hits

mars 2018

- Min påskeaften -


Kanskje ikke den mest spenstige lørdagskvelden? Siden sist jeg pratet med dere har det egentlig bare gått i 1. Jobb på helsesenteret 2. Skriving av skoleoppgave og 3. Trening. Jeg kom akkurat hjem fra sistnevnte og må faktisk gi meg selv en klapp på skuldra for å ha kommet meg igjennom fem harde økter denne uken. Det har bare vært så innmari digg å trene akkurat nå i påsken, som resten av befolkningen i Kristiansand har reist til fjells! Jeg har jo hatt hele studioet for meg selv der borte! Nei, nå er jeg blitt så motivert her at jeg har bestemt meg for å lage meg en løpeplan.


​Jeg tok en 3 kilometers løpetest på mølla i ettermiddag, og etter x antall intervalløkter og langkjøringer i én måned fremover, skal jeg klare å løpe de på fire minutter mindre. Det er ihvertfall målet, så får vi se hvordan det går.


Nå skal jeg synke ned i sofaen, tygge på litt taco og gå løs på siste del av en skoleoppgave om brukermedvirkning. Jeg holdt på å si "snork", men jeg startet på den allerede i går kveld og fem timer senere var jeg jo nesten ferdig! Det var så mye mer spennende enn hva jeg først hadde trodd. Den skal ikke leveres før neste fredag, men jeg har så mye sosialt og gøy på agendaen neste uke at jeg bare må se å få skrevet de 2500 ordene nå mens jeg faktisk har tid <3 


- Påskeaften med pensumbøker og treningsplan - 


Håper dere koser dere glugg i kveld og spiser så dere triller på påskeeggene deres! Snille bestemor ringte meg for et par dager siden og fortalte at hun hadde tenkt til å sende meg et påskeegg i posten i år. -Men så leste hun på bloggen at jeg skulle slutte å spise snoperier og heller hive innpå med grønnsaker og dipp, og bestemte seg for å la være. Haha, skjønne gode gamlemor. Følger med og tenker på alt <3 Gleder meg til å klemme henne flat igjen neste søndag.

Dining & Wining With Friends


- Torsdagen i et bildedryss -


Herligheet som Daniel og jeg koste oss på besøk hos Kristine og Christoffer i går. -Så får jeg ikke sagt nok hvor innmari deilig det er at vi har stilt klokken en time frem. På disse bildene er klokken rundt 19.00 om kvelden, og bare se hvor lyst det er? Jeg fikk skikkelig sommerfølelse der jeg satt og nøt en mangosalat med scampi i blondeskjørtet mitt <3 For en nydelig kveld med alt for god mat og fantastiske folk som virkelig kan kunsten å verte opp! 


Vi startet kvelden bare fem stykk rundt bestis sitt spisebord, og Christoffer (som er kokken i heimen) serverte oss både marinert scampi-salat, andebryst med hjemmelaget rødvinssaus og creme brule som han selvsagt flamberte foran oss! Åh, hva da heldige?! -Og når alle tallerkner var tømt, kom det 10-12 gjester til på vors for å feire bursdag, skåle og spise sjokoladekake. Planen til Daniel og meg var vel egentlig å bare ta et par glass vin til maten og så dra hjem når festen tok helt avgårde, men de der mojitosene til Christoffer var så forbaska gode at vi ble sittende helt til midnatt og bare kose oss glugg med hele gjengen. Jammen bar turen på byen også etterpå, og der ble vi og sittende i et par timer og bare skravle og ha det alt for hyggelig. Sånn kan det gå når selskapet er litt for godt!


Christoffer: Vil du og Daniel komme på middag i påska?
Meg: Eee, JA?
Christoffer: Okei, jeg lager tre retters, så har du noe å blogge om!


Herregud, hvilket mannfolk sier sånt egentlig? Jeg lager tre retters middag så du kan få noe å blogge om?! Nei, en ting er helt sikkert, og det er at jeg har noen aalt for snille venner. Evig takknemlig, og gleder meg allerede en haug til grillfest på superparets sinnsyke veranda i sommer <3 Koser meg SÅ med disse folkene her.


Tusen takk for en magisk skjærtorsdag <3 

- Something Sweet -


- Noe søtt til påskehelgen -


Hei fra meg, og riktig fin skjærtorsdag til dere som ikke har internettfri i påska! Daniel og jeg skal snart hive oss avgårde til bestis og kjærleiken for tre retters middag, men før det tenkte jeg bare å dele noen fristebilder av kaken jeg bakte for anledningen! Kristine var på besøk hos meg i hele går kveld, og mens hun så tv, bakte jeg en saftig sjokoladekake, toppet med et luftig lag sjokoladekrem både inni og utenpå! Mmm..

​Jeg har delt oppskriften på den med dere før, og den finner dere HER <-- Eneste forskjell er at jeg har byttet ut 2 ss kremfløte med 2 ss avkjølt kaffe i kremen, for å få litt kaffesmak i sjokoladen! SÅ godt.


Tenkte jeg skulle pynte med en hel haug av små påskeegg i pastellfarger, men jeg prøvde, ble ikke fornøyd, rev alt av igjen og pyntet på et hakket mer elegant vis med hvite egg.. Håper dere har det like fint som meg om dagen. Jeg kjenner jeg slapper mer og mer av for hver dag som går nå. -Sover lenge (til 09.00) om morgenen, kommer meg på trening, koser meg ordentlig med kokkelering på kjøkkenet og går turer i storm med lille Thea <3


I går fikk jeg til og med for meg at jeg skulle stusse hundens pels for dreads! Huff, skulle jeg jo aldri gjort. Fem minutter tok det med før den stakkars lille nesten ikke hår igjen på høyre fremben. Æsj, krysser alt jeg har for at den pelsen gror ut igjen fort som fy. Helst før eieren kommer hjem fra ferie på søndag.


Dere må ha en fortsatt fin påske alle sammen! 
Kamera blir med på vennemiddag i kveld <3

- Chilli Con Carne -


Hei og riktig fin tirsdag dere! Så fort min enorme porsjon med chilli con carne får sunket litt i magen, skal jeg hive på meg treningstightsen og komme meg en tur på Sats! Det ble nemlig ingen praksis på meg likevel i dag. Eller det vil si, jeg dro i psykatrien, fikk litt snoperier av veileder og ble sendt hjem igjen for å fullføre påskeferien <3 Hehe, dere kan tro jeg hadde en fornøyd hund da jeg kom hjem igjen allerede før klokken 10.00 om formiddagen.


Så ble det fyr i peisen og kokkelering på meg istedet. Herlig! Jeg har cravet chilli con carne helt siden Daniel serverte meg det for flere uker siden, så i dag måtte jeg bare se å få handlet inn og lage meg en porsjon allerede til lunch! Middagen skal jeg nemlig få servert hos Siri når kvelden kommer. For en luksus! I dag får jeg middag på bordet av Siri, og på torsdag har kjæresten til bestis invitert både Daniel og meg på tre retters middag! Altså, livet nå... JA!


Du trenger: 1. En boks hakkede hermetisk tomater 2. En boks chillibønner 3. 1 gul løk 4. 2 fedd hvitløk 5. 1 gulrot 6. 2/3 grønn paprika 7. 2/3 rød paprika 8. 1 pakke kjøttdeig 9. 1/2ts cayennepepper 10. 1,5 ts malt spisskummen 11. 1 ts paprikakrydder 12. Salt/pepper 13. Saften av 1/2 lime 14. En håndfull Maarud Tortillachips (verdens beste) 15. Ris 16. 1 ts gurkemeie 17. 1-2 ss creme fraiche 18. 1ss sukker 19. 1,5 ss tomatpuré 20. 1 chilli uten frøene


- Chilli Con Carne - 


Slik gjør du: 
1.
 Start med å skjære opp alt av grønnsaker og løk og ha det i to boller. En for løk og en for resten.
2. Kok risen i en gryte med vann og 1 ts gurkemeie.
3. Stek den hakkede gule løken og hvitløken i en stekepanne med kjøttdeigen.


4. Ha kjøttdeigblandingen over på en tallerken og stek resten av grønnsakene i ca 3 min.
5. Bland alt sammen igjen, og hiv oppi 1,5 ss tomatpuré, 1 ss sukker og alt krydderet. 
6. Klem over saften fra en halv lime og tilsett de hermetiske tomatene samt chillibønnene.
7. Gi det hele et oppkok på 5 minutt og smak til med salt og pepper. 


- Server med den gule risen, en dæsj creme fraiche og tortillachips -


Oppskriften holder til fire sultne!

Snapshots from yesterday


De siste par dagene har bare vært magisk avslappende her i heimen.. Jeg har sovet til sola for lengst har stått opp, gått i pysj mer eller mindre hele dagen, fått hundebesøk, bestisbesøk, sett film i sengen, fått kjærestebesøk, spist pizza fra pizzabakeren og ridd på hest! Hygge og bare hygge har stått på min dagsplan de siste 48 timene. Himmel og hav så deilig! Kuldegradene er også kommet tilbake og det passer meg egentlig helt greit, for da kan jeg få brukt opp de siste sekkene med ved for vinteren. Jeg har hatt peisen i godt over en måned nå, men er enda fullstendig bergtatt av flammene i venstre stuehjørne <3 


- Say Hi To My New Friend -


Hils på lille Thea forresten! Hunden som skal bo innenfor mine vegger de neste syv dagene. I skrivende stund ligger hun som et slakt og snorker ved siden av meg i sofaen her, så så langt tror jeg hun trives! Håper det står bra til med dere. Det er ikke sikkert dere har tid til å lese blogg nå i påsken engang. Mange av dere er vel bortreist eller bare travelt opptatte med hyggelige ting dere også nå i disse dager? Kjenner jeg gleder meg til å gå løs på en ny dag i praksis igjen jeg nå. Én dag med lærdom kan vel ikke skade etter disse late sofadagene <3

Jeg skal bare være i psykiatrien igjen i morgen tidlig, så fortsetter jeg ferien min med jentekveld og hundekos allerede i morgen ettermiddag. Åh, måtte denne uken gå sakte, for jeg nyter den SÅ.


Nå skal jeg rigge meg til med litt grønnsaker og dipp på bordet her, for snart begynner kveldens tvhygge! Først camp culinaris og så Paradise Hotel.. Blir visst ikke for sistnevnte. Ellers er jeg allerede stiv som en stokk i lårene etter dagens lille rideseanse. Hjelpe meg, jeg er nødt til å sitte på hesteryggen oftere. 20 minutt i ridehallen tok nesten knekken på meg i dag. Får høre med bestis om hun vil søke etter en fõrhest med meg igjen til sommeren så vi kan ri på tur sammen noen varme sommerkvelder <3 Fy søren, det ville faktisk vært fantastisk!


- From Yesterday's Pizzadate With Bestie - Uken som gikk...

Ukens høydepunkt... Oh hello.. Helgen. Denne helgen med feiring av jentene har vært upåklagelig. Først hos Annika i går med nydelig stemning og Diderik dansende på stol i tanga. Ler meg seriøst ihjel av den fyren. Hverdagen med den karen der må jo bare være en eneste stor fest? -Og i går da.. Feiringen av Andrea på TT Beach i Lillesand. -Med de nydeligste thairetter og drinker på bordet. FY som jeg har kost meg med mine kjære denne helgen! 


Ukens nedtur... Denne uken har alt gått så innmari smooth! Gradstokken har vist helt opptil 7 grader og mye av snøen i Kristiansand by har smeltet bort, så kanskje det er det som gjør meg så lett til sinns. Akkurat denne uken kan jeg ikke komme på én ting som har vært kjip, og ihvertfall ikke praksis! Herregud som jeg trives på den plassen. Jeg har til og med sagt at jeg kommer en dag i påskeferien, for å ikke gå glipp av alt det spennende som foregår der borte.


Ukens tips... Til alle fra Trondheim og Kristiansand: Har dere hørt om Nibbler? Det er en nettside som samarbeider med mange av de beste restaurantene i byen, hvor du kan bestille mat fra steder som egentlig ikke har take-away, og få det kjørt hjem på døren. Daniel tipset meg om dette forrige uke, og i går, fyllesyk og ekkel bestemte jeg meg for å prøve det ut! Så der satt jeg da, som verdens lykkeligste med ørten Le Monde tapas retter på frokostbordet. Herregud så genialt for oss som begynner å bli lei av Pizzabakeren. Spesielt perfekt på søndager, når butikken har stengt!

Ukens sang... Only it you want to - Orkid. Ukens favorittsang!


Ukens film... Nå om dagen går det aller mest i tvprogrammer, og Nrk serien "Heimebane" er en klar favoritt, men på filmfronten så jeg en spennende, noe spesiell film på Netflix i går! "Annihilatrion" het den med Natalie Portman i hovedrollen. Ellers har jeg funnet mye ro i å titte på youtube-snutter av flinke sangere fra idol og x factor de siste kveldene. Jeg kom over et ungt kjærestepar fra Norge i går, som faktisk deltar i årets sesong av Norske talenter, og fy søren så flinke! Mellow kaller de seg på youtube om dere vil sjekke dem ut.


Tre ting som har gjort meg glad... 1. At jeg omsider har kommet i gang med treningen igjen! 2. Det grå flanell-lakenet mitt. Jeg sover som en engel om natten. 3. At jeg har booket meg en sydentur i mai måned!

Ukens cravings... Grønnsaker med dipp! Helt klart. Jeg har spist en halv agurk som snacks hver kveld denne uken. -Og fruktsalat. Med vaniljesaus på. Det der får jeg ikke nok av!


Ukens innkjøp... Innkjøp og innkjøp. Jeg har ikke kjøpt noe materalistisk den siste uken, men jeg har booket meg en sydentur til slutten av mai! 25 mai flyr barndomsvenninnen min Iselin og jeg til Kypros en uke for litt sol og varme, basseng og strandliv <3 Det skal smake SÅ godt. Jeg tror ikke jeg har vært i Kypros før heller? Vi skal bo i Larnaca på et fint hotell litt utenfor bylivet, så det blir superdigg! En verdig avslutning på mitt andre skoleår.

Akkurat nå... Skal jeg prøve å finne søndagsroen! Akseptere at det er ferie, lov til å sove lenge, og se på tv selv om formiddagen. Åh, herlig! Snart kommer også bestis på besøk med dyret jeg skal passe de neste syv dagene, og så kommer kjærleiken på besøk når kvelden slår inn <3 I morgen tidlig skal jeg forresten til Epona ryttersenter for å ri litt igjen! *Gledepåjord*. Andrea har en ponni på 4 år som skal innris, og ettersom jeg kunne vært et barn i høyden, blir det min jobb i morgen! Spennende.


Det var den uken! Nå gleder jeg meg til å ta fatt på feriedagene <3

Torsk med søtpotet og bacon


Her kommer en av forhåpentligvis mange sunne og gode middagsoppskrifter! Hehe, måtte motivasjonen ha kommet for å bli denne gang. I dag sto jeg opp klokken 07.18 om morgenen og hev i meg litt frokost før jeg tok på treningstightsen og tuslet ut ytterdøren. Jeg elsker å løpe utendørs når det er duskregn og i dag tenkte jeg til og med jeg skulle utforske turstien jeg har like over naboveien. -Meen der lå det enda en halvmeter med snø, og til tross for at jeg har to velfungerende øyne som registrerte dette, fortsatte jeg med mine hvite joggesko i Hellemyrs halvstive skispor.. 20 minutt holdt jeg ut før jeg kavet meg hjemover igjen svett og kald. -Men litt er bedre enn ingenting har jeg hørt.


Nå har jeg fått i meg en porsjon hvit fisk og til en forandring, og skal snart hive meg på badet for å gjøre meg klar for kvelden. Åh, jeg gleder meg maks til å feire både Annika og kjæresten hennes i kveld. Daniel kommer ikke hjem fra jobbreise før sent i kveld, men han titter faktisk innom en tur han også når han først lander <3 Wihuu, det gledes! Ønsker dere alle en riktig fin start på helgen, og god tur til dere som skal avgårde til fjells! Eller andre steder..


Du trenger: 1. En stor søtpotet 2. En stor vanlig potet 3. En stor gulrot 4. 1/2 chilli 5. Saften av en halv lime 6. Torskefileter for to 7.  En pakke bacon 8. Åtte asparges 9. 1 ss smør 10. Salt/pepper


Slik gjør du:
1.
Skrell og kok potet, søtpotet, chilli og gulrot til det er blitt mørt. 
2. Krydre fisken med litt salt/pepper og ha den i ovnen på 200 grader i 15 minutt.
3. Klipp opp baconstrimlene og stek dem i en panne. La fettet få renne litt av etterpå.
4. Mos de møre grønnsakene og rør inn 1 ss smør + saften av 1/2 lime.
5. Smak søtpotetmosen til med litt salt og pepper, og kok aspargesen i ca 3 minutt.


- Smakfull torsketallerken på 20 minutt -


Oppskriften er for to!

Hei Påskeferie!!


Herregud så ironisk. Disse bildene knipset Hanne av meg mandag morgen før jobb, og tanken var at jeg skulle bruke dem til denne "Hei påskeferie" bloggposten. MEN.. Her sitter jeg så langt unna pysj, peiskos, kakao og kjeks som det går an å komme tror jeg? I går fikk jeg nemlig for meg at jeg skulle ta ansvar for eget liv og starte min nye sunne hverdag. -Så mens andre knasker på påskeegg, skal jeg knaske gulrot, agurk og kålrabi. Det var ihvertfall det jeg bestemte meg for å fylle kjøleskapet med i går.. Haha. Jammen satte jeg føttene mine innenfor treningssenteret også i går, og nå ligger jeg i sofaen og vrenger meg med min ømme, stakkarslige kropp. Jeg tok det med ro, og likevel ligger jeg her som et slakt! Huff, jeg har visst en vei å gå til toppen..


Alt av snoperier er nå ute av kjøkkenskapene mine, og grønnsaksskuffen er proppfull! Heretter blir nemlig mitt daglige snoperi erstattet med grønnsaker og dipp. Vel, og noen friske påskeappelsiner da <3 Vi får se hvor lenge det varer.. -Men apropos påskeappelsiner. En av de ansatte i praksis kom med et meget godt poeng i matpausen her om dagen. -Hvem er det som har bestemt at appelsiner og kvikklunsj er påske? Hvorfor er det blitt sånn at hele Norges land pakker tursekken full av akkurat det når de skal på skitur? Hvorfor lagde vi ikke en tradisjon med eple og stratos?

Høhø, sånn går no tankegangen i psykiatrien! Nå skal jeg rigge meg til med kveldens episode av camp kulinaris, og så må jeg se og få shinet denne leiligheten <3 Halve klesskapet ligger til vask, og hvis jeg skal ha noe å gå med i bursdag i helgen, må jeg vel gjøre noe med det også. Håper dere har det bra alle sammen! Kanskje vi er flere som har fått starte påskeferien en dag for tidlig? Åh, den kommende uken skal bli helt magisk uansett hvor lite spennende jeg har på agendaen. Gleder meg faktisk til å bare lade opp i pysjen, sove lenge om morgenen, ta vare på heimen, kokkelere til bloggen, kose ihjel en hund og for en gangs skyld... trene litt! Så håper jeg spisebordet mitt snart kommer på døren, for jeg har også lovet Kristina og Geir å komme på besøk til uken, og da må det selvsagt serveres noe godt!


Så gleder jeg meg til en helg med FULL fest <3 
To av fire bestiser skal feire sine 26 år de neste par dagene!

- En favoritt fra barndommen -


Okei, her kommer en oppskrift for historiebøkene. -Farmors "pastasjuta" som hun kaller det, kommer egentlig helt fra Etiopia, og har vært i familien helt siden både pappa og jeg var småtroll. Jeg er altså oppvokst med denne bolognese-versjonen her og jeg mener med hånden på hjertet at jeg aldri aldri aldri har smakt en bedre tomatsaus. Dette her og farmors varme baguetter med smør til... Helt magisk <3 Oppskriften er enorm, og det er fordi farmor fryser ned store porsjoner for å kunne varme opp igjen litt og litt til dager hun har dårligere tid på kjøkkenet. Det har hun gjort i alle år, og det fungerer helt utmerket! 


- Min store favoritt fra farmors kjøkken - 


Du trenger: 1. 1kg kjøttdeig 2. To store gule løk 3. Tre små bokser tomatpuré 4. 2ss sukker 5. 1ts cajennepepper 6. 1ss smeltet margarin 7. 4-5dl vann 8. 1 ts salt 9. Spagetti for antall gjester 


Slik gjør du:
1.
Hakk opp løken, smelt smøret i en stor gryte og surr løken gyllen i smøret. 
2. Stek så også kjøttdeigen i gryta (eller panne om gryten ikke er stor nok).
3. Bland den blanke løken og den stekte kjøttdeigen med 3 små bokser tomatpuré, 2 ts sukker, cayennepepper, salt, og vannet. Mos det hele med en stavmikser og la det koke i minst 10 minutt. 
4. Smak til med mer sukker, salt og pepper. Eventuelt mer vann om du ønsker sausen tynnere.
5. Kok opp pastaen og middagen er klar! 


Jeg mener det.. Gi denne oppskriften et forsøk neste gang du går for pasta. Disse ferdigsausene på boks eller i pulverform er gode, men de kan faktisk ikke måle seg <3 Er det noen som kan mat så er det de bestemødrene våre! 


Du kan selvfølgelig halvere oppskriften om du heller vil det.
Server med stekte baguetter og smør! Åh, barndomsminner <3

- Hverdagen kaller -


Fine, trofaste dere som titter innom her hver eneste dag <3 Hei, og lenge siden sist! Det føles ihvertfall sånn. Har uken deres vært bra så langt? Her har det ihvertfall gått i ett i snart 48 timer. Endelig kan jeg sette meg ned i sofaen med pcen og gjøre noe annet enn bare skole. Ah, DIGG! Jeg kom hjem fra Bortelid søndag formiddag og klarte ikke helt å finne flyten i skoleoppgaven min, så jeg ble faktisk sittende med den til langt utpå natten. Så fikk jeg Hannemor på besøk mandag morgen for å knipse bloggbilder før jobb, og siden har det gått i... jobb! Eller praksis da. Jeg har nemlig gått fra kveldsvakt til dagvakt og også vært innom universitetet for en fremføring i dag. Altså.. Her.Går.Det.Unna!


Veldig veldig gøy, men jeg kjenner også det skal bli godt med en liten påskeferie nå. Jeg skulle gjerne delt noen store reiseplaner med dere, men alt jeg har tenkt til å bruke ferieuken min på er å passe hund og ta igjen alt jeg ikke får tid til ellers i den travle hverdag. Min kjære mann skal på tur med sine folk, og jentene har planer med mannfolka sine, så da får jeg bare roe ned eventyrlysten ti hakk og bruke dagene på å ta igjen litt blogging. Det trengs!


Vet dere hva jeg har på agendaen nå eller? Jeg.Skal... SOVE. Ihvertfall i en time. Merkelig hvor stort behovet mitt for søvn er blitt, men det var bare såvidt jeg klarte å holde øynene åpne på bussen hjem i dag og når det er sånn så duger jeg ikke til noe som helst. Heldigvis gjør en liten powernap som regel susen! -Og så har jeg 10 episoder av ulike favorittprogram å ta igjen fra helgen og gårsdagen. Haha, jeg gleder meg allerede.


Ha en fin tirsdagskveld alle sammen <3

Saturday With A View


- Snapshots From My Saturday - 


Hallo fra oss på Bortelid! Nå har vi allerede vært her et døgn og kost oss glugg fra morgen til kveld. Værgudene har definitivt hørt mine bønner, for her har vi bare hatt strålende sol denne helgen. Dere kan tro Daniel og jeg nøt oss ute på verandaen til farmor og farfar her i går. Mannen kan enda ikke gå på ski etter en kneoperasjon i vinter, så mens resten av familien var ute i løypene la vi oss til rette på hver vår solseng med saueskinnstepper på. 
Akkurat sånn ble vi liggende i flere timer og bare nyte finvær, utsikt og et kaldt glass vin. Jammen holdt vi på å bli nedtrampet av en hare også mens vi lå her. Den oppdaget oss ikke, så den kom hoppende i maxspeed rett mot oss, og stoppet først opp noen centimeter fra Daniels seng. Åh, jeg elsker å være her. Det er så stille på toppen av Bortelid, og uansett hvor jeg legger øynene mine, ser jeg ferske spor av både hare og rev.


Familien kom hjem fra tur om ettermiddagen, og da bar det inn i varmen igjen for å spise deilig middag, skravle litt, spille hyttespill og ha rebus med lillebror for å finne årets påskeegg! KOS <3 Nei, timene det siste døgnet har bare flydd, og jeg blir helt trist av å tenke på at vi skal hjem allerede om noen timer. En helg med disse fine folkene er definitivt ikke nok. 
Ville bare dele noen blinkskudd fra gårsdagen før søndagen starter for fullt. Nå skal D og jeg ned og nyte helgens siste frokost med familien, og ta innover oss den magiske utsikten her en siste gang. Så bærer det hjem for å skrive og levere en skoleoppgave om etikk om søndagskvelden. Hehe, rett tilbake til den harde hverdag!<3 <3 <3

Ladies Night Out


Herregud i går var lykkebarometeret mitt i ferd med å sprenges, og det synes litt for godt på gliset mitt her. -Men sånn er det når wining and dining med jentene er blitt nedprioritert litt for lenge. Sist jeg var ute og spiste må ha vært en gang tidlig i høst da Geir inviterte meg på lunsj, og før det må det ha vært i sommer en gang. Sikkert også med Geir! Hehe. Jaja, restaurantlivet smaker ekstra godt når det er lenge siden sist! Kvelden i går ble faktisk en smule magisk for min del.


...MmmmMm


- En Kveld På Le Monde Tapas Bar - 


Se på disse fine her <3 Jeg kom noen minutter før dem, fikk det fineste bordet med vinduet og oppdaget til min store fornøyelse at det var konsertkveld på denne restauranten. Fullt hus, live musikk, vin i glassene og NYDELIG tapas var å spotte til alle kanter. Selv bestilte vi oss to digre fjøler på deling og på disse befant det seg både lammekarre, scampi, kamskjell, indrefilet, tomatsalat, kjøttboller, og you name it. Vi spiste og spiste og spiste, men klarte likevel aldri å tømme bordet. Dere er nødt til å dra for å spise her en gang dere er i Kristiansand sentrum altså. SÅ god stemning <3


Nå hadde jeg tenkt meg til sentrum for å gjøre noen ærend, men i dag blåser det storm her i sør, så jeg tror jammen jeg holder meg innendørs noen timer til. Sekken må uansett pakkes, for klokken 16.00 reiser Daniel og jeg til Bortelid for helgen <3 Håper dere alle får en knallstart på fredagen! Gleder meg til å ta dere med på familietur til fjellet!


<3 <3 <3

- 10 spørsmål og svar -


Hva skal du i dag? Å i dag skal jeg få være med på noe dritspennende! (Og litt skummelt). Jeg har ukens siste dagvakt i praksis, og skal være med på en 4 timers terapidag for ulike angstlidelser. Eneste måten å kurere angst på er å eksponeres for den typen angst man har, så i dag skal jeg få være med noen ungdommer og foreldrene deres på "kurs" om du vil! Det kan være alt fra sosial angst, ulike fobier for helt spesifikke ting, eller tvangstanker foreksempel! Jeg vet jammen ikke helt hva jeg går til i dag, og det gjør meg spent. Ellers skal jeg hjem, skifte til treningstightsen, svette litt og så dra ut for å spise sammen med Synnøve og Cath <3 

Hvilken sang hørte du sist... Topic & Alle Brooke - Perfect. Åh, så fin!


Hva var det siste du spiste? En Tine rislunsj med pasjonsfruktsaus til frokost. Akkurat oppdaget disse fantastiske boksene og spiser en hver dag på bussen på vei til praksis. Måtte ha en forandring fra piano-yoghurtene mine.

Nevn 3 ting du savner... 1. Lukten av stall, og å sitte på hesteryggen og galoppere på en eller annen skogssti. 2. Å dra på fisketur. 3. Våren generelt! Ja hallo! Denne vinteren har vært helt vill! Jeg ser enda ikke noe annet enn en snøhaug på ca 1,5 meter utenfor kjøkkenvinduet mitt. Alt fra taket har nemlig ramlet ned og hindret for sikt og dagslys i over en måned nå. Haha, herregud. Kan gradstokken snart gå over på pluss-siden?


Hvilken materalistisk ting ønsker du deg om dagen? 1. Et par hvite sneakers til våren 2. En hvit, liten kaffemaskin 3. Et nytt bad.

Hva gjør deg glad om dagen? Min kjære mann. Ja, han får stikke av med denne. Vi ser hverandre ikke så ofte, så det er ikke akkurat de hyppige datene våre som gjør det. Det er bare så vilt deilig å kjenne på at fremtiden føles ordentlig trygg med han nå. Vi er blitt så samspilte det siste året! Jeg klarer ikke helt å sette ord på hvordan det har gått seg til sånn heller, men jeg kjenner jeg gleder meg skikkelig over fremtiden om dagen. Jeg går liksom rundt og tenker på, og gleder meg til å finne ut hvor vi befinner oss om 10 år, hvilke ferier vi drar på, hvilket hus vi bor i, hvilken by, hvilket land(!?) og hvilken.. beagle. Hehe. Vi kommer sikkert til å være uenige, og møte på 40 store og små utfordringer til her i livet, men det gjør meg liksom ingenting. Det er bare denne ene mannen som gjelder, og han skal jeg pokkeren meg tviholde på samme søren nå <3 Fader så heldig jeg er.


Hvilken ikke-materalistisk ting ønsker du deg om dagen? Mer tid. Døgnet kunne godt hatt 6-7 timer til altså!

Nevn noe som irriterer deg... Det er et spørsmål jeg har fått overraskende ofte fra mennesker på gata den siste tiden. Slik lyder det: "Hvorfor vil du bli sykepleier når du allerede lever av å blogge? Er det ikke mye gøyere å bare sitte hjemme i sofaen og trykke på et tastatur?". Mange ganger stiller både unge og voksne utenforstående meg disse spørsmålene med verdens hyggeligste tone og har sikkert ikke den villeste idé om hva de egentlig spør om. For om så blogging bare handlet om å taste litt på et tastatur: hvem synes vel det GØY å gjøre det 7 timer om dagen? -Hver dag, hver uke, hvert år? Herregud så kjedelig? Heldigvis er blogghverdagen hakket mer variert enn som så, men den er likevel ganske ensformig, helt uten arbeidskollegaer og ikke minst uten fri når du er på ferie. Joda sykepleierhverdagen kan være tung den og, men denne jobben klarer jeg faktisk å legge fra meg når jeg kommer hjem. (Stort sett ihvertfall). Dessuten kan ikke mestringsfølelsen av å skrive et bra blogginnlegg eller få 1000 likes på instagram måle seg med følelsen jeg sitter igjen med etter en dag i uniform. Det å kjenne på at man utvikler seg, lærer noe og blir smartere for hver dag... Det tror jeg virkelig har alt å si for å opprettholde motivasjonen i det yrket du befinner deg i. 


Hvem var den siste du pratet med? Daniel i telefonen. Han ringte meg hele tre ganger på en kveld bare for å skravle, så jeg lurer på om jeg var savnet i stuen hans i går. Hehe! Det pleier egentlig å være jeg som ringer han hver ettermiddag for å prate hull i hode på han av begeistring for praksisdagen min, men i går var jeg så opptatt av middagen at jeg glemte det. Godt å se at ringingen min blir savnet da <3

Hva er favorittserien akkurat nå... Jeg skulle egentlig tipse dere om den i en egen bloggpost, men her kommer den: The Good Doctor. Det var en leser som tipset meg om denne for et par uker siden, og jeg er... FRELST med store bokstaver. Serien handler om en grisesmart autist som tilfeldigvis har en eksepsjonell interesse for medisin og kirurgi. Han eier mildt sagt ikke de samme sosiale antenner eller kommunikasjonsevner som sine medkollegaer, men grunnet sinnsyke evner både praktisk og teoretisk får han faktisk jobben som kirurg! Åh, nei bare se traileren dere.. Dette er så gøy!Dere finner serien på Netflix og tv2 sumo..
Ha en nydelig torsdag alle sammen!

- Den fineste brunfargen -

Annonse

...Take me back to my golden skin


Tenk at jeg fikk denne brunfargen bare av å ligge på en norsk strand en sommerferie? Man behøver visst ikke å reise så langt avsted for å oppnå en dyp og gyllen farge. Ihvertfall ikke om du bor i Kristiansand, og tar Betakaroten Gold. Et annet sted på norsk jord man kan gå til anskaffelse av en gyllenbrun hud, er NÅ på påskeferie til fjells! Er det noen som har planer om å ta seg en tur i påsken kanskje? Jeg reiser ihvertfall opp til Bortelid førstkommende helg og til min store, store glede melder de ikke så mye som en sky på himmelen. Kun sol og null i vind. Lukter brunfargen lang vei jeg nå...


Jeg har de siste par ukene preppet huden min klar for soleksponering hver eneste morgen ved å innta betakaroten. Ikke bare for å bli brun, men også for å beskytte huden min bedre. Det var to meter snø der oppe på Bortelid sist jeg pratet med farfar, og snøen fungerer jo akkurat som havet om sommeren. -Den reflekterer strålene og gjør deg ekstra eksponert! Da er det lurt å ikke glemme 1. Solkrem og 2. Å forberede huden litt ved å ta 1 Betakaroten Gold kapsel om dagen.


Good For Me sin betakaroten testet jeg for første gang for fire år siden, og jeg vet jeg har tipset dere om dem flere ganger før, men det er først nå i vinter jeg har fått testet ut denne "Gold" versjonen med 100% veganske kapsler. Noe av det som gjør denne unik er ikke bare at den er vegansk, men den er kun laget av naturlige kilder. Betakaroten Gold er helt fri for allergener og gelatin, og de er tilsatt E vitamin for optimal effekt. Dette er rett og slett Good For Me sitt beste produkt for å oppnå en dyp og langvarig brunfarge.


Sliter du med å få brunfargen til å sitte? Bare prøv noen uker med Betakaroten Gold før du skal på ferie til varmere strøk, eller som meg.. bare en tur på fjellet. Det er en grunn til at jeg og hele venninneflokken min velger å svelge på disse kapslene år etter år. På Good For Me sine nettsider kan du også velge mellom å kjøpe deg en enkeltpakke med 60 tabletter, eller om du vil abonnere på produktet og motta flere pakker over måneder. It is up to you! Betakaroten anbefales forøvrig ikke til gravide eller ammere, røykere og mennesker med lungesykdommer som KOLS og Astma :-) 


- Bestill Good For Me Betakaroten Gold HER -

Krydderkake med krem i langpanne


- Tantes saftige krydderkake -


Her kommer oppskriften jeg lovet dere i går! Tante sin nydelige krydderkake i langpanne med krem. Mmm! Kremen min ble definitivt ikke liiike smooth som når tante pisker den, men fy søren så god på smak for det. Håper dere lagrer denne oppskriften her, for den bør få bli en slager i flere familier enn bare min <3 

Nå skal jeg krype ut av kosedressen og inn i noen stramme dongeribukser, for snart venter min første kveldsvakt i psykiatrien. Ah, det skal bli så utrolig deilig å få jobbe litt kveld igjen innimellom nå! Sove skikkelig ut en dag i uken, nyte en lang morgen og en ordentlig frokost <3 I dag ble det som dere kanskje alt har gjettet... kakefrokost. NOM!   


- Myk og luftig ostekrem -


Du trenger: 1. En liter kulturmelk 2. 3ts natron 3. 300 g smør (200g smeltet til kaken og 100g vanlig romtemperert til kremen) 4. 400g sukker 5. 550g mel 6. 4ts kanel 7. 200g melis 8. 300g philadelphia ost naturell


Slik gjør du:
1.
Rør sammen 1liter kulturmelk, 3 ts natron, 400g sukker, 4 ts kanel og 550g hvetemel i en bolle.
2. Smelt 200 g smør og rør dette inn i kakedeigen helt til slutt. 
3. Hell røra over i en langpanne med bakepapir og stek kaken midt i ovnen på 170grader i 30 minutt.
4. Avkjøl kaken og lag kremen av 300g philadelphia ost, 100g romtemperert smør og 200g melis. 
5. Pisk dette i 5 hele minutt, og du har en supergod og luftig krem!


- Smør kremen over den avkjølte kaken og server -

- Den nye ukens meny -

Hei fra meg og riktig fin mandag til dere kjære, tålmodige blogglesere! Jeg tror jeg har hatt mitt livs travleste jobbhelg siden sist. Gått fra kveldsvakt til dagvakt, startet rett på ny uke i praksis, og brukt hele søndagsmorgenen *my precius morning off* på å skrive og publisere en annonse som måtte slettes igjen.. Altså, ja. Livet leverer ikke alltid for å si det sånn. Jeg skled på isen søndag kveld da jeg skulle tusle til bussen hjem fra jobb, og da var jeg altså så dø at jeg tok meg selv i å ønske at hele lårhalsen brakk, så jeg bare kunne få tilbringe noen døgn med døtid i sykesengen.. Nei, det er ikke greit, men vi har vel alle hatt et lite øyeblikk og to her i livet hvor glasset blir litt overfylt.


Takk og lov for den fantastiske praksisplassen jeg har blitt utdelt altså, for inn de dørene der kan jeg tydeligvis komme tom for energi og gå ut igjen dobbelt så motivert og glad.. Skal slett ikke se bortifra at jeg ender opp med en jobb innen psykiatri for barn og ungdom en dag.. -Og jeg som hele voksenlivet har vært livredd for barn.. Herlighet, jeg har hatt en superspennende formiddag der borte i dag, og tror faktisk jeg er på vei til å konkludere med at psykiatri-praksis blir den beste av dem alle. Hvem skulle trodd?! Ikke vettskremte meg for noen få uker siden iallefall.

Jeg har ikke fått knipset så mye som et bilde til bloggeriet denne helgen, men jeg kan ihvertfall prøve å inspirere med en smakfull ukesmeny denne mandagskvelden! Håper ikke alle har lagt handlelisten klar allerede.. Nå skal jeg hive meg på kjøkkenet for å bake en kake faktisk. I morgen har jeg nemlig kveldsvakt så da kan jeg bruke morgentimene og dagslyset til å knipse noen fine bilder av den <3 Stay tuned for verdens beste krydderkake!


- Stroganoff med ris og sprø pommes -


- Kotelett av svin med brødsalat - 


- Ovnsbakt laks og grønnsaker i folie -


- Salat med biffstrimler og ris -


- Viltgryte med potetmos og tyttebær - 


- Laks med pasta og hjemmelaget rød pesto -


- Greske kjøttboller med tomatsalat og tzatziki -


- Noe søtt -


- Ostekake på krukke -


- Fruktfat med sjokoladefluff -


- Kremboller med syltetøy -


Mmm! Håper dere lar dere friste <3

- Fra pleier til spyende pasient -


Det ble litt av en fredda på meg i går! Jeg startet fridagen min med en tur på Skeidar for å kjøpe meg en spisegruppe, og så bar turen rett til legen for å få tatt den celleprøven jeg har pratet om i noen måneder nå.. Vel, jeg kom inn på legekontoret og ble spurt om ikke jeg ville ha en av legens sekretærers hånd å holde i under prosedyren. Haha, hvor pingle tror han jeg er? Tenkte jeg, og takket pent nei til dette tilbudet. Prosedyren skulle jo bare vare 4 minutt, og venninnene mine kom seg da helskinnet igjennom den? Høhø.. 5 minutter senere angret jeg på at jeg ikke ba om å få erstatte den støttende hånden med en spybøtte. Jeg har nemlig en tendens til å bli litt uvel under legebesøkene mine, og slik har jeg faktisk hatt det helt fra jeg var liten. Mamma måtte advare legen om at jeg trengte spybøtte for hver minste undersøkelse, og jeg tror uten unntak jeg kastet opp hver eneste gang en blodprøve skulle tas.

Jeg trodde egentlig ikke jeg hadde noen form for verken sprøyte, blod eller legeskrekk. Jeg tok jo min første blodprøve av en pasient selv for bare et par uker siden. Ingen problem! -Men da var det riktig nok ikke min kropp jeg fiklet i heller.. I går var det ikke mer enn litt røring i undestellet som skulle til. Legen min er seriøst sørlandets flinkeste og han kunne ikke gjort en mer forsiktig jobb. Jeg kjente nesten ingenting, og det hele tok alvorlig talt fire små minutt, men liikevel var det tydeligvis nok til å bli uvel resten av dagen. Alt gikk fint på undersøkelsesbenken. Det var først da jeg skulle reise meg at jeg kjente jeg ble glovarm i hele kroppen. Svetten begynte å piple, blodet forlot ansiktet og jeg kjente det sto mellom sekunder før jeg 1. Besvimte eller 2. Spøy på legekontorets gulv. Joda så.. Jeg rakk akkurat å storme inn på toalettet før jeg kastet opp hele lunsjen min. Åh, hvorfor meg?!


Jaja, tenkte jeg. Har'ke tid til å henge over doskåla. Jeg hadde jo frisørtime om tretti minutt og måtte komme meg til byen! Så jeg reiste meg nærmest umiddelbart etter å ha ønsket lunsjen god tur ned i kloakken, og trasket avgårde til sentrum. Ettersom lunsjen nå var ute av systemet, gikk jeg til innkjøp av en ny en, bestående av en kanelsnurr og et digert sjokoladekake-stykke. De første to timene i stolen gikk fint, men da Sara stakkars spurte om ikke jeg kunne reise meg for å stå under den siste klippen.. Vel da skjedde det hele igjen. Tre minutt klarte jeg å stå oppreist før jeg kjente jeg holdt på å gå i bakken. Jeg ble glovarm, ba om å få en klippepause, tok en slurk med vann og fant ut at det allerede var for sent. Et minutt senere løp jeg ut på frisørdoen med en god blanding av både bolle og kake i halsen.. Herregud for et leven? Celleprøve er visst ikke en lek for alle og enhver.

Neida, dere må ikke la dere skremme av min noe rare erfaring her. Venninnene sendte meg meldinger i fleng etterpå og lurte på hva i all verden jeg syntes var så ubehagelig med denne lille undersøkelsen. Det er altså ikke helt på normalen å bli uvel av noe en nærmest ikke kjenner noe til. Sjekk dere alle sammen! Det er så viktig <3I dag spiller heldigvis kroppen på lag igjen og jeg er klar for jobb!
Gleder meg til en lørdag som pleier igjen.. Passer meg litt bedre det.

En film for hele familien

Julia Roberts as ?Isabel? and Jacob Tremblay as ?Auggie? in WONDER. Photo by Dale Robinette.
Nå er det lenge siden forrige filmtips dere! Jeg har rett og slett ikke sett så mye film den siste tiden. Det har jo nylig vært OL-oppsummering om ettermiddagene og jo lengre ut på våren vi kommer, jo flere morsomme tvrprogrammer starter. Paradise Hotel begynner og til mandag, og til mannens store forskrekkelse har jeg store planer om å følge med på det også. Synes jeg hører tankene hans når han leser dette: "Nei, nei, nei! Mer hjernedødt får du ikke". 

Hehe, uansett! Her kommer ukens filmtips, og det er et innmari koselig et. Eller koselig og koselig.. Jeg ville ærlig talt grine meg ihjel, så dette er ikke noe å snurre på første tinderdate.. Mer noe for alenekveld, familiefredag, kjæreste eller jentekveld. Kanskje noen av dere alt så den på kino i vinter? Hvis ikke.. Se den. FOR en fin film <3


- WONDER -
I dramafilmen Wonder følger vi den 10 år gamle guttungen Auggie Pullman som er født med en ansikt og kraniedeformasjon. 27 ganger er han blitt operert så langt i livet. Noen operasjoner har gjort at han kan se, andre at han kan puste og høre. -Men ingen har fått ansiktet hans til å se helt vanlig ut. Foreldrene hans er derfor livredde når dagen kommer hvor Auggie skal slutte med hjemmeundervisning og starte på skolen for første gang.

Det blir som forventet vanskelig for 10åringen å gli rett inn i sitt nye miljø. Han ser annerledes ut og elevene i klassen påpeker det daglig. Foreldrenes største frykt blir et faktum. Auggie blir mobbet. -Men bare i starten. Han har nemlig så mye mer å by på enn et annerledes ansikt. Auggie er smartere enn 10åringer flest. Snillere også. Heldigvis går det ikke lang tid før medelevene finner det ut, og får lyst til å bli bedre kjent med gutten. 


Filmen er enda veldig ny, og var på kino for ikke så alt for lenge siden. Dere finner den derfor ikke på Viaplay riktig enda, men den kan leies en rekke andre steder på nett. Jeg var helt nødt til å gjøre det selv etter å ha sett traileren. Det er så innmari lenge siden sist jeg kom over en så bra familiefilm! Håper dere gir den en sjanse. Nå skal jeg avgårde på ukens siste praksisdag, og så tar jeg turen til mannen igjen for å tilbringe kvelden på besøk hos han <3 Det gledes!


 Traileren kan du se HER <--

Første dag i psykiatrien


Hei på dere, og riktig god lille-lørdag! Her sitter jeg under det digre stueteppet mitt og baare nyter. Jeg ER så fornøyd med utfallet av min nye praksisperiode at dere ikke aner det engang. Min kjære medstudent Caroline, og jeg ante fred og ingen fare i går da vi møtte opp som avtalt på vårt nye praksissted i psykiatrien.. Vel, på denne avdelingen var det ingen som hadde fått beskjed om at de skulle få inn studenter, så der sto vi som to spørsmålstegn da og klødde oss fælt i hodet. Haha! Heldigvis var det en slags praksis-ansvarlig på sykehuset som vi fikk huket tak i, og vips.. en halvtime senere befant vi oss begge på en ny avdeling! Selvfølgelig psykiatrisk den også, men akutt ambulant denne gang! Altså enda mer spennende!? Hva!? Det var ihvertfall min første tanke!


- Lillelørdag med fruktsalat -


Nå har jeg tilbrakt to hele dager i psykiatrien, og så langt kunne jeg ikke fått det bedre. Jeg starter halv ni om morgenen (hallelujah), går i mine egne klær igjennom hele praksisdagen og får være med på SÅ mange spennende møter. Jeg har på to dager selvsagt ikke fått satt meg inn i halvparten enda, men dagene har bare flydd avsted og det har jeg på følelsen at de neste ukene kommer til å gjøre også. Jeg ønsket meg veldig en mannlig veileder denne gang (det er jo litt gøy å få følge en mann i dette yrket også!) og det har jeg jammen fått, så nei nå tror jeg ikke studielivet kan bli stort bedre?


Gleder meg til å lære masse om kommunikasjon og ulike former for terapi de neste ukene. Jeg skal omsider bli trygg på barn, ungdom og deres pårørende og jeg skal gjøre mitt aller beste med å ikke gråte meg ihjel igjennom denne praksisperioden. Jeg er definitivt ikke laget av stein, og det kjenner jeg faktisk allerede en del på.


Håper det står bra til med alt og alle <3 Jeg ville bare dele noen ord om mine første timer i ny studiehverdag! Nå skal jeg kose meg litt med fyr i peisen og ta igjen et tvprogram eller to. Jeg har blitt hektet på både det ene og det andre om dagen, og camp kulinaris er et av programmene. Meget underholdende!

New in - Basics!


Home, sweet home! Da var jeg tilbake i vinterbyen Kristiansand igjen dere! Jammen har jeg rukket å være en dag i psykiatrien også siden sist! Dere kan tro jeg var spent da jeg sto opp i dag tidlig og tok buss til sørlandet sykehus for å få hilse på min nye veileder og praksisplass. Dessverre var alle de ansatte på avdelingen jeg skulle være på bortreist på kurs i dag, så da måtte jeg bare ture hjem over igjen og vente i spenning en dag til. Hehe! Jaja, så ble det mer tid til å fylle ukens kjøleskap, pakke ut av helgens koffert og knipse noen bilder av dagens innkjøp. Jeg dro innom Zara på vei hjem i dag skjønner dere, og kapret meg noen nydelige bukser (og overdeler) til våren.


Vi har hatt Zara i noen måneder her i sør nå, men jeg har enda ikke kommet over hvor mye fint de har her. Spesielt av basics til hverdagsgarderoben. Disse buksene her foreksempel? Herregud! Sitter de ikke som et skudd?! Ikke kostet de all verdens heller. 349kr for den grå og 399 for den rutete brune. Kupp? JA. Skulle kjøpt flere...


Gleder meg til å fylle vårgarderoben med enda mer nytt fremover, og spesielt i lyse farger. Det har stort sett gått i interiør om dagen, og enda litt mer interiør skal det bli (trenger mer pynt), men garderoben må jo også få en oppfriskning etter vinteren <3


Håper dere har hatt det like fint som meg i helgen, og at mandagen deres har startet bra! Nå skal jeg fylle peisen med ved, legge meg under teppe mitt og sovne en time til en episode av "Heimebane". En ny serie på Nrk, som har fått så god kritikk! Kanskje noen av dere har sett den allerede? Hva synes vi isåfall?


Ellers tenkte jeg å svinge meg litt på kjøkkenet i kveld. Jeg skal ha noen fine jenter på besøk her i morgen, og får ikke bestemt meg for om jeg skal servere dem gelé i porsjonsglass, eller tantes hjemmelagde krydderkake. Mmm! Sistnevnte fikk jeg oppskriften på i helgen og den er så god at den må deles med dere også. Stay tuned <3Alle plagg er fra Zara <3 Skoene fra Nelly!

Deler ut armbånd til to venninner!

Annonse

Riktig god søndagsmorgen fra Stavanger! Nå sitter jeg i sengen helt forfjamset over at helgen er kommet til en ende allerede. Jeg har ihvertfall hatt det helt nydelig her det siste døgnet, og bare ladet opp batteriene.. Hatt tante på besøk, spist masse deilig kake, vært på jentekveld hos barndomsvenninnen og invitert meg selv til reunionsfest med klassen min fra barndomsskolen i Stavanger 23 juni! Nå tenkte jeg å dra på besøk til farmor og farfar også en tur før hjemreisen, men først har jeg lyst til å dele noen bilder av stuen min, nå som den er blitt hakket mer hjemmekoselig. Den mangler enda litt pyntegjenstander, hyller, og dill, men det hjalp noe innmari med en gang disse bildeplakatene kom opp på veggen, og et stueteppe ble lagt under stuebordet! Er dere ikke enige?


- Stavanger-plakaten finner du HER, Kristiansand HER, Hverdagslykke HER -


Pictureit har uendelig mange fine varianter å velge i, og etter å ha samarbeidet med dem i et års tid nå, har jeg jammen klart å skaffe meg et lite lager av plakater å variere mellom! Likevel lander jeg veldig ofte på disse dialekt og bydels-bildene. Jeg synes bare det er så hyggelig å kombinere to bydeler jeg verdsetter høyt på veggene i leiligheten min <3 Denne nyere hverdagslykke-plakaten er forresten også blitt en stor favoritt. Jeg har dem alle i størrelsen 50x70 og synes det er helt perfekt dersom du enten vil kombinere plakatene med andre mindre størrelser, eller kun ha to til tre like ved siden av hverandre som jeg har her. Husk forresten at dere også får 20% på alle kjøp over 299kr hos pictureit ved å bruke rabattkoden MB-20 ved kassen på nettsiden!


- Stuen begynner å ta form -


Rundt valentines day tipset jeg dere om noen koselige "Du & Jeg" armbånd som Pictureit har til kjærestepar. Vel, venninnearmbåndene deres i roségull er minst like nydelige! Jeg har selv fått meg et i størrelsen small, og dette passer virkelig til alt <3 elegant. Ta gjerne en titt på det HER.


- Vinn et venninne-armbånd -
I dag kjører jeg  i gang en ny konkurranse på instagram der to venninner kan stikke av med hvert sitt graverte venninne-armbånd! Alt du behøver å gjøre er å gå inn på @martheborge, og tagge en venninne i kommentarfeltet <3 Jeg trekker de to heldige om fem små dager! For å få litt inspirasjon til hvordan man faktisk kan kombinere de ulike pictureit plakatene, må dere gjerne følge @pictureit.no på instagram også <3


Rabattkoden MB-20 gir dere altså 20% på alle ordre over 299kr.
Hele utvalget til Pictureit kan dere se HER <-- De har så mye fint nå!

I mars måned vil jeg...


1. Kjøpe meg et spisebord! Rundt eller firkantet? Rundt eller firkantet? Åå, Valgets kval... Jeg kan bare ikke få bestemt meg.. Det er vel leveringstid på disse greiene og kjenner jeg livet rett, så innen fredag om seks dager må jeg ha tatt en beslutning. Da skal det nemlig shoppes!

2. Starte i psykiatri-praksis, forhåpentligvis få en hyggelig veileder, og stortrives to måneder der! Tenk, nå er det utredning og behandling av barn og unge som hverdagen min skal dreie seg om? HJELP. Hehe. I denne praksisperioden skal jeg også få være sammen med en annen student, så det gleder jeg meg veldig til. Kjekt med ett kjent fjes blant alle nye.

3. Jeg vil prøve å få sett filmen Uttøya, 22 juli på kino denne måneden. Den har premiere nå 9 mars, så den helgen har jeg satt av en kveld til et kinobesøk etter jobb.


4. Ha en ukes påskeferie. JA! Siste uken i mars har vi påskeferie på studiet, og den uken der... den skal NYTES med store bokstaver. Det føles som et år siden juleferien, samtidig som disse månedene egentlig også har gått innmari fort. Jeg har jobbhelg i påsken, men de fem dagene før der skal jeg pønske ut noe ordentlig sprell til. Gleder meg kanskje mest av alt til å kjøpe påskeegg til både mannen og meg og fylle det med snoperier.

5. Få tatt den forbaska celleprøven. Jeg har avbestilt tre legetimer de siste to månedene ettersom de aldri passer med praksis, men NÅ har jeg endelig fått time på en fridag. Jaay! -Og jada det ble time hos legen istedet. (Fikk sånn kjeft sist jeg skrev at jeg ville gå til en gynekolog for å ta den).

6. Skifte header.. Det bilde jeg har nå er fra påsken for to år siden.. 

7.. Dra med meg Daniel til Bortelid 16-18 mars og tilbringe litt kvalitetstid med han, papsen, farmor, farfar og lillebror fra Thailand! Må si jeg gleder meg meget til å se den karen av en bror i skisko for første gang. Haha! Han har vært i Norge før, men bare på sommerstid så nå skal han få oppleve ekte norsk hyttteliv med 1 meter snø på bakken.


8. Feire Annika og Andrea sin 26 års dag! Annika den 23 mars og Andrea den 24... Heh, kan allerede melde om at dette blir en hard helg! -Hard, men veldig veldig gøy. Elsker når vi klarer å samle hele jentegjengen for å feire noens dag, og nå ser det jammen ut til at vi blir en hel flokk som skal kjøre to dagers!

9. Sette helsen min høyere.. Vet dere hvor mange treningsøkter jeg gjennomførte i februar eller? Null! Jeg skal ærlig innrømme at det frister minimalt å starte nå som busslivet er i gang igjen, men jeg tror bare det er så lenge siden jeg har trent nå at jeg har glemt hvor godt det faktisk føles. Heldigvis har jeg venninner som er hakket flinkere enn meg og som står klare til å ta meg med på svettetimene sine denne måneden også.. *Kremt*

10. Sette av en kveld til å koble av med baking av sjokoladecupcakes. Jeg vil nemlig pynte dem med lekker påske-dekorasjon og knipse noen fine bilder! Kunne i grunn tenke meg å lage meg et elegant lite påsketre(?) også som pynt på mitt kommende nye spisebord. Vi får sjå om tiden strekker til <3


Velkommen skal du være mars <3 Ett skritt nærmere våren dere!

--> Stavanger

Riktig god fredagsmorgen alle sammen! Da var det blitt helg igjen gitt. Ukene flyr, men det er da ikke noe nytt. Denne helgen har jeg gledet meg lenge til, for i dag er det på tide å sette seg på toget til barndomsbyen Stavanger igjen. Det er litt stusselig å bare skulle ha en helg der borte synes jeg, men jeg er jo i praksis i to måneder til, så noe mer fri får jeg bare ikke akkurat nå <3 Jeg får nøye meg med to døgn sammen med familien i denne omgang! Kofferten pakket jeg allerede i går kveld, så nå skal jeg bare nyte en bedre frokost før jeg hopper avgårde. Jaay!


Gleder meg som en gal til å tilbringe fredagskvelden i bestemors sofa, spise et eller annet godt og se mesternes mester og norske talenter sammen med dem. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ser på norske talenter hver eneste fredag, for jeg synes egentlig ikke det er spennende i det hele tatt, men det er bare blitt en lang tv tradisjon som jeg ikke klarer å gjøre slutt på. Måtte dere få en super helg! Enten dere tilbringer den alene, med venner, eller familien <3


Vi skrives fra Stavanger vi! Hejdå <3

- SIDEN SIST -


NÅ har jeg gledet meg til å oppdatere dere igjen! Hjelp, så mye som har hendt på tre dager. Det har vært... SNØKAOS i Kristiansand by. Altså jeg har snø helt opp til vinduene mine, og på veiene har det vært så dårlige forhold at det bare var såvidt jeg klarte å kjøre for å levere fra meg bilen i går. Jeg tror faktisk aldri jeg har opplevd maken til vintervær! 13 minusgrader hver morgen, masse snø og sibirkald vind... Puh! Peisen får kjørt seg, det er ihvertfall helt sikkert!

Ellers har jeg bestått praksis i hjemmesykepleien siden sist, og bakt en gigantisk sjokoladekake til gjengen der borte! Hadde ærlig talt lyst til å grine meg ihjel hele den siste dagen min, og jobbet noe iherdig for å la være, men to (les 22) tårer trillet under ett av bruker-besøkene mine. Jeg hadde overhode ikke lyst til å dra derifra, og vurderer enda å ringe hjemmesykepleien, oppgi nummeret mitt til denne eldre damen som minner meg om bestemor, og be henne ringe meg i sommer når hun vil vi skal spise is sammen på fiskebrygga.. Er det innafor? For da gjør jeg det ass!


Så det så! Da var enda et kapittel i utdannelsen over, og allerede på mandag starter et nytt! Jeg har ikke lest om en eneste psykisk lidelse siden i fjor høst, så det betyr at jeg nå har litt å sette fingrene i kan du si. De tre neste døgnene må jeg altså lese meg opp på både schizofreni, depresjon, bipolar lidelse, psykoser, selvskading, traumer, spiseforstyrrelser og..... Mye annet skal jeg føle meg noe trygg førstkommende mandag. 


Jo, så har bloggen blitt flyttet over til blogg.no igjen det siste døgnet. Jeg avslutter bloggkarrieren der jeg startet den! På egne ben hos blogg.no uten noe som helst kontrakt å forholde meg til. Helt perfekt <3 Håper det står bra til med dere alle og at dere har brukt vinterferien godt, dere som hadde den forrige uke. Kjenner jeg er dritmisunnelig på dere, men en påskeferie har vi iallefall på sykepleien, så den skal jeg nyte i slutten av måneden. Inntil da er det bare å stå på! Under her får dere min siste middagsoppskrift. En veldig enkel lakserett med favoritt-tilbehøret nå om dagen.


Du trenger: 1. To laksefileter 2. To gulrøtter 3. 1 tomat 4. 100g fetaost 5. 1/2 rødløk 6. 1/2 grønn paprika 7. 1 Avokado 8. 6-7 ss creme fraiche 9. Litt sitronsaft 10. Litt salt og pepper 11. Litt dill (krydder eller hakket frisk)


Slik gjør du - Fiskemiddag for to:
1.
Hakk halve den halve rødløken  (ja halve den halve), gulrøttene og paprikaen i terninger.
2. Hakk også laksen i terninger og ha dette på to firkanter med folie. 
3. Hiv over 2 ss creme fraiche i hver foliepakke, strø over litt sitronsaft, salt, pepper og dill. 
4. Stek fisken på 200grader i 20 minutt, mens du koker ferdig risen.
5. Hakk en tomat, 100g fetaost og resten av rødløken til en tomatsalat.


6. Smak også denne til med litt salt og pepper! Du kan gjerne ha litt hakket basilikum og i.
7. Mos en avokado og bland den med 2-3ss creme fraiche, litt sitronsaft, salt og pepper.
8. Ta ut fiskepakkene, og server med tomatsalat, avokadokrem, og den ferdig kokte risen.


- Håper det smaker -


Jeg jobber enda med det nye designet dere! 
Hang in there enn så lenge <3