- Min 17. mai -


Her kommer et lite bildedryss fra min 17. mai! Ihvertfall del 2 av den. Jeg tok jo en ekstravakt på morgenkvisten, og jobbet dermed til klokken 15.00. Selvfølgelig litt rart å ikke skulle være med vennene på champagnefrokost, men fy så hyggelig det var å jobbe også! -Servere pasientene frokostjuice i vinglass, komme til nydelig pønta spisestue og gi god morgen klemmer og gratulasjoner til en forandring! Så lenge mannen ikke er i byen så tror jeg at jeg godt kunne tenke meg å jobbe på enhver 17. mai! Så kan jeg jo heller grille og kose meg med de fine vennene etterpå <3 


- 17. mai med min beste -


Se på den herlige snuppa! Var mildt sagt hakket mer beruset enn meg da vi møtte hverandre i 19.00 tiden, men jeg tok henne igjen i løpet av et par timer. Heh! Under dette nydelige (gigantiske) kirsebærtreet satte vi oss ned med tre engangsgriller og grillet pølser, burdere og koteletter for alle penga. Jeg hadde med tantes krydderkake og Tonje hadde med kubbespill som vi aldri fikk tatt i bruk da skravla som alltid gikk i ett. <3 Vi ble faktisk en gjeng på åtte jenter og gutter, som koste oss ute nesten helt til solen gikk ned, og så bar det inn i Annikas stue for å skåle videre der i et par timer. Jeg var i seng innen midnatt.. Ikke fordi jeg var full, men fordi jeg er meg... -Alltid i toppform i fire timer, så akutt trøtt med litt for stor sengelengsel... Orket ikke engang tanken på dansegulvet til Harveys utested..


Så det så! Det var min fine 17. mai. I går var jeg på jobb igjen, og på helsesenteret skal jeg også traske i dag, i morgen oog på tirsdag. SÅ venter en ukes ferie i Kypros. Hadde jeg visst at de skulle melde nesten like varmt i Kristiansand som i Kypros da jeg booket ferien i mars så tror jeg at jeg hadde stått over hele reisen, men nå er den betalt og det skal bli rimelig greit med litt hotell-liv og frokostbuffé igjen også nå.. Alt for lenge siden forrige vacay <3


Heldigvis har jeg kveldsvakt i dag, så nå skal jeg hive meg i bilen(!) (største fordelen med å ha en mann på jobbreise), og kjøre til Baneheia for å ligge der, bade og sole meg fire timer før jobb. Åh, det skal bli helt skjønt.. Det er blitt så varmt her nå at jeg faktisk ikke klarer å ligge på verandaen og sole meg lengre. Plankene brenner meg under føttene og på 20 minutt er jeg gjennomvåt av svette, så fortsetter denne temperaturen blir det mye bading sommeren 2018!


- Ønsker dere alle en nydelig lørdag -

Ny look for sommeren 2018

Reklame | Reklame for Hairtalk


Håper alle sammen hadde en fantastisk feiring av Norges nasjonaldag i går? Jeg rakk rett og slett ikke å oppdatere bloggen med noe 17. mai post da jeg tilbrakte halve dagen på helsesenteret og kvelden sammen med fine venner. -Men forhåpentligvis var det ytterst få som satte inne og leste blogg i går likevel! Er det en dag man bør ta seg fri fra sosiale medier så er det en dag som gårsdagen tenker jeg. Siden sist så har det hendt litt av hvert! Jeg har vært på skolen, sagt farvel til min kjære mann, jobbet, solt meg, vært på grillfest hos bestis, fått vite hvor jeg skal være i praksis til høsten, feiret 17 mai, ooog fått en real makeover med nytt råfint hår fra Hairtalk. Altså alt dette på tre små døgn. Haha, jeg skal fortelle dere mer om alt siden, men nå i første omgang vil jeg dele noen bilder av min nye look!


Herregud så fornøyd! Aller først: Har dere sett så fin farge? Jeg elsker at jeg gikk bortifra ideen om å bli lysere mot sommeren, og bestemte meg for en kombinasjon av Hairtalk-fargene 6 og 18 istedet. Jeg hadde hatt den samme hårfargen så fryktelig lenge nå, og da føltes det så bra med en real forandring! Ikke bare er jeg nå blitt lys brunette, men håret mitt er hele 55cm langt og så fyldig at det ikke finnes noen begrensninger for hva jeg kan gjøre med det i månedene fremover! Jeg kommer til å ha så stor glede av dette håret i sommer at dere ikke aner det engang. Bare en enkel, høy hestehale eller flette blir liksom 10 ganger så lekker når man har med en lengde som denne her å gjøre. Nei, jeg elsker håret mitt allerede, og gleder meg masse til å eksperimentere med det i ukene fremover.


- Før påsetting av 55 cm Hairtalk tape extentions -


Her ser dere håret mitt uten extentions og fargene frisøren min på Duo og jeg valgte oss ut. Kunne ikke ha glidd bedre inn, og jeg synes det er helt sykt at et så langt hår kan se så naturlig ut med mitt eget, selv uten krøller.. Superfornøyd er jeg, og det har jeg også vært med Hairtalk sitt hår helt siden jeg startet å bruke det i 2014. De siste 16 månedene har jeg faktisk kjøpt og betalt for det selv da Hairtalk brukte andre samarbeidspartnere til å markedsføre for dem, men nå fikk jeg altså til min store fornøyelse 'kremt* mast meg til å få det sponset en gang til. Hehe, jeg vet rett og slett ikke om noe annet merke som har så bra kvalitet på håret. Det holder seg fyldig og fint i mange måneder, går raskt å heise hos frisøren etter 6-7 uker, og det er etisk handlet, noe jeg regner med er viktig for enhver kjøpers samvittighet. 


Noen bruker Hairtalk sitt tape extentions for å få like langt hår som meg, noen bare for å få mer fylde og glans, noen for å endre fargespillet, og noen for å få flere muligheter til å eksperimentere med frisyrer. Uansett hva du måtte ønske så er Hairtalk det desidert beste produktet som finnes der ute. Aldri har jeg opplevd at frisøren min ikke klarer å farge mitt eget slik at det glir perfekt inn i håret fra Hairtalk. Det blir bestandig bra, og takket være den skånsomme festemetoden Hairtalk bruker, så skader ikke behandlingen mitt naturlige hår heller. Dersom du har et veldig tynt hår selv, kan det være lurt å velge en lengde på 40cm istedet for 55 cm som jeg har, men det er rett og slett for å få en mindre vektpåkjenning. Jeg har holdt på med dette i fire år nå, og har enda like tykt naturlig som da jeg startet med påsettingen, så for min del bruker jeg extentions for lengde og mulighet til å ha det litt mer moro med håret mitt. 


Her ser dere også produktpakken som jeg bruker for å ta best mulig vare på håret. Kvalitetshår koster litt, og da vil du gjerne at det skal vare så mange måneder som mulig slik at du slipper å kjøpe nye pakker oftere enn nødvendig. Hairtalk har blant annet egen både shampo, balsam, kur og extentionsbørste som du kan bestille sammen med håret i en av de mange frisørsalonger Hairtalk samarbeider med. Dette er altså ikke et hår du bare kan klikke hjem fra nett og sette på selv. Du bestiller det hos frisøren din og får det satt på her. Duo frisør er salongen jeg går til fast i Kristiansand, og på tirsdag var det flinke Sara som farget håret mitt og satte Hairtalk hårfestene på for meg. Jeg har hele 5 pakker Hairtalk i her, men dersom du ikke skal ha håret ditt like langt som meg vil det nok holde med fire. 


Les mer om Hairtalk og finn salonger som samarbeider med dem HER <--

- Prepping for 17. mai -


Da var vi kommet til den store 17. mai uken gitt. Er det bare meg eller kom den litt brått på? Jeg følte nettopp det var 1. mai, men det er vel bare fordi disse maidagene har vært så innmari fine <3 I går brukte jeg min formiddag på å bake en liten 17. mai kake! En red velvet variant med en nydelig ostekrem og friske blåbær på toppen. Det ble litt vel mye krem i midten av kaken (kunne behersket meg litt mer der), men ellers var den bare supergod.

Kvelden i går brukte jeg hos Cathrinemor! Hun skulle nemlig farge vippene mine, og gi dem et lite "løft". Jeg har brukt mye vippeserum de siste månedene og har fått utrolig lange naturlig vipper, og når hun da kjørte ei litta vippebøy-behandling på meg.. Ja, byebye mascara! Det ser seriøst ut som jeg har vippeextentions, også er det bare mine! Jeg skal vise dere på snap senere.. Ikke noe sponsede greier, bare helt rått <3 


Du trenger - Kakebunn: 1. 100g romtemperert smør 2. 3dl sukker 3. 6dl kulturmelk 4. 1,5ts bakepulver 5. 1ss bakekakao 7. 1ts natron 8. 5dl hvetemel 9. Rød konditorfarge (Her må en prøve seg frem)

Du trenger - Myk hvit frosting: 1. 2 ts vaniljesukker 2. 800g melis 3. 400g romtemperert philadephia kremost 4. 200g romtemperert smør 5. Flagg og bær som topping


Slik gjør du:
1.
Pisk sammen det romtempererte smøret med sukkeret. Rør så inn kulturmelken og sikt inn det tørre. Rør til slutt inn konditorfargen. Bruk såpass at du får en knallrød kakerøre. Jeg brukte en svak rødfarge og måtte derfor bruke nesten 3 hele tuber. For at fargen ikke skal påvirke smaken, bruk heller mindre av en sterkere konditorfarge.
2. Bruk en kjøkkenmaskin under røringen for å sikre deg at røra blir helt klumpfri. Hell den så over i en rund, smurt form på ca 24cm i diameter og stek midt i ovnen på 175 grader i 50-60 minutt (Min var ferdig etter 55 minutt).


3. Avkjøl kaken i formen på kjøkkenbenken. Når kaken er avkjølt, skjær den i to på midten slik at du får to kakedeler.
4. Pisk det romtempererte smøret sammen med med osten og pisk så inn litt og litt melis og vaniljesukker til du har en luftig og klumpfri krem. Ha litt av ostekremen på en av kakedelene (litt mindre enn meg), legg den andre kakedelen over (med retteste side opp), smør et nytt lag på toppen igjen, og litt rundt kantene så hele kaken er dekket.
5. Hvis du nå ønsker å lage roser på toppen, og ikke bare pynte med flagg og bær, så må du tilsette mer melis i frostingen for å få den stiv nok til å kunne formes. Jeg tilsatte nesten en boks til med melis for å få til dette, men kaken har mer enn nok krem uten rosene, så jeg vil anbefale dere andre å bare pynte med friske bær og flagg.


Håper den faller i smak hos deg og dine gjester også!
Mine red velvet cupcakes er minst like gode. De finner du HER <--

- Gyllenbrun hud på én uke -

Reklame | Good For Me


Wææ! Takket være en måneds bruk med betakaroten Gold og en uke med sol i Stavanger by, har huden min nå fått det gyllenbrune grunnlaget som jeg ønsket meg før ferien min. He-rre-gud så effektivt det har vært å ta disse kapslene hver morgen. Jeg har alltid visst at betakaroten fungerer, men jeg har aldri sett det gi raske resultat når jeg først har eksponert huden min for solstråler. Jeg mener.. Aner dere hvor blek jeg rakk å bli denne vinteren? -Så var det ikke mer enn én uke i sola som skulle til for å farge lårene gyllenbrune igjen? YAAY sier jeg bare!


Nå er jeg klar som et egg til Kypros om ti små dager, og Betakaroten Gold boksen blir med i kofferten! Denne fargen skal nemlig bare bli enda dypere, og den skal vare til langt utpå høsten har jeg bestemt meg for. Da kan det være lurt å ta et par kapsler daglig også etter ferien, hver morgen gjennom de (forhåpentligvis) nydelige sommermånedene på sørlandet, og også noen uker etter den hyppige soleksponeringen min.. I går kveld bestilte jeg dessuten flybillettene til Atlanta, og der melder de intet mindre enn 31 grader i juli måned. Puh! Det blir to hete uker ved bassengkanten det!


Du får Betakaroten Gold for 169kr pakken HER <--


Til og med armer, ansikt og bryst har fått en gyllenbrun farge etter denne uken i sola. Gøy! Litt rød på halsen er jeg også blitt, så glem ikke solkremen dere! Betakaroten Gold beskytter huden din mot både soleksem og solbrenthet, men det betyr selvfølgelig ikke at du kan kaste hele solkremen <3 Ah, de neste syv dagene melder de fortsatt bare finvær og 20 deilige varmegrader i sør, så innen uken er omme skal bikiniskillet mitt være enda et hakk sterkere!


Betakaroten Gold er en vegetabilsk kapsel som er helt fri for gelatin og allergener for dere som ikke har fått med dere det. En boks inneholder 60 kapsler og Goodforme sin anbefalte dagsdose er 2 kapsler. En jevnere, raskere brunfarge tror jeg ikke jeg kunne ha fått av noen andre merker. Gleder meg til å se hvor denne brunfargen skal ende!


- Betakaroten Gold er en del av min morgenrutine -

Syv ting du ikke visste om meg

Reklame | Affiliateslenker for Bikbok


1. Daniel og jeg (og den fremtidige hunden) drømmer om en sommerferie der vi bare reiser rundt Norges land i en gammel, turkisblå Volkswagen buss.. Dere skjønner hvilken jeg mener? En sånn pimpet surfer van som det er plass til litt i, og som kan ta oss med til alle drømmedestinasjoner fra sør til nord. En vakker dag når tiden strekker til..

2. Det er ikke ofte jeg blir stoppet for å bli tatt bilde med av blogglesere i 2018, men når det skjer kan jeg banne på at jeg befinner meg 1. På et utested eller 2. På bussen. -Og hver gang jeg befinner meg på sistnevnte tenker jeg at alle de andre passasjerne som ikke aner hvem jeg er, sikkert tror jeg er en tidligere paradise hotel deltaker...


3. Jeg kler meg etter humøret og har en utrolig variert stil. En dag kan jeg tre inn i de mørkeste skinnbukser og en annen i mitt lyseste blondeskjørt. -Men måtte jeg ha valgt én stil å forholde meg til for resten av livet, så ville jeg gått for typ blyantskjørt, en snaisen skjorte og hæler. Eeelsker den feminine looken. Gjerne med en kjole eller et tettsittende skjørt som går helt ned til over knærene. -Men utringning og kløft har jeg ikke vært fan av i noe antrekk siden 8. klasse på ungdomsskolen. Jeg synes bare det ser vulgært ut?


4. Jeg kjente faktisk på et lite snev av kjærlighetssorg da jeg så Klæbo hadde fått seg dame på vg. Jeg måtte stalke henne på instagram og dele nyheten med alle jentene på facebook, og til svar fikk jeg bare: Marthe? Er du polyamorøs? Burde du sjekke ut bloggdomenet "Enkonefleremenn.blogg.no"? HAHA!

5. Jeg finnes ikke engstelig av meg, og den egenskapen(?) er jeg utrolig takknemlig for. Jeg har sett så mange som ikke har det på samme måte, og det må være så innmari slitsomt. Er det vits å bekymre seg for skrekkens scenario før hendelsen faktisk har hendt? Det er ikke sånn at du står sterkere i utfordringer eller sykdom dersom du har forberedt deg mentalt på dem noen år før de kom. Du kan ikke forhindre en ulykke i å skje av å tenke mest mulig på den. Som Ingvard Wilhelmsen sier så fint: Det meste her i livet kan vi ikke gjøre noe med. Det eneste vi kan styre er hvordan vi forholder oss til det som skjer. Søk opp "Årskonferansen 2018" på youtube forresten og se den videoen der en kveld du har 27 minutt til overs. Jeg synes dette tema er så interessant at jeg kunne tenke meg å skrive en hel bacheloroppgave om det.


6. Jeg har vært innom både ridning, håndball, turn, pianospilling, ballett og helt sikkert et par hobbyer til som liten, men er det én ting jeg har misunnet mine kjære venninner å være god på så er det tegning. Jeg skulle ønske jeg kunne male eller tegne noe fint jeg også! Det virker som en innmari avslappende hobby.

7. Mine 7 år som blogger har gjort meg hakket mer konfliktsky. Dersom noen sa meg i mot i kommentarfeltetene i 2011, så ba jeg dem mest sannsynlig ta seg en bolle og få seg et liv. Sånn uten å spøke. I dag svarer jeg nesten alltid noe sånt som "Ja, du har nok helt rett. Det var dumt av meg å formulere meg sånn". Halvparten av gangene tenker jeg nok ærlig talt "give me a break", men det er så mye enklere å bare jatte med på det viset. Så sitter det kanskje en i andre enden som finner litt mestringsfølelse eller glede i å ha satt meg på plass også? Neida, men er det noe jeg har skjønt så er det at verden er hårsår. Gud hjelpe meg som jeg har overanalysert bloggtekstene mine før publisering noen ganger for å passe på at ingens tær blir tråkket på, men likevel er det noen som tar seg nær av de mest uspåelige ting.. Morsomt hvordan vi mennesker kan være så ulikt skrudd sammen.


- Bukse 299kr HER, Body 149kr HER -

Mitt livs første kaffekopp


- My very first coffee machine - 


Se på den fine lille saken <3 Livets gave fra bestemor og bestefar! Gled rett inn på den allerede så fint pønta kjøkkenbenken min. Herregud, jeg har aldri pakket så fort ut av en koffert før. Ville lage meg min aller første kaffekopp helst før jeg hadde fått av skoene. Klokken var 21.30 om kvelden da toget mitt kom frem i Kristiansand by, men det hindret ikke meg i å helle nedpå med en kopp koffein. Jeg hater jo egentlig kaffe, så det var absolutt mest for å teste ut selve maskinen, men med noen suketter oppi ble kaffekoppen faktisk noe for min gane også! Tenk det. Jeg har herved drukket min første hele kaffekopp med hint av karamell i. Mmm! -Og mange flere skal det bli.


Nå venter jeg besøk av mannen! Jeg trodde ikke jeg skulle få se ham før på tirsdag, men han ringte i går kveld og ville gjerne komme på besøk en tur etter dagens eksamen, så da gleder jeg meg maks til det! Jeg har for anledningen smelt sammen en deilig mango, kyllingsalat til oss, og kjøpt inn jordbær med fløte til dessert. Kan nesten ikke tro at de norske jordbærene har kommet allerede! Nå blir det mye jordbærspising på meg i ukene fremover ihvertfall.


Jeg sov helt til 08.00 i dag tidlig, dro rett på trening i byen og så hjem på verandaen for å grille meg noen timer i sola. Trodde ikke det skulle være like varmt her som i Stavanger, men åjoda! På Hellemyr må det ihvertfall ha vært 23 grader denne ettermiddagen. Fikk jo farge som bare det på kun 2 små timer i solsteiken.


Ønsker dere alle en super helg! Dere MÅ komme dere ut i dette været.
Jeg har jobbhelg på helsesenteret, men skal passe på å nyte været etter vakt <3

Home, Sweet Home

Reklame | Affiliateslenke for Ellos & Room21


Og der ankom regnet Stavanger. -På tide å reise hjemover igjen! Hehe, neida i dag tror jeg det øser ned de fleste steder i Norges land, men nå har jeg altså vært her i seks deilige dager og må si meg storfornøyd for denne gang. Jeg tok enda en dag oppe hos farmor og farfar i går, hev farmors bikinitruse på og lå på plenen der oppe og solte meg i timesvis. Så fikk jeg servert nydelig breiflabb-middag, bær, og min egen kake til dessert. Jeg bestemte meg nemlig for å bake sjokoladekake på morgenkvisten i går og koste meg glugg med det og på bestas kjøkken <3


- Menu pidestall HER, Speil HER, Stueteppe HER, stuebord HER - 


For noen dager dette har vært.. Åh, nesten som juleferien all over! Jeg har sikkert lagt på meg de to kiloene jeg trente av igjen etter psykiatri-praksis i april, men What.The.Hell. Mailivet så langt har vært upåklagelig. Virkelig. Brun har jeg også blitt etter disse sommerdagene i Stavanger! Jeg har til og med blitt brun i ansiktet etter timesvis med soling uten sminke på bestemors veranda. Åå! Jeg har hatt det så digg den siste uken at dere ikke aner det engang <3 


- My favourite, little corner - 


Nå kan jeg takke meg selv for at jeg brukte min siste dag i sør til å shine opp hele leiligheten. Det beste som finnes etter et litta vacay er jo å komme hjem til nyvasket crib. Er dere ikke enige? Jeg er ikke hjemme før klokken 21.00 i kveld, men da håper jeg faktisk at regnet plasker ned så jeg kan krype rett opp i sofaen, pakke meg inn i favorittpleddet, fyre i peisen (ja jeg skal fyre hele året), og snurre film all by myself. Mannen stresser enda med eksamenslesningen stakkars, så han ser jeg ikke før til tirsdag tenker jeg <3


En siste date må vi da få til før han reiser avgårde til Atlanta for sommeren. Tror ikke det har gått helt opp for meg at vi ikke skal sees igjen før 1 juli. Jeg tar det liksom litt for med ro, men det er vel fordi jeg har favoritthøytiden min i vente. Jeg har så mange venninner å reise på ferier med, fiske med, reise på hytteturer med og skåle med, at akkurat mai/juni sikkert bare suser avgårde. Farfar ga meg nøkkelen til hytten på Bortelid forrige måned, så allerede en uke etter Kypros reiser girlsa og jeg opp dit for å hygge oss litt med fisking, grilling og (forhåpenligvis) sommervær.


- Sommeren 2018, i can't wait -

A Monday Well Spent


- Et lite bildedryss fra gårsdagen -


God morgen fra meg i Stavanger! Åjada, jeg er her fremdeles. Når jeg omsider er ferdig med praksis og har muligheten til å bli her litt lengre enn en helg,så gjør jeg det gitt! Planen var vel egentlig å reise hjem i morgen, men ettersom det er så utrolig fint her på vestlandet nå, tror jeg faktisk jeg blir enda en dag. Timene flyr jo når jeg er sammen med den fine familien, så selv om det snart er gått en hel uke, føles det ikke stort lengre enn en helg..


Jeg koste meg glugg med farmor og farfar i går. Spiste fårikål ute i steinhagen med is og varme bær til dessert, og skravlet som bare det. Jeg var der oppe i elleve timer og det føltes som... tre. Sånn er det søren meg alltid.


Nå har jeg akkurat inntatt et deilig frokostmåltid i stuen til bestemor, og skal snart legge meg ut på verandaen for å slikke sol i 4-5 timer. Oh yes! Det var nesten uutholdelig varmt der ute for et par dager siden og i dag er det 5 grader varmere(!) igjen, men er det en setning jeg har lovet meg selv å ikke si etter 2018's vintermåneder så er det: "Huff, det er for varmt". ALDRI skal jeg klage på varmen mer. Haha, måtte sommeren i år by på rekordheite uker!


 - My absoute Favourite View -

- Vestlandet leverer -

Reklame | Affiliateslenke for Bikbok


Hei du deilige mandag! Jeg la meg klokken 22.00 jeg i går, til og med før bestemor og bestefar, og sov i hele 10 timer, så nå føler jeg meg hakket piggere igjen. Godt er det, for planen i dag er å skifte hus til farmor og farfars place. Feire sistnevntes bursdag litt på etterskudd, løpe rundt i kjole i hagen og nyte utsikten over halve Stavanger by. Ah, mandagen sin <3 Fy søren som været har levert her på vestlandet denne gang! Det må være flere år siden jeg var på besøk uten så mye som én regnværsdag. 18 grader melder de i dag, og 23 på tirsdag! Jaaa! Det er helt vilt hvor glad man kan bli av å få litt sol. Spesielt i en by der vi vanligvis har regn, overskyet, og enda litt mer regn.


- I put my new skirt on -


Før jeg hopper avgårde skal jeg ta en snartur til Stavanger sentrum for en visit hos Nespresso. Jeg rakk det aldri på lørdag, så da får jeg ta turen i dag istedet og smake på litt kaffevarianter. Såå får min kjære farfar komme og hente meg for en ny, herlig familiedag. Det gledes! Måtte dere få en myk start på den nye uken dere også.


- Skjørt fra Bikbok, Topp 179kr HER, Sko fra missguided -

Ukens serietips: The Rain


God søndagskveld dere! I dag er det en stykk sløv dame som oppdaterer dere. Det ble en hard bursdagsfest i går, og jeg var først i seng rundt 03.00, så i dag har jeg ærlig talt bare ligget sminkefri på bestemors veranda (i 28 grader!!), drukket smoothie, og ja.. Prøvd å bli litt menneskelig igjen! Det planlegger jeg å gjøre resten av søndagskvelden også. Gjerne med en ny episode av The Rain. -En superspennende, dansk serie som akkurat er blitt sluppet.


- The Rain - 
Den unge, danske jenta Simone skal akkurat til å gå inn i klasserommet med medelevene sine for å gå opp til årets store eksamen. -Men så langt kommer hun aldri, for i det hun skal gå inn, kommer faren hennes brasende inn i skolekorridoren og drar henne med ut i bilen hvor også mor og lillebror sitter. De råkjører ut i skogen til en bunkers hvor far sier at de må oppholde seg for å beskytte seg mot de kommende regndråpene. Regnet skal nemlig inneholde et dødelig virus som i løpet av sekunder vil gi dem en allergisk reaksjon, kraftig pustebesvær og en rask død.


Storesøster får streng beskjed om å passe på lillebror mens far reiser ut i beskyttelsesdrakt for å prøve å løse den store virusgåten. 6 år senere er problemene enda ikke løst, og hele København er lagt i ruiner. Bare noen få overlevende er igjen, og de må samarbeide om å finne mat, foreldre og ikke minst svar på hva viruset faktisk er, hvordan og hvorfor det oppsto. Selv er jeg bare i starten av serien, men fy søren så spennende den har vært så langt! Jeg er faktisk ikke SÅ imponert over absolutt alle skuespillerne her, men jeg synes ikke de mindre gode rollene ødelegger veldig for den spennende storyen.


- Traileren kan dere se HER -


Kjekt å ha en ny, spennende serie å følge med på fremover.
Nå går det jo snart ikke så fryktelig mye på tv lengre heller!

Tips til 17. mai kjolen

Reklame | Affiliateslenke for Bikbok


Hei og hopp fra Tasta! Nå har jeg kost meg et lite døgn i Stavanger by alt jeg. Skravlet med fine besteforeldre, lært bestemor opp i smoothiebowls og blitt skjemt bort med ny Nespresso kaffemaskin. IIIH! Sistnevnte er jeg altså så begeistret for at smilet mitt nesten går rundt. Kanskje litt rart å bli så glad for en kaffemaskin når du ikke engang liker kaffe, men den var bare så sinnsykt fin! Dessuten er det hele 24 ulike smaker å velge i på disse Nespresso kapslene, så kanskje til og meg jeg kan like noen av dem? De med smak av karamell, vanilje eller sjokolade foreksempel? Time will show. Gleeder meg ihvertfall vilt til å dra hjem, plassere den fine saken på kjøkkenbenken min og faktisk kunne tilby gjestene mine kaffekopper i fremtiden. #samlervoksenpoeng 


Kjole til 399kr HER <---


Jeg har fått lov til å dra innom Nespressobutikken her i Stavanger og få 100 kapsler gratis til den nye maskinen min, så nå skal jeg tusle til sentrum, smake på de ulike variantene de har og hente med meg 100 stykk. SÅ bærer det hjem til bestemors middag før jeg skal gjøre meg klar for kveldens festligheter. Iselin fylte år 2. mai og skal feire den store dagen i kveld, så da bli vi en liten jentegjeng på 8 hos henne før vi tar dansefoten med oss på byen i Stavanger i natt!


Tenkte bare jeg skulle tipse dere om denne rålekre kjolen jeg fant på Bikbok her i forrige uke. Den er jo perfekt for dere som ikke har bunad til årets 17. mai! 399kr betalte jeg for den, og fy søren så fint den satte på. Spesielt med et tynt, lite belte i midjen. I kveld blir det nok en kortere kjolevariant på meg, men til mandag skal farfars bursdag feires, og da skal denne lekre saken på igjen for anledningen! De har den forresten i en variant uten mønster også HER <--


Håper dere har fått en fin start på lørdagen.
Nyyt kvelden! Det skal jeg <3

Powerwalk på Odderøya


Tenk at jeg ikke har oppdaget turområdene på Odderøya før i forrige uke.. Herlighet, jeg skammer meg litt, men jeg har vært så bortskjemt med hav, og fine utsiktsplasser der jeg har bodd tidligere at jeg kanskje ikke har behøvd å utforske det mest populære vi har i Kristiansand. I forrige uke erstattet jeg en av treningsøktene mine med årets første powerwalk, og for et nydelig sted. Selv om jeg var skrubbsulten allerede da Annika og jeg startet gåturen, kjente jeg at jeg bare ble fylt med mer og mer energi der jeg trasket og nøt den ene utsikten etter den andre. Hadde nesten glemt hvor stor glede jeg har av powerwalks i solen om våren.. Spesielt når jeg får dele dem med en bestevenninne.


- Vårens første powerwalk - 


Ja til mye mer av dette i ukene fremover! Blir det så bra vær som de melder neste uke, så skal jeg prøve å ta meg en powerwalk før frokost hver morgen. Powerwalk -> Smoothiebowl -> Noe kos på tven = Forhåpentligvis oppskriften på mine morgenstunder resten av mai måned..


I dag har vi hatt førstehjelpskurs på skolen i tre små timer og i den anledning har jeg løpt rundt i treningstøy i skogen, stoppet blødninger, øvd på gjennopplivning, og lagt medstudenter i stabilt sideleie. Haha, veldig moro med noe praktisk undervisning igjen etter gårsdagens 6 timer med teori. For en liten smakebit av dette må dere gjerne følge meg på snapchat og instagram --> Martheborge heter jeg der og. Nå skal jeg på ukens siste PT time, trene litt med Annika etterpå, og så må jeg bare komme meg hjem i en fei, dusje og gjøre meg klar for kveldens avreise. Jeg skal nemlig være i Stavanger klokken 22.00 i kveld for å kosemose den fine familien i minst 4 dager!

10 ting jeg vil gjøre i mai


♥ Reise til Kypros med barndomsvenninnen Iselin, og nyte en uke med sand mellom tærene. Det er halvannet år siden sist jeg var på ferie, og så lenge har jeg ikke latt det gå mellom vacays'ene mine noen sinne tror jeg. Det skal smake SÅ godt med strand, hav og 30 varmegrader nå. Fy søren, som jeg skal feire mitt andre beståtte år som sykepleierstudent. Tenk, nå nærmer jeg meg 2/3 sykepleier alt. Hihi, studietiden flyyr..

♥ Inspirere dere med litt 17 mai oppskrifter her inne! Jeg har lyst til å bake noe godt like før 17. mai i år. Om det blir kake, cupcakes eller noe annet digg får tiden vise, men inspirasjonsjakten er ihvertfall allerede i gang. Dere må hyle ut om dere har noen ønsker her! Jeg er åpen for det aller meste!

♥ Takke ja til absolutt alle ekstravakter på jobb. Planen var egentlig å jobbe 80% på helsesenter hele sommeren (som i fjor), men ettersom det ble noen uker med reising på meg i år, så fikk jeg bare 10 dager med vakter denne sommerferien. Greit nok det! Klager aldri på mer ferie, men jeg kunne virkelig trenge den erfaringen jeg får av å jobbe her før sykehuspraksis starter til høsten. Jaja, godt det alltid er ekstravakter å hente i dette yrket <3


♥ Hele tiden ha friske blomster i lyngby vasen min. Ja, hei vi er i mai! Det er vår og lyse tider! Klart leiligheten må få blomstre. Hver fredag skal jeg gå til anskaffelse av en ny, lys, og gjerne litt 17. mai inspirert bukett som skal få pryde leiligheten i en uke.

♥ Få A på hjemmeeksamen. Ja, jeg må nesten det! Jeg sjekket ca-snitt for å komme inn på jordmord-utdanning i Oslo og Bergen i går, og det ligger jammen meg på mellom A og B, så hvis jeg vil ha muligheten til å kunne søke meg inn her om noen år, er jeg nødt til å avslutte studietiden min med en A eller to..

♥ Dra i dyreparken med bestis en dag det er ordentlig vårvarme. -Være barn igjen for en dag, ta karuseller, knipse bilder og bare smile fra øre til øre. I sommer har jeg også lyst til å dra med meg mannen på Kaptein Sabeltann show. Det skal visst nesten være like gøy for voksne som for barn?


♥ Opprettholde trening og godtestopp. Førstnevnte livet ut (høhø), og sistnevnte ut måneden. Jeg savner veldig tortillachips til filmkveldene mine (og lakriskuler med sjokolade og karamell), men så langt går det faktisk overraskende greit. Det er så mye godt der ute av frukt og grønt også. Dessuten er vannmelon-sesongen like rundt hjørnet nå. Mmm! Vannmelon spist med skje er ca det beste med hele sommeren spør du meg.

♥ Kjøre årets første piknik i en park og grille med mine kjære medstudenter! Neste uke melder de stor sol og 16 varmegrader i Kristiansand, så da har jeg bestemt meg for å grille og nyte meg med fire av landets kommende sykepleiere. Det gledes! Må jo feire at vi alle har bestått to nye praksisperioder.

♥ Få hagemøblene mine opp og på plass! Stakkars svigers har hatt den grå sofagruppa mi på kjellergulvet sitt i snart et halvt år nå.. Snøen smeltet for flere uker siden, så nå er det vel på høy tid å få flyttet på plass møblene og vise dere det trivelige uteområdet mitt! Verandaen er jo nesten det beste med hele leiligheten min!

♥ Feire 17. mai med de eldre. Ihvertfall på dagtid. Jeg skal jobbe på helsesenteret 17. mai, og forutenom det har jeg faktisk ingen planer. Mannen reiser 16. mai og jentene skal selvfølgelig med mannfolka sine, så i år blir jeg nok bare en liten attpåklatt <3 

Lately i've been craving..


Bare innom for å dele litt fristebilder av den deilige frokosten min. Eller det var vel i utgangspunktet kveldsmat.. Planen var jo å dra til Cathrine på jentekveld i går, men da jeg sjekket bussruten for 1. mai og fant ut at jeg ble nødt til å stå og vente på buss nr to i 48 minutt hver vei.. Ja, da avlyste jeg faktisk hele kvelden og bestemte meg for å sitte alene og se på skrekkilm istedet. Jentekvelden kan vi alltids ta igjen på en ikke-helligdag <3 


Til filmkosen bakte jeg meg noen luftige rundstykker, og disse er altså så sjukt gode at dere MÅ bake dem en gang i nærmeste fremtid. Jeg har delt oppskriften med dere tidligere i år, men link til innlegget finner dere rett under her. Fy så digg. Jeg spiste meg så mett i dag tidlig at maten nesten ville opp igjen da jeg skulle trene bare en time etterpå. En av Sats sine PT'er holder på å lage tre ulike treningsprogram til meg om dagen, så det er derfor jeg har så mange PT timer på en gang her nå. Trenger bare noen idéer til nye øvelser jeg kan kose meg med gjennom sommermånedene. 


Oppskrift på luftige, lyse rundstykker HER <--


Ellers er planen for lille-lørdagen veldig enkel: Dra på besøk til mannen, lage middag og snurre enda en skrekkfilm. Jepp! Sistnevnte er ca det verste han vet, men når han en sjelden gang sier ja til denne sjangeren, hopper jeg jo i taket av glede <3 Han trengte en pause fra lesingen i kveld, så da blir det fajitas, film og dyner i sofaen. *GLIS*


Jeg sover over hos han i natt, og så drar jeg direkte på skula i morgen tidlig. Nå venter nemlig disse to obligatoriske dagene med førstehjelpskurs som gjorde at jeg ikke ligger på en strand i Thailand nå. Haha, ja jeg er enda bitter... La oss håpe morgendagens fem teoritimer blir de mest spennende i mitt liv.


Kos dere i kveld, jenter og gutter!
Vi snappes så lenge <3

First Of May

Reklame | Affiliateslenke for Bikbok


Velkommen mai! Åh, nå føles det litt mer på ekte at sommeren faktisk er like rundt hjørnet. Disse anterkksbildene knipset Hannemor og jeg søndag formiddag før jobb, da sola sto høyt og varmet som bare det. I dag ville vi nok bildene neppe fått samme, varme gløden... Regnet øser ned her i dag, og da jeg hutret og frøs på vei til PT timen min klokken 09.00 i dag tidlig, følte jeg egentlig vi var tilbake i mars. Jaja, det kommer sikkert bedre maidager..


Jeg hadde besøk av Kristinemor til nærmere 01.00 i natt, og så stupte jeg fornøyd i seng og sov så tungt at det bare var såvidt jeg kom meg opp til dagens morgenøkt. Godtestoppen min går det forresten også som det suser med, og i dag har jeg altså vært snopefri i 2 uker og 1 dag. Ha-Ha. Jeg måtte selvfølgelig smake på sjokoladekaken siste dag i praksis, men med snopestopp mener jeg at jeg holder meg unna all type snacks en vanligvis spiser i en kinosal :-)  


Nok om det! Nå skal jeg se og hive meg i dusjen og stelle meg litt for kveldens sosiale time. Jeg skal på besøk til Cathrine og mannen i kveld, skravle litt med henne og kanskje snurre en film eller to. Elsker, elsker, elsker å si at jeg de neste to hele månedene står fritt til å gjøre hva pokker jeg vil fra morgen til kveld. Jeg kan trene på morgenkvisten, lage meg smoothiebowls til lunsj, blogge akkurat når jeg måtte føle for det, og finne på hyggelige ting med mine kjære og nære hver eneste dag om jeg vil. Bortsett fra noen ekstravakter på helsesenteret, så finnes det ikke forpliktelser.


- Velkommen skal du være, mai -


- Skjorte HER, Belte og bukse fra Gina, Pumps fra Aldo -


Håhå, for et liiiv dere! Jeg skulle gjerne ha tilbrakt masse tid sammen med Daniel nå som han reiser fra meg om bare to uker, men han stakkars er midt i den harde eksamensinnspurten på ingeniørstudiet sitt, og da er det bare å gi han fred og ro til å nerde. Tenker bare jeg stikker hodet innom heimen hans innimellom og lager litt middag til han (oss) de neste 10-12 dagene.. Litt mat må man jo ha samme hvor hektisk hverdagen er <3  


- Håper dere har en nydelig 1. mai -