Preparing for a new semester

08.01.2017 - 14:46 20 kommentarer



Hei på dere og riktig god søndag! Nå sitter jeg sprikkmett i sengen og venter spent på guttenes finaleløp i monsterbakken! Jeg hadde en riktig så effektiv lørdag i går. Ettersom min nye bloggfotograf er bortreist kom Siri på besøk for å hjelpe meg med litt bloggbilder, og vi ble faktisk holdende på med knipsing i flere timer. Vel, med litt kakaodrikkepauser, vegetarlunsj og baking mellom slagene da. Det var så herlig med litt fotohjelp igjen. Det har virkelig vært savnet de siste månedene. Litt forberedelser til den kommende skoleuken fikk jeg også unnagjort. Blant annet litt baking av nistepakke. Pestosnurrer skal få erstatte den dyre kantinematen på skolen allerede i morgen tidlig, og ettersom de ble riktig så gode på smak også deler jeg like godt oppskriften videre. Kanskje har dere alt ingrediensene i hus og kan kaste dere på bakeprosjektet nå med det samme?



- Pestosnurrer in the making -
Du trenger: 1. 7,5dl hvetemel 2. 1ts salt 3. 1ts sukker 4. 2ss matolje 5. 25g tørrgjær 6. 2,5dl lunket vann 7. 1 boks pesto 8. 1 egg (til pensling)


Slik gjør du: 
1.
Mål opp og bland sammen alt det tørre i en bolle.
2. Tilsett olje og vann, og pass på at temperaturen er lunket.
3. Kna det hele sammen til en deig, dekk med plast og sett til heving i minst 60 minutt.



4. Når deigen har nådd dobbel størrelse kjevler du den ut til en firkantet "pizzabunn" og pensler overflaten med et godt lag rød eller grønn pesto. Brett så den ene siden av deigen over den andre slik at pestoen havner på innsiden, og skjær deigen opp i små strimler som du snurrer til fine pestosnurrer. Dette er superenkelt å gjøre, men vanskelig å forklare med ord så ta gjerne en titt på DENNE videoen for fremgangsmåte på snurring.



5. Legg pestosnurrene på et stekebrett, pensle dem med et vispet egg, og stek dem i ovnen på 220 grader i ca 12 minutt. Litt mindre dersom du lager den små, og litt lengre dersom du lager dem store.



Oppskriften ga 9 mellomstore pestosnurrer!



Tips: Litt revet vanlig ost, eller litt fetaost kan også være godt å ha i snurrene!

20 kommentarer

Hege

08.01.2017 kl.15:31

Det så kjempe godt ut!

Lykke til med nytt semester :D

Har du lyst til å dele hvilken karakter du fikk på eksamenen du hadde 16. des? :)

Klem

Marthe Borge

08.01.2017 kl.17:26

Hege: Så bra :D Tusen takk snille! Karakteren kan jeg godt dele, men jeg har ikke fått den enda. Den skal komme i midten av januar så den er vel like rundt hjørnet :-) Klem

byAnne

08.01.2017 kl.15:51

Dette må jeg teste ut! :) Prøver også å kjøpe minst mulig i kantinen, og har alltid med meg lunsj. Men er noen ganger det ikke er nok så magen rumler etter litt mer :P Håper det nye semesteret blir bra :) Jeg skal selv starte på det fjerde(!) semesteret på Siviløkonom på BI :)

Marthe Borge

08.01.2017 kl.17:26

byAnne: Ja, jeg kjenner meg igjen i det problemet. Ikke alltid man klarer å pakke med nok mat :') Tusen takk, og masse lykke til selv da, på ditt fjerde semester. Wuhuu! We can do it :D

08.01.2017 kl.16:04

Hei Marthe!

Jeg bare lurte på hvilken farge du har på veggene i stuen din? Holder på å pusse opp leiligheten og trenger litt inspirasjon.. ^^

Stor klem fra Rebecca

Marthe Borge

08.01.2017 kl.17:25

Anonym: Heisann! Ah, akkurat på den fronten er nok ikke jeg den riktige å spørre. Leiligheten jeg leier er helt hvit :D

Susanne

08.01.2017 kl.16:06

De så skikkelig gode ut!!!

Håper du får en fin uke.

Lurte på om du kunne lage ett innlegg der du legger ut tips til fine skolesaker? Som fine notatbøker, penner og lignende? Og generelle motivasjonstips og triks til skolen?

Marthe Borge

08.01.2017 kl.17:24

Susanne: Så bra :D Tusen takk for det Susanne. Jeg skal se hva jeg kan få til :-D

Vilde

08.01.2017 kl.16:43

Har du noe tips til type kjøtt man kan ha i disse?

Marthe Borge

08.01.2017 kl.17:24

Vilde: De er veldig gode uten kjøtt altså, men skulle jeg brukt kjøtt så ville jeg hatt skinke :-)

Karina Larsen

08.01.2017 kl.16:44

De så gode ut :) Liker oppskriftene dine, og krysser fingrene for flere vegetaroppskrifter fremover. Lykke til med skolestart fine <3

Marthe Borge

08.01.2017 kl.17:23

Karina Larsen: Så hyggelig å høre :D Det skal jeg helt klart fikse! Tusen takk Karina :)

08.01.2017 kl.18:28

Hvor er buksa di fra? Sykt fin! :)

Marthe Borge

08.01.2017 kl.18:54

Anonym: Den er fra Bikbok :D Takk!

Siri

08.01.2017 kl.18:53

Hei, for en nyhdelig bukse Marthe, hvor er den fra?

Marthe Borge

08.01.2017 kl.18:54

Siri: Tusen takk! Den er fra Bikbok :-)

Hege Kristin

08.01.2017 kl.21:29

nam <3

madelen

09.01.2017 kl.01:44

Jeg er helt for å skeie ut og kose seg, men akkurat i hverdagene synes jeg sunn kost er best. Disse kan du jo lage med grovt mel også, eller en blanding? :)

Hanne

09.01.2017 kl.10:56

Nam!! Disse skal jeg prøve meg på idag etter første forelesning for dette semesteret!

casss

12.01.2017 kl.15:13

Så godt ut. :)

Skriv en ny kommentar

hits