hits

august 2016

New in - Timeplan & NotatblokkÅ du deilige onsdag! Jeg glemmer hvor hyggelig det er å ha bursdag når det går et år mellom hver gang! Jeg tror bare jeg må starte med å si tusen tusen takk for alle gode gratulasjoner både her, på facebook og i innboksen på mobilen. Jeg har bare gått rundt og glist i hele dag, og den ene venninnen etter den andre har foret meg på skoleboller og små kartonger med sjokomelk. *Mine to, store kantinefavoritter* <3 Nei, åh som jeg har kost meg. Måtte kvelden gå sakte, for jeg vil ikke at verken bursdagen eller august måned skal ta slutt.Daniel kommer også hjem snart, og da blir det kinamat for alle penga. "Hva vil du ha som bursdagsmat?" spurte han i går, litt sånn halvnervøs for at jeg skulle svare noe sånt som hjemmelaget peking duck.. Neida, take away ris deluxe med en vårrull på siden. Hva ellers? Er ikke ris deluxe det beste? Jeg kunne spist det hver eneste dag.


Jaja, nok skravling! La oss gå over til poenget med akkurat denne bloggposten: Min nydelige lille timeplan. Det føles som år siden jeg klikket den hjem, men i går kom den altså frem! Endelig! Hvis dere ikke har fått det med dere enda så elsker jeg alt av søte planleggingsbøker, almanakker og notebooks, og da jeg kom over denne ukeplanen fra Decodesign tenkte jeg bare JA! Ikke bare er den så fin å se på at jeg blir helt nødt til å ta den i bruk, men den har alt. Frokost, lunsj, og middagsmeny, avtaler, time for time-plan, gjøremål og ukesmål. Perfekt!

Nei, det er ikke noe sponserier. Jeg syntes bare den var så fin at den fortjente et eget innlegg. Tenkte dessuten jeg kunne tipse flere studente om å klikke hjem en fin timeplan, men nå ser det pokkeren ut til at den er utsolgt. Er ikke det typisk? Notatblokken er ihvertfall på lager. -Så tipper jeg de får inn igjen kalederen også snarest.

Hvordan har deres lille-lørdag vært? Er det flere bursdagsbarn der ute? Dere får ha en riktig fin kveld videre, så skal jeg klappe pcen igjen, legge meg på massasjeputen til Daniel og ha litt selvpleie til et eller annet moro på tv!Ha det fint så lenge! Vi sees igjen her i morgen <3

Happy b-day to me!Hvor skal jeg begynne? Okei, jeg har verdens nydeligste venner.. Der må vi starte. Jeg ante fred og ingen fare jeg, da jeg i går kveld tuslet til Malene for syforening. Håret var satt opp i en halvfett tutt, og vel ja, alt tilsa at jeg var forberedt på å få middag servert, og bare ha en bedagelig kveld med skravling og jentekos. Tror dere jeg ble passe sjokkert da jeg kom inn døren og fant hele gjengen syngende med cupcakes og gaver i hendene eller?
Mer eller mindre alle var tilstede! Ja, til og med Karen og Victoria som har flyttet utenbys for jobb og studier var med oss på skype! Fy fader så fantastiske de jentene mine er <3 Unner alle og enhver å føle seg så godt tatt vare på av sine nærmeste. Distre som jeg er, tok jeg ikke engang hintet da jeg så noen "gamle" festballonger i Malenes hage. Haha! Å bli overrasket på det viset er bare den beste følelsen i verden.. Tusen millioner takk!

- Gårskveldens overraskelsesparty -Nå står mannen på kjøkkenet og lager bursdagsfrokost til meg her. Egg og bacon blir slett ikke feil før vi skal i gang med skoledagen! Håper det står bra til med alle dere også, og at onsdagen blir fin enten dere fyller år eller ei. Jeg vet ihvertfall om ei til som fyller i dag, og det er min fantastiske tante i Stavanger. Gratulerer gange en million til deg også! Tenk at vi begge skulle komme til verden siste dag av august. Hihi, dette er min og din dag!
Føler meg virkelig som verdens heldigste <3

Oppskrift: Pulled Pork NachosHei og hopp alle sammen! Herlighet for en respons på gårsdagens siste post! Åh, det er så hyggelig å høre at så mange synes det er GØY å lese om studier også.  -At det ikke bare blir noe kjedelig mas, men at dere faktisk gleder dere til å følge meg inn i dette nye, spennende kapittelet. Jay! Jeg synes ihvertfall at det er dritspennende.I dag har jeg hatt hjemme-studiedag og sittet med boka i fjeset helt siden åtte i dag tidlig, så NÅ tenkte jeg det var på høy tid med en aldri så liten bloggpause. Er dere klare for min store favorittoppskrift på nachos? Daniel og jeg hadde dette til middag i går, og hver gang jeg lager det blir jeg påminnet hvor F-A-N-T-A-S-T-I-S-K godt det faktisk er. Nei, det er absolutt ikke et sunt alternativ, men av og til er det på sin plass med litt utskeielser eller hva?Du trenger: 1. 1 pose Maarud Tortillachips (beste i verden) 2. En pakke pulled pork kjøtt 3. Guacamole 4. Rømme 5. Tomatsalsa 6. Mais 7. 200g revet vanlig ost og/eller noen skiver cheddarost.1. Ta pulled pork kjøttet ut av posen og ha det i en ildfast form. Stek midt i ovnen på 180grader i 25 min.
2. Ta den ildfaste formen med mørt kjøtt ut fra ovnen og riv det fra hverandre med en gaffel. 
3. Finn frem bbq-sausen og smør alt kjøttet godt inn! Jo mer, jo bedre spør du meg.4. Dekk en annen ildfast form (en typisk lasagneform) med tortilla nachoschips.
5. Strø det smakfulle kjøttet over chipsen på midten, og strø så over litt mais.
6. Dekk med et godt lag ost og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutt.Nachosformen er ferdig når osten har smeltet! Server så retten med samme type tilbehør som du bruker til taco. Vi hadde rømme, tomatsalsa og guacomole til i går. Mmm! Et superdigg alternativ til fredagstacoen.Ser rimelig digg ut eller hva? <3

- Første møte med uniformen -Herlighet, se på meg da! Jeg ser jo ut som en ekte sykepleier! Hehe, endelig har min fine, lille uniform kommet frem. Eller lille og lille... Jeg brøt faktisk ut i fullstendig latterkrampe da jeg prøvde på disse buksene. Ettersom jeg hadde hørt rykter om at klærene var veldig store i størrelsen gikk jeg for XS og en variant med strikk både i liv og ben, men likevel var de altså helt enorme. Heh! Ankelen min måtte hatt dobbel størrelse for at strikken i det hele tatt skulle fått noe funksjon, men pyttsann. Nå er jeg ihvertfall beredt om en pasient og to flodhester skulle trenge å dele bukseben<3 Jeg får legge den opp etterhvert, men et par strikk fungerer så langt ypperlig.- Gravert klokke fra healthworkers -Til og med skiltet har fått kommet på, så nå er jeg klar for første time i øvingsavdelingen. Den skal vi ha førstkommende onsdag og da er det altså sengeoppredning og forflytning som skal læres. Høres da hyggelig ut? Nesten like hyggelig som neste ukes "kroppsvask-opplæring". Har jeg forstått det riktig så skal alle 170 elevene vaske hverandre i bare undertøy. Åjada! Tre uker etter skolestart tenker jeg at det blir akkurat passe intimt.

Jeg lovte dere jo å vise frem uniformen min da den kom frem med posten, så her får dere den på! Alt av både klær, skilt og klokke bestilte jeg fra www.healthworkers.no og til sammen kom det vel på rundt 1500kr. Det var med klokkegravering og det hele. Bare husk at spesielt buksene er enorme i størrelsen.. Ihvertfall den jeg bestilte.Nå skal jeg vaske av sminken for kvelden, hive meg i dusjen og sette meg foran pcen for å lese litt mer om kroppens skjelett. Jeg har bestemt meg for å sitte og pugge navn på knokler til Daniel kommer hjem fra trening, og SÅ skal jeg legge fra meg alt av skole og blogg, og bare kose meg med han.

Nei, jeg lover å ikke skrive om studier i hvert eneste innlegg fremover, men akkurat her følte jeg det var på sin plass med uniformsbilder og det hele <3 Håper det står bra til med dere alle denne mandagen!

Uken som gikk...Ukens beste dag... Uten tvil fredagen. De to siste ukene er det helgens hyttetur jeg har levd på. Koser meg så vanvittig der ute! Ellers har jeg i grunn ikke gjort så fryktelig mye spennende denne uken. Det har gått i skole, blogging, middagskokkelering og møte med Geir. That about it! Livet kan vel ikke alltid være en fest? Høres kanskje kjedelig ut, men jeg har faktisk kost meg med alt sammen. Jeg har visst (til bestemors store glede) endelig fått ristet av meg rastløsheten fra sommerferien og begynt å sette pris på rolige dager også.Ukens nedtur... Haha, torsdag morgen. I tre uker hadde jeg mast på mannen om å vaske leiligheten (vi har egentlig annen hver uke), og onsdag kveld slo han endelig på stortromma og vasket som en helt. Altså det var så rent og luktet helt himmelsk her! -I nøyaktig én natt. Morgenen etter kom det nemlig to arbeidsmenn fra borettslaget på døren og sa de skulle slipe verandaen vår. Foråsidetsånn: Stuegulvet har aldri vært mer støvlagt, og alt av hagemøbler var farget grått på to timer. Livet <3Ukens cravings... Jeg er og forblir et middagsmenneske! Elsker gode middager, og denne uken har jeg satt spesielt stor pris på å sette god mat på bordet når Daniel og jeg har blitt gjenforent etter skole og jobb om ettermiddagene. Det har vært så hyggelig å hver dag sette av litt ekstra god tid til skravling rundt spisebordet. Håper vi klarer å opprettholde denne hyggelige, lille tradisjonen høsten ut.Akkurat nå... Befinner jeg meg et sted mellom ledd og skjelett-anatomi tenker jeg. Jeg forhåndsskrev denne bloggposten på morgenkvisten i dag, så jeg skulle slippe å ta med pcen på skolen. Gleder meg til å komme hjem, for da skal kjøleskapet fylles med både bloggoppskrifter og nye, gode middager! Hihi, *ukens høydepunkt*.

Ukens bilde... Fremgangsmåte-bilder" av tannbleking med leppestift på, var definitivt ikke den beste idéen.Ukens sang... "Mercy" av Shawn Mendes, "Company" av Justin Bieber og " Where are u now" Skrillex & Diplo

Ukens film... Okei, hold dere fast! Jackass-filmene. Disse er virkelig ikke for alle og enhver, og de er til tider så ekle at jeg vil kaste opp litt, men fy søren for noen GALE påfunn. Daniel viste meg dem først i går og vi ble sittende i tre timer og bare le oss ihjel av noen scener altså. For en syk, syk guttegjeng. Alt var ikke like bra, men er du interessert i en noe spesiell kveldsunderholdning så kan det absolutt være en idé å sjekke ut disse.Nå er jeg klar for en ny, innholdsrik uke jeg! Mandag, velkommen skal du være <3

- Hvitt smil på budsjett -

Annonse- Hvitt smil med Premium White -God søndagskveld kjære, gode dere <3 Har dere hatt en fin helg? Min har vært helt super, men jeg skal ikke skravle hull i hodet på dere om den før i morgen tidlig, for akkurat nå tenkte jeg å presentere dere for hemmeligheten bak det hvite gliset under her. Hehe. Det er snart seks år siden jeg testet tannbleking for første gang, og siden den gang har jeg prøvd både den ene og den andre typen. Noe som har fungert, noe som overhode ikke har fungert, og noe som har fungert så godt at jeg følte hele tanngarden skulle etse av. Det finnes uendelig mange merker å velge mellom, men det kan definitivt være en kunst å finne et produkt som har alt.Premium White er et slikt produkt. Ikke ga det meg ørlite ising i tennene, det er rimelig (nå på halv pris), og Effektivt med stor E. Ikke bare i forhold til at en behandling er unnagjort på 25 minutt, men også på den måten at du med hånden på hjertet ser forskjell allerede etter runde én. Kombinasjonen av både spray, tannskinner, blekemiddel og led-lys gir akkurat like hvite tenner som de du får av å tømme lommeboken hos tannlegen, og det som jeg likte best var at jeg ikke trengte flere enn fire behandlinger for å oppnå ønsket resultat.Bleker du tennene dine to gang daglig da så er det altså unnagjort på 48 timer. Jeg vet ikke med dere, men jeg har ihvertfall aldri hørt om noe som kan tilby effektive resultater. I sprøyten med blekemiddel er det dessuten igjen til enda flere behandlinger om jeg skulle ønske å friske opp gliset igjen om en måned eller to, men jeg verken drikker kaffe, røyker eller snuser så så lenge jeg er flink med tannpussen pleier smilet mitt å holde i et år.For noe avansert tull, tenker du.. Jeg vet, jeg vet. Jeg tenkte akkurat det samme selv da jeg åpnet mappen og fant både spray, blekemiddelsprøyte, tannskinner og oppbevaringsboks der. Haha, det er vir-ke-lig ikke så avansert som det ser ut som. To minutt tar det å støpe disse formene, og så er det bare å bleke i vei. Det følger også to oversiktelige og fine bruksanvisninger med i pakken, men jeg legger likevel med en steg for steg liste under her selv så dere få lese gjennom den før dere eventuelt bestemmer dere for å klikke hjem en pakke.

Slik gjør du:
1.
Kok opp litt vann i en kjele, senke tannskinnene ned i det varme vannet og hold de der i tre små sekund. Ta så opp tannskinnene igjen, putt dem inn i munnen, og bit sammen slik at de former seg perfekt etter tennene dine. Dette gjøres altså bare én gang, og ikke hver gang du skal ta behandlingen.

2. Spray din vanlige tannbørste med litt av denne blå væsken som følger med på sprayboks, og børste tennene i 60 sekunder. Spytt ut blandingen, fyll blekemiddel i de ferdigstøpte tannskinnene og plasser de på tennene dine.

3. Plasser LED-lyset rett innenfor leppene, bit sammen og vent i 25-30 minutt. Når behandlingen er ferdig skyller du munnen din for det som måtte sitte igjen av gelerester, ooog vips du er ferdig!

Her ser dere mitt resultat etter fire behandlinger. Pakken kan dere klikke hjem HER til kampanjeprisen 449kr. Vanligvis koster den 1199kr, så her er det definitivt noen merkbare kroner å spare!Kanskje noen av dere har testet Premium White allerede? Hva synes dere?
Er det noe dere lurer på så må dere selvfølgelig bare spørre <3

Hyttetur med buorm og stjernehimmelGod dag, god dag kjære dere! Da var vi hjemme igjen i leiligheten etter en helt nydelig morgen og kveld på hytten. At det går an å ha det så forbaska koselig sammen? Jeg skjønner det ikke. To år har vi vært sammen nå i høst, og jeg føler meg enda som en forelsket fjott! Vinden var så kald i går kveld at vi ble sittende inne og fyre i peisen med kortspill og kakao helt til sene natten, og herregud som vi lo og koste oss. Jeg tror ikke vi kom oss i seng før nærmere to på natten, og det var bare såvidt jeg klarte å sovne da også, så oppgiret som jeg var.Like før sengetid gikk vi nemlig ut på verandaen for litt luft, og det synet som møtte oss på himmelen der, er bare det fineste jeg har sett... Himmelen var så stjerneklar som den bare kan få blitt, og ettersom omgivelsene var bekmørke følte jeg virkelig at jeg så hele melkeveien foran meg. "WAAAOW, Daniel!!" sto jeg og skrek i ekstase, og pekte i vildens sky på stjerneskudd som falt i alle retninger. Haha, skulle tro jeg var fem år, men selv Daniel sa det var en av de flotteste stjernehimlene han hadde opplevd. -Og når han sier det så er det bra.Ah, nei det var en fryd å våkne opp på dette fine, stille stedet, til sol og utsikten av ferskvann rett utenfor. Vi spiste frokost, tok noen runder med kortspill og pakket sakene våre ganske kjapt i dag tidlig, men vi fikk akkurat det vi ønsket oss denne helgen, og det var noen supre avkoblingstimer fulle av latter og morro <3
Min første buorm fikk jeg forresten også hilse ufrivillig på i dag, og fy fader! Det var på skogsveien tilbake til bilen jeg holdt på å gå rett på den, og satte i et helsikkes brøl da jeg fikk øye på en kullsort, tykk slange foran meg. Jeg har sett hoggorm og slever mange ganger i mitt liv, men dette her er det skrekkeligste jeg har hatt foran føttene mine! Jeg trodde oppriktig at en av dyreparkens krypdyr hadde kommet på avveie så tykk og lang som den var. Daniel ville jo dæve av latter, men jeg måtte faktisk frem med google for å la meg overbevise om at den var norsk og ufarlig. Jeg trodde egentlig at jeg likte slanger jeg, men usj altså. Blir'ke flere blåbærturer på meg i år!
For et idyllisk sted <3 Koser meg glugg her hver eneste gang.

Antrekk - 260816Da var sekken pakket og fredagssnacksen kjøpt inn! Hurra for helg! Ville bare titte innom dere og ønske dere alle en finfin kveld før jeg hopper avgårde på hyttetur. Jeg har bestemt meg for å kjøre leselørdag hjemme i leiligheten i morgen, så i dag er planen bare å ta det helt med ro, fiske, lage god mat og skravle med Daniel rundt det fine bålet som han alltid steller i stand til oss. Gleder meg til å bare koble helt ut for en kveld! Det trengs selv om det bare er en liten uke siden sist. Jentene mine kjenner jeg forresten også at jeg kunne trenge en kveld eller to sammen med nå, men vi har vært så opptatte med de nye studiene våre alle mann at tiden bare ikke har strukket til de siste par ukene! Heldigvis har vi en syforening å glede oss til allerede førstkommende tirsdag <3

- Bukse, belte og genser fra Gina Tricot, Jakke fra Only, Sko fra Mango -

Til tross for at yr meldte gull og grønne skoger, har det vært et skikkelig drittvær her i dag! -Og jeg som dro på skolen i kjole og gladiatorsandaler da.. Fant fort ut at jeg var alene om det. Jaja, nå ser det ut til at solen har tittet frem likevel. Krysser fingrene for at den holder hele kvelden så vi kan kose oss utendørs helt til midnatt.Vi sees igjen i morgen dere! Ha det bra så lenge <3

Lunsjtips: Biffsalat med villrisGod morgen og god fredag dere! Før jeg hopper avgårde til ukens siste skoledag har jeg bare lyst til å dele enda et glimrende lite lunsjtips med dere. Som jeg nevnte for et par dager siden så lagde mannen en gigantisk porsjon biffsalat til oss tidligere denne uken, og denne var så både mettende og god at jeg blir nødt til å dele oppskriften videre. Har dere lyst til å teste den ut, så handle inn ingrediensene på lørdag foreksempel og lag en like stor porsjon ferdig søndag kveld så har du antagelig lunsj til skole eller jobb fiks ferdig for hele uken.Nå, kan dere ha en fin fredag? Det skal ihvertfall jeg ha! Sommerkjolen har fått komme på denne morgenen for i dag melder været strålende sol og 22 varmegrader her i sør. Passer perfekt ettersom Daniel og jeg tar turen ut til hytten i kveld for en liten reprise av forrige fredag <3 Det var jo så vanvittig koselig sist!Du trenger: 1. 400g biffkjøtt 2. 1 paprika 3. 1 crispy salathode 4. 1 pose sukkererter 5. 1 finhakket soltørket tomat 6. En håndfull fetaost 7. 1 agurk 8. 2 poser villris 9. En boks cherrytomater

Slik gjør du:
1.
Krydre (med salt/pepper) og stek ferdig kjøttet først. Bare prøv å sørg for å få det mørt og ikke tørt. 
2. Finhakk alt av salatingredinser og kok villrisen etter anvisning på pakken.
3. Avkjøl kjøtt og ris før du vender alt sammen i en bolle. YUM!Ser godt ut ikke sant? Det var det også <3

- Mine beste studieteknikker -

God kveld! I dag har jeg tatt på meg oppgaven som studieteknikk-veileder for dere, hvis det er greit? Neida, men jeg har ihvertfall laget en liten liste med mine beste studietips til dere! Høres ikke det bra ut? Det er ikke sikkert at alt dette fungerer for alle og enhver, men punktet om å få struktur på hverdagen tror jeg foreksempel ikke det skader noen å lese <3 Håper i det minste at denne posten bidrar med litt motivasjon til å sette i gang!1. Få struktur på hverdagen. Hvis forelesningen ikke starter før klokken 10.00 en dag, hva med å dra på skolen klokken 08.00 likevel og lese et par timer før forelesning? På sykepleierstudiet forventes det at studentene skal lese 40 timer i uken, og når timeplanen kun består av 20-25 forelesningstimer sier det seg selv at man har en hel del studering å gjøre på egenhånd. Lag deg en leseplan helt fra starten av slik at du faktisk får det til! 40 timer er mye, og andre studier har gjerne enda flere! Har du en jobb og et ønske om litt fritid også, så nytter det ikke å sove til formiddagen eller sumle bort timesvis på tvtitting. Kutt ut alt av dødtid så får du tid til alt du vil.

2. Start på lesingen NÅ. Pensum er ved veldig mange studieretninger på universitetet enormt, og for å få en god karakter på eksamen er du helt nødt til å vise forståelse for stoffet. På ungdomsskole og videregående kunne man i flere fag ta skippertak et par uker før prøven og bare pugge seg til gode resultater. Det er fryktelig vanskelig i fag med tusen siders pensum. Start nå, så får du kanskje tid til å kjøpe julegaver og i desember!

3. Sett deg små mål. - Lag deg både korte og langsiktige mål hele veien mot eksamen. Det kan være mål som å lese et visst antall sider per dag, eller løse et visst antall oppgaver innenfor en tidsramme. Bare husk at de må være gjennomførbare! Er du realistisk så fungerer denne metoden som bare fy på motivasjonen.

4. Finn din favoritt-leseteknikk. Det finnes jo uendelig måter å studere på, men alt fungerer aldri for alle. Finn ut hva som funker for deg. Hva som gir deg best forståelse og hva som får deg til huske best. Selv har jeg fire punkter som jeg er helt avhengig av å følge for å bli klar til eksamen, og det er disse:- Lese og forstå pensum før forelesningen -
En forelesning varer bare i 45 minutt, og når et par forelesningstimer skal dekke et helt kapittel på 40 sider er det utrolig vanskelig å skulle få en god forståelse for hele penum. Dessuten er det ikke alle forelesere som er like flinke. Noen går fryktelig fort frem for å komme igjennom alt og hvis du ikke forstår bæret fra første stund så skal det godt gjøres å få noe mer enn en "introduksjon" ut av timene. Har du brukt 3,4,5 timer på å lese, jobbe med oppgaver eller skrive notater til pensum før timen, så kan du bare lene deg tilbake når læreren snakker, tilføye notatene dine det lille ekstra av nyttig informasjon h*n måtte komme med, og bruke timen som en terpe/repetisjonstime. Det gjorde jeg i anatomitimen min i dag, og herregud så effektivt det var!- Gå i forelesning -
Høres kanskje åpenbar ut, men ut over høsten tipper jeg klasserommet vårt kommer til å være halvparten så fullt som det er nå. Vi har ikke mer enn 5-6 obligatoriske timer i uken, så alt dette med anatomi og sykepleie kan man egentlig studere på egenhånd om man vil. -Men hvorfor i all verden kaste bort en læreressurs når man har fått en utdelt? Nei, gå i forelesning selv om du ikke må. Læreren presenterer stoffet på en annen måte enn det pensumboken din gjør, og mest sannsynlig blir det da også enklere å forstå. Tar du notater til forelesningen så vil det også hjelpe deg til å huske stoffet en hel del bedre. Du husker stort sett alltid mer av skrive enn å lese.- Kort ned kapitlene med egne notater -
Dette gjør jeg når jeg forbereder meg til forelesning. Da går jeg gjennom kapitlene læreren skal snakke om, leser dem grundig før jeg skriver stikkord og notater til mer eller mindre hvert avsnitt. Da får jeg en mye bedre forståelse for hva som faktisk er nødvendig å lære seg, hvilke begreper som er relevante å pugge osv. Etter forelesning liker jeg også å besvare oppgaver som står tilknyttet til kapittelet i pensumboken, eller oppgaver som foreleseren legger ut på Fronter. På den måten får jeg sjekket at jeg virkelig har forstått stoffet.

- Lær bort egen kunnskap til medstudenter -
Eller til kjæresten om du vil! Daniel måtte senest i går kveld være publikum for min lille fremføring av cellens organeller. Altså, alt går an! Å snakke om det du har lært, lære det bort til andre igjen og diskutere det høyt synes jeg å huske er vitenskapelig bevist å være den beste måten å huske på. -Men igjen, vi er selvsagt forskjellige!Helt til slutt må jeg bare si to ting: Husk å ta pauser, og unn deg selv noen belønninger!
Selv liker jeg å rigge meg til med en stykk kakaokopp, litt mat, og litt deilig snacks <3

Autumn Tag - 12 questions

Goood kveld fra meg! Endelig har jeg fått satt meg ned for å oppdatere dere med en liten høst tag! Jeg har hatt noe som føles som en evigvarende onsdag med gruppearbeid, postkontor, og to timers møte med Geir. -Og av en eller annen grunn så gikk jeg for mine høyeste hæler på en ni timers dag som denne... Altså det verker helt opp til nakken, men nok om det! Jeg har det egentlig forbaska greit nemlig, for jeg har verdens beste samboer som på eget initiativ tar både husvask, tøybretting og kokkelering når jeg har en dag som denne <3 Ikke bare har han gjort gulvene skinnende rene i hele leiligheten, men laget lunsjsalat til oss begge for resten av uken så vi ikke skal kjøpe skolemat i kantinen. Ah, det er lykkelige hverdagsoverraskelser det!1. Har du noen planer for høsten? Ja! Være en forbaska flittig student, en inspirerende blogger og en snill og oppmuntrende samboer. Det er min plan. Høres kanskje kjedelig ut? Vel, jeg synes egentlig ikke det. Jeg tror det blir bra jeg! Hardt og hektisk, men bra. -Så skal jeg booke meg en helsikkes juleferie når alle eksamner er bestått i desember. 17 desember er jeg ferdig for året, og DA tar jeg meg en tur til varmere strøk.

2. Favoritt høst-program på tv? Å herlighet, hvor skal jeg begynne? Farmen! -Og skal vi danse. Ungkaren... -Og jakten på kjærligheten. Ja, det må bli topp fire.

3. Hva er din favoritt-høstrett? Noe med lam, Fårikål eller bare lammefrikassé kanskje? Ellers spiser jeg mye mer biff om høsten enn om sommeren, for da er butikkene fulle av deilige soppvarianter som jeg kan lage soppstuing av. Mmm! Rådyr eller elgkjøtt med potetmos og soppstuing.. Beste høstkosten, En eplekake eller to hører og med denne årstiden.

4. Hva er ditt aller beste høstminne? Åh, den er vrien, men det første som popper opp i hodet mitt er Islandsturen Daniel og jeg hadde i november i fjor. Jeg titter stadig innom reise-arkivet mitt for å mimre litt i bildene som ligger der. En gang skal vi oppleve dette stedet på sommerstid også.5. Hvordan og hvor skal du feire Halloween? I år har Selini invitert hele jentegjengen på syforening hos henne på selveste halloween, så i år tenker jeg å tilbringe dagen der. Om det blir utkledning eller ikke får frøkna bestemme! Bare jeg slipper å gå på dører og snylte godteri.

6. Nevn 4 ting du elsker ved høsten? 1. At jeg har bursdag! Jaay! Bare en uke igjen. Haha. Jeg har enda ikke blitt så gammel at jeg gruer meg til å bli et år eldre. Tenker den prosessen starter neste høst jeg, når jeg fyller 25. Det føles liksom så uendelig mye eldre enn 24... 2. De fine fargene. Å gå tur en stille høstdag og bare nyte synet av de rød/oransje bladene som dekker både trær og bakke 3. At jul er like rundt hjørnet! Ja, jeg er en real julejente. Treet skal helst i hus siste uken av oktober. 4. Late søndager tilbrakt innendørs under en tykk dyne.

7. Nevn 3 ting du ikke elsker ved høsten? Regnet... og vinden... Og mørket... De to førstnevnte kan det være litt kos ved og (spesielt om late inne-søndager), men det mørket.. Det kjenner jeg tærer litt på novemberhumøret.

8. Favoritt høstduft? Her i gården er det bare en duft som gjelder hele året rundt, og det er Victor & Rolf Flowerbomb. Det er parfymen jeg har falt tilbake på de siste syv(!) årene og jeg har ikke tenkt til å skifte under de neste syv heller. Haha!9. Shopper du på Black Friday? Hvis jeg kommer på det! -Men stort sett er jeg hun som ikke fikk med seg Black Friday og som kjøper alt til full pris dagen etterpå.

10. Har du noen hobbyer i høst? Jeg sa faktisk opp hesten som jeg hadde på fôr nå like før skolestart. Jeg var redd jeg ikke ville få tid til en ridetur hver torsdag lengre, så nå har jeg ingen hesterygg å låne mer! -Meen aktiviteter skal jeg alltids få kommet meg ut på. Høsten er Daniels favorittårstid så jeg regner med at han tar meg med på en tur og to i fine omgivelser. Dessuten har Andrea lyst til at vi skal melde oss på windsurfingskurs sammen i høst. Hehe, kanskje det og blir noe av?

11. Eplecider eller kakao? Helt klart en varm kopp kakao toppet med krem. Eller to. Helst en til frokost og en til kvelds. Stearinlys, kakao og fyr i peisen dere? Eller en lang tur i ruskevær etterfulgt av et varmt bad med en kopp kakao? JA! Bring it on.

12. Hva er det beste med høstmoten? Store skjerf og simple antrekk med jeans, skjorte eller strikk. Nesten så jeg skulle ønske sommeren snart kunne takke for seg her i sør så jeg kan få tatt i bruk noe av det varme, fine tøyet jeg har gått til innkjøp av for sesongen. Neida, jeg klager aldri på sydentemperaturer, men gleder meg masse til å begynne å bruke mye mer skinn!Håper dere har hatt en herlig lille-lørdag <3

The Most Precious TimeHimmel så fort timene har flydd i dag! Dere skulle egentlig ha vært oppdatert for lenge siden, men jeg har rett og slett ikke klart å løsrive meg fra anatomiboken. Ante ikke at jeg hadde en sånn nerd i meg, men faget har blitt så spennende nå at jeg ble sittene fullstendig oppslukt med notatbøkene mine i hele ettermiddag. Ikke vet jeg hva som plutselig fikk cellebiologi til å bli så uhyre interessant, men det er så galt at jeg sitter og dagdrømmer om en master i faget. HA! Men joda jeg skal definitivt konsentrere meg om å komme meg igjennom én eksamen i førsteomgang..

x-default

Dagene er absolutt blitt hakket mer hektiske her i gården, men er det noe jeg alltid sørger for å sette av litt tid til så er det 1. Bloggen og dere lesere 2. En bedre middag med min kjære. Sistnevnte var det første jeg gikk løs på da jeg kom hjem fra skolen i dag og med tennede lys og friske roser på bordet smakte det helt himmelsk med noe så enkelt som kyllingfilet, salat og potetmos. Denne lille middagsstunden rundt bordet hvor vi oppdaterer hverandre på dagsopplevelser og humør finner jeg altså så koselig at jeg nekter å gi slipp.

Næringspåfyll må dessuten til for å holde konsentrasjonen oppe si! Anatomien har jeg nå lagt på hyllen for kvelden, men så fort dere er hilst på skal jeg i gang med regnskap og bilagsortering. Jeg har nemlig et møte med Geiremann etter skolen i morgen! Lurer meg på om han har savnet favorittkunden sin i sommer. -Og om han blir glad for å se at kontoutskriften tilsier en oppgradert høstgarderobe. Høhø <3- Dinner time is the most precious -

Håper det står bra til med dere alle! Jeg stortrives ihvertfall i min nye, lærerike hverdag.
Livet som student er foreløpig akkurat så bra som dere tidligere i vår lovet meg <3

Ukens filmtips: Non StopGod morgen alle sammen! Gjett hvem som har sovet ni(!) timer i natt? Jeg er nesten litt stolt over hvor godt jeg har kommet inn i mine nye rutiner. Helt siden skolestart har jeg ligget i bingen innen 23.00 om kveldene og stått opp når alarmen har ringt mellom 05.30 og 06.00. Vel bortsett fra i helgen såklart. I går la jeg meg enda tidligere og sov som en stein i ni gode timer, så nå sitter jeg her og føler jeg kunne klart alt i verden. Haha. Det eneste jeg ikke har fått god nok tid til siden forrige mandag er trening, men det finner jeg vel også en løsning på etterhvert.

Nå er det på tide med et nytt lite filmtips her, og denne gang ble det en nervepirrende action/thriller. Perfekt å snurre neste gang du skal ha en hyggelig kjærestekveld, for denne vil også mannen like. Det kan jeg garantere!- Non Stop -
Bill Marks er ikke bare flypoliti og ansvarlig for det digre transportmiddelets sikkerhet, men også en rastløs alkoholiker som lider av fortidens minner. Til tross for at han har reist uendelig mange ganger før er det med flyskrekk han setter seg urolig ned i setet. Denne gang skal han reise langt. Helt fra New York til London, og han har 150 passasjerer å passe på. Det går ikke mer enn minutter fra flyet letter til en melding tikker inn gjennom sikkerhetsnettverket på mobilen hans. "Hvert 20 minutt kommer noen i dette flyet til å bli drept". Den kriminelle krever 150 millioner dollar for å stoppe, og gir klar beskjed om at han vil ta livet av enhver passasjer hvis ikke pengene blir overført. Bill retter straks oppmerksomheten sin ut mot folkemengden i passasjersetene, men forstår ikke helt hvordan noen skal kunne slippe unna med drap i et fly 40 000 fot over jordens overflate.Klokken tikker, og på minuttet 20 skjer det. Bill innser hvilken galskap han står ovenfor og blir bare mer og mer desperat for hvert minutt som går. Han får ikke noe annet valg enn å mistenke enhver både ansatt og passasjer.Høres ikke denne action-thrilleren spennende ut så vet ikke jeg. Jeg så den for første gang for et par år siden og har faktisk sett den tre ganger til sammen nå. Det er bare noe med at alt foregår på fly jeg finner ekstra nervepirrende. Tenk, det er ingen sted å rømme, og hvem som helst kan være den skyldige! Nei, hjelpe meg for en spenning. -Og at Liam Neeson har fått hovedrollen gjør det ikke noe særlig enklere å puste.Definitivt en av mine favoritter innenfor action-kategorien.
Kanskje noen har sett den allerede? Hva synes dere?

Marthe tipser - God skolenisteGod kveld fine dere! Nå sitter jeg på en stykk solfylt veranda og oppdaterer dere. Altså det været leverer som bare fy om dagen, og det gjør meg litt sånn utenomjordisk glad. Etter å allerede ha hatt nesten en hel uke med sol og 20 varmegrader var det med skrekk og gru jeg søkte meg inn på yr i går kveld. Hva er sannsynligheten for å få to uker med den slags vederkvegelse liksom? Joda, syv av syv med sol og 18-21 grader <3 Helt perfekt.Det er ikke meningen å plage dere med været altså, men det gjør bare så vanvittig mye med humøret mitt! Blir så barnselig glad av å kunne gå i skjørt på skolen og sole meg når jeg kommer hjem om jeg vil. ÅH! Måtte september aldri komme... Haha. Over til det posten egentlig dreier seg om, og det er ukens nistepakketips! Tenkte jeg skulle snike inn slike tips litt hyppigere nå som skole og jobbsesong er i gang igjen. Er det greit for dere eller? Hjemmelagde spinatlapper høres kanskje ikke så godt ut, og det grønne utseende ser kanskje heller ikke så veldig appetittelig ut, men det kan jeg banne på at det er enten du velger å toppe dem med laks som jeg har gjort, eller noe så enkelt som ost, skine, agurk og tomat. NAM! Try it out. Lover at det faller i smak <3- SPINATLAPPER MED PÅLEGG -

Du trenger: 1. 150g mager vaniljekesam 2. 1 1/2 dl melk 3. 1 ts bakepulver 4. 2 håndfuller spinat 5. 200g hvetemel 6. 3 egg 7. 1 boks Snøfrisk 8. 100g røkelaks 9. Et par håndfuller ruccolasalat 10. 1/3 rødløk


Slik gjør du:
1.
Visp først eggene lett sammen med en visp, og sikt inn hvetemel og bakepulver.
2. Rør inn kesam og melk, dryss over 2 gode håndfuller spinat, og mos det hele med stavmikser.
3. Stek små lapper i en stekepanne med ørlite smør i. Ha varmen på middels. (Styrke 5-6 av 9)
4. Avkjøl lappene og smør dem så med et lag snøfrisk, et lag røkelaks, litt ruccolasalat og litt rødløk.NYT! Oppskriften gir ca 10 mellomstore, mektige lapper. Jeg ble mett av to!Nå skal jeg lese litt mer anatomi og så skal jeg hoppe i badekaret kjapt!
Daniel har nemlig lovet meg en kopp kakao og massasje når jeg er ferdig.

8 gode grunner til å klippe håretHallo mandag! Den følelsen når ukens første skoletime starter 10.15. Tre timer har jeg hatt denne morgenen, på å spise en deilig frokost, planlegge ukens bloggposter og gjøre meg klar til bussen. AH! Mer av det takk. Litt surfing på pinterest etter inspirasjonsbilder av bob og lob har jeg også gjort, for i dag tenkte jeg at jeg skulle inspirere dere alle til å klippe dere kort! Haha. Ja, det er sant. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg klippet av mitt og synes bare dere alle skal kjøre på om dere har ørlite lyst. Det er jo så mange grunner til å elske korte frisyrer!1. For det første så sparer du uendelig med tid på hårføning. Jepp! Tidligere kunne jeg stå under den varme vinden i tjue minutt før håret var tørt. Jeg var så svett når jeg var ferdig at jeg antagelig burde ha tatt en ny dusj. I dag bruker jeg nøyaktig fem minutt på dette ritualet. JAAY!

2. Du får volum! Ja, selv du som tidligere har hatt håret fullstendig klistret til ansiktet. Jo kortere håret er, jo lettere blir det logisk nok å løfte naturlig fra hodebunnen. Gudene vet hvor mange ganger jeg har gasset ihjel håret for å kunne holde på en frisyre. I dag får jeg volumet jeg trenger bare av et rufs med hånden, og bruker jeg litt hårspray i tillegg så sitter sveisen hele dagen.3. Du føler du får dobbelt opp med hårstrå. De slitte tuppene er borte vekk, og du sitter igjen med et hår som både ser og kjennes dobbelt så tykt ut. De første ukene klarer du dessuten ikke å holde fingrene unna så mykt det er. Ja det er akkurat så silkemykt som det ser ut, og det forblir sånn.

4. Shampooflasken varer! Endelig kan du ta deg råd til frisør-produkter, for flaskene varer dobbelt så lenge.

5. Kort hår = tid spart. Enkelt og greit. Enten jeg skal krølle eller rette håret går det aldri mer enn 10 minutt. Er man litt strukturert når morgenalarmen ringer så har man da stort sett alltid tid til å gå ut døren stylet på håret.6. Du innser at du faktisk har et okei ansikt, og at det ikke var de lange lokkene som gjorde deg fin.

7. Det blir slutt på hetetokter. Håret ligger ikke lengre og varmer opp skuldre og bryst. Dette må jeg bare si føles HELT fantastisk. Én kveld prøvde jeg å sette i extentions i sommer, men endte med å rive det ut igjen før alle clipsene var satt i. Jeg ville nesten krepere! Klam nakke blir det slutt på med bob.

8. Hater du det, så vokser det ut igjen. Ganske fort også, nå som tuppene ikke bare brekker av hele tiden. Dessuten får man kjøpt 50 cm langt clip-on hår for tusenlappen i disse dager. Null stress!Så, hva venter du på? Slay that hair! Haha <3
Ha en finfin mandag dere! Nå skal jeg inn i skoletime to her.

Uken som gikk...Ukens høydepunkt... Åh, denne blir nok en gang vanskelig altså. Første skoledag var utrolig spennende, og det har egentlig hele skoleuken vært, men jeg blir likevel helt nødt til å gå for helgen. Det er ingenting, og da mener jeg ingenting som slår en helg som denne her. Hyttekos med god mat, avslapning, lesing, fisking, bål og finvær... Det er jo det beste? Ikke en ting har vi hatt å klage på de siste to dagene. Hele fredagskvelden gikk til supre samtaler ute ved bålet, og med vin i glasset. Hele lørdagskvelden gikk til biffmiddag, stearinlys og kortspill. -Mens formiddagene gikk til studering da. Jeg sier bare JA til mange flere slike helger!

Ukens sang... "Beyonce - Daddy Lesson" Åh, for en nydelig sang. Hørte den for første gang på radioen i går og ble helt i ekstase. For en fin sak! "Starving - Hailee Steinfeld & Grey feat Zedd" hørte jeg også først denne uken, og denne har jeg og spilt tretti ganger siden.Akkurat nå... Har Daniel og jeg akkurat kommet hjem fra hyttetur med en diger pizza fra pizzabakeren. Gjett om vi skal kose oss nå da? Hele formiddagen gikk til lesing, lesing og mer lesing og selv om jeg foreløpig bare synes det er gøy skal det bli godt med et par timer avslapning også nå. Kanskje vi snurrer den siste Twilightfilmen før vi legger oss? Nja, kjenner jeg oss rett så ligger vi allerede og snorker i bingen om halvannen time.

Ukens bilde... Man kan'ke være like heldig hver gang. Det skal være helt sikkert.Ukens cravings... Jeg har cravet røkelaks hele forbaska uken. Røkelaks på brødskive med litt av meny sin egg og rekesalat på toppen. Det må dere bare se å smake. Ellers har smoothie vært en gjenganger hver ettermiddag. Det har jo vært helt nydelig vær hver eneste dag hele uken, så hver dag jeg har kommet hjem fra skolen har jeg dratt rett ut på verandaen med en smoothie og lest! Superhyggelig <3Ukens gullkorn...
Daniel:
Du savner fremdeles ikke det lange håret?
Meg: Nei, men jeg kommer sikkert til å sette i noe extentions i vinter..
Daniel: Åh.. Ja, da får du se og rake håret ditt utenfor leiligheten!
Meg: Hahaha, rake!? Å du er fantastisk...*Jeg kommer inn i stua i stramme treningstight, klar for powerwalk*
Daniel: Ohoi! Jeg trodde kamelene bare fantes i ørkenen!
Meg: ....... ja det er en high waist tights. De blir sånn!Ukens nedtur... Okei. Øyeblikket jeg åpnet pensumboken i anatomi og fysiologi og innså hvilken galskap jeg har meldt meg på. 520 svære sider med kroppen på cellenivå, grunnleggende kjemi og tohundre latinske uttrykk jeg ikke aaaner hva betyr. Selv ikke tegningene av DNA molekylene som var avbildet var mulig å forstå seg på. Akkurat da kjente jeg et snev av panikk bre seg over meg. To timer brukte jeg på å forstå de første to sidene, og to timer til brukte jeg på å løse den første oppgaven, men så.. så gikk det fremover! Nå er første kapittel unnagjort og jeg har enda ikke hatt forelesning i det. Hurra! Det er faktisk sant at man får til det man vil!Nå er jeg klar for en ny, spennende uke! Er dere?

Og slik gjør du studiehelgen gøy

Okei, for en GENIAL start på helgen! Daniel og jeg skulle egentlig ha vært både på det ene og det andre fest-arrangementet med faddergruppene våre i går kveld, men som nevnt bestemte vi oss istedet for å stå over det hele og reise på hyttetur for en real studiehelg, heelt uten forstyrrelser. Vi kom frem rundt syv, og ettersom gradstokken viste 20 grader og solen enda sto og varmet på himmelen løp jeg rett ned til brygga, fylte glasset med rødvin og fisket til krampa tok meg. Det ble kanskje ingen fangst, men hva gjorde vel det når sekken vår var proppet full av reker og skalldyr? Mens jeg koste meg ved vannkanten ordnet Daniel med det perfekte bål, og da solen var gått ned for fullt dekket vi bordet rett ved flammene og nøt favorittmiddagen til en flaske hvitvin.
Jeg tror ikke jeg kan tenke meg en mer fantastisk måte å starte studiehelgen på. Vi ble altså sittende rundt dette bålet helt til midnatt, og så bestemte Daniel seg for å nattbade i mørket. Jeg tror ikke vi la oss før nærmere to, men likevel spratt vi opp som lyn da alarmen ringte klokken 9 i dag tidlig og var råklare for en skikkelig lesedag.
Regnet har plasket ned i hele ettermiddag så nå skal vi bare sitte innendørs hele lørdagen, lese, løse oppgaver, lese og løse oppgaver. -Vel med noen spisepauser innimellom! Det er så utrolig enkelt å holde konsentrasjonen i en hytte helt uten støy, og helt uten strøm og internett. Telefonen min kan ligge påslått foran meg hele dagen uten at fristelsen til å titte på den tar bort fokus! Nei, her tror jeg at jeg flytter inn like før eksamen. Haha!- Fredagskvelden i et bildedryss -Jeg ville bare titte innom for å dele et lite bildedryss fra den nydelige fredagskvelden vår før jeg fortsetter på lesingen. Håper det står bra til med dere alle og at dere har noe hyggelig på lørdagsplanen dere også <3Altså?! Dette kaller jeg KOS!

Welcome to the WeekendHei igjen dere! Tenk, for første gang på fem år kjenner jeg litt på den berømte helgefølelsen! Fra og med i dag har det faktisk noe å si om det er mandag eller lørdag. Noe så rart. Haha! Som blogger har jo hverdagen alltid sett lik ut uansett hvilken dag og uansett hvilken tid på året! Nå skal jammen jeg også begynne å verdsette helgedager littegrann ekstra. Hihi! Etter fire timer med anatomi på morgenfristen tuslet jeg tidlig hjem fra skolen og lagde meg en forfriskende smoothie til lunsj. Tenkte jeg kunne legge ved oppskriften på denne under.- How i like to start my weekend -Ellers har jeg som i går gjort et forsøk på å lese litt i solen igjen, men nok en gang endte jeg opp snorkende i over en time. Hadde det ikke vært for at baksiden av lårene mine skrek av solbrenthet hadde jeg vel sovet til sene kvelden der ute. Farlige greier det der.. Jaja, det er ihvertfall ingen grunn til å stresse, for i kveld reiser Daniel og jeg på hytten hans for å ha studiehelg der. -Ja faktisk akkurat som jeg beskrev i forrige bloggpost! Jeg ble visst inspirert av meg selv i dag... Vi blir der hele helgen, og skal studere fra morgen til kveld med bare noen deilige spise og fiskepauser innimellom. Planen er å dra på meny så fort dere er oppdatert og kjøpe inn på reker og krabbe så vi kan ta fredagskvelden fri og bare nyte siste rest av solen med litt vin. -Så starter vi på oppgaveskrivingen i morgen tidlig når været melder øspøsende regn! Høres ikke det ut som en glimrende plan?
 


Du trenger: 1. En boks vaniljekesam 2. 1,5 dl vann 3. 1 1/2 banan 4. 200g frossne skogsbær

Miks alt sammen i en blender og vips lunsjen er klar!

11 ting å finne på med kjærestenGod morgen kjære, gode dere, og riktig god HELG! Et blogginnlegg som dette har vært etterspurt i hele sommer, så dette har jeg gledet meg litt ekstra til å dele med dere. Endelig har jeg fått fingeren ut og snekret sammen noen spreke idéer til ting man kan finne på sammen med kjæresten både nå og senere i høst. Håper dere lar dere inspirere! Jeg sier som jeg har sagt mange ganger før: Kom dere ut, og om dere så har vært sammen i mangfoldige år, aldri slutt å date hverandre. Litt flørting er på sin plass selv etter årevis i ekteskap spør du meg.- 11 ting du kan finne på med kjæresten -♥ Skogstur med sopp eller blåbærplukking! Eller tyttebær om du liker den slags? Vi har enda 10 gode dager igjen av august måned og forhåpentligvis fremdeles litt sol og varme i vente så benytt dere av disse! Dra ut i skogen med hver deres bøtte og fyll dem med det dere måtte ønske mens dere planlegger hva som skal lages av ingrediensene når dere kommer hjem. Åh, dette kunne jeg gjort hver eneste dag.♥ Dra ut på krabbefisking. August måned skal være den aller beste måneden for krabbefisking, så nå er det bare å komme seg ut! Pakk med lommelykt og hov og hiv dere i robåten en sen augustkveld. Kanskje blir fangsten så stor at en krabbefest kan holdes sammen med venner eller familie dagen etterpå?
♥ Ha en studiehelg sammen! Pakk en weekendbag full av kosetøy og pensumbøker, og kjør ut på en hytte om dere har en tilgjengelig. Eller bare et annet sted dere er fullstendig uforstyrret. Dette planlegger Daniel og jeg å gjøre flere helger i høst, både på hans hytte og på besteforeldrene mine sin. Hvor herlig er ikke det? Så studerer vi et visst antall timer av døgnet og koser oss resten av tiden med gode turere, mat og avkobling. Ah!♥ Klatre sammen! Enten du ønsker å gjøre det innendørs eller utendørs. Klatring er GØY altså. -Og forbaska god trening. En Via Ferrata tur som den Daniel og jeg var med svigermor på forrige måned må virkelig anbefales.♥ Sprett en flaske vin og se på hus sammen på finn! Bare husk å forholde dere til de realistiske boligene hele veien. Det hender at jeg forviller meg inn på kategori "Sjøtomt til 17 millioner" og gråter en liten skvett av misunnelse. Det er det jo lite vits i! Haha. -Men ja, å planlegge fremtiden sammen er faktisk forbaska romantisk.♥ Fisketur. Ja, fiske kan man gjøre hele året rundt, og det fungerer som rene terapien. Har dere tilgang på en kano så dra ut for å fiske i den da vel? Har dere ikke det, så pakk bare med en fiskestang eller to og sett dere på en brygge eller et fjellberg sammen. Noe god snacks kan også være hyggelig å pakke med i sekken.♥ Selvlaget strømbrudd. Slukk alt av taklys, og tenn i stedet noen små stearinlys. Finn frem favoritt-brettspillene deres, eller kjør en "boyfriend & girlfriend tag" konkurranse bare for moroskyld! Daniel og jeg gjorde dette en kveld på ferie i Hellas og endte opp med å le oss ihjel samtidig som vi fikk frisket opp i litt gamle minner. Slike morsomme B&G spørsmål om skostørrelser, høyde, eller favorittfilm f.eks finner man lister på over alt på nett.♥ Dra på teltcamping for et døgn. -Med bål og hjemmelaget pinnebrød. Eller grillet, egenfisket fisk! Jeg synes ihvertfall de beste campingturene tar plass ved et vann eller på en holme ute i sjøen.
♥ Kjør en frokostdate til en forandring. Å tilbringe en regnfull søndagsmorgen innendørs med film og tykke dyner kan være minst like romantisk som å ligge på beachen sammen en sommersdag! Av og til smaker slike late dager til og med enda bedre. Kjøp inn til en ordentlig god frokost dagen i forveien og disk opp sammen så fort dere har stått opp. Kan nesten nesten ikke tenke meg noe koseligere enn morgener som dette.♥ Inviter vennepar på dobbeldate. Jeg tror det er veldig sunt å ikke bare være dere to hver eneste kveld, men av og til tilbringe litt tid med andre par også. Her skulle jeg ønske Daniel og jeg var mye flinkere. Venneparene våre i nabolaget har jo reist til USA for et år, så nå har vi ikke lengre disse herlige sammenkomstene, men vi bli flinkere til å invitere over andre vennepar på både middag, film eller spillkveld. Det er jo så hyggelig!♥ Dra ut på en kvelds-powerwalk. Dere kan selvfølgelig løpe eller trene styrke sammen også, men jeg synes det er hyggeligere å gå en tur akkurat med kjæresten. Så får vi muligheten til å prate litt sammen, og ikke bare puste og pese. Bor du i nærheten av en fjelltopp, så ta en powerwalk opp den og nyt utsikten som venter på toppen!
Her ble det mange aktive idéer, men det er jo så sunt og GODT å komme seg ut!
Krysser fingrene for at dere har lyst til å utføre noen av punktene ihvertfall.

- Huskeliste for studenter -

Ohoi! Dette har vært en vanvittig lang og lærerik dag for min del. Jeg var hjemme i to-tiden og fortsatte lesingen ute i solen på verandaen (til jeg sovnet og våknet opp gørrsvett). Deretter kjørte Daniel og jeg en aldri så liten kjemitime ved stuebordet hvor jeg lærte ham alt jeg hadde plukket opp på dagens kurs. Han skal også ha kjemi i sitt ingeniørstudie, så vi får hjelpe hverandre der vi kan si! -Og apropos hjelpe hverandre: Under her har jeg skrevet en liten huskeliste til alle studenter der ute. Nå har det jo nesten gått en uke allerede, og mange har sikkert mye på stell, men til dere som ikke har det: Her kommer en oversikt over alt som må ordnes snarest mulig!  En liten ekstraliste la jeg også ved til sykepleierstudentene. Det er ikke lett å få med seg alt alltid!♥ Semesterregistrering og semesteravgift. Du må huske å registrere deg som student ved det universitetet du skal studere på, og ikke minst betale semesteravgift for å i det hele tatt få gå opp til eksamen. Fristen er vel ikke før 1 september, men husk at du ikke får utbetalt studielån eller studentbevis før denne er betalt.

♥ Kjøp av pensumbøker og skrivebøker. Jeg kjøpte flesteparten av mine bøker brukt i facebookgruppen kjøp og salg for sykepleierstudenter HER, men de grunnleggende sykepleierbøkene kom først ut i går, så disse kjøpte jeg nye på Ark. Ark.no, Adlibris og Tanum har jeg skjønt er billigst på pensumbøker.

♥ Kjøp deg skoleveske og matboks. Skaff deg en god, romslig skoleveske eller sekk, og gå til innkjøp av en fin matboks. Sistnevnte tror jeg faktisk har litt å si for motivasjonen til å pakke med niste fremfor å kjøpe noe ferdig i kantinen. Sett deg ned allerede nå på søndag og planlegg dette med niste for den kommende uken. Hvor mye tid krever det egentlig? Er ikke pengene du sparer verdt en halvtimes planlegging om søndagskvelden?

♥ Registrer deg i studentweb så du kan få logget inn i fronter. Dette har jeg hatt litt problemer med selv og fikk dermed først logget inn i dag. Allerede hadde lærerne lagt ut en hau av dokumenter, så her gjelder det å følge med til enhver tid. Start gjerne alltid dagen med en titt i fronter til frokost.♥ Kjøp av en timeplan. Denne tror jeg er helt GULL. Det å ha et lett tilgjengelig og oversiktelig sted å fylle inn frister, eksamensdatoer, og innleveringsfrister er så viktig. Min har enda ikke kommet i posten, men jeg satser på at den dukker opp til uken så jeg kan få vist dere den. Mihi, den er så fin!

♥ Last ned App med studentbevis. Jeg vet ikke om alle universitet har en slik app? Universitetet i Agder har det ihvertfall og inni denne kan man altså få frem studentbeviset sitt elektronisk bare ved et tastetrykk. Superkjapt og greit om man sitter i taxi eller på buss og måtte ønske å få litt rabatter.

♥ Søk om stipend og studielån. Fristen er vel ikke før i november for dere som ønsker det, men trenger du denne støtten så trenger du den gjerne nå som det faktisk er litt utgifter på bøker og diverse. Jeg har ihvertfall brukt 5000kr på bøker, sykepleierutstyr, og semesteravgift de siste par ukene. I starten dukker det stadig opp noe.

♥ Kom i gang! Skaff deg en liten oversikt over hva som er pensum i de ulike fagene dine slik at du kan lage en slags leseplan for ukene fremover.  Ikke start for sent med å lage deg et system for når, hvor og hva du vil studere. Begynn med en gang! Jeg tenkte jeg skulle skrive et eget innlegg om studieplan, leseteknikk og strategi senere, men finn i første omgang ihvertfall ut hvilke timer av dagen du ønsker å lese på, hva du vil fokusere på når og hvor du skal jobbe. Å følge en slagplan og en satt timeplan gjør det mye enklere å lese effektivt. Dessuten kan du da også ta deg fri med god samvittighet når det står på timeplanen at du skal gjøre det!- Ekstraliste for sykepleiere -
♥ Kjøp av sykepleierutstyr. Du vil trenge en uniform, et klokkeur og navneskilt allerede om et par uker så det kan like godt klikkes hjem med en gang. Jeg bestilte mitt utstyr på healthworkers.no og fikk 20% rabatt ved å bruke koden "stud2016" i kassa. Det kan dere også få. Koden er for absolutt alle studenter!

♥ Lag deg brukerkonto på Sykepleiepluss.no. En GENIAL nettside med videoopplæring i både anatomi, fysiologi, mikrobiologi, medikamentregning og sykdomslære. Dette tror jeg blir de desidert vanskeligste fagene, og litt ekstraundervisning av tre flinke leger på nett betaler jeg gjerne noen kroner i året for. Foreløpig har jeg bare gratis prøveabonnement her, men alt om priser står på nettsiden. Denne siden kommer jeg til å bruke MYE.

♥ NSF.  Denne er jo helt valgfri, men det å melde seg inn i norsk sykepleierforbund er ikke så dumt. Vi hadde et lite foredrag av nestlederen på UIA i går, og fikk et innblikk i hvilke fordeler man får ved å være medlem her, så jeg meldte meg inn med det samme. Dere andre sykepleierstudenter må gjerne lese mer om dette HER.

♥ Levere politiattest. Prosessen med å søke om få tilsendt politiattest kan være lang akkurat i disse tider, så få det gjort så fort som overhode mulig. Jeg fikk min i løpet av en uke, men andre opplever gjerne å måtte vente i to, så send inn søknad med en gang så du får levert attesten litt før du må.Det var dagens visdomsord fra meg! Ha en finfin kveld videre <3
Nå skal jeg ut på luftetur. Det trengs etter en dag som denne!

Oppskrift: Svigermors blåbærpaiGod dag! Nå sitter jeg og oppdaterer dere fra kjemiforelesningene mine. Neida den slags multitasking ville jeg nok aldri ha klart, men vi har fått en halvtimes lunsjpause så da tenkte jeg at jeg skulle benytte meg av anledningen til å publisere denne deilige pai-oppskriften som jeg lovte dere. Ser den ikke helt latterlig god ut? Om dere har et epletre i hagen så kan oppskriften selvfølgelig også brukes til å lage en aldri så liten eplepai? Det har ihvertfall jeg lyst til å prøve meg på i nærmeste fremtid! Lun eplepai med norske epler, vaniljekrem, sukker og kanel.. Åh!Du trenger: 1. 250g hvetemel 2. 150g romtemperert smør 3. 125g sukker 4. 1 ts vaniljesukker 5. 2 ts bakepulver 6. 1 egg 7. 5dl vaniljekrem eller tykk vaniljesaus 8. 300- 400g selvplukkede blåbærSlik gjør du:
1.
Start med å smuldre sammen smør, sukker og hvetemel.
2. Tilsett vaniljesukker, bakepulver og et egg og klem sammen til en deig.
3. Pakk deigklumpen i plastfolie og sett den i kjøleskapet i en liten time.
4. Kjevle så ut en stor nok flate til å kunne dekke både formen din og kantene på den.
5. Dekk hele formen med flaten og skjær bort noe på kanten om det blir litt for mye deig.6. Bruk en gaffel til å stikke noen hull i bunnen av paien og forstek den på 200grader i 10 minutt.
7. Ta den så ut og fyll bunnen med 300gram frossne eller ferske blåbær og 5 dl vaniljekrem.
8. Sett så formen inn igjen til steking i 20-25 nye minutter. Pynt med de siste 100grammene blåbær.Tips: For at kantene på enten dessert eller middagspai ikke skal skli ned, trykk gjerne litt aluminiumsfolie rundt hele kanten (gjerne også bunnen som jeg har gjort) og legg oppi noen tørkede erter for å holde det hele på plass. Alt dette fjerner du etter de første 10 minuttene med forsteking og vips så hoder paien seg like hel og fin!- Slik ser den ut når jeg setter den inn de første minuttene -Det er gode oppskrifter vi har svigermødre til si! Nå skal jeg fullføre mine to siste kjemitimer og så skal jeg tusle hjemover for å starte på blogginnlegg nummer 2. Dere må ha en strålende torsdag så lenge, så sees vi igjen litt senere <3 Nyt finværet kjære sørlendinger, for i helgen kommer regnet for hele sommeren. Heh!


Håper det smaker! -Og dere? Spør hvis dere lurer på noe.

Blueberry pai in the makingGod kveld, god kveld kjære fine dere! Herregud så godt det lukter her hjemme i leiligheten nå. Til tross for at Daniel og jeg har spist blåbær for alle penga i to døgn nå, hadde vi enda to digre skåler med rester i kjøleskapet da jeg sto opp denne onsdagen. -SÅ da bestemte jeg meg for å prøve meg på svigermors blåbærpai! 40 minutt tok det å smelle sammen en superdeilig dessert, og nå sitter vi i sofaen sprikkmette begge to, klare for å snurre en eller annen film. Det blir nok ikke så fryktelig mange avkoblingskvelder som dette vi får skvist inn sammen i ukene fremover, men når vi først finner en dag begge har litt tid til overs får vi bare utnytte den på best mulig vis! Ellers så kom faktisk mannen med det glimrende forslag å holde søndagene hellige! -Slik at uansett hvor mye vi måtte ha å gjøre så skal siste dag av uken settes av til noe romantikk. Er ikke det litt hyggelig?Syntes det var en helt super idé jeg <3 Man må jo passe litt på gnisten også i disse hektiske tider vi har i vente! Foreløpig må jeg bare få si at det går som det suser. Vi er begge så utrolig fornøyde med både valg av studieretning, medelever, og studieplanene våre så vi går bare rundt på skyer her hjemme og gleder oss til neste skoledag. Haha! Når alt føles så riktig gjør det jammen underverker med motivasjonen altså. Måtte den bare vare i litt mer enn en uke.. I dag har jeg til og med klikket hjem sykepleieruniform til praksistimene mine! -Med navneskilt, og gravert klokke til. Hihi, krysser alt jeg har for at den passer, for jeg gleder meg som et barn til å ta den på.

Ville egentlig bare titte innom for å fortelle dere litt om dagen min og dele et fristende bildedryss fra kveldens dessertpai! Oppskriften på denne herligheten kommer i løpet av morgendagen. Jeg har knipset steg for steg bilder til dere, men nå vil jeg helst bare legge fra meg dataen og kose ihjel en viss mann.
Ha en fortsatt fin lille-lørdag <3

Marthe tipser - Skolevesker

Affiliateslenker

God morgen! Før jeg hopper avgårde til mine aller første forelesningstimer tenkte jeg å tipse dere om mine favoritt-skolevesker fra Nelly. Jeg er sikker på at det er noen som enda jakter på den perfekte håndvesken, sekken eller bagen å ha skolebøker i, så her har jeg plukket meg ut tretten favoritter. Noe på budsjett, og noe på ikke-budsjett. Personlig ville jeg nok aldri ha klikket hjem en veske til over 3000kr uansett hvor god kvalitet den måtte ha, men smaken er som baken, og den er delt si! Her bør det ihvertfall være litt av hvert. Selv kunne jeg tenke meg både 1,4 og 6 så vi får sjå om ikke ihvertfall en av dem klikkes hjem i løpet av dagen!


Håper dere finner noe dere liker. Jeg legger også ved en link til hele Nelly-utvalget under her. Jeg blir på skolen til rundt to i dag, og så bærer det hjem for å oppdatere dere og ha en real kosekveld med min kjære. Utekino står på planen for faddergruppen min i dag, men man kan vel ikke være med på absolutt alt?  Nei, jeg tror heller jeg lader opp til fredagens rebusløp. Alarmen min ringer jo gjerne et par timer før de fleste andres så jeg skal få unnagjort litt hjemmekontor før skolen, og da er det så verdt det å stå opp våken og uthvilt <31. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER


Ønsker dere alle en finfin onsdag, så sees vi igjen litt senere!
Hele utvalget av sekker og skolevesker kan dere titte på HER

Ukens rett: Pita med kebabspyd- Kebabspyd med deilig tilbehør -Hei og hopp! Da var endelig dagens kokkeleringsprosjekt i boks! Pita med "kebabspyd", grønnsaker og basilikumsyoghurt. Mmm! Så enkelt, men likevel så godt. Jeg kjøpte pitabrødene ferdige i dag, men jeg har faktisk en vanvittig god oppskrift på disse luftige brødene, så den får jeg dele med dere ved en senere anledning.

Solen skinner som bare det her i dag også, og ettersom jeg hadde det så forbaska hyggelig med mine nye medstudenter i går kveld, tenker jeg å hive på meg sandalene og dra ut og grille med gjengen igjen senere i ettermiddag. Jeg må bare få unnagjort litt planlegging av blogginnlegg til resten av uken først, så det blir litt enklere å holde dere oppdatert under skoledagene som starter allerede i morgen! Kjenner jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang med selve studeringen også. Jeg har forkurs i kjemi nå på torsdag og selv disse forelesningene gleder jeg meg til. Lurer meg på om det er et tegn på at jeg har hatt mange nok "friår"?Du trenger: 1. 1 pakke kjøttdeig 2. Grillspyd pinner 3. 1 agurk 4. 4 tomater 5. 3 fedd hvitløk 6. 1 boks gresk yoghurt 7. En håndfull basilikum 8. 1 lime 9. pitabrød 10. 2 ts garam masala krydderpose 11. 2 ts paprikapulver 12. 1/2 ts tandori India spice krydder 13. 1 egg 14. 1/2 gul løkSlik gjør du:
1.
Lag "kebabspydene" ved å mose sammen en pakke kjøttdeig, 1 egg, 2 fedd finhakket hvitløk, 1/2 finhakket gul løk, 1 ts paprikapulver, 2 ts garam masala posekrydder og 1/2 ts tandori India Spice krydder.
2. Press det hele sammen til 7-8 små pølser og klem pølsene på grillspyd.
3. Ha spydene i en ildfast form og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 12-15 minutt.
4. I mellomtiden hakker du  opp en hel agurk og 4 store tomater i små biter, og har i en skål.Slik gjør du - Yoghurt:
1.
Hell boksen med gresk yoghurt over i en skål med en håndfull finhakket basilikum.
2. Press i et fedd hvitløk og og saften av 1/2 lime, og smak til med ca 1 ts paprikapulver.Varm pitabrødene etter anvisning på pakken, og dra kjøttet av de ferdig stekte spydene. Del det gjerne i to eller fire mindre deler og dytt det nedi pitabrødene når de er oppvarmet. Server med litt av tomat/agurkblandingen og en liten dæsj yoghurt på toppen. Mmm! Oppskriften holder til tre store porsjoner.
Håper det smaker! Det gjorde det ihvertfall her i hus <3

The first day of school- Back to School outfit -
 
Åh, nå er det en stykk lettet frøken som oppdaterer dere her! Jeg kom nesten akkurat inn døren etter å ha møtt opp til første skoledag på UIA, og jeg overlevde denne gangen også. Tenk det! Hehe, jeg synes alltid det er både skummelt og spennende å møte opp i et klasserom fullt av mennesker jeg ikke kjenner, men alle har det jo på nøyaktig samme måte, og det går jo bra hver eneste gang så hva er det egentlig å være nervøs for? 170 studenter var det i klassen min, så kullet er omtrent akkurat så enormt som jeg hadde forventet, men som på universiteter flest er vi nå blitt delt inn i faddergrupper for resten av uken. Rundt 40 stykk er vi i min, og disse jentene og guttene (ja det er faktisk noen menn på studiet også) skal jeg prøve å bli kjent med allerede i kveld!Konserter på skoleområdet venter oss om en times tid, så i dag får jeg ikke tilbrakt stort mer tid foran pcen, men jeg tar det igjen vet dere <3 Ville bare titte innom og fortelle dere at første skoledag har gått som smurt. Med så mange medstudenter skal det godt gjøres å ikke finne noen du klaffer med si! De jentene jeg har fått pratet litt med så langt har virket helt herlige, så nå gleder jeg meg bare til å komme meg avgårde og starte denne spennende fadderuken! Håper det har gått bra med dere andre også som har startet opp i dag <3

Processed with VSCO with f2 preset
- Skjorte og skjerf fra Gina Tricot, bukse fra Only, Veske fra H&M, Sko fra Mango -Jeg var nok ikke den eneste som sto opp med sommerfugler i magen denne mandagen!
Lykke til i kveld kjære dere! Bli kjent med deres nye medelever og kooos dere <3 Det skal jeg.

- Blåbærsøndag -

God kveld dere! Neida, neida jeg skal ikke lage noe pulled pork nachos av bestemors gulrotkake. Herlighet, det er godt dere følger med. Det går bare litt fort i svingene noen ganger. Hehe! Daniel og jeg kom nesten akkurat hjem fra tidenes blåbærtur. Fem timer har vi trasket rundt i skogen denne søndagen.. Eller Daniel har trasket. Jeg har svømt. Jada jeg lå og plasket i en beverbekk allerede etter en halvtime jeg. Sånn går det når man ikke klarer å se seg for i gressmyra! Takk gud for at jeg holdt kamera høyt nok så ikke det også fikk seg en svømmetur. Jeg gikk vel rundt med ca 1 liter vann i hver støvel resten av turen, men hadde det helt supert for det.
Tuene var å finne til alle kanter og de var proppfulle av store, smakfulle blåbær. Åh, som vi koste oss der vi gikk og plukket og spiste om hverandre. Først da klokken nærmet seg halv syv tuslet vi hjemover til svigers igjen og da hadde vi altså så mye blåbær i bøtten at vi kunne spist til vi sprakk i fire dager. -Og det tror jeg jammen vi skal også! Hehe. Vi skulle egentlig inntatt første porsjon til håndballkampen nå, men når mannen foreslår å se Twilight 3 istedet.. Vel da sier man ikke nei. Det er ikke hver dag man får den slags luksuriøse tilbud <3

Jeg ville bare innom for å dele et lite bildedryss fra den fine dagen vår. For et vær! 21 grader har vi hatt hele søndagen, ogi en alt for varm skinnbukse var det egentlig bare på sin plass med en avkjølende svømmetur i sumpen. Måtte værgudene fortsette å levere ut hele uken! Det ser ihvertfall lovende ut så langt.
Nyt resten av kvelden dere! Det skal vi. Daniel har akkurat rensket ferdig alt av bær så nå skal jeg finne frem sukker og fløte. Mmm! Litt av en avslutning på uken si <3
- Ikke vanskelig å se at han gikk på tryne i en blåbærbusk -

Takk for en super dag kjære! <3

Uken som gikk...Ukens høydepunkt... Jeg har hatt noen helt nydelige dager sammen med familien i Stavanger. -For ikke å snakke om med Iselin på både kino, shopping og lunchdate. Uken har bare flydd forbi, og det er vel fordi jeg har nytt ethvert minutt på vestlandet. Når solen i tillegg titter frem der borte så har jeg det bare helt ypperlig. Helgen i Kristiansand har også vært super. Virkelig. For første gang i år tror jeg ikke at jeg har noen favorittdag. Jeg har fått litt av absolutt alt denne uken, og sitter nå bare råklar for å starte på et nytt, spennende høst-kapittel. I morgen er det mandag, og studiestart for oss universitetsstudenter! Jeg.Gleder.Meg.Ukens nedtur... Nei, det må vel være mitt lille utbrudd av Perioral Dermatitt. Dere som har erfaring med dette vet hva det går i. Man føler seg som en sviende, inntørket sviske. Rett og slett.

Ukens cravings... Bestemors gulrotkake, tantes boller, iskalde frokostsmoothies og Maarud Tortillachips. Sistnevnte skal jeg SÅ lage pulled pork nachos av til uken. NOM! Det er på tide med litt nye oppskrifter her på bloggeriet, synes dere ikke? Det begynner å nærme seg to uker siden forrige!Ukens innkjøp... Hva har jeg ikke kjøpt og fornyet denne uken? Hihi! Skoleveske, mobildeksel, ny garderobe, ny undertøysskuff, skrivebøker og dilldall til skolestart.. Jeg fant så mye fint i Stavanger, og jeg gleder meg til å vise dere mye av det i antrekk fremover. Måtte vi få masse sol i august/september så jeg får knipset en hau.Ukens film... Kinofilmen "Bad moms". Jeg har ikke ledd så hardt på lenge. Seks nye skrekkfilmer har også tatt plass i filmsamlingen min denne uken, og disse gleder jeg meg til å kose meg med en kveld og to til uken <3 Faren er stor for at neste ukes filmtips blir en thriller.

Ukens produkt... Jeg har brukt og elsket de runde body lotion boksene til Body Shop i mange mange år, men WOW! Denne nye varianten av Pina Colada! Dere MÅ prøve den. Jeg fikk min boks av bestefar så jeg er ikke helt sikker på pris, men de ligger vel på rundt 200kr? -Så varer de i en liten evighet.Ukens spilleliste... Denne uken har en av Spotify sine spillelister gått på repeat dag inn og dag ut, og det er listen "Sommerhits 2016". Tror bare jeg vil anbefale dere hele denne jeg.

Akkurat nå... Har jeg akkurat inntatt en kopp kakao til frokost og skal snart hoppe avgårde til svigers sammen med Daniel. Kakao var det eneste vi hadde av "mat" i hus denne søndagen så jeg satser på at svigermor har noe spiselig vi kan dytte i oss før vi hopper avgårde på tur i skogen. De melder så fint vær i dag at Daniel og jeg har bestemt oss for å dra på blåbærtur i dag også, og denne gang blir kamera med!Ha en superduper søndag alle sammen!

Antrekk - 130816Dette er så j*velig typisk meg. Jeg er veldig takknemlig for at jeg aldri har slitt med verken kviser eller urenheter siden jeg var i puberteten for 10 år siden, men skulle det dukke opp en så kan jeg banne på at den blomstrer natten til jeg skal i en bursdag, konfirmasjon eller første skoledag... Jeg tror ikke jeg hadde en kvise i løpet av hele sommeren, og gudene vet hvor mange netter jeg ikke orket å fjerne sminken, men natten før familietreffet i Stavanger... jo da brøt det ut en tennisball under øyet mitt. Hele helgen gikk jeg og irriterte meg over denne gigakulen som bare hovnet mer og mer opp, og nå.. to dager før skolestart har kroppen min bestemt seg for å få et utbrudd av Perioral Dermatitt. En hudsykdom jeg ikke har vært plaget med på to år. Å, jeg orker ikke..

Jeg trodde bare det var litt eksem som jeg skrev for et par bloggposter siden, men etter å ha kjent og sett litt nærmere på det skjønner jeg jo at jeg bør erstatte neste ukes vindrikking med en antibiotikakur. Det er enda bare i startfasen, men jeg har erfart hvor grusomt dette blir uten behandlig så jeg skulle aller helst ha startet kuren allerede i dag. Om det finnes noen i Kristiansand by som har et brett eller bare et par tabletter av Tetracyclin Acro så vær så snill å hyle ut! Jeg kan komme og hente dem hvor som helst. Legen har jo ikke åpent før mandag, og de der timene på legevakten er så ufattelig lange at jeg nesten gjør alt for å slippe. Heh!Fingers crossed! Nå skal jeg hoppe ut fra mitt staselige høstantrekk og inn i skogshabitten, for ved siden av meg står mannen og tripper etter å komme seg ut i skogen. Gleder meg til en avslappende kveld med bare meg, han og blåbærtuene <3 Så håper jeg lørdagskvelden deres blir like bra!

- Skjerf fra Gina Tricot, Poncho, veske og smykke fra H&M, Bukse fra Only -

Skoleveske på budsjettSi hei til min budsjettvennlige lille skoleveske! Eller liten og liten.. Jeg synes i grunn at den er ganske stor. Selv pcen min får plass sammen med pensumbøker og skriverier. Det er jo helt fantastisk! Formen er perfekt, størrelsen er topp, og med to ekstra lommer inni, og store sidelommer på hver kant skal jeg til og med klare å holde litt orden i den. 399kr betalte jeg for vesken på H&M. Om kvaliteten holder et helt skoleår vet jeg ikke, men til den prisen har man jo råd til å kjøpe to. Dessuten liker jeg å skifte ut og variere litt jeg <3Et matchende mobildeksel i gull og sort skinn fikk også bli med hjem, og dette fant jeg på Glitter til 99kr. Assa, nå begynner det virkelig å komme seg! To dager igjen til skolestart, og absolutt alt er på stell. Yay!

- Stor skoleveske fra H&M 399kr -Daniel hentet meg på togstasjonen sent i går kveld og kjørte oss hjem til håndballkamp og ferske reker! Definitivt en verdig velkomst <3 Morgenen i dag har gått til utpakking av koffert og bildeknipsing, så alt er klart til kveldens ekspedisjon. Jeg skal nemlig være med mannen ut i skogen om tre små timer! Han skal på jakt, og jeg skal ligge i blåbærbuskene. Jepp! Jeg har lengtet etter å gå på blåbærtur i to uker nå, så denne lørdagen har jeg bare bestemt meg for å dra ut. Måtte bare solen snart titte frem mellom de mørke skyene. Både så vi får en varm tur, og så vi får knipset noen lyse og fine antrekksbilder til dere først. Jeg har litt nye høstplagg å vise frem!Det var så mange som ville se innkjøpene, så da er det jo bare å levere.
Jeg starter med min nye skoleveske, så venter mer senere i dag!

I'm having a freaky friday

Riktig god helg får jeg starte med å si da! Flere som har startet den på avslappende vis? Jeg bakte cottage cheese rundstykker til bestemor og bestefar på morgenkvisten i dag og etter å ha dyttet  i meg et par av dem fløy jeg avgårde til Brun og Blid for en liten dose solarium. Jepp, alt er som normalt på vestlandet igjen. Regnet øser ned og Stavangers Brun & Blid har fått sin trofaste kunde tilbake. Hehe, neida jeg er vanligvis ikke desperat, men jeg har smørt meg inn med en fuktighetskrem som har gitt meg noe ubehagelig eksem i ansiktet så jeg tenkte kanskje litt sol kunne hjelpe med å få det bort. Det og saltvann pleier da alltid å hjelpe mot slikt?Toget mitt hjem går klokken halv seks i kveld, så de siste timene mine nyter jeg på sofaen til hu besta. Fire nye skrekkfilmer har jeg også fått av tante under oppholdet mitt her, så det første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem er å finne frem en godteskål og snurre thrilleren "The Boy". Jeg fikk aldri sett den da den gikk på kino, og har hørt den var superskummel så nå er forventningene store! Kanskje jeg får med meg mannfolket også.

- Wanna watch scary movies all night -  Mine favorittsmoothies har jeg også prøvd å lære gamlemor og gamlefar å lage seg i dag, så nå håper jeg besta slipper å tørke støv av maskinen til neste gang jeg kommer på besøk. Hihi, de likte det ihvertfall så vi får se da om de lot seg overbevise. Håper det står bra til med mine kjære lesere også? Jeg skal straks nyte en god laksemiddag og så vil jeg bare sitte akkurat slik i kosebukse og bestemors tøfler helt til farfar kommer og henter meg for å kjøre oss (meg og mine tre nye kolli) til togstasjonen. Jeg glemte å beregnet plass til shoppingposene mine i den lille kofferten jeg kom med så i dag drar jeg nok en gang hjem som et pakkesel <3Flere som har en rolig, innefredag i vente?
Noen skal kanskje se håndballkamp også? Norge spiller jo i kveld!

Plate of Mexican food- Lunch Break at Casa Mexico -Håhåhå! Stavanger, i dag har du levert! Værgudene må ha hørt kjenneprekenen min i går, for i dag våknet vi til knallblå himmel og strålende sol her. Åh, jeg tror ikke det kunne passet bedre. Iselin og jeg hadde nemlig en shoppingdate allerede fra morgenen av, og spaserte rundt i Stavanger by i hele seks timer denne torsdagen(!) Altså, jeg er helt kjørt her jeg sitter nå.. En så heftig shoppingrunde har jeg ikke hatt på så lenge jeg kan huske. Jeg hadde så mange handleposer i hendene da vi omsider satte oss på bussen hjem at det rev i alt som var av skuldermuskler. Nye jeans, jakker, sneakers, høstgensre, skoleveske, høstskjerf og ja.. ALT fant jeg meg.Noe.Så.Gøy. Lunsjpausen tok vi på den nye restauranten like utenfor Arkaden "Casa Mexico" og her fikk vi servert hver vår gigantiske tallerken med nachos og burritos ute i sommersola. Absolutt et nydelig måltid!Nå er rumpen min godt plassert i bestemors sofa igjen etter en enda bedre kjøttkakemiddag, og så fort jeg har gitt et livstegn fra meg skal jeg ned i handleposene igjen og fryde meg litt over min siste høstkjøp. Det er helt rart hvor glad en shoppingrunde gjør meg.. Jeg bare koser meg så vanvittig når jeg løper rundt fra butikk til butikk og jakter på de perfekte plaggene. Når jeg ikke går lei selv etter seks timer så tror jeg kanskje ikke jeg blir lei?Fine, fine barndomsvenninnen <3 Alltid like kos å sitte og mimre med denne tuppa her.
Takk for en helt fantastisk dag Stavanger! I dag har du vært fin.

Antrekk - 100816

I dag er det jammen greit å være Marthe. Jeg har beveget meg opp til farmor og farfars crib med den nydelige utsikten som jeg har skrytt av utallige ganger, og her sitter jeg og venter på å få servert deilig lammefrikasse. Jammen skinner solen også her i dag. Det er jo nesten så jeg ikke tror det! Sol på vestlandet? Haha, jeg våget meg til og med inn i et skjørt i dag morges, men i 14 grader og liten storm var visst ikke det noe sjakktrekk.Selv ikke med en splitter ny, varm kåpe over. Ja, jeg har endelig fått kjøpt meg en høstkåpe! Har dere sett? Jeg kom over denne søte saken på Mango i går og syntes den kjentes både tykk og varm på kroppen til tross for at det ikke var ull, så da fikk den bli med hjem gitt. Kostet bre 450kr, så jeg kan fremdeles investere i en ordentlig kvalitetskåpe senere i høst om den perfekte skulle dukke opp. Vil jo aller helst ha en i både grå og sort også..Pappa kommer snart inn døren, og da setter vi oss til bords her! Det lukter så godt i dette huset nå at jeg nesten ikke kan vente. Mmm! Ellers har vi en hel del av skravling og OL titting i vente for kvelden. De norske håndballjentene spiller klokken åtte, og da skal jeg sitte med teppe rundt meg og heie som bare det!- Sko og kåpe fra Mango, Skjorte fra Gina Tricot, Skjørt, briller og smykke fra Bikbok -Kanskje vi er flere? En deilig lille-lørdag håper jeg dere får uansett <3

Ukens film: Bad Moms

BAD MOMS

Okei, jeg har en ny favorittkomedie! Dette er alvorlig talt det morsomste jeg har sett i hele år. He-rre-gud for en film! Iselin og jeg bestemte oss spontant for å hive oss på kino i går kveld, og fy fader som vi lo.. Ikke bare vi, men hele salen! Det er ikke ofte jeg ler av absolutt alle humornumrene men her traff bare alt. I enkelte scener måtte jeg beherske meg sånn for å ikke bryte ut i brølelatter at jeg følte hele raden bevegde seg av ristingen min. Elsker når det skjer! Forventningene mine var ganske høye til denne filmen, men gjett om den leverte!- Bad Moms -
Den unge tobarnsmoren Amy (Spilt av Mila Kunis) sliter som mødre flest rumpen av seg for å få hjulene til å gå rundt. Samtidig som hun skal levere på arbeidsplassen sin, skal hun holde heimen ren, stå for kokkeleringen i huset, hente og bringe til skole og hobbyer, og møte opp på x antall foreldremøter. Mannen i huset har lagt arbeidsoppgavene sine på hyllen for lengs, og når hun i tillegg finner ut at han har vært utro de siste ti månedene, sier noe stopp. Hun orker ikke mer! Mannen kaster hun på dør med det samme, og for at hun skal få mer tid til festligheter gir hun pent barna beskjed om at det er slutt på frokostservering og leksehjelp.

Amy har rett og slett gått seg drit lei, og bestemmer seg for å slutte å stresse og stebe etter den perfekte mammafasaden. Hun begynner å vanke med den hemningsløse alenemoren Carla, og den underkuede, like drittleie firebarnsmoren Kiki, og sammen herjer, drikker og fester de ut flere års innestengt frustrasjon.Helt forbaska hysterisk er den. Replikkene fikk meg til å hikste av latter, og de ulike personlighetene rollene har fått utdelt er bare spot on. Her snakker vi den perfekte film å snurre til jentekvelder! Ja, jeg D-I-G-G-E-T den.Åh, det er så mange spennende filmer på kinoprogrammene om dagen! To ganger har jeg vært på kino denne måneden og det er enda flere jeg har lyst til å se, blant annet skrekkfilmen Lights out. Bridget Jones 3 og The Shallows kommer vel også ut snart? Åå, jeg gleder meg! Førstnevnte har jeg jo gledet meg til i et halvt år nå.
 Legger som vanlig med traileren jeg. Dere som har sett den allerede, hva synes dere?
Jeg tror jeg kunne sett Bad Moms igjen når som helst jeg <3 Dette er ihvertfall min humor!

Nursing School Next

Hurra! Høstens skrivesaker er endelig i boks! Den følelsen når du finner alt du trenger på en og samme butikk. Jeg tror det var en bloggleser som tipset meg om skrivesakene til Søstrene Grene for en ukes tid siden, og etter en titt på nettsiden deres kunne jeg nesten ikke vente med å dra i nærmeste butikk for å storhandle.Ark, Notabene og disse vanlige bokforhandlerne har så mye stygt? Nei, de har helt sikkert noe brukbart de også altså, men de gangene jeg har gått inn har jeg blitt møtt med bord fulle av knallrosa, grønne eller turkisblå notatbøker, og nei! Jeg orker det bare ikke! Akkurat som fint treningstøy hjelper meg med å opprettholde motivasjonen på treningsstudioet, vil jeg at lekre, rene skolesaker skal gi samme effekt i klasserommet.Til og med en koffert har jeg fått meg for anledningen! Haha, jeg skal ærlig innrømme at jeg sto og fniste litt for meg selv der jeg sto og lurte på om jeg skulle gå for den største eller minste koffertvarianten, men fader heller den sto jo der og skrek etter meg! Nei, slapp helt av. Dere kommer ikke til å se meg veivende med denne i hånda på UIA, men jeg tenkte jeg skulle fylle den med litt utstyr og ha den hjemme i leiligheten. Det kommer sikkert dager hvor jeg har lyst til å sitte hjemme og øve meg på et eller annet ikke sant? Som sprøytestikking til blodprøver foreksempel. Ååå.. Heldiggrisen Daniel. Han har maaange fine høstkvelder foran seg han <3Alt av penner, mapper, permer og notatbøker er altså kjøpt på Søstrene Grene, og det samme er kofferten! Tror jeg betalte 300kr for alt til sammen. Ellers fant jeg også et matchende, pastellfarget penal til på Mango for 69kr.- Preparing for Nursing School -De aller siste pensumbøkene har jeg også fått kjøpt på nett i dag, men det er to som gjenstår, og det er 1. Vabo, G. Dokumentasjon i sykepleien. 2.utg. 2014 og 2. Jørn Stordalen. Den usynlige fare, 5. utgave. 2015. Har noen av dere lesere disse i riktig årsutgave så send meg gjerne en melding på facebook! Da blir jeg altså sjeleglad.Dere må uansett ha en finfin tirsdagskveld videre!

New in - AnkelstøvletterGod formiddag fra Stavanger! Eller ettermiddag om du vil. Snart er det vel blitt kveld også. Jeg skjønner ingenting! Timene bare flyr når jeg er sammen med familien. Seks timer hadde jeg med bestemor og bestefar i går kveld og det føltes som jeg måtte gå og legge meg med én gang jeg kom. Ikke gjør vi noe spesielt annet enn å skravle og spise heller, så jeg skjønner liksom ikke hvordan det går an? Dagen i dag har også bare flydd avsted, og som jeg har kost meg. Alarmen min ringte klokken åtte om morgenen, og to timer senere befant jeg meg på Søstrene Grene i sentrum for å kjøpe noen lekre, nye detaljer til skolestart. Jammen fant jeg et par ankelstøvletter til høsten også! Endelig! Mango hadde et lekkert og behagelig par i sort på salg, så da slo jeg til.
Ellers er min fine, fine tante kommet på besøk for dagen, så de fire siste timene har jeg tilbrakt sammen med henne <3 Skjemt bort med alt for mange gaver har jeg også blitt, for ikke å snakke om mat! Angrer litt på at jeg ikke pakket med treningstightsen, for her går det altså i boller, kake og vafler om hverandre. Hihi!- Ankelstøvletter fra Mango til 274kr -Håper det står bra til med alle dere også <3

12 store frokostfavoritter

Hei siste frimandag før skolestart! Tenk, nå er det bare én uke igjen til vi skal sette oss på skolebenken! Eller.. til vi skal i gang med vindrikking og rebusløp i fadderuken. Hehe, jeg grøsser litt av tanken, men jeg har noen rolige syv dager foran meg så jeg skal nok få mer enn god nok tid til å lade opp! Noen siste innkjøp har jeg også til gode, og de tenker jeg å få unnagjort i Stavanger så jeg kan få snekret sammen et "must haves til skolestart" innlegg. Mandagsmorgenen min har gått til vasking av leiligheten og en episode av "Ingen grenser". Daniel viste meg programmet først i går kveld, og i dag tidlig ville jeg seriøst gråte meg ihjel av episode 3 til frokost..Jeg gjorde et forsøk på å spise, se episoden og sminke meg samtidig, men sistnevnte måtte jeg bare gi opp. Det er helt sykt hvilke sykdommer og tilstander folk kan klare å leve med. Tenk å være så maks uheldig som noen av deltakerne der har vært, og likevel gå rundt med gatas største livsgnist? Jeg vet ikke med dere, men jeg blir megainspirert. -Og dere som heller ikke har sett programmet før nå.. Se sesong 2 på nett med en gang!

Før jeg drar avgårde til togstasjonen har jeg lyst til å dele litt inspirasjon på frokostfronten! Jepp, jeg har snekret sammen et aldri så lite frokostinnlegg til dere med 12 av mine absolutte favoritter. Håper dere finner noe av det fristende? Det er fort gjort å gå lei av brødskiver med ost og skinke på, så her har dere noen andre idéer.- Plate of Fruit -
Er jeg så frokostlei at jeg vurderer å hoppe over hele måltidet så lager jeg meg rett og slett bare et fruktfat med mine favorittingredienser. I dette tilfelle mango, jordbær, bringebær og blåbær med et lite dryss melis på. Det metter kanskje ikke så fryktelig lenge, men frukt og bær er absolutt bedre enn ingenting!- Cottage Cheese rundstykker -
Frokostrundstykker med blåbær eller eplesyltetøy er noe av det beste jeg får. Dette har jeg spist nesten hver morgen helt siden påske da jeg lagde meg dem for første gang. Cottage Cheese rundstykkene mine varierer jeg litt på om jeg har med eller uten hvetemel i, men oppskriften på akkurat disse på bildet finner dere HER.- Ovnsbakt omelett -
Med alle favorittingrediensene i! Her er det virkelig bare å hive oppi alt du vil av grønnsaker, skinke, ost og bacon. Godt blir det nesten garantert uansett. Lager jeg meg omelett til frokost så må jeg også alltid ha varme baguetter til. Oppskriften på denne finner dere HER.- Grønn smootie -
Åh, denne grønne mango/lime varianten er så frisk og god! Jeg er ikke så fan av disse grønne drikkene når de bare inneholder blader og grønnsaker. Det smaker jo... jord? Jeg må alltid tilsette litt frisk frukt også blant spinatbladene, og denne over er en slik, smakfull variant! Oppskrift finner dere HER.- Gulrotrundstykker -
Nok en rågod oppskrift på frokostrundstykker. Disse finner dere HER. Jeg liker å lage rundstykker for hele uken om mandagen, og så bare varme hvert rundstykke 30 sekund i mikroen før jeg skal spise dem om morgenen. Synes det er så godt når de er lune. Da smaker de jo som nystekte igjen!- Nutella Stuffed Pancakes -
Well hello... Kanskje ikke det sunneste alternativet, men noe å nyte på lørdagsmorgenen! Jeg har ikke delt oppskriften på disse, men forklart hvordan jeg lager dem HER. Topp gjerne med opphakket banan og jordbær.- Brød med avokado og egg -
Most avokado på skiven er utrolig godt! Spesielt med noen dråper sitronsaft på, og litt salt og pepper. Toppet med noen eggskiver blir det even better! Er jeg skikkelig lei av pålegg, så er dette gjerne et alternativ jeg stadig går tilbake til. Bare kokt egg med majones er jo også fryktelig godt.- Frokostgrøt -
Her varierer jeg mellom alle mulige varianter. Spesielt om høst og vinter kan jeg spise grøt til frokost hver dag hele uken uten å gå lei. Det går i alt fra havregrynsgrøt, byggrynsgrøt, semulegrøt, Fjordland sin risgrøt.. Mm!- Lakserull -
Dette har jeg heller aldri delt oppskrift på, men her er det bare å smøre speltlomper med et lag snøfrisk, legge på ruccola og røkelaks, og rulle! Aner dere hvor digg dette er? Perfekt som både frokost og lunsj.- Pestosalat med pasta -
En veldig enkel frokostsalat som jeg kan finne på å lage enorme porsjoner av, men som likevel bare holder til 2 dager. Når noe smaker så godt som dette så er det helt umulig å ikke gå i kjøleskapet og smugspise hele dagen. Her har jeg blandet pastaskruer med cherrytomater, ruccolasalat, ristede pinjekjerner, og grønn pesto.- Hjemmelaget granola -
Det smaker himmelsk, metter, og er næringsrikt. Granola kan man jo strø over nesten alt, men min favoritt er å blande en håndfull sammen med litt vaniljeyoughurt. Dette er noe jeg først prøvde ut i sommer, og siden har jeg hatt det både til frokost og mellom-måltid utallige ganger. Oppskriften finner dere HER.

- Tropisk smoothie -
Enda en frisk og god smoothieoppskrift som virker oppkvikkende på kroppen spesielt om morgenkvisten. Denne smaker ikke bare dritgodt, men ser så fin ut at den kan serveres på en hvilken som helst fest også. Oppskriften delte jeg i vinter, og den finner dere HER.Nå, hva er deres frokostfavoritt? Tell me!

- Sunday Mood -Okei, så snek søndagshumøret seg innpå meg likevel...Etter å ha ligget på sofaen og sett Lars Monsen gå på fjelltur i hele formiddagen skal kvelden tilbringes med pizza og film i sengen. Daniel har akkurat dratt for å hente bilen hos bestis, og når han kommer hjem skal vi trykke i oss en heftig middag fra Peppes Pizza til The Twilight Saga. Oh yes, jeg har fått han med på å se romantisk vampyrfilm denne søndagen.. Ikke vet jeg hva som går av han om dagen, men jeg liker det!I mellomtiden sitter bamsefar og jeg innpakket i dyner og drikker kakao. Tror ikke jeg har drukket kakao siden påske, men tanken på høst og kjøligere temperaturer har brakt lysten på det tilbake. Ellers er kofferten ferdig pakket, og alt gjort klart til avreise i morgen, så en avslappende søndagskveld skal visst smake godt likevel <3
Håper søndagen behandler dere like bra <3

Uken som gikk...

Wow, så mye som har hendt siden sist jeg pratet med dere! Jeg har vært på fisketur med jentene, lekt meg på sprangbanen igjen med både ponni og hest, og vært i surprise party til min kjære bestis! Alt på et døgn! Haha, elsker når det skjer så mye moro på en gang! Jeg er så støl i legger, lår og rumpe etter en fire timers økt i stallen i går at jeg nesten ikke kom meg opp i dag tidlig, og formen etter bursdagsfeiringen var ikke akkurat topp den heller. FOR en fest det ble! Kristine som trodde hun skulle hjem og slappe av etter å ha spist seg mett på reker med familien sin. Heh, åneida! Full fest ble det med spilling, skåling, gaveåpning og strippeshow som jeg så fint fikk dokumentert på snapchat også. Nei, for en innholdsrik og fin helg. Måtte søndagen bli like bra nå <3Ukens høydepunkt... Hmm! Det har vært mye bra denne uken, men ukens beste dag må bli lørdagen. Det var så hyggelig å leke på hesteryggen igjen, og da bestis sin feiring i tillegg ble så vellykket var dagen helt komplett. Krabbefiskingen som jeg skulle ut på fredag kveld ble avlyst grunnet for mye vind, men denne kvelden ble også helt super. Siri, Selini og jeg bestemte oss nemlig for å pakke med oss fiskestenger og sette oss i en båthavn istedet. Her ble vi sittende i to timer i solnedgangen med sjokoladeboller og stearinlys (ja stearinlys) og le oss ihjel over hvor dårlig fangsten var. Ikke en fisk fikk vi, men fy som vi koste oss.Ukens nedtur... Været denne søndagen! Jeg burde kanskje ha satt pris på et ufyselig regnvær på dagen derpå så jeg kunne pakket meg inn i dynen på sofaen med supergod samvittighet, men nei. Jeg er rastløs som aldri før og vil av en eller annen grunn bare være ute. -Men ikke i hvilket som helst vær, så pakking, blogging, og tvtitting it is. Kanskje jeg kan få sneket inn litt nettshopping også. Dere har jo kommet med en hel hau av fantastiske tips under forrige post! Tusen hjertelig takk altså! Nå skal høstgarderoben bli så fin at.

Ukens cravings... Salat! -Og wait for it... brødskiver med makrell i tomat og majones. Haha! Med et iskaldt glass melk til. NOM! Og norske bringebær med vaniljesaus. Mmm! Eller fruktsalat generelt.Ukens sang... Er det en sang som har satt seg på hjernen så må det være Jennifer Lopez "I ain't your mama".

Ukens innkjøp... Denne silkelignende stripeskjorten fra Gina Tricot. Den minner faktisk litt om en pysj både i stoff og stil, men jeg digger den. Blir sikkert superfin til en sort skinnbukse i høst! Ellers klikket jeg hjem en superfin timeplan til skolestart, med matchende notebook til fra nett i går. Gleder meg til å vise dere dette også.Akkurat nå... Skal jeg hive meg i dusjen, stelle meg og pakke kofferten. Togbillett må jeg også få kjøpt meg, for i morgen tar jeg turen til Stavanger. Det er siste uken før skolestart, og de første fem dagene av den tenker jeg å nyte med familien. Jeg vil ligge på sofaen til bestemor, titte i skolebøkene mine og se OL på skjermen, shoppe med barndomsvenninnen, spise deilig middag hos farmor og farfar, skravle med papsen igjen og bare ha det alt for hyggelig. Kanskje Iselin og jeg kan få sett "Bad moms" på kino også? Har så lyst til å se den!

Ukens film... Utenom kinofilmen jeg så på onsdag "Jason Bourne" som var superbra, vil jeg også nevne komedien The Switch! Jennifer Aniston har hovedrollen sammen med Jason Bateman, og herregud som jeg lo av denne galskapen. Dere kan se traileren HER, og selve filmen finner dere på Netflix.Have yourself a great sunday!

Casual dressing inspirationEr det noe jeg jakter inspirasjon etter om dagen så er det faktisk høstmote og lekre antrekk til skolestart! Det er trist å snakke om høst allerede tidlig i august, men let's face it! Her i sør er tropevarmen over, og jeg er stygt redd for at sommerplagg må pakkes ned om bare en uke eller to. Det stresser meg at garderoben min omtrent ikke eier en dongeribukse, en varm kåpe eller flere en tre varme gensre. Jeg MÅ ha noe nytt, og det helst litt kjapt! Under her ser dere alt som står på ønskelisten min om dagen, og med følger noen inspirasjonsbilder til måter å kombinere tingene på. Håper det dukker opp noen idéer i hodene deres også av dette. Jeg blir ihvertfall superinspirert av slikt. Etter to timer på pinterest har jeg plutselig begynt å glede meg til å traske rundt i skinnbukser igjen med stripete eller hvite, rene skjorter, røde lepper og og ullkåper. Ja, ull tenk!Det er slutt på de tynne trench coatsene mine nå ass. Jeg fryser jo sånn på høst og vinterstid at jeg automatisk går ned noen kilo i vekt... Altså, herregud. I år skal jeg pakke meg inn i tykke skjerf, lag på lag av strikkegensre og skjorter, denimjakker og skinn, og vet dere hva? Jeg gleder meg! Måtte bare butikkene snart fylles opp av absolutt alt som står på listen min, for nå om dagen synes jeg ikke utvalget er sånn veldig til å skryte av. Jeg kan alltids handle på nett fra utlandet, men jeg vrenger meg jo i smerte når tollregningene kommer.Hvor handler dere kåper og kvalitetstrikk? Har dere noen favorittsider som tilfeldigvis er norske så hyl ut. Da blir jeg glad! Jeg tittet innom Nelly tidligere i dag for å se om jeg kunne finne noen lekre kåper og skolevesker der, men det var stort sett bare rester fra sommersalget. Får vel bare smøre meg med litt tålmodighet da! Jeg reiser til Stavanger på familiebesøk neste uke så da får jeg gå igjennom enhver butikk de har der også <3 Nå hopper jeg endelig avgårde på krabbefiske! Det har blåst opp litt, men fader heller jeg har troa likevel.- Ha en deilig fredagskveld alle sammen -Alle bildene er altså hentet fra Pinterest <3

En tjuvstart på studiene- De første bøkene er i hus -Dette har kanskje ikke vært den mest spenstige måten å starte helgen på, men fader heller jeg synes faktisk det er litt moro å titte igjennom mine nye studiebøker! Det er så mange temaer jeg allerede finner spennende, og det å være litt foran timeplanen kan da umulig skade. Bøkene jeg holder i armene her er faktisk Selini sine gamle. Hun er akkurat ferdig utdannet sykepleier, og selv om ingen av dem står på pensumlisten min, tror jeg ikke det skader å titte litt i dem også. Jeg skal jo igjennom både medikamentregning og psykiatri jeg også etterhvert, og her har Selini  markert ut det aller viktigste for meg! Brukte bøker er altså bare helt glimrende spør du meg.. Ikke bare er de halvparten så dyre, men jobben med å stryke ut nøkkelord er allerede gjort! Haha, hurra!Krysser fingrene for at jeg får kjøpt alle pensumbøkene mine brukt jeg. -Så lover jeg å komme med en bloggpost hvor jeg oppsummerer alle innkjøp jeg gjør inn mot skolestart! Et slikt innlegg tror jeg nemlig aldri jeg har fått flere etterspørsler etter. Tydeligvis flere enn meg som stusser på hva som må være på plass til 15 august!
 


Nå skal jeg hoppe ut av kosetøyet og inn i treningstøyet, for jeg skal ut på powerwalk! Andrea har akkurat kommet hjem fra ferie, og jeg kan nesten ikke vente med å høre om all galskapen hun har funnet på i Portugal. Ellers skal ettermiddagen gå til litt mer blogging før jeg etter solnedgang tar turen ned til Selini for krabbefiske! Wuhuuu. Vi er en liten gjeng som skal ut og lyse etter krabber igjen i kveld, så håååper, håper, håper vi får noe da!Fersk krabbemiddag ville ikke vært feil i morgen!
Dere får uansett ha en riktig god helg! -Og ja planten min trenger vann.

Leserspørsmål fra KolymbiaHvor i Hellas var dere og hva het hotellet dere bodde på? Vi var på Rhodos, men på et sted som het Kolymbiakysten. Dette lå ca en halvtimes kjøretur unna Rhodos by, og det var bare helt perfekt. Så slapp vi å bli plaget av det bråkete barlivet eller fulle ungdom som reiser ned i fellesferien. Sensimar Imperial Resort and Spa het hotellet, og vi hadde booket oss en juniorsuite med basseng. Slikt basseng var det også mulig å få på vanlige dobbeltrom, men disse var opptatt da jeg skulle kjøpe ferien i gave til Daniel. Det beste av alt syntes jeg var at hotellet var barnefritt. Det er et voksenhotell for par, hvor aldersgrensen er 18 år, så her nøt vi ethvert måltid og ethvert kveldsshow uten så mye som et barneskrik rundt oss. Absolutt et hotellkonsept jeg vil anbefale videre!Hvilket reiseselskap dro dere med og hvor booket du? Vi dro med Startour, og turen bestilte jeg som en pakkereise på Startour sin nettside HER. I prisen jeg betalte fulgte det altså med både hotell, fly, frokost og middagsbuffe for hele oppholdet. Ellers fikk vi også frukt og vann på rommet vårt hver dag.Var det noen restauranter, butikker eller kjøpesentre i nærheten? Ja, like utenfor hotellet lå Kolymbia by og her var det gater proppfulle av supermarked, fiskespa, bilsjapper og diverse. Vi fant alt vi behøvde like utenfor hotellets dører så vi behøvde aldri å dra inn til Rhodos for den slags.Hvor leide dere bil og hvor mye kostet det? Vi kunne leid bil både gjennom Startour, flyplassen, og hotellet, men vi valgte istedet og ta turen ut i gata for å sjekke ut tilbudene i en av de nærmeste bilsjappene som lå der. Her fant vi en ypperlig liten panda-bil til 300kr døgnet. Det var ca halv pris av hva vi kunne leie bil for gjennom en av de andre stedene. Jeg hadde fryktelig lyst til å leie luksusbil og cruise rundt i den en dag(høhø), og sjekket da ut tilbudene hotellet hadde, men ettersom de ikke hadde noe ledig på dagen måtte vi bare droppe det. -Men for en rålekker cabriolet måtte vi ha betalt rundt 1000kr for en dag, og da ville vi hatt så bra forsikring at vi ville hatt råd til å krasje bilen også. Hehe, det vil jeg jo si er en stor fordel.Hvordan var prisene på hotellet? En heel del bedre enn prisene i Dubai, det er ihvertfall helt sikkert! Daniel kjøpte ølen sin for rundt 20 kroner i baren på hotellet mens i Dubai kostet en 0,33l 90kr. -Så her var det bare å drikke! Hehe. Ellers var jo alt bortsett fra lunsj inkludert så det eneste vi betalte var rundt 200kr i lunsj per person hver dag og en bedre middag ute på en av de andre restaurantene siste kveld. Her betalte vi rundt 600kr til sammen for to superdeilige retter, dessert og en flaske vin. Det var rimelig med andre ord.Hvordan planla og booket dere utfluktene deres? Båtturen vi var på til Lindos booket vi gjennom en av de nærmeste sightseeing-sjappene like utenfor hotellet og da betalte vi 300kr for fem timer på havet med sightseeing og badestopp. Ellers kan man alltids booke gjennom Startour også, men da blir man gjerne plukket opp i en sånn turistbuss som bruker en halv dag på å komme gjennom alle hotellene turistene skal plukkes opp på.Hvordan er shoppingen i Rhodos? Vi dro aldri på shopping i Rhodos ettersom mannen ikke er noe glad i den slags, men jeg har vært på shopping i Rhodos tre ganger før og vet at byen har absolutt alt man trenger. Her finner du Pull & Bear, Zara, Stadivarius og alle disse kjente butikkene som man jakter på i utlandet. Ellers har de vel også noen merkekjeder for de som foretrekker det.Nevn topp tre ting man MÅ få med seg når man ferierer på Rhodos? 1. Rhodos gamleby - by night! Å tusle rundt i den borgen i 40 varmegrader er det ingen vits i. Daniel og jeg prøvde, men ga opp da vi ikke kunne gå mer enn fem meter før vi ville drukne i våre egne svetteperler. Om kvelden er byen derimot helt fantastisk idyllisk. Full av sjarmerende boder, greske restauranter, juice og pannekakesjapper. Mmm! 2. Lindos by. Enten med båt eller bil. Her er det helt stappfullt av turister i fellesferien, men stedet må oppleves likevel. Tipper 90% av postkortene fra Rhodos er tatt her, og  det er for en grunn! 3. Leie bil og kjøre halve øya rundt på en dag! Elsker, elsker, elsker alle opplevelsene som følger med en slik spontan-utflukt med leiebil. Da styrer du hele løpet selv, og kan velge akkurat når og hvor du vil dra, eller stoppe for spise og badepauser. Det var overhode ingen problem å kjøre i Rhodos. Veiene er fine og det er godt skiltet, så her behøvde vi bare kart!Var det noe som ikke var bra med ferien? Nei, jeg synes ikke strendene på øya er så fryktelig fine, men det visste jeg på forhånd så jeg vil ikke akkurat klage på det. Flyplassen på Rhodos derimot.. Den er ikke den flotteste med det beste systemet. Vær ute i god tid før innsjekking på hjemreisen for køene her kan bli uendelige når det står på som verst i fellesferien. Heh! Ellers på året går det helt sikkert greit.Hva var det aller beste med ferien? At hotellet var så forbaska fint og bedagelig å oppholde seg på.. Det å ha tilgang på dette nydelige bassenget til enhver tid var en fryd, og maten... Jeg har aldri opplevd maken! Frokostbuffeen hadde et egne honingbrett med fersk honning tatt rett fra bikuben, og hver morgen spiste jeg gravlaks som kokken sto og skar av fisken til meg. Champagne fikk vi også til alle døgnets tider og i middagsbuffeten var utvalget bare helt enormt. Er det noe jeg savner så er det faktisk den maten.Det var akkurat en sånn avslapningsferie med god mat og drikke vi ønsket oss.
Spør hvis dere lurer på noe mer! Legger også med en liten videosnutt fra båtturen vår.

Sunn og smakfull nistematOkei, jeg tror jeg har funnet den perfekte nistesalaten til skolestart! De siste par ukene har jeg eksperimentert med litt ulike varianter, men jeg lurer meg på om ikke denne stikker av med favoritt-tittelen. Lun kyllingsalat med karridressing, pastaskruer, eple og rødløk. Dere hører at dette er godt ikke sant? Hehe, jeg lagde meg som vanlig en gigantisk porsjon, men jeg skal likevel vedde på at tallerkenen er tømt i løpet av kvelden. Vet jeg at jeg har en god salat i kjøleskapet så går jeg nemlig og småspiser hele dagen. Det er jo så digg!?Du trenger: 1. 1/2 boks lettrømme 2. 1/2 pose lettmajones 3. 2 håndfuller pastaskruer 4. 2 kyllingfileter 5. 2 epler 6. 1 boks mais 7. 1/3 rødløk 8. 1-2ss karri 9. Salt/pepperSlik gjør du:
1.
Hakk kyllingfiletene i små terninger og stek dem ferdig i en stekepanne.
2. Kok pastaskruene etter anvisningen bak på pakken og finhakk eple og rødløk.
3. Rør sammen majones, lettrømme og karri, og smak til dressingen med litt salt og pepper.
4. Ha den ferdige pastaen i en bolle med den stekte kyllingen, mais, rødløk og eplebiter.
5. Hell over karridressingen og rør godt så det hele blir dekket av rømme og majones.Server på et fat med ferdig salatmix, eller i en matboks om du vil nyte det på skolepulten! Gjett om dette er noe jeg skal ta med meg på UIA når den tid kommer. Mye mulig det er godt å bytte ut kyllingen med tunfisk også. Det får jeg se og teste ut en annen dag! Nå har jeg en liten ryddejobb på kjøkkenet i vente. Det er helt utrolig hvor mye gris bare en salat kan gi når bloggbilder skal knipses og ting skal danderes i ørten ulike skåler. Haha.- Lun kyllingsalat med karri, eple og pasta -
Ha en finfin torsdag så lenge! Vi skrives igjen litt senere i dag <3

Ukens filmtips: En trettimeters reiseHei og god kveld kjære, fine dere. I dag har jeg en aldeles nydelig film å tipse dere om! Daniel og jeg så den på mandag før jeg dro avgårde til Kristinemor, og til min store overraskelse var det hans valg! Det er ikke hver dag han frivillig setter på en romantisk komedie, men denne gangen skjønte selv han at valget var bra bare etter noen få minutter. "The hundred foot journey" eller "en trettimeters reise" må dere bare gi en sjanse. <3- En trettimeters reise fra Mumbai til Paris -
Etter opprør i India bestemmer Kadam familien seg for å flytte til Frankrike for å starte opp en indisk restaurant. De velger seg ut det mest sjarmerende lokalet og alt ligger til rette for at livene deres skal få en ny, perfekt start. -Helt til de hilser på naboen "Madam Mallory". -Sjefen for den franske michelinstjerne-restauranten som ligger trettimeter ovenfor deres. Plutselig oser det av sterke krydderlukter like utenfor hagen hennes, og de intense protestene utvikler seg til en grotesk nabokrig. Når saboteringsprosjektene deres ikke fungerer bestemmer den indiske kokken seg for å spille på lag med den franske sjefen i stedet. Han viser henne noen helt unike kokkekunstner og i jakten på den andre michelinestjernen ser hun seg nødt til å ta ham under vingene sine.En kjedelig film om mat, tenker du. Ja, til og med jeg tenkte det, og jeg elsker alt av matprogrammer! Vel, filmen har så mye mer. Samtidig som du får servert en rekke scener med nydelige fristelser er historien både rørende, morsom og romantisk alt på en gang. Både Daniel og jeg elsket den, og det er jeg sikker på at hele familien din vil gjøre og. Jeg tror ikke jeg har sett en så bra romantisk komedie i hele år. Superfin var den!Filmen finner dere på Netflix, og den er perfekt å snurre med hele familien samlet på fredagskvelden. Bare ikke finn på å se den på tom mage. Enkelte av rettene her gjør sultfølelsen uungåelig. I det ene øyeblikket sikler du etter en klassisk fransk duetallerken, og i det andre vil du nesten drepe for litt Indisk Tikka Masala. Haha!Se den etter fredagstacoen, og med snacks på bordet så går det nok helt fint <3
Nå hopper D og jeg avgårde på kino. Jason Bourne står på filmplanen vår i kveld!

Uken som gikk...Ukens høydepunkt... 1. Torsdag kveld da jeg fikk oppgaven av å være min aller kjæreste Kristines forlover! Herregud for en gledens kveld det ble <3 Tror enda ikke det har gått opp for meg at bestis skal gifte seg, men hjelp som jeg gleder meg til å jakte på bryllupsinspirasjon i tiden fremover. 2. Tirsdagens klatreseanse med svigermor i Valle. For en opplevelse! Lever enda på denne fantastiske turen. 3. Lørdagens båttur og festligheter med jentene i Lillesand. Ah, dager som det der er akkurat hva sommeren skal handle om!Akkurat nå.... Er jeg så utrolig klar for å starte hverdagen igjen! Det har vært en helt fantastisk uke med masse venninnetid, festligheter, treningsfri, bloggfri, og sinnsyke mengder usunnheter, men jeg savner rutinene mine jeg nå. Det å stå opp når alarmen ringer om morgenen og føle at man er flittig og effektiv. Det skal bli godt å kjenne litt på. Fra og med i dag er det på an igjen med det gode, sunne hverdagsliv. Hurra for det!

Ukens cravings... Uhm.. Mc Donalds. Heh! Jeg hadde en middagsplan som jeg hadde tenkt til å følge forrige uke, men så var jeg liksom aldri hjemme! Hele uken gikk det i restaurantmiddag, grillpølser, tomatsuppe og Mc Donalds med venninner, så de gode hverdagsmiddagene gleder jeg meg nå fryktelig til å komme i gang med. I dag står frikassé med terteskjell på menyen min før et kinobesøk med min kjære, så det blir bra!Ukens sang... All In My Head - Fifth Harmony ft. Fetty Wap og Sorry av Beyoncé.

Ukens serie... The Jinx! Annika og jeg så hele serien på HBO i løpet av to dager. Den består bare av seks episoder, men fy så spennende! Det er en dokumentarserie om den 71 år gamle milliardæren Robert Dust som først mister sin kone på sporløst vis, før bestevennen finnes drept i sin egen leilighet. Ikke før også naboen hans blir drept og partert, blir Robert Dust den mistenkte selv. -Men med uendelige milliarder på konto får han ansatt de to beste forsvarsadvokatene i New York, og slipper unna med det utrolige. Serien og fortellermåten kan minne litt om "Making a murderer", men avslutningen på denne har en helt annen vri. MÅ sees!Ukens avhengighet... Okei, jeg har som folk flest blitt bitt av pokemonbasillen! Jepp! Level 10 er jeg kommet på med mine 160 pokemons. Jeg lastet det ned etter å ha lest så vanvittig mye om det i media, og jammen vokste det på meg! For et tidsfordriv! Bussturene mine har aldri gått raskere. Haha! Jeg er vel ikke den eneste som har blitt avhengig? Her i byen oppfører ihvertfall folk seg som gale.

Ukens nedtur... At lønningskontoret har tatt ferie! Haha! Ikke visste jeg at det var på normalen, men bloggernes julilønninger har enda ikke tikket inn på konto ettersom datoen for utbetaling var i fellesferien. Godt jeg var sparsommelig på ferie da si! Ellers er jeg lei for at jeg ikke fikk delt noe oppskrift på blåskjellsrisottoen som jeg lovet dere. Jeg lagde meg jo ikke noen middager forrige uke så oppskriften på den kommer denne uken istedet!En litt forsinket ukesoppsummering <3 Håper det står bra til med dere alle!

Q & A - Part TwoHar lillebroren din vært i Norge før? Ja, det begynner å bli noen år siden, men det er ikke alltid det klaffer med Norgesbesøk når han først har ferie fra skolen han går på i Chiang Mai. De har et ganske stramt program allerede fra 9 års-alderen på privatskolene der nede, og fint er det så han blir en skikkelig smarting! Engelsken hans er allerede snart bedre enn min! Lille luringen <3 Nå må jeg bare se å få lært han norsk også.

Hvorfor ble han ikke med på familietreffet? Han har ikke skoleferie om sommeren. I Thailand har de noen uker med ferie i april når klimaet er på det varmeste. -Men om han ikke får tatt del i familietreffet vårt så reiser alltid farmor og farfar ned på besøk en hel måned i november og tilbringer all tid de bare kan med han. Skjønne, lille Erik vet nesten ikke hvor han skal gjøre av seg når de kommer på besøk, han er så glad i dem. Jeg har vært på besøk noen ganger selv, og skrevet et eget innlegg om Thailand og familien jeg har der HER.

Kommer du egentlig fra Stavanger? Forstår ikke helt det der. Ja det gjør jeg. Jeg er født og oppvokst på tasta i Stavanger. Flyttet først til det solfylte sørland da jeg var 12år og skulle starte på ungdomsskolen.

Beskriv ungdomsskole Marthe. Ohoi! På ungdomsskolen var jeg hun hestejenta med litt for store pupper, blondt, flatt hår og noen grusomme eyeliner-streker. Jeg brukte verken mascara, pudder eller øyenskygge første året, men eyelineren var viktig. Ikke spør. Jeg trodde vel jeg hadde for store øyne eller noe. Ellers var jeg venninne med sånn ca alle, og stortrivdes egentlig alle tre årene. I slutten av 8 klasse fikk jeg meg faktisk min første ordentlige kjæreste, og i 9 klasse skaffet Annika og jeg oss hest sammen, samtidig som vi farget håret vårt brunt *rettelse* sort. Dere vet hvordan det er med hjemmefarge.. Joda så. Det var en herlig tid <3

Kommer du til å blogge som før når du starter studiene? Jeg kommer til å gjøre mitt aller aller beste! I hektiske eksamensperioder så regner jeg med at det blir hardt å få oppdatert mer enn en gang om dagen, men foreløpig må jeg si jeg ser veldig lyst på det. Jeg håper jeg kan bruke bloggen som et slags avbrekk fra lesingen også av og til. At bloggen på en måte blir som en avkobling mellom slagene. La oss håpe på det da dere.

Ønsker du å jobbe med eldre siden du er så glad i de? Ja, det kunne jeg så absolutt tenke meg, men jeg har ingen erfaring her, så før det er testet ut i praksisperiodene, er det ikke godt å si. Jeg har først og fremst bare lyst til å prøve meg på alle områder. Finne ut hvor jeg trives, og hvor jeg eventuelt ikke passer inn.Redigerer du bildene dine? Ja jeg redigerer alltid kontrast og lysstyrke i lightroom.

Hva er det verste med å være toppblogger? Hmm. Kanskje at du aldri logger fullstendig av? Har jeg en internettfri dag så går jeg likevel rundt med kamera i hånden halve dagen. Eller, for min del så gjør det ingen verdens ting å dokumentere enhver bevegelse jeg gjør. Jeg setter bare pris på å ha så veldokumenterte minner fra livet mitt i bloggarkivet. Hadde det vært opp til meg så ville jeg nok ha tatt enda flere bilder, men problemet er at man også skal respektere at ikke alle andre synes det er like stas å verken ta bilder eller bli knipset bilder av. Å jakte etter den perfekte balansen der synes jeg kanskje er litt vanskelig til tider.

Hva er det beste med å være toppblogger? Det beste er helt klart friheten. Det å være sin egen sjef.. Jeg styrer showet hver eneste dag, og kan sove til langt utpå dagen om jeg vil sette av kvelden til å skrive istedet. Nå er det ikke akkurat slik jeg liker å gjøre det, men bare det å ha muligheten til det må man jo elske. Dessuten kan jobben tas med over alt så lenge stedet har internett. Blir jeg bitt av reisebasillen så reiser jeg! Ja, så enkelt er det om pengene strekker til. Her trengs det ikke å søke om noe ferie, og der føler jeg meg ekstra heldig <3

Hvordan er livet ditt om 10 år? Jeg er 34 år gammel! Heh, det er alt jeg vet. Håper egentlig bare at jeg er akkurat like glad i livet og menneskene rundt meg som jeg er i dag. Så vil jeg veldig gjerne ha en hund!

Har du noen gang opplevd at venninner har sviktet deg eller ikke behandlet deg bra? Jeg har aldri opplevd mobbing eller følelsen av å bli dratt ned med direkte kritiserende ord, men jeg har opplevd å føle meg brukt og tråkket på over lang tid. Det var enkelt og greit bare en venninne som tappet meg for energi, fikk jeg til å føle meg som en dårligere versjon av meg selv, og som tok mer enn hun ga over en veldig lang periode. Det var ikke så lett å se det i starten, men på et tidspunkt var det bare noe som sa nok. Hadde jeg satt foten ned første gang jeg følte meg urettferdig behandlet og gitt jenta en sjanse til å forbedre seg så kunne kanskje vennskapet ha vært reddet, men det gjorde jeg ikke. Istedet ble jeg så dritlei av jeg kuttet hele kontakten.

Måten å håndtere konflikter på jobber jeg fremdeles med, men per dags dato har jeg bare venninner som løfter meg opp, og da er det liksom ikke så mye å sette foten ned for. Jeg sier bare sørg for å omgås mennesker som vil deg like godt som du vil dem <3 *Puh* Det gjør livet så vanvittig mye enklere.Liker du best å være ute blant folk eller være hjemme å slappe av? Jatakk begge deler. Elsker å være med på festligheter, men en kveld i blant vil jeg gjerne bare ha for meg selv også. Tror det er viktig med noen alenekvelder hvor man ikke gjør noe som helst. -For å få koblet av, og klarnet tankene litt.

Hva liker du minst ved deg selv? Mine halvgale sinneutbrudd. Heldigvis kommer de meget sjeldent. Cathrine nevnte faktisk en morsom, gammel historie angående dette på lørdag. "Når Marthe først sier ifra så tar man det til seg!". Vi var på jentetur i hovedstaden sammen for noen år siden og den ene dagen føltes det bare som det lå ugler i mosen hver gang vi utvekslet noen ord. Jeg husker ikke hva det var som utløste det, men plutselig fikk jeg et nokernok-utbrudd som fikk stakkars Cathrine til å sitte med tårer trillende nedover kinnene og unnskylde seg midt i hotellets restaurant. Huff, noen ganger kan jeg godt si ting på en penere måte. Heldigvis ble ikke bestis helt vettskremt. Vi var venner igjen 10 minutter etterpå og elsker hverandre fremdeles <3 Haha.Hvordan vil du beskrive klesstilen din med 3 ord? Hva jeg tar på meg om morgenen kommer helt an på humøret. Noen ganger føler jeg for å hoppe i et røft skinnskjørt, mens andre ganger føler jeg for å pakke meg inn i søte blonder. Feminine, søte og elegante plagg er nok likevel de jeg føler meg mest vel i.

Hva liker du best ved deg selv? At jeg stort sett ser løsninger på alt. -Og at jeg ikke tar noe for gitt. Jeg har gjort mye moro i løpet av mine snart 24 år. Reist til fantastiske steder og spist på supre restauranter, men jeg føler likevel ikke at jeg noen gang har sluttet å sette pris på de små, simple tingene. -Som hverdagslige eventyr med de som står meg nærmest, eller en pose tomatsuppe med makaroni og ost. Det synes jeg er fint!Det var runde 2 <3 Håper dere har fått svar på noe av det dere lurte på?

Vår nye, faste søndagstradisjon

Sjekk den fiskesymfonien av en middagstallerken da dere? *Hjerteøyne-emoji* Annika og jeg har herved gjort det til en fast søndagstradisjon å spise middag på fiskebrygga i Kristiansand. Eller ihvertfall for resten av i sommeren. Vi startet forrige søndag, tok en reprise i går, og målet for hver gang er å prøve ut noe nytt! Jepp, mine hvitvinsdampede blåskjell-dager med pommes frites er over. Haha, fra nå av vil jeg smake på alt de har å by på! Breiflabb, laks og scampi ble plassert på tallerkenen min i går, mens Annika gikk for en deilig suppe.Fy som vi koste oss innpakket i tepper og tett inntil varmelamper. Den virkelige sommervarmen har visst takket for seg, men så lenge solen skinner er jeg dritfornøyd. Bikiniene fikk jeg tross alt brukt nok på ferie. Det eneste jeg vil ha nå er litt siste finvær <3 Vi er jo bare i august! Sommerens søndag, som måneden så fint kalles.Stakkars Annika. Jeg har omtrent bodd hos henne hele denne uken ettersom vi har funnet på så mye moro sammen, og under middagen i går slo Marthe-syken seg virkelig fast i henne. Jeg kjente jo litt på en basill tidligere forrige uke og denne må jeg bare ha overlevert til henne i løpet av de siste dagene. Huff! Hun stakkars ligger nå helt kaputt i sengen sin med hostesaft og paracet, så denne mandagen blir bare en hviledag for oss begge <3 Jeg har litt skravling med dere å ta igjen før kvelden, for da tar jeg turen til min kommende brud Kristinemor for sleepover der. Kanskje jeg kan få overlevert en basill til henne også. Hehe, neida det blir isåfall bare bryllupsplanleggingsbasillen. Herregud, som jeg gleder meg til å klemme litt på henne også igjen nå!


Hun skal faktisk moses.. For en fantastisk bukett bestevenninner jeg har fått utdelt <3
Noen ganger må jeg bare sette meg ned og ta noen minutter til å være litt megatakknemlig.