hits

Luftig og myk sitronfromasjI går var jeg på middag hos svigers og fikk en nydelig dessert med sitrongele og sjokoladesaus til, som minnet meg på at sitron faktisk er innmari friskt og godt! Det går litt for lang tid mellom hver gang jeg lager meg en dessert med hint av sitronsmak, og derfor bestemte jeg meg for å starte denne torsdagen med ei litta tur på butikken. 3 ingredienser måtte handles inn til en luftig og myk sitronfromasj! Jeg har nemlig min aller første kveldsvakt i praksis i dag, og hadde derfor litt tid til kokkelering igjen på morgenkvisten. Fromasj med gelatinplater høres kanskje både vanskelig og tidskrevende ut dersom man aldri har laget det før, men dette her er noe av det enkleste jeg lager meg. Det går SÅ fort, og krever heller ikke all verdens med ingredienser. Har du bare noe å piske krem med, så er dette laget på 15 minutt. Kanskje du kan overraske mor med disse deilige glassene førstkommende søndag? Du får sikkert tid til både det og baking av fastelavensboller!- Frisk sitronfromasj med blåbær -Du trenger: 1. 6 plater gelatin 2. 6 ss sukker 3. 2 egg 4. 1,5 sitron (saften av dem + 1ss revet skall) 5. 4dl kremfløte 6. BlåbærSlik gjør du: 
1.
Start med å legge gelatinplatene i en skål med kaldt vann. Bare for å få dem myke.
2. Visp 2 egg og 4 ss sukker til eggedosis.
3. Visp krem av 4 dl kremfløte. 
4. Bland saften av 1,5 sitron sammen med 1ss revet sitronskall og 2ss sukker.5. Kok opp 1/2dl vann i en liten gryte, og sett gryten til sides.
6. Klem vannet av de myke gelatinplatene og legg dem over i gryten med det varme vannet. Rør til de er smeltet inn, og tilsett så sitronsaften med sukker og skall.
7. Rør eggedosisblandingen inn i den ferdig piskede kremen, og hell så over gelatinvannet med sitronsaft og skall også.
8. Rør alt godt sammen, og smak om blandingen trenger mer sitronsaft eller mer sukker før du heller det hele over i glass med blåbær i bunnen. Noen liker tross alt fromasjen syrligere enn andre.Sett til stivning i kjøleskapet 3-4 timer og NYT!Jeg pyntet også med litt bær og sitronskall på toppen.
Oppskriften gir dere 6 gode porsjoner <3

14 kommentarer

Det så kjempegodt ut! :D

Ser veldig godt ut! Hvor er den hjerte skjeen fra? :-)

Lene: Å det husker jeg ikke lengre <3 Jeg fikk dem av bestemor for mange år siden nå :')

Det så deilig ut! Er det mulig å få et skikkelig skolemotivasjonsinnlegg snart? føler motivasjonen stiger når du legger ut det

Anonym: Ja, neste gang jeg får Hannemor på besøk så skal vi få knipset noen bilder til et nytt studieinnlegg! :-)

Såg super godt ut😍 Har et lite spm angående studier. Hvor mange timer daglig sitter du med lekser/skole? Å tar du deg fri i helgene?

Anna: <3 Hmm, det er ikke mange timer nå som jeg er i praksis. Jeg er som regel sliten etter middag når jeg har vært i praksis i 8 timer så da har jeg nok med blogg før natten intreffer igjen <3 Men i gjennonsnitt 1 time eller halvannen etter praksis :-)

Savner oppdatering på hvordan det går på sykepleie-studiene <3

Det så utrolig godt ut! så flink du er <3

Helena Westergren: <3 Tusen takk! :)

Når du skriver «1,5», mener du da 1 og en halv, eller en halv? Har skrevet ned en del av oppskriftene dine i oppskriftsboken min over ting jeg skal lage når jeg får egen leilighet og kjøkken, men litt vesentlig forskjell på de to alternativene🙈😅 #nybegynner

Ingrid Kaggerud: Da mener jeg en og en halv :-) Hvis ikke skriver jeg 1/2 :-D

Hvor er glasset med lokk fra? :D

Tonje: Det er fra room21 :-)

Skriv en ny kommentar