hits

Chiang Mai 2014

I'm coming home!Goodbye Thailand! Nå forlater jeg dette fine, fine landet for å dra hjem til Norge, tilbringe noen sommerdager med venner og familie for så å reise videre igjen. Noen har kanskje allerede fått med seg hvor jeg nå skal på tur? Hihi. Til dere som ikke har det.. Mer om min neste reise skal jeg fortelle dere så fort jeg er kommet hjem. Pappa, Jonas og jeg ankom Bangkok klokken 22.00 i går kveld, sjekket inn på nærmeste hotell og overnattet til i dag. Flyet til Norge gikk nemlig da klokken slo 09.00 Thailandsk tid, så nå er vi forhåpentligvis allerede godt på vei! Dere får bare være litt tålmodige med meg i dag, for jeg har ikke fått forhåndsskrevet noe mer enn dette til den lange flyturen, men nå vet dere i hvert fall hvor jeg befinner meg de neste 11 timene. Måtte dere få en super torsdag!Tusen takk for en fantastisk ferie Chiang Mai, pappa og Jonas! <3
Ukene har flydd og jeg har kost meg helt enormt hver eneste dag.

Our very last hour - Well spentEt aller siste bildedryss fra Panviman Resort. Nå har jeg endelig fått bladd meg igjennom alle 2000 bildene og valgt meg ut noen storfavoritter! Hope you like it. <3 Siste time tilbrakte vi ved bassengkanten. Jeg drakk "Panviman Sunset Cocktail", tok x antall bomber og så på Jonas som stupte som en helt. Dere kan jo se stupingen hans på første bildet her! Hehe, synes det ble så kult..  

Nå sitter jeg på Chiang Mais beste shoppingsenter og oppdaterer dere! "Central Festival" heter det, og her finner dere alt av Topshop, Zara, Miss Selfridges, Mango, Jaspal, Charles & Keith and so on.. Jeg kan holde på i det uendelige for her har de virkelig alt. Ja til og med kino, skøytebane, og en hel etasje full av gode restauranter.. Planen var egentlig bare å kjøpe en koffert, men vi får se om ikke jeg tar en aller siste tur innom disse favorittkjedene mine også. De har nemlig akkurat startet sommersalget her nå! Hoho, jeg får visst aldri nok.

Flyet til Bangkok går klokken 21.00 i kveld så natten skal tilbringes i hovedstaden. Flyet hjem til Norge går nemlig allerede i morgen tidlig! Huff, og huff. Gruer meg til å si farvel til den fine familien jeg har her, men jeg gleder meg også til å tilbringe helgen med familien i Stavanger. Jeg har en SUPER helg i vente!Dere får ønske meg god tur til Bangkok da! Vi skrives derfra. <3

It's just like a fairytale..

Hurra! Da var både finvær og nett tilbake. <3 Jonas og jeg sjekket ut fra Panviman Resort klokken 14.00 i går og fikk oss jammen en hyggelig overraskelse da regningen for diverse roomservice + middag skulle betales. Pappa hadde nemlig lurt seg til å gi hotelldirektøren bloggadressen min så han kunne ta en titt på bildene jeg knipset både av rom og det fine området.. Akkurat i det vi skulle sjekke ut, kom denne hyggelige mannen bort og fortalte at han hadde strøket deler av regningen som takk for all den gode reklamen. Hihi! Noe så snilt!

Dette synet vil bli dypt savnet. Altså, har dere sett? Det er som tatt rett ut fra et eventyr jo! Føler jeg burde startet dette innlegget med "once upon a time".. Beliggenheten er perfekt, utsikten er insane, og servicen har vært upåklagelig. Hotellet er bare seks år gammelt så alt virker fremdeles splitter nytt, og det beste av alt er kanskje at det bare har 43 rom. Området er digert og når 43 villaer er fordelt på en så stor plass føler man nesten at man har hele plassen for seg selv. Det har vært deilig det. Bildene dere ser her er fra gårsdagen. Jonas og jeg dro på en aller siste oppdagelsesferd før vi tok en cocktail i lobbyen mens vi ventet på at papsen skulle hente oss. Resten av dagen gikk til middag på en fancy Japansk restaurant, etterfulgt av et hyggelig kinobesøk. En alle tiders avslutning på en alle tiders dag. <3

Håper det står bra til med dere der hjemme! Ønsker dere en riktig god morgen.
Nå begynner reisen å nærme seg slutten, men jeg har enda noen bilder igjen å dele!

Lunch break by the pool

God kveld blogglesere! Klokken er naa over 00.00 og jeg sitter i skrivende stund paa en internettcafe. Jeg laa egentlig godt pakket inn under dyna og blogget for dere, men saa forsvant nettet helt plutselig fra meg. Jeg skal tidlig opp i morgen saa jeg maa si det var fryktelig fristende aa bare slukke lyset for saa og sovne til en hyggelig film, men samvittigheten tok overhaand, og naa sitter jeg altsaa her med et thai tastatur. Hehe, heldigvis rakk jeg aa skrive deler av teksten for nettet forsvant fra oss. Kanskje dukker det opp igjen ogsaa snart! Det er vel bare det kraftige regnet som paavirker oss i en kortere periode.

Over til det innlegget egentlig skal dreie seg om! Denne dagen har virkelig bare flydd forbi. Skulle nesten ønske jeg kjedet meg mer, så tiden gikk litt saktere. I dag har vi nok en gang fått testet ut badekaret, og akkurat i det vi skulle til å sette oss nedi de hvite boblene, banket det på døren. Inn kom det en stykk søt hotellansatt med et gigantisk fruktfat til oss. Perfekt timing eller hva? Åh. For et liv. Jeg mener det. Kan noen binde meg fast her for jeg vil ikke hjem!Det regner fortsatt her. Det kan jeg love dere! -Men det gjør overhode ingenting. Vi har tross alt reist i regntiden! Under her finner dere et bildedryss av badet vi har kost oss med de siste 24 timene. Hold dere fast, for det er temmelig lekkert. Spesielt med denne utsikten rett ut mot bassenget. En vakker dag skal jeg eie et hus i et eksotisk land, og det skal se akkurat ut som dette.Noen som kunne tenke seg aa flytte inn paa dette badet eller? Jeg vet ihvertfall om en! Vaaknet nemlig til en gigant-salamander paa badet i dag. Ikke vet jeg hvordan det store beistet kom seg inn, men det satte naa og koste seg like ved badekaret da jeg skulle inn og stelle meg for dagen. Usj! For alt jeg vet har den ligget under sengen min i hele natt. 

Nei, naa faar jeg avslutte! Kjenner jeg er VELDIG klar for aa komme meg tilbake til leiligheten.
Haaper dere liker reiseinnleggene mine. I morgen drar vi til Bangkok! <3 

She's going for a morning swimFor en gledens morgen. Det var jammen ikke feil å våkne opp i fjellene denne tirsdagen. Kunne bare rive av t-skjorten og hoppe rett i bassenget! Man trenger ikke å bry seg om å lete frem bikinioverdelen når nærmeste nabo er trærene i regnskogen. Mihi! <3For et drømmesyn å våkne til. <3Om jeg bare kunne kjørt en reprise av dette hver eneste morgen. Ah, det har vært et helbredende døgn for både kropp og sinn. Frokosten i dag var helt nydelig. Jonas fikk endelig spist brød, egg og bacon igjen, mens jeg trykket i meg på mer nudler og ris. Hvorfor spise brød når man kan spise ris liksom? Brød kan jeg jo få i bøtter og spann hjemme! Spiser jeg hotellfrokost så er jeg alltid på utkikk etter alt annet enn brød. Her vil jeg aller helst spise som de lokale, og da går det i eksotiske frukter, supper, ris, nudler, og grillspyd. JUMMY!No shit! The toilet is cleaned + disinfected! Haha. Love it <3
Bare et lite bildedryss fra morgenen min! Ønsker dere en fin tirsdag.

I put my new dress on!God kveld kjære, gode blogglesere! Tenkte bare å dele et lite bildedryss av kveldens kjole. Det er ikke lett, men jeg må jo prøve å leve opp til den kjekke mannen jeg har reist på tur med! Kjolen er splitter ny og fra Miss Selfridges til dere som måtte lure på det. Eller splitter ny er den vel ikke, for jeg kjøpte den på salg! 200 kroner. <3 Det var den vel verdt til tross for at den drysser noe veldig med glitter? Hehe, da kveldens middag nærmet seg slutten glitret både kjole, bord, stol og ansikt foråsidetsånn. Viktig å ha glitter i øyenbrynene på ferie.

Middagen smakte som forventet himmelsk, og det samme gjorde desserten. Utsikten fra bordet var det heller ingenting å si på. Slenger ved noen bilder av den jeg! Vi tittet faktisk rett ned på hotellets spa-avdeling. Den digre dammen med bebyggelsen rundt er spaet! Gjett om jeg skal dit i morgen tidlig da? Mens den mer fornuftige av oss får unnagjort en god treningsøkt. Min fornuft får jeg finne tilbake til når jeg er kommet hjem. Kjenner det er litt for mange distraksjoner her på ferie.. Trenger vel Magnus til å gi meg et hardt spark bak!

Jeg får virkelig ikke tatt nok bilder av dette vakre, vakre stedet.
Vi skrives igjen! <3 Nå er det svarte natten her i Chiang Mai.

A little rain never hurt anybodySo true! Jeg kan ikke se for meg at denne dagen kunne blitt bedre. Ikke engang med sol! Til og med regnet virker unikt her. Det er liksom ikke hver dag man får bade med utsikt over en våt regnskog heller? Ville den vært like fin med sol kanskje? Helt sikkert. -Men i dag klager vi ikke på noe som helst. Punktum. Vi nyter ethvert minutt her oppe. Bader, spiser, ler og hygger oss. Akkurat som man skal på ferie. <3Vacation, i love you <3 Timene flyr, men vi får jammen gjort alt vi har lyst til også! Jeg har kommet meg igjennom alle inspirasjonsbladene mine, jeg har lest ut en bok og jeg har startet på en ny, jeg har nattbadet, og jeg har inntatt en alt for god middag sammen med en alt for kjekk mann! Hva mer kan jeg be om? Sol? Vel, jeg har ordnet oss sen utsjekking til i morgen så vi får krysse fingrene for at vi får noen soletimer på morgenkvisten. Noen deilige ekstra timer blir det uansett!Nå skal Jonas og jeg snurre film her i den fine, "lille" villaen vår.
Håper dere har fått en fin start på den nye uken dere også! <3

På plass i palassetFor et sted! Det er bare perfekt! I skrivende stund ligger jeg i den største dobbelsengen noen sinne og ser rett ut på utsikten bestående av den grønneste jungel. Regnet plasker ned, men hva gjør vel det når man befinner seg på et slikt sted? Man kan hoppe i bassenget rett fra sengen her jo! Himmel, så takknemlig og glad jeg er for å være her. Jonas og jeg har allerede badet rumpene av oss vi. Både i pøsregn i bassenget, og i jacuzzien vi har stående på badet. Hoho! Jeg har knipset en rekke bilder til dere, men vi får vel ta litt av gangen.Nå skal resten av dagen nytes med en liten oppdagelsesferd rundt i området før vi tar en tre retters middag på hotellets restaurant. Lunsjen besto nemlig av roomservice ved bassengkanten! Må jo teste ut absolutt alt de har å tilby oss her i løpet av de neste 20 timene.Lekkert eller hva? Lyden av kvitrende fugler og fallende regn gjør det ikke mindre idyllisk <3

Panviman Resort - Our new home!

Okei, NÅ er jeg greit lykkelig. Jonas og jeg booket oss akkurat inn på Panivan Resort litt oppi fjellene her i Chiang Mai. Hotellets største villa "Viman pool villa" er vår for nøyaktig en dag og en natt! Gjett om vi skal nyte morgendagen? Fy søren så mange fine bilder jeg skal ta av dette MAGISKE stedet. Rommet vårt er på 140 kvadratmeter, vi har en egen balkong, et eget basseng og tidenes king size bed. Tror dere vi kommer til å sove godt her eller? Gud hjelpe meg. Jeg kan nesten ikke vente med å teste ut bassenget vårt, se utsikten fra balkongen, spise en alt for god middag, og ha en litt for deilig behandling på hotellets spa-avdeling. Over og under her får dere en smakebit på hva vi skal kose oss med de neste 24 timene. Ser det ikke fantastisk ut? Hallo i luken. Det blir ikke bedre!

 Vårt lille opphold er ikke sponset til dere som nå måtte tro det. Jeg synes bare det er moro å vise dere hvor vi skal bo. En natt  i "Pool Villa" kostet oss ca 2000 norske kroner. Vil det være verdt det tro? We will see! Mihi. Jeg har i hvert fall en god følelse!

Gleder meg en hau til å oppdatere dere fra fjellene i morgen!
Nå er det midt på natten her i Thailand. Sov godt og drøm søtt.

Hils på thai-familien!Hils på thai-familien alle sammen! Jeg lovet å knipse noen bilder av moren til Erik, "Ann", og besteforeldrene som holder til her i Chiang Mai. I går samlet vi oss alle sammen for middag på en av mine favoritt restauranter. Over til høyre ser dere moren til Erik, og til venstre har dere bestemoren. Pene damer eller hva? Hadde bestemoren fortalt meg at hun var 40 så ville jeg lett ha trodd henne! Under ser dere papsen, bestefaren til Erik og den nye kjæresten til bestefaren. For en herlig gjeng. <3 Vi koste oss glugg ihjel alle sammen i går. Ann bestilte en rekke thai-retter til oss og alt smakte himmelsk. Jeg tror aldri jeg blir lei av maten her. Fy søren så mye godt de har her!

Da kvelden nærmet seg slutten, turet Jonas og jeg hjemover til leiligheten for filmkveld og kos! Planen var egentlig å sette oss ned på en bar så Jonas kunne få se Argentina - Belgia kampen, men etter middagen hadde han mer lyst til å dra hjem og sovne til en hyggelig film. Passet meg ypperlig! <3

Ønsker dere en riktig god søndag! Vi skrives igjen senere i dag. <3

A saturday at elephant campHurra! Der ville redigeringsprogrammet fungere igjen, og jeg kan endelig oppdatere dere med noen fine bilder fra timene i "Maesa elephant camp". Lørdagen har vært så fin! Da klokken slo 11.00 var pappa, Erik, Jonas og jeg på vei til fjellene hvor denne campen blant annet holder til. Dere husker kanskje at jeg var her en gang i fjor sommer også? Planen var egentlig å sette av en hel dag til å jobbe som frivillig med pensjonerte elefanter, bade dem, mate dem, hjelpe til med rengjøring og annet stell, men nå tok vi i stedet med oss Erik for litt lørdagsmoro med elefantshow og det hele. kos! Jeg har fått elefantsuss (det våteste noen sinne), vi har sett VM-inspirerte elefanter spille fotball, og vi har sett dem male de fineste malerier. Noen av bildene de sveiset sammen på 4 minutt ser dere over her. Er det ikke helt vanvittig? Alt disse elefantene kan! Det er slett ikke noen dumme dyr. <3Erik var litt skeptisk i begynnelsen, men det hjalp nok på å få klamret seg fast i pappas legg. Hehe, han er så skjønn. Vi var akkurat ute og spiste med hele thai-familien her og da kvelden nærmet seg slutten og Erik skulle velge hvilken besteforelder han ville sove hos, ble han bare kjempetrist. Han ville jo slett ikke velge! Hadde det vært opp til han så ville alle bodd i samme hus så han kunne tilbrakt like mye tid sammen med absolutt alle. <3 Den gutten er jammen bare god tvers igjennom. Han er bare åtte år, men herlighet så flink og høflig han er. Synes ikke han sier noe annet enn "please og thank you" jeg. Håper mitt fremtidige barn blir like medgjørlig!

Nei, vi har det bare alt for fint her. <3 Måtte de siste dagene gå mye saktere!
Jeg fikk knipset litt bilder under middagen også i kveld! Dette får dere i morgen. <3

Passion for reading...

 Hei og hopp.. Svettlana over here! Jeg har akkurat satt meg inn i leiligheten med airconditionen på full guffe etter å ha sittet ute på verandaen og lest i en halvtime. En halvtime var alt jeg orket i ettermiddags-varmen. Altså, vi har hatt 39 grader i skyggen i dag, og sikkert 45 grader i solen. Det ble faktisk litt i det hotteste laget selv for meg som ALDRI klager på sol og varme. Vi ville nærmest renne bort alle tre, men på utendørs-marked skulle vi likevel. Dere må ikke tro at det er noe som hindrer oss i å handle! Hehe. Det var så uendelig mye kult der, og alt sammen var håndlaget! Både av interiør og dilldall. -Og likevel er det jo nærmest gratis. Gøy, gøy, gøy!Denne gullhesten fikk bli med hjem sammen med to andre gull-skulpturer av elefanter og selveste Buddha. Tenkte jeg skulle følge trendene og pimpe stua med litt gull, sort og marmor når jeg kommer hjem. Tror dere ikke det blir bra? Noe må i hvert fall gjøres, for jeg begynner å bli mektig lei av det gamle hvite. Kanskje ikke et sjakktrekk å kjøpe skulpturer når kofferten allerede veier 25 kilo for mye, men hvordan skulle jeg kunne motstå denne håndlagde hesten? Den vil jo passe perfekt inn i den fremtidig pimpa stua vår! "Hele livet på en dag" er boken jeg leser om dagen!
Fikk gåsehud etter tre sider, og så var jeg oppslukt.

Go and have a cupcakeSome snapshots from this morning! Jeg har shoppet, spist cupcakes, hentet Erik på skolen og tilbrakt litt tid sammen med ham. Ettersom Jonas og jeg ikke bor sammen med pappa, Erik og moren hans, får jeg egentlig kun sett ham i helgene. Han går jo på skolen fra solen står opp til solen går ned, og når han endelig kommer hjem er det leksetid før han må finne sengen. -Men nå er det heldigvis snart helg igjen, og da får vi gjøre så mye som mulig ut av enhver time vi har sammen! <3 Jonas og jeg storkoser oss uansett fra morgen til kveld.
 
Tiden går litt for fort for min del! Jeg kan ikke tro at vi har vært her i en uke allerede. Huff, vil ikke at ferien skal ta slutt! Planen var egentlig å flytte inn på et hotell den siste uken, men vi har det så greit her i leiligheten at vi heller har bestemt oss for å bo her helt til mandag, og deretter flytte inn på et luksushotell langt oppi fjellene bare for en natt eller to. Jeg besøkte dette hotellet en gang i fjor sommer og har dagdrømt om å bo her siden.. Nå får jeg kanskje ønske mitt oppfylt. Hihi, da blir det ihvertfall mange lekre bloggbilder!

Beef carpaccio har jeg også trykket i meg i dag. YUMMY! <3
Klærene jeg har på meg er kjøpt her i Thailand. Likte dere antrekket?

Fantasien når nye høyder!Først vil jeg bare si tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene dere legger igjen under ferie-innleggene mine. Blir så glad for å høre at dere setter så stor pris på dem! Det er en fryd å ta med jobben på ferie når dere er de menneskene dere er. <3 Tusen tusen takk!SÅ, god morgen! Jeg lurer meg på om noen putter et eller annet i maten min her nede, for jeg har de villeste drømmene! I går natt var jeg blant annet på innspilling av firestjerners middag med Jan Thomas.. Hvis dere lurer så foregikk samtalen mellom oss slik:

Jan Thomas: Fin Marc Jacobs klokke.. Men resten må du gjøre noe med!
Marthe: Hva behager?
Jan Thomas: Lurte deg! Jeg har alltid hatt lyst til å si det til en toppblogger.

I natt har jeg vært kriminell, stukket av med en pistol og løpt rundt i skogen for å prøve å gjemme den. Plutselig kom Kristina Andersen aka "frøken do the right thing", rev den fra meg og tok den med til politistasjonen..Ikke nok med det. Blant løvet i skogen kom Kristina trillende på en baby! I den ene hånden hadde hund en tykk hund og i den andre gikk hun med et nyfødt barn. Jeg tror jeg har blitt gal.Fantasien når ihvertall nye høyder! Tenkte det var passende med noen bilder fra gårsdagens museumsbesøk her jeg. De er jo fulle av fantasi de også! Dette er definitivt det kuleste museumet jeg har besøkt i mitt liv. Alt av vegger og gulv var malt i 3D og tok man bilde fra en spesiell vinkel så så det faktisk ut som vi var tilstedet i bildet. Noe så sykt kult. Aldri hatt det så moro på et museum før! Jonas og jeg knipset sikkert femhundre bilder, lo og hadde det bare supermoro. Forstår dere bildene over her? Hoho! Ganske forstyrrende eller hva?

Fantastien når ihvertfall nye høyder! Det er helt sikkert.
Ny dag, nye opplevelser. <3 Jeg gleder meg!

Jungle of Chiang MaiGod kveld kjære blogglesere! Da har jeg akkurat brukt to hele timer på å komme meg igjennom dagens bloggbilder. Himmel så mye fint vi har opplevd i dag! Frokosten tok vi ved en innsjø like i nærheten, og her fikk Jonas smakt på levende, hoppende reker for aller første gang. Pappa bestilte nemlig en spicy rekesalat og opp fra tallerkenen hoppet det gjennomsiktige reker til alle kanter. Jeg ville seriøst brekke meg og dø, men pappa og Jonas knasket dem altså som lørdagsgodt, så noe må de ha smakt.. Hehe, usj. Uansett! Stedet var magisk. Bambushytter lå langs hele innsjøen og hadde man lyst til å avkjøle seg i vannet før måltidet så kunne man det også. Jeg var bombesikker på at det var stappfult av aligatorer så det kom selvfølgelig ikke på tale for vår del, men maten smakte himmelsk og morgenen ble perfekt.

Da magene var fylt opp, tok papsen oss med på fjelltur opp i jungelen! Jeg er ikke sikker på hvor lenge vi kjørte, men da vi nådde toppen hadde gradstokken gått ned hele 13 grader. På toppen av den frodige jungelen var klimaet et litt annet og temperaturmåleren på bilen viste 24 varmegrader! Dermed kunne guttaboys slippe løs et gledesbrøl. Hehe. I det ene øyeblikket var det strålende sol, og i det andre pøste regnet ned i sånn ca fire minutt. Jammen forfriskende etter en uke med konstant 34 +. Utsikten her var HELT fantastisk. Faktisk enda bedre enn gårsdagens fra tempelet! Et perfekt sted for en iskald iste laget på ekte tradisjonell thailandsk vis.Håper dere liker bildene! Today was a fairytale <3

60 minutes of aromatherapy

Finnes det noe bedre måte å avsutte dagen på? Gårsdagens 60 minutter med aromaterapi ble ukens tredje spabesøk. SÅ skjønt. Nå har vi prøvd både fiskespa, thai massasje, fotmassasje og aromaterapi dere! Noen der hjemme som er misunnelige? Hehe. Jeg må si jeg var greit glad for å ha valgt meg ut en kvinnelig massør da jeg skjønte at denne kroppsmassasjen inneholdt en god dose brystknaing. Haha.Jeg trenger egentlig ikke engang å bli massert på et spasenter jeg. Bare den rolige atmosfæren og de myke stemmene til massørene er terapi nok for min sjel. Stakkars pappa. Han hadde bestilt en 60 minutters thai massasje og fikk damen i grønn på bildet under her. I 60 minutter maste hun om han kunne finne henne en norsk mann. Han måtte love å komme tilbake og mannen som ville være hennes, skulle få massasje hver eneste dag. Hehe, så nå deler jeg søknaden videre med 15 000 mennesker. Noen nordmenn som melder seg?

Søknad sendes til martheborge@hotmail.no <3 Nei, jeg bare tuller.
Dere får ha en fin morgen! Nå drar vi ut på nye eventyr her.

Don't get fooled by the pretty dressShe knows how to handle a gun too! Haha! Etter dagens morgenøkt, bokstavelig talt dro jeg med meg Jonas inn på skytebanen like ved fitness-senteret. Han er nemlig ikke alltid like eventyrlysten som det jeg er! Faktisk så skulle han på liv og død ikke være med meg inn, men dere vet hvem som får viljen sin. Kommer jeg over en mulighet til å prøve ut noe nytt så kan dere være sikre på at jeg tar den!

Jonas mente man måtte ha både erfaring og eget våpen for å få skyte. Sikkert et godt poeng, men jeg mente vi helt sikkert ville få lov til å prøve oss litt. Vi er jo i Thailand! Her finnes det ikke strenge regler. Etter å ha skravlet litt med mannen bak disken fikk jeg kjøpt både våpen og femti kuler for 400 norske kroner. Deretter viste han oss til en skytebane som vi fikk beskjed om å fyre løs på. Heh! For alt han visste kunne vi stukket av med pistolen eller brukt den på helt andre ting, men som sagt.. Reglene er ikke så strenge!

Ingen av oss hadde så mye som rørt en pistol før, så jeg ba pent om han ville gi oss en liten leksjon, og heldigvis ville han det. Med skjelvende hender, rett etter styrketrening, koste vi oss med skyting i en hel time! Jammen var jeg ganske så flink også. Jeg har visst en stødig skytehånd! Hehe. Jonas syntes dette var minst like hysterisk morsomt som det jeg gjorde og har ikke snakket om noe annet resten av dagen, så nå håper jeg at han ikke blir så vanskelig å overtale neste gang vi kommer over noe nytt og spennende!

Ikke så verst resultat eller hva? Hehe! Vi startet med å lære og skyte sittende, deretter stående og til slutt med en hånd. Alt på en time! Åh, det gikk så fort, var så lærerikt og så SYKT sykt gøy. Hadde det vært litt billigere så skulle jeg tatt en tur innom skytebanen etter hver eneste treningsøkt her i Chiang Mai. <3 Under får dere en sniktitt på et av mine fire nye par treningssko.. Jeg tørr nesten ikke å sjekke nettbanken nå! Det har gått litt vilt for seg på shoppingfronten de siste dagene.Jaja, det er ikke så ofte man har muligheten til å handle SÅ billig.
Nå er det svarte natten her så jeg får slutte av og komme meg i seng!

Be a traveller, not a touristGod morgen! Nå begynner det å bli en stund siden sist. Vi har det fremdeles bare fantastisk her nede! Bare sånn om noen virkelig var i tvil.. Hehe. Jonas og jeg startet dagen med noe helt VILT moro som jeg skal fortelle dere mer om senere, men først har jeg lyst til å dele noen bilder av dagens lille oppdagelsesferd! Herlighet så gøy. Pappa hadde fortalt oss at vi ville komme til et stort og fint tempel om vi bare fulgte veien rett opp til fjellene. So we did!

Med scooteren nådde vi toppen av fjellet på 30 minutt, og fy søren for en utsikt det var her! Jeg er sikker på at vi kunne se hele Chiang Mai under oss. Åh, det synet skal sitte fast i minnet mitt for alltid. Tempelet var bare helt majestetisk og menneskene her er så vanvittig gode. Jeg har fått så mange smil og komplimenter i dag, og det gjør meg så glad. <3Ingen av oss hadde spist frokost før denne oppdagelsesferden, men heldigvis for oss solgte de både fukt, vafler og grillspyd til alle kanter. Foråsidetsånn.. Jeg var så mett da jeg satte meg på scooteren hjem at jeg slet med å ikke sovne på Jonas sin skulder. Min lille, røde kjole var selvfølgelig alt for kort for et tempelbesøk, så jeg ble som mange andre pakket inn i både skjørt og sjal før jeg fikk tre inn i kunstverket. Syntes jeg kledde denne stilen jeg! Kanskje jeg rett og slett må gå til innkjøp av noe lignende mens jeg er her? Eller hva sier dere? Kledde jeg denne bekledningen? Mihi.

Translation: It's just been a great freaking morning. <3
Nå skal jeg kose meg med kommentarer før jeg starter på neste innlegg!

And so the adventures begin

Åh, hallo for en fin dag! Jonas og jeg kom nesten akkurat hjem fra noen gode og varme timer i Chiang Mai Zoo. Dere må ikke tro det blir noe kjøligere her bare fordi det regner! Her viser visst gradstokken minst 34 varmegrader enten det er natt, dag, sol eller regn. Gud hjelpe meg så fantastisk. Jeg skulle vært verdens lykkeligste om jeg bare fikk ta med meg denne varmen hjem. <3

Chiang Mai Zoo består både av dyrehage og akvarium, så i dag har vi rett og slett hilst på all verdens søte vesner! Ettersom det var mandag og de lokale har vært på skole og jobb fikk vi til og med omtrent hele parken for oss selv! Ikke verst, ikke verst.

Jeg tenkte ikke å skrive all verdens i dette innlegget. Dere har nok med det lange bildedrysset! -Men jeg kan jo meddele at en stykk frøken bare har gått rundt som et overbegeistret barn denne formiddagen. Vi har matet på dyr, smilt og ledd så det gjør vondt i magen. Sistnevnte spesielt av bildet under her. GUD. Hvem skulle tro at disse bambiene ville bli et av dagens største høydepunkt?Skal dere til Chiang Mai, så er Chiang Mai Zoo ikke noe dere bør gå glipp av!
Nå nærmer klokken seg 20.00 her og det er på tide å dra ut for middag. <3 

Home is where the pool is

Da var det vel på tide å dele litt mer av den fine gårsdagen! Da fjellgrotten var besøkt, måtte vi som sagt bare ta turen hjem til pappas basseng for en dukkert. Vi var jo supersvette alle mann! Dere kjenner kanskje igjen bassenget fra bildet over? Hihi, det er jo gigantisk!Her lå vi altså og nøt oss i et par timer, jeg ved bassengkanten og guttaboys i vannet. Blir det bedre? Vel, ja. Jeg tok nemlig med Jonas sin bok i stedet for min og "Hobbiten" falt liksom ikke helt i smak. Hehe! Da var det mye morsommere å leke hammerhai med Erik. Etter to timer i bassenget, hev vi på oss noen tørre klær før vi like godt tok en spontan tur på kino! Erik hadde snakket om Transformers 4 hele dagen, så da falt selvfølgelig valget på den! Filmen var alle tiders, popcornet smakte bra og jeg koste meg en hau! <3I dag er det søndag og klokken nærmer seg nå halv åtte om kvelden her i Chiang Mai! Da er det på høy tid å komme seg ut på et utendørs søndagsmarket. Mihi! Kanskje hiver vi oss inn på et spasenter også etterpå? Gjennomsnittsprisen på en 60 minutters full kroppsmassasje ligger på 30 norske kroner her nede. *GLIS* Dere kan tro vi skal bli massert de neste 10 dagene. <3

Dere får ha det hyggelig hjemme i regnværet så lenge!
Hehe, det gleder mitt onde hjertet å se at sørlandet har regn :D

Thai boxing in Thailand

Hurra! I dag har vi fått beveget litt på oss igjen. Da slokken slo 09.00 var pappa, Jonas, Erik og jeg allerede på stadioen her i Chiang Mai. Planen var å trene litt styrke, men her var jammen mulighetene mange! Egen tennisbane fantes det, sammen med et digert svømmebasseng, fotballbane, løpebane og ja til og med en skytebane! Haha. Gjett om jeg skal snike meg inn der en dag til uken..

Oppvarmingen besto i dag av noen runder rundt den digre løpebanen. I 30 varmegrader var det slett ikke vanskelig å bli varm! Jonas er ikke like vandt med denne varmen som oss andre, så han var faktisk gjennomvåt bare etter et par runder.. Hoho, jeg synes det er helt skjønt! Videre dro vi inn på et av to fitness-senter, og her ble det både boksing med boksesekk og styrketrening på oss. HERLIG!Lillemann ville også være med på boksingen! Haha, han er bare helskjønn. <3Ser det ikke gøy ut? Det var det ihvertfall! Vi valgte det senteret som ikke hadde aircondition, så da jeg var halvveis i økten var den nye, grå tightsen min så gjennomvåt at det så ut som jeg hadde tisset den ut. Haha, himmel. -Men er det ikke slik det skal være da?

Nå blogger jeg faktisk fra et kjøpesenter her i Chiang Mai!
Vi skrives mer om Thailand-eventyrene litt senere. <3

A visit at hot springs

For en innholdsrik lørdag! Jeg føler nesten det har gått tre dager siden sist. Vi har gjort så mye hyggelig at jeg ikke riktig vet hvor jeg skal starte, men et sted må jeg begynne for nå nærmer klokken seg 01.00 her i Thailand og jeg trenger skjønnhetssøvnen min! Hehe. Lørdagen startet med et besøk på "Hot springs". En slags park oppi fjellene, med varme kilder. Dere husker kanskje at jeg besøkte dette stedet i fjor også? Vel, Jonas måtte jo også få oppleve å koke egg i varme kilder! Til tross for at gradstokken viste 34 varmegrader, pakket vi piknik-kurven og dro til fjells for å spise lunch ved hot springs. Det ble en varm affære, men fy søren så fint vi har hatt det.

Å dyppe føttene i dette vannet skal visst være veldig sunt, men når man er en av dem som dusjer i 16 varmegrader, blir det fort litt for hett! Hehe, tre sekund klarte jeg å holde føttene under før jeg fikk pustevansker og dro dem opp igjen. Jeg vet ikke hva det er med meg, men huden min takler visst ikke vann som er over 25 varmegrader. Jacuzzi + meg = rødsprengt tryne.Videre tok pappa oss med til noen fjellgrotter like i nærheten for et aldri så lite hulebesøk! Ser dere alle trappetrinnene på bildet under? Dette er bare deler av veien vi måtte igjennom for å komme til den mørke, fjellgrotten. Foråsidetsånn.. Jeg har aldri sett Jonas så svett! Haha, han var virkelig så gjennomvåt etterpå at vi ikke kunne annet enn å dra rett hjem til pappas basseng. <3

Muang on Cave er en mørk fjellgrotte som har eksistert i tusenvis av år. Det er som dere ser så trangt og bratt her at man nesten må gå på alle fire for å komme seg helskinnet ned! Mørkt er det også, og det hjelper heller ikke på redselen for å treffe på edderkopper og flaggermus. HEH. -Men så sykt spennende! Inni hulen er det nemlig rene kunstverket av dryppstein som helt naturlig har formet seg som ulike figurer og dyr. Skal dere til Chiang Mai en gang i fremtiden så er dette absolutt noe dere må få med dere.Ser dere edderkopp-hjemmene? Hoho, fysj!
Håper dere har hatt en fin lørdag der hjemme også.

Let me shop like a crazy person

... It makes me happy. <3Jeg må ha et shoppingproblem. Jeg mistet nærmest pusten av glede da jeg oppdaget "Charles & Keith" på shoppingsenteret i dag. Jonas måtte til stadighet minne meg på å la smilet få hvile litt. Syv timer brukte vi på å komme igjennom to shoppingsentre på tre, og seks etasjer. He-rre-gud, som vi har handlet. Jonas er jo like glad i å shoppe som det er jeg så dere kan tro vi har hatt det greit! Vi har kjøpt en hau med klær, men enda mer treningstøy. Planen var å bare kjøpe klær til under femtilappen, men når Nike, Adidas, Miss Selfridges, og Topshop står og skriker etter meg, så har kortet en tendens til å dras av seg selv.. Jaja, alle tiders med en garderobe-oppgradering!Håper bare jeg klarer å holde meg innenfor det planlagte budsjettet nå da.. Ellers vet jeg om en stykk regnskapsfører som vil bli passe skuffet når jeg kommer hjem. Heldigvis har ikke shoppingbudsjettet blitt helt urimelig. Geir er nemlig en snill mann!

Geir: Ja, hvor mye tenker du å bruke i Thailand da?
Marthe: Maks 2000 kroner!!
Geir: Marthe, vær realistisk. Du må jo ha litt nye klær...

Gleder meg til å vise dere innkjøpene! Vi skrives.
Nå tar Jonas og jeg scooteren til et nattmarked.  <3