Kremet pasta med biffstrimler


– I gang med kokkeleringen igjen –


Den siste måneden har jeg laget meg så få ordentlige middager at jeg tror jeg kan telle dem på én hånd. Nå som det har vært så fantastisk bra vær, har det omtrent bare gått i uteservering på fiskebrygga, restaurantliv på ferie og nå: en superenkel (men veldig god) hjemmelaget, kremet pastarett. Alle måltider nytes ute på verandaen og til frokost spiser jeg nesten alltid en kvart vannmelon (med mer såklart). Jeg kjenner meg så sinnsykt glad for tiden og selv om de 30 gradene vi hadde søndag, nå er blitt erstattet med 20-21 grader (normal sommer) så er jeg så innmari takknemlig for disse varme, solfylte feriedagene. Føler meg nesten som et lite barn igjen, uten så mye som én bekymring i hverdagen. Jeg tar meg selv stadig i å sitte på verandaen min helt alene, stirre ut i luften, tenke på alt som er fint og bare skikkelig, skikkelig kose meg der jeg sitter. Haha, ja! Hvis det skal deles ut en pris for å være god på livet nå i disse dager, så tar jeg den gjerne jeg.. Jeg holdt på å si at jeg ikke kunne fått det bedre nå, men jo.. Enda bedre hadde det såklart vært om mannfolket var tilstede og kunne delt noen av disse deilige stundene med meg.


Før jeg jumper avgårde på torsdagslunsj med Siri i byen, så tenkte jeg å dele oppskriften på denne enkle pastaretten med dere. Dere vegetarianere kan jo bare droppe biffstrimlene, og vips så har dere nok en (ihvertfall nesten) like god rett. Like smakfull, men kanskje ikke like mettende..


Du trenger: 1. 1/2 gul løk 2. 2 champignon 3. 1/2 rød paprika 4. Pasta for to 5. Ca 300g biffstrimler 6. 1dl matfløte 7. 3ss creme fraiche 8. 1,5ts karri 9. 1ss garam masala 10. En håndfull frisk basilikum 11. Salt/Pepper


Slik gjør du:
1.
Hakk opp løk, sopp og paprika og stek dette gyllent i litt matolje. 4 minutt ca. 
2. Ta det ut av pannen og stek så biffstrimlene. Miks så alt sammen i panna igjen.
3. Tilsett litt salt, mye pepper, 1 dl matfløte og 3 ss creme fraiche. Gi det et oppkok.
4. Smak sausen til med 1ss garam masala, 1,5ts karri og en håndfull basilikum som du finhakker.


– Kok tagliatellen etter anvisning bak på pakken –


– Retten metter to sultne mager –

11 kommentarer
    1. Denne retten skal definitivt prøves! Skal faktisk prøve ut den vegetariske pastaretten du hadde på bloggen for ikke altfor lenge siden, på søndag tenkte jeg 🙂 Den så veldig god ut, så ingrediensene er handlet inn og klare for ukens siste middag for kjæresten og meg 😀 Jeg må bare spørre, hvor har du kjøpt den hvite gryten som er på det nest siste bildet? Den var så fin! 😀

    2. Mailinn: Å så hyggelig! Da håper jeg søndagsmiddagen smaker 😀 Du den hvite gryts fikk jeg av tante så jeg husker jammen ikke hvor hun sa at hun kjøpte den, men det er et år siden ihvertfall nå <3 Det er Riviera Maison merket så de selger dem på litt finere interiørbutikker på nett også vet jeg <3 Bare google navnet så popper de opp 😀

    3. Hei prøver igjen da jeg ikke har fått svar.. vet du om goodforme betakaroten gir flere føflekker/pigmentflekker, har du evt erfaring selv? <3

    4. Det ser kjempegodt ut. Leste forresten at blogg.no skal slutte med fast utbetaling til topp 20 fra august av. Vil det ha noe å si for deg? Skal du blogge på martheborge.no igjen da eller kommer du ikke til å merke endringen? Blir d mer reklame fra blogg.no administrasjonen fremover da?

    5. Kathrine: Jeg fortsetter her og får betaling som da jeg var hos nettavisen: 50% av bannerinntektene. Det vil sikkert si nesten ingenting. Men så er det jo annonseinnlegg vi bloggere lever av i dag så de kronene som tikker inn der betyr ikke akkurat så mye 🙂

    6. Ville bare si at jeg syns det er så bra at oppskrift innleggene dine ikke bare er oppskrifter! Liker oppskriftene veldig bra, og lagrer de jeg liker ekstra godt til senere. Men er så ofte at de oppskriftene ikke «passer» til middag den dagen e.l, og da er det så fint at du skriver om hverdagslige ting i tillegg 😀 da blir innlegget så mye morsomre og klikke inn på <3 Så stort pluss i boka der altså +!

    7. Hei. Prøvde meg på denne oppskriften i dag! Den var veldig lett å lage selv for meg som ikke er noe særlig god til det. Jeg syns det ble litt tørt, men da kan man vel bare legge til litt mer matfløte?

    8. Kine Marie Tofteng: Heisann! Åja! Du da kan det hende jeg ikke brukte fullt så mye biffstrimler for min saus var det mer enn nok saus i. Men det er baare å pøse på med mer matfløte neste gang! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg