hits

januar 2017

Uken som gikk...Ukens cravings... En skål proppfull av frukt med vaniljesaus. Eller vaniljesaus med frukt. Høhø. Det er gode greier altså! Jeg spiste en senest i går kveld mens jeg funderte på om jeg skulle lese meg opp til dagens psykologi-forelesning eller se enda litt mer på Netflix.. Landet på sistnevnte jeg. Rart med det!

Ukens oppskrift... Husker dere flettebrødene jeg delte oppskrift på forrige uke med pesto, ost og cottage cheese? De passer jo virkelig helt perfekt som skolelunsj, men jeg må bare si at jeg i helgen lagde en hawaiian variant med ost, skinke og ananasbiter i, og woow så digg det var! Jeg vet at flere av dere har testet ut denne oppskriften allerede ettersom noen har sendt meg bakebilder både på snap og instagram, (BLIR SÅ GLAD), men neste gang: prøv dette! Even better! Ukens høydepunkt... Forrige uke var veldig veldig fin, men jeg synes den gikk noe for fort! Noe sier meg at jeg har styrt litt for mye, og hatt litt for mange ting på agendaen når jeg ikke engang får med meg at tirsdagen er over før det er fredag. -MEN er det én ting jeg er superhappy over denne uken så er det at jeg har fått trent ordentlig! Jeg løp nesten hver dag forrige uke, og gjorde til og med mer enn hva som sto på treningsplanen min, så ved siden av koselige jentekvelder skal faktisk nettopp det få gå under ukens høydepunkt!Ukens favorittsanger... 1. Martin Garrix x Dua Lipa - Scared to be loneley 2. James Arthur - Safe inside 3. Lighthouse - Andrelli Remix  4. Zara Larsson - So good

Ukens film... Jeg har jo allerede tipset dere om en film denne uken, men for å nevne en annen i en helt annen sjanger: Love happens! -Med Jennifer Aniston. Cathrine kom til meg sent på lørdagskvelden og så den sammen med meg da. Superfin film som kan sees på Netflix.Akkurat nå... Skal jeg freshe litt opp i sminken og komme meg avgårde til Annika. Vi har som tidligere nevnt en syforening i vente, og kamera blir for engangs skyld også med i kveld! Gleder meg til god mat, skravling med de beste og kanskje til og med litt spilling av brettspill? Det hadde vært hyggelig!

Ukens nye mål... 1. Ta mer bilder. Mye mer bilder! Kamera mitt støver snart ned, og det gjør meg litt trist. 2. Rømme fra kulda og ha en forbaska bra ferie stappfull av aktiviteter, trening og god mat. Det skal bli så magisk å komme frem torsdag morgen at jeg ikke engang har ord. 3. Skrive en liste med små hverdagsmål for den kommende måneden. Februar er endelig like rundt hjørnet!  En liten dag igjen så kan kofferten pakkes <3 GLEDE!

- On this weeks menu -

Hei dere! Nå sitter jeg i en fritime på skolen og oppdaterer dere med litt middags-inspirasjon! Dette blir en fin mandag altså. Jeg har forelesninger helt til klokken 16.00, men fire timer med psykologi står straks på programmet, og foreleseren her er så flink at det faktisk bare er en fryd å høre på. Ah, elsker når livet gir oss flinke forelesere! Ellers har jeg en bedre middag med fine jenter på planen for kvelden. Det er Annika sin tur til å invitere på syforening så da tipper jeg det blir noe godt å få i magen denne dagen og! Noe vegetarvennlig ettersom Siri også skal være tilstedet. Jay! Håper dere lar dere friste nok til å teste ut noen av oppskriftene under her. Det bør være noe for alle og enhver! Noe fisk, noe kjøtt, noe vegetarvennlig og noe veldig budsjettvennlig.Mandag - Kremet laksepanne
Hva passer vel bedre enn en digg lakserett denne mandagen? Selv får jeg bare laget meg én middag før avreise denne uken, og da har jeg faktisk plukket meg ut akkurat denne. Gleder meg en hau til Annikas deilige middag i kveld, men morgendagens laksepanne blir definitivt heller ikke feil.

Tirsdag - Libanesisk tallerken
Definitivt ukens mest krevende oppskrift. Kanskje best å gå løs på denne en dag du har litt bedre tid? Til helgen kanskje? Oppskriften må ihvertfall testes en gang for den er kanskje også ukens beste på smak. Elsker eksotiske retter som dette. Couscous, hummus, tzatziki, nanbrød og kjøttboller i smakfull tomatsaus. For en DIGG kombinasjon.

Onsdag - Pasta med pesto & scampi
Min nyeste oppskrift. Denne retten tar deg toppen 15 minutt å få ferdig på middagsbordet, så her finnes det ingen unnskyldning! Liker du ikke reker så er det minst like godt å erstatte dem med en saftig kylling eller en laksefilet . Går du for kylling så stek filetene i ovnen på 180 grader i 40 minutt med to skiver tomat og to skiver mozerellaost på. Saftigere blir det ikke, og det passer perfekt til pasta med hjemmelaget pesto! Ikke bli skremt av ordet "hjemmelaget" for pesto tar deg alvorlig talt heller ikke mer tid å lage enn du bruker på å åpne lokket på en ferdig butikkboks, og smaken kan ikke engang sammenlignes!

Torsdag - Kremet pasta med kylling og bacon
Nok en kjapp, men veldig veldig god pastarett med kjøtt. Nei, lavkarbo går vi ikke på her i gården. Jo mer pasta, poteter og ris, jo bedre spør du meg. 

Fredag - Falafel med gul ris
Falafelfredag med ris, nanbrød og en krydderrik tomatsaus. Yum, yum, yum! Falafler kan du steke både i ovn og i panne. Dersom du steker dem i ovnen blir de hakket tørrere, men hva gjør det når du har en saftig saus til? Mm, nei her er det hauevis av gode smaker!

Lørdag - Fiskeboller i karrisaus
Ukens oppskrift fra den budsjettvennlige kategorien. Det er definitivt flere oppskrifter her som går under både budsjett og tidsvennlig, men akkurat denne har jeg tilføyet pris på enhver ingrediens i innlegget. Husker jeg riktig så lagde jeg en hel gryte av dette (med terteskjell til) til under 100 kroner. Jay! Viktig med litt god gammel husmannskost også blant all den fancy, moderne maten.

Søndag - Smakfull sopprisotto
Nok en vegetarvennlig variant. Risotto er en stoorfavoritt hjemme hos meg, og jeg lager det titt og ofte både til kylling, koteletter og fisk, men med litt tilsatt parmesan, sitronsaft, krydderier, og gode grønnsaker behøver man slett ikke kjøtt heller. Try it out! Dere kommer til oppskriften ved å klikke på bildet av retten!
Ha en finfin mandag alle sammen <3

Antrekk - 280117God kveld kjære, gode dere! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra tidenes svettefest på Fresh. Det var så godt som folketomt der denne lørdagskvelden (med unntak av noen spreke menn), men av en eller annen grunn ble jeg bare enda mer motivert av tanken på alt nesten alle i min omkrets er ute og skåler på byen i kveld. Haha, sånn har jeg i grunn alltid hatt det. Ingen intervalløkt er så digg som den jeg setter til lørdagskvelden. Tanken på å våkne opp frisk og rask med støle lår og magemuskler er så innmari mye diggere enn tanken på å våkne opp med hodet i doskåla.. -Men for all del. En må ha litt av begge deler her i livet! Litt Mc Donalds, og litt intervaller..

- Støvletter fra Nelly, Jakke og kjole fra Bikbok, Smykker fra H&M -


Nå er chipsskåla fylt opp, og hvert øyeblikk kommer Cathrinemor på besøk. Hun har vært på middag med mannen i kveld, men kom hjem litt tidligere enn planlagt og spurte om ikke hun skulle komme en tur over til meg. Vi er jo naboer blitt, så hvorfor i all verden ikke? KOS! Resten av lørdagskvelden skal jeg dermed bruke på skravling og hygge med henne <3 Kanskje gjør vi et nytt forsøk på å finne en god thriller av en film også!

Ha en fortsatt finfin lørdag dere! Så sees vi igjen her i morgen <3

- Kokkeleringslørdag -

Hei lørdag! Det ble en sen morgen på meg i dag. Jeg ble jo sittende og humre av Bridget Jones til langt på natt i går kveld. Hjelpe meg, den dama der er jeg bare nødt til å være i slekt med på et vis. Jeg kjenner meg så igjen i enkelte ting hun sier og gjør at jeg nesten brekker meg av hysteriske latterkramper. At det går an...Jaja, opp kom jeg meg i dag og, og i hele formiddag har jeg bare tuslet frem og tilbake mellom ski på tven og kokkeleringsprosjekter på kjøkkenet. Koser meg sånn når jeg styrer med mitt her i heimen <3 En ny oppskrift lovet jeg dere og i går, og under her kommer den! En pastarett som passer ypperlig både som lunsj og middag. 

Den var utrolig god på smak, og veldig rask å smelle sammen så dere må gjerne teste den ut en dag og fortelle meg hva dere synes! Nå skal jeg hive på treningstøyet og komme meg avgårde på Fresh. Jeg klarte å glemme igjen inngangs-armbåndet på senteret sist jeg var der, så jeg får dra for å hente det og gjennomføre en time med intervaller og mageøvelser i samme slengen. Etter gårsdagens intense sjokoladekakespising kjenner jeg at det skal smake litt ekstra godt!Du trenger: 1. Aspargesbønner 2. Pasta for to 3. 1dl revet parmesanost 4. 2 fedd hvitløk knust 5. 1 dl ristede pinjekjerner 6. 1 dl olivenolje 7. Litt sitronsaft 8. Scampi for to 9. Salt/pepper 10. En hel busk frisk basilikum- Pasta med pesto & scampi -Slik gjør du: 
1.
Skrell hvitløksfeddene og mos dem, riv bladene av basilikumplanten, riv litt parmesanost og rist pinjekjernene gyllenbrune i en tørr stekepanne dersom du ikke kjøper dem ferdig ristet. Ha alt dette sammen i en bolle, tilsett 1dl olivenolje, litt salt, pepper og sitronsaft, og mos med en stavmisker til du har en pesto. Smak den eventuelt til med litt mer sitronsaft, parmesan, salt eller pepper så du får den perfekt for din gane.
2. Kok pastaen etter anvisningen bak på pakken, sil av vannet og bland spaghettien med pestoen.
3. Stek scampi og aspargesbønnene i en stekepanne med litt olje i ca 3 minutt mens du vender på det.

Når scampi og aspargesbønner også er ferdigstekt vender du alt sammen inn i spaghettien og serverer med det samme. Jeg strødde også noen ristede pinjekjerner på toppen, litt ekstra sitronsaft, og litt ekstra revet parmesan. Mmmm!Beste lunsjen jeg har inntatt på lenge <3​
Liker du ikke scampi så kan rekene erstattes med laks eller kylling.

Ukens film: Morgan

For en avslappende, og digg start på helgen! Åh, denne kvelden har smakt godt for kropp og sjel altså. Jeg har sittet med stumpen i sofaen de siste tre timene, spist en halv vannmelon med spiseskje og bare kooost meg i eget selskap! Formiddagens kokkeleringsprosjekter gikk også som det suste, så et par nye oppskrifter kommer nok tikkende inn her i løpet av de neste par dagene. Håper dere er klare for litt flere fristelser! -Men nå først til ukens filmtips. En skikkelig spenningsfilm som jeg gjerne skulle ha sett på kino da den gikk der for ikke så alt for lenge siden. Kanskje noen har sett den allerede? Vel, dere som ikke har det. Do it!- Morgan -
Konsulent Lee Weathers blir sendt ut på oppdrag til et avsidesliggende sted for å vurdere fremtiden til et såkalt "menneske" kalt Morgan. En hemmelig bedrift har nemlig klart å fremstille en menneskelig hybrid ved hjelp av syntetisk DNA. -Men selv om denne Morgan-jenta fremstår som en fullkommen, svært ydmyk ungdom, med mulighet for å både tenke og føle som alle andre, funderes det på om det er oppstått en feil som gjør henne ustabil, vanskelig å stole på, og rett og slett farlig å være rundt for de ansatte. Spørsmålet blir om hun er stabil nok til å kunne fortsette å være en del av eksperimentet, eller om de blir nødt til å ta fra henne hele livet.Er du glad i en god drama/thriller med hint av science fiction så er dette en super film å snurre i helgen! Som jeg har nevnt tidligere også så ser jeg vanligvis ikke vanligvis filmer under kategori science fiction, men akkurat denne var så "naturlig" og bra lagd at jeg ikke engang tenkte over hvilken sjanger det var. Se gjerne traileren så skjønner dere kanskje hva jeg mener. Det blir litt som twilight minus romantikken! Hehe. Filmen kan ihvertfall leies eller kjøpes på viaplay dersom den ser spennende ut.Nå skal jeg faktisk snurre Bridget Jones baby før jeg tar kvelden!
Så akkurat at den var lagt ut på viaplay som leiefilm, og da kan jeg ikke dy meg.

- Girls, girls, girls -God morgen store og små, og riktig god helg. Tenk fredagen er her allerede! Hjelpe meg, denne uken har bare flydd og jeg kan nesten ikke huske hva jeg har gjort heller. Jaja, har dere noe hyggelig på planen for helgen? Jeg har til en forandring ikke pønsket ut noe som helst, så foreløpig ser det ut til at det blir en helg med mye trening og hjemmestudier, men det kan jo alltids forandre seg. Fredagen skal jeg ihvertfall bruke meget fornuftig, og når kvelden kommer har jeg planer om å lage taco, se norske talenter, og kose meg glugg i tøfler og pysj. Kanskje får jeg overtalt bestis også til å la vinflaska forbli uåpnet og komme på en real kosefredda?
En reprise av gårsdagen hadde heller ikke vært feil. Fy som vi kan kose oss. Jentene hadde allerede disket opp med både middag og snacks til jeg kom inn døren, og etter at magen var fylt snurret vi filmen "Side effects" med Channing Tatum. Ja, mest pga sistnevnte. Lite visste vi at det skulle være en evigvarende psykologisk thriller vi ikke forsto bæret av. Heh, kan'ke være en fulltreffer hver gang heller? Koste oss gjorde vi uansett <3- You can never have to many girlsnights - ​Nå skal jeg hoppe avgårde på butikken for å handle inn til både bloggoppskrift og fredagstaco. Så bærer det hjem for å kokkelere litt, oppdatere dere igjen og kjøre litt hjemmestudier. Jeg har både treningsfri og "fri" fra skolen denne fredagen, men det er mer enn nok å lese på, så jeg skal lage meg x antall kopper kakao og gå løs på pensum et sted eller to mellom kokkelering og blogging tenker jeg. Ville bare titte innom fra morgenen av, dele noen bilder fra gårskvelden og ønske dere alle en fin start på helgen!

Antrekk - 260117God morgen fra en stykk støl frøken! Hjelp det var bare såvidt jeg kom meg opp fra sengen denne torsdagen. Jeg erstattet gårsdagens sykling med intervaller på mølla i går, og ikke vet jeg hva som skjedde, men det BRANT i rumpe og lår etterpå, så i dag er jeg takknemlig for at det er armenes tur til å få kjørt seg. Jeg skal hoppe avgårde på trening med Annika nå hvert øyeblikk, og så er det rett hjem og nilese på medikamentregning igjen. Eksamen i faget er allerede 28 februar, og jeg er på langt nær klar, så det er bare å stå på hvis jeg skal kunne dra på ferie med god samvittighet i tillegg! Mihi. Bare seks dager igjen til bikinien skal på! *Motivasjonsboost*

Jakke fra Bikbok, Sko fra Nelly, Bukse fra Vero Moda, Skjorte fra Gina Tricot, Smykker fra H&MLitt hygge har jeg faktisk også på planen denne torsdagen. Synnøve har invitert Cath og meg på middag i den nye leiligheten hennes, så når kvelden kommer hopper jeg i finstasen og drar på jentekveld i byen. I morgen har jeg til og med fri fra alt av forelesninger så kanskje jeg blir til sene kvelden <3 Vi får sjå! Jeg må vel opp tidlig likevel for både hjemmestudier og bloggskriverier. Tenkte ihvertfall jeg skulle kokkelere litt og dele en aldri så liten fredagsoppskrift med dere. Hadde ikke det vært på sin plass nå? Dere får hyle ut dersom det skulle være noen ønsker!

Ønsker dere alle en super torsdag! 

Denne ukens treningsplan- Workout of the week - Morn, morn! Da var det på tide å dele ukens treningsplan med dere igjen. Det begynner å bli en stund siden sist! Målet er vel egentlig bare å få til fire gode økter, men jeg har skrevet opp fem på planen min, og klarer jeg det så er ingenting bedre. Treningssenteret jeg befinner meg på om dagen er Fresh fitness, og der koser jeg meg stort sett med enten Annika eller Cathrine etter skoletid om ettermiddagene. I dag har jeg planer om å møte opp på min aller første gruppetime, og fy fader så spent jeg er! Eller livredd er vel heller riktig ord. Jeg har hørt rykter om at denne 55 minutters bodypump timen er knallhard, men fader heller jeg trenger litt all over styrke på kropp denne tirsdagen, så det får heller våge seg. Spyr jeg så spyr jeg. Høhø.  Angående intervallene jeg skal kjøre på lørdag så setter jeg etter en 20 minutters rolig oppvarming på mølla, hastigheten på 12 og løper 45 sekund med påfølgende 15 sekunds pause. Dette gjør jeg 20 ganger (altså i 20 minutt) og vips så er 40 minutter med svettehelvette unnagjort! Synes denne måten å trene kondisjon på er så vanvittig mye gøyere enn å bare løpe i sneglefart x antall kilometer. Intervalltrening er faktisk noe av det beste jeg vet om. Det gjør vondt, men fy så godt det føles etterpå!- Sportsbh og tights fra H&M -Dere ser kanskje også at det ikke står noe magetrening på programmet. Det er fordi jeg fletter inn noen enkle mageøvelser på slutten av hver eneste økt samme om det er en styrke eller cardiofest. Jeg liker å tro at magen kan trenes hver eneste dag nemlig. Det har ihvertfall fungert for meg i alle år! Øvelsene jeg stort sett alltid gjør er 1. Skrå og rette sit-ups (30x3 av begge varianter) 2. Planken x 3 (2 minutt - 3 minutt - 4 minutt). Så tilføyer jeg gjerne også noen andre øvelser dersom jeg har enda litt mer krefter på lager.Ha en sprek tirsdag! Nå skal jeg kose meg med litt etikk-forelesning <3

Uken som gikk...Ukens opptur... Denne er lett! At jeg har bestilt meg "aktiv ferie" med bestis, og det om ni små dager til! Hjelp så bra det skal bli. Surfing, klatring, litt soling, latskap, sightseeing og god mat står snart for tur og jeg gleder meg som en unge til å komme meg litt bort fra vinterkulda. Det er nok ikke mer enn toppen 20 grader i Marokko (Agadir) på denne tiden, men det er fremdeles 20 grader mer enn det er her. Hihi!Akkurat nå... Har jeg akkurat kommet hjem fra skolen! Jeg var egentlig ferdig klokken fire, men så ble jeg sittende på biblioteket fire timer til og bare ta igjen litt lesing. Jeg ble så inspirert av noen innmari interessante forelesningstimer med psykologi at det faktisk ikke gjorde meg noen verdens ting å sitte til skolen var tømt for mennesker. Ja til flere sånne dager! Nå er jeg dog skrubbsulten så nå skal fiskegratengen straks i ovnen, og så skal jeg kose meg med den til kveldens episode av farmen.

Ukens cravings... Forutenom hjemmebakte rundstykker med ost og paprika på (mmmm!) så må jeg si pannekaker. Hjelp, jeg kan ikke huske sist jeg spiste det! Må lage meg noen med sukker på til dessert en kveld jeg har litt ekstra tid denne uken.Ukens latter... Jeg har nok ledd masse av flere ting denne uken, men det første som popper opp i hodet mitt er faktisk Lothepus fra farmen. Eller kjendisfarmen som det heter. He-rre-gud for en mann. Dødsirriterende, sjarmerende, frekk, søt, arrogant, morsom, og alt på en gang.. Ler meg seriøst ihjel av han der.

Ukens sang... 1. This is my day - Edeema (Gir meg tidenes feriefølelse) 2. No Good For You - Meghan Trainor 3. Oceans Away - Sam Feldt RemixUkens voksenpoeng... Hoho, jeg drakk min første kaffekopp hos frisøren på torsdag! Okei, det var en kaffelatte full av melk og sukker, men likevel... Jeg føler jeg skal ha et halvt voksenpoeng uansett? Jeg prøvde til og med å følge opp ved å kjøpe meg en iskaffe i kantinen i dag, men den var bare fryktelig. Et steg av gangen si!

Ukens gladmelding... Da jeg logget meg inn på studentweb og så at eksamensresultatet hadde tikket inn. Mihi, etter en turbulent, og noe uforutsigbar høst ble jeg så glad for den B'en at jeg avlyste alt av planer og dro rett på restaurantmiddag med bestis for å feire litt. Lørdagskvelden fikk jeg også feiret litt med noen av de fine jentene fra klassen og herlighet som jeg koste meg! Ukens nedtur... Jeg tror ikke jeg har hatt noen spesiell nedtur denne uken. All over så har jeg hatt det helt topp fra mandag til søndag. Okei, døgnrytmen kunne ha vært bedre. Jeg har falt ut fra min sunne 23.00 - 06.00 soverutine og sliter innmari med å komme meg opp om morgenen, men det skal det bli slutt på denne uken. I'm on it! I kveld skal jeg ligge i bingen minuttet klokken slår elleve.

Ukens bilde... Joda så.. Er det noe jeg er stor fan av under antrekksknipsing så er det de litt "tilfeldige" bildene. Dere skjønner sikkert hva jeg mener? De bildene som blir knipset når jeg er midt i en bevegelse eller akkurat i det jeg skifter fra den ene stillingen til den andre? De har en tendens til å bli så innmari naturlige og kule! -Meen vi er ikke alle Gigi Hadid, og da blir det en god del... ikke fullt så heldige bilder og. 

Goals of The WeekHei du solfylte mandag! Ah, det gjør meg ingen verdens ting at de melder dårlig vær resten av uken når jeg bare får en mandag som denne. Ikke en sky er det å spotte på himmelen. Jay! Jeg skal riktig nok tilbringe hele dagen innendørs med forelesninger, bibliotek-studering, trening og muligens en svipptur innom Geir, men bare det å kunne titte ut av vinduet i blant og føle litt på den varme solen gjør underverker for min motivasjonen..Håper dere får en knallstart på uken! Jeg blir på skolen helt til fem i dag, og så kjenner jeg et sterkt behov for å få svettet litt igjen. Jeg fikk en forbaska bra start på treningsfronten forrige uke, men så dabbet det av mot helgen og endte med et Mc Donalds da.. Jaja, ny uke, ny muligheter. Får prøve igjen i kveld! Jeg lagde meg en sprek, liten treningsplan i går kveld, så den skal jeg prøve å følge slavisk. Kanskje deler jeg den med dere også!Dagens habitt får dere her! Se på meg da. Caps og greier! Det er jammen ikke hver dag. Hehe, jeg får ikke helt bestemt meg for om jeg føler meg fin i det eller ikke, men jeg våget meg nå til å kjøpe en forrige uke så da får jeg bare se å bruke den og. Bukse fra Vero Moda, Genser fra Gina Tricot, Sko fra DNA, Caps fra Bikbok, Veske fra H&M

- Denne ukens hverdagsmål -

1. Lese 20 pensumsider på sengen hver kveld. Det har nylig gått opp for meg hvor vanvittig mange bøker jeg skal gjennom de neste fem månedene, så her må det et aldri så lite tiltak til. Det er slutt på serier, blogglesing og snapping om kveldene. Jeg MÅ prioritere lesing, og det nå med en eneste gang!

2. Møte opp til hver forelesning. Det skal sies at det ikke er alle forelesere som er like flinke, men jeg skal ihvertfall møte opp til første time, finne ut om undervisningen gir meg noe, og så heller gå på biblioteket og studere på egenhånd dersom jeg ikke får noe ut av timen. Savner anatomien jeg.. Det var så vanvittig mye mer spennende enn... helsepolitikk, etikk, og sosiologi. Tror jeg skal være glad jeg ikke søkte årsstudium i sistnevnte!

3. Fullføre fire gode treningsøkter på Fresh, og kanskje til og med melde meg på min første gruppetime? Motivasjonen er egentlig på topp her om dagen, og ettersom venninnene også trener på samme senter som meg blir det jo nesten til en sosial ettermiddagsgreie jeg virkelig ser frem til!

4. Stå opp etter slumring nummer 3. Nei, mindre slumring enn det er uaktuelt i disse mørke, kalde tider, men etter alarmen har ringt for tredje gang SKAL jeg opp! Kanskje det kunne vært en idé og legge seg litt tidligere også.. Den siste tiden har jeg ikke kommet meg i seng før nærmere halv ett om kvelden og da blir det hardt da!

5. Ha tre kjøttfrie dager! Jeg fikk en gledelig overraskelse i posten på fredag, og den har jeg fryktelig lyst til å teste. Jeg er ikke sikker på hvor den kom fra, men det var en pakke med ulike vegetar-burger-varianter som så supergode ut! Nom nom nom. Kanskje første må prøves allerede i kveld.
Jeg skal holde dere oppdatert på hvordan målene går <3

S.U.N.D.A.Y

Sponset behandling


God morgen fra en stykk sliten Borge! Nei, jeg begynner å komme meg, men det ble så absolutt en heftig innflytningsfest. Hjelpe meg. En bytur ble det også rundt midnatt, med to timers non-stop-dansing på dansegulvet. Åh, som jeg koste meg med både medstudenter og til og med noen av mine gode gamle! Jeg synes ihvertfall å huske å ha sett Annika, Kristine, og kjærestene deres sine fjes! En tur på Mc Donalds hadde jeg meg og, til tross for forrige ukes matforgiftnings-episode, men heldigvis overlevde jeg denne også. Lurer meg på hva taxisjåføren min tenkte da jeg plasserte Mc Donalds posen min i passasjersetet ved siden av meg, festet setebeltet godt rundt den og filmet mens jeg konverserte og lo hysterisk av meg selv. Borge, du Borge..- Getting ready for a new week -

Nå skal jeg hive i meg et par hjemmebakte rundstykker, og så skal resten av søndagen brukes på å forberede den nye uken. Jeg har en del forelesninger de kommende fem dagene, og jeg har så lyst til å komme litt forberedt til timene. Dessuten har jeg noen bilder å redigere fra gårsdagen. Jeg hadde egentlig med kamera på innflytningsfesten også, men det var først fem minutter før avgang til byen jeg kom på at jeg skulle knipse noen bloggbilder til dere, så da ba jeg like godt to av jentene stille til shoot på toalettet mellom sminking og tissing... Nei, jeg har ikke tittet på bildene enda, men jeg misstenker at de ikke ble sånn veldig bloggbare. Heh!Jaja, det er ihvertfall vippene om dagen. Fy fader så fin jeg har følt meg etter tirsdagens besøk hos Cathrinemor på Klinikk Nova. Den dama utfører magi, og det er så herlig å kunne stå opp om morgenen og møte et våkent blikk i baderomsspeilet. Denne gang gikk jeg for en kortere lengde enn tidligere, men de er fremdeles "12mm" og himmel og hav.. mer enn lange og fyldige nok! Åh, så deilig det skal bli å kunne surfe uten sminke, og likevel se litt fresh ut. Mihi!Kunne dere i Kristiansand by tenke dere å teste ut vippe-extentions så vil jeg bare hyle ut at bestevenninnen min er damen dere vil besøke. Hun holder som jeg har sagt før også, til på Klinikk Nova Hamresanden og har noen ledige timer fremover så dersom du vil booke kan du gjøre det HER eller ringe 400 99 100. Synes du Hamresanden ligger litt for langt unna, så kan du også booke time hos henne på Klinikk Nova i sentrum annen hver helg. Der jobber hun nemlig også under oddetalls-lørdager <3- Lashes on fleek -Så det så! For en innholdsrik, jålete og morsom uke dette har vært.
Håper søndagen deres blir fin. Slapp av, kos dere og lad opp til den nye uken!

Antrekk - 210117Okei, nå er ihvertfall mitt lykkebarometeret i ferd med å sprenge! Tre timer med bildeknipsing, og bloggarkivet er nesten fullt opp for en hel uke? Jaaa! Hvorfor i all verden har jeg ikke jobbet på denne måten før? -Og Hanne, hvor har du vært?! Den dama har knipset over 1200 bilder i dag, og det gikk rett og slett som en lek. Dere aner ikke hvor mye jeg vanligvis styrer for å finne det perfekte sollys på vinterstid, men Hanne... Hun bare forstår. Aldri opplevd maken til bloggfotograf. 

Du vet du jobber med et vidundermenneske når du får beskjed når halve leppestiften er gnurt over fortennene, lappen enda henger på skoen, genseren klumper seg i skjørtet, eller den ene krøllen ikke lengre er bloggvennlig. Haha, TAKK Hanne. Håper for guds skyld du har kommet for å bli <3Som dere kanskje ser så er det en jækelig kjølig bekledning jeg har gått for denne lørdagen, men 5 grader eller ei. Sånn har jeg faktisk tenkt til å gå! Jeg blir heldigvis kjørt til innflytningsfesten, og forhåpentligvis har Rikke en varm og god stue også. Noe bytur vet jeg ikke om jeg orker i januar måned! Vi får sjå. Da må jeg isåfall pakke med en bobledress i tillegg.. Blomster og vin er også kjøpt inn, så nå skal jeg bare sitte og kose meg med et kaldt glass i stuen før jeg hopper avgårde. Håper dere får en ordentlig fin lørdagskveld alle sammen. Have fun!
- Skjørt, genser og trenchcoat fra Bikbok, Pumps fra Bianco, Clutch fra Charles & Keith -Skoene er forresten også helt nye. Jeg var vel egentlig på utkikk etter et nytt par vinterboots, men what the hell. De var på tilbud. 499kr koster de på Bianco nå, og ja det er et sånt sjeldent par man faktisk kan bære på byen. Eller ihvertfall dersom du går under kategori "litt dreven". Høhø.

New In my wardrobe- My Latest Buy - God morgen fra meg til deg! Gjett om jeg ble glad for å stå opp til en skyfri himmel denne lørdagen. Alle disse nyinnkjøpte klærene ligger nemlig strødd, sortert i antrekk på gulvet i skrivende stund og om to små timer skal Hanne få prøve seg som bloggfotograf! Hehe, gleder meg til å vise dere alt sammen litt bedre på. Plaggene kommer jo mildt sagt ikke like godt frem når de ligger sånn som dette, litt formløse på gulvet. Jaja!    Etter et par timer med knipsing skal jeg hive meg til byen, for da må det handles inn en liten flaske hvitvin! Det begynner å bli en liten stund siden sist jeg dummet meg på dansegulvet nå, og selv om det ikke har vært savnet så veldig av verken sinn, sjel eller mystory, vet jeg at dette blir en supermoro kveld. Jeg skal på innflytningsfest, og gleder meg til å for en gangs skyld skåle litt med medstudentene mine <3 Forhåpentligvis er vi flere som kan feire en glad-karakter! -Eller drikke bort sorgen over å måtte ta den opp igjen i april? Hihi.Alt dere ser på bildet over her, bortsett fra smykker og den grå genseren er faktisk fra Bikbok, og mye av det var også på 50% så jeg følte jeg fikk det for en slikk og ingenting. Resten er fra Gina Tricot. Ellers kjøpte jeg også noen lekre nyheter til treningsgarderoben, men de skal dere få i et eget innlegg tenker jeg. Jeg er som dere kanskje skjønner veldig klar for vår nå.. Alt jeg vil ha er lette plagg som er tynne i stoffet og lyse på fargen. Heldigvis skal jeg til varmere strøk om elleve små dager, og gradstokken for Agadir viser bare varmere og varmere for hver dag som går(!) Jippi! En våtdrakt funderer jeg også litt på om ikke jeg skal gå til innkjøp av før turen. Jeg vet det bare kan leies når jeg kommer ned, men jeg trenger en til snorkling og krabbefiske her i Norge likevel, så kanskje det er like greit å kjøpe en? Jeg får svippe innom XXL til uken og se hva de har å by på. Jeg gleder meg SÅ innmari! Hotellet vi skal bo på er helt unikt, og i ekte Maroccan style, midt på stranden i Taghazout. Vi kan bare stå opp, spise frokost, og ta med oss brettene rett ned i bølgene om vi vil!GUD så fin den uken skal bli <3 Gleder meg til å dele opplevelsene med dere.Dere må ha en deilig lørdag alle sammen <3
Så sees vi igjen her en gang mellom shoot og vinshopping!

- Tyrkisk feiring av eksamenskarakter -Hei og god kveld, store og små! Himmel og hav, jeg ble bare nødt til å ta en akutt liten feirerunde med bestis jeg denne fredagen! Vi fikk nemlig tilbake eksamensresultatet fra anatomi, fysiologi og biokjemi i dag, og jammen klarte jeg det! Jeg fikk søren meg den B'en! Åh, dere aner ikke hvor mye jeg angret etter at jeg fortalte dere 10 000 (+) blogglesere at jeg satset på å få en B. Haha, hvor innbilsk går det an å bli tenkte jeg med meg selv, når godfølelsen sakte men sikkert forduftet bare et par dager etter eksamen i desember. Jaja januar. Du er kanskje ikke så dum likevel. Forsåvidt ikke du heller Borge! *MEGAGLIS*- En tyrkisk fredagskveld - Heldigvis var Cathrinemor tilgjengelig for en middagsdate denne fredagskvelden, og som i gode, gamledager dro vi på en tyrkisk restaurant for Iskender kebab med tyrkisk brød, tzatziki og te. Ikke vet jeg hva det er med oss og tyrkiske restauranter, men dette er tredje gangen vi har fått forrett, dessert og te, eller hele måltidet på huset. Enten så er de tyrkiske kjøkkensjefene forbaska gavmilde eller så tror de det er en matjournalist som sitter ved bordet når jeg knipser mine sytti bloggbilder av kebab-tallerkenen. Samme kan det være. I like it! <3Maten smakte helt nydelig, og selskapet mitt var mildt sagt heller ikke til å klage på. For en babe! Nå er jeg tilbake i sofakroken min, og her skal jeg tilbringe resten av fredagskvelden med norske talenter rullende på skjermen. Koseligste jeg vet om. Det blir nok en tidlig kveld på meg, for i morgen tidlig får jeg endelig fotografbesøk, og da skal det knipses for alle penga her på justneshalvøya. Håper solen står høyt på himmelen, for jeg gleder meg som en unge til å knipse litt antrekksbilder igjen. Jeg er så lei av å blogge om mat nå at dere ikke aner det engang. Haha! -Og neida jeg har ikke glemt innkjøp-posten. Den kommer også. Jeg lover!Tusen takk for en nydelig kveld Cath!

- Den store jåleuken -

Sponset behandling og GHD produkt


God kveld, god kveld kjære gode dere! Åh, her har det jammen gått i ett denne torsdagen. Jaja, onsdagen og forsåvidt. Jeg har planlagt så vanvittig dårlig denne uken, og dermed har jeg fort for å surre mellom slagene, men nå skal jeg ha litt kontroll på livet igjen. Heh! Dagen i dag startet som de fleste ukedager, på skolebenken, og deretter dro jeg rett til byen for en frisørtime hos Marianne. Eller først en real runde shopping, og så et frisørbesøk. Jeg hadde en god time å slå ihjel før det var min tur til å bli dullet med, så da tok jeg meg en ordentlig runde på januarsalget og dro med meg en halv garderobe inn på Duo frisørsalong.. Joda så.Jeg har endelig avtalt å kjøre en antrekks-shoot igjen førstkommende lørdag og trengte noe vinternytt å vise frem til dere da! Skal gi dere en liten smakebit på alt sammen i morgen tidlig. Fant så vanvittig mye fint!- Curls With Ghd PlatinumEndelig fikk jeg farget den evig lange etterveksten, og lagt inn noen freshe striper i noen lyse Joicofarger, og endelig fikk jeg også satt i noe nytt, langt Hairtalk-hår. Jeg har gått uten siden forrige fredag, og følt meg helt.. Ja alt annet enn fin ihvertfall. Det er så rart hva det håret kan gjøre med humøret. Jeg virkelig stråler når jeg går ut den døren på Duo. Marianne utfører mirakler hver bidige gang, og fargene bare glir rett inn i hverandre akkurat som om alt skulle ha vært mitt eget. Elsker det faktisk. Bare se på det resultatet da!-Og har dere sett så fine krøller? De er faktisk laget med denne hvite GHD rettetangen, og denne fikk jeg til og med lov til å ta med meg en hjem av! Jeg har hatt samme rettetang siden jeg var 14 år gammel. Ja.. nærmere 10 år, og da jeg sa de ordene litt for høyt ble jeg plutselig en splitter ny tang rikere. Jeg mener.. HURRA!! For en luksusdag dette har vært <3 En skikkelig jåleuke når jeg tenker meg om. Rettetangen får dere nå på 20% HER, og nettsiden har også en rekke andre Ghd favoritter på salg nå. Tenker jeg skal vise dere hvordan jeg krøller håret akkurat slik med rettetangen i en videoblogg jeg. Må bare øve meg litt mer selv først.Nå skal jeg ta igjen litt (mye) bloggarbeid, mail og kommentarsvaring, og planlegging(!) av helgens bloggposter slik at siste del av uken ikke blir like kaotisk som starten. Jo, så har jeg en leilighet som skriker etter å bli vasket, og en pensumbok i sykepleiefaget som også roper på meg. Nok å sette fingrene i med andre ord. Håper dere har det bra om dagen <3 Gleder meg til å vise dere litt innkjøp i morgen tidlig!Book time hos byens beste på Duo frisør HER eller ring 38097201 
Tusen takk igjen, for en herlig, liten bli-ny-dag! Jeg stortrives i stolen din Marianne! 

Oppskrift: Vegetarsuppe-Og januar fortsetter å levere! Hehehe, det ble ingen oppdatering på dere i går. Jeg klarte nemlig å låse meg selv ute fra leiligheten etter en jåletime hos bestis, og kom verken inn for å logge meg på pc eller sette inn varene i de tre stappfulle posene jeg hadde dratt med hjem fra butikken. Vimseguri la igjen husnøkkelen i bestis sin bil, og den hadde forloveden tatt med seg til en kamerat for kvelden, så min effektive jobbkveld, ble erstattet med en heftig treningsøkt etterfulgt av noen late timer hos bestis. Jeg måtte jo bare la varene stå utenfor døren, og bli sittende hos Cathrine til mannen kom hjem. Haha! Åh, hva måtte denne dagen by på da?Annika har spurt om ikke jeg vil bli med henne for å ta denne HPV - vaksinen etter studiene, men med min uflaks er jeg alvorlig talt redd jeg kommer til å dø. Dersom én av en million får en heftig bivirkning, så vær du sikker på at det blir meg. Jeg har takket ja til en time på spinningsykkel med henne, men den vaksinen tror jeg at får vente til februar. Det jo bli en bedre måned? Det ser ihvertfall lyst ut så langt. Jeg fikk akkurat klarbeskjed om at et nydelig hotellrom rett ved Agadirs beste surfespot, er reservert Andrea og meg fra 1 februar, så nå er ferien endelig i boks <3 HURRA! Over til denne vegetarsuppen som jeg aldri fikk delt med dere i går! Mmm, denne håper jeg dere vil prøve ut med en pakke flatbrød til, for fy så fyldig og god på smak. Ikke var den tidskrevende å smelle sammen heller! Full fremgangsmåte får dere under her, og spør dersom dere lurer på noe <3 1. 2 grønnsaksbuljong-terninger 2. 8dl vann 3. 1/2-1 boks kokosmelk 4. 2 fedd hvitløk 5. 1/2 stor løk 6. 3 store gulrøtter 7. 1 boks kikerter 8. 1/2 boks linser 9. Salt/pepper/spisskummin/tandori-masala krydder 10. Eventuelt litt chillikrydder 11. 2 ss matoljeSlik gjør du:
1. Kok opp 8dl vann med de to buljongterningene slik at de får løst seg opp.
2. Hakk opp løk, hvitløk og gulrøtter i små biter og surr dette i en gryte med litt matolje i 2 minutt.
3. Tilsett ca halvparten av buljongvannet og la det hele småputre i 5 minutt.
4. Tilsett linser, kikerter, og resten av vannet og la det hele småkoke i 5 minutt til.5. Når gulrøttene kjennes myke og "moseklare" tar du gryten av plata og moser alt med en stavmikser.
6. Tilsett nå kokosmelken, og gi suppen et siste oppkok på 3 små minutt. (Start med en halv boks og tilsett mer dersom du ønsker mer kokossmak) Jeg brukte bare en halv boks, ettersom jeg ikke er så glad i kokos.
7. Smak til slutt til med tandori-masala krydder, pepper, litt salt, spisskummin og litt chilli.Server den fyldige suppen med flatbrød! Oppskriften gir ca fire porsjoner. 

Uken som gikk...Ukens vegetarprosjekt... Vet dere hva? Nå har jeg gjennomført en uke med ren vegetarmat, og det har vært så moro! Å lage ukesmeny uten kjøtt var overraskende enkelt forrige søndag, og alt jeg har testet og kokkelert på kjøkkenet de siste syv dagene har bare smakt helt nydelig. Jeg var veldig spent på om jeg kom til å gå rundt sulten hele tiden, og at bønner og grønnsaker foreksempel ikke ville mette nok, men det har jeg ikke kjent på overhodet. Gøy altså! Ja, til mer vegetar-eksperimentering sier jeg bare. Som avslutning på uken lagde jeg meg en deilig suppe av gulrot, linser, kikerter og kokosmelk og den skal dere få oppskriften på i morgen <3

Ukens cravings... Klemmentiner og kakao. Finnes det noen som drikker kakao som meg? Jeg har i gjennomsnitt tre kopper om dagen og alle er toppet med en stor dæsj krem. NOM <3 Nei, jeg har enda ikke fått startet på prosjekt kaffe. Jeg vurderte en iskaffe i kantinen til morgenen i dag, men endte opp med en mye bedre sjokomelk.Ukens sang... Jeg er skikkelig musikklei nå om dagen, men det er to sanger som jeg ikke har rukket å bli dritlei av riktig enda, og det er 1. Jennifer lopez - Feel the Light og 2. All Night - Youth 

Ukens beste dag... Ikke helgen ihvertfall! Haha, det er lenge siden jeg har hatt en så kjedelig helg, men det må kanskje noen sånne til i blant for at man i det hele tatt skal klare å sette pris på de mer.. innholdsrike? Nei, for første gang på veeeldig lenge har jeg faktisk vanskeligheter med å velge ut noen høydepunkt. Denne uken kan jeg derimot plukke i fleng allerede. Jeg har bestilt meg jentetur til Marokko for svarten!Akkurat nå... Har jeg akkurat kommet inn døren fra en etterlengtet treningsøkt, og skal feire meg selv med et sent måltid taco. Gud så deilig å endelig få svettet litt igjen. Nå skal jeg bare sitte og kose meg med mandagens episode farmen, og så skal jeg ta kvelden, for i morgen har jeg skolefri og store planer om å ta meg ei litta morgenøkt før litt vippe-jålerier venter hos fine Cathrinemor. 

Ukens film... Forutenom den jeg tipset dere om i går så må jeg si 1. Hachiko (herregud som jeg gråt) og 2. Palmer i snøen. To nydelige filmer som jeg har fått anbefalt av dere lesere og som jeg ikke kan annet enn å anbefale videre igjen. Dere finner dem begge på Netflix!Ukens latter... Jeg hadde utallige latterkramper fra nattens 180 minutters lange telefonsamtale med bestis. Den dama er helt hysterisk morsom og jeg tok meg i å ligge på baderomsgulvet (matforgiftet) og brøle av latter enkelte ganger. Bare et lite utdrag fra noe av det...

Andrea: Jeg driver oppussing av leiligheten Marthe! Reisebudsjettet mitt er ikke-eksisterende!
Meg: Åjoda, dette finner vi en løsning på! Et fem stjerners hotell blir ikke billigere! 
Andrea: Nei, du har rett.. Jeg lager meg en eskortemail nå.
.....
Andrea: Hvordan klinger navnet "Edel" i dine ører?
Meg: Hahaha, HÆ?
Andrea: Føler du det gir deg gode eller dårlige assosiasjoner?
Meg: Okei, stopp!! Jeg skal prøve å ordne oss et blogghotell!Åh, jeg har på følelsen at jeg kommer til å brekke meg av latter på denne ferien.
Andrea og jeg har bare reist innenlands sammen før, så dette blir så GØY!

- First vacay of 2017 -- It's time to do some travelling -Okei.. Januar er bare ikke min måned. Jeg husker jeg var syk på denne tiden i fjor og, i tillegg til at jeg krasjet bilen til min daværende mann, måtte ut med hele sparekontoen i reparasjon og glemte å ta ut passet fra hanskerommet før jeg leverte den til bilverkstedet. Passet jo ypperlig når Dubaireisen kom 16 januar, og jeg sto der seks timer før avreise uten gyldig inngangbillett. Det ordnet seg heldigvis på mirakuløst vis det også, men poenget med å mimre litt fra denne tragiske lille livsperioden min, er fordi jeg i går fikk en real påminnelse om at at årets første måned fremdeles ikke er min favoritt.. Dere fikk kanskje med dere at jeg hvinte et lite øyeblikk i går? Fornøyd over å ha blitt frisk og sånn? Haha! Så frisk at jeg tok en tur på Mc Donalds, bestilte meg en chicken salsa, og ble matforgiftet på søndagskvelden. Altså.. Hva gir du meg 2017?Jeg skulle jo bare en snartur til byen for å se den nye leiligheten til venninnen min! Jaja, toalettskålen fikk jeg ihvertfall sett j*velig detaljert på! Jeg ble rett og slett liggende likblek, spyende, og med svettetokter på badet i en time før jeg kavet meg til buss-stoppet igjen, kom meg hjem i leiligheten og gråt en skvett over livets utvikling.SÅ ringte jeg bestis som (enda en nedtur) bestemte seg for å flytte til Tromsø 4 januar, og tvang henne til å booke en sydenferie med meg. So we did! Neida, vi har ikke booket noe enda ettersom jeg gjerne vil sjekke mulighetene for et bloggsamarbeid først, men det er bare to små uker til avreise, og både hotell og flybilletter fant vi i grunn superbillig i natt, så Marokko her kommer vi virkelig samme søren. 1 februar hiver vi oss på surfeferie til Agadir for en uke med strandliv, god mat, og luksus. Fy fader så fortjent. Etter en telefonsamtale som varte i 180 minutt fant vi omsider en uke som passet skolemessig for oss begge, så nå gleder jeg meg bare som et barn til å kjenne sol på huden og sand under tærene igjen. 

Herregud så glad jeg er for at jeg besto den praktiske sykepleier-testen vi hadde i november, for de som ikke gjorde det måtte ta den opp igjen forrige fredag, og jeg tørr ikke engang å tenke på hvordan jeg hadde prestert på fredag den trettende(!) i januar måned. Noe flytur denne måneden tror jeg heller ikke jeg vil satse på, så 1 februar it is. -Og de neste femten dagene tenker jeg muligens bare å holde meg innendørs.- Noen tilbakeblikk fra surfeturene mine til Marokko og Costa Rica -
Håper dere er klare for en uke i Agadir igjen? Dette blir helt magisk!!
Gleder meg til å ta dere med på et nytt, deilig reiseeventyr <3

Planning the week outdoors
Hva gjør man når man får servert sånn et nydelig vær en søndag formiddag? Jo, da tar man ukens planlegging utendørs. Formen min var nesten helt på topp da jeg våknet rundt klokken ni i dag tidlig, så etter en lettere suppe-frokost og et stykk publisert blogginnlegg måtte turbuksen på og jeg ut døren. Det var ingen venninner som kunne være med meg ut på nye eventyr i dag, så da tok jeg meg bare en liten tur på egenhånd.Jeg har nemlig funnet meg en sti rett oppi nabolaget som er skiltet til "drømmestien" og her er det altså så fint at jeg bare går og gliser for meg selv her. Jeg har alt lovet meg selv å ta alle joggeturene mine her sommerferien 2017. Det tar fem minutt å nå toppen av stien og fem nye minutt innover i skogen for å komme til den ene utsiktsplassen etter den andre, og det er helt... ja magisk. Justneshalvøya er virkelig helt topp så langt, og jeg har ikke engang sett halvparten av hva mitt "nye" nabolag har å by på. Stortrives gjør jeg faktisk <3- Always Searching for New Adventures -
Jeg må få med meg en venninne hit en dag i nærmeste fremtid, vise frem utsikten, tenne et bål og grille noen bananer. Ja, jeg har hatt lyst til å grille bananer med melkesjokoladebiter i helt siden jeg så et inspirasjonsbilde av det på pinterest for tre uker siden. Tror det snart er på tide.. Har dere sett så fint da?! Planen for resten av kvelden min er i grunn bare å ta igjen litt sosialt med fine jenter. Jeg er endelig i form til å treffe et par venninner, så søndagskvelden skal gå til skravling med dem. Håper det står bra til med dere alle. Ville bare dele noen stemningsbilder fra den friske formiddagen min, og inspirere en sjel eller to til å ta ukes-planleggingen med ut i skogen selv. Det var riktig så hyggelig. Ihvertfall de første 10 minuttene.. -Så føltes det som fingrene skulle frossne. Haha, sommeren er og forblir nok en favoritt <3Lurer meg på om disse turbuksene var 2016 beste investering <3

FIlmtips - We bought a ZooHei og god søndagsmorgen dere! Aller først: Tusen takk for alle tips som tikket inn både her og på snapchat i går kveld! Dere er så snille! Jeg tror jeg skal ha sjekket ut traileren til hver eneste både serie og filmtittel dere har lagt igjen nå, og altså.. Jeg har så mange nye favoritter på listen min at jeg godt bare kan være syk i en måneds tid til. Hehe, takk skal dere ha! Jeg endte opp med en superspennende film som jeg skal skrive en anmeldelse av ved en senere anledning, men nå vil jeg først tipse om en skikkelig familievariant! En koselig, morsom, og ikke minst romantisk historie som passer ypperlig å snurre med hele familien en søndagskveld som denne.- We bought a Zoo - 
Den eventyrlystne, og råkjekke tobarnsfaren Benjamin, bestemmer seg etter konas død for å si opp jobben, og ta med seg barna på husjakt langt utpå landet. Flere mil fra alt som heter befolkning og matvarebutikk, faller han for en enebolig. Problemet er bare at en dyrehage med godt over førti dyr også følger med. Benjamin som ikke har det spor erfaring nøler, men når et jublende gledeshyl endelig kommer ut fra den 7 år gamle jentungen hans igjen, klarer han ikke å dy seg. Reisen blir definitivt mer krevende enn far hadde sett for seg, men med flotte frivillige arbeidere, og en plutselig ekstra slunt med penger får den forfalne parken en verdig oppgradering.Det er Matt Damon og Scarlett Johansson som spiller hovedrollene, og kjemien både mellom dem og flere av de andre skuespillerne var bare fantastisk. Selv om filmen også hadde noen triste momenter, ble jeg fullstendig trollbundet, og fylt av en ordentlig godfølelse de to timene historien rullet på tvskjermen. Dessuten er den basert på en sann historie, og det gjør den ikke akkurat noe mindre verdifull! Om dere ikke alt har sett den, og får lyst til å samle hele familien til søndagspizza og filmkos i kveld, så finner dere den på Netflix.Ha en fortsatt fin søndag, så sees vi igjen litt senere!

#StemningsrapportHei på dere, og god lørdag! Jeg er bare innom for å melde om at formen min tok en helomvending og nådde bunn istedet for topp i går. -Og jeg som var så sikker på at sitronteen hadde gjort underverker! Jaja, livet kan ikke alltid være en fest. En gang i blant må jeg og ha en sånn helg! Ah, fredagen min gikk virkelig i sneglefart.Jeg lå på sofaen i sikkert tolv timer, spiste sov, spiste, sov og så fire elendige filmer før jeg omsider fant sengen og sov der i elleve timer til. I dag har jeg ihvertfall fått på meg maska igjen, men det eneste jeg skal bevege meg ut døren for i dag, er en pose smash på Coop. Det, halspastiller og Maarud tortilla chips er alt som frister <3- Tomorrow Will Be Better -

Jeg har med andre ord ikke så mye spennende å meddele dere denne helgen! Jeg skulle egentlig ut på skogstur i formiddag, men det får jeg ta igjen neste helg. Nå må jeg bare smøre meg med tålmodighet og ligge innendørs liiitt til. Filmtips tas forresten hjertelig imot i dag. GUD, så lei jeg er av å sette på dårlige filmer på Netflix nå. Har dere en ordentlig spenningsfilm som går under kategori thriller eller drama så hyl ut. Da blir jeg glad <3Håper deres helg har vært hakket mer spennende så langt <3

Coats & Jackets i would like

Affiliateslenker


Riktig god formiddag! Jeg i full sving med pugging på medikamentregning denne torsdagen, men akkurat nå kjente jeg det var på sin plass med en aldri så liten bloggpause. Jeg tilbrakte en time på Nellysalget sent i går, speidende etter den perfekte vinterkåpen, og jammen var det enda noen lekre varianter igjen å få tak i! JAY. Vel, alle var nok ikke like egnet for vinterkulda, men jeg fikk ihvertfall klikket hjem én tykk kåpe, og en tynnere trench coat til vårens varme dager. Hvilke jeg endte opp med får dere nesten bare vente med å finne ut av til de kommer frem og jeg får satt min nye, flinke antrekksfotograf i sving! Hehe. Håper dere ser noe dere liker her dere også. Her har dere ihvertfall 17 av mine utplukkede salg, og ikke-salgsfavoritter! Nå skal jeg tilbake til regnestykkene! Jeg må nok styre med litt hjemmestudier i 3-4 timer til, men SÅ skal jeg i grunn bare glede meg til klokken 19.00, for da er det endelig tid for en ordentlig girlsnight igjen! Kristinemor kommer på besøk og da ender det fort med filmkos, snacks, latter og skravling helt til midnatt <3 Glede på jord. 


- Favorites from Nelly - 1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER 14. HER 15. HER 16. HER 17. HERAbsolutt hele Nelly-salget kan dere ta en titt på HER
Det er masse fint igjen, og nå er flere varer satt ned med hele 80%

- 15 facts about me -1. Jeg klarte ved et uhell å publisere en rumpe-snap på mystoryen min for et års tid siden. Heldigvis oppdaget jeg at jeg hadde trykket på mystoryknappen og ikke kjærestens navn etter to små sekund, og slettet bildet på nullkommaniks, men gud.. Jeg har ikke hatt så mye hjertebank i hele mitt liv. Det var bare en rumpe, men altså.. 10 000 følgere, inkludert daværende svigermor. Jeg er ganske sikker på at jeg hadde takket for min tid på jorden.

2. Jeg er en mye bedre lytter enn forteller. Har jeg for engangs skyld en god historie å fortelle så ødelegger jeg hele poenget ved å avsløre det alt for tidlig eller rett og slett bare prate alt for raskt.3. Jeg elsker når folk gir gode klemmer. Sånne harde, jeg har virkelig gledet meg til å se deg - klemmer. Sånne gjør meg glad. 

4. Jeg er i ferd med å slå en personlig singel-rekord, og har dermed begynt å date igjen. Neida. Joda. Jeg trives i mitt eget selskap altså. Jeg lover! Jeg trives bare enda bedre i en bra manns.. Hehe, ta det helt med ro. Jeg er ikke verken forelsket eller gifteklar. Jeg har bare takket ja til en kopp med kakao.

5. Bloggarkivet mitt inneholder 4326 blogginnlegg.. Er det rart en går tom for idéer i blant?6. Jeg er like flau over snapchat-mystoryen min hver eneste søndag jeg våkner opp fyllesyk. Borge, du blir teit når du drikker. Er det nødvendig å dele det med hele omverdenen?

7. Jeg hater å bli "satt på plass" eller direkte kjeftet på. Åh, det er så slitsomt! Gjør jeg noe dumt så vet jeg det som regel selv. Kan vi ikke da bare gå videre liksom? Jeg gjør jo ikke feil med vilje! Jeg vet ikke hvorfor, men jeg blir ordentlig snurt når jeg en sjelden gang får kjeft samme hvem tilsnakket kommer fra. Jeg skal ikke være min egen sjef for alltid, så her må jeg faktisk bare se og ta meg en bolle.8. Jeg ville bli politi da jeg var mindre, men astmaen satte en stopper for den barndomsdrømmen. 

9. Jeg elsker lange bussturer. Ja, bussen har virkelig vokst på meg de siste årene. Minuttene det tar å kjøre til skolen bruker jeg nemlig på å gjøre ingenting, og det er så deilig! Bare høre på musikk, mimre, eller tenke på hyggelige ting. Ah, det er sjelens terapistund <3 Jeg tar meg selv stadig i å håpe at det ikke kommer noen kjente på bussen så jeg blir nødt til å sprekke boblen og faktisk ta i bruk mine sosiale antenner. 10. Jeg har et lite mål om å lære meg å drikke kaffe i 2017. Jeg har på følelsen at det vil gjøre hverdagen litt enklere i neste praksis og eksamensperiode, men jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal begynne. Smaken av kaffe er bare... fryktelig.

11. Jeg fyller 25 år i år, og har enda ikke en antydning til visdomstenner. When are they gonna pop? Hull har jeg heller aldri hatt, men nå skal det sies at det er *kremt* seks(?) år siden forrige tannlegebesøk. Ikke fordi jeg har tannlegeskrekk, men fordi jeg har skrekk for den sinnsyke regningen som kommer etterpå.12. Jeg ba aftenbønn som liten, gikk på søndagsskole i kirken, og sang alltid for maten med foldede hender, men i dag er jeg bare kristen de minuttene jeg tenker på døden. Jeg liker nemlig tanken på at jeg kan få se familiemedlemmer igjen også etter at vi har gått bort. 

13. De eneste bloggene jeg titter innom daglig er Kristina Andersen og Janni Deler sin. Ellers får jeg mer enn nok bare av å lese min egen om dagen. Ellers eelsker jeg å jakte etter inspirasjon til nye matretter på pinterest.

14. Årsaken til at jentene gliser ekstra bredt på dette bildet er fordi Annika like før jeg knipset ropte "Se på Marthes nipler!! Hun har glemt bh i dag!"15. Jeg har lite til overs for diskusjoner rundt middagsbordet. Da mener jeg ikke krangling, men rett og slett bare diskusjoner rundt politikk, eller nyhetssaker. Der er noen av venninnene og jeg veldig ulike, og jo flere vi er på jentekvelder jo heftigere blir diskusjonene. En kveld i romjulen husker jeg det blant annet ble diskutert rundt det å amme i offentlighet og mens jentene mer og mer høylytt ropte ut for og mot-argumenter satte jeg og tenkte på ukens middager jeg da. Jeg har selvfølgelig en mening om det meste jeg også, men jeg har bare ikke den samme interessen for å diskutere ting side opp og side ned. Jeg synes det er moro å lytte til andres synspunkt, men jeg foretrekker å bruke 5 minutt fremfor 45 på å finne ut at vi er enige i å være uenige.

Dette er venninnene innmari klar over, og derfor ler de seg ihjel når de etter x antall minutter ser bort på meg som sitter fullstendig bortreist i min egen verden. "Nå, blir det kjøttkaker eller koteletter i morgen, Marthe?" spurte Siri meg sist, og så ble diskusjonen avsluttet med brølelatter fra oss alle <3

Vi kan ikke alle være like si! Det ville jo ha vært kjedelig.

Skolelunsj: Flettebrød med fyllHei fra stormfulle Kristiansand! Herlighet som vinden herjer utenfor. Heldigvis har jeg sluppet å bevege meg utenfor døren denne onsdagen også ettersom læreren nok en gang avlyste morgenens forelesningstimer pga sykdom. Jeg kunne selvsagt bedrevet litt hjemmestudier, men i stedet benyttet jeg meg av anledningen til å bake mitt livs første flettebrød med fyll! Mmm. Beste jeg har bakt av lunsj på lenge, og ettersom jeg lagde hele to digre brød bør jeg ha nok til saftige nistepakker for en good stund fremover. Oppskriften er allerede blitt etterspurt etter snappingen min i formiddag, og den finner dere under her! Så er det bare å spørre om dere lurer på noe <3Formen min er dobbelt så bra i dag! Jeg hadde så vondt i brystet rundt midnatt i går at jeg ikke visste hvordan jeg skulle klare å sovne, men så spiste jeg en gigantisk boks med blåbær, sov i 8 timer i strekk og våknet opp frisk som en fisk. Ihvertfall nesten. Hah! En dag med blåbær, appelsiner og sitronte var visst alt som skulle til.Du trenger: 1. 6dl hvetemel 2. 2,5dl lunket vann 3. 1/2 pakke fersk gjær 4. 1 ts salt 5. 1 egg (til pensling) 6. 2 ss olje 7. 1/2 boks grønn pesto 8. 1/2 boks cottage cheese 9. Litt revet ost 10. 1ss sukker
Slik gjør du: 
1.
Rør gjæren ut i det lunkede vannet og mål opp alt av tørre ingredienser.
2. Hell hvetemel/salt/sukker i gjærblandingen og rør det hele til en deig. 
3. Kna godt med hendene og tilsett litt mer hvetemel om det er nødvendig.
4. Smør deigballen inn med 2ss olje og sett deigen til heving under plast i 60minutt.
5. Kjevle deigen ut til en firkant på kjøkkenbenken, og sett ovnen på 175grader.
6. Bland sammen en halv boks pesto med en halv boks cottage cheese, og smør denne blandingen kun på midten av firkanten på en bred linje som vist på bildet. Strø så også over litt revet hvit ost.
7. Skjær strimler som har en bredde på ca 2 - 2,5 cm av deigen som ikke har fyll og legg annen hver deig-strimle over fyllet fra hver sin kant til du har et flettelignende brød.
8. Pensle brødet med et vispet egg og stek midt i ovnen i 25-27 minutt.- Tips til hjemmebakt skolelunsj -

Avkjøl, skjær i porsjonsstykker og pakk dem med i matboksen! NAM <3

Oppskrift: Risotto med østerssopp

God kveld alle sammen! Håper det står bra til med dere alle. Her er det fremdeles en liten virusfest i kroppen, men nå har jeg drukket så mange kopper sitronte at jeg bare være på bedringens vei. Krysser ihvertfall fingrene for å våkne opp til en lysere morgendag! Under her får dere som lovet, dagens vegetarvennlige middagsoppskrift. En godsmakende og mettende sopprisotto med østerssopp til en forandring!Dere kan selvfølgelig bruke hvilken som helst sopp, men østerssoppen var virkelig nydelig på smak, så om dere vil prøve den ut så fås den blant annet kjøpt på Meny. Nå skal jeg slenge meg tilbake i sofaen igjen og gjøre et siste forsøk på å se film. Jeg har sovnet inn i tre allerede, men dokumentaren "Amanda Knox" holdt jeg meg våken i, så den var virkelig spennende dere! Verdt å sjekke ut :-)Du trenger: 1. 2,5dl risottoris 2. 8dl kokende vann med to oppløste grønnsaksbuljong-terninger i 3. Litt revet parmesan 4. Saften av 1/3 sitron 5. Salt/pepper 6. 250g østerssopp 7. 2 sjalottløk 8. 2ss matoljeSlik gjør du:
1.
Legg bort ca 50 gram hel østerssopp, og finhakk resten sammen med sjalottløkene.
2. Fres både løk og sopp i en gryte med 2ss matolje til løken er blitt blank og soppen gyllen.
3. Mål opp risottorisen og rør også denne lett inn i løk/olje/sopp-blandingen.
4. Tilsett så litt og litt av de 8 dl med kokende buljongvann mens du rører jevnt i risottorisen.
5. Etter 20 minutt skal alt vannet være tilsatt og risen ferdig trukket/kokt. Da kan du røre inn litt revet parmesan.
6. Bruk så mye du vil! -Og smak til slutt til med masse deilig sitronsaft, salt og pepper.De siste 50 grammene med sopp stekte jeg bare hele i en panne med litt smør et par minutt, og hadde som "topping" sammen med enda litt mer revet parmesan. Mmm! Server gjerne med litt brød til <3Det hadde ikke jeg i hus i dag, men fy så godt det var likevel!
Oppskriften gir 2 store eller 3 vanlige middagsporsjoner.

Ukens kjøleskap med vegetarmenyGod dag, god dag! Her sitter jeg og hoster og harker hjemme i leiligheten innpakket i tepper. Ikke vet jeg hva som skjedde i natt, men klokken 05.00 våknet jeg av verking i kropp og et helsikkes uvær i brystet, så det ble en tidlig morgen på meg. -Og skulking av skolen! Hehe, neida læreren vår meldte inn avlysning på forelesningene til morgenen i dag fordi hun også var blitt syk, så det var da i det minste litt flaks. Jeg kom meg først opp fra sengen rundt 10.00 og da bar det rett på butikken for handling av sitron, honning, ingefær, te, paracet og halspastiller <3
Høres ikke det ut som en helbredende kombinasjon? En treningsøkt kunne kanskje også gjort susen, men en time med middagskokkelering og bildeknipsing har akkurat tatt knekken på meg, så nå skal jeg bare ligge rett ut i en time eller to og hente meg inn igjen. Hehe, ja så stakkarslig blir jeg når immunforsvaret feiler..Tenkte jeg skulle starte bloggdagen med å dele ukens kjøleskap med dere jeg! Ukens vegetar-kjøleskap med meny, til en forandring. I dag var det en nydelig sopprisotto som sto på min meny, og den ble altså så god på smak at jeg måtte holde en liten applaus for meg selv. Oppskriften på den skal dere få siden, og synes dere noe annet på menyen min høres fristende ut så er det lov til å spørre om oppskrift på en vegetarmiddag til!- In this weeks fridge -

Meny har forresten enda kronemarked og en hau av varer til 10-20-30 kroner. Blant annet disse ikke-vegetarvennlige-suppene. Elsker å ha noen slike rett i koppen tilgjengelig i skapet til dager jeg har hjemmestudier og trenger en superkjapp lunsj.Og dere? Denne teen er virkelig den beste for forkjølelse! 

Uken som gikk...Ukens høydepunkt... Til tross for at jeg ikke har reist på noe tur så føler jeg virkelig at jeg har utnyttet den siste ferieuken min til det fulle! Mandag inviterte jeg jentene over på syforening hos meg, pyntet bord, serverte viltgryte, rødvin og banansplitt. Tirsdag dro jeg på spillkveld hos Annika og spilte "Ticket to ride" med girlsa der (superspennende brettspil forresten), og torsdag dro Annika og jeg ut på en ordentlig luksusmiddag med sushi og littegrann sprudlevin i glasset. De tre dagene der får definitivt dele høydepunkts-plassen i denne spalten. Helgen var også veldig fin. Det var vanvittig deilig å forberede meg litt til skolestart igjen, pakke ned julen og ta igjen et par timer i mailboksen.
Ukens nedtur... Hmm, usikker! Det har ikke vært noen nedtur hele uken, så her får jeg bare si at karakteren på eksamen enda ikke er kommet. Hehe, er så spent da vet dere! Fikk akkurat greie på at sensurfristen ikke er før 20 januar, så får vel smøre meg med tålmodighet i 10 dager til.

Ukens serie... Ohoi, Orphan Black! Jeg startet på serien i slutten av forrige uke og er allerede i midten av sesong 2! Du vet du har funnet serien din når du tar deg selv i å sitte og gape høyt mens du klapper i hendene av ren fornøyelse. Ja, akkurat det gjorde jeg på slutten av forrige episode. Galskap at jeg ikke har vært seriefrelst før nå. Orphan Black går på Netflix forresten! Ukens sangfavoritter... 1. Pill Heuse & Zeus X Crona Feat Emma Sameth 2. Zara Larsson - I would like 3. Beyoncé - Daddy Lessons Feat The Dixie Chicks 

Ukens cravings... Pizza og sofalatskap med Tour De ski rullende på tven! Si hei til min søndag. Hihi, jeg bestilte meg en medium pizza hjem fra Rio, og fikk en gigantisk en så nå har jeg ikke bare pestosnurrer, men også pizzarester til alternativ skolelunsj i en hel uke..Ukens gullkorn... Jeg kommer ikke på noe gullkorn fra forrige uke, så jeg slenger med et fra juleferien i Stavanger. Noen av samtalene rundt middagsbordet på tasta får meg til å knekke sammen av latter altså.. 

Onkel: Jeg spurte en jurist fra jobb om han visste hvem Marthe Borge var!
Farmor: Ja, gjorde han det da? 
Onkel: Nei, han leste ikke blogg. Han visste ikke engang hvem Elise sophie var.
Farmor: Si meg, var han tilbakestående? Akkurat nå... Skal jeg titte innom mailboksen en siste gang for kvelden, og så slå på sykepleiepluss for første gang på tre uker for å lære meg medikamentregning. Et helt nytt fag som vi skal starte med på torsdag, og ha eksamen i allerede om en måned. Flaks for meg at jeg fikk 3 i P-matte og ikke engang husker hva en brøk er da. Misstenker at jeg har en liten jobb foran meg der.

Ukens innkjøp... Det må være den lekre blitzen jeg gikk til innkjøp av tidlig i forrige uke! Jeg skulle jo så absolutt ha kjøpt den for lenge siden, men bedre sent enn aldri? Jeg har bare fått brukt den én gang så langt, men gleder meg til å ta den med meg på litt jentekvelder og festligheter i fremtiden.Jeg fant forresten en god A3 blokk, og noen nydelige markeringstusjer i pastellfarger(!) i dag.
Hjertelig takk til dere som la igjen noen tips under morgeninnlegget <3

The last day of Christmas- Dear Christmas tree, see you in december -...Or november. Høhø, dere vet jo hvordan jeg er. 9 januar er her, og julen er herved pakket ned for denne gang. Jeg lagde meg en aller siste julekopp med kakao på lørdag og pakket det ned allerede da. Litt trist, men samtidig litt godt å få plass til tven i stua igjen. Hehe, det har for all del vært hyggelig å kunne sitte i sengen og se på serier den siste måneden, men en måned med sene kvelder holder, og nå som andre semester er i gang har jeg ikke tid til å titte så mye på tv lengre likevel. Jeg har min aller første skoledag i dag, og drar rett på trening etterpå for å starte uken med en real svettetime <3 Gleder meg faktisk til begge deler! Har dere hørt?Jeg er så støl etter fredagens økt at jeg rett og slett blir nødt til å prøve å trene det litt bort. Dessuten må jeg til byen likevel for å gå på jakt etter gigantiske tegneark. Jeg har nemlig lyst til å benytte meg av en del tankekart under studiene dette semesterhalvåret, og til det trenger jeg en tegneblokk med masse A3 ark. Kanskje dere har peiling på hvor jeg kan finne nettopp det? Dere får hyle ut innen 15.00 i så fall, for da er jeg på vei til sentrum!Ville bare titte innom og ønske dere en riktig god start på mandagen. Samt dele et aller siste bilde fra julestuen min. Måtte dette bli en innholdsrik og GLAD uke for oss alle <3 Vi sees igjen her litt senere i dag! 

Til deg med tørre vinternegler

Annonse

God kveld store og små, venner og uvenner! Nei, håper da inderlig ikke at det er noen av sistnevnte. Har dere en fin søndag? Det har ihvertfall jeg hatt med en kombinasjon av ski på tven og snacks på tallerkenen! Som en avslutning på nok en forbaska fin uke tenkte jeg å tipse dere om mitt nyeste kosttilskudd! Det er mye mulig dere er kjent med produktet NAILCARE allerede? Jeg har ihvertfall gått på det helt siden det ble produsert og tilsendt noen utvalgte i august, men ettersom produktet nå er ute på markedet for alle dere andre også, har jeg lyst til å skrive noen ord om akkurat mine erfaringer rundt disse tablettene.Som de fleste av dere kanskje har fått med dere nå, så går jeg første året på sykepleien. -Et studie som har strenge regler mot å ha lange negler med neglelakk selv når vi bare har praktiske undervisningstimer. -Men det betyr ikke at jeg ikke vil ha sterke, og friske negler! Negler som ikke er tørre, flisete, vonde og stygge. Dette tar jeg kosttilskuddet Nailcare for, og som både D-vitaminene og Haircare-kosttilskuddet fra akkurat samme merket, så fungerer de. De inneholder nemlig både zink, selen, folsyre, biotin, Vitamin C og en rekke andre ingredienser som skal bidra til å opprettholde sunne, lange negler. Jeg har skravlet hull i hodet på dere om Haircare, og hvor fan jeg er av at det finnes et produkt som så enkelt og rimelig kan hjelpe med hårforlengelse, og dette her kunne jeg skrytt og pratet nøyaktig like varmt om. To tabletter daglig er alt som skal til, og i én eske får du nok til en hel måneds forbruk. Akkurat nå får du også 40% rabatt på den første bestillingen din ved å klikke hjem en eske via bloggen min HER.- Bestill Nailcare HER og få 40% rabatt -149kr koster første eske da, og det skal jeg si dere tablettene er verdt. Spesielt etter en stressfull eksamensperiode med mye nervøs neglebiting.. Jeg hadde seriøst ikke en centimeter med negl igjen etter 16 desember, og har vært helt ram på å ta disse tablettene morgen og kveld siden, i håp om å få sterke (og helst superlange) negler i rekordfart. Ville jo så gjerne kunne nyte litt feminine fingre ihvertfall noen dager før skolestart! Hihi. Det er rart med det, men det å ha velstelte negler gjør virkelig noe med en!Bare et tips fra meg til deg som sliter med flisete vinternegler.
-Eller som føler de vokser i sneglefart. Kanskje dette kan være redningen?

Preparing for a new semesterHei på dere og riktig god søndag! Nå sitter jeg sprikkmett i sengen og venter spent på guttenes finaleløp i monsterbakken! Jeg hadde en riktig så effektiv lørdag i går. Ettersom min nye bloggfotograf er bortreist kom Siri på besøk for å hjelpe meg med litt bloggbilder, og vi ble faktisk holdende på med knipsing i flere timer. Vel, med litt kakaodrikkepauser, vegetarlunsj og baking mellom slagene da. Det var så herlig med litt fotohjelp igjen. Det har virkelig vært savnet de siste månedene. Litt forberedelser til den kommende skoleuken fikk jeg også unnagjort. Blant annet litt baking av nistepakke. Pestosnurrer skal få erstatte den dyre kantinematen på skolen allerede i morgen tidlig, og ettersom de ble riktig så gode på smak også deler jeg like godt oppskriften videre. Kanskje har dere alt ingrediensene i hus og kan kaste dere på bakeprosjektet nå med det samme?- Pestosnurrer in the making -
Du trenger: 1. 7,5dl hvetemel 2. 1ts salt 3. 1ts sukker 4. 2ss matolje 5. 25g tørrgjær 6. 2,5dl lunket vann 7. 1 boks pesto 8. 1 egg (til pensling)


Slik gjør du: 
1.
Mål opp og bland sammen alt det tørre i en bolle.
2. Tilsett olje og vann, og pass på at temperaturen er lunket.
3. Kna det hele sammen til en deig, dekk med plast og sett til heving i minst 60 minutt.4. Når deigen har nådd dobbel størrelse kjevler du den ut til en firkantet "pizzabunn" og pensler overflaten med et godt lag rød eller grønn pesto. Brett så den ene siden av deigen over den andre slik at pestoen havner på innsiden, og skjær deigen opp i små strimler som du snurrer til fine pestosnurrer. Dette er superenkelt å gjøre, men vanskelig å forklare med ord så ta gjerne en titt på DENNE videoen for fremgangsmåte på snurring.5. Legg pestosnurrene på et stekebrett, pensle dem med et vispet egg, og stek dem i ovnen på 220 grader i ca 12 minutt. Litt mindre dersom du lager den små, og litt lengre dersom du lager dem store.Oppskriften ga 9 mellomstore pestosnurrer!Tips: Litt revet vanlig ost, eller litt fetaost kan også være godt å ha i snurrene!

Budsjettvennlig VegetargryteDette har vært en fredag hvor alt virkelig bare har gått på skinner! For en gangs skyld har tiden ikke løpt fra meg, og alt som sto på to-do-listen er krysset av innen seks! Hurra, for en godfølelse! Leiligheten er vasket, duftelys tent, kjøleskapet fullt opp (med deilige vegetaringredienser), og timeplanen for hele neste er skrevet ferdig. Har dere hørt? Ingen serietitting i dag med andre ord. Jeg får ta det igjen i kveld, men først: Her kommer ukens budsjett og vegetarvennlige middagsoppskrift!Du trenger - 4 porsjoner:
1.
Fire gulrøtter (15kr) 2. 400g hvite bønner (10kr) 3. En håndfull hakket vårløk (19kr) 4. 500g hermetiske tomater (7kr) 5. 1 finhakekt gul løk (6kr) 6. 2 fedd hvitløk (13kr) 7. Litt salt/pepper, kanel og paprikapulver (ta det du har og smak til) 8. 3 dl vann 9. 2-3ss rømme (16kr) 10. 1ss tomatpure (7kr)

Pris = 93kr / 23kr per porsjon 
Slik gjør du:
1.
Finhakk gulrøtter, vårløk, løk og hvitløk og surr alt i en gryte med litt matolje/smør.
2. Tilsett 3 dl vann, boksen med hermetiske tomater + 1-2 ss tomatpuré og la det koke i 10 minutt.
3. Smak til med paprikapulver, kanel, salt og pepper, og hell de hvite bønnene oppi 4 minutt før servering.-Serveringstips-
Server gjerne gryten med litt foccacia, og ha en good dæsj rømme på toppen av hver skål! Jeg er en stoor fan av seter-rømme og rørte inn en stor spiseskje av dette rett før jeg nøt min porsjon. Himmelsk ble det! Litt hakket, frisk basilikum kan du alltids også ha over om du har det i hus.- Vegetargryte med hvite bønner -

Ser godt ut ikke sant? Jammen var det mettende også med de hvite bøndene. Mmm! Dette skal definitivt lages igjen her i hus. Nå begynner det å bli et par timer siden jeg inntok denne retten allerede, så nå skal jeg hoppe i treningstightsen og komme meg til byen for en deilig svettetime. Vi har fått snø i Kristiansand by denne fredagen så noe mer løping utendørs blir det nok ikke på meg med det første! 


Tips: Meny har nå kronemarked, så omtrent alt av bønner, linser og kikerter koster 10kr!
Håper dere er klare for en hel uke med kjøttfrie retter, for det er jeg!

- Tasty Thursday -- The Best Place In Town -Her kommer noen bilder fra gårsdagens fine fine middagsstund med min bedre halvdel <3 Gjett om det smakte med et sushimåltid på Food Asylum igjen nå. Sist jeg var der var vel en gang i fjor sommer, så i går kjente jeg det var etterlengtet, og på sin plass med litt real hverdagsluksus igjen. Mihi! Vi bestilte som vanlig et digert fat med trretti sushiruller i all verdens smaker og varianter, og slukte (nesten) alt sammen i løpet av de 90 minuttene vi ble sittende. Mmm! Jeg hadde alvorlig talt valgt dette fremfor lørdagsgodter når som helst.Fine Annika blir bare litt flau når jeg drar frem mitt gigantiske kamera og knipser så hele rommet lyser opp 47 ganger. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke synes det er pinlig selv for det må jo se ut som jeg aldri har sett mat før, men jeg er vel bare blitt skadet av alle årene som blogger.. Lurer meg på om det er mitt sjette år jeg går inn i nå? Ikke rart jeg ikke eier skam lengre. Jaja, blitzen fungerte ihvertfall som bare fy, så så langt er jeg storfornøyd! Nå skal jeg ringe inn helgen med en tur på butikken. Jeg skal nemlig fylle kjøleskapet for helgen og handle inn til litt vegetar-middager. Spennende, spennende! Kanskje dukker det opp en oppskrift her også i løpet av dagen? La oss krysse fingrene for det <3 Håper dere får en super helg. Dette er vel de siste fridagene for de fleste studenter? Bruk dem godt! Jeg har sagt meg ferdig med festligheter på en stund, så jeg skal bare bruke de neste dagene på jobb, planlegging, tjuvstarting på studier og rengjøring av leilighet. Ikke det kjekkeste i verden kanskje, men det er helt i orden etter tre uker med ren kos. Riktig god fredag til deg <3

A Late Christmas PresentWuhuuu! Endelig har jeg gått til innkjøp av en ordentlig blitz igjen! Jeg har ikke hatt det siden jeg brukte mitt elendige gamle Nikon, så nå gleder jeg meg innmari til å kunne ta med kamera på litt festligheter og sosiale kvelds-sammenkomster med jentene igjen. Jeg har prøvd å knipse litt stemningsbilder under både julebord, julefrokoster og diverse festligheter med gjengen i hele julen, men bildekvaliteten har vært så dårlig at jeg nesten ikke har hatt lyst til å dele noe som helst med dere. Nå fremover blir det forhåpentligvis andre boller!Jeg har kjøpt meg en Phottix Mitros + blitz for de siste julegave-pengene, og kan nesten ikke vente med å teste den ut allerede i kveld. Annika og jeg har avtalt en middagsdate på restaurant når mørket faller på, så da blir det rene fotoshooten rundt middagsbordet tenker jeg. Godt jeg ikke har flaue venninner si!Før jeg starter på prosjekt krølling av hår, skal jeg hive meg ut på en liten joggetur i finværet. Vi har fått nok en solskinnsdag i sør, så denne torsdagen blir treningssenteret erstattet med skogen. Håper jeg ikke fryser ihjel <3 Blitzen kjøpte jeg forresten på Japan Photo til dere som måtte lure på det, og prisen lå på 2500kr uten batteri. Slett ingen stiv pris dersom det er så bra som jeg håper og tror! Resten av kamerautstyret mitt har jeg forresten skrevet et eget innlegg om tidligere HER.Kanskje noen av dere har erfaring med denne blitzen allerede?
Krysser fingre og tær for at den er superenkel å håndtere jeg.

- Choker Collection -Hei på dere! Nå sitter jeg sprikkmett i sengen etter en alt for stor porsjon med gryterett. Jeg spiser som en hest om dagen, og jeg misstenker at det har med at jeg har begynt og ta treningen på alvor igjen. Hadde nesten glemt hva litt aktivitet kan gjøre med matlysten! To episoder av Orphan Black har jeg også snurret i dag, og etter en liten dusj skal jeg søren meg sette meg ned for å se enda en. Tusen takk til dere lesere som tipset meg om denne serien i går! Jeg prøvde først å snurre en episode av "Sense 8" men det ble for mye handling på en gang for min smak. Orphan Black derimot slukte meg allerede i første episode, så nå kan jeg takke farvel til den planlagte studiehelgen, kjøpe inn masse snacks og sitte klistret akkurat sånn som dette i time etter time. Yay! Hehe, neida litt studier skal jeg også få sneket inn. Jeg starter igjen førstkommende mandag med et splitter nytt fag, så jeg skal ihvertfall tjuvstarte litt på det. Hvordan står det til med lesergjengen min i dag? Har dere det fint? Her har det vært strålende sol denne lille-lørdagen og jeg har vært i byen på jakt etter litt nytt kamerautstyr. Tenkte det for min egen motivasjons del var på tide å tilføye noe nytt i fotosamlingen, og jammen fant jeg på noe lurt å bruke julegave-pengene mine på i år også. Skal vise dere i morgen tidlig, og ta det i bruk i morgen kveld.- Say Hi To My Choker Collection -​Nå vil jeg i grunn bare dele samlingen min av chokers! Min store trend-avhengighet. Herlighet, jeg har sikkert hatt dobbelt så mange, men jeg bruker disse smykkene så mye at de går i stykker og må kastes på et tidspunkt. Heldigvis er klesbutikkene fulle av dem, og heldigvis er de også både billige, og innmari enkle å lage selv! Under her får dere noen av mine storfavoritter. Både H&M og Gina Tricot har utrolig mange lekre varianter inne om dagen! -Sånn til dere andre som ikke klarer å gi slipp på denne snodige trenden. Det er da ikke bare meg?1. H&M 2. Gina Tricot 3. Bikbok 4. Gina Tricot 5. H&M


Ha en fortsatt fin kveld alle sammen <3
-Og igjen takk til dere som har skyld i at jeg er blitt serie-avhengig :-)

Banana Split Marthe StyleHar dere noe forhold til banansplitt? Det første som popper opp i hodet mitt når jeg sier ordet høyt for meg selv er minner fra dårlige restauranter på Gran Canaria hvor banansplitt med tre ulike iskuler er avbildet på plastikkmenyen. Hehe. Likevel bestemte jeg meg altså for å lage akkurat dette til dessert under syforeningskvelden i går. -Og vet dere hva? Himmelsk smakte det! Med riktig tilbehør og gode bær skal man jammen ikke undervurdere en så simpel rett heller. Fire minutt tok det meg å anrette og jentene skrøt som bare fy <3Restene hadde jeg til frokost i dag, og så ble jeg med Annika på årets første trening for å gjøre om kaloriene til litt nye rumpemuskler. Hihi! Nå er jeg bare en snartur hjemom for å sjekke at hagemøblene ikke har blåst avsted i stormen, og så fort dere er oppdatert med ukens store fristelse tar jeg turen tilbake til Annika for enda en jentekveld. Åjada, vi kan kose oss vi! I dag er det vegetarmiddag og spillkveld vi har i vente, og jeg gleder meg nøyaktig like mye som i går.

Fine jentene mine <3 Koser meg sånn i selskapet deres at jeg aldri ser ut til å få nok.. Føflekkene sto det forresten også bare bra til med. Jeg har to litt skumle på mage og rygg som jeg er innom en gang i året for å kjøre en kontroll på, men også denne gang fikk jeg altså lov til å beholde dem. Hurra! *frisksomenfisk*- What you'll need -
1.
4 bananer 2. En kurv jordbær 3. Freia Sjokoladesaus 4. Krem 5. Sjokoladeis 


Slik gjør du:
Skjær en banan i to, legg 2-3 kuler sjokoladeis mellom, pynt med ferske jordbær, et par dæsjer krem ooog litt Freia sjokoladesaus. Altså... Bare lag det akkurat sånn. Du kommer ikke til å angre <3NOM <3 Håper dere har hatt en like fin tirsdag! 

Serietips - The OAHei på dere og god morgen! Jeg satte vel egentlig alarmen på 08.00 i dag, men klarte jammen ikke å karre meg opp før to timer senere. Heh! Og det enda til at jeg la meg før midnatt. Hjelpe meg. Jaja, det er enda en uke igjen av ferielivet.. Før jeg hopper avgårde til en legetime for føflekk-sjekk, tenkte jeg å dele mitt første serietips med dere! Er dere klare? Det var faktisk en bloggleser som tipset meg om denne på snapchat for snart en uke siden, og ettersom jeg hadde noen timer til overs den kvelden valgte jeg å gi første episode et forsøk!En episode ble til fire på et blunk, og vips: dagen etter var hele sesongen sett! Det var altså så spennende at jeg ikke fikk gjort et fornuftig gjøremål hele den dagen. Serien hadde premiere 16 desember så det er bare én sesong ute foreløpig, men det passet meg utmerket ettersom jeg ikke har tålmodighet til å starte på noe som varer i det uendelige. Slike spenningsserier blir jo så altoppslukende at en gjerne ikke har lyst til å gjøre annet enn å slave foran tven.Ukens Serietips - The OA
Den unge, blinde jenta Prairie Johnson dukker plutselig opp i hjembyen sin etter å ha vært savnet i syv år. Alle stiller spørsmål til hvor hun har vært, hvem som har holdt henne fanget og hvordan, men Prairie er ikke interessert i å fortelle verken foreldre eller FBI om noe som helst. I stedet velger hun seg ut fem utvalgte "outsidere" fra hjembyen som hun avslører hele historien sin for. Gjennom åtte, nervepirrende episoder forteller hun dem alt. -Hvor hun har oppholdt seg, hvordan hun har fått synet tilbake, og hvorfor hun har to store, røde arr bak på ryggen.Jeg vil ikke avsløre stort mer enn det tror jeg. Jeg sier bare gi den et forsøk! Netflix-serien går under kategori drama og eventyr, men selv om episodene har hint av science fiction (som jeg vanligvis ikke er fan av overhodet), ble jeg virkelig helt obsessed. Nå krysser jeg bare fingre og tær for at jeg ikke må vente et helt år på neste sesong.. Skulle dere ha noen nye tips til spenningsserier jeg kan underholde meg med i mellomtiden så vær så snill og hyle ut!

THE OA

Tenk det, jeg har funnet en serie jeg har likt nok til å fullføre!
Tusen hjertelig takk til bloggleseren som tipset <3 

- Elleve Nyttårsforsetter -

Godt nyttår alle sammen! Har det nye året behandlet dere bra så langt? Her går det ihvertfall som det suser! Jeg hadde en knallfeiring natt til i går, med nydelig kalkunmiddag, fine folk og så mye vin og latter at jeg våknet opp med både hodepine og såre magemuskler søndag. Planen var vel egentlig bare å ligge som et slakt i sengen i hele går, men da bestis foreslo å starte 2017 med hunder og skogstur, ble formen straks bedre. Tur og brenning av bål ble det, og dagen i dag, 2 januar skal jeg bruke på å verte opp syforeningsgjengen! En smakfull viltgryte står på menyen og jeg kan nesten ikke vente med å hoppe avgårde på butikken for å handle inn til både det og banansplitt! Hihi, åja der har dere dessertmenyen også. Ah <3 Dette blir en fin mandag!1. Komme inn i gode, sunne rutiner igjen, og være flittig og strukturert både når det kommer til jobb og skole. 9 januar starter skolen, og da skal jeg stå opp når alarmen ringer, lage meg gode nistepakker, bli dronning av planlegging og skriving av timeplaner. Jeg vil som i fjor, delta i alle givende forelesninger, og lese meg opp til hver og en av dem. Ah, jeg lærte så innmari mye i 2016, og nå gleder meg til å bli enda smartere i 2017.

2. Være god og genuin mot både kjente og ukjente. Jeg vil være hun som ikke er for stolt til å rope takk for turen når jeg går av bussen. Hun som er takknemlig og klarer å vise det. Hun som gir komplimenter til den flotteste jenta i rommet, uten å kjenne snev av sjalusi. Hun som smiler og hilser til hjemløse, uten å være redd for hva andre måtte tenke. -Eller hun som legger seg ned på alle fire, og leker med en fremmed hund på gaten. Jeg vil være genuin! Fordi det får meg til å føle meg bra, samtidig som det er det mest tiltrekkende som finnes. 

3. Spise mindre kjøtt. Jeg har lyst til å bruke deler av det nye året til å utvikle meg på kokkeleringsfronten, og gjerne også på middagsretter som ikke inneholder kjøtt. Jeg tar meg selv stadig i å pelle bort kjøttbiter fra lunsj og middagsretter jeg lager meg hvor saus og tilbehør er det beste på tallerkenen, så hva er da egentlig vitsen med å tilsette det i det hele tatt? Bønner eller annet vegetar-tilbehør metter helt sikkert vel så godt.4. Være positiv i hverdagen. Sette pris på de små tingene. Se løsninger fremfor problemer, smile mye, le mye og stresse så lite som overhodet mulig. Aaalt ordner seg. Don't stress. Do your best. Forget the rest. 

5. Skaffe meg en bloggfotograf. Ja, denne skal tas på alvor. Jeg vil ta opp igjen kontakten med noen av de snille leserne som tilbød seg å være fotograf for et års tid siden, og ansette en/ei dersom tilbudet fremdeles er gyldig. Fotografhjelp trengs sårt for spesielt antrekkskategorien her inne. 

6. Ta opp igjen styrketreningen som jeg egentlig er så innmari glad i. Ingen crossfit, ingen thaiboxing, ingen yoga-eksperimentering.. Bare enkle, gode styrkeøvelser på Fresh treningssenter. Gjerne sammen med en sprek venninne. Annika, are you ready?

7. Tilbringe mer tid ute i frisk luft. Kristinemor, hundene hennes og jeg var ute i skogen uten kamera i går, tente bål, grillet pølser og pinnebrød med sukker og kanel. Helt nydelig var det å bare sitte der i tre timer, prate litt, og nyte litt. Vi planla nye turer for januar, planla teltcamping og fisketurer før snøen legger seg, og da jeg kom hjem dro jeg rett på pinterest for å søke etter inspirasjon til nye ting å kokkelere på bål. Åh, 2017 skal være året hvor jeg tar friluftslivet på alvor. Alt jeg mangler er bare en god tursag, termos, fiskestang og telt så er jeg der!

8. Gjøre Geir akkurat passe stolt. Nei, jeg har ingen mål om å tyne bloggen for en million eller to innen året er omme. Helt ærlig så er jeg storfornøyd med den summen som tikker inn på konto etter å ha skrevet bare én annonse. Så lenge jeg kan fylle kjøleskapet mitt fullt hver mandag, shoppe litt, reise litt, betale alt av regninger på tiden, og samtidig spare litt. Wow, da har jeg alt jeg trenger for å være på mitt lykkeligste.

9. Utnytte feriene mine til det fulle. Jeg vil oppleve minst én ny drømmedestinasjon i løpet av 2017, og jeg vil bruke mesteparten av sommerferien på opplevelser hjemme i Norge. -Så lenge været spiller på lag såklart. Ellers vil jeg sørge for at jeg drar på en jentetur i år også. Fjorårets Sardinia-ferie var virkelig helt.. magisk <3

10. Forelske meg på nytt, og kapre drømmemannen. Lukter det ikke litt kjærleikens år av 2-0-1-7? Jeg synes ihvertfall jeg kjenner det!

11. Fullføre mitt aller første studieår på universitet, og bestå alt av våreksamner. Jeg vil gjøre en iherdig innsats på sykehjem i mars, sette smil på en rekke eldres fjes, lære meg så mye som overhode mulig, inspirere andre studenter, og bli kjent med enda flere medstudenter! Ah, jeg gleder meg til å komme i gang!Her har dere mine nyttårsforsetter i år. Måtte de bli overkommelige!