Uken som gikk...Ukens høydepunkt... Til tross for at jeg ikke har reist på noe tur så føler jeg virkelig at jeg har utnyttet den siste ferieuken min til det fulle! Mandag inviterte jeg jentene over på syforening hos meg, pyntet bord, serverte viltgryte, rødvin og banansplitt. Tirsdag dro jeg på spillkveld hos Annika og spilte "Ticket to ride" med girlsa der (superspennende brettspil forresten), og torsdag dro Annika og jeg ut på en ordentlig luksusmiddag med sushi og littegrann sprudlevin i glasset. De tre dagene der får definitivt dele høydepunkts-plassen i denne spalten. Helgen var også veldig fin. Det var vanvittig deilig å forberede meg litt til skolestart igjen, pakke ned julen og ta igjen et par timer i mailboksen.
Ukens nedtur... Hmm, usikker! Det har ikke vært noen nedtur hele uken, så her får jeg bare si at karakteren på eksamen enda ikke er kommet. Hehe, er så spent da vet dere! Fikk akkurat greie på at sensurfristen ikke er før 20 januar, så får vel smøre meg med tålmodighet i 10 dager til.

Ukens serie... Ohoi, Orphan Black! Jeg startet på serien i slutten av forrige uke og er allerede i midten av sesong 2! Du vet du har funnet serien din når du tar deg selv i å sitte og gape høyt mens du klapper i hendene av ren fornøyelse. Ja, akkurat det gjorde jeg på slutten av forrige episode. Galskap at jeg ikke har vært seriefrelst før nå. Orphan Black går på Netflix forresten! Ukens sangfavoritter... 1. Pill Heuse & Zeus X Crona Feat Emma Sameth 2. Zara Larsson - I would like 3. Beyoncé - Daddy Lessons Feat The Dixie Chicks 

Ukens cravings... Pizza og sofalatskap med Tour De ski rullende på tven! Si hei til min søndag. Hihi, jeg bestilte meg en medium pizza hjem fra Rio, og fikk en gigantisk en så nå har jeg ikke bare pestosnurrer, men også pizzarester til alternativ skolelunsj i en hel uke..Ukens gullkorn... Jeg kommer ikke på noe gullkorn fra forrige uke, så jeg slenger med et fra juleferien i Stavanger. Noen av samtalene rundt middagsbordet på tasta får meg til å knekke sammen av latter altså.. 

Onkel: Jeg spurte en jurist fra jobb om han visste hvem Marthe Borge var!
Farmor: Ja, gjorde han det da? 
Onkel: Nei, han leste ikke blogg. Han visste ikke engang hvem Elise sophie var.
Farmor: Si meg, var han tilbakestående? Akkurat nå... Skal jeg titte innom mailboksen en siste gang for kvelden, og så slå på sykepleiepluss for første gang på tre uker for å lære meg medikamentregning. Et helt nytt fag som vi skal starte med på torsdag, og ha eksamen i allerede om en måned. Flaks for meg at jeg fikk 3 i P-matte og ikke engang husker hva en brøk er da. Misstenker at jeg har en liten jobb foran meg der.

Ukens innkjøp... Det må være den lekre blitzen jeg gikk til innkjøp av tidlig i forrige uke! Jeg skulle jo så absolutt ha kjøpt den for lenge siden, men bedre sent enn aldri? Jeg har bare fått brukt den én gang så langt, men gleder meg til å ta den med meg på litt jentekvelder og festligheter i fremtiden.Jeg fant forresten en god A3 blokk, og noen nydelige markeringstusjer i pastellfarger(!) i dag.
Hjertelig takk til dere som la igjen noen tips under morgeninnlegget <3

23

Åh, banansplitten så deilig ut! Sushien også! Nå ble jeg brått sulte... ;-)

Åj, så tidlig dere skal ha eksamen i medikamentregning :o skal ikke ha det før i juni jeg. Men greit å få det ferdig tidlig, vil jeg tro!

Siri: Hmm, nå ble jeg usikker selv også. Jeg tror ihvertfall jeg skal ha den i februar, før jeg skal ut i praksis :-)

Huff. Medikamentregning. Har to venninner som har tatt vernepleien og begge strøk på første eksamen i det faget. Over halve klassen strøk. Alt MÅ være rett for å bestå. Du kan ikke ha en eneste feil fordi slike feil kan få dramatiske konsekvenser i arbeidslivet. Men det ligger heldigvis mange eksamens øvelser på nettet så det er lurt å begynne og øve seg her ja.

Kathrine: Ånei, ikke si sånn. Haha! Ja, det er jo forståelig at en må ha 100% riktig på akkurat denne testen, men jeg tror bare en må øve nok og knekke en kode eller to så skal det ikke være umulig :D

Haha, startet akkurat på Orphan Black selv, og tror det er en serie for meg! Ble også akkurat ferdig med The OA, og jeg satt igjen med gåsehud til tusen!! For en dyp, fin og ikke minst bra serie <3

xplor: Hurra! Gøy at du likte The OA også :D Da er vi vel to som gleder oss til sesong 2 kommer ut <3

Medikamentregning går som en lek når man bare knekker koden. Og ikke minst, veldig viktig å ikke gjøre det vanskeligere enn det er. I oppgaveteksten får man kanskje masse info man egentlig ikke trenger for å løse oppgavene, så man må lære seg å "luke vekk" den infoen som ikke er relevant 😉 Lykke til! Hilsen en som også fikk 3 i p-matte, Hahah det er virkelig håp for alle!

Amalie: Det var nå betryggende å høre :') Det er det folk flest sier. Må bare knekke en kode og holde fokus på eksamen. Ikke gå i noen feller så går det nok helt fint selv for oss som ikke har matte som sterkeste fag :D Tusen takk Amalie!

Så fin blogg :)

Cathrine: Tusen takk! Hyggelig at du synes det :-)

så fin uke <3

har slik blitz selv, funker kjempebra til ulike arrangementer!

RebeccaHasselgard: Jaay :D Gleder meg til å eksperimentere litt mer med den :-)

Det er ikke regningen og matteferdighetene som gjør at medikamentregningen er utfordrende. Det er bare å pugge formlene og finne ut hvilken informasjon som er viktig i oppgaveteksten. I mitt kull var det mange som strøk på "lurespørsmål" 😊

Medikamentregning er ikke så vanskelig når du først får en forståelse for begrepene, det handler ikke så veldig mye om matematiske ferdigheter :) Jeg har alltid vært dårlig i matte men bestod den på første forsøk, gjør masse oppgaver så blir det ikke noe problem!

Jeg var aldri noen reser i matte, men medikamentregning syns jeg gikk som en lek :) Er ikke avanserte regnestykker, handler bare om å lære seg formlene, så går resten faktisk av seg selv :) Noen tips til eksamen er å skrive ned formlene før du ser på oppgavene, så har du det klart :D For meg ble det også enklere ved at jeg visualiserte oppgavene, haha. I forkant av eksamen printet jeg ut alle gamle eksamensoppgaver jeg fant på høgskolens nettsider, satt i grupper og regnet sammen for deretter å rette hverandres oppgaver. Ligger også noe ute på PPS :)

Uansett så tror jeg du klarer dette med glans :D ha en fin dag ♡

Jeg gikk ut med 2'er i matte på videregående (alltid vært forferdelig dårlig i dette faget), MEN besto eksamen i medikamentregning med glans på første forsøk! Håp for alle :)

Har også tatt medikamentregning på UiA, og vil anbefale deg å gå på forelesningene og regnet over eksempler. Ikke føl deg møtløs hvis du får en feil eller to, men sett opp stykket på nytt, se hva du gjorde feil og regn på nytt. Jeg er verken god i matter eller logikk, men knakk medikamentregningskoden på første forsøk :-) Bare jobb jevnt og trutt, så går det seg til. Lykke til!

Skriver under på det flere over her sier om medikamenteksamen! Jeg hadde en svaaak 3'er i matte på VGS, men besto medikamenteksamen på første forsøk. Lær deg formlene, så går det som en lek! Lykke til når den tid kommer, og god bedring :-)

Hvor kjøpte du markeringstusj i pastell?

Anonym: De fant jeg også på Libris :-D

Ååå i pastell! :D Skulle til og spør hvor men såg noen hadde spurt, og du svart;) Takk. Ha en fin dag idag Marthe! <3

Skriv en ny kommentar