hits

mars 2017

Something good for the weekendGod morgen fra en syvsover! Hoho, jeg kan ikke huske sist jeg sov så lenge som i dag. Ihvertfall ikke uten å ha vært ute på byen kvelden før.. Noe så digg! Jeg var utrolig spent på hvordan jeg kom til å takle turnuslivet som sykepleierstudent, men så langt kunne jeg faktisk ikke tenke meg å ha det på noen annen måte. Det er jo en fryd å få lov til å jobbe kveld en gang i blant og få sove litt ut på morgenkvisten? Jeg skal snart hoppe avgårde for en ny lærerik dag, men først vil jeg bare dele en aldri så liten fristelse med dere. I dag var det bakte vegetar-poteter som sto på min meny, med både bønner, tacokrydder, avokadosalat og knust nachos-chips. Mmm! En perfekt fredagsmiddag..
Du trenger: 1. 4 poteter 2. 1 boks med bønnemiks 3. Tacokrydder 4. Matolje/salt/pepper 5. 1 avokado 6.1 boks mais 7. 1/2 rødløk 8. Saften av 1 lime 9. Litt rømme 10. En håndfull knust tortillachips 11. 1 fedd knust hvitløk 12. TacokrydderSlik gjør du: 
1. Smør skallet på potetene med litt matolje, dryss med litt salt/pepper og stek midt i ovnen på 200grader i 1 time. 
2. Hakk opp avokado og rødløk og bland dette med knust hvitløk, mais og saften fra 1 lime. 
3. Stek bønnene varme i en stekepanne med litt smør og bland inn tacokrydderet med litt vann.
4. Server potetene med tacobønnene, avokadosalaten, litt rømme og knust nachos-chips!- Something to serve on friday night -Bakte taco-poteter.. Altså hvorfor ikke!?

Ukens Thriller - Don't Breathe

God kveld igjen fra meg! Her kommer endelig en oppdatering i filmkategorien igjen! Det har vært alt for dårlig med filmtitting her i heimen den siste tiden, men i går fikk jeg snurret en thriller til middagstallerkenen min, og vet dere hva? Den var helt VILT spennende. Thrillere er det gøyeste jeg ser dersom det er en god en, men i disse dager blir de bare sjeldnere og sjeldnere synes jeg. Derfor blir jeg så innmari glad når jeg kommer over sånne som denne! En film basert på en historie som faktisk kunne ha vært virkelig. -For ja det er nok av psykopater der ute! Både i og utenfor Norges land. Er du som meg, en sånn som finner glede i å se film med hendene foran øynene i blant, så er dette neste tittel å krysse av på sett-listen! En liten review skal dere få under her.Nå har jeg nesten akkurat kommet hjem fra nok en dag i praksis. Tenk, nå er jeg allerede halvveis! Det er helt sykt hvor fort dagene går.. Neste på planen min nå er middagskokkelering, og så skal jeg se om ikke jeg kan få tatt meg en tur på Fresh. Jeg er helt nødt til å prøve å få løsnet litt opp i saker og ting. Jeg stivnet fullstendig i overkroppen i natt (etter mandagsøkten!), og det var så vondt å ligge på armene at jeg ikke fikk sove! Har dere hørt? En diger redbull ble frokosten før praksis i dag, og enda klarer jeg ikke å ta armene over hodet for å lage meg en hestehale! Haha, FY søren. Visste ikke at det gikk an å bli så støl jeg... Noen må visst trappe opp intensiteten på styrketreningen fremover. Dette her går jo ikke an.- Don't Breathe -
I denne nervepirrende thrilleren møter vi en vennegjeng på tre ungdommer som drømmer om å komme seg bort fra Detroit, og starte et nytt og bedre liv i solfylte California. En dag får de høre om den eldre, rike krigsveteranen som bor i et tomt nabolag i nærheten, og denne mannen har de blitt fortalt skal ha en safe fullt opp med hele 300 000 dollar. Når de i tillegg får greie på at krigsveteranen er blind, tenker de med ett at dette blir et lett bytte.

"Alex" i vennegjengen, har en far som jobber i et sikkerhetsselskap, og finner derfor en mulighet til å bryte seg inn i den blinde mannens hjem. De to andre er nølende, men overtales til slutt til å ta del i ranet de også. Mannens hund dopes ned, og gjengen tar seg inn i huset. De finner raskt en dør med en diger lås på, og antar at det er her den store pengesummen befinner jeg. En av gutta skyter låsen åpen med pistolen sin, og veteranen våkner. Heretter går ingenting etter planen.Den gamle mannen har kanskje ikke synet i behold, men andre sanser blir da forsterket, og når lysene i huset slukkes er det ingen som kjenner rom og ganger bedre enn veteranen som har levd her i alle år. Plutselig er tyvene blitt til fanger inne i et brutalt menneskets hjem.Høres den ikke spennende ut? Åh, jeg digget den! Filmen var helt ny i fjor høst, så den kan foreløpig bare leies på Viaplay for 49 kroner. Bare søk opp tittelen i søkefeltet så popper den opp som leie-alternativ! Absolutt verdt både kronene og minuttene dersom du liker en ordentlig spenningstime!

Daniel Zovatto, Jane Levy and Dylan Minnette star in Screen Gems' horror-thriller DON'T BREATHE.

Dere kan se traileren HER. Nervepirrende så det holder!

Tuesday SnapshotsGod dag, god dag fra meg i sofahjørnet! Her sitter jeg og halvsover etter en lengre dag med forelesninger på skolen. Jepp, i dag ble praksisen erstattet med litt undervisning i demens, og det kjente jeg var helt greit. Alltid moro med litt variasjon i ukedagene! -Men himmel så trøtt jeg er om dagen. Været har vært aldeles nydelig her flere dager på rad nå, og jeg har så lyst til å dra ut på tur i solen om ettermiddagene, men jeg ender istedet bare opp snorkende på sofaen. "Skal bare hvile i 10 minutt" sier jeg til meg selv, og slenger meg nedpå.. -Så våkner jeg halvannen time senere. *Sukk* Ikke vet jeg hva som tar sånn på om dagen.I går fikk jeg ihvertfall lurt inn en styrkeøkt før middagsluren! Annika og jeg trente styrke på overkropp i hele 90 minutt, så i dag er jeg heelt ferdig i både armer og bryst. Ordentlig god-vond følelse! <3 Nå dere, skal jeg hive meg på kjøkkenet og kokkelere litt for meg selv, og så skal jeg snurre en nyere skrekkfilm som ble anbefalt meg på jobb i går. Er den bra så skal jeg selvsagt passe på å skrive ei litta anmeldelse så dere kan se den dere også. Skjønner egentlig ikke hvorfor jeg utsetter meg selv for sånt når jeg blir så redd etterpå at jeg ikke tørr å gå i mørket fra lysbryteren til senga engang.-Og apropos redd! Det er ikke bare fryd og gammen som følger med våren! I går kveld hilste jeg på min første edderkopp her i leiligheten. Fader altså, hadde helt glemt hvilken galskap som medfølger å bo i første etasje. Som vanlig satte jeg et shotte-glass over den, la et stort papir under der igjen og bar den ut i hagen slik mens frysningene ilte langt nedover ryggen hver gang den begynte å bevege på seg. Slanger, hai, og andre ikke-flyvende insekter går helt greit, men blodsugende flått, edderkopper og sånne flyvende biller som fader ikke har kontroll på sine egne vinger (eller bare alltid sikter på ansiktet mitt).. Åh, jeg kan ikke for det, men kroppen reagerer som om den skal ut i krig hver eneste gang. Ekleste jeg vet om.Ville bare hilse på dere, og skravle litt om hverdagen. Ellers har jeg ikke så fryktelig mye på hjertet! Håper uken behandler dere bra, og at tirsdagsværet har vært like nydelig hos dere som hos meg. Fy søren altså.. Fortsetter dette så er det bare å sette eksamenslesningen til strandkanten i år. Jeg og den melonspisingen..
Spiser frukt for fem når jeg prøver å holde meg unna sjokolade.

A Weekend Full of Fun- Kamskjell og dadler surret i bacon - At det går an å få skvist inn så mye moro på en og samme helg? Jeg digger det. Tre dager på rad har jeg vært ute og spist med fine venninner, og siden fredag tror jeg faktisk at jeg har fått et par nye favoritt-restauranter i byen! Slakter Sørensen som dere ser den gode maten her er fra, og byens mexicanske "Papito". -Et sted med en hel HAU ulike taco og tequila-varianter! Yum, yum, yum. Kristiansand by er kanskje ikke den største, men spisested-utvalget har jeg aldri klaget på <3I går bestilte Hanne og jeg fem forskjellige forretter og spiste til vi nesten sprakk. Ihvertfall jeg! Alt fra carpaccio, biff, kylling, focaccia, kamskjell, dadler og bacon sto på bordet, og neesten alt gikk ned i løpet av de 90 minuttene vi ble sittende. Deilig å slippe og måtte kokkelere middag for seg selv på en søndag!Nå er jeg klar for hva enn den nye uken måtte bringe! De melder superfint vårvær også i dag, så etter praksis denne mandagen tenker jeg å hive på treningstightsen og ta økten min utendørs før jeg trasker til butikken for å fylle opp kjøleskapet. Jeg skrev en ny, spennende ukesmeny sent i går kveld, så jeg håper jeg får delt noen flere, smakfulle oppskrifter med dere senere denne uken <3 Nå ville jeg i første omgang bare titte innom for å ønske dere en knallstart på siste uke av mars måned!Fine, fine Hannemor som har kommet inn i blogghverdagen og reddet alle fotograf-issues!

First day of springGoood søndagskveld alle sammen! Åh, hvilken helg!! 15 varmegrader viste gradstokken her i dag, og da jeg trasket ute i solstrålene kjentes det rett og slett ut som en juni-dag. Hoppet vi bare over våren eller hva skjedde? Haha. I LIKE IT! Lørdagen min tok forresten en helomvending i går. Jeg skulle bare en snartur til byen for å kjøpe inn litt ting til søndagens shoot med Hannemor, men i stedet endte jeg opp på cafe med bestis og kjæresten hennes. Der ble vi sittende og ta et glass champagne til lunsjen vår, og vips så ble det bestemt at Borge skulle ha sin aller første dagsfylla! Oh yes. Jeg som sovner etter tre timer i vinglasset. Jeg hadde ærlig talt ikke det spor troa, men vet dere hva? Jeg har ikke hatt det så morsomt på lenge. He-rre-gud så gøy vi hadde det!


- Bukse og Body fra Bikbok, Pumps fra Nelly, Choker fra H&M -Vi gikk fra bar til bar, drakk drinker og vin, spilte spill og lo så vi hylte hele dagen, og utrolig nok så ble jeg ikke det spor trøtt! -Og jeg som skulle ha en rolig lørdag. Hah! Da kvelden kom og vi hadde sittet i baren på Thon hotell i mangfoldige timer tok vi turen på en ny restaurant, spiste oss mette der til enda flere drinker og dro videre på byen hvor jeg også koste meg glugg. Jeg var ikke hjemme før langt på natt, og kom meg ikke opp før halv ett i dag formiddag, men fy søren. Det var så verdt det. Hjelpe meg for en gjennomført lørdag, og hjelpe meg for noen herlige FOLK jeg har rundt meg. Åh, jeg er altså så heldig med vennekretsen min <3
  


Da jeg omsider fikk kavet meg opp i dag, fikk jeg tatt meg en lang dusj og jålet meg litt for dagens lunsj-date! Det ble kanskje ingen fotoseanse på Hanne og meg i dag, men det ble en deilig lunsj i stedet, og noen bilder fra den hyggestunden skal dere også få etterhvert. Nå skal jeg se og få i meg litt kveldsmat, planlegge den nye uken og vaske den stakkars leiligheten min. Den har ikke fått så mye omsorg de siste syv dagene..Håper helgen deres har vært like morsom som min!

Leserspørsmål - Marokkoferie

Sponset hotellopphold


- Q&A from my latest vacay - Hva het hotellet dere bodde på og hvor i Marokko lå det? Vi bodde på et helt nytt, nyåpnet hotell kalt "Munga Guesthouse" midt i fiskelandsbyen Taghazout. Dette er et superpopulært sted for surfere, og Lapoint sin surfecamp (som jeg også har bodd på for tre år siden) ligger faktisk rett over gata til Munga. Landsbyen er full av turister og hyggelige, lokale fiskere og stemningen her er bare helt nydelig på denne tiden av året. Taghazout ligger en halvtimes kjøretur fra flyplassen i Agadir, og her hadde vi den flotteste naturen med lange sandstrender, perfekte bølger, klipper og you name it.
Hadde hotellet noe basseng? Nja, det var et lite basseng på takterassen, men det var ingen svømme-dybde. For å være ærlig så tenkte jeg ikke engang tanken på å gå opp og legge meg på en solstol på taket når vi hadde hav og bølger en 30 sekunders gåtur unna balkongen vår. Det er lite som slår beachen!Hvilket reiseselskap booket dere turen gjennom? Vi bestilte oss noen billige flybilletter fra Oslo til Agadir gjennom kiwi.com og hotellopphold fikk jeg sponset ettersom jeg hadde litt kontakter fra min forrige tur til Marokko. Flybillettene var veldig billige, men jeg kommer likevel aldri til å reise med dette selskapet igjen. Jeg har flydd med mye forskjellig opp igjennom, og har aldri hatt problemer med noe som helst, men akkurat denne gangen slet vi mye med feil-opplysninger, lite informasjon, og ekstra betaling for... alt. Ikke bare var reiseruten på over et døgn (Et direktefly tar 4 timer). -Men de skulle ha 500kr ekstra for å sjekke inn bagasjen under hver mellomlanding, og 1000kr ekstra fordi vi ikke hadde sjekket inn på internett før vi ankom flyplassen.. Vi brukte totalt mer penger på flyplassene enn vi gjorde på lommepenger under hele ferieuken vår. Haha! Neste gang booker jeg definitivt bare direkte gjennom SAS, betaler litt mer og får en bedre, kortere reiserute.

- From the Lobby of Munga - 
Var hotellfrokosten inkludert? Ja, frokosten er inkludert i hotellprisen, og den nytes på taket av hotellet med utsikten over hele stranda til Taghazout. Her fikk vi servert omelett, fruktsalater, grønnsaker, nystekte crossaints, baguetter, og smoothie hver morgen. Kunne ikke bedt om noe bedre måte å starte feriedagene på. 

Hvor mye brukte dere i lommepenger? Vi tok ut ca 1500kr hver på flyplassen i Agadir da vi ankom og tenkte vi skulle leve på dette i et par, tre dager og deretter ta ut mer, men det behøvde vi aldri. Disse 3000 kronene levde vi på i en uke, og himmel som vi spiste og drakk. Det er innmari billig i Taghazout.Hva koster det å bo en natt på Munga Guesthouse? Munga Guesthouse består kun av suiter på 45 kvadrat +, men prisene er likevel ikke høye! Jeg orker ikke engang å tenke på hva en natt på et slikt rom ville ha kostet i Norges land. Én natt på en av de vanlige suitene til Munga koster 1000kr natten, mens det aller største rommet de har koster 1800kr natten. Reiser du da sammen med noen så blir jo prisen halvvert, og 500kr per natt på et sted som DETTE... Nei, det er helt sykt spør du meg. Alt dere ser av detaljer, pyntegjenstander, lamper og møbler, er håndlaget av de to kunstnerne som eier hotellet, og absolutt alt av materialer har de enten hentet fra naturen eller fra forskjellige fabrikker som ønsket å kvitte seg med det. Jeg har aldri blitt så inspirert eller fascinert over et hotell i hele mitt liv. Hvor enn jeg så dukket det opp en ny, håndlaget detalj som jeg ikke hadde oppdaget før.. Bare wow for et magisk sted.Bare inngangsdøren var et kunstverk..For ikke å snakke om badene...-Og dobbeltsengene...
oooog klesskapene...Hvordan var temperaturen der nede? Var det varmt i havet? I februar var det rundt 20 grader og strålende sol hver eneste dag. Det var HELT perfekt spør du meg. Så lenge solen står på så føles det som 25-26 grader og vi kunne ligge og sole oss så lenge vi ville uten å verken bli ihjel-brent eller fryse. Havet var derimot kaldt. Det lå vel på rundt 19 grader, men med våtdrakt gikk det heelt fint å surfe i mange timer av gangen.Hvordan booket dere utfluktene deres? Absolutt alt vi gjorde under reisen vår booket vi gjennom hotellet. Munga tilbyr både hel og halvdags -surfekurs med surfeinstruktør og lunsj. De tilbyr yogatimer i soloppgangen på takterassen for 150kr (magisk opplevelse), bbq-fester om kveldene, matlagingskurs med hotellets egen kokk, eller ulike typer dagsturer til nabo-landsbyene med både matopplevelser, kultur og surfing. Bestis og jeg ble med til nabobyen Imswan på en dagstur, og det ble en av de beste dagene vi hadde der nede. Bare kjøreturen dit var nydelig med utsikten av sjø, fjell og bananåkre hele veien..

Hvordan var utelivet i Taghazout? Det er ikke-eksisterende! Neida, det er noen barer langs strendene som både turistene og lokal-surferne drar på om kveldene, men her var vi aldri innom. Selve utelivet foregår i Agadir, og her husker jeg fra min forrige tur at det var riktig så bra også. Jeg er bare ikke så veldig på ferieflaska jeg altså. Drikke meg dritings kan jeg gjøre hjemme. På tur vil jeg helst våkne opplagt om morgenen og oppleve ting fra tidlig på dagen til sent om kvelden.Eller bare drikke mojito på solsengen..Kunne du gå kledd som du ville, eller måtte du dekke deg til utenfor hotellet? Det er et muslimsk land, og bare 50 meter fra hotellet ligger det en moské som de lokale drar til for å be flere ganger daglig. -Men de er så turistvante her at synet av bare overkropper med surfebrett under armene er hverdagskost for dem. Det er på ingen måte som i Dubai, hvor jeg følte meg ubekvem om jeg ikke var tildekket fra ankler til hals. Bryr de seg om kulturforskjellene her, så gir de ihvertfall ikke uttrykk for det.Hva var det beste med reisen? Hotellet. Det er så ofte jeg hører folk si "vi booker et billig hotellrom. Det er tross alt ikke der vi skal tilbringe mesteparten av tiden vår". Å, herregud jeg kunne ikke vært mer uenig. To ganger har jeg vært i samme marrokanske landsby nå, og opplevelsen min av hele byen fra første til andre opphold kan ikke engang sammenlignes. Det å våkne opp i et aldeles nydelig rom med verandadører og balkong som står rett ut mot havet.. -Og sovne til lyden av rullende bølger hver eneste kveld?Har du ikke opplevd det, så vet du selvsagt ikke hva du går glipp av, men har du bodd så flott om dette én gang, så tror jeg du undres over hvorfor du ikke har booket deg slike opplevelser før. Vi hadde en rekke fantastiske, uforglemmelige øyeblikk under oppholdet vårt, men det var bare én ting som fikk bestis til å glise så bredt at gledestårene begynte å trille, og det var faktisk møte med hotellrommene våre. Jeg lever enda på denne omvisningen..Hvor mye kostet en middag ute på restaurant i landsbyen? Andrea og jeg betalte rundt 40kr per middag vi spiste utenfor hotellet, og ikke bare smakte den lokale maten helt himmelsk hver gang, men porsjonene var så store at vi de siste to dagene bare måtte kjøpe én og dele for å klare å spise opp.

Hva var det verste med reisen? Bakteriene. Det er mye løshunder ute og går i Taghazouts gater, og selv om de er verdens nydeligste dyr så er de fulle av basselusker. Gjør du som meg og klapper på dem så vær i det minste sinnsykt nøye med håndvask og antibac. Både Andrea og jeg fikk lide med oppkast og kvalme flere av feriedagene våre. To av dagene var bestis faktisk så dårlig at hun bare måtte holde sengen, og det er kjipt når man bare har fem hele dager på tur! -SÅ pass opp for marokkobakterier altså!
Hadde ikke du en rabattkode du skulle dele for hotellet? Jo, og her kommer den endelig! Mailer dere rabattkoden "MartheBorge15" til hotellets booking-mail når dere booker rom så får dere 15% avslag på prisen. Mailen deres er: contact@mungaguesthouse.com. Eller dere kan ringe direkte til hotellet på tlf-nummer: "212 6 98 680 680" og oppgi samme rabattkode, så får dere også 15% avslag.
Her ser dere noen detaljer fra de andre suitene til hotellet også. Alle rom er helt unike, og alle rom er RÅlekre. Rabattkoden MartheBorge15, gir altså 15% avslag på hotellopphold!
Alle suitene kan dere se HER. Vi bodde på rommene "Mali" og "Palmier".

Ukens oppskrift: Biff Stroganoff

God morgen kjære, gode dere! Ja, her er det enda morgen faktisk. Jeg hadde min gøyeste dag så langt ute i praksis i går, og da jeg kom hjem var jeg så giret og ivrig at jeg ble sittende med bøkene helt til midnatt. Ja, til flere sånne "arbeidsdager"! Jeg digger når det skjer noe til enhver tid, når jeg blir kastet ut i det ene etter det andre og får prøvd meg i flere nye situasjoner på en gang! I går var en sånn dag, og gud så fort timene fløy.Denne morgenen startet jeg med litt middagskokkelering! Åjada, i dag ble det biff stroganoff til frokost. Hehe, sånn blir det når matkategorien skriker etter en oppdatering, og praksis kaller allerede klokken 14.30. Jaja, jeg elsker middag så for min del kunne jeg ha spist det til alle døgnets tider. Dette er faktisk første gang jeg lager meg biff stroganoff, og når jeg tenker meg om så tror jeg aldri jeg har smakt det noe annet sted heller. Jeg har bare fått for meg at dette er en rett som veldig mange andre lager seg i en hektisk hverdag, og fikk dermed lyst til å prøve meg på en variant selv. Glad er jeg for det, for dette skal spises oftere fremover! Det minner jo litt om smaken av viltgryte? -Bare med biffstrimler og et hint av tomatpuré? JUUUM! Hvem liker ikke det? - Ukens middagsoppskrift -Du trenger: 1. 2 dl seterrømme 2. Salt/pepper 3. 1 finhakket gul løk 4. 1,5 dl vann 5. 1/2 kjøttbuljong 5. 2 ss tomatpuré 6. Ris for to 7. Pommes frites for to 8. 200g Sjampinjong 9. 350g Biffstrimler
Slik gjør du: 
1.
Kok ris og stek pommes frites etter anvisningene på pakkene. 
2. Stek kjøttet sammen med den finhakkede løken og litt matolje/smør i panna.
3. Ha 1,5dl kokende vann i en gryte med 2ss tomatpuré og 1/2 kjøttboljong. La buljongen smelte inn.
4. Ha kjøtt og løk over i gryten med buljongvann og tomatpuré og gi et lite oppkok mens du rører. 
5. Hakk opp soppen og stek også denne i stekepanna til den er blitt gyllen. (2-3 minutt).
6. Ha til slutt soppen over i gryta og rør inn 2 dl seterrømme. Smak til med mye god salt/pepper!Server stroganoffgryten med ris og pommes frites! -Eller bare hjemmelaget potetmos om du vil. Oppskriften metter to mager! Gleder meg allerede til å spise mine rester på jobb i kveld. Tipper dette (minus potenene) smaker like godt kaldt jeg.

Kan dere ha en fin torsdag? Nå skal jeg ut i solen litt! 
Vi har fått det flotteste vårværet her i dag <3

Casual Jeans WednesdayGod morgen alle sammen! Til dere som etterspør del 2 av spørsmålsrunden hver dag: Jeg blir veldig glad av å se hvor ivrige dere er etter disse innleggene, og har veldig lyst til å gi dere de utfyllende og gode svarene dere søker, men jeg undervurderer alltid hvor mange timer et sånt innlegg tar å skrive, så del 2 kommer en dag jeg har litt mer tid til å levere en GOD bloggpost. Jeg har startet på del 2, og jeg har ikke glemt det bort.

Jeg liker bare ikke å publisere noe som kjennes "halvveis". Tror ikke det er noen blogginnlegg jeg bruker så lang tid på som disse spørsmålsrunde-postene. Det virker kanskje ikke slik, men det går altså en halv dag bare på ett innlegg. Bare utplukking av spørsmål og bilder går det flere timer til. -Men hang in there. Det kommeer <3


- Casual Jeans Wednesday -Jeg har ikke timene i dag, men jeg krysser både fingre og tær for at dere er noen tålmodige sjeler, og at dere kan trøste dere med en antrekkspost i første omgang. Det er tross alt ikke hver dag dere ser meg i jeans. Høhø! Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg bruker det så sjeldent. Det er jo veldig fint? Både til hæler og sneakers, fest og hverdags! Ikke er det vanskelig å få til å matche med overdeler heller.. Hmm, kanskje 2017 blir jeans-året mitt. - Jeans fra Gina Tricot, Genser fra H&M, Belte fra New Yorker, Støvletter fra Nelly -
Vi får sjå! Dere må ha en konge lille-lørdag mens jeg er i praksis!
Gleder meg til en ny dag med læring og moro jeg nå <3

Uken som gikk...Ukens gladbeskjed... Jeg sto på medikamentregningen! Hurra! Jeg hadde jo ikke trodd noe annet, men SÅ kjekt å endelig få det bekreftet! Jeg sjekket først sensur i går, da en bloggleser etterlyste resultatet i kommentarfeltet, og jammen hadde jeg bestått! Jippi altså <3 Enda en bekymring ute av verden!

Ukens innkjøp... Forutenom disse søte serveringsfat-steinplatene fra Upstairs som jeg viste dere tidligere denne uken, må jeg nevne et råålekkert bestikk jeg fant meg på interiørbutikken "Nr.1" i Kristiansand sentrum. Jeg har jo så mye gull i stuen min, så da jeg var på gaveshopping til Annika fredagsmorgenen, kjøpte jeg likegodt med hjem noe nytt, fancy bestikk til meg selv også. + Noen matchende servietter og en sånn "pommes frites - kurv" i gull. Gleder meg til å vise dere, for det var rett og slett nydelig!Ukens høydepunkt... Forrige uke var så BRA. Ordentlig sosial og full av hygge. -Men skal jeg velge et par favorittdager så må det bli torsdag og fredag. Torsdag fikk jeg besøk av fine medstudenter, spiste vårruller, spilte spill og nøt dessert hjemme hos meg, og fredagen tilbrakte jeg i to ulike bursdager med jellyshots, synging, og det hele! Lørdagen var forresten også helt magisk. Jeg tror ALDRI jeg vil få nok av skog, bål og grillede bananer.Ukens film... 1. Limitless med Bradley Cooper og 2. Concussion med Will Smith. To spenningsfilmer du kan se både alene og med kjæresten. Begge skal være på Netflix!

Ukens cravings... Alt som er usunt. Sjokolade & Lakriskuler, hjemmelaget gelé. fruktsalat med masse vaniljesaus, ren sjokolade med karamellbiter i (den smil varianten)... sjokoladefondant.. Haha, jeg trener kanskje bra om dagen, men jeg spiser jammen også.

Ukens sangfavoritter... 1. Astrid S - Breath 2. Zara Larsson - Symphony 3. Zara Larsson - Only You 4. Zedd, Alessia - Stay. Egentlig alle sanger av Zara Larsson. Tror jeg er den jentas største fan.

Akkurat nå... Har jeg ligget som et slakt på sofaen og sovet i en time. Jeg trente ikke engang etter praksis i dag og likevel var jeg helt kaputt etter middagskokkeleringen. Nå skal jeg se og få oppdatert dere, starte på neste post som skal ut i morgen, og så hoppe rett i bingen for å våkne uthvilt til en ny dag i morgen! Hverdagen er kanskje ikke så veeldig spenstig mellom mandag og torsdag, men jeg synes det er helt greit. Trives med A4-livet og jeg altså.Den nye uken... Blir hektisk! Jeg skal være i praksis fra 08-15.30 til og med fredag, og i tillegg så har jeg en skoleoppgave som skal leveres innen fredagskvelden. -Men når helgen kommer blir det hygge og bare hygge, og det gleder jeg meg veldig til! Fredagskvelden skal gå til ren kos med noen av jentene jeg har vært på gruppe med under studiene i hele høst, og lørdagskvelden skal gå til fest med enda flere fine sykepleierstudenter! Livet er ihvertfall spenstig i helgene!Hehe, DA skjer det stadig noe <3 
Håper tirsdagen deres har vært bra!

The prettiest hairstyle

Sponset behandling


Woaah! Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg hadde byens bredeste glis da jeg trasket ut fra Duo frisørsalong i går ettermiddag. Har dere sett så fint hår? Marianne altså.. Helt rå! Jeg får faktisk ikke skrytt nok av den dama.. Tre timer satt jeg i stolen, og vips så hadde jeg fått bort ettervekst, fått inn nye Joico-striper, nytt langt Hairtalk extentions, oog årets flette. Jeg tror ikke hun brukte 10 minutt engang på det mesterverket i bakhodet mitt, og jeg gikk ut den døra så stolt at nei.. Haha, dere skulle bare ha sett meg.Det pøsregnet og ettersom jeg ikke hadde paraply, spurtet jeg til nærmeste butikk som solgte en. Før jeg i det hele tatt hadde fått lagt paraplyen på disken, sto jeg og gjorde piruetter mens jeg spurte om ikke kassesama syntes jeg var fin. Haha!! Hva da freak? Jeg fikk heldigvis komplimentene jeg fisket etter og hoppet sjeleglad ut døren igjen med en forbaska dyr paraply. Elite Foto er ikke stedet å kjøpe økonomisk paraply altså.I dag skal jeg få ta på uniformen igjen og ha en ny lærerik dag i praksis. Jeg gjorde alt jeg kunne for å ligge så stille som overhode mulig i natt, så fletten skulle leve til en dag på jobb også! Hehe, jeg måtte riktignok flette det resterende håret og så jeg ikke slenger det rundt i ansiktet på pasientene, men det ble så fint det også at <3 Skulle hatt en Marianne på badet mitt hver morgen jeg,. Humøret mitt stiger jo seks hakk etter hvert eneste frisørbesøk.


- Book time hos Marianne HER eller ring 38097201  - 

- Hverdagsluksus -Det er lite jeg setter mer pris på enn den deilige hverdagsluksusen! Sjokoladefondant smaker godt på en lørdag også, men på en mandag... Håhå, kan ikke engang sammenlignes. Jeg synes det er så viktig å unne seg litt luksus også i ukedagene, og spesielt når det krever så vanvittig lite. Et kvarter tok det meg å dandere dette til meg selv etter møte, frisørtime og middagskokkelering i dag, og den festen av en smaksbombe som møtte tunga mi.. Haha! Det var verdt hvert eneste sekund. FY fader. Jeg hadde helt glemt hvor sinnsykt god denne desserten er. Gjett om jeg er glad jeg lagde dobbel porsjon, for om en liten time skal jeg slå meg ned med ungkarskvinnen og nyte den neste. Steinplatene er fra Upstairs og koster rundt 50kr per stykk om jeg husker riktig. Kanskje var de enda billigere også. Jeg er jammen ikke sikker, men var de ikke litt kule å bruke slik som dette?- Sjokoladefondant på en mandag -Oppskrift - Sjokoladefondant: 1. 100g mørk kokesjokolade 2. 30g lys kokesjokolade 3. 4 egg 4. 130g smør 5. 130g sukker 6. 90g hvetemel 7. 4 små ildfaste former + litt smør til å smøre dem med.Slik gjør du: 
1.
Start med å smelte smøret i en gryte. Hell oppi sukkeret og la det smelte inn. 
2. Ta så gryta av plata og knekk opp alt av lys og mørk kokesjokolade.
3. La også dette smelte inn i smør/sukkerblandingen mens du rører forsiktig. 
4. Sikt inn hvetemelet og rør inn eggene til du har en rennende, men luftig sjokoladerøre.5. Smør formene med litt smør, fyll de nesten fulle (2/3 fulle) og ha dem midt i ovnen på 200 grader i 10-11 minutt. Jeg hadde mine i 10 minutt og kjernen min ble helt perfekt for min smak. Bruker du mindre former enn meg så behøver du kanskje bare 9 minutt. Jeg tar mine ut når jeg ser at overflaten er av fondanten er stekt og ikke lengre rennende. Vil du ha den litt fastere enn det jeg hadde så ha den i ett minutt lengre etter at du ser overflaten er blitt stekt. Server umiddelbart med litt siktet melis over, noen bær på siden og... viktigst av alt: Vaniljeis. Mmmm! En uslåelig kombinasjon. Virkelig.. Det smaker helt sykt.
Ser det ikke digg ut? Desserten tar altså 15 minutt å stelle i stand!
-Og den kan stå i kjøleskapet flere timer før du steker og serverer den :-) 

Next up - Meeting & PleasureGod formiddag alle sammen. For en myk start på uken! Jeg har ikke min første praksisdag før i morgen, så i dag sov jeg helt til 08.00 og nøt en god frokost foran tven mens jeg sorterte siste rest av bilag. Nå er jeg på vei til Geirs kontor, og der blir jeg fort i halvannen time. Det er snart to måneder siden sist jeg var innom, så i dag har vi litt å ta igjen! Jeg hadde egentlig et møte i slutten av januar, men da var det altså så kaldt ute at jeg nektet å ta turen til byen, og ba Geir sende meg alt jeg trengte til å gjøre jobben selv hjemmefra i stedet! Det gikk overraskende greit, men det skal bli fint å få litt hjelp av Geirs ekspertise igjen..  


- Veske og belte fra Gina Tricot, Pumps fra Aldo, Ponco fra H&M, Bukse fra Vero Moda -Etter at regnskapet er i orden tar jeg turen videre til Marianne, og blir der i noen timer for å freshe opp toppen. Herregud som jeg har gledet meg til denne frisørtimen. Det er like lenge siden jeg var hos henne som hos Geir, så hadde det ikke vært for at etterveksten min nesten har samme farge som stripene, hadde jeg virkelig ikke sett ut nå. Håret mitt vokser så innmari fort om dagen, og hyggelig er det!
Jeg starter den nye uken med å dele et antrekk med dere jeg! Jeg bar det i helgen, sånn før snøen lavet ned og gjorde vårhåpet til historie. Neida, det la seg heldigvis ikke, men det var like før jeg felte en tåre her i går. Vi er snart i april og da skal det faktisk være slutt på vintergalskapen i Kristiansand. Jeg vil ut i hagen og sole meg for svarten! Hehe neida, men jeg tror aldri jeg har lengtet mer etter vår og varme.. Til tross for en ukes Marokko-ferie har vintermånedene vært litt for lange i år. Jeg blir så mye lykkeligere når dagene er lyse, varme og lange!- Ønsker dere alle en sprek mandag -

- Lazy Sunday Vibes -God morgen alle sammen, og velkommen skal du være søndag! Ikke vet jeg hva som gikk av meg i går, men det ble bare en time med sofalatskap på meg før rumpen min og jeg dro på Fresh treningssenter og tilbrakte resten av lørdagskvelden der som ca eneste kvinnemenneske. Jeg klarte faktisk ikke å finne roen til å slappe ordentlig av her hjemme, og følte jeg må utnytte denne hellige fritiden min til å svette litt! Jaja, det føltes innmari godt etterpå, og som jeg har sagt så mange ganger før så føler man seg så innmari sprek når man vet at resten av ungdoms-befolkningen er ute og heller nedpå med øl mens du forbrenner fortidens. Hihi! 
Jeg våknet opp med så mye ny, god energi i dag at jeg faktisk har lyst til å gå løs på ukens femte økt her jeg sitter, men det skal jeg bare ikke. I dag skal jeg ikke bevege meg utenfor leilighetens vegger i det hele tatt! Morgentimene skal jeg bruke på å forberede den kommende uken, planlegge en ny uke med læremål for praksis, og sortere litt bilag til morgendagens møte med Geiremann. Det var så lenge siden jeg hadde hørt fra han på fredag at jeg måtte ringe han selv og spørre om han var gått under jorda. Haha! Det hadde han heldigvis ikke, så i morgen venter endelig en time med regnskap og moro igjen.- Snacks & Scary Movie Sunday - Når kvelden omsider sniker seg innpå, skal jeg pakke meg inn i et av mine mange deilige pysjsett, snurre en av skrekkfilmene jeg fikk av tante under forrige Stavangerbesøk, og kose meg med litt sunn snacks! Jammen vel fortjent etter en riktig så sprek uke. Håper dere får en finfin avslutning på uken dere også. Ikke glem ski senere i dag da, dere som følger med på det. Langrenn har ihvertfall en tendens til å bli helgens høydepunkt for min del <3<3 <3 <3

- Nature Therapy -- Bestis og jeg ute på nye eventyr - For en nydelig lørdag dette skulle bli da! Fy som jeg har kost meg med min alt for gode bestevenninne. Vi to altså <3 Ler oss skakk sammen. Været har vært helt upåklagelig denne formiddagen, hundene har fått løpe som gale i skogen, og vi har grillet pølser for alle penga. Bananene mine ble forresten også helt RÅ. Åå, dere er nødt til å grille bananer på bål. Fy søren så digg! Bare riv av litt skall på den ene siden, lag et lite snitt, og dytt sjokoladebiter nedi før du pakker bananen inn i aluminiumsfolie. Vips så er årets dessert klar for grilling!

Jeg la dem bare ved siden av bålet jeg, helt til bananen var varm og sjokkisbitene smeltet! Yuuum altså. Jeg må snart se og få investert i en bålpanne også. Det er så mye jeg har lyst til å prøve og kokkelere på bål! Kanskje dere har noen smakfulle tips dere og? Lefser med ost og skinke eller ost, kjøttdeig og noe deilig krydder må jo smake helt fortreffelig ute i skogen en formiddag? Jo, så har jeg lyst på en popcorn-gryte så jeg kan poppe popcorn over bål på tur i vår/sommer. Hihi, jeg så en slik på en blogglesers mystory for en god stund tilbake, men jeg fikk aldri spurt hvor den var fra. Arh! Kanskje de har en på Ebay. Der finnes jo alt..
Kamera ble også med på tur i dag, så her kommer et bildedryss fra de fine skogstimene våre <3 Nå sitter den bål-stinkende kroppen min og jeg i sofaen igjen, og glor på ski. Jeg kjenner jeg er litt sliten etter en hard fredagskveld så de neste par timene skal jeg bare sitte akkurat sånn og slappe av i mitt eget selskap. For første gang på flere uker har jeg ingenting på planen en lørdagskveld, og det er helt.. SKJØNT. Åh, ja til en hel kveld med oppladning <3Håper du har hatt en like fin lørdag som oss! -Så håper jeg at jeg med disse bildene kan inspirere en sjel eller to til å pakke tursekken og komme seg ut i skogen for å grille bananer med sjokolade allerede i morgen. Hihi!One Happy WeekendGod morgen fra Justneshalvøya! Det ble en sen natt på meg i går, men likevel var jeg oppe og hoppet allerede klokken ni i dag tidlig. Kanskje var det solstrålene gjennom soveromsvinduet som ga meg ny energi. Ikke vet jeg, men hvert øyeblikk skal Kristine, hundene og jeg ut på lørdagstur i skogen for å grille pølser på bål. -Og bananer med sjokolade. Endelig skal jeg få grillet de forbaska bananene mine. Haha!  Forrige gang jeg dro ut på skogstur var vel en gang i januar, så nå kjenner jeg at jeg gleder meg helt vanvittig til å tilbringe noen timer utendørs i frisk luft og finvær igjen. -Med to fine dyr og en stykk bestis!Gårsdagen var forresten helt topp! Jeg kom meg litt sent avgårde, men som jeg koste meg både i den ene og den andre bursdagsfesten! Håper begge bursdagsbarn også følte de fikk en verdig feiring <3 Jeg dro først til Anita og så til Annika, og deretter var planen å ta turen på byen, men dit kom vi oss jammen ikke før klokken var halv to om natten, og ettersom de på sørlandet stenger utestedene klokken to ble dansingen erstattet med et Mc donalds besøk denne gangen også. Hihi! Klagde ikke der jeg satt i sengen min en halvtime senere og tygget på nuggets <3 Nuggets dyppet i majones.. Beste fyllematen. Til og med bedre enn denne deilige pestosalaten, og den er god altså! Jeg har delt oppskriften på den mange ganger før, men om dere ikke har fått den med dere, og kunne trenge et deilig lunsjtips så finner dere en av oppskriftene mine HER. Et annet tips jeg vil meddele denne lørdagen er disse lakris & sjokoladekulene.. Er det noe jeg craver av snoperier i disse dager så er det dette her. Wooow, så gode de er! Det kjennes som en liten festbombe i munnen hver gang jeg tygger på en. Tenk at kombinasjonen av sjokolade og lakris kan være så god? Disse kulene fås kjøpt i utallige varianter på både blomsterbutikker og interiørbutikker i byen, og alle sammen er like gode spør du meg. Siri og jeg var på gaveshopping i sentrum sammen i går, og da gikk jeg til innkjøp av en boks med sjokolade/lakriskuler hvor salt karamell var i kjernen, og nei... dere må bare ta ansvar og smake selv en dag...Ville bare titte innom for å skravle litt, samt ønske dere en deilig lørdag! Nyyyyt finværet. Ihvertfall dere som har vært like heldige som oss i sør. Bestis kommer og henter meg hvert øyeblikk her så nå skal jeg få på turbuksen, tursko og lue! Jeg har ikke vært utenfor døren enda, men jeg krysser fingrene for litt vårvarme jeg denne formiddagen. Vi er jo godt over halvveis i mars måned nå!  <3 Vi sees igjen her litt senere i dag!

Last Night SnapshotsHer kommer noen snapshots fra kvelden med studiejentene i går. Det var så hyggelig å spise sammen at vi bestemte oss for å kjøre et "fire-stjerners-middag" opplegg en gang i måneden på rundgang! Eller jeg bestemte at det skulle bli en realitet.. Synes det er så hyggelig å treffe disse medstudentene mine litt utenfor skolebenken også! Jeg har alltid vært god til å finne på ting med venninnegjengen som jeg har hatt i snart tretten år, men jeg har da ikke lyst til å låse meg helt til mine gode, gamle, og glemme å bli kjent med andre fjes!Det er alltid rom for nye venner! Spesielt sånne genuine sykepleierstudenter <3 Hils på Hannemor aka min flittige bloggfotograf til høyre her, og Anita til venstre. Anita har faktisk bursdag i dag, så i kveld blir vi en enda større gjeng som skal skåle og feire henne litt! Jeg kommer til å løpe fra den ene bursdagen til den andre, for Annika fyller også år, og hun har selvsagt og invitert til fest! Himmel og hav, for en fredda dette skal bli <3Marthe 1 og Marthe 2 ser dere på nederste bilde over her. Hehe, ja vi er navnevenner. Marthe pratet jeg faktisk litt med i kommentarfeltet på bloggeriet før jeg startet på studiene, så hun hadde jeg planlagt å kapre som venninne allerede før vi traff hverandre en gang i juli! Hoho, kjekt med blogg altså!Nei, jeg får dytte i meg noen vårrull, og gelé-rester og komme meg avgårde til byen for å handle inn bursdagsgaver til jentene og vin til meg selv. Håper bare været snart gir seg! Det har vært rene stormen her i tre døgn nå, og hagemøblene utenfor holder snart på å fly inn stuevinduet.. Lite kjekt!Jaja. måtte dere få en super fredagskveld!
Det skal vi ha <3 Uansett vær!

- Table For Four -- Preparing for a girlsnight - Riktig god fredagsmorgen alle sammen! Jeg skulle egentlig ha vært på "jobb" både i går og i dag jeg, men ettersom jeg ble litt overivrig da jeg lagde vaktlisten min og satte meg opp på 20 for timer for mye, ble jeg bedt om å kutte bort et par dager. Jaja, vips så ble det mer tid til forberedelser for middagsgjester i går! Gud så koselig med litt besøk igjen her i heimen. Vi var fire sykepleierstudenter hjemme hos meg, og på tallerknene serverte jeg deilige vårruller med en waay too spicy wok til! Haha, sånn går det når man bare øøser på med pepperen, og glemmer å smake til! Neida, men det var faktisk veldig godt til tross for at tungene brant <3 
Til dessert hadde vi gelé i glass toppet med en god dæsj vaniljesaus, og med bordet ble vi jammen sittende i over tre timer og skravle. Eller skravle, le og spille "politisk ukorrekt". -Et ufattelig grovt spill som jeg må konkludere med at egner seg best til alkoholiserte kvelder. Hehe, neida jeg kan egentlig ikke si det heller, for jeg lo så tårene sprutet av enkelte setninger i går, men det er definitivt litt fjortishumor uten vin i glasset. Tenkte bare jeg skulle dele noen bilder fra selve bord-pyntingen min før bildedrysset fra selve kvelden kommer! Åjada, jeg knipset for alle penga i går. Var ikke innpakningen på karaffelen min søt forresten? Jeg fant den på Upstairs i går og var sikker på at det sto "You CAN dine without wine" på den. "Yes", tenkte jeg. Passer perfekt til en kveld hvor bare saft skal serveres.. Kan tro jeg følte meg snytt da jeg oppdaget t'en på slutten der. Jaja, søt var den uansett, og husker jeg riktig så kostet den bare rundt femtilappen!Servietter, steinplater og stjerner er forøvrig også fra Upstairs!

Daniel Wellington Classic Petite

Annonse


Den følelsen når postbudet kommer med en leveranse fra Daniel Wellington på døren! JAAA! Jeg rekker ikke å åpne boksen engang før gleden sprer seg i hele kroppen. Haha, bare eskene er jo til å dæve av. Så classy, rene og pene! I går, 15 mars lanserte DW en helt ny klokkekolleksjon, og denne fikk jeg en deilig smakebit av allerede forrige uke. Heldiggris? JA. Jeg ble så glad da jeg åpnet boksene og fikk øye på hva som skjulte seg inni der. Alvorlig talt. Den ene Daniel Wellington kolleksjonen er bare finere enn den andre.. Bare sjekk den nye klokkereima de nå har kommet med! Åh <3 Noe så gjennomført!Den nye kolleksjonen kalles "Classic Petite" og består av den klokken jeg har på meg på bildet over her i både roségull og sølv med hvitt og sort ur. Ikke vet jeg hvordan man skal klare å velge bare én favoritt, for jeg har vært inne på nettsiden og sett alt, og de er virkelig like fine alle sammen.Dette er faktisk også Daniel Wellington sin aller første variant på 32mm. Størrelsen er altså hakket mindre enn de vanlige DW klokkene som vi alle er så godt kjent med. Har du lyst til å klikke hjem en klokke selv, så kan jeg fortelle deg at du nå kan få 15% rabatt ved å skrive inn rabattkoden "MARTHE" i nettbutikken. Dette gjør du HER, og koden varer helt til 30 april, så fortvil ikke om du akkurat har klart å bruke opp hele marslønningen! Mihi. Ikke bare fungerer koden på den nye kolleksjonen, men også på alle andre klokkemodeller!Har dere sett noe så stilfullt? Jeg tror faktisk at disse classic petite-klokkene passer til alt samme hvilken farge du går for.. Gleder meg til å ta dem i bruk til mange, freshe vårantrekk fremover! 


- Få 15% rabatt med koden "MARTHE" HER -Nå, hvilken farge likte dere best? Sølv eller roségull?
Jeg får ikke bestemt meg jeg.. Så glad for å ha dem begge i samlingen min!

Scrambled eggs for breakfastGod dag, god dag alle sammen! Har dere en like sprek uke som meg eller? Herlighet, jeg har virkelig slått på stortromma denne uken. Ikke bare brenner enhver muskel i kroppen fra mandag og tirsdagsøkten, men måltidene mine så langt har bestått i alt fra kyllingsalat, tunfisksalat, wok med grove nudler og fiskesuppe med fiskeboller. Ja, jeg har til og med spist fruktsalat om kveldene når sukkersuget har sneket seg innpå! Ikke en sjokkisbit har jeg trykket i tryne denne uken, og ja tre dager uten sjokkis er for noen nok til å klappe seg selv på skuldra for. Måtte denne spreke viben vare ut uken ihvertfall! Jeg har dessverre ikke helt troen. I morgen kveld får jeg nemlig noen fine jenter fra klassen på middagsbesøk og kjenner jeg meg selv rett så klarer jeg ikke å la være å servere noe megausunt til dessert.. Jaja tre sukkerfrie dager er bedre enn ingenting si.Slik gjør du - Scrambled eggs: 
 Ha 4 egg, 2 ss cottage cheese, en skvett melk, 50g skinkebiter og litt salt/pepper i en stekepanne. Miks alt godt sammen og stek til du har en passe stekt eggerøre. Du kan gjerne også tilsette litt fersk, hakket gressløk eller persille dersom du har det. Det er bare jeg som liker min enkel!Server på nystekte rundtstykker med litt smør + en delt avokado på siden med salt/pepper og sitronsaft på. Beste froksten! Hadde jeg hatt tid hver morgen så ville jeg laget meg det hver dag! Mmm <3  I dag har jeg faktisk hatt fri hele dagen, men disse fridagene må utnyttes ekstra godt i disse tider, så formiddagen tilbrakte jeg sammen med mine kjære bloggfotograf Hanne. Heldige meg som får hjelp av så flinke folk altså! <3 Vi knipset nærmere 1000 bilder i finværet denne lille-lørdagen så nå har redigeringsprogrammet og jeg litt å sette fingrene våre i de neste timene. Hoho! Håper det står bra til med dere alle. Jeg har det ihvertfall helt fantastisk om dagen. Jeg stortrives fremdeles SÅNN i praksis! Dagene blir absolutt lange når både blogg, praksis, trening og lesing skal kombineres, men den følelsen av å synke ned i sofaen etter middag og en ordentlig meningsfull dag "på jobb" er faktisk helt amazing! Jeg blir kanskje aldri rik som sykepleier, men kommer jeg til å trives så godt som dette i mitt kommende, lange arbeidsliv, så skal jeg være lykkelig at. Som veilederen min sa så fint i går: Lønna kan vi ta i himmelen. - My Favorite Breakfast -
Denne greske yoghurten med mango & ferskensaus smaker forresten som dessert. Dere er helt nødt til å prøve den en dag om dere ikke alt har gjort det. Den finnes også med sitronsaus til og wow! SÅ friskt og godt. Kunne erstattet en hvilken som helst chipspose med denne her om lørdagskvelden.Treningssettet jeg har på meg her er forresten fra H&M!

Okey monday, let's do this!God kveld kjære, gode dere! Nå er rumpa mi godt plassert mellom tepper og sofaputer, og der skal jeg love dere at den blir resten av kvelden. Puh, for en dag! Jeg føler jeg nesten akkurat kom hjem og skal jeg klare å stå opp til en ny dag i morgen så må jeg legge meg om halvannen time igjen! Haha, hvordan klarer dere å kombinere jobb med trening? Alvorlig talt? Jeg var ferdig halv fire, sto på mølla en halvtime senere og likevel (etter en handlerunde) var jeg ikke hjemme før halv syv. Okei, så skal det innrømmes at jeg snek inn en 18 minutters grillestund i solariumet og før bussen min gikk hjem, men uansett! Hadde jeg fått praksis-sted i en annen by enn Kristiansand så skulle jeg jammen slitt med å få hjulene til å gå rundt tror jeg. Evig takknemlig for at jeg bare har 15 minutters reisevei til "jobb" altså! Ah, ber til høyere makter om at jeg er like heldig de neste to årene <3   Jeg handlet inn til en SUNN uke denne mandagen, så i dag var det en salat med kylling i karri på min middagsmeny. -Med baguetter til da, så jeg faktisk ble mett. Mmm! Jeg lagde meg en diger porsjon, så jeg har til lunsj på "jobb" i morgen også. Skulle gjerne ha delt oppskrift, men det var rett og slett for mørkt her da maten var klar, så jeg får knipse noen bilder og dele fremgangsmåte en annen dag. :-) Nå skal jeg seriøst bare ligge som et slakt på sofaen helt til leggetid. Jeg har akkurat skiftet til kanal FEM så nå skal jeg faktisk ikke løfte en finger og bare nyte meg med ungkarskvinnen. Haha! Gøyeste tvprogrammet jeg ser om dagen.- Merry Monday & Happy New Week -Håper det står bra til med dere alle, og at noen kanskje lot seg inspirere av morgenposten min! Jeg fullførte ihvertfall første intervall-økt i ettermiddag, og FY så deilige det føltes etterpå. Denne typen løpetrening er så innmari mye gøyere enn å bare løpe kilometer etter kilometer i samme tempo.. MÅ virkelig prøves. Dere får ha en nydelig mandagskveld! Kanskje vi er flere som skal kose oss foran tven her nå <3 

Løpeplan - Kondisjonstrening

God morgen godtfolk, og hallo mandag! Håper dere har stått opp på riktig ben i dag og er klare for å ta imot den nye uken med åpne armer. Jeg la meg så tidlig som halv elleve i går kveld, så jeg tror nesten ikke jeg kunne våknet mer uthvilt i dag! Hurra for det, for dette blir en lang mandag. Snart venter første dag av praksisuke nummer 2, og etter syv timer i uniform bærer det videre på trening for ukens første løpeøkt. Forrige uke var jeg så sliten at jeg ikke engang orket tanken på en svettetime om kvelden, men denne uken her skal jeg få det til!Jeg føler meg så uggen når jeg ikke får verken løpt eller trent noe form for kondisjonsterning, så denne uken har jeg laget en fire dagers plan for å få gjennomført nettopp dette! Under her finner dere den, og skulle dere bli motivert nok til å slenge dere på så er det ingenting som gjør meg gladere enn det! Lurer dere på noe så er det bare å spørre. Alt av kommentarer vil bli lest, godkjent og besvart når jeg kommer hjem i ettermiddag <3 - UKENS LØPEPLAN PÅ TREDEMØLLE - Mandag: Start med en 10 minutters rolig oppvarming, og kjør deretter 5 minutters invertaller x 4 omganger med 2 minutters pause mellom hver omgang. Pulsen skal ligge på rundt 170 under intervallene. Ikke maks tempo altså! Avslutt med 7 minutters rolig nedjogg, eller bare rask gange.

Tirsdag: Begynn med 10 minutters rolig jogg som oppvarming. Deretter fullfører du 45 sekunders intervaller x 15 runder. Mellom hvert drag skal du ha 15 sekunders pause hvor du står stille på kanten av tredemølla. Øk også farten med 0,3 km/t for hvert drag du tar. Jeg starter med en fart på 10, og avslutter etter 15 runder med en fart på 14,5 km/t. Jogg rolig ned igjen etter 15 intervallrunder i 5 minutt.Torsdag: Løp med lav puls i 45 minutt. Her skal du være i stand til å holde en samtale underveis igjennom hele løpet. Klarer du ikke det så still ned på hastigheten. Jeg kjeder livet av meg under disse øktene, men de er så viktige for kondisjonstreningen! 

Fredag: Start med en 10 minutters rolig jogg som oppvarming. Sett opp hastigheten til en mellomting av rolig og spurt, og kjør 1000 meters drag hvor du løper sammenhengende i 1000 meter før du har en pause på 2 minutt. Her kan du enten gå eller stå stille på kanten av tredemøllen. Gjenta 1000 meters draget 4 ganger før du skrur ned tempoetog jogger ned i 5 små minutt.Nå er jeg spent på om jeg klarer å gjennomføre da!
Fingers crossed <3 Jeg skal holde dere oppdatert.

Pizza every sunday!Hallo søndag! Har dere hatt en like fin helg som meg? Arh, hvorfor går disse dagene så innmari fort? Jeg kunne trenge en søndag til før mandagen i morgen.. Jaja, jeg har gjort så mye hyggelig de siste dagene at jeg definitivt har fått utnyttet fridagene mine godt. I går var jeg faktisk i bursdag til Christoffer ute i vågsbygd! (Kjærleiken til bestis). Dermed ble jeg altså sittende der og kose meg fra ettermiddag til midnatt! Planen var vel egentlig å ta turen videre på byen også, men jeg var så trøtt i trynet da klokken slo midnatt at jeg bare ble nødt til å kapitulere. Mens alle de andre trasket avgårde til utestedene, dro cheesburgeren min og jeg med en taxi hjem til justneshalvøya hvor senga tok meg gooodt imot. Haha, helt nydelig var det <3 I dag har formen vært strålende! Jeg var oppe og hoppet allerede klokken 09.00 og i gang med prosjekt "pizzabaking". Jepp! Søndagen er blitt min faste pizzadag, og selv om jeg ikke engang hadde mais i hus denne morgenen, ble det en brukbar variant ut av denne også. Mmm! Hjemmelaget pizzabunn, Heinz bbw-saus, kjøttdeig, mais, cashewnøtter og ost. SÅ enkelt, og så innmari godt både til middag og kald skolelunsj. Oppskriften finner dere HER. Jeg har bare byttet ut kyllingen med kjøttdeig i dag. Begge deler smaker like godt!  - Hjemmelaget søndagspizza -Ellers har jeg hatt flinke Hannemor på fotobesøk igjen i dag. Planen var vel egentlig å knipse en hau av antrekksbilder til dere, men været spilte ikke helt på lag, så det tar vi igjen til onsdag når solen forhåpentligvis popper frem igjen. Dette med lys har virkelig alt å si, og vi kan da ikke bare nøye oss med noe "halvveis" her på bloggeriet. Nei, nei. Skal det være så skal det være! Hehe.Jeg har fader meg klart å gå glipp av både dagens og gårsdagens skirenn denne helgen, så nå skal jeg gråte en liten skvett over det, før jeg setter meg ned for å planlegge den kommende uken. Jeg har fått i oppgave av veilederen min å sette meg noen "ukesmål" før hver mandag i praksis, så disse skal jeg sitte og fintenke på i kveld. Håper det står bra til med dere alle, og tusen takk for alle fine kommentarer dere legger igjen om dagen. Dere virker så glade og fornøyde med alt jeg publiserer her inne, og det gjør meg så motivert og glad!Hurra for fine blogglesere altså <3 Slapp av, og nyt søndagskvelden dere!

Spørsmål & Svar - Del 1Har du noen store planer for 2017? Noen reiseplaner? Ja, jeg har et stort mål som jeg ønsker å oppnå i løpet av sommeren 2017, men for engangs skyld innebærer det ingen reising! Har dere hørt? Marthe har landet! Neida, men jeg har lyst til å kjøpe min første leilighet. Jeg stortrives her på Justneshaløya altså. Virkelig. -Men det er tullete å kaste over 8000kr ut av vinduet hver måned når jeg kunne ha betalt ned på et eget huslån, ikke sant? Jeg har definitivt ikke tid til noe nedpakking og flyttesjau nå, men like etter siste eksamen 3. juni er leilighetsjakten i gang! Målet er å være inne i nytt hjem innen neste høstsemester.

Hva er din favorittmat? Tomatsuppe med makaroni og ost. Best there is! -Og skalldyr. Får aldri nok av skalldyr. Krabbe, kongekrabbe, blåskjell, reker, hummer... ah, det er så mye godt og spør du meg så smaker alt like godt på vinterstid som sommerstid.Hva tenker du om at dine tidligere forhold har vært såpass offentlige på bloggen? Jeg tenker ikke så veldig mye om det altså. Jeg har vært i to forhold og samboerskap siden jeg startet opp for snart syv år siden og så store deler av livet mitt har det vært helt naturlig for meg å dele. Jeg kunne sikkert ha spart meg for noen halvkleine kyssebilder, men oppleveleser og minner i form av bildedryss i bloggarkivet synes jeg bare det er hyggelig å titte tilbake på i blant.

Har du datet noen siden du ble singel? Denne er morsom. Jeg har vært på tre "dates" siden jeg ble singel i høst, og to av dem var faktisk på en og samme uke. Heh! Den slags er definitivt ingen hverdagskost her i gården, men det var altså en uke i desember jeg testet ut strategi "effektiv". Lite visste jeg om at disse to var kollegaer da... Kollegaer hvor datingsamtaler dominerer på jobb. Hehe, dette fant jeg først ut da en av dem sendte inn denne kommentaren her på bloggen: "Du synes ikke det er litt slutty å dra på to tinderdates på en og samme uke, med bare tre dagers mellomrom?". Wooops! Note to self 1: Verden er liten. Det holder med én date i uken! Note to self 2: "Slutty" er et ord de ikke bare bruker i Skam. Hehe, det var ikke noe match med noen av dem altså.Anbefaler du å reise til Island? Jaaa! Reis, reis, reis. Island er magisk <3 Kan anbefale både hvalsafari, helikoptertur, nordlyssafari og restaurantbesøk på fiskmarkadurinn. Bestill kokkens åtte retter, eller hva det nå er, med vinmeny til. Beste restaurantopplevelsen jeg har hatt noen sinne, og ikke var det dyrt heller.Ville du vært med på bloggerne? Nei. Jeg er blitt blogger for den grunnen at jeg trives best bak tastaturet. Filming og tv er ikke noe for denne her! Skulle ønske det fantes en ikke-innspilt versjon av farmen så jeg kunne meldt meg på der etter bloggeriets dager. Det ville vært fantastisk å bruke en sommerferie som gårdskvinne! 

Hva er vår for deg? Vår for meg er 1. Lune dager hvor solstrålende faktisk varmer på huden. 2. Fuglekvitring. 3. Pollen. Jeg har tidenes pollenallergi og glemmer at jeg har det hver eneste vår. Så hver april innbiller jeg meg at jeg har fått en sinnsyk forkjølelse før jeg kommer på at jeg har pollenallergi-tabletter i baderomsskapet.


Hvilken sykdom frykter du mest å få? En kreftdiagnose, eller en alvorlig hjertesykdom. Eller tinnitus. Kan kanskje ikke sammenlignes med de førstnevnte, men konstant piping i ørene ville ha gjort meg helt sprø.

Har du noen i kikkerten akkurat nå, eller har du mer enn nok med blogg og skole? Nei, akkurat nå har jeg mer enn nok med å bare være student, blogger og venninne. Jeg stortrives med å bare studere/blogge, og finner det vel så hyggelig å bare slappe av i mitt eget selskap om kveldene også! Jeg har ikke tid til noe mannfolk nå, og klarer ikke helt å se når jeg skal få mer tid til det i fremtiden heller. Haha.. Til høsten kanskje? Vi får se. Det eneste jeg savner i hverdagen i dag, er en beagle. -Men den kommer når leilighet og hage er på plass.Ser du for deg og bli boende i Kristiansand etter du er ferdig utdannet, eller er det en annen by som frister? Nei, jeg vil bo i Kristiansand jeg altså. Stortrives på sørlandet! -Men skulle jeg ha bodd i en annen by, så ville det ha blitt i Stavanger. 

Skal du være fadder neste år på sykepleien? Nei, det tror jeg ikke. Disse fadderukene går stort sett ut på å drikke seg full dag som natt på x antall ulike måter, og der er bare ikke jeg altså! Jeg klarer det ikke. En lørdagskveld i uka holder i massevis for min kropp.

Kan du poste flere vegetaroppskrifter? Og har du vurdert å bli 100% vegetarianer? Nei, jeg kommer nok aldri til å bli 100% vegetarianer, men jeg synes det er veldig mye god kjøttfri mat der ute, så mer vegetaroppskrifter skal dere slett ikke se bortifra her inne.

Har du noen kjipe dager der alt føles umulig? Nja. Jeg har ingen hele dager hvor alt føles dritt, men jeg har dager hvor jeg ikke har lyst til å stå opp om morgenen. Morgener hvor jeg bare har lyst til å bli under dyna til kveldsmørket kommer tilbake. Sånne dager hater jeg. Spesielt når jeg overgir meg til senga og blir der istedet for å gjøre det som står på planen. -Men noen dager er man bare mer sliten enn andre, og sånn er det for alle.


Hva ville du laget dersom du skal ha invitert på middagsdate? Hmm.. Alle menn liker hjemmelaget pizza? Eller hjemmelaget pulled pork burger. Eller en deilig viltgryte! Jeg kunne ihvertfall ikke laget et klassisk biffmåltid, for den slags kjøtt er jeg helt elendig på. Husker jeg lagde vårruller på første date med Daniel, og ikke bare ble de alt for spicy, men jeg visste ikke at frityrolja i gryta ville ta fyr av å stå litt for lenge på plata, så hele leiligheten var røyklagt da mannfolket kom inn døra.. Jeg tok den heldigvis av før hele kjøkkenet eksploderte, men altså... tror ikke jeg fikk full pott på kokkeleringsskalaen den kvelden.

Hvilken muskelgruppe liker du best å trene? Armer og mage. Det er det jeg er sterkest på, og det man er flinkest på er vel ofte det man liker best? Jeg kunne virkelig trenge mer ben og rumpe-trening, men jeg er så svak i underkroppen at jeg bare hater det. Det gjør så forbaska vondt hver gang!Jeg synes det er så vanvittig vanskelig å tenke på eksen min med andre jenter. Har du noen tips? Dersom forholdet er slutt så er det jo dessverre sånn at man ikke lengre har noe forpliktelser ovenfor hverandre. Helt i starten er det (ihvertfall i min verden) normalt å vise litt respekt, og kanskje være litt alene fremfor å hoppe rett på tinder igjen, men etterhvert så er man bare nødt til å innse at et kjærlighetskapittel er over. Kanskje kan man da også vurdere å starte jakten på et nytt? Det er vel aldri gøy å se eksen med en ny fjong frøken, men det behøver man vel heller ikke? Bare la være å følge han på snapchat, stalke på facebook eller titte på nye bilder av dem på instagram. Det er nesten umulig dersom du har tilgang til alt sammen, så her er mitt beste tips rett og slett bare å slette. Få mannen ut av verden, og konsentrer deg om din kommende kjærlighet, som forhåpentligvis varer livet ut :) 

Hvem tar bildene av deg, eller hvordan tar du bildene selv? Hannemor er min faste bloggfotograf. Hanne Klingenberg heter hun, og blogger også HER. Hun kommer på besøk en dag i uken og knipser rundt 1000 bloggbilder på 2-3 timer. Råflink er hun <3

- Spørsmål relatert til studiene -

Hva motiverte deg til å sette deg på skolebenken igjen?
Ingenting. Jeg var ikke det spor motivert til å sette meg på skolebenken igjen da jeg startet i fjor høst. Eneste årsak til at jeg søkte og ga det en ordentlig sjanse var at jeg følte veldig på presset over å måtte være noe mer. Jeg følte ikke det var godt nok å "bare være blogger", og kjente på at jeg måtte ta en utdannelse for å ha noe å falle tilbake på dersom bloggen ikke skulle vare i mer enn et par år til. Hadde det ikke vært for at jeg falt pladask for studiet fra første uke, så hadde jeg antagelig sluttet allerede etter et par måneder. Motivasjon kommer ikke nødvendigvis av fem friår med reising og moro. Motivasjon til å studere kommer når du endelig finner noe som føles meningsfullt å lære.Hva er det beste og det verste med studiet? Det beste og verste med studiet synes jeg er friheten vi har. Vi har ganske mye undervisning både første og andre halvår på sykepleien, men nesten ingenting er obligatorisk! "Så deilig", tenker du. Nja.. Du skal fremdeles bestå en eksamen og to mot slutten av halvåret, og har du ikke hatt selvdisiplin nok til å komme deg på en eneste forelesning så er det jammen ikke lett å skulle vite hva som er viktig å kunne til sluttprøven heller. -Men har du gode rutiner og en brukbar dose selvdisiplin så er friheten på universitetet magisk <3 Det kan ikke engang sammenlignes med livet på videregående. Jeg grøsser enda over mine dager på allmenn, og har bare lyst til å rope ut til enhver ungdom der ute at: Livet blir bedre! Hang in there.

Er det folk fra alle aldre i klassen din? Ja vi er ca 160 studenter igjen i kullet mitt nå, hvor 120 er jenter og 40 gutter. Flesteparten er rundt 19-20 år, men det er også mange på min alder, og helt opp til 40 årene. Med så mange medstudenter skal det godt gjøres å ikke finne noen på samme alder. De jeg har blitt best kjent med er 2-4 år yngre enn meg, men de er jo så voksne av seg at det til tider er jeg som føler meg som den yngste av oss.Føler du at du enda har tid til å gjøre hyggelige ting på fritiden? Ja absolutt! Første halvår er mer tidskrevende med anatomi-eksamen. Da leste jeg gjerne 4-5 timer hver ettermiddag/kveld i ukedagene, men også da tok jeg meg helger fri, festet, dro på hytteturer og koste meg med venninnene! I år har jeg nesten bare lest på medikamentregning, og etter en liten vinterferie med ca 40 timers innspurts-pugging av formler og gamle eksamensoppgaver var jeg faktisk eksamensklar! Så ja: Spør du meg så har du mer enn nok tid til hygge ved siden av sykepleierstudiet.Har du noen tips til oss som skal ha medikament-eksamen nå til våren? 1. Gå i alle forelesninger i dette faget. Det gjorde ikke jeg, og dermed gikk jeg glipp av en hau av viktig informasjon som mine medstudenter faktisk måtte informere meg om dagen før eksamen for at jeg skulle klare å knekke de siste kodene. 2. Pugg alt av regler og formler, og løs 10 sett med gamle eksamensoppgaver. Du kan nesten telle formlene du trenger å kunne til eksamen på én hånd, så noe hokkus pokkus er det ikke! Jeg vet at medikament-matte høres skremmende ut, men i forhold til mattefagene de har på ingeniørstudiene så er dette bare barneskole-matte. Du kan lære deg alt du behøver på bare en uke om du går inn for det, men pass på å holde tunga rett i munnen til enhver tid. Det er ikke rom for én feil. Det er medisinering det er snakk om, og bare 100% riktig er godt nok både på eksamen og i arbeidslivet. De fleste som stryker, gjør det av en slurvefeil, så bruk god tid og dobbeltsjekk absolutt alt. Hvor mange fag/eksamner hadde du første halvår på studiet? Høstsemesteret på sykepleiestudiet har vi 1. anatomi, fysiologi og biokjemi som ett fag, og her lærer man rett og slett om kroppens oppbygning, og kroppens funksjon. Hvordan kroppen blir til fra cellenivå til organ, og hvordan alt fungerer sammen. Dette er så spennende at dere ikke aner det engang. Noe av det er vanskelig, man skal lære alle navn på latin, og det er helt klart mye rent puggestoff, men fy så gøy! Ellers har vi et praktisk fag hvor vi bare har undervisningstimer i skolens "liksom-sykehusavdeling". Her går vi i uniform, og har det suupergøy i grupper annen hver uke! Det gir et lite innblikk i hvordan livet som sykepleier vil bli. Her er det ingen eksamen, men en praktisk test hvor hver og en blir trukket opp i en typisk sykepleie-prosedyre som skal utføres foran lærer og godkjennes før praksis. Et tredje fag er det teoretiske "Grunnleggende sykepleie" faget. Dette har man først en skriftlig slutteksamen i andre halvår, men pensum her er stort så man jobber også med dette i form av gruppearbeid gjennom høstsemesteret.Hvor mange fag/eksamner skal du ha dette vårsemesteret? Det andre semesteret består av: 1. Medikamentregning som jeg akkurat ble ferdig med. 2. En praksis-del hvor vi følger en ferdig utdannet sykepleier på jobb 4 dager i uken i 2 måneder. Dette er også noe som skal bestås, og enhver student blir vurdert av sin utdelte veileder. 3. En hjemmeeksamen i mai, når praksis er over. Her får vi utdelt en skriftlig oppgave som skal leveres inn i løpet av tre dager. 4. Slutteksamen i grunnleggende sykepleie. Her er ingen hjelpemidler tillat, og pensum er stort, så dette er helt klart prøven som krever mest energi i forhold til lesing dette halvåret. Hvor mange fremføringer har dere hvert halvår? Vi har bare én fremføring hvert semester, og det er med en hel gruppe, så man slipper å stå alene og prate foran folket. Dessuten deles klassen opp under slike fremførelsene slik at vi maks er 50 stykk i et klasserom av gangen. Jeg tror det ville vært lite populært om vi måtte stått foran alle 160 med mikrofon.

Har du noen tips for å kontrollere nervøsitet på eksamen? Nervøsitet er bare bra! Før og under en eksamen så er kroppen min i full kamp-modus, (eller sympaticus-aktivert) som man kaller det på anatomispråket! -Og det er bare fint. Da pumper hjertet ut litt mer bod, pupillene utvides og hodet er skjerpet og klart for å løse oppgaver. Jeg kan heller dele et annet eksamenstips: Ikke bruk tid på å pakke med to kakemenn, en yoghurt, tre brødskiver og to bananer til eksamensdagen. Du orker ikke engang en kjeks når du sitter der som et nervevrak.

Hva frykter du mest under praksisperioden din? Jeg frykter at jeg skal bli så innmari lei meg som jeg pleier når andre har det vondt. Bare tanken på at jeg skal treffe på gråtende pårørende som akkurat har mistet det kjæreste familiemedlemmet de har.. Jeg klarer ikke engang å snakke om det før klumpen i halsen kommer. Jeg har fått klar beskjed om at det er helt greit å felle en tåre på jobb, men jeg er redd for at jeg vil bli så lei meg at jeg ikke engang er i stand til å ta vare på de som trenger meg. Hvordan i all verden skal jeg klare å holde maska når jeg kjenner på disse menneskenes sorg som om den skulle ha vært min egen? Huff, nei dette studiet har definitivt sine utfordringer. Da jeg startet i fjor høst fryktet jeg virkelig alt. Kroppsstell, sårstell, kateterisering, sprøytestikking, vonde lukter.. alt! -Men etter et halvt år med opplæring er det bare "sterke øyeblikk" som enda sitter igjen. Sånne situasjoner hvor jeg virkelig må gå inn i meg selv for å ikke legge meg ned på gulvet og strigråte av ren medfølelse. Håper disse to månedene i praksis kan gi meg litt mer erfaring her. 


Har du lyst å spesialisere deg etter endt bachelor, isåfall i hva? Ja, er det noe som motiverer meg så er det følelsen av å være ordentlig flink i det jeg driver med. Målet er ikke bare å bli "en sykepleier". Jeg har lyst til å være den kollegaene mine ringer til når de aller vanskeligste oppgavene skal utføres. Jeg skal spesialisere meg på et eller annet jeg brenner ordentlig for, men først må jeg jobbe i et par år og finne ut nøyaktig hva det er. Mulighetene er jo så uendelig mange innenfor sykepleie! Wow, så mange bra spørsmål dere har stilt!
Del to kommer om noen dager <3 

Burger med coleslaw i pitabrødGod formiddag alle sammen! Da var det endelig klart for en ny middagsoppskrift her inne. Er det bare meg eller er det evigheter siden sist? Middag er definitivt mitt favorittmåltid i løpet av dagen, og denne retten her.. Den MÅ dere sette av en ettermiddag til å teste ut i nærmeste fremtid. Hjemmelaget burger i pitabrød, med coleslawsalat, og søtpotetfries med hint av lime.. Åh, himmelsk var det! Nå skal jeg dra god og mett til min tredje dag i praksis, og der blir jeg helt til sene kvelden denne torsdagen <3 Eller sent og sent.. Jeg kommer hjem før midnatt, så jeg håper jeg kan få startet litt på disse spørsmålsrunde-svarene da! Vet at noen av dere venter i spenning!Du trenger - Pitabrød: 1. 2 ss tørrgjær 2. 400g hvetemel 3. 3dl skummet kulturmelk 4. 1ss smør 5. 1 egg til pensling 6. Litt maldonsaltSlik gjør du: 
1.
Smelt smøret og varm melken til lunken temperatur. (Ca 37grader).
2. Mål opp alt det tørre og hell det i den lunkede melk/smørblandingen.
3. Rør til du har en fast deig, dekk med plastfolie og sett til heving i 30 minutt. 
4. Del deigen i 7-8 biter og rull boller av dem før du kjevler bollene flate som pitabrød.5. Pensle med 1 egg, og strø over litt maldonsalt på toppen av hvert brød.
6. Stek fire og fire brød på et brett med bakepapir på 270 grader i midten av ovnen. 
6. Følg nøye med! Etter 6-7 minutt vil brødene blåse seg opp og bli gylne. Da er de klare!Du trenger - Coleslaw, Burger & Fries: 1. 1 pakke kjøttdeig 2. 1 sjalottløk 3. 2 fedd hvitløk (most) 4. salt/pepper 5. 1 egg 6. 1 gulrot 7. 1 grønt eple 8. 1/3 kålhode 9. 1dl majones 10. 1/2 dl ekte creme fraiche 11. 1/2 sitron 12. 1 stor søtpotet 13. Saften av 1/2 lime 14. 1ts sukker 15. Litt salatbladSlik gjør du: 
1.
Skjær søtpoteten i strimler, strø over litt lime-saft, og krydre godt med salt og pepper.
2. Stek søtpotet-friesen midt i ovnen på 225g i ca 20 minutt. (Til de er blitt gylne og sprø)
3. Ha kjøttdeigen, egget, sjalottløken og hvitløksfeddene i en bolle. Kna alt sammen med fingrene.
4. Krydre også her med masse salt og pepper for en godsmakende burger!5. Lag 4 store boller av kjøttdeig-blandingen, legg en bit plastfolie på bollene, og press dem flate med en kjevle eller en bok. Vil du at de skal bli like runde på formen som mine så presser du nå ut små burger-rundinger av et bredt glass eller en bred skål. Bare husk å lage burgerne store, for de kryper en del i stekepannen!
6. Stek dem i panna på begge sider (på middels varme) i ca 4-5 minutt.
7. I coleslaw-salaten hadde jeg 1 eple i strimler, 1 gulrot (skrelt og revet), 1/3 hodekål, Saften av en halv sitron, 1ts sukker, 1dl majones, og 1/2dl creme fraiche. Miks alt dette sammen og NOM! Ha det over burgeren! - This Weeks Recipe -


Kanskje noe å lage seg til helgen? Det er jo fredag allerede i morgen! Jeg lagde pitabrødene kvelden i forveien slik at middagen i dag bare tok 30 minutt å stelle i stand, (og det var med bildeknipsing), så jeg vil tippe det går litt raskere hjemme hos dere ikke-bloggere. Hehe! Eller man vet jo aldri.. Jeg er vel ikke den eneste som deler maten min med snapchat i 2017.. Håper dere lar dere friste! En super torsdag må dere ha uansett <3

Lillelørdag og kvinnedag!

God kveld store og små, og gratulerer med kvinnedagen til alle damer der ute! Hurra for oss! Jeg kom nesten akkurat hjem fra en ny, lærerik praksisdag med fine folk, og sitter nå og vurderer om jeg skal gå løs på baking av pitabrød. Ettersom jeg har min første senvakt i morgen tenkte jeg å dele en ny middagsoppskrift på bloggen om formiddagen, og på min meny for torsdagen står det oppskrevet hjemmelaget burger! -I pitabrød med coleslaw, søtpotetfries og limedipp! Mmm, høres digg ut ikke sant? Skal dele fremgangsmåte med dere i morgen jeg. Dette sinnsyke vinterværet tar visst aldri slutt her i sør? Hjelpe meg, jeg kan ikke huske sist vi hadde sånne mengder med snø i Kristiansand. -Og jeg som er så godt i gang med vårgarderoben. Jeg kjøpte meg en rød, langarmet body forrige uke, og kunne nesten ikke vente med å ta den i bruk til et eller annet lett og lekkert, men akkurat nå ser det ut til at det må vente noen uker til gitt. -8 viste gradstokken til morgenen i dag.. ÅTTE MINUS! Åh... dette blir min aller siste vinter uten bil. Det er ihvertfall helt sikkert.


Hvordan har dere tilbragt denne kvinnedagen da? Jeg har trasket rundt i uniform hele dagen, stelt og pratet med fine pasienter, og gått hjem med følelsen av at jeg har blitt glad i dem allerede. Det er visst ikke mer enn to dager som skal til for å sjarmere denne studenten. Eldre altså... Jeg har definitivt fått bekreftet at dette er min kategori..Nei, jeg får hoppe opp fra sofaen, og bevege meg mot kjøkkenet. Brødbaking venter! -Så får jeg kanskje hakket mindre på agendaen i morgen tidlig. Ah, deilig å endelig få sovet litt ut igjen! Jeg har ikke hatt mer enn 5 og 6 timer på hodeputen siden lørdag, så jeg kjenner jeg henger litt etter på søvnfronten. Blir jo helt umenneskelig jeg, når jeg ikke får mine faste syv..Bodyen er fra Bikbok forresten! 199kr, og rålekker både til hverdags og fest <3
Den hvite skjorta er fra Gina Tricot. Også fin til både tirsdag og lørdag!

Dag 1 av praksislivetHei på dere, og riktig god kveld alle sammen! Tenk det, jeg har overlevd min første dag i praksis dere! Hah, det er nesten for godt til å være sant. Neida, men det gikk virkelig over all forventning i dag. All energi jeg har brukt på nervøse, ekle tanker den siste tiden har vært fullstendig forgjeves. -SÅ til alle kommende sykepleierstudenter der ute: No worries! Klarer jeg så klarer du! Ihvertfall dersom du blir plassert i en trygg og god veileders hender. Fy søren så viktig akkurat det er. Sykepleieren som har fått i oppgave å ta seg av meg de neste åtte ukene kunne ikke tatt meg bedre imot i dag, og avdelingen jeg har blitt utplassert på..


Wow, for noen takknemlige, godhjertede mennesker som befinner seg her. Jeg kan selvfølgelig ikke si stort om verken hvor eller hva, men jeg kan ihvertfall fortelle at det er et vanvittig unikt sted jeg skal jobbe på fremover med mye variasjon, og kanskje ekstra mange varierte diagnoser. Ikke en dag kommer til å se lik ut i praksistiden min, og tanken på hvor mye jeg kommer til å lære nettopp pga det, motiverer meg så til de grader. Fy så mye nytt og spennende jeg har sett og lært bare på én dag. Gøy, gøy, gøy altså! Har du en indre sykepleierdrøm, så go for it sier jeg bare.. Dette studiet slutter virkelig aldri å overraske meg. Å sette sykepleien på førsteplass under skolesøkingen våren 2016 var definitivt den beste avgjørelsen jeg tok den vinteren..
Jeg kom hjem klokken 17.00 i ettermiddag, og selv om jeg ikke følte meg så innmari sliten da "vakten" min var over, falt jeg rett i drømmeland da hodet mitt traff sofaputen hjemme. Jeg sov faktisk i 90 minutt før jeg våknet igjen skrubbsulten. Noe ny porsjon gelé ble det definitivt ikke, men i stedet laget jeg meg en diger porsjon hjemmelaget pizza som jeg skal nyte litt av nå og spare rester av til morgendagen. Da venter nemlig en ny, lærerik dag ute i praksis! Åå, tenk at det skulle gå så greit for seg da? Er så lettet og glad jeg nå!
Hvordan har så deres dag vært? Flere som har hatt en givende tirsdag?
Nå skal jeg hive meg i dusjen og så roper hodeputa faktisk!

Lately i've been craving..- Hjemmelaget, sukkerfri bringebærgelé -For ikke å snakke om budsjettvennlig. Hah! Alt du trenger er en flaske saft, noen gelatinplater, og gratis vann fra springen! Vel, og vaniljesaus da om du er like fan av det som meg. Jeg lagde meg en liter(!) med sukkerfri gelé i helgen fordi jeg skulle crave dette i stedet for sjokolade, chips og mentos disse kommende ukedagene, men da søndagskvelden dukket opp, og 71 grader nord begynte å rulle på skjermen var det bare å kapitulere. Geléen nådde aldri frem til mandagens lys. Jeg spiste opp absolutt alt sammen, og vurderer i dag å lage meg en ny porsjon når jeg kommer hjem fra praksis. Vi får se hvor trøtt jeg er i trynet, og hvor høyt den andre 10 pakningen med gelatinplater roper på meg etter opplæringen. Hehe, jeg har på følelsen at dette blir en tøff tirsdag!- Sukkerfri bringebærgelé - 
1.
8 gelatinplater 2. 2 dl sukkerfri saft 3. 8dl vann 4. Litt sukkerfri vaniljesausLegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i 10 minutt. Mens de ligger der og mykner, varmer du opp 8 dl vann og 2 dl saft i en gryte. Ta gryta av plata like før væsken koker, klem det kalde vannet ut av gelatinplatene (som nå er blitt myke), og hiv platene ned i den varme væsken. Rør litt rundt de sekundene platene smelter inn i saftblandingen. La det hele stå og kjøle seg ned i 20 minutt, og hell så over i porsjonsglass. Sett til stivning i kjøleskap 3-4 timer før servering. Jeg lot dem stå over natta, og serverte (som alltid) med en god dæsj vaniljesaus.Nå har Piano og kommet med en sukkerfri variant av vaniljesaus, så om du vil unne deg noe godt og sukkerfritt i hverdagen, så er kanskje dette en fin dessert? (Nei, det var ikke reklame for Piano). Haha. Jeg lager meg dette titt og ofte når jeg er sugen på sukker, men prøver å være sunn, og har faktisk aldri testet ut en saftsmak som ikke har falt i smak.. Mmm! Alle Fun Light og Zeroh varianter funker ypperlig som gele. <3Something delicious to crave everyday you all! 
Legg glassene på skrå i kjøleskapet for å få geléen til å stivne slik.

Første praksisuke er i gang!Wæææ! Første møte med praksis-sted er overstått og fra og med i morgen er jeg i gang med turnus-jobbing! Eller jobbing og jobbing.. Den første uken blir vel mer surring og opplæring. Jeg hadde bare et par timer med omvisning og informasjon på sykehjemmet "mitt" denne formiddagen, men to timer var alt som skulle til. Jeg var seriøst helt MATT da jeg kom inn døren hjemme. Ja, jeg kan ikke beskrive det på noen annen måte. Det er så mye nytt å sette seg inn i at jeg blir ør bare av tanken! Haha, men gud så spennende og lærerikt det og skal bli! Jeg GLEDER meg til å kjenne litt på det normale arbeidslivet igjen jeg. Det begynner å bli noen år siden sist jeg hadde 08.00 -16.00 jobbvakter. Hihi! Jeg vet at noen av dere er dritlei skolesnakk nå, så jeg skal ikke mase veldig mye mer om dette, men litt må jeg få dele fra det som opptar mer eller mindre all energi i disse dager.Jeg mistet sminkevesken min på byen natt til søndag og våknet opp i full panikk klokken 06.00 i dag tidlig. Greit nok at man ikke behøver å jåle seg så innmari for omvisning på sykehjem, men litt foundation på posene under øynene hadde jo vært innafor.. Heldigvis fant jeg noen gamle rester fra en pudderboks i baderomsskapet, og heldigvis hadde noen levert inn sminkevesken min på utestedet jeg ristet rumpa mi på, så jammen slapp jeg å kjøpe ny leppestift-kolleksjon denne gangen også. Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg mister både bankkort, mobil, sminke og andre gjenstander i løpet av et år, men alltid er det noen snille sjeler som leverer det inn så jeg får det igjen. Menneskeheten altså. Det er enda håp for ei vimse i denne verdenen <3  På vei hjem kjøpte jeg med et par classy notatbøker fra Clas Ohlson. Syntes de var så rene og pene! -En stor som jeg kan bruke til å notere ned alt av nyttig praksis-informasjon, og en liten til huskelister og gjøremål kan tas med i bukselommen. YAS! Nå er hun klar vet dere.. Jeg kommer herved til å jobbe 7,5 timers vakter fire dager i uken, men med litt nedprioritering av venninnekos, og litt opp-prioritering av planlegging så skal det gå heelt fint med kombinasjonen av bloggerier. Gjort det før si. Jeg har tenkt litt på om ikke jeg også skal søke sommerjobb på et sykehjem i juni/juli/august. -For å hente inn enda mer erfaring og lærdom? Klarer jeg å være en flittig praksis-student nå, så har jeg kanskje en deltidsjobb å gå til videre også? Hoho, det ville definitivt ha vært noe! Ha en finfin mandagskveld dere! Nå skal jeg sette meg ned og lese om demens!

From Event to Surprise Party- Snapshots from our saturday night -Hallo igjen damer! -Og herrer. Dersom det er noen! Hehe, har dere en fin søndag? Jeg har akkurat fylt ut noen skjema til morgendagen, og tenkte nå jeg skulle gå igjennom gårsdagens bilder og dele litt med dere. Det er ikke hver dag det skjer noe nytt og spennende i Kristiansand by på nattestid, så akkurat gårsdagen hadde jeg gledet meg litt ekstra til! Blogglivet i sør kan definitivt ikke sammenlignes med hovedstaden, hvor invitene til fester og showrom er uendelige og det eneste man gleder seg til (etter goodiebagen) er når klokken slår "akseptabelt å dra hjem". Oh no! Når det først skjer noe i denne byen så gleder man seg over det! Himmel og hav som vi koste oss med dolling og jåling, smaksprøver fra restauranter, digge drinker, og enda flere digge drinker <3Dessuten hadde vi en hemmelighet på lur for bursdagsbarnet "Synnøve", som førstkommende mandag fyller halvveis til femti. Hihi, hun ante virkelig ikke bæret av at venninnegjengen hennes stelte istand til surprise-party hjemme i leiligheten hennes mens vi var og koste oss på Ernst hotell. Da eventet sluttet var planen å dra hjem til henne for å vorse videre der, bare vi fire som hadde vært sammen på event. -Men vips der befant det seg 10 andre jenter også med kake, snacks, ballonger og gavedryss. Gjett om hun ble overrasket og glad! "Jeg lurer på om jeg husket å rydde ordentlig" var det siste hun sa før hun åpnet døra og fikk fullstendig sjokk. Haha, jeg blir helt teit rørt jeg når jeg får være vitne til sånne koselige overraskelser, og hulker gjerne mer enn bursdagsbarnet selv i enkelte tilfeller.. Gode venner som vet å sette pris på hverandre er gull verdt her i livet altså <3 - Tasting a shot of Gin - 


Nå skal jeg i gang med prosjekt "ta-av-negler". Jeg ante ikke at Cath sine akrylnegler skulle sitte så lenge og godt så nå har jeg gått til innkjøp av noe aceton fra apoteket som forhåpentligvis kan løsne dem fra fingrene mine til morgendagen. Krysser fingrene for at det går smertefritt så jeg slipper å skrape opp mine kommende pasienter!
- Congrats to the greatest girl - Tusen takk for en magisk kveld jenter <3 Synnøve, du er HERLIG! 

Weekend, where did you goHerlighet da, som timene har løpt fra meg denne helgen! Dette skulle jo være to rolige, avslappende lade-opp-til-praksis-dager! Den gang ei... Aller først: fremføringen gikk som det suste på fredag! Jeg har kanskje ikke noe karriere innenfor film og skuespill, men vi besto ihvertfall oppgaven vår, og DET var en gladmelding å få det. Nå er vi faktisk ferdige med nesten all undervisning for hele vårsemesteret 2017, så nå gjenstår bare praksis før mitt første år på universitetet er gjennomført! -Vel og en mai måned med intens eksamenslesning da. SKÅL for det! I går hadde jeg Hannemor aka drømmefotograf på besøk hele formiddagen, og knipset en bråde fine bloggbilder til dere, så NÅ blir det kvalitetsinnlegg her inne igjen vet dere. Ah, det er altså så nydelig å få litt fotohjelp i blant! Denne uken har kanskje vært den mest hektiske i hele år, og det har definitivt gått utover blogginnleggene også, men sånn har det bare vært nødt til å være. Heldigvis er ikke alle uker like travle <3Jeg skulle gjerne ha gått løs på redigeringen med en eneste gang i går, men like etter bildeknipsingen måtte jeg hive meg på første buss til byen, gå til innkjøp av vin og haste avgårde til klinikk Nova for en real fest! Først sto ett event for tur, med fine folk og bobler i glasset, og da sistnevnte var tømt dro vi videre til et nytt event på favoritthotellet "Ernst", hvor vi fikk så mye gratis alkohol at jeg kunne ha strøket med lenge før klokken slo 21.00.. Hadde det ikke vært for at mine 24 år har lært meg når man skal begynne å si neitakk! Haha. FOR en kveld. Jeg koste meg glugg og knipset en hau med bilder, så et stemningsdryss fra dette kommer og senere i dag.


Nå skal jeg få i meg en bedre frokost og lade opp til 5-mila på Nrk. Gud som jeg har gledet meg til den etappen der. Jeg har gått glipp av omtrent hvert eneste skirenn hele denne uka, så i dag SKAL jeg få det med meg. Heia Northug!! Været er virkelig helt ufyselig her i dag. Det snør i alle retninger og er rene stormen utenfor stuevinduet mitt, så i dag skal jeg faktisk ikke sette føttene utenfor døra. Bare kose meg med ski, god mat, blogging, og forberedelser til morgendagen. Jeg er så spent på hvordan min første dag på sykehjem blir! Håper det står bra til med dere alle <3

School Project - Done!

Du vet du har valgt riktig studie når de seks timene du tilbringer innenfor skolens vegger er de beste fra hele dagen. I dag var ihvertfall en sånn dag! Jentene og jeg bestemte oss for å lage video til morgendagens muntlige presentasjon, og jeg har altså ledd så mye av denne filme-prosessen at det gjør vondt i alt jeg har av magemuskler. Åh, resultatet ble definitivt alt for kleint til at jeg vil dele det med alle dere 10 000 blogglesere, men det ble ihvertfall et resultat ut av det! Et ganske morsomt et også! Hehe, nå krysser vi bare fingrene for at læreren godkjenner så vi omsider kan ta oss en etterlengtet helg. -For fy søren for en uke dette har vært!  


Fine Ida <3 Hun der skal det bli en Real sykepleier av! Jeg forsov meg til morgenen i dag, knuste glasset på min splitter nye iphone på vei til busstoppet, og pådro med en heftig rygg-kink i samme slengen, så dagen kunne definitivt ha startet litt bedre, men så kom jeg inn dørene på Universitetet da.. fikk øye på de fine jentene fra gruppa mi, kjøpte meg et sjokoladekakestykke, og vips så var humøret på topp igjen! Jeg skal klappe meg selv så innmari på skuldra når morgendagens fremførelse er gjennomført, og SÅ skal jeg hjem, ta igjen litt bloggarbeid og bare... slappe av. Ha en lat fredagskveld med god mat og hygge på tven. Åh, jeg gleder meg!Håper torsdagen har behandlet dere fint! 
Dere må gjerne ønske oss lykke til i morgen <3

Jumpsuits For Spring

God kveld, god kveld godtfolk! Nå er jeg tilbake i sofaen og oppdaterer dere etter en nydelig wok-middag! Ja, det er noe av det beste jeg får faktisk. Jeg lager alltid wok for en hel familie, men på et eller annet vis klarer jeg å spise det opp også. Jaja, i dag var det på sin plass etter en lang dag med skole og oppgaveskriving! Jeg kom meg først hjem halv syv i kveld, men selve manuset for presentasjonen er enda ikke laget, så det prosjektet tenker vi å bryne oss på i morgen tidlig! Hoho, da blir faktisk kamera også med! Ikke egentlig for å knipse bilder til bloggeriet, men for å ha muligheten til å lage en liten filmsnutt til fremførelsen vår. Sånn hvis vi våkner opp i det kreative hjørnet og får lyst til å gjøre noe annerledes! Eller kanskje dere har noen morsomme idéer til måter å gjøre fremføringer på? Vi var inne på å lage musikal, men konkluderte med et nei da ingen av oss kunne danse og bare ei var god på fylla-karaoke.. Vi får sjå, vi får sjå! Morgendagen blir nok latterfull uansett hva vi går for <3 Som dere kanskje ser så har jeg plukket meg ut noen Nelly-favoritter i kveld! Ja, jumpsuits til en forandring! Jeg er eier av én jumpsuit selv, og den føler jeg meg altså så fin i at jeg ikke har lyst til å gå i annet. Jeg bar den jo til og med på byen forrige lørdag jeg var ute! Husker jeg var så i tvil om jeg skulle kjøpe den eller ikke da jeg fikk øye på den for første gang på Vero Moda i fjor, og i dag.. nesten et helt år senere, jubler jeg enda over det fantastiske kuppet mitt. Min hvite lekkerbisk selges nok ikke den dag i dag, men her har dere ihvertfall elleve andre fine varianter å velge i. Håper dere kan finne noe dere liker! Favorittene mine er ihvertfall Nr. 2, 6 og 8 <31. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER
Resten av utvalget finner dere HER. Happy Shopping!
(Affiliateslenker)

- SPØRSMÅLSRUNDE -God morgen store og små! Nå er jeg på vei til skolen hvert øyeblikk for å finne ut hvilken oppgave gruppen min og jeg har blitt utdelt for muntlig fremlegg. Det skal ikke fremføres for medstudenter og lærere før fredag morgen, så vi har heldigvis god tid på oss, men jeg kjenner det knyter seg litt i magen likevel. Hvorfor ble aldri jeg et sånt frittalende kvinnemenneske som elsker fremføringer og muntlige prøver? Fader altså. Det ville ha spart meg for mye opp igjennom årene.

Jaja, det gikk bra i høst, så vi krysser fingrene for at det går like greit for seg denne gangen også. Nå tenkte jeg å starte lille-lørdagen med å kjøre i gang en ny spørrerunde jeg! Det er ikke mer enn noen få måneder siden sist, men det dukker stadig opp noen nye lesere her inne, og jeg har lagt merke til at det blir stilt en del spørsmål rundt både det ene og det andre den siste tiden, så la oss bare kjøre i gang! Enten du er en ny eller gammel leser av bloggeriet: Har du noe du funderer på rundt hverdagen min, studiet jeg går på, trening, reising, kokkelering eller bare generelle tips og triks? Nå er tiden for å hyle ut. Svarene kommer neste uke!Ha en finfin onsdag dere! Vi snappes nok fra skolebenken, for der blir jeg nok til kvelden.