Ovnsbakt laks med lime & ananas

20.04.2017 - 12:15 8 kommentarer



Fy som denne uken har flydd! Er det virkelig torsdag allerede? Hjelp! Fremførelsen av denne innleveringsoppgaven jeg har styrt med, gikk som det suste i går, så nå kan jeg endelig senke skuldrene og puste som normalt igjen. Puh! Jeg dro rett hjem etter møtet på skolen og lagde meg en ordentlig deilig laksemiddag, og denne ble så frisk og god at jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften videre med dere også! Jeg har kveldsvakt denne torsdagen, så endelig får jeg satt av en hel formiddag til bloggerier og trening <3 Været er ikke like bra i dag som i går, men jeg tror likevel jeg hiver meg ut på en liten joggetur ute i skogen her på Justneshalvøya. Av en eller annen grunn har jeg fått for meg at jeg må trene bakkeintervaller i dag, men vi får se hva formen tilsier. Jeg kan ikke engang huske sist jeg løp utendørs, så interessant blir det uansett. 



- Dinner Recipe For Two - 



Du trenger: 1. 1/3 frisk ananas 2. En pose villris 3. 8 asparges 4. 4 laksefileter 5. En håndfull ristede pinjekjerner 6. 2ss sesamolje 7. 2 lime 8. 2dl gresk yoghurt 9. Salt/pepper 10. 2 maiskolber



Slik gjør du: 
1.
Ha laksefiletene i en ildfast form og strø over pinjekjerner, asparges, sesamolje, saften av 1 lime, og ca 1/3 av en ferskt ananaskjøtt i små terninger. Klem gjerne også over litt av saften fra resten av ananaskjøttet. Krydre med litt salt/sitronpepper og ha formen midt i ovnen på 200grader i 15 minutt. (Lengre dersom du bruker fryste fileter)
2. Kok villrisen etter anvisningen bak på pakken og stek maiskolbene i en stekepanne med smør.


3. Når mais og ris er ferdig stekt/kokt strør litt salt over kolbene og siler risen for vann.
4. Bland 2 dl gresk yoghurt med raspet limeskall fra den andre limen, og dressingen er klar!
5. Server den ferdigstekte laksen med litt limedressing på toppen, en maiskolbe, litt villris og en dæsj av ananas/aspargesblandingen fra den ildfaste formen. Bruk masse ananas og ristede pinjekjerner, for det er virkelig det som gjør denne fiskeretten så innmari god og frisk!



- Ovnsbakt laks med lime og ananas -



Håper det frister <3 

8 kommentarer

Hege Kristin

20.04.2017 kl.15:26

det så kjempegodt ut :D

elisebr

20.04.2017 kl.15:33

Så nydelig og godt det så ut! :) Ønsker deg en super dag :)

Nils

20.04.2017 kl.17:14

Nam! Dette skal jeg lage til dama i dag! :)

Statera Marit Ebeltoft

21.04.2017 kl.10:04

En laksemiddag gjør seg alltid godt :) Å vips så er det jaggu fredag nå :P

Bella

21.04.2017 kl.18:38

Åh vad gott!

Lizbeth Osnes

22.04.2017 kl.12:20

Åh, så digg! Om det er mulig å spise farlige mengder laks, ligger jeg mildt sagt dårlig an. Det og bacalao er definitivt det aller beste jeg vet :-)

Cassandra Lysgård

22.04.2017 kl.15:54

Så veldig godt ut!

Laila MA

23.04.2017 kl.08:14

Det ser deilig ut :-) Må prøves :)

Skriv en ny kommentar

hits