Oppskrift: Risotto med østerssopp

God kveld alle sammen! Håper det står bra til med dere alle. Her er det fremdeles en liten virusfest i kroppen, men nå har jeg drukket så mange kopper sitronte at jeg bare være på bedringens vei. Krysser ihvertfall fingrene for å våkne opp til en lysere morgendag! Under her får dere som lovet, dagens vegetarvennlige middagsoppskrift. En godsmakende og mettende sopprisotto med østerssopp til en forandring!Dere kan selvfølgelig bruke hvilken som helst sopp, men østerssoppen var virkelig nydelig på smak, så om dere vil prøve den ut så fås den blant annet kjøpt på Meny. Nå skal jeg slenge meg tilbake i sofaen igjen og gjøre et siste forsøk på å se film. Jeg har sovnet inn i tre allerede, men dokumentaren "Amanda Knox" holdt jeg meg våken i, så den var virkelig spennende dere! Verdt å sjekke ut :-)Du trenger: 1. 2,5dl risottoris 2. 8dl kokende vann med to oppløste grønnsaksbuljong-terninger i 3. Litt revet parmesan 4. Saften av 1/3 sitron 5. Salt/pepper 6. 250g østerssopp 7. 2 sjalottløk 8. 2ss matoljeSlik gjør du:
1.
Legg bort ca 50 gram hel østerssopp, og finhakk resten sammen med sjalottløkene.
2. Fres både løk og sopp i en gryte med 2ss matolje til løken er blitt blank og soppen gyllen.
3. Mål opp risottorisen og rør også denne lett inn i løk/olje/sopp-blandingen.
4. Tilsett så litt og litt av de 8 dl med kokende buljongvann mens du rører jevnt i risottorisen.
5. Etter 20 minutt skal alt vannet være tilsatt og risen ferdig trukket/kokt. Da kan du røre inn litt revet parmesan.
6. Bruk så mye du vil! -Og smak til slutt til med masse deilig sitronsaft, salt og pepper.De siste 50 grammene med sopp stekte jeg bare hele i en panne med litt smør et par minutt, og hadde som "topping" sammen med enda litt mer revet parmesan. Mmm! Server gjerne med litt brød til <3Det hadde ikke jeg i hus i dag, men fy så godt det var likevel!
Oppskriften gir 2 store eller 3 vanlige middagsporsjoner.

17

Hvor finner du den dokumentaren? :)

Emilie: Det er en dokumentar av Netflix :-)

Er den tregreia en tallerken ?

Hvordan gjør du den helt ren ?

Anonym: Jeg er jammen ikke sikker på hva den ellers skulle vært brukt til. Den lå med tallerken-hyllen på Kremmerhuset ihvertfall :-) Jeg har nesten ødelagt den ved å ha den i vaskemaskinen, men det hadde nok holdt å bare vaske/tørke av den fra hånd :)

Sikker på at det ikke er en skjærefjøl da? Retten så nydelig ut :-)

Lena: Nei, den er mindre enn den ser ut på bildene så det tror jeg ikke at jeg ville brukt den til, men den kan helt sikkert passe godt til å ha pyntegjenstander på som anonym over her foreslår :-)

Angående tregreia. Hadde heller brukt den som et fat til å ha lys og andre pyntegjenstander på. Synes det er rart å ha mat på, da tre ikke er særlig kjent for å være veldig renslig

ida kristine

så godt det så ut :)

Man skal aldri legge treprodukter i oppvaskmaskin. Det må vaskes for hånd - ellers sprekker de og blir ødelagt.

Maten så veldig god ut ;)

Anonym: Ja, jeg fant fort ut av det :D Hehe, den sprakk heldigvis ikke helt i stykker :)

nam, det så godt ut <3

Ser skikkelig godt ut!

Kan du vere så snill å legge oppskrifta på det du lager på snapchat no med pesto og fetaost(?) Har såå lyst å bake det i kveld :D

Maria: Will do :D Kommer på bloggen straks!

Så frekk i kjeften du er. Jekk deg ned.

Anonym: Hø? Hva har jeg nå gått glipp av?

Tusen takk, Marthe! Gleder meg :D ha ein fin dag <3

Så stilig at du brukte treplaten som tallerken! Kreativt! Jeg viste bildet av "tallerkenen" til kjæresten min og sa "ååå, slike tallerkener vil jeg også ha!!!!" Så gjennom kommentarene dine da vi var sikre på at det var flere som lurte på hvor disse var å få kjøpt. Da innser vi at vi jaggu meg at vi ikke er helt sikre på om det er en tallerken i det hele tatt(?)... Denne teorien støttes da vi leser din kommentar: "Jeg er jammen ikke sikker på hva den ellers skulle vært brukt til." Da lo vi godt. Det må jo være et underlag for kasseroller?? Uansett, jeg støtter deg i det kreative valget! Neste stopp for min del: Kremmerhuset!!! Jeg lar meg inspirere av deg :)

Skriv en ny kommentar