hits

juni 2013

Antrekk - 300613

 

Åh, jeg har hatt den beste søndagen! Jonas og jeg dro til svigers på deilig grillmiddag før pappa Lars tok oss med på båttur. Herlighet, dette må ha vært den morsomste søndagen på leeenge! Jason måtte selvfølgelig også få være med på båttur og gjett om han gikk berserk da vi fikk fisk på kroken? Jeg lo meg ihjel! Kamera ble litt nedprioritert i all morroa, men jeg håper jeg fikk knipset nok til et lite fiskeinnlegg!   
Skjørt, veske og topp fra H&M, Blondebh og briller fra Gina Tricot, Sandaler fra Nelly
 


 

Her har dere middagsantrekket!
Jeg måtte selvfølgelig skifte før fisketuren..

Romantisk lørdagskveld

God morgen skjønne lesere! Eller formiddag? Jeg sto egentlig opp for flere timer siden, men unnet meg å se en koselig indisk kjærlighetsfilm på nrk 2 før jeg kastet meg over dataen. Jeg lovet jo å dokumentere den romantiske lørdagskvelden vår! Jeg smilte seriøst fra øre til øre hele kvelden og ser derfor ikke normal ut på noen av bildene. Hehe. -Og maten... Jeg hadde nesten glemt hvor flink Jonas er på kjøkkenet! Jeg spiste lenge etter at jeg var mett og fylte dermed også dessertmagen med saftig ytrefilèt.

 

Jordbærene måtte gå ned som søndagsfrokost i stedet. FOR en fin kveld! Det ble jammen en vellykket feiring denne gang også. Vi hadde tross alt 3 år og 8 måneder dagen før. Tenk nå har vi snart 4 års jubileum. Hva skal vi da finne på? *Rettelse* Hvor skal vi da reise? Herligfred vi må snart gifte oss!

*Notering* Prøøve å smile litt mindre neste gang..Tror Jonas tilsetter en magisk ingrediens i alt..
Hehe, er det noen som vil komme på middag?

Antrekk - 290613

 

Okei, hvis ikke jeg er heldig så vet ikke jeg. Jeg kom akkurat inn døren fra jobb og ble møtt av en strøken leilighet, en nydelig bukett roser, et nyvasket akvarie og en alt for kjekk mann i dress. Hva har jeg gjort riktig denne gang? Jeg kan da umulig ha fortjent alt dette. Åh, så fin denne lørdagen skal bli!

Mitt nye Minkpink skjørt fra www.nevernaked.com har fått kommet på, og på middagsmenyen står det ytrefilet av storfè, med crispy båtpoteter, salat og minimais. Dessertmeny har vi visst også denne lørdagskvelden! Mage nummer to kan bare begynne å forberede seg på jordbær med is. Mmm, som jeg gleder meg! Jeg har fått klar beskjed om å slappe av og bare konsentrere meg om å blogge, mens Jonas kokkelerer. Hvis ikke jeg gjorde det bra på utvelgelsen av mannfolk så vet ikke jeg.

 
Minkpink skjørtet får dere kjøpt HER (affiliateslenke), topp og sko kjøpt i Thailand 

Skal selvføgelig knipse bilder av den romantiske kvelden vår.
I morgen kveld håper jeg vi får besvart spørsmålsrunden også!

Steg for steg - Flettedonut

 

Husker dere denne frisyren? Jeg fikk så mye god respons på den, at jeg i dag tenkte jeg kunne vise dere hvordan man lager den! For å gjøre det litt enklere å knipse steg for steg bilder, så brukte jeg i dag Cathrine som modell. Håper dere liker det! Kanskje noen av dere vil teste ut frisyren allerede i kveld?Slik gjør du - Selvlaget donut:

1. Finn en middels tykk sokk og klipp av tuppen på sokken.
2. Rull så sokken fra den ene enden til den andre.
3. Vips, du har en selvlaget donut!

 Slik gjør du - Flettet donut:
1. Sett håret opp i en litt høy, vanlig hestehale.
2. Tre donuten inn på hestehalen og legg så håret over donuten igjen.
3. Ta ut små hårdeler og lag fletter av det. Jeg lagde seks søte fletter.
4. Tre så et strikk over donuten igjen.
5. Ta tak i de små flettene og dra dem litt ut fra donuten. Slik vil de skille seg ut.
6. Håret som nå henger ut fra donuten fletter du i en egen flette.
7. Surr fletten rundt donuten, og fest med spenner slik at den sitter godt.  

Hva synes dere? Noen som kommer til å prøve frisyren selv?

Antrekk - 280613 

God kveld dere! Huff, nå har jeg sittet med dette innlegget helt siden So you think you can dance begynte for to timer siden. Jeg klarer ikke å dra øynene mine vekk fra den skjermen! Eeelsker det programmet. MEN nå som det endelig er slutt kan festen starte! Hehe. Jonas kommer snart inn døren og om et par timer drar vi sammen inn til byen for å møte Cathrine (som offisielt har flyttet inn hos oss).

Cathrine: Hvor skal du?
Jonas: På trening..
Cathrine: Når kommer du hjem i kveld?
Jonas: Eeeh, er det du som er dama mi eller?

Cathrine: Vi må vaske akvariet i dag..
Marthe og Jonas: ....
Cathrine: Og tømme søpla.

Jeg ler meg ihjel.. Jonas har bare med å være fornøyd! To damer i hus, og en av dem rydder til og med! "En av dem" er ikke meg. Hehe, hadde jeg bare vært så flink!Dette blir en fantastisk helg. Jeg har det på følelsen.
Jonas og jeg har forresten 3 år og 8 måneder i dag. *Feireguri!!*

Rocka turgåere

 

Haha, vet dere hva? I går skiftet jeg faktisk antrekk bare for å kle meg likt som hunden. Jeg kledde Jason opp i et rocka naglehalsbånd og meg selv i helsort med et naglebelte rundt magen. Hehe, litt søte er vi jo? Deretter dro vi på tur til en brygge alle tre, hvor Jason fikk svømt av seg litt energi. Forfriskende å se på, men jeg kunne aldri tenkt meg å vasse ut i den kalde sjøen selv. Fysj, det er jo ikke finvær engang!

Nå skal jeg straks av gårde på jobb. Vero Moda kaller før vi skal ut på byen i kveld. Ønsker dere lesere en kjempefin fredag, så skrives vi igjen så fort jeg er hjemme fra jobb igjen!

 

Var vi ikke fine? Aldri sett maken til rocka turgåere! 

Antrekk - 270613

 Jaja, dere har jo allerede sett litt av dagens antrekk i forrige innlegg, men jeg velger å dele det med dere likevel. Jeg får ihvertfall aldri nok av antrekk på en blogg! Nå skal straks av gårde til fine Cathrinemor. Det er tid for jentekveld hos henne før vi deretter drar på sleepover hos meg. Stakkars Cathrine. Hun har hele huset til besteforeldrene for seg selv og kommer likevel for å sove hos oss. Vi kan ikke annet enn å ønske henne hjertelig velkommen ettersom det er vi som har gjort henne mørkredd. Ingen god idè å snurre skrekkfilm rett før du skal være hjemme alene. Forrige uke så hun Paranormal Activity for første gang hos oss, og siden har hun ikke følt seg 100 % trygg. Hehe, skulle vært 21 års grense på de filmene!

 

I dag har jeg til og med fått blomsterkrans i håret. Det er ikke ofte! Denne søte, rosa saken kjøpte jeg meg i Thailand for sikkert fem kroner. Angrer sånn på at jeg ikke kjøpte hundrevis av dem..


Skjørt, sko og kjole (som er brukt som topp) er også kjøpt i Thailand.. *Savn på thailandshopping*

Ønsker dere alle sammen en fin torsdagskveld!
Kommentarene under dette innlegget vil bli besvart i morgen tidlig.

En heldig blogger!Okei.. Jonas og jeg har fått så mye godt i posten i dag at det er helt latterlig. En hel pose med cupcakemix i ulike varianter, og en diger eske med deilig te og energidrikker! Herlighet, så fornøyd jeg er nå. Det er ikke så ofte jeg takker ja til sponsorgaver, men mat.. Det klarer jeg ikke å takke nei til. Gratis mat, snaks og smakfulle drikker kan dere sende meg anytime. Hehe! Aaalt går i grisen..

Jonas og jeg skulle egentlig vært på pressemiddag i London i dag, men turen ble avlyst og dermed ble det en hjemmedag i stedet. Da kunne jeg ikke annet enn å kaste meg over cupcakemixen og teste ut vaniljecupcakes med www.passionforbaking.com sin fluffy frosting. Mmm så godt!

 

Flere som har smakt disse deilige miksene?

 

Det er ekstra godt å være blogger på dager som denne.. <3

Tid for klisseinnlegg!

Som vi koste oss i går! Først kino med After Earth, og så filmkveld med min favorittfilm.. Mr & Mrs Smith. Det ble en ordentlig Marthe og Jonas kveld hvor vi koste oss glugg ihjel begge to!

Apropos Marthe og Jonas! I dag har jeg lyst til å kjøre i gang en ny spørsmålsrunde hvor vi besvarer litt spørsmål om hverandre. Disse innleggene blir alltid så populære, og nå er det en stund siden sist! Vi kommer til å plukke ut rundt 15 spørsmål hver som vi ikke allerede har svart på tidligere. Dere som ikke er glad i kliss og kjærestesnakk får lukke øynene og skrolle dere forbi det kommende svarinnlegget.Har dere noen spørsmål på lur?
De forrige svarene kan dere lese HER og HER

Antrekk - 260613Så utrolig gøy å se at  mange likte dagens DIY. Jeg hører rykter om at flere allerede har testet ut prosjektet selv? Det er ingenting som gleder meg mer enn å høre at dere har fått til en av oppskriftene mine eller testet et prosjekt med vellykket resultat. Det gir meg bare en herlig følelse!

Jonas og jeg har nettopp vært på lang tur med vofsen og skal nå på kino i regnværet. Jeg skal se After Earth for andre gang etter Jonas sitt ønske. (Han spanderer) Hihi! -Men aller først kommer dagens antrekk, som ble svært så festivalinspirert. Jeg har ikke tenkt meg på en eneste festival i år, men jeg tenkte jeg kunne prøve å inspirere noen av dere andre som skal? Noen skal vel på festival i sommer? 
Selvlaget strømpebuksetopp, Shorts fra Bikbok, Boots fra Zara, Kors smykke fra ThailandHer har dere meg på fest: GLAD. Hendene i været.. Noen fingre bøyd. Hehe, ikke spør!

 

Marthe: Hva betyr egentlig dette tegnet?
Jonas: Jeg vet ikke.. Tror det har noe med rock å gjøre..
Marthe: Jeg håper ikke det betyr noe dumt.

DIY - Slik blir strømpebuksen en topp!God morgen! Jeg dro på jobb etter gårsdagens blogginnlegg, og ble der helt til tolv om kvelden. Varetelling høres tungt og kjedelig ut, men det er virkelig bare en drøm med Vero Moda jentene. Vi teller og scanner i timesvis, men passer også på å få flettet inn litt hyggelig jentesnakk. Morsomme historier blir fortalt og etterhvert som timene går og jentene blir overtrøtte, ler vi oss ihjel av hver minste ting. Jeg følte nesten at jeg fikk betalt for å være på jentekveld i går. Hvor fint er ikke det?

I dag er det onsdag og jeg har allerede satt i gang med dagens DIY prosjekt. Denne gang har jeg laget en rålekker topp av en strømpebukse! Tro det eller ei. Haha, resultatet var gikk over all forventning så nå skal jeg jammen dra og kjøpe meg noen billige mønsterstrømpebukser på salg. Man kan bruke både tykke og tynne strømper, noe fargerikt med mønster, (kanskje aztec?) eller bare noen helt vanlige sorte!

 Du trenger:
En gammel, slitt strømpebukse
En saks

  

Slik gjør du:
1. Start med å klippe av nedre del på strømpebuksebena. Her skal etterhvert armene inn!
2. Ta så med deg saksen opp mot skrittet på strømpebuksen og klipp rundt sømmen som omtrent alle strømpebukser har her. Ved å klippe tett inntil sømmen, vil du få et rett og fint resultat.
3. Du vil nå sitte med et rundt hull som du tenker er alt for lite, men så fort du har tatt toppen på så vil hullet utvide seg og bli mye større. Bare se hvor mye min topp utvidet seg på bildene under.
4. Toppen er klar og du kan velge om du ønsker å brette opp armene eller ha de ned. Do not disturb.. I'm DIYing!
Haha! Likte dere idèen?

Dessertpai med varme bærI dag hadde jeg tenkt til å lage eplekake, men så kom jeg på at Jonas ikke liker eplekake og ettersom jeg mest sannsynlig ville endt opp med å spise hele kaken helt selv, bestemte jeg meg for å lage noe annet i stedet. Denne tirsdagsmorgenen har jeg altså brukt på å eksperimentere med dessertpai! Jeg hadde fryktelig lyst til å prøve meg på en blåbærpai, men jeg følte det ble litt mye med en hel pai bare for to. Derfor lagde jeg i stedet noen søte minipaier med varme bær på toppen. Å gode gud så godt det var!

 
 

Du trenger - 6 små porsjoner:
5 dl hvetemel
5 dl melis
1 egg
200g smør
1-2 pakker friske bær
1,5 dl sukker 

1. Start med å blande sammen hvetemel og melis. Smuldre smøret inn i denne blandingen.
2. Tilsett egget og rør det godt inn. Du vil nå få en myk, litt seig paideig.
3. Finn frem de ildfaste miniformene og full dem halvfulle med den ferdige deigen.
4. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 10 minutt.
5. I mellomtiden måler du opp 1,5 dl sukker og heller over bærene du ønsker å bruke.
6. Smak til slik at fyllblandingen ikke blir verken for søt eller for syrlig.
7. Ta ut miniformene fra ovnen igjen og fyll resten av formen med bærblandingen din.
8. Stek så miniformene igjen, midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutt.

Nyt med litt melis eller vaniljesaus over!
Du kan pynte med sitronmelisse. 

Antrekk - 240613

 God kveld! Jeg har hatt en SÅ fin dag på jobb i dag. Koste meg på Vero Moda fra første til siste minutt! Det er jammen godt å være i gang igjen etter en lang ferie. Håper også dere har fått en fin start på den nye uken! Min mandag er i ferd med å bli enda bedre. Jonas kom nettopp inn døren, og nå venter jeg bare på at min siste samboer Cathrine skal komme på filmkveld. Mine to beste + Jason + Grønnsaker med dipp jo resultere i den perfekte mandagskveld! Don't you think?

Ellers må jeg bare få si at det var veldig hyggelig å høre at dere likte reiseguiden min. Jeg har nettopp sittet og besvart alle kommentarer fra det siste døgnet, og sitter som et smilende fjols her nå. Blir så glad av å lese de gode ordene deres! Har dere aldri noe vondt på hjertet? For en herlig gjeng dere er. 
Bukse og skjorte fra Vero Moda, Sko fra Bianco, Veske fra Gina Tricot, D&G klokkeLikte dere dagens jobbantrekk?
Jeg eeelsker den nye skjorta vi har fått inn!

Reiseguide - Chiang Mai

Jeg har sittet med dette innlegget siden klokken ti i dag morges så nå håper jeg noen av dere vil få bruk for det en dag! Jeg synes det er ekstra morro å skrive reiseguider fra steder som det ikke står så vanvittig mye om på nett fra før. Slik jeg forsto det så var det mange av dere som ikke engang hadde hørt om denne byen. Nå håper jeg dere ihvertfall vet litt mer om Thailands nest største by! Jeg har startet med å fortelle om severdighetene jeg synes dere må besøke. Deretter har jeg tipset om gode shoppingsteder, og til slutt har jeg kommet med litt restaurantanbefalinger. Hope you like it!Ratchaprhuek Flower Garden

En park bestående av blomster og diverse planter. Nydelig! Det var gigantiske blomsterseksjoner til alle kanter hvor hver og en av dem symboliserte nasjonaliteten til et land. Her var det rett og slett en smule magisk. Det er lett å tenke at blomsterparker kun interesserer voksne, men denne parken var også vanvittig flinke på å gjøre området barnevennlig. Det var svære lekeplasser, planter formet som monsterbiller og en egen "zoo" med figurer og skulpturer formet som digre dyr.

 
 

Guan On Cave
Chiang Mai har flere slike fjellgrotter som tidligere var bebodd og flittig brukt av munker. Vi besøkte en av dem ved navnet Guan On Cave. Aller først klatret vi opp en en mengde bratte trapper, og da vi kom til topps utførte vi et spesielt rituale som alle thaiene pleide å gjøre før de gikk inn i selve grotten. Fjellgrotten var som et bittelite, bratt hull i fjellveggen. Vi fikk hver vår lommelykt med oss og måtte nærmest krype ned de helt vanvittige bratte trappene. Da vi kom ned var det bare helt gigantisk. Store dryppstein var over alt og tegn til at munkene tidligere hadde holdt til her, var å se til alle kanter.

 

 

Hot Springs
Slike varme vannkilder skal det også være flere av i Chiang Mai, men den vi besøkte lå nærmest rett under Guan On cave. Man kan derfor fint besøke begge disse områdene på en og samme dag. Det koster noen få kroner å komme inn, men det er svært lite som koster mye i Thailand. Ved Hot Springs Chiang Mai, kunne man kjøpe råe egg i søte stråkurver for å koke dem i de naturlig, varme vannkildene. Dette var så koselig! Vi kjøpte både store og små egg, kokte dem i vannkildene og dyppet de ferdig kokte eggene i soyasaus. Smakte nydelig! Å spise egenkokte egg mens man vasser føttene i en elv med varmt kildevann, er virkelig stemningsfylt! Dette ble et av mine favorittsteder i Chiang Mai. 

Chiang Mai Zoo
Chiang Mai Zoo MÅ dere besøke. Fy søren så morro vi hadde det her! Parken er DIGER og består både av en dyrepark og et akvariumsområde med all verdens fisker. Man kunne kjøpe fiskemat og mate gigantfisken fra en fiskestang uten krok, og man kunne gi gullfisker sin daglig dose vitaminer gjennom en tåteflaske. Akvariet hadde også en diger undervannstunell som vi gikk gjennom, og her kunne vi se ALT. Skilpadder, de største rokkene, haier.. Nei, det var bare utrolig fascinerende! I selve dyreparken var det både store og små dyr i alle varianter, og ulike show ble vist til forskjellige tidspunkt.

Maesa Elephant Camp

En helt egen elefantpark! Det første jeg så da vi kom inn i parken var en thailandsk mann komme ridende forbi meg på en elefant. Her kjøpte vi bananer og matet elefantene fra hånd før vi dro på parkens store show hvor jeg blant annet fikk se elefanter spille fotball, og male de flotteste malerier. Her kunne man også betale en liten slunt penger og ri på elefanter i det flotte skogsområdet.Mae Rim district
Dette er et område hvor mindre dyreparker og dyreshow ligger på rekke og rad. På toppen av denne "gata" ligger Maesa Elephant Camp, og på bunnen finner du blant annet denne slangeparken som pappa og jeg besøkte. Mellom disse finner du også parker med apeshow og krokodilleshow, en egen "insektsfarm" full av insekter og "Tiger Kingdom". En park full av tigre i alle størrelser. Her gikk vi kun for å spise middag, men man kunne også betale 150 kroner for å komme inn i selve tigerparken. Enda en botanisk hage ligger også øverst i dette distriktet. Denne fikk jeg aldri besøkt selv.

 Fiskespa
Dere MÅ prøve fiskespa. Jeg betalte 20 kroner for en halv times fiskespa og koste meg glugg ihjel. Herlig het som jeg lo av de ivrige fiskene som så ut til å ville spise opp hele meg. Det kiler massivt i starten, men resultatet er verdt det! En utorlig morsom opplevelse.Shoppingsentre:
1. Big C
2. Big C Extra
3. Airport Plaza
4. Central Gaad suan Gao
 
Her har dere fire av Chiang Mai sine største shoppingsentre. Mine favorittsteder var definitivt de to siste. Airport Plaza er S.V.Æ.R.T. I toppetasjen finner du kino og karaokebarer, og i de fire etasjene under er det shopping, shopping, shopping. Her har du Mango, Body Shop, Guess og disse dyre kjedene. -Men også billige "thaisjapper" som jeg så fint kaller det, med unike klesplagg til 40 kroner. Kvaliteten er ikke noe å skryte all verdens av, men man får det man betaler for ikke sant? I første etasje finner man et helt enormt matmarked med ordentlig god thaimat. Nudler, supper, risretter, sjømat, grillspyd.. Her kan både lunsj, frokost, middag og kvelds nytes på Plaza, eller tas med hjem. Selv om dette shoppingsenteret hadde mye å by på, var det på Central Gaad Suan Gao jeg fant mest. Det var her jeg tok med hjem 40 nye klesplagg til 37 kroner stykk. Gå helt opp i øverste etasje så finner du de råeste klesbutikkene på rekke og rad, og alt er nærmest gratis. Jeg var i himmelen.. I nederste etasje fant jeg også en kjolebutikk med selskapskjoler. Det var her jeg kjøpte meg to nydelige kjoler til 250 kroner per stykk.

 
 

Markeder:
1. Night Bazar
2. Sunday Marked

Åh det finnes så uendelig mange morsomme utemarked som dere bare er nødt til å besøke. Night Bazar ligger midt i Chiang Mai city og er åpent hver dag, mens Sunday Marked kun er åpent om søndager. Det fantes også egne "helgemarked" og "mandag og tirsdag" marked. Alle disse markedene er fantastiske. De har noe av det samme på alle markeder, men jeg vil likevel anbefale dere å dra på flest mulig av dem. Her fikk jeg også kjøpt meg flotte maxikjoler til 60 kroner, litt interiør til leiligheten, aalt for mye god mat, og litt gaver til lillebror. Jeg kjøpte syv gaver til han den siste dagen jeg var der nede så han skulle få åpne en gave for hver dag jeg ikke var hos han mer. Jeg tror det ble veldig populært! Disse markedene er kun åpne om kveldstid fra 18-19.00 til 00.00 da det er en smule kjøligere å gå utendørs. Her kan dere også finne insekter eller grillede frosker om noen har lyst til å smake på litt thailandsk lørdagsgodt?

Restauranter:
1. Tiger Kingdom
2. The Dukes
3. Giorgio
4. Heuan Soontaree

Tiger Kingdom finner du flere steder både i og utenfor Chaing Mai sentrum, og de har vanvittig god mat! Rettene koster ingenting, kommer servert tre minutt etter bestilling og smaker himmelsk. The Dukes ligger rett ved Night Bazar og er et amerikansk "steak house". Her må man betale 200 kroner for en biff, men kvaliteten på maten er super. Jeg smakte på pizzaen her og NAM! Som jeg savner denne restauranten. Giogio er en italiensk restaurant som også ligger ved Night Bazar. Her får man ordentlig italiensk kvalitetsmat. Heuan Soontaree er en restaurant litt utenfor sentrum. Det er en kjent thailandsk artist som er eier av restauranten. Lokale ligger rett ved en elv og er rett og slett nydelig. Vi hadde hele restauranten for oss selv, servicen var bare fantastisk, maten kom kjapt og smakte fortreffelig. Dette ble kanskje min favorittrestaurant. Ellers må dere passe på å ikke kun gå på restauranter, men også spise middag på nattbazarene noen kvelder. Gå fra bod til bod og kjøp med deg alt som frister. Det selges vårruller, grillspyd, sjømat og diverse risretter på rekke og rad til 4-5 kroner.

 

Håper dere likte reiseguiden min og en gang får tatt den i bruk!

En søndag i et bildedryss Seee hvem jeg har vært på besøk hos i dag! Nydelige Benson. Jeg startet dagen med å dra i stallen sammen med Andrea, og nå har jeg fått middagsbesøk av Cathrine. For en herlig dag det har vært. Vi har handlet middag, dessert og godteri for mange hundre kroner så nå skal sankthans feires på skikkelig vis! 

Jonas har også endelig kommet hjem fra sin siste 12 timers vakt og skal være med oss på filmkveld. Føles skjønt å ha fotografen min tilbake. Jeg har følt meg helt hjelpesløs uten han i helgen! Jeg forstår ikke hvordan toppbloggere uten kjæreste klarer seg. Hehe, et kamerastativ har kanskje tålmodigheten på plass, men jeg trenger min Jonas til den slags.. Her har dere noen herlige bilder fra min dag!
Nå er det godterispising og film som står for tur.

Hårfri og sommerklar med Dorco!

Til dere som har latt hårene gro siden oktober i fjor.. Det er på tide å dra frem høvelen igjen! Selv er jeg en flittig bruker av Dorco høvelen min ikke bare om sommeren, men også resten av året. Å være hårfri og silkemyk er bare noe av det beste.. Jonas blir som besatt etter at barberhøvelen og jeg har hatt en runde sammen. Han klarer rett og slett ikke å holde fingrene fra fatet. Myke og gode ben er visst kluet jenter! En liten liste på hva jeg gjør for å opprettholde de brune og hårfrie sommerbena får dere under her.Marthe tipser - Sommerbarbering:
1. Start med å gi huden din en ordentlig god peeling. Dette er lurt å gjøre helt i starten av sommeren slik at den kommende brunfargen setter seg dypt og jevnt. En god peeling kan dere få kjøpt på Body Shop.

2. Finn frem Dorco Shai høvelen din og barber deg gjerne i dusjen. Alt jeg bruker er litt lunket vann og det fungerer ypperlig. Man behøver ikke mer da høvelen inneholder både Vitamin E, Aloe vera og Lavendel. Man vil få et silkemykt og velduftende resultat bare ved bruk av litt lunket vann.

3. Skyll høvelen godt etter bruk og legg den et tørt sted for å unngå bakterier.  

4. Sørg for å bytte blad ofte. Barberer du deg ofte, så bytt gjerne blad en gang i måneden. Du kan få tilsendt 2 pakker med 4 Dorco refillblader ved å abonnere HER

5. Mye fuktighet gjør både at huden ser glattere ut, og at brunfargen sitter bedre. Selv smører jeg meg hver dag inn i Bodybutteret til Bodyshop. Dette er en type fuktighetskrem som gir 24 timers fukt. Fuktighet er ekstra viktig nå som huden utsettes for mye sol og sjø. Viktig å ta vare på huden jenter! Til slutt vil jeg i samarbeid med Dorco Shai kjøre i gang en herlig sommerkonkurranse! Klikker dere hjem en gratis prøvepakke med Dorco Shai produkter, og besvarer spørsmålet under så er dere med i trekningen om å vinne en Clarins Selftanning, Vichy solkrem og et gratis årsforbruk med Shai refillblader.

Spørsmål: Hvilken mange knivblader har Dorco Shai høvelen?
Svar: 1. Tre 2. Fem 3. Seks Klikk hjem en gratis prøvepakke med Shai produkter HER
Masse lykke til.. Husk å legge ved mailen din!

                              Annonse

Det er sankthans!God morgen alle sammen. I dag er det sankthans! Arh, jeg hadde et bittelite håp om å våkne opp til sol i dag. Hvis den bare kunne kommet frem og blitt i en måned denne gang! *Ned på kne og be*. Regnet har rast ned i to dager og frøken Borge begynner å bli mektig lei allerede. Jeg som hadde satt av sommeren bare til å være hjemme og nyte den norske ferievarmen. Hva var det jeg tenkte med? I fjor reiste jeg fra land til land og opplevde mer på tre måneder enn jeg har gjort gjennom hele mitt liv. Nå lengter jeg etter alle stedene.. Spesielt Afrika. Mitt kjære Afrika <3 En vakker dag skal jeg bo i Sør Afrika.

Jaja, etter antrekksbildene å dømme, så har vi nå hatt litt sol! Det er bare det at jeg har kjøpt meg en helt enorm sommergarderobe som jeg har lyst til å ta i bruk. Vil jo helst gå med alt på en gang! Hehe. Pyttsann. I dag får vi kle oss opp i støvler og regnfrakk jenter! Skal nok få en hyggelig sankthans for det!

 
 
 
 
 
 

La oss ikke miste håpet! Den virkelige sommeren kommer SNART.
Flere enn meg som har hyggelige planer for i kveld?

Gjør drømmen om til virkelighetSe for deg at du står på en scene forann 50 000 mennesker. Det er VG-lista show, du er DJ og LidoLido fremfører din remix. Høres ut som en omstendighet du bare kunne drømme om, ikke sant? Vel.. Nå har du muligheten til å få oppleve nettopp dette! Fra 29 mai til 30 juni, kan du delta i kampanjen om å bli Norges mest ettertraktede DJ.

Alt du behøver å gjøre er å remixe LidoLido sin aller nyeste sang "hearbreak in the club" i et spill på facebook HER. De 10 beste og mest populære remixene vil komme videre til finalen hvor en jury bestående av Universal Music, LidoLido selv og WIMP vil vurdere sangene. Jenta, eller gutten med den beste remixen vinner en singlekontrakt med Universal Music, og et års gratis abonnement på WIMP. Han eller hun får finpusse mixen i studio med selveste LidoLido, OG fremføre den på VGlista. Hvis ikke dette er en fantastisk premie så vet ikke jeg.

Er du er en av dem som ikke vil lage remix, men som også har lyst til å vinne fine premier? Lytt til noen av de eldre bidragene og stem på din favoritt! Hvilken remix liker du best? Ved å bare legge igjen en stemme HER, kan også du vinne lekre premier. Hver eneste dag deles det ut signerte LidoLido album, festivalpass til ØYA og HOVE, konsertbilletter, hodetelefoner, iphone cover og mye mer.Egen bloggkonkurranse:
Ellers har jeg i samarbeid med Pepsi Max, fått lov til å holde min egen konkurranse for dere! Gjør dere som meg og lager en remix av LidoLido sin nye sang, så husk også å linke til bidraget ditt under i kommentarfeltet. Jeg kommer til å lytte til alle remixene deres, og velge ut den sangen som jeg liker best! Vinneren av konkurransen vil motta to dagspass til Øya, et LidoLido signert album, mobildekseksler, hodetelefoner, t skjorter og hettegensre av Pepsi Max og LidoLido. Her snakker vi premier i hopetall!

 

Lag en remix HER, og legg ved en link til den i kommentarfeltet.
Min versjon kan dere høre HER. Husk at konkurransen snart avsluttes! 

                      Annonse

Marthe tipser - Spaghetti CarbonaraJeg hører rykter om at dere savner middagsoppskriftene mine? Eller oppskrifter i det hele tatt? Vel, her kommer dagens middag! Spaghetti carbonara. Aldri laget det før i dag, men det smakte nydelig! Hadde det ikke vært for at selve spaghettien behøver litt flere minutter, så hadde denne middagen tatt meg nøyaktig åtte minutter å lage. -Og jeg som ikke har laget denne retten tidligere bare fordi jeg trodde pastasausen skulle være så avansert. Hehe, der tok jeg feil!

 Du trenger - 2/3 personer:
2 eggeplommer
1 dl matfløte
200g bacon i terninger
1-2 sjalottløk finhakket
En halv pakke spaghetti
Salt/pepper

  

Slik gjør du:
1. Kutt sjarlottløken så den er finhakket og stek den i litt olje i stekepanna.
2. Når løken har stekt i et par minutter så heller du over baconbitene.
3. Bland sammen to eggeplummer, 1 dl matfløte og en neve revet parmesanost.
4. Rør godt og smak til med salt/pepper. Hell så over bacon og løkblandingen.
5. Hell den ferdige carbonaraen over den varme pastaen og vips middagen er klar!Ha ekstra mye pepper og parmesan for ekstra mye smak. Velbekomme!

Premieutdeling og kjærestekveld

God kveld alle sammen! Jeg har ikke vært den beste bloggeren i dag, men jeg kommer sterkt tilbake igjen i morgen. Håper alt står bra til med dere gode lesere. Jonas jobber tolv timers vakter om dagen og da setter vi ekstra stor pris på de få timene vi får sammen. Denne kvelden er det derfor tid for litt romantikk! Jeg tok med meg filmen "Beautiful Creatures" fra Thailand og nå snurrer den på tven hvert øyeblikk. *Store forventninger*. Jeg skrev jo en slags anmeldelse av den for en stund tilbake og giret meg selv opp til å løpe rett på nærmeste "Dvdstore". På et eller annet vis har jeg likevel klart å vente med å se den helt til nå. Jeg tror bare jeg har hatt følelsen av at Jonas og jeg burde se den sammen.

Dere husker kanskje også at jeg har lovet hele 9 heldige lesere både hver deres film og Beautiful Creatures roman? Hihi, nå er vinnerne trukket! De heldige ble Maiken Tonder, Emma Grøset, Gina Langnes, Nora Prestvik, Idun Dyrland, Maren Engelsgjerd, Marie Dale, Stine Hukset, og Solveig Vik. Jeg vil sende dere alle sammen en mail i løpet av kvelden. Til dere som ikke vant denne gang.. Det vil komme flere, spennende konkurranser i fremtiden! Kanskje er du den heldige neste gang?

Nå krysser jeg fingre og tær for at både Jonas og jeg liker filmen!
Ønsker dere en videre flott fredagskveld. Vi skrives igjen i morgen.

Ny herremann på besøk!God morgen kjære, gode lesere! Jeg skal straks av gårde på jobb, men jeg ville bare innom og ønske dere en god helg! Jonas er på jobb og dermed har jeg tatt meg friheten til å ønske en ny herremann velkommen inn i leiligheten. Hihi, Jason er tilbake! Malene reiser på ferie og vi har vært så heldige å få låne han for noen dager. Jeg.Er.Så.Glad akkurat nå! Jeg føler meg jo ikke ordentlig hel uten en hund. Dette skal bli noen lykkelige dager med mye kos og turgåing på oss alle tre!Han kom for en halv time siden og nå snorker han på sofaen.. *Kremt*
Noen skal skjemmes bort de kommende dager..

Jeffrey Campbell Sandals  


*Hyyyl!* Se på de sandalene da! Åh, nå kan jeg endelig si at jeg er eier av et par Jeffrey Campbell Sandals.. I SØLV! Aldri eid et så fancy par sandaler i hele mitt liv. Gjennomsiktige detaljer og sølvreimer rundt anklene. Hvordan kan man ikke elske? Skoene er fra nettbutikken www.nevernaked.com, som drives av flinke Annette Haga. Jeg er så fornøyd jeg nå, at jeg bare sitter og smiler fra øre til øre. Hva et par sko kan gjøre med humøret! Haha. Jeg tror det har nådd nye høyder denne torsdagen. Noen som fikk lyst på paret selv?
Dere får kjøpt skoene
HER (affiliateslenke)

                     Mitt skopar er sponset

Hvitløksmarinerte reker

 


Solen skinner og gradestokken viser over 20 grader. Dette var definitivt dagen for hvitløksmarinerte reker! Denne retten har vært en favoritt helt siden jeg var liten, men det siste året har jeg helt glemt den bort! Det er en skam, for dette tror jeg både Jonas og jeg gledelig kunne spist hver eneste dag.

Å lage hvitløksmarinerte reker er like enkelt som det høres ut. Man skreller rekene, legger dem i en form med hvitløk, varmer dem, og legger dem på skiven. Likevel skal jeg lage en søt liten "steg for steg" liste til dere under her. Kan jo ikke risikere at det oppstår missforståelser! Dette MÅ dere teste i sommer.

 

Du trenger - Hvitløksmarinerte reker:
Ferske reker til 2 personer
4 fedd hvitløk - knust
1 dl matolje 
En halv pose majones
En halv boks lettrømme
Sitron
Salt/pepperSlik gjør du - Hvitløksmarinerte reker:
1. Skrell rekene hvis du ønsker det. Dette for at hvitløkene skal sette smaken sin godt i kjøttet. Skal du lage til 4 personer eller flere så kan du la være å skrelle rekene og heller tilsette ekstra mye hvitløk. Da må du gjerne også la dem stå noen ekstra minutter i ovnen.
2. Legg de rensede rekene i en ildfast form og hell over 1 dl matolje.
3. Knus 3 hvitløksfedd og fordel hvitløken med rekene og matoljen.
4. Dekk den ildfaste formen med sølvfolie og stek midt i ovnen på 200 grader i 10 minutt.  

Slik gjør du - Rekedressing:
1. Bland en halv boks rømme og en halv pose majones sammen.
2. Tilsett saften av en halv sitron og 1 knust fedd hvitløk.
3. Rør godt og smak til med salt og pepper.Lover å lage en ordentlig hjemmelaget aioli en dag!
Her har dere altså min store sommerfavoritt.

Antrekk - 200613

Åh, for en hektisk morgen! Da det aldri ble tid til noe DIY innlegg i går, hadde jeg lyst til å finne på noe lurt i dag i stedet. Prosjektet var planlagt, plagget jeg skulle "pimpe" lå klart, og alt som manglet var et spesielt middel.. Jonas og jeg kjørte Kristiansand rundt og ikke en eneste butikk hadde det jeg behøvde. Ble så lei meg! Dermed gikk prosjektet i toalettet for å si det på en pen måte. 

Jaja! Jeg skal alltids klare å finne på noe annet lurt til en av de nærmeste dagene. I dag får dere nøye dere med litt annet morro. Vi kan jo starte med dagens antrekk?

 

 
Skjørt, veske og topp fra H&M, Sko kjøpt i Thailand, Bh/topp fra Gina TricotEllers har jeg hentet et nytt Jeffrey Campbell par i dag!
*HURRA!* Gleder meg til å vise dere.

Antrekk - 190613

 Da var Stavangerbesøket for denne gang også over. Takk for noen nydelige dager! Jonas og jeg kjører i dag hjem i ny bil, og jeg har aldri gledet meg så mye til en biltur i hele mitt liv tror jeg. Gutten tok meg med til en tom, STOR parkeringsplass (tok ingen sjanser) i går kveld, så jeg skulle få øvelseskjøre med automatgir. De første fem minuttene syntes jeg den var helt forferdelig å kjøre. Bilen tok et megabyks hver eneste gang jeg trykket på brems eller gasspedalen, og jeg kunne ikke forstå hvorfor!

Tror dere ikke jeg kjørte med brekket på? HEH! Det er vel bare jeg som får slikt til. Bilen var selvfølgelig bare en drøm å kjøre, og etter litt overtalelse fikk jeg til og med lov til å kjøre den hjem selv. *Stolt* 
Topp og mobilveske fra Thailand, Sko fra Zara, DW klokke, Lignende shorts på salg HER (affiliateslenke)Det ble antrekket for kjøreturen vi har i vente..
Ønsk oss god tur hjem!

Summersale - Lavprisede favoritter
Okei. Denne morgenen har jeg gått berserk. Det er så forbaska mye jeg har lyst på om dagen! Det hjelper ikke akkurat at Nelly har salg på flere hundre elskbare varer. Over ser dere de varene som ble klikket hjem til Bordalen 59 i dag. To par sko, to topper, en nydelig kjole og en helt RÅ bukse. Denne discobuksa har jeg siklet etter i noe som kjennes som et århundre nå.. ENDELIG er den min!

Under får dere litt flere salgfavoritter. Jeg kommer til å lage flere innlegg fremover med billige sommer og festkjoler. Det er SOMMERSALG og det må vi jenter se å utnytte! Av tidligere erfaring så forsvinner de mest populære salgsvarene på et blunk, så her gjelder det å være kjapp.
 

Klikk på bildene for å komme til varen!
Se mer av sommersalget HER
(affiliateslenker)

Bestemor 67 år!Gratulerer så mye med dagen kjære, gode bestemoren min. Varmere menneske skal man jammen lete lenge etter. Jeg håper du har hatt en uforglemmelig dag med familien som er så alt for glad i deg. <3

Av meg fikk hun et nydelig Greengate servise, kremer, lys, flakslodd og gavekort hos Lindex. Sistnevnte fant hun i den hjemmelagde kalenderen som hun fikk til jul. Noen av dere husker kanskje at jeg plasserte en konvolutt på bursdagsmånedene til bestemor og bestefar? Oppi disse konvoluttene la jeg litt bursdagsgaver som de ikke fikk lov til å åpne før den store dagen. Nå kan hun endelig ta gavekortet i bruk! Nei, det ble en kjempefin feiring som jeg tror vi alle kommer til å huske lenge.Fornøyd bestemor som fikk et suss på hvert kinn!

Antrekk - 180613

 
Sko fra Zara, Skjørt fra H&M, Topp og smykke fra Bikbok, Briller fra Gina Tricot, Leppestift Isadora 47God kveld alle sammen! Jeg har hatt en helt fantastisk dag her i Stavanger. Solen har vist seg for tredje dag på rad(!), og bestemors 67 års dag er feiret med god mat og deilige kaker.

Jeg måtte selvfølgelig pynte meg litt ekstra i dag. Bestefar spurte om jeg skulle gifte meg, men det skal jeg altså ikke. Både skjørt, smykke og topp er gårsdagens innkjøp og en del av min splitter nye sommergarderobe. Mer om dagens bursdagsfeiring skal dere få om litt. Jeg syntes bare det var på sin plass med noen antrekksbilder først. Jonas er jo tilbake som fotograf igjen! Han.Er.Så.Flink!

 

Ellers ønsker både Jonas og jeg dere en fin kveld!

Jonas overrasket med ny bil!

 

Seee hvem som har kommet på besøk! Jonis kom frem halv to i natt og da var det bare å stupe i seng. Stakkaren hadde først vært på jobb, og deretter på kamp før han kastet seg i bilen for å kjøre hele veien til Stavanger på nattestid. Hva gjør man vel ikke for den store kjærligheten?Over til overraskelsen! Det var mange som trodde at Jonas kom med en valp til meg. Hehehe, der tok dere feil. Han har kjøpt noe tyve ganger større! Åjada. Jonas har kjøpt en BIL! Det var bare så vidt den forrige bilen rullet, så mens jeg var bortreist bestemte han seg for å kjøpe en ny en og overraske meg fullstendig. Jeg som hadde forberedt meg på å måtte ta buss i hele sommer! *GLEDESHYL*

Hihi, LITT glad og fornøyd. Jeg er jo hjelpesløs uten bil!
Nå må jeg bare lære meg å kjøre automatgir..

God start på den nye uken!God ettermiddag alle sammen! Jeg har kost meg ute i finværet med ei venninne i dag jeg. Vi dro til byen og handlet, og for et herlig vær. Åh, elsker det! Jeg skal ut og legge meg på verandaen med en ny bok med en gang dette innlegget er publisert. Kan ikke kaste bort et minutt av denne deilige varmen. Jammen fikk jeg hilst på mange av dere gode lesere også i dag. Det er så hyggelig når dere kommer bort og hilser på! Jeg får ikke sagt det nok. Hehe. Kom, kom! Ingenting å være redd for. Jeg blir sjeleglad!

Stakkars lille gladmonsen hadde 5. barnesykdom for noen uker tilbake. Nå satte det bare igjen litt utslett i kinnene. -Men ingen surmuling av den grunn. Aldri sett gladere unge. Smiler og ler konstant.Jeg har ihvertfall fått en nydelig start på den nye uken!
Håper dere har fått det samme.

Før jeg sovner

Tenk deg at du hver morgen våkner i en fremmed seng. Fortiden din er et eneste stort spørsmålstegn. Du husker ikke ditt eget navn, hvem du er, eller hvorfor det ligger en mann ved siden av deg. Mannen er nesten naken. Det eneste han bærer er en gullring på høyre ringfinger. Han er gift. Det første som slår deg, er at du har stjålet en kvinnes ektemann. Du har blitt smittet av begjær og robbet ham for natten.

Hva gjør du så når den fremmede mannen sier han er ektemannen din? At han elsker deg. Kan du stole på denne mannen? Er han virkelig ektemannen din? Hvordan kan du elske en mann du ikke kjenner? En mann du aldri har møtt! Slik lever Christine. Hver eneste natt viskes minnene bort. Alle de nye og alle de gamle. Hver eneste morgen våkner hun blank. Tom. Redd. Christine er 47 år og lider av hukommelsestap.Hun skriver dagbok. Hver morgen sitter hun timesvis og leser om sin egen fortid. Sitt eget liv. Hun stiller ektemannen de samme spørsålene dag etter dag og ektemannen svarer. Han forteller de samme historiene om og om igjen, vel vitende om at alt er glemt innen natten er omme."Før jeg sovner" skrevet av Steve J. Watson, er en pshykologisk thriller som gir leseren et innblikk i hverdagen til en pasient med hukommelsestap. Vi får lære å kjenne Christine, og det fryktelig vanskelige livet hun lever. Boken fanget meg allerede fra første side og spenningen holdt hele veien ut. Mot slutten av boken følte jeg meg nesten syk selv! Jeg tok meg selv i å føle på den samme angsten og forvirringen som "Chistine" kjente på. Samtidig som jeg innerst inne visste hva som foregikk, følte jeg på den samme frustrasjonen. Hva skjer nå? Er alt bare en innbilning? Hvem kan hun egentlig stole på? Her snakker vi en helt ny type spenning. En som ihvertfall jeg aldri har vært utsatt for før.Boken får en sterk 4 av meg, og kan anbefales for dere over 15 år!
Høres den ikke spennende ut? Boken kan kjøpes HER
(affiliateslenke)

Skalldyr og sommerstemning!


Mmm! Denne solfylte søndagen har jeg fylt magen med både reker, krabbe, kongekrabbe og hummer. Standard farmor og farfar og dra den helt ut og kjøpe ALT av skalldyr. LOVE IT! Det finnes virkelig ikke noe bedre enn et slikt sommermåltid ute i den gode og varme steinhagen. Tipper Jonas er grønn av misunnelse der han sitter hjemme i Kristiansand og ser bildene fra søndagen min. Sent i morgen kveld kommer han, og har jeg forstått det riktig så har han en kjempeoverraskelse på lur!  

Åh, nå snakker vi sommerstemning. Jeg har til og med fått litt farge i dag!Boken har jeg også fått lest ut og en anmeldelse kommer!
Nå skal fiske-elsker Borge se et hvalprogram på nrk. Tror jeg har blitt gal.

Antrekk - 160613

God søndag kjære lesere! Jeg har dratt på besøk til farmor og farfar i dette aldeles nydelige været. Om et par timer skal bordet ute i steinhagen dekkes med skalldyr, men først tenker jeg å legge meg ut på marka og lese ut boken "Før jeg sovner". Jeg leser en psykologisk thriller for første gang i mitt liv, og er blitt veldig positivt overrasket. Jeg liker den ikke bare godt, men virkelig godt!

Kanskje kommer det endelig en bokanmeldelse her på bloggen? Er det ikke på tide? Dere er vel på utkikk etter litt nytt og spennende lesestoff nå som endelig fagbøkene kan legges på hylla?

 

I dag er hele antrekket fra Thailand! Ihvertfall skjørt, sko og den søte, lille toppen. Jakken er vel og merke den samme gamle fra www.nastygal.com. Den er så slitt innvendig at den burde vært kastet for lenge siden, men jeg klarer det ikke. Den er jo fremdeles fin på utsiden og det er vel det som teller! 

Farmor: Oi for noen flotte sko! Det var akkurat slike barbiedukkene dine gikk med!
*Takker og ler meg ihjel*
Farmor: Ja, det er vel det ungdommen liker i dag.

Svar - Livet i Chiang Mai

Har du møtt halvbroren din før? Eventuelt når?
Jeg møtte ham for aller første gang da han var et år gammel. Jeg hadde vært på ferie med pappa og kjæresten i Pattaya og da vi skulle fly hjem, fløy besteforeldrene til Erik fra nord Thailand for å møte oss på flyplassen i Bangkok så jeg skulle få hilse på lillebroren min. Det var et kort møte, men jeg husker det veldig godt og jeg satte stor pris på det. Senere har Erik kommet på besøk til Norge.Hva slags språk snakket dere med lillebroren din?
Pappa og jeg snakker mest engelsk med han. Bestemoren snakker bare thai. Første dagen jeg var med lillebror snakket han engelsk fra morgen til kveld. Jeg ble helt sjokkert da han plutselig skiftet over til Thai. Jeg hadde rett og slett glemt at han også kunne et annet språk.

Hvorfor bor ikke du i Thailand?
Jeg er født og oppvokst i Norge. Da er det naturlig for meg å bo her. Thailand er et flott land og har mange gode internasjonale skoler, men jeg er glad for å ha fått gå på norsk, gratis skole og setter stor pris på de godene man har i dette landet. Thailand kan jeg flytte til som pensjonist!

Jeg lurer på om besteforeldrene dine har besøkt faren din og barnebarnet sitt i thailand?
Ja de reiser ned til Thailand i midten av november hvert år og blir der i en hel måned.

Kan lillebroren din noe norsk?
Nei, det kan han ikke. Han lærer nok litt norsk etterhvert, men slik det er nå så har han nok med å lære å skrive og lese både engelsk og thai. Han er jo bare syv år gammel.Hva syns faren din om bloggen din? Leser han den?
Han leste den ihvertfall da jeg var der nede. Om han leser den til vanlig vet jeg ikke. Jeg tror han leser den når farmor sier at han må lese den! Sånn som nå foreksempel. Hehehe.

Har du fått et knyttet bånd til den søteste lillebroren din?
Ja det har jeg. Selv om den norske delen av familien hans ikke treffer ham mer enn 1-2 ganger i året så har vi et godt forhold. Pappa oppdaterer oss hele tiden på hvordan det står til, og sender over bilder på mail. Erik snakket varmt om farmor og farfar hele tiden under oppholdet mitt. Det var lett å forstå at han var veldig glad i dem og at han slett ikke glemmer hvor glade de er i han. Når man bor så langt fra hverandre så får man ikke kommet på besøk så ofte, men den tiden vi får sammen brukes godt!Kommer du til å savne han mye?
Jeg savner han allerede massivt og planlegger å bli med farmor og farfar på besøk i november igjen. Da håper jeg også å få tatt med Jonas og få unnagjort litt julegaveshopping i samme slengen.Går erik på skole hver dag eller bare noen dager i uken?
Erik går på en internasjonalskole fem dager i uken, som i Norge. Ellers tar han gitar og tegnetimer hver lørdag, og svømmetimer hver søndag. Viktig å ha noe å gjøre på også i helgene.

Er faren din norsk? Hvorfor bor han i Thailand?
Pappa er 100% norsk ja. Han har alltid vært glad i å feriere i Thailand, og da han traff drømmedama og fikk en sønn, valgte han å flytte ned dit. -Men pappa bor ikke hele året i Thailand. Han jobber gjerne 12-15 timers vakter hver eneste dag i en måned i Stavanger for så å ta seg fri og bo i Thailand den neste. Slik holder han på så lenge han orker. Måneden i Thailand går selvfølgelig litt for fort i forhold til måneden hvor han nærmest jobber seg ihjel. Derfor hender det at han noen måneder tar seg litt lengre fri.

Kan faren din thailandsk?
Ja, pappa har studert språket og snakker i dag flytende thai.

Hvem passer på Erik når faren din jobber i Norge?
Da er det besteforeldrene som passer på han. Slik er tradisjonen der nede. I Thailand så finnes ingen pensjonsystem. Man må jobbe så lenge man kan. Ellers har man ingen inntekt! Derfor er det vanlig at de unge foreldrene jobber, mens besteforeldre passer barna deres. Når pappa er i Norge, så er det bestemoren til Erik som kjører og henter han på skolen, lager middag og steller med han. På den måten får pappa jobbet som han gjør og bestemoren får lønn for å passe hus og sønn.Kan du litt thailandsk?
Nei, dessverre. Jeg synes det er så vanskelig med tonefallet. Mange av ordene i Thailand er nøyaktig de samme, men måten de uttales på forteller hva ordet betyr. Sånne ting får meg til å gi opp før jeg i det hele tatt har prøvd. Jeg kan si "Jeg er mett", men det er omtrent det hele.

Ble du ikke matforgiftet? Flere jeg kjenner drar ofte til Phuket og blir alltid dårlige.
Jeg ble ikke matforgiftet og jeg spiste all slags mat. Jeg spiste mat fra restauranter og mat fra gaten, men ble aldri dårlig på noe vis. Bare ikke drikk vann fra springen, og takk helst nei til isklumper i drikken. Selv drakk jeg drikker med isklumper, men vil du være på den sikre siden så drikk heller uten.

Hvorfor reiser du ikke på besøk oftere?
Fordi det ikke er gratis. Vi var heldige som fant flybiletter til 5000 kroner denne gang, men vanligvis må man opp i nærmere 10 000 kroner. Det er billig å leve i Thailand, men det er jammen dyrt å fly dit.

Hva heter mammaen til lillebroren din, og er hun enda sammen med faren din?
Moren til Erik heter Ann og er ei flott dame. Pappa og hun er ikke sammen lengre, men de er fremdeles gode venner.

Kan du fortelle litt om nabolaget? Er det et "rikmannsstrøk"?
Nå husker jeg ikke helt navnet på det området pappas hus ligger i, men man kan vel kalle det et strøk for de litt mer velstående. De som bor der er stort sett utenlandske forretningsmenn. Det er ikke dermed sagt at det er en gjeng millionærer, men har man mer enn en inntekt på 5000 kroner i måneden så har man mer enn de fleste i Thailand.Har han noen jobb i Thailand? Eller hva gjør han i Thailand?
Nei, når han er i Thailand så er han pappa på heltid, og lader opp til neste "jobbmåned". Så godt det kan gjøres med en villmann av en syvåring i hus! Hehe.

Bor det noen flere i huset til faren din?
Erik, pappa og bestemoren til Erik bor i huset. Hehe, her i Norge vil gjerne folk bo så langt unna svigerforeldrene som overhode mulig, men slik er det ikke i Thailand. Kulturen er helt annerledes her. Pappa bor med bestemoren til Erik og jeg tror ikke han kunne tenke seg å ha det på noen annen måte. Hun er verdens snilleste, gladeste og sprekeste dame, og huset er tross alt stort nok til dem alle tre!Har du og faren din mye kontakt?
Nå som pappa kommer til Norge omtrent annen hver måned så sees vi litt oftere, men det har gått år hvor vi bare har sett hverandre en gang i løpet av hele året. -Men det går fint! Pappa bodde i Norge under oppveksten min og var faktisk min nærmeste nabo helt til jeg fylte 12. Jeg kjenner derfor pappa inn og ut, og vet godt hvor jeg har han. Selv om det går lang tid mellom hver gang vi sees så er det ingenting som er forandret når vi endelig treffes igjen.Er det masse mennesker i gatene i Chiang Mai?
Det er ikke så galt som i Bangkok, men det er folksomt ja! Spesielt på veiene. Biler og spesielt motorsykler over alt!

Har du vært andre steder i Thailand, og hvor likte du deg best?
Jeg har vært i Bangkok, Pattaya og Chiang Mai. Elsker alle stedene! Bangkok for shoppingen, Pattaya for det perfekte feriested med flotte strender, og Chiang Mai for kulturen. Kunne godt tenke meg å reise tilbake til alle tre stedene.

Hvor ligger Chiang Mai?
Chiang Mai ligger i nord Thailand. Langt ifra kysten. Derfor finner du ingen strender i denne byen. Her er det derimot rene jungelen!

Er Chiang Mai stort? Har aldri hørt om stedet før. Og er det en typisk turistplass?
Chiang Mai er Thailands ann største by. Den er stor, men på langt nær så stor som Bangkok. Luften kjennes renere, det er ikke like folksomt og turistene er heller ikke så mange. De er der, men ikke i samme mengde som i Phuket, Pattaya eller Bangkok. Chiang Mai er kjent for å være "feriested" for thailandske med litt mer penger. Forretningsmenn som bor i Bangkok drar ofte på ferie til Chiang Mai.

Opplevde du Thailand som skummelt?
Nei, på ingen måte. Jeg kunne gått alene på gaten og følt meg tryggere enn jeg gjør hjemme i Norge. Menneskene der nede er bare så alt for gode.

Hva var klokken der nede?
Nå som det er sommertid ligger Thailand fem timer forann oss i Norge. Resten av året ligger de seks timer forann.

Har Chiang Mai typiske internasjonale butikker, eller går det for det meste i markeder?
Åh, Chiang Mai har alt. På de store kjøpesentrene finner du alt av internasjonale butikker og på markeder finner du de mest unike klesplagg til 40 norske kroner. Byen har absolutt alt av alt.Hvilken flyplass i thailand flyr du fra/til?
Jeg fløy fra Gardermoen til Bangkok, og deretter tok jeg et innenlandsfly til Chiang Mai. Denne siste flybilletten kjøpte jeg bare på flyplassen i Bangkok for 500 kroner. Kjøper du billetten på nett fra Norge så vil du nok minst måtte betale det dobbelte, så bestill på flyplassen i Thailand.

Hvilket flyselskap fløy du med?
Jeg fløy med Thai Airways. Kjempefornøyd med dette flyselskapet.

Hvor lang var flyreisen? Er det stikkontakter på flyet?
Flyreisen var på 10 timer tror jeg. Jeg synes jeg landet før jeg fikk satt meg jeg! Om det var stikkkontakter fikk jeg ikke med meg, men det vil jeg ikke tro. Ihvertfall ikke rundt seteområdet.

Hvordan var været? Har hørt det er regntiden der på denne tiden av året?
Ikke la dere skremme av værmeldingen. De meldte regn og overskyet hver dag gjennom ferien min, men jeg fikk bare sol og 40 varmegrader helt til de siste to dagene. Da fikk vi noen dråper regn. Jeg kunne reist til Thailand når som helst igjen. Når det er 40 grader i skyggen så VIL man ha litt regn.

Hvor mye kostet turen alt i alt med lommepenger ca?
Flybilletten til Bangkok betalte pappa 5000 kroner for. Så betalte jeg 500 kroner for flybilletten til Chiang Mai, og 400 kroner for flybilleten tilbake til Bangkok igjen. Vi var heldige! Det er ikke alltid man får fly så billig. Angående lommepenger så kommer det helt ann på hva du skal gjøre i Thailand. Man kan få en god middag på et marked for 4 kroner eller man kan gå på restaurant og få en god middag for 40 kroner. Det blir ikke stort dyrere enn femtilappen for et måltid. Skal du ut og besøke ulike parker så koster heller ikke det stort. Det eneste som koster er å shoppe som en GAL. Jeg brukte ca 5000 kroner på 2 uker.

Hvor mye ekstra må man regne med hvis man skal bo på hotell?
Uansett hvor man reiser i thailand så er det enkelt å finne rimelige bosted. Midt i sentrum finnes det flere flotte resort som koster 80 kroner natten. Det er ikke som i Norge hvor man er heldig hvis man finner hotell til 700 kroner natten.Håper dere føler at dere har blitt litt bedre kjent med meg og den siden av familien min som dere kanskje ikke har hørt like mye om! Håper også at alle fikk svar på det dere lurte på angående Thailand og Chiang Mai. Et eget innlegg om shopping, restauranter, utflukter og diverse reisetips kommer etterhvert!

New in - Klar for bryllup!

 Se så fin! Nå er jeg klar for bryllup jeg! Hehe, jeg fant den på et kjøpesenter i Chiang Mai, og betalte 240 kroner for den. Jeg prøvde den ene kjolen etter den andre og brukte sikkert 40 minutter på å bestemme meg for hvilken av de nydelige kjolene som skulle få bli med hjem. Tror dere jeg klarte å bestemme meg til slutt? Nei. En annen knalloransje selskapskjole fikk også bli med hjem, men den måtte ligge igjen i Thailand pga overvekt. Pappa får ta den med hjem til meg neste gang han kommer til Norge.

Skal dere til Thailand så er kjoler som dette et must å sikre seg. Hjemme koster det en halv formue å kjøpe selskapskjole, mens her får man dem til en fjerdel av prisen. Jeg tror jammen jeg skal begynne å samle på slike jeg! Det er ikke så ofte man bruker dem, men hva gjør det når de er så flotte bare å se på?

 

Var den ikke fin? Åh, jeg gleder meg sånn til å vise den dere den andre.
Svarene på spørsmålsrunden kommer forresten i morgen!

Todays hairstyle - Updo

I dag har jeg fått tatt i bruk mine kreative evner igjen! Resultatet ble en hårfrisyre i form av mange oppsatte kruseduller. Passer perfekt til en litt finere fest, men mikser man det elegante håret med et litt røffere antrekk så tror jeg jammen det blir bra til hverdags også! Eller hva tror dere?

Frisyren var ihvertfall vanvittig enkel å lage. Alt man behøver er en halv million lusespenner! Hehe. Må jo sørge for at de søte krusedullene sitter ordentlig fast! Videoen som inspirerte meg til denne frisyren, legger jeg ved som link under innlegget her. Dere får ta en titt om dere vil prøve på noe lignende selv! 

Inspirasjonsvideoen til denne frisyren finner dere HER 
Nå hva synes dere om resultatet mitt?

Latest faves of juneGod morgen! Gjett hvem som sovnet klokken ni i går kveld? Jeg ble plutselig stuptrøtt og sovnet på sofaen alt for tidlig. Da jeg våknet igjen rundt elleve, var det bare å gå i svima opp til rommet hvor jeg sluknet på et tiendelssekund. Klokken seks om morgenen var jeg lys våken igjen. Hehe, det er ikke  lett å snu døgnet tilbake til norsk tid, men jeg fikk i det minste unnagjort litt hyggelig bloggarbeid!

Ellers hører jeg rykter om at dere savner Jonas her på bloggen! Til dere har jeg en liten gladnyhet. Mandag kveld kommer godgutten kjørende fra Kristiansand med en overraskelse, og for å være med på feiringen av bestemors 67 årsdag. Hurra! 3 uker ble visst litt for lenge for samboerparet. 


 
Legg gjerne igjen en kommentar med ditt favorittantrekk!

Jordbær med mascarponekrem

 

Da var det på tide med en liten oppskrift igjen! Kjære lesere, her snakker vi forfriskende sommerdessert. Liker dere jordbær så kommer dere til å elske dette. Desserten er søt, men sitronen gjør at den ikke blir for søt. Helheten gir bare en helt nydelig, frisk smak. Må prøves! Dere som har smakt sitron eller lime-marinerte jordbær vet nok hva jeg snakker om. Umulig å ikke elske!

Dette er også en dessertoppskrift tatt fra DENNE bloggen. Jeg prøver vanligvis å lage min egen vri på oppskriftene jeg finner i bøker og på nett, men denne så så fantastisk ut akkurat som den var. Dermed får all æren gå til Trine som virker som rene gudinnen på kjøkkenet. Takk for deilig oppskrift!
Du trenger - Sitronmarinerte jordbær:
1 kurv jordbær
2-3 ss sukker
Saft og revet skall av en halv sitron

Slik gjør du:
1. Vask jordbærene, riv av stilken og skjær bærene i mindre biter.
2. Riv skallet av den halve sitronen og press sitronsaften over jordbærene.
3. Tilsett 2-3 ss sukker og rør rundt. Du vil nå ha smakfulle sitronmarinerte jordbær!Du trenger - Mascarponekrem:
En halv boks mascarponeost (125g)
1 dl kremfløte
1 ss sukker

 
 

Slik gjør du:
1. Hell fløte, sukker og mascarponeosten i en mikser og rør til en luftig krem.
2. Smak til med sukker. Kanskje behøver du bare en halv spiseskje.
3. Når kremen er klar, heller du bare en skje over de smakfulle jordbærene.Dere må love meg å prøve marinerte jordbær i sommer!
Det er så alt for enkelt å gi jordbærene litt ekstra godsmak.

Tilbake på norsk jord!Jeg har nå trygt landet på norsk jord igjen, og reisen gikk kjempefint! Jeg fant ikke ut hvordan tvskjermen fungerte før det var tre timer igjen av flyturen, men jeg sov som en stein, og koste meg i mitt eget selskap. Haha! Elsker å reise alene jeg! Eller jeg reiser jo aldri alene. Jeg har jo dere med meg!Jeg må bare få kommentere gårsdagens siste innlegg. Jeg satte på flyplassen i Bangkok og lo meg ihjel av dere som fikk hjertestans og tårer i øynene. Hehe, dere er jammen herlige også. Det er ikke mange som er så heldige som meg. Er det bare norges snilleste og mest positive mennesker som leser denne bloggen? Det virker ihvertfall slik. FOR en gjeng! Jeg er evig takknemlig og skal selvfølgelig ikke legge ned bloggen før om hundre år til. Ingen grunn til panikk! Jeg koser meg maks med dere.

Husker dere det syke skoparet som jeg kjøpte i Thailand, men som jeg senere måtte bytte igjen? Det som det omtrent bare var jeg som likte! Hehe. Dette paret ble erstatningen. Er dere mer begeistret nå eller? Dette var ihvertfall litt mer.. Vanlig! Eller vanlig og vanlig.. Vanlig for mine føtter ihvertfall!Jeg må visst bare le av dette innlegget også. Man ser det ikke så godt på bildene, men den ene foten min vil helst bare velte ut av hele skoen. Det var bare så vidt jeg klarte å feste reimene rundt. Føttene mine hovner alltid så opp etter lange flyturer! Flere som er kjent med det problemet?   

Takker for meg!

Siden dere ikke har vært så flinke til å kommentere innleggene mine den siste tiden, så legger jeg opp! Takk for to flotte år. Jeg er evig takknemlig for at dere har fulgt meg i så lang tid, men nå er det på tide å legge opp. Neeeida. Hehe, jeg måtte bare. Tenkte kanskje at noen ville tolke overskriften slik?

Tusen takk for denne gang Thailand! Jeg kommer til å savne alt ved denne byen. Huset til pappa. Alle de fantastiske utfluktene. Shoppingmulighetene. Den gode maten.. Lillebror som løper rundt fra morgen til kveld og roper "FATHER, FATHER LOOK AT ME!". Lillebror som alltid er blid, og lillebror som spiser ALT. Jeg vil avslutte reisen med noen favorittbilder, og kjøre en liten spørsmålsrunde angående Thailand, Chiang Mai, og familien min som holder til her. De samme spørsmålene går igjen under hvert eneste innlegg, så nå synes jeg alle skal få en oppklaring. Har du et spørsmål så ikke nøl med å stille det!

 På gjensyn Chiang Mai! Jeg har hatt to helt fantastiske uker.
Lurer DU på noe? Nå vil jeg ha spørsmål dere!  

Antrekk - 130613Noen som har savnet matoppskrifter og DIY onsdager? Det håper jeg, for nå er de snart tilbake! Flyet mitt går fra Bangkok klokken tolv i kveld, men jeg må reise fra Chiang Mai i ettermiddag. Reiseruten min ser slik ut: Chiang Mai - Bangkok - Oslo - Stavanger. -Og i Stavanger blir jeg noen dager før jeg reiser tilbake til Kristiansand. Bestemors bursdag skal feires og kvalitetstid med familien skal tilbringes.


Sko, solbriller og skjørt fra Gina Tricot, Skjorte fra Vero Moda, Isadora leppestift farge 155

Vi har forresten hatt besøk av en herlig gjeng gartnere i dag! De har holdt på i hagen(e) i mange timer, og renset blant annet begge dammene. I den ene dammen fant de en slange og i den andre fant de en svær, rød fisk. Haha. Sånn kan det gå.. Kan ikke ha oversikt over alt heller?

Et siste antrekk fra varmen. Håper dere liker det!

Fant frosk i kofferten!Denne sinnataggen av en frosk lå og gjemte seg i kofferten min. Jeg var SÅ nær å fly den hjem til Norge! Jeg hadde pakket alt klart, lukket kofferten og bært den ned til døren. Det eneste som gjensto var å kjøre til flyplassen. HELDIGVIS fant bloggberta ut at hun skulle knipse noen siste bilder av den ferdigpakkede kofferten sin. Jeg kan ikke engang forestille meg ansiktsutrykket bestemor (som snart har bursdag) ville ha hatt hvis dette vesenet spratt ut av kofferten min i Stavanger. Gratulerer med dagen liksom!

Det første jeg så da jeg åpnet kofferten igjen, var en forvirret frosk som gjemte seg i en av skoene mine. Vi setter alltid skoene våre utenfor huset til pappa, så frosken må ha funnet gjemmestedet sitt i natt! -Og jeg som drev og flyttet rundt på skoene for å knipse bilder av dem, for så å bære dem inn og kaste dem i kofferten. Stakkars frosk! Det er ikke rart den ser sint ut på bildene.. Den må ha følt seg misshandlet! Jeg måtte selvsagt i all hast ta den med til froskedammen sin, så ikke Erik spiste den til middag.Måtte selvfølgelig også ta ut igjen alt for å dobbeltsjekke at det ikke befant seg flere frosker i kofferten. Eller salamandere for den saks skyld. Herlighet, for et sjokk jeg fikk meg. Hadde virkelig ikke ventet å finne en middels stor frosk i en av de splitter nye skoparene mine!Virket ikke særlig fornøyd med å bli omplassert heller.Du vet du har vært på en eksotisk reise når frosker spretter ut av kofferten!

My Last Day In Chiang Mai

What a day! Pappa og jeg startet dagen med å dra på et slangeshow. Jeg fikk for første gang i mitt liv ha en slange over skuldrene! Jeg snakker jo så mye om hvor fascinert jeg er over slanger, og hvor lite jeg er redd dem. Vel, da en av kobraslangene krålte seg bortover bakken i retning MEG, var jeg ikke særlig høy i hatten. Kule Borge presterte selvfølgelig å sette seg på fremste rad, og fikk som fortjent!

Etter fire eller fem hjerteinfarkt dro pappa og jeg videre for å spise lunsj oppi fjellene, før vi like godt tok en kjøretur helt til topps hvor et av Chiang Mai's aller flotteste Restorter holder sted. Oh-my-God! Lurer meg på om jeg må maile presseansvarlig på Panviman Spa Resort når jeg kommer hjem!

Pappa spurte om vi kunne få se inni en av husene hvor gjestene bodde, og det fikk vi jammen også. FOR noen hus! Her snakker vi vel gjennomført luksus. Åh, for et magisk sted å bo. Jeg fikk selvfølgelig også pappa til å spørre hvor mye det kostet per natt, og hva tror dere? Hva er en akseptabel pris for et hotell som dette? 700 kroner per natt? Det var ihvertfall det det kostet. Noen som vil på ferie?

Åh, bildene er ingenting i forhold til virkeligheten.
Dette stedet var magisk!

Oobs i did it again!Went a LITTLE nuts on todays marked..Skjønner dere hva jeg mener eller? So many pretty things! I Thailand går man amok enten man vil det eller ikke. Fem etasjers kjøpesentre på rekke og rad.. Unike klesplagg til kroner 37.. Behøver jeg å fortsette? Er det noe som gleder mitt lille shopping-glade hjerte så er det lekre sommerplagg.

Planen var egentlig å prøve å få litt brunfarge i dag, men da jeg våknet til vind og uvær ble det en siste dag med shopping i stede. Nå kan jeg ikke handle mer! Jeg reiste nemlig NED med overvekt og i dag fikk pappa og jeg greie på at hver kilo med overvekt på vei hjem ville koste meg 200 kroner ekstra. *Hurra!* Jaja, jeg får bare legge igjen noe av det gamle og be pappa ta det med seg neste gang han flyr til Norge.

Jaja! Nå har dere hilst på min splitter nye sommergarderobe.
Jeg vet ikke med dere men jeg.. BLIR SÅ GLAD!

I put my new shoes on!SE på de da! Disse helt unike skoene fikk bli med hjem fra shoppingsenteret i går, men til min store forferdelse måtte jeg inn igjen og få byttet dem i dag. Den fine, fine nettingen forann på den ene skoen var revnet da jeg åpnet esken, og selvfølgelig var dette det aller siste paret de hadde igjen i 36. Arh, er det ikke typisk? Heldigvis fikk jeg byttet paret i et annet som også var kjempefint. Det får dere se når jeg kommer tilbake til Norge, men nå synes jeg vi alle skal sette av to minutt til å beundre skoene som ikke fikk komme til Norge likevel.. Hehe. Nesten så jeg felte en tåre da jeg måtte si farvel til dette paret her.Burde nesten ha fått plass på et museum, eller hva?
Kjolen er forresten også ny! Likte dere den?

Muang On Cave

Jeg har helt glemt å fortelle dere om helgens grottebesøk! Pappa kjørte oss helt opp i fjellene hvor vi måtte klatre opp sikkert 1000 trappetrinn før vi kom til en "hule" inn i fjellet. En SKUMMEL hule! Her var det nemlig bekmørkt og gjennom en trang, liten gang INNI selve fjellet skulle vi gå ned noen nye, enormt bratte trapper. Vi fikk hver vår lommelykt og jeg skal ærlig innrømme at jeg konsentrerte meg mer om å se etter flaggermus enn selve attraksjonen de første åtte minuttene!

Gjennom tusenvis av år har steinen i denne fjellgrotten utviklet seg til rene kunstmuseet. Man kunne se gigantisk dryppstein som helt naturlig var blitt formet som både dinosaurer og andre dyr. Vanvittig fascinerende! Flaggermusene så jeg heldigvis aldri noe til, og dermed kunne jeg puste lettet ut. Dere som har lest bloggen i noen år, vet hva jeg mener om flaggermus. Hehe! *Hysterisk livredd*

Man får et slags adrealinkick når man ser hvilket sort, bratt hull man er i ferd med å tre inn i. Skal dere til Chiang Mai så er fjellgrotten absolutt noe dere må få med dere. Den ligger nesten rett ved siden av "Hot springs" område med de varme kildene så her kan man fint ta to utflukter på en og samme dag!Så ble det iskrem etterpå! Haha, nok et blinkskudd av lillemann. <3

Antrekk - 100613Denne mandagen har gått til shopping, og bare shopping! Jeg har kjøpt meg syv nye kjoler for 37 kroner stykk(!). Det er galskap. Jeg hører både sko og klær skrike etter meg fra alle kanter her. To nye par sko fikk også bli med hjem for en slikk og ingenting. Det verste er at det ene paret var så rått at det egentlig burde vært stilt på et museum! Jeg har aldri i mitt liv kjøpt så mye flotte klær SÅ billig.

Dagens antrekk skulle egentlig bestå av denne leopardshortsen, men jeg ble nødt til å bytte da den ble litt i det korteste laget selv for meg! Enten så har shortsen krympet eller så har stumpen min blitt større. Hehe. Skulle gjerne likt å si sistnevnte, men det ønske kan jeg umulig ha fått oppfylt.


Sandaler fra Nelly, Skjorte fra Vila, UNIF shorts fra www.Nastygal.com, Belte fra Gina Tricot

Nå må dere ha en videre fin mandagskveld!
Jeg skal fortelle dere mer om helgens utflukter i morgen tidlig.

Beautiful Creatures
En vanlig, ung og dødelig gutt forelsker seg intenst i den nye, mørkhårede jenta på skolen. Tenåringene har samme sans for humor og de er begge ensomme på hver sin måte. Fellestrekk og hendelser som fant sted lenge før ungdommene ble født, gjør at de raskt føler seg sterkt knyttet til hverandre. -Men hva skjer når jenta som tenåringsgutten bokstavelig talt har drømt om, viser seg å ha overnaturlige evner? Drømmedama forteller at hun er en "caster", eller en heks og hun advarer om at hans liv står i fare hvis han velger å bli hos henne. Følelsene er for sterke og guttens sikkerthet blir stående i fare. Sammen deler de en livsfarlig hemmelighet som forandrer livene deres for alltid. Den mystiske jenta fyller 16 år og alt går ut av kontroll. Dagen kommer hvor lys og mørke skal slåss om å verve henne i det gode eller det ondes tjeneste. Mørket nærmer seg og jenta må velge mellom kjærligheten og alt annet hun holder kjært.Beautiful Creatures er basert på den bestselgende romanen av Kami Garcia og Margaret Stohl. Noen som har lest disse verdenskjente bøkene? Historien inneholder en overnaturlig kjærlighetsfortelling og filmen er både mørk, morsom og svært fengslende. Her får man en blanding av både drama, fantasy og romantikk noe som kanskje kan minne litt om Twilight filmene. Selv ble jeg slukt av traileren!Er det flere enn meg som har lyst til å se denne filmen? Det er noe av det første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem! Til dere som syntes filmen virket bra så har jeg en gladnyhet! En STOR gladnyhet. Jeg har fått lov til å dele ut ikke bare èn, men NI både filmer og bøker til dere! Ni av dere lesere har nå muligheten til å stikke av med hver deres Beautiful Creatures roman og film på dvd. Alt dere behøver å gjøre er å svare riktig på de to spørsmålene nedenfor. Trekningen vil skje 16 juni!

Hvor mange bøker finnes det av Beautiful Creatures?
Svar: 2,4, eller 6?

Hva heter hovedpersonene i filmen?
Svar: 1. Edward og Bella, 2. Katniss og Peeta eller 3. Ethan og Lena?Legg igjen en kommentar med svarene dine!

                           Annonse

God morgen fra balkongen!

Goood morgen alle sammen! Pappa og jeg har som dere ser nettopp spist frokost på balkongen min. Hehe, MIN balkong dere. Jeg er jammen flink til å late som! Åh, hvordan kan dagen bli noe annet enn god når man starter den på denne måten? Wææ.. Jeg vil aldri hjem fra dette fantastiske paradis!Bare innom for å ønske mine kjære lesere en fin start på den nye uken!

Antrekk - 090613Det begynner å gå opp for meg hvor få dager som faktisk er igjen! 2 uker er virkelig ingenting her i Thailand. Dagene flyr og selv om man er på nye steder hver eneste dag, så kommer man aldri gjennom alt. Jeg har notert ned alle fine steder jeg har vært på så langt. Alle gode shoppingsentre, nattmarked, restauranter og severdigheter er skrevet ned så jeg kan tipse dere lesere videre i en fremtidig reiseguide. Slik jeg har forstått det så var en ChiangMai-guide et ønske hos flere.Ser dere de gigantiske blåmerkene? Herremintid, selvfølgelig gjør dere det! Jeg har et på hver legg og begge kommer av to uskyldige myggstikk. Aldri opplevd noe lignende før. Jeg blir nesten aldri stukket av mygg, men når jeg først blir det så resulterer det bare i en liten, rosa prikk. Well.. Not in Thailand!
Skjørt fra Zara, Topp fra Vero Moda, Sko fra Bianco, Marc Jacobs klokke

 

Likte dere kveldens antrekk?

Chiang Mai Zoo

Åh! Jeg har hatt den beste søndagen. Pappa tok oss med til Chiang Mai Zoo hvor de hadde alle verdens dyr! Erik og jeg gikk berserk. Det har sikkert vært nærmere 40 grader i hele dag og vi har sikkert alle sammen holdt på å renne bort på ulike tidspunkt, men vi koste oss likevel GLUGG ihjel.

Chiang Mai Zoo består ikke bare av dyr, men også et digert akvarie! Fiske-elsker Borge.. <3 Hehe, jeg måtte selvfølgelig kjøpe fiskemat til både Erik og meg så vi kunne mate den ene stimen etter den andre.For et liv! Jeg hylte hver eneste gang fisken fikk tak i maten sin..

  

Nå skal familien ut og spise pizza før vi drar videre på et marked i sentrum av Chiang Mai. En perfekt avslutning på en heltopp helg. Håper det står bra til med dere der hjemme også. Jeg hører ihvertfall rykter om at dere har fått sol! Kanskje solen faktisk holder seg hele sommeren i år? Det ville vært så fint!  

New In - Tigerdress

 

Denne nydelige saken fikk jeg av moren til Erik. Jeg har ikke fått truffet henne under oppholdet mitt da hun jobber hele dagen hver dag, men hun sendte en diger pose med både klær, smykker, og en selvtegnet tegning til meg. Er det mulig? Jeg vet ikke hvordan jeg skal få takket disse snille og gavmilde menneskene nok. Tigerkjolen og mine nye brune pumps ble kinoantrekket mitt her om dagen, og i dag måtte jeg bare vise kjolen til dere der hjemme også. Den var så... Meg!

Mye finere uten belte. Dumme meg skal alltid eksperimentere.
Enda en ny maksikjole fra Thailand. Hurra!

Dagens utflukt - Hot Springs

 God dag alle sammen! I dag har vi kjørt helt opp til fjellene og sett både det ene og det andre. Elsker dager som denne hvor jeg føler jeg har sett og vært med på aboslutt ALT! Jeg har knipset langt over 600 bilder i dag jeg.. Sånn er det når man går berserk bare man ser en fin blomst eller en fargerik bille.

Aller først vil jeg fortelle om vårt lille "Hot springs" besøk. Når man kommer litt opp i fjellene her i Chiang Mai finner man en nydelig park som består av varme naturkilder. Gjennom hele parken går det en liten elv med kjempevarmt kildevann som turister og innfødte kan bade eller dyppe føttene i. Hehe, jeg som til og med dusjer i kaldt vann, klarte vel og merke ingen av delene. -Men vannet brukes ikke bare til å bade i! Parken hadde også et eget "basseng" med kildevann som omtrent var på kokepunktet, og dette brukte man til å koke egg i! Man kunne kjøpe slike søte, små stråkurver med både store og små egg, for så og prøve å koke dem i det  varme vannet. Klart VI måtte teste! Vi kjøpte intet mindre enn tre kurver.  Tro det eller ei.. Jeg smakte på disse "måke-eggene" og de var nydelige!
For en fantastisk dag det har vært! Tenk nå har jeg bare en uke igjen.

Antrekk - 070613

 

For en herlig kveld! Først dro hele familien ut for å spise middag på en nydelig restaurant, og deretter dro vi hjem for å kose oss med filmkveld. Pappa og jeg kjørte motorsykkelen til nærmeste butikk og kjøpte omtrent opp hele butikken for 60 norske kroner. Vi fikk to fulle bæreposer med brus og godteri for rett over femtilappen. Haha! Er det ikke fantastisk? Hjemme får man vel ikke engang to brus for den prisen.

Blondeskjørtet som jeg har tatt på meg i dag, er faktisk nytt og kjøpt i Thailand! Jeg kjøpte det i en liten, billigbod til 40 kroner. Gjett om det skal brukes masse i sommer da? Jeg har også fått en hel hau av både klær, smykker og hårdetaljer av mor og bestemor til Erik. Det er jo verdens mest gavmilde mennesker som bor her. Aldri sett så snille og høflige folk. De gir og gir og takker og bukker for absolutt alt. 
Skjørt fra Thailand, Topp fra Bikbok, Smykke fra www.nastygal.com, Sko fra Gina Tricot

Det går jo ikke an å mistrives blant slike mennesker..
Ser dere bikiniskillet eller? Haha. Jeg.Er.Så.Rød!

Livsnyter Borge!

 

Nå nyter jeg livet dere! Jeg har ligget og slikket sol ved bassenget i hele dag. Eller I bassenget blir mer riktig å si. Det er nemlig tortur å prøve å sole seg på bakken. Derfor har jeg kjøpt meg en sånn luftmadrass som er halvt nedi vannet og halvt over slik at jeg hele tiden ligger og avkjøler meg. SKJØNT skal jeg si dere! *Prøver å gjøre alle misunnelige*. Hehe, neida.. Joda.

Det Nye, Mariekjeks og luftmadrass! <3 Det er jammen livet dere. Den store brunfargen har jeg ikke klart å skaffe meg enda, men jeg har fått en knallrød nese og to tomatrøde armer. Hoho! 

Nå må dere ha en super fredag videre!
Dagens antrekk kommer i et bildedryss om litt..

Frembringer sjarmerende minner

God morgen Norge! -Og god morgen til dere fra alle andre land. Hehe. Her stråler solen og jeg skal ut og legge meg ved bassengkanten hvert øyeblikk. -Men først må jeg ønske mine kjære lesere en riktig god helg. Dette skal bli den beste helgen på lenge! I morgen er det nemlig tid for å besøke Chiang Mai Zoo, og på søndag skal vi oppi fjellene og besøke noe helt annet! Jeg gleder meg SÅNN.

Disse bildene får frem noen svært så sjarmerende minner fra forrige Thailandtur. For seks år siden tok pappa meg med på ferie i Pattaya, og en dag bestemte han seg for å ta meg med på en egen, nydelig øy. Til denne utflukten hadde vi leid inn en scooter som vi skulle kjøre øya rundt på og jeg fikk kjøre mens pappa satt bakpå.. Ingen god idè! Vel, la oss bare komme til poenget.. Jeg kjørte oss begge i grøfta og pappa måtte betale 10 000 bath i erstatning for scooteren. Jeg gikk med bandasjer på knærene resten av ferien, var på legevakten hver morgen for å bytte plaster, og kunne ikke bade før alle sår var grodd. Haha, it was a good day. <3 Senere tok jeg scooterlappen, men jeg fikk meg aldri noen scooter.

Jeg gikk ned mot legevakten i bare bikini og hjelm. Blod rant fra knær og tårer rant fra øyne. Så hørte jeg en innfødt brøle "HEY BEAUTIFUL, I LOVE YOU!". Vel, da kunne verken pappa eller jeg annet enn å le.

Slik lager man kunst av en spiker

  Tenk at alt dette er håndlaget! Er det ikke rått? Jeg føler jeg har vært tilstede under en innspilling av Transformers i dag. Det var gigantiske skulpturer av både dyr, motorsykler og roboter til alle kanter og absolutt alt var laget av små metallbiter. En gruppe talentfulle mannfolk samler rett og slett på metallskruer, spikre og kjetting så de kan lage skulpturer ved å smelte det sammen, og pusse det etterpå. Hehe.. Ja, prossessen er mest sannsynlig en smule mer avansert enn det, men det var ihvertfall dette jeg fikk en smakebit på i dag! Utrolig fascinerede å se på. Alt noen mennesker kan få til..

  Hvem er det som kommer på å gjøre om en spiker til kunst?
Skulle gjerne hatt et slikt talent selv i grunn..

Antrekk - 060613God formiddag alle sammen! Jeg har kost meg en hel hau i dag. Pappa tok meg med på et helt utrolig marked hvor omtrent alt som ble solgt var håndlaget. Jeg skal fortelle dere mer om dette senere. Helt vanvittig hva mennesker får til med bare hendene! Etter en liten sightseeingrunde, dro vi videre på et shoppingsenter hvor vi blant annet bestilte kinobilletter til i kveld! Wuhuu, vi skal se After Earth!

Under ser dere antrekket jeg har trasket rundt i i dag. Jeg begynner å bli så vandt til varmen nå at jeg til og med kan gå med løst hår og maxiskjørt. Hjemme i Norge ville jeg fått femti blikk med kommentarer som "hvem går med maxiskjørt, og røde lepper på en vanlig torsdag"? Her er det ikke en person som snur seg. Alle pynter seg så mye de vil her, og det virker som alle tørr å være seg selv i denne byen. 
Sandaler fra Nelly, Maxiskjørt fra Topshop, Tubetopp fra Bikbok, Briller fra Gina TricotPappa er under opplæring som bloggfotograf..
Pappa:
Skal vi ta draktbildene dine på parkeringsplassen i dag?
Meg: Draktbilder?!
Pappa: Ja, eller hva var det du kalte det igjen?

Fiskespa med fotmassasjeWuhuu! For en morsom kveld jeg har hatt. I går fikk pappa og jeg en times nydelig Thai massasje, og i dag tok vi turen på fiskespa. Aldri prøvd det før! Herlighet, jeg ville le meg ihjel. Satt bare og fniste under hele behandlingen. Det tok sikkert 20 minutt før jeg såvidt begynte å venne meg til den rare følelsen av småfisk som spiser på føttene mine. Pappa fikk fotmassasje og jeg fikk silkemyke føtter takket være småfisk som lignet mine egne. Kanskje jeg skal teste ut dette når jeg kommer hjem? Stappe føttene mine nedi akvariet og se hva som skjer? Haha, nei jeg tror ikke det. En halv time med fiskespa kostet 20 norske kroner, og gårskveldens herlige kroppsmassasje betalte vi 40 kroner for. Alt er så GENIALT billig!

 

 

Jeg må ha hatt noen forferdelige føtter! Fiskene gikk jo berserk da jeg stappet dem nedi vannet. Noen av dem begynte til og med å klatre oppover den delen av leggen som var over vann. Burde jeg ta et hint?

Er det noen av dere som har testet ut fiskespa før?
Virkelig en herlig måte å avslutte dagen på!

This magical place in ThailandI dag har jeg vært på et helt magisk sted her i Chiang Mai. Pappa tok oss med til en gigantisk park som besto av blomster i alle slags nydelige varianter. Det var digre blomsterseksjoner til alle kanter og hver og en av dem symboliserte nasjonaliteten til et land. Man føler nesten man har reist jorden rundt etter et besøk i Flower Garden Rajapruek. Skal dere til Chiang Mai i fremtiden så må dere oppleve dette stedet.

Hadde jeg hatt disse omgivelsene i mitt nærområde hjemme i Norge, så skulle jeg inngått en sponsoravtale med parken så jeg fikk gratis inngang her hver eneste dag. Tenk så mange fine antrekksbilder jeg ville fått da dere! Åh.. *drømmer meg bort i de fine omgivelsene*.Mitt favorittsted.. En slags tunnel full av gigantiske frukter. Noen av dem var alvorlig talt på størrelse med lillebror! Jeg kunne sikkert gått frem og tilbake gjennom denne tunnelen femti ganger uten å gå lei.Takk for enda en fin dag Thailand!
Maxikjolen jeg har på meg er fra Bikbok.
 

Insekter som lørdagsgodt?

Da Erik ble hentet fra skolen i dag, dro vi på et ordentlig Thai-marked hvor alle de innfødte stort sett handler inn middagens ingredienser. Her fikk jeg for første gang oppleve grillede insekter! De hersens insektene som jeg hadde lovet at jeg skulle smake på. Vel.. Jeg klarte det ikke. Jeg har alvorlig talt aldri sett noe så lite delikat før. -Og for en lukt! Det verste var faktisk froskene. Ja her griller man hele frosker og til min store forskrekkelse spiser lillebror dem som lørdagsgodt.

Marthe: Hvem i all verden spiser HELE grillede frosker? Åja.... Lillebror. 

Andre som er glad i denne form for snaks?  

Pool Area In Morning

Slik har jeg ligget de tre siste timene.. Bassenget som dere ser på bildene her er egentlig nabolagets fellesbasseng, men det er ingen andre enn pappa som bruker det så heldige meg får det likevel helt for meg selv. Pappa fikk svømt litt mens jeg lå og nøt solstrålende i Eriks gummitbåt. Jeg sovnet hele tiden og da jeg tre timer senere klarte å dra meg inn i huset igjen, hadde jeg allerede fått tidenes puppeskille. Røde bryst. <3 Haha! Heldigvis rakk ikke solen å gi meg andregradsforbrenning. Ikke i dag!Er det ikke nyyydelig?

 Åh, for en deilig morgen.
Ønsker dere en FLOTT tirsdag!

Elefantfontener og froskedammer

Nå har jeg vært ute og knipset bilder av uteområde og hage i sikkert en time. Jeg var gjennomvåt etterpå! Haha, SÅ varmt er det faktisk. Til dere som skal nedover til Thailand i nærmeste fremtid.. Ikke finn på å pakke med en eneste jakke. Ikke tenk på det engang! Det er høyst unødvendig.

 

 Er det ikke nydelig her? Jeg måtte selvfølgelig ta noen bilder i dagslys og noen da mørket hadde lagt seg. Det er jo først da stemningen blir HELT magisk. Med lys, palmetrær, elefantfontener og froskelyder.. Jeg kunne sittet og stirre på dette uteområdet resten av livet. Føler meg som verdens heldigste!

  

Nå lyner det som bare fy her, men så lenge regnet forblir i Norge er jeg storfornøyd!

Antrekk - 030613

It's a good day! Jeg har vært på shopping i hele dag jeg! Pappa hadde noen ærend som han måtte gjøre og derfor slapp han meg like godt av med Plaza shopping senter. Et gigantisk senter rett ved flyplassen i Chiangmai. Jeg husker ikke om det var fire eller fem etasjer, men der var.. ENORMT!Et par sko til 160 kroner og mange nye sommerplagg fikk bli med hjem for en slant og ingenting. Nå skal familien ut og spise. Kanskje blir dette kvelden hvor jeg smaker på grillede insekter? Jeg tenkte egentlig å vise dere bilder av bassengområdet i dag, men det er stengt hver mandag for rengjøring. Derfor får vi heller ta det i morgen! Jeg skal kjøpe meg en bademadress og bruke morgendagens første timer ved bassengkanten. Hihi, må jo sole meg litt når jeg først er i her. Kan ikke komme hjem blek heller!


Sko fra Zara, kjole og belte fra Bikbok, Briller fra Gina Tricot, blomsterstrikk fra ThailandEn sniktitt på uteområdet minus basseng skal dere få senere i dag!

Funny details for hair

God morgen! Håper alle står opp på riktig ben i dag, så dere får en fin start på den nye uken. Jeg MÅ bare vise dere noen detaljer som fikk bli med hjem fra markedet i går kveld. Jeg testet dem ut i en hårdonut til morgenen i dag og resultatet ble så fint! Det hvite blomsterstrikket passet perfekt til dagens hvite kjole.Disse strikkene i ulike farger kostet fem kroner per stykk. Det er jo helt latterlig? -Og den nydelige hårspennen som ser ut som en halv milion kroner kostet meg 100 bath som tilsvarer 20 norske. Gøy, gøy, GØY! Nesten så jeg må kjøpe med meg strikk og hårspenner til hele Kristiansand.

Nå, hva synes dere? Ble ikke donuten fin?
Litt dårlig kvalitet, men virkelig verdt 5 og 20 kroner!

Antrekk - 020613

 

Da var enda en opplevelsesrik dag over! Kvelden har vi brukt på et utemarked hvor vi tittet på mange ulike boder og spiste middag på ekte Thailandsk vis. Er det noe jeg virkelig skal nyte mens jeg er her, så er det alle måltidene. Vi spiser alltid ute og hver gang vi skal ha mat så kjøper vi mange ulike retter og deler. På den måten får vi smakt på litt av alt! Jeg har til og med smakt på tørket fisk med skinn, bein, og hode. Tro det eller ei.. Jeg likte det! Pappa puttet dem i en skål som om det var potetgull og da jeg omsider smakte var det jammen ikke langt ifra. Det var virkelig godt! Det må være måten thailendere tilbereder og krydrer maten på. Jo, så blir det ekstra godt når man får spise bare med hendene.  


Sko fra Mexico, Clutch fra Gina Tricot, Skjørt fra Zara, topp fra Vero Moda

 

Takk for enda en herlig dag! Gleder meg halvt ihjel til morgendagen..

Day 2 - ElephantcampÅh, for en HERLIG dag! Værmeldingen har meldt regn og overskyet hver dag til jeg reiser hjem igjen, men her har det ikke vært en regndråpe! Tvert imot.. Temperaturmåleren viste 42 grader midt på dagen i dag. Jeg tror aldri jeg har opplevd lignende varme! Nå er det helt mørkt ute, men likevel er det sikkert langt mer enn 30 grader. DEILIG! En liten sniktitt på dagen min får dere i et bildedryss under her.

 

 

Pappa tok oss i dag med til en elefantpark hvor vi kunne mate elefanter og se et elefantshow. Jeg har fått elefantsuss i drøssevis, og sett elefanter spille fotball og male flotte malerier. Litt av et syn! Etterpå dro vi til en tiger-restaurant hvor vi spiste lunsj mens vi tittet ned på mange digre tigere bade og late seg i skyggen. Her fikk jeg også matet gigantfisker for første gang i mitt liv. Fy søren så mange store fisk på en plass. De svømte jo oppå hverandre! Jeg lo meg seriøst ihjel.. De hadde hele dammen til å svømme i, men valgte likevel og sprelle oppå hverandre. Ingenting å si på matlysten ihvertfall! Håper dere har det like fint der hjemme!

Aller første kjolekuppI går kveld tok pappa oss med på et utemarked som lå like i nærheten av huset hans, og tre minutter etter at jeg hadde fått stumpen min ut av bilen fikk jeg øye på mitt aller første kupp.. En lekkerbisk av en kjole til under 60 kroner. Hallo i luken! Gjett om min koffert kommer til å være overvektig når jeg forlater dette luksusredet? Huff, kofferten min kommer til å være overvektig om bare tre dager til. 

Var den ikke bare nydelig? Jeg er stormforelsket.  
Nå skal vi ut på oppdagelsesferd. Hihi, skrives senere!

The master bedroom

He-rre-gud, nå føler jeg meg heldig. Åh, jeg kan nesten ikke tro at det er her jeg skal bo de neste to ukene. Jeg visste at huset var stort og fint, men ikke SÅ stort og SÅ fint! Jeg ble helt satt ut da jeg kom inn døren. Alt var så forbaska rent og elegant. Pappa har virkelig gjort en god jobb på innredningsfronten. Jeg har knipset litt bilder av soverommet mitt til dere i dag. Resten av huset får dere få en annen gang! Kan jo ikke avsløre alt med en gang. Jeg har ikke engang sett bassengområdet selv enda!

Vi har vært alt for opptatte med å sjekke ut både shoppingsenter og utemarkedene som ligger i området her.Jeg har hatt en helt fantastisk dag og jeg kan ikke vente med å se hva morgendagen bringer. -Ja for nå er det rett og slett natten! Vi ligger fem timer forann dere der hjemme og etter en lang reise vil øynene mine bare igjen. Pappa og lillebror har allerede funnet sengen og nå skal jeg straks traske opp til "The master bedroom" og drømme søtt selv. Håper dere har hatt en fantastisk lørdag!

 I den ene enden av rommet befinner det seg èn balkong og i den andre befinner det seg enda en balkong. En for morgensola og en for kveldssola. Ellers har jeg fått en gigantisk dobbelseng dekket av thaisilke, en diger skinnsofa med flatskjerm, en tredemølle, og et nydelig bad med både dusj og badekar.


 

Dere kommer til å dø av det magiske uteområdet.
Basseng, fontener og froskedammer sier jeg bare!

Vel fremme i Chiang Mai

Da var vi vel fremme i Chiang Mai. Herlighet for en velkomst jeg fikk! Lillebror møtte oss på flyplassen med en blomsterbukett i hånden. For et sjarmerende syn! Tipper jeg smilte fra øre til øre da jeg fikk øye på den lille tassen som sjenert kom bort og gav meg blomstene sine. -Og da jeg takket og spurte etter en klem sa han "æsj" og himlet med øynene. Hahaha, skjønneste! Syvårs alderen. <3 Gotta love it!

 

Hahaha, ler meg ihjel. He just løøøves me!

 

Nå går lillebror Erik rundt og leker høylytt med et Angrybirds spill som jeg kjøpte til han.
Måtte jo gjøre det godt igjen etter å ha gitt han jentelus! <3