Budsjettvennlig VegetargryteDette har vært en fredag hvor alt virkelig bare har gått på skinner! For en gangs skyld har tiden ikke løpt fra meg, og alt som sto på to-do-listen er krysset av innen seks! Hurra, for en godfølelse! Leiligheten er vasket, duftelys tent, kjøleskapet fullt opp (med deilige vegetaringredienser), og timeplanen for hele neste er skrevet ferdig. Har dere hørt? Ingen serietitting i dag med andre ord. Jeg får ta det igjen i kveld, men først: Her kommer ukens budsjett og vegetarvennlige middagsoppskrift!Du trenger - 4 porsjoner:
1.
Fire gulrøtter (15kr) 2. 400g hvite bønner (10kr) 3. En håndfull hakket vårløk (19kr) 4. 500g hermetiske tomater (7kr) 5. 1 finhakekt gul løk (6kr) 6. 2 fedd hvitløk (13kr) 7. Litt salt/pepper, kanel og paprikapulver (ta det du har og smak til) 8. 3 dl vann 9. 2-3ss rømme (16kr) 10. 1ss tomatpure (7kr)

Pris = 93kr / 23kr per porsjon 
Slik gjør du:
1.
Finhakk gulrøtter, vårløk, løk og hvitløk og surr alt i en gryte med litt matolje/smør.
2. Tilsett 3 dl vann, boksen med hermetiske tomater + 1-2 ss tomatpuré og la det koke i 10 minutt.
3. Smak til med paprikapulver, kanel, salt og pepper, og hell de hvite bønnene oppi 4 minutt før servering.-Serveringstips-
Server gjerne gryten med litt foccacia, og ha en good dæsj rømme på toppen av hver skål! Jeg er en stoor fan av seter-rømme og rørte inn en stor spiseskje av dette rett før jeg nøt min porsjon. Himmelsk ble det! Litt hakket, frisk basilikum kan du alltids også ha over om du har det i hus.- Vegetargryte med hvite bønner -

Ser godt ut ikke sant? Jammen var det mettende også med de hvite bøndene. Mmm! Dette skal definitivt lages igjen her i hus. Nå begynner det å bli et par timer siden jeg inntok denne retten allerede, så nå skal jeg hoppe i treningstightsen og komme meg til byen for en deilig svettetime. Vi har fått snø i Kristiansand by denne fredagen så noe mer løping utendørs blir det nok ikke på meg med det første! 


Tips: Meny har nå kronemarked, så omtrent alt av bønner, linser og kikerter koster 10kr!
Håper dere er klare for en hel uke med kjøttfrie retter, for det er jeg!

24

Ser jo kjempe god ut! Jeg ønsker deg en god helg, Marthe :-)

Victoria Larsen: <3 Good helg!

Yuuum, så godt det så ut! Vi hadde vegetaruke før jul her og vi lagde såå mye godt :) Forresten er ikke planten du har på bildene basilikum da, det er jo kruspersille, hihi!

Christina i London!: Hehe, nei men det lille grønne på tallerkenen er hakket basilikum :'D

så godt det så ut !

Dette så veldig godt ut :)

Hurra for vegetarrett! :-D Denne skal jeg lagre i vegetarmat-mappa mi (y)

IM: Jaay! :D

Hiv oppi grønnsaksbuljong også, smaker jo så sykt mye bedre med en gang

Anonym: Ingen dum idé! Skal huskes til neste oppskrift :-)

SÅ bra du fremmer dette, Marthe!!

Er ikke vegetarianer selv, men jeg elsker at andre er det. Det inspirerer meg og gjør at jeg forhåpentligvis klarer å bli det en dag. I mellomtiden gjør jeg som deg; prøver så godt jeg kan :D

Takk for tips! Dette skal jeg lage til meg og roomien min :D

Sigrid: Bare hyggelig :D Så koselig. Du får oppdatere meg på om det falt i smak :D

Vegetarentusiast🐾

Hurra! Gleder meg masse til å bli enda mer inspirert!

Hurra for kjøttfrie retter!

Ser herlig ut! Minnet veldig om min egen middag i går, chili con carne med hjemmelaget speltlompe- nachos - smakte helt fantastisk! Den kan jo også enkelt gjøres om til en vegetarrett ved å kutte ut karbonadedeigen <3 God søndag!

Har du sett Collateral med Tom Cruise? Hvis ikke, så må du se den! Sykt spennende, tror du kommer til å like den :D

Julie M: Uuu nei den har jeg ikke sett så hjertelig takk for tips :D Skal sjekke ut trailer med det samme <3

uff da kvite bønder i gryten? håper du mener bønner, ellers kan det neppe kalles vegetar :P

cuskima: Hahaha!

Så godt ut. :)

Hei! Prøvde denne oppskriften i dag og den var kjempegod! Brukte linser i stede for bønner fordi de ikke hadde det på butikken jeg var innom. Blir garantert å lage denne igjen. Jeg trodde slike oppskrifter var vanskelig og tidkrevende som student, men siden du og jeg studerer det samme så tenkte jeg at du rakk det og da måtte jeg og rekke det. Den var jo kjempeenkel! Tusen takk for tipset Marthe!

Benedicte: Jaay! Blir så glad for slike tilbakemeldinger :D Ikke sant det var fort gjort? Det er jo virkelig bare å kutte opp grønnsaker, hive dem i en gryte og gi det et oppkok. Det MÅ jo gå raskt unna :D Herlig å høre at den falt i smak hos deg også og at du fikk lyst til å lage den igjen senere :-)

Gryten var en suksess her i hus! :D

Skriv en ny kommentar