hits

Chiang Mai 2013

Tilbakeblikk: Chiang Mai 2013Nå begynner det å nærme seg et helt år siden jeg så papsen og lillebror! Det er en alt for lang stund. <3 Jeg har ikke sett dem siden jeg var på besøk i Chiang Mai i starten av juni 2013, og etter en fredagsmorgen med mimring kjenner jeg at jeg vil sette meg på første fly tilbake. Jeg savner alt med disse to ukene. Lillebror som himlet med øynene og sa "æsj" hver gang jeg spurte om å få en klem, pappa i sitt rette element, varmen.. Alle de spennende utfluktene papsen tok oss med på, huset.. Det nydelige huset! Jeg savner å spise sticky rise med kylling og søtsur saus til frokost, og jeg savner den eksotiske frukten som jeg trykket i meg fra morgen til kveld.

Fjorårets Thailandferie var perferkt. Jeg skulle ønske jeg kunne besøke dem oftere, men reisen koster og det er ikke bare bare å finne tiden til å dra heller. Til sommeren drar Jonas og jeg mest sannsynlig til sør, men jeg har et håp om å få besøkt nord også i løpet av høst eller vinter 2014. Det ville vært så fint å vise Jonas alt pappa har vist meg. Jonas ville ha elsket Chiang Mai. Her handler alt om kultur, god mat, shopping, parker og nydelig natur bestående av jungel og fjell. Det finnes ingen streder, men hva gjør det når man har alt dette andre + basseng på størrelse med et hav like utenfor huset? Hihi, gjett om jeg koste meg her hver morgen. All by myself <3

The master bedroom.. Skulle gjerne våknet opp til dette synet litt oftere. Å ta frokosten på balkongen slo heller aldri feil.Vet dere hva? Jeg savner til og med lillebror spise innsekter og frosk med hele ansiktet..Marthe: Hvem i huleste spiser hele, grillede frosk pappa?Åja... Lillebror.Miss you little man <3

Reiseguide - Chiang Mai

Jeg har sittet med dette innlegget siden klokken ti i dag morges så nå håper jeg noen av dere vil få bruk for det en dag! Jeg synes det er ekstra morro å skrive reiseguider fra steder som det ikke står så vanvittig mye om på nett fra før. Slik jeg forsto det så var det mange av dere som ikke engang hadde hørt om denne byen. Nå håper jeg dere ihvertfall vet litt mer om Thailands nest største by! Jeg har startet med å fortelle om severdighetene jeg synes dere må besøke. Deretter har jeg tipset om gode shoppingsteder, og til slutt har jeg kommet med litt restaurantanbefalinger. Hope you like it!Ratchaprhuek Flower Garden

En park bestående av blomster og diverse planter. Nydelig! Det var gigantiske blomsterseksjoner til alle kanter hvor hver og en av dem symboliserte nasjonaliteten til et land. Her var det rett og slett en smule magisk. Det er lett å tenke at blomsterparker kun interesserer voksne, men denne parken var også vanvittig flinke på å gjøre området barnevennlig. Det var svære lekeplasser, planter formet som monsterbiller og en egen "zoo" med figurer og skulpturer formet som digre dyr.

 
 

Guan On Cave
Chiang Mai har flere slike fjellgrotter som tidligere var bebodd og flittig brukt av munker. Vi besøkte en av dem ved navnet Guan On Cave. Aller først klatret vi opp en en mengde bratte trapper, og da vi kom til topps utførte vi et spesielt rituale som alle thaiene pleide å gjøre før de gikk inn i selve grotten. Fjellgrotten var som et bittelite, bratt hull i fjellveggen. Vi fikk hver vår lommelykt med oss og måtte nærmest krype ned de helt vanvittige bratte trappene. Da vi kom ned var det bare helt gigantisk. Store dryppstein var over alt og tegn til at munkene tidligere hadde holdt til her, var å se til alle kanter.

 

 

Hot Springs
Slike varme vannkilder skal det også være flere av i Chiang Mai, men den vi besøkte lå nærmest rett under Guan On cave. Man kan derfor fint besøke begge disse områdene på en og samme dag. Det koster noen få kroner å komme inn, men det er svært lite som koster mye i Thailand. Ved Hot Springs Chiang Mai, kunne man kjøpe råe egg i søte stråkurver for å koke dem i de naturlig, varme vannkildene. Dette var så koselig! Vi kjøpte både store og små egg, kokte dem i vannkildene og dyppet de ferdig kokte eggene i soyasaus. Smakte nydelig! Å spise egenkokte egg mens man vasser føttene i en elv med varmt kildevann, er virkelig stemningsfylt! Dette ble et av mine favorittsteder i Chiang Mai. 

Chiang Mai Zoo
Chiang Mai Zoo MÅ dere besøke. Fy søren så morro vi hadde det her! Parken er DIGER og består både av en dyrepark og et akvariumsområde med all verdens fisker. Man kunne kjøpe fiskemat og mate gigantfisken fra en fiskestang uten krok, og man kunne gi gullfisker sin daglig dose vitaminer gjennom en tåteflaske. Akvariet hadde også en diger undervannstunell som vi gikk gjennom, og her kunne vi se ALT. Skilpadder, de største rokkene, haier.. Nei, det var bare utrolig fascinerende! I selve dyreparken var det både store og små dyr i alle varianter, og ulike show ble vist til forskjellige tidspunkt.

Maesa Elephant Camp

En helt egen elefantpark! Det første jeg så da vi kom inn i parken var en thailandsk mann komme ridende forbi meg på en elefant. Her kjøpte vi bananer og matet elefantene fra hånd før vi dro på parkens store show hvor jeg blant annet fikk se elefanter spille fotball, og male de flotteste malerier. Her kunne man også betale en liten slunt penger og ri på elefanter i det flotte skogsområdet.Mae Rim district
Dette er et område hvor mindre dyreparker og dyreshow ligger på rekke og rad. På toppen av denne "gata" ligger Maesa Elephant Camp, og på bunnen finner du blant annet denne slangeparken som pappa og jeg besøkte. Mellom disse finner du også parker med apeshow og krokodilleshow, en egen "insektsfarm" full av insekter og "Tiger Kingdom". En park full av tigre i alle størrelser. Her gikk vi kun for å spise middag, men man kunne også betale 150 kroner for å komme inn i selve tigerparken. Enda en botanisk hage ligger også øverst i dette distriktet. Denne fikk jeg aldri besøkt selv.

 Fiskespa
Dere MÅ prøve fiskespa. Jeg betalte 20 kroner for en halv times fiskespa og koste meg glugg ihjel. Herlig het som jeg lo av de ivrige fiskene som så ut til å ville spise opp hele meg. Det kiler massivt i starten, men resultatet er verdt det! En utorlig morsom opplevelse.Shoppingsentre:
1. Big C
2. Big C Extra
3. Airport Plaza
4. Central Gaad suan Gao
 
Her har dere fire av Chiang Mai sine største shoppingsentre. Mine favorittsteder var definitivt de to siste. Airport Plaza er S.V.Æ.R.T. I toppetasjen finner du kino og karaokebarer, og i de fire etasjene under er det shopping, shopping, shopping. Her har du Mango, Body Shop, Guess og disse dyre kjedene. -Men også billige "thaisjapper" som jeg så fint kaller det, med unike klesplagg til 40 kroner. Kvaliteten er ikke noe å skryte all verdens av, men man får det man betaler for ikke sant? I første etasje finner man et helt enormt matmarked med ordentlig god thaimat. Nudler, supper, risretter, sjømat, grillspyd.. Her kan både lunsj, frokost, middag og kvelds nytes på Plaza, eller tas med hjem. Selv om dette shoppingsenteret hadde mye å by på, var det på Central Gaad Suan Gao jeg fant mest. Det var her jeg tok med hjem 40 nye klesplagg til 37 kroner stykk. Gå helt opp i øverste etasje så finner du de råeste klesbutikkene på rekke og rad, og alt er nærmest gratis. Jeg var i himmelen.. I nederste etasje fant jeg også en kjolebutikk med selskapskjoler. Det var her jeg kjøpte meg to nydelige kjoler til 250 kroner per stykk.

 
 

Markeder:
1. Night Bazar
2. Sunday Marked

Åh det finnes så uendelig mange morsomme utemarked som dere bare er nødt til å besøke. Night Bazar ligger midt i Chiang Mai city og er åpent hver dag, mens Sunday Marked kun er åpent om søndager. Det fantes også egne "helgemarked" og "mandag og tirsdag" marked. Alle disse markedene er fantastiske. De har noe av det samme på alle markeder, men jeg vil likevel anbefale dere å dra på flest mulig av dem. Her fikk jeg også kjøpt meg flotte maxikjoler til 60 kroner, litt interiør til leiligheten, aalt for mye god mat, og litt gaver til lillebror. Jeg kjøpte syv gaver til han den siste dagen jeg var der nede så han skulle få åpne en gave for hver dag jeg ikke var hos han mer. Jeg tror det ble veldig populært! Disse markedene er kun åpne om kveldstid fra 18-19.00 til 00.00 da det er en smule kjøligere å gå utendørs. Her kan dere også finne insekter eller grillede frosker om noen har lyst til å smake på litt thailandsk lørdagsgodt?

Restauranter:
1. Tiger Kingdom
2. The Dukes
3. Giorgio
4. Heuan Soontaree

Tiger Kingdom finner du flere steder både i og utenfor Chaing Mai sentrum, og de har vanvittig god mat! Rettene koster ingenting, kommer servert tre minutt etter bestilling og smaker himmelsk. The Dukes ligger rett ved Night Bazar og er et amerikansk "steak house". Her må man betale 200 kroner for en biff, men kvaliteten på maten er super. Jeg smakte på pizzaen her og NAM! Som jeg savner denne restauranten. Giogio er en italiensk restaurant som også ligger ved Night Bazar. Her får man ordentlig italiensk kvalitetsmat. Heuan Soontaree er en restaurant litt utenfor sentrum. Det er en kjent thailandsk artist som er eier av restauranten. Lokale ligger rett ved en elv og er rett og slett nydelig. Vi hadde hele restauranten for oss selv, servicen var bare fantastisk, maten kom kjapt og smakte fortreffelig. Dette ble kanskje min favorittrestaurant. Ellers må dere passe på å ikke kun gå på restauranter, men også spise middag på nattbazarene noen kvelder. Gå fra bod til bod og kjøp med deg alt som frister. Det selges vårruller, grillspyd, sjømat og diverse risretter på rekke og rad til 4-5 kroner.

 

Håper dere likte reiseguiden min og en gang får tatt den i bruk!

Svar - Livet i Chiang Mai

Har du møtt halvbroren din før? Eventuelt når?
Jeg møtte ham for aller første gang da han var et år gammel. Jeg hadde vært på ferie med pappa og kjæresten i Pattaya og da vi skulle fly hjem, fløy besteforeldrene til Erik fra nord Thailand for å møte oss på flyplassen i Bangkok så jeg skulle få hilse på lillebroren min. Det var et kort møte, men jeg husker det veldig godt og jeg satte stor pris på det. Senere har Erik kommet på besøk til Norge.Hva slags språk snakket dere med lillebroren din?
Pappa og jeg snakker mest engelsk med han. Bestemoren snakker bare thai. Første dagen jeg var med lillebror snakket han engelsk fra morgen til kveld. Jeg ble helt sjokkert da han plutselig skiftet over til Thai. Jeg hadde rett og slett glemt at han også kunne et annet språk.

Hvorfor bor ikke du i Thailand?
Jeg er født og oppvokst i Norge. Da er det naturlig for meg å bo her. Thailand er et flott land og har mange gode internasjonale skoler, men jeg er glad for å ha fått gå på norsk, gratis skole og setter stor pris på de godene man har i dette landet. Thailand kan jeg flytte til som pensjonist!

Jeg lurer på om besteforeldrene dine har besøkt faren din og barnebarnet sitt i thailand?
Ja de reiser ned til Thailand i midten av november hvert år og blir der i en hel måned.

Kan lillebroren din noe norsk?
Nei, det kan han ikke. Han lærer nok litt norsk etterhvert, men slik det er nå så har han nok med å lære å skrive og lese både engelsk og thai. Han er jo bare syv år gammel.Hva syns faren din om bloggen din? Leser han den?
Han leste den ihvertfall da jeg var der nede. Om han leser den til vanlig vet jeg ikke. Jeg tror han leser den når farmor sier at han må lese den! Sånn som nå foreksempel. Hehehe.

Har du fått et knyttet bånd til den søteste lillebroren din?
Ja det har jeg. Selv om den norske delen av familien hans ikke treffer ham mer enn 1-2 ganger i året så har vi et godt forhold. Pappa oppdaterer oss hele tiden på hvordan det står til, og sender over bilder på mail. Erik snakket varmt om farmor og farfar hele tiden under oppholdet mitt. Det var lett å forstå at han var veldig glad i dem og at han slett ikke glemmer hvor glade de er i han. Når man bor så langt fra hverandre så får man ikke kommet på besøk så ofte, men den tiden vi får sammen brukes godt!Kommer du til å savne han mye?
Jeg savner han allerede massivt og planlegger å bli med farmor og farfar på besøk i november igjen. Da håper jeg også å få tatt med Jonas og få unnagjort litt julegaveshopping i samme slengen.Går erik på skole hver dag eller bare noen dager i uken?
Erik går på en internasjonalskole fem dager i uken, som i Norge. Ellers tar han gitar og tegnetimer hver lørdag, og svømmetimer hver søndag. Viktig å ha noe å gjøre på også i helgene.

Er faren din norsk? Hvorfor bor han i Thailand?
Pappa er 100% norsk ja. Han har alltid vært glad i å feriere i Thailand, og da han traff drømmedama og fikk en sønn, valgte han å flytte ned dit. -Men pappa bor ikke hele året i Thailand. Han jobber gjerne 12-15 timers vakter hver eneste dag i en måned i Stavanger for så å ta seg fri og bo i Thailand den neste. Slik holder han på så lenge han orker. Måneden i Thailand går selvfølgelig litt for fort i forhold til måneden hvor han nærmest jobber seg ihjel. Derfor hender det at han noen måneder tar seg litt lengre fri.

Kan faren din thailandsk?
Ja, pappa har studert språket og snakker i dag flytende thai.

Hvem passer på Erik når faren din jobber i Norge?
Da er det besteforeldrene som passer på han. Slik er tradisjonen der nede. I Thailand så finnes ingen pensjonsystem. Man må jobbe så lenge man kan. Ellers har man ingen inntekt! Derfor er det vanlig at de unge foreldrene jobber, mens besteforeldre passer barna deres. Når pappa er i Norge, så er det bestemoren til Erik som kjører og henter han på skolen, lager middag og steller med han. På den måten får pappa jobbet som han gjør og bestemoren får lønn for å passe hus og sønn.Kan du litt thailandsk?
Nei, dessverre. Jeg synes det er så vanskelig med tonefallet. Mange av ordene i Thailand er nøyaktig de samme, men måten de uttales på forteller hva ordet betyr. Sånne ting får meg til å gi opp før jeg i det hele tatt har prøvd. Jeg kan si "Jeg er mett", men det er omtrent det hele.

Ble du ikke matforgiftet? Flere jeg kjenner drar ofte til Phuket og blir alltid dårlige.
Jeg ble ikke matforgiftet og jeg spiste all slags mat. Jeg spiste mat fra restauranter og mat fra gaten, men ble aldri dårlig på noe vis. Bare ikke drikk vann fra springen, og takk helst nei til isklumper i drikken. Selv drakk jeg drikker med isklumper, men vil du være på den sikre siden så drikk heller uten.

Hvorfor reiser du ikke på besøk oftere?
Fordi det ikke er gratis. Vi var heldige som fant flybiletter til 5000 kroner denne gang, men vanligvis må man opp i nærmere 10 000 kroner. Det er billig å leve i Thailand, men det er jammen dyrt å fly dit.

Hva heter mammaen til lillebroren din, og er hun enda sammen med faren din?
Moren til Erik heter Ann og er ei flott dame. Pappa og hun er ikke sammen lengre, men de er fremdeles gode venner.

Kan du fortelle litt om nabolaget? Er det et "rikmannsstrøk"?
Nå husker jeg ikke helt navnet på det området pappas hus ligger i, men man kan vel kalle det et strøk for de litt mer velstående. De som bor der er stort sett utenlandske forretningsmenn. Det er ikke dermed sagt at det er en gjeng millionærer, men har man mer enn en inntekt på 5000 kroner i måneden så har man mer enn de fleste i Thailand.Har han noen jobb i Thailand? Eller hva gjør han i Thailand?
Nei, når han er i Thailand så er han pappa på heltid, og lader opp til neste "jobbmåned". Så godt det kan gjøres med en villmann av en syvåring i hus! Hehe.

Bor det noen flere i huset til faren din?
Erik, pappa og bestemoren til Erik bor i huset. Hehe, her i Norge vil gjerne folk bo så langt unna svigerforeldrene som overhode mulig, men slik er det ikke i Thailand. Kulturen er helt annerledes her. Pappa bor med bestemoren til Erik og jeg tror ikke han kunne tenke seg å ha det på noen annen måte. Hun er verdens snilleste, gladeste og sprekeste dame, og huset er tross alt stort nok til dem alle tre!Har du og faren din mye kontakt?
Nå som pappa kommer til Norge omtrent annen hver måned så sees vi litt oftere, men det har gått år hvor vi bare har sett hverandre en gang i løpet av hele året. -Men det går fint! Pappa bodde i Norge under oppveksten min og var faktisk min nærmeste nabo helt til jeg fylte 12. Jeg kjenner derfor pappa inn og ut, og vet godt hvor jeg har han. Selv om det går lang tid mellom hver gang vi sees så er det ingenting som er forandret når vi endelig treffes igjen.Er det masse mennesker i gatene i Chiang Mai?
Det er ikke så galt som i Bangkok, men det er folksomt ja! Spesielt på veiene. Biler og spesielt motorsykler over alt!

Har du vært andre steder i Thailand, og hvor likte du deg best?
Jeg har vært i Bangkok, Pattaya og Chiang Mai. Elsker alle stedene! Bangkok for shoppingen, Pattaya for det perfekte feriested med flotte strender, og Chiang Mai for kulturen. Kunne godt tenke meg å reise tilbake til alle tre stedene.

Hvor ligger Chiang Mai?
Chiang Mai ligger i nord Thailand. Langt ifra kysten. Derfor finner du ingen strender i denne byen. Her er det derimot rene jungelen!

Er Chiang Mai stort? Har aldri hørt om stedet før. Og er det en typisk turistplass?
Chiang Mai er Thailands ann største by. Den er stor, men på langt nær så stor som Bangkok. Luften kjennes renere, det er ikke like folksomt og turistene er heller ikke så mange. De er der, men ikke i samme mengde som i Phuket, Pattaya eller Bangkok. Chiang Mai er kjent for å være "feriested" for thailandske med litt mer penger. Forretningsmenn som bor i Bangkok drar ofte på ferie til Chiang Mai.

Opplevde du Thailand som skummelt?
Nei, på ingen måte. Jeg kunne gått alene på gaten og følt meg tryggere enn jeg gjør hjemme i Norge. Menneskene der nede er bare så alt for gode.

Hva var klokken der nede?
Nå som det er sommertid ligger Thailand fem timer forann oss i Norge. Resten av året ligger de seks timer forann.

Har Chiang Mai typiske internasjonale butikker, eller går det for det meste i markeder?
Åh, Chiang Mai har alt. På de store kjøpesentrene finner du alt av internasjonale butikker og på markeder finner du de mest unike klesplagg til 40 norske kroner. Byen har absolutt alt av alt.Hvilken flyplass i thailand flyr du fra/til?
Jeg fløy fra Gardermoen til Bangkok, og deretter tok jeg et innenlandsfly til Chiang Mai. Denne siste flybilletten kjøpte jeg bare på flyplassen i Bangkok for 500 kroner. Kjøper du billetten på nett fra Norge så vil du nok minst måtte betale det dobbelte, så bestill på flyplassen i Thailand.

Hvilket flyselskap fløy du med?
Jeg fløy med Thai Airways. Kjempefornøyd med dette flyselskapet.

Hvor lang var flyreisen? Er det stikkontakter på flyet?
Flyreisen var på 10 timer tror jeg. Jeg synes jeg landet før jeg fikk satt meg jeg! Om det var stikkkontakter fikk jeg ikke med meg, men det vil jeg ikke tro. Ihvertfall ikke rundt seteområdet.

Hvordan var været? Har hørt det er regntiden der på denne tiden av året?
Ikke la dere skremme av værmeldingen. De meldte regn og overskyet hver dag gjennom ferien min, men jeg fikk bare sol og 40 varmegrader helt til de siste to dagene. Da fikk vi noen dråper regn. Jeg kunne reist til Thailand når som helst igjen. Når det er 40 grader i skyggen så VIL man ha litt regn.

Hvor mye kostet turen alt i alt med lommepenger ca?
Flybilletten til Bangkok betalte pappa 5000 kroner for. Så betalte jeg 500 kroner for flybilletten til Chiang Mai, og 400 kroner for flybilleten tilbake til Bangkok igjen. Vi var heldige! Det er ikke alltid man får fly så billig. Angående lommepenger så kommer det helt ann på hva du skal gjøre i Thailand. Man kan få en god middag på et marked for 4 kroner eller man kan gå på restaurant og få en god middag for 40 kroner. Det blir ikke stort dyrere enn femtilappen for et måltid. Skal du ut og besøke ulike parker så koster heller ikke det stort. Det eneste som koster er å shoppe som en GAL. Jeg brukte ca 5000 kroner på 2 uker.

Hvor mye ekstra må man regne med hvis man skal bo på hotell?
Uansett hvor man reiser i thailand så er det enkelt å finne rimelige bosted. Midt i sentrum finnes det flere flotte resort som koster 80 kroner natten. Det er ikke som i Norge hvor man er heldig hvis man finner hotell til 700 kroner natten.Håper dere føler at dere har blitt litt bedre kjent med meg og den siden av familien min som dere kanskje ikke har hørt like mye om! Håper også at alle fikk svar på det dere lurte på angående Thailand og Chiang Mai. Et eget innlegg om shopping, restauranter, utflukter og diverse reisetips kommer etterhvert!

Tilbake på norsk jord!Jeg har nå trygt landet på norsk jord igjen, og reisen gikk kjempefint! Jeg fant ikke ut hvordan tvskjermen fungerte før det var tre timer igjen av flyturen, men jeg sov som en stein, og koste meg i mitt eget selskap. Haha! Elsker å reise alene jeg! Eller jeg reiser jo aldri alene. Jeg har jo dere med meg!Jeg må bare få kommentere gårsdagens siste innlegg. Jeg satte på flyplassen i Bangkok og lo meg ihjel av dere som fikk hjertestans og tårer i øynene. Hehe, dere er jammen herlige også. Det er ikke mange som er så heldige som meg. Er det bare norges snilleste og mest positive mennesker som leser denne bloggen? Det virker ihvertfall slik. FOR en gjeng! Jeg er evig takknemlig og skal selvfølgelig ikke legge ned bloggen før om hundre år til. Ingen grunn til panikk! Jeg koser meg maks med dere.

Husker dere det syke skoparet som jeg kjøpte i Thailand, men som jeg senere måtte bytte igjen? Det som det omtrent bare var jeg som likte! Hehe. Dette paret ble erstatningen. Er dere mer begeistret nå eller? Dette var ihvertfall litt mer.. Vanlig! Eller vanlig og vanlig.. Vanlig for mine føtter ihvertfall!Jeg må visst bare le av dette innlegget også. Man ser det ikke så godt på bildene, men den ene foten min vil helst bare velte ut av hele skoen. Det var bare så vidt jeg klarte å feste reimene rundt. Føttene mine hovner alltid så opp etter lange flyturer! Flere som er kjent med det problemet?   

Takker for meg!

Siden dere ikke har vært så flinke til å kommentere innleggene mine den siste tiden, så legger jeg opp! Takk for to flotte år. Jeg er evig takknemlig for at dere har fulgt meg i så lang tid, men nå er det på tide å legge opp. Neeeida. Hehe, jeg måtte bare. Tenkte kanskje at noen ville tolke overskriften slik?

Tusen takk for denne gang Thailand! Jeg kommer til å savne alt ved denne byen. Huset til pappa. Alle de fantastiske utfluktene. Shoppingmulighetene. Den gode maten.. Lillebror som løper rundt fra morgen til kveld og roper "FATHER, FATHER LOOK AT ME!". Lillebror som alltid er blid, og lillebror som spiser ALT. Jeg vil avslutte reisen med noen favorittbilder, og kjøre en liten spørsmålsrunde angående Thailand, Chiang Mai, og familien min som holder til her. De samme spørsmålene går igjen under hvert eneste innlegg, så nå synes jeg alle skal få en oppklaring. Har du et spørsmål så ikke nøl med å stille det!

 På gjensyn Chiang Mai! Jeg har hatt to helt fantastiske uker.
Lurer DU på noe? Nå vil jeg ha spørsmål dere!  

Fant frosk i kofferten!Denne sinnataggen av en frosk lå og gjemte seg i kofferten min. Jeg var SÅ nær å fly den hjem til Norge! Jeg hadde pakket alt klart, lukket kofferten og bært den ned til døren. Det eneste som gjensto var å kjøre til flyplassen. HELDIGVIS fant bloggberta ut at hun skulle knipse noen siste bilder av den ferdigpakkede kofferten sin. Jeg kan ikke engang forestille meg ansiktsutrykket bestemor (som snart har bursdag) ville ha hatt hvis dette vesenet spratt ut av kofferten min i Stavanger. Gratulerer med dagen liksom!

Det første jeg så da jeg åpnet kofferten igjen, var en forvirret frosk som gjemte seg i en av skoene mine. Vi setter alltid skoene våre utenfor huset til pappa, så frosken må ha funnet gjemmestedet sitt i natt! -Og jeg som drev og flyttet rundt på skoene for å knipse bilder av dem, for så å bære dem inn og kaste dem i kofferten. Stakkars frosk! Det er ikke rart den ser sint ut på bildene.. Den må ha følt seg misshandlet! Jeg måtte selvsagt i all hast ta den med til froskedammen sin, så ikke Erik spiste den til middag.Måtte selvfølgelig også ta ut igjen alt for å dobbeltsjekke at det ikke befant seg flere frosker i kofferten. Eller salamandere for den saks skyld. Herlighet, for et sjokk jeg fikk meg. Hadde virkelig ikke ventet å finne en middels stor frosk i en av de splitter nye skoparene mine!Virket ikke særlig fornøyd med å bli omplassert heller.Du vet du har vært på en eksotisk reise når frosker spretter ut av kofferten!

My Last Day In Chiang Mai

What a day! Pappa og jeg startet dagen med å dra på et slangeshow. Jeg fikk for første gang i mitt liv ha en slange over skuldrene! Jeg snakker jo så mye om hvor fascinert jeg er over slanger, og hvor lite jeg er redd dem. Vel, da en av kobraslangene krålte seg bortover bakken i retning MEG, var jeg ikke særlig høy i hatten. Kule Borge presterte selvfølgelig å sette seg på fremste rad, og fikk som fortjent!

Etter fire eller fem hjerteinfarkt dro pappa og jeg videre for å spise lunsj oppi fjellene, før vi like godt tok en kjøretur helt til topps hvor et av Chiang Mai's aller flotteste Restorter holder sted. Oh-my-God! Lurer meg på om jeg må maile presseansvarlig på Panviman Spa Resort når jeg kommer hjem!

Pappa spurte om vi kunne få se inni en av husene hvor gjestene bodde, og det fikk vi jammen også. FOR noen hus! Her snakker vi vel gjennomført luksus. Åh, for et magisk sted å bo. Jeg fikk selvfølgelig også pappa til å spørre hvor mye det kostet per natt, og hva tror dere? Hva er en akseptabel pris for et hotell som dette? 700 kroner per natt? Det var ihvertfall det det kostet. Noen som vil på ferie?

Åh, bildene er ingenting i forhold til virkeligheten.
Dette stedet var magisk!

Oobs i did it again!Went a LITTLE nuts on todays marked..Skjønner dere hva jeg mener eller? So many pretty things! I Thailand går man amok enten man vil det eller ikke. Fem etasjers kjøpesentre på rekke og rad.. Unike klesplagg til kroner 37.. Behøver jeg å fortsette? Er det noe som gleder mitt lille shopping-glade hjerte så er det lekre sommerplagg.

Planen var egentlig å prøve å få litt brunfarge i dag, men da jeg våknet til vind og uvær ble det en siste dag med shopping i stede. Nå kan jeg ikke handle mer! Jeg reiste nemlig NED med overvekt og i dag fikk pappa og jeg greie på at hver kilo med overvekt på vei hjem ville koste meg 200 kroner ekstra. *Hurra!* Jaja, jeg får bare legge igjen noe av det gamle og be pappa ta det med seg neste gang han flyr til Norge.

Jaja! Nå har dere hilst på min splitter nye sommergarderobe.
Jeg vet ikke med dere men jeg.. BLIR SÅ GLAD!

Muang On Cave

Jeg har helt glemt å fortelle dere om helgens grottebesøk! Pappa kjørte oss helt opp i fjellene hvor vi måtte klatre opp sikkert 1000 trappetrinn før vi kom til en "hule" inn i fjellet. En SKUMMEL hule! Her var det nemlig bekmørkt og gjennom en trang, liten gang INNI selve fjellet skulle vi gå ned noen nye, enormt bratte trapper. Vi fikk hver vår lommelykt og jeg skal ærlig innrømme at jeg konsentrerte meg mer om å se etter flaggermus enn selve attraksjonen de første åtte minuttene!

Gjennom tusenvis av år har steinen i denne fjellgrotten utviklet seg til rene kunstmuseet. Man kunne se gigantisk dryppstein som helt naturlig var blitt formet som både dinosaurer og andre dyr. Vanvittig fascinerende! Flaggermusene så jeg heldigvis aldri noe til, og dermed kunne jeg puste lettet ut. Dere som har lest bloggen i noen år, vet hva jeg mener om flaggermus. Hehe! *Hysterisk livredd*

Man får et slags adrealinkick når man ser hvilket sort, bratt hull man er i ferd med å tre inn i. Skal dere til Chiang Mai så er fjellgrotten absolutt noe dere må få med dere. Den ligger nesten rett ved siden av "Hot springs" område med de varme kildene så her kan man fint ta to utflukter på en og samme dag!Så ble det iskrem etterpå! Haha, nok et blinkskudd av lillemann. <3

Antrekk - 100613Denne mandagen har gått til shopping, og bare shopping! Jeg har kjøpt meg syv nye kjoler for 37 kroner stykk(!). Det er galskap. Jeg hører både sko og klær skrike etter meg fra alle kanter her. To nye par sko fikk også bli med hjem for en slikk og ingenting. Det verste er at det ene paret var så rått at det egentlig burde vært stilt på et museum! Jeg har aldri i mitt liv kjøpt så mye flotte klær SÅ billig.

Dagens antrekk skulle egentlig bestå av denne leopardshortsen, men jeg ble nødt til å bytte da den ble litt i det korteste laget selv for meg! Enten så har shortsen krympet eller så har stumpen min blitt større. Hehe. Skulle gjerne likt å si sistnevnte, men det ønske kan jeg umulig ha fått oppfylt.


Sandaler fra Nelly, Skjorte fra Vila, UNIF shorts fra www.Nastygal.com, Belte fra Gina Tricot

Nå må dere ha en videre fin mandagskveld!
Jeg skal fortelle dere mer om helgens utflukter i morgen tidlig.

God morgen fra balkongen!

Goood morgen alle sammen! Pappa og jeg har som dere ser nettopp spist frokost på balkongen min. Hehe, MIN balkong dere. Jeg er jammen flink til å late som! Åh, hvordan kan dagen bli noe annet enn god når man starter den på denne måten? Wææ.. Jeg vil aldri hjem fra dette fantastiske paradis!Bare innom for å ønske mine kjære lesere en fin start på den nye uken!

Chiang Mai Zoo

Åh! Jeg har hatt den beste søndagen. Pappa tok oss med til Chiang Mai Zoo hvor de hadde alle verdens dyr! Erik og jeg gikk berserk. Det har sikkert vært nærmere 40 grader i hele dag og vi har sikkert alle sammen holdt på å renne bort på ulike tidspunkt, men vi koste oss likevel GLUGG ihjel.

Chiang Mai Zoo består ikke bare av dyr, men også et digert akvarie! Fiske-elsker Borge.. <3 Hehe, jeg måtte selvfølgelig kjøpe fiskemat til både Erik og meg så vi kunne mate den ene stimen etter den andre.For et liv! Jeg hylte hver eneste gang fisken fikk tak i maten sin..

  

Nå skal familien ut og spise pizza før vi drar videre på et marked i sentrum av Chiang Mai. En perfekt avslutning på en heltopp helg. Håper det står bra til med dere der hjemme også. Jeg hører ihvertfall rykter om at dere har fått sol! Kanskje solen faktisk holder seg hele sommeren i år? Det ville vært så fint!  

Dagens utflukt - Hot Springs

 God dag alle sammen! I dag har vi kjørt helt opp til fjellene og sett både det ene og det andre. Elsker dager som denne hvor jeg føler jeg har sett og vært med på aboslutt ALT! Jeg har knipset langt over 600 bilder i dag jeg.. Sånn er det når man går berserk bare man ser en fin blomst eller en fargerik bille.

Aller først vil jeg fortelle om vårt lille "Hot springs" besøk. Når man kommer litt opp i fjellene her i Chiang Mai finner man en nydelig park som består av varme naturkilder. Gjennom hele parken går det en liten elv med kjempevarmt kildevann som turister og innfødte kan bade eller dyppe føttene i. Hehe, jeg som til og med dusjer i kaldt vann, klarte vel og merke ingen av delene. -Men vannet brukes ikke bare til å bade i! Parken hadde også et eget "basseng" med kildevann som omtrent var på kokepunktet, og dette brukte man til å koke egg i! Man kunne kjøpe slike søte, små stråkurver med både store og små egg, for så og prøve å koke dem i det  varme vannet. Klart VI måtte teste! Vi kjøpte intet mindre enn tre kurver.  Tro det eller ei.. Jeg smakte på disse "måke-eggene" og de var nydelige!
For en fantastisk dag det har vært! Tenk nå har jeg bare en uke igjen.

Livsnyter Borge!

 

Nå nyter jeg livet dere! Jeg har ligget og slikket sol ved bassenget i hele dag. Eller I bassenget blir mer riktig å si. Det er nemlig tortur å prøve å sole seg på bakken. Derfor har jeg kjøpt meg en sånn luftmadrass som er halvt nedi vannet og halvt over slik at jeg hele tiden ligger og avkjøler meg. SKJØNT skal jeg si dere! *Prøver å gjøre alle misunnelige*. Hehe, neida.. Joda.

Det Nye, Mariekjeks og luftmadrass! <3 Det er jammen livet dere. Den store brunfargen har jeg ikke klart å skaffe meg enda, men jeg har fått en knallrød nese og to tomatrøde armer. Hoho! 

Nå må dere ha en super fredag videre!
Dagens antrekk kommer i et bildedryss om litt..

Frembringer sjarmerende minner

God morgen Norge! -Og god morgen til dere fra alle andre land. Hehe. Her stråler solen og jeg skal ut og legge meg ved bassengkanten hvert øyeblikk. -Men først må jeg ønske mine kjære lesere en riktig god helg. Dette skal bli den beste helgen på lenge! I morgen er det nemlig tid for å besøke Chiang Mai Zoo, og på søndag skal vi oppi fjellene og besøke noe helt annet! Jeg gleder meg SÅNN.

Disse bildene får frem noen svært så sjarmerende minner fra forrige Thailandtur. For seks år siden tok pappa meg med på ferie i Pattaya, og en dag bestemte han seg for å ta meg med på en egen, nydelig øy. Til denne utflukten hadde vi leid inn en scooter som vi skulle kjøre øya rundt på og jeg fikk kjøre mens pappa satt bakpå.. Ingen god idè! Vel, la oss bare komme til poenget.. Jeg kjørte oss begge i grøfta og pappa måtte betale 10 000 bath i erstatning for scooteren. Jeg gikk med bandasjer på knærene resten av ferien, var på legevakten hver morgen for å bytte plaster, og kunne ikke bade før alle sår var grodd. Haha, it was a good day. <3 Senere tok jeg scooterlappen, men jeg fikk meg aldri noen scooter.

Jeg gikk ned mot legevakten i bare bikini og hjelm. Blod rant fra knær og tårer rant fra øyne. Så hørte jeg en innfødt brøle "HEY BEAUTIFUL, I LOVE YOU!". Vel, da kunne verken pappa eller jeg annet enn å le.

Slik lager man kunst av en spiker

  Tenk at alt dette er håndlaget! Er det ikke rått? Jeg føler jeg har vært tilstede under en innspilling av Transformers i dag. Det var gigantiske skulpturer av både dyr, motorsykler og roboter til alle kanter og absolutt alt var laget av små metallbiter. En gruppe talentfulle mannfolk samler rett og slett på metallskruer, spikre og kjetting så de kan lage skulpturer ved å smelte det sammen, og pusse det etterpå. Hehe.. Ja, prossessen er mest sannsynlig en smule mer avansert enn det, men det var ihvertfall dette jeg fikk en smakebit på i dag! Utrolig fascinerede å se på. Alt noen mennesker kan få til..

  Hvem er det som kommer på å gjøre om en spiker til kunst?
Skulle gjerne hatt et slikt talent selv i grunn..

Fiskespa med fotmassasjeWuhuu! For en morsom kveld jeg har hatt. I går fikk pappa og jeg en times nydelig Thai massasje, og i dag tok vi turen på fiskespa. Aldri prøvd det før! Herlighet, jeg ville le meg ihjel. Satt bare og fniste under hele behandlingen. Det tok sikkert 20 minutt før jeg såvidt begynte å venne meg til den rare følelsen av småfisk som spiser på føttene mine. Pappa fikk fotmassasje og jeg fikk silkemyke føtter takket være småfisk som lignet mine egne. Kanskje jeg skal teste ut dette når jeg kommer hjem? Stappe føttene mine nedi akvariet og se hva som skjer? Haha, nei jeg tror ikke det. En halv time med fiskespa kostet 20 norske kroner, og gårskveldens herlige kroppsmassasje betalte vi 40 kroner for. Alt er så GENIALT billig!

 

 

Jeg må ha hatt noen forferdelige føtter! Fiskene gikk jo berserk da jeg stappet dem nedi vannet. Noen av dem begynte til og med å klatre oppover den delen av leggen som var over vann. Burde jeg ta et hint?

Er det noen av dere som har testet ut fiskespa før?
Virkelig en herlig måte å avslutte dagen på!

This magical place in ThailandI dag har jeg vært på et helt magisk sted her i Chiang Mai. Pappa tok oss med til en gigantisk park som besto av blomster i alle slags nydelige varianter. Det var digre blomsterseksjoner til alle kanter og hver og en av dem symboliserte nasjonaliteten til et land. Man føler nesten man har reist jorden rundt etter et besøk i Flower Garden Rajapruek. Skal dere til Chiang Mai i fremtiden så må dere oppleve dette stedet.

Hadde jeg hatt disse omgivelsene i mitt nærområde hjemme i Norge, så skulle jeg inngått en sponsoravtale med parken så jeg fikk gratis inngang her hver eneste dag. Tenk så mange fine antrekksbilder jeg ville fått da dere! Åh.. *drømmer meg bort i de fine omgivelsene*.Mitt favorittsted.. En slags tunnel full av gigantiske frukter. Noen av dem var alvorlig talt på størrelse med lillebror! Jeg kunne sikkert gått frem og tilbake gjennom denne tunnelen femti ganger uten å gå lei.Takk for enda en fin dag Thailand!
Maxikjolen jeg har på meg er fra Bikbok.
 

Insekter som lørdagsgodt?

Da Erik ble hentet fra skolen i dag, dro vi på et ordentlig Thai-marked hvor alle de innfødte stort sett handler inn middagens ingredienser. Her fikk jeg for første gang oppleve grillede insekter! De hersens insektene som jeg hadde lovet at jeg skulle smake på. Vel.. Jeg klarte det ikke. Jeg har alvorlig talt aldri sett noe så lite delikat før. -Og for en lukt! Det verste var faktisk froskene. Ja her griller man hele frosker og til min store forskrekkelse spiser lillebror dem som lørdagsgodt.

Marthe: Hvem i all verden spiser HELE grillede frosker? Åja.... Lillebror. 

Andre som er glad i denne form for snaks?  

Pool Area In Morning

Slik har jeg ligget de tre siste timene.. Bassenget som dere ser på bildene her er egentlig nabolagets fellesbasseng, men det er ingen andre enn pappa som bruker det så heldige meg får det likevel helt for meg selv. Pappa fikk svømt litt mens jeg lå og nøt solstrålende i Eriks gummitbåt. Jeg sovnet hele tiden og da jeg tre timer senere klarte å dra meg inn i huset igjen, hadde jeg allerede fått tidenes puppeskille. Røde bryst. <3 Haha! Heldigvis rakk ikke solen å gi meg andregradsforbrenning. Ikke i dag!Er det ikke nyyydelig?

 Åh, for en deilig morgen.
Ønsker dere en FLOTT tirsdag!

Elefantfontener og froskedammer

Nå har jeg vært ute og knipset bilder av uteområde og hage i sikkert en time. Jeg var gjennomvåt etterpå! Haha, SÅ varmt er det faktisk. Til dere som skal nedover til Thailand i nærmeste fremtid.. Ikke finn på å pakke med en eneste jakke. Ikke tenk på det engang! Det er høyst unødvendig.

 

 Er det ikke nydelig her? Jeg måtte selvfølgelig ta noen bilder i dagslys og noen da mørket hadde lagt seg. Det er jo først da stemningen blir HELT magisk. Med lys, palmetrær, elefantfontener og froskelyder.. Jeg kunne sittet og stirre på dette uteområdet resten av livet. Føler meg som verdens heldigste!

  

Nå lyner det som bare fy her, men så lenge regnet forblir i Norge er jeg storfornøyd!

Day 2 - ElephantcampÅh, for en HERLIG dag! Værmeldingen har meldt regn og overskyet hver dag til jeg reiser hjem igjen, men her har det ikke vært en regndråpe! Tvert imot.. Temperaturmåleren viste 42 grader midt på dagen i dag. Jeg tror aldri jeg har opplevd lignende varme! Nå er det helt mørkt ute, men likevel er det sikkert langt mer enn 30 grader. DEILIG! En liten sniktitt på dagen min får dere i et bildedryss under her.

 

 

Pappa tok oss i dag med til en elefantpark hvor vi kunne mate elefanter og se et elefantshow. Jeg har fått elefantsuss i drøssevis, og sett elefanter spille fotball og male flotte malerier. Litt av et syn! Etterpå dro vi til en tiger-restaurant hvor vi spiste lunsj mens vi tittet ned på mange digre tigere bade og late seg i skyggen. Her fikk jeg også matet gigantfisker for første gang i mitt liv. Fy søren så mange store fisk på en plass. De svømte jo oppå hverandre! Jeg lo meg seriøst ihjel.. De hadde hele dammen til å svømme i, men valgte likevel og sprelle oppå hverandre. Ingenting å si på matlysten ihvertfall! Håper dere har det like fint der hjemme!

Aller første kjolekuppI går kveld tok pappa oss med på et utemarked som lå like i nærheten av huset hans, og tre minutter etter at jeg hadde fått stumpen min ut av bilen fikk jeg øye på mitt aller første kupp.. En lekkerbisk av en kjole til under 60 kroner. Hallo i luken! Gjett om min koffert kommer til å være overvektig når jeg forlater dette luksusredet? Huff, kofferten min kommer til å være overvektig om bare tre dager til. 

Var den ikke bare nydelig? Jeg er stormforelsket.  
Nå skal vi ut på oppdagelsesferd. Hihi, skrives senere!

The master bedroom

He-rre-gud, nå føler jeg meg heldig. Åh, jeg kan nesten ikke tro at det er her jeg skal bo de neste to ukene. Jeg visste at huset var stort og fint, men ikke SÅ stort og SÅ fint! Jeg ble helt satt ut da jeg kom inn døren. Alt var så forbaska rent og elegant. Pappa har virkelig gjort en god jobb på innredningsfronten. Jeg har knipset litt bilder av soverommet mitt til dere i dag. Resten av huset får dere få en annen gang! Kan jo ikke avsløre alt med en gang. Jeg har ikke engang sett bassengområdet selv enda!

Vi har vært alt for opptatte med å sjekke ut både shoppingsenter og utemarkedene som ligger i området her.Jeg har hatt en helt fantastisk dag og jeg kan ikke vente med å se hva morgendagen bringer. -Ja for nå er det rett og slett natten! Vi ligger fem timer forann dere der hjemme og etter en lang reise vil øynene mine bare igjen. Pappa og lillebror har allerede funnet sengen og nå skal jeg straks traske opp til "The master bedroom" og drømme søtt selv. Håper dere har hatt en fantastisk lørdag!

 I den ene enden av rommet befinner det seg èn balkong og i den andre befinner det seg enda en balkong. En for morgensola og en for kveldssola. Ellers har jeg fått en gigantisk dobbelseng dekket av thaisilke, en diger skinnsofa med flatskjerm, en tredemølle, og et nydelig bad med både dusj og badekar.


 

Dere kommer til å dø av det magiske uteområdet.
Basseng, fontener og froskedammer sier jeg bare!

Vel fremme i Chiang Mai

Da var vi vel fremme i Chiang Mai. Herlighet for en velkomst jeg fikk! Lillebror møtte oss på flyplassen med en blomsterbukett i hånden. For et sjarmerende syn! Tipper jeg smilte fra øre til øre da jeg fikk øye på den lille tassen som sjenert kom bort og gav meg blomstene sine. -Og da jeg takket og spurte etter en klem sa han "æsj" og himlet med øynene. Hahaha, skjønneste! Syvårs alderen. <3 Gotta love it!

 

Hahaha, ler meg ihjel. He just løøøves me!

 

Nå går lillebror Erik rundt og leker høylytt med et Angrybirds spill som jeg kjøpte til han.
Måtte jo gjøre det godt igjen etter å ha gitt han jentelus! <3