hits

juli 2017

Mitt kjøleskap + UkesmenyRiktig god mandagskveld mine damer og herrer <3 Nå sitter jeg antagelig i Annika sitt sofahjørnet og koser meg med henne og det kjekke mannfolket hennes. De inviterte meg på joikaboller og til tross for at jeg brukte to timer på å lage handleliste og ukesmeny denne formiddagen, takket jeg ja og hev meg på bussen så fort kjøleskapet var vasket og fullt opp for en ny uke. Jeg har hatt en riktig så bra start på uken i dag! Jeg er egentlig av den barnselige typen som synes det er flaut å gå på café alene, (sånn i frykt for at omverdenen skal se på meg som ensom og venneløs), men i dag mannet jeg meg jammen opp og gjorde det likevel. Jeg slo meg ned på Will I Juice, kjøpte meg en frisk tropisk bris og satte der i en time mens jeg ringte til syv ulike eiendomsmeglere, avtalte visninger og stilte alle mulige spørsmål jeg måtte sitte på. Etter enda en telefonsamtale med økonomisjefen sjøl Geiremann, satte jeg til slutt igjen med tre aktuelle fremtidige hjem <3 De andre fire ville nemlig ikke være ferdig bygget før om to år, og det orker jeg ikke å vente på. SÅ første visning finner sted i morgen formiddag, og så venter to til like etter. Det gledes!!- Denne ukens middagsmeny --Men nå skal det først bare nytes på hyggekveld hos bestis, og mens jeg sitter der og koser meg kan dere la dere inspirere av ukesmenyen min om dere vil. Jeg klarte å fulle opp tre proppfulle handleposer på Kiwi i dag til 800kr og gikk så fornøyd hjem at jeg ikke engang trakk på sinnerynka når den ene posen røk og appelsinene mine trillet ut over hele bussen. Mandagen sin det <3 Håper dere har fått en like effektiv start på uken. - What i'll have for lunch this week -
1. Smoothie bowls med jordbær, blåbær og banan
2. Havrelapper med ost og skinke
3. Gresk yoghurt med frukt, frokostblanding og bær
4. Cottage cheese med eplebiter og kanel
5. Knekkebrød med tunfisk og majonesHyl ut om det er noe fra middagsmenyen dere skulle ønske oppskrift på!
Vegetarkjøttbollene eller "nøttebollene" skal dere ihvertfall få her i morgen <3

- Random Questions Tag -Hva er det lengst borte du har vært fra hjemmet? Hmm.. Sør Afrika? Det tok ihvertfall 11 timer å fly fra Paris til Johannesburg, og så seks timer å ta buss fra Johannesburg til Lodgen og krokodille-elven i bushen.  

Har du noen gang krasjet en bil? Ja, jeg har krasjet/bulket to biler. Begge to i forbindelse med parkering.. Jeg er en ganske flink sjåfør altså! Riktig så fornuftig på veien, men under rygging og i trange parkeringshus... Åh, jeg er håpløs. 

Hvilken konsert var din første? Mitt livs første "konsert" var idolfinalen mellom Kurt og Gaute i Oslo for hundre år siden. Hehe! Ikke vet jeg hvor gammel jeg var, men jeg husker jeg gråt da Gaute ikke stakk av med seieren. Var så betatt jeg..

Hva er den perfekte date? 1. Middag ute på restaurant, eller hjemme (laget sammen med vin i glasset). 2. Spillkveld i joggedress 3. Fisketur langs berget eller i en liten båt bare oss to på sjøen! Eeeller en spahelg i Kragerø <3 Hehe.. Foreksempel.Hvem er din siste melding fra? Min siste sms tikket inn fra Bestemor lørdag kveld. Da lurte hun på om det hadde hendt meg noe ettersom jeg ikke hadde oppdatert bloggen på noen dager. Heldigvis kunne jeg betrygge henne om at alt bare var velstand. -Jeg er bare møkklei hele internett og har lyst på en lang pause. Hadde det bare vært så enkelt å drive bloggbusiness. To år til har jeg bestemt meg for å blogge. Så er det nok. Planen var egentlig å kombinere bloggeriet med sykepleier-yrket så lenge som mulig, men så fort mine to siste studieår er over, har jeg bestemt meg for å takke pent for meg. Åtte år foran tastaturet er en lang, lang stund.Jeg føler det er på tide med et nytt kapittel. -Et kapittel som innebærer å slappe av med god samvittighet på sofaen etter lange arbeidsdager. -Og reise på ferie uten å engang sjekke om det er wifi-tilgang på hotellrommet. Haha, herregud så deilig. Jeg kommer alltid til å ta bilder for min egen del, for kamera er min beste venn, men resten av blogghverdagen har jeg innsett at ikke gir meg så mye lengre. Jo lengre jeg tar meg bloggfri jo mindre savner jeg å skrive. Du vet når du har en skoleoppgave som skal leveres og du har så lite lyst til å sette deg ned foran pcen at du begynner å vaske huset istedet? Sånn har jeg det med blogg om dagen. Det er trist, men slik er det altså bare blitt. Hvilken film var den siste du så? The last bone på Netflix. En helt ny film om anoreksia. Både fin, morsom, vond og spennende.

Kunne du vært i et avstandsforhold? Nei ikke nå ihvertfall! -Men jeg tror absolutt på at det kan fungere! Ihvertfall for en periode. Har man tilliten på plass så er det vel bare deilig å få muligheten til å savne hverandre litt <3

Hvilken side av sengen sover du på? Det siste halve året har jeg sovet på venstresiden. Siden lengst unna vinduet. Jeg er så redd for edderkopper og andre kryperier vet dere.Fortell om noe du gjorde i helgen... Helgen min gikk til grillfest med gode venner (helt uten kamera), innetimer med torden og regn hamrende på vinduet, ekstravakt på jobb, ooog rydding, rengjøring, og kjedelig klesvask. Hehe, sett bortifra førstnevnte har ikke ferielivet vært spesielt spenstig så langt. Heldigvis ser denne uken hakket mer spennende ut, og i dag skinner solen igjen. Hurra!

Fortell om noe du har tenkt til å gjøre i dag... 1. Fylle kjøleskapet. 2. Få gang på den bloggen min igjen 3. Avtale x antall visninger på leiligheter og kanskje til og med dra på en av dem? 4. Booke frisørtime. Håret mitt er helt krise. 5. Booke kiropraktortime. Jeg har hatt kink i ryggen i en uke nå, og holder på å bli sprø.

Har du noen gang sendt nudes? Jepp! Tilogmed bommet på send-til-knappen og lagt ut på mystory. Heldigvis fikk den bare rumpa mi bare to sekunder med fame før jeg H-Y-S-T-E-R-I.S.K fikk fiklet meg frem til slettknappen.  Fortell om noe pinlig du har gjort den siste uken... Jeg kjøpte chicken nuggets til frokost torsdag formiddag og spiste dem mens jeg lå i et solarium.

Hva er din største bekymring? Nå om dagen går jeg bare å bekymrer meg for at jeg skal ende opp med fire måneders praksis i Flekkefjord eller et eller annet annet sted som ligger alt for langt unna Kristiansand. Jeg blir så utrolig lei meg om jeg må flytte fra Kristiansand akkurat når jeg har fått kjøpt meg min første leilighet og liksom skal begynne å kose meg med å gjøre den om til min egen. Krysser virkelig alt jeg har for at jeg får akkurat neste praksis i sør. 

Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden, hvor ville du reist? Akkurat nå frister Tanzania. Jeg har begynt å tenke litt på å ta min siste praksisperiode utenlands likevel. Jeg tror tre måneder i Tanzania om to år, ville passet meg midt i blinken <3Noen gang fått en bot? Ja, jeg har fått en parkeringsbot. Jeg husker jeg fikk 700kr for å ha stått 7 minutt over tiden under et shoppingsenter i fjor sommer. Jo så fikk jeg en bot på Oslotrikk eller t-banen for å ikke ha kjøpt billett en gang. Høhø! #Pøbel

Når var sist du ble kjeftet på? Hmm, det må være av Geir. Han fikk ikke tak i meg på en litt for lang stund for noen uker siden og sendte meg ei litta kjeftemelding. "Kjeftemelding". (Geir kan ikke kjefte nemlig). -Men så fikk jeg omsider ringt han opp og vips så var det god stemning <3Hva gleder du deg til? Å finne tilbake til gode hverdagsrutiner. Humøret mitt er ikke helt som det pleier om dagen, og jeg tror det kommer av at jeg ikke har hatt sunne hverdagsrutiner siden mai måned. Jeg spiser for mye usunt. Eller for mye generelt. Jeg trener for lite. Jeg bruker for mye penger. Jeg klarer ikke å følge opp planene mine, og denne ekle kombinasjonen av alt dette gjør meg stresset og.. ja rett og slett lei. Jeg må få litt overskudd i kroppen igjen, slutte å sove bort fridagene mine, bli sprudlende, glad og strukturert. Det er jo favorittårstiden min til og med! Burde ikke livsgnisten være på topp? 

Hva er den perfekte pizza-topping? Jeg elsker hawaiian pizza! Ja jeg er en av de som vil ha ananas på pizzaen. Ellers liker jeg det simpelt! Kjøttdeig, bbqsaus, mais og cashewnøtter. Eller en tynn variant med tomatsaus, pesto, ruccola og parmaskinke. Ikke så mye ost. Det finner jeg kvalmende.Hva dypper du chicken nuggets i? Jeg har de siste fem årene alltid bare dyppet i majones og ketchup, men nå har jeg akkurat fått øynene opp for curry-dippen og er oooppslukt av denne. 

Hva er favorittsporten? Å spille? Jeg elsker alt bortsett fra fotball. Er så redd for å få den harde ballen i magen/ryggen eller mitt i fleisen. -Men volleyball, innebandy og basket var favorittsportene i idrettsfaget på videregående husker jeg. Å se på? Ski! -Og damehåndball. Eller sprangridning.

Har du noen gang hatt en ferieflørt? Javisst! Falt blant annet pladask for en brasiliansk surfer i Costa Rica for noen år siden. Litt flørting hører vel med ferielivet? Ihvertfall når en er singel.Hvor mange ganger har du vært forelsket? Fire tror jeg! Jeg blir det ikke så fort, og har definitivt vanskeligere for å bli det nå, enn da jeg var yngre, men når det først skjer, så vil jeg ikke annet enn å være med denne personen, gjøre hyggelige ting sammen, reise og ha det fint 7 av 7 dager i uken <3

Hva plager deg akkurat nå? At jeg har en prosent strøm på mobilen. Jeg har nemlig lagt laderen min igjen hos mannfolket!

Beste reisen du har vært på? Klarer ikke velge.. Costa Rica, Zimbabwe, Sør Afrika, Mexico, Singapore eller en av Thailand-reisene. Jo lengre bort fra Norge jo bedre. Du vet den kjærlighetssorg-følelsen som gir klump i magen når du ser bilder av eksen? Haha, denne typen klump får jeg hver gang jeg ser en bloggleser eller venninne legge ut feriesnaps på mystorien sin. Jeg har så lyst til å reise jeg også! -Men nå er det leilighetkjøp først. Skulle jo helst ha flyttet i går.Jeg ringer og avtaler fire ulike leilighets-visninger NU! 
Må bare finne en måte å lade den mobilen på først..

En ekte hobbyfisker!- Testing av splitter nytt fiskeutstyr -
I går pakket jeg fiskebagen min og tok turen ned til berg og sjø for en fisketur allerede klokken halv ti om morgenen! Jeg dro alene like etter frokost, og så sikkert ut som en idiot der jeg trasket gjennom nabolaget med en diger stang og rosa treningstøy, men pyttsann.. fiske skulle jeg, og turbuksen var til vask. Hehe. To timer ble jeg sittende på steinberget og bare kaste og kaste uten annen fangst enn søppel og tang, så ringte et par venninner og spurte om ikke vi skulle dra til et annet sted og fortsette fiskingen sammen der. -So we did! Hyggeligste formiddagen! Tenk, nå har jeg fått meg mitt eget utstyr og kan kalle meg for en ekte hobbyfisker. Vel, ihvertfall snart.. Jeg har bare seks kroker i skrinet mitt (fem etter at tangen spiste den ene i går) og kan navnet på ca fire fisk, så jeg har vel enda en ting og to å lære.
Tenkte jeg skulle dele noen stemningsbilder fra den flotte formiddagen vår i går. Denne lille sporty jentegjengen på tre koste seg i fire timer ved Bertes i Kristiansand. -Fisket, spiste deilig lunsj, mistet noen kroker, og brakk en fiskestang. (Heldigvis ikke min). Heh! En fisk fikk vi også til slutt, og det var den stakkars makrellen her som ble dissekert av Karen. Spennende med en liten undervisningstime av venninnen som har studert fisk for alle penga i Bodø de siste to årene. Etter å ha dratt ut alt av organer og blitt informert om hvilke celler gjellene består av, har jeg jammen fått lyst til å studere fisk selv ass! Det var jo faktisk det som var planen. Det var marinbiolog jeg skulle bli. Hadde bare interessen for matte og kjemi eksistert på videregående. 


Skjønne jentene <3 Det ble kanskje ikke mer enn tang på kroken for min del i går, men jeg fikk nå testet ut utstyret mitt ihvertfall! En ny tur fikk vi også avtalt å dra på sammen neste uke, men der blir det nok minimalt med fisking! Mandag morgen drar vi nemlig avgårde til Gaustatoppen for å bestige den. Wihuu! -Så lenge været spiller på lag da!
Nå har jeg akkurat kommet hjem fra sommerens siste vakt og skal straks avgårde på trening for å svette litt igjen. Kroppen min SKRIKER etter en økt nå om dagen.. Usj! Ellers skal min kveld gå til hygge med en fin mann. Håper det står bra til med dere og at dere nyter enhver time som er igjen av juli. Tenk, nå er august faktisk like rundt hjørnet. - En onsdag med fisking, fine jenter og utelunsj -

Når kamera støver ned...... Er det hyggelig å ihvertfall ha snapchat å oppdatere hyppig og enkelt! Jeg blir bare mer og mer glad i det fenomenet der, og har lagret så mange av snapbildene mine på telefonen at den vel snart kapitulerer. Følg meg gjerne, dersom du ikke alt gjør det: Martheborge heter jeg både på snap og instagram! 

Jeg hadde jobbfri i hele går, men etter at kaken var pyntet, knipset og spist tok jeg meg en lang dusj og la meg i nyvasket sengetøy for å se på serie og sove bort hele mandagen. Jeg hadde lyst til å dra på fisketur alene og teste ut den nye stanga mi, men utenfor plasket regnet ned og da måtte det bare bli sånn. Gud så deilig med en ordentlig LAT mandag <3Jeg skal tipse dere om denne nye serien jeg har oppdaget i et eget innlegg, for den er altså så spennende at dere er helt nødt til å sjekke den ut. Jeg har akkurat sett en episode til frokost selv, og skal nå bare få på meg maska før jeg drar avgårde på jobb for min nest siste dag. Jeg har kveldsvakt denne tirsdagen, og skal kose meg i uniformen helt til halv elleve i kveld <3 Måtte dere få en super tirsdag. -Og måtte været spille på lag med dere. I morgen melder de ihvertfall litt sol her i sør igjen, så DA skal jeg komme meg ut på fisketur enten jeg drar alene eller med noen venninner. Det gledes!Follow me on snapchat: Martheborge <3

Krydderkake med kremostVips så var det mandag igjen! Hjelpe meg, var det ikke fredag for sånn... et knips siden? Hvor ble det av denne helgen egentlig? Åjo! Den gikk til jobb. Jeg har hatt min aller siste jobbhelg på helsesenteret for denne sommeren, og har nå bare et par vakter igjen før den virkelige ferien min kan settes i gang. På torsdag er jeg ferdig med min sommervikar-stilling, og da skal det bare hygges og blogges hver eneste dag helt frem til skolestart <3 Haaallelujah! Nesten så jeg håper på drittvær hele veien så jeg bare kan ligge inne med god samvittighet og se på serier, spise drittmat og LADE OPP.Jeg var så sliten i går kveld at jeg ikke riktig visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Etter å ha gått på jobb i åtte timer, ventet på den FORBANNA bussen hjem, (ute i regnet i 40 minutt), fikk jeg nøyaktig tre minutter hjemme i stua før jeg måtte snu, hive meg på bussen igjen og komme meg til byen for et besøk på Escape Room ettersom jentene hadde booket dette for en god uke siden. En time med morsomheter, så 40 minutters venting på buss i regn hjem igjen, og baking av kake for å ha bloggstoff til mandagsmorgenen. Det gikk fader meg i ett fra klokken 07.00 om morgenen til 22.00 om kvelden i går, og 22.20 sovnet jeg etter å ha spist en Fjorlandpakke til middag. Er det noe jeg føler sterkt behov for nå så er det enten 1. BIL. Time is money sier jeg bare. -For ikke å snakke om humør. Jeg kjenner jeg blir ordentlig sint av å måtte bruke så mange timer av livet mitt på å vente på buss! De går én gang i timen om søndager, og ikke før 10.30 om formiddagen, så jeg må fader meg ta taxi til jobb. 2. Ferie. Jeg følte jeg kunne sovet i en uke i strekk da jeg våknet i dag tidlig. Snart Borge, snaaart <3Du trenger - Krydderkake: 1. 200g smeltet og avkjølt smør 2. 1 kartong kulturmelk (1liter) 3. 400g sukker 4. 650g hvetemel 5. 3ts kardemomme 6. 3ts kanel 7. 4ts natron 8. 1ts vaniljesukker 

Du trenger - Kremostfrosting: 1. 600g philadelphia kremost naturell (romtemperert) 2. 350g smør (romtemperert) 3. 2 pakker melis


Slik gjør du - Krydderkake:
1. Smelt først smøret og la det kjøle seg litt ned på kjøkkenbenken.
2. Ha sukker og krydder + natron i en bakebolle. Rør inn kulturmelken.
3. Bland inn det avkjølte smøret og sikt inn hvetemelet. Rør til en klumpfri kakedeig.
4. Ha over i to 24 cm runde former kledd med bakepapir, og stek en av gangen i midten av ovnen på 180g i 35 minutt.​ Har du ikke to like former kan du bare steke en av gangen, ta kaken ut av formen og helle over siste rest av røren. Denne oppskriften gir nemlig en høy kake, og må stekes i to omganger for å bli ordentlig gjennomstekt. Kjøl ned begge kakene på kjøkkenbenken før du starter på frostingen. Jeg lager gjerne kaken om kvelden og frostingen om morgenen.Slik gjør du:
1. Rør litt av melisen sammen med smøret først for å unngå smørklumper. Jeg bruker alltid kjøkkenmaskin.
2. Rør så inn philadelphia-osten og resten av melisen litt og litt. Det er ikke sikkert du behøver to fulle bokser. Jeg brukte det ettersom jeg ønsket en litt stivere ostekrem som jeg kunne forme med fine rosetter i sprøytepose. 
3. Snu den ene kaken opp-ned så du får toppen av kaken som bunn, og smør et lag ostekrem-frosting på delen som skal være midten av kaken din. Snu også den andre kaken opp-ned og legg den flateste delen av kaken opp mot overflaten, mens den ujevne delen ligger ned i ostekremlaget. Dette for å få en rettest mulig kake.
4. Dekk hele kaken med siste rest av frostingen, og topp med små frostingdotter som vist på bildet.
5. Pynt gjerne også med noen friske, norske jordbær. Yum yum! En frisk og god sommervariant.Oppskriften kan fint halveres dersom du ønsker en lavere kake!
Da baker du bare i én form, skjærer kaken i to og legger kremen i midten.

En liten bloggferie - Check!

Hei på dere! Da var jeg tilbake igjen fra noen nydelige dager offline. Ah, det har gått så fryktelig fort!? Hjelpe meg. Denne gang har jeg faktisk ikke savnet verken bildeknipsing, skriverier eller mailsvaring (haha ihvertfall ikke sistnevnte), men jeg finner nok raskt tilbake til gleden ved de to førstnevnte skal dere se. Jeg har hatt det helt perfekt på hyttetur uten strøm. Bare fisket og fisket, drukket vin, grillet, spist reker, badet(!) og spilt kort med favorittkaren. Akkurat hva jeg trengte nå <3 Helt nydelig har det vært å få tilbringe hele dager utendørs i 23 grader og under skyfri himmel <3 Livet altså!I dag var det rett tilbake til åtte timer med jobb igjen, og det var noen innmari harde også. Etter en to timers nedvask av leiligheten i tillegg føles dette definitivt mer som en blåmandag enn fredag, men jeg godter meg ihvertfall litt av at de melder regn hele jobbhelgen min. Hihi! Det blir ingen sol og badesnaps fra venninnene mine nå, og da slipper jeg i det minste å være misunnelig på den slags. Heh, dessuten fikk jeg en magisk avslutning på min lille "bloggferie" med jentene i går. Caroline hadde invitert på spansk aften og hadde tilbrakt hele torsdagen på kjøkkenet for å lage både vårruller, pasta, tapasruller, kjøttboller, scampi, kyllingvinger, løkringer og ja ikke vet jeg.. ALT sto på det deilige middagsbordet. Vi var vel åtte jenter som drakk sangria og spiste som gale <3 Syforening med venninnene en gang i måneden er virkelig et arrangement å anbefale. Det blir like forbaska koselig hver eneste gang! Gleder meg allerede til det er min tur å diske opp igjen i oktober. Her kommer noen få snapshots fra mine to nettfrie dager! Ja, jeg hadde med meg kamera, men denne mannen jeg dro på tur med kan faktisk ikke F-O-R-D-R-A verken å ta bilder, eller bli tatt bilder av, så jeg fikk bare lurt ham til å knipse i sånn ca.. to minutt. Haha, jeg kan ihvertfall si med 100% sikkerhet at han ikke er ute etter noe bloggfame.

Nå skal jeg på butikken jeg og handle inn for helgen. Kjøleskapet mitt er bare fullt av sjokomelk, eplemost og kake, og det fordi bestemor pakket det med i kofferten min hjem fra Stavanger. Haha! Hva skulle jeg vel gjort uten den dama der <3 På tide å få noe middagsingredienser også i hus! Så blir det kanskje en bloggoppskrift i løpet av helgen?Håper dere har kost dere litt dere også de siste par dagene <3

Familierebus og hawaiiparty- En lørdag med familie og bilrebus -Da var jeg på vei til Stavanger igjen for et lite døgn der med enda mer familie og enda mer feiring! Jeg må på jobb tirsdag morgen igjen så da bærer det hjem til sør igjen, men det skal jammen bli fint å få tilbringe noen timer med bestemor, bestefar og tante også! Det er definitivt ikke hver helg jeg får sett absolutt alle på en gang! Tenk til og med pappa fra Thailand! Fy søren for en luksus <3 Her kommer noen blinkskudd fra gårsdagens første konkurranse. Ungjentene teamet opp i én bil, mens gamlingene teamet opp i to andre biler og kjørte rundt i fire timer på jakt etter rebusposter bestående av dikt og morsomme utfordringer. Vi var både i bukter, på strender, i Skudenes havn og på Vikinggården ved Avaldsnes før løsningsordet var klart, og vi kunne råkjøre hjem til huset igjen, løpe inn i stuen og rope det ut. "Ordet er Hawaii!!!!!" skrek vi i det vi kom inn til rebusdommeren, og der var synet som møtte oss et pådekket stuebord med lysende flamingoer, Hawaii-skjørt, partybriller, hatter og you name it... Vi skulle nemlig ha hawaiiparty vi! Haha, noe så gjennomført <3
Det var ikke bare om å gjøre å finne frem til fem ulike rebusposter, men en del av oppgaven var også å dokumentere hvert stopp vi hadde med et kreativt bilde som ga ekstra poeng. I tillegg så ble hver og en av oss utfordret til å bade på de ulike strendene, og også dette ville telle på sluttresultatet som skulle avsløres etter middagen om kvelden. Gjett om vi lo da mobilbildene fra alle gruppene ble vist på tvskjermen senere på kvelden? Åh, jeg skulle ha delt dem med dere her på bloggeriet. For et fantastisk opplegg. Så mye god mat og så mye latter <3 Helt nydelig har jeg hatt det de siste to døgnene!

Mellom middag og dessert ble lagene utdelt en aller siste oppgave som fikk avgjøre hvilket lag som stakk av med den store gullmedaljen, og da fikk vi altså 45 minutt på å lage en sangtekst eller en rap som skulle fremføres for alle sammen i stuen etterpå. Kan dere tenke dere?! Voksne mannfolk med ølmager og det hele, rappende på stuegulvet med caps og hula hula skjørt!? Jeg trodde jeg skulle dæve. Sliter du med litt for lite selvironi så book en weekend med familien min.


Du blir fort kurert hos oss! Hehe. Her er et av våre kreative bildeverk som sammen med noen plask i havet faktisk sørget for at vi vant hele sulamitten! Whop whoop. Girlpower! Disse drinkene under her skulle jeg definitivt å sneket til meg oppskriften på for de var helt vanvittige. Aldri fått servert så god drink utenfor Kristiansands beste barer jeg! Jeg har helt klart en ting og to å lære på drinkmiksingsfronten skjønner jeg. Skulle gjerne likt å vite hvilke magiske ingredienser som må til for å så så godsmakende drinker til neste jentekveld. Kanskje dere blogglesere også har noen tips til meg her? Sleng gjerne igjen en oppskrift eller to i kommentarfeltet isåfall.- Hawaiian fest med drinker og grillmat -

- Gleder meg allerede til neste sommers sammenkomst - Et koselig familiedøgn til nå, så bærer det hjem til jobb igjen <3

- Skalldyrsfest med familien -- Krabbefredag i Kopervik -
Her kommer et lite bildedryss fra fredagskvelden vår! Det er lite som gjør meg så glad som når jeg får beskjed om at skalldyr står på menyen. Jeg er definitivt glad i mye forskjellig på matfronten, men jeg tror faktisk at dette her er favoritten over alle favoritter. Krabbeklør, ferske reker, kreps, kongekrabbe, blåskjell og andre skjell.. Jeg elsker alt sammen, og blir gjerne sittende rundt bordet i flere timer etter at jeg er mett, bare for å pille og småspise som om det var lørdagsgodt. Jeg tror det er farmor og farfar som har skyld i at jeg er så innmari glad i denne maten. Jeg fikk det servert så mye i barndommen!- Endelig gjenforent fra Bergen, Kristiansand og Stavanger - Lørdagen var forresten også helt fantastisk. Spekulasjonene mine rundt familierebus var faktisk riktige, så like etter at frokosten var inntatt, delte vi oss inn i tre lag og kjørte avgårde på sightseeing i Kopervik med håp om å løse et rebusord og komme oss i mål snarest mulig. Jeg skal fortelle mer om det, middag og enda en hysterisk morsom familiekonkurranse senere, men før jeg deler bilder av den galskapen ville jeg bare titte innom for å vise noen fra fredagskvelden. De har det så utrolig fint her, vertene. Et gigantisk hus, båt og brygge 100 meter unna og en diger veranda som vi nå har nytt både en og to måltider på. Herren i huset er i tillegg kokk, så dere kan tro maten smaker her! Herlighet...


Vi hadde ikke bare koldtbord-frokost i går, men da kvelden kom ble det servert noen helt nydelige drinker, fiskespyd med scampi, grønnsaker og breiflab til forrett og kjøttspyd til hovedrett med bakte poteter og en alt for god soppsaus til. Desserten fikk vi først inntatt klokken tolv om kvelden etter at alt på aktivitet-programmet omsider var gjennomført og da klarte jeg jammen å fylle magen med både is, sjokoladekake og lime-marinerte jordbær også..  Herregud, jeg har ihvertfall ikke blitt noe slankere i løpet av disse to døgnene.

For en helg, og for noen flotte familiemedlemmer <3

Next up - Family AdventuresRiktig god lørdagsmorgen fra Kopervik! Nå sitter jeg på soverommet jeg har fått utdelt for helgen og blogger litt før familiefrokosten settes i gang. Vi kom frem her allerede i går ettermiddag og koste oss GLUGG til klokken ett om natten. For en dag! Langbordet var dekket for en ekte krabbefest, og kokken serverte oss et helt lass av nykokt krabbe, reker og kreps. Altså... Jeg er så glad for at jeg ikke tok med meg noe mannfolk i år, for jeg spiste som et...udyr.


- Pumps fra Zara, Skjørt og veske fra Gina Tricot, Genser fra Vero Moda -Det var så forbaska hyggelig å se alle sammen igjen! -Og ikke minst bli påminnet hvilken sinnsyk dose energi disse familiemedlemmene mine er utstyrt med. Det er ikke fem sekunders stillhet rundt spisebordet vårt engang, og jeg er sikker på at hele Karmøy hører brølelatteren vår, men what the hell! Vi samles faktisk bare én gang i året, og da må det bare bli sånn <3 Herregud så gøy. Jeg fikk heldigvis knipset noen bilder fra kvelden, så de skal dere få senere.


- Ready For Some New Karmøy Adventures -Vi har enda ikke fått vite hva dagens aktivitet skal gå ut på, men i dag har jeg følelsen på at vi skal dele oss inn i lag, kjøre et eller annet morsomt rebusløp ute i sola, og avslutte med et bad ettersom vi har blitt bedt om å pakke med badedrakt. Haha, det er rene spekulasjoner altså, men ettersom vertene måtte ut allerede klokken 10.00 i dag tidlig og forberede aktiviteten for oss, kan jeg liksom ikke tenke meg noe annet! Moro blir det uansett, og kamera blir selvsagt med!


Ha en nydelig lørdag dere <3 Det skal helt klart vi ha! 

Lunsjtips - BrokkolisalatRiktig god helg fra meg! Nå sitter jeg i bilen med pappa, farmor og farfar på vei til Kopervik for å ha livets helg! Haha, ja faktisk. Håper det står bra til med dere alle! Dere som har ferie har kanskje også noe artig på planen denne helgen? Eller er det bare i sør og vest solen skinner og livet smiler? Jeg hadde en supermorsom kveld med fine venner i går, men jeg lot kamera bli igjen hjemme, så i dag mens jeg er på biltur, får dere istedet få oppskriften på det som har vært jobblunsjen min de siste par dagene. -Brokkolisalat med bacon, pinjekjerner og en veldig god og lettvint dressing! Yum yum <3 Lunsjtips får en vel aldri nok av?- Tips til neste ukes nistepakke -
 

Du trenger: 1. En mellomstor brokkoli revet i små buketter 2. 100g ristede pinjekjerner 3. 1/2 finhakket rødløk 4. 2 dl lettmajones 5. 150g stekt baconterninger 6. Litt finhakket hjertesalat 7. En håndfull fetaost 8. 1/2 boks mais 9. 1-2ss hvitvinseddik 9. 1ss sukker- Mils alt sammen og nyyyyt -Vi skrives igjen fra Kopervik vi <3 

A Little Outfit Vlog

Hei og hopp fra en stykk sliten frøken! Puh, jeg har hatt en aldri så liten løpedag på jobb i dag, og det etter kveldsvakt i går og 4,5 stusselige timer med søvn, så nå sitter jeg i sofaen her med pcen på fanget og lurer på hvordan i all verden jeg skal orke å dra på jentekveld. Haha! Jeg får bare se og ta meg sammen, for jeg har gledet meg til å se de fine jentene mine igjen hele uken. Jeg reiser heldigvis avgårde til Stavanger by i morgen tidlig, for å dra videre til Kopervik for en heel helg med familiekos, finvær (forhåpentligvis) og kos, og DET skal bli godt nå <3 Jeg har fått beskjed om å pakke med badedrakt til helgens aktivitet, så det forundrer meg ikke om elverafting står på agendaen. Haha, elsker at jeg er en del av en spinnvill familie <3 Pappa har også kommet fra Thailand for anledningen, og det nærmer seg et helt år siden sist, så nå gleder jeg meg VILT til å se ham også igjen! Ah, for en bra helg det skal bli.

video:BS

Jeg redigerte en liten video av kveldens antrekk til dere i natt, så her kommer den! Liker dere denne nye, lille antrekkspost-vrien så får jeg vel se og be Hannemor filme litt mer fremover. Hehe! Hun gjorde ihvertfall en knalljobb i går, og med litt øvelse i redigeringsprogrammet, tror jeg dette kan bli riktig så bra til slutt! Skoene er fra Missguided, skjørtet fra New Yorker og Toppen fra Gina Tricot til dere som lurer på det. Dette nye video-oppsettet til blogg.no var ikke så lett å forstå seg på, men bare klikk på bilde, så skal snutten komme opp!

Måtte kvelden deres bli fin, kjære gode lesere <3

- Shooting Wednesday -Hei og hopp og riktig fin onsdag alle sammen! Her skinner sola som bare det i dag. Én dag uten er visst alt som skal til for å sette pris på godværet igjen. Jeg skulle gjerne ha solt meg litt ute i hagen før jobb i dag, men det skal jeg heller prioritere i morgen ettermiddag! Da er det nemlig fisketur, soling, vors og moro med fine jenter som står på planen min. HURRA!- Pumps fra Missguided, Jakke og skjørt fra Gina Tricot, Topp fra Vero Moda -Jeg har hatt fine Hannemor på besøk igjen denne morgenen, og fy søren som den dama knipser! 1000 nye bloggbilder ligger nå på og godgjør seg på minnebrikken min. -Samt en rekke videosnutter som skal settes sammen til ei litta videoblogg. Åjada! Det er ikke noe fancy pancy, så dere vlog-elskere må ikke juble alt for høyt. Det er bare en liten antrekksvideo! Tenkte jeg skulle prøve å variere litt fremover, mellom antrekksbilder og videosnutter. Er ikke det greit?Vi får se hvordan det blir. Jeg skal redigere litt etter jobb i kveld tenkte jeg! Nå skriker magen min etter mat her. Jeg hadde bare en smoothiebowl til frokost, og det metter jo bare i et par timer. Heldigvis lagde jeg også en diger bolle med ny brokkolisalat før Hanne kom på besøk, så nå skal jeg gå løs på den. YUM! Tenkte jeg kunne dele oppskriften på denne også med dere jeg? Det er andre gang jeg lager meg akkurat dette denne uken nå. Synes det er så lett og forfriskende med ulike salatvarianter om dagen. Både til frokost, jobblunsj og som tilbehør til spesielt koteletter eller noe krydret grillmat. Mmm!
Skal se hva jeg får til i morgen jeg!
Ønsker dere ihvertfall en flott lille-lørdag <3

#Det ordner seg alltidFor en start på dagen! Hjelpe meg, 11 juli føles ikke helt som min dag. Jeg våknet opp ordentlig sliten til morgenen i dag, haalte meg opp fra sengen klokken ni og avlyste morgenøkten jeg hadde planlagt med bestis for å få unnagjort litt ærend i byen istedet. Dette er min eneste fridag før jeg reiser til Stavanger fredag morgen, så jeg var rett og slett helt nødt til å handle inn en ting og to, samt gjøre klar en stykk koffert. -Men så klarte jeg selvsagt ikke stå imot Vero Moda i byen og kjøpte med hjem en diger pose med lekre sommernyheter til garderoben min. Tror dere ikke denne shoppingposen til verdi "en dagslønn på helsesenteret" er sporløst forsvunnet når jeg omsider kommer hjem? Fy fader altså! Det var like før jeg ga opp livet, og satte av resten av dagen til å ligge på gulvet og sørge! -MEN så slo den positive "alt ordner seg" innstillingen min inn, sammen med påminnelsen om at mennesker i Kristiansand ikke stjeler. "Du har bare glemt den et eller annet sted Borge, og du SKAL finne den igjen", sa jeg til meg selv og begynte ringingen til AKT buss-selskap.


Den stakkars dama som tok telefonen hos AKT ringte enhver 23 buss i Kristiansand by mens hun hadde meg på øret, og da hun omsider fant ut hvilken buss jeg hadde sittet på, stoppet hun den personlig da den ankom sentrum igjen, gikk inn, og lette under setet jeg beskrev jeg hadde sittet på en time før. Hva da service? Herregud, sånne folk gjør livet mitt. Dessverre var den ikke å spotte, så da satte jeg meg på bussen tilbake til byen selv og gikk innom alle butikkene jeg hadde satt føttene mine innenfor en time tidligere. Det var ikke få heller skal jeg si dere, for akkurat denne tirsdagen hadde jeg selvsagt bestemt meg for å ta turen innom alle interiørbutikker vi har i Kristiansand! -Men på mitt nest siste stopp var det endelig ei kassedame som lyste opp. ÅH. Glede på jord <3 Gudene vet hvor mange shoppingposer, telefoner, sminkevesker, bankkort, pass og diverse jeg har mistet grunnet mitt distrè vesen, men på underlig vis finner jeg alltid tilbake til eiendelene mine igjen. Stor takk til den lojale menneskeheten. Ei vimse av en 24 åring har visst også en sjanse i denne verden.Jeg kom meg først hjem halv fire, og da måtte jeg bare synke ned i sofaen og feire litt med årets smoothie-bowl. Fy fader så god den var også! 100g frossne jordbær, 1/2 banan, en håndfull blåbær, ca 0,5dl Fun appelsinsaft (ikke utblandet), litt chia frø og kjøttet fra en passjonsfrukt. Woaaah! Sinnsykt digg toppet med litt mer chiafrø, friske bær og litt crunchy frokostblanding. Selv om flaksen var med meg denne gangen også, føler jeg fremdeles ikke at dette er dagen å utfordre skjebnen på, så resten av kvelden skal denne tilbringe trygt, innendørs foran pcskjermen. Haha. Jeg har litt å ta igjen etter shoppingposejakten, og i morgen tidlig kommer også Hannemor på besøk før jobb for å hjelpe meg litt på bloggfronten, så da får jeg bruke litt tid på å sette sammen noen antrekk til den seansen også! I morgen melder de nemlig knallvær igjen!Håper tirsdagen deres har vært litt mer.. bedagelig enn min!

Ukens film - Rough Night

(L to R) Kate McKinnon, Ilana Glazer and Zoe Kravitz in Columbia Pictures? ROUGH NIGHT.

Eller "Siste kveld med jentene" så den er oversatt til på norsk. Herregud som jeg lo da jeg så denne på kino med Andrea for et par uker siden. Dere MÅ komme dere på kino en dag i nærmeste fremtid for å få sett denne filmen før den forsvinner fra programmet. Den er perfekt for en skikkelig jentekveld hvor du og dine beste bare kan lene dere tilbake, spise popcorn og le i 90 minutt i strekk. Jeg har ihvertfall ikke ledd så mye av en film siden jentegjengen dro på Bridget Jones i fjor høst. - En siste kveld med jentene - 
Det er 10 år siden jentegjengen gikk på collage, og siden den gang har de glidd litt fra hverandre. Voksenlivet med bygging av karrierer, barn og skilsmisser har tatt over for livets festligheter, men ettersom ei av dem nå er gifteklar, har de bestemt seg for å samles igjen for et sinnsykt utdrikningslag. 55 timer har jentegjengen satt av til livets helg i en leilighet i Miami, og med seg har de en diger pose med penis-sugerør, hårbøyler, penisneser og det hele. Alt som står på planen er fest, fest og mer fest. -Og et overraskelsesbesøk for bruden, av en kjekk, mannlig stripper. Høres da ut som en normal party-helg?Vel her går ingenting som det skal, og det hele er bare hysterisk. Galskapen starter allerede på flyplassen når champagnen popper og smellet av korken misstolkes som terrorhandling. Videre bestemmer den ellers fornuftige jentegjengen seg for å kombinere shotsene med en stripe kokain, og heretter går alt straka veien nedover. Etter en heftig bytur med litt for mye alkohol, banker den mannlige stripperen på døren deres. Dessverre får han bare såvidt tatt av buksene sine før et uheldig slag treffer han i bakhodet så han må bøte med livet. Vips så er feststemningen erstattet med panisk planlegging av hvordan i all verden de skal komme seg unna livstid i fengsel for uaktsomt drap.Det høres kanskje tåpelig vilt ut, men herregud så morsomt. Karakterene her er bare helt unike, og sammensetningen av de forskjellige personlighetene minnet meg faktisk litt om min egen jentegjeng. Jeg synes det er så morsomt å se hvordan mennesker kan være ulike og likevel klaffe så innmari godt sammen. Nei, Andrea og jeg lo oss skakk i kinosetene, og det er jeg sikker på at dere også vil gjøre. Traileren kan dere se HER.Jeg har sett mange gode filmer den siste tiden, så flere filmtips er like rundt hjørnet!
Nå skal jeg få i meg noe frokost og gjøre meg klar for enda en fin kveld på jobb <3

Bucket list - Juli måned1. Spise meg lei på norske jordbær! Mmm, endelig kan jeg lage meg hjemmelaget panna cotta toppet med norske jordbær! 

2. Komme i gang med studiene. Det er bare en måned siden jeg gledet meg til å legge pensumbøkene på hylla og ta meg en velfortjent ferie.. Nå savner jeg alt med studiene! Dette nye sykdomslære-faget er så spennende at jeg bare ikke kan vente helt til august. Dessuten ringte farfar meg onsdag og fortalte at han hadde våknet opp med en plutselig følelse av lammelse i hele venstre arm og ben. Han ble hentet i ambulanse og kjørt rett fra hytta på Bortelid, til sykehuset i Kristiansand, men selv etter x antall blodprøver, MR, CT og hjerte-undersøkelser kunne ikke legene finne verken hjerneinfarkt, blødning eller noe som helst, så hele onsdag ettermiddag brukte jeg på å saumfare pensum for nevrologi. Don't you worry farfar. Skal finne ut hva som foregår i den kroppen din jeg! <3

3. Jobbe som en helt, for så å ha to uker med helt FRI! 27 juli er min sommerturnus over og da skal jeg bare nyte de siste to ukene som er igjen til skolestart. Måtte været spille like mye på lag som det gjør nå, for jeg vil ut på nye eventyr.

4. Få fingeren ut og endelig fikse mitt knuste mobilglass. Det er så innmari tiltak å dra til butikken, levere inn mobilen og være uten favoritt-eiendelen min i flere døgn. Haha!5. Ta opp igjen leilighetsjakten og gå på x antall visninger! Jaaa! Vil så gjerne finne drømmeleiligheten innen neste semester er i gang for fullt, men jeg har rett og slett ikke hatt tid til noe flytteprosjekt i sommer. Ihvertfall ikke enda. -Men 27 juli er ferien i gang, og da skal jeg komme meg på visninger igjen. Jeg har alt plukket meg ut tre lekre hjem som jeg krysser alt jeg har for at enda er til salgs når jeg starter ferien min! Tenk om jeg kunne kommet på plass innen jul? Hah, da skal jeg kjøpe meg en beagle i julepresang ass.

6. Innføre fast fredagstaco på ukesmenyen igjen. Ingen fredag uten tortillalefser heretter!

7. Lyse etter krabber. Jeg har ingen båt å dra ut i i år, men jeg har berg og hav bare fem minutter unna leiligheten, så her tenker jeg å ta med meg ei venninne eller to en natt og lyse etter krabber jeg kan plukke fra berget. Det blir nok ikke hundrevis av rødkrabber med denne metoden, men jeg trenger jo bare nok til å kunne nyte et deilig krabbemåltid formiddagen etter! 10 krabber skal jeg få tak i samme søren. 8. Reise til Kopervik for årets familietreff. Dette gleder jeg meg noe helt vanvittig til. Gliser bare av tanken på hvor moro vi skal ha det. Både med aktiviteter og rundt middagsbordet med god mat og gamle familiehistorier <3 Definitivt årets weekend!

9. Feire bestis sin bursdag! 28 juli feirer min nydelige Kristine år, og i den anledning har vi booket en helaften med mat og drikke på M beach club i byen. Ah, jeg gleder meg allerede! Den jenta fortjener livets bursdagsfest <3

10. Ta en heldag i dyreparken. Jepp! Jeg vil spise sukkerspinn, ta karuseller og være barn igjen for en dag. Enten med jentene eller en fin mann! -Og kamera. Såklart.

11. Ta årets første bad. Ja, pokkeren heller. Jeg har enda ikke badet i verken ferskvann eller sjø i år. Herregud for ei pingle jeg er blitt! Juli er måneden.. Dessuten skal det jobbes med brunfargen de neste tjue dagene! -Men jeg MÅ altså bli flinkere til å bruke solkrem. Jeg vet så innmari godt hvor skadelig det er å la være, men likevel finner jeg meg selv stekende på gresset i hagen uten krem til stadighet. -Alltid med rød mage som resultat. Skjerpings! Jeg vil bli 90 år!Det var min bucket-list for juli måned!
Nå skal jeg lage meg litt brokkolisalat til kvelds her <3

Lately i've been craving- Engelsk frokost og Fun appelsinsaft --Oooog litt sjokoladekake. -Siden det er helg. YUM! De siste par dagene har alt dette gått ned på høy kant. Eggerøre av egg, melk, salt, pepper og en god dæsj frisk gressløk er så digg på nystekte baguetter, og spesielt med bacon og varme tomatbønner til. Jammen tar det ikke all verdens med tid å stelle i stand heller. I dag tidlig hadde jeg også litt oppkuttet gul vannmelon til, og nå sitter jeg så god og mett her at jeg ikke engang vet hvordan jeg skal klare å gå på jobb.


Heldigvis har maten enda en time å synke på. Jeg hadde en kjempefin dag på jobb i går kveld, og ble hentet av en kjekk mann som kjørte meg hjem og holdt meg med selskap helt til nå. -For nå skal mine kjære og nære ut i det nydelige været og kose seg. Jeg skulle definitivt tatt på bikinien og ligget i hagen et par timer før jobb jeg også, men leiligheten skriker etter en vask så jeg får heller kjøre 100% fornuft denne lørdagen <3 Jeg synes nok det er verdt det når lukten av grønnsåpe treffer meg i ansiktet etter jobb i kveld. -Og ikke minst når en ekstra lønning tikker inn på konto neste måned.
Bestis ringte meg klokken åtte om morgenen i går og spurte litt ubekvemt om jeg kunne kjøre henne til en fysioterapeut-time. Kunne ikke ha passet meg bedre, for mitt kjøleskap var så tomt at jeg måtte ha spist nudler til frokost. -SÅ da gikk formiddagen til både kjøring og handling av mat og friske blomster som jeg er evig takknemlig for å våkne til i dag. Denne Fun appelsinsaften er forresten det beste jeg får om dagen. Spesielt en litt sterk blanding med isbiter i. Mmm! Må prøves. 


Ellers har det ikke hendt all verdens siden sist. Det går i jobb, og det kommer det også til å gjøre helt til jeg fredag morgen reiser til Karmøy for å ta del i det årlige familietreffet vårt. Herregud som jeg gleder meg til å tilbringe en hel helg med den gale, unike familien igjen. I fjor var det parkbesøk, karuseller, tryllshow, grilling, kricketspilling og det hele hos farmor og farfar, og året før der gikk det i båttur, klatrepark, skalldyr og enda mer deilig mat, så ikke vet jeg hvordan dette skal kunne toppes, men det er ihvertfall gledelig å se at værmeldingene så langt spiller på lag! Ah, nei moro blir det uansett, og jeg gleder meg som alltid til å forevige minnene med kamera mitt <3   Ville bare titte innom for å ønske dere en flott lørdag!
I morgen ettermiddag skal jeg også nyte finværet igjen <3

- Gone Fishing -Jaaa til mange flere dager som gårsdagen! Planen var vel egentlig å dra med meg jentene i dyreparken, men når en fisketur til Odderøya fristet hakket mer, måtte det bare bli sånn! Jeg skulle ha investert i en fiskestang for en måned siden, men så klarte farmor og farfar å love meg en ubrukt de hadde stående i boden sin, så den skal få bli med hjem til meg etter årets familietreff neste uke! *GLIS*. Heldigvis hadde Caroline utstyr for hele jentegjengen i går! Herlighet, så gøy det er med sporty venninner. Jeg hadde kjedet livet av meg jeg, dersom venninnene mine bare ville sitte inne og se på film hver gang vi skulle møtes. Det er jo så GØY å komme seg ut, lage sommerminner sammen, fiske, dra på camping og gjøre helt andre ting. Spesielt nå som været er helt fantastisk!- Been busy making summer memories -

Se på de gladlaksene da! Vi fisket i flere timer uten så mye som et napp, så da fisken omsider bet på ble det jubelskrik til månen! Haha, for en herlig stemning, og for noen flotte jenter! <3 Den kommende helgen er faktisk den første jeg ikke skulle ønske jeg hadde sommerjobb, for værmeldingene sier skyfri himmel og jentene planlegger bursdagsfeiring, konsert og fiske hele helgen. Nesten så jeg har lyst til å gråte en skvett av tanken på at jeg ikke får ta del i det, meeen sånn er det når du har takket ja til å jobbe i fellesferien! Jeg får heller nyte de dagene jeg får med snuppene mine, og tenke på det fine jeg får ut av å traske på jobb også.


-For jeg ville ikke valgt annerledes, og kommer helt klart til å gjøre det samme neste sommer også, enten det er på helsesenter eller sykehus. Jeg trenger tross alt all erfaring jeg kan få i disse studieårene! Jeg skal hoppe avgårde på jobb om et par timer, og der blir jeg til halv elleve i kveld, men først ville jeg bare ønske dere en super helg, og dele noen stemningsbilder fra fiskestunden vår <3 Fire timer holdt vi på før vi avsluttet dagen med et skalldyrsmåltid på Sjøhuset i byen.
Absolutt en fridag well spent!​


-Og fangsten fikk katten til Caroline til kveldsmat <3

Ni funfacts om meg1. Jeg regner alltid hvor mange timer søvn jeg kommer til å få når jeg legger meg om kvelden og slår på morgenalarmen. Får jeg ikke lagt meg før etter midnatt og søvntimene blir ferre enn 6, vet jeg at dagen etter vil bli fæl. Jeg fungerer ikke uten tilstrekkelig med søvn. Forrige uke hadde jeg én natt med 4,5 timer søvn før en arbeidsdag og jeg sov altså i over 12 timer de neste to døgnene. Blir så sliten av det!

2. Jeg sjekker aldri forbruksdato på matvarer i butikken. Jeg er ikke en sånn som graver ut melka som står bakerst for å få lengst holdbarhet eller bringebærene som ligger lengst unna. Haha, jeg tar det første jeg ser og tror aldri jeg har blitt syk for det? Er kjøttet dårlig så lukter jeg det jo når det skal stekes? -Og det har forøvrig bare hendt én gang i løpet av mine (snart) 25 år. Tenk så mye tid jeg har spart på butikken alle disse årene! Høhø. 3. Å kjøpe nytt sengetøy er min store guilty pleasure. Jeg hater å bruke penger på vaskemidler, ny shampoo, nye gryter eller den slags nødvendigheter, men sengetøy.. Åå jeg bruker gladelig en formue på det. Følelsen av helt nytt, rent sengetøy i krepp, lin eller et annet deilig stoff.. den er alltid verdt kronene.  

4. Jeg ser alltid ned i doskålen før jeg setter meg på setet. Nei ikke for å lete etter brune spor, men for å forsikre meg om at det ikke er noe slange å spotte. Jeg har lest to artikler i avisen i løpet av mitt liv, der noen fant en slange i doskål-vannet sitt, og siden første artikkel har jeg bare følt trang til å ta en liten titt nedi før jeg knepper opp buksa.5. Jeg har terrornoia så det holder. Jeg prøver å ta meg sammen og tenke på at verden faktisk var like ille før, men at galskapen som foregår i 2017 bare dekkes bedre og hyppigere i media, men når jeg står midt i det så tar panikken ordentlig tak i meg. Det er helt tåpelig, men jeg satte på syforening med jentene hos Siri for en måned siden, og Siri bor i 10 etasje i en megahøy blokk. Vi satte ute på verandaen hennes i finværet og plutselig midt i en hyggelig samtale finner jeg meg selv klamrende til sofaputene med grimaser i ansiktet ventende på at flyet jeg hører skal kjøre straka vegen inn i blokka vår. "Herregud Marthe, det er bare toget! Togbanen går i skogen like under blokka mi", fikk Siri betrygget meg, men en halvtime senere når neste tog kjørte forbi slo hjernen min nok en terroralarm. 6. Jeg er dístrè. Eller.. bare når jeg går alene på gaten med musikk på ørene. To ganger var jeg en halvmeter fra å bli påkjørt forrige måned. Den ene gangen fordi jeg ikke så meg for på vei til jobb og bare buste ut i veien like foran en buss (som heldigvis for organene mine kjørte i sneglefart). Andre gang gikk jeg i tempo el gigante over et gangoverfeldt på rødt lys. Jeg enset ikke sjåføren som holdt på å kjøre meg ned før han sto en halvmeter foran meg, bråbremsende, tutende, ooog med langfingeren oppe. Akkurat som det ikke hadde holdt med tutingen. Det er akkurat som jeg bare faller inn i min egen verden og ikke engang enser at det finnes medmennesker i Kristiansand by.

7. Det er ingenting som plager meg mer enn 1. Når internett akutt slutter å fungere. Bare sånn helt ut av det blå?! Åh, jeg blir skikkelig grinete av det! 2. Når jeg ikke treffer med den forbaska pcladeren i stikkkontakten på veggen. Fy flate så irriterende det er å måtte fikle med dette i fire minutt før jeg omsider treffer. Hvorfor er det så vanskelig å treffe to utstikkere i to små hull? Er det bare meg? 8. Chips er favorittgodteriet mitt. Jeg kan nøye meg med en liten rute fra sjokoladeplaten, men åpner jeg en chipspose så tømmer jeg den på en time. Det verste er at jeg elsker all type chips. Paprikachips, hvitløk og urter, ostepop, tortillachips... Ja aalt går ned!

9. Jeg eier ingen sekk og er kjent for å pakke i handleposer. Venninnene mine mobber meg for dette hele tiden. Om jeg skal på fjelltur, campingweekend, eller en liten piknik så pakker jeg både mat og klær i plastikkposer. Ja, til og med da jeg dro på spahelg til Kragerø pakket jeg klærene mine i to Kiwiposer. Hahaha, jeg skulle liksom ikke ha med nok til å kunne bruke den lille kofferten! MÅ gå til innkjøp av en sekk i nærmeste fremtid. Ihvertfall til skogsturene mine.. Føler meg som en idiot der jeg går og bærer ved, sitteunderlag og kamera i coop prix poser.Så det så! Noen som kjenner seg igjen i noe her?

Update på livet!Å du deilige juli måned! De siste dagene har vært helt prima for min del. Jeg føler ikke jeg har fått oppdatert dere noe særlig på hverdagslivet den siste halve uken, så nå får jeg ta det igjen denne onsdagsmorgenen. Etter tapaskosen fredag kveld, jobbet jeg både hele helgen og mandag. -Så rakk jeg jammen ikke å slenge inn én oppdatering engang før syforening hos Cathrine ventet med reker og deilige fruktfat! Til og med Annette fra Oslo var med oss denne gang, og himmel som vi skravlet, lo og koste oss. Hele gårsdagen gikk til romantisk hygge ute i det nydelige været, og dagen i dag tenker jeg å tilbringe... wait for it: Ute i det nydelige været. Haha! I disse fridager orker jeg ikke sitte innendørs i ti minutt engang..Gradstokken viser 15+ allerede før alarmen ringer på morgenkvisten og himmelen har ikke så mye som en sky! Da må det være lov til å slippe det man har av innendørs-oppgaver noen dager og bare nyte istedet. Det er jo denne årstiden her jeg lever for! Det er fra mai til september jeg suger til meg livsgnist som skal vare hele vinterhalvåret ut! Jeg kjenner jeg er langt ifra lei sommer og varme enda, så her må det inntas enda mer grillmat, enda flere skalldyrsmåltid, enda flere solstråler og enda mer sprudlevin sene sommerkvelder med flotte venner <3 Nå om dagen craver jeg spesielt kokosnøttvann, og sitter og piller ut fersk kokos etter at nøtten er tømt for vann. Mmm! Bare så synd at disse nøttene er så forbaska vanskelige å få åpnet.Nå skal bikinien på for andre dag på rad, og så skal jeg legge meg i hagen med pensum fra sykepleiepluss på ørene. Jepp! Jeg startet på neste års pensum i går og lå flere timer i solen med hjertesykdommer på ørene. Ingen dum måte å starte det neste semesteret på. Hihi! Jeg må bare si at jeg er frelst av dette sykdomslære faget allerede. Fy søren så smart jeg skal bli de neste månedene. Haha, DET GLEDES! Håper det står bra til med dere fine blogglesere også. -Og håper dere som jobber hele sommerferien får utnyttet de få fridagene dere har godt. Selv om man er supersliten i hodet og ben etter en lang dag på jobb, så tror jeg det er viktig å prøve og komme seg ut på et eller annet hyggelig om kvelden. -Bare så hverdagen ikke kun består av jobb, måltider og søvn. Det blir ihvertfall ikke jeg lykkelig av, samme hvor godt jeg trives på jobb!I morgen har jeg min siste fridag så da skal jeg se å komme meg i dyreparken!
Bortifra en liten kveldsvisit i fjor, har jeg ikke vært der på to år. *Skammermeg*

En dag på jobb - Time for time07.30 - 08.30: Morgenvakten begynner, og enhver arbeidsdag starter med et 30-60 minutters møte. Da samles alle både sykepleiere, hjelpepleiere, studenter og sommervikarer for å gå igjennom alt som har hendt med pasientene det siste halve døgnet. Gruppeleder leser da opp rapport på hver og en, mens vi andre noterer oss ned det som er nødvendig for å få en oversikt over siste status. En fast dag i uken holdes det også Kardexmøte med legen på avdelingen, fysioterapeut og ergoterapeut for ordentlig gjennomgang av pasientgruppen, diagnoser osv.08.30 - 09.00: Tid for å hilse på pasientene! Det første jeg gjør etter at møteritualet er over, er å finne avdelingen jeg skal ha ansvar for, og titte innom alle pasientene for å se til at de har det fint, ønske dem god morgen og spørre om de har sovet godt. Jeg vet gjerne allerede hvordan de har sovet fordi vi akkurat har fått det opplest fra nattevaktens rapport, men å stille slike enkle spørsmål gjør det litt enklere å kartlegge pasientens nåværende tilstand. Noen av dem er gjerne slitne, har smerter og behøver smertestillende før jeg kan hjelpe til med morgenstell, og da tar jeg bare en frokostbestilling, mens ansatte med medisinkurs deler ut smertestillende og andre morgenmedisiner. Andre pasienter vil ha tilrettelegging i stell med en gang de våkner, og da hjelper jeg til med det før jeg tusler ut på kjøkkenet. 09.00 - 10.00: Jeg står på kjøkkenet. Smører brødmat, koker egg, koker grøt, lager omelett, dekker bord, eller går inn til hver og en for å levere frokostbrett på rom. I helgene lages det noe ekstra godt som egg og bacon, bønner i tomatsaus, eggerøre.. ja you name it. Det er ikke sjeldent vi lager noe digg om ettermiddagene/kveldene i ukedagene også. -Som lapper, vafler, hjemmelagde rundstykker, eplekake, pyttipanne, eller stekte karbonader på ristet brød. Jeg vet ikke hvordan maten er på andre helsesentre, men hos oss har jeg ihvertfall nesten ikke hørt en klage.10.00 - 11.30: Disse timene går til mer morgenstell, rydding av tallerkner, påfyll av utstyr på pasientrom og i skap. Dersom pasientene trenger hjelp til noe, har smerter, kvalme eller andre ting, ringer det klokker som jeg må gå og ta, og stort sett gjør det det helt fra morgenmøte er ferdig, til jeg går hjem. Det er disse klokkene som gjør at skritt-telleren min viser mellom 8000 og 13 000 skritt hver arbeidsdag, og det er disse klokkene som gjør arbeidsdagen så innmari spennende. Selv om vi også har mye rutiner, er virkelig ingen dag lik! Man vet aldri hva som venter en, eller hvilke oppgaver man kan forvente å stå ovenfor neste dag. Jeg elsker det, og det er definitivt dette som er den største årsaken til at mine åtte timer i uniform bare flyr avsted. 11.30 - 12.00: Lunsjpause! Da sitter jeg som regel på et pauserom og kjaser med mine medkollegaer, eller åpner 300 sekunder med snaps fra jentegjengens fellesgruppe på snapchat. Haha, denne halvtimen er den eneste jeg har på snap, facebook og instagram i løpet av en arbeidsdag, og da koser jeg meg skikkelig med det.12.15 - 15.30: Jeg setter på dagens middag, tar flere klokker, serverer middag, kjaser med pasienter, tar flere klokker, og skriver rapport på avdelingens kontor, som neste vakt skal lese opp før de tar over pasientene mine. 15.30 er det straka vegen ned i garderoben, skifte og dra hjem! Min jobb som sykepleiestudent er med andre ord ganske "simpel" og uten særlig mye hovedansvar, men som ferdig utdannet vil en del av arbeidsdagen også være å dosere, kontrollere og levere medisiner, ta meg av vanskelige samtaler med pårørende og pasienter, føre alle slags daglige blodtrykk, puls, respirasjonsfrekvens, temperatur, O2 metning og CNS målinger i Tilt-dokumenter og utføre alle de andre spennende sykepleie-prosedyrene. I praksis tok jeg del i både sårstell, kateterisering, stell av suprapubis, subcutan sprøytesetting, obstipasjonsregimer, dosering, medisinutdeling, og veldig mye palliasjon. -Pleie og smertelinding av døende. Alt dette er bare deler av den supergivende, varierte og spennende sykepleierhverdagen som jeg gleder meg til å smake mer på!Så vet dere også litt om hva min jobb nummer 2 består av!
Nå er det faktisk bare tre uker igjen av sommerturnusen min <3

- Ladies Tapas Night -
For et festmåltid! Fredagskvelden min var helt prima. Når Borge bare får god mat servert, sprenges alle lykkebarometer. Når man har 22 varmegrader, syv ulike tapasvarianter på bordet, og er i flotte jenters selskap.. Hva finnes det da å klage på? Mens hele Kristiansand by ristet rumpene på Palmesus-festivalen lagde venninneflokken min og jeg oss vårt eget lille arrangement i stuen til Selini. Vi hadde nok alle hatt weekendbilletter til konserten selv dersom det passet bedre med jobb og andre hyggeplaner, men slik ble det ikke i år. -Og like greit var kanskje det, for fy så koselig vi fikk det sammen likevel!Vi tok alle sammen med oss et par tapasretter hver, og klokken 19.00 var bordet fylt med både salat, indiske kjøttboller, vegetarkjøttboller, chillimarinert scampi, noe superdigg agurk med ostefyll, lefseruller og oliven. Mmm! Skulle ønske det var hos meg vi hadde fredagsfesten, så jeg kunne inntatt alle de deilige restene til frokost i dag. Mihi!

Etter noen timer i fint selskap her, dro jeg videre til Annika som akkurat hadde kommet inn døren fra Osloferie for å skravle litt med henne, og bare en times tid etter kom Cathrinemor også på besøk til oss! Jammen ble det ei litta tur på byen også like over midnatt, men den tror jeg at jeg kunne ha spart meg for. Haha. Når 17 000 mennesker skal ut i lille Kristiansand by, er det klin umulig ikke bare å komme seg inn på et utested, men også å få kommet seg hjem i en taxi. Dere skulle sett Cathrine og jeg klokken tre i natt... Bestis lå på et tidspunkt på kne i veikanten, med foldende hender og tryglet taxisjåførene om å stoppe for oss. Hahaha. Hjelpe meg.. Kunne jo bare ha stilt oss opp i den milelange taxikøen, men det var liksom bare ikke å foretrekke like sterkt som kneling på asfalten. Heldigvis stoppet det en snill herremann til slutt og kjørte oss trygt hjem til meg hvor vi begge akutt sluknet etter å ha trykket i oss atten nuggets.Det ble noen morsomme minner av denne natten også da.. Nå har jeg akkurat fått i meg en diger porsjon pyttipanne, og skal straks hoppeavgårde til jobb for kveldsvakt! Kjenner det skal bli deilig å jobbe litt igjen etter tre hele dager med kos og latskap <3 Håper dere nyter festlighetene, dere som skal ut på runde 2 i Kristiansand by i kveld. Skål litt for meg også!