hits

mai 2017

Antrekk - 310517At jeg enda har blogglesere igjen er for meg nesten uforståelig, men jeg er evig takknemlig for at dere er så tålmodige med meg! Halvannen lesedag igjen, så kan jeg ta tilbake livet mitt. Mihi! Gleder meg som et barn til sommerferie nå.. Fredag kveld skal ihvertfall jeg slå noen rekorder i feiring! Hele 120 stykk fra klassen har meldt seg på avslutningsfest med mat og drikke før turen går videre på byen, og det tror jeg faktisk blir helt VILT hyggelig <3

Farmor og farfar kjørte rumpen min hjem fra Bortelid i går ettermiddag, og det første som møtte meg da jeg kom hjem var en pakke i posten fra en leser og sykepleierstudent. Hurra! Sånt lever jeg i ukesvis på skal jeg si dere.. Hva pakken inneholdt kan dere se på snapstoryen min "MARTHEBORGE", og til du herlige student som har tatt deg tiden til å sende meg en sånn gladpakke i posten midt i din egen eksamensinnspurt: Tusen hjertelig takk <3  Jeg hadde håpet på ordentlig knallvær i dag, så jeg kunne tilbringe mine siste lesetimer ute i hagen, men i stedet har vi fått rene stormen her. Jeg hører hagemøblene flyr alle veier der ute. Snart kommer de vel flyvende inn gjennom ruta mi og.. Jaja, så får jeg ta en puggedag innendørs da. Jeg er så lei av denne lesingen nå at jeg egentlig bare skulle ønske eksamen var i dag, så jeg kunne fått dritten overstått, men fader heller. Motivasjonen MÅ vare et par dager til. Fredagen er her hvert øyeblikk. Hang in there Borge, og hang in there blogglesere <3

Her kommer dagens antrekk! Synes disse buksene er så sinnsykt behagelige å studere i.. Føler liksom jeg trasker rundt i et slags... telt. Skulle helt klart ha kjøpt dem i alle fargene som var.

- Bukse fra Gina Tricot, Belte fra Bikbok, T-skjorte fra Vero Moda -

Uken som gikk...Akkurat nå... Skal jeg legge fra meg skolebøker og slappe av med litt tv før jeg tar kvelden. Jeg har snart bare noen timer igjen med hytteidyll her på Bortelid, og i de skal jeg nyte ute i nydelig vær i morgen, med mer pugging riktignok og enda mer god mat. Som jeg nyter meg! De eneste forstyrrelsene som finnes her på fjellet er hoppende harer i blåbærbuskene. Hihi, gotta love it❤- Akkurat sånn har jeg ligget hele dagen lang de siste døgnene - Ukens latter... Fikk jeg da jeg solte meg  på plenen hjemme i hagen her en dag. Jeg skulle bare en snartur inn i leiligheten for å hente litt vannmelon, og ante fred og ingen fare da jeg kom ut igjen med melonen i hånden og ble møtt av en gul slange på håndkleet mitt. Altså? dere kan tro jeg BRØLTE til. Det var så høyt og oppriktig at de stakkars naboguttene på 8 år, ikke engang turte å le av fantestreken sin! «D...d... det er ikke en ekte slange» var alt de klarte å få ut, og ikke før jeg brøt ut i fullstendig latterkrampe turte de å senke skuldrene, se på hverandre og flire litt forsiktig. Haha, ikke bare bare å kødde med meg. Visste ikke jeg var redd for slanger engang..Ukens høydepunkt... Hvor skal jeg begynne? Været!! Bare Wow! Vi har hatt sommer i sør hele uken, jeg har solt meg hver eneste dag etter hjemmeeksamen, ligget på berg og solt meg en halv meter fra havet, spist skalldyr på fiskebrygga, vært på syforening i finværet, og kost meg glugg på hytta i helgen. Nei, jeg kunne ikke vært mer takknemlig for et vær som dette nå i siste eksamensinnspurt.Ukens nedtur... Det må bli hjemmeeksamen det da. Intens skriving i to døgn og hurtigkost bestående av nudler, frossen fiskegrateng, og pommes frites er ikke noe favoritt, men gud for en følelse å få sylamitten ferdig og levert. Nå venter bare dommen! Ah, tre dager igjen med pugging og én skoleeksamen igjen nå, så er det klart for ferie! Kjenner jeg gleder meg til å begynne å jobbe igjen også jeg. Håper bare det blir dårlig vær hver gang jeg skal ha dagvakter i sommer. Ukens sang... 1. Bad liar - Selena Gomez 2. Romantic ? stanaj 3. Stfu ? mansionz 4. Ariana Grande ? Can?t quit you

Ukens film... A dogs purpose. En koselig familiefilm om et hundeliv filmet og fortalt fra «hundens perspektiv». Hehe, jeg måtte bare leie den på Viaplay for 49kr etter å ha sett den søte traileren. Jeg sovnet inni halve filmen, men den var veldig koselig altså.Ukens cravings... Chillitunfisk på boks med med bønnemix og majones til frokost! Haha, høres motbydelig ut, men så sunt og godt at! Ellers craver jeg peanøttis fra merket Insperia. Beste..  Oooog berlinerboller med syltetøy. Mmm!Håper dere har hatt en bra start på den nye uken!

B.O.R.T.E.L.I.D
God kveld kjære, gode dere! Jeg har hatt nok en nydelig dag her på Bortelid og lever bare det gode hytteliv. Jeg er så glad for at jeg valgte å ta turen hit disse dagene her, for dette var akkurat hva jeg og lesemotivasjonen min trengte nå. Jeg har studert hele søndagsmorgenen, og rundt lunsjtider dro jeg med meg farmor og farfar på puggetur i pøsregnet. Oh yes! Sikkert kjempekjedelig for farfar som måtte stille meg ørten pensumrelaterte spørsmål, men veldig veldig lærerikt for meg å måtte svare på galskapen mens vi trasket ute i frisk luft! Hehe, vi ble kanskje klissvåte, men deilig var det uansett. Spesielt å komme inn igjen til en myk sofa proppfull av varme saueskinn. 

Ellers har jeg mellom slagene fått servert en nydelig rødspette til middag, og etter en god porsjon sjokoladepudding-dessert tittet jammen solen frem også! Gjett om jeg var rask med å hive meg ut på solsengen da! Høhø, det var bare femten grader, men etter å ha blitt pakket inn i saueskinn og ulltepper av en stykk snill farfar ble jeg faktisk liggende på sengen der ute og lese i flere timer. Ah, jeg forstår godt hvorfor besteforeldrene mine trives så innmari godt her.

- Et bildedryss fra gårsdagen -
Her kommer et lite bildedryss fra mine første timer her. Jeg sier bare sprudlevin, pinnekjøtt, jordbær med fløte, 23 gode varmegrader og sol helt til halv ti om kvelden... FOR en dag. Fjell-livet er helt upåklagelig altså.

Min halvgale farfar hilser, og ønsker dere alle en finfin søndagskveld! 

Årets første badeturKristine: Skal vi gå på café i dag? 
Meg: Jeg kan virkelig ikke... jeg MÅ lese!
Kristine: Skal vi ta årets første bad? Bloggmaterialeeee!
Meg: Ehm... én time på beachen har vi vel alltids tid til...Og sånn gikk årets første bad for seg.. Ihvertfall for bestis! Hehe, jeg klarte det bare ikke. Jeg kom til knærene, mistet følelsen i anklene og spratt opp på land igjen, mens bestis lå og sprelte flere minutter under vann. Fatter ikke hvordan det går an! Det kan ikke ha vært mer enn 13 grader i sjøen på fredag! Kanskje ikke det engang? Jaja, jeg skal ikke klage når badenymfa sørger for blogg og snapmateriale!- Herligste kvinnemenneske jeg vet om - 
Ikke var det spesielt varmt i luften heller da disse bildene ble tatt. Det hadde vært 23 varmegrader hele formiddagen, men akkurat i det Kristine og jeg nådde frem til havet kom en gigantisk sky og dekket til sola en hel time. Med litt sur hav-vind i tillegg kunne jeg vel ikke tenke meg å legge meg på svøm i bølgene! Haha, men stakkars bestis hadde lovet hele snapchat-lista si at hun skulle ta årets første bad, og ble helt nødt til å dokumentere at det var blitt gjort. -Bare så synd at strømmen hennes røyk akkurat i det jeg trykket inn "film" knappen på snapchat og hun lå med pustevansker i havoverflaten. Trodde jeg skulle dæve av latter. Heldigvis fikk jeg knipset noen bevis med mitt kamera i stedet.

- Årets første badetur -
 Min tur får bli en gang i juni da... Nå har jeg kommet vel frem på hytten, og koser meg GLUGG i farmor og farfars selskap! Jeg fikk knipset litt bilder her i det nydelige været i går ettermiddag, så de skal jeg også se og få redigert ferdig og delt med dere. Ønsker dere en nydelig søndag, så sees vi igjen her litt senere! Farmors egg og bacon-frokost venter!


Nyt finværet dere som har det! Her har vi foreløpig bare skyer i dag <3

Morning PowerwalkDu deilige lørdag! Nå har jeg akkurat kommet inn døren fra en liten morgen-powerwalk i 17 varmegrader. Håhå! Ja til en rekke flere slike i sommer. Kofferten er pakket, bøkene lagt frem og alt gjort klart til hyttetur, så nå skal jeg bare se og få i meg noe tunfisk til frokost, ta meg en dusj og hoppe i et behagelig reiseantrekk! - My favourite way to exercise -
Farmor og farfar kommer og henter meg rundt tolv, og da blir jeg på Bortelid i noen dager for å studere, spise god mat, skravle med den fine familien, og gå meg noen friske turer! Krysser fingrene for at det er ordentlig knallvær der oppe også, for da skal jeg ligge utendørs halve dagen og bare sole meg til den nydelige utsikten. Ah, dette skal bli terapi for sjela!

Her kommer noen bilder fra en annen powerwalk jeg hadde med bestis her om dagen! Jeg tror snart jeg har tatt med meg hver eneste venninne jeg har på sightseeing i mitt eget nabolag. Haha, jeg synes det er så flott her at jeg føler på et sterkt behov for å vise det frem til alle og enhver! Disse utsiktstoppene på en solskinnsdag er altså helt... ja breathtaking! Tror aldri jeg vil få nok av slike syn her i livet. Det er lite som gir meg så mye som å gå opp på en fjelltopp og bli møtt av en ordentlig fin utsikt.
Håper dere får en knall-lørdag! 
Vi skrives mer fra Bortelid vi <3

En første gang for alt..Gud bedre.. Jeg.Er.Så.Brent! Ååå, selv med et halvt malingsspann foundation lyser den tomatrøde fargen i kinnene mine igjennom. Huff at jeg aldri kan lære! Fire timer lå jeg ute i 23 hete varmegrader i går, og jammen ga det resultater. Jeg føler meg sommerbrun på ryggen allerede, og juni har ikke engang startet. Hurra!Dette maiværet leverer så innmari! Halv seks sto bestis på døren min, og da var det klart for litt skalldyr og is på fiskebrygga. Jeg kan faktisk ikke tenke meg noe hyggeligere måte å tilbringe en sommerdag som dette på. Som vi lo, skravlet og koste oss med hver vår tallerken blåskjell, reker, og pommes frites. Mmm! Til og med en tallerken østers prøvde vi oss på. Ja, prøvde. Vi ville nesten kaste opp over bordet begge to, og konkluderte med at overhode ingen virkelig kan mene at det havgugget der smaker godt. Jeg elsker mer eller mindre alt som kommer fra havet, og spiser både blåskjell, kamskjell, og hjerteskjell, men denne grå geléklumpen her.... Fysj. Selv dynket i sitron, soya og dill, ville det ikke ned.- Første møte med østers -

Nå skal jeg smøre mitt brente ansikt med faktor 50 og komme meg ut i hagen igjen for en siste soleomgang før Bortelid. Jeg har lyst til å dra på stranda, sole meg med venninner, ta årets første bad og bare nyte uten bekymringer i dag, men det er seks puggedager igjen til eksamen, og tanken på det gir meg en ekkel klump i magen. Jeg har enda MYE å lære meg før jeg kan føle meg klar til slutteksamen, men med riktig konsentrasjon er det utrolig hvor mye som kan sette seg på seks intensive døgn. Dette skal gå fint! Både for meg og dere andre som bare har dager igjen å lese på! Bruk tiden godt og tenk på sommerferien som venter like rundt hjørnet <3


- Snapshots from yesterdays happy hour -


- Årets første sommerdag -

- The Very First Day Of Summer -God morgen og hei torsdag! Her kommer et bildedryss fra gårsdagens timer ute i 20 varmegrader. I dag melder de 23(!) her, så nå skal jeg legge meg ut på den grønne plenen min med en stykk vannmelon og en stykk pensumbok. Ah! Denne måten å studere på er bare upåklagelig. Fy så digg!
Annika og jeg lå som nevnt flere timer på dette berget i går, før vi pakket sakene og tok turen videre til Siri for litt deilig mat. Hun serverte oss vegetarlasagne med salat, og en helt NYDELIG ostekake i porsjonsglass til dessert, og denne var altså så god at jeg måtte snike til meg oppskrift så jeg kunne dele den videre med dere lesere. Bare å glede seg til eksamenskjør er over, for da er bloggeguri tilbake med deilige, friske oppskrifter til sommeren!


Vi ble hos Siri helt til nærmere elleve om kvelden, og så tuslet vi hjem hver for oss og hoppet under dyna. I dag har jeg tilbrakt morgentimene på lesing, og det med noe som må være årets sunneste frokost. Det var Selini som tipset meg om det i går, og til tross for at det både høres og ser motbydelig ut så smakte det faktisk superdigg! Chilli-tunfisk på boks blandet med bønnemix! -Og en liten dæsj majones dersom blandingen blir for sterkt. Ny fast frokokst her i hus!
Nå skal jeg se og få limt fast enda litt mer sykepleie-kunnskap på hjernen min, huske å smøre meg med litt solkrem mellom slagene og spise opp en hel vannmelon helt på egenhånd. -Så kan jeg snart begynne å glede meg til helgen! Lørdag morgen kommer farmor og farfar og henter meg fra Bortelid! Jeg tenkte jeg skulle ta meg et par lesedager på fjellet denne måneden, og nå som de melder knallvær, må jeg bare slå til. Ah, det skal bli helskjønt med noen nye, fine puggeomgivelser.


Hjemmeeksamen - Check!!Only one more to go! FY så tung en blir i hodet av en eksamensform som dette. Så ør i toppen som jeg føler meg nå, har jeg ikke vært siden eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi i desember. Jeg skal ærlig innrømme at jeg så ganske lett på ei litta to dagers eksamen med full tilgang på hjelpemidler, men etter å ha levert inn mine 3034 ord, kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ville ha foretrukket en 4 timers variant uten pensumbøker istedet. Jeg tror jeg brukte fire timer på kildeoppsettet mitt i dag... Altså, grøss og gru! Jaja, nå er årets desidert kjedeligste fag overstått, og forhåpentligvis behøver jeg aldri mer å dykke inn i tørr juss, etikk, politikk, sosiologi og sosialantropologi. Høhø.. Ihvertfall ikke før til neste semester.


Nå gjenstår altså bare én siste eksamen, og den må jeg lese som en HELT til de neste åtte dagene. Heldigvis er det meldt 20 grader og strålende sol så langt værmeldingen kan vise, og da er det jo virkelig bare å ta med pensumbøkene ut! Det gjorde jeg i dag tidlig, og hjelp så fint. Annika og jeg dro til et berg like ved nabolaget mitt her på Justneshalvøya og der ble vi liggende i tre timer og spise jordbær, vannmelon, sole oss og lese til hvert vårt. Slike eksamensinnspurter klager man ikke på!Nå har jeg tatt turen til Siri for en liten pause fra alt som er skolerelatert. Hun skal servere oss litt deilig vegetar i kveld, og det skal bli godt det! Jeg håper dere kan være litt tålmodige med meg disse resterende åtte dagene. Det er bare én uke igjen av dette forbaska kjøret mitt nå, og SÅ skal jeg ta meg en to måneders ferie med blogging, soling og kos! -Og jobb på helsesenter da, men det går også under kos. Ihverftfall i forhold til pensumpugging.Har dere det bra?! Tre døgn uten bloggskriverier føles jo som en evighet <3
Vi er vel kanskje flere som er oppslukt av eksamensinnspurt om dagen.. 

- Voice from the Stone -God kveld, god kveld fra en stykk smålei student. Neida. Joda. Det er snart over Borge. Hang in there! Hehe, jeg har ikke gjort annet enn å lese i hele dag, men det går nå heldigvis fremover da! Tenkte jeg kunne dele mitt siste filmtips med dere jeg denne lørdagen! Det er jo tross alt helg, og kanskje er det flere som trenger et avbrekk fra eksamenslesingen? Her kommer ihvertfall en real spenningsfilm som jeg ble sittende og titte på sent i går kveld! Hope you like it.


- Voice from the Stone -
Voice from the stone handler om den unge sykepleieren Verena som blir hentet til et digert steinslott i Toscana for å hjelpe en stum gutt med navn Jacob. Jacob har ikke snakket siden morens død for over syv måneder siden, og viser heller ingen tegn til følelser. Faren har nesten gitt ham opp, men så kommer engasjerte Verena inn i bildet, og hun har en usedvanlige måte å nå frem til traumatiserte barn på. Målet hennes blir å sakte men sikkert lokke guttungen tilbake til verden, men Jacob er en hard nøtt å knekke. Særlig når han lytter til den avdøde morens stemme fra en sprekk i steinslottet de oppholder seg i.Voice from the Stone er en drama/thriller med innslag av både humor, romantikk og... ja rett og slett bare superekle hendelser! Jeg som er storfan av thriller-sjangeren fant den veldig spennende, og det er jeg sikker på at du og gjør dersom du liker denne typen spenningsfilmer. Filmen er enda ganske ny, og ligger ikke ute på Netflix. men kan leies på Viaplay for 49kr. Traileren kan dere se HER.Nå skal jeg klappe igjen bøkene, få på treningstightsen og ta en etterlengtet løpetur ute i skogen <3 Det er kanskje ikke sol og finvær i dag, men gradstokken viser ganske mange grader likevel, så denne lufteturen skal gjøre godt! Solen kommer tilbake i morgen den, og da skal jeg ligge ute i hagen hele dagen og bare lese meg gul og blå. To eksamner og tolv dager igjen til første skoleår er bestått! *MOTIVASJON*

- Koteletter med brødsalat -God lørdagsmorgen alle sammen! Her kommer nok et lite middagstips fra min kant! Denne superenkle hverdagsretten lagde jeg meg i går kveld, og ikke bare var det unnagjort på 20 minutt, men denne simple, lille brødsalaten var så innmari god på smak! Absolutt verdt å teste en dag du har det litt hektisk den kommende uken!- Nakkekoteletter med brødsalat og pestorømme -Fredagen min gikk til trening, husvask, studier og litt tvkos, og det samme har jeg planer om at lørdagen skal bestå av. Jeg begynner definitivt å kjenne på eksamenspresset nå. Mandag har jeg hjemmeeksamen i to hele døgn og da er planen å ikke forlate huset før den oppgaven lyser karakter A. -Og så fort den galskapen der er over er det omtrent bare en uke igjen til den store, skriftlige slutteksamen i sykepleiefaget. Åh, grøss og gru! Det skal bli så godt å være ferdig! Jeg er så sinnsykt klar for sommerferie! Heldigvis melder de sol og 15-18 grader en uke i strekk her nå, så den lesingen min skal definitivt foregå ute i hagen.Du trenger: 1. Litt parmesanost 2. En halv bunt vårløk 3. 100g aromasopp 4. Salt/pepper 5. 1/2 gul løk 6. 2 fedd hvitløk 7. 4-5 brødskiver 8. 4ss rømme 9. 2ss grønn pesto 10. Nakkekoteletter av svin for to 11. En håndfull ruccolasalatSlik gjør du: 
1.
Hakk brødskivene i terninger og ha dem på et stekebrett med bakepapir i midten av ovnen på 200g i ca 10 minutt.
2. Finhakk løk, hvitløk, vårløk og sopp og stek dette gyllent i en stekepanne med litt olje/smør. 
3. Ha alt av løk/sopp sammen med litt ruccolasalat og de ferdigstekte brødterningene i en bolle. Krydre med salt/pepper.4. Krydre kotelettene med litt salt/pepper og stek på hver side i stekepanna med litt smør. (4-5 minutt)
5. Bland 4ss rømme med 2ss grønnpesto og ha en dæsj av denne dressingen over kotelettene.
6. Server på en tallerken med litt av brødsalaten, og dryss før servering litt parmesanost over salaten.Jeg hadde også noen cherrytomater til. Mmmm!


- Smakfull middag på 20 minutt -Håper dere lar dere friste litt i dag også!
Ha en nydelig lørdag alle sammen <3

17. mai i et bildedryssFor en nydelig 17. mai feiring vi hadde i går. Jeg har ikke ledd så mye siden... vel sist jeg var på vors med disse fantastiske folkene. Annika og mannen vartet opp med pølser for halve Kristiansand, og til dessert trykket vi i oss på både pavlova og sjokoladekake. Superparet hadde også pyntet opp leiligheten som bare det, og laget en kjempemorsom quiz bestående av både kunnskapsspørsmål, musikk og film, legobygging uten bruksanvisning og en "hvor har vi kjørt" oppgave hvor vi alle fikk utlevert hintbilder fra Kristiansand sentrum og et kart vi skulle tegne kjøreruten deres på. Haha, jeg vet ikke hvor artig det høres ut i tekst, men det var ihvertfall et helt supert opplegg for en festdag som 17. mai!
 


Jammen klarte vi å samle nesten alle jentene fra gjengen også, så vi ble jo en hel haug av fine folk! Himmel som jeg koste meg! Jeg har jo enda vondt i smilemusklene! Planen var vel egentlig å knipse en bråde stemningsbilder av alle sammen i løpet av kvelden, men jeg hadde det så gøy at jeg helt glemte det bort. Heldigvis klarte vi ihvertfall å få knipset noe før første flaske var tømt. 10 timer holdt vi på i går, og da klokken slo 23.00 var de fleste så slitne at de enten tok turen hjem eller bare en snartur til byen for å titte på rakettene. Det tar på å bli eldre altså! Puh!Selv om vi holdt på i mangfoldige timer så synes jeg i grunn at tiden bare fløy avsted. Vi oppdaget nemlig en ny, morsom drikkelek som heter "Drink up", og spilte denne mens vi lo oss skakk hele kvelden. Det er en app som du må laste ned, og som fungerer litt som en kombinasjon av stolleken og nødt eller sannhet. En gjenstand sendes rundt fra person til person i rommet, og den personen som holder gjenstanden i det musikken stanser, må utføre det som popper opp på skjermen. Noe av det er jo så pinlig at man nesten vil synke ned i jorden, men har man en liten dose selvironi så er denne leken bare helt fantastisk. Dere må laste den ned, trykke på "edit challenge list" og lagre deres egne "utfordringer", så lover jeg at neste fest blir helt hysterisk morsom <3

- Nok en verdig 17. mai feiring -

Nå skal jeg lese litt pensum, og så drar jeg en tur til Annika igjen jeg, for spillkveld og kos der. Det er jo ikke så ofte jeg ser Andrea lengre når hun bor i nord, så når hun endelig er ledig og i Kristiansand by, så må jeg bare ta del i disse herlige jentekveldene. Jeg har sagt det hundre ganger før, men jeg sier det gjerne hundre ganger til. FOR en fin gjeng vi er <3  

Håper dere fikk en magisk dag selv i går! Jeg fikk aldri tittet innom for å gratulere dere med dagen, men det var nok ikke så mange som satt på internettet i går likevel. Måtte dere få en fin 18. mai også. Slapp av, nyt og lad opp etter i går. Det skal ihvertfall jeg og mine <3


Pavlova med smash, blåbær og karamell
For en dag! Wææ. En liten handletur til byen ble plutselig til fire timer med shopping, lunsj og kos med bestis. Andrea er som nevnt kommet hjem fra Tromsø for å feire 17. mai med oss, og da hun spurte om ikke vi skulle slå oss sammen på shopping kunne jeg jo ikke dy meg! Herregud som vi har kost oss! Jammen klarte jeg å finne den perfekte festkjolen til morgendagens eventuelle bydansing også. Skal vise dere den i morge. Nå må jeg hive meg på prosjekt baking for ørtende gang. Jeg skal lage denne deilige pavlovaen om igjen ettersom den første bare var for bloggeriets skyld. Høhø! Blogglivet altså... Det er en noe spesiell hverdag.Dere skjønner det at man kan ikke legge på kremen en hel dag før kaken skal spises! -Da blir marengsen nemlig bløt og ekkel, og noe slafs har jeg ikke tenkt til å sette på kakebordet i morgen tidlig. Hehe, da får jeg heller bake to kaker og bli helt RÅ på pavlova ass <3 Oppskriften på denne smash-varianten skal jeg på ingen måte ta creds for selv, for den fant jeg på på matprat.no ved et googlesøk og to. Jeg tror ikke jeg gidder å skrive den om igjen heller når fremgangsmåte og alt står så fint forklart HER. Er den ikke lekker? Det skal sies at selv med friske blåbær på, så er denne varianten søtere enn søt, så et stykke av gangen holder i massevis. Ihvertfall for min gane! -Men jeg kan tenke meg at den faller spesielt godt i smak hos de minste.Dersom jeg ikke rekker å titte innom og hilse på dere i morgen tidlig, så må dere ha en helt fantastisk feiring i morgen! Håper dagen står til forventningene deres, og at dere spiser kake og is til dere triller. Det skal ihvertfall jeg og mine <3Fortsatt fin tirsdagskveld <3 

Marthe tipser - 17. mai updoTenk nå er det bare én dag igjen til selveste 17. mai. Hurra! Jeg gleder meg faktisk skikkelig i år, og det bekymrer meg litt. Det er liksom ikke noe særlig å ha så høye forventninger at de blir umulige å nå opp til. Hehe, tror jeg må prøve å jekke de litt ned i løpet av kvelden. Uansett! Jeg har startet dagen med litt pavlova-baking jeg i dag! Jeg fikk den ikke til på første forsøk, så jeg ble nødt til å bruke en liten mengde egg før jeg klarte å knekke koden, men det gikk til slutt og nå står kaken på kjøkkenbordet mitt, bare lyyyser opp heimen! Ah, det er så utrolig kjedelig å bake når man ikke får det til, men så utrolig GØY når det går i boks og et lite mesterverk står klart til å serveres fine gjester. Skal vise dere senere!


- Men først til dagens frisyretips! Jeg lovte dere en updo-oppskrift før den store dagen i morgen, så her kommer det en variant som passer veldig fint til en hvilken som helst bunad! Er det noe som er uklart eller uforståelig så må dere bare hyle ut. Frisyren er veldig enkel, og kan fint lages uten hjelp fra verken andre hender eller speil. Jeg gjorde det bare på meg selv, og brukte kun speil helt i slutten for å gjøre siste finpuss.

Du trenger: 1. Lusespenner (så mange du føler behov for) 2. To små gummistrikk
Slik gjør du:
1.
Start med å flette en flette av en seksjon hår fra rett over øret. Som vist på aller første bilde. Gjør det på begge sider, og dra litt i dem slik at de blir litt tykke og fyldige. Gjør ingenting om du overdriver. Jo mer tilfeldige slike frisyrer blir, jo finere spør du meg!
2. Fest flettene med et par tynne, små gummistrikk og dra flettene bakover som vist på bilde nr.2. Dytt den ene gummistrikk-enden inn under den andre fletten og fest med et par lusespenner.

3. Del håret bak i tre seksjoner. Del en og en seksjon i to, og tvinn de godt. Ta så tak i et par av de lengste hårstråene i den tvinnede seksjonen din, og dytt det resterende tvinnede håret oppover som vist på bilde nr.3. Dette får å få litt fylde på frisyren!
4. Surr den tvinnede, bustede seksjonen rundt til en liten, tilfeldig dott som du fester med lusespenner like under fletten i bakhodet. Del så de to neste seksjonene i to, tvinn, skyv opp, surr i en dott og fest med lusespenner akkurat som ved første seksjon. Det blir fint nesten uansett hvordan du gjør det.Du må gjerne stikke noen blomster ned i flettene øverst i denne frisyren også! Synes nesten det er et must dersom du finner noen i matchende farge som bunaden. Ellers er det alltid fint med brudeslør-blomster i håret. De er hvite, enkle å stikke i håret, og passer til absolutt alle antrekk. Jeg viste dere min 17. mai frisyre på snap i går, men jeg skal ta noen ordentlige bilder av den når den er ferdig fikset i morgen også. Håper bare blomstene mine overlever en dag til. Haha, de grønne fingrene mine er liksom ikke-eksisterende de. Kan dere ha en nydelig 16. mai? Dere har sikkert litt å ordne dere og i dag?
Stay tuned for pavlova-oppskrift senere da dere <3

P.R.E.P.A.R.A.T.I.O.N.S

Tenk at en tykk kjole med sølv, sjal, hatt, og gammeldagse broderier fremdeles sees på som det hotteste å bære 17. mai! Jeg er så glad for at jeg er eier av en bunad. Jeg ville nok ha vært sjeleglad over å ha en hvilken som helst hengende i skapet, men jeg må si jeg går litt ekstra stolt rundt i denne Rogalandsvarianten. Det er min egen pappa som har laget den, og husker jeg riktig så var det farmor som valgte det dus rosa stoffet til vesten for meg. Har dere sett en finere farge i hele deres liv? Jeg blir helt varm i sjela hver gang jeg drar den frem, for jeg synes den er så innmari lekker!Jeg kjøpte med meg hjem hele to blomsterbuketter fra byen i dag, og brukte en liten halvtime på å eksperimentere med litt blomsterfrisyrer. Tenkte det kunne bli fint med noen roser eller brudeslør-blomster i samme farge som bunadsvesten min! Resultatet ga jeg dere en sniktitt på i en video på snapchat, men fremgangsmåten kan dere se i en youtube-snutt HER om dere vil. Jeg hadde krøller i mitt hår fra før, så for meg tok oppsettet bare 10 minutt å få ferdig med blomster og det hele. Supergreit når jeg 17. mai morgenen har litt baking og styre med i tillegg til jålingen!

 I kveld er det pussing av sølvtøy som står på min plan, samt vasking av bunadsskjorte. Den ser ikke ut fra fjorårets konfirmasjonsfeiring så den tør jeg ikke engang vise frem på bloggen enda. Ikke vet jeg hva jeg har bedrevet i konfirmasjon, men farmor ville ha fått spasmer. Det er ihvertfall helt sikkert!

Håper dere har en nydelig mandag. Her har vi faktisk fått sol og femten grader ute i dag! Hadde det ikke vært for en helsikkes vind så ville jeg ha tilbrakt ettermiddagen min ute i hagen med pensumbøker og vannmelon, men sommeren må vi visst vente på i enda noen dager. Kanskje kommer den til helgen.. *Fingers crossed*Ønsker du deg bunad, bunadsskjorte, sølv, belte, veske eller annet tilbehør til neste 17. mai, så kan du bestille akkurat samme variant som jeg har med valgfri farge på vesten ved å maile min kjære pappa på post@bunadsgleden.no. Farmor og farfar åpner opp det fine hjemmet sitt for alle som ønsker å komme på måling og prøving i Stavanger, og min kjære onkel åpner opp sitt for måling og prøving i Bergen by. Skikkelig familie team work <3 Kanskje åpner jeg opp mitt også etterhvert. -For å ta imot de som bor i sør. -Men det får bli når jeg er ferdig med prosjekt-utdannelse!Akkurat nå har jeg visst nok med å ta vare på mitt eget utstyr!

- My Snapchat Life -

God morgen! Da var jeg straks på vei til skolen for vårens aller siste dag med forelesninger. Juhuu! Føles som en ekte seiersdag. Tenkte bare jeg skulle ønske dere en supersprek mandag, og dele mine siste snaps med dere før jeg hopper avgårde. Planen var vel egentlig å stå opp to timer før og ta meg en joggetur før skula, men neida... Det gikk bare ikke. Får legge meg litt tidligere i kveld, og prøve igjen i morgen!

Etter noen timer med forelesning og biblioteklesing i dag, skal jeg en tur på butikken og handle inn på enda mer kake-ingredienser. Jeg skal feire 17. mai med Annika og kompisgjengen hennes i år, og har fått i oppgave å bake årets pavlova, så da får jeg prøvd meg på det og for første gang! Tenkte jeg skulle lage en litt utradisjonell versjon med smash istedet for bær jeg! Hoho, spent på hvordan det blir.

Skulle det gå i dass så baker jeg en sikker vinner av en gulrotkake i tillegg. Jeg så et råkult bilde av en 17. mai kake hvor ostekremen var sprøytet på i rød, hvite og blå roser, så den er jeg faktisk bare nødt til å prøve meg på. Kunne selvsagt laget den deilige sjokoladekaken om igjen også, men nå har jeg spist tre stykker av den hver dag i tre døgn, så nå klarer jeg bare ikke mer sjokoladekrem! Haha.


Ikke glem å følge meg på snapchat jenter og gutter!
Add Martheborge og ha en nydelig mandag <3

A Little Behind the scenesHer kommer noen behind the scenes-snapshots fra fredagen med Hannemor. Det er jammen godt å ha fotografen tilbake! -Selv om jeg har fått supergod hjelp fra andre venninner også, mens Hanne den siste måneden har ligget i sykesengen etter skulderoperasjon. Stakkars, det var egentlig ikke innafor å starte med fotograferingsbevegelser allerede nå i helgen, men hun hadde visst savnet det sånn at hun ikke klarte dy seg lengre. Haha! Aldri møtt noen som faktisk synes det er gøy å ta bilder av meg, men okei! Klager ikke akkurat på det!Hanne hadde til og med tatt med seg Anita (som også går på studiet vårt) som ekstrahjelp sånn i tilfelle armen skulle streike, og etter x antall bilder måtte jammen hun også trå til med litt knipsing. Hihi. Dream team altså! Moro at det faktisk er noen fra klassen som hjelper meg med bloggeriet om dagen <3 Det hadde jeg ikke sett for meg da jeg sendte ut fotograf-forespørsel her for et halvt år siden. Sykepleierstudenter altså.. Duger til så mangt! - Bloggen til Hannemor kan dere sjekke ut HER -Lille linselusa <3 Verken Anita eller meg var klar over at Hanne knipset disse speilbildene, så da vi gikk igjennom minnebrikken etter fotoseansen ville vi jo nesten knekke sammen av enkelte blinkskudd. Åh, ja til flere snikbilder!


Nå har jeg akkurat fått i meg litt restemiddag, og skal faktisk prøve å finne roen til å sette på en film. Jeg skal på skolen i morgen tidlig og bli der hele dagen, så jeg kjenner at jeg bare ikke orker å dra frem bøkene igjen nå. Jeg får finne meg en ordentlig spenningsfilm å snurre i stedet. Det er det eneste jeg ikke sovner til om dagen <3 Måtte dere få en finfin søndagskveld dere også, med litt avslapning og kos!- Always shooting with Canon Eos 6D -En sprek avslutning på ukenHallo der søndag! Dette har vært en ordentlig sprek morgen, og det tror jeg at jeg skal takke en liten spurv for. Jepp! I dag våknet jeg av at en liten fugl sto og hamret nebbet sitt inn i soveromsvinduet mitt klokken halv åtte om morgenen. Alarmen min hadde allerede ringt en halvtime før, men som vanlig ble jeg jo liggende og slumre i det uendelige.. TAKK til den lille rakkeren som fikk meg opp fra sengen, og inn i treningstightsen denne søndagen! Uten dine morgenfanterier hadde jeg vel enda ligget og dratt meg.Jeg startet altså ukens siste dag med litt etterlengtet morgentrim ute i nabolagets skog. Jeg har funnet meg en løype som tar toppen 30 minutt med løpeskoene, så en vakker dag i nærmeste fremtid er målet å ta den hver morgen før jeg setter i gang med enten skole eller jobb! Helt fantastisk føles det jo, å starte dagen med litt frisk luft på sminkefrie kinn, før frokosten i det hele tatt er inntatt. Mmm! Aldri har jeg angret på en slik løpetur, så hvorfor jeg ikke tar dem oftere, aner jeg virkelig ikke.Uansett! Etter en liten svettetokt ble jeg så opplagt og full av ny energi at jeg hev meg rett på prosjekt "baking av søndagsfrokost". Cottage Cheese rundstykker sto på menyen, med litt oppkuttet appelsin, papaya og... viktigst av alt: Et kaldt glass sjokolademelk. YUM.

Jeg føler meg så fresh uten sminke om dagen! Hadde jeg bare vært litt brunere i ansiktet nå så skulle jeg jammen turt å gå på skolen uten sminke også. Jeg var hos Cathrine forrige fredag og la på nye, lange vipper så nå er jeg ferdigjåla og klar for årets 17. mai feiring! Dette månedlige vipperituale på klinikk Nova er virkelig kommet for å bli. Det føles som de små hårene på øyelokket bare gjør hele ansiktet mitt. Haha. Tusen millioner takk Cathrine, for at du får skvist inn litt tid til meg også, til tross for at du jobber både ti og tolv timers vakter fra før. Du er helt forbaska RÅ, og jeg forstår godt at sørlandets hudpleie-kunder vil ha dine fingre til å utføre pirkearbeid som dette. En mer nøyaktig frøken finner dere ikke, så dersom flere vil skaffe seg lange, fyldige vipper til sommeren så book dere en time hos den beste jeg vet om HERNå skal jeg se og komme meg i dusjen, få stelt meg for dagen og sette i gang med litt studier før jeg faktisk skal avgårde på Fresh og ta dagens styrkeøkt der. Kanskje jeg hiver meg på en gruppetime! Jeg har prøvd å overtale venninnene til å bli med meg i en evighet, men det er ingen som vil, så i dag SKAL jeg manne meg opp til å bare dra alene.Nydelig søndag til deg og dine!

Entrecõte med deilig tilbehørGod kveld, god kveld! Her sitter jeg i sofaen, spriiiikkmett etter et superdigg biffmåltid. Jeg skulle vel egentlig ha vært hos Annika og sett Eurovision Song Contest i skrivende stund, men jeg er helt nødt til å sette foten ned en gang i blant og prioritere de ikke fullt så festlige tingene i hverdagen. Hehe. Blogging er heldigvis ganske festlig det også. Spesielt når man har sånn en deilig oppskrift å dele med omverdenen! Det er lenge siden jeg har delt en middagsoppskrift nå, er det ikke? Det føles ihvertfall sånn, så nå håper jeg dere sitter klare med papir og penn til skriving av handleliste! Du trenger: 1. Entrecote for to 2. To store søtpoteter 3. En lime 4. 10 finhakkede cherrytomater 5. En håndfull finhakket basilikum 6. 2dl risottoris 7. 1,5 grønnsaksbuljong utblandet i 7 dl varmt vann. 8. 1/2 finhakket gul løk 9. 2 fedd hvitløk 10. 50g smør 10. En håndfull friske aspargesbønner 11. 2ts gurkemeieSlik gjør du:
1.
Skrell søtpotetene, skjær dem i mindre biter og kok dem myke. (20-30 minutt)
2. Finhakk løk og hvitløk og surr dette i en gryte med litt smør. Ha også i risottokornene og rør til løk og korn har fått en blank farge. (2-3 minutt)
3. Tilsett litt og litt buljongvann til alt vannet er brukt opp og risottorisen er gjennomkokt. Dette tar ca 20 minutt, og vend inn finhakket cherrytomat, gurkemeie og basilikumblader like før servering. Gurkemeien kun for å farge risottoen gul.4. Sil vannet av søtpotetene og mos dem med en gaffel. Tilsett 1-2 ss smør og saften av en lime. Smak den gjerne til med litt salt, pepper eller cayennepepper. Jeg synes sistnevnte er veldig godt i søtpotetmos.
5. Stek til slutt kjøttet i en stekepanne med smør. Først på høy varme i 2 minutt på den ene siden, så 2 minutt til på den andre siden. Ta så pannen av plata, skru ned varmen til lav styrke og når plata har nådd ny temperatur, tar du pannen på igjen for steking i 3-4 minutter til. La så kjøttet hvile på en tallerken noen minutter før servering.
6. Mens kjøttet hviler, steker du aspargesbønnene i panna, i et par minutter.Du kan gjerne ha på en dæsj urtesmør på kjøttet også! Jeg valgte denne varianten med ramsløk og flaksalt. Veldig god! -Men ikke nødvendig, for retten har flere enn nok smaker fra før med søtpotetmosen og den deilige risottoen.

Håper dere lar dere friste! Nå har jeg akkurat inntatt dagens tredje kakestykke(!) til dessert, og kjenner litt på dårlig samvittighet for å ikke ha klart å snike inn så mye som en gåtur ute i frisk luft denne lørdagen. -Meeen den flinke praksis-veilederen min sa alltid at jeg skulle fokusere på alt jeg fikk til i hverdagen, fremfor det jeg ikke fikk til. -Så da sier jeg meg i dag fornøyd med å ha fått unnagjort en hel del pc-jobb, bildeknipsing og mailsvaring. Det kommer forhåpentligvis en dag i morgen også, og da skal jeg ut på en forfriskende løpetur samme hvor hardt regnet måtte plaske. - En smakfull rett til både hverdags og fest -

Antrekk - 120517Riktig god lørdag alle sammen! Jeg har hatt søndagsfølelsen i hele dag, og blir like glad hver eneste gang jeg kommer på at det enda er to hele helgedager igjen. Haha! Ikke at jeg har noe spesielt moro på planen, men det smaker bare så godt med HELG! I går hadde jeg fotograf 1 og 2 på besøk her i heimen, og på under tre timer knipset vi rett under 1000 bilder til den kommende ukens bloggposter. Herlig å ihvertfall ha litt bildemateriale klart til syv nye hektiske dager med 17. mai forberedelser og eksamenslesing.

- Skjørt fra Bikbok, Genser fra H&M, Veske fra Gina Tricot, Sko fra Missguided -   Solen tittet faktisk også frem her da kvelden kom i går, så da dro jeg ut for å fiske, grille pølser på bål, og bare nyte litt frisk luft helt til svarte midnatt. En skikkelig verdig start på helgen! Nå skal jeg hive meg i dusjen og få bort litt røyk-lukt, og så må jeg komme meg på butikken for å fylle opp kjøleskapet. Det eneste jeg har av mat i hus er sjokoladekaken fra gårsdagen, og nå begynner jeg å bli lei av å spise kake både til frokost og lunsj. Dessuten tenkte jeg å handle inn på litt ingredienser til en ny oppskrift som skal ut i morgen. Jeg skal lese og bare lese hele denne helgen, men litt kokkelering mellom slagene må da være innafor.Måtte dere få en ordentlig glad-lørdag!

Tidenes festkake til 17. maiGod morgen! Åh, endelig er fredagen her. Kjære vene, denne har vært så innmari etterlengtet etter en noe hard skoleuke! Jeg tror ikke det er en elev i klassen vår som liker disse muntlige fremleggene lærerne vil ha oss til å utføre tre ganger i året, men den følelsen når du har jobbet med en tullete oppgave i to døgn, pugget hvert eneste ord til fremførelsen, og da endelig blir ferdig med sylamitten! Nei... Den er helt nydelig. Jeg var hjemme fra skole og ingrediens-shopping rundt seks i går, og da var jeg altså så matt at jeg ikke orket tanken på å dra frem pcen for å blogge. -I stedet brukte jeg kvelden min på å bake tidenes 17. mai kake! Hva da tidlig ute? Neida, sånn er det jo når man skal prøve å inspirere noen sjeler før den store dagen faktisk er her! Håper dere får lyst til å prøve dere på denne deilige sjokkisvarianten selv, for WOW. Ikke bare er den lekker å se på, men smaken var upåklagelig! Den ble saftig og god med kulturmelk og et lag krem inni. Mmm! Rosene på toppen gjorde den litt majestetisk, men du kan godt bare heldekke den med krem og pynte med bringebær også. Det blir lekkert det og! - Sjokoladekake med krem og bringebær -

Du trenger - Sjokoladekake: 1.
4 egg 2. 400g sukker 3. 400g hvetemel 4. 300g smeltet smør 5. 600g kulturmelk 6. 1,5ts natron 7. 2ts bakepulver 8. 1,5 ts salt 9. 60g bakekakao 10. 2ts vaniljesukker


Slik gjør du:
1. Visk egg og sukker til eggedosis. Bruk ca 5 minutter på piskingen, selv med kjøkkenmaskin!
2. Smelt smøret og ha dette i eggedosisen. Rør det godt inn.
3. Sikt så inn alt det tørre vekselsvis med kulturmelken.
4. Ha røren i en smør-smurt, rund kakeform og stek den midt i ovnen på 175g i ca 60 minutt.
5. Stikk en strikkepinne eller en tynn gjenstand ned i midten av kaken når du tror den er ferdig. Så fort den kommer tørr opp igjen så er den klar! Legg den da til avkjøling på kjøkkenbenken før du skjærer den i to på midten slik at du kan legge et lag sjokoladekrem-fyll i midten, før du dekker hele kaken med kremen. NB: Kaken må alltid være helt avkjølt før du begynner på kremen.Du trenger - Sjokoladekrem til fyll og topping: 1. 500g romtemperert smør 2. 500g melis 3. 80-100g kakaopulver (smak til) 4. 1-2 ss kremfløte 5. 500g romtemperert kremost Philadelphia naturell 6. Noen pakker friske bringebær 7. 17. mai flagg (mine er kjøpt på Nille)Slik gjør du:
1.
Pisk smør og melis hvitt med en kjøkkenmaskin La det piskes i 5 minutt!
2. Tilsett kakaopulveret og fløten og pisk et minutt til.
3. Tilsett kremosten, og pisk på rolig styrke til osten også er blandet inn i kremen.
4. Smør et godt lag av sjokoladekremen på den ene kakehalvdelen, og legg så på den andre kakehalvdelen. Smør inn toppen av denne også og dekk til slutt sidene så hele kaken er dekket med sjokoladekrem. Jeg brukte bare en slikkepott til å smøre kremen utover alt.
5. Lag to ringer med friske bringebær. En rundt kaken, og en i midten på toppen.
6. Til slutt tar du den resterende biten av frostingen i en sprøytepose med sprøytetipp 1M, og lager noen enkle roser rundt bringebærene. Dette er suuuperenkelt! Virkelig! -Også ser det SÅ innmari flott ut! Dere kan se hvordan HER.Stikk noen flagg ned i midten av kaken og server til 17. mai gjestene dine! Tips 1: Snu bunn-halvdelen av kaken opp ned og bruk denne delen av kaken som topp i stedet! Den vil nemlig være rettest, og bli enklest å pynte med krem og bringebær. Tips 2: Ha sprøyteposen med frosting 10 minutt i kjøleskapet før du lager rosene, så blir den enda enklere å jobbe med.Formen jeg brukte var 24cm. Dere kan og bruke en som er mindre!
Da halverer dere bare oppskriften på både kake og krem <3

- Tretten kjoler for 17. mai -

Affiliateslenker
Her kommer en liten god morgen hilsen fra meg til deg før tirsdagen settes i gang! Jeg skal på skolen hvert øyeblikk for å starte på årets siste innleveringsoppgave, og om to dager skal den være levert og fremført i en muntlig høring foran femti elever. Ikke min favorittmåte å vise kompetanse på i skolesammenheng, men må man så må man! Heldigvis er jeg ikke alene om å ville tisse på meg før disse fremførelsene. Hehe! La oss bare si det skal bli greit å få denne uken overstått. - 1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER -Over og under her har jeg plukket meg ut tretten favoritter til årets 17.mai feiring! -Sånn til dere som ikke har noe bunad i skapet! Hihi. Håper dere ser noe dere liker, for nå begynner det virkelig å tynnes ut i både utvalg og størrelser. Er det noe folk er flinke til å være tidlig ute med, så er det visst kjøp av 17.mai kjole! Mine absolutte favoritter her er 1,4,7,10 og 11. Haha, klarte ikke velge mindre enn halvparten altså. Nr. 11 klikket jeg faktisk hjem selv til kveldens danse-festligheter. Vil jo nødig gå på byen i min dyrebare bunad <3- 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER -


Har du en favoritt eller to blant disse?
Se resten av utvalget til Nelly HER

Planning something fun for you guys
Ååå gode gud.. Jeg kan ikke huske sist jeg var så mett! Bare se på disse tallerkenene da? Jeg skulle bare ha en uskyldig forrett med et minilår av lam, men så kom servitøren akkurat i et av mine svakere øyeblikk, og vips så hadde jeg bestilt det største på hele menyen.. En tallerken med både lam, torsk, pølse, kyllinglår, spekemat, gjeit(!), og vegetarbolle i tomatsaus.. Altså, hvorfor? Jeg følte jeg spiste og spiste og spiste, og likevel var tallerkenen bare halvtømt da regningen kom. Jeg må lære meg dette med begrensninger på restaurantbesøk.


Uansett! Maten smakte fortreffelig, og det gjorde møtet med min kjære venninne og bloggmate og! Det er mange måneder siden sist, så nå var det på høy tid med en oppdatering over et godt måltid igjen. Litt samarbeidsplaner for fremtiden fikk vi også lagt under tyggingen, så allerede til helgen starter vi på prosjekt "videoblogg" sammen. Det skal prates om dating og lekes på morsomme leker fremover! Så skal det kjøres på med spørsmålsrunder, og ulike spennende utfordringer! Blir ikke det hyggelig tror dere? Vi er jo ikke så fryktelig mange bloggere her i Kristiansand by, så vi få som er her må prøve å få til noe moro sammen! Dessuten trenger jeg å komme meg ut fra min trygge, lille komfortsone.- Litt hverdagsluksus på Bønder i byen -De første videoene blir sikkert helt fryktelige å se på, men så blir vel også jeg vandt til å høre min egen stemme og se mitt sanne jeg på film. Hehe. Jeg må bare få ut fingeren og vende meg til det nå. Jeg har valgt denne meget spesielle bransjen selv, og får da jammen henge med på utviklingen av den også. Er det video folket vil ha, så er det video folket skal få. <3 Skulle dere ha noen ønsker til disse videosnuttene så HYL ut!
Ingen forslag er dumme, og vi er åpne for (nesten) alt <3

- Forslag til ukesmeny -God morgen, og hallo mandag! Tenk nå er det bare rett over en uke til selveste 17. mai. -Og jeg som følte jeg gliste over 1. mai i går. Huff, kan dagene gå litt saktere? Jeg elsker denne årstiden, og vil helst at den skal vare evig! Jeg må vel begynne å kjede meg mer da. Hehe, kanskje i morgen. -For i dag har jeg masse hygge på planen! Et besøk på klinikk Nova venter nå hvert øyeblikk, og så drar jeg hjem for å lese litt ute på plenen i 15 varmegrader før det er klart for en bedre middag på fiskebrygga. Gresset ble klippet utenfor soveromsvinduet mitt i går, så i dag våknet jeg opp med knallrøde, rennende øyne. Haha, gud... Den pollen tar visst knekken på oss alle om dagen. MÅ få tak i noen øyedråper og i dag.- Fiskegrateng -
En av mine favoritter under fisk-kategorien! Jeg er veldig glad i ferdig kjøpe-grateng også faktisk, men det er selvfølgelig ingenting som slår en ordentlig god hjemmelaget. I oppskriften som er lenket i bildet av retten, har jeg brukt torskefileter i, men det aller aller beste synes jeg er laks eller grovhakkede fiskeboller. Det burde dere virkelig prøve altså. Bare følg oppskriften slavisk, og bytt torsken ut med laks foreksempel. HELT nydelig.- Bakt vegetarpotet -
Ukens vegetarvennlige variant! Nei, bakt potet duger ikke bare som nattmat etter en hard kveld på byen. Jeg lager meg det titt og ofte til middag, og denne varianten uten kjøtt er full av gode meksikanske smaker.- Ovnsbakt laks med ananas -
Min aller siste middagsoppskrift. En frisk og lett vår-variant med laks og hint av lime og ananas. Akkurat her synes jeg det beste tilbehøret å bruke er villris, men du kan og bruke pasta eller sprø båtpoteter om du foretrekker det. Mmm! 
- Carbonara Pizza -
Jepp! En utradisjonell pizza hvor tomatsausen er erstattet med hvit carbonarasaus. Gode GUD så digg! Jeg hadde også på litt biffstrimler, baconterninger og ferdig kokte pastaskruer. Woah! Suuuperdigg.- Burger med coleslaw i pitabrød -
Det er lite som slår en hjemmelaget burger i hjemmebakt pitabrød en varm sommerdag. Kanskje noen av dere har fått opp grillen også alt og kan erstatte stedepanna med den en ettermiddag denne uken? Disse ptabrødene er forresten laget på 20 minutt, og er så enkle at det rett og slett skal være umulig å feile. -Så kan de ikke engang sammenlignes med frysevariantene man får på butikken. Usj!
- Fish & Crisp -
Nok en rask og ordentlig GOD fiskevariant. Sprø torsk som kan minne litt om fiskepinne-smaken i en hjemmelaget sur/søt saus med litt paprika og ananas. Dette og frityrstekt rødspette er noe av det diggeste jeg vet om når vi snakker fisk. Like godt som en saftig biff spør du meg.- Biff stroganoff -
Også en av mine nyeste oppskrifter som er laget på et blunk i en hektisk hverdag. Dette får alle til! Bare ikke dropp pommes fritesen, for det beste av alt er å dyppe den i den deilige stroganoff-sausen. Nom nom nom! Håper dere finner dere noe som frister!
For å komme til oppskriftene, klikker dere på bildene.

Eksamenskjøret er i gang!Og der var de lykkelige helgetimene over! Haha, fy søren altså for noen uker jeg har i vente nå. Jeg blir nesten litt kvalt av tanken på hvor mye stoff jeg skal lære meg de neste tre ukene, men jeg har likevel troa. Jeg vet jeg klarer alt jeg vil klare, og tanken på hvor gøy det ville være med noen gode eksamenskarakterer, gir meg en real motivasjonsboost. Dessuten er mye av pensum både interessant og moro, så dette skal gå så fint! Jeg må bare 1. Sette inn nådestøtet NÅ, og ikke i morgen. 2. Ikke bruke mer enn 60 minutt foran tven i løpet av døgnet 3. Ta i bruk "Stay focused - Forest" appen igjen. Eneste som får meg til å klare å holde fingrene fra mobilen lengre enn femten minutt av gangen.Forutenom en joggetur og litt vårrengjøring av leiligheten, har dagen i dag gått til tegning av tankekart. Jeg har tittet litt på gamle eksamensoppgaver og planlagt hva det er jeg vil fokusere på de neste tre ukene, så nå fremover tenkte jeg å kjøre på med tankekart til hvert eneste kapittel som er pensum til 2 juni!  Tror det blir fint å prøve noe nytt denne eksamensinnpurten jeg. -Så skal jeg denne gang også passe på å trene litt mellom slagene, og ikke bare låse meg inne i leiligheten og leve på nudler og sjokolademelk. Høhø. Får jeg til det, så er jeg sikker på at dette studieåret blir fullført med glans <3I dag prøvde jeg meg faktisk på en rett med laksefileter i en ferdig Toro tomat-posesaus, med litt risotto av løk, risottokorn, agurk og creme fraiche, og guuud så godt! Det skal jeg definitivt lage flere ganger i ukene fremover. Nom nom nom!Nå skal jeg tusle tilbake til skolebøkene, og fullføre dagens skriblerier. I morgen tidlig har jeg faktisk noen forelesninger på skolen igjen, og så skal jeg avgårde til bestis for litt vippejålerier før en meeeget etterlengtet middagsdate med bloggmate Andersen! *JUBEL* Håper på ordentlig knallvær så vi kan ta årets første middag på fiskebrygga i byen! ​​Håper dere har hatt en brukbar søndag dere og <3

- My Friday Night -God lørdagsmorgen alle sammen. Eller formiddag er det vel blitt? Det har ikke hendt all verdens siden sist, selv om det er et døgn siden forrige post. Jeg hadde min siste vakt på jobb i går og dro rett til byen etter det for å handle inn på blomster og vin til kveldens innflytningsfest. I går var det Annika og mannen som hadde invitert en hel gjeng hjem til seg, og der koste jeg meg i hele fem timer med fine folk, skåling og beerpong spilling. Først nærmere halv ett begynte jeg å vurdere byen eller sengen, og heldigvis var jeg lur nok til å gå for sistnevnte.- Innflytningsfest at besties crib -I dag våknet jeg opp superuthvilt allerede klokken 09.00, og ettersom sola skinner og gradstokken viser 16 + utenfor, skal jeg hive på treningstightsen hvert øyeblikk og komme meg ut på en ny, frisk tur. Det begynner å bli noen dager siden forrige!Sole meg skal jeg definitivt også gjøre denne nydelige vårdagen! Så fort jeg er tilbake fra min lille ekspedisjon skal bikinien på, pensumbøkene frem og koseteppe legges ut i hagen. Jeg må bare en tur på butikken for å handle inn vannmelon først. Ingen soleseanse uten vannmelon! Mmm <3Håper det står bra til med dere alle, og at helgen behandler dere bra. Kanskje dere har noe spennende på agendaen i kveld? Jeg har blitt invitert på flere morsomheter selv denne lørdagen, men jeg orker rett og slett ikke mer festligheter nå. Haha, i dag har jeg bare bestemt meg for å slappe av, nyte været, lese (MYE) og ta det med ro. Hver eneste fridag jeg har hatt de siste ukene har jeg proppet med sosialisering, så i kveld kjenner jeg det skal bli mer enn greit å bare være meg. Ikke glem å nyyte dette ville været dere også!

11 ting jeg vil gjøre i mai1. Dra på innflytningsfest hos en stykk bestis! Jaaa. I morgen har Annika og mannen invitert på innflytningsfest i den nye leiligheten deres, og jeg gleder meg en hau til å bare skåle, feire, danse og le hele fredagskvelden. Kameratgjengen til Annika er komikere hele gjengen, og jeg holder på å ramle av sofaen hver eneste gang jeg er sammen med dem. Morsomste folka jeg vet om. 

2. Gjøre som i fjor, og dele litt 17. mai inspirasjon på bloggen frem mot den store dagen! Jeg vil komme med dessert-tips, baketips, pyntetips, kjoletips... You name it! Har dere noen ønsker her, så vær så snill og hyle ut.

3. Jeg vil dra på hyttetur til Bortelid og tilbringe en vårhelg med farmor og farfar! De kjøpte seg en splitter ny hytte der oppe i fjor høst, og siden har jeg bare rukket å dra på besøk én gang. Jeg er kanskje ikke blodfan av snø og skigåing lengre, men nå som bakken er bar igjen, tenker jeg at det er på sin plass med en ny tur til fjells. Skal pakke med meg pensumbøkene og lese til eksamen ute i frisk fjell-luft jeg denne måneden!4. Dra på årets første fisketur! Jepp. Ikke vet jeg hvor eller med hva ettersom jeg ikke engang eier et fiskesnøre, men det finner jeg en løsning på. Hehe, fiskes skal det, for sommeren min starter sånn ca etter 17. mai, og da har jeg hørt rykter om at fisken også har begynt å bite.

5. Okei, jeg har ikke lyst til å ta det helt innover meg riktig enda, men mai blir definitivt siste innspurt-måned på studiefronten. Jeg har så mye som skal leses, leveres, fremføres og pugges før muntlig fremlegg, hjemmeeksamen og slutteksamen 2 juni, at jeg... Ja rett og slett fortrenger det så lenge jeg kan. -Men det skal gå fint altså. Virkelig. Det er jo bare fire uker igjen til året er gjennomført! *MOTIVASJON*

6. Vinne kampen mot pollen. Jeg har tatt pollenallergi-tablettene mine i noen dager nå, men uten noe særlig effekt. Det var først i går jeg oppdaget at de gikk ut på dato i fjor sommer, så kanskje det vil hjelpe å skaffe seg noen nye? Høhø. MÅ fikse resept i dag, for den bjørkegalskapen i sør tar snart livet av meg.

7. Ta andre HPV sprøyte. Det er helt tullete at jeg enda ikke har fått gjort det, så nå har jeg omsider fått booket meg en time til neste uke!8. Freshe opp uteområdet mitt! Jeg har jo et nydelig, lite området med både hage, hekk og utemøbler her jeg leier på Justneshalvøya, så selv om planen er å kjøpe noe eget i eller etter sommerferien 2017, vil jeg gjerne pynte opp litt med puter og pyntegjenstander. Hagemøbler skal jeg kjøpe meg til neste hjem likevel, så litt pynt vil alltid komme meget godt med. 

9. Kjøre tre gode løpeturer utendørs i uken. Eventuelt gå lengre turer i det nydelige naturområdet jeg har rundt meg. De melder helt nydelig vær så langt værmeldingen går fremover, og nå som praksis er over finnes det overhode ingen unnskyldning til å ikke komme seg ut!

10. Besøke besteforeldre i Stavanger, og ta noen lesedager der! Det blir alt for lenge å vente helt til juni med å besøke den fine familien min igjen <3 Jeg vil ha sol og sommertemperatur på vestlandet denne måneden, så jeg kan ta med meg pensumbøkene ut på verandaen og lese mens jeg jobber med brunfargen. Hihi!

11. Feire 17. mai med fine venner <3 I år har Annika invitert over 20 stykk til pølsefest i den nye leiligheten i byen, så der gleder jeg meg masse til å flagge, hoie og styre! Dessuten lengter jeg etter å få på den fine bunaden min igjen. Fineste klesplagget jeg eier! -Så er det jo litt unikt at det er papsen min som har laget den til meg.De tekniske problemene hos Nettavisen jobbes forresten med!
De nye, rotete forandringene er altså ikke kommet for å bli <3

Feirer bestått praksisperiode!
Hurraaaa!!! Nå er jeg så innmari lettet og glad at dere ikke engang aner det. Jeg har bestått min første praksis! *Gledesbrøl til månen*. Jeg var så stresset over å bli stilt noen spørsmål jeg ikke skulle klare å svare på, at jeg ble sittende oppe til klokken tre i natt og lese på etikk, medisiner og grunnleggende behov. Heldigvis gikk samtalen som det suste, og etter 40 minutt sto jeg der med signerte papirer og et stolt glis om munnen. For en følelse! Jeg har enda et par vakter igjen på omsorgssenteret før det hele er over for denne gang, men nå har jeg altså allerede fått bestått og kan senke skuldrene de siste par dagene.
Det ble ikke mer enn tre timers søvn på meg i natt, men har man en middagsdate med Geir, så har man en middagsdate med Geir! Hehe, avlyser ikke den slags! Jeg følte meg kanskje ikke superfresh der jeg kom rett fra en åtte timers dag uten å engang ha fått dusjet først, men fy så koselig vi skulle få det! Helt ytterst ved vannet satte vi oss på restauranten Sjøhuset, og her nøt jeg en av årets aller første tallerkner med blåskjell og pommes frites. Nyyydelig <3 Koser meg glugg med regnskapsføreren min jeg. Kunne skravlet og ledd med den smartingen i timesvis, men etter en tømt tallerken og et par ølglass, måtte han ditche meg for en sjakkturnering.Nå er jeg tilbake i heimen, og her blir jeg liggende på sofaen de neste tre timene tenker jeg! Jeg har allerede sovnet en gang under skrivingen av denne bloggposten, så nå skal jeg bare se og få den ut og komme meg inn i drømmeland igjen. Haha, meg og for lite søvn altså.. Jeg blir helt umenneskelig. Heldigvis har jeg senvakt i morgen, så da skal jeg sove ut, jåle meg litt hos frisøren om formiddagen og bare nyte å bli dullet og dollet litt med igjen.
Tusen takk for en eksemplarisk middag i ettermiddagssolen Geir!
Enhver time med deg er en fest <3

My new favorite place to studyNok en nydelig vårdag går mot slutten! Fy som værmeldingen for mai måned leverer hittil.. Jeg kjøpte meg en diger vannmelon på vei hjem fra jobb i dag, og hastet meg på bussen for å rekke å ligge en liten time ute på gresset i ettermiddagssolen. Klokken ble nærmere halv seks da middagen omsider var klar og teppet lagt ut i hagen, men likevel er jeg sikker på at det var nærmere 18 grader i solen. Elsker denne årstiden her. Faktisk enda mer enn sommeren tror jeg. Jeg ble sittende alene ute på gresset og bare nyte meg i en time med tidenes middagsporsjon og Cathrine på øret. Hehe, får jeg henne ikke på middagsbesøk så skal det ihvertfall skravles over telefonen! Neida, men ettersom resten av kvelden skal gå til studier følte jeg for å skvise inn et øyeblikk med sosialisering der <3


- Picnic Hour In The Garden -I morgen er den store dagen kommet for min del! Læreren min kommer til praksisstedet mitt og skal prate med både meg og veilederen min angående om jeg har bestått perioden min eller ikke. Jeg har selvfølgelig troa, men jeg er likevel litt nervøs for alle slags spørsmål jeg kan bli stilt, så i kveld er det nilesing som står på min agenda. Haha, dere kan tro jeg skal være så glad når morgendagen er over! (Dersom det går min vei vel og merke). Feire skal jeg uansett, for like etter at arbeidsdagen er over skal jeg treffe Geir for litt wining and dining. Juhuu! Han har til og med lovet å ta på spanderingsbuksene for anledningen, så det gleder jeg meg en hau til! Det begynner å bli noen måneder siden vår forrige tapas-date nå, og det var jo så innmari hyggelig sist!


Måtte bare knipse noen blinkskudd fra den koselige lille hageseansen min i dag.. Ja til mange flere slike stunder i ukene fremover. Tenk til helgen blir det sommer her i Kristiansand!! Ååå, jeg smiler fra øre til øre bare av tanken. At temperatur og vær kan ha så mye å si for humøret mitt. Pollenallergi eller ikke pollenallergi. Våren er helt konge!

Sunny Days Are Happy Days


1. mai.. Du har vært perfekt. Rett og slett magisk. Cathrine og jeg var ute og trasket i det fineste været i dag, skravlet hull i hode på trærene og nøt den ene utsiktsplassen etter den andre. Bestis hadde ikke oppdaget alle disse nydelige toppene i nabolaget vårt, så hun ble jo like ivrig som meg med kamera og snapchat! Hihi. For et naturområde vi er så heldige å bo rundt på Justneshalvøya. Skulle trodd jeg fikk betalt for å reklamere for stedet om dagen, men jeg er altså bare litt over gjennomsnittet begeistret.


Etter halvannen time ute i frisk luft, dro vi hjem til meg, bakte hjemmebakte rundstykker og dro teppet med ut i hagen for ei litta piknik på gresset. Noe så hyggelig!! Vinden er enda litt sur her i sør, men med noen tepper rundt oss ble vi sittende og spise oss sprikkmette før vi sovnet ved siden av hverandre og sov i en time. Haha. Er ikke det et tegn på ekte vennskap? -Å drar på besøk til hverandre for å ta en liten powernap sammen? Etter en time våknet jeg opp med sikkel rennende nedover hele kinnet, og ved siden av meg lå bestis på ryggen og snorket. Haha, jeg må bare smile når jeg tenker tilbake på det nå. For et syn det må ha vært for naboene mine <3 

Ville bare dele noen idylliske bilder fra formiddagen min med dere <3
Nå skal resten av kvelden gå til kinamat og filmhygge! Mai.. Du skal bli så bra!

En film til neste jentekveld

God morgen og riktig god 1. mai alle sammen! Kanskje mange av dere ligger fyllesyke i dag? Jeg hadde helt glemt hvilken natt det var i går, og forsto ingenting da bussen var full av fulle folk klokken halv tolv i går kveld, da jeg skulle hjem fra jobb. "På en søndag?" tenkte jeg. "Ungdommen i dag ass". Haha! Jaja, så var det blitt mai da <3 -Og mai er tydeligvis måneden hvor pollen slår inn for fullt. Hjelpe meg, nesa mi bare rant og rant på jobb i går, og i dag våknet jeg opp med en hoven hals av alle ting, så nå er det ei som skal ta tablettene sine!Jeg har som veldig mange andre fri i dag, og skal ut og nyte finværet med bestis hvert øyeblikk! Vi skal starte måneden med en tur i skogen, spise vannmelon med skje, og sole oss i hagen min. Hoho! Har dere hørt? Jeg lå 30 minutter rett før jobb i går, og klarte nesten ikke å komme meg opp så nydelig det var! Dette er kanskje ikke dagen for å sitte innendørs og se på film (dersom du ikke er en fyllesyk russ), men her kommer likevel et koselig filmtips! <3- Something borrowed - 
Rachel er en pliktoppfyllende, smart avdokat, som enda lever sine single dager i storbyen New York. Hun fyller nå tretti år og i den anledning har den ikke fullt så sjarmerende bestevenninnen hennes "Darcy", stelt i stand en diger overraskelsesfest. Darcys hunk av en forlovede er også tilstede, og det som overhode ikke skal skje.. skjer.Rachel og Dex som kjekkasen heter, hadde et øye for hverandre på universitetet for noen år tilbake, og når gjestene har dratt for kvelden, blusser flørten mellom dem opp igjen. Rachel som har vært den mest generøse venninnen gjennom hele sitt liv, står nå i sitt livs dilemma. Skal hun velge kjærligheten som Darcy stjal fra henne på en bar for seks år siden? Eller skal hun være den lojale venninnen hun alltid er? -Og bare akseptere. ​Ukene frem mot bryllupet blir et hysterisk kaos med både latter og gråt om hverandre. Darcy er fullstendig uvitende, og mens Rachel som forlover prøver å hjelpe til med bryllupsplanlegging, er det bare såvidt hun og Dex klarer å holde fingrene fra hverandre.

(L-r) JOHN KRASINSKI as Ethan, GINNIFER GOODWIN as Rachel, KATE HUDSON as Darcy and COLIN EGGLESFIELD as Dex in Alcon Entertainment?s romantic comedy ?SOMETHING BORROWED,? a Warner Bros. Pictures release.

En supermorsom romantisk komedie, som jeg har sett nærmere 10 ganger opp igjennom årene. Det er ikke ofte jeg finner en film som jeg har funnet morsom for fem år siden, like morsom den dag i dag, men dette er en sånn film, og det mye takket være favorittskuespilleren min "Kate Hudson". Jeg ler meg gul og blå av den dama. Traileren kan dere se HER, og filmen kan leies på Viaplay for 29 kroner.Absolutt en film verdt å snurre under neste jentekveld!