Oppskrift – Brytebrød i form

Hjelpe meg for noen enorme urtebrød. Haha, sånn går det når du bare vil lage 10 brød og deigen er beregnet for hakket flere. Jaja, de smakte NYDELIG og det er definitivt viktigere enn utseende. Flere av dere etterspurte oppskriften på disse forrige gang jeg bakte dem, så her kommer den endelig! Hva du vil toppe dem med er jo helt opp til deg! Det finnes uendelig mange deilige urtevarianter der ute, for ikke å snakke om smakfulle krydderier. Mmm! 

Jeg fikk besøk av Kristinemor jeg i går kveld, og herlighet som vi koste oss! Til tross for at jeg spiste middag rett før hun kom, lagde jeg oss mexicansk tomatsuppe med masse deilig smeltet ost, rømme og tortillachips. Beste suppen jeg vet om det. -Og bestis hadde selvsagt tatt med brus, sjokkis og chips til oss, så etter halvannen time med Fifty Shades lå vi seriøst som to hvaler i hvert vårt sofahjørne og… gryntet. Vi kan kunsten å ete. Det er helt sikkert.

I dag skal jeg ut på nye eventyr i praksis, og så bærer det straka vegen hjem for å plukke opp Cathrine for enda en girlsnight. Alle bestevenninnene mine har booket jentekveld hos meg hver sin dag denne uken, så i kveld er det duket for kinamat med Cath, og torsdag er det Annika som skal komme på middag. Mihi, SÅ hyggelig! Mannen får jeg ta igjen litt tid med til helgen. Da tar vi oss nemlig et dekningsfri døgn på hytten hans med peiskos og god mat.

– Brytebrød som middagstilbehør –

Du trenger: 1. 5 dl lunken melk 2. 700g hvetemel 3. 100g smør + litt ekstra til pensling 4. 25g fersk gjær 5. 1 ts salt 6. Litt revet ost 7. Litt fersk persille/eller annen urte 8. 1 fedd hvitløk 9. Litt sesamfrø 

Slik gjør du: 
1.
Varm melken til ca 37 grader. Smelt smøret og la det avkjøles til 37 grader det også.
2. Smuldre gjæren i den lunkne smør/melkeblandingen og sikt inn hvetemel + salt.
3. Rør inn litt og litt av hvetemelet til du har en deig som er akkurat fast nok til å trille boller av. 
4. Sett deigen til heving et lunt sted i 60 minutt. Rull så 14-16 urtebrød av den og ha dem i en form.
5. Smelt 3-4 ss smør, ha i et fedd most hvitløk og pensle urtebrødene med hvitløkssmøret.
6. Strø over det du måtte ønske å ha på toppen.. Sesamfrø, revet ost, chilli, eller hakkede urter?

– Stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutt –

Nydelig tilbehør til spesielt pasta og suppemiddager! 
Oppskriften gir altså 14-16 mellomstore rundstykker <3

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg