hits

juli 2013

Oppskrift - Jonas sin minipizza

 

Pizzaene ble ikke akkurat veldig mini, men de mettet og var VELDIG gode. Denne oppskriften holder til seks minipizza, noe jeg vil tippe gjør tre voksne mennesker stappmette. Jeg lagde fire litt større "minipizza" og ødela dermed hele konseptet. Hehe, det er så typisk meg. Livredd for at folk skal sulte. Jonas og jeg endte opp med å spise en hver og ble så mette at vi bare måtte gå å legge oss etterpå. Haha, vi var riktig nok litt trøtte fra før av, men etter å ha fylt magesekken med en overdose pizza, var middagslur eneste redning. Aldri sovet så godt i mitt liv! Kunne sikkert sovet til i morgen.

 
 

Du trenger: 10-12 dl hvetemel, 5 dl lunket vann, En pakke tørrgjær, En ts salt, En pakke kjøttdeig, Barbecue saus, En boks mais, Revet ost, Pizzakrydder.Slik gjør du:
1. Bland sammen det lunkede vannet, pakken tørrgjær, salt og ca 10 dl hvetemel.
2. Rør godt og du har deigen til pizzabunnen! Tilsett mer mel om det trengs.
3. Sett plast over og la bollen med deig stå et lunt sted i ca 30 minutt. Den skal heves til dobbel størrelse.
4. I mellomtiden setter du på ovnen på 225 grader og steker kjøttdeigen i en stekepanne.
5. Når deigen er blitt dobbelt så stor, drysser du over litt mel og heller den ut over kjøkkenbenken.
6. Finn frem et stekebrett og smør det med et tynt lag matolje. Dette for at pizzabunnen skal bli crispy på utsiden og myk inni. Har dere ikke prøvd dette før så må dere se å gjøre det. Pizzaen blir så GOD!
7. Del pizzadeigen i små "boller", legg to og to på stekebrett og trykk dem så flate som du vil ha dem.
8. Smør hver pizzabunn med et godt lag barbecuesaus før du fyller med kjøttdeig, mais, ost og krydder.
9. Stek pizzaene midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutt. Følg godt med da steketiden alltid varierer.

 
  

Så det godt ut eller? Dette må vel alle kunne like?

Antrekk - 310713

 I dag var det både sol og regn under dagens antrekks-shoot. Dere ser kanskje de små regndråpene på noen av bildene? Jeg trodde aldri jeg skulle si det, men jeg fikk faktisk en merkelig gledesfølelse da jeg kjente den første regndråpen treffe hodet mitt. Kristiansand trenger litt regn nå! Det en gang så grønne gresset ser jo ut som tørket høy.. Èn dag med regn er ok, men så ville det vært hyggelig om solen kom tilbake for å bli i noen måneder.. *Rettelse* Et halvt år til. Lenge leve sol og sommer! 

Denne toppen er egentlig løs rundt magen, men jeg syntes den var finere stram så jeg jukset litt! Av og til må det litt juksing til. Jeg strammet toppen bakfra og festet det løse stoffet med en strikk. Deretter dyttet jeg det hele inn under ryggen på toppen for å skjule det. Syntes det ble litt kult jeg!

 
Skjørt fra Topshop, Topp fra Bikbok, Sandaler fra Nelly, Armbånd fra Gina TricotLangt hår har jeg fått og.. SÅ fornøyd!

 

Har dere hatt en fin onsdag så langt?
Oppskrift på minipizza kommer også straks!

Kjærestekveld

Åh, så godt det er med slike kjærestekvelder en gang i blant. Jonas lagde middag til fire personer i går.. Vi var bare to. Heh! Det ble mye mat med andre ord. Dere ser kanskje haugen på tallerkenen under? Sånn går det når to matmonser lever under samme tak.

Nå skal jeg hive meg i bilen og kjøre til sørlandssenteret for å handle inn ingredienser til Jonas sin minipizza. Det var så mange som ønsket oppskriften så da får jeg bare se og prøve meg på den selv! Ellers er det jo onsdag i dag og vi vet vel alle hva det betyr? ANOTHER DIY!! Wuhuu.

 

Marthe:
Se litt naturlig ut! Det ser ut som jeg har sagt hold tallerkenen og smil!
Jonas: Det var jo akkurat det du sa!
Marthe: Ja, men det trenger ikke å se sånn ut.Vi må bare nyte smilet hans mens vi kan for HOLD DERE FAST... Jonas skal få regulering! Hehe, han kommer til å bli så skjønn. Helt siden Jonas var liten har han hatt et større underbitt. Det har ikke vært noe problem for han, men ettersom at det med årene kan vokse og bli enda verre, har tannlegene tilbudt han å operere kjeven "på plass". Han har sagt nei til operasjon i flere år (vi synes alle han er fin akkurat som han er), men nå har han altså bestemt seg for å gå gjennom den og få dette unnagjort.

MEN det er ikke noe som skjer over natten. Først må Jonas gå med regulering i et helt år og denne må han ha utenpå tennene. Hehe, ingen "skjult bak" regulering her i gården. Jeg kan selvfølgelig nesten ikke vente! Han kommer til å bli så fin med togskinner at.. <3 Håper aldri den gutten slutter å smile.

Me & You <3 Litt kliss må vi ha på slutten!

New in - Interiør

 Hurra! Da har Jonas og jeg endelig fått alt nytt på plass. Et bildedryss får dere under her! Hvis dere lurer på hvor noe av det jeg ikke allerede har nevnt er fra, så er det bare å legge igjen en kommentar. Jeg skal på jobb hvert øyeblikk, men jeg tar igjen all kommentarsvaring så fort jeg er hjemme igjen! 
Skohylle fra Europris, og toalettskilt fra Living

 
Skilt fra Princess, stråkurv fra Skeidar, og grått saueskinn fra Ikea 
Pynteputer, tau-gardinoppheng(?) fra Princess 
Klokke og You are my sunshine skilt fra Skeidar


Life is beautyfull skilt fra Skeidar


Te og kaffebokser fra SkeidarDisse to søte doskiltene kjøpte jeg faktisk i en bod i Thailand!
Hva synes dere om våre nye interiør-kupp? Ble det ikke bra? 

Interiørshopping - Check!

 

Tenk at samboeren er like glad i shopping som meg!? Drømmemann, jeg gjentar.. Drømmemann! Jeg kan da ikke vise alt på en gang! Jeg vil få det perfekt plassert i leiligheten først, og så heller vise det ferdige resultatet i morgen tidlig. Vi har kjøpt fire nye skilt, en gigantisk klokke som skal på stueveggen, nye pynteputer og ny kurv til å ha soverommets puter i. Ja så har vi fått en 3 meter lang blomst! Eller bør jeg kalle det et tre? Det er vel egentlig bare femti lange greinkvister som er surret sammen.

Jeg tror alvorlig talt at disse vil passe perfekt inn i stuen vår jeg! Åh, kan nesten ikke vente med å begynne på dette miniprosjektet. Jeg elsker interiør og jeg elsker forandringer! Hvor alle de ulike interiørvarene er fra skal dere selvsagt også få greie på i morgen. Håper det blir bra!

  Nå er det krabbefisking som står for tur. Wuhuu!
Kanskje det blir krabbefrokost i hagemøblene i morgen?

Antrekk - 290713

 *LYKKE* Dette har vært en av sommerens aller beste dager, og nå er den i ferd med å bli enda bedre! Jonas og jeg har handlet helt vanvittig mye fint til nesten ingenting. Vi var innom alle interiørbutikker vi har i Kristiansand og kjøpte med oss en hel hau nye pynteputer, skilter, klokker og dilldall. Dere skal få en smakebit på noen av innkjøpene allerede i kveld, men det endelige resultatet får dere nok ikke før i morgen. Vi har nemlig ikke rukket å innrede enda! Jonas og jeg dro rett fra shopping til middag hos svigers og nå blir vi bare hjemme i et par timer før turen går videre til Søgne hvor vi skal fiske krabber i mørket. Gjett om jeg gleder meg? Krabbefisking på nattestid er det beste med hele sommeren. Punktum.

 
Skjørt fra H&M, Topp fra Vero Moda, Sko fra Gina Tricot, Isadora leppestift farge 155 

Dere skal få litt bilder fra den fine dagen min om litt!
Ville bare dele antrekket mitt med dere først..

En senere vårrengjøringÅjada! Klokken elleve i går kveld fant Jonas og jeg ut at vi skulle totalrenovere leiligheten.. Ihvertfall så godt som det kunne gjøres! Jonas fikk som oppgave å rydde i alle skuffer og skap, mens jeg skrubbet dusj, kjøkken, klesskap og alle gulv. Vi kastet åtte stappfulle bæreposer med ting som lå liggende i skuffer som vi ikke hadde bruk for. Jeg fatter ikke hvordan alle disse produktene har fått plass engang!

Nå som leiligheten lukter R-E-N-T, skal Jonas og jeg ta oss en interiør-shoppingrunde! Vi har begge lenge snakket om å få litt forandringer i leiligheten, og i dag skjer det! Så fort dette innlegget er publisert, drar vi fra den ene interiørbutikken til den andre for å forhåpentligvis lage oss litt nye omstendigheter. 

Living, Skeidar, Home & Cottage here we come!!

Lørdagens festligheter


 

Se på den lekre gjengen da! Flere enn meg som gjorde noe hyggelig i går kveld? Jeg dro som allerede nevnt ut med jentene, og jeg koste meg sånn! Vi ble en hel gjeng hos Victoria som drakk voksenbrus, lo, pratet og koste oss. Etter flere timer dro vi videre på byen hvor det ikke var fullt så spennende. Utelivet i Kristiansand er ikke all verdens å skryte av så her foretrekker man langvarige vors og hjemmefester! Hehe. Litt bilder fra gårskvelden får dere under her. Savner de fine jentene mine allerede jeg.

Flere som hadde en hyggelig lørdag? 

Et etterlengtet morgenbadHva passer vel bedre enn litt jacuzzibading på en regnfull søndagsmorgen? Åh, for en fantastisk måte å starte dagen på. Spesielt etter en kveld med lørdagsfestligheter! Jeg koste meg glugg ihjel i går og jammen fikk jeg knipset noen bilder også fra kvelden. Mer om det skal dere få om litt! Jeg ville bare friste dere med noen jacuzzibilder først. Hihi. Heldige svigers som kan ta slike morgenbad hver eneste dag!*'

I dag har Jonas og jeg 3 år og 9 måneders jubileum!
Vi nærmer oss 4 år nå.. Hva skal vi finne på da tro?

Antrekk - 270713

 I dette øyeblikk er jeg mest sannsynlig å finne på Vero Moda. Jeg har forhåndsskrevet et innlegg med dagens jobbantrekk til dere! I kveld skal finkjolen på, for da er det Fest med stor F. Nesten hele jentegjengen skal ut på byen, og jeg kan nesten ikke vente! Gleder meg sånn til en ordentlig girlsnight. Dere må i mellomtiden ha en strålende lørdag. Jeg fikk aldri ønsket dere god helg før helgen allerede var her, men jeg håper og tror dere har hatt det bra likevel! Hehe. Viktig at gode lesere har det godt!

 
Både bukse og skjorte er fra Vero Moda, Pumpsene er fra Bershka, og Clutchen fra Glitter

God lørdag alle sammen!

SOMMERLIVET

Morn morn gode lesere! I går tok jeg meg rett og slett en fridag fra alt som het jobb og blogging. Jeg tok riktig nok en hel hau bilder, men pcen forble urørt og jeg må ærlig innrømme at akkurat det føltes skjønt! Dagen min startet med et kortere strandbesøk. Jonas skulle på jobb, men han ville gjerne rekke å ta seg en dukkert på Hamresanden først. Dermed ble jeg med dit før jeg senere dro tilbake med Cathrine. Etter mange deilige timers soling, dro Cathrine og jeg videre på jentekveld med nesten hele jentegjengen før vi avsluttet den fine fredagen med en dobbeldate. Strand, soling, bading, fine jenter, fine gutter. <3Jonas blir som et barn når han først får en time på stranden.. "Åh, dette er fantastisk! Se på meg nå Marthe! Jeg tar mageplask!! SE DA!" Jeg tror vi to er verdens lykkeligste mennesker på stranda.I LOVE SUMMER!

DIY - Et ødelagt smykke

 
 

Kall meg gjerne dronning av DIY! Jeg er visst helt i siget om dagen. Det må være de herlige leserne som motiverer meg! Hehe. I går klarte jeg dessverre å ødelegge et av mine splitter nye smykker. -Men vet dere hva? Alt skjer for en grunn! Da jeg så den sorte tråen løsne fra resten av smykket, fikk jeg en glimrende idè. Nøyaktig hva denne idèen innebar får dere se under her. Har dere et lignende metallisk smykke, så kan dere jo alltids prøve dette ut selv! Jeg ble faktisk STORfornøyd med resultatet.Du trenger:
Et metallisk smykke gjerne med litt bredde 
En eller to farger med trå
Superlim
Saks

 
 

Slik gjør du:
1.
Start med å finne frem en fin farget trå. Sørg for at du har en hel "rull" med sytrå å jobbe med. Surr denne tynne tråen av rullen. Litt om gangen slik at ikke tråen blir full av knuter. Jeg tok ut 4-5 meter trå av gangen, og brettet den helt til jeg satt igjen med en lengde på ca 30 centimeter. Nå vil det være mye enklere å surre den rundt smykket!  
2. Lim dem ene enden av den brettede tråen midt på baksiden av smykket.
3. Når limen har tørket, begynner du å surre tråen rundt og rundt smykket til tråen tar slutt. Lim den andre enden på samme måte på baksiden av smykket. Det virker kanskje avansert når jeg skriver det, men alt er veldig logisk når man sitter med smykket i hånden.
4. Blir du lei av fargen på tråen så kan du alltids tilføye en ny farge slik som meg!
5. Gjenta denne prosessen til du har surret trå rundt hele smykket.Kort forklart: Brett trå, lim første ende på baksiden, SURR, lim andre ende på baksiden.. Gjenta! Her ser dere smykket før det ble ordentlig ødelagt..

Hva synes dere? Alt kan fikses med litt kreativitet eller hva?

Last Faves!Nå er det på høy tid med en oppsummering av mine siste antrekk! Jeg har hatt en super dag på jobb, og har planer om å ha en minst like bra kveld! Håper dere har det samme. Her får dere noen favoritter fra de siste dagene av juli. Falt et av antrekkene bedre i smak enn de andre så legg gjerne igjen en kommentar og fortell meg hvilket du likte best! Jeg blir aldri lei av tilbakemeldinger vet dere!

 
 
 
 
 
 
 
 Mitt favorittantrekk må være det med det sorte skjørtet.. LOVE!
Lurer dere på hvor klærene er fra så nøl ikke med å spørre.

Love is in the airMarthe: Jeg kan ikke huske sist vi spiste middag sammen. 
Halvannen time senere...
Jonas: Jeg kjøpte roser til deg.. Og sent i kveld skal jeg lage middag til oss!

 Har jeg nevnt hvilken drømmemann jeg har kapret meg? Ønskene mine oppfylles jo før jeg har rukket å ønske meg dem! For en mann. Da Jonas kom hjem fra trening klokken 22.00 i går kveld, la jeg fra meg pcen og koste meg med godgutten og hans alt for deilige middag. Vi må bli flinkere til å spise de gode middagene våre igjen. I går var det Jonas sin hjemmelagde minipizza som sto på menyen og fy søren så godt. Jeg forstår ikke hvordan han kan få en så enkel rett til å bli noe så smakfullt! Det må være en eller annen magisk ingrediens.. Tusen takk for at du gjør livet mitt fantastisk Jonas. <3

Jeg skulle vel egentlig bare innom for å sørge for at alle står opp på riktig ben i dag. Det har nemlig jeg gjort! Jeg skal straks av gårde for å åpne butikken, og på Vero Moda skal jeg kose meg helt til fire. Deretter må selvfølgelig dere oppdateres før jeg drar videre i et lite intervju angående bloggingen. Dette blir en god dag dere! Forhåpentligvis avsluttes den med en sen, hyggelig dobbeldate. Love is in the air!

 Ha en fantastisk torsdag og nyt finværet dere som har det!

DIY - Blomsterkrans til hår

Blomsterkranser for hår har virkelig vært det store denne sommeren. Jeg har sett flere butikker selge både små og store varianter, men nå som jeg selv bestemte meg for å gå til innkjøp av en krans, var alt selvsagt utsolgt. Er ikke det typisk? Dermed måtte jeg rett og slett bare lage min egen!

Sent i går kveld dro jeg på sørlandssenteret for å handle inn på både falske blomster, superlim og elastisk bånd. Blomstene jeg har tatt i bruk er fra Home & Cottage, men jeg er sikker på at de også selger falske blomster på Upstairs og Plantasjen. Det elastiske båndet kjøpte jeg på Panduro for rundt 30 kroner.Du trenger:
Elastisk bånd
Superlim
Falske blomster
Saks 
 

Slik gjør du:

1. Ta frem det elastiske båndet og mål det rundt hodet. Det skal sitte stramt over håret, men heller ikke for stramt. Når du har funnet lengden, klipper du og limer endene av båndet sammen.
2. Finn nå frem de falske blomstene og klipp av "stilken" på hver og en av dem.
3. Lim en og en blomst på hårbåndet. Sørg for at du bruker en god superlim!
4. La limen tørke før du tar hårbåndet i bruk. Du er ferdig!Vips nå følger også DU blomsterkrans-trenden! 

Jeg rakk dessverre ikke å krølle håret til resultat-bildene. Jeg hadde så lyst til å ta noen fine bilder med blomsterkrans og store bølger i håret. Åh, det må være det fineste på jord! Kanskje dere lesere vil prøve dette? Selve "kransen" tar jo bare 10 minutter å lage. Det er krøllingen av håret som tar tid. Hehe! 


Nå hva synes dere? Det blir jo ikke enklere!

Antrekk - 240713

 

Hei og hopp! Har dere hatt en fin onsdag så langt? Jeg kom akkurat inn døren fra jobb og dagens lille antrekkshoot, og skal nå sette meg ned med DIY innlegget dere sikkert har ventet på i hele dag!

Dagen i dag har gått i ett. Vanlige mennesker står opp om morgenen, gjør seg klare til jobb, jobber og drar slitne hjem for å spise middag og slappe av. Noen ganger skulle jeg ønske at nettopp dette var mitt liv, men som oftest er jeg evig takknemlig for at min hverdag er annerledes. Jeg står opp, løper rundt i stua som en tulling for å rekke å planlegge, fotografere, redigere og publisere før jobb. Deretter drar jeg på Vero Moda, jobber. -Og etter 6 timer i butikken råkjører jeg hjem for å pynte meg enda mer, knipse antrekksbilder, diverse andre bilder, redigere, skrive og publisere igjen. Er du den personen som foretrekker å hive på joggebuksa etter en lang og slitsom arbeidsdag så er ikke blogging noe for deg! Hehe. Heldigvis elsker jeg å ha noe å gjøre til enhver tid. Slappe av kan man gjøre om natten!  
Bukse og genser fra Gina Tricot, Sko fra Aldo, Jakke fra Nastygal, Smykker fra Bikbok 

Smakebit på dagens DIY

God morgen! Jeg har allerede satt i gang med denne onsdagens DIY prosjekt jeg! Noen som gleder seg? Jeg skal på jobb om en liten halvtime og rekker derfor ikke å skrive innlegget ferdig, men jeg må ihvertfall gi en liten smakebit på hva dere har i vente. Hihi, håper innlegget faller i smak!

 Dette var utrolig koselig å holde på med på morgenkvisten!
Det blir litt sene oppdateringer på dere, men vi skrives etter jobb i kveld.

Life of a blogger!Marthe:
Hvis det kommer et fly inn for landing nå så kaster du bikinitoppen og vender deg mot det!
Cathrine: Nei!! Stranda er full av folk. Noen kommer til å se meg!
Marthe: Nå må du stille opp Cathrine! Bloggen trenger et slikt bilde.
Cathrine: Åååårh! Hva gjør jeg ikke for den bloggen!!Hehe, sånn er det å være på stranda med meg! Det kom aldri noe fly inn for landing, men jeg fikk henne til å kaste toppen likevel! Hihi. Neste gang skal jeg sørge for å få med et fly også. Jeg vet ikke hvor jeg har denne idèen fra, men jeg mener jeg har ledd meg ihjel av et lignende bilde et sted.

Vi var ikke helt sikre på om det egentlig var lov å grille på denne tiden av året. Derfor la vi like godt grillen nærmest PÅ vannet. Haha, dette var utrolig smart.. Helt til første bølge kom. Jeg tror vi begge var svært takknemlige for at grillribben ikke behøvde mer enn 30 sekund på å bli gjennomstekt.

 

Nok en nydelig dag med en nydelig venninne..
SOMMER, I LOVE YOU! <3

Antrekk - 230713For en nydelig dag det har vært! Jeg blir så glad. Dagen startet med en liten antrekkshoot og deretter dro Cathrine og jeg på Hamresanden i Kristiansand. Byens fineste strand! Her ble vi liggende i tre timer og kose oss med både soling, bading og grilling. Åh, så skjønt. Litt bilder fra de herlige timene kommer!Men aller først .. Todays outfit!

  
Skjørt fra Thailand, Skjorte fra Vero Moda, Sko fra Zara, Briller fra Nastygal, leppestift Isadora 155Likte dere antrekket? Det ble litt høstfarger på meg i dag.
Jeg vet dere har ferie, men jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger!

Gjør en gammel topp ny!

 

God morgen! Eller formiddag? Jeg skal ut og knipse antrekksbilder til dere hvert øyeblikk, men først vil jeg vise dere dette andre plagget som fikk en liten DIY makeover på søndag! Jeg ble så fornøyd! Ante ikke at litt klorin kunne gjøre et gammelt klesplagg til noe så spesielt. Jeg håper dere liker innlegget og vil teste ut prosjektet selv. Dette er jo gjort på en,to,tre! Nå blir det mange DIY innlegg på dere her. I morgen er det onsdag igjen og da har jeg et helt annet prosjekt på lur! Hihi, masse å glede seg til..Du trenger:
Klorin
En gammel topp
En tom sprayflaske

 Slik gjør du:
1. Start med å fylle den tomme sprayflasken din med klorin. Fyll den ca halvfull. 
2. Ta med deg plagget du ønsker å bruke utendørs. Klorin lukter ikke særlig godt!
3. Legg toppen flatt på asfalten og gi den et spray der du måtte ønske litt farge.
4. Etter 20 sekund skal du kunne se hvor klorindråpene har truffet. De vil allerede nå ha fått farge.
5. Ser du ingen forskjell etter 20 sekund så har du valgt et stoff som ikke farges av klorin. Du må da velge en annen topp. Jeg gikk selv til innkjøp av tre billige h&m topper som jeg skulle eksperimentere med, men ingen av dem ville reagere på klorin og dermed skjedde det nada da jeg sprayet dem.
6. Spray toppen med en skvett av gangen og vent 10-15 sekund for å se hvordan resultatet blir. Ikke bare spray i vei og risiker at hele toppen blir oransje. Ta deg god tid så blir toppen din perfekt! 

Hva synes dere? Noen som har prøvd dette før?

Mine siste innkjøpJeg vet ikke om jeg skal le eller grine over at høstklærene allerede er ankommet butikkene. Sommerkjoler og shortser kom jo så tidlig som i februar.. Nå er det på tide å handle inn høstgarderoben dere! Tenk på det! Vinrødt, militærgrønn, sennepsgul, og jordfarger.. Det samme gamle som gjelder hver eneste høst. Nei, i år håper jeg på en eller annen splitter ny, supermorsom høsttrend. Noe vi aldri har prøvd før. JA! Frem til denne trenden kommer, velger jeg å tviholde på de livlige sommerfargene, magetopper og høytlivshortser så korte at stumpen nærmest faller ut. Hehe! Lenge leve sommeren. Disse herlige sommerplaggene fikk bli med hjem etter lørdagens jobbvakt. Den hvite kjolen med striper gikk jeg faktisk med på jobb i dag! Ellers har jeg visst fått en veldig greie for skinnskjørt. Looove it! Vi har to varianter på Vero Moda nå og jeg har kjøpt dem begge. Hihi!

  Var det noe her som falt i smak?
De store høstplaggene får vente litt til!

Antrekk - 220713

 

Dagen i dag har bare gått i ett. Vekkerklokken sto på "litt for tidlig", så Jonas og jeg kunne rekke å dra til politistasjonen og anmelde lørdagens lille "Hit and run" bilkollisjon. Deretter var det bare å kaste i seg frokost og råkjøre til jobb på Vero Moda hvor jeg ble til seks i ettermiddag. Nå sitter jeg i stuen og redigerer på bilder til dere, og om en times tid er jeg forhåentligvis på løpetur. Jeg forstår ikke hvordan jeg orker alt selv engang! Hehe. I morgen har jeg ordnet meg fri og da har jeg bestemt meg for å være dronning av blogging! Men NÅ er det på høy tid med et lite antrekk her på bloggen. Jeg skiftet til noe mer jobbvennlig da jeg dro på Vero Moda, men jeg gikk ihvertfall slik i byen til morgenen i dag!  
Jeffrey Campbell HERFRA, Topp HERFRA, Shorts fra Bikbok, Clutch og solbriller fra Gina Tricot

Sunday is for relaxingDerfor gjorde jeg nettopp det! Ihvertfall fra ettermiddagen og utover. Så fort Jonas var ferdig på jobb, dro vi fire stykk til Skottevik camping for å sole oss, bade og bare slappe av i et par timer. Åh noe så deilig! Jeg hadde tenkt til å ta antrekksbilder på veien og kom derfor fullsminket i bikini, men etter toppen 30 minutt hadde Jonas bokstavelig talt kastet meg på sjøen.. Jeg burde vel ha sett den komme.  

Utrolig nok var det så skjønt at jeg måtte hoppe uti en gang til etterpå. Jeg er så ufattelig glad for at vi har rene tropeuken forann oss i Kristiansand! Aldri vært så glad over værmeldingen i mitt liv. Jeg jobber riktig nok hver dag, men jeg skal nok få klart å presse inn noen timer med soling likevel. MÅ NYTE VARMEN! Før den forsvinner for godt. Det er jo disse ukene man venter på hele året!

 

Livsnyter en og livsnyter to.. LOVE IT! 

Hvis ikke hun er nydelig så vet ikke jeg!
Håper dere lesere også fikk en fin søndag med sol og varme.

Ukens DIY - Ombre Shorts

 

Dere husker kanskje den søte shortsen jeg lagde i forrige DIY innlegg? Vel, i dag ville jeg nok en gang prøve meg på bleking, og for å ikke ødelegge en av favorittshortsene, valgte jeg å ta i bruk den samme shortsen. Heldigvis (takk og lov) ødela jeg den ikke! Den ble bare enda finere om jeg får si det selv! Hihi. Storfornøyd med dagens DIY. Jeg prøvde meg faktisk på to plagg og begge resultatene ble geniale!Du trenger: 
Solskinnsvær
En dongerishorts
En tom sprayflaske
Klorin

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å fylle den tomme sprayflasken din med klorin. Fyll den ca halvfull. 
2. Tilsett så en liten skvett vann. Jeg hadde sikkert ikke en halv dl vann engang. Bare litt!
3. Rist flasken og du har blekemiddelet klart! Nå er det bare å starte med sprayingen.
4. Ta med deg shortsen du ønsker å bruke ut i sola. Klorin lukter dessverre ikke blomster og fred.
5. Legg shortsen på bakken og spray nederste del med blekemiddel. Jobb deg oppover til du har gjort ca halve shortsen våt. Spray nederste del gjennomvåt, og spray et tynnere lag øverst slik at fargene jevner seg og resultatet blir pent. Du vil ikke ha en hard strek mellom dongerifargen og blekemiddelet.
6. Når du har sprayet shortsen både forann og bak legger du den bare til tørk i sola. Etter ca 30 minutter vil du kunne se at shortsen lysner. Etter 2 timer var shortsen min hvit. Denne prosessen vil gå mye saktere hvis du ikke har shortsen i sola så gjør dette en dag du har finvær i hjembyen din!For litt svakere effekt, spray ikke shortsen søkkvåt som meg!

  

2 timer senere..

Nå må den bare vaskes! Litt skitten etter å ha ligget på bakken.
Hva synes dere? Dette er jo superduper enkelt!

Nettverksproblemer og bilkollisjon

Hvem har seriøst nettproblemer i tre dager? Jeg visste ikke at det gikk ann å ha slike tilkoblingsproblemer over så lang tid i 2013. Jeg har kjørt til Cathrine for å oppdatere dere de siste dagene, og i går måtte Cathrine komme med nettet sitt til meg så jeg i det minste kunne sjekke mail før jeg skulle videre på jobb. Nå fungerer mitt eget på mystisk vis igjen, men jeg aner ikke hvor lenge det varer denne gang.

 Gjett hva jeg gjorde i går? Alle mine venner og bekjente inkludert Jonas var på palmesus (strandfesten vi årlig har i Kristiansand), mens jeg satt hjemme og hysterisk prøvde å få unnagjort litt bloggarbeid. Etter å ha prøvd ALT for å få til det forbaska nettet, ga jeg opp og dro på en lang løpetur i stedet.

Da klokken nærmet seg et, skulle jeg hente Jonas fra byen og gjett om dagen min ble bedre da? Jeg sto i et lyskryss og ventet på grønt da bilen forann bestemte seg for å rygge i full fart ned og rett i fronten min. Denne gang ble det langt mer skader enn da Cathrine forsiktig gjorde det samme. Som om ikke dette var bedrident nok så stakk bilen av like etterpå. Heldigvis tok jeg bilnummeret og ringte politiet med det samme. På mandag får vi kjøre opp på politistasjonen og anmelde saken. For en dag.

Det var en gang en splitter ny, og fin bil...
Jaja. Heldigvis ble ingen skadet denne gang heller!

Love my life!

 Hvis ikke dette er livet så vet ikke jeg! Hver dag skulle vært som denne. Catrhine og jeg dro til Skottevik camping hvor vi klatret over berg og stein for å komme til et nydelig sted rett ved sjøen. Vi hadde tatt med både pølser og engansgrill, men ettersom vi glemte å kjøpe lighter ble det chips, kjeks og jordbær til middag i stede. Hehe, pyttsann! Magen fikk i seg noe godt og det var det viktigste. Bading ble det jammen meg også! Vi lovet hverandre å ta tre svømmetak ettersom radioen sa det skulle være hele 18 grader.. Vel, DET var en løgn. Jeg mistet følelsen i både rumpe og lår, men et løfte var et løfte!

 

Nå er det straks tid for dobbeldate.. Elsker livet!

Antrekk - 190713

 Okei, dette var VARMT. Det er meldt 26 grader i dag, men i Kristiansand betyr det 30 ekstreme hetegrader. Puh, dette antrekket får heller vente til kveldens dobbeldate! Nå skal jeg hive på bikinien og ta med meg Cathrine på stranda. Vi skal kose oss med soling, jordbær og snikksnakk.

Kanskje mimre litt fra den herlige Osloturen vår?
 
Sko, veske, topp og belte fra Gina Tricot, Bukse fra Bikbok, smykke fra Vero Moda

Dette været må man ikke finne på å kaste bort.
Nå skriker kroppen min etter litt sol.. Ha en flott dag!

Feriemodus - Check!

 

Det ble ingen strandbesøk på oss i går! Akkurat i det jeg skulle gå ut døra, begynte det å regne. Det var bare noen dråper, men skyene forble i et par timer, og til slutt ble det for sent. MEN Jonas og jeg koste oss med middag og norske jordbær vi! Heldigvis har vi aldri hatt problemer med å finne måter å kose oss på.Da kvelden kom, dro vi på kino for å se Z World war med Brad Pitt.. I 3D! Veldig greit med 3D når kjekkaser har hovedrollen merker jeg. Man føler liksom at skuespillerne kommer litt nærmere. (<3!) FOR en fantastisk film. Dere er bare nødt til å se den om dere ikke allerede har gjort det. Umulig å misslike..Kinoantrekket må også komme med! Hehe, med 3D briller..Hadde dere en fin torsdagskveld?
Ønsker alle sammen en GOOOD HELG!

En kommende student!

Dere leste riktig! -Og jeg er SÅ gira! Jeg vet ikke hvorfor, men så fort jeg leste "Tilbud - Kommunikasjon og visuelle medier", så kom studielysten tilbake. Kanskje jeg endelig har funnet noe som passer meg og mine interesser? Jeg håper det. Det er så forferdelig kjedelig å ikke vite hva man vil med livet.

UIA here i come.. Denne gang er det tekst og medieanalyse som skal studeres, og jeg gleder meg masse til å lære noe nytt. Bilde, tekst, lyd, video og tv produksjon er alt sammen noe jeg kunne tenke meg å jobbe innenfor senere i livet. Jeg skal kun gå et år i første omgang, men faller det i smak så kommer jeg helt sikker til å søke meg inn på noe lignende de neste årene også. Kanskje jeg til og med har truffet et studie som det faktisk er mulig å kombinere bloggen med? *Krysser fingre og tær*.

 

Marthe: Åh, jeg gleder meg til dette jeg!
Jonas: Har du spist i dag? 

En SMÅgiret, kommende student! Hva har dere kommet inn på?
Ikke spør hva jeg gjør med fingrene.. Gudene vet!

Antrekk - 180713

 

God dag alle sammen! Jonas og jeg kom akkurat inn døren fra en liten antrekks-shoot. Vi har begge fri fra jobb i dag og skal derfor på stranden etterhvert, men aller først er det på høy tid med en liten bloggoppdatering. Etter jobb i går, dro jeg med hjem et splitter nytt blyantskjørt. Jeg trodde ærlig talt at jeg skulle se ut som en kjerring i det, men så fort hælene kom på, følte jeg meg som en fin liten frøken! Aldri hatt noe lignende før, men jeg likte det virkelig! Hva mener dere? Yes or no?   

Hele antrekket er fra Vero Moda! Skoene er fra Nelly.
Nå ble det et langt bildedryss på dere i dag også!

Behind the scenes

NÅ er jeg endelig tilbake! Jeg kom hjem fra gårsdagens andre shoot klokken tre i natt og så var det opp til jobb halv ni om morgenen. Nå har jeg akkurat kommet inn døren og heldigvis skal jeg nå slappe av med litt blogging! Jeg har gledet meg sånn til å fortelle om den fine gårsdagen min. FOR en fantastisk dag! Åh som jeg koste meg. Aldri møtt slike "høye på livet" fotografer i hele mitt liv. -Men nå har jeg riktig nok ikke møtt veldig mange fotografer heller. Hehe. Jeg lo så tårene rant hele dagen.Dagen min startet med et hyggelig frisørbesøk på Adam og Eva i Kristiansand. Der sørget >Alberita< for at håret mitt så smashing ut. Frisyren holdt hele dagen, så tusen takk for hjelpen! Bloggen hennes kan dere besøke HER. Jeg fikk til og med satt på falske vipper for anledningen! Åh, det ble så fint..

 

Deretter gikk turen videre på shoot. Fotograf Fredrik Warbo, og hans assistent + alt mulig mann Jonas, kjørte oss opp til Ravndalen for å knipse litt portrettbilder. Håper og tror at vi fikk flere gode bilder der! Deretter dro vi videre til sentrum hvor vi knipset nærmere 1000 bilder på mange ulike locations. Assistent Jonas fikk tatt noen "behind the scenes" bilder med mitt kamera underveis, men jeg skal også vise dere en morsom video etterhvert. Guttene filmet like mye som de fotografterte, så nå har jeg på følelsen at de har en enorm redigeringsjobb forann seg. Et langt bildedryss fra den fine dagen min får dere under!*Jonas får øye på en svane*
Jonas: Woaw! Nå fikk jeg en glimrende idè!
Marthe: Hva går den ut på?
Jonas: Har du noen gang holdt en svane før?
Marthe: ..... 

Det var ihvertfall ingenting å si på engasjement og kreativiteten til disse guttene. Fredrik klartet opp flere meter høye stolper og basketballkurver for å få fotografert fra ulike vinkler.

*Fotograf Fredrik bruker fem minutt på å klatre opp basketballkurven*
Fredrik: *Pust og pes* Sånn nå kan jeg ta bilde av deg ovenifra når du kaster ballen!
Marthe: Men nå får jeg sola rett i ansiktet? Blir det bra?
Fredrik: Waow! Jeg har klatret opp på feil side av banen.

Lik gjerne Fredriks facebookside HER. Eller ta en titt på hjemmesiden HER 
Tusen takk for en kjempefin dag gutter! Dere kan flytte inn hos oss anytime!

Fra en shoot til en annen!

God kveld kjære lesere! Jeg hadde vel egentlig konkludert med at jeg var nødt til å ta meg bloggfri i dag, men den forbaska samvittigheten tar overhånd vet dere. Om ikke noe mer, så må jeg ihvertfall få gi en lyd ifra meg! Jeg lever fremdeles hvis noen var i tvil om det. Jeg har faktisk hatt en helt fantastisk dag. Vi har fotografert og kost oss i hele åtte timer, og nå er jeg bare hjemom for å sminke meg på nytt. Jeg skal nemlig ut igjen hvert øyeblikk for en ny shoot! Min første natte-shoot! Dette blir veldig spennende merker jeg! Lover å vise bilder og fortelle dere alt om dagen min i morgen. Til min store forferdelse (neida), så har vi også filmet i dag. En 4-5 minutters videosnutt kommer etterhvert. MASSE å glede seg til!Håper dere har det bra! Gode, tålmodige leserne mine. <3
Alle kommentarer fra det siste døgnet vil bli besvart i morgen!

Premieredato på Fifty ShadesGod kveld! Da var jeg hjemme igjen etter et svært så hyggelig cafèbesøk. Vi fikk delt litt inspirasjon og idèer til morgendagens shoot. Gleder meg ordentlig jeg nå! Frisørtime med styling bestilte jeg i pausen på jobb, så nå gjenstår det bare å finne antrekkene. Det blir nesten som å pakke tenker jeg! Jeg har på følelsen at dette vil ta omtrent hele natten. Hehe, neida.. Joda. Troor det er på tide med et nytt klessalg.

 

Har dere fått en fin start på den nye uken? Jeg håper det! Hvis ikke så kan jeg kanskje hjelpe med å forbedre dagen? Jeg har nemlig en gledelig nyhet til dere! Mange visste det nok allerede, men for dere som er like sent ute som det jeg er.. Premieredatoen for Fifty Shades of Grey filmen er satt til 1 august 2014! Ja det er lenge til men... *GLEDESHYYL!* Jeg skal kjøpe kinobilletter i bursdagsgave til meg selv. Det er ihvertfall helt sikkert og visst. 1 august 2014 er ihvertfall mitt liv fullkomment.  

Nei jeg er ikke naken.. Syntes bare bildet var så fint!

Nå får jeg sette i gang med natte-arbeidet. Sweet dreams!
Dagens antrekksbilder får dere heller få flere av i morgen.

Bokstavelig talt en superwoman

Jeg må slutte å slumre på vekkerklokka om morgenen. Det skaper kaos for resten av dagen min. Jeg måtte rekke et lite blogginnlegg før jobb, noe som resulterte i null frokost + råkjøring (unnskyld bestemor). Likevel klarte jeg å komme et par minutter for sent. Arh! Det må være det verste som finnes. 

Nå har jeg akkurat kommet inn døren og er på vei ut igjen hvert øyeblikk. Jeg har et møte med to hyggelige fotografer i kveld! I morgen er det nemlig photoshoot på gang. Tipper jeg kommer til å sitte oppe i hele natt og sette sammen antrekk og vaske på extentions. Alt dette bare pga den dumme alarmslumringen! Aldri mer. Heretter skal jeg være superwoman fra minuttet vekkerklokken ringer. Apropos superwoman.. Hva synes dere om meg som en superhelt? Hehehe. Jeg ler meg ihjel!

 

Skjønne Irlin har tegnet meg, og flere andre toppbloggere som superhelter. Er hun ikke flink? Herlighet, er det noe som fascinerer meg så er det mennesker som kan tegne. Tusen takk for en deilig oppmuntring Irlin! Ta gjerne en titt på bloggen hennes HER. Kanskje er du så heldig å få en tegning du også?

 
 

Jeg er på flere av bildene. Noen som kan finne meg?
Kan dere navnene på de andre bloggerne?

GOD MANDAG!God morgen kjære lesere! Jonas og jeg hadde en fantastisk kveld i går. Jeg slumret litt for lenge på vekkerklokken til morgenen i dag at jeg ikke rakk å redigere verken gårsdagen eller morgenens bilder, men jeg oppdaterer dere med litt av hvert så fort jeg er ferdig på jobb. Jeg blir å finne på Vero Moda i dag hvis noen har lyst til å handle eller bare komme og hilse på. Hihi, like stas for meg hver gang vet dere.Flere antrekksbilder kommer også senere.
Nå må dere ha en god mandag så lenge!

Biff toppet med urtesmørTror dere Jonas blir glad for å få denne retten servert i kveld? Jeg håper det! Jeg har laget biff av indrefilèt toppet med urtesmør, hvitløksmarinerte chips, grillet maiskolbe og fylte paprika. I paprikaen har jeg lagt cherrytomater sammen med knust hvitløk og basilikum. Håper bare alle de gode smakene klaffer! Da tror jeg vi har et helt nydelig måltid i vente. Som dere kanskje skjønner så ble jeg nødt til å lage min porsjon på forhånd. Slik er det når man er blogger og avhengig av dagsslys til fotograferingen. Hehe, jeg lager Jonas sin tallerken fersk og varmer opp min egen. Smaker helt sikkert like godt oppvarmet!

 

Du trenger - 2 personer:
3 store poteter 
4 fedd hvitløk knust 
1 pakke margarin
Litt sitronpepper
2 biffstykker
1 paprika
1 pakke cherrytomater
1 fersk basilikumplante
1 halv sitron
2 Maiskolber
3 ss most hvitløk på boksSlik gjør du - Potetene:
1.
Skjær potetene i tynne skiver som vist på bildene.
2. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg skivene på.
3. Legg en bit smør på hver potet og stek i ovnen på 200 g i 3 minutt.
4. Nå som smøret har smeltet utover skivene, kan du helle over litt knust hvitløk fra boks. Disse boksene med helmost hvitløk fås kjøpt på alle dagligvarebutikker. Jeg brukte ca tre spiseskjeer. 
5. Strø så over litt sitronpepper. Stek potetene midt i ovnen på 200 g til de er gyllenbrune.

 
 

Slik gjør du - Fylte paprika:
1. Del hele pakken med cherrytomater i to eller fire.
2. Finhakk en ny håndfull basilikumplante.
3. Knus 2 fedd med hvitløk og bland alt sammen.
4. Del paprikaen i to, og skjær den helt hul. Fjern alt av frø.
5. Legg tomatblandingen i den halve paprikaen og stek midt i ovnen på 200 g i ca 15 minutt.Slik gjør du - Urtesmør:
1. Finhakk en håndfull med basilikum.
2. Legg 2 ss valgfritt smør i en skål og hell over den finhakkede basilikumen.
3. Tilsett saften av en halv sitron og 2 knuste hvitløksfedd. Rør godt og smak til med pepper!

 

Biffsteking er jeg ingen ekspert på, men jeg kan ihvertfall fortelle hva som fungerer for meg. Jeg steker biffen i en stekepanne på veldig høy varme i kun et par minutt. Deretter skrur jeg varmen nesten helt ned og lar biffen bare ligge i noen minutter. Gjerne også med lokk over stekepannen. Har jeg en tynn/middels tynn biff så fungerer dette hver eneste gang. Kjøttet smelter alltid på tungen! -Men har du veldig tykke kjøttstykker så må du nok ha høyere varme litt lengre. Kanskje noen av dere er eksperter på biff?Maiskolbene krydrer jeg før jeg har dem i ovnen på 200g i 20 minutter.
Så det ikke deilig ut? Håper middagen faller i smak.

I'M ENGAGED!JEG ER FORLOVET!Huff, nei nå må jeg slutte. Jeg tipper jeg knuser 1000 unge jenters hjerter når jeg forteller at jeg bare tøyser med dere. Jeg tror ihvertfall ikke jeg er forlovet. Hehe! Det eneste som møtte meg da jeg kom hjem fra Stavanger, var denne nydelige ringen. Den sto på stuebordet og ønsket meg velkommen hjem. Dere kan tro jeg ble glad. Den er jo perfekt! Hvitt gull, helt enkel, med en passe stor stein. *ELSK!*Jeg kan vel ikke skryte mer av Jonas nå? Hehe, da blir han vel innbilsk.NÅ er det min tur til å overraske godgutten!
Kitchen, here i come.. Biff slår vel aldri feil hos mannfolk?

Todays hair - Classy updo

 I dette øyeblikk sitter jeg på toget på vei hjem fra Kristiansand. I morgen skal jeg tilbake på jobb igjen. Tenk nå er det halvannen uke siden jeg så Jonas! Det skal bli så godt å se godgutten igjen. Han kom jo hjem fra reisen sin allerede på torsdag han! Åh, gjett om jeg skal stelle i stand til romantisk aften når Jonas kommer hjem fra jobb i kveld. Kjenner jeg gutten rett så har han allerede sørget for at leiligheten ser strøken ut. Hihi. Jeg slo virkelig på stortromma da det gjaldt å finne drømmemannen.

Over til denne classy updo frisyren! Dette var faktisk noe jeg lærte meg da jeg var i Thailand. Jeg vet ikke om dere husker disse diamant og perlespennene jeg kjøpte mens jeg var der nede? Nå hadde jeg ikke med disse til Stavanger, men frisyren fungerer fint uten dem også. Under får dere den enkle oppskriften med steg for steg bilder. Lurer dere på noe, så er det selvfølgelig bare å spørre!

 
 

Classy updo - Slik gjør du:
1. Sett håret opp i en middels høy hestehale.
2. Bruk fingrene til å lage et slags hull rett over hestehalen.
3. Dytt hele hestehalen nedi hullet. Bruk speil for finest mulig resultat.Har du en pen spenne så dytt gjerne enden nedi hullet og la pynten stikke opp. Da vil du få en enda mer elegant frisyre. Dette kan jeg alltids vise dere ved en annen anledning! Nå hva synes dere om frisyren?

Ryan Keith - I'm in love!

 Denne N-Y-D-E-L-I-G-E saken brukte farmor da hun var 35 år gammel. Det er bare så vidt jeg kommer oppi den, men jeg fikk likevel lov til å ta den med hjem til Kristiansand. Farfar kjøpte den til farmor da han var på reise med jobben, og de siste 30 årene har kjolen ligget nedpakket på farmors loft.

Galskap! Jeg skal bare vaske av litt flekker og loftslukt før jeg kjører photoshoot med den på.. Ja for dere MÅ se den på. Den var.. fantastisk! Følte meg som en brud! Med en cowboy inspirert hatt, får kjolen èn look, men med oppsatt hår og en lys trå i stedet for den brune, vil kjolen få en helt annen side.  

Hihi! Var den ikke aldeles nydelig? I'm in looove.
Hadde vel aldri funnet noe lignende i butikken i dag!

Antrekk - 130713

 Jeg kan ikke annet enn å nynne på Grease sanger i dette antrekket. Dette må være den beste buksen jeg har hatt på meg i hele mitt liv. Fy søren så fantastisk. Jeg prøvde den i knallrød da vi var i Oslo, men klarte på mystisk vis å vente med å kjøpe den til jeg kom hjem.. Da jeg fikk øye på den i sort på Bikbok i går, hoppet jeg av glede. Jeg tror jeg har fått meg en ny favorittbukse! 299 kroner for denne drømmen..

 
Pumps fra Bershka, Bukse og briller fra Bikbok, Skjorte fra Lindex, Jakke fra www.nastygal.comHåper dere har hatt en fin lørdag så langt.
Det har ihvertfall jeg! Familietid <3

DIY - Blondedetaljer

 

Da farmor og farfar ryddet ut av Oldemors loft, fant de en rekke blonder, frynsebelter, knapper og nåler. I stedet for å kaste alt sammen, så gav de det til ei som garantert vil kunne få nytte av det.. MEG! Hihi, for to dager siden dro jeg med meg to stappfulle bæreposer av stoff, silketråer og diverse som jeg kan få bruk for i mine fremtidige DIY prosjekt. En stoffbit koster jo en formue på butikken i dag!Du trenger:
En gammel shorts
Frynser/blondestoff
Saks
Superlim

 
 

Prøv, mål, klipp, lim.. Prøv, mål, klipp,lim...Slik gjør du:
1. Finn frem stoffet du ønsker å bruke og prøv deg frem! Legg stoffet litt rundt på shortsen bare for å se hvor det blir penest å lime det på. Når du finner ut hvor du ønsker å plassere stoffbiten, klipper du den perfekt til. Ta så i bruk limen, og sørg for å bruke en god superlim som ikke tørker på et tiendelssekund. 
2. Aller først limte jeg frynsetråer på sidene av shortsen. Deretter valgte jeg å lime to blondebiter på lommene bak, og en blondebit inni lommen på fremsiden av shortsen.
3. Restene av frynsetråene valgte jeg å bruke som et søtt belte!
4. Husk på at det ikke gjør noe om stoffbitene du velger å bruke ikke er like.

 
 

Nå hva synes dere?Dette hadde sikkert blitt veldig pent på en sort shorts også!

Beach day!

 Puh! Da var det på tide med en god blogg-update igjen. Jeg har ikke sittet på pcen et eneste minutt i hele dag! Dagene går virkelig i ett her nede, og SOM jeg koser meg! Fredagen begynte på best tenkelig måte. Jeg tok kusinene mine med meg på shopping og etter en nydelig lunsj på Jordbærpikene, dro familien Nilsson på stranden. JA JEG HAR BADET! I Stavanger til og med. *Så stolt av meg selv*. 

Legger ved et lite bildedryss fra den fine fredagen min! Ellers har de søte kusinene mine hjulpet meg med et splitter nytt DIY innlegg som dere skal få i morgen tidlig! Bare å glede seg.. 

  

Ellers har jeg helt glemt å ønske dere en god helg..
Bedre sent enn aldri.. GOOOOD HEELG!

Give it to me!

 
 
 

God morgen! Jeg har masse spennende på planen for i dag, men først vil jeg dele litt kjolefavoritter med dere. Jeg har bladd meg gjennom Nellys siste nytt og plukket ut en rekke kjoler som ihvertfall jeg sikler etter! Jeg skulle vel egentlig ikke klikke noen av dem hjem, men fristelsen ble til slutt for stor.. Kanskje dere kan prøve å gjette hvilke to kjoler som gikk i handlekurven? Et lite hint: I'm all about white these days! Klikk på bildet for å komme til kjolen. Jeg har prøvd å kun velge rimelige kjoler denne gang!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klikk på bildet for å komme til kjolen du vil se på!
Eller se enda flere kjoler HER (affiliateslenker)

Kongen av Kongeparken

Her kommer et bildedryss fra dagens Kongeparkbesøk! Jeg har hatt den fineste dagen. Tror aldri jeg har vært i Kongeparken fra åpningsminuttet til stengetid, men timene fløy jo! Det er så hyggelig å være i fornøyelsesparken som jeg faktisk vokste opp med. Pappa tok meg og venninnene mine med til hit sikkert hundre ganger, og jeg husker jeg koste meg like mye hver gang. *GODE MINNER*.

Etter en nydelig dag i den beste parken, dro hele familien tilbake til farmor og farfar hvor vi først spiste pizza, før jeg og kusinene mine bakte misslykket sjokoladekake til dessert. Den falt som forventet veeeeeldig godt i smak! Har dere ikke bakt misslykket sjokoladekake etter alle gangene jeg har fortalt dere om den, så finner dere min gode gamle oppskrift HER. Jonas sin absolutte storfavoritt..Jeg må bare få med et par av farmors gullkorn..

Farmor: Når skulle du bake den uheldige sjokoladekaken?
Marthe: Den heter misslykket sjokoladekake.
2 timer senere
Farmor: Når skal du bake ulykkeskaken?
Marthe: Jeg baker den misslykkede sjokoladekaken etter middag.
Etter middag
Farmor: Skal du bake den miserable sjokoladekaken nå?
Marthe: ......

Marthe: Har du en leppestift jeg kan låne av deg?
Farmor: Vel, denne knallrosa har jeg kjøpt i et anfall av sinnsforvirring.
Marthe: *ÅH!* Kan jeg få den?

 

 

Fine, fine familien min <3
Nå må dere sove godt og drømme søtt så lenge!

Antrekk - 110713

 

God kveld! Jeg har ikke hatt muligheten til å oppdatere dere før i dag. Jeg dro til Kongeparken da den åpnet klokken ti i dag morges og ble der helt til den stengte klokken seks. Jeg har storkost meg med mine to søte kusiner, og jammen har jeg fått hilst på flere av dere gode lesere også! Jeg ville bare skynte meg innom og vise dere kveldens lille antrekk. Vi skal ut i steinhagen hvert øyeblikk og spise en sen middag, men jeg skal fortelle dere alt om kongeparkbesøket med bilder om litt! Håper dere har hatt en like fin torsdag som det jeg har hatt, selv uten hyppige blogg-oppdateringer! Jeg tar det igjen vet dere! 

Kjolen er fra Vero Moda, og bootsene er fra Zara!
Solbriller og belte er fra Bikbok.

Antrekk - 100713

 Hurra! Internett på toget dere! Jeg kan ikke huske sist det fungerte på en av mine turer. Åh, nå kommer reisen til å gå så uendelig mye fortere. Jeg fikk min nye fotograf Cathrine, til å knipse noen antrekksbilder av meg til morgenen i dag. Er hun ikke flink? Jonas er enda på guttetur og da må jeg finne erstatningsfotografer! Syntes hun gjorde en god jobb jeg. Mange av dere har de siste dagene spurt om ikke Cathrine har en blogg. Det har hun altså ikke, men dere kan jo alltids følge henne på instagram! cathrinevoreland heter hun der. Selv har jeg ikke kommet så langt som å laste ned instagram, men en vakker dag skal jeg gjøre det jeg også.. En vakker dag skal jeg til og med kjøpe min første iphone.

 
Sandaler fra Nelly, Topp, Skjørt og solbriller fra H&M, Belte og veske fra Bikbok Bare sånn hvis noen var i tvil om hvilken by som nå er blitt favoritten..Hjembyen vil for alltid være på førsteplass!

I LOVE OSLO

 
 

God morgen kjære lesere! Jeg må bare vise dere hva Cathrine og jeg dro med oss hjem fra Oslo helt i siste liten.. Vi hadde vært på utkikk etter noen slike overdeler hele turen, og da vi fant dem på Oslo S rett før avreise, kunne vi ikke annet enn å ta med to eksemplarer hjem. De kostet jo bare 75 kroner!

Ellers er jeg visst på reisefot om dagen! Jeg kom hjem i går kveld og da var det bare å pakke i ny koffert. Jeg drar nemlig videre til Stavanger i dag for å treffe familien. Jeg har fri fra jobb hele uken og ettersom mine to nydelige kusiner er kommet på besøk fra Bergen, vil jeg gjerne være der med dem i ihvertfall noen dager! Håper det står bra til med dere lesere. De siste dagene har det vært veldig mye hverdagsblogging fra min side, men jeg har ikke fått noen klager på det heller. Det virket som dere likte å lese om den herlige jenteturen vår! Skal likevel prøve å komme med litt flere inspo-innlegg denne uken.Hihi. Var de ikke litt søte?
TAKK for en fantastisk tur Cathrine!

Antrekk - 080713

 Da var det på tide å reise hjem! Etter nesten fem alt for fine dager i Oslo. -Men først må vi ha noen siste antrekksbilder her på bloggen. I dag får dere bilder av både meg og Cathrine. For noen heldiggriser dere er! Hehe. Håper dere får en veldig fin tirsdag. Dere som bor i Oslo, kan ihvertfall ikke klage!

 
Sko fra Bikbok, Shorts, veske og jakke fra H&M, Topp fra Zara, Isadora leppestift farge 47Cathrines nydelige kjole er kjøpt på Zara!

   Nei, Cathrine og jeg er ikke i slekt. Hehe!
Ønsk oss god tur hjem da dere..

Siste dag i hovedstaden

 

Good kveld kjære lesere! For en fin start på den nye uken. Mandagen startet med en shoppingrunde i Karl Johan, og deretter dro Cathrine og jeg videre til slottsparken for å slikke litt sol. Vi skulle egentlig teste ut Grunerløkka i dag, men ettersom timene med shopping ble litt flere enn planlagt, kjøpte vi med oss litt snacks og dro til nærmeste park i stedet. Jeg kommer ikke over hvor heldige vi har vært med været disse dagene. Jeg trodde ikke Cathrine og jeg kunne toppe den forrige jenteturen vår, men disse dagene har bare vært magiske. Jeg har følt at jeg har vært i innspillingen av Sex and the city 2, hver eneste dag. Jeg SKAL dra med meg Cathrine på en ordentlig solferie i løpet av sommeren. Ingen tvil om det.

 Cathrine: Jeg føler byen er litt sliten nå.
Marthe: Hva mener du?
Cathrine: Etter oss.. Ser du det ikke?
.....
Cathrine: Bygningene er blitt gråere.. 

   

Håper dere også har fått en fin start på den nye uken!

Decision of my life

 

Marthe: Vil du hjem i dag?
Cathrine: Er du helt gal?
Marthe: Vi må bli en natt til.Så sånn ble den avgjørelsen tatt. Vi blir en natt til! Hihi * GLEDESHYL *. Da jeg så ut viduet i dag tidlig og så sola skinne, orket jeg ikke engang tanken på å sitte på en buss i fem timer. Dermed ringte jeg inn til bussterminalen, oppgraderte billetten til en flexibillett og gjorde om datoen til i morgen. Deretter var det bare å forlenge hotelloppholdet til en natt til. Nå er vi så glade! En dag til med "gilrs just wanna have fun". Soling i slottsparken, shopping (overføringen min har endelig kommet gjennom), god mat, vin, jentesnakk og latter. MYE latter. Åh, livet <3 Jeg får det virkelig ikke bedre enn dette.

Det er så fascinerende å ta antrekksbilder i Oslo. Noen stopper opp, står to meter ved siden av og bare glor åpenlyst. Andre (spesielt turister) spør om de kan få ta bilde av oss. Kjempemorsomt! Følte meg nesten som en turistattraksjon ved Aker Brygge i går. Hehe, veldig ulikt hjemme.

 

Kjolene våre er fra Mango! De nye skoene mine er fra Bikbok.

Frokost i slottsparken

 Åh for en deilig dag! Jeg er så glad for at hjemreisen ikke er før i morgen formiddag. Vi har hele søndagen til å kose oss på og været har vært NYDELIG! Cathrine og jeg tok frokosten med oss til slottsparken hvor vi ble liggende å sole oss med musikk i flere timer. Noe så herlig! Denne helgen har bare vært fantastisk. Vi har gjort så MYE at jeg føler jeg har vært på sydenferie i halvannen uke.

  Nå drar vi til Aker Brygge for nok en deilig middag!

 Ha en nydelig søndagskveld dere!

Mine 10 DIY favoritter

Nå har jeg hatt som tradisjon å ha et DIY innlegg på bloggen hver onsdag i flere uker. Dette har resultert i mange flotte prosjekter. Under får dere en liten liste på mine absolutt favoritt DIY innlegg. Jeg kan nesten ikke vente med å finne ut hva de neste onsdagene vil resultere i. Jeg elsker slike prosjekt, og det tror jeg dere også gjør! Det virker ihvertfall slik på mengden kommentarer som ramler inn hver uke. Har dere noen ønsker for de kommende onsdagene, så legg gjerne igjen en kommentar. Jeg vil helst at prosjektene skal være så enkle som overhode mulig slik at absolutt alle kan få det til!

1. Kragepynt på Vero Moda skjorte. Les innlegget HER.

2. Dip Dye - Shorts. Les innlegget HER.

3. Rihanna solbriller. Les innlegget HER.

 4. Pimp en vinflaske. Les innlegget HER.

 5. Twist your dress - Les innlegget HER.

 6. Strømpebuksetopp. Les innlegget HER.

7.
Naglebh. Les innlegget HER.

8.
Pimp those shoes. Les innlegget HER.

9. Fjærkjole av genser. Les innlegget HER.10. Pimp en shorts. Les innlegget HER.Noen som har et favorittprosjekt blant disse?
Har DU testet ut noe av dette selv?

Antrekk - 060713

 

Da var det tid for atter en liten fest! Cathrine og jeg har hatt en fantastisk dag med litt shopping. Jeg har ikke brukt så lite penger på en tre timers shoppingrunde siden jeg var 12, men jeg tror ikke lommeboken min ville hatt godt av noe annet uansett. Jeg tror alt skjer for en grunn, og denne helgen var det nok meningen at jeg skulle miste bankkortet mitt.

Cathrine og jeg hadde akkurat ankommet Karl Johan da vi møtte på en liten gjeng mennesker som spurte om vi ville være med på fest i kveld. Hehe, klart vi ville det! På byen skulle vi uansett, men nå skal vi altså på en Frognerfest med totalt ukjente mennesker først. Det blir interessant!Cathrine: Ikke ta med kamera i kveld.
Marthe: Hvorfor ikke?
Cathrine: Hvis vi må rømme så er det dumt å måtte tenke på å huske kamera.

 

Min nye Mangokjole har fått kommet på for kvelden.
Kostet 299 på salg. Herlig sommerkjole!

Girls just wanna have fun!

 
 

Åååå så gøy vi hadde det i går! Herligfred, vi to vet hvordan vi skal kose oss. Jeg våknet opp øm i magemusklene etter all latteren. Jeg ler jo så jeg griner av alt Cathrine gjør og sier. Først dro vi ut på middag, og deretter dro vi på byen. Jeg er sikker på at vi var innom halvparten av alle utestedene Oslo har å by på og vi storkoste oss hvor enn vi gikk. FOR en kveld, og for en dag! Jeg fikk aldri løst bankkort-situasjonen, men vi skal nok klare å kose oss uten shopping også. Hehe, tro det eller ei!

Nå skal vi ut i finværet og nyte lørdagen på best mulig vis! Jeg kommer til å oppdatere dere med noen fine bilder fra dagen vår senere, men superduper mange innlegg per dag blir det nok ikke akkurat denne helgen. Jeg er i helgemodus og vil nyte hvert minutt av denne lille jenteturen.Hehe, litt bilder fra hotellromsvorset vårt må til!
Ønsker dere en strålende lørdag, gode lesere. <3

Hotell - Videointervju - Mistet bankkort FOR EN DAG! Det første som møter oss ved hotellankomsten, er en opplysning om at vi har booket rom på feil hotell.. Hurra! Dermed var det bare å hive seg i en taxi og kjøre til den andre siden av byen hvor det egentlige hotellet vårt lå. Heldigvis var det under samme kjede, og kjempefint det også. -Men overraskelsene endte ikke her. Cathrine og jeg hadde ikke engang spist frokost da klokken slo 13.00 og dro derfor på Aker Brygge for en deilig lunsj. Mens vi tittet på menyen på en av restaurantene, kom det bort en engelskmann som spurte om han kunne få bruke oss i et filmintervju. Det skulle bare ta noen minutter så vi gikk med på å være med. Veldig morsomt! For noen herlige karer.

Etterpå dro Cathrine og jeg videre på Onda for å spise, og her klarte jeg etter et glass vin å glemme igjen bankkortet. Første dag på en etterlengtet jentetur, også sitter jeg meg et sperret bankkort. Hva gjør man egentlig når man mister bankkortet på en fredag ettermiddag? Jeg får ikke engang overført penger til Cathrine ettersom det er helg og pengene ikke kommer inn før mandag! Dette er så typisk meg.. Jaja, det ordner seg for snille jenter. Jeg får leve på kontanter, shoppe minimalt og spise billig.

  

Til tross for mistet bankkort, har jeg hatt den beste dagen på lenge!
Kan ikke vente med å se hva kvelden bringer av overraskelser.

På vei til hovedstaden

 


Endelig er fredagen her og jeg er på vei til hovedstaden. Cathrine og jeg skal på JENTETUR denne helgen! Åh, som vi har gledet oss til å sjekke inn på Plaza atter en gang, shoppe dagen lang, og spise alt for mye god mat. Sist vi var på jentetur, fikk vi 10 minusgrader og snø. Denne helgen sier værmeldingen sol og over 20 varmegrader. *GLEDE*. Forhåpentligvis kan vi nå gå på shopping i bare sommerkjoler!Plaza here we come! 
 Ønsker dere en kjempefin helg! Kanskje vi sees?
Jeg skal selvfølgelig oppdatere dere fra hovedstaden også.

Marthe tipser - Flytte hjemmefra

Nå vil ikke jeg stå ansvarlig for å ha ødelagt hele sommerstemningen deres, men jeg har litt lyst til å komme med noen tips i forbindelse med den kommede høsten! Tro det eller ei.. Sommeren er over før man vet ordet av det og da kan man ikke annet enn å ønske høsten velkommen. Mange studenter flytter utenbys, og noen velger kanskje til og med å flytte hjemmefra for første gang for å bo sammen med kjæresten? Til alle dere som planlegger å flytte for dere selv i nærmeste fremtid..1. Døde hudeceller i sluken på dusjen fjernes ikke av seg selv. Velger du å dra skitten opp for så å la sluken ta det igjen, vil vannet på et tidspunkt renne over. Det kan da være lurt å gå til innkjøp av flere håndklær.

2. Dobørsten byttes ikke av seg selv. Bruk den med omhu. Hvite dobørster er penest nye.

3. Klær du forlater på gulvet før du går, ligger der fremdeles når du kommer hjem. Er du uvenn med grønnsåpa så er klærene mest sannsynlig nå også blitt skitne.

4. Klær som ikke er tatt ut av vaskemaskinen selv fem dager etter at den er blitt kjørt, VIL lukte av forråtnelsesgasser.

5. Sur melk, brødskorper og gammel ost gror pels.

6. Klær+Blåbærsyltetøy
"Stol på rosa, og si farvel til flekkene" =  korrupt løgn.7. Møbler/Interiør
Å møblere et tomt hjem er ikke gratis, men det behøver heller ikke å være svindyrt. Kjøp brukte møbler! Jonas og jeg fant foreksempel vår elskbare sofa på www.finn.no for 3000 kroner. Sofaen hadde allerede vært i noen hjem, men hva gjorde vel det? Den var perfekt! Vaskemaskiner, kommoder, tvbenker og sofabord kan alt sammen fås kjøpt brukt på nett. Ellers har man jo Ikea!

8. Helt i starten
Sørg for å holde ditt nye bosted rent helt fra starten av. Har du det rent og pent rundt deg så vil du automatisk trives bedre, og kanskje lengte mindre hjem? Dette bør ikke være noe problem de første ukene. Jonas og jeg kranglet nærmest om moppen på denne tiden. Alt som var nytt (ja å vaske gulv var nytt), var også spennende!9. Spør om råd
Ikke vær redd for å spørre om hjelp fra tid til annen! Har du aldri satt på en klesvask i ditt liv? Vel, å prøve seg frem er ikke det lureste å gjøre på absolutt alle områder. Spør om råd hvis du er usikker.

10. Bestis med kokeboken
Eller bare "Mat" kategorien på www.martheborge.blogg.no. Hehe! Man blir fort lei av frossen pizza. Prøv dere frem på kjøkkenet, og bruk internett for alt det er verdt. Ønsk dere kokebøker til jul, og lag mat med venner. Det er så morro når man bare får det til! Mesteparten av det jeg kan om mat den dag i dag har jeg lært på nett etter at jeg flyttet for meg selv.

 
 

11. Et enkelt budsjett
Ingenting behøver å være avansert! Bare prøv å få skrevet ned hva som går inn på konto og hva som går ut. Hvor mye du behøver å sette av til regninger, mat og eventuelle lån/leier. En slik enkel oversikt kan vise seg å være til stor hjelp.

12. Skriv handleliste
 Dette er noe vi har begynt med nå nylig! Hver søndag setter vi oss ned for å skrive middagsliste for den kommende uken, og på mandag handler vi inn alt som trengs. På denne måten unngår man å dra på butikken 30 ganger i løpet av en uke. Hvert butikkbesøk koster! Spesielt hvis man bare skal ha èn liten ting, men egentlig har lyst på alt. Ikke handle på tom mage, og følg handlelisten!13. Kjøp en fryseboks
Jonas og jeg ønsket oss en fryseboks til jul og fikk det av svigermor og svigerfar. Dere MÅ ha en fryseboks! Kjøper du en pose wokgrønnsaker eller pommes frites så kan det du ikke bruker, legges tilbake i fryseboksen igjen. Så slipper dere å kaste matrestene rett i søpla. Jonas og jeg har sikkert spart formuer på den julegaven.

14. Husk forsikring
Man vet aldri når man blir utsatt for en uheldig hendelse. Kanskje en brann? Kanskje et innbrudd? Forsikringen vil man ha i orden den dagen noe forferdelig skulle skje. Jonas og jeg betaler rundt 1500 kroner i året for husforsikringen vår. Da har vi forsikret alt inni selve leiligheten for 200 000 kroner. Ettersom vi kun leier, er det bare innsiden vi har som ansvar å forsikre selv.

15. Månedlig sett av noen kroner på egen "regningskonto".
Uventede utgifter kommer gjerne hver eneste måned. Plutselig dukker det opp en regning fra legevakten, og vips så har du knust iphonen også. Med litt oppsparte midler, kommer man som regel ut av enhver krise. Sørg for at du månedlig overfører noen hundrelapper på en helt egen "regningskonto".

 

Til slutt vil jeg bare si at det er fantastisk å bo for seg selv! Enda mer fantastisk er det å bo sammen med den personen man er veldig veldig glad i. Til dere som flytter hjemmefra for aller første gang.. Jeg ønsker dere masse lykke til! Dere kommer til å klare dere så fint. For meg var det noe helt magisk ved alt som hadde med flyttingen å gjøre. Den første sofaen var magisk.. Den første vaskemaskinen.. Første natt i leiligheten.. Første JUL. Åå <3 Tror jeg har blitt bitt av flyttebasillen.. Igjen!Håper dere likte mine seriøse, og litt mindre seriøse flyttetips!

Last FavesGjett hvem som ikke kom seg i seng før fire i natt? Ikke sitt foran youtube på kveldstid.. Timene flyr! Syv minutter på fire kom jeg meg inn på soverommet og 04.00 ringte vekkerklokken til Jonas. Heh! Jonas måtte nemlig opp grytidlig for å dra på flyplassen. Han skal på guttetur til Montenegro, og reiser videre til Kosovo om et par dager for å feire en kamerats bryllup der. Endelig er det jeg som har leiligheten helt for meg selv! Hehe, så lenge det varer.. Jeg har nemlig litt andre planer for helgen! Mer om det skal jeg fortelle dere senere, men nå vil jeg først ha en liten antrekks-oppsummering her på bloggen.

 
 
 
 
 
 

Jeg drar av gårde på Vero Moda nå, men jeg har forhåndsskrevet et morsomt innlegg til litt senere.. (Ja jeg gjorde noe fornuftig også i natt). Jeg håper og tror dere kommer til å like det!Alle kommentarer fra i dag vil bli besvart i kveld!
Har du et favorittantrekk blant mine siste?

DIY - Make your own lipstick

 

Du trenger:
En boks fargestifter - Jeg kjøpte mine på Panduro 
1-1,5 ss matolje - Jeg brukte solsikkeoljeFør jeg forteller dere om dagens DIY prosjekt så har jeg lyst til å spørre dere om litt hjelp! Dagens egentlige prosjekt skulle være en råstilig, selvbleket sommertopp, men jeg fikk rett og slett ikke blekemiddelet til å fungere! Jeg tror ikke jeg har gått til innkjøp av et godt nok middel, så til neste gang lurer jeg på om dere vet om et godt merke til blekemiddel? Hvor får man kjøpt slikt? Jeg har vært på Panduro, alle dagligvarebutikker og biltema, men ingen av disse hadde det jeg behøvde.

Ettersom første prosjekt gikk i vasken, prøvde jeg meg på en DIY nummer 2. Heldigvis ble dette mye mer vellykket! Jeg har laget mine helt egne leppestifter i dag. Jeg dro på Panduro og kjøpte fargestifter og vasket alle mine gamle, tomme leppestiftesker for så å fylle dem med nye, friske farger. Jeg kjøpte fargestiftene for rundt 30 kroner og dermed har jeg i dag fått meg tre nye leppestifter for denne prisen. En i en nydelig rødfarge, en mørk lilla, og en frisk rosa. Jeg.er.så.fornøyd!

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å finne frem en tom leppestift og vask "boksen" som den har vært i.
2. Legg fargestiften du vil bruke oppi en gryte sammen med 1 ss matolje. Varm opp!
3. Ønsker du at leppestiften din skal ha en spesiell lukt så tilsetter du en dråpe med valgfri godlukt nå.
4. Når fargestiften har smeltet, tar du gryten av platen og heller massen i leppestift"boksen".
5. Husk å snurr leppestiften helt ned slik at den fylles helt full med den nye fargen.
6. Massen stivner på bare minutter, men ikke ta stiften i bruk før den er fullstendig tørr. 

Håper dere liker denne onsdagens DIY også!
Noen av dere har kanskje allerede laget leppestifter i årevis?

Antrekk - 020713

 Okei.. Jeg må bare fortelle dere om gårsdagens lille katastrofe. Cathrine hadde akkurat vært på middag hos oss og skulle til å kjøre videre for å møte en annen venninne. Bilen hennes sto parkert i en oppoverbakke forann vår splitter nye Opel, og før hun i det hele tatt rakk å sette seg inn i bilen, begynte den å rulle nedover bakken.. Dere kan kanskje gjette hvordan det endte? Hehe, det kunne heldigvis ha gått verre. Man må jo bare tenke slik! Jonas var selvfølgelig svært lite fornøyd, men den som det virkelig var synd på var jo stakkars Cathrine som skjelvende og vettskremt ikke engang visste hvor hun skulle gjøre av seg etterpå. Hun var helt ifra seg stakkars. Huff, krysser fingre og tær for at det ordner seg slik at det ikke blir alt for dyrt. Mandag og første juli.. Det ble ingen god start på verken uken eller måneden!

 
Boots fra Zara, Skjørt og Genser fra Thailand, Briller fra Gina TricotDet ordner seg nok. Nå skal vi på middag sammen alle tre!
Håper og tror det blir en litt bedre andre juli.. <3  

Marthe og Jonas svarer!

Så gikk det noen timer på denne spørsmålsrunden også! Hehe, Jonas og jeg begynte å velge oss ut spørsmål som skulle besvares tidlig i går kveld og da klokken slo tolv og innlegget enda ikke var klart til å publiseres, måtte jeg bare drøye det til morgenen i dag. Slike innlegg tar uendelig lang tid å lage, men det er jo samtidig så koselig! Blir nesten som nyforelsket når man sitter ved siden av hverandre og besvarer spørsmål om kjærlighet og fremtidsplaner. Apropos fremtidsplaner! Hehe, vi kan jo bare starte med disse.. 

MARTHE:
Hvordan ser deres felles fremtidsplaner ut? 

Om 1 år - Vi har vært kjærester i fem år og samboere i 2. På tide å forlove seg? 
Om 2 år - Planlegger det perfekte sommerbryllup. 
Om 3 år - Kjøper stort hus med hage og nyter tilværelsen som nygifte. 
Om 4 år - Nyter fremdeles tilværelsen som nygifte. Drar på bryllupsreise nummer tre. 
Om 5 år - Vi har vært gift i 2 år. Huset er perfekt innredet og baby nummer èn venter i magen!

Jonas fremtidsplan:
Om 1 år - Vi skal ha barn!! Og så skal vi gifte oss.

Marthe: Hvor ble det av forlovelsen? Og all planleggingen?
Jonas: Jeg vet ikke med deg men det er ihvertfall mine planer.


 
Hva er det beste Jonas kan gjøre for å muntre deg opp på en dårlig dag?
Har jeg en dårlig dag så vet Jonas hva han skal gjøre. Da tilbyr han seg gjerne å kjøre ut til et fint sted for å ta ordentlig gode antrekksbilder. Eller så kommer han med gode forslag til hva annet jeg kan blogge om. Har jeg godt bloggstoff så er jeg glad og fornøyd uansett hva. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten den gode fotografen min. Ellers så kan han vaske og rydde leiligheten. Det beste er jo å komme hjem til en strøken leilighet!

 
 
 
Hva jobber Jonas som?
Jonas jobber som mannlig stripper på byens beste strippeklubb. Hehe neeei. -Men hva Jonas jobber som får jeg faktisk ikke lov til å fortelle dere. Det er og forblir en hemmelighet!
 
Hvor var det første kysse deres?
Det første kysset vårt var på aller første date! Ja i disse tider gikk vi visst rett på sak. Vi så på skrekkfilm på rommet hans mens vi holdt hverandre i hendene. Jeg husker ikke helt hvordan det hendte, men Jonas klarte vel på mystisk vis å snu hodet sitt mot mitt en gang i løpet av filmen. Etter det tror jeg ikke vi fikk med oss noe særlig mer. Det var ingen superromantisk setting, men når magen er full av sommerfugler og man ikke helt vet hva som venter, så blir det hele superromantisk likevel. Jonas og jeg har i senere tid gått gjennom denne kvelden så mange ganger, og jeg får sommerfugler i magen hver gang jeg tenker tilbake på det. Alt var så nytt og jeg husker mye av det som om det var i går. Jeg husker til og med lukten av parfymen hans, og at jeg var missfornøyd med at han ikke hadde pyntet seg like mye som meg. Hehe, jeg kommer aldri til å glemme vår aller første date.

 
 
Hvordan var det å møte svigerfamilien for aller første gang? 
Ååh, jeg er så glad for at jeg møtte svigerfamilien så ung. I dag hadde jeg vært et skjelvende nervevrak. Jeg hadde akkurat fylt 17 år og tok ikke første møte med svigerfamilien sånn superseriøst. Hvorfor skulle jeg det? Vi var jo så unge! Jonas og jeg var ikke engang blitt kjærester da jeg hilste på både foreldre og besteforeldre. Jeg tror ikke jeg hadde vært på besøk hos Jonas mer enn 2-3 ganger før han insisterte på å ta meg med ned i stuen hvor hele familien satt og drakk kaffe. Jeg turte selvfølgelig ikke å protestere, og hilste dermed på hele gjengen. Jeg var dødsflau med mitt svarte hår og lysrosa strikkegenser, men det gikk så fint at.

 
 
Hva er det sprøeste dere har gjort sammen?
Marthe: Hva er det sprøeste vi har gjort sammen? 
Jonas: Har vi gjort noe sprøtt? 
Marthe: Er vi virkelig så kjedelige? 
Jonas: Nei nå vet jeg det! Parasailing!!! 
Marthe: ..... Herregud.

Hva slags par er dere ute i offentligheten? Er dere så intime at det er pinlig, eller mer som venner? 
Hadde det vært opp til Jonas å bestemme så tror jeg vi ville vært så intime at det nesten ville blitt pinlig. Hehe, det er ingen hemmelighet at Jonas er en kosegutt. Jeg holder han nok litt tilbake i offentligheten og når vi er på eller har besøk. Vi holder gjerne hender, men noe mer kliss enn det får dere sjeldent.
 
Hva sa du første gang du møtte/hilste på Jonas?
Det husker jeg ikke, men jeg husker det første kameraten hans sa til meg. Jonas og en venn lå og solte seg bak meg og mine venninner da kameraten plutselig sa "fin tatovering" til den lille sommerfuglen min. Hehe! Senere denne dagen møttes vi alle sammen på fest. Det var her jeg for første gang kom i prat med Jonas.

 
 
Er det en av dere som er mer skoleflink enn den andre?
Jeg vil være så frekk å si at jeg er mer skoleflink enn Jonas. Hehe, Jonas er flinkere enn meg på andre områder! Slik vil det alltid være og godt er det. Man vil jo gjerne lære av hverandre!

Hva er den beste reisen du har hatt sammen med Jonas?
Ingen tvil.. Afrikasafarien vi hadde i fjor sommer var fantastisk. Vi gjorde noe nytt og spennende hver eneste dag, og ble kjent med et herlig bergenspar. Hver gang vi ser et program fra Sør Afrika på Discovery Channel så vi nærmest i sofaen og griner begge to. Savner den reisen sånn!


 
Hva er den største utfordringen med å bo sammen?
Hmm.. Kanskje å passe på at vi ikke går lei av hverandre. Det er viktig å ikke gå oppå hverandre som samboere i en liten leilighet. Jeg har ihvertfall behov for å ha noen dager med kjærestekvelder og andre dager med jentekvelder. Skal man kveld etter kveld spise romantisk middag og sitte med romantiske komedier så blir man fort lei. Jeg synes det er viktig å finne på litt ulike aktiviteter og komme seg ut en gang i blant. Ellers er det også viktig å fordele utgifter og arbeidsoppgaver. Ikke la den ene parten stå med alt. Da blir det fort diskusjoner.
 
Vil dere bo der dere bor nå eller se etter litt større i fremtiden?
Vi skulle nok begge gjerne likt å ha noe større, men jeg er ekstremt kresen. Det er nærmest umulig å finne noe stort (som jeg liker), og som ikke koster en hel formue. Jeg kunne tenke meg å kjøpe noe om ikke så alt for lenge til, men ettersom ingen av oss vet hvor studiene skal foregå, må vi nok bare vente.
 
Er Jonas kristen? Så på et bilde av han gikk med kors.
Ja det er han. Jeg tror ikke noen av familiemedlemmene hans er spesielt kristne, men Jonas er kristen og det har han vært så lenge jeg har kjent ham.

Hva skal dere to i sommerferien?
Vi har ingen felles planer for sommerferien. Jeg tror vi tar det litt spontant! Jonas skal på guttetur og jeg skal på jentetur. Kanskje drar vi også på en liten weekendferie til en storby sammen? Vi får se hva det blir tid til. Vi har jo begge jobber som må komme i første rekke.
 


 
JONAS:
Er du redd for og miste marthe?
Jeg tror at alle er redd for å miste noen man er glad i. Men jeg er veldig trygg på forholdet vårt og tenker derfor ikke så alt for mye på det. Jeg kommer nok aldri til å slutte å være redd for å miste henne, men vi er flinke til å prate sammen om vi skulle ha noen problemer og derfor er jeg sikker på at vi kan komme gjennom alt.

Hva gjør marthe så spesiell?
Det er mange ting som gjør Marthe spesiell. Alt fra den lekne personligheten hennes til de lyse og magiske øynene hennes. Hun er veldig god og veeldig vakker. Enkelt og greit.Hva er det flaueste marthe har gjort i offentligheten?
Marthe har gjort meg flau èn gang. Det høres kanskje ikke så flaut ut, men det var det. Vi var på kjærestetur til London og skulle spise tre retters middag på Gordon Ramsey sin verdenskjente restaurant. Vi kom kavende inn til en folkemengde bestående av rikmannsfolk, og her kom vi med vanlige klær og 10-20 shoppingsposer fra billige kleskjeder. Da vi endelig hadde funnet oss til bordet og fått servert første rett, så jeg at Marthe begynte å dra opp kameraet for å knipse nærbilder av maten. Jeg tryglet henne om å la være, men hennes indre bloggsjel kunne ikke la kamera ligge. Rikmannsfolkene så selvfølgelig dumt på oss gjennom hele middagen og jeg var dødsflau.

Hvis du kunne valgt hva som helst (uavhengig av penger) hva ville du gitt til Marthe da?
Akkurat nå ville jeg tatt henne med på tidenes reise rundt jorden. Dette for å oppleve alt verden har å by på. Det tror jeg hun ville ha elsket.

Hva liker du aller best med Marthes utseende?
Jeg elsker øynene hennes. De er nydelige!

Hva liker du best å gjøre når du er med Marthe?
Reise og utforske verden. Selv om Marthe har reist mer enn meg og allerede har sett mye av verden, så setter hun like stor pris på hvert eneste nye sted vi drar til. Vi liker begge to å bo flott, men hadde noen plassert oss i en mørk fjellgrotte så skulle vi nok ha klart å finne de positive sidene ved å bo her også. Vi er flinke til å sette pris på ethvert sted vi besøker og derfor synes jeg det er ekstra morro å reise med akkurat henne. Ellers er jeg også veldig glad i sjø og fjell. Får vi en mulighet til å dra på hyttetur eller båttur så griper vi den gjerne.

 Har du noen gang sagt til Marthe at hun ikke kan ha på seg det hun har tatt på?
Ja, det har jeg. Flere ganger hvis jeg synes antrekket er for dristig eller upassende for anledningen. Men hun vil sjeldent høre. Hun mener hun vet best selv, så det der har jeg gitt opp for lenge siden.

Har du noen gang følt at du har fått nok av Marthe, at du bare vil gjøre det slutt?
De fleste kjærestepar har perioder der det blir litt mye, men hvis man kommuniserer godt så ordner det seg alltid. Nei jeg har aldri ønsket å gjøre det slutt med Marthe.

Det beste hun kan gjøre for å muntre deg opp på en dårlig dag?
Gi meg ekstra oppmerksomhet. Gi en massasje, eller sende en søt melding mens jeg er på jobb.Hvilken av hennes oppskrifter hun har delt med oss gjennom bloggen likte du best?
Den misslykkede sjokoladekaken er en storfavoritt! Ellers liker jeg alt hun lager av middagsretter. En favoritt er kanskje torsken med hjemmelaget pesto. Potetpurèen hennes er også noe av det beste jeg har smakt noen sinne. Retten som vi spiste i går kommer også godt opp på listen!

Marthe har jo hatt store forandringer utseendemessig. Fra svart og platinablondt hår til en mer naturlig look. Siden du falt for henne da hun var sorthåret, savner du hvordan hun så ut, eller liker du henne bedre som hun er nå?
Jeg syntes Marthe var nydelig da jeg traff henne. Både med personligheten og utseende. Jeg likte henne både med sort hår, oransje, platinablondt og den fargen som hun har i dag. Nå har Marthe fått en mye mer voksen stil og det samme har jeg. Hun er vakrere enn noen gang og har en stil som jeg liker veldig godt.

 

Hvordan trives du med den store garderoben til Marthe? Er den "litt" for stor?
Jeg syntes det er veldig greit at Marthe har en såpass stor garderobe. Bedre det enn at alt tøyet ligger på gulvet. (Håper Marthe tar ironien i dette svaret).

Hva er det mest romantiske marthe kan finne på?
Jeg setter veldig stor pris på en smakfull middag, en god film og godjenta i armkroken.

Hvordan var marthe på første date? Er det noe spesielt du husker hun gjorde?
Hun var veldig søt på vår første date. Jeg merket fort at det kunne bli noe mer langvarig mellom oss. Vi var veldig forskjellige, men samtidig også veldig like. Hun kom pyntet fra topp til tå, mens jeg gikk i joggebukse. Jeg husker hele kvelden veldig godt og sendte faktisk melding til henne samme kveld da hun var på bussen hjem, hvor det sto at jeg hadde hatt en veldig fin kveld. 

Håper dere liker det milelange innlegget!
Nå fikk dere noen fæle, gamle bilder av meg også. *Grøsser*

Kyllingfilèt med godt tilbehør

Åh, for en deilig middag det ble! Cathrine og jeg lagde alt klart til Jonas kom hjem fra jobb og så koste vi oss med god middag alle tre. I dag var det kyllingfilèt med kålrabistappe, crispy båtpoteter og frisk sommersalat som sto på menyen. Håper jeg klarer å friste noen av dere til å prøve ut retten selv! Oppskriften er beregnet til 4 personer. Skal du bare ha middag for to så kan du alltids halvere den.

 
 

Du trenger - 4 personer:
4 kyllingfilèter
1 kålrabi
1 pose minigulrøtter
3 ss smør
0,5 - 1 dl matfløte
Salathode
Agurk
Brokkoli
Vannmelon
Tomat
1 boks fetaost
1 boks mais
7-8 små poteter 

Slik gjør du - Sommersalat:
1.
Kutt opp alt av ønskede grønnsaker. Mine to favorittingredienser er brokkoli og vannmelon.
2. Tilsett til slutt en boks fetaost. Glem ikke å helle over oljen for ekstra godsmakende salat. 
 

Slik gjør du - Kålrabistapp, kylling og båtpotet:

1. Start med å skrelle kålrabien og del den i mindre biter.
2. Fyll en gryte med vann og kok kålrabien sammen med minigulrøttene til alt er mykt.
3. I mellomtiden skjærer du potetene opp i små båter.
4. Legg dem på et stekebrett og hell over litt olje sammen med sitronpepper.
5. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutt. Til potetene er gyllenbrune og crispy.
6. Kyllingfiletene stekes også midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutt. Til de er gjennomstekte.
7. Når kålrabien/gulrøttene er gjennomkokte, heller du av resten av vannet og moser alt sammen.
8. Tilsett 3 ss smør og 0,5 - 1dl matfløte. Rør godt før du smaker til med masse salt og pepper. 

Mmm! Server med den gode og friske sommersalaten til.
Svar på klisse-spørsmålsrunden kommer i kveld!  

En førstegangsopplevelse

 God mandag alle sammen! Klare for en ny, sprek uke? Det er ihvertfall jeg. Jeg skal straks av gårde på butikken og handle inn til en forhåpentligvis deilig middagsoppskrift. Blir det så bra som jeg håper, så skal dere selvfølgelig få oppskriften på bloggen i løpet av dagen.

-Men først litt bilder fra søndagen vår! Jason ble med på båttur for første gang i hans liv, og det var bare så herlig å se reaksjonen hans. Litt skeptisk i begynnelsen, men så kom han seg. Tror han koste seg glugg uhjel etterhvert som han skjønte at ingen skulle kaste han på havet. Hehe. Da fiskebøtta begynte å fylle seg med sprellende fisk, hang Jason over den og sang en siste dødssang.. For et syn.

LITT skeptisk til å begynne med..

 

Ble bare enda mer lysten på hund jeg nå..