hits

februar 2015

Follow me on instagram

God kveld kjære, gode lesere! Har dere fått med dere at jeg har skiftet instagramnavn? Det er vel rundt to uker siden en bloggleser tipset meg om at @martheborge nå var ledig. Hun oppfordret meg til å bytte så flere ville nå frem til meg, og da var jeg jammen ikke treg med tastingen! SÅ, etter et helt år med instagramnavnet @marthekborge har jeg visst nå fått skvist bort k'en.

Så vet dere det! Har dere det bra? Det er jo ikke godt å vite når dere ikke gir lyd ifra dere. Det er selvfølgelig noen navn som daglig stikker seg ut, og dere setter jeg uendelig stor pris på, men jeg ville blitt superglad om jeg kunne hatt en dialog med litt flere av dere! Jeg har jo en statistikk, så jeg vet jo at dere er der, men når bare tre av 13 000 legger igjen en tilbakemelding så må jeg jo si at motivasjonsnivået ikke akkurat når nye høyder. Hehe. Hele hovedårsaken til at jeg finner blogging så gøy at jeg vil ha det som både levebrød og hobby, er jo nettopp disse oppmuntrende, takknemlige, og gode tilbakemeldingene dere tidligere har vært så flinke på å legge igjen! <3

Jeg vet det er uvant med dette nye kommentarfelt-systemet, men så vanskelig er det vel ikke? Når amøbeBorge får det til på et blunk, så er jeg rimelig sikker på at dere gjør det og. <3 Jeg ber selvfølgelig ikke om at dere skal kommentere hvert eneste innlegg, men et ord en gang i blant gjør ihvertfall underverker for min motivasjon. <3 Sånn, nå har jeg fått luftet det lille jeg hadde på hjertet i kveld. Håper dere lever i beste velstand! Nå skal hunden og jeg (til bestemors store forskrekkelse) ut på en aller siste luftetur i mørket. Lover å gå med refleks gamlemor!

Dere er ihvertfall superflinke på å kommentere på instagram!

Følg meg gjerne om du ikke gjør det allerede: @martheborge

En sprekere lørdag!

I dag spratt jeg opp fra sengen hele tolv minutt før alarmen ringte! Hihi. Allerede 07.48 var jeg i ferd med å tre på treningstightsen. Åjada! Så giret var jeg på å starte lørdagen.. Det er bare så vanvittig deilig å løpe utendørs om dagen. Været har den siste uken minnet litt om vår, og når heller ikke den sure vinden står på er det bare en fryd å ta kondisjonsøktene ute. Gjerne på en av de tretti nydelige skogsstiene vi er skjemt bort med her på tømmerstø! Løper jeg her på morgenkvisten så behøver jeg ikke engang spillelisten på Spotify. Da synes jeg det er bedre å finne et tempo som går i takt med pusten, og rett og slett løpe til lyden av natur.

Etter 6 rolige kilometer, mikset og trikset jeg sammen en liten fruktsalat bestående av blåbær, druer, ananas, jordbær og denne oransje frukten(?) som jeg aldri husker navnet på. -Og ja selvfølgelig måtte det hele spises i en diger ananas! Er man blogger så er man blogger... Da gjør man gjerne noe ekstra ut av enhver ting.. Selv en fruktsalat må pimpes for bloggbildenes skyld!

Nå glemmer jeg helt å fortelle dere hvorfor første oppdatering kommer så sent denne lørdagen! Jeg satte som vanlig i høyspenn og så 3 mila på Nrk i dag formiddag. Kristine kom på lunchbesøk og hadde veldig lyst til å gå på butikken, men jeg nektet sta som jeg er å røre på meg før alle de norske var gått i mål.. Tror dere ikke da at internett og tvsignal forsvinner like etter at Johaug passerer målstreken? Dere kan tro jeg var pottesur! Når man har sittet og fulgt med på en 3 mil så vil man jo se de flinke jentene gå i mål! Er det mulig... Så kristinemor og jeg ble sittende uten både tv og internett i hele fire timer vi denne lørdagen. Ikke vet jeg hva som skjedde, men nå har jeg ihvertfall fått det tilbake! *JUBEL*. Jeg har takket ja til å være hundepasser for tredje lørdag på rad, så resten av kvelden vil gå til lufting av hund og bloggarbeid! Passer meg helt perfekt. <3

Håper dere koser dere masse i kveld!

Never heavy enough

God kveld! Det fantastiske været vi har hatt på sørlandet i dag har virkelig gjort dagen min. Jeg våknet opp hos kjekken sjøl, Daniel. Hoppet avgårde på butikken, handlet frokostingredienser til hjertepai, og spiste den mens jeg holdt pusten i spenning under sprinten. Deretter ble jeg så motivert at jeg kastet på meg treningstightsen og fløy avgårde på joggetur! 6 kilometer gikk unna i en fei, også var det hjem og squate på stuegulvet. Hihi. Jeg prøvde meg først på sit-ups, men magemusklene nektet å løfte meg i dag. Jeg var helt kaputt etter gårsdagens PT time!

Jeg trodde bare jeg hadde trent armer og rumpe, men sånn er det jo når man kjører crossfit-økter. Man våkner stadig opp stiv og støl i hver eneste kroppsdel. For en D-E-I-L-I-G følelse!!

Gårsdagens økt startet med en testrunde av romaskinene de nylig har gått til anskaffelse av. Fy søren for en gøy måte å trene både kondisjon og utholdenhet på! (Vil ha en sånn!) Vi rodde oss varme på 2000 meter, og gikk så over på benkpress. Jeg har aldri trent benkpress i hele mitt liv, så dette + rumpetrening sto på ønskelisten min for torsdagen, og da var det nettopp det jeg fikk!

Magnus er så flink til å la meg få være med og bestemme litt på disse PT timene. I stedet for å kjøre på med en ferdig oppsatt "bli supersprek" plan, spør han alltid om jeg har noen ønsker til øvelser jeg vil trene litt ekstra på. -Og skulle jeg ikke komme på noe som helst, setter han opp et fiks ferdig program på to, små minutt! Den mannen sliter sjeldent med kreativiteten.

Hadde bare lyst til å dele et bildedryss fra gårsdagen med dere! Nå hopper jeg avgårde til Brun og Blid for litt solarium. Et av nyttårsforsettene i år var å ta bemerkelsesverdig mye mindre, og det må jeg faktisk påstå at jeg har klart også! *Klapppåskuldra* Så langt i år har jeg lagt meg i solsengen èn gang hver andre uke! Et par ganger i måneden må da ærlig talt være lov?

Tusen takk for nok en super økt Frantzen!

Magnus kan dere nå følge på snapchat: @Frantzenkraft

Marthe tipser - Frokost

Ååå! Jeg har enda hjertebank! Norge gjør det igjen.. Hvem ellers? Dette innlegget skulle egentlig ha vært publisert for to timer siden, men VM er så spennende at jeg bare ikke klarer å skrive og heie samtidig! Jeg blir så giret at jeg bare må legge fra meg alt annet til det hele er over. Puh!

Det er ikke meningen å drepe dere med matlagingen min om dagen, men jeg tenkte bare at denne søte, lille hjertepaien med egg og bacon kunne være noe å overraske kjæresten med i helgen? Hva med å stå opp en halvtime før mannen, gå til innkjøp av butterdeig fra frysedisken på dagligvaren og servere ham varm hjertepai på sengen? Med den allerede ferdiglagde deigen, behøver du nemlig bare 20 minutt på å stelle i stand med litt kliss på lørdagsmorgenen!

Du trenger:

1. 2 plater butterdeig 2. 2 ss rød pesto/tomatpurrè 3. 2 egg 4. 1 skive bacon 5. Salt/pepper

Slik gjør du:

1. Kjevle ut to plater butterdeig til en stor flat firkant.

2. Trykk en hjerteformet form ned i deigen, riv bort deigen rundt og rull en lang pølse av det som blir igjen. Denne skal du bruke som kant etterpå.

3. Finn en kniv og skjær et hjerte inni det allerede utskjærte hjerte, eller gjør som meg, og bruk en mindre hjerteform. (Se bildet øverst til venstre).

4. Stikk noen hull i midten av hjerte med en gaffel, og pensle kanten med et egg.

5. Legg så på deigpølsen som en opphøyd kant, pensle også denne med egg, og smør bunnen med 2 ss rød pesto, eller litt tomatpurrè. Dekk med en skive bacon og krydre med litt salt/pepper.

6. Stek midt i ovnen på 200grader i 15 minutt. Ta så hjertepaien ut, hell over et egg og stek i ovnen i nye 5 minutt. Pynt så gjerne med tomat, eller noen blader basilikum.

Det slår jo heller aldri feil med litt friske bær til!

Riktig god helg alle sammen! <3

Nå skal jeg ut på løpetur i finværet!

Ukens middagsoppskrift

God dag, god dag kjære dere! Da var det klart for ukens middagsoppskrift her på www.martheborge.no. Jeg kom hjem fra ukens PT time klokken 12.30 i dag formiddag, og startet rett på middagen så jeg skulle rekke å knipse bildene mine før det var blitt for mørkt! Pasta med rød pesto, parmaskinke og parmesanost sto i dag på menyen, og resultatet ble virkelig supert. Har du dårlig tid en dag, eller bare er fryktelig sliten etter jobb, så er denne pastaretten et perfekt alternativ. Middag må man ha, og denne får du laget fiks ferdig på 15 minutt.

Fremgangsmåte og ingredienser får dere under her! Nå skal jeg hive meg på badet og gjøre meg klar for kveldens date. Jeg skal spise favorittmaten hos favorittgutten i kveld! Hihi. -Og for dere som ikke har fulgt meg lenge nok til å vite hva det betyr: Jeg har en sushidate hos Daniel. <3

Du trenger: 1. 10 Cherrytomater 2. Pasta for to personer 3. 1/2 rød paprika grovhakket 4. 6 skiver parmaskinke 5. 50g parmesanost 6. 3 ss soltørkede tomater 7. 4 ss ristede pinjekjerner 8. 4 ss olivenolje 9. Salt/pepper 10. Saften av 1/2 lime 11. 1 grovhakket sjalottløkSlik gjør du:
1.
Start med den røde pestoen! Grovhakk paprika, og sjalottløk, hell det i en skål og tilsett 3 ss soltørkede tomater, 4 ss olivenolje, 50g revet parmesanost, og saften av 1/2 lime.

2. Mos det hele med en blender og smak pestoen til med salt og pepper.

3. Skjær cherrytomatene i to, legg dem i en ildfast form, hell over litt olivenolje og strø med salt og pepper. Sett formen midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutt.

4. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne med middels varme mens du venter på pastaen.

5. Når tomatene er ferdige og pastaen myk, heller du pestoen over pastaen, blander inn tomatene, heller over pinjekjernene, litt revet parmesanost, og 2-3 skiver parmaskinke i hver porsjon. Liker du basilikum så pynt gjerne også med noen ferske grønne blader!Så det ikke godt ut? Det var det ihvertfall!
Ha det hyggelig så lenge! <3

Sushi and Shape up

Okei, denne onsdagen har vært eksepsjonelt bra, og den er bare i ferd med å bli bedre! Eller.. Den kunne kanskje ha vært enda bedre om jeg klarte å huske minnebrikken til turen Andrea, Bella og jeg hadde i Jegersberg denne formiddagen, men det var litt deilig å slippe og tenke bloggbilder også. Dessuten hadde jeg jo kamera på mobilen til å oppdatere dere gjennom instagram og snapchat! Dere må bare se å følge meg. Jeg tar nemlig helt av på snapfronten om dagen. Hihi! Martheborge heter jeg der, om du ikke er en av de 4000 som allerede følger. <3

Ettersom Andrea måtte avgårde på jobb, rakk vi bare en 75 minutters tur, men det var jammen helt perfekt det! Jeg fikk min dose frisk luft, og dro videre til sentrum for å kjøpe med hjem litt sushi, et inspirasjonsblad, og noen nye friske blomster! Det begynner å nærme seg to uker siden rosene mine levde sine siste dager, så nå kjente jeg det var på tide å få noen nye i hus! Denne gang endte jeg opp med en ny variant.. Vel og merke etter å ha stått i blomsterbutikken i en halvtime. Det er så vanskelig å bestemme seg når man faller pladask for enhver buskvekst!

Jaja, jeg konkluderte med at det var disse som ga meg mest vårfølelse, og kjøpte med meg hele tyve stykk <3 Nå er sushien oppspist og planlegging av middag allerede i gang! Kristinemor kommer og plukker meg opp hvert øyeblikk så vi kan dra og handle inn til et bedre måltid. Tenkte jeg skulle verte henne opp litt i kveld. Det er så lenge siden sist!

Har dere fått en like bra lille-lørdag så langt? <3

New in - Leather jacket

Morn, morn! Nå har jeg fått på ullundertøyet, og gjort meg klar for tidenes fjelltur! Jeg tenkte bare jeg skulle dele mitt siste innkjøp med dere før jeg flyr avgårde. Jeg var innom Geir i sentrum i går for å levere noen papirer, og kunne ikke dy meg med en shoppingrunde etterpå. Heldigvis fant jeg bare èn, liten godbit! Vel, og et par solbriller.. Våren er jo like rundt hjørnet!

Jeg tror dette er min syvende skinnjakke, men hei! Jeg hadde ingen i denne deilige, beige fargen. -Også med gulldetaljer da! Det er ikke hver dag man kommer over den slags. Ah nei, jeg er stormforelsket. Jakken får dere kjøpt på Gina Tricot, og prisen er 699 kr.

Ha en superduper lillelørdag!

Vi skravles mer senere i dag <3

This is why we're still single

Ååå, jeg vil drepe meg her jeg sitter! Sånn er det når du oppdager photo booth ti år etter alle andre. Dette ble helt klart gårsdagens største og beste underholdning. Andrea, Annika og jeg ble sittende og lage meningsløse videosnutter i flere timer etter at de andre var gått. Alt jeg må ha gått glipp mens dere andre har visst om dette hysterisk morsomme programmet i alle år? Åh, jeg tørket tårer gjennom hele mandagskvelden, og ble nærmest kvalt i min egen latterkrampe.. <3

Jeg har ikke mac, men jeg har hørt rykter om at det går an å laste ned photo booth på mobilen, så i kveld er det omtrent det som står på agendaen. Hehe! Nei, jeg kom akkurat hjem fra en meget god middag, spist med de sjarmerende(?) jentene mine, så nå har jeg noen timer til å få unnagjort litt arbeid før jeg tar en tidlig kveld. I morgen skal jeg nemlig være opplagt for fjelltur! Tuppene vil ha meg med på tur, og når værmeldingen spår sol kan man bare ikke si nei. <3

-For kamera blir selvsagt med! Ønsker dere en glad tirsdagskveld videre.

Make time for girls' nights

God morgen! Det er så deilig å våkne opp på dette nydelige stedet igjen. Jeg har akkurat brukt en halvtime på å kose meg med kommentarene deres, og ettersom store deler av dem inneholdt spørsmål angående bloglovin, tenkte jeg nå å dele en gladnyhet med dere! Jeg fikk i går en mail på at alle bloglovin-følgere skal være flyttet fra den gamle til den nye bloggen, så nå gjenstår det bare å høre med dere om dette har gått feilfritt! Har dere lyst til å sjekke om dere nå følger den nye adressen: www.martheborge.no og gi meg en tilbakemelding på at alt er i orden?

Så kan jeg få ro i sjela mi igjen! Hihi. Gårsdagens girlsnight gikk over all forventning, og forventningene var på ingen måte lave. Andrea hadde allerede stelt i stand med Tikka Masala til vi kom, så det var i grunn bare å helle vin i glasset og sette seg ved bords. -Og der ble vi sittende og prate om alt mellom himmel og jord i sikkert fire timer før vi skrudde på anlegget og fant frem Michael Jackson movesa! Takk og lov for at kamera på dette tidspunkt var blitt lagt bort. Hoho!

Jeg legger ved noen roligere bilder fra den hyggelige middagen jeg! Så får dere heller følge meg på snapchat for en smakebit av gårsdagens galskap. At fem jenter alene kan ha det så gøy på en mandagskveld er ganske så fantastisk. <3 For en magisk start på den nye uken!

Ukesmeny - Dag for dag

Tjo hei! Tenkte jeg skulle dele litt middagsinspirasjon med dere igjen jeg. Det er jo allerede blitt mandag ettermiddag, men forhåpentligvis er det noen som er like trege med å sette opp ukens middagsplan! Hihi. Om dere ikke har lyst til å følge denne til punkt og prikke, så håper jeg ihvertfall den vil gi dere litt inspirasjon! Jeg tenker som vanlig også å kjøre ukens oppskrift en av de nærmeste dagene, så da vil jeg i tillegg komme med noe splitter nytt i matkategorien.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1410368584_ukens_middagstips__kj.html

Mandag: Kjøttboller med tagliatelle, og hjemmelaget tomatsaus. Hadde det ikke vært for at Andrea og jeg har invitert jentene på finmiddag, ville det ha vært dette som hadde stått på menyen i dag. Dette er et prakteksempel på kjapp, men god hverdagsmat.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1371903876_marthe_tipser__spaghe.html

Tirsdag: Pasta Carbonara med skinke og parmesanost! Eller prøv en enda sprekere variant med torsk og bacon! Jeg har prøvd begge deler og vet jammen ikke hva som smaker best!

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1423153484_steinbit_med_stpotetm.html

Onsdag: Mmm! Steinbit med søtpotetmos, asparges, stekt løk og paprika. Smaken av hvit fisk toppet med stekt bacon og ristede pinjekjerner er rimelig upåklagelig.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1376644283_oppskrift_tomatsuppe.html

Torsdag: Tomatsuppe laget fra bunnen av.. -Toppet med kokte egg! Min absolutte favorittmiddag helt siden jeg var 10 år gammel. Ah, jeg blir aldri lei.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1423935750_lrdagspizza_med_nacho.html

Fredag: Min nyeste pizzaoppskrift! Nachospizza med hjemmelaget tomatsaus, tacokjøttdeig, nachos og guacamole. Her snakker vi tykk pizzabunn med digre, sprø skorper!

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1422896691_oppskrift__baconsurre.html

Lørdag: Baconsurret kylling med båtpoteter, soppstuing og kokte asparges. Ønsker dere en kylling med enda litt mer smak, så kutt gjerne et snitt i siden på filèten og fyll med litt krydderost før baconsurring og steking! Dette har jeg gjort mange ganger, og det slår virkelig aldri feil.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1379355868_frikasse_med_terteskj.html

Søndag: Frikasse med terteskjell, kjøttboller og fiskeboller. Ser ut som tidenes bestemormiddag? Vel det smaker som tidenes bestemormiddag også. En perfekt søndagsrett!


Kopier lenkene mellom bildene for å komme til oppskriftene! <3

Alle innlegg er ikke blitt overført enda, så det blir litt tungvindt denne gang.

Merry Monday

Da var kofferten pakket atter en gang! Etter en perfekt helg hjemme, flytter jeg inn til Andrea igjen. Hun skal nemlig være passer for dette luksushuset en uke til, og har bedt meg om å holde henne med selskap! Mihi. Tipper katt og hund også skriker etter å få fredsmegleren tilbake i hus!

Mandagsmorgenen har derfor gått til både trening, planlegging, rydding av hjem, og pakking av koffert. Jeg blir bare noen dager, men jeg overpakker jo alltid, så denne gang ble det intet mindre enn 16 kilo klær som skal trilles med på hjul. Krysser fingrene for at det holder nå da! Høhø.

Planene for resten av mandagen er å handle inn på middagsingredienser, og stelle i stand til girlsnight! Andrea og jeg har nemlig invitert til to retters i kveld, og da er det alltid litt som må ordnes. <3 Vi blir ikke så mange, men det skal bli hyggelig å få samlet ihvertfall noen av oss igjen! Skravle til sent på natt, spise noe godt, le hysterisk, og bare ha det alt for fint. Ah, jeg gleder meg.

Kamera blir selvsagt med på girlsnight!

Merry monday, and happy new week!

New in - Daniel Wellington

Nå har dere alt fått en sniktitt på hva som ankom min postkasse denne helgen, men jeg må bare vise frem disse klokkene i et eget innlegg! Jeg var rett og slett så heldig å få velge meg ut et par Daniel Wellington klokker forrige uke. En til meg, og en til Daniel. Hehe, å date en blogger må jo medføre noen fordeler! Jeg plukket meg ut hver vår mørkebrune "Classic Bristol" med ur i rosè gull, og da jeg åpnet den fine esken hadde de til og med lagt med en ekstra reim til oss! Ah, så glad jeg ble. Endelig eier også Borge en DW klokke. -Med en ekstra "classic canterbury" reim!

Jeg har ikke tatt klokken av siden jeg fikk den, og er rimelig sikker på at dette ikke blir den eneste i samlingen. Har du også lyst til å overraske kjæresten eller rett og slett bare kjøpe deg en DW klokke selv? Nå får dere 15% rabatt på hele nettbutikken ved bruk av rabattkoden "MARTHE"! Koden varer helt til 15 mars, så skal dere på klokkeshopping i nærmeste fremtid, bør dere så absolutt benytte dere av dette tilbudet! Så sparer dere dere for noen kroner. <3

Bruk altså rabattkoden MARTHE og få 15% på alle klokker!

Utvalget av Daniel Wellington finner dere HER

Klokkene er sponset

This week on snapchat

FOR en lørdagskveld! Daniel og jeg ble stående og kokkelere i halvannen time med rødvin i glasset og gladmusikk på høytalerne. Resultatet ble tidenes møreste elgkjøtt med potetpurè, rødløkskompott, grønnsaker og viltsaus! Himmel og hav for et dream team. Daniel tok seg av kjøttet, jeg fikset tilbehøret, og Thio ble siklende sittende og ser på. En flaske rødvin senere var jeg så trøtt at Daniel måtte bære meg til sengs. Jeg drikker nemlig ikke rødvin til vanlig, og sovnet klengete som jeg er, gang på gang oppå ham i sofaen. Jeg var overbevist om at klokken var nærmere 02.00 på dette tidspunkt, men da Daniel informerte om at den bare var 23.11, fikk jeg raskt opp øynene igjen.. Vi kunne jo ikke legge oss klokken elleve på en lørdagskveld!! -Så da fant vi frem enda en flaske rødvin, og spilte brettspill til klokken faktisk var 02.00.

Hyggeligste hjemmekvelden på lenge! Jeg la fra meg kamera i hele går kveld, men jeg er blitt en flittig snapbruker, og oppdaterer stadig mystory med både bilder og videoer. Over her får dere en liten smakebit fra den siste uken! <3

Simply Saturday

Jaja, vi fikk ihvertfall gull og sølv! HURRA!! I morgen er Petter tilbake også. Det er jeg overbevist om. <3 Har dere fulgt med på VM så langt? Det kan umulig bare være jeg som er skifrelst? Det er sånn at jeg nesten ikke får gjort noe som helst fornuftig om dagen! Har bare lyst til å stå opp, lage meg frokost og se på Nrk dagen lang. Hoho. Det er jammen godt VM ikke er hver helg..

Bella er i kveld blitt erstattet med Thio. En syk Thio faktisk! Jeg får være litt sykesøster jeg i kveld, for hunden kastet akkurat opp på stuegulvsteppet. Håper bare ikke han har det vondt. <3 Det ser heldigvis ikke slik ut. Jeg får følge med og vurdere formen litt utover kvelden!

Vi skal jo bare være hjemme og kose oss likevel. Daniel er her hvert øyeblikk, og da hopper vi avgårde på butikken for middagsingredienser. Han har lovet å ta med egenskutt elg, (ja må skryte litt), men vi må vel ha noe deilig tilbehør til også! Kanskje noen av dere har en god oppskrift på rødløkskompott? Tenkte nemlig det kunne vært hyggelig å prøve ut noe nytt! <3

Har dere tips til andre typer spennende tilbehør så del dem gjerne med oss!

Ellers får dere passe på dere selv, og ha det litt for gøy i kveld! <3

My latest outfits

Nå tipper jeg det er mange spente sjeler som sitter klistret foran Nrk! Jentene har akkurat startet på 2 mila og jeg sitter allerede og hopper i spenning. Så langt ser det ihvertfall lovende ut. Krysser fingre og tær for at de norske jentene tar både gull, sølv og bronse jeg!

Gårskvelden var upåklagelig. Tenker jeg må si noen ord om denne filmen som jeg hadde gledet meg sånn til å se også! Jeg syntes jo den var alle tiders, men samtidig forstår jeg dere som syntes den var kjedelig også. Det er jo egentlig ingen handling i den overhodet. Hihi, den handler enkelt og greit bare om den intense kjemien mellom to turtelduer! For min del holder det i massevis, men jeg forstår at filmkritikerne kjeder seg! Jaja, verdt å se mener jeg den er uansett. <3

Har dere noe spennende på planen denne lørdagen? Jeg har nok en gang tatt på meg "jobben" som hundepasser, og har derfor en rolig, men deilig hjemmekveld i vente. Har jeg forstått det riktig så får jeg middagsbesøk også! Daniel kommer senere med litt elg og vin til oss. Ah, blir det bedre? Hund, mann, god middag og vin?! Jeg tror ikke det. <3 Måtte dere få en finfin lørdag selv.

Her får dere mine siste antrekk oppsummert i et bildedryss! Det har vært dårlig med oppdateringer i antrekkskategorien de siste månedene, men jeg kommer som vanlig sterkere tilbake mot sommer og vår. Det er skjørtsesongen som er min tid vet dere! Når strømpene kan rives, og buksene pakkes ned i esker.. Da blomstrer Borge!

Next → Klissefredag

God ettermiddag kjære lesere! Gjett hvem som i skrivende stund er på vei til kinoen for å se årets klissefilm? Høhø, lurer meg på om jeg gleder meg hakket mer enn hunken på bildet under. Jaja, jeg får gjøre opp for meg ved å bli med på en eller annen krigsfilm siden! Hallo i luken.. Til og med Geir har sett Fifty Shades! Han sa riktignok at det var den verste filmen han noen sinne hadde sett, men dere må ikke tro at det minsker forventningene! Tvert imot. Jeg gleder meg halvt ihjel, og fryder meg noe aldeles over å ha fått med meg dette kjekke mannfolket!

Dere får ha en fabelaktig fredagskveld selv! Jeg skulle gjerne ha skravlet mer, men Mr.Grey will see me now! Slenger med et klissebilde fra helgen Daniel og jeg hadde på Ernst. <3

Litt søte er vi jo <3

W.E.E.K.E.N.D

Åå nå kan jeg ta helg med god samvittighet! Møtet med Geir gikk jo over all forventning. Til tross for at jeg har vært eksepsjonelt dårlig til å ta telefonen de siste to ukene, var det et smil som møtte meg da jeg tuslet inn på kontoret hans klokken 10.00 i dag tidlig. Han hadde forberedt meg på at han var "lettere irritert" på meg denne fredagen, men hvor redd kan jeg egentlig bli når han sitter og smiler mens han kjefter? Ja, og forsikrer meg om at jeg skal få kakao når han er ferdig.. Heh! Det er hardt å være forretningskvinne med telefonangst.. Det skal være helt sikkert.

Jaja, nå har Geir atter en gang banket litt vett inn i hodet på meg, og Mathe er tilbake på riktig spor! Ville bare innom for å ønske dere en riktig god helg, og dele noen bilder fra formiddagen min. Det har vært så deilig vær her i dag. Eller.. Jeg kan vel ikke skryte på oss de helt store varmegradene,  men vi har i det minste fått sol her i sør! Tar det jeg får jeg. <3

Jakke og topp er fra Gina Tricot, Sko fra Jeffrey Campbell, Skjørt fra H&M

Happy freakin friday!

Thursday snapshots

Hils på mediekonsulent Stian Reinhartsen! Karen jeg spiste lunch sammen med denne torsdagen. -Og som løste snap-problemet jeg har hatt den siste tiden! Jeg har fått så utrolig mange kommentarer fra lesere som har lagt meg til på snap, men som likevel ikke får opp bildene mine. I dag fant vi endelig løsningen på problemet! Dere det gjelder skal nå få opp både den ene videosnutten etter den andre. Wuhuuu! Er det noen som fremdeles har problemer så får dere heller hyle ut! Martheborge heter jeg for dere som ikke allerede har lagt meg til. <3

Har dere gjort noe spennende så langt i dag? Sett på ski kanskje? Det har ihvertfall jeg! Jeg kom hjem så jeg akkurat rakk finalen i sprint både for kvinner og menn, og ville nesten ramle av stolen i glede da begge favorittene stakk av med gull! FOR EN LYKKE! Petter er tilbake!

Planene for resten av torsdagen er rett og slett bare å sitte foran pcen. Jeg har enda litt å sette meg inn i! Dessuten har jeg papirer som må sorteres til morgendagens møte med regnskapsfører Geir. Det er over to uker siden sist, så nå har jeg på følelsen at han savner favorittkunden! Høhø..

Ville bare oppdatere dere litt før jeg satte i gang. Tenk, i morgen er det helg, og endelig tid for å se Fifty Shades of Grey! Kan dere tro at jeg enda ikke har sett den? Jeg som har lest alle bøkene tre ganger på alle språk?! Dere skjønner det at jeg venter tålmodig på at Daniel skal komme hjem fra Tyskland så vi kan se den sammen. Ja, jeg har tvunget han til å bli med meg! <3 Hihi.

Dere som har sett den.. Hva synes dere om filmen?

Svarte den til forventningene? Ah, jeg gleder meg sånn!

Morning workout

God formiddag! Disse morgentimene har bare flydd forbi. Jeg hadde alarmen på 08.30 og hoppet rett i joggedressen for en liten morgenøkt i stua. Det føltes som årevis siden sist, så i dag fikk jeg lyst til å kjøre på med både planken, sit-ups, armhevninger, sideplanken og litt andre fancy øvelser med hovedfokus på mage og rygg. Det gikk aldeles utmerket helt til Bella våknet til live og ville delta i moroa... Hoho, når hun først er i gang så er det i grunn bare å gi seg.

Jeg fikk ihvertfall en liten dose trim før frokost! Jeg tenkte jeg skulle ta brekkien i en lettere form ettersom jeg allerede hvert øyeblikk er på vei til sentrum for lunch! Jeg har et møte med en ung herremann denne torsdagen, og har bestilt det på "et fancy sted som egner seg for gode bloggbilder". Hehehe, lurer meg på om han tar på findressen for anledningen? He better!!

Neeeida, jeg tøyser. Slenger med morgensamtalen før jeg hopper avgårde!

Marthe: Hva skal overskriften være? Sett i gang din kreative sans.

Andrea: Get fit, or die......

... Venninnene kan vel ikke treffe hver gang. <3

Ha en supersprek torsdag dere!

PESTOLAKS MED PASTA

Ååå, det er så moro med ny blogg! Kommer til å sitte med pcen hele kvelden, og ikke bevege meg av flekken jeg nå. Det er så herlig å høre at dere også liker den! Det er jo ikke så mye med den man ikke kan like, men man blir jo alltid litt nervøs for at leserne ikke skal ha lyst til å sette seg inn i det lille nye som følger med et slikt plattformbytte. <3 For en lettelse! Altså, dere er så gode.

Jeg blir litt revet med her, men jeg skal prøve å lande på det dette innlegget egentlig skal dreie seg om! Nemlig dagens superenkle, men likevel gode, og smakfulle middagsoppskrift! Gjett om jeg koste meg med matlagingen på dette aldeles nydelige kjøkkenet i dag da. Andrea satte på spillelisten til Fifty Shades på spotify for meg, og så var jeg i gang med kokkeleringen! Det er et under hvordan maten i det hele tatt blir spiselig slik som jeg multitasker med synging, dansing og sprelling underveis.. For ikke å snakke om fotografering. Viktig å få tatt gode bloggbilder også!

Du trenger: 1. 4 laksefilèter 2. 1 busk frisk basilikum 3. Saften av 1/2 sitron 4. 1 dl ristede pinjekjerner 5. 1 dl revet parmesanost 6. 1ss olivenolje 7. Litt salt/pepper 8. Tagliatelle for to 9. 8 asparges 10. Cherrytomater 11. 1 fedd hvitløk

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader, og legg den ferske laksen i en ildfast form.

2. Hell over litt olje, krydre med salt og pepper, og stek midt i ovnen sammen med noen cherrytomater. Laksen behøver 15 minutt om den er fersk/tint, og ca 30 minutt frossen.

3. Lettsalt litt vann i to små gryter, og sett tagliatellen på ca 6 minutt før laksen er ferdig. Asparges skal kun koke i 2-3 minutt, så denne tar du helt til slutt.

4. Hiv en bladene fra en busk frisk basilikum, 1 dl ristede pinjekjerner, 1 dl revet parmesanost, 1 ss olivenolje, et fedd finhakket hvitløk, og saften av en halv sitron i en blender. Dur løs, og basilikumpestoen er klar! Smak den bare til med litt salt og pepper.

5. Når laksen er ferdigstekt og tilbehøret ferdig kokt, danderer du med pasta nederst og laks øverst. -Toppet med et lag grønn pesto. Mmm!

Håper det smaker! Retten er beregnet for to.

Ny blogg - www.martheborge.noHURRA! Da kan jeg stolt dele denne spennende nyheten som jeg har gått og ruget på i flere måneder nå! Etter å ha blogget for blogg.no i snart fire år, kjenner jeg at det er på tide å prøve ut noe nytt! Jeg har så lyst til at 2015 skal være året hvor jeg tar bloggen til nye høyder! Lære meg hvordan jeg skal engasjere dere enda mer, planlegge bedre, ta enda finere bilder, og alltid ha varierte og gode blogginnlegg på lur. www.unitedbloggers.no har allerede vært oppe og gått i en måned nå, og de gjør det virkelig superbra. Derfor kan jeg sammen med Lene Orvik, Marna Haugen, og en rekke andre bloggere si meg superstolt over å ha fått bli en del av dette teamet!Noen av dere har kanskje allerede fulgt noen av disse andre fine UB bloggerne i noen uker nå? Da har dere nok alt fått satt dere inn i hva som er nytt og hva som blir akkurat likt som før. Jeg har enda en hel del å lære meg selv, og vil nok bruke noen kvelder på å sette meg inn i det nye designet. -Men som jeg gleder meg over dette! Alt virker bare så utrolig mye mer profesjonelt, ryddig, og pent. Det håper jeg dere også synes, for jeg har jo ikke lyst til å miste en eneste en av dere! Dere må gjerne klikke dere inn på min nye blogg med en gang, utforske litt og si hva dere synes! Klikk dere inn på www.martheborge.no så kommer dere til forsiden av min nye blogg. Klikker dere så på "bloggfeed" i margen, vil dere få opp bloggen min slik den vil se ut nå fremover. Ååå, jeg synes den er så fin!

Til dere som lurer på hvorfor man må registrere seg med facebook eller med navn, passord og mailadresse for å kunne kommentere på United bloggers bloggene: Jeg har fått hjelp til å gjøre det slik at man ikke behøver dette for å legge igjen noen ord! Man klikker bare på "comments-knappen"  over innlegget, og så på "I'd rather post as guest", så kan man kommentere i vei! Det er jo ikke så fryktelig slitsomt å logge seg inn med facebook heller (som man gjør for å kommentere hos andre bloggere og/eller nettaviser) men nå har dere ihvertfall muligheten til å legge igjen kommentarer akkurat som dere vil. <3  Håper dere vil fortsette å følge meg i lange stunder fremover, for jeg har enda en hel del jeg ønsker å dele med dere fra hverdagen min! Ukens middagsoppskrift finner dere på min nye blogg HER om noen timer! Mihi. Er det noe dere lurer på så må dere for all del ikke være redde for å spørre. Jeg kan hjelpe dere og svare på alt som måtte være vanskelig!

MIN NYE BLOGG FINNER DERE >HER<


Antrekk - 170215Endelig har jeg fått satt stumpen foran pcen igjen. Planen var vel egentlig å dra til Lillesand på middagsbesøk nå, men noe bare kuttes fra planen hvis jeg skal få tid til å oppdatert dere så bra som jeg vil! Èn liten oppdatering daglig er jo på ingen måte bra nok! Heldigvis hjalp Andrea med å knipse noen antrekksbilder før hun kjørte meg på trening. Det ble noe så enkelt som en Vero Moda skinnbukse med en splitter ny, blå H&M skjorte til. Denne skjorta finnes i tre ulike varianter, og jeg har kanskje ikke fullt så overraskende kjøpt alle tre. Hihi. Jeg unnskylder meg med at det er alt for sjeldent man finner slike skjorter som sitter helt perfekt på!Håper dere har fått en sprek tirsdag så langt! Jeg kom nesten akkurat hjem fra en yogatime i crossfitgarasjen. Det var så deilig å få løsnet litt opp i de stive lårene fra gårsdagens ridetime. <3 Planen for kvelden er å kose meg med kommentarene deres, jobbe litt med denne bloggsurprisen som jeg ser ut til å måtte dele med dere i morgen i stedet, og planlegge morgendagens middag. Da er det nemlig på tide med en ny middagsoppskrift her på bloggen! Kanskje dere har noen ønsker til retter? Jeg skal handle ingredienser så fort menyen er bestemt, så har dere noen idèer, er det bare heltopp! Vi har planlagt å starte onsdagen med en tre timers gåtur opp på nærmeste fjelltopp, så jeg vil i grunn tippe at morgendagens middag vil smake godt uansett utfall. Heh.. Alt Andrea drar meg med på!


Sko fra København, Bukse fra Vero Moda, Skjorte og armbånd fra H&M, Veske fra Charles & KeithHåper det står bra til med dere alle <3

Happy tuesday y'all!

God morgen! Nå er det en stykk gladmons som skriver til dere! Andrea og jeg har overlevd første natt som huspassere, og startet denne tirsdagen med litt stuegulvsdansing! Dere som følger meg på snapchat har vel allerede fått en smakebit av bestis i action. Hehehe! Ville le meg ihjel da jeg kom ned trappen fra soverommet og fikk øye på en dansende Andrea i bar rumpe. Kunne ikke annet enn å hive meg med selv. <3  Man blir bare så utrolig glad av å være her i dette alt for flotte huset. Føles som jeg er på finferie!Frokosten er inntatt og finstasen tatt på, så nå skal vi straks ut på antrekksshoot! Solen skinner og alt tyder på at dette blir en heltopp dag. Ville bare innom for å dele noen glade hverdagsbilder fra morgenen vår. Denne uken blir litt sånn "Marthe og Andrea på nye eventyr", og jeg kan nesten ikke vente med å finne ut hvordan det skal gå! En pus har vi forresten også fått oss! -Til Bellas store forskrekkelse... Skjønner godt at hun er skeptisk. Aldri sett en større, for ikke å snakke om mer uredd katt i mitt liv! Hihi.

Kan dere ha en fin tirsdag så lenge?

Happiness is riding horsesNå blir det en fryktelig sen mandags-update på dere! Det har bare hendt så vanvittig mye i dag. Jeg startet dagen med å pakke kofferten jeg. Andrea har nemlig invitert meg til å komme og bo hos henne den neste uken! Hun passer tidenes luksushus (som egner seg litt for godt som bloggbilde-lokasjon), og tenkte omtenksomt på meg da! Hihi, det er bare å glede seg til noen spenstige bloggbilder! Andrea leste akkkurat opp "to do" listen for morgendagen, og jeg må si meg svært fornøyd med at den inneholdt "være fotograf for Marthe". Hehe, disse skjønne jentene mine. <3 Klager aldri på litt hjelp! Spesielt ikke i disse dager, for i morgen har Borge en liten kunngjøring å komme med! Endelig skjer det noe nytt og spennende for bloggen og meg! Ah, gleder meg sånn til tiden fremover.Mer om dette får dere i morgen! Nå, tilbake til mitt nye samboerskap. Hihi! Første dag sammen brukte vi i stallen! Andrea kom og plukket meg opp så fort kofferten var pakket, og så var det bare å hoppe i ridestøvlene. Jeg fikk nemlig æren av å varme opp hesten til dressurtimen hennes! For en gledens dag. Haha, det er sjeldent jeg setter blogginnlegget så lett på vent, men et slikt tilbud kunne jeg bare ikke takke nei til. Jeg slet litt med å holde hælene nede i de meterlange stigbøylene, men det gikk sånn tålig greit!

Hesten ble ihvertfall varm, og det samme gjorde jeg. -Og himmel, for en lårtrening! Jeg kjenner allerede nå at kroppen vil være pinnestiv i morgen, men det var bare så ubeskrivelig deilig å få ri litt som i gamledager igjen! Andrea, du som er nyutdannet instruktør, må gjerne kjøre ridetimer med meg en dag. Jeg er klar for en sprangtime på hingsten når som helst! <3Takk for en fantastisk start på uken! <3
Håper dere har hatt en like bra dag.

F.A.S.T.E.L.A.V.N

Thio og jeg ønsker dere en super fastelavenssøndag. <3 For en alle tiders helg da! Først fredag den trettende, så valentines day, og så fastelavenssøndag. Er det noen av dere som allerede er i gang med bollebakingen? Jeg lagde jo skolebrød med gul krem for nøyaktig en uke siden, så i dag tenkte jeg bare jeg skulle tine noen fra fryseboksen. Oppskriften på disse finner dere HER. Superdupergode!Nååå?? Er det noen som har noen klissehistorier å dele med meg fra gårsdagen? Eller kanskje bare noen kleine, morsomme fyllehistorier? Thio og jeg hadde en superromantisk mimreaften hjemme i stua da Daniel en gang like etter midnatt, ringte for å spørre om jeg var lysten på besøk av enda en! -Og klart jeg var det! Så slik fikk jeg to kjekkaser på valentines sleepover! Heldige, heldige meg. <3

Akkurat nå har han dratt hjem for å pakke kofferten sin, men vi har en middagsdate litt senere igjen, så da skal vi ikke se bortifra at det blir enda en klissekveld på Borge! Mihi. Han reiser til Tyskland i morgen, så disse søndagstimene har jeg i grunn bare lyst til å bruke på å slappe av, og ha det litt for hyggelig. Det håper jeg dere også gjør. <3  Vel, og baker skolebrødene mine da! Høhø..

Ingen fastelavenssøndag uten boller! <3
Ønsker dere alle en finfin avslutning på uken.

Throwback saturday - SummertimeÅååå <3 Gjett hvem som har brukt kvelden på å mimre da? Etter en deilig liten treninsgsøkt bestående av litt løping etterfulgt av stuegulvsstyrke, dro jeg hunden med meg opp i sofaen for en aldri så liten mimrestund. Jeg har nemlig et intenst sommersavn om dagen. Heldigvis er det nå ikke så lenge igjen til den er her heller, og denne gang skal jeg gjøre så utrolig mye mer ut av den.

Jeg skal ikke "kaste bort" sommerferien på å reise bort i to måneder, og komme hjem igjen til den sure og kalde høsten. Nei, i år skal jeg holde meg hjemme i verdens mest idylliske by, og ikke gå glipp av en eneste solstråle. Jeg skal besøke familien i Stavanger, bade i havet, dra på en liten mengde båtturer, og ha sand mellom tærene.. Mer eller mindre konstant. Jeg skal slå ny rekord i antall brukte engangsgriller, fiske krabber om natten, dra på hytteturer og sleepovers, og hvis det i det hele tatt er mulig, spise meg dritlei på reker!Jeg skal søren meg skrive sjekkliste på alle sommeraktivitetene som skal gjennomføres før ferien 2015 er over. Oh yes! I år skal jeg gjøre alt jeg ikke rakk i fjor.. + enda litt mer. Jeg skal ikke gå glipp av en eneste jentekveld, og jeg skal ikke gå glipp av en eneste familiesammenkomst! Der potensialet er for et sommerminne, vil Marthe være å finne. <3 Ah, måtte sommeren komme tidlig i år!

-Og er det noe jeg gleder meg til utenom alt dette så er det disse løpeturene... Å løpe morgen som kveld, i bare shorts og sportsbh blant grønne trær og kvitrende fugler. Herregud for et savn. <3 Altså jeg mener... Til h**vette med musikk i ørene!

Bare tre små vårmåneder igjen... <3 Jeg kan ikke vente!!Lørdagspizza med nachosHappy Valentines day alle sammen! Jeg håper at dere på alle hjerters dag tilbringer noen varme timer sammen med familien, kjæresten eller en god venn. Jeg har hatt noen SUPRE dager med Daniel hele uken jeg! -Inkludert både i går og i dag formiddag, så selveste valentinskvelden skal jeg faktisk bruke på et firbent vesen! Kristine og Christoffer har tatt tipset mitt fra forrige helg, og leid hotellrom for natten, så nå skal jeg sørge for at hunden har et trygt sted å sove det neste døgnet. <3 Litt hjemmelaget pizza har vi også kost oss med. Det var i utgangspunktet bare til meg, men det første hunden gjorde da han kom på Marthebesøk var å spurte inn til stuebordet, glefse i seg et pizzastykke, og løpe ut i hagen igjen for å nyte det på plenen. Ler meg ihjel... Så slik ble vi to til middag i dag og!Du trenger:
1.
50g fersk gjær 2. 10,5dl hvetemel 3. 5 dl vann (25-30grader) 4. 1 ts salt 5. 1 ss olivenolje 6. En pakke kjøttdeig 7. Mais 8. 200g revet gulost 9. En håndfull nachos chips 10. En pose taco krydder 11. En boks hermetiske tomater 12. Et fedd hvitløk 13. Salt/pepper

Slik gjør du:
1. Rør gjæren ut i 5 dl lunket vann.
2. Mål opp salt, hvetemel, og olivenolje, og hell gjærblandingen over.
3. Tilsett litt mer hvetemel om du føler deigen behøver det. Dekk deretter med plastfolie og sett bollen et lunt sted. Deigen skal heve til dobbel størrelse. Dette vil ta rundt 40 minutt, men la den gjerne stå lengre om du har mulighet og tid til det.
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel litt olivenolje ut over hele brettet.
5. Rrull den ferdighevde deigen ut som en diger, tykk firkantet pizza, og flytt den over på stekebrettet.
6. Knus de hermetiske tomatene med en blender, tilsett knust hvitløk, litt salt og pepper, og dekk pizzabunnen med den deilige tomatsausen.
7. Stek så kjøttdeigen, tilsett tacokrydderet og fyll pizzaen med resten av fyllet. Jeg brukte mais, kjøttdeig, nachos og ost!
8. Stek midt i ovnen på 225 grader i ca 30 minutt. Pizzaen blir diger, og bunnen tykk, men sprø!Slik gjør du - Guacamole:
1. Knus kjøttet fra to avokadoer, og tilsett en rød chilli (finhakket).
2. Smak til med saften av en halv lime, litt salt, litt pepper, og eventuelt 1/2 fedd knust hvitløk.Du må gjerne halvere deigoppskriften om du ønsker en tynnere bunn!
I min familie liker vi de supertykke med digre, sprø skorper. <3

My last week on snapchat

Hvordan har fredagen deres gått så langt? Det er tross alt fredag den 13.. Den store ulykkesdagen! Heh.. Vet ikke om jeg vil invitere Daniel på middag likevel! Neida, det er for sent å trekke invitasjonen nå, for om en liten time står vi sammen og lager indrefilèt på kjøkkenet mitt. Mmm! Jeg har hatt lyst på det helt siden bestemor fristet meg med middagen sin på telefonen forrige søndag. <3

Ettersom jeg forrige helg endelig skjønte hvordan man overfører snapbilder fra mobilen til pcen, (ja jeg er noob) tenkte jeg å la disse snap-innleggene få en fast spalteplass i uken! Etter at jeg opplyste om kontoen min på bloggen forrige uke har jeg fått noen tusen flere følgere, så nå kjører jeg på med Mystory snaps! Eller, helt vill er jeg vel ikke? Jeg prøver ihvertfall å ikke ta helt av. Under her har dere noen av bildene jeg har sendt rundt siden forrige helg. Har dere ikke allerede lagt meg til, så kan dere gjerne gjøre det! Martheborge heter jeg der. Med H i Marthe altså. Det finnes nemlig en Marteborge der ute også, og hun stakkars, opplyste om å ha fått en rekke nye forespørsmål etter det forrige snapinnlegget mitt. Hehe! Det er godt å høre at det ikke bare er hos meg det går fort i svingene! Hehe, nei jeg har ikke noe baby på vei! Det var bare en dårlig spøk. <3
Ønsker dere all lykke og hell denne halvskumle fredagskvelden! Mihi.

En dag som brudemodell

God morgen, og GOD HELG! Dette innlegget skulle vel egentlig ha blitt publisert sent i går, men nå får dere torsdagen min i et bildedryss i dag i stedet! Jeg hadde en helt super dag som modell for brudebutikken "Elegant" i går. Klokken 12.30 møtte jeg i butikken for å prøve ut litt kjoler, og fra da gikk det i ett helt til klokken 19.00. Planen var vel egentlig at jeg skulle gå i samme kjole som sist ettersom den allerede var målt opp til å passe meg perfekt, men tror dere ikke jeg klarte å mase meg til å gå i en splitter ny variant? Hihi, en havfruekjole som jeg så fint kaller det! -Dyppet i en halv million perler og diamanter. Altså.. Jeg var klar for en spasertur i kirka!Etter et besøk i butikken, satte jeg meg i sminkestolen på Lille Auds for å bli brudedukke! Aldri opplevd maken til flink sminkør. Jeg aner ikke hvor mange produkter hun brukte, men hun var nå ihvertfall tidenes perfeksjonist. Ah, så gøy det er å bli dullet med på denne måten! Kunne gjort dette hver dag jeg. En tur innom frisørstolen hos Adam og Eva var jeg også, og denne gang fikk jeg en nydelig liten oppsetning med blomster i samme farge som buketten, og litt hår hengende ned på den ene siden. Superlekkert! <3

Oppgaven min ble så å stå og smile noen timer på brudekvelden Lille Markens arrangerte mellom 15 og 19.00 i går ettermiddag. Jeg var førstemann ut, og koste meg glugg ihjel med alle de herlige komplimentene som haglet inn fra alle kanter. Jeg så visst ut som en dukke der jeg sto. Bevegde jeg litt for lite på meg, kom folk bort for å "ta litt på dukken". Jeg ville jo le meg ihjel da enkelte skvatt til og hylte "Herregud, det er en person!". Nei, fy søren som jeg koste meg både med dollingen, de tre andre jentene, og de gifteklare besøkende. <3

En dag er det min tur! -Men først håper jeg å få late som noen ganger til. <3
Nå hopper jeg avgårde på trening! Vi skrives igjen litt senere i dag.

Bestis svarer - Annika om Marthe

Nå er jeg snart på vei til sentrum for å prøve brudekjoler jeg! Tenkte bare jeg skulle dele dette superduperkoselige innlegget som Annika har skrevet til dere for et par dager siden. Nye og gamle bilder har hun også letet frem fra den gamle harddisken sin, så nå har dere litt å titte på de timene jeg vil være opptatt i dag! Kamera blir med meg på dagens morsomheter, så jeg håper jeg får skaffet meg nok bilder til en liten kvelds-update når jeg kommer hjem igjen! Dere må ha en fabelaktig torsdag så lenge. <3Annika Mydland Alvheim - Bestevenninne siden 8. klasse
Annika er kanskje den bestevenninnen som gjennom årene har måttet lide mest for bloggen! Jeg har jo dratt henne med på utallige sydenferier hvor hun har måttet stå som både fotograf og bikinimodell med sine lekre, lange modellben! Jeg ble kjent med Annika da jeg flyttet til Kristiansand i 8 klasse, og siden har vi vært uatskillelige. Det var vel et år på ungdomsskolen hvor jeg faktisk flyttet inn til henne for tre måneder i strekk. Jeg føler enda jeg skylder moren hennes en ting og to etter at hun stilte med middag til enda et barn i halve 9 klasse. <3 Annika er der alltid. Trenger jeg en skulder å gråte på så vet jeg at hun vil trygle meg om å velge hennes. Er jeg i en vanskelig situasjon så hjelper hun meg gledelig med å ta et valg, og trenger jeg hjelp til noe så enkelt som en stavekontroll, blir hun ikke engang litt lettere irritert den syvende gangen jeg ringer for hjelp.. Annika vant prisen som "årets snilleste" på skoleballet i 10. klasse, og den var mer enn velfortjent. Føler meg så utaffelig heldig som har denne alt for smarte, flinke, flotte og gode venninnen i livet mitt.
Hvem er Marthe i vennekretsen?

Marthe er så god. Hun er ikke den som gjør mest ut av seg selv, men hun er alltid interessert i alle oss andre. Hvis Marthe har noe gøy hun vil fortelle, syns jeg alltid det er litt ekstra stas siden det ikke skjer så ofte. Vi er heldige som har en gjeng med så mange forskjellige personligheter, og Marthe er absolutt med på å bringe krydder i den gryteretten. Hun er kanskje ikke den som tar mest initiativ til å samle gjengen eller den som spør oftest om å finne på ting. -men for å "gjøre opp" for dette, så er det sjeldent Marthe sier nei! Er det noe som skjer med noen av oss venninnene, så er Marthe alltid med. Om det er noen som trenger støtte, om det er en fest eller filmkveld. Marthe stiller opp, og bringer det vi alle trenger: en Marthe!

Marthe er også veldig behagelig å være med. Jeg trenger ikke å varte Marthe opp. Selvfølgelig er det gøy å stelle i stand av og til, men det er deilig å slippe å føle at man må. Vi kan sette på en film og ikke si et ord, og det er vår kveldsunderholdning. Hvis Marthe er på besøk, kan også vår første "aktivitet" være å legge oss under dynene for en ettermiddagslur. Marthe er alltid så fornøyd og positiv, og jeg føler meg heldig som har henne.

Hva gjør slik at du vil være venninne med Marthe?
Det er enkelt å være med Marthe. Jeg tror aldri jeg kunne blitt lei av Marthe. Vi kan synge, le og danse, men vi kan også være musestille i våre egne bobler uten at det blir noen form for kleint. -og det skulle vel kanskje bare mangle etter nærmere ti år. Samtidig er det ikke alle som er like heldige. Marthe stiller alltid opp, og Marthe forstår. Hadde jeg ikke hatt Marthe som venninne, så hadde det vært noe som hadde manglet. Jeg kan fortelle alt til Marthe, og jeg håper og tror hun vet at det går begge veier. Jeg har det alltid gøy med Marthe, vi liker de samme tingene og hun har god humor. Hvis jeg syns noe er gøy, så syns jeg alltid det er artig når Marthe mener det samme. Hun påstod faktisk for en stund siden at hun ikke syntes Friends var gøy - noe jeg selvfølgelig måtte motbevise. So I did.Hva syns du om at Marthe blogger? Bli hun veldig opptatt av bilder, osv. når dere finner på noe? -eller er hun flink til å legge det bort når hun er sammen med venner?

Jeg syns det er ganske fint at Marthe blogger. Før da jeg blogget selv hadde jeg alltid bilder fra kveldene med jentene og andre opplevelser, mens nå tar jeg sjeldent et eneste bilde. -hvis vi ser bort fra Instagram og Snapchat, der jeg muligens er hakket for aktiv. Da er det jo flott for oss alle at Marthe kan dokumentere og samle minner. Kvelder blir ikke slitsomme av den grunn. Det er ikke uvanlig at vi koser oss i mange timer uten å tenke på bilder eller hvordan vi tar oss ut. Plutselig spretter Marthe opp (typisk ti min. før en eventuell buss går videre) og sier vi må ta bilder. Så det er som regel ikke noe hun holder på med i mange timer i strekk når hun er med oss venninnene, og som sagt: det er jo bare koselig med bilder! 
Selvfølgelig kan det være litt kjipt av og til når hun føler hun ikke kan være med på ting fordi hun må blogge. -for ja, det hender faktisk. Så mye betyr bloggen for Marthe, og jeg syns hun er veldig flink til det hun driver med.Er hun morsom og ha med seg ut på byen, eller er hun mer av den rolige typen?

Marthe er absolutt gøy å ha med seg på byen. Det eneste negative er vel de gangene man blir stående alene siden hun blir omringet av mannfolk med en gang hun viser seg. Heldigvis er Marthe en av de som liker seg med venninnene på byen, og klarer å riste av seg mannfolka. Byturer med Marthe består som regel av dansing, dansing og mer dansing. -det syns jeg absolutt kvalifiserer til en artig bypartner. Jo, én annen negativ ting kan være at Marthe forsvinner/aldri dukker opp. Jeg aner ikke hvor mange ganger Marthe og jeg har avtalt å treffes på byen uten at det har skjedd. Nå skal det sies at det ikke bare er hennes skyld, da jeg er flink til å forsvinne selv. -men det er ingen ukjent sak i jentegjengen at Marthe ikke er den enkleste å få tak i. Er man med Marthe så ser man som regel mobilen liggende rett i nærheten, så en skulle tro det var enkelt å få tak i henne når man ikke er med henne også. Slik er det altså ikke. Får du tak i Marthe på første forsøk, så har du hatt god flaks altså.


Hvor lenge har du kjent Marthe og hva er ditt favorittminne med henne?
Jeg har kjent Marthe siden åttende klasse. Nå er vi 22, og da var vi 13. Vi startet i samme klasse, og hun hadde nettopp flyttet til Kristiansand fra Stavanger. Hvis jeg husker riktig, så tok det Marthe rundt tre mnd. før hun snakket sørlandsk. Ikke bredt sørlandsk med blaudis, lemster og maneider, men absolutt mer sørlandsk enn rogarlandsk. Vi har faktisk en film fra en skitur i åttende klasse, der det kan bekreftes at Marthe sier "æ hetår Marthe" framfor "eg hette Marthe".


Startet modellkarrieren tidlig.

Å velge ett favorittminne med Marthe er så vanskelig. Vi har gjort så mye sammen! Egypt ganger tre, Rhodos, Palma Nova, Barcelona, Stavanger, Hovden osv. Listen tar aldri slutt! -men noe det kanskje ikke har vært så mye om på bloggen og som er et av mine beste minner med Marthe, er sommeren til niende klasse da vi skaffet oss hest. Vi var begge hestefrelst på dette tidspunkt, og hadde bestemt oss for at vi ville ha en hest på helfôr. Hesten fant vi mellom Kristiansand og Lillesand, og jeg tror det var kjærlighet ved første blikk. Vi fikk prøve henne på en bitteliten skrittetur, og bestemte oss for at dette var hesten vi skulle ha. Stallplass, henger og bil ble ordnet på flekken, og hesten som het Tracy ble flyttet til oss på Hånes. Tracy var en dansk varmblods, og på stallen ble hun kalt Crazy Tracy. Hun var en eks-traver som hadde opplevd litt av hvert, og kunne absolutt være en håndfull å håndtere. Likevel var hun så god. Marthe var så godt som samboeren min sommeren vi fikk Tracy, og vi hadde et fantastisk år med henne.Hva ville du gjort hvis du var Marthe for en dag?
Hvis jeg var Marthe for en dag, så ville jeg først og fremst spradet rundt i bikini og stramme kjoler, så alle kunne sett hvor fin jeg var. Den dama er jo bare helt fantastisk! Neste ting på lista, hadde vært å rydde opp på datamaskinen og i mailboksen min. Når jeg ser Marthe holde på på PC'en så hender det at jeg nesten får fysisk vondt. Nå nylig måtte jeg ordne opp i nettet hennes da hun hadde reklamer som poppet ut fra hver eneste kant. Internettsider avsluttet seg selv, og absolutt alt gikk med sneglefart. Det gjorde så vondt at jeg omtrent rev maskinen ut av hendene til Marthe for å fikse opp i problemet. I tillegg har Marthe et tonn med mapper ved navn "ny mappe", "ny mappe (2)", "ny mappe (3)" osv. I tillegg til ny mappe 1, 2, 3 osv. inni de "nye" mappene. Et system hun så fint har brakt videre til min datamaskin siden det hender at hun blogger fra den. Jeg tipper en opprydning kunne hjulpet henne med å finne fram gamle bloggbilder. I tillegg ville jeg gått rundt med høye heler (noe jeg aldri gjør selv da jeg har mer enn nok høyde fra før), jeg hadde spasert i Markens og tatt inn alle blikkene jeg hadde fått. En dag som Marthe hadde vært en fin dag. Det er jeg sikker på.

Da jeg leste Kikka sine morsomme svar med historier, måtte jeg bare ta med et lite gullkorn jeg også. Samtalen foregikk sist Marthe og jeg var i Egypt. Min storesøster Tonje var også med, og denne kvelden ble det altså spilt Alias. For de som ikke har spilt Alias, så går det altså ut på å beskrive et ord uten å bruke ordet. Det jeg ville fram til her var "areal".

Annika: Hva får dere hvis dere tar lengde gange bredde?
Tonje: Pi!
Marthe: Kvadrat!
Tonje: Omkrets! Areal!
Marthe: Haha, pi var det verste forslaget. 3,333.....Haha! Tusen millioner takk for at du ville skrive dette innlegget, Annika. <3
Disse bestis svarer innleggene er ihvertfall det koseligste jeg har lest i mitt liv!

Let's walk that dog!

Det var i grunn ikke geita dette innlegget skulle dreie seg om, men herregud.... Jeg dreper meg av latter. Hvis ikke det blikket under her gjør kvelden din, så vet du at du har en ordentlig dårlig dag. Hehe! Kristine og jeg har akkurat kommet hjem fra en to timers skogstur vi! Fy så hyggelig det var å dra på en ordentlig god tur igjen. Det triste været gjorde kanskje ikke omgivelsene magiske, men hunden var med, og når den får løpe fritt rundt som verdens lykkeligste vesen, smitter gleden raskt over. Vi lekte gjemsel med hunden som to tiåringer i skogen, lo så vi grein og spammet snapchat med teite videosnutter. Hihi. En helt perfekt onsdag ettermiddag! <3På veien hjem dro vi også innom Randesund lysstøperi for varme lapper med jordbærsyltetøy! Her ble vi sittende og trykke i oss mens vi klappet på gårdens gjeiter og lo enda litt mer. Altså, det blikket på skapningen over her er det beste jeg har sett på lenge.Ah, hverdagsglede <3 Nå drar jeg på middag hos Annika!
Heldige meg som skal få enda mer bestis-kvalitetstid.

@marthekborgeHei og hopp dere! -Og god lillelørdag! Jeg hadde så mye å styre med i går formiddag at jeg ikke rakk mer enn et blogginnlegg. Kommentargodkjenning og svaring rakk jeg heller ikke før kveldens date, så nå har jeg litt å kose meg med senere i dag! Jeg har bare såvidt tittet igjennom det siste døgnets tilbakemeldinger og det virker ihvertfall som dere likte godt innlegget som Kristine skrev. Det er så hyggelig å høre! Annika har også skrevet et langt og morsomt innlegg som jeg tenkte å publisere litt senere! <3 Kanskje i dag?Daniel kom på monteringsdate i går kveld. Ettersom jeg aldri får skrudd sammen disse forbaska møblene mine selv, kom han over for å hjelpe til. Vel, på en betingelse.. At jeg var med på moroa! Jeg fikk ansvaret for èn av tre skuffer, og den står nå ferdig-montert, men med skruene på feil side av benkeplata. Heh! Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg var i ferd med å skru så feil at hele sylamitten ville lignet en helt annen møbel. Daniel var sikker på at jeg ville ha klart å sette opp hele tv-benken selv, men etter å ha sett meg med hammeren er jeg rimelig sikker på at han er glad han hjalp til. <3 Skrujernet og jeg har bare aldri kommet godt overens!Etter litt hamring kjørte vi filmkveld i ekte Marthe og Daniel-stil med grønnsaker og dipp, sjokolade, chips, og litt frukt! Vi begynner virkelig å få dreisen på å kose oss. <3 Jeg har det ihvertfall litt for fint i denne hunkens selskap!

Nå kommer Kristinemor snart og plukker meg opp for dagens trim! Vi skal ut på tur med hunden i det grå været, og kamera blir som vanlig med! Jeg må bare se og få knipset litt bloggbilder til i morgen også, for da ser det ut til å bli enda en hektisk dag! Jeg skal stå brudemodell, og da går fort hele dagen til sminke, styling og kjoleprøving. Mihi... Endelig skal hun få tusle rundt i Elegant sine lekre brudekjoler igjen! Jeg får ta med kamera og prøve å gjøre opp for bildene jeg aldri delte fra forrige gang. <3Her får dere favorittbildene fra de tre siste ukene på instagram!
Følger du meg ikke allerede så kan du gjøre det på @marthekborge

Bestis svarer - Kristine om Marthe

Ååå, jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte da Kristine sendte meg svarene sine sent i går kveld. Jeg ble så utrolig glad. Herlighet, for noen bestevenninner jeg har. Jeg hadde tenkt til å samle 4-5 svar av tre venninner i et og samme blogginnlegg, men når enkelte blir så ivrige at de sitter i timesvis og besvarer langt og fyldig på hele 11 spørsmål, må jeg jo bare dele det opp, og i første omgang sette av et eget innlegg til "Kristine om Marthe".<3 Håper dere finner dette underholdende å lese, også håper jeg selvfølgelig at dette kan gjøre dere litt bedre kjent med meg! Ikke bare som bloggeren, men som Marthe i venninnegjengen. Tusen millioner takk til Kristine som satte av hele gårskvelden på å dele de gale ungdomshistoriene våre. <3 La meg begynne med å si noen ord om henne først!Kristine Øverland - Bestevenninne siden 8. klasse
Kikka.. Eller Kristinemor som jeg også kaller henne, er det snilleste mennesket jeg kjenner. Vi ble kjent i stallen for hele ti år siden, og under ridetimene mine sto hun oftere utenfor og heide på meg enn mamma. Hun er to år yngre enn meg, men jeg vil likevel påstå at det er hun som er den voksne av oss. Hun er den gode, trygge mammavenninnen som sender melding helt ut av det blå for å forsikre seg om at jeg har alt på stell. Som på fredag foreksempel, da jeg skulle tilbringe natten på hotell. "Har du ordnet et sovested for Bella Balloni? Hvis ikke kan jeg passe henne!". Jeg hadde ikke rukket å tenke på hva jeg skulle gjøre med hunden selv engang, før Kristine satte hjemme i stuen og funderte ut en løsning. Jeg ser faktisk ordentlig opp til måten hun passer på alle hun er glad i. Ja, når jeg tenker meg om så er hun nesten like overbeskyttende som bestemor. Gjør du meg vondt, er det disse to du skal passe deg for! <3Hva er det villeste dere har gjort sammen med marthe? Det første som kommer opp i hodet mitt når jeg tenker på det villeste jeg har gjort med marthe, må vel ha vært en gang for leenge leenge siden da vi "brøt" oss inn i et badeland i Sverige, midt på svarteste natten. Hvorfor? Nei det er det ingen som kan gi et fornuftig svar på.. Vi var på vår første Campingtur uten mamma og pappa og ville utforske litt da! Det var da min første cider ble drukket, og det var da èn av oss (ikke meg) traff sin første "sommerflørt". Vi møtte disse guttene i badeland tidligere på dagen, og avtalte at vi skulle møtes senere på kvelden. Vi endte da på et eller annet vis opp med å snike oss inn i dette badelandet midt på natten, og da vi kom tilbake til campen lå marthe og "han kjekke" (selvfølgelig) og kysset i det trange lille teltet vårt, mens den ikkefulltsåkjekke karen og jeg satt utenfor og forvekslet ETT ord med hverandre..... ROMANTISK AFTEN!Er marthe åpen om sex og sånn, eller er hun mer privat? Sex ja... Marthe er i bunn og grunn en veldig stille person som ikke buser ut om privatlivet sitt til hvem som helst, men når det kommer til sextalk er marthe veldig glad i å snakke! Det kan bli to much information for noen, men det er jo det som er gøy! Jeg tror meg og marthe kunne sittet og snakket om sex i all evighet. Gjerne samme historier og fortellinger flere ganger, mens vi ler oss skakk ihjel.

Er hun flink til å lage middag? Marthe er ekstremt flink til å lage middag. Man skal lete lenge etter en større inspirasjonskilde! Hun er veldig flink til å finne på nye, spennende retter, og ikke bare det samme gamle, som noen av oss... Jeg har ikke noe problem med å se for meg Marthe i et slags matlagingsprogram eller konkurranse, som foreksempel Masterchef. HU HADDE TOPPA HEILE DRIDEN! (som de sier på marthes språg)

Beskriv marthe med 10 ord.
Glad, positiv, skjønn, deilig, sjenert, nydelig, skravlete, søvnig, TRØTT, Wifeymateriale!Hva er hennes tre beste og verste egenskaper? Marthes tre beste egenskaper må være at hun er ekstremt snill, alltid glad, og rett og slett bare en helskjønn gledesspreder! Marthes verste egenskaper: Marthe er en person jeg har kjent halve livet mitt, og aldri sett gråte. Samtidig som hun er verdens mest åpne person, kan hun ofte være litt for innelukket når det kommer til å vise følelser. Marthe er også veldig flink til å bruke LITT for mye tid på badet, også må man ikke glemme hvor FANTASTISK flink marthe er til å ta tlf og svare på meldinger!  Å få svar på melding fra Marthe Borge er som å vinne i lotto!

Bruker hun mye unødvendige penger på mat, sminke, klær osv elr er hun flink? Hehe...Marthe er VEEELDIG flink til å bruke penger på mat, sminke, klær etcetc.. Det er ikke noe Marthe elsker mer enn å handle sminke, nye klær, hamstre inn masse god mat til kjøleskapet, eller for ikke å snakke om INTERIØR! Interiør må være Marthes store lidenskap... Hun vet hva hun vil ha og da kjøper hun det. Koste hva det koste vil! Men jeg tror om Marthe hadde gått inn for det, hadde hun absolutt vært flink til å bruke pengene sine litt mer fornuftig enn hva hun gjør per dags dato. Hehe <3Har du og marthe mest ulike interesser eller samme interesser? Meg og marthe er som knoll og tott. Vi har begge alltid ELSKET hester! Vi møttes jo tross alt i en stall, og ble bestfriends ved første øyeblikk! Om jeg ikke husker feil avtalte vi sleepover samme dagen vi møttes, og sånn ble det. Vi er også begge to dyreelskere og jeg tror jeg snakker for begge når jeg sier at drømmejobben må være å jobbe for skadede, hjelpesløse og hjemløse dyr, om det så hadde vært frivillig arbeid uten betaling. Vi er begge to også veldig glad i skrekkfilmer, godis og chips, spesielt french fries chips og sjokoladekuler med krunsj inni! mmm... Nei, skal jeg sitte og snakke om våre felles interesser, tror jeg jeg kommer til å sitte her til i morgen tidlig! Men vi er altså ganske så like på alle fronter.Hvor lenge har du kjent marthe, og hva er ditt favorittminne med henne? Jeg har kjent marthe siden jeg var 12 og hun var 14. Vi møttes en varm sommerdag i stallen og ble bestevenner første dagen! Arh, jeg har så alt for mange minner med min herlige bestis, men de beste favorittminnene jeg har med marthe, må være alle de koselige lange rideturene om sommeren med overnattinger i loftstuen til marthe. Dette kunne vi gjerne finne på dag etter dag og natt etter natt. Det var vel en periode jeg sov så mye borte at mamma lurte på om jeg hadde flyttet ut! Nei, Marthe er bare helt fantastisk og jeg kunne virkelig ikke bedt om en bedre bestis!Fortelle noen morsomme gullkorn fra deg og marthe. 
Ååå hvor skal jeg begynne heer da....  
Meg: Hvem er det egentlig som betaler for bilen deres?
Marthe: Altså, det vi egentlig betaler for er bensin... resten betaler svigers.. sånn som veiavgiftningen..
Meg: Sikker på at det ikke er veiavgift du mener?

Marthe og kristine sitter og ser på en skrekkfilm med navn " Haunted Forrest". Begge er litt usikre på hva tittelen på filmen egentlig betyr, men lar være og spørre i frykt for å virke for dum...
Meg: Martheee?
Marthe: Jaa?
Meg: Ikke for å virke heelt dum nå..men... hva betyr egentlig Haunted?
Marthe: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA!! KIKKA DAAA!! DU ER SÅ DUM! Det betyr selvfølgelig hjemsøkt!
Marthe: Men....Kikka? Hva betyr egentlig Forrest?
Meg: HAHAHAHHHA! Det betyr selvfølgelig skog!Er marthe en syvsover? Legger hun seg tidlig? Marthe sover 90 prosent av døgnet...Hun sover på formiddagen, ettermiddagen, kvelden og på natten. Er man på filmkveld hos marthe, skal du ikke se bort ifra at du blir sittende og se på film alene i ditt eget selskap, med en snorkende marthe på siden.

Er hun like pen i virkeligheten som på bilder? Marthe er like pen i virkeligheten som på bilder, hvis ikke penere! Husker første gang jeg møtte marthe, og til tross for det platinablonde håret med kålsvarte tupper kan jeg ikke beskrive med ord hvor SJALUU jeg var, med stor S!  Marthe har alltid vært den peneste jenta jeg vet om, og det kommer hun alltid til å være! De store fine krystallblå øynene, det nydelige håret, og for å ikke glemme DEN kroppen.....Hvordan den jenta fortsatt kan ha like fin kropp som da hun var 14, er det bare gudene som kan svare på...Åååå <3 Er ikke jeg heldig så vet ikke jeg!!
Kunne i skrivende stund klemt Kristine flat. <3

Oppskrift - Skolebrød med kremJeg føler jeg har fått gjort så utrolig mye denne mandagen! Jeg startet dagen med å fullføre disse 50 spørsmålene som ble publisert i forrige innlegg, og deretter kastet jeg meg på kjøkkenet for å bake skolebrød med gul krem. Disse bollene skulle egentlig ut på bloggen i går, men da jeg drepte den viktigste ingrediensen med litt for varm melk, ble bollene grå, flate og alt annet enn klare for fotoshoot.. Kunne liksom ikke skrive "Prøv Marthes deilige skolebrød" og dele bilder av den steinharde galskapen! Så da var det bare å prøve igjen denne mandags formiddagen! Jeg tror herved jeg kan si jeg er et levende bevis på at øvelse gjør mester også på bakefronten!Ellers har jeg fått trent, laget meg indisk middag, tatt ukens husvask og kost meg med mailskriving denne mandagen. Herlig å starte den nye uken med å få unnagjort noe fornuftig i heimen! <3 Håper dere har fått en bra dag selv, og finner oppskriften på skolebrødene fristende. Jeg må bare si meg fornøyd med at de denne gang ble både luftige og gode på smak! Kristine, Annika og Cathrine er forresten i full gang med å svare på denne spørsmålsrunden jeg satte i gang forrige uke. Kjenner jeg grugleder meg litt til å lese selv! Hihi, nei. Gleder meg mest! Svarene vil nok være klare med bilder til bloggen i løpet av onsdagen. <3 Så vet dere det!Du trenger: 1. 50g fersk gjær for søte deiger 2. 100g margarin 3. 3,5dl melk 4. 1 ts kardemomme 5. 1l hvetemel 6. 1 dl sukker 7. Gul krem fra Piano 8. Litt melis/kokos til pynt 9. 1/2 ts bakepulver 10. 1 egg + en liten skvett melk til penslingSlik gjør du:
1. Smelt smør i en gryte og bland inn melken. Temperaturen på blandingen skal være 37 grader.
2. Smuldre gjæren i en bolle og hell over melkeblandingen. Tilsett så sukker, kardemomme, og bakepulver.
3. Rør inn litt og litt hvetemel til du har en fast og fin deig som slipper bollen.
4. Dekk bollen med plastfolie og sett den et lunt sted til deigen har nådd dobbel størrelse (ca 30-40 minutt)
5. Sett ovnen på 225 grader, dekk et stekebrett med bakepapir og rull 9 små boller av den ferdighevde deigen.
6. Trykk dem flate med hånden, lag et enda dypere hull i midten av hver bolle, og dekk stekebrettet med plastfolie for etterheving i 15-20 minutter. Visp så et egg sammen med litt melk og smør bollene før steking.
7. Legg en god teskje gul krem i midten på hver bolle og stek midt i ovnen i 12-15 minutt. Avkjøl på rist og pynt med melis og kokos!Dere får legge melisen i hjerteform og servere disse på Valentines day!
Har dere tid så er det heller ikke vanskelig å lage eggekremen selv. <3

- 50 spørsmål -1. Hvor gammel er du om fem år? Da er jeg 27. Ikke engang 27 og et halvt! Hah, det er vel ikke så galt?

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Kristine. Jeg har tilbrakt de siste 24 timene med denne jenta.

3. Hvor høy er du? Jeg er bare 162 små centimeter over bakken! 172 med hæler.. Høhø!

4. Hvilken film så du sist? Jeg så "The other woman" lørdag formiddag, halvannen time før utsjekking på Ernst.

5. Hvem ringte du sist? Daniel. Måtte bare ringe for å høre om han hadde det fint. <3

6. Hvem ringte deg sist? Christoffer. (Kjæresten til kristine). For å si at Kristine måtte ta telefonen. Hehe.

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? Klar for å leke i dag? Jeg kan komme ut til deg, så kan vi gå på tur med hundene? <38. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Jeg er ikke så flink på noen av delene, men ringing er jeg virkelig elendig på. Jeg tror nesten jeg har telefonangst. Har jeg et ubesvart anrop så ringer jeg omtrent aldri opp igjen. Da får jeg nemlig en innbilning om at personen er sint for at jeg ikke tok den første gang.. Meldinger sender jeg bare når noe skal avtales eller om jeg skal høre om familien har det bra i Stavanger.

9. Hva er ditt favorittsted? Huset til farmor og farfar, eller huset til bestemor og bestefar.

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Busstoppet. Jeg vil gå så langt som å si at jeg hater alle busstopp.

11. Når så du moren din sist? Alt for lenge siden.

12. Hvilken øyefarge har du? Jeg har blå øyne.13. Hvilken julesang er din favoritt? Fifth Harmony sin versjon av "All i want for christmas is you".

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De var aldri samboere engang, så jeg må vel si ingen av delene!

15. Når våknet du i dag? Jeg skriver dette innlegget søndag kveld, så 10.30 kom jeg meg opp fra sofaen til Christoffer og Kristine.

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Om 10 år er jeg 32 år, og mer enn ferdig utdannet. Da har jeg erstattet bloggen med en vanlig 8-16.00 jobb, er gift og har to små barn! En gutt og en jente. Hoho. I hope!17. Hva skremte deg om natten som barn? Var det noe jeg ofte hadde mareritt om så var det Spiderman.. Jeg kunne ikke se spiderman på Fox Kids like før leggetid, for da kom jeg definivit til å drømme noe skrekkelig.

18. Hvilket youtube-klipp var det siste som fikk deg til å le? Sangen av Finn Kalvik "Livets lyse side". Jeg brøt ut i latterkrampe da Daniel helt plutselig begynte å synge på denne sangen i helgen, og i dag fikk jeg han altså til å sende meg linken på youtube.

19. Hva er din beste egenskap? Jeg er gavmild, og elsker å skjemme bort de jeg er glad i. Jeg bruker lang tid på å bli kjent med nye mennesker, men når jeg først blir glad i dem så blir jeg veldig glad i dem også. Ellers blir jeg aldri lei av ordet "tusen takk". Jeg tar ingenting som en selvfølge, takker heller litt for ofte, og er flink til å sette pris på både store og små ting i livet. <3

20. Hva er din verste egenskap? Jeg er STA med store bokstaver. -Og som regel maser jeg til jeg får det som jeg vil. Ellers kan jeg ha en tendens til å si "jeg klarer det ikke", i det hele tatt før jeg har prøvd. Kommoden som jeg kjøpte på Ikea forrige uke står fremdeles uåpnet i pappen i gangen. Fordi jeg har bestemt meg for at den klarer jeg ikke å montere på egenhånd.21. Sover du med eller uten klær om natten? Jeg sover stort sett med truse.

22. Hvor mange puter har du i sengen? Åtte med pynteputene!

24. Hva er det rareste du har spist? Hmmm.. Det må være flyvefiskrogn. Eller krokodille. Det var godt begge deler!

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har tre bærbare, men ingen mac. Eneste blogger uten mac?

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Jeg foretrekker et av de 62 par hælene. (Ja jeg har telt dem!)26. Hva hører du på akkurat nå? Lyden av fuglekvitring i hagen. <3

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Ohoi! Movenpick sin karamelita. Den er helt skremmende god!

28. Hvilken dessert er din favoritt? Gulrotkake, brownies, misslykket sjokoladekake med is, eller lys sjokoladefondant.

29. Den største premien du har vunnet? Jeg vant 500 kroner på griseflaks engang. Det var et lykkelig øyeblikk!30. Liker du kaffe? Nei, nei og atter nei.

31. Hva drikker du helst til frokost? Sunnivas eplejuice av Pink Lady epler.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Haha, her må jeg si historielæreren i andre klasse, for det er denne søte damen jeg leier leiligheten av i dag! Hehe! Ellers husker jeg også godt samfunnsfaglæreren vi hadde i første klasse. Hun spurte nemlig om jeg ville ha 5 som standpunktkarakter i stedet for 4, og ga meg det da jeg skrek "JAAA!".

33. Kan du spille poker? Ja jeg har ihvertfall forstått reglene nå! Wihuu! Daniel lærte meg det forrige uke.

34.  Hva har du spist i dag? En halv medium pizza fra Pizzabakeren, alt for mange misslykkede skoleboller, en Fjordland kjøttkakemiddag og et lilla påskeegg! Ja de har begynt å selge dem allerede! Fy søren. Skulle tro jeg var fem måneder på vei.

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Ettersom jeg er i full gang med å lese om norsk kunsthistorie, og senest i går leste en hel del om ekspresjonismen, må jeg nok svare Edvard Munch og mannen som inspirerte ham, Christian Krogh. Jeg synes det er så interessant å se på de verdenskjente maleriene, prøve å analysere dem selv, for så og lese om malerens tanke bak dem. Høres kanskje kjedelig ut, men prøv selv! Plutselig får kunsten en ny mening.

36. Hvilken radiostasjonen var den siste du hørte på? Jeg har ikke hørt på radio siden jeg hadde bil, så det aner jeg ikke.37. Vil du ha barn? Ja, men ikke før jeg har livet 100% på stell. Eller det får jeg aldri. 90%!

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Åja! Jeg er helt rå på skåne-svensk! Hehe, nei. Jeg kan norsk, engelsk, og litt tysk. Jeg har også hatt tre år med fransk på ungdomskolen, men alt jeg husker er "Je ne parle francais". Jeg snakker ikke fransk.

39. Sover du på en spesiell side? Bare hjemme i min egen. Da må jeg alltid sove ytterst. Bortsett fra når Cathrine er på sleepover. Av en eller annen grunn blir det da naturlig at jeg sover innerst. Haha!

40. Foretrekker du havet eller basseng? Havet. Ingenting er bedre enn havet.41. Hva bruker du helst penger på? Reiser og mat. Jeg kunne aldri ha betalt 20 000 for en veske når jeg vet jeg kunne ha fått en opplevelse for livet, for samme pris. Er det noe jeg ikke får dårlig samvittighet av å bruke penger på så er det reiser og mat. Jeg vil ikke være en gammel dame som angrer på at jeg ikke så mer av det verden har å by på.

42. Eier du dyrebare smykker? Nei. Den dyreste klokken jeg eier koster vel rett over 3000 kroner, og den fikk jeg sponset.

43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Jeg ser bare på tv når jeg har besøk eller er på besøk, men all type matprogram synes jeg er veldig inspirerende! 4 stjerners middag, masterchef, Hellstrøm rydder opp.. Hehe! Ellers er jo Ungkaren en storfavoritt når det går. Et program med reising OG kliss! Blir det bedre? 

44. Hva skal du gjøre i helgen? Jeg aner ikke. Det er jo en hel uke til! -Men det er Valentines day på lørdag, så forhåpentligvis tilbringe litt tid sammen med en kjekk mann, og se Fifty Shades of Grey på søndagskvelden!

45. Kan du stå på slalom? Nei. Jeg var Bortelids råeste da jeg var fem, men sist jeg prøvde (for 4 år siden) rant jeg hele bakken ned på rumpa.46. Hvordan imponerer man deg? Jeg blir imponert av folk som kan gjøre en god gjerning uten at noen ser på. Det er ingenting som inspirer mer enn de som gjør gode ting kun for å være god, og ikke for å sette seg selv i et bedre lys. Ellers liker jeg når andre mennesker kan lære meg noe. Flinke, smarte, velutdannede folk som enda har føttene på jorda, og som ikke ser ned på mannen som leverer avisen om morgenen. <3 Høflighet kommer du langt med. Det er ikke mye som skal til, men jeg blir  glad når jeg ser noen legge bort mobiltelefonen for å hilse på butikkdamen, eller i stedet for å ikke svare, si takk for turen når flyvertinnen sier farvel!

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Haha, jeg tenker og tenker, men jeg husker virkelig ikke!

48. Si en ting leserne dine antagelig ikke vet om deg. Jeg sender melding til Annika minst en gang om dagen for en eller annen stavekontroll. Som regel hvis bloggoverskriften er på engelsk. En og to slurvefeil på norsk kan jeg leve med, men engelsken må være rett. Ellers blir jeg flau.

49. Hva har du nærmest deg nå, som er rødt? En Hellstrøm kokebok på kjøkkenhylla.

50. Er du sosial? Absolutt! På ingen måte igjennom telefonen, men jeg er veldig glad i å dra ut for å treffe både mine kjære og nære, nye og bekjente. Ellers skal det også sies at jeg ikke har noe imot litt "marthe-tid". Jeg trives godt i mitt eget selskap, og må stort sett være alene om jeg skal få gjort noe fornuftig. Jeg blir litt for lett distrahert.Da slang jeg meg på 50 spørsmål-trenden! <3
Ønsker dere en fin mandag! Så skrives vi igjen litt senere.

Oh snap - En natt på Ernst!

Her kommer fredagen i et aller siste bildedryss! Daniel hadde lovet meg å smake på sushi denne kvelden, så det første vi gjorde var å kjøpe med oss litt rå fisk hjem. Er ikke fisk, champagne og sjokoladecupcakes den perfekte kombinasjon!? Som dere kanskje ser på både frokost og middags-tallerkenen under her, er vi egentlig farlig like på smak, men denne sushien har han altså aldri vært særlig begeistret for. Derfor måtte jeg si meg storfornøyd da han ihvertfall kunne ha den friterte scampien. Hehe! Ett skritt av gangen liksom..

Nå må jeg hive meg i dusjen! Jeg er tilbake i leiligheten igjen, og får snart besøk av en liten gjeng! Dere må ha en SUPER lørdag! Jeg skal se om ikke jeg kan få dokumentert min med enda litt flere snap-bilder. Martheborge heter jeg om dere vil følge meg der!Stor takk til Ernst hotell, som ga oss en upåklagelig fredag! <3
Vil du overraske din kjære til Valentines day? Rom på Ernst kan bookes HER.

En vellykket fredag i palassetÅ våkne opp på dette stedet, føltes på ingen måte feil! Himmel og hav.. Jeg kunne ikke ha hatt et mer fantastisk døgn. Daniel (ja Mr.D heter Daniel), sjekket inn like etter at dere var oppdatert i går, og en halvtime senere satte vi i suiten, drakk champagne og spiste sjokolade cupcakes i favoritt-teppet som han hadde kjøpt med til meg! Jeg har i lange stunder misunnet ham for det alt for gode teppet han har hjemme i sin egen stue, og i går kom han altså med et splitter nytt til meg! Herregud så fornøyd. For et mannfolk! <3Vi ble sittende og spise, skravle og se på tv i et par timer før vi bestemte oss for å dra på restauranten "Glipp" og spise enda litt mer. <3 Gode og mette dro vi en time senere tilbake til Ernst, fylte opp badekaret og plasket i badeskum til nærmere 00.30 om natten. Først da fant vi ut at det var på tide å hoppe i joggedressen, og slukne i dette kunstverket av en seng.. En P-E-R-F-E-K-T start på helgen!Selv om jeg i går sjekket ut fra blogg og fotograflivet, klarte jeg ikke å holde fingrene unna snapchat... Mitt siste døgn i et langt, hyggelig snap-bildedryss kommer i et eget innlegg om litt! -Og hvem vet? Kanskje har jeg klart å snikfotografere Daniel også?

Håper dere fikk en alle tiders fredagskveld dere også! <3
Dere kan booke et superfint rom på Ernst Hotell selv HER

This pretty place...

.. Is my home for the next twenty four hours! Endelig er fredagen i gang. Ah, jeg tror det er Norges lykkeligste blogger som oppdaterer dere nå. For her sitter jeg da. I denne alt for fine suiten som jeg har fått utdelt av Ernst, kun for å ha noen ordentlig hyggelige timer med en ordentlig hyggelig herremann! Valentines day er om nøyaktig en uke, men hvorfor ikke ta en tidlig feiring på best tenkelig vis?

Har dere også lyst til å gjøre noe helt spesielt ut av Valentines day i år? Det er ikke bare suitene på Ernst hotell som har lysekroner i taket og sølvpistoler som nattbordslampe... Hele hotellet oser av eksklusivitet, og de har helgen 13-15 februar gode priser på både rom og romantiske pakker. Skal dere velge et hotell i hele Kristiansand, så må det for all del ikke være noen tvil. Dere får ingen finere sted, service eller hotellfrokost. Selv om jeg har aldri så lyst til at denne fredagen skal gå i slow motion, kan jeg nesten ikke vente med å forsyne meg av dette vanvittige morgenkoldtbordet. Egg, bacon, pannekaker, frukt... You name it, they have it!

Nei, for en helg dette skal bli. Jeg mener.... Hvordan kan man klage på disse omstendigheter? Har dere sett noe så lekkert? Jeg har nesten ikke lyst til å forlate dette stedet for to små minutt engang, men senere venter en hyggelig restaurantmiddag og et par glass vin oss, før vi kjører kosekveld med film og usunnheter på rommet. *HELGHYGGE*. Måtte fredagen deres bli like klissete! <3 <3 <3Nei, nå får jeg sjekke ut fra blogglivet, og sjekke inn en pen mann <3
Ønsker dere å booke dere et lekkert rom på Ernst, kan det gjøres HER.

Oppholdet vårt er sponset

Let the weekend begin!Gooood morgen og gooood helg! Jeg kunne ha lagt til enda en "o", men jeg tror de fire som allerede er gir en viss forståelse for hvor vel jeg ønsker dere denne fredagen! Skjønne, skjønne Cathrine kom på kveldsbesøk til meg i går med en "sørgegave" som hun så fint kalte det. Hun fikk nemlig både jobb og leilighet i hovedstaden denne uken og flytter dermed fra meg allerede lørdag. Har dere hørt? Enda en gang!? *Sukk*.. Jaja, denne gang er omstendighetene litt annerledes, og jeg har muligheten til å komme på besøk så ofte jeg vil!-Men jeg kjente likevel at denne sørgegaven bestående av chips, sjokolade og favorittjuicen var trengende da jeg måtte presse ut et "aaaaawww!" for å ikke kveles i et hulk. Hva skal jeg gjøre uten Cathrine i samme by!? Det er jo hun som ser på "tom for fuktighetskrem" plagene mine som krisesituasjoner og kommer med ny, dyr Baborkrem på døra! Det er jo hun som setter seg på iskald asfalt med 39 i feber for å hjelpe meg med bloggbildene! Det er jo hun jeg ringer til når jeg trenger en latter! Åh, hun kunne ha vært halvparten så god, og det ville ha holdt i massevis. <3 Den jenta er virkelig helt latterlig herlig. Oslo er herved blitt en heldigere by!

Buksene jeg har på meg er forresten splitter nye og fra Vero Moda! Har bodd i dem siden jeg prøvde dem på i butikken for to dager siden. <3 Nå skal jeg hoppe avgårde til byen for et par ærend før jeg tar helg! Kamera er med, så vi skrives igjen om noen timer.Jeg sier det igjen jeg... GOOOOD HELG! <3

L.E.G.D.A.YMarthe:
Ohoi! På det bildet så jeg jo ut som den crossfit-baben!
Magnus: Eeee.... Nei. Du har ikke lårmusklene som trengs...Og sånn ble det legday på Borge denne torsdagsmorgenen! Jaja.. Han er ihvertfall ærlig! Herregud så deilig det var å være tilbake. De siste tre ukene har det blitt litt dårlig med crossfit-trening og garasjebesøk, men nå er det full skjerpings! Ellers har jeg på følelsen at Magnus snart sparker meg fra hele PT-kundelista! Jeg har som tidligere nevnt trappet ned til kun èn PT time i uken, men planen er jo fremdeles å dukke opp på disse gruppetimene som Matthew og Magnus arrangerer flere timer daglig, hele uken.. Løpeøktene jeg kjører hjemme er jo gull verdt de også, men hjelp så ensidige de blir! Det er virkelig ingenting som kan måle seg med en økt i crossfitgarasjen. Her gjør vi alltid noe nytt, jeg får trent sammen med noen (som regel kjernekar 1 og kjernekar 2), og best av alt.. Jeg har det GØY.Ellers har PR-kåtheten til Frantzen nådd nye høyder! I dag tror jeg det var fire ganger jeg måtte filme han gjøre denne squat øvelsen med tre sekunders sittepause på bunnen.. Dere skjønner det at nå er det ikke bare instagram dere kan følge treningen hans på, men også snapchat! Han fikk 1000 nye følgere bare i går, og blir sikkert glad for enda flere, så om dere vil se noen daglige, motiverende videosnutter fra garasjen så må dere gjerne legge ham til! Frantzenkraft heter han der. Og jada.. Det er fare for at det dukker opp noen barisbilder! Er dere litt kjappe så får dere kanskje med dere et par kleine videoer av meg fra dagens økt også. Høhø!Marthe: Ikke stå bak meg!!! Du ser kanskje rumpa mi!
Magnus: Men herregud.... *Flytter seg*Takk for ukens beste økt! <3 Mine stakkars lår kjenner det allerede!
Nå tar jeg kvelden med god samvittighet! Huset er vasket og dere er oppdatert.

Steinbit med søtpotetmosEr dere klare for ukens andre middagsoppskrift? Jeg kunne ha ventet til neste uke, men nå følte jeg bare det var litt for lenge siden jeg delte en ordentlig god fiskerett her på bloggen. Jeg startet dagen med en morsom treningsøkt hos herr Frantzen, kjøpte middagsingredienser på vei hjem og koste meg med kokkelering og fotografering i flere timer. Retten er jo superenkel i seg selv, men skal maten på bloggen så må man jo se å gjøre det ordentlig! For ikke å snakke om å dandere det litt fancy. Dere aner ikke hvor ofte jeg spiser middagen min kald! Heh! Det går fort noen minutter når hundreogfemti bilder skal tas både til blogg, snapchat og instagram.

Dette tok litt lengre tid enn jeg hadde planlagt, men blogginnleggene får heller komme litt sent denne torsdagen! Litt forhåndsskriving til i morgen må jeg også se å få gjort i kveld. I morgen formiddag sjekker jeg nemlig inn på favoritthotellet, Ernst! De har lånt meg suiten sin for natten, og denne har jeg store planer om å dele med en kjekk mann! Bare for å få en knallstart på helgen da! <3 Hihi.Du trenger - Middag for to: 1. 2 ferske steinbit fileter 2. 1 paprika 3. 1 løk 4. 2 store søtpoteter 5. 2 små poteter 6. 1 sitron 7. 1 ss smør 8. Salt/pepper 9. 4 ss pinjekjerner 10. En halv hånd persille 11. Fire asparges eller en halv avokado 12. 100g baconterninger
 Slik gjør du:
1. Start med å skrelle søtpoteter og vanlige poteter. Skjær alt opp i små biter og sett på en gryte med vann.
2. Kok alt sammen mykt så du kan mose potetene med en gaffel. Det tar ca 20 minutt om du har små biter.
3. I mellomtiden blander du 4 ss pinjekjerner med saften av en halv sitron og litt hakket persilleblader.
4. Legg fisken i en ildfast form, hell over litt olje og dekk toppen med et lag av pinjekjerneblandingen.
5. Stek fisken midt i ovnen på 200 grader i 15-17 minutter. Jeg liker den litt godt stekt så jeg har den i 20 minutt.
6. Hakk opp paprika og løk og fres dette i en varm stekepanne med smør til løken har fått en gyllenbrun farge.7. Når potetene er gjennomkokte, heller du av vannet og moser det hele sammen med 1 ss smør.
8. Mos gjerne med  en stavmikser etterpå slik at du får en fin og klumpefri søtpotetmos.
9. Rør inn saften av en halv sitron og smak til med både salt og pepper.
Legg søtpotetmosen under fisken, ha paprika/løk blandingen ved siden av, og kok gjerne et par asparges også til! Disse behøver bare 2 minutt i kokende vann. Ellers stekte jeg også 100g smårettbacon og helte over fisken like før servering. Dette anbefaler jeg dere virkelig å gjøre, for fy så godt bacon passer til hvit fisk! Liker du ikke asparges så kan du også servere en halv avokado til. Hell over det siste du har igjen av sitronsaft fra sitronen, og krydre med pepper. Mmm! Mer lettvindt får du ikke et middagstilbehør. <3Håper dere prøver den ut! Det var virkelig supergodt.
Liker du ikke steinbit så kan du bruke torsk. <3

Byens beste skjønnhetssalongHeldig meg er som har sånne herlige samarbeidspartnere som doller med meg hver eneste måned. Nå er det fire uker siden forrige neglbehandling, og i dag kunne jeg bare ikke få bestemt meg for hvilken farge.. Jeg er så ubesluttsom at det måtte et instagrambilde til hvor jeg ba følgerene mine om hjelp! Hihi. Hjelp fikk jeg også. Riktig nok i form av vanvittig mange delte meninger, men da et par av dere nevnte en form for en grånyanse, gikk jeg for det! Jeg får heller kjøre på med litt mer spedalske farger til sommeren. <3

Akkurat nå foregår det en liten kåring av Kristiansand bys beste skjønnhetssalong, og ettersom jeg i to år har vært stamkunde hos Auds har jeg i dag gitt stemmen min til dem! Er også du fornøyd med behandlingene du har fått her, vær så snill og skroll dere ned til stemmefeltet HER, og gi Auds din stemme. Det tar dere ikke 30 sekund engang! Auds ligger foreløpig på en andre plass, men de ligger bare under med fire små prosent, så her er ingenting avgjort. Vinneren kåres nemlig ikke før 20 februar! Jeg krysser ihvertfall alle mine ti, nylakkerte fingre, for disse jentene fortjener det. <3 Tusen takk for hjelpa i dag, Anita. Jeg er nok engang storfornøyd!Resultatet ser dere på bildet under her! Nå skal frøken Borge hive seg rundt på kjøkkenet! Jeg må se å få i meg noe mat før jeg hiver meg i dusjen, for nå er det bare to små timer igjen til D og jeg har en kinodate! <3 I kveld er det Unbroken som skal sees. Den er jo enda veldig ny, men kanskje noen av dere allerede har rukket å se den? Hva synes dere i tilfellet? Min dom får dere få i morgen!Stem på Auds som byens beste skjønnhetssalong HER
Dere kan bestille time til gelènegler hos Anita på 38024700

      Neglbehandlingen min er sponset

Jomfrudommen er tatt!Jeg ler meg ihjel av Kristines skrekkslagne blikk til gårsdagens kveldssnacks! Som nevnt hadde vi en sushidate i vente, og det mest fordi jeg hadde lyst til å gjøre bestis like hektet som meg! Dere som har fulgt meg i millioner av år.. Husker dere innlegget hvor jeg prøvde å ta sushi-jomfrudommen til Kristine i januar 2012? Vi dro på Food Asylum, skjønte ingenting av menyen, og endte opp med vårruller fylt med alt annet enn fisk... Det var vel ærlig talt mer en regnskog av grønt i dem.. Siden har ikke bestis rørt en eneste makirull! Vel, før i går da! Hun hentet meg i sekstiden og kjørte oss ut til Sørlandssenteret hvor vi sammen bestilte med hjem litt nybegynner-sushi. Bildet over til høyre avslører kanskje dommen? Hihi, til min store, store begeistring likte hun det!! Endelig fikk jeg enda en venninne frelst. <3 Jeg har på følelsen at 2015 blir året hvor Marthe får alle sine kjære og nære sushiavhengig.Ville bare innom for å ønske dere en riktig god morgen før jeg hopper avgårde til Auds minste! Jeg har visst en sånn dolleuke... Frisørbesøk i går, og neglstell i dag! Har dere hørt? Må jo bli fin til kveldens date! Under ser dere kanskje også resultatet av gårsdagens striping litt bedre? Jeg er så fornøyd med å ha fått et litt lysere spill i det! Syntes det var på sin plass ettersom vi går mot vår. <3Ha en finfin onsdag *rettelse* lille-lørdag alle sammen!
Pysjen jeg har på meg på bildene er fra Cubus. <3

Snikfotografert på bussenJeg ble visst så fin på håret etter dagens frisørbesøk at en mann i førti/femtiårene fikk lyst til å snikfotografere meg på bussen hjem! Jeg satte med Bella på fanget og ante fred og ingen da ei jente på rundt min egen alder kom frem til setet mitt og konfronterte mannen ved siden av meg for snikfotograferingen hans. Hun hadde sett ham fra lengre bak i bussen, og han skulle ha zoomet både Bella og meg inn med mobiltelefonen sin for så og ha foreviget øyeblikket. Altså, nå er ikke jeg den som blir mest irritert over litt snikfotografering, men det er som jenta sa, hyggelig om de spør først! Klart han skulle ha fått et bilde av oss om han ville det! Jeg er da ikke vanskelig å be på fotofronten! Syntes bare denne jenta fortjente litt creds for å tørre og komme bort og si ifra. Det er ikke mer enn et par uker siden jeg opplevde nøyaktig det samme på bussen hjem, og til tross for at de frekke fjortisguttene holdt mobiltelefonen nærmest oppi ansiktet mitt, turte jeg ikke å si ifra selv engang! Da ville det ha vært hyggelig om noen andre kunne ha stilt opp. <3SÅ takk til du snille som gjorde bussturen min litt hyggeligere i dag! -Og over på det dette innlegget egentlig dreier seg om. Dagens frisørbesøk! Ettersom jeg tok med meg Bella på sleepover i går, måtte jeg jo ta henne med til frisøren også i dag tidlig. Hihi, gjett om hun tok hele salongens oppmerksomhet der hun tuslet inn i sin lilla, lille fleecedress. Vi lo oss ihjel hele gjengen da hun seriøst i tre timer bare lå som et slakt enten i armkroken min eller i frisørstolen ved siden av. Håret ble som vanlig superfint, og et hakk lysere! Vi går mot lysere tider, og til sommeren 2015 har Marthe tenkt til å bli blond, så i dag kjørte vi første runde med litt blonde striper! Samt farging av ettervekst og heising av Hairtalk tape extentionet såklart. Ah, så godt det skal smake med en ordentlig forandring igjen!Litt nye produkter fikk også bli med hjem! Denne gang en glansspray og en varmebeskytter i merket Evo. Har dere noe erfaring med dette merket? Jeg ble bare så forelsket i lukten av både spray og varmebeskytter at Marianne ikke turte annet enn å pakke med hjem et par produkter til meg. Håret mitt lukter nesten som Hubbabubba, og jeg tror ikke jeg vet om noe som lukter bedre enn det! <3Jeg skal prøve å få noen bilder av håret ute i dagslys en av de nærmeste dager! Bildene lyver jo alltid litt når man står inne under varmt taklys. -Men nå får jeg snart besøk! Kristinemor og jeg skulle egentlig ut og spise sushi på byens beste sushi restaurant, men nå ser det ut til at vi tar den med hjem til meg i stedet. Sushi i senga med film og pysj skal nok heller ikke bli feil. Ha en fin tirsdag videre!Helt normalt å ta med hunden på Komponisten frisørsalong!
Hehe! Dere kan booke time hos disse flinke damene HER.

    Min behandling med produkter er sponset

Ask my best friends

Nå kommer dagens første oppdatering fra frisørstolen! Hihi, tentke jeg skulle slenge meg på denne lille bloggtrenden hvor venninnene får frie tøyler til å skrive noen personlige ord om meg! Nå er det en stund siden forrige spørrerunde, så i stedet for å la dem sitte og gruble frem funfacts, tenkte jeg at dere blogglesere skulle få stille spørsmålene til dem! Har dere noen morsomme spørsmål på lur, så fyr løs! Jeg vet ihvertfall at Annika lenge har hatt lyst til å skrive noen ord om hvordan Marthe er bak bloggen. Venninnene får alle sammen plukke spørsmålene selv, og svare i et eget blogginnlegg! <3 Så håper jeg selvfølgelig at vi på den måten kan bli hakket bedre kjent!Mihi! Gi jentene noen spennende spørsmål nå da dere! <3

Oppskrift - Baconsurret kylling

Er det noe som burde ha stått på listen over nyttårsforsetter for 2015, så er det "Lage mer hjemmelaget middag". Jeg er det siste halve året blitt litt for flink til å dra med meg venninnene ut for å spise eller rett og slett bare erstatte dagens mest næringsrike måltid med et par brødskiver! For hvor kjedelig er det ikke å stå og lage en lettvint mandagsmiddag som spaghetti bolognese med posesaus?

Jeg finner det ihvertfall dritkjedelig! Lager jeg derimot noe med litt mer smak, litt flere elementer og bare litt mer avansert, så blir det med en gang en hel del morsommere! Denne baconsurrede kyllingretten lagde jeg i dag kun til meg selv, og jeg virkelig storkoste meg på kjøkkenet! En middag som denne vil vel i utgangspunktet ta rundt 45 minutt (ettersom potetene behøver litt tid i ovnen), men når bloggbilder skal knipses og jeg står og både brøler og shaker til topplisten på Spotify.. Ja, da går det mer 120 minutt... <3Du trenger: 1. 2 kyllingfilèter 2. 10 miniasparges 3. 6 cherrytomater 4. 1 fedd hvitløk 5. 1/2 gul løk 6. 1 dl matfløte 7. 3 champignon 8. 6 strimler stjernebacon (hele pakken) 9. Litt salt/pepper 10. 6-7 små amandinepoteter 11. 1ss smør til steking
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader, og skjær amandinepotetene i små, tynne båter. Dekk en ildfast form med potetene og hell over både litt olje, salt og pepper. Sett midt i ovnen så fort den er varm. Potetene trenger nemlig rundt 40-45 minutt på å bli gode og sprø.
2. Skjær opp en halv gul løk, 3 champignon, 2 skiver bacon og 1 fedd hvitløk. Dette er til soppstuingen!
3. Surr to baconskiver rundt hver kyllingfilèt, krydre med litt salt og pepper, og stek kyllingen på en varm panne med smør til både bacon og kyllingfilèt har fått en gyllen brun farge. Den behøver bare et par minutt på hver side!4. Legg så kyllingen i en ildfastform med noen cherrytomater, sett et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen og ha kjøttet sammen med potetene i ovnen i ca 13 minutt. Nå skal filètene ha en kjernetemperatur på ca 67 grader.
5. Mens kyllingen får hvile på kjøkkenbenken i ca 10 minutt og kjernetemperaturen stiger til 69 grader, steker du løk, sopp, og bacon i en stekepanne med smør. Krydre med litt salt og pepper og tilsett 1 dl matfløte når løken er blitt ordentlig brun.
6. Sett på vann til aspargesen og la den koke i 2-3 minutt. Hell de så over i kaldt vann så de ikke "etterkoker".Ta kylling og poteter ut fra ovnen og dander med asparges i bunn, kylling på topp, soppstuing ved siden av og båtpoteter i en miniskål! Jeg valgte også å strø over noen pinjekjerner, en halv sitron, litt cherrytomater og en liten grønn busk. <3Noen som vil prøve seg på denne til uken?
Oppskriften er forresten beregnet for to!

Please call Wine-1-1Jeg tror ikke jeg klarer å la disse bildene slippe unna bloggen! Jeg syntes de var så koselige, og dessuten så Cathrine helt smashing ut på lørdag. For en babe av en bestevenninne. <3 Til tross for at jeg akkurat har stått i to timer og kokkelert med bildeknipsing til bloggoppskrift, skal jeg i kveld på middag til Cathrine igjen. Hvordan kan jeg si nei til to middager når det er bestis som står bak? Hun er jo vertsdronningen! Jeg skal bare se å bli ferdig med alt av dagens blogginnlegg først, så vil jeg ta med meg Bella på løpetur før solen går ned. Vi har nemlig fått nok en nydelig februarsdag i sør. Altså, jeg blir så GLAD! <3 Måtte dette været holde hele uken ut!Søndagskvelden var forresten også upåklagelig. Jeg hadde noen alt for hyggelige timer hos Mr. D, og fikk til og med smisket meg til en interiørshopping date senere denne uken! Hoho.. Sliter dere med å få med mannfolka på interiørshopping? Jeg sier bare; bestikk dem med med Ikeas kanelsnurrer, kaffe og is... It works! <3 Oppskrift på baconsurret kylling med deilig tilbehør kommer om litt! Nå skal jeg hive på joggeskoene, kle Bella opp i fleecedress, finne frem spillelisten og spurte ut døra! Aldri vært mer giret på en joggetur!Vi skrives snart igjen! Ha en sprek mandag så lenge <3

Antrekk - 010215Da var vi i februar allerede! -Og for en fin start vi har fått på den nye måneden! Ihvertfall her i sør.. Solen står vel faktisk enda på himmelen, og minner meg på at vi er en måned nærmere sommer. <3 Har dere hatt en fin helg? Lørdagskvelden min gikk til tidenes girlsnight med Cathrinemor som jeg etter noen dansetrinn på byen, også fikk dratt med meg hjem på sleepover. Vi har ligget og dratt oss i hele dag, spist tomatsuppe til frokost og ledd av dynetrekket mitt som er fullt av ketchup fra gårsdagens nattmat.. Sånn går det når man fin på vin prøver og spise Mc Donalds i sengen klokken tre om morgenen! Notat til neste gang: Spis med tallerken.

Ellers har jeg det kjempefint denne søndagen. Det håper jeg dere også har! Jeg tenkte jeg skulle hoppe avgårde på besøk til en savnet herremann så fort morgenbesøket har forlatt redet. <3 Nå er det en uke siden sist, og det er en uke for lenge.

Ettersom det endelig ble litt finvær, måtte jeg selvsagt benytte meg av anledningen, og tvinge Cathrine til å ta noen antrekksbilder av meg. Haha, nei er det noen som gledelig hjelper så er det disse herlige bestevenninnene mine. Heldige meg som har hjelpere til alle kanter. <3


Skjørt og genser fra Bikbok, Belte fra Gina Tricot, Sko fra Bianco, Veske fra Charles & KeithHåper dere liker antrekket <3 Ha en avslappende og fin søndag videre!