hits

Do It Yourself

Do It Yourself - Boyfriend presentGjett om jeg hadde en stykk fornøyd herremann i går? 5 minutt etter at blogginnlegget var publisert ga jeg ham denne hvite esken som inneholdt en sort ballong, noen knappenåler og en lapp som det sto "Pop me" på, og ut fra den poppede ballongen spratt det en hjemmelaget liten gullbillett med informasjonen om at en tur til Hellas ventet ham 16 juli. Videre fortalte jeg at han måtte inn på bloggeriet for å lese mer om hva og hvor, og da han så bildene av det fine hotellet og forsto at vi skulle avgårde om bare tre små uker til.. Altså han ble så glad! Haha, han var helt i hundre, jeg var helt i hundre... Vel, ja la oss bare si det var et lykkelig øyeblikk <3Du trenger: 1. En ballong 2. Litt fin innpakningstrå 3. En knappenål 4. En boks 5. Gavelapper 6. Et gullark 7. Et vanlig ark 8. En penn 9. Lim 10. Fly/reiseklistermerker/pyntegjenstanderSlik gjør du:
1.
Lag en hjemmelaget gullbillett ved å klippe til arkene og lime det hvite over det gullfargede. Pynt med litt reiseinspirerte klistermerker og skriv det du måtte ønske på billetten til den heldige.
2. Rull den sammen og press den ned i en ballong før du blåser den opp stor nok til at den akkurat får plass i boksen. Surr en trå rundt ballongen og i enden av tråen fester du en lapp hvor det står "Sprekk meg" på.
3. Legg ved en boks knappenåler i esken, sett lokket på, og pynt esken med litt innpakningstrå. Voila!- En hjemmelaget bursdagsoverraskelse -Hihi, hvor koselig ble ikke denne lille innpakningen? Tenkte jeg ville gjøre det litt mer personlig enn å bare skrive det hele i et blogginnlegg, så slik ble altså løsningen! I esken la jeg også oppi noen flakslodd i håp om at han skulle vinne noen kroner til vårt kommende hus også, men det ble ikke mer enn 200 lappen. Hehe.Kommer med på ferie ihvertfall! Da kvelden kom stelte jeg i stand til et deilig biffmåltid og herregud som vi koste oss med god mat og skravling. Det måtte bli innendørs ettersom regnet øste ned på verandaen, men i dag skinner solen igjen så nå skal lørdagsfrokosten straks inntas i nye hagemøbler. Jeg ELSKER dem! Mangler bare litt pyntegjenstander og grill nå så skal jeg nok få vist dere den biten av heimen også <3Håper dere liker mitt lille overaskelsesprosjekt! Daniel var ihvertfall evig takknemlig <3Jeg kjøpte absolutt alt materiale på Panduro hobbybutikk til dere som lurer på det.

Do it Yourself - Meiseboller

God formiddag kjære, gode dere! Her skinner sola i dag, og det passer meg perfekt ettersom jeg skal hoppe avgårde i stallen hvert øyeblikk.. Kristine og jeg har som vanlig noen hyggelige ridetimer i vente! Torsdagene altså.. Det er definitivt ukens beste dag <3 Ikke bare blir det stallhygge på meg, men så fort vi har pakket inn hestene for kvelden drar jeg videre til Annika for å skravle litt med henne også. It's gonna be a good, good day!Jeg nevnte såvidt disse hjemmelagde meisebollene for dere i går, og i dag tenkte jeg å vise dere hvordan jeg gjorde det! Seks hjerter av fuglefrø henger nå utenfor kontorvinduet mitt og venter på å bli hakket ihjel. Til tross for sol så har vi fått rene stormen her i dag, så foreløpig tror jeg de skremmer mer enn de frister, men det roer seg vel snart. Høhø <3 Neste prosjekt får være et møblert fuglehus med kamera inni. Herregud så koselig det ville ha vært å følge fuglefamilien live på storskjerm i stua. Nå vet jeg hva jeg skal ønske meg til neste jul!Du trenger: 1. 2 dl linfrø 2. 2 dl sesamfrø 3. 1 dl solsikkefrø 4. 3 dl havregryn 5. 3 ss delfiafett uten saltSlik gjør du:
1. Smelt delfiafettet i en gryte og rør inn alle de forsjellige korntypene.
2. Fyll seks pepperkakeformer med frøblandingen og stikk et hull i hver av dem med en pinne.
3. Sett kaldt i 60 minutt og press så hjertene ut av formene. Dette er superenkelt!
4. Tre en hyssing gjennom hvert hjerte og heng det opp høyt som mulig så fuglene kan spise trygt.


Huskeliste for mating av villfugler:
♥ Når du først har begynt å sette ut meiseboller til fuglene, så gjør det hele vinteren ut.
♥ Du kan bruke hva som helst av nøtter, tørket frukt og fett så lenge det er helt naturlig og ikke saltet.
♥ Heng meisebollene høyt. Aller helst et sted katten umulig kan få tak i dem.
♥ Bor du i borettslag er det ikke sikkert frøskall og fuglebæsj er like populært hos naboen.- Fire små ting som er verdt å tenke litt på før du setter i gang -

Ble det ikke litt søtt? Nå kan småfuglene bare komme <3

Today's little project - Sequin XHer får dere en smakebit på hva jeg har sittet og dullet med under Tour De Ski tittingen i dag. Jeg har fått for meg at 2016 er året jeg skal ta av med DIY prosjekter, og har allerede gått til innkjøp av det jeg trenger til mine første interiør-prosjekter. Noen er store og noen er små, men gøy synes jeg det er å dele med dere uansett <3 I dag har soveromskommoden fått en ny liten pyntegjenstand, og resultatet av denne kartongbokstaven ser dere under her. Dere får kjøpt både bokstav og bånd på hobbybutikken Panduro, og paljettbåndet fås også i flere farger <3 Håper det står bra til med dere alle. Nå skal jeg kose meg med Senkveld om noen få minutter. Deretter må det litt mer jobbing til før jeg kan ta kvelden og noen torsdagstimer i stallen med god samvittighet <3Du trenger: 1. Bokstav i kartong 2. Limpistol 3. Saks 4. 6-12 meter paljettbåndSlik gjør du:
1. Surr alt paljettbåndet av pappen med en gang så du har en oversikt over hvor mye du har igjen hele tiden.
2. Finn ut hvor du vil starte, og mål, og klipp opp en og en remse bånd før du limer den på bokstaven.
3. Så er det bare å lime i vei til du har pyntet bokstaven din så mye som du selv ønsker.Jeg hadde hele fire ruller (12 meter til sammen) og kunne ha dekket hele bokstaven i gull om jeg ville det, men jeg syntes det var penere med litt hvitt innmellom. Daniel var ikke spesielt imponert, men hei! Hva vet mannfolk?!Jeg mener den ser helt nydelig ut på gull-soverommet vårt <3

Do it yourself - ServiettringerDa jeg delte nyttårsbordet mitt med dere lesere på bloggen, var det ei som la igjen en kommentar om at hun savnet servietter i noen pene serviettringer på bordet! Dette kunne jeg ikke sagt meg mer enig i, men ettersom jeg allerede hadde litt for mye å ordne denne kvelden, bestemte jeg meg for å la tallerknene stå uten, og heller sette av en dag til å lage mine egne serviettringer ved en senere anledning. I dag har jeg gjort det, og under ser dere resultatet! Ble de ikke søte? Jeg kjøpte med hjem noen pene bånd fra Panduro etter møtet med Geir, og dro frem limpistolen nærmest med en gang jeg kom inn døra. For et hyggelig lite prosjekt å sitte og dulle med.


15 minutt skulle det visst ta meg å lage 16 lekre serviettringer <3 Enklere blir det ikke.Slik gjør du: Rull en serviett sammen for å se hvor tykk ringen sånn ca bør være. Klipp så opp en passelig båndlengde til hver ring (jeg lagde 8 av hvert bånd). Krøll de små båndlengdene du nå sitter igjen med sammen, og lim dem som små serviettringer med limpistol. De tørker etter fem minutt, og kan tas i bruk allerede da.Genialt, ikke sant? Ringene i sølv skal jeg definitivt ta i bruk neste gang jeg inviterer på middag <3 Ønsker dere en fin mandagskveld. Nå skal jeg servere mannen litt kyllingwok!

DIY - Marble notebook

Hei, og god lille-lørdag alle sammen <3 Her får dere en smakebit på dagens lille DIY eksperiment. Jeg har lenge vært på utkikk etter noen søte "marmor" skrivebøker som jeg kan bruke til å planlegge og skrible litt bloggnotater i, men etter som jeg aldri har funnet noe jeg virkelig liker, bestemte jeg meg i dag for å prøve meg på noen egne varianter! Jeg hadde en rull med marmorpapir fra tidligere prosjekter liggende, så i dag formiddag dro jeg faktisk til Panduro hobbybutikk kun for å kjøpe meg litt gull og sølvpapir! -Jo og noen superbillige skrivebøker fra Ark.

Tipper de kostet meg 20kr stykk, og hvordan de ble seende ut etter at jeg var ferdig med dem ser dere over her! Ble de ikke litt søte? Hihi, penere enn orginalblokkene ihvertfall! -Også så vanvittig enkelt det var! <3Du trenger: 1. En rull med "marmorpapir" 2. Papirruller i gull/sølv/rosegull 3. Saks 4. Lim 5. Enkle notatbøker Slik gjør du:
1. Legg marmorrullen over fremsiden av boken, og klipp ut en firkant som dekker den perfekt på begge sider. Legg så firkanten på marmorrullen igjen og klipp ut enda en så du har to. -En til hver side. Dette marmorpapiret har to lag, så når du river av det ene laget er det bare å klistre på. Du behøver ingen lim til denne delen.
2. Mål så opp denne gull/sølv-rullen på samme måte, men her behøver du ikke like mye papir! Du skal bare ha til å dekke en tynn linje på kanten av skriveboka på begge sider som vist på bildene over. Her valgte jeg å bare klippe ut èn avlang firkant og brette den over kanten for så å lime den godt på begge sider.

Enklere blir det ikke! Bare spør om dere ikke forstår den stusselige beskrivelsen min <3

DIY - Unik veggpyntSe hva jeg har brukt morgentimene på denne onsdagen! Hihi, siden vi pratet litt om veggpynt og unike malerier i går kveld, tenkte jeg det var passende å dele et lite DIY tips med dere i dag! Idèen plukket jeg opp i nyeste utgave av "Det nye interiør", og ettersom det så så vanvittig enkelt og moro ut, hev jeg meg i bilen og kjørte til Jysk for rammeshopping på morgenen i dag. Disse sorte rammene som jeg har brukt er altså fra Jysk og kostet meg rundt 50 kroner. Dere kan helt sikkert finne billigere varianter andre steder også, eller kanskje dere allerede har noen gamle rammer liggende i heimen? Det ville jo ha vært helt genialt! Bildene jeg brukte rev jeg ut fra en av mine splitter nye Chanel samlebøker, men slike bilder i sort/hvitt finner man da over alt! Du behøver ikke å invistere i en Chanel, men om du vil gjøre det kan jeg selvfølgelig fortelle at min er kjøpt hos shopbob.com <3Du trenger: 1. En saks 2. En bok med fine bilder i 3. Noen enkle, rimelige bilderammerSlik gjør du:
1. Dra ut bildene i boka som du ønsker skal pryde veggen din.
2. Klipp til så kantene blir rette, og pass på at bildene passer til rammestørrelsen.
3. Legg så bildene i de tomme rammene, og start med opphengningen!Enklere og billigere blir det ikke! <3

Nå, hva synes dere? Flere som fikk lyst til å prøve seg? <3 

Gavetips: Cookie mix in a jar

Her får dere en smakebit på hva jeg har drevet med denne morgenen! Jeg dro til byen i går ettermiddag for å kjøpe krukker, og tilbehør til et søtt, lite gavetips-innlegg. Det kan da umulig bare være jeg som ville blitt glad for en slik krukke? -Proppfull av ferdig oppmålte ingredienser til 18 nonstop-cookies! Tenk å ha denne stående på kjøkkenbenken en søndag kveld du craver etter hjemmelagde kjeks. Da behøver du ikke å gråte over at butikken har stengt! Alt du må tilsette er ett egg, og 100g smør. Det har vel de fleste i hus? 5 minutt tar det å smelle sammen røra, og 12 minutt trenger kjeksene i ovnen. SÅ har du varme kjeks å dyppe i et kaldt glass melk.Tråer, krukker, og merkelapper er kjøpt på Upstairs. Krukkene kostet rundt 50kr, og tråer og lapper sikkert ikke 10 kroner engang. Upstairs har mye billig og genialt til søte DIY prosjekter eller hjemmelagde gaver som dette!Du trenger - Krukkegave: 1. 170g hvetemel 2. 2 ts bakepulver (ikke ss som jeg har skrevet på nederste bildet) 3. 150g sjokoladebiter 4. 100g nonstop/smarties/m&m 5. 50g brunt sukker 6. 100g hvitt sukker 7. 50 g valnøtter

Slik gjør du:
1. Mål opp alle ingrediensene og hell dem lag for lag i en søt krukke.
2. Ved siden av skriver du på et kort/en lapp hva krukken inneholder, og at det eneste som mangler for å kunne bake deilige Nonstop-cookies, er 1 egg og 100g smør. Smøret skal piskes sammen med egget, og deretter blander du forsiktig inn alle de tørre ingrediensene. Du vil kunne lage 18-20 kjeks!

3. Rull små baller av kjeksdeigen og stek midt i ovnen på 180g i 12 minutt!Upstairs har også søte kort du kan skrive fremgangsmåten på, til under 10 kroner.
Håper dere liker innlegget, og at kjeksene til slutt faller i smak hos den heldige <3

DIY - Pimp them earphonesWihuuu! I dag har jeg prøvd meg på et lite DIY prosjekt igjen! Jeg vet dette er en kategori som er høyt elsket av flere, og jeg har lenge hatt lyst til å oppdatere den med noe nytt. Problemet har bare vært at jeg gikk tom for nye idèer etter å ha delt over 30 prosjekter med dere. 33 for å være nøyaktig. Hadde jeg bare vært flink til å sy så ville mulighetene kanskje ha blitt litt flere, men jeg har verken hatt tålmodighet eller interressen av å bruke nål og tråd. -SÅ da tyr jeg heller til prosjekter som bare krever saks og lim.. Vel, og en dose kreativitet såklart <3Du trenger: 1. Perler i valgfri farge (Mine er fra BR Leker) 2. Øretelefoner i valgfri farge 3. En liten saks


Slik gjør du:
1. Trykk den ene saksekniven inn i perla, og klipp et snitt så perlen kan åpnes.
2. Stikk neglen inn i snittet så perlen åpner seg, og trykk den på øretelefonledningen.
3. Gjenta disse to stegene til perlene dekker hele den hvite ledningen! Jeg brukte nesten nøyaktig en time.I det du setter på din første perle tenker du "herregud, dette her vil ta hele kvelden". Fortvil ikke! Du tar feil. Det går mye raskere enn du tror, og med litt musikk på høytalerne blir du sittende og storkose deg! Det gjorde jeg. Så fort musikken kom på satte jeg med tankene mine, sang for full hals og lo av meg selv mens perlingen gikk på automatikk. Du vil fikle litt til å begynne med, men du får teknikken på plass etter 20 perler, og da går det unna!

Nå skal jeg hive på meg treningsbuksene og komme meg på mølla for tretti 45 sekunders intervaller. SÅ skal jeg ta en lang, avkjølende dusj, få på maska, og dra til Daniel for middag og romantisk aften. Høhø <3Håper dere liker innlegget! Synes de ble litt søte jeg da. <3
Boken er fra Clas Ohlson til dere som har lurt på det i dag. 29kr!

DIY - Marble computerÅåå! Jeg elsker, elsker, elsker dette DIY prosjektet! Jeg har siklet etter en slik marmor-pc helt siden jeg så Annette Haga sin hvite variant fra Ebay. For en liten stund tilbake tittet jeg innom Eirin Kristiansen sin blogg og der klikket jeg meg rett inn på et DIY prosjekt hvor hun hadde laget et slikt "deksel" på egenhånd, kun ved hjelp av papir og saks. "Himmel så enkelt", tenkte jeg og fløy avgårde på Panduro hobbybutikk. Nå er jo jeg en liten motstander av mac, og bruker derfor intet mindre enn tre vanlige pcer når jeg blogger. Disse er alle sammen i sølv eller sort, så derfor tenkte jeg at jeg kunne prøve meg på varianten med sort marmor i stedet! Så får dere sett hvordan det ser ut også! Hvit marmor er jo absolutt finest, men jeg tror dessverre ikke det vil fungere på annet enn mac. <3Du trenger: 1. En marmor-rull fra Panduro Hobbybutikk (koster under hundrelappen) 2. En skarp kniv 3. En linjal
Slik gjør du:
1. Rull plastrullen ut over pcen. Mål nøyaktig hvor mye du trenger for å dekke hele, og skjær til med den skarpe kniven.
2. Riv av plastikken på baksiden av plastrullen, og klistre papiret på pcen litt av gangen mens du presser med en linjal.
3. Dette for å unngå stygge luftbobler. Har du en pc-logo som du ønsker å vise, kan du også skjære denne ut med kniven.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg gjorde dette i all hast i dag formiddag. Jeg hadde bare noen minutter til overs og kastet meg dermed på prosjektet. Legger dere to minutter ekstra i det så vil dere nok få et enda penere resultat, men jeg syntes slett ikke det ble så verst jeg! Se hvor stusselig pcen så ut før da. Nå er det jo litt stil på den! Hihi. Nesten så jeg går og kjøper meg en mac nå, bare for å lage en hvit variant også.

Hva synes dere? Er det flere som har prøvd seg på dette allerede?
Nå skal jeg kose meg med en kopp varm te og kommentarsvaring!

My favorite DIY projects

Det er blitt høst, og tid for å dra frem gamle hobbyer! Eller er det bare jeg som liker å bruke sure høstkvelder på å sitte inne med scrap booking og en varm kopp kakao? Nei, det må da være noen flere der ute! Kanskje har dere andre hobbyer? -Og kanskje er dere like glade i DIY prosjekter som det jeg er? Jeg har hatt mangel på både tid og inspirasjon til disse morsomme prosjektene i sommer, men jeg håper da inderlig ikke at DIY kategorien har fått sin siste oppdatering! Tenkte jeg kunne komme med en liten liste på mine favoritt DIY prosjekter i kveld! Kanskje har dere noen av disse materialene i hus og får lyst til å starte på et prosjekt allerede nå? Det er jo så koselig når man først setter i gang. Inviter over en venninne, lag dere noe godt, nyt en kopp kakao og bruk kreativiteten! <3# How to make a body Chain
Hvordan lage kroppssmykke? Dette er kanskje noe som brukes mer på sommerstid enn på høst/vinterstid, men et kroppssmykke kan så absolutt være kult over en løsere strikkegenser også. Det kan sette prikken over i'en på ethvert antrekk! Akkurat dette prosjektet la jeg ikke ut steg for steg bilder til, men jeg lenket til en video som veldig godt beskriver hvordan man lager et kroppssmykke, og denne finner dere i innlegget mitt HER.# Sparkling crystal bra
Bh'en som jeg trikset med for mange måneder siden, men som jeg fremdeles får spørsmål om hvordan jeg har laget. Veldig mange av dere lurer også på hvor selve bh'en er kjøpt, og til dere som ikke har fått svar: Den er fra H&M. Diamantene er fra Panduro hobbybutikk og fremgangsmåten finner dere i DIY innlegget mitt HER.# Tubetopp av skjerf 
Du trenger verken saks, nål, trå, lim eller teip. Her er det bare å knytte og surre. Finn ut hvordan du lager en tubetopp bare ved hjelp av et skjerf og en bh HER.# Make your own lipstick
Finner du ikke de fargene du ønsker på leppestiftene som selges i butikken? Hvorfor ikke lage din egen? Det er jo så vanvittig enkelt! Smelt fargestiften i en gryte med olje, hell det over i en tom leppestift-holder og la det hele størkne. Vips der har du en ny leppestift! For en mer konkret fremgangsmåte og flere bilder, se DIY innlegget mitt HER.# Frynsesokker
Søteste detaljene jeg vet om! Passer også perfekt nå på høsten. Har du lyst til å piffe opp skoene med å la frynsesokkene stikke frem over dem? Hvorfor ikke lage et par selv? Alt du behøver er et blondebånd, en saks, litt lim og et par sokker. Innlegget mitt finner dere HER.# Twisted skirt
En trend som aldri ser ut til å forsvinne. Jeg har sett slike "twisted skirts" for ikke å snakke om kjoler i butikkene så lenge jeg kan huske. -Men jeg forstår godt hvorfor folk vil ha det, for det er jammen kult! Her har jeg laget min egen variant av 2-3 meter beigefarget stoff. Finn ut hvordan du gjør nøyaktig det samme HER.# Spike skjorte
Denne skjorta fra Vero Moda bruker jeg titt og ofte både med og uten en strikkegenser over. Syntes den ble så utrolig kul med de røffe spikesene på hver skulder. Dette DIY innlegget finner dere HER.# Blomsterkrans
Klart det er greit å gå med blomsterkrans i september! Man må bare bytte ut de knallfargede rosene med noen rød/gule høstfarger! De falske blomstene kan du kjøpe hvor som helst! På interiørbutikker, på Panduro Hobbybutikk, på Upstairs, eller ja faktisk til og med på Nille! Ebay har helt sikkert også et både billig og stort utvalg på denne fronten. Innlegget med steg for steg bilder finner du HER.Har dere noen DIY prosjekt å tipse meg om?
Legg gjerne igjen en lenke til blogginnlegget deres i kommentarfeltet!

DIY - Pimp that shoeGod helg kjære lesere! Nå er det bare en dag igjen til selveste 17. mai. Ah, kjenner jeg gleder meg skikkelig til morgendagens feiring. Jeg skal gjøre så mye hyggelig og være med så mange fine mennesker! -Men før den tid tenkte jeg å komme med litt 17. mai tips til dere. Jeg har brukt morgenen min på å handle inn på ingredienser til cupcakes så forhåpentligvis kommer det en oppskrift på bloggen i løpet av dagen, men først har jeg lyst til å dele et aldri så lite DIY prosjekt med dere. Den ene reimen på favorittsandalene mine forsvant sporløst for noen måneder siden, og siden har jeg ikke fått tatt i bruk skoene. I dag fant jeg en glimrende løsning på problemet. Faktisk så tror jeg at jeg likte skoene enda litt bedre nå. De har jo fått en helt ny look! Har dere et gammelt par sandaler som gjerne skulle hatt en liten makeover? Hvorfor ikke gi paret litt særpreg ved å lime på en liten remse fjær? Enten nederst ved tærene eller rundt ankelen, slik som jeg har gjort. Har dere et par hvite sandaler, så bruk gjerne en remse hvite fjær. Noe så lekkert!Du trenger: 1. Superlim 2. Saks 3. En remse med falske fjær fra Panduro Hobbybutikk 4. Et par sandalerSlik gjør du:
1. Mål lengden du trenger på remsen med fjær. Remsen må være lang nok til å kunne knyttes rundt ankelen.
2. Klipp to like lange fjærremser, tre hver av dem inn i skoen og knytt dobbel knute for at remsene skal sitte godt fast.

Her viser jeg hvordan dere kan gjøre skoen litt mer unik ved å lime på en remse fjær ved tærene. Jeg ville ikke ødelegge de splitter nye sandalene mine ved å faktisk lime på fjærene, men jeg håper dere klarer å se sånn ca hvordan resultatet vil bli! Under ser dere ihvertfall resulatet av sandalene som manglet en reim. Alt litt fjær kan gjøre med en sko! Hihi, endelig kan jeg ta dem i bruk igjen!

Nå hva synes dere? Ble det ikke pent?
Ønsker dere en nydelig 17. mai helg! <3

DIY - Body Chain

Nå blir det en litt sen siste update på dere! Jeg har bare så lyst til å gi dere en smakebit på hva jeg drev med denne morgenen. Jeg skrev tidligere at morgentimene bare forsvant fra meg.. Årsaken til dette var et DIY prosjekt som opptok all min tid. Jeg knipset seriøst 300 steg for steg bilder til dere. Det var så ufattelig vanskelig å knipse bilder som kunne beskrive nøyaktig hva jeg gjorde. Hehe!

Resultatet ser dere på bildene under her, men denne gang tror jeg bare at jeg lenker til en DIY - Body Chain video på youtube for fremgangsmåte. Det finnes en rekke gode videosnutter som godt beskriver hvordan man kan lage seg et kroppssmykke på egenhånd. Jeg kan heller fortelle hvor dere får kjøpt utstyret. -Så får dere titte på videoen og se om dere får lyst til å lage noe lignende selv!

Jeg har eid et kroppssmykke i mitt liv og det kjøpte jeg på www.nastygal.com for rundt to år siden. Den sommeren smykke kom i posten, bodde jeg nærmest i det. Det piffet liksom opp ethvert antrekk.. Helt til jeg mistet det. Hehe. Siden har jeg ikke funnet noe som har falt i smak, og derfor bestemte jeg meg i dag for å prøve å lage meg et selv! Et enkelt, men veldig pent lite "body chain".

Vi kaller det body Chain! Det høres mye mer eksklusivt ut. Hihi. Alt jeg har brukt til dette DIY prosjektet fant jeg på Panduro hobbybutikk. Jeg kjøpte tre sølvkjeder på 1 meter per kjede, en pakke miniringer til å feste kjedene sammen i, og en "tang?" til å klippe kjedene i to med + åpne og lukke miniringene. Denne tangen kunne jeg nok fint vært foruten. Har dere en saks så er det perfekt!Et body chain kan brukes til så mangt.. Hiv det over en kjole, eller ha det over en plain genser. Plutselig har du et antrekk som bærer litt særpreg! Noen liker også å bruke disse smykkene til bikinien. Jeg prøvde dette ut selv i dag, men fikk ikke helt  "aha-opplevelsen". Selv foretrekker jeg å bruke det til hverdags, gjerne over en lys blondekjole eller til et antrekk som mangler det lille ekstra.HER finner dere en fin video av hvordan lage sitt eget body chain.
Har noen av dere prøvd å lage noe lignende selv? Det er slett ikke vanskelig!

DIY - Sparkling crystal BraHurra! Jeg fikk prøvd meg på et DIY prosjekt i dag også, og resultatet ble så fint! Jeg vil til og med påstå at bhen er finere i virkeligheten. Tror aldri jeg har eid en så elegant bh i mitt liv. Hoho! Nå har jeg riktignok bare fått tatt den ene siden av den, men mer hadde jeg ikke tid til i dag. Jeg får ta den andre en annen gang, hvis det i det hele tatt er nødvendig. Jeg kommer nok bare til å la den ene skåla stikke opp gjennom en ned-dratt genser, så da er det kanskje ikke vits i å pynte begge sider? Hvis dere ikke skjønner hva jeg mener så kan dere ta en titt på disse bildene HER.  Der viser jeg hvordan en slik bh kan brukes som en pen, tøff eller som i dette tilfelle, elegant detalj. Diamantene er fra Panduro, men gå heller på leting etter noe billigere.Du trenger: 1. En enkel hvit eller sort bh 2. Hvilke som helst diamanter (må bare være flate på undersiden) 3. Lim fra limpistol

Slik gjør du:
1. Varm limpistolen og finn frem både diamanter og bh. Resultatet vil bli like pent uansett hvilken farge du måtte ha på bhen.
2. Lim en og en stein på "bhskåla" til alt er dekket. Har du en størrelse A så vil dette ta 30 minutt. Er du en D så vil det fort gå halvannen time bare for å få dekket en skål. Vær tålmodig. Det er et pirkearbeid, men resultatet blir så verdt det!That's it! Bare husk å bruke limpistol. Steinene blir da sittende bom fast. <3
Ønsker dere en videre fin onsdag. Jeg har litt av hvert som må gjøres i kveld! 

DIY - FrynsesokkerSokker med blondefrynser er ikke alltid like enkelt å få tak i på butikkene. Jeg husker at jeg i fjor lette i ukesvis før jeg fikk tak i noen selv. (Fant dem til slutt i en salgsboks på Gina Tricot for 29 kroner). Hehe! Jeg synes slike sokker kan være en utrolig søt detalj jeg! Spesielt til antrekkene nå om våren. Man kan dra sokkene litt over toppen på skoen og kun la blondefrynsene henge fritt over, eller man kan bruke sokkene slik som jeg har gjort på bildene over og under her. I sommerslige pumps!

Let's begin! Jeg hadde helt glemt hvor mange timer det tok å lage DIY innlegg. Selve prosjektet går unna i en fei, men dette med å finne ut hva jeg skal lage, knipse bilder av enhver saksebevegelse, ta resultatbilder og kun velge ut noen av disse 300 bildene tar en liten evighet! Heldigvis koser jeg meg glugg ihjel med lagingen av disse DIY innleggene. Håper det faller i smak! Dette var utrolig vanskelig å beskrive, men jeg håper at dere kan studere bildene og ihvertfall prøve dere litt frem utifra disse.
Du trenger: 1. Et par sokker i valgfri farge 2. Et blondebånd eller stoff i valgfri farge 3. En limpistol 4. En saksSlik gjør du:
1. Start med å klippe to remser blondestoff. Du velger selv hvilken farge og hvilken tykkelse du ønsker å ha på remsene. Jeg lagde et par sokker med tykke remser og et par med noen tynnere, grå. Det gjør ingenting om du ikke klipper rett.
2. Ta på deg sokkene og sett limpistolen på. Legg enden av den ene blonderemsen midt på sokken (en cm ned fra øverst på sokken) og lim så stoffet blir sittende fast der. (Lim KUN øverst. Blomderemsen skal sitte fast øverst og henge løst nederst).
3. Legg blonderemsen videre langs sokkekanten ca 2 cm til og lim også fast disse 2 centimeterne (kun øverst i kanten).
4. De neste to centimeterne med blåndestoff bretter du sammen og legger over det allerede fastlimte blondestoffet. Lim det fast akkurat i brettekanten. (Husk kun å lime langs toppen). Nedre del skal alltid henge fritt. Ellers blir det ingen frynse-effekt!
5. Så fort du har gjort dette vil du se hvilket mønster du skal lage. Nå er det bare å legge 2 nye centimeter stoff rett langs sokkekanten og lime det fast. Så ta 2 nye centimeter igjen, brette disse i to og legge bak over de 2 centimeterne som du nettopp limte. Det høres avansert ut, men dere vil skjønne hva dere skal gjøre så fort dere har limt fast første stoffbitt.Det er så vanskelig å forklare, men det er så logisk når du holder på! Jeg er sikker på at dere får det til.Den øverste biten av sokken liker jeg å til slutt brette lett over kanten med blonderemser.
Da skjuler du eventuelle ujevnheter som måtte oppstå under limingen! LYKKE TIL <3

Gjør om skjerfet til en kjole!Tjo hei! Nå er vi mest sannsynlig på vei inn til hovedstaden allerede. Tenkte bare å starte fredagen med å komme med et morsomt lite tips! Nemlig hvordan gjøre et skjerf om til en peplumkjole. Dette er slett ikke vanskelig og det krever verken nål og trå eller lim. Alt du behøver finner du under her med en liten "steg for steg" forklaring. Håper dere liker innlegget. <3 Jeg koste meg ihvertfall glugg ihjel da jeg holdt på med dette. Skulle bare ønske jeg hadde mange flere pene, sammenhengende skjerf så jeg kunne laget flere kjoler! Det lette stoffet ville jo passet perfekt å pakke med til Egypt. Det veier jo omtrent null!

Du trenger: 1. Et sammenhengende, litt stort skjerf i et pent mønster eller en pen farge. 2. To Belter.Slik gjør du: 
1. Start med å feste første belte over brystpartiet. Fest det ganske så stramt så kjolen ikke faller av.
2.
Se nøye på bildet over for det er dette som beskriver steg nummer 2. Ta tak i skjerfet og legg det inn under beltet du nettopp festet. Dra til skjerfet kommer opp på andre siden og forsett bare å dra og dra til skjerfet henger langt nedenfor beltet og skjuler det. Det er slik du lager peplum-effekten! Du må selvfølgelig dytte skjerfet inn under belte og dra på sidene og bak på ryggen også. Ikke bare foran som vist på bildet over. Ellers vil du jo bare lage kjole av skjerfet på fremsiden.
3. Når skjerfet er dratt såpass mye at lengden på "kjolen" begynner å bli kort, stopper du. Finn nå frem belte nummer 2 og fest det passe stramt rett under brystene. Vips så har du en peplumkjole! Hihi, kult eller hva? Skjerf kan brukes til så mangt!

  

Jeg vedder på at deres resultat blir mye penere enn mitt!
Bare husk to ting: 1. Skjerfet må henge sammen i hver ende 2. Skjerfet bør ikke være gjennomsiktig. 

DIY - Adventslys

God morgen! Håper dere har stått opp på et bedre ben enn det jeg har. Hoho, jeg kjenner det langt nedi bena når jeg hoster i dag. Er det et tegn? Formen min rakk aldri å bli noe særlig bedre. Jeg har vært på jobb og hatt så mange spennende planer at jeg helt har glemt å slappe av. Nå har jeg ihvertfall avlyst det lille som var av søndagsplaner og byttet ut møte med paracet, te og hjemmekos. Jeg har blant annet knipset bilder til et lite DIY innlegg! Som jeg koser meg med disse innleggene. Jeg skulle bare ønske inspirasjonen ikke tok slutt for to måneder siden. Nå er det ihvertfall jul, og med julen kommer mye ny inspirasjon! Det er jeg glad for.

Under får dere oppskriften på årets adventslys. Det er tross alt første desember og første advent i dag! Mange av dere har nok allerede staken på plass, men jeg er sikker på at det finnes noen som er litt sent ute. Slik er det jo alltid. Jonas og jeg gikk for hvite lys til stuen i år. De fleste går nok for lilla. Jeg syntes bare det ble så rotete med lilla i tillegg til rødt, hvitt og sølv. Stuen vår er ikke vandt til å bli preget av så mange farger! Vi får heller ha en egen lilla adventstake i gangen. Her skal alt være rent og pent.

 
 

Du trenger:
1.
Sølvfargede kongler fra Upstairs 2. Fire adventslys 3. Tall 1-4 4. Et pent fat 5. En blondetrå 6. "spikre" fra Upstairs 7. SaksSlik gjør du:
1. Start med å måle hvor langt båndet må være for å akkurat rekke rundt kubbelysene. Klipp dem til med en saks.
2. Legg det ene oppklipte båndet rundt første lys. Der hver ende av båndet møtes, legger du første tall på og trykker gjennom en "spiker" slik at det hele blir sittende fast slik. Du må selvsagt bruke tall som har hull over seg slik at du får muligheten til å feste dem på denne måten. Noen adventstall har allerede en spiker festet på baksiden. Disse kan man jo bare tre rett inn. Finner du ingen slike tall som er beregnet til stearinlys så må du ty til lim, men det er heller ingen problem. Jeg kjøpte både spiker med diamantdetaljer og tall på butikken Upstairs. De hadde mange varianter og slikt dill er nærmest gratis. Spikrene kostet 13 kroner og blondebåndene 5 kroner.

  
 

Konglene kjøpte jeg også på Upstairs for tja 3 kroner stykk. Alt jeg har brukt i dette DIY innlegget er fra Upstairs bortsett fra fatet. Det kjøpte Jonas og jeg samme dag på Living. Ble det ikke bra? Dette prosjektet tar fem minutt og ikke koster det all verdens heller.

Ble dere inspirert til å lage noe lignende selv?
Eller kjører dere bare adventsstake med fire vanlige lys i?

DIY Prosjekt - Konvoluttveske

Hei og hopp alle sammen! Tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene på den nye sofaen vår. Jeg ble så glad for å se at dere likte den like godt som oss! Denne morgenen har gått til planlegging av blogginnlegg og sluking av inspirasjon. Jeg har sikkert sittet på youtube og pinterest i tre timer bare for å lete nye idèer til DIY prosjekter, enkle matoppskrifter osv.. Jeg pleier alltid å få noe ut av disse timene, men i dag fant jeg overhode ingenting som inspirerte meg! Så da var det bare å finne på noe på egenhånd.

Denne formiddagen har gått til pimping av en gammel konvoluttveske! Resultatet ble jammen overraskende bra også. Konvoluttvesken kjøpte jeg på Bikbok for 50 kroner for sikkert to år siden og jeg har kun fått brukt den et par ganger ettersom jeg klarte å søle en malingsflekk på den. I dag har jeg dekket over malingsflekken og fått en splitter ny, sølvshiny blonde-konvoluttveske!Du trenger: 1. En konvoluttveske 2. 2-3 meter blondebånd på ca 1,5 cm i bredden 3. Saks 4. Superlim

 
 

Slik gjør du:
1. Legg blondebåndet over konvoluttvesken for å måle hvor langt det skal være. Klipp det så til den perfekte lengden. Jeg valgte å bare pynte fremsiden av konvoluttvesken.
2. Start fra bunnen av og lim første remse med bånd på selve vesken. Superlim holder best!
3. Jobb deg oppover. Legg neste remse litt over den forrige og lim på.
4. Resultatet blir pent nesten uansett hvordan du gjør det. Blir kantene ujevne på sidene av konvoluttvesken så klipper du disse til når alt er ferdig pålimt og klart.FØR OG ETTER...

 Må vi ikke si oss enige i at den ble finere med blondedetaljer?
Nå drar jeg på jobb igjen jeg, men vi skrives mer senere!

DIY - Make your own skirt

 
 

Da var det på høy tid med et nytt DIY innlegg! Er dere klare? Denne onsdagen har jeg laget meg et søtt, lite skjørt kun ved hjelp av stoff og saks. Ingen sying eller liming! Jeg skal love dere at det var veldig mye enklere å lage enn å forklare både med ord og bilder, men jeg har ihvertfall gjort et forsøk! Håper noen av dere vil teste det ut. Det var virkelig morsomt å holde på med. Stoffet jeg har brukt kjøpte jeg på Panduro hobbybutikk for 169 kroner meteren. Hvis dere vet om en stoffbutikk som selger stoff billigere enn dette så ville jeg absolutt dratt dit. 338 kroner var ikke så billig for et eksperiment.Du trenger:
2-3 meter stoff
Saks

 Slik gjør du:
1. Jeg kjøpte stoffet mitt 2 meter langt og nesten like bredt. Derfor måtte jeg starte med å halvere bredden på skjørtet. Først klippet jeg det i to og deretter klippet jeg den ene halvdelen også i to. Jeg fikk da en bredde på ca 50 centimeter og lengre enn det ønsket jeg ikke å ha skjørtet mitt. 
2. Start med å surre stoffet stramt rundt deg selv èn gang,
3. Sørg for at stoffet du står igjen med havner på fremsiden av skjørtet.
4. Ta tak i det nederste hjørnet på stoffet du står igjen med og dra dette hjørnet over hele stoffet fra fremsiden til baksiden slik at skjørtet får en slags "snurr". Gjerne gjenta denne bevegelsen to ganger slik at "snurren" blir enda tydeligere. Dette gir skjørtet en litt spesiell og fin detalj!
5. Så fortsetter du bare å surre stoffet rundt deg selv til du ikke har mer igjen.
6. Fest ved å trykke den lille gjenstående biten ned i selve skjørtet.
7. For å gjøre den stygge skjørtkanten penere, kan du brette inn skjørtet nederst slik du gjør med en stram kjole som er for lang. Har du vært flink med å stramme godt under hele prosessen så vil kanten holde seg slik. Ønsker du et slappere skjørt så må du nok nå til med nål og trå eller litt lim.

   
 
Det er så logisk når man gjør det selv, også er det likevel så umulig å forklare!Håper dere får det til! Det er slett ikke så vanskelig som det ser ut til.

DIY - Tubetopp av skjerf

 

Jeg vet, jeg vet. Det er alt for lenge siden forrige DIY. Unnskyld! Jeg skal prøve å gjøre det godt igjen med minst to DIY prosjekter denne uken. -Og jeg vil veldig gjerne starte med en tubetopp laget av et skjerf! Man kan selvfølgelig også bare bruke vanlig stoff, men skjerf passer altså også ypperlig til dette prosjektet. Har dere et blondeskjerf eller noe med et lekkert mønster på så vil resultatet kanskje bli enda finere! Selv hadde jeg bare dette militærgrønne, men jeg syntes toppen ble fin ensfarget også jeg! Hva mener dere? Håper dere får lyst til å teste ut dette selv. Man behøver verken lim eller nål og trå!Du trenger:

Et strikk
Et tynt skjerf
En stroppeløs bh

 
 

Slik gjør du:
1.
Er skjerfet du bruker veldig stort eller bredt, kan det være lurt å brette det smalere før du begynner.
2. Ta på deg en stroppeløs bh og legg skjerfet rundt kroppen som om du skal knytte det rundt deg selv.
3. Samle endene på midten og fest med et strikk.
4. Dra den ene enden av skjerfet ned og trykk stoffet inn under bhen. Den andre enden drar du opp og trykker ned under bhen fra oversiden. Står du forann speilet under hele prosessen så vil det være mye enklere å sørge for at ingenting av bhen nå synes.
5. Satte du igjen med to veldig lange ender, kan det være lurt å klippe dem litt kortere før du begynner å dytte dem nedi bhen. Ellers vil resultatet bli klumpete og stygt. Lengde jeg hadde var perfekt.Nå hva synes dere? Ble det ikke bra?

 

Her ser dere tubetoppen fra baksiden også. Helt enkel, men søt!

DIY - Dongerijakke

 

God morgen! Nå skal jeg straks av gårde på jobb, men først vil jeg dele gårsdagens dongerijakke-prosjekt med dere. Dere har kanskje lagt merke til at sjeldent går i dongeri? Jeg klarer rett og slett ikke å style et antrekk med det. Jeg kan selvfølgelig ta på meg en vanlig dongeribukse og en genser, men hvor kjedelig er ikke det? Er det noe jeg må lære meg i nærmeste fremtid så er det å style dongeribukser, jakker og skjorter. Det er jo så kult! I går klippet jeg i stykker en blondekjole for å prøve å pimpe en av mine ubrukte Vero Moda dongerijakker. Kanskje jeg bruker den mer nå fremover? Vi får se! Du trenger:
En dongerijakke
Blondestoff
Saks
Superlim

 
 

Slik gjør du:
1.
Legg blondestoffet over den delen av jakken du ønsker å pynte, og klipp det til så det passer inn.
2. Når du har fått så rette kanter som overhode mulig, så limer du det på. Jeg brukte pistol-superlim.
3. La limen tørke før du tar jakken i bruk for å unngå at stoffet løsner.Hva synes dere? Noen som har gjort dette selv?

DIY - Skjorte

 

Du trenger:
En dongeriskjorte
NaglerJeg rakk aldri å publisere gårsdagens DIY innlegg! Jeg dro på varetelling på Vero Moda halv ni om kvelden og ble der til tolv i går natt. Alltid like hyggelig å være med Vero Moda jentene. <3

Nå har jeg fått besøk av både Cathrine og Jason. Vi har kost oss med god frokost og litt god gammeldags jentesnakk! Jonas kommer hjem om et par timer og da blir det trolig en liten dobbeldate. Torsdagskos!

  
 

Slik gjør du:
1. Start med å legge naglene rundt på skjorta for å se hvor du ønsker å plassere dem.
2. Når du har funnet plassen din, så trykker du dem gjennom stoffet slik at piggene stikker inn i skjorta.
3. Ta en gaffel og bøy piggene innover slik at du ikke stikker deg på dem når du går med skjorta.
4.
Gjenta dette helt til alle naglene er plassert der du vil ha dem.  

Naglene kjøpte jeg på Panduro og skjorta er fra Vero Moda!

DIY - Et ødelagt smykke

 
 

Kall meg gjerne dronning av DIY! Jeg er visst helt i siget om dagen. Det må være de herlige leserne som motiverer meg! Hehe. I går klarte jeg dessverre å ødelegge et av mine splitter nye smykker. -Men vet dere hva? Alt skjer for en grunn! Da jeg så den sorte tråen løsne fra resten av smykket, fikk jeg en glimrende idè. Nøyaktig hva denne idèen innebar får dere se under her. Har dere et lignende metallisk smykke, så kan dere jo alltids prøve dette ut selv! Jeg ble faktisk STORfornøyd med resultatet.Du trenger:
Et metallisk smykke gjerne med litt bredde 
En eller to farger med trå
Superlim
Saks

 
 

Slik gjør du:
1.
Start med å finne frem en fin farget trå. Sørg for at du har en hel "rull" med sytrå å jobbe med. Surr denne tynne tråen av rullen. Litt om gangen slik at ikke tråen blir full av knuter. Jeg tok ut 4-5 meter trå av gangen, og brettet den helt til jeg satt igjen med en lengde på ca 30 centimeter. Nå vil det være mye enklere å surre den rundt smykket!  
2. Lim dem ene enden av den brettede tråen midt på baksiden av smykket.
3. Når limen har tørket, begynner du å surre tråen rundt og rundt smykket til tråen tar slutt. Lim den andre enden på samme måte på baksiden av smykket. Det virker kanskje avansert når jeg skriver det, men alt er veldig logisk når man sitter med smykket i hånden.
4. Blir du lei av fargen på tråen så kan du alltids tilføye en ny farge slik som meg!
5. Gjenta denne prosessen til du har surret trå rundt hele smykket.Kort forklart: Brett trå, lim første ende på baksiden, SURR, lim andre ende på baksiden.. Gjenta! Her ser dere smykket før det ble ordentlig ødelagt..

Hva synes dere? Alt kan fikses med litt kreativitet eller hva?

DIY - Blomsterkrans til hår

Blomsterkranser for hår har virkelig vært det store denne sommeren. Jeg har sett flere butikker selge både små og store varianter, men nå som jeg selv bestemte meg for å gå til innkjøp av en krans, var alt selvsagt utsolgt. Er ikke det typisk? Dermed måtte jeg rett og slett bare lage min egen!

Sent i går kveld dro jeg på sørlandssenteret for å handle inn på både falske blomster, superlim og elastisk bånd. Blomstene jeg har tatt i bruk er fra Home & Cottage, men jeg er sikker på at de også selger falske blomster på Upstairs og Plantasjen. Det elastiske båndet kjøpte jeg på Panduro for rundt 30 kroner.Du trenger:
Elastisk bånd
Superlim
Falske blomster
Saks 
 

Slik gjør du:

1. Ta frem det elastiske båndet og mål det rundt hodet. Det skal sitte stramt over håret, men heller ikke for stramt. Når du har funnet lengden, klipper du og limer endene av båndet sammen.
2. Finn nå frem de falske blomstene og klipp av "stilken" på hver og en av dem.
3. Lim en og en blomst på hårbåndet. Sørg for at du bruker en god superlim!
4. La limen tørke før du tar hårbåndet i bruk. Du er ferdig!Vips nå følger også DU blomsterkrans-trenden! 

Jeg rakk dessverre ikke å krølle håret til resultat-bildene. Jeg hadde så lyst til å ta noen fine bilder med blomsterkrans og store bølger i håret. Åh, det må være det fineste på jord! Kanskje dere lesere vil prøve dette? Selve "kransen" tar jo bare 10 minutter å lage. Det er krøllingen av håret som tar tid. Hehe! 


Nå hva synes dere? Det blir jo ikke enklere!

Smakebit på dagens DIY

God morgen! Jeg har allerede satt i gang med denne onsdagens DIY prosjekt jeg! Noen som gleder seg? Jeg skal på jobb om en liten halvtime og rekker derfor ikke å skrive innlegget ferdig, men jeg må ihvertfall gi en liten smakebit på hva dere har i vente. Hihi, håper innlegget faller i smak!

 Dette var utrolig koselig å holde på med på morgenkvisten!
Det blir litt sene oppdateringer på dere, men vi skrives etter jobb i kveld.

Gjør en gammel topp ny!

 

God morgen! Eller formiddag? Jeg skal ut og knipse antrekksbilder til dere hvert øyeblikk, men først vil jeg vise dere dette andre plagget som fikk en liten DIY makeover på søndag! Jeg ble så fornøyd! Ante ikke at litt klorin kunne gjøre et gammelt klesplagg til noe så spesielt. Jeg håper dere liker innlegget og vil teste ut prosjektet selv. Dette er jo gjort på en,to,tre! Nå blir det mange DIY innlegg på dere her. I morgen er det onsdag igjen og da har jeg et helt annet prosjekt på lur! Hihi, masse å glede seg til..Du trenger:
Klorin
En gammel topp
En tom sprayflaske

 Slik gjør du:
1. Start med å fylle den tomme sprayflasken din med klorin. Fyll den ca halvfull. 
2. Ta med deg plagget du ønsker å bruke utendørs. Klorin lukter ikke særlig godt!
3. Legg toppen flatt på asfalten og gi den et spray der du måtte ønske litt farge.
4. Etter 20 sekund skal du kunne se hvor klorindråpene har truffet. De vil allerede nå ha fått farge.
5. Ser du ingen forskjell etter 20 sekund så har du valgt et stoff som ikke farges av klorin. Du må da velge en annen topp. Jeg gikk selv til innkjøp av tre billige h&m topper som jeg skulle eksperimentere med, men ingen av dem ville reagere på klorin og dermed skjedde det nada da jeg sprayet dem.
6. Spray toppen med en skvett av gangen og vent 10-15 sekund for å se hvordan resultatet blir. Ikke bare spray i vei og risiker at hele toppen blir oransje. Ta deg god tid så blir toppen din perfekt! 

Hva synes dere? Noen som har prøvd dette før?

Ukens DIY - Ombre Shorts

 

Dere husker kanskje den søte shortsen jeg lagde i forrige DIY innlegg? Vel, i dag ville jeg nok en gang prøve meg på bleking, og for å ikke ødelegge en av favorittshortsene, valgte jeg å ta i bruk den samme shortsen. Heldigvis (takk og lov) ødela jeg den ikke! Den ble bare enda finere om jeg får si det selv! Hihi. Storfornøyd med dagens DIY. Jeg prøvde meg faktisk på to plagg og begge resultatene ble geniale!Du trenger: 
Solskinnsvær
En dongerishorts
En tom sprayflaske
Klorin

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å fylle den tomme sprayflasken din med klorin. Fyll den ca halvfull. 
2. Tilsett så en liten skvett vann. Jeg hadde sikkert ikke en halv dl vann engang. Bare litt!
3. Rist flasken og du har blekemiddelet klart! Nå er det bare å starte med sprayingen.
4. Ta med deg shortsen du ønsker å bruke ut i sola. Klorin lukter dessverre ikke blomster og fred.
5. Legg shortsen på bakken og spray nederste del med blekemiddel. Jobb deg oppover til du har gjort ca halve shortsen våt. Spray nederste del gjennomvåt, og spray et tynnere lag øverst slik at fargene jevner seg og resultatet blir pent. Du vil ikke ha en hard strek mellom dongerifargen og blekemiddelet.
6. Når du har sprayet shortsen både forann og bak legger du den bare til tørk i sola. Etter ca 30 minutter vil du kunne se at shortsen lysner. Etter 2 timer var shortsen min hvit. Denne prosessen vil gå mye saktere hvis du ikke har shortsen i sola så gjør dette en dag du har finvær i hjembyen din!For litt svakere effekt, spray ikke shortsen søkkvåt som meg!

  

2 timer senere..

Nå må den bare vaskes! Litt skitten etter å ha ligget på bakken.
Hva synes dere? Dette er jo superduper enkelt!

DIY - Blondedetaljer

 

Da farmor og farfar ryddet ut av Oldemors loft, fant de en rekke blonder, frynsebelter, knapper og nåler. I stedet for å kaste alt sammen, så gav de det til ei som garantert vil kunne få nytte av det.. MEG! Hihi, for to dager siden dro jeg med meg to stappfulle bæreposer av stoff, silketråer og diverse som jeg kan få bruk for i mine fremtidige DIY prosjekt. En stoffbit koster jo en formue på butikken i dag!Du trenger:
En gammel shorts
Frynser/blondestoff
Saks
Superlim

 
 

Prøv, mål, klipp, lim.. Prøv, mål, klipp,lim...Slik gjør du:
1. Finn frem stoffet du ønsker å bruke og prøv deg frem! Legg stoffet litt rundt på shortsen bare for å se hvor det blir penest å lime det på. Når du finner ut hvor du ønsker å plassere stoffbiten, klipper du den perfekt til. Ta så i bruk limen, og sørg for å bruke en god superlim som ikke tørker på et tiendelssekund. 
2. Aller først limte jeg frynsetråer på sidene av shortsen. Deretter valgte jeg å lime to blondebiter på lommene bak, og en blondebit inni lommen på fremsiden av shortsen.
3. Restene av frynsetråene valgte jeg å bruke som et søtt belte!
4. Husk på at det ikke gjør noe om stoffbitene du velger å bruke ikke er like.

 
 

Nå hva synes dere?Dette hadde sikkert blitt veldig pent på en sort shorts også!

Mine 10 DIY favoritter

Nå har jeg hatt som tradisjon å ha et DIY innlegg på bloggen hver onsdag i flere uker. Dette har resultert i mange flotte prosjekter. Under får dere en liten liste på mine absolutt favoritt DIY innlegg. Jeg kan nesten ikke vente med å finne ut hva de neste onsdagene vil resultere i. Jeg elsker slike prosjekt, og det tror jeg dere også gjør! Det virker ihvertfall slik på mengden kommentarer som ramler inn hver uke. Har dere noen ønsker for de kommende onsdagene, så legg gjerne igjen en kommentar. Jeg vil helst at prosjektene skal være så enkle som overhode mulig slik at absolutt alle kan få det til!

1. Kragepynt på Vero Moda skjorte. Les innlegget HER.

2. Dip Dye - Shorts. Les innlegget HER.

3. Rihanna solbriller. Les innlegget HER.

 4. Pimp en vinflaske. Les innlegget HER.

 5. Twist your dress - Les innlegget HER.

 6. Strømpebuksetopp. Les innlegget HER.

7.
Naglebh. Les innlegget HER.

8.
Pimp those shoes. Les innlegget HER.

9. Fjærkjole av genser. Les innlegget HER.10. Pimp en shorts. Les innlegget HER.Noen som har et favorittprosjekt blant disse?
Har DU testet ut noe av dette selv?

DIY - Make your own lipstick

 

Du trenger:
En boks fargestifter - Jeg kjøpte mine på Panduro 
1-1,5 ss matolje - Jeg brukte solsikkeoljeFør jeg forteller dere om dagens DIY prosjekt så har jeg lyst til å spørre dere om litt hjelp! Dagens egentlige prosjekt skulle være en råstilig, selvbleket sommertopp, men jeg fikk rett og slett ikke blekemiddelet til å fungere! Jeg tror ikke jeg har gått til innkjøp av et godt nok middel, så til neste gang lurer jeg på om dere vet om et godt merke til blekemiddel? Hvor får man kjøpt slikt? Jeg har vært på Panduro, alle dagligvarebutikker og biltema, men ingen av disse hadde det jeg behøvde.

Ettersom første prosjekt gikk i vasken, prøvde jeg meg på en DIY nummer 2. Heldigvis ble dette mye mer vellykket! Jeg har laget mine helt egne leppestifter i dag. Jeg dro på Panduro og kjøpte fargestifter og vasket alle mine gamle, tomme leppestiftesker for så å fylle dem med nye, friske farger. Jeg kjøpte fargestiftene for rundt 30 kroner og dermed har jeg i dag fått meg tre nye leppestifter for denne prisen. En i en nydelig rødfarge, en mørk lilla, og en frisk rosa. Jeg.er.så.fornøyd!

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å finne frem en tom leppestift og vask "boksen" som den har vært i.
2. Legg fargestiften du vil bruke oppi en gryte sammen med 1 ss matolje. Varm opp!
3. Ønsker du at leppestiften din skal ha en spesiell lukt så tilsetter du en dråpe med valgfri godlukt nå.
4. Når fargestiften har smeltet, tar du gryten av platen og heller massen i leppestift"boksen".
5. Husk å snurr leppestiften helt ned slik at den fylles helt full med den nye fargen.
6. Massen stivner på bare minutter, men ikke ta stiften i bruk før den er fullstendig tørr. 

Håper dere liker denne onsdagens DIY også!
Noen av dere har kanskje allerede laget leppestifter i årevis?

DIY - Slik blir strømpebuksen en topp!God morgen! Jeg dro på jobb etter gårsdagens blogginnlegg, og ble der helt til tolv om kvelden. Varetelling høres tungt og kjedelig ut, men det er virkelig bare en drøm med Vero Moda jentene. Vi teller og scanner i timesvis, men passer også på å få flettet inn litt hyggelig jentesnakk. Morsomme historier blir fortalt og etterhvert som timene går og jentene blir overtrøtte, ler vi oss ihjel av hver minste ting. Jeg følte nesten at jeg fikk betalt for å være på jentekveld i går. Hvor fint er ikke det?

I dag er det onsdag og jeg har allerede satt i gang med dagens DIY prosjekt. Denne gang har jeg laget en rålekker topp av en strømpebukse! Tro det eller ei. Haha, resultatet var gikk over all forventning så nå skal jeg jammen dra og kjøpe meg noen billige mønsterstrømpebukser på salg. Man kan bruke både tykke og tynne strømper, noe fargerikt med mønster, (kanskje aztec?) eller bare noen helt vanlige sorte!

 Du trenger:
En gammel, slitt strømpebukse
En saks

  

Slik gjør du:
1. Start med å klippe av nedre del på strømpebuksebena. Her skal etterhvert armene inn!
2. Ta så med deg saksen opp mot skrittet på strømpebuksen og klipp rundt sømmen som omtrent alle strømpebukser har her. Ved å klippe tett inntil sømmen, vil du få et rett og fint resultat.
3. Du vil nå sitte med et rundt hull som du tenker er alt for lite, men så fort du har tatt toppen på så vil hullet utvide seg og bli mye større. Bare se hvor mye min topp utvidet seg på bildene under.
4. Toppen er klar og du kan velge om du ønsker å brette opp armene eller ha de ned. Do not disturb.. I'm DIYing!
Haha! Likte dere idèen?

DIY - Gull detaljer

 God kveld alle sammen! Nå har Jonas og jeg endelig flyttet rumpene våre over til Cathrines hus. Besteforeldrene har reist på ferie og vi har invitert oss selv på hjemme alene fest. Neida, vi skal bare kose oss med middag og filmkveld. En avslappende lørdagskveld for engangs skyld. 

Jeg har vært på jobb i dag, men jeg rakk selvfølgelig et lite DIY innlegg før Jonas og jeg dro på besøk. Håper dere liker innlegget! Bare et lite tips til dere kreative sjeler som liker å eksperimentere. 

 

Du trenger:
Et par sandaler med ankelstropper som kan tas ut.
2 smykker

 
 

Slik gjør du:
1. Ta ut den sandalstroppen som sitter i skoen opprinnelig.
2. Finn frem smykket eller armbåndet du ønsker å bruke og tre det gjennom i stedet.
3. Surr smykket rundt ankelen en til to ganger og fest som et vanlig smykke.
4. Husk å dra den pene delen av smykket over "festet" slik at det ikke vises når du går i skoene. 

Ble de ikke litt kule? Jeg likte dem faktisk bedre slik jeg!

Todays DIY - Sunglasses

 

Første gang jeg fikk øye på disse brillene var på Rihanna under Victoria Secret Show 2013. Fy søren så rå! Jeg har aldri sett noe lignende i Norges butikker, men jeg har hørt mye om at man kan få tak i dem på Ebay. Selv handler jeg ikke stort fra ebay, og derfor gikk jeg i stede for noen selvlagde briller! Hvorfor ikke? Alt man behøver er jo et par solbriller, noen hvite oerler og litt superlim? Det aller flotteste er jo om man bruker et par veldig runde briller, men bruk det du har. Omtrent alt vil i dette tilfelle bli bra.

Du trenger:
Et par solbriller
En superlim - Som tørker superfort
Hvite perler - Helst på tråSlik gjør du:
1.
Jeg valgte å starte med midten av solbrillene. Legg 2-3 perler mellom glassene og lim. Sørg for at superlimen du bruker tørker bare på sekunder så du slipper å stå og holde på hver perle i flere minutter. Min superlim kjøpte jeg på Panduro og den tørket på ca 10 sekund. Genial lim til denne type prosjekt!
2. Nå legger du bare perlene rundt glassene og limer dem på. Det aller beste er om du får tak i perler på trå, slik som jeg har brukt. Da vil du nemlig få rettest mulig resultat. Jeg kjøpte mine på Panduro. Pris varierer på perlestørrelsen, men nøyaktig de to remsene jeg brukte kostet 39 kroner per stykk.
3. Når remsen perler er limt på solbrillene er det bare å vente til det sitter 100% fast!

 
 


Vips så har du noen splitter nye Rihanna-solbriller! 

Arh, de ville passet perfekt til gårsdagens antrekk!
Dere må forresten gjerne like siden min på facebook HER

DIY - Twist your dressEr dere klare for dagens Do it yourself? Det er ihvertfall jeg! SOM jeg koser meg med disse prosjektene. Denne idèen har jeg ikke funnet på selv. Jeg fant en glimrende DIY video på youtube og ble bare nødt til å prøve meg på noe av det samme. Linken til inspirasjonsvideoen er lagt ved nederst i innlegget. 

Jeg var gal nok til å bruke en av favorittkjolene mine til å eksperimentere med i dag. Stoffet på kjolen virket bare så perfekt til akkurat dette! Heldigvis ble resultatet bra også. *Glede*. Det fine med dette prosjektet er at det ikke koster noe som helst! En saks og en kjole er alt som trengs.
Slik gjør du:
1. Ta kjolen på deg for å måle sånn ca hvor du ønsker å ha snittene dine. Du vil nødig klippe for langt opp og ende opp med å vise puppen. Å få med en halv navle tror jeg heller ikke er særlig pent.
2. Merk sidene på kjolen med en tusj eller en penn slik at du vet hvor du skal klippe.
3. Når dette er gjort tar du kjolen av og klipper en rett strek inn mot midten av kjolen på hver side. (Fra punktene du nettopp markerte). Du skal ikke klippe helt over. La en god del stoff være igjen midt på midten av kjolen. Lar du midtdelen bli for tynn, vil ikke resultatet bli like pent.
4. Flytt nå saksen et hakk opp eller ned og klipp en ny, skrå strek inn mot midten av kjolen på begge sider. Nå vil du sitte igjen med en liten stoffbit som bare kan dras bort og kastes.
5. Ta til slutt hånda inn gjennom venstre hull (som du nettopp klippet), før hånden ned og ta tak i høyre nederste del av kjolen. Trekk den opp og ut av hullet igjen slik at kjolen vrenges.
6. Gjenta bevegelsen en gang til, og kjolen har fått en søt snurr på midten!Forsto dere det? Det var så og si umulig å skulle ta bilde av min egen hånd mens jeg holdt på. (Fotografen er på jobb). -Men dere kan se hvordan det gjøres på videoen som jeg har lagt ved under her.

 

Nå ble ikke mitt resultat perfekt, men det gjør bare kjolen enda litt søtere!
Se videoen av hvordan dette gjøres HER

DIY - FjærkjoleGood søndag kjære lesere! Jeg har hatt en ganske fantastisk helg. En Cathrine-helg! Hun har nesten bodd hos oss siden fredag og det har vært en fryd å ha henne på besøk. I går kveld tok vi en spontan, supermorro tur på byen før vi hadde nok en sleepover og jeg har ikke hatt det så gøy på leeenge!

Morgenen har jeg brukt på ukens tredje DIY prosjekt! Jeg fant plutselig ut at jeg skulle prøve å lage noe søtt ut av fjærgenseren som jeg aldri bruker. Jeg ser jo bare ut som en diger svane i den. Håper dere finner innlegget inspirerende!
Slik gjør du:

1. Finn frem fjærene du vil bruke eller gjør som meg og klipp dem av en gammel genser.
2. Legg fjær-remsene nesten helt inntil hverandre og klipp dem til.
3. Så er det bare å starte limingen! Jeg brukte superlim og det fungerte veldig fint.Jeg kan vise bedre bilder av den på en annen dag.
Ble den ikke fin? Den ble ihvertfall litt mer unik!

DIY - Perleprosjekt

 

God kveld alle sammen! Været har vært så ufyselig i dag at jeg bare har låst meg inne hjemme i leiligheten. Jeg er sikker på at jeg har sittet og lekt meg med klær på stuegulvet i timesvis. Tiden flyr når man har det gøy! Nå blir det to innlegg innenfor samme kategori på en og samme dag, men kjenner jeg leserne mine rett så er dere veldig glade i tips og DIY innlegg. Håper dere liker det!

Du trenger: 
En skjorte 
En boks perler
En superlim
En plastikkpose

 
 

Slik gjør du:
1. Legg skjorta du ønsker å pynte på gulvet. Legg en plastikkpose inni skjorta så du ikke limer den ene siden av skjorta fast i den andre. Jeg valgte å pynte nedre del av rydden på skjorta, pluss kragen.
2. Finn frem de fine perlene og legg dem på skjorta for å se sånn ca hvordan du ønsker resultatet.
3. Så er det bare å lime! Lim perlene på skjorta med en bitteliten skvett superlim.  
4. Gjør det samme med kragen om du ønsker å pynte denne også.

FERDIG! -Og se så fint det blir! Du kan selvfølgelig også bruke helt andre farger.

Skjorta må håndvaskes!
Ellers vil perlene ramle av eller løsne i vaskemaskinen.

DIY - Dip Dye ShortsGod dag, fine leserne mine! Det er onsdag, og dere vet hva det betyr? Det er tid for et nytt DIY prosjekt! Sommeren nærmer seg og derfor valgte jeg enda et shortsprosjekt. Forrige uke lagde jeg min egen aztec mønstrete shorts. Denne uken har jeg prøvd meg på dip dye! For å være helt ærlig så trodde jeg ikke at jeg kom til å få dette til. -Men det gjorde jeg og herlighet så enkelt det var! Mye enklere enn hva den dumme bruksanvisningen sa. Jeg gjorde ting på min egen, forenklede måte og resultatet ble jo BRA!Du trenger:
En shorts
Nitor tekstilfarge i to ulike farger
2 pakker Nitor tekstilsalt eller bare 1 kg salt uten jod
2 par plastikkhansker
Plastikkposer til dekking av gulvJeg valgte disse to fargene, som jeg kjøpte på Panduro! Blå og Lilla.

 
 

Slik gjør du:
1. Bløt shortsen du skal fargelegge. Da vil fargen sette seg bedre.
2. Varm opp 7 liter vann til 30, 40 eller 60 grader. Det sto varmere vannet er, det sto sterkere blir fargen. Jeg varmet vannet i en stor gryte til det var ca 40 grader. Deretter helte jeg det i en stor plastikkboks.
3. Hell nå 500 g salt uten jod eller tekstilsalt i vannet. Deretter heller du i fargen du ønsker å starte med. Jeg begynte med blå og valgte å dyppe overdelen av shortsen først. Bland salt og farge godt sammen.
4. Snu shortsen opp ned, dypp første halvdel nedi fargevannet og hold i 5-6 sekund. Ta så shortsen opp, la den dryppe av seg og legg den på et håndkle eller noen plastikkposer for å ikke søle på gulvet.Shortsen vil nå se slik ut!

 
 

5. Nå varmer du 7 nye liter med vann i en stor gryte til vannet har nådd 30, 40 eller 60 grader.
6. Hell i 500 nye gram salt og den nye fargeblandingen. Jeg valgte lilla for farge nummer 2.
7. Rør godt og dypp så nedre del av shortsen. Hold i 5-6 sekund, trekk opp, la shortsen renne av.
8. Skyll shortsen i rent, kaldt vann og la den tørke. Da vil du se det endelige resultatet.

Nå må jeg bare gjøre punkt nummer 8 og skylle av den overflødige fargen!
-Men ble det ikke bra? Dette var faktisk DRITgøy!

Kaste klær sa du?Ikke i dette huset! Hihi, se hva jeg har holdt på med den siste timen! Da jeg ryddet i klærene mine tidligere i dag, oppdaget jeg at en av mine Vero Moda topper var blitt ødelagte i vaskemaskinen. Jeg kan jo ikke kaste klær bare fordi de er litt ødelagte, og derfor måtte jeg prøve å finne på noe lurt.

Heldigvis kom jeg på noe i dag også. Jeg klippet rett og slett bare av alle de fine og fargerike steinene og brukte noen av dem til å pynte et gammelt skopar som lå nesten ubrukt og støvete bakerst i skapet. Kanskje jeg kommer til å bruke skoene mer nå som de har fått litt pynt? Vi får se!

 
 

Alle de fine steinene som ble igjen etter dagens lille prosjekt, kommer jeg definitivt til å få bruk for ved en annen anledning. Jeg eksperimenterer jo med sko, vesker og klær hele tiden! Nagler, diamanter, øredobber og stoff får jeg aldri nok av. Absolutt aaalt kan brukes til morsomme DIY prosjekter. 

Ble de ikke søte? Det som var igjen av den hvite toppen har jeg også tatt vare på.
Hoho! Man vet jo aldri hva man kan få bruk for til neste prosjekt?

Todays DIY - ShortsMarthe:
Se hva jeg har laget Jonas! Var den ikke fin?
Jonas: Pff.. Du har jo ikke laget den.. 
Marthe: Hæ? Det har jeg vel! 

Jeg vet ikke om jeg skal være fornærmet eller glad over den responsen? Jonas trodde visst ikke at jeg var i stand til å kunne lage en så søt shorts. Jeg måtte finne frem restene av stoffet for å bevise at shortsen ikke var kjøpt slik. Haha! Jeg tror jeg tar det som et kompliment likevel.

 


Slik gjør du:
1. Klipp en rett firkant av stoffet du skal bruke. Den må være større enn område du skal legge stoffet på.
2. Alt handler om tegne, klippe, lime. Legg stoffbiten over shortsen, tegn der du skal klippe og klipp. Det gjør ingenting om det ikke blitt helt perfekt. Da blir shortsen bare enda søtere. Dette er så enkelt at!
3. Når du har klippet stoffet slik du vil ha det på shortsen, er det bare å lime. Jeg brukte superlim.Vil du ta lommen på baksiden også så gjør du akkurat det samme her!
Videoen jeg er blitt inspirert av, finner dere HER

Marthe tipser - Et lite stykke kunstHihi, ville bare vise dere hva jeg har holdt på med den siste halvtimen. Farfar fylte nettopp 74 år, og mitt oppi begravelsesforberedelsene til oldemor, fikk han aldri verken bursdagsgave eller noe ordentlig feiring. Derfor dro jeg i dag tidlig til Madla Amfi og kjøpte en flaske rødvin til han sammen med noen flakslodd. Da jeg kom hjem til bestemor, fant jeg frem noen fine sølvtråer og bestemte meg for å gi vinflasken en liten makeover! Resultatet ser dere under her.. Plutselig ble vinen til et lite stykke kunst. 

Hva da billig vin? Denne spanske vinen ser jo ut som en million kroner! Hehe. Det dere gjør, er bare å surre disse nydelige sølvbåndene akkurat slik dere vil, rundt vinflasken. Noen steder har jeg knyttet båndene sammen i en bitteliten knute, og andre steder har jeg limt med gjennomsiktig lim. Det blir nok aller penest om dere limer de bredeste båndene og knytter de tynneste slik jeg har gjort. En rimelig vin i forkledning.. <3

 

Er ikke dette et kjempefint tips til en personlig og rimelig gave?
Sølvbåndene kjøpte jeg kjempebillig på Panduro!

DIY - Lørdagsprosjekt!

Er det ikke herlig med lørdag? Åh, jeg har vært klar for helg helt siden forrige helg jeg. Hehe. Akkurat nå er jeg på jobb, men jeg har forhåndsskrevet et lite DIY innlegg til dere denne lørdagen! Håper dere liker det. Skjorten jeg har brukt til prosjektet, kjøpte jeg på Vero Moda og smykkene er fra H&M.Du trenger:
1. Superlim
2. Smykke med kule detaljer
3. Saks
4. En valgfri skjorte

 
 

Slik gjør du:
1.
Klipp smykket ditt slik at det passer perfekt til kragen på skjorta du skal bruke.
2. Jeg brukte to smykker fra H&M. Kanskje har dere noe brukbart fra før av?
3. Legg litt av smykket på kragen, mål, og lim litt etter litt. Superlim er sterke saker så vær forsiktig.
4. Pass på at ikke limen går gjennom kragen slik at kragen limes fast til skjorta.
5. Gjør dette på begge sider og la superlimen tørke ordentlig før du prøver skjorta på. 

Hva synes dere? Ble den litt tøffere?  
Ønsker dere en kjempefin lørdag så lenge. Vi skrives etter jobb!