hits

Første dag i psykiatrien


Hei på dere, og riktig god lille-lørdag! Her sitter jeg under det digre stueteppet mitt og baare nyter. Jeg ER så fornøyd med utfallet av min nye praksisperiode at dere ikke aner det engang. Min kjære medstudent Caroline, og jeg ante fred og ingen fare i går da vi møtte opp som avtalt på vårt nye praksissted i psykiatrien.. Vel, på denne avdelingen var det ingen som hadde fått beskjed om at de skulle få inn studenter, så der sto vi som to spørsmålstegn da og klødde oss fælt i hodet. Haha! Heldigvis var det en slags praksis-ansvarlig på sykehuset som vi fikk huket tak i, og vips.. en halvtime senere befant vi oss begge på en ny avdeling! Selvfølgelig psykiatrisk den også, men akutt ambulant denne gang! Altså enda mer spennende!? Hva!? Det var ihvertfall min første tanke!


- Lillelørdag med fruktsalat -


Nå har jeg tilbrakt to hele dager i psykiatrien, og så langt kunne jeg ikke fått det bedre. Jeg starter halv ni om morgenen (hallelujah), går i mine egne klær igjennom hele praksisdagen og får være med på SÅ mange spennende møter. Jeg har på to dager selvsagt ikke fått satt meg inn i halvparten enda, men dagene har bare flydd avsted og det har jeg på følelsen at de neste ukene kommer til å gjøre også. Jeg ønsket meg veldig en mannlig veileder denne gang (det er jo litt gøy å få følge en mann i dette yrket også!) og det har jeg jammen fått, så nei nå tror jeg ikke studielivet kan bli stort bedre?


Gleder meg til å lære masse om kommunikasjon og ulike former for terapi de neste ukene. Jeg skal omsider bli trygg på barn, ungdom og deres pårørende og jeg skal gjøre mitt aller beste med å ikke gråte meg ihjel igjennom denne praksisperioden. Jeg er definitivt ikke laget av stein, og det kjenner jeg faktisk allerede en del på.


Håper det står bra til med alt og alle <3 Jeg ville bare dele noen ord om mine første timer i ny studiehverdag! Nå skal jeg kose meg litt med fyr i peisen og ta igjen et tvprogram eller to. Jeg har blitt hektet på både det ene og det andre om dagen, og camp kulinaris er et av programmene. Meget underholdende!

23 kommentarer

Høres veldig spennende ut! Masse lykke til :)

Hvor er teppet fra?

Helene: Tusen takk! Det er fra Ellos :-)

Har dere skriftelige innleveringer når dere er i praksis?

Tina: Ja det har vi. Alltid to :-) Denne gang en på 800ord og en på 2500ord. Og to møter med lærer og medelever der vi presenterer innleveringene for hverandre.

Nå fikk jeg såå lyst på ostepop atte hjelp 😂🙄

Håper du får en fin praksisperiode fine du! Er så spennende å følge deg, går sykepleien selv også. Tror du vil bli en fantastisk sykepleier, Marthe <3

Anonym: Tusen takk for det <3 Blir så glad! :')

HELDIGE du som havnet på akutt ambulant team! Jeg har alltid hatt lyst til å "teste" det ut, det virker så spennende og givende å jobbe med det. Jeg vet at min praksisplass (psykosepost) også har et psykoseteam som er ambulerende, så kanskje jeg skal smiske litt og være med de en dag eller to :-D

Lykke til videre i praksis! Vi har mye gøy og lærerikt i vente :-)

Mari: Ja, jeg kunne ikke vært mer fornøyd så langt ihvertfall! Men psykosepost høres jo også fryktelig spennende ut :D Tror det er veeldig mange spennende avdelinger en kan havne på i psykiatrien!

Mari: Masse lykke til til deg også fremover! :D

Åå, har du fått Morten eller Espen som veileder? Akutt ambulant enhet er det beste stedet å være i praksis! For en gjeng! Du er heldig :-)

Ida: Ja det stemmer :D Sitter på kontor med dem begge. Hehe! :D

Hvor er buksen fra?😃

Marianne: Den er fra Zara :-)

Sykt fin bukse! Hvor er den fra?

Elisabeth: Takk! Den er fra Zara :-)

Å så spennende praksis! Jeg vil bare fortelle deg at du bare kan glede deg i tiden fremover i praksis! Selv går jeg tredje året på sykepleien i Oslo, og for et år siden nå så var jeg i psykiatripraksis på ambulant team. Utrolig spennende og lærerikt! Og ikke minst alle de koselige brukerne og de jeg jobbet med.. Det er min beste praksis, synes jeg! Ha en fin dag! :)

Hvor er teppet ditt fra? :)

Åh, det er sikkert veldig interessant! Jeg har jo vært innlagt på psykiatris mye selv, og også skrevet bok om det (som kommer i bokhyllene etterhvert!) Ta gjerne en titt på facebooksiden til prosjektet: https://www.facebook.com/psykehus/

Heihei! Flott innlegg! Håper du skriver mer om hverdagen i psykiatrien! Gleder meg til å høre noen spennende historier fremover!

Hei:-) hvor er gulvteppet ditt fra? 😊

Siri: Hei! Det er fra Ellos :D

Skriv en ny kommentar