hits

august 2012

Twilight shorts fra So Next YearI går tok enda en Runwaydreamz shorts del i samlingen min! Råkul var den også. Ikke bare dukket det opp en Twilight shorts, men også en blondeskjorte med skinnkrage. Begge plagg var fra www.sonextyear.com. Nettbutikken som jeg fortalte dere litt om tidligere denne uken. De selger både runwaydreamz shortser, jakker, spell bags og storfavorittene mine fra Jen's pirate booty.

Det fine med dette er at det ikke er noen toll på varene du handler herfra. Den eneste nettbutikken jeg vet om som selger Spell bagene er www.thetrendyboutique.com og der er det dessverre toll. Tenkte ihvertfall det kunne være greit å vite til neste gang noen av dere ønsker å handle enten Runwaydreamz eller noen av disse andre kjente merkene. Sonextyear selger ikke alle variantene til de ulike merkene, men de får stadig inn flere og flere varer, så ta ihvertfall en titt! Det er aldri gøy med tollregninger.Shortsen finner dere HER.
Skjorten skal jeg vise frem i et senere antrekk! Den fås kjøpt HER.

                 Klærene er sponset

Antrekk - 31.08.12

Tusen tusen takk for alle gratulasjoner som allerede har tikket inn både på facebook og her på bloggen. Dere er gode! Jeg skal feire bursdagen min på jobb i dag jeg! Gleder meg faktisk masse til å komme i gang igen og få lære litt mer. Men først vil jeg vise dere noen av Vero Moda innkjøpene fra gårsdagen. Alt jeg har på meg på bildene her er fra Vero Moda. Jeg har nå byttet ut skjørtet med en bukse ettersom det kanskje ikke er så praktisk med maxiskjørt på jobb, men så fort jeg er hjemme igjen skal det på!

Likte dere de nye klærene? Belte og armbånd er også nytt. 
Jeg husker dessverre ikke helt prisene, men det kan jeg finne ut av på jobb!

BIRTHDAY KIDEndelig ble det min tur til å fylle 20 år! Hurra! Jeg ble vekket av verdens beste kjæreste og fikk både roser, kake og gave på sengen før han måtte dra på jobb. SÅ skjønn. Vanligvis vet jeg alltid hva jeg kommer til å få i gave fra Jonas. Han er så ivrig at jeg på et eller annet vis alltid greier å dra det ut av han. Denne gang derimot var jeg vanvittig spent. Jeg hadde egentlig ikke ønsket meg noe, men jammen fant han på noe lurt likevel. Bare se hva jeg fikk! En SIGMA 18-200mm linse til Nikon kamera mitt.   

Gjett om jeg gleder meg til å teste det ut da!
Noen tips til kamerainnstillinger?

Vinn Wonderstruck by Taylor SwiftEn av de mange hyggelige overraskelsene som dukket opp i postkassen i dag var den helt nye parfymen til Taylor Swift. Parfymen har lansering denne måneden i butikken, så her har jeg vært så heldig å få være en av de første som sprayer meg med duften. Jeg greier ikke helt å beskrive den med ord, men duften er veldig søt! Ikke for søt, men litt sånn at man får lyst til å smake på den. Dere skal ikke se bortifra at jeg faktisk gjør det. Hvordan er det mulig at noe som lukter så godt, ikke kan smake godt tenker jeg.. Navnet Enchanted kommer fra Taylors sang, og på toppen av den søte, eventyrlige esken finner dere lykketallet hennes som er 13, dekorert i gull. Et søtt passende utseende til en søt, herlig duft!

Hvis flere av dere er blitt bitt av Taylor Swift basillen og svært gjerne ønsker å teste ut parfymen hennes, kan jeg informere om at det nå foregår en konkurranse for alle bloggere, hvor hele 50 stykk kan få parfymen gratis! Ja dere leste riktig. Endelig en konkurranse med store vinnersjanser!

Delta i konkurransen slik:
1. Blogg om hvorfor akkruat du bør være en av de heldige.
2. I innlegget ditt legger du til embedkoden sw 12 ws. Uten mellomrom. Dette settes inn under "KODE".
3. Klikk deg så inn HER for å fylle ut det lille skjemaet.Var noe uklart? All informasjon om konkurransen får du HER.
Husk 50 vinnere skal kåres og siste frist for å delta er 2 september. 

                  Annonse

Første morgenvakt hos Vero ModaNå kom jeg hjem fra min aller første morgenvakt hos Vero Moda for halvannen time siden. Jeg sluttet egentlig klokken fire, men ble igjen en god stund for å shoppe! Hihi. Gleder meg til å vise dere alt sammen. Jeg har også fått en hel hau av ting i posten i dag, så nå har jeg alt for mye bloggstoff her! Det virker som alt jeg har ventet på de siste ukene plutselig fant veien til postkassen vår i dag.

Åh, dere aner ikke hvor fin dagen min har vært. Førsteinntrykket av jobben kunne ikke vært bedre. Jeg storkoste meg! De ansatte var bare herlige, og jeg har fått lære akkurat passe nok. Ingen kaos er skapt i Borges hode i kveld. Jeg ankom Vero Moda klokken ni, og plutselig var den to. Herlighet, som tiden fløy. Jeg holdt på å glemme bort pausen min, så gøy hadde jeg det. Hvorfor har jeg ikke blitt velsignet med denne jobben tidligere? Nå skal jeg sette meg ned og brette klær. Jeg tror nemlig jeg behøver litt trening!

 Alt jeg har på meg her er også fra dagens Vero Moda innkjøp!
Flere bilder av dette kommer i et eget innlegg.  

Batman - The dark knight risesI går kveld bestemte >Annika< og jeg oss for å ditche alle Kristiansands partyløver, og dra på en alkoholfri kinodate i stede. Filmvalget falt på den nyeste Batman, og godt var det. For en film! Det er lenge siden jeg har sett en film med så vanvittig mange kjente og ikke minst gode skuespillere.

Anne Hathaway, som jeg kjenner igjen som den søte, alltid så snille skuespilleren hadde fått en av de tøffeste rollene. Kjemperart å se henne i en så annerledes figur, men herlighet så gøy! Og FOR en kjekkas Batman er. Puh! Det er litt av en kropp på mannen! Om bare alle mannfolk hadde sett slik ut i 40 åra.   Er det flere som har sett filmen?

Ankle cuffs - Try it onI går mottok jeg den fine ankelpynten fra Nelly! Jammen satte de ganske så perfekt på også. Som dere kan se på bildet over her så kan man justere størrelsen i to ulike hakk, men jeg syntes de passet veldig fint i det vanlige hullet og har allerede bestemt meg for å bestille i flere farger. De var jo så rimelige!Fås kjøpt for 149kr HER (affiliateslenke)
Nå, hva synes dere om denne lille trenden?

Antrekk - 29.08.12

Vet dere hva? Nå er jeg på vei til min aller første morgenvakt hos Vero Moda! Dette er med andre ord et forhåndsskrevet innlegg. Jeg fikk ikke delt gårsdagens antrekk med dere i går, så her kommer det! Den nye bodyen fikk komme på og ble faktisk med på kino i går kveld! Mer om det får dere litt senere..

 


Ringen har jeg fått fra Jonas

 
Skjørt fra H&M
Body og belte fra Bikbok
Veske fra Gina TricotØnsker dere en riktig fin dag så lenge!
Jeg har flere forhåndsskrevne innlegg på lur..

Bli modell for L'oreal!

Har du en indre drøm om å bli modell? Nå kjøres det en konkurranse av L'oreal hvor man kan vinne en fotoshoot i Stockholm! Dette med profesjonelle stylister, frisører, makeup artister og en av Nordens aller beste fotografer! Høres ikke det ut som en drøm, så vet ikke jeg. Konkurransen varer til 15 september og det er 2 heldige som skal kåres av en jury bestående av representanter fra L'oreal og Costume.

Alt du behøver å gjøre for å bli med i konkurransen er å laste opp et bilde av deg selv, og fylle inn litt informasjon. Dette tar dere toppen tre minutt, og gjøres HER.

 

De to utvalgte vil bli avbildet i vinterens store reklamekampanje for Casting Creme Gloss! Casting Creme Gloss er en toningshårfarge uten ammoniakk som finnes i 27 ulike farger. Fargen frisker opp din naturlige hårfarge, gir en herlig glans, og får håret til å føles som silke. Fargen varer i 6-8 uker!Delta i konkurransen om å bli den nye modellen HER.
MASSE LYKKE TIL!

                     Annonse

MY FIRST GALAXY TOP

Ville bare vise dere gårsdagens lille kupp! Jeg innså plutselig at jeg ikke eide et eneste Galaxy-inspirert plagg! Vel, nå gjør jeg det. En ny body fra Bikbok er tilføyet garderoben for en ganske rimelig pris! 

Bodyen kostet 299kr. Kanskje får dere se den på i dagens antrekk?

Til innkjøp av ny serie!

Se hva jeg har kjøpt! Nå som Jonas og jeg er ferdige med alle sesongene av Kim Kardashian, måtte vi i går kveld ty til noe annet. Da var det bare å kjøre opp til Sørlandssenteret og kjøpe aller første sesong av One tree hill! Jeg har egentlig aldri vært storfan av denne serien, men plutselig fikk jeg lyst til å gi den en sjanse til, og begynne helt fra starten av. Foreløpig synes jeg det er litt for mye basket og litt for lite kliss, kjærlighet og jentedrama (som jeg liker). Hoho. Men det kommer vel etterhvert, gjør det ikke?  Det ble en hyggelig kveld med cookies og One tree hill!

Antrekk - 28.08.12Okei, så ble det antrekksbilder på dere likevel! Jeg skjønner ingenting jeg. Plutselig forsvart stormen fullstendig. Nå er det sol og totalt vindstille igjen. Haha, herlig! Jeg kledde meg for storm i dag, men det angret jeg raskt på. Tykk strikkegenser kombinert med skinn ble litt i det varmeste laget.

 
Veske og belte fra Gina Tricot
Sko fra NellyBukse og genser fra Bikbok
UNIF jakke


 Hva synes dere om antrekket?

Månedens antrekk

I dag er det rene stormen i Kristiansand! Jeg frykter derfor at det blir dårlig med antrekksbilder. Trærene utenfor blåser snart opp fra jorden og jammen er det meldt lyn og torden også senere. Fysj! Jeg er glad jeg ikke behøver å bevege meg utenfor huset. Jeg har i stedet fått unnagjort litt vasking og rydding!

Som erstatning for dagens antrekk, kjører jeg en oppsummering av månedens antrekk. Legg gjerne igjen en kommentar med ditt favoritt antrekk fra august måned. Da blir jeg glad vet dere!

Har dere noen favoritter fra denne måneden?   

Innkjøp - 27.08.12

Hurra! I går fant jeg den grå elskede modekungen strikkegenseren min på Bikbok! De har fått inn akkurat samme variant bare i hvit, og gjett om jeg måtte ha den! Håper de får den inn i flere farger. Den er jo bare rålekker. De hadde også to lignende gensre i hvit og grå, men disse var av en eller annen grunn veldig dyre. Genseren jeg tok med hjem kostet 399kr. Virkelig verdt enhver krone. Den er så god!Ser den ikke herlig ut?

MONDAY>Annika< og jeg fant ut at vi ville dra på Sørlandsenteret og kjøpe inn litt nye spill til playstationet hennes. Vi fikk låne den råkule bilen til faren hennes, og gjett om vi fikk mange rare blikk fra eldre mannfolk da de så hvilke unge berter som kom ut av den eldgamle bilen. Hoho! Nå er det klart for teenchoice awards på kanal FEM. Justin Bieber kommer vet dere! Wuhuu.. Flere som skal se?

 
Det er på FEM det skjer!

Antrekk - 27.08.2012
Sko fra Nelly, Shorts fra Pull and Bear, Blazer fra H&M, clutch og belte fra Gina Tricot, Genser fra BikbokI dag våknet jeg med verdens kraftigste migrene. Jeg la meg forsåvidt med den også, men jeg hadde håpet på å sove den bort. Heldigvis har vi paracet! Etter to paracet og litt tomatsuppe følte jeg for å dra til >Annika<. Så her sitter jeg nå! En liten taxitur senere.. Annika får meg nok frisk på 1,2,3!

 

Nå skal vi kose oss med spillkveld og oreomilkshake. Vi blogges!

Marthe tipser - Mote på nett!

 
 

1. WWW.NASTYGAL.COM
Jeg kan sitte på nastygal i timesvis og bare glane på klær. Skoutvalget her er det beste jeg har sett på noen nettside og utvalget av blant annet Jeffrey Campbell er enormt. Jeg tror nesten ikke det er et skopar på hele nettsiden jeg ikke ville hatt i samlingen min. Her snakker vi råtøffe sko! Utvalget av klær er også godt. Jeg kjøpte selv min første UNIF skinnjakke fra denne nettsiden for et par uker siden og er storfornøyd med både utseende og kvalitet på jakken. Eneste ulempe med nastygal er tollen. Jeg betalte 600 kroner i toll på pakken min. Jakken kostet bare 800 kroner i seg selv, så jeg ble litt overrasket over den store tollsummen, men så skulle det vise seg at jakken var verdt enhver krone.

 
 

2. WWW.NELLY.COM
Dere vet vel hvor mye jeg handler hos Nelly? Jeg venter faktisk på en pakke derfra nå! Nelly har også et godt utvalg på billige både kjoler og sko. Her slipper man også toll! Frakten varierer litt, men jeg har aldri opplevd at den koster mer enn femtilappen. Etter å ha handlet utallige ganger hos Nelly kan jeg si helt sikkert at dette er en trygg nettside. Man kan bytte klærene om de ikke er som forventet og man kan få igjen pengene om man ønsker det. Det tar litt tid før pengene kommer inn igjen på konto, men man får dem ihvertfall! Nelly får stadig inn noe nytt og forbedrer sortimentet hele tiden.

 
 

3. WWW.ROMWE.COM
En nettbutikk jeg oppdaget forrige uke! Siden har jeg egentlig bare gått og ventet på lønning slik at jeg kan ta en shoppingrunde i butikken! Jeg er helt sjokkert over at jeg ikke har sett denne butikken tidligere. Så mye fint, og rimelig! Nå har jeg ingen erfaring med toll og frakt fra denne nettsiden, men det har kanskje dere? Noen som vil dele erfaringer her? Jeg har i førsteomgang fryktelig lyst på den naglede bhen! De har den i flere varianter og jammen er de ikke dyre heller. MÅ HA!

 
 

4. WWW.SONEXTYEAR.COM
Sonextyear er en ganske nyoppstartet nettbutikk som jeg oppdaget for et par uker siden. Det jeg liker så godt med sonextyear er at utvalget ikke er så ekstremt. Når utvalget blir veldig stort, orker man ikke å bla seg gjennom alt. Her har de kun noen få varer av hvert merke og alt er noe jeg mer enn gjerne skulle hatt i klesskapet. Nettbutikken selger både spell bags i flere varianter, runwaydreamz shortser og jakker, og klær av Jen's Pirate Booty. Det er faktisk noen varer på vei hjem til meg fra denne nettbutikken akkurat nå! Så fort jeg har mottatt det, kan jeg om ønsket fortelle litt mer om frakt, kvalitet, osv..  

5. WWW.MODEKUNGEN.SE
En svensk nettbutikk jeg både har handlet hos og fått varer sponset. Den naglede vesken min som også vises på bildet under, er herfra og koster rundt 800 kroner. Ellers har jeg også en helt nydelig genser herfra og to par sko som jeg virkelig har bodd i. Eneste ulempen som jeg har opplevd med modekungen er at det tar lengre tid enn normalt fra man bestiller til varene kommer på døren. Det kan godt hende dette er forandret nå, men tidligere var dette et lite problem. Ellers er det dessverre toll her også.

  


6. WWW.RUNWAYDREAMZ.COM
Åh.. Jeg må innom denne nettbutikken nesten hver dag bare for å dagdrømme. Jeg tror ikke jeg hadde takket nei til en eneste vare av Runwaydreamz. Alt er jo rålekkert! Jeg har selv to shortser og en vest fra nettbutikken og er storfornøyd. Første shorts jeg kjøpte herfra var alt for stor, men andre shorts jeg kjøpte i samme størrelse passet perfekt igjen. Det står mål på nettsiden deres slik at leser man disse, så skal det ikke være mulig å ta så feil som jeg gjorde. Ellers vil jeg si at jeg er kjempefornøyd med kvaliteten på både shorts og vest. Vesten er jeg så fornøyd med at jeg egentlig bare vil gå med den hele dagen. Tollen kom på under 200 kroner begge gangene jeg bestilte fra runwaydreamz.

 
 

7. WWW.SHOPTHETRENDBOUTIQUE.COM
En nettbutikk som jeg også har gode erfaringer med. Jen's pirate booty kjolen og spell bagen min er herfra. Utvalget av varer er veldig stort, noe jeg synes er litt slitsomt. Det lønner seg å søke opp det du leter etter slik at du slipper å bla deg gjennom 50 sider med klær. Det er mye rart som selges her også, men det er jo litt morro å gå på en slags skattejakt for å finne det virkelig unike! 

 
 

Det var mine favoritter!
Hva er deres?

Antrekk - 26.08.12God morgen! Planene for søndagen er å dra på både katte og hundeutstilling med de to snuppene Annika og Andrea! Deretter får vi se om ikke det blir litt ridning også på oss. Dino har vært en engel og jeg har virkelig bare lyst til å kidnappe han, men nå skal han hjem til mamma Victoria om et par timer!Vi skrives med en gang jeg er hjemme igjen!

Hundeutstilling i Kristiansand

God ettermiddag dere! Håper dere har hatt en fin søndag så langt. Årsaken til mitt fravær er at Andrea har dratt meg med på hundeutstilling i dag! Neida, jeg har gledet meg til dette ganske lenge. Denne helgen er det både hundeutstilling og katteutstilling i Kristiansand. Vi fikk bare med oss slutten i dag, men vi må nok ut og titte litt i morgen også. Kjempemorro å se alle de ulike, nydelige rasene! Etter utstillingen, dro vi i stallen hvor jeg endelig fikk hilst på Andrea sin nye hest! Ja, nå har tuppa to..


Bella kunne ikke utstilles blant smårasene. Hun må delta i en egen Mynde utstilling.

Jeg fikk prøvd meg litt som hestefotograf i dag!
Hva synes dere? Burde jeg satse på en karriere der eller?

Svar - Del 1Kan du fortelle litt om hva du studerer og hvorfor du studerer dette?

Jeg har akkurat startet på opplevelsesbasert reiseliv på UIA. Ikke fordi jeg nødvendigvis vil arbeide som noe innen dette, men for å prøve noe annerledes, samle studiepoeng og bli kjent med litt nye fjes! Jeg kommer til å skrive et innlegg om studie etterhvert som jeg har fått satt meg litt mer inn i det, og vet mer om timeplanen, pensum, eksamner og lignende.

Har du instagram?
Nei det har jeg dessverre ikke! Jeg skal snart få skaffet meg en ny, fancy nok mobil slik at jeg også kan hive meg på trenden. Jeg er vel den eneste bloggeren på jord uten instagram.

Hvor lenge skal du fortsette å blogge?
Jeg blogger så lenge jeg har lesere som interesserer seg for meg og min hverdag. Hva jeg driver med og antrekkene jeg daglig prøver å dele med dere.Hva var den største forandringen når du fløtta ilag med kjæresten?
Ingen mer krangling! Vi har ikke lengre bare et rom å sitte på med en seng og en tv skjerm. Det er begrenset med ting man kan finne på på et soverom. Det gikk stort sett i å spise eller se på film og det ble veldig ensformig i lengden. Derfor ble det en del småkrangling. Ellers må man jo passe på ting som å rydde nok, eller å være stille nok når man bor sammen med en forelder. Man kan ikke sitte og se på film med volumet så høyt man bare måtte ønske, skravle, ha latterkrampe eller spontant finne ut at middag fristet klokken tre om natten! Nå gjør vi akkurat som vi vil, og stortrives i hverandres selskap.  

Kan vi få se noen gamle bilder av deg?
Jeg har faktisk ikke så mange gamle bilder av meg på dataen! Jeg har vist de fleste allerede.


Meg og min første hest som jeg hadde sammen med >Annika< på helfor i et år.

Hvordan traff du jonas? Kan du fortelle alt som har med det å gjøre?
Jeg var ikke mer enn 13-14 år gammel første gang jeg så Joans. Venninnen min viste meg han på nettby, og jeg ble småforelsket. Jeg husker jeg syntes han var så kjekk, men ettersom han var et år eldre tenkte jeg at jeg ikke hadde noe sjanse i havet. Jeg fikk meg en annen kjæreste som jeg var stupforelsket i, og sammen med i et år. Deretter hadde jeg en periode hvor jeg utforsket og ble kjent med litt for mange gutter. Da jeg var 17 år møtte jeg Jonas igjen. Jonas skulle i utgangspunktet bare bli en liten flørt. Det samme tror jeg Jonas tenkte om meg, men slik ble det altså ikke. Han inviterte på filmkveld en dag i september 2009, og en måned senere var vi kjærester!


Slik så jeg ut da vi møttes. Er det ikke rart han ikke ble vettskremt?


Og nærmest med en gang vi ble sammen, tok jeg avfarging og ble jeg ginger.

Har du hatt fler kjærester enn jonas?
Jeg har hatt tre seriøse forhold.

Hvordan renser du huden?
Jeg fjerner sminken med en sminkeserviett hver kveld og vasker lett ansiktet med lunket vann etterpå. Av og til smører jeg meg også med litt fuktighetskrem. Ellers gjør jeg ingenting. Jeg bruker ingen renseprodukter eller den slags. Jeg tror bare det er viktig å ikke bruke for mye i ansiktet.

Vil du kalle deg selv en belieber? Bruker du mye av tiden din på å stalke jb?
Jeg hadde min periode hvor jeg alvorlig talt satte hele dagen og så på youtube videoer av ham, men hvis det er det som må til for å kunne kalle seg en belieber, går jeg ikke under den kategorien. Jeg hører på musikken hans, glaner på musikkvideoene, men det er stort sett det. Han er en herlig gutt, men jeg bruker ikke hele fritiden min på å stalke han.

Hva er ditt store mål i livet?
Å være lykkelig.

Hadde du ville gitt 15.000 for ei veske?
En eksklusiv, opplevelsesrik reise ja. En veske, aldri i livet! 

Beste kjøp?
Runwaydreamz vesten! Uten tvil. Skinnjakken jeg nettopp kjøpte er jeg også storfornøyd med. 

Tjener du så bra at du kan leve av bloggen hvis du hadde villet det?
Jeg har gjort det i et helt år allerede. Bloggen er i dag ikke lengre bare en blogg, men et firma. Likevel ønsket seg sterkt en liten ekstrahjelpsjobb hos Vero Moda for å få litt arbeidserfaring, bli kjent med nye og selvfølgelig jobbe med det jeg liker aller best.. Klær.  

Hvordan overser man negative kommentarer?
I starten er det alltid vanskelig med negative kommentarer. Får man en kommentar på at håret ser grusomt ut, så bare man se på de siste bildene som ble lagt ut for å se om det kanskje stemmer. Etterhvert som bloggen vokser, vokser også antallet med "haters", eller bare mennesker som ikke er fornøyde med seg selv og som derfor intenst prøver å finne feil ved andre. Etter et visst antall stygge kommentarer, greier man å bare la det gli rett ut igjen. Når jeg ser en direkte stygg kommentar i dag, så gidder jeg ikke engang å lese den ut. Jeg leser heller alle de fine tilbakemeldingene og fokuserer på å svare de menneskene som har brukt tiden sin på å komme med fine ord eller spørsmål.Bruker du noe spesielt for håret av hårkurer osv og retter du det mye?
Jeg retter aldri håret. Jeg er ikke så fan av stritt hår jeg. Jeg har naturlig stritt hår som klistrer seg totalt til hodebunen, men jeg liker mye bedre litt fall, volum, naturlige bølger, eller helt crazy krøller. Alt annet enn stritt hår ihvertfall. Hehe, er det ikke typisk?  

Hvilke blogger leser du?
Jeg må daglig innom fotballfrue, ulrikkelund, og nettenestea av norske bloggere. Ellers leser jeg Angelica Blick, og Kenzas en gang i blant.

Har du lyst på barn? Hvor mange, og når?
Tro det eller ei, men akkurat nå har jeg ikke lyst på barn overhodet. Verken nå eller i fremtiden. Men jeg regner med at dette endrer seg med tiden. Jeg håper ihvertfall det! Jonas elsker jo barn og skulle gjerne hatt et helt fotballlag løpende rundt i huset allerede. Hoho!

Hvor kjøper du buksene dine? Jeg er omtrent 156 cm, og alle bukser er alt for store i lengden.
Alle buksene mine har en halv meter å gå på i lengden, men nå de er så stramme så synes jeg bare det er fint når det "krøller seg" litt på bunnen. For korte bukser er det styggeste jeg ser. Jeg har tre favorittbukser hvor to av dem er kjøpt i utlandet. De eneste buksene jeg har fra Norge som jeg liker veldig godt er buksene fra Bikbok. Ikke dongeribuksene, men disse buksene som de selger nå i et slags etterlignet skinn. De har dem i blant annet sort, mørkeblå, rødvinsrød og militærgrønn. Jeg har dem i først og sistnevnte. Fantastisk gode, pene og billige.


Mine favorittbukser fra Bikbok. Jeghar dem også i militærgrønn.

Hvor mye betalte du for leiligheten til deg og Jonas?
Vi har ikke kjøpt noen leilighet. Vi bare leier. Leien koster 6500kr i måneden og billigere får man det nærmest ikke. Vi deler selvfølgelig denne summen og må ikke ut med mer enn 3250 kroner hver.  Det synes jeg det så absolutt er verdt. Vi har jo aldri hatt det bedre.

Hvilken dato skulle du på Justin Bieber konsert? Og har dere dimond eller golden?
Vi har Diamond circle til konserten i Oslo, men konserten i Danmark har vi vanlige billetter til. Men nøyaktig dato husker jeg ikke. Det er Annika som har ordnet alt for oss til begge konserter. Jeg vet bare at jeg skal se Justin Bieber i midten av april neste år. Wuhuuu!

Har du silikon?
Nei, men jeg tar det som et kompliment at du lurer!

Siden du reiste så mye i sommer, hvorfor valgte du ikke å reise til London eller Paris?
Planen var egentlig å reise til London nå i høst en helg, men jeg tror faktisk jeg sparer de pengene. Nå har jeg så mye annet på planen!

Har du crush på en kjendis? Hvem i så fall?
Akkurat nå ELSKER jeg Ryan Gosling.Hvordan var det å begynne på skolen?
Dag 1 var en av de kleineste opplevelsene i mitt liv. Nå har jeg ikke akkruat blitt kjent med så veldig mange enda heller, men jeg har fått pratet litt med de fleste og de virker alle sammen veldig hyggelige! Jeg blir ikke kjent med mennesker over to dager. Jeg synes det er kjempehyggelig å prate, men jeg bruker litt mer tid enn det. -Men det skal nok ikke bli noe problem med en sånn gladgjeng.   

Kan du si alle utenlandsreisene du har hatt i år?
Jeg har vært i Egypt, Mexico, Palmanova, Sør-Afrika og Rhodos. Det tror jeg var det hele.

Er Jonas støttende ovenfor bloggen din?
Han er en kjempestor støtte! Har dere merket hvor mye bedre antrekksbildene er hos de toppbloggerne som har kjæreste? Hehe. Av og til er kamerastativ eneste utvei, men har man en kjæreste som støtter bloggen, vet hvor viktig den er for oss og er behjelpelige med bilder, så blir kvaliteten så utrolig mye bedre. Jeg prøver jo å belønne han med litt sponsorgaver en gang i blant, spesielt i form av klær og sko, men det er ikke bare derfor han hjelper meg. Han vet også at humøret mitt blir bånn, om jeg ikke får den kvaliteten jeg ønsker på blogginnleggene mine. Da velger han heller å sette av de ti minuttene det tar å ta gode bilder av meg, og få et ordentlig glis etterpå.

Hva tror du du hadde drevet med hvis du aldri hadde begynt å blogge?
Da hadde jeg antagelig allerede jobbet et år. Jeg hadde ikke hatt halvparten av de klærene jeg har i dag og jeg hadde heller ikke brukt en tiendel av de pengene jeg har brukt det siste året. Rett og slett fordi jeg ikke hadde hatt dem! Jeg hadde antagelig ikke vært på mer enn en reise, og jeg hadde aldri i livet lært meg å lage så mye god mat som jeg har gjort det siste året. Jeg hadde ikke hatt råd til den gode maten, og jeg hadde ikke hatt råd til de fantastiske reisene jeg har vært på. Med en blogg betyr et nytt plagg et nytt innlegg å publisere. Dermed blir også shoppingforbruket ganske ekstremt. Finner jeg ingenting inspirerende å gå med en dag, så drar jeg på shopping for å finne noe. Uten bloggen, ville jeg antagelig kastet på joggebuksen og brydd meg nada. Nå høres det jo ut som bloggen bare har gjort at jeg har brukt unødvendige penger, men det synes jeg så absolutt ikke. Bloggen har gitt meg vanvittig mye. Jeg har lært mye om meg selv og jeg har blitt flinkere til å skrive. Jeg har lært meg å lage vanvittig mye god mat for å få oppdatert matkategorien, og jeg har opplevd helt fantastiske ting.Ellers har jeg lært mye om klær, hår og sminke dette året. Jeg har fremdeles mye å lære, men for en forandring jeg har hatt bare på et år! Bildene over er tatt i 2011. Tenk, det er bare et år siden og i dag omkommer jeg nærmest av å se på dem. Og hei! Det er noen av de fineste bildene fra starten av 2011..Nå må jeg se å få kommet meg til frisøren og få håret i denne fargen igjen!

RØDT LYS

 

Da var jeg på vei til trafikklysfest med snuppa mi >Annika<. Kjolen jeg har fått låne av henne ser dere på bildene over og under her. Det er rødt lys på denne jenta. Annika lyser derimot grønt i kveld gutter... 

Kjolen er fra Nelly til dere som lurer på det!
Ønsker dere en super helg så lenge.

Antrekk - 24.08.12Unnskyld, unnskyld, unnskyld. Jeg er en dårlig blogger! Jeg må rett og slett lære meg å planlegge bedre og begynne å forhåndsskrive på innlegg i hverdagen også. Det er litt uvant nå i starten å ha noe som skal skje til enhver tid. Plutselig glemmes bloggen litt bort, men slik skal det selvfølgelig ikke være.

Jeg fant forresten et rødt plagg i min egen garderobe! Det lange, maxiskjørtet mitt! Men selv om jeg er veldig rød og opptatt i kveld, så behøver jeg vel ikke akkurat å kle meg som en heldekket nonne. >Annika< hadde heldigvis en søt, mørkerosa kjole til meg. Med litt alkohol, ser ingen forskjell uansett.

  
Skjørt fra Topshop, Topp og belte fra Bikbok, Jakke fra Runwaydreamz, sko fra Nelly I dag kastet jeg bare på meg noe, men jammen tror jeg dette ble en favoritt!

På vei hjem til oss!

   

Juhuuu! Nå sitter det et fornøyd kjærestepar hjemme i stuen! I dette øyeblikk er det hele tre par sko på vei hjem til vår felles skosamling. Jonas har fått valge seg ut et råstilig par skinnconverse, og jeg har fått to splitter nye Sixtyseven par! Ååh, som jeg elsker Sixtyseven. Nå som jeg har begynt på universitetet, føler jeg ikke lengre for å sprade rundt i 15 centimeters Jeffrey Spike eller blondesko.

Det er nemlig til min store forskrekkelse, ikke en sjel som går i hæler på skolen. Det betyr selvfølgelig ikke at jeg selv legger mine elskede hæler på hylla, men jeg tenkte ihvertfall å kjøre en litt mer nøytral stil i begynnelsen! Vil helst ikke bli pekt på som hun gale med de syke skoene allerede første måned. Andre måned er greit, men ikke første. Haha! Derfor syntes jeg disse sorte parene passet utmerket! 


De øverste har jeg allerede i beige, så de vet jeg sitter som et skudd!
Alle tre parene er fra www.footway.no

                             Skoene er sponset

Antrekk - 23.08.12I dag ble det en litt småsen oppdatering på dere! Jeg har vært på farten i hele dag, og nå er det bloggen som må jobbes med. Jeg henger veldig etter på mailsvaringen etter sommerens reiser med dårlige nettforbindelser. Det har hopet seg opp med flere hundre mail, men i kveld skal jeg få orden!

Ville bare vise dere dagens antrekk. I dag ble det en kombinasjon av gull og røde lepper. Jeg som for et par måneder siden ikke kunne fordra den røde leppestiften har nå skiftet helt mening. Jeg vet ikke om jeg akkurat elsker den knallrøde fargen, men jeg har fryktelig lyst til å gå til innkjøp av noen flere farger!

 


Jakke fra Zara. Topp fra H&M. Bukse og veske fra Bikbok. Sko 399kr HERFRA (affiliateslenke)


Marc Jacobs klokke HERFRA (affiliateslenke)

 

Håper det står bra til med dere!

Ansatt hos Vero Moda!

GLEDE! I forrige uke var jeg på et veldig hyggelig intervju med butikksjef fra Vero Moda på Sørlandssenteret, og vet dere hva? Jeg fikk jobben! JEEEI. Hurra for et nytt, hektisk liv! Jeg har hatt et vanvittig bra, rolig friår. Noe jeg virkelig følte jeg behøvde, men nå er det tilbake til den hektiske hverdag. Fremover blir det både blogging, jobbing og studering på meg. Det tror jeg også skal gå veldig bra. Man får tid til det man vil få tid til, tror jeg. Nå har jeg bare en ekstrahjelpstilling hos Vero Moda, men det passer meg utmerket! Gleder meg til å få litt arbeidserfaring i klesbutikk. Jeg har tidligere bare jobbet som servitør, kokk og ryddejente. Tenk, nå skal jeg få jobbe med det jeg liker aller best.. Klær! Håper vi sees på Vero Moda i nærmeste fremtid!

Ankle cuffs og fri frakt!

Hurra! Nelly har fått inn ankle cuffs i tre farger og jammen var de ikke dyre heller. Jeg måtte selv klikke hjem de i gull i første omgang. Sitter de fint på bena, så må jeg vel ha dem i alle farger! Hihi. Akkurat nå er det også gratis frakt hos Nelly, så slå til nå om det er noe annet dere måtte ønske fra butikken!

 
Gull fås kjøpt for 149kr HER, og sølv HER (affiliateslenker)Ok, så måtte jeg ha den hvite neglpynten også. ELSKER den!
Den hvite lakken fås kjøpt for 199kr HER, den fargede HER (affiliateslenker)

Antrekk - 21.08.12 I dag har jeg ikke hatt dagen. Jeg har riktig nok laget en vellykket middag, men humøret er helt merkelig. Jeg skulle ha vært ute med de andre studentene i dag også, men jeg har bare ikke lyst. Jeg er stuptrøtt og helt rar. Tror det beste er å holde meg hjemme så ingenting kan gå galt. Jonas er allerede godt i gang med å få opp humøret mitt. Han har satt på den nye Zac Efron filmen "The lucky one" og skal snart ordne meg noe snaks. For en snill mann. I kveld skal vi bare pakke oss under dyna og spise usunt! Dere fikk ihvertfall en sniktitt på dagens antrekk!

Hva lurer DU på?

God morgen solstråler! Det ble ikke en veldig sen kveld i går, men en fin kveld likevel! Jeg drakk noe fryktelig kvalmende, så jeg foretrakk å være nærmest edru hele kvelden. Det fine med det, er at formen er heltopp dagen etter. Nå skal jeg ut og handle hvert øyeblikk. Dere har nemlig en oppskrift i vente!

Men først! Jeg vil veldig gjerne kjøre i gang en liten spørsmålsrunde. Jeg skulle gjort dette for lenge siden, men jeg har rett og slett ikke hatt tid til å svare før nå. Håper dere har noen spørsmål på lur til meg. Gjerne noen som jeg ikke har svart på tidligere. Svarene vil komme i løpet av uken!Er det noe DU lurer på?

Antrekk - 20.08.12Første skoledag ble ikke helt som forventet. Klassen min var mye mindre enn hva jeg hadde trodd og ingen pratet vel egentlig med noen. Folk var nok bare litt smånervøse. Heldigvis fikk vi utdelt noen supersøte faddere som arrangerer vors hos seg selv.. NÅ! Jeg skulle vært der for over en time siden. Skal kaste meg i en taxi så fort jeg har fått oppdatert dere om min første skoledag. Nå håper jeg bare på en alle tiders kveld med totalt ukjente folk! Hoho. Med litt vin, så må det jo bare bli bra!


Runwaydreamz shorts
UNIF skinnjakke

H&M topp 

Vi fikk beskjed om å kle oss under tema "charter".
Aner ikke hva det betyr, men antrekket ble som det ble!

Suddenly i had two

Vet dere hva? Jeg kan ikke huske å ha bestilt denne shortsen, men den dukket nå ihvertfall opp i samme pakke som runwaydreamz vesten så da må jeg vel ha gjort det? Veldig rart ettersom shortsen kom i størrelse S. Skulle jeg bestilt enda en så ville jeg da ikke gjort samme feil som sist! Jeg har jo en nesten nøyaktig lik shorts i S og den svømmer jeg i. Heldigvis var denne nye shortsen en normal S som passet.

Jeg husker jeg bestilte vesten klokken halv tre om natten, så det kan godt hende at jeg har vært helt i svima og plutselig bestilt denne shortsen også. Haha, for ei tutte.. Nå har jeg altså to nesten helt like shortser. Den ene skulle ha vært solgt for flere måneder siden, men alle som tok kontakt angående kjøp ombestemte seg eller ble umulige å få tak i, så nå sitter jeg med to. Wuhuu!Dere ser størrelseforskjellen?
Begge er i størrelse S, men den nederste en mye mindre.

NEW IN - INTERIØRVille bare vise dere vår nye lille bordpynt! Jeg har vært på jakt etter noe lignende i evigheter og da vi oppdaget disse en dag i forrige uke, måtte vi bare slå til. Søte, ikke sant? Jeg synes jeg husker at vi betalte rundt 500 kroner for alle tre. Ikke veldig billig, men de passet jo så godt inn hos oss!Lysestakene fant vi på Åhlèns.
Var de ikke søte?

SUMMER OF 2012Her kommer en oppsummering av min sommer. Det har vært tre helt fantastiske måneder med masse reising, sol, og kvalitetstid med både venner, kjæreste og familie! Alt jeg har fått gjort og opplevd. Jeg er så heldig at jeg nesten ikke forstår det selv. Nå ser jeg frem til skolestart som er allerede i morgen.PALMANOVA

SØR AFRIKA RHODOS

 

Beste sommeren noen sinne!

Antrekk - 19.08.12

Åh, jeg hadde en super kveld med jentene i går. Vi storkoste oss hos Andrea med prat, latter og verdens kleineste film, "Få meg på for faen". Det må være den sykeste filmen jeg har sett. Ikke se den. Eller jo se den. Se den en gang, og aldri igjen. Den var... Underholdende. Planene for søndagen er å ta det helt lugnt! Jonas og jeg skal på dobbeldate i kveld og se Step ut revolution. Gleder meg! 

  
Pull and Bear skjorte og bukse
UNIF skinnjakke

Modekungen sko


Marc Jacobs klokke HERFRA (affiliateslenke)  Likte dere antrekket?

UNIF SKINNJAKKEEn av pakkene fra i går inneholdt en rålekker Unif skinnjakke fra www.nastygal.com. Jakken kostet rundt 800 norske kroner, men tollregningen kom på hele 600kroner! Jeg ble helt sjokkert da jeg skulle hente pakken på posten og måtte ut med nesten like mye som jakken kostet! Jeg har fått tips fra så mange om at jeg burde handle Jeffrey Campbell skoene mine på Nastygal ettersom de da blir litt billigere, men det kan da umulig være tilfelle om tollregningen alltid kommer på så mye? Noen som har erfaring her?Jakken var ihvertfall helt nydelig.
Lukter kvalitet lang vei!

Antrekk - 18.08.12


Runwaydreamz vest, Smykke fra nastygal

 

Jeg kunne ikke bestemme meg for sort, sølv eller ingen clutch så jeg prøvde alt!


Kjole og armbånd fra Bikbok
Clutch sort og sølv fra Gina Tricot
Klokke fra CMYK

 


Sko HERFRA(affiliateslenke)Likte dere den nye vesten på?

Dino er på besøk!Åh, for en GLEDE. Jeg har fått lov til å låne hunden til Victoria i hele syv timer i dag og jeg kan ikke huske sist jeg var i denne grads ekstase. Har jeg noen gang nevnt hvor lyst jeg har til å skaffe meg en hund? HEH. Jeg tror faktisk ikke jeg noen gang kan bli fullkommen uten en vofs. Nå skal Dino og jeg nyte ethvert minutt vi har igjen sammen! Det er ikke hver dag man får låne en nydelig valp.. Kanskje jeg skulle bli profesjonell hundepasser?
Ville du ringt meg for hundepass kanskje?

STUDDED VINTAGEI dag tidlig dro jeg på posten for å hente to pakker. En fra runwaydreamz og en fra Nastygal. Jeg vil ikke avsløre alt med en gang, men noe av innholdet fra runwaydreamz må dere jo få se! Dette plagget må være det fineste jeg eier per dags dato. Noe så gjennomført har jeg aldri hatt på meg noen sinne.

Hva synes dere? Noen som vil se den på?
Vesten kjøpte jeg på www.runwaydreamz.com

Antrekk - 16.08.12Tid for hjemreise! Vi har fått masse kvalitetstid sammen og kost oss som bare det, men nå må vi nesten hjem og få litt kvalitetstid sammen med vårt første hjemmelagde fotoalbum også. Hoho! Jeg er så ivrig på å få satt i gang. Så har jeg noe veldig spennende på gang for morgendagen også. Hvis det går som jeg håper, så forteller jeg mer om dette i morgen! Krysser alle fingre og tær for at det går min vei.

 


Pumps fra Bershka

 
Bukse og topp fra Bikbok
Belte fra Gina TricotSkrives fra Kristiansand!

WANTIES

12
34
56
                              1 HER, 2 HER, 3 HER, 4 HER, 5 HER, 6 HER. (affiliateslenker)

1  2
3   4
  6
                               1 HER, 2 HER, 3 HER, 4 HER, 5 HER, 6 HER. (affiliateslenker)

7   8
9  10
                                         7 HER, 8 HER, 9 HER, 10 HER. (affiliateslenker)

HABANITAHabanita er en kjærlighetsroman hvor vi blir kjent med den kubanske kvinnen, Marisol. Marisol flytter til Miami og glemmer mye av oppveksten sin på Cuba. Ikke bryr hun seg stort om sitt opphav heller før hun med årene begynner å engasjere seg i det kubanske flyktningsmiljøet. Marisol har akkurat fullført studiene når bestemoren som stort sett alene oppdro henne, dør. Det er nå det store savnet etter Cuba dukker opp. Marisol føler en tomhet og en lengsel etter å vite sannheten om sin egen fortid.Habanita er en fin roman hvor vi får følge Marisol på hennes livs reise. Hun skriver dikt og drar verden over for å studere og finne inspirasjon. Hun er svak for menn og under reisene sine møter hun flere kjekke mannfolk som raskt blir hennes elskere. For min del ble det for lite spenning og for mye kjærlighetsaffærer. Marisol's nye elskere dukker opp i hvert eneste kapittel og de første 150 sidene følte jeg ikke at jeg leste om annet. Jeg behøver noe mer, og derfor får denne boken et lavere terningskast.Terningskast 3 fra meg.
Boken kan dere få kjøpt HER (affiliateslenke)

Åkrefjell

PUH! Da var vi hjemme fra en fire timers fjelltur. Åkrefjellet er besteget og vi har kost oss masse! Nå vil jeg ut og nyte den siste timen av varmen før vi spiser middag med millionær brettspillet forann oss. Vi spilte til langt på natt i går kveld og jeg har på følelsen at vi har samme opplegg i vente for i kveld!


Jonas: Det kommer noen!!
Meg: HÆ!! Wæææ! "Kaster meg hysterisk over toppen".
Jonas: Kødda.

Håper det står bra til med dere!

Antrekk - 15.08.12HURRA FOR SOL! I dag har jeg bare daffet rundt i en skjorte, men nå skal det skiftes hvert øyeblikk. På med treningstøy! Jonas og jeg skal ut på fjelltur i finværet. Kanskje vi til og med kan få stjelt til oss litt brunfarge. Jonas er og handler grillpølser til turen, så dette skal bli KOS. Ut på tur, aldri sur!


Sko fra Zara

 
Skjorte fra Bikbok
Belte fra Gina Tricot

En dag på LangedragI dag har jeg matet både reinsdyr og fjellrev. Langedragbesøket ble enda bedre enn forventet. Vi storkoste oss med dyrene, spiste god mat og hadde det morro! Åh, det er så mye vi vil gjøre her oppe. Kroppene våre skriker etter søvn men her er det ikke engang tid til å spise middag. Nå skal vi snart ut på elgsafari! Vi skal hive oss i bilen og kjøre rundt for å lete etter elg. Bare for spenningens skyld!     Er det flere av dere som har besøkt Langedrag?

Vinn 1000kr gavekort på bokkilden!

Til alle studenter! Visste dere at bokkilden har prisløfte på pensumlitteratur? Finner dere bøkene billigere et annet sted, så kutter www.bokkilden.no ned prisen! Bokkilden gir også maks rabatt på nye bøker og sender pensumlitteraturen fullstendig portofritt. Dere får det med andre ord ikke billigere..Ellers vil jeg informere alle blogger-studenter om en spennende konkurranse som bokkilden har gående. Nå kan dere være med i trekningen om å vinne et gavekort til verdi 1000kr på www.bokkilden.no! Dette kun ved å skrive et blogginnlegg! Jeg regner med at det er mange studenter der ute som veldig gjerne skulle hatt noen av skolebøkene sine sponset? Pensumbøker er kjipe greier å bruke penger på, så grip sjansen! Nå har dere muligheten til å prøve å få noen, kanskje til og med alle bøkene deres gratis.

Delta i konkurransen HER
Det plukkes ut hele syv vinnere!

annonse

HYTTELIVGOD MORGEN! Det var ihvertfall morgen da jeg startet på dette innlegget. Hyttenett is fun! Jonas og jeg kom frem klokken fire i natt etter seks timers kjøring. Det ble rene nattesafarien da vi så hele åtte rever på veien! Nå har vi stått opp, laget oss god frokost, og jeg har fått pleid meg selv med litt hjemmespa. Snart er vi klare for å besøke Langedrag! Kamera blir selvsagt med..

Ønsker dere en super dag!

Vårt aller første fotoalbum

Denne dagen har forsvunnet på et blunk! Jonas dro akkurat for å spille kamp og så fort han er tilbake, drar vi på romantisk hyttetur sammen! Vi har begge løpt rundt i hele dag og ordnet alt som måtte ordnes før vi kunne dra. Nå skal bare bagen pakkes så er jeg klar for å ta av. Dette blir bra!Jeg fikk blant annet skaffet meg en ny bok i dag! Ja, så kom det en pakke i posten hvor innholdet var tre splitter nye varianter av Kims chips! Hoho. Heldige meg har fått lov til å prøvesmake de tre nye sortene. Det passet jo ypperlig ettersom chips hører med på hyttetur, eller hva?

 

Og vet dere hva? Nå skal Jonas og jeg snart i gang med å lage vårt aller første fotoalbum sammen! I dag var vi på Sørlandsenteret og kjøpte inn både fotoalbum og en hel hau av scrapbook saker, så nå venter vi bare på de utvalgte bildene. Gleder meg som en gal til å begynne på dette prosjektet jeg!

Noen som vil se resultatet?

Den perfekte søndagDenne dagen har jeg ventet på hele sommeren. Den perfekte norske sommerdag! Vi har nytt hver eneste time på sjøen med stor sol og helt blå himmel. Vi fikk både fisket, solt oss og plukket blåskjell langs en holme. Jammen fant vi en full bøtte med noen helt gigantiske blåskjell også. What a day!
Lars sin torsk og min torsk..Nå skal blåskjellene spises hvert øyeblikk!

Borte bra, men hjemme bestÅh, DEN følelsen. Jeg kom hjem til en totalstrøken, perfekt leilighet! Stor stor takk til Joey! For en flink mann jeg har funnet meg. Nå har jeg fått på joggebuksen og satt opp håret i verdens styggeste tutt. Jeg er nemlig klar for en ordentlig lat OL kveld. Finalen i damehåndball er allerede i gang og Norge LEDER! Så lenge det varer... Krysser alt jeg har for at Norge stikker av med gullet i kveld!Kos dere i kveld!

Ukens leserbilder

Ny uke, nye leserbilder! Heldige, heldige meg. Nok en gang, tusen tusen takk alle sammen. Både for de fine mailene dere sender, de flotte bildene dere lager og for de oppmuntrende ordene dere til stadighet legger igjen her på bloggen. Takk! Uten dere, ville det ikke vært noe www.martheborge.blogg.no.


Dette flotte bildet er laget av Ida Caroline.


Dette er laget av Julie!


Dette av Maiken.
Disse to er laget ac www.elinel.blogg.no


Dette av www.Rimbitar.blogg.no


Laget av www.idaberge.blogg.no


Og dette er laget av www.xmonica.moo.no

Ønsker du å sende meg et leserbilde?
Send meg bildet ditt med link til bloggen din (om ønsket) på martheborge@hotmail.no

SOLFUGLEN

En av de beste leseropplevelsene mine noen sinne. Boken Solfuglen gled rett opp til topps på min favorittliste av bøker! FOR en bok, og FOR en historie. Her får man spenning fra første til siste kapittel. Når man tror spenningen ikke lengre kan nå nye høyder, topper den alle forventninger. Dette er ingen bok man legger fra seg for så å lese litt videre et par dager senere. Aldri har jeg lest en bok tidligere hvor så vanvittig mye skjer. 400 sider forsvant på et blunk! Har du ikke lest den alt, så løp og kjøp!12 år gamle Blessing bor sammen med sin tilsynelatende perfekte familie. De bor i et stort, flott hus i trygge omgivelser i Lagos i Nigeria. Plutselig forandres livene deres fullstendig. Moren finner faren oppå en annen kvinne og blir tvunget til å ta med seg barna og dra tilbake til foreldrene sine. Dette blir en ekstrem forandring da besteforeldrene til Blessing bor i Warri. En liten landsby ved Nigeriadeltaet. Å flytte fra luksus til slummen byr på store utfordringer. I Warri bor menneskene i små hytter uten strøm og aircondition. Vaske seg gjør de i elven og sengene er kun tynne matter plassert midt på jorden.

Det er en ekstremt stor muslimsk familie som lever sammen, og alle er svært hardtarbeidende. Bestemoren er jordmor for alle kvinner i området og ettersom ingen har strøm eller lys, blir det laget veldig mange barn. Blessing får være med på de ekstreme fødslene og bestemor lærer tolvåringen opp til å takle enhver situasjon. Det nye livet blir ikke like enkelt for bror Ezikiel. Han er allergisk mot både fisk og kjøtt som ikke er tilberedt på riktig måte, og må leve på most yam i måneder. Han blir tynnere og tynnere, astmaen blir verre og verre og familien har ikke lengre råd til medisinene hans.

Når moren så finner seg en ny, hvit mann, raser hele verdenen for Ezikiel. Han kommer i kontakt med de gale guttene og blir utsatt for både drikking, skudd, og eksplosjoner. Boken har noen utrolige skildringer, som jeg også kjente meg igjen i fra da jeg selv var i Swaziland i Sør Afrika. Her får man virkelig litt av alt. Det er kjærlighet, og godhet, men også drama, kidnapping, krangling, slossing, eksplosjoner og ekstreme fødsler beskrevet i detalj. Det skjer virkelig noe til enhver tid!Terningskast 6, helst 10!

Sommerens favoritter

Her kommer mine sommerfavoritter av både antrekk og detaljer jeg har postet på denne bloggen. Legg gjerne igjen en kommentar om dere har noen favoritter selv! Jeg blir veldig glad for respons! Håper på mange flere kjole, skjørt og shorts-antrekk før sommer og all varme virkelig tar slutt.

 
 
 
 
 
 
 Hjemmelaget pitabrødHeretter lager alle hjemmelaget pitabrød! Alvorlig talt. Ser vi bort i fra heving og steking så tar dette dere fem minutter å lage, og smaken av pita blir en helt annen! Åh, jeg skal ihvertfall aldri mer kjøpe ferdige pitabrød. Dette her var alt for godt OG alt for enkelt. Fy skam dere som kjøper pitabrød nå!

Til 12 pitabrød behøver du:
5 dl lunkent vann

1 pose tørrgjær
1 ts salt
12-13 dl hvetemel


1. Bland sammen vann, gjær og salt. Tilsett deretter melet litt og litt til du får den perfekte deigen.


2. Elt deigen i fem minutt før du setter den til heving på et lunt sted med plast over.


3. Den skal heve til dobbel størrelse.


4. Etter heving, kjevler du deigen ut med litt mel under og lag en pølse av det hele.


5. Del pølsen inn i mindre klumper og lag boller av dem før du setter dem på stekebrettet.


6. Så er det bare å trykke bollene ned til pita tykkelse og sette dem på 250 grader i 5-6 minutt.

RESULTAT...

Kjempegodt ble det!

Girls1st - Et nettsted for og av jenter!

God kveld kjære lesere! Nå har jeg lyst til å prate litt med dere yngre lesere i aldersgruppen 11 til 17 år. Jeg får ofte både mail og anonyme kommentarere i kommentarfeltene mine hvor jeg får spørsmål som: Når er det greit å dra på fest for første gang? Når er det egentlig greit å begynne å bruke sminke? Når er det normalt å ha kysset for aller første gang? Eller hvordan bør det første kysset være?

Jeg er ingen ekspert på slike områder. Jeg har selvfølgelig mine egne erfaringer, men jeg er nok ikke den som gir de beste svarene her. Derfor har jeg lyst til å fortelle dere om et helt nytt nettsted! www.girls1st.no er et nettsted for jenter, av jenter der man kan møte og dele informasjon, tips, egne erfaringer og fortellinger om absolutt alle "førsteganger". Foreksempel første mensen, første kyss, første fest, eller første forhold! Er ikke det flott? Her kan dere lese mange morsomme historier, samtidig som dere kanskje kan lære av andres erfaringer, få svar på det dere lurer på og til og med hjelpe andre!Mitt aller første ordentlige kyss fikk jeg av nabogutten da jeg var rundt 9 år gammel. Jeg hadde løpt etter gutter lenge før dette og kysset for aller første gang allerede i barnehagen, men dette er ikke noe jeg husker stort av. Det eneste jeg husker er at de stakkars barnehageguttene var livredde meg.. Det aller første virkelige kyss fikk jeg bak en søppeldunk på asfalten av den 9 år gamle nabogutten. Der satte vi på rumpene våre bak to stinkende søppeldunker og kysset. Romantisk? Vel, det var et sjarmerende øyeblikk!Ønsker du å dele egne historier eller lese om andres?
Bli medlem av girls1st, helt gratis HER og begynn med det samme!

        Annonse

Zara innkjøpVi kom nærmest tomhendte hjem fra shoppingen i går! Den eneste bra butikken vi fant var Zara og der var det så utplukket at vi nesten ikke fant noe som helst. Men jeg endte opp med to flotte plagg og var spesielt fornøyd med skoparet jeg fikk med hjem. Jeg har lett etter et lignende par i hele evigheten.
Sko fra Zara til 500 kroner.


Genser fra Zara til 300kr.In my purse..... You find this!


1. Victor & Rolf parfyme 2. Foundation av Max Factor, 3. Pudder fra Bodyshop, 4. Solpudderkost.
5. Kamera og portrettlinse. Jeg bruker Nikon D3000 og portrettlinsen Nikon 50mm 1,4.


Slik ser Nikon Kamera mitt ut med portrettlinsen på.


6. Min kjære almanakk som blir flittig brukt!Dette går jeg rundt med til enhver tid!

Jeg skal studere!Oh yes i am! Om ikke mange dagene begynner jeg på studiene igjen etter et helt fantastisk og godt utnyttet friår. Jeg skal studere opplevelsesbasert reiseliv på UIA i Kristiansand og må si jeg er utrolig spent! Nå er det ikke slik at jeg har bestemt meg for å utdanne meg som reiseleder, reiseplanlegger eller noe i denne duren. Jeg ønsker bare å komme meg litt på skolebenken igjen, samle litt studiepoeng og møte nye mennesker. Hvem vet? Kanskje jeg virkelig faller for dette studiet og velger å gå hele veien? Kanskje Marthe Borge med årene blir prosjektleder for noen splitter nye Afrika safarier! Aldri si aldri..Er det flere av dere som studerer på UIA nå til høsten?
Kanskje noen av dere til og med skal gå samme linje?

Finn meg i Fædrelandsvennen

I dag finner dere meg i Fædrelandsvennen God helg! Løp og kjøp! Selv får jeg ikke lest avisen ettersom vi dro fra Norge tidlig i dag morges, men jeg har en eksemplar som ligger hjemme og venter på meg.

Min aller første avis reportasje!

New in - Bikbok

For et par dager siden var jeg på Sørlandsenteret på utkikk etter noen nye bikinier. Jeg har kun fem bikinier igjen etter at Jonas greide å ødelegge mine syv andre i vask. Haha! Dessverre var det bare rester igjen i butikkene hvor ingenting var i min størrelse. SÅ, da ble det litt andre innkjøp da! Bikbok hadde utrolig mye hengende rundt på veggene som bare maste og maste om å få bli med hjem. What can i say?Skjorte til 299krGenser til 299kr, og sjal til 59kr.


Genser med åpen rygg til 199kr.


Og sist men ikke minst, to bukser som satte som skudd! Rosa til 399kr, og sort til 299kr.

Litt usikker på prisene denne gang, men jeg tror det var noe i denne duren!

Chanel 5001I går gikk jeg til innkjøp av en vanvittig god Chanel øyenskygge. Etter å ha kjøpt dårlig, billigsminke og spesielt dårlige øyenskygger gang på gang, bestemte jeg meg for å teste et dyrere merke. Jeg har lenge vært på utkikk etter en matt øyenskygge til hverdagsbruk, men omtrent alle øyenskygger jeg kommer over er full av glans og glitter. Jeg bruker ofte litt øyenskygge til hverdags og da foretrekker jeg matte farger. Chanel hadde akkurat det, i nøyaktig de fargene jeg så etter til rett under 400kr. Bra er dyrt!
Jeg bruker foundation på øyelokket før jeg legger skyggen. Dette for at skyggen skal holde mye lengre.
Venstre - med hverdags øyenskygge. Høyre - Uten noe skygge.


 
 
Min hverdagslook: 1. Legg på foundation, 2. Mørk skygge øverst, så lys skygge under, 3. Mascara.Det er ikke mye som må til, men jeg føler meg så mye mer våken med litt skygge!

 Hva synes dere? Øyenskyggen kjøpte jeg på et parfymeri.

It's a rainy day!

I dag ble det en fryktelig sen oppdatering! Jeg har løpt rundt helt siden i dag morges, og FY søren for et vær! Regnet har falt som en foss fra himmelen i HELE dag. Det er bare ufattelig at ikke veiene utenfor er blitt til elver. Jeg syntes faktisk det var litt koselig i begynnelsen, men dette tar jo ingen ende..


Sko HERFRA(affiliateslenke)

 
Topp og ny grønn skinnbukse fra Bikbok til 299kr
Veske fra www.modekungen.se
Skinnjakke fra Gina TricotPakkemorgen!God morgen dere! I dag har jeg masse jeg må gjøre. Morgentimene er allerede blitt brukt svært effektivt! Jeg har blant annet pakket for harde livet. I morgen drar Kristine og jeg til Stavanger, og lørdag morgen går flyet fra Sola til Rhodos. Jeg har funnet ut at jeg må sette sammen absolutt alle antrekkene før jeg hiver klærene i kofferten. Ellers ender jeg opp med 40 kilos bagasje!

 Slik ser det ut når ferieantrekkene skal settes sammen!

Wok kveld

Åh, nå koser Jonas og jeg oss med wok middag forann tv skjermen. Etterpå skal jeg bake brownies til oss, mens Jonas koser seg med fotballkamp. Veldig viktig med noe deilig dessert også! 
 


Ønsker alle de fine leserne mine en kjempekveld!

Extreme makeover

Puh! De to siste timene har jeg vasket, ryddet og styrt noe helt vilt i leiligheten. Det har ikke sett ut her siden jeg kom hjem fra Stavanger. Jeg har nemlig en tendens til å legge fra meg alle klærene mine på gulvene i alle rom. MEN nå har frøkna ordnet opp så Jonas kan få en oppmuntring når han kommer hjem!For to timer siden..

Og nå! GLEDE..

Nå fortjener jeg vel en klapp på skuldra?