hits

februar 2016

New In: Ryktet gårÅå! Se hva jeg endelig har fått i hus! Gleden var stor da jeg oppdaget 50% skiltet på alle brettspill hos Libris forrige uke. Jeg måtte kjøpe med hjem flere varianter, men akkurat dette "Ryktet går" spillet har jeg virkelig gledet meg til å teste ut i mange måneder nå! Jeg har ikke fått spilt det ordentlig enda, men jeg satte meg ned en times tid i går kveld for å prøve og lære meg spillereglene, og bare tanken på å skulle tegne en cornflakes på 60 sekund fikk meg til å brøle av latter.. Altså, hvordan tegner man en cornflakes? En makaroni eller eggerøre?!Å jeg ler meg allerede ihjel og jeg har ikke engang spilt spillet enda. Heldigvis for meg så slipper jeg å vente veldig mye lengre, for i morgen er det duket for månedens syforening! Hurra! Endelig skal jentene samles igjen for middag skravling, spill og kos <3 Jeg gleder meg så mye at jeg bare tror jeg går og legger meg med en gang.


Haha, neida.. Joda. Nei, jeg må pakke treningsbagen først for klokken 10.00 i morgen tidlig skal ørebetennelsen og jeg hoppe avgårde til årets første crossfitøkt. He-rre-gud som jeg gruer meg.. -Men følelsen etterpå. Den skal smake godt den! Kamera blir med, så i morgen dukker det mest sannsynlig opp en liten oppdatering i treningskategorien igjen. <3 Ha en riktig god natt dere! Sov godt og drøm søtt. Det skal ihvertfall jeg. 


12 tips til å mestre et jobbintervju

Jeg er sikkert ikke den eneste som synes jobbintervju er skremmende. Jeg har levd av bloggen de siste fem årene, men i 16-19 årsalderen var jeg også ute og leverte cver i restauranter, butikker, på hotell og i utelivsbransjen. Jeg husker ethvert jobbintervju som de fant sted i går. Kanskje spesielt invervjuet jeg hadde før jeg fikk jobb på Vero Moda. Jeg hadde ikke forberedt meg overhodet, kom ramlende inn i skinnbukse og sennepsgul dressjakke fra alle andre kjeder enn Vero Moda, og svarte "jeg vet ikke" på spørsmålet om mine svakeste sider.. Altså.. Jeg gremmes! Heldigvis for meg så hadde butikksjefen likevel tro på meg og på underlig vis fikk jeg jobben. Siden den gang har jeg lært en ting og to om jobbintervju, og under her har jeg satt sammen en fin liten huskeliste som jeg håper kan komme til nytte for både dere og meg en gang i fremtiden.


- 7 tips til å mestre et jobbintervju-
1. Ha øyekontakt med intervjuer hele tiden. Er det flere som intervjuer deg samtidig så ha øyekontakt med begge selv om den ene prater mer enn den andre. Mange synes det er ekstra ekkelt å sitte i et intervju hvor man har to eller tre som stiller spørsmål. Jeg synes faktisk at det er litt bedre! Da får jeg flyttet blikket mitt litt fra den ene til den andre, og det hele føles litt mindre intenst. Øv på dette med øyekontakt dere, for det er så viktig!

2. Ha tro på deg selv og vær selvsikker, men ikke glem at en porsjon ydmykhet også kommer godt med i ethvert arbeidsmiljø. Når du blir spurt om dine svakheter, så ikke svar noe sånt som "jeg har en tendens til å jobbe for hardt". Hallo i luken.. Vær ærlig fra første start. Vi har alle ting vi kan forbedre oss på. Av og til handler ikke dette spørsmålet egentlig om å finne ut hva svakhetene dine er, men mer om du er en person med selvinnsikt.

3. Fokuser på å sette et godt førsteinntrykk og hils med et fast håndtrykk. Varm gjerne hånda litt før du kommer inn døren. Et godt, selvsikkert håndtrykk er nemlig ikke ikke kaldt, løst og klamt.

4. Vær bevisst på ditt eget kroppspråk. Du vil ikke sitte og tvinne på håret ditt, pelle deg i ansiktet, ha armene i kors, eller sitte med dårlig holdning. Hvis du ikke klarer å la være å fikle med noe, sitt med en notatblokk i den ene hånden og en blyant i den andre! Glem heller ikke å smile. Et godt humør hører med ethvert jobbintervju.5. Forbered deg godt! Et jobbintervju varer som regel bare en knapp halvtime. Hvor vanskelig kan det være å skaffe seg nok informasjon til å overbevise med kunnskap, iver og interesse? Finn også på forhånd ut hvilken dresscode denne arbeidsplassen følger. Jeg ville aldri møtt opp på et jobbintervju sjuskete eller ustelt, men kjører firmaet vanlig kleskode, så ville jeg heller ikke møtt opp i mitt strammeste skjørt og høyeste hæler.

6. Er du nervøs så er det helt okei! Det er bare et tegn på at du ikke tar møtet for gitt. En god arbeidsgiver forstår at dette ikke kommer av at du er usikker på deg selv, men at du rett og slett bare har inderlig lyst på jobben.

7. Vær forberedt på å gi gode, konkrete, og ikke alt for lange svar på de typiske intervjuspørsmålene: 1. Hvorfor søkte du på denne jobben? 2. Hva gjør deg spesielt kvalifisert? 3. Hvorfor bør vi velge deg? 4. Hva er dine svake sider? 5. Foretrekker du å jobbe selvstendig eller i team? 6. Hva gjorde du i perioden det er hull i cv'en? 7. Fortell litt om deg selv. Tenk på forhånd ut hvilke egenskaper du har som gjør deg ekstra kvalifisert, eller hvilke erfaringer du har som kan komme til nytte i denne jobben, så vil ikke dette bli så vanskelige å besvare.  - 5 ting du bør styre unna -
1. Å komme for sent. Altså det finnes ingen god nok unnskyldning til å komme for sent til et jobbintervju.

2. Å baksnakk tidligere arbeidsplasser, sjefer eller ansatte. Dette vil få deg til fremstå som bitter, negativ og alt annet enn det man ønsker å tilføye arbeidsmiljøet sitt.

3. "Jeg vet ikke" er ikke et svar du vil gi på noe som helst. Får du et krevende spørsmål så ta deg noen sekunders betenkningstid, pust og fake it til you make it. Han eller hun som intervjuer deg vil mye heller foretrekke at du tar deg litt betenkningstid enn at du mumler deg gjennom en "jeg vet ikke".

4. "Nei, jeg har ingen spørsmål". Virkelig? Hvis du ikke lurer på noe som helst ved din potensielt nye jobb, hvor engasjert og interessert fremstår du da? Når intervjuer stiller deg dette spørsmålet, si ja! Spør hvordan en typisk dag i den nye jobben vil se ut? Spør hva stillingens største utfordringer vil være? Hva dine konkrete arbeidsoppgaver vil være, og hvordan miljøet på arbeidsplassen er? 

5. Ikke still spørsmål som du kunne ha fått svar på bare ved å lese stillingsannonsen. Du skulle være godt forberedt, ikke sant? Spørsmål om lønn vil du også styre unna på selve jobbintervjuet. Alt om lønn kommer til å stå i arbeidskontrakten du må lese før du signerer, så ikke bekymre deg for det.


Kjære alle jobbsøkere der ute! Masse lykke til <3
Bildene i innlegget er fra Pinterst.

Dagens fristelse - SmuldrepaiHåhåå, ser det godt ut eller ser det godt ut?! Det første jeg gjorde da jeg våknet denne søndagen var å dra på en søndagsåpen butikk for å handle bær. Jeg hadde nemlig tidenes craving etter smuldrepai. Ikke vet jeg hvordan det er mulig å crave noe man aldri engang har smakt før, men en dessertpai skulle jeg altså lage, og det deilige resultatet får dere under her. <3 Ellers har det vært en rolig søndag for min del! Daniel tok seg av ukens storrengjøring til morgenen i dag, så alt jeg har styrt med er planleggingen av neste ukes middagsmeny. Vel og dette bakeprosjektet da.. En hjemmelaget pizza har jeg også fått slengt i ovnen, så om 20 minutt nytes en italiensk variant med sånn ca alt vi hadde i kjøkkenskapet på. Hihi, det er søndagsmaten sin det <3
Du trenger: 1. 100g hvetemel 2. 50g havregryn 3. 100g romtemperert smør 4. 50g hakkede mandler 5. 2-3 dl vaniljesaus/krem 6. 100g sukker 7. 500g bær (tinte eller frossne) 8. 1 eple 9. Vaniljeis 10. 1 ts vaniljesukkerSlik gjør du:
1.
Rør sukker og smør mykt i en bolle. Jeg brukte bare en tresleiv her.
2. Bland så inn hvetemel, vaniljesukker, hakkede mandler, og havregryn. Du kan fremdeles bruke sleiv, men ettersom deigen er veldig tørr vil den nok blandes enklest sammen ved bruk av en kjøkkenmaskin.
3. Rør det hele til en smuldredeig og finn frem en ildfast form. Dekk bunnen av formen med vaniljesaus eller vaniljekrem, legg så over frukt og bær (jeg hadde 1 eple, 250g friske bringebær og 250g frossne blåbær) og smuldre over deigklumper med fingrene. Stek midt i ovnen på 200grader i 25 minutt.Dryss over litt melis, og server med en god vaniljeis <3 Mmmm!Oppskriften holder til fire store dessertmager <3

Uken som gikk...Ukens opptur... Å det må være da vi onsdag endelig fikk opp Desenio plakatene våre på veggene i stuen og feiret med tidenes skalldyrs-lunch. Torsdagens tur i strålende sol med bål og grilling av pølser var heller ikke feil. Fy søren så mye sosialt og moro jeg har fått gjort denne uken!Ukens gullkorn... På torsdag fikk jeg endelig besøkt Magnus og Matthew på Crossfit Kvadraturen, og avtalt en ny PT avtale igjen for månedene frem mot sommeren. Det har kanskje gått et halvt år siden sist, men Magnus kjenner meg fremdeles inn og ut..

Meg: Du må forberede deg på en skikkelig nedtur! Jeg er i ekstremt dårlig form nå.
Christer: Jeg er sikker på at du bare undervurderer deg selv..
Magnus: Nei det gjør hun ikke.Ukens nedtur...
Den JÆ*LA ørebetennelsen! Altså, ørebetennelse er ikke til å spøke med! Fy fader så vondt det gjør! Jeg tygget paracetter og sov meg gjennom halve lørdagen og likevel visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg da kvelden kom. Daniel fryktet på et tidspunkt at jeg skulle dæve av paracettoverdose, men det er jo det eneste som "hjelper"? Slike betennelser skal gå over av seg selv etter 2-3 dager, så da får jeg bare vente da.Ukens film...
Coach Carter! Her snakker vi den perfekte film for begge kjønn! Daniel og jeg så den på Netflix i går kveld og koste oss sånn. Channing Tatum er med i den, filmen er basert på en ekte historie og den er bare så vanvittig fin! Kanskje jeg til og med skriver et eget innlegg om handlingen. Den må sees!Ukens cravings...
Pølser! Ja dere leste riktig. Verdens største pølsehater har cravet pølser i godt over en uke nå. Jeg tror jeg fikk sansen for det igjen forrige søndag da jeg spiste en pølse som hangover-lunch, og da vi grillet det på turbålet vårt torsdag spiste jeg halve pølsepakken. Min indre jubel var ikke akkurat liten da jeg ble servert pølse i brød under fredagens bursdagsselskap heller. Himmel, så godt det er egentlig!Ukens latter...
Tirsdag, 23 februar bestemte jeg meg for å legge ut på årets aller første joggetur. "Nå som jeg er i full sving med å drikke sinnsyke mengder sunn juice skal jeg gønne på med en treningsøkt også" tenkte jeg, og dro på meg treningstightsen. 17.10 var jeg på vei ut døren, og det eneste som sto i tankene mine var at jeg skulle løpe til Hamresanden på 15 minutt, koste hva det koste ville. Jeg skulle nemlig se solnedgangen fra stranden og jeg visste at solen kom til å gå ned rundt halv seks. -SÅ da satte jeg ut i mitt raskeste tempo og spurtet opp bakker jeg på mitt sprekeste ikke engang har jogget opp... Dere kan jo tenke dere hvordan det gikk. På toppen av siste bakke kjente jeg oppkastet i halsen, men å kaste opp hadde jeg ikke tid til, for jeg skulle se solnedgangen, så jeg fortsatte å løpe, og da jeg kom til en fotballbane 200 meter lengre fremme..

Vel la oss bare si at jeg ble liggende der og gulpe til solen gikk ned. Det var bare å innse at kampen var tapt, men historien slutter dessverre ikke der. Den vanvittige juicedrikkingen min hadde gjort matinntaket mitt de siste par dagene alt for lavt. Jeg hadde drukket flere liter med juice og glemt å spise nok mat, og en økt som dette på en real juicemagesekk... Dere skjønner hvor det bærer. Jeg var akkurat ferdig-gulpet da jeg begynte å kjenne magen boble. NEI! Tenkte jeg, dette går bare ikke an!? Jeg vil heller dø enn å dra ned buksen midt på gresset i Grovika nabolag. Boblingen fortsatte, og ettersom jeg var minst 10 minutter med spurt-løping hjemmefra var det bare å komme seg opp og inn i nærmeste tettskog. Fem minutter senere kjempet jeg meg gjennom kvister og tornebusker for å finne en plass overhode ingen kunne finne meg.. Kan dere tenke dere hvilken stolthet fisefine meg satte seg ned med? FY fader.. Alt for den forbanna solnedgangen! Jaja, Daniel fikk seg i det minste sitt livs latterkrampe da jeg fullstendig utkjørt kom inn døren igjen hjemme og fortalte han om årets økt.This weeks note to self: You need to drink less juice, and workout more!

Great things to do on Sundays

Hei og god lørdagskveld fine dere! Jeg våknet akkurat på sofaen med tidenes søndagsfølelse etter en to(!) timers powernap, så nå tenkte jeg å dele litt søndagsinspirasjon med dere! Det er en skam at jeg ikke har fått kommet meg ut i det nydelige været, men etter å ha vært på turer og moro hver dag hele uken kjenner jeg at det går helt greit. Jeg kan ikke bare blogge om tur og grilling av pølser heller si! Under her har dere en liste med åtte fine forslag til ting du kan bruke morgendagen til. La oss slutte å se på søndagen som ukens siste dag, og heller kalle det ukens første! Eller ihvertfall ukens sjanse til å forberede seg på nye oppgaver og mål. Gjør du det så skal du se at mandagene ikke lengre blir så dumme!


 
♥ Skriv en liste. To do lister er gull når man skal prøve og være effektiv. Skriver jeg mandagens plan allerede søndag kveld så er jeg jo klar til å hoppe inn i oppgavene med en gang jeg står opp! Masse surre-tid spart.

♥ Ta ukens storrengjøring. Mitt favorittpunkt. Altså, søndagen er min hellige vaskedag. Det siste man vil gjøre etter jobb eller studier mandag ettermiddag er å komme hjem til et skittent kjøkken, eller henge opp klærene som ligger slengt i kleshauen. Bare sett av en halvtime av denne søndagen, og gjør det som må til for at du kan starte uken i et ryddig og rent hjem. Dette gjør virkelig enhver mandag for min del <3

♥ Har du noen mål du ønsker å sette deg for den kommende uken? Skriv gjerne disse opp også, så er det mer sannsylig at du klarer å oppnå dem. Jeg vet ikke med dere, men jeg får ihvertfall masse igjen for listene mine <3¨♥ Gjør kjøleskapet klart for den nye uken! Tøm det for alt som er utgått på dato, planlegg menyen for de neste 5-7 dagene og skriv handlelisten til mandagens store kjøleskaps-shopping!

♥ Rydde i klesskapet! Organiser skapet ditt, rydd bort de klærene du aldri får brukt, og finn frem de fine plaggene som bare forsvinner i rotet. Jeg hadde selv en real opprydning i klesskapet for et par uker siden, og plutselig dukket det opp et plagg og to jeg ikke hadde sett på måneder. Hihi! Når du først er i gang kan du gjerne også sette sammen ukens antrekk? Kanskje ihvertfall for de første dagene? Så sparer du litt tid hver morgen!

♥ Lag en ny spilleliste. Du kan hente mye inspirasjon og glede i musikk, og det skader ikke å fornye spillelisten en gang i blant. *Notetoself* Listen jeg hører på begynner vel snart å bli tre år gammel..♥ Gjør ingenting. Søndagen er dagen du skal lade opp batteriene! Ta dyna med deg i sofaen og se reprisen av alle tvprogrammene du gikk glipp av tidligere i uken. Les en bok, eller jakt etter inspirasjon i ukebladene dine. Ta deg et bad, drikk en varm kopp te, og gjør det som får deg til å slappe mest mulig av. Å ligge under dyna, se tvserier og spise pizza hele dagen er ikke en favoritt her i hus (man blir jo ør i hodet av det), men det er ingen søndag uten noen gode, late timer. Litt takeaway hører også gjerne med mine søndager.

♥ Gå eller løp deg en tur, bare for å trekke inn litt frisk luft! Kanskje ekstra deilig etter noen late sofatimer? Jeg er ingen søndagsmosjonist, men en frisk gåtur takker jeg aldri nei til. Spesielt ikke i finvær, og med hunder på slep.La oss gjøre det beste ut av morgendagen dere <3

F.R.I.D.A.YHallo dere! Gud så deilig det var med en pcfri dag i går. Jeg fikk så inderlig mye ut av den også! Morgenen startet med noen ærend hos Geir som jeg ikke fikk unnagjort på tirsdagens møte, og deretter bar turen videre på tapaslunch med bestis! Endelig fikk vi skravlet sammen igjen, spist verdens beste tapasfjøl og vindusshoppet litt i butikkene. Jeg hadde bare et par timer, men det ble virkelig 120 herlige minutter med latter og jenteprat <3Se på all den gode maten! Le Monde Tapas bar solgte visst lunch-fjølene sine til 99 kroner denne uken, så det ble faktisk en av de både beste og billigste lunchmåltidene i mitt liv. Hihi! Senere på kvelden var det duket for bursdagsfeiring (som dere snapfølgere kanskje har fått med dere), og her koste jeg meg til langt på natt til tross for en helt sinnsyk hodepine. Jeg tror jeg har fått ørebetennelse, bihulebetennelse eller et eller annet i den duren for det dunker i hele høyre øre, kjeve og hodedel. Jeg følte dunkingen bare ble mer og mer intens for hvert vinglass som gled ned, og ettersom jeg ikke turte å kombinere paracet med vin ringte jeg legevakten klokken tre i natt og tryglet om å komme og få en eller annen smertelindrende sprøyte. Haha, herregud.. Det fikk jeg selvfølgelig ikke, men jeg sovnet til slutt, og krysser fingrene for at det går over i løpet av helgen.- Tapas lunch with my bestie -Håper deres helg har vært super så langt <3
I dag har jeg overhodet ingenting på planen, og det er så deilig!

Ungdommen på torsdagsturFy flate for en nydelig dag dette har vært! Se på det været da dere. Vi har hatt skyfri himmel og strålende sol fem dager på rad nå, og det gjør meg så vanvittig glad. Jeg er så klar for vår! På bloggplanen min sto det i dag en videoblogg fra hesteryggen, men da jeg ankom stallen og oppdaget at minnekortet lå hjemme var det bare å gjøre seg ferdig, ta bussen hjem igjen, hente minnebrikken og heller ta med kamera ut på gåtur med den spreke ungdommen. Det ble ingen video, men i det minste et hyggelig lite bildedryss på sene kvelden!Håper ikke dere har lagt dere enda! Jeg kom hjem for bare en times tid siden, og da hadde vi altså storkost oss med solnedgang og grilling av pølser i hele fire timer på Hamresanden i Kristiansand. Helt fantastisk var det! Tre jenter, fire hunder, og ett perfekt bål <3Det var så fint at Daniel og jeg nå har bestemt oss for å dra ned på stranden i morgen ettermiddag også. Vi er bedt i bursdag på kvelden, så da jåler vi oss litt ekstra tidlig, tar med oss vinflasken ned på beachen og skåler litt i solnedgangen før vi drar på fest. Hihi, hvorfor ikke? Dette nydelige været må bare utnyttes!
Jeg får bare krysse fingrene for at det blir like bra vær neste torsdag, for DA skal jeg se å få laget en søt liten videoblogg til dere igjen. Det hadde virkelig vært perfekt å ta det i dag, men så gikk det ikke helt som jeg hadde tenkt. Pyttsann! Kan vel ikke treffe på alt <3
Håper torsdagen deres har vært like fantastisk som vår!

New In: Plakater fra Desenio

AnnonseÅh, det var så herlig å våkne opp til synet av våre nye plakater i dag. Endelig føles leiligheten komplett! Jeg føler jeg har brukt eevigheter på å finne noe pent som kunne pryde veggene våre. Jeg ville jo så gjerne at det skulle passe perfekt inn, og at det ikke skulle være noe hele landet allerede hadde på veggene sine. Det var først da jeg kom over Desenio sine posters for et par uker siden at jeg hoppet i taket av glede. Utvalget her var jo enormt, og når jeg i tillegg forelsket meg i hver eneste plakat fikk jeg plutselig problemer med å velge få nok!Hihi, hele 11 posters endte jeg opp med, og i går kunne jeg endelig få hente dem på posten.For en gledens dag <3 Jeg vet jammen ikke hva jeg liker best av fotokunst/naturplakater, eller slike moderne, grafiske plakater. Hva foretrekker dere? Jeg gikk for begge deler jeg.. Naturbilder i sort/hvitt til å ha over stuesjenken, og en serie med grafiske posters til å ha over sofaen i stuen.
Desenio var utsolgt for en del av rammene sine, så alt av rammer kjøpte jeg på Ikea i går. Både de hvite og de i lyst tre. Var de ikke litt enkle og fine? Jeg tror jeg betalte rundt 700 kroner for elleve rammer i alle mulige størrelser + og den hvite bildehyllen som de grafiske plakatene i stuen står på. Superbillig, med andre ord!Kontoret ville jeg ha som en slags "grønn sone", så her gikk jeg for en plakat med skog og en plakat med hjort i 50 x 70 cm. Ellers klikket jeg også hjem dette grønne bladet og den brune bjørnen som jeg ikke er helt sikker på hvor jeg vil plassere enda. Foreløpig står de på kontoret, men de skal nok ende opp et annet sted etterhvert. Hele utvalget til Desenio finner dere HER, og prisene på disse plakatene er virkelig supersnille!Nå hva synes dere? Ble det ikke fint? Spør meg gjerne om dere lurer på noe!
Desenio har også noen fine inspirasjons-bildevegger som jeg hentet alle mine idéer fra.

En forsmak på sommerenÅåå, se på det koldtbordet av en skalldyrlunch da dere! Eller lunch og lunch... Jeg kjøpte så mye mat at vi kommer til å spise rester til både kvelds og frokost i morgen også. Noen ganger får jeg bare for meg at jeg MÅ ha skalldyr, og ikke bare litt krabbe, men da aller helst hele ferskvaredisken til Meny. -Så klokken 11.00 i dag sto jeg der og plukket med meg både blåskjell, kongekrabbe, reker og krabbeklør som Daniel og jeg skulle kose oss med da han var ferdig på jobb.- En forsmak på sommeren -Hjemmebakte rundstykker bakte jeg også bare for å ha noe godt å dyppe i hvitvinsausen til blåskjellene, og he-rre-gud så godt alt sammen ble. Jeg elsker å stelle i stand til måltid som dette, og spesielt på en helt vanlig onsdag. En flaske hvitvin spratt vi også til maten, og hele flasken ble drukket opp mens vi skravlet, lo og spiste til vi ville trille av stolen. Altså, dager som denne tar livsgleden til nye nivå for min del <3  Nå snurrer Idol på skjermen her, og ved siden av meg sitter en sliten mann etter å ha styrt med å henge opp hele 9 bilder på stueveggene for meg. Hihi, endelig kom kunsten min i posten! Det er for mørkt til å vise dere resultatet i kveld, men jeg lover å knipse massevis av bilder i morgen tidlig <3Mmmm! Beste jeg får <3 Både mat og mann!Håper onsdagen deres og har vært fin <3

Pasta med laks og tomatsaus

Har dere sett en så kul tallerken i deres liv? Haha! Jeg er så glad for at jeg dro med meg denne hjem etter møtet med Geir i dag. Jeg har siklet etter disse tre-tallerknene fra Kremmerhuset i måneder nå, men i håp om at de skulle komme på salg etter jul har jeg latt være hver eneste gang. Vel, helt til i dag da jeg innså at de rett og slett var for kule til å noen sinne komme på salg. 299kr koster de altså på Kremmerhuset. -Til dere som lurer.Jeg har virkelig hatt den rareste ettermiddagen med både latterkramper, hulking og oppkast, og jeg skal fortelle dere hele historien i morgen, men NÅ.. Nå skal vi snakke om alt annet enn oppkast. Jeg vil nemlig dele ukens middagsoppskrift med dere! I dag var det pasta med laks i tomatsaus som sto på menyen, og jeg er sikker på at denne sunne og lettvindte retten faller i smak hjemme hos dere også. Spør meg hvis dere lurer på noe!Du trenger: 1. to laksefileter 2. Fullkornstagliatelle for to 3. 2-3ss olivenolje 4.1 ss tomatpuré 5. Salt/pepper 6. 1 dl matfløte 7. 1 hvitløksfedd 8. 1/2 purreløk finhakket 9. 2 sjalottløk finhakket 10. 5 dl grovhakkede tomater (eller bare 1 boks hermetiske tomater) 11. Saften av en halv limeSlik gjør du:
1.
Hakk opp alt av løk og tomater først så du har alt klart til steking, og sett på vannet til pastaen.
2. Start med å frese både hvitløk, sjalottløk, purreløk i en stekepanne med 2-3ss olje. Fres dette i 2 minutt.
3. Ha i 1 ss tomatpuré, og boksen med hermetiske tomater/ 5dl hakkede tomater i panna og varm også dette.
4. Ha hele tomat og løkblandingen over i en bolle, og mos det til tomatsaus med en stavmikser.5. Stek nå laksestykkene i stekepanna. Jeg ville ikke ha hele fileter til denne retten, så jeg delte den opp i små biter med stekespaden mens den stekte den. Bare for å få det til å ligne litt på vanlig pasta bolognese.
6. Ha tomatsausen over laksebitene mens de enda er i panna, hell over saften av en halv lime, 1 dl fløte og smak til med salt og pepper. Du kan gjerne også ha litt finhakkede urter over, som basilikum eller persille.Jeg saltet og pepret også laksen før steking, men jeg er veldig glad i både salt og pepper. Pastaen kokes etter anvisningen på pakken, og når den er klar er det bare å helle tomat og laks over hele pastaen. Mmm!
Jo mer jo bedre spør du meg! Oppskriften er for to personer.
Liker du laks, pasta og tomat så liker du det antagelig også sammen <3

12 ting jeg er redd for...... Min egen bankkonto
Når det er mer enn en uke siden jeg sjekket nettbanken sist. Hehe, neida. Joda. Jeg er glad i å dra kortet.

.. Flyvende innsekter
Jeg er redd for biller og edderkopper også, men det er noe helt spesielt med flyvende innsekter. Du vet liksom ikke hvor du har dem! Faktisk så virker det ikke som de vet hvor de har seg selv heller. Ta stankelbein foreksempel.. Hva er dette for et vemmelige vesen, og hvorfor flyr det alltid mot meg?... Barn
Redd og redd.. Dere skjønner hva jeg mener. Som liten var jeg verdens flinkeste barnepasser, men i dag har jeg glemt hvordan man hanskes med dem! Jeg vet faktisk ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg til tider. Det er med andre ord ikke tid for å bli smelt på tjukka riktig enda.... Navlen
Noen har fotfobi.. Jeg har navlefobi. Jeg vil nesten kaste opp om jeg får rusk, en finger eller hva som helst i navlen. Jeg takler det bare ikke! Fatter ikke hvordan jeg klarte å ta navlepiercing en gang i tiden..... Konfrontasjoner
Verste som finnes. Jeg hater å krangle, jeg taper alle diskusjoner, og jeg er heller ikke flink til å bli kjeftet på. Spesielt ikke av sånne som hisser seg opp over alt og ingenting.. Jeg husker spesielt ett tilfelle hvor Bella og jeg var på løpetur i Stavanger. Bella har ikke gått i bånd hele sitt liv og går ikke en meter fra foten min, men det kunne jo ikke denne godt voksne herremannen av en fotgjenger vite da jeg passerte han i joggetempo, så han bestemte seg for å skjelle meg ut med en real "jeg kunne ha tråkket på hunden din" tale. Jeg vet ikke hvor lenge han sto og brølte, men da han var ferdig sa jeg: "Det gikk visst fint", smilte og løp videre med Bella på slep. Jeg kunne ha beklaget for å ikke engang ha med bånd, men sånne folk får jeg bare lyst til å irritere livet av.... Å drukne
Fordi dette sammen med kreft må være de verste måtene å dø på. Ja, kreft er definitivt verst, men tanken på å bli kvalt av oksygenmangel får meg bare til å grøsse. Huff, jeg får frysninger av det her og nå.... Speil i mørke rom
Jeg er egentlig ikke overtroisk av meg, men komman... Hvem er det som ikke er redd for å se en skygge i et speil som ikke skal være der? Speil ser jeg enkelt og greit ikke i etter at lyset er slukket.... Sjåfører som ikke kjører midt i feltet
Dere vet.. Sånne som er 10 centimeter fra å kjøre på fortauet, eller 10 centimeter fra å ha stripa i veien midt mellom hjulene. Når man har fått utdelt et kjørefelt som hele bilen får mer enn nok plass i, kan man ikke bare holde seg i det? Daniel og jeg har hatt så utrolig mange bildisksjoner som kommer av at jeg brøler "NÅ KJØRER DU OSS SNART UT AV VEIEN IGJEN"!... Å miste noen jeg er glad i
Eller bare at det skal skje dem noe vondt. Jeg orker det ikke! Kan vi ikke alle bare være friske og glade?... Antrekkene jeg la ut for to og tre år siden
Ååå, why?! Hvor sinnsforvirret var jeg? Husker dere svanegenseren?! Og hva er det som foregår på bildet til venstre? Jo ALT skal jeg si dere. "Less is more" var ikke et ordtak jeg stilmessig fulgte under noen omstendigheter.... Bli såret
Jeg stoler på Daniel, men når man hører om han flotte kjæresten til hun som trodde forholdet gikk på skinner komme hjem fra jobb med beskjeden om at han ikke lengre bryr seg om henne? Ja, da kan vel min kjæreste gjøre det og? Jeg kjenner flere fantastiske mennesker som har fått denne sjokkbeskjeden helt ut av det blå, og det får meg faktisk til å bli redd selv. Det skremmer meg å tenke på at man kan stoppe å elske noen, og at man aldri kan vite hva fremtiden bringer.

... At noen skal ha skjult kamera i solariumet
Eller enda verre. Gjemme seg bak solsengen til jeg har låst døren og kledd av meg. USJ!Vips der ble en egen bloggpost tilegnet mine tolv frykter.
Kjenner du deg igjen i noen av dem?

Den store juiceuken!Ja, det er jeg som har tømt fruktavdelingen på Coop Prix Hånni i dag.. Ler meg ihjel. Her skal det juices! Jeg har allerede laget meg to digre glass, og den ene varianten var så god at jeg blir nødt til å dele den videre med dere. Jeg fikk oppskriften av en bloggleser i går kveld, så tusen takk til deg! Du gjorde frokosten min helt nydelig.Denne mandagen har gått til både ukens storhandel, rengjøring, og kontortimer. Jeg har planlagt ukens blogginnlegg så godt som det er mulig, og forberedt meg til morgendagens møte med Geir. Det er bare et par uker siden sist, men det er jammen ikke få bilag jeg klarer å samle opp på fjorten dager! Jeg har med andre ord ingen fallskjermhopping eller rødehavssnorkling å dele med dere i dag. -Bare en deilig frokostjuice som jeg er sikker på vil falle i smak hos dere alle. (Det er den oransje jeg snakker om). Ikke den grønne..Du trenger: 1. En appelsin uten skall 2. Et eple 3. 2cm skrelt ingefær 4. 1/3 sitron uten skall 5. 2 gulrøtter


Mos alt i en juicemaskin og nyt gjerne med noen isbiter i <3 Jeg foretrekker ihvertfall juicen min kald. Oppskriften gir 1 stort glass, så doble den om du vil lage mer. -Og hei! Jeg etterlyser fremdeles gode juiceoppskrifter, så hyl ut om du har noen! Gjerne noen som metter godt også. Det ramlet inn et lesertips om å bruke avokado i juicen i går kveld, så det skal jeg se og få testet i morgen!Nom nom nom! Ha en sunn og frisk mandag videre <3

Uken som gikk...

Ukens høydepunkt... Det var så hyggelig å lage videoblogg med bestis, og ikke minst å lese den vanvittig fine responsen som ramlet inn etterpå <3 Dere er helt ville i kommentarfeltene om dagen og det gjør meg så motivert! Ellers var fredagskvelden med reker, idol, og kjærestetid perfekt, og det samme var lørdagens bursdagsfeiring, og søndagens lille hyttetur. Det er så deilig å føle at man har brukt helgen godt!Ukens nedtur... Vel morgentimene etter en god lørdagsfest går aldri under ukens høydepunkt, men etter 10 glass vann, to paracet og en bedre frokost var jeg god som ny igjen.Ukens sang... Det er tre sanger som har gått på repeat på min spilleliste denne uken og det er Joel Adams - Please donæt go, Skyler Grey - I know you baby, Shy av Jai Waetford. Ellers tipset en leser meg om Samantha Harvey på youtube forrige uke, og hun har jeg også hørt masse på! Himmel for en behagelig stemme. Søk opp Samantha Harvey "Work it" og hør selv. Hun har mange fine sanger, men det er en av mine favoritter. <3Ukens innkjøp... Det må bli denne lilla/blå kjolen fra Gina Tricot. Eller bomber jakken.. Elsker min nye jakke!Ukens behind the scenes... Å jeg har så mange at jeg burde laget et eget collage til denne, men her er ihvertfall et fra i går... "Vent litt Daniel, jeg må bare ta ut tyggisen".Ukens cravings... Banankake! Jeg bakte en suuperdeilig, gigantisk variant på tirsdag forrige uke og smugspiste på den resten av uken. Jeg er ingen fan av banan, men banankake... JUMMY!Ukens serie... Jeg har ikke gitt opp SOA, men det blir en stund til jeg snurrer neste episode, for jeg har akkurat oppdatet "American Horror Story"! Hoho, denne serien er jo helt perfekt for meg som elsker skrekk, men som ikke er så fan av CSI og typiske etterforskningsprogram. Altså dette er jo som en evigvarende skrekkfilm! Jeg har bare sett to episoder, men jeg er allerede hektet og gleder meg til å snurre en episode til i kveld.Det var forrige uke, kjappere oppsummert! Ha en fantastisk start på den nye <3

Prepping for winter
Hei og god kveld dere! Nå sitter jeg spriiikkmett i sofaen etter et alt for godt måltid med kinamat. Standard hangovermiddag... Planen var egentlig å oppsummere uken med en "uken som gikk" post, men så hadde jeg så mange fine bilder fra ettermiddagen vår at det ble et lite innlegg av det i stedet. Vi har virkelig hatt en kjempesøndag! Formen kom seg så fort vi fikk i oss litt mat, og da dro vi ut til svigers hytteparadis for å skravle litt med familien, hugge ved til neste års vintermåneder og bare nyte de fine og rolige omgivelsene.Fy fader så fint det er her.. Jeg tror faktisk ikke man kan be om flottere hytteomgivelser. Ferskvannet er så nærme at man med løpefart kan hoppe fra verandaen, og i skogen rundt finnes det nesten ikke en nabohytte. Bare tenk å ha en plass som dette helt for seg selv? Det blir jo ikke bedre?Nei, noen timer ute i frisk luft og med synet av dette sinnsyke bålet var akkurat hva vi trengte i dag.Nå sitter jeg ivrig på kontorstolen og planlegger neste ukes meny! Inspirert av filmen "Fat, sick and nearly dead" har jeg bestemt meg for å kjøre en real juiceuke! Nei, jeg skal ikke kutte ut mat og bare drikke juice, men virkelig gå inn for å få i meg mer frukt og grønt, kutte ned på kjøttet og vel ja.. Få i meg det kroppen vil ha gjennom mange gode, hjemmepressede juiceglass. Jeg har jo maskinen i hus allerede, så det er da bare å sette i gang!Handlelisten skal skrives før leggetid så nå skal jeg bruke den neste timen på å lete etter juiceinspirasjon. Hyl ut om dere har noen godsmakende oppskrifter på lur! For meg er det nemlig et must at juicen ikke bare er sunn, men smaker godt også. Den må gjerne være grønn, men smaker den gress så går den ikke ned..Mandag, du er hjertelig velkommen! Jeg skal ta deg med storm <3

Sundays are for breakfast in bedHei og riktig god morgen dere! Morgen.. Formiddag... Same same! Jeg har min første ordentlige hangoversøndag på lenge, så i dag kan det være det samme. Vi ble ikke så sene, men sene nok til at vi fikk en heltopp kveld og litt for mye innabords. Heh! Morgenen i dag har gått til total latskap med serietitting og frokost på sengen. Daniel prøver å få meg hekta på Sons of anarchy om dagen, men så langt har jeg sovnet i hver eneste episode. Mye mulig det har mer med søndagsformen min å gjøre enn selve serien da..Anyway! Til poenget med hele bloggposten: Disse gigantiske hotellputene som vi har i ryggen på bildene er virkelig ukens innkjøpstips fra meg til deg. Jeg fikk dem av bestemor for lenge siden, men de selges fremdeles på Kid med mange forskjellige putetrekk til, og jeg er sikker på at dette er den mest behagelige investeringen man kan gjøre. Nå som vi har fått den fine fine sengegavlen har vi dem ikke fremme som pynt til enhver tid da de skjuler hele gavlen, men når vi skal rigge oss til med frokost på sengen eller bare en hyggelig filmkveld så utfører disse putene magi! De er så latterlig gode å sitte inntil.. 399kr er prisen, til dere som måtte få lyst på dem selv <3- Sundays are for breakfast in bed -
Bare et lite søndagstips <3 Ha en deilig formiddag videre!
Nå skal vi få på oss noe anstendig tøy og ta en tur til svigers.

Antrekk - 200216Hei, og riktig fin lørdag alle sammen! Himmel så bra denne helgen har vært så langt. Så fort dere var oppdatert for andre gang i går dro Daniel og jeg frem rekeskåla og nøt en hel kilo bare vi to. Planen var egentlig å dra på bowling eller en kinodate for å komme oss litt ut av leiligheten, men da kvelden slo inn for fullt så fristet det mer med en hjemmekveld... -SÅ da dekket vi stuegulvet med dyner, tredde inn i pysjen, så på Idol, spiste reker og skravlet som et annet gammelt ektepar. En perfekt fredagskveld i mine øyne <3
I dag har vi derimot ikke en fullt så rolig kveld i vente. Bestekameraten til Daniel fyller år, så om ikke alt for mange timer skal jeg hoppe inn i denne lilla kjolen, pakke med noen flasker vin, og feire for alle penga. <3 Ville bare innom for å dele noen bilder av kveldens habitt. Jeg lovet dere jo noen helfigursbilder av den nye kjolen på. Her er den altså! 199kr fra Gina Tricot om flere får lyst til å tilføye en ny festfavoritt i kjolegarderoben!
Skoene er fra Bubbleroom og den lille vesken fra New Yorker.
Ha en nydelig lørdagskveld! Og pass på dere selv <3

Et innlegg til lesehester

Hei og god kveld dere! Aller først: Tusen takk for alle de herlige kommentarene dere har lagt igjen under forrige innlegg! Herlighet, så gøy at videoen falt i smak og at så mange ønsker seg flere snutter i fremtiden. Kristinemor, nå har du bare med å stille opp hver torsdag! Hehe, neida så ofte blir det ikke, men dere skal ikke se bortifra at det blir publisert noen videoer i ny og ne fremover. Det var jo slett ikke så skummelt som jeg skulle ha det til! <3Etter å ha kost meg med tilbakemeldingene deres i hele formiddag tok jeg bilen til sørlandssenteret for en tur på favorittbutikken "bokforlaget". Det er bare så latterlig billig her, og ettersom jeg har planer om å gjøre 2016 til mitt største leseår dro jeg med meg hjem seks nye romaner. Fem av dem får dere en liten presentasjon av under her, og den siste får dere en hel bokomtale om så fort den er utlest <3 Jeg har nemlig lest ut 1/3 av den allerede.- Der kvinner er konger -
"Der kvinner er konger" skal være en lettlest, nydelig roman om adopsjon, kulturforskjeller og familiekjærlighet, og hovedårsaken til at jeg kjøpte den er at forfatteren av boken "Christie Watson" også skrev en av mine favorittromaner "Solfuglen". 7 år gamle Elijah har bodd hos mange fremmede familier. Han vet han vil måtte flytte igjen, for han er besatt av en trollmann som får han til å gjøre onde ting. Barnløse Nikki og Obi ønsker seg et barn, men har de nok kjærlighet og tålmodighet til å gi lille Elijah det trygge hjemmet han trenger?


- I tykt og tynt -
Darcy tror hele verden er til mest for henne. Hun er slank, pen, rik, populær og forlovet med en av New Yorks flotteste menn. Livet er perfekt.. Helt til hun finner sin kjære forlovede kun iført underbokser i klesskapet til bestevenninnen. Full av frustrasjon og hevntanker begynner hun på sitt nye liv. "I tykt og tynt" av Emily Giffin tror jeg er en jentete roman som passer perfekt i strandbagen eller bare som litt avkobling på kveldene i hverdagen.- Bringebærpiken av Karen Swank-
Cassie er midt i feiringen av sin ti års bryllupsdag. Hun har huset fullt av gjester da hun oppdager at ektemannen har vært utro i flere år. I tillegg får hun vite at han er far til en fire år gammel gutt. -Sønnen til hennes beste venninne. Sønderknust flykter hun fra den beskyttede overklassetilværelsen på landsbygde i Skottland. Venninnene hennes bestemmer at Cassie skal bo fire måneder hos hver av dem etter tur i storbyene New York, Paris og London, og gjennom hele boken får vi følge henne på den eventyrlige reisen der hun treffer mennesker som får henne til å se seg selv i et helt nytt lys.


- Det som ventet meg -
Tidlig i ungdommen treffer Masoumeh sitt livs store kjærlighet på vei til skolen. -Men da hennes dypt religiøse familie oppdager forholdet tvinger de henne til å gifte seg med Hamid, en ung mann som hun aldri får sett før bryllupet. Det viser seg at han er politisk aktiv i kampen mot sjahen og hans diktatur, og gjennom hele historien får vi bli med på reisen gjennom den islamske revolusjonen i 1970-årene, krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og helt frem til dagens strengt religiøse styresett. "Det som ventet meg" av Parinoush Saniee er en sterk roman om en kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer.- Vennskap med fugler av Carrie Tiffany -
Denne lille boken på rett over 200 sider virket så sjarmerende på meg at jeg bare ikke kunne dy meg. Den handler om Harry. En fraskilt melkebonde som elsker å observere fugler. Hans største kjærlighet er kuene og hans pinglete lille hund som ikke er brukende til noe som helst. Nabokvinnen Betty smugkikker på Harry mens han studerer fuglene, og ettersom årene går utvikler de er spesielt naboskap. Harry blir som en farsfigur for sønnen hennes, men når han skal lære unggutten om blomstene og biene, blir vennskapet mellom de to voksne satt på en alvorlig prøve. Det kan hende jeg tar feil, men jeg har på følelsen at dette er en ordentlig godbit <3Har du lest noen av dem allerede? <3

Videoblogg - Food Challenge

Tenkte jeg skulle ringe inn helgen med en videosnutt fra gårskvelden jeg! Som nevnt var Kristine på besøk, og på planen vår sto en morsom liten food challenge! Etter å ha sett utallige slike videoer på youtube har vi lenge hatt lyst til å prøve oss på dette selv, og ettersom jeg faktisk har kamera i hus, spilte vi like godt inn hele seansen. Håper dere liker den, til tross for at visse kinnben har blitt voldtatt av solpudderkosten. Kan'ke treffe hver gang si! Den ble litt lang, men jeg har kortet ned latterkrampene med syv minutt så nå får den bare bli slik <3Tusen takk til verdens herligste bestis som ville bli med på galskapen <3

Verdens beste lunchsalatI dag har jeg lyst til å dele et lite lunchtips med dere som er dritlei av å tygge på brødskiver! Eller knekkebrød for den saks skyld.. Jeg har laget vanvittig mange salatvarianter både som middagstilbehør, frokost eller lunch de siste årene, men er det en salat jeg aldri blir lei av, så må det være denne. Pastasalat med grønn pesto, tomat, pinjekjerner og ruccolasalat. Ingrediensene er ikke så mange men smaken på salaten blir likevel så god at jeg spiser den opp på en dag uansett hvor stor porsjon jeg lager. Enda bedre blir den om du lager pestoen selv, men jeg skjønner at det er enklere å ty til ferdig pesto på boks når nistepakken skal lages før jobb om morgenen.Jeg brukte selv ferdigpesto i dag, og det fugerte helt ypperlig det også <3Du trenger - Lunchporsjon for to dager:
1.
En boks cherrytomater 2. 250g pastaskruer 3. 50g ruccolasalat 4. 3/4boks grønn pesto 5. 50g soltørket tomat fra boks 6. En håndfull pinjekjerner 7. Eventuelt litt rødløk og fetaostSlik gjør du:
1.
Kok pastaen ferdig i en kjele, sil av vannet og avkjøl skruene med kaldt vann.
2. Skjær cherrytomatene og de soltørkede tomatene i små biter.
3. Bland alt av pastaskruer, ruccolasalat, tomat og pinjekjerner sammen, og hell over 3/4 boks grønn pesto. Rør godt så du får pesto på hver eneste ingrediens, dekk salaten med plastfolie og sett kaldt til du skal spise den.Håper det frister! Nå skal jeg tilbringe resten av formiddagen med hesten i stallen, og så fort solen har gått ned kommer bestis på middagsbesøk. Vi har planer om å prøve oss på en morsom liten videoblogg, men jeg vil ikke love dere noe før jeg vet hvordan det går. Hehe. Gøy blir det nok med en venninne-challenge uansett <3Ha en nydelig torsdag alle sammen!

Marthe tipser - Mitt fotoutstyrJeg kunne jo ha vasket kamerautstyret mitt før jeg knipset bilder av det.. Eller satt på beskyttelsesdelene bare for å late som jeg bruker dem. -Meen den gang ei. Det viktigste er at dere får se hva jeg bruker, ikke sant? Jeg trodde aldri dagen skulle komme hvor jeg la fra meg mitt Nikon D3000 kamera. Det er kamera jeg holder i hånden på bildet over, og som har fulgt meg helt siden jeg startet denne bloggen. I fem år har jeg fnyst av bloggere som bruker 20 000 + på kamerautstyret sitt. Mitt fra Coop Obs var jo minst like bra! 2700 kroner koster det i dag, og helt til høsten 2015 var dette min aller beste venn og blogghjelper i hverdagen.- Kamerahus -
Så en vakker høstdag i fjor fikk jeg teste Canon Eos 6D.. Samme kveld bestemte jeg meg for å skaffe meg det selv, og i dag ler jeg høyt av det stusselige gamle speilreflekskamera mitt som ikke kunne ta klare bilder etter klokken 17.00. Blogghverdagen min har blitt så ufattelig mye enklere etter at Eos 6D introduserte seg for meg. Det er et supersolid kamerahus med en fullformatsensor med 20,2 megapiksler, innebygd Wi-fi og GPS. I tillegg er det helt fantastisk selv under forhold med lite lys, og ettersom dette var en veldig kjent problemstilling i min tidligere hverdag synes jeg kamerahuset har vært verdt hver eneste krone. Prisen ligger på 14 000kr.- Vidvinkel objektivet mitt -
Nok et fenomen jeg ikke forstår hvordan jeg har klart meg uten i alle disse årene. Det nytter ikke bare å kjøpe et kamerahus vet dere. Objektiv må man også ha, og dette Canon EF 17-40mm f/4L USM objektivet kan jeg anbefale på det varmeste. Jeg bruker det hver eneste dag og det fungerer ypperlig til knipsing av både mat, leiligheten, hverdagsbilder og landskap.. Jeg kan tre inn i det smaleste rom, dra frem vidvinkel-objektivet mitt og få med hvert eneste hjørne på bildene mine. Altså jeg er sikker på at dette produktet må være enhver eiendomsmeglers drøm. Rett over 7000kr koster det. Dyrt, men verdt hver eneste krone.


- Bilde over til høyre viser hvordan vidvinkelobjektivet ser ut *kremt* uten beskyttelse på -- Portrettlinsen min -
Så til objektivet jeg knipser antrekksbildene mine med. Canon EF 85mm f/1.8 USM. Dette er et rimeligere produkt som jeg mer eller mindre bare bruker til å knipse portrettbilder og helfigur-antrekksbilder med. -Vel og ja, bilder som alle disse over her! Når jeg vil ha fokuset på meg eller en spesiell detalj og bakgrunnen uskarp så er det denne saken som gjelder. 3000 kroner koster den, og som blogger hadde jeg ikke klart meg uten.
Det var altså mitt bloggutstyr! Et kamerahus og to objektiver.. Neste blir vel å investere i en blitz. Det har jeg enda ikke fått gjort. Kanskje dere har noen lure tips her? Det ville altså vært helt fantastisk.Lurer dere på noe mer så er det bare å spørre! I'm here <3

New in my wardrobeSe hva som fikk bli med hjem fra morgenens ærend! En RÅfin bomber jakke fra Gina Tricot. Åh, jeg fikk først øye på den i militærgrønn, og klarte bare såvidt å gå forbi.. Så gikk jeg ti skritt, og rett på denne i mørk rød.. Altså jeg var sjanseløs.. Like sjanseløs som da jeg fikk øye på denne skulderbare kjolen, først i lilla og så i rød.. Jeg måtte ha begge. Heh! Sommer når kommer du? Jeg har jo gjort klar garderoben allerede!Det var ikke så lett å få vist kjolene med selvutløseren i formiddag, men jeg skal se å få knipset noen helfigursbilder siden. De er virkelig helt nydelige på! 199kr kostet en, og denne i lilla/blå... Jeg mener, for en deilig farge? Denne og noen lysegrå eller nudefargede pumps til.. HOT!Ville bare starte bloggdagen med å vise dere garderobens siste nytt. Onsdagsmorgenen min skulle egentlig gå til et møte med en studieveileder, men da hun ikke kunne ta meg imot før 2 mars tok jeg meg heller en tur til sentrum på utkikk etter litt nytt vår-basic til garderoben. Alt på bildene er fra Gina Tricot til dere som lurer på det. Den grå genseren også. Elsker slike rene, enkle gensre som jeg kan bruke til absolutt alt <3


Dere får spørre hvis dere lurer på noe. Nå skal jeg begynne på neste bloggpost med en eneste gang. Mitt kamerautstyr står på bloggplanen, så stay tuned dere som er nysgjerrige på hva jeg knipser bildene mine med!

Banana cake in the makingSe på det bakemonsteret der da! Håhå, nå sitter jeg nærmest og klapper meg selv på skuldra, for denne banankaken smakte heeelt himmelsk. Etter forrige ukes vanvittige chips-spising kjenner jeg på tidenes sukkerabstinenser om dagen, og etter å ha stått imot godterihylla på Coop Prix, bestemte jeg meg for å dra hjem og bake banankake i stedet. Hehe, akkurat som det er noe bedre.. Jaja, jeg har sikkert godt av det. Kaken var laget og ferdigstekt på 40 minutt, og i stedet for frosting ringlet jeg bare over litt smeltet hvit sjokolade. -Og pyntet med et jordbær mest for fargens skyld. Hihi, en perfekt dessert etter tirsdagens gulrotsuppemiddag!Ser det ikke godt ut? Jeg er nesten stolt! Kanskje jeg endelig begynner å komme meg på bakefronten <3Du trenger - En stor banankake:
1. 5 store modne bananer 2. 9-10 dl hvetemel 3. 1 dl melk 4. 225g smør 5. 2 ts natron 6. 4 egg 7. 6dl sukker 8. 4 ts bakepulver 9. 4 ts vaniljesukker 10. 100g hvit sjokolade til å ringle over som "topping".


Slik gjør du:
1. Visp eggedosis av sukker og egg, og mos bananen med en stavmikser i en bolle.
2. Bland den moste bananen med eggedosisen og smelt 225g smør.
3. Varm melken så den når ca samme temperatur som smøret, og bland melk og smør sammen.
4. Sikt alt det tørre inn i eggedosis/bananblandingen og hell samtidig litt og litt melk/smørblanding i.
5. Rør det hele til en fin kakedeig, hell i en 30x40cm kakeform dekket av bakepapir og stek midt i ovnen på 190 grader i 30 minutt. Avkjøl kaken helt før du skjærer den i porsjonsstykker og serverer med et glass melk.Smelt den hvite sjokoladen over et vannbad eller i mikroen, dypp en gaffel og "ringle" hvit sjokolade i alle retninger på kakestykkene. Dette syntes jeg ble både smakfult og pent å se på! <3Håper dere ble fristet! I min mage ligger det allerede tre digre stykker <3 Nom!

6 metoder å få blogglesere på

Hvilken ungdom i dagens samfunn er det som ikke kunne tenke seg å leve av en blogg? Du får gratis reiser, hva enn du vil ha av produkter i postkassen, en fin inntekt, gaver og fanmails.. Hver eneste dag opprettes det tusenvis av blogger, og konkurransen er enorm. "Det er enkelt å være toppblogger", sier du. Nja.. Da ville vel alle vært det? For å kunne leve av en blogg må du på et eller annet vis mestre kunsten å være interessant. Ikke bare i en uke eller en måned, men hver dag 365 dager i året. Hver dag skal du levere innlegg som på et eller annet vis får folk til å taste akkurat ditt navn inn i søkefeltet, for vet du hva? Du er avhengig av menneskers oppmerksomhet. Aller helst 10 000 +, og det er ganske mange individ om du stiller dem opp på en rekke.


Skal du gjøre en business av blogghobbyen din så holder det ikke å være middels interessert i fotografering. Du må finne en måte å skille deg ut på.. Du må by på deg selv og du må tørre å være annerledes. -Så må du godta at en stabil statistikk ikke kommer over natta. Ikke engang om du er Tone Damli, Stordalen, eller fjorårets vinner av Paradise Hotell. Trofaste lesere må jobbes for, og med en god dose tålmodighet, og en enda større dose kreativitet så er det faktisk mulig. Du må bare finne ut hvilken type blogger du vil være, og ta i bruk noen lure teknikker på veien! Under her har jeg remset opp noen av de mest effektive.- Engasjer med ren iver og kreativitet -
Har du en eller flere ting du virkelig er god på? Bruk det! Du ikke komme med en spinnvill overskrift eller legge ut puppebilde for å sanke lesertall. Ikke må du se ut som en supermodell heller. Talent fascinerer også! Er du god på kjøkkenet? Inspirer folk med de deilige oppskriftene dine! Del dine beste motetips, kjør fotokurs med leserne dine, og/eller gjør det til din oppgave å motive dem til å bli glad i kondisjonstrening. Ikke vet jeg hva du er god på, men hva enn det er, bruk det! Internett blir bare brukt mer og mer i jakten på inspirasjon og nye idéer.


- Vær den vågale -
Blogglisten er full av mennesker som til enhver tid streber etter å gjøre det riktige. Bloggere som er redde for å tråkke på noens tær, oppføre seg på feil måte, eller ikke ta de riktige valgene. Jeg er nok en av disse menneskene selv, og for mange blir dette rett og slett for kjedelig! De lengter etter å lese om noe som er mindre normalt. Våger du foreksempel å være den som deler historien om da kjæresten var utro i hver minste detalj? Da skal du fort få se at det er mennesker der ute som er villige til å lytte, men spørsmålet du må stille deg er om sidevisningene er verdt det? Bestemmer du deg for å henge ut noen som helst på nett så må du også belage deg på en storm av hetsende kommentarer. Hvor gøy er det med 100 000 lesere når halvparten missliker deg?- Få leserne til å smile -
Redd dem fra alt av bekymringer og hodepiner! La blogginnleggene dine fungere som leserens paracet! Det er dette som er mitt mål med hvert eneste "hverdagsinnlegg" som ikke omhandler noe annet enn dagen min, det fine været, morsomme gullkorn og glade bilder. Noen ganger leser man blogg bare for å lette på humøret, glemme bekymringer og finne tilbake til den gode hverdagsgleden! Selv leser jeg faktisk bare slike blogger. Krig, debatt og elendighet får jeg nok av i avisen.


- Skriv om noe leserne kjenner seg igjen i - 
Det finnes mange der ute som skulle gitt alt for å sette ord på på det de tenker og føler, men som bare ikke får det til. I stedet hører de på sangtekster som snakker for dem, leser bøker med historier de kjenner seg igjen i, eller bruker kunst som gjenspeiler følelsene deres. Klarere du som blogger å produsere tekster flere kan relatere seg til så vil du også fort oppdage at leserne vender tilbake.- Kommenter deg til ekstra klikk -
Jeg har sagt det før, men jeg sier det gjerne igjen for dette er mitt desidert beste tips til å skaffe lesere. Legger du igjen en hyggelig kommentar på 200 ulike, ukjente blogger hver dag så vil kanskje 150 av disse klikke seg inn på din blogg igjen av ren nysgjerrighet på hvem du er. Det er 150 klikk det! -Og finner de da bloggen din interessant så er sannsynligheten stor for at det er 150 nye lesere også. Ja det er en jobb, men vil du det nok så får du det til! Du trenger ikke å skrive en stil av en kommentar heller. En fin setning eller fire gode ord holder i massevis!


- Kjør kvalitet, og ikke kvantitet -
Publiser kontinuerlig, men ikke la det gå ut over kvaliteten i innleggene. Klarer du ikke å publisere mer enn 2 virkelig gode blogginnlegg i løpet av en dag, så er det bra nok. To inspirerende bloggposter er bedre enn fem meningsløse. Klarer du å levere dag etter dag samtidig som du kommenterer andres blogger så vil det ikke gå mer enn et par måneder før du har nådd et par tusen lesere. Da vil mest sannsynlig leserne dine ha begynt å tipse venner og bekjente om deres nye inspirasjonskilde, og vips så har du doblet leserantallet ditt uten å ha kommentert en eneste blogg. Tre måneder tok det meg å klatre opp til en 10 plass på topplisten. Jeg fikk navnet mitt synlig, sluttet å kommentere andres blogger og fokuserte på å svare på mine egne.Nå gjenstår det bare å opprettholde kvaliteten, by mer på deg selv og ta vare på leserne. Jeg heier på dere nybegynnere der ute <3 Med noen lure teknikker er jeg sikker på at du får det til! Mitt kamerautstyr kommer i et eget innlegg senere denne uken, til dere som er nysgjerrige på det. Ha en strålende tirsdag så lenge!

Uken som gikk...Ukens film...
Hundreåringen. Åå denne må dere se! Jeg så den en kveld tidlig i forrige uke og lo meg ihjel. Det er en svensk film som handler om en hundre år gammel mann som stikker fra gamlehjemmet på bursdagen sin, uten mål og mening, bare for å leve og ta imot det dagene byr på. Altså her snakker vi en bedagelig, for ikke å snakke om bekymringsfri herremann. Jeg lo og lo og lo.. Helt fantastisk var den <3


Ukens høydepunkt...
Jeg kan nesten ikke huske hva jeg gjorde før helgen! Det føles så lenge siden allerede! Torsdagen i stallen var som alltid ukens terapi-formiddag for min del, og det samme var gårsdagens tur i skogen. Helgen generelt har vært helt upåklagelig med den perfekte balanse av sosiale timer, alenetid og kjærestekos. For ikke å snakke om finvær! Åh, jeg blir så glad av denne sola! Håper den er kommet for å bli. Lenge.Ukens cravings... Tortillachips med ostesmak... Ettersom jeg ikke er så ivrig på treningsfronten om dagen så har jeg stort sett holdt meg unna godteri i hele år, men denne uken har jeg gått på en skikkelig smell. Jeg har cravet tortillachips hver eneste kveld og spist tre poser alene! Fader, det der er det slutt på nå. Jeg må enten 1. Slutte og spise chips eller 2. Trene og fortsette og spise chips. Trener man så er alt lov.. Trener man ikke... Not so much! Det er ihvertfall det prinsippet jeg som regel trives med å leve etter.Ukens sang...
Here av Alessia Cara. Jeg henger jo som vanlig litt etter *rettelse* et år etter, men denne hørte jeg altså for første gang på radioen forrige uke, og siden har jeg gått og sunget på den..

Ukens innkjøp...
Vår nye spisebordslampe! Jeg elsker den, og nå har vi til og med fått den opp med verdens sterkeste pære i! Enedlig er det lyst og fint her også på kveldstid <3 Jeg kjøpte den på Bohus til rett over 1000kr.Ukens behind the scenes... Her ser dere resultatet av forsøket på å kaste wok-grønnsakene i luften med stekepanna. "Får du et kult bilde akkurat når grønnsakene er i luften Daniel?" ... 60 sekund senere: "Ja, du trenger ikke akkurat å dokumentere dette"...Ha en finfin mandag dere <3

Snapshots from my sundayFor ja, det er selvfølgelig søndag i dag, og ikke lørdag som jeg så fint skrev i forrige post. Det er godt noen følger med i timen! Hehe <3 Nå, hvordan har dagen deres vært så langt? Har dere gjort noe hyggelig? Overrasket noen? Eller blitt overrasket selv? Her kom vi nesten akkurat inn dørene etter en helt upåklagelig dag med tur og bålkos. Vi fant oss et nydelig sted på toppen av ei hei med utsikt over halve skogen, og her ble det så varmt og godt med både bål og solskinn at vi kunne kledd av oss til slutt og fått litt brunfarge på kjøpet!Gjett én gang hvem som grillet snadderloff på pinne? Altså alt kan grilles!? <3
Nei, for en dag.. Jeg koser meg sånn på tur med den mannen.. Enten vi er på solferie i Hellas, safari på Island eller bare en liten søndagstur i skogen. Nå ligger vi som to slakt igjen på sofaen, klare for å ta resten av kvelden med slående ro. En deilig rådyrsgryte skal inntas så fort dere er oppdatert, og deretter snurrer vi en søndagsfilm om vi finner en god en! Kanskje dere har noen filmtips på lur? Det må i tilfelle være noe mannevennlig! Hehe. Kjenner jeg min mann rett så får jeg han ikke med på noe klissete kjærlighetshistorie.


Meg: Så flink du er! Fineste bålet jeg har sett!
Daniel: Vel, du kan dandere en tallerken.. Jeg kan dandere et bål..For et dreamteam <3 Håper søndagen deres har vært like bra!

Happy Valentines Day!God morgen kjære dere! Nå er det en stykk fornøyd frøken som oppdaterer dere her! Jeg var på farten i hele går og hjalp en venninne med interiørshopping til den nye leiligheten hennes, og da jeg kom hjem i nitiden om kvelden hadde min kjære vasket hele leiligheten, hengt opp den nye stuebordslampen, fylt kjøleskapet med favorittingrediensene mine til dagens skogstur, og kjøpt meg 24 rosa roser! He-rre-gud så glad jeg ble!Litt kliss på selveste Valentines day tåler dere vel? Nå skinner solen som aldri før, og en nydelig dag i skogen venter oss. Jeg har akkurat fått på meg ullundertøyet mitt, og mens mannen pakker sekken tenkte jeg bare å ønske dere en herlig lørdag. Nyt den enten du tilbringer den alene, eller med en av dine kjære <3 Og hei! Glem heller ikke å gratulere alle mødrene der ute! Vi skrives igjen litt senere i dag og da vil jeg veldig gjerne høre om deres morsdag og valentinesfeiring også. -Om dere liker å gjøre noe ut av disse dagene da <3


Det viktigste er selvfølgelig å sette pris på hverandre jevnt året rundt, men jeg synes likevel det er litt stas å feire kjærleiken litt ekstra på dager som denne. Det er jo ikke mye som skal til! En blomsterbukett, en god middag, en tur i skogen, eller et flakslodd får ihvertfall både mitt og mannens glis til å gå rundt <3Happy Valentines day you all! <3

May your friday sparkleFor et nydelig vær vi har fått her i dag! Klokken nærmer seg seks og det er enda et hint av lys ute. Amazing! <3 Hehe, elsker at vi endelig går mot lysere tider. I skrivende stund sitter jeg sprikkmett på kontoret og oppdaterer dere etter en deilig vegetarwok-middag! På ukesmenyen sto det vel egentlig pulled pork nachos i dag, meeen den tok vi på onsdag i stedet. Det blir alltid litt endring i planene, men det gjør jo ingenting så lenge alt vi har handlet inn blir spist! Hvordan har deres fredag vært så langt da? Flere som har en solskinnshelg i vente?  Her melder de ihvertfall strålende sol i tre dager i strekk, så på selveste Valentines day tenker mannen og jeg oss ut på tur i skogen igjen. Finnes det egentlig noe bedre måte å tilbringe kjærlighetens dag på? Jeg måtte le litt for meg selv da jeg var på sørlandssenteret tidligere i dag for å hente disse polaroidbildene jeg hadde bestilt til armeringsnettet mitt.. Jeg tror ikke jeg gikk forbi et mannfolk som ikke bar på en blomsterbukett, og det er bare fredag? Himmel og hav Mestergrønn blomsterkjede må jo ha trippel omsetning på en helg som denne!Ble det ikke stilig med polaroidbildene på? Jeg bestemte meg for å høre på en bloggleser og la være å spraye nettet hvitt. Det er jo fint nok som det er! Nå må bare Daniel finne frem borrjernet sitt og få hengt det ordentlig opp på veggen så jeg kan feste på de siste bildene. Det ble som dere kanskje ser et utvalgt sort/hvitt bilder fra feriene våre.. Så kan jeg tilføye nye bilder etterhvert som vi reiser og lager enda flere minner sammen <3Nå er planen min å jobbe litt til før jeg tar en koselig alenekveld med wokrester og idol på skjermen <3
Ønsker dere alle en knallstart på helgen! <3

Mine åtte drømmedestinasjoner

Mandatory Credit: Photo by HAP/Quirky China News/REX (4231357h)
Red bush seashore
Red bush seashore, Panjing, Liaoning Province, China - Nov 2014

- Panjin Red Beach China -
Altså, har dere sett? Man skulle tro at en rød strand besto av hav og rød sand ikke sant? Vel, her synes nesten ikke et sandkorn! Hele Panjin Red beach består av en type sjøgress som vokser opp hvert år mellom april og mai, og som først farges grønt om sommeren og så rødt mot høsten. Jatakk til elvesafari langs disse kanalene!
- Sør Afrika -
Jeg har vært her to ganger før, men ikke i Cape Town! Jeg skal være så lykkelig den dagen jeg får oppleve dette nydelige landskapet med både hvite sandstrender, blått hav og grønne fjell.. Jeg skal besøke pingvinene på Boulders bay, dra på haisafari og ta surfeskillesene til nye høyder.

- Namib Desert i Sossusvlei Namibia -
Afrikansk natur... Jeg får ikke nok! Eneste landene jeg ikke har vært i sør i Afrika er Angola og Namibia. Nå vil jeg besøke enda en ørken, stå på bunnen av verdens største sanddyner og bli påminnet om hvor liten jeg er.. Vel før jeg klatrer til topps og ser utover hele det oransjefargede landskapet. -Ooog knipser bilder som en gal.

- Lavender fields, Provence France -
Et sted som dette vil jeg ikke besøke med mindre en gård eller huseier i nærheten vil selge meg paradiset sitt. Glem hage og sjøutsikt! Tenk å våkne til synet av en lillafarget åker? Hvor romantisk ville ikke det vært? Herregud jeg hadde hatt lavendelbusk-piknik hver eneste dag!

- Machu Picchu Peru -
"Det gamle fjellet", også kjent som Inkaenes tapte by ligger 2200 moh og består av rundt 200 ruiner som tidligere var bebodde byggverk, gårdsplasser, palass og templer. Grunnet den unike beliggenheten og de geologiske trekkene ble dette i gamledager brukt som en ferieby i Peru, og det sies også at silhuetten av fjellkjeden bak symboliserer ansiktet til en inka som ser opp mot himmelen. Fascinerende?! Peru.. En vakker dag kommer jeg!

- Seven Colored Earth of Chamarel, Mauritius -
Mauritius har alltid vært en drømmedestinasjon, men nå har jeg funnet enda en grunn til å besøke paradiset... I Chamarel kan du besøke et sand-dyne område av vulkansk sand som på en god solskinnsdag lyser opp i syv forskjellige farger! Fargene glitrer i sola og man ser tydelig variasjonene mellom gult, rødt og lilla.UYUNI, BOLIVIA - JANUARY 11: Tourists enjoy landscape at the Salar de Uyuni or Uyuni Salt Flat during Day 7 of the 2014 Dakar Rally on January 11, 2014 in Uyuni, Bolivia. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

- Salar de Uyuni, Bolivia -
Velkommen til verdens største saltslette! For 40 000 år siden var dette en en eneste stor innsjø, men i dag har sjøen tørket ut og etterlatt seg to mindre innsjøer og to digre saltsletter som under regntiden kan bli dekket av flere desimeter dypt vann. På en vindstille solskinnsdag blir dette området som tatt rett ut fra et eventyr. Bare se på disse bildene! Hvorfor har jeg ikke vært her på jeepsafari allerede?

- Kauai, Hawaii -
Trenger jeg å utdype meg? Kauai er Hawaiis nordligste og fjerde største øy, mest kjent som "The Garden Island" med sine frodige regnskoger og kuperte kyst. Fy fader her snakker vi drømmedestinasjon. Hadde ikke takket nei til en kokosnøtt her!Ringer inn helgen med min lille reise bucket-list jeg! <3

Hjemmelaget Kinesisk SzechuanGod morgen! Etter mandagens ukesmeny var det utrolig mange som etterlyste oppskrift på min kinesiske kylling scechuan rett! Tirsdagsmiddagen ble laget såpass sent at det ikke var mulig å få knipset noen gode steg for steg bilder til dere, så da bestemte meg for å slå på stortromma og lage retten om igjen i dag! -Mens sola enda var på himmelen <3 Denne fantastiske retten hadde ikke sluppet unna bloggen uansett hva, men her kommer den altså et par dager forsinket. Kylling Szechuan på 20 minutter lærer dere å lage under her.. Eller det tar alvorlig talt ikke 20 minutter engang. Ikke la dere skremme av de spesielle ingrediensene forresten. Alt av både sesamolje, hvitvinseddik, soyasaus og sesamfrø får dere kjøpt på både meny, rema 100, Ica og you name it. Du kan med andre ord ikke skylde på at du ikke har en asiatisk matbutikk i nærheten. Hihi <3 Spør hvis dere lurer på noe!Du trenger: 1.
0,5 dl maizenamel 2. 2 kyllingbryst 3. 3 ss honning 4. 1 ss tomatpuré 5. 5 ss soyasaus 6. 2ss hvitvinseddik 7. 3ss sesamfrø 8. 1ts sesamolje 9. 1 egg 10. Poseris 11. 1/2 paprika 12. 1 boks ananas i biter 13. 2 sjalottløk 14. 1dl vannSlik gjør du - Saus:
1.
Bland 1 ss tomatpure, 2 ss hvitvinseddik, 4-5 ss soyasaus, 1 ts sesamolje og 2-3ss honning i en gryte.
2.
Gi det hele et lett oppkok før du tilsetter 1 dl vann og gir det et nytt lite oppkok.
3.
Nå gjenstår det bare å gjøre sausen litt tykkere, og til det rører du inn ca 1ss maizenamel.Slik gjør du - Kylling, ris og grønnsaker:
1.
Kok risen etter anvisningen bak på bakken. Jeg bruker 1 poseris til to personer.
2.
Kutt eller klipp kyllingbrystene i biter og "mariner" dem med 1 egg, 3 ss sesamfrø og 0,5dl maizenamel.
3.
Stek kyllingen i en stekepanne til den er gjennomstekt og legg den så til sides på et fat på kjøkkenbenken.
4.
Grovhakk en halv paprika og 2 sjalottløk og stek også dette sprøtt og gyllent i en stekepanne.
5.
Ha de ferdigstekte både kyllingstrimlene og grønnsakene over i gryta med den ferdige sausen.Ikke glem å smake før servering:
Hell også i en boks ananasbiter (uten juicen), og smak på en kyllingbit. Synes du det smaker litt for søtt så tilsetter du en ss soya, og synes du den er litt for bitter så tilsetter du en ss honning. Å smake til en rett gjør virkelig susen. Det er av og til bare en spiseskje ekstra av noe som skal til for å gjøre middagen helt perfekt.- Spiser du ikke kylling så kan du også bruke svin her -

Håper det smaker! Eller det vet jeg at det gjør!
Retten er beregnet for to personer <3

My morning hour by hour07.00 - 07.30: Alarmen går, og jeg MÅ re opp sengen med en eneste gang.Jeg elsker nemlig soverommet vårt og liker å ha døren til det åpen så jeg kan gå forbi, titte litt inn og smile noen ganger i løpet av dagen. Haha, kall meg gjerne rar, men jeg har mine små gleder...07.30 - 08.00: På tide å gå i kosedress-kommoden og velge meg ut morgenens habitt! Jeg starter alltid dagen i koseheldress, pysjbukser eller godt og varmt ullundertøy, og selv om sminken ble fjernet før leggetid kvelden før liker jeg å rense ansiktet med noen deilige renseprodukter og smøre inn huden med en lett fuktighetskrem.08.00 - 08.30: Magen rumler og jeg hiver i meg frokost mens jeg beglor inspirasjonskontoer på instagram og leser nettaviser. Jeg har egentlig et mål om å klare og spise frokosten min uten å gjøre noe annet enn akkurat det, men som regel faller jeg for fristelsen av å trykke på telefonen samtidig. Kanskje det blir enklere til sommeren. Da kan jeg sette meg på verandaen og nyte frokosten til den fine utsikten av Kristiansand <308.30 - 09.30: Kontortid. Først nå føler jeg at jeg offisielt er på jobb, og hver morgen starter med besvaring av kommentarer som har tikket inn i løpet av natten. Kommentarsvaring er det siste jeg gjør før jeg legger fra meg pcen og det første jeg gjør når jeg slår den opp. En tur innom mailboksen er jeg også denne timen, før jeg tar en titt på dagens to do liste. Skrev jeg den ikke kvelden før så legger jeg en kjapp liten plan for dagen nå.09.30: Jeg er i gang med første blogginnlegg! Trenger jeg noen ingredienser til dagens bloggoppskrift, DIY prosjekt eller andre spesielle innlegg så drar jeg nå til byen for litt shopping, og har jeg alt jeg trenger i hus så kan jeg begynne på bildeknipsingen med det samme. Et godt innlegg tar som regel 2-3 timer å gjøre klart.12.00 -12.15: Drømmescenarioet er at første bloggpost nå er publisert! Går alt som planlagt så får jeg det til, og da er det på tide med  litt lunch! 12.00 -15.00 er enhver bloggers favoritt-tidspunkt av dagen da det er nå lyset er på sitt beste, så denne lunchen kaster jeg bare i meg mens jeg tenker på hvordan neste post skal bli.


- A bloggers morning hour by hour -12.15 - 17.00: Jeg er i gang med innlegg nummer 2, og skal dette inneholde bilder av meg så er det nå jeg motvillig trer ut av joggedressen og inn i noe som er hakket mer bloggvennlig. Masken må selvsagt også på, og tutten må erstattes med en penere hårsveis. -Så legger jeg alt tilrette for antrekks-shoot, stueshoot eller hva enn det måtte være til Daniel kommer hjem fra jobb. Jeg kunne ha brukt selvutløser, men jeg synes ikke resultatet av det blir bra nok, så da ber jeg heller pent på mine knær om mannen kan sette av tre minutter til å hjelpe meg når han kommer hjem. Så lenge middagen står på bordet etterpå, gjør han det med et eneste stort smil <3 SÅ er det middagstid og deretter blir innlegg nr. 2 endelig publisert.
I dag var det altså "min morgenrutine" som sto på planen <3

Something to feel inspired byGod morgen kjære dere! Ja, det var ihvertfall morgen da jeg startet på denne lille bloggposten. Hihi, fire timer har jeg sittet og drømt meg bort i interiørbilder fra pinterest. Det er bare så latterlig mye fint der ute! Scandinavian interior har gått igjen og igjen i søkefeltet mitt i dag, sammen med Nordic og white and wood interior. Det kommer kanskje ikke som noe overraskelse at det er denne interiørstilen jeg blir aller mest inspirert av?


Det var vel egentlig i går kveld jeg lot meg bite av den store interiørbasillen igjen og klikket hjem både nye lamper, posters, rammer, speil, planter og en hau av pynt. Håper alt sammen kommer tikkende i postkassen snarere enn snarest for jeg har lyst til å vise dere alt! Hihi. Innbiller meg at heimen kommer til å bli splitter ny jeg nå <3 Under her har jeg forresten listet opp 11 interiørting som jeg craver om dagen.. Til dere som finner den slags interessant! Ellers håper jeg dere finner disse bildecollagene like inspirerende som det jeg gjør. Har dere noen lure inspirasjonskilder til spesielt Nordisk interiør så tips meg gjerne om dem. Da blir jeg så glad!- 10 interior things i've been craving lately -

♥ Kaktuser.. Jeg har alltid vært fan av kaktuser, men nå... Jeg vil fylle hele stuen med dem! Senest klokken åtte i går kveld måtte Daniel bli med meg på Ikea for å handle fem nye kaktuser i alle mulige størrelser.

♥ En Charles Eames RAR gyngestol i hvit som jeg kan hive et deilig saueskinnsteppe i og bruke som en behagelig lesestol. Vi har en helt enorm stue, så hvorfor ikke lage et lesehjørne?

♥ En hvit elektrisk peis med hulrom under som jeg kan fylle med ved bare for pyntens skyld... Hihi, jeg skulle selvfølgelig aller helst hatt en ekte, men her vi bor nå er det dessverre ikke mulig. Elektrisk peis vil ikke min bedre halvdel ha, så denne får jeg nok (enn så lenge) bare drømme om <3

♥ En gresshoppe gulvlampe også av Arne Jacobsen i samme rosafarge som sofaens pynteputer.♥ Sjøutsikt.. Well hello. Hvem vil ikke ha sjøutsikt? Får jeg det ikke fra mitt fremtidige stuevindu så blir jeg nødt til å kjøpe meg en hytte langs strandkanten et sted.. Med brygge og egen båt såklart. #Bareåblirik

♥ Et hvitt sengetøy i Lin. Ellos har mange fine varianter så her skal jeg inn og klikke litt i nærmeste fremtid.

♥ Et chunky strikketeppe fra Fru nordström. I hvilken som helst farge. Disse teppene er å se over alt bortsett fra i sofaen min..  Dere har sett dem ikke sant? Hvis ikke må Fru Nordström googles med det samme.♥ En Aj gulv og bordlampe av Arne Jacobsen i hvit. En gulvlampe som dette ville passet perfekt i lesehjørnet ved siden av Charles Eames gyngestolen, og bordlampen skulle jeg plassert på sjenken i stua <3

♥ En lyspærevase. Ja! En enkel liten lyspærevase som jeg kan fylle med vann og ha en liten kvist oppi.

♥ En diamantlampe i farget hvitt stål til å ha over kjøkkenbordet. Denne kjøpte vi faktisk på Bohus i går, så nå gleder jeg meg som et barn til å få den opp! Vi har ingen taklys overhodet i stuen så når solen går ned blir jeg nesten deprimert. Haha, det tok bare et halvt år, men endelig fant vi en lysende løsning!

♥ En Dora Maar Jonathan Adler vase i hvit, eller en banana bud vase i gull... Eller begge deler.


Håper lille-lørdagen behandler dere bra <3

Something for Valentines day

Hei og hopp dere! I dag har jeg faktisk ikke satt føttene utenfor leiligheten en eneste gang, og likevel har dagen bare flydd forbi! Jeg ble så motivert av mitt eget "be proactive-innlegg" at jeg har løpt mellom kontor og kjøkken i timesvis nå, knipset på en rekke bloggbilder, kokkelert, skrevet to-do-lister og klikket helt i mailboksen. Elsker når jeg har disse dagene hvor jeg aldri blir lei og kan holde på med mitt i time etter time <3Skravlesyk er jeg egentlig også i dag, men jeg skal prøve å fatte meg i korthet. En av flere ting jeg har trykket i meg i dag er denne pannacotta-desserten av hvit sjokolade! Jeg har egentlig aldri vært noen fan av den søte, hvite sjokoladen, men kombinert med syrlig pasjonsfrukt syntes jeg dette ble en helt nydelig dessert! Håper dere får lyst til å teste den ut. Pannacotta er jo så enkelt! Oppskriften skal egentlig holde til fire personer, det er bare jeg som har laget to enorme porsjoner i rødvinsglass.. <3 Ellers må det bare spørre hvis dere lurer på noe!Du trenger - 4 porsjoner:
1. 6dl matfløte 2. 3 ts vaniljesukker 3. 4 plater gelatin 4. 200g hvit sjokolade 5. 6 pasjonsfrukter 6. 1-2 ss melis 7. Eventuelt 4-5ss vann 8. 50 g smeltet sjokolade (kun til å ringle inni glassene som pynt)


Slik gjør du - Sjokoladepannacotta:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutt. Samtidig varmer du opp fløten og vaniljesukkeret i en gryte. Ta gryta av plata like før fløten koker, klem vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme fløteblandingen. 
2.
Hakk 200g hvit sjokolade og la også dette smelte inn i fløten. Sett blandingen til avkjøling på kjøkkenbenken.
3.
Når pannacotta-blandingen er avkjølt heller du den over i fire medium store glass.
4. Sett sjokoladepannacottaen til stivning i kjøleskapet minst 3-4 timer før dere skal spise den.
5. Skrap kjøttet ut av 6 pasjonsfrukter og rør inn 1-2ss melis. Hell dette over pannacottaen rett før servering.
6. For et mindre syrlig resultat kan du også vanne ut pasjonsfrukten med 4-5ss vann eller enda litt mer melis.-Something delecious to serve on Valentines Day -Bringebærcoulis ville nok også vært nydelig til! (og kanskje litt penere)
Godt smakte det ihvertfall! Ha en fortsatt fin tirsdagskveld dere <3

10 fine tips til en produktiv dag♥ Legg deg før 23.00, stå opp før klokken 07.00 og start hver dag med en to-do-list. Gjerne en du har skrevet kvelden i forveien. Jeg vet ikke med dere, men jeg får ihvertfall en deilig følelse av effektivitet og tilfredsstillelse når jeg sitter på kontorpulten og streker over punkter jeg får unnagjort i løpet av dagen.

♥ Sørg for at kontoret ditt er et ryddig og hyggelig sted å være. Selv blir jeg glad av kontor med grønne planter, blomster, stearinlys, ukeplaner og fine notatbøker som jeg kan skrible alt mellom himmel og jord i.

♥ Sett deg realistiske mål og sorter dagens oppgaver etter viktighetsnivå. Begynn gjerne med de små tingene som du egentlig kan få unnagjort på 30 minutt, men som du likevel pleier å drøye til neste dag.♥ Gå så løs på de større, enda viktigere oppgavene. Har du noe som skal leveres, en artikkel som skal skrives eller i mitt tilfelle et innlegg som skal publiseres, så sett av all tid og konsentrasjon på å få gjennomført dette. Behøver du mer enn 2 timer på å fullføre oppgaven så kjør gjerne 40 minutters jobbintervaller med en 10 minutters pause mellom. Små pauser er så viktig for å klare og opprettholde konsentrasjonen. På 10 minutt rekker du også å fylle kaffekoppen, lese et blogginnlegg, trekke litt luft og trykke i deg en banan.

♥ Blokkér alt av forstyrrelser. -Og med forstyrrelser sikter jeg til facebook, snapchat, nettaviser og blogglesing. Snapchat hører ikke til produktive kontortimer! Det gjør heller ikke kaffemøter eller kose-telefonsamtaler. Sosialt hygge tar du igjen siden. If you want to be productive, you need to be master of your minutes!

♥ Har du en tendens til å glemme deg ut så ha gjerne en "stop doing list" ved siden av deg som kan minne deg på hva du skal holde deg unna. Det store, spennende internettet kan virkelig utfordre evnen til å holde fokus.

♥ Har du en jobb hvor mailsvaring står sentralt, sett av 1-3 tidspunkt av dagen der du leser og svarer på mail. For meg er mailboksen viktig, men den kan også bli distraherende til tider. Som blogger tikker det mails inn to ganger i timen og er man så  nysjerrig at man må åpne hver eneste en så får man ærlig talt ikke gjort annet. Da er det så mye bedre å sjekke innboksen en gang til frokost, en gang til lunch og en gang i løpet av kvelden.♥ Vær glad, nyt og sett pris på roen ved arbeidspulten eller hjemmekontoret. Er det ikke litt fint å ikke prate med venner og kollegaer hele dagen? Jeg kjenner ihvertfall at jeg trenger denne stilheten i hverdagen! Dessuten finner jeg det også både hyggelig og sosialt å sitte og skravle med dere! Hva skal jeg med et kontor fullt av kollegaer? Jeg har så godt selskap og inspirasjon i kommentarfeltene mine at!

♥ Fyll hodet med positive tanker! Noen dager krever det litt anstrengelse, men du får så mye igjen for det. Hold deg unna negative mennesker. Sure holdninger byr bare på mindre motivasjon og et dårligere humør.

♥ Sett tidsfrister. Måten jeg liker å jobbe på når jeg skal være effektiv for å kunne ta kvelden fri til venninne eller kjærestehygge er å sette tidsfrist på oppgavene mine. Det kan foreksempel være å få bilderedigeringen unnagjort på 30 minutt. Eller teksten til blogginnlegget klart på 40 minutt. Jeg jobber aldri så intensivt i Lightroom som når jeg vet jeg har en tid å konkurrere mot. Himmel som redigeringen går unna med denne teknikken!


Husk også på å få i deg litt god, næringsrik mat mellom arbeidstimene!
Nå, hva er ditt beste tips for produktive dager på jobb og under studier?

This week's menu!

Hei og god mandagskveld kjære, fine dere! Her kommer denne matplanen som jeg lovte dere i forrige innlegg. Håper dere finner litt inspirasjon i dette da? Å fylle kjøleskapet er det beste med hele mandagen spør du meg, og spesielt når man har brukt noen minutter av søndagskvelden på å planlegge handlelisten for hele uken. Ikke bare synes jeg dette er blitt en hyggelig, liten rutine, men jammen er det økonomisk også! Så slipper man å dra på butikken hver eneste dag og putte alt for mye unødvendig ned i handlekurven <3

- MANDAG -
Frokost:
2 rugsprø knekkebrød med avokado og ost
Lunch:
Skinke og pastasalat med grønn pesto
Middag:
Hvitløksgratinerte reker med loff
Kvelds:
Masse oppkuttet frukt med vaniljekesam-TIRSDAG-

Frokost: Youghurt med musli, mango og druer
Lunch: Skinke og pastasalat med grønn pesto
Middag: Kinesisk Kylling Szechuan med stekt løk, paprika og ris
Kvelds: Ristet avokadotoast med cherrytomat, salt og pepper


-ONSDAG-
Frokost:
2 rugsprø knekkebrød med avokado og skinke
Lunch:
Enkel, pose-blomkålsuppe
Middag:
Laks med sitronkrem, tomatsalat og crispy båtpoteter
Kvelds:
1 glass jordbærsmoothie med helmelk

-TORSDAG-
Frokost:
Havregrynsgrøt med sukker og kanel
Lunch:
Hjemmelagde scones med syltetøy
Middag:
Vegetarwok med grønnsaker og nudler
Kvelds:
Tomatbruschetta med basilikum og rødløk- FREDAG -

Frokost: Bananpannekaker med jordbærsyltetøy
Lunch: Hjemmelagde scones med avokado og ost
Middag: Pulled pork nachos med deilig tilbehør
Kvelds/snacks: Gelé av sukkerfri saft med vaniljesausBlir jeg sulten mellom disse fire måltidene så tar jeg meg selvfølgelig et ekstra knekkebrød, litt frukt eller hva enn som måtte friste. Dette er ikke en mal jeg følge til punkt og prikke, men mer et hjelpemiddel for å gjøre ukens storhandel mer oversiktelig. Helgen blir alltid litt spontan, så jeg har bare laget en plan som går til fredag.Passionsfrukt altså... <3 Nå skal jeg sette i gang med en bloggoppskrift av denne frukten!

This is how we roll...
Vi kan kose oss vi! Fy søren... Planen var egentlig å ta en tapasmiddag på Le Monde Tapas bar i syvtiden i går kveld, men da vi gikk forbi Food Asylum og så at de hadde ledige bord, kunne vi ikke dy oss. Tenk det, for rett over et år siden fortalte Daniel meg at han ikke kunne fordra sushi, og nå blir han helt vill i blikket når fatet med alt fra rått til fritert pent blir servert bordet vårt. Absolutt alt smakes på, og absolutt alt faller i smak. Bare se på dette himmelske sushifatet? Hvordan kan man ikke la seg friste? Jeg kunne spist denne maten hver eneste dag!


- My absolute favorite restaurant -Dere som ikke har fått øynene opp for sushi enda går virkelig glipp av noen magiske matopplevelser. Av alle restauranter vi har i Kristiansand så er Food Asylum desidert min største favoritt. Skulle tro restaurantsjefen hadde betalt meg for å skryte sånn, men jeg virkelig bare elsker denne gjennomførte plassen.

God og mett etter både middag og dessert trillet jeg hjem to timer etterpå og fikk unnagjort enda litt mer forberedning av kommende blogginnlegg. Jeg har nå akkurat vært og handlet inn til ukens frokost, lunch, middag og kvelds-meny så om noen timer har dere både ukens kjøleskap og full matplan i vente <3 Ha en fin mandag så lenge! <3

Why i don't bring people to my houseHer har dere meg i et nøtteskall. Jeg kan ikke fordra å brette klær. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at jeg hater det. Jeg har til og med tryglet min kjære om å få ta ansvaret for absolutt all rydding og vasking her i heimen mot at han bretter klærene mine. -Men når jeg ser hvilken hau med tøy som ligger her, så forstår jeg at han heller vil vaske toalettet. Tre timer tok det meg å sortere, brette og rydde dette kaoset. Himmel, for et tiltak! Ler meg ihjel av denne "quoten".. Resten av leiligheten er som regel alltid strøken bare så det er sagt bestefar... og svigers... Det er bare jeg som har seriøse brette-issues og som derfor foretrekker å slenge hauen inn på klesrommet *rettelse* roterommet og håpe det ramler inn i skapet av seg selv.. <3

Jaja, det ble fint til slutt, og denne gang tenker jeg å prøve å holde det slik. Hvordan har dere det denne søndagen? Nå skal jeg sette meg ned og planlegge neste ukes meny og blogginnlegg før jeg gir meg selv et realt klapp på skuldra og tar enda en middag ute på restaurant. Mannen spanderte på meg i går, så i dag har jeg lyst til å spandere på han. Dessuten har vi spist oss ut av leiligheten i helgen. Kjøleskapet er fullstendig tømt, så for at vi skal få i oss noe annet enn makaroni og ketchup får vi hoppe i finstasen og komme oss ut!- Why i don't bring people to my house -Heh! Minn meg på å ønske meg en tøybretter til jul <3

Uken som gikk...Ukens høydepunkt...
Jeg koste meg en hau med familien i tre dager, var innendørs hele dagen (med god samvittighet da været var helt katastrofe) og trykket i meg alt for mye mat (med ikke like god samvittighet da aktivitetsnivået var lik 0). Heh! Ellers hadde jeg en NYDELIG bloggfri torsdag tilbrakt i stallen. Denne gang var det bare hesten og jeg som la ut på en klatretur i skogen. Været var kanskje årets fineste og for første gang fikk jeg følelsen av at våren var på vei... Vel, det var helt til morgenen etter, da snøen falt og dekket bakken igjen.


Ukens nedtur...
Jeg så akkurat ferdig siste episode av Breaking Bad, og sitter nå nærmest med abstinenser. Denne serien har vært kveldsunderholdningen min i tre uker nå! Hva i all verden skal jeg glane på fremover?

Ukens cravings...
Tantes fastelavnsboller med krem og bestemors hjemmelagde jordbærsyltetøy. Jeg lagde meg noen boller selv og de ble så absolutt gode, men ingenting kan måle seg med familiens bakverk. Ukens sang...
Fifth harmony - Who are you. Åh, synes denne eer så fin!

Ukens bilde...
Ble knipset i går da jeg ba Daniel ta en tre minutters pause fra mattelesingen for å knipse noen yogabilder av meg. "Åh, bare vent litt, jeg må bare ligge noen sekunder til i "barnet" først...Ukens latter...
Min hysteriske bestemor som bekymrer seg for virkelig alt.. Jeg trodde det var én liten ting den dama ikke bekymret seg for når det kom til meg, og det var at jeg spiste nok.. Jeg elsker jo mat og har aldri hatt noe anstrengt forhold til verken kropp eller kosthold. Er det noe jeg ikke stresser med så er det vel det.


 Bestemor: Jeg ser du har blitt tynnere...
Meg: Hæ? Nei, jeg har ikke det!
Bestemor: Jo, du må ikke bli tynnere nå.. Du er allerede undervektig.
Meg: Bestemor jeg har ikke gått verken opp eller ned på mange år..
Bestemor: Neivel...
*10 minutters stillhet*
Bestemor: Har du det bra i Kristiansand? Trives du og sånn?
Meg: Bestemor!! Jeg har det helt perfekt, og jeg har ikke blitt tynnere!Jaja, disse bekymrede besteforeldrene vil oss jo bare godt <3
Ha en nydelig søndag og fastelavn! Nå skal jeg i gang med ukens stor-rengjøring.

Practicing some home yogaAller først, tusen millioner takk for alle fantastiske tilbakemeldinger under forrige innlegg! Himmel og hav som jeg gleder meg til å sette i gang med skrivingen. Altså jeg har så mange nye idéer til fremtidige innlegg nå at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Hurra for kreative, ivrige blogglesere sier jeg bare <3 I kveld skåler jeg for dere!- Home Yoga Practice Saturday -Utenom å la meg inspirere av alle de fantastiske kommentarene deres, har jeg de siste timene ligger og sprelt på kjøkkengulvet. Oh yes! Jeg hadde nemlig satt meg et mål litt utenom de vanlige denne helgen, og det var å ta opp yogaen igjen! Det er jo over et år siden sist jeg var på yogatime i crossfitgarasjen, men jeg husker en del av øvelsene fremdeles, så i dag gled jeg inn i treningstightsen, la meg på kjøkkengulvet, pustet og svettet. Om svetten kom av at jeg gjorde ting riktig eller av at det var 28 grader i stuen er jeg ikke sikker på, men det føltes bra og jeg hadde det gøy! Jammen fikk jeg spicet opp mattelesingen til Daniel også.

Ikke hver dag han blir servert yogaunderholdning til de trigonometriske funksjonene <3Ler meg ihjel.. Jaja! Nå skal jeg hoppe i dusjen og gjøre meg klar for middag og lørdagskos. Kamera blir hjemme i kveld, men jeg skal nok finne på noe annet spenstig å oppdatere dere med i morgen igjen!

Håper dere får en helt super kveld <3

Hva vil du ha fra meg?

Hei og god formiddag dere! Jeg sitter og koser meg med 5 mila jeg nå, og tenkte jeg skulle starte lørdagen med å ta opp et lite spørsmål! De siste ukene har motivasjonen min virkelig vært på topp, jeg elsker å være blogger om dagen, og vil bare skrive og skrive og skrive. -Men motivasjonen kan være der så mye den vil! Idéene til nye innlegg går man dessverre tom for likevel. Det er ikke bare bare å komme på noe nytt to ganger daglig fem år i strekk si! Jeg har lyst til å være dronninga av bloggeri, skrive om morsomme temaer, tipse om alt mellom himmel og jord, og dele oppskrifter som aldri før, men jeg er så tom for idéer at jeg kan bruke opptil fire timer bare på å komme på ett nytt blogginnlegg.. Derfor spør jeg nå deg om hjelp. Hva ønsker du deg mer av her inne?Er det noen spalter du kunne tenke deg at jeg skrev? Har du noen idéer til innlegg under "Marthe tipser" kategorien? Oppskrifter? Altså, alt er til hjelp! Jeg trenger bare en liten dose nye idéer! Sist jeg etterspurte ønsker til blogginnlegg var godt over et år siden og jeg husker jeg ble så vanvittig inspirert av kommentarene dere la igjen at jeg klikket meg tilbake til kommentarfeltet for å hente og ta i bruk idéene deres i flere måneder etterpå. Nå krysser jeg fingrene for at dere vil hyle ut med ønskene deres igjen <3Some of my latest snaps - Don't forget to follow Martheborge!

Fastelavensboller med kremÅh, nå lukter det and i hele blokka her! Kjøttet har stått i ovnen i to timer allerede, og så fort jeg har delt helgens fastelavens-bolleoppskrift med dere setter jeg i gang med dampingen av pannekaker. Hihi, jeg blir bare mer og mer glad i å lage mat, og synes det er superspennende å prøve ut noe heelt nytt! Idol er det jo også i kveld! Makan, det hadde jeg helt glemt! For en fredag dette skal bli. Jeg tror nesten det blir en liten reprise av den forrige! Bestemor og bestefar sendte nemlig meg med en hau av brettspill de hadde liggende på loftet, så i tillegg til god mat og favorittprogrammet på tven, blir det om noen timer spilling av morsomme brettspill!- Hurra for helger tilbrakt på denne måten. Jeg kan ikke tenke meg noe hyggeligere <3
Slik gjør du:
1. Varm opp/smelt melk og margarin i en kjele til det er nådd 40grader.
2. Pisk 2 egg og 2 dl sukker lett i et lite minutt. 
3. Hell alt det tørre utenom 50 g hvetemel i en bakebolle og jobb alt det våte inn. Elt gjerne i kjøkkenmaskin på middels styrke til du har en jevn og fin deig. Jo mer klissete den er, jo saftigere blir bollene, så ikke overdriv med melet, men tilsett de siste 50g om du må.
4. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving i 40-60 minutt. Til den har nådd dobbel størrelse.
5. Del den så inn i 20-24 deler og trill boller som du har på et stekebrett med bakepapir. Dekk til brettet og etterhev bollene i 15 minutt til. Pensle så med 1-2 egg og stek midt i ovnen på 215 grader i 8-10 minutt.Avkjøl på rist, del bollene i to, pisk krem av 3 dl kremfløte og 2 ss sukker, og nyyyyt!Ha gjerne også litt hjemmelaget jordbærsyltetøy på! Det tar vi til søndag <3

Bli en flink baker - CheckHei og hopp og good helg alle sammen! Gud så deilig det var med en bloggfri dag i går. Toget mitt ankom Kristiansand klokken tolv og de neste fire timene nøøøt jeg i stallen før jeg dro hjem og wait for it.... sov. Haha, ja jeg brukte mer eller mindre hele fridagen min på å sove! Jeg vet ikke hvorfor men jeg var og er faktisk enda helt vanvittig trøtt. Det føles som jeg kunne sovet og sovet i to dager til, men det har vel ingen tid til. Jaja i dag har jeg ihvertfall trosset det søvnige humøret og fått unnagjort litt! Jeg har vært hos kiropraktoren igjen, på dette møte med Geiremann som jeg *kremt* glemte på tirsdag, og bakt fastelavensboller som jeg tenkte jeg skulle dele oppskrift på senere! Noen som er klare for det?

- Ny blomsterbukett har jeg også fått i hus... Er det fredag, så er det fredag!Har dere sett så fine? Når mannen ikke leverer, så får man vel bare ordne blomster selv da! Hehe, neida. Joda. Nå skal jeg se og komme meg på kjøkkenet igjen jeg, for i kveld skal jeg prøve meg på crispy duck! Det er andebryst marinert i kinesisk hoisin saus, servert i kinesiske pannekaker, til dere som ikke så mandagens episode av 4-stjerners middag. Hihi, ja jeg lot meg inspirere og dro innom byens asiatiske butikk i dag tidlig. Blir det så smakfullt som jeg tror så skal dere ikke se bortifra at en ny middagsoppskrift kommer til uken!Ønsker dere en riktig god helg! Vi skrives igjen litt senere i kveld <3

My Absolute Favorite ViewÅh, nå har jeg det fint dere! Sprinten har gått på tven i hele formiddag, farmor og farfar har servert med ribbe til middag, og nå sitter jeg sprikkmett i sofaen, pakket inn i strikketepper. For en måte å avslutte mitt lille Stavangeropphold på. Jeg reiser hjem igjen allerede i morgen tidlig ettersom jeg da har en hest å passe på!


- My favorite view -Har dere sett? Altså, tenk å våkne til denne utsikten hver eneste dag? Jeg blir like sjokkert hver gang jeg kommer hit og blir møtt av dette majestetiske synet av sjø og fjell. Jeg tror aldri jeg har vært i et hus som har flottere utsikt enn farmor og farfars. Helt magisk er det her <3 Vinter som sommerstid..Ellers har farfar og jeg gjort et forsøk på å knipse antrekksbilder i dag. Det er ikke bare bare når Stavanger by byr på fire forskjellige årstider i timen. Herlighet for et rart vær! Det ser kanskje ut som våren er ankommet på bildene mine her, men ikke la dere lure. Solen var her i snaue 10 minutt, og så kom stormen med både regn og sludd igjen. Neida, det er ikke meningen å prate om været. Jeg blir bare så fascinert. Haha!


Jaja, dere må ha en superduper onsdagskveld. Nå skal jeg lure frem fargeleggingsblokka mi her og kose meg med litt terapitegning. Jeg har prøvd å lære meg litt nye fargeleggingsteknikker på youtube og investerte nylig i enda flere blyanter så nå er den lille hobbyen min blitt enda morsommere!  En bedagelig liten hverdagshabitt <3 Kan vel ikke gå i kjole hver dag.

Six Faves On Instagram

God morgen dere! I dag vil jeg starte dagen med å dele seks tips til fine instagram-kontoer! Det er vel ikke bare vi bloggere som stadig er på utkikk etter inspirasjon i hverdagen? Selv følger jeg en rekke kontoer under både natur og reiseliv, sunn og usunn mat, foto, trening og inspirasjon til mote og klær. Seks av dem finner dere under her, og liker dere innlegget så deler jeg gjerne seks til <3 Stavangerlivet er forresten fremdeles helt fantastisk, stormen har stilnet og så fort dere er oppdatert tar jeg turen opp til farmor og farfar! Familiestund altså <3


@skopljak
Mulig jeg henger litt etter ettersom denne svenske jenta allerede har 782k følgere på instagram, men Sendi Skopljak har jeg altså akkurat oppdaget! Hun står bak en inspirerende både blogg og instagramkonto som jeg planlegger å stjele litt fotoidéer fra i nærmeste fremtid. Bare å sjekke ut om du ikke alt har gjort det!


@mittnordnorge
Jeg elsker å drømme meg bort på kontoer som denne. Her snakker vi Nord Norge på sitt vakreste! Jeg følger også @mittnorge hvor man også får nydelige naturbilder fra resten av landet, men det er likevel @mittnordnorge som er kontoen jeg liker best. Jeg har bare lagt min elsk på vinterbilder, nordlys og lofoten om dagen. 


@kirstyfleming
Favoritten av dem alle.. Jeg vet ingenting om denne jenta, men jeg mener he-rre-gud for et klesskap! Gi meg det håret.. de skoene.. den kroppen, og ja til og med de hundene.. Her er det et drøss av inspirasjon å hente til hvordan kombinere det perfekte fest og sommerantrekket. Jeg kan glane på bildene hennes i det uendelige.


@flourishinghealth
19 år gamle svenske Tilda driver denne oppfriskende instagramkontoen full av inspirerende veganske retter. Her finner du alt fra middagsretter, frokostboller, supper, desserter, ispinner og smoothies. Hvis det er ei som gir meg lyst til å kutte ut kjøtt for godt så er det denne jenta her. ALT ser superfristende ut.


@siljekgs
Søte, norske Silje sin instagram fikk jeg også øynene opp for nå nylig. Hvem hun er eller hva hun driver med vet jeg ingenting om, men jeg finner stilen hennes veldig fin! Jeg tar med stadig i å bli inspirert av disse prøveroms-bildene kontoen hennes er preget av. Dessuten digger jeg neglene. Stilettonegler altså.. <3


@weare365
Disse jentene!! Fyfader så flinke de er! Mira og Thilda er to svenske søstre som reiser rundt i verden for å fotografere. Det var faktisk disse to Nelly booket som fotografer på shooten jeg selv var på i midten av desember, og himmel for noen herlige jenter. Jeg synes instagramkontoen deres gjenspeiler hvor flinke, nøyaktige og hardtarbeide disse unge damene er, og jeg blir så inspirert av disse typiske magasinbildene deres.


Kanskje dere har noen oppfriskende kontoer å tipse meg om også?

- 30 kjappe spørsmål -1. Hva har du på deg?
Akkurat nå sitter jeg i et fint og komfortabelt grå/sort strikkesett fra Bikbok. Tenkte jeg skulle knipse noen antrekksbilder til dere senere, men her er det både regn og storm for øyeblikket, så vi får sjå! 

2. Hvor gammel er du? Jeg er 23 år, 24 om syv måneder!

3. Savner du noen? Jeg savner Bella! Den lille engelen av et dyrevesen er noe helt for seg selv og jeg savner Marthe og Bella kveldene noe så vanvittig. Jeg vil ha den bedagelige lille hunden snorkende i armene mine igjen.4. Hvilket stjernetegn er du? Jeg er født i jomfruens tegn, og nettopp derfor tror jeg ikke det spor på horoskop. I absolutt alle beskrivelser står det at jomfruen kjennetegnes ved ord som 1. Presis 2. Systematisk 3. Orden 4. Grundig 5. Kritisk. Haha, jeg presis? Systematisk og ryddig? Naai. Tror noen tar feil her ass.

5. Favoritt quote? 1. Hvis hele verden var blind, hvor mange ville du imponert? Synes den er litt fin.

6. Spiller du instrumenter? Ikke nå lengre dessverre! Jeg tok pianotimer i mange år og ble faktisk rimelig rå på farmor og farfars flygel, men i dag har jeg glemt alt av både noter og akkorder.  7. Favoritt skuespiller? Jeg blir aller mest imponert over barn jeg ser i filmer! Nå er hun så godt som like voksen som meg da, men ei som stadig fascinerte meg i filmer jeg så for 10-12 år siden var Dakota Fanning. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg synes det er så stas med barn som spiller dobbelt så bra som voksne i store filmer.

8. Hvor drar du når du er trist? Et sted jeg kan være alene til jeg føler meg bedre.

9. Har du en frykt? Jeg frykter det folk flest frykter.. Å miste noen jeg er glad i. Ellers er vel en av mine største frykter å drukne. Det eneste som må være verre enn å drukne i kaldt vann, er å drukne i kaldt vann innesperret i en bil. Derfor kjører jeg aldri så fint som når en innsjø eller et vann ligger ved siden av veien.

10. Hvilken bok var den siste du leste? Maleren i Shanghai. Nå holder jeg på med "På tvers av solen".11. Favorittfarge? Jeg tror ikke jeg har noen favorittfarge! Jeg liker alle farger. Både sterke og lyse.

12. Hva var det siste du drakk? Sjokomelk! Bestemor kjøper alltid de små brune kartongene med sugerør når jeg kommer på besøk, og en slik drikker jeg til hver frokost. Beste jeg får.

13. Når kysset du noen sist? I går på morgenkvisten da Daniel skulle ha hadet-kysset sitt <314. Hvor lang tid bruker du på badet? Jeg bruker 15 minutt på sminken. Aldri lært meg contouring jeg.

15. Hva ser du etter i en livspartner? En smart, snill, jordnær mann. En som er trygg på seg selv, og kjenner sine egne sterke og svake sider. Han behøver ikke å være spesielt romantisk, men han må oppriktig bry seg om meg og mine. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn enn egoistisk, likegyldig mann som setter seg selv først i enhver situasjon. Han må gjerne ha ambisjoner på både jobb og hobbyfronten, men han må ikke glemme hva som betyr noe i livet. Jeg vil alltid sette familien først, og det setter jeg pris på om livspartneren min gjør og.

16. Hvor høy er du? Jeg er 162 centimeter over bakken. 172 med hæler. Høhø.17. Turn off? 1. Sure menn 2. Sjalu/usikre menn 3. Gjerrige menn. 4.. Alt for spandable menn. Han kan være så rik han vil, men vesker og klær kjøper jeg selv takk. Veldig mye romantikk synes jeg også er kleint. Jeg vil nødig ha gitar og en selvskreven sang. Når ble det for dårlig med middag og en blomsterbukett?

18. Hvilken tv-serie så du sist? Breaking Bad. Siste episode av sesong 4. Så latterlig spennende!

19. Favorittmat? 1. Alt som stammer fra India 2. All sushi med chillimajones 3. Tomatsuppe. Spesielt Mexicansk tomatsuppe med kjøttdeig, nachoschips ost og rømme. Enkleste og beste middagen jeg kan lage meg. 20. Hva er din favorittsang? Alle sanger av Zara Larsson og Astrid Smeplass..

21. Hvilke destinasjoner ønsker du å dra til? Jeg vil til Thailand, Bahamas, Jamaica, Maldivene, Mauritius, Tokyo, Cape Town, og Cuba. Ellers må jeg dra til en eller annen drømmedestinasjon i Sør Amerika en gang..

22. Hvor går din neste reise? Hmm! Akkurat nå er det sparing til hus som står i hovedfokus, men til sommeren tipper jeg Daniel og jeg drar enten til Thailand i et par uker, eller på en 2-3 ukers "Norge på langs-biltur" hvor vi finner drømmeruten, sover i telt, og tilbringer litt ekstra tid helt i nord. Jeg er så lysten på å se Lofoten!

23. Har du et crush? Ja nå om dagen stalker jeg Gigi Hadid på instagram. Åh, for ei dame!24. Når ble du sist fornærmet? Det må være da bestis kalte meg dum for å ikke skjønne hva hun mente med yttervegg.  Haha, jeg pleier å være rimelig hardhudet, men denne gang husker jeg at jeg kjente litt på fornærmet-følelsen. Hvordan skulle jeg vite at ytterveggen ikke var på yttersiden av veggen? Det gir jo ikke mening!

25. Hva er favoritt godteriet ditt? Maarud sin tortillachips av ekte mais. -Med ostesmak. Mmm!

26. Hva er favoritt smykket ditt? Jeg bruker sjeldent smykker og øredobber. Øredobber eier jeg nesten ingen av, mens smykker blir i tilfelle slike kroppssmykker fra H&M til 49 kroner. Disse har så dårlig kvalitet at jeg som regel bare får brukt dem én gang. Ringer går jeg derimot masse med. Elsker alle ringene mine!

27. Når var du med noen sist? I daag! Jeg sitter med gamlemor og gamlefar i skrivende stund og nyter en deilig frokost. Snart kommer også tante på besøk med bakverkskos, så i dag blir en knalldag!28. Hva sto det på din siste sendte sms?
"Husk møtet i morgen klokken 09.00!" Fra Geir. *Kremt* Noen som hadde glemt et møte da hun litt for ivrig bestilte tur til Stavanger søndag kveld...

29. Har du noen gang vært forelsket? Javisst. Jeg er forelsket nå og det er den deiligste følelsen!

30. Hva gjør deg sint? Urettferdighet. Spesielt av dyr og eldre. Hadde jeg noen gang blitt vitne til vold av en eldre herremann eller bare et veskeran av en eldre dame... Håhå, gudene vet hvilke krefter som skulle poppet frem i mine usle triceps. Vi skal passe på de gamle og behandle dem med respekt <3 Punktum.Nå må dere ha en super tirsdag! I storm eller ikke storm <3

12 ting jeg vil gjøre i februar

Alle bilder er fra Weheartit


♥ Bake mer. Jeg har lyst til å bli flinkere med gjærbakst, og den enkleste måten å bli det på er vel å øve? Bake, bake, og bake! Jeg får begynne med å lage boller med krem til søndagens fastelavn!

♥ Feire Valentinesday! -Til mannens store forskrekkelse. Neida. Joda. Han mener dette er en av mange dager som egentlig handler mest om at butikkene skal få dobbel omsetning, men what the hell? 14 februar kommer på en søndag i år, så kanskje vi kan spise en ekstra deilig frokost på sengen sammen ihvertfall?

♥ Tvinge en venninne til å bli med meg på kickboksing.. Jeg burde jo vært tøff nok til å møte opp på egenhånd, men det er jeg ikke. Jeg MÅ begynne å trene igjen, og det må skje NÅ. Musklene mine råtner snart.

♥ Kjøpe en hau nye brettspill som dere har anbefalt meg, og kjøre hyggelige spillkvelder med venner og min kjære. Et par glass vin til er flott, men styrting av flasker, byturer og kebabruller kjenner jeg meg enda dritlei av.


♥ Starte hver mandag-fredag før klokken 07.00. Etter ferien har jeg vært oppe og hoppet klokken 06.00 nesten hver morgen. Jeg sto opp så tidlig hver dag på ferie for å blogge meg ferdig før Daniel våknet, så nå har jeg verdens beste morgenrutine på plass! Jeg behøver ikke engang alarm lengre. Når klokken slår 06-06.30 så er jeg lys våken og klar for å gripe dagen. Deilig!

♥ Stripe håret. Det er på tide med en liten forandring i toppen! Jeg har lyst til å beholde den mørke bunnen, men jeg vil piffe meg opp litt med noen lyse striper blant de mørke lokkene <3 Spill er det fineste som finnes.

♥ Fokusere på å kjøpe enkle, komfortable basisplagg i stedet for en hau av sykadeliske mønster. Litt fargerikt og fancy er flott, men det er alltid enklest å lage antrekk fra et klesskap som inneholder mye rent og pent.

♥ Lære meg å rotflette. Dette burde jeg ha gjort for lenge siden! Tykke lange rotfletter er det lekreste jeg ser! Youtube har vel en rekke gode steg for steg videoer jeg slavisk kan kan sitte og glane på.

♥ Dele mer oppskrifter som dere vegetarianere der ute også kan få nytte av! Selv de enkleste pastaretter klarer jeg å få lurt inn enten kylling, skinke eller bacon i, og det er ikke alltid nødvendig med kjøtt!

♥ Få fingeren ut og bestilt disse Dubaibildene i akryl. Veggene i leiligheten trenger såårt å bli prydet av noe!

♥ Ta i bruk felles-mat-kontoen som Daniel og jeg endelig fikk opprettet forrige uke. Hver måned trekkes herved 2000 kroner fra hver vår konto og inn på denne mat-kontoen! 4000kr i matbudsjett for en blogger er selvsagt mer eller mindre umulig å forholde seg til, så basilikumsbusker, fuglefrø, og andre ingredienser til alle verdens bloggoppskrifter går fra min egen konto, men likevel tror jeg denne ordningen er med på å begrense noe av den unødvendige handlingen hvor alt mellom himmel og jord puttes i vogna.

♥ Fullføre serien som opptar hele fritiden min om dagen "Breaking Bad" og ikke begynne på noe nytt på en stund etterpå. Det kan umulig være sunt å bli så avhengig av en tvserie. Hovedpersonen "Walter White" og livet hans surrer i hodet mitt gjennom hele dagen. Nesten så jeg ikke får gjort annet!I dag vil jeg bare dele min lille februar-bucket list med dere!
Jeg har kommet vel frem til Stavanger og nyyter familietimene <3