hits

januar 2016

Uken som gikk...Ukens høydepunkt...
Hele torsdag til søndag har vært denne ukens høydepunkt! Torsdagen tilbrakt med bestis på hesteryggen, fredagens tapasdate med min kjære, og lørdagens spillekveld har vært så bra! Ellers vil jeg nevne kommentarfeltene mine gjennom hele denne uken. Fy søren så råe dere er! Jeg måtte lese flere av kommentarene under gårsdagens innlegg høyt for Daniel fordi jeg syntes de var så fine og motiverende <3 I dag har jeg etterspurt tips til nye brettspill og nå ramler forslagene inn her. Tusen tusen takk altså. Dere er alle tiders!

Ukens sang... Selena Gomez "Can't keep my hands to myself".

Ukens oppskrift...
Pastaretten jeg lagde oss til middag på tirsdag var rimelig heftig! Hvis det er flere pastaelskere der ute så må dere prøve denne. Spaghetti med bacon og kylling i lys, kremet Alfredosaus. Dette med litt varmt brød til... Mmm!Ukens nedtur... Tja, hva kan det være da? Mandag kanskje? Aldri kjekt å starte første dag etter ferien med kiropraktortime, men det gikk heldigvis fort over denne gang og. Det måtte bare et par døgn med klaging og syting til først... Ukens gullkorn passer jo godt inn her!

Marthe: Ååå, hvis prolaps gjør enda vondere enn dette, så må en jo bare leve på heroin?
Daniel: .... Du mener morfin.
Marthe: Ja, eh jeg er ikke i form. Samme det vel!
Daniel: Nei egentlig ikke....Ukens cravings... Iiis! Jeg har cravet is hele uken, men isboksen er liksom ikke er sted jeg husker å besøke når jeg er på butikken for ukens storhandel. Derfor har jeg hver kveld siden bananispinnene mine ble oppspist, nesten vært på gråten over at is-skuffen i fryseren er tom. Først i går overrasket Daniel meg med ekte bringebær sorbetis til spillekvelden vår, og herregud så glad jeg ble. Is altså...Ukens behind the scenes... Dette blinkskuddet knipset min kjære av meg mens jeg kjeftet på han for å ikke ta bra nok bilder. "Du må ikke knipse så forbaska fort! Kamera må rekke å fokusere først!!" #HysteriskbloggerIkke bare bare å bo med meg <3 Håper dere har en nydelig søndag!

Antrekk - 310116Hjelp for en bra kveld vi endte opp med å få i går! Først klokken 02.00 kom vi oss i seng, godt over middels beruset og med vondt i magen av utallige latterkramper. Etter et deilig måltid taco bestemte vi oss for å kjøre spillekveld istedet for å være tvslaver hele kvelden, så da rigget vi oss til med stuebordet, fylte champagneglassene, og gravde frem vårt villeste konkurranseinstinkt. Herregud så moro det er med slike kvelder! Jeg må bare se å komme meg på en bokforhandler og kjøpe oss noen nye brettspill. Settlers (eneste spillet vi eier) er så godt brukt nå at det er i ferd med å smuldre opp. Dessuten ville det vært stas å prøve ut noe nytt! Kanskje dere har noen tips? Hva pleier dere å spille under kosekvelder med kjæresten/venninner?
Den sene kvelden gjorde riktignok at søndagen fikk en seig start, men fader heller.. Latterkrampene var verdt det! Sminken var likevel på innen klokken tolv, og så bar det ut i sola for å knipse litt antrekksbilder til dere. Jeg har tatt på meg et splitter nytt sett fra Bikbok i dag! Elsker når jeg kan kle meg både elegant og komfortabelt. Sekken kjøpte jeg også på Bikbok tidligere denne uken. Hihi, jeg syntes den var til å spise opp <3Har dere noe hyggelig på søndagsplanen da? Jeg skal straks sette i gang med prosjekt "pakking av koffert". Åjada! Jeg skal på reisefot igjen, og denne gang er det Stavanger by som venter meg. Det er godt over en måned siden jul allerede, så nå føler jeg det er på sin plass med noen dager hos familien igjen.

Ønsker dere en strålende søndag videre, så skrives vi mer senere!

Fylte horn til lørdagsfrokostFørst må jeg bare si tusen takk for alle kommentarer under forrige innlegg. Fyfader for en oppriktig, fin gjeng dere er! Det er så godt å høre at vi er flere som sliter med å ta disse store skumle utdanningsvalgene. Det er mange retnigner å velge i, og det krever litt fintenking, men vi finner nok våre veier alle sammen til slutt <3 Som mange av dere skrev under forrige post: Alt står på vilje og motivasjon! Vi klarer det vi vil klare <3Lett å si, men fremdeles veldig sant. Nå har jeg lagt fintenkingen på hylla for kvelden og sitter i skrivende stund og venter på middag. Daniel har fått i oppgave å lage lørdagstaco til oss, så nå blir det kosekveld for alle penga! Jeg har sittet foran pcen hele dagen mens Daniel har lest R2 matte så nå skal det bli godt å bare sette alt annet enn kos på pause. Kanskje fyller vi glassene med noe i dag også? Noe hvitt denne gang? Åh, det hadde smakt!

Ville bare innom for å ønske dere en fin lørdagskveld og dele noen mel-på-buksa-bilder fra morgenen min. Jeg sto opp to timer før Daniel bare for å prøve meg på fylte horn! Fylte frokosthorn med pesto, skinke og ost. Naaam! Oppskriften fant jeg på Trines matblogg HER om det er noen som blir fristet til å lage det selv!Kanskje ikke de vakreste frokosthornene, meeen fy søren de smakte! <3Ha en fin lørdagskveld dere <3 Jeg får komme meg på kjøkkenet og hjelpe mannen med middagen!

Funny pants og fremtidsplanerNå er det snart tre timer siden jeg satte meg ned for å søke opp ulike studieprogram for 2016. Tre timer, og jeg er ikke blitt det spor smartere. Jeg vet ikke hvor mye tid jeg har brukt på å tenke og google de siste månedene, og likevel sitter jeg her som det samme store spørsmålstegnet. Jeg sliter så innmari med å finne ut hva jeg vil! Jeg trodde jeg endelig hadde funnet ut av det. Jeg skulle bli marinbiolog og starte med en bachelor i biologi allerede nå til høsten. Det var planen, og den hørtes genial ut.. Helt til jeg skjønte at jeg ble nødt til å ta R1 matte, Kjemi 1, biologi 1 og 2 for å i det hele tatt være kvalifisert til å søke. Det er jo helt latterlig på under et halvt år! Humøret falt fra topp til bunn, og jeg følte meg kvalt av studier før jeg i det hele tatt hadde begynt. Æsj, hvorfor skal dette med utdanning være så forbanna vanskelig?
Hva det skal bli av meg er et spørsmål som jeg stiller meg selv sikkert førti ganger daglig. Joda, jeg kan sikkert leve godt av bloggen i 10 år til, men hva hvis ikke? Hva hvis bloggens markedsverdi ikke er den samme om to små år? Skal jeg da sette meg bak kassa på Kiwi resten av livet? Nei. Disse tankene har rett og slett blitt til til mange små stressmoment som henger over meg hver eneste dag. Jeg må få fingeren ut. Velge. Ikke velge feil. Studere. Bli noe. Bare for å vite at fremtiden er sikker. -Men jeg vil heller ikke velge en studieretning bare for å velge noe. Jeg skal ikke ta en bachelor i biologi for så og bestemme meg for å bli spansklærer. Ikke pokker om jeg skal gå på universitetet for å lære meg noe jeg aldri vil få nytte av, og starte arbeidslivet med en halv million i studielån. Neste gang jeg setter meg på skolebenken skal jeg sitte der og vite nøyaktig hvorfor. Jeg vil vite hva jeg skal bruke lærdommen min til, og ha svaret på hvilket yrke jeg jobber meg mot.
Jeg skulle bare ønske noen kunne gi meg disse svarene NÅ.
Kanskje får jeg dem til uken. Da har jeg nemlig et møte med en studieveileder!

Friday & Fruit. The Perfect Combo.
Hei og god fredagskveld dere! Første uke etter ferie har gått overraskende fort! Tenk, nå er det blitt helg allerede, og jammen har jeg fått helgefølelsen også. Kanskje litt rart når man som blogger ikke akkurat bruker helgen til å ta seg fri, men det er masse annet som er hyggelig med den! Mannen har jo fri, og derfor tenkte vi faktisk å ringe helgen inn med litt middag og vin! Le Monde tapasbar venter oss om en halvtime, og deretter bærer det hjem for litt rødvin og noen episoder av Breaking Bad. Haha, at en serie kan være så latterlig spennende..

Før vi hopper avgårde hadde jeg bare lyst til å friste dere med dagens lille lunchfat! Hihi, jeg lagde oss denne frukttallerkenen som et slags mellom-måltid før tapasmiddagen, og blir skrubbsulten igjen av å tenke tilbake på den. Banan, jordbær, mango og en halv liter vaniljesaus.. Altså, skal det være så skal det være! <3- What i call a plate of fruit -


Vil egentlig bare ønske dere en finfin helg <3

Åtte favorittopplevelser i 2015Jeg kapret drømmemannen...
2015 var året jeg skulle forelske meg igjen! Jeg traff Daniel en dag i november 2014, men etter å ha sett hvor mange idioter venninnene har datet gjennom tidene, var jeg blitt alt annet enn naiv når det kom til menn. Jeg visste nøyaktig hva jeg ville ha, og skulle ikke la meg lure av en eneste tusseladd. Selv om Daniel var den eneste jeg la øynene mine på fra vår første date i november 2014 brukte jeg måneder på å bestemme meg for om det var trygt å slippe ham inn. Det var vel ikke før i februar en gang jeg konkluderte med at mannen var til å stole på, og månedene etter det gikk bare en vei. I begynnelsen av mai fikk jeg mine første 20, røde roser og spørsmålet om ikke vi skulle kalle oss kjærester. Siden den gang har jeg lært Daniel dobbelt så godt å kjenne og jo mer jeg får av ham, jo mer vil jeg ha. Jeg er like stormforelsket i dag, og smiler av å tenke på fremtiden.Signert kontrakt med Nettavisen...
2015 ble et turbulent år på jobbfronten for min del. Jeg startet året med å bytte plattform, noe jeg var sikker på at skulle ta meg til et nytt nivå. Jeg ble lovet gull og grønne skoger og kontrakten jeg skrev under på fikk meg til å se stjerner. I stedet skulle jeg gå fra å allerede ha en trygg og god hverdag til måneder uten lønn og søvnløse netter. Jeg var alt for stolt til å fortelle noen andre enn familien og Geir at jeg nå slet med å få det til å gå rundt, og stakkars Geir hadde så vondt av meg at han tok seg av utallige mase- og kjeftetelefoner til mine daværende agenter. Vi sa raskt opp kontrakten, men var bundet til en tre måneders oppsigelsestid som gjorde at jeg satte fast i seks stressende måneder. SÅ en vakker dag kom telefonen fra min kjære, gode venninne aka rettferdighetskvinnen Kristina Andersen. Hun hadde tatt saken i sine egne hender, ringt redaksjonssjefen hos Nettavisen og fått meg med på laget. Jeg reiste rett inn til Oslo for et møte med redaksjonen, skrev under på ny kontrakt og kunne fra og med 1 august endelig puste lettet ut igjen. Jeg fikk mer i inntekt de to første månedene hos nettavisen enn jeg hadde gjort hele første halvår, stressnivået dalte, og motivasjonen steg til værs. Jeg skulle selvfølgelig gjerne vært foruten denne turbulente starten, men man lærer av de vonde opplevelsene også! Er det noe jeg har notert meg ned så er det å ikke være så forbaska naiv. Skal du komme deg opp og frem i denne bransjen så må stille krav, ikke akseptere noe dårligere enn det du er verdt, stå opp for deg selv og være litt hensynsløs. Nå starter jeg det nye året der jeg vil og bør være, og vet at 2016 blir det beste av dem alle <3Reisen til Portugal...
Mai var måneden jeg ble sendt til Portugal med Lapoint og Shape Up. Her skulle jeg bo på surfecamp med ukjente, trene hver dag flere ganger daglig, løpe langs Portugals klipper, surfe, stå på paddle board, teste pole dancing, og yoga! Ikke vet jeg hva jeg ikke fikk testet. Jeg koste meg ihvertfall glugg og kom hjem supersprek!

               Swim your worries away var en av denne ukens bloggoverskrifter.. Håhå, det gjorde jeg!
Mai-hetebølgen med Kristinemor...
Åå jeg elsker, elsker, elsker disse hetebølge-månedene vi har hatt tendenser til å få i Kristiansand rundt april/mai. De siste årene har det vært varmere i disse periodene enn i sommermånedene, og vet dere hva? Det passer meg perfekt! Mai måned er nemlig eksamenstid for folk flest, og mens mennesker med normale jobber observerer solen gjennom vinduet fra kontorpulten sin,  tar jeg med meg bestis og hundene på stranden. Jeg har ikke tellingen på hvor mange piknik-dates vi hadde i mai 2015. Vi hadde strendene helt for oss selv, hoppet fra fjell og berg, svømte med hundene og spiste jordbær langs strandkanten. Fyfader for en luksus!
Vår første kjæresteferie til Hellas...
Daniel og jeg booket vår aller første klisseferie sammen, og dro på ferie til Kos en gang i midten av juli. Jeg husker jeg var så spent! Vi var ikke samboere på dette tidspunkt, og jeg gikk enda rundt og ventet på at Daniel skulle avsløre en eller annen side av seg selv som jeg ikke ville komme til å takle. Ingen mann kunne være så perfekt, tenkte jeg og så for meg at nå som vi skulle tlibringe 24 timer sammen syv dager i strekk kom sannheten frem. Jeg ventet og ventet, feriedag etter feriedag gikk, jeg ble mer og mer kjent med ham, og til min store overraskelse bare mer og mer glad i ham. De store, skumle "avsløringene" dukket aldri opp og jeg fikk endelig bekreftet at jeg hadde skutt gullfuglen. Etter en turbulent start på året var denne glade kjæresteferien full av fine opplevelser, akkurat hva jeg trengte <3 Ikke en ting gikk galt, og vi storkoste oss i hverandres selskap.

Jeg sa opp min elskede leilighet...
... og flyttet inn til min elskede mann! Det var da både tv, vaskemaskin og tørketrommel streiket på en gang Daniel stilte spørsmålet om jeg hadde tenkt til å kjøpe nytt eller bare flytte inn til han. I oktober sa jeg opp leiligheten og på bare noen uker var jeg på plass i nytt hjem. Dette husker det var utrolig rart i begynnelsen. Som kjærester gikk vi fra å gå sammen 2-3 ganger på kveldstid i uken til å tilbringe hver eneste fritime sammen. Plutselig ble vi presentert  for hverandres "jeg er sliten - side", vi gjorde husoppgaver sammen, handlet interiør, snakket om matbudsjett og alle disse samboergreiene. Det gikk noen måneder før vi ble komfortable her også, men i dag elsker jeg alt med dette. Jeg hviner av glede når Daniel kommer tidligere hjem fra jobb og setter først og fremst av helgen til å tilbringe kvalitetstid med ham. Nei, samboertilværelsen er fantastisk!Jeg fikk verdens beste bursdagsgave...
Like før jeg fylte 23 år tok tante meg med på jentetur til Danmark hvor vi hadde et par dager med ren shopping, skravling, kos og god mat! Her koste vi oss så mye at vi (eller ihvertfall jeg) har planlagt å gjøre dette til en fast august-tradisjon! Da 31 august kom og jeg skulle feire dagen med min kjære, overrasket han meg med enda en tur! Denne gang var det Island som skulle oppleves, og på planen hadde vi både helikoptertur, hvalsafari, nordlyssafari, syv retters middager, sightseeing og et besøk i Den blå lagune. For en drømmeweekend!Jul med familien...
Ja, Stavangerjulen er uten tvil et kapittel for seg selv. Allerede i oktober hver høst begynner jeg å glede meg til juleferien, skrive om den på bloggen, og planlegge hvordan jeg skal nyte den på best mulig vis. Disse avslappende familiedagene gir meg alt. Julefilmer, mat, dekorasjoner og tradisjoner betyr så mye for meg. Ikke en jul går forbi uten at jeg verdtsetter familien min. Jeg er så heldig som har fire besteforeldre og en tante som tar vare på meg som om jeg var deres eget barn. Måtte de alle bare forbli friske og leve i hele evigheten.

Det var et langt og ærlig innblikk av mitt 2015. Håper dere liker innlegget <3

Do it Yourself - Meiseboller

God formiddag kjære, gode dere! Her skinner sola i dag, og det passer meg perfekt ettersom jeg skal hoppe avgårde i stallen hvert øyeblikk.. Kristine og jeg har som vanlig noen hyggelige ridetimer i vente! Torsdagene altså.. Det er definitivt ukens beste dag <3 Ikke bare blir det stallhygge på meg, men så fort vi har pakket inn hestene for kvelden drar jeg videre til Annika for å skravle litt med henne også. It's gonna be a good, good day!Jeg nevnte såvidt disse hjemmelagde meisebollene for dere i går, og i dag tenkte jeg å vise dere hvordan jeg gjorde det! Seks hjerter av fuglefrø henger nå utenfor kontorvinduet mitt og venter på å bli hakket ihjel. Til tross for sol så har vi fått rene stormen her i dag, så foreløpig tror jeg de skremmer mer enn de frister, men det roer seg vel snart. Høhø <3 Neste prosjekt får være et møblert fuglehus med kamera inni. Herregud så koselig det ville ha vært å følge fuglefamilien live på storskjerm i stua. Nå vet jeg hva jeg skal ønske meg til neste jul!Du trenger: 1. 2 dl linfrø 2. 2 dl sesamfrø 3. 1 dl solsikkefrø 4. 3 dl havregryn 5. 3 ss delfiafett uten saltSlik gjør du:
1. Smelt delfiafettet i en gryte og rør inn alle de forsjellige korntypene.
2. Fyll seks pepperkakeformer med frøblandingen og stikk et hull i hver av dem med en pinne.
3. Sett kaldt i 60 minutt og press så hjertene ut av formene. Dette er superenkelt!
4. Tre en hyssing gjennom hvert hjerte og heng det opp høyt som mulig så fuglene kan spise trygt.


Huskeliste for mating av villfugler:
♥ Når du først har begynt å sette ut meiseboller til fuglene, så gjør det hele vinteren ut.
♥ Du kan bruke hva som helst av nøtter, tørket frukt og fett så lenge det er helt naturlig og ikke saltet.
♥ Heng meisebollene høyt. Aller helst et sted katten umulig kan få tak i dem.
♥ Bor du i borettslag er det ikke sikkert frøskall og fuglebæsj er like populært hos naboen.- Fire små ting som er verdt å tenke litt på før du setter i gang -

Ble det ikke litt søtt? Nå kan småfuglene bare komme <3

Ukens leserspørsmål - Dubai

Syv netter gikk så alt for fort.  Jeg føler ikke jeg fikk lære verken Dubai eller Ras Al Khaimah å kjenne overhodet, og derfor synes jeg også det blir vanskelig å skulle skrive et helt reiseguide-innlegg. I stedet har jeg plukket ut ni spørsmål som har blitt stilt opptil flere ganger i løpet av ferieuken vår, og som besvarer både det ene og det andre. Håper dette kan være litt til hjelp for dere som planlegger en tur hit  i fremtiden <3Var det så strengt der nede som "ryktet" sier? Var det lov til å holde hender i offentligheten f.eks?
Hvor strengt det er varierer litt fra sted til sted tror jeg, men Daniel og jeg sjanset ikke på å gå rundt og kline eller holde hender midt i sentrum. Den slags holdt vi til hotellområdet og utflukter hvor vi var sammen med en hel europeisk gruppe mennesker. Respekterer du kulturen og reglene de har her så går det så fint at! Ingen dæver vel av å ikke kunne holde hender til enhver tid heller <3Hva het hotellet dere bodde på og hva betalte dere for hele turen?
Hotellet vi bodde på het The Cove Rotana Resort og lå midt i Ras Al Khaimah. Et nydelig femstjerners hotell som hadde absolutt alt vi kunne ønske oss. Supre restauranter, flere basseng med havutsikt, flotte, store rom med balkong og den største, fineste sandstranden.. For syv netter her betalte vi rett under 9000 kroner. Det var også med frokost inkludert + fly og transport til og fra flyplassen.Hvordan var prisene? På og utenfor hotellområdet?
Dubai er ikke kjent for å være noen billig by. Det eneste som er billig her er bensin/taxi og gull. Ellers var prisene på mat og klær omtrent like som i Norge. På hotellet vårt var det faktisk enda dyrere. Jeg tror Daniel betalte rundt 100 kroner for en øl i baren. På Gran Canaria hadde den vel kostet 30kr? Ikke billig altså, men det kan selvfølgelig ha med kronekursen å gjøre også.Hvordan planla og booket dere utfluktene deres?
Vi reiste med Apollo, og booket veldig enkelt utfluktene våre gjennom nettsiden deres. Disse utfluktene var heller ikke rimelige, men jeg syntes de var verdt hver eneste krone. Ørkensafarien kostet 900 kr per person og da var både kjøretur på sand-dynene, buffémiddag etter solnedgang, magedansshow, hennatatovering og kamelridning (for de som ønsket det) inkludert. Denne Dubai-utflukten vår kostet 2000kr per person, og da fikk du inngangsbillett til verdens høyeste bygning, båttur, kjøretur til og fra Dubai med privatsjåfør, sightseeing i Dubai med buss, og en helt NYDELIG middag på Armani Hotell hvor vi også fikk sett Dubais digre fonteneshow.Kunne du gå kledd som du ville, eller måtte du dekke deg til utenfor hotellet?
Daniel og jeg dro på sightseeing i Ras Al Khaimah sentrum en formiddag, og ettersom solen stekte og gradstokken viste 24 grader, tok jeg på meg en tynn, langermet genser og et skjørt som akkurat dekket knærene. Jeg dekket altså alt bortsett fra leggene mine, og likevel fikk jeg så mange blikk at jeg faktisk var redd for at noen skulle arrestere meg. Hver eneste bil som kjørte langs fortauet vi gikk på sakket ned farten og tutet da de fikk øye på oss. Noen av araberne dro også frem mobilen for å filme eller ta bilde i det de kjørte forbi. Det gikk til slutt så langt at jeg huket tak i en taxi for å spørre om antrekket mitt virkelig var så upassende vi ble nødt til å dra hjem for å skifte. Da bare lo sjåføren og sa: "Nei du kan gå akkurat som du vil, men for å unngå blikk fra mannlige øyne burde du dekke deg fra halsen og ned". Du blir altså ikke arrestert om du går kledd i sommerhabitten din, men jeg vil anbefale deg å la være likevel. Jeg fant det ihvertfall veldig ubehagelig.Hvordan var det i Dubai? Sightseeingen? Shoppingen?
Det var stort! Alt for stort til at du kommer igjennom på en dag. Det er ihvertfall helt sikkert! Jeg føler egentlig ikke jeg vet så veldig mye mer om Dubai etter en ukes ferie en time unna. Vi prioriterte for det meste sol og avslapning i Ras Al Khaimah. Skal du få nok av både det, shopping og Dubaisightseeing så tror jeg du må booke 14 dager og pakke med en ekstra tung lommebok. Jeg har hørt at det ene kjøpesenteret er så stort at man kan ta mini-taxi inni for å komme seg rundt. Et annet kjøpesenter har slalombakke og skøytebane.. Altså, i Dubai har de alt! Jeg storkoste meg og skulle ønske jeg hadde sett mye mye mer av denne byen! Var det renslig her?
Ja! Dubai minnet meg veldig om Singapore. Alt var bare så forbaska rent! Du ser foreksempel aldri noen spytte en tyggis på gaten, drikke alkohol eller være beruset i offentligheten. Det er ikke lov her, og det respekterer folk. Ellers vil jeg trekke frem at alle og enhver så ut til å ha luksusbil! Jeg tror ikke jeg så én middels stygg bil under hele oppholdet mitt. Alle hovedveier var dominert av luksus, og enhver bil var skinnende ren. Bare å studere veier og parkeringsplasser ble nesten en opplevelse i seg selv.Hvor langt var det fra Ras Al Khaimah til Dubai? Hvordan kom dere dere dit?
Det var en times kjøretur fra hotellet vårt til Dubai sentrum og med taxi ville det kostet oss rundt 3-400 kroner. Det gikk også gratis buss to ganger i uken fra hotellet, så det var ingen problem, men vi dro likevel bare inn én dag og prøvde å gjøre mest mulig på denne ene dagen.Nevn topp tre ting man MÅ få med seg når man ferierer i Ras Al Khaimah/Dubai?
1.
Dubai Skyline! Finn en eller annen utsiktsplass enten fra havet eller fra palmeøya foreksempel, camp der i noen timer og bare beglo den nydelige rekka av skyhøye bygninger. 2. Jeepsafari i ørkenen. En helt spesiell opplevelse du ikke må finne på å gå glipp av. 3. Et kveldsbesøk i verdens høyeste bygning "Burj Khalifa". Det var så magisk å se hele Dubai by ovenifra.. Lysende i kveldsmørket!Spør om det er noe mer dere lurer på da dere! <3

Bananis med sjokolade og nøttetrekkÅh, nå er det ei som er greit fornøyd med innholdet i fryseboksen. Hehehe. I den ene skuffen ligger det seks frossne bananis og venter på meg, og i den andre ligger det noen hjerteformede meiseboller til stivning, som fuglene skal få til middag senere i kveld. Åjada, det har blitt litt kokkelering på meg i dag også, og så fort dere er oppdatert skal jeg snike meg tilbake på kjøkkenbenken for å lage denne fiskegratengen som jeg har lovet Daniel siden mandag.. Hvordan står det til med dere? Har dere en bra lillelørdag? Hvis ikke så får dere se å gå til innkjøp av noen bananer, for oppskriften under her er jeg sikker på kan redde ethvert humør <3 Liker du peanøttsmør så kan du også smøre et lag av dette på bananen før du dypper det hele i sjokolade. NOM!Du trenger: 1. 3 bananer 2. 6 ispinner 3. 200g smeltet sjokolade 4. Hakkede cashew og pistasjenøtter
Slik gjør du:
1. Del bananene i to og stikk en pinne dypt inn i den flate siden av hver halvdel.
2. Smelt sjokoladen og rull bananpinnene i et lag sjokolade hver.
3. Rull dem så i litt hakket cashew eller pistasjenøtter. Du kan også bruke kokos!Sett pinnene i fryseren i 60 minutt og nyyyyt bananis med sjokolade og nøttetrekk <3 Jeg synes det er minst like godt å spise bananen før sjokoladen har stivnet, men da mister jo isen konseptet sitt. Hehe. Dere får bestemme selv hvordan den skal spises. Godt kan jeg love at det blir uansett <3Oppskriften gir altså 6 ispinner <3 Hope you like it!

Nytt DIY prosjekt på gang!God kveld alle sammen! Jeg er bare innom for å gi dere en sniktitt på hva jeg har drevet med denne ettermiddagen. Det var faktisk en bloggleser som tipset meg om dette morsomme, lille DIY prosjektet for flere måneder siden! Tusen takk til deg! Endelig fikk jeg fingeren ut, og dette blir så fint! Jeg har rett og slett vært på biltema og kjøpt meg et gigantisk armeringsnett til 79 kroner, og dette skal jeg spraye hvitt med vanlig spraylakk, for så å henge opp på veggen som en slags oppslagstavle! Her kan man jo henge alt mellom himmel og jord, men min plan er å fylle det med små, koselige familie/kjærestebilder. Aller helst i sort/hvitt <3Blir ikke det bra tro? Daniel fikk helt sjokk da jeg kom drassende på dette gigantiske nettet en kveld for halvannen uke siden. "Har det klikket for deg? Hva skal vi med et armeringsnett i stua da?". Hehe, heldigvis ble han hakket mer optimistisk da jeg fikk forklart hvilke planer jeg hadde for det. Jeg tror det blir fint med en oppslagstavle full av bilder jeg! Vi har kun ett innrammet på veggen her foreløpig, og det er brudebildet til bestemor og bestefar. Nå er det på tide å få opp flere! Masse familiebilder gjør det jo så hjemmekoselig!- Treklemmene kjøpte jeg på upstairs for 19 kroner!

Jeg skal selvsagt vise dere resultatet når det er klart! <3
Ønsker dere en super tirsdagskveld videre.

På dagens meny - Pasta AlfredoSå moro at dere likte gårsdagens bok-innlegg så godt! -Og tusen takk til alle dere som har kommet med tips til enda flere romaner jeg må tilføye samlingen! Noen av dem har jeg lest allerede, men det var også mange nye titler som jeg kjenner meg veldig nysgjerrig på. Dere er gode <3 Tirsdagsmorgenen min har gått til en real opprydning i heimen! Vi har omtrent druknet i papp etter alle nye møbler vi har fått i hus den siste måneden, så i dag var det godt å endelig bli kvitt alt. Ellers har jeg tatt med meg kamera på kjøkkenet, og knipset litt til ukens oppskrift! Det var vel egentlig fiskegrateng som sto på planen i dag, men fader heller. Jeg fikk mer lyst på pasta. Pasta med kremet, lys Alfredo saus. GUD så godt! Altså, dere blir nødt til å prøve dere på denne også!
Du trenger: 1. 2 kyllingfilèter 2. 100g bacon i terninger 3. En neve frisk basilikum finhakket 4. 2 knuste fedd hvitløk 5. 2,5 dl matfløte 6. 4 ss smør 7. Salt/pepper 8. 70g revet parmesan 9. Spaghetti for to


Slik gjør du:
1. Kok pastaen etter anvisningen bak på pakken.
2. Skjær kyllingen i terninger og stek dem med baconterningene i en varm stekepanne.
3. I en gryte koker du opp 4ss smør med 2,5 dl matfløte, og 2 knuste fedd hvitløk. La det småkoke i 5 minutt og rør så inn ca 70g revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Masse god pepper!
4. Hakk opp en håndfull frisk basilikum, og rør dette + det ferdigstekte kjøttet inn i sausen.
5. Sil vannet av spaghettien, la 1 ss smør smelte inn i den og bland så hele sausen inn med spaghettien.Her har du verdens beste lyse pastasaus laget på 15 minutt! Topp gjerne også med en frisk basilikumbusk, litt revet parmesan, pepper og eventuelt noen røde cherrytomater. Sistnevnte la jeg mest på for fargens skyld.Spaghetti Alfredo - Best there is <3
Velbekomme! Oppskriften er beregnet for 2 personer <3

Books i will read this winter

Fem nye pocketbøker har tatt plass i Marthes bokhylle. Eller bokskuff.. Jeg har dem vel ærlig talt ikke på en hylle. Maleren fra Shanghai er allerede utlest, og neste på leseplanen er "På Tvers av solen - Corban Addison". Jeg har alltid elsket gode romaner, og få ting er så herlig som å traske rundt i en bokforhandler, plukke opp bok etter bok og drømme seg bort i omslagstekstene. Under her har jeg altså remset opp fem bøker jeg vil lese i vinter. Kanskje dere får lyst til å tilføye noen av dem på deres leseliste også?


Frels oss fra det onde - Kjetil Try
Dere som har fulgt meg i lange stunder, vet at jeg leser alle sjangre bortsett fra krim. Jeg finner dem rett og slett kjedelige! Likevel har jeg valgt å gi sjangeren en sjanse til, og gått til innkjøp av en norsk variant. "Frels oss fra det onde" heter den, og handler om den skumle siden ved nettdating. Hvem skjuler seg egentlig bak datingstedene? Er personen i andre enden den han utgir seg for å være? Når Nadijas tiårige datter kommer hjem, finner hun moren drept på gulvet. Et langt snitt går fra overleppen til underlivet, og kroppen er fylt av vaskepulver. Det eneste som mangler i leiligheten er kvinnens Mac. Etterforskerne stikkes overfor utallige mistenkte. Det er en jungel av motiver, og en gjerningsmann som ikke nøler med å slå til igjen.


Slumdog millionaire - Vikas Swarup

Mange har kanskje allerede sett filmen som er basert på denne boken? En fattig, foreldreløs gutt uten skolegang besvarer alle spørsmål han blir stilt i den indiske versjonen av "Vil du bli millionær?". Han når helt til topps og tror han skal bli utdelt en hel million rupi i premie. Slik blir det ikke. Produsenten av programmet har nemlig ikke penger til å betale, og sørger derfor for å få den fattige kelneren Ram Mohammad arrestert og torturert til han innrømmer juks. -Men Ram Mohammad har ikke jukset. Mens han gjennomgår tv-opptakene, tar han oss med på en reise gjennom et fascinerende liv som viser oss hvordan han hadde lært svarene på ethvert spørsmål. Boken er fylt med humor og varme og gir et fantastisk bilde av dagens India på både godt og vondt.


Lenas dagbok - Lena Mukhina
Likte du Anne Franks dagbok så liker du nok denne også. 16 år gamle Lena interesserer seg for det samme som andre unge jenter.. Venninner, gutter og karakterene sine. -Men når hjembyen Leningrad blir beleiret av tyske styrker i 1941, endrer alt seg. Nøden er overalt. Folk rundt henne fryser ihjel og dør av sult. Én etter en forsvinner de fra Lenas liv, som til slutt bare handler om å skaffe mat. Om å overleve. Denne dagboken ble først funnet i 2010 og tar for seg de mørkeste kapitlene i det 20. århundret. En hjerteskjærende bok om helvete selv.

På tvers av solen - Corban Addison
17 år gamle Ahalaya og hennes 15 år gamle søster sitter uten både foreldre og hjem etter at en tsunami raserer den indiske hjembyen deres. Mens de kjemper for å komme seg i trygghet i klosteret, bortføres de av menneskehandlere som kaster dem inn i en grusom verden av seksuell vold og ulovlig handel. På den andre siden av jorden opplever advokaten Thomas Clarke kriser både privat og på jobb. Han bestemmer seg for å ta et sabbatår og arbeide gratis i India for en frivillig organisasjon som bekjemper landets menneskehandlere. Når han blir kjent med søstrenes historie gjør han det til sitt livs oppgave å redde dem bort fra hensynsløse kriminelle. En fin, men samtidig fæl roman som virkelig får oss til å kjenne på den store, vonde urettferdigheten i verden.Sleng igjen dine siste bokfavoritter om du har noen å tipse meg om!

Let's call it a date night- Sneak peek of our saturday -God mandagsformiddag jenter og gutter! Jeg kom nesten akkurat hjem fra kiropraktortimen min, og føler meg allerede litt bedre! Han turte ikke å gjøre så mye mer enn å trykke på mine ømmeste punkter, men jeg fikk en gigantisk gaffalignende teip over nakke og skuldre, så kanskje det er den som begynner å gjøre underverker. Deilig er det ihvertfall å vite at man er på bedringens vei <3 Vi hadde en så forbaska fin kveld før denne galskapen inntraff. Humøret var virkelig på topp hos begge to, vi spiste god middag på hotellets restaurant, lo og bare storkoste oss! -Vel helt til klokken 21.00, da jeg plutselig ble helt zoombietrøtt og falt fullstendig i koma."Marthe, virkelig? Klokken er ni!? Jeg trodde vi skulle kose oss med serietitting nå?" Heh! Et snøft var alt han fikk til svar, og vips der lå jeg og snorket for alle penga. Standarden etter en god flaske vin... Er det noe jeg ikke kan så er det å holde meg våken etter å ha inntatt en litt for god middag og tre store glass.. <3Et av de ytterst få påveiopptilhotellrommet-bildene som kan deles med omverdenen!
Hehe, la oss bare si det var en vellykket lørdagskveld <3

Uken som gikk...Ukens høydepunkt...
Jeg kunne bare ha remset opp dag for dag for Daniel og jeg har virkelig hatt en helt fantastisk uke, men hvis jeg skal trekke frem en ting så må det bli tirsdagens ørkensafari. Dette var en helt spesiell opplevelse som vi begge satte enormt stor pris på. Å traske rundt barfødt i den myke, oransje sanden, og ta innover seg verdens fineste solnedgang var.. Ja helt ubeskrivelig. Bildene her sier mer enn ord.

Ukens sang... Body on me Rita Ora feat Chris Brown.

Ukens cravings...
Nutellapannekaker og frukt. To ting som har dominert frokost-tallerkenen hele uken! Og burger med pommes frites. Håhå, jeg har spist på meg to kilo denne uken, men det er vel sånn det skal være.Ukens bok... Maleren fra Shanghai. Jeg leste den ut på flyet hjem og gleder meg allerede til å skrive anmeldelsen. Den handler kort og greit om Yuliang, som bare er fjorten år gammel når onkelen selger henne Herlighetens hus for å betale sin egen opiumsgjeld. Der blir hun opplært til å tilfredsstille enhver grådige manns behov, helt til en ung embetsmann forelsker seg i henne og kjøper henne fri fra all prostitusjon.Ukens nedtur... Denne søndagen! Jeg har hatt en helt vanvittig stiv høyreskulder i to uker nå, og klokken 05.00 i natt fikk jeg det jeg har gått og ventet på hele ferien: Tidenes nakke og skulderkink. Jeg er så glad for at det kom nå og ikke mitt i ferien for det gjør så forbanna vondt! Jeg kunne ikke engang trille min egen koffert til flyplassen og til tross for at Daniel tok seg av alt annet enn pustingen min klarte jeg ikke å beherske meg lengre enn til sikkerhetskontrollen. "Ta deg sammen Borge, du står ikke her og griner!! Folk har det mye mye verre enn deg!" sto jeg og prøvde å psyke meg opp, men så fort veska var lagt på rullebåndet fant jeg meg selv stående og hulke. For et syn det må ha vært.. 1500 mg paracet senere var smertehelvette litt mer utholdelig, men den ene skuldra står fremdeles 10 centimeter høyrere enn den andre så i morgen kaller et nytt kiropraktorbesøk!Ukens serietips... Breaking Bad. Herregud for en spennende serie! Det var Daniel som absolutt ville vi skulle se den sammen på Netflix om kveldene i Ras Al Khaimah, og nå er jeg fullstendig avhengig! Det var egentlig bare såvidt han fikk overtalt meg til å se den da jeg syntes seriecoveret så alt for guttete ut, men så forklarte han hva episodene handlet om og jeg ble nysgjerrig. Nå er vi på sesong 3 og jeg ser tre episoder om dagen! Hoho.Ukens bilde...
Det må være et av disse klissebildene fra tirsdagens ørkensafari. Jeg tenker faktisk å sende noen av disse bildene inn til Japan Foto og få print i akrylglass av dem som vi kan ha hengende på veggene i stua vår.

Nå skal jeg se og hive i meg en paracet, snorke litt og komme meg til en nakkeknekker så fort som overhode mulig! Nerver i klem tar snart livet av meg. Stakkars dere som lider av prolaps sier jeg bare.

Shaibox deler ut reise til New York

Annonse


Har du til tross for mine utallige anbefalinger enda ikke klikket hjem Shaiboxen, så vil jeg bruke søndagsmorgenen min på å fortelle deg at du bør gjøre dette nå. Dere husker kanskje at det for en stund tilbake siden gikk an å klikke hjem en prøvepakke av shaihøvelen helt gratis? Vel, nå har de gått tilbake til denne geniale lille ordningen igjen! Du kan altså teste ikke bare høvelen, men hele toalettmappen med både barberblader, bodyscrub, og wash&shave gratis! Det eneste du må ut med er 49 kroner i frakt, og gjør du det så får du produkter til verdi 300 kroner, samtidig som du automatisk blir med i trekningen av å vinne en tur til New York. Ikke bare for deg, men også for en venn, kjæreste eller mor! Du får nemlig også lov til å ta med deg en reisepartner! Vinneren trekkes i slutten av mars, så bare husk på å klikke hjem prøvepakken innen den tid.Tre gode grunner til å velge Dorco Shai:
♥ Du får høvelen i et spennende Shai-kit, servert rett i postkassa! Perfekt for deg som stadig står i dusjen uten et skarpt blad fordi du atter en gang glemte å skrive "høvler" opp på handleslita.
♥ Shai er like god, om ikke bedre enn de dyreste høvlene i butikken. Den er testet av over 100 000 norske kvinner og blitt anbefalt av hele bloggnorge.. Jeg tror ikke jeg har en venninne som ikke bruker Shai i dag.
♥ Du får prøve hele kitet gratis! Liker du høvelen så fortsetter du å abonnere på toalettmappen med refillblader og sesongbasert stæsj, liker du den ikke så har du likevel en gratis barberhøvel i dusjen? Hva er det å tape?

Utenom denne trekningen av New York tur for to, så har jeg også fått lov til å plukke ut 2 heldige vinnere som får et helt årsforbruk med favoritthøvlene mine. Alt dere må gjøre for å være med i trekningen er altså å klikke hjem et gratis prøvekit HER. De to heldige som får høvler for et år trekker jeg allerede nå på onsdag!

Legg igjen en kommentar om du vil være med i trekningen!
Lykke til da dere! Klikk hjem gratispakken HER <3

Give me one last sunset...Hei og hopp dere! Da var vi tilbake på norsk jord igjen etter en superdeilig reise. Vi fikk en hel rad for oss selv så dere kan tro jeg tok meg til rette der. Tror aldri jeg har drømt så søtt i et flysete før. Ellers har vi nå akkurat fått sjekket inn på et helt supert Sas hotell ved Gardermoen! Her skal vi bo det neste døgnet, bare for å gjøre reisen enda mer bedagelig! Hihi, vi fikk både denne natten og fly tur/retur Oslo av svigers i julegave, så vi skulle slippe å reise så langt på en og samme dag <3 På et vis føles det derfor som vi enda er på reise! Vi har kjøpt inn både hvit og rød vin som vi skal kose oss med til litt ost og kjeks etter middagen i kveld, og ellers skal vi bare nyte lørdagen i hverandres selskap.. -Inne i varmen under tykke og gode hotelldyner og med Breaking Bad på tven.

Vår siste kveld i paradis får dere en liten smakebit på her! Har dere sett noe så nydelig? Jeg fikk en intens trang til å se solen gå ned for siste gang på stranden i går, så klokken fem om ettermiddagen hev vi på oss litt klær, kjøpte med oss noe godt å drikke på og satte oss på enden av stranda. Her ble vi sittende til den rosa himmelen var  farget mørk før så dro vi opp for middag og koffertpakking. En perfekt, rolig avslutning på ferien. <3


Ville bare gi en liten lyd ifra meg! Nå har jeg litt kommentarsvaring å ta igjen etter en natt med reising, og mens jeg får unnagjort litt hyggelig jobb løper Daniel og ordner oss en deilig lunch! Ah, dette blir en alle tiders lørdag!Takk for nok en magisk ferie <3 Jeg kunne ikke vært mer fornøyd!
For et sted, for noen opplevelser, og ikke minst.. For en reisepartner <3

Snapshots from our last dayNok en nydelig feriedag går mot slutten, og uheldigvis for oss så var dette den siste <3 Samtidig som jeg har brukt dagen på å slappe fullstendig av, slikke sol, drikke mojito og bade til solnedgang, har jeg også prøvd å innstille hodet på minusgradene som venter hjemme. Bare for å gjøre sjokket litt mindre.. Høhø! Reisen hjem har jeg dessuten begynt å glede meg til! Flyet vi reiser med er nemlig et av de fineste jeg har sittet i!Selv om det bare er en seks timers flytur snakker vi store seter, puter og tepper, tvskjermer, tre retters og jo... stjerner i taket når lysene slukkes! Haha, å reise med Emirates er visst en liten opplevelse i seg selv. <3- The view by the Pool -

Jeg håper dere har funnet det moro å følge oss på enda en reise! Det virker ihvertfall slik på kommentarfeltene denne uken. Herlighet så råe dere er blitt på å legge igjen tilbakemeldinger. Jeg er helt overveldet over hvor mange gode ord både kjente og ukjente har gitt ifra seg de siste dagene! Tusen takk for at dere er en så herlig gjeng <3 Her kommer et aller siste bildedryss, før vi hopper avgårde på vår siste klissemiddag.

Åå, som jeg kommer til å savne alt med denne ferien!

Dere får ønske oss god tur hjem i natt, så skrives vi fra Gardermoen i morgen!
Vi skal selvfølgelig gjøre vårt beste med å ta med varmegradene hjem <3

Marthe tipser: BringebærmousseGod morgen, og god HELG til alle dere der hjemme! Ettersom vi ligger tre timer foran dere, tipper jeg vi befinner oss på stranden allerede jeg nå! -Og på solstolen blir vi helt til solen går ned igjen for flyet vårt hjem går om mindre enn 24 timer! Wææ, nå gjelder det å nyte siste bit av varmen. Mer sol og strandbilder skal jeg selvsagt friste dere med senere i dag, men nå tenkte jeg i første omgang å dele en deilig dessert-oppskrift med dere. Det er jo fredda! Bringebærmousse med friske bær og vaniljesaus står på menyen, og jeg håper den faller i smak <3Du trenger: 1. 200g frossne bringebær 2. 4 plater gelatin 3. 1 eggehvite 4. 100g sukker 5. 2,5dl kremfløte 6. 1 ts melis 7. Friske bær til pynt 8. 1 vaniljestang 9. Vaniljesaus


1. Legg gelatinplatene i lunket vann og la de ligge til de er blitt myke (5 minutt)
2.
Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha dem i en gryte med sukkeret og de frossne bringebærene. Varm opp mens du rører jevnt så det ikke setter seg fast i bunnen før det hele smelter.
3. Klem vannet av de myke gelatinplatene og hiv dem oppi den varme bringebærgryta.
4. Rør forsiktig, men godt rundt mens du lar platene smelte helt inn.
5.
Sil bærmassen gjennom en silog avkjøl den frø-frie sausen i en skål til den er lunken.
6. Pisk eggehviten stiv med 1 ts melis, og vend dette inn i den avkjølte bringebærskålen.
7. Pisk kremfløten stiv og gjør det samme med denne.Vips der har du moussen din! Hell over i serveringsglass og la det stivne i kjøleskap 4 timer før servering. Oppskriften gir 2 porsjoner i store glass, eller fire porsjoner i små glass <3 Nå gjenstår det bare å nyte!- Jeg toppet også med litt vaniljesaus og friske bær -Ser det ikke godt ut? Mousse er noe av det beste jeg får <3

You can never have too much beach- Enjoying every minute of it -

Denne dagen!! For første gang siden vi ankom Ras Al Khaimah har det vært en ørliten bris i luften som har gjort det helt latterlig behagelig å ligge på solsengen. Farlig behagelig faktisk.. Brystet mitt lyser nemlig opp hele hotellrommet vårt etter syv gode timer i solsteiken. *Kremt* Jeg har en tendens til å glemme bort hele smøringen når jeg lever meg inn i litt for gode bøker. Romanen jeg har tatt med meg på ferie heter "Maleren i Shanghai" og er så langt bare helt fantastisk. Absolutt en bok jeg må vurdere å skrive en anmeldelse av.*Sukk* Jeg har lyst til å legge meg ned å begynne å gråte av tanken på at vi bare har én soldag igjen. Vanligvis pleier jeg å bli "mett" etter syv dager på ferie, men denne gang forstår jeg virkelig ikke hvor dagene ble av. Skal vi hjem natt til lørdag? Nei!! Jeg er ikke klar for den minusgradegalskapen enda! Æsj, måtte morgendagen gå sakte, ellers sier jeg takk og farvel til det deilige mannfolket og booker meg en uke til.

Lesing, soling, bading, og avslapning er de fire ordene som beskriver torsdagen vår best. Vi har nesten akkurat sjekket ut fra det gode strandliv, og tenker nå bare å gjøre oss klare for en lat kveld på hotellet. Det eneste som står på planen er en god middag med serietitting, og det er litt deilig. Vi trenger noen dager som dette også <3Burger med pommes frites til lunch! Blir ikke bedre <3

Sightseeing in DubaiFy søren for noen opplevelser det ble av gårsdagen også.. Vi fikk et par soltimer ved hotellets bassengkant før vi ble plukket opp av Apollo og kjørt inn til Dubai sentrum for noen timer med sightseeing i både buss og båt. Vi fikk se både Dubais palmeformede øy "The Palm Jumeirah", Dubai Skyline fra havet, syv stjerners hotellet Burj Al Arab som kostet opptil 240 000 kr natten, og litt av Dubais største shoppingsenter "Dubai Mall". Verdens høyeste bygning Burj Khalifa fikk vi også dratt opp i, og fy fader for en utsikt som ventet oss her. Vi var ikke engang på toppen, og likevel hadde vi oversikt over absolutt hele Dubai. For en dag og for en avslutning på den!

En smakebit på gårsdagen får dere i et lite bildedryss..- From The Top Of Dubai-En nydelig middag på Armani Hotell sto også på planen, og himmel for en mat! Aldri sett en så eksklusiv buffé. Vi snakker egen sushibuffé, alle mulige varme retter, ost og kjeks-koldtbord og en dessertavdeling jeg aldri har sett maken til. Vi koste oss glugg, og hver halvtime kunne vi snike oss ut på restaurantens terrasse for å få med oss Dubais største fonteneshow. Helt forbaska magisk!

Planen for de siste to dagene er å ta det helt med ro. Bare nyte hotellets strand og omgivelser, spise god mat og bli BRUNE! Kanskje tar vi en tur til inn til Dubai for å klikke litt på Dubai Mall også. Vi fikk ikke så god tid her i går, og det ville vel vært en skam å feriere en time unna et så stort kjøpesenter uten å dra kortet en eneste gang. Høhø, vi får sjå vi får sjå! Vi skal ihvertfall gjøre det beste ut av de neste to dagene.Ønsker dere en super torsdag! <3

A sunset walk in the desert- The best day of this vacay so far -Hei og god morgen dere! Vi ble så sent hjemme fra gårsdagen eventyr at det ble med den ene oppdateringen på dere. Bare SE på disse bildene! Er det nødvendig å beskrive hvor fantastisk gårsdagen var? Jeg er enda helt overveldet over synet av uendelig ørken, sandyner, og solnedgang. Jeg tror faktisk aldri jeg har sett noe så vakkert? For en opplevelse.. Vi startet dagen med en rånetur av de sjeldne i landcruiseren til sjåføren vår. Vi snakker berg og dalbane-kjøring uten like, opp og ned på enhver sandyne! Daniel hvinte av glede, mens jeg etter fem mintutt konsentrerte meg mest om å ikke kaste opp. Haha! Heldigvis roet sjåføren ned tempo da jeg spurte etter en spypose, og 10 minutt senere var vi fremme på ørkenens høyeste punkt, utsiktsplassen vi skulle stoppe på for å traske rundt i den myke sanden, se solnedgangen og bare nyte oss. Jeg mener... Wow, for et sted!Jeg har så mange fantastiske bilder at jeg ikke engang vet hvor jeg skal begynne! Vi var overlykkelige begge to i går, og skal leve på disse ørkentimene leeenge. Etter at solen var gått ned ble vi tatt med til et nytt sted hvor vi fikk servert barbequemiddag, magedans-show, hennatatovering og det hele. Her koste vi oss til sene natten før sjåføren tok oss tilbake til hotellet vårt igjen. Skal dere til Dubai så er dette en opplevelse dere aldri må nøle med å få med dere. Hele opplegget kostet vel rundt 900 kr per person, og de kronene var dagen mer enn verdt!

Her får dere ihvertfall en smakebit! Håper dere har det bra der hjemme! Nå er det frokostbuffé neste, og så venter en ny utflukt til fine dubai sentrum. Vi skal se sånn ca alt Dubai har å tilby på en og samme dag, så denne er jeg vanvittig spent på. Gleder meg til å ta med kamera og forevige opplevelsene denne gangen også.Disse feriedagene blir bare bedre og bedre <3 

Dette visste du ikke om meg...♥ Jeg glemmer mobil eller bankkort hver eneste gang jeg besøker Sørlandssenteret. Forrige shoppingrunde var heller ingen unntak. Det var et sted mellom Bikbok og Coop obs fingrene mine bestemte seg for å slippe bankkortet på gulvet. Årsaken til at jeg tar så lett på disse hendelsene er at det på et eller annet vis ALLTID går bra! Jeg var ikke engang kommet til kassen på obs så de ringte fra informasjonen og ba meg komme og hente kortet mitt igjen. Jeg regner med at folk er ærlige og tar ikke på vei før jeg har fått det motsatte bevist.♥ Den kjedeligste arbeidsoppgaven jeg kan få i hjemmet er bretting av klær. Jeg kan vaske leiligheten, skrubbe toalettet, lage middag og ta oppvasken hver dag, men la meg slippe den onde klesvasksirkelen.♥ Vil jeg sove så er det ingenting som kan stoppe meg. Prøver du så vil du få en smakebit av et hissig stabeist. Er jeg trøtt på reise så eier jeg ingen skam. Mens høytidelige mennesker piner seg gjennom våken-netter på flyplass-stolen, legger jeg meg som en sjøstjerne på gulvet og snorker. Uten søvn er jeg ikke engang menneske.♥ Jeg må være drømmekunden til enhver gateselger. Du vet de som står langs gaten i sentrum og roper "Hei, kan jeg få spørre deg om en liten ting? Det tar bare ett minutt!" Æsj, jeg får meg bare ikke til å gå forbi. Det er akkurat som en liten høflighetsdjevel sitter på skuldra mi og roper HEI, klart du har! Stopp og finn ut hva han skal selge deg i dag! Jeg har ikke kontroll på alt, men jeg har ihvertfall betalt for minst tre barns skolegang gjennom røde kors, to fadderbarn, noen hestemalerier, håndspikkede trestatuer og noe superduper-kosttilskudd.♥ Jeg er utrolig dårlig til å planlegge hvor og når ting skal skje. Det verste jeg vet er når folk skal ha et nøyaktig tidspunkt for alt. Kan vi ikke bare av og til ta det som det kommer? Kanskje jeg mangler evnen til å være punktlig? Jeg vet ikke, men jeg har aldri vært den som irriterer meg over hun som kommer fem minutt for sent.♥ Jeg tar skrivefeil på bloggen med slående ro, og gidder ofte ikke engang å rette opp i dem. Jeg tenker som så at alle sikkert forstår at en slurvefeil kan oppstå, selv for en som lever av å skrive. Blir ord for lange deler jeg dem gjerne også opp med en bindestrek for å gjøre dem mer oversiktelige. Jeg kjører rett og slett mitt eget løp på denne fronten. Skriver jeg derimot et engelsk ord feil, blir jeg superflau og må rette opp med en eneste gang.Da føler jeg liksom at jeg like godt kunne fortalt dere hvor mye jeg bruker google for å finne ut om mine engelske quotes blir riktig stavet. Hehe! Håper dere liker innlegget. Følte "personlighets-kategorien" trengte en liten oppdatering. Hei, der fikk dere en smakebit på ordelingsfeilene jeg dikter opp også. Mihi, heldiggriser <3

Another day well spentDet ble en liten endring i mandagsplanene våre da Apollo-transporten som skulle bringe oss til sand-dynene aldri dukket opp! Vi ble i stedet sittende og vente i resepsjonen i halvannen time før vi ringte dem og fikk greie på at de hadde glemt oss. Haha, hyggelig det! Heldigvis kunne de bare ta oss med på ørkensafari i morgen i stedet. En spennende dag klarte vi selvfølgelig å ordne oss uansett! Ettersom vi var påkledd, og jeg sminket for utflukt tok vi like godt turen inn til sentrum hvor vi trasket rundt som ekte turister og så på alt mellom himmel og jord. Et shoppingsenter fikk vi også besøkt, og gud hjelpe meg for en fruktavdeling vi fant oss på en av matbutikkene her. Vi snakker fruktPARADIS av tropiske varianter! Fire bæreposer stappfulle av minibananer, guava, stjernefrukt, dragefrukt, mango, og rambutan fikk bli med oss hjem, så nå bør vi ha fruktsalat til resten av uken!Klokken er nå halv ni her hos oss, så så fort dere er oppdatert skal vi rigge oss til på hotellrommet med serietitting og vår nyinnkjøpte frukt. Ah, tror ikke jeg får det bedre jeg nå <3 Bildene over og under her knipset vi like før utflukten vi egentlig skulle dra på i formiddag. Bikinien er fra Nelly til dere som måtte lure på det. Håper dere har fått en knallstart på uken, til tross for sinnsykt med minusgrader. Jeg har fått sinte snaps fra både venner og lesere i hele dag og koser meg glugg når jeg åpner hver eneste en av dem <3 Hoho!

- Another day well spent -

Sunn hverdagssnacks på 1-2-3- Start your week with some healthy -Hei, god morgen og god mandag dere! Er dere klare for en ny uke? Det er ihvertfall jeg. Vi skal snart starte dagen med frokost og noen timer ved bassengkanten, men først tenkte jeg å ringe inn mandagen med et lite tips til sunn og enkel hverdagssnacks! Jeg prøvde meg på youghurtknekk for første gang forrige onsdag, og innen torsdagen var omme hadde Daniel slikket fryseren tom. "Herregud Marthe, dette må du lage mer av", var så responsen jeg fikk, og med det føler jeg det er trygt å dele oppskriften videre. Here it comes! Enjoy <3

Du trenger:
1.
Et beger youghurt naturell 2. 0,5-1 dl honning 3. 15 bringebær 4. Pistasjenøtter 5. En håndfull tørket bananflakSlik gjør du:

1. Hell et beger youghurt naturell i en bolle og rør inn honning. Jo mer du bruker jo søtere blir knekken!
2. Hell blandingen over i en panne eller form og topp med en håndfull finhakkede pistasjenøtter, tørket banan, og friske bringebær. Du kan toppe med egentlig hva du vil! Jordbær og mørk sjokolade smaker nok også godt!
3. Sett i fryseren i 3-4 timer (til det har stivnet), ta ut, knekk opp, og NYYYT <3Gi det et forsøk da dere! Kanskje dette kan bli en god erstatning for mandagschipsen? 

This place is unreal...

Hallo igjen fra verdens fineste ferieparadis! Ville bare innom for å dele et bildedryss fra vår aller første dag her nede. Jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal beskrive dette stedet engang. Det er bare så latterlig fint.. -Og enormt! Hotellet er bygget akkurat som en diger landsby av små hus, innsjø og broer. Det er flere basseng med havutsikt, og en uendelig lang strand med den mykeste sanden! Jeg tror bare vi blir her for godt...- Ras Al Khaimah is treating us well -

FOR et paradis. Våre første timer her nede har vi brukt på å utforske hotellområdet! Vi har ligget og slikket sol nesten helt for oss selv både ved bassengkanten og på stranda, gått tur med hver vår drink langs beachen, og bare glist fra øre til øre. Temperaturen er virkelig helt perfekt, og ikke en sky har så langt dukket opp på himmelen! Måtte de neste seks dagene bli akkurat like bra som denne! Alt på ferieplanen vår tilsier ihvertfall at det blir tilfellet. Vi har allerede booket oss en utflukt for morgendagen, så klokken 13.00 i morgen formiddag stikker vi avsted på Jeepsafari i ørkenen, med sandboarding, bbq-middag, magedans og det hele! <3 GUD, jeg gleder meg! -Men først står en tur til Ras Al Khaimah sentrum for tur med god middag og en fin mann.Håper det står bra til med dere hjemme i kulda også!

Uken som gikk...

Ukens cravings... Fruktsalat. Halvparten av all matinntak denne uken har bestått av fruktsalat med vaniljesaus. Jeg har fremdeles ikke fått nok, så om 10 minutt håper jeg på å gå rett på tidenes fruktbuffé av en hotellfrokost. Ukens nedtur... Skal vi begynne med tirsdag? Det var da jeg presterte å kjøre bakdelen av den splitter nye bilen til Daniel rett i en murvegg.. Jeg burde jo ha skjønt at standarden for uken var satt allerede her. Vips der forsvant verdigheten med to måneders sparepenger tenkte jeg mens jeg ynket meg bare av tanken på å ringe Daniel. Heldigvis gikk det greit. -Og hallo i luken, det kunne ha gått verre. Mye verre! Passhysteriet er jo også et kapittel for seg selv, men utrolig nok gikk det godt det også. Jeg har mistet ting utallige ganger før og alltid beholdt hvilepulsen da jeg bestandig sitter med en følelse av at det kommer til å ordne seg, men denne gangen... Altså det føltes som om jeg akkurat hadde svelget en murstein. Bestemor sier hun sender englevakten for å passe på meg under enhver utenlandsreise.. Lurer jammen meg på om den kom frem noen timer før tiden i går.Ukens serie... Blacklist sesong 2 har kommet ut på Netflix! *HURRAROP-ut-av-en-annen-verden* Jeg har tipset dere om serien Blacklist før ikke sant? Hvis ikke så gjør jeg det ihvertfall nå. Dette er den eneste krim/action/drama-serien jeg noen sinne har sett en hel sesong av. Det er bare helt latterlig hvor spennende det er.Ukens høydepunkt... Torsdagen i stallen var magisk! Det var virkelig bare en helt upåklagelig formiddag <3 Ellers vil jeg si at ukens absolutte høydepunkt er akkurat nå. Etter så mye uflaks på en og samme uke turte ingen av oss å senke skuldrene før vi ankom hotellet.. ENDELIG er vi her, og endelig er ferien i gang! Å våkne opp i Ras Al Khaimah føltes helt fantastisk, og nå gleder vi oss som barn til å utforske dette nydelige hotellet!


Ukens sang... Dust av C.L.M.D Feat Astrid S. Jeg hopper seriøst av glede hver gang jeg hører en ny Astrid Smeplass sang på radioen! Alt hun kommer ut med glir rett til topps på favorittspillelisten min <3Ukens gullkorn...
Etter å ha gått på hysterisk passjakt hos Mekonomen, og brutt oss inn i vårt eget hjem, fikk vi omsider lagt oss under den varme dyna.. Stormen hadde stilnet og vi begynte endelig å bli venner igjen.. 

Meg: Do you still wanna marry me?
Daniel: Think we need to travel a couple more times to find out..
Meg: ......
Daniel: En dag kommer du seriøst til å ta livet av meg.Jeg vet ikke hva jeg skal si... Annet enn stakkars mann <3
Ha en deilig søndag dere! Nå starter vi på eventyret vårt her.

Passet ligger på bilverkstedet!

Der sitter jeg og poserer stolt med min nye Bon Voyage veske.. En PASSveske jeg kjøpte av den enkle grunn å ha kontroll på PASSET. Fader altså, jeg må snart bare legge opp livet! Kofferten var ferdig pakket, og klokken var bikket 22.00 i går kveld da jeg rett før leggetid spurte Daniel om han hadde kontroll på sitt pass. "Haha, sa han. Du tuller nå? Det er jo mitt pass som ligger i Bon Voyage veska di!" Dere kan tro hjertet mitt stoppet da jeg åpnet passet og så Daniel sitt ansikt der. Hvorfor? Vel, fordi det da gikk opp for meg at mitt pass lå i hanskerommet på bilen hans.. Bilen som jeg tidligere på dagen hadde levert til Mekonomen bilverksted..  Det gode humøret ble det mildt sagt bråstopp på. Plutselig var latteren erstattet med hyling og skriking, og 10 minutt senere var vi på vei i taxi til Mekonomen bilverksted. Selvsagt ikke i håp om at det var åpent klokken 22.00 om kvelden, men i håp om å finne et eller annet nødnummer vi kunne ringe. Jeg visste at mannen jeg hadde levert bilen til het Kåre, men uten etternavnet hans ble det umulig å søke opp privatnummeret hans. Først da takstameteret på taxien nådde 700 kroner oppdaget sjåføren at etternavnet sto med gigantiske bokstaver over hele verkstedet. HURRA! Endelig fikk vi tak i sjefen sjøl, og HELDIGVIS kom han gladelig kjørende fra hjemmet sitt for å låse oss inn og gi meg passet mitt. Altså, Kåre fortjener en gullmedalje. Punktum.Det ordnet seg heldigvis til slutt, men historien stopper heller ikke der. Klokken 23.30 slapp taxien endelig oss av utenfor blokka igjen, og tror dere ikke vi da kom på at ingen av oss hadde tatt med husnøkkel.. Altså, når du bor i blokk og ikke har nøkkel så er du avhengig av at naboene kan slippe deg inn. Klokken 23.30 i en blokk hvor 97% av beboerne har hjemmehjelp, er ikke det så veldig sannsynlig. -Så der sto vi da.. Utenfor leiligheten vår fem timer før morgenalarmen skulle ringe, og prøvde å bryte oss inn. Det må ha vært litt av et syn, men ved å stå på skuldrene mine klarte Daniel omsider å klatre seg opp til fjerde etasje og låse oss begge inn. Jeg tror aldri jeg har følt meg så ferdig av rent stress før, men det gikk utrolig nok godt denne gangen og.Akkurat NÅ er Daniel og jeg et sted mellom innsjekking og sushifrokost på Oslo Lufthavn. Vi fløy inn fra Kristiansand allerede klokken 07.00 i dag tidlig og har fire timer å slå ihjel før neste fly skal ta oss til Dubai. Passer oss egentlig perfekt det, ettersom vi begge enda har litt jobb å få unnagjort. Jeg tror ikke vi kommer frem før det er blitt svarte natta, men vi skrives igjen så fort solen står opp i morgen!


Hoho, la oss krysse fingrene for at resten av reisen går smertefritt nå da <3

Something to serve your girlsMeg: Kan jeg ha den overskriften Daniel? Eller var den litt kjedelig?
Daniel: Nei, spice den nå opp litt! Hva med: "Something to serve your bitches?"
Meg: ......NjaNoen er i humør etter ukens siste arbeidsdag! Hoho, i morgen tidlig reiser vi, og det merkes på både meg og han. Smilene sitter liksom latterlig lett og energinivåene våre er i ferd med å nå nye høyder. Det er faktisk så vilt at jeg har bestemt meg for å bli med ham på trening i kveld. Tenk det dere! Halve januar måtte gå før jeg fikk fingeren ut og rumpen i gir... Æsj, måtte treningsbasillen sette seg fast i meg nå da! 2016 var jo året jeg skulle løpe mila på 55 minutt! Bloggens workout-kategori skriker dessuten også etter en oppdatering <3 Jaja, NÅ over til denne deilige smoothie-oppskriften! Ikke bare ser den fresh ut, men smakskombinasjonen av bringebær, ananas, banan og mango var... Vel ja en perfekt balanse mellom søtt og surt. Mmm! Kanskje noe å servere jentene dine på girlsnights? Jeg mener.. Hvem er det som ikke har lyst til å slurpe i seg dette? De søte glassflaskene kjøpte jeg med meg hjem fra Chlas Ohlson for rundt 40 kroner stykk.Du trenger: 1. 2 bokser ananas i biter + juicen av begge 2. 200g frossne bringebær 3. 2 frossne bananer 4. Kjøttet av 1 mango 5. Noen friske bringebær til fruktspydet som skal være til pynt


Slik gjør du:
1. Start med den rosa smoothieblandingen ettersom den skal i bunnen av glasset. Her moser du 200g frossne bringebær sammen med 1 frossen banan og en halv boks ananasbiter + juicen som hører med i boksen.
2. Mos til alt er godt blandet, hell smoothien i glassene til de er halvfulle, skyll blenderen og fyll den så med de gule ingrediensene. Nå skal du mose 1 ny frossen banan, en ny boks ananasbiter + juicen, og en fersk mango.
3. Hell den gule smoothien over den rød, og pynt med et grillspyd av ananasbiter og friske bringebær.Der har du oppskriften til to personer! Doble den gjerne om du vil lage mer <3

Dette visste du ikke om meg...♥ Jeg hadde hjemlengsel da jeg var liten og måtte bestikkes med 500 kroner hver gang jeg skulle sove et annet sted enn på soverommet mitt. Merkelige greier hvordan hjemlengselen forsvant i det jeg fikk femhundrelappen servert i hånda. Jeg husker enda hvor stor klumpen i halsen føltes da klokken begynte å nærme seg 21.00, men hvordan jeg tvang meg til å holde den ut fordi jeg absolutt skulle ha de pengene i sparegrisen.♥ Jeg digger folk som roper hadet til bussjåføren eller takker han/henne for turen når de går av bussen. Sånne mennesker får jeg lyst til å følge etter og spørre om jeg kan få bli kjent med. Høflighet lenge leve!♥ Jeg går enten i en tettsittende hverdagskjole og 12 centimeter høye hæler, eller i totalt daffetøy. Det finnes ingen mellomting. Den ene dagen kan jeg ankomme min lokale dagligvarebutikk iført knehøye støvletter, skinnshorts, og røde lepper, mens jeg den andre dagen ankommer i sminkeløs, i treningstights, uggs og Daniel sin hullete boblejakke. Jeg går egentlig bare og venter på at kassedama skal spørre om jeg er sinnsforvirret.♥ Jeg elsker hunder og har alltid vært den store "hundepasseren" i venninnegjengen, men den siste tiden har jeg ikke orket tanken på en eneste hund i hus! Nei, nå lyver jeg. Hund tar jeg gladelig imot, men valp... Etter å ha passet to bestevenninners valper noooen ganger for mye det siste året har jeg gått meg dritlei av avføring fra stuegulvet og vel ja... tiss i senga. Aaah, kan de ikke bare lære seg å gå på do ute??♥ Jeg jatter heller med en gang for mye. Jeg er ikke en av dem som brenner for å diskutere, og tar mer enn gjerne taperkappa på om det er det som skal til for å opprettholde stemningen. Når det kommer til kjærestekrangler derimot.. Da foretrekker jeg seierspokalen hver eneste gang. Hehe, Daniel er en tålmodig mann.♥ Jeg var tidenes sparemonster da jeg var liten. Venninnen min Iselin og jeg fikk gjerne 500 kroner av familien å dra til byen og kose oss for en lørdagsformiddag i blant, og jeg kom alltid hjem igjen med 400 av dem. Ingen hadde mer respekt for sparegrisen enn Marthe.. Da jeg var 10 år dro jeg og en annen venninne med foreldrene våre til London. Jeg hadde spart i evigheter til min første jentetur, men da jeg sto der i Londons gater hadde jeg ikke samvittighet til å bruke en eneste krone. Ikke engang Miss Sixty butikken ofret jeg sparepengene for!♥ Jeg fikk til og med mamma til å kjøre meg på sprangstevner rundt i Stavanger hver helg for å samle inn tomflasker jeg kunne pante og fylle på sparegrisen min. Husker jeg samlet opp nærmere 500 kroner i tomflasker hver helg sommeren jeg fylte 12 år.. Noen søker sommerjobb, andre panter brusflasker.Det var syv kjappe om meg! Håper dere liker innlegget <3

It doesn't get any better...Å du deilige torsdag! Jeg var så lykkelig da alarmen ringte klokken 08.00 i dag og jeg visste jeg hadde en stalldag i vente. Klokken 09.30 møtte jeg bestis, og i stallen ble vi helt til klokken 14.00 <3 Jeg tror ikke jeg blir stort lykkeligere enn når jeg sitter på den hesteryggen. Geijza var som vanlig en drøm på tur, og denne gang tillot til og med været meg å dokumentere dagen! Hurra for det. Nå begynte det å jo å bli en liten stund siden sist!
Er det ikke hyggelig med litt stemningsbilder ute i snøen da? Du som var så lei av alle "liste - Marthe tipser - Oppskrift" innleggene mine må da i det minste like disse bloggpostene. Hehe, til tross for seks ufyselige minusgrader koste Kristine og jeg oss glugg, og det er jeg stygt redd for at hestene gjorde og. Jeg tømte nemlig fruktavdelingen på Ica for epler før jeg ankom!- Alle skal få!Ville bare fortelle at jeg har hatt en helt fantastisk formiddag, og dele et aldri så lite bildedryss med dere før middagen skal inntas. I dag er det Daniel som kokkelerer mens jeg sitter og oppdaterer dere! Hehe, jeg var så lei av å lage mat etter å ha tilbrakt mer eller mindre hele dagen på kjøkkenet i går at jeg satte foten ned og ba mannfolket servere meg noe godt denne torsdagen. Utfordringen tok han på strak arm, og nå står verdens møreste kylling på bordet <3 For et mann! Jeg har enda litt å ordne til lørdag, så resten av kvelden har jeg satt av til å fikse siste rest, vaske klær og starte på prosjekt pakking av koffert. Only two more days left!
Ønsker dere alle en super torsdag! <3 

Tre dager igjen - Bon Voyage!Hei igjen, og god kveld alle sammen! Som dere kanskje ser så har jeg gått til innkjøp av litt feriestæsj den siste uken. En Bon Voy Age pass-mappe måtte blant annet klikkes hjem fra nett, sammen med litt solbriller og en bikini fra Lindex. Kjekt med litt nytt når man skal ut på tur, er dere ikke enige? Litt til leiligheten klikket jeg også hjem når jeg først var i gang, og da disse "Paper Bag" posene dumpet ned i postkassen i går visste jeg liksom ikke helt hva jeg skulle gjøre med dem. De så så fancy ut på nett, men hva i all verden bruker man dem til?Ha blomster i? Pappruller? Søppel? Eller skal de bare stå til pynt? Det må da være en leser der ute som har et godt forslag? Typisk meg å klikke hjem noe jeg ikke aner hva jeg skal med.. Jeg ble bare så revet med da jeg klikket meg inn på funliving.no. De har så mye fint og billig der inne.De kostet bare 89 kroner så om de bare blir brukt til pynt, gjør vel ikke det noe heller..

I morgen kan vi si "i overimorgen reiser vi"! Haha, er det litt tragisk å glede seg så mye? Ja, jeg vet.. -Men jeg har jo ikke kjent sanden mellom tærene siden juli i fjor! Det er seks laaaange måneder det. Så lang tid tror jeg ikke det har gått mellom mine sydenferier siden jeg var 17 år og først startet med denne reisingen..Think Happy - Be Happy

Dere må ha en fortsatt fin kveld <3 Og hyl ut om dere skulle komme på noe å bruke posene til.
Nå skal vi kose oss med ukens tredje fruktsalat her. Det ER så godt det!

En Midtøsten-inspirert tallerkenHei og god lille-lørdag, som jeg liker å kalle onsdagene. Har dere det bra? Innleggene kommer litt sent utpå dagen denne uken, men det må bare bli sånn <3 Jeg jobber nemlig rumpen av meg med bildeknipsing mellom 10 -16.00 for å få forhåndsskrevet noen fine innlegg til neste ukes ferie! Mihi, jeg skal selvfølgelig dele drøssevis av feriebilder med dere også, men noen oppskrifter og diverse ikke-ferie-poster må vi også ha på lur i arkivet. Variasjon er gull ikke sant? Dessuten er det deilig å vite at jeg kan ligge på stranden noen timer lengre en dag fordi jeg allerede har tidsinnstilt et innlegg og to <3 Hehe, ikke bare bare med ferie altså!Jaja, to innlegg får dere jo! De kommer bare litt utover dagen denne uken <3 I dag har jeg blant annet en ny middagsoppskrift å dele med dere, og denne kommer dere til å elske! Ihvertfall om dere er glade i eksotiske smaker/indisk. Verken Daniel eller jeg er veldig glad i sterk mat, så retten går nok under kategorien mild, men om du er veldig glad i krydder så er det jo bare å tilsette litt mer chillipulver! Garam Masala krydderet som du behøver både til kjøttbollene og sausen får du kjøpt på vanlige dagligvarer.  Du trenger - Tzatziki, hummus og kjøttboller: 1. en pakke kjøttdeig 2. 1 dl gresk youghurt 3. 1/2 agurk 4. Salt/pepper 5. 1 boks hermetiske kikerter 6. Saften av 1 sitron 7. 6 fedd hvitløk 8. 1,5 ss Garam Masala krydder 9. 1/2 ts kanel 10. 1/2 ts chillipulver 11. 6 ss olivenolje 12. 1 eggSlik gjør du:
1. Start med hummus og tzatziki ettersom dette kan stå i kjøleskapet til resten er klart. Til hummusen moser du boksen med hermetiske kikerter, 2 fedd hvitløk, saften av en sitron og 6 ss olivenolje. Smak så til med salt.
2. I tzatzikien har du 1 dl gresk youghurt, 2 knuste fedd hvitløk og en halv agurk revet på rivjern. Bare husk å klemme ut vannet av agurken før du rører den inn i youghurten. Smak så til med litt salt og pepper. 
3. Til kjøttbollene blander du sammen kjøttdeigen, egget, 2 moste fedd hvitløk, 1,5 ss garam masala krydder, 1/2 ts kanel, og 1/2 ts chillipulver. Gjerne også litt salt og pepper. Rull deigmassen til små kjøttboller og stek dem på middels varme i en stekepanne med smør til de er ferdigstekte. Nå kan du tre dem på spyd om du vil det.Du trenger - Couscous og saus: 1. 3 dl couscous 2. 3 dl utblandet kyllingbuljong 3. 1 neve soltørket tomat finhakket 4. 1 neve spinat 5. 1 ss gurkemeie 6. 1 gul løk 7. 1,5 ss Garam Masala krydder 8. 1/2 ts chillipulver 10. 2 ss smør 11. 1 boks hermetiske tomater 12. 1,5 dl matfløteSlik gjør du:
1. Surr en opphakket gul løk i en gryte med 2 ss smør, 1,5 ss garam masala krydder, og 1/2 ts chillipulver. Gjerne også litt salt og pepper (1/2 ts av hver). Surr til løken er gyllen og hell i boksen med hermetiske tomater. Gi det hele et lett oppkok, tilsett så matfløten og mos alt sammen med en stavmikser.
2. Coucousen er superenkel! Bland ut en kyllingbuljongterning i 4 dl kokende vann og hell dette over i en gryte med 3 dl tørr couscous og 2 ss gurkemeie. Stek så neven med spinat i en panne med litt smør og rør det inn i couscousen sammen med en neve oppkuttet soltørket tomat.

Server gjerne også med nanbrød til! Disse kjøpte jeg bare ferdige i dag <3Enjoy! Oppskriften er beregnet for 2 stoore eller 3 vanlige porsjoner  <3

8 grunner til å elske vinteren♥ Puddersnø. Finnes det noe vakrere? Plutselig blir mulighetene for morsomme uteaktiviter enda litt flere! Hytteturer og aking hører med enhver vinter. Akkurat som kvikklunsj og appelsin hører med enhver skitur.

♥ Fugler på fuglebrett. Favorittpunktet av dem alle. Har du ikke investert i et fuglebrett eller et fuglenek enda, så må du se og få rumpen i gir! Jeg har plassert et rett utenfor kontorvinduet mitt så nå sitter jeg og beundrer de tyggende småfuglene mens jeg hamrer på tastaturet. Lurer faktisk på om dette har vært årets investering.

♥ Du kan spise mer! Kroppen trenger mer energi for å holde på varmen, og skulle du ende opp med å spise litt for mye kan du trøste deg med at det er lenge til bikinisesongen er i gang. Mye kan endres på fem måneder!

♥ Vintersport på tv. Åjada, det er den perfekte årstid for oss som engasjerer oss for ski og vintersporter!♥ Stearinlys og filmkvelder. Jeg elsker, elsker, elsker stearinlys, men av en eller annen grunn så tenner jeg dem bare om vinteren. Det blir liksom ikke samme kosen av å tenne lys når det allerede er både varmt og lyst ute? Filmkvelder må vi vel også innrømme er aller hyggeligst å snurre på denne årstiden. Vi kan pakke oss inn i tykke tepper, la blikket gli ut på kuldegradene gjennom vinduet og bare nyte innetimene med god samvittighet.

♥ Nordlyset... For de som er så heldige å ha det da... En vakker dag er det min tur til å oppleve det!

♥ Mørke morgener. Okeida. Kanskje et elsk/hat punkt. Det er deilig med mørke, kalde morgener i helgene, men når man skal skrelle av seg dyna klokken 07.00 om morgenen i et soverom med minusgrader... Not so much.

♥ Kakao og peiskos, Ja, disse to må ha et eget punkt. Å komme inn igjen og sette seg foran peisen etter en hel dag med kos i snøen.. Det er jo den beste følelsen? Den kan ikke engang måle seg med følelsen etter et forfriskende sommerbad. Kakaokopper med krem smaker heller aldri bedre enn nå på vinterstid <3


Håper dette ga dere en liten dose vinterglede <3 Ha en fortsatt fin tirsdagskveld!
Selv ble jeg så inspirert av punkt nr.3 at jeg spiste en hel pose tortillachips under skrivingen.

Whipped Body Scrub - GrapefruktHei gode dere <3 Jeg håper dere har fått en litt bedre start på dagen enn det jeg har denne tirsdagen! Her er nemlig stemningen sånn noe under middels i dag. Jeg klarte fader meg å påføre Daniel sin bil noen riper på vei hjem fra dagens morgenærend.. Hadebra Borges spareplan! Neida, jeg skal ikke ta sorgen på forskudd. Bilen skal på verksted i morgen, så vi får se da hvor mange kroner som blir igjen etter det. Høhø.  

Ellers har jeg det bare fint! Jeg har vært en tur i banken, hentet litt pakker og fått i hus alt som sto på handlelisten til avreise. Deilig å få unnagjort slikt i litt god tid for engangs skyld.. Jo, så har jeg laget meg enda en velduftende bodyscrub! En vispet, myk variant med grapefrukt denne gang. MÅ prøves! Kokosoljen jeg bruker er den mykeste og beste i verden. Jeg kjøper den på økologiske butikker eller på helsekostbutikker. Så vet dere det <3 Du trenger:
1.
1 grapefrukt 2. 2 dl perlesukker 3. 1 dl kokosolje 4. Saften av 1/2 sitron 5. 1 dråpe rød konditorfargeSlik gjør du:
1. Mål opp kokosolje og perlesukker og bland sammen med saften av sitron og grapefruit.
2. Visp det hele sammen til alt er godt blandet, og tilsett en dråpe rød konditorfarge.
3. Hell det hele over i en krukke og til den skal tas i bruk oppbevarer du den i kjøleskapet.Over her ser dere fargen på skrubben uten konditorfargen tilsatt. Denne dråpen med rødfarge er selvfølgelig ikke nødvendig, men ettersom jeg hadde fargen tilgjengelig i bakeskuffen rørte jeg likegodt inn en liten skvett.- Vips der har du en perfekt myk skrubb du kan bruke både i ansikt og på kropp <3
Noe å teste til søndagens hjemmespa jenter? <3 

Mine 10 hverdagsmål: Januar♥ Reise til Ras Al Khaimah og kose meg GLUGG på klisseferie. Jeg er fast bestemt på å nyte hvert minutt av hver eneste dag, for jeg aner ikke når vi får muligheten til å reise sammen igjen. Det blir vår tredje ferie sammen, og jeg gleder meg som en GAL til å skape nye minner og opplevelser i et land ingen av oss har besøkt før.

♥ Blogge som en helt! Jeg har nemlig som mål å ha minst 10 000 unike lesere hver eneste dag i januar måned. Så langt har jeg klart det, men på lørdag var det på håret med 10071 lesere. Hoho, statistikken kommer ikke gratis! Leserne må jobbes for, og det er jeg glad for. Det er det og de fine tilbakemeldingene som motiverer meg. 

♥ Kaste juletreet... Ja det står enda i stua, men blokkas tirsdagshenger kommer i morgen, så da får vi en ny mulighet til å slenge det på søpla.. Jeg skal ihvertfall klare å kvitte meg med det tidligere enn jeg gjorde i fjor. Da lå det utenfor leiligheten til nærmere mai måned. Kanskje ikke sånt vanlige folk sier høyt.♥ Prøve ut minst to nye middagsretter hver eneste uke. Jeg har så mange deilige kokebøker som jeg enda ikke har fått testet oppskrifter i! Januar er definitivt måneden for ny eksperimentering på kjøkkenet.

♥ Være snill og god mot min kjære samboer. Her i hus kan vi virkelig ikke få minnet hverandre nok på å være snille med hverandre. Det er så viktig for å klare og opprettholde det gode humøret i hverdagen. Litt usyldig erting er selvsagt bare moro, men vi rakker aldri ned på hverandre. Har den ene en dårlig dag så tar den andre på seg oppgaven som oppmuntrer <3 Det elsker jeg, og derfor vil jeg gjøre alt jeg kan for å opprettholde det slik.

♥ Spare 10 000 kroner. Skal jeg spare dette som står notert ned i nyttårsforsettet mitt, må jeg sette av rett over 8000 kr i måneden. Målet er vel egentlig å spare enda litt mer, så i januar har jeg lyst til å kjøre på med litt ekstra.♥ Ta åtrets første treningsøkt. Heh! Det er 11 januar og jeg har enda ikke fått tatt en eneste svetteøkt. Jeg kan ikke huske sist jeg tok en heller. Vanligvis er jeg aldri så motivert som når jeg vet jeg har en ferie rundt hjørnet. Tanken på at jeg skal vise meg i bikini for 10 000 mennesker får som regel rumpen i gir.. Bare ikke denne gang.

♥ Stå opp før 08.00 hver ukedag, og jobbe supereffektivt mellom 08.00 og 18.00. Jeg vil heller jobbe ekstra i ukedagene og late som jeg har en normal jobb når helgen kommer. Unne meg litt fritid, og slutte å tenke blogg under alle omstendigheter. Om jeg ikke får levert mer enn ett blogginnlegg om lørdagen så er det helt greit.

♥ Holde meg unna chips og sjokolade, og heller lage meg fruktsalat hver eneste kveld.

♥ Gå så lite som overhode mulig på byen og heller tilbringe lørdagskveldene hjemme eller i godt selskap andre steder. Jeg kjenner jeg er dritlei av både vin og dansegulv etter romjul og nyttårsfesting.Nå vil jeg bare ha noen alkoholfrie januar-helger.
Det var min bucket list! Hvordan ser din ut? <3

Mine 7 tips til ukens middagsplan

Forrige mandag delte jeg ukens kjøleskap med dere. Denne føler jeg det er på tide med en ny, deilig ukesmeny! Under her har jeg nok en gang satt sammen en meny av syv storfavoritter fra mat-kategorien min. Noe fisk, noe kjøtt, noe sunt og noe usundt. Tja, her bør dere vel finne litt av alt! De tre første oppskriftene har jeg satt opp på min egen meny også denne uken, men ellers har jeg som vanlig også planer om å dele litt nye retter med dere <3 Håper dere er klare for en ny, god blogguke! Jeg kjenner meg ihvertfall supermotivert fem små dager før ferie!Baconsurret kylling med risotto og tomatsalsa
Når kyllingen blir mør og risottoen så smakfull som denne så er dette noe av det beste jeg spiser. Jeg lager med vilje alltid litt for mye risotto slik at jeg kan varme den opp senere og ha den på brødskiver med smør til kvelds. 

Gulrotsuppe med sei
Sei eller torsk. Det er helt opp til deg! -Men flatbrød med smør til er uansett et must. Bedre hjemmelaget suppe skal du lete lenge etter. Denne er jeg sikker på vil gå ned i selv magen til den som ikke spiser fisk.

Pasta med smakfull rød pesto, spekeskinke og bakt tomat
Her er det jo bare å kutte spekeskinken så har du en deilig vegetar-rett også! Jeg ser aldri ut til å få nok av pasta, og spesielt ikke sammen med hjemmelaget pesto. Enten det er rød eller grønn så smaker dette supergodt.

Hjemmelaget pai med skinke og grønnsaker
Skinkepai med grønnsaker og fetaost er nok en storfavoritt her i hus. Spesielt servert med brød og en friskere salat til. Mmm! Kanskje vil du bare følge grunnoppskriften på bunnen og fylle paien med det du liker best?

Baconsurret torsk med balsamicoløk
Litt fisk må man også ha! Denne uken ble det to hvite varianter. Torsk med sprø rosenkål på en seng av potetpuré dere. Her trengs ikke engang saus! Torsken er så mør, og potetpuréen så myk at maten smelter på tungen uansett.

Pizza med biff, tomatsaus, pommes frites og bearné
Er det nødvendig å informere om hvor god denne kombinasjonen blir? Kanskje ikke ukens sunneste alternativ, men fader heller. Det må da i det minste gå ann på en lørdagskveld! Spesielt for deg som dropper alkoholen for å kose deg hjemme og få gjort noe mer fornuftig. Denne pizzaoppskriften gled rett til topps på min toppliste!

Fylte tacosquash
Klart jeg har laget plass for min nyeste oppskrift på ukesmenyen! Fylte squash med tacokjøttdeig, grønnsaker og ost ble faktisk middagen vår to dager forrige uke. Har du dårlig tid en dag så er dette den perfekte middag.Kunne dere tenke dere å prøve ut noe av dette?
Klikk på bildene for å komme til oppskriftene <3

Uken som gikk...

Ukens høydepunkt... Jeg føler jeg har levert mange fine, varierte innlegg med både tips og oppskrifter hele uken, og det har gitt så glade og motiverende kommentarfelt! Ellers må jeg trekke frem gårsdagen som ukens absolutte høydepunkt. Aldri hatt en så fin dag i skogen jeg. Nå skal det sies at jeg ikke har vært så jækla mye i skogen heller, men herregud for en bra dag. Denne helgen skal jeg leve på helt til neste <3 Hehe!                           Puddersnø, skog, bål, og favorittmannen <3 Blir ikke stort bedre enn det!Ukens nedtur... Det har vært litt sykdomstrøbbel i familien den siste tiden, og det er aldri moro! Spesielt ikke når jeg bor så forbaska langt unna. Pappa har vært inn og ut fra sykehusene i Thailand med sterke magesmerter, og endte til slutt opp med å operere ut blindtarmen, mens bestemor denne torsdagen måtte legges inn på sykehus for en hel hau av blodprøver og tester for hjerterytmen. Det gjør selvfølgelig like vondt i magen hver gang det skjer disse menneskene noe, men heldigvis viste det seg at alt var helbredelig <3 Ingen lettelse er større.Ukens sang...
Earned it (acoustic cover) er favorittsangen nummer. 1 om dagen! Ellers digger jeg også Faded av Alan Walker og sangen som jeg har tipset dere om før "I know what you did last summer" av Camila Cabello og Shawn Mendes. Det er de tre sangene som går på repeat om og om igjen her for tiden.Ukens innkjøp... Det må vel bli denne jakken i blå da! Lys blå eller grå. Kjøpte den på Bikbok for 499kr og gleder meg som et barn til å bo i den til våren. Den hvite overdelen jeg hadde på meg i forrige innlegg er også et Bikbok-kjøp jeg gjorde denne uken. Klarer ikke å gå forbi alle salgstativene da vet dere...Ukens cravings... Toblerone. Fader så god den gull-tobleronen er! Jeg har hatt en pose liggende i godteskuffen siden jul og har smugspist fra den hele uken. Nam! Ellers må jeg si disse sjokoladepinnene som jeg lagde på tirsdag. Jeg tror jeg har slått alle mine tidligere rekorder når det kommer til kakaodrikking denne uken.Ukens serietips... Altså det siste døgnet har Daniel og jeg klart å se hele åtte episoder av Netflix-serien "Making a Murderer". En episode varer i 60 minutt, så det vil si at vi bare siden i går kveld har sittet åtte timer foran tven! Jeg kan ikke huske sist vi var så oppslukt i et tvprogram, men dette er noe av det beste og mest provoserende jeg har sett. At dette er en sann historie er bare helt uvirkelig. Dere blir nødt til å se det selv. Vi har bare to episoder igjen og skal snurre dem så fort vi har fått gjort alt som står på søndagens "to do-liste".Ukens behind the scenes...
Kom torsdag da jeg gjorde et forsøk på å ta antrekksbilder i kjole.. Luften var så fuktig at det kjentes som 30 minus da vinden traff lårene mine, og jeg måtte beherske meg for å ikke begynne og gråte under halve seansen.. Det er bare et under at det ble noen brukbare bilder blant grimasene.. Det var min uke, superkort oppsummert! Hvordan har deres vært? <3

Comfy Home OfficeÅ du deilige søndag! I dag våknet jeg opp med en trang til å tipse dere om et produkt jeg siden romjulen har vært fullstendig oppslukt av. Nemlig denne lille "Me Time" massasjesaken! Det var vel egentlig Daniel som fikk den av broren sin til jul, men jeg har så og si overtatt den på dagtid når mannen er på jobb og jeg har hjemmekontor. Det er bare helt latterlig digg å legge den i bunnen av ryggen på kontorstolen og sitte der i mangfoldige timer. Hihi, plutselig har den kjedelige mailsvaringen blitt til spatimen aka dagens høydepunkt! <3Man må bare passe på at det ikke går for langt! Det er bare et par dager siden ble sittende så mange timer i kontorstolen at jeg da kvelden kom sto med to gigantiske blåmerker på ryggen. Haha! Det skader ikke å flytte litt rundt på den. Apparatet kan jo brukes mer eller mindre over alt! Sitter jeg i sofaen så gnurer jeg leggene mine inn i den, og blir jeg stiv i skuldre og nakke så trykker jeg også disse kroppsdelene mot kulene som roterer.
Superdigg, og helt genialt! Dere kan lese mer om den HER om dere vil. Den fås kjøpt på Enklere Liv og prisen den ligger på er 599kr. Bare et lite søndagstips fra meg til deg. Tenkte jeg skulle bli litt flinkere til å komme med små produkt-anbefalinger og tips som ikke går under "annonse-kategorien" også i tiden fremover!Ellers går det i den store finalebakken i Tour De Ski her i dag! Vi har akkurat sett de råe jentene nå toppen, og skal straks rigge oss for guttas løp som kanskje ikke blir fullt så spennende, men fremdeles bra. Heia Norge! <3Kan dere ha en deilig søndag inntil videre? Vi sees igjen litt senere i dag!

A Snowy Day in the Woods- Min lørdag i et bildedryss -

Fy søren for en lørdag! Ingen tvil om at dette så langt har vært årets beste dag. Alarmen sto på klokken 09.00 i dag tidlig, og en liten time senere var vi på vei ut døren med en gigantisk sekk full av kakao, bacon, brødskiver, klementiner, og deig til Marthes pinnebrød. Vi gikk bare en halvtime inn i den dype snøbelagte skogen, og her fant vi oss et lunt sted hvor vi ble sittende og kose oss hele formiddagen. Vi snakker bål, grilling av både pinnebrød og marshmallows, bacon på bålpanne og ren Marthe og Daniel hygge <3

Jeg har ikke tellingen på hvor mange latterkramper som har kommet ut av denne skogen i dag. Vi har skravlet og ledd oss gule og blå, lekt i snøen og tygget på istapper. Måtte 2016 by på mange flere slike fantastiske dager <3
Tour De ski fikk vi jammen også med oss! Akkurat i det vi satt oss ned ved bålet kjørte vi Nrk live stream og fikk med oss siste runde av jentenes løp. Følte meg som verdens lykkeligste der jeg satt med Tour De ski i Daniels venstrehånd og grillet pinnebrød i min høyre. Det har rett og slett vært en upåklagelig lørdag tilbrakt i selskapet til en upåklagelig mann <3 Først klokken 15.30, begynte vi å tenke på å vende nesene hjemover og nå sitter vi gode og varme i sofaen igjen, klare for en rolig lørdagkveld med wok til middag og fruktsalat til dessert <3  

Håper deres lørdag har vært like fin <3

Antrekk - 080116


- Støvletter fra Nelly, Jakke og genser fra Bikbok, Belte fra Gina Tricot -Neida, jeg skulle ikke ta i bruk vårjakken før.. til våren. -Men så kom middagsinvitasjonen til svigers og vips der fant jeg en gyllen mulighet til å kle meg opp i knehøye støvletter, og knipse bilder av min nye vårkåpe på. Hehe, dere kan altså ta det helt med ro. Jeg legger ikke ut på tur i denne habitten. Jeg er sikker på at jeg holder pusten på halvparten av bildene, og etter en 5 minutters shoot hadde jeg mest lyst til å legge meg ned og begynne å gråte. Haha, det ER så kaldt her nå! Fyfader, så godt det skal smake med 23 varmegrader neste helg.


For ikke å snakke om sol på kroppen. Jeg føler meg som et levende lik, men sånn blir det når man ikke har hatt sol på huden på et halvt år. Noe brunfarge regner jeg ikke med å hente i morgen heller for da drar Daniel og jeg ut på tur i skogen, og etter i dag har jeg bestemt meg for å ta kulda på alvor. Jeg har sammen med tursekken allerede lagt frem en hau av ullplagg og gleder meg faktisk til å pakke meg inn, gå tur i snøværet og grille marshmallows på Daniel sitt bål. Dette blir en fin helg! Det håper jeg den blir for dere også <3

Already shopping for springGod morgen! For ikke å snakke om helg! Er det bare meg eller har denne uken flydd forbi? Jeg følte det var tirsdag i går, men det er helt greit det altså for hadde det vært opp til meg så ville det vært 16 januar, og avreisedag i morgen. Hehe, jeg teller fremdeles ned dagene til klisseferie og varmere strøk skjønner dere. Vår/sommerjakke har jeg også kjøpt meg i disse dager. Jeg dro vel egentlig på Sørlandssenteret for å kjøpe meg en boblejakke i dun, men kom tomhendt ut fra XXL og heller hjem med en trenchcoat fra Bikbok.

Daniel: Men herregud, hvorfor kjøpte du ikke dunjakken?
Marthe: Den kostet 2500 kroner! Jeg kan få fem trenchcoats for den prisen!
Daniel: Men har du ikke fire sånne kåper fra før da?
Marthe: Jo! Og jeg vil heller ha fem til, enn én dum boblejakke til 2500 kroner.Sånn går no dagan... Ikke bare bare å være Daniel. Stakkaren gjør alt han kan for å holde varmen i meg om dagen. Senest i går stilte han et kritisk spørsmål til stallhabitten min, før han endevendte skuffer og skap for å finne sin egen boblejakke og noen ullundertøysett han i stedet kunne pakke meg inn i. Slik er det hver eneste vinter. Jeg tar på meg min lille vårkåpe og hakker tenner fire måneder i strekk. Lurer meg på når jeg skal lære?Jaja om min nye trenchcoat ikke kan tas i bruk riktig enda, så er den ihvertfall fin å se på. Perfekt form og akkurat passe lang. Jeg med mine 162 centimeter synes ikke jeg kler fotside kåper, så når jeg finner disse som akkurat dekker knærene, klarer jeg ikke å dy meg.. 499kr kostet den, til dere som ikke tok regnestykket. Hehe!God helg, og skål for meg som skal lide meg gjennom enda en vinter <3

Breakfast with a snowy viewPå dagens frokostmeny - Varme hjemmebakte rundstykkerSå ikke dette ut som en fristende frokost så vet ikke jeg.. Gud så godt det smakte med favorittfrokosten etter tidenes nedvask av leiligheten. Jeg har vært så rastløs det siste døgnet at jeg rett og slett har vasket meg ihjel! Daniel har vært på jobb og nattevakt siden i går klokken 07.30 om morgenen, og all denne alenetiden har gjort meg helt rar. Haha! Jeg som alltid sovner uansett hva og hvor, og ligger i drømmeland hver kveld lenge før midnatt, orket ikke engang tanken på å finne sengen alene i går, så klokken 23.00 om kvelden satte jeg i gang med prosjekt "baking av rundstykker". Ikke likt meg i det hele tatt, men himmel så glad jeg var for å ha varmt bakverk da jeg våknet i dag! Grove, varme rundstykker med most avokado og skinke. Beste jeg får om dagen.Noe oppskrift tror jeg likevel ikke jeg skal dele med dere riktig enda, for her må det litt mer øvelse til. Jeg syntes de smakte bra, men vekten på dem forteller meg at det kanskje ble i mestelaget med havregryn og grovt mel.. Her snakker vi mursteinrundstykker. Haha! Lover å dele oppskrift så fort jeg får dem 100% til <3

Har dere noe spennende på torsdagsplanen deres? Jeg skal avgårde til stallen om et par timer, og i dag gleder jeg meg ekstra mye! Snøen har nemlig dekket langt over en halv meter av bakken og bestis og jeg kan nesten ikke vente med å ta med oss hestene ut i hvitbelagt skog <3 Om kamera blir med eller ikke får vi se på. Snøen faller så hardt og brutalt her nå at jeg jammen ikke er sikker på om det er så trygt. Vi får sjå, vi får sjå!

En super torsdag må dere ha uansett!

Today's little project - Sequin XHer får dere en smakebit på hva jeg har sittet og dullet med under Tour De Ski tittingen i dag. Jeg har fått for meg at 2016 er året jeg skal ta av med DIY prosjekter, og har allerede gått til innkjøp av det jeg trenger til mine første interiør-prosjekter. Noen er store og noen er små, men gøy synes jeg det er å dele med dere uansett <3 I dag har soveromskommoden fått en ny liten pyntegjenstand, og resultatet av denne kartongbokstaven ser dere under her. Dere får kjøpt både bokstav og bånd på hobbybutikken Panduro, og paljettbåndet fås også i flere farger <3 Håper det står bra til med dere alle. Nå skal jeg kose meg med Senkveld om noen få minutter. Deretter må det litt mer jobbing til før jeg kan ta kvelden og noen torsdagstimer i stallen med god samvittighet <3Du trenger: 1. Bokstav i kartong 2. Limpistol 3. Saks 4. 6-12 meter paljettbåndSlik gjør du:
1. Surr alt paljettbåndet av pappen med en gang så du har en oversikt over hvor mye du har igjen hele tiden.
2. Finn ut hvor du vil starte, og mål, og klipp opp en og en remse bånd før du limer den på bokstaven.
3. Så er det bare å lime i vei til du har pyntet bokstaven din så mye som du selv ønsker.Jeg hadde hele fire ruller (12 meter til sammen) og kunne ha dekket hele bokstaven i gull om jeg ville det, men jeg syntes det var penere med litt hvitt innmellom. Daniel var ikke spesielt imponert, men hei! Hva vet mannfolk?!Jeg mener den ser helt nydelig ut på gull-soverommet vårt <3

Ukens oppskrift - TacosquashVanvittig mange etterspurte oppskrift på tacosquash etter kjøleskaps-innlegget jeg delte med dere på mandag. Her kommer den! Dette er faktisk første gang jeg lager det selv, men her går det jo alvorlig talt ikke an å feile. Du kan fylle disse hule squashene med omtrent hva du vil, og jeg er sikker på at resultatet blir superdigg uansett.Du trenger - 2 personer: 1. 2 squash 2. 1 pakke kjøttdeig 3. Tacokrydder 4. En boks hermetiske, hakkede tomater 5. 1/2 paprika 6. 1/2 boks mais 7. Et par håndfuller revet ost 8. Salt/pepperSlik gjør du:
1. Del squashen i to og skrap ut innholdet. Dette kan du legge i en skål sammen med grovhakket paprika, mais og en boks grovhakkede tomater. Gjerne også et knust fedd hvitløk hvis du har.
2. Stek kjøttdeigen ferdigstekt og hell over en pakke vanlig tacokrydder + vann (følg anvisningen på pakken)
3. Hell hele skålen med grønnsaker over i kjøttdeigen og bland alt sammen.Legg noen spiseskjeer med tacokjøttdeig/grønnsaksblandingen i hver squash, dryss over litt revet ost, krydre med litt salt og pepper og stek midt i ovnen på 200 grader i 20 minutt. Topp med litt rømme, tacosalsa og nyyyt!-Tacosquash is served <3
Håper det smaker <3 Jeg eeelsket det!

Marthe tipser - PlanleggingsbokJeg har fått verdens fineste dagbok til jul, og i dag har jeg lyst til å vise dere den! Jeg har jo allerede en almanakk som jeg skribler alt mellom himmel og jord i, men nå har jeg altså fått meg en egen bok som jeg kun har tenkt til å bruke for planleggingen av blogginnlegg! Vel, planlegging og fargelegging da... Boken inneholder nemlig ikke bare kalender og ukeplaner for hele året, men også 52 fine tegninger! -En til hver uke, så man kan fargelegge et kunstverk hver syvende dag. Hihi, hvor koselig er ikke det? Jeg er helt frelst av denne lille saken <3

Slik ser den ut inni! Søt ikke sant? Dere får blant annet kjøpt den på bokforhandleren Ark! Jeg kjøpte meg også noen fargeblyanter før jeg tok den i bruk ettersom arkene er litt for tynne til at man kan fargelegge med tusj <3Fy søren, her i Kristiansand er det fullstendig snøkaos nå! Jeg tok akkurat bilen ut på tur for å handle ingrendienser til morgendagens blogginnlegg, og følte jeg måtte kjøre i 30 km/t selv på motorveien. Hoho, endelig blir byen farget ordentlig hvit! Jeg har aldri vært spesielt begeistret for vinter og minusgrader, men årets første fallende snø er like magisk hvert år <3 Dessuten gjør den dagene ti ganger så lyse, og ingenting gleder et blogghjerte mer!

- This years blog planner <3Likte dere den? På nett får dere den til 129kr HER.
Bare et lite Marthe-tips på tirsdagen! Ha en fortsatt fin kveld <3

Chocolate on a stick- Hot Chocolate on a stickHei og god formiddag kjære dere! Vi kan vel fremdeles si formiddag, eller? Morgentimene mine har gått til hjemmekontor og bildeknipsing. Jeg har kost meg med mailsvaring, jaktet på inspirasjon til nye DIY innlegg for det nye året, og kokkelert litt på kjøkkenet! Sjokolade på pinne sto på "menyen" i dag, og GUD som jeg har kost meg med dette morgenprosjektet. 9 sjokoladepinner lagde jeg, og nå har jeg allerede drukket tre av dem under bloggingen og bilderedigeringen. Hihi. Silikonformen min kjøpte jeg på kjøkken/interiørbutikken Traktøren til dere som måtte lure på det, men slike selger de nok helt sikkert over alt <3 Håper det smaker da!Du trenger: 1. 300g mørk kokesjokolade 2. 100g lys sjokolade 3. En kartong helmelk 4. Pynt (jeg brukte kokos, knupste drops og knuste nøtter) 5. Isbitform i silikon 5. Trepinner, sugerør eller noe annet å stikke i sjokoladen.Slik gjør du:
1. Smelt all sjokoladen (både lys og mørk) i mikroen, eller over et vannbad.
2. Rør den sammen og hell over i isbitformene.
3. Sett i kjøleskap i ca 20 minutt, ta så formen ut igjen og stikk en pinne i hver bit.
4. Strø over det du måtte ønske av pynt og sett kjølig igjen til sjokoladen er stivnet helt.Når du så skal lage deg en kopp kakao, legger du undersiden av formen i litt varmt vann, så sjokoladen såvidt blir varmet opp gjennom silikonen, deretter er det bare å dra pinnene opp! Dette er suuperenkelt. Bare husk å bruke silikonform. Varm ca 2,5 dl helmelk i en gryte (en kopp) og rør en sjokoladepinne ut i melken når du heller den i kruset ditt. Topp med litt marshmallows og du har verdens beste kakao. Mmmm! <3Jeg synes nesten kakaoen smaker bedre nå enn den gjorde i juletiden! Kanskje det har med at den nå drikkes med utsikten av en halvmeter snø <3 Det smaker så vanvittig godt med noe varmt nå som minusgradene er her!
Spør hvis dere lurer på noe da dere! <3

Do it yourself - ServiettringerDa jeg delte nyttårsbordet mitt med dere lesere på bloggen, var det ei som la igjen en kommentar om at hun savnet servietter i noen pene serviettringer på bordet! Dette kunne jeg ikke sagt meg mer enig i, men ettersom jeg allerede hadde litt for mye å ordne denne kvelden, bestemte jeg meg for å la tallerknene stå uten, og heller sette av en dag til å lage mine egne serviettringer ved en senere anledning. I dag har jeg gjort det, og under ser dere resultatet! Ble de ikke søte? Jeg kjøpte med hjem noen pene bånd fra Panduro etter møtet med Geir, og dro frem limpistolen nærmest med en gang jeg kom inn døra. For et hyggelig lite prosjekt å sitte og dulle med.


15 minutt skulle det visst ta meg å lage 16 lekre serviettringer <3 Enklere blir det ikke.Slik gjør du: Rull en serviett sammen for å se hvor tykk ringen sånn ca bør være. Klipp så opp en passelig båndlengde til hver ring (jeg lagde 8 av hvert bånd). Krøll de små båndlengdene du nå sitter igjen med sammen, og lim dem som små serviettringer med limpistol. De tørker etter fem minutt, og kan tas i bruk allerede da.Genialt, ikke sant? Ringene i sølv skal jeg definitivt ta i bruk neste gang jeg inviterer på middag <3 Ønsker dere en fin mandagskveld. Nå skal jeg servere mannen litt kyllingwok!

What's in my fridge?- Eplemost av norske epler, og Sunniva sin eplejuice er noe av det beste jeg får!

Hei og god mandag kjære, fine dere. Så utrolig hyggelig å se at så mange likte Daniel sitt innlegg! Ettersom det var hans siste feriedag i går kveld, hadde vi planlagt en aller siste filmkveld sammen, men vi endte i stedet bare med å sitte og trykke "oppdater" på www.martheborge.blogg.no. -Jeg fordi jeg var spent på kommentarene deres, og Daniel fordi han ville statistikken skulle nå nye høyder. Hehe! Tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene dere har lagt igjen. Dere er så gode <3 Dagen i dag startet for min del på kontoret til Geir. Det begynte å nærme seg en måned siden sist, så nå var det på tide å la Geiremann klikke løs med digipassen igjen!

Ellers har jeg tilbrakt de siste par timene på kontorstolen min, med Daniels massasjeaparat i ryggen. Hihi, jeg får kanskje aldri dratt på det etterlengtede spabesøket, men jeg gjør det beste ut av det! Under har dere kjøleskapsinnlegget som lovet med denne ukens middagsplan. Håper dere kan finne litt inspirasjon i den! Jeg har ikke all denne frukten i kjøleskapet til enhver tid, men for å få vist det frem til dere så har jeg det på bildene <3
Er det noe dere kunne tenke dere oppskrift på denne uken, så vær så snill og hyl ut. Jeg har selvfølgelig allerede lagt noen planer, men jeg blir alltid glad for ønsker og nye idèer fra dere <3Helt til slutt... En liten liste på det jeg tenker å crave denne uken!

Q&A - Daniel svarer!

Har hun det alltid ryddig rundt seg? Nei, det har hun så absolutt ikke. På bloggen ser det kanskje ut som Marthe har det ryddig rundt seg, men snur du kameraet 180 grader får pipa fort en annen lyd. Dette kommer veldig godt frem når Marthe skal lage matoppskrifter til bloggen. Presentasjonen av maten er som alltid upåklagelig, men det kan vel sammenlignes med en rose i et bombekrater. Jeg kjenner ingen andre som kan produsere en hel oppvaskmaskin etter å ha laget en enkel kyllingfilet med pasta og pesto.

Hva er Marthes aller beste egenskaper? En egenskap jeg misunner Marthe er at hun kan sovne når som helst, hvor som helst. Senest for et par dager siden så vi filmen "The Heat", hvor latterkulene satt lett hos begge to. Etter noen minutter med latter legger jeg merke at det kun er min egen latter jeg hører. Jeg sender blikket bort til Marthe og blir som så mange ganger før møtt med lukkede øyne og tung pust. Når jeg så vekker henne får jeg det mye brukte gliset, og det godt innøvde svaret "var bare litt mett og varm".Hva fikk deg til å like Marthe på tinder? Det var Marthes bikinibilde som først fikk meg til å sveipe "like".

Er Marthe alltid like glad som hun fremstår på bloggen? Marthe har også dårlige dager, men de kommer svært sjeldent. Hun har alltid et smil på lur og fremstår for meg som blid og glad hele tiden. Har jeg hatt en dårlig dag på jobben blir jeg alltid i bedre humør av å møte en sprudlende og hoppende glad Marthe i døra. Kilden til dette gode humøret tror jeg ligger i Marthes evne til å overse bekymringer. Jeg skulle gjerne hatt litt av den "jaja, det går fint" holdningen som hun besitter. Det kan være full storm rundt henne, men hvilepulsen er der fremdeles. Når alt har stilnet kan hun som regel alltid si "det gikk jo fint".

Er Marthe romantisk i hverdagen? Marthe er veldig opptatt av at forholdet ikke skal bli rutine. Hun tar ofte ansvar for at det blir en koselig filmkveld med noe god mat, og disker opp om det så måtte være en vanlig mandag. Vi tar gjerne en tur på restaurant eller kino også midt i uken, bare for å bryte opp i det faste mønsteret.

Hvordan er det å bo med Marthe? Å være samboer med Marthe er ved de aller fleste anledninger en drøm. Når jeg sier de aller fleste anledninger referer jeg til matoppskrifter til bloggen. Jeg kan også nevne at et kamera slengt i hånden rett etter jeg er kommet hjem fra jobb etterfulgt av "vi må ta bilder mens det enda er lyst", ikke er min favoritt. Når det er sagt mener jeg vi utgjør et bra samboerteam. Marthe trives med å vaske leiligheten, mens jeg trives med å vaske tøy. Det har blitt noen hvite truser som har skiftet farge, men det må man vel regne med.

Visste du hvem Marthe var før dere ble kjent med hverandre? Nei, det gjorde jeg ikke. Når jeg traff henne første gang og hun sa hun var blogger var jeg ikke sikker på hva jeg skulle svare, så det ble vel noe slik som "så kult". Etterpå startet jeg å tenke for meg selv. Hva er en blogger? Er ikke det en slik som hopper rundt i rosa pels og roper bloggeeeen? Jeg var ikke helt klar over hva en blogg var og hva det innebar. Etter noen søk på Google fant jeg raskt ut at dette var seriøse og ganske omfattende greier. For en som liker seg best på tur i skogen uten de største digitale hjelpemidler ble et rolig søk på Google om til svetteperler i pannen.

Går hun alltid like fint kledd/stelt? Hun liker seg veldig godt i kosetøyet når hun er hjemme, men ser allikevel ikke ut som en slask. Jeg syns nå det stelles og pudres i alle retninger, men nå er jeg den typen som vasker hele kroppen med den flasken det står shampo på.

Beskrive Marthe med tre ord? Snill, skjønn og deilig.

Fortell noe vi ikke vet om Marthe, som kanskje er litt flaut fra henne side. De første gangene vi sov sammen lurte jeg litt på hvorfor hun alltid sov med ryggen til når det gjorde at hun ble så fryktelig stiv i nakken. Det som er kommet frem i ettertid er at hun heller ville ha kink i nakken enn at jeg skulle våkne før henne, trekke inn morgenpusten, og se rett inn i det trøtte trynet hennes. Det tok også over et halvt år før jeg fikk se henne uten sminke. Hun mente jeg måtte bli ordentlig forelsket først.
-

Er Marthe så gavmild som hun skal ha det til? Det er hun helt klart. Hun gir og gir, spanderer og spanderer. Både på meg, venner og familie. Avtalen hun hadde med familien denne julen var at det ikke skulle være mer enn tre pakker til hver person. Da så Marthe sitt snitt til å legge flere pakker i en pakke. Det ble kanskje tre pakker til hver person, men hvor mange pakker de besto av vet ingen.

Ser du for deg Marthe ved din side resten av livet med familie? Ja, det tror og håper jeg på.

Hva er Marthes mest irriterende uvaner? Betale regninger før forfall er noe Marthe ikke ser ut til å klare. En purring eller to må til. Når jeg prøver å uttrykke min frustrasjon blir jeg som oftest møtt med "det går fint" og nok en gang hvilepuls fra Marthe. Sparing er et begrep Marthe ikke kjenner til. Hun tjener godt, men pengene forsvinner nesten fortere ut enn de kommer inn. Jeg skulle gjerne sett at TV3 og Hallgeir fra luksusfellen hadde meldt sin interesse her.Håper dere liker innlegget! Synes han har gjort en formidabel jobb jeg! <3

Uken som gikk...Ukens høydepunkt...
Nyttårsaften var selvfølgelig utrolig hyggelig! Stas å få storfint jentebesøk på årets siste dag! Kalkunen smakte (takket være litt hjelp fra mannen) helt nydelig, og stemningen var super fra start til slutt. Siri hadde med seg stjerneskudd til alle sammen, og vi fire som ikke dro til byen klokken tolv nøt rakettutsikten fra verandaen vår mens vi jublet i eksase over det kommende året. 2016 blir mitt år. Jeg har det på følelsen.Ukens nedtur... Det må jo være sykdommen som inntraff natt til 1 januar, men himmel og hav jeg kan fader ikke klage på litt influensa heller. Jeg kunne hatt verre ting, og føler meg allerede bedre. En annen nedtur jeg vil nevne er at juletreet snart må ned nå som vi er kommet til januar! Dette har jeg gått og tenkt på hver gang jeg har beundret det fine treet vårt hele uken, og ja jeg blir trist! Det kommer til å bli så tomt uten den grønne busken!Ukens film...
Jeg har sett så mye film denne uken! Kveld etter kveld har min kjære og jeg krøllet oss under dynene i sofaen, knasket på fruktsalat og sett film etter film. Jeg har riktig nok ikke klart å holde meg våken under mer enn én hel film, men den var vanvittig bra også! "The Judge" het filmen vi så i går kveld, og den var både morsom, god, og trist på en gang. Tårene rant sånn på slutten at øynene mine fremdeles var hovne da jeg våknet i dag. Må sees! Dere finner den på Netflix.Ukens overraskelse... Cathrine, min bestis har forlovet seg!! Klokken 00.00 på selveste nyttårsaften gikk hennes kjære ned på kne foran alle de feiret med og spurte om hun ville ta hans hånd. Jeg hadde vel strigrått om jeg var tilstedet, men gleder meg til å se videoen av det hele. Gratulerer så mye til begge to! Kjærleiken altså <3Ukens sang... Hostage - Danrell x Småland. En bedagelig og fin sang jeg hørte for første gang i går.

Ukens innkjøp... Det får vel bli sengegavl, ny sjenk, og litt interiør-dilldall til stuen. Ettersom Daniel har hatt ferie de siste to ukene har jeg for en gangs skyld fått dratt han med meg på noen runder interiørshopping. Det er ingen hverdagsluksus, så dette skal jeg leve lenge på <3 Hyggeligste jeg vet om det. Å sammen handle til hjemmet vårt <3Ukens cravings... Ristet brød med ost og avokado. Mmmm! Spiser dette til alle døgnets tider.

Ukens utfordring...
Åh, både denne og den kommende ukens største utfordring blir å få gjort noe som helst effektivt mens Tour De Ski går på tven! De forbaska skirennene er så spennende at jeg legger fra meg alt jeg har i hendene for å praktisere tvslaveri i stedet. En dag går kanskje greit, men denne galskapen varer jo i 10!Nå skal jeg gi pcen til Daniel, så han kan få starte på neste bloggpost. Mihi, jeg gleder meg!

Daniel svarer - Om Marthe

Dere aner ikke hvor mye jeg har mast på den stakkars mannen, men etter et halvt år med "vær så sniiiiiill" har han endelig gått med på å stå for svarene i en søt, liten spørrerunde her på bloggen! Mange av dere har etterspurt dette i sikkert et år nå, så nå håper jeg dere har spørsmålene klare! Kanskje er dette en fin måte å bli kjent med meg på en litt annerledes måte? Daniel har lovet å plukke seg ut et antall spørsmål og besvare dem allerede i morgen kveld, så nå har dere nøyaktig et døgn på å spørre om hva enn dere måtte fundere på <3Juni....

Marthe: Bloggleserne mine vil at du skal stå for svarene under en spørrerunde om meg!
Daniel: Å ikke akkurat nå, jeg har veldig mye jobb om dagen...

September....
Marthe: Kan du ikke svare på noen leserspørsmål? Det ville ha vært så koseliiig! 
Daniel: Å ikke akkurat nå, jeg har eksamen om bare et par måneder...

Desember...
Marthe: DANIEL! NÅ svarer du bloggleserne mine på noen spørsmål!! Du har 2 ukers ferie!!
Daniel: ..... Eeeeh, ja... neeeei.. Jeg... Årh, javel hvis det er det som gjør deg glad.Marthe: Tusen millioner takk! Husk å ikke svare rosenrødt på alt. Vær helt ærlig.
Daniel:
Kan jeg det? Da mister jeg vel stjernene i bestemors bok?
Marthe: Du får bare jobbe dem inn igjen <3

New In - SengegavlMitt siste innkjøp - Sengegavl fra SkeidarSå hyggelig å våkne opp til så mange fine tilbakemeldinger på forrige innlegg. Jeg ble så inspirert av nyttårsforsettene deres at jeg måtte tilføye noen nye punkter på min egen liste også denne morgenen. Takk for at dere ville dele dem med meg <3 Formen er også blitt hakket bedre etter en god natts søvn! Jeg tar det fremdeles helt med ro, men føler meg litt lettere i dag, så hvert øyeblikk drar jeg på senteret for neste ukes storhandel. Hehe, jeg tenkte nemlig jeg skulle kjøre et nytt "ukens kjøleskap" innlegg på mandag!Håper dere er klare for det? Jeg har vært dronningen av innleggsplanlegging mens jeg har holdt sengen det siste døgnet, så den kommende blogguken har jeg på følelsen blir helt knall! Hihi, bare å holde seg oppdatert <3


og HEI hva synes dere om den nye sengegavlen? Jeg er helt frelst. Etter en mange måneders lang jakt fant vi takket være bestemor endelig den perfekte. Hun hadde oppdaget den på Skeidar sin nettside og sendte meg melding om at både den og drømmesjenken 28 desember skulle være på salg. Hihi, er det noen som er på hugget så er det den dama der! Vips så ble soverommet endelig komplett <3Det er godt å ha gamlemor når jeg selv har gitt opp jakten <3

I år vil jeg...Hei og godt nyttår kjære, gode dere! Jeg håper gårsdagens feiring gikk over all forventning, og at første dag i nytt år har vært hakket bedre enn min. Jeg har sittet med dette innlegget de tre siste timene, men sovner etter annet hvert tastetrykk. Denne gang klarte visst ikke superimmunforsvaret å stå imot basseluskene! Jeg har hatt en helt fantastisk nyttårsaften med god mat og bestejentene hjemme hos meg, men så fort festen var over kom svettetoktene med feberen. Jaja jeg har tatt det helt med ro i dag, og krysser fingre og tær for at jeg blir frisk i løpet av helgen igjen. Første dag i det nye året har jeg bare brukt på å slappe av og sove, rydde litt etter i går, spise kinamat og skrive nyttårsforsetter. Åtte fine nyttårsforsetter som jeg tenkte jeg også skulle dele med dere!


- I år skal jeg...

♥ Være verdens beste kjæreste og samboer. Bli enda bedre kjent med min kjære, og lage enda flere minner sammen. Vi har jo bare vært sammen i et lite år! Det er så mye igjen å se, gjøre og oppleve <3 

♥ Spare 100 000 kroner. Jeg har aldri vært noen sparemester, men i år har jeg satt meg som mål å spare 100 000 kroner. Kanskje klarer jeg mer, men jeg skal leve også. Jeg skal også unne meg en reise og to, jeg skal være like gavmild som jeg alltid har vært, og jeg skal unne meg litt hverdagsluksus.

♥ Ta vare på den familien og de venninnene jeg har, men også være mer åpen for å møte nye! Det er ikke så utfordrende å danne nye bekjentskap, men bestevenner vokser ikke på trær. De fem som står meg nærmest har jeg hatt de siste 10 årene. 2016 har jeg likevel på følelsen er året for å skaffe seg enda en god venn.

♥ Glede en hjemløs med noe fint og personlig. Jeg vil bli mye flinkere til å se de som ikke har noe, og finne ut hvordan jeg kan gjøre noe godt for dem. Det er så utrolig lite som skal til for å gjøre en forskjell. Jeg må ta ting mer innover meg, slutte å overse det som gjør vondt, og bli mer komfortabel med å si ifra når ting er urettferdig.


♥ Løpe 1 mil på 55 minutt. Et mål jeg så lenge har hatt lyst til å oppnå, men først må jeg finne tilbake til treningsgleden! Ved å klare det må jeg prøve ut noe nytt og spennende. Kanskje 2016 er året hvor jeg endelig får meldt meg på et kick eller thaiboksings-kurs. Selskaps-dansekurs har jeg også lyst til å ta i år!

♥ Bruke deler av sommerferien på å se mer av Norge! Drømmen er en bil-roadtrip med min kjære til Lofoten.

♥ Lære meg mer om fond og akjser, og investere i noe selv. Dette har jeg i grunn gjort i et lite halvår allerede. Nå i januar har jeg satt meg som mål å skaffe mine første aksjefond. Jeg vet akkurat hva jeg vil kjøpe til å begynne med, men gleder meg til å lære mye mye mer om denne måten å spare på.

♥ Legge bort mobilen når jeg er med familien. Fokusere på å se de rundt meg når det gjelder, være hjelpsom, snill og god mot alle. Jo, og til punktet som går igjen år etter år: bli flinkere til å svare på meldinger.Det har noen av mine nyttårsforsetter! Har dere noen dere vil dele med meg? <3