Min favoritt høstgryte

09.09.2017 - 10:10 12 kommentarer

Inneholder en affiliateslenke


God lørdagsmorgen dere! Her kommer oppskriften på en smakfull viltgryte som jeg allerede har laget meg tre ganger i høst! Jeg blir ikke lei, og spiser det i grunn jevnt over hele året. Posen med reinsdyrskav fås nemlig kjøpt på de aller fleste dagligvarer både vår, sommer, høst og vinterstid, og er ikke bare en sesongvare. Potetmosen kan godt erstattes med villris, men personlig synes jeg det er hakket bedre med hjemmelaget mos kombinert til denne deilige fløte og soppsausen.



Hope you love it! Nå skal jeg se og få på meg litt sminke, vekke mannfolket, lage frokostbaguetter med ost og avokado, og gå en god tur med hundene før jeg må sette meg ved stuebordet og ta igjen litt pensumlesing. Lørdagen sin det! Høhø. Neida, men i kveld blir det bursdagsfeiring, og det blir ihvertfall moro!


Du trenger: 1. 1 gul løk 2. 200g valgfri sopp 3. 5 store poteter 4. 4-5ss smør 5. 8 moste einebær 6. En halv hånd finhakket timian 7. 4 skiver brunost 8. 1 mørk kjøttbuljong (ikke utblandet i vann) 9. 2 gulrøtter 10. 2dl creme fraiche 11. 2-3dl matfløte til gryten + 1-2dl til potetmos 12. 1 pose reinsdyrskav (fås i frysedisken) 13. Salt/pepper 14. Tyttebær



Slik gjør du:
1.
Hakk opp løk, gulrot og sopp, og stek dette i en gryte med litt matolje/smør i 3 minutt.
2. Når løken er gyllen og soppen godt stekt, kan du tilsette 2-3dl matfløte + kjøttbuljongen. 
3. La dette stå og småputre mens du steker reisdyrskav-kjøttet i en stekepanne.
4. Ha det ferdigstekte kjøttet + creme fraichen over i gryta og tilsett moste einebær.
5. La det stå og småputre i 7 minutt og la så brunostskivene smelte inn.
6. Smak til med finhakket timian, salt og pepper. Eventuelt en dæsj tyttebærsyltetøy.

Slik gjør du - Potetmos: 
1.
Skrell potetene, del dem i to og kok dem møre i en gryte med vann.
2. Hell av vannet, mos potetene med stavmikser og tilsett 4-5ss smør + 1-2dl matfløte.
3. SMAK TIL med mer smør, fløte, salt og MYE pepper for verdens beste potetmos.



- Gullbestikk fra Room21 HER -



Server med tyttebær for en frisk smak <3 Oppskriften holder til fire.
Jeg liker altså å røre en god dæsj av det inn i selve viltgryta også.

12 kommentarer

Moi

09.09.2017 kl.10:21

Elsker sånne gryter! Et tips er også å ha en god dæsj ublandet solbærsirup (ja, som i den safta) oppi - aldri ei høstgryte uten! Gir utrolig god smak!!

Marthe Borge

09.09.2017 kl.13:13

Moi: Mmm! Aldri hørt om, men jeg vedder på at det er supergodt det også! :D

sisselgu

09.09.2017 kl.10:45

Viltgryte er bare himmelsk godt og denne oppskriften skal jeg prøve.

Ute på min blogg nå Å være kreativ vil du lese

Ha en fin dag

Fra Sissel

Marthe Borge

09.09.2017 kl.13:12

sisselgu: Jaay! Så hyggelig å høre :D Lykke til med kokkeleringen! God lørdag tilbake :-)

Anne Siri

09.09.2017 kl.10:47

Hvor er fatet fra? Så fint! :D

Er ikke fast leser, men titter gjerne innom bloggen din støtt og stadig, gjort det opp igjennom mange år. Du er så positiv, flink og kreativ, blir alltid glad av å lese bloggen din :D

Veldig bra at du har så varierte middagsretter, alt fra fisk, kjøtt, dessert, junk og vegetar. Tommel opp! :D

Ønsker deg alt godt! :)

Marthe Borge

09.09.2017 kl.11:17

Anne Siri: Å <3 Tusen takk for herlige ord! :D Fatet er fra Kremmerhuset :-)

Tonje

09.09.2017 kl.12:08

Håper du får en super lørdag! Her går det også i pensumlesing nå før det blir familiekos senere :-)

Marthe Borge

09.09.2017 kl.13:11

Tonje: Tusen takk Tonje! Nyt dagen du også! :-)

Kaia Matilde

09.09.2017 kl.15:08

Nam! Dette skal jeg prøve! Ser nydelig ut!

10.09.2017 kl.00:40

Ser veldig godt ut :)

Lite tips: kunne du rangert ingrediensene etter hva de skal brukes til:

Eks: dette trenger du til potetmos:

Blir så mye mer oversiktlig :) takk

Cassandra Lysgård

10.09.2017 kl.05:22

Så kjempe godt ut! 😄

Silje

14.09.2017 kl.09:09

Hei! Denne retten heter Finnbiff og vi oppe i nord spiser mye av dette.

Skriv en ny kommentar

hits