hits

august 2017

Favorittstrikk i høstgarderoben

Inneholder affiliateslenker


- My Latest Buy -Det er ikke ofte jeg vier et eget innlegg til en favorittgenser, men den siste uken har jeg funnet så innmari mye fint på nett! Jeg skal hente en pakke fra Zalando i morgen, og i den befinner det seg noen helt nydelige gensere til bare 299kr! Jeg skal selvfølgelig vise dem på senere så dere kan se hvor lekre de kommer til å bli både med skinnbukser og vanlige jeans, men i mellomtiden kan dere gjerne ta en sniktitt HER. De har den i både lys grå og lys rosa, og jeg klikket hjem begge to.

Genseren dere ser på bildene her er jeg også evig takknemlig for å ha oppdaget. Den så jeg faktisk for første gang i dag tidlig da jeg satte i forelesning. Det var Laila fra nabosetet som hadde den på seg i lys rosa og fortalte at hun hadde kjøpt den på h&m for 199kr. De neste fem timene var denne genseren alt jeg klarte å tenke på, så så fort skoledagen var over dro jeg med Ida fra klassen til byen og kjøpte den i to farger selv. Dessverre er de helt utsolgt for den på nett! Nå skal jeg fylle vaskebøtta med grønnsåpe og sveipe moppen over stuegulvet mitt. Jeg får nemlig Marthemor på besøk fra klassen om en liten time! Vi skal kose oss meg taco og film denne lille-lørdagen <3 Tror vi begge trenger en velfortjent pause etter to heftige studiedager og en lang onsdag med forelesning. Vel, og shopping for min del da. Høhø!Elsker altså når jeg finner slike lekre høstplagg til en så rimelig pris! 
Gina Tricot har også noen superfine og studentvennlige varianter HER, HER og HER
.

- Ukesmeny med dessertforslag -Hei på dere, og riktig god kveld alle sammen! Fy fader så lei jeg er av å studere nå, og jeg er bare i gang med uke tre.. 56 skritt har jeg gått denne torsdagen, og det må være fra kjøkkenbenken til stuebordsstolen de gangene jeg har hentet meg mat. Puh! Det tar på med dager som denne altså, men det er nok verdt det til slutt. Før jeg vet ordet av det så er høsten over og jeg halvveis ferdig med utdanningen min. Smiler et lettelsens smil bare av tanken.. 

Under her kommer en noe forsinket ukesmeny som jeg håper kan være til inspirasjon for dere som enda ikke har fylt opp kjøleskapet. På torsdag fyller jeg 25 år, så da blir det et ordentlig festmåltid på denne damen. Mannen ringte akkurat og spurte om jeg ville spise ute eller hjemme, og da sendte jeg inn en bestilling på lam med tzatziki og risotto. Det er noe av det beste som finnes det. Spesielt når vi kan lage det sammen, hjemme hos han med vin i glasset <3Mandag: Hjemmelaget biff Stroganoff med risTirsdag: Indisk tikka masala med nanbrød og raitaOnsdag: Vegetarvennlige "kjøttboller" i tomatsausTorsdag: Lammefilet med tzatziki og smakfull risottoFredag: Marthes Chilli Con carne Lørdag: Budsjettvennlig vegetargryte med varm foccacciaSøndag: Hjemmelaget lakseburger med mangosalsa- Ukens tre store fristelser -1. Friske frukter med kokoskrem og hakkede mandler 2. Ostekake på krukke med friske bringebær3. Boller med sjokoladekrem 


Yum yum! Måtte dere la dere friste <3
Klikk på bilde av retten for å komme til oppskriften!

Topptur i Evardalen

God morgen! Har dere en fin uke så langt? Jeg har det ihvertfall som plommen i egget. Vi har ikke hatt noen forelesninger på skolen de siste par dagene, så da sitter jeg istedet med kosebuksa på og trykker trynet mitt dypt nedi pensumbøkene hjemme. Det er akkurat sånn jeg jobber aller best, så det kunne ikke passet meg bedre <3 Disse hjemmestudie-dagene har også gitt meg tid til å redigere de siste bildene fra helgen, så her kommer et tredje bildedryss! Denne gang fra den deilige toppturen Annika, Caroline og jeg hadde oss på søndag! Stakkars Siri var så forkjølet at hun ikke engang hadde stemme igjen, så hun måtte bare bli igjen på hytta og lese pensum mens vi svettet oss til topps.
- På toppen av Evardalen - Selv om turen bare tok et par timer, var det jammen tungt å bestige disse høydemeterne! Fy som vi svettet da sola sto på. Heldigvis gikk vi langs en bekk der iskaldt fjellvann rant forbi oss nesten hele veien, og foråsidetsånn: vann har aldri smakt bedre. For en luksusvare <3 Hunden var også med oss på tur, og da toppen var nådd stilte vi oss alle sammen på kanten av fjellet og skrek ned til Siri, som faktisk både kunne se og høre oss fra verandaen på hytta. 

En perfekt avslutning på en helt eksemplarisk helg med flotte folk. Ah, jeg kan nesten ikke vente til neste gang. Da har kanskje høstfargene rukket å komme enda tydeligere frem også. Det blir fine bloggbilder det! 
Jeg kjenner jeg er litt sløv i formen denne tirsdagen jeg! Jeg hadde alarmen på klokken seks i dag tidlig og tenkte egentlig jeg skulle kjøre i gang med lesingen allerede da, men jeg følte meg helt zoombie, og klarte faktisk ikke å komme meg opp før klokken åtte. Æsj, jaja, jeg skal ikke gjøre noe annet enn å lese de neste åtte timene. Jeg holder faktisk i massevis <3
Ha en nydelig tirsdag dere <3 Så sees vi snart igjen her inne!
Håper dere liker disse litt mer "hverdagslige" innleggene mine også.

Morgenbad i idylliske omgivelserGod ettermiddag jenter og gutter! Her kommer noen blinkskudd fra morgenbadet mitt i går! Hihi, kan dere tenke dere en bedre måte å starte søndagen på? Hele lørdagskvelden var det meningen at vi skulle kose oss med vin og bading under stjernehimmelen, men det ble rett og slett litt for varmt for oss alle mann. Vi ble nemlig litt ivrige under fyringen lørdag ettermiddag og gjorde stampen så varm at det tok timesvis for den å nå en temperatur vi ikke... ja kokte i. Haha!

-Meen en liten badeseanse fikk vi kjørt alle fire nærmere midnatt, og søndag morgen var frøken Borge oppi igjen for nok en svømmetur. Da viste nemlig gradstokken 17 i luften og 34 deilige i vannet. Mmm, gjett om jeg nøt <3 Tenk at jeg har hatt ei venninne med slike hytteomgivelser halve livet, og ikke vært med henne på tur før nå? Herregud, jeg skammer meg.- En svømmetur i 34 grader -Bare se på dette her? Jeg savner helgen allerede, og kan nesten ikke vente til neste gang vi skal på tur. Siri har visst også en herlig hytte ved Brokke, og jeg har jo farmor og farfars paradis på Bortelid! Jeg kan ta med meg jentene opp dit også i vinter! Herlighet, vi har flust med hytter å velge i. Det skal definitivt både jobbes og studeres som bare det i ukedagene denne høsten, men helgene skal jeg sette av til opplevelser som dette så ofte jeg bare kan..
Det er jo dager som disse som gjør livet <3 

En helg til fjells med jentene- Always making new friends - 
Wow, for en helg... Jeg har kost meg sånn med jentene på tur at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne her. Det blir ihvertfall to bloggposter til ut av minnene våre fra fjellet, for vi har knipset over 900 bilder til dere <3 Aller først: For et vanvittig sted!? -Og jeg som trodde vi skulle ei litta tur til Evje denne helgen! Der tok jeg feil. Caroline sin hytte lå nemlig nærmere 1000 høydemeter over havet, og her var naturen altså så nydelig at jeg var helt satt ut fra vi kom til vi reiste hjem igjen. Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet, for når det kommer til fjellet så har jeg aldri vært noe annet sted enn på Bortelid før, men dette her var bare... ja fantastisk. Uansett hvilket vindu jeg tittet ut av på morgenkvisten var det mark i begynnende høstfarger, store og små fjelltopper, fjellvann, sauer og vær som møtte meg. Vi hadde til og med vår egen elv like utenfor hytta som vi kunne fiske i allerede fra klokken seks om morgenen. Åh, nei kom dere opp til Brokke!
Vi kom opp fredag kveld, og allerede etter 10 minutt med klapping og kos av tamme sauer, kjente jeg at min helg var komplett. Hele fredagskvelden gikk til spilling, vin og god mat, og da jeg trodde kvelden gikk mot slutten, dro jentene frem en diger pakke som de overlevert meg mens de gliste og sa: Her kommer en tidlig bursdagsgave fra oss! Det er noe du trenger veldig sårt! Haha, jeg skjønte med en gang at det måtte være noe som kunne erstatte plastikkposene jeg alltid pakker i til jenteturene våre, men at det skulle være en svær, helt nydelig, lilla kvalitetstursekk fra Bergans hadde jeg ikke i min villeste fantasi sett for meg. Fy søren.. De vennene <3- Selfie struggle - Jeg fikk tatt sekken i bruk allerede lørdag morgen, for da pakket vi med oss fiskestenger, kroker og lunsj og kjørte avsted til et nydelig fjellvann som vi ble stående og fiske ved i fire timer. Ikke én fisk fikk vi i løpet av hele helgen, og det til tross for at vi hadde med splitter nye spinnere, levende mark og hele sulamitten. Jaja, fangst eller ikke.. Turen var fantastisk. Været spilte så til de grader på lag, selskapet var prima og omgivelsene.. ja dere kan jo bare se selv!- Siste nytt i fiskeskrinet - 
Gleder meg til å vise dere mer fra disse flotte dagene <3
Så håper jeg selvsagt at dere har hatt det litt greit dere og siden sist! 

- Slik studerer jeg -

Er det noe jeg ser går igjen i kommentarfeltene nå om dagen så er det spørsmål relatert til hvordan jeg studerer, hvordan jeg legger opp en leseplan for hvert semester og hvordan jeg forbereder meg best mulig til eksamen. Jeg forstår godt at dere førsteårs-studenter sitter og klør dere i hodet. Å studere på universitet er noe helt annet enn videregående. -Men det behøver ikke å være noe vanskeligere av den grunn. Tvert imot! Jeg synes livet som student på Universitetet i Agder er ganske fantastisk. Nesten ingen forelesninger er obligatoriske. Ingen skriver fravær eller sender melding med hjem dersom jeg ikke kommer på skolen. Det er ytterst få innleveringsoppgaver og så godt som ingen ukentlige prøver.-Kun én gradert slutteksamen i hvert fag dere! Denne deilige nye friheten (etter tretten år med alt annet enn frihet) krever dog at du har en god dose selvdisiplin. Velger du å ikke gå i forelesning, så skal du klare å stå opp når alarmen ringer likevel, og sette deg ved stuebordet for å studere på egenhånd! Sover du til elleve hver formiddag bare fordi du kan, så tror jeg neppe du sitter igjen med en karakter av øverste klasse. Du MÅ få struktur på hverdagen din, og mine beste tips på veien her er: 1. Se mindre tv 2. Legg deg før midnatt 3. Stå opp før 08.00. Så enkelt som det kan du spare massevis med tid. Jeg vet det er mange fantastiske serier der ute, men gjør deg selv en kjempetjeneste og snurr de i juleferien. Du.Har.Ikke.Råd til å sitte oppe på nattestid og snurre episode etter episode nå. Ja, vi har akkurat startet semesteret, men pensum for veldig mange studieretninger er enormt og du har mer eller mindre tre måneder på å lære deg det.1. Sett i gang NÅ. Jeg har sagt det før også, men jeg sier det igjen. Du kan ikke gjøre som på videregående og saumfare pensum en uke før eksamen. Jeg bruker en uke på ett kapittel når jeg virkelig skal lære meg det og få det til å sitte. Du får ingen hjelpemidler på eksamen i sykepleien, og juks kommer du ikke langt med verken på universitet eller ute i arbeidslivet, så her er det bare å stå på fra start! Jo mer du lærer deg, jo gøyere blir også fagene og jo større blir mestringsfølelsen. 2. Sorter pensumbøkene. Har du som oss sykepleiestudenter femten pensumbøker hvert år, så er det enkelt å få panikk. For hvor i all verden man skal starte? Vel, husk at det er meningen at disse 7,10 eller 15 bøkene skal fordeles på to semestre! Start derfor studieåret med å finne ut: 1. Hvilke fag du skal ha eksamen i først. 2. Hvilke bøker som tilhører fagene du skal ha eksamen i først 3. Vanskelighetsgrad/Omfanget av de ulike fagene du skal ha eksamen i først.Har du syv pensumbøker til et fag du kun skal ha hjemme-eksamen i neste vår, så legg bort disse med en gang. Ikke tenk på å begynne å lese eller skrive noteter til disse nå. Konsentrer deg om de bøkene du skal ha skriftlig eksamen i. (Uten hjelpemidler). Det er disse bøkene du må åpne med en gang, lese, forstå og pugge. Skal du ha flere slike skriftlige eksamner denne høsten så finn ut hvor mye tid du vil disponere til hvert fag. Et er alltid litt vanskeligere enn det andre, og da må du sette av ekstra tid til det. For førsteårs-sykepleiestudenter er det ingen tvil om at anatomi, fysiologi og biokjemi er faget som krever flest lesetimer.3. Studer timeplanen. Hvilke tema skal det foreleses om først? Det er kjedelig å lese om hjerte og karsykdommer hvis det skal foreleses om nevrologi denne uken ikke sant? Du får SÅ mye igjen for å komme forberedt til timene. Dette her er definitivt mitt aller viktigste tips. Du kan ikke komme helt blank til en forelesning om respirasjonssystemet og klage på den dårlige læreren fordi du ikke skjønte det h*n sa om gassutveksling eller hemoglobinets metningskurve. Det vanskeligste stoffet krever forarbeid. Så enkelt er det! Forbered deg til alle forelesninger. Du FÅR så mye igjen for det..4. Kort ned kapitlene. Noter ned det du tror er mest relevant til eksamen/arbeidslivet. Med forberedning til forelesning, mener jeg ikke bare "les gjennom kapittelet læreren skal forelese om". Har du klisterhjerne så er det sikkert bra nok, men selv husker jeg ingenting med mindre jeg noterer samtidig. Jo mer jeg skriver fra hånd, jo mer husker jeg. Jeg skrev ut fire fulle skrivebøker med notater i fjor vinter og klarte jammen å huske mer eller mindre hvert ord som sto i dem til eksamen. Det er helt utrolig hvor mye bedre stoffet setter seg når du får det inn med fingrene også, og ikke bare øyne eller ører.5. Studiespørsmål og eksamenslek. Jobb jevnt med å løse studiespørsmål tilknyttet de ulike kapitlene dersom du får utdelt dette av læreren din, for når eksamen kommer og læreren skal lage oppgaver, tar han veldig ofte utgangspunkt i disse relevante spørsmålene. Mitt beste tips her er å samles en liten gjeng, og rett og slett høre hverandre et par uker før eksamen. Det er ingenting som er bedre enn å prate om pensum og lære bort egen kunnskap til andre medstudenter. Gjør det til en jentekveld, ha snacks på bordet og lag en slags konkurranse ut av det. Det gjorde jeg flere ganger i fjor, og FY så effektivt det var. Mer om min eksamenslek kan dere lese HER.6. Til alle første års sykepleiestudenter: Lag dere konto på sykepleiepluss.no, og gjør det med én gang. Man har to vanskelige fag (utenom medikamentregning) det første året på sykepleien. Det ene krever ikke like mye lesing og kommer litt av seg selv etter å ha tilbrakt x antall timer i praksis og øvingsavdeling, mens det andre er ganske heavy anatomi, fysiologi og biokjemi. Pensumboken til dette anatomifaget er helt fryktelig. Ikke bare består den av 500 sider, men den er så tunglest! Mitt bud nummer 1 for en god karakter her er: 1. Lukk igjen hele boken, og begynn å titte på videoer fra sykepleiepluss istedet. Hos sykepleiepluss har du en lege som forklarer det mest avanserte på den enkleste måte gjennom fargerike videoer med tegninger og dårlige vitser. Dessuten får du også en rekke eksamensoppgaver her, og besvareler som viser hvor mye du må regne med å lære deg for å få karakterene A-B-C-D-E. Altså bare last det ned med en gang.7. Jobb med eksamensoppgaver. -Helt fra starten av, og ikke bare en uke eller to før eksamen. De aller fleste husker å jobbe med å få stoffet til å sitte fast i hukommelsen, men få husker å jobbe med å klare og hente det ut igjen på en oversiktelig måte. En god eksamensoppgave er en oppgave der studenten har svart på akkurat det oppgaven spør om. Selv har jeg en tendens til å skrive meg litt bort i stresset og kaste bort tid på å ta med pensum som ikke er helt relevant! Slikt får man ingen ekstrapoeng for, og derfor har ihvertfall jeg som mål å forbedre meg litt ekstra på dette.8. Ha orden i skrivebøkene. Ikke bare den første måneden på studie, men hele veien til eksamen. Skriv pent, bruk farger, tegn, tusj, skriv fine tankekart som du faktisk får lyst til å titte på. Det betyr ihvertfall mye for min motivasjon. Det krever ikke mye mer tid å skrive pent enn stygt, og fine notater setter du pris på når du skal tilbringe timesvis med øynene på dem ukene før eksamen.Her har dere altså 8 studietips som jeg følger rimelig slavisk!
Spør hvis dere lurer på noe mer <3

Har du noen gang...Skulket skolen? Ja hjelpes. Halve andre klasse på videregående var jeg på shopping i samfunnsfagstimene. Ikke var jeg flau over å vise det heller. Jeg kom flere ganger tilbake til andre time med syv shoppingposer i hendene. "Bare vært hos tannlegen altså". Jeg dro også en uke til syden med kjæresten midt i skoleåret på videregående. Jeg hadde migrene og kunne skrive bort deler av fraværet mitt pga det, så det gikk faktisk helt fint. Det er visst andre tider nå! Hatt et kallenavn? Jeg heter jo egentlig Marthe Karin, og brukte alltid begge navnene som liten. Selv sa jeg at jeg het "Matte-In" ettersom jeg ikke klarte å uttale navnet, og hvis ikke de ansatte i barnehagen kalte meg akkurat det samme, responderte jeg faktisk ikke. De kunne rope og rope, men jeg fattet ikke at det var meg de pratet til før de skrek "Matte-in!". På ungdomsskolen kalte de meg MK, og på videregående bestemte jeg megfor å kun bruke fornavnet.

Møtt en kjendis? Ja, det har jeg fortalt hundre ganger før. Jeg har møtt Snoop dogg og Will.i.am i Black Eyed Peas. Og de andre guttene i gruppa deres, men de husker jeg ikke hva heter.Ødelagt noens ferie? Huff ja så absolutt. Kjæresten og jeg skulle passe hunden til Malene og Ole da de var på ferie for fem år siden, og denne hunden hadde tidligere hatt en vond bakgrunn med misshandling og det hele, som gjorde at den var noe ustabil til sinns. Den var supersnill med oss altså, men det hadde hendt at den gikk til angrep på både biler og andre fremmede, så vi måtte rett og slett være påpasselige med den. En ettermiddag dro min daværende kjæreste ut på joggetur med hunden, og etter en halvtimes tid fikk jeg telefon om at hunden hadde kastet seg etter ei dame i joggeløypa og bitt henne i leggen. Damen ville anmelde saken, og ettersom dette ikke var første gang visste vi at politiet kom til å be om å få hunden avlivet. Selv om det var det riktige å gjøre med tanke på hvilke andre uheldige hendelser hunden kunne skapt, var det fryktelig å skulle ringe venninnen sin og melde om en sånn beskjed under ferien deres. Hunden ble avlivet noen uker senere, og nå har paret fått seg en ny, supersøt liten rakker.Vært på tv eller radio? Jeg har vært på radio sør en gang for et par år siden med Magnus Frantzen. Jeg husker faktisk ikke hva vi snakket om engang, men det var nok noe relatert til blogg, trening og sosiale medier. Tv har jeg aldri vært på.

Jukset på en prøve? Ja, jeg husker jeg skulle ha prøve i religion en gang og hadde SÅ lyst på en sekser da jeg hadde lest som en gal. Hodet mitt var helt proppet av informasjon, og en siste tekst på en halv A4 side ville ikke sette seg i hjernebarken. -Så da skrev jeg det inn på pcen, kopierte det 5 minutt før prøven startet og limte det inn i selve word-test-dokumentet når testen var i gang og læreren ikke så på. Jeg fikk 6/5 på den prøven husker jeg og har enda dårlig samvittighet.

Vært våken i 24 timer? Nei, det kan jeg aldri tro jeg har klart.Ved et uhell sagt "elsker deg" til en person? Nja, jeg har aldri sagt det uten å mene det, men jeg har sagt det i situasjoner jeg ikke egentlig har hatt lyst til å si det. Sånn foreksempel like etter en heftig krangel. -Når jeg ikke egentlig er over krangelen, men det bare buser ut fordi jeg ikke kan beherske meg. 

Sovet i skogen, under åpen himmel? Nei, dette står på to do listen min for enten høsten eller neste vår! -Når myggen ikke er mer. Jeg tisset i skogen på nattestid forrige helg (to minutt) og rumpa mi er enda full av røde myggstikk. 

Fått en farlig allergisk reaksjon? Ikke farlig tror jeg, men jeg hovner opp i halsen hver gang jeg spiser moreller, pærer, og røde eller grønne epler. Så får jeg bongolepper når jeg spiser fersk fersken. Kjempemorsomt. Det ser alvorlig talt ut som jeg har tatt restylane når jeg spiser bare en liten bit.


 
Blitt avvist etter en sjekkeseanse? Ja, én gang! Jeg var akkurat blitt singel for tre og et halvt år siden og drakk meg mer eller mindre stupfull på utestedet Harveys. En av bartenderne her var (ihvertfall med ølbriller på) megakjekk, og jeg var selvsagt med ett supergiret. -Men samme hvor mange enheter jeg har fått i meg så sjekker jeg ikke opp noen som helst. Jeg synes rett og slett det er DØflaut.

-Meeen etter en noe lang samtale med Cathrine, klarte hun på magisk vis å overtale meg, og jeg bestemte meg for å skrive ned nummeret mitt på en serviett og overlevere den til hunken i baren. Jada, kjemperomantisk. Foråsidetsånn jeg husker enda hvilket ydmykende slag som traff meg i ansiktet da bartenderen lenge før jeg i det hele tatt nådde han, bare strakk ut hånda si som et annet stopp-skilt og sa: "Du kan bare legge det nummeret i kløfta igjen. Jeg har dame!". Det var en trofast kar da i det minste, men herregud så dum jeg følte meg der jeg sto og tittet bort på Cathrine som KNAKK sammen av latter. Hun hadde selvsagt ikke hørt hva han sa og trodde bare jeg akkurat hadde blitt totalt avvist. -Dame eller ikke dame, jeg har ikke sjekket opp en eneste mann på byen siden. Kalt kjæresten for feil navn? Nei, takk og lov! Hahaha.

Grått i offentligheten i voksen alder? Ja, jeg fikk en helvettes kink i nakken/ryggen på vei hjem fra en ferie med kjæresten en gang husker jeg, og var helt nødt til å trille den tunge kofferten med disse ilende nervesmertene. Da rant det noen tårer i tollen på Gardermoen. Nerver i klem er noe herk.

Brukket et ben? Aldri brukket noe som helst! Ikke engang en tå! Jeg har heller aldri sydd. Ganske utrolig når jeg har vært både turner og sprangrytter i min ungdom.Gitt bort en gave som egentlig var en gave til deg? Nei! Jeg har gitt sponsorgaver videre i bursdagsgaver (sammen med andre ting) dersom jeg har fått flere like produkter, men da er jeg påpasselig med å si ifra om det så ingen tror jeg er en gjerrigknark som samler ting fra baderomsskapene fremfor å dra på gaveshopping. Hahaha. 

Holdt eller klappet et vilt dyr? Jaa, jeg har kost ihjel babyløver i bushen <3

Melket en ku? Nei, aldri! Men no worries. Det skal jeg gjøre når jeg er ferdig med bloggen, vil ha en pause fra sykepleierlivet og skal melde meg på farmen en sommer :-) Jeg tuller ikke. Det må være drømmeferien. Ihvertfall etter Maldivene.<3 <3 <3 

- En torsdag med selvstudie -God morgen! I dag er det akkurat en uke til jeg fyller 25! Wuhuuu! Jeg vet ikke hvorfor jeg gleder meg sånn, for jeg har overhode ingen planer for dagen min, og tenker faktisk ikke å feire den i det hele tatt, men jeg synes liksom bare det er hyggelig å bli et år eldre! Altså, jeg kan jo alltids invitere jentene på en uhøytidelig middag eller spillkveld, men jeg jobber hele bursdagshelgen min, så noe fest blir det ihvertfall ikke. -Selv om det var planen for bare et par uker siden.Hvordan har dere det? Jeg har virkelig fått bloggmotivasjonen min tilbake jeg om dagen, og kjenner jeg er litt bitter på at jeg ikke booket noen timer med fotografen min før hun reiste på ferie. Hannemor har stukket av til Spania en uke med noen av medstudentene våre, så der ligger de og koser seg på en solseng mens jeg kaver med å få knipset rare selfie-bilder mellom leseintervallene. Godt hun snart er hjemme igjen! Hehe, hun blir heldigvis bare til søndag.- Pastasalat med reker, mango, tomat og avokadokrem -Jeg vet ikke med dere, men jeg hadde ihvertfall en helt perfekt onsdagskveld i går! Mannen og jeg dro på dobbeldate/spillkveld til Annika og Diderik og koste oss GLUGG i fire timer der. Altså, jeg forstår ikke hvor tiden blir av når vi er på besøk hos det superparet. Jeg koser meg sånn at jeg nesten ikke føler jeg får blunket før klokken slår midnatt <3 Dessuten begynner jeg å få litt kontroll på mitt nærmest aggressive konkurranseinstinkt også, og det er veldig hyggelig!


Nå skal jeg studere som et ekte skolelys i hele dag! Det eneste jeg har planer om å gjøre mellom slagene er å blogge og bake deilige rundstykker. Jeg var tom for alt som het knekkebrød, brød og baguetter til morgenen i dag, så jeg lagde meg en diger bolle deig istedet som nå står og hever seg. Det gledes! Mangosalaten jeg hadde tidligere denne uken besto forresten av: 1 mango skåret i terninger, 150g ferske, pillede reker, 5 cherrytomater i terninger, 1/3 rødløk og 1/2 avokado most og blandet med 1ss rømme, salt, pepper og litt sitronsaft. Jo, og pastaskruer da! Mmm, riktig så lettvint og godt <3 Ha en nydelig torsdag alle sammen <3

12 ting du ikke visste om meg1. Jeg var hos tannlegen for første gang på syv år for et par dager siden og hadde ordentlig hjertebank fordi jeg fryktet fjorten hull, tannkjøttbetennelse og en regning på 100 000 kroner. Vel, jeg hadde wait for it... NULL HULL(!) Altså, jeg kan nesten ikke tro det. Jaja, da blir det syv år til neste besøk igjen.  

2. Jeg er veldig lett å lese. Du ser det på meg når jeg kjeder meg, du ser det på meg når jeg koser meg glugg, og du ser det på meg når jeg er irritert. Jeg er utrolig dårlig på å skjule mitt eget humør. -Bortsett fra når jeg er full. På fylla har jeg bare to humør. 1. GLAD og 2. MÅ SOVE NÅ.3. Jeg er skikkelig giftesyk om dagen. Om man kan kalle det det? Etter å ha sett x antall forlovelser og x antall bryllupsbilder på facebook og blogg de siste månedene har jeg begynt å lengte etter å gifte meg selv, og oppleve hele den koselige greia der. Hehe, det går nok snart over. Verpesyken kan jeg ihvertfall melde om at fremdeles er ikke-eksisterende.

4. Jeg har strekkmerker på rumpa og på innsiden av lårene. Synes det er morsomt at de havnet der og ikke på overkroppen.


5. Jeg er helt frelst av det nye tv-programmet "Vendela + Petter". Sitter bare og gliser når jeg ser på dem og krysser alt jeg har for at de faktisk er et par og at det ikke bare er tilgjort for tv. Jeg synes nemlig de er helt nydelige sammen.

6. ​Jeg sovner alltid, og jeg mener alltid innen 7 minutt etter at hode har truffet puta om kvelden. Mannfolket sier han stort sett hører sovepustingen min allerede etter 2-3 minutt, og at jeg ikke engang rekker å si god natt før jeg er bortreist. Elsker å sove <3 Jeg kan bruke 40 minutt på å velge film når vi skal se film sammen, og så sovner jeg 10 minutter inn i thrilleren likevel. Håpløst.7. Min største frykt er søvnparalyse. Jeg fikk det da jeg sovnet på ryggen en gang i juletider for to år siden, og siden har jeg aldri tillatt meg å sove slik igjen. Jeg våkner av meg selv dersom jeg faller bak på ryggen og hiver meg over til siden. Er så redd for å oppleve noe så ubehagelig igjen. Jeg lå to timer og bare kaldsvettet av frykt. Haha, forderdelig!

8. Jeg er en ekte frysepinne. Vinterhalvåret veier jeg gjerne et par kilo mindre enn sommerhalvåret, og det tror jeg skyldes at jeg konstant går og forbrenner av skjelving. Det skal også sies at jeg bare ikke kan kunsten å kle meg etter gradstokken.

9. Baksnakking finner jeg som en skikkelig u-ting. -Men er det noe jeg hater enda mer så er det når det blir sagt ekle ting i samme rom som "offeret" i håp om at han eller hun hører det som blir sagt. Av og til treffer jeg faktisk på noen sånne feige kvinnemennesker. Sånne som bare ikke tørr å konfrontere andre med et enkelt problem og som istedet må gå for en taktikk som minner mer om mobbing. Æsj altså. Dere det gjelder må jobbe med dere selv.10. Jeg får sjeldent i meg mer enn 6-7 dl med væske om dagen. Jeg klarer bare ikke å drikke når jeg ikke er tørst. Nå spiser jeg så mye at væsken i maten sikkert gjør opp for det, men jeg husker jeg alltid besvimte da jeg var på ferie som liten fordi kroppen min ikke ville fungere når gradstokken bikket 25+.

11. Jeg tørker ikke støv. Jeg tenker at det kanskje bare forsvinner av seg selv.

12. Jeg hadde ikke klart meg én uke på lavkarbo. Jeg elsker, elsker, elsker mat med mye karbohydrater. Kjøtt og grønnsaker klarer jeg meg fint uten en gang i blant, men ingen middag uten en eller annen form for potet, pasta eller ris. Mmm! Og hva ville vel livet vært uten cupcakes?Ha en fin lille-lørdag <3

Ukens filmtips: SplitHer kommer enda et filmtips i spenningskategorien! Det er omtrent det eneste jeg ser om dagen. Det er så sjeldent jeg er i det romantiske hjørnet, og komedier ler jeg aldri av lengre, så da ender jeg stort sett opp med en thriller, action eller dramafilm. Denne snurret jeg en kveld tidlig i forrige uke da jeg trengte en pause fra lesingen min, og siden har jeg gått og tenkt på den, så nå må jeg faktisk bare se og gi den en egen bloggpost! - Split -
En mann ved navn Kevin kidnapper tre unge jenter en ettermiddag. Han låser dem inne i kjelleren sin, og som om ikke det gjør filmen skremmende nok, lider han av en heftig personlighetsforstyrrelse. Hele 23 identiteter veksler han mellom å ha, og disse skal også jentene i kjelleren hans få smake på. I det ene øyeblikket er det en designer ved navn "Barry" som låser seg inn til jentene. I det andre er det niårige "Hedwig" eller den ekle, perfeksjonisten "Dennis" som ikke tåler støv. Jentene vet ikke hva de skal tenke, men de er alle enige om å gjøre alt de kan for å finne veien ut før identiteten som dreper, banker på døren.Her snakker vi spenning fra første scene! Herregud så forstyrrende og nervepirrende. Enda skumlere blir det når thrilleren baserer seg på historier som ikke er overnaturlige, men som faktisk kan skje der ute i den store verden. Nei, lar du deg underholde av en god thriller så snurr denne neste gang du trenger en pause fra studiene. Filmen kan leies på Viaplay! Tror jeg betalte 49 kroner for å leie den i 24 timer. Traileren kan dere se på youtube HER.Nå skal jeg kose meg på jobb! Ha en fin kveld alle sammen <3

Uken som gikk...

Ukens høydepunkt... Det blir helt klart helgen! Superhyggelig å starte på skolen igjen, men jeg lever fremdeles for ferier og helger altså. Fy så hyggelig det er å bare koble helt ut, legge fra seg alt av bekymringer og bare nyte to hele døgn i strekk med god mat, gode venner og kjærleiken <3 Helt prima! Jeg var nesten litt sentimental i bilen på vei hjem i går ettermiddag da det gikk opp for meg at helgen var over og at mandagen var like rundt hjørnet. Haha. Det er heldigvis bare fem dager til neste helg! Hang in there Borge.Ukens nedtur... Hehe, det må være første skoledag da jeg ankom biblioteksjappa og fikk greie på at mine nye skolebøker skulle koste meg rett under 7000kr. Det gjorde rett og slett litt vondt. Det er en splitter ny iphone det.. Eller en ukes ferietur på fem stjerners hotell i Spania... Nei, jeg må slutte å tenke sånn.Ukens leilighetsjakt... Det har vært dårlig med fine leiligheter til salgs i Kristiansand by den siste uken. Jeg har ikke sett et eneste hjem som har vært interessant siden forrige budrunde, og det tror jeg har gjort at jeg har mistet gnisten litt, men heldigvis har jeg venninner som enda er ivrige etter at jeg skal finne meg drømmeleiligheten. Annika har faktisk bedt om å få varsler hver gang nye hjem dukker opp på finn, slik at hun kan sende meg lenker til mine potensielle nye hjem. Hehe, de vennene altså <3 Krysser fingrene for at det dukker opp noe rålekkert snarest.

Ukens mest spilte sang... Det må bli "Camila Cabello - OMG"

Ukens oppskrift... Bringebær pannacottaen min! Mmm, den var så frisk og god den. Gikk og smugspiste på disse porsjonsglassene nesten hver kveld forrige uke. Porsjonene var så store at jeg jo aldri gikk tom <3Ukens film... Jeg har sett to spennende thriller/drama filmer denne uken. En av den tipset jeg om i gårsdagens siste post, og ellers leide jeg filmen "The Shallows" på Viaplay tidligere denne uken. Ikke en film jeg ville gitt terningskast seks, men den handler om en surfer (spilt av Blake Lively) som blir utsatt for haiangrep på ferie og som må kjempe om å overleve på et lite rev i havet. Personlig elsker jeg slike spenningshistorier, så jeg var ihvertfall meget underholdt!

Ukens latter... Har jeg antagelig fått meg av å ha Millemor på besøk. Åh, jeg kjenner jeg blir helt varm inni meg hver gang jeg ser på henne. Aldri opplevd maken til koseguri av et hundevesen. Hun har sovet i sengen med meg hver natt den siste uken og vil aller helst ligge klin inntil med hode sitt ved siden av mitt. Jeg dæver <3 Det har vært så hyggelig og jeg har vendt meg så til å ha selskap 24 timer i døgnet nå at jeg ikke engang skjønner hvordan jeg skal få levert henne fra meg i morgen.Ukens cravings... Gode hjemmelagde salater med pastaskruer! Jeg lagde meg en nydelig variant i går kveld, og i dag tenkte jeg faktisk å ha tacosalat til middag! Mmm <3 Jo, så har jeg cravet sjokolade noe så innmari. Jeg har klart å styre unna hele uken, men så gikk jeg på en megasmell i går og bakte meg en hel brownie-kake som gikk ned på HØY kant.Akkurat nå... Skal jeg få unnagjort de siste studiespørsmålene jeg har satt meg som mål å fullføre denne mandagen, og så skal jeg gjøre meg klar til en stykk tannlegetime før jobb. Jeg skal bare på en sjekk og rens ettersom det er årevis siden sist. -Så skal jeg faktisk ha med meg ei fra klassen på opplæring på Valhalla i dag, og jeg vet ikke hvem det er enda, så det blir veldig spennende! Gleder meg til å jobbe litt igjen. Nå er det jo over en uke siden sist <3 Er det noe dere savner her på bloggeriet, så hyl gjerne ut i kommentarfeltet!
Ellers ønsker jeg dere en super start på den nye uken <3 

Sunday With Netflix & BrowniesRiktig god søndagskveld alle sammen! Nå har jeg akkurat rigget meg til med brownies og jordbær i sengen her. Tenkte jeg skulle avslutte denne deilige uken med splitter nytt kosetøy og en søndagsfilm fra Netflix. -Og Mille på fanget da. Tror ikke jeg får det stort koseligere faktisk! Jeg burde definitivt ha gjort fornuftigere ting, men jeg skal tidlig opp i morgen, og først på forelesninger for så å ta en ekstravakt på jobb til sene kvelden, så i dag unner jeg meg en bekymringsfri kveld hjemme alene med film og usunneter. Håper uken deres har vært like fin og innholdsrik som min!
- Tonight i'm watching Message from the King -Filmen jeg snurrer i skrivende stund heter "Message from the king" og er en Netflix-thriller. En så langt dritspennende film om en afrikansk mann som reiser til USA for å finne sin forsvunnede søster. Stort mer vet jeg ikke om filmen riktig enda, men den er splitter ny i år og står foreløpig med fem stjerner så da regner jeg med at den er like spennende hele veien ut!

Ellers har jeg faktisk fått unnagjort litt planlegging også denne ettermiddagen. Jeg har notert meg ned en ny ukesmeny, fylt ut og hengt opp timeplanen på kjøleskapet, og laget meg en diger porsjon med pasta og rekesalat som skal være skolelunsjen min fra og med i morgen! Jeg trodde forrige ukes horn skulle vare litt lengre, men de klarte jeg jammen å dytte i meg på tre små dager. Det er farlig med bakverk altså! Jeg spiser meg jo ihjel på det enten det er kake eller rundstykker.. Jeg savner fredagen allerede, men mandagen blir nok ikke så dum den heller når den kommer!
Måtte dere få en herlig søndagskveld dere også <3

- Leirdueskyting -- Hyttetur med leirdueskyting - 

Woah! For en helg!! Åh, jeg har kost meg glugg de siste 48 timene, og det til tross for at været har vært alt annet enn samarbeidsvillig. Hehe, jeg skulle egentlig tilbrakt lørdagen hjemme i leiligheten, men så hadde vi det så innmari koselig på hyttetur at vi bestemte oss for å bli en natt til. Fredag til lørdag var vi fire tobeinte og tre firbeinte som slappet av, spiste reker og krabbe, skjøt på leirduer og spilte spill. Herregud så hyggelig! Vi herjet, skålet og lo inni hytten helt til klokken to om natten og like etter et deilig frokostmåltid med egg og bacon morgenen etter var det ut og på an igjen med leirdueskyting. At jeg ikke har oppdaget moroa med denne hobbyen før?! Jeg ble jo til og med flink på slutten! Traff på nesten alt! Håhå, nei jeg tror faktisk jeg koste meg like mye som guttaboys med den hagla i hendene.

Lørdag ettermiddag dro Kristine og Christoffer avgårde med hundene igjen, men selv om denne kvelden ble noe roligere enn fredagen så hadde vi det virkelig superhyggelig disse timene også. Vi lagde oss en helt nydelig viltgryte til middag og jeg spiste altså så mye at jeg enda føler jeg triller. Det er noe av det beste som finnes på denne tiden av året! Viltgryte med masse masse seterrømme, brunost og fløte. Mmm! Nå er det visst bare å ønske høsten velkommen.
- Fredagen vår i et bildedryss -

Håper dere har hatt en knallhelg selv! 
Nå skal jeg se og få planlagt den kommende uken <3

Geek Of The WeekJeg lurer på hvor mange festlighetsforespøsler jeg har takket nei til denne uken, for å sitte hjemme og se sykdomsvideoer fra sykepleiepluss istedet. I dag er det Bris-festivalen, i går var det utekino på plenen til universitetet, dagen før der var det rave-party og dagen før der grilling og enda mer alkohol ute på en volleyballbane. Haha! Jeg.Bare.Orker.Ikke! Jeg kjenner liksom ikke på lysten til å drikke i det hele tatt om dagen, og da er det ikke noe særlig å omgås andre, fulle folk heller. Mine kjære medstudenter må snart tenke at jeg er Kristiansands kjipeste kvinnemenneske, men det får heller våge seg. Jeg skal ta del i sosialiseringen neste uke, når studentene har drukket seg lei på øl og sprit de også. Inntil da, finner dere meg hjemme med nesa i pensum!Jeg har lest om hjerte og karsykdommer i seks timer denne formiddagen og har tenkt til å lese om nøyaktig det samme i ihvertfall fem til. Ikke bare er det det største og viktigste tema vi har om denne høsten, men det er så spennende! Håper jeg får muligheten til å jobbe ved en hjerteavdeling på sykehuset en dag. Kanskje allerede i neste praksisperiode? *Fingers crossed*. Nei, jeg blir faktisk evig takknemlig for alt annet enn barneavdelingen.  

Jeg skal bare skifte til et ordentlig antrekk og ta med meg hunden på bussen til mannen, så skal vi tilbringe resten av kvelden der, nerdende sammen. Jepp! I morgen blir det par-hyttetur, skalldyr og moro for alle penga, så i dag har vi bestemt oss for å sitte på hver vår kant av stuebordet og kjøre 30 minutters lese-intervaller sammen, med 10 minutters hyggepauser innimellom. Høres ikke det ut som en perfekt date, så vet ikke jeg. Neida, men selv om vi ikke studerer det samme så er det jo veldig hyggelig å bare være i samme rom <3 Det synes ihvertfall jeg!- Another Day Of Geeking Out -Jeg lagde meg en diger porsjon fruktsalat til lunsj i dag, så nå skal jeg se og tømme siste rest av den og komme meg avgårde! Håper dere har en super torsdag, og at dere som skal på festival i Kristiansand i kveld klarer å nyte det til tross for grått vær. Dere får skåle litt for meg også, så sees vi neste uke, når livets store festdager er over! Haha.

It's Lunch O'ClockWhat a day! Jeg blir så glad når solen skinner om dagen, for de siste ukene har det absolutt ikke vært noen selvfølge. Jeg har hatt en veldig fin første dag på skolen, kommet meg gjennom semesterets første forelesninger og funnet ut at årets pensumbøker koster... wait for it: Over 6000 kroner!  Nesten 7000 faktisk. Altså, herreGUD? Er ikke det et ran? -Og jeg som har vært så sparsommelig denne ferien! -Spart hver krone jeg har tjent fra sommerjobben og ikke reist på en eneste ferie. Haha, jeg orker faktisk ikke! Jada, det er utdannelsen min og skolebøker er flotte greier, men ØRH for en kjip utgift likevel. Heldigvis var jeg lur nok til å bare kjøpe halvparten i dag. Resten skal jeg helt klart få tak i til halv pris og vel så det brukt.Det var ikke bare prisen som ga meg et lite sjokk på biblioteksjappa i dag, men også mengden pensumbøker det er meningen vi skal lese de neste tre månedene. Vi har eksamen i midten av november, og nå sitter jeg hjemme ved stuebordet og nesten drar meg i håret av tanken på at jeg ikke bare skal lese, men også PUGGE informasjonen som står i disse tjukke greiene. Åh, FY måtte det bli enklere enn det ser ut som ved første øyekast.En oppmuntrende lunsj med byens greieste regnskapsfører var definitivt på sin plass etter denne formiddagen. Vi fikk unnagjort litt regnskap på kontoret hans først, og så feiret vi livet med et deilig måltid blåskjell og fries på Sjøhuset etterpå. -Rett ved havet og med hvitvin i glassene. Helt nydelig var det faktisk. Både maten, sola, Geir og spanderingsbuksene <3- Wining & Dining With Le Boss -Nå skal jeg ut på tur i kveldssolen med lille Mille, og så skal jeg studere litt før jeg rigger meg til med bringebær-pannacotta og fotballkamp. Jepp, jeg skal sitte oppe til klokken ett i natt og se Real Madrid - Barcelona spille igjen. Det var så sjukt spennende sist, så de timene der har jeg sett frem til i to dager nå. Tenk at jeg sitter mutters alene og ser på fotball til svarte natten? Haha! Kampen går på Max, hvis dere skulle få lyst til å se den dere også!Er ikke det der Norges cooleste regnskapsfører så vet ikke jeg... <3
Tusen takk for nok en nydelig lunch Geir! Måtte du føre regnskapet mitt for evig og alltid.

Final Preparations for School
Riktig god lille-lørdag dere! Tirsdagen min bare fløy avgårde i går, og det til tross for at jeg stort sett tilbrakte hele dagen innendørs. Regnet øste ned hele dagen, og da så jeg min mulighet til å få unnagjort siste rest av forberedelser før det nye semesteret som starter i... DAG! Jeg bakte en diger porsjon fylte horn som ble så stygge av jeg egentlig lovet meg selv å aldri vise dem til noen andre enn magesekken. -Men de smakte til gjengjeld nydelig da.- Preparing for a new semester -Sjekkliste før skolestart: 
1. Fylle fryseren med fylte horn til skolelunsj 
2. Kjøpe nye skrivebøker + pensumbøker
3. Skrive ut timeplanen for høsten 2017 
4. Betale semesteravgift 
5. Melde meg opp til eksamen i alle fag
Ellers gikk gårsdagen til å studere den nye timeplanen, finne ut hvilke tema vi skal ha forelesninger om først, og planlegge lesestrategien deretter. Dette anbefaler jeg virkelig dere alle å gjøre. Man får så innmari mye mer ut av forelesningstimene dersom man har lest og forstått stoffet på forhånd. Da slipper man å sitte og skrive ned hvert eneste ord læreren sier, og bli frustrert over de setningene man ikke rakk å notere seg ned. Det er så mye deiligere å sitte bakoverlent og bare lytte etter tilskudd til det du allerede har lært på forhånd! Bare prøv det i et par forelesningstema, så går du aldri tilbake <3 Spesielt viktig er det ihvertfall med en slik leseplan i de vanskelige fagene. Som "anatomi/fysiologi", eller "sykdomslære" som jeg i høst skal få bryne meg på. Ah, jeg kjenner jeg gleder meg til å komme i gang jeg nå! Sommerferien var visst lang nok dette året også. 

I dag skinner solen igjen her i Kristiansand by, og det passer meg midt i blinken! Det ble bare en kort tur på Mille og meg i går, så nå skal vi lange ut på en lengre ferd før jeg hopper i skolehabitten og drar avgårde på forelesning. Deretter bærer det videre på middag med Geir, og det gleder jeg meg også en haug til!Dette blir en finfin dag <3 Håper det står like bra til med dere!

Would you rather...1. Fått eksplosiv diaré midt i offentligheten en gang i året, eller under hver eneste middag hos svigers?
Å, kjære gud. Midt i offentligheten. Forhåpentligvis blant mennesker jeg aldri skal se igjen.
 
2. Hatt et hode på størrelse med en vannmelon eller en tennisball?
Vannmelon. Jeg tror det vil ta seg hakket bedre ut.

3. Giftet deg med Donald Trump eller ha en one night stand med Putin?
Gifte meg med Donald Trump. Vi kan alltids skilles i rekordfart.

4. Revet av alle neglene på fingrene, eller revet ut alle tennene fra munnen?
Revet ut alle tennene. Orker ikke engang tanken på førstnevnte.

5. Kuttet av en finger, eller betale 50 000kr for personen du hater mest sin spaferie?
Hvem er det jeg hater mest da? Hmm, samme kan det være. Jeg hadde aldri kuttet av en finger.


 
6. Frosset til døden eller brent ihjel? 
Frosset til døden. Det går kanskje raskere å brenne, men nei... aldri.

7. Leve for alltid eller dø de neste fem minuttene?
Første tanke var definitivt å leve for alltid, men så kom jeg på at "for alltid" er en laaang stund. Jeg er definitivt glad i livet, men det er ikke sikkert jeg ville vært det om 100 år når alle mine kjære og nære er gått bort og verden ikke er den samme som i dag. Nei, jeg hadde valgt å dø de neste fem minuttene jeg.

8. Konstant rennenese eller føle at du har noe i øyet 12 timer i døgnet? 
Rennenese takk. Rusk på øyet er forferdelig!

9. Ha superkrefter som gjør deg usynlig eller i stand til å fly? 
I stand til å fly! Tenk å kunne krysse landegrenser når som helst? Ta mandagen på Maldivene og torsdagen på Bahamas? Yes please!

10. Aldri mer internett-tilgang, eller aldri ha mulighet for å fly igjen? 
Aldri mer internett. Jeg har ikke reist og opplevd verden nok enda. Det er jo dessuten ferielivet jeg lever for! Nyhetene kunne jeg lest i papirutgaver, men jeg hadde helt klart felt noen tårer over å aldri mer kunne få bruke Viaplay eller Netflix om søndagskveldene. -Og aldri mer google!? Wow.. Da måtte jeg faktisk slått opp i bøker hver gang jeg skulle hatt svar på livets store spørsmål. Tungvindt!11. Skreket NEITAKK eller begynt å gråte hver gang du ble spurt om pose på butikken? 
Skreket neitakk. Hahaha, jeg dæver.

12. Lukte oppkast uten å legge merke til det selv, eller ha en partner som lukter oppkast, og kjenne det?
Ha en partner som lukter oppkast. Jeg er ikke så fryktelig sensitiv for selve lukten. Jeg synes synet er verre, så så lenge han ikke faktisk kaster opp konstant så skal jeg klare å leve med lukta! Jeg ville vært forferdet av å vite at jeg luktet vondt uten å kunne kjenne det selv eller gjøre noe med det.

13. Ukontrollert, illeluktende promping på jobb eller under hver eneste første date? 
På jobb. Mine kjære kollegaer er så herdet at de ikke engang ville lagt merke til det.

14. Nyse hver gang du prater, eller få tårer i øynene 24 timer i døgnet?
Jeg er ikke så snakkesalig av meg, så jeg ville kanskje gått for "nyse hver gang du prater". Med tårer i øynene ser man jo ingenting! Tror det ville skapt større utfordringer i hverdagen min.

15. Lykkelig men singel for resten av livet, eller ulykkelig gift for resten av livet? 
Lykkelig singel, med hund og mange gode venner.16. At politiet skulle funnet din døde kropp på en haug av sex-leketøy eller på en haug av dop? 
Ååå..... Denne orker jeg ikke å ta stilling til engang. Det må faktisk bli dop. Førstnevnte er jo helt... grusom! 

17. Hatt det lekreste huset i et fattig nabolag eller det styggeste huset i et rikt nabolag?
Det styggeste huset i et fint nabolag. Hadde jeg bodd i slummen så ville vel naboene daglig prøvd å robbe meg for verdiene mine. Dømmer dem heller ikke. Jeg ville ha gjort det samme selv i nød.

18. Vært i den virkelige versjonen av The Walking Dead eller Jurassic Park?
Jurassic Park! Håhå, noe så spennende. Jeg blir helt fascinert av tanken på at det har løpt digre dinosaurer rundt på jorden, og skulle mer enn gjerne fått oppleve å se dem. -Ja selv om det skulle føre til at jeg på et tidspunkt ble spist opp. Heller spist av en dinosaur enn enn zoombie eller?

19. Få 20 barn eller ingen? 
Ingen. Tenk å få 20 barn!? Å herregud. NEItakk.

20. Øyevipper som fingre eller fingre som øyevipper? 
Fingre som øyevipper. Får ikke tak i mye med øyevipper som fingre ass!Hehehe, det var 20 dilemma på morgenkvisten!
Du må gjerne kopiere listen og skrive ditt eget blogginnlegg <3

Ukens kjøleskap med menyHar dere en fin mandag? Dere som har startet på nye studier i dag, hvordan har det gått med dere? Kjenner jeg blir spent på deres vegne jeg! Husker så godt hvor nervøs jeg var selv i fjor, og hvordan jeg fant trøst i å se hvor redde mine medstudenter også så ut. Hehe! Heldigvis blir man raskt kjent. -Ja selv om man står over festens uke med faddere og faddergrupper. Selv tok jeg bare del i et par kvelder under fadderuken i fjor, og likevel har jeg nå klart å bli kjent med flere fine medstudenter. Håper dere koser dere glugg enten dere befinner dere på konsert, fest, eller hjemme med nesa i splitter nye pensumbøker <3 Selv gikk jeg for sistnevnte i dag. Det ble ikke noe av dyreparken denne dagen heller, så istedet har jeg brukt litt tid på hygge i hagen, og litt tid på pugging av hjerte og karsykdommer. Helt topp det! Deilig å kjenne på at rutinene sakte men sikkert kommer tilbake, og at jeg begynner å få litt struktur på hverdag igjen. I morgen melder det plaskregn hele dagen i sør, så da blir det nok enda mer lesing på meg. Synes det er digg å ligge litt foran skjema i tilfelle jeg skulle bli stående i et flyttekaos en måned før eksamen. Det husker jeg at jeg også var evig takknemlig for i fjor, når en plutselig kjærlighetssorg og et flyttekaos stjal nesten en måned med studie og lesekonsentrasjon fra meg. Man kan jo aldri vite hva livet gir en! - Denne ukens middagsmeny -
1.
 Bakt potet med deilig tilbehør
2. Kjøttboller med couscous og sitronsaus
3. Pad Thai wok med kjøttdeig
4. Hjemmelaget Ris De Luxe med reker
5. Kremet pasta med pulled pork
6. Vegetargryte med hvite bønner og foccacia


Jaja, nok skravling! Her kommer ukens middagsmeny og kjøleskap.  Kun seks retter står på menyen min denne uken, og det skyldes at jeg på onsdag har  en middag med Geiremann på agendaen! Vi har snakket om å spise på Sjøhuset og skåle for leilighetsjakten i hele sommer, og nå er endelig datoen satt <3 Det gledes! Skulle selvsagt aller helst hatt et leilighetsKJØP å feire også da, men det får vi ta i neste omgang. Hoho! - This week i'm craving -
Blå druer dyppet i pasjonsfruktkesam 
Litago & stratos sjokolademelk 
Frokosthorn med pesto, ost og skinke
Oppkuttede neper, reddiker og kålrabibiter 
Grønne smoothiebowls med chiafrø
Det er så mye hyggelig som skjer denne uken! Skolestart, hygge med medstudenter, middag med Geiremann og teltcamping med bestis! Kristine og jeg har snakket om å dra på telttur i hele år, men ettersom ingen av oss har telt har vi bestemt oss for å dra med oss guttaboys og teltene deres, for å dra på par-camping istedet. Hehe, hvis været spiller på lag vel og merke! Det får tiden vise. Det ville ihvertfall vært suuperhyggelig å ro ut til en liten øy, campe der med tre hunder, bestis og mannfolka, grille, drikke vin, fiske og bare kose oss i et lite døgn til helgen <3 

En enkel, frisk sommerdessert- Bringebær panna cotta med vaniljesaus -God mandagsmorgen fra Mille og meg! Vi har akkurat vært ute på en 3 kilometers joggetur i den nydelige morgensola, og nå skal vi snart ut i hagen og nyte oss litt der også før turen går videre til dyreparken for min del. Jeg har nøyaktig to feriedager igjen før skolestart, så disse 48 timene må brukes godt!

Jeg hadde en veldig grei kveld på vakt i går, og det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å slå på tven og se siste omgang av Barcelona - Real Madrid. Den eneste fotballkampen jeg bryr meg om å titte på. HerreGUD så spennende det var også! Både straffespark, selvmål, masse feildømming og både mål og utvisning av Ronaldo. Hoho, jeg ble på et tidspunkt sittende og hyle i sengen med Mille helt forfjamset på fanget. Stakkars lille.. Trodde vel det hadde klikket for meg. Gleder meg allerede til onsdag, for da skal de vel spille mot hverandre enda en gang? Eller har jeg missforstått?
Du trenger - Bringebær Pannacotta: 1. 350g frossne bringebær 2. Saften fra 1 lime 3. 50g sukker 4. 1 liten boks bringebærkesam 5. 4 gelatinplater 6. 0,5 dl vann
 


Før jeg hiver meg rundt, tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på en superenkel dessert som jeg lagde meg i helgen. Bringebær panna cotta med hint av lime, toppet med vaniljesaus. Mmm! Høres godt ut, ikke sant? Sommeren er ikke over riktig enda, så dersom du skal ha noen middagsgjester eller bare venninner over på jentekveld i nærmeste fremtid, passer dette perfekt å servere som snacks. Det tar 10 minutt å lage, og smaken er både frisk og søt <3


Slik gjør du: 
1.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutt. Dette for å gjøre dem myke.
2. Varm opp 0,5 dl vann, de frosne bringebærene, limesaften og sukkeret i en gryte.
3. Ta gryta av plata når det begynner å småputre, ta opp gelatinplatene og klem vannet ut av dem.
4. Legg gelatinplatene over i den varme bringebærmassen og la dem smelte inn mens du rører. 
5. La det hele avkjøle seg i ca 40 minutter før du rører inn boksen med bringebærkesam.
6. Hell panna cottaen over i serveringsglass og sett til stivning i kjøleskap i 4 timer.   Topp med sukkerfri vaniljesaus og noen friske bringebær!
Minner ganske mye om bringebær fromasje på smak <3 Suuperdigg.

Tivoli og SkalldyrfestivalWow, for en kveld! Herlighet, gårsdagen gikk ihvertfall til topp tre på listen over favorittopplevelser sommerferien 2017. Jeg dro omtrent rett fra jobb til skalldyrsfestivalen i Mandal og koste meg der i nesten fem timer! Annika, Siri, Caroline og jeg trasket fra bod til bod, kjøpte oss snacks, spiste et superdigg skalldyrsmåltid, kjøpte oss turtøy på supersalg til våre kommende jente-hytteturer, og dro på tivoli, spiste popcorn og karamelliserte epler. Jeg følte meg som et barn igjen der jeg danset på gaten til gatemusikk, gliste fra øre til øre og bare NØT hvert minutt av kvelden. For en lørdag! <3- When The Good Stuff Never Ends -
Mens tøffingene (Caroline og Siri) bega seg ut på utfordrende karuseller sto Annika og jeg nærmest med dødsangst og så på. Det har vært så mange nyhetssaker hvor karusellvognene flyr i lufta og besøkende dør, at jeg nesten var redd for mitt eget liv bare ved å stå under og se på den potensielt flyvende drapsmaskinen. Det eneste jeg turte å sette meg inn i var det rolige Pariserhjulet, men også her hadde jeg alvorlig talt pusteproblemer på toppen. -Bare et par sekund vel og merke, for så poppet "Do it for the blog" setningen ut av bestis munn, og vips så var kamera fremme og høydeskrekken borte. Eller... Jeg tror kanskje dere gjennomskuer den i det intense blikket mitt på bildet under her.

Jeg knipset en hel haug av bilder fra kvelden, så her kommer et deilig bildedryss! Måtte et lørdagsbesøk til sommerbyen Mandal bli en årlig trend for venninnegjengen fremover <3 Ikke en alkohol-enhet inntok jeg, og likevel følte jeg meg helt rusa på ren iver og glede. Haha, loved it! - En kveld som barn igjen -
Nå skal jeg og en stykk hundevofs ut på tur i det nydelige været! Vi skal dra til et av mine favorittsteder i skogen og bare leke oss i et par timer før jeg må avgårde på jobb igjen. Jeg har kveldsvakt denne søndagen, og det kunne ikke passet meg bedre når solen skinner og gradstokken viser 18+ allerede! Da er det nydelig å få utnyttet morgensolen <3
Kan dere ha en deilig søndag dere også? 

Selger alle skolebøkene mine!Hei og hopp! Da var nok en innholdsrik arbeidsdag over, og jeg klar for å ta skalldyrsfestivalen med storm. Høhø, høres ut som jeg skal drikke meg dritings og danse på bordene der borte. Det var overhode ikke planen, men jeg skal innom hver eneste matbod de har og spise til jeg sprekker! 

Tenkte bare jeg skulle stikke hodet innom bloggeriet og fortelle dere helt nye sykepleiestudenter at jeg selger alle skolebøkene mine fra fjoråret til en pakkepris! Jeg kjøpte alle bortsett fra tre av disse splitter nye i fjor, og flesteparten av dem ser urørte ut, mens andre (en) ser ut som den har vært med på en intens eksamensinnpurt. Hehehe. Uansett, jeg selger dem alle sammen for 2000kr! 1800 dersom du vil dukke opp på døren min på Justneshalvøya i Kristiansand, så jeg slipper å sende dem. Sending av pakker er mitt verste mareritt nemlig. Jeg kjøpte bøkene for rett under 5000kr i fjor, så her er det definitivt noe å spare!- Bøkene med forfatter, utgivelsesår og utgave -
1. 
Sand, O, Sjaastad, V, Ø., Haug, E., Bjålie. J.,G Menneskekroppen.
2006. 2. utg. Oslo, Gyldendal
2. Bielecki, T & Børdahl B . Legemiddelhåndtering.
2013. 7. utgave.
3. Ingstad, K. Sosiologi i sykepleie og helsearbeid.
2013. Oslo, Gyldendal Akademisk.
4. Gulbrandsen, L.M. Oppvekst og psykologisk utvikling: innføring i psykologiske perspektiver.
2017. Oslo Universitetsforlaget.
5. Brinchmann, B.S. (red.) Etikk i sykepleien.
2016. 4. utg.. Oslo: Gyldendal Akademisk.
6. Brudal, L.H. Empatisk kommunikasjon Et verktøy for menneskemøter.
2014. 1. utgave. Oslo, Gyldendal Akademisk.
7. Kristoffersen, N.J., Nordtvedt, F. og Skaug, E.-A., Grimsbøe, G.H (red.) Grunnleggende sykepleie, Bind 1. 
8.
Kristoffersen, N.J., Nortvedt, F. og Skaug, E.A. (red.) Grunnleggende sykepleie bind 2.
2016. Gyldendal Norsk Forlag as.
9. Kristoffersen, N. J., Nortvedt, F. og Skaug, E. A. (red.) Grunnleggende sykepleie bind 3.
2016. 2. utgave . Gyldendal Norsk Forlag as.
10. Vabo, G. Dokumentasjon i sykepleien.
2014. 2.utg. 2014 . Oslo / Cappelen Forlag.
11. Jørn Stordalen. Den usynlige fare, 5. utgave.
2015. Bergen / Fagbokforlaget.11 bøker for 2200kr altså. Utenom disse vil jeg tro at det er tre bøker til du vil trenge. Det var det ihvertfall i fjor, men det kan du sjekke ved å google pensumlisten på de ulike fagene dine på ditt universitet! (Du har en pensumliste per fag). Disse bøkene kjøpte jeg aldri, men det fikk jeg angre på da hjemme-eksamen kom, bøkene var utsolgt og jeg ble nødt til å kopiere 30 sider fra studievenninne. Haha, notetoself: bare kjøp alt med en gang.

Mail meg dersom du vil tømme bokhylla mi! Noen er det markert med markeringstusj i, mens andre er helt urørte. Martheborge@hotmail.no er mailen min. Jeg drar som sagt på festival nå, men vil svare første mann i morgen!Alle bøker er nå solgt <3

En siste soledag i BaneheiaHer kommer et lite bildedryss fra torsdagsformiddagen! Timene Annika og jeg lå i Baneheia og solte oss under blå himmel og 22 varmegrader. Høres idyllisk ut, ikke sant? Vel, veldig avslappende var det definitivt ikke. Haha, hvert tjuende minutt tikket det nemlig inn nye bud-meldinger fra eiendomsmegleren, og for hvert "pling" hoppet både mitt og Annikas hjerte over et slag. Jaja, nå kan nok en lærerik og spennende førstegangsopplevelse hukes av på livets liste! - Snapshots from my thursday - Nå er jeg antagelig på vei til jobb allerede, og der blir jeg til klokken tre i ettermiddag, men SÅ bærer turen til skalldyrsfestivalen i Mandal. Juhuuu! Jeg skal tilbringe lørdagskvelden min sammen med fine jenter og boder med all verdens type skalldyrsretter. ÅH, jeg gleder meg! - Me and my very best friend -Passe hund har jeg også sagt ja til denne helgen så senere blir en stykk jakthund levert på døren min <3 En nydelig liten grå hundevofs med navn Mille. Det begynner å bli en stund siden sist jeg passet venninnenes hunder nå, så nå tenkte jeg det var på tide med en oppfriskning! Jeg må jo øve meg litt også, til jeg skal bli eier av min egen om under et år! Skal bare få det forbaska nye hjemmet mitt i boks først! Meg: Jeg vedder på at jeg får den nå! Den er min nå! Jeg har det på følelsen!!
*PLING*
Meg: Neeeeei!!! Den meldingen kom for tidlig! Det er fader meg nytt bud igjen...Definitivt den mest stressende soldagen jeg har hatt i sommer <3 Haha! 
Kan dere ha en finfin lørdag? Skal holde dere oppdatert på snap fra festival i kveld!

- Shooting friday -God hælj får jeg vel starte med å si ettersom jeg glemte det i morgenposten min! Denne helgen må dere virkelig nyte, dere som starter på nye og gamle studier førstkommende mandag. Jeg er så heldig å ha fri helt til onsdag jeg, ettersom jeg i år slipper unna navnopprop og de nervepirrende greiene der. Hehe! Håper fredagen deres har vært fin så langt <3 Jeg har ihvertfall kost meg glugg med besøk av både Hanne og Anita. De har hjulpet meg med litt *rettelse* nihundreogfemti bloggbilder denne ettermiddagen, og fått servert litt deilig wok til middag! Jeg var på butikken allerede klokken ti i dag tidlig og fylte kjøleskapet med fire fulle handleposer av mat, så denne helgen skal jeg neppe sulte. Fatter ikke at jeg kom meg opp i det hele tatt i dag. Jeg dro på tur i skogen til klokken ti om kvelden i går, gikk ihvertfall 6 kilometer i tungt terreng og hev innpå en flaske rødvin til klokken ett om natten etterpå. Haha, er det feri så er det feri!- Enkel wokmiddag for fire - Elsker altså slike innholdsrike dager <3 Oppskriften på denne digge woken får dere under her. Det hender at jeg lager woksausen fra bunnen av også, men når det selges så innmari mange godsmakende ferdigvarianter på butikken, så går jeg stort sett for en av disse altså. Billigere blir det faktisk og ofte.Ettersom jeg skal tidlig opp og på jobb i morgen, har jeg satt av fredagskvelden til litt me-time jeg! Tror faktisk ikke jeg kan huske sist jeg hadde en fredagskveld alene hjemme med film og snoperier. Vanligvis er jeg helt avhengig av en eller to slike kvelder i uken, men i sommer har det liksom fristet mer å være sosial! -Eller ta slike hyggekvelder sammen med det fine mannfolket. -Men nå er han på hyttetur med guttaboys så da får jeg se og sette pris på noen timer hjemme alene igjen <3Wok med nudler og kjøttdeig:
Start med å steke kjøttdeig og koke ferdig nudlene. Hakk opp alt av grønnsaksingregienser og wok disse gylne og sprø i ca 3 minutt. Tilsett kjøttdeigen og de ferdige nudlene + en håndfull cashewnøtter. Mmm! Hell over et glass med "Soy & Sweet Chili" og nyyyyt. Supergodt både alene og med hjemmelagde vårruller til.Hyl ut dersom dere skulle ha et filmtips på lur til meg!

- En nervepirrende budrunde -Wæææ! I går var jeg en halvtime og 5000kr fra drømmeleiligheten! Tenk, i dag kunne jeg våknet opp og vært eier av en nyoppusset 68 kvadrats med tidenes uteplass, utepeis, klesrom, garasje og det hele. Det var til og med i nabolaget til Kristinemor! -Men så tok fornuften tak i meg og sa jeg måtte gi den fra meg. HerreGUD så spennende det er med budkrig! Jeg trodde jeg skulle dæve da de andre aldri ville gi seg og kom med det ene motbudet etter det andre.

Jeg startet med å by 50 000 under takst, og tre timer senere bød jeg 150 000 over takst. Siste budet jeg la inn gjorde mer vondt enn godt, ettersom jeg visste leiligheten ikke var verdt så mye penger, så selv om vinnerbudet bare var på 5000kr mer enn mitt, kjente jeg at det ikke lengre føltes som en seier. Jeg skal selge med gevinst også en gang, ikke sant? Halv tre i går ettermiddag sendte jeg meldingen "Leiligheten er deres :)". Litt bittert, men også litt godt å vite at jeg ikke har måttet betale for mye. Jeg har da ikke jaktet på leilighet SÅ lenge! Det dukker snart opp igjen noe som er like fint tenker jeg <3

Nå har jeg akkurat inntatt en iskald smoothiebowl og venter på at Hannemor skal banke på døren. Vi har ei litta fotoshoot på gang denne fredagsmorgenen, og så skal jeg bare ligge ute i hagen og sole meg hele ettermiddagen. Jeg har jobbhelg og får ikke utnyttet finværet de neste par dagene, så da skal jeg ihvertfall gjøre det i kveld! Kanskje tar jeg meg en powerwalk i kveldssolen også. Det hadde vært nydelig! 

- Smoothie bowl for breakfast -

1. 1 banan (halve i smoothien og halve som topping) 2. 50g frossne jordbær 3. 1ss chiafrø 4. 1dl appelsinjuice 5. 1 mango (halve i smoothien og halve som topping) 6. 1/2 boks ananas med juicen 7. 2ss vaniljekesam 

Som topping liker jeg  å strø over litt mer chiafrø, litt friske jordbær og litt frokostblanding!

En ikke fullt så idyllisk campingtur
Gresset er kanskje enda grønt, men i går føltes det definitivt som høsten var ankommet sør. Herlighet for en RAR campingtur jeg har befunnet meg på de siste 24 timene. Haha, det var så mye som gikk galt, og så lite som spilte på lag med oss at vi bare måtte hive innpå med hvert vårt vinglass på et tidspunkt og le av hele opplegget.
- Et døgn med bål, grilling, fisking og skåling - For det første så kom vi oss ikke avgårde før klokken halv åtte om kvelden. -Vi i en bil som nesten ikke ville trille, og Annika på en sykkel hvor kjettingen kapitulerte. Da vi omsider kom frem til stedet vi hadde bestemt oss for å slå opp telt og fyre opp bål ble vi møtt med skiltet "teltcamping forbudt". I den idylliske sommerbyen Søgne skulle det nemlig på ingen måte være enkelt å finne et lovlig naturområde for telt. Vi kom faktisk ikke i gang med å slå dem opp før klokken ni om kvelden, når temperaturen falt og regnet begynte å øse ned. Takk og lov for at Siris telt er vanntett tenkte jeg!

-Men tror dere ikke at teltpinnene hennes ikke lå med i teltposen? Jeg skal ærlig innrømme at jeg etter å ha sklidd i regnet og landet med knærene i gjørma, jobbet ganske hardt med mitt indre for å ikke bare ringe en taxi og be den kjøre meg straka vegen hjem igjen, meen så kom jeg på at det jo alltid ordner seg, og at alt handler om innstilling. Kjæresteparene hadde med seg et par telt de også, så vi trykket i oss noen pølser, skviste oss inn i Annika sitt telt, og drakk oss gode i formen mens vi lekte "would you rather" med de morsomste dilemmaer. En riktig så sjarmerende aften!

Man lærer av de ikke fuullt så idylliske opplevelsene i hverdagen også! Jeg har ihvertfall notert meg ned at værmelding ikke bare er lurt å sjekke før campingtur, men også viktig å følge. Melder de kraftig regn natten du skal sove i telt, så velg enkelt og greit en annen dag. Regnet lettet heldigvis morgenen etter, så da fikk jeg omsider mine timer med ordentlig camping! -Fisking, frokost på berget, hint av sol, skravling og latter <3 Jammen holdt vi på å få en diger gjedde på kroken også. Håhå, det hadde definitivt gjort hele døgnet mitt det.Senere på kvelden i går dro vi på middag til Selini som hadde disket opp med en helt fantastisk middag til oss. Laks med kreps-salat og bakt brie til dessert med honning, kokos, nøtter og syltetøy. Mmm, som vi nøt oss! Nå har jeg til og med fått tatt igjen litt søvn fra gårsdagen, og skal straks ta meg en aldri så liten joggetur i skogen før en visning venter meg i vågsbygd. Er så spent så spent! Krysser fingre og tær for at dette blir mitt fremtidige hjem!
Så krysser jeg også fingre og tær for at sol og varme snart kan komme tilbake!
Jeg vil ikke ha høsten allerede nå i august <3 

Fra skogstur og spillkveld til teltcamping!Åh, i går var heelt fantastisk. Virkelig. Jeg tror ikke jeg har hatt en så innholdsrik søndag på måneder. Du vet når du har gjort så mye moro på en og samme dag at du om kvelden sitter med følelsen av at morgentimene var for to døgn siden? Haha, i går ble både mannen og jeg sittende med den følelsen da vi skulle legge oss. Dagen startet med en skikkelig god tur i skogen. Jeg var innpakket i skogstøy fra topp til tå og gikk 6,6 kilometer i myr og på fjell. De første 4 var helt nydelige, mens de siste 2,6 var... hakket hardere. Heh! Note to self: Mer fokus på bentrening fremover. 


Tre timer trasket vi i marka før vi tuslet ned og tilbake til bilen som tok oss videre til hytten hans. Her ble vi og sittende og bare prate og prate, fylle på med chips-kalorier igjen og hive innpå med pepsi max før vi bestemte oss for å dra videre på spillkveld til Annika og Diderik. På veien tok vi med oss kinamat for fire, og de nesten fem timene vi ble sittende rundt spillbordet føltes som tretti minutt. Herregud så gøy! Vi spilte ticket to ride (et spill dere bare er nødt til å skaffe dere), og jeg har herved definitivt funnet konkurranseinstinktet i meg. Shit, for en puls jeg hadde disse timene spillet pågikk. Jeg var så konsentrert at jeg følte jeg hadde migrene da spillet omsider var ferdig. Jeg havnet på nest sisteplass likevel da, men fader for en hyggelig kveld. Ja til mange flere slike! Vet dere hva jeg skal nå eller? Pakke campingbagen/posene og hive meg ut på telt-tur. Jeg skal nemlig campe i telt med Siri og to kjærestepar det neste døgnet! Blir så fint at <3 Været melder på ingen måte badetilværelser, men det kan være det samme. Jeg skal smile så lenge Siris telt er vanntett! Hehe. Dessuten lengter jeg etter å kaste med fiskestanga mi igjen <3


Kamera blir med på tur, så mer fra dagen min skal dere få siden!

Oppskrift - Chili Con Carne- Ukens andre middagsoppskrift - God dag, god dag! Nå har jeg akkurat sunket ned i sofaen, sprikkmett og fornøyd etter å ha fått unnagjort all verdens med fornuftigheter denne morgenen. Jeg sov helt til halv ni, og likevel har jeg på underlig vis rukket å fått leiligheten til å skinne. Åh, det lukter SÅ godt her nå! Brettet og vasket tøy har jeg også huket av to-do-listen, samtidig som en Chili con carne-panne for ni personer står klar på kjøkkenbenken. Okei, det bør ihvertfall holde til syv storspiste. Det ble som vanlig en helt enorm middagspanne, men det er egentlig bare fint. -Så har jeg deilige rester både til jobblunsj i kveld, og søndagsmiddag i morgen. 30 minutt tar det å stelle i stand denne retten, og servert med ris, rømme og sprø tortillachips, smaker dette suuperdigg. Bare å finne frem notatblokken!Du trenger: 1. 1 gul løk 2. 4 fedd hvitløk most 3. 1 chilli 4. 1 pakke kjøttdeig 5. 1ts paprikakrydder 6. 1ts spisskummen 7. 1ts oregano 8. 1/2 ts kajennepepper/chillikrydder 9. Saften av 1/2 lime 10. Ris for to 11. En håndfull tortilla chips 12. En dæsj rømme 13. 1 grønn paprika 14. 1 rød paprika 15. 400g kidneybønner 16. 800g hakkede hermetiske tomater (gjerne med smak av hvitløk og urter) 17. 1/2 boks mais 18. 1 ss sukkerSlik gjør du:
1.
Hakk opp løk, hvitløk, chilli og paprikaene og ha dette klart i skåler. 
2. Stek kjøttdeigen i en høy stekepanne med løk, hvitløk, chilli og krydderet. 
3. Tilsett boksene med hermetiske tomater og gi det hele et oppkok.4. Ha i paprika-terningene og den halve boksen med mais. La dette putre i 5 minutt.
5. Skyll kidneybønnene, og rør til slutt inn disse. Smak til med limesaft, sukker og gjerne mer krydder. 


- Server med knust tortillachips, ris og en dæsj rømme -
Nå skal jeg avgårde på trening med Annika, før jeg drar videre på jobb for kveldsvakt. Jeg har jo egentlig ferie helt frem til skolestart nå, men det var ikke mange fridagene som skulle til før jeg savnet å gå i uniformen igjen, så jeg har like godt tatt på meg noen ekstravakter i helgene. Jeg er liksom ikke lysten på vin og festligheter nå om dagen likevel <3 Kos dere i dag, og nyt kvelden dere som har noe hyggelig på planen!

9 ting jeg vil gjøre i august1. Feire min egen bursdag! Juhuuu, jo eldre jeg blir jo gøyere synes jeg det er med bursdag. Elsker at det finnes en dag i året hvor alle sender melding, ringer, gratulerer og viser litt ekstra at man blir satt pris på. Venninnene mine spesielt er så innmari gode på det! Det er ikke så mye som skal til heller! I år fyller jeg jo til og med halvveis til femti, så da har jeg bestemt meg for å feire det litt ordentlig. Enten hjemme hos meg eller i et annet lokale <3 Vi får sjå! Det er ikke før den 31, så jeg har enda god tid.

2. Dra på enda flere visninger og forhåpenligvis finne drømmeleiligheten! Håper, håper, håper at jeg finner den innen måneden er over, for vips så er neste eksamensinnspurt her, og da kan jeg liksom ikke befinne meg midt i et flyttekaos. I går fikk jeg lånet mitt bekreftet med supergod rente *HURRA*, så finner jeg hjemmet jeg ønsker meg nå, så skal den nervepirrende budrunden i gang med det samme.

3. Lage hjemmelaget musli igjen! Jeg er så brød og påleggslei om dagen, og synes det er så godt både med smoothiebowls og yoghurt-boller proppfulle av musli, frukt og bær til frokost. Mmm! Bananbrød og eplekake har jeg også lyst til å lage i august.4. Dra på weekendtur på hytten til Caroline. -Bare være jentene, fiske og plukke molter i to hele døgn. Herregud så deilig det skal bli. Krysser bare alt jeg har for at ikke dette sinnsyke regnværet er kommet for å bli måneden ut. Nedbøret får holde seg unna til oktober, og da kan det godt komme i snøform istedet.

5. Starte på mitt andre skoleår og ikke slurve med studeringen what so ever. Jeg skal lese pensum helt fra uke 1 og gjøre akkurat som i fjor. -Holde det gående til kvelden før eksamen i november. Det gikk jo som det suste i fjor, og det skal det også gjøre nå. Åh, jeg GLEDER meg til å bli grisesmart, og til å motivere dere andre både nye og gamle studenter også <3 Livet på skolebenken er slett ikke så dumt!

6. Dra på skalldyrsfestivalen i Mandal neste helg. Jeg jobber på helsesenteret neste helg også, men akkurat fredagskvelden har jeg ledig, så da vil jeg kjøre ut til Mandal med en venninne eller to, traske på festival og spise masse deilig skalldyr og fisk. Det er jo åårevis siden sist!7. Lage matbudsjett i skikkelig studentstil og ha to skoleuker hvor jeg spiser for under 100kr dagen. For all del, gjerne 50kr også! Vi snakker tomatsuppe med egg, enkel wok, fiskegrateng, lapskaus, spagetti, og et dykk i oppskriftskategorien min her på bloggen, etter billige, gode og næringsrike middagsoppskrifter. Jeg synes slikt er litt moro jeg! -Å få ordentlig inn for å være økonomisk i blant, planlegge og holde seg til et fornuftig matbudsjett. Det gir sånn en godfølelse!

8. Opprettholde treningen. Jeg børstet faktisk støvet av treningstightsen forrige uke og hadde noen gode styrkeøkter sammen med mannfolket! De siste par dagene nå har jeg også hatt noen økter med Annika. Når motivasjonen ikke er helt på topp, er det så viktig med en treningspartner <3 I morgen før jobb venter en ny svettetime med løping i skogen, og heldigvis har jeg fått med meg Annika på det også. 

9. Holde godteriet til helgene. -Og med helgene så mener jeg fredag, lørdag og søndag. Ja, her i gården er det lov med snoperier tre av syv dager. Altså nå har jeg akkurat sagt farvel til sommerhverdagen og begynt med rutiner igjen. Kan'ke være for hard mot meg selv sånn helt til å begynne med.Nå, hva står på din August-liste? 

Serietips til regnfulle augustdagerNå sitter jeg i frisørstolen til Marianne og jåler meg litt før skolestart jeg! Hele gårsdagen gikk til visning og hygge hos Annika og kjæresten, og morgenen i dag har gått til møte med banken for lånetilbud. Wihuu! Geiremann var også med meg, så nå venter jeg egentlig bare på å få finansieringsbeviset mitt skriftlig så jeg kan begynne å hive inn bud. De leilighetene jeg har sett på så langt har absolutt vært fine, men jeg har liksom manglet den der overveldende "aha-opplevelsen", og derfor tror jeg ikke at jeg kommer til å gå for noen av dem. Min første leilighet skal føles helt perfekt, og jeg kjenner hva som er riktig og ikke allerede etter et par minutt. Heldigvis dukker det stadig opp noen interessante hjem her i Kristiansand, så min neste visning finner sted i vågsbygd førstkommende onsdag, og den kjenner jeg at jeg er meegaspent på! Resten av denne torsdagen skal gå til trening og filmlatskap med venninner og en fin mann. Ettersom jeg akkurat har fullført denne dritspennende "Ozark" serien, har jeg egentlig bestemt meg for å begynne på enda en ny Netflix-serie. Kanskje noen av dere har sett den allerede? "Nurses who kill"? Det er ihvertfall en dokumentarserie på Netflix som kom ut for bare dager siden. Litt om Ozark skal dere få beskrevet under her. Virkelig det beste jeg har sett på lenge! 

Ozark

- Ozark -
Marty Burde ser kanskje ut som en alminnelig finansrådgiver, men kundene hans består ikke bare av vanlige mennesker fra gata. I 10 år har han sammen med sin arbeidskollega og bestevenn også hvitvasket penger for det nest største narkokartellet i Mexico. En dag kommer en av de mektigste i kartellet på overaskelsesvisit for å stille spørsmål til hvorfor åtte millioner dollar mangler fra regnskapet hans. Pistolen fyrer løs på de ansatte og med kula et sekund fra pannen, kommer Marty på en idé som kanskje kan spare han og familien livet. Han foreslår å ta med seg sin utro kone og sine to barn og flytte til Ozark i Missouri for å skape et nytt, bedre marked for kartellet. Dette får han igjennom og på 48 timer må han ikke bare skaffe tilbake millionene som er savnet, men også be barna sine takke farvel til skole og venner for å pakke bil og flytte til en øde innsjø. - Se traileren til serien HER -Den er bare helt... nydelig spør du meg. Spennende og morsom!
Her øser regnet ned i dag, så denne kvelden blir perfekt for film og innekos <3

Vegetarboller i tomatsausHei og hopp og god formiddag fra meg til deg! Jeg har brukt den siste timen på litt vegetarsk middagskokkelering, og det deilige resultatet av noen nøtteboller i tomatsaus er jeg helt nødt til å dele videre med dere <3 Ellers har morgentimene mine gått til mail, mail og mer mail. Jeg venter nemlig på et lånetilbud fra DNB i skrivende stund og er så spent så spent! Hihi, tenk endelig skjer det. Min aller første leilighet er snart i boks. -Vel så lenge jeg vinner en budrunde da!Nå skal jeg hive meg i dusjen og stelle meg for nok en helaften med flotte jenter. Venninnene skal være med meg på visning i ettermiddag, og så drar vi rett til Annika, spretter vinflasken og skåler litt. Det er nemlig tirsdagskonsert på fiskebrygga i Kristiansand i kveld, og jeg har ikke vært der en eneste gang i år, så det gleder jeg meg skikkelig til. -Men en tidlig kveld blir det nok likevel, for i morgen skal jeg endelig få sitte i Mariannes frisørstol igjen, og det helst uten spybøtta mellom føttene. Du trenger: 1. Spaghetti for fire 2. 500g hakket hermetisk tomat med basilikum og hvitløk 3. 2 fedd hvitløk 4. 2 gule løk 5. 150g valnøtter 6. 100g revet ost 7. Salt/pepper/Chili/valgfrie urter (basilikum eller persille f.eks) 8. 2 egg 9. 1ts sukker 10. 2ss balsamico 11. Litt olivenolje 12. 4dl lettkokt havregryn 13. 2,5dl vannSlik gjør du: 
1. Press hvitløken og finhakk de to gule løkene. Del all løken i to skåler. 
2. Ha all løken fra den ene skåla i en gryte med litt olje og surr den blank.
3. Tilsett 500g hermetisk hakkede tomater og gi det hele et lett oppkok.
4. Tilsett balsamicoeddik og sukker, litt salt, litt pepper og litt chillikrydder.
5. Dynk 4 dl lettkokt havre i 2,5dl vann og la vannet trekke inn i 5 minutt.- Passer også perfekt på tapasbordet - 6. Ha 2 egg, den andre skålen med løk, 100g revet ost og 150g finhakkede valnøtter i en skål. Hell over havregryna som nå er gode og klissete, og kna det hele til en nøttebolle-deig. Kna også inn godt med chillikrydder, urter, pepper og salt. 
7. Form til 20 halvklissete boller med fingrene og legg på et stekebrett.
8. Stek midt i ovnen på 200grader i 7 minutt. Ta de så ut og stek de litt på begge sider i litt matolje i stekepannen. Bare 2-3 minutt for å få en fin og gyllen farge på dem.

- Kok pastaen ferdig, ha bollene over i tomatsausen og server -Ha en nydelig dag alle sammen! 
Oppskriften holder for fire personer.