hits

Blogg

Great way to start the day- Hello Winter Wonderland -Litt av en utsikt å våkne til, eller hva? Mannen bor rimelig greit her! Nå skal det sies at den fine hvite utsikten nesten er smeltet bort, og det bare på noen timer! Jeg knipset disse bildene like etter frokost og dagens første skirenn på tv. Alt jeg skulle få gjort i leiligheten har blitt satt litt på vent det siste døgnet da jeg bare følte for å sove meg frisk hele fredagen. Kan ikke huske sist jeg kjedet meg så mye, eller tok igjen så mange episoder med ulike tvprogrammer, men jeg tror kroppen min var takknemlig, for i dag våknet jeg nesten frisk som en fisk igjen! Hurra for det <3Den rebellen av en kjæreste jeg har kom ikke hjem før klokken halv seks i dag tidlig etter en hard tur på byen med kollegaene, så i dag har det vært jeg som har pleiet han. Jeg smalt sammen en rågod pizza for bare et par timer siden og denne superenkle varianten skal jeg dele oppskriften på med dere også. NÅ skal jeg endelig se og sette føttene mine i noen sko igjen, og kjøre til Bohus for å få gjort noen kupp der. Så drar jeg mannen med meg for å skru på plass de siste bitene av garderoben. Gleder meg maks til å se resultatet av den <3Ville bare innom for å hilse på dere. Det har altså ikke skjedd all verdens siden sist, men det er litt deilig også etter en hektisk uke. -Å kjenne på at dagen for engangs skyld går sakte <3 Håper det står bra til med dere alle, og at dere holder dere unna alle vinterbasseluskene. Vi snappes nok fra leilighet og garderobeprosjekt i kveld! Nyt lørdagen så lenge.


Mitt livs beste nyttårsaftenGoodbye 2017, and thanks for the ride! Fy flate for et år det har vært, og denne nyttårshelgen på Rauland med x antall bestevenner, x antall kjærester og x antall hunder... Vel, jeg kan melde om at jeg aldri har hatt en bedre nyttårsfeiring. Helgen gikk over på et blunk, og jeg har ledd SÅ mye, danset så hardt, og bare smilt fra øre til øre helt fra fredagskvelden til mandagsmorgenen. Mannen og jeg var første par i seng natt til 1 januar 2018, og vi fant bingen halv fem om natten.. Altså, jeg har ikke festet på denne måten siden jeg var... 18 år? Det var faktisk så vilt at jeg ikke riktig vet hvor jeg skal starte.- Superparet som inviterte oss til hytta si - Så fort den saftige kalkunen var inntatt, ble det skålet fra alle kanter og da rakettene våre var fyrt opp klokken 00.00, kom en kompisgjeng av verten inn dørene med en høytaler på størrelse med peisen (bærende på ryggen) og fyrte opp feststemningen til et nivå jeg ikke lengre trodde vi hadde i oss.. Vi snakker dansing på bordet (bokstavelig talt), skrikesynging og sofahopping, alt for mange bilder som aldri skal få se dagens lys, og bading i champagne(!) Yes. Etter risting og spretting av et par champagneflasker innendørs var det ikke en edru takplanke etter vinduskarm igjen... Det var litt å ta tak i med vaskekluten dagen derpå foråsidetsånn. He-rre-gud for en kveld. At det går an å ha det gøy. - Tusen takk for alt 2017 -For en fantastisk venninnegjeng jeg har <3 Tenk at vi har holdt sammen i over 10 år nå? Og at kjærestene våre kommer så innmari godt overens er bare utrolig. Selv om det har vært "jentenes tur" til å bestemme hvordan og med hvem nyttårsfeiringen 2017 skulle feires med, har de gutta kost seg glugg sammen de også med både skiturer, fotballkamper og mer enn nok øl. Hundene gikk det også overraskende bra med! Vi hadde en toller som var smånervøs for rakettlys og smell, men så fort denne seansen var over, klarte også Dino å finne roen. Ikke bare bare å være hundevesen på en dag med små mye støy.Jeg har tatt meg fullstendig ferie hele helgen, så jeg har ikke knipset et bilde utenom nyttårsfesten, men her kommer ihvertfall en smakebit fra før det hele eskalerte. Håper dere fikk en fantastisk feiring selv enten den ble like vill eller hakket roligere <3 Dagen i dag skal bare gå til nedpakking og forberedelser til morgendagen, for da overtar jeg leiligheta mi! Wihuuu. Gleder meg til å ta dere med på 2018's første reise. -Innflytning og innredningskos <3- 2018, i'm ready for you -

- Everyday Snapshots -Hei på dykken! I dag våknet jeg med tidenes helgefølelse! Jeg hadde jo senvakt i går kveld og fikk dele ut mine første medisiner på egenhånd så det var faktisk et litt stolt øyeblikk. Hehe! Sov som en stein etter den vakten der, og da jeg våknet klokken 10.00 i dag og kom på at jeg hadde et møte med banken klokken 10.00 i dag... Vel ja, da ble den bedagelige mandagen ikke fullt så bedagelig lengre! Hehe. Jeg fikk heldigvis snakket med banken asap og avtalt nytt møte i morgen tidlig. Vet ikke hvor normalt det er å glemme og signere lånekontrakt for din aller første bolig, men der har du meg. Jaja, det er enda 2 uker igjen til jeg overtar den fine leiligheten min <3 Herregud som jeg gleder meg til å innrede og vise den frem!

Nå har jeg akkurat pakket tursekken, bakt pinnebrød og kokt opp vann. Jeg skal nemlig ut på tur i skogen med mannfolket og brenne bål denne formiddagen <3 Solen skinner som aldri før og i morgen drar jeg til Stavanger på juleferie, så da tenkte vi det var på sin plass med en romantisk formiddag utendørs sammen. Kamera blir med, så noen blinkskudd fra denne seansen skal dere få senere :-) Feirer tredje adventssøndag en dag på etterskudd vi. Ha en finfin mandag dere!Følg meg gjerne på snap: Martheborge heter jeg der <3 

My December Bucket List♥ Se sport på tv! Herregud som jeg gleder meg til å tilbringe tid foran tven igjen. Se på skiløp i helgene og håndvall VM om kveldene! Disse to sportene er de eneste jeg bryr meg om, og i desember måned får jeg i bøtter og spann! *GLIS*

​♥ Nyte å være samboer litt! Virkelig kose meg med mannens selskap og gjøre mitt ytterste for å unngå at vi går hverandre på nervene. Mannen er nemlig sykemeldt de neste fem ukene etter en kneoperasjon, og jeg er så og si ferdig med alt av skole i morgen, så da blir vi faktisk gående oppå hverandre hver dag hele dagen! Litt av en omstilling å gå fra å sees 1-2 kvelder i uken til 24 timer i døgnet! -Men det skal gå så fint! Må sette pris på det så lenge det varer.

♥ Tilbringe første søndag i advent ute i skog og mark med en stykk Kristine som jeg ikke har sett på to måneder. De melder stor sol og 4 stusselige varmegrader søndag formiddag, så da pakker vi tursekken og tilbringer noen timer ute sammen med hundene, bål, pølser og kakao. 

♥ Kjøre juleverksted med Cathrine. Jeg vil bake litt utradisjonelt i år! Som julecupcakes, juledekorert kake, og litt utradisjonelle kjeks. Så vil jeg pynte pepperkaker ordentlig FINE til en forandring, og ikke bare klæsje på en dæsj melis og et par nonstop. I år skal det gjøres gjennomført lekkert! ​♥ Ta en ukes juleferie i Stavanger by som alltid. Lade opp med pysj og julefimer dagene før jul, feire 24 desember med bestemors nydelige pinnekjøtt, og hive innpå med ribbe 1. juledag. Gleder meg seriøst til ALT med denne juleferien. Bestas riskrem som er helt syk, tante som hvert eneste år får og svelger mandelen hel, lukten av klemmentiner, julesnoperier, kaker, sene morgener i pysj.. Nei, jeg MÅ huske å sette pris på, og nyte hvert minutt av dette. 

♥ Ha en liten alene-kveld på soverommet i min beste pysj, spise julekaker og se Victoria Secret Show. Jeg har enda til gode å få snurret årets show fra Shanghai og er helt obsessed av norske (sørlandske faktisk) Frida Aasen. For en BABE! Gleder meg til å se henne rocke catwalken en gang neste uke.

♥ Kose meg glugg på årets bloggjulebord! 8 desember er det duket for julebord med Geir og Kristina igjen. Kristina har jeg heller ikke sett på flere måneder, så det skal bli hyggelig å få skravlet litt med henne og nå! Så gleder jeg meg til å svinge Geir rundt på dansegulvet til Ernst Hotell igjen. Haha, fjorårets seanse var helt fantastisk.. 

♥ Dra på hawaiifest med hele vennegjengen! Haha, ja dere leste riktig. 16. desember har Diderik (kjæresten til Annika) invitert absolutt hele gjengen på Hawaiifest hos dem! Dette er noe han har planlagt helt til tidlig i høst og for anledningen er det kjøpt inn på palmetrær og eksotisk tilbehør. Bare sånn for å ta en liten pause fra alt som heter julestemning liksom! Haha, jeg har gledet meg til dette i to måneder nå <3♥ Snurre 5 julefilmer. Det høres kanskje lite ut på en hel måned, men det er mye annet julete og hyggelig jeg også vil ha tid til! -Men fem julefilmer SKAL jeg sette av tid til. Noen gamle klassikere og noen helt nye <3 Polarekspressen blir første ut kjenner jeg. Elsker den filmen...

♥ Kjøpe møbler på romjulssalg. Kommer ikke over hvor lurt det var å sette overtakelsesdatoen til 3 januar. Hihi, hello romjulssalg og hello januarsalg! Kommer til å spare masse på å innrede leiligheten min i denne perioden. Noen møbler har jeg i boks allerede, men jeg trenger fremdeles sofa, tvbord og spisegruppe! Jeg fikk ordnet meg en seng i grå forrige uke med innebygget tv som popper opp fra fot-gavlen. Haha, gleder meg til å vise dere! 

♥ Kjøpe meg et chunky knit blanket. Google it, hvis dere ikke skjønner hva jeg snakker om. HVOR får jeg tak i et slikt et billigst mulig? Er det noen som har peiling? Jeg MÅ ha meg et NÅ, og kunne gjerne tenke meg å kjøpe et par i julegaver også i år. Hvem vil ikke ha et slikt under juletreet tenker jeg?

♥ Feire nyttårsaften i en diger hytte på fjellet sammen med en HAU av vennepar. Fy så gøy det kommer til å bli! Gleder meg sånn til å ta med mannen til fjells, spise kalkun sammen med hele gjengen, og feire ikke bare en kveld, men hele nyttårshelgen. Jeg er så takknemlig for at jeg ikke har fått jobbhelg verken jul eller nyttår i år så jeg faktisk kan ta del i alle disse festlighetene.Desember, jeg er klar! Velkommen skal du være i morgen <3 

Finally something fun!Åh, denne dagen! Endelig skjer det noe gøy i hverdagen min igjen! Hehe, det er faktisk helt ubeskrivelig deilig å være ferdig med den lesingen nå. Det er en merkelig følelse å gå fra å nilese hele døgnet, til å ikke lese i det hele tatt, og jeg kjenner at kroppen enda ikke har rukket å stresse helt ned. Jeg får liksom ikke i meg mat enda, har konstant hodepine, og generelt litt høy puls, men et par døgn til nå så fungerer jeg vel som normalt igjen. Haha. Herregud som det tar på med eksamen.

Cathrine og jeg bestemte oss for å dra på julegaveshopping vi i kveld, og den burgeren her er det beste jeg har spist på så lenge jeg kan huske. Alt jeg har inntatt de siste åtte dagene er cocopops, frossen fiskegrateng og to grandiosa. De siste to dagene har jeg nesten ikke fått i meg noe som helst så magen min fikk mildt sagt sjokk etter denne burgeren. Jeg skal spare dere for detaljer, men for å si det sånn: Cathrine var på julegaveshopping. Jeg var på handicap-toalettet :-) "Stress takes care of the carbs", sier de. Vel, den kan jeg godt bekrefte! Magen min har aldri vært mer klar for juleribbe.Ufattelig deilig å se både mannen og min kjære bestis igjen. Gleder meg allerede til en ny date i morgen kveld. Da skal nemlig bestis ta med vinflaska og skåle litt med meg mens vi pakker ned i flytte-eskene mine. Jeg har en hektisk helg foran meg med jobb på omsorgssenter først, og så flytting, også har jeg på toppen av det hele en eksamen til om syv små dager. De 1000 pensumsidene der har jeg ikke lest mer enn 50 av. Haha! Jaja, det ordner seg. Den går heldigvis ut på mye av det samme som prøven vi hadde i går, så jeg krysser fingrene for at jeg kan finte meg frem til en grei karakter på den og.Har dere hatt en fin torsdag? Jeg er så trøtt her jeg nå, at jeg bare må hive meg i bingen så jeg kan våkne opp uthvilt og klar for en ny runde shopping i morgen. Julehandelen er i gang! Wop woop! Så kommer Hannemor på besøk igjen også i morgen formiddag for å hjelpe meg med litt bloggbilder <3 DET blir bra! Jeg har jammen savnet å skravle med dere <3Håper det står bra til med dere alle <3 
Dere har vært støttende og gode å ha i denne stressende perioden!

Ting jeg vil gjøre i november1. Fullføre årets vanskeligste eksamen! -Og helst gjøre det med glans. Heh! Jeg føler ikke jeg har så god kontroll som jeg burde, men det følte jeg ikke i fjor heller, så jeg ligger vel bedre an enn jeg tror. 8 dager igjen med lange lesedager nå, så er jeg i mål! FOR en gledens tanke.

2. Legge fra meg alt av pensum etter klokken 22.00 om kvelden. I går leste jeg om kjønnssykdommer helt til klokken tolv om kvelden og drømte om blødningsforstyrrelser hele natten... Kjempestas! Nå har jeg ihvertfall fått sortert de 9(!) typene menstruasjonsforstyrrelser som finnes der ute..

3. Ta D-vitaminene mine. Dere husker kanskje at jeg skrev en del om at jeg var kronisk trøtt bare for noen uker siden? Vel, jeg er overbevist om at 1. Trening og 2. D-vitaminene mine har gjort underverker på denne fronten! Jeg må fremdeles ha meg en 20 minutters powernap hver ettermiddag mellom 16-17.00, men ellers føler jeg virkelig at kroppen min er i ferd med å overvinne denne mørketiden! Endelig!4. Kjøpe flytteesker, bestille vaskehjelp og flytte inn til kjærleiken! 29 november skal jeg være ute av leiligheten. Litt lite praktisk med flytting denne uken ettersom jeg har min andre eksamen 1 desember, men det får bare gå! 

5. Spise mer frukt og grønt! Jeg har cravet norske epler så lenge jeg kan huske. Blir ikke lei av å bite i de syrlige greiene! Nå i eksamensinnspurten har jeg bestemt meg for å leve på frossen fiskegrateng, pizza, pastaposer, og andre middagsvarianter som krever toppen 10 minutt å planlegge. -Da er det ekstra viktig å hente vitaminene i frukten. Mmm! Persimon, norske epler, druer, vaniljekesam og oppkuttede grønnsaker skal knaskes for alle penga denne uken.

6. Skifte bloggplattform! Allerede denne uken sier jeg meg ferdig hos Nettavisen. Jeg bestemte meg allerede i august for at jeg ville satse på å drive helt for meg selv og flytte bloggen tilbake til blogg.no hvor jeg styrer mitt eget show. Cathrine har nemlig vært bloggeriets salgsansvarlig i hele år, og det er faktisk hun som har solgt over 90% av alle samarbeid jeg har hatt i 2017! Uten noe form for salgs-utdanning eller bloggerfaring gjør hun en bedre jobb enn noe mediehus noen gang har gjort for meg, så da er det bare én ting å gjøre: Satse på hun som får det til!

7. Se A Bad Moms Christmas på kino. Jeg så Bad Moms på kino for et år siden og lo meg SKAKK med Iselin i Stavanger. Nå har en julevariant av Bad Moms kommet ut, og denne har jeg også innmari lyst til å få med meg.8. Skrive ferdig shoppinglisten over julegaver, slik at jeg 1 desember bare kan gå rett på gaveshoppingen. Herregud som jeg gleder meg over at jeg har hele desember til å være bekymringsfri, bake julekaker, handle julegaver, pakke dem inn, gå på café, pynte tre og høre på julemusikk. Åh, JA! Så må jeg ikke glemme at jeg flytter inn i leiligheten min 3 januar! Litt interiørsnakk blir det nok også i løpet av desember måned <3

9. Spare halve novemberlønningen min. Det beste med eksamensmåneden er at jeg får minimalt med tid til å bruke penger. Jeg er så opptatt med mitt at lønningsdagen for engangs skyld kommer og går uten at den registreres. Litt ekstra på konti kommer godt med når møbler skal handles på nyåret!

10. Ha det superryddig og rent i heimen! Jeg er ingen bibliotekstudent! Jeg ligger i pysjen min på dyner på stuegulvet fra klokken 07.00 om morgenen til sent om kvelden, og da er det viktig for meg at ikke rot og hybekaniner ødelegger for konsentrasjonen. Et ryddig hjem skal gi meg lesero den neste uken <3Min lille bucket list for måneden som vi allerede er godt i gang med <3
Sist men ikke minst skal det tennes på en MASSE novemberlys!

Jeg har fått vite praksisplass!

Affiliateslenker


- Bikbok bukse i mint HERFRA -Heisann dere og god lille lørdag! Endelig kan gruppa mi og jeg si oss ferdige med denne ukens prosjekt! Eller ihvertfall nesten.. 3000 ord er levert, powerpoint er laget og en aldri så liten quiz er satt sammen til medelevene våre, så i morgen gjenstår det egentlig bare å fremføre! Hurra <3 Jeg har ikke gjort annet enn å pugge på ordene mine siden jeg kom hjem i formiddag, så nå bør jeg ha kontroll der! Jeg gikk til og med på tur med Millemor mens jeg hvisket manuset mitt for meg selv ute på gaten. Skulle definitivt ønske jeg ga litt mer blaffen og tok slike ting litt mer spontant, men det gjør jeg bare ikke.På travle dager som denne er det gjerne Toro sine lettvindte poser som står på middagsmenyen, og denne Jegergryten her er faktisk ikke så verst. Ihvertfall ikke dersom du tilsetter litt opphakket bacon, løk og sopp! Ooog tyttebærsyltetøy. Mmm! Gryten er litt i overkant salt så jeg misstenker at Toro har peist på med saltbøssen i denne posen, men utenom det er den super! Dersom du vil gjøre den mer budsjettvennlig kan jeg også tipse om å erstatte viltkjøttet med en pakke kjøttdeig. Det er det jeg har gjort her, og personlig synes jeg faktisk det smaker bedre også! Nom nom <3 Server med villris og nyt i den travle eksamenstiden!Nå skal jeg rigge meg til under dyna med Mille ved min side og lese litt på sykdommer i fordøyelsessystemet. Ihvertfall til kveldens episode med Farmen starter. Jeg husker ikke halvparten av dem engang og fredag kveld skal jeg treffe en gjeng fra klassen for å besvare eksamensspørsmål til temaet, så her er det bare å jobba på! Håper det står bra til med dere <3 Jeg teller ned dagene til 1 desember, og gleder meg MAX til å spe julestemning hele måneden! Skal M-A-T-E dere med julekuler, gavetips og deilige oppskrifter i år <3Midt under oppgaveskrivingen i går, fikk vi forresten også utlevert praksissted for våren 2018, og gjett hvor denne damen havnet? I hjemmesykepleie i Vennesla! Jeg hadde først lyst til å gråte en skvett da alle medstudentene på samme bord jublet over akuttmottak og kirurgisk avdeling på sykehuset i Kristiansand, men så kom jeg på at Vennesla er veeeldig mye nærmere enn Flekkefjord og måtte bare si meg evig takknemlig for det. Jada, jeg vet at Flekkefjord sikkert er et flott sted å jobbe det også, men... Jeg har jaktet etter drømmeleiligheten i hele vår og sommer og overtar endelig 3. januar.. Jeg orker ikke engang tanken på å måtte la flytteeskene mine stå uåpnet for å reise til Flekkefjord 7. januar og bo der i fire måneder. -Uten tilgang på Hannemor eller noe. Jeg er som regel en positiv sjel med løsninger på alt, men den der hadde jeg slitt med. TAKK og lov for at Vennesla bare er 30 minutter unna <3 En bekymring mindre..Nå kan jeg endelig begynne å glede meg til å leke hjemmesykepleier!

V.I.S.I.T.O.R

Inneholder affiliateslenker


God morgen til deg! I dag måtte det over tretti minutter med slumring til her , før jeg klarte å hale meg opp. Kjenner det er ekstra hardt å stå opp nå som novemberkulda omsider har inntruffet. -Så skal det sies at det er enda vanskeligere å løsrive seg fra en stykk nydelig hund som ligger klin inntil gjennom hele natten. Koseligste jeg vet om <3 Litt hundebesøk i den litt ensomme, intense eksamensinnspurten er et must. I fjor hadde jeg besøk av Bella og Odelia i 10 dager. I år er det lille Mille som skal holde meg med selskap noen dager til <3Jeg skal straks avgårde på skolen og se hvilken oppgave gruppen min har blitt trukket opp i til muntlig fremlegg, og på skolen blir vi nok mer eller mindre hele dagen for å bli ferdig med denne skriftlige innleveringen. Ville bare titte innom dere en liten tur først og tipse om en frokostvariant som jeg har lagt min elsk på den siste uken. Vanilje yoghurt med oppkuttet persimon, litt granola og chiafrø. Mmm! Jeg smakte frukten persimon for første gang hos Cathrine fredag formiddag, da vi skulle planlegge litt blogg sammen, og var helt i ekstase over denne fruktopplevelsen. Haha! Siden har jeg hamstret på 2 for 10kr på Joker, spist 8 persimoner alene og anbefalt det til sånn ca alle vennene jeg har. Stas med nye smaksopplevelser si! - Pysjsettet mitt er fra Cubus HER -Dere må ha en flott tirsdag! Så skrives vi siden <3

Next up - Skien!

Affiliateslenker


- Strikkegenser fra Bikbok HER, Belte HER -Hei på dere, og riktig god lørdagsmorgen! Dette blir en finfin dag! Jeg våknet opp supertidlig av stormen som har herjet i natt, så nå har jeg alt fått i meg frokost, vasket leiligheten og stelt meg til dagens avreise. Annika og jeg skal kjøre til Skien om to små timer og dra på besøk til Victoria i hennes splitter nye hus. Vi blir bare i et lite døgn, men vi skal nok få skravlet fra oss på 24 timer også. Hehe. Ellers ble det ingen tidlig kveld på meg i går! Jeg spratt kanskje ingen vinflaske, men jeg hev meg på bussen til byen klokken seks om kvelden og tok en real shoppingrunde på byens nyåpnede Zara! Altså, så mye fint i en og samme butikk har jeg ikke spottet siden... en eller annen Spaniaferie. FY søren! Etter å ha vært i prøverommet to ganger og dratt kortet tre(!) måtte jeg faktisk ringe til Cathrine og bare få utløp for litt gledesfølelser. "HAR DU OPPLEVD ZARA ENDA!?" brølte jeg inn i røret, mens jeg enda løp mellom fire sko og kåpestativ. Den butikken der må jeg faktisk passe meg for hvis det skal bli noen julegaver til familien i år. Haha. Skal vise dere litt innkjøp senere!  mange rålekre, feminine kåper, vesker, hæler og you name it.. Det var så mange Marthe-plagg å spotte at  jeg var helt svett etter å løpt frem og tilbake i nærmere en time der inne. Jeg har jo vært på Zara hundre ganger før både i Oslo og Stavanger, men finner sjeldent mer enn et par ting jeg liker! Hjelpe meg nei, nå må jeg se og roe meg ned. Ihvertfall til neste lønning.. Den kule metalliske neglelakken jeg har på meg, fant jeg forresten på h&m tidligere denne uken. De hadde en variant til i en slags "rustrød" farge, som jeg og må se og skaffe meg. Rålekre nå til høst og vinter...- Metalliske høstlakker fra H&M -Håper dere får en super lørdag alle sammen! ​
Det skal ihvertfall jeg ha! Vi snappes fra Skien <3

Stay hot when the weather's not

Affiliateslenker


- En hel helg tilbrakt innendørs - Si meg, skal dette regnet ingen ende ta? Nok en gang er det flomvarsel i sør, og det med god grunn. Det ØSER ned utenfor stuevinduet mitt, og det synes jeg det har gjort i en uke i strekk nå. Jeg hadde nesten glemt hvor vrient det er å være blogger på denne tiden av året, for i fjor var det jo 20 grader, sol og lyst til langt utpå dagen! Nå har jeg jo nesten ikke dagslys i leiligheten min, og det til tross for stuevinduer som går helt fra gulv til tak! Hjelpe meg så deprimerende. Jaja, det er ihvertfall én veldig positiv ting med dette været. -Kakaodrikking og innendørs eksamenslesning foregår med svært god samvittighet.Jeg har hatt besøk av Hanne i hele formiddag og til tross for mørkegrå skyer og pøsende regn, fikk vi nå knipset på noen bilder i dag og! Ellers har jeg bare brukt denne frihelgen på å være kjæreste og lesehest. Hele fredagskvelden gikk til kos med mannen, og hele lørdagskvelden gikk til studier. Nå blir jeg plukket opp av mannen igjen her hjemme hvert øyeblikk, for før han reiser avgårde på nok en jobbreise, tenkte jeg å snike til meg et par hyggetimer til <3 Får visst ikke nok.Håper det står bra til med dere alle.. Sånn selv om været er litt trist i disse dager. Vi er kanskje flere som skal sitte under ullteppe og titte på farmen i kveld? Hvem heier dere på? Jeg har akkurat innsett at jeg har tidenes girlcrush på Amalie Snøløs.. Ikke bare fordi hun ser ut som en gresk gudinne, men den personligheten er det skjønneste jeg har sett på lenge. Hun minner meg nesten om en søtere utgave av Northug. Litt sånn cooky med diverse kommentarer og konkurranseinstinkt, men på en måte som gjør at hun slipper unna med det? Haha, jeg digger det ihvertfall.- Strikkegenseren min er HERFRA, og skjørtet HERFRA -

Spenningens dager er over!Puh! Endelig kan jeg senke skuldrene og være sikker på at denne leiligheten jeg har kjøpt meg, faktisk er min. Jeg har gått rundt med noen ekle nerver i over to uker nå ettersom jeg var så tøff i tryne at jeg delte leilighetskjøpet mitt fjorten dager før forkjøpsretten faktisk gikk ut! Dere skjønner det at medlemmer av sørlandet boligbyggelag kunne ha brukt forkjøpsretten sin og tatt leiligheten min rett foran nesen på meg innen to uker etter budrunden. Usj! Takk og lov for at ingen gjorde det, og for at jeg endelig kan puste ut og feire på ordentlig <3 Kanskje dere til og med hører lettelsens hyl igjennom tastaturet mitt her...  Jeg hørte ihvertfall bestemors flagring helt fra Stavanger!Okei, veldig mye feiring blir det nok ikke. Jeg sitter og nerder iherdig med nevrologi denne tirsdagen, og med unntak av noen matpauser, kommer jeg ikke til å unne meg stort annet enn sykdommer i nervesystemet i dag. Hverdagen min er ganske tragisk om dagen, og dermed kjenner jeg ekstra på skrivesperra også, men jeg trøster meg med at jeg ikke er den eneste studenten uten en innholdsrik fritid akkurat nå. Just hang in there!! Livet blir snart lyst, lekent og livlig igjen! -Og tenk i år får jeg til og med juleferie i en hel måned. HAH! Kjenner motivasjonen omfavne meg bare av tanken!Dette skal jeg klare samme hvor mørkt det ser ut nå <3

Uken som gikk...Ukens gladnyhet... Den fine leiligheten min er allerede leid ut! Hurra! 29 november flytter jeg inn til mannfolket for å bo hos han måneden før jeg overtar mitt nye hjem, og det gleder jeg meg helt sjukt til. Juletreet blir med, så i år blir det jul i stågå til kjærleiken også. Hehe! Dette blir en hyggelig førjulstid altså.

Ukens nedtur... Nei, det må vel bli lørdagskvelden det da! Jeg fikk bare så innmari vondt i hodet etter jobb! Klokken ni om kvelden begynte også synet mitt å leke med meg, så da skrudde jeg av alt lys og lå som en annen ensom sjel, alene i mørket på soverommet mitt. Lenge siden jeg har hatt en så stusselig lørdagskveld ass!Ukens sang... Let me go - Hailee Steinfield, Alesso...

Ukens beste dag.. Definitivt gårsdagen. Hallelujah, for en digg avslutning på uken! Mannen kom og hentet meg på jobb, og med seg hadde han intet mindre enn tre vinflasker! Haha, dere kan tro vi koste oss... Vi spilte kortspill non stop i fire timer(!) med chips og vin og masse masse latter <3 Elsker sånne kvelder! Jeg har det helt prima med den mannen der altså.. Alt av stress og skoletanker bare fordufter når jeg er sammen med han <3 Ukens tragikomisk... Å lese om sykdommer dag ut og dag inn gjør en helt.... paranoid! Jeg har stilt meg selv en 6-7 nye diagnoser bare den siste uken, og i dag booket jeg faktisk legetime til førstkommende fredag. Jepp! De der forbaska pensumbøkene overbeviser meg om at jeg har både hjernesvulst, livmorhalskreft, karsykdommer og en kommende KOLS. Bare jeg leser: "Symptomer for denne sykdomstilstanden er slapphet" så er det gjort. Jeg må være dødssyk! Huff nei, jeg vet det er lesingen som gjør meg paranoid, men nå har jeg nå booket en legekontroll-time likevel... Skader jo ikke å sjekke seg!Akkurat nå... Har jeg akkurat kommet hjem fra lunch med skjønne Geir! Vi har snakket om å feire leilighetskjøpet mitt i et par uker nå, så i dag var det på tide å skåle litt med regnskapsføreren igjen. Vi delte en diger tapasfjøl fra Le Monde og snakket som vanlig om alt og ingenting. Julebordsdato fikk vi også satt for årets bloggfest! 8. desember braker det løs på en eller annen restaurant i Kristiansand. Det gledes!

Ukens cravings... Eplekake! Det er så høst med eplekake og vaniljeis <3 Mmm! Så føler jeg at det kan spises i ukedagene også ettersom det er så sjukt sunt med eplebitene i. *Kremt*. Nei, men jeg må se og få bakt en ordentlig eplekake snarest. Denne uken fikk jeg bare tid til noen superduperenkle eple-cupcakes.Ukens film... Hmm, jeg har ikke sett noe film den siste tiden, men jeg er helt oppslukt av både 1. Farmen (Krysser fingre og tær for at Amalie eller Eunike vinner) 2. Australske Ungkaren 3. Jakten på Kjærligheten. Elsker mandagskvelden på tvfronten. Ikke lenge til skisesongen starter igjen heller nå! Wihuu.

Ukens innkjøp... Den fine, nye høstkåpen min i dus pastellrosa... Kjøpte den på bikbok HERNå er magen full og jeg klar for å dykke dypt ned i bøkene igjen!
I dag er det nøyaktig en måned igjen til den skumle eksamensdagen.

- Jeg skal bli samboer -

Affiliateslenke


Hei på dere! Himmel og hav, jeg styrer på som aldri før om dagen. Herregud for et liiiv.. I går ble den fine fine leiligheten jeg leier lagt ut på finn, og allerede i morgen kommer det en frøken på visning her, så dere kan tro jeg stresser med vasking, rydding og kasting! Så er det jo meningen at jeg skal være student og blogger ved siden av flyttegalskapen, så de siste seks timene har jeg bakt, hentet på pakker og knipset hundrevis av bilder med Hannemor. Bloggeriet har ikke akkurat gått på skinner de siste par ukene, men nå er høstferien/latskapen over og fotografen tilbake i byen <3 Herlig!- Kjolen min får du i dag for 209kr HER -

Resten av kvelden skal jeg sette av til mer vasking. Litt trist, for det var egentlig helt STRØKENT her i går, men det er ikke mer enn en fotoseanse som skal til før melis og karamellsaus ligger strødd utover gulvet i en god blanding med avrevne hårstrå.. Heh! Så må jeg vel se og få lest litt også. Jeg fikk noe helt fantastisk tilsendt i posten i dag, som kommer til å hjelpe meg noe helt enormt frem mot eksamen i november, så det skal jeg passe på å tipse dere andre sykepleiestudenter om i morgen! Stay tuned <3 Beste som har hendt meg siden oppdagelsen av sykepleiepluss..  Ellers står det bare bra til! Jeg bakte eple-cupcakes med karamellfrosting til morgenen i dag, og de ble helt ok! Hanne likte dem veldig godt og tok med seg halvparten hjem, men jeg syntes ikke de var verdt en bloggoppskrift så det får derfor bli med noen fristebilder i dag! For fine ble de jo absolutt <3 -Og de går nok ned på høy kant når kvelden kommer og jeg skal slå meg ned med ukens andre episode av Farmen. Høhø.. Ingen tvkos uten usunnheter.Og til dere som måtte lure på hvor jeg skal bo nå som leiligheten min skal leies ut, to måneder før jeg overtar mitt nye hjem: Jeg flytter inn til kjæresten <3 Jeg tenkte det kanskje var best å legge leiligheten ut på finn nå, ettersom det vil bli vanskelig å få noen til å komme på visning i romjul eller rundt nyttår! Flytter folk da liksom? Sikkert noen... -Men garantert ikke sørlendinger. De kan jeg banne på vil ha ro i jula, så da var det best å bare gjøre det sånn.Tenk det! Blir kanskje samboer for et par måneder jeg! Hyggelig <3 
Kjolen er fra Bikbok og er i dag på 30% HER. Fås i sort HER.

Takk for meg, Bortelid!

Affiliateslenke


Hei hei søndag, tusen takk for denne gang Bortelid! For en deilig og avslappende avslutning på den litt for korte høstferieuken. Hvorfor går disse dagene bestandig så fort?! Vi hadde en helt nydelig lørdag med marked, solskinn, og lammestek til middag i går, og da kvelden omsider kom, slo vi oss ned på hvert vårt saueskinn og så på favorittprogrammet "Skal vi Danse". De er så innmari flinke i år at jeg enda ikke har funnet ut hvem jeg skal heie på...- Peiskos, saueskinn og farfars bobler -I dag har vi fått nok en solskinnsdag her på fjellet, men til tross for det har jeg tilbrakt mer eller mindre hele formiddagen min innendørs. Sånn er det når pensumbøkene kaller. Eller... litt frisk luft har jeg faktisk fått i jakten på det perfekte ekorn-bilde. Vi har en herlig liten sjarmør av et hissig ekorn som spiser opp all fuglematen i treet like utenfor hytta her, og dette har jeg altså prøvd å fotografere hele dagen <3 For et sjarmtroll.Nå er nok en deilig hyttemiddag inntatt og sekken min pakket, for snart venter hjemreisen! Orker nesten ikke tanken engang, for jeg slapper sånn av her og blir så skjemt bort med alt for god mat og god stemning, men hverdagen kaller si! En ny uke med lange skoledager og en ny jobbhelg med tidligvakter venter, og jeg tror dessverre det er det som kalles livet. Haha. Neida, hverdagen som student er ikke gal altså. Det er bare denne puggeperioden som er litt i tyngste laget. Det blir snart bedre, og da kan jeg begynne å glede meg over interiørshopping til ny leilighet, juleforberedelser og alt som er av hygge i livet <3 - Kjole fra Na-kd HER -Håper dere har brukt feriedagene deres godt alle sammen.
Tusen takk for denne gang fjellet <3 Vi sees snart igjen!

Next up - Bortelid

Affiliateslenke


- Ellos stueteppe HER, og i sort HER -Da var kofferten pakket atter en gang, for nå skal jeg avgårde til fjells for helgen! Jeg ankom Kristiansand klokken ni i går kveld, og ble hentet av min kjære som kom med pizza og en nydelig bukett røde roser <3 Hva da heldig?! Vi fikk bare et par timer sammen før vi begge sluknet på hodeputene, men det var akkurat hva vi trengte. Nå kan jeg reise til Bortelid og kose meg glugg med besteforeldre der, mens han drar til Danmark for å jobbe litt der. Så sees vi igjen om en liten uke!Sola skinner som aldri før i Kristiansand denne fredagen, og derfor er jeg så glad de melder like skyfritt på fjellet! Gleder meg til å komme opp i høyden igjen. -Kjenne på frisk fjell-luft, gå i min fargerike kosedress og forhåpentligvis også fyre litt i peisen. Så gleder jeg meg til sette rumpa mi på farfars femten saueskinn, spise god hyttemat og lese meg gul og blå. I morgen er det til og med et høstmarked der oppe, så da skal vi sette av formiddagen til å ta turen dit og titte på alt det rare de måtte ha her. Aner ikke hva jeg har i vente, men kamera blir med, så jeg krysser fingrene for nydelige høstfarger og baaare finvær!- Den deilige ulljakka mi er HERFRA -Vi skrives fra fjellet! Ha det fint så lenge <3

Tusen takk alle sammen!Tusen hjertelig takk for alle de fine kommentarene som tikket inn både her, på facebook, instagram og snap i går. Herlighet så hyggelig å se at mange gleder seg på mine vegne over dette kjøpet <3 Blir jo helt varm i sjela! Bestemor, bestefar og jeg feiret med min store favoritt: tomatsuppe til lunsj, og på bordet plasserte besta et like Norgesflagg for anledningen. Mihi! Helt på normalen å flagge for leilighetskjøp! Hehe, kvelden tilbrakte jeg hos barndomsvenninnen min Iselin, og med henne har jeg forsåvidt vært hele formiddagen i dag også. Hun var nemlig så grei å kjøre meg ut til Forus for å hente den forbaska pcen min, så NÅ har jeg den omsider på fanget mitt igjen. Tenk, det gikk jammen godt denne gangen også.Resten av denne lille-lørdagen skal jeg tilbringe med nesa i pensumboken. Ihvertfall til kveldens farmen episode! *Ukens tvhøydepunkt*. Jeg har nesten ikke fått lest noe som helst så langt denne høstferien, ettersom konsentrasjonen mildt sagt ikke har vært tilstede under disse spennende boligkjøp-omstendigheter. -Men nå er jeg helt nødt til å ta i et tak! Pensum er helt enormt denne høsten, så hvis jeg skal komme meg ut av dette semesteret her og med noen brukbare karakterer er det bare å nilese de neste seks ukene. Herregud så glad jeg skal være 4 desember, når alt av eksamner er over og jeg kan begynne å titte på møbler og innredning til mitt splitter nye hjem. Det er jo det beste med hele flytteprosessen! Fine hjemmet <3 Er så sykt glad og fornøyd!

Uken som gikk...Ukens cravings... Pasta! Jeg spiser vanvittig mye pasta om dagen. Nudler, spaghetti, lasagne, pasta penne-retter... Mmm! Enten det er med kremet lys eller tomatsaus... Altså, alt går ned! Jo, så har jeg begynt å crave protein-sjokoladepudding med vaniljesaus igjen. YUM.Ukens høydepunkt... Jeg hadde en over gjennomsnittet bra dag på jobb i går, og kjørte ordentlig koselørdag med taco og favorittmannen etterpå. Det var utrolig hyggelig! Jeg sov riktig nok på sofaen allerede klokken 21.00, men da tuslet vi inn i sengen og spilte amerikaneren der helt til klokken ett om natten. Haha, vi blir begge så ivrige når vi spiller kort at vi bare ikke klarer å legge det fra oss. Nå om dagen går det i Amerikaneren og Presidenten hos oss!

Ukens sang... Taylor Swift - Look what you made me doAkkurat nå... Sitter jeg og ser reprisen av skal vi danse mens jeg blogger med min ene hjernehalvdel, og skriver pakkeliste med den andre. Jeg drar hjem på familiebesøk i morgen formiddag, men etter en heftig skoleuke og to tidligvakter på jobb er jeg bare nødt til å sove litt ut først, og da må det pakkes nå! Så skal ukens bloggposter planlegges før jeg skal få i meg litt middag og kooose meg med farmens første tvekamp.... og kanskje litt Netflix! 

Ukens film... Jeg har alt tipset om to filmer denne uken, men jeg tipser gjerne om den mannfolket og jeg så i går! Den var rett og slett dritspennende. "Creed" heter den. En bokser-historie! Dere finner den på Netflix. Ukens frustrasjon... Busslivet i Kristiansand. Ja, denne uken har det bare tatt kaka. Vi snakker sjåfører som ikke enser at stopp-knappen lyser i øspøsende regn, busser som aldri kommer, busser som lekker vann fra taket (som om man ikke er blitt våt nok av å stå og vente i pøsregnet), ooog bussruter som ikke har bussavganger på seg. Sånn som i dag. Når jeg og sikkert hundrevis andre begynner på jobb kl. 08.00 og første buss ikke begynner å gå før 10.30. HALLO! Er det helt utenomjordisk å jobbe eller ha andre planer før 10.30 på en søndag? Måtte tatt taxi til jobb hver jobbhelg jeg, om det ikke var for en stykk snill kjæreste med bil.Ukens leilighetsjakt... Tre visninger har jeg vært på denne uken, og alle sammen på Hellemyr! To tomannsboliger onsdag og torsdag, og en leilighet i går! Boligene var riktignok store og lyse med en HAU av oppbevaringsplass, tre soverom, peis og hage, men jeg likte bedre den 43 kvadrat store leiligheten jeg var på i går jeg. Joda, den kunne ha vært 10 kvadrat større, men herregud så hjemme jeg følte meg der. Det var rett og slett en ordentlig Marthe-leilighet det. 10 gode minutt utenfor byen, rett med nydelig skogs-lysløype, og med en stor, fin uteplass til hagemøbler og sommer-syforeninger! Jeg har sagt til både megler og meg selv at jeg skal tenke på det til i morgen, så får vi se da, om det er tid for en ny budrunde eller om jeg bare skal fortsette jakten.Første oktoberuke, velkommen skal du være!
Jeg er klar for HØSTFERIEEE <3

Ting jeg vil gjøre i oktober1. Invitere jentene mine på syforening og servere noe superdigg! Oktober er min måned, og da har jeg innmari lyst til å diske opp med noen ordentlige høst-råvarer! Hva som skal stå på middagsmenyen vet jeg ikke enda, (kanskje dere har noen tips?) -Men til dessert skal jeg helt klart servere lun eplekake i porsjonsformer med vaniljeis. Mmm! 

2. Booke Stand Up med Dagfinn Lyngbø i Kristiansand! Ah, dette har jeg gått og fundert på om jeg skal gjøre i en måned, og nå er det snart utsolgt. Jeg har så innmari lyst, men showet finner sted 11 november, fire dager før min første eksamen, og da har jeg vært så i tvil om et humorshow er noe jeg skal prioritere. -MEN ærlig talt. Jeg leser som en galning hele høsten. Halvannen time med latter kommer faktisk ikke til å ødelegge eksamensresultatet mitt på noe måte.

3. Markere halloween med å se en eller annen skrekkfilm med bestis. Det er ukesvis siden jeg så Kristine nå, så hvis du leser dette kikka: Halloween-kvelden er du min! Eventuelt kan vi kjøre dobbeltdate med popcorn og hjemmekinoanlegget deres! Wihuu, gleder meg allerede.4. Ta meg en etterlengtet høstferie hos bestemor og bestefar, nerde som en gal og spise alt for mye godt. Tog er bestilt og jeg reiser førstkommende mandag! Lenge siden jeg har savnet familien så mye som nå <3

5. Dra til Bortelid på hyttetur med farmor og farfar! Den kommende uken blir den store familieuken. Jeg reiser hjem fra Stavanger torsdag kveld, og fredag morgen reiser jeg videre til Bortelid for helgen. Der venter deilig fjell-luft, mer nerding, høst-turer og marked! Åh, så mye å glede seg til.

6. Være den beste kjæresten. Vi får kanskje ikke sett hverandre så fryktelig mye i oktober, men de gangene vi sees skal jeg ihvertfall gjøre mitt ytterste for å sørge for at vi får det så hyggelig som overhode mulig! Den kjærleiken er jo så fin! De timene vi sees blir liksom alltid ukens beste. 

7. Bli flinkere til å ta D vitaminene mine. Jeg innbiller meg at kroppen min skriker etter D vitaminer nå som vi har hatt regnvær i en måned i strekk. Dessuten har ikke kosten min vært noe særlig å skryte av heller den siste måneden, så litt mer grønt og frukt kan godt flettes inn i dagens små og store måltid. Jeg tror jeg har mangel på vitaminer flest, og at det også kan ha hatt en innvirkning på energinivået mitt den siste tiden.8. Kjøpe leilighet.. Ja, jeg kan jo ikke annet enn å prøve igjen! Kanskje oktober er måneden noen der ute skal selge drømmehjemmet mitt. Hehe, fingers crossed. Neste mål er nå å komme inn i nytt hjem innen januar. Helst før den fire måneders lange praksis-galskapen starter!

9. Kjøpe min første lotto-kupong. -Eller hva det kalles. Jepp! Jeg har snakket om å begynne og spille lotto i sikkert tre år nå. Jeg er nemlig (som dere 200 000 andre også overbevist om at jeg har flaksen på min side her i livet). Bestis har akkurat fått fingeren ut og begynt, og nå skal også jeg ta tak i lottodrømmen min. Heh!

10. Tilbringe et høstdøgn på hytten til min kjære, ta helt lesefri og bare nyte fyr i peisen og rødvin i glassene. Fiskesesongen er kanskje over for i år, men stearinlys, innetimer og fyr i vedovn er ikke å forakte det heller!

11. Ha et matbudsjett på 4000kr. Dette tror jeg ikke at jeg har klart en eneste måned de siste fem årene, men jeg har vel aldri virkelig gått inn for å prøve heller. Forrige uke kjørte jeg en liten testuke på akkurat dette, og satte meg et mål om å bruke kun 700kr totalt. Vet dere hva? Det gikk superfint! Ja herlighet, det var ikke noe problem i det hele tatt. Altså ja det gikk mye i pastaretter og supper, og lite i kjøtt og deilige frokostjuicer, men vi har alle godt av en innstramming i blant... Jeg kaster alt for mye mat, og det skal jeg prøve og få slutt på.Tenk, oktober er her allerede i morgen!
Riktig fin lørdag dere <3 Nå drar jeg på jobb.

- Snapchat Lately -Nok en nerdedag går mot slutten! Puh, dette har vært en effektiv en! Til tross for sprengebråk og småcrazy arbeidsomgivelser har jeg fått gjort en hel hau her hjemme, så nå sitter jeg med føttene mine godt pakket inn i dyna mi og er klar for sesongens første epiose med farmen! Åh, dette øyeblikket her er hva jeg kaller hverdagslykke. Mangler bare mannen ved min side nå. Eller hunden. Eller begge deler helst. Hehe. Håper dere har hatt en fin mandag selv, enten den har vært effektiv eller ikke! Nå synes jeg ihvertfall det er på tide å senke skuldrene og nyte et par av latskapens timer. Det går jo så mye hyggelig på tvskjermen om dagen! Snart begynner skisesongen igjen også jo! Ånei, det er ikke vinter riktig enda. I morgen har jeg en lang dag med forelesninger og mer nerding foran meg, før Cathrinemor kommer på besøk for en aldri så liten business-kakao. Fra og med 1 november skal blogg-samarbeidet vårt nå nye høyder, så i morgen skal vi rett og slett bare dele litt ideer og lage en strategiplan. Ellers skjer det litt av hvert av hyggelige ting denne uken! Jeg skal på to nye visninger på et par suuperlekre hus, jeg skal på syforening hos Siri og på Escape room med jentene i klassen, så det er masse som holder lesemotivasjonen min oppe! Hurra for det <3 Så skal jeg jo snart ha høstferie også. Litt i Stavanger og litt på fjellet. Ah, det blir fine greier det! Tror aldri jeg har tilbrakt så mye tid på fjellet som jeg har gjort i 2017. Jeg har alltid sagt at jeg skal ha hytte ved sjøen og ikke ved fjellet, dersom jeg blir så rik en gang. Nå er jeg ikke så sikker lengre! Jatakk begge deler?! Heh. Da er det bare å slå av farmen, og dytte nesa ned i bøkene igjen tror jeg.Her får dere mine siste snaps! Husk å følge meg: Martheborge
Så må dere ha en fortsatt fin mandagskveld <3  

Når bestis feirer sine 25 år!Åh, så GØY med en ordentlig fest igjen! For en morsom og innholdsrik kveld. Håper bestis hadde det akkurat like hyggelig som meg, og ikke stresset alt for mye med tilstelning og matlaging. -Men noe sier meg at den sinnsyke tapasen har tatt mer enn litt tid å stelle i stand. Altså wow.. Vi snakker bakt focaccia, fire forskjellige festsalater, tapasruller, kjøttboller i tomatsaus, kyllingspyd, scampi og noe kurdisk mat som bare smakte helt... ja fantastisk. Jeg ble så inspirert av en rett som het "Kobba" at jeg har bestemt meg for å prøve og lage det selv i morgen. Ikke at jeg tror det blir halvparten så smakfullt som når Cathrines svigermor lager det, men det er verdt forsøket tenker jeg! Tre kaker, velkomstpunsj og en hel hau av snacks fikk vi og servert, alt i glass og på tallerkener med bestikk i festens temafarger.
- Et bildedryss fra lørdagskvelden -Jeg hadde det så moro med både lag-quiz, synging, skåling og beerpong, at jeg følte kvelden bare suste avgårde! Plutselig var det tid for å dra på byen, og så fortsatte jammen festen der også i tre nye timer. Herlighet, jeg tror aldri jeg har danset så hardt på et dansegulv før. Jeg orker ikke engang tanken på hvordan det må ha sett ut. Først klokken halv tre om natten sa mannen og jeg oss ferdige med svingingen, og da overtalte jeg ham til å bli med meg inn på kebabsjappa for å kjøpe med hjem kebabpizza til oss. Tror han var passe takknemlig for det han også i dag tidlig. Kebabpizza er alvorlig talt den beste oppdagelsen 2017 har gitt meg..En mindre god oppdagelse var føttene mine i dag tidlig. Jeg gikk i noen relativt vonde sko i ca åtte timer på fest i går og da jeg sto opp i dag tidlig kjente jeg at jeg var nummen i hele høyrefoten og opp i leggen. Den ene tåen min kjennes ut som den sover når jeg tar på den, og er forsåvidt helt rød også, så jeg lurer meg på om jeg kan ha pådratt meg noe nerveskade inni der! Det er ihvertfall en blanding av nummenhet og kribling helt opp i den ene leggen... Noen som har opplevd lignende? Huff altså, jeg er håpløs. Sånn går det når du danser til krampa tar deg... Ville bare titte innom for å gi en lyd ifra meg og dele noen blinkskudd fra den fine feiringen. Jeg kjenner det er lenge siden sist jeg hadde så mye innabords, så denne søndagen skal jeg ikke engang ut av leiligheten. Jeg sitter enda i morgenkåpe, uten sminke her, og har ikke gjort annet enn å kose meg med restemat, film og en finfin mann. Kveldens lesing tror jeg også at jeg akkurat bestemte meg for å erstatte med en reprisefest av "Jakten på kjærligheten" og "Skal vi danse". Heh. Orker ikke livets fornuftigheter i dag!  - Besties Black & Gold Party - Tusen takk for en fantastisk kveld <3

Lun couscous-salatEndelig er helgen her! Hurra! Åh, denne skal smake godt... Jeg bare sank ned i sofaen etter skolen i dag, og orket ikke engang tanken på å blogge før jeg hadde fått i meg noe mat, men NÅ er energien og humøret tilbake. Bakt har jeg også fått gjort, så nå står det en deilig gulrotkake i hvit og gull og lyser mot meg på kjøkkenbenken. *GLIS* Jeg skal knipse fristebilder i morgen, og oppskriften delte jeg med dere for et par måneder siden! -Så ta det helt med ro, det er bare å gå løs på den selv i løpet av lørdagen :D Den, krydderkaken og sjokoladekaken min er virkelig verdt å prøve ut en dag dere har tid!Ellers har jeg kost meg med å ta igjen litt tvhygge den siste timen! Eller kost meg og kost meg.. Jeg kjente faktisk jeg ble UVEL med store bokstaver, av den siste episoden av bloggerne. Stort sett sitter jeg bare og humrer og ler av all galskapen som foregår der, men denne "Blog Awards" episoden ble jeg rett og slett helt dårlig av. 22 minutter med bitterhet, sjalusi, baksnakking og mennesker som ikke unner hverandre suksess... æsj altså så motbydelig. Etter de minuttene der, satte jeg igjen med så lite feelgood i kroppen at jeg ble nødt til å snurre en episode "kjendisrestauranten" også, i håp om at det skulle bli hakket hyggeligere. Heldigvis ble det det også. For et herlig program, med fristende retter og morsomme folk <3 Faren er stor for at det konseptet blir en ny favoritt på skjermen min i høst!Denne lune couscous-salaten serverte jeg jentene mine til middag på mandag, og ettersom jeg helt har glemt å dele oppskriften med dere, kommer den nå. Typisk meg å dele salatoppskrift på en fredag og sjokoladeboller på en mandag... Jaja, salat smaker nå godt når som helst! Ingrediensene ser dere over her, og av krydderier brukte jeg salt, pepper, litt piffi og paprikakrydder på båtpotetene. Jo, og litt olje + sitronsaft. SÅ deilig! På toppen av salaten fikk jeg strødd over litt rømme med en gaffel så det ikke skulle bli tørt, og det var også veldig godt! Stakkars jentene mine kom kjempesultne fra jobb, også hadde jeg laget alt for lite. Ikke bare bare å beregne alltid! Jaaja, vi hadde heldigvis masse dessert å fylle magene våre med også. Haha <3Litt ruccolasalat bør forresten og være med <3 Mmm!
Tusen takk til frisøren min Marianne, for deilig oppskrift!

Birthday dress - Check

Affiliateslenke


Da var en av to potensielle bursdagskjoler ankommet leiligheten min. Hehe jeg bestilte meg nemlig to fra to forskjellige nettbutikker for et par dager siden så jeg skulle være sikker på at ihvertfall en var fin på. Min kjære bestis skal jo feire sine 25 år til helgen, og for en slik anledning er det stas å jåle seg litt ekstra opp vet dere. Ser den ikke rååålekker ut? Jeg skulle gjerne ha vist den på, men speil-selfies er mitt verste mareritt, så det får heller vente til Hannemor kommer på besøk.- Satin Bardot dress HERE -Det blir nok ikke så lenge til! Nå skal jeg få i meg noe fisk til middag her, og så må jeg faktisk bare fortsette med nerdegalskapen min. Jeg satte ved kjøkkenbordet mitt fra klokken åtte om morgenen til klokken åtte om kvelden i går, og med unntak av en gåtur ute i frisk luft i dag, har jeg gjort nøyaktig det samme. Jeg har alvorlig talt ikke noe liv denne uken, og sånn må det bare være hvis jeg skal komme meg igjennom pensum dette skolehalvåret. Er så glad for at mannfolket har det på akkurat samme måte, så jeg slipper å sitte med dårlig samvittighet for å ikke ha tid til han heller. Vi ser hverandre kanskje ikke mer enn 1 gang i uken fremover, men da får vi det ihvertfall ekstra hyggelig de gangene vi sees <3 


Håper det står bra til med dere, og at vi er flere som tar høstsemesteret med storm! Høhø. I morgen tidlig tenkte jeg å prøve og ta med meg kamera mitt på skolen, for da skal det settes venefloner i øvingsavdelingen, og det har jeg veldig lyst til å ta dere med på. Krysser fingrene for at det går som smurt! Kvelden i morgen skal gå til... wait for it: Mer lesing! Men da skal jeg i det minste lese sammen med Marthe fra klassen. Vi skal kjøre i gang en eksamenslek knyttet til hjerte, kar og lungesykdommer, så det blir spennende! Okei det mest spennende jeg har gjort på tre døgn ihvertfall. Haha!Hele utvalget til NA-KD finner dere HER 
Den nettsiden der har helt sykt mye fint... 

Gaustatoppen - Check, check!- Ut på nye fjelleventyr -Her kommer endelig bildedrysset fra lørdagen vår! Fire timer brukte vi opp og ned med pustepauser, matpause og selvsagt en lengre knipsepause på toppen. Været kunne ikke ha vært bedre, og alt lå tilrette for at turen skulle bli perfekt. -Bortsett fra én ting. Formen min. Altså, jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine da jeg ble forbipassert av en eldre dame som fortalte meg at hun bare hadde én lunge. Foråsidetsånn: Jeg har fått klar beskjed fra mannen at til neste gang vi skal opp på en fjelltopp så jeg trene først. Ikke bare kondisjon, men også benstyrke. Pulsen min hamret nesten ut av halsen allerede etter en halvtime, og da det var knappe 200 høydemeter igjen, bare R-I-S-T-E-T leggmuskulaturen min. Herregud så flaut å stille opp i fullpakka turutstyr og bli passert av syv år gamle barn i dongeribukser på "søndagstur" med familien.
Jaja man lærer av alt! En ting jeg foreksempel lærte om meg selv på denne turen, er at jeg går igjennom tre ulike faser når jeg blir sliten. 1. Den stille fasen. Minuttene jeg tusler i fullstendig taushet og jobber noe iherdig for å opprettholde mitt positive indre. 2. Eksplosjonsfasen. Der det bikker over og jeg mister alt jeg eier og har av skam og hemninger. Jeg tror faktisk jeg holdt til ca 1500 høydemeter før jeg ikke fullt så elegant skled inn i denne fasen. "Dette er jo helt SYKT! Hvorfor i h*lvette går vi i i denne h*elvettes steinrøysa og ikke på den bedagelige søndagsstien der borte!?". -Bare for å nevne noen av glosene. På et tidspunkt må frustrasjonen ut si! 3. Latterkrampefasen. Du vet... Når du føler du har det så jævelig at du ikke kan annet enn å le og le. Det hele blir rett og slett tragikomisk.
- 1845 meter over havet -Note to self: You need to work out more! Haha, heldigvis gjorde disse hysteriske fasene mine hele turen hakket mer sjarmerende enn om den hadde gått som en dans på roser. Mannfolket fikk seg ihvertfall en god latter, og det gjorde også andre turister som ble vitner til mine skjellsord. Vi ville gjerne gå litt i fred og ikke midt blant den 1000 meter lange turistkøen opp til toppen, og derfor valgte vi stien som... vel ikke var en sti, men en bratt, bratt steinrøys. For hver høydemeter vi tok ble steinene bare større og spissere, og de siste 200 meterne følte jeg altså at hvert eneste skritt var en squat. FY så tungt, men den utsikten som ventet ikke bare på toppen, men hele veien opp... Den var så verdt strevet den.
Bare se på dette her? Evig takknemlig for at vi faktisk fikk sikt fra toppen. Det her jo ingen selvfølge å være heldige med været! Turen ned igjen gikk unna på halvannen time, og til tross for skjelvne ben, var disse minuttene også heeelt magiske. For et syn... Absolutt en tur jeg kan anbefale dere alle å ta på en solskinnsdag! (Bare tren litt først).
- Utsikten fra Gaustatoppen -Da vi kom ned ventet innsjekk på fjellhotell oss, og her nøt vi et par glass hvitvin før vi gikk til middag og hev innpå med en tre retters. Aldri smakt så godt med mat i hele mitt liv. Helt himmelsk var det <3 Sprikkmette og stoorfornøyde gikk vi til sengs klokken ti om kvelden, og sluknet rimelig raskt etter å ha skravlet og ledd av den innholdsrike lørdagen vår <3 I dag er jeg så sår i leggene at jeg ikke engang vet hvordan jeg skal komme meg på skolen, men likevel sitter jeg bare og hopper av entusiasme for å planlegge en ny topptur. Hvilket fjell skal bli det neste nå da? Snøhetta? Trolltunga? Et fjell i nord? Vi får sjå!Tusen tusen takk for en heeelt fantastisk helg <3
Dette fine høstminne skal sitte i hjernebarken resten av livet.

Teltcamping i Hardangervidda
For en heeeelg! Natten før mannen og jeg skulle bestige Gaustatoppen, bestemte vi oss for å teltcampe ved et vann i Hardangervidda, og for et paradis av et sted vi fant oss! Vi var vel fremme rundt seks om kvelden, og slo opp teltet vårt rett ved vannkanten så langt unna hytter og befolkning som bare mulig. Her ble vi sittende ute helt til solnedgang og lage deilig biffmiddag, fiske i fjellvannet, nyte utsikt, skravle og drikke rødvin <3 Bare meg, han og den stille naturen.- Snapshots from friday night  - 
Fy flate som vi koste oss! Solen gikk ned før vi visste ordet av det, og så var det inn og finne varmen i teltet, spille kort, drikke enda mer rødvin og titte ut med jevne mellomrom for å se på den sykeste stjernehimmelen. Herregud så fint det er med stjerneklar himmel et sted som dette, hvor overhode ingen unaturlige lys forstyrrer sikten. Det var bare 3 grader om natten, så dette er definitivt den kjøligste teltcampingen jeg har vært borti noen gang, men soveposene våre gjorde jobben sin, og holdt oss varme helt til soloppgang, så det eneste jeg lå og bekymret meg for var om kamera skulle fryse ihjel..- Ytrefilet med salat, ris og bearnaise  -Alt man kan lage ved hjelp av en liten primus! Klokken ni lørdags morgen var vi oppe og hoppet igjen, og et par timer senere var frokosten inntatt ved vannkanten, teltet nedpakket og sekken på ryggen. Da skulle vi nemlig tusle videre på oppdagelsesferd! En kjøretur til Rjukan sentrum ventet, før mitt første møte med Gaustatoppen sto for tur.. Mer av det får dere i neste post! Jeg har nemlig knipset så mange bilder at jeg blir helt nødt til å dele det i to <3Kunne ikke bedt om en bedre start på helgen <3

Trendy posters on my wall

Sponset plakat + affiliateslenker


Hei på dere og riktig god søndag! Håper den behandler dere bra. Jeg har akkurat kommet inn døren hjemme i leiligheten etter en helt magisk helg i Rjukan, og kan nesten ikke vente meg å gå igjennom bildene fra toppturen vår i går, men før jeg deler noen blinkskudd fra weekend-opplevelsene, tenkte jeg å vise dere mine siste posters fra Pictureit!Forrige uke ramlet det nemlig en diger rull med nye plakater ned i min postkasse, og noen av disse har altså fått plass over stuesjenken min. Jeg hadde jo noen lekre Picture-bilder her fra før av også, men forandring fryder så nå har jeg rett og slett bare omrokkert litt, og tilføyd noen nye tilskudd i den deilige posters-samlingen min! Jeg tror faktisk jeg har nærmere 10 plakater herfra nå, og likevel står det enda 6-7 på ønskelisten..

- Du og Jeg plakatene finner du på salg HER, Familie-plakat HER -Bør jammen få meg et stort hjem om jeg skal ha plass til mer nå. Disse du og jeg - postersene er definitivt favorittene mine, og disse får dere nå på salg. Prisene varierer litt utifra størrelse, men dere kan spare alt fra 100kr på de minste og opptil 398kr på de største variantene. Alle mine bilder er i størrelsen 50x70, til dere som måtte lure på det.

Nå skal jeg trykke i meg litt deilig middag, hoppe i joggedressen og sette meg ved stuebordet for å studere i et par timer... Eller fire. Jeg har mildt sagt litt lesing å ta igjen etter en hel helg med morsomheter. -Men SÅ skal jeg kose meg med bilderedigering og blogge litt norsk natur igjen. Det gledes, for wow for en utsikt mannen og jeg nøt fra 1845 meter over havet i går! Den slags kan bare umulig ha tatt seg dårlig ut på bilder.
Var de ikke lekre? Små forandringer fryder altså <3
Alle familie-postene til Pictureit kan dere få tak i HER

Mitt grønne hjørne

Affiliateslenker


- Medium stativ HER, Large stativ HER, potte HER -Hei på dere og riktig god lørdagsmorgen! Nå ligger jeg mest sannsynlig å drar meg i et telt ved et deilig ferskvann i Rjukan tenker jeg! Med mindre vi har slått på stortromma, kastet på tursekken og begynt å traske oppover alt? Dette finværet må en jo egentlig nyte hvert eneste minutt av.. Ettersom jeg ikke har pakket med pcen på tur, kommer det et lite forhåndsskrevet innlegg ut denne lørdagen. Tenkte nemlig jeg skulle vise dere mitt siste interiørkjøp! Som vanlig henger jeg sånn ca halvannet år etter den store trendbølgen, men endelig fikk altså jeg også kjøpt meg et par Wire potter i hvit.- Stativene fås også i sort HER, og potte HER -Jeg synes disse greiene er så perfekte at jeg lett kunne hatt et par til i sort, men det får isåfall vente til leilighet er kjøpt. Kanskje jeg ikke engang har plass til flere. Det får tiden vise! Plantene kjøpte jeg på Hageland etter skolen på torsdag. Ble det ikke lekkert? Jeg er ihvertfall helt frelst. Det er gått to dager og venninnene mine er allerede dritlei av plantesnaps.. De må kjøpes sånn hver for seg altså.Til sammen betalte jeg 1800kr tror jeg.
Tror aldri jeg har cravet noe så lenge som disse pottene her...

Study on a friday

Affiliateslenker


Happy friday you all! Nå er det ei som teller ned timer til avreise altså. Himmel som jeg gleder meg! De melder jo til og med knallvær i Rjukan de neste par dagene! For en gledens helg <3 Jeg har hjemmestudie-dag denne fredagen og ingen forelesninger på skolen, så de siste par timene har jeg kost meg med pensum, stearinlys, en kopp kakao ooog gårsdagens restewok til frokost. Yum! Jeg pakket tursekken allerede i går kveld, så nå tenker jeg egentlig bare å nerde helt til avreise. Jeg kommer ikke til å ta med meg pcen, men kamera blir med og dere kan vedde på at jeg skal knipse ihvertfall tohundre utsiktsbilder. Ellers skal dere ikke se bortifra litt spamming på snapchat, så ikke glem å følge meg der!- Bikbok topp i gul HER, og skjørt HER

Martheborge heter jeg på snapchat også. Jeg koste meg forresten glugg i går, med Selini på middagsbesøk. Hun ble bare i et par timer ettersom hun er ferdig sykepleier og skulle ha nattevakt, men vi fikk nå hygget oss med litt deilig wok, mer kiwibær, og masse skravling om både livet og dette faget vi har til felles: Sykepleie. Neste uke skal jeg endelig få lære å sette veneflon på skolen, og det er jeg rett og slett dritspent på. Hadde det bare vært lov å øve hjemme på venner og kjæreste så hadde jeg vel tvunget dem til å stille opp med årene sine hver eneste dag. Jeg gjorde det faktisk også en gang og fikk det jammen til og. Jeg traff venen, blodet strømmet inn og hele sulamitten, men så forsto jeg ikke at nåla da ikke måtte gli enda dypere inn, så min kjære pasient av en venninne skrek til slutt til så jeg skvatt og røsket ut sprøytespissen mens blodet sprutet. Haha... Kanskje det er det beste for alle at hjemmeøving er og forblir forbudt.- Study on a Friday -


Ønsker dere en knallstart på helgen! <3
Toppen min får man og i rosa HER og sort HER-

The Anatomy Of a Fruit TrayHerlighet for en hyggelig kveld jeg hadde i går! Etter et par timer med jobbskriverier, lagde jeg meg indisk rekegryte med villris og nanbrød og virkelig koste meg i mitt eget selskap. Først med The Voice snurrende på skjermen (herregud så flinke!!), så med Vendela + Petter og SÅ sovnet jeg i en av de tjuefire pausene til Jurassic Park på tv3. Hehe, elsker de gamle dinosaurfilmene jeg. Hver gang jeg ser dem dukker det opp gamle minner fra da jeg var liten og satt forskremt med svette hender på barnerommet. Jeg holdt på å tisse på meg i enkelte scener, men jeg skulle på død og liv se på likevel.


Meg: Har jeg cameltoe? 
Hanne: Ja! Hva så? Det er sånn vi er skapt. Tror'ke det kommer som noe sjokk for noen.

Hahaha, elsker Hanne og de replikkene hennes <3 Ville bare titte innom dere med noen fristebilder fra gårsdagens fat fullt av naturens godteri! Istedet for sjokoladekjeks, lagde jeg meg altså en tallerken med vannmelon, jordbær og kiwi. De små grønne greiene dere ser her heter "kiwifrukt" og smaker akkurat som kiwi bare i drops-form. Hihi, jeg fant dem såklart på Kiwi. Veldig sprø og gode! 

Nå skal jeg avgårde på skolen, og der må jeg vel være til 14-15 tenker jeg. Vi har obligatorisk gruppearbeid med lærer i dag, men den flinke gruppa mi og jeg gjorde oppgaven allerede for to dager siden, så ikke vet jeg hva vi skal foreta oss disse skoletimene. Det får tiden vise! I dag gleder jeg meg ærlig talt mest til å komme hjem, for da skal enda en interiørpakke hentes på posten! Jeg har siklet etter disse greiene i halvannet år nå, så det har bare med å se bra ut i stuen min også!Skal selvsagt vise dere før jeg drar avgårde på fredag <3
Ha en fin torsdag alle sammen! Vi sees.

Brightening up the autumn

Affiliateslenker


Da var hun tilbake etter en ekte latskapens dag. Okei, vet dere hva jeg gjorde i går eller? Bakte sjokoladecookies, SOV, og så på tv til klokken ett om natten. Okeida, jeg var også på skolen i seks timer, men jeg skulle jo gjøre så mye fornuftig etterpå også! Æsj. Noen dager kommer jeg bare hjem fra skolen og føler meg helt... kake! Nei, ikke sånn normalt, deilig sliten, men så tom for energi og entusiasme for livet at det eneste jeg vil er å avlyse hele do-to-listen min for å hive på joggedressen og se det ene dårlige tvprogrammet etter det andre. -For litt tv blir alltid til mer, og litt sjokoladekjeks blir alltid til 2000 kalorier.Heldigvis er disse late dagene litt sjeldnere enn de effektive. Jeg har vært supertrøtt i dag også, men i dag legger jeg skylden på været. Jeg syntes det var så stusselig å våkne opp til enda en heftig regndag denne lille-lørdagen, at jeg bestemte meg for å ta en snartur til byen kun for å kjøpe meg en knallfarget joggedress. En ordentlig god og varm en som kan friske opp mine grå studiedager hjemme i leiligheten høsten 2017 <3 For de blir det nok mange av!

- Bikbok joggebukse HER, og genser HER -

Ellers har jeg hatt besøk av hu Hannemor i dag! Hun har knipset mine ukentlige 900 bloggbilder, så nå bør jeg ihvertfall ha stoff nok til helgen! Jeg reiser jo på tur uten internett fra fredag til søndag, så da må det forhåndsskrives littegrann vet dere. Skal trykke noen fyrstikker under øyelokkene nå, og sette i gang med det samme jeg! -Så håper det står bra til med dere alle. Jeg skulle faktisk egentlig ha vært på visning i skrivende stund, meeen så oppdaget jeg ordet "fukt" i annonsen, og vips så var drømmehuset ikke lengre drømmehuset. Jaja, jeg har begynt å hamstre inn på interiør fra nett nå, så håpet er enda med meg!Dere som går rundt med evig energi-overskudd. Send gjerne over litt!
Joggedressen min fås forresten også i rød HER med tilhørende genser HER

New in - Livingroom

Sponset teppe + affiliateslenke


- Nytt gulvteppe fra Ellos HER -Hei på dere! Nå har jeg akkurat våknet fra en 20 minutters powernap. Heh, det var visst litt hardt med mandag! Jeg kjente det bare ikke før jeg kom hjem og fylte magen med litt for mye middag. Jeg har hatt en lang dag med undervisning om blod, hjerte og karsykdommer på skolen i dag, men til tross for øs pøsende regn og manko på paraply (for ikke å snakke om bil) til morgenen i dag, var det så absolutt verdt å stå opp. Vi har hatt besøk av noen superflinke leger i undervisningene de siste ukene, og i dag hadde foreleseren tatt med seg noen ekte grisehjerter som vi skulle få lære av å titte og ta på. Artig!  Seks timer gikk unna på et blunk i dag, og nå som jeg så godt inni det tenkte jeg at jeg like gjerne skulle sette av resten av mandagskvelden til mer nerding. Eller ihvertfall til klokken åtte(?) når favorittprogram nr.1 begynner. Mihi, da skal jeg snurre Jakten på kjærligheten, og spise fruktsalat med god samvittighet.  

Ser dere forresten mitt nyeste interiørkupp? Jeg synes dette teppe gjorde hele stuen min ny jeg. Det er altså fra Ellos Home, og finnes også i en mørkere variant! Jeg har faktisk også bestilt et splitter nytt stuebord i marmor, og tanken var egentlig å ha både det og teppet til den nye leiligheten (når jeg en gang finner den), men jeg kan jo ikke vente lenge med å vise det frem! Gleeder meg til å få kjøpt meg en ordentlig kvalitetssofa også etterhvert, men det må nesten vente til jeg har et sted å ha den altså. Kan liksom ikke bare kaste utleiers møbler for å gjøre plass til mine egne heller. Hehe.- Spaghetti med pesto, rømme og svinestrimler -Slik gjør du - Superenkel pastarett for 2: 
1.
Hakk opp 1 sjalottløk og surr denne i en stekepanne med litt olje. 
2. Stek strimlene med svin gjennomstekte og krydre dem med litt pepper.
3. Kok pastaen, sil av vannet og rør inn 2ss grønn pesto + 1ss rømme
4. Strø over litt revet parmesan og noen ristede pinjekjerner.

Jada, rett over på dagens middag! For hvorfor ikke slenge med en superenkel oppskrift? Yum yum! Denne tok meg omtrent 12 minutt å smelle sammen. -Og forresten smaker den like godt (om ikke bedre) med kyllingkjøttdeig. Det var egentlig det jeg skulle ha i dag, men Joker har ikke så avanserte varer i kjøledisken sin de. Silly me..Deilig var det uansett! Håper dere har en knallmandag <3

Sommeren 2017 har jeg... ...Gått utallige powerwalks i skogen både med og uten hund...Tjuvstartet på pensum i bikini under skyfri himmel...Tømt x antall tallerkner med skalldyr... Badet! -Ihvertfall i ferskvann......Reist til Bortelid på hyttetur med med farmor og farfar i 20 varmegrader


... Tatt turen til skalldyrsfestivalen i Mandal med jentene... Vært på 2-3 hytteturer med mannen og blitt proff på double leirdueskyting... Vært på campingferi med jentegjengen. Et av de beste minnene fra hele sommeren.
... Fått meg splitter nye hagemøbler, og ikke invitert på en eneste grillfest...Dratt på klisseweekend til Kragerø Resort og hatt det fantastisk
... Kjørt sene tapaskvelder med jentene mine og drukket litt for mye vin
...Blitt en ekte hobbyfisker og fått meg min egen fiskestang!
...Reist en helg til Haugesund og hatt krabbe, rebus og hawaiifest med fine familien...Startet leilighetsjakten, vært på 6-7 visninger og tapt en budrunde


...Reist til Brokke på enda en hyttetur, gått i fjellene og fisket i ekte fjellvann!... Ooog jobbet 80% på omsorgssenter hele juni og juli!


Jeg har helt sikkert glemt en ting og to, men jeg synes bare det er moro å se at selv med mye jobb på agendaen, så har jeg fått skvist inn litt morsomheter også! For første gang på syv år har jeg ikke reist utenlands en eneste gang, men fy så fine minner jeg sitter igjen med likevel. Spesielt fra alle de fine helge-turene sommeren har bydd på. Disse skal jeg helt klart ta med meg videre inn i høst og vinterhalvåret også. Dessuten føler jeg at jeg er blitt dobbelt så rik på erfaringer innenfor sykepleie denne ferien! FY så mye jeg har lært av bare to måneder på omsorgssenter. Ville aldri vært foruten <3

- Fredagshilsen fra oss -

Inneholder affiliateslenker


Hei på dere! Nå har jeg endelig fått sunket ned i sofaen med pcen på fanget etter å ha løpt rundt både i byen og hjemme heeele dagen. Jeg hadde egentlig hjemme-studiedag denne fredagen, men jeg har hatt så mye annet å gjøre med bildeknipsing og forhåndsskriving av innlegg, kokkelering  frisørbesøk og gaveshopping at jeg faktisk ikke har hatt en halvtime til overs for pensumboka. Pyttsann, jeg tar det alltids igjen! Hundebesøk har jeg også her i heimen denne helgen, så hils på Bella og Odelia. Aka Bella og rakkefant. Det er helt utrolig hvordan to hundevesner av samme rase kan være så forskjellige. Bella er den mest uskyldige, ja faktisk lydigste hunden jeg har passet i hele mitt liv, mens den andre brune rakkefanten her bare er en... V-I-L-L-B-A-S-S. Jeg vasket gulvet i går kveld, og da jeg kom hjem etter tre timer i byen i dag hadde rakkefanten klart å hoppe opp i bokhylla, dratt ned chipsposen som lå der, spist den opp og lagt igjen chipssmuler ut over hele både stue og baderomsgulvet.. Altså, hva gir du meg bikkje?!


Dere kan se det på dem kan dere ikke? Hvilken som er et englebarn og hvilken som er byens største fant? Haha, jaja så ble det enda en omgang med moppen før jeg kunne slå meg ned i sofaen. Nå kommer mannfolket snart på besøk med frukt-ingredienser til oss. Vi skal nemlig lage oss fruktsalat og kose oss med The Voice i kveld! Ville bare titte innom for å ønske dere en herlig start på helgen først. Genseren jeg har på meg her kjøpte jeg forresten i går. Nok en supergod høstgenser jeg vil tipse dere om, som nå bare koster 199kr. Bikbok har nemlig kampanje på den denne uken!- Genseren fås i hvit HER, Rødrosa HER, Grå HER, og sort HER -Buksa er og ny HERFRA, og fås også i sort HER og hvit HER
Syntes den var så fin i rødbrun. Den er også supergod i stoffet <3

Mine planer for september


... Bucket List for måneden

♥ Feire to store dager. September er visst den store bursdagsmåneden! Til helgen skal svigermors 50 år feires, og 23. september har også Cathrine invitert en hel haug av venner til feiring av sine 25 år. Ah, det gledes! Elsker bursdagsfeiring <3 Nå må jeg bare pønske ut hva jeg skal finne på å gi i gaver. Det er jo like vanskelig hvert år! 

♥ Bestige Gaustatoppen! Åjada. Spiller været på lag *FINGERS CROSSED* så blir turen satt til neste helg! Da blir det romantisk sporty-tur til Rjukan, med teltcamping, bestigning av fjell og hotellkos på toppen. He-rre-gud som jeg gleder meg til enda mer fantastiske naturopplevelser.

♥ Prøve meg på en ny høstgryte. -Og generelt bruke mer sesongvarer i middagene mine fremover. Sopp er så godt, og det kan i grunn brukes i det meste. Jeg lagde DENNE retten igjen i går, og hadde masse deilig champignon i, og det gikk altså ned på høy kant både hos meg og favoritten min.♥ Pakke ned sommerkjolene, og oppgradere garderoben med enda mer høstnytt! Jeg kjøpte meg litt deilig høststrikk forrige uke, men jeg trenger fremdeles mange flere gode og varme plagg til vinteren. Høsten kom så plutselig, og den ene høstkåpen jeg travgikk med i hele fjor er så stygg og slitt nå at jeg er helt nødt til å finne meg en ny en. Jeg skal en liten tur innom sentrum før jobb nå etterpå og se etter noen godbiter. *Glis* 

♥ Dra på flere visninger og ikke miste motet i jakten på drømmehjemmet. Jeg har for øyeblikket et veeldig sjarmerende hus(!) i sikte som jeg skal dra på visning på om en liten uke. Det er litt utenfor prisklassen min, men bare så lite over at jeg kan kapre det om jeg er heldig, SÅ la oss krysse fingrene! Skal selvsagt holde dere oppdatert.

♥ Ta noen dager i Stavanger by igjen! Jeg savner den fine familien min <3 Sist jeg var på besøk var vel en gang i juli? Det er alt for lenge siden! Gleder meg til noen nye late dager med tvkos, tepper, hjemmestudier, god mat og kanskje litt bursdagsfeiring? Halve familien fyller år i august, så det ville definitivt vært hyggelig å ta igjen litt kakespising.♥ Dra på sopptur. Jeg er litt lei meg for at jeg aldri fikk dratt på noe blåbærtur før bærene råtnet, så nå har jeg bestemt meg for at jeg skal få med meg soppen! Det må bli relativt kjapt også tror jeg, for nå meldes det tordenvær i en uke i strekk her i sør. Spørs om soppen i det hele tatt overlever ut midten av september. 

♥ Begynne å tenne stearinlys om kveldene igjen, og virkelig kose meg med høstprogrammene på tv! Nå om dagen er det The Voice, Jakten på kjærligheten, Vendela + Petter og Skal vi Danse som er favorittprogrammene mine. Elsker å snurre et av disse programmene med god samvittighet etter å ha studert, jobbet og stått på hele dagen <3 Beste følelsen det.

♥ Dra på studentcruise med klassa! Forrige uke booket jeg en dagstur på cruise med studievennene 19 september. Gleder meg til å skeie ut litt på en tirsdag, ta meg fri fra skolen, spise buffémat til jeg sprekker og drikke meg såpass god i formen at jeg ihvertfall ikke kjenner bølgene. Høhø!


Ah, denne måneden skjer det mye moro altså!

B-day present for myself

Inneholder Affiliateslenker


Woaah! To ganger har jeg sovnet inni denne bloggposten alt. Jeg har endelig begynt å lande etter en helt vilt hektisk lørdag på jobb, og så fort stresshormonene har lagt seg i kroppen er det akkurat som trangen for søvn bare kommer som en bombe. Jeg kjenner jeg elsker, elsker, elsker slike spennende, og ikke minst lærerike dager på jobb, men fyy så trøtt jeg blir en times tid etter at jeg er kommet hjem og satt meg i sofaen. Haha, det er nesten håpløst å skulle få gjort noe fornuftig etterpå. Heldigvis kommer snart en fin herremann på besøk med tacoingredienser som vi skal kose oss med i kveld.- Steve Madden tøfler fra Zalando HER -Ville bare vise dere bursdagspresangen jeg kjøpte fra meg selv, til meg selv! Jeg har så utrolig mange pysjsett og kosedresser i lys rosa, så da jeg oppdaget disse fluffy Steve Madden variantene på Zalando, kunne jeg ikke dy meg. Gode var de også! Sitter som støpt på føttene, og kostet meg bare 499kr. Juhuu! De har dem forresten i flere farger. Både sort, grå, og leopard.En annen ting jeg har lyst til å dele med dere i dag, er denne deilige kyllingretten under her! En ordentlig smakfull og lettvint middagsvariant som jeg syntes smakte nesten like god kald som varm. Jeg gikk og småspiste på den hele tiden både før og etter bursdagsfeiringen i går, så denne her håper jeg virkelig at flere får lyst til å prøve seg på. -Selv om den kanskje ikke ser like delikat ut som andre kyllingretter jeg har laget. Høhø.

- Kremet kyllingpanne -
1.
​2 kyllingfileter (stekt i terninger) 2. 1 grønn paprika 3. 3 store champignon sopp 4. 200g pastaskruer 5. 1/2-1 boks creme fraiche 6. 2/3 rødløk 7. 1ss karri 8. Salt/pepper 9. 1/2 kyllingbuljong 10. 1,5 dl vann 11. 2 fedd hvitløk 12. 2ss tomatpureSlik gjør du: 
1.
Hakk opp hvitløk, rødløk, paprika og sopp og stek det i panna til løken er blank.
2. Ha grønnsaksblandingen over på et fat og stek ferdig kyllingterningene. 
3. Ha grønnsaksblandingen over i panna med den ferdig stekte kyllingen og tilsett 1,5 dl vann, 1/2 kyllingbuljong, 2ss tomatpure og karri. Gi det hele et oppkok og la det stå og småputre i 3-4 minutt.
4. Kok pastaen etter anvisningen bak på pakken og sil av vannet. Ha dette over i kylling/grønnsakspanna og rør til slutt inn creme fraichen. Smak til med salt og pepper. Eventuelt mer karri. - Gullgafler fås kjøpt på Room 21 HER, kniver HER og skjeer HER -Jeg fikk mitt bestikk av min nydelige bestemor, men det fås altså kjøpt på nett og!
Denne retten fungerer forresten ypperlig som jobb eller skolelunsj <3

Twenty five and Happy

Inneholder affiliateslenker


NÅ har jeg savnet å titte innom her altså! Siden onsdag har jeg bare løpt mellom lange undervisningsdager på skolen, visning på ny leilighet og en helt nydelig bursdagsfeiring! Åjada, jeg har rukket å bli et år eldre siden sist! Hihi, 25 år er jeg blitt og selv om det bare er et tall, føler jeg meg fryktelig mye eldre også. Haha, det er bare så uvandt å tenke på at trettiårene faktisk nå er like rundt hjørnet. Jeg fylte jo nettopp tjue!?


Jaja, jeg hadde nå ihvertfall en perfekt feiring. Først med kake og sang på skolen, og så med visning, middag, vin og hygge med mannen. Litt gaveåpning ble det også på meg! Penger av familie, lekkert turutstyr av svigers, og weekendtur til Rukan av og med favorittpersonen min. Vi skal sove i telt under Gaustatoppen, bestige fjellet morgenen etter og tilbringe en deilig natt på hotell der oppe etterpå. Altså, jeg er så KLAR! Kan vi bare pakke sekken og reise allerede? Nei.. For jeg har jobbhelg. Det var sånn det var. Jeg skal straks avgårde for å feire bursdagen til min kjære medstudent Rikke, og så bærer det edru hjem for en god natts søvn før jobb. Jeg har to tidligvakter denne helgen, og etter de siste par dagene kjenner jeg det skal bli rimelig hardt å stå opp! -Meeen så er det jo innmari hyggelig å jobbe når man først har kommet over morgen-kneika. Dagens habitt får dere her! Genseren er splitter ny og akkurat så god i stoffet som den ser ut. Fy så glad jeg er for at jeg kjøpte den i to farger. Skikkelig kosegenser <3 Angående leilighetsjakt: Jeg var som nevnt på visning igjen i går, men selv om også dette hjemmet var utrolig lyst, stort og fint så fikk jeg ikke noe aha-opplevelse, og da ble det bare med visning denne gangen også. Krysser fremdeles fingrene for at noe superlekkert snart skal dukke opp <3

Genser fra Zalando HER, Bukse utsolgt fra Vero Moda, lignende HER, Sko fra Aldo, Veske fra H&MGleder meg allerede til å skravle mer med dere i morgen <3
Hanne var på besøk i ettermiddag og knipset en haug med bloggbilder for meg!

Favorittstrikk i høstgarderoben

Inneholder affiliateslenker


- My Latest Buy -Det er ikke ofte jeg vier et eget innlegg til en favorittgenser, men den siste uken har jeg funnet så innmari mye fint på nett! Jeg skal hente en pakke fra Zalando i morgen, og i den befinner det seg noen helt nydelige gensere til bare 299kr! Jeg skal selvfølgelig vise dem på senere så dere kan se hvor lekre de kommer til å bli både med skinnbukser og vanlige jeans, men i mellomtiden kan dere gjerne ta en sniktitt HER. De har den i både lys grå og lys rosa, og jeg klikket hjem begge to.

Genseren dere ser på bildene her er jeg også evig takknemlig for å ha oppdaget. Den så jeg faktisk for første gang i dag tidlig da jeg satte i forelesning. Det var Laila fra nabosetet som hadde den på seg i lys rosa og fortalte at hun hadde kjøpt den på h&m for 199kr. De neste fem timene var denne genseren alt jeg klarte å tenke på, så så fort skoledagen var over dro jeg med Ida fra klassen til byen og kjøpte den i to farger selv. Dessverre er de helt utsolgt for den på nett! Nå skal jeg fylle vaskebøtta med grønnsåpe og sveipe moppen over stuegulvet mitt. Jeg får nemlig Marthemor på besøk fra klassen om en liten time! Vi skal kose oss meg taco og film denne lille-lørdagen <3 Tror vi begge trenger en velfortjent pause etter to heftige studiedager og en lang onsdag med forelesning. Vel, og shopping for min del da. Høhø!Elsker altså når jeg finner slike lekre høstplagg til en så rimelig pris! 
Gina Tricot har også noen superfine og studentvennlige varianter HER, HER og HER
.

- Ukesmeny med dessertforslag -Hei på dere, og riktig god kveld alle sammen! Fy fader så lei jeg er av å studere nå, og jeg er bare i gang med uke tre.. 56 skritt har jeg gått denne torsdagen, og det må være fra kjøkkenbenken til stuebordsstolen de gangene jeg har hentet meg mat. Puh! Det tar på med dager som denne altså, men det er nok verdt det til slutt. Før jeg vet ordet av det så er høsten over og jeg halvveis ferdig med utdanningen min. Smiler et lettelsens smil bare av tanken.. 

Under her kommer en noe forsinket ukesmeny som jeg håper kan være til inspirasjon for dere som enda ikke har fylt opp kjøleskapet. På torsdag fyller jeg 25 år, så da blir det et ordentlig festmåltid på denne damen. Mannen ringte akkurat og spurte om jeg ville spise ute eller hjemme, og da sendte jeg inn en bestilling på lam med tzatziki og risotto. Det er noe av det beste som finnes det. Spesielt når vi kan lage det sammen, hjemme hos han med vin i glasset <3Mandag: Hjemmelaget biff Stroganoff med risTirsdag: Indisk tikka masala med nanbrød og raitaOnsdag: Vegetarvennlige "kjøttboller" i tomatsausTorsdag: Lammefilet med tzatziki og smakfull risottoFredag: Marthes Chilli Con carne Lørdag: Budsjettvennlig vegetargryte med varm foccacciaSøndag: Hjemmelaget lakseburger med mangosalsa- Ukens tre store fristelser -1. Friske frukter med kokoskrem og hakkede mandler 2. Ostekake på krukke med friske bringebær3. Boller med sjokoladekrem 


Yum yum! Måtte dere la dere friste <3
Klikk på bilde av retten for å komme til oppskriften!

- Slik studerer jeg -

Er det noe jeg ser går igjen i kommentarfeltene nå om dagen så er det spørsmål relatert til hvordan jeg studerer, hvordan jeg legger opp en leseplan for hvert semester og hvordan jeg forbereder meg best mulig til eksamen. Jeg forstår godt at dere førsteårs-studenter sitter og klør dere i hodet. Å studere på universitet er noe helt annet enn videregående. -Men det behøver ikke å være noe vanskeligere av den grunn. Tvert imot! Jeg synes livet som student på Universitetet i Agder er ganske fantastisk. Nesten ingen forelesninger er obligatoriske. Ingen skriver fravær eller sender melding med hjem dersom jeg ikke kommer på skolen. Det er ytterst få innleveringsoppgaver og så godt som ingen ukentlige prøver.-Kun én gradert slutteksamen i hvert fag dere! Denne deilige nye friheten (etter tretten år med alt annet enn frihet) krever dog at du har en god dose selvdisiplin. Velger du å ikke gå i forelesning, så skal du klare å stå opp når alarmen ringer likevel, og sette deg ved stuebordet for å studere på egenhånd! Sover du til elleve hver formiddag bare fordi du kan, så tror jeg neppe du sitter igjen med en karakter av øverste klasse. Du MÅ få struktur på hverdagen din, og mine beste tips på veien her er: 1. Se mindre tv 2. Legg deg før midnatt 3. Stå opp før 08.00. Så enkelt som det kan du spare massevis med tid. Jeg vet det er mange fantastiske serier der ute, men gjør deg selv en kjempetjeneste og snurr de i juleferien. Du.Har.Ikke.Råd til å sitte oppe på nattestid og snurre episode etter episode nå. Ja, vi har akkurat startet semesteret, men pensum for veldig mange studieretninger er enormt og du har mer eller mindre tre måneder på å lære deg det.1. Sett i gang NÅ. Jeg har sagt det før også, men jeg sier det igjen. Du kan ikke gjøre som på videregående og saumfare pensum en uke før eksamen. Jeg bruker en uke på ett kapittel når jeg virkelig skal lære meg det og få det til å sitte. Du får ingen hjelpemidler på eksamen i sykepleien, og juks kommer du ikke langt med verken på universitet eller ute i arbeidslivet, så her er det bare å stå på fra start! Jo mer du lærer deg, jo gøyere blir også fagene og jo større blir mestringsfølelsen. 2. Sorter pensumbøkene. Har du som oss sykepleiestudenter femten pensumbøker hvert år, så er det enkelt å få panikk. For hvor i all verden man skal starte? Vel, husk at det er meningen at disse 7,10 eller 15 bøkene skal fordeles på to semestre! Start derfor studieåret med å finne ut: 1. Hvilke fag du skal ha eksamen i først. 2. Hvilke bøker som tilhører fagene du skal ha eksamen i først 3. Vanskelighetsgrad/Omfanget av de ulike fagene du skal ha eksamen i først.Har du syv pensumbøker til et fag du kun skal ha hjemme-eksamen i neste vår, så legg bort disse med en gang. Ikke tenk på å begynne å lese eller skrive noteter til disse nå. Konsentrer deg om de bøkene du skal ha skriftlig eksamen i. (Uten hjelpemidler). Det er disse bøkene du må åpne med en gang, lese, forstå og pugge. Skal du ha flere slike skriftlige eksamner denne høsten så finn ut hvor mye tid du vil disponere til hvert fag. Et er alltid litt vanskeligere enn det andre, og da må du sette av ekstra tid til det. For førsteårs-sykepleiestudenter er det ingen tvil om at anatomi, fysiologi og biokjemi er faget som krever flest lesetimer.3. Studer timeplanen. Hvilke tema skal det foreleses om først? Det er kjedelig å lese om hjerte og karsykdommer hvis det skal foreleses om nevrologi denne uken ikke sant? Du får SÅ mye igjen for å komme forberedt til timene. Dette her er definitivt mitt aller viktigste tips. Du kan ikke komme helt blank til en forelesning om respirasjonssystemet og klage på den dårlige læreren fordi du ikke skjønte det h*n sa om gassutveksling eller hemoglobinets metningskurve. Det vanskeligste stoffet krever forarbeid. Så enkelt er det! Forbered deg til alle forelesninger. Du FÅR så mye igjen for det..4. Kort ned kapitlene. Noter ned det du tror er mest relevant til eksamen/arbeidslivet. Med forberedning til forelesning, mener jeg ikke bare "les gjennom kapittelet læreren skal forelese om". Har du klisterhjerne så er det sikkert bra nok, men selv husker jeg ingenting med mindre jeg noterer samtidig. Jo mer jeg skriver fra hånd, jo mer husker jeg. Jeg skrev ut fire fulle skrivebøker med notater i fjor vinter og klarte jammen å huske mer eller mindre hvert ord som sto i dem til eksamen. Det er helt utrolig hvor mye bedre stoffet setter seg når du får det inn med fingrene også, og ikke bare øyne eller ører.5. Studiespørsmål og eksamenslek. Jobb jevnt med å løse studiespørsmål tilknyttet de ulike kapitlene dersom du får utdelt dette av læreren din, for når eksamen kommer og læreren skal lage oppgaver, tar han veldig ofte utgangspunkt i disse relevante spørsmålene. Mitt beste tips her er å samles en liten gjeng, og rett og slett høre hverandre et par uker før eksamen. Det er ingenting som er bedre enn å prate om pensum og lære bort egen kunnskap til andre medstudenter. Gjør det til en jentekveld, ha snacks på bordet og lag en slags konkurranse ut av det. Det gjorde jeg flere ganger i fjor, og FY så effektivt det var. Mer om min eksamenslek kan dere lese HER.6. Til alle første års sykepleiestudenter: Lag dere konto på sykepleiepluss.no, og gjør det med én gang. Man har to vanskelige fag (utenom medikamentregning) det første året på sykepleien. Det ene krever ikke like mye lesing og kommer litt av seg selv etter å ha tilbrakt x antall timer i praksis og øvingsavdeling, mens det andre er ganske heavy anatomi, fysiologi og biokjemi. Pensumboken til dette anatomifaget er helt fryktelig. Ikke bare består den av 500 sider, men den er så tunglest! Mitt bud nummer 1 for en god karakter her er: 1. Lukk igjen hele boken, og begynn å titte på videoer fra sykepleiepluss istedet. Hos sykepleiepluss har du en lege som forklarer det mest avanserte på den enkleste måte gjennom fargerike videoer med tegninger og dårlige vitser. Dessuten får du også en rekke eksamensoppgaver her, og besvareler som viser hvor mye du må regne med å lære deg for å få karakterene A-B-C-D-E. Altså bare last det ned med en gang.7. Jobb med eksamensoppgaver. -Helt fra starten av, og ikke bare en uke eller to før eksamen. De aller fleste husker å jobbe med å få stoffet til å sitte fast i hukommelsen, men få husker å jobbe med å klare og hente det ut igjen på en oversiktelig måte. En god eksamensoppgave er en oppgave der studenten har svart på akkurat det oppgaven spør om. Selv har jeg en tendens til å skrive meg litt bort i stresset og kaste bort tid på å ta med pensum som ikke er helt relevant! Slikt får man ingen ekstrapoeng for, og derfor har ihvertfall jeg som mål å forbedre meg litt ekstra på dette.8. Ha orden i skrivebøkene. Ikke bare den første måneden på studie, men hele veien til eksamen. Skriv pent, bruk farger, tegn, tusj, skriv fine tankekart som du faktisk får lyst til å titte på. Det betyr ihvertfall mye for min motivasjon. Det krever ikke mye mer tid å skrive pent enn stygt, og fine notater setter du pris på når du skal tilbringe timesvis med øynene på dem ukene før eksamen.Her har dere altså 8 studietips som jeg følger rimelig slavisk!
Spør hvis dere lurer på noe mer <3

- En torsdag med selvstudie -God morgen! I dag er det akkurat en uke til jeg fyller 25! Wuhuuu! Jeg vet ikke hvorfor jeg gleder meg sånn, for jeg har overhode ingen planer for dagen min, og tenker faktisk ikke å feire den i det hele tatt, men jeg synes liksom bare det er hyggelig å bli et år eldre! Altså, jeg kan jo alltids invitere jentene på en uhøytidelig middag eller spillkveld, men jeg jobber hele bursdagshelgen min, så noe fest blir det ihvertfall ikke. -Selv om det var planen for bare et par uker siden.Hvordan har dere det? Jeg har virkelig fått bloggmotivasjonen min tilbake jeg om dagen, og kjenner jeg er litt bitter på at jeg ikke booket noen timer med fotografen min før hun reiste på ferie. Hannemor har stukket av til Spania en uke med noen av medstudentene våre, så der ligger de og koser seg på en solseng mens jeg kaver med å få knipset rare selfie-bilder mellom leseintervallene. Godt hun snart er hjemme igjen! Hehe, hun blir heldigvis bare til søndag.- Pastasalat med reker, mango, tomat og avokadokrem -Jeg vet ikke med dere, men jeg hadde ihvertfall en helt perfekt onsdagskveld i går! Mannen og jeg dro på dobbeldate/spillkveld til Annika og Diderik og koste oss GLUGG i fire timer der. Altså, jeg forstår ikke hvor tiden blir av når vi er på besøk hos det superparet. Jeg koser meg sånn at jeg nesten ikke føler jeg får blunket før klokken slår midnatt <3 Dessuten begynner jeg å få litt kontroll på mitt nærmest aggressive konkurranseinstinkt også, og det er veldig hyggelig!


Nå skal jeg studere som et ekte skolelys i hele dag! Det eneste jeg har planer om å gjøre mellom slagene er å blogge og bake deilige rundstykker. Jeg var tom for alt som het knekkebrød, brød og baguetter til morgenen i dag, så jeg lagde meg en diger bolle deig istedet som nå står og hever seg. Det gledes! Mangosalaten jeg hadde tidligere denne uken besto forresten av: 1 mango skåret i terninger, 150g ferske, pillede reker, 5 cherrytomater i terninger, 1/3 rødløk og 1/2 avokado most og blandet med 1ss rømme, salt, pepper og litt sitronsaft. Jo, og pastaskruer da! Mmm, riktig så lettvint og godt <3 Ha en nydelig torsdag alle sammen <3

Uken som gikk...

Ukens høydepunkt... Det blir helt klart helgen! Superhyggelig å starte på skolen igjen, men jeg lever fremdeles for ferier og helger altså. Fy så hyggelig det er å bare koble helt ut, legge fra seg alt av bekymringer og bare nyte to hele døgn i strekk med god mat, gode venner og kjærleiken <3 Helt prima! Jeg var nesten litt sentimental i bilen på vei hjem i går ettermiddag da det gikk opp for meg at helgen var over og at mandagen var like rundt hjørnet. Haha. Det er heldigvis bare fem dager til neste helg! Hang in there Borge.Ukens nedtur... Hehe, det må være første skoledag da jeg ankom biblioteksjappa og fikk greie på at mine nye skolebøker skulle koste meg rett under 7000kr. Det gjorde rett og slett litt vondt. Det er en splitter ny iphone det.. Eller en ukes ferietur på fem stjerners hotell i Spania... Nei, jeg må slutte å tenke sånn.Ukens leilighetsjakt... Det har vært dårlig med fine leiligheter til salgs i Kristiansand by den siste uken. Jeg har ikke sett et eneste hjem som har vært interessant siden forrige budrunde, og det tror jeg har gjort at jeg har mistet gnisten litt, men heldigvis har jeg venninner som enda er ivrige etter at jeg skal finne meg drømmeleiligheten. Annika har faktisk bedt om å få varsler hver gang nye hjem dukker opp på finn, slik at hun kan sende meg lenker til mine potensielle nye hjem. Hehe, de vennene altså <3 Krysser fingrene for at det dukker opp noe rålekkert snarest.

Ukens mest spilte sang... Det må bli "Camila Cabello - OMG"

Ukens oppskrift... Bringebær pannacottaen min! Mmm, den var så frisk og god den. Gikk og smugspiste på disse porsjonsglassene nesten hver kveld forrige uke. Porsjonene var så store at jeg jo aldri gikk tom <3Ukens film... Jeg har sett to spennende thriller/drama filmer denne uken. En av den tipset jeg om i gårsdagens siste post, og ellers leide jeg filmen "The Shallows" på Viaplay tidligere denne uken. Ikke en film jeg ville gitt terningskast seks, men den handler om en surfer (spilt av Blake Lively) som blir utsatt for haiangrep på ferie og som må kjempe om å overleve på et lite rev i havet. Personlig elsker jeg slike spenningshistorier, så jeg var ihvertfall meget underholdt!

Ukens latter... Har jeg antagelig fått meg av å ha Millemor på besøk. Åh, jeg kjenner jeg blir helt varm inni meg hver gang jeg ser på henne. Aldri opplevd maken til koseguri av et hundevesen. Hun har sovet i sengen med meg hver natt den siste uken og vil aller helst ligge klin inntil med hode sitt ved siden av mitt. Jeg dæver <3 Det har vært så hyggelig og jeg har vendt meg så til å ha selskap 24 timer i døgnet nå at jeg ikke engang skjønner hvordan jeg skal få levert henne fra meg i morgen.Ukens cravings... Gode hjemmelagde salater med pastaskruer! Jeg lagde meg en nydelig variant i går kveld, og i dag tenkte jeg faktisk å ha tacosalat til middag! Mmm <3 Jo, så har jeg cravet sjokolade noe så innmari. Jeg har klart å styre unna hele uken, men så gikk jeg på en megasmell i går og bakte meg en hel brownie-kake som gikk ned på HØY kant.Akkurat nå... Skal jeg få unnagjort de siste studiespørsmålene jeg har satt meg som mål å fullføre denne mandagen, og så skal jeg gjøre meg klar til en stykk tannlegetime før jobb. Jeg skal bare på en sjekk og rens ettersom det er årevis siden sist. -Så skal jeg faktisk ha med meg ei fra klassen på opplæring på Valhalla i dag, og jeg vet ikke hvem det er enda, så det blir veldig spennende! Gleder meg til å jobbe litt igjen. Nå er det jo over en uke siden sist <3 Er det noe dere savner her på bloggeriet, så hyl gjerne ut i kommentarfeltet!
Ellers ønsker jeg dere en super start på den nye uken <3 

- Leirdueskyting -- Hyttetur med leirdueskyting - 

Woah! For en helg!! Åh, jeg har kost meg glugg de siste 48 timene, og det til tross for at været har vært alt annet enn samarbeidsvillig. Hehe, jeg skulle egentlig tilbrakt lørdagen hjemme i leiligheten, men så hadde vi det så innmari koselig på hyttetur at vi bestemte oss for å bli en natt til. Fredag til lørdag var vi fire tobeinte og tre firbeinte som slappet av, spiste reker og krabbe, skjøt på leirduer og spilte spill. Herregud så hyggelig! Vi herjet, skålet og lo inni hytten helt til klokken to om natten og like etter et deilig frokostmåltid med egg og bacon morgenen etter var det ut og på an igjen med leirdueskyting. At jeg ikke har oppdaget moroa med denne hobbyen før?! Jeg ble jo til og med flink på slutten! Traff på nesten alt! Håhå, nei jeg tror faktisk jeg koste meg like mye som guttaboys med den hagla i hendene.

Lørdag ettermiddag dro Kristine og Christoffer avgårde med hundene igjen, men selv om denne kvelden ble noe roligere enn fredagen så hadde vi det virkelig superhyggelig disse timene også. Vi lagde oss en helt nydelig viltgryte til middag og jeg spiste altså så mye at jeg enda føler jeg triller. Det er noe av det beste som finnes på denne tiden av året! Viltgryte med masse masse seterrømme, brunost og fløte. Mmm! Nå er det visst bare å ønske høsten velkommen.
- Fredagen vår i et bildedryss -

Håper dere har hatt en knallhelg selv! 
Nå skal jeg se og få planlagt den kommende uken <3

Geek Of The WeekJeg lurer på hvor mange festlighetsforespøsler jeg har takket nei til denne uken, for å sitte hjemme og se sykdomsvideoer fra sykepleiepluss istedet. I dag er det Bris-festivalen, i går var det utekino på plenen til universitetet, dagen før der var det rave-party og dagen før der grilling og enda mer alkohol ute på en volleyballbane. Haha! Jeg.Bare.Orker.Ikke! Jeg kjenner liksom ikke på lysten til å drikke i det hele tatt om dagen, og da er det ikke noe særlig å omgås andre, fulle folk heller. Mine kjære medstudenter må snart tenke at jeg er Kristiansands kjipeste kvinnemenneske, men det får heller våge seg. Jeg skal ta del i sosialiseringen neste uke, når studentene har drukket seg lei på øl og sprit de også. Inntil da, finner dere meg hjemme med nesa i pensum!Jeg har lest om hjerte og karsykdommer i seks timer denne formiddagen og har tenkt til å lese om nøyaktig det samme i ihvertfall fem til. Ikke bare er det det største og viktigste tema vi har om denne høsten, men det er så spennende! Håper jeg får muligheten til å jobbe ved en hjerteavdeling på sykehuset en dag. Kanskje allerede i neste praksisperiode? *Fingers crossed*. Nei, jeg blir faktisk evig takknemlig for alt annet enn barneavdelingen.  

Jeg skal bare skifte til et ordentlig antrekk og ta med meg hunden på bussen til mannen, så skal vi tilbringe resten av kvelden der, nerdende sammen. Jepp! I morgen blir det par-hyttetur, skalldyr og moro for alle penga, så i dag har vi bestemt oss for å sitte på hver vår kant av stuebordet og kjøre 30 minutters lese-intervaller sammen, med 10 minutters hyggepauser innimellom. Høres ikke det ut som en perfekt date, så vet ikke jeg. Neida, men selv om vi ikke studerer det samme så er det jo veldig hyggelig å bare være i samme rom <3 Det synes ihvertfall jeg!- Another Day Of Geeking Out -Jeg lagde meg en diger porsjon fruktsalat til lunsj i dag, så nå skal jeg se og tømme siste rest av den og komme meg avgårde! Håper dere har en super torsdag, og at dere som skal på festival i Kristiansand i kveld klarer å nyte det til tross for grått vær. Dere får skåle litt for meg også, så sees vi neste uke, når livets store festdager er over! Haha.

It's Lunch O'ClockWhat a day! Jeg blir så glad når solen skinner om dagen, for de siste ukene har det absolutt ikke vært noen selvfølge. Jeg har hatt en veldig fin første dag på skolen, kommet meg gjennom semesterets første forelesninger og funnet ut at årets pensumbøker koster... wait for it: Over 6000 kroner!  Nesten 7000 faktisk. Altså, herreGUD? Er ikke det et ran? -Og jeg som har vært så sparsommelig denne ferien! -Spart hver krone jeg har tjent fra sommerjobben og ikke reist på en eneste ferie. Haha, jeg orker faktisk ikke! Jada, det er utdannelsen min og skolebøker er flotte greier, men ØRH for en kjip utgift likevel. Heldigvis var jeg lur nok til å bare kjøpe halvparten i dag. Resten skal jeg helt klart få tak i til halv pris og vel så det brukt.Det var ikke bare prisen som ga meg et lite sjokk på biblioteksjappa i dag, men også mengden pensumbøker det er meningen vi skal lese de neste tre månedene. Vi har eksamen i midten av november, og nå sitter jeg hjemme ved stuebordet og nesten drar meg i håret av tanken på at jeg ikke bare skal lese, men også PUGGE informasjonen som står i disse tjukke greiene. Åh, FY måtte det bli enklere enn det ser ut som ved første øyekast.En oppmuntrende lunsj med byens greieste regnskapsfører var definitivt på sin plass etter denne formiddagen. Vi fikk unnagjort litt regnskap på kontoret hans først, og så feiret vi livet med et deilig måltid blåskjell og fries på Sjøhuset etterpå. -Rett ved havet og med hvitvin i glassene. Helt nydelig var det faktisk. Både maten, sola, Geir og spanderingsbuksene <3- Wining & Dining With Le Boss -Nå skal jeg ut på tur i kveldssolen med lille Mille, og så skal jeg studere litt før jeg rigger meg til med bringebær-pannacotta og fotballkamp. Jepp, jeg skal sitte oppe til klokken ett i natt og se Real Madrid - Barcelona spille igjen. Det var så sjukt spennende sist, så de timene der har jeg sett frem til i to dager nå. Tenk at jeg sitter mutters alene og ser på fotball til svarte natten? Haha! Kampen går på Max, hvis dere skulle få lyst til å se den dere også!Er ikke det der Norges cooleste regnskapsfører så vet ikke jeg... <3
Tusen takk for nok en nydelig lunch Geir! Måtte du føre regnskapet mitt for evig og alltid.

Ukens kjøleskap med menyHar dere en fin mandag? Dere som har startet på nye studier i dag, hvordan har det gått med dere? Kjenner jeg blir spent på deres vegne jeg! Husker så godt hvor nervøs jeg var selv i fjor, og hvordan jeg fant trøst i å se hvor redde mine medstudenter også så ut. Hehe! Heldigvis blir man raskt kjent. -Ja selv om man står over festens uke med faddere og faddergrupper. Selv tok jeg bare del i et par kvelder under fadderuken i fjor, og likevel har jeg nå klart å bli kjent med flere fine medstudenter. Håper dere koser dere glugg enten dere befinner dere på konsert, fest, eller hjemme med nesa i splitter nye pensumbøker <3 Selv gikk jeg for sistnevnte i dag. Det ble ikke noe av dyreparken denne dagen heller, så istedet har jeg brukt litt tid på hygge i hagen, og litt tid på pugging av hjerte og karsykdommer. Helt topp det! Deilig å kjenne på at rutinene sakte men sikkert kommer tilbake, og at jeg begynner å få litt struktur på hverdag igjen. I morgen melder det plaskregn hele dagen i sør, så da blir det nok enda mer lesing på meg. Synes det er digg å ligge litt foran skjema i tilfelle jeg skulle bli stående i et flyttekaos en måned før eksamen. Det husker jeg at jeg også var evig takknemlig for i fjor, når en plutselig kjærlighetssorg og et flyttekaos stjal nesten en måned med studie og lesekonsentrasjon fra meg. Man kan jo aldri vite hva livet gir en! - Denne ukens middagsmeny -
1.
 Bakt potet med deilig tilbehør
2. Kjøttboller med couscous og sitronsaus
3. Pad Thai wok med kjøttdeig
4. Hjemmelaget Ris De Luxe med reker
5. Kremet pasta med pulled pork
6. Vegetargryte med hvite bønner og foccacia


Jaja, nok skravling! Her kommer ukens middagsmeny og kjøleskap.  Kun seks retter står på menyen min denne uken, og det skyldes at jeg på onsdag har  en middag med Geiremann på agendaen! Vi har snakket om å spise på Sjøhuset og skåle for leilighetsjakten i hele sommer, og nå er endelig datoen satt <3 Det gledes! Skulle selvsagt aller helst hatt et leilighetsKJØP å feire også da, men det får vi ta i neste omgang. Hoho! - This week i'm craving -
Blå druer dyppet i pasjonsfruktkesam 
Litago & stratos sjokolademelk 
Frokosthorn med pesto, ost og skinke
Oppkuttede neper, reddiker og kålrabibiter 
Grønne smoothiebowls med chiafrø
Det er så mye hyggelig som skjer denne uken! Skolestart, hygge med medstudenter, middag med Geiremann og teltcamping med bestis! Kristine og jeg har snakket om å dra på telttur i hele år, men ettersom ingen av oss har telt har vi bestemt oss for å dra med oss guttaboys og teltene deres, for å dra på par-camping istedet. Hehe, hvis været spiller på lag vel og merke! Det får tiden vise. Det ville ihvertfall vært suuperhyggelig å ro ut til en liten øy, campe der med tre hunder, bestis og mannfolka, grille, drikke vin, fiske og bare kose oss i et lite døgn til helgen <3 

Tivoli og SkalldyrfestivalWow, for en kveld! Herlighet, gårsdagen gikk ihvertfall til topp tre på listen over favorittopplevelser sommerferien 2017. Jeg dro omtrent rett fra jobb til skalldyrsfestivalen i Mandal og koste meg der i nesten fem timer! Annika, Siri, Caroline og jeg trasket fra bod til bod, kjøpte oss snacks, spiste et superdigg skalldyrsmåltid, kjøpte oss turtøy på supersalg til våre kommende jente-hytteturer, og dro på tivoli, spiste popcorn og karamelliserte epler. Jeg følte meg som et barn igjen der jeg danset på gaten til gatemusikk, gliste fra øre til øre og bare NØT hvert minutt av kvelden. For en lørdag! <3- When The Good Stuff Never Ends -
Mens tøffingene (Caroline og Siri) bega seg ut på utfordrende karuseller sto Annika og jeg nærmest med dødsangst og så på. Det har vært så mange nyhetssaker hvor karusellvognene flyr i lufta og besøkende dør, at jeg nesten var redd for mitt eget liv bare ved å stå under og se på den potensielt flyvende drapsmaskinen. Det eneste jeg turte å sette meg inn i var det rolige Pariserhjulet, men også her hadde jeg alvorlig talt pusteproblemer på toppen. -Bare et par sekund vel og merke, for så poppet "Do it for the blog" setningen ut av bestis munn, og vips så var kamera fremme og høydeskrekken borte. Eller... Jeg tror kanskje dere gjennomskuer den i det intense blikket mitt på bildet under her.

Jeg knipset en hel haug av bilder fra kvelden, så her kommer et deilig bildedryss! Måtte et lørdagsbesøk til sommerbyen Mandal bli en årlig trend for venninnegjengen fremover <3 Ikke en alkohol-enhet inntok jeg, og likevel følte jeg meg helt rusa på ren iver og glede. Haha, loved it! - En kveld som barn igjen -
Nå skal jeg og en stykk hundevofs ut på tur i det nydelige været! Vi skal dra til et av mine favorittsteder i skogen og bare leke oss i et par timer før jeg må avgårde på jobb igjen. Jeg har kveldsvakt denne søndagen, og det kunne ikke passet meg bedre når solen skinner og gradstokken viser 18+ allerede! Da er det nydelig å få utnyttet morgensolen <3
Kan dere ha en deilig søndag dere også? 

Selger alle skolebøkene mine!Hei og hopp! Da var nok en innholdsrik arbeidsdag over, og jeg klar for å ta skalldyrsfestivalen med storm. Høhø, høres ut som jeg skal drikke meg dritings og danse på bordene der borte. Det var overhode ikke planen, men jeg skal innom hver eneste matbod de har og spise til jeg sprekker! 

Tenkte bare jeg skulle stikke hodet innom bloggeriet og fortelle dere helt nye sykepleiestudenter at jeg selger alle skolebøkene mine fra fjoråret til en pakkepris! Jeg kjøpte alle bortsett fra tre av disse splitter nye i fjor, og flesteparten av dem ser urørte ut, mens andre (en) ser ut som den har vært med på en intens eksamensinnpurt. Hehehe. Uansett, jeg selger dem alle sammen for 2000kr! 1800 dersom du vil dukke opp på døren min på Justneshalvøya i Kristiansand, så jeg slipper å sende dem. Sending av pakker er mitt verste mareritt nemlig. Jeg kjøpte bøkene for rett under 5000kr i fjor, så her er det definitivt noe å spare!- Bøkene med forfatter, utgivelsesår og utgave -
1. 
Sand, O, Sjaastad, V, Ø., Haug, E., Bjålie. J.,G Menneskekroppen.
2006. 2. utg. Oslo, Gyldendal
2. Bielecki, T & Børdahl B . Legemiddelhåndtering.
2013. 7. utgave.
3. Ingstad, K. Sosiologi i sykepleie og helsearbeid.
2013. Oslo, Gyldendal Akademisk.
4. Gulbrandsen, L.M. Oppvekst og psykologisk utvikling: innføring i psykologiske perspektiver.
2017. Oslo Universitetsforlaget.
5. Brinchmann, B.S. (red.) Etikk i sykepleien.
2016. 4. utg.. Oslo: Gyldendal Akademisk.
6. Brudal, L.H. Empatisk kommunikasjon Et verktøy for menneskemøter.
2014. 1. utgave. Oslo, Gyldendal Akademisk.
7. Kristoffersen, N.J., Nordtvedt, F. og Skaug, E.-A., Grimsbøe, G.H (red.) Grunnleggende sykepleie, Bind 1. 
8.
Kristoffersen, N.J., Nortvedt, F. og Skaug, E.A. (red.) Grunnleggende sykepleie bind 2.
2016. Gyldendal Norsk Forlag as.
9. Kristoffersen, N. J., Nortvedt, F. og Skaug, E. A. (red.) Grunnleggende sykepleie bind 3.
2016. 2. utgave . Gyldendal Norsk Forlag as.
10. Vabo, G. Dokumentasjon i sykepleien.
2014. 2.utg. 2014 . Oslo / Cappelen Forlag.
11. Jørn Stordalen. Den usynlige fare, 5. utgave.
2015. Bergen / Fagbokforlaget.11 bøker for 2200kr altså. Utenom disse vil jeg tro at det er tre bøker til du vil trenge. Det var det ihvertfall i fjor, men det kan du sjekke ved å google pensumlisten på de ulike fagene dine på ditt universitet! (Du har en pensumliste per fag). Disse bøkene kjøpte jeg aldri, men det fikk jeg angre på da hjemme-eksamen kom, bøkene var utsolgt og jeg ble nødt til å kopiere 30 sider fra studievenninne. Haha, notetoself: bare kjøp alt med en gang.

Mail meg dersom du vil tømme bokhylla mi! Noen er det markert med markeringstusj i, mens andre er helt urørte. Martheborge@hotmail.no er mailen min. Jeg drar som sagt på festival nå, men vil svare første mann i morgen!Alle bøker er nå solgt <3

En siste soledag i BaneheiaHer kommer et lite bildedryss fra torsdagsformiddagen! Timene Annika og jeg lå i Baneheia og solte oss under blå himmel og 22 varmegrader. Høres idyllisk ut, ikke sant? Vel, veldig avslappende var det definitivt ikke. Haha, hvert tjuende minutt tikket det nemlig inn nye bud-meldinger fra eiendomsmegleren, og for hvert "pling" hoppet både mitt og Annikas hjerte over et slag. Jaja, nå kan nok en lærerik og spennende førstegangsopplevelse hukes av på livets liste! - Snapshots from my thursday - Nå er jeg antagelig på vei til jobb allerede, og der blir jeg til klokken tre i ettermiddag, men SÅ bærer turen til skalldyrsfestivalen i Mandal. Juhuuu! Jeg skal tilbringe lørdagskvelden min sammen med fine jenter og boder med all verdens type skalldyrsretter. ÅH, jeg gleder meg! - Me and my very best friend -Passe hund har jeg også sagt ja til denne helgen så senere blir en stykk jakthund levert på døren min <3 En nydelig liten grå hundevofs med navn Mille. Det begynner å bli en stund siden sist jeg passet venninnenes hunder nå, så nå tenkte jeg det var på tide med en oppfriskning! Jeg må jo øve meg litt også, til jeg skal bli eier av min egen om under et år! Skal bare få det forbaska nye hjemmet mitt i boks først! Meg: Jeg vedder på at jeg får den nå! Den er min nå! Jeg har det på følelsen!!
*PLING*
Meg: Neeeeei!!! Den meldingen kom for tidlig! Det er fader meg nytt bud igjen...Definitivt den mest stressende soldagen jeg har hatt i sommer <3 Haha! 
Kan dere ha en finfin lørdag? Skal holde dere oppdatert på snap fra festival i kveld!

- En nervepirrende budrunde -Wæææ! I går var jeg en halvtime og 5000kr fra drømmeleiligheten! Tenk, i dag kunne jeg våknet opp og vært eier av en nyoppusset 68 kvadrats med tidenes uteplass, utepeis, klesrom, garasje og det hele. Det var til og med i nabolaget til Kristinemor! -Men så tok fornuften tak i meg og sa jeg måtte gi den fra meg. HerreGUD så spennende det er med budkrig! Jeg trodde jeg skulle dæve da de andre aldri ville gi seg og kom med det ene motbudet etter det andre.

Jeg startet med å by 50 000 under takst, og tre timer senere bød jeg 150 000 over takst. Siste budet jeg la inn gjorde mer vondt enn godt, ettersom jeg visste leiligheten ikke var verdt så mye penger, så selv om vinnerbudet bare var på 5000kr mer enn mitt, kjente jeg at det ikke lengre føltes som en seier. Jeg skal selge med gevinst også en gang, ikke sant? Halv tre i går ettermiddag sendte jeg meldingen "Leiligheten er deres :)". Litt bittert, men også litt godt å vite at jeg ikke har måttet betale for mye. Jeg har da ikke jaktet på leilighet SÅ lenge! Det dukker snart opp igjen noe som er like fint tenker jeg <3

Nå har jeg akkurat inntatt en iskald smoothiebowl og venter på at Hannemor skal banke på døren. Vi har ei litta fotoshoot på gang denne fredagsmorgenen, og så skal jeg bare ligge ute i hagen og sole meg hele ettermiddagen. Jeg har jobbhelg og får ikke utnyttet finværet de neste par dagene, så da skal jeg ihvertfall gjøre det i kveld! Kanskje tar jeg meg en powerwalk i kveldssolen også. Det hadde vært nydelig! 

- Smoothie bowl for breakfast -

1. 1 banan (halve i smoothien og halve som topping) 2. 50g frossne jordbær 3. 1ss chiafrø 4. 1dl appelsinjuice 5. 1 mango (halve i smoothien og halve som topping) 6. 1/2 boks ananas med juicen 7. 2ss vaniljekesam 

Som topping liker jeg  å strø over litt mer chiafrø, litt friske jordbær og litt frokostblanding!

En ikke fullt så idyllisk campingtur
Gresset er kanskje enda grønt, men i går føltes det definitivt som høsten var ankommet sør. Herlighet for en RAR campingtur jeg har befunnet meg på de siste 24 timene. Haha, det var så mye som gikk galt, og så lite som spilte på lag med oss at vi bare måtte hive innpå med hvert vårt vinglass på et tidspunkt og le av hele opplegget.
- Et døgn med bål, grilling, fisking og skåling - For det første så kom vi oss ikke avgårde før klokken halv åtte om kvelden. -Vi i en bil som nesten ikke ville trille, og Annika på en sykkel hvor kjettingen kapitulerte. Da vi omsider kom frem til stedet vi hadde bestemt oss for å slå opp telt og fyre opp bål ble vi møtt med skiltet "teltcamping forbudt". I den idylliske sommerbyen Søgne skulle det nemlig på ingen måte være enkelt å finne et lovlig naturområde for telt. Vi kom faktisk ikke i gang med å slå dem opp før klokken ni om kvelden, når temperaturen falt og regnet begynte å øse ned. Takk og lov for at Siris telt er vanntett tenkte jeg!

-Men tror dere ikke at teltpinnene hennes ikke lå med i teltposen? Jeg skal ærlig innrømme at jeg etter å ha sklidd i regnet og landet med knærene i gjørma, jobbet ganske hardt med mitt indre for å ikke bare ringe en taxi og be den kjøre meg straka vegen hjem igjen, meen så kom jeg på at det jo alltid ordner seg, og at alt handler om innstilling. Kjæresteparene hadde med seg et par telt de også, så vi trykket i oss noen pølser, skviste oss inn i Annika sitt telt, og drakk oss gode i formen mens vi lekte "would you rather" med de morsomste dilemmaer. En riktig så sjarmerende aften!

Man lærer av de ikke fuullt så idylliske opplevelsene i hverdagen også! Jeg har ihvertfall notert meg ned at værmelding ikke bare er lurt å sjekke før campingtur, men også viktig å følge. Melder de kraftig regn natten du skal sove i telt, så velg enkelt og greit en annen dag. Regnet lettet heldigvis morgenen etter, så da fikk jeg omsider mine timer med ordentlig camping! -Fisking, frokost på berget, hint av sol, skravling og latter <3 Jammen holdt vi på å få en diger gjedde på kroken også. Håhå, det hadde definitivt gjort hele døgnet mitt det.Senere på kvelden i går dro vi på middag til Selini som hadde disket opp med en helt fantastisk middag til oss. Laks med kreps-salat og bakt brie til dessert med honning, kokos, nøtter og syltetøy. Mmm, som vi nøt oss! Nå har jeg til og med fått tatt igjen litt søvn fra gårsdagen, og skal straks ta meg en aldri så liten joggetur i skogen før en visning venter meg i vågsbygd. Er så spent så spent! Krysser fingre og tær for at dette blir mitt fremtidige hjem!
Så krysser jeg også fingre og tær for at sol og varme snart kan komme tilbake!
Jeg vil ikke ha høsten allerede nå i august <3 

Fra skogstur og spillkveld til teltcamping!Åh, i går var heelt fantastisk. Virkelig. Jeg tror ikke jeg har hatt en så innholdsrik søndag på måneder. Du vet når du har gjort så mye moro på en og samme dag at du om kvelden sitter med følelsen av at morgentimene var for to døgn siden? Haha, i går ble både mannen og jeg sittende med den følelsen da vi skulle legge oss. Dagen startet med en skikkelig god tur i skogen. Jeg var innpakket i skogstøy fra topp til tå og gikk 6,6 kilometer i myr og på fjell. De første 4 var helt nydelige, mens de siste 2,6 var... hakket hardere. Heh! Note to self: Mer fokus på bentrening fremover. 


Tre timer trasket vi i marka før vi tuslet ned og tilbake til bilen som tok oss videre til hytten hans. Her ble vi og sittende og bare prate og prate, fylle på med chips-kalorier igjen og hive innpå med pepsi max før vi bestemte oss for å dra videre på spillkveld til Annika og Diderik. På veien tok vi med oss kinamat for fire, og de nesten fem timene vi ble sittende rundt spillbordet føltes som tretti minutt. Herregud så gøy! Vi spilte ticket to ride (et spill dere bare er nødt til å skaffe dere), og jeg har herved definitivt funnet konkurranseinstinktet i meg. Shit, for en puls jeg hadde disse timene spillet pågikk. Jeg var så konsentrert at jeg følte jeg hadde migrene da spillet omsider var ferdig. Jeg havnet på nest sisteplass likevel da, men fader for en hyggelig kveld. Ja til mange flere slike! Vet dere hva jeg skal nå eller? Pakke campingbagen/posene og hive meg ut på telt-tur. Jeg skal nemlig campe i telt med Siri og to kjærestepar det neste døgnet! Blir så fint at <3 Været melder på ingen måte badetilværelser, men det kan være det samme. Jeg skal smile så lenge Siris telt er vanntett! Hehe. Dessuten lengter jeg etter å kaste med fiskestanga mi igjen <3


Kamera blir med på tur, så mer fra dagen min skal dere få siden!

En ekte hobbyfisker!- Testing av splitter nytt fiskeutstyr -
I går pakket jeg fiskebagen min og tok turen ned til berg og sjø for en fisketur allerede klokken halv ti om morgenen! Jeg dro alene like etter frokost, og så sikkert ut som en idiot der jeg trasket gjennom nabolaget med en diger stang og rosa treningstøy, men pyttsann.. fiske skulle jeg, og turbuksen var til vask. Hehe. To timer ble jeg sittende på steinberget og bare kaste og kaste uten annen fangst enn søppel og tang, så ringte et par venninner og spurte om ikke vi skulle dra til et annet sted og fortsette fiskingen sammen der. -So we did! Hyggeligste formiddagen! Tenk, nå har jeg fått meg mitt eget utstyr og kan kalle meg for en ekte hobbyfisker. Vel, ihvertfall snart.. Jeg har bare seks kroker i skrinet mitt (fem etter at tangen spiste den ene i går) og kan navnet på ca fire fisk, så jeg har vel enda en ting og to å lære.
Tenkte jeg skulle dele noen stemningsbilder fra den flotte formiddagen vår i går. Denne lille sporty jentegjengen på tre koste seg i fire timer ved Bertes i Kristiansand. -Fisket, spiste deilig lunsj, mistet noen kroker, og brakk en fiskestang. (Heldigvis ikke min). Heh! En fisk fikk vi også til slutt, og det var den stakkars makrellen her som ble dissekert av Karen. Spennende med en liten undervisningstime av venninnen som har studert fisk for alle penga i Bodø de siste to årene. Etter å ha dratt ut alt av organer og blitt informert om hvilke celler gjellene består av, har jeg jammen fått lyst til å studere fisk selv ass! Det var jo faktisk det som var planen. Det var marinbiolog jeg skulle bli. Hadde bare interessen for matte og kjemi eksistert på videregående. 


Skjønne jentene <3 Det ble kanskje ikke mer enn tang på kroken for min del i går, men jeg fikk nå testet ut utstyret mitt ihvertfall! En ny tur fikk vi også avtalt å dra på sammen neste uke, men der blir det nok minimalt med fisking! Mandag morgen drar vi nemlig avgårde til Gaustatoppen for å bestige den. Wihuu! -Så lenge været spiller på lag da!
Nå har jeg akkurat kommet hjem fra sommerens siste vakt og skal straks avgårde på trening for å svette litt igjen. Kroppen min SKRIKER etter en økt nå om dagen.. Usj! Ellers skal min kveld gå til hygge med en fin mann. Håper det står bra til med dere og at dere nyter enhver time som er igjen av juli. Tenk, nå er august faktisk like rundt hjørnet. - En onsdag med fisking, fine jenter og utelunsj -

Når kamera støver ned...... Er det hyggelig å ihvertfall ha snapchat å oppdatere hyppig og enkelt! Jeg blir bare mer og mer glad i det fenomenet der, og har lagret så mange av snapbildene mine på telefonen at den vel snart kapitulerer. Følg meg gjerne, dersom du ikke alt gjør det: Martheborge heter jeg både på snap og instagram! 

Jeg hadde jobbfri i hele går, men etter at kaken var pyntet, knipset og spist tok jeg meg en lang dusj og la meg i nyvasket sengetøy for å se på serie og sove bort hele mandagen. Jeg hadde lyst til å dra på fisketur alene og teste ut den nye stanga mi, men utenfor plasket regnet ned og da måtte det bare bli sånn. Gud så deilig med en ordentlig LAT mandag <3Jeg skal tipse dere om denne nye serien jeg har oppdaget i et eget innlegg, for den er altså så spennende at dere er helt nødt til å sjekke den ut. Jeg har akkurat sett en episode til frokost selv, og skal nå bare få på meg maska før jeg drar avgårde på jobb for min nest siste dag. Jeg har kveldsvakt denne tirsdagen, og skal kose meg i uniformen helt til halv elleve i kveld <3 Måtte dere få en super tirsdag. -Og måtte været spille på lag med dere. I morgen melder de ihvertfall litt sol her i sør igjen, så DA skal jeg komme meg ut på fisketur enten jeg drar alene eller med noen venninner. Det gledes!Follow me on snapchat: Martheborge <3

Krydderkake med kremostVips så var det mandag igjen! Hjelpe meg, var det ikke fredag for sånn... et knips siden? Hvor ble det av denne helgen egentlig? Åjo! Den gikk til jobb. Jeg har hatt min aller siste jobbhelg på helsesenteret for denne sommeren, og har nå bare et par vakter igjen før den virkelige ferien min kan settes i gang. På torsdag er jeg ferdig med min sommervikar-stilling, og da skal det bare hygges og blogges hver eneste dag helt frem til skolestart <3 Haaallelujah! Nesten så jeg håper på drittvær hele veien så jeg bare kan ligge inne med god samvittighet og se på serier, spise drittmat og LADE OPP.Jeg var så sliten i går kveld at jeg ikke riktig visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Etter å ha gått på jobb i åtte timer, ventet på den FORBANNA bussen hjem, (ute i regnet i 40 minutt), fikk jeg nøyaktig tre minutter hjemme i stua før jeg måtte snu, hive meg på bussen igjen og komme meg til byen for et besøk på Escape Room ettersom jentene hadde booket dette for en god uke siden. En time med morsomheter, så 40 minutters venting på buss i regn hjem igjen, og baking av kake for å ha bloggstoff til mandagsmorgenen. Det gikk fader meg i ett fra klokken 07.00 om morgenen til 22.00 om kvelden i går, og 22.20 sovnet jeg etter å ha spist en Fjorlandpakke til middag. Er det noe jeg føler sterkt behov for nå så er det enten 1. BIL. Time is money sier jeg bare. -For ikke å snakke om humør. Jeg kjenner jeg blir ordentlig sint av å måtte bruke så mange timer av livet mitt på å vente på buss! De går én gang i timen om søndager, og ikke før 10.30 om formiddagen, så jeg må fader meg ta taxi til jobb. 2. Ferie. Jeg følte jeg kunne sovet i en uke i strekk da jeg våknet i dag tidlig. Snart Borge, snaaart <3Du trenger - Krydderkake: 1. 200g smeltet og avkjølt smør 2. 1 kartong kulturmelk (1liter) 3. 400g sukker 4. 650g hvetemel 5. 3ts kardemomme 6. 3ts kanel 7. 4ts natron 8. 1ts vaniljesukker 

Du trenger - Kremostfrosting: 1. 600g philadelphia kremost naturell (romtemperert) 2. 350g smør (romtemperert) 3. 2 pakker melis


Slik gjør du - Krydderkake:
1. Smelt først smøret og la det kjøle seg litt ned på kjøkkenbenken.
2. Ha sukker og krydder + natron i en bakebolle. Rør inn kulturmelken.
3. Bland inn det avkjølte smøret og sikt inn hvetemelet. Rør til en klumpfri kakedeig.
4. Ha over i to 24 cm runde former kledd med bakepapir, og stek en av gangen i midten av ovnen på 180g i 35 minutt.​ Har du ikke to like former kan du bare steke en av gangen, ta kaken ut av formen og helle over siste rest av røren. Denne oppskriften gir nemlig en høy kake, og må stekes i to omganger for å bli ordentlig gjennomstekt. Kjøl ned begge kakene på kjøkkenbenken før du starter på frostingen. Jeg lager gjerne kaken om kvelden og frostingen om morgenen.Slik gjør du:
1. Rør litt av melisen sammen med smøret først for å unngå smørklumper. Jeg bruker alltid kjøkkenmaskin.
2. Rør så inn philadelphia-osten og resten av melisen litt og litt. Det er ikke sikkert du behøver to fulle bokser. Jeg brukte det ettersom jeg ønsket en litt stivere ostekrem som jeg kunne forme med fine rosetter i sprøytepose. 
3. Snu den ene kaken opp-ned så du får toppen av kaken som bunn, og smør et lag ostekrem-frosting på delen som skal være midten av kaken din. Snu også den andre kaken opp-ned og legg den flateste delen av kaken opp mot overflaten, mens den ujevne delen ligger ned i ostekremlaget. Dette for å få en rettest mulig kake.
4. Dekk hele kaken med siste rest av frostingen, og topp med små frostingdotter som vist på bildet.
5. Pynt gjerne også med noen friske, norske jordbær. Yum yum! En frisk og god sommervariant.Oppskriften kan fint halveres dersom du ønsker en lavere kake!
Da baker du bare i én form, skjærer kaken i to og legger kremen i midten.

En liten bloggferie - Check!

Hei på dere! Da var jeg tilbake igjen fra noen nydelige dager offline. Ah, det har gått så fryktelig fort!? Hjelpe meg. Denne gang har jeg faktisk ikke savnet verken bildeknipsing, skriverier eller mailsvaring (haha ihvertfall ikke sistnevnte), men jeg finner nok raskt tilbake til gleden ved de to førstnevnte skal dere se. Jeg har hatt det helt perfekt på hyttetur uten strøm. Bare fisket og fisket, drukket vin, grillet, spist reker, badet(!) og spilt kort med favorittkaren. Akkurat hva jeg trengte nå <3 Helt nydelig har det vært å få tilbringe hele dager utendørs i 23 grader og under skyfri himmel <3 Livet altså!I dag var det rett tilbake til åtte timer med jobb igjen, og det var noen innmari harde også. Etter en to timers nedvask av leiligheten i tillegg føles dette definitivt mer som en blåmandag enn fredag, men jeg godter meg ihvertfall litt av at de melder regn hele jobbhelgen min. Hihi! Det blir ingen sol og badesnaps fra venninnene mine nå, og da slipper jeg i det minste å være misunnelig på den slags. Heh, dessuten fikk jeg en magisk avslutning på min lille "bloggferie" med jentene i går. Caroline hadde invitert på spansk aften og hadde tilbrakt hele torsdagen på kjøkkenet for å lage både vårruller, pasta, tapasruller, kjøttboller, scampi, kyllingvinger, løkringer og ja ikke vet jeg.. ALT sto på det deilige middagsbordet. Vi var vel åtte jenter som drakk sangria og spiste som gale <3 Syforening med venninnene en gang i måneden er virkelig et arrangement å anbefale. Det blir like forbaska koselig hver eneste gang! Gleder meg allerede til det er min tur å diske opp igjen i oktober. Her kommer noen få snapshots fra mine to nettfrie dager! Ja, jeg hadde med meg kamera, men denne mannen jeg dro på tur med kan faktisk ikke F-O-R-D-R-A verken å ta bilder, eller bli tatt bilder av, så jeg fikk bare lurt ham til å knipse i sånn ca.. to minutt. Haha, jeg kan ihvertfall si med 100% sikkerhet at han ikke er ute etter noe bloggfame.

Nå skal jeg på butikken jeg og handle inn for helgen. Kjøleskapet mitt er bare fullt av sjokomelk, eplemost og kake, og det fordi bestemor pakket det med i kofferten min hjem fra Stavanger. Haha! Hva skulle jeg vel gjort uten den dama der <3 På tide å få noe middagsingredienser også i hus! Så blir det kanskje en bloggoppskrift i løpet av helgen?Håper dere har kost dere litt dere også de siste par dagene <3

Familierebus og hawaiiparty- En lørdag med familie og bilrebus -Da var jeg på vei til Stavanger igjen for et lite døgn der med enda mer familie og enda mer feiring! Jeg må på jobb tirsdag morgen igjen så da bærer det hjem til sør igjen, men det skal jammen bli fint å få tilbringe noen timer med bestemor, bestefar og tante også! Det er definitivt ikke hver helg jeg får sett absolutt alle på en gang! Tenk til og med pappa fra Thailand! Fy søren for en luksus <3 Her kommer noen blinkskudd fra gårsdagens første konkurranse. Ungjentene teamet opp i én bil, mens gamlingene teamet opp i to andre biler og kjørte rundt i fire timer på jakt etter rebusposter bestående av dikt og morsomme utfordringer. Vi var både i bukter, på strender, i Skudenes havn og på Vikinggården ved Avaldsnes før løsningsordet var klart, og vi kunne råkjøre hjem til huset igjen, løpe inn i stuen og rope det ut. "Ordet er Hawaii!!!!!" skrek vi i det vi kom inn til rebusdommeren, og der var synet som møtte oss et pådekket stuebord med lysende flamingoer, Hawaii-skjørt, partybriller, hatter og you name it... Vi skulle nemlig ha hawaiiparty vi! Haha, noe så gjennomført <3
Det var ikke bare om å gjøre å finne frem til fem ulike rebusposter, men en del av oppgaven var også å dokumentere hvert stopp vi hadde med et kreativt bilde som ga ekstra poeng. I tillegg så ble hver og en av oss utfordret til å bade på de ulike strendene, og også dette ville telle på sluttresultatet som skulle avsløres etter middagen om kvelden. Gjett om vi lo da mobilbildene fra alle gruppene ble vist på tvskjermen senere på kvelden? Åh, jeg skulle ha delt dem med dere her på bloggeriet. For et fantastisk opplegg. Så mye god mat og så mye latter <3 Helt nydelig har jeg hatt det de siste to døgnene!

Mellom middag og dessert ble lagene utdelt en aller siste oppgave som fikk avgjøre hvilket lag som stakk av med den store gullmedaljen, og da fikk vi altså 45 minutt på å lage en sangtekst eller en rap som skulle fremføres for alle sammen i stuen etterpå. Kan dere tenke dere?! Voksne mannfolk med ølmager og det hele, rappende på stuegulvet med caps og hula hula skjørt!? Jeg trodde jeg skulle dæve. Sliter du med litt for lite selvironi så book en weekend med familien min.


Du blir fort kurert hos oss! Hehe. Her er et av våre kreative bildeverk som sammen med noen plask i havet faktisk sørget for at vi vant hele sulamitten! Whop whoop. Girlpower! Disse drinkene under her skulle jeg definitivt å sneket til meg oppskriften på for de var helt vanvittige. Aldri fått servert så god drink utenfor Kristiansands beste barer jeg! Jeg har helt klart en ting og to å lære på drinkmiksingsfronten skjønner jeg. Skulle gjerne likt å vite hvilke magiske ingredienser som må til for å så så godsmakende drinker til neste jentekveld. Kanskje dere blogglesere også har noen tips til meg her? Sleng gjerne igjen en oppskrift eller to i kommentarfeltet isåfall.- Hawaiian fest med drinker og grillmat -

- Gleder meg allerede til neste sommers sammenkomst - Et koselig familiedøgn til nå, så bærer det hjem til jobb igjen <3

Lunsjtips - BrokkolisalatRiktig god helg fra meg! Nå sitter jeg i bilen med pappa, farmor og farfar på vei til Kopervik for å ha livets helg! Haha, ja faktisk. Håper det står bra til med dere alle! Dere som har ferie har kanskje også noe artig på planen denne helgen? Eller er det bare i sør og vest solen skinner og livet smiler? Jeg hadde en supermorsom kveld med fine venner i går, men jeg lot kamera bli igjen hjemme, så i dag mens jeg er på biltur, får dere istedet få oppskriften på det som har vært jobblunsjen min de siste par dagene. -Brokkolisalat med bacon, pinjekjerner og en veldig god og lettvint dressing! Yum yum <3 Lunsjtips får en vel aldri nok av?- Tips til neste ukes nistepakke -
 

Du trenger: 1. En mellomstor brokkoli revet i små buketter 2. 100g ristede pinjekjerner 3. 1/2 finhakket rødløk 4. 2 dl lettmajones 5. 150g stekt baconterninger 6. Litt finhakket hjertesalat 7. En håndfull fetaost 8. 1/2 boks mais 9. 1-2ss hvitvinseddik 9. 1ss sukker- Mils alt sammen og nyyyyt -Vi skrives igjen fra Kopervik vi <3 

A Little Outfit Vlog

Hei og hopp fra en stykk sliten frøken! Puh, jeg har hatt en aldri så liten løpedag på jobb i dag, og det etter kveldsvakt i går og 4,5 stusselige timer med søvn, så nå sitter jeg i sofaen her med pcen på fanget og lurer på hvordan i all verden jeg skal orke å dra på jentekveld. Haha! Jeg får bare se og ta meg sammen, for jeg har gledet meg til å se de fine jentene mine igjen hele uken. Jeg reiser heldigvis avgårde til Stavanger by i morgen tidlig, for å dra videre til Kopervik for en heel helg med familiekos, finvær (forhåpentligvis) og kos, og DET skal bli godt nå <3 Jeg har fått beskjed om å pakke med badedrakt til helgens aktivitet, så det forundrer meg ikke om elverafting står på agendaen. Haha, elsker at jeg er en del av en spinnvill familie <3 Pappa har også kommet fra Thailand for anledningen, og det nærmer seg et helt år siden sist, så nå gleder jeg meg VILT til å se ham også igjen! Ah, for en bra helg det skal bli.

video:BS

Jeg redigerte en liten video av kveldens antrekk til dere i natt, så her kommer den! Liker dere denne nye, lille antrekkspost-vrien så får jeg vel se og be Hannemor filme litt mer fremover. Hehe! Hun gjorde ihvertfall en knalljobb i går, og med litt øvelse i redigeringsprogrammet, tror jeg dette kan bli riktig så bra til slutt! Skoene er fra Missguided, skjørtet fra New Yorker og Toppen fra Gina Tricot til dere som lurer på det. Dette nye video-oppsettet til blogg.no var ikke så lett å forstå seg på, men bare klikk på bilde, så skal snutten komme opp!

Måtte kvelden deres bli fin, kjære gode lesere <3