hits

Mine 10 kjappe sparetips1. Gå alltid rundt med drikkeflaske. Små beløp på kaffe, kjøpevann, sjokomelk og juicekartonger utgjør en skremmende sum på bare en måned. Har du et studentbudsjett på 2-3000 kroner så har du bare ikke råd til det. Vann er gratis, og kan fylles på nesten over alt. Saft er heller ikke så dumt, og smaker til og med godt!

2. Last ned appen "Mattilbud". Denne var det faktisk Daniel som tipset meg om! En gratis, superoversiktelig app som oppdateres hver mandag, med hva som er på tilbud hvor. Er det 10 kroners marked på meny så vet du det, er det tilbud på vaskemiddel på Rema 1000 så vet du det, uten å få et tonn reklame i postkassen. Denne uken er det 30% på alle pose og suppepakker på min nærbutikk Coop Prix, så dit dro jeg og hamstret i går!
3. Se alltid på kilopris. Jeg vet det er fristende å dra med seg den pakken med to kyllingfileter til 49kroner, men du får så uendelig mange flere middager for pengene ved å kjøpe en diger pakke til det dobbelte på Rema 1000. Ta filetene ut av pakningen, legg dem i plastposer og frys ned, så har du til middagsretter for uker fremover.

4. Sett av en times tid til planlegging av meny kvelden før kjøleskapet skal fylles og følg handlelisten din til punkt og prikke. Husk at en ekstra vare her og der utgjør en stor sum sammenlagt. Det er ikke vanskelig å lage en budsjettvennlig handleliste. Det krever bare litt ekstra kreativitet. Gjør det til en morsom utfordring! Du behøver slett ikke å spise makaroni hver dag for å få det til å gå opp.

5. Lag gjerne doble middagsporsjoner. -Så sparer du både penger og tid. Maten kan helt sikkert varmes opp igjen dagen etter og nytes både som middag og lunsj.6. Lag deg nistepakke på morgenen, og legg kortet igjen hjemme så du ikke har noe annet valg enn å spise det du har smørt deg. Bare sørg for at du lager deg nok nistemat! Jeg har flere ganger spist opp maten min litt for tidlig på dagen og endt opp med å måtte kjøpe meg noe i kantinen likevel. Det er jo helt tullete!

7. Bli trumf medlem. Som Trumf-medlem får jeg 1% trumf-bonus hver gang jeg handler på dagligvarer tilknyttet trumf, og i tillegg så har Kiwi kommet med Kiwi PLUSS, som gir 7,5 trumf-bonus på frukt og grønt. JA! Er det noe jeg elsker å fylle kjøleskapet mitt med så er det nettopp frukt og grønt, så dette er helt genialt spør du meg. Her er det masse penger å spare!

8. Let alltid etter billigste variant. -Ihvertfall på de produktene som virkelig ikke utgjør noen smaksforskjell. Gulrøtter er gulrøtter.. Hvorfor kjøpe dem til 40 kroner når First Price har dem til halve prisen?

9. Det holder med to påleggsvarianter i kjøleskapet av gangen. Du trenger ikke alltid ha roastbiff, krabbe, skinke og sylte alt på en gang. Her i hus går det i skinke og ost, for det kan vi lage superdigg toast av!

10. Bak selv. Hvetemel er superbillig, og det samme er havregryn om du foretrekker cottage cheese rundstykker. Dessuten holder stort sett en porsjon med frokosthorn eller rundstykker til hele skole/jobbuken. Du behøver bare å sette av tid til baking én time av søndagskvelden så har du frokosten i boks for hele uken.Og neida dere, jeg har ikke suppeposer, appelsiner, basilikumsplanter og spaghettisaus i kjøleskapet til vanlig. Det måtte bare til for å få med alt på bildene.. Haha! Så har vi det oppklart. Måtte dere få en superøkonomisk tirsdag nå da! -Med nedlasting av tilbudsapper og baking av skolelunsj. Mihi <3

26 kommentarer

Fine tips!

Men hvordan fikk du kjøpt mat med kortet hjemme?:) på punkt 6.

Anonym: Hehe hadde ikke innført den regelen da :D

Syns alt er så smått på den matappen så jeg logger meg heller inn på kundeavis.no. Hver søndag eller mandag går jeg gjennom alle kundeaviser og skriver ned hvor jeg skal handle hva :) Utrolig mye en kan spare.

Dette blogginnlegget likte jeg :D Sløser altfor mye unødvendige penger på mat bare fordi jeg ikke tenker så veldig mye over det.. Kan jo bruke de pengene på noe annet fint :D

Hei! Jeg bruke en app som heter Matvarebørsen og der lager du din egen handleliste å kan sammenligne med hvilken butikk som er billigst å handle på! 👍🏽

sunniva: Uu! Du den der skal jeg sjekke ut :D takk for tips Sunniva!

Flere gode tips! Alltid lurt å lete etter det billigste, ta med matpakke og drikkeflaske, og bake selv ja ^^

Du er SÅ flott og flink <3 Takk for gode tips som alltid :-)

Kan du legge ut oppskrift på disse hornene? :-)

Beate: Jeg har til nå bare brukt Trines oppskrift på horn. Fra trines matblogg :-)

Blir du sponset av Tine? :)

Karen: Hehe, nei men det skulle jeg gjerne ha vært merker jeg!

Super bra tips! :D Jeg var i en periode veldig flink til aa handle en gang i uka, da jeg bodde litt utenfor byen og kunne storhandle. Ble litt vanskeligere (sa jeg til meg selv) da jeg bodde midt i sentrum og maatte gaa med alle varene hjem. Brukte kanskje 350-500kr paa mat i uka, som dekka nesten all frokost og middag/lunsj for uka. Sykt hvor mye du sparer.

Gode tips :) Følger mange av disse selv i alle fall 1, 2, 3, 6, 8 og 10. 4 og 5 delvis. 7 og 9 følger jeg ikke. Har medlemskort hos Coop da, ikke at jeg får brukt det så ofte, haha. Handler mer på andre butikker. Det er vanskelig å kun ha to forskjellige påleggstyper i kjøleskapet. Blir fort fristet til litt mer. Ost og skinke passer til alt ja! Toast er digg :D

Fine tips Marthe:D Va et veldig innbydende kjøleskap! Kjenne det som tok mest av oppmerksomheten min va den haugen med sjokomelk <3 Omg, savne virkelig den her æ sitt i USA assa. Det bli nok det første æ kjøpe når æ kjæm hjem :P

Kanskje du kan legge ut handlelisten din en gang?:) merker det er når jeg sitter og skriver ukeslister for storhandel at kreativiteten tar ferie, haha :p

Mange gode tips å følge her, men jeg kan ikke la være å komme med ett tilbake: Kjøp melk og en pakke med sjokopulver. :-)

Tusen takk for helt supre tips! Jeg har allerede i dag kjøpt inn ulike meltyper, gjær og solsikkefrø - klar for masse rundstykker fremover! :D Du inspirerer virkelig med bloggen din på så mange forskjellige områder <3

Følger mange av disse tipsene selv! Som student har jeg klart meg på under 1000kr i måneden til mat (hvis man ser bort i fra evt. lunsj/middag ute, noe jeg sjeldent spiser).

Et annet tips er å handle datovarer (mat som går ut samme dag), de er ofte priset ned i butikken og kan fint fryses ned i porsjoner :-D Plukk frukt og bær gratis i sesong og du har til smoothie i lang tid!

Hvor er genseren din fra?

Kjempefine tips, bare synd at andre bloggere bruker dem uten å skrive at det er dine. Se her http://linntheresedagsland.blogg.no/1475002746_10_gode_sparetips.html?c=1475371686132

http://linntheresedagsland.blogg.no/1475002746_10_gode_sparetips.html?c=1475371686132

gå inn og les, hun kopierte HELE innlegget ditt å publiserte det på hennes blogg, uten å gi deg credit

Skriv en ny kommentar