Oppskrift: Vegetarsuppe

-Og januar fortsetter å levere! Hehehe, det ble ingen oppdatering på dere i går. Jeg klarte nemlig å låse meg selv ute fra leiligheten etter en jåletime hos bestis, og kom verken inn for å logge meg på pc eller sette inn varene i de tre stappfulle posene jeg hadde dratt med hjem fra butikken. Vimseguri la igjen husnøkkelen i bestis sin bil, og den hadde forloveden tatt med seg til en kamerat for kvelden, så min effektive jobbkveld, ble erstattet med en heftig treningsøkt etterfulgt av noen late timer hos bestis. Jeg måtte jo bare la varene stå utenfor døren, og bli sittende hos Cathrine til mannen kom hjem. Haha! Åh, hva måtte denne dagen by på da?

Annika har spurt om ikke jeg vil bli med henne for å ta denne HPV – vaksinen etter studiene, men med min uflaks er jeg alvorlig talt redd jeg kommer til å dø. Dersom én av en million får en heftig bivirkning, så vær du sikker på at det blir meg. Jeg har takket ja til en time på spinningsykkel med henne, men den vaksinen tror jeg at får vente til februar. Det jo bli en bedre måned? Det ser ihvertfall lyst ut så langt. Jeg fikk akkurat klarbeskjed om at et nydelig hotellrom rett ved Agadirs beste surfespot, er reservert Andrea og meg fra 1 februar, så nå er ferien endelig i boks <3 HURRA! 

Over til denne vegetarsuppen som jeg aldri fikk delt med dere i går! Mmm, denne håper jeg dere vil prøve ut med en pakke flatbrød til, for fy så fyldig og god på smak. Ikke var den tidskrevende å smelle sammen heller! Full fremgangsmåte får dere under her, og spør dersom dere lurer på noe <3 

1. 2 grønnsaksbuljong-terninger 2. 8dl vann 3. 1/2-1 boks kokosmelk 4. 2 fedd hvitløk 5. 1/2 stor løk 6. 3 store gulrøtter 7. 1 boks kikerter 8. 1/2 boks linser 9. Salt/pepper/spisskummin/tandori-masala krydder 10. Eventuelt litt chillikrydder 11. 2 ss matolje

Slik gjør du:
1. Kok opp 8dl vann med de to buljongterningene slik at de får løst seg opp.
2. Hakk opp løk, hvitløk og gulrøtter i små biter og surr dette i en gryte med litt matolje i 2 minutt.
3. Tilsett ca halvparten av buljongvannet og la det hele småputre i 5 minutt.
4. Tilsett linser, kikerter, og resten av vannet og la det hele småkoke i 5 minutt til.

5. Når gulrøttene kjennes myke og “moseklare” tar du gryten av plata og moser alt med en stavmikser.
6. Tilsett nå kokosmelken, og gi suppen et siste oppkok på 3 små minutt. (Start med en halv boks og tilsett mer dersom du ønsker mer kokossmak) Jeg brukte bare en halv boks, ettersom jeg ikke er så glad i kokos.
7. Smak til slutt til med tandori-masala krydder, pepper, litt salt, spisskummin og litt chilli.

Server den fyldige suppen med flatbrød! Oppskriften gir ca fire porsjoner. 

27 kommentarer
    1. Åh du burde bare få tatt den vaksinen med en gang. Det er jo 3stk, den andre skal du ta en mnd etter den første og så siste 6 mnd etter. Så det er bare å få det gjort, tok den nettopp selv og heldigvis lever jeg enda 😀

    2. Du burde absolutt ta vaksinen. Den koster rundt 10.000 for de som ikke får den gratis, så du bør ta den når du har mulighet til å få den gratis.

    3. Nam! Noen som har prøvd denne type suppe med fløte fremfor kokkosmelk? Er ikke så glad i smaken til sistnevnte!

    4. Denne må jeg prøve! Vegetargryta du tipset om sist var iallefall helt nydelig, og jeg har spist den flere ganger! <3

    5. Hei Marthe!! Bra oppskrift<3
      Ville bare si ifra at om du fortsatt trenger en fotograf til å ta bilder til bloggen din, så er jeg veldig interessert!:)
      -Silje <3

    6. Denne så kjempegod ut! Vegetarsupper er så gode og mettende 🙂 Når du ligger ut slike oppskrifter, synes jeg det hadde vært supert om du la ut cirka pris på hva den vil koste! Dersom du har med kvittering såklart 😀 Supert for en student for å planlegge matbudsjettet (Y)
      Krysser fingrene for at resten av januar behandler deg bedre enn måneden har gjort så langt, og at februar hvertfall blir bra!!

    7. Anonym: Kaldt og kaldt! Hehe, 16-20 grader. Det er kaldt om morgen og kveld, men vi surfer med våtdrakt der borte så det går bra 🙂 Det er jo nesten tretti grader varmere enn her så jeg skal ikke klage :’D

    8. Ingrid: <3 Tusen takk Ingrid. Glad jeg kunne friste med noe denne gangen også 😀 Jeg skal prøve å huske på å legge med pris når jeg har kvittering på hva alle ingredienser koster fremover 🙂

    9. Silje: Å <3 God du er! Tusen takk for at du tilbyr deg å hjelpe. Jeg har virkelig hatt behov for fotografhjelp den siste tiden, men jeg har allerede plukket meg ut ei som tilbød seg for noen uker siden så vi har første session på lørdag, og deretter tipper jeg jeg får den hjelpen jeg trenger av henne en gang i uken :') Ellers skal jeg si ifra! Hjertelig takk <3

    10. Benedicte: Du kan garantert erstatte kokosmelken med fløte. Det blir helt sikkert like godt 🙂 Jeg kunne faktisk tenke meg å gjøre det samme selv neste gang. 🙂

    11. Lisa: Oi er den så dyr? Trodde den kostet rundt 3-4000kr jeg, og syntes det var dyrt! -Men ja jeg trosset frykten og tok den første i går så nå er jeg heldigvis i gang 🙂

    12. Da er det jeg som har sett feil. Haha, trodde det var minusgrader på natta og kun 4-5 grader på dagen. Men da blir det herlig med en ferietur til Marokko!:D

    13. Anonym: Kanskje det er forskjellig fra sted til sted? Hmm, jeg vet ikke hvor stort Marokko egentlig er. Hehe, vi skal ihvertfall til sør ved kysten 🙂 Tuusen takk!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg