Hei fra stormfulle Kristiansand! Herlighet som vinden herjer utenfor. Heldigvis har jeg sluppet å bevege meg utenfor døren denne onsdagen også ettersom læreren nok en gang avlyste morgenens forelesningstimer pga sykdom. Jeg kunne selvsagt bedrevet litt hjemmestudier, men i stedet benyttet jeg meg av anledningen til å bake mitt livs første flettebrød med fyll! Mmm. Beste jeg har bakt av lunsj på lenge, og ettersom jeg lagde hele to digre brød bør jeg ha nok til saftige nistepakker for en good stund fremover. Oppskriften er allerede blitt etterspurt etter snappingen min i formiddag, og den finner dere under her! Så er det bare å spørre om dere lurer på noe <3
Formen min er dobbelt så bra i dag! Jeg hadde så vondt i brystet rundt midnatt i går at jeg ikke visste hvordan jeg skulle klare å sovne, men så spiste jeg en gigantisk boks med blåbær, sov i 8 timer i strekk og våknet opp frisk som en fisk. Ihvertfall nesten. Hah! En dag med blåbær, appelsiner og sitronte var visst alt som skulle til.
Du trenger: 1. 6dl hvetemel 2. 2,5dl lunket vann 3. 1/2 pakke fersk gjær 4. 1 ts salt 5. 1 egg (til pensling) 6. 2 ss olje 7. 1/2 boks grønn pesto 8. 1/2 boks cottage cheese 9. Litt revet ost 10. 1ss sukker
Slik gjør du:
1. Rør gjæren ut i det lunkede vannet og mål opp alt av tørre ingredienser.
2. Hell hvetemel/salt/sukker i gjærblandingen og rør det hele til en deig.
3. Kna godt med hendene og tilsett litt mer hvetemel om det er nødvendig.
4. Smør deigballen inn med 2ss olje og sett deigen til heving under plast i 60minutt.
5. Kjevle deigen ut til en firkant på kjøkkenbenken, og sett ovnen på 175grader.
6. Bland sammen en halv boks pesto med en halv boks cottage cheese, og smør denne blandingen kun på midten av firkanten på en bred linje som vist på bildet. Strø så også over litt revet hvit ost.
7. Skjær strimler som har en bredde på ca 2 – 2,5 cm av deigen som ikke har fyll og legg annen hver deig-strimle over fyllet fra hver sin kant til du har et flettelignende brød.
8. Pensle brødet med et vispet egg og stek midt i ovnen i 25-27 minutt.
– Tips til hjemmebakt skolelunsj –
Avkjøl, skjær i porsjonsstykker og pakk dem med i matboksen! NAM <3
åh, dette så godt ut!
Fy, så godt det ser ut! Skal garantert prøves!
Wow, det såg godt ut 😍 Men jeg kan ikke ha cottage cheese pga laktose, har du noen andre forslag til fyll? 😀
Nora J: Hmm, da ville jeg bare ha tatt pesto og skinke foreksempel 🙂 Det er det jeg pleier å ha i hornene mine. 🙂
Ahh, fikk lyst på. Tror jeg må bake litt her også. Ellers: Har du hørt om Alessia Cara, How far I`ll go eller sangen Scars to your beautiful. Hør på teksten:)
Tusen takk for at du delte så fort 😀 eg måtte lage, og det smakte såå godt 😀
Takk for at du deler oppskriftene dine med oss 😀 Dette så riktig godt ut!
Rebecca: Å bare hyggelig! Blir så glad når dere vil teste dem ut og de faller i smak 😀
Maria: Jaay! Hyggelig å høre 😀 😀
Kathrine: Nei, den tror jeg ikke at jeg har hørt! Skal sjekke den ut med det samme 🙂
Mmm, det så godt ut! Dette MÅ prøves til skolelunsjen:)
Hvordan flyttet du deigen med fyllet fra kjøkkenbenken til bakeplaten?
Er oppskriften til 1 “brød” eller 2?
Marita: Du må bare ha godt med mel under. Det var ingen problem å flytte den her 🙂 Oppskriften gir 1 brød. Jeg lagde bare to porsjoner 🙂
Tusen takk for svar! Dette skal testes 😀
Dette så kjempegodt ut, Marthe! Kan det fryses tror du? 😀
Ååå det så godt ut! 😍 Du er så flink!
NAM!! Gjerne kom med flere oppskrifter til skolelunsj og lignende, det er stas 😀
Det så veldig godt ut, dette må prøves. Hadde vært deilig med noe annet enn tørre brødskiver på skolen 🙂 Veldig mye bra oppskrifter!
Må bare tipse deg om å prøve å fylle den med philadelphia-ost (den med urter) smurt utover, pepperoni-strimpler og litt revet ost. Har ikke prøvd å lage det i denne fletten, men det er veldig godt i pizzaboller og innbakt pizza, så passer sikkert veldig bra inn her også:D
Ester: Åh, mmm! Høres helt nydelig ut 😀 Tusen takk for tips Ester!