen min får dere kjøpt HER, skoene HER, og smykket HER. (affiliateslenker)Nelly har nå en kampanje gående hvor de under en egen "Nellyholic" side har samlet de aller lekreste plaggene for i høst. Her finner man ikke bare festkjoler, klær og sko, men også de største og fineste nyhetene innen accessories. Under har jeg laget en liten bildekollage med noen av mine høstfavoritter. For å ta en titt på resten av bestselgervarene blant sortimentet, kan dere klikke dere inn HER.

  
 
 

Ellers har også Nelly under kampanjen kjørt i gang en konkurranse hvor man kan vinne 10 000 kroner å shoppe for! Tenk å vinne en helt ny Nellygarderobe da dere? Herlighet. Det er ihvertfall min store drøm.. Les mer om hvordan du deltar i trekningen om å vinne gavekort HER.  
Klikk på bildene for å komme til de ulike plaggene.
Nå, hva synes dere om min nye kjole? Er den ikke fin?

            Annonse

Har du et favorittantrekk?

Nå er det lenge siden jeg har kommet med en oppsummering av mine siste antrekk! Det skyldes rett og slett at jeg ikke har hatt så mange antrekk den siste tiden. Jeg har vært på reisefot jeg, og mer reising blir det for den kommende måneden. Jeg drar faktisk inn til hovedstaden tre helger på rad i oktober, og mot slutten av måneden kaster jeg meg på et fly til den andre siden av kloden. Hvilket land jeg skal reise til, hva jeg skal gjøre der og hvor lenge jeg blir, får dere vite om litt! Heldigvis er det enda syv dager igjen av rolige september, og foreløpig nyter jeg ethvert minutt med familien min. Jeg har akkurat sett reprisen av forrige ukes episode ungkarskvinnen (som bestefar tok opp), og nå dekker bestemor kakebordet! Åjada, her har vi pådekket kakebord ikke bare en, men to ganger til dagen! Hihi, love it. 
 
 
 
 Noen som har den villeste idè til min neste reisedestinasjon?
Det er laangt, langt borte. -Og veldig veldig varmt!

Oppskrift - Fårikål med lammebog

 

Det er helt utrolig at jeg ikke har hatt denne retten på bloggen enda. Har dere ikke smakt fårikål før så har dere virkelig gått glipp av noe. Jeg har sikkert sagt det hundre ganger allerede, men jeg sier det igjen. Fårikål er det beste som finnes. Jeg blir aldri lei, og jeg spiser meg ihjel hver eneste gang jeg får det servert. Her kommer endelig steg for steg bilder med fremgangsmåte på min favorittmiddag!Til fårikål kan man bruke flere ulike typer kjøtt. Vi brukte noen stykker med lammebog og noen stykker med lammelår. Pakkene som selges av rent fårikålkjøtt har ofte veldig mye fett, og vi foretrekker det litt mer magert. Noen velger å ha de hele pepperkornene rett oppi gryta, mens andre velger å ha dem i en egen liten beholder. Bestemor mener disse beholderne er for pyser, så her i huset kaster vi dem rett oppi!Du trenger - 4 personer:
1 ss smør
2 kg lammekjøtt
2 hele kål
4 ss mel
4 ts salt
Litt sort helpepper
5 dl vann

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å finne frem en stor gryte og smør bunnen med ca 1 ss smør.
2. Dekk så bunnen av gryta med noen stykker lammekjøtt. Strø over 2 ts salt.
3. Skjær et helt kålhodet opp i mindre biter og dekk kjøttet med et lag oppkuttet kål.
4. Strø over 2 ss mel og ca 20 hele pepperkorn.
5. Legg et nytt lag med lammekjøtt (bruk resten av kjøttet) og strø over 2 nye ts salt.
6. Skjær opp kålhode nr.2 og dekk andre kjøttlag med dette kålet.
7. Strø over 2 nye ss mel, 20 nye pepperkorn og 5 dl vann.
8. Kok opp med lokk på gryta og la det småputre i 2 til 2,5 timer.Dette var vel ikke så vanskelig? -Og dere må gjerne halvere oppskriften!
Nå er det snart en ny episode robinsonekspedisjonen her! *Hurra*

Easy Updo - Inspiration

 Tjo hei! Er det ikke på tide med litt hårsnakk her på bloggen nå? Jeg har brukt deler av morgenen min på litt eksperimentering med en enkel "updo". Jeg blir så fascinert over at en så lett frisyre kan se så vanvittig eksklusiv ut. Jeg kunne jo dratt rett i bryllup nå! Liker dere frisyren så legg gjerne igjen en kommentar så skal jeg se om ikke jeg kan få til et "steg for steg" innlegg når jeg har kommet hjem!

 Nå dufter det av deilig fårikål her i heimen. Favorittmaten! 
Håper dere er klare for middagsoppskrift senere!
 

Koser meg i hjembyen!

Åå så deilig det er å være tilbake i hjembyen. De stramme dongeribuksene er byttet ut med pysj og nå koser jeg meg med blåbær og vaniljesaus mens jeg blar meg gjennom bestemors inspirerende interiørblader. Dette er livet dere! Bella har funnet sin plass på bestefars fang, mens bestemor dekker bordet for et siste kveldsmåltid. Det skal spises med "Skal vi danse" snurrende på tvskjermen! Jeg hører rykter om at Kathrine Sørland er råflink på dansegulvet, så nå er forventningene skyhøye!

Som dere kanskje forstår på bildene under, så har det vært rene julaften her i dag. Bestemor har vært på shopping til meg mens jeg har vært ute og reist i Spania og Tyskland! Jeg har fått en splitter ny undertøyskolleksjon, masse herlig nytt servise til leiligheten, og to av favorittkremene mine fra Body Shop. To kaker har hun også bakt! Åh disse Stavangerdagene skal bli så fantastiske.. 

Har julen kommet tidlig i år eller har jeg fått enda flere bursdagsgaver?
For et bortskjemt barnebarn jeg er. <3 I love it!

Next - Kvalitetdager med familien

 Å du vidunderlige nett. Hvorfor skal du gjøre ting så vanskelig? Jeg sitter i skrivende stund på et stappfullt tog til Stavanger. Det ser jammen ut til at nsb-nettet etter to timer endelig har kommet på plass. *Jubler høyt!* Jeg fant plutselig ut at jeg hadde noen dager fri fra jobb, og dermed bestilte jeg i går kveld togbillett til favorittbyen. Det skal bli så skjønt med noen kvalitetsdager i Stavanger igjen nå! Har savnet familien hver dag de siste to ukene. Bella blir også med på tur, og jeg tror hun gleder seg like mye som meg. Hun koste seg jo glugg ihjel sist vi var på besøk. Nå har hun til og med fått sitt eget togsetet å snorke i. Det er utrolig morsomt å se hvor mye oppmerksomhet man får av å gå med en hund som Bella. Omtrent ethvert menneske snur seg etter oss, ler, peker eller sier "aaaw!!". Jeg skal ikke si noe, for jeg ville helt sikkert gjort det samme om jeg fikk øye på en morsom, liten hund innpakket i fleecegenser og boblejakke. Hun har lagt så godt på seg den siste måneden og jeg nekter at hun skal fryse av seg det lille fettet hun nå har på kroppen. Da velger vi heller å pakke henne ekstra godt inn.Og slik ble kofferten pakket atter en gang!
Ønsker alle gode lesere en kjempefin lørdag så lenge.

En velfortjent Tikkamasalakveld

God kveld kjære, gode og tålmodige lesere. Etter morgenens litt for mange "fritimer" med stallhygge, fikk jeg plutselig en hel hau med arbeid å ta igjen. Jonas har vært en drømmemann i dag. Han er jo en drøm hver dag, men han hjulpet meg med så mye at han fortjener litt ekstra mye skryt denne fredagen. Vi har tatt over 700 bilder til noen av innleggene for den kommende uken. Mer enn det sier jeg ikke! 

Jeg har enda en del jobb i form av skriving, kommentar og mailsvaring å ta igjen, men nå skal Jonas og jeg først og fremst kose oss med litt Tikkamasala. Jonas drar på nattevakt om bare et par timer, men vi får ihvertfall en liten time med god mat og The voice! Det vil jeg påstå er velfortjent også!

  

Jonas er aldri vanskelig å be på bloggen.. Han stiller opp selv med leppestift gnurt rundt munnen.Flere som sitter med The voice på skjermen?

En idyllisk fredagsmorgen 

Åh, i dag er det ingen som slår min morgen. 09.00 i dag tidlig satte jeg meg i bilen for å kjøre til Lillesand. Jeg skulle nemlig ut på ridetur i solskinnsværet! Fire timer har jeg tilbrakt i stallen denne fredagsmorgenen. For en fantastisk start på helgen! Jeg må virkelig komme meg til stallen litt oftere. Bare hestelukta er for meg ren sjel-terapi. Under får dere turen vår i et hyggelig bildedryss!

 

 

Feltritt fikk jeg også testet denne fredagen! Vet ikke om det gikk så bra. Etter fire timer i stallen, ankommer jeg leiligheten..
Jonas:
Fyyy søren Marthe. Ta deg en dusj. Du stinker!
Marthe:
Nei det gjør jeg aldeles ikke! Jeg skal aldri dusje mer i mitt liv.

Håper dere har fått en like fin start på helgen!

Antrekk - 180913

 Tusen takk for de fine kommentarene under forrige innlegg! Herlighet så gøy det er å publisere slike personlige innlegg når tilbakemeldingene blir så mange og gode. Nå skal jeg av gårde på jobb hvert øyeblikk, men først vil jeg dele gårsdagens antrekk med dere. Høsttemperaturen er her foråsidetsånn! Jeg synes aldri gradstokken glir over 5 jeg, men det er vel bare fordi jeg kun sjekker morgen og kveld.

I går tok jeg for første gang i bruk et av mine tykkere høstskjerf og jeg må ærlig innrømme at det føltes skjønt å pakke seg inn i tykk strikkegenser og et stort og godt skjerf. Denne gang tror jeg høsten har kommet for å bli, og det er greit! Jeg har allerede pakket ned kjoler og skjørt, og dratt frem vinterklærene.

 
Sko fra Nelly, Bukse, genser, skjerf og armbånd fra Bikbok, Solbriller stjelt fra Jonas..Det var gårsdagens.. Nå er jeg heldekket i Vero Moda og klar for jobb!

Dette visste du ikke om meg...

Jeg reagerer unormalt på koffein. Jeg kan ikke drikke mer enn en energidrikk før jeg ikke får sove om natten. Uhelgivis for meg, fikk jeg en nyttårsaften tildelt 2 koffeintabletter av min eks som skulle hjelpe å holde meg våken. Alle på festen tok et par av disse tablettene og sov som en stein da natten kom. Vel, jeg lå og ristet og fikk ikke et minutts søvn på to døgn. Det er det verste jeg har vært med på. Kroppen var utmattet, men nektet å falle i søvn. Kanskje dette er grunnen til at halsen ikke vil innta kaffe?

 

Jeg er sikkert lavere enn du tror. Jeg er 1.62 høy. Jeg har aldri følt meg lav, men jeg får nesten alltid høre det når jeg treffer på lesere i lave sko på butikken. Jeg tar omtrent alltid antrekksbildene undenifra og med høye hæler, så jeg forstår godt at jeg ser høyere ut på bilder! Jag är bara en liten tjej.Jeg vil ha to brudekjoler den dagen jeg gifter meg. Til seremonien vil jeg ha den typiske brudekjolen uten armer, gigantisk skjørt og slør. Til festen vil jeg bytte til en mer elegant stram, langarmet silkekjole. Gjerne med blondedetaljer og åpen rygg. Åja, jeg har designet den helt perfekt i hodet mitt. Er jeg gal?

 

Så fort jeg sovner, legger jeg meg på tvers over hele sengen, slår og stjeler dyner. Det nytter ikke å dele dyne med dette kvinnemennesket. Jeg MÅ sove med den mellom bena, ellers blir jeg gal. Jonas er vant til denne nattegalskapen, men venninner får sjokk når jeg kommer på overnattingsbesøk.

 

Hver morgen ser jeg millionær søker kjæreste og Dr phil. Når disse to programmene går får jeg ikke gjort noe som helst fornuftig. Ellers er jeg avhengig av å få med meg Ungkarskvinnen hver mandag, Top Model Norge, Robinsonsekspedisjonen, Jakten på kjærligheten og So you think you can dance.Noen MÅ ha røyk hver dag. Jeg MÅ ha godteri. Jeg får nesten abstinenser hvis jeg ikke får godteriet mitt. Vi har hatt sjokolade eller smågodt i hus så lenge jeg kan huske og når nederste skuff på kjøkkenet er så lett tilgjengelig så er det vanskelig å holde seg unna. Jeg spiser Milkyway i skrivende stund!

 

Jeg har verken instagram, snapchat, eller twitter. Det av profiler som ligger ute er ikke opprettet av meg. Får du svar fra en som kaller seg Marthe Borge på instagram så er det ikke meg du prater med. MEN jeg planlegger faktisk å skaffe meg en iphone til jul! DA blir det instagram på denne berta også!

Jeg har Migrene og Astma, men har ikke hatt noe form for anfall siden jeg gikk på skolen. Jonas har også Astma og ettersom dette er svært arvelig, er det ingen tvil om hvilken sykdom våre barn vil bli født med.Jeg er en dårlig klemmer. Jeg gir sjeldent klem til folk med mindre jeg treffer mine nærmeste på byen og er i full ekstase. Jeg føler ikke at det er naturlig å skulle gi alle en klem hver gang jeg treffer på dem. Jeg kan ikke huske at vi som barn i Stavanger ga hverandre klem hver gang vi så hverandre? Denne vanen ble jeg først kjent med da jeg flyttet til Kristiansand og jeg tror enda ikke at jeg har vendt meg til den.

 

En litt pinlig fakta.. Jeg har 57 par sko. Enda til at jeg solgte over femti av dem i februar i år.. Jeg forstår ikke hvor de kommer fra. Jeg har jo bare kjøpt et par sko de siste tre månedene!

Jeg har aldri skadet meg ordentlig. Aldri forstuet, brukket eller fått en brist i et ben. Jeg har ikke engang fått en liten hjernerystelse. Det verste jeg kan huske har hendt meg som liten var da jeg fikk et sandkorn i øyet og måtte til legen for å få det ut. Jeg skjønner ikke hvordan det går ann ettersom jeg var eliteturner og tok saltoer og flikkflakker hvor enn jeg befant meg på kloden.. 

Jeg har en statistikk for utenlandske lesere og en for lesere generelt. 1000 av leserne jeg har i dag er utenlandske eller norske på ferie i utlandet.

Jeg har på mine to år som blogger delt 37 400 bilder med dere! Jeg har også på disse to årene fått inn 160 401 kommentarer hvorav sikkert 90 % har vært positive, oppmuntrende ord. Tusen takk! Var det noe her du ikke visste om meg?

Sjokoladecupcakes med smak av kaffeDa var det på tide å dele oppskriften på gårsdagens sjokoladecupcakes med et hint av kaffe! Jeg har akkurat kastet Jonas ut av huset, og får nå straks besøk av Cathrine. Det er klart for jentekveld med cupcakes, film og jentesnakk! Denne onsdagen er visst i ferd med å bli enda finere.

 
 

Du trenger - Sjokoladecupcakes:
1 egg
2 dl sukker
1 dl matolje
1 ts kanel
1,5 ss espressopulver
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl youghurt naturell
3 ss kakaopulver
En håndfull sjokoladebiterSlik gjør du - Sjokoladecupcakes:
1.
Bland sammen sukker, bakepulver, mel, espressopulver og kanel.
2. I en annen bolle visper du sammen egg, olje og youghurt.
3. Bland eggblandingen litt etter litt inn med det tørre og hell over kakaopulveret.
4. Rør forsiktig inn de knuste sjokoladebitene og fyll cupcakesformene 3/4 fulle.
5. Stek kakene midt i ovnen på 180g i ca 20-25 minutter. Avkjøl før du starter på frostingen.

 Du trenger - Sjokoladefrosting:
125 g margarin romtemperert
50 g philadelphiaost
2 ss kakaopulver
1/4 dl melk - Litt mer hvis nødvendig
6-8 dl melis
2-4 ss Freia sjokoladesaus
2 ss espressopulver

  

Slik gjør du - Frosting:
1. Bland alle ingrediensene sammen og visp det på middels styrke med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin i ca 2 minutt. Ser du at frostingen er for hard så tilsetter du en liten skvett ekstra melk. Er den for bløt, så tilsetter du mer melis til konsistensen er perfekt. Visp på høy hastighet i 2 min til.Kanskje de styggeste cupcakesene jeg har laget, men smaken kan man ikke si noe på! Dere kommer til å elske dem. Jonas og jeg har hatt cupcakes både til frokost, lunsj og middag i dag. (ved siden av maten altså). Lenge leve sunnkost <3

Interiørshopping med svigers! Her snakker vi bortskjemte dridunger! Hehe, dette kjæresteparet har vært på interiørshopping med svigers denne onsdagen. Vi har fått spandert to nye lamper til leiligheten, gardindelaljer, litt planter og et nytt servise! Gjett om vi er glade og fornøyde nå da? Jeg har aldri montert to lamper så raskt i hele mitt liv. Foråsidetsånn! -Men nå skal det sies at jeg heller aldri før i dag har montert noe som helst. Heh!

Nå mangler vi bare en ny, lysere og større sofa, et nytt, litt mer eksklusivt stuebord, og det perfekte kjøkkenbordet! Vi tar litt om gangen, men vi begynner ihvertfall å nærme oss!

Jeg er så lei av sofaen og de mørke sofaputene at jeg snart nekter å sitte i det. -MEN ble det ikke fint med de to nye lampene? Vi har ingen taklampe i stuen så til nå er det kun vinduene som har gitt oss lys. Herlig å endelig kunne se noe i stuen selv etter solnedgang! Tusen takk til verdens beste svigers!
  

Ajax babe in the house! 

Wææ! Timene av denne morgenen har bare flydd bort fra oss. I det jeg flyttet føttene fra sengen til soveromsgulvet, fikk jeg en slags vaske-åpenbaring! Tre timer har jeg brukt på vasking, støvsuging og rydding av leiligheten denne formiddagen. Herlighet, er jeg ikke flink? Jeg er litt stolt kjenner jeg. Jonas prøvde å få litt søvn mens jeg holdt på, men det var jammen ikke lett. Støvsugere er nemlig ikke lydløse! Jaja, jeg tror han syntes det var hyggelig å våkne opp til en nyvasket leilighet også. Nå har vi bare sånn ca et tonn klær å vaske. Klesvasken har en tendens til å vokse seg usansynlig stor her i hus.
Nå drar Jonas og jeg ut for noen hyggelige ærend!
Ønsker dere en kjempefin dag, så skrives vi igjen om litt.

Sneak peek - Kaffecupcakes

 
 

God kveld! Har dere hatt en fin tirsdag så langt? Jeg håper det. Jeg har ihvertfall hatt en helt fantastisk og avslappende dag med filmtitting, romantisk middag, og baking av kaffecupcakes. Jeg rekker dessverre ikke å skrive oppskriftsinnlegget til dere nå, men dere skal få steg for steg bilder med fremgangsmåte i løpet av morgendagen! I mellomtiden får dere få en liten sneak peek. Hihi, dere får lov til å le litt av dagens bakeresultat, for jeg tror aldri i mitt liv at jeg har laget noe så stygt. De var UTROLIG gode, men jeg fant ikke noen av de fine sprøytetippene mine, så for at den brune frostingen ikke skulle se ut som avføring, måtte jeg ty til en annen løsning. Heh! Nei, nå må jeg hive meg i bilen og kjøre Jonas på trening før jeg drar videre på varetelling med de fine Vero Moda jentene.  Håper dere gleder dere! Til og med kaffehater Borge likte dem!

Frikassè med terteskjell

Denne mandagen har jeg for første gang i mitt liv prøvd meg på tantes frikassè med terteskjell! Jeg har i alle år trodd at frikassè bare er noe bestemødre får til, men da jeg pratet med tante på telefonen og fikk steg for steg godt forklart, kom håpet om at jeg kanskje kunne få det til jeg også.

For å gjøre denne retten litt billigere, så kjøpte jeg ICA fiskeboller på boks til 10 kroner. Et lite tips til dere studenter som vil ha et ordentlig deilig høstmåltid til en rimeligere penge! Retten tar under 30 minutt å lage, og den var ikke avansert i det hele tatt. Dette får dere til jenter og gutter!

 Du trenger: 1. 4 ss smør 2. 6 ss mel 3. 1 kjøttbuljong 4. 4-6 dl vann 5. 0,5 dl matfløte 6. Kjøttboller 7. Fiskeboller + kraften 8. Valgfrie grønnsaker 9. Terteskjell

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å skjære opp de grønnsakene. Jeg valgte gulrot, brokkoli og blomkål.
2. Kok grønnsakene i en gryte med 6 dl vann.
3. Smelte 4 ss smør i en annen gryte og tilsett 6 ss mel. Rør godt inn en og en skje.
4. Varm opp og rør blandingen klumpefri. Tilsett 4-5 dl av vannet du har kokt grønnsakene i.
5. Hiv oppi en kjøttbuljong og la denne smelte inn. Tilsett 0,5 dl matfløte og la alt koke i 10 minutt.
6. Hvis sausen er veldig tykk, kan du åpne boksen med fiskeboller og helle oppi noe av kraften herfra.
7. Sausen må ikke være for tykk eller for tynn. Er den fremdeles litt for tykk så tilsett litt mer vann.
8. Når konsistensen er perfekt, heller du i kjøttboller, fiskeboller og de ferdig kokte grønnsakene.
9. Smak til med salt og pepper, og stek terteskjellene midt i ovnen på 200 g i 3-5 minutt.

 
 JUMMY! Her snakker vi det perfekte høstmåltid.  
Hell den ferdige frikassen over de stekte terteskjellene.

SVAR - EF SPRÅKKURS

Endelig kommer svarene på EF spørrerunden! Litt senere enn planlagt, men nå vet jeg ihvertfall at alle har fått muligheten til å stille sine spørsmål! Slike spørrerunder tar timesvis å besvare, men nå skal jeg ha gått gjennom enhver kommentar! Håper dette kan være til hjelp for dere som tenker å dra på EF språkkurs i fremtiden. Lurer dere på noe mer så nøl ikke med å legge igjen en kommentar.

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge reisen? Tok det lang tid før alt var klart til avreise?
EF har kunder som bestiller språkkurs et år i forveien, og de har kunder som helst vil reise samme dag som de ringer inn. Jeg fikk tilbudet om å reise på EF språkkurs i juni og dro av gårde allerede i august. Etter å ha snakket med en av EF sine veiledere, kan du bestille kurs, destinasjon og lengde. Det lønner seg vel og merke å bestille flere måneder i forveien slik at kurset du ønsker deg inn på ikke er fult. Ønsker du å dra på språkkurs sammen med noen så er det spesielt lurt å sikre seg at dere begge/alle får plass på samme kurs. -Men planleggingsprossessen behøver absolutt ikke å ta lang tid.

Hvor mye koster en språkreise i snitt? Altså uten lommepenger?
Hvert EF språkkurs er skreddersydd etter hva studenter ønsker og trenger. Derfor varierer også prisen. For å sjekke nøyaktig hva ditt drømmekurs ville ha kostet så kan du nå få et gratis pristilbud HER.

Hvor masse lommepenger hadde du med og brukte du alt?

Hvor mye man behøver i lommepenger, varierer også fra person til person. Noen velger kanskje å leve i sus og dus ned tre retters middager på lekre restauranter. Andre har skreddersydd kurset sitt slik at all mat er inkludert i prisen. Det finnes nok ingen fasitsvar på hvor mye lommepenger man behøver.

 

Jeg tror vi går under kategorien "sus og dus"..Ville du anbefalt en 17-åring å dra? Eller passer det bedre når man blir litt eldre?
Nesten alle studenene jeg kom i klasse med under EF språkkurset mitt i Malaga var 16-17 år. Da jeg kom til Barcelona var aldersgruppen litt høyere igjen, men EF språkkurs er beregnet for studenter i alder 16 år og oppover. All undervisning og alt av aktiviteter er tilpasset slik at både yngre og eldre forstår og trives.

Lærte du mye på turen?
Jeg lærte mye i forhold til at jeg kun hadde to til tre skoletimer om dagen. Vanligvis foregår EF språkkursene i minimum 2 uker. Jeg tok et minikurs fordelt på seks dager i to byer. Skal man gå opp et språknivå så anbefaler EF å dra på kurs i minst 6 uker. -Men jeg må bare få sagt at lærerne på EF skolene og undervisningsmetodene de bruker gjør det enkelt å lære raskt. Du behøver ikke å være god i språket for å dra på EF språkkurs. Man drar for å bli god, og man vil lære vanvittig mye kun på 2 uker også.

Hva var det beste med reisen?
Alle de snille menneskene jeg møtte både i Malaga og i Barcelona, de intime og hyggelige skoleundervisningene, det vanvittig flotte studenthjemmet i Barcelona, katamaran-båtturen vi dro på som en aktivitet med skolen i Malaga, den spanske kulturen, arkitekturen i Malaga sentrum, den spanske maten.. SHOPPINGEN(!), Barcelonakampen, de romantiske kveldene, strandlivet.. Jeg må stoppe!

 

Anbefaler du å dra på slik tur?
Vil du lære deg et helt nytt språk, eller forbedre deg i et språk du allerede delvis kan + få en opplevelse for livet, så vil jeg anbefale deg å dra på EF språkkurs. Jeg hadde det helt fantastisk i begge byer og kunne godt tenke meg å dra på EF språkkurs igjen.Klare for Barcelonakamp! En opplevelse for livet.

 

Jeg har veldig lyst til å dra på språkreise til USA, men må man være veldig god i Engelsk? Jeg får ekstra hjelp på skolen. Tror du EF hadde klart å finne et program som passer meg?
Du behøver absolutt ikke å være god i engelsk. EF tror ikke på "one-size-fits-all" språklæring. Derfor tilbys det kurs som passer dine behov. Når du prater med en av EF sine veiledere så forteller du dem litt om deg selv og hvilket nivå du ligger på i engelsk. Da vil de sørge for at du kommet inn på et kurs som passer deg perfekt. Selv hadde jeg ikke hatt en eneste spansktime før jeg dro på spansk språkkurs, og jeg klarte meg kjempefint! De ansatte ved EF skolene er bare de mest forståelsesfulle menneskene du finner. De er vandt med elever fra 100 ulike land og vi er alle sammen forskjellige.

Jeg finner bare info om språkkurs i 2 uker +? Kunne tenke meg å bare være en uke.
EF tilbyr språkkurs fra 2 til 52 uker. For å få mest mulig ut av språkkurset, anbefaler EF studentene sine å dra i minimum 4 uker. Ikke bare for å lære språket bedre å kjenne, men også kulturen. En, og to uker går så alt for fort. Man føler nesten ikke at man har landet før man skal hjem igjen. På èn uke rekker man heller ikke å delta på alle de ulike aktivitetene skolene tilbyr. På noen utflukter kan man reise til en helt ny by for spennende kulturopplevelser og eksklusive strandbesøk med turkisblått hav og splitter nye omgivelser. På syv dager for man bare så vidt sett èn by. 
 

Litt bilder fra den toppmoderne EF skolen i Barcelona..

Fikk du reisen sponset?
Ja EF sponset min reise mot at jeg informerte dere lesere om oppholdet og språkkurset mitt.

Hvor mye spansk har du hatt før dere dro til Spania?
Overhode ingenting. Jeg hadde tysk og fransk på ungdomskolen og videregående.Hvor mye skole er det?
Du kan velge akkurat den lengden og intensiteten på skoleundervisningen som passer deg best. Alt er opp til deg og dine ønsker! Noen vil helst bruke hele dagen på skolen, mens andre vil ha ferrest mulig skoletimer og mest mulig fritid. Du kan få begge deler! Du må gjerne se mer om hvordan skoleundervisningen fungerer i videoen under her. EF bruker mye Ipads og data i undervisningen sin, men de har også noe tavleundervisning, noe morsom lek, noe musikkspilling, noe oppgaveskriving, og noe videotitting. Jeg anbefaler dere å se videoen under, og gjerne lese mer om undervisningsmetoden HER.


Hvor mange ekspedisjoner/turer er det?
Ef skolene tilbyr aktiviteter/ekspedisjoner og turer for elevene hver eneste dag, men det er helt valgfritt om man vil være med på noe av det. Alt passer kanskje ikke for alle. Noen dager drar man på båtturer, andre dager spiser man middag sammen på skolen og danser salsa med en danselærer etterpå. Det meste er gratis, men reiser man på større utflukter utenfor skoleområdet så koster det som regel noen kroner å være med. Er det aktiviteter som du ikke ønsker å delta på så kan du alltids dra på stranden, lese mer språk, dra på sightseeing i sentrum eller finne på noe annet spennende!

Var du fornøyd med EF som organisasjon? Vil du anbefale andre å bruke organisasjonen?
Jeg kan ikke se for meg at det er noen organisasjon som er bedre enn EF på noen områder. Det er en grunn til at EF er den største organisasjonen av dem alle. Da jeg ankom hovedkontoret i Oslo tidligere i august, så jeg for meg en fem minutters prat om undervisning og studenthjem. Vel, Jonas og jeg ble tatt med på et møterom hvor vi fikk en hel presentasjon om EF som organisasjon, de to skolene jeg skulle ta språkkurset på, litt informasjon om de to byene jeg skulle oppholde meg i, undervisningsmetoder, aktivitetene skolene organiserer osv.. osv.. Alt av spørsmål jeg satt inne med var besvart i løpet av en halvtime og jeg hadde ikke stilt noen av dem. Vi fikk også se en video fra hver by og en video om undervisningsmetoden EF bruker på språkkursene sine. Jeg skrev allerede den dagen under på at EF er den mest profesjonelle organisasjonen man kan reise på språkkurs med.

 
 


Litt bilder fra det nydelige studenthjemmet vi bodde på i Barcelona..Følte du deg trygg og følte du at du var i gode hender under hele opplegget?
Ja jeg følte meg trygg under hele oppholdet mitt. Både i den koselige byen Malaga og i storbyen Barcelona. Trygghet er kjempeviktig enten man er på språkkurs eller språkreise. Både veilederne og de ansatte ved EF skolene sørget hele tiden for at jeg hadde det bra. De tipser om ting man bør passe seg for og er SÅ behjelpelige om det skulle være noe. Skulle man komme i en uheldig situasjon så sørger EF skolene for at alle studentene har fått et nødnummer som de kan ringe når som helst på døgnet. Jeg var aldri bekymret for at jeg skulle "forvinne" i mengden av elever og ikke bli passet godt nok på.

Jeg lurte på om visste hvor i Frankrike man kan dra på språkreise?
Franskundervisningen EF språkkurs tilbyr er i både Paris og Nice.

Kan man reise når som helst? Er det flere kurs nå i år og når er fristen?
Man kan reise når som helst på året og det er ingen frist for påmelding. EF har kursstart hver eneste mandag året rundt så her er det bare å ta en telefon med en av EF sine hyggelige veiledere, bestille, og dra!

Hvor lenge kan man være på et slikt språkkurs?
EF tilbyr språkkurs fra 2 til 52 uker. Du kan velge å ta et lynkurs, eller du kan velge å ta et år!

 

Kan man lære nok for å klare å ta eksamen i dette faget?
Det kommer ann på hvor mye du kan fra før av. Kan du overhode ingenting og reiser på språkkurs i 2 uker så vil du ikke kunne ta en eksamen i faget. For å gå opp et språknivå så anbefaler EF som nevnt minimum et kurs på 6 uker. Skal du ta eksamen ved et universitet så vil jeg tro at du ikke bare må opp èt språknivå, men to eller tre. Da snakker man omtrent flytende spansk. Du skriver lange og gode skoleoppgaver og kan enkelt holde et foredrag eller en fremføring på språket.

Hvor i verden kan man reise på språkkurs?
EF språkkurs tilbyr 7 språk i 16 land og på 41 destinasjoner. Dere kan lese mer om dette HER. 

Hva er forskjellen på EF språkkurs og EF språkreise?
Jo nå skal dere høre. Dette er noe mange enda ikke helt har forstått. Det er viktig at dere skjønner forskjellen slik at dere velger riktig! Ef språkkurs er for studenter i alderen 16 år og oppover. Det er kursstart hver mandag året rundt og studentene reiser individuelt ned til destinasjonen og har full kontroll på sin egen fritid. Alt er frivillig. EF språkreise er for sudenter i alder 14-17 år og det er kun avreise på utvalgte datoer om sommeren. Her reiser studentene med en leder og en gruppe. Aktiviteter er faste og må gjennomføres med gruppen ettersom elevene er i en yngre aldersgruppe. Jeg anbefaler dere å lese mer om EF språkreiser HER. Mer informasjon om ET språkkurs finner dere HER.

Hvor mye fritid får man på EF språkkurs?
Så fort skoletimene er over så har du fri resten av dagen. Denne fritiden har du full kontroll over. Du må gjerne bli med på aktivitetene EF skolen organiserer, men alt er helt frivillig. 

Malaga.. Den magiske byen!

Helt til slutt vil jeg komme med en gladnyhet til dere som planlegger å bestille EF språkkurs i nærmeste fremtid! Hvis dere bestiller EF språkkurs før 27 september, får dere nå 600 kroner i avslag per bestilte uke! Høres ikke det bra ut? Bruk bare koden "MartheBorge" ved bestilling.   

It's gonna be a good weekKan man starte uken på en bedre måte? Etter all Fifty Shades snakket som har foregått på bloggen den siste uken, fikk jeg i går kveld lyst til å sette morgenalarmen på *tidlig* og bruke de første timene av mandagen på å lese første bok om igjen. Ikke hele vel og merke, men ihvertfall de første 150 sidene!

 

Etter noen timers lesing i verdens største kosegenser, begynte jeg på bloggarbeidet. EF spørrerunden er nå besvart og vil forhåpentligvis bli publisert i løpet av dagen! Ellers skal jeg nå dra på butikken for å handle inn ingredienser til dagens middag! Håper bare det blir bra, så jeg kan dele oppskriften videre. 

Til slutt må jeg bare si tusen takk for alle de fine kommentarene som tikket inn under begge søndagsinnleggene mine. Kjempestas at så mange likte konkurransen også! Elsker å holde konkurranser når dere setter så uendelig stor pris på dem. Skulle bare ønske jeg kunne dele ut 17 000 par sko! Hehe.Håper dere alle sammen får en GLAD start på uke 38!

Vinn skopar fra ECCO Sculptured 75

 Se hva denne heldiggrisen har fått i posten! Et elegant og superkomfortabelt par ECCO Scupltured 75 til verdi 1400 kroner. Den perfekte høstvarianten som er skapt for oss jenter som setter pris på behagelige hæler i hverdagen.. ECCO viste med fjorårets populære Sculptured 65 kolleksjon at de er eksperter på dette området. Nå har de kommet med en helt ny minimalistisk kolleksjon hvor hælen på skoen både er høyere og tynnere. Den myke sålen og den bløte hælen gjør likevel at skoen er vanvittig god å gå på. Det høres så oppskrytt ut, men bare vent til dere prøver selv! Vi snakker aha opplevelse!Nå har dere faktisk muligheten til å få et par dere også! Jeg har i samarbeid med ECCO fått lov til å dele ut et skopar fra Sculptured 75 kolleksjonen! Alt dere behøver å gjøre er å klikke dere inn HER for å ta en titt på de ulike skoene. Velge dere ut et par og legge igjen en kommentar med skoønske og størrelse.

Jeg gjentar:
1. Klikk dere inn HER og titt på skokolleksjonen.
2. Velg dere ut et favorittpar.
3. Legg igjen en kommentar med skonavn og størrelse.

 Trenger du noen nye, behagelige høsthæler? Nå har dere muligheten til å få et par gratis!Nå snurrer robinsonekspedisjonen på skjermen her. Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine, men jeg tar meg selv i å heie på Paradise deltakerne. Jeg vet ikke hvorfor jeg har fått sånn en medfølelse for dem? Får ikke dere det samme? De tidligere robinsondeltakerne kommer jo til å knuse de stakkars sjelene..

                    Annonse

Walk in closet - Nesten klart!

Jeg lovet flere bilder av mitt nye walk in, og her kommer de! Jeg har som sagt valgt å ha klærene mine på soverommet ettersom dette rommet er litt lysere enn det rommet jeg egentlig hadde tenkt til å bruke som walk in. Jonas har i stedet fått dette til sine klær, og jeg skal vise dere hvordan det resulterte i et eget innlegg! Han har valgt hvordan det skal se ut helt selv, og det er virkelig fint!

Jeg skriver "Nesten klart" i overskriften da jeg ikke er helt fornøyd med rommet enda. Vi mangler blant annet spotter som skal monteres oppå skapene, og som skal lyse ned på klærene. Speil må vi og ha, og løsningen med plassering av skohyllen min er jeg heller ikke helt fornøyd med, så vi får se hvordan jeg løser dette litt senere! -Men fy søren så herlig det er med mer skapplass. Jeg skulle gjerne hatt enda mer plass *kremt*, men nå har jeg fått skapet mitt over dobbelt så stort. Det føles skjønt å ikke lengre måtte presse kjoler, shortser og skjørt ned i gjemte esker! Håper dere liker resultatet så langt.

 

 
 

 Det var èt rom! Nå gjenstår bare de andre fem.. Inredning tar tid!
Men jammen er det også morro å skulle skape sitt eget, perfekte hjem.

Sneak peek - Walk in closet

Good lørdagskveld kjære, gode lesere. Jeg var så sint på meg selv da jeg ikke rakk å oppdatere dere mer før jobb i dag tidlig. Jeg kom akkurat inn døren etter en helt VILL dag på Vero Moda. Ettersom regnværet har vært på sitt verste, kom kundene på sørlandssenteret som aldri før. Det var utrolig gøy!

Nå skal jeg hive inn på dagens første måltid (ja jeg skammer meg bestemor), og så drar jeg ut for å feire Cathrine! Hadde bare lyst til å komme med en liten bloggoppdatering først. Vet dere hva? Nei nå må dere holde dere fast. Jonas har fått et eget rom til walk in closet, mens jeg nøyer meg med soverommet. Har dere hørt? Hehe, det er selvfølgelig fruen som ville ha det slik, men jeg må si jeg ble litt sjalu da jeg så hvor fint Jonas sitt rom ble. Det skal jeg vise dere i et annet innlegg!Dere skal få flere bilder av mitt "walk in" i morgen.
Nå må jeg komme meg av gårde før bestis blir sint!

En regnfull lørdagsmorgen

Ut på tur aldri sur. Uansett vær! Eller hva Bella? Tisseturen vi dro ut på til morgenen i dag ble litt våtere enn hva vi begge hadde tenkt. Fy søren for et vær! Det var ikke bare Bella og meg som ble gjennomvåte. Kamera mitt ble for en gangs skyld også med på tur, og nå er jeg bare evig takknemlig for at det fremdeles fungerer. Jeg fikk bare så lyst til å ta noen høstbilder! Håper dere som har fri fra jobb og skole i dag, pakker dere godt inn under dyna og pleier dere selv denne lørdagen! Selv skal jeg rett fra jobb til bursdagsfeiring av Cathrinemor som fyller 21 år i dag. Dette blir en god dag. Regn eller ikke regn!

Det er visst på høy tid å ønske høsten velkommen!

Antrekk - 130913

Først må jeg bare få si at det var utrolig morsomt å lese alle tilbakemeldingene deres på det forrige innlegget! Det var visst flere skuffede jenter der ute! Jeg synes fremdeles at rollen som mister Grey ville passet Matt Bomer perfekt, men man kan ikke alltids få det som man vil. Filmen blir nok fantastisk uansett..  

 Vi reiste hjem fredag den 13 og selvfølgelig måtte det skje noe! Cathrine og jeg klarte BEGGE å glemme igjen bankkortene våre på båten. Hvordan er det mulig? Vi fant det først ut da vi skulle betale for taxien som vi hadde tatt fra båten i Oslo til bussterminalen. Litt pinlig kan du si! Takket være en snill taxisjåfør og en snill bussjåfør, kom vi oss trygt hjem til Kristiansand likevel.. Jeg må virkelig begynne å ta bedre vare på det bankkortet mitt. Det er andre gang jeg "mister" det i hovedstaden nå. Skammer meg!

Er det flere som har hatt litt uflaks på den store ulykkesdagen? Det kunne heldigvis ha hendt verre ting, men nå skal jeg ikke føle meg for trygg heller.. Det er enda noen timer igjen av dagen!  

 
Skjørt fra Thailand, Topp fra H&M, Sko fra København, Blazer fra Pull&Bear

Det smarteste ville vel være å holde seg innendørs, men nå drar jeg på kino!
Cathrine og Willy har invitert meg med på date..

Fifty Shades of Grey - Skuespillere

Jeg har lenge hatt lyst til å skrive et innlegg om dette, så nå gjør jeg det. 2 september ble det fastslått hvem som fikk hovedrollene i Fifty Shades of Grey trilogien. Filmen har premiere 1 august 2014 og jeg vet ikke med dere, men mitt liv vil ihvertfall være komplett den dagen jeg setter meg i kinosalen for å se film nummer 1 for aller første gang. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er skuffet over valg av skuespillere, men jeg tror ikke romantiske (eller bør jeg si syke?) historien er ødelagt av den grunn. Vi kommer til å lære skuespillerne å kjenne og når filmen er klar så er jeg sikker på at de vil passe perfekt inn. Jeg gleder meg ihvertfall så mye at jeg nesten teller dager! Kan tiden mot 1 august gå bittegrann raskere?

 

Dakota Johnson har fått rollen som Anastasia Steel, og Charlie Hunnam har fått rollen som alle jenters drømmemann, Christian Grey. Jeg er så spent på å høre hva dere lesere synes om dette! Selv ble jeg helt sjokkert da jeg oppdaget at min mørke og mystiske drømmemann skulle spilles av en eldre(?) herremann med lyst hår og gult skjegg. Hehe, jeg har ingenting i mot de lyshårede og han er så absolutt en kjekkas. For all del! -Men Christian Grey var i mine øyne Matt Bomer.

Et sukker for øyet. En mørk, og mystisk kar som ikke kunne sett bedre ut i dress, i pysj.. eller i den bekledningen som han mest sannsynlig kommer til å vise seg aller mest i... ingenting!Over til Dakota Johnson som spiller den uskyldige, og klumsete Anastasia Steel. Hva synes dere? Akkurat til denne rollen hadde jeg ingen store forventninger. Jeg synes det er spennende at skuespilleren ikke er så kjent fra før av! Jeg håper bare de har tenkt til å farge håret hennes brunt. Anastasia Steel er da ingen blond babe. Kanskje Johnson skulle spille Anastasias bestevenninne i stedet? Faktisk så har jeg aldri sett en film hvor noen av disse to skuespillerne har en rolle, så dette blir interessant! Det er ihvertfall ingen tvil om at begge vil være verdenskjente og ha GODT med penger tre år fra i dag.

 

Her ser dere Matt Bomer som er min drømmeversjon av Christian Grey!
Er dere fornøyde med valg av skuespillere eller hva mener dere?

Color Magic - Fremme i Kiel!

 
 

Nå er Cathrine og jeg på vei hjem igjen allerede! Jeg kan ikke tro hvor fort timene flyr. Cruiset var fremme i Kiel 10.00, og da sto Cathrine og jeg ved utgangen, superklare for fire timers VILL shopping. Vel, slik ble det ikke. Hehe, Kiel by minner meg om Søgne. For dere som ikke har vært der så kan jeg ihvertfall si at sentrum ikke er veldig spennende. Vi gikk gjennom to kjøpesentre pluss hovedgågaten i Kiel sentrum, men alt vi fant var en stusselig New Yorker, to fæle H&M butikker og en Vero Moda butikk. Det ene kjøpesenteret solgte vel og merke utrolig mange merker, men klærene der var ikke noe som passet vår smak. -Så da to timer var gått, dro vi bare tilbake til båten for å kose oss med god lunsj på Bella Ristorante. Beste pizzaen! Her MÅ dere ta lunsjen deres en dag dere reiser med Color Magic.

Det fine med å dra tilbake til båten tidlig var at vi hadde hele promenaden for oss selv! Perfekt for litt bildeknipsing. Buffèt middag er booket for kvelden og etter dette skal vi se et show før vi steller oss for natten og besøker båtens to etasjes nattklubb. Hihi, vi var bare en liten tur innom sent i går kveld. 

Ingen shopping, men hva gjør vel det når man er på en så fin båt?
Det er jo mer enn nok å handle, spise og finne på her!

Fra a la carte middag til aromaterapiNå blir ikke jeg mer fornøyd ihvertfall! Jeg smiler fra øre til øre her jeg sitter. Fy så fint vi har hatt det denne første dagen på cruise. Jeg følte vi nettopp kom ombord, men det er vel fordi vi har fått gjort så vanvittig mye allerede. Vi har først og fremst kost oss glugg ihjel i den lekre lugaren.. Vi har spist verdens beste pepper indrefilèt på skipets A la carte restaurant, og vi har fått en times latterlig god aromamassasje. Jeg har aldri luktet bedre i hele mitt liv, og jeg føler meg fresh!

Vi startet behandlingen med en dukkert i en av de to jacuzziene spaavdelingen tilbyr. Jeg hadde selvsagt glemt bikini, men det problemet løste vi med å kjøpe en ny en! Etter en nydelig dukkert, ble vi ført inn til hvert vårt rom med utsikt ut mot hav og solnedgang. Her skulle resten av behandlingen foregå. Uheldigvis for meg så sovnet jeg etter ti minutt. Heh! Hadde massøren vært en sleiping så kunne hun bare ha stukket ut av rommet og kommet tilbake 50 minutter senere uten at jeg ville ha merket noe som helst. Jeg sov som en stein gjennom hele behandlingen. Jaja, det må da ha vært godt da?

  Her får dere dagen vår i et bildedryss. Spaavdelingen er magisk. Jeg er utrolig glad for at vi fikk sett den både i dagslys og etter solnedgang. Da aromaterapien startet var det lyst ute og da den sluttet var himmelen mørklagt med et snev av rosafarge. Gjett om stemningen var fantastisk da Cathrine og jeg helt alene satte oss i badstuen med hver vår fruktskål og tittet ut mot havet. Taket i badstuen hadde til og med fått stjerner! Åh, nei jeg kunne sittet slik i hele evigheten. Veldig, VELDIG fint.

   

What a day! Flere som har hatt en himmelsk onsdag?
En 60 minutters behandling kostet 765 kroner per person.

Cruiset er i bevegelse!Hei og hopp! Cathrine og jeg har kommet vel frem til Oslo og sitter nå på cruiset som akkurat har begynt å bevege på seg. *Kjenner den kvalmende følelsen komme snikende*. Neida, Cathrine har kjøpt sjøsyketabletter til oss allerede så dette bør gå bra! Så langt ser ihvertfall sjøen rolig ut. 

Lugaren vår ligger helt fremst på dekk 10, og er nydelig! Mye større enn hva vi hadde forventet. Vi har tidenes dobbeltseng, et nydelig bad og en en slags stue med bord, sofa, utsikt mot sjøen, og en minibar som tilfeldigvis er gratis. Mihi, gjett om vi er fornøyde nå? Så fort dette innlegget er publisert, drar vi opp til dekk 15 for å unne oss en 60 minutters kropp og hodebunnsmassasje. JEG.GLEDER.MEG!

 
 

Det var litt vanskelig å knipse gode bilder av lugaren ettersom vi har hatt litt lite "naturlig lys", men dere får ihvertfall en smakebit på hvordan vi skal bo de neste to dagene. Fint ikke sant? Nå må vi hive på badekåpene og komme oss ned til spaavdelingen! Vi skrives igjen litt senere. Ha en fin onsdag så lenge!

 Herlighet nå kom de inn med et deilig fruktfat til oss også her.
Dette er jammen livet.. <3 Oppdaterer dere igjen i kveld!

Kofferten er pakket!Da jeg gikk inn på soverommet for å starte pakkingen litt vel sent i går kveld, fikk jeg øye på en splitter ny, blå/grønn dobbeltseng! Har dere hørt? Jeg ble i ekstase og kunne jeg ikke annet enn å hive både kofferten og meg selv OPPÅ senga. Jeg har aldri pakket i sengen før, men en gang måtte bli den første. Jammen fungerte det aldeles utmerket også! Aldri pakket så lite og bra i hele mitt liv.

Cathrine og jeg sitter mest sannsynlig på vei til hovedstaden når dette innlegget blir publisert. Jeg skal oppdatere dere igjen så fort vi har ankommet båten! Jeg håper bare at nettet på rommet vårt samarbeider med meg. Ellers blir det krig! Neida.. *Positiv tenkning, positiv tenkning*

Bella blir visst med på ethvert blogginnlegg. Det blir gjerne sånn når hunden følger etter hvor enn jeg beveger meg. Lurer på om hun kommer til å savne meg? Nei, Jonas har lovet å kose henne ihjel..  

Ønsk oss god tur da dere..

Antrekk - 100913

 Good kveld kjære lesere! Først må jeg bare si tusen takk for alle de fantastiske tilbakemeldingene dere har lagt igjen under forrige innlegg. Det var SÅ hyggelig å høre at dere likte forandringene på soverommet vårt. Jeg vet ikke om jeg ble noe klokere på hva fargen heter ettersom jeg fikk femten ulike forslag, men kanskje vi bare skal fortsette å kalle den blå/grønn? Hehe, fin er den uansett!

Nå skal jeg få unnagjort litt bloggarbeid før jeg finner frem kofferten og starter på kveldens pakkeprosjekt. I morgen er allerede onsdagen her og da reiser Cathrine og jeg på minicruise! Wuhuu.. Gjett om jeg gleder meg til å blogge fra havet! Jeg skal opp så tidlig som halv fem i natt ettersom bussen til Oslo går klokken seks om morgenen. Tipper jeg kommer til å snorke hele veien til kajen..

 
Bukse fra Bikbok, Topp fra Zara, Clutch fra Vila, Sko fra Gina Tricot, Smykke fra Vero Moda Jeg startet dagen med knallblå H&M blazer og avsluttet den med noe helsort.
Ja, jeg har visst tendenser til å skifte antrekk flere ganger om dagen.

Prosjekt - Fargelegg soverommet

 
 

For en herlig tirsdag det har vært! Møtet med Eirik gikk kjempefint. Vi satte oss på Frk Larsen i sentrum og koste oss med pizza og prat. Etter to timer med hyggelig skravling om både viktige og mindre viktige ting, tittet jammen solen frem også! Eirik har allerede skrevet et morsomt blogginnlegg om cafèbesøket vårt. Dette må dere gjerne lese HER. Han er vanvittig flink til å skrive!

Så fort jeg kom hjem var det bare å kaste seg på innredningsprosjekt - soverom. Resultatet tenkte jeg å vise dere med det samme. Regner med at det er i orden? Det var så godt med en forandring nå! Jeg har jo hatt det samme sengeteppet med de samme sorte, grå og glittrende putene i fire år! Nå har jeg forelsket meg fullstendig i denne blå/grønne fargen. De hvite saueskinnsputene er fra Living, stigen er fra ellos og sølveskene i vinduet er fra kremmerhuset, men alt det andre er kjøpt på Ikea!   

 

Til og med min blå/grønne, nesten ubrukte Vero Moda genser kom til nytte i dag! Den ble brettet som et teppe og brukt som pynt på www.ellos.no stigen min. Hva skal vi egentlig kalle denne fargen?

Jeg måtte fjerne de blå grenene ettersom de var i helt feil farge.
Ellers følte jeg det ble bra jeg! Jonas måtte til og med si seg enig!

På vei til møteGod morgen! Håper dere har sovet bedre enn meg. Hehe. Regnet har plasket ned i hele natt og jeg har våknet fra edderkoppmareritt to ganger i timen. I dag MÅ jeg gå til innkjøp av insektspray og vindusnetting! Ikke finn på å dele dyne med en edderkopp dere. Det gir varige men..

Nå er jeg hvert øyeblikk på vei ut døren for å treffe Eirik Nereng <-- (som også har skaffet seg blogg!). Vi har pratet en del over mail, men det blir hyggelig å endelig treffe ham. Jeg har bare hilst på den søte samboeren! Dere får ha en deilig formiddag så lenge, så skrives vi igjen når jeg er hjemme!Nå fikk dere noen bilder av det fine kjøkkenet vårt også! <3 

Tre timer med interiørshopping!

 

Nå er jeg SÅ fornøyd. Jonas, Cathrine og jeg har vært på Ikea i hele tre timer i dag. Hensikten var å kjøpe noen av de møblene som vi faktisk trengte, men tror dere ikke vi endte med å kjøpe enda flere pynteputer, vaser, klokker og.. DILLDALL? Jeg fikk plutselig for meg at et av rommene i den nye leiligheten skulle få litt farge! Jeg har tidligere vært så opptatt av at alt skal gå i hvitt, grått, beige og sandfarger. Vel, ikke nå mer! Vi har kjøpt pynteputer, esker, duftelys og masse annet pynt i babyblått/grønt! Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg vil kalle fargen, men den er ihvertfall lekker! 

Jeg kommer først til å innrede soverommet i denne fargen, men etterhvert som vi kjøper oss en ny, hvit sofa vil jeg flytte fargen ut i stuen. Hihi! Endelig skal vi fargelegge omvigelsene våre litt! Vi har til og med kjøpt en babyblå/grønn klokke som skal henge på veggen. -Og en gigantisk vase med blågrønne grener! Jeg krysser fingre og tær for at dette blir like pent som jeg har sett for meg. Jonas har visst ikke troa!

 Nå skal jeg av gårde på personalmøte før jeg starter på innredningen!
Håper jeg kan klare å gi dere en sneak peek allerede i morgen.

Gigantisk edderkopp under dyna

 
 

Jeg må bare fortelle dere om den hysteriske morgenen min. Alarmen min ringte 08.30 og da jeg løftet dyna for å tre ut av sengen var det første jeg så en diger edderkopp ligge UNDER dyna rett ved låret mitt. Jeg.Trodde.Jeg.Skulle.DØ. Jeg har flere ganger våknet opp til synet av en gigantisk edderkopp på veggen over sengen, og rett ved hodet til Jonas, men under dyna? Virkelig? Det verste er at edderkoppen satte ved mitt venstre lår noe som betyr at den enten må ha kravlet over meg eller Jonas for å komme dit. Jeg tror vi sover med vinduene lukket heretter. Hvis jeg i det hele tatt får sove. Jeg er ødelagt for livet! Haha.

Det er starten på en ny, veldig spennende uke! Her kan dere se hva jeg har drevet med denne mandagsmorgenen. Jeg har fått unnagjort en masse bloggarbeid! Kvitteringsnummerering, sending og sortering av nye og gamle fakturaer.. Bilagsortering og litt for mye regning. Heldigvis har jeg fått verdens største kalkulator av bestefar! Det blir ingen hoderegning når man har slike hjelpsomme verktøy i hus.  

Nå drar Jonas, Cathrine og jeg til Ikea for litt interiørshopping.
Bella, n
este gang tar du deg av de snikende edderkoppene!

Vinn Marc Jacobs Daisy parfyme

 
  


Noen som er misunnelige på den deilige samlingen av Dorco Shai produkter? Nå kan også du svømme i barberhøvler og ekstra blader! Denne søndagen har jeg i samarbeid med Dorco Shai fått lov til å dele ut et års gratis forbruk av høvlene deres! Høres rimelig greit ut? Vel, de gode nyhetene stopper ikke der. Jeg har også fått lov til å dele ut en Marc Jacobs Daisy parfyme! Dette er en vanvittig frisk og god duft. Jeg lurer på om ikke jeg faktisk har tipset dere om denne parfymen på bloggen tidligere?

Nå som den første høstmåneden allerede er godt i gang og det sure været er like rundt hjørnet, får man bare lyst til å pakke seg inn i tre dyner, ligge på sofaen, spise godteri, og se film etter film. Slik har ihvertfall jeg det. Det er faktisk ingenting som føles bedre enn å ligge nøyaktig slik og lytte til det sure høstværet på andre siden av vinduet. Se for deg at du tar en varm og god dusj. Du gjør kroppen silkemyk ved hjelp av en god skrubb, og du barberer bort ethvert stikkende hår med en av dine seks bladers Dorco Shai høvler. Deretter smører du deg inn i en god fuktighetskrem, sprayer deg med duften av Marc Jacobs Daisy, pakker deg inn i den myke morgenkåpen og nyter livet som sofagris med tidenes film snurrende på skjermen! Høsten ble plutselig ikke så dum likevel? Slikt har man ikke samvittighet til å gjøre på en god og varm sommerkveld! Nyt høsten ved å skjemme dere selv bort jenter! We deserve it.Slik deltar du:

1. Klikk hjem Dorco Shai sin gratis prøvepakke HER
2. Legg igjen en kommentar på bloggen om at du har deltatt! 

MASSE LYKKE TIL!

     Annonse

Reddet av snille lesere

Tusen takk for alle de gode tipsene dere la igjen under forrige innlegg! Jeg har ikke fått lest dagens kommentarer før nå ettersom vi har hatt nok en dag med nettproblemer. Arh, jeg har ikke lyst til å fylle de få innleggene jeg publiserer med syting og klaging, men jeg er bare nødt til å gi dere en forklaring på hvorfor det kommer så få oppdateringer om dagene! Vi har fremdeles store problemer med å få koblet til internettet i leiligheten, og det gjør at jeg ikke får gjort noe som helst. Jeg forstår ikke hva som er galt ettersom det hver morgen fungerer perfekt i et par timer før det forsvinner og blir borte resten av dagen, noen dager til og med flere i strekk. Heldigvis kommer det en mann på besøk i morgen for å se på problemene vi har både med tv og internett. Jeg krysser ALT jeg har for at vi kan få orden på dette da!Jeg må bare si det igjen. TUSEN takk for at dere tar dere tid til å legge igjen kommentarer med tips og erfaringer fra deres egne reiser! Det hjelper så vanvittig mye. Tror dere foreksempel at Cathrine og jeg visste det var 23 års grense på å få reise med dette skipet? Heh! NEI. Heldigvis har den snille mammaen til Cathrine snakket med styret og ordnet oss tillatelse til å få reise likevel. Tenk hadde ikke dere informert oss om dette så hadde vi kanskje stått der på kajen og vinket fem stjerners suiten vår farvel! Haha, jeg ler meg ihjel. Jaja, jeg er sikker på at vi også hadde tatt det med et smil. Vi hadde vel sjekket inn på et hotell, dratt på Eric Saade konsert og som alltid storkost oss i Oslo.

 Skrivelysten min er virkelig på topp om dagen. Jeg har etter anbefaling av dere lesere kjøpt meg mobilt bredbånd, men jeg har prøvd å få det til å fungere i de jeg vet ikke.. siste seks timene? Jonas fikk det ikke til i går kveld og jeg får det ikke til i dag.. Noen vil ikke at jeg skal få gjøre jobben min ihvertfall!

BFF's på to dagers cruise!

 
 

Good morgen! Nå synes jeg det er på tide å fortelle om den lille cruisereisen Cathrine og jeg drar på til neste uke! Vi skal prøve ut Colorline sitt nye cruiseskip fra Oslo til Kiel. Noen som har reist med disse skipene tidligere? Jeg har faktisk aldri vært på cruise i hele mitt liv jeg! Derfor er jeg ekstra spent. Ikke bare fordi jeg tror det kommer til å bli A-M-A-Z-I-N-G, men også fordi jeg er en smule redd for at jeg skal bli sjøsyk. Kjenner jeg at båten vugger så kaste jeg vel opp konstant hele reisen gjennom.

Nei, jeg skal pakke med sjøsyketabletter i tilfelle! SOM jeg gleder meg til dette. For å gjøre oppholdet vårt på båten litt ekstra spesielt så har vi bestilt oss Color Suites med havutsikt! *HYYYL* Vi skal bo på en eksklusiv fem stjerners lugar på 24,5 kvm med havutsikt. Hihi! For noen jåler vi er. Lugaren skal ligge helt uforstyrret i en egen korridor, og vi får hver morgen en egen fem stjerners frokostbuffèt på toppen av skipet. Mihi, er det rart jeg smiler? Det er ikke hvert år bestevenninnene fyller 21!

Ellers har vi i bursdagsgave til hverandre, kjøpt en 60 minutters hode og kroppsmassasje på skipets spaavdeling. DET blir skjønt det! Etter en times full massasje og litt bading i spaets jacuzzi, drar vi på cruisets a la carte restaurant for middag etterfulgt av show. Skulle vi føle for å ta et, to eller tre glass vin så har båten også en rekke coctailbarer og nattklubber å velge mellom. Noen skal kose seg glugg ihjeeel!

 
 

Mammaen til Cathrine: Jeg vet det følger med vip innsjekk til denne suiten, men dere trenger ikke å bli så hovne.
Cathrine: HAH! Vi skal være så hovne som vi aldri har vært før! Vifte med håret og eie korridorene..

*JUBEL* Min aller første reise med cruise. Tyskland here we come!
Kanskje vi til og med får finvær så vi kan sole oss på dekk? Lovådrømme..

Laks med majonès og potetpurè

Her kommer en deilig middagsrett som passer ypperlig for dere "fattige" studenter! Middagen ser ekslusiv ut, men den er rimelig og veldig veldig enkel. Følger dere fremgangsmåten min til punkt og prikke så er det rett og slett umulig å feile. Håper bare dere er glade i fisk! For la oss bare innse at biff er litt i det dyreste laget når man kun lever på et stipend. Disse ferske laksestykkene kjøpte jeg på Ica supermarked for 14 kroner per stykk. Bor du alene og allerede har majones, poteter og smør i hus så er det faktisk bare matfløte og asparges som må kjøpes. Det er en god og mettende middag til under 100 lappen!  

 
 

Du trenger - 2 personer:
1. 4 laksefileter 2. Salt/pepper 3. 1 pose ekte majones 4. 3 ss margarin 5. 1 dl matfløte 6. 5-6 nypoteter 7. Sitronpepper 8. AspargesSlik gjør du:
1.
Start med å skrelle potetene. Legg dem deretter i en gryte med vann og kok dem gjennomkokte. Hvor lang koketid varierer etter størrelsen på potetene. Er dere like utålmodige som meg så kan dere dele dem opp i mindre deler. Da vil det gå mye raskere.
2. Legg fire laksefilèter i en ildfast form. Hell litt olje over og legg et lite lag majones oppå fiskefilèten.
3. Krydre med litt sitronpepper og ha fisken midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutt.
4. Når potetene er gjennomkokte, siler du av vannet og moser potetene med en gaffel eller en skje.
5. Tilsett 3 ss margarin og 1 dl matfløte. Rør sammen og kryde med MYE pepper. Smak potetpurèen til!
6. Helt til slutt steker du aspargesen i en stekepanne i 2-3 minutt.

 
  

Så det godt ut? Håper retten faller i smak!
For dere studenter som ikke liker fisk skal jeg lage noe annet godt til!

En effektiv lørdagsmorgen

 God morgen alle sammen! Lørdagen er her. <3 Endelig. Klokken er bare tolv og jeg har allerede har gjort tretti ærend. For en befriende følelse! Nå har jeg bare ti igjen! Hehe neida, men dere skal oppdateres. Heldigvis så har jeg nå hele dagen foran meg. Jeg hadde alarmen på 07.20 og fikk besvart en hel drøss med viktige mail. -Spennende mail! Åh, denne høsten blir morsom after all..

Jeg kjørte Jonas på jobb klokken åtte i dag tidlig og hadde tenkt til å hente ham igjen 15.00. Vel, det ble ikke helt slik! Halv ni fikk jeg melding om at han ikke skulle begynne før 09.00 og vakten hans var helt til 21.00. Heh! Så nå skal jeg skal ut og handle ingredienser til dagens middagen som jeg senere må kjøre og gi til gullungen min. Kan ikke risikere at han sulter ihjel heller! Det vil komme en enkel og god oppskrift på bloggen senere, som passer ypperlig for dere studenter uten annen inntekt enn stipendet.

 

 

Litt bilder fra en hyggelig kveldstur Jonas og jeg hadde tidligere denne uken!
Vi er omringet av ville bjørnebær, bringebær, eple og plommetrær i det nye nabolaget.

Siste begravelse på lenge

 

Nå har Jonas og jeg akkurat kommet hjem fra en kjempefin begravelse. Bestefaren til Jonas gikk som tidligere nevnt bort forrige uke og denne fredagen var dagen begravelsen fant sted. Forhåpentligvis ble dette den aller siste begravelsen på en VELDIG lang stund. Pappa Lars var førstemann ut på talefronten og da var løpet kjørt for min del. Jeg ble sittende og sippe seremonien ut. Kall meg bare Grineguri! Etter sang, fine taler og diktlesning dro vi videre i et nytt lokale for å spise smørbrød og kake.

Nå skal Jonas og jeg straks ut døren igjen for å delta i en liten familiesamling med mer smørbrødspising, mimring, og kos. Det blir med andre ord en rolig fredag på superparet. Håper dere har hatt en fin start på helgen! Kanskje litt mindre trist? Jeg håper det!Ønsker dere ihvertfall en fin helg!

Antrekk - 050913

 I dag er jeg heldekket i Vero Moda klær! Jeg skal nemlig på jobb om en liten halvtime og der blir jeg helt til halv ti i kveld. Merker det er litt for lenge siden jeg har vært der nå. Håper jeg blir møtt av hundre nye høstplagg som bare skriker etter å bli tatt med hjem.. Så håper jeg selvsagt at bankkortet mitt blir glemt igjen i leiligheten. Hehe! Jeg kan jo ikke handle jeg nå! Cathrine og jeg reiser på tur neste uke og da skal jeg ta meg råd til noen deilige spabehandlinger! Det ble litt forandringer rundt reisedestinasjonen ettersom vi bestilte for sent og prisen på det ønskede hotellet ble for dyr, men tur blir det ihvertfall! Gdansk må jeg reise til ved en senere anledning. Nå blir det i stedet to dagers cruise i fem stjerners suite med havutsikt. Hihi, tror vi skal kose oss der også! -Men mer om det senere.. Vero Moda kaller!

 
Sko fra Nelly, Bukse, smykke og topp fra Vero Moda, Jakke fra www.Nastygal.com

 

Kan dere ha en fin dag så lenge?
Tenk helgen er her allerede i morgen!

Marthe tipser - Fingerdessert!Så dette fristende ut eller? Hule bananbiter dyppet i smeltet sjokolade, strødd med knuste cashewnøtter og fylt med peanøttsmør.. Et godt alternativ til en litt annerledes type lørdagsgodt, eller et godt alternativ til fingerdessert! Liker du ikke peanøttsmør så kan dette alltids byttes ut med noe annet godt! Rennende karamell kanskje? Vaniljesaus? Eller krem toppet med et halvt jordbær? Mulighetene er mange!

 
 

Du trenger - 2 personer:
4 bananer
3 ss peanøttsmør
100g smeltet lys Freia sjokolade
Knuste cashewnøtter

Sik gjør du:
1. Start med å smelte sjokoladen i et vannbad eller i mikroen. Knekk den opp og smelt den.
2. Legg en håndfull cashewnøtter i to plastikkposer og knus dem. Jeg slo dem med en kjevle.
3. Når nøttene er godt moste, siler du ut de minste smulene. Det er kun disse du skal bruke.
4. Tre bananene ut av skallet sitt og del de opp i to lange bananbiter.
5. Bruk en kniv til å skjære et hull ned i toppen av bananen og ta ut innmaten.
6. Når sjokoladen er smeltet kan du dyppe nedre del av bananbiten i sjokoladen.
7. Strø deretter nøttesmulene over sjokoladedelen av bananen.
8. Legg ca 3 ss peanøttsmør i en sprøytepose med spiss og sprøyte peanøttsmør nedi bananen.
9. Topp med litt ekstra peanøttsmør og vips så er kveldssnacksen klar for servering.

 
  

Smaker nydelig, men det er mettende så ikke lag hundrevis.
Jeg var stappmett etter to av dem!  

Creepy goodnight pictureJeg hadde tenkt til å skrive "sweet dreams", men ettersom Bella og jeg ser ut som levende døde, tror jeg bare at jeg dropper det. Hehe, håper ikke jeg gir dere mareritt nå. Det ser jo ut som bildet er tatt rett ut fra en thriller! -Og vi som bare skulle knipse noen koselige bilder av vår lille kveldslur på sofaen..

Jeg har akkurat laget meg tidenes kveldssnacks bestående av banan, smeltet sjokolade, peanøtsmør og knuste cashewnøtter. Høres sunt ut eller hva? Hihi, jeg klarte ikke å vente helt til lørdag.. Jonas kommer hjem hvert øyeblikk og da skal vi kose oss med en liten film før vi tar en tidlig kveld. Kjenner jeg meg selv rett så sovner jeg vel ti minutter inni filmen. Jeg har alltid hatt et godt sovehjerte..

Fosterstilling på sofaen.. Litt søte er vi jo?  
Oppskriften skal dere få i morgen tidlig!

DIY - Make your own skirt

 
 

Da var det på høy tid med et nytt DIY innlegg! Er dere klare? Denne onsdagen har jeg laget meg et søtt, lite skjørt kun ved hjelp av stoff og saks. Ingen sying eller liming! Jeg skal love dere at det var veldig mye enklere å lage enn å forklare både med ord og bilder, men jeg har ihvertfall gjort et forsøk! Håper noen av dere vil teste det ut. Det var virkelig morsomt å holde på med. Stoffet jeg har brukt kjøpte jeg på Panduro hobbybutikk for 169 kroner meteren. Hvis dere vet om en stoffbutikk som selger stoff billigere enn dette så ville jeg absolutt dratt dit. 338 kroner var ikke så billig for et eksperiment.Du trenger:
2-3 meter stoff
Saks

 Slik gjør du:
1. Jeg kjøpte stoffet mitt 2 meter langt og nesten like bredt. Derfor måtte jeg starte med å halvere bredden på skjørtet. Først klippet jeg det i to og deretter klippet jeg den ene halvdelen også i to. Jeg fikk da en bredde på ca 50 centimeter og lengre enn det ønsket jeg ikke å ha skjørtet mitt. 
2. Start med å surre stoffet stramt rundt deg selv èn gang,
3. Sørg for at stoffet du står igjen med havner på fremsiden av skjørtet.
4. Ta tak i det nederste hjørnet på stoffet du står igjen med og dra dette hjørnet over hele stoffet fra fremsiden til baksiden slik at skjørtet får en slags "snurr". Gjerne gjenta denne bevegelsen to ganger slik at "snurren" blir enda tydeligere. Dette gir skjørtet en litt spesiell og fin detalj!
5. Så fortsetter du bare å surre stoffet rundt deg selv til du ikke har mer igjen.
6. Fest ved å trykke den lille gjenstående biten ned i selve skjørtet.
7. For å gjøre den stygge skjørtkanten penere, kan du brette inn skjørtet nederst slik du gjør med en stram kjole som er for lang. Har du vært flink med å stramme godt under hele prosessen så vil kanten holde seg slik. Ønsker du et slappere skjørt så må du nok nå til med nål og trå eller litt lim.

   
 
Det er så logisk når man gjør det selv, også er det likevel så umulig å forklare!Håper dere får det til! Det er slett ikke så vanskelig som det ser ut til.

Breakfast in the making

  

Jeg må bare le av meg selv. Går det ann! Jonas har vært på nattevakt i hele natt og ble akkurat vekket av en telefon fra en kristen leirskole i Kristiansand som hadde funnet navnet hans på mobiltelefonen min. Jeg har altså klart å miste den på marka i dette området da vi var ute og knipset antrekksbilder i går. Det er tolv timer siden og jeg har ikke engang rukket å melde den savnet. HEH! Jeg er ikke som ungdommer flest skjønner dere. Hadde det vært opp til meg så hadde ingen hatt mobiltelefoner.

Jonas har selvfølgelig gått og lagt seg igjen, så nå sitter Bella og jeg i stuen og koser oss med et nytt blad og en sen frokost. Jeg har laget meg misslykket omelett denne morgenen! Hehe, heldigvis smakte den mye bedre enn den så ut. Omelettprosessen startet bra, men så sprakk den gitt! 

Jaja, det smakte godt! Ønsker dere en deilig onsdag så lenge.
Her har vi fått nok en dag med strålende sol! *GLEDE*

Spørrerunde - EF Språkkurs i utlandet

 Nå er det tre dager siden Jonas og jeg kom hjem fra EF språkkursreisen vår. Er det noen av dere som sitter igjen med noen spørsmål etter forrige uke? Noen fikk kanskje ikke svar på alt gjennom innleggene fra mitt opphold i Spania? Til dere jenter eller gutter, har jeg lyst til å kjøre i gang en spørsmålsrunde!

Jeg kommer til å svare på absolutt alt om et par dager, og skulle det dukke opp noe jeg ikke vet svaret på så kommer jeg til å spørre om informasjon fra EF sine egne ansatte i Oslo. Spør derfor om hva enn dere måtte lure på! Tenker dere å dra på EF språkkurs i fremtiden (til hvilket som helst land), så kan dere bruke meg nå og få mye nyttig informasjon fra det kommende svarinnlegget!

 

Det ble dobbel dose antrekk på dere i dag! Håper det er i orden. Måtte jo ta igjen litt for gårsdagen! Både bukse og jakke er fra Bikbok. Pumpsene er fra Bianco og toppen er en gammel, avklippet peplumtopp som jeg bare har gjort om til en slags magetopp. Jeg har til og med stelt håret i dag jo! *Flink*

Vi har forresten enda ikke fått internett tilbake så nå har jeg dratt til svigers for andre gang i dag. Jeg skal kjøpe meg en reserveløsning i morgen tidlig så jeg slipper å oppdatere dere på en slik dum måte. Kanskje nettet til og med på magisk vis kommer tilbake over natten? Krysser fingre og tær!

Tenker du å dra på EF språkkurs i fremtiden?
Har du noen spørsmål så ikke nøl med å stille dem!

Svinewok med nudler og sursøt saus

 

God ettermiddag kjære lesere! Er dere klare for en ny, deilig middagsoppskrift? I dag har jeg prøvd meg på en slags svinewok med eggnudler og hjemmelaget sursøt saus. Jeg skal ærlig innrømme at jeg nærmest ville kaste opp da jeg blandet ananasjuice med ketchup og så den gulrøde blandingen i gryta, men så fort alle ingrediensene var kokt opp og jeg endelig turte å smake, ble jeg vanvittig positivt overrasket. Denne sausen smakte akkurat slik den gjør når du bestiller søtsur saus på kinarestaurant. Nydelig smakte det! Sausen kunne gjerne vært mye tykkere, men smaken var bare helt perfekt.Du trenger sursøt saus:
4 dl ananasjuice
2 ss ketchup
3 ss eplecidereddikk
2 ss sukker
1/2 ss tomatpurè

Du trenger wok for to:
1/2 pakke egg nudler
2 ss peanøttolje
Svinekjøtt i strimler
1 paprika
2 gulrøtter
1 boks minimaiskolber
1 boks kastanje
1 boks ananas i biter

 
  

Slik gjør du:
1.
Start med å lage den sursøte sausen. Her er det bare å helle alle ingrediensene i en gryte.
2. Kok opp og la sausen stå slik og småkoke i ca 20 minutter.
3. Kutt opp alle grønnsakene til woken og stek kjøttet i en stekepanne i 2 ss peanøttolje.
4. Legg eggnudlene i vann og kok opp til nudlene er blitt myke.
5. Når kjøttet er ferdigstekt heller du over grønnsakene og steker disse på samme måte i 3-4 minutt.
6. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene og legg svinewoken over. Hell til slutt over den sursøte sausen.

Server gjerne med hjemmelaget eller ferdigkjøpte naanbrød til.
Ønsker dere å bytte ut nudlene med ris så går også det ann!

20% på håndplukkede varer!

 
 

Det beste med høsten er at man kan fornye garderoben med splitter nye høstplagg. Den korte dongerishortsen byttes ut med skinnbukser, lange jeans, leggings og lekre maxiskjørt. Skinnjakker vil bli mye brukt, og det samme vil tykke, gode strikkegensre. Stikk = Høst. Selv skal jeg bli mye flinkere til å ta i bruk disse gode og store gensrene. Hvor deilig er det ikke å pakke seg inn i en teppelignende genser på en sur og kald høstdag? For ikke å snakke om gigantskjerfene som hører med?

Høsten er også tiden for kjolehandling. Det er nå de aller lekreste kjolene kan kjøpes! Det er ihvertfall min mening. Knallfarger og blonder byttes nemlig ut med metalliske detaljer. Gull, sølv, glitter og paljetter. Don't you love it? Lange, elegante og gjerne tettsittende kjoler med minimalistiske, metalliske detaljer er noe jeg selv kommer til å være på utkikk etter denne høsten. Plaggene dere ser over og under her er bare noe av det som står på ønskelisten min for ukene fremover. Vil helst ha alt!

 
 
 
 
 
 
 

Det er 3 september og fremdeles bare begynnelsen på den første ordentlige høstmåneden. Nå kjører Nelly 20% rabatt på flere håndplukkede varer! Hadde du planer om å fornye garderoben med litt høstnytt så er dette uken for billig nettshopping. Tilbudet gjelder helt til fredag 6 september klokken 10.00, men varene forsvinner fort så her er det om å gjøre å være kjappest ute. Under her ser dere fire av kjolene som dere nå kan få kjøpt på 20%. Dere får dem alle til under 200 kroner!

 
 

Klikk på bildene for å komme til plagget. 
Se hele 20% kolleksjonen HER

                        Annonse

Antrekk - 030913

 Åh, hvilken lettelse. Jeg forventet ihvertfall 10 kjeftende kommentarer angående mitt fravær det siste døgnet. Jeg må virkelig slutte å glemme hvor fantastiske dere er. Ikke èn sint kommentar! *Puh* Hehe.

Tidlig i går formiddag forsvant nettet fra meg. Jonas hadde bilen hele dagen og dermed ble jeg sittende der. Å sitte en hel dag og vente på at nettet skal fungere igjen kan for meg sammenlignes med å stå på et busstopp og vente på at en ikke eksisterende buss skal komme og plukke meg opp. Hehe! Jeg blir i et så latterlig dårlig humør at det ikke er sunt å omgås meg. Da klokken nærmet seg fire og nettet fremdeles ikke var der, begynte jeg hysterisk å vaske. Jeg vasket ALT. Klær, gulv, kommoder, skap.. Jeg vasket til og med bort litt frustrasjon! Sånn er det å være avhengig av internett. Forsvinner det fra meg så får jeg ikke gjort noe som helst, og får jeg ikke gjort noe som helst så går jeg på veggene. Det fungerer fremdeles ikke, men nå har jeg ihvertfall fått bilen og kjørt til andre siden av byen for å blogge hos svigerforeldrene mine. Jeg må virkelig få ordnet meg en reserveløsning snart!

 
Sko fra Gina Tricot, Skjorte fra Zara, Blazer fra Pull and Bear, Bukse fra New Yorker 

Bildene ble tatt i gårsdagens regnvær. I dag har vi fått SOL!
Jeg har litt jobbing å ta igjen jeg! Vi skrives igjen.

En unik svigerfamilie 

I dag har jeg fått fårikål til middag, jeg har fått en gigantisk pavlovakake, og jeg har fått bursdagspresanger som om det var en av svigers egne barn som fylte år. Se på alt dette da! Hvor heldig er det mulig å bli? Er det i det hele tatt vanlig å få stelt i stand bursdagsselskap av svigerforeldrene sine?

For en fantastisk familie jeg har klart å lure meg inn til. Jeg føler meg alltid så tatt vare på og hjemme hos svigermor og svigerfar. Ikke alle har det sånn. Noen har ikke engang èn familie å betro seg til. Her har jeg to! Tusen takk for at dere er som dere er. Dere er noen rimelig unike mennesker. <3  

Jeg har fått penger, noen nydelige dessertskåler i Rosendahl, og en rålekker vannmaskin som lager kullsyrevann med og uten smak. Dette er noe jeg lenge har ønsket meg til den nye leiligheten, men som jeg aldri engang ville turt å sette opp på ønskelisten! Herlighet, for en snill og gavmild svigerfamilie.

Jeg er sikker på at dere alle er spente på hva jeg fikk av Jonas? Vel, han har spandert x antall middager på meg nå mens vi har vært på ferie.. Han har kjøpt jenteturen til Gdansk som Cathrine og jeg reiser på senere i september, og jeg har fått 1000 kroner å shoppe for. JEG.ER.EN.HELDIGGRIS.Tusen takk for en nydelig bursdagsfeiring!

Antrekk - 010913

 Tenk det er første september allerede! Det er jo bare fire måneder til juletreet skal inn i hus igjen! Tiden går for fort. Virkelig. Jonas og jeg har allerede avtalt hvilke farger vi vil ha julepynten i dette året. Er det for galt eller? Hehe, hadde bare treet holdt seg i 16 uker så tror jeg vi ville kjøpt og pyntet det allerede.

Ellers har jeg fått på finstasen i dag! Vet dere hvorfor? Jeg har verdens snilleste svigerfamilie som holder bursdagselskap for meg i dag. Svigermor har laget favorittmiddagen min, fårikål og bakt nydelig kake til dessert. Herlighet, jeg er bare verdens heldigste. Litt bilder fra dagen skal dere få senere!

 
Topp fra H&M, Skjørt fra Vero Moda, Sko fra Thailand, Clutch fra Gina Tricot

 

Bildene ble litt mørke i dag, men dere fikk ihvertfall en smakebit på antrekket!
Håper dere har hatt en fin søndag så langt. Vi skrives igjen om litt!

Søndagsfrokost i heimen

 

Nabopusen hilser dere god morgen! Er det ikke herlig å våkne opp til søndag? Jeg var så trøtt da vi endelig kom hjem i går kveld at jeg hadde lagt meg fullt påkledd med smykker og det hele. Slik sov jeg hele natten og jeg tror ikke jeg har hatt så søte drømmer siden jeg var fem!

Jonas og jeg har satt på Twilight og dekket bordet for søndagsfrokost. Tenkte jeg kunne vise dere noe av det nye interiøret vi har fått i hus jeg! Noe av det har vi fått av bestemor og bestefar og resten av Jonas kjøpt for å overraske meg til jeg kom hjem fra Stavanger i forrige uke. Jeg blir like imponert hver gang han har vært på shopping til hjemmet. Han har jo bedre smak enn meg som liksom skal være fruen i huset! Bare sleng igjen en kommentar om dere lurer på hvor noe av det er fra.   Nå hva synes dere om det nye interiøret?
Leiligheten er ikke helt klar til å vises frem enda, men vi nærmer oss!