hits

august 2013

Beste bursdag noen sinne!

 Tusen tusen takk for alle gratulasjoner dere allerede har lagt igjen! Herlighet, så mange gode ord dere kommer med. <3 Tusen takk kjære lesere! Jeg har hatt den beste bursdagen noen sinne tror jeg. Føler meg som verdens heldigste som får være i Barcelona på 21 års dagen min. Jonas og jeg dro til Barcelona Beach allerede tidlig i morges og nøt flere timer med bading og soling. Nå skal vi kaste oss i en taxi til flyplassen hvert øyeblikk. Det skal bli godt å komme hjem til den fine, nye leiligheten også. For ikke å snakke om hunden! Bella har blitt dypt savnet denne ene uken hun har blitt passet av moren til Andrea.

Vi må selvfølgelig ha noen aller siste strandbilder her på bloggen. Tipper befolkningen på Barcelona Beach fikk god underholdning da jeg absolutt skulle utføre mine vanlige turneritualer i sterke bølger.

 

  

SÅ til dagens turneakt...Elsker ikke dere også når dere får steiner og sand i bikinitrusa?

 

Ønsk oss god tur hjem da dere! Dere må ha en herlig lørdag.

HAPPY B DAY TO ME!

 
 


Happy birthday to me! I dag fyller jeg intet mindre enn 21 år. Føler meg gammel... Neei! Livet har så vidt begynt. Ettersom vi kommer til å bruke store deler av dagen på flyplass i dag, bestemte vi oss for å feire med litt god middag og en hyggelig film i går kveld. Heldige oss har sikkert 20 latterlig gode restauranter på rekke og rad nedover gaten hvor EF studenthjemmet ligger. Vi har bare behøvd å gå 10 meter for å få ordentlig kvalitetsmiddag i de flotteste lokalene man kan forestille seg. Casa Paloma het restauranten vi spiste på i går og her står kokkene og lager maten på et åpent kjøkken midt i rommet. Man får servert de møreste kjøttstykkene med valgfri saus, potetpurè som ser ut som krem, men som smaker blomster og fred, og de mest godsmakene sjalottløkene. Middagen kostet 250 kroner og var verdt hvert øre.

Etter en hyggelig time på restaurant dro vi tilbake på rommet med en mengde godteri og koste oss med filmen "abduction". Jonas hadde aldri sett den, men jeg tror han likte den like godt som meg. Nå skal vi ut på Barcelona beach og tilbringe våre siste timer der!

Last day in schoolMin siste skoledag med EF er over, og nå reiser vi hjem allerede i morgen. Jeg har lært så mye på så kort tid! Vanligvis drar man på språkkurs i minst 2 uker, men jeg har som jeg allerede har nevnt, kun vært på et tre dagers kurs i Malaga og Barcelona for å skrive om de ulike byene, EF skolene, undervisningsmetodene de bruker her, og litt om studenthjemmene. Jeg håper noen av disse innleggene har vært til hjelp for dere jenter og gutter som planlegger å dra på EF språkkurs i fremtiden!

Ja for det er slett ikke bare jenter som drar på kurs til utlandet. Både i Malaga og i Barcelona besto faktisk halve klassen min av gutter. Herlig å se at også dere synes det er interessant å lære et nytt språk! Ellers vil jeg si at aldersgruppen også er vanvittig variert. I Malaga var det litt flere yngre studenter, men her i Barcelona har jeg gått i spanskklasse med både kvinner og menn oppi førtiårsalderen. Synes det er flott at klassene består av begge kjønn, litt unge, og litt "eldre".

 
  Se på de lærerne da! Kjekkasen i rosa er læreren jeg har hatt under mine spansktimer i Barcelona. Tidenes gentleman, også så flink! I dag lærte vi nye spanskgloser ved hjelp av mimelek. Hvor gøy er ikke det? Aldri lært så mye på en skoletime jeg. Ja til mer lek i undervisningen! Er det noe jeg virkelig har blitt imponert over ved begge EF skolene så må jeg si variasjonen på undervisningsmetodene. Står læreren med et kritt i hånda time etter time så er sannsynligheten stor for at jeg sovner. Kombinasjonen mellom tavleundervisning, oppgaveskriving, videoavspilling, sanger, miming og lek har gjort at jeg ikke har kjedet meg en eneste time. De gode lærerne her fortjener all skryt de kan få. Jeg kommer til å savne dem!

 Tusen takk til EF som har gitt meg en sånn fantastisk, lærerik uke!

Siste dag på Barcelona BeachGod ettermiddag kjære lesere! Nå kom Jonas og jeg akkurat inn døren fra flere timers soling på Barcelona Beach. Fy søren så deilig! Jeg fullførte mine aller siste spansktimer på EF skolen til morgenen i dag og tilbrakte resten av dagen ute i varmen med Jonas. Strendene her i Barcelona er noe annet enn strendene i Malaga. I Malaga må man nemlig litt utenfor byen for å få tak i rene, penere strender. Her ligger gigantiske strender med turkist hav på rekke og rad. Det er rett og slett bare å velge og vrake! Barcelona Beach ligger bare tre busstopp fra EF skolen, men Jonas og jeg kastet oss bare i en taxi, betalte rundt 50 kroner og var der på fem minutt. Hehe, vi kunne ikke kaste bort et enetse minutt av soletiden!

 

  


I dag har vi hatt litt restaurant-uflaks! Vi var vågale og bestilte hver vår russiske kongekrabbesalat ettersom vi var på et flott fem stjerners hotell. Grønnsakstappen som dere ser på bilder under var det vi fikk servert. Jeg ville le meg ihjel da jeg så ansiktet til Jonas. Heldigvis fikk vi ihvertfall ned noe av det. Vi har bare fått nydelig mat mens vi har vært her så det skulle bare mangle at vi hadde litt uflaks.Håper dere har det bra! Jonas og jeg reiser tilbake til Kristiansand i morgen. -På selveste bursdagen min! Vi skal derfor ut på en finere restaurant i kveld og spise en god middag. Heldigvis har vi tid til noen timers soling før flyet går i morgen også. Åh, *Krysser fingre for at vi har sommervarme i Kristiansand!*

Atlètico Madrid - FC Barcelona

  

Det ble en rolig, pleiende kveld på oss i går og i dag vil vi tilbringe noen avslappende timer på Barcelona Beach. Vi har ikke rukket å besøke noe strand her enda, så dette skal bli godt! Tenkte bare først å fortelle dere litt om fotballkampen vi var på for et par dager siden. Jonas bestilte billetter til denne kampen samme dag som han bestilte flybilletten sin, men er man på EF språkkurs i Barcelona så er fotballkamp en av aktivitetene skolen tilbyr elevene å dra på. Skolen hjelper da til med bestilling av billetter og sørger for at studentene ikke blir lurt til å bestille dårlige sitteplasser for en alt for høy penge.

Selv hadde jeg så og si ingen forventninger. Jonas var i ekstase, mens jeg var litt mer likegyldig. Jeg kunne liksom ikke helt se for meg hvordan 90 minutter med fotball skulle bli noe gøyere i Barcelona. HEH! La oss bare si at jeg hvert femte minutt så opp på klokken i redsel for at kampen snart skulle ta slutt. For en stemning! Jeg ble døv på begge ører hver gang Atlètico Madrid fikk ballen. Vi fikk aldri oppleve noe mål, men vi fikk to røde kort, et straffespark, mye krangling, og en tilskuer på banen. Kan jo ikke få i bøtter og spann! Passe gode plasser hadde vi også, så alt i alt var opplevelsen bare fantastisk.

Det er fire timer til kampen starter..
Jonas:
Ååå Marthe, blodet mitt bobler!
Marthe: ...... Oh my god.

Jonas knipser 678 bilder fra kampen..
Jonas: Ikke slett et eneste bilde! Jeg skal henge alle opp på veggen når vi kommer hjem!

 
 

Neste gang er det Real Madrid - Barcelona kamp! Hehe, det må være VILT.  Flere som har fått oppleve dette?

Hvil i fred bestefar Nils

Vi hadde akkurat vært ute og knipset kveldens antrekksbilder da vi fikk den triste telefonen fra svigerfar. For bare tre måneder siden mistet Jonas sin syke farmor, og nå i ettermiddag sovnet også bestefaren hans inn. Den romantiske middagen blir derfor erstattet med en rolig kveld på hotellrommet. Take away mat + massive mengder godteri er handlet inn og nå skal vi ta en god og varm dusj før vi legger oss i sengen, setter på en film og tar en tidlig torsdag. Å se Jonas trist er et sjeldent syn. I kveld skal jeg gjøre alt jeg kan for å få ham på andre tanker. Hvil i fred bestefar Nils Johannes Norheim. <3  Du vil bli dypt savnet. <3

Smakebit på høstgarderoben

 

Hihi, nå har jeg klart å dekke en dobbeltseng med nye klær fra språkkurs reisen i Spania. Det er vel et godt tegn på at garderoben er i ferd med å fornyes? Det er jo på tide å handle inn til høstgarderoben nå! Selv har jeg kjøpt mye (kanskje litt for mye) av både sort, hvitt og burgunder, men jeg skal nok finne en måte å piffe opp høstantrekkene også på. Jeg gleder meg litt til høsten jeg nå! Det er tross alt ekstra hyggelig å sitte inne under dyna og se på film når vinden blåser surt utenfor.

Skoene er fra Bershka! De var så vanvittig behagelige å gå i at jeg måtte dra med meg hjem to helt like par i to forskjellige farger. Ikke var de dyre heller! Tror ikke jeg betalte 200 kroner for dem engang.

Nå blir det forhåpentligvis litt fine antrekk fremover!

Fra gammel Villa til moderne design 


Jeg skal vise bilder og fortelle dere ALT om gårskveldens fotballkamp senere, men først vil jeg fortelle dere om den vanvittige EF skolen som jeg nå tar et spansk språkkurs på. Fy søren så flott den er. Jeg måtte knipse utallige bilder både før og etter min aller første skoletime denne morgenen. 

Akkurat som i Malaga hilste jeg på skolens hyggelige ledelse, fikk en EF velkomstpakke, og en omvisning rundt på skoleområdet. Skolen er to år gammel, består av to etasjer og er utrolig moderne. Alt ser splitter nytt ut. Med andre ord veldig ulikt EF skolen i Malaga som er en hundre år gammel rød Villa.

 
 

For å komme inn til EF skolen i Barcelona så går man gjennom en elektrisk glassdør som fører til en lang, knallgul gang med spotter i taket. Allerede etter å ha tatt to steg inn i denne gangen forsto jeg at jeg kom til å ELSKE skolens design. I første etasje ligger fem glasserte klasserom, noen glasserte kontorer for de ansatte, en felles lounge med en himmelsofa, og et langt stilig bord som elevene kan sitte rundt, studere, spille eller bare prate og bli kjent. I andre etasje finner man det siste klasserommet som består av en ilab. Noen skoletimer holdes i klasserommene, mens andre holdes i ilaben. Ut fra ilaben kommer man til en takterrasse hvor studentene ofte ligger og soler seg mellom timene. Barcelona Beach ligger ikke langt unna, men terrassen fungerer ypperlig om man bare har en liten halvtime! På benker og rundt bord her holdes også noen spansktimer om morgenen før varmen slår inn for fullt. 
 


Knallgule lamper henger ned fra taket.. Alle rom er lyse og rene. Klasserommene har prosjektorer, hvite bord med stoler, og en hel hvit vegg som tavle. De veggene som verken er hvite eller av glass, består kun av et fargerikt bilde enten av sjø, hav, dyr, eller flott arkitektur.. Er det rart jeg er fascinert? Her ser dere takterrassen! Nydelig ikke sant?

 
 Nå har Jonas og jeg spist lunsj på Starbucks, og nå skal vi straks ut på sightseeing før vi drar tilbake til skolen for å møte mine nye medelever. Vi skal på Tapas tour i ettermiddag! Dette er en av aktivitetene EF skolen i Barcelona tilbyr elevene sine. Vi skrives mer senere, så må dere ha en fin torsdag så lenge!

Litt FOR ivrig?

Jonas: Kampen begynner klokken 19.00, men vi må være der 17.00!!
Klokken blir 19.00 og vi har stått utenfor stadioen i to timer...
Vakt: Kampen begynner 21.00 og dere kommer ikke inn før 20.45 så det er bare å gå hjem.
Meg: JONAS!!!!
Ikke rart det var så få mennesker rundt stadioen! Nå har vi dratt tilbake på hotellet for å varme oss litt. Ja tro det eller ei.. Det er en smule kjølig i kveld! Er det noen av dere som vet når denne Barcelonakampen egentlig begynner? Jonas sier nå at den ikke starter før 23.00, men av en eller annen merkelig grunn så stoler jeg ikke helt på han. Hehe! Jeg vil nødig stå utenfor stadioen i to nye timer.

Vel fremme i Barcelona

 
 


Da var vi kommet vel frem i Barcelona. Vi har sjekket inn på et Anna Ravell Residencia som ligger rundt 10 minutter fra selve EF skolen, og det er så fint her! Herlighet, og jeg som trodde at ting ikke kunne bli bedre. Jonas og jeg har fått et stort og lyst dobbeltrom og har felles bad/dusj, og kjøkken med resten av menneskene som bor her. Alt er så nytt, fint og rent at vi nesten føler oss som husets første gjester. Vi har to gigantiske felles bad. Et for mannfolk og et for oss jenter. Kjøkkenet er toppmoderne og fører ut til en takterasse med solstoler, bord og utsikt over store deler av Barcelona by. Ellers har man også en hyggelig felles tvstue på huset hvor jeg ser for meg at EF elevene samles for å se film og spille spill.Badene her minner jo om rene spaavdelingen..Noe av utsikten fra takterrassen!

  Rett ned i gaten har vi kiosker med mat, snack, flotte restauranter, og wait for it.... Zara Woman, Zara Men.. Mango Woman, og Mango Men. Jeg tror ikke jeg kunne ha blitt plassert i bedre strøk. Jonas og jeg har allerede vært ute og spist lunsj på en italiensk restaurant rett nedi gaten kalt Ginos. Noter ned jenter og gutter! Store porsjoner, billige priser, og italiensk mat som smakte NYDELIG. Jummy for the tummy.

Jeg har ikke fått sett EF skolen enda. Merker jeg er superspent på å ta en titt! Kanskje jeg får sneket meg ut og bort dit i kveld? Jonas og jeg drar på Barcelonakamp hvert øyeblikk. Han er fast bestemt på å dra i god tid og kjøpe barcelonadrakter før vi går inn på selve stadioen. Haha, stakkaren er så giret at han ikke vet hvor han skal gjøre av seg. Han har satt på alarm på mobilen sin for at jeg skal huske å ta med den riktige zoomlinsa. Første gang jeg har sett gutten redd for at jeg skal glemme kamera.

 

Så vet dere litt om hvordan man kan bo under EF språkkurs i Barcelona!
Var det ikke flott? Gleder meg masse til å se mer av skolen, stranda og byen.

Last night in Malaga - ParadorVår aller siste kveld, tilbrakte vi oppi fjellene på et gammelt slott kalt Parador. Det er egentlig et luksushotell, men hvem som helst kan komme og spise middag med utsikt over hele Malaga by. En tre retters middag kostet oss 33 euro og maten vi fikk servert var det beste vi fikk smake på under hele oppholdet vårt. Vi smakte på både tapas, hvitløksgratinerte scampi, gris, biff, og sjokoladekake med is, og alt sammen smakte himmelsk. Skal dere til Malaga enten på EF språkkurs, EF reise eller bare ferie så er dere nødt til å ta turen opp hit. Jeg var så lei meg fordi vi ikke hadde rukket å se den kjente "Bullfight-ringen" i Malaga, og tror dere ikke akkurat denne bygningen er den første vi får øye på når vi setter oss til bords? Utsikten over Malaga by på kveldstid var bare helt unik, og når servicen var fantastisk og maten i tillegg smakte himmelsk ble det rett og slett en PERFEKT avslutning på Malagaeventyret.

 
 
 

Rettene dere ser til venstre var det Jonas bestilte og rettene til høyre var det jeg bestilte. Alt sammen smakte nydelig, men jeg må nok ærlig innrømme at Jonas sine tre retter var de absolutt beste. Jeg tror faktisk ikke jeg har spist en så godsmakende gris i hele mitt liv. Den var VILL!Nå er det Barcelona som venter på å bli utforsket..
Kjæresteparet skal feire 3 år og 10 måneder med Barcelona kamp i kveld!

EF utflukt - KatamaranÅh, for en dag. Vi har hatt en magisk ettermiddag! EF skolens rektor kjørte Jonas og meg til havnen i Malaga for så å ordne oss billetter til en to timers båttur med katamaranen. Litt av en service! -Og for en opplevelse. Å ligge og sole seg på havet med en iskald cola og akkurat passe vind er.. LIVET. Vi kjørte helt rolig rundt i Malagas havner og etter en times soling slo vi ut anker så folk kunne hoppe i havet.

Høres fristende ut ikke sant? Dette er en av aktivitetene EF skolen i Malaga har å tilby elevene sine. Hadde jeg ikke reist videre i morgen, så ville jeg også blitt med på padling i kajak med EF elevene. Jeg har sett noen bilder av denne utflukten og den ser helt utrolig ut! -Men kanskje EF skolen i Barcelona kan tilby noe av det samme? Vi får se! Jeg gleder meg ihvertfall masse. Denne uken skal jeg leve lenge på! 

 

Kjekken og gladmonsen!Jonas leker med ringen på fingeren min..
Jonas: Hvis denne steinen var en diamant. Hvor mange karat ville den vært?
Marthe: Å Jonas, jeg kan ingenting om kvadrat.

 

Heh! Så dum kan man bli. Vet dere hva vi skal nå? Vi skal besøke et gammelt slott oppi fjellene og spise middag med utsikt over hele Malaga. Her skal vi også utføre vårt faste "beste og verste" rituale som går ut på å fortelle hverandre dagens høydepunkt og dagens nedtur.. Det er noe vi alltid har gjort på feriene våre. Jeg må vel og merke virkelig gå inn i tenkeboksen for å finne nedturen for denne tirsdagen!

Antrekk - 270813

 

Hei og hopp! Jeg er bare innom for å gi en liten lyd fra meg før vi drar på EF utflukt! Jonas og jeg kom akkurat hjem fra lunsj i sentrum og nå har jammen solen tittet frem også! Det var overskyet til morgenen i dag, men slik kunne vi jo ikke ha det! Solen kom som bestilt til soling, bading og båtsafari.Dette blir en nydelig ettermiddag!

 
Ny topp og nytt skjørt fra Bershka, smykke fra Bikbok, Klokke fra CMYK, sko fra BikbokLover å knipse masse bilder på tur! Så skrives vi i kveld.  

EF språkkurs - Spansktimer

God dag! Nå har jeg akkurat fullført mine siste timer ved EF skolen i Malaga. Heldigvis er det likevel ikke mine siste spansktimer! Vi har jo fremdeles Barcelona forann oss. Nå som jeg har fått et lynkurs og sett hvilke undervisningsmetoder de bruker ved EF skolen her nede, tenkte jeg å formidle litt informasjon videre til dere lesere som tenker å dra på EF språkkurs i fremtiden! Høres ikke det bra ut?Det første elevene gjør når de ankommer skolen første mandag, er å ta en liten spansktest. Kun for å undersøke hvor mye man som elev kan fra før av. Dette er viktig for at lærerne skal kunne sette deg i riktig klasse med riktig nivå. Selv ble jeg plassert i en nybegynner-klasse hvor de andre elevene kunne spansk nesten like godt som jeg kan engelsk. Hehe, det er med andre ord ikke så vanlig å starte språkkurset uten å kunne noe som helst. Lærerne sa de hadde hatt noen elever som meg tidligere, men ikke veldig mange. Det er likevel fullt lovlig å dra på EF språkkurs og lære spansk helt fra starten av.Her ser dere et typisk klasserom ved EF skolen i Malaga.  


Undervisningsmetoder:
Alle lærerne jeg har hilst på har bare vært fantastiske. Det er bare snille og gode mennesker som jobber på EF skolen i Malaga. Undervisningsmetodene er veldig varierte. Noen timer satte vi i klasserom med litt tavleundervisning, litt besvaring av oppgaver, litt høytlesning og litt muntlig spansktrening med sidepartneren. Andre timer satte vi i et rom med flatskjermer. Her fikk vi noe undervisning på storskjerm. Vi fikk se spanske videosnutter og lære litt nye gloser, vi besvarte oppgaver på ipads, og samarbeidet også her noe med sidepartneren. Læreren jeg hadde store deler av tiden på EF skolen, het Jorge og var bare verdens morsomste mann.

Klokken 10.00 kunne elevene nyte en spansk frokost i hageområdet på skolen. Jeg hadde spansktime på dette tidspunktet, men hadde jeg vært her over en lengre periode så ville jeg definitivt testet dette ut. Det så ut til å være rene tomatbruchetta-frokosten! Noen av dere som har smakt det?  

 

Til slutt fikk jeg samlet noen av lærerne til et bilde! De er superhyggelige alle sammen.Selv om skoletimene mine er over så tenkte jeg å delta på en av skolen friditsaktiviteter i ettermiddag! Jonas og jeg drar på en katamaranbåt klokken fem i ettermiddag for å sole oss og bade. Jeg rakk ikke å besøke stranda mellom skoletimene mine i går, så nå skal det bli skjønt å endelig få hoppe i havet!

Malaga by night

 God kveld! Eller natt? Jonas og jeg kom akkurat inn døren fra enda en liten rundtur i Malaga sentrum. EF skolen arrangerer som en aktivitet, sightseeingtur til Malaga sentrum for å vise de nye elevene rundt om i byen, men dette kan man velge selv om man vil være med på eller om man ønsker å ta turen på egenhånd. Hadde jeg reist alene så ville jeg definitivt dratt sammen med klassen, men ettersom jeg har Jonas med meg, bestemte vi oss for å utforske byen helt selv. Noen av de andre aktivitetene EF skolen tilbyr er kajakpadling hvor man padler på sjøen til små grotter eller nydelige, forlatte strender. Man kan surfe, ri på hest, spille beach-volleyball, dra på Picassomuseeum, fotballkamp.. There is so much to do, and so little time! Ihvertfall for Jonas og jeg som reiser videre til Barcelona allerede onsdag morgen. Litt bilder fra den magiske kvelden vår får dere under her. Håper det står bra til med dere der hjemme! Jonas: Jeg føler jeg er i eventyrland.
Marthe: Hvorfor det?
Jonas: Se på all den fine pynten som henger over oss! De har til og med lagt innefliser i hovedgata!
....... 3 minutt senere.
Jonas: Kjenner ikke du på denne magien?Jonas er en herlig skrue. Jeg elsker at han setter så stor pris på hver minste ting. Dere skulle hørt han da vi på kveldstid ankom katedralen i byen.. Vi sto utenfor inngangspartiet som dere ser på bildene over her, og beundret kunstverket av en gigantdør da en gamel spanjol begynte å spille rolig gitarspill for oss. Jeg trodde ærlig talt at Jonas skulle gå i bakken. La oss bare si at magiskalaen nådde nye høyder.

Someone's been shopping!

 

Åjada! Etter to lærerike timer med spansk dro Jonas og jeg på shopping i Malaga sentrum. Jeg visste at shoppingen i Spania var bra (generelt), men vi ble begge bare mer og mer overveldet for hver butikk vi satte føttene våre innenfor. Det var lyst da vi dro inn på Zara og mørkt da vi kom ut igjen foråsidetsånn!

Bare for å få oppklart èn sak så studerer ikke Jonas spansk. Mens jeg sitter på skolebenken, ligger Jonas på stranda og nyter noen timer alene i solstrålene. I dag har jeg vært tre timer på skolen og resten av dagen har jeg tilbrakt med min kjære. Vi spiste lunsj sammen mellom skoletimene mine rett ved strandpromenaden, og nå har vi som sagt kost oss med shopping og sightseeing i Malaga sentrum.  Mine favorittbutikker i Malaga sentrum ble Mango, Bershka, Pull&Bear, og Zara. Zarabutikken ligger i en sidegate fra selve hovedgaten, men alle de andre ligger på rekke og rad nedover den store shoppinggaten. Ellers MÅ dere ta en is på isbaren "Casa Mira". Jeg kjøpte en liten is med smak av karamell, og jeg har aldri smakt en så god is i hele mitt liv. Fy søren for en SMAKSBOMBE.

Nå skal Jonas og jeg ut og spise middag på en restaurant som vi har blitt tipset om fra dere lesere. Hvis taxisjåføren klarer å finne frem til den vel og merke. Hoho, Hasta pronto! Eller.. vi skrives!

 Denne byen er virkelig full av nydelig arkitektur!

   

Slik ser hovedgaten ut! Lett å kjenne igjen ihvertfall..Da ble det et langt bildedryss fra shoppingrunden vår!
Jeg skal fortelle mer om spansktimene mine også etterhvert.

EF skolen - FørsteinntrykkGod morgen Malaga! Nå kom jeg akkurat inn døren etter å ha fått en introduksjon og en omvisning rundt EF skoleområdet. Skolen som man studerer på her nede er en rød, diger villa. Den er veldig gammel og på langt nær så moderne som blant annet EF skolen i Barcelona, men man får virkelig en følelse av at man befinner seg i Spania. Området rundt skolen er veldig typisk spansk. Turister flest holder ikke til akkurat her, og det setter ihvertfall vi stor pris på!

Skulle jeg beskrevet skolen med et ord så ville jeg sagt hjemmekoselig. På baksiden av skolen finner man en intim liten hage med bordtennis, andre morsomme bordspill, små hyggelige benker, sofaer og spisesteder. Det ser rett og slett ut som et herlig lite studenthjem.

 
 

Lærerne ved skolen er de jeg har lyst til å rose aller mest. Fy søren for en gjeng! Her kysser man visst hverandre på kinnet når man hilser. Ikke bare en gang, men to! Jonas prøvde seg med å ta frem hånda, men han fikk straks to kyss til svar. Denne tradisjonen skal jeg definitivt ta med meg hjem.

Etter en omvisning tok lærerne klassen med inn i et klasserom for å presentere seg selv, og deretter viste de frem en liten presentasjon om Malaga, hva byen er kjent for, litt om hva som er typisk spansk og til slutt litt om hvilke aktiviteter vi vil få muligheten til å være med på under EF språkkurset her i Spania. Vi fikk også en søt liten goodiebag med godis og vannflaske på vei inn. Hihi. *Små gleder!*Her ser dere noen bilder av hvordan klasserom og EF skoleområdet i Malaga ser ut. Selv går jeg i en nybegynnerklasse sammen med seks andre elever. Klassen er med andre ord liten og intim. Noen vil kanskje foretrekke store klasser, men selv synes jeg det er mye hyggeligere å skulle prate høyt og svare på spørsmål i klasserommet om ikke femti fjes stirrer på meg. Ellers må jeg bare få si at lærerne her har en utrolig evne til å gjøre stemningen avslappet. Ingen av elevene jeg kom i klasse med kjente hverandre fra før, men alle pratet likevel med alle. Noen av jentene kom fra tyskland og var i 15 års alderen, mens andre kom fra Østerrike og var på min alder. Disse EF språkkursene er med andre ord både for unge og de litt eldre. Her finner man en god blanding!  

  

Nå skal Jonas og jeg nyte strandlivet i et par timer, før jeg drar ned til skolen igjen for å ha min første ordentlige spansktime! Gleder meg sånn. Det lille jeg bar av nervøsitet forsvant i samme sekund som jeg ankom EF skolen og fikk femten spanske smask på kinnene. Blogger mer fra Malaga senere!

Buenos tardes!God kveld! Nå har Jonas og jeg ankommet flyplassen i Malaga. Ville bare informere dere om at vi er kommet vel frem før vi hiver oss i en taxi og kjører til hostellet som vi skal bo på de tre neste dagene.

 
 

Jeg har lært meg masse spansk allerede! Jeg har ærlig talt ikke gjort annet enn å pugge gloser og gramatikkregler på flyet til Malaga. Det er bare fantastisk hvor mye man kan lære seg på tre små timer. Jeg har lært meg over førti nye ord på den lille tiden, men det føles som det dobbelte ettersom måten ordene skrives på ofte er helt ulik uttalen. -Og jeg vil jo gjerne både kunne skrive og prate korrekt. Tror akkurat jeg har blitt enda mer gira på å lære og kjenne dette språket en smule bedre!

Noen flybilder må til når en blogger er på reise!
Ønsker dere en fin kveld videre, så skrives vi igjen i morgen.

Cafè Chocolat - AmsterdamHei og hopp dere! Nå skriver jeg fra Amsterdam! Jonas og jeg sitter på Cafè Chocolat og koser oss med kaffe og sjokolademoussè. Mmm! Av alle flyplasser jeg har vært på så er Amsterdam favoritten, kun pga denne fantastiske sjokoladekafèen. Bare se så fancy! Jeg har knipset bilder av den før, men hvem blir vel lei av å se på sjokolade? Jeg kunne sikkert stått og stirret på de ulike moussèvariantene i timesvis.

 
 

Marthe: Ta med deg litt sukker!
Jonas: Hva skal du med sukker?
Marthe: Helle det over sjokolademoussèen. Den er sikkert sterk!
Jonas: Herregud Marthe.. Hvem gjør sånn? 

Det gjør jeg! -Og jeg hadde helt riktig. Sjokolademoussèen var litt i det sterkeste laget for min tunge. Litt sukker gjorde susen! Hehe. Herlighet, se på disse lekre dessertvariantene da..

Nå skal vi kose oss i et par timer til og så splittes superparet! Vi skal nemlig ta ulike fly videre til Malaga. Håper jeg klarer å oppdatere dere enda en gang mens jeg venter på Jonas på flyplassen i Malaga. Hvis ikke så vet dere årsaken.. Vi er på reisefot i hele dag og ankommer ikke destinasjonen før sent i kveld.

En herlig overraskelse!

 Gjett hva jeg kom hjem til sent i går kveld? En nyvasket, S-T-Ø-K-E-N leilighet, litt nytt interiør, et pådekket bord, og hjemmelaget pizza. Er jeg verdens heldigste, eller er jeg verdens heldigste? Jeg var sikker på at jeg i tillegg til å skulle pakke, måtte rydde og vaske hele leiligheten før avreisen i dag, men neida. Det hadde allerede drømmemannen tatt seg av. Jeg blir så glad!

Lørdagsgodt hadde vi også i går! Ser dere de søte skålene fulle av godis? Disse herlige boksene fikk jeg med hjem av bestemor. En blå til Jonas og en rosa til meg. Hihi, lørdagsgodt har aldri smakt bedre!

 

En herlig "siste kveld" i leliligheten..
Nå drar Jonas og jeg på flyplassen om en time! WUHUU!

Har du et favorittantrekk?Først må jeg bare få si tusen takk for alle de gode tipsene dere la igjen under forrige innlegg! Dere er så fantastiske. Jeg er sikker på at jeg kunne skrevet en fullverdig reiseguide allerede, kun basert på de tipsene dere har kommet med så langt. Nå tenker vi til og med å forlenge turen fra onsdag til søndag for å få med oss alt! Kan ikke risikere å måtte sprinte gjennom gatene for å få en liten smakebit på alt. 

Nå sitter Bella og jeg på toget på vei hjem til Kristiansand om to små timer. Kvelden skal tilbringes med koffertpakking! Bella skal leveres til moren til eieren sin som skal passe henne den ene uken vi er bortreist, og Jonas og jeg skal kose oss med en siste god middag i den nye leiligheten. Jeg har hatt noen fantastiske dager med familien i Stavanger. Kvalitetstid med familien er bare det beste som finnes.

 
 
 
 
 
 Bare en liten oppsummering av mine siste antrekk!
Ønsker alle sammen en fantastisk lørdag så lenge.  

From Spain to Poland

 
 

14 september fyller ei av mine aller beste venninner 21 år, og dette har vi planer om å feire på ordentlig vis! I midten av september reiser Cathrine og jeg til Gdansk i Polen for å nyte en weekend på et lekkert hotell. Det blir shopping, og spabehandlinger, god mat og MYE vin. (Vi har mye å feire!)

Turene våre går alltid over all forventning, så dette kommer til å bli så ufattelig bra. To ordentlige jente-jenter på tur i en by hvor alt av både shopping, spabehandlinger, og tre, fire og fem retters middager er gratis. Jeg tuller ikke! I Gdansk kan man fint få en nydelig middag med drikke og dessert til under hundrelappen. ÅÅH! Det kommer til å bli noen magiske dager. Fra sol og språkferie i Spania, til en weekend i Polen full av alt det vi jenter liker aller best. Man lever èn gang, og livet må nytes! 
 
 
 

Har dere tips til gode og rimelige spabehandlinger, herlige restauranter eller shoppingsteder som vi bare MÅ få med oss? Legg gjerne igjen en kommentar. Tips utifra erfaringer settes uendelig stor pris på.

Gdansk.. Vi sees snart!

Vinn et års gratis trening hos ElixiaDet er tre dager igjen til Jonas og jeg reiser! Det betyr også tre dager til bikinien skal på. Jeg har nevnt det før og jeg nevner det igjen. Reiser er min aller største motivasjon. Jeg blir alltid en aktiv løper en måned før avreise, og denne måneden har heller ikke vært noen unntak. Hvem liker vel ikke å strammes opp litt før man skal sprade rundt i bikini i en uke? For ikke å snakke om å daglig avbildes på en blogg hvor 16 000 jenter studerer deg fra topp til tå. Klart jeg får litt ekstra, gratis motivasjon av det!De siste ukene har jeg tatt del i et spennende, lite treningsprosjekt! Jeg har testet ut hvilken effekt sportsdrikken Imsdal Aktiv gir til treningen, og jeg har lært så vanvittig mye! Jeg som pleide å være en av dem som aldri tok seg bryet til å ta med vannflasken på treningstudio. Hvorfor drasse på en vannflaske? Jo, det kan jeg fortelle dere nå. Det er så ufattelig viktig å drikke under treningsøktene jenter. Det er kanskje ikke alltid like lett å huske på, men fra og med i dag vil jeg at vannflasken skal være deres venn! Bær den med dere hvor enn dere går. Etter å ha tatt del i dette lærerike prosjektet, har jeg ut i fra mine nye erfaringer lyst til komme med litt drikketips til de dere! Følg tipsene mine under her, og drikk rikelig med vann så vil også dere merke en bedre effekt av treningen i fremtiden.Marthes drikketips for økt prestasjon:
1. Ikke start treningen med for lav væskebalanse. Da vil ytelsen bli betraktelig redusert.

2. Feil bruk av sportsdrikk ødelegger mer enn den hjelper. En sportsdrikk bør kun drikkes før/under/etter treningsøkter på 60 minutter eller mer. Dette fordi den rehydrerer og gjennopretter væskebalansen raskere enn vann, gir energi, og erstatter tap av mineraler og salter som man mister gjennom svetting. Trener man under 60 minutt og har spist/drukket tilstrekkelig før økten så vil vanlig vann være det beste.

3. Drikk ofte og små porsjoner. Gjerne hvert 10-15 minutt. (100-150ml)

4. Drikk før du rekker å bli tørst. 1% væsketap gir 10% tap av prestasjon. Noe å huske på!5. Velg den sportsdrikken som passer deg best! Da tenker jeg ikke på smak. De tre største sportsdrikkene i Norge er Imsdal Aktiv, YT og Powerrade. Alle tre inneholder de viktigste næringsstoffene for økt yte under treningsøktene, men de er likevel forskjellige og de passer ikke alle og enhver. YT sportsdrikk er foreksempel utviklet for olympiatoppen av utøvere som gjerne trener 20-30 timer i uken. Derfor har denne drikken 50% mer sukker og karbohydrater enn de to andre. Er man opptatt av å redusere unødvendig sukkerinntak så kan dette være noe å tenke på! Powerrade er den største sportsdrikken på markedet og er produsert av Coca Cola. Den inneholder både kunstig søtningsstoffer og kunstig farge. I tillegg til dette så mangler den viktige mineraler som man mister gjennom svetting. Imsdal aktive er den eneste sportsdrikken som ikke inneholder kunstig søtning. Drikken er laget av naturlig kildevann samtidig som den inneholder den anbefalte dosen av mineraler, karbohydrater og salter for økt ytelse av langvarig utholdenhet. Imsdal Aktiv er altså like effektiv, men mye sunnere og mer naturlig. Så smaker den likevel så godt at man nesten får lyst til å drikke mer enn nødvendig. Det er da alltid et stort pluss i boken!

 

Dere må gjerne lese mer om sportsdrikker på www.fitnessbloggen.no Der finner dere en veldig god artikkel med gode treningstips, enda flere tips til valg av riktig sportsdrikk, og nyttig informasjon om hva de ulike sportsdrikkene faktisk inneholder. Høres dette interessant ut så finner dere artikkelen HER.

Konkurranse:
Helt til slutt vil jeg informere om en spennende konkurranse! Ved å klikke dere inn på Imsdals facebookside HER, og besvare tre spørsmål, kan du bli med i trekningen om å vinne et gratis år med trening hos treningssenteret Elixia, et helt års gratis forbruk Imsdal Aktiv, en Elixia sportsbag og et Imsdal treningshånkle. Hvis ikke det er en bra premie så vet ikke jeg!MASSE LYKKE TIL!

               Annonse

Hairtalk - Todays Updo

 God dag, og GOD HELG dere! Se hva jeg har styrt med denne fredagsmorgenen! Jeg fant plutselig ut at jeg ville eksperimentere litt med hårfrisyrer. Ble det ikke litt fint? Jeg tror jeg likte denne frisyren jeg. Ikke var den veldig avansert heller. Selv om den ser slik ut! Hvis dere vil ha steg for steg innlegg så skal jeg se om jeg ikke får ordnet det til dere på lørdag. Legg igjen en liten kommentar hvis det er ønsket!

Er dere klare for helg nå eller? Noen av dere har vel akkurat gjennomført første ordenltige skoleuke? Da smaker det ekstra godt med helg tenker jeg. Jeg skal tilbringe fredagen med Bella og familien. Tante har akkurat kommet på besøk og nå er middagen straks servert! Senere blir det både gulrotkake og sjokoladekake på oss. Som dere kanskje har forstått alt, så er vi svært glade i å bake i denne familien. Hva synes dere?

Idyllisk torsdag i et bildedryssHaha, jeg ler meg ihjel av dette bilde. "Idyllisk torsdag", også er det dette bildet dere blir møtt med! HEH. Bella er nydelig på sin egen spesielle måte, men her har hun jammen ikke vært mye heldig.

Tenkte bare å friste dere med et lite bildedryss fra den idylliske torsdagen min. Jeg har nytt sola for alt den er verdt. Farmor og farfar serverte meg komler til middag, (eller komper som vi kaller det på sørlandet)! -Og etter en nydelig middag var det hjemmelaget fløtekake til dessert. Se på den lekkerbisken av en kake da dere.. Åh, for en nydelig dag. Er det rart jeg elsker å reise hjem på familiebesøk?   Se noe så nydelig! Hun kan hvis hun vil ser dere..

 What a beautiful day!

Antrekk - 220813

 

Har dere en fin torsdag så langt? Jeg koser meg glugg ihjel her i Stavanger. For et nydelig vær vi har fått! Åh, jeg blir så glad. Bella og jeg har ligget på gresset i farmor og farfars hage i flere timer nå. Sommervarmen er visst ikke helt over enda. Min nye bok skulle egentlig spares til neste uke, men i disse tilstander kunne jeg ikke motstå fristelsen. Norske moreller, grønt gress, og en god roman.. 


Skjørt og pumps fra Gina Tricot, Topp fra Bikbok, og belte fra Nastygal  

 

Fy så fantastisk! Nå er det duket for middag ute i steinhagen her.
Ønsker dere en nydelig torsdag videre, så skrives vi igjen litt senere!

Et etterlengtet familiebesøkGod morgen kjære lesere! Først vil jeg bare si tusen takk for alle de gode ordene dere la igjen under gårsdagens første innlegg. Og andre innlegg for den saks skyld. Dere har jo bare gode ord på hjerte. Jeg har alltid visst at jeg har snille leserne, men i går ble jeg nok en gang påminnet hvor heldig jeg er. Takk!

Jeg skulle jo komme med en tredje oppdatering i går, men plutselig satte jeg på toget til Stavanger og plutselig var jeg i stua til bestemor. Der ble jeg sittende og skravle i timesvis. Jeg savnet familien så mye at jeg bare måtte se å komme meg av gårde til Stavanger i en fei. Jeg blir her til lørdag og så reiser Jonas og jeg videre til varmere strøk på søndag. Jonas har allerede bestilt billetter til oss for Barcelonakamp. Mannfolk og fotball.. Jaja, da blir det lettere for meg å dra han med på hesteridning etterpå.Bella var litt redd for at hun ikke skulle få bli med på tur! Hehe.. ingen grunn til bekymring Bellis!

 

SE HVA JEG HAR KJØPT! Khaled Hosseini har kommet ut med en ny roman. Jeg har aldri kjøpt en bok i denne type hastighet før. Jeg leste ikke hva den handlet om før jeg kom hjem, fordi det ikke hadde noen betydning. Jeg bare vet at jeg vil elske denne historien. Bokanmeldelse kommer så fort den er utlest!Noen som allerede har lest den? Jeg er så spent!

Chocolate cupcakesVar det ikke lørdag i dag? Jeg var sikker på at det var lørdag! Hehe, neida hvem bryr seg vel om det er helg eller ikke? Jonas og jeg spiser sjokoladecupcakes akkurat når det passer oss vi. I dag har jeg laget disse helt nydelige kakene med sjokoladefrosting på. Vanligvis topper jeg med en hvit krem av vanilje, karamell eller hvit sjokolade, men i dag var det på tide å prøve noe nytt! Resultatet ble aldeles nydelig. Hvis dere kaffe-elskere ønsker å tilsette litt espressopulver enten i frosting eller i selve kakerøra så er også det fullt lovlig! Da tilsetter du bare 1-2 ss espressopulver i enten røra, frostingen elller begge deler.Du trenger - Chocolate Cupcake:
4 egg
1,5 dl sukker
200g margarin romtemperert
200g mørk kokesjokolade
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss Freia sjokoladesaus

 
  

Slik gjør du:
1.
Sett ovnen på 175 grader og legg cupcakeformene på et stekebrett.
2. Smelt margarin og sjokoladen i en kjele. Rør og la det bli avkjølt.
3. Visp egg og sukker til eggedosis.
4. Sikt inn mel og bakepulver for å unngå klumper i røren.
5. Tilsett Freia sjokoladesaus og sjokolade/margarinblandingen.
6. Rør alt godt sammen og fyll cupcakeformene 2/3 fulle.
7. Stek dem midt i ovnen i ca 20 minutter.Husk å avkjøle kakene før du legger på frostingen!

 

Du trenger - Chocolate Frosting:
125 g margarin romtemperert
40 g philadelfhiaost
4 g kakaopulver
1/4 dl melk
6-8 dl melis
3 ss Freia sjokoladesausSlik gjør du:
1. Hiv alle ingrediensene i en mikser og og visp alt sammen i ca 5 minutt.
2. Begynn med lav hastighet og avslutt med høy for å få frostingen så luftig og kremaktig som mulig.
3. Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt på cupcakene når de er avkjølte.  

 
 

Tilsetter du kaffesmak, pynt gjerne med mokkabønner! 

Mmm!  Jeg vet om en som gleder seg til å komme hjem fra jobb!
Denne oppskriften ga fire gigantcupcakes og syv små.

Der forsvant drømmestudiet mitt

I dag har jeg en veldig lei nyhet å komme med. Dere har kanskje lagt merke til at jeg ikke har oppdatert dere på studiefronten denne uken? Fra mandag til tirsdag skulle jeg vært på studietur, på "fotosafari" som lærerne så fint kalte det. Jeg hadde kjempelyst til å dra, men ting ble ikke helt som jeg hadde tenkt.

 26 juli glemte IdiotMarthe svarfristen på skoleplassen. Jeg skriver idiot med stor I, da dette selvfølgelig ikke skal være mulig. Da jeg kom på at jeg hadde glemt å takke ja til skoleplassen min 27 juli, sto det bare at fristen var gått ut og at plassen nå var blitt noen andres. Jeg ga selvfølgelig ikke opp håpet av den grunn og møtte likevel opp første skoledag i tilfelle noen andre ikke skulle gjøre det. Lærerene sa at jeg helt sikkert fikk ordnet meg en plass bare jeg gikk til servicetorget, og damen bak benken på servicetorget skulle ringe meg etter å ha pratet med de høyere ansatte på UIA. Det gikk et par dager før jeg fikk telefonen og derfor ble jeg med faddergjengen og mine nye medelever ut. Jeg hadde en superhyggelig kveld, pratet med flere søte jenter som så ut til å ha samme interesser som meg, og alt ved det nye studie virket bare perfekt. Endelig hadde jeg funnet noe som jeg kunne kombinere både jobb og blogg med! Torsdag forrige uke, ringte damen fra servicetorget og sa at plassen ikke lengre var min. Det var ikke noe hun kunne gjøre ettersom jeg hadde glemt å svare på fristen. Så slik forsvant drømmestudiet mitt fra meg.. 26 juli er en dato jeg aldri kommer til å glemme igjen foråsidetsånn!

 

Disse bildene la jeg ut den dagen jeg fikk vite at jeg skulle studere kommunikasjon og visuelle medier på UIA. Jeg var så giret og glad! Hvorfor kunne jeg ikke bare å trykket "JA" samtidig som jeg sjekket hva jeg hadde kommet inn på? Jaja, jeg kan selvsagt ikke sitte og sippe over dette i et år. Jeg har en ny sjanse neste år med mindre jeg finner et enda mer interessant studie som man kan søke seg inn på allerede nå.Sånn kan det altså gå! Man lærer av sine feil..
Ikke glem å svare på svarfristen jenter og gutter!

Fem dager til avreise!

Gjett hva jeg har gjort i dag? Jeg har kjøpt min aller første spanskbok! Om fem dager drar Jonas og jeg til MalagaEF språkkurs og innen avreise vil jeg i det minste kunne si ja, nei, hallo og adjø på spansk! Jeg har hatt både fransk og tysk på skolen, men spansk er jeg fullstendig blank på. Kjempedumt, for det er jo så flott! Gleder meg halvt ihjel til å lære mer jeg! Både innen språk og kultur.

Er det flere som allerede har blitt fristet til å reise på EF språkkurs i fremtiden? Man behøver ikke bare å lære spansk i Spania. Ef språkkurs tilbyr 7 ulike språk i hele 16 land! Noen av de andre destinasjonene jeg selv kunne tenke meg å dra til er Sør Afrika - Capetown, Miami Beach, Honolulu, New York, Los Angeles, Costa Rica, Paris, London, Tokyo.. Nei jeg kan holde på i det uendelige. Tenk å lære engelsk i hjertet av tropiske Hawaii dere! Hvite strender, huladansing, utflukt med ubåt, og svømming med ville delfiner. Dette er bare noe av det EF språkkurs kan tilby oss som vil lære et nytt språk i utlandet.Det gule heftet jeg holder i hånden er en helt genial brosjyre for dere som er nysgjerrige på EF språkkurs i utlandet. Her finner dere både nyttig info og gode bilder om hver eneste destinasjon EF språkkurs tilbyr. Alt om priser, og alt om hva som faktisk inngår i de ulike kursene står blant annet her. 

 Denne brosjyren kan dere bestille HER
Det er selvfølgelig helt gratis!

Antrekk - 200813

 Åh, endelig! Internettet vårt har vært nede i dag så nå har jeg flyttet rumpen min til Cathrines hus for å få oppdatert dere. Jeg tror bare jeg må bli her i dag jeg! Hehe, jeg har så mye som må gjøres på internett denne tirsdagen. Står det bra til med dere lesere? Jeg har ikke fått lest ordentlig gjennom de siste kommentarene deres ettersom vi ikke har hatt nett siden i går kveld, men jeg skal selvfølgelig svare alle sammen så fort jeg får tid. -Men nå vil jeg først og fremst få ut et lite blogginnlegg!

 
Bukse fra Bikbok, Skjorte fra Thailand, Sko fra Zara, Klokke fra Guess, Veske fra H&M  

Slik ble jeg seende ut i dag! Håper dere likte antrekket.

Oppskrift: Hjemmelaget blomkålsuppeI dag har Jonas og jeg smakt hjemmelaget blomkålsuppe med baconbiter for første gang! Å ha baconbiter i blomkålsuppen hadde aldri før i dag, falt meg inn å i det hele tatt smake på. Nå er jeg så glad for at jeg valgte den lille ekstra ingrediensen. Mmm, så godt dette var. Er dere glad i blomkål-posesuppe så vil dere ihvertfall elske denne. Alt blir så vanvittig mye mer smakfullt når man lager det fra bunnen av. Jeg vet det er fristende å bare kaste pulveret i gryta og tilsette 10 dl vann, men vet dere hva? Ikke gjør det! Ikke bare smaker den hjemmelagde bedre, men den metter også mye lengre. Èn skål av denne retten metter mer enn 10 dl posesuppe. Jeg tuller ikke. Neste gang dere får lyst på blomkålsuppe, test ut denne!

 
 

Du trenger:
2 blomkål
1 løk
Olivenolje
1,5 dl kremfløte
5 dl vann
1 Hønsbuljong
Bacon i terninger 
 

Slik gjør du:
1. Hakk opp en halv løk og fres den i en gryte sammen med litt olivenolje.
2. Når løken er blank heller du 5 dl vann og en hønsbuljong oppi gryten.
3. Bland ingrediensene godt sammen og tilsett et og et halvt blomkål revet i små biter.
4. La dette stå og småkoke i 15 minutter.
5. I mellomtiden kan du steke baconbitene i en stekepanne. Disse legger du bare over suppen rett før servering. Jeg gjorde det enkelt for meg selv og kjøpte bacon som var ferdig oppkuttet i terninger.
6. Når blomkålet er mørt og fullstendig gjennomkokt, moser du alt sammen med en stavmikser.
7. Når suppen er most, tilsetter du 1,5 dl kremfløte og koker suppen i 5 nye minutt.
8. Siste del av det andre blomkålet hiver du i suppen helt mot slutten av koketiden.  

 

Smak til med masse god pepper og server med brød, smør og bacon!

Antrekk - 190813

Ååå, nå har dere en nydelig middagsoppskrift i vente! Jeg har akkurat laget oss blomkålsuppe og jeg sier bare GLED DERE! Oppskrift kommer i kveld, men først dagens antrekk! Jonas dro på fotballkamp for en liten halvtime siden, og nå sitter Bella og jeg og koser oss gode og mette i sofaen. Jeg skal få unnagjort litt bloggarbeid før ungkarskvinnen begynner! Jeg fikk ikke sett aller første program forrige uke så denne mandagskvelden går jeg ingen steder. Skal jeg velge et favorittprogram så må det være ungkaren. Det slår til og med fødeavdelingen. Hehe! Jonas.. Hver mandag kveld fremover, er tven MIN. 

 
Skjørt fra Vero Moda, Genser fra Thailand, Sandaler fra Nelly, Marc Jacobs Klokke, Veske fra H&M 

Flere som skal se ungkarskvinnen i kveld? 

DIY - Tubetopp av skjerf

 

Jeg vet, jeg vet. Det er alt for lenge siden forrige DIY. Unnskyld! Jeg skal prøve å gjøre det godt igjen med minst to DIY prosjekter denne uken. -Og jeg vil veldig gjerne starte med en tubetopp laget av et skjerf! Man kan selvfølgelig også bare bruke vanlig stoff, men skjerf passer altså også ypperlig til dette prosjektet. Har dere et blondeskjerf eller noe med et lekkert mønster på så vil resultatet kanskje bli enda finere! Selv hadde jeg bare dette militærgrønne, men jeg syntes toppen ble fin ensfarget også jeg! Hva mener dere? Håper dere får lyst til å teste ut dette selv. Man behøver verken lim eller nål og trå!Du trenger:

Et strikk
Et tynt skjerf
En stroppeløs bh

 
 

Slik gjør du:
1.
Er skjerfet du bruker veldig stort eller bredt, kan det være lurt å brette det smalere før du begynner.
2. Ta på deg en stroppeløs bh og legg skjerfet rundt kroppen som om du skal knytte det rundt deg selv.
3. Samle endene på midten og fest med et strikk.
4. Dra den ene enden av skjerfet ned og trykk stoffet inn under bhen. Den andre enden drar du opp og trykker ned under bhen fra oversiden. Står du forann speilet under hele prosessen så vil det være mye enklere å sørge for at ingenting av bhen nå synes.
5. Satte du igjen med to veldig lange ender, kan det være lurt å klippe dem litt kortere før du begynner å dytte dem nedi bhen. Ellers vil resultatet bli klumpete og stygt. Lengde jeg hadde var perfekt.Nå hva synes dere? Ble det ikke bra?

 

Her ser dere tubetoppen fra baksiden også. Helt enkel, men søt!

Nattahilsen fra stågåHihi, hils på min nye hund! På fredag fortalte jeg at Bella skulle få bo hos oss i nesten et år, men på bildene jeg la ut var det jo tre hunder. Dumme meg glemte helt å nevne hvilken av dem som het Bella. Jeg regnet visst bare med at alle leserne mine hadde fulgt meg i årevis da jeg skrev det innlegget. Hehe! Bella var altså den grå italienske mynden. En nydelig liten frysepinne som allerede tidlig i august måtte kles litt på. Jeg vil ikke at hun skal fryse seg syltynn, så i kveld måtte vi ty til onepiecen.

Nå ligger hun og snorker i armene mine. Det er bare så vidt jeg rekker bort til tastaturet her. Jonas er på sin tredje nattevakt denne uken, så Bella og jeg har leiligheten helt for oss selv. Tenkte faktisk å snurre film jeg nå! En koselig Disneyfilm kanskje? Det ville vært en fin måte å avslutte en hektisk uke på.Kan ikke bli annet enn glad av dette vinnende vesenet!
Ønsker alle fine lesere gode, søte drømmer..

Marthe tipser - Biffmiddag for to

 

Denne middagsretten var det faktisk Jonas som laget til meg på torsdag. Jeg fikk bare lurt meg til å knipse noen steg for steg bilder så jeg kunne dele oppskriften videre med dere. Hvis den skulle smake så godt som jeg trodde, vel og merke. Det gjorde den.. Selvfølgelig gjorde den det! Jonas er jo en mester. 

Dere jenter som aldri får kjæresten, samboeren eller ektemannen til å lage romantisk middag.. Henvis til dette innlegget og tving dem til å sette i gang allerede i morgen ettermiddag. Dette får mannfolka til! Hvis Jonas kan, så kan også din mann. Mannfolk flest slipper så alt for lett unna, og det må vi få slutt på. "Sliten etter jobb" er ikke lengre noen unnskyldning. Det er vel vi kvinnfolk også! La oss starte den nye uken med å la gutta skjemme oss bort.. Grandiosa er ikke godkjent, og det er heller ikke en tur på restaurant. I morgen vil jeg at dere guttaboys skal lage en fullverdig, hjemmelaget middag.Du trenger - 2 personer: 
To biffstykker. Her er vi veldig glade i indrefilèt.
4-5 poteter
En håndfull revet ost
1-2 bokser med mais
 En boks kryddersmør

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å sette ovnen på 200 grader.
2. Kutt opp 4-5 poteter i tynnere båter. Legg dem på et stekebrett og strø over litt revet ost.
3. Hell over litt olje og krydre potetene med grillkrydder før du steker dem midt i ovnen i 25-30 minutt.
4. Hell en boks mais oppi en gryte med vann. Tilsett litt salt og kok opp i 5 minutt.
5. Sil vannet av maisen vips så har du varme, MYE mer saftige mais til dagens middag!
6. Biffen steker du slik du vil ha den i en stekepanne og i stede for å koke saus til, bruker Jonas og jeg ofte kryddersmør. Legg en spiseskje smør over biffen og la det smelte utover for å lage ekstra godsmak. 

Så det ikke godt ut? Dere slipper ikke unna nå gutter!
PS: Friske roser er sikkert også helt greit..
 

Steg for steg - Ukens hestehale

 

Det var flere som ønsket et steg for steg innlegg av frisyren jeg la ut litt "sneek peak" bilder av tidligere denne uken. Her kommer endelig innlegget! Dette er jo en superenkel frisyre, men jeg tror det lønner seg å ha litt lengde og tykkelse på håret. Har du litt krøller før du begynner så tror jeg også at det virker inn på resultatet. Jeg hadde litt restekrøller da jeg gikk med hestehalen selv og mitt resultat ble jo superkult!

De fire små stegene som skal til får dere under her. Det er ikke så avansert som det ser ut som. Ellers må dere selvfølgelig bare legge igjen en kommentar om dere lurer på noe. Jeg er tilgjengelig i kveld!Slik gjør du:
1. Sett håret i en høy hestehale.
2. Del halen i to og tvinn håret helt ned til enden.
3. Når hele halen er tvunnet tar du tak i en tynn stripe hår og trykker resten av håret i halen oppover som vist på det nederste bilde til venstre under her. Når håret er trykket helt opp, drar du det naturlig ned igjen og vips så har du fått litt mer volum i hestehalen.
4. Fest nå et strikk nederst eller midt på hestehalen. Lar du nederste del henge fritt så er det veldig pent om du lager en liten krøll på håret. Krøll gjerne bare enden og gre det etterpå slik at du får litt fall. Det er dette jeg har gjort på de øverste bildene. Jeg syntes det ga hele frisyren et lite løft!

 
 

Vips så har du en litt mer spesiell variant av hestehalen!Noen som har prøvd dette før?

Antrekk - 180813God søndag alle sammen! Jonas og jeg er i skrivende stund i familieselskap! To av hundene er levert og Bella har fått bli med i selskap. Så ble det kake og god mat på oss denne dagen også. Hihi. Klager ikke! 

Tenkte bare å dele litt bilder av selskapsantrekket nå i første omgang. Så får vi heller skrives igjen når Jonas og jeg er tilbake! Jeg har ihvertfall to innlegg til på lur for søndagen. Håper dere liker kjolen. Det er egentlig et skjørt og en tubetopp som jeg har satt sammen til en kjole ved hjelp av et lite belte!

  
Veske og tubetopp fra Bikbok, Sko fra Zara, Skjørt fra H&M, Belte fra Nastygal, Klokke fra CMYK

 

Måtte selvsagt også fargelegge antrekket med litt gult og rødt!
Ønsker dere en videre flott søndag. Vi skrives om litt..

Dagens lille fristelse!

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å gjøre dette mot dere, men det er lørdag og hva passer vel ikke bedre enn noen fristende bilder av dagens bakverk? Hihi. Jeg er slem, er jeg ikke? Håper dere sitter med en trøstende pose lørdagsgodt i hånden nå! Ellers får dere bruke søndagen til å bake dere også!


Så de gode ut eller? Jonas og jeg prøvesmakte på en av hver smak og de ble veldig vellykket! Oreo cupcakesene har jeg laget før. Oppskriften på disse finner dere HER. De lyse cupcakesene lagde jeg for første gang i dag, men en lignende variant av vaniljecupcakes finner dere i et tidligere blogginnlegg HER.

 

27 cupcakes klare for bryllup!

Noen som ble fristet til å bake selv?

Antrekk - 170813Kjære lesere? Har dere en bra helg så langt? Jeg kom akkurat inn døren fra en god tur, og nå sitter jeg i sengen og oppdaterer dere! Jonas har kapret stuen ettersom Manchester United spiller sin første kamp i kveld. Flere som følger med på den kjedelige fotballen? Hehe. Jeg ville vasket toaletter fremfor å se en hel fotballkamp. 90 minutter med løping etter ball blir litt i det lengste laget for min del.

Er det bare jeg som føler det er tusen år siden forrige antrekks-update? Jeg føler for å dele et milelangt bildedryss med dere i dag jeg. Håper derfor dere liker antrekket! Hehe. Det ble noe litt annerledes denne lørdagen. Maxiskjørt kombinert med dongeriskjorte, røde lepper, favoritthælene og litt sølvsmykker.

 
Skjørt fra Thailand, Skjorte og topp fra Vero Moda, Sko fra Zara, Smykker fra Bikbok  Håper dere likte det!
Nå kommer snart Cathrinemor på besøk her.

Velkommen til Borges Kennel

GOD LØRDAG! Da var jeg endelig tilbake på bloggfronten. Jeg har hatt to hektiske dager med tre hunder i hus, jobb nummer 2 og bryllupsbaking. I går fikk vi besøk av hund nummer 2 og hund nummer 3 så nå sier jeg bare velkommen til Borges kennel! Jonas jobbet nattevakt i natt så da tok jeg meg til og med friheten til å invitere alle tre hundene opp i sengen. Hihi, aldri sovet så godt i mitt liv.Ellers vil jeg komme med en veldig gledelig nyhet til dere! To av hundene vi har fått på besøk reiser hjem til søndag, men èn av dem blir igjen. Åjada dere leste riktig! Vi har fått lov til å ha hund i den nye leiligheten, og nå skal vi få låne Bella i nesten et helt år! Andrea har som tidligere nevnt reist til Danmark for å studere, og her får hun ikke lov til å ha hund. Ettersom Bella og jeg allerede er bestevenner sa jeg at jeg kunne passe henne dette året. Er ikke det gøy!? Nå får Jonas og jeg et lite prøveår før vi eventuelt skulle gå til innkjøp av en hund selv! Åh.. Nei nå er jeg fornøyd dere.Nå ligger alle tre og snorker i sofaen. Det tar på med hakelek!
Jeg har litt bloggoppdateringer å ta igjen jeg. Vi skrives!

Oppskrift: Tomatsuppe

 Aldri mer posesuppe sier jeg bare. Smakene i denne hjemmelagde tomatsuppen bare eksplodert i munnen min. -Og jeg som alltid har trodd at supper er for avanserte til å lage fra bunnen av. Når retten behøver tretti ingredienser og har nitten punkter under fremgangsmåte så sier hjernen "Nei Marthe. Dette klarer du ikke!" Heldigvis var dette slett ikke tilfelle med hjemmelaget tomatsuppe! Det var jo nesten like enkelt som å koke opp vann og hive suppepulveret oppi. Jeg serverte en skål med både makaroni og kokt egg som frokost til Jonas i dag, og gjett om han gliste etter å ha svelget første skje. Mmm så godt!

 
 

Du trenger:
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpurè
4 dl vann
1 Hønsebuljong
2ss olivenolje
En halv løk
Et fedd hvitløk finhakket
En halv basilukumpotte hakket
Creme Fraiche
Salt/pepper

 

Slik gjør du:
1.
Hakk opp løk og hvitløk. Hell 2 ss olivenolje i en gryte og fres løken sammen med oljen.
2. Løken er ferdig når den er blank i fargen.
3. Hell så tomatpurè, vann, boksen med hakkede tomater og buljongen oppi samme gryte.
4. Dette lar du stå og småkoke i ca 10 minutter.
5. Kok samtidig opp egg og makaroni om du også ønsker å tilsette dette i suppen før servering.
Hakk opp en halv plante basilikum og hell dette over suppen når den er ferdigkokt. 
6. Ta gryten av platen og mos suppen med en stavmikser eller en kjøkkenmaskin.

  

Smak til med salt og pepper!  

Ønsker du suppen mildere på smak så kan du helt til slutt tilsette 1-2 ss creme fraiche!
Makaroni og egg kaster jeg oppi suppen helt til slutt. Rett før den serveres.

I put my new shoes on!

 

Se så fine! Åh, dette skoparet er mitt nye favorittpar. Det var faktisk det eneste som fikk bli med hjem fra Zara da Jonas og jeg var i Oslo på tirsdag. Jeg fant rett og slett ikke noe mer! Jeg hadde gledet meg halvt ihjel til å få dra på både Mango og Zara igjen, men fant no nothing på noen av butikkene. Jaja, nå skal jeg snart til storbyen Barcelona, og der tviler jeg ikke på at kortet får svidd seg! Hihi, can't wait.

399 kroner! Ingen dum pris for noe som går til alt.

 

Hva synes dere? Skulle gjerne hatt dem i hvit også jeg!

Antrekk - 140813

 

Jonas: Jeg går ikke med deg på Ikea i det antrekket der!
Marthe:
Virkelig? Av alt jeg har hatt på meg, så er dette det du blir pinlig berørt av?God morgen alle sammen! Tenkte bare å dele litt flere bilder av gårsdagens antrekk med dere. Hehe, Jonas kunne som dere kanskje forsto ikke fordra dette antrekket. Det var noe av det verste han hadde sett meg i. Jeg skal si meg enig i at det var spesielt, men hallo i luken. Han har da sett meg i verre!

Cathrine og jeg hadde en veldig fin kveld hjemme hos meg i går. Ihvertfall helt til jeg så en sort skygge formet som en mann, sveve over soveromsgulvet. HEH! Aldri vært så redd i mitt liv. Jeg har selvfølgelig bare innbilt meg det, men akkurat der og da ble jeg sittende å svette samtidig som ethvert hårstrå på kroppen reiste seg. Tror bare jeg hadde et crazy øyeblikk. Med stor C. Ellers fikk vi pratet, spist en mengde usunnheter, og bare hygget oss i hverandres selskap! En perfekt onsdagskveld. 
Sko fra Bianco, Skjørt fra Thailand, Ny genser fra Gina Tricot, Smykker fra H&MØnsker dere en deilig torsdag. Vi skrives!

Happiness...

 

... Is beeing a dog's best friend.

Se hvem som har kommet på besøk til oss denne onsdagen! Jeg får bare den deiligste lykkefølelsen av å se på disse bildene. Hva de dyrene kan gjøre med humøret! Jeg trodde det var makset denne ettermiddagen, men da Dino trasket inn døren og undersøkte vår nye leilighet forsto jeg raskt at humøret var i ferd med å nå nye høyder. Jeg tror han liker det nye hjemmet vårt like godt som jeg gjør! Hihi. Kanskje ikke så rart når vi har dobbelt så stor plass og tidenes hage utenfor.

Ellers har jeg vært på farten i hele dag. Nå skal jeg endelig sette meg ned med Jonas sin fantastiske middag. Om en liten time får jeg også besøk av Cathrinemor. Føler ikke jeg har sett henne på fem måneder, men det er vel ærlig talt bare fire dager? Heh! Sånn er det når man er soulmates.Ønsker mine kjære lesere en strålende kveld så lenge!
Her i hus skal vi ha litt Cathrine, Marthe og Dino-kvalitetstid.

Vi drar på EF språkkurs!

 
 
 

Åjada! Dere leste riktig. Mange av dere gjettet det også da jeg holdt den blå EF permen i forrige innlegg. 25 august drar Jonas og jeg på EF språkkurs til Malaga for å lære det spanske språket, den spanske kulturen og selvfølgelig forhåpentligvis også for å få litt nye bekjente! EF er et internasjonalt firma som har studenter fra over hele verden, så her er sannsynligheten stor for å skaffe seg nye venner fra mange andre land. Jonas og jeg blir i Malaga i tre dager og kommer derfor til å ha et spesielt hurtig-språkkurs. EF språkkurs går vanligvis over minst 2 uker, men jeg vil få en god smakebit på hvordan disse språkkursene fungerer, hvordan studentene bor, og hvilket opplegg EF har både for undervisning og fritidsaktiviteter. Dette skal jeg selvfølgelig formidle videre til dere lesere på en realistisk og god måte.

Noen av dere har allerede vært på både språkreiser og språkkurs med EF. Dere vet vel allerede alt om hvilken uforglemmelig opplevelse dette kan gi! Andre har kanskje bare hatt lyst, men sitter inne med tusen spørsmål til hvordan dette fungerer. Jeg skal prøve å hjelpe og besvare alle spørsmålene deres ved å oppleve og erfare et kurs selv. Ikke bare i èn by, men i to! Hihi. *GLEDESHYYLl*Etter tre dager i Malaga, reiser Jonas og jeg videre til Barcelona for å fortsette språkkurset der, bo på den vanvittig flotte EF skolen rett ved beachen i Barcelona, være med på opplevelsesrike aktiviteter og selvsagt bare nyte mer av alt den spanske kulturen har å by på. Høres bra ut? Det er fordi det ER bra!

Vi har gledet oss så lenge nå at vi nesten ikke holder ut i 10 dager til. Jeg kommer til å være i Barcelona på 21 års dagen min i år. Hvor fantastisk er ikke det? Åh, gøy gøy gøy. Jeg kommer til å fortelle dere alt dere vil vite om de to byene så fort jeg kommer ned, og jeg kommer til å knipse en mengde bilder av skolene studentene bor på, alt av opplevelser vi blir med på, selve byen, strender.. Hva enn dere vil ha!

  
 

Har dere lyst på en brosjyre for EF språkkurs i utlandet så kan dere bestille dette helt gratis HER. Veldig greit å lese gjennom om man kunne tenke seg å dra på et EF språkkurs i hvilket som helst land selv. Mer om EF språkkurs i Malaga kan dere lese HER, og mer om EF språkkurs i Barcelona kan dere lese HER. På disse nettsidene finner dere blant annet både videoer og bilder av skoleområdet, fritidsaktiviteter, strender, og mer av det de ulike byene har å tilby. Her finner dere også MYE nyttig informasjon! Har du vært på EF språkkurs før så legg gjerne igjen en liten kommentar! Jeg synes det er kjempestas å lese om deres erfaringer og deres opplevelser når jeg skal ut og reise selv! Har dere noen lure tips å komme med så blir vi evig takknemlige for disse.

                    Min reise er i samarbeid med EF

En dag i hovedstadenSe på det været! Haha, herlighet for et nedbør. Heldigvis fikk vi bare sol og finvær helt til vi satte oss på cafè for å spise. Jonas og jeg har hatt en veldig fin dag i hovedstaden. Vi ankom byen i halv to tiden og dro rett i et superhyggelig møte. I morgen skal jeg endelig avsløre hva dette dreier seg om. Jeg har gledet meg sånn til å fortelle dere! Åh, dette blir så spennende.

Ellers har jeg takket være Annika endelig fått ordnet meg internett! Jeg sitter nemlig i den nye leiligheten hennes i Oslo og oppdaterer dere nå. Jonas og jeg skal hive oss i bilen og kjøre tilbake til Kristiansand så fort innlegget er publisert. Heldige oss! Hehe. -Men først skal dere få dagen i et bildedryss.

 

  

Noen som kjenner igjen EF logoen på de blå papirene jeg bærer?
Hihi. Da forstår dere kanskje også hva jeg er så heldig å skal få være med på!

Fra studentfest til roadtrip!

 

God morgen gode lesere! Jeg hadde en kjempefin kveld med studentene i går. Jammen fikk jeg hilst på litt lesere også! Det er alltid like hyggelig når dere kommer bort og sier hei. Håper dere andre studenter også fikk en bra kveld med litt nye bekjente! Når uken er omme så er vi vel alle bestiser. Hehe!

Jonas og jeg måtte opp 07.00 for å gjøre oss klare for roadtrip vi! Vi skal nemlig en liten tur inn til Oslo for et møte med hyggelige samarbeidspartnere. Hva dette dreier seg om lover jeg å fortelle dere så fort jeg får bekreftelsen til å gjøre det. Alt jeg vil si foreløpig er at moroa starter 25 august!
Fotograf: >Fredrik Warbo<

Litt flere bilder fra shooten! Likte dere dem?
Vi skrives igjen så fort jeg får ordnet meg nett i Oslo.

Første skoledag!

 Åh! Se hva jeg kom hjem til da! Jonas hadde laget fiskesuppe til oss med både laks, reker og blåskjell i. Mmm! Ingenting som fristet mer etter første skoledag. Det gikk forresten overraskende bra! Det er selvsagt litt pinlig "ingen kjenner noen" stemning de første timene, men både medelever og faddere virket hyggelige så nå får vi bare bruke uken til å bli bedre kjent! Jeg skal straks av gårde for å møte gjengen igjen, drikke litt vin og kose meg på konsert. Dere ser kanskje det røde båndet rundt håndleddet? Rødt bånd betyr inngang til konsert! Håper det blir en smule morsommere enn det var i fjor. Hehe, jeg er jo ikke noe konsertmenneske i det hele tatt. 

Ellers virket studiet supergøy! Jeg er ikke lengre i tvil om dette vil kunne kombineres med bloggingen. Jeg tror faktisk at jeg kan utvikle meg og bli en enda bedre blogger etter et år på kommunikasjon og visuelle medier. Vi skal nemlig lære masse om foto, tv produksjon og video! SPENNENDEE!   

Dere andre studenter må kose dere MASSE i kveld!
Alle kommentarer fra i dag vil bli besvart i morgen tidlig.

En Spent Student

Da var mandagen her! Jeg krysser fingre og tær for at jeg i det hele tatt finner frem, og at lærere og medelever er tidenes gjeng. Kanskje vi sees? Til dere som er så spente på hva jeg skal gå i første skoledag.. Noe enkelt! En dongeribukse, en søt topp og noen lavere høye hæler. Man behøver faktisk ikke å være Rihanna hver dag. Ellers skal jeg selvsagt oppdatere dere på hvordan det gikk litt senere!Til alle dere andre som starter studiene i dag.. LYKKE TIL!

Mine siste antrekkDet er siste dag i uken. Om en kveld, starter en helt vilt hektisk uke. Jeg har så mye jeg skal gjøre den kommende uken at jeg ikke engang vet hvor jeg skal begynne.. Det lureste ville vel være å begynne med studiene. SOM STARTER I MORGEN! Jeg kan ikke tro det. Tiden går uhyggelig fort.

På tirsdag drar jeg inn til Oslo i et spennende møte, og resten av uken skal jeg passe tre hunder på tre forskjellige tidspunkt, bake til bryllup, ha enda et møte med regnskapsfører, og blogge som en gudinne! Jo, så skal jeg selvsagt prøve å ta del i fadderuken på universitetet. Må jo bli kjent med mine kommende medelever! Jeg har også satt som mål å få leiligheten perfekt innen neste uke er omme, men med alt dette + jobbing på Vero Moda, blir det kanskje umulig? Nei. Jeg vil.skal.MÅ få det til.

 
 
 
 
 
 
 En liten oppsummering av mine siste antrekk!
Flere spente studenter som starter på skolen igjen i morgen?

PIZZABREAK!Etter fire timers vasking, var det på tide med en pizzapause! Jeg kan ikke tro at vi enda ikke er ferdige. Det tar jammen både tid og krefter å vaske ned en leilighet. Selv om den bare er 40 kvadratmeter. Vegger skal vaskes og gulv skal skrubbes. Alle skuffer og skap skal rengjøres både på innsiden og utsiden, og komfyr og dusj tar hele evigheten å få rent med stor R. Nå har vi heldigvis bare komfyr og gulv igjen. Det må vi vel klare å få fullført i løpet av kvelden? *puh* Vi trenger ferie etter dette!

Det er både trist og rart å se den gamle leiligheten tom, men jeg kan nesten ikke vente med å få ferdig den nye. Det eneste som mangler nå er et kjøkkenbord, mer pynt (mye mer), litt mer detaljer til garderobene, gardiner, og kanskje en ny sofa? Har veeldig lyst på en enda mykere og enda lysere sofa..

Fra avskjedsfest til spillekveld

God søndag alle sammen! Har dere hatt en fin helg så langt? Det har ihvertfall jeg. Herlighet for en hyggelig helg! Avskjedsfest på fredag og spillekveld lørdag. Jeg tok meg nesten fri i går, og det var så godt! Vi dro først en liten gjeng på kamp for å se Willy spille. Deretter dro alle sammen på fiskebrygga for å spise middag før vi til slutt dro hjem til oss for å ha spillekveld med morsomme brettspill. Vi lo og lo, kranglet om spillereglene, jukset (mye), og lo enda mer. Ja til mange flere hyggelige spillekvelder!

 
 

Nå skal Jonas og jeg av gårde for å vaske siste rest av gamleleiligheten!
Ønsker dere en strålende søndag. Vi skrives igjen litt senere i dag.

Bryggehygge!Se den fine gjengen! Hvorfor samles vi ikke på denne måten hver eneste kveld? Herlighet som vi koste oss i går. Selini sto som vert og hadde rigget til på brygga si med god mat, fyr i peisen, og ti tepper i tilfelle det skulle bli kjølig utover kvelden. Etterhvert som det faktisk ble det, satte alle sammen seg i ring rundt de varme flammene og det var god stemning. Åh, jeg har ikke kost meg sånn på lenge! Det ble en veldig verdig avskjedsfest for de to beste. Det er ihvertfall helt sikkert og visst. <3

I dag tenkte Jonas og jeg å ta en tur ut til skalldyrfestivalen i Mandal, men aller først skal vi på kamp for å se Willy spille. Etter litt fotball og noen deilige småretter av skalldyr, håper jeg på en hyggelig dobbeldate! Etter gårsdagen tror jeg kroppen ville satt pris på en roligere lørdag.   

 
 Hehehe.. Andrea i sitt ess!
Flere som hadde en hyggelig fredagskveld?

From boring to fun!Etter noen kjedelige timer med nedvasking av leiligheten er det på tide med en liten fest! To av mine aller beste venninner reiser fra meg for å studere utenbys/lands, men før det må vi sørge for å få samlet hele gjengen til en aller siste fest. Huff, det hørtes forferdelig trist ut. Det er nesten så jeg håper de misstrives så de begge flytter hjem til meg igjen. Hehe. Annika drar til hovedstaden for å studere på BI, mens Andrea drar til Danmark. Har dere hørt? Alle bare forlater meg! Cathrine kan bare våge å flytte på seg nå!

Eneste stedet hun får bo er i leiligheten min. Hehe. Neida, men i kveld blir det altså en slags brygge-avskjedsfest med lekre jenter, god grillmat, sjømat og vin! Det kan umulig slå feil.

  
Pumps fra Bershka, Skjørt fra Mango, Gammel topp fra H&MTusen takk for alle de fine tilbakemeldingene dere har lagt igjen på de to siste innleggene. Dere er så vanvittig gode! Ellers vil jeg ønsker dere alle sammen en riktig GOD HELG!

Bilder fra photoshooten

Endelig er bildene fra den morsomme photoshooten klare! Under får dere en smakebit på resulatet. Jeg har mange flere bilder på lur, men tenkte å dele litt av gangen. Hvis dere ikke fikk med dere "behind the scenes" innlegget mitt, så kan dere lese det HER. Jeg husker bare at jeg lo, og lo åtte timer i strekk..

Ellers vil jeg minne dere på at det vil komme en videosnutt fra dagen. Den er ikke klar riktig enda, men den kommer! Med mindre jeg synes den er superklein. Hehe, jeg er vel ikke den eneste som ikke kan fordra å se meg selv på film? Fotograf Fredrik Warbo sin portfolio kan dere ta en titt på HER. Der finner dere også kontaktinformasjon om noen skulle ønske å booke han en gang i fremtiden. Fredrik er slik jeg har forstått det, en alt mulig mann! Selv har jeg allerde booket han for mitt fremtidige bryllup. HEH! 

Likte dere bildene? *Slengepåhåret* ble selvsagt min favoritt.

Endelig en forandring

Noen som la merke til den nye headeren? Selvfølgelig gjorde dere det! Jeg var fornøyd med den gamle også, men man blir så uendelig lei av et bilde når må se på det flere timer om dagen i ukesvis. Nå smakte det SÅ godt med noe nytt. Tusen millioner takk til Annika, som nok en gang har stått for mesterverket. Hva skulle vel bloggen og jeg gjort uten deg? For å se hva Annika har gjort den siste tiden kan dere lese bloggen hennes HER. Hun blogger ikke fast, men hun oppdaterer ihvertfall en gang i ny og ne!

Nå er vi begge selvfølgelig veldig spente på hva dere synes! Det er viktig at leserne også liker headeren, ikke sant? Dere ser tross alt like mye på den som det jeg gjør. Kanskje til og med enda mer? Legg gjerne igjen en tilbakemelding hvor du forteller om du likte den eller ikke. Da blir jeg glad! Did you like it? *Krysser fingrene*

Tagliatelle, biffstrimler og pestokrem

Da var det tid for nok en deilig middagsoppskrift. Denne gang var det pasta med biffstrimler og pestokrem som sto på menyen! Er du glad i pasta, men lei av den samme spaghetti bolognese retten, så er denne middagen et godt alternativ. Orker du ikke å lage hjemmelaget pesto så kan du også bruke den grønne pestoen som man får kjøpt på boks i vanlige dagligvarebutikker, men jeg vil absolutt anbefale dere å lage den fra bunnen av ettersom smaken ikke kan måle seg med den hjemmelagde. Dere feiler ikke! Hallo i luken. Man kaster fire ingredienser i en skål og moser det. LAG DEN SELV!Du trenger:

En boks pinjekjerner
En fersk basilikumplante
Et knust fedd hvitløk
2-4 ss olivenolje
Salt/pepper
Tagliatelle
Biffstrimler
En halv boks Creme Fraiche
Minimais
Brokkoli

 
 

Slik gjør du - Grønn pesto:
1.
Riv basilikumbladene av hele planten.
2. Stek pinjekjernene i en stekepanne uten verken olje eller smør. De skal bare ristes tørre, til de har fått en gyllenbrun farge. Sørg for at du ikke svir dem. Svidde pinjekjerner smaker ikke noe særlig.
3. Knus 1 fedd hvitløk og bland dette sammen med basilikumbladene og de ristede pinjekjernene.
4. Hell over 2-3 ss olivenolje og mos alt sammen med en maskin. Du kan bestemme konsistensen på pestoen selv. Ønsker du en fast konsistens så holder det med 2-3 ss olivenolje, men ønsker du en mer rennende pesto så kan du tilføye en ekstra spiseskje eller presse litt sitronsaft over det hele.

Slik gjør du - Tagliatelle, biffstrimler og wok:
1. Start med å kutte opp kjøttet i strimler. Med mindre du har kjøpt inn ferdige biffstrimler.
2. Fyll en gryte med vann og varm det opp. Hiv tagliatellen oppi med litt salt når vannet koker.
3. Stek kjøttstrimlene på høy varme i en stekepanne til det såvidt er gjennomstekt.
4. Sett så kjøttet til sides og la varmen trekke inn i kjøttet for å gjøre det gjennomstekt, og mørt.
5. Kutt opp det du ønsker å ha av grønnsaker. Jeg valgte kun brokkoli og minimais til denne retten.
6. Stek også grønnsakene i stekepanne med litt matolje på høy varme. (2-4 minutt) Til de er sprø.
7. Når tagliatellen er gjennomkokt, siler du av vannet. Du kan nå blande grønnsaker og biffstrimler
8. Til slutt blander du den ferdige pastaen med en halv boks creme fraiche og den hjemmelagde pestoen.
9. Rør godt og smak til med litt salt og pepper. Server med tagliatellen i bunn og woken over. Mm!

 
 

Tilsett litt mer creme fraiche hvis du synes pestosmaken blir for sterk!  

Noen som ble fristet denne torsdagen også?
Nå drar jeg av gårde på jobb. Kos dere masse så lenge!

Antrekk -080813Denne morgenen sitter jeg bare og smiler. Det er så mye spennende som skjer i august og jeg kan ikke fortelle dere alt engang! -Men jeg kan ihvertfall fortelle at jeg fyller 21 år siste dag av august og da befinner Jonas og jeg oss i et annet, varmt og godt land. <3 Hihi. Mer om det senere!

Tenkte bare å starte dagen med å dele noen antrekksbilder jeg. Dere har jo allerede sett gårsdagens kjole, men jeg viser noen antrekksbilder likevel. Jeg tror ikke jeg har gått i denne stripekjolen før? Kjøpte den i Thailand for sikkert 30 kroner. Kupp eller hva? Jeg synes den er så utrolig fin i ryggen!

  
Sko fra Gina Tricot, Kjole fra Thailand, Smykker fra Bikbok, Isadora leppestift MATT farge 03

 

Ønsker dere en herlig torsdag. Middagsoppskrift kommer senere!

Kveldskos i ny leilighetNå har Jonas og jeg akkurat inntatt en lettvint, men deilig middag! (Veldig sen middag) Jeg bestemte meg plutselig for å overraske Jonas med litt god mat til han kom hjem fra trening. Planen var å lage noe så enkelt som spaghetti bolognese, men da vi ikke hadde tomatsausen måtte jeg finne på noe annet lurt. Pestopasta med kjøttdeig ble erstatningen, og Jonas elsket det! Aldri laget det før, men nå må jeg kanskje publisere oppskriften på denne retten også? I morgen kanskje?

 Det ser jo helt forferdelig ut, men det smakte virkelig godt!Gryten med pasta ble slikket foråsidetsånn!
Nå må dere sove godt og drømme søtt kjære lesere.

Garderobeskap - Check!

Det er alltid litt overveldende å skulle begynne på sko-prosjektet. Spesielt når jeg absolutt skal starte med å kaste alle parene ut i en hau på gulvet.. Det er liksom så oversiktelig og greit!?

 

Jonas og jeg har brukt dagen på å handle inn garderobeskap vi! Heldige oss fikk med hele fem skap til leiligheten så på disse har vi bare montert av dører og innhold. enkelt er det faktisk å lage seg et walk in closet. Man kjøper et hvilket som helst skap uten dører, og deretter monterer man inn det man ønsker av stenger, belte/slips-hengere, buksestativer eller hyller. Alt dette får man kjøpt for en slikk og ingenting på Ikea. Den berømte skohyllen min er fra Europris, men den begynner å bli noen år gammel så jeg tror dessverre ikke den selges i dag. Det er faktisk to skohyller som er bygget oppå hverandre!Jonas monterte av dørene og jeg monterte ut skuffer og hyller!Fem skap fra før + to nye! Tror dere vi får plass til klærene nå eller?

Antrekk - 060813

 Jonas stiller seg helt på andre enden av leiligheten og vinker febrilsk..
Jonas: Hallo der borte! Ser du hvor langt det er fra meg til deg?
Marthe: Ja det er helt utrolig....
Jonas: Ååå! Dette er så kult!

Det er ikke bare jeg som er takknemlig for å ha fått større plass hører dere. Det var faktisk Jonas som ønsket å flytte i utgangspunktet og jammen var det han som fant leiligheten også! Gjett om jeg er glad for det nå da? Aldri vært mer lykkelig tror jeg..

 

Aner dere hvor fantastisk det var å våkne opp i nytt hjem? Til tross for at jeg ikke kunne finne noe av det jeg skulle ha. En ting har jeg ihvertfall lært av denne flyttingen, og det er at neste gang må pappeskene merkes med innholdet. Så slipper jeg kanskje å vende enhver eske for å finne frem til frokosten.

I dag tenkte jeg å dra på Ikea for å handle inn klesskap! Vi behøver noen nye, gigantskap til vårt kommende walk in closet. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg vil ha det, men de store idèene dukker nok opp så fort jeg får skap, hyller, og kommoder forann meg. Dette blir så bra dere! Åh, flytting er GØY.  
Kjole og smykke fra Bikbok, Genser fra Kappahl, Sko fra København, Klokke fra Cmyk, Clutch fra Glitter 

Gårsdagens flytteantrekk som jeg aldri rakk å publisere..
Endelig fant jeg en ny måte å bruke den fine Bikbok kjolen på!

Den nye leilighetenPUH! Fem og en halv time tok det å flytte over den gamle leiligheten til den nye. -Og jeg som trodde vi måtte bruke fire dager! Der tok jeg jammen feil. Med supermann 1 og supermann 2 som svigerforeldre, går alt unna i en fei. Tenk nå har vi faktisk flyttet! I natt skal vi sove i nytt hjem for aller første gang, og i skrivende stund tar Jonas jomfrudommen på toalettet! Håper jeg husket å pakke med toalettpapir..

Høydepunktet for dagen må ha vært da vi koblet til internettet og faktisk fikk det til! Jeg kan nesten ikke tro at vi nå har et nett som fungerer i mer enn en time i strekk. Åh, det skal bli en fryd å blogge fremover. Jeg lovet bilder av leiligheten helt tom, og det skal dere selvsagt få! Akkurat nå er alle rom bombandert med poser og pappesker, men etter morgendagen håper jeg at vi har fått litt orden.

Soverommet.. Lyst, og fint!Stua.. Også veldig lys og stor med en åpen kjøkkenløsning.Og til slutt.. En liten sniktitt på gang og bad som i grunn også er stort!Nå hva synes dere? Hvitt kjøkken dere! Også så stort! Jeg vet ikke hva jeg skal ha i alle disse skuffene engang. Åh, nei nå er jeg så fornøyd som jeg bare kan få blitt. Jeg klarte dessverre ikke å få et godt bilde av rommet jeg tenkte å ha klærene i, men det får dere se når det er ferdig innredet.En stykk GLAD jente..

On my wishlist!

 

God formiddag kjære, gode lesere. Denne morgenen har gått til nedpakking av pyntegjenstander, filmer, bøker og dill som ligger i skuffet og skap. I går overtok vi nemlig nøkkelen på den nye leiligheten! *HYYYL*. Jonas slutter jobb klokken tre og da starter flyttingen for fullt! Kanskje kommer det noen bilder av den tomme leiligheten senere i dag? Hihi, vi må jo ha før og etterbilder, er dere ikke enige?

Men tilbake til det dette innlegget skulle dreie seg om! Jeg har ikke bare pakket til flytting denne morgenen.. *Kremt* Jeg har siklet litt etter nye klær også.. Under ser dere det som står øverst på min ønskeliste om dagen. Herlighet, Nelly har så mye fint at det begynner å bli farlig. River Island kolleksjonen er jo helt vill! Hater at jeg ikke oppdaget denne kolleksjonen før størrelsen min var borte.

 
 
 
 
 
 

Klikk på bilde for å komme til plagget! (affiliateslenker)
Andre som har satt noe av dette på ønskelisten?

Laks med ovnsbakte grønnsaker

 Du trenger - 2 personer:
En pose viltris
4 fileter laks
Cherrytomater
Brokkoli
2 gulrøtter
2 sjalottløk
En halv agurk
En boks creme fraiche
4 ss tyrkisk youghurt
1 fedd hvitløk
aluminiumsfolie
Matolje
Salt/pepper

 
 

Slik gjør du:
1.
Start med risen. Her følger du bare bruksanvisningen på pakken. Jeg valgte viltris for denne retten.
2. Når risen er satt på koking, legger du fiskefilètene i en ovnsbakt form og setter ovnen på 200 grader.
3. Krydre filetene godt med pepper og hell over litt matolje før du setter dem midt i ovnen i 20-25 minutt.
4. Kutt opp det du ønsker å ha av grønnsaker til. Jeg brukte brokkoli, tomat, gulrot, og krutongterninger.
5. Bland de opphakkede grønnsakene sammen og riv aluminiumsfolie opp i fire firkantene biter.
6. Legg litt grønnsaker oppå aluminiumsfolie, krydre godt med salt og pepper og hell over olivenolje.
7. Du kan også legge over en skje creme fraiche om du ønsker det. Brett så dette inn som en liten pakke.
8. Legg de innpakkede grønnsakene inn i ovnen sammen med fisken når det er ca 10 minutt igjen av steketiden. Du kan velge selv hvor lenge du ønsker å ha grønnsakene i ovnen. Jeg liker dem sprø. Liker du grønnsakene myke så bør du ha dem lengre i ovnen.
9. Sil vannet av risen etter 20 min og ta ut laksen med grønnsakene etter 20-25 minutt.

 
 

Tzatziki - Slik gjør du:
1. Bland en halv bok creme fraiche med 4 store ss tyrkisk youghurt og krydre godt med pepper.
2. Knus 1 fedd hvitløk og kutt opp ca en halv agurk. Agurkbitene bør være små og tynne.
3. Hell agurk og hvitløken over i creme fraiche/youghurt blandingen, rør, og tzatzikien er klar!

 

Mmm! Så det ikke godt ut? Det smakte NYDELIG.
Alt av kommentarer vil bli besvart i morgen tidlig!

Den perfekte start

 

Det eneste som er bedre enn et moteblad, er et sladderblad. På vei hjem fra et møte med regnskapsføreren min, dro jeg innom butikken for å kjøpe akkurat dette. Nå sitter jeg i godsofaen, drikker kakao med smeltet marshmallows, spiser youghurt med ferske bringebær og koser meg med et sladderblad hvor 90% av alt som står der bare er bullsh*t. Hihi, for en fantastisk start på den nye uken!

Ellers har jeg handlet inn ingredienser til en mye sunnere middag. Etter denne heftige frokosten tror jeg kroppen kan ha godt av litt sunn fisk! Oppskrift på laksemiddag kommer litt senere!Til slutt vil jeg si tusen takk for alle gratulasjoner på forrige innlegg! Så gode dere er. Vi gleder oss masse til å komme i gang. Jonas skal skaffe oss pappesker i ettermiddag slik at nedpakkingen av gamleleiligheten kan starte allerede i morgen! Det blir en hektisk, men veldig fin flytteuke.  

Vi skal flytte!Til alle dere som gjettet på flytting.. Dere har jo så rett! For to dager siden var Jonas og jeg på visning på en leilighet like i nærheten av den vi har nå, og i dag fikk vi vite at leiligheten er vår! Eller vår og vår.. Vi skal fremdeles bare leie, men det skal bli SÅ fantastisk med litt større plass. Ikke bare litt heller. Vi skal faktisk flytte til noe som er dobbelt så stort! Dette blir bra. Jeg er selvfølgelig litt trist ettersom Jonas og jeg skal forlate vårt aller første hjem som vi har skapt helt perfekt sammen, men jeg må jo være glad nå som jeg kan skape et helt nytt et! Med dobbelt så mange rom! *GLEDESHYYYL!*

I vårt splitter nye hjem har vi et dobbelt så stort, hvitt kjøkken, et nesten dobbelt så stort bad, en stor stue, gang og to soverom. *Rettelse* Et soverom og et walk in closet! Noen som gleder seg til flytteinnlegg og masse nytt interiør? Det gjør ihvertfall jeg! Hihi. Jeg kan selvfølgelig nesten ikke vente.

Men nå skal jeg kose ihjel Jason før vi skal levere han tilbake!

 

Dere som skal få bo i den gamle leiligheten vår blir SÅ heldige!
Vi har stortrivdes, men plassen ble til slutt litt for liten. <3

Antrekk - 040813

 

I dette øyeblikk sitter jeg hos svigers og blogger! Internettet vårt forsvant akkurat i det jeg skulle publisere sminkeinnlegget og etter å ha prøvd å få det til å fungere igjen i halvannen time måtte vi bare hive oss i bilen og kjøre til andre siden av byen. Nå har jeg ikke tenkt til å bevege stumpen min før dere er ferdig oppdatert for dagen! Jeg har noe VELDIG spennende å fortelle dere i kveld. Litt trist, men også spennende! Hihi. Jonas og jeg har en hektisk, men veldig gøyal måned i vente! Stay tuned sier jeg bare!  
Skjørt fra Vero Moda, Smykke og New York topp fra Gina Tricot, Veske fra Bikbok, Sko fra København 

Noen som vil gjette på hva jeg skal fortelle?
Hihi. Jeg tror aldri dere klarer det!

My everyday makeup

 

Her kommer et etterlengtet sminkeinnlegg! Jeg mistet tellingen på hvor mange lesere som ønsket seg et sminkeinnlegg for lenge siden. Spørsmål som "Hvilken sminke bruker du?" dukker opp i kommentarfeltet hver eneste dag. Nå skal dere endelig få svarene deres! Under får dere remset opp produktene jeg bruker til hverdags. Festsminke med øyenskygge og leppestift kan vi ta en annen dag hvis det er ønskelig?

 

1. Aller først legger jeg et tynt lag Max Factor foundation 106 rundt neseområde og under øynene. Dette for å skjule poser og urenheter. 2. Når foundationen er helt tørr, legger jeg et lag "All in one face base" farge 052 fra Body Shop. Dette pudderet er bare fantastisk. Huden blir matt og fin, akkurat slik jeg vil ha den. 3. Til slutt pudrer jeg meg med solpudderet fra H&M. Et pudder til 59 kroner som gir en herlig gyllenbrun farge. 4. Når huden er ferdigsminket, fyller jeg brynene med litt ekstra farge. Brynpennen min fås kjøpt på parfymeri og heter Dior 553. 

 

5. Rougen min er egentlig bare et solpudder i form av kuler fra Body shop. Dette er litt mørkere og derfor synes jeg det passer ypperlig som rouge. Denne legger jeg kun ved kinnbena. Solpudderet/rougen heter "Brush on bronze".   

6. Nå gjenstår bare øyne og lepper! Aller først legger jeg en svært liten strek sort eyeliner i merket Lancôme. Pennen heter "Le Cryon Khol" og sitter som et skudd hele dagen. Til hverdags har jeg kun en tynn strek ytterst på øyelokket, og nesten inn mot midten av øyet. 7. Deretter vipper jeg vippene mine med en stål-vippetang også fra Body shop før jeg tar på et tynnere lag Max Factor mascara "Masterpiece Max". 8. Helt til slutt påfører jeg et lag "Clarins Paris Eclat Minute" lipbalm i farge 02. Denne gir leppene fukt samtidig som den ser bra ut! 

Resultat! Likte dere innlegget?

Life is good!Pleier ikke dere å slappe av sånn? Hehe, etter første bilde å dømme ser det kanskje ut som jeg har startet lørdagskvelden litt for tidlig? Jeg har ikke det altså. Jeg kom akkurat hjem fra jobb og nå sitter jeg hjemme i stuen og venter på min godeste venn Cathrine. Hun kommer med vin som vi skal kose oss med denne lørdagen! Det blir en rolig, men fin kveld. Akkurat hva jeg trenger etter en søvnløs natt med tordenuvær..Over til noe HELT annet! Jeg har nemlig lyst til å komme med et superenkelt middagstips til dere! Cathrine, Willy og jeg lagde oss en veldig deilig pastarett i går kveld og jeg knipset steg for steg bilder til dere sånn i tilfelle retten skulle bli så vellykket som vi håpet. Here it comes!Du trenger - 4 personer:
2 poser pasta carbonara pakkesaus
1-2 ss smør
1 pakke tagliatelle
2 kyllingfilèter
2 bifffilèter
1 løk
Litt salt

 
 

Slik gjør du:
1. Bland sammen ingrediensene som står bak på posen med carbonarasaus, og pulveret fra posen.
2. Rør dette sammen og kok opp som du gjør med andre typer posesaus.
3. Kok tagliatellen til den er myk. Det tar ca 5-7 minutter.
4. Kutt kylling og biff i strimler og stek dette i en stekepanne.
5. Hakk opp løken i små biter og stek også dette i stekepannen til løken er blitt blank.
6. Hell løk, og alt av kjøtt oppi den ferdigkokte pasta carbonarasausen og rør godt.
7. Når tagliatellen er klar, siler du av vannet før du blander inn den varme pastaen med 1-2 ss smør.
8. Salt tagliatellen og pepre gryten med pastasaus, løk og kjøtt. Middagen er klar!

Kjapt og godt! Nå må dere ha en videre fin lørdag!

DIY - Dongerijakke

 

God morgen! Nå skal jeg straks av gårde på jobb, men først vil jeg dele gårsdagens dongerijakke-prosjekt med dere. Dere har kanskje lagt merke til at sjeldent går i dongeri? Jeg klarer rett og slett ikke å style et antrekk med det. Jeg kan selvfølgelig ta på meg en vanlig dongeribukse og en genser, men hvor kjedelig er ikke det? Er det noe jeg må lære meg i nærmeste fremtid så er det å style dongeribukser, jakker og skjorter. Det er jo så kult! I går klippet jeg i stykker en blondekjole for å prøve å pimpe en av mine ubrukte Vero Moda dongerijakker. Kanskje jeg bruker den mer nå fremover? Vi får se! Du trenger:
En dongerijakke
Blondestoff
Saks
Superlim

 
 

Slik gjør du:
1.
Legg blondestoffet over den delen av jakken du ønsker å pynte, og klipp det til så det passer inn.
2. Når du har fått så rette kanter som overhode mulig, så limer du det på. Jeg brukte pistol-superlim.
3. La limen tørke før du tar jakken i bruk for å unngå at stoffet løsner.Hva synes dere? Noen som har gjort dette selv?

Antrekk - 020813

 DETTE VÆRET! Jeg elsker å bo i Kristiansand om dagen. Jason og jeg har allerede vært på to turer og Jonas har vært ute og løpt med ham. Nå ligger han og snorker ved siden av meg i sofaen. Skjønneste! Dagens antrekk ble ganske enkelt denne fredagen. Jeg hev på meg min nyeste hverdagskjole fra bikbok! Husker jeg riktig så kostet den 249 kroner også er den SÅ god å gå i. Hvem trenger vel joggedress?

  
Kjole fra Bikbok, Sko, Veske og Belte fra Gina TricotGOD HELG ALLE SAMMEN! 

YesterdayDet ble bare med det ene DIY innlegget i går. Pyttsann, vi tar det igjen i dag! Hadde dere en fin torsdag? Jeg gjorde så mye hyggelig i går! Åh, dagen min var allerede fullkommen da jeg fikk besøk av Jason og Cathrine til morgenen av. Etterhvert som timene gikk dro Cathrine og jeg videre til henne for å vokse og farge brynene mine. Voksing av bryn ble fort til voksing av armer og vips så satte vi begge og stelte neglene våre også. Elsker å ha en bestevenninne med sin egen mini-hudpleiesalong. Hihi!Dette så bare helt forferdelig kvalmt ut, men det er altså bare en stripe med gul voks. Dere ser kanskje at armen jeg holder voksstripen i er totalt hårfri? Man kan nesten se at den er slikemyk. ELSK!Da kvelden kom dro vi videre på filmkveld med Willy. Godgutt nummer 2!Håper det står bra til med dere alle!

DIY - Skjorte

 

Du trenger:
En dongeriskjorte
NaglerJeg rakk aldri å publisere gårsdagens DIY innlegg! Jeg dro på varetelling på Vero Moda halv ni om kvelden og ble der til tolv i går natt. Alltid like hyggelig å være med Vero Moda jentene. <3

Nå har jeg fått besøk av både Cathrine og Jason. Vi har kost oss med god frokost og litt god gammeldags jentesnakk! Jonas kommer hjem om et par timer og da blir det trolig en liten dobbeldate. Torsdagskos!

  
 

Slik gjør du:
1. Start med å legge naglene rundt på skjorta for å se hvor du ønsker å plassere dem.
2. Når du har funnet plassen din, så trykker du dem gjennom stoffet slik at piggene stikker inn i skjorta.
3. Ta en gaffel og bøy piggene innover slik at du ikke stikker deg på dem når du går med skjorta.
4.
Gjenta dette helt til alle naglene er plassert der du vil ha dem.  

Naglene kjøpte jeg på Panduro og skjorta er fra Vero Moda!