hits

juli 2012

Six black favorites

Under får dere mine seks sorte favoritter om dagen!


Aldo hæler.


Sko fra www.modekungen.se (Dårlig kvalitet.) Jeg hentet selv mine på reperasjon i går.


Jeffrey Spike HERFRA, Nelly trend HERFRA (affiliateslenker)


Pumps fra en skobutikk i København. Disse skal på i dagens antrekk!Noen av disse som falt i smak hos dere?

Innkjøp - 26.07.12Her kommer siste bit av innkjøpene fra torsdagen i forrige uke. Det ble som sagt ikke veldig mye nytt som fikk bli med hjem, men noe fant jeg! Nå er det mer til Rhodos shopping hvor de blant annet har Zara!


Skinnjakke fra H&M til 399kr, og solbriller til 59 også fra H&M.


Militærgrønn bukse fra Bikbok til 299kr.


Og dagens antrekk.. Begge plagg er fra bikbok. Shortsen kostet 49kr og toppen 149kr.

Noen som vil se antrekket på?

PizzaoppskriftDu trenger:
2 dl vann
1 pakke tørrgjær
6 dl hvetemel
2 ss olje
1/2 ts salt


1. Mål opp og bland sammen det tørre før du tilsetter oljen og lunket vann.


2. Tilsett mer mel om deigen blir for løs, men heller litt for lite enn litt for mye for å unngå tørr bunn.


3. La deigen heve til dobbel størrelse.


4. Stek så kjøttdeigen. Vi bruker av og til kjøttdeig og av og til kylling. Like godt begge deler!5.
Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut. Før du legger den flate bunnen på stekebrettet, smører du bakepapiret med et tynt lag olje. Dette gjør at både bunn og skorper blir gode og sprø. Vi manglet kjevle da vi lagde pizza sist, og måtte ty til andre metoder.


6. Dekk pizzabunnen med et lag barbeque saus fra Heinz.


7. Og legg på det du ønsker. Vi bruker som regel bare kjøtt, mais og litt ost da vi er litt småkresne. 


8. Sett midt i ovnen på 225 grader i 20-25 minutt.FERDIG! Smaker nydelig, men utseende kan vel jobbes med..

Antrekk - 29.07.12I kveld har jeg en kinodate! Barndomsvenninnen Iselin og jeg drar på kino halv ti i kveld og jeg har allerede fått på kinoantrekket. I morgen reiser jeg tilbake til Kristiansand igjen! Må jo få noen dager hjemme med min kjære før jeg drar av gårde igjen til varmere strøk.


Bukse fra Bikbok
Topp fra Vero Moda


Sko fra Nelly

 

Flere som skal på kino denne søndagen?

Skalldyr i steinhagen 
 

Finnes det noe bedre enn et alle tiders skalldyrsmltid i en lun og fin steinhage? Svaret er nei! I dag har jeg fått blåskjell tilberedt på aller beste måte, krabbe med noen helt gigantisk klør, flotte reker og en helt himmelsk hummer! Alle favorittene fant sin plass på tallerkenen min denne lørdagen..Endelig fikk jeg sett papsen igjen også!

Sommer på vestlandetFor en fin lørdag det har vært! Og enda bedre skal den bli. Pappa kommer snart inn døren her, og en deilig skalldyrsmiddag er like rundt hjørnet. Det er så idyllisk her om sommeren. Like etter at forrige innlegg ble postet, pakket jeg med meg to tepper og la meg ut på marka med boken "Solfuglen" og nyplukket ripsbær.. Jammen fikk jeg smakt litt på solen også denne herlige lørdagen!

Nå, er dere klare for litt skalldyrsfristelser?

Antrekk - 28.07.12Nå har jeg kommet meg opp til farmor og farfar! Det er SOL i dag dere! Planen nå er å pakke meg selv inn i hundre tepper og legge meg ut på marka med en god bok. Ønsker dere alle en fin, varm lørdag!Vi skrives igjen om litt!

Det blå rommetTillie bor sammen med sin hardtarbeidende far, sin eldre bror, og sin deprimerte mor. Hennes største ønske i livet er å få moren glad igjen, men morens lyst til å bli frisk ser ikke ut til å eksistere. Familien flytter til Washington da faren begynner i ny jobb, men når Tillie ankommer det nye huset er moren sporløst forsvunnet. Faren vil ikke fortelle hvor moren har dratt og Tillie begynner og ane misstanke om at faren har gjort noe fryktelig galt. Har hennes egen far kidnappet den syke moren? Kanskje han har drept henne og gjemt henne på et sted Tillie aldri vil finne henne? Lille Tillie begynner letingen, og en dag bestemmer hun seg for å lete i husets forbudte kjeller. Her finner hun en dør med et merkelig, blått lys.Selv om jeg ikke ble like oppslukt i denne historien som jeg har blitt av andre romaner, var dette en veldig god bok. Den gir en bedre forståelse av hvor sterkt drepresjon kan forandre enkelte mennesker. Følelsen av hva det måtte være som gjorde moren i familien så trist, var sterkere enn kjærligheten til hennes egne barn, og sterkere enn lysten til å være der da de trengte det mest. Boken forklarer hvordan depresjon virkelig kan virke uhelbredelig, og hvordan sykdommen over tid kan rive en familie i stykker.Terningskast 4 fra meg!
Boken kan dere kjøpe HER (affiliateslenke)

Månedens antrekk 

Denne måneden har jeg vært litt lat på antrekksfronten! To uker av måneden gikk jo til Afrika safari hvor store deler av dagen gikk til ullgensre og joggesko. MEN, nå er det snart en ny måned med nye muligheter og jammen er det favorittmåneden min også vi har forann oss. Siste dag i august fyller nemlig denne jenta 20 år! Kan dere tro det? Lille meg er snart voksen..

     

Håper på mange flere inspirerende antrekk for august måned!
Kanskje kommet det et oppsummeringsinnlegg med sommerens favorittantrekk også?

ALDO SANDALS

Ettersom jeg trasker rundt i Rhodos gater neste uke, tenkte jeg det var på sin plass med noen sandaler! Mine sorte gladiatorsko som jeg har hatt på 760 bilder, er blitt totalslitte. Jeg kunne ikke engang ta dem med hjem fra Mallorca da både såle og hæl på begge sko begynte å fordufte. Jeg har ikke sett slike høye gladiatorsko på flere år, men har fryktelig lyst på et nytt par. Jeg bodde jo i de skoene! Har noen av dere peiling på hvor slike kan fås kjøpt? Jeg har sett i alle skobutikker, men kanskje de har noen på nett? Disse sandalene kjøpte jeg på Aldo på 50%. 249kr per par!
Kanskje noen har disse høye gladiatorskoene og ønsker å selge?

Solen er på besøk!

For en dag! Iselin og jeg har hatt noen kjempefine timer i byen. Det var veldig vanskelig å komme til med barnevogn ved gladmaten, så det ble kun shopping på oss i dag, men i morgen tar jeg turen til sentrum med min kjære tante, og da skal gladmaten besøkes. Det luktet virkelig himmelsk i hele byen! Ellers fikk jeg hilst på noen kjempesøte lesere i dag. Kanskje treffer jeg på noen av dere i morgen også? 


Har dere sett noe så herlig? Hadde bare alle vært som denne gladmonsen.. DET gliset da!

 


8 måneder i morgen!Det ble noe som fikk være med hjem i dag også!

SmykkenyttHer kommer siste rest av innkjøpene fra forrige uke! Smykker og dill i mitt hjerte.. 


Knallfargede smykker fra Bikbok, strikk fra H&M, korsarmbånd og earcuff fra Gina Tricot.

Nå skal jeg ut i finværet og besøke gladmaten i Stavanger!

Jeg har slått til!

I går natt gjorde jeg det man bare ikke skal gjøre. Jeg satte oppe til klokken tre og tittet gjennom alt både runwaydreamz.com og www.nastygal.com har å tilby av klær. Det skapte selvfølgelig problemer for bankkortet og jeg endte opp med å klikke hjem både en runwaydreamz vintage vest OG en rålekker UNIF skinnjakke fra nastygal. Jaja, nå kan jeg ikke vente med å få disse to i hus! Gleder meg til å vise dere.Etter MYE om og men bestemte jeg meg for vesten på bildene under. www.runwaydreamz.com har fått inn så utrolig mange RÅ jakker! Det var virkelig ingen enkel sak å skulle velge seg ut en, men det med pris tatt i betraktning, ble det til slutt denne studded vesten. Angående frakt fra disse amerikanske nettsidene så kom den på rundt 200kr fra begge sider. Tollregningen kommer nok på ca det samme.
Runwaydreamz vesten kjøpte jeg HER, og skinnjakken HER. 
UNIF skinnjakkene vet jeg er råflotte i virkeligheten, men vesten er jeg spent på!

I STAVANGERKofferten er pakket og jeg har kommet meg med mine fem antrekk til Stavanger! Nå ser jeg virkelig frem til å nyte de neste dagene med verdens beste familie, en god bok, og ei herlig venninne! Ellers må selvfølgelig gladmatfestivalen besøkes nå som jeg er i Stavanger. Dere skal ikke se bort i fra at dere finner meg der med en pølse, en vårull, litt blåskjell og en sjokoladekake i hver hånd. Maaat!  

Håper det står bra til med dere!

Testing av sjokoladefontene!

Siste kveld før avreise gikk til litt kjærestehygge! Vi lagde indrefilèt til middag og kjøttet var så mørt at jeg alvorlig talt trodde det var noe galt med det. Jeg fikk helt sjokk da det bare smeltet i munnen på en måte jeg aldri har vært borti før. Nydelig! Jeg tror ikke jeg behøver å si noe om desserten.. Bare se!

 
 

Åh, som vi koste oss!
Dere får kjøpt sjokoladefontenen HER.

                Min fontene er sponset

Innkjøp - 24.07.12Nei og nei.. I dag har hun dratt kortet igjen. Jeg synes faktisk ikke at butikkene har så mye fint for tiden. Likevel går jeg og leter meg ihjel etter noen skatter jeg kan ta med meg hjem. Jeg må komme meg til London eller New York. En eller annen by som har litt mer spennende å tilby enn Kristiansand ihvertfall. I morgen drar jeg til Stavanger for et etterlengtet familiebesøk! Skal bli skjønt å komme hjem igjen!


Topp fra Vero Moda til 230kr.


Absolut repair balsam og hårkur. Fantastiske produkter!

    
   
Rosa kjole fra Bikbok til 299kr, topp fra Gina tricot til 149kr og blazer fra H&M til 199kr.

En shoppingdate med barndomsvenninnen min er allerede satt opp, så da blir det innkjøp!

Antrekk - 24.07.12

 Nå har dere jo allerede fått en sniktitt på dagens antrekk, men her kommer litt flere bilder! Ellers må jeg bare nevne designforandringen som dere sikkert har fått med dere. Jeg ble nødt til å bytte tilbake til det gamle designet etter å ha fått veldig mange klager på at bloggen lastet opp så utrolig sent. Det nye designet var rett og slett litt for "tungt" for siden min, og jeg vil selvfølgelig at det skal være enklest mulig for alle å lese www.martheborge.blogg.no. Så nå håper jeg virkelig at problemet er løst!


Genser og armbånd fra Bikbok
Skinn bukse fra New Yorker
Veske fra Cubus
Jeffrey Spike HERFRA (affiliateslenke)

Det går ihvertfall mye raskere her nå, men hvordan er det hos dere?

Journalist på besøkGod morgen! Nå har jeg akkurat hatt et veldig hyggelig besøk av både journalist og fotograf fra Fædrelandsvennen. Neste lørdag må dere gå til innkjøp av Fædrelandsvennen God Helg, og lese reportasjen om meg der! Jeg er kjempespent. Krysser fingrene for fine bilder og bare gode ord. Heh!

Spente? Vel, det er jeg!

Nytt lesestoff!


Solfuglen fås kjøpt HER og Habanita HER (affiliateslenker)4 august drar jeg til Rhodos på avslapningsferie med Kristinemor, og da må ihvertfall to gode bøker pakkes med. Etter anbefaling fra dere har jeg nå gått til innkjøp av både "Solfuglen" og "Habanita". To bøker som jeg har store forventinger til. Ellers har jeg faktisk fått min aller første grafiske roman i dag! Boken Drageløperen som er en av mine storfavoritter, har nå kommet ut som grafisk roman. Jeg har allerede lest boken i dens opprinnelige utgave, men har store planer om å også lese denne splitter nye versjonen. Historien er den samme, men nå får vi den i bilder og snakkebobler! Genialt for dere som synes det er tungt å lese litt lengre bøker. Nå har dere NULL unnskyldning til å la være å lese!

Dere finner den grafiske versjonen av Drageløperen HER (affiliateslenke)
Bruker dere rabattkoden MARTHEVIP149 ved kassen, får dere nå boken på 40%. Til 149kr!

                    Drageløperen er sponset

Antrekk - 23.07.12 


Spell bag fra www.thetrendboutique.com


Sko HERFRA (affiliateslenke)

 
Vest, hatt og skjorte fra Gina Tricot
Skjørt fra BikbokI dag må jeg gi fra meg gullet mitt. Jonas har tryglet meg om å spørre hundens eier om ikke vi kan beholde henne for godt, men det tror jeg neppe blir aktuelt. Hehe. Det har vært en fryd å ha deg på besøk Charlie. Velkommen igjen!

 

Som jeg kommer til å savne en hund i hus!

Happy saturday!

Håper dere hadde en fin lørdag i går! Det hadde ihvertfall jeg. Etter et superhyggelig vors hos en kamerat av Victoria, dro vi videre til byen. Jeg kom meg på mystisk vis inn på byen også, og hadde en strålende kveld med de beste jentene.

For et herlig folk!

22 juli - En minnesdag

Jonas og jeg har som mange av dere andre, spist søndagsfrokosten med gudstjenesten fra Oslo domkirke forann oss. Tenk dagen i dag for bare et år tilbake, var dagen 77 mennesker skulle miste livet. Det har gått fort, men samtidig så fryktelig sent. Tragedien som hendte for et år tilbake har vært omtalt i aviser hver eneste uke siden. Vi har ikke på noen måte fått lov til å glemme 22 juli ofrene, og godt er det. Kjære alle pårørende, ofre og etterlatte.

I dag sender jeg og hele den norske befolkning alle våre varmeste tanker til dere. Ta godt vare på dere selv. LEV. Livet er ingen selvfølge. Vi må sette pris på det vi har, tilbringe dagene med de vi elsker mest og nyte ethvert sekund av det. "La oss ære de døde ved å glede oss over livet".

Antrekk - 21.07.12
Jonas: Vennen, du kan ikke gå i de brillene. Du kler dem ikke.
Meg: Takk. De er nye!


Sko HERFRA (affiliateslenke)


Kjole og briller fra Bikbok
Vest og Clutch fra Gina Tricot

 Det er lørdag og kvelden skal tilbringes med fine jenter! 
Ønsker dere alle en fin dag så lenge. Vi skrives om litt!

MAGIC MIKE 

I går var jeg på kino og så Magic Mike. Jeg så traileren for et par dager siden og skjønte fort at dette var en film for meg. To av mine favoritt mannlige skuespillere spiller STRIPPERE i en og samme film. Channing Tatum har hovedrollen som Magic Mike og, jenter... Dette er en film for dere! Får jeg noen av jentene med meg, så ser jeg den gladelig igjen førstkommende søndag. KJEKKE, strippende, dansende, lettkledde mannfolk. Hva mer kan vi be om?
Bukse fra New Yorker, Vest fra Gina Tricot, Sko HERFRA (affiliateslenke)

Er det flere som har sett filmen? Hvis ikke.. Se den!

ET HJEM FOR TONå har dere måttet vente alt for lenge. Endelig har jeg fått knipset noen bilder av det lille hjemmet vårt. Det er som sagt ikke ferdig, men nå får det bare være. Jeg kan heller vise det igjen når bilder, speil og siste bit har kommet på plass. Håper dere liker det da. Det er bare et lite hjem for to. En leilighet bestående av tre rom og 40 små kvadrat! Men hva mer behøver vi? Vi har fått plass til alle klærene våre, vi har stor nok stue, vi har en liten søt gang, et passelig kjøkken og et stort nok bad. Så tar det alvorlig talt en halvtime å gjøre rent hele sylamitten. Jeg klager ihvertfall ikke!STUE MED KJØKKEN I SAMME ROM..KJØKKENET..

ET LITE BAD..
Her mangler vi enda litt. Blant annet et skap til håndklær ved siden av vaskemaskin og tørketrommel.SOVEROM OG WALK IN CLOSET..

Nå hva synes dere så langt?
Synes vi har fått mye ut av den lille plassen jeg!

Jeg har fått hund!

Vel, ihvertfall på besøk! Hehe.. Jeg har vært så heldig å få passe nydelige, lille Charlie til mandag eller tirsdag neste uke. Endelig skal jeg få ha hund i ihvertfall noen dager! Hun er så nydelig. Herlighet, til og med Jonas er blitt litt forelsket tror jeg. Han var ikke superbegeistret over å ha hunden i sengen i natt, men jeg tror jammen han er blitt litt glad i Charlie han også. Får jeg overtalt han, så er det bare de vi leier leiligheten av igjen, som må overtales. Jeg har så lyst på hund!

 
 

Hvorfor skal det være så vanskelig?
En dalmatiner står øverst på min ønskeliste!

En vellykket dobbeldate

Gårskvelden ble alle tiders! Vi lagde middag og så den nyeste American Pie filmen sammen. Vårt første ordentlige besøk i den nye leiligheten ble veldig vellykket! Nå er det så klart her at det snart et tid for en liten innflytningsfest tror jeg. Hvis jentene er klare, så er jeg klar! Krysser fingrene for at leiligheten ikke blir rassert. Neeeida jentene er så greie at.


Marthe har også blogg hvis dere vil ta en titt på den! Denne finner dere HER.

FOR noen radarpar!
Nå må det ikke bli så lenge til neste dobbeldate..

SVAR - Sør Afrika SafariMåtte dere ta mange vaksiner?

Vi måtte ta Hepatitt A og B, og stivkrampe sprøyten for å dra til Sør Afrika i det området vårt hotell var plassert på. Er du mer nord i Sør Afrika og midt i sommertiden, så må man gjerne også ta sprøyte eller tabletter for Malaria. Vi var ikke i et malariaområdet og slapp derfor unna. Jeg hadde allerede tatt alle disse tre sprøytene nylig, så jeg slapp unna alt.

Var det mye insekter der?
Det var en del mygg om kvelden når temperaturen falt, men jeg fikk ikke et eneste myggstikk og brukte aldri myggspray. På hotellrommet lå det alltid to myggsprayer som vi kunne bruke, men jeg følte aldri at det var behov for det. 

Hvor mye kostet alt sammen? (Hotell, flyreisen og safarien)
Deler av reisen vår ble sponset, men for alle andre vil vår reise komme på totalt 16 000 kr per person. Da er fly inkludert, transport til og fra flyplassen, hotellopphold, frokost og middagsbuffè på hotellet hver dag, og alle safariturene med guide, sjåfør og alt vi hadde behov for.

Var de som jobbet på hotellet, og guidene gode i engelsk?
Alle som jobbet på hotellet var flinke i engelsk. Det samme var guidene også. Vi møtte på en guide som snakket litt dårlig engelsk, men var det noe vi ikke forsto så fulgte alltid en dansk guide med oss som oversatte alt som var uklart.

Hva var det beste du opplevde på turen?
Det var èn liten tur som jeg faktisk ikke gledet meg like mye til, og det var panorama turen hvor vi måtte kjøre i to timer hver vei for å stoppe på litt ulike utsiktsplasser. Jeg ville egentlig bare se afrikanske dyr dagen lang, men da vi var på denne turen og så alle de flotte stedene, stoppet med de fasinerende markedene og ikke minst spiste på dette stedet med de verdenskjente pannekakene og sør afrikas beste sjokolademarked.. Ja da var jeg frelst! Alle safariturene våre var fantastiske og jeg ville ikke droppet noen av dem. Jeg er SÅ takknemlig for å ha fått sett alt det jeg fikk se og oppleve der nede. Ellers var middagen etter å ha besøkt de 100 hvite neshornene fantastisk. Vi satt i ring rundt et digert bål, alle pratet med alle og stemningen var virkelig toppers. Moholoholo besøket var også vanvittig gøy.

Hvilket reiseselskap reiste dere igjennom?
Vi reiste med www.afrikasafari.no. Jeg ble faktisk tipset om denne nettsiden fra en leser og sendte mail til dem samme uken. De har en utrolig oversiktelig og grei nettside med mange safarireiser flere steder i Afrika. Safariturene til blant annet Tanzania og Kenya virker også utrolig spennende! Kanskje neste gang? De har program for alt fra en uke til fire uker og prisene varierer selvsagt i forhold til hvor lenge du vil reise og hvor du ønsker å dra.

Hvor i sør-afrika var dere?
Vi var i Malelane. Rett ved broen som gikk inn til Kruger National Park og over Crocodile River. En elv full av flodhester, krokodiller og mange andre adrikanske dyr. Nydelig sted!Vil du på flere sånne turer?
Ja, definitivt. Jeg er blitt helt forelsket i Sør Afrika, og reiser gladelig tilbake. Jeg har ikke engang sett en fjerdedel av det dette landet har å by på, og likevel har jeg sett og opplevd mer enn jeg har gjort på noe annet sted.

Hva var den varmeste tempraturen der?
Akkurat nå er det vinter i Sør Afrika og derfor er det veldig kaldt både om morgenen og om kvelden. Det var omtrent bare sol da vi var der så når solen står på er det sydentemperatur med rundt 25 grader, men så fort solen går ned er det kaldt igjen. Ikke vinterkaldt, men litt som høst i Norge. Vi startet dagene tidlig om morgenen med bukse og tre gensre over hverandre og da solen sto opp rundt syv om morgenen ble det bare varmere og varmere. Rundt elleve om morgenen var man nødt til å skifte til kjole, shorts eller noe veldig lett. Drar man når det er sommer i Afrika, blir det ekstremt varmt. Noe som kanskje ikke er så behagelig når man er på safari.

Hvor lang tid tok fly reisen?
Det tok til sammen 27 timer fra vi dro hjemmefra til vi var fremme ved hotellet i Sør Afrika. Først fløy vi fra Kjevik til Gardermoen, så videre til Paris som tar rundt to timer, og så videre igjen til Johannesburg som tar rundt 10 timer. Deretter ble vi hentet av de hotellansatte som kjørte oss de fem siste timene med bil til hotellet. Så er det selvfølgelig en god del timers venting på flyplassene mellom hvert fly. Men all ventingen er virkelig verdt safariopplevelsene..

Var det slik at dere måtte bare følge med veilederen deres, eller kunne dere gå litt fritt også?
Vi fulgte alltid guidene. På safariene i Kruger Parken satte vi stort sett i en åpen bil og under bush walken gikk vi hele tiden etter en guide og gjorde som han sa. Man vil egentlig ikke gjøre noe annet i den ville naturen med farlige digre dyr. Hehe. Ellers fikk vi på supermarkeder og andre stoppesteder alltid et tidspunkt vi måtte være tilbake på og da kunne vi gjøre som vi ønsket, dra hvor vi ville og handle for oss selv. 

Hva var det kaldeste og hva var det varmeste av temperaturen?
Om natten blir det rundt 5-6 grader, men om dagen er det gjerne 25 så her må man pakke både shorts og ullgenser!Fikk dere klappe/kose med noen av dyrene?
Vi fikk ta på noen av de ville dyrene på Moholoholo rehabiliteringssenter, men vi kunne ikke gå ut av safaribilen i Kruger National Park foreksempel. Kjørte man for nære elefantene så kunne det fort skje uhell. Det har hendt flere ganger at elefantene har trampet ned de minste bilene pga at turistene har kjørt for nære. I denne Kruger parken kan man nemlig kjøre sin egen bil og styre besøket som man selv vil. Da er det alltid noen som bare gå ut av bilen og som bare kjøre litt for nære. Dyr er dyr. Føler de seg truet så angriper de.

Hvordan var følelsen din når du såg ville dyr på den måten?
HELT spesielt. Det er ikke som å gå i en dyrepark overhode. Her vet man aldri hva man får se og hvor det kan dukke opp. Dyrene er ville, og det merkes! Løvene i dyreparken i Kristiansand foreksempel ligger som slakt dagen lang og reagerer ikke på en lyd. Her løp løvene mot gjerdene på rehabiliteringssenteret og bokstavelig talt siklet etter barna som sto på andre siden. Det var helt utrolig å få se ville, brølende løver så nært. På kjøreturene kunne det plutselig dukke opp en diger elefant midt på kjøreveien og zebraer, aper og alle slags dyr løp stadig over veien.  

Hvordan var maten der?
Åh, NYDELIG! Omtrent alt jeg fikk servert gled rett inn på topplisten av beste matretter. På hotellet hadde de buffèt til morgen og kveld hvor de alltid hadde noe deilig kjøtt enten det var kylling, lam, roastbiff, eller and. Gode desserter hadde de også i massevis, og røstipoteter! Jeg eeelsker røstipoteter. Ville man ha lunsj på hotellet så kunne man bestille fra en egen meny. Jonas og jeg gjorde dette to ganger og herligfred.. Maten var bare nydelig. Når vi spiste ute fikk vi også alltid servert noe godt. Afrikansk mat fikk vi også smake på og gnu er absolutt noe å anbefale videre!


En av lunsjene på hotellet. Kyllingspyd med en helt fantastisk grillet ost, spinat, pitabrød og litt grønt.Hvilke dyr så dere?
Jeg var kjempeheldige! Vi så omtrent alle dyr som gikk ann å se på safari i Sør Afrika. Alt fra løver, elefanter, villhunder, hyener, zebraer, giraffer, geoparder, leoparder, alle mulige fuglearter, villsvin, impalaer og mye mye mer.

Hvilken lodge bodde dere på i Kruger?
Vi bodde på hotell Prestana Kruger Lodge. Kunne ikke vært mer fornøyd med dette heller. Hotellet gav en utrolig Sør Afrika følelse med den utrolige utsikten, omgivelsene, menneskene og den gode maten.

Hvordan bestilte dere safarien?
Vi klikket oss inn på www.afrikasafari.no, klikket oss videre ned og inn på Sør Afrika safari, Sør Afrika, Kruger National Park, og så bestemte vi oss for å bestille ved å sende dem en mail. Mailen deres finner du i sidemargen til høyre når du har klikket deg inn på det jeg allerede har nevnt.

Var alt inkludert, eller måtte de ekstrabestille turer osv?
Det er lagt opp til at man kan ha 3 fridager hvor man kan gjøre hva man vil, enten man ønsker å sole seg ved bassengene eller dra på shopping. Hvis man ikke ønsket fridager så kunne man bestille opptil tre ekstraturer utenom og disse ekstraturene er så spennende at det er vanskelig å ville droppe dem for soling ved bassengkanten. Jonas og jeg bestilte to ekstraturer. Besøket med de 100 hvite neshornene + middag med afrikansk buffèt var en ekstratur som vi betalte rundt 800kroner for, og elefantridningen var også en ekstra tur som kostet rundt det samme. Jeg er vanvittig glad for at vi gjorde begge deler. Fantastiske opplevelser.

Hva var sjansen for matforgiftning?
Det kommer nok litt ann på hva du tåler. Blir du vanligvis dødssyk av litt rosa kjøtt så blir du det nok hvor enn du reiser i verden. Jeg spiste både rosa og godt stekt kjøtt hver eneste dag og hadde aldri problemer. Vi smakte virkelig på alt mulig rart og ble aldri syke noen av oss. Men guidene tok oss alltid med på steder de visste maten var god på.

Fikk dere se mye vondt? Feks mennesker og dyr som virkelig ikke har det godt?
Vi var på et rehabiliteringssenter hvor dyrene midlertidig levde i fangenskap for å bli friske fra en skade. De skulle nok gjerne ønske at de var et annet sted, men jeg tror disse dyrene var svært takknemlige for å ha fått gratis hjelp av menneskene for så å bli sluppet ut i naturen igjen. Ellers besøkte vi Swaziland hvor 50% av befolkningen var HIV smittet og kun 20% av befolkningen hadde et arbeid. Her var det ekstrem fattigdom til alle kanter, men merkelig nok virket de menneskene vi besøkte lykkelige! Det var ganske utrolig å se hvor glade og fornøyde disse virket til tross for å ikke eie noe som helst av verdi. De bodde i hjemmelagde hytter, ingen hadde toalett og ingen hadde senger. De sov på tynne matter på rene jorden og hadde ingen måte å få vasket seg ordentlig på.. Ganske utrolig.Var det som du hadde forestilt deg?
Jeg hadde store forventninger til turen, men trodde ikke at hver eneste safaritur skulle bli like gøy. Men slik ble det!

Kunne man dratt dit på bryllupsreise? Hva med barn, er det et sted for de?
Ja jeg ville gjerne dratt dit på bryllupsreise! Det var flere andre familier som hadde med seg barna, men det er gjerne litt dyrt å skulle ta med seg en hel barnefamilie på en slik reise. Man kunne si ifra om at man var på bryllupsreise, så fikk man ekstra behandling, sikkert litt gratis spa og noen overraskelser her og der.

Var det utholdelig varmt?
Midt på dagen om sommertider kan det nok være det, men nå når vi var der var det heller litt kaldt fra morgen til 10 tiden og fra seks om ettermiddagen til vi sto opp igjen. Mellom 10 og 17.00 var det en herlig temperatur.

Vil du anbefale hotellet til andre?
Absolutt!

Hvordan er det med sikkerhet der dere befant dere?
Kriminaliteten er STOR i Johannesburg, men denne byen ligger fem timer unna Hotellet vårt, så der vi holdt til var det litt som hjemme. Jeg følte meg ikke utrygg på noe måte og dro flere ganger alene inn til sentrum for å blogge på en internettcafè der.

Hva må man regne med av kostnader til en slik tur? Hvis man inkluderer litt opplevelser som safari, spa, osv.
Jonas og jeg brukte 3000kr hver der nede. 1000 kroner hver på mat, snaks, lunsj og drikke (utrolig billig!), og 2000kr på ekstraturene som elefantridning og neshornbesøket. Man kan med andre ord overleve på 1000kr om man ikke vil ha noen ekstra turer. Maten her nede er helt vanvittig billig. Hver gang vi spiste, drakk og gjerne hadde en milkshake utenom ble regningen aldri mer enn 100kr totalt. Den enormt gode lunsjen på hotellet kostet rundt 50 kroner per person og dette var et ordentlig kvalitetsmåltid. Spa fikk vi gratis, men det kostet rundt 300kroner per person på hotellet for en 30 minutters rygg, armer, nakke og hodemassasje. Selve reisen koster som nevnt 16 000 per person.Hvor lenge var dere der nede?
I 12 dager.

Bestilte dere turen en god vei i forveien?
Vi bestilte vel litt over to måneder før hvis ikke jeg husker feil.

Vet at du har skrevet hva dere har gjort, men kan du ramse opp hva dere gjorde hver dag og linke til innlegget der du har skrevet mer utfyldene?
Klikk på navnet på safari opplevelsen for å komme til innlegget hvor jeg har skrevet om de ulike safariene.

Dag 1 - Bushwalk og Sunset Drive
Dag 2 - Kruger National Park
Dag 3 - 100 hvite neshorn
Dag 4 - Elefantridning
Dag 5 - Panoramatur og Afrikansk aften
Dag 6 - Swaziland
Dag 7 - Moholoholo
Dag 8 - Elvebåtsafari
Dag 9 - Fridag - spa og soling
Dag 10 - Reisen hjem begynte

 

Hva var det verste med turen? Angrepet av aper?
Nei det var faktisk litt morro, selv om jeg var livredd der og da. Man må jo ha blitt anggrepet av aper også en gang! Det var ikke noe galt med turen, men det var selvfølgelig litt kjedelig at reisen er såpass lang og at internett ikke fungerte ved hotellet. Det gikk for mange timer på internettcafèen og bloggingen ble ikke så bra som jeg skulle ønske men.Så dere en hai?
Nei, det var ingen hai i de små elvene vi var rundt, men Cape Town er kjent for hvithaien, så vil du se hai, bør du dra dit!

Var det mange butikker der?
Vi shoppet aldri klær eller ved de ordentlige shoppingsentrene så det vet jeg ikke. Vi handlet kun på de afrikanske markeder med alle slags afrikanske smykker, masker, og slikt billig dill. Men jeg tror faktisk at Sør Afrika har en del god shopping å tilby de også.

Var det varmt å gå i genser?
Jeg gikk med tre gensre over hverandre så fort solen gikk ned om kvelden. Da ble det alt for kaldt til å kunne gå i noe annet og jeg ønsket flere ganger at jeg hadde pakket med mer varmt tøy.

Ville du ha anbefalt å ta et utvekslings år i Sør Afrika?
Det skulle jeg gjerne ha gjort selv! Så ja, absolutt.

Hvordan var luften der? Var den frisk, eller var den ''tung''?
Det var ganske utrolig å se forskjellen bare fra Johannesburg til Malelane. I Johannesburg var himmelen grå og man kunne faktisk ikke vite om det var skyer på himmelen eller om det var strålende sol for det var så mye forurensing, skitt og røyk på himmelen til enhver tid. Etter dem fem timers kjøreturen var plutselig himmelen like blå som hjemme og landskapet var helt annerledes. Så der vi bodde, var luften frisk og god som hjemme!

Var du ikke redd for at dyrene skulle gå til angrep på deg?
Nei, guidene kjørte ikke nærmere enn de visste var trygt, så jeg følte meg aldri redd. Vel bortsett fra med apene hvor jeg seriøst trodde livet mitt var over. Ikke kødd med aper, uansett størrelse! Haha, huff. 

Reiste dere med et norskt byrå, og var det andre norske sammen med dere?
Vi var tre norske kjærestepar, et dansk kjærestepar og ei svensk jente som var på de samme safariturene. Så vi pratet stort sett norsk med alle. Kjempehyggelige alle sammen! www.afrikasafari.no regner jeg med er et norsk byrå. De jeg pratet med over mail pratet norsk og alt på siden deres står på norsk.


Tom og Linn. Et herlig bergenserpar vi ble kjent med. Har planer om å besøke dem i Bergen senere i sommer!

Skulle ikke dere egentlig reise ned for å hjelpe med kattedyr? Løver og sånn?
Nei, det er en annen reise. I september drar jeg tilbake til Zimbabwe for å jobbe frivillig med babyløver. Gleder meg!

Snakket dere engelsk eller lærte dere noe nytt språk?
Vi snakket mest norsk ettersom hele reisegruppen var fra Norge, og Danmark, men med de innfødte pratet vi engelsk. De afrikanske selgerne var veldig flinke både til å prate og forstå engelsk så det var aldri noe problem.

Brukte du høye hæler når du var på safari?
Nei, det tror jeg nok ikke er å anbefale. Hehe! Jeg brukte høye hæler når vi skulle på middag om kvelden. Restauranten på hotellet er veldig fin og mange pyntet seg, så noe pent anbefaler jeg å pakke med.

Hva var maks vekt for kofferten?
Det var 20 kilo, og de var ganske nøye på det på flyplassen i Johannesburg. Heldigvis hadde utrolig nok ingen av oss overvekt.

 

Håper dette hjalp noen av dere!
Ønsker dere nøyaktig samme reise som oss så finner dere den HER

                      Deler av reisen vår er sponset

Stuebord - Check!

I dag dro Jonas og jeg som et siste forsøk på Ikea i håp om å finne stuebordet vårt der. Det gjorde vi jammen også! Nå mangler vi kun speil, men vi har litt vanskeligheter med å få hengt opp noe som helst ettersom alle vegger her er gipsvegger. Er det noen som har noe erfaring med dette? Jeg har fryktelig lyst på to digre speil hengende på veggen!

 
 

Nå er Jonas i full gang med montering mens jeg fresher opp leiligheten!

Lunch på Sjøhuset

Åh, det er alltid så hyggelig å se >Kristina< igjen. I dag lunsjet vi sammen på Sjøhuset og fikk oppdatert hverandre med litt siste nytt. Vi har vært så opptatte begge to i sommer at vi ikke har fått sett hverandre på lenge. Nå får vi se om ikke vi kan få til en liten ferie sammen! Kanskje det blir to bloggberter på shoppingferie.. Det kan vel umulig gå galt, eller hva?Herlige, herlige jente!
Endelig er sol og varme også på plass i sommerbyen.

MY DAY..

Jeg har hatt en super dag, og nå har jeg planer om å fullføre den fine tirsdagen med en fisketur! Jonas, pappa Lars og jeg skal ut i båten en liten tur før solen går ned. Krysser fingrene for masse fisk! Under får dere dagen i bilder. Kamera blir med på fisketur ettersom jeg har på følelsen at haien biter på kroken i kveld! La oss krysse fingrene.Mannfolka jobber og kvinnfolka ser på.. Det er sånn det skal være!

 

Håper det står bra til med dere!

Antrekk - 17.07.12

 I dag skal jeg i familieselskap! Finskjørtet er fått kommet på og jeg er klar for KAKER!

 


 

Kjole brukt som topp fra Jen's pirate booty
Skjørt fra Zara
Likte dere de nye skoene?
Dere finner dem HER (affiliateslenke)

Ny header!

Da har jeg fått oppdatert headeren nok en gang! Denne gang har jeg fått hjelp fra min kjære >Annika<. Hun har faktisk en konkurranse på bloggen gående nå, hvor en kan vinne en header. Kanskje noen av dere kunne vært interessert i dette? Konkurransen finner dere ihvertfall HER. Nå er jeg spent på hva dere synes om den nye headeren? Forandring fryder!Likte dere den?

 

Den perfekte start på ukenDet har vært en ganske så perfekt mandag. Dagen startet med en liten handletur. Jonas og jeg er fremdeles på utkikk etter stuebord, men etter å ha vendt alle interiørbutikker og enda ikke funnet stuebord dro vi til foreldrene til Jonas for å få servert deilig fiskesuppe med jordbær til dessert. Herlig! Nå sitter jeg hos >Annika< og er klar for en real jentekveld!

Noe av dette som så fristende ut? Smakte nydelig!

 
 

Ønsker alle en fin mandagskveld!

Justin Bieber - 16 april!

Nå sitter det to storfornøyde beliebers her! >Annika< har ordnet oss ikke bare billetter til Justin Bieber konserten, men Diamond Circle billetter! JUHUU. 16 april 2013 er vi klare for å møte drømmemannen! Regner med det er flere av dere som skal? Kanskje vi sees? Hvis dere ikke har fått billetter så kan dere alltids bestille til konserten han skal ha i Danmark 20 april 2013. Dette har vi også bestilt billetter til. Kan vel aldri få nok av Justin? Åh, herlighet som vi gleder oss.

 

Er det flere som skal på konserten 16 april?

Nelly Trend Shoes

Se så fine! Ååh, nå må jeg definitivt ha dem i beige også. Jeg vet ikke med de i beige, men disse er ihvertfall på 20% hos Nelly nå og koster 399kr. De har dem foreløpig i alle størrelser, så her er det bare å slå til. Dette var definitivt det flotteste paret av de fem jeg bestilte for et par uker siden. De skal tas i bruk allerede i dagens antrekk!Skoene finner dere på salg HER
Ellers har Nelly nå minst 50% på en rekke varer. Dette salget finner dere HER (affiliateslenker)

Camping på GardermoenDa har Jonas og jeg rett og slett campet litt på Gardermoen vi! Flyet fra Paris ankom Oslo klokken tolv, og her sitter vi enda. Flyet videre går ikke før ni i kveld, men det gjør ingenting. Jeg har fått unnagjort masse arbeid og nå koser vi oss med kortspill, yatzy og god mat. Snart dukker det opp et vennepar også som skal fly hjem til Kristiansand med oss.

Føler meg som en dass etter halvannet døgns reising, men sånn er det nå!
Camping på Gardermoen slår vel aldri feil.

Spørsmål til Safariferien?

Ettersom jeg ikke fikk tid til å svare på så mange kommentarer under oppholdet i Sør Afrika, har jeg nå lyst til å kjøre i gang en liten spørsmålsrunde til alle dere som har spørsmål relatert til ferien vår! Jeg har fått utrolig mange spørsmål angående turen som jeg enda ikke har fått svart på, men som jeg også kommer til å svare på i kommentarfeltene snarest. -Men for å forsikre meg om at alle får svar på det dere lurer på, vil jeg gjerne at dere legger igjen en kommentar under med absolutt alt dere har på hjertet! Så lover jeg å svare på alt sammen med bilder så fort som mulig.

Har dere spørsmål angående foreksempel været i Sør Afrika, bestilling, reiseselskap, pris, vaksiner som må tas, malaria, giftige innsekter, safariturene, språk, valuta eller den slags. Spør i vei! Jeg er blitt en liten ekspert nemlig! Hoho.. Jeg lovte også å vise bilder både fra Spa området og bassenget vi oppholdt oss rundt siste dag. Dette finner dere under.

SPA-AVDELINGEN..Har dere noen spørsmål? Kjør på!

Last day in heaven

Juhuu! Jeg fikk til internett på flyplassen i Johannesburg så nå blir det en siste liten oppdatering før vi hiver oss på flyet! Huff, jeg er helt dreprimert jeg nå. Jeg begynte virkelig å føle meg hjemme på dette stedet. Har aldri trivdes bedre noe sted jeg har reist. Her er det jo overhode ingenting å misslike. Menneskene her har vært fantastiske med oss. Både de innfødte, de ansatte, guidene og sjåførene. Vi har fått sett og opplevd helt utrolig mye og hadde Sør Afrika bare vært litt nærmere alt og alle jeg er glad i, så skulle jeg alvorlig talt bodd her, studert her og bare gjort alt her!

Siste dag i paradis gikk til full avslapning ved bassenget. Vi fikk brukt gavekortet på spaet som var en halv times NYDELIG ryggmassasje. Virkelig noe vi behøvde med tanke på den lange reisen vi har i vente. Ellers fikk vi nytt dagen med masse soling og kos. Jeg sovnet vel og merke klokken åtte om kvelden, men det ble en herlig avslutning likevel.  


Jonas fant seg en gigantisk rutsjebane som han fikk ut litt av energien sin på!


Så fikk vi en liten tur i kveldsolen!

Kan noen vennligst kjøpe meg et hus i Sør Afrika?

Ny skosamling i vente!

Jeg fikk bare to av de fem parene jeg bestilte fra Nelly, før jeg reiste så nå ligger det tre par sko og venter på meg på posten. Herlig å vite at tre nydelige par sko skal ønske meg velkommen hjem! Før vi dro til Sør Afrika, greide Jonas å ødelegge omtrent alle både trusene og bikiniene mine. Han skulle være søt og vaske klær, men vasket alle farger og alle stoff sammen. Haha, mannfolk! Hvite truser, blå truser, en oransje bikini.. en hvit bikini.. Det går sikkert bra! Så da var det bare å bestille nye bikinier fra Nelly i en fei og håpe at de kom frem før reisen. Det gjorde de heldigvis.

 
 

Det andre paret som kom frem passet også som et skudd og var kjempefine! Kjøpte dem på salg for 175kr.

Likte dere skoene?

ElvebåtsafariEtter Moholoholo besøket i går dro vi rett på en ny safaritur! Vi dro på en times elvebåtsafari på verdens tredje største canyon. Kjempeopplevelse! Her fikk vi virkelig et innblikk i Sør Afrikas natur. Fjellene, elven, og den flotte naturen som vi så fra høyden den andre dagen, fikk vi nå sett fra nedsiden og oppover. Her møtte vi også på både flodhester og krokodiller og om sommeren er det ofte man ser svømmende slanger også i vannet. Det er det eneste vi ikke har sett her nede, noe Jonas er likeglad for! Jeg derimot har allerede planlagt en ny tur når det er sommer her.


I denne grotten hadde det bodd både leoparder og apeflokker.

  For en avslutning på reisen!
Er det ikke nydelig her? Jeg er frelst..

MOHOLOHOLO

I går var siste dag med safari opplevelser! Kjempetrist. I morgen drar vi nemlig hjem og siste dag har vi fri og kan gjøre akkurat hva vi måtte ønske. Gårsdagen gikk til et besøk på en rehabiliteringsgård med skadde, ville dyr. Finner man et skadet dyr i Sør Afrika, så ringer man til Moholoholo rebabiliteringssenter. De ansatte ved senteret kjører da og henter dyrene, gjør alt i sin makt for å redde dem, og så sette dem ut i det fri igjen. Noen av dyrene ble aldri sterke eller friske nok til å kunne leve i det fri igjen og disse dyrene fikk vi hilse på i går!

De eneste dyrene vi ikke har sett mens vi har vært her nede er leoparder og geoparder. Derfor var det ekstra stas å ikke bare få se begge deler, men også få klappe en geopard. Senteret er også kjent for å opprettholde de ulike artene av gribber i Sør Afrika, og også disse fikk vi gå inn til og mate fra armen. Jeg fikk vel og merke den største gribben på 15 kilo nedi brystet da den hang seg fast i genseren min og flakset vilt, men det var jo også noe å oppleve! 

Jeg var siste mann ut og gribbene var egentlig mette og litt kjipe da det var jeg som skulle få en på hånda, men tror dere ikke det bare MÅ skje noe galt når jeg kommer? Haha, fantastisk!


Et nesehorn som hadde mistet mammaen sin. Aww!


Så var det lunsj med T-bone steak som alltid! Jum jum..

SÅ dro vi på elvebåtsafari.. Et eget innlegg om det kommer!

En dag i Swaziland!I går var Jonas og jeg på besøk i et helt nytt land! Vi besøkte nabolandet Swaziland som bare er en times kjøretur unna. Her skulle vi besøke en liten, utrolig fattig landsby for å få et innblikk i den virkelig fattige delen av Afrika. Swaziland er egentlig et veldig rikt land, men kongen i landet sitter på alle pengene. Kun 20% av befolkningen er i et ordentlig arbeid, og 50% av befolkningen er HIV smittet. Jeg gjentar.. 50%! Spesielt landsbyer som den vi fikk besøke preges av sykdom. Familiene har ikke strøm om kveldene og ettersom det er bekmørkt fra seks om kvelden til seks om morgenen nå i vinterstider er det ikke så mye annet å finne på enn å lage barn. Dette sa de selv.

Vi fikk hilse på høvdingen av landsbyen. Han hadde to koner og var nå på utkikk etter sin tredje kone. Hans tidligere tredje kone var nylig omkommet. Det var ganske utrolig å se hvor annerledes disse menneskene lever i forhold til oss som har alt vi behøver, og mye mye mer. Her bygger de sine egne hjem med gjørme, trær og gress. Toalett var det ikke snakk om. Måtte de på do, så dro de ut i bushen. Senger var det ingen som hadde. Her sov man på tynne matter rett på jorda. Nei, det var helt utrolig. Faktisk så var en av disse 20 sønnene av høvdningen i et ordentlig arbeid med en ok lønning og han hadde tilbudt faren lys i ihvertfall en av hyttene, men høvdningen ønsker ikke å bli det spor moderne.
Dette var huset hvor det ble holdt grillfest en gang i blant..Her fikk vi demonstrert hvordan dyrene i landsbyen ble holdt fast og kvalt før de skulle spises. Men kjøtt spiste de kun i begravelses seremonier eller ved bryllup. De hadde ikke veldig mange kyr, og alle var ekstremt tynne. Om sommeren når gresset er grønt og dyrene har nok mat, fikk de 4-5 liter melk fra disse kuene daglig, men nå i vinterstider var kyrene kun for kjøtt ved spesielle anledninger. Ellers hadde de også noen kyllinger og høner som løp rundt alle veier.Her ser dere innholdet i et av husene. Her foregikk en av de 100(?) arbeidsoppgavene til kvinnene i landsbyen. Den stein harde maisen skulle skrapes mot en stein for at kornene skulle løsne. Så skulle kornene grilles og bli til popcorn. Jeg fikk teste dette selv, og fikk det ikke engang til! Dette krevde virkelig krefter da maisen var steinhard.
Her var kjøkkenet. Midt på gulvet brant de bål om kvelden og kokte opp mat. Det luktet aske i hele hytten.Her ser dere badstuen som ble brukt hvis noen var syke. Da ble alt dekket for med presending av høvdningen selv og seks personer kunne sitte her om gangen for å svette ut sykdommen ved hjelp av et varmt bål i midten.


Før vi dro, fikk alle barna noen kjærligheter hver og de var heelt i hundre!


Dette var et av de fineste husene.

Etter en times omvisning i landsbyen ble vi tatt med på en restaurant for lunsj!

Så dro vi innom enda et lite marked på veien hjem..
Nok en vellykket og lærerik dag!

En afrikansk aftenFOR en kveld! Herlighet så bra. I går kveld fikk vi servert grillmat under åpen himmel ved hotellet med afrikanske dansere, sangere og det hele. Noe så fantastisk er det lenge siden jeg har sett. SÅ flinke! Da de ankom i de sinnsyke draktene sine, ble vi først litt engstelige, men etterhvert som de startet å synge og danse var det bare helt rått! Maten var også noe av det beste jeg har smakt og stemningen blant reisegruppen var heltopp. En perfekt kveld rett og slett!

Jammen fikk de meg opp for å danse med dem også! Jonas derimot.. Ikke snakk om!

Aww.. Så fikk jeg smykke hennes etterpå. Herlig dame!

Panorama..

I går var vi på en panoramatur hvor vi kjørte i to timer for å komme opp på noen utrolige utsiktsplasser. Vi stoppet flere ganger på veien ved store afrikanske markeder hvor både Jonas og jeg fikk handlet litt så turen gikk veldig fort. Jeg tror vi var på fire forskjellige utsiktsplasser hvor vi virkelig fikk et inblikk av hva Sør afrika's natur har å by på. Vi fikk se flotte fossefall, digre afrikanske fjell, og en utsikt fra så høyt oppe at vi kunne se helt til nabolandet langt langt borte. Denne siste plassen hadde fått navnet "God's window" ettersom afrikanerne mente gud holdt til her og hadde oversikt over hele dalen. Utrolig flott! Jeg tror alvorlig talt jeg kunne bodd i Sør afrika jeg, hadde det ikke vært for det trege nettet. Å jobbe som guide i bushen må være drømmen! Hadde det ikke vært for Jonas og at lønningen er så liten at jeg ikke engang ville hatt råd til å besøke venner og familie i Norge, så hadde jeg vurdert det. Lønningene på disse guidene ligger på 4000 rand i måneden. Det er ikke mer enn 3500 norske kroner så å få råd til èn flybilett ville sikkert tatt meg et år.    
Her hadde de virkelig all slags!


Se hvem som har fått seg armbånd!LITT BILDER FRA UTSIKTSPLASSENE..

 
 


Haha, DE pøblene!Etter siste stopp, dro vi til en restaurant hvor de selger verdensberømte pannekaker for en slikk og ingenting. Her hadde vi en nydelig lunsj bestående av pannekaker med banan, is, hjemmelaget karamelsaus, sukker og kanel, med hver vår både milkshake og brus til under 100kroner totalt. Herlighet! Dette stedet er virkelig å anbefale. Her hadde de også en sjokoladebutikk hvor de solgte verdensberømt sjokolade. Min nye bergenservenninne Linn og jeg måtte selvsagt ha oss et glass rennende, varm melkesjokolade for 15 norske kroner. JUMMY FOR THE TUMMY!En helt fantastisk dag!

ELEFANTRIDNING..

Å ri på en elefant er noe alle bør prøve. For en herlig opplevelse! Jeg har gjort det en gang tidligere da jeg var i Thailand med pappa, men de asiatiske elefantene var betydelig mye mindre! De afrikanske elefantene er de største som finnes i verden og en av de vi fikk hilse på i går var ikke mindre enn 3 meter høy og veide mellom seks og syv tonn.

En elefant driter forresten 150 kilo bæsj om dagen, så er det noe man ikke vil arbeide som her nede så er det rengjører hos elefantene. Neida, men fy søren så mye vi lærte om disse vesnene på en liten time. Vi fikk ta på dem, kjenne på enhver kroppsdel, mate dem fra hendene og ri med en ansatt. Det var helt utrolig å se hvordan de trente elefantene på afrikansk vis. Her slår de dem ikke til de gjør det trener ønsker slik som det er kjent at man gjør i Asia. Her er de tålmodige og lærer elefantene gloser, som du gjør med en hund. For hver riktige bevegelse elefanten gjør, blir den belønnet med kos og godbiter. Ved å gjøre dette får de elefantene til å lære seg opptil 80 gloser på et år. En hund kan lære og forstå opptil 8 gloser, så det sier litt om hvor utrolig smarte elefantene er. Flotte, digre og vanvittig smarte!


Mens vi fikk klappe og ta på den, lå den og ble matet med to svære bøtter med mat.. Tror den nøt livet!

 

KLARE FOR RIDNING.. Så fikk den en belønning som takk for turen!

Angrepet av apeflokk!

Åh, så mye morro vi har gjort siden sist! Fy søren. Nå har jeg ikke fått delt noen av safariopplevelsene våre fra de to siste dagene så jeg har MASSE å fortelle. Jeg kan jo starte med å si at jeg i går ble angrepet av en apeflokk. Haha, har dere hørt? Man må vel oppleve det også en gang i livet. Jonas og jeg oppdaget en flokk aper rett ved hotell resepsjonen og jeg løp selvfølgelig bort, satte meg på huk og knipset bilder av en av de søte små. I det jeg snudde meg for å gå begynte den å tøffe seg, yppe og løpe etter meg. Jeg skrek som bare det, ble livredd og før jeg visste ordet av det var hele flokken etter meg. Jeg kastet kamera på Jonas, rev av meg jakken og prøvde å slå etter dem, men de ble bare tøffere og tøffere. Jonas var desverre så forskrekket at det siste han tenkte på var å ta bilde. Jeg klarte til slutt å slippe unna med å løpe for livet, men apene grabbet meg om bena og omringet meg virkelig fra alle kanter. Heldigvis for meg så bet ingen av dem. Da måtte jeg ha dratt på legevakten for å ta en sprøyte eller to. Jaja, det ville vel også blitt en god historie!Frekk som jeg er, fikk jeg i dag lurt et annet kjærestepar som vi er blitt gode venner med her nede, til å gjøre akkurat samme feil med apene. Kjæresteparet hadde jo ingen tro på at disse lille søte apene kunne være så voldsomme, men det tok ikke lange tiden før også de ble vettskremte og løp for livet. Denne gang holdt jeg meg godt unna og lo meg ihjel. Hvem skulle trodd at disse små var så skumle? -Men en flokk på 15-20 aper er ikke noe man vil tulle med!Ellers var vi i går på besøk på et reservat med 100 hvite nesehorn! Nesehornene er ikke bokstavelig talt hvite, men det finnes to varianter av dem og det er hvite neshorn og sorte hvorav den sorte arten er den mest aggressive. Vi fikk ikke akkurat klappe dem eller gå ut av den åpne bilen slik jeg hadde trodd, fordi dyrene ikke var tamme i det hele tatt.

Det var 100 ville, digre beist som ingen antagelig vil kjenne eller klappe på. Egentlig så skulle halve gruppen vært på en apegård i dag og hilst på mange aper i alle størrelser, men for to uker siden ble en av de ansatte ved gården dratt inn under inngjerdingen av apene selv og nærmest drept, så dette ble selvsagt avlyst. Den stakkars ansatte ligger nå i koma og mangler både deler av benet sitt og flere fingre. Aper er virkelig noen skumle vesner!

 


Naturen her er så nydelig! Sør Afrika må virkelig være mitt favorittland. ELSKER det her!Etter å ha hilst på alle dyrene gjennom en kjøresafari på halvannen time, dro vi for å få servert et vilt måltid. Vi fikk blant annet smake på en slags lasagne med gnu! Noe av det beste jeg har smakt. Fy søren så deilig det var. Skulle hatt oppskriften på den retten for å si det mildt. Her koste vi oss med god mat, stort bål, hyggelige mennesker og litt alkohol. Slik blir det forhåpentligvis i kveld også! 
 I dag har vi ridd på elefanter! Bilder fra dagen kommer snart!

Oppskrift - Snickers milkshakeHer kommer oppskriften på verdens beste snickers milkshake! Jeg er ikke engang så veldig glad i snickers, men denne milkshaken er.. JUMMY! Anbefales til alle både snickers elskere og ikke snickers elskere. Så er det jo så enkelt å lage! Dette må dere virkelig teste ut en kveld dere koser dere under en jentekveld med film og skravling.. DU TRENGER - 2 personer
1 liter vaniljeis
1 dl peanøtter 
 1,5 dl sjokoladesaus
1 dl karamellsaus  
1 dl melk1. Start med å måle opp ingrediensene og finn frem blenderen.


2. Hell alt i blenderen.


3. Hvor mye melk du ønsker avhenger av hvor tykk du vil ha drikken. Jeg ville ha den middels tykk og bruke 1 dl melk.SÅ ER DET BARE Å FYRE LØS!
Smaker virkelig nydelig! Superdeilig kombinasjon.Så det godt ut? Tilsett gjerne mer sjokolade om du ønsker det.

New pair of shoes!Er de ikke fine? Synes de er mye finere i virkeligheten enn på bildene til Nelly. De satte som et skudd på foten også, så nå kan jeg ikke vente med å få tatt dem i bruk. Kjøpte dem for 200kr på Nelly salget for to uker siden. Skoene ankom dagen før jeg reiste så det passet meg ypperlig. Jeg har nemlig pakket med en ny kjole som jeg tror kommer til å passe perfekt til disse en av kveldene hvor vi skal spise middag under åpen himmel og pynte oss litt!

Var de ikke søte?
Skoene er desverre utsolgt!

Antrekk - 09.07.12

God morgen! Eller dag? Jonas og jeg lå og så Kardashian episode etter kardashian episode både i går kveld og til morgenen i dag. Vi er blitt så avhengige av den serien. Vi ler oss jo ihjel av hver eneste episode. For en familie! Om et par timer drar vi på en ny opplevelse. Gleder oss som gale til å møte 100 hvite neshorn på nært hold. Vi skal virkelig få hilse på neshornene, lære mer om dem og faktisk få røre ved disse digre skapningene. Tror det blir veldig spennende.

  


Sko fra Samsøe & Samsøe

 Dette skulle vært postet i dag tidlig. Oppdatering fra dagen kommer i morgen!

Sunset Drive..Åh! For en opplevelse. Fy søren. For to dager siden, var Jonas og jeg på en slags solnedsgang kjøretur i Kruger Parken. Vi startet turen halv fem da solen akkurat hadde begynt nedstigningen, og avsluttet turen tre timer senere da det var totalt bekmørkt. Vi er aldri garantert å få se noen dyr overhode, men vi har vært super heldige på absolutt alle turene vi har vært på så langt. Da vi kjørte i mørket med lommelykt og lyskastere festet til bilen så vi både elefanter, neshorn, en flokk med bøffler på over 500, alle slags kattedyr, hyener, zebraer og mye mer! -Og alt kom så utrolig nært oss på denne turen. Elefantene sto med snabelen nesten inni bilen og da vi stoppet med de 500 bøflene kunne vi høre løvene brøle i mørket like bak bilen. Løvene hadde jaktet på flokken hele dagen og skulle antagelig skaffe seg kveldsmat like etter at vi dro. Denne kjøreturen var bare helt utrolig. Det var ganske kaldt, men med gode klær og tepper ble det bare fantastisk.

SÅ FORSVANT SOLEN..
Det var ikke lett å få tatt bilder i bekmørket som dere ser, men dette var helt ubeskrivelig! Se alle øynene i mørket..

Det beste jeg fikk av en småsur elefant som sikkert ville ha skjønnhetssøvnen sin!

Månedens antrekk

Her kommer favorittene fra juni måned. Egentlig så synes jeg ikke juni har vært så bra på antrekksfronten, men jeg har prøvd å plukke ut noen favoritter likevel. Legg gjerne igjen en liten tilbakemelding! Da blir jeg veldig glad vet dere.

 

    

Hva synes dere?

KRUGER NATIONAL PARK

God kveld dere! Da var jeg plassert på internettcafè igjen! Jonas og jeg måtte opp 04.30 i natt ettersom dagens safaritur startet 05.00. Vi var så hjemme igjen klokken fem og da var det bare å spurte for å hente dataen og løpe opp til resepsjonen for å få ringt en taxi. Jeg tryglet resepsjonistene om å bestille taxi til meg denne gang ettersom jeg måtte vente i 45 minutt på privatsjåføren i går, men taxi var livsfarlig så da ble det privatsjåfør igjen og 45 minutters venting. Nå er det bare en time igjen til internettcafèen stenger så dette må gå kjapt! I morgen begynner ikke safarituren før klokken tre, så da står jeg tidlig opp for å endelig få noen timer med kommentarsvaring, mailsvaring og ordentlig kvalitetsblogging. Jonas får sove ut i mens, noe han sikkert bli sjeleglad for! Det har ikke blitt mange timene med søvn her nede.Dagens opplegg var å besøke Kruger National Park. En helt gigantisk park full av alle afrikanske dyr, og planter. Parken er like stor som Holland mente en av guidene så det går selvsagt ikke ann å komme gjennom alt på bare noen timer, men vi fikk sett UTROLIG mye. Jeg tror faktisk at vi fikk sett absolutt alt vi ønsket bortsett fra leopard i dag! Både Zebraer, løver, giraffer og elefanter som jeg hadde så lyst til å se var over alt! Bøfler, neshorn, flodhester, og albsolutt alle dyrene som hører til i løvenes konge. Til og med fuglen fra løvenes konge Sazu så vi! Kjempespennende.


Kjæresteparet på safari!Håper det står bra til med alle sammen!

Rommet vårt!

Tenkte jeg kunne vise dere de første bildene jeg tok av huset vårt på hotell Prestana Kruger Lodge. Vi bor i et kjempefint lite hus med et rom som stue og soverom, et ganske stort bad og en diger uteplass. Uteplassen har jeg ikke fått knipset enda, men det skal dere ikke se bortifra kommer det også sammen med bassengområdene, og spaopplevelsen.

Bildene ble tatt første kveld da vi var utslitte etter all reisingen. Vi fikk likevel testet restauranten hvor de ansatte var kjempesøte og maten super! Utsikten fra restauranten har jeg jo allerede skrytt av, og jeg må si at det var litt av en oppmuntring å se rett på en elefant på vei inn til middag. Vi ble stående i en halv time og bare titte ut i mørket.Tidenes velkomst fra en sølete elefant!

Bushwalk i soloppgang

Vi er ankommet hotellet og sjekk den utsikten! Dette er synet fra verandaen utenfor restauranten og resepsjonen. Det dere ser på bildet er "Krocodile river". En elv full av flodhester og krokodiller. Dere ser faktisk flokken med krokodiller på midten i elven på bildet over. Utrolig fasinerende! Da vi kom frem sent i går kveld kunne vi bare høre flodhestene brøle og rett før middag så vi jammen meg flere digre elefanter spise gress like nedenfor verandaen. Helt utrolig!LITT BILDER FRA HOTELLOMRÅDET..


Her bor vi! Kjempeflott. Skal vise dere inni også etterhvert!
Elven som ligger like ved huset vårt..


.. Og skiltet som henger over elven. Dere kan tro jeg var redd i natt da jeg gikk i bekmørket over broen til resepsjonen.FØRSTE SAFARITUR - BUSHWALK I SOLOPPGANG
Etter den ti timers lange flyturen og en seks timers lang biltur, kom vi omsider frem til hotellet. Vi var så utslitte begge to at vi kun spiste litt middag før vi gikk og la oss. Klokken halv syv skulle vi opp igjen for å dra på bushwalk i soloppgangen. En kjempefin opplevelse! Vi kjørte til et digert reservat med alle slags afrikanske dyr og en super guide som fortalte oss om de ulike sporene, plantene, dyreartene og avføringen som vi møtte på. Hoho! Vi fikk til og med lukte på fersk zebraavføring. Det er aldri sikkert at man kan møte på noen av disse store dyrene ettersom reservatet er digert, men det var vi så heldige at vi gjorde! Plutselig hoppet det ville antiloper forann fjesene våre og rett etter at vi hadde studert nesehornavføring gikk vi rett på to store dyr! Det var helt utrolig å se hvor digre disse beistene er selv på 40 meters avstand. Fantastisk! Senere i dag skal vi på en kjøresafari i åpen bil i solnedgangen. Så fort solen går ned og mørket kommer, håper vi å få se noen kattedyr. Ellers er det et stramt program og til de tre fridagene våre har vi allerede booket blant annet elefantridning og møte med 100 hvite nesehorn. Dette blir tidenes opplevelsesreise!
Her får vi lukte på fersk zebrabæsj!Ser dere neshornet? Dette var det beste jeg fikk til, men i morgen skal vi besøke Kruger National park med en rekke dyr så her får jeg nok noen gode bilder til dere! Vi skal opp 05.00 for å være i parken når den åpner! Ingen tid til søvn her i gården. Hehe. Heldigvis har vi fått et gavekort hver på spasenteret ved hotellet så det skal definitivt nytes.Vær tolmådige med meg.. Jeg prøver virkelig alt jeg kan!
Nå er sjåføren min her igjen for å hente meg. Jonas og gruppa har vært på shopping!

MARTHE LEVER

Hei dere! Dere lurer kanskje på hvorfor dere ikke har hørt fra vår alles kjære Marthe i løpet av dagen. Hun har reist i 16 timer til sammen pluss venting, og jeg vet ikke om hun har fått ordnet nettet på hotellet ennå. Hun har i hvertfall fått i seg kvelds med en utsikt bestående av elefanter og flodhester. Med andre ord er hun trygt framme i Afrika. Hun har et stramt program i vente, men jeg er helt sikker på at hun kommer med noen fantastiske innlegg til dere i nærmeste framtid.

Edit: Marthe ankom hotellet sent i går kveld uten et fungerende internett og er selvfølgelig veldig frustert. Resepsjonistene håpte det skulle være i orden i løpet av dagen i dag, men er det ikke det så MÅ de finne en alternativ løsning til henne. Det er et hotell hvor internett skal fungere toppers og da SKAL det fungere toppers. En frustrert Marthe hilser og håper hun snart for oppdatert dere!

- ANNIKA <3

[Bare å slette dette i morgen hvis du vil, Marthe <3 Sendte deg melding, men du sov sikkert]

Nye leserbilder - Ny header?

Nå sitter mest sannsynlig Jonas og jeg enda på flyet. Dette er nemlig et forhåndsskrevet innlegg som jeg har fått hjelp av >Annika< til å poste. Tenkte jeg kunne starte dagen med å dele de siste leserbildene jeg har mottatt! Jeg har fått så utrolig mange hyggelige mail med fine ord og flotte leserbilder i det siste. Det setter jeg STOR stor pris på må dere vite.

Nå er det vel på tide med enda et headerskifte! Under finner dere de nyeste bildene jeg har fått tilsendt. Kanskje dere kan hjelpe meg til å finne den perfekte, nye headeren? Jeg vet at det er skrivefeil i den jeg har nå. Jeg har den riktige headeren med riktig navn og bloggnavn lagret på dataen, men jeg har bare ikke fått satt den inn ettersom jeg behøver hjelp til absolutt alt som har med header, design og html koder å gjøre. Jeg er rett og slett en amatør på det området!


Den riktige versjonen av den headeren jeg har nå! Laget av Katinka Lillevik


Laget av Marion Kristine


Laget av Marlene Kristoffersen


Laget av www.aaa99.blogg.no


Laget av Frida Knudsen


Laget av www.luckymaria.blogg.noLaget av Ida Bakken


Laget av Ida Caroline


Laget av ingeborggs.blogg.no


Laget av www.kkrriistina.blogg.no
Disse to er laget av www.Martinekristine.blogg.no


Laget av www.cma11.blogg.no


Laget av www.schtine.blogg.no

Tusen takk for alle de flotte bildene dere har brukt tid på å lage til meg!
Hvilket synes dere egner seg best som header?

The city of love

Her kommer en liten oppdatering fra kjærlighetens by, Paris! Det startet bra, men så fort vi ankom Paris flyplass gikk omtrent alt galt. Først og fremst kunne vi overhode ikke finne frem her. Jeg har vært på utrolig mange store flyplasser, men har aldri opplevd maken til avansert sted. Buss hit og tog dit og trapp opp og heis ned.. SÅ nærmet vi oss innsjekkingen. Gud bedre. Ellers var vi skrubbsulte da vi ankom og ettersom klokken nærmet seg halv elleve om kvelden var absolutt alle restauranter stengt. Da jeg spurte om det overhodet ikke var mulig å få i seg noe annet enn kjeks og sjokolade fikk jeg et klart nei. Og dere kjenner vel meg? Får jeg ikke maten min, så vil jeg bare sette meg ned å gråte.

Hehe! Heldigvis fikk vi tak i hver vår sandwich til slutt. Så til det beste.. De neste ti og en halv timene som vi skal sitte i et trangt fly, må vi tilbringe hver for oss. Huff! Alle seter var reserverte og vi som ikke hadde peiling på at vi måtte reservere seter for å få sitte ved siden av hverandre, sto igjen med hvert vårt sete ikke engang på samme rad. Dette blir en laaang tur, men safariene og hotelloppholdet gjør det nok godt igjen! Får håpe vi sovner så fort vi ankommer flyet!


Ser dere eifeltårnet eller?The city of love? Not so much!

VANNMELON DRINK

Endelig fikk jeg tatt i bruk den splitter nye smoothiemaskinen vår! Vi har fått en rålekker blender av bestemor og bestefar som skal tas masse i bruk i sommeren. Første drink jeg fikk testet den på, var vannmelon drinken som jeg viste dere noen sneak peak bilder av for en liten stund tilbake. Flere var veldig ivrige etter oppskrift, og her kommer den!

Du trenger:
En hel vannmelon
2 dl fersk presset appelsinjuice
En halv boks hermetiske ananas + saften av en halv boks
En mango kuttet i biter
En halv banan
1. Start med å kutte av øverste del av vannmelonen slik som på bildet over.


2. Skrap ut innholdet og hiv dette i blenderen.


3. Tilsett juicen, mangoen i biter, den halve bananen og ananasen.


4. DUR LØS!Hell blandingen i vannmelonen og drikk!


Så det godt ut?

Put it back, it's MINE!Oh my god! Maken til styr har jeg aldri vært borti. Haha, huff! Vi er omsider kommet oss frem til Gardermoen og sitter nå og venter på neste fly. Om en time drar vi til Paris, hvor vi skal få noen timer før neste fly går videre til Johannesburg. Jonas har kjøpt noen stilige "adressekort" til koffertene våre som det står "put it back it's mine" på. Dette for å virkelig sørge for at ingen skulle ta kofferten vår. MEN, tror dere ikke JEG tar noen andres koffert? Vi var to minutt fra å sende en annen manns koffert av gårde til Johannesburg, da Jonas fikk en telefon fra en hyggelig mann som var veldig fortvilet over å ha fått feil koffert. Jeg som trodde adresselappen min bare hadde falt av.. Det hadde den altså ikke. Heldigvis fikk vi litt problemer med innsjekkingen og måtte stille oss i den lange køen om igjen. Hadde det ikke vært for dette, så hadde jeg stått med en koffert full av dressbukser og slips vel fremme i Johannesburg, klar for safari! Det skulle tatt seg ut.Ellers, gikk pakkingen overraskende bra denne gangen! Da jeg reiste til Mallorca for halvannen uke siden reiste jeg til med 26 kilo og hjem med 28! Jeg fatter ikke hvordan jeg får det til en gang. Èn uke! Denne gang endte jeg med 17 kilo og var ikke engang over grensa. Det fortjener en klapp på skuldra synes nå jeg. Jonas er ikke så fornøyd med safariantrekkene mine, men jeg har jo ikke safariklær, så det får bare gå. Jeg har ihvertfall pakket med mange lave sko.


Dette er jo safariklær eller hva? Blir ikke mer safari enn dette!

KAN IKKE VENTE TIL VI ER FREMME!

Antrekk - 04.07.12

Wæææ! I dag har jeg vært superstressa. Både tv kanalene og internett har helt plutselig forsvunnet fra leiligheten vår, så nå sitter jeg hos min reddende engel >Annika< og blogger! Nå er det bare en time til flyet vårt går. Ønsk oss god tur da!  

Vi blogges helt sikkert fra Gardemoen!

Siste kveld før avreise!

I MORGEN DRAR VI! Wæææ. Jeg gleder meg som en liten unge. Heldigvis reiser vi ikke før på ettermiddagen, så vasking av hus, pakking og ryddig tar vi i morgen. Kvelden har gått til kokkelering på kjøkkenet. Jeg har laget meg en helt nydelig snickers milkshake og hjemmelaget pizza i samarbeid med min kjære. Denne gang knipset jeg fremgangsmåten, så nå får dere endelig oppskriften dere som har etterlyst dette. Resten av kvelden skal nytes til det fulle!

 
 

Noe av dette som kunne friste? Oppskrift kommer!

Innkjøp - 03.07.12

Flere enn meg som har forelsket seg i de aller nyeste shortsene til Bikbok? Noe så lekkert! Jeg måtte ha shortsen i både hvit og sort da jeg falt helt for den. Tror de kostet 399kr per stykk. De kommer nok til å gå fort, så hvis dere vil sikre dere en, må dere nok komme dere til Bikbok snarest. Jeg fikk ikke prøvd min på butikken, men de passet heldigvis!


Litt av en støvsamler denne sorte, men det får heller gå.


Toppen er også fra Bikbok.Likte dere shortsene?

Hunting for inspirationJonas spiller fotballkamp, og jeg sitter og sluker inspirasjon fra mine to nyeste moteblader. Jeg har laget både wok, og en splitter ny drink, så nå skal jeg i gang med noen av de forhåndsskrevne mat innleggene. Håper Nelly skoene mine kommer i posten i morgen! Jeg har så lyst til å få brukt noen av parene før jeg reiser. Krysser fingrene!

Hvor henter dere inn mest inspirasjon?

Infected by coloursDet var to for prisen av en på omtrent alle smykker, armbånd og ringer hos Bikbok i dag, så jeg gikk litt småberserk! Jeg er visst blitt smittet av farger på armene jeg også nå. Lurer på om jeg greier å ta i bruk dette. Jeg har ikke vært så veldig på verken ringer, armbånd eller øredobber i hele år, så det blir spennende. Smykkeskrinet trengte en oppgradering! 
 Alt er som sagt fra Bikbok.
Hva synes dere?

Siste innspurt..Da tror jeg det meste skal være i orden til vår lille Afrika safari! Det er bare to dager igjen å vente nå! Er dere klare? Vi har en laaaang reise forann oss, så det er en rekke forhåndskrevne innlegg som må skrives, men først tror jeg Jonas vil at jeg skal ordne middag til oss. Jeg skal lage kjempegod wok middag og alt skal knipses slik at dere kan få oppskrift mens vi er på tur. Noen middagstips må vi jo ha på bloggen mens vi er i Sør Afrika også? Herlighet, som vi gleder oss.

 
 

Det ble noe fornuftig og noe ufornuftig som alltid.. Det mest ufornuftige må være det jeg presset i Bikbok og Gina Tricot posen. Fysj! -Men det er jo så gøy med noe nytt.. Må jo ha noe fint å vise frem til dere i Afrika antrekkene også! Så måtte jeg hamstre lave sko, for det er vel ikke så ukjent at jeg ikke eier det? Det var visst ikke så kult med hæler på safari.Noen som vil ha innkjøp?

Oh happy day!Alle søndager skulle vært som denne. Jonas og jeg har fått servert en helt nydelig middag med grillspyd, salat og tidenes sprø og gode småpoteter. Til dessert fikk vi noe helt nytt! En kombinasjon av blant annet knust sjokoladekjeks, ulike bær og en deilig hjemmelaget slags krem. Jum jum! Ellers har jeg spilt fotball for harde livet i dag. Sånn fotball på brett vel og merke. -Men jammen ble jeg god også til slutt! Nå lader vi opp til fotball EM finalen her! Dette blir en heltopp kveld.


KLARE FOR LITT FRISTELSER?


Flere som har hatt en vellykket søndag så langt?

Favoritter fra Nelly salget

Salg er alltid stas. -Men det er ikke alltid like stas å måtte bla seg gjennom tusenvis av salgvarer for å forsikre seg om at man ikke har gått glipp av noen kupp. I dag har jeg gjort jobben for dere! Under finner dere alle mine favoritter blant både kjolene og skoene Nelly har lagt ut for salg. Omtrent alt er på 50%. Noe er til og med nedsatt med opptil 70%, så her er det mye penger å spare! Håper dere finner noe dere liker. Selv har jeg allerede flere av disse varene!

 

Sort frynsete til 225kr HER, sort med V hals HER, sort med perlemidje 240kr HER, og sort med gullbelte 350kr HER.


 
Sølvkjole 250kr HER, Mønsterkjole 200kr HER, Beige 400kr HER, Sort HER.Sorte med hvit snøre 225kr HER, Sorte og sølv 240kr HER, Beige 175kr HER, Hvite 200kr HER.

 


Hvite og grå med naglehæl 200kr HER, Sorte 200kr HER, pumps med sølvspiss 200kr HER (affiliateslenker)

Fant dere noe dere likte?

Kaos i heimen!Jonas og jeg har stått opp tidlig og startet på siste del av monteringen. Møblene vi har kjøpt var jammen ikke bare bare å montere, men nå er vi snart i mål! Alt som lå i forrige kommode ligger nå strødd sammen med en rekke filmer og bøker på gulvet. Det ser mildt sagt ikke UT her, så det skal bli godt å få ryddet alt på plass og få litt orden igjen. Denne søndagen skal bli helt super! Vi er invitert på middag til foreldrene til Jonas, og da er vi sikret GOD mat i dag også.Noen som gleder seg til å se resultatet?