En annerledes fredagspizza

God kveld, god kveld jenter og gutter! Om det er noen av sistnevnte da.. Nå sitter jeg altså sprikkeklar i sofaen her etter å ha trykket i meg litt for mye pizza med reker på. Jada, du leste riktig. -Med reker på. Det var i går kveld idéen om å prøve laksepizza poppet opp i hodet mitt, men protestene fra mannfolket ble så kraftige at jeg bare måtte legge det fra meg med en eneste gang. Dere vet vel hvordan det er med de guttene.. Kun biff er godt nok. Hehe, det var derfor med en smule nervøsitet jeg plasserte rekepizzaen min på spisebordet i kveld.

HELDIGVIS fikk jeg akkurat tid til å prøvesmake et stykke før han kom inn døren, og så fort det var gjort sank jeg lettet ned i stolen. Hehe. Kombinasjonen av rømme, pesto, rødløk, hvitløk, reker og ruccola smakte akkurat så bra som jeg hadde sett det for meg, og Daniel ble også strålende fornøyd. Jay! En nydelig flaske hvitvin nøt vi også til måltidet, så nå er helgen offesielt i gang! Best for oss at maten synker fort, for kjøleskapet er fullt av ost og kjeks som vi liksom skal gå løs på sånn… nå. Vi har funnet den perfekte dramafilmen takket være en av dere blogglesere, så nå skal ldet snurres video her! Ha en nydelig kveld, og test gjerne ut pizzaoppskriften. JUM!

Du trenger: 1. 8dl hvetemel 2. 2ss tørrgjær 3. 1 ts salt 4. 1 dl matolje 5. 3 dl lunket vann 6. 200g revet ost/eller en boks mini-mozerellaost 7. 1 rødløk 8. En håndfull ruccola 9. 300g reker 10. 1 boks creme fraiche 11. En busk basilikum 12. 1 dl pinjekjerner 13. Saften av 1/2 sitron 14. 40g revet parmesanost 15. 1 fedd hvitløk

Slik gjør du – Pizzadeig:
1.
Bland tørrgjæren sammen med 3 dl lunket vann.
2. Mål opp salt og hvetemel og bland dette sammen med vannet.
3. Tilsett 0,5 dl matolje, og kna det hele til en fin deig.
4. Dekk deigbollen med plastfolie og sett til heving et lunt sted i 2 timer.

Du kan gjerne skrelle rekene og lage pestoen klar mens du venter!

5. Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut til en pizzabunn med litt hvetemel.
6. Ha bunnen på et stekebrett med bakepapir, dekk den til og hev i 15 minutter til.
7. Pestoen lager du ved å mose en hel basilikumsbusk med 1 dl pinjekjerner, 1 dl matolje, 1 fedd most hvitløk og 40g revet parmesanost. Når det er gjort er det bare å smake den til med saften av ca en halv sitron + litt salt.
8. Bland 0,5dl hjemmelaget pesto med 1 boks creme fraiche og smør dette på pizzabunnen.
9. Legg så på rødløk, de skrelte rekene + ost, og stek midt i ovnen på 225grader i 20-25 minutt.


  – Topp med en håndfull ruccolasalat eller to, og server med det samme –

21 kommentarer

Siste innlegg