Tikka Masala med raitaGod mandagskveld fra meg! For en finfin start på uken. Etter at jeg hadde oppdatert dere med ei litta gladpost, hev jeg meg i treningstightsen og dro på Fresh for en god treningsøkt sammen med Annika! Deretter dro jeg innom butikken på vei hjem, for å fylle kjøleskapet for den nye uken, og handle inn til indisk middag. Jeg innbiller meg at jeg har delt oppskrift på en tikka masala variant her på bloggen tidligere, men det er så mange år siden at jeg følte det var på sin plass med en ny oppskrift på retten. Indisk er noe av det beste jeg får, og denne smakfulle gryten her kan jeg banne på vil falle i smak hos flere enn meg. Spesielt med litt deilig raita ved siden av. Mmm! -Og nanbrød da. Sistnevnte skal jeg definitivt lage fra bunnen av neste gang.  Du trenger - Tikka masala:
1.
 400g kylling kuttet i strimler 2. 1 pose ris 3. En håndfull cashewnøtter 4. 1ss Garam Masala krydder 5. 2 fedd hvitløk 6. 1,5 dl kremfløte 7. 1/2 ts malt muskat 8. 0,5 ts kardemomme 9. 1/2 ts chillipulver eller kajennepepper 10. 1ss sukker 11. 1,5ss tomatpuré 12. 1 boks hakkede tomater 13. 1/2 ts malt spisskummen 14. 1/2 ss ingefærkrydder 15. 1ss smørDu trenger - Marianade: 
1.
1 fedd hvitløk 2. 4ss yoghurt naturell 3. 1ss Garam Masala 4. 1/2ts gurkemeie 5. 1ts ingefær 6. 1ts chillipulver 7. 1 ss finhakket frisk korriander 8. Saften av 1/3 sitronSlik gjør du - Marinade:
1.
Hakk kyllingen i strimler og rør dem inn i alle ingrediensene over. La dem ligge i marinaden i kjøleskapet i 30 minutt før du steker kyllingen i en stekepanne med litt matolje.Slik gjør du - Saus:
1.
Kok risen etter anvisningen bak på pakken, og ha 1 ss smør i en gryte. Surr de moste/finhakkede hvitløksfeddene i smøret sammen med absolutt alt krydderet, samt sukkeret. Bare i 2 minutt så smakene får blandet seg godt sammen-
2. Tilsett tomatpure og boksen med tomat, og gi det hele et oppkok. La det stå og småputre i 10 minutt.
3. Tilsett 1,5dl kremfløte og smak til med mer chillipulver dersom du ønsker retten sterkere. Eller eventuelt mer av de andre kryddervariantene så du får den perfekte smaken til din egen gane.
4. Ha de stekte kyllingbitene over i masala-sausen og strø noen ristede cashewnøtter over like før servering. Disse nøttene rister du bare i en helt tørr stekepanne (uten smør eller olje) til de er gylne på fargen. Da smaker de mye mer.


Slik gjør du - Raita: 
1.
Bland 4ss naturell gresk youghurt med 1/4 hakket agurk, 1/4 rødløk og 2 hakkede tomater.
2. Smak til med salt/pepper, og 1/2ts malt spisskummin.- Tikka masala med raita -Hope you like it! Oppskriften er beregnet for to storspiste.
Alle ingrediensene får du kjøpt på vanlige dagligvarer <3

17

nam :D

Det så veldig godt ut :)

Pernille: Så bra du synes det :-D

Kaia Matilde

Nam! Dette ser skikkelig godt ut! Skal prøves ut i nærmeste framtid!

Dette såg virkelig deilig ut :D, dette skal testes ut og skrives ned i kokeboken :D , håper du har en flott start på uken <3

Silje Lillefosse: Jaay! Hyggelig å høre Silje :-D

Visste du at i India spiser de utrolig mye vegetarisk mat? Kanskje du kan prøve deg på en vegetarisk indisk rett? :D Jeg er ikke så flink til å lage mat selv, og du får alt til å virke så lett, haha..

Stine: Ja, det blir neste indiske prosjekt! :D Det er jo alle de deilige kryddersmakene som gjør disse indiske rettene, og slett ikke selve kjøttet, så jeg kan tenke meg at de er like godt uten. -Må bare erstattes med noe annet som metter da! :-)

Hvis jeg fikk velge å komme på besøk og spise middag med en kjent person, så hadde jeg takket pent nei og helt serisøt spurt om jeg ikke heller fikk komme på middag hos deg. Du lager så mye som ser helt nydelig ut.

Marte: <3 <3 <3

Så flink du er til å lage så masse god mat selvom du bor alene! jeg er ikke det merker jeg..

Åh, nam! Dette ser helt nydelig ut <3 Jeg har cravet indisk så lenge nå, og dette er faktisk det første jeg skal lage meg så fort jeg kommer hjem til Norge igjen! Er såå lei av burgere :-P Haha. Håper alt står bra til med deg, Marthe! <3

xplor: Haha! Kan tenke meg det går mye i burger og pizza under ferielivet ja :-D Det og pasta er liksom det trygge! :'D Her står alt bare bra til. Håper dere nyter hver eneste dag på tur. Misunner dere som bare fy! For en drøm <3

Mmh, så kjempe godt ut! :)

Alle snakker om maten og ingen nevner DE lekre tallerkene!!!! hvor er de fra?????????????

cuskima: Hihi! De er fra Kitch'n :D Bestemor som ga meg dem sist jeg var i Stavanger <3 Er jo så gavmild at det halve hadde vært sinnsykt <3

God smak har hun!!!!

Skriv en ny kommentar