hits

Books

New Books For SummerGod kveld fra meg i Stavanger by! Nå har jeg satt meg godt tilrette i bestemors sofa her og er klar for å gå løs på første del av første roman for sommerferien 2017. Kjenner jeg blir glad bare av å skrive det. Haha, jeg har bare lest én roman i hele år, og det var i påskeferien, så nå lengter jeg etter å drømme meg bort i noen nye, varme historier! Begge bøker ble jeg tipset om av dere fine, fine blogglesere, så tusen takk skal dere ha! Etter å ha lest bak på innholdsfortegnelsen har jeg en veeldig god følelse på at jeg kommer til å elske dem begge.- My latest buy -

- Alt Lyset Vi Ikke Ser -
Seks år gammel blir Marie-Laure blind. Hennes far er låsesmed i Paris og bygger en perfekt miniatyr av nabolaget, slik at hun kan memorere det med hendene sine og finne veien hjem. Når hun fyller tolv, okkuperer nazistene Paris, og Marie-Laure og faren må flykte til onkelen. Med seg har de det som kanskje er museets mest verdifulle edelsten. 

I en gruveby i Tyskland vokser foreldreløse Werner opp på et barnehjem. Der trollbindes han av en enkel radio, og takket være denne og hans godt utviklede tekniske talenter blir Werner forfremmet til radiotekniker for nazistene. Hans peilesender skal finne motstandsfolk med radioer, og nazist-gruppen han arbeider for, er ikke redde for å henrette hyppig og kaldt. De trenger helt frem til Saint-Malo, i jakten på radiostasjonen som Marie-Laures onkel driver. Radioen leverer viktige data til motstandsbeegelsen før den planlagte invasjonen, og det kan ikke nazistene ha noe av.Høres ganske spennende ut eller hva? Jeg skal gå løs på den romantiske romanen først, og når den er utlest om noen dager, starter jeg på den litt skumle varianten. Alt jeg har gjort i dag er å slappe av på sofaen, fått servert nydelig mat av bestemor, fusket med brunfargen en halvtime i solarium og tatt ei litta runde på shoppingssenter med barndomsvenninnen Iselin. Været er faktisk ikke så galt her på vestlandet i dag! -Eller det vil si: det regner ikke. Det er på ingen måte sol heller, men ihvertfall lummert nok til at jeg planlegger en joggetur utendørs i morgen tidlig! Hehe, håper det står bra til med dere også denne tirsdagen. -Og at dere herved har et par nye romaner å skrive opp på handlelisten deres.


- For Evig -
Kailey har en god jobb, og er forlovet med Ryan. -En hunk av en mann som fremstår perfekt på alle måter. Idet hun skal forlate restauranten etter en romantisk middag med forloveden, får hun øye på en hemløs mann på fortauet. Hun går bort til ham for å gi ham posen med restene etter middagen, og får sjokk når hun møter blikket hans. Det er Cade. Hennes livs store kjærlighet, som en dag bare forsvant ut av livet hennes uten å etterlate seg et eneste spor. Det er ingen tvil om at det har hendt noe med ham mentalt. I løpet av de neste ukene hjelper hun ham til å forsøke å komme til hektene igjen, noe hun holder hemmelig for Ryan. Etter hvert som tiden går, innser hun at hun er nødt til å bestemme seg for hva, og hvem hun vil ha..Tusen takk igjen, for tips til dere som la dem igjen!

Et innlegg til lesehester

Hei og god kveld dere! Aller først: Tusen takk for alle de herlige kommentarene dere har lagt igjen under forrige innlegg! Herlighet, så gøy at videoen falt i smak og at så mange ønsker seg flere snutter i fremtiden. Kristinemor, nå har du bare med å stille opp hver torsdag! Hehe, neida så ofte blir det ikke, men dere skal ikke se bortifra at det blir publisert noen videoer i ny og ne fremover. Det var jo slett ikke så skummelt som jeg skulle ha det til! <3Etter å ha kost meg med tilbakemeldingene deres i hele formiddag tok jeg bilen til sørlandssenteret for en tur på favorittbutikken "bokforlaget". Det er bare så latterlig billig her, og ettersom jeg har planer om å gjøre 2016 til mitt største leseår dro jeg med meg hjem seks nye romaner. Fem av dem får dere en liten presentasjon av under her, og den siste får dere en hel bokomtale om så fort den er utlest <3 Jeg har nemlig lest ut 1/3 av den allerede.- Der kvinner er konger -
"Der kvinner er konger" skal være en lettlest, nydelig roman om adopsjon, kulturforskjeller og familiekjærlighet, og hovedårsaken til at jeg kjøpte den er at forfatteren av boken "Christie Watson" også skrev en av mine favorittromaner "Solfuglen". 7 år gamle Elijah har bodd hos mange fremmede familier. Han vet han vil måtte flytte igjen, for han er besatt av en trollmann som får han til å gjøre onde ting. Barnløse Nikki og Obi ønsker seg et barn, men har de nok kjærlighet og tålmodighet til å gi lille Elijah det trygge hjemmet han trenger?


- I tykt og tynt -
Darcy tror hele verden er til mest for henne. Hun er slank, pen, rik, populær og forlovet med en av New Yorks flotteste menn. Livet er perfekt.. Helt til hun finner sin kjære forlovede kun iført underbokser i klesskapet til bestevenninnen. Full av frustrasjon og hevntanker begynner hun på sitt nye liv. "I tykt og tynt" av Emily Giffin tror jeg er en jentete roman som passer perfekt i strandbagen eller bare som litt avkobling på kveldene i hverdagen.- Bringebærpiken av Karen Swank-
Cassie er midt i feiringen av sin ti års bryllupsdag. Hun har huset fullt av gjester da hun oppdager at ektemannen har vært utro i flere år. I tillegg får hun vite at han er far til en fire år gammel gutt. -Sønnen til hennes beste venninne. Sønderknust flykter hun fra den beskyttede overklassetilværelsen på landsbygde i Skottland. Venninnene hennes bestemmer at Cassie skal bo fire måneder hos hver av dem etter tur i storbyene New York, Paris og London, og gjennom hele boken får vi følge henne på den eventyrlige reisen der hun treffer mennesker som får henne til å se seg selv i et helt nytt lys.


- Det som ventet meg -
Tidlig i ungdommen treffer Masoumeh sitt livs store kjærlighet på vei til skolen. -Men da hennes dypt religiøse familie oppdager forholdet tvinger de henne til å gifte seg med Hamid, en ung mann som hun aldri får sett før bryllupet. Det viser seg at han er politisk aktiv i kampen mot sjahen og hans diktatur, og gjennom hele historien får vi bli med på reisen gjennom den islamske revolusjonen i 1970-årene, krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og helt frem til dagens strengt religiøse styresett. "Det som ventet meg" av Parinoush Saniee er en sterk roman om en kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer.- Vennskap med fugler av Carrie Tiffany -
Denne lille boken på rett over 200 sider virket så sjarmerende på meg at jeg bare ikke kunne dy meg. Den handler om Harry. En fraskilt melkebonde som elsker å observere fugler. Hans største kjærlighet er kuene og hans pinglete lille hund som ikke er brukende til noe som helst. Nabokvinnen Betty smugkikker på Harry mens han studerer fuglene, og ettersom årene går utvikler de er spesielt naboskap. Harry blir som en farsfigur for sønnen hennes, men når han skal lære unggutten om blomstene og biene, blir vennskapet mellom de to voksne satt på en alvorlig prøve. Det kan hende jeg tar feil, men jeg har på følelsen at dette er en ordentlig godbit <3Har du lest noen av dem allerede? <3

Books i will read this winter

Fem nye pocketbøker har tatt plass i Marthes bokhylle. Eller bokskuff.. Jeg har dem vel ærlig talt ikke på en hylle. Maleren fra Shanghai er allerede utlest, og neste på leseplanen er "På Tvers av solen - Corban Addison". Jeg har alltid elsket gode romaner, og få ting er så herlig som å traske rundt i en bokforhandler, plukke opp bok etter bok og drømme seg bort i omslagstekstene. Under her har jeg altså remset opp fem bøker jeg vil lese i vinter. Kanskje dere får lyst til å tilføye noen av dem på deres leseliste også?


Frels oss fra det onde - Kjetil Try
Dere som har fulgt meg i lange stunder, vet at jeg leser alle sjangre bortsett fra krim. Jeg finner dem rett og slett kjedelige! Likevel har jeg valgt å gi sjangeren en sjanse til, og gått til innkjøp av en norsk variant. "Frels oss fra det onde" heter den, og handler om den skumle siden ved nettdating. Hvem skjuler seg egentlig bak datingstedene? Er personen i andre enden den han utgir seg for å være? Når Nadijas tiårige datter kommer hjem, finner hun moren drept på gulvet. Et langt snitt går fra overleppen til underlivet, og kroppen er fylt av vaskepulver. Det eneste som mangler i leiligheten er kvinnens Mac. Etterforskerne stikkes overfor utallige mistenkte. Det er en jungel av motiver, og en gjerningsmann som ikke nøler med å slå til igjen.


Slumdog millionaire - Vikas Swarup

Mange har kanskje allerede sett filmen som er basert på denne boken? En fattig, foreldreløs gutt uten skolegang besvarer alle spørsmål han blir stilt i den indiske versjonen av "Vil du bli millionær?". Han når helt til topps og tror han skal bli utdelt en hel million rupi i premie. Slik blir det ikke. Produsenten av programmet har nemlig ikke penger til å betale, og sørger derfor for å få den fattige kelneren Ram Mohammad arrestert og torturert til han innrømmer juks. -Men Ram Mohammad har ikke jukset. Mens han gjennomgår tv-opptakene, tar han oss med på en reise gjennom et fascinerende liv som viser oss hvordan han hadde lært svarene på ethvert spørsmål. Boken er fylt med humor og varme og gir et fantastisk bilde av dagens India på både godt og vondt.


Lenas dagbok - Lena Mukhina
Likte du Anne Franks dagbok så liker du nok denne også. 16 år gamle Lena interesserer seg for det samme som andre unge jenter.. Venninner, gutter og karakterene sine. -Men når hjembyen Leningrad blir beleiret av tyske styrker i 1941, endrer alt seg. Nøden er overalt. Folk rundt henne fryser ihjel og dør av sult. Én etter en forsvinner de fra Lenas liv, som til slutt bare handler om å skaffe mat. Om å overleve. Denne dagboken ble først funnet i 2010 og tar for seg de mørkeste kapitlene i det 20. århundret. En hjerteskjærende bok om helvete selv.

På tvers av solen - Corban Addison
17 år gamle Ahalaya og hennes 15 år gamle søster sitter uten både foreldre og hjem etter at en tsunami raserer den indiske hjembyen deres. Mens de kjemper for å komme seg i trygghet i klosteret, bortføres de av menneskehandlere som kaster dem inn i en grusom verden av seksuell vold og ulovlig handel. På den andre siden av jorden opplever advokaten Thomas Clarke kriser både privat og på jobb. Han bestemmer seg for å ta et sabbatår og arbeide gratis i India for en frivillig organisasjon som bekjemper landets menneskehandlere. Når han blir kjent med søstrenes historie gjør han det til sitt livs oppgave å redde dem bort fra hensynsløse kriminelle. En fin, men samtidig fæl roman som virkelig får oss til å kjenne på den store, vonde urettferdigheten i verden.Sleng igjen dine siste bokfavoritter om du har noen å tipse meg om!

Siste nytt i bokhyllen

Bestemor får med seg alt.. Virkelig alt. Da jeg skrev et blogginnlegg om sommerens lesestoff for en liten stund tilbake, hadde hun fått øye på en kommentar i kommentarfeltet hvor jeg fortalte en bloggleser at jeg hadde lagt fra meg et par av bøkene jeg hadde lyst på ettersom jeg bare ikke kunne kjøpe alle på en gang.. Jeg hadde jo lyst på sytti av dem! Tror dere ikke besta spurtet til kontorskuffen, dro frem en penn og noterte seg ned navnene på disse to jeg hadde skrevet opp i kommentarfeltet mitt? Haha, den dama er helskjønn <3

To splitter nye bøker, enda en diger Kahler vase med sølvstriper, masse sminke, truser, og baderomsprodukter ventet meg da jeg kom på besøk i går kveld. Jo, og en hel pose med sminkeservietter, kjøkkenhåndkle, vaskemiddel og hårprodukter. Fy søren så heldig jeg er som er bestenes eneste barnebarn!!

Meg: Men herregud bestemor, jeg har ikke bursdag før i august!?

Bestemor: Du er alltid i tankene når jeg handler, og da blir det bare sånn!

Meg: Awww <3 Kunne spist deg opp.

Du elsket alltid havet - Lucy Clarke

Det er to grunner til at folk reiser. Enten leter de etter noe, eller så rømmer de fra noe. Mia gjør begge deler. Så blir hun funnet død. Hva gjør du om din eneste søster, hun du trodde du kjente alle hemmelighetene til, begår selvmord? Katie blir knust da lillesøsteren Mia blir funnet omkommet på Bali. Hun hoppet utfor en klippe, sier politiet. Men Katie nekter å tro det og starter sin egen etterforskning. Alt hun har igjen etter søsteren, er dagboken fra jorda-rundt-reisen hun var på de siste månedene hun levde. Side for side, land for land, nøster Katie opp i søsterens liv. Det hun oppdager, endrer alt.

Sommerfugløya - Corina Bomann

Dianas ekteskap er i ferd med å rakne. Hennes gamle tante er død, og hun føler seg ensom og forlatt. I tantens dødsbo finner hun et gammelt fotografi som viser et hus i et landskap av palmer. Foran huset står en ung kvinne. Kan det være Dianas oldemor som bodde på Sri Lanka? Diana begir seg ut på leting etter røttene sine i et eksotisk landskap fullt av nye følelser og erfaringer.. På sommerfugløya finner hun en spådom som forandrer familiens skjebne for alltid.

Slik tok to splitter nye romaner plass i bokhyllen!

Er det noen som har lest dem? TUSEN takk besta og besten <3

Lesestoff til sommeren 2015

Seks nye pocketbøker har tatt plass i hyllen! Åå! Jeg koser meg så vanvittig når jeg tar turen til borforhandleren. Himmel og hav.. Jeg tusler rundt i butikken i nærmere en time, tar opp bok etter bok og leser omtale etter omtale for å finne den perfekte romanen som jeg bare vet jeg vil elske. I dag tok jeg med meg litt for mange.. Hele seks bøker fikk bli med hjem fra byen i dag tidlig, men det var sikkert sytti jeg hadde lyst på, men som jeg sørgelig satte fra meg igjen. Hehe! Sommeren er ikke lang nok for å kunne komme gjennom et bibiolitek, men disse seks skal jeg sette av tid til å lese samme svarten! <3 Enkelte av bøkene fikk jeg frysninger bare av å lese omtalen til, så nå kjenner jeg at jeg faktisk ikke kan vente med å komme i gang!

Bursdagsgaven: I den rike, hvite Grimkè-familien er alle samlet for å feire datteren Sarahs 11 års dag, men da foreldrene presenterer den jevnaldrende slavejenta Hetty som Sarahs bursdagsgave, sier hun bestemt nei. Som straff for upassende oppførsel må Sarah skrive til alle gjestene og be pent om unnskyldning. For jenter i South Carolina skal ikke drømme om å avskaffe slaveriet, eller studere jus. De skal konsentrere seg om broderi, håndskrift og bibel. Hetty gjør så godt hun kan, mens hun drømmer om et liv i frihet.

Strenge menn: Ruth er 18 år gammel, sylskarp i toppen, uforbedelig uromantisk og fast bestemt på å legge utdannelsen over bord, og slutte seg til "aktermennene". Som datter av en av byens grådigste hummerfiskere, er Ruth nemlig allerede født inn i industrien. Hun hjelper til på hummerbåtene, og oppdager til sin store forbauselse at hun er i ferd med å forelske seg i en vakker, ung hummerfisker.

Huset på stranden: Det er sommeren 1942 og Anne reiser til Bora Bora som militær sykepleierske. Hun nøler ikke med å forlate sin kjedelige forlovede, og ser frem mot sitt livs eventyr. På øya blir hun raskt tiltrukket av en soldat, og deres faste møtested er et forlatt strandhus. Her får de være i fred, helt til den dagen de blir vitne til en grusom forbrytelse.

Spis, elsk, lev: Elizabeths liv er tilsynelatende perfekt. Hun har alt.. En flott mann, et vakkert hjem og en spennende jobb. -Men i stedet for å føle seg tilfreds, føler hun angst, sorg og forvirring. Hun vil finne meningen med livet. Være fri! En opprivende skilsmisse, en hardere depresjon og enda et misslykket kjærlighetsforhold er det som må til før Elizabeth finner løsningen hun trenger. Hun sier opp jobben og forlater alle sine kjære for en ettårs reise ut i verden. -Helt på egenhånd.

Blomstenes hemmelige liv: Victoria har tilbrakt hele barndommen i forskjellige fosterfamilier. Blomster og  deres betydning er blitt hennes egen, trygge måte å kommunisere med verden på. Som 18 åring bor hun i en liten park i byen, der hun har skapt sin egen hemmelige hage. En dag møter hun blomsterhandleren Renata som blir imponert over Victorias interresse for blomsterspråket, og tar henne med til blomstermarkedet. Her møter Victoria en mystisk mann som skal vise seg å ha forbindelse med fortiden hennes.

Mandeltreet: 12 år gamle Ichmad blir vitne til at lillesøsteren blir drept av en landmine. Året er 1955, og den palestinske landsbyen han bor i, er underlagt israelsk militærstyre. Kort tid etter søsterens død, blir faren arrestert og familien mister både hjem og levebrød. -Men Ichmad mister ikke håpet. Han er fast bestemt på å forsørge familien, og ved hjelp av sine ekstraordinære evner i matematikk og fysikk, vinner han et universitetsstipend som gjør det umulige mulig. Studiene tar ham med ut på reise ut i en fordomsfull verden, men som også byr på utallige muligheter.

Har dere lest noen av disse bøkene? <3

Books you should be reading

I dag har jeg lyst til å komme med et lite blogginnlegg til alle lesehester der ute! Under her får dere en liten liste på mine absolutt favorittbøker opp igjennom tidene.. Jeg har lest mye, men jeg kunne så absolutt ha lest mer! Kanskje 2015 blir det store leseåret? Hehe, jeg har vel mine tvil. Romanlesing er så absolutt en av mine hyggeligste hobbyer, men som folk flest skylder jeg på manglende tid i hverdagen. Heldigvis har jeg de siste tre årene fått reist en hel del, og på enhver reise eller ferie prøver jeg å få lest ut minst èn bok.

Under her finner dere alle slags typer romaner.. Ja, og til og med et par vanvittig gode selvbiografier. Det eneste jeg ikke leser er krim, og det skyldes rett og slett bare at jeg ikke finner dem spennende nok. Joda, jeg har lest tre Jo Nesbø bøker, men jeg er altså likevel ikke blitt bitt av krim-basillen! Skulle dere ha noen gode tips til lesestoff for 2015 så vær så snill og hyl ut! Jeg elsker, elsker, elsker når jeg blir tipset om en ordentlig god roman! Den kan omhandle nærmest hva som helst. Er den godt skrevet så leser jeg den! <3 

Anmeldelsene på nesten alle disse bøkene finner dere HER. <3
Nå vil jeg ha boktips fra dere! Dere har jo alltid vært så flinke på det!

Et helt halvt år

Det er nå to dager siden jeg leste ut "Et helt halvt år". Skulle jeg har skrevet anmeldelsen like etterpå ville jeg antagelig funnet en måte å true dere til å lese den på. Jeg kan bli rimelig engasjert når jeg leser en bok som virkelig faller i smak. .Jeg skal prøve å holde igjen og skrive en god anmeldelse, men for å være ærlig har jeg bare lyst til å brøle det ut.. LES DEN!!Will Traynor er en rik, kjekk og velutdannet mann. Han har kanskje ikke den snilleste, men han har draget på damene. Will elsker livet sitt. Han er storfornøyd med jobben sin, han har funnet drømmedama og sammen planlegger de et stort liv med reising og spennende opplevelser. Plutselig en dag tar livet hans en helomvending. Will blir utsatt for en motorsykkel-ulykke og blir lam fra halsen og ned. Han må overvåkes 24 timer i døgnet, og ha hjelp til alt. Hver dag blir man matet med titalls tabletter, og hver dag lever han i frykt for å miste det eneste han har igjen, hjernen. Livskvaliteten synker enormt og hverdagen består plutselig kun av smerter. Han får ikke så mye som rikket en finger og tanken på et liv i rollestol er noe han bare ikke kan akseptere. Will blir deprimert, mister jobb, venner og kjæreste, og ønsker ikke lengre å leve. 

Det er helt til han møter Lou Clark. En sjarmerende ung dame som overtar jobben som assistenten hans. I motsetning til alle de andre, går hun ikke med på å bli overkjørt av Wills sarkastiske, nedlatende kommentarer. Hun svarer igjen og gir mannen noe å tenke på. For hver dag som går, ser Will ut til å få tilbake noe av livsgleden sin. Lou tror hun har klart å finne en måte å gjøre livet hans godt på, men hun vet ingenting om hemmeligheten han skjuler for henne. Den virkelige grunnen til at foreldrene i all hast ansatte henne til tross for manglende medisinsk innsikt. Lou Clark er familiens siste håp om å holde Will i live.

Det var denne boken som opptok hele fritiden min dagen før hele muskulaturen min låste seg. Jeg begynte lesingen på toget fra Stavanger og leste ut boken to dager etterpå. Jeg trodde jeg skulle få ha denne romanen en stund ettersom den er på nesten 500 sider, men så feil kan man ta. Jeg måtte bare droppe alt av gjøremål og lese til historien tok en ende. Det var bare så vanvittig spennende, trist, og romantisk på en gang. Spesielt trist. Jeg har aldri grått så mye over en bok før. Herlighet, jeg måtte virkelig anstrenge meg for å ikke bryte ut i "stygg-hulke-gråt" da jeg satte i sofaen med Jonas ved siden av meg. Nei for en sterk, levende og på mange måter også sann historie. Dette skjer med tusenvis av mennesker verden over! Tenk det er bare èt uheldig øyeblikk som skal til for at du og jeg havner i samme sitasjon. Det er skremmende å tenke på.Boken får terningskast 6 og vel så det! 

Evig Søndag

Forestill deg at du våkner i et rom du ikke kan fordra. Du har sovet i 24 timer. Akkurat som planlagt. De fire sovetablettene du tok kvelden før fungerte som de skulle. Nå er det på tide å prøve å komme seg gjennom dagen. Den består av å vente.. Vente på at den skal ta slutt så du kan ta en ny dose sovetabletter og falle i søvn igjen. Denne gang for forhåpentligvis aldri å våkne. Du hater deg selv, hvordan du ser ut, og hvor lite du har å glede deg over. Du hater alt sammen, og du hater at du hater det.

Linnea Myhre lider av psykiske lidelser og gjennom boken "Evig Søndag" følger vi livet og utviklingen hennes gjennom et helt år. Hun søker hjelp hos psykiater, begynner på antidepressiva, slutter på antidepressiva, går opp i vekt, og ned i vekt. Linnea har både gode og dårlige dager og gjennom hvert kapittel får vi et veldig godt innblikk i hva som foregår i hode på en syk, ung dame. Dette fant ihvertfall jeg vanvittig interessant. Spiseforstyrrelser og depresjon er to vonde lidelser som gjerne hører sammen. I "Evig Søndag" får man en bedre forståelse av hvordan det faktisk er å leve med det. Eller ikke leve med det.. Det eneste Linnea lever for er fuglen Twitter, og mammaen sin. Det største høydepunktet i hverdagen hennes er det første og eneste måltidet.. En pakke lomper. Boken ga meg alt annet enn en "feelgood" følelse, men kanskje var det akkurat det jeg likte med den. Ordene var så ekte.Jeg åpnet boken "Evig Søndag" klokken halv ni i går kveld. Halv et samme natt var boken utlest. Da jeg lukket den satte jeg først og fremst med følelsen av at jeg var heldig. Heldig som ikke har de samme lidelsene som Linnea. Deretter følte jeg meg belært om et tema som jeg tidligere ikke har visst særlig mye om. Jeg har ikke interessert meg for det heller for for å være ærlig så kan jeg ikke fordra sure folk. Sure folk er det verste jeg vet om. Jeg har tidligere ikke engang kunnet forestille meg hvordan man kan være utakknemlig, trist og sur over selv de fineste ting. Jeg skal ikke si at jeg nå 100% forstår tankegangen til en som lider av psykiske lidelser. Det tror jeg ikke engang de syke selv gjør, men jeg har fått en bedre forståelse av det hele, og det er jeg glad for. Tusen takk til Linnea som har skrevet en veldig ærlig bok, og tusen takk til leserne som anbefalte meg den! Boken er bare på rett under 200 sider så denne leser man ut på en kveld.
Nå starter jeg på en ny bok, som også er anbefalt fra dere lesere!

Lesestoff til 2014

Tusen takk for alle boktips dere la igjen under gårsdagens antrekks-innlegg! Jeg kom hjem fra jobb rundt kvart på et i natt og har derfor ikke engang fått lest gjennom gårsdagens kommentarer før nå. Jeg skal kose meg med både lesing og svaring av de siste kommentarene så fort dere er oppdatert med et lite morgeninnlegg! Den siste timen har jeg googlet meg frem til bokanmeldelser av de ulike bøkene dere lesere har anbefalt meg. Ikke bare i går, men også fra tidligere i år. Noen av bøkene har jeg allerede lest, men det gleder meg å se at jeg fremdeles har en rekke flotte bøker til gode! 2013 har ikke vært et særlig godt leseår for min del. Jeg oppdaget fifty shades og brukte all min gjenstående tid på disse. 2014 skal bli et bokrikt år!

Takket være dere har jeg klart å sette sammen en fin, liten liste på bøker som jeg vil igjennom i løpet av det kommende året. Dere finner til og med et par krimbøker på listen! Hoho, dere har ihvertfall klart å friste meg til å prøve! Kanskje krim egentlig er en sjanger for meg? Hvem vet? Jeg har kanskje bare ikke funnet de riktige bøkene for min smak?
  
  

Har jeg noe å glede meg til eller? Nå gjenstår det bare å finne ut hvilken av disse som skal leses i juleferien. Boken skal kjøpes i kveld, så fort jeg er ferdig på jobb! Jeg drar til Vero Moda om en liten time og blir der til seks i ettermiddag. Deretter skal jeg løpe rundt på sørlandssenteret for å kjøpe siste del av julegaven til Jonas. Dere får bare være tålmodige med oppdateringene mine i dag. Jeg skal ihvertfall få fortalt dere om dagen min så fort jeg har hentet Jonas på jobb halv ti. I mellomtiden får dere skrive ned noen nye bøker på ønskelisten og ha en god lørdag! *Trommevirvel før nedtelling* TRE DAGER IGJEN TIL JUL <3

Før jeg sovner

Tenk deg at du hver morgen våkner i en fremmed seng. Fortiden din er et eneste stort spørsmålstegn. Du husker ikke ditt eget navn, hvem du er, eller hvorfor det ligger en mann ved siden av deg. Mannen er nesten naken. Det eneste han bærer er en gullring på høyre ringfinger. Han er gift. Det første som slår deg, er at du har stjålet en kvinnes ektemann. Du har blitt smittet av begjær og robbet ham for natten.

Hva gjør du så når den fremmede mannen sier han er ektemannen din? At han elsker deg. Kan du stole på denne mannen? Er han virkelig ektemannen din? Hvordan kan du elske en mann du ikke kjenner? En mann du aldri har møtt! Slik lever Christine. Hver eneste natt viskes minnene bort. Alle de nye og alle de gamle. Hver eneste morgen våkner hun blank. Tom. Redd. Christine er 47 år og lider av hukommelsestap.Hun skriver dagbok. Hver morgen sitter hun timesvis og leser om sin egen fortid. Sitt eget liv. Hun stiller ektemannen de samme spørsålene dag etter dag og ektemannen svarer. Han forteller de samme historiene om og om igjen, vel vitende om at alt er glemt innen natten er omme."Før jeg sovner" skrevet av Steve J. Watson, er en pshykologisk thriller som gir leseren et innblikk i hverdagen til en pasient med hukommelsestap. Vi får lære å kjenne Christine, og det fryktelig vanskelige livet hun lever. Boken fanget meg allerede fra første side og spenningen holdt hele veien ut. Mot slutten av boken følte jeg meg nesten syk selv! Jeg tok meg selv i å føle på den samme angsten og forvirringen som "Chistine" kjente på. Samtidig som jeg innerst inne visste hva som foregikk, følte jeg på den samme frustrasjonen. Hva skjer nå? Er alt bare en innbilning? Hvem kan hun egentlig stole på? Her snakker vi en helt ny type spenning. En som ihvertfall jeg aldri har vært utsatt for før.Boken får en sterk 4 av meg, og kan anbefales for dere over 15 år!
Høres den ikke spennende ut? Boken kan kjøpes HER
(affiliateslenke)

Golddigger - Alexia bohwimAngelica Borg er en forfatter som bor på Madserud i Oslo. Norges mest ekslusive strøk. Her lever hun mellom ektemannen Nils, og elskeren, den bestselgende krimforfatteren Sindre Lindås. Angelica har vært gjennom svik, bedrag og psykiske lidelser i årevis, men det er først når en uventet suksess dukker opp at udyret i henne våkner til live. Golddigger er en bok full av begjær, forelskelse, alvor, og humor, svik, og falske fasader. Personlig syntes jeg boken var litt treg. Det gikk over hundre sider før jeg syntes den begynte å bli interessant, men da den virkelige handlingen endelig startet var jeg slukt. Det er kanskje ikke en bok som er spennende fra første til siste side, men den var underholdende!Den får terningskast 4 fra meg!

HISTORIEN om PIPi er en indisk gutt på 16 år, født og oppvokst i pappas dyrehage. Til tross for at hele familien er ikke-religiøse, vil han selv være både muslim, hindu og kristen. Pi sine foreldre ser seg selv som svært moderne og får lite igjen for sitt harde arbeid med dyrehagen. En dag får de nok, og bestemmer seg for å flytte utenlands for en ny og bedre start. Reisen går til Canada, og hele dyrehagen skal bli med. Dyrene skal selges så fort de kommer frem, og for pengene skal et nytt liv bygges. Slik lød ihvertfall planen! Det digre lasteskipet blir utsatt for et kraftig uvær og synker. Pi klarer å kapre seg en livbåt, men blir sittende å se det store skipet med familien og alle dyrene han har vokst opp med, synke.

I livbåten sitter ikke bare 16 år gamle Pi. Nei, her gjemmer det seg både en sulten hyene, en orangutang, en zebra med et brukket bein, og en fullvoksen bengaltiger. Pi får to harde valg:

Valg 1. Kaste seg til sjøs, drukne eller bli spist av hai. 
Valg 2. Lære å leve sammen med en 200 kilos tiger. 

Valget faller på sistnevnte og mens han finner ut hvordan, bygger han seg en flåte som blir hengende etter den store livbåten. En kald, søvnløs natt blir til mange, og det utrolige eventyret er i gang.Her snakker vi tidenes eventyr fullt av spenning og fantasi!  
Historien kan dere nå også få på film. Den gikk, eller går enda(?) på kino.

                Vi skrives igjen etter jobb i kveld!

G-O-L-D-D-I-G-G-E-R

Hva gjør dere når dere har noen timer bare for dere selv? Jeg finner frem isen, varme bær, og en alt for god bok! Nå vet jeg ikke om "Golddigger" går under kategorien "alt for god" helt enda, men det skal vi nok snart finne ut av! Jonas er på trening og jeg har fri i dag, så nå har jeg store planer om å rigge meg til i godhjørnet av sofaen. Hihi, er ikke slike kvelder bare gull verdt? Snart ruller også Idol på skjermen! Åå, dette skal bli en så fin kveld. Håper dere har det like bra som meg i dag! Noen som har lest Golddigger?
Bokanmeldelsen til "Historien om Pi" kommer!

Kostbart lesestoff!For ikke lenge siden, skrev jeg et innlegg hvor jeg etterlyste litt boktips fra dere lesere. Jeg fikk en helt enorm respons på dette og satte igjen med en lang ønskeliste på hele sytten nye bøker. Dessverre så virket det som veldig mange av disse bøkene var så gode at de nesten er umulige å få tak i på bokforretningene! Jeg har nemlig vært på tre bokbutikker to ganger og har kun fått tak i fire nye bøker! Av sytten så var det kun disse fire som butikkene hadde inne. Jaja! Fire er bedre enn ingenting, og jeg har lesestoff for en liten stund fremover ihvertfall! Historien om pi så jeg akkurat på kino og det er en av de fineste filmene jeg har sett på lenge. Boken tipper jeg er ti ganger bedre igjen. Gleeeder meg!Håper dere er klare for litt flere bokomtaler fremover!

Need to readHei og hopp! Jeg har fri fra jobb i dag og har planer om å bruke dagen veldig veldig godt. Det har vært en effektiv morgen, men jeg har fremdeles MYE igjen på "to do" listen min. I tillegg til å oppdatere dere med torsdagsinnlegg så må jeg forhåndsskrive på innlegg til helgen. I morgen drar jeg inn til Oslo rett etter jobb, og da vil jeg bruke minst mulig tid forann pcen, og mest mulig tid med fine Cathrine! 500 bilder er allerede knipset til helgens innlegg, men det er enda mange igjen!

Til poenget med dagens første post! Ettersom jeg skal sitte i buss 10 timer denne helgen så behøver jeg definitivt et nytt lesestoff! Jeg har akkurat lest ut etterfølgeren av "Bare for deg", og behøver nå noe nytt og spennende! Etter å ha lest fem bøker med litt lite handling og litt mye kliss, så er jeg veldig klar for noe annet. Gjerne en lærerik bok med en rørende historie! Andre kulturer er alltid spennende.

Her ser dere noen av bøkene jeg leste i 2012.
Har dere noen gode tips utenom disse så blir jeg SJELEGLAD!

Bare for degDa var første bok av min nye bokserie utlest på to dager. Bøkene består av 300 sider og med all denne romantikken så forsvinner side for side ut i løse luften. Jeg kom meg ikke på badet før halv to i dag. Jeg klarte ikke å legge boken fra meg!
 
Bare for deg er første bok i den splitter nye crossfire trilogien. Den har mye til felles med Fifty Shades bøkene, men er betydelig mye kortere, og med det mindre langdratte etter min mening.  Språket er bedre, og romantikken er like intens. I hvert fall nesten! Ingenting kan vel egentlig slå hete Fifty Shades. 24 år gamle både rike og nydelige Eva Tramell har akkurat flyttet til New York for å starte et splitter nytt liv. Første dag i ny jobb møter den 28 år gamle forretningsmannen Gideon Cross. En mann hun aldri har sett maken til. Både kropp og ansikt er til å dåne av. Denne mannen er virkelig rett på sak, og det går ikke mange sidene før romantikken er i full gang. En heltopp bok for dere jenter som elsker het romantikk og som synes Fifty bøkene blir et for stort prosjekt å begynne på. Jeg kan nesten ikke vente med å begynne på bok 2 og tviler ikke på at den leses ut på et døgn!

Bok nummer to heter "Gjenspeilt for deg". Bok tre er enda ikke ute.
Disse anbefales sterkt til alle jentejenter fra 16 år og oppover!

CROSSFIRE TRILOGIENDenne morgenen har jeg lyst til å tipse dere om den nye Crossfire trilogien som er blitt så vanvittig populær den siste tiden. Bok nummer en har jeg hatt i hus i flere uker allerede, men bok nummer 2 kjøpte jeg meg forrige uke. Jeg har ikke fått lest noen av dem enda, men jeg bare vet at jeg kommer til å elske dem. Ryktene sier nemlig at vi som likte Fifty Shades bøkene, kommer til å elske disse også. Jeg regner med det er en årsak for at begge bøker har havnet på toppen av New York Times bestselgerliste!

Jeg tror dette er noen flotte bøker for dere som synes at Fifty Shades bøkene ble for lange og for dristige. Disse bøkene er også både romantiske og erotiske, men ikke på den samme måten. Det sies at språket skal være bedre i Crossfire romanene. Bøkene ligger på rundt 300 sider noe som bare er halvparten av den siste Fifty boken, og skriften er større så her er jeg faktisk bekymret for at romanen skal leses ut alt for raskt. Nå må jeg bare se å bli ferdig med boken "Fri" så jeg kan starte på disse! Noen som har lest bøkene? Hva synes dere om dem?  
Burde jeg glede meg?  

Fifty Shades = Narkotika

ÆÆÆ! Hva skal jeg gjøre!? Jeg har lest ut både bok 1 og bok 2 av Fifty Shades trilogien og bok 3 kommer ikke ut i butikkene før i morgen! Jeg føler meg som en narkoman uten narkotika. Jeg slukte hvert eneste ord av begge bøker på èn uke! Fy søren denne forfatteren er flink til å gå rett på sak. Det du leser på baksiden av boken skjer allerede på første side, og når du tror boken ikke kan nå flere spenningspunkter så skjer det villeste du noen sinne kunne tenke deg. Jonas og jeg kunne sitte stille i stuen, og plutselig hylte jeg et gledeshyl så høyt at Jonas trodde han skulle dø. Hele hverdagen min har denne uken dreid seg om Christian Grey og hans elskerinne Anastasia. Jeg har vært nyforelsket, fnist som en tulling, skreket ut i gledeshyl og grått som en grineunge. Alt sammen med Fifty Shades trykket opp i trynet.

Jeg skal ikke lyve å si at bøkene handler om blomster og fred. Fifty shades er noen dristige bøker. Det er veldig mye erotikk og ikke bare på den romantiske måten. Man får hver eneste vanvittige scene beskrevet i detalj, men det var på ingen måte det som gjorde bøkene så fantastiske. Ved siden av all galskapen så er dette de mest romantiske bøkene jeg noen sinne har lest. Her snakker vi romantikk på et nytt nivå. Verdens mest uskyldige jente møter verdens mest sexye, rike, og erfarne mann tilsynelatende uten følelser og muligheten til å kunne elske noen. Det dristige forholdet deres basert på en kontrakt og en underskrift for taushetsplikt, beveger seg sakte men sikkert i den mest romantiske retningen du bare kunne drømme om. Bok en bra, bok to UFATTELIG bra.. Hva blir bok 3?

De siste 20 sidene av bok to leste jeg så sent som jeg bare kunne, og da jeg leste bokens aller siste ord, løftet hårene seg på hele kroppen min. Jeg. Må. Ha. Bok. Tre. NÅ.Bok en "Fanget" finner dere HER, Bok to "Bundet" finner dere HER  (affiliateslenker)
Er det sant at det er en film på vei basert på bok 1? HYYYL 

Doña MariaDona Maria er en eldre kvinne som bor i et herskapshus på Cuba. Familien hennes forlot Cuba da hun var yngre, men Dona Maria sørget for å miste flyet da hun heller ville bli igjen og ta vare på nevøen, Ernesto. I dag er Ernesto en flott velutdannet mann som Dona Maria elsker mer enn livet selv. Det hun ikke vet er at Ernesto bærer på en stor hemmelighet. Dona Maria venter stolt på at nevøen skal vende tilbake fra utlandet, men i virkeligheten sitter allerede Ernesto på Cuba under grusomme forhold i fengselet.

Hans kone nektes gang på gang å besøke ham og gjennom hele boken får vi høre hvordan de fengselsbetjente misshandler, sulter og slår ihjel de innsatte. Ikke en dag går forbi uten tortur. Ernesto er sammen med de aller fleste andre helt uskyldig, og hans kone gjør alt i sin makt for å få han frisatt.Konene, døtrene og mødrene til de uskyldige mennene samler seg og begynner hver søndag å gå i tog. De kler seg i hvitt, bærer roser og protesterer mot regjeringen og fengslingen av uskyldige menn. Frihetsbevegelsen "Kvinner i hvitt" er født og skaper stor oppsikt blant utenlandske journalister.

Forventningene til boken var skyhøye ettersom forfatteren er Cecilia Samartin. Jeg elsker bøkene hennes mer enn noen andres. Boken var bra og språket godt, men jeg ble ikke like revet med som av de tidligere historiene. Kanske ikke så overraskende da jeg heller ikke likte den forrige boken hennes om Cuba like godt som de andre. "Drømmehjertet" som alle snakker så fint om, falt ikke like godt i smak hos meg.Terningskast 4 fra meg! Den fås kjøpt HER (affiliateslenke)
Noen av dere som har lest boken?

BARE FOR DEG

I går dukket det opp en ny bok i postkassen vår! "Bare for deg" av Sylvia Day. Noen som har lest den? Det sies at den er perfekt for oss som liker "Fifty Shades" bøkene. Kanskje noe for dere som allerede har lest og elsket Fifty shades trilogien, og som nå ikke har mer lesestoff igjen? Dette er første bind i Cross-fire trilogien og boken har som Fifty Shades i løpet av veldig kort tid solgt millioner av eksemplarer. "Bare for deg" har fått lesere verden over og har i ukesvis nå ligger på toppen av bestselgerlistene.

"Bare for deg" handler om 24 år gamle Eva som flytter fra vestkysten til New York. Første dag i ny jobb faller hun for den 28 år gamle forretningsmannen Gideon som ikke bare er glitrende attraktiv, men også enormt rik. Forholdet mellom dem utvikler seg raskt til en åndeløs besettelse, og leserne rives med på en turbulent reise full av høydepunkter. Før jeg bestemmer meg for om en bok virker bra eller ikke, må jeg alltid åpne den og lese et par setninger midt i boken. Begge gangene jeg gjorde dette med "Bare for deg", måtte jeg virkelig anstrenge meg for å ikke fortsette å lese. Språket fikk meg helt oppslukt!

Elsker når jeg finner bøker som jeg virkelig tror faller i smak!
Boken fås kjøpt HER (affiliateslenke)

FIFTY SHADES - PÅ NORSKÆÆÆ! Se hva jeg har kjøpt! Jeg har aldri fått så mange anbefalinger på en triologi noen sinne. Fifty shades bøkene er tidenes mest solgte bøker og har solgt over 40 millioner eksemplarer siden april 2012. Dette er en erotisk kjærlighetstriologi om vakre, men forstyrrede Mr. Grey og hans noe perverterte forhold til uskyldige Ana Steel. Ryktene sier at bøkene skal være nesten skremmende erotiske og avhengighetsskapende! 

Jeg er ikke spesielt glad i å lese på engelsk så da jeg oppdaget at bøkene nå var kommet på norsk, hoppet jeg i taket. Jeg henger helt sikkert etter, men herlighet så glad jeg ble. Nå er de to første bøkene i boks, og jeg har herved lesestoff for uker!
Bok 1 "Fanget" fås kjøpt på norsk for 218kr HER, og bok 2 HER (affiliateslenker)Den tredje boken "FRI" kan også fås på norsk HER (affiliateslenke)
Har dere lest dem? Hva synes dere? Jeg er så spent! 

Nytt fra Cecilia Samartin

HYYYL! Og skrik, og hopp og hei! Gjett hva jeg dro med meg hjem fra Sørlandssenteret i går? En splitter ny roman fra Cecilia Samartin! Min favoritt forfatter. Akkurat nå som jeg virkelig trengte noe nytt, virkelig bra lesestoff. Den nye boken fant jeg på en bokforretning som jeg aldri kan huske navnet på, men jeg er sikker på at de har fått den inn både på notabene og på ark også. Dere som aldri har lest en eneste Samartin bok, kom dere på biblioteket eller en bokforretning. Dere har gått glipp av noe stort!

Hvis denne nye romanen Doña Maria er bare halvparten så god som de andre bøkene, så gleder jeg meg halvt ihjel. Jeg bare elsker måten denne forfatteren skriver på. Kun to av bøkene hennes har en sammenheng med hverandre og det er Senor Peregrino og La peregrina. Disse to må leses i den rekkefølgen, men ellers kan man lese bøkene hennes akkurat som man måtte ønske.

Historiene er forskjellige, men alle sammen treffer deg i hjertet.
Nå kan jeg nesten ikke vente med å starte den lange flyreisen!

HABANITAHabanita er en kjærlighetsroman hvor vi blir kjent med den kubanske kvinnen, Marisol. Marisol flytter til Miami og glemmer mye av oppveksten sin på Cuba. Ikke bryr hun seg stort om sitt opphav heller før hun med årene begynner å engasjere seg i det kubanske flyktningsmiljøet. Marisol har akkurat fullført studiene når bestemoren som stort sett alene oppdro henne, dør. Det er nå det store savnet etter Cuba dukker opp. Marisol føler en tomhet og en lengsel etter å vite sannheten om sin egen fortid.Habanita er en fin roman hvor vi får følge Marisol på hennes livs reise. Hun skriver dikt og drar verden over for å studere og finne inspirasjon. Hun er svak for menn og under reisene sine møter hun flere kjekke mannfolk som raskt blir hennes elskere. For min del ble det for lite spenning og for mye kjærlighetsaffærer. Marisol's nye elskere dukker opp i hvert eneste kapittel og de første 150 sidene følte jeg ikke at jeg leste om annet. Jeg behøver noe mer, og derfor får denne boken et lavere terningskast.Terningskast 3 fra meg.
Boken kan dere få kjøpt HER (affiliateslenke)

SOLFUGLEN

En av de beste leseropplevelsene mine noen sinne. Boken Solfuglen gled rett opp til topps på min favorittliste av bøker! FOR en bok, og FOR en historie. Her får man spenning fra første til siste kapittel. Når man tror spenningen ikke lengre kan nå nye høyder, topper den alle forventninger. Dette er ingen bok man legger fra seg for så å lese litt videre et par dager senere. Aldri har jeg lest en bok tidligere hvor så vanvittig mye skjer. 400 sider forsvant på et blunk! Har du ikke lest den alt, så løp og kjøp!12 år gamle Blessing bor sammen med sin tilsynelatende perfekte familie. De bor i et stort, flott hus i trygge omgivelser i Lagos i Nigeria. Plutselig forandres livene deres fullstendig. Moren finner faren oppå en annen kvinne og blir tvunget til å ta med seg barna og dra tilbake til foreldrene sine. Dette blir en ekstrem forandring da besteforeldrene til Blessing bor i Warri. En liten landsby ved Nigeriadeltaet. Å flytte fra luksus til slummen byr på store utfordringer. I Warri bor menneskene i små hytter uten strøm og aircondition. Vaske seg gjør de i elven og sengene er kun tynne matter plassert midt på jorden.

Det er en ekstremt stor muslimsk familie som lever sammen, og alle er svært hardtarbeidende. Bestemoren er jordmor for alle kvinner i området og ettersom ingen har strøm eller lys, blir det laget veldig mange barn. Blessing får være med på de ekstreme fødslene og bestemor lærer tolvåringen opp til å takle enhver situasjon. Det nye livet blir ikke like enkelt for bror Ezikiel. Han er allergisk mot både fisk og kjøtt som ikke er tilberedt på riktig måte, og må leve på most yam i måneder. Han blir tynnere og tynnere, astmaen blir verre og verre og familien har ikke lengre råd til medisinene hans.

Når moren så finner seg en ny, hvit mann, raser hele verdenen for Ezikiel. Han kommer i kontakt med de gale guttene og blir utsatt for både drikking, skudd, og eksplosjoner. Boken har noen utrolige skildringer, som jeg også kjente meg igjen i fra da jeg selv var i Swaziland i Sør Afrika. Her får man virkelig litt av alt. Det er kjærlighet, og godhet, men også drama, kidnapping, krangling, slossing, eksplosjoner og ekstreme fødsler beskrevet i detalj. Det skjer virkelig noe til enhver tid!Terningskast 6, helst 10!

Det blå rommetTillie bor sammen med sin hardtarbeidende far, sin eldre bror, og sin deprimerte mor. Hennes største ønske i livet er å få moren glad igjen, men morens lyst til å bli frisk ser ikke ut til å eksistere. Familien flytter til Washington da faren begynner i ny jobb, men når Tillie ankommer det nye huset er moren sporløst forsvunnet. Faren vil ikke fortelle hvor moren har dratt og Tillie begynner og ane misstanke om at faren har gjort noe fryktelig galt. Har hennes egen far kidnappet den syke moren? Kanskje han har drept henne og gjemt henne på et sted Tillie aldri vil finne henne? Lille Tillie begynner letingen, og en dag bestemmer hun seg for å lete i husets forbudte kjeller. Her finner hun en dør med et merkelig, blått lys.Selv om jeg ikke ble like oppslukt i denne historien som jeg har blitt av andre romaner, var dette en veldig god bok. Den gir en bedre forståelse av hvor sterkt drepresjon kan forandre enkelte mennesker. Følelsen av hva det måtte være som gjorde moren i familien så trist, var sterkere enn kjærligheten til hennes egne barn, og sterkere enn lysten til å være der da de trengte det mest. Boken forklarer hvordan depresjon virkelig kan virke uhelbredelig, og hvordan sykdommen over tid kan rive en familie i stykker.Terningskast 4 fra meg!
Boken kan dere kjøpe HER (affiliateslenke)

En rolig fredag

Nå har paret akkurat spist lasagne med pestosalat til middag! Oppskriften på salaten kommer i et eget innlegg i morgen. Det var så mange som ønsket den etter gårsdagen. Jonas er i full gang med montering av møbler her. Dette blir så bra! Etter litt jobbing, skal vi kose oss med jordbær og tv. Vi har det så fint her nå at jeg nærmest omkommer.. Life is good! 

Ellers har jeg et supert tilbud å komme med til dere lesehester! Hvis dere nå bruker rabattkoden MARTHEVIP98 når dere handler på www.tanum.no vil dere få 70% rabatt på to av favorittbøkene mine, "Tusen strålende soler, og "Drageløperen". Har dere ikke allerede lest dem, så må jeg ihvertfall få informere om dette! Tilbudet varer i en måned fra i dag.   Link til Drageløperen finner dere HER
Link til Tusen strålende soler finner dere HER(affiliateslenker)

Disse bøkene må leses i sommer!

Sommerferien er vel allerede i gang for de aller fleste studenter, og det betyr at pensumbøkene endelig kan byttes ut i hyggeligere lesestoff! Her kommer mine tips til sommerbøker som alle bør få lest i ferien! Dette er alle bøker som er spennende fra start til slutt og som jeg tror kan fenge alle og enhver. Kom gjerne med noen gode tips dere også!Er du ikke glad i andre sjangere enn jentebøker med shopping og overfladiske emner? I don't blame you! De to Carries dagbok bøkene er to av mine absolutt favoritter. Fy søren så morsomme de er! Les først Carries Dagbok og deretter Sommer i storbyen som er etterfølgeren. Supre bøker begge to! Dere kan lese omtalen min om bøkene HER  For dere som er glade i å lese om litt andre kulturer, religioner og samfunn, så er disse tre absolutt å anbefale! Hadde jeg fått høre at en bok dreide seg om kulturfoskjeller da jeg var 14 år, hadde jeg lagt den på hylla før ordet i det hele tatt var uttalt. Hadde jeg derimot lest på omtalen om bøkene, og visst at disse historiene inneholder så mye mer enn det, hadde jeg blitt like begeistret som jeg er i dag! Disse bøkene har like mye humor, kjærlighet, og drama som Carries dagbok bøkene. Det er forelskelser, brudd, sterke vennskap, krangler, dramatiske hendelser og MASSE spennende å lese om i disse bøkene! Grining og latter om hverandre. Omtalen min om Indias datter finner dere HER. Omtalen om Naken i Hijab finner dere HER, -Og omtalen om Tusen strålende soler finner dere HER,Så er det jo Cecilia Samartin bøkene da.. Alle er jo fantastiske, men skal jeg velge ut to bøker som passer perfekt som lesestoff i sommer, så ville jeg valgt disse. Omtalen min om Salvorenda finner dere HER.  Senor Peregrino HER, 

Noen som har lest alle disse allerede?

Tiger, Tiger

Dette er den sykeste boken jeg har lest. Å skulle skrive en bokomtale og vurdere en selvbiografi synes jeg er rart. Det er jo som å vurdere en annen persons liv. Historien blir med en gang ti ganger sterkere når man vet at den virkelig har hendt. Det du leser har virkelig skjedd en tid og et sted i verden.

Først og fremst må jeg si at jeg ville satt en aldersgrense på denne boken. Jeg synes det er alt for mange brutale beskrivelser til at en 12 åring kunne lest den, men igjen personen dette skjer med er ikke mer enn syv år gammel selv. Dette er noe som skjer, har skjedd og kommer til å skje med tusenvis av andre barn. Margaux Fragoso, forfatteren av boken må være ei vanvittig modig jente.Margaux er bare syv år gammel den dagen hun møter 51 år gamle Peter. Hun er i svømmehallen når hun oppdager fjeset til en tilsynelatende snill mann. "Kan jeg få leke med deg?", spør hun og fra den dagen er han ikke bare hennes lekekamerat men også hennes plageånd. Margaux vokser opp i en famlilie hvor moren er psykisk syk og faren alt annet enn god. Moren går stadig inn og ut fra sykehuset og faren jobber dag som natt. Er han ikke på arbeid, så er han missfornøyd med enten utsende på datteren eller noe hun har gjort. Dermed slår, smeller eller skriker han til henne de få timene han er hjemme. Margaux har ingen god oppvekst og dermed er det forståelig at hun blir et enkelt bytte for pedofile Peter.

Margaux synes Peter er verdens snilleste mann. Han lar henne gjøre hva hun vil og leker med henne fra morgen til kveld. Margaux har aldri følt seg så elsket som hun gjør med Peter. Han forteller henne hyggelige ting og gir henne komplimenter som hun aldri har fått før. Etterhvert som Margaux føler seg trygg i hjemmet hans begynner han å klemme og kysse på henne. Når hun synes det går for langt, finner han alltid en metode for å få henne til å godta mer berøring. Margaux synes dette er plagsomt, men når hun prøver å fortelle det til han, får han straks tårer i øynene og begynner å gråte. Hun får dårlig samvittighet og godtar med tiden bare mer og mer. Margaux fyller tolv år og er fremdeles bestevenn med Peter. Drømmen er at de skal gifte seg, få barn og stikke av fra alt og alle. Margaux begynner på ungdomsskolen, og medelevene synes det er rart å være bestevenn med en over 50 år gammel mann. De aner misstanke og paret må være mer forsiktige for ikke å bli oppdaget. Inni husets fire vegger skjer det fryktelige ting. Peter missbruker Margaux seksuelt som aldri før og hendelsene er beskrevet i hver minste detalj. Jeg måtte lukke boken flere ganger og virkelig puste ut mellom noen av sidene da det var så brutalt og ærlig.

Samtidig som man i boken Tiger, Tiger får et skremmende innblikk i den pedofiles tankeverden, får man også litt forståelse for hvordan ei syv år gammel jente kan godta slike fryktelige ting fra en 50 år gammel mann. Dette er den mest brutale boken jeg har lest, men jeg er likevel glad jeg leste den.

Boken fås kjøpt på norsk HER
Og for kun 99 kr på engelsk HER (affiliateslenker)

Anmeldelse - Indias datter

Jeg prøver å lese så sent som mulig for at boken aldri skal ta slutt. Etter å ha lest en så god bok, sitter man igjen litt tom for ord. Indias datter var utrolig allsidig! Det var hele tiden forferdelser og hyggelige hendelser om hverandre både fra tidligere og nyere tid. Denne boken slukte meg!I India har jentebarn ingen verdi på landsbygda. Flere unge kvinner får derfor jentebarna sine dratt fra seg så fort det er født. Etter å ha bært frem et barn i 9 måneder i håp om at kjønnet skal være det riktige, kommer skuffelsen brått på. Ofte er det ektemannen som drar barnet fra moren for så å drepe det enten ved å drukne det, la det fryse ihjel, kvele det, eller slå det til døde. 

Kavita føder en datter og ektemannen Jasu tar det med det samme. Noen år senere blir hun gravid igjen, med nok en datter. Denne gang trygler hun Jasu om å få beholde barnet èn natt før han tar det fra henne. Han går med på avtalen, men aner ikke at Kavita denne natten bringer sin nyfødte i sikkerhet.

Tenk dere.. Kroppen har nettopp opplevd de verst tenkelige smerter. Du har født et barn, og er så sliten at kroppen bare skriker etter hvile. -Men du vet at hvis du hviler, så vil barnet bli drept. Med store, blødende sår drar Kavita ut på den lange ferden for å levere sin datter til barnehjemmet.Et utdrag fra første kapittel:
Hun så ham ikke kaste seg over henne før det var for sent. Men hun var ikke sterk nok til å hindre ham fra å rive barnet ut av armene hennes. Jordmoren holdt henne tilbake da hun kastet seg fremover med armene utstrakt og skrek enda høyere enn hun gjorde da hun kjente barnehodet rive henne opp på sin vei ut. Han stormet ut av hytta, omgitt av skrikene til datteren som trakk sine første åndedrag i denne verden. I dette grusomme øyeblikket visste Kavita at det også ville bli hennes siste.

I USA vokser Asha opp hos sine adoptiv foreldre. Hun stortrives med foreldrene sine, men lengter etter å besøke sitt fødeland. Hun vil vite hvem hennes egentlige foreldre er, og hvorfor de forlot henne. Etter mange år med ubesvarte spørsmål, drar Asha endelig tilbake til India i håp om å finne svar. Terningskast 6 fra meg.
Boken fås kjøpt HER. (affiliateslenke)

- Marthe <3 


REKLAME/TIPS: VISA deler ut 2 500 kr hver dag de neste 8 dagene! Fyll ut skjemaet her og bli med i trekningen av 2 500 kr, 1 mobiltelefon og pakketur for 2 til OL verdt 50 000 kr! Husk å huke av boksen for å bli med i trekningen av mobiltelefon!

Mine absolutt favoritt bøker!

Her kommer en oppsummering av mine aller beste leseropplevelser! For at en bok skal få terningskast seks fra meg, må den være veldig spesiell. Den må gjerne bestå av en helt skrekkelig, trist og sann historie, men det må også være sider av boken som får meg til å kjenne på det positive, smile, og le. Det synes jeg er kjempeviktig. Har boken kjærlighet og latter ved siden av alt det tragiske som skaper spenning, slår den mest sannsynlig godt ann hos meg!

Jeg leser alt bortsett fra krim. Veldig rart, da jeg elsker skrekk og spenningsfilmer. Krim bøker synes jeg fort blir kjedelige, langdratte og proppet med etterforskning. Jeg vil lese om mord og alt det skumle man ser på film, ikke om hvordan etterforskeren steg for steg finner frem til gjerningsmannen. Jada jeg har prøvd meg på Nesbø sine bøker, men foreløpig har ingen krim bøker falt i smak hos meg.   Her har dere mine topp fem bøker. Utrolige alle sammen!


Plass nr. 1 og 2 går til Drageløperen og Tusen strålende soler. Begge av Khaled Hosseini.


Dere kan lese omtalen min om Drageløperen HER, og Tusen strålende soler HER.


3 plass - Salvadoreña, les omtalen HER, 4 plass Señor Peregrino HER, og 5 plass Naken i Hijab HER.


Her kommer de fire neste i topplisten min! Mofongo, Saras nøkkel og de to "Carries dagbok" bøkene.Det var disse to bøkene som fikk lesehesten frem i meg. Her snakker vi ordentlige jentebøker med kjærlighet, vennskap, intriger, flauser og latter all the way! Fantastiske bøker. Anbefaler dere alle å lese disse. Omtalene mine finner dere HER, om dere vil lese mer om hva de handler om.  Hva er dine topp fem favoritt bøker?


- Marthe <3

ØYA

Jeg hørte utrolig mye bra om denne boken og hadde derfor enorme forventninger til den. Disse forventningene greide den ikke helt å oppfylle, men det var likevel en fin bok. Historien bygger på en tragisk sann historie. Selve "Øya" er en øy utenfor Kreta som fikk navnet Spinalonga. Den greske stat bestemte i 1903 at alle spedalske skulle plasseres på denne øya, isolert fra resten av befolkningen.

Sykdommen var nemlig svært smittsom. Oppdaget man på denne tiden en litt skummel flekk på kroppen, ville hjertet stoppe noen sekunder. Menneskene på Kreta visste skjebnen for de spedalske. De ble dratt fra familiene sine og plassert på denne øde øya som de første årene ikke engang hadde nok vann. Med årene får vi i boken høre om hvordan de syke sammen skaper sitt eget samfunn. Kirker blir bygget, skoler blir etablert, kafeer, butikker, kinoer og sykehus dukker opp og øker svært manges livskvalitet. Når krigen er godt i gang, blir samfunnet bedre på Spinalonga enn på Kreta generelt.Hovedpersonene i boken er Sofie og datteren Alexis. Moren Sofie har aldri fortalt noen om sin bakgrunn, men når datteren Alexis vokser til får hun lyst til å bli kjent med sine greske røtter. Denne historien foregår i nåtid, men når Alexis bestemmer seg for å besøke den nåværende ubebodde øya, reiser vi med henne i boken og får gjennom hennes oppdagelse høre om tragediene, krigene og forferdelsene fra da Spinalonga var en bebodd koloni for spedalske.Det er en gripende bok med både fine og grusomme historier. Forfatter er Victoria Hislops. Jeg ble ikke like revet med som jeg har blitt av de fem andre siste bøkene jeg har lest, men god var den absolutt!Terningskast 4 fra meg!
Noen som har lest den?


- Marthe <3

Salvadoreña

Her kommer favoritten av favorittene. Ja, jeg tror faktisk at jeg må si det slik. Av alle Cecilia Samartin bøkene jeg har lest får altså denne førsteplassen. Jeg leste den ut på et par dager i Mexico. Det er nok denne boken som har skyld i at jeg glemte å smøre meg til alle tider! Jeg var så oppslukt at jeg ikke kunne tenke på noe annet. For en bok! Denne kommer jeg definitivt til å lese mange ganger. 

Hovedpersonen i Salvadorena heter Ana. Hun opplever flere traumatiske opplevelser som barn under borgerkrigen i El Salvador og flykter til et kloster i USA. Her lever hun mange år som nonne med strenge regler og få fornøyelser. Hele ungdommen hennes går til gudstjenester, bønn, og arbeid. I begynnelsen av tyveårene får Ana et spesielt jobbtilbud. Hun blir sendt av gårde til en rik, men konfliktfylt familie i California for å være barnepike her. Å dra fra et liv i kloster til et rikmannsliv med overfladiske problemer, blir litt av en endring for Ana.


Til tross for de fryktelige hendelsene fra Anas barndom, greier hun å gi en ekstrem omtanke til barna i familien Trellis. Hun står på som aldri før. Vasker, lager mat, gir varme, omsorg, og beskyttelse for barna, i tillegg til familieråd for at ekteskapet mellom mor og far skal holde. Hver dag oppstår en ny konflikt som Ana må løse og måten alt er beskrevet på, får meg bare helt oppslukt. Jeg får på en eller annen måte medfølelse for alle parter og blir totalt revet med i hele familiesituasjonen.

Mot slutten av boka finner Ana også kjærligheten der hun minst venter det og da har boken ALT. Det er drama, tragedier, kjærlighet og forelskelse, gode vennskap, utroskap, krangler, masse glede og litt sorg. Akkurat slik det skal være. FANTASTISK BOK.   

Terningskast 7. 
I kveld skal jeg kose meg max med jentene!


- Marthe <3

La PeregrinaFin, fin fin! Kanskje ikke SÅ bra som forventet, men nå skal det sies at mine forventninger var ganske urealistiske. Dette er altså oppfølgeren til boken Senor Peregrino som jeg virkelig elsket. Jeg har skrevet en omtale om den HER. Selv om oppfølgeren ikke var like god som den første, er jeg veldig glad for at jeg leste den. Boken fikk meg til å smile, le og grine om hverandre der jeg lå og solte meg midt i offentligheten. Cecilie Samartin er en utrolig forfatter og jeg tror ingen lesehester der ut kan misslike noen av bøkene hennes. Jeg har selv lest alle og ingen av dem har fått mindre enn terningskast 5.

I La Peregrina leter hovedpersonen Jamilet etter sannheten om Senor Peregrinos store kjærlighet, den spanske kvinnen Rosa. Boken er delt opp i to parallellhistorier. En historie i nåtid som bygger på der historien slapp i forrige bok, og en historie som foregår mange år tidligere i Spania. Her er det Rosa som forteller om sin tøffe ungdom. Familien kastet henne på dør, og menneskene i landsbyen hun vokste opp i gikk løs på henne da et rykte om hennes fødselsmerke ble løftet for offentligheten. I ung alder måtte hun rømme fra alt hun eide og klare seg på egenhånd. Alt grunnet et uskyldig fødselsmerke. Som i den første boken får vi lese om hvordan et fødselsmerke virkelig kan splitte en familie og hindre den i å fungere som normalt. Et fødselsmerke er ikke nødvendigvis bare et fødselsmerke. Det er ikke like akseptert og forstått i alle verdensdeler og kan gi livet til den rammede en rekke utfordringer.Rosa får et kall i livet. For å forandre sitt liv finner hun ut at hun må gå pilegrimsveien til Santiago de Compestela. Her glir de to parallellhistoriene til slutt sammen og lager en vanvittig overraskende, men bra slutt! Mange er skuffet over denne slutten, men jeg likte den! La Peregrina er absolutt en god bok, og har du lest den første så må du lese den andre!Dere som har lest den.. Hva synes dere?


- Marthe <3

DRØMMEHJERTET

For en flott bok. Jeg håper Cecilia Samartin kommer ut med en ny bok snarest, for jeg har lest ut alle bøkene hennes mens jeg har vært i Mexico. Jeg er HELT frelst. Tanken på at det ikke er flere igjen nå, er ikke til å holde ut. Bokomtalene om de to siste bøkene kommer også på bloggen..

Drømmehjertet handler om de to bestevenninnene og kusinene Nora og Alicia. Fortellingen starter på Cuba i 1956 hvor de begge er født og oppvokst. Etter en drømmeoppveskt i et luksuiøst hus rett ved det karibiske hav, kommer Castros revolusjon inn i bildet. Revolusjonen skiller de to bestevinnene og Nora flykter med familien til USA. Alicia blir igjen og opplever nød og fattigdom på sitt verste. Livet blir snudd på hodet og hun må nå gjøre de mest utenkelige ting kun for å overleve.

Nora og Alicia holder kontakten gjennom brev, men etter flere år bestemmer Nora seg for å besøke bestevenninnen i hjemlandet. Alicia er nå blitt svært syk og Nora gjør alt hun kan for å passe på henne før hun må flykte tilbake til USA. -Men denne flyktingen blir ingen enkel sak. Nora må uventet selv kjempe for livet under de tøffeste omstendigheter man kan tenke seg. I en hel uke kjemper hun for å overleve på rå fisk, og små mengder vann i lange dager med stekende Cubasol rett på den bare kroppen. Dette er en nydelig roman hvor vi virkelig får litt av alt. Vi får høre om livet til en flyktning og hvor vanskelig det kan være å skulle integrere seg på et helt nytt sted. Romantikk er med fra start til slutt og ikke minst fine skildringer om evig vennskap, håp og håpløshet. Den når ikke helt opp til 6 fra meg, men det ble en sterk 5! Tror det går greit. Den har nok fått terningskast 6 fra tusenvis av andre!Noen som har lest den?


- Marthe <3

MOFONGODenne boka var rett og slett magisk. Jeg kan ikke finne en mer passende beskrivelse. Samtidig som den egentlig ikke handler om noe, handler den om alt! Åh, for en flott bok. Den fikk meg til å smile, le og grine om hverandre. Dette var virkelig noe for meg.Mofongo handler om lille Sebastian med hjertesykdom. Sebastian drømmer om å være som alle de andre gutta. Han elsker å spille fotball og hadde det ikke vært for en hjertefeil, ville han vært best av alle guttene i klassen. Sykdommen hans gjør at han må nøye seg med å stå på sidelinjen. På fritiden lager han eksotiske retter på kjøkkenet med bestemoren. Rundt middagsbordet greier disse to å føre en splittet familie sammen.

Boken handler i hovedsak om Sebastians hverdag. Hans barndom som "den svakeste i klassen" og som mobbeoffer for de tøffe gutta. Etterhvert forandrer ting seg til det bedre. Sebastian forelsker seg i klassens mest populære, og flere av klassekameratene skifter syn på ham. Å komme seg gjennom en skoledag er ikke lengre tortur, men er det ikke problemer her, så er det problemer i hjemmet..Det er ikke alltid like lett å være barn. Denne boken tar opp mobbing, skilsmisse, sykdom og alle barns mareritt. Samtidig tar den opp kjærlighet, forelskelse, lidenskap og drømmer. Åh, jeg er nok en gang kjempeimponert av Cecilia Samartin! Boken består av et fantastisk språk, flotte skildringer og ikke minst en nydelig historie.Terningskast 6.
Flere som har lest den?


- Marthe <3

Historien om Christoffer

Historien om lille Christoffer er noe av det verste jeg har lest. Gjennom hele boken satt jeg med den ekleste magefølelsen og en vond vond klump i halsen. At historien er sann og finner sted i mitt eget, lille land gjør det hele ti ganger sterkere. Lille, gode Christoffer ble bare 8 år gammel. Han ble mishandlet over lang tid og dør ved et brutalt kast i veggen. Etter at hans nye stefar kommer inn i bilde, forandrer alt seg.

Han får ikke lengre lov til å ha kontakt med sin opprinnelige far. Han får ikke sitte på fanget til mor og han får ikke lengre lov til å eie en eneste leke. Stefar er den nye sjefen og gjør man ikke som han sier blir det krig, sier Christoffer. "Hvordan har du fått disse blåmerkene da", spør bestemor. "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl", svarer Christoffer.For hver grusomme hendelse gutten måtte gjennomgå, lukket jeg boka og så på bilde av lille Christoffer. Det gjorde direkte vondt. Likevel er jeg glad jeg gjorde det. Jeg er glad jeg leste boken, ble mer opplyst av den og brukte flere timer på å være trist pga den. Det er så ufattelig at noe slikt kan skje. At en guttunge i Norge kan ha nye både gule, blå og lilla blåmerker, brannskader, og kloremerker for hver nye uke -og ingen ser det. Ingen lærer aner mistanke, ingen helsesøster kontakter barnevernet. Ingen mor lar sitt barn snuble så mange ganger på sin skolevei at barnet får anfall av de alvorlige skadene.Det er bare helt utrolig hvordan moren i bilde kan overse en mishandling som denne. Christoffer har skjelvinger, han sugler og greier ikke lengre å holde tunga inne i munnen. SÅ store er hodeskadene blitt. Hvor er moren? Er det virkelig mulig å tro at guttungen fremdeles bare faller på skoleveien? Jeg fatter det ikke.

Dette er som dere sikkert forstår en grusom, men sann historie. Christoffer døde i 2005 og har nå en egen til minne om facebookside med over 80 000 medlemmer. Dere kan lese mer om den stakkars gutten HER.

Er det flere som kjenner til historien?


- Marthe <3

Señor Peregrino

FOR EN BOK! Åh. Himmel. En ting er ihvertfal helt sikkert. Jeg skal snarest eie alle Cecilia Samartin bøkene som eksisterer. Senõr Peregrino ble en av mine aller beste leseropplevelser, og jeg har hatt mange gode! Boken fanget meg fra første side og så var jeg oppslukt. Jeg kan nesten ikke vente til å få lest oppfulgeren La Peregrina.Señor Peregrino handler om meksikanerjenta Jamilet. Ei utenpå klærene både flott og smart jente. -Men under den langarmede genseren skjuler det seg et fødselsmerke så groteskt at hun blir kalt djvelens verk. Gjennom hele sin barndom sliter hun og familien med baksnakking, peking, mobbing og skuffelser på skuffelser. Lege etter lege avviser henne. Hun blir fortalt at fødselsmerke er uhelbredelig. Noe hun må godta og leve med resten av sitt liv. Som et siste håp flykter hun alene til USA hvor hun har planer om å skaffe seg jobb, tjene penger og spare til en laserbehandling. En slik legebehandling har hun nemlig hørt vil kunne fjerne livsmerket for godt.I USA får hun jobb på et psykiatrisk hjem. Hun får ansvaret for å være hushjelpen til den verste mannen av dem alle. Den gamle mannen Señor Peregrino er en svært deprimert mann, kravstor som ingen andre og mobbesyk til tusen. Ingen ansatt hadde noen gang holdt ut med ham en hel måned. Med Jamilet i bilde endrer alt seg. Hun gjør det hun blir bedt om pluss litt til. Hun hører på historien hans.

En flott historie om hans ungdom på pilgrimsvandring, forelskelser, og synd. En historie som viser seg å gi svar på Jamilets egen fortid. Boken har absolutt alt! Det er kjærlighet, romantikk, og forelskelse både i Señors fortid og Jamilets nåtid. Det er også spenning i enhver situasjon. Mobbing, avvisninger, selvmordsforsøk, voldekter og slossing alt i en og samme bok! I et kapittel vil jeg gråte meg ihjel og i et annet sitter jeg og smiler fra øre til øre. Nei dette er virkelig en FLOTT bok som bør leses av alle. Terningskast 6! Uten tvil.- Marthe <3

APEHUSET - SARA GRUEN

Hmm! Hva skal jeg si om denne boken da.. Den er ikke dårlig. Overhode ikke. Den fanget bare ikke min interesse. Ettersom jeg er en liten dyreelsker, trodde jeg denne boken skulle være midt i blinken for meg. Slik ble det desverre ikke. Jeg hadde vel litt for høye forventninger da "Vann til elefantene" av Sara Gruen var så fantastisk. Denne nådde definitivt ikke opp. Boka handler om en ung forsker, en journalist og selvsagt disse apene. Apene får i begynnelsen av boka hjemmet sitt bombet og forskeren ved hjemmet blir skadet og sendt på sykehus. Mens forsker Isabel ligger lykkelig uvitende i sykesengen, forsvinner bonboene (apene). Her kommer journalisten John inn i bildet, som svært gjerne vil finne ut hvor dyrene er blitt av.

Både John, alle andre journalister, og Isabel selv undersøker hardt og bruker alle døgnets timer på å finne ut hvor bonboene er. De leter lenge uten hell, men plutselig dukker apene opp i tvserien "Apehuset". En tvserie som viser seg å bli en kjempehit.En episode av Apehuset går stort sett i at apene bestiller take away mat, spiser, har intime stunder og sender Isabel tegnspråkmeldinger om at hun må komme for å hente dem. Det blir ganske kjedelig i lengden og spenningsfaktoren synes jeg er lav fra første til siste stund. Det er mye fokus på andre ting enn selve apene noe som for meg gjør hele historien kjip og langdratt. -Men igjen.. Det er jo ingen dårlig bok. Den er informerende og lærerik, men langt ifra like rørende som Vann til elefantene.Terningskast 3 fra meg!


- Marthe <3

Drageløperen..

Hjelp! For 10 minutter siden leste jeg ut boka Drageløperen og nå sitter jeg her med den største klumpen i halsen. Fysj a meg for en trist bok. -Men sann og så ABSURD bra. Jeg har lest mange gode bøker, men de to beste jeg noen sinne har lest er begge skrevet av Khaled Hosseini.

Ingen dum mann! 
Språket og fortellermåten hans er på et helt uoppnåelig nivå og det gir meg både klump i halsen og tårer i øynene. En leseropplevelse som denne er det kun Hosseini som kan gi. Etter å ha lest både Drageløperen og Tusen strålende soler får jeg lyst til å lese absolutt alt han har skrevet. Jeg vil dra hjem til denne afghanske mannen og stjele skolenovellene hans, skjønner dere? Så genial er han.Historien handler om de afghanske bestekameratene Hassan og Amir. Hver vinter arrangeres drageturneringer. En sport som er svært populær for alle guttebarn og deres foreldre. Amirs største ønske er å vinne denne turneringen med hjelp av Hassan. Hassan hjelper alltid til da han er tjenerens sønn og tilhører en mindre ansett folkegruppe. Turneringsdagen kommer og viser seg å bli både den beste og verste dagen i Amirs liv. Noe katastrofalt skjer og gjør at bestekameratene mister kontakten med hverandre.Nå har jeg fortalt i svært korte trekk hva 1/3 av boken handler om. De to neste delene får forbli et mysterium til dere som ikke har tenkt til å lese boka. Til dere som vil lese boken nå, gled dere! Det er den mest spennende, men triste historien jeg har lest. Det er umulig å legge boken fra seg da den er GRUSOM, men fantastisk på samme tid.  Terningskast 7! 


- Marthe <3

Naken i hijab..

Nå er det jammen meg på tide å oppdatere bok kategorien her på bloggen! Jeg fikk kun lest to bøker mens jeg var i Egypt. De to andre jeg tok med var så kjedelige at jeg ikke engang orket å fullføre. Det skjer bare en sjelden gang. En av bøkene jeg leste het Naken i hijab og skulle vise seg å være en av de beste bøkene jeg noen sinne har lest.Bokens historie finner sted i Egypt noe som gjorde alt dobbelt så spennende for meg. Hovedpersonen Live drar på ferie sammen med venninnen til Egypt og her greier hun å forelske seg i guiden deres Kaarem. Kaarem er en sjarmerende, pen egypter. Så sjarmerende at Live spontant bestemmer seg for å gifte seg med han. Etter å ha skrevet under på en ekteskapskontrakt hun ikke forstår bæret av, flytter hun inn i Kaarems muslimske hjem. Etter kort tid er Live fanget i hijab, hun må forholde seg til de villeste regler og aksepterer handlinger fra ektemannen som hun ellers aldri ville gjort.Vi får høre om problemene som oppstår ved et kulturkræsj som dette. Samtidig som jeg hatet Kaarem for de tingene han sa, for kleskoden han tvang Live til å følge og for alle gangene han skjelte henne ut, forsto jeg meg utrolig nok på hvorfor skikken er som en er her. Noen ting synes jeg fremdeles er uforståelig, men jeg føler også at jeg har fått en større forståelse av den muslimske kulturen. Dette er definitivt en av mine beste leseopplevelser. Boken er full av både romantikk, drama, og lærdom!En lettlest og superspennende bok. Terningskast 6!


- Marthe <3

Tusen strålende soler..

Dette er en av de beste bøkene jeg har lest. Kanskje til og med den aller beste! Tusen strålende soler tar opp den afghanske flyktningskrisen som i tre tiår har vært en av de mest alvorlige i verden. Jeg lærte utrolig mye om krig, sult, anarki og undertrykkelse spesielt blant kvinner, og hvordan dette tvang millioner av mennesker til å flykte fra hjemmene sine. 

Boken handler i hovedsak om to kvinner som lever i dette samfunnet. En av kvinnene, mariam er en uekte datter av en rik forretningsmann, mens Laila er en moderne jente fra Kabul. Disse kvinnene lever et vanvittig tøft liv, de mister sine nærmeste og for å kunne overleve selv må de gifte seg med en eldre, brutal mann. I det nye hjemmet blir de stadig banket opp og slått så blodet spruter, de får ikke gå alene utenfor huset og brytes noen av reglene blir de gjerne sperret inne i et varmt rom, uten lys, uten mat og uten drikke..Ikke bare lærte jeg masse om et kvinneundertrykkende samfunn. Jeg lærte også masse om det afghanske samfunn på denne tiden generelt. Sharialoven ble nevnt flere ganger og hver eneste nye regel sjokkerte meg mer enn den forrige. 

Noen regler for menn:
1. Hvis du stjeler, vil hånden din bli hugget av. Stjeler du igjen, blir benet hugget av.
2. Alle borgere må be fem ganger daglig. Er det tid for bønn mens du blir tatt i å gjøre noe annet, vil du bli pisket.
3. Alle menn skal ha skjegg. En knytteneve under haken. Har du ikke dette, vil du bli pisket.

Noen regler for kvinner:
1. Det er forbudt for kvinner å arbeide.
2. Du skal ikke snakke, uten å ha blitt snakket til.
3. Blir du tatt i ekteskapsbrudd vil du bli drept ved steining.
4. Du skal ikke le på et offentlig sted. Gjør du det, vil du bli pisket.Dette er bare noen av de utrolige reglene. Kvinner fikk ikke gå på skole, arbeide, eller i det hele tatt vise seg utenfor sitt hjem. Sykehus var delt i to hvor sykehuset for kvinner ikke engang fikk tilgang til medisinene de behøvde. Angående dette vil jeg kopiere og vise dere et lite avsnitt fra boken. Laila skal føde. Hun må ta keisersnitt, men legene mangler bedøvelse..

Legene trakk pusten dypt og fortalte Laila at de ikke hadde bedøvelsesmidler. "Men hvis vi venter vil du miste barnet." "Så skjær meg opp," sa Laila. Hun falt tilbake i sengen og trakk opp knærne. "Skjær meg opp og gi meg ungen min."

Det dannet seg spyttbobler på de sammenbitte tennene. Hun lagde raske, små vislelyder. Legen sa, "fatt mot, lille søster". Hun bøyde seg over Laila. Lailas øyne skvatt opp. Så åpnet hun munnen. Hun holdt den slik, holdt, holdt, skalv, senene i halsen strammet seg, svetten dryppet fra ansiktet, fingrene hennes krystet Mariams fingre. Mariam kom alltid til å beundre Laila for hvor lang tid det gikk før hun skrek.Fantastisk bok. En lærerik og grusom historie!
Terningskast 6 fra meg.- Marthe <3

Vann til elefantene..

Åh. For en fantastisk bok. Jeg har ikke hatt så mye tid til å lese de siste ukene, men i går kveld satte jeg meg ned og leste de siste 150 sidene av Vann til elefantene. Å spare noe av den utrolige historien til en senere anledning kom ikke på tale. Her var det nemlig spenning i et kjør! Nå kan jeg nesten ikke vente med å se filmen..


Koste meg med dette til den gode boken i går kveld.

Vann til elefantene er skrevet av Sara Gruen og handler i hovedsak om livet til veterinærstudenten Jacob. Jacob blir ved en tilfeldighet kastet med på et tog som viser seg å være et omreisende, kjent sirkus. Her forelsker han seg i hovedstjernen Marlena og med det møter han flere utfordringer. Sirkusstjernen Marlena er nemlig gift med selveste eier av sirkuset, August. En farlig mann som ingen ønsker å yppe med.

Gjennom hele boka får vi et godt innblikk i det lite luksuriøse sirkuslivet som var på denne tiden. Vi får høre om misshandlingen som ble bedrevet på dyrene, og forskjellsbehandlingen blant de ansatte. Sara Gruen har greid å gjøre det hele til en vilt spennende, romantisk historie basert på mange sanne hendelser! Det er med god grunn at boken har ligget på New York Times bestselgerliste i over to år.Her er det umulig å kjede seg! Terningskast 6.


- Marthe <3

På høye hæler over Grønland

God morgen alle sammen!  Dere er så flinke til å kommentere for tiden. Vanvittig  gøy med så mye tilbakemelding på innleggene mine. Dere er gode! Som noen kanskje har fått med seg satte jeg i går og lagde en ny kategori for hvert reisested jeg har vært i år. Jeg fant ut at "reise" kategorien ville bli ganske stor og uoversiktelig med tiden. Nå ligger reiseguidene mine og alle utenlandsreiser også under disse nye kategoriene. Dagens første innlegg får bli en ny bokanbefaling. Her i Stavanger pøser regnet ned så moutfit bilder får jeg ta under et lite opphold!


Sånn så jeg ut i går kveld. Hoho, på med ansiktsmaske!

 
På høye hæler over Grønland
 
"En krysning mellom Bridget Jones dagbok og Sex and the City", har boken fått som respons av Oppland Arbeiderblad. Selv synes jeg nok at boken kun kan sammenlignes med Bridget Jones historien. En vanvittig morsom historie. Siri Østli, forfatteren av denne romantiske romanen har vært utrolig flink til å skrive levende og morsomt. Jeg fant meg selv i å skratt le flere ganger i boken.  Lo jeg ikke så smilte jeg definitivt. I boken "på høye hæler over Grønland" får vi høre om hovedpersonen Sofie som bor i en mindre pen leilighet på Grønland i Oslo. Hun blir skildret som ei småtykk ung dame på 30, som mer enn gjerne spiser gårsdagens pizza og øl til frokost.  Sofie lider av kjærlighetssorg og får ikke den store støtten fra verken moren, søsteren eller venninnen Iselin. Moren mener hun er for lett på tråden, og at dette er årsaken til at hun stadig blir dumpet. Søsteren skal gifte seg med perfekte "Marius" og venninnen Iselin har nok med seg selv. Hun har nemlig et farlig forhold på gang med hennes gifte sjef som har like mye testosteron som en 15år gammel gutt. På toppen av det hele forsvinner faren til Sofie og det hele blir bare et stort kaos.

Det ble en utrolig underholdene historie, med en rekke hysterisk morsomme beskrivelser. Boken er på 462 sider. Litt lang etter min smak, men den forsvant fort likevel. Anbefales for jenter i alle aldre, som liker å lese humoristiske bøker preget av kjærlighet og drama. Terningskast 5.Har du lest den?


- Marthe <3

Anbefaling - 2 nye bøkerVenstre hånd over høyre skulder
Bokhandlerdamen i butikken anbefalte denne så sterkt at jeg fikk større forventninger enn boken kunne oppfylle. Den var bra, men ikke så bra at jeg  ville lest den om igjen. Boken tar for seg to ulike familier som lever hvert sitt liv, men som likevel har en viss tilknyttning til hverandre.  Faren i den ene familien har nemlig en elsker i den andre.  Jeg likte veldig godt den brå starten på boken. Allerede i første kapittel får vi lese om bakholdsfortegnelsen som jeg likte så godt. En mann står på fortauet og kysser en kvinne. Uten noen tilsynelatende forklaring løper han ut i veien og blir påkjørt. Hva fikk han til å løpe? Hvem er han? Og er det noen som egentlig kjenner han?.

Boken beskriver veldig godt hvor lite man egentlig kjenner sine nærmeste og den ensomheten hver enkelt kan oppleve selv ved å være i et fellesskap. Det er en lettlest bok, fin flyt og den består av et lett forståelig språk.


Karakter 4

Saras nøkkel
Åh.. Flott flott flott bok! Mange av dere har nok lest den allerede, men dere som ikke har det. Gjør det! Også denne boken tar for seg to ulike familier. To familier som senere viser seg å være knyttet sammen av døden og en hemmelighet. Vi leser om de to ulike familiene i annen hvert kapittel og i starten vil dette kanskje være forvirrende for noen. Man får nemlig ikke helt greie på den store sammenhengen før midtveis i boken.Historien om den første familien finner sted i Paris 1942. Dette er en helt forferdelig og rørende historie om ei jente ved navn Sara og hennes jødiske familie. Sara er 10år gammel når hun og foreldrene blir hentet av en fransk politimann tidlig om morgenen. Hun vet ikke hvor hun skal, men hun er sikker på at hun vil komme tilbake om noen timer. Hun gjemmer derfor sin yngre bror i et hemmelig skap. Hun låser skapdøren, og legger nøkkelen i lommen. Men det hun ikke vet, er at de skal sendes på leir. Timene blir til dager, og dagene til uker..

Historien om den andre familien finner også sted i Paris, men i år 2002. Her får vi høre om en journalist ved navn Julia Jarmond og hennes familie. Det er 60 årsmarkering for Vel d`Hiv (den beryktede jøde arrestasjonen) og Julia har fått i oppgave å skrive en artikkel om dette. Mens hun gjør research for artikkelen sin, oppdager hun Saras historie. Hun blir mer og mer ivrig og vil vite alt hun kan om denne jenta. Researchen går utover familien hennes, og ikke minst forholdet til hennes ektemann. Julia må ta store valg og når en godt gjemt familiehemmelighet kommer frem, blir det en turbulent og vanskelig tid..Det er spenning fra start til slutt. Boken begynner brått og rett på arrestasjonen av jødefamilien. I leirene får vi høre om alt det brutale disse menneskene måtte gå gjennom. Mishandling, mangel på mat, stanken, varmen, drap, selvmord og ikke minst depresjonen som vokser i Sara over å ikke få komme hjem  til broren som enda ligger og venter på henne. En grusom historie som jeg aldri vil glemme.Har du lest noen av disse?


- Marthe <3

Bokanbefaling!

God morgen trofaste lesere! I dag har jeg fryktelig lyst til å starte dagen med noen bokanbefalinger. Er det i orden for dere eller? Satser på det jeg. Da jeg var i Stavanger sist, kjøpte jeg meg en bok som het "Carries dagbok". Dette er en bok om "Carrie" fra de kjente filmene sex and the city 1 og 2. Boken handler om Carrie som ung, hennes ungdomstid på high school, hennes yngre flammer og de gamle vennegjengene som vi ikke får høre om i filmene. Jeg likte karakteren til Carrie mye bedre i boka enn i filmene. I boken ble jeg kjent med henne som en enda bedre jente. Personligheten hennes er skildret som god, litt naiv, men veldig veldig morsom noe ihvertfall jeg syntes var underholdene! I denne første boken leser vi om Carries uflaks når det kommer til gutter, forhold og vennekrangler. Alt kaoset gjør at hun stadig drømmer seg bort i tanken om å komme seg til New York for å bli forfatter. Alt i alt er det en lettlest bok som også er lett å kjenne seg igjen i. Den faller mest sannsynlig i smak hos alle jente-jenter i alderen 15-20år.
Terningskast 6 fra meg.

Andre bok jeg vil ta for meg er "Carries dagbok 2". Den har vel egentlig fått tittelen "Sommer i storbyen". Dette er etterfølgeren av den første boken og som dere sikkert forstår på tittelen har Carrie nå endelig kommet seg til storbyen! Boken handler enkelt og greit om Carries første besøk i New York og hennes første møte med de tre, hysterisk morsomme jentene som vi alle kjenner fra "Sex and the city". Som i den første boken, kan jeg avsløre at Carrie nok en gang treffer på en kjekkas. Eneste forskjell er at denne typen er 30 år! Carrie selv er 17 og fremdeles jomfru så at dette forholdet er morsomt å lese om er det ingen tvil om! En god bok med humor, kjærlighet, drama og alt vi jenter elsker å lese om!
Terningskast 5!


Selv leste jeg dem i omvendt rekkefølge noe som var litt forvirrende, men det fungerte!

Anbefaler alle jente-jenter der ute å lese begge to!


- Marthe <3