hits

februar 2017

10 ting jeg vil gjøre i mars# Ta andre dose med HPV vaksinen mot livmorhalskreft. Jeg tok første dose i januar, og fikk da beskjed om at andre dose skulle tas i løpet av mars måned. Well.. Let's do it! 

# Kjøpe meg blomster litt oftere. Denne koselige vanen har jeg sluttet helt med det siste halvåret, og det er litt trist. Det er jo så hyggelig å ha en blomsterbukett stående på bordet til enhver tid. Fredag er dagen å starte med denne tradisjonen igjen!

# Være den beste praksisstudenten jeg bare kan! Lære en hel hau, skaffe meg et innblikk i hvordan arbeidslivet på et sykehjem kan være, og ikke minst gjøre hverdagen til disse nydelige eldre så bra som overhode mulig. Takket være dere og de fantastiske idéene deres under forrige ukes innlegg, tror jeg dette skal gå som en lek jeg.# Spare. Mye. Jeg har på følelsen at praksislivet vil gi meg minimalt med tid til å shoppe, og fint er det når en planlegger å kjøpe leilighet etterhvert! Kjenner jeg gleder meg litt til å besøke Geir etter mars måned. Aldri vært så festlig på Geiremanns kontor som etter anatomi-eksamens-innspurten. To uker innelåst i leiligheten med nudler og kjeks som kost.. "JA! Mer av det", sa han. Kanskje dette blir noe ala det samme..

# Lage meg min aller første spotify-spilleliste.. Ja, jeg bruker enda youtube(!) for å høre på musikk. 

# Ha 7 timer på hodeputen hver natt samme søren! Jeg SKAL være i seng innen 23.30 hver kveld. Vel, i ukedagene ihvertfall. Helgene har jeg ingen rutiner for, og sånn skal det også være.
 
# Ta i bruk turbuksen oftere i helgene! Jeg vil ut og grille pølser på bål igjen. Åh, det savner jeg skikkelig. Det har vært så kaldt og ufyselig her den siste måneden, men nå.. nå lukter det lysere, varmere tider.# Teste ut pizzasteinen som jeg fikk til jul! Jeg har enda ikke fått laget ekte italiensk, hjemmelaget pizza på steinen jeg fikk av bestemor og bestefar til jul. Det må jeg se og få gjort i løpet av måneden. Har hørt rykter om at denne saken skal lage magiske pizzabunner.

# Skrive dagbok i åtte uker. Nei, ikke her på bloggen, men i en ordentlig papirbok. Dette var det læreren vår som anbefalte oss å gjøre under praksistiden ettersom vi i løpet av disse ukene vil ta innover oss veldig mange nye inntrykk! Jeg kunne selvfølgelig bare brukt bloggen som terapi når jeg måtte trenge noen å fortelle til, prate med og dele inntrykk med, men så har vi denne taushetsplikten da vet dere! Jeg får faktisk ikke lov til å dele noe som helst fra denne biten av den kommende hverdagen min, SÅ da tenker jeg å skrive dagbok da. Kanskje skrible litt hver kveld etter praksis så jeg sitter igjen med noen både glade og kanskje vonde minner foreviget på papir. 

# Feire fine folks bursdager. Mars er den store bursdagsmåneden! To av mine bestiser fyller år mot slutten av måneden. Nå har den ene akkurat flyttet fra meg til kalde, ufyselige Tromsø da (shame on you Andrea), men jeg har ihvertfall ei igjen her i sør som definitivt og er verdt å skåle for! Annika fyller halvveis til femti, og har akkurat kjøpt seg leilighet med sin kjære mann, så her er det mye å juble av <3 Hurra for mars, fine folk, og fine, fine planer!Bare en liten bucket list for den nye måneden som venter... i morgen!
Februar går alltid så fort! Rart hvordan 28 dager er så veldig mye mindre enn 31.

Medikamenteksamen - Check!Hallooo kjære, gode, tålmodige sjeler! Åh, nå er det en stykk sliten hjerne som oppdaterer dere. Haha! Jeg skulle egentlig dra rett fra eksamen på trening, men nå var det så lenge siden jeg hadde oppdatert dere at jeg bare ikke klarte annet enn å hive meg på bussen hjem. Endelig er regnegalskapen over! FOR en lettelse! Jeg har ikke gjort annet enn å regne medikament-matematikk hele helgen, og selv om jeg løste over 200 gamle eksamensoppgaver klarte jeg ikke å få full pott mer enn to usle ganger under øvingen.- Preparing For My Exam  -


Dere kan tro jeg var spent på morgenen denne eksamens-tirsdagen! Jeg trodde faktisk jeg skulle tisse på meg da jeg satte ved pulten min fem minutt før oppgavene ble levert ut. Man må (forståelig nok) ha 100% riktig for å bestå disse medikamentgreiene, og bare det å glemme to streker under svaret gir stryk, så at det skulle gå SÅ greit for seg på første forsøk hadde jeg ikke forestilt meg i min villeste fantasi. GUD, så glad jeg er for at de oppgavene spilte på lag med hjernebarken. Vi hadde to timer på oss, og etter 40 minutt var alt regnet ferdig, så de resterende 80 brukte jeg bare på å regne hele oppgavesettet om igjen, og dobbeltsjekke alle benevninger. Puh, dommen kommer ikke før om tre uker til, men jeg våger meg til å ta gleden på forskudd jeg <3
Nå har jeg bare lyst til å feire med en fire timers tur i drømmeland, men det får vente for i morgen tidlig blir vi trukket opp i en muntlig oppgave som skal gjennomføres på 48timer og fremføres på fredag. *grøss og gru*. Ville heller hatt tre medikamenteksamner til fremfor de muntlige greiene, men sånt slipper man vel ikke unna samme hvilken utdannelse man tar? Jaja, vi har hatt tidenes mest bedagelige skoleår så langt i 2017, så at all galskapen nå kommer på en og samme uke gjør faktisk ingen verdens ting. Kjekt å få alt unnagjort på en gang også :-) Tenk, etter fredag er det bare praksis, og et par skriftlige eksamner igjen! JAAY, snart sommerferie jo!Over og ut fra en stykk lettet sykepleierstudent! 

Fastelavnsboller med sjokoladekremRiktig god lørdag fra meg til dere! Nå oppdaterer jeg bloggeriet fra sørlandsk jord igjen! Det er alltid litt trist å reise fra den fine, fine familien, men så fort jeg har fått satt føttene mine innenfor den fine criben på Justneshalvøya, pleier smilet raskt å komme tilbake. Dagene mot eksamen går unna som fyrverkeri, og ettersom jeg enda ikke føler meg klar for noe medikamentregningstest, blir jeg nok nødt til å prioritere matteoppgaver foran både blogg og hygge de neste tre dagene. Jeg skal gjøre som ved forrige eksamen: Låse meg inne i leiligheten og lese non stop helt til tirsdag. Vel, med noen spisepauser mellom slagene da.I dag hadde jeg ikke bare en spisepause faktisk, men en bakepause også. Det er jo bollesøndag i morgen, og jeg har lovet dere oppskriften på landets beste! Det er en oppskrift vi har hatt i familien i alle år, og jeg kan med hånden på hjerte si at jeg aldri har smakt så saftige og godsmakende boller. NAM altså! Dere er helt nødt til å teste ut! I fjor lagde jeg boller med bringebærkrem, og i år prøvde jeg meg på lys sjokoladekrem, men disse bollene her med helt vanlig pisket krem til smaker også heeeelt himmelsk <3Du trenger: 1. 1kg hvetemel 2. 140g smeltet smør 3. 140 sukker 4. 6 dl melk 5. 1 egg (til pensling) 6. 1 pk gjær 7. 1ts kardemomme  Du trenger - sjokoladekrem: 1. 6dl kremfløte 2. 2,5ss sukker 3. 1,5 ss oboySlik gjør du:
1.
Smelt smør og varm melken til melken har samme temperatur som smøret. Miks det så sammen, og la det kjøles ned til 37 grader. Bland det så sammen med 1 pakke gjær. Du kan bruke både tørr og fersk gjær.
2. Mål opp sukker, kardemomme og hvetemel, og sikt alle tre ingredienser inn i det våte. 
3. Kna deigen til den slipper bollen (den skal være litt klissete for å bli saftig) 
4. Dekk bollen til med plastfolie og sett til heving i 1 time. (Til deigen når dobbel størrelse)


5. Del så den ferdig hevede deigen inn i 30 små biter og rull runde, fine boller ut av dem.
6. Legg dem på et stekebrett, pensle med 1 vispet egg, og la bollene stå og etterheve i 20 minutt. 
7. Stek dem så midt i ovnen på 200grader i 10 minutt.- Fastelavnsboller med sjokoladekrem -
Pisk sjokoladekremen av 6 dl kremfløte, 2ss sukker og 1,5 ss oboy, del de ferdig stekte bollene i to, og server med krem i midten. YUM! På toppen har jeg bare hatt litt smeltet, vanlig melkesjokolade. Det var og veldig godt, men mest for bildenes skyld. Hihi!Hiv dere på butikken før den stenger, og bruk lørdagskvelden på kokkelering!
Nå gleder jeg meg til å løse matteoppgaver og gomle boller i tre døgn <3

Antrekk - 230217God kveld, god kveld fine dere! Nå, har dere sittet like anspent som meg og heiet frem nordmennene på ski? Himmel, jeg mister seriøst alle hemninger når Northug gjør det bra eller har flaks nok til å gå videre på håret. Det er vanvittig mange flinke nordmenn altså, men det er bare en favoritt i mine øyne, så nå gleder jeg meg bare til 5 mila jeg. Åh, hvorfor starter VM fem dager før eksamen da? Dette her går jo aldri bra...
Joda, det er enda litt tid igjen! Jeg må bare ta meg sammen og regne som en helt i helgen. I dag har jeg kost meg glugg hos farmor og farfar helt siden klokken 12.00. -Fått servert lammestek til middag, kake til dessert og nei.. Stavangerlivet er fint altså! Fyrt i peisen har vi og gjort så nå sitter jeg innpakket i tepper og nyter synet av varme flammer <3 I morgen reiser jeg tilbake til Kristiansand igjen, og da blir det en stund til neste besøk, så disse siste timene nytes til det fulle. Håper dere utnytter hver time av denne deilige vinterferien dere også! Dere som er så heldige å ha den da.


- Jeans fra Vero Moda, Skjorte og veske fra Gina Tricot, Jakke fra Bikbok, Sko fra Nelly -

Quality time with familyMorn morn store og små! Nå skal jeg hvert øyeblikk starte på prosjekt "krølling av hår" og gjøre meg klar for en torsdag hos farmor og farfar. Jeg skal på mitt faste middagsbesøk, men farmor har akkurat operert begge hoftene sine så i dag håper jeg da inderlig det er ferdig-pizza som står på menyen. Med mindre farfar og jeg kan stå for matlagingen da! Hehe, gleder meg uansett masse til å få hilst litt på disse turtelduene også! Skravlet i vei om alt som har hendt siden jul, se Northug vinne VM-sprinten (ønsketenkning), og kanskje til og med nyte finværet litt? Vi har utrolig nok fått skyfri himmel her i dag! Hurra <3 Solen finnes i Stavanger og!- I Could Hug You All Day - Kanskje vi til og med kan få knipset noen antrekksbilder da? Vi får sjå, vi får sjå! Her kommer ihvertfall et bildedryss fra gårsdagen i første omgang. Førstkommende helg er det fastelavns-søndag(bollesøndag om du vil), men ettersom jeg har reist hjem igjen til denne dagen kjørte vi en tidlig feiring med boller og krem i går. Mihi! Ikke vet jeg hva som er hemmeligheten, men den bolleoppskriften til tante... helt syk. Hvis det blir tid mellom mattelesingen min på lørdag, skal jeg prøve meg på den selv og dele oppskriften videre med dere.I mellomtiden ønsker besta og jeg dere en super torsdag! 

Ukens film: LionGod dag, god dag! Åh, timene bare flyr avsted her i Stavanger by. Hvorfor går dagene så fort forbi? Fire netter holder jo ikke i det hele tatt! Stormen herjer som bare det utenfor vinduene, men som vi koser oss likevel. Bestemor serverer oss nydelig mat til alle døgnets tider, jeg har fått klemt ihjel enda et familiemedlem, og snart venter en filmkveld med barndomsvenninnen Iselin. Jeg har enda ikke sett Et helt halvt år, så nå satte hun foten ned og arrangerte en liten filmkveld for oss. Hihi! -Og apropos film. Her kommer en ny anmeldelse av en drama-variant som faktisk må ha seks på terningen. Wow, for en spennende, fin og rørende historie!- LION - 
Saroo er en klok og eventyrlysten 5 åring som bor i en liten by i India. Storebroren hans er hans største idol, og når storebror jakter jobb for å kunne forsørge familien, vil Saroo være like flittig. En natt mister de hverandre på togstasjonen like utenfor landsbyen, og Saroo havner på et tog som fører han hundrevis av mil bort.

Plutselig befinner han seg et sted hvor ingen forstår språket hans, og her må han leve som gatebarn før et barnehjem tar ham inn og adopterer ham bort. Et australsk øvre middelklassepar tar ham til seg og gir ham alt han har savnet av omsorg og kjærlighet, men likevel kjenner han på savnet etter sin egentlige familie. Når en kamerat 25 år senere foreslår at han skal søke seg frem til dem ved å bruke google earth, synes han det høres ut som en spinnvill idé. -Men så dukker den første ledetråen opp, og vips så er han på vei..Filmen er faktisk basert på en sann historie, og denne fortvilelsen over å ha mistet familien sin, og ikke engang vite hvor man er.. Ja, frustrasjonen er virkelig til å ta og føle på. I starten av filmen følger vi lille Saroo som barn, og denne barneskuespilleren.. Helt fantastisk er han. Filmen går på kino nå, men den har gått en god stund så du må være raskt ute dersom du vil få den med deg! Jeg hadde ihvertfall ikke orket å vente til den kom ut.Se traileren HER. Den vil nok friste deg enda mer til et kinobesøk -

Uken som gikk...Ukens nedtur... Åh, kjære vene. Lørdagskelden med både jentegjengen og alle de fine mannfolka deres var virkelig helt hysterisk, men jeg vet ikke hva det er med meg og alkohol... Jeg har en tendens til å bli litt... tøff i tryne? Akkurat som om jeg tror jeg er litt kulere/morsommere enn jeg egentlig er. Dette var også tilfelle da jeg skulle ta taxi hjem fra byen natt til søndag, og etter å ha tøffet meg for snapchat med den ene videosnutten eller den andre av den stakkars, uskyldige taxisjåføren min kom vi omsider frem til leiligheten. Ett steg fikk jeg tatt utenfor taxidøren før jeg lå langflat som bambi på isen, med burgeren flyvende ut fra veska. Åh, følte jeg fikk en fortjent liten smekk i fleisen da sjåføren rullet ned vinduet og spurte om jeg var kapabel til å komme meg inn på egenhånd. Våknet opp med årets blåeste lår, men ellers gikk det fint! Alle latterkrampene var vel verdt det..Akkurat nå... Har jeg inntatt bestemors deilige frokostmåltid og er klar for å jåle meg litt for dagen. Skulle gjerne ha tatt på treningstightsen og svettet litt utendørs først, men i Stavanger by øser regnet ned som vanlig. Heldigvis kommer tante på besøk denne onsdagen så i dag skal vi bare kose oss innendørs med god mat og hygge fra morgen til kveld.Ukens spilleliste... Jeg hører utrolig mye på musikk om dagen, og her er mine topp 7 favoritter fra spillelisten:
1. Martin Garrix & Dua Lipa - Scared to be lonely 2. Kygo & Selena Gomez - It Ain't me 3. Julia Michaels - Issues 4. Zayn - I don't wanna live forever (acoustic) 5. Ed Sheeran - Shape of you 6. Olivia Holt - History 7. Ariana Grande - Everyday

Ukens film... Denne uken har jeg faktisk en film å anbefale igjen! Jeg ser nesten ikke på tv overhodet hjemme i leiligheten, (tror det er derfor jeg får tid til alt jeg styrer med i hverdagen), men på valentines day! Da leide jeg faktisk "Divergent" på Viaplay. Det er vel egentlig en sånn film alle film-interesserte har sett allerede, men om du henger litt etter (som meg) så snurr den! Jeg likte den ihvertfall supergodt.Ukens beste dag... Det må ha vært lørdagen. Ikke bare kvelden, men hele formiddagen med bildeknipsing, litt shopping og lunsjing med fine jenter også. Endelig fikk vi testet ut byens nye Italienske sted, og YUM, for noen deilige retter <3 La Famiglia altså. Må sjekkes ut!

Ukens quote... "Det går bedre enn du tror når du tror det går verre enn du frykter". Motivasjons-quoten læreren vår delte med oss etter en to timers forelesning om praksistiden forrige uke. Hehe, syntes den var litt fin jeg.Ukens innkjøp... Et par nye kritthvite Nike joggesko. Kan ikke huske sist jeg bar noe så hvitt på føttene mine, men det varer nok ikke lengre enn en ukes tid kjenner jeg meg selv rett. Jeg delte noen bilder av dem forrige uke og skrev at de var fra Bianco, men det er feil! De er fra DNA (og sportsbutikker), så nå håper jeg ikke dere har lett dere ihjel forgjeves på Bianco..Ukens cravings... Cupcakes, cupcakes, cupcakes! Jeg har virkelig savnet å bake de siste månedene! Forrige uke lagde jeg to porsjoner med noen frosting-varianter som bare smeltet på tungen, og NAM altså <3 Gleder meg til å bake en tredje variant etter eksamen neste uke. Tusen hjertelig takk for all responsen under forrige post forresten!
Det har virkelig vært supernyttig å lese om deres erfaringer <3

Praksistanker: Aktiviteter for eldreGod morgen alle sammen! Jeg har kommet trygt frem til Stavanger, og befinner meg i skrivende stund hos bestemor og bestefar som er i full gang med å fore meg opp! Jeg kom rett til dekket middagsbord i går kveld, fikk servert boller med krem, frukt, godis.. ja you name it! Hihi, her skal man ikke sulte! <3 Jeg skal dra frem kamera og knipse litt etterhvert, men nå vil jeg i første omgang skrive noen ord om denne spennende praksistiden jeg har i vente fra og med mars! 6 mars skal jeg ha min aller første arbeidsdag i eldreomsorgen, og til tross for at jeg ikke har det spor erfaring, og egentlig ikke aner hva jeg går til overhodet, så har jeg innmari lyst til å komme litt forberedt! Jeg har lyst til å på forhånd ha pønsket ut noen tanker og idéer til mål jeg vil oppnå, og rett og slett planlegge noen morsomme aktiviteter jeg ønsker å gjøre med disse menneskene under oppholdet mitt.


Vi har jo hele åtte uker å kose oss på! Det bør være mer enn nok til at jeg kan lære meg de grunnleggende prosedyrene innen sykepleie og tilbringe litt kvalitetstid sammen med dem som befinner seg på avdelingen min. -Lære å kjenne hver og en, og finne på noe litt utenom det vanlige med dem som måtte ønske å bli med på galskapen min! Hehe, neida, men jeg er sikker på at det er noe jeg kan bidra med som de ansatte vanligvis ikke har kapasitet til å få til. Små, hyggelige ting som kan være med på å øke trivsel, humør og ren hverdagsglede. Jeg blir jo som en ekstra ressurs for dette sykehjemmet, og vil så gjerne være nettopp det! SÅ her kommer de store spørsmålene: HVA kan jeg bidra med? Hvilke aktiviteter kan jeg sørge for å få satt i gang under min tid som praksis-student? Hvordan kan jeg gjøre hverdagen til disse menneskene litt bedre under oppholdet mitt? Jeg skal selvfølgelig forhøre meg med mitt sykehjem om hva som lar seg gjøre og hva som ikke lar seg gjøre, men inntil jeg får den informasjonen 6 mars, så skal det ihvertfall ikke stå på forslag og idéer! Dere som jobber på sykehjem per dags dato, eller har vært praksis-studenter/frivillige på sykehjem selv: Vær så snill og del noen tips med meg her. Har du noen forslag til hyggelige ting jeg kan arrangere for de eldre, så HYL ut!Ingen forslag er dumme! Tvert imot! Jeg er sikker på at dere med erfaring har masse inspirasjon å komme med. -Både for meg og andre sykepleier-studenter som leser kommentarfeltet, og som også kunne tenke seg å gjøre mest mulig ut av praksis. Jeg har selvsagt pønsket ut noen idéer selv også, og under her finner dere noen av dem. Alt er nok ikke gjennomførbart med alle, og det er ikke sikkert jeg får lov til å gjøre alt på sykehjemmet "mitt" heller, men det er ihvertfall kjekt å ha en liste å kunne se tilbake på, og bruke som inspirasjon!  - Hyggelige ting du kan gjøre i praksis -
# Stelle i stand til spillkvelder med bingo, yatzy, ludo.. you name it! Eller ha tilrettelagte forsamlinger med trim, kanskje sang? Dans for de som er interessert i det, og høytlesning eller diktlesning for de som kunne tenke seg det? Som en av bloggleserne mine fortalte meg for en ukes tid siden: Bare det å sitte i ring og kaste ballong kan være en form for trim som faktisk utgjør en forskjell. Det er ikke alltid så mye som skal til.

# Kjøre jåletime med de som måtte savner det å føle seg ordentlig velstelt i hverdagen. Lakke negler, stelle i stand til spatime med fotbad, krølle hår.. Dette har flere medstudenter i klassen (med litt erfaring fra sykehjem) fortalt at faller like godt i smak hver eneste gang. 

# Prøve å arrangere kulturaktiviteter som et kinobesøk, en konsert av noe slag, eller en teateropplevelser? Med litt tilrettelegging og planlegging må det da gå an å få til noe sånt og en gang i blant? Eller kanskje noen er religiøse og har lyst til å komme seg ut på en gudstjeneste? 


 
# Turer utenfor sykehjemmet. Enten det er gåturer ute i frisk luft, handleturer, kjøreturer i rullestol eller kjøreturer i bil til steder den eldre har minner og opplevelser fra og lyst til å besøke. Det er ikke alle som har familie eller venner til å ta dem med på slike ting lengre, men med noen ekstra hjelpende studenthender, og en liten dose planlegging er jeg sikker på at sykehjemmene kan få til litt mer av dette også.

 # Bake for og/eller med dem. Det aller beste er kanskje å aktivisere dem selv, la dem få ta del i noe om det så bare er laging av noe superenkelt. Både matlaging og håndarbeid generelt er for mange et savn i sykehjems-hverdagen, så sjekk ut hvilke muligheter du har her. Kanskje det går an å stelle i stand et slags "verksted" en dag, samle en liten gjeng, og være kreative sammen? Kanskje har en av de eldre vært hobby-kunstner? Eller fryktelig glad i hagearbeid? Gjør en innsats for å bli kjent med alle sammen, og finn ut om det finnes noen hobbyer som også kan ivaretas ved din hjelp på sykehjem.

# Bare være tilstedet. Det er ikke alle som har lyst til å komme seg ut på tilstelninger, få besøk av en dyrevenn, eller bli tatt med ut på tur. Noen vil kanskje bare at du skal være tilstedet. Se dem. Lytte. Drikke en kopp kaffe (saft i mitt tilfelle) titte i gamle fotoalbum og høre på historier fra gode, gamle dager.Min plan er ihvertfall å ikke kjede verken meg selv eller pasientene en dag i praksis!
Har dere noen andre, fine gjennomførbare idéer til meg så vær så snill og dele <3

S-N-A-P-S

Da var kofferten pakket og jeg på vei hjem til favorittmenneskene! Eller ihvertfall om en liten halvtime! Jeg skulle egentlig ha oppdatert dere med en andre søndagspost i går, men jeg klarte rett og slett ikke å løsrive meg fra matteoppgavene. Haha! HVA skjedde? Jeg tror jeg knakk en kode eller to for plutselig ble oppgavene bare enklere og enklere og vips så var alt av gamle eksamensoppgaver unnagjort. JAY!! Lenge leve mestringsfølelsen altså <3 En uke til med oppgaver nå så er jeg fader meg klar jo! Sykepleier-studielivet er virkelig ikke så verst altså.. Til dere som spør hvordan det går, og om jeg føler det er overkommelig: Javisst! Jeg føler jeg lever livet som bare det.. Jeg har reist på ferie en uke midt i skolehalvåret, jeg koser meg med venninner flere kvelder i uken, og finner på noe gøy omtrent hver eneste helg, og likevel får jeg tid til å både gjennomføre skoleoppgaver, lese til eksamen, blogge, trene, bake og lage meg ordentlig gode middager! Det blir nok mer hektisk etterhvert som praksistiden starter, men langt dette semesteret må jeg si at livet har vært en liten fest <3 Unner alle og enhver å kjenne på at veien en har valgt føles så BRA.Det er lenge siden jeg har kjørt et "my latest snaps" innlegg her på bloggen, så nå kommer det et bildedryss av mine siste snapshots! Følger du meg ikke allerede på snapchat så må du veldig gjerne legge meg til nå: Martheborge heter jeg der. Jeg blir bare mer og mer begeistret for denne kanalen jeg, og hadde faktisk åpen snap i to hele måneder inntil for et par uker siden, men akkurat nå har jeg lukket den for en liten periode igjen. Skal passe på å åpne den igjen om ikke så alt for lenge til så jeg (forhåpentligvis) kan få tittet på litt snaps fra dere, og sett de fine fjesene deres!  Martheborge altså! Follow follow <3
Ellers må dere ha en finfin mandag alle sammen! 

Treningsplan for vinterferienGod morgen alle sammen, og hei søndag! Jeg kan nesten ikke tro det, men formen kunne ikke ha vært bedre i dag! De må ha puttet noe magisk i den burgeren jeg inntok som nattmat.. Jeg var først hjemme rundt 02.00 i natt, og fire timer senere fant jeg meg selv sovende i sofaen med en halvspist burger på brystet. De hvite sofaputene hadde jeg også delt med, så nå kjører vaskemaskinen på full guffe her. Det er heldigvis ikke første gang jeg har hatt hvite sofatrekk i stuen min, så dette vil jeg faktisk si jeg er ganske så dreven på. Hehe! 08.00 var jeg oppe og hoppet til morgenen i dag og etter å ha slettet et par kleine snapchat-videoer, satte jeg søndagsmusikken på høytalerne og fylte vaskebøtta med grønnsåpe. Ah, hva en strøken leilighet kan gjøre med en <3Nå lukter det superfriskt og godt her, så nå skal jeg se og komme meg i dusjen selv også, for om få strakser står bestis på døren med hundene sine, klar for å dra ut på søndagstur! Solen skinner som aldri før utenfor, så denne dagen må vi bare benytte oss av. Matteoppgaver skal også løses, men ikke før solen er gått ned og pizzaen står i ovnen. Dette blir en finfin dag <3- UKENS TRENINGSPLAN -
Mandag:  60 minutt styrke på hele kroppen
Tirsdag: FRI
Onsdag: 45 minutters langkjøring med lav puls
Torsdag: 60 minutters powerwalk i skog + mageøvelser
Fredag: FRI
Lørdag: 45x15 sekunders geriljaintervaller på mølle
Søndag: 55 min bodypump gruppetime Fresh I morgen er endelig vinterferien her, og til den har jeg laget meg et treningsprogram som skal gjennomføres både i Stavanger og Kristiansand. Gleder meg til å få pumpet litt muskler før avreise i morgen tidlig, og deretter nyte noen løpeturer i frisk luft rundt skogsområdet til bestemor og bestefars crib. Det er kanskje ferie, og tid for å hive innpå med litt ekstra bestemormat, men litt aktivitet vil jeg også se og få flettet inn i timeplanen <3Ønsker dere alle en produktiv søndag! 
Bruk den til å planlegge den kommende uken <3

Bitt av bakebasillenÅ du deilige lørdag! Alarmen min sto faktisk på 06.30 i dag, og siden har det jammen gått i ett med bildeknipsing og ren hygge! Ettersom min egentlige bloggfotograf "Hanne" var reist hjem på vinterferie denne lørdagen, booket jeg bestis til en to timers fotoseanse hjemme i stuen denne formiddagen. Hihi! Det er så kjekt med venninnehjelp! Ikke vet jeg hvor mange bilder vi knipset, men minuttene bare fløy avsted og vips så var det tid for vinshopping i byen med to nye venninner! Åh, så koselig å bare traske rundt i sentrum på lørdagen, få unnagjort litt ærend, og spist lunsj på byens splitter nye Italienske restaurant. Ja til flere sånne formiddager!
La Famiglia er definitivt et spisested å anbefale dersom du bor i sør eller tenker å ta turen i nærmeste fremtid. Wow, for en koselig atmosfære. Jentene bestilte hver sin pizza mens jeg gjorde mitt beste med å fullføre en gigaporsjon spaghetti med skalldyr, og alt sammen smakte bare himmelsk. Absolutt et sted jeg skal ta turen flere ganger fremover <3 Nå skal jeg komme meg i dusjen og gjøre meg klar for en festlig lørdag. Vår kjære Victoria og mannen er kommet hjem til Kristiansand for helgen, så i dag skal vi skåle og danse litt alle mann! Kanskje jeg til og med orker en bytur denne natten. Tja! I kveld skal jeg faktisk ha som mål å være våken helt til utestedet stenger. Hehe, dette blir spennende <3 Kan banne på at dere vil holdes oppdatert på den gjennom kleine snaps de neste åtte timene.. (Beklager på forhånd).
- Chocolate Cupcakes For The Weekend - I går hadde jeg en ordentlig kosekveld her hjemme. Jeg bakte noen suupersaftige sjokoladecupcakes med en frosting som seriøst bare smeltet på tungen.. Den minnet faktisk litt om sjokolademousse på smaken. Nom nom nom! Oppskriften skal jeg dele med dere en annen dag. Nå tenkte jeg bare dele noen fristebilder i første omgang. Hehe! Jumpsuiten jeg har på meg er forresten et år gammel, og fra Vero Moda, og chokeren lagde jeg selv av noe hvitt stoff jeg hadde liggende.
Ha en deilig lørdagskveld alle sammen!

Friday Lunch BowlÅh, YUM sier man til dette! I dag har jeg latt meg inspirere av en frokostbolle som jeg fikk servert under ferien i Marokko! Den ene morgenen fikk bestis og jeg utdelt hver vår skål med vaniljeyoughurt, banan, granola og honning og den kombinasjonen der var bare helt... ja syk. Det smakte rett og slett som en dessert, så etter skoledagen min var over i dag, gikk jeg for å kjøpe et par bananer, litt yoghurt og noen andre ingredienser som jeg tenkte kunne passe perfekt til en deilig lunsjbolle! De små, mørke sjokoladebitene kan dere bare sløyfe for de hadde jeg bare på for utseendes skyld. Bollen hadde smakt nøyaktig like godt med bare banan, yoghurt, crunchy granola, og en god dæsj peanøttsmør. -Varmt peanøttsmør.. Mmmm!! Du trenger: 1. 1 banan 2. 1 ss peanøttsmør litt varmet i mikro 3. 6-7ss vaniljeyoughurt 4. En hånd granola
Har dere noen spennende planer for de neste par dagene? Det er jo blitt helg alt! Jeg skal bare sitte med nesa i regneboka hele både fredag og søndagskvelden, men morgendagen er satt av til litt hyggelig bloggfotografering, baking av flere cupcakes *kremt* (har spist opp alle de forrige), og en lørdagsfest med jentegjengen. Det blir bra! <3 Ellers har jeg en koffert å pakke til vinterferien med familien. Kan nesten ikke vente med å se dem igjen nå! Beste lunsjbollen jeg har spist siden Marokko! 

Good shoes, good lifeGod morgen fra stågå! Nå har jeg meg en ørliten pause fra hjemmestudiene for å oppdatere dere med mitt siste innkjøp. Jeg er så fornøyd med å ha fått tak i et nytt par hvite Nike Air joggesko! Bare se så freshe? 999kr på Bianco! Eller G-sport. De har dem sikkert flere steder.. Uansett, FY så gode de er å gå på! Wow, følte nesten jeg svevde over det butikk-gulvet.. Gleder meg til den forb*nna snøen forsvinner så jeg endelig kan få tatt dem i bruk litt! Hehe, ja jeg jobber fremdeles med den vinterpositiviteten...- Brighter days are coming up - Ny, lys treningstights og sportsbh har jeg og fått meg, og begge deler kjøpte jeg på H&M for en slikk og ingenting. De har jammen hatt mye fint i treningsavdelingen sin den siste tiden! Nå mangler jeg bare et lekkert sett i rødt så tror jeg svettegarderoben min er komplett for vår/sommer 2017.Nå skal jeg se og komme meg tilbake til lesingen. Det er 12 dager igjen til eksamen og jeg grøsser bare av tanken. Heldigvis kommer Marthe fra klassen på besøk til meg i kveld for å regne litt, og forhåpentligvis kan hun lære meg en ting og to jeg vil få bruk for tirsdag 28.. Håper dere alle har en finfin torsdag. -Og dere som ikke har det: Hang in there. En ny helg er like rundt hjørnet! Hjelpe meg, synes dagene bare flyr jeg.. Vinterferie er det og snart, og da kaller Stavanger! Juhuu, der kjente jeg min motivasjon øke med ni store hakk <3Ønsker dere en ordentlig gladtorsdag!

- Red Velvet Cupcakes -Hei og hopp, og god lille lørdag til dere fra meg! Jeg kom nesten akkurat hjem fra en 90 minutters svetteseanse på Fresh! Jeg dro alene for en gangs skyld og fikk både kombinert litt styrke og kondisjonstrening. Deilig altså! Ikke vet jeg hvor mange kalorier jeg forbrant, men samme kan det være for det første jeg gjorde da jeg kom inn døren hjemme igjen, var å trykke i meg en sånn deilig velvet-kaloribombe! Mmm, dere er helt nødt til å teste ut denne oppskriften en dag. Ikke la deg skremme av den knallrøde fargen, for woaah, disse glir ned på høy kant både hos store og små. Det er jeg helt sikker på. Spesielt kombinert med denne luftige kremost-frostingen... - Favorite cupcake recipe -Du trenger - Cupcakes: 1. 150g hvetemel 2. 1,5ss bakekakao 3. 1/2 ts natron 4. 1ts bakepulver 5. 1 ts vaniljesukker 6. 60g romtemperert smør 7. 1 egg 8. 120g sukker 9. Litt rød konditorfarge (1-2 ts) 10. 150g lettrømmeSlik gjør du: 
1.​​
Mål opp lettrømmen og gjør den knallrød ved å blande inn 1-2ts rød konditorfarge.
2. Ha hvetemel, natron, bakekakao, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
3. Visp sammen sukker, smør og et egg med en kjøkkenmaskin.
4. Hell oppi den røde rømmen og hell i alle de oppmålte, tørre ingrediensene.
5. Miks det hele i 3 minutt med kjøkkenmaskinen og fyll 12 cupcakesformer 2/3 fulle
6. Stek dem midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutt, og la dem avkjøle på kjøkkenbenken.Du trenger - Frosting: 1. 200g philadelphia kremost 2. 100g romtemperert smør 3. 500g melis

Slik gjør du - Frosting: Miks alt sammen godt i en kjøkkenmaskin. (Til alle smørklumper er helt ute). Tilsett mer melis dersom du ønsker konsistensen på frostingen fastere, eller ha i litt mindre dersom du ønsker toppingen enda mykere og enda mer luftig. (da blir den dog ikke like enkel å forme) Sprøye de avkjølte cupcakesene med frostingen, og pynt med noen røde kuler. Mmm! Delikat og nydelig på smak.- Red Velvet for Valentines day - Oppskriften gir ca 12 store cupcakes <3

- Throwback tuesday -- Pics from one week ago - Til dere som sitter og leser blogg på alle hjerters dag: Her kommer et nytt bildedryss fra nøyaktig en uke siden! Jeg vil så innmari tilbake at dere ikke aner det engang, og etter å ha fortalt om hele reisen til jentegjengen tror jeg vi er flere som har fått lyst til å ta turen hit. Hihi, jeg sitter enda på noen få bilder igjen herfra, og har også fått utdelt en rabattkode fra luksushotellet som vi oppholdt oss på under uken vår. -Bare sånn "stay tuned" til dere som kunne tenke dere å booke en tur hit med Munga i nærmeste fremtidi! Litt billigere luksus skader vel aldri? Dersom det skulle være noen spørsmål rundt ferien, stedet, kulturen, spisestedene.. eller ja.. you name it, så må dere gjerne også slenge igjen disse under her! -Så skal jeg besvare alt sammen i en egen bloggpost.Nå skal jeg hive på treningstightsen og komme meg avgårde på Fresh. Ble så glad for å se at de holder åpent helt til 23.00 for jeg har faktisk ikke rukket det før nå. Timene bare flyr om dagen, men det gjør de vel hos alle.. Kan faktisk ikke huske sist jeg opplevde å kjede meg. Herlighet, det må være år siden når jeg tenker meg om.- Hugo & Tarik, snilleste mannfolka - 
Håper dere har en nydelig valentines day. Klem og kos på alle dere er glade i, send på hyggelige meldinger til deres kjære, og sleng ut noen fine ord til en fremmed eller to. Det har jeg gjort denne dagen, og jammen fikk jeg noen i retur og <3  

<3 <3 <3 

Valentine treats for myselfGod tirsdagskveld alle sammen, og happy valentines day!! Dette er definitivt en av de koseligste dagene jeg vet om. -Ja, selv når jeg ikke har noe kjæreste å skjemme bort. Jeg har unnet meg noen nyheter i undertøysskuffen likevel jeg, bakt røde velvet-cupcakes med kremost-frosting og ja... rett og slett bare kost meg i mitt eget selskap med musikk på høytalerne. Mihi! Planen var vel egentlig å dele oppskriften på disse kakene også med dere i dag, men det rakk å bli mørkt før jeg fikk frostingen klar, så nå får de stå og se fine ut på kjøkkenbenken til det blir lyst igjen i morgen tidlig så jeg kan få knipset noen bilder av dem til dere da i stedet <3 Jeg har ihvertfall fått snikspist på én av dem, og yes! De ble akkurat så gode som jeg hadde håpet! Hurra for det <3Alltid litt spennende når man prøver seg på noe nytt vet dere. Nå tipper jeg at mange av dere sitter midt i en romantisk middag eller en jentekveld med film på skjermen og iskrem på bordet. Hehe! Jeg har hatt så mange koselige kvelder med jentene mine allerede den siste tiden at i dag gjør det meg ingenting å skulle sitte hjemme med jobb og skole. Dessuten skriker kroppen min etter en treningsøkt, så en svettetime på fresh venter også hvert øyeblikk. Ah, så digg det skal bli å kjenne magemusklene brenne litt igjen <3Jeg har lenge vært på utkikk etter noen nyheter til undertøysskuffen, men har gått tomhendt ut fra den ene butikken etter den andre i flere uker nå. -Men i dag! På selveste valentines day fant jeg endelig noen skatter fra undertøysavdelingen til Lindex. Jeg blir ofte overrasket over hvor mye classy og fint de har der inne. Selv for oss med melonstørrelse! I dag var det disse tre settene som fikk bli med hjem, og de satte alle sammen som et skudd på. Den sorte bhen prøvde jeg faktisk ikke på før jeg kom hjem, men den skulle visst vise seg å være den lekreste av dem alle. GUD, så fin! -Også med åpning foran da.. Snaisent!- Alle tre settene er fra Ella M kolleksjonen - Disse lakris-sjokoladekulene er forresten og til å dæve av!
Har dere ikke smakt så gjør det! Jeg kjøpte mine på Kitch'n..

Ting jeg vil gjøre i februar1. Se Fifty Shades Darker med girlsa! Juhuu, denne har jeg gledet meg til i sånn ca et år nå og endelig er kvelden her. Selini har invitert oss på middag klokken 17.00 i dag, og etter et bedre måltid hopper hele gjengen avgårde på kino for en real girlsnight med Mr.Grey. Mihi, jeg gleder meg!

2. Bake et eller annet digg til alle hjerters dag, og dele oppskriften med dere. Ellers skal min valentines day feires med venninnelunsj om formiddagen, og medikamentregning om kvelden. Eller medikamentregning og romantisk bakverk da! Skal tenne stearinlys, kjøpe meg blomster og hele sylamitten faktisk. 

3. Tilbringe vinterferien med familien i Stavanger. Jeg har skolefri en uke fra og med neste mandag, så da tar jeg like godt eksamensinnspurten hos mine aller kjæreste <3 Jeg har ikke sett dem siden jul så nå skal det bli passe godt å klemme litt på alle sammen igjen <3  

4. Bestå eksamen i medikamentregning på første forsøk. Kun 100% riktig gir bestått, og jeg har på langt nær kontroll på dette faget enda, så her kjenner jeg at jeg stresser litt. To uker igjen til eksamen... Wææ! Dette blir en heftig leseuke.

5. Være mer vinterpositiv. Jepp! Jeg tar meg selv stadig i å klage over hvor kaldt og ufyselig det er ute, og jeg har ikke lyst til å være en sånn klagefrøken i to måneder til. Vi bor i Norge. Det er antagelig kaldt her i to måneder til. Lær deg å like det, eller flytt til varmere strøk Borge! Det er jo alvorlig talt bare å oppgradere vintergarderoben litt. Kjøpe litt flere varme plagg! Kanskje jeg skulle ha investert i et par ski også nå som snøen har kommet for å bli? Jeg kan ikke huske sist jeg gikk på langrenn, og det er i grunn litt trist.6. Drikke et kaldt glass vann hver morgen. Det gjør det enklere å kvikne til på morgenkvisten, enklere å huske på og ta vitaminene, oog det forbedrer pusten!

7. Kjøre tre gode treningsøkter i uken, og fortsette å spise så mye sjokolade jeg vil med god samvittighet. Jeg har cravet smash så innmari de siste par ukene, og har spist en pose både på mandag og torsdagskvelden, men hva gjør det når jeg besøker treningssenteret aktivt? Elsker å kunne unne meg det jeg vil når jeg vil. Det gjør vinterhverdagen litt gladere <3 

8. Forberede meg til praksis. -Og med forberede meg mener jeg pønske ut hyggelige ting jeg kan gjøre for de eldre under oppholdet mitt. Jeg har lyst til å være en sånn student som finner på ting de ansatte ikke vanligvis har tid til. Jeg vil bake, ta med de eldre ut på tur, eller gjøre noe hyggelig litt utenom det vanlige! Jeg skal komme mer tilbake til dette siden, spørre dere om litt råd og idéer, samt inspirere andre praksis-studenter til å prøve og gjøre det samme.

9. Finne tilbake til bloggmotivasjonen. Det er leit å si det, men den har faktisk ikke vært tilstedet i hele år. Jeg kan ta meg selv i å starte på støvtørking fremfor blogginnlegget som skulle ha vært publisert for tre timer siden.. Altså, hva skjedde? Jeg elsker jo egentlig dette! Noe må gjøres, for jeg kan så mye bedre og jeg vil så gjerne levere for dere gode, trofaste lesere.

10. Være den beste venninnen jeg bare kan. Bli enda flinkere til å passe på at alle har det bra, høre om det er noe jeg kan gjøre for å hjelpe, invitere litt oftere på uhøytidelige kosekvelder hjemme hos meg, og... begynne å svare på snaps. Jeg må være det kjedeligste kvinnemenneske å sende snaps til.

11. Skifte header. It's about time... 

Weekend preparations

Sponset behandling 


- Jålelørdag hos Klinikk NovaWoooaah! Sjekk de neglene! Har dere sett så fin farge? Ettersom det omtrent er en måned til praksisperioden min starter nå, bestemte meg for å la bestis kjøre på med litt negldulling også i går! Jeg kan kanskje ikke ha lange, lekre negler på sykehjem, men jeg skal ihvertfall ha det frem til første arbeidsdag starter! Hihi. Det er helt vanvittig hvor mye mer feminin en føler seg så fort de neglene kommer på. 990kr tar bestis for et fullt sett på Klinikk Nova, og du kan velge selv om du ønsker akryl eller gelénegler. Jeg har hatt begge deler og synes det blir like fint uansett <3 Kan ha med at den dama er rå på alt hun gjør.Nye vipper fikk jeg også lagt på i går, og gjett om det var nødvendig etter å ha blitt voldtatt av Marokko-bølger og surfebrett i en uke. Det er altså bare såvidt både hår og vipper har holdt seg på, for enkelte av de bølgene slo meg seriøst i stykker. Haha! Deilig å få satt av en hel formiddag til å freshe seg litt opp igjen. Jeg følte meg så fin, og var så glad da jåletimene var over at jeg bare gikk rundt og danset for meg selv både i salongen, når jeg kom hjem, og under kveldens festligheter. Det er ikke så mye som skal til alltid, før humøret mitt når nye høyder <3Jeg gikk for 13mm lange vipper denne gang, altså 1 mm lengre enn forrige gang, og elsker resultatet <3 Tenk, med nyfargede bryn og påsatte vipper, føler selv jeg meg fin uten sminke. Ah, det er en deilig følelse altså. Nei, i går var en bra dag. Gud så mye latter, smil og moro på en og samme lørdag. Jeg koste meg glugg hos bestis på Nova, spiste hinsides mange sjokolade-cupcakes til lunsj, fikk sukkersjokk, skiftet til finstasen og dro til Annika for å tilbringe lørdagskvelden der. Helt perfekt hadde vi det! Cath og jeg forlot først heimen hennes klokken halv to i natt, og det for å ta en snartur innom Mc Donalds før vi som i gode, gamle dager kjørte sleepover hos meg og spiste nuggetsene våre i dobbeltsengen min. Hihi, kunne ikke våknet med et større smil om munnen denne søndagen. - Time til neglforlengelse, vippe-extentions, ansiktsbehandling osv kan du booke HER -Ikke glem at det er morsdag i dag da dere!
Gratulerer så mye til alle fine mødre der ute <3

Welcome the Weekend
- Wining & Dining with my girl - Åh, så koselig det var å se bestis igjen i går! Skravle om alt som har hendt den siste uken, spise en bedre middag på Ernst, og skåle litt for helgen! Det frister ikke så fryktelig å hoppe i finkjolen for å danse på byen i dette snøværet, men litt skåling på restaurant etterfulgt av en delt vinflaske hjemme i stuen.. det er fredagskosen sin det! Stappmette etter både biff, to glass vin og sjokolade til dessert rullet vi hjem til meg for å spise enda mer, og sprette en taxfree-flaske hvitvin <3Nå skal jeg faktisk hoppe avgårde til klinikk Nova for å se dette nydelige kvinnemennesket igjen! Hun skal freshe opp vippene mine, samt legge noen lange negler på meg denne lørdagen. Skal bli så fin til kvelden at! Annika har invitert meg til seg på en liten jentefest, så der blir jeg ihvertfall til folket bestemmer seg for å dra på byen. Jeg kjenner at jeg er i ei litta vinterdvale om dagen, og har mest lyst til å bare sitte innendørs under tepper i min egen stue hele døgnet. -Vente på vår og varmere tider.. Hehe, neida men det skal bli hyggelig å få sett enda litt flere av favorittfjesene mine igjen <3
Bare et lite bildedryss fra den fine gårsdagen vår <3 

- Random Snapshots -Hugo: What is it with this girl and dogs? Don't you have dogs in Norway?
Andrea: I'm not sure.. she just passed a camel and she didn't even recognize it... Er det to ting jeg har lært om meg selv etter en uke i Marokko, så er det 1. At jeg virkelig suger på surfebrettet og 2. At jeg skulle ha kjøpt meg hund for lenge siden. Den arten der er virkelig bare ment for meg og sinnet mitt. Jeg har ikke engang tellingen på hvor mange hunder jeg har kost ihjel de siste syv dagene, og det til tross for at bestemor sendte med streng beskjed om at ingen skulle tas på. Jeg burde nok ha hørt etter, for to av nettene lå jeg med både mageknipe og oppkast av alle bakteriene jeg antagelig hadde fått i meg der nede, men fader heller. Det var så verdt det. Da lørdagskvelden kom og vi alle samlet oss i baren for drinker måtte Andrea ta seg av sosialiseringen for oss begge da jeg ble sittende på gulvet hele kvelden og klø ihjel fem dyr.. "Jeg trodde jeg var en hundeperson Marthe, men etter å ha observert deg på ferie i en uke, så forstår jeg at jeg ikke engang er i nærheten".

Lurer meg på hvorfor jeg gikk for å hjelpe syke mennesker, når det er dyr jeg virkelig brenner for. Heh! Burde kanskje fulgt en av barndomsdrømmene, stått litt hardere på på videregående, og blitt veterinær? Neida, jeg tøyser. Jeg er fremdeles storfornøyd med veien jeg har valgt <3
Jeg har hjemmestudie-dag denne fredagen og har sittet med medikamentregning i snart tre timer. Definitivt ikke mitt favorittfag, men det er bare tre uker til eksamen, så jeg trøster meg med at det snart er overstått. Hvor vi skal ut i praksis har vi forresten også fått greie på nå, og det er med verdens største glis om munnen jeg kan si jeg fikk plass på et eldrehjem i Kristiansand! Hallelujah, jeg slipper å reise frem og tilbake med buss i timesvis! Nøyaktig hvilket senter jeg skal jobbe på tror jeg ikke at jeg vil skrive her på bloggen, men det er sånn ca det eneste eldrehjemmet jeg har ørlite kjennskap til, så det var utrolig artig!   Resten av fredagen skal brukes på mer studier, trening og en bedre middag ute på restaurant. -Jo så må jeg se og få gått til innkjøp av en ny minnebrikke til kamera. Jeg klarte akkurat å ødelegge min, men den har levd med meg i snart fem harde bloggår, så det var vel nesten på sin plass.. Ville bare titte innom for å dele noen random snapshots fra reisen. Blir nesten litt gråtkvalt av å titte ut av vinduet etter å ha glant på disse bildene i en time.. Kan dette snøværet gi seg? Jeg vil ta i bruk vårgarderoben min!Morrocan man: How many camels? 
Bestis: For her? Oh, this one will do!!

Herregud hva jeg skulle ha gjort for å få en siste smakebit på disse her..
Beste jeg har puttet i munnen på lenge <3

- Gone Surfing -Ihvertfall mentalt.. Hehe! God morgen alle sammen! Nå er jeg tilbake på skolebenken et sted mellom medikamentregning, klassens time og gruppearbeid med en fin gjeng. Jeg har faktisk fri i morgen og så er det jo helg, så hadde det ikke vært for at det er obligatorisk oppmøte akkurat denne ene torsdagen så hadde jeg antagelig fremdeles vært i Marokko nå og surfet på en bølge eller to. *Sukk*. Orker nesten ikke å tenke på det engang etter å ha mimret litt med disse bildene. Hvorfor bor jeg ikke i et varmere land igjen?
- One Last Wave - 
Ville bare titte innom allerede fra morgenen av, dele et varmt, lite bildedryss og ønske dere en fin torsdag! Jeg har litt på agendaen i dag, men vi sees nok igjen her senere likevel. Jeg skal bare gjøre meg ferdig på skolen først, ta en tur innom Geir, svette litt på Fresh, og ta en kopp kakao med bestis. Det beste med å komme hjem er definitivt alle velkomst-snapsene og meldingene fra venninner som har lyst til å treffes etter ferieringen <3 Det er bare en uke som skal til før vi savner hverandre i jentegjengen. Hihi! Selini har også nylig kommet hjem fra en måneds ferie i Australia og har sikkert en hel HAU å fortelle oss, så noe sier meg at dette blir en likbar, sosial helg!- Snapshots from our day in Imswan -Brekkie on the rooftop

Sponset hotellopphold


Åå, jeg savner denne utsikten allerede! Eller ikke bare utsikten, men varmen.. maten... hele den sinnsyke takterassen til Munga Guest House, og ja.. ikke minst: den herlige gjengen av noen hotellansatte som tok vare på oss som om vi skulle ha vært deres egen familie der borte. Jeg vil tilbake, og det helst nå med en eneste gang!Dessverre kaller skolebenken, hverdagen, og det som hører med. -Men herregud så takknemlig jeg er for å ha fått leve i disse nydelige omstendigheter de siste seks dagene. Livsgnist-barometeret mitt har vært fylt opp siden dag én der nede, og til tross for at jeg kom hjem til en halv meter snø og måtte rulle kofferten ned trappen til leiligheten som en snøball denne ettermiddagen, kjenner jeg fremdeles at gliset nesten går rundt. Jeg blir så forbaska glad av å reise! Det behøver ikke å være så fryktelig lenge om gangen, men en uke her eller en uke der gjør virkelig underverker for lykken. Denne turen skal jeg leve på gjennom hele våren faktisk <3  Har dere sett noe så rått?! Tenk å lage sin egen rooftop-bar med skjell som lamper, en strandet trestamme som bord, og en gammel, blå dør som tak! Barstolene har hotelleierne sydd selv.. speilet har de bygget selv av gamle tre-materialer.. Altså, dette stedet ER så unikt at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Det bare MÅ oppleves en gang i livet..


- Breakfast With a View -
Nybakte crossants, fruktsalat, omelett, baguetter, smoothies, og nypresset appelsinjuice til utsikten av dette Hver.Morgen? Jatakk, gjerne!De seks siste dagene har jeg inntatt enhver frokost til utsikten av Taghazout sine morgenbølger. Helt forbaska magisk skal jeg si dere. Andrea og jeg har omtrent hatt hotellet helt for oss selv hele uken! Det har stort sett bare vært oss og de ansatte, og det har vært så forbaska hyggelig å bli kjent med dem alle! Altså, vi ble sittende og drikke drinker sammen i baren om kveldene, spise middag sammen ute, dra på sightseeing sammen, surfe sammen, chille sammen i sofaen på takterassen.. ja, you name it! Hotellets australske surfeinstruktør steppet til og med inn som bloggfotograf for meg de dagene bestis ikke følte seg helt vel, og fulgte med meg hvor enn jeg måtte trenge hjelp til å knipse alle bildene mine! Hva da allsidig, snill og behjelpelig!? ELSKER seriøst sånne mennesker.

Det jeg vil frem til er at det er noen gentlemens uten like som driver dette stedet, og at jeg faktisk ikke vet hvordan jeg skal få takket nok. Det har vært en sann fryd å tilbringe en uke sammen med crewet til Munga, og jeg kan nesten ikke vente med å besøke dem igjen. En veldig vakker dag, om ikke så alt for alt for lenge til..
Tusen takk for oss Munga! Heldigvis har jeg enda noen flere feriebilder på lur..
Kommer nesten ikke over hvilket snøkaos jeg har kommet hjem til.

Got myself a new friend- Bonding with the goats -Okei, jeg er bare nødt til å dele disse bildene med dere. Er det ikke hunder så er det tydeligvis geiter.. Jeg tror aldri jeg har holdt noe så nusselig i hele mitt liv. På vei til Imswan i går tok vi et raskt lite stopp på toppen av et fjell hvor en lokal gjeter sto og passet på alle geitene som gikk og klatret i trærene der oppe, og dere kan tro det klikket for meg da jeg fikk øye på en av babyene.. Jeg sa ingenting, og turte heller ikke å klappe på noen av dem i tilfelle de var menneskesky, men jeg tror gjeteren så hva jeg tenkte, for det tok ikke mer enn ett minutt før han hadde plassert den lille nydeligheten i armene mine. Nøyaktig to minutter senere igjen sovnet den inntil halsen min, og åh.. hjerte mitt smeltet. Jeg kunne på det tidspunkt bare ha droppet hele surfeturen og blitt der resten av dagen.Andrea vil reise tilbake for å bli surfeinstruktør og leve på stranden. Jeg vil herved bli gjeter i fjellene.. Neida. Joda. Men har dere sett da? Det er akkurat som om den lille gjeiteskapningen har et smil om munnen jo? Nei, helt nydelig var den.
Hva jeg skulle gjort for å få ta den med meg hjem <3

Sunset Watching in Imswan

Sponset opphold- Road trippin with Munga -Good morning Taghazout! Da var vi tilbake på hotellet i den sjarmerende lille fiskelandsbyen som vi har oppholdt oss i denne uken. Gårsdagen tilbrakte vi i nabo-landsbyen "Imswan" og altså... hele opplegget var bare så gjennomført bra at jeg ikke engang vet hvor jeg skal begynne. Jeg har knipset en hel hau av bilder til dere som jeg tenkte jeg skulle dele i litt flere innlegg fremover, men la oss like godt starte med solnedgangen! I mean.. Etter en hel dag med soling og surfing, spising av lokal, grillet fisk, og en helt nydelig road trip langs kysten fra Imswan, tok vi et stopp på toppen av klippene og nøt solnedgangen der med litt gladmusikk spillende fra bilen.. Herregud for et syn, og herregud for en opplevelse. Dette her kunne jeg gjort hver eneste dag.
Aldri i livet om jeg skulle ha gått lei.. Sightseeing-turer som dette er det hotellet vårt Munga som arrangerer for gjestene sine, og skal du reise hit en gang i fremtiden så book deg en dag som denne. Wow, altså. Bare bilturen var en opplevelse i seg selv med utsikten over den ene strandpromenaden etter den andre. Langs veien stoppet vi også på et bananmarked hvor de solgte hundrevis av godterisøte minibananer fra den lokale åkeren, og nei.. Dagen var bare perfekt fra morgen til kveld. Dessuten var bølgene i Imswan enda bedre enn i Taghazout (ihvertfall for oss noobs), så Andrea endte opp med å surfe i så mange timer at hun er helt finito i dag. Heh!Nå har jeg akkurat hatt en time med morgenyoga i soloppgangen her! Munga arrangerer også soloppgangs-yoga for gjestene sine dersom de ønsker å booke seg det på taket av hotellet. Hugo (en av de ansatte) knipset en rekke bilder av seansen med kamera sitt så jeg krysser fingrene for at han får sendt over noen av dem så jeg kan dele med dere siden <3 Nå venter frokost, og SÅ tipper jeg bestis og jeg skal ha oss en aller siste surfetime på beachen før et matkurs venter i nabobygget. Wuhuuu!
 What a vacay <3 Jeg vil ikke hjem!!

Surf. Eat. Sleep. RepeatGod morgen og hei mandag! Håper dere får en fin en. Her har vi akkurat inntatt frokosten vår på taket av hotellet, tatt innover oss morgen-solstrålende og skravlet om hvor lite klare vi er for hjemreisedag. Planen for mandagen er faktisk å pakke surfebrettene med i bilen, og dra på sightseeing i et par timer til en annen fiskelandsby! Her blir vi en hel gjeng som skal nyte dagen med surfing på en ny strand, bildeknipsing fra klipper, og lunsj på en populær fiskerestaurant.- Your wave is waiting -
Åh, jeg GLEDER meg! Gårsdagen brukte vi egentlig bare på å komme oss. Lørdagskvelden i Mungas bar, ble ganske hard og lang *kremt* så i går tok vi turen til nabohotellet Paradise Plage, la oss på hver vår solseng der og bare sov i noen timer. Deilig med en dag hvor ikke alt går i ett også. Da kvelden kom dro jeg avgårde på en internettcafé for å oppdatere dere, og da klokken slo 21.00 lå vi begge og snorket i den digge tresengen vår. Nå er vi så uthvilte som vi bare kan få blitt, og råklare for å komme oss avgårde på sightseeing. Dette blir en SUPER dag!

Måtte mandagen deres bli fin! Her kommer et bildedryss fra gårsdagen <3

Bli brun med Tancare

Annonse

Andrea og jeg hadde vår første, ordentlige soleseanse på stranden denne søndagen, og wow så fort fargen min har fått satt seg til tross for at det bare var et par-tre timer! Jeg føler allerede at leggene mine har rukket å bli brune, og de andre dagene har jeg virkelig bare gått i våtdrakt fra morgen til kveld. Hurra! Misstenker at det kan ha og gjøre med at jeg har spist Tancare tabletter hver morgen siden uken før jeg ankom. Ettersom solen ikke er så sterk her nede på denne tiden av året, var jeg litt redd for å gå glipp av den fine brunfargen som hører med enhver solferie, men neida. Ikke én tablett har jeg slurvet med og det tror jeg faktisk gjør underverker nå!Ikke bare gir Tancare en dypere farge, men tablettene beskytter deg også mot solbrenthet ved å forbedre hudpigmenteringen i kroppen din. Hadde jeg bare kommet på akkurat det litt tidligere, så skulle Andrea ha fått et brett og tygge på hun også før reisen. Vi lå seks timer i havet i går og da kvelden kom hadde bestis årets våtdraktskille med de rødeste hendene noen sinne. Huff, hun skulle selvfølgelig ha brukt solkrem i tillegg, men det er jammen ikke lett å huske og smøre seg over alt hele tiden. Fingrene liksom! Hvem tenker på den slags?Så, hvorfor velge Tancare tenker du? Det finnes jo sikkert hundre andre alternativ til betakaroten-tabletter? Vel fordi Tancare ikke bare inneholder naturlig betakaroten, men også virkestoffet "kobber" som og er bevist å ha en effektiv effekt på pigmenteringen i huden. I tillegg så inneholder Tancare tablettene stoffer som bidrar til å styrke immunforsvaret, beskytte mot soleksem, og tidlig aldring av huden. Her får du altså mer enn bare én gode med på kjøpet! 

Dette er de eneste betakaroten-tablettene jeg har hørt om som fungerer selv uten at du soler deg. Kombinasjonen av stoffene tablettene inneholder gjør deg altså brunere selv uten at du oppholder deg i sollys! Kanskje kjekt å vite om du har lyst på litt farge, men ikke har planlagt noe ferie i nærmeste fremtid? Første pakke får dere nå 40% rabatt på HER, og én pakke inneholder tabletter for 30 dagers bruk. Det er forresten heller ingen binding og man kan si opp neste levering ved å enkelt kontakte kundeservice på nettsiden. (Akkurat som man kan med alt annet kosttilskudd jeg har anbefalt dere tidligere fra samme merke.)- Slik bruker du tablettene -
Ta én tablett daglig i minimum 1 uke før du skal eksponeres for sol. Helst enda litt lengre i forveien. Dette for å gjøre huden din optimal til soleksponeringen. Fortsett med 1 dose daglig også under ferien, og pass på å få i deg en tablett om dagen også etter at soletiden er over, og brunfargen på plass. Tancare hjelper deg nemlig også med å bevare den dype brunfargen så lenge som overhode mulig. Det kjipeste som finnes er jo å oppnå årets brunfarge, for nøyaktig fire dager. Hehe!Tancare sin facebookside kan dere ta en titt på HER om dere vil.
Første pakke koster altså kun 149kr nå! <3

World of Waves- Searching for the perfect wave -
What.A.Day! Andrea og jeg har hatt våre første timer med surfing i dag, og fy søren så GØY! 30 meter fra hotellrommet vårt ligger tidenes lengste strandpromenade, og her finner vi alt fra nybegynnerbølger til surfeomstendigheter for de litt mer erfarne. Heh! Hvilke bølger som har skrevet "noobs" på seg er dog ikke alltid like enkle å spotte, så jeg tror vi har hatt et titalls øyeblikk hvor vi begge har vært i ferd med i drukne her i dag, men selv med en halvliter sjøvann i magesekken, har vi det som plommen i egget assa! Temperaturen her er forresten også helt perfekt. De melder strålende sol og rundt 17-20 grader mer eller mindre hver dag, og når solen står på føles det faktisk som 27-28. Helt nydelig er det! Havet er ikke på mer enn 19, men vi surfer alltid med våtdrakt, så det kjenner man jo ikke til.. 


Tre timer var vi ute og lekte oss i bølgene denne morgenen, og så tok vi oss bare en lunsj-pause på en av de idylliske strand-restaurantene, før det bar ut igjen i galskapen. Livet i Taghazout altså. Tenk at et paradis som dette bare ligger en 4 timers flytur unna Norge? 2500kr betalte vi tur retur for flybilletten. -Med mellomlanding riktignok, men likevel.. det er jo helt latterlig billig! *Sukk* Jeg må tilbake.. Andrea har forelsket seg sånn i denne lille landsbyen at hun oppriktig vurderer å flytte hit for en periode etter studiene sine. Jeg krysser fingrene så jeg kan komme på besøk i en måned eller to og bli halvproff på surfebrettet. For et surfeparadis dette her er!
Dere må ha en super lørdagskveld! Nå skal vi ut på litt wining and dining!

Good morning Taghazout

Sponset hotellopphold


Fytti som vi koser oss på ferie allerede! Vi blir så godt tatt vare på her at det er helt vanvittig. Etter solnedgang i går ble vi invitert opp på taket til hotellet, for bbq-middag og champagne med direktøren selv, og At.Det.Går.An å være så gjestfrie og behjelpelige som den gjengen her er! Hjelpe meg for noen varme folk som driver dette palasset. Direktøren bor i huset som dere ser ligger rett over balkongen vår, og det skal visst være enda sykere enn hotellet igjen på innsiden, så det har vi blitt lovet en sightseeingtur i en av de nærmeste dagene! Mihi. Blir så inspirert jeg, interiørmessig av dette kunstparadiset! Bare romnøklene våre er jo noen mesterverk!Det var ganske tilfeldig at jeg fikk hilse på direktøren i det hele tatt i går. Andrea og jeg var egentlig nede på stranden for å spise lunsj da jeg (mens vi ventet på maten) løp rundt på stranda og koste i hjel alle hundene som løp der. (Unnskyld bestemor, men de er ikke farlige). Jeg satt vel i sanden mellom noe sånt som ni hunderaser, da en mann kom bort og lurte på om ikke det var jeg som bodde på hotellet hans. Heh! Det skulle forresten også vise seg at alle 9 hundene var hans og at de også bor i det fine nabohuset. *Glede*Vi tenkte vi skulle bruke vår første hele dag her på å surfe litt! Vi har ligget og hørt på bølgene hele natten, og synet fra denne balkongen er jo helt vanvittig, så dette har vi gledet oss til! Leiing av brett og surfeutstyr kunne vi ordnet i sjappa like over gata, men det har faktisk også hotellgjengen allerede arrangert for oss. Egen surfeinstruktør har vi også blitt tilbudt, og senere på dagen vil de ta oss med til et sted hvor bare de virkelig proffe surfer, så vi kan ligge og sole på stranden, mens vi observerer de aller beste. Har dere hørt så gøy? Haha, jeg er i ekstase!- From our balcony -Okei, en siste ting! Dere ser disse grønne palmetrærene som står midt mellom hotellrommene våre, og direktørens hjem? Her bor det en helt ENORM flokk med fugler om natten. Altså, vi snakker mange mange hundre! -Og Hver.Eneste.Kveld sånn ca klokken 19.00, kommer hele flokken på en gang for å krangle om den perfekte «palmegren» å sove på. Det showet som foregår utenfor balkongen vår i sånn ca femten minutt da? Det er det villeste jeg har vært med på. Jeg er nødt til å filme det for dere en dag. Det føles et lite øyeblikk som at vi befinner oss midt i jungelen.. Elsker seriøst dette stedet!
Ha en NYDELIG lørdag alle sammen!

Munga Guest House

Sponset hotellopphold


- Staying at the most beautiful place - Hallo fra fiskelandsbyen Taghazout! Jeg må bare si wooow, for et palass av et hotell vi har sjekket inn på. Dere har nok fått det med dere på snapchat allerede, men altså dette må være det villeste jeg har vært med på. Munga Guest house ser definitivt flott ut på nettsiden, men i virkeligheten... Hah, det er så idyllisk, så gjennomført og unikt at det ikke engang går an! Jeg har aldri opplevd maken, og det tror jeg ikke bestis heller har for da hotelldirektøren var ferdig med omvisningen sin og etterlot oss til oss selv ble hun stående foran meg og gråte en skvett.Andrea: Jeg gråter, Marthe!
Meg: Men hva i all verden er det som har hendt?!
Andrea: Dette hotellet... Jeg tror ikke jeg har vært så lykkelig i hele mitt liv!
Meg: Åååå!! Jeg vet! *Klemming, snapping, dansing, og gledeshyl*
Jeg var et lite øyeblikk sikker på at hun hadde fått melding hjemmefra om at Bella var påkjørt, og kjente hjerte hoppe over et slag, men neida. Det var bare gledestårer, og forståelig nok er det når hun kommer rett fra mørke, kalde troms som ikke har sett antydning til solstråler på en måned. Jeg kan ikke huske sist jeg var så glad selv heller. Helt forbaska perfekt er dette stedet, og til tross for en søvnløs natt i London har smilet gått fra øre til øre helt siden vi kom.Vi har fått utdelt hvert vårt rom som begge er på over 40 kvadrat og innredet i ekte marokkansk stil. De enorme sengene våre henger i trær, og er så høye over gulvet at en må stå på trebenker for å komme oppi dem. Jeg føler meg nesten som en eksklusiv huleboer her. Ja, som om jeg har flyttet inn i Tarzan's crib! Hah. Badene våre er dekorerte med skjell som dusj og vaskekraner, vi har hver vår balkong med utsikt ut mot sjøen, kunstneriske klesgarderober, og vel ja you name it.. Helt vanvittig er det her. Det er to kunstnere som eier Munga Guest House, og det er også de som har laget alle detaljene på rommene selv. Hotellet har bare femten rom totalt, men det har likevel tatt hele fem år og få det klart fordi interiør-detaljene er laget fra hånd, og materialene plukket fra den lokale naturen. Ta soverommet mitt foreksempel. Disse palmene som utgjør sengen min er hentet fra en sandstrand her i Marokko! De fant dem strandet langs havet under hotellbyggingen, og bestemte seg for å ta dem i bruk som kunst på soverommene. Er det ikke fantastisk? Absolutt alle femten rommene her er preget av håndlaget marokkansk kunst, alle er fullstendig forskjellige, og ingen er på under 40 kvadrat.. Nei, å få bo på et sted som dette her er rett og slett bare en opplevelse.

Hotellet er så nytt at man ikke kan booke rom direkte på nettsiden enda, men dersom dere gjerne kunne tenke dere et opphold her selv allerede i nærmeste fremtid så er det bare å kontakte den snille direktøren direkte på mail eller ringe på telefon for mer informasjon om priser og tilgjengelighet. Munga sin nettside finner dere HER. Gleder oss til å nyte ethvert minutt av dette stedet de neste dagene <3
Jeg har forresten litt internett-issues her, men vi jobber iherdig med løsningen! 

Oslo - London - Agadir ☼Ohoi, dette ble definitivt en hardere reiserute enn hva vi hadde tenkt. Jeg dro fra Kristiansand for omtrent et døgn siden, og enda befinner vi oss bare i London! Vi ankom rundt åtte i går kveld, og ettersom vi måtte sjekke inn til siste flytur allerede klokken fem i natt valgte vi like godt å tilbringe natten på Gatwick flyplass. Lite visste vi om at det eneste stedet som skulle holde åpent etter midnatt var en cupcake sjappe! -Som tilfeldigvis (og heldigvis) også solgte verdens beste velvet cupcakes, vin, champagne og prosecco! Hello! Dere kan tro denne ferien har fått en pangstart..Vi har ikke kommet frem enda, og jeg har så vondt i magemusklene etter x antall latterkramper at jeg ikke riktig vet hvor jeg skal gjøre av meg. Reisefølget mitt er bare helt hysterisk, og vi har kost oss sånn på flyplassen at det ikke skulle gått an.. Denne turen er allerede gått over all forventning, og jeg har ikke engang fått hilse på det fantastiske hotellet enda! Åh, de neste syv dagene blir magiske. Rett og slett.- See you in Marocco - 
Håper det står bra til med dere alle! Vi ankommer Agadir klokken 11.00 i dag, og da bærer det rett på beachen for å ta igjen x antall timer med søvn. Gud så godt det skal smake. Jeg kan ikke huske sist jeg var så overtrøtt.. Puh! Gleder meg til å få delt litt feriebilder med dere også igjen. Det føles som Å-R-E-V-I-S siden sist!Vi sees snart vi, og da endelig fra varmere strøk <3

- Sneakers for spring -

Kjære, gode dere! Har dere en fin uke så langt? Jeg fikk først sunket ned i sofaen klokken ti i går kveld etter.. ja sikkert tolv timers styring. Jeg undervurderer alltid hvor mye som må ordnes før jeg skal ut på tur, og skal selvsagt gjøre alt i aaller siste liten, men NÅ tror jeg at jeg skal være i mål. Ja, til og med passet er på plass. -Og godt er det for om fire små timer er jeg på vei til hovedstaden hvor jeg skal treffe min fine reisepartner. Juhuu!Jeg var innom Geir atter en gang i går, signerte noen bloggkontrakter for 2017, handlet inn en ny bikini, snek til meg litt solariumsfarge, satte sammen x antall ferieantrekk og skviste alt ned i min digre koffert. Jeg har ikke veid den enda, men noe sier meg at den veier en god del mer enn de 15(!) kiloene som er tillatt.. Fader altså. Hvilket flyselskap setter bagasjegrensen til 15 kilo? Menn klarer vel ikke engang den?!Jaja, det går som det går. Klær må man ha! Jeg fant et nydelig, vårlig sneakerspar i pastellrosa også i går, og falt sånn for dem at jeg blir nødt til å tipse dere om å gå og titte på de samme. H&M hadde akkurat fått dem inn, og når så fine sko har 249kr på prislappen sin, kan jeg ikke engang styre unna selv på vei til møte med Geir.- Pink Sneakers on a budget - Er de ikke helt nydelige? Jeg kjøpte en superdigg bukse fra Bikbok i akkurat samme farge for bare et par uker siden så nå skal jeg gå rundt med matchende sko da! Dessuten ser jeg for meg at de blir helt nydelige til noen hvite dongeribukser også. Kjære vååår, er du her snart? Kan vi ikke bare hoppe over de neste par månedene og gå rett inn i april? Neida, februar. Du er velkommen du også. Ser foreksempel veldig frem til å feire min første valentines day uten mann! Skal definitivt få en venninne til å se Fifty Shades of Grey med meg på kino, og holde hånda mi hardt gjennom hele seansen <3 Hehe. Måtte dere alle få en myk start på den nye måneden <3