hits

juni 2017

Lam med risotto og tzatzikiGod morgen og riktig god helg alle sammen! Herregud for en kjedelig torsdag jeg hadde i går. Altså jeg lå i sengen hele ettermiddagen og så på dokumentarserie om verdensrommet.. Jepp. Etter tre timer med vulkanutbrudd på Venus og Jupiter kjedet jeg meg sånn at jeg logget inn på Sykepleiepluss og startet på neste studieårs pensum i stedet. Jeg trengte en rolig torsdag altså, men nå er jeg jammen klar for å få sosialisert meg litt igjen. Jeg skal hoppe avgårde til byen hvert øyeblikk og handle inn på tapas-ingredienser, for denne fredagen blir det tapas og vin med fine fine jenter. Det gledes!

-Men først: Til ukens oppskrift. Jeg inviterte en stykk fin herremann på middag onsdag kveld, men så ble jeg så utrolig kvalm i løpet av ettermiddagen at han endte opp med å måtte lage middag til meg istedet, mens jeg lå krumrygget i sofaen og lagde fødelyder for å ikke kaste opp. Årets date? Nja.. Maten smakte ihvertfall fortreffelig! Det var ikke så mye som gikk ned i min mage akkurat der og da, men dagen etterpå: Åh, beste restemiddagen jeg har inntatt på lenge <3  Du trenger: 1. 400g ytrefilet av lam (jeg brukte en ferdig rosmarin-marinert) 2. 1dl risottoris 3. 6-7 dl varmt grønnsaksbuljongvann 4. 1/2 agurk 5. 2-3ss gresk yoghurt 6. 2 fedd hvitløk 7. 1 stor sjalottløk 8. Salt/pepper 9. En håndfull spinat 10. Litt finhakket soltørket tomat 11. Matolje/smør til steking


Slik gjør du:
1. Start med å surre risottokornene, et finhakket hvitløksfedd og en stor, finhakket sjalottløk i litt matolje i en gryte. Bare vend det litt rundt i oljen i et par minutt før du tilsetter ca 1dl av buljongvannet du har kokt opp av vann og grønnsaksbuljong.
2. La buljongvannet koke inn i risen og tilsett en ny dl. Hold på slik helt til du har tilsatt 6-7dl og risen er blitt myk. Rør med jevne mellomrom. Det tar ca 20 minutt før risottorisen blir klar.
3. Stek en håndfull hakket spinat i en stekepanne med litt smør og vend dette + litt finhakket soltørket tomat inn i risottorisen når den er ferdigkokt. Smak så til med litt salt og pepper. Har du litt hvitvin, parmesanost eller sitronsaft så er det også superdigg å ha oppi, men jeg hadde det ikke i hus i går, og den ble kjeempegod likevel!4. Brun kjøttet raskt i en stekepanne. Krydre med urter/salt/pepper dersom du ikke har kjøpt det ferdig marinert, og stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Etterstek i ovnen på 120 grader i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 60grader. La kjøttet hvile på kjøkkenbenken i 10 minutter.
5. Tzatzikien lager du bare ved å rive en halv agurk, klemme ut vannet, og blande agurkstrimlene med 2-3ss gresk yoghurt. Tilsett 1 fedd hvitløk og smak til med litt salt/pepper. SÅ enkelt og nydelig til risotto! Disse bildene er av restematen som var igjen dagen etter.
Kjøttet hadde en langt saftigere og finere rosafarge kvelden det ble laget!

- Lazy Thursday -- This Girl Loves Sleep -Hjelp, for et trøtt-tryne! Jeg har ikke vært så søvnig som dette siden praksis under de sureste vinterukene! Jeg sovnet fra besøket mitt, 10 minutter inni en film i går kveld, og sov i ti(!) timer. Likevel sitter jeg her og strever med å holde øyelokkene åpne. Det lukter en rolig torsdag på meg i dag. Siri og jeg hadde egentlig planer om å fiske og tenne bål denne torsdagskvelden, men med storm og plaskende regn utenfor tror jeg vi får ta det igjen den hyggestunden ved en senere anledning. Heldigvis er sommeren enda ung! Juni går kanskje mot slutten, men vi har enda to deilige, varme måneder igjen. *GLIS*.Hannemor har akkurat vært på besøk her og knipset noen bloggbilder for meg, så nå skal jeg se om ikke jeg kan klare å holde meg våken mens jeg redigerer dem, og SÅ skal jeg pakke meg inn i mitt nye sengetøy og snurre en liten film i sengen. Jeg orker bare ikke noe mer spenstig i dag. Jeg har fri i hele morgen også og DA skal jeg være sosial <3 Har dere noen spennende filmtips å komme med så hyl gjerne ut! Jeg så Tarzan på Netflix i går, og den var superbra så jeg kan ihvertfall anbefale dere å sjekke ut den. Jeg så den i hovedsak fordi jeg har tidenes girlcrush på Margot Robbie, men den var virkelig spennende!Middagen i går ble forresten helt nydelig, så den skal dere også få oppskriften på etterhvert! Ha en deilig torsdag så lenge, enten dere tilbringer den ute i fint vær eller gjør som meg og holder sengen <3 Hehe. Noen dager er det bare helt nydelig å ikke ha noe som helst på planen.

Små billige forandringer fryderHei på dere! Har dere en fin lille-lørdag så langt? Jeg har hatt fri fra jobb i dag, og har fartet ute i sentrum hele formiddagen. Litt sushi og et nytt sett sengetøy fikk bli med hjem, og så ble jeg så giret på en forandring at jeg kvittet meg med absolutt alt det rosa på soverommet og erstattet det med både litt grønt, hvitt og blått. Jeg hadde både bilder, planter, sengeteppe og pynteputer liggende, så det ble en riktig så billig oppgradering av soverommet denne gang! Dynetrekket fant jeg på Princess, og ettersom de hadde 50% på alt Sateng, fikk jeg to sett for 599kr. Wihuu! (Neei, ingen sponserier i dag heller). Synes det er så stas med hyppige forandringer i heimen <3 Alt det gamle er selvsagt tatt vare på slik at jeg kan bytte tilbake om jeg vil en liten måned eller to.Nå sitter jeg i sofaen og føler meg helt ferdig! Ikke vet jeg hva som skjedde med den fantastisk energien jeg pratet så varmt om forrige uke. I dag er den ihvertfall long gone! Haha. Jeg har sovet på sofaen den siste timen, og kjenner jeg enda sliter noe innmari med å holde øynene åpne. Det skal visst smake godt med tre hele fridager nå <3- Nytt sengetøy fra Princess -Jeg får bare se og kave meg opp fra sofaen, for om en liten times tid får jeg middagsbesøk. Lam med couscous og tzatziki står på menyen. YUM! En liten oppgradering fra gårsdagens rett. Det eneste jeg hadde i skapene mine i går var en maiskolbe og en pakke ris, så da lagde jeg meg det og sendte bestis en snap av den svært kreative tallerkenen. Tre minutter senere sto hun på døren min med 2kg(!) kyllingfileter, og 500g kjøttdeig som jeg skulle ha i fryseren til neste nødstilfelle. Hahaha, de venninnene mine altså <3 Tar så godt vare på meg at jeg blir helt varm i sjela.Ville bare titte innom for å vise hvor koselig jeg har fått det på mitt lille sovested <3 Det er jammen ikke mye som skal til alltid! Håper det står bra til med dere alle, og at onsdagskvelden deres blir like fin som min. Vi sees her i morgen igjen. Da får jeg Hannemor på besøk for ei litta fotoseanse!

Min aller beste venn - Del 1Jeg tenkte jeg skulle dedikere et lite innlegg til mine fire aller beste venner denne tirsdagen, men så startet jeg med Kristinemor, og klarte ikke stoppe å skrive. Jeg er så glad i denne jenta at jeg ikke finner ord som beskriver det godt nok kort. Dermed ble en bloggpost til fire i stedet. Jeg tenkte det kunne være moro for dere også å bli litt bedre kjent med de fire jentene som jeg omtaler aller mest her på bloggen. De fire som har stått meg nærmest lengst, og som jeg deler aller flest minner med? Kanskje det kan gjøre det enklere å henge med fremover når jeg slenger ut venninne-navn i hytt og pine? Jeg håper det! Her kommer ihvertfall min nydelige Kristine i første omgang <3- Kristine -
Jenta jeg ler aller mest med. Det kan gå en måned uten av vi treffes i det hele tatt, og så seks dager i strekk hvor vi henger sammen hver dag hele dagen. -Fordi vi akkurat har blitt påminnet hvor sinnsykt morsom vi har det sammen. Kristine og jeg er som knoll og tott, og vi har aldri kranglet noen sinne. Kanskje fordi vi begge er konfliktsky og foretrekker god stemning 24 timer i døgnet. Jenta er det mest omtenksomme kvinnemenneske jeg vet om, men det beste av alt er hvordan hun bare forstår hele tiden. Jeg snakker rett fra levra når jeg er med henne, fordi jeg vet at jeg kan si det R-A-R-E-S-T-E av det rare uten å få et kleint blikk eller en halvspydig "er du dum?" kommentar i retur. Kristine og jeg er begge eksperter på å prate før vi får tenkt oss om, og vi kan le i flere timer både av og med hverandre. Vi er akkurat like rare begge to, og jeg tror nesten ikke vi har en ulik interresse. Jo.. Kristine jobber i barnehage, og eelsker barn. -Men det må være det eneste.- Det er ingen andre som får meg til å le så hardt - Kristinemor er et av de varmeste menneskene jeg kjenner, og aldri noen sinne har jeg tvilt på at hun bryr seg. Gudene vet hvor mange ganger hun har kjørt fra den andre siden av byen bare for å være med meg i en time. Har jeg kjærlighetssorg så står hun på døren min med pizza og is før jeg i det hele tatt har rukket å finne ut om jeg trenger en skulder å gråte på. Du og jeg har vært uskyldige hestejenter sammen, vi har vært rølpete ungdom på hjemmefest med smuglet vodka i veskene. Vi har delt mannekjøtt, vi har delt dyr, og vi har delt et tretallig antall Tortilla Chipsposer. Minnene er så sinnsykt mange med deg, og jeg er så glad for å ha ei i livet mitt som kjennes som en ordentlig sjelevenn.Du og jeg er akkurat like glade i sprell og nye eventyr, som late sofakvelder med film og snoperier <3 Sammen tror jeg faktisk vi er verdensmestre i å kose oss. Jeg kjenner jeg får tidenes klump i halsen bare av tanken på å miste denne jenta, for fy søren for en venn hun har vært disse 10 årene. Jeg vet ikke hvordan jeg skulle fungert uten en venninne som denne i buketten min. Kristine er kanskje to år yngre, men hun er min lille ekstra-mamma som kjører rundt på meg når jeg trenger nye møbler, og hisser seg opp som en annen lemmen når jeg en sjelden gang skulle bli urettferdig behandlet. Tusen takk for at du er så bra! Du inspirere meg hele tiden med ditt omsorgsfulle vesen. Funfact 1: Kristine er den slankeste venninnen jeg har, og den med den sykeste naturlige kroppen, men hun har nesten ikke løftet en vekt i hele sitt liv, og er så svak i klypa at hun må ha hjelp til å åpne brusflasken sin hver gang vi har filmkveld. Ler meg ihjel <3 Hun er kanskje den slankeste i gjengen, men hun er også den med størst apetitt. En tur på butikken for å kjøpe sjokomelk, tortillachips, og pops sjokolade til før vi to skal ha filmkveld. Jo og en Coca cola da. Zero brus kan hun ikke fordra. Jeg har foreslått sunne filmkvelder med grønnsaker og dipp noen ganger, men da setter hun faktisk foten ned og sier hun må ha chips og sjokkis.Funfact 2: Er det noe bestis brenner for så er det barn, dyr og eldre. Jeg får stadig tilsendt snaps hvor hun sitter oppe til sent på natt for å se reportasjer fra sykehjem mens hun strigråter fordi hun synes alt er innmari fint og trist. -Og apropos dyr. Ikke vet jeg hvor mange katter den dama har tatt inn i heimen sin fra dyrebeskyttelsen, men det har vært, og er fremdeles en liten dyrehage i det huset hennes. Snille, gode Kristine fortjener alt godt i denne verden. Det er ikke ofte jeg gråter, og ihvertfall ikke blant folk, men den dagen bestis ringte og fortalte at hun var blitt forlovet, og at jeg skulle få være forlover... Jeg hulket som en foss. Elsker deg til månen <3 Virkelig.Du føles som familie du <3

5 ting jeg fint kunne vært foruten1. Eldre som er sjalu på de yngre. Jeg håper, håper, håper jeg blir en sånn 60-åring som sitter på café med venninnen og beundrer 20 åringene i superstramme sommerkjoler for de lekre kroppene de enda har i god behold. Jeg håper jeg klarer å si det høyt uten å kjenne på en ekkel sjalusi-følelse, og jeg håper jeg unner de unge å ha ambisjoner, gode utdannelser, eller høyere lønn enn meg selv uten gode utdannelser. Er det noe jeg ser opp til så er det voksne damer og menn som gjør alt dette, fremfor å sette seg i det bitre hjørnet, hate seg selv, og rakke ned på andre i form av baksnakking og mobbing i kommentarfelt i aviser, på facebook eller en blogg. Ja, for ofte er det de voksne som er verst.2. Sponsorpolitiet. Kjære, flotte blogglesere. Kan dere ikke la forbrukerombudet få gjøre jobben sin på egenhånd? Jeg kan informere dere om at de gjør en knalljobb (med trykk på hver stavelse), så dere kan virkelig ta det helt med ro. Vi bloggere får ettersyn av dem hvert eneste år, og jeg forteller dere gjerne at de leser hvert eneste innlegg jeg publiserer, i jakten på et produkt jeg ikke har betalt for. Selv Imsdal-flasken jeg drakk og tok et bilde med på et event i 2016 har jeg måttet skatte for, (ja seriøst) og skulle jeg ha glemt eller i verste fall sluntret unna med vilje, så kan jeg love dere at jeg vil få tilsendt en saftig bot. Spar dere for å gjøre en jobb andre allerede får betalt for da vel!3. De menneskene som lar det negative overdøve det positive i enhver situasjon. Negative tanker kan selvfølgelig ikke unngås i livet. De dukker opp hos alle og enhver, men er det nødvendig å hengi seg helt til dem? Noen mennesker har en tendens til å la én negativ ting overdøve alt det positive, og sånt blir jeg helt matt av. Jeg snakker ikke om deprimerte som ikke kan noe for det. Jeg snakker om den jenta som sitter på restaurant med bestevenninnen, får en tallerken med den møreste burgeren hun har smakt i hele sitt liv, tidenes drink, tidenes coleslaw, og tidenes dipp, men som bruker hele middagen på å snakke om den vasne pommes fritesen. Haha, åh jeg orker ikke. 4. Mennesker som ikke respekterer mennesker som er ulike dem selv. Det kan være en vegetarianer som ikke engang kan konversere med et menneske som spiser kjøtt, eller en festløve som kaller alle som ikke inntar like mange enheter for party poopers. Hehe. Eller en heterofil mann som er livredd for homofile. Akkurat som om enhver homofil ville ha funnet ham tiltrekkende. Jeg husker jeg svarte på et spørsmålsinnlegg for noen måneder siden at mitt livs største drøm akkurat nå var å ha en A4 jobb, et akkurat passe stort funkishus, en hund, en fin mann og en hytte ved sjøen. "Det er det kjedeligste svaret jeg har lest i hele mitt liv" fikk jeg slengt i kommentarfeltet av en frøken som sikkert hadde en drøm om å bli popstjerne i Hollywood. Sånt gulper jeg litt av altså. Vi.Er.Forskjellige! Kan vi ikke bare respektere det? Vi drømmer ikke alle om å bli den neste Taylor Swift. Noen gleder seg oppriktig over det "kjedelige" A4 livet også.5. Folk som lar seg provosere av rare ting. Aldri forstått meg på hvordan noen kan la seg irritere over andres skrivefeil foreksempel? Eller stavefeil? Jeg kunne vel ikke brydd meg mindre om du sier kjøttkaker eller schøttkaker, kino eller sjino? Så lenge jeg forstår hva du mener, må du si hva du vil for min del. Norsk-lærerne der ute får lønn for å rette på folk, så den jobben overlater jeg til dem med god samvittighet. Jeg har heller aldri forstått meg på hvordan noen kan få dagen sin ødelagt av å bli møtt med en dorull som er vendt feil vei, en vase som er flyttet på, eller et bestikk som er lagt feil på bordet.. Haha, vi er forskjellige og det er greit, men vær snill å ikke smitte meg med denne tankegangen. Så lenge dorullen fremdeles kan brukes, vasen fremdeles kan bære blomster, og bestikket kan flyttes på med en enkel håndbevegelse, ser jeg liksom ikke problemet. Det var fem punkter som... ja rett og slett tapper meg litt for positiv energi!
Kanskje du har noen flere punkter å tilføye listen.

Beste helgen på lenge!- Sunday morning view - 
Wow, for et lite paradis jeg har oppholdt meg på de siste to døgnene! Himmel, så fint jeg har hatt det. Kragerø Resort har definitivt stått til forventningene, og den utsikten fra utebassengene ved spa-avdelingen.. Bare wow. Helt nydelig! Suiten, eller leiligheten som jeg like gjerne kan kalle den, var også helt vilt fin. D-I-G-E-R og superlekkert innredet med to store balkonger på hver side. To badekåper, litt produkter, snacks og en musserende vin sto og ventet på stuebordet ved ankomst, og allerede da visste jeg at helgen kom til å bli akkurat så bra som jeg hadde håpet på <3
Jeg må bare si for en mat de har her! Menyen så ganske simpel ut med bare noen rå retter å velge mellom, men den fiskesuppa, og de tomatbruchettaene... Aldri smakt maken! Lørdag morgen hadde jeg også booket frokost på sengen i leiligheten, men det var altså så mye mat at det var klin umulig å skulle innta den i en seng! Haha. Hele stuebordet var proppfullt av fruktfat, egg, bacon, bønner, crossaints, juice, pannekaker og pålegg for en hel familie! Herrgud så deilig!- En helg hos Kragerø Resort & Spa -Lørdag formiddag hadde jeg booket rygg, nakke og skuldermassasje og det var altså bare såvidt jeg klarte å holde meg våken gjennom de alt for få minuttene. Kunne satt av en hel dag til bare massasje jeg, men det ville vel gjerne blitt litt i dyreste laget. Nei, dere må bare se og få rumpene deres avgårde til Kragerø Resort en gang. Book dere en massasje, nyt utsikten fra poolen og bestill dere alt fra menyen i restaurantbaren, for wow så digg! Drinkene også. Nom nom nom! Hele lørdagskvelden gikk til drinker, vinflasker, skravling og kos før aller siste episode av Skam ble snurret i sengen til klokken ett om natten.


Jeg skulle definitivt knipset noen bilder av den fine leiligheten til dere også, men det tok ca en halvtime før den var rassert av rot og da var den ikke så fryktelig snap-vennlig lengre. Haha, men kom dere avsted en gang enten det er nå i sommer eller til vinteren, for jeg vedder på at dette stedet er like magisk når snøen har lagt seg over Kragerø by. En spahelg her skal ikke undervurderes. Det er helt sikkert <3


- Splitter ny Sunbrella sofagruppe -

Annonse


Hils på mitt oppgraderte uteområdet dere! Jeg har fått meg nye hagemøbler fra netthandelen, og kunne seriøst sprukket av glede! Smilet mitt er rekordbredt hver eneste gang jeg trer ut fra verandadøren, og får titte ut på utsikten av min splitter nye Sunbrella sofagruppe med navnet "Puccini". Er den ikke fantastisk? Jeg har flere sitteplasser utenfor leiligheten min enn inni nå! Hihi, den er jo nesten dobbelt så stor som sofaen jeg har stående i stuen! Hurra! Det lukter herved grillfest av hele juli måned. -Med flotte jenter, maiskolber, champagne, og jordbær med fløte. Mmm! Sommeren 2017 altså <3- Going to spend all my free time in this sofa -Digger at sittegruppen min faktisk ser ut som en vanlig, classy, grå sofa! Det kunne nesten se ut som jeg bare hadde flyttet stuesofaen ut på plattingen i hagen? "Hvordan i all verden skal hun holde den der ren", tenker du kanskje. Vel, Puccini-modellen er laget med et materiale som kalles "Sunbrella", og som tåler all type væske. Ikke bare kan sofaen stå ute i all slags vær, men skulle jeg søle vin, ketchup, potetsalat eller you name it i løpet av sommermånedene, så fungerer stoffet slik at væsken bare renner rett igjennom, mens resten bare kan spyles av med vann eller såpevann. Putene er pustende, og lar seg verken påvirke av kondens eller fukt samtidig som de er UV beskyttet for å hindre solfalming. HELT genialt.Jeg har faktisk fått testet dette med vedlikehold allerede. Noen fugler klarte nemlig å drite ut det ene setet etter ét døgn i hagen.. Dere kan tro jeg ble panisk. Jeg hadde ikke fått knipset noen fine bilder av den enda engang, og hadde i tillegg nylig blitt fortalt at fugledritt kan bidra til falming av selv lakken på bilen dersom det ikke ble fjernet med én gang. For å si det sånn: Jeg spurtet inn i leiligheten igjen, hev meg over noen våtservietter jeg hadde liggende, og fire gnikk senere var sofaen like fin igjen. For en gave til hagemøbel-entusiastene i verden! Tenk at det finnes et stoff der ute som selv jeg kan vedlikeholde?Dere må faktisk se en videosnutt hvor de beviser at sofaen tåler absolutt all væske HER. Det var denne snutten som overbeviste meg til å velge akkurat Puccini. Denne sofagruppen ble en del av netthandelen.no sin kolleksjon i 2017, og prisen på den er det faktisk du selv som bestemmer! For dere som ikke er kjent med hvordan netthandelen.no fungerer, så kan man altså velge om man vil betale full pris på produktene og få det med en gang, eller by en langt lavere sum og forhåpentligvis vinne budrunden! Jeg har gjort dette selv ved to andre sett hagemøbler, og begge gangene fikk jeg møblene mine for under 4000 kroner på netthandelen.no! Ganske genialt når hagemøbler på interiørbutikker koster flesk samme hvor små og stusselige de måtte være.Dere kan jo ihvertfall ta en titt på nettsiden og se hvor enkelt det kan være å få tak i noen lekre hagemøbler til en billig penge! Netthandelen.no har over 30 ulike modeller fra InGarden som gjør at du har store muligheter for å finne din favoritt. Jeg er i hvert fall forelsket i min Sunbrella-sofa som dere finner HER, og resten av utvalget fra InGarden finner dere HER. De har så mange elegante varianter at jeg brukte over en time selv, på å få bestemt meg. Hihi, sett deg ned med noe godt i glasset og hiv deg på en budrunde du også. Det lønner seg å sjekke netthandelen.no først, før du gjør storinnkjøp av hagemøbler.I morgen skal jeg ut og handle grill og nye pynteputer jeg. Det gledes!
Og til hagepolitiet der ute: Litt ugress mellom brosteinene er baaare sjarmerende <3

- Celebrating Life -- Med kake på en torsdagskveld - Jaja, nå er det fredag og helg ihvertfall, så nå kan dere som ikke teller kalorier få enda en oppskrift å bryne dere på. Mihi! Jeg har bakt min aller første gulrotkake, og ikke bare ble den seende bra ut, men den smakte jo også! Hurra for at bakefingrene endelig begynner å komme seg! Det tok noen år før jeg fant gleden i (og tålmodigheten) til å bake noe som helst, men 2017 altså.. Jeg har lært MYE dette året jeg! Både på skolebenken og på privaten. Moro altså! Oppskriften på denne deilige saken får dere her! Jeg skar kaken min i to, og la et mykt lag ostekrem i midten også, bare fordi jeg elsker denne kremen høyere enn... nei ikke alt. -Men høyt. Det er ikke nødvendig, for det holder i massevis å sprøyte et godt lag på toppen eller dekke den fra bunn til topp kun på utsiden. Jeg hadde også en liten skvett sitronsaft i frostingen fordi jeg ville prøve en friskere variant nå på sommerstid. Det burde dere prøve, for det var supergodt!Du trenger: 1. 4 egg 2. 2 dl sukker 3. 1 dl brunt sukker 4. 1,5ts kanel 5. 4dl finrevet gulrot (klem ut vannet) 6. 1ts natron 7. 1ts bakepulver 8. 2dl kulturmelk 9. 3,5dl hvetemel 10. 400g philadelphia kremost naturell romtemperert 11. 150g romtemperert smør 12. 1-2ts sitronsaft 13. 5-11dl melis 14. En boks valnøtter til pynt 15. 3ts vaniljesukker


Slik gjør du - Gulrotkake:
1.
Pisk først alt av sukker og egg til en luftig blanding.
2. Sikt inn hvetemel, natron, kanel, og bakepulver mens du rører deigen jevn.
3. Ha så i litt og litt kulturmelk, og rør til slutt inn de finrevede gulrøttene.
4. Ha kakerøra i en 24cm smurt form og stek på nederste rille på 190grader i 45-50 minutt.Slik gjør du - Ostekrem: 
1.
Pisk en myk smørkrem av romtemperert smør, philadelphiaost, vaniljesukkeret, og 5-6dl melis.
2. Smak til med 1-2ts sitronsaft og eventuelt mer melis før du smører den avkjølte kaken med et lag krem over hele seg. Dersom du ønsker å lage slike rosetter som jeg har på toppen av kaken, må du tilsette ytterligere 6dl melis, men dette kan du tilsette i den resterende smørkremen som er igjen i bollen etter at kaken allerede er heldekket av den myke ostekremen. Da blir den hardere og enklere å forme med sprøytepose og M1 tipp. Jeg smakte ingen forskjell på rosettkremen og den mykere varianten inni/på resten av kaken, så det er ingen problem! Å lage slike elegante roser er suuperenkelt. Fremgangsmåte ser dere HER.
3. Pynt med valnøtter i midten av rosettene og en liten sirkel rundt hele kaken. Mmm!Nå skal jeg på ukens siste jobbvakt, og så reiser jeg avgårde til Kragerø!
Koooos dere i dag. Det er jo til og med Sankthans denne fredagen <3 

Punsj til sene sommerkvelderJeg lurer alvorlig talt på om det feiler meg noe om dagen. Jeg har så mye energi (ja sånn etter klokken 07.00 om morgenen) at det nesten føles som kroppen aldri skal finne roen! Jeg gikk fra kveldsvakt tirsdag klokken ti om kvelden, til morgenvakt igjen onsdag, gikk bokstavelig talt på føttene mine i syv timer på jobb, dro til byen, handlet middagsingredienser, dro hjem, monterte hagemøbler, lagde meg entrecote med salat og maiskolbe, slukte det i hagen, bestemte meg for å bake kake, dro på butikken igjen, kjøpte enda mer ingredienser, bakte, ryddet leiligheten, bakte mer, pakket til helgen, og pyntet den ferdig-stekte og avkjølte gulrotkaken. Først halv tolv om kvelden satte jeg meg ned på rumpa i sofaen i går, og det for å forhåndsskrive et blogginnlegg til helgen. Jeg føler faktisk ikke at dette her er helt på normalen? Det må være sola som gjør det... Eller kombinasjonen av finvær, varmegrader og dagslys helt til elleve om kvelden <3 Jeg D-I-G-G-E-R det. - Super Easy Summer Punch -


Det føles som jeg aldri går tom samme hvor mye jobbing og hygge jeg fyller dagene mine med! I dag har jeg fridagen min fra helsesenteret, så da skal jeg se og få gjort litt fornuftig i heimen. Annika kommer på besøk rundt lunsj-tider og skal hjelpe meg med å knipse litt bilder til dere, og så har jeg store planer om å bare sitte pal og redigere i så mange timer jeg har før kveldsbesøket mitt kommer. Noen må jo prøvesmake bakverket mitt også! Jeg har ikke bare bakt for bloggens skyld denne gang skjønner dere <3 Oppskriften skal dere selvsagt få siden! I mellomtiden kan dere få en sniktitt på snapchat.Du trenger: 
1.
En flaske solo 2. En boks DUGG mangois (smeltet) 3. En halv pose isbiter 4. Fem lime i skiver 5. 1 flaske appelsinjuice med fruktkjøttSlik gjør du:
Hiv alle ingrediensene oppi en drikkedispenser. La mangoisen smelte naturlig før du tilsetter den og rør rundt! Det er et eller annet med den sorbetisen i punsj som blir helt magisk! Limen brukte jeg bare til pynt, men det hadde helt sikkert vært godt med litt presset limesaft også oppi. Yum yum!Skal du ha punsjen til fest, er det bare å tilføye en flaske sprudlevin! Mmm!Håper dere hadde en produktiv og fin onsdag selv i går <3
I dag har vi faktisk fått litt regn her i sør for første gang på.. jeg husker ikke engang.

Ukens serietips - Glitch

What a day! Jeg har kost meg så sinnsykt i mitt eget selskap denne morgenen. Det ble en joggetur istedet for powerwalk i formiddag, og etter å ha hilst på et par ekorn i nydelige trollskogen, plukket jeg med meg en gigabukett av noen villblomster som nå står og skinner på spisebordet i stuen <3 Til frokost lagde jeg meg tomatsuppe med egg og hjemmebakte rundtstykker, og nå sitter jeg bare her og lader opp til neste jobbvakt. Herregud så fint turnuslivet er!Forstår virkelig ikke hva det er folk klager på? Man får sove ut et par ekstra dager i uken, ta morgenturer i sommersola, og for engangs skyld starte jobbdagen våken! Nei, en kombinasjon av tidlig og senvakter er helt prima spør du meg. Før jeg hiver meg avgårde, tenkte jeg bare å dele ukens serietips med dere! Kanskje noen av dere har sett første sesong av Netflix-serien "Glitch" allerede? Hvis ikke: Gi den en sjanse! Den holdt ihvertfall meg underholdt den uken det tok å se serien ut.- Glitch - 
James Hayes er politimann i den Australske småbyen "Yoorana". En kveld tar han på seg oppdraget å sjekke ut en kirkegård som misstenkes å bli herjet med av en eller annen pøbelgjeng, men det som venter han der er slett ikke herverk. Det er fem oppgravde gravplasser, og fem nakne, levende kropper. Tre kvinner og to menn i ulike aldre, ser ut til å ha stått opp fra gravplassen sin, helt forvirrede, og uten noe form for hukommelse. Noen av dem skal etter papirene ha ligget der i over hundre år, mens andre viser seg å ha fått en ny sjanse i livet etter å ha dødd av kreft for bare to år siden. Politimannens liv blir temmelig snudd på hodet når det går opp for ham at sistnevnte har et svært kjent ansikt. -Og ikke bare et svært kjent ansikt, men også noen kjente initialer i gifteringen sin.I løpet av seks spennende episoder prøver de gjenoppståtte å finne ut hvem de er, hvor de kommer fra og hvorfor i all verden akkurat de er blitt utdelt en ny sjanse i livet. De er definitivt ingen zoombier. Det kan legen bekrefte etter x antall undersøkelser, men om de er kommet grunnet vitenskap eller gudommelige krefter, får du finne ut av ved å se serien!- Traileren kan du ta en titt på HER -Nå har du litt å titte på til neste regnværsdag! 

Uken som gikk...Ukens oppskrift... Jeg har delt så mange oppskrifter denne uken! To middagsoppskrifter, en dessert, og en frokostvariant! Fotografen min er på ferie om dagen skjønner dere, så i manko på selfies har det blitt ekstra mange matinnlegg den siste tiden. Haha! Det fine, sorte serviset fikk jeg forresten av min kjære bestemor, og er kjøpt på Kitch'n! Ukens indiske oppskrift MÅ dere prøve en dag <3 Ostekaken på krukke og! Nom nom nom.Ukens film... Gran Torino. Du finner den på Netflix! Kjeeempespennende. For ikke å snakke om trist! En ordentlig kvalitetshistorie for både jente og kjærestekvelder, med Clint Eastwood i hovedrollen. Jeg snurret den søndag kveld, og det var baare såvidt jeg klarte å blunke nok til at tårene ikke rant ut. Hehe. Ellers har jeg blitt småavhengig av en ny serie igjen, men den får jeg tipse om i et eget innlegg tror jeg.Ukens sang... 1. Olivia O'Brien - Trust Issues 2. Alessia Cara - The Other Side 3. Party's Over - Astrid Smeplass 4. Fifth Harmony - Down 5. Rita Ora - Your song

Ukens høydepunkt... Uten tvil helgen! Åh, jeg har hatt det helt prima fra fredag morgen til søndag kveld. Kunne ikke bedt om en mer innholdsrik helg. Campingtur med fine jenter i idylliske omgivelser fredag, bursdagsfeiring på ei hytte ved sjøen i Søgne lørdag, og enda en hyttetur med soling og grilling søndag. Nei, fortsetter disse helgene, så skal livet smile ganske greit i sommer.- I could do this every weekend -Ukens cravings... Jeg gir meg ikke med den tunfisken altså! Denne uken har jeg erstattet bønnemixen med kikerter og mais, og spist dette til frokost med majones og gode krydder flere morgener, og det er jo superdigg! Jeg er så utrolig lei av pålegg om dagen, og sliter som regel alltid med å få i meg noe brødmat om morgenkvisten. Da passer jo dette som et sunt og godt frokostalternativ!


Akkurat nå... Skal jeg hoppe i treningstightsen og komme meg ut på en powerwalk før frokost i morgensola! Jeg kjenner det litt på samvittigheten at jeg sto over mandagsøkten i går, så nå får jeg ta igjen litt svetting med en gåtur opp en utsiktsplass i nabolaget. Vel, og noen vinnerøvelser på stuegulvet når jeg kommer hjem. Ellers blir det vel noen skritt på jobb senere i dag også tenker jeg. Deilig det! Ukens innkjøp... Forutenom hagemøbler, så har jeg kjøpt en liten spa-weekend på Kragerø Resort denne uken. Wihuuu! Den kommende helgen skal bli en eneste stor nytelse skal jeg si dere. Jeg reiser rett fra jobb til avslapnings-weekend fredag ettermiddag, og gleder meg som bare fy <3Ukens nedtur... Jeg kan ikke komme på stort av nedturer denne uken, men vi kunne selvsagt ha vært foruten motorstopp på vei hjem fra jentetur da! Hehe, pyttsann. Det ble en del av både spenningen og sjarmen ved hele campingeventyret vårt. JO! Nå kom jeg på en liten nedtur. Haha. Andrea er kommet på besøk helt fra Tromsø og ettersom årets første konsert ved fiskebrygga settes i gang i kveld, skal hele jentegjengen kose seg der mens jeg er på jobb. Ellers fant jeg akkurat ut at jeg jobber palmesushelgen også, så vi snakkes Zara Larsson! Kryssser fingrene for neste år <3Ønsker dere alle en sprek tirsdag!

Lakseburger med mangosalsaHallo dere, og riktig god mandag! Flere enn meg som er klare for en ny uke? Jeg tilbrakte mine åtte første mandagstimer på jobb i dag, og så sto jeg over mandagsøkten på Fresh for å gå hjem og bruke litt ekstra tid på middagskokkeleringen istedet. Lakseburger sto på menyen min i dag, og hadde jeg hatt en grill stående i hagen, så ville jeg definitivt tilberedt middagen min på den denne ettermiddagen. -For fy søren for et vær <3 Den sola er visst kommer for å bli ut hele juni!Heldigvis duger stekepanna også! Hehe, håper dere lar dere friste nok til å gå til innkjøp av litt ingredienser selv. Oppskrift og fremgangsmåte på både mangosalsa, brød og lakseburger ligger ihvertfall under her. Nå skal jeg synke ned i sofaen og bare kose meg med litt bloggarbeid. Jeg har hatt en fantastisk helg med den ene oppladningstimen etter den andre, så i hodet kjenner jeg meg faktisk ordentlig opplagt denne mandagskvelden, men rygg og ben sier det skal smake godt med en liten time på sofaen. Skulle bare hatt noe dessert i hus. Heh! Craver så innmari noe søtt etter denne sunne lakseburgæren!1. 4 tinte eller ferske laksefileter 2. saften av 1/2 sitron 3.1 lime 4. 1 mango 5. Salt/pepper 6. 1 avokado 7. 10-12 cherrytomater 8. 1 vårløk 9. 2 fedd hvitløk 10. 6dl hvetemel 11. 2,5dl lunket vann 12. 1/2 pose tørrgjær 13. 1/2 ts salt 14. Litt sesamfrø + egg til pensling/pynt 14. 4 poteter skåret i båter 15. En håndfull friske urter (dill, korriander og/eller persille)Slik gjør du - Hamburgerbrød:
1.
Bland hvetemel, salt, gjær og lunket vann til en fin deig i en bolle.
2. Dekk bollen til, og sett den til heving et lunt sted i 60 minutt.
3. Del deigen i 4-5 deler og trill boller ut av dem alle. Ha på et stekebrett med bakepapir.
4. Trykk bollene halvflate som hamburgerbrød og pensle med egg. Strø over litt sesamfrø.
5. Stek dem midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutt. Du ser når de er ferdigstekte.
Slik gjør du lakseburger med tilbehør:
1.
Ha laksefiletene i en bolle med 1 finhakket vårløk, 2 fedd hvitløk, saften av 1/2 sitron og litt salt/pepper. Du må gjerne også ha litt finhakkede urter i. Jeg hadde en håndfull av hakket persille og dill, men korriander er også superdigg i lakseburgere! Mos det hele med en stavmikser, til en laksemos som du former med fingrene. Du skal ha 4-5 burgerboller ut av denne oppskriften. Trykk lakseburgerne flate og stek dem gjennomstekte i en stekepanne med litt smør. 
2. Skjær potetene i båter og ha dem i en ildfast form. Stek dem midt i ovnen på 225 grader i 35-40 minutt.
3. Bland finhakkede cherrytomater, avokado, mango og litt revet limeskall + saften av limen i en bolle. Smak salsaen til med litt salt/pepper, eventuelt mer lime.


- A tasty Salmon Burger -Jeg har kanskje ikke sommergrillen i boks enda, men et splitter nytt sett med hagemøbler er på vei til justneshalvøya i skrivende øyeblikk! En råålekker, grå ute-sofa er på plass i hagen min i løpet av de tre neste dagene, og jeg gleder meg som en unge til å vise dere den! Aah! Det skal bli så hyggelig å kunne tilbringe noen sene sommerkvelder i heelt nye utemøbler.Dere skal få se så fort møblene er på plass <3
Oppskriften her er beregnet å mette fire mager!

Et døgn med sørlandsidyll- Happy hours at Skottevik Camping -

God morgen fra meg! Her kommer det litt flere bilder fra jentenes innholdsrike campingfredag. Du og venninnegjengen din er helt nødt til å sjekke ut alternativene for fine campingområder selv altså, for en tur som dette glir rett til topps på listen over favorittminner i sommer. Det er jeg helt sikker på. Enten det er telt-camping eller med bobil, så blir turer som dette helt fantastiske, og én natt har alle tid til å sette av! Jeg tror vi betalte 280kroner for en natt med bobil på camping Skottevik, og det er en billig liten ferie det! Vi hadde pakket med oss masse deilig vin og grillmat, fiskestang i håp om å få en egen fangst, pikniktepper for syv, og spillet politisk ukorrekt som vi humret og lo til i flere timer utover kvelden.

Vi var også utrolig heldige med været, for uten en sky på himmelen fra klokken 18.00 om kvelden holdt insektene seg borte helt til klokken nærmet seg 23.00. Helt magisk var det å kunne sitte ute i soveposen på pikniktepper og bare kjase og kose seg i mild og god luft. Manglet bare bålet, så ville kvelden vært komplett, men det har vi alt bestemt oss for å ta igjen senere i juni!

Ettersom Selini fyller 25 år i dag, hadde Caroline pakket med partybriller, såpebobler til alle og enhver, rosa pynt og ballonger som vi stæsjet opp bobilen vår med. Dere kan tro det var god stemning!? Ah, jeg er så takknemlig for å ha venninner som er like eventyrlystne og ivrige som meg etter å komme seg ut, finne på morsomme aktiviteter og bare være ordentlig ja-mennesker! Spesielt nå om sommeren! Fy så heldig jeg er som har disse kvinnemenneskene i livet mitt <3


Vi våknet opp til like nydelig vær lørdag morgen, og allerede før 10.00 var jeg oppe og hoppet med kamera mitt rundt på campingplassen. "Skal bare ut på ei litta oppdagelsesferd" sa jeg, og gikk fra jentene under frokosten for å sikre meg noen idylliske bilder før hjemreisen. Jammen fant jeg meg ei nydelig brygge hvor en eldre herremann sto og plukket ut fangsten sin fra nattens garn. Foråsidetsånn, ei litta oppdagelsesferd ble ikke så liten likevel, da jeg fikk øye på ørten krabber og ei flyndre på størrelse med en hval. " Wæææ, kan jeg få ta noen bilder av fangsten din", spurte jeg fullstendig i ekstase, og så var det gjort. Jeg ble sittende og prate med denne spennende, eldre herremannen lenge, og hadde det ikke vært for at vi måtte reise hjem en time senere hadde vi vel fått invite til fiskemiddag og. Hoho! 

Så var vi kommet til den artige hjemreisen da! Heh, hadde bare den gått like smooth som turen til! Ler meg ihjel.. 10 minutt hadde vi vel kjørt før temperaturmåleren på bilen viste 130 grader og batteriet lyste rødt. Eller for å være ærlig så lyste vel alt som kunne lyse av varsellamper. I redsel for at hele bilen skulle kapitulere av heteslag, kjørte Annika inn i siden, og slo den av for et par minutt i håp om at den skulle få kjølt seg ned. Vel, for å gjøre en lang historie kort: Der ble vi stående. Bilen var totaldæv, og fem minutt senere sto vi langs veien og haiket med varseltrekanten ute. Girlsa på tur... <3Heldigvis har vi nok av humor, og heldigvis hadde vi noen snille foreldre, som kunne komme og plukke oss opp langs høvågveien. Bilen kom seg kanskje ikke hjem med det første, men vi gjorde det ihvertfall, og resten av kvelden ble bare en eneste stor fest med mer bursdagsfeiring, vin, grilling og hyttekos <3


Nå skal jeg hive på meg bikinien og komme meg ut på stranden for litt soling og latskap. Vi har fått nok en solskinnsdag i sør, og det forundrer meg ikke om gradstokken skal vise 23 grader denne søndagen også. At ikke alle bor i Kristiansand, forstår jeg faktisk ikke. Haha, det er jo helt upåklagelig her!

Det gode campinglivFy søren for et herlig døgn det har vært! Jeg har kost meg sånn at jeg ikke helt vet hvor jeg skal starte her! Ikke rekker jeg å dele de tusen bildene jeg har knipset til dere heller, for nå er jeg egentlig bare innom leiligheten for en snartur i dusjen, før enda et døgn med sommeridyll venter meg. Sommerferien 2017 altså! Selinis bursdag skal feires i kveld, og det på en hytte med sjøen ute i Søgne. Ah! Denne helgen blir bare bedre og bedre og bedre.. 
- Snapshots from last night -
Her kommer ihvertfall noen blinkskudd fra gårskveldens campingtimer, så får jeg dele resten av bildene med dere i morgen tidlig. Det er så mange nydelige bilder at det vil ta meg tre timer bare å redigere dem <3 Vi var fem jenter og en hund som campet på Skottevik camping i natt, og som ble sittende oppe helt til midnatt med spilling av spill, grilling, skravling, quiz og latter. Håper og tror at disse gladtimene var verdt den søvnløse natten for de andre. Selini og jeg kapret oss nemlig dobbelsengen i bobilen vi, og sov som noen engler, mens de andre stakkars ikke fikk mer enn en time på øyet tilsammen. Det skal bli en hard lørdagskveld på dem dersom de ikke har tatt seg en ettermiddagslur i dag. Heh!
Det er minner som disse jeg håper jeg sitter på gamlehjemmet og smiler av om 70 år <3
Måtte sommeren bli proppfull av dem <3 Ha en fin lørdagskveld dere!

Brekkie inspired by bestieDa var kofferten pakket og jeg klar for avreise! Dere skulle ha sett meg her i går kveld. Musikken på full guffe og dansende rundt i leiligheten kun iført shorts. Puppene var all over the place, og ikke har jeg gardiner til å dekke for det ene stuevinduet heller, så jeg lurer meg på hvor mye naboene har til overs for meg egentlig. Føler det liksom som et kall å gjøre Justneshalvøya hakket mindre barnevennlig jeg da.. Det løper jo syvåringer rundt som gale her, med vannpistol i gatene til alle døgnets tider. Jaja, godt å bli påminnet at det ihvertfall må bli ti år til jeg skal la det vokse en rakkefant i magen min.


Jeg ble så inspirert av Annika sin etter-trenings-mat på instagram i går kveld, at jeg droppet hele grønnsaksdippen og lagde meg en tunfiskbolle istedet. Jeg vet ikke hvordan jeg har blitt så frelst av tunfisk, men det går virkelig ned på høy kant om dagen. Hva jeg hadde i blandingen min i går ser dere med ca-mål over her. Her er det bare å mikse alt sammen og smake til med gode krydderier. Superdigg enten du bruker kikerter eller en bønnemix. Bare kjør på med krydder!

Ville bare innom for å dele dette sunne, lille frokosttipset med dere før jeg og kofferten (kiwiposene) hopper avgårde på tur! Nei, jeg pakker ikke i trillekoffert når jeg skal på campingtur, og nei jeg eier heller ikke en eneste sekk. Note to self: Går an å ønske seg det til 25 års dagen. Kjekt å ha når du en gang i blant skal ut og leke friluftsmenneske <3- Something healthy for breakfast -
Du kan gjerne ha litt vanlig pepper og hvitløkskrydder i også!
Mmm <3 Sunt og godt. Kanskje mer et mandagstips enn et fredagstips..

Fra camping til spahelgWihuuu! Sommerferien 2017 begynner faktisk å ta form! Jeg skal kanskje jobbe rumpen av meg hele neste uke, men jeg har fri fra og med fredag klokken 16.00, og DA hiver jeg meg i bilen og kjører avgårde til Kragerø for en liten helg med hverdagsluksus. Jeg har aldri vært her før, men jeg har sett utallige bilder fra både hotellet og den berømte spa-avdelingen med en rekke basseng og fine utsikter, så forventningene mine er ihvertfall høyst tilstede!En suite på 67 kvadrat med balkong, frukt, champis og badekåper venter om syv små dager, og skinner solen så er det gode muligheter for at det blir padling i kajakk og soling på solsengene ved beach-cluben der og. Uansett vær så skal det ihvertfall spises på masse god mat, drikkes på vin, og bare... nytes <3 Kanskje noen av dere har vært her, og kan fortelle meg hva jeg bør og ikke bør gjøre under oppholdet? Hvilke restauranter som må testes osv? Det ville ha vært supert!-Men først venter en real jentehelg full av latter og moro. Herlighet som magemusklene skal få kjørt seg i morgen.. -Og lørdag forsåvidt! To flasker vin er kjøpt inn, så så mye for denne ukens treningsøkter. Neida, det er så viktig å kunne unne seg litt usunt i helgene. I grunn i ukedagene også.. Det er jo nettopp for å kunne trykke i meg alt jeg vil, jeg gidder å kave meg inn i treningstightsen! Hehe. Jeg kom akkurat hjem fra dagens økt, og skal nå slå meg ned foran tven med grønnsaker og dipp. Mmm! Jeg har ikke sett på tv hele uken, og grønnsaker med dipp tror jeg ikke jeg har spist på et halvt år, så det skal bli digg! Måtte dere få en behagelig torsdagskveld dere også!

Frisk ostekake på krukke

God dag, god dag! NÅ kan jeg endelig si torsdag uten protester. Hehe, det er godt dere er på hugget når jeg prøver å hoppe over en dag. Får ikke helg fort nok si! Stakkars bloggleseren som skulle ha eksamen i dag, og fikk hjertet i halsen da hun leste "denne torsdagen" i bloggposten min allerede i går. Hehe, det var ikke meningen å fremprovosere noe hjertestans altså.Jeg fikk selv akkurat tilbake karakteren min på hjemme-eksamen, og det ble nok en B på meg. Skulle gjerne hatt den A'en nå, men det var en liten trøst å se at bare 6 av 148 fikk toppkarakteren. Det sier vel litt om hvilket nivå disse 3000 ordene skal være på. Kanskje neste år? Hehe, viktig å ha noe å strekke seg til! Dessuten smaker den vel ekstra godt når den ikke kommer som noe selvfølge.Nå sitter jeg og koser meg med en krukke hjemmelaget ostekake her! Jeg lagde meg fire små, søte porsjoner i går ettermiddag etter jobb, og knipset noen fristebilder til dere også. Det var Siri som serverte meg dette til dessert under forrige syforening, og det var altså så friskt og godt at jeg ble helt nødt til å få oppskriften av henne. Deler den med dere under her jeg så flere kan hive seg rundt med krempisking og sitronrasping til helgen!Du trenger - Fire krukkeporsjoner: 1. 200g philadelphia ost naturell 2. 3dl kremfløte 3. vaniljefrøene fra 1 vaniljestang 4. 150g bixitkjeks 5. 3ss smør 6. 1ss sukker 7. Saften av 1/2 sitron + skallet revet 8. Ca 200g bringebær 9. 2-3 ss melisSlik gjør du - ostekake på krukke: 
1. Start med å legge kjeksen i et par plastposer og slå på dem til det er smuler. 
2. Stek smulene i en stekepanne med 1 ss sukker og 3ss smør. Bare 2-3 minutt.
3. La smulene stå til avkjøling, mens du pisker krem av 3 dl kremfløte. 
4. Skjær frøene ut fra 1 vaniljestang og pisk disse inn i philadelphiaosten. Rør den ferdigpiskede kremen inn i philadelphia/vaniljeblandingen og smak til med melis og sitron. Jeg brukte saften av 1/2 sitron + revet skall fra 1/2 sitron.
5. Legg kjeks-smulene nederst, deretter litt ostekrem, så et lag bringebær, mer krem, mer kjekssmuler og 2-3 bringebær som pynt på toppen.- En frisk og enkel sommerdessert -Nei, jeg får hoppe i treningstightsen og kjøre avgårde til trening. Jeg har fått låne bil helt til søndag(!) så nå er mitt liv rimelig komplett. Hehe, Annika og jeg har en benøkt i vente hvert øyeblikk, og så fort den er overstått skal campingkofferten pakkes for et soldøgn på Skottevik. Ah, de neste to helgene blir magiske. Jeg har booket en helt VILT digg weekendtur for neste frihelg også, så nå smiler livet altså <3 Skal fortelle dere mer om den senere!Måtte dere la dere friste <3 Kos dere i finværet i dag!

Life Through Snapchat

God morgen fra meg! Nå har jeg akkurat dyttet i meg en ny porsjon tunfisksalat og er klar for en dag med kurs på jobb. Jeg har aldri hatt noe særlig matlyst på morgenkvisten og brekker meg nesten når jeg må spise frokost før hjernen i det hele tatt har våknet, men jeg er jo helt nødt dersom jeg ikke skal sulte ihjel fra klokken ti til lunsjtider. Hehe, jaja jeg blir vandt til disse tidlige matrutinene etterhvert tenker jeg! Har dere sovet godt? -Og stått opp på riktig ben denne torsdagen?Jeg sov som en engel etter å bare ha lest og roet helt ned i går kveld, så nå er jeg så opplagt og optimistisk at jeg til og med har pakket med treningstøyet på jobb. Spørs om bena er like ivrige til å ta meg på Fresh-senteret i ettermiddag da! Lysten til å gå hjem og ligge strekk ut på sofaen har en tendens til å være litt for... ja overveldende. 

Noen av mine siste snaps får dere oppsummert over og under her, og dere som enda ikke følger meg må se og få fingeren ut! Det gjelder deg og farmor! Jeg vet du har lagt meg til, men du må finne ut hvordan du skal søke opp, og åpne mystorier, så du faktisk kan se snapene jeg legger ut! Bare ikke gjør det om søndagene. Jeg tror visst jeg er innmari morsom på fylla, og lærer aldri at rølpesnaps fra lørdagsfestlighetene ikke er noe særlig å titte på søndag morgen. Kan dere ha en finfin lille-lørdag i dag?
-Og følge meg på snapchat! Hehe, Martheborge heter jeg der.

How i like to spend my free time- Hjemme alene i favorittpysjen, med snacks, og en god bok -Okei, det skal sies at jeg har sosialisert meg litt også denne nydelige solskinnsdagen. Etter en hyggelig jentekveld hos Annika i går, dro Siri og jeg til byen sammen i formiddag for å nyte en bedre lunsj ute i solen. Jammen ble vi hengende i byen i noen timer etterpå også, for å jakte på bursdagsgaver til helgens festligheter. Vår kjære Selini fyller 25 år til lørdag (samme dag som min nydelige bestemor), og har for anledningen invitert oss på fest til henne. -Og ikke nok med det. Fredag kveld er vi fem fine frøkner som skal reise til Skottevik camping med campingvogn, og tilbringe en solskinnsdag ved havet der(!)


Har dere hørt så gøy? Vi avtalte det på jentekvelden i går, og booket oss plass i ettermiddag. Hihi. Denne helgen blir bare fantastisk.. Det skal grilles på grillmat, fiskes langs berget og padles i kajakk som kan leies for en slikk og ingenting der borte. Kamera blir med og blir det like mange varmegrader som det har vært i dag, blir dette kanskje et av de beste minnene jentegjengen får sammen sommerferien 2017. Gleder meg som en kid!

-Men først venter litt andre ting. Jeg har et 6 timers jobbkurs på Valhalla i morgen som jeg gleder meg til å få gjennomført. Jeg sitter bare og lader opp her i kveld. -Til å skulle stå opp tidlig igjen altså. Heh! Jeg fikk heldigvis unnagjort en ordentlig sommervask av leiligheten før frokost i dag, så nå sitter jeg egentlig bare og nyyter de friske, rene luktene! -Også med et fat vannmelon, litt tunfisksalat, en roman og litt chips da. En uslåelig kombinasjon, spør du meg <3- This weeks craving -En iskald eplemost på boks smaker også helt nydelig nå i varmen.
Jeg var så heldig å få med noen bokser hjem fra bestemor forrige uke <3

Tikka Masala med raitaGod mandagskveld fra meg! For en finfin start på uken. Etter at jeg hadde oppdatert dere med ei litta gladpost, hev jeg meg i treningstightsen og dro på Fresh for en god treningsøkt sammen med Annika! Deretter dro jeg innom butikken på vei hjem, for å fylle kjøleskapet for den nye uken, og handle inn til indisk middag. Jeg innbiller meg at jeg har delt oppskrift på en tikka masala variant her på bloggen tidligere, men det er så mange år siden at jeg følte det var på sin plass med en ny oppskrift på retten. Indisk er noe av det beste jeg får, og denne smakfulle gryten her kan jeg banne på vil falle i smak hos flere enn meg. Spesielt med litt deilig raita ved siden av. Mmm! -Og nanbrød da. Sistnevnte skal jeg definitivt lage fra bunnen av neste gang.  Du trenger - Tikka masala:
1.
 400g kylling kuttet i strimler 2. 1 pose ris 3. En håndfull cashewnøtter 4. 1ss Garam Masala krydder 5. 2 fedd hvitløk 6. 1,5 dl kremfløte 7. 1/2 ts malt muskat 8. 0,5 ts kardemomme 9. 1/2 ts chillipulver eller kajennepepper 10. 1ss sukker 11. 1,5ss tomatpuré 12. 1 boks hakkede tomater 13. 1/2 ts malt spisskummen 14. 1/2 ss ingefærkrydder 15. 1ss smørDu trenger - Marianade: 
1.
1 fedd hvitløk 2. 4ss yoghurt naturell 3. 1ss Garam Masala 4. 1/2ts gurkemeie 5. 1ts ingefær 6. 1ts chillipulver 7. 1 ss finhakket frisk korriander 8. Saften av 1/3 sitronSlik gjør du - Marinade:
1.
Hakk kyllingen i strimler og rør dem inn i alle ingrediensene over. La dem ligge i marinaden i kjøleskapet i 30 minutt før du steker kyllingen i en stekepanne med litt matolje.Slik gjør du - Saus:
1.
Kok risen etter anvisningen bak på pakken, og ha 1 ss smør i en gryte. Surr de moste/finhakkede hvitløksfeddene i smøret sammen med absolutt alt krydderet, samt sukkeret. Bare i 2 minutt så smakene får blandet seg godt sammen-
2. Tilsett tomatpure og boksen med tomat, og gi det hele et oppkok. La det stå og småputre i 10 minutt.
3. Tilsett 1,5dl kremfløte og smak til med mer chillipulver dersom du ønsker retten sterkere. Eller eventuelt mer av de andre kryddervariantene så du får den perfekte smaken til din egen gane.
4. Ha de stekte kyllingbitene over i masala-sausen og strø noen ristede cashewnøtter over like før servering. Disse nøttene rister du bare i en helt tørr stekepanne (uten smør eller olje) til de er gylne på fargen. Da smaker de mye mer.


Slik gjør du - Raita: 
1.
Bland 4ss naturell gresk youghurt med 1/4 hakket agurk, 1/4 rødløk og 2 hakkede tomater.
2. Smak til med salt/pepper, og 1/2ts malt spisskummin.- Tikka masala med raita -Hope you like it! Oppskriften er beregnet for to storspiste.
Alle ingrediensene får du kjøpt på vanlige dagligvarer <3

18 ting som gjør meg glad♥ Hunder. Shocker there? Jeg tar meg selv i å smile hver eneste gang jeg går forbi en hund på gaten, og ikke en dag går forbi uten at jeg har tenkt og gledet meg over at jeg skal bli eier av en selv en vakker dag. Hver tur jeg har gått ute i skogen de siste månedene har jeg fundert på hvorfor i all verden jeg ikke har et hundebånd i høyrehånden min. Jeg har satt meg et indre mål om å ha en beaglevalp i armene mine innen ett år fra nå.

♥ Sjokomelk. Ja, den fortjener et eget punkt. De små, brune kartongene med sugerør gjør verden til et bedre sted.

♥ Busslivet. Oh yes! Jeg har lappen og er veldig glad i å kjøre bil, men det slår ikke bussturer med musikk på ørene. Jeg elsker å sitte alene på bussen, koble helt ut fra omverdenen og bare tenke på alt og ingenting. ♥ Uventede komplimenter. Sånne som kommer fra en fremmed på gaten, eller en bussjåfør i godt humør.

♥ Rare samtaler. Sånne kvelder som bare varer og varer fordi praten går non stop. Det morsomste jeg vet om er å sitte med mine kjære og nære og filosofere over store og små fenomen. Venninnene mine og jeg kan sitte i timesvis og prate om verdensrommet, eller stille hverandre dumme spørsmål som "hvor kommer støv fra", "hvorfor finnes vind", eller "hva er egentlig tidevann" Haha! Sånt finner dere altså i mitt søkefelt på google...

♥ Gjeiter. Ja virkelig. Jeg klarer ikke nøyaktig å sette fingeren på hva det er med disse vesnene, men jeg ler hver gang jeg tenker på dem. De er bare så rare og nydelige.Bare se på dette her!? Man smelter jo ved første øyekast!♥ Dårlig vær og late sofatimer med serietitting og fastfood. -Både alene og i godt selskap. Det å klare og koble helt ut med god samvittighet en gang i blant, er så viktig for livskvaliteten. Jeg er helt nødt til å ha noen timer av dette hver eneste uke for å fungere som normalt <3

♥ Forelskede eldre. Det er lite som varmer hjertet mitt mer enn å se gamle ektepar holde hender på gaten, eller flørte med hverandre. Sånne syn inspirerer meg til tusen, og gir meg håp om at den gode gnisten kan vare ut et helt liv. Mine fire fantastiske besteforeldre inspirerer meg en haug på denne fronten.

♥ Powerwalks i skogen. Den norske naturen vokser på meg for hver eneste dag som går. Har jeg en time ledig når solen skinner så tar jeg første anledning jeg får til å hive på treningstightsen og komme meg ut i frisk luft. Aller helst går jeg til en akkurat passe høy fjelltopp så jeg kan nyte en eller annen utsikt. Det er ren terapi det.♥ Glad i deg. De tre ordene der er de fineste jeg hører.

♥ God mat. Er det noe jeg ikke er ute etter å spare noe særlig med penger på, så er det matbudsjettet. God mat med ordentlige råvarer er det beste jeg vet om. Matlaging har gitt meg så sinnsykt mye de siste årene, og jo mer jeg eksperimenterer og jo mer jeg lærer, jo morsommere blir det. Livet hadde ikke vært det samme uten fine matopplevelser.

♥ Friske planter og blomster. Jo grønnere leiligheten er, jo gladere blir jeg.♥ Harde, genuine klemmer. Sånne "jeg bryr meg virkelig om deg-klemmer".

♥ Hytte og campingliv. Jeg elsker, elsker, elsker det enten det er på fjellet, ved havet eller midt i skogen. Teltcamping er magisk, og ettersom jeg ikke har noen plan om å reise utenlands i sommer, håper jeg at jeg har flere slike opplevelser i vente sommeren 2017.

♥ Bål og flammer. Varmen fra et bål om vinteren <3 Jeg blir så fascinert av flammer at jeg kan sitte helt stille, nesten paralysert og bare glo ned i bålet. Flammer er så flotte!
♥ Date-nights! Har jeg en fin mann i livet mitt, så velger jeg romantiske lørdagskvelder med middagskokkelering og noe godt i glasset fremfor dansing på byen anytime. Ja, selv om Mc Donalds turene klokken to om natten er helt amazing.

♥ Pasienter som i form av små ord, genuine smil eller bare et varmt blikk, gir uttrykk for at de er glade for å se meg. Det får meg til å føle at jeg gjør noe riktig <3 Gleden av å glede andre er helt spesiell. Jeg blir i så godt humør av å være på jobb, og når jeg går hjem etter syv eller åtte timer, føles det på et eller annet vis som jeg har enda mer energi enn da jeg kom. Aldri opplevd noe lignende i yrkene jeg har vært innom tidligere.

♥ Fisketurer. Jeg er kanskje en ordentlig jente-jente som ikke går en dag uten leppestiften på, men det betyr ikke at jeg er spesielt fisefin av meg. Jeg har vokst opp med møkking av hestebæsj og sløyer mer enn gjerne fisk. Det er lite som gir meg mer enn en stille og rolig tur på sjøen med fiskestangen i hånden.Det var 18 fine ting som ihvertfall gjør min hverdag til en fest <3
Jo mer jeg har av dette i livet mitt, jo gladere blir jeg.

- How to get tan this summer -

Annonse


Å du deilige søndag! I dag sov jeg til langt ut på formiddagen, og våknet opp superuthvilt og klar for en ny dag på jobb! Tenkte bare jeg skulle dele noen fristebilder av det jeg kaller en ekte søndagsfrokost før jeg hopper avgårde. Vegetarsalat, jordbær, sjokoladecrossaint, krembolle og et friskt glass ananasjuice til å svelge ned dagens vitamintilskudd med. Mmm! Jeg jobber iherdig med å opprettholde brunfargen jeg fikk kapret meg i eksamensinnspurten om dagen. Været har ikke vært det aller beste den siste uken, men jeg tilbrakte jo hele syv dager i bikini og solbriller rett før semesteret tok slutt, og den gylne og fine fargen som satte preg på huden min da, skal bevares sommeren ut! Til og med ansiktet mitt har fått en naturlig og fin brunfarge allerede, og etter å følt meg som et levende lik i hele vinter, vet jeg nå å sette pris på den.Jeg tar én tablett betakaroten til frokost hver morgen nå om dagen, og det har jeg gjort i tja en tre måneders periode? Jeg har som jeg har fortalt dere flere ganger før, brukt dette originale betakaroten-merket helt siden 2012, men det er stort sett om vår og sommer jeg er supernøye med å ta dem for å få maksimalt utbytte av solingen min. Ikke bare merker jeg at fargen kommer raskere, men den blir dypere, finere og sitter lengre samtidig som tablettene forebygger solskader, og bare sistnevnte burde være en god nok grunn til å klikke dem hjem. Solkrem med høy nok faktor duger det også, men det er fort gjort å bli overivrig under grillingen og da er det gunstig om du ihvertfall har gjort huden din litt bedre rustet for solstrålene! Det krever jo så lite å svelge den lille tabletten om morgenkvisten.


- How i like my sunday breakfast -Ikke koster det deg all verdens heller. De to første månedene får du nå for 149kr og en pakke inneholder 60 doser. Du trenger heller ikke å binde deg dersom du bare har lyst til å ta dette vitamintilskuddet nå i sommer. Da velger du istedet bare "én leveranse" på nettsiden HER, og prøver ut det tilbudet! Jeg er og har vært så fornøyd med min bruk av dette produktet nå at jeg ikke kan forstå annet enn at dere alle skal bli det samme. Det er det kraftigste som er på markedet i Norge, så fungerer ikke disse, så fungerer vel ingen? Dere må gjerne lese mer om produktet på nettsiden deres HER. -Og dersom du kjenner deg interessert i å teste dem ut, husk å klikke dem hjem før sommeren er over da <3Ha en nydelig søndag dere! <3

- Dining with bestie -God kveld, god kveld fra en stykk FERDIG frøken. Haha, gud hjelpe meg for en "første-dag" på jobb. Jeg vet virkelig ikke hvordan det er å komme hjem fra krigen, men den sammenligningen der var den eneste som poppet opp i hodet mitt da rumpa mi omsider raff sofaputene i ettermiddag. Likevel klarte jeg ikke finne roen til å bli sittende i mer enn fem minutt. Kroppen føltes så giret og stresset at jeg bare ble nødt til å knytte joggeskoene og hive meg ut igjen på en joggetur i skogen. Skulle så innmari likt å vite hva en skritt-teller hadde vist på hånden min i dag, dersom jeg hadde bært en. Hoho!Det har vært en sinnsykt hektisk lørdag med andre ord, men den har også vært fantastisk <3 Jeg er faktisk litt stolt her jeg sitter, som har klart å henge med på denne dagen og det helt på egenhånd! Åh, mestringsfølelse lenge leve! Jeg føler meg definitivt ikke trygg på alle oppgavene mine enda, men fortsetter tempoet og mangfoldet av utfordringer sånn som det var i dag, så kommer læringskurven min til å bli vill de neste par månedene. Jeg er seriøst helt kaputt her jeg sitter, men på en merkelig deilig måte som jeg bare aldri ville ha vært foruten. Det er ihvertfall ingen tvil om at denne jobben her er for meg <3 Hektisk eller ikke hektisk.. Jeg tror faktisk jeg har funnet noe jeg elsker! 

Nå skal jeg se og roe meg fem hakk ned, lage meg litt deilig laks til middag og bare SLAPPE AV til en stykk episode Skam og fire av Prison Break. Haha, jepp. Jeg skal ha en sånn lørdag, og det med SÅ god samvittighet <3 Noen bilder fra den fine gårskvelden får dere her. Cathrine og jeg koste oss glugg med både wining & dining vi i går. En helt perfekt start på helgen, og akkurat hva jeg trengte for å lade opp til min aller første jobbhelg.Fine, fine tuppa mi <3 Takk for en flott fredagskveld!
Håper det står bra til med dere også. Riktig god helg til dere alle!

- Hair On Fleek -

Sponset behandling


Riktig god lørdagsmorgen alle sammen! Nå er jeg på vei til jobb for min aller første vakt utenfor praksis, og jeg kjenner jeg er litt spent på hva jeg har i vente denne formiddagen! Jeg lurer på om jeg vil trives like godt nå som jeg står litt mer på egne ben, eller om jeg vil savne å ha en erfaren veileder hengende over skuldrene mine, til å passe på at jeg utfører arbeidsoppgavene mine riktig. Hehe, nei det skal nok gå fint. -Men litt spent må jeg innrømme at jeg er denne morgenen.  I motsetning til i går, har solen bestemt seg for å titte frem på sørlandet i dag! *HURRA* -Så når klokken slår 14.30 og min vakt er over, skal uniformen min erstattes med sommerhabitten, og jeg ut i solstrålene. Ah, det er definitivt fordelen med tidligvakter på sommerstid <3 Jeg ville bare vise dere noen bilder av det nydelige fletteverket jeg fikk spasere ute i gatene med i går, etter et hyggelig frisørbesøk på Duo. Marianne slutter virkelig aldri å imponere hun..

- Braided by my favourite hairdresser -

For ei dame! Jeg følte meg så innmari fin i hele går Marianne <3 Tusen takk for at du tar deg tiden til å gi dulle litt ekstra med meg, selv når du har smekkfullt program og jeg ikke engang ber om det. -Bare så jeg får gå ut de dørene dine med et eneste stort glis om munnen. Jeg fikk komplimenter for den fine sveisen min selv av kassedamene jeg handlet av på Kiwi i går.. Blir jo så glad at smilet burde ha gått rundt enkelte ganger. Noen timer i den frisørstolen din fungerer som terapi <3 Gårskvelden gikk til dining & wining med en stykk bestis, og et bildedryss fra disse hyggetimene skal dere også få her litt senere i dag.Nå kaller omsorgssenteret! Time hos byens beste frisør kan dere booke dere HER
Ønsk meg lykke til i dag da, så sees vi igjen her på bloggen litt senere!

- Me & My Sweetheart -Da var jeg tilbake i Kristiansand og på plass i frisørstolen etter tre fine dager i barndomsbyen. Måtte det ikke bli så lenge til neste gang, for jeg kjenner jeg savner gamlemor og gamlefar allerede <3 Heldigvis har jeg en fin helg i vente her hjemme også. Full av jobb riktignok, men også litt kos! Gleder meg først og fremst til å få håret på stell igjen hos flinke Marianne nå, for det har ikke sett ut den siste uken. Håret mitt vokser visst i rekordfart om dagen!

 Jeg var hjemme rundt klokken ni i går kveld, og da dro jeg rett hjem for å spise kinamat i sengen og se tre episoder av Prison Break. Den der serien er alvorlig talt det mest spennende jeg har vært borti på lenge. Jeg var fullstendig oppslukt etter første episode, og kommer vel ikke til å ha noe liv nå fremover før siste snutt er snurret.. Puh! Jammen glad jeg ikke oppdaget den i eksamensperioden.- Missing you already -Tenkte jeg skulle bruke disse timene i frisørstolen til å planlegge den kommende blogguken jeg. -Skrive handleliste for litt sommeroppskrifter blant annet og dra innom matbutikken på veien hjem. Ellers får jeg fotografbesøk i ettermiddag, før jeg drar ut for å spise et bedre måltid med ei fin ei på restaurant. Ah, det er fredagen sin det! Ville bare titte innom nå i første omgang for å dele noen blinkskudd av min nydelige bestevenn <3 Elsker deg til månen og tilbake bestemor.Heier på meg uansett hva og hvor du <3 Evig takknemlig for den der familien.

- 10 gode middagsfavoritter -

God morgen store og små! Her kommer en liten post til dere som trenger litt inspirasjon på kokkeleringsfronten. Jeg har så mange favorittoppskrifter liggende i mat-kategorien min etter seks år som blogger at jeg sikkert kunne ha laget ti til av disse innleggene, men her kommer nå ihvertfall en deilig kombinasjon av noen nye og gamle favorittretter. Litt fisk, litt kjøtt, litt pasta, litt salat, litt grateng og litt biff. Mmm! En smakfull og variert ukesmeny er det optimale spør du meg. Får dere lyst til å teste ut noen av rettene så klikker dere bare på bildene. Da popper oppskriften på retten opp!Nå er kofferten min pakket her i Stavanger (takket være bestefar), og jeg klar for hjem reise. Det ble tre alt for kjappe døgn i barndomsbyen denne gang, men heldigvis er det nå sommerferie og flere muligheter for familiebesøk <3 Jeg har ihvertfall kost meg glugg som alltid. Spist alt for mye mat, slappet maks av på bestemors sofa og sett de første to episodene av Prison Break (siste sesong). Trodde jeg skulle dæve av spenning i går, så nå vet jeg hva min fritid skal gå til i helgen..1. Crunchy tacosalat med dressing2. Kjøttboller med løk og fetaost3. Gulrotsuppe med hint av lime4. Stekte koteletter med brødsalat5. Torsk med pasta og paprikasaus6. Kebabspyd i pita med deilig tilbehør7. Pasta og laks i tomatsaus8. Biff med urtesmør, risotto og søtpotet
 


9. Blomkålgrateng10. Tagliatelle med scampi og hjemmelaget pestoSer noe av det godt ut? <3 Håper dere lar dere friste!

Who Killed Sister Cathy?

Okei, jeg har blitt oppslukt av en ny serie, og når noe så sjeldent skjer, er jeg nødt til å dele det med omverdenen. Det var med ren tilfeldighet jeg slo på noe som virket passe spennende på Netflix forrige uke, og bare noen dager senere hadde jeg sett ferdig hele sulamitten. Nå må jeg vel se og finne noe annet spennende å titte på når det er dårlig vær og jeg ikke skal lese romanene mine! Prison Break sesong 3 kanskje? Oh yes. Skal snurre de første episodene når jeg kommer hjem i morgen kveld allerede. - The Keepers -
The Keppers er en dokumentarserie på Netflix som dekker den førti år gamle drapsaken til nonnen "Cathy Cesnik" over syv episoder. Cathy var ikke bare nonne, men også lærerinne på en katolsk skole i Baltimore, og i 1969 fant de henne død i skogen etter at hun hadde vært meldt savnet i to måneder. Hvem morderen kunne være fant de aldri ut, og saken forble uoppklart i mange år. Først i 1994 meldte en av Cathy sine elever seg til politiet og beskyldte skolens prest for å ikke bare stå bak mordet på lærerinnen, men også ha missbrukt elevene sine seksuelt på kontoret sitt.  Etterforskerne etterlyser flere historier fra elevene ved den katolske skolen, og titalls brev renner inn i postkassen med omfattende historier om prestens ulovlige overgrep. Flere og flere blir tatt inn til intervju med politi og advokater, og jakten på nye spor er i gang. Historien utvikler seg veldig raskt og allerede i episode to var jeg fullstendig oppslukt.  Jeg elsker dokumentarserier som dette! Den kan minne litt om "Making a murderer", bare en litt mindre spennende variant. Altså, spør du meg så skal det mye til for å slå førstnevnte, men "The Keepers" er også en original-serie av Netflix med veldig gode anmeldelser, så absolutt verdt å sjekke ut en søndag du er giret på sofa og tvlatskap. Dessuten liker jeg at det bare er én sesong, slik at jeg ikke blir sittende i mange måneder og vente på en avslutning.Det var ukens tips til dokumentarserie! Fra meg til deg <3 

New Books For SummerGod kveld fra meg i Stavanger by! Nå har jeg satt meg godt tilrette i bestemors sofa her og er klar for å gå løs på første del av første roman for sommerferien 2017. Kjenner jeg blir glad bare av å skrive det. Haha, jeg har bare lest én roman i hele år, og det var i påskeferien, så nå lengter jeg etter å drømme meg bort i noen nye, varme historier! Begge bøker ble jeg tipset om av dere fine, fine blogglesere, så tusen takk skal dere ha! Etter å ha lest bak på innholdsfortegnelsen har jeg en veeldig god følelse på at jeg kommer til å elske dem begge.- My latest buy -

- Alt Lyset Vi Ikke Ser -
Seks år gammel blir Marie-Laure blind. Hennes far er låsesmed i Paris og bygger en perfekt miniatyr av nabolaget, slik at hun kan memorere det med hendene sine og finne veien hjem. Når hun fyller tolv, okkuperer nazistene Paris, og Marie-Laure og faren må flykte til onkelen. Med seg har de det som kanskje er museets mest verdifulle edelsten. 

I en gruveby i Tyskland vokser foreldreløse Werner opp på et barnehjem. Der trollbindes han av en enkel radio, og takket være denne og hans godt utviklede tekniske talenter blir Werner forfremmet til radiotekniker for nazistene. Hans peilesender skal finne motstandsfolk med radioer, og nazist-gruppen han arbeider for, er ikke redde for å henrette hyppig og kaldt. De trenger helt frem til Saint-Malo, i jakten på radiostasjonen som Marie-Laures onkel driver. Radioen leverer viktige data til motstandsbeegelsen før den planlagte invasjonen, og det kan ikke nazistene ha noe av.Høres ganske spennende ut eller hva? Jeg skal gå løs på den romantiske romanen først, og når den er utlest om noen dager, starter jeg på den litt skumle varianten. Alt jeg har gjort i dag er å slappe av på sofaen, fått servert nydelig mat av bestemor, fusket med brunfargen en halvtime i solarium og tatt ei litta runde på shoppingssenter med barndomsvenninnen Iselin. Været er faktisk ikke så galt her på vestlandet i dag! -Eller det vil si: det regner ikke. Det er på ingen måte sol heller, men ihvertfall lummert nok til at jeg planlegger en joggetur utendørs i morgen tidlig! Hehe, håper det står bra til med dere også denne tirsdagen. -Og at dere herved har et par nye romaner å skrive opp på handlelisten deres.


- For Evig -
Kailey har en god jobb, og er forlovet med Ryan. -En hunk av en mann som fremstår perfekt på alle måter. Idet hun skal forlate restauranten etter en romantisk middag med forloveden, får hun øye på en hemløs mann på fortauet. Hun går bort til ham for å gi ham posen med restene etter middagen, og får sjokk når hun møter blikket hans. Det er Cade. Hennes livs store kjærlighet, som en dag bare forsvant ut av livet hennes uten å etterlate seg et eneste spor. Det er ingen tvil om at det har hendt noe med ham mentalt. I løpet av de neste ukene hjelper hun ham til å forsøke å komme til hektene igjen, noe hun holder hemmelig for Ryan. Etter hvert som tiden går, innser hun at hun er nødt til å bestemme seg for hva, og hvem hun vil ha..Tusen takk igjen, for tips til dere som la dem igjen!

- 15 spørsmål -Hvem er du i vennegjengen? 1. Hun som lytter og ler høyt (og til tider ukontrollert). 2. Hun med størst matlyst. 3. Hun som går først hjem fra fest. 4. Hun som snakker før hun tenker. Er det noen blondinespørsmål i luften, så vær du sikker på at de kommer fra min munn. 

Hvilken egenskap setter du mest pris på ved deg selv? Den positive innstillingen min til det som måtte møte meg av utfordringer i hverdagen. Denne "alt ordner seg" innstillingen tror jeg er kommet med årene, for jeg var ikke like «lettsinnet, glad og bekymringsfri i ungdomstiden min. Det var først etter videregående et eller annet gjorde meg tre ganger så glad i livet. Ellers liker jeg at jeg aldri har vært grådig. Jeg elsker å gi, diske opp for kjære og nære, og jubler like høyt om kontoen viser 20 000 eller 60 000 på lønningsdagen. Så lenge jeg har så jeg klarer meg. "Mye, vil ha mer" har aldri vært en problemstilling her, og jeg kommer vel derfor heller aldri til å kunne kalle meg rik.Hvem snappet du sist? Noen som ville hjelpe meg med å fikse palmesusbillett! Tusen takk til alle som har sendt meg mail forresten! 

Hvilke apper bruker du daglig? Jeg er utrolig dårlig på apper altså. Det eneste jeg er avhengig av å titte innom hver dag er «mattilbud» for å sjekke hvor jeg skal handle. -Og snapchat/instagram da. Instagram synes jeg er litt kjedelig, men snapchat er jeg helt vill på enkelte dager.

Hva står på planen din i dag? Nå er bestemors deilige frokost akkurat inntatt, og jeg skal straks hoppe avgårde til byen for å handle inn på romantiske romaner. Dere har sendt inn mange gode tips til bøker jeg ikke har lest enda, så tusen hjertelig takk for det! Skal selvsagt holde dere oppdatert på hvilke jeg ender opp med.Hva er din guilty pleasure? Akkurat nå den siste tiden har det vært: 1. Sove uten sengetøy. Det er så sinnsykt digg med dundyner uten trekk! 2. Å sparke ned løvetannstilker langs fortauskanten. (Freak?) 3. Paradise Hotel. Jeg begynte på årets sesong ca midtveis i episodene og var helt oppslukt av det på slutten. Finalen var kvelden før min siste eksamen, og da eksamens-morgenen min kom, var det eneste jeg klarte å tenke på hvor fantastisk det var at favorittene mine vant.. Ingen nerver den morgenen med andre ord.

Hva bruker du helst penger på? Mat. Jeg kvier meg for å dra kortet for en genser til over 400 kroner, men går gladelig på Meny og handler middagsingredienser for 2000. Skal jeg ha venner på middag så tenker jeg ikke budsjett for fem flate øre. Gode matopplevelser er livet ❤ Reiser kan jeg og bruke mye penger på. Jeg verdsetter opplevelser generelt, og synes et minne er mye mer verdt enn et plagg eller en veske. Hva skal du gjøre i helgen? Jeg reiser tilbake til Kristiansand igjen torsdag kveld, for å jåle meg litt hos frisøren fredag morgen, og så skal jeg jobbe både lørdag og søndag. Jeg har min første jobbhelg på Valhalla og gleder meg til å se både kjente og nye fjes der igjen.

Hva er dine beste tips til å bli flinkere på kjøkkenet? 1. Ha et rent og ryddig kjøkken, og rydd underveis i matlagingen så du ikke får et h*lvettes arbeid etterpå som ødelegger for hele kokkeleringsgleden 2. Utfordre deg selv. Ikke bare sett deg i en boks og innbill deg at du ikke kan noe annet enn spaghetti bolognese. Det finnes SÅ mange smakfulle retter som lages på under halvtimen! 3. Bruker du to ekstra minutt på å legge opp maten pent, så blir gjestene dobbelt så sultne når de ser mesterverket ditt. 4. Ikke vær redd for å ta i bruk krydder og friske urter. 5. Smak hele tiden! Det er så viktig å smake rettene til! Husk øvelse gjør mester, og jo flinkere du blir, jo gøyere blir det også!Vin, øl eller drinker? Alt annet enn øl. Jeg kan ikke fordra det, men all slags vin går ned, og det samme gjør friske drinker. Mojito er storfavoritten! Gleder meg til å dele oppskrift på noen punsj-varianter i sommer!

Hvordan imponerer man deg? Ved å være varm og inkluderende, smart og dedikert med bena godt nok plantet på jorden til å ikke snakke ned andre.

Hvem er dine beste venner? Kristine, Cathrine, Annika og Andrea. Jeg skal skrive noen fine ord om dem i et eget «venne-innlegg» i nærmeste fremtid <3 Vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten disse fire. De har bare vært der for meg så lenge jeg kan huske. Skal jeg gifte meg en dag så blir de forlovere alle fire.Hvilke blogger leser du nå? Jeg leser kun tre blogger om dagen, og det er 1. Kristinaandersen.no 2. Carolinebergeriksen.no og 3. Jannideler.no 

Hvis du skulle endret en ting med måten du ble oppdratt på, hva ville det vært? Jeg skulle kanskje ønske jeg hadde fått mer kjeft. -Så jeg taklet tilsnakk litt bedre den dag i dag. Jeg har forstått det sånn at jeg var ganske rolig som barn. En sånn som ikke bråkte all verdens, satte skoene pent på plass i skohyllen da jeg kom inn døren, og som ble funnet sovende under ethvert stuebord. -Men jeg er sikker på at jeg hadde mine rebelske øyeblikk også hvor jeg kunne ha blitt satt mer på plass.Fortell livshistorien din på fem minutt... Jeg ble født i Stavanger og levde mine første tolv år der med familie og gode venner. Jeg hadde nesten alle jeg var glad i som mine nærmeste naboer og var verdens lykkeligste der jeg turnet og hoiet mellom hjem, pappa, besteforeldre, og venninner. Først da jeg fylte 13 år fant mamma seg en kjæreste i Kristiansand og jeg måtte dermed flytte med og starte på ungdomsskolen i en ny by. Jeg husker jeg gråt hele sommeren, og hadde ikke det spor lyst til å flytte fra verken venner eller familie, men hellet var på min side også i solbyen Kristiansand, for det gikk ikke mer enn en uke før nabojenta sto på døren min og ville ha meg med i dyreparken. Siden var jeg i dyreparken hver eneste dag, og venninneflokken ble bare større og større.Jeg kom i verdens varmeste klasse, fikk min aller første kjæreste, og en hest på helfor sammen med Annika. Annika var tilfeldigvis også nærmeste nabo til stallen, så moren hennes serverte både sin familie og meg middag i tre måneder i strekk en periode. Etterhvert fikk jeg meg også et par egne hester, men da jeg fylte 16 år erstattet jeg hele ride-interessen med gutter og festing. Jada, jeg byttet like godt ut han snille, trygge ungdomsskole-kjæresten min med en hakket mer spenstig boler som hadde kjetting rundt halsen.. Heldigvis varte ikke den fetisjen lengre enn et halvt års tid, og SÅ fant jeg til fornuft igjen etter x antall runder med sort hårfarging, hvit øyenskygge, og gravsvarte øyenbryn. Jeg startet på allmenn videregående, forelsket meg i en snill gutt, begynte å blogge, begynte å tjene penger, flyttet inn med kjæresten, og bestemte meg etter fullført videregående for å reise og se verden. I to år reiste jeg definitivt litt mer enn hva jeg hadde råd til, men tok med meg så mange fantastisk minner at jeg aldri ville vært foruten.Sommeren 2014 tok mitt fem år lange forhold slutt, og jeg bodde for aller første gang helt for meg selv. Jeg reiste bort hele sommerferien 2014, startet på et studie som ikke passet meg da høsten kom, og bestemte meg i stedet for å bruke året på å fokusere på meg selv, blogg, trening, venner, familie, og en ny flørt som også skulle vise seg å være kjærestemateriale. Høsten etter flyttet jeg inn til denne "Mr. D", og ble boende der i et lite år før det ble tid for å avslutte det kapittelet også.-SÅ er vi kommet til 06 juni 2017. Nå har jeg bodd for meg selv i et halvt år igjen og trives så innmari både i mine nye bo-omgivelser, og på skolebenken. Tenk, endelig fant jeg den studieretningen som passer meg best! Jeg tror nesten ikke mine egne ord, men første år på sykepleierstudiet har gått over all forventning, og pensum har bare vært superspennende, så de neste to årene kan jeg ikke annet enn å glede meg til <3 Det skal bli så spennende å finne ut hva andre halvdel av 2017 har å by på nå. Måtte sommeren bli varm og innholdsrik, full av latter og nye opplevelser. Jeg gleder meg til å dele absolutt alt med dere!Det var femten kjappe, og noen ikke fullt så kjappe.. 

Ting jeg vil gjøre i juni♥ Dra til Stavanger og tilbringe litt mer tid med bestemor og bestefar! Jeg har ikke sett dem siden påskeferien, og savner dem en haug, så i dag setter jeg meg på bussen og reiser avgårde for fire dager <3 Måtte vestlandsværet levere! 

♥ Teste ut M Beach Club. Vi har akkurat fått en ny bar like ved havet her i Kristiansand, og her har jeg lyst til å ta en ordentlig sen sommerkveld med cocktails og fine venner i nærmeste fremtid! Ettersom jeg blir i Stavanger hele denne uken, får jeg ta det en dag til neste uke! 

♥ Dra på telttur med klassevenninner. Sett bortifra en liten dag med jobbkurs, har jeg fri hele neste uke så da har jeg bestemt meg for å ta et døgn på telttur med noen av mine kjære studievenner! Ingen av oss har telt, men det må det da gå an å skaffe seg på et vis. Gleder meg til en natt i skogen, eller med havet, en delt vinflaske og skravling til sent på natt <3♥ Ta årets første bad. Så langt melder de ikke akkurat knallvær fremover verken i vest eller sør, men juni er enda ung og jeg er svært optimistisk! Blir det ikke i saltvann, så skal jeg ihvertfall få lurt meg i en bikini for å plaske blant ferskvannsfiskene. Jeg var på fisketur i helgen, og da var det hele 17 varmegrader i vannet. Den slags kan vi leve med!

♥  Kjøpe meg en grill! Ikke noe stort og voldsomt, men bare en liten søt en som jeg kan ta i bruk ute i hagen min her på justneshalvøya i sommer. Jeg vil invitere hele venninnegjengen på grilling, servere jordbær med champagne, bake foccacia, lage sommersalater, dressing og grillspyd. Jeg har jo noen supre hagemøbler der ute, så hvorfor ikke ta dem i bruk? 

♥ Skaffe meg palmesusbilletter. Dersom jeg har frihelg 30 juni - 1 juli, skal jeg på strandfest. Jeg har hørt rykter om at Zara Larsson skal opptre i år, og da er jeg faktisk helt nødt til å komme meg i shortsen og ta del i festlighetene. Skulle noen ha en billett til salgs så mail meg gjerne på martheborge@hotmail.no♥ Jobbe beinhardt i to måneder! Jeg skrev som nevnt under på to jobbkontrakter etter eksamen på fredag. En for en helgestilling på Valhalla omsorgssenter, og en for en vikarstilling på samme sted. Fra og med 19 juni kommer jeg til å jobbe 35,5 timer i uken der, samtidig som jeg har store planer om å gi alt her på bloggeriet, så sommeren 2017 skal denne jobbe sånn ca 200%. Tror det skal gå fint å være litt superwoman jeg. Jeg gleder meg ihvertfall veldig over å ha mye å sette fingrene mine i. Sommermånedene gir meg så mye energi!

♥ Kjøre min egen lille midtsommersfeiring! St.Hans er lørdag 24 juni, og da kan jeg nesten banne på at jeg har senvakt på jobb, men om jeg ikke får lov til å tenne bål et par dager før eller etter, så skal jeg ihvertfall lage meg en blomsterkrans, ta på blondekjolen og grille på et berg <3 Kjenner jeg er skikkelig klar for grillsesong jeg nå!♥ Lage hjemmelaget is på pinne! Etter å ha sett titalls fristende varianter på pinterest, er det på tide å få fingeren ut. Juni er den store ismåneden! Oppskrifter kan definitivt ventes!

♥ Trene, trene, trene. Ja, NÅ finnes det ingen unnskyldning lengre. Jeg har skyldt på eksamenslesning i en måned, men heretter er det skjerpings. Uansett hvor mye moro jeg har lyst til å finne på i disse varme, deilige sommertider så skal minst tre treningsøkter i uken utføres på treningssenter. Kondisjonen min er på bunn om dagen, og jeg føler meg rett og slett råtten innvendig. Sånn vil jeg bare ikke ha det mer! 

♥ Bye bye pensum! Jeg dro ut alle studiepapirer, pensum og notatbøker i går, kastet det som skulle kastes, og sorterte det jeg ville ta var på, så nå har jeg fått orden i sakene til neste semester allerede. Syv bøker skal selges, og én ny roman skal kjøpes. Jeg vil lese noe romantisk i sommer, og tips tas imot med åpne armer!Gliser bare av tanken på alt det fine juni skal by på <3

Throwback saturdayDa var kjøleskapet mitt fullt opp og jeg klar for pinsen! Jeg fikk lyst på en ordentlig rekemiddag i dag da jeg våknet, så jeg dro like godt på meny og kjøpte både det og litt krabbeklør som jeg skal kose meg med i kveld. Nom nom nom! Kanskje blir det noe fisk i garnet også, som og kan grilles på bål i kveld? Ah, det er lite som er så godt som grillet fisk. Spesielt når den er egenfisket!- Missing it already -Jeg skal hoppe avgårde hvert øyeblikk, men først ville jeg bare titte innom og dele noen bilder fra min siste solskinnsdag på Bortelid. Jeg savner det stedet og de fine fine besteforeldrene mine allerede. Jeg har blitt så skjemt bort disse lesedagene på fjellet at dere ikke aner det engang. Jeg lå seriøst bare på en solstol på verandaen i tre døgn i strekk, og fikk servert all den maten og drikken jeg måtte ønske. Prøvde farmor å stille meg et ikke-pensum-relatert spørsmål så avbrøt farfar henne med et "hush! Hun må ha lesero!" -Og glemte farfar seg ut, så kjeftet farmor tilbake. Hahaha, sånn gikk no dagan! Utenom under middagsbordet da. Da tok vi oss selvsagt tiden til å kjase om hyggelige ting <3 De er så skjønne de besteforeldrene mine at jeg kunne spist de opp alle fire. 


Like etter eksamen i går, ringte de meg alle sammen, spurte nervøst hvordan det hadde gått og fortalte at de hadde tenkt på meg hele formiddagen <3 At jeg har de mest omtenksomme familiemedlemmene har jeg lenge visst, men jeg slutter aldri å sette pris på det. Det er definitivt ingen selvfølge å bli født inn i en så varm, snill og ikke minst morsom familie <3 Under her er noen fristebilder av laksemiddagen til farmor, som er helt amazing! Jeg har delt oppskrift på tomatsalaten hennes før, og den finner dere HER. Akkurat denne komboen her med ovnsgrillet laks, salat, agurksalat, båtpoteter og tomatsalat.. Helt prima!

Måtte det ikke bli lenge til neste hyttetur! 

1/3 sykepleier

Hurraaaa!!! Da var siste eksamen overstått og jeg kan herved juble fornøyd over å ha gjennomført første år av bachelor-utdanningen min! Herlighet for en følelse! Jeg har bestått praktiske tester, en to måneders praksisperiode, medikamentregningseksamen, anatomieksamen, hjemmeksamen, og denne fem timers slutteksamen som vi hadde i går i selve sykepleiefaget! Okeida, så har jeg ikke fått resultatene fra de to sistnevnte riktig enda, men man har jo alltids en viss peiling på hvilke karakterer det står mellom, og jeg må bare si jeg er kjempelettet denne morgenen!Vi fikk ingen lett eksamen i går, og et par av spørsmålene var jeg så i tvil om svaret på at jeg bare måtte prøve å resonnerte meg frem til noe jeg kunne tenke meg var riktig, men jeg sjekket fasit i boka så fort jeg kom hjem, og heldigvis hadde jeg klart å flakse meg frem til den likevel. Ihvertfall sånn noenlunde! Får krysse fingrene for at sensor ikke gjennomskuer meg der, så blir jeg kanskje happy med sluttkarakteren også. For et år det har vært. Så sinnsykt fint, og lærerikt at jeg ikke kan annet enn å glise over fremtiden. Første år på sykepleien har vært supert, og jeg gleder meg bare masse til fortsettelsen.-Men først trengs en ferie. Haha, så innmari også! Jeg gleder meg til å starte på år nummer to, men jeg håper at sommeren blir lang og at jeg får den pausen og oppladningen jeg trenger for å starte på en høst med mer anatomi. Det kommer til å bli et ordentlig tøft halvår, så disse fridagene i sommer skal jeg nyte hvert minutt av, og selvsagt dokumentere i form av en rekke idylliske bloggbilder! Tusen takk til dere som har fulgt meg igjennom mitt første år på utdanningsreisen, og som har heiet på meg hele veien. -Og tusen takk til dere som overhodet ikke har hatt troen. Dere motiverer meg jo til å ville stå på dere også! -Bevise at jeg kan! Håper dere alle er fornøyde med deres egne resultater etter den hektiske eksamensinnspurten. Nå kan vi endelig senke skuldrene og glede oss over juni <3I går gikk i ett fra eksamen til fest. Jeg var som vanlig siste frøken ut av klasserommet og med kroppen full av stresshormoner gikk jeg rett på jobb, signerte kontrakter og dro hjem for å stelle meg for avslutningsfest med hele klassen. Vi var på festningen i Kristiansand, og kvelden var bare... ja fantastisk. Jeg koste meg glugg, skravlet med en haug av både nye og kjente fjes, danset, hoiet og styrte helt til klokken slo 00.00 og magen ville ha Mc'ern.. I dag skal jeg gjøre alt annet enn å lese! Jeg skal på butikken hvert øyeblikk og fylle kjøleskapet før pinsen og deretter skal jeg ta meg en velfortjent fiskelørdag. Jepp, jeg skal på fisketur, legge garn og bare nyte. Det er kanskje ikke knallvær i sør lengre, men jeg gleder meg som en unge for det <3God lørdag fra en stykk som stolt går rundt og kaller seg 1/3 sykepleier i dag..